Πόντος και Αριστερά

……. 'μώ τον νόμο σ' !

-Περί Ποντίων…Πιλάτων

Ασελγώντας στην  προσφυγική Μνήμη

Ως γνωστόν, το Ποινικό Τμήμα του Αρείου Πάγου αποφάσισε με 3 έναντι 2 ψήφων να απαλλάξει επί της ουσίας τους υπευθύνους της Μικρασιατικής Καταστροφής.

Δηλαδή αυτούς που:
ΕΘΕΣΑΝ ΕΚΤΟΣ της ελληνικής εξωτερικής πολιτικής το Ποντιακό Ζήτημα,
δεν απέστειλαν ΟΥΤΕ ΜΙΑ σφαίρα στους Πόντιους αντάρτες και
παρέδωσαν τους ελληνικούς πληθυσμούς της Ανατολής αφοπλισμένους στους τσέτες του Κεμάλ,
η  Παμποντιακή Ομοσπονδία Ελλάδος (η νέα ΠΟΠΣ δηλαδή) εξέδωσε ανακοίνωση -μνημείο υποκρισίας, απόκρυψης της αλήθειας και αμοραλισμού–  όπου λίγο πολύ απάλλασσε και η ίδια τους ενόχους μεταθέτοντας το βάρος στον …..(ανώνυμο) Διχασμό και στη γενικόλογη θέση ότι όλοι είχαν κάποιο μερίδιο ευθύνης.

Για την ΠΟΕ δεν υπάρχουν ονόματα   διαχειριστών της εξουσίας, συγκεκριμένες πολιτικές, πράξεις αντιδραστικές.

Μια θλιβερή ανακοίνωση στη γραμμή: «Κόρακας κοράκου μάτι δεν βγάζει»!

Η ανακοίνωση ανέπτυσσε και ανέλυε θέσεις που συνιστούν  αντιπροσφυγική αθλιότητα, που καλλιέργησαν πολλοί , αλλά είχε  εκστομίσει δημοσίως  ο  Γ. Παρχαρίδης, ως πρόεδρος της ΠΟΕ πριν τις εκλογές –και απ’ ότι φαίνεται πρόεδρος και για τρίτη φορά  των άβουλων προβάτων που συγκροτούν το μεγαλύτερο μέρος των οπαδών του.

Επιμένει με την ανακοίνωση στην απόφαση που από την πρώτη στιγμή πήρε η ομοσπονδία του, όταν πριν από δύο χρόνια ξεκινούσε η αναψηλάφηση της υπόθεσης από τον κ. Μ. Πρωτοπαπαδάκη: «Είναι ένα θέμα καθαρά νομικό. Δεν θέλαμε να παρέμβουμε καθόλου, για να μην επηρεάσουμε με οποιονδήποτε τρόπο τη διαδικασία». («ΤΑ ΝΕΑ» – Σάββατο 23 Οκτωβρίου 2010 )

Θα προτείναμε ο κος Πρόεδρος να απευθυνθεί σε αυτούς, τις….. «Ενώσεις και τα Σωματεία των προσφύγων και λοιπών αλυτρώτων Ελλήνων» (όπως και στους απογόνους των θυμάτων) και να τους πεί ότι η διοίκηση της μεγαλύτερης εν Ελλάδι ομοσπονδίας Ποντίων θεωρεί ότι θέμα:

«..Είναι ένα θέμα καθαρά νομικό. Δεν θέλαμε να παρέμβουμε καθόλου, για να μην επηρεάσουμε με οποιονδήποτε τρόπο τη διαδικασία..» .

Σε αυτούς οφείλει μιαν απάντησησε κανέναν άλλον

(κλικ για να μεγαλώσει η φωτογραφία από την εφημερίδα της εποχής)

Δείτε:

-Δίκη των Εξ: Οι διαμαρτυρίες του προσφυγικού ελληνισμού

Ο Άρειος Πάγος, η ακροδεξιά και ο αναθεωρητισμός

-Η παλιά αντιπροσφυγική Δεξιά της Μικρασιατικής Ήττας, είναι εδώ!

-Ωρέ Πόντιοι, με τι μούτρα θα τιμήσετε τη γενοκτονία;

-Τρελλάθηκαν οι Αρεοπαγίτες…. και ξεφτιλίζουν το θεσμό;

-Η Δίκη των Εξι και ο Κολοκοτρώνης

-Ο Άρειος Πάγος, ο “Ιός” και ο νεοελληνικός αμοραλισμός

-Αφήστε τους νεκρούς στην ησυχία τους !

-Δίκη των Εξ: Η Ακροδεξιά αντεπιτίθεται… !

29/11/2010 - Posted by | -προσφυγιά, -Γενοκτονία στην Ανατολή, -Νεοελληνικά, -Nεοελληνικός ανορθολογισμός, Ανταλλάξιμοι, ΠΟΕ |

15 Σχόλια »

 1. “Επιτέλους, ποιος κυβερνά αυτόν τον τόπο;”
  Είχε αναρωτηθεί ο Κωνσταντίνος Καραμανλής ο πρεσβύτερος τον Ιούνιο του 1963, μετά τη γενική κατακραυγή που ξεσήκωσε η δολοφονία Λαμπράκη και τις παρεμβάσεις στη Δικαιοσύνη για συγκάλυψη των ηθικών αυτουργών της δολοφονίας του αγωνιστή της ειρήνης βουλευτή της ΕΔΑ. Τότε τα νήματα κινούσε το παρακράτος, που είχαν ανεχθεί και υποθάλψει οι κυβερνήσεις της δεξιάς, με το πρόσχημα αντιμετώπισης του κομμουνιστικού κινδύνου.

  Επιτέλους ποιος διοικεί αυτην την ομοσπονδία διερωτώμαι εγώ διαβάζοντας την πρόσφατη θέση του Δ.Σ. της ΠΟΕ και συγκρίνοντάς την με την θέση του Σάββα Καλεντερίδη που εχει πάρει κατά το πρόσφατο παρελθόν.
  Λέει η ΠΟΕ : «Ως αιτία για τη μεγαλύτερη καταστροφή που υπέστη ο Ελληνισμός το 1922 στη συνείδηση του λαού μας έχει καταγραφεί αμετάκλητα η κατάρα του διχασμού,…»
  και δεν βλέπω σε τι διαφέρει απο την άποψη του Καλεντερίδη ,ότι δλδ. : » Πιστεύουμε ότι η ελληνική κοινωνία θα πρέπει να επαναφέρει στη μνήμη της τις τραγωδίες που βίωσε ο Ελληνισμός λόγω της διχόνοιας και του διχασμού «.

  Συνεχίζοντας την ανάγνωση και φτάνοντας στην δεύτερη παράγραφο της απόφασης της ΠΟΕ,διαβάζουμε τα εξής : «Οι ευθύνες, πολιτικές και στρατιωτικές, εκτείνονται σε όλη αυτή τη μακρά περίοδο του διχασμού και διαχέονται σε μεγάλο αριθμό προσώπων, που είχαν στα χέρια τους τις τύχες της Ελλάδος.»
  και το μόνο που διαπιστώνουμε με το άρθρο του Καλεντερίδη ειναι συντακτικές διαφορές όταν σε αυτό διαβάζουμε: «εμείς θεωρούμε ότι πολιτικά και επιχειρησιακά λάθη στη Μικρά Ασία έγιναν και μάλιστα εγκληματικά, όμως το σίγουρο είναι ότι ο κατάλογος των κορυφαίων πολιτικών και στρατιωτικών που με τις αποφάσεις και τις πράξεις τους οδήγησαν στην Καταστροφή, δεν εξαντλείται στους Έξι. Με άλλα λόγια, αν έπρεπε κάποιοι να εκτελεστούν, σε αυτούς θα έπρεπε να συγκαταλεχθεί και άλλα πρόσωπα, που οδήγησαν την κατάσταση σε στρατηγικό, πολιτικό και επιχειρησιακό αδιέξοδο και στη συνέχεια παρέδωσαν τη σκυτάλη στους Έξι, που όντως έκαναν λάθη και σφάλματα και μάλιστα εγκληματικά.»

  Στην τριτη παράγραφο του παραληρήματος της ΠΟΕ διαβάζουμε : «…υπό συνθήκες καθολικής κατακραυγής και εκδηλούμενης δικαιολογημένης αγανάκτησης του λαού για την επελθούσα εθνική καταστροφή, συνέβαλαν βεβαίως στην επιδιωκόμενη εκτόνωση της επικίνδυνης έντασης των ημερών εκείνων.»
  Τι λέει ο Καλεντερίδης ;
  Ακριβώς τα ίδια.: «Θεωρούμε όμως ότι η Δίκη και η επακολουθήσασα εκτέλεση των Έξι, το 1922, ήταν προϊόν πολιτικής απόφασης και έγινε με σκοπό την ικανοποίηση της κοινής γνώμης, που ήταν πληγωμένη και οργισμένη από τη μεγαλύτερη Καταστροφή που υπέστη ποτέ ο Ελληνισμός στην Ιστορία του.»

  Ανάλογες δε ομοιότητες θα βρει καποιος και στις παρακάτω παραγράφους χωρίς καν να χρειαστεί ιδιαίτερη προσοχή κατά την ανάγνωση.
  Φτάνοντας στην τελευταία παράγραφο της ΠΟΕ διαβάζουμε » Ο Ποντιακός Ελληνισμός, πολλαπλώς θύμα της μεγάλης καταστροφής, γνωρίζει καλά «τις πταίει» και κυρίως τι πταίει.
  Έχει εμπιστοσύνη στην αδέκαστη ιστορία και βεβαίως δεν περίμενε από τα ποινικά δικαστήρια να μάθει την ιστορική αλήθεια ούτε φοβάται ότι υπάρχει κίνδυνος παραχάραξης της.»

  Και αναρωτιέται κανείς ποιός έδωσε το δικαίωμα απο που αντλεί την σιγουριά της η ΠΟΕ μέσω του Δ.Σ. της για την θέση του ποντιακού ελληνισμού,οταν διάφορα ΣΠΟΣ και Ομοσπονδίες Ποντιακές ανα τον κόσμο οπως η ΟΣΕΠΕ στην Ευρώπη και η ομοσπονδια ΗΠΑ Καναδά είχαν και έχουν άλλη άποψη περί του θέματος ;
  Τελικά κ.Παρχαρίδη, ποιος διοικεί αυτήν την Ομοσπονδία;

  spinos

  Σχόλιο από Ποιός κυβερνά αυτήν την ομοσπονδία? | 29/11/2010

 2. Για μας τους Έλληνες του εξωτερικού που παρακολουθήσαμε την άθλια μεθόδευση απαλλαγής από κάθε στίγμα προδοσίας κια ενοχής όσων οδήγησαν τον ελληνισμό στη μεγαλύτερη ήττα της ιστορίας του, τέτοιες απόψεις αποτελούν ΝΤΡΟΠΗ.

  Σχόλιο από ΕΛΛΗΝΑΣ ΟΜΟΓΕΝΗΣ | 29/11/2010

 3. «Ποιός κυβερνά αυτήν την ομοσπονδία? »

  Όποιοι βρέθηκαν στη Θεσσαλονίκη κατάλαβαν ότι αυτή την Ομοσπονδία την κυβερνά η μαφία και οι πράκτορες, με όργανα τους γλύφτες και τους ανόητους.

  Σχόλιο από Ματσουκάτες | 29/11/2010

 4. Ματσουκάτε, φαντάζομαι ότι με το «μαφία» υπονοείς «μαφιόζικες μεθόδους», Γιατί η αυθεντική μαφία βρίσκεται μόνο στη Ν. Ιταλία και στην Αμερική.

  Καλό θα είναι να είμαστε ακριβολόγοι στις διατυπώσεις μας.

  Ομέρ

  Σχόλιο από Πόντος και Αριστερά | 29/11/2010

 5. Μπορείτε να βρείτε τι είναι το παρακάτω;

  -Επιτύμβια στήλη;
  -Υπογραφές σε ψήφισμα διαμαρτυρίας για την εισβολή στο Ιράκ;
  -Σημείωμα ναυαγών που βρέθηκε σε σφραγισμένο μπουκάλι;
  -Λίστα θυμάτων κυνικών γιατρών-εμπόρων;
  -Αποκαλυφθέντες γνωστοί-άγνωστοι κουκουλοφόροι;
  -Προσφάτως εξισλαμισμένοι;
  -Διασωθέντες από τα γκουλάγκ;
  -Υποψήφιοι στο σύλλογο νοσηλευτών Δρομοκαϊτειου Νοσοκομείου;
  -Γραμμή του ΚΚΕ για τις εκλογές στα ΑΜΕΑ;
  -Έλληνες εθελοντές στη Βοσνία;
  -Απόφοιτοι της Σχολής Πολέμου;
  -Συνταξιούχοι πράκτορες της ΕΥΠ;
  -Τροτσκιστές;

  Σχόλιο από Πόντος και Αριστερά | 30/11/2010

 6. Μήπως είναι ανταγωνιστές μας απ’ τας Σέρρας;

  Σχόλιο από Ζωνιανίτης | 30/11/2010

 7. Εμένα μου θυμίζει γραμμή σε εκλογές της Μασωνικής στοάς

  Σχόλιο από ΣΦΙΓΓΑ | 30/11/2010

 8. SFIGGA,

  SIGA NA MIN EINAI OI MASONOI TOSO KSEFTILISMENOI..

  OMER

  Σχόλιο από Πόντος και Αριστερά | 30/11/2010

 9. […] τώρα είχαμε δύο […]

  Πίνγκμπακ από -Ένα ποντιακό κουίζ! « Πόντος και Αριστερά | 01/12/2010

 10. […] -Ένα ποντιακό κουίζ!  -Περί Ποντίων…Πιλάτων […]

  Πίνγκμπακ από Εκλογές της ΠΟΕ: ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΕΠΤΩΧΕΥΣΑΜΕ!!! « Und ich dachte immer | 04/12/2010

 11. Γεν γραμματεας ο ΠΡΩΗΝ ΠΟΕΤΖΗΣ!!!!!!!!!!!!

  δειτε και τα παρακατω για του λογου το αληθες :

  https://pontosandaristera.wordpress.com/2008/10/15/20081017/

  σχολιο 708

  επισης

  Επιστολή του Γεώργιου Γεωργιάδη
  29/5/2008

  Η παυση της εκπομπης μου στο ραδιο ακριτες 102.3fm φωτιζει το δρομο της συνεχους προσπαθειας του ποντιακου χωρου να εμπεδωσει την ελευθερια σκεψης και εκφρασης,της δημοκρατικης αναφορας και το σεβασμο-ανοχη στην «αλλη»αιρετικη ενδεχομενως αποψη.Η εκπομπη προσφερθηκε εν πληρη γνωση και συνειδησει ως θυσιαστικο υποκειμενο στη διαχρονικη προσπαθεια των δημοκρατικων Ποντιων να ανατιναξουν τα δεσμα του καθωσπρεπισμου,της προβατοποιησης και της φοβικοτητας.Υπο την εννοια αυτη πετυχε απολυτα καθως ενεργοποιησε τα καθιερωμενα αντανακλαστικα της συντηρησης και εδειξε το δρομο για την ελευθερια σκεψης και στον ποντιακο χωρο ο οποιος πασχει εκ γενετης απο ελλειψ稻ενζυμων»που παραγουν αντιγονα οσμοσεων κεφαλαιοποιωντας τις αντιθεσεις σε ιδεολογικο επιπεδο ακυρωνοντας τη προοδο.Η περιλαλλητη «ΕΝΟΤΗΤΑ» μονο ετσι ΔΕΝ επιτυγχανεται.

  Γιωργος Ι.Γεωργιαδης δημοσιογραφος(πρωην ΠΟΕΤΖΗΣ)

  Επιστολή διαφυγής (Παραίτησης)

  Προς: Δ.Σ. ΣΠΟΣ ΘΕΣ/ΝΙΚΗΣ – ΠΟΕ
  Κοιν/ση: Δ.Σ. ΠΟΕ

  Θεσ/νίκη 7/02/2009

  Αξιότιμοι κύριοι, δεχθείτε παρακαλώ δια της παρούσης την παραίτησή μου από τη θέση του συμβούλου στο Δ.Σ. του Σ.ΠΟ.Σ. Θεσ/νίκης με την παράκληση η κενή θέση που προκύπτει να πληρωθεί αμέσως από τον επιλαχόντα αναπληρωματικό.
  Η παραίτηση αυτή θα είχε κατατεθεί λίαν νωρίτερα πλην όμως λόγοι σεβασμού της βούλησης της πλειοψηφίας των προέδρων του Νομού Θεσσαλονίκης που με τίμησαν με συγκινητικό τρόπο αντιστεκόμενοι σε πιέσεις, απλώς καθυστέρησαν τη πράξη αυτή.
  Αφού ζητήσω συγγνώμη από τους 35 προέδρους που με ψήφισαν γιατί δεν δύναμαι να ολοκληρώσω την εντολή τους μέχρι το πέρας της θητείας μου παραθέτω τους λόγους αυτής της παραίτησης – διαφυγής.

  ΛΟΓΟΙ – ΑΙΤΙΑ
  1. Επαγγελματικοί λόγοι
  2. Οικογενειακοι λογοι
  3. Λόγοι προστασία της ατομικής μου αξιοπρέπειας

  Σε ότι αφορά τον τρίτο (3) λόγο έχω να παρατηρήσω το εξής: Η 15χρονη επαγγελματική μου καριέρα στην τηλεόραση, τον Τύπο και το ραδιόφωνο πλην μιας ατυχούς τελευταίας κρίσης λογοκρισίας υπήρξε γόνιμη συναρπαστική και επωφελής.
  Με υπερηφάνεια δύναμαι να πω δημόσια ότι σε κάθε περίπτωση τίμησα την καταγωγή μου με εκατοντάδες τηλεοπτικά ρεπορτάζ, αποστολές στο εξωτερικό με αποκορύφωμα τις 3 ειδησεογραφικές καταγραφές στον Εύξεινο Πόντο, ιδιαιτέρως δε με αυτή των Μωμόγερων στη Λιβερά Ματσούκας.
  Η παράλληλη ενασχόλησή μου με τα κοινά των «οργανωμένων Ποντίων» υπήρξε ατυχής. Υπέπεσα σε ποταμό λαθών εξαιτίας της ευπιστίας και του αυθορμητισμού μου. Διέγνωσα αυτοκαταστροφικές συμπεριφορές, ακατάληπτα δόγματα, νεποτισμούς, κομματοκρατία, δουλικότητες.
  Άρχισα να ανησυχώ όταν η με τόσο κόπο και αίμα δημιουργηθείσα επαγγελματική μου ανέλιξη εβλάπτετο σοβαρά από την παράλληλη ενασχόλησή μου με τον «οργανωμένο χώρο».
  Άρχισα να παρατηρώ ότι έβλαπτε επίσης σοβαρά και την οικογενειακή μου γαλήνη. Βάζω τελευταίο το θέμα της οικονομικής αιμορραγίας.
  Ανέχθηκα πολλά πράγματα. Όλοι μπορούσαν να κάνουν ακόμα και εγκλήματα προδοσίας αλλά το δικό μου μικρό ή μεγάλο λάθος μεγιστοποιείτο και τίθετο στο μικροσκόπιο. Σκεπτόμενος σταθερά και λογικά – αποφάσισα να κόψω την «παράλληλη σχέση». Να ηρεμήσουν και οι διώκτες μου, να ηρεμήσει και η οικογένεια μου.
  Η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι ήταν η διαπίστωση ότι θα έπρεπε λόγω κοινής φυλετικής καταγωγής να «υπερασπίζομαι – ανέχομαι» ανθρώπους οποίοι σε παλαιότερες εποχές θα ήταν Χίτες, ταγματασφαλίτες, Παοτζήδες, Γεωργαλάδες, Μανιαδάκηδες ότι πιο μαύρο και αντιδραστικό έχει εκβράσει η Άκρα Δεξιά από τον εμφύλιο και μετά. Αυτό, με συγχωρείτε, εγώ το εγγόνι ενός ΕΑΜΙΤΗ δεν μπορώ να το αποδεχθώ. Αγαπώ την πατρίδα μου όσο τη ζωή μου και το έχω αποδείξει, εξάλλου κανείς απ’ αυτούς τους λέοντες της Μαύρης Καταστολής και φασισμού δεν έχει πάει κάν στον Πόντο (!), όμως αυτό δε σημαίνει ότι θα τους επιδοκιμάσω χάριν της όποιας «ΕΝΟΤΗΤΑΣ».
  Επιπλέον έχω πεισθεί ακράδαντα ότι το πολιτικό σύστημα γνωρίζει άριστα να κρατά αυτό το χώρο διηρημένο και αδύναμο, οπότε τζάμπα ο κόπος.
  Τιμώ και σέβομαι ανυπόκριτα κάθε αγνό πατριώτη που από το απλό μετερίζι του χωριού, της γειτονιάς, της πόλης αναπνέει Πόντο και ζει για Πόντο.
  Δεν ζει από τον Πόντο. Δεν βάζει την καρέκλα πάνω από τις βιασμένες ψυχές. Δεν βάζει το προσωπικό του πρόβλημα στο κέντρο της συνδιαλλαγής του με τους υπολοίπους. Εγώ θα συνεχίσω από το δικό μου πόστο το οποίο είναι γνωστό. Είναι αυτό που με απελευθερώνει και με οδηγεί μέχρι τα βουνά του Πόντου όπου λυτρώνομαι. Σε σας που παραμένετε τους «οργανωμενους ανοργανωτους παραγοντες» εύχομαι να κάνετε το μικρότερο Κακό. Γιατί για Καλό δεν μπορώ να μιλήσω. Με πνίγει η Δεξιά των «νομιμοφρόνων»

  Γιώργος Ι. Γεωργιάδης
  Δημοσιογράφος ΕΡΤ3

  Σχόλιο από Μεσαίος Πόντιος | 04/12/2010

 12. […] ηγετική ομάδα της ΠΟΕ έκανε μια αρχή με την “Δίκη των εξ”, όταν αρνήθηκε να καταδικάσει την παραχάραξη της […]

  Πίνγκμπακ από -ΠΟΕ οι μάσκες έπεσαν « Πόντος και Αριστερά | 01/06/2012

 13. […] σχετικές δημοσιεύσεις ΕΔΩ, ΕΔΩ, ΕΔΩ, ΕΔΩ, ΕΔΩ, ΕΔΩ, ΕΔΩ, ΕΔΩ, ΕΔΩ, ΕΔΩ, […]

  Πίνγκμπακ από -Τα λουλούδια της ερήμου (ή: περί αξιοθρήνητης ΠΟΕ και εξαιρετικών… εξαιρέσεων) « Πόντος και Αριστερά | 26/12/2012

 14. […] -Περί Ποντίων…Πιλάτων […]

  Πίνγκμπακ από -Τα κερατιάτικα του Γιωρίκα Παρχαρίδη « Πόντος και Αριστερά | 15/11/2016


Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: