Πόντος και Αριστερά

……. 'μώ τον νόμο σ' !

-Δίκη των Εξ: Οι διαμαρτυρίες του προσφυγικού ελληνισμού

ΖΗΤΩ   Ο   ΝΕΟΣ   ΔΙΧΑΣΜΟΣ

Η νεοελληνική ανοησία φαίνεται ότι για καιρό ακόμα θα μας ταλαιπωρεί.  Η Ολομέλεια του Αρείου Πάγου, γνωμοδότησε αλλά κανείς δεν ξέρει ακόμα το περιεχόμενο.  Οι «απόγονοι»  και οι συν αυτώ, πριν ακόμα τελειώσει η συνεδρίαση βιάστηκαν να πανηγυρίσουν και να διοχετεύσουν στον Τύπο ότι δικαιώθηκαν. Θέλησαν να παρουσιάσουν τον Άρειο Πάγο ως  τυπικό κουτοπόνηρο Πόντιο Πιλάτο, ο οποίος θεωρώντας εαυτόν αναρμόδιο αποδέχτηκε με έμμεσο τρόπο την παράξενη -κι επιδεχόμενη πολλές αρνητικές ερμηνείες- παλιότερη γνωμοδότηση του Ποινικού Τμήματος,  που συναινούσε (με μια ψήφο διαφορά) στο αίτημα για επανάληψη της Δίκης. Δε νομίζουμε ότι είναι ακριβώς έτσι!!!

Πάντως, αυτό όλο το πρόβλημα δημιουργήθηκε από το Ποινικό Τμήμα  πριν καιρό. Αυτό  που καθιστά περίεργη τη ρεβανσιστική απόφαση του Τμήματος -και μπορεί κάποιος να υποθέσει ότι την καθιστά έως και  ύποπτη (αλλα γι αυτό θα αποφανθούμε μελλοντικώς αφού μελετήσουμε σε βάθος την απόφαση)-   είναι η παραδοχή  ως νέου αποδεικτικού στοιχείου μιας απλής και  πολιτικά στοχευμένης δήλωσης-εκτίμησης του Ελ. Βενιζέλου  του 1929, που έγινε στο πλαίσιο της ομαλοποίησης της ταραγμένης εσωτερικής πολιτικής ζωής.

Το Τμήμα  επίσης φαίνεται ότι παραβίασε τους κανόνες λειτουργίας του και τις αρμοδιότητες που είχε και μπήκε στην ουσία της υπόθεσης. Αυτά όμως θα τα δούμε σε μεταγενέστερη ανάρτηση τεκμηριώνοντας τις τελικές μας απόψεις.

αριστερή εικόνα προέρχεται από το μετεκλογικό τοπίο του Νοεμβρίου του ’20. Στο σκίτσο ο «Βασιλεύς των Ελλήνων» Κωσταντίνος καβαλικεύει το θανάσιμο εχθρό του. Στην δεξιά φωτογραφία η στήλη του Αναθέματος κατά του Ελ. Βενιζέλου την περίοδο των Νοεμβριανών του 1916, όταν δεκάδες Έλληνες πρόσφυγες από την Οθωμανική Αυτοκρατορία, Κρητικοί κ.ά. έχασαν τη ζωή τους από τις αφηνιασμένες παρακρατικές συμμορίες των «Επίστρατων» των Γούναρη-Μεταξά. Φαίνεται ότι σήμερα οι «Επίστρατοι»  θέλουν, δια χειρός Αρείου Πάγου, να πάρουν τη ρεβάνς]

Παρακάτω δημοσιεύουμε τις διαμαρτυρίες των προσφυγικών οργανώσεων:


1) ΨΗΦΙΣΜΑ 19Ου ΠΑΜΠΟΝΤΙΑΚΟΥ ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΗΠΑ-ΚΑΝΑΔΑ

Με αφορμή την προσφυγή στον Άρειο Πάγο με την οποία ζητείται η αναψηλάφηση της Δίκης των Εξ[1], θεωρούμε, εξαιρετικά άστοχη τη διαδικασία προκειμένου μάλιστα για δίκη που δεν είχε ποινικό αλλά πολιτικό χαρακτήρα. Διότι και σ’ αυτή την περίπτωση, η αναψηλάφηση θα έχει πολιτικό χαρακτήρα και θα διχάσει για άλλη μια φορά τον ελληνισμό.

Δηλώνουμε ότι η απόπειρα αναψηλάφησης της Δίκης των Εξ που επιχειρείται στην Ελλάδα από διάφορους κύκλους είναι άτοπη και προσβλητική για τους απογόνους των θυμάτων της πολιτικής των Εξ. Η πολιτική που άσκησαν από τον Νοέμβριο του 1920 έως και το Σεπτέμβριο του 1922 χαρακτηριζόταν από εμπάθεια, συνειδητή υποβάθμιση της θέσης της Ελλάδος από το συμμαχικό στρατόπεδο, περιφρόνηση των Ελλήνων της υπό διάλυση Οθωμανικής Αυτοκρατορίας που είχαν υποστεί ήδη την πολιτική γενοκτονίας από τους Νεότουρκους. Ως απόγονοι των θυμάτων της Γενοκτονίας που συνέβη στον Πόντο και της  Μικρασιατικής Τραγωδίας, θεωρούμε ιταμή και απαράδεκτη πρόκληση στη μνήμη των χιλιάδων νεκρών την επιχειρούμενη, μέσω δίκης, «αθώωση» των υπευθύνων της μεγαλύτερης καταστροφής, που υπέστη ποτέ το ελληνικό έθνος. Οποιαδήποτε παρόμοια διαδικασία μας βρίσκει αντίθετους και δηλώνουμε ότι θα προστατεύουμε τη μνήμη των προγόνων μας με κάθε νόμιμο μέσο.

Κάνουμε έκκληση στην ολομέλεια του Αρείου Πάγου να απορρίψει κάθε εισήγηση για αναψηλάφηση της Δίκης, αφήνοντας την όποια απόφαση στην αδέκαστη κρίση της ιστορίας.

πρόεδρος: Δημήτρης Μολοχίδης

2) ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΤΗΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΠΡΟΣΦΥΓΙΚΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ (ΟΠΣΕ)

Με αφορμή την προσφυγή στον Άρειο Πάγο με την οποία ζητείται η αναψηλάφηση της δίκης των Εξ, θεωρούμε, εξαιρετικά άστοχη τη διαδικασία προκειμένου μάλιστα για δίκη που δεν είχε ποινικό αλλά πολιτικό χαρακτήρα. Διότι και σ’ αυτή την περίπτωση, η αναψηλάφηση πολιτικό χαρακτήρα θα έχει.

Η εκστρατεία για αποκατάσταση των καταδικασθέντων της δίκης των έξι, έχει μια νομική και μια ιστορική διάσταση. Κατά το καθαρά νομικό, δηλαδή το ποινικό σκέλος, η παρέλευση ακόμη και τόσων δεκαετιών δεν εμποδίζει την κίνηση της διαδικασίας αναψηλάφησης σε περιπτώσεις όπου οι κληρονόμοι του καταδικασθέντος επιδιώκουν την αποκατάσταση της μνήμης του προσκομίζοντας νέα στοιχεία. Εν προκειμένω, ωστόσο, δεν φαίνεται να γίνεται λόγος για νέα στοιχεία, παρά μόνο για μεταγενέστερες πολιτικές εκτιμήσεις. Χωρίς νέα αποδεικτικά στοιχεία, όμως, δεν θα μπορούσε να διαλευκανθεί ο βαθμός αμέλειας ή η δυνατότητα πρόβλεψης των αποτελεσμάτων συγκεκριμένων στρατιωτικών ενεργειών, οι δε σύγχρονοι ιστορικοί, δημοσιογράφοι ή στρατιωτικοί εμπειρογνώμονες, αγέννητοι κατά τη στιγμή των κρινομένων γεγονότων, είναι εξ ορισμού αναρμόδιοι να καταθέσουν τη δευτερογενή επιστημονική γνώση τους ως υποκατάστατα ζώντων μαρτύρων. Επί πλέον, οι ειδικές περιστάσεις υπό τις οποίες είχε εκτυλιχθεί η δίκη των έξι καθιστούν αδύνατο το να υπεισέλθει ο σημερινός δικαστής στη θέση του παλαιοτέρου και να διορθώσει τυχόν λάθη του, καθώς το σημερινό νομικό πλαίσιο που διέπει τη δικαιοδοσία αλλά και την ουσία της υπόθεσης είναι παντελώς ασύμβατο προς εκείνο που ίσχυε τη στιγμή της δίκης, ενώ δεν νοείται καν επανάληψη ποινικής διαδικασίας για πράξεις που σήμερα πια εκφεύγουν κάθε ποινικής αντιμετώπισης.

Με αφορμή, όμως, την προσφυγή στον Άρειο Πάγο για την αναψηλάφηση της Δίκης των Εξ είδαν το φως της δημοσιότητας επιχειρήματα και απόψεις σχετικά με τη μικρασιατική εκστρατεία, τα οποία στερούνται ιστορικής ακρίβειας. Ούτε προκύπτουν από ψύχραιμη ανάλυση των ιστορικών γεγονότων, που θα περίμενε κανείς ότι η χρονική απόσταση θα προσέφερε. 87 χρόνια μετά με άστοχες και αστήρικτες διατυπώσεις επανέρχεται, δυστυχώς, ένα κλίμα «Εθνικού Διχασμού».

Ανοίγει ένας διάλογος για ένα θέμα ιδιαίτερα σύνθετο. Ο διάλογος είναι βεβαίως θεμιτός και απαραίτητος. Όμως μία κορυφαία ιστορική στιγμή του 20ού αιώνα, ένα πολυσύνθετο θέμα με ιδιαίτερες πολιτικές, κοινωνικές και στρατιωτικές προεκτάσεις, δεν είναι δυνατόν να αποτελέσει αντικείμενο νέας δικαστικής διαδικασίας.

Ορισμένοι φαίνεται ότι αντιμετωπίζουν την αναψηλάφηση ως ευκαιρία για την ιστορική αποκατάσταση και δικαίωση των πρωταγωνιστών και τελικώς για την απόσειση των βαρύτατων ευθυνών των κυβερνήσεων που διαδέχθηκαν τον Ελευθέριο Βενιζέλο για την καταστροφή του 1922.

Ως απόγονοι των θυμάτων της Γενοκτονίας που συνέβη στην Μικρά Ασία, τον Πόντο και την Ανατολική Θράκη, θεωρούμε ιταμή και απαράδεκτη πρόκληση στη μνήμη των χιλιάδων νεκρών την επιχειρούμενη, μέσω δίκης, «αθώωση» των υπευθύνων της μεγαλύτερης καταστροφής, που υπέστη ποτέ το ελληνικό έθνος.

Οποιαδήποτε παρόμοια διαδικασία μας βρίσκει αντίθετους και δηλώνουμε ότι θα προστατεύουμε τη μνήμη των προγόνων μας με κάθε νόμιμο μέσο.

Κάνουμε έκκληση στην ολομέλεια του Αρείου Πάγου να απορρίψει κάθε εισήγηση για αναψηλάφηση της Δίκης, αφήνοντας την όποια απόφαση στην αδέκαστη κρίση της ιστορίας.

πρόεδρος: Θανάσης Λαγουδήμος

3) ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΜΙΚΡΑΣΙΑΤΙΚΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ

Με αφορμή την πρόσφατη συζήτηση γύρω από την αναψηλάφηση της Δίκης των Έξι, τα σχετικά δημοσιεύματα και τη νέα εκδίκαση της υπόθεσης στον Άρειο Πάγο, η Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Μικρασιατικών Σωματείων (ΠΟΜΣ) θεωρεί τα ακόλουθα:

Είναι πάγια θέση όλων μας ότι η Ιστορία είναι ΜΙΑ, γνωστή σε όλους μας και δεν μπορεί να αλλοιωθεί μετά από 87 ολόκληρα χρόνια. Εμείς ως Μικρασιάτες δεύτερης γενιάς και οι νεότερες γενιές, είμαστε αντίθετοι σε κάθε προσπάθεια διαστρέβλωσης των ιστορικών γεγονότων και όξυνσης των παθών.

Η «Μικρασιατική Τραγωδία» παραμένει ανοιχτή πληγή στον Προσφυγικό Ελληνισμό της Καθ’ ημάς Ανατολής και οι έννοιες της «Γενοκτονίας» και του «Ξεριζωμού» ποτέ δεν έπαψαν να μας ταλανίζουν. Ως συνέπεια των άνωθεν, θεωρούμε πρόκληση στη μνήμη των προγόνων μας την τυχούσα «αθώωση» των καταδικασθέντων και δηλώνουμε ότι θα προστατεύσουμε τη μνήμη τους με κάθε νόμιμο μέσο, καθώς αυτός είναι ο ρόλος και το χρέος των Μικρασιατικών Συλλόγων και της Ομοσπονδίας μας.

Πρόεδρος: Ευθύμιος Αρζόγλου,

4) ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ  «ΈΝΩΣΗΣ ΣΜΥΡΝΑΙΩΝ» (Αθήνα)

«Θεωρούμε, εξαιρετικά άστοχη τη διαδικασία προκειμένου μάλιστα για δίκη που δεν είχε ποινικό αλλά πολιτικό χαρακτήρα. Διότι και σ’ αυτή την περίπτωση, η αναψηλάφηση πολιτικό χαρακτήρα θα έχει, θα προκαλέσει νέο διχασμό και θα «ξύσει και πάλι τις παλιές πληγές».

Η εκστρατεία για αποκατάσταση των καταδικασθέντων της δίκης των έξι, έχει μια νομική και μια ιστορική διάσταση. Κατά το καθαρά νομικό, δηλαδή το ποινικό σκέλος, η παρέλευση ακόμη και τόσων δεκαετιών δεν εμποδίζει την κίνηση της διαδικασίας αναψηλάφησης σε περιπτώσεις όπου οι κληρονόμοι του καταδικασθέντος επιδιώκουν την αποκατάσταση της μνήμης του προσκομίζοντας νέα στοιχεία. Εν προκειμένω, ωστόσο, δεν φαίνεται να γίνεται λόγος για νέα στοιχεία, παρά μόνο για μεταγενέστερες πολιτικές εκτιμήσεις. Χωρίς νέα αποδεικτικά στοιχεία, όμως, δεν θα μπορούσε να διαλευκανθεί ο βαθμός αμέλειας ή η δυνατότητα πρόβλεψης των αποτελεσμάτων συγκεκριμένων στρατιωτικών ενεργειών, οι δε σύγχρονοι ιστορικοί, δημοσιογράφοι ή imgp1688__.jpgστρατιωτικοί εμπειρογνώμονες, αγέννητοι κατά τη στιγμή των κρινομένων γεγονότων, είναι εξ ορισμού αναρμόδιοι να καταθέσουν τη δευτερογενή επιστημονική γνώση τους ως υποκατάστατα ζώντων μαρτύρων. Επί πλέον, οι ειδικές περιστάσεις υπό τις οποίες είχε εκτυλιχθεί η δίκη των έξι καθιστούν αδύνατο το να υπεισέλθει ο σημερινός δικαστής στη θέση του παλαιοτέρου και να διορθώσει τυχόν λάθη του, καθώς το σημερινό νομικό πλαίσιο που διέπει τη δικαιοδοσία αλλά και την ουσία της υπόθεσης είναι παντελώς ασύμβατο προς εκείνο που ίσχυε τη στιγμή της δίκης, ενώ δεν νοείται καi επανάληψη ποινικής διαδικασίας για πράξεις που σήμερα πια εκφεύγουν κάθε ποινικής αντιμετώπισης.

. Σημαντική, κατανοητή και συμπαθής η προσπάθεια των οικείων των καταδικασθέντων για αποκατάσταση της καλής φήμης των προγόνων τους, αλλά πιό σημαντική είναι η διατήρηση της ηρεμίας και της συνοχής της Χώρας.

Κατά συνέπεια και ως απόγονοι των θυμάτων της Μικρασιατικής Καταστροφής αντιμετωπίζουμε ως πρόκληση και σπίλωση της μνήμης των δεκάδων χιλιάδων αδικαίωτων νεκρών μας την απόπειρα αυτή.

Κάνουμε έκκληση στην ολομέλεια του Αρείου Πάγου να απορρίψει κάθε εισήγηση για αναψηλάφηση της Δίκης.

Πρόεδρος: Τσίρκας Ευάγγελος,

5) ΨΗΦΙΣΜΑ  ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΜΙΚΡΑΣΙΑΤΩΝ ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑΣ “Η ΜΙΚΡΑ ΑΣΙΑ”,

Με απόφαση του Δ.Σ. αρ. πρακτ. 614/9-11-2009, εξέδωσε το παρόν Ψήφισμα, αφορμής δοθείσης της προσφυγής, στον Άρειο Πάγο, ενός των απογόνων των Εξ καταδικασθέντων και εκτελεσθέντων, ως υπευθύνων  της Μικρασιατικής Καταστροφής, με την οποίαν αιτείται η αναψηλάφιση δίκης των, προς αποκατάσταση της μνήμης και απαλλαγής των από το στίγμα της Εσχάτης Προσδοσίας.

Ως απόγονοι, δεύτερης και τρίτης γενιάς Μικρασιατών, που υπέστησαν τα πάνδεινα εκδιωκόμενοι από τις πατρογονικές τους εστίες, βασανιζόμενοι και βιαζόμενοι, διότι έτσι το αποφάσισαν κάποιοι, αρνούμαστε να δεχθούμε, έστω και σαν ιδέα την αναψηλάφιση της ελληνικής Δίκης της Νυρεμβέργης.

Θα ήταν προσβολή, ασέβεια και ασυγχώρητο λάθος προς του ςχιλιάδες νεκρούς πρόσφυγες προγόνους μας. Το μόνο που θα καταφέρει μια τέτοια ενέργεια θα είναι ένας νέος διχασμός, αφού θα είναι δίκη πολιτικού χαρακτήρα και όχι ποινικού.

Ως μέλη συλλόγου που έχουν ακόμη νωπές τις μνήμες των προγόνων τους,  είμαστε κάθετα αντίθετοι με την προσφυγή στο  Ανώτατο Δικαστήριο της χώρας και την αναψηλάφιση της Δίκης του Νοεμβρίου του 1922.

α/πρόεδρος: Μαρτινάκη-Κοκκίνη Χρύσα,

……………

Παμποντιακή Ομοσπονδία Ελλάδος
Σύνδεσμος Ποντιακών ΣωματείωνΝότιας Ελλάδος και ΝήσωνΝοταρά 45 & Μετσόβου 30, Αθήνα
Τηλ. 210 5231966 Fax: 210 5221950 email: info@psomiadion.gr

Αρ. πρωτ. 28 Αθήνα 25/5/2010Προς: Τον Πρόεδρο του Αρείου Πάγου κ. ΓΕΩΡΓΙΟ ΚΑΛΑΜΙΔΑ

Αξιότιμε κύριε Πρόεδρε,
Ο Σύνδεσμος Ποντιακών Σωματείων Νότιας Ελλάδος και Νήσων της Παμποντιακής Ομοσπονδίας Ελλάδος βαθύτατα ανησυχεί για την αναψηλάφηση, από το Ανώτατο Δικαστήριο της χώρας, της δίκης των ενόχων της Μικρασιατικής Καταστροφής, γνωστής ως δίκη των εξ.
Το ζήτημα του αιτήματος, από τους απογόνους, της αναψηλάφησης είναι απολύτως κατανοητό σε ανθρώπινο επίπεδο.
Όμως τυχόν «αθώωσή» τους επαναφέρει το αίσθημα του αποκλεισμού της προσφυγικής μνήμης από την επίσημη ιστορία της Ελλάδας, αναθεωρεί και διαστρεβλώνει την ιστορία οξύνοντας τα πολιτικά πάθη και αποτελεί για εμάς τους Πόντιους αλλά και όσους έλκουν την καταγωγή από την καθʼ ημάς Ανατολή άκρως προσβλητική ενέργεια κατά ημών των ιδίων αλλά και της συλλογικής μας μνήμης.
Ίσως σε εκείνη την δίκη να διέφυγαν κάποιοι της κρίσης της δικαιοσύνης, όπως επίσης σίγουρα δεν συμπεριελήφθησαν στο κατηγορητήριο και άλλα εγκλήματα εις βάρος του Ελληνισμού της Μικράς Ασίας όπως η ψήφιση από την τότε κυβέρνηση του νόμου 2670/1922 και των σχετικών βασιλικών διαταγμάτων που απαγόρευαν την είσοδο στην Ελλάδα των Ελλήνων της Ιωνίας παραδίδοντάς τους έτσι έρμαια στο σπαθί των Τούρκων εθνικιστών.
Ογδόντα οκτώ χρόνια μετά η προσπάθεια αθώωσης των πρωταιτίων, που εξαιτίας της πολιτικής τους το ελληνικό έθνος υπέστη τη μεγαλύτερη καταστροφή στην ιστορία του, θεωρείται από εμάς ιταμή πρόκληση και απαράδεκτη σπίλωση της μνήμης των εκατοντάδων χιλιάδων νεκρών μας από τον τούρκικο εθνικισμό.
Δεν δύναται μέσω της αναψηλάφησης να παραχαράσσεται η Ιστορία από το Ανώτατο Δικαστήριο της χώρας και να μην υπάρχουν ένοχοι για εκείνο το μέγα έγκλημα.
Κάνουμε έκκληση στον Άρειο Πάγο να μην προχωρήσει σε μια τέτοια άστοχη ενέργεια και να αφήσει την όποια απόφαση στην αδέκαστη κρίση της ιστορίας.
Ενέργεια που ούτε δικτατορικά καθεστώτα στη χώρα μας αποτόλμησαν.
Άλλως, προστατεύοντας τη μνήμη των προγόνων μας, θα μας βρει παντελώς αντίθετους καθʼ οιονδήποτε νόμιμο τρόπο.

Με εκτίμηση
Για το Δ.Σ
Ο Πρόεδρος Η Γ. Γραμματέας
Σαββίδης Ιωάννης Ερμίδου Γεωργία

——————————————————–

  ΨΗΦΙΣΜΑ ΤΗΣ ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ ΤΟΥ ΣΠΟΣ Ν.ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΝΗΣΩΝ ΤΗΣ ΠΑΜΠΟΝΤΙΑΚΗΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΕΛΛΑΔΟΣ  – 24 Οκτωβρίου 2010

Η Γ.Σ. του Συνδέσμου Ποντιακών Σωματείων Νότιας Ελλάδος και Νήσων της Παμποντιακής Ομοσπονδίας Ελλάδος με μεγάλη έκπληξη και οργή πληροφορήθηκε την απόφαση του Ζʼ τμήματος του Αρείου Πάγου με την οποία αθωώνονται οι πρωταίτιοι της Μικρασιατικής Καταστροφής, της μεγαλύτερης καταστροφής που υπέστη ποτέ το ελληνικό έθνος.

Πέραν του γεγονότος η ιστορία και τα ιστορικά δεδομένα δεν είναι έργο των δικαστηρίων για εμάς τους Πόντιους αλλά και όλους τους καταγόμενους από την καθʼ ημάς Ανατολή η απόφαση αυτή αποτελεί μέγιστη ύβρη και προσβάλει με ακραίο τρόπο την συλλογική μας μνήμη. Θεωρείται δε από εμάς ιταμή πρόκληση και απαράδεκτη σπίλωση της μνήμης των εκατοντάδων χιλιάδων νεκρών μας από τον τούρκικο εθνικισμό.

Με την απόφαση προστέθηκε μια μαύρη σελίδα στην ιστορία της Ελληνικής Δικαιοσύνης.

———————————————————————————————————————–

ΟΧΙ   ΣΤΙΣ   ΑΚΡΟΔΕΞΙΕΣ    ΜΕΘΟΔΕΥΣΕΙΣ

———————————————————————————————————————–

 

Αρειος Πάγος «γράφει» ξανά την Ιστορία

Πρόκειται για τη μεγαλύτερη ανατροπή της Ιστορίας στα δικαστικά χρονικά της χώρας, που βασίζεται σε μία μόλις ψήφο και με αντίθετη την εισαγγελική αρχή, που έκρινε ότι δεν υπάρχουν νεότερα στοιχεία που να στηρίζουν την αίτηση επανάληψης της δίκης, άποψη που συμμερίστηκε και η μειοψηφία του ΑΠ (3-2 ψήφοι).

Η πλειοψηφία στήριξε τη μέγάλη ανατροπή σε μεταγενέστερη δήλωση του Ελ. Βενιζέλου, ο οποίος ανέφερε ότι «ουδείς εκ των πολιτικών αρχηγών διέπραξε προδοσία κατά της πατρίδας».

Το εντυπωσιακότερο όλων είναι ότι η μετά από σχεδόν έναν αιώνα διαπίστωση της νομικής πλάνης των δικαστών στη «δίκη των έξι» βασίζεται σε πολύ μεταγενέστερες (7-10 χρόνια από την εκτέλεση) δηλώσεις-προσωπικές εκτιμήσεις προσωπικοτήτων της εποχής (π.χ. Ελ. Βενιζέλου, Θ. Πάγκαλου) και σε ένα βιβλίο του τότε Αρχηγείου Στρατού για τις επιχειρήσεις εις Θράκην 1919-1923, που εκδόθηκε το 1969.

Ως ιταμή και απαράδεκτη πρόκληση στη μνήμη των χιλιάδων νεκρών την επιχειρούμενη, μέσω δίκης, «αθώωση» των υπευθύνων της μεγαλύτερης καταστροφής, που υπέστη ποτέ το ελληνικό έθνος, χαρακτηρίζουν την απόφαση τα μέλη της ΟΠΣΕ.

Την δε αθωωτική κρίση της πλειοψηφίας δεν εμπόδισε το γεγονός ότι δεν βρέθηκαν στα αρχεία του κράτους η καταδικαστική απόφαση και τα πρακτικά της «δίκης των έξι» με συνέπεια να μην αξιολογηθούν οι καταθέσεις των μαρτύρων που εξετάστηκαν τότε ούτε το αποδεικτικό υλικό που έλαβε υπόψη του το Εκτακτο Επαναστατικό Στρατοδικείο Αθηνών για να καταλήξει στη θανατική ποινή που επέβαλε στις 15-11-1922.

Σε λίγες εβδομάδες αναμένεται να δημοσιευθεί η απόφαση που πήρε η Ολομέλεια ΑΠ σε «κεκλεισμένων των θυρών» συνεδρίασή της κρίνοντας για τυπικούς λόγους ότι δεν μπορεί να ασχοληθεί με την υπόθεση και ότι κακώς παραπέμφθηκε σε αυτήν το θέμα λόγω της οριακής πλειοψηφίας (3-2). Κατά την Ολομέλεια, η παραπομπή σε εκείνη λόγω οριακής πλειοψηφίας δεν μπορεί να εφαρμόζεται σε αιτήσεις επανάληψης δικών.

Ετσι, διώχνει από τα χέρια της την «καυτή πατάτα» αφήνοντας αποκλειστικά αρμόδιο το Ζ’ ποινικό τμήμα ΑΠ, με συνέπεια να υπερισχύσει η κρίση της πλειοψηφίας του υπέρ της αίτησης επανάληψης και της αθωότητας των έξι. Βέβαια επανάληψη δίκης δεν μπορεί να γίνει σε τέτοιες παλαιές υποθέσεις και η αποδοχή της αίτησης σημαίνει απαλλαγή.

Η πλειοψηφία
Η πλειοψηφία του ΑΠ (Γ. Μάμαλης, Ν. Κωνσταντόπουλος, Π. Ρουμπής) στήριξε τη μεγάλη ανατροπή σε επιστολή που έστειλε το 1929 ο τότε πρωθυπουργός Ελ. Βενιζέλος στον τότε αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης (Λαϊκού Κόμματος) Π. Τσαλδάρη. Σ’ αυτήν ανέφερε μεταξύ άλλων ότι «ουδείς των πολιτικών αρχηγών της δημοκρατικής παρατάξεως θεωρεί ότι οι ηγέται της πολιτικής, ήτις ηκολουθήθη μετά το 1920, διέπραξαν προδοσίαν κατά της πατρίδος ή ότι εν γνώσει οδήγησαν τον τόπον εις την Μικρασιατικήν Καταστροφήν».

Οι τρεις στηρίχθηκαν επίσης σε δήλωση του Ελ. Βενιζέλου το 1932 ότι «εστερήθηκαν την ζωή των κατά εντελώς άνομον τρόπον» και σε δήλωση του 1925 του αντιστράτηγου Θ. Πάγκαλου (προέδρου της ανακριτικής επιτροπής που παρέπεμψε τους έξι) ότι «η επανάστασις του 1922 υπήρξε επανάστασις Ιδεολόγων, η οποία κατέληξεν εις την σκληράν απόφασιν της θανατικής καταδίκης ίνα χρησιμεύσει το αίμα εκείνο προς νέα αναδημιουργίαν», διαπιστώνοντας από άλλες δηλώσεις – αντεγκλήσεις στη Βουλή ότι τελικά «έρρευσεν επί ματαίω».

Τέλος στηρίχθηκαν και στη στρατιωτική έκθεση που εκτίμησε ότι η μεταφορά των μεραρχιών έγινε υπό τις τότε κρατούσες περιστάσεις, χωρίς να μπορεί να αποδοθεί στον τότε αρχιστράτηγο Γ. Χατζηανέστη ότι από πρόθεση προκάλεσε τη φυγή μεγάλων τμημάτων του στρατεύματος.

Νομικοί
Εκπληκτοι για την απόφαση

Νομικοί κύκλοι και πρώην δικαστικοί λειτουργοί δεν έκρυβαν την έκπληξή τους για την ευκολία ανατροπής της Ιστορίας με βάση κυρίως μεταγενέστερες δηλώσεις, υπενθυμίζοντας την επαναληπτική άρνηση αποδοχής στην υπόθεση Πολκ, των πάμπολλων μεταγενέστερων δηλώσεων πολιτικών, αλλά και νεότερων στοιχείων υπέρ της αθωότητας του Γ. Στακτόπουλου…

Ο εγγονός του εκτελεσθέντος πρωθυπουργού Π. Πρωτοπαπαδάκης στην αίτηση επανάληψης της δίκης επικαλέστηκε δηλώσεις, επιστολές, έκθεση του Αρχηγείου Στρατού, για να υποστηρίξει ότι το Στρατοδικείο δεν μπορούσε να εκτιμήσει την πραγματική κατάσταση (για την αποχώρηση των στρατευμάτων κ.λπ.) με συνέπεια να σφάλει.

Η ΘΕΣΗ ΤΗΣ ΜΕΙΟΨΗΦΙΑΣ
Αδύνατη η αξιολόγηση «νεότερων στοιχείων»

Τις απόψεις της πλειοψηφίας και την αίτηση αντέκρουσαν οι αρεοπαγίτες Ν. Ζαΐρης, Κ. Φράγκος (εισηγητής), ενώ παρόμοια ήταν και η θέση του αντεισαγγελέα ΑΠ Γ. Βλάσση. Η μειοψηφία επισήμανε ότι οι κατά 7 έως 10 χρόνια μεταγενέστερες της καταδίκης δηλώσεις και επιστολές, αποτελούν προσωπικές πολιτικές κρίσεις του Ελ. Βενιζέλου που έγιναν στο πνεύμα «κατασίγασης των πολιτικών παθών και συμφιλίωσης του λαού», ενώ δεν προέκυψαν στοιχεία που να αποδυναμώνουν το κατηγορητήριο.

Kαμία πρόταση
Παράλληλα, η μειοψηφία υπογράμμισε ότι κανείς πολιτικός αρχηγός δεν έκανε τότε ανάλογες δηλώσεις ούτε αποκάλυψε ιστορικά γεγονότα ικανά να ανατρέψουν την καταδίκη. Επίσης, οι τότε πρωταγωνιστές της πολιτικής ζωής απέφυγαν να εισαγάγουν πρόταση στη Βουλή, ούτε καν μεμονωμένοι βουλευτές από το Λαϊκό Κόμμα, για την αποκατάσταση της ιστορικής αλήθειας για τη Μικρασιατική Καταστροφή και την ηθική αποκατάσταση της μνήμης των εκτελεσθέντων.

Κατά τη μειοψηφία, η δήλωση του Θ. Πάγκαλου δεν αναιρεί το περιεχόμενο της Επαναστατικής Επιτροπής που προήδρευσε. Δέχεται ότι τα αποδεικτικά αυτά στοιχεία δεν μπορούν από μόνα τους να ανατρέψουν και να αμφισβητήσουν την αποδεικτική αξία των στοιχείων που έλαβε υπόψη του το Επαναστατικό Στρατοδικείο, πολύ περισσότερο γιατί δεν υφίστανται πλέον η απόφαση και τα πρακτικά της δίκης.

Συνεπώς είναι αδύνατη η διερεύνηση της αξιοπιστίας και αντικειμενικότητας των μαρτύρων και η αξιολόγηση των «νεότερων στοιχείων» με όσα κατατέθηκαν τότε στο δικαστήριο και γενικότερα με όλα τα αποδεικτικά στοιχεία που έλαβε υπόψη του.

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΑΥΛΩΝΙΤΗΣ

Προσφυγικά σωματεία
Ετοιμάζονται για δυναμική αντίδραση

Αποφασισμένοι για δυναμικές κινητοποιήσεις και για δικαστικό αγώνα μέχρι να ανατραπεί η πρωτοφανής «αναθεώρηση» της Ιστορίας που επιχείρησε ο Αρειος Πάγος δηλώνουν οι Σύλλογοι, οι Ομοσπονδίες και τα Σωματεία Μικρασιατικού Ελληνισμού. Σε Ελλάδα, Ευρώπη και ΗΠΑ, τα μέλη των οργανώσεων οργανώνουν ήδη την αντίδρασή τους .

«Θεωρούμε εξαιρετικά άστοχη την απόφαση του Αρειου Πάγου, αφού μάλιστα αφορά σε μια δίκη που δεν είχε ποινικό αλλά πολιτικό χαρακτήρα. Διότι και σ’ αυτήν την περίπτωση, η αναψηλάφηση πολιτικό χαρακτήρα θα έχει. Είμαστε διατεθειμένοι να χρησιμοποιήσουμε κάθε ένδικο και νόμιμο μέσο προκειμένου να μην ξαναγραφεί η Ιστορία. Ηδη, έχουμε πραγματοποιήσει συναντήσεις όλες οι ομοσπονδίες που σχετίζονται με το θέμα και ετοιμαζόμαστε για μαζική αντίδραση», μας λέει ο Θανάσης Λαγουδήμος, πρόεδρος της Ομοσπονδίας Προσφυγικών Σωματείων Ελλάδας (ΟΠΣΕ).

Ασπίδα στην μνήμη
Περίπου 1 εκατομμύριο εγγεγραμμένα μέλη μετρούν τα 185 σωματεία από όλη την Ελλάδα που συμμετέχουν στην ΟΠΣΕ. «Ορισμένοι φαίνεται ότι αντιμετωπίζουν την αναψηλάφηση ως ευκαιρία για την ιστορική αποκατάσταση και δικαίωση των πρωταγωνιστών και τελικώς για την απόσειση των βαρύτατων ευθυνών των κυβερνήσεων που διαδέχθηκαν τον Ελευθέριο Βενιζέλο για την καταστροφή του 1922. Ως απόγονοι των θυμάτων της Γενοκτονίας που συνέβη στη Μικρά Ασία, τον Πόντο και την Ανατολική Θράκη, θεωρούμε ιταμή και απαράδεκτη πρόκληση στη μνήμη των χιλιάδων νεκρών την επιχειρούμενη, μέσω δίκης, «αθώωση» των υπευθύνων της μεγαλύτερης καταστροφής, που υπέστη ποτέ το ελληνικό έθνος.

Οποιαδήποτε παρόμοια διαδικασία μας βρίσκει αντίθετους και δηλώνουμε ότι θα προστατεύουμε τη μνήμη των προγόνων μας με κάθε νόμιμο μέσο», τονίζει ο πρόεδρος Λαγουδήμος.

«Η άρση της καταδίκης των έξι, δηλαδή η απόφαση της μη-καταδίκης, έστω και με τη μορφή μιας οριστικής και τελεσίδικης απόφασης του Αρείου Πάγου, δεν σημαίνει και αθώωση των έξι, αλλά κυρίως δεν μπορεί να θεωρηθεί σαν αθώωση του πολιτικό-στρατιωτικού κατεστημένου της Ελλάδας του 1920 που οδήγησε τη χώρα σε αυτή την τραγική καταστροφή και δημιούργησε εκατοντάδες χιλιάδες προσφύγων. Πιστεύουμε ακράδαντα πως το ενδεχόμενο μη-καταλογισμού καμιάς ευθύνης είναι ηθικά απαράδεκτο για ένα τέτοιο έγκλημα», δηλώνει στο «Εθνος της Κυριακής» ο Δημήτρης Μολοχίδης, πρόεδρος της Παμποντιακής Ομοσπονδίας ΗΠΑ-Καναδά.

«Δεν υποστηρίζουμε ότι η δίκη διαπράχθηκε κατά τον πιο άμεμπτο τρόπο. Σίγουρα κάποιες περίεργες συμπτώσεις διαδραματίστηκαν. Ούτε πρόθεση κανενός υγιούς πολίτη θα ήταν να καταδικαστεί ένας αθώος. Ούτε βέβαια θα προασπιστούμε την αρχή του «ό,τι έγινε, έγινε» και μάλιστα όταν και οι έξι εκτελέστηκαν. Και καταλαβαίνουμε ότι είναι παράδοξο τα ονόματα ατόμων που καταδικάστηκαν σε θάνατο να κοσμούν δρόμους και πλατείες της χώρας μας», εξηγεί ο κ. Μολοχίδης.

«Αν αθωωθούν και οι έξι, έστω και μετά 85 χρόνια, θα αναζητήσουμε τις όποιες σκοπιμότητες οδήγησαν σε μια τέτοια απόφαση και οι υπαίτιοι καθώς και οι σκοπιμότητές τους θα αξιολογηθούν. Αν πάλι δεν υπάρξουν ενδείξεις «εξυπηρέτησης» σκοπιμοτήτων ή άσκησης πιέσεων, τότε θα κάνουμε ό,τι είναι δυνατόν ώστε οι πραγματικοί ένοχοι να εντοπιστούν και να καταδικαστούν, τουλάχιστον στη συνείδησή μας», καταλήγει ο κ. Μολοχίδης.

Ως πρόκληση στη μνήμη των προγόνων τους θεωρούν τα μέλη της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Μικρασιατικών Σωματείων την προσπάθεια «αθώωσης» των καταδικασθέντων. «Εμείς ως Μικρασιάτες δεύτερης γενιάς και οι νεότερες γενιές, είμαστε αντίθετοι σε κάθε προσπάθεια διαστρέβλωσης των ιστορικών γεγονότων και όξυνσης των παθών».

ΜΑΡΙΑ ΨΑΡΑ

25/12/2009, «Έθνος»

29/12/2009 - Posted by | -προσφυγιά, -Γενοκτονία στην Ανατολή, -Διάφορα, -Μνήμες, -Νεοπαγανισμός, -Νεοελληνικά, -Περί Πόντου, -Πολιτική, -Συζητήσεις, -Mειονότητες στην Τουρκία, -Nεοελληνικός ανορθολογισμός

120 Σχόλια »

 1. έχεις μπερδέψει το «αριστερά» με το «δεξιά».

  Σχόλιο από kanali | 29/12/2009

 2. Καναλιώτη,

  μου προκάλεσες υπαρξιακό πρόβλημα τώρα 😉

  Ok! άλλαξα τις φωτογραφίες, οι οποίες είχαν χαρακτηριστεί αντίστροφα.

  Μ-π

  Σχόλιο από Πόντος και Αριστερά | 29/12/2009

 3. Γαγγραινώδες μέλος, λοιπόν η Μικρά Ασία… το οποίον πρέπει αδιστάκτως να κοπεί.

  χωρίς άλλα σχόλια….

  Σχόλιο από Πόντος και Αριστερά | 29/12/2009

 4. Ακ’σον, καλομάνα, Αλεξάνδρα, κι εσύ καλομάνα’ μ Ελένε, εκιάν σά νέφεα τη Παρίαδρη, που φτυλακίζνε και γυροκλόσκουνταν τα ψύασουν:
  Την Πατρίδαν,την Μικρασίαν, τον Πόντον, ατοίν έλεγαν «γάγγραινα», ντό θα εσύρναν κι έκοβαν απάν α σην χώρανεθουν..

  Την χώρανεθουν, ατοιν, έλεγαν «Ελλάδαν»….
  Αμά, ντό σκατόν «Ελλάδα», έτον αούτο το μικρίτσκον, τη Ευρώπης τ’ ουράδ, πού θα εσύρνε τό τρανόν, την Μικρασίαν, άμον σκολεκιάρ’κον, με τα «γάγγραινας»;

  Ημπορεί ο αλεπόν να σύρ και χαν τον άρκον;
  Αρ’, θα εσύρνεν η κωλότριχα τον κώλον σα σκολέκεα, κ’ η καϊπανάν τη παλληκαρί, θα έσυρνεν κι έχανεν τον γιοσμάν, και θα έλεε τον και «γάγγραιναν»…

  Ούι να σέζω τον ψωφεμένονέσουν, και τον «Αρειον Πάγονέσουν», σκυλία..

  Μίαν έθαψάτε μας το 22, και ξαν θαρρείτε θα θάβετε μας, το 2009;
  Τη πρωτοπαπαδάκη ο πάππον, ες «μνήμην», και ο εγγονός’ατ θα καθαρίζ’ ατεν…

  Τεμόν τη πάππονος την μνήμην, ποίος θα καθαρίζ;
  Σκυλία, ξαν θα σκοτώνετέ μας, μίαν κι άλλον, θαρρείτε;

  Θά

  Σχόλιο από vripol | 29/12/2009

 5. Ρε συ vripol

  Εkείνο το «Σκυλία» πως ακριβώς προφέρεται ? 🙂

  mumul

  Σχόλιο από Πόντος και Αριστερά | 29/12/2009

 6. Δείτε : «Οι ιδεολογικές αγκυλώσεις και η Δίκη των Εξ»

  http://kars1918.wordpress.com/2009/12/28/28-12-2009/

  Μ-π

  Σχόλιο από Πόντος και Αριστερά | 30/12/2009

 7. Να και ένα ψήφισμα προσφυγικών «ενώσεων και σωματείων προς την επαναστατικήν επιτροπήν» για την δίκη των εξ. Εκδόθηκε 7-11-1922 . Εφημ. «Εμπρός» 9-11-1922

  Αυτά τότε…γιατί τώρα (εκτός ορισμένων εξαιρέσεων) φαίνεται ότι έχουν σοβαρότερα θέματα να ασχοληθούν…τα σωματεία και οι ομοσπονδίες…

  mumul

  Σχόλιο από Πόντος και Αριστερά | 31/12/2009

 8. Πόντος και Αριστερά,
  Σε παρακαλώ θερμώς να ερευνήσεις και να μας καταθέσεις στοιχεία για το ποιος, οι ποιοι υποκίνησαν το ζήτημα αυτό. Διότι λέγεται ότι υποκινήθηκε από το Ποινικό Τμήμα, αλλά αυτό το τμήμα το απαρτίζουν κάποιοι. Ποιοι λοιπόν απ’ αυτούς ενέχονται άμεσα στην υποκίνηση του ζητήματος; Απ’ όσο διάβασα περί αυτού δεν πρόσεξα καμμιά αναφορά σε συγκεκριμένα πρόσωπα. Αν πάλι δεν το πρόσεξα ζητώ συγνώμη για την επιπολαιότητα.

  Σχόλιο από Σταύρος βασδέκης | 31/12/2009

 9. Αίτηση επανάληψης της δίκης κατέθεσε ο εγγονός του Πρωτοπαπαδάκη. Όλα τα ονόματα των αρεοπαγιτών΄υπάρχουν στο παρόν άρθρο.

  Σχόλιο από Πόντος και Αριστερά | 31/12/2009

 10. […] […]

  Πίνγκμπακ από …της «Δίκης των 6» του 1922 [2] « Ροΐδη Εμμονές | 01/01/2010

 11. Aν και είμαι εναντίον των θανατικών καταδικών και αν και θεωρώ ότι για την Μικρασιατική καταστροφή έχει ευθύνες τόσο οι Βενιζελικοί όσο και οι Βασιλικοί, θεωρώ ότι οι εκτελέσεις των έξι έσωσαν την χώρα από Εμφύλιο Πόλεμο.
  Φανταστείτε 1,5 εκατομμύριο πρόσφυγες και ένα οργισμένο στρατό να ζητά ευθύνες για την ήττα.

  Σχόλιο από doukas | 02/01/2010

 12. Κύριοι, σας παρακαλώ θερμώς να σχολιάσετε τα παρακάτω λεγόμενα από:
  http://roides.wordpress.com/2010/01/01/1jan10/#comment-22577
  τα οποία αντιβαίνουν σαφώς προς τις θέσεις σας. η αλήθεια πρέπει να επικρατήσει σ’ ένα τόσο σοβαρό θέμα.

  ακάκιος

  Ροίδη, ανήμερα του εορτασμού της περιτομής του Κυρίου μας διάβασα τα ψηφίσματα των Μικρασιατών για την αναψηλάφηση της Δίκης των 6 του ’22. Για να είμαι ειλικρινής δεν καλοκαταλαβαίνω σε τι διαφωνούν οι μεταφυτευμένοι αυτοί Ρωμιοί της Ανατολίας. Αν είναι η ετυμηγορία του δικαστηρίου που καταδίκασε τους 8, τότε όλη η διεθνής βιβλιογραφία για το θέμα είναι ανακριβής. Στην πραγματικότητα η δίκη αυτή ήταν Abortion of Justice, κυνήγημα μαγισσών προς κατευνασμό του λαϊκού αισθήματος, το κάψιμο του Ιούδα.
  Αν υπάρχει κάποια βάση για επίρριψη ευθυνών στους 8 είναι η έλλειψη κατανόησης ως προς το ποιοι κινούσαν τα νήματα των γενικών κοινωνικών αναταραχών στις αρχές του 20ου αιώνα. Δεν θα αποτολμήσω σε ένα μπλόγκ ιστορική αναδρομή της πολυτάραχης αυτής περιόδου που σήμανε και το τέλος της Ρωμιοσύνης στην διεθνή αρένα. Θα πω μόνον ότι ο Βενιζέλος, έστω και κάπως αργά είχε γνώση και διαίσθηση για το ποια χέρια κράταγαν τα νήματα. Η συναναστροφή του με τον Ζαχάρωφ δεν ήταν τυχαία. Ο Έλληνας πολιτικός ηγέτης και ο αντιπρόσωπος των Rothschild έπρεπε να επικοινωνούν. Οι Rothschild και ο πράκτορας τους Ζαχάρωφ κυριολεκτικά τραβούσαν τον πρωθυπουργό της υπερδύναμης από την μύτη. (Ο Ζαχάρωφ μάλιστα είχε καταφέρει να εμπλέξει τον Lloyd George και σε ρόζ σκάνδαλα. Το αναφέρω γιατί το θέμα των ρόζ εκβιασμών είναι επί των ημερών μας επίκαιρο…) Ο Lloyd George ένας δικηγόρος από το Μάντσεστερ επελέγη από τον Dr. Theodore Herzl ως νομικός σύμβουλος του Σιωνιστικού κινήματος στην Βρετανία. Οι Rothschild δεν είχαν πρόβλημα να τον προωθήσουν στην κορυφή της πολιτικής σκηνής της πρώην υπερδύναμης. Έκτοτε όλες οι πολιτικές του πράξεις απέβλεπαν υπό την καθοδήγηση των Rothschild στην επανίδρυση του κράτους του Ισραήλ. Αν οι τότε ‘ιδιοκτήτες’ της Παλαιστίνης Σουλτάνοι είχαν δήξει την ανάλογη κατανόηση στις προτάσεις του Herzl θα απολάμβαναν και σήμερα τα χαρέμια τους στην Κωνσταντινούπολη. Αλλά είπαν όχι. Και έτσι γεννήθηκαν στην Θεσσαλονίκη οι Νεότουρκοι! Με άλλα λόγια ο Κεμάλ και οι Ντονμέδες του δεν ήταν προϊόν παρθενογένεσης. Οι Οθωμανοί με την αδιαλλαξία τους πέρασαν από την περιτομή στον ευνουχισμό… Η Παλαιστίνη έγινε Βρετανικό Mandate.
  Το τελευταίο πράγμα που θα δεχότανε ο διεθνής Σιωνισμός ήτανε ένα αναγεννημένο Βυζάντιο που, αργά ή γρήγορα, στα αρτηριοσκληρωτικά μυαλά κάποιων ακραιφνών ορθόδοξων εθνικιστών, ομόθρησκων των Ρώσων, (και αυτό ήταν οι μοιραίοι 8), θα ήγειρε αξιώσεις στις αείποτε παλαιές κτήσεις τους στους «Αγίους Τόπους». Ακούγεται εξωπραγματικό αλλά είναι αληθινό. Credo quia absurdum est!
  Ο Βενιζέλος ήξερε ποιοί κινούσαν τα νήματα, δεν είχε ψευδαισθήσεις. Οι 8 είχαν! Και τελικά τους κόστισε τη ζωή! Αυτό λοιπόν θα μπορούσε να τους καταλογίσει κανείς. Οι προθέσεις τους ήταν «αγνές». Μη ξεχνάμε πως τον Μάρτιο του 1921 ήταν η επέτειος των 100 χρόνων από την εθνική εθνεγερσία. Και ο κλήρος πίεζε πως έπρεπε να τελειώσουμε την λειτουργία στην Αγιά Σοφία. Και να διώξουμε τους Αγαρηνούς από τα Βυζαντινά πάτρια μια και καλά.
  Μετανοείτε και προσεύχεστε!

  Σχόλιο από Σταύρος Βασδέκης | 03/01/2010

 13. Αγαπητέ κε Βασδέκη
  Η ‘αποψή μας για την επανάληψη της δίκης των εξ κατατίθεται σε αυτό αλλά και σε άλλα άρθρα.
  Δεν βρίσκω το λόγο γιατί να απαντούμε σε κάθε φαντασίωση του κάθε «αυτοφυούς Ρωμιού της μικράς πλην εντίμου».
  Ενδιαφέρον όμως θα είχε ή άποψή σου για την επανάληψη της δίκης των εξ.

  mumul , ένας μεταφυτευμένος Ρωμιος της Ανατολίας

  Σχόλιο από Πόντος και Αριστερά | 03/01/2010

 14. Το σχόλιο που έγραψα στου Ροιδη για τα παραπάνω είναι το εξής:

  «Όχι Ακάκιος, αλλά Κάκιστος…..

  Οι φασίστες και οι αντιπρόσφυγες ρατσιστές είναι ΕΔΩ. Και καλώς βγαίνουν από τις βρωμερές τους τρύπες για να μας θυμίζουν σε μας, τους “μεταφυτευμένους Ρωμιούς της Ανατολίας” ότι τα σκουλήκια που συνάντησουν οι πρόσφυγες παππούδες μας εδώ στο βαλκανικό Νότο, είναι ακόμα παρόντα….»

  Σχόλιο από Ματσουκάτες | 03/01/2010

 15. Σχόλιο από Ματσουκάτες | 03/01/2010

 16. α… ωστε το βιβλιο που διδασκεται τωρα …(δηλαδή το παλιο βιβλιο …) ειναι αριστο ε; εστι απεφανθη ο… ειδικός; 😆

  » Στο Ποινικό δικαιο» υπάρχουν -λεει ..δυο αρχές .. »Η Αρχή της νομιμοτητας και η Αρχή της ..σκοπιμότητας »

  Ορε που ταμαθε αυτά τα Γελοια ο τυπος ; Ειναι δυνατόν να λεει απο την τηλεοραση τετοια Πραματα .; Αγραμματος ειναι ;

  Μωρε Ματσουκάτες που τον βρηκες παλι Ετουτον τον Στομφωδη ¨

  ωρέ;

  ε;

  Δεν μπορουσες να βρεις κανένα… κανονικό; 😆

  Σχόλιο από Σαρρημουρατος | 03/01/2010

 17. Παντως Ποντιοι και Αριστεροι εαν θελετε να χασετε ΕΝΤΕΛΩΣ την Δικη και να αναθεωρηθει πληρως
  δεν εχετε παρα να στηριχτειτε στον εν τω Βιντεω του Ματσουκάτες

  Κυριον …
  αρκει να πει το ΑΝΕΠΑΝΑΛΗΠΤΟΝ
  ” Στο Ποινικό δικαιο” υπάρχουν -λεει ..δυο αρχές .. ”Η Αρχή της νομιμοτητας και η Αρχή της ..σκοπιμότητας »
  και »η Δικη των Εξι » ηταν δικη ..σκοπιμοτητας »

  Οτι πρπει για να χασει την Δικη….
  ας πα να τα πει σε ενα οποιοδηποτε δικαστηριο αυτά…

  Καλά ρε σεις ειναι δυνατον;

  Σχόλιο από Χασοδικειο | 03/01/2010

 18. Καλά τα λέει.

  Σχόλιο από doukas | 03/01/2010

 19. τι καλά; αυτος ειναι παρτονα στο γαμο σου να σου πει και του χρόνου

  Σχόλιο από Χασοδικειο | 03/01/2010

 20. Tωρα

  ενα απο τα επιχειρηματα του εν Βιντεακιου κυριου ειναι οτι αν αναθεωρηθει η Δικη των 6
  θα επρεπε εξισου να αναθεωρηθει και η Δικη Μπελογιαννη
  Και αυτο το παρουσιαζει ως κατι ..κακό.
  Ε οχι
  . Να αναθεωρηθει και η δικη Μπελογιαννη και οι χιλιαδες Δικες σκοπιμοτητας που οδηγησαν στον Θανατο χιλιαδες εφηβους και παιδια
  οπως φανηκε και στην ταινια ΨΥΧΗ ΒΑΘΙΑ
  που οδηγηθηκαν στον αδικο θανατο απο Δικες ..σκοπιμοτητας

  Να ζητησουν ολοι οι Αριστεροι να αναθεωρηθουν και αυτές οι Δικες
  Και αυτή θα ειναι η ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ στην προσπαθεια αναθεωρησης της Δικης των Εξι απο την Δεξια

  Σχόλιο από Χασοδικειο. Αλλά ας ζητησει η αριστερα και την αναθεωρηση των δικών του εμφυλίου | 03/01/2010

 21. Για την μικρασιατική καταστροφή εκτός από τους 6 δεν φταίει κανείς άλλος?
  Δεν υπάρξανε άλλοι πρωταγωνιστές?
  Δεν είχε ευθύνες για όλα αυτά ο «κυρίαρχος λαός»?
  Ο Βενιζέλος ούτε κι αυτός είχε καμιά ευθύνη που έκανε τον πόλεμο?
  Και μετά δεν έχει καμία ευθύνη γι ότι ακλούθησε όταν εν μέσο πολέμου έκανε εκλογές?
  Ούτε το παλάτι είχε ευθύνες?
  Έχετε ξαναδεί κάτι ανάλογο (εκλογές εν μέσο πολέμου) στην Ιστορία των λαών του κόσμου?
  Ούτε οι μεγάλες δυνάμεις έχουνε ευθύνες για ότι έγινε?
  Και τελικά αφού θυσιαστήκανε εκατοντάδες χιλιάδες βρεθήκανε 6 και μόνο!!! για να ξεπλύνουνε τα ματωμένα χέρια όλων!!!!!
  Η μνήμη των προγόνων και η κοινή λογική προβάλλονται όταν δεν θέλουμε να δούμε όλο το πλαίσιο και κυρίως όταν δεν βγάζουμε τα συμπεράσματα που πρέπει για να αποτρέπουμε στον βαθμό που μπορούμε την επανάληψη των λαθών ή ποιο σωστά να μην συμμετέχουμε στην επανάληψη τους…
  Θα ήτανε σωστή η θέση σας αν μαζί με την καταδίκη της αναψηλάφησης καταδικάζατε και τα άλλα…….

  Και μη μας πείτε για μια ακόμη φορά πως για όλα αυτά έχουμε πάρει θέση στο παρελθόν νομίζω πως αν το κάνατε κε στο τωρινό θέμα θα αποφεύγονταν αρκετές παρεξηγήσεις, άλλωστε κάτι τέτοιες απαντήσεις δείχνουνε υπεροψία τέτοια που την συναντάς σε ψωνισμένους «επαΐοντες». τύπου σαν αυτόν που μας παρουσίασε ο χριστιανο-χαρουμενος ματσουκάτος και που θα ήθελα να τον ρωτήσω αυτόν και κάποιους άλλους…. πια νομίζουνε πως είναι η ταυτότητα τους αυτή του Έλληνα ή αυτή του Ρωμαίου – ρωμιού ή όποια άλλη….

  Σχόλιο από Δ. Τερτίπης | 04/01/2010

 22. Kύριε Τερτίπη,

  όσοι διαχειρίστηκαν την μικρασιατική πρόκληση από το Νοέμβριο του 1920 έως το Σεπτέμβριο του 1922 έχουν ιδιαίτερες ευθύνες για την εξέλιξη. Οι ανακοινώσεις των προσφυγικων οργανώσεων τις σχηματοποιούν και τις περιγράφουν θαυμάσια.

  Ένα πολύ καλό βιβλίο για το πλαίσιο εκείνης της εποχής είναι το νέο βιβλίο του Κωσταντίνου Σβολόπουλου. Μια παρουσίασή του υπάρχει στην παρακάτω διεύθυνση:

  http://www.anixneuseis.gr/?p=3522

  Μ-π

  Σχόλιο από Πόντος και Αριστερά | 04/01/2010

 23. Καλά Τερτίπη μας κούφανες! Εσύ δεν έχεις άποψη και δεν ξέρεις, δεν είδες τι έγινε πριν από 87 μόλις χρόνια, και έχεις τόσο τελεσίδική και φανατική άποψη για το τι έγινε πριν από 15 αιώνες;

  Βέβαια σε χειρότερη κατάσταση είναι ο σύντροφός σου που μας απάντησε κατεβάζοντάς ένα κατεβατό για τις τότε ευθύνες του ΚΚΕ, λες και εμείς τις έχουμε συγκαλύψει ποτέ. Δηλαδή μίλησε για το τεταρτεύον και δεν είπε λέξη για το πρωτεύον. Είπε για τις ευθύνες του τότε αποκόμματος και κατάπιε τη γλώσσα του για τις ευθύνες του Λαϊκού Κόμματος. Μόνο στους χριστιανούληδες είστε άξιοι να κάνετε το μάγκα!

  Δεν περίμενα ότι θα είστε ακροδεξιότεροι των ακροδεξιών, γιατί μόνο αυτοί κρατάνε αυτή τη στάση στα περί των Εξι.

  Μυστήριοι είστε μα το Δία και σόρι που δεν είμαι τόσο ευγενικός όσο ο προλαλήσας

  Ομέρ ο οπαδός την μόνης αληθινής Θεάς, της Αφροδίτης!

  Σχόλιο από Πόντος και Αριστερά | 04/01/2010

 24. παντως βρε παιδιά μεγαλύτερη Κοτσανα απο αυτήνα του εν τω Βιντεω- που παρεθεσε ο κ Ματσουκατες- εικονιζομενου κυριου οτι στο »ποινικό Δικαιο » λεει »υπαρχουν δυο αρχές . η αρχή της νομιμοτητας και η αρχή της….. σκοπιμότητας» μαλλον δεν εχει ματακουστει απο τηλεορασεως .. Σε ποιο πανεπιστημιο πηρε το βασικό του πτυχιο ο κυριος αυτός ειπαμε; (απο οσο ξευρωμεν ουχι στο Ντιρι…)

  Σχόλιο από ΕΠΤΑ ΝΑΝΟΙ,Τζιτζιμιτζιτζιτζιτζιμιτζιχοτζιρας | 04/01/2010

 25. Ένα από τα εκατοντάδες ψηφίσματα που εκδόθηκαν εκείνη την περίοδο από οργανώσεις, σωματεία, κόμματα κλπ που ζητούν την καταδίκη των υπαιτίων της Μικρασιατικής Καταστροφής
  του «ΕΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΤΜΗΜΑ ΤΟΥ Σ.Ε.Κόμματος» :
  (Ριζοσπάστης 18-10-1922)

  Σχόλιο από Πόντος και Αριστερά | 04/01/2010

 26. Τζιτζιμιτζιχόντζιρα,

  Η πάντειος είναι ένα εξαιρετικό εκτροφείο απ’ ότι ξέρω, σ’ όλα τα επίπεδα και σ’ όλα τα χρώματα.

  Τους αντι-χριστιανούληδες τους είδες; Διάβασες τα κείμενά τους;

  Λες να τα μεταφέρω στις «Μεταμορφώσεις» ή δεν αξίζουν τον κόπο;

  Ομέρ ερωτών

  Σχόλιο από Πόντος και Αριστερά | 04/01/2010

 27. τις μεταμορφωσεις τις εχετε πήξει στη σαβουρα. Αν βαλετε κιαυτες θα ξεχειλώσουν και θα μετατραπουν εις Πομπώδες κοτσανολογιο (σαν αυτό που μόλις ειδαμε εις το Βιντεον που παρεθεσε ο Φιλτατος Ματσούκας.)

  Σχόλιο από ΕΠΤΑ ΝΑΝΟΙ,Τζιτζιμιτζιτζιτζιτζιμιτζιχοτζιρας | 04/01/2010

 28. Παντως και πέραν αστεισμ΄΄ων επειδή στο
  ”ποινικό Δικαιο ” ΔΕΝ ”υπαρχουν δυο αρχές . η αρχή της νομιμοτητας και η αρχή της….. σκοπιμότητας” ΟΠΩς ΛΕΓΕΙ Ο ΑΝΩ ΕΙΚΟΝΙΖΟΜΕΝΟΣ
  ΑΛΛΆ ΜΟΝΟΝ ΜΙΑ ΗΤΟΙ Η η αρχή της νομιμοτητας..
  και επειδή η αναψηλαφιση της Δικεως μαλλον θα στηριχθει εις την αρχή της νομιμοτητας και ουχι της σκοπιμότητας»

  ΚΑΘΟΣΟΝ εξελιπε η τοτε ..σκοπιμότης
  (ΚΑΙ ΕΠΕΙΔΉ ΠΡΟΒΛΠΕΩ ΟΤΙ ΟΙ ΟΣΟΙ ΕΧΟΥ ΔΙΚΑΙΩΣ ΔΙΚΑΙΩς αντιρησεις δια την αθωωσιν τον εξι -οπως εσεις Ω ! Ποντιοι και Αριστεροι-
  ειναι εγκλωβισμένοι να ανεονται παρα τω πλευρω τους συνηγορους ωσαν τον ανωθεν εικονιιζομενον κοτσαν(συγνωμη) κυριον
  προβλέπω μετα Βεβαιοτητας οτι η δικη μαλλον θα χαθει δια την προσφυγικήν πλευράν και οι 6 θα αθωωθουν πανηγυρικώς )

  ( να στειλετε τοτε τον λογαριασμόν εις τον ανω θεν -εν τω Βιντεω κυριον )

  Βεβαια υπαρχει και η λύσις της καμπανιας Για αναθεωρηση των επισης δικών σκοπιμότητας των καταδικασμένων εις θανατον αγωνιστων της Αντιφασιστικής πλευράς του Εμφυλιου και της Αντιστασης)
  αλλά μια τετοια καμπανια προυπόθετει θαρρος και διαθεση για ρηξεις με τον λεγομενον Ακροδεξιον/…… » πατριωτικόν–» »’ ¨:λολ: χωρον

  Σχόλιο από ΕΠΤΑ ΝΑΝΟΙ,Τζιτζιμιτζιτζιτζιτζιμιτζιχοτζιρας | 04/01/2010

 29. Συμφωνώ απολύτως.

  Να ξεκινήσουμε άμεσα μια τέτοια καμπάνια!

  Ακούμε ιδέες!

  Ομέρ

  Σχόλιο από Πόντος και Αριστερά | 04/01/2010

 30. Ε ισως μπορειτε να ψαξετε -οπως και αλλοι- και να κανετε μια καταγραφη τετοιων δικών του εμφυλιου ..

  Εμενα μουρχεται αυτην την στιγμη στο μυαλό μόνο η δικη του Μπελογιαννη
  Ισως μπορεσει να βοηθησει ο Μ-π..
  και αλλοι Ιστορικοι…

  Αυτή βεβαια ή πρεπει να ειναι υποθεση ΟΛΗΣ της Αριστεράς …και του ΚΚΕ (κυριως ) και του Συριζα και της ΚΟΕ κλπ κλπ..
  αλλά ισως μπορεσει να ξεκινησει και απο αυτό το Μπλογκ …
  Οπως και απο αλλα αριστερά

  (παντως σας το λέω . Η υποθεση των 6 απο την στιγμή που αποφασιστηκε η αναψηλαφιση – και Ηταν- τοτε- δικη σκοπιμοτητας – δεν μπορει παρα να καταλήξει στην αθωωση των 6 …)
  Τουλαχιστον ας αποδειξει η ελληνική δικαιοσυνη οτι δεν εχει δυο μετρα και δυο σταθμα …
  Ας αθωωσει και ας επιδικάσει και ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΕΙς στους συγγενεις των Θυμάτων και ολους εκεινους -παιδια τις περισσοτερες φορές εκτελεστηκαν αδικα κατα την διαρκεια και μετα τον Εμφυλιο μονο και μόνο γιατι ηταν Αντιφασιστες και πολέμησαν για μια Λευτερη Ελλάδα .

  Σχόλιο από ζιτζιμιτζιτζιτζιτζιμιτζιχοτζιρας | 04/01/2010

 31. Η μυστική διαθήκη της Ελλης Παππά
  http://www.tovima.gr/default.asp?pid=46&ct=60&artid=278070&dt=28/10/2009

  . Και μετά… «το μεθύσι της Απελευθέρωσης, τα Δεκεμβριανά, η ήττα, ο Εμφύλιος, οι άγριοι διωγμοί, οι προσπάθειες ανασυγκρότησης της Αριστεράς και της Δημοκρατίας, οι πρώτες εκλογές, ο ερχομός του Μπελογιάννη και του μεγάλου έρωτα. Η σύλληψή μας, τα Χριστούγεννα του 1950. Οι ατέλειωτοι μήνες στα μπουντρούμια της Ασφάλειας, μας συντροφεύει το αγέννητο παιδί μας. Η γέννα μου στις Φυλακές Αβέρωφ, οι δίκες, οι καταδίκες μας σε θάνατο, ο χωρισμός όταν η κυβέρνηση του Πλαστήρα δεν τόλμησε να εκτελέσει μάνα βρέφους». Ετσι έχει καταγράψει η ίδια την πορεία της ως τη γνωριμία της με τον Νίκο Μπελογιάννη, ο οποίος είχε φθάσει παράνομα στην Αθήνα από το εξωτερικό κατ΄ εντολήν του ΚΚΕ, τον Ιούνιο του 1950, δέκα περίπου μήνες μετά τη λήξη του εμφυλίου πολέμου, με αποστολή την ανασυγκρότηση των παράνομων κομματικών οργανώσεων.

  «Να ζήσεις για το παιδί και την εκδίκηση»

  Η Ελλη Παππά απολογείται κατά τη διάρκεια της δίκης της, στις αρχές της δεκαετίας του 1950. Τόσο η ίδια όσο και ο σύντροφος και πατέρας του παιδιού της Νίκος Μπελογιάννης καταδικάστηκαν σε θάνατο, ωστόσο η ίδια δεν εκτελέστηκε λόγω του βρέφους της Συνελήφθησαν με διαφορά τεσσάρων ημερών τον Δεκέμβριο του 1950. Επτάμιση μήνες κράτησε το μαρτύριό της στο φρικτό κελί της Ασφάλειας Αθηνών στην Καποδιστρίου. Ενάμιση επί ενάμιση ήταν, δίχως ίχνος φωτός. «Ο Νίκος έμεινε δέκα μήνες κλεισμένος. Το κελί του ήταν πιο μεγάλο- 1,70 επί 1,70 θαρρώ. Και είχε φως. Μια λάμπα που άναβε εκτυφλωτικά μέρα νύχτα» αφηγείτο η ίδια σε συνέντευξή της στο «Βήμα». Παρέμειναν στην απομόνωση ως την πρώτη δίκη τους τον Οκτώβριο του 1951, με συγκατηγορούμενους άλλα 91 άτομα. Στην έδρα του στρατοδικείου και ο μετέπειτα δικτάτορας Γεώργιος Παπαδόπουλος. Τον Αύγουστο του ίδιου έτους γεννήθηκε στη φυλακή ο γιος τους Νίκος.

  Ακολούθησε η δεύτερη δίκη τον Φεβρουάριο του 1952 και οι καταδίκες σε θάνατο. Ο Νίκος Μπελογιάννης εκτελέστηκε, μαζί με τους Δημήτρη Μπάτση, Νίκο Καλούμενο και Ηλία Αργυριάδη. Η Ελλη (Ιωαννίδη, τότε) δεν εκτελέστηκε λόγω του βρέφους. Η εκτέλεση έγινε τα ξημερώματα της Κυριακής 30 Μαρτίου 1952. Τις Κυριακές ούτε οι Γερμανοί δεν εκτελούσαν ανθρώπους. Το κελί της δεν το άνοιξαν. «Εσένα δεν σε έχουν στον κατάλογο» της είπε ο αρχιφύλακας. Ο Μπελογιάννης πλησίασε στο μικρό παράθυρο. Εγειρε το πρόσωπό του κοντά της. Η έκφρασή του ήταν παγωμένη. «Να ζήσεις» της είπε «για το παιδί και την εκδίκηση» αφηγείτο η ίδια.

  Σχόλιο από ζιτζιμιτζιτζιτζιτζιμιτζιχοτζιρας | 04/01/2010

 32. Και μου γεννιεται τωρα η Απορια ;
  Αραγε Ποσοι εκτελεστηκαν -ποσοι Αντιφασιστες παιδια γυναικες – σε εκεινες τις δικες παρωδια τις Στημενες δικες του εμφυλιου
  Ποσα παλληκαρια ποσοι αγωνιστές της λευτεριας ποσοι ηρωες της ανντιστασης αντιμετωπισαν στημενα κατηγορητηρια περι ..εσχατης προδοσιας ;(απο Ποιους παρακαλώ ε; )

  Ποσοι θαφτηκαν σε ομαδικους ταφους ;
  Ποσοι εκτλεστηκαν την Καθε αυγή;

  οπως ελεγαν και οι στιχοι του μεγαλου Σαλονικιου Ποιητή Ναζιμ Χικμετ:

  » Την καθε Αυγή
  Παντα η καρδια μου στην Ελλάδα
  τουφεκιζεται »

  Σχόλιο από ζιτζιμιτζιτζιτζιτζιμιτζιχοτζιρας | 04/01/2010

 33. Αγαπητέ ζιτζιμιτζιτζιτζιτζιμιτζιχοτζιρας
  (άλλαξε όνομα επιτέλους…)

  Δεν χρειάζεται να πάμε μακριά
  Ο καθένας μας αν κοιτάξει «γύρω του» θα βρει και έναν τουλάχιστον από τους χιλιάδες αγωνιστές που εκτελέστηκαν ή εξορίστηκαν και φυλακίστηκαν από αυτούς τους.. «από ποιούς»..
  Μπορεί η πρόταση για επανάληψη όλων αυτών των στημένων δικών να καταδείξει την γελοιότητα της ελληνικής δικαιοσύνης στην συγκεκριμένη περίπτωση . Όμως..
  Όμως….εκείνες οι απόφάσεις ήταν και ένας από τους τίτλους τιμής του κάθε αγωνιστή …
  και εγώ προσωπικά δεν τον γυρίζω πίσω ….ζητώντας από το κάθε από τέτοιο «επανάληψη».. δίνοντάς τους την ευκαιρία να ξελασπώσουνε…

  mumul

  Σχόλιο από Πόντος και Αριστερά | 04/01/2010

 34. Aγαπητε Μουμουλ
  πρωτον : Δενν αλλάζω ονομα
  Δευτερον Καταλαβετε το . Η επαναληψη της Δικης των 6 θα καταληξει στην Αθωωση των 6 . Πολύ απλό. Κανενα δικαστηριο δεν μπορει να δεχτει οτι »στο Ποινικό Δικαιο υπαρχουν δυο αρχες Η αρχή της Νομιμοτητας και ηη αρχή της Σκοπιμοτητας » οπως δηλωσε με Βαρυγδουπο Υφος ο Παραπάνω εν τω Βιντεακιω Φωστηρ του Εθνολαικιστικου χωρου ..
  Τι αποτελεσμα θα εχει αυτή η αθωωσις
  Ματο το εξής ΕΝΑ . Ως υπευθυνοι της Μικρασιατικής καταστροφής θα θεωρηθουν Ουχι η Ασπιλος »εθνοπατριωτικη τρομαρα μας » Δεξια
  ουτε οι Βενιζελογενεις
  Αλλά φυσικά και μ΄΄ονο οι συνηθεις ενοχι Δηλαδή οι Αριστεροι

  Αυτο θα μεινει και σε επιεδο εντυπωσεων και ως καταγραμμενη Ιστορια ….

  Καταλαβε το εσύ τουλαχιστον
  ——————–

  Συνεπώς
  η υπερασπιση μιας δικης σκοπιμοτητας που λεει και ο Φωστηρ
  οταν πλεον εχει εκλειψει η τοτε σκοπιμοτης
  ειναι Χαμενη απο χερι Υποθεσις …
  Αν ομως νομιζεις
  οτι η αναψηλαφιση των Δικών του Εμφυλιου
  Για την οποια ολοι σχεδόν οι αριστεροι εχουμε και εννομο συμφερον καθώς ολοι εχουμε στηνοικογενεια μας και καποιον που εκετελστηκε ή φυλακιστηκε αδικα απο τους ..» Εθνικοφρονες »
  Δεν θα προσφερει τιποτε

  Στηην Ηθική της Δικαιωση και κυριως στηνΗθική δικαιωση της Αριστεράς και μαλιστα εν μέσω της σημερινής (εννοω τα τελευταια χρονια ) Πρωτοφανους αντεπιθεσης της Δεξιας που απο την μια θελει να συνυπαρχει με τους Αριστερους παρασερνοτας τους σε περιεργα αδιεξοδα και στον εθνολαικισμό και οι διαφοροι Χουνταιοι…. να συνυπαρχουν ως ..»αρθρογραφοι ‘ σε »αριστερά εντυπα»
  και απο την αλλη να βγαζει λάδι τους δικους της και ποτε να αθωωνει τους 6 ΠΟΤΕ ΝΑ ΒΓΑΖΕΙ ΗΡΩΑ τον Μεταξά

  Ε τΟΤΕ δΙΑΦΩΝΟΥΜΕ φΙΛΕ ΜΟΥ

  ———————————————————-

  πΟΣΟΙ ΗΤΑΝ ΟΙ ΕΚΤΕΛΕΣΜΈΝΟΙ ;

  Στις πόλεις όμως ο η κατάσταση ήταν τελείως διαφορετική. Η Αριστερά των πόλεων, δεν διεξήγαγε τον Εμφύλιο, αλλά τον υπέστη: κυνηγήθηκε, εξορίστηκε, φυλακίστηκε. Και ας προσθέσουμε κάτι που συχνά μας διαφεύγει: τις ομαδικές εκτελέσεις.

  Οι εκτελεσθέντες κατά τη διάρκεια του Εμφυλίου ξεπερνούν τις 3.000.

  Οι ομαδικές εκτελέσεις δεν αφορούσαν, κατά κανόνα, αντάρτες, αλλά ανθρώπους που είχαν αρνηθεί να υπογράψουν δήλωση ή, το πολύ, προσπαθούσαν να διατηρήσουν στη ζωή τις παράνομες οργανώσεις του ΚΚΕ, του ΕΑΜ και της ΕΠΟΝ.

  Ακόμα χρωστάμε ένα μνημόσυνο, για όλους αυτούς και αυτές που οδηγήθηκαν στο απόσπασμα, απλώς επειδή δεν δέχτηκαν να κάνουν δήλωση. Γιατί σπανίως οι καταδίκες είχαν κάποιο πραγματικό έρεισμα — κι ακόμα και αν είχαν, αυτό δεν θα μπορούσε να αποτιμηθεί δικαστικά, υπό κανονικές συνθήκες, πέρα από κάποια λίγα χρόνια φυλάκισης. Κι όμως, στο τέλος του Εμφυλίου, υπήρχαν πάνω από 17.000 φυλακισμένοι, περίπου 5.000 υπόδικοι και περίπου 20.000 εκτοπισμένοι, εκ των οποίων 13.000 στη Μακρόνησο. Ένας αριθμός διωκόμενων δηλαδή που ξεπερνάει συνολικά τις 40.000, ενώ από τους καταδικασμένους πάνω από 2.000 είχαν καταδικαστεί εις θάνατον. Δεν εκτελέστηκαν τελικά, είχαν όμως τουφεκιστεί οι προηγούμενοι, οι 3.000 που ανέφερα προηγουμένως…..
  πηγη :

  Οι δίκες ήταν ομαδικές, οι καταδίκες επίσης, «σα ραπανάκια», όπως έλεγαν εκείνη την εποχή. Είχαμε –και αυτό επίσης είναι σχετικά άγνωστο– πολλές εκτελέσεις γυναικών. Μέχρι στο 1946, ελληνικό δικαστήριο δεν είχε καταδικάσει σε θάνατο γυναίκα. Αμέσως μετά την υιοθέτηση του Γ΄ Ψηφίσματος, τον Ιούνιο του 1946, πριν καν γενικευθεί ο Εμφύλιος, έχουμε τον επόμενο μήνα τις πρώτες ομαδικές εκτελέσεις. Τότε εκτελείται και η Ειρήνη Γκίνη, δασκάλα από τη Νάουσα, που με τη σλαβομακεδονική εκδοχή του ονόματός της, Μίρκα Γκίνοβα, είναι σήμερα ηρωίδα από την άλλη πλευρά — εμείς δεν φροντίσαμε εγκαίρως να την τιμήσουμε. Ακολούθησαν και πολλές άλλες εκτελέσεις. Για τις 17 εκτελεσμένες γυναίκες από τις Φυλακές Αβέρωφ οι συγκρατούμενές τους φύτεψαν αργότερα 17 δέντρα στην αυλή του σπιτιού της Ολυμπίας Παπαδούκα. Κι όταν αργότερα το σπίτι πουλήθηκε, οι καινούργιοι ιδιοκτήτες φύτεψαν κι ένα 18ο δέντρο, γιατί είχαν κι αυτοί συγγενή εκτελεσμένο.
  πηγη:
  Η Αριστερά των πόλεων στον Εμφύλιο

  Ημερομηνία δημοσίευσης: 29/11/2009

  Του Ηλια Νικολακοπουλου

  http://www.avgi.gr/ArticleActionshow.action?articleID=508484

  Σχόλιο από ζιτζιμιτζιτζιτζιτζιμιτζιχοτζιρας | 04/01/2010

 35. Οι ομαδικές εκτελέσεις δεν αφορούσαν, κατά κανόνα, αντάρτες, αλλά ανθρώπους που είχαν αρνηθεί να υπογράψουν δήλωση …

  ΚΑΤΑΛΑΒΕς ΜΟΥΜΟΥΛ ;
  ΟΙσυγγενεις των 6 επικαλουνται ελλειψη δόλου για τους 6 που ομως ηταν πολιτικά υπευθυνοι για την μεγαλυτερη τραγωδια της νεωτερης ελληνικης ιστοριας
  Ε τι να πουν – και γιατι να μη ζητησουν Αναθεωρηση – οι συγγενεις των 3000 που υπεγραψαν διοτι »είχαν αρνηθεί να υπογράψουν δήλωση »’ του τυθπου απεταξάμην τους εθνοπροδοτας καιΕαμοβουλγαρους …
  (Οπως και τωρα ζητουν απο τους Αριστερους διαφοροι Ακροδεξιοι που εχουν εντελως ΣΑΛΤΑΡΕΙ ι οιοποιοι θελουν και συμμαχιες τρομαρα τους )

  Σχόλιο από ζιτζιμιτζιτζιτζιτζιμιτζιχοτζιρας | 04/01/2010

 36. Σύντροφε δάσκαλε,

  πήρες μια ανοησία του Σαρρή και την έκανες σημαία.

  Η δίκη ήταν δίκαιη, δικονομικά σωστή και από άποψη στοιχείων πλήρως τεκμηριωμένη.

  Το ότι εξέφρασε και στο συναίσθημα του Λαού εκείνη την περίοδο την κάνει ακόμα πιο σημαντική.

  Η γενιά σας ήταν άτυχη. Γιατί παρότι και σεις φωνάζατε:
  «ΔΩΣΤΕ ΤΗ ΧΟΥΝΤΑ ΣΤΟ ΛΑΟ» κανείς δε σας άκουσε. Και για το εγκληματικό πραξικόπημα της εθνικοφροσύνης στην Κύπρο, κανείς δεν δικάστηκε.

  Ομέρ

  Σχόλιο από Πόντος και Αριστερά | 04/01/2010

 37. Και επίσης υπήρχε και δόλος.

  Δες τα άρθρα του Αγτζίδη,

  http://kars1918.wordpress.com/2009/12/28/28-12-2009/

  Σχόλιο από Πόντος και Αριστερά | 04/01/2010

 38. »πήρες μια ανοησία του Σαρρή και την έκανες σημαία.»

  Omer η ανοησια του Εν λόγω Φωστηρος δεν εγκειται στο οτι την αποκαλεσε Δικη σκοπιμότητας

  εγκειται στο οτι ειπε επι λέξει »Στο ποινικό δικαιο υπαρχουν δυο αρχές Η αρχή της νομιμοτητας και η Αρχή της σκοπιμοτητας »

  Και μαλιστα το ειπε απο Τηλεορασης και με το Βαρυγδουπον υφος που συνηθιζει οταν αμολαει τοσον μεγαλες κοτσανες .

  Ετσι λοιπόν
  η δική μου ανησυχια δεν εχει να κανει με το οτι

  Εγω θεωρω την δικην των Εξη ως δικη σκοπιμοτητας
  Ουτε ξερω ουτε μπορώ να γνωριζω . Ουτε κι εχω υποψη μου τα πρακτικά της δικης

  Εχει να κανει με το απλουστατον γεγονός οτι βλεπω την υποθεση της Αντιθεσης στην αναθεωρηση της Δικης των 6
  να περνά αναποφευκτως στα χερια τοιαυτων αστερων του Εθνολαικισμού
  Οι οποιοι ειναι μαθηματικώς βεβαιον οτι θα κανουν οτι μπορουν για να ..χαθει η Υποθεσις

  και να αθωωθουν οιΕξι

  Τον Φανταζεσαι τον Φωστηρα με εξισου Βρυγδουπα Στομφωδες υφος να πηγαινει στο δικαστηριον και να Δηλώνει οτι … »εις το Ποινικόν Δικαιον υπάρχουν δυο αρχαι ; η ΑΡΧΉ ΤΗς ΝΟΜΙΜΟΤΗΤΑς ΚΑΙ Η ΑΡΧΉ ΤΗς …ΣΚΟΠΙΜΌΤΗΤΑς ;
  ε;
  Φαντασου το λίγο ..

  Η δικη θα ειναι χαμένη απο Χερι

  Γιαυτό με επιασε ΚΡΥΟΣ ιδρωτας και παγωσα οταν τον ακουσα
  Τωρα …αν καταφερετε να απεγκλωβιστητε απο τοιαυτους Βαρυγδουπους Φωστηρες του ΕΘΝΟΛΑΙΚΙΣΜΟΥ με τοσας πολλάς γνωσεις επι παντως επιστητου και μαλιστα του Ποινικου Δικαιου

  ισως υπάρξει ελπίς ..
  Αλλ΄ΔΕΝ νομιζω …
  Για αυτό ειμαι ΤΟΣΟ ΑΠΑΙΣΙΟΔΟΞΟς . Και μόνο γιαυτό…

  (Και τελος παντων Δεν καταλαβαινω Γιατί να μην αναθεωρηθουν και οι Δικες των Χιλιαδων καταδικασμένων σε θανατο που πολεμμουσαν για την λευτερια στα χρονια του 40 και πενηντα .. Γιατί μόνο οι 6 ; ε; )

  Σχόλιο από Τζιτζιμιτζιτζιτζιτζιμιτζιχοτζιρας | 04/01/2010

 39. Για σου ρε σύντροφε Ομέρ, καλαμο- καβαλημένε και τρισμέγιστε «κουβεντομάστορα» συ είσαι και το κέντρο του διαδικτύου. Απλώνεις τα πλοκάμια σου και όλοι όσοι ρίχνουνε έστω και μια μάτια, στην ιστοσελίδα που συμμετέχεις, παγώνουνε διαπιστώνοντας πως κατέχεις την τρομερή δύναμη της Μέδουσας, είναι η ακατανίκητη γοητεία τα γραφόμενων σου Ομερ που τους καθίστα έρμαια της ανυπέρβλητης διανοίας σου, κανείς δεν μπορεί να αντισταθεί, στον εθισμό που προκαλείς έτσι και εγώ ο μικρός και ασήμαντος έπεσα με τα μούτρα στην ανάγνωση, μη χάσω τα υπέροχα και ευγενικά περίτεχνα σχήματα λόγου σου, αλλά ούτε τα κόμματα ούτε τελείες και προ παντός τις αποσιωπήσεις σου οι οποίες δηλώνουνε μεγαλοπρέπως τις ανεξερεύνητες βουλές του υπέρτατα του νοός σου !!
  Χαλάλι βρω Ομέρ χαβαλετζή έχεις πολύ πλάκα όταν με τόση σοβαρότητα αναφέρεσαι στις ανακοινώσεις των σωματείων που προφανώς σε εκφράζουνε απόλυτα !!
  Εκεί λοιπόν Ομέρ, από όσο διαπίστωσα πως σπανίζουνε το ονόματα των άλλων πρωταγωνιστών, καθώς επίσης είναι άφαντες και οι αναφορές στον «κυρίαρχο λαό» ή για να πω και του στραβού (του λαού) το δίκιο, αυτός ο λαός είναι πάντα το θύμα… και ουδεμία ευθύνη φέρει….. προφανώς θίγουμε την έννοια του πολίτη, αυτήν την έννοια που τόσο πολύ στηρίζει η θρησκεία των επί σφαγή προβάτων.
  Εκεί λοιπόν πρόσεξα, πως όλοι οι πρωταγωνιστές έχουνε ευθύνες εκτός από τον Βενιζέλο!!! Και συγκεκριμένα αντιγράφω από την ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΤΗΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΠΡΟΣΦΥΓΙΚΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ: «……. ορισμένοι φαίνεται ότι αντιμετωπίζουν την αναψηλάφηση, ως ευκαιρία για την ιστορική αποκατάσταση και δικαίωση των πρωταγωνιστών και τελικώς για την απόσειση των βαρύτατων ευθυνών των κυβερνήσεων που διαδεχτήκαν τον Ελευθέριο Βενιζέλο…..»!!!!! να επεκταθώ και σε αλλά σημεία όπου εσείς και οι ανακοινώσεις σας άκριτα αποδέχεστε. Αστό καλύτερα…. Εκκωφαντική η σιωπή σας!!!! Κατάλαβες Ομέρ? Γιατί έθεσα τα ερωτήματα?
  Και κάτι ακόμη Ομερ, θαρρείς πως δεν γνωρίζουμε τον ρόλο που σε αυτά τα σωματεία παίζουνε οι «Πόντιο Πατέρες»? αλλά και οι «Θράκο Πατέρες» και οι «άλλοι Πατέρες» των μικρασιατικών σωματείων? Θαρρείς δεν ξέρουμε σε ποιους και με τι ανταλλάγματα υπηρετούνε? ή νομίζεις πως δεν γνωρίζουμε τις αλλεπάλληλες διαμάχες τους, τις διασπάσεις και την διχόνοια για τον ντορβά? Συγγνώμη που παρ εκτράπηκα, για καθαρά ιδεολογικές διαφορές πρόκειται!!!
  Έτσι εξαιρώντας αυτούς που σε αυτήν την ιστοσελίδα προσπαθούνε να κρατήσουνε κάποιο επίπεδο στην συζήτηση, είτε εκτονώνοντας την οξύτητα που παίρνει ορισμένες φορές, με το χιούμορ τους, είτε (και κυρίως αυτό) αποφεύγοντας τις παπαρολογίες και τους χαρακτηρισμούς κατά των συνομιλητών.
  Εκτός από αυτούς, εσύ Ομέρ και όσοι αρέσκονται με τον τρόπο που «μας τα ρίχνεις» (εννοώ αυτούς που σε κανακεύουνε, τους χριστιανο-χαρούμενους τύπους τις παρέας, τη υπερμάχο… ρωμιό- αλβανό βλάχο – τούρκο-γύφτικης και βαλε… αδελφότητας), εσύ και αυτοί δεν χρειάζεται να προσπαθήσεις άλλο, για να μας πείσεις πως σου ταιριάζουνε απόλυτα ,οι παρωπίδες, τα λιλιά και τα χάμουρα της αμετροέπειας, που για λόγους ψυχοθεραπείας, οικειοθελώς φόρεσες. Αλλά τι λέω για χάμουρα, εσύ δεν συμμάζευσε με τίποτα, όποτε ας μείνω στα λιλιά και τις παρωπίδες. Όμως όσο και να το θέλεις Ομέρ, δεν θα δικαιώσεις όλα αυτά τα ποντιακά ανέκδοτα, γιατί πριν από όλους οι τεμετερ’ για κάτι τέτοιους περίεργους σαν εσένα τα φτιάξανε!!!
  Σε πρόσεξα και ανταποκρίθηκα στην ανάγκη σου αυτή, είμαι βέβαιος πως αυτό το ύφος συνομιλίας είναι που σε φτιάχνει, ίσως και σαν υποκατάστατο της μοναδικής θεάς της Αφροδίτης, που ομολογείς πως αποδέχεσαι.
  Και εκείνο το μα τον Δία, τι το θέλεις εσύ ένας άθεος
  Σε αυτές τις ομολογίες διακρίνω επί πλέων , πως ανόητος!! αθετείς την καθετή αθεΐα σου και χρησιμοποιείς τα σύμβολα των νεφελίμ και των ΕΛ…
  Κατάλαβες OMER? Και μη θαρρείς πως κάνω χιούμορ, γιατί ως κατακέφαλος και παλλαλός πόντιος Έλληνας (και τραντέλενας = γενναίος) όλα αυτά, τα εννοώ
  Καλή η ομαδική ψυχοθεραπεία Ομέρ, αλλά λέω να κάνω ένα ταϊμ αουτ….

  ΥΓ για τον «ματσουκαάτο»
  Ομολογώ πως με κατατρόπωσες με την ερμηνεία που έδωσες στην λέξη: Τραντελλενας = γενναίος…. Αλλά τι περιμένεις από τους «αφελείς» Πόντιους που έτσι χωρίς να σκεφτούνε τις συνέπειες, πήρανε αυτό με το τριάντα φορές Έλληνας για να δηλώσουνε την γενναιότητα τους, Αχ να σαν εσέν, τον σκέτο ρωμαίο-χριστιανό Πόντιο…

  Σχόλιο από Δ.Τερτίπης | 04/01/2010

 40. kαλά ρε ομερ ..παλι σβηνεις; παλι πριονης;
  Πειτε το τουλαχιστον καθαρά… Να μη μπαινω στον κοπο .
  εκτος αν μου κανετε …καψονια ¨:λολ: επιδή εθιξα τον ΦΩΣΤΗΡΑ τον εν τω βιντεακιω.

  Σχόλιο από Τζιτζιμιτζιτζιτζιτζιμιτζιχοτζιρας | 04/01/2010

 41. Τζιτζιμιτζιτζιτζιτζι… σού στριψε;

  Τι τσαμπουνάς χωρίς αντικείμενο;

  Μήπως πρέπει να σε ονομάσω «Τζιτζιμιτζιτζιτζιτζι…τερτίπης»;

  Σ’ ενοχλησε επειδή είπα τη γνώμη μου στο σχόλιο 36.

  Σε τι τερτίπια έμπλεξα ο έρμος; Έλα Δία στον τόπο σου!!!

  Ομέρ απελπιδμένος αδμινίθτωρ

  Σχόλιο από Πόντος και Αριστερά | 04/01/2010

 42. μ’εκοψες πάνω απο τρια σχολια . Εκτος κιαν κοπηκαν μονα τους

  Σχόλιο από Τζιτζιμιτζιτζιτζιτζιμιτζιχοτζιρας | 04/01/2010

 43. Εγώ δεν έκοψα τίποτα!

  Ομέρ

  Σχόλιο από Πόντος και Αριστερά | 04/01/2010

 44. Το ίδιο το μηχάνημα είχε κρατήσει ΜΟΝΟ ΕΝΑ, το σχόλιο 38 γιατί το έστειλες με διαφορετικά στοιχεία. Ενώ τα άλλα σου είναι πράσινα, αυτό ήταν κόκκινο. Οτιδήποτε έρχεται για πρώτη φορά με νέα στοιχεία δεν το εμφανίζει, αλλά το κρατά για διακρίβωση. Εάν ο διαχειριστής το πάρει είδηση καλώς,ειδάλλως χάνεται από την οθόνη λόγω πληθώρας νέων σχολίων.

  Ένα τεχνικό θέμα το έκανες συνομωσία και καταδίωξη. Αυτό πως λέγεται!

  Ομέρ

  Σχόλιο από Πόντος και Αριστερά | 04/01/2010

 45. Kαλά μωρε μην κανεις ετσι . Δεν σε ειπαμε και καμπουρη .
  Γεγονός ειναι οτι μουκοψε τρια σχόλια . Υπεθεσα οτι το εκανες εσύ και θυμηθηκες την παλαια σου τεχνη .
  υπεθεσα οτι το εκανες διοτι ημουν αρκουντως ειρωνικώς με τον

  Σχόλιο από Τζιτζιμιτζιτζιτζιτζιμιτζιχοτζιρας | 04/01/2010

 46. …βαθυνοσυτατον οπως παλια με τον Ετσι …
  Τεσπα ας πανε στο καλό και τα σχόλια
  ελεγα εκει οτι Δεν ειμαι εγώ που θεωρώ την Δικη των εξι Σκοπιμοτητας
  Ο Σαρρης το λεει .
  Εγώ ανησυχώ για κατι αλλλο
  Αν την υποθεση της αντισθεσης στην αναθεωρηση την παρουν στα χερια τους Βαρυγδουποι που λένε ΄τοσο μεγαλες ΚΟΤΣΑΝΕΣ »το ποινικόν δικαιον εχει δυο αρχες την νομιμοτητας και την ΣΚΟΠΙΜΟΤΗΤΑς »τοτε η υποθεση ειναι χαμένη απο Χερι …
  (Εγραφα κιαλλα ΑΛΛΆ Ας ΤΑ ΠΑΡΕΙ ΤΟ πΟΤΑΜΙ Η ΜΑΛΛΟΝ ΤΟ μΠΛΟΓΚ )

  Σχόλιο από Τζιτζιμιτζιτζιτζιτζιμιτζιχοτζιρας | 04/01/2010

 47. ¨

  Να διορθωθεί παρακαλώ το λάθος σου.
  Στη γλώσσα των… ψευδών αδμινιθτόρων, έπρεπε να λέει
  «Ομέρ απελπιδμένος αδμινίθτωρ«!!!

  Ως γνωστόν, σύμφωνα με το ISO-9000 international standard του Λόγου των ψευδών (ομιλητών) είθισται να χρησιμοποιούνται οι μετασχηματισμοί
  1) σ -> θ
  2) ζ -> δ
  3) σμ -> δμ

  (εκ της γραμματείας της Σουβλακερί των Εξ, με πρόεδρο τον polsemannen, ειδικόν μελετητή του Ψευδούς Λόγου)

  Σχόλιο από omadeon | 04/01/2010

 48. χμ Μολις ειπα Σουσαμι ανοιξε εμφανιστηκε ενα χαμενο μου σχόλιο..
  Τελικκά εδώ δεν ειναι Ποντος (και Αριτσερά)
  ειναι Χιλιες και μια Νυχτες (με ολιγον…. Ντισνευλαντ )

  Σχόλιο από Τζιτζιμιτζιτζιτζιτζιμιτζιχοτζιρας | 04/01/2010

 49. Τζιτζιμιτζι κλπ
  Το «τεχνικό πρόβλημα» στο υπαινίχθειν και εγώ παραπάνω αλλά εσύ επέμενες 🙂

  ”πήρες μια ανοησία του Σαρρή και την έκανες σημαία.”
  Λάθος Ομέρ, ο τζιτζιμιτζι (επέτρεψέ μου, δεν μπορώ να το γραφω όλόκληρο..) πηρε την ανοησία του φωστήρος και μας αποδίδει ότι την κάναμε σημαία. Μάλιστα τον ορίσαμε και ως «εκπρόσωπό μας » στην δίκη !!!
  Μας αδικείς φίλε μου…

  Θεωρώ ότι ο εν λόγω κύριος προέβει στις παραπάνω τοποθέτησή του ένεκα της «κεντρώας» καταγωγής του και αυτή ουδόλως αποτελεί κλασική τοποθέτηση ενθολαϊκιστών.
  Αυτοί όλον αυτόν τον καιρό σιωπούν….

  Για τις δίκες των αγωνιστών έχεις δίκιο αλλά δεν με «εννόησες» στο σχ. 33

  Τερτίπη
  Για την εκκωφαντική σιωπή, αν θες διάβασε τα παρακάτω, δώσε προσοχή στα λινκ που υπάρχουν καθώς και στις ημερομηνίες που γράφτηκαν. Ιδιαίτερα αυτό του «άλλου Βενιζέλου».
  https://pontosandaristera.wordpress.com/2009/09/13/13-9-2009/#more-5587
  https://pontosandaristera.wordpress.com/2007/06/06/venizelos/

  Εξακολουθώ να μην αντιλαμβάνομαι την αναφορά σου στις ευθύνες «του κυρίαρχου λαού». Τι να κάνουμε δηλαδή, να ζητήσουμε να δικαστεί και να του αποδοθούν ευθύνες ?

  Για την λέξη τραντέλλενας βλέπω δεν δέχεσαι την εξήγηση του ματσουκάτε. Δώσε μας λοιπόν την δική σου ερμηνεία και βέβαια τις πηγές που βασίζεται αυτή.

  mumul

  Σχόλιο από Πόντος και Αριστερά | 04/01/2010

 50. »Λάθος Ομέρ, ο τζιτζιμιτζι (επέτρεψέ μου, δεν μπορώ να το γραφω όλόκληρο..) πηρε την ανοησία του φωστήρος και μας αποδίδει ότι την κάναμε σημαία»

  Oχι μωρε μουμουλη δεν σας αποδίδω ότι την κάναμε σημαία». Γνωριζω οτι δεν τον κανετε σημαια τον εν λόγω .. Αλλά ειτε τον κανετε ειτε οχι δεδομένης της εντονοτατης τασης του εν λόγω Φωστηρος να χωνεται επι παντος επιστητου και της ανεπαρκειας του …»πατριωτικου χωρου» εις προσωπα που να συνδυαζουν και καποια προβολή αλλά και Ικανοτητες διανοητικές ωστε να αντιλαμβανονται το Τι λένε και κυριως Που και Πότε πρεπει να το λένε
  δηλώνω εντελώς απαισιοδοξος
  Να το πω . Ευσ πιστευεις οτι ο εν τω βιντεω και οι αλλοι Σαν κιαυτον θα χασουν την ευκαιρια να Χωθουνε και σε αυτήνα την ιστορια και να λένε δεξια και αριστερά με Βαρυγδοουπεστατον υφος » Το Ποινικόν Δικαιον εχει δυο αρχες κλπ κλπ ωστε να Γελασει ο καθε πικραμένος;

  Σχόλιο από Τζιτζιμιτζιτζιτζιτζιμιτζιχοτζιρας | 04/01/2010

 51. Ε, εάν εμφανιστεί ο συρφετός υποστηρίζων ότι λόγω της δευτέρας αρχής οι εξ είναι αθώοι θα γελάσουμε όλοι μαζί.
  Που είναι το κακό ?
  Αλλά δεν θα εμφανιστεί..
  Γιατί εδώ (όπως και αλλού) έχει λερωμένη την φωλιά του…εδώ κάνει τζιζζζζ..

  mumul

  Σχόλιο από Πόντος και Αριστερά | 04/01/2010

 52. »Αλλά δεν θα εμφανιστεί..
  Γιατί εδώ (όπως και αλλού) έχει λερωμένη την φωλιά του…εδώ κάνει τζιζζζζ»

  αγαπητε Μουμουλ
  σε οποιοδηποτε Δικαστηριο του κοσμου αν ακουστει αυτήη τεραστιων διαστασεων ΚΟΤΣΑΝΑ σαν αυτή που ειπεν ο σεβαστος κυριος του Βιντεακιου
  » Το Ποινικον δικαιον εχει δυο αρχας Την Αρχήν της Νομιμοτητας και την αρχήν της σκοπιμοτητας κλπ κλπ »
  θα γελασει οχι μόνον ο καθε συρφετος αλλά και το παρδαλόν Κατσικακι.

  Γι αυτό να εισαι απολύτως Σιγουρος
  Οχι μόνο οι ημιεγγραμματοι . Αλλά και οι αγραμματοι.

  Σχόλιο από Τζιτζιμιτζιτζιτζιτζιμιτζιχοτζιρας | 04/01/2010

 53. Τα κακά της διαδυκτιακής συνομιλίας, άλλη μια:

  «Ε, εάν εμφανιστεί ο συρφετός υποστηρίζων ότι λόγω της δευτέρας αρχής οι εξ είναι αθώοι θα γελάσουμε όλοι μαζί.
  Που είναι το κακό ?
  Αλλά δεν θα εμφανιστεί..
  Γιατί εδώ (όπως και αλλού) έχει λερωμένη την φωλιά του…εδώ κάνει τζιζζζζ..
  mumul»

  Δεν θα εμφανιστεί ο συρφετός εδώ εννοώ δεν θα εμφανιστούν και δεν θα πάρουν θέση στο θέμα της επανάληψης της δίκης των εξ.
  Πουθενά στα σχετικά μπλοκ του «πατριωτικού» χώρου ή ιστοσελίδες δεν έχουν καμία άποψη , ακόμη και όταν έχουν ρητώς ερωτηθεί απαντούν: δεν ξέρω, δεν είδα, δεν έχω ασχοληθεί, αύριο θα βρέξει και άλλα τέτοια ευχάριστα…
  Εδώ διυλίζουν τον κώνωπα την κάμηλον θα καταπιούν ?

  Προφανώς για την συγκεκριμένη άποψη του κου Βιντεακίου έχουμε την ίδια γνώμη.

  mumul

  Σχόλιο από Πόντος και Αριστερά | 04/01/2010

 54. ε περι του συγκεκριμμενου κυριου ομιλω και εγώ .. Του Παρτον στον Γαμο σου να σου πει και του χρόνου… Παιδια αμα εχεις τετοιους φιλους τι τους θελεις τους εχθρους . Ο τυπος ειναι» Τι κανεις Γιαννη ; Κουκια σπερνω ..»
  Δεν ξερω βεβαια αν παρεξηγηθηκε ο Ματσουκατιος που τον εχωσε δω μεσα εν ειδει Βιδεω

  και με αποκαλέσει και παλι »επιθετικον και μαλιστα Πρασινον » υποννοοωντας Πασοκισμόν οπως εκανε σε αλλο ποστ . Φυσικά …
  Οσοι δεν υποκλινομεθα εις την Υπερτατον Ευφυιαν του Βιντεοσκοπουμενου κυριου και λοιππων ΦΩΣΤΗΡΩΝ του εγχωριου Εθνολαικισμου δεν ημπορει παρα να ειμεθα πασοκοι .. Κακοι κακοι κακοι Πασόκοι

  και επιθετικοι .

  Σχόλιο από Τζιτζιμιτζιτζιτζιτζιμιτζιχοτζιρας | 04/01/2010

 55. Και που θέλεις ευγενικέ Μουμουλ, να γνωρίζω πως σε κάποια άλλη συζήτηση είχατε τοποθετηθεί για τις ευθύνες του Βενιζέλου και όλων των άλλων? Αλλά ακόμη και αν γνώριζα το περιεχόμενο των προηγούμενων τοποθετήσεων σας γιατί αντιδράσατε έτσι? γιατί σας κουφάνανε οι ερωτήσεις? Μιλώ για τον Ομέρ (αν και αρχίζω να νομίζω πως εδώ μέσα κάποιοι έχουνε περισσότερες από μια ταυτότητες και την μια μιλάνε έτσι και την άλλη κοκορέτσι… )
  Να ξέρεις πάντως, πως αν είχα υπ’ όψη μου τα κείμενα στα οποία με παράπεμψες, αντί για τις «κουφές ερωτήσεις» θα αναφερόμουνα σας ανακαλούσα αναφερόμενος σε αυτά που εσείς γράψατε…
  Ωστόσο πέρα από αυτές τις εξηγήσεις παραμένει το γεγονός, ότι σε αυτήν εδώ την συζήτηση, υιοθετήσατε τις διαμαρτυρίες των προσφυγικών Σωματείων, χωρίς κανένα σχολιασμό ανάλογο με αυτά που έχετε γράψει στα θέματα τα οποία με παράπεμψες…. Εδώ λοιπόν αναφέρεται η εκκωφαντική σιωπή…
  Θα αντιλαμβάνεσαι αγαπητέ Μουμουλ πως αυτού του είδους η ανταλλαγή δεν είναι καθόλου παραγωγική.
  Τι φαντάζεστε? ότι όποιος σε κάποια στιγμή μπαίνει εδώ μέσα και τολμά να θέσει κάποια θέματα, είναι υποχρεωμένος να γνωρίζει και όλα τα προηγούμενα θέματα και όλες τις συζητήσεις που έχουνε γίνει?
  Αν έχετε τέτοιες απαιτήσεις, θα σας πω ότι δεν πάτε καθόλου καλά και ότι κάποιοι από σας, έχετε πρόβλημα συμπεριφοράς μα κυρίως πρόβλημα διαχείρισης!!
  Αν νομίζετε πως, έτσι παρακινάτε του επισκέπτες να παραμείνουνε και να διαθέσουνε χρόνο (από αυτόν τον λίγο που μας περισσεύει…) για περεταίρω ερευνά της ιστοσελίδας, σας λέω πως πετυχαίνεται το ακριβώς αντίθετο!!

  Όσο για το «Τραντελλένος»
  Από όσο γνωρίζω και συμφωνά με την επαλήθευση που έκανα στο «ιστορικό λεξικό της ποντιακής διαλέκτου» την λέξη αυτή την συνθέτουνε το αριθμητικό τράντα <τριάντα και το εθνικό όνομα Ελλενος < Έλληνας.
  Τώρα πως έγινε? να επιλέξουνε μια τέτοια λέξη για να δηλώσουνε την γενναιότητα τους, οι ρωμαίο-χριστιανοί πόντιοι? Όταν μάλιστα όπως φανατικά ισχυρίζονται κάποιοι εδώ μέσα, δεν είχανε καμιά σχέση με του πρόγονους Έλληνες, τους οποίους είχανε ξεχάσει εντελώς (!) αυτό είναι ένα μυστήριο, που ο χριστιανό-χαρούμενος Ματσουκάτος, το έλυσε προφανώς με τον γνωστό για του εβραίο-χριστιανούς τρόπο. Ποιος είναι αυτός? Μα ποιος άλλος από την επιφοίτηση του αγίου πνεύματος!! Με αυτόν τον τρόπο οι πρόγονοι μας, μάθαινε να χρησιμοποιούνε τέτοιες λέξεις όπως ΤραντΕΛΛΕΝΟΣ !!
  Βέβαια κάποιοι άλλοι, λύσανε το μυστήριο της γλώσσας και των εννοιών, με περίτεχνα σχήματα λόγου, όπως εκείνο το ανεκδιήγητο που διάβασα εδώ μέσα για την αναγέννηση τον Ελλήνων, από την συνένωση της ευρωπαϊκής νεοτερικότητας -με τον ρωμαιο-χριστιανισμό… τέτοια αποδόμηση? Τι να πω!!!!
  Με αλλά λόγια, μέσα σε όλους αυτούς τους σκοτεινούς αιώνες, δεν υπάρξανε ούτε λόγιοι ούτε γραμματεία των ελλήνων και όχι μόνο… που μαρτυρά με σαφέστατες αναφορές την συνείδηση της καταγωγή τους.
  Είμαστε φασίστες και είναι βρομερός εθνικισμός, όταν αναφερόμαστε σε αυτά τα ζητήματα ενώ όταν το κάνουνε οι άλλοι οφείλουμε να τους σεβόμαστε!!

  Τελικά δεν πήρα καμία απάντηση: ο τίτλος της ιστοσελίδας σας «Πόντος και Αριστερά» αφορά την προσπάθεια της ανασυγκρότησης και αποκατάστασης, της ταυτότητας των Ελλήνων Ποντίων, ή να υποθέσουμε πως είναι παραπλανητικός και αφορά την αποδόμηση της?
  Και ακόμη, αυτή η προσπάθεια διεκδικεί τον ορθολογισμό ή κάνει τα στραβά μάτια και παραπέμπει στον εβραίο-χριστιανισμό!!
  Και σας παρακαλώ αν έχετε ασχοληθεί με αυτά τα θέμα σε προηγούμενες συζητήσεις μην αρχίσετε τους αφορισμούς πριν να με παραπέμψετε στα εκεί γραφόμενα σας!!

  …..Τζιτζιμιτιχοτζιρα
  Είσαι τόσο σίγουρος πως όλοι εδώ μέσα συμφωνούνε για το ότι δεν έκαναν σημαία τον κύριο του Βιντεακίου??

  Σχόλιο από Δ.Τερτίπης | 04/01/2010

 56. Κυριε τΕΡΤΙΠΙΕ.
  εΙΛΙΚΡΙΝΏς ΚΑΙ ΕΥΠΕΙΘΏς ΣΑς ΑΝΑΦΡΕΡΩ ΟΤΙ ΠΑΡΟΛΟ ΠΟΥ καποτες ειχα καποιες ευγενικές αρχαιοελληνικές συνηθειες εν τουτοις λογω γερονταμάτων εχασα τις ευγενικές ικανοτητες που καποτες ειχαν οι πιστοι του Απολλωνος μασωντας φυλλα Δαφνεως και φτυνοντας τα και λεγοντες χρησμους . Κοντολογής δεν ειμαι εις θεσιν να γνωριζω …..
  Παρεπιμπτοντως θα ηθελα να σας αναφερεω πως ειστε ο Πρωτος παγανισταριαριστής με τον οποιον εχω την τιμην να ομιλώ και τα εχω ολιγον χασει αν και ειμαι πολύ και βαθυτατα συγκινημενος διοτι αντικρυζοντας τα γραπτα σας νιωθω σαν να ερχεται γραπτως μια Φωνη απο τα εγκατα των Αιωνων και να με εγκαλει …Τζιτζιμιτζιτζιτζιτζιμιτζιχοτζιραααααααα…..!!Τζιτζιμιτζιτζιτζιτζιμιτζιχοτζιρααααααααααααααααααααα…..!!

  και ολιγον τι Τρομάζω ..
  Βεβαια ομολογω επισης οτι οη αυτή η καταστασις εχει και πολύ ΠΛΑΚΑ ..
  Κοντολογής κανω κεφι και παρακολουθω τον διαλογον σας με τους εδώθε και κειθε Χριστιανους , Ποντιους, Αριστερους, Τρωες και Λυδους
  με παρα πολύ ενδιαφερον
  Συνεχιστε ετσι

  Εμεις βεβαιως στο Τζιτζιμιτζιτζιτζιτζιμιτζιχοτζιραικο ειμεθα Αθεοι αμανταμ μπαμπανταμ οποτες μην περιμενετε να λαβωμεν θεσιν εις την ενδοειδωλοχριστιανοτραντελληνικήν σας διαμαχην
  Ειναι δηλαδή σαν να με καλεί ο διας -πουχει πεσει απο τον Ολυμπον Χαμαι πουλεγε και η Πυθια δηλαδής κατω στα Ταρταρα και απο κει να με καλει :

  Σχόλιο από Τζιτζιμιτζιτζιτζιτζιμιτζιχοτζιρας | 04/01/2010

 57. α για να μη ξεχασω
  κυριε Τερτιπη
  δεν με λένε

  Τζιτζιμιτιχοτζιρα

  αλλά Τζιτζιμιτζιτζιτζιτζιμιτζιχοτζιρα

  Σχόλιο από Τζιτζιμιτζιτζιτζιτζιμιτζιχοτζιρας | 04/01/2010

 58. Τζιτζιμιτζιχό,

  σου εκχωρώ αποκλειστικότητα στον Τερτίπη. Βαρέθηκα τα Τερτίπια τους. Εξάλλου είναι και η ειδικότητά σου. Μελετησέ τον, ανάλυσέ τον, κάντου και μια ανατομία.

  Εγώ δεν ξαναασχολούμαι με του λόγου του, ούτε με τις εμμονές τους. Ας κάνουν καλά οι Μουμούλ Μ-π. Μπάιιι.

  Ομέρ ο σκατέλλενος

  Σχόλιο από Πόντος και Αριστερά | 04/01/2010

 59. Ομερ δικος σου πελατης ειναι ο Τερτιπης . Μην υπεκφευγεις των καθηκοντων σου . Εξαλλου εγώ εδώ τουριστας ειμαι… Σε λίγο θα φυγω . Μην τον αφηνεις στα κρυα του λουτρου τον ξενο ανθρωπο κι ας ειναι και παγανισταριαρης . Εξαλλου ανξιθρησκεια εχωμεν .Τι σε πειραζει δηλαδή;

  Πολύ τσιτωμενον σε βλεπω . Βρε μπας και σε τσιτωσε ο Ματσουκάτες; τα κανει κατι τετοια

  Σχόλιο από Τζιτζιμιτζιτζιτζιτζιμιτζιχοτζιρας | 04/01/2010

 60. Ομέρ ο σκατέλλενος»

  Τωρα το ειδα ..

  Γιατι μωρε ; Τι επαθες ΟΜΕΡΑΚΟ; ποιος σ έκανε να νιωθεις σκατέλλενικα;»

  Σχόλιο από Τζιτζιμιτζιτζιτζιτζιμιτζιχοτζιρας | 04/01/2010

 61. Και που θέλεις ευγενικέ Μουμουλ, να γνωρίζω πως σε κάποια άλλη συζήτηση είχατε τοποθετηθεί για τις ευθύνες του Βενιζέλου και όλων των άλλων?

  Δεν φταίμε εμείς για αυτό έτσι δεν είναι ?

  Αλλά ακόμη και αν γνώριζα το περιεχόμενο των προηγούμενων τοποθετήσεων σας γιατί αντιδράσατε έτσι? γιατί σας κουφάνανε οι ερωτήσεις?

  Γιατί οι ερωτήσεις όπως και οι τοποθετήσεις έχουν ένα..»στυλ». Πολλοί μας ζητήσανε κατά καιρούς διαφόρων ειδών «πιστοποιητικά» (δεν αναφέρομαι σε σένα) και οι ερωτήσεις τους ήταν όχι μόνο για να…»κουφένεται» κανείς.

  Να ξέρεις πάντως, πως αν είχα υπ’ όψη μου τα κείμενα στα οποία με παράπεμψες, αντί για τις «κουφές ερωτήσεις» θα αναφερόμουνα σας ανακαλούσα αναφερόμενος σε αυτά που εσείς γράψατε…

  Τελος καλό λοιπόν , όλ καλά.

  Ωστόσο πέρα από αυτές τις εξηγήσεις παραμένει το γεγονός, ότι σε αυτήν εδώ την συζήτηση, υιοθετήσατε τις διαμαρτυρίες των προσφυγικών Σωματείων, χωρίς κανένα σχολιασμό ανάλογο με αυτά που έχετε γράψει στα θέματα τα οποία με παράπεμψες…. Εδώ λοιπόν αναφέρεται η εκκωφαντική σιωπή…

  Ξαναεπανέρχεσαι στην ίδια μορφή ερώτησης-τοποθέτησης. Κατά καιρούς έχουμε σηκώσει και άρθρα με τα οποία δεν συμφωνούμε κατ’ανάγκη. Κατανοώ το πρόβλημα του χρόνου αλλά …θέλει το «Π&Α» μερικές ματιές περισσότερο..


  Θα αντιλαμβάνεσαι αγαπητέ Μουμουλ πως αυτού του είδους η ανταλλαγή δεν είναι καθόλου παραγωγική.
  Τι φαντάζεστε? ότι όποιος σε κάποια στιγμή μπαίνει εδώ μέσα και τολμά να θέσει κάποια θέματα, είναι υποχρεωμένος να γνωρίζει και όλα τα προηγούμενα θέματα και όλες τις συζητήσεις που έχουνε γίνει?

  Αγαπητέ Δημήτρη ας το προσπεράσουμε αυτό το σημείο. Όπως λες δεν είναι παραγωγικό.
  Κανείς δεν είναι υποχρεωμένος να γνωρίζει τι γράφει και τι υποννοεί ο καθένας. όμως αν θέλουμε να καταλάβουμε «τι καπνό φουμάρει ο καθένας» ρίχνουμε μια ματιά και το πάμε λάου λάου…
  Τα παρακάτω τα προσπερνώ.

  Όσο για το «Τραντελλένος»
  Από όσο γνωρίζω και συμφωνά με την επαλήθευση που έκανα στο «ιστορικό λεξικό της ποντιακής διαλέκτου» την λέξη αυτή την συνθέτουνε το αριθμητικό τράντα <τριάντα και το εθνικό όνομα Ελλενος < Έλληνας.
  Τώρα πως έγινε? να επιλέξουνε μια τέτοια λέξη για να δηλώσουνε την γενναιότητα τους, οι ρωμαίο-χριστιανοί πόντιοι?

  Πως νά'γινε. Δώσε εσύ μια εξήγηση. Πάντως να ξέρεις ότι στα "ακριτικά άσματα" παρομοίως με το "τραντέλλενας" χρησιμοποείτο και η λέξη "δράκος". Σημαίνει κάτι αυτό ?
  Τι να πω !!!

  Όταν μάλιστα όπως φανατικά ισχυρίζονται κάποιοι εδώ μέσα, δεν είχανε καμιά σχέση με του πρόγονους Έλληνες, τους οποίους είχανε ξεχάσει εντελώς (!)

  Ποιός το ισχυρίστηκε αυτό να τον επιπλήξω αμέσως.

  Τελικά δεν πήρα καμία απάντηση: ο τίτλος της ιστοσελίδας σας «Πόντος και Αριστερά» αφορά την προσπάθεια της ανασυγκρότησης και αποκατάστασης, της ταυτότητας των Ελλήνων Ποντίων, ή να υποθέσουμε πως είναι παραπλανητικός και αφορά την αποδόμηση της?
  Και ακόμη, αυτή η προσπάθεια διεκδικεί τον ορθολογισμό ή κάνει τα στραβά μάτια και παραπέμπει στον εβραίο-χριστιανισμό!!

  Αντιλαμβάνεσαι ότι το παραπάνω κινείται στα όρια ….
  Σε παραπέμπω στο "ιδρυτικό μας κείμενο".
  https://pontosandaristera.wordpress.com/2007/08/03/poioi-kai-giati/
  Για τα υπόλοιπα , ε θέλει και λίγο χρόνο να ψάξεις…

  mumul

  Σχόλιο από Πόντος και Αριστερά | 04/01/2010

 62. Αγαπητέ Τιτ………τζιρακιε (κατά το Τερτίπιε)
  Λένε πως το γέλιο είναι ευεργετικό  νοιώθω ευγνώμονας γιατί μου το χάρισες με την σκωπτική σου διάθεση.
  Θα προσπαθήσω να για λόγους σεβασμού να ανταποκριθώ στο ανάλογο με σας ύφος και πριν από όλα πρέπει να σας ξεκαθαρίσω πως για ότι με αφορά, κάπου τα έχετε μπερδέψει!!! Και ειλικρινά δεν μπορώ να καταλάβω από πού ποία γραπτά μου προκύπτει ότι εμφορούμαι από παγανισταριστικάς ιδέας?
  Προφανώς δεν αντελήφθης πως η επίκληση μου στον ορθολογισμό (θεωρία πείραμα απόδειξη) παραπέμπει αναγκαστικά στην αθεΐα, συνεπώς ουδεμία σχέση έχουνε οι πεποιθήσεις μου, με τους παγανιστές, εβραίο- χριστιανούς εβραίο- ισλαμιστές και τα πάσης φύσεως φλιτζάνια….. τα μέντιουμ και τα να σε πω την μοίρα σου….
  Α τώρα εσύ ακούς φωνές από τον Δία από τα βάθη των ταρτάρων ή από την έρημο του εβραιο-χριστιανισμού… πρέπει να προσέχεις, διότι θα γνωρίζεις ότι πολλάκις στο παρελθόν όσοι παρομοίως δηλώνανε τους ρίχνανε στην πυρά…. Και μη θαρρείς πως αυτό τέλειωσε…..για ρίξε μια μάτια στις λατανίες τις αγίες ζώνες και τα καύκαλα που οι προσήλυτοι προσκυνάνε…..
  Εκτός και αν αγαπητέ Τιτ………τζιρα, έτσι για τον χαβαλέ…… επιδίδεστε στο άθλημα της προβοκάτσιας, πράγμα που δεν προσιδιάζει στην στάση σας, έναντι κάποιας αυθαίρετου ερμηνείας των πεποιθήσεων σας!!! Νομίζω πως διέκρινα την παρεξήγηση σας, (σχόλιο 54) διότι σας ερμηνεύσανε ως πράσινον….
  Θα συμφωνήσω μαζί σας πως αυτή η κατάσταση έχει μεγάλη ΠΛΑΚΑ….
  και κυρίως η προσπάθεια σας (όπως και πόλοι άλλοι εδώ μέσα…) να κατηγοριοποιείτε τους συνομιλητές σας, κατατάσσοντας τους κάτω από κάποια συγκεκριμένη ταμπέλα, φασίστας, ακροδεξιός, πασόκος, αναρχικός συγγνώμη το αναρχικός το παίρνω πίσω γιατί διαπίστωσα ότι αυτό δεν μπορείτε με τίποτα να το αντιπαλέψετε… βάλτε λοιπόν και τις υπόλοιπες ταμπέλες, από αυτές τις οποίες θαρρείτε πως σας διευκολύνουνε. Γιατί προφανώς το αιτούμενο για σας δεν είναι η κατανόηση, αλλά η αντιμετώπιση των κατά φαντασία αντιπάλων!!!
  Αυτό κι αν δεν έχει ΠΛΑΚΑ…αγαπητέ Τιτ………τζιρακιε!!!!
  Συνεχίστε λοιπόν να μην συζητάτε με τον συγκεκριμένο κάθε φορά άνθρωπο, αλλά με τις ταμπέλες που σας διευκολύνουνε.
  Και με την ευκαιρία θα ήθελα να θέσω στην ομήγυρη ένα ερώτημα που με βασανίζει από τότε που μπήκα εδώ μέσα. Για αυτό το μείγμα του εβραιο-χριστιανού, κομουνιστή και άθεου δεν υπάρχει κάποια σχετική ταμπελίτσα?

  Σχόλιο από Δ.Τερτίπης | 05/01/2010

 63. τΕΡΤΙΠΙΕ μας τρελλανες με την απαντηση σου
  καθώς και με την Ρωμη σου , την θεικήν ορμή σου
  και πια το καταλαβαμε : Δεν μπαινεις σε ταμπέλες
  Αλίμονο!!!!Εμεις εδώ ειμαστε σκετες Βδέλες

  Μη διουμε καναν Φωτεινό μη διουμ’ κανα Τερτιπη
  αμεσως τον Δαγκανουμε ωσαν θαλασσιοι ιππποι…

  Μη μας ακους Τραντελληνα! Μη δινεις Σημασια
  Εσύ το Φως σου σκόρπιζε σ’ολη την Ευρασια .

  Σχόλιο από ΕΠΤΑ ΝΑΝΟΙ εν χορω | 05/01/2010

 64. Ένταξη αγαπητέ Μουμούλ τέλος καλό!!! καλό (?)
  Αλλά μιας και αναφέρεσαι στο στιλ, θα σου έλεγα πως «δεν μιλάμε για σχοινί στο σπίτι του κρεμασμένου»!! και μάλιστα λες και ότι: «πολλοί, μας ζητάνε κατά καιρούς διαφόρων ειδών πιστοποιητικά…» ωραία, αν το θέτεις έτσι το πράγμα, τότε είσαι υποχρεωμένος να το δεις κι από την ανάποδη. Μήπως τελικά πριν από όλους εσείς ζητάτε πιστοποιητικά? Αλλά και έτσι ακόμη, μήπως δεν σας δώσαμε και πιστοποιητικά και εξηγήσεις, αρκετές θαρρώ, πως γίνεται τώρα σεις και τα φιλαράκια σας (ξέρεις ποιοι…) να συνεχίζεται να μας αποκαλείτε νέο-παγανιστές, φασίστες που διακατεχόμεθα από έναν «αρχαιοελληνικό φονταμενταλισμό που αδυνατεί να συνδεθεί με το σήμερα…» και διάφορες άλλες παπαρολογίες…
  Άλλωστε να σου θυμίσω πως ήτανε δική σου η παρατήρηση προς τους οικείους, πως με το καλημέρα δεν τους παίρνουμε από τα μούτρα τους φιλοξενούμενους…..
  Αγαπητέ Μουμούλ οι επισκέπτες δεν έχουνε άλλη επιλογή, από αυτήν που επιβάλει έκαστος διαχειριστής, θα έλεγα και έκαστος συνομιλητής, δηλαδή να απαντά και να θέτει ερωτήματα σε ανάλογο ύφος με αυτό των συνομιλητών του!!
  Δηλαδή, για παράδειγμα θα αναφερθώ στο στιλ του «επτά νάνοι» ή του «τζι….χοτζιρα» ή του «Ματσουκάτου» και του «Ομέρ» και θα ρωτησω αυτοί τι στιλ έχουνε?

  Μπορείς λοιπόν να χαρακτηρίσεις το στιλ μου και την ίδια στιγμή, θα σου αποδείξω πως ήτανε ανάλογο των συνομιλητών μου, αν και κατά κανόνα χωρίς ύβρεις και προβοκατόρικες παρερμηνείες του «στιλ» είσαι παγανιστής κλπ

  Θα πρέπει να απαντήσω στο ίδιο ύφος και με τον «επτά νάνοι»? τι λες ? κι αν απαντήσω, θα μου πεις ξανά για αυτό το στιλ?
  Αν λοιπόν έχει καθιερωθεί ο συγκεκριμένος κώδικας επικοινωνίας ποιος φταίει? εμείς που μόλις χθες μπήκαμε εδώ μέσα?
  Με αλλά λόγια αγαπητέ Μουμουλ, αυτό το λάου λάου που ισχυρίζεσαι, θα έπρεπε να ισχύει και για την πλευρά του Π&Α? αλλά και για του άλλους συνομιλητές!!!

  Παντός τις ύβρης, τις ταμπέλες και την ειρωνεία εσείς της αρχίσατε (όχι εσύ βεβαία…) Και επειδή φρόντισα κατά την συμβουλή σου, να ρίξω μια μάτια σε μερικές παλαιότερες συζητήσεις σας, διαπίστωσα πως ούτε εκεί είναι διαφορετικό το κλήμα!! τα ιδία ονόματα σε ρόλο θεματοφύλακα
  Και ειλικρινά απορώ που ρωτάς, ποιος ισχυρίστηκε ότι ο Ποντιακός Ελληνισμός δεν συνδέετε πολιτισμικά με τον αρχαίο ελληνικό πολιτισμό, για να τον επιπλήξεις!!!

  Είδαμε, πως αντιμετωπιστήκανε από την ομήγυρη οι αναφορές μας στα θέματα της σχέσης της νέο- ελληνικής ταυτότητας με την αρχαιότητα. Και είδαμε πως αντέταξαν (-με πάθος ορισμένοι – και κάνοντας τον κουφό οι υπόλοιποι..) την μοναδική και μονοδιάστατη σχέση της νέο-ελληνικής ταυτότητας με τον ρωμαίο χριστιανισμό και την ευρωπαϊκή νεοτερικότητα….. σκατά κι απόσκατα δηλαδή!!! Όλος ο δυτικός κόσμος …. θέλει να έχει σχέση με την Κλασική Ελλάδα, εκτός από κάποιους Ρωμιούς Πόντιους, που η προσκόλληση τους στον χριστιανισμό, τους εμποδίζει να δούνε παραπέρα, μη ρωτάς λοιπό, ποιος είπε τι….καταφανέστατη η ενόχληση τους, που υπάρχουνε Πόντιοι που(όπως και στην περίπτωση μου) φρονούμε πως η πολιτισμική ρίζα μας, δεν σταματά στον Πόντο…..

  Αγαπητέ Μουμούλ, είμαι βέβαιος πως αυτά τα διαπίστωσες εκτός κι αν δεν είχες τον χρόνο να τα διαβάσεις διαφορετικά υποθέτω πως για χατίρι των φίλων σου τα παραβλέπεις!!

  Δεν ξέρω ποιος είσαι (αν και έχω μια υποψία) αν είναι έτσι, τότε και εσύ με γνωρίζεις και πολύ καλά μάλιστα. αν δεν κάνω λάθος, τότε αν δεν έχεις αντίρρηση, θα τα πούμε από κοντά, τα γραπτά μένουνε και μια ποιο προσεχτική μελέτη, δείχνει ποιοι από σας ασχολούνται σοβαρά με τα θέματα τα οποία θέτουνε και ποιοι αυτό-απασχολούνται θεωρώντας καθήκον τους να περιφρουρήσουνε τον «χώρο» ως μαντρόσκυλα, από τους «κακούς» λύκους!!

  Σχόλιο από Δ.Τερτίπης | 05/01/2010

 65. Συγκινήθηκα από τον παραλληλισμό:

  Η καλή (εβραιοχριστιανή) Κοκκινοσκουφίτσα,
  ο κακός (νεο-ειδωλολάτρης φουντανμενταλιστής) Λύκος,
  οι Επτά (άθεοι) Νάνοι και
  ο (ένθεος μ-λ) ασην Ματσούκαν!

  Τζιτζιμιτζιχόντζιρα περιμένω να παράγεις με οίστρο 😉

  Σχόλιο από Ματσουκάτες | 05/01/2010

 66. …..βάλε και τον Ομέρ (άθεο οπαδό της Αφροδίτης)

  Σχόλιο από Ματσουκάτες | 05/01/2010

 67. »Θα πρέπει να απαντήσω στο ίδιο ύφος και με τον «επτά νάνοι»? τι λες ? κι αν απαντήσω, θα μου πεις ξανά για αυτό το στιλ?

  Αν μπορεις απαντησε ..

  Εμμετρως ομως ε; και με ριμα κ Τερτιπη μας
  Με χαρα μας θα σας δεχτουμε στην παρεα
  διαλεξαμε μαλιστα και τον νεο τιτλο της χορωδιας

  Ο κ.Τερτιπης και οι «επτά νάνοι»

  Σχόλιο από επτα νανοι | 05/01/2010

 68. Δημήτρη
  Ορθώς φαντάζεσαι και θα τα πούμε και από κοντά(για να σε βγάλω από τις σκέψεις).

  Να σε αρχίσω από το τέλος
  Λες :
  «..εκτός από κάποιους Ρωμιούς Πόντιους, που η προσκόλληση τους στον χριστιανισμό, τους εμποδίζει να δούνε παραπέρα, μη ρωτάς λοιπό, ποιος είπε τι….καταφανέστατη η ενόχληση τους, που υπάρχουνε Πόντιοι που(όπως και στην περίπτωση μου) φρονούμε πως η πολιτισμική ρίζα μας, δεν σταματά στον Πόντο…..»

  Μπορώ να σε διαβεβαιώσω ότι αυτό δεν ισχύει για κανέναν από αυτούς που αναφέρεις παραπάνω. Για κανέναν. Δεν έχω κανένα ζόρι να δικαιολογήσω κανέναν αλλά δεν ισχύει.

  Για το στυλ, έχεις ένα δίκιο, δεν αφορά μόνο έναν, φαντάζομαι το αντιλαμβάνονται και οι ίδιοι- μεγάλα παιδια καθότι, έκανα και τις σχετικές «παρεμβάσεις»..το πρόσεξες όπως λες..

  Θέλω όμως ειλικρινά να σου πω ότι εάν δε σε γνώριζα θα με τσίτωνε και εμένα ο τρόπος… αυτή η μπούκα με τις συγκεκριμένες θέσεις από δυο πλευρές.

  Και εξηγούμαι:
  Συνεπεσε χρονικά η δική σου είσοδος με την είσοδο στο μπλοκ του κου Βασδέκη. Ο οποίος αντί διαλογικής κουβέντας ζητά ευγενικά βεβαίως να τοποθετηθούμε στην άποψη ενός κακιασμένου μισέλληνα-αυτου που εκστόμισε την βρωμερή και τρισάθλια φράση περί «μεταφυτευμένων ρωμιών της Ανατολίας», για ξενοπηδηματα του Λοϋδ Τζώρτζ , και ενός άρθρου της φυλλάδας του Λάος. Και όλα αυτά που ? Στο
  «Πόντος & Αριστερά». Που ειρήσθω εν παρόδω όταν του ζητείται η δικιά του άποψη για τα συγκεκριμένα θέματα απαντά με έναν τόνο ειρωνίας και χαράς μαζί (έτσι το εξέλαβα εγώ,ίσως να κάνω και λάθος) «δεν έχω άποψη» . Προφανώς δικαίωμά του αλλά εμένα μου κάνει κάτι σε » θέλει η πουτάνα να κρυφτεί κι η χαρά δεν την αφήνει».

  Οι παρόμοιες δικές σου αναφορές,φρασεολογία πήρε η μπαλα κι εσένα. Ίσως άδικα ? Άδικα.

  Αλλά έλα σε παρακαλώ στην θέση μου ή κάτσε εκεί που είσαι στην θέση σου.

  Πως απαντάς σε κάποιον που σε αποκαλεί «μεταφυτευμένο της Ανατολίας» . Πες μου σε παρακαλώ πως? Που στο παίζει και ορίτζιναλ Έλληνας…μη χέσω..

  Διαφορετικές απόψεις και προσεγγίσεις είναι προφανές ότι υπάρχουν. Και τους αξίζει και διαφορετικός τρόπος κουβέντας.
  Και σίγουρα από κοντα με τον οποιοδήποτε από τους παραπάνω (όσους γνωρίζω τέλος πάντων) γίνεται άλλο είδος κουβέντας παρά τις έντονες διαφωνίες που διαβλέπω ότι υπάρχουν.

  mumul

  Σχόλιο από Πόντος και Αριστερά | 05/01/2010

 69. Αναγκάστηκα να το ψάξω και πρόσεξα πως, ο Ροΐδης μιλά για «μεταφυτεμένους ρωμιούς της Ανατολίας. Έτσι είναι όπως τα λες!!!
  Αλλά αν και Ποντιακής καταγωγής αυτό το αντιλαμβάνομαι διαφορετικά, Εγώ ερμηνεύω τον Ροϊδη κατ’ αυτό τον τρόπο, μιλά για αυτούς τους Ρωμιούς Πόντιους και όχι μόνο αλλά και όλους τους άλλους ρωμιούς….»που η προσκόλληση τους στον χριστιανισμό, τους εμποδίζει να δούνε παραπέρα…», συνεπώς πρόκειται για μια παρεξήγηση που θα έπρεπε να αφορά άλλους, αφού όπως λες κάτι τέτοιο, δεν ισχύει για κανέναν εδώ μέσα. (δεκτό)
  Και ακόμη θα σου πω, πως, σε ότι αφορά τον Βασδέκη τον οποίο γνωρίζω προσωπικά, είναι αδύνατον να εννοούσε αυτό που νομίζεις εσύ και όποιος άλλος… Αυτός ο άθεος ο επίσης «φυτεμένος», ως μικρασιάτης από την μανά του και διπλά «φυτεμένος» από τον πατέρα του ως Βλάχος με γυναίκα επίσης μικρασιατισα, αποκλείετε να έκανε συνειδητά μια τέτοια προσβολή!!!
  Αν δεν είναι έτσι τα πράγματα τότε σαφώς είμαι υποχρεωμένος να παραδεχτώ το πώς έχεις / έχετε απόλυτο δίκιο.
  Τα υπόλοιπα δια ζώσης
  Δημήτρης Τερτίπης ένας «μεταφυτεμένος» 

  Σχόλιο από Δ.Τερτίπης | 06/01/2010

 70. Kυριε Τερτιπη λεω να σας παρω στα σοβαρά οπως μαλλον επιθυμειτε και να ζητησω συγνώμη για την συμπεριφοράτων επτα Νανων . Ειναι λίγο κωλοπαιδα και παειραχτηρια αλλά κατα βαθος ειναι καλοιοιιιι Νανοι .

  και θαθελα Λοιπόν – να μου εξηγησετε τον ορο που ειδα να χρησιμοιειτε
  »εβραίο-χριστιανούς» ;
  Τι σημαινει αυτό

  Γιατί βαζετε το »εβραίο- μπροστα απο το χριστιανους
  Μοιαζει να υποτιματε τους εβραιους…
  Μπορει βεβαια να κανω και λαθος και να σας παρεξηγώ . Θα μπορουσατε να μου εξηγησετε;

  Σχόλιο από τζιτζιμιτζιτζιτζιμιτζιτζιμιτζιτζιτζιμιτζιΧοντζιρας | 06/01/2010

 71. Ενώ εσύ δεν είσαι? όμως ας το προσπεράσω και μιας και μου ζητάς τόσο κόσμια και από παγανισταριτη…..με έκανες και κύριο, θα ανταποκριθώ στο αίτημα σου.
  Εννοώ ότι ακριβώς εννοούνε και οι θρησκευόμενοι Εβραίοι ή αλλιώς οι Ισραηλίτες, έτσι τουλάχιστον ισχυρίζονται, δηλαδή ότι Χριστιανισμός και το Ισλάμ είναι αιρέσεις της εβραϊκής θρησκείας. Δεν υποτιμώ τους εβραίους ως ανθρώπους, στον βαθμό που δεν υιοθετούνε την ιδεολογία της μισαλλοδοξίας που καλλιεργεί η βίβλος, Δηλαδή tην ιδεολογία του εκλεκτού λαού,όπως αντιτίθεμαι και σε κάθε άλλη μορφή μισαλλοδοξίας…. δηλαδή σε κάθε …ισμό που παραπέμπει σε διαχειριστές και εξουσία… Αν έχεις αντίρρηση το συζητάμε αλλά μετά από μια εβδομάδα.
  Δεν μπορώ να συνεχίσω, γιατί πρέπει να φύγω ταξίδι…

  Σχόλιο από Δ.Τερτίπης | 06/01/2010

 72. Καλά κυριε Τερτιπη μας … τα ξαναλέμε…

  (παντως εμενα μου φαινεται οτι ακριβώς και πανομοιοτυπως διαφοροι παγανισταριατοαντισημιτες κρυφο ή φα;νερο νεοναζί επιτιθενται εναντιον του Χριστιανισμου . Δεν λεω οτι εσυ εισαι μιας και λες οτι δεν εισαι . Λεω οτι αξκκριβώς αυτή ειναι η ρητορική του νεοπαγαγανιστικου ακροδεξιου ναζισμου.. Οτι δηλαδή ο χριστιναιμσός ειναι παρακλαδι του εβραισμου και δεν εχω τιποτε εναντιον των εβραιων, στον βαθμό που δεν υιοθετούνε την ιδεολογία της μισαλλοδοξίας που καλλιεργεί η βίβλος, Δηλαδή tην ιδεολογία του εκλεκτού λαού, αλλά κλπ κλπ » )

  Εν πασει περιπτωσει καλό ταξιδι και τα ξεναλέμε .. Ειναι σιγουρο οτι εν τελικώς θα ξεκαθαρισει το πραγμα …

  Σχόλιο από τζιτζιμιτζιτζιτζιμιτζιτζιμιτζιτζιτζιμιτζιΧοντζιρας | 06/01/2010

 73. ΑΠΟ ΤΟΝ ΝΑΖΙΣΜΟ ΣΤΟΝ ΝΕΟΠΑΓΑΝΙΣΜΟ;

  ΤΟΥ ΔΙΟΔΟΤΟΥ

  Θα μπορούσε άραγε να συμβαίνει κάτι τέτοιο; Είναι η νεοελληνική «νεοπαγανιστική» περίπτωση ανάλογη τής αντίστοιχης ναζιστικής; Και ποιοί είναι αυτοί, που προωθούν στην Ελλάδα συγκαλυμμένες ναζιστικές θεωρίες υπό τον μανδύα ενός «αριστερόστροφου» παγανισμού; Μήπως δηλ. σε ό,τι αφορά στον νεοελληνικό «ελληνόθρησκο» χώρο, φασίστες δεν είναι μόνο αυτοί που το δηλώνουν;

  Για την στενή ιδεολογική σχέση μεταξύ του ναζιστικού και τού εν Ελλάδι νεοπαγανισμού, μια πολύ καλή πηγή είναι το δημοφιλέστατο καθοδηγητικό βιβλιαράκι του φυλετικού προπαγανδιστή Hans F. K. Günther, Religious Attitudes of the the Indo-Europeans – Θρησκευτικές Νοοτροπίες των Ινδο-Ευρωπαίων (πρωτοεκδοθέν το 1937. Έχει γνωρίσει από τότε συνεχείς επανεκδόσεις, βλ.

  http://www.esoterica.gr απ’ όπου και η μετάφραση των παρατιθέμενων αποσπασμάτων).

  Όποιος το θέλει μπορεί να το προμηθευτεί από το http://www.third-reich-books.com/ και από όλα τα σύγχρονα ναζιστικά βιβλιοπωλεία που σέβονται τον εαυτό τους.
  Για να αντιληφθείτε την ιδεολογική συγγένεια των αυτοχειροτόνητων αρχιερέων τών συγχρόνων νεοελλήνων εθνικών με τον ναζισμό, αρκεί να αντικαθιστάται κάθε φορά που τή συναντάτε στο πρωτότυπο, την λέξη «ινδοευρωπαίοι», με τις λέξεις «αρχαίοι Έλληνες».

  Πάμε:

  «Ο Παύλος ξεχωρίζει την θρησκευτικότητα των Ινδο-Ευρωπαίων Αρχαίων Ελλήνων από αυτή των Σημιτών, όταν δηλώνει (1 Κορινθίους α 22-23) ότι ενώ οι Έλληνες πάσχιζαν για γνώση (σοφία), οι Εβραίοι επιθυμούσαν αποκαλύψεις (σημεία), και ο Αυρήλιος Αυγουστίνος, Επίσκοπος της Ιππώνος (Patrologiae cursus completus Vol. XXXVII, μπλα, μπλα, μπλα) προσπαθεί με αναφορές σε Βιβλικά εδάφια, να διασύρει την σοφία (sapientia) των Ελλήνων – που σαν Χριστιανός του είναι ξένη – σαν ανοησία ενώπιον του Θεού, και να βρεί την υψηλότατη σοφία μόνο στην υπάκουη ταπεινότητα (humilitas obedientiae) των πιστών.» (σελ.28)

  (Σχόλιο: πληροφορούμαστε λοιπόν ότι οι Έλληνες επιδίωκαν τη γνώση μέσω της… θρησκείας –και όχι μέσω της Επιστήμης- αφού κατά τον Παύλο και τους ναζί παγανιστές, η επιδίωξη της γνώσης από τους Έλληνες συνιστά διαφορά θρησκευτικού –και όχι επιστημονικού- επιπέδου από τους Εβραίους…)

  «Όσον αφορά την ώριμη θρησκευτικότητα των Ινδο-Ευρωπαίων Αρχαίων Ελλήνων, η ηθική τους δεν πηγάζει, όπως η ηθική της Βίβλου, από κάποια εντολή του Θεού, από κάποιο «ού!» (3 Μωυσής ικ’ 18; Ματθαίος ε’ 43; Λουκάς στ’ 27). Η Ινδο-Ευρωπαϊκή Αρχαία Ελληνική ηθική πηγάζει από την θετική αξιοπρέπεια του υψηλόφρονος ανθρώπου, για τον οποίο η ανθρωπιά ή ανθρώπινη αγάπη προσδιορίζεται με ακρίβεια σαν καλή θέληση… «ευμένεια», «φιλανθρωπία» ή «συμπάθεια» στα Ελληνικά… Η Βιβλική ηθική είναι ξένος νόμος (ετερόνομη). Η Ινδο-Ευρωπαϊκή Αρχαία Ελληνική ηθική είναι εξ εαυτού νόμος (αυτόνομη). Σε σύγκριση με την Βιβλική προτροπή να αγαπάς τον πλησίον σου (αγάπη), που αρχικά ίσχυε μόνο για τα άλλα μέλη της ίδιας σου της φυλής, η έννοια της καλής-θέλησης είναι πιθανώς πιο έγκυρη, γιατί η αγάπη δεν υπόκειται στην προσταγή.» (σελ.86)

  (Σχόλιο: να λοιπόν που ο Ελληνικός Ανθρωπισμός πηγάζει από την «ώριμη θρησκευτικότητα των Ινδο-Ευρωπαίων Αρχαίων Ελλήνων» και όχι από την φιλοσοφική τους διαπαιδαγώγηση, ή τον επιστημονικό ορθολογισμό τους. Όταν δηλ. ο ινδοευρωπ… συγγνώμη, αρχαίος Έλληνας ήθελα να πώ, Αγαμέμνων θυσίαζε την κόρη του Ιφιγένεια για να φυσήξει άνεμος και να ξεκινήσουν έτσι τα πλοία για την Τροία, ή όταν ο Αχιλλέας θυσίαζε αιχμάλωτους Τρώες πρίγκηπες στην κηδεία του Πατρόκλου, έχουμε να κάνουμε με «την θετική αξιοπρέπεια του υψηλόφρονος ανθρώπου, που πηγάζει από την ώριμη θρησκευτικότητα των Ινδο-Ευρωπαίων Αρχαίων Ελλήνων». Ανθρωπιστής ο Αγαμέμνων, ανθρωπιστής κι ο Επίκουρος: κουτσοί στραβοί στον Άγιο Παντελέημονα…)

  «Όλες οι Ινδο-Ευρωπαϊκές Αρχαίες Ελληνικές μορφές πίστης, εφόσον διατήρησαν το αγνό, παραδοσιακό, Νορδικό Ελληνικό πνεύμα, παρέμειναν ελεύθερες από οποιαδήποτε παγιωμένη δοξασία πίστης ή δόγματος, και από την λατρεία του «εξ αποκαλύψεως λόγου» . Συνεπώς εννοείται ότι για τους αρχικούς Ινδο-Ευρωπαίους Αρχαίους Έλληνες δεν αναδύθηκε ποτέ τάξη δασκάλων να διδάξει τον λαό τα πιστεύω του, ούτε Θεολόγοι, ούτε ιερατική τάξη πιο άγια και πιο εξυψωμένη από τον υπόλοιπο κόσμο. Από αυτήν την άποψη είναι επίσης γεγονός ότι οι Ινδο-Ευρωπαϊκές Αρχαίο-Ελληνικές θρησκευτικές κοινότητες ποτέ δεν εξελίχθηκαν σε εκκλησίες. Η «εκκλησιοποίηση» τής πίστης είναι ξαναεπιβολή του πνεύματος των Ανατολικών φυλών (της ερήμου), ή η μικτό αποτέλεσμα του Ανατολικού και Εγγύς Ασιατικού φυλετικού πνεύματος» (σελ.65)

  (Σχόλιο: τα μαντεία και τα μυστήρια εξ’ αποκαλύψεως αλήθειες δεν μετέδιδαν; Δεν ήσαν λοιπόν ιερατεία δηλ. «διαμεσολαβητές» του θεϊκού λόγου; Και μάλιστα με κληρονομική διαδοχή των ιερέων; Και –ας μην ξεχνιόμαστε- μέ πολλά χρήματα; Αυτό ήταν το «το αγνό, παραδοσιακό, Νορδικό Ελληνικό πνεύμα»; Ας δούμε επιτέλους κάποτε τα πράγματα κατά πρόσωπο και όχι ωραιοποιημένα. Τα ιερατεία ενδιαφέρονταν ανέκαθεν μόνο για τις «ιερές» περιουσίες τους. Η αρχική στάση του δελφικού μαντείου –Ηρόδοτος Ζ 131 κ.ε.- κατά τη διάρκεια της περσικής εισβολής το 480 π.Χ. προέτρεπε τους Αθηναίους όχι μόνο να μην αντισταθούν στους Πέρσες αλλά να …εξαφανιστούν από προσώπου γής –ο δεύτερος, ειρωνικός, χρησμός περί «ξυλίνων τειχών» δόθηκε μόνο μετά από επιμονή τού Θεμιστοκλή, ο οποίος, ως μή θρησκόληπτος, τόν χειρίστηκε με χαρισματική πανουργία αντάξια των ομηρικών ηρώων. Ας κάνουμε τις συγκρίσεις με την τουρκόφιλη στάση του χριστιανικού πατριαρχείου το 1453 αλλά και το 1821, όπου και πάλι οι επαναστατημένοι Έλληνες απαίτησαν από τον κλήρο να τηρήσει ευνοϊκή στάση, κάτι που ο τελευταίος έκανε με την ίδια ιερατική διπροσωπία. Αλλά και με την γερμανόφιλη στάση των «αγιορειτών» το 1941.)

  «Ανέφερα πιο πάνω και την ιδέα του πεπρωμένου που πάντα αντικατοπτριζόταν στην Ελληνική φιλοσοφία μέσα από τον Ηράκλειτο, τον Πλάτωνα και άλλους. Οι Στωικοί, και ιδιαίτερα ο Ποσειδώνιος, μετέφεραν την Ελληνική έννοια του πεπρωμένου («ειμαρμένη») στους Ρωμαίους, όπου έγινε πλέον κατανοητό από τον Επίκουρο και τους μαθητές του, Titus Lucretius Carus, Vergilius, Horatius.

  Η εκκλησία ανέκαθεν προσπάθησε να εκτοπίσει την Ινδο-Ευρωπαϊκή Αρχαία Ελληνική ιδέα του πεπρωμένου με την ιδέα της πρόνοιας (providentia). Αυτή η απόπειρα απέτυχε με τους σκεπτόμενους Ινδο-Ευρωπαίους Αρχαίους Έλληνες οι οποίοι δεν θέλησαν να δεχθούν μια πρόνοια που τυφλά διαμοιράζει ένα πλεόνασμα σκληρών χτυπημάτων της τύχης, ενώ ταυτόχρονα τα θεωρεί σαν αγάπη και ευεργετικότητα. Ο Καντ στο Opus Postumum του λέει «Αν θέλαμε να δημιουργήσουμε μια εμπειρική έννοια του Θεού, τότε όλη η ηθική θα μηδενιζόταν, και δεν θα έμενε παρά ο δεσποτισμός». Συνεπώς κατέληξε ο Καντ, πρέπει να συμπεράνουμε ότι ο δημιουργός αυτού του κόσμου δεν θα είχε καμμία φροντίδα για την ευτυχία των δημιουργημάτων του.» (σελ. 37)

  (Σχόλιο: φυσικά πρόκειται για απροκάλυπτη διαστρέβλωση των ελληνικών φιλοσοφικών θέσεων με στόχο την προσέλκυση αδαών. Οι Στωικοί μίλησαν ευθέως για Θεία Πρόνοια, την οποία ταύτιζαν με την Ειμαρμένη, θέσεις που ο χριστιανισμός τις εκμεταλλεύτηκε δεόντως. Αντίθετα οι Επικούρειοι πάντοτε χλεύαζαν αυτές τις αντιλήψεις των Στωικών. Ας μην τα ρίχνουμε λοιπόν όλα στον χριστιανισμό, ο οποίος εξάλλου –αν δεν θέλουμε να κρυβόμαστε πίσω από το δαχτυλάκι μας- εκκολάφθηκε εξ’ ολοκλήρου από τις φιλοσοφικές παρεκτροπές του αρχαίου κόσμου: πλατωνικές, πυθαγόρειες, και στωικές).

  «Στην Αθήνα, κάθε τέσσερα χρόνια, προς τιμήν της θεάς της πόλης Αθηνάς, η πανηγυρική προέλαση των Παναθηναίων έπαιρνε τον δρόμο για την Ακρόπολη, όπως απεικονίζεται στα γλυπτά του διαζώματος του Παρθενώνα, ένα από τα πιό όμορφα δημιουργήματα της ευγενούς ισορροπίας της Ελληνικής και Ινδο-Ευρωπαϊκής θρησκείας. Ο Ernst Langlotz… περιγράφει τα γλυπτά με τέτοιο τρόπο ώστε μέσα από τον ευγενή αυτοέλεγχό τους να αναγνωρίζεται επίσης το τραγικό Ινδο-Ευρωπαϊκό Ελληνικό πεπρωμένο των Αρχαίων Ελλήνων:- οι μορφές είναι «γεμάτες από τις επικίνδυνες πνευματικές εντάσεις της ζωής τους, οι οποίες, ακριβώς σαν τραγωδία, εξυψώνει τους ανθρώπους, ενώ παράλληλα τους συντρίβει.» » (σελ.42)

  (Σχόλιο: «επικίνδυνες πνευματικές εντάσεις της ζωής τους, οι οποίες, ακριβώς σαν τραγωδία εξυψώνει τους ανθρώπους, ενώ παράλληλα τους συντρίβει» σαν το Τρίτο Ράιχ, τρομάρα σας.)

  «Όταν στα γεράματά του ο Πλάτων άρχισε να ασπάζεται, στον Τίμαιο, ορισμένες απόψεις της ανατολικής θεωρίας της δημιουργίας, κάποιους θρύλους σχετικά με την προέλευση του κόσμου, ο μαθητής του Αριστοτέλης, επανεγκαθίδρυσε την Ινδο-Ευρωπαϊκή Αρχαία Ελληνική άποψη.» (σελ.22)

  (Σχόλιο: o Αριστοτέλης που, όπως ο δάσκαλός του ο Πλάτων, πίστευε ότι τα άστρα είναι θεοί «επανεγκαθίδρυσε την Ινδο-Ευρωπαϊκή Αρχαία Ελληνική άποψη.»… Φίλτατος ο Αριστοτέλης, φιλτάτη όμως η αλήθεια αγαπητοί νεοπαγανοί ναζιστές)

  «Δυσφήμιση και περιφρόνηση των αντιπάλων βρίσκεται εκείνον τον καιρό [εποχή Ιουλιανού] αποκλειστικά ανάμεσα στους Χριστιανούς συγγραφείς. Μόνο μετά την μετατροπή τους στον Χριστιανισμό, όπου η ιδέα του Θεού αντιστοιχεί στους θρησκο-φιλοπόλεμους, μή-ανεκτικούς Θεούς της Σημιτικής φυλής, επέβαλλαν ποτέ οι Ινδο-Ευρωπαίοι Έλληνες την πίστη τους σε ξένες φυλές.» (σελ.63)

  (Σχόλιο: η επιβολή της θρησκευτικής πίστης σε άλλους, με άλλα λόγια ο θρησκευτικός πόλεμος, είναι «πατέντα» του θρησκευτικού κράτους. Όπως κι ο «εθνικός» πόλεμος είναι δημιούργημα του εθνοκράτους της νεώτερης εποχής. Το πρώτο θρησκευτικό κράτος της Ιστορίας υπήρξε η ύστερη ρωμαϊκή αυτοκρατορία. Οι Εβραίοι ποτέ δεν θέλησαν να επιβάλλουν την πίστη τους σε κανέναν, δηλ. ποτέ δεν έκαναν θρησκευτικούς πολέμους. Το ζήτημα των θρησκευτικών πολέμων δεν είναι θρησκευτικό, ηλίθιοι ναζί νεοπαγανιστές, είναι καθαρά και προπάντων προπαγάνδας. )

  Σας θυμίζουν τα παραπάνω αποσπάσματα τής ναζιστικής αυτής επιστημονικοφανούς διατριβής, την φρασεολογία και τις απόψεις τών διαφόρων αρχιερέων του σημερινού νεοελληνικού «αριστερίζοντος» παγανισμού; Αυτούς, που επικαλούνται, ας πούμε, τον Γάλλο επίγονο τών ναζί, δηλωμένο παγανιστή, «ελληνολάτρη» και (κατά φαντασίαν…) νιτσεϊστή Αλαίν ντε Μπενουά; (εδώ: http://www.rassias.gr και εδώ:http://www.ysee.gr) Όπου μεταξύ άλλων πληροφορούμαστε ότι:

  «Όποιος Θεός δεν συμπεριφέρεται όπως έχει κανείς το δικαίωμα να περιμένει από αυτόν, αξίζει να υποστεί την απάρνηση, υπό τον όρο όμως ότι εκείνος που την τολμά έχει προηγουμένως δώσει το καλύτερο του εαυτού του.» (Αλαίν ντε Μπενουά – για την επιδοκιμαστική αναδημοσίευση: ιστοσελίδα Βλάση Ρασσιά)

  (Σχόλιο: Χαχαχαχα! Ώστε «έχουμε δικαίωμα να περιμένουμε από τους θεούς να συμπεριφέρονται, με κάποιον συγκεκριμένο τρόπο». Ε ρε βίτσια που κυκλοφορούν. Ακόμα κι εγώ σαν αποστασιοποιημένος άθρησκος, μένω κατάπληκτος από αυτόν τον σκοταδισμό. Μέχρι και οι χριστιανοί είναι πιο προχωρημένοι από κάποιους «παγανιστές».)

  «Ένα έθνος θεμελιώνει έναν Πολιτισμό όταν γίνεται η αιτία του εαυτού του, η αιτία της υπάρξεώς του, όταν την πηγή μίας αιώνιας ανανεώσεως την βρίσκει μόνο μέσα στην δική του Παράδοση.» (Αλαίν ντε Μπενουά – για την επιδοκιμαστική αναδημοσίευση: ιστοσελίδα Βλάση Ρασσιά )
  (Σχόλιο: Απολίτιστοι δυτικοί που δεν έχετε παράδοση. Κοιτάξτε τους Κινέζους, τους Ιάπωνες και τους άλλους παραδοσιαρχούμενους σφαγείς, πόσο πολιτισμένοι είναι. Κοιτάξτε την «Πολιτιστική» τους Επανάσταση των 38.000.000 θυμάτων και τη συμπεριφορά τους στούς αιχμαλώτους πολέμου. Και μετά κοιτάξτε τους απολίτιστους Σουηδούς, Νορβηγούς, Ελβετούς, Φινλανδούς κλπ. που δεν έχουν καμία «παράδοση» ως «πηγή ανανέωσης»…)

  «Η ΑΡΕΤΗ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΠΛΩΣ ΕΝΑ ΜΕΣΟΝ που αναφέρεται σε κάποια νομοτέλεια. Αντιθέτως, είναι η νομοτέλεια του εαυτού της, η ίδια η αμοιβή της, η εσωτερική ανάκτηση ή η ανάκτηση του εαυτού, η αφετηρία της κάθε αναζητήσεως και της κάθε κατακτήσεως, και πρώτα από όλα η αμοιβαία αναγνώριση και ανακάλυψη του ψυχισμού και της ψυχής. Είναι η θεσμοποίηση του εαυτού μίας απόλυτης ισορροπίας, το να είναι κανείς ο ηγέτης του εαυτού του, να υπακούει στον εσωτερικό αφέντη του και την ίδια στιγμή να διατάσσει τον εσωτερικό του δούλο. Κυρίως είναι η αναζήτηση του Μέτρου.» (Αλαίν ντε Μπενουά – για την επιδοκιμαστική αναδημοσίευση: ιστοσελίδα Βλάση Ρασσιά )

  (Σχόλιο: Η «κυρίως αναζήτηση του μέτρου», ανάμεσα στον «εσωτερικό μας αφέντη» και στον «εσωτερικό μας δούλο»… Κάτι μυρίζει γνωστό απλοϊκό χριστιανικό δυϊσμό, ή είναι ιδέα μου;)

  «ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΘΟΡΙΖΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΔΙΚΟΥΣ ΜΑΣ ΚΑΝΟΝΕΣ ΚΑΙ ΝΑ ΕΠΙΜΕΝΟΥΜΕ ΣΕ ΑΥΤΟΥΣ. Να ορίζουμε νόμους για τον εαυτό μας υπό τον όρο όμως να μην τους αλλάζουμε (πράγμα που ωστόσο δεν μας εμποδίζει από το να δίνουμε νέες διαστάσεις στις προοπτικές που επιλέξαμε). Να μην υποχωρούμε, να μην τσακίζουμε. Να συνεχίζουμε ακόμα και αν δεν υπάρχουν πια οι λόγοι για να συνεχίσουμε. Να μένουμε πιστοί στις προδομένες ιδέες, πιστοί ακόμα και για λογαριασμό εκείνων που δεν έμειναν πιστοί. Να μένουμε πιστοί επίσης και σε όλους εκείνους που δεν υπάρχουν πια. Να υπερασπιζόμαστε εναντίον όλων, ακόμα και εναντίον του ίδιου μας του εαυτού, την ιδέα που έχουμε για τα πράγματα και την ιδέα που θέλουμε να έχουμε για τον εαυτό μας.»
  (Αλαίν ντε Μπενουά – για την επιδοκιμαστική αναδημοσίευση: ιστοσελίδα Βλάση Ρασσιά )
  (Σχόλιο: Έτσι ακριβώς έκαναν και οι τελευταίοι ναζί στο μπούνκερ του Χίτλερ, τους οποίους τόσο θαύμαζε ο Μπενουά. Και ψόφησαν με τις εμμονές τους. Ως προς τις οποίες είχαν επιβάλλει στους εαυτούς τους «τον όρο να μήν τις αλλάξουν». Α ρε, τύφλα να’ χουν οι Ταλιμπάν…)

  «ΝΑ ΜΗΝ ΓΙΝΟΜΑΣΤΕ ΚΥΡΙΑΡΧΟΙ ΚΑΙ ΚΑΤΟΧΟΙ ΤΩΝ ΑΛΛΩΝ ΠΡΙΝ ΓΙΝΟΥΜΕ ΚΥΡΙΑΡΧΟΙ ΚΑΙ ΚΑΤΟΧΟΙ ΤΟΥ ΕΑΥΤΟΥ ΜΑΣ. Ο αυτοεξαναγκασμός είναι πρωταρχική προϋπόθεση του δικαιώματος εξαναγκασμού των άλλων. Οφείλουμε επίσης να ανεχόμαστε τους συγχρόνους μας, αφού πρώτα μάθουμε να ανεχόμαστε τον εαυτό μας» (Αλαίν ντε Μπενουά – για την επιδοκιμαστική αναδημοσίευση: ιστοσελίδα Βλάση Ρασσιά )
  (Σχόλιο: Αφού λοιπόν κατορθώσουμε να αυτοεξαναγκαζόμαστε εμείς οι ίδιοι, τότε έχουμε όλο το «δικαίωμα να εξαναγκάζουμε τους άλλους». Άλλωστε μόνο «αφού μάθουμε να ανεχόμαστε τον εαυτό μας οφείλουμε να ανεχόμαστε τους συγχρόνους μας». Άρα αν δεν μάθουμε να ανεχόμαστε τον εαυτό μας δεν έχουμε καμία υποχρέωση να ανεχόμαστε τους συγχρόνους μας -φοβερός συλλογισμός, μή μού πείτε! Και έτσι, αν δεν έχουμε μάθει να ανεχόμαστε τους συγχρόνους μας, έχουμε όλο το ελεύθερο να τους εξαναγκάσουμε! Όξω φασιστόμουτρα της υψηλής φιλοψοφικής θολοκουλτούρας!)

  «Εκείνοι που ηγούνται έχουν το δικαίωμα να κατέχουν» (Αλαίν ντε Μπενουά – για την επιδοκιμαστική αναδημοσίευση: ιστοσελίδα Βλάση Ρασσιά )

  (Σχόλιο:…)

  «Η ύπαρξη του Κακού δεν μπορεί να ορισθεί θετικά, παρά μόνον ως περιορισμός αυτού που πρέπει να επέλθει, περιορισμός της μορφής που τα όντα δίνουν στον Κόσμο. Ίσως δεν είναι τίποτε περισσότερο από καθαρή και αιώνια αρνητικότητα.» (Αλαίν ντε Μπενουά – για την επιδοκιμαστική αναδημοσίευση: ιστοσελίδα Βλάση Ρασσιά )

  (Σχόλιο: Το Απόλυτο Προαιώνιο Κακό κάνει ξανά την εμφάνισή του. Ελληνοχριστιανικό παραλήρημα)

  «Οι αντίπαλοί μας δεν έχουν σε τελευταία ανάλυση καμμία άλλη δύναμη πέραν εκείνης που τους παρέχουν οι δικές μας αδυναμίες.» (Αλαίν ντε Μπενουά – για την επιδοκιμαστική αναδημοσίευση: ιστοσελίδα Βλάση Ρασσιά )
  (Σχόλιο: Όχι, οι «αντίπαλοί» μας δεν μπορούν με τίποτα να είναι καλύτεροι, ωραιότεροι, εξυπνότεροι, δυνατότεροι από εμάς. Γι’ αυτό πρέπει να τους κατεβάσουμε εκεί που τους αξίζει…)

  «Σπουδαιότητα έχει η δράση και όχι εκείνος που την αναλαμβάνει. Το ίδιο και η αποστολή και όχι εκείνος που την φέρει εις πέρας. Να σταθούμε ενάντιοι στον ατομισμό, διεκδικώντας μία ενεργητική από-προσώπηση» (Αλαίν ντε Μπενουά – για την επιδοκιμαστική αναδημοσίευση: ιστοσελίδα Βλάση Ρασσιά
  (Σχόλιο: Ουγκ! Δράση να ’ναι κι από όποιον να ’ναι. Αρκεί να υπάρχει από πίσω κάποια … «αποστολή». Και τα μυαλά στα κάγκελα! Και προσέξτε: μην είστε άτομα αλλά, αποπροσωποποιημένα στρατιωτάκια, waffen SS κ.α.)

  «Το να υπακούμε είναι δικαίωμα, το να κυριαρχούμαστε ή να κυριαρχούμε είναι καθήκον, όχι το αντίθετο» (Αλαίν ντε Μπενουά – για την επιδοκιμαστική αναδημοσίευση: ιστοσελίδα Βλάση Ρασσιά)

  (Σχόλιο:…)

  «Πρέπει να πράττουμε εκείνο που είναι ανάγκη να πραχθεί, όχι εκείνο που μας αρέσει. Το τελευταίο απαιτεί ωστόσο μία εκγύμναση, ο άνθρωπος έχει ανάγκη από κανονισμούς για να «κτισθεί», καθώς από την φύση του είναι άμετρα εύπλαστος.» (Αλαίν ντε Μπενουά – για την επιδοκιμαστική αναδημοσίευση: ιστοσελίδα Βλάση Ρασσιά )
  (Σχόλιο: Όταν τά λέει αυτά τά περί «εκγύμνασης» τών «άμετρα εύπλαστων» ένας φασίστας σαν τον Μπενουά, αλλού πάει ο νους μου. Έχω άδικο;)

  «Η εικόνα που δημιουργούμε για τον εαυτό μας, γίνεται αληθινή από την στιγμή που συμμορφωνόμαστε με αυτήν. Από εκεί και ύστερα, το αν πρόκειται για μία «εικόνα» ή για μία «πραγματικότητα» έχει πολύ μικρή σημασία.» (Αλαίν ντε Μπενουά – για την επιδοκιμαστική αναδημοσίευση: ιστοσελίδα Βλάση Ρασσιά )

  (Σχόλιο: Φυσικά! Αν νομίζω ότι κατέχω την απόλυτη αλήθεια και έχω …συμμορφωθεί με αυτή την «εικόνα» μου, τότε αυτή η εικόνα είναι αληθινή! Αληθινή σαν την Αλήθεια! Πώς δεν το είχα σκεφτεί…!)

  «Στον άνθρωπο ισχύει ό,τι και με τους στρατούς που είναι ήδη αποτυχημένοι άπαξ και για να πολεμήσουν έχουν ανάγκη να γνωρίζουν γιατί ακριβώς πολεμούν» (Αλαίν ντε Μπενουά – για την επιδοκιμαστική αναδημοσίευση: ιστοσελίδα Βλάση Ρασσιά )

  (Σχόλιο: Όχι, δεν χρειάζεται ούτε οι άνθρωποι να ρωτούν γιατί αγωνίζονται, ούτε οι στρατοί γιατί πολεμούν. Πρέπει να πηγαίνουν πρόθυμα στους «αγώνες» και στις σφαγές. Τους λόγους είναι υπεραρκετό να τους γνωρίζουν μόνο οι…. «πεφωτισμένοι».)

  «Η ΑΡΕΤΗ, ΟΠΩΣ ΚΑΙ Η ΔΙΑΣΤΡΟΦΗ, ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΊ ΠΑΡΑ ΝΑ ΕΊΝΑΙ Η ΠΡΟΙΚΑ ΜΙΑΣ ΜΙΚΡΗΣ ΕΠΙΛΕΚΤΗΣ ΟΜΑΔΟΣ» (Αλαίν ντε Μπενουά – για την επιδοκιμαστική αναδημοσίευση: ιστοσελίδα Βλάση Ρασσιά )

  (Σχόλιο: Ώπα! Εδώ είσαι! μια μικρή ομάδα επίλεκτων που κατέχει είτε την αρετή είτε την διαστροφή. ακραίες καταστάσεις που είτε οδηγούν στο μοναστήρι λόγω υπερβολικής αρετής είτε στα στρατόπεδα συγκέντρωσης λόγω διαστροφής ) Ωραία προίκα οι γεροντοκόρες!

  «Πρέπει να δίνουμε προβάδισμα στην ψυχή απέναντι στο πνεύμα, στην ζωή απέναντι στην σκέψη, στην εικόνα απέναντι στην αντίληψη.» (Αλαίν ντε Μπενουά – για την επιδοκιμαστική αναδημοσίευση: ιστοσελίδα Βλάση Ρασσιά )

  (Σχόλιο: Δηλ. «Κλασικά Εικονογραφημένα». Άλλωστε η εικόνα που κατασκευάζουμε ως σύμβολο για τους μαζανθρώπους μπορεί μια χαρά να υποκαταστήσει την αντίληψη. Επίσης, το τυφλό ακατέργαστο συναίσθημα-«ψυχή» δικαιούται να σφετεριστεί τή θέση του πνεύματος και του λόγου. Αλλά και η σκέψη είναι εναντίον της ζωής… Γι αυτό καταστρέφουμε οτιδήποτε ζωντανό χωρίς δευτερη σκέψη)

  «ΝΑ ΚΑΛΛΙΕΡΓΟΥΜΕ ΤΟΝ ΛΥΡΙΣΜΟ»

  «Οι μεγάλοι ηγέτες είναι εκείνοι που χάρη σε αυτούς οι άνθρωποι μπορούν να σκέπτονται λυρικά για τους εαυτούς τους» (Αλαίν ντε Μπενουά – για την επιδοκιμαστική αναδημοσίευση: ιστοσελίδα Βλάση Ρασσιά )

  (Σχόλιο:Ε;;; Μάς «έστειλαν» οι μεγάλοι λυρικοί ηγέτες!)

  «ΟΛΟΙ ΟΙ ΠΟΙΟΤΙΚΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΕΙΝΑΙ ΑΔΕΛΦΙΑ. Αδέλφια ανεξαρτήτως φυλής, χώρου και χρόνου.» (Αλαίν ντε Μπενουά – για την επιδοκιμαστική αναδημοσίευση: ιστοσελίδα Βλάση Ρασσιά )

  (Σχόλιο: Οι άλλοι ,οι βρωμιάρηδες, οι υπάνθρωποι, οι ελλατωματικοί, οι σκάρτοι, οι μη-ποιοτικοί έχουν μόνο ξαδέλφια ή δεν έχουν καμμιά απολύτως συγγένεια μεταξύ τους;

  « Οι τωρινοί καιροί ζητούν πραγματικούς επίλεκτους, που να είναι περισσότερο χαρακτήρες παρά ευφυϊες, που να χαρακτηρίζονται περισσότερο από γερές σπονδυλικές στήλες παρά από γερά μυαλά» (Αλαίν ντε Μπενουά – για την επιδοκιμαστική αναδημοσίευση: ιστοσελίδα «Υ»ΣΕΕ)

  (Σχόλιο: Από εδώ το ξεπατίκωσαν το επίμαχο τσιτάτο-μικρή αγγελία, που βρίσκεται στην ιστοσελίδα -των μικρών αγγελιών- του «Υ» ΣΕΕ !)


  «Το συμπέρασμα είναι λοιπόν ότι η εποχή μας δεν χρειάζεται καινούργιους αυτοχειροτόνητους επίλεκτους»

  «Οι επιφανείς δίνουν στον εαυτό τους τα περισσότερα δικαιώματα γιατί αναθέτουν στον εαυτό τους τα περισσότερα καθήκοντα. Θα μπορούσε κανείς να πει ότι η μεγαλύτερη αρετή του επιφανούς είναι το ότι τα παίρνει «όλα επάνω του». Πιστεύει ότι όλα τον αφορούν και συγχρόνως γνωρίζει ότι δεν υπάρχει κανείς πάνω από αυτόν, στον οποίο να μπορεί να μεταβιβάσει τις ευθύνες του». (Αλαίν ντε Μπενουά – για την επιδοκιμαστική αναδημοσίευση: ιστοσελίδα «Υ»ΣΕΕ )

  πηγη:
  http://kleitor.blogspot.com/2008/11/blog-post_06.html

  Σχόλιο από τζιτζιμιτζιτζιτζιμιτζιτζιμιτζιτζιτζιμιτζιΧοντζιρας | 06/01/2010

 74. Τζτι …Χοτζιρα καταπληκτικό όλο αυτό το σεντόνι με τα και ιδιαίτερος τα παραμορφωτικά σχόλια σου, αλλά εκεί στο τέλος, μου προκαλέσανε έναν αυθόρμητο συνειρμό, ότι αυτος ο Αλαν Ντουφαν ντε Μπινες μάλλον για κάτι όμοιους του σαν εσένα τα έγραψε αυτά: «Θα μπορούσε κανείς να πει ότι η μεγαλύτερη αρετή του επιφανούς είναι ότι τα παίρνει όλα επάνω του. Πιστεύει ότι όλα τον αφορούν και σύγχρονος γνωρίζει ότι δεν υπάρχει κάνεις πάνω απ’ αυτόν, στον οποίο να μπορεί να μεταβιβάσει της ευθύνες του»

  Πάρτα όλα επάνω σου μεγάλε σχολιαστή που πλαγίως τεχνηέντως και σαφώς προβοκατόρικα προσπαθείς ακόμη να μας κατατάξεις κάπου εκεί στο αντίπαλο δέος σου. …………..

  Σχόλιο από Δ τερτίπης | 12/01/2010

 75. Δ. Τερτίπη μάλλον σ’ ενοχλεί που ο μαγικός καθρέφτης που μπροστά του σιέσαι και κουνιέσαι δεν σου λέει ότι είσαι η πιο όμορφη πριγκιποπούλα, αλλά την αλήθεια όπως εξαιρετικά την περίγραψε ο Τζιτζιμιτζιμιτζιτζιμιτζιχόντζιρας.

  Γιατί αυτή όπως φαίνεται είναι η δοκιμασμένη μέχρι τα τώρα οδός: Από το ναζισμό στον παγανισμό. Και μάλλον ο «αριστερόστροφος παγανισμός» μόνο στάχτη στα μάτια των αφελών προσπαθεί να δείξει.

  Ευχαριστούμε Τζιτζιμιτζιμιτζιτζιμιτζιχόντζιρα για τις εξαιρετικές σου πληροφορίες

  Σχόλιο από Ματσουκάτες | 13/01/2010

 76. θα σας παρακαλέσω να συντάξετε το υβρεολόγιο που αφορά την περίπτωση μου, φροντίζοντας να μην παραλείψετε κανένα από τα επίθετα που με αφορούνε, όπως μερικά που συγκράτησα από τις αβρόφρονες συζητήσεις μας: φασίστας, αριστερό-παγανιστής, οπαδός του Ρασία… της Χιονάτης …. Θέλω οπωσδήποτε η ομολογία μου να είναι πλήρης!!! ΘΑ ΥΠΟΓΡΑΨΩ ΤΗΝ ΑΠΟΚΗΡΥΞΗ ΤΟΥ ΕΑΥΤΟΥ ΜΟΥ!!! (που εσείς αποδειγμένα γνωρίζεται καλύτερα από μένα).
  Με μία προϋπόθεση, α όλα κι όλα…. να με αφήσετε να ζήσω, γιατί διαφορετικά προτιμώ να πεθάνω σαν φασίστα, αριστερός, ψαλτής, αλλά και δεξιός και παγανιστής και ότι άλλο εσύ/εσείς νομίζεται…ότι τέλος πάντων αποτελεί το αντίπαλο σας δέος.
  Αντιλαμβάνεστε λοιπόν πως εδώ που φτάσανε τα πράγματα αντιλαμβάνομαι πως σε τίποτα δεν διαφέρει ένας φιλεύσπλαχνος και χορτάτος ειρηνιστής από έναν επίσης χορτάτο πολεμοκάπηλο, είναι και οι δύο εκ του ασφαλούς και συμμέτοχοι στην απάτη. Συνεπώς δεν θέλω να κάνω τον ηρώα εκτός και αν δεν μου αφήσετε τα περιθώρια της επιβίωσης μου, αγαπώ πολύ τον εαυτό μου και αυτή είναι μια κυνική ομολογία, για σας που νοιάζεστε για την ανθρωπότητα, ίσως γι αυτό μου αρέσει πάρα πολύ ο Καραγκιόζης δεν τον θεωρώ ηρώα, αλλά είναι ο μοναδικός δάσκαλος που μου απόμενε. Γιατί κι αυτός σαν και μένα, είναι ένας ατομιστής, δηλαδή γράφει στα παπάρια του κάθε εξουσία ακόμη και τους εν δυνάμει αγάδες μπέηδες βελιγκεκες, εβραίους παπάδες και κάθε είδους υποψήφιους διαχειριστές, της όποιας εξουσίας. Επομένως αν με αφήσετε να ζήσω, στην πρώτη ευκαιρία θα προσπαθείσω να σας ανατρέψω να σας σαμποτάρω να σας φτύσω…. Διαφορετικά σας λέω πως ο κατάλογος με όλα αυτά τα επίθετα που συντάξατε για όσους έχουνε διαφορετική άποψη, ακόμη και σε επί μέρους ζητήματα ή ακόμη και διαφορετική φρασεολογία από σας, ναι αυτός ο κατάλογος σας αφορά είστε και εσείς φασιστές, κομουνιστές ειρηνιστές και φουρνάριδες (ξέρεις τι εξουσία είναι ο φούρναρης?) και είστε και πολλά άλλα ακόμη…. Που όπως και εγώ δεν τα γνωρίζεται και ίσως σας αποκαλυφθούνε την κατάλληλη στιγμή και κάτω από συγκεκριμένες συνθήκες, όπως για παράδειγμα συνέβη σε μένα και έμαθα από σας τόσα για τον εαυτό μου….!!!!! Αυτό κι αν δεν είναι φασιστική και εξουσιαστική λογική και φούρναρης….

  ——————————————————————————————–
  Σημείωση Π&Α (Ομέρ) το παρακάτω σχόλιο του κ. Τερτίπη μεταφέρθηκε από άλλη συζήτηση εδώ
  ——————————————————————————————–

  Ομεράκο, προφανώς κάποιων άλλων ο κώλος τα ζητά!!
  Καθ’ ότι όπως βλέπεις, ούτε καν παρέβηκα στην συζήτηση σας, επί του συγκεκριμένου θέματος, προτιμώντας να ακολουθήσω την συμβουλή Μουμούλη….. παρακολουθώ καιαπολαμβάνω χαλαρά, την απέραντη σοφία σας….. αλλά εσείς…..
  Τώρα γιατί αναφέρεσαι στον Τερτίπη και στα περί ψυχολογικών συνεπειών, τι να πω? Συ είπας
  Τα παρακάτω στιχάκια τα αφιερώνω εξαιρετικά στον «ΕΠΤΑ ΝΑΝΟΙ» στο ύφος και το είδος που αυτός επέλεξε,:) 🙂 και στους ομοιοπαθείς του που το ενέκριναν!!! Άντε και καλή ψυχοθεραπεία. Κι άμα σας αρέσει να μου το δείξετε δεόντως!!!

  Διάλεξε να ‘ν «επτά νάνοι»!
  ένας που ‘ναι δεν του φτάνει?
  Έβαλε το ψευδωνύμι!
  και μας βρίζει σαν θρασίμι.

  Με στιχάκια που χουν βάρος
  όσο το λειψό του θάρρος?
  Κάλπικη μαγκιά πουλά
  και θάρρει πως μας χαλά?

  Χα, το όνομα τους, όσοι βάνουν
  τους καμπόσους, λέει πως κάνουν!
  Τι γενναία κι ωραία αστεία
  μέσα απ’ την νάνο-νυμία!

  Μα πώς να ίδει το καλάμι
  και της λόξας το δοκάνι?
  Τέτοιος μέγας και κριτής
  που ‘γινε και ποιητής?

  Μα τρισμέγιστε ξερόλα
  που την άρπαξες την φόλα?
  Και γυρεύεις μεγαλεία ΄
  με νανό-στοιχα, γελοία?

  Ω!! «επτά νάνοι», πες μου πόση
  απ’ την τύφλα σου την τόση!
  Θα μου δόσεις να φωτίσει
  η κατώτερη μου φύση?

  Μα θαρρείς βρε παλαβιάρη
  δεν σε πήραμε χαμπάρι?
  Τον Ομερ γλύψω- κοιτάς
  να βρει λύση του ζητάς?

  Μα καλέ μου α-δημοκράτη
  συνεπή μου φαυλοκράτη!
  Την καμπούρα σου δεν είδες
  ούτε και τις αλυσίδες?

  Επτά νάνοι και χιονάτη!!!!!
  να σημαίνει αυτό κάτι?
  Μήπως κάποια τραυματάκια?
  στου μυαλού τα συρταράκια!

  Να ‘χουν σχέση με τους ίππους?
  Μη κολλάς τώρα στους τύπους!
  Ξέρασε τα όλα τώρα!
  Έπειτα, πάρε και φόρα…..

  Σου υπόσχομαι θα πράξω
  όπως λες να μην τρομάξω!
  Κι ως ορίζει το μοιραίο
  ίσως σου φανεί κι ωραίο!!!

  Αχ μικρόψυχε καημένε
  ο Τερτίπης είναι λένε.
  Πως φαρμακερά έχει μήλα
  και στους νάνους….. κάμνει νίλα.

  (ΆΝΤΕ ΝΑ ΚΑΛΑΤΣΕΒΩ1, ΕΝΑΝ ΤΣΙΡΤΑ2 ΚΑΙ ΣΗΝ ΛΑΛΙΑ ΤΗ ΠΑΤΡΙΔΑΣ)

  Κατακέφαλο3 μοσχάρ
  δεν θα δίγω σε τη χάρ
  συρω εσεν απες σην χλευ
  λαλός4 λάλος να λελέβ5

  Σουμά6 ευτάν εσέν σεϊρ7
  τι ιντερνέτ οι νοικοκύρ
  μάθα8 νάνος κι κουνά
  τη Τερίπ την καιπανά9

  1. ΚΑΛΑΤΣΕΒΩ =ομιλώ
  2. ΤΣΙΡΤΑ= λίγο μια σταλιά
  3. Κ ΑΤΑΚΕΦΑΛΟΣ = ο που σκύβει το κεφάλι και μεταφορικά παμπόνηρος
  (γιατί το σκύψιμο της κεφαλής θεωρείται ένδειξη πονηριάς)
  4. ΛΑΛΟΣ = άνθρωπος μωρός ανόητος
  5. ΛΕΛΕΒ = να χαρεί
  6. ΣΟΥΜΑ = μαζί
  7. ΣΕΪΡ = θέαμα
  8. ΜΑΘΑ = μάθε
  9. ΚΑΪΠΑΝΑ = ανδρικό μόριο

  Σχόλιο από Δ τερτίπης | 13/01/2010

 77. Αυτή η ιστορία με τους παγανιστές, τους νεο-εθνικούς κ.λπ. πρέπει να σταματησει σ’ αυτό το ιστολόγιο. Τον Π&Α δεν τον αγαπήσαμε για τις συζητήσεις πάνω σ’ ε τέτοια ζητήματα αλλά για την ενδιαφέρουσα προσέγγιση της ιστορίας και τηνανάδειξη άγνωστων θεμάτων.

  Γιαυτό προτείνω στους διαχειριστές να μην επιτρέψουν τη συνέχιση αυτής της συζήτησης και να μαζέψουν όλα τα σχόλια που γράφτηκαν σε ένα ξεχωριστό ποστ, κάτι σαν τις «μεταμορφώσεις», που θα αναφέρεται αποκλειστικά στο ζήτημα που τέθηκε στο πολύ διαφωτιστικό σχόλιο 73 και πάνω το οποίο τοποθετήκαν δύο νέοι σχολιαστές.

  Σχόλιο από Zωνιανίτης | 13/01/2010

 78. Τι ειδαν τα ματάκια μου Ω ! τρομερέ Τερτίπη
  αυτό το ποιημα που γραψες μουφερε μια Λύπη

  Λυπηθηκα παρα πολύ : Μα ειναι Δυνατόν ;
  Να γραφει τετοια ποιηση ενα Τερτιπο Όν ;

  Καλααά μωρέ; Δεν σουμεινε Λιγο Γνωθι Σαυτόν;

  Μου φαινεται τα μπερδεψες …Τα εκανες Μουσκίδι
  και αντις για ποιηματα τοριξες στο Βρισιδι.

  Προσπαθησε καλύτερα . Και πανε στου Προκρουστη
  Εκει που γινονται κρασι (χμμμ) της Ποιησης οι Μουστοι

  Πατα εκει ποιηματα σαν νατανε σταφύλια
  εκει που εχουνε γραφτει στιχακια αλλα Χίλια

  Προσπαθησε καλυτερα Ω ! ποιητά Τερτιπη
  Δεν ειναι πραγμα ευκολον της ποιησης οι Ιππη

  και δεν μπορεις να καβαλάς ποιησεως καλάμι
  Η τεχνη της ποιησως θελει γερό Χαρμανι

  Κοντολογής δεν γινεται να γραφεις με τερτίπια
  Ητανε Μπομπα ποιητική το ποιημα σου που Ηπια

  ————————————————–

  Σχόλιο από Νυκτωρ Νοσφερατος | 13/01/2010

 79. Νοσφερατε ή επτά νάνοι
  Ότι και αν σας πω δεν φτάνει
  Ήθελες τα και παθές τα
  μη ζητάς τώρα τα ρέστα!!!

  Κύριε Νοσφερατε ή αλλιώς «Επτά Νάνοι» θίχτηκες? γιατί άραγε? εγώ δεν παραπονέθηκα καθόλου για τις ύβρεις και τα υποτιμητικά σχόλια σου/σας, ξέρης αυτά που εξαφανιστήκανε, κατά την εδώ μεταφορά των δικών μου γραπτών. Είναι και αυτό ένα διαδικτυακό τερτίπι….? Για να μην φανεί πως δεν σε/σας βρίζω? Κι ότι απλός απαντώ στο ανάλογο είδος και ύφος ? Είναι κι αυτό ένα τερτίπι? για να μην καταφανεί η ομοιότητα των δύο «ποιητικών» κατασκευών που καταδεικνύουνε ότι αφορούνε το ίδιο πρόσωπο? «ο Νοσφεράτος και Επτά Νάνοι» κατά το «η χιονάτη κι επτά νάνοι»!! Τι να πω? οι διαχειριστές της σελίδας γνωρίζουνε καλύτερα…. Δικιά τους η σελίδα κι εντελώς «δημοκρατικά» μεταφέρουνε κόβουνε και ράβουνε κι ότι θέλουνε κάνουνε!! Έτσι δεν είναι Ομέρ και λοιποί, στα αυτά, συναινούντες συνομιλητές?
  Όμως αριστεροί μου «δημοκράτες», σαν επισκέπτες αυτού του χώρου, έχουμε επισημάνει την αδυναμία, ποιο σωστά την ροπή μερικών από σας, προς την χρήση επιθέτων……. Υποθέτω πως θα πρέπει να είναι μια από εκείνες τις διαστροφικές συνήθειες, που τις αποκτά κάποιος, όταν επί μακρόν συναγελάζεται σε συλλογικότητες, είτε δεξιού είτε αριστερού τύπου, ξύλινη γλώσσα, περίτεχνα σχήματα λόγου, κατηγοριοποίηση των συνομιλητών… και σε σχέση με αυτό δεν μπορώ να μην επισημάνω πως φαίνεται να σας ηδονίζει η χρήση της λέξης «φασίστας» σε όλες τις κλίσεις και τα παράγωγα της, καθώς και στα συνώνυμα της…. αλλιώς δεν εξηγείται η τόσο πυκνή χρίση τους…( τα γραπτά σας, είναι εδώ καιαυτό μπορείτε να το διαπιστώσετε ανά πάσα στιγμή).
  Αλλά μάλλον για σας, η χρήση αυτών των λέξεων, δεν αποτελεί ύβρεις, ύβρεις είναι για σένα «Νοσφεράτε ή αλλιώς «Επτά Νανοι» ένα σκωπτικό στιχάκι απέναντι σε μια συκοφαντία, έτσι δεν είναι? για εσένα /εσάς, οχι αυτά δεν είναι ύβρεις, είναι… πώς να το πούμε βρέ αδελφέ…είναι, απλώς διαπιστώσεις!!! έτσι δεν είναι? διότι εσείς, είστε το μέτρο των πάντων!!!! Αλλοίμονο ναι!! αλλά μόνο εκ του ασφαλούς και πίσω από ψευδωνύμια. Γιατί είναι φανερό πως σε κατ ιδίαν συζητήσεις δεν θα τολμούσατε να λέτε τις ακρότητες που λέτε εδώ μέσα!! Εκεί είμαι σίγουρος πως θα είστε πέραν του δέοντος αβρόφρονες!!
  Αν έχω άδικο, αποδείξτε το αντίθετο και αποκαλυφτείτε!! Έχετε και όνομα και επίθετο!!
  Αλλά ξέρω πως δεν έχω άδικο, και ως προς αυτό για ότι με αφορά ότι μαλακία, ότι σωστό ή λάθος, πράττω, το πράττω επωνύμως. Και εδώ μέσα εκτός από τον Σταύρο Βασδέκη και εμένα, όλοι οι άλλοι με τους οποίους συνομίλησα, κρύβονται πίσω από ψευδώνυμα……αυτό μερικοί ανώνυμο – ξευδώνυμοι, δεν το σεβαστήκανε καθόλου και έχουνε το θράσος να μας κάμνουνε μαθήματα δημοκρατίας και ελευθερο- γνωμίας. Ας σηκώσουνε επωνύμως λοιπόν, το βάρος των απόψεων τους! αφου τόσο τεκμηριωμένες και επιστημονικά σωστές είναι. Και μιλάτε για το Γεωργιάδη? Που αν μη τι άλλο επωνύμως λέει τιςόποιες παπαρολογίες του.
  Αλλά γνωρίζω πως δεν θα το κάμνουνε ποτέ!! Εκτός από δυο τρεις εξαιρέσεις εδώ μέσα που με την στάση τους δείξανε πως ΣΕΒΟΝΤΑΙ ΤΗΝ ΑΝΩΝΥΜΙΑ ΤΟΥΣ, οι υπόλοιποι είναι προφανές πως δεν έχουνε θάρρος, και αυτό δείχνει φόβο δείχνει πως είναι εξαρτημένοι, δεμένοι με πολλά νήματα σχοινά και αλυσίδες…. Και προ παντός ότι μάθανε να υπολογίζουνε το ενδεχόμενο κόστος…. Αυτοί είναι οι συμπλεγματικοί καλαμαράδες του γλυκού νερού, οι ψευτο- κουλτουριάρηδες και οι διανοούμενοι της πεντάρας!! Οι προβοκάτορες πάντα ανώνυμοι ήτανε, αυτό δεν σημαίνει βέβαια, πως όσοι είναι ανώνυμοι είναι και προβοκάτορες… συνεπώς αυτή η διαπίστωση αφορά μονάχα όσους αρέσκονται στο άθλημα της προβοκάτσιας, αλλά που ακόμη και έτσι«ουδέν κρυπτόν υπό του ήλιου» σαν «ανώνυμοι», πάλι κρίνονται, ασφαλώς, κάποιοι σε/ σας γνωρίζουνε από κοντά και επωνύμως, (είναι τόσο μικρό χωριό η Ελλάδα μας), αυτοί λοιπόν βλέπουνε τα καμώματα σου / σας εδώ μέσα και έχουνε την δυνατότητα να διαπιστώσουνε την επαναστατική και κάθε άλλη συνεπεία ή έστω ικανότητα να μπορούνε να συζητούνε για τόσο σοβαρά θέματα στην ιστοσελίδα αυτή, η εντυποση μου είναι πως «δεν παίζονται με τίποτα» η συμμετοχή τους εδώ είναι σαν να ξαπλώνουνε τον καναπέ του ψυχιάτρου για ψυχοθεραπεία και εκτόνωση….
  Τέλος θα επισημάνω για ακόμη μια φορά πως δεν πρέπει να παραπονιούνται μετά για τον κώδικα που αυτοί πριν από όλους καθιερώσανε…. Και επειδή προσωπικά χόρτασα από ψυχοθεραπεία… δεν θα προσθέσω άλλα, προτιμώ να παρατηρώ και να τσιμπώ, ότι θεωρώ αξιόλογο, από τους ολίγους εκλεκτούς συμμετέχοντες… άλλωστε από σπόντα του Βασδεκη και από εκτίμηση σε αυτούς του ολίγους… είναι και η όποια συμμετοχή μου.

  Σχόλιο από Δ τερτίπης | 13/01/2010

 80. Δημήτρη
  λες
  «..Δικιά τους η σελίδα κι εντελώς «δημοκρατικά» μεταφέρουνε κόβουνε και ράβουνε κι ότι θέλουνε κάνουνε!! Έτσι δεν είναι Ομέρ και λοιποί, στα αυτά, συναινούντες συνομιλητές?..»

  Τι θες να πεις , κόπηκε κανένα δικό σου σχόλιο ?

  Σχετικά με την «ανωνυμία» . Έχουν και παλαιότερα εγερθεί καυγάδες για αυτό το θέμα εδώ και αλλού. Δεν τους πρόλαβες.
  Την υποστηρίξαμε και την υποστηρίζουμε εδώ και τρία χρόνια, εδώ και 24,000 σχόλια. Κάτι που ισχύει άλλωστε σε όλη την μπλοκόσφαιρα και δεν είναι δικιά μας ιδιοτροπία.
  Και όπως λες ο καθένας , διαδυκτιακή ή άλλη «περσόνα» κρίνεται.
  Άποψή μου ας εγκαταλειθφούν πίσω ότι (και από όποιον) σχετικό με ψυχοθεραπείες και εκτονώσεις και ας υπάρξει διάλογος για τα θέματα που μπαίνουν από το μπλοκ ή από τους εκλεκτούς μουσαφίρηδες.

  σχ. 69 «Οι μεταφυτευμένοι» δεν ήταν ρήση του Ροϊδη αλλά ενός σχολιαστή αποκαλούμενου «ακάκιου» που απευθύνθηκε έτσι σε όλες τις προσφυγικές οργανώσεις και εξεδωσαν κάποιο κείμενο σχετικό με την δίκη των εξ.

  mumul

  Σχόλιο από Πόντος και Αριστερά | 13/01/2010

 81. Αγαπητέ Μουμούλ
  ή δεν το παρακολούθησες το θέμα, ή σε ενημερώσανε λάθος ή μου κάνεις πλάκα…. και εγκαλείς να αφήσουμε πίσω τα περί ψυχοθεραπείας…. και να κάνουμε ουσιαστικό διάλογο, για τα θέματα που μπαίνουνε από το μπλοκ.
  Αυτά να τα πεις στους πρώτους λαλήσαντες της ομήγυρης, στον Ομεράκο τον «Ματσουκάτο» και τον «Επτά Νάνοι»… που χωρίς καν να παρέμβω στον διάλογο του θέματος που εβαλε το μλοκ: «Λαός: το ακροδεξιό δεκανίκι της κ. Δραγώνα» εκεί έτσι στα ξεκούδουνα, διάβασα κάποια στιχάκια για τον Τερτίπη και είδα και τις αναφορές του Ομέρ για ψυχολογικά προβλήματα (αυτά τα εξαφανίσανε/τε κατά την μεταφορά της απάντησης που τους έστειλα εδώ «στην Δίκη των 6»)
  Μήπως έτσι κατά τον ίδιο τρόπο, θα συνεχίσουνε να απευθύνονται και στα επόμενα θέματα? Και θα βάζουνε στιχάκια και άλλες παπαρολογίες για εξωγήινους παγανιστές κλπ? Και μάλιστα αναφερόμενοι σε συγκεκριμένα πρόσωπα? Που ενδεχομένως, δεν επιθυμούνε να συμμετέχουνε στον διάλογο επί του συγκεκριμένου θέματος?
  Νομίζω πως τελικά όλα αυτά, αποτελούνε μια ταχτική (αυτή την εντύπωση μου δώσανε οι εν λόγο ψευδώνυμοι ….) για να αποθαρρύνεται η συμμετοχή κάποιων που οι κύριοι με δικά τους(?) κριτήρια ή του μπλοκ, τους θεωρούνε/τε ανεπιθύμητους!!
  Έτσι με στιχάκια και ύβρεις και άλλα υποτιμητικά… εξωθούνε και εκμαιεύουνε ανάλογες απαντήσεις από τους συνομιλητές τους, ώστε να έχουν και άλλοθι για ενδεχόμενους «δημοκρατικούς» αποκλεισμούς.
  Αν είναι έτσι δεν χρειάζεται όλη αυτή η περίπλοκη ταχτική, μπορείτε να απλοποιήσετε τις διαδικασίες, δικό σας είναι το μπλοκ…. πάντως δεν είδα στην προμετωπίδα του ότι«σκύλον αρπάζ» τους τάδε και τους δείνα ανεπιθύμητους.
  Όσο για την ανωνυμία και δω λάθος κατάλαβες? Ας είναι…. Πάντως αν διαβάσεις ποιο προσεχτικά, θα δεις ότι δεν πήρα καμία θέση υπέρ ή κατά της κατάργησης της, αλλά ότι πρέπει να την σέβονται, αυτοί που την χρησιμοποιούνε και μάλιστα απέναντι σε κάποιους που κάμνουνε το «λάθος» επώνυμα περνούνε μέρος στις συζητήσεις.
  ΄

  Σχόλιο από Δημήτρης Τερτίπης | 14/01/2010

 82. Δεν σε κάνω πλάκα ρε Δημήτρη

  Μου κάνει εντύπωση το «..και εγκαλείς να αφήσουμε πίσω τα περί ψυχοθεραπείας..»
  Χρησιμοιποιείς πρωτο πληθυντικό (αφήσουμε) λες και εντάσεις τον εαυτό σου σε κάποιο σύνολο-συλλογικότητα
  και δευτερον την παρακατω φράση την πρόσεξες ?

  «..Άποψή μου ας εγκαταλειθφούν πίσω ότι (και από όποιον)..»
  Η «σύσταση» δεν αναφέρεται σε εσένα ή αν θέλεις μόνο σε εσένα προσωπικά.

  mumul

  Σχόλιο από Πόντος και Αριστερά | 14/01/2010

 83. εχει πλακα ομως .

  Σχόλιο από Νοσφερατος | 14/01/2010

 84. κυριε Τερτιπη οταν λεω οτι εχει πλακα δεν εννοώ οτι εσεις εχετε πλακα …

  Εννοώ οτι εχει πλακα το οτι η ιστορια με την ψευδωνυμια και την ΕΠΩΝΥΜΙΑ επαναλαμβανεται σε αυτο το ιστολογιο.
  Ειναι μεγαλη ιστορια .Και δεν ειναι ευκολολονα την επαναλαβουμε .
  Παντως προς πληροφορηση σας σας λεω . Σε ενα Κρατος δικαιου οπως ευτυχώς ειναι ακομα η Ελλάδα σημερα
  Οτι δεν απαγορευεται ρητως απο τον Νομο Κατ’ αρχήν επιτρεπεται
  Μονο σε καθεστωτα Ναζιστικου τυπου σμβαινει ακριβώς το αντιθετο .Οτι δεν επιτρεπεται ρητως απο τον Νομο , απαγορευεται….

  Αυτό για την επωνυμια και ψευδωνυμια κλπ
  Τωρα
  υπαινιχθηκατε οτι θιχτηκα εγώ οι επτα νανοι κλπ απο τά ..στιχακια σας.
  Καθόλου αγαπητε .Ειλικρινά . Καθολου δεν προσβληθηκαμε , θιχτηκαμε κλπ

  Κοιταξτε να δειτε
  Εδώ στου Π &Α υφισταται μια παραδοση στιχουργικής τεχνης
  Στον Προκρουστη , στην Χελιδωνα μ-λ και αλλου εχουν γραφει πανω απο χιλια ποιηματακια

  Κανaμε εμμετρως μια παρατηρηση σε σχεση με την ποιοτητα και οχι με το περιεχομενο .

  μακαρι να προσπαθησετε περισσοτερο και να γραψετε καλυτερα

  Σχόλιο από Νοσφερατος | 14/01/2010

 85. Μουμούλι
  Σαφώς και η σύσταση δεν θα έπρεπε να αναφέρετε σε μένα απλώς διευκρίνισα πως δεν με αφορά! Αφορά τα ευγενικά φιλαράκια σου!!!
  Νοσφεράτε και ομήγυρη, λες να μην κατάλαβα… και συνεχιζεις να προκαλείς την νοημοσύνη μου, προσπαθώντας να δώσεις τάχα εξηγήσεις………. και μάλιστα σε πληθυντικό!! Σφάξεμ αγάμ να αγιάσω? Στην ουσία το παίζεις καθοδήγα του κέρατα που δείχνει την ανωτερότητα της!!!
  Υπαρχή μεγαλύτερη έπαρση (και για αυτό ύβρης) από αυτήν? Τι να κάνουμε όμως? εσάς τους α-αριστερούς, της ανώτερης Ποντιακής φυλής, εμείς οι μόθακες (μεικτοί) και προ παντός οι καθυστερημένοι «παγανιστές», μάταια προσπαθούμε, δεν θα σας φτάσουμε ποτέ στην εξυπνάδα!!!
  Ο σεβασμός στην……. φιλοξενία σας, δεν μου επιτρέπει να σου πω τα χειρότερα για να καταλάβεις τι εισέπραξα από την πολιτισμένη συμπεριφορά σας….. που κάνεις και μαθήματα ποιότητας……
  Τελικά έχετε μια καταπληκτική ικανότητα να καταλαβαίνετε το ακριβώς αντίθετο από αυτό που σας λένε οι συνομιλητές σας!!!!
  Ακόμη κι όταν ξεκάθαρα σας λέμε, ότι δεν θέλουμε να έχουμε και ούτε έχουμε καμιά σχέση με τα φλιτζάνια, τους παγανιστες, τα δωδεκάθεα και τους εβραιο-χαζο-χαρουμενους μουσουλμάνους χριστιανούς….. εσείς επιμένετε να μας χαρακτηρίζετε παγανιστές δωδεκάθεους κλπ πως θα σας φάνει αν με τον ίδιο αυθαίρετο τρόπο, την σύναξη της ιστοσελίδα σας, αρχίσουμε να την χαρακτηρίζουμε ως σύναξη αυτοαπασχολούμενων συμπλεγματικών κρυφό-φασιστών με αριστερό προσωπείο?
  Υ.Γ.
  Καμία σχέση με φασισμό και η υποδοχή του Μάνθου στο θεμα «Καλεντεριδης…» εκεί που τον προειδοποιήσατε τι τον περιμένει αν επιμένει στις απόψεις του…
  Δεν παίζεστε με τίποτα!!!

  Σχόλιο από dionisis | 14/01/2010

 86. dionisis, μην έχεις λάθος εικόνες! Οι περισσότεροι εδώ στον Π&Α, πλην ενός αλλά λέοντος, μόθακες είμαστε. Αλλά με αγώνα και προσπάθεια γίναμε τελικά νεοδαμώδεις….

  Ομέρ

  Σχόλιο από Πόντος και Αριστερά | 14/01/2010

 87. sx 71» Δεν υποτιμώ τους εβραίους ως ανθρώπους, στον βαθμό που δεν υιοθετούνε την ιδεολογία της μισαλλοδοξίας που καλλιεργεί η βίβλος, Δηλαδή tην ιδεολογία του εκλεκτού λαού,όπως αντιτίθεμαι και σε κάθε άλλη μορφή μισαλλοδοξίας…. δηλαδή σε κάθε …ισμό που παραπέμπει σε διαχειριστές και εξουσία…»

  Kοιταξε να δεις κυριε .
  Απο την στιγμή που λές »Δεν υποτιμώ τους εβραίους ως ανθρώπους, στον βαθμό που δεν υιοθετούνε την ιδεολογία της μισαλλοδοξίας που καλλιεργεί η βίβλος’
  φασκεις και αντιφασκεις ..
  διοτι εξορισμου Εβραιος

  ειναι οποιος πιστευει στην Βιβλιο .

  Κατ ‘αρχήν οι Εβραιοι ειναι μια θρησκευτική κοινοτητα στηριγμένη στην Βιβλο ..
  Αρα ουσιαστικά λές ..

  »Δεν υποτιμώ τους εβραίους ως ανθρώπους,

  αρκει να ..παψουν να ειναι Εβραιοι..

  Το καταλαβαινεις αυτό;

  Οτι ουσιαστικά αυτο λές;

  Αν το καταλαβαινεις οτι λές αλλα αντ΄αλλων Δεν θα σε ..υποτιμησω …
  Αλλά μη ζητάς να μην υποτιμήσω οτι υποτιμά την νοημοσυνη ολων μας.

  Σχόλιο από Νοσφερατος | 14/01/2010

 88. «..Σαφώς και η σύσταση δεν θα έπρεπε να αναφέρετε σε μένα απλώς διευκρίνισα πως δεν με αφορά! Αφορά τα ευγενικά φιλαράκια σου!!!..»

  ! OK dionisi…

  mumul

  Σχόλιο από Πόντος και Αριστερά | 15/01/2010

 89. Άντε πάλι!!!!
  Κύριε«Νοσφεράτε» ή «Επτά Νάνοι»

  Νομίζεις ότι λέγοντας «υποτιμώ την νοημοσύνη όλων σας», δηλαδή βάζοντας και όλους τους άλλους συμμέτοχους στο τεχνηέντως αφελές ερώτημα σου, του δίνεις βάρος- κύρος? Και καλά εσύ που σε αλλά θέματα, φαίνετε να πιάνεις πουλιά στον αέρα, γιατί στο θέμα αυτό, κάνεις τον αφελή?
  Είσαι εβραίος ή τέλος πάντων φίλο-εβραίο-χριστιανός και σε έθιξα? Και σε ρωτάω γιατί, παρά τις διαβεβαιώσεις του «Μουμούλι» και πολλών άλλων εδώ μέσα… περί αθεΐας, το αντίθετο μυρίζομαι στην περίπτωση σου.
  Όπως και να έχει όμως, θα ήθελα μια ξεκάθαρη απάντηση στο εξής ερώτημα: πιστεύεις ότι εβραίοι είναι ό περιούσιος λαός του θεού της βίβλου?
  Αν τα πιστεύεις αυτά, τότε θα σου πω πως δεν χρειάζεται κάνεις να υποτιμήσει την νοημοσύνη σου, το κάνεις και από μόνος σου θαυμάσια!!!
  Αν λοιπόν είσαι από αυτούς ή με αυτούς, τους εβραίους που πιστεύουνε όπως με διαβεβαιώνεις σε αυτές τις ανοησίες, καλός σε έθιξα!!! Και νοιώθω ικανοποίηση για αυτό!!!! Και αν μου το επέτρεπε η περίσταση, θα σου έριχνα και μερικά μπενιλίκια….. για να σε θίξω ακόμη περισσότερο!!!

  Σχόλιο από Dionisis | 15/01/2010

 90. »Είσαι εβραίος ή τέλος πάντων φίλο-εβραίο-χριστιανός και σε έθιξα? Και σε ρωτάω γιατί, παρά τις διαβεβαιώσεις του «Μουμούλι» και πολλών άλλων εδώ μέσα… περί αθεΐας, το αντίθετο μυρίζομαι στην περίπτωση σου.»

  φαινεται οτι εχεις ειδικοτητα να »μυριζεσαι» τους Εβραιους …
  ε 😉

  που ειδικευτηκες αν επιτρεπεται ..;

  Σοβαρά τωρα. Κυριε, καταλαβαμε.

  Σχόλιο από Νοσφερατος | 15/01/2010

 91. »Και αν μου το επέτρεπε η περίσταση, θα σου έριχνα και μερικά μπενιλίκια….. για να σε θίξω ακόμη περισσότερο!!!»

  ταδε εφη ….»Dionisis» αναφερομενος στους »Εβραιους η τέλος πάντων φίλο-εβραίο-χριστιανους τους οποιους εχει μαθει να ..»μυριζεται»
  σε ενα αντιφασιστικο, αντιναζιστικο Αριστερο Μπλογκ…

  Σχόλιο από Νοσφερατος | 15/01/2010

 92. If it looks like a duck, swims like a duck and quacks like a duck, then it probably is a duck.

  Σχόλιο από Νοσφερατος | 15/01/2010

 93. εμένα αυτές οι αντιφάσεις των εθνικών και εθνικοπαγανιστών ως προς την αξία/απαξία της εβραϊκότητας και ειδικότερα τη χρήση της λέξης «εβραίος» μού προκαλούν πολύ το ενδιαφέρον. γιατί από τη μιά χρησιμοποιούν τη λ. εβραίος πολύ υποτιμητικά (π.χ.: σαν παλαιοημερολογίτες ή σαν ακροδεξιοί) ενώ από την άλλη διαβεβαιώνουν ότι δεν έχουν τίποτε με την εβραιοσύνη,

  π.χ. σε ένα βίντο που έχει αποσυρθεί «…due to terms of use violation» (http://www.youtube.com/watch?v=Yg5HLe22zhs) γνωστός εθνικός λέει τα εξής στο 2’ 54’’: «Σήμερα είμαστε εγκλωβισμένοι σε μια ιουδαϊκής προελεύσεως – δεν είναι κακό αυτό – αντίληψη του θείου…»

  αν είμαστε «εγκλωβισμένοι», τότε ο εγκλωβισμός αυτός είναι κάτι κακό, εκτός κι αν κατά λάθος χρησιμοποιεί τη λέξη. αν δεν είναι κακό όμως, τότε ποιο το πρόβλημα σε αυτήν την αντίληψη, ώστε να χρειάζεται η ανατροπή της, ο απεγκλωβισμός από αυτήν;

  Σχόλιο από Γιάννης | 15/01/2010

 94. Αυτό βεβαια ειναι καιτο χαρακτηριστικό ολης της μεταπολεμικής »Ναζιστικής προελευσης »σκεψης»..
  Πολύ απλά . Μετα τον πολεμο ο Ναζισμός θεωρηθηκε το απολυτο κακο .Οποτε τι πιο φυσικό για τους ΦιλοΝαζί να αποκηρυσσουν μετα βδελυγμια τον Φιλοναζισμό τους αλλά ταυτοχρονα να επαναλαμβανουν τις Ναζιστικες θεσεις;
  Ξερεις ..τα γνωστα ..

  Αναλογα συμβαινει με πιο μαλακο τρόπο και με τους ακροδεξιους εθνολαικιστες : Απειλουν ακομα και με μηνυσεις οποιον τους αποκαλεσει ακροδεξιους επιμενοντας στο Δικαιωμα του…Αυτοπροσδιορισμου..Ταυτοχρονα επαναλαμβανουν ολες τις πασιγνωστες θεσεις της λεγομενης »επαναστατικής» η ριζοσπαστικής» ημιφασιστικής ακροδεξιας ..

  βεβαια αυτο το παιχνιδι προυποθετει και καποιες δεξιοτητες ..
  ορισμένοι
  (οπως ο Αλαιν ντε Μπενουα στη Γαλλια τις εχουν με το παραπάνω..εχουν διαβασει οι ανθρωποι εστω κι ετσι)

  οι εγχωριοι μιμητες τους ομως παραμένουν στα γνωστα ελληναράδικα επιπεδα .. Αγραμματοι , επιμενουν να πουλάνε Φυκια για μεταξωτες κορδελες , εντελώς ημιμαθεις χωρις καμμια διαθεση να μάθουν , επιμενουν να θεωρουν ολους τους αλλους για χαζους … και οταν πιανονται στα πρασα το γυρνανε το τραγουδι στο γνωστό το »Ξερεις ποιος ειμαι γω ρε; » και…» εγώ τους εβραιους τους μυριζομαι »(λες κι ειναι εκπαιδευμένος σκυλος) και λοιπά κουτσομάγκικα και αφοπλιστικώς ή μάλλον ηλιθιωδως αφελή εως εντελώς χαζά

  Σχόλιο από Νοσφερατος | 15/01/2010

 95. Ο «θρησκευόμενος Νοσφεράτος»!

  Αυτό είναι το καλύτερο που γράφτηκε τους τελευταίους μήνες στις συζητήσεις εδώ μέσα.

  Νοσφεράτε μου είδες πως φαίνεσαι στους απέξω; «Φιλο-εβραιο-χριστιανός»

  Πάντως dionisis τέτοιο φανατικό λόγο όπως το δικό σου και τέτοια θεολογική πίστη στις απόψεις, χρόνια έχω να δω. Ίσως δεν το καταλαβαίνεις αλλά θυμίζεις κάτι από το μεταφυσικό πνευμα των ορθόδοξων Εβραίων ή των μουσουλμάνων φουνταμενταλιστών που πιστεύουν ακραδάντως ότι κατέχουν την απόλυτη αλήθεια και ότι είναι εκλεκτοί του θεού ή της δύναμης ή ότιδήποτε άλλου. Και θέτουν τον εαυτό στη διάθεση της για να διαδώσουν με κάθε τρόπο, υπερβάλλοντας, ψευδώμενοι, απειλώντας στ’ όνομα της δικής τους αληθινής πίστης. Μπροστά στους νεο-εθνικούς, οι «δικοί μας» εβραιοχριστιανοί» ορθόδοξοι, μοιάζουν αγγελάκια.

  Ελπίζω να μην ξεκινήσεις και συ, ως «πλήρως Έλλην», Τζιχάντ κατα των εβραιο-χριστιανών, όπως έχουν κάνει ήδη κάποιοι φίλοι σου διατηρώντες σχετικήν ιστοσελίδαν.

  Σχόλιο από Ματσουκάτες | 15/01/2010

 96. Και μετά μου λες ότι υποτιμώ την νοημοσύνη σου?

  Ένα απλό ερώτημα σου έθεσα και συ άρχισες πάλη τα ίδια!!!
  ξανά άρχισες το ίδιο τροπάρι γράφοντας ένα σορό άλλες ανοησίες!! Για να κάνεις μια τρύπα στο νερό?
  Αφού σε ένα «αντιφασιστικό αντιναζιστικό αριστερό μπλοκ»έβαλες ωραία και καλά (στο σχόλιο 87) την παραδοχή σου ότι ΛΟΓΟ ΘΡΗΣΚΕΙΑΣ, ΣΩΣΤΑ ΚΑΙ ΔΙΚΑΙΑ ΟΙ ΕΒΡΑΙΟΙ ΠΙΣΤΕΥΟΥΝΕ ΠΩΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΠΕΡΙΟΥΣΙΟΣ ΛΑΟΣ ΤΟΥ ΘΕΟΥ ΤΟΥΣ!!!! Βγάζεις τον φασισμό και τον ναζισμό από την πόρτα και τον βάζεις από το παράθυρο!!!!

  Μανέστρο Νοσφεράτε ή αλλιώς «Επτά Νάνοι», θα σου επαναλάβω πως δεν χρειάζεται κανείς άλλος να υποτιμήσει την νοημοσύνης σου τα καταφέρνεις μια χαρά και μόνος σου!!!!

  Σχόλιο από Dionisis | 15/01/2010

 97. Dionisi

  Κατ’αρχήν ποτέ δεν διαβεβαίωσα » περί της αθεϊας» κανενός ουτε είμαι εξουσιοδοτημένος για αυτό και το κυριώτερο δεν με απασχολεί.

  Σχετικά με την «μια απλή ερώτηση» «είσαι εβραίος?».
  Ξέρεις εδώ μέσα αντιμετωπήσαμε κατά καιρούς (δεν τα πρόλαβες)διάφορες «απλές ερωτήσεις» συνοδευόμενες μάλιστα με το «ρε» του στυλ :
  -Είσαι Έλληνας ρε?, είσαι Πόντιος ρε?, είσαι αριστερός?…

  Η αντιμετώπιση αυτών των «απλών» ερωτήσεων έχει να κάνει με τα αντανακλαστικά μας όπως αυτά δημιουργήθηκαν από την οικογένειά μας και από το σεργιάνι μας στο κόσμο της αριστεράς.

  mumul

  Σχόλιο από Πόντος και Αριστερά | 15/01/2010

 98. Μουμούλι δεν σε παρεξηγώ και καλά κάνεις και υπερασπίζεσαι το «μαγαζάκι σας» (με την καλή έννοια), αλλά τώρα αυτό με τα αντανακλαστικά, τι να πω? πώς να το ερμηνέψω? ότι εσείς / εσύ, έχεις κάτι που εγώ δεν έχω και στην προκείμενη περίπτωση ο πληθυντικός σημαίνει πως για αυτό το θέμα «εξουσιοδοτίθηκες»? δεν το νομίζω!!! επομένως προς τι το λογοπαίγνιο?
  Όσο για τα περί αθεΐας μην κρύβεστε πίσω από το μικρό σας δακτυλάκι, γιατί και εσύ και αρκετοί άλλοι εδώ μέσα τα έχεις δηλώσει εδώ μέσα.

  Όταν λοιπόν κάποιος όπως ο εν λόγο «Νοσφεράτος ή Επτα Νάνοι» εντελώς αυθαίρετα με κατηγοριοποιεί και με κατατάσσει όπου θέλει (και καλά κάνει, δεν έχω πρόβλημα να αντιμετωπίζω τέτοιες συμπεριφορές….) τότε θαρρώ πως μου δίνει το δικαίωμα να τον αντιμετωπίσω αναλόγως!!
  Και μιας και μίλησες για αυτά τα περίφημα «αντανακλαστικά σας», εγώ δεν τα βλέπω να λειτουργούνε και τόσο καλά, μάλλον γι κολλήματα και εμμονές πρόκειται, από μένα που έχω τόσα «αντανακλαστικά» κολλήματα και εμμονές σεβαστά και αυτά!!!
  Και θα σου πω ακόμη, πως νομίζω ότι ο «Νοσφερατος ή αλλιώς Επτά Νάνοι» δεν χρειάζεται συνήγορο, λέω νομίζω, ή μήπως χρειάζεται? Άλλωστε αυτός ξέρει και την ευρυμάθεια του να προβάλει και να προβοκάρει και να βρίζει, τόσο καλλιτεχνικά…..:)  όπως βεβαία και ο Ματσουκάτος που μιλά για ΑΓΓΕΛΟΥΔΙΑ ΤΗΣ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ!!!! και ΣΑΤΑΝΑΔΕΣ ΝΕΟΕΘΝΙΚΟΥΣ!!!
  Και για να επανελθω στο Εγώ μια διαπίστωση έκανα, πως αυτός που με αποκαλεί φασίστα και τα συνώνυμα… πρέπει να δει πως έγινε ο ίδιος απολογητής του φασισμού του ναζισμού και της μισαλλοδοξίας στο σχόλιο 87 με την παραδοχή του ότι: ΛΟΓΟ ΘΡΗΣΚΕΙΑΣ, ΣΩΣΤΑ ΚΑΙ ΔΙΚΑΙΑ ΟΙ ΕΒΡΑΙΟΙ ΠΙΣΤΕΥΟΥΝΕ ΠΩΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΠΕΡΙΟΥΣΙΟΣ ΛΑΟΣ ΤΟΥ ΘΕΟΥ ΤΟΥΣ!!!! Βγάζει τον φασισμό και τον ναζισμό από την πόρτα και τον βάζει από το παράθυρο!!!

  Και όλο αυτό το σκηνικό κάτι μου θυμίζει:

  Ο φασισμός δεν έρχεται απ το μέλλον/
  καινούριο κάτι τάχα να μας φέρει
  τι κρύβει μες τα στήθια του το ξέρω
  καθώς μου δίνει γελαστός το χέρι….

  Σχόλιο από Dionisis | 15/01/2010

 99. Όσο για αυτά που λέει ο Ματσουκάτος που μιλά για ΑΓΓΕΛΟΥΔΙΑ ΤΗΣ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ!!!! και ΣΑΤΑΝΑΔΕΣ ΝΕΟΕΘΝΙΚΟΥΣ!!! ό ίδιος είναι και τα δύο μαζί, απλώς δεν το γνωρίζει, (έτσι φαίνεται….) γι αυτό του επιστρέφω όλα αυτά που μου χρεώνει. Και επί πλέον συμπληρώνω, πως από το ίδιο φλιτζανάδικο ψωνίζουνε και οι ΝΕΟΕΘΝΙΚΟΙ ΣΑΤΑΝΑΔΕΣ ΤΟΥ και τα ΟΡΘΟΔΟΞΑ ΑΓΓΕΛΟΥΔΙΑ ΤΟΥ!!!
  Με μια διαφορά ότι προσωπικά και προς το παρόν, δεν φοβάμαι τους ΝΕΟΕΘΝΙΚΟΥΣ -ΤΟΥΣ ΝΕΟ-ΠΑΓΑΝΙΣΤΕΣ κλπ αν και τους θεωρώ εν δυνάμει επικίνδυνους…. Έχω όμως την αίσθηση, πως στην χώρα που ζω, το ματσούκι το τρώω από τα ΟΡΘΟΔΟΞΑ ΑΓΓΕΛΟΥΔΙΑ του «Ματσουκάτου» και πείτε μου παρακαλώ, αν κάνω λάθος, πείτε μου ότι δεν είναι αλήθεια, πως κατέχουνε την μισή Ελλάδα και διεκδικούνε και την υπόλοιπη, πείτε μου πως είναι ψέματα οι καταγγελίες και οι καταδίκες για οικονομικά σκάνδαλα, για ομοφυλοφιλία παιδεραστία….. ότι δεν ελέγχουνε τις συνειδήσεις, των ασκούντων την κοσμική εξουσία (την πλειοψηφία δηλαδή της βουλής) μέσο των πνευματικών, στους οποίους συχνάκις οι ηγήτορες μας, εξομολογούνται και ζητούν τις συμβουλές….
  Νομίζω όμως πως ούτε τώρα θα καταλάβεις Ματσομένε πως αυτό είναι ένα από τα «αντανακλαστικά μου» μια εμμονή ένα κόλλημα αναίτιο και ανεξήγητο. ίσως όλα αυτά να είναι και φαντασιώσεις έτσι δεν είναι? τρομάρα σου / μου/μας/ σας/ τους…

  Σε κάποιους εδώ μέσα δεν αρέσει να τους θίγουνε το ρωμαίικο- εβραιο-χριστιανικό στοιχείο της ταυτότητας των ποντίων προγόνων τους, έλα όμως που σε κάποιους άλλους… αυτό το στοιχείο, είναι κάτι που (μπορεί να το αξιολογείς έτσι ή αλλιώς… στην ιστορική του διάσταση), δεν μπορείς όμως να το σέβεσαι και να το θεωρείς αναγκαίο στοιχείο στο διηνεκές…. και μάλιστα στο βαθμό που διαπιστώνουμε πως σήμερα για το κοινωνικό σώμα αποτελεί μια ακόμη τροχοπέδη! Αυτό είναι ανορθολογισμός και άγνοια….

  Σχόλιο από Dionisis | 15/01/2010

 100. στο σχ 87
  λεω

  »’Kοιταξε να δεις κυριε .
  Απο την στιγμή που λές ”Δεν υποτιμώ τους εβραίους ως ανθρώπους, στον βαθμό που δεν υιοθετούνε την ιδεολογία της μισαλλοδοξίας που καλλιεργεί η βίβλος’‘
  φασκεις και αντιφασκεις ..
  διοτι εξορισμου Εβραιος

  ειναι οποιος πιστευει στην Βιβλιο .

  Κατ ‘αρχήν οι Εβραιοι ειναι μια θρησκευτική κοινοτητα στηριγμένη στην Βιβλο ..
  Αρα ουσιαστικά λές ..

  ”Δεν υποτιμώ τους εβραίους ως ανθρώπους,

  αρκει να ..παψουν να ειναι Εβραιοι..

  Δηλαδή
  για οποιον ειναι ικανος να καταλαβει και δεν ειναι εντλώς βλακας ή δεν κανει τον εντελώς βλακα .

  – Δεν μπαινω στο θεμα του αν εχουν δικο οι Εβραιοι ή οχι αν δικαιουνται να ειναι »περιουσιος λαος » κλπ[
  – επισημαινω απλώς την αντιφαση : Δεν μπορει καποιος να λεει »δεν υποτιμώ τους εβραιους αρκει να μην πιστευουν στην Βιβλο ‘ διοτι τοτε τους Υποτιμά μιας και για ναμην τους υποτιμήσει περπει να παψουν να ειναι εβραιοι
  Θα μου πεις; και ποιος νιαζεται για το ποιους θα υποτιμήσει αυτος που γραφει τετοιες Βλακειες ..
  Σωστο .

  Και για να τελειωσω με τις παρεξηγησεις τυπου αθειας κλπ κλπ
  σας θυμιζω κατι απο την ..Βιβλο

  Η βιβλος εγραφε » ο Αφρων ειπε : Δεν υπάρχει θεος»
  το διαβαζει ο Αφρων και λεει : » ειδατε ; το λεει και η Βιβλος . Δεν υπάρχει Θεός»

  —————————————————

  Σημειωση : Dionisi μην προσπαθεις να το καταλαβεις . ….αστο μη το βασανίζεις. αστο .

  Σχόλιο από Νοσφερατος | 15/01/2010

 101. οι εγχωριοι μιμητες τους ομως παραμένουν στα γνωστα ελληναράδικα επιπεδα

  Υπάρχουν δύο λογιών Εβραϊσμοί: ένας είναι αυτός που υφίσταται στο κόσμο στον οποίο ζούμε, μέρος του οποίου είμαι εγώ, ο Μαρξ, η Νάταλι Πόρτμαν, ο Χάρολντ Πίντερ, ο Νετανιάχου, ο Γιωσέφ Ελιγιά, ο Αϊνστάιν, ο Μπεναγιούν, ο Καχάνε κα. Ο άλλος είναι ένας ιδεατός Εβραϊσμός που ανάλογα με τον άνθρωπο λαμβάνει διαφορετική μορφή: εβραιομπολσεβικισμός για τους δεξιούς, εβραιοκαπιταλισμός για τους αριστερούς, εβραιοσιωνισμός για τον Πλεύρη και την ελληνική Δικαιοσύνη, εωσφοροσιωνισμός για τον Πειραιώς Σεραφείμ και ιουδαιοχριστιανισμός για τους πολυθεϊστές και πολλούς άθεους.

  Ο συνοδοιπόρος, (πιστεύω οτι ο όρος προσφέρεται στην συγκεκριμένη περίπτωση), νοσφεράτος έχει πολύ δίκιο. Η ψύχωση που έχουν ορισμένοι με τους υπερορθόδοξους με τα μαύρα συναγωνίζεται με την άγνοια τους για το υπόλοιπο κομμάτι του Εβραϊσμού που είναι εξίσου εβραϊκό αλλά μάλλον κατά τι πιο προοδευτικό από αυτούς. Χαρακτηριστικό παράδειγμα η έτερα ψύχωση με την ιστορία του περιούσιου λαού η οποία προσλαμβάνεται ως φασιστική όταν δεν έχουν κάτσει να διαβάσουν την μετάφραση. Περισσότερα για αυτά το βραδάκι γιατί δυστυχώς πρέπει να φύγω τώρα.

  Homework, (αν μου επιτρέπετε): Τι σημαίνει “εβραίος”, “ισραηλίτης”, “ιουδαίος” και τι “ισραηλινός” για αυτούς που δεν ξέρουν όπως μου φάνηκε.
  Ας ρίξει και μια ματιά στην ομοφυλοφιλία και τον Εβραϊσμό για να καταλάβει οτι είναι αξιοπερίεργη η μανία με ένα συγκεκριμένο κομμάτι του Εβραϊσμού μόνο.

  Υγ. Συγνώμη για το autoreferencing αλλά δεν νομίζω να υπάρχει τίποτα άλλο στο ελληνόφωνο Διαδίκτυο. Τα λέμε αργότερα.

  Σχόλιο από Abravanel | 15/01/2010

 102. τωρα αυτο το …συνοδοιπόρος», Abravanel , μου θυμισε εκεινο που μαθαιναμε πριν πολλά πολλά χρονια στο σχολια στο μαθημα » Πολιτική Αγωγη » του ..αειμνηστου Θ. Παπακωνσταντινου περι »κομμουνισμου και συνοδοιπόρων του»

  απο τοτε αρχισα να γινομαι »συνοδοιπόρος» 😉

  Σχόλιο από Νοσφερατος | 15/01/2010

 103. παρεμπιπτοντως..Abravanel ,την ειδες την τελευταια ταινια των αδελφών κοεν ;

  Σχόλιο από Νοσφερατος | 15/01/2010

 104. Dionisi

  «.. αλλά τώρα αυτό με τα αντανακλαστικά, τι να πω? πώς να το ερμηνέψω? ότι εσείς / εσύ, έχεις κάτι που εγώ δεν έχω..»

  Να μην ερμηνέψεις τίποτα. Να το δεχθείς όπως είναι.
  Αν ήθελα να υπονοήσω κάτι θα στο λεγα. Προσπαθώ να σε δώσω να καταλάβεις τα αισθήματα απέναντι σε τέτοιου είδους «απλές» ερωτήσεις που τις υπέστησαν (ξέρεις από ποιούς) παπούδες και πατεράδες…

  «..και στην προκείμενη περίπτωση ο πληθυντικός σημαίνει πως για αυτό το θέμα «εξουσιοδοτίθηκες»? δεν το νομίζω!!!..»

  Από την κολλεχτίβα του «μαγαζακίου μας» βεβαίως και εξουσιοδοτήθηκα..

  «.. επομένως προς τι το λογοπαίγνιο?..»Δεν υπάρχει λογοπαίγνιο. Ισχυρίστηκες ότι εγώ βεβαίωσα για την αθεϊα κάποιων και εγώ σου είπα ποτέ και για κανέναν. Είναι το τελευταίο που με απασχολεί.

  Αλλά να σου πω και το άλλο βρε Dionisi
  Σε ένα άρθρο για την δίκη των εξ και με αφορμή μια αναφορά ενός χαρούμενου «σε μεταφυτευμένους» τόσες μέρες καθε άλλο παρά για αυτό συζητάμε.
  Είναι άχαρη πια αυτή η κουβέντα. Ας την σταματήσουμε εδώ.
  Ο καθένας έβγαλε τα συμπεράσματά του.
  Για κάθε άλλο θέμα συζήτησης βεβαίως είμαστε ανοιχτοί…

  mumul

  Σχόλιο από Πόντος και Αριστερά | 15/01/2010

 105. Μουμούλι
  Με εγκαλείς και λες «για κάθε άλλο θέμα συζήτησης βεβαίως είμαστε ανοιχτοί». Ξεχνάς πως όλη αυτή η ιστορία της αντιπαράθεσης ξεκίνησε από την συμμετοχή μου στο θέμα της Σταλινικής απαγόρευσης των καλάντων στους Πόντιους προγόνους. Δεν ξέρω πως και γιατί το μεταφέρατε αλλού και εδώ, δικό σας είναι το μπλοκ και ότι θέλετε κάνετε…. Αν δεν το κάνετε σωστά. δεν φταίνε οι άλλοι, εσείς είστε οι διαχειριστές!! Ως εκ τούτου δεν είναι λογικό να λες σε μένα ότι εδώ συζητάμε για άλλο θέμα….
  Αν αυτήν την συζήτηση την μεταφέρετε και αλλού ας πούμε στο ποιο πρόσφατο που αναρτήσατε αυτό για τον Καλεντερίδη, ποιος θα φταίει?
  Και κάτι ακόμη, αν σε επόμενη παρέμβαση μου, σε οποιοδήποτε άλλο θέμα, τα φιλαράκια επαναφέρουνε το ζήτημα δεν θα φταίω εγώ να τους απαντήσω αναλόγως?
  κ. «Νοασφεράτε ή αλλιώς Επτά Νάνοι»
  Δια της μεθόδου της παρερμήνευσης των γραφομένων, συνεχίζεις να ισχυρίζεσαι, ότι εγώ λέω πως πρέπει να πάψουνε οι εβραίοι να είναι εβραίοι? Όχι ρε φιλαράκο δεν το λέω αυτό.
  Γιατί πολύ απλά αμφιβάλω πως οι εβραίοι τους οποίους επικαλείσαι Δέχονται αυτήν την ανόητη ιδέα, περί ανώτερου (περιούσιου) λαού που καλλιεργεί η εβραϊκή θρησκεία….. είναι σαν να λες ότι οι Έλληνες πιστεύουνε πως η Μαρία έμεινε έγκυος από τον κρίνο ή ότι ο Δίας έριχνε κεραυνούς …
  Και αμφιβάλω βάσιμα γιατί γνωρίζω, πως υπάρχουνε και εβραίοι (και θέλω να πιστεύω πως είναι οι συντριπτική τους πλειοψηφία), που αν και θρησκευόμενοι δεν συμφωνούνε με αυτές τις ανοησίες, «του περιουσίου λαού» ακόμη γνωρίζω πως υπάρχουνε και εβραίοι άθεοι, σκεπτικιστές, αριστεροί κλπ. Σύμφωνα με τις παρερμηνείες σου, στα γραφόμενα μου όλοι αυτοί δεν θα πρέπει είναι εβραίοι!!!
  Και ω του θαύματος εμφανίστηκε και παρενέβη ο κ.”abravanel” και αφού επισκέφτηκες το μπλοκ του, διαπίστωσες πως και εκεί γίνεται χαμός για το ποιος είναι και ποιος δεν είναι ο εβραίος…ποια η ταυτότητα του κλπ,
  Εσύ όμως μπορείς απτόητος να συνεχίσεις να λες και να ισχυρίζεσαι ότι εβραίος = παραδοχή του δόγματος του περιούσιου λαού του θεού!!!
  Αν αυτό το θεωρείς σωστό, τότε θα συμφωνείς και με τον Χριστόδουλο που μας έλεγε ότι Έλληνες είναι μόνο όσοι είναι χριστιανοί….
  Νομίζω πως κάνεις άλλος εδώ μέσα δεν αποδέχεται την στρεβλή διαβεβαίωση σου, πως όλοι οι εβραίοι πιστεύουνε στην ελέω θεού, ανωτερότητα της φυλής τους!!!
  Αμφισβητώ των ισχυρισμό σου αυτόν, αλλά ακόμη και αν ίσχυε ότι δηλαδή όλοι οι εβραίοι είναι έτσι όπως τους περιγράφεις, τότε θα έλεγα πως πρέπει να ξεχάσουνε αυτές τις ανοησίες, γιατί κάνεις άλλος στον κόσμο δεν θα δεχτεί την ελεώ θεού ανωτερότητα τους!!! και για να το γενικεύσω ΝΑΙ!! ΤΑΣΣΟΜΑΙ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΕ ΚΑΘΕ ΙΔΕΟΛΟΓΙΑ, ΘΡΗΣΚΕΙΑ, Η ΣΥΣΤΗΜΑ ΑΝΤΙΛΗΨΕΩΝ ΠΟΥ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙ ΤΗΝ ΜΙΣΑΛΛΟΔΟΞΙΑ, ΔΗΛΑΔΗ ΤΟ ΜΙΣΟΣ ΓΙΑ ΚΑΘΕ ΑΛΛΗ ΔΟΞΑ =ΙΔΕΑ ΠΕΠΟΙΘΗΣΗ ΓΝΩΜΗ κλπ κατανοητό?
  Λυπάμαι λοιπόν που δεν μπορώ να σου κάνω το χατίρι και να ταχθώ υπέρ της εβραίο-χριστιανικής παράδοσης δεν μπορώ να παραδεχτώ και πως, καλά και σωστά στο όνομα της ανώτερης χριστιανικής θρησκείας, αλλά και του Ισλάμ, βασανιστήκανε ριχθήκανε, στην πυρά και σφαγιαστήκανε… εκατομμύρια άνθρωποι? Και το δράμα συνεχίζεται…… με πολλά θύματα και σε πολλά επίπεδα….. μήπως και η δίκη των 6 δεν είναι ένα από τα παράγωγα της μισαλλοδοξίας? Με ποιον τρόπο έσπρωξαν ένθεν και ένθεν τους ανθρώπους Έλληνες και Τούρκους να σφαχτούνε?
  Λυπάμαι που ομοίως, δεν μπορώ να παραδεχτώ ούτε την ανωτερότητα των ναζί που στο όνομα της, κάνανε σαπουνάκια τους κατώτερους λαούς!!!
  Ούτε μπορώ βέβαια να παραδεχτώ την ανωτερότητα και τον σοβινισμό των Ποντίων ή των άλλων Ελλήνων και όποιων άλλων… πιστεύουνε ότι πιάσανε τον Δία τον Απόλλωνα ή τον Χριστό από τα κάκαλα….
  Ούτε καν στην ανωτερότητα του Μαρξισμού του Σοσιαλισμού του φιλελευθερισμού και κάθε …ισμού, που στην τελική ως ιδεολογίες έχουνε πάντα ιδιοκτήτες, διαχειριστές και πολιτικά ιερατεία, που τις διαχειρίζονται με σκοπό πάντα την εκμετάλλευση….
  Μετά από όλες αυτές τις διευκρινίσεις εσύ τι λες«Νοσφεράτε» ή «Επτά Νάνοι» ότι κακώς ζητάω να μην είναι μισ-αλλό-δοξοι οι άνθρωποι, δηλαδή κακώς ζητάω να μην μισούνε την κάθε άλλη δόξα= ιδέα πεποίθηση γνώμη? κακώς απορρίπτω την όποιας προέλευσης ανωτερότητα Ελληνική Γερμανική Εβραϊκή……??

  Ξεκόλλα κύριε«Νοσφεράτε» ή «Επτά Νάνοι»!!! αλλού βρίσκεται το αντίπαλο δέος σου!!!!

  Σχόλιο από Dionisis | 15/01/2010

 106. αυτός πια ο αρχαιοελληνίζων «αναρχισμός» και «αντιεξουσιασμός»…

  Σχόλιο από Γιάννης | 15/01/2010

 107. Dionisis αντε να ξεκολησω … Ετσι κι αλλιως αρκετα κολησα…Οτι πεις…
  ελπίζω να εισαι ευχαριστημένος.

  Σχόλιο από Νοσφερατος | 16/01/2010

 108. Μιας και η συζητηση γυρισε πολύ στην παλια Διαθηκη

  θυμηθηκα αυτό

  για τις 10 εντολες -που αρχικά ητα -ως γνωστον -δεκαπέντε..

  Σχόλιο από Νοσφερατος | 16/01/2010

 109. […] -Δίκη των Εξ: Οι διαμαρτυρίες του προσφυγικού ελληνισμ… […]

  Πίνγκμπακ από -Ο Άρειος Πάγος, ο “Ιός και ο νεοελληνικός αμοραλισμός « Πόντος και Αριστερά | 24/01/2010

 110. […] -Δίκη των Εξ: Οι διαμαρτυρίες του προσφυγικού ελληνισμ… […]

  Πίνγκμπακ από Απ’ τον Άγ. Στέφανο της Πόλης στον Αγ. Στέφανο Αττικής « Πόντος και Αριστερά | 27/01/2010

 111. Η ουσία του ζητήματος δεν βρίσκεται όμως στην υποβολή του αιτήματος, αλλά στην αποδοχή του απ’ το Ανώτατο Δικαστήριο της χώρας. Και μάλιστα με αρκετά προβληματικό, από νομική άποψη, σκεπτικό: όπως διαπιστώνουμε από τα σχετικά δημοσιεύματα, τα «νέα στοιχεία» που επιστρατεύθηκαν για να δικαιολογήσουν την αναψηλάφηση δεν είναι παρά κάποιες δηλώσεις βενιζελικών πολιτικών, γνωστές ήδη από τη δεκαετία του 1930!

  Η επισκόπηση των αντιδράσεων μας δίνει, ίσως, ένα πρώτο κλειδί για την ερμηνεία της υπόθεσης.

  Με λιγοστές εξαιρέσεις (όπως το «Παρόν» του Μάκη Κουρή, που αναρωτήθηκε ρητορικά μήπως πρέπει να «επαναληφθεί» και η δίκη του Ιησού), η πλειοψηφία του «εθνικού χώρου» υποδέχθηκε με πανηγυρισμούς την απόφαση του Αρείου Πάγου. Το ισχυρό φιλοβασιλικό υπόστρωμα της παράταξης εξηγεί εν μέρει αυτό τον ενθουσιασμό. Δεν αρκεί όμως μόνο αυτό. Η στάση κάποιων άλλων παραγόντων, του λεγόμενου π.χ. «ποντιακού κινήματος», μας επιτρέπει μια δεύτερη, εναλλακτική ερμηνεία: όπως ακριβώς η κατασκευή της «εσχάτης προδοσίας» υπήρξε το περιτύλιγμα για να καταδικαστεί η αδιέξοδη και καταστροφική διεξαγωγή ενός πολέμου χαμένου από χέρι, σε πλήρη αντίθεση με την εκφρασμένη λαϊκή βούληση, έτσι και η αναίρεσή της αναμένεται να λειτουργήσει σαν μια συμβολική επανανομιμοποίηση αυτού ακριβώς του πολέμου. Με τον ίδιο ακριβώς τρόπο που το δίκαιο αίτημα των παλαιμάχων του κυπριακού «1974», να τους αναγνωριστεί το καθεστώς του πολεμιστή, επιστρατεύεται ως όχημα για το εθνικόφρον ξαναγράψιμο της κυπριακής τραγωδίας και την ουσιαστική δικαίωση των εγκληματικών τυχοδιωκτισμών της «υπερπατριωτικής» χούντας Ιωαννίδη. Ενδεικτική είναι και η χρονική συγκυρία, κατά την οποία υποβλήθηκε η αίτηση για επανάληψη της «δίκης των έξι»: Ιανουάριος του 2008, στον απόηχο της δημόσιας αντιπαράθεσης για το βιβλίο Ιστορίας της Στ’ Δημοτικού.

  http://www.enet.gr/?i=arthra-sthles.el.home&id=131910

  Η σπουδή του Ανώτατου Δικαστηρίου να ικανοποιήσει αυτό το αίτημα έρχεται, ωστόσο, σε χτυπητή αντίθεση με την κατηγορηματική άρνησή του να επανεξεταστεί μια άλλη, πιο πρόσφατη σκοτεινή σελίδα της ελληνικής δικαιοσύνης. Αναφερόμαστε στη δίκη του 1949 για τη δολοφονία του Αμερικανού δημοσιογράφου Τζορτζ Πολκ και την (πανθομολογούμενα άδικη) καταδίκη σε ισόβια του Σαλονικιού συναδέλφου του Γρηγόρη Στακτόπουλου, ως συνεργού των υποτιθέμενων εκτελεστών. Μέσα στις τρεις τελευταίες δεκαετίες, μεταξύ ’79 και 2007, ο Αρειος Πάγος έχει απορρίψει τέσσερις διαδοχικές αιτήσεις -αρχικά του ίδιου του Στακτόπουλου κι εν συνεχεία της χήρας του- για επανάληψη της διαδικασίας. Κι ας έχουν στο μεσοδιάστημα προκύψει πλήθος νέα στοιχεία, που ανατρέπουν εκ βάθρων το συγκεκριμένο κατηγορητήριο. Ενας απλός δημοσιογράφος, που «έσπασε» στην πολυήμερη βασανιστική ανάκριση κι «ομολόγησε» ανύπαρκτες ενέργειες, δεν έχει άλλωστε το κοινωνικό βάρος τριών πρωθυπουργών κι ενός αντιστρατήγου… *

  Σχόλιο από Νοσφερατος | 14/02/2010

 112. Το αφιέρωμα αυτό του Ιού στην αναψηλάφηση της Δίκης των Εξ θα έπρεπε σίγουρα να μνημονευτεί και να αποδοθεί τουλάχιστον μισό μπράβο. Το άλλο μισό σχετίζεται με τις αναστολές τους στο να δουν την προσφυγική κριτική με συμπάθεια και σεβασμό, χωρίς τα παραδοσιακά αντιπροσφυγικά αντανακλαστικά τους, με βάση τα οποία οι γόνοι των προσφύγων του ’22 θα έπρεπε να ακολουθούν νομιμοφρόνως τις ερμηνείες τους για την περίοδο εκείνη και τη Μικρασιατική Κρίση. Ειδάλλως, απαραιτήτως στοχοποιούνται, ως ύποπτων πολιτικών φρονημάτων, έστω κι αν αυτό το κάνουν με αρκετή αμηχανία, όπως προκύπτει απ’ τη σχετική δυσνόητη διατύπωσή τους.

  Μ-π

  Σχόλιο από Πόντος και Αριστερά | 14/02/2010

 113. M-π και μένα μου εκανε εντυπωση που δεν εκανε αναφορ΄πα στο Δικο σαςιστολογιο οταν αναφερθηκε στο ποντιακο χωρο ..
  Δεν μπορω να καταλάβω πως μπορεσε να αγνοησει τηνεδω ξεκαθαρα διατυπωμένη αντιθεση στην αναψηλαφιση της Δικης

  το ερμηνευω ειτε στο οτι
  α) αγνοει αυτο το Ιστολογιο
  (κατι που θεωρωαπιθανο λόγω ογκου και ..μπλογκοαματικοτητας )

  β) ειτε λόγω πίκας …( με την γνωστη εμμονή και του Ομερ και εκεινων των εντελώς αδικων αναρτησεων περι ..χαφιεδισμου κλπ )

  αν ισχυει το δευτερο ειναι Κριμα .. Το καταλαβαινω την αμοιββαια εμμονή και τις τυχόν πικριες και την αγανακτηση – εξαλλου και εγώ τα εχω περασει οταν απο ενα Ιστολογια στο οποιο ειχα συνεισφερει οσο τουλαχιστον κι εδώ στο να αποκτησει αναγνωρισιμότητα και ναγνωσιμοτητα ειδα μια Απιστευτα αχαρακτηριστη αγνωμοσυνη και εμπαθεια και δωσιμο )

  αλλά ειναι κριμα ..Διοτι οι καιροι ειναι Δυσκολοι η Δεξια και Ακραδεξια αντεπιτιθεται – δεν σταματουν αυτοι –
  και νομιζω οτι επιτελους ειναι καιρός να ξεπεραστουν οι παλιες εμπαθειες και μννησικακιες – που επαναλαμβανω οτι κατανοω αλλά δεν δικαιολο΄γω – και να βρεθουν τα κοινα σημεια στον Αντιφασιτικο αγώνα

  – Τωρα Για την Δικη των εξι
  Ε εφοσον αποφασιστηκε η αναψηλάφιση θα γινει
  και αν αθωωθουν οι εξι θα εχει η Δεξια μια Τεραστια συμβολικη Νικη ..Και θα δειξει πλάλι τα δοντια της

  Τιι μπορει να γινει;
  Ε οπως ελεγα και πριν η Αριστερά – με την ευρεια εννοια – νΟΜΙΖΩ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΠΙΜΕΝΕΙΝΕΙ – ΜΙΑς ΚΑΙ ΘΑ ΥΠΆΡΧΕΙ δικαστιικό προηγούενο
  στηνΑναψηλαφιση ολων των δικών του εμφυλιυ
  στην ναψηλαφιση της δικης Μπελογιαννη κλπ

  Η δεξια ανοιξε τους ασκους του αιολου ..Αν θελει να ξεπλυνει τα απλυτα της εχουμε πολλά απλυτα της να της δειξουμε …

  Σχόλιο από Νοσφερατος | 14/02/2010

 114. Noσφεράτε συμφωνώντας μαζί σου στα περισσότερα, θα σου έλεγα ότι είναι στο χέρι μας να μετατρέψουμε την νίκη της Δεξιάς σε Πύρρεια και νομίζω ότι έχουμε όλη την δυνατότητα, τη διάθεση και τη γνώση να το κα΄νουμε και να το πετύχουμε.

  Όσον αφορά το αφιέρωμα του «Ιού», θα διάβασες φαντάζομαι την εξής παράγραφο:

  «Η στάση κάποιων άλλων παραγόντων, του λεγόμενου π.χ. «ποντιακού κινήματος», μας επιτρέπει μια δεύτερη, εναλλακτική ερμηνεία: όπως ακριβώς η κατασκευή της «εσχάτης προδοσίας» υπήρξε το περιτύλιγμα για να καταδικαστεί η αδιέξοδη και καταστροφική διεξαγωγή ενός πολέμου χαμένου από χέρι, σε πλήρη αντίθεση με την εκφρασμένη λαϊκή βούληση, έτσι και η αναίρεσή της αναμένεται να λειτουργήσει σαν μια συμβολική επανανομιμοποίηση αυτού ακριβώς του πολέμου.»

  Με την αμήχανη και σχετικά δυσνόητη διατύπωσή τους, επιβεβαιώνουν την κλασική εμμονή τους σε αντιπροσφυγικά στερεότυπα.

  Έγραψα και παραπάνω για τις αναστολές τους : «…. στο να δουν την προσφυγική κριτική με συμπάθεια και σεβασμό, χωρίς τα παραδοσιακά αντιπροσφυγικά αντανακλαστικά τους, με βάση τα οποία οι γόνοι των προσφύγων του ’22 θα έπρεπε να ακολουθούν νομιμοφρόνως τις ερμηνείες τους για την περίοδο εκείνη και τη Μικρασιατική Κρίση. Ειδάλλως, απαραιτήτως στοχοποιούνται, ως ύποπτων πολιτικών φρονημάτων….»

  Μέσα στη διατύπωση του «Ιού» φαίνεται όλο το αδιέξοδο της μερικής και επιλεκτικής προσέγγισής τους. Η κριτική τους προς την ελλαδική εμπλοκή το 1919-1922 γίνεται γιατί ήταν «αδιέξοδη και καταστροφική διεξαγωγή ενός πολέμου χαμένου από χέρι». Επίσης γίνεται «…σε πλήρη αντίθεση με την εκφρασμένη λαϊκή βούληση.»

  Τώρα όμως, το πραγματολογικό υλικό αμφισβητεί πλήρως την πρώτη πρόταση. Δες το νέο βιβλίο του Σβολόπουλου που παρουσιάζει το διπλωματικό πλαίσιο μέχρι τις εκλογές του Νοεμβρίου του ’20 και την ανάληψη της εξουσίας από τους αντιπολεμικούς, αντιμικρασιατές και αντιπρόσφυγες Μοναρχικούς.

  Με τη δεύτερη πρόταση θεωρούν ότι η μόνη γνώμη που μετρούσε εκείνη τη στιγμή ήταν αυτή των παλαιοελλαδιτών ψηφοφόρων, την οποία και εξογκώνουν κατά το δοκούν. Με βάση αυτή τη γνώμη, εμείς, από την άλλη πλευρά του Αιγαίου δεν μετρούσαμε στο αξιολογικό σύστημα του «Ιού». Εμείς είμαστε οι όμηροι και τα θύματα του τουρκικού εθνικισμού κι αυτό δεν έπρεπε να έχει καμιά απολύτως σχέση με την Ελλάδα. Επίσης, ούτε η Ελλάδα θα έπρεπε να επιδιώξει εμπλοκή για τελείως γεωπολιτικούς όρους σε μια εποχή που άλλαζε πλήρως ο χάρτης στην Εγγύς Ανατολή, διαλυόταν μια προνεωτρερική αυτοκρατορία και στη θέση της έρχονταν τα έθνη-κράτη.

  Εάν δεις τα ρατσιστικά αντιπροσφυγικά παραθέματα από τις μοναρχικές εφημερίδες της δεκαετίας του ’20 που δημοσίευσε ο ίδιος ο «Ιός» στο προηγούμενο αφιέρωμά του για την αντιμετώπιση των προσφύγων, θα δεις ότι η αντιμετώπιση που έχει και ο ίδιος είναι ακριβώς ίδια προς τους ανθρώπους αυτούς. Είναι ξένοι, για τους οποίους δεν θα πρέπει να χύσουμε σταγόνα από το «τίμιο παλαιοελλαδίτικο άιμα μας»...

  Το εκπληκτικό με τον ‘Ιό» είναι ότι λόγω των εμμονών του και των ιδεοληψιών του, μας μεταφέρει αυτούσιο το αντιμικρασιατικό κλίμα της παλαιάς Ελλάδας.

  Μια πιο συστηματική ανάλυση θα είναι τελείως αποκαλυπτική. Είδωμεν! Εάν το θέλεις θα σου χαρίσω μια συγκριτική μελέτη…

  Μ-π

  Σχόλιο από Πόντος και Αριστερά | 14/02/2010

 115. λοιπόν Μ-π πρεπει να σου ομολογησω εδώ – κατά παγκοσμια αποκλειστικοτητα – οτι αν εχεις εσυ μιαν δικαιολογημενη ή οχι εμμονη με τον Ιο
  εχω κι εγω μια δικαιολογημενη κατ εμέ εμμονή με τον Σβολοπουλο…(εναντια βεβαια ( τον ακαδημαικό ντε; αυτον δν εννοεις; τον του Ιδρυματος καραμανλή..Αυτόν που ο Καραμανλής και ο Ευριπιδαρος ο Γελαστος ο Κυαλιας περασαν στα Μουλωχτα το απιστευτα κακογραμμενο βιβλιο του χωρις διαγωνισμό -στα Λυκεια προπερσι-χωρις να τυρησουν ουτε κα τους Νομιμους τυπους ως μαθημα γενικής παιδειας αντικαθιστωντας ενα εξαιρετικό βιβλιο και για τον πραξικοπηματικό τροπο που εγινε αυτή η Μαγκια δεν εβγαλε αχνα κανενας ειδικά απο αυτους που εκαν εκεινη τη φασαρια για το πολύ πιο ασημαντο βιβλιο της εκτης δημοτικου; Για αυτονανε δε λές; )

  αυτο δεν σημαινει οτιδεν μπορει να κανει μια καπως ανεκτη ιστορική αναλυση ..Αλλά εγω πιά ΒΑΡΙΕΜΑΙ τρομερα να διαβασω Σβολο πουλα

  Το βαριεμαι ..Πως να το πώ . Μου προκαλει ανια ..
  Οχι τιποτε το ιδιατερο αλλά εχω πολά πιο σημαντικά για μένα τουλαχιστον ενδιαφεροντα βιβλια και κειμενα να διαβασω απο τον ..Σβολοπουλα

  Τωρα αυτά που λές για το κλιμα της παλαιας Ελλάδας και το ανατιστοιχο της Μικρασιατικής ..

  Σε διαβεβαιωνω οτι κατανοω το τι λές..

  Δηλαδή αντιλαμβανομαι ..Αν μη τι αλλο συζηταμε σχεδον σνεχως εδώ και τρια χρονια ..

  Οποτε – αν και δεν συμμεριζομαι την δική σου οπτική –

  διοτι δεν εχεις Μονο εσύ δικιο αλλά εχουν απο την αλλη και εν μερει το δικο τους δικιο και οι της παλιας Ελλάδας και οι τοτε δυνατοτητες του μικρου Ελληνικου κρατους ..

  εν τουτοις τις κατανοώ οπως και την πικρια του Μ. Ελληνισμου ..και το τραυμα ..

  Ομως αυτο Δεν ειναι αλλη συζητηση;

  εδώ – ασχετως αιτιας – παρουσιαζεται μια ενδιαφερουσα ευκαιρια να γινει κατι για να αντιμετωπισθει η Λυσσαλέα
  επιθεση της Δεξιας στο ιδεολογικό πεδιο ..

  Ασχετως αιτιας ..ο Ιος μοιάζει να συμφωνει οχι στο επειδή αλλά στο πιο σημαντκό. Στο δια ταυτα …

  Δεν μπορειτε και σεις (εννοώ ο Ποντος και Αριστερ΄λα αλλά και γενικά η Αρσιταρα και η »Δημοκρατική παραταξη» οι αντιφασιστες η οπως αλλιως την λενε – να βαλει νερό στο κρασι της να ξεπερασει εστω για λίγο τις μνησικακίες και να δουμε τι θα κανουμε; .. Τοσο αγεφυρωτες ειναι βρε αδελφέ οι διαφορες σας με τον Ιο
  Εδω οι ΔΕΞΙΑΡΕς που εχουνε ΡΗΜΑΞΕΙ τηνχωρα και μας Εχουνε Χρεωκοπησει συνεχιζουναπτοητοι το…Εργο τους μεχρι να μας το ..Ολοκληρωσουν..
  και εσεις – ενώ παρουσιαζεται μια αμυδρη ελπίδα συννεονοησης σε ενα τοσο απλό στοχο – Τι θα κανουμε με τν Δικη των εξη και την Γενικοτερη Δεξια και Ακροδεξια αναθεωρηση της ιστοριας – θα εμμενετε στην ..οπτική του Ιου;

  Σχόλιο από νοσφερατος | 15/02/2010

 116. και πρπει να ομολογησω οτι μόνο η ιδεα οτιθαπρεπε να διαβασω ΣβολοπουλΑ μουφερε Νυστα .. Βεβαι πρεπει να δω και την συζητηση περι Αριστερας και σταλινισμου .Αλλα καλου κακου Καληνυχτα ..

  Σχόλιο από νοσφερατος | 15/02/2010

 117. […] περιεχόμενο, όπως ξεκάθαρα έχει φανεί από τις έντονες διαμαρτυρίες των προσφυγικών οργανώσεων, που θεωρούν ότι αναψηλάφηση της Δίκης των Εξι […]

  Πίνγκμπακ από -Η Δίκη των Εξι και ο Κολοκοτρώνης « Πόντος και Αριστερά | 18/02/2010

 118. […] -Δίκη των Εξ: Οι διαμαρτυρίες του προσφυγικού ελληνισμ… […]

  Πίνγκμπακ από -Τρελλάθηκαν οι Αρεοπαγίτες…. και ξεφτυλίζουν το θεσμό; « Πόντος και Αριστερά | 13/05/2010

 119. […] -Δίκη των Εξ: Οι διαμαρτυρίες του προσφυγικού ελληνισμ… […]

  Πίνγκμπακ από -Περί Ποντίων…Πιλάτων « Πόντος και Αριστερά | 29/11/2010

 120. ΨΗΦΙΣΜΑ ΤΗΣ ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ ΤΟΥ ΣΠΟΣ Ν.ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΝΗΣΩΝ ΤΗΣ ΠΑΜΠΟΝΤΙΑΚΗΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΕΛΛΑΔΟΣ – 24 Οκτωβρίου 2010

  Η Γ.Σ. του Συνδέσμου Ποντιακών Σωματείων Νότιας Ελλάδος και Νήσων της Παμποντιακής Ομοσπονδίας Ελλάδος με μεγάλη έκπληξη και οργή πληροφορήθηκε την απόφαση του Ζʼ τμήματος του Αρείου Πάγου με την οποία αθωώνονται οι πρωταίτιοι της Μικρασιατικής Καταστροφής, της μεγαλύτερης καταστροφής που υπέστη ποτέ το ελληνικό έθνος.

  Πέραν του γεγονότος η ιστορία και τα ιστορικά δεδομένα δεν είναι έργο των δικαστηρίων για εμάς τους Πόντιους αλλά και όλους τους καταγόμενους από την καθʼ ημάς Ανατολή η απόφαση αυτή αποτελεί μέγιστη ύβρη και προσβάλει με ακραίο τρόπο την συλλογική μας μνήμη. Θεωρείται δε από εμάς ιταμή πρόκληση και απαράδεκτη σπίλωση της μνήμης των εκατοντάδων χιλιάδων νεκρών μας από τον τούρκικο εθνικισμό.

  Με την απόφαση προστέθηκε μια μαύρη σελίδα στην ιστορία της Ελληνικής Δικαιοσύνης.

  Σχόλιο από Πόντος και Αριστερά | 27/06/2011


Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: