Πόντος και Αριστερά

……. 'μώ τον νόμο σ' !

-Ο Άρειος Πάγος, ο «Ιός» και ο νεοελληνικός αμοραλισμός

«Ιός» και Άρειος Πάγος: Κοινός αντιπροσφυγικός αγώνας;

Με τον τίτλο «Η παλαιά Ελλάδα χρεοκόπησε« ο Ν. Ξυδάκης σχολιάζει τη σημερινή μεγάλη οικονομική αλλά και κοινωνική κρίση που μαστίζει τη σύγχρονη Ελλάδα.  Δεν μπορούσε να βρει καλύτερο τίτλο!!!  Γιατί την ώρα που η παλαιά Ελλάς καταρρέει, ο Άρειος Πάγος σε μια απίστευτη εκδήλωση κυνικότητας και αμοραλισμού αποδέχεται τις μεθοδεύσεις κάποιων ανήθικων κύκλων που αναθεωρούν την ιστορία και επιχειρούν την αθώωση των μεγαλύτερων εγκληματιών και πραγματικών εθνοπροδοτών που ανέδειξε αυτός ο τόπος: τους ηγέτες τους Λαϊκού Κόμματος και της «εθνικόφρονος παράταξης» ,που διαχειρίστηκαν την μικρασιατική πρόκληση από το Νοέμβριο του 1920 έως τον Αύγουστο του 1922.

Έτσι λοιπόν, η Ολομέλεια του Αρείου Πάγου ενδυόμενη το ένδυμα του Πόντιου Πιλάτου αποδεχόταν την εισήγηση Κονταξή και επί της ουσίας 125συναινούσε στην αθώωση των Έξι εγκληματιών της Παλαιάς Ελλάδας, οι οποίοι βαρύνονται με τη Μικρασιατική Καταστροφή και τη συγκεκριμένη γεωπολιτική διαμόρφωση του μεταοθωμανικού κόσμου. Δηλαδή με την οριστική κυριαρχία του πνεύματος της Μικράς πλην Εντίμου, με την μετατροπή των κοσμοπολιτών αστών της Ιωνίας σε εξαθλιωμένους προλετάριους του βαλκανικού Νότου -έρμαια στη διάθεση του κάθε Γεωργίου Βλάχου ή ΣΕΚΕ, με την οριστική υποθήκευση της δυνατότητας εκσυγχρονισμού και απόκτησης αστικής τάξης στο νεοελληνικό μας Βασίλειο!

imgp1688__.jpgΕίναι σα να φτύνουν με την απόφαση αυτή στους τάφους των εκατοντάδων χιλιάδων νεκρών μας στη γη της Μικράς Ασίας και του Πόντου.

Είναι σα να θέλουν να πουν στο 1/4 του ελληνικού λαού που αποτελούν σήμερα οι γόνοι των προσφύγων του ’22, ότι ακόμα είναι φιλοξενούμενοι και ανεπιθύμητοι.

Και βέβαια το ίδιο κάνει στησημερινή «Ελευθεροτυπία» και η άλλη πλευρά του νομίσματος : Η ομάδα του «Ιού» της Κυριακής που θυμήθηκε το δράμα των προσφύγων της Καταστροφής του ’22 και της άθλιας και εχθρικής αντιμετώπισής  τους  από το κράτος και τη Δεξιά για να υποστηρίξει  τις απόψεις της για το μεταναστευτικό και τις δικές της εμμονές και ιδεοληψίες .

Δηλαδή, εκμετάλλευση στην εκμετάλλευση! Και από ποιούς;

Από αυτούς  που αποκάλεσαν τη Μικρά Ασία ΒΙΕΤΝΑΜ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ, αποσιώπησαν τις γενοκτονίες και δικαίωσαν με την ανάλυσή τους τον δολοφονικό τουρκικό εθνικισμό. Αυτοί, που οι πολιτικοί τους πρόγονοι ήταν συνένοχοι στη Γενοκτονία,  έρχονται σήμερα να εκμεταλλευτούν τη μοίρα των θυμάτων τους. Χρησιμοποιεί εκείνη την ιστορία, όπως θα χρησιμοποιούσαν κάποιοι νεοναζί σήμερα την εβραϊκή εμπειρία για να μας πείσουν για κάτι.

ΚΑΤΩ  ΤΑ  ΧΕΡΙΑ  ΑΠΟ  ΤΟΥΣ  ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ !!!

Ας επιστρέψουμε όμως στη πρώτη πλευρά του νομίσματος. Στον παλαιοελλαδικό Άρειο Πάγο και στις απαράδεκτες μεθοδεύσεις που τον μετέτρεψαν σε μεροληπτικό ιστορικό της μοναρχικής, βασιλοχουντικής παράταξης.

Να πως παρουσιάστηκε η απόφαση της Ολομέλειας από τον Τύπο:

Η Ολομέλεια του Αρείου Πάγου, με την υπ’ αριθμ. 2/2010 απόφασή της, έκανε δεκτή την εισήγηση του αντεισαγγελέα του Ανωτάτου Δικαστηρίου Αθαν. Κονταξή, ο οποίος έχει υποστηρίξει ότι εσφαλμένα παραπέμφθηκε από το Ποινικό Τμήμα στην Ολομέλεια, λόγω της διαφοράς μιας ψήφου, το ζήτημα της επανάληψης της «δίκης των έξι» που έγινε το 1922, μετά την Μικρασιατική καταστροφή. Κατά συνέπεια αναβιώνει η απόφαση του Ποινικού Τμήματος και η «δίκη των έξι» θα επαναληφθεί.

Ειδικότερα, η υπόθεση της «δίκης των έξι» απασχόλησε την Ολομέλεια του ΑΠ μετά από παραπομπή από το Ποινικό Τμήμα, καθώς οι αρεοπαγίτες του εν λόγω Τμήματος αποφάσισαν για το θέμα αυτό με διαφορά μιας ψήφου (3-2). Δηλαδή, η πλειοψηφία τάχθηκε υπέρ της επανάληψης της δίκης, καθώς έχουν αποκαλυφθεί νέα άγνωστα γεγονότα, σύμφωνα με τα οποία οι έξι ήταν αθώοι, ενώ η μειοψηφία πρότεινε να απορριφθεί η αίτηση επανάληψης της δίκης, υποστηρίζοντας ότι τα στοιχεία που προσκομίστηκαν δεν θεμελιώνουν την βασιμότητα της επανάληψης της «δίκης των έξι».

Η Ολομέλεια έκρινε απαράδεκτη την παραπομπή του ζητήματος στην Ολομέλεια λόγω της διαφοράς μιας ψήφου, καθώς αυτό δεν προβλέπεται από την νομοθεσία.

Στον Άρειο Πάγο αίτηση επανάληψης της δίκης υπέβαλε τον Ιανουάριο του 2008 ο Μιχάλης Πρωτοπαδάκης ο οποίος είναι εγγονός Πέτρου Πρωτοπαδάκη, υποστηρίζοντας ότι υπάρχουν νέα γεγονότα και νέες αποδείξεις που καθιστούν πρόδηλη την πλάνη περί των πραγμάτων κατά την διεξαγωγή της δίκης το 1922.

Σύμφωνα με την Ολομέλεια το Τμήμα όφειλε μετά την κρίση του να προχωρήσει «στην ολοκλήρωση της διαδικασίας, διατάσσοντας είτε την επανάληψη της δίκης εάν θεωρείται αναγκαία ή έπρεπε να εφαρμόσει τα από το νόμο προβλεπόμενα».

Να σημειωθεί ότι στην πράξη η «δίκη των έξι» δεν θα οδηγεί σε νέα ακροαματική διαδικασία αλλά το Ποινικό Τμήμα θα συνεδριάσει για το «δια ταύτα» της υποθέσεως και θα κρίνει την αθωότητα κάποιων εκ των κατηγορουμένων.

Για τη Δίκη των Εξ και τις προσπάθειες ανψηλάφησης, δείτε τα προηγούμενα δημοσιεύματά μας:

-Δίκη των Εξ: Οι διαμαρτυρίες του προσφυγικού ελληνισμού

-Αφήστε τους νεκρούς στην ησυχία τους !

-Δίκη των Εξ: Η Ακροδεξιά αντεπιτίθεται… !

006__

24/01/2010 - Posted by | -Άρνηση Γενοκτονίας, -Αρνητές Γενοκτονίας, -Γενοκτονία στην Ανατολή, -Ιδεολογικά, -Νακρατζάς-"Ιός", -Νεοελληνικά, -Nεοελληνικός ανορθολογισμός, Αναθεωρητισμός

49 Σχόλια »

 1. Φαντάζομαι ότι καταλαβαίνετε ότι ο υπέρτιτλος «Ethnic Cleansing» πάνω από τον τίτλο «Το ελληνικό Βιετνάμ» εννοούσε τις σφαγές που διέπραξαν οι Έλληνες κατά των Τούρκων.

  Τσιμουδιά οι τύποι για την οργανωμένη γενοκτονία που διέπραξε ο τουρκικός εθνικισμός ενάντια στους χριστιανικούς πληθυσμούς και την άρχισε 5 ολόκληρα χρόνια πριν αποβιβαστούν Έλληνες φαντάροι στη Σμύρνη.

  Σχόλιο από Βιετναμέζος | 24/01/2010

 2. Βιετναμέζε μου,

  νομίζω ότι και σήμερα υποστηρίζουν με φανατισμό την άποψη αυτή. Δες το πως παρουσίασε η Sabah την αντιπροσφυγική δουλειά του αρχιρατσισταρά Κωστόπουλου:

  https://pontosandaristera.wordpress.com/2009/05/04/23-1-2009/

  Γι αυτό υποστηρίζω ότι «Χρησιμοποιεί εκείνη την ιστορία, όπως θα χρησιμοποιούσαν κάποιοι νεοναζί σήμερα την εβραϊκή εμπειρία για να μας πείσουν για κάτι….»

  Ομέρ

  Σχόλιο από Πόντος και Αριστερά | 24/01/2010

 3. Εξυπνη παρομοίωση.

  Σχόλιο από Abravanel | 24/01/2010

 4. Είναι κρίμα που υπάρχει αυτή η ένταση με τον «Ιό» για τα μικρασιατικά.

  Μάλλον είναι αποτέλεσμα του τρόπου λειτουργίας των κλειστών ομάδων που αρνούνται να επικοινωνήσουν με τους διαφορετικούς, αρνούνται να χτίσουν γέφυρες και βεβαίως υπερθεματίζουν τη δική τους άποψη θεωρώντας την ως την απόλυτα σωστή. Και στη συνέχεια οργανώνουν την ερευνητική τους δράση και την επιστημονική τους προσέγγιση για να αποδείξουν την αλήθεια αυτού που εκ των προτέρων έχουν αποφασίσει. Είναι ακριβώς αυτό που κάνει ο Τ. Κωστόπουλος, τοποθετώντας τον εαυτό του σε θέση απολογητή του τουρκικού εθνικισμού. Εξευτελίζει το κίνημα των πολιτών για την αναγνώριση της γενοκτονίας και παρακάμπτει όλες εκείνες τις ενοχλητικές πηγές που τεκμηριώνουν ότι όντως διεπράχθη γενοκτονία. Το ίδιο ακριβώς κάνει και ο Γκίκας ως απολογητής του σταλινισμού.

  Πάντως για τον «Ιό» είναι κρίμα, γιατί αρκετές από τις έρευνές του και κυρίως αυτές που αφορούν τις εσωτερικές πολιτικές συγκρούσεις είναι πολύ σημαντικές.

  Μ-π

  Σχόλιο από Πόντος και Αριστερά | 25/01/2010

 5. M-π κατανοώ και σεβομαι την αντιπαραθεσητου Π&Α με τον Ιο -αν οχι τιποτε αλλο αλλά γιατί μου θυμιζει οτι κι εγώ οταν -τις σπανιες φορές εχω ερθει σε μια βαθυτατη αι σκληρη αντιπαραθεση με καποιον που απεχθανομαι -οπως μου εχει συμβει και στην Μπλογκοσφαιρα- μετα δεν πειθομαι ευκολα ακομα και οταν τον βλεπω -οπωβς συχνα΄ΒΛΕΠΩ – να εμφανιζεται οτι παιρνει θεσεις αντιρατσιστκές και αντιεθνολαικιστικές

  – Πολύ απλά το θεωρώ οππορτουνισμό ,κυνισμό κλπ …Ισως βεβαια να ειμαι προκατειλημένος και να θυμαμαι παλιες εμπειριες και να μου ανεβαινει το αιμα στο κεφαλι και πω καμμια κουβεντα απο κεινες τις ειρωνικές και με κοψει ΠΆΛΙ ο Μικρο Ομερ
  ετσι λοιπόν κατανοω και σεβομαι τις προσωπικές Βαθυτατες αντιπαραθεσεις και Πικριες γιατί κιεγώ εχω ..
  Ομως

  ας ξχασουμε προς στιγμήν οτι αυτά που λεει ο Ιος
  στην χθεσινή κυριακατικη Ελευθεροτυπία ..τα λεει ο Ιος

  και πες μου τωρα Ειλικρινά και με βαση τις Ιστορικές σου γνωσεις

  Ειναι η Δεν ειναι αληθεια
  οτι αν αντικαταστησεις
  το ιστορικό πλαισιο και αντις για 2010 βαλεις π.χ 1925

  και αντις για μικρασιατες και Ποντιους προσφυγες
  βαλεις μεταναστες και προσφυγες σημερα

  και δεις τα επιχειρηματα της τοτε Ακρο και σκεταΔεξιας
  συγκριτικά

  με τα τα επιχειρηματα της τωρα Φασιστοναζηδο Ακρο-και σκετα Δεξιας και των δορυφορων της

  θα εκπλαγεις απο την ομοιοτητα τοσο στο περιεχομενο οσ και στην μορφή των επιχειηατων;
  απαντησε μου σε παρακαλώ με το χερι στην καρδια
  -και ανεξαρτητως »Ιων» –

  Σχόλιο από Νοσφερατος | 25/01/2010

 6. Νοσφεράτε, δεν μπορείς να ξεχάσεις το ποιός τα γράφει. Υπάρχει περίπτωση σ’ ένα θέμα οι ακροδεξιοί να έχουν και σωστά στοχεία. Είναι όμως δυνατόν να ξεχάσεις ότι το είπαν οι ακροδεξιοί και να το αντιμετωπίσεις ουδέτερα; Μάλλον όχι.

  Όσον αφορά το συγκεκριμένο ζήτημα, είναι τελείως διαφορετικό το ιστορικό πλαίσιο του ’22 από το σημερινό. Μπορείς φυσικά να χρησιμοποιήσεις συμπεριφορές της εξουσίας και των γηγενών εκείνης της εποχής εάν θές να τυποποιήσεις την αρνητική συμπεριφορά απέναντι στον «ξένο», στον «άλλο», στον «διαφορετικό».

  Όμως σε μια τέτοια προσπάθεια τυποποίησης, δηλαδή δημιουργίας ενός καταλόγου αρνητικών συναισθημάτων και ρατσιστικών ενεργειών, μπορείς να βάλεις πολλά ακόμα στοιχεία. Από την εμπειρία του μπαρμπα-Θωμά, επειδή πολλοί λαθρομετανάστες έρχονται από δουλεμπορικά κυκλώματα ομοεθνών τους για να δουλέψουν σε μαύρες επιχειρήσεις ή μέσω του τράφικινγκ οι γυναίκες λαθρομετανάστριες πωλούνται κυριολεκτικά . Μπορείς να πάρεις επίσης στοιχεία από την απαξίωση, το μίσος και το ρατσισμό που εξέφραζε ένα γκρουπούσκουλο εναντίον του άλλου. Ακόμα μπορείς να δεις με ποιό τρόπο φέρονταν οι σύντροφοι σε άλλους συντρόφους στο Μπούλκες και κάποια απ αυτά τα συναισθήματα να τα εντάξεις στον κατάλογο.

  Μπορείς επίσης να πάρεις στοιχεία από την υποκρισία και τη μνησικακία, που είναι έντονη στα κείμενα του «Ιού» κατά των ίδιων των προσφύγων του ΄22 -που τώρα χρησιμοποιεί προς ίδιον όφελος- όταν συλλήβδην τους απαξίωνε κατά την περίοδο της ακραίας του σλαβομακεδονολαγνείας και τους θεωρούσε ως το «μακρύ χέρι της εξουσίας» κατά των άσπιλων ντόπιων. Επειδή εγκαταστάθηκαν στις ελληνομακεδονικές περιοχές, απ’ όπου έφυγαν οι μουσουλμάνοι με τη Συνθήκη της Λωζάννης….

  Ακόμα μπορείς να συζητήσεις με τον Τρεμόπουλο και να τον ρωτήσεις γιατί απαξίωσαν και περιφρόνησαν τόσο πολύ τους νέους Πόντιους πρόσφυγες από την πρώην ΕΣΣΔ στη δεκαετία του ’90 και δεν έκαναν την παραμικρή κίνηση συμπαράστασης και αλληλεγγύης σ’ έναν τραγικά καταπιεσμένο και ταλαιπωρημένο πληθυσμό.
  Την τελευταία ερώτηση φυσικά μπορείς να την κάνεις σ’ όλο τον αντιρατσιστικό ή «αντιρατσιστικό» χώρο. Θα είναι καλό στον κατάλογο να ενταχθούν και εκείνα τα κριτήρια με βάση τα οποία άλλοτε κάποιοι κινητοποιούνται υπέρ καταπιεσμένων πληθυσμών και άλλοτε αυτοί οι ίδιοι μετατρέπονται σε κυνικούς γηγενείς.

  Κυρίως όμως μπορείς να μελετήσεις τη συμπεριφορά οποιουδήποτε κυρίαρχου έθνους ή φυλής απέναντι σε πληθυσμούς που τους θεωρεί επικίνδυνους και υποδεέστερους. Όπως οι Γάλλοι τους Αλγερίνους, οι Ισπανοί αυτούς που προέρχονται από το Μαγκρέμπ, οι Ρώσοι τους Καυκάσιους, οι Σέρβοι τους Αλβανούς και οι Αλβανοί τους Σέρβους, οι φουνταμενταλιστές μουσουλμάνοι τους δυτικούς, οι νεοπαγανιστές τους χριστιανούς, οι χριστιανοί τους σαϊεντολόγους κ.λπ.

  Αν τα κάνεις όλα αυτά, θα συντάξεις έναν πλήρη κατάλογο συναισθημάτων και ενεργειών, πολύ χρήσιμο για την κατανόηση του μεταναστευτικού φαινομένου και των συμπεριφορών που αναπτύσσουν οι γηγενείς.

  Όμως, ως αναλυτική κατηγορία, η προσφυγιά του ’22 εντασσόταν αλλού. Εντασσόταν σ’ ένα κύκλο εθνικής ολοκλήρωσης. Ήταν το τέλος μιας μακράς διαδικασίας και οι συγκρούσεις ήταν ενδοεθνικές. Ήταν ενδοεθνική διαδικασία, που αντίστοιχή της θα δούμε να εμφανίζεται στη σύγχρονη εποχή, π.χ. οι Αλβανοί του Νότου κατά των Κοσοβάρων προσφύγων την εποχή της Εξόδου τους, οι Σέρβοι πρόσφυγες από το Κόσοβο στη «μητέρα-πατρίδα» Σερβία από τους Σέρβους, οι Γεωργιανοί της Αμπχαζίας πρόσφυγες στην κεντρική Γεωργία ή στην Ατζαρία από τους ομοεθνείς τους, και παλιότερα οι μουσουλμάνοι πρόσφυγες από τον Καύκασο ή τα Βαλκάνια από τους ντόπιους οθωμανούς μουσουλμάνους της Μικράς Ασίας.

  Μ-π

  Σχόλιο από Πόντος και Αριστερά | 25/01/2010

 7. «…εδώ και δυο περίπου δεκαετίες ζούμε μια ιστορική -και μη αναστρέψιμη- μεταβολή στη σύνθεση του ελλαδικού πληθυσμού. Της εργατικής κυρίως τάξης της χώρας, με τη διαμόρφωση ενός πολυεθνικού «μητροπολιτικού» προλεταριάτου, αλλά και των μικροαστικών στρωμάτων…»

  οι τύποι ζουν σε κάποιον φανταστικό κόσμο. νομίζουν/κρυφοελπίζουν ότι θα δημιουργηθεί κάποιο προλεταριάτο που θα δυναμώσει το εργατικό κίνημα. δεν έχουν ακουστά ότι στην αρχαία αθήνα (κ ελλάδα ) οι δούλοι αδυνατούσαν να «επαναστατήσουν» (ό,τι κι αν σήμαινε αυτό τότε) επειδή κατάγονταν από πολλές περιχές;

  Σχόλιο από Γιάννης | 25/01/2010

 8. έξυπνη η σοφιστική τακτική του ιού. προσπαθεί να πει ότι όποιος δεν θέλει την άμεση πολιτογράφηση όλων των (τρομάρα μας/τους) «νόμιμων» μεταναστών είναι ακροδεξιός, αφού μοιάζει στους μοναρχικούς της δεκαετίας του 1920.

  πρώτα απ’ όλα οι τοτινοί πρόσφυγες δεν είναι ίδιο με τους σημερινούς. ακόμη κι αν για διάφορους λόγους οι πρόσφυγες του ’23 ήταν ανεπιθύμητοι, δεν ήταν ανεπιθύμητοι ως τούρκοι ή ιταλοί. παρά όλη την ρητορεία περί τουρκόσπορων, δεν θεωρούνταν αλλοεθνείς.
  σήμερα δεν υπάρχει κάποιο κομματικό μίσος ως κύρια αιτία εναντίωσης στην «πολιτογράφηση με το τσουβάλι».

  κατά δεύτερον, επειδή το ακούω ξανά και ξανά, το βλακώδες επιχείρημα ότι δεν πρέπει να υπάρχει αντίδραση στο νομοσχέδιο διότι έτσι ενισχύεται η ακροδεξιά και στο τέλος όσοι αντιδρούν στην πολιτογράφηση με το τσουβάλι καταντούν ακροδεξιοί ή… σατανιστές (δεν κάνω πλάκα, αφού τονίζεται ότι οι καλοί χριστιανοί είναι υπέρ της τσουβαλάτης πολιτογράφησης)
  να ξαναπώ ό,τι έχω πει αλλού για το ζήτημα αυτό:

  1. η Χ θέση στο Ε ζήτημα στηρίζει τον φασισμό (που επίσης την εκφέρει) μόνον όταν οι μη ακροδεξιοί φορείς της δεν αντιτάσσονται (με την ίδια θέρμη με την οποία υποστηρίζουν την Χ θέση) στον φασισμό στα υπόλοιπα πλην του Ε ζητήματα. και

  2. το ότι ενδεχομένως ο φασισμός καπηλεύεται την Χ θέση, την οποία ενδεχομένως έχουν υποστηρίξει στο παρελθόν/υποστηρίζουν αντιφασίστες και διωχθέντες από τον φασισμό, δεν σημαίνει ότι η Χ θέση είναι φασιστική. Αντίθετα, το ότι την Χ θέση την έχουν υποστηρίξει αντιφασίστες, σημαίνει ότι η τελική κρίση για το αν η τωρινή υποστήριξη της Χ θέσης είναι φασιστική εξαρτάται από το παραπάνω (1).

  Για παράδειγμα:

  1α. Το ότι οι Ναζί το 1930 και σήμερα οι οικολόγοι ναζί έχουν ενδεχομένως μεγάλη συνάφεια με τους αριστερούς/κεντροαριστερούς οικολόγους (π.χ. της Ελλάδας) στις απόψεις τους για τα οικολογικά θέματα, δεν σημαίνει ότι θα μπορούσαν οι δεύτεροι να χαρακτηριστούν Ναζί, απλώς επειδή σε ένα ζήτημα υπάρχει ομοιότητα ή ταύτιση απόψεων.

  1β. Ομοίως, το ότι οι (κεντρο)αριστεροί της Ελευθεροτυπίας για διάφορους λόγους υπερασπίζονται διάφορες αστικές ελευθερίες μαζί με τους ακροαριστερούς και μπαχαλάκηδες (καθένας με τον τρόπο του), δεν σημαίνει ότι οι πρώτοι είναι αντιεξουσιαστές (!)

  Όποιος συγχέει το ένα πολιτικό ρεύμα με το άλλο απλώς συκοφαντεί. Τα ίδια ακριβώς -απολύτως- ισχύουν και για την «ανάδειξη της ακροδεξιάς» από την λεγόμενη πατριωτική αριστερά και το πατριωτικό κέντρο.

  2. Την υπεράσπιση του έθνους, την ιδέα της συνέχειας και στο Βυζάντιο, την υιοθέτηση της θέσης της ένωσης της Ελλάδας-Κύπρου, της εδαφικής ακεραιότητας της ελληνικής Μακεδονίας και άλλα έχουν αναλάβει και υποστηρίξει κατά καιρούς το ΑΚΕΛ, το ΚΚΕ και διάφοροι, και δη όταν διώκονταν από τους εθνικόφρονες και τάχα εθνικιστές αντιπάλους τους.

  Συνεπώς η υποστήριξη της Χ θέσης δεν είναι η ίδια φασιστική αλλά αυτό (το αν είναι) εξαρτάται: ανάλογα με το συσχετισμό/όσμωση/πολιτική συμμαχία των φορέων της με τους ακροδεξιούς στα υπόλοιπα ζητήματα πλην εκείνου με το οποία σχετίζεται η Χ.

  επίσης ο ιός γράφει
  «το κυριότερο (αν όχι το μοναδικό) «εθνικό ζήτημα» του καιρού μας: την όσο το δυνατόν πιο ομαλή, ισότιμη κι ολοκληρωμένη ένταξη στην ελληνική κοινωνία (και -προοπτικά- το ελληνικό έθνος) εκατοντάδων χιλιάδων ανθρώπων που το μόνο που τους εμποδίζει να νιώσουν πατρίδα τον τόπο που μεγάλωσαν, πήγαν σχολείο, έκαναν φίλους, ερωτεύτηκαν, μίσησαν, δούλεψαν, απολύθηκαν, (ενδεχομένως) απήργησαν ή διαδήλωσαν και (κατά κανόνα) φορολογήθηκαν»

  μιλάνε σοβαρά οι άνθρωποι; ερωτεύτηκαν, απολύθηκαν ή φορολογήθηκαν ποιοι; πότε πρόλαβαν; του αρέσει να τσουβαλιάζει όλους τους (λαθρο)μετανάστες ως ένα πράγμα;

  ΜΑ αυτό ακριβώς κάνει η ακροδεξιά, «οι μετανάστες είναι όλοι ίδιοι», καλοί-κακοί, νεοφερμένοι-παλαιοφερμένοι, εγκληματίες-άκακοι κι εργατικοί, μουσουλμάνοι της αλβανίας-μουσουλμάνοι του αφγανιστάν,
  όλοι είναι το ίδιο

  τα ίδια και με τον ιό

  όπως και το «είμαστε όλοι μετανάστες»
  δεν διαφέρει από το
  «είμαστε όλοι ΕΛ-ληνες», όλη η ανθρωπότητα
  όπως λένε οι εψιλονιστές, ο δαυλός παλιά (ακόμη κ για τους εβραίους).

  είναι η ίδια απολύτως αντίληψη, με αντεστραμμένα τα πρόσημα.
  (έλληνες-μετανάστες, καλό-κακό)

  και
  ο ιός ξεχνά ότι οι πρόσφυγες του 1922 (εκτός του ότι δεν ήταν αλλοεθνείς) ήταν δεδομένοι, 1,5 εκ. ήρθαν, αφομοιώθηκαν – ξεμπέρδεψε το ζήτημα.

  δεν έρχονταν και ξαναέρχονταν +1,5 εκ. + 1,5 εκ. +….

  όπως οι αφγανοί κοκ που «ερωτεύτηκαν» στην ελλάδα..

  Σχόλιο από Γιάννης | 25/01/2010

 9. …χώρια που η Χ άποψη δεν είναι η ΙΔΙΑ όταν εκφέρεται από φασίστες και μη φασίστες.
  ενάντια στο σχέδιο ανάν ήταν διάφοροι…ήταν όμως και οι ακροδεξιοί/νεοναζί κοκ.

  οι δεύτεροι ασφαλώς κ έχουν στο βάθος του μυαλού τους την σφαγή των τ/κυπρίων. οι πρώτοι δεν την έχουν- ούτε όμως αποδέχονται ως ίσο πολιτικά το 18% με το 80%

  η Χ άποψη, λοιπόν, δεν είναι ίδια ούτε έχει τα ίδια συμπεράσματα/προϋποθέσεις

  Σχόλιο από Γιάννης | 25/01/2010

 10. «…χώρια που η Χ άποψη δεν είναι η ΙΔΙΑ όταν εκφέρεται από φασίστες και μη φασίστες.
  ενάντια στο σχέδιο ανάν ήταν διάφοροι…ήταν όμως και οι ακροδεξιοί/νεοναζί κοκ.»

  Ενώ υπέρ του Σχεδίου Ανάν ήταν οι αμερικανο-βρετανοί ιμπεριαλιστές, οι Τούρκοι στρατηγοί και οι δικοί μας συνήθεις ανόητοι συμπεριλαμβανομένου του «Ιού«.

  Δηλαδή με βάση αυτή τη λογική, ο «Ιός» είναι πράκτορας των ιμπεριαλιστών 8)

  Ομέρ

  Σχόλιο από Πόντος και Αριστερά | 25/01/2010

 11. εγώ δεν δέχομαι τις απόψεις για πράκτορες, για διάφορους λόγους. το ότι στατιστικά ένα μικρό ποσοστό ενδέχεται να είναι τέτοιοι δεν σημαίνει κάτι όταν αντιμετωπίζουμε τις απόψεις του καθενός.

  άσε που η αντίληψη «δεν είστε πατριώτες/είστε πράκτορες» είναι το γνωστό άλλωθι των ανθρώπων αυτών, που εκτρέπουν τη συζήτηση στα γνωστά «μα με προσβάλλετε, η χούντα, ο βασιλεύς παύλος» κοκ εν έτει 2010. και βρίσκουν την χρυσή ευκαιρία να ξεγλιστρίσουν σε ένα άλλο θέμα.

  με τα ίδια κριτήρια, πάντως, του ιού, ισχύει ακριβώς ό,τι λες, ομέρ. αλλά μπορεί να το παίζει δίπορτο:
  αν δηλ. του πει κανείς «με τα ίδια κριτήρια που θέτεις, κι εσύ είσαι πράκτορας… κοκ», θα τα γυρίσει «δηλαδή ΜΕ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΖΕΤΕ μη-πατριώτη;;;!!!!»»

  Σχόλιο από Γιάννης | 25/01/2010

 12. ΕΙΣ ΤΑ ΠΕΡΙΧΩΡΑ ΤΗΣ ΑΝΤΙΟΧΕΙΑΣ

  Σαστίσαμε στην Aντιόχειαν όταν μάθαμε
  τα νέα καμώματα του Ιουλιανού.

  Ο Aπόλλων εξηγήθηκε με λόγου του, στην Δάφνη!
  Χρησμό δεν ήθελε να δώσει (σκοτισθήκαμε!),
  σκοπό δεν τόχε να μιλήσει μαντικώς, αν πρώτα
  δεν καθαρίζονταν το εν Δάφνη τέμενός του.
  Τον ενοχλούσαν, δήλωσεν, οι γειτονεύοντες νεκροί.

  Στην Δάφνη βρίσκονταν τάφοι πολλοί.—
  Ένας απ’ τους εκεί ενταφιασμένους
  ήταν ο θαυμαστός, της εκκλησίας μας δόξα,
  ο άγιος, ο καλλίνικος μάρτυς Βαβύλας.

  Aυτόν αινίττονταν, αυτόν φοβούνταν ο ψευτοθεός.
  Όσο τον ένοιωθε κοντά δεν κόταε
  να βγάλει τους χρησμούς του• τσιμουδιά.
  (Τους τρέμουνε τους μάρτυράς μας οι ψευτοθεοί.)

  Aνασκουμπώθηκεν ο ανόσιος Ιουλιανός,
  νεύριασε και ξεφώνιζε: «Σηκώστε, μεταφέρτε τον,
  βγάλτε τον τούτον τον Βαβύλα αμέσως.
  Aκούς εκεί; Ο Aπόλλων ενοχλείται.
  Σηκώστε τον, αρπάξτε τον ευθύς.
  Ξεθάψτε τον, πάρτε τον όπου θέτε.
  Βγάλτε τον, διώξτε τον. Παίζουμε τώρα;
  Ο Aπόλλων είπε να καθαρισθεί το τέμενος.»

  Το πήραμε, το πήγαμε το άγιο λείψανον αλλού•
  το πήραμε, το πήγαμε εν αγάπη κ’ εν τιμή.

  Κι ωραία τωόντι πρόκοψε το τέμενος.
  Δεν άργησε καθόλου, και φωτιά
  μεγάλη κόρωσε: μια φοβερή φωτιά:
  και κάηκε και το τέμενος κι ο Aπόλλων.

  Στάχτη το είδωλο• για σάρωμα, με τα σκουπίδια.

  Έσκασε ο Ιουλιανός και διέδοσε—
  τι άλλο θα έκαμνε— πως η φωτιά ήταν βαλτή
  από τους Χριστιανούς εμάς. Aς πάει να λέει.
  Δεν αποδείχθηκε• ας πάει να λέει.
  Το ουσιώδες είναι που έσκασε.

  (Από τα Ποιήματα 1897-1933, Ίκαρος 1984)

  Σχόλιο από Πόντος και Αριστερά | 25/01/2010

 13. κι αφού ο ιός έχει τόσο κόλλημα με τον έρωτα..κανένα πρόβλημα. κι εγώ μαζί του:

  όποιος (αφγανός ή οποιοςδήποτε) παντρεύεται ελληνίδα (γηγενή ή ομογενή αλλά μη-προσφάτως-πολιτογραφημένη, π.χ. πολιτογραφημένη πριν από 20 χρόνια) να παίρνει την ιθαγένεια εφόσον
  α. έχουν αποκτήσει παιδί, μένουν ως παντρεμένοι μαζί στην ελλάδα και έχουν περάσει 6 χρόνια από τη γέννηση του παιδιού.
  β. (αν για λόγους υγείας δεν έχουν αποκτήσει παιδί) μένουν μόνιμα και παντρεμένοι μαζί στην ελλάδα για 10 χρόνια.

  αλλιώς, ο ιός μάς ζάλισε τον έρωτα.

  Σχόλιο από Γιάννης | 25/01/2010

 14. Γιαννη για τα παιδια που μεγαλωσαν εδώ και δεν ζησαν αλλη πατριδα ενώ οι Γνεις τους π.χ ειναι απο την Αφρική ,την Νιγηρια κλπ
  Συμφωνεις στο να παραμεινει η ισχυουσα πρακτική και στα 19 τους μολις τελειωσουν τις σπουδες να ειναι στο ελεος καθε αστυνομικο που αν τα δει στο δρομο μπορει να τα συλλαβει αι -αφου τα εξευτελισει με τον γνωστο »ελληνοπρεπη »τροπο τα στειλει στην ..»πατριδα» τους που δεν εχουν γνωρισει ποτέ; Τα στειελει σε μια Νιγηρια π.χ ..19 χρονώ και 20 χρονών παιδια οπου δεν γωριζουν κανενα και τιποτε ενώ εδώμεγαλωσαν εδώ πηγανε σχολειο εσδώ παιξανε , εδω ειχαν φιλους …;
  και αυτό το θεωρεις Αγάπη; Το θεωρεις ..Πατριωτικό;

  Σχόλιο από Νοσφερατος | 25/01/2010

 15. ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ – 05/12/2008 (για το τοτε νομοσχεδιο της Δεξιας του ΚΑΡΑΜΑΝΛΆΡΑ του Β΄)

  Ιωάννα Οχουντζίκιε

  «Τι νόμος είναι αυτός που κάνει διακρίσεις στα δικαιώματα των παιδιών;»

  «Αλήθεια τι νόμος είναι αυτός που κάνει διακρίσεις στα δικαιώματα των παιδιών;» μας ρωτά η 16χρονη μαθήτρια της Β’ Λυκείου Ιωάννα Οχουντζίκιε.

  «Οι γονείς μου κατάγονται από τη Νιγηρία αλλά εγώ γεννήθηκα εδώ στην Ελλάδα. Ομως δεν θεωρούμαι Ελληνίδα, δεν έχω τα ίδια δικαιώματα με τα παιδιά των Ελλήνων και αντιμετωπίζομαι σαν να είμαι μετανάστρια η ίδια -χωρίς να είμαι», μας συστήνεται.

  Η γνώμη της για το κυβερνητικό νομοσχέδιο;

  «Ούτε λίγο ούτε πολύ -μέσα σε έξι σειρές όλες κι όλες!- μας λένε πως θα μας δίνουν στην ηλικία των 18 χρόνων μια 5ετή άδεια παραμονής σαν να είμαστε μετανάστες. Ομως εμείς δεν είμαστε μετανάστες, είμαστε τα παιδιά μεταναστών…

  Αλλά ακόμα κι έτσι, πάλι μας χωρίζουν:

  **Σε αυτούς που έχουν και τους δύο γονείς τους εδώ νόμιμα και σ’ αυτούς που δεν τους έχουν.

  **Σ’ αυτούς που τέλειωσαν το Γυμνάσιο και σ’ αυτούς που δεν το τέλειωσαν.

  **Σ’ αυτούς που γεννήθηκαν εδώ και σ’ αυτούς που δεν γεννήθηκαν εδώ.

  Με τόσες εξαιρέσεις, αν αυτός ο νόμος δεν είναι ένας άδικος νόμος, τότε τι είναι;

  Και μετά λες είναι μια αρχή, αλλά εγώ δεν θέλω να τελειώσει εκεί…Τα παιδιά που δεν γεννήθηκαν εδώ, αλλά μεγάλωσαν εδώ, έμαθαν τη γλώσσα, την ιστορία, τη γεωγραφία, έζησαν τρυφερές στιγμές, γιατί θα πρέπει να έχουν λιγότερα δικαιώματα από όσους γεννηθήκαμε εδώ;

  Κι όλοι μαζί γιατί θα πρέπει να έχουμε λιγότερα δικαιώματα από τα παιδιά που γεννιούνται με την ελληνική υπηκοότητα;

  Αλήθεια, τι νόμος είναι αυτός που κάνει διακρίσεις στα δικαιώματα παιδιών;

  Δίκαιος νόμος θα ήταν μόνο αυτός που θα έδινε την ελληνική υπηκοότητα σε όλα τα παιδιά των μεταναστών είτε γεννήθηκαν είτε μεγάλωσαν εδώ. Το να ζητήσω από την κυβέρνηση να μας αντιμετωπίσει με σοβαρότητα -επιτέλους είμαστε 200.000 παιδιά- είναι ευχή. Το να παλέψω για τα δικαιώματά μου είναι ανάγκη!»

  ——————————————————————————–

  Ελένη Φαλούγι

  «Από τον έλεγχο εισιτηρίων μας πήγαν στο κρατητήριο»

  Ελένη Φαλούγι (αριστερά)
  Η 16χρονη Ελένη Φαλούγι, μαθήτρια της πρώτης Λυκείου, γεννήθηκε εδώ από Νιγηριανούς γονείς.

  Μας μιλά για μια… εμπειρία της φέτος το καλοκαίρι.

  «Μαζί με μια φίλη μου δουλεύαμε στο μοίρασμα φυλλαδίων. Εκείνο το πρωί ξεκινήσαμε να πάμε όπως πάντα με το τρένο στην Ομόνοια, που είναι το γραφείο όπου θα παίρναμε τα φυλλάδια. Φτάσαμε και ενώ ήμασταν πια στις τελευταίες σκάλες για να βγούμε από τον σταθμό -πολύ μακριά δηλαδή από τα σημεία ελέγχου εισιτηρίων- δύο ελεγκτές μας ζήτησαν τα εισιτήριά μας. Τους απαντήσαμε πως τα είχαμε ήδη πετάξει όταν περάσαμε τα σημεία ελέγχου και αυτοί μας είπαν πως έπρεπε να μας πάνε στο Αστυνομικό Τμήμα· δεν πίστευαν τις εξηγήσεις μας και μας χαρακτήρισαν «ιερόδουλες». Εκεί ένας αξιωματικός μάς ρώτησε τι είχε γίνει. Του εξηγήσαμε αλλά στην πραγματικότητα δεν ήθελε να μας ακούσει και μας έβρισε και αυτός αποκαλώντας μας με τον ίδιο χαρακτηρισμό. Στη συνέχεια έψαξε την τσάντα της φίλης μου για να δει αν είχε λεφτά για το πρόστιμο και όταν τελείωσε διέταξε να μας πάνε στο κρατητήριο.

  Εκεί βρεθήκαμε ανάμεσα σε 15 ενήλικους άνδρες. Ο χώρος ήταν κλειστός με ένα και μοναδικό παράθυρο και όλοι οι κρατούμενοι ανεξαιρέτως κάπνιζαν, με αποτέλεσμα η ατμόσφαιρα να είναι αποπνικτική. Η φίλη μου, που έχει ένα πρόβλημα υγείας με το συκώτι της, έπαθε κρίση, άρχισε να κλαίει και να φωνάζει πως την πονάει η κοιλιά της. Σοκαρίστηκα, ένιωθα τη γη να φεύγει κάτω από τα πόδια μου.

  Μέσα στον πανικό μου άρχισα να χτυπώ την πόρτα και να φωνάζω στους φύλακες… Χρειάστηκαν 10 λεπτά για να έρθει κάποιος να ρωτήσει τι συμβαίνει. Οταν του εξήγησα, άνοιξε την πόρτα, πήρε τη φίλη μου, ενώ εμένα με έκλεισε ξανά μέσα, παρ’ όλα τα παρακάλια μου να βγω για να τη βοηθήσω… Πέρασαν ακόμα 5 λεπτά για να μου επιτρέψουν τελικά να μείνω μαζί της. Η Ιουλιέτα έκλαιγε συνεχώς, ήταν σε κρίση πανικού, έτρεμε και φώναζε και εγώ δεν ήξερα τι να κάνω. Ημουν κι εγώ σε κατάσταση σοκ.

  Επειτα από μισή ώρα περίπου ήρθαν οι δικοί μας με τα χαρτιά μας, τα οποία και έδωσαν στους αστυνομικούς. Στην αρχή δεν πίστευαν ότι είμαστε εμείς στις φωτογραφίες. Συνέχιζαν να επιμένουν πως είμαστε «ιερόδουλες». Αποφασίσαμε να καλέσουμε τον πρέσβη της Νιγηρίας. Ευτυχώς ήρθε αμέσως στο Τμήμα και έτσι επιτέλους μας άφησαν ελεύθερες, ύστερα από 3 ώρες και 45 λεπτά!

  Το απίστευτο είναι ότι αν δεν είχε έρθει ο πρέσβης δεν ξέρω πότε θα τελείωνε αυτή η ταπεινωτική περιπέτεια. Κι όλα αυτά για έναν έλεγχο εισιτηρίου… Αυτό είναι πραγματική κατάντια.

  Ακόμα δεν έχω καταλάβει γιατί έπρεπε να υποστώ αυτή τη συμπεριφορά…

  Εσείς μπορείτε να βγάλετε κάποιο συμπέρασμα;».

  ——————————————————————————–

  Μαριάνθη Ιντόου

  «Τρέχω και δεν φτάνω γιατί έγραψαν το όνομά μου με ένα όμικρον…»

  Για το παράλογο που βιώνει μας μιλά η μαθήτρια στη Γ’ Λυκείου Μαριάνθη Ιντόου που γεννήθηκε εδώ πριν από 17 χρόνια:

  «Ζω στο παρόν, υπάρχω για το μέλλον… Το μέλλον. Με το που ξεκινάμε την εκπαιδευτική μας πορεία αυτή η λέξη καταλαμβάνει όλο και μεγαλύτερο χώρο στη συνείδησή μας. Και οι γονείς μας, ως μετανάστες, έχουν μεγαλύτερη έγνοια γι’ αυτό…

  Εργαζόμαστε σκληρά και αδιάκοπα για να πετύχουμε την εισαγωγή μας σε ένα ανώτερο εκπαιδευτικό ίδρυμα…

  Υπάρχουν όμως παιδιά, συγκεκριμένα παιδιά μεταναστών, που ίσως δεν θα τα καταφέρουν γιατί αντιμετωπίζουν «παράλογα» προβλήματα. Οπως κι εγώ… Το «πρόβλημά» μου είναι το όνομά μου. Ναι, το όνομά μου. Λέγομαι Μαριάνθη Ιντόου. Δεν πιστεύω ότι το όνομά μου είναι τόσο δύσκολο για να μην μπορούν να το γράψουν ή να το διαβάσουν. Απλά γράφεται με δύο όμικρον. Στο δικό μου το σχολείο όμως το έγραψαν με ένα, με αποτέλεσμα στα χαρτιά τους να είμαι η Μαριάνθη Ιντου. Το παράλογο είναι ότι τώρα μού λένε πως εγώ η ίδια πρέπει να διορθώσω το λάθος που έκαναν αυτοί! Είμαι αναγκασμένη να πάω να μεταφράσω χαρτιά επί χαρτιών, τα οποία να δείχνουν την πραγματική ορθογραφία του ονόματός μου, αλλιώς μου ‘παν πως δεν θα γράψω στις πανελλαδικές εξετάσεις!

  Ζω και μορφώνομαι κι εγώ όπως και οι υπόλοιποι συμμαθητές μου στη χώρα που οι μαθητές θεωρούνται οι πιο σκληρά εργαζόμενοι… Δικαιούμαι να έχω τα ίδια όνειρα κι ας βρέθηκαν οι γονείς μου εδώ ως μετανάστες. Και δικαιούμαι να μην πάψω να ονειρεύομαι και να προσπαθώ να ζήσω όπως όλοι οι συνομήλικοι και συνομήλικές μου».

  ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ – 05/12/2008

  Σχόλιο από Νοσφερατος | 25/01/2010

 16. Το ξαναβαζω για να το προσεξουν οσποι χαρακτηριζουν αυτές τις συμεπριφορές πολύ….»ελληνικές»

  »Τους απαντήσαμε πως τα είχαμε ήδη πετάξει όταν περάσαμε τα σημεία ελέγχου και αυτοί μας είπαν πως έπρεπε να μας πάνε στο Αστυνομικό Τμήμα· δεν πίστευαν τις εξηγήσεις μας και μας χαρακτήρισαν “ιερόδουλες”. Εκεί ένας αξιωματικός μάς ρώτησε τι είχε γίνει. Του εξηγήσαμε αλλά στην πραγματικότητα δεν ήθελε να μας ακούσει και μας έβρισε και αυτός αποκαλώντας μας με τον ίδιο χαρακτηρισμό. Στη συνέχεια έψαξε την τσάντα της φίλης μου για να δει αν είχε λεφτά για το πρόστιμο και όταν τελείωσε διέταξε να μας πάνε στο κρατητήριο…»

  Αυτά τραβανε τα ελληνοπουλα που μεγαλωσαν εδώ θεωρουνε την Ελλ΄δα μανα τους αλλα ετυχε να εχουν μαυρο χσρωμα
  και οχι ξανθα μαλλια και γαλανα ματια οπως » οι Γνησιοι» καθαροι ελληνες» που ονειρευονται οι λλογης λογης ΑΚΡΟΔΕΞΙΟΙ .

  Σχόλιο από Νοσφερατος | 25/01/2010

 17. Αγνοείς όμως Νοσφεράτε ότι όλη η γύρω περιοχή αποτελεί πλέον πιάτσα μαύρων πορνών. Κάνε μια βόλτα το βράδυ γύρω απ’ την Ομόνοια και θα φρικάρεις από το πλήθος τους που βρίσκεται στο δρόμο προσπαθώντας να ψαρέψουν κάποιο πελάτη και τους νταβατζήδες που κάθονται λίγο παραπέρα. Τη μέρα δουλεύουν διαφορετικά στην ίδια περιοχή. Ψαρεύουν τον πελάτη και τον πηγαίνουν σε κάποιο από τα γύρω κακόφημα ξενοδοχεία.

  Έχουν γραφτεί πολλά για τη μαύρη πορνεία και για το κύκλωμα των ομοεθνών τους που τους φέρνει στην Ελλάδα, για βουντού εξάρτησης των άτυχων αυτών γυναικών κ.λπ.

  Δηλαδή στο συγκεκριμένο τι θα έπρεπε να κάνουν οι μπάτσοι; Πολύ καλά λειτούργησαν. Θυμάμαι παλιότερα, πριν από 15 χρόνια που η ίδια περιοχή ήταν πιάτσα με ανατολικοευρωπαίες, οι ξανθές και οι γαλανομάτες που περνούσαν απ’ τα σοκάκια της περιοχής ήταν ύποπτες και δακτυλοδεικτούμενες. Τώρα τις αντικατέστησαν οι μαύρες.

  Που είναι ο ρατσισμός; Δεν υπάρχει πλην του ανθρώπινου δράματος των γυναικών που εξαναγκάζονται από τους ομοεθνείς τους στην πορνεία.

  Σχόλιο από Από την Ουκρανία στη Νιγηρία | 25/01/2010

 18. Θεωρώ κατ’ αρχή θετικό ότι ο Ιός ανακάλυψε την αντιπροσφυγική πολιτική της βασιλο-λαϊκής δεξιάς και ακροδεξιάς όλη την περίοδο του μεσοπολέμου, τον ρατσισμό που αντιμετώπισαν οι πρόσφυγες από τους «γηγενείς» καθώς και την βία που υπέστησαν στην διαδικασία αφομοίωσής τους.

  Ακόμη και εάν θεώρησαν (θεωρούν ακόμα ?) την Μικρά Ασία ως το «Βιετνάμ των Ελλήνων»
  Ακόμη και αν θεωρούν την αναγνώριση της γενοκτονίας των Ελλήνων της Μικρασίας και του Πόντου από την Ελληνική Βουλή ως αποτέλεσμα “κατάλληλου lobbying” παρομοιάζοντάς την (την απόφαση της Βουλής και την γενοκτονία αυτή καθ’αυτή) με τις αποφάσεις της Βουλής του 1948 «προς τας Βουλάς των κομμουνιστικών κρατών» για το «παιδομάζωμα» των Ελληνόπουλων της υπαίθρου από τα εγχώρια «όργανα του διεθνούς σλαυοκομμουνισμού»

  Φυσικά προκύπτουν ένα-δυο ερωτήματα σχετικά με το κείμενο του Ιού τα οποία σε συνδυασμό με τα παραπάνω ίσως επιτρέπουν κάποιον να προχωρήσει στο «πόθεν» το «ενδιαφέρον».

  Πχ. «..Ο καθοριστικός μηχανισμός που έκανε δυνατή μεσοπρόσθεσμα αυτή την ενσωμάτωση υπήρξε η θεσμική αναγνώριση των προσφύγων ως ελλήνων πολιτών και εκλογέων. Αναγνώριση που δεν θεωρήθηκε καθόλου αυτονόητη εκείνα τα χρόνια, όταν ένα μεγάλο τμήμα τόσο των γηγενών όσο και των προσφύγων θεωρούσε πιθανή την «παλιννόστησή» τους στις χαμένες «πραγματικές» τους πατρίδες. Για τη συνειδητοποίηση του μόνιμου χαρακτήρα της αλλαγής χρειάστηκε παραπάνω από μία δεκαετία…»

  Το ερώτημα είναι γιατί βάζει σε εισαγωγικά το όρο παλιννόστηση ή πραγματικές . Αφού μιλάμε για 5-6 χρόνια μετά εάν, όπως πίστευαν κάποιοι πρόσφυγες ότι θα μπορούσαν να επιστρέψουν, θα επρόκειτο για κανονική παλιννόστηση στις πραγματικές τους πατρίδες. Προς τι τα εισαγωγικά ?
  Μήπως αυτές δεν ήταν οι πατρίδες τους εδώ και τρεις χιλιάδες χρόνια ?..…

  Ένα άλλο ερώτημα που προκαλεί χαμόγελο προκύπτει από το παρακάτω εδάφιο :
  “..Αντιμέτωποι με τον διάχυτο ρατσισμό μιας μεγάλης μερίδας της «γηγενούς» κοινωνίας (απείρως μεγαλύτερης απ’ ό,τι ομολογούν σήμερα οι «εθνικά ορθές» αφηγήσεις), δαιμονοποιημένοι συχνά σαν αιτία κάθε κακού (από την οικονομική δυσπραγία του μεσοπολεμικού Δημοσίου που «τους φορτώθηκε» ή την «έκρηξη της εγκληματικότητας», μέχρι την αυξημένη ανεργία των ντόπιων, τον ρόλο τους ως φτηνού «εφεδρικού στρατού» στη διάθεση των εργοδοτών ή ως οργάνων νοθείας των εκλογών, ακόμη και ως παρακρατικών τραμπούκων), οι πρόσφυγες από τη Μικρά Ασία εντάχθηκαν τελικά ισότιμα στην ελληνική κοινωνία μέσα από μια διαδικασία επίπονη και γεμάτη συγκρούσεις..”
  Εδώ μας λέει ο Ιός ότι οι πρόσφυγες αντιμετώπισαν τον ρατσισμό των γηγενών και θεωρήθηκαν ως αιτία κακών. Ποια ήταν τα κακά ? : Η οικονομική δυσπραγία του δημοσίου, η αυξημένη ανεργία, ο ρόλος τους ως «εφεδρικού στρατού» των εργοδοτών ή όργανα νοθείας των εκλογών και…και ο ρόλος ως παρακρατικοί τραμπούκοι.
  Το ερώτημα είναι ποιος δαιμονοποίησε και δαιμονοποιεί τους πρόσφυγες ως «παρακρατικούς τραμπούκους» ? Πολύ θα ήθελα μια απάντηση σε αυτό εκ μέρους των Ιών.

  Ακόμη θεωρώ σωστή την τοποθέτηση του Ιού οι σημερινές ρατσιστικές καμπάνιες ενάντια στους μετανάστες παρουσιάζουν πολλές ομοιότητες με αυτές κατά των προσφύγων στις δεκαετίες του 20 και του 30 στο βαθμό που αυτή η τοποθέτηση δεν έχει στόχο και μόνο το θυμικό των Ελλήνων και ειδικά των προσφύγων.

  Βέβαια είναι αναγκαία η κατανόηση ότι πρόκειται για διαφορετικές ομάδες πληθυσμών(οι πρόσφυγες του 22 και οι σημερινοί μετανάστες) και άλλη ιστορική περίοδο όπως ορθά λέει ο Μ-π , χωρίς αυτό να σημαίνει μικρότερη ευαισθησία απέναντι στις επιθέσεις ρατσισμού που δέχονται.

  Όπως δε ορθά παρατηρεί ο Γιάννης ότι δεν είναι ότι πιο σωστό τα εύκολα πρόσημα τα τσουβαλιάσματα και το άσπρο μαύρο.
  Είναι πολύ πιο σύνθετα τα πράγματα αλλά Γιάννη μην καταλήξουμε ότι σήμερα δεν υφίσταται ακροδεξιά και ρατσισμός στην Ελλάδα, που μάλιστα καθημερινά δείχνει τα δόντια του….

  mumul

  Σχόλιο από Πόντος και Αριστερά | 25/01/2010

 19. »17.Αγνοείς όμως Νοσφεράτε ότι όλη η γύρω περιοχή αποτελεί πλέον πιάτσα μαύρων πορνών»’

  το συνυπολογιζω φιλε
  οπως ακριβώς και απο οσο μπορει να παρατηρησει ο καθενας που μπορει να δει ιστορικά την περιοδο 22-1930 κλπ μεσα απο εφημεριδες της εποχής ερευνες κλπ θα ανακαλύψει εκπληκτος ισως οτι σχεδόν ολο το »περιθωριο »της εποχής με τα συνακολουθα του πχ »ρεμπετικο κλπ ηταν συνδεδεμενο με τους προσφυγες και οταν οι Ντοπιοι της εποχής ελεγαν τις Σμυρνιες »πατσρικές» πχ δεν εννοουσαν μόνο οτι πλενονταν και δεν μυζριαν π,χ Προβατιλα οπως ηταν το συνηθες αλλά οτι ηταν »πορνες» ..Και φυσικά πολλές απο τις προσφυγοπουλες τοτε κατεληγαν και στην πορνεια με υψηλους προστατες αλλά και πελαταες βεβαια τους τοτε Ντοπιους οπως αλλωστε και ΤΩΡΑ …
  για φαντασου πως ζουσεν τοτε λοιπόν οι προσφυγες και να αντιμετωπιζαν την αδελφη τους ή τηνκορη τους A priori
  ως πορνη
  για να καταλάβεις πως αισθανονται οι τωρινοι μεταναστες οταν τα παιδια τους πεφτουν στα χερια τοσο »ευγενών» και ικανών να καταλαβουν ποιος ειναι ακριβως ο ρολος τους αστυνομικών ..(με το συμπαθειο)

  Σχόλιο από Νοσφερατος | 25/01/2010

 20. μουμουλ κι εγώ θεωρω πολύ θετικό το οτι αναγνωρισες ως θετικο κλπ
  τωρα τα περι εισαγωγικών εχεις δικιο ..Αλλά μπορει να ειναι και αδιαφορο ..Πραγματι το να λέμε τωρα παλινοστημση στις πατριδες ειναι εξαιρετικά ουτοπικο τοτε ομως ηταν κατι που τουλαχιστονΥποκειμενικά απο μεριας προσφυγων φαινοταν δυνατο ..

  Και φυσικά γι αυτή την ΤΡΑΥΜΑΤΙΚΉ εμπειρια του τοτε ξεριζωμου δεν νιαστηκε κανένας – απο τους Δεξιαρες – ουτε τοτε με τους προσφυγες – ουτε τωρα με τις χιλιαδες πληγές με τις οποιες φορτωνουν καθημερινά τις ψυχες των μεταναστοπουλων οι διαφοροι Ελληναράδες που εχουν μαθει να βλεπουν σε καθε Ξενη που θαθελαν βεβαια να την μεταχειριστουν ως Πόρνη αλλά ξυπνά το Ελληναραδοφασιστοναζηδοεθνικιστικο τους οταν τους θυμιζουμε οτι κι αυτοι οι ανθρωποι – οι γυναικες – οι Ξενες οι μεταναστριες κατ’ αρχήν εχουν μια ΑΥΤΑΞΙΑ ωςανθρωπινα πλασματα και κατα δευτερον ειναι χιλιες φορες ανωτερες απο τον Ναζιστοφασιστο» ανδρισμο τους » -του κώλου-που επειδής δεν μπορουν να βγαλουν μια γκομενα με την αξια τους το ριχνουν στον φασιστο ρατσισμό και στην υποτιμηση του αλλου

  Σχόλιο από Νοσφερατος | 25/01/2010

 21. ετσι π.χ οταν βλεπω κανενα Φασιστο ελληναρά να λεει αυτά τα βρωμεροφασιστοειδή π.χ »οι Αφρικανες γενανε σαν κουνελες » οπως ειδα προσφατα σε ενα ιστολογιο που μουκανε και το »αριστερο»σιχαινομαι πιά α του απαντησω οτι ΑΚΡΙΒΏς τα ιδια λεγανε πολύ παλιοτερα για τις προσφυγες γιαγιαδες μας οι ντοπιοι ρατσιστες αλλά και ακριβώς τα ιδια λεγανε για οσες φυλές θεωρουσαν κατωτερες -μεταξύ των οποιων και την ελληνική -παρά την προπαγανδα των εδώ Ναζιστων οτι δηθεν τους ελληνες τους εξαιρουσαν απο την καταταξη στις κατωτερες φυλές –
  για ολες τοτε -στα χρονια της κατοχής τις ελληνιδες μανες
  Απλά σιχαινομαι ..τι να τους πώ τους φασισταραδες …Τι να πεις ;

  Σχόλιο από Νοσφερατος | 25/01/2010

 22. Ρε Νοσφεράτε, γιατί νομίζω ότι μπερδεύεις τα αυτονόητα και ενώ είσαι δάσκαλος λαμπρός, αφήνεις τα ταπεινά σου πάθη να κυριαρχούν; Εδώ το καταλαβάινω εγω ο μικρός και ταπεινός μπροστά σου!!

  Μιλάμε για έθνος-κράτος, όπου υπήρξε μια διαδικασία ανασυγκρότησης μετά την εθνική ολοκλήρωση που έγινε ανάποδα. Δηλαδή αντί να συμπεριλάβει το κράτος τις περιοχές των υπόδουλων Ελλήνων, ήρθαν αυτοί πρόσφυγες στο ελεύθερο ελληνικό έδαφος, όπου όμως τα πόστα είχαν πιαστεί από τους προηγούμενους, κατά σειρά ένταξης. Πρώτα οι μοραϊτες, μετά οι ρουμελιώτες και οι κυκλαδίτες, κατόπιν και καταϊδρωμένοι οι Θεσσαλοί και κατα πόδι και οι των Νέων Χωρών, Ηπειρώτες και Μακεδόνες. 10 χρόνια μετά ήρθαμε και μεις.

  Το να αντιμετωπίζεις σήμερα την κατάσταση σαν τον Ιό, λες και είμασταν οι Πακιστανοί του ’22 –ασχετα το πως μας έβλεπαν οι ντόπιοι, οι μοναρχοφασίστες αλλά και ο ίδιος ο Ιός ή ο Τρεμό ή οι σλαβομακεδόνες σωβινιστές– είναι μέγα λάθος. Τότε μιλούσαμε για διαδικασία εθνικής ολοκλήρωσης, σήμερα μιλάμε για μεταναστευτικό κύμα αλλοεθνών απόκληρων ή μη.

  Γιατί δε διαβάζεις αυτά που σού έγραψε ο Μ-π και ο Γιάννης και νομίζω ότι έτσι είναι η πραγματικότητα και κολάς σε μια κατασκευή λάθος.

  Ομέρ

  Σχόλιο από Πόντος και Αριστερά | 26/01/2010

 23. Ομέρ

  ΚΑΤ ΑΡΧΑΣ ΜΗ ΦΩΝΑΖΕΙΣ…ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ ΚΟΥΦΟς .
  δευτερον

  εσύ μαλλον δεν καταλαβαινεις το τι λέω : Λεω

  απο πλευράς συμπεριφοράς των τοτε Ντοπιων και της Εγχωριας Δεξιας Ως ΠΡΟς ΤΟΥς ΤΟΤΕ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ

  και συγκρινοντας την ετην συμπεριφορά της ΤΩΡΑ ΑΚΡΑΣ ΔΕΞΙΑς ΚΑΙ ΤΩΝ ΠΑΡΑΦΕΡΝΑΛΙΩΝ ΤΗς ΠΡΟς ΤΟΥς ΤΩΡΑ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ
  -ανεξαρτητως του αν τοτε ειχαμε την διαδικασια του εθνος κρατους κλπ κλπ Εγώ μιλαω για τυπο επιχειρξηματων εναντιον , για τυπο στερεοτυπων για βρισιδια για ραστσιτικές συμπεριφορές πως να το πω )-

  η συμεριφορά των τοτε Δεξιων προς τους τοτε προσφυγες
  με την συμπεριορά των τωρα Ακρο Δεξιων και σκετα Δεξιν και Σια

  ειναι πανω κατω πανομοιοτυπη
  Καταλαβες ; Η να το ξαναπώ; Απλά ελληνικά μιλαμε..Μη μπερδευεσαι ..

  Σχόλιο από Νοσφερατος | 26/01/2010

 24. Συγχαρητήρια για το κείμενο.

  Νοσφεράτε να σε ρωτήσω κάτι με το θάρρος της διαδικτυακής μας γνωριμίας. Δεν σε ενοχλεί αυτή η υποκρισία του Ιού που θεωρούσε την Μικρά Ασία και τον Πόντο σαν το «Βιετνάμ τωνΕλλήνων» και σημερα τους εκμεταλλεύεται οχι γιατί έχει αλλάξει άποψη, αλλά γιατί την βολεύουν. Ο ρατσιστής και ο φασίστας δε μου φαίνονται πιο ανήθικοι από τον Ιό.

  Σχόλιο από Ματσουκάτες | 26/01/2010

 25. Δηλαδή … (γα να ο καταλαβεις)
  σου θυμιζω το ανεκδοτο με το κλαμποκι και τις κοτες
  Ενας νομιζε πως ητανε καλαμποκι..Παειστο ψυχιατρειο θεραπευεται και λεει στν Γιατρό: Γιατρε το ξερω οτι δεν ειμαι καλαμποκι. Το ξερουν ομως και οι κότες;

  Ετσι οι προγονοι μας ελλνες μικρασιατες ή ποντιοι το ξερανε πως ηταν ελληνες κλπ..Ομως οι εδώ καραδεξιαρες τοτε ειτε δεν ειτε καναν πως δεν το ξερανε και τους φερνοντουσανε ως »Τουρκοσπορους » και τους το λέγανε

  και η Μαυρη ελληνοπουλα που προανεφερα το ηξερε πως ηταν ελληνοπουλα μιας και μεγαλωσε δώ .Οι Ελληνοπρεπεις αστυνομικοι ομως την αντιμετωπισαν ως πορνη…

  ————————————————–

  Και τωρα σε ρωταω – και τους αλλους Ποντιους και Αριστερους
  Θυμαμαι καποτε που Μ- π νομζω ειχε αναφερει το πως ενιωσε ενα μικρο παιδι ποντιου φιλου του οταν ειχε πρωτακουσει τα εντελώς κουτοπόνηρα και Ηλιθα »Ποντιακά ανεκδοτα»..
  και φυσικά ειχαμεθυμωσει ολοι καεγώ αναμεσα τους
  αν λοιπόν μας εξοργιζει το πόσο αβασανιστα οι διαφοροι Ελληραδαδες πληγωνουν τα μικτρα παιδια με τα Ηλιθια ποντιακά δηθεν ανεκδοτα
  δεν θα επρεπε ολύ περισσοτερο να μας εξοργιζει το πώς πληγωνοντα τα μικρά Ελληνοπουλα οταν τυγχανει π.χ να ειναι μαυρα
  οτν πεφτουνσα Χερια ελληναραδων που τα θεωρουν απριορι »πορνες» ή κατωτερους » οταν ακουνα απο τα Φαστο ελληναραδικα Χειλη » οι Αφρικανες γεννανε σαν κουνέλες ‘ και αλλα τετοιαΦασιστοχρυσαυγολαοτινιαρικα αναγουλιαστικά ;

  Σχόλιο από Νοσφερατος | 26/01/2010

 26. εμενα με ενοχλει Η ΥΠΟΚΡΙΣΙΑ ΚΑΙ ΤΟ ΨΕΜΜΑ αυτών που κανουν πως δεν καταλαβαινουν οτι Σημερα εχουμε μερικές δεκαδες χιλιαδες παιδια που μεγαλσαν στην Ελλάδα και δενεχουν αλλη πατριδα απο τηνν Ελλάδα και καποιοιτους αντιμετωπίζουνως παιδια ενός κατωτερου θεου …

  Σχόλιο από Νοσφερατος | 26/01/2010

 27. το ξαναβαζω

  »Τους απαντήσαμε πως τα είχαμε ήδη πετάξει όταν περάσαμε τα σημεία ελέγχου και αυτοί μας είπαν πως έπρεπε να μας πάνε στο Αστυνομικό Τμήμα· δεν πίστευαν τις εξηγήσεις μας και μας χαρακτήρισαν “ιερόδουλες”. Εκεί ένας αξιωματικός μάς ρώτησε τι είχε γίνει. Του εξηγήσαμε αλλά στην πραγματικότητα δεν ήθελε να μας ακούσει και μας έβρισε και αυτός αποκαλώντας μας με τον ίδιο χαρακτηρισμό. Στη συνέχεια έψαξε την τσάντα της φίλης μου για να δει αν είχε λεφτά για το πρόστιμο και όταν τελείωσε διέταξε να μας πάνε στο κρατητήριο.

  Εκεί βρεθήκαμε ανάμεσα σε 15 ενήλικους άνδρες. Ο χώρος ήταν κλειστός με ένα και μοναδικό παράθυρο και όλοι οι κρατούμενοι ανεξαιρέτως κάπνιζαν, με αποτέλεσμα η ατμόσφαιρα να είναι αποπνικτική. Η φίλη μου, που έχει ένα πρόβλημα υγείας με το συκώτι της, έπαθε κρίση, άρχισε να κλαίει και να φωνάζει πως την πονάει η κοιλιά της. Σοκαρίστηκα, ένιωθα τη γη να φεύγει κάτω από τα πόδια μου.

  Μέσα στον πανικό μου άρχισα να χτυπώ την πόρτα και να φωνάζω στους φύλακες… Χρειάστηκαν 10 λεπτά για να έρθει κάποιος να ρωτήσει τι συμβαίνει. Οταν του εξήγησα, άνοιξε την πόρτα, πήρε τη φίλη μου, ενώ εμένα με έκλεισε ξανά μέσα, παρ’ όλα τα παρακάλια μου να βγω για να τη βοηθήσω… Πέρασαν ακόμα 5 λεπτά για να μου επιτρέψουν τελικά να μείνω μαζί της. Η Ιουλιέτα έκλαιγε συνεχώς, ήταν σε κρίση πανικού, έτρεμε και φώναζε και εγώ δεν ήξερα τι να κάνω. Ημουν κι εγώ σε κατάσταση σοκ.

  Επειτα από μισή ώρα περίπου ήρθαν οι δικοί μας με τα χαρτιά μας, τα οποία και έδωσαν στους αστυνομικούς. Στην αρχή δεν πίστευαν ότι είμαστε εμείς στις φωτογραφίες. Συνέχιζαν να επιμένουν πως είμαστε “ιερόδουλες”. Αποφασίσαμε να καλέσουμε τον πρέσβη της Νιγηρίας. Ευτυχώς ήρθε αμέσως στο Τμήμα και έτσι επιτέλους μας άφησαν ελεύθερες, ύστερα από 3 ώρες και 45 λεπτά!

  Το απίστευτο είναι ότι αν δεν είχε έρθει ο πρέσβης δεν ξέρω πότε θα τελείωνε αυτή η ταπεινωτική περιπέτεια. Κι όλα αυτά για έναν έλεγχο εισιτηρίου… Αυτό είναι πραγματική κατάντια.

  Ακόμα δεν έχω καταλάβει γιατί έπρεπε να υποστώ αυτή τη συμπεριφορά»

  Μπορειτε φυσικά να πειτε : ΔΕΝ ΜΕ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ
  αλλά εγώ θυμαμαι πολύ καλά εκεινη την ιστρια με τονμικρουλη πόνιο που ειχε σοκαριστει οταν ακουγε τα ΗΛΙΘΙΑ ΡΑΣΤΣΙΣΤΙΚ΄»ποντιακά»ανεκδοτα

  αν λοιπον μας σοκαρε ΕΚΕΙΝΗ ΙΗ ΙΣΤΟΡΙΑ πόσο θα επρεπε να μα ΣΟΚΑΡΕΙ ΤΟΥΤΗ ΕΔΏ; Ε;

  Σχόλιο από Νοσφερατος | 26/01/2010

 28. Με εξοργίζει ο ρατσισμός κατά των μικρών και μεγάλων παιδιών των μεταναστών,εάν αυτό θέλεις να ακούσεις.

  Δεν διαφωνώ καθόλου μαζί σου σε όσα γράφεις για το θέμα αυτό. Για την ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΣΗ και την ΥΠΟΚΡΙΣΙΑ του Ιού εσύ συμφωνείς;

  Σχόλιο από Ματσουκάτες | 26/01/2010

 29. Ε;

  Σχόλιο από Νοσφερατος | 26/01/2010

 30. Μάλλον εδώ ήρθαμε! ώρα να σας καληνυχτήσω 8)
  Εεεεε!!!!

  Ομέρ

  Σχόλιο από Πόντος και Αριστερά | 26/01/2010

 31. Ομέρ, λες να την κάνουμε για ύπνο ;

  Πάντως ξαναθυμήθηκα μια ποντιακή παροιμία με την οποία είχα απαντήσει στον Κιαμούλη, όταν κάποια στιγμή εγώ του έδειχνα το άδειο ποτήρι κι αυτός νόμιζες ότι του έλεγα ότι δεν έχει δίπλωμα οδήγησης:

  Εγώ λέγ’ ατον καλόερος είμαι, κι ατός ερωτά με πόσα παιδία έ’εις;

  Σχόλιο από Ματσουκάτες | 26/01/2010

 32. τους ποντιους προσφυγες του 22 οπως και εκεινυς του 89 9Ο ΤΟΥς ΚΜΕΤΑΛΕΥΤΗΚΑΝ παρα πολλοι αν θες να μαθεις ..
  εδω στον Π& ΑΠΟΔΕΙΧΤΗΚΕ ΚΑΙ ΜΙΑ ΚΑΡΑΜΠΙΝΑΤΗ
  ΤΕΤΟΙΑ ΕΚΜΕΤΑΛΕΥΣΗ ΚΑΙ ΥΠΟΚΡΙΣΙΑ ΣΤΟ ΠΟΣΤ ΓΙΑ ΤΗΝ ρωμανια

  ενας αλλος που εκμετλευεται ανοιχτα κα Υποκριτικά το Ποντιακόειναι ο κυρ Νομαρχης Θεσσαλονικης
  (βλε εδώ το οστ »Εθνολαικισμός και Θεσσαλονικη»

  λοιπόν
  εμενα στο βαθμό που υπάρχει Υποκρισια και εκμεταλευση του Ιου σε σχεση με το Ποντιακό σαφώςκαι με ενοχλει
  Φυσικά αναγνωριζω στον ο στον δηοσιογραφικά εξονυχιστικό και εμπεριστατωμένο εεγχο της δημοσιας Ζωής και θ ο χρησιμοποιω οσο μπρω στοοναγωνα εναντια στον Εθνολαικισμό τον Φασισμό και τον Ρατσισμό και στην Μπλογκοσφαιρα..

  Αν σε μερικ΄πραγματ ο Ιος κανει λαθος ή δεν δινει την σημασια πο πρπει φυσικά και με ενοχλει
  Συγκριτικά με τις οπιες ελλειψεις του ομως Θεωρω οτι ο ρολος που παιζει στην καταπολεμηη του παρακρατικου Φασισμου και Ρατσισμου υπερβαινει κατα πολύ τις οποιες ελιψεις η σκιες
  Γιαυτό εξαλλου τον εχουν βαλει στο μ΄τι και οι Ρατσιστες οι ΦΑΣΙΣΤΕΣ και οι Εθνολαικιστες/..
  Λοιπόν σου απαντησα

  Να σου θεσω κι εγω τωρα Ματσουκατες το ερωτημα που εθεσα και στον Γιαννη

  για τα παιδια που μεγαλωσαν εδώ και δεν ζησαν αλλη πατριδα ενώ οι Γονεις τους π.χ ειναι απο την Αφρική ,την Νιγηρια κλπ
  Συμφωνεις στο να παραμεινει η ισχυουσα πρακτική και στα 19 τους μολις τελειωσουν τις σπουδες να ειναι στο ελεος καθε αστυνομικο που αν τα δει στο δρομο μπορει να τα συλλαβει αι -αφου τα εξευτελισει με τον γνωστο ”ελληνοπρεπη ”τροπο τα στειλει στην ..”πατριδα” τους που δεν εχουν γνωρισει ποτέ;

  Τα στειλει σε μια Νιγηρια π.χ ..;
  19 χρονώ και 20 χρονών παιδια οπου δεν γωριζουν κανενα και τιποτε ενώ εδώμεγαλωσαν εδώ πηγανε σχολειο εσδώ παιξανε , εδω ειχαν φιλους …;
  και αυτό το θεωρεις Αγάπη; Το θεωρεις ..Πατριωτικό;

  Σχόλιο από Νοσφερατος | 26/01/2010

 33. Συγνωμη για τα τυπογραφικα μου ε; ..Αλλαξα πληκτρολογιο και τουτο μπαζει …
  και Καληνυχτα..
  ΜΑΤΣΟΥΚΑΤΕΣ ΠΕΡΙΜΕΝΩ .οπως και την απαντηση του Γιαννη .

  Σχόλιο από Νοσφερατος | 26/01/2010

 34. Στο βαθμό που υπάρχει; Το ότι θεωρούσαν τη Μικρά Ασία «Βιετνάμ των Ελλήνων», δηλαδή ότι σχέση είχαν οι Αμερικανοί με το Βιετνάμ την ίδια είχαν και Έλληνες με τη Μικρά Ασία. Ότι τα μόνα εγκλήματα στην περιοχή τα έκανε ο ελληνικός στρατός, ότι αποσιωπούν και δικαιολογούν τις γενοκτονίες, όπως φάνηκε από το δημοσίευμα της Σαμπάχ που ανέβασαν εδώ τα παιδιά, είναι απλές ιστορίες που τις παρακάμπτουμε με ένα «ίσως»;

  Συγγνώμη Νοσφεράτε αλλά αυτή η στάση είναι επίσης αμοραλιστική όπως αναφέρεται και στον τίτλο πάνω πάνω, για να μην πω κάτι χειρότερο.

  Σχόλιο από Ματσουκάτες | 26/01/2010

 35. Νοσφεράτε, γράφεις (13)

  «Γιαννη για τα παιδια που μεγαλωσαν εδώ και δεν ζησαν αλλη πατριδα ενώ οι Γνεις τους π.χ ειναι απο την Αφρική ,την Νιγηρια κλπ
  Συμφωνεις στο να παραμεινει η ισχυουσα πρακτική και στα 19 τους μολις τελειωσουν τις σπουδες να ειναι στο ελεος καθε αστυνομικο που αν τα δει στο δρομο μπορει να τα συλλαβει αι -αφου τα εξευτελισει με τον γνωστο ”ελληνοπρεπη ”τροπο τα στειλει στην ..”πατριδα” τους που δεν εχουν γνωρισει ποτέ; Τα στειελει σε μια Νιγηρια π.χ ..19 χρονώ και 20 χρονών παιδια οπου δεν γωριζουν κανενα και τιποτε ενώ εδώμεγαλωσαν εδώ πηγανε σχολειο εσδώ παιξανε , εδω ειχαν φιλους …;»

  έχω επανειλημμένα γράψει ότι
  α. συνεχώς (για ποιον λόγο άραγε) συγχέεται ο ανθρωπισμός με την απόδοση ελληνικής ιθαγένειας, από όσους είναι υπέρ του νομοσχεδίου, σύγχυση η οποία είναι απολύτως λανθασμένη και
  β. το πρόβλημα που θέτεις είναι ανθρωπιστικό και επιλύεται πάρα πολύ απλά, με την παραχώρηση άδειας παραμονής στα παιδιά αυτά – ανεξάρτητα από το αν τελείωσαν τις σπουδές τους. δεν υπάρχει ούτε ανάγκη να επιλυθεί μέσω της απόδοσης της ε.ι. ούτε συνιστά υποχρέωση κανενός κράτους να παρέχει την ιθαγένειά του (φυσικά όλοι αυτοί οι 1,5-2+ εκ. πρόσφυγες δεν είναι ανιθαγενείς ούτε πολιτικοί πρόσφυγες, οπότε θα ήταν όντως ζήτημα ανθρωπιστικό). είναι αντιεθνολαϊκιστικό άραγε να λέει ο πρωθυπουργός ότι το νομοσχέδιο για απόδοση ε.ι. στα παιδιά των μεταναστών εναρμονίζεται με τα ανθρώπινα δικαιώματα, και έπειτα να έρχεται ο (μη εθνικιστής/ρατσιστής κοκ) συνήγορος του πολίτη, και να του λέει ότι ούτε υποχρεωτικό βάση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων είναι η απόδοση ε.ι. ούτε υποχρεούται το κράτος να αναφέρει για ποιον λόγο δεν γουστάρει να δώσει την ιθαγένεια; είναι δείγμα σοβαρότητας ενός κράτους αυτό, να αυτογελοιοποιείται παριστάνοντας τον υπερασπιστή των ανθρωπίνων δικαιωμάτων;

  γράφεις
  «και αυτό το θεωρεις Αγάπη; Το θεωρεις ..Πατριωτικό;»»

  με την λογική που θεωρείς εκδήλωση αγάπης/πατριωτισμού, της απόδοσης ε.ι., και ταυτόχρονα την απουσία ορίου πέρα από το οποίο είναι αδύνατο να ζουν λαθραία/ζουν νόμιμα/έχουν την ε.ι., ουσιαστικά οδηγείται στην διάλυση το κράτος -από το οποίο ζητάς την εκδήλωση της αγάπης και του πατριωτισμού μέσω της απεριόριστης και για όλον τον κόσμο που έρχεται στην ελλάδα λαθραία κι αργότερα νομιμοποιείται απόδοσης της ε.ι.-, και τότε απλώς δεν θα υπάρχει ώστε..να παράσχει την αγάπη.

  εκτός κι αν πιστεύεις ότι μπορούν να έρθουν 5 εκ και 8 εκ. (λαθρο)μετανάστες και να εξακολουθεί να υφίσταται ελληνικο (ΕΛΛΗΝΙΚΟ) κράτος, με υλικές υποδομές που θα δίνουν την δυνατότητα να αφομοιωθούν ορισμένοι μετανάστες. όταν (εφόσον κανείς από όσους υποστηρίζετε το νομοσχέδιο δεν τάσσεται υπέρ ενός ορίου ούτε -και ταυτόχρονα μιλάνε για νομιμότητα- υπέρ της τήρησης των νόμων σχετικά και με την απέλαση των λαθραίων) το ελληνικό έδαφος γίνει νιγηρία, με υποδομές και ανάμικτο πληθυσμό νιγηρίας, αφγανιστάν (είπαμε, δεν θέτουν κανένα όριο στην «αγάπη» οι υπέρμαχοι του νομοσχεδίου), τότε θα δούμε ποιος θα δώσει την αγάπη:
  ακριβώς όπως την δίνουν στη νιγηρία και στο σουδάν.

  συνεπώς το να ροκανίζεται το κλαδί στο οποίο καθόμαστε στο τέλος δεν θα οφελήσει κανέναν, ούτε αυτούς που θα μπορούσαμε να βοηθήσουμε, ως κράτος, με διαφορετικούς τρόπους.

  επιπλέον έθεσα ορισμένα ζητήματα και απόψεις.

  επίσης, δεν νομίζω να υπάρχει κάποιος εδώ μέσα, που να χαίρεται με την εκμετάλλευση γυναικών μεταναστριών είτε σε μαύρη εργασία είτε ως πορνών κ.λπ. δεν χρειάζεται να απολογούμαστε για το αυτονόητο. τα καταδικάζουμε, όσοι έλληνες τα κάνουν είναι μιάσματα. πρότεινε εσύ όποια ποινή γι’ αυτούς θες, και την υποστηρίζω. αλλά
  είναι άλλο αυτό και άλλο. δεν καταλαβαίνω καθόλου πώς ζητήματα σωματεμπορίας και μαύρης εργασίας λύνονται με την απόδοση της ε.ι. αντίθετα, ειλικρινά πιστεύω η άποψη ότι αν η ρουμάνα ή αφρικάνα που δουλεύει στο κολόμπαρο ή ο αλβανός και νιγηριανός που δουλεύει στην οικοδομή πάρει την ελληνική ιθαγένεια, θα εξισωθούν μισθολογικά και δεν θα υφίστανται την εκμετάλλευση του σώματός τους,
  είναι α φ ε λ ή ς.

  όταν π.χ. για μια διαφορά όπως του δέρματος μεταξύ λευκών και μαύρων πέρασαν 100-120 χρόνια μεταξύ της πολιτικής και της πραγματικής ισότητας (λέμε τώρα: αφού πάλι οι μαύροι είναι β’ κατηγορίας, για να μην μιλήσουμε για τους ισπανόφωνους ή τους ινδιάνους), και
  όταν οι αρβανίτες, βλάχοι κ.ά. έκαναν (αν ξεκινήσουμε από τον 11ο) κάποιους ΑΙΩΝΕΣ για να αφομοιωθούν (δίχως ΒΙΑ) και να λογίζονται ως ίδιοι με τους ρωμιούς (το παραδέχεται κι ο ιός άλλωστε),
  τότε μόνο
  αφέλεια συνιστά η άποψη ότι για ανθρωπιστικά ή εργατικά ζητήματα η λύση είναι η πολιτογράφηση με το τσουβάλι.

  επίσης (27)
  όχι, δεν είναι η γη αυτή που κάνει κάποιον έλληνα. αυτά είναι φασιστικά-ρομαντικά, που υιοθετούνται από τους αντιρατσιστές. η ιωνία δεν κάνει τους τούρκους ίωνες, ούτε στα 1920 ούτε όταν πρωτοήρθαν ως μπουλούκια στα 1081 στη σμύρνη. ούτε έκανε έλληνες τους γιουρούκους του μακεδονικού κάμπου και τους κόνιαρους του θεσσαλικού κάμπου ο εποικισμός εκ μέρους τους της μακεδονίας/θεσσαλίας.

  το ότι κάποιος μένει στην ελλάδα, δεν σημαίνει ότι είναι έλληνας, πώς το λέμε; οι έλληνες της γερμανίας ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ γερμανοί. η γερμανικότητα, η ελληνικότητα κ.ά. δεν είναι απλώς ζήτημα βούλησης. σου είπα παραπάνω για τους αρβανίτες και τους βλάχους. είναι ζήτημα δεκαετιών και αιώνων διαδικασίας φιλικής ενσωμάτωσης, κοινών εχθρών, (εν μέρει) κοινών αξιών κοκ. όχι ζήτημα που 20 χρονάκια επιλύουν.

  και για τον ιό (33) που λες, κανείς δεν αμφισβητεί τα θετικά του ούτε η σκληρή κριτική για το ένα ζήτημα μηδενίζει τα θετικά. ό,τι ακριβώς ισχύει και για τους αναθεωρητές ιστορικούς και διανοουμένους. φυσικά, καθόλου τα θετικά του δεν υπερβαίνουν τα αρνητικά. κι όπως και να το κάνουμε, το ένα θετικό δεν συνιστά συγχωροχάρτι στο άλλο αρνητικό. και είναι υποκριτικό οι άνθρωποι που λύσσαγαν να αποδείξουν με κάθε τρόπο (αναφέροντας ακόμη και τον ιωάννη μεταξά ή τον αντιπροσφυγισμό ή ξέρω γω τι άλλο βλακώδες) πόσο ιμπεριαλιστές ήταν οι έλληνες στα 1920, θυμούνται όποτε τους συμφέρει τους πρόσφυγες του 1922 και δίχως ντροπή τους ταυτίζουν με τους σημερινούς πρόσφυγες, όπως ταύτιζαν και την ελλάδα του 1920 με την αμερική του 1960.

  mumul (18)
  φυσικά και υπάρχει ακροδεξιά και ρατσισμός. μόνο που δεν είναι το χαρακτηριστικό της η άρνηση της πολιτογράφησης με το τσουβάλι, όπως η παρέα των ομοϊδεατών του ιού θέλει να πείσει. είναι άλλα πράγματα, όπως λ.χ. για το μεταναστευτικό η μονομερής αντιμετώπισή του (ΜΟΝΟΝ δια της χρήσης έννομης κρατικής βίας/φύλαξης συνόρων/απέλασης λαθραίων) ο ψευδοφυλετισμός, η άρνηση ίσων εργασιακών κ.ά. δικαιωμάτων, για να μην πούμε για τον νεοφιλελευθερισμό και τη λογική της επίλυσης των πάντων με την καταστολή.

  Σχόλιο από Γιάννης | 26/01/2010

 36. ‘Το ότι θεωρούσαν τη Μικρά Ασία “Βιετνάμ των Ελλήνων”, δηλαδή ότι σχέση είχαν οι Αμερικανοί με το Βιετνάμ την ίδια είχαν και Έλληνες με τη Μικρά Ασία.»

  Ματσουκατες τωρα δεν εχω χρόνο

  Ακου τι θα κάνω :

  Κατ αρχάς σε πληροφορώ οτι δεν διαβασα το εν λόγω αρθρο του Ιου. Και ΔΕΝ θα το διαβασω μεχρι να γραψω ενα σχολιο σεντονι
  (για να μην επηρεαστω)

  στο οποιο θα γραψω τις δικες μου σκεψεις πανω στο ζητημα του παραλληλισμου Μικρασιατικής καταστροφής και Πολέμου του Βιετναμ

  οπου κατ αρχάς
  Α . θα αναφερομαι στην μεγάλη Διαφορά μεταξύ του ελληνικου πολεμου στην Μικρασια και της Αμερικανικης εμπλοκής στον πολεμο του Βιετναμ
  -π.χ ο Πολεμος για τους Ελληνες ηταν »αλυτρωτικός » ενώ οι »συμμαχοι» τους (αγγλοι , Γαλλοι, Ιταλοι) τον αντιλαμβανοταν με τον παλιο ιμπεριαλιστικο αποικιακοκρατικό τροπο )

  και Β) ΣΤΙς ΠΟΛΎ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΥΣΕς ΟΜΟΙΟΤΗΤΕΣ ΜΕΤΑΞΎ ΤΩΝ ΔΥΟ ΠΟΛΈΜΩΝ ΣΕ ΤΡΙΑ ΕΠΙΠΕΔΑ
  Β1. Στο επιπεδο στρατηγικής και στρατιωτικών λαθών : Παρραλληλισμός της Αντιβενιζελικής κυριως στρατιωτικής τακτικής να εμπλακουν ολοκληρωτικά στον πολεμο ακολουθωντας μεχρι τα πιο δυσβατα σημεια τους τουρκους του Κεμάλ σε βαθος 100.000 τχλμ KAI μενοντας εκετεθειμένοι στον πολεμο Φθοράς του Κεμάλ

  με την αντιστοιχη διευρυνομενη εμπλοκή των Αμερικανων στο ανταρτοπόλεμο και τη ζουγκλα του Βιετναμ που οδηγησε και στην καταστροφή τους .

  Β 2 στο επιπεδο των Ψυχικών επιπτωσεων

  – Συλλογικό ψυχικό τραυμα για την ελληνική κοινωνια η Μικρασιατική καταστροφή

  -Αναλογο τραυμα για την Αμερικανικη κοινωνια το Τραυμα του Βιετναμ
  Β3 στο επιπεδο των Πολιτικών επιπτωσεων
  – Η Μ Κ προκαλει επανασταση στην Ελλαδα Δικη των 6 αλλαγή πολιτειακου
  Η εμπλοκή στο Βιετναμ: το αντιπολεμικό κινημα στα Αμερικανικα πανεπιστημια

  αλλάγή της εξωτερικής πολιτικής στην δεκαετια του 70 κλπ

  Ελπίζω ναμου επιτρεψεις Ματσουκατες να πώ τις σκεψεις μου πάνω σε αυτά χωρις να επικρεμαται η Δαμοκλειος σπάθα του ..Αμοραλισμου της προδοσιας η δεν ξερω τι αλλο θα σκεφτεις ή τι συνηθιζεται σημερα για να σταματησει η ελευθερη κυκλοφορια των ιδεων και της σκεψης….

  -Και Κλαουζεβιτς πρεπει να διαβαζουμε αν θελουμε να καταλάβουμε τι συμβαινει χωρις αυτο να σημαινει οτι περνουμε το μερος των ..Πρωσων

  και Καρλ ΣΜΙΤ αν θελουμε να καταλαβουμε το Πολιτικό» ή την ‘θεωρια του Ανταρτη » εργο που εγραψε στα 80 του χωρις αυτό απαραιτητα να σημαινει οτι γιναμε ..Ναζιστες .

  — Γιαννη και στο δικο σου σχολιο θα απαντησω μολις βρωχρόνο .Ευχαριστω για το δικο σου ..

  Σχόλιο από Νοσφερατος | 26/01/2010

 37. Ο Ν.Ago αναδημοσίευσε το άρθρο του Ιού. Το σχολίασα με τον παρακάτω τρόπο:

  «Μόνο που εδώ υπάρχει μια απάτη πίσω από την παρουσίαση του προβλήματος. Το ζήτημα των προσφύγων του ‘22 στην Ελλάδα μοιάζει περισσότερο με το πρόβλημα που αντιμετώπιζαν οι Αλβανοί του Κοσόβου, όταν διωγμένοι από τους Σέρβους, κατέφυγαν στην Αλβανία.

  Φαντάσου τώρα, κάποιος που είχε γράψει ένα άρθρο με τίτλο “Κόσοβο το Βιετναμ των Αλβανών”. Και είχε την άποψη για τα γεγονότα εκείνα ότι καλώς έπραξαν ότι έπραξαν οι Σέρβοι και υποστήριζε ότι οι Αλβανοί δεν είχαν το δικαίωμα να διεκδικήσουν την αυτοδιάθεσή τους. Να απέκρυβε πλήρως τα δεινά των Αλβανών απ’ το σερβικό εθνικισμό και να πρόβαλε μόνο τις μετέπειτα αντεκδικήσεις των Αλβανών…

  Και φαντάσου αυτόν τον ίδιο να ερχόταν σήμερα να χύνει μαύρο δάκρυ και να διεκτραγωδεί το πώς φέρθηκαν οι Αλβανοί της Αλβανίας στους Αλβανούς του Κοσόβου, μόνο και μόνο για να υποστηρίξει την άποψή του ότι οι νέοι μετανάστες στην Αλβανία, κυρίως παράνομοι από το Πακιστάν, το Μπάγκλα Ντες, το Αφγανιστάν θα έπρεπε να γίνουν Αλβανοί. [Το τελευτραίο συζητιέται. Γιατί όχι; Δεν υποστηρίζω εδώ καμιά άποψη]

  Αυτή της ποιότητας είναι η αναφορά του “ιού στους πρόσφυγες του ‘22. Το ότι περνά στην Ελλάδα και δεν ξεσηκώνονται να τον φτύσουν, είναι από τα χαρακτηριστικά των νεοελλήνων.

  Οι αριστεροπόντιοι το περιέγραψαν θαυμάσια το φαινόμενο αυτό:

  “….Και βέβαια το ίδιο κάνει στη σημερινή “Ελευθεροτυπία” και η άλλη πλευρά του νομίσματος : Η ομάδα του “Ιού” της Κυριακής που θυμήθηκε το δράμα των προσφύγων της Καταστροφής του ‘22 και της άθλιας και εχθρικής αντιμετώπισής τους από το κράτος και τη Δεξιά για να υποστηρίξει τις απόψεις της για το μεταναστευτικό και τις δικές της εμμονές και ιδεοληψίες .

  Δηλαδή, εκμετάλλευση στην εκμετάλλευση! Και από ποιούς;

  Από αυτούς που αποκάλεσαν τη Μικρά Ασία ΒΙΕΤΝΑΜ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ, αποσιώπησαν τις γενοκτονίες και δικαίωσαν με την ανάλυσή τους τον δολοφονικό τουρκικό εθνικισμό. Αυτοί, που οι πολιτικοί τους πρόγονοι ήταν συνένοχοι στη Γενοκτονία, έρχονται σήμερα να εκμεταλλευτούν τη μοίρα των θυμάτων τους. Χρησιμοποιεί εκείνη την ιστορία, όπως θα χρησιμοποιούσαν κάποιοι νεοναζί σήμερα την εβραϊκή εμπειρία για να μας πείσουν για κάτι.

  ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ !!!” ……”

  Σχόλιο από Ματσουκάτες | 26/01/2010

 38. Νοσφεράτε,
  εντάξει. θα μιλήσουμε φαντάζομαι και για φρέσκους, τραγανιστούς ΛΟΥΚΟΥΜΑΔΕΣ!!!

  Σχόλιο από Γιάννης | 27/01/2010

 39. Γιαννη ..Μου Ανοιξες την ορεξη (για μια μεγαλη συζητηση…)

  ελπίζω βεβαια να μην παλκωσει κανένας…Νεοκλης μολις δει

  ΛΟΥΚΟΥΜΑΔΕΣ

  Σχόλιο από Νοσφερατος | 27/01/2010

 40. Η ιστορία αγαπητοί φίλοι δεν γράφεται με δικαστικές αποφάσεις αλλά με γεγονότα. Ό,τι και να γίνει στα δικαστήρια, οι ιδεολογικοί απόγονοι του Γούναρη (ΛΑΟΣ) να μην στραβοχύνουν κροκοδείλια δάκρυα για την προσφυγιά διότι βλέπουμε όλοι πως βλέπει διαχρονικά τον πρόσφυγα αυτό το μισαλλόδοξο και αντιανθρωπιστικό ιδεολογικό κατακάθι.

  Αυτοί που εγκατέλειψαν συνειδητά στην προκυμαία της Σμύρνης τον ελληνισμό της Ιωνίας και κατάφεραν τον μέσο Έλληνα να εγκαλεί τα ξένα πλοία που δεν έπαιρναν τους πρόσφυγες και όχι τα ελληνικά που πήραν τον στρατό και δεν γύρισαν ποτέ…

  Σχόλιο από doctor | 02/02/2010

 41. δηλαδή ένας άνθρωπος που έχει μεγαλώσει εδώ, έχει τελειώσει το σχολείο εδώ: κάθε πέντε χρόνια θα μπορεί ανεπιθύμητος ή θα πρέπει να μπλέκει με την λαίλαπα της γραφειοκρατίας.

  γιατί να μην μπορεί να γίνει το ίδιο και με τους κύπριους είναι το ίδιο φύλο και έχουν αφομοιωθεί (άλλωστε στα πανεπιστήμια όλο ανώτεροι μας το παίζουν); ή γιατί να είναι οι πολίτες που ήρθαν το 50; γιατί να μην είναι και οι τουρκόσποροι της μικρασίας και του πόντου (εγώ γουστάρω να βγάζω κάθε 3 χρόνια καλύτερα κάρτα για να θεωρούμε έλληνας).

  πάντως και από θέμα αίματος να το πάρουμε τι σχέση έχουμε εμείς οι «καθαροί» έλληνες του πόντου με τον αχταρμά του ελλαδικού; οι περισσότεροι αρβανίτες και βλάχοι ήντουσαν. τσοπάνηδες που ούτε να πλυθούν δεν ήξευραν.

  ή μήπως παίζει ρόλο και το χρώμα του δέρματος; ή μήπως η θρησκεία;

  να πω ότι ήντουσαν και λευκοί οι κάτοικοι εδώ… σαν κορινθιακές σταφίδες ήσαν. άλλωστε για αυτό όσοι την έκαναν για αμέρικα τους θεωρούσαν έγχρωμους.

  θρησκεία; αλήθεια εσείς θεωρείτε τους μουσουλμάνους πόντιους τούρκους; ή απλά μουσουλμάνους; οι μουσουλμάνοι θρακιώτες πρέπει να βγάζουν και αυτοί χαρτί αφού προσβάλουν την ομοιογένεια ή όχι;

  ο δυσκολότερος πόλεμος με τον εχθρό δεν είναι να μην με νικήσει αλλά να μην γίνω ίδιος με αυτόν

  πόσο υποκριτές είμαστε αλήθεια.

  Σχόλιο από cortlinux | 17/02/2010

 42. […] εμάς τους “Βιετναμέζους”, η παρέα του “Ιού” μας κάνει να βγάζουμε σπυράκια απ’ την οργή- είτε παλιοί σταλινικοί που δεν […]

  Πίνγκμπακ από Που να πάω; Στους Καυκάσιους ή στους “αντιρατσιστές”; « Πόντος και Αριστερά | 09/07/2010

 43. Αν δεν υπήρχε η Αριστερά με την ανθελληνική, φιλοκεμαλική της στάση τότε η Αγία Σοφία θα λειτουργούσε σήμερα.

  Σχόλιο από GreekChaosman | 21/07/2010

 44. Επειδή μας έχει απασχολήσει αρκετά το θέμα των ευθυνών της Μικρασιατικής Καταστροφής, ως εγγόνια των θυμάτων κάποιων καρεκλοκένταυρων εκείνης της εποχής που προσφεραν τη νίκη στους Τούρκους εθνικιστές, σου προτείνουμε

  -1 Νοεμβρίου 1920: οι μοιραίες εκλογές που έκριναν την ιστορία

  https://pontosandaristera.wordpress.com/2009/11/01/31-10-2009/

  Μικρασιατική Καταστροφή: ένα έγκλημα της Δεξιάς

  https://pontosandaristera.wordpress.com/2009/09/13/13-9-2009/

  Δεξιά και τουρκοφιλία

  https://pontosandaristera.wordpress.com/2009/04/16/9-4-2009/

  Ρίξε πρωτίστως μια ματιά σ΄ αυτά για αρχή και τα ξαναλέμε.

  Σχόλιο από Πόντος και Αριστερά | 21/07/2010

 45. […] Πάγος, ο “Ιός” και ο νεοελληνικός αμοραλισμός», https://pontosandaristera.wordpress.com/2010/01/24/areios-pagos-ios/ […]

  Πίνγκμπακ από Η γενοκτονία και η άρνησή της | Und ich dachte immer | 31/07/2015


Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: