Πόντος και Αριστερά

……. 'μώ τον νόμο σ' !

-ΦΑΚΕΛΟΣ «ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ» : Οι δικοί μας «Γκρίζοι Λύκοι» !

ΦΑΚΕΛΟΣ «ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ»

XA

πατήστε ΚΛΙΚ

τάδε έφη SPY

……………………………………………….

Στο άρθρο αυτό , γίνεται μια εκτενής παρουσίαση παλαιών ντοκουμέντων που αφορούν τη ναζιστική αυτή οργάνωση.
Πρόκειται για μια μεγάλη έρευνα, με ντοκουμέντα που ξεκινούν χρονολογικά από το 1982 και φτάνουν μέχρι το πρόσφατο παρόν.
Τα περισσότερα από αυτά είναι γνωστά μόνο στο παλιό κοινό της Χρυσής Αυγής, δηλαδή στα πολύ λίγα άτομα που είχαν προμηθευτεί τα περιοδικά και τις εφημερίδες της, όταν είχαν εκδοθεί προ τριακονταετίας.

Με λίγα λόγια, πρόκειται για αρχειακό υλικό που δεν έχει βγει στο φως του διαδικτύου και που βοηθάει να κατανοηθεί ποιό ακριβώς είναι το ιδεολογικό και θρησκευτικό υπόβαθρο της οργάνωσης αυτής.

Στα επίμαχα αποσπάσματα των άρθρων που δημοσιεύουμε, για να μην υπάρχουν υπόνοιες ότι αλλοιώνουμε το νόημα, λόγω αποσπασματικής παρουσίασης κ.λπ., από κάτω ακριβώς θα παρατίθεται ένας σύνδεσμος που θα οδηγεί σε ολόκληρο το (σαρωμένο) άρθρο ή σελίδα, ώστε να μπορεί να ελεγχθεί η εγκυρότητα των όσων παρουσιάζουμε.


Τίτλος παγανιστικού άρθρου στο περιοδικό «ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ» του Αυγούστου-Σεπτεμβρίου 1982

Η ΘΡΗΣΚΕΙΑ ΤΩΝ ΑΡΙΩΝ

Προτού μπούμε στα «πικάντικα» ιδεολογικά θέματα, ξεκινάμε με τις επίσημες θρησκευτικές προτιμήσεις της οργάνωσης, όπως αυτές παρουσιάζονται από διάφορα μέλη της, αλλά ακόμα και από τον ίδιο τον Μιχαλολιάκο.
Αυτό γίνεται με αφορμή την πρόσφατη ακαριαία αλλαξοπιστία της Χρυσής Αυγής, που ξάφνου βαπτίστηκε χριστιανή ορθόδοξη, μιας και οι ..πατριώτες που προσπαθεί να πείσει να την ψηφίσουν είναι, στο ήθος κυρίως, χριστιανοί ορθόδοξοι.


Έτσι είδαμε, τις προάλλες, στα εγκαίνια των γραφείων της στη Λούτσα, τέσσερις ολόκληρους παπάδες να διαβάζουν χριστιανορθόδοξα ευχολόγια μπροστά από ένα με σταυρωμένα χέρια νεοναζιστικό ποίμνιο.

Είδαμε και τον Μιχαλολιάκο, σε μια συνέντευξη που παρεχώρησε στο ιστολόγιο Hellas-Orthodoxy, να καυχιέται πως έχει πολλούς μοναχούς υποστηρικτές στο Άγιον Όρος.

Ας δούμε όμως τώρα πόσο ανταποκρίνονται οι πραγματικές θρησκευτικές πεποιθήσεις της Χρυσής Αυγής στις χριστιανορθόδοξες επιταγές.

Στο 6ο τεύχος του περιοδικόυ «Χρυσή Αυγή», που εκδόθηκε για τους μήνες Αύγουστος-Σεπτέμβριος του 1982, βλέπουμε τον Μιχαλολιάκο να αναζητεί τον μυθολογικό τραγόμορφο Πάνα (αυτός κι αν είναι προϊόν φυλετικής καθαρότητας), ο οποίος μάλιστα δεν έχει άλλη δουλειά να κάνει παρά να εμφανίζεται συνεχώς στους τσοπάνηδες της γενέτειράς του Αρκαδίας.


Περιοδικό «ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ» [Αυγ.-Σεπ. 1982]. Όλο το άρθρο μπορείτε να το διαβάσετε εδώ.

Να λοιπόν και η απάντηση στο ερώτημα «γιατί ο Μιχαλολιάκος δεν έχει πάει ως τώρα στο Άγιον Όρος». Επειδή ασφαλώς έψαχνε με τη γκλίτσα του στα βοσκοτόπια της Αρκαδίας τον Μέγα Πάνα.
Και αυτό διότι η αναγέννησις του Ελληνισμού σημαίνει επιστροφή στο 12θεο. Απλά και χριστιανικά.

Πάμε στο ίδιο τεύχος πάλι, σε ένα άρθρο-ωδή στον Παγανισμό, που δεν κολακεύει και τόσο τον Χριστιανισμό:


Περιοδικό «ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ» [Αυγ.-Σεπ. 1982]. Όλο το άρθρο, εδώ.

Ενώ σε ένα άλλο άρθρο υμνείται ο -από χριστιανικής απόψεως- καταραμένος βυζαντινός αυτοκράτορας Ιουλιανός (ο παραβάτης), διότι προσεπάθησε να σταματήσει την χριστιανική παρακμή ανασταίνοντας τους ωραίους Θεούς των Ελλήνων.


Περιοδικό «ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ» [Αυγ.-Σεπ. 1982]. Όλο το άρθρο, εδώ.

Στο περιοδικό «ΑΝΤΕΠΙΘΕΣΗ», της νεολαίας της Χρυσής Αυγής, που εκδόθηκε στις 5 Ιανουαρίου του 2000, στο άρθρο «Φωνή από το παρελθόν» υπενθυμίζονται τρεις ημερομηνίες παγανιστικών εορτών, ενώ παράλληλα λοιδορείται ο Χριστιανισμός.


Περιοδικό «ΑΝΤΕΠΙΘΕΣΗ» [5 Ιαν. 2000]. Όλο το άρθρο, εδώ.

Ενώ σε ένα άλλο άρθρο, ονόματι «Η Νίκη του Ηλίου» μας πληροφορούν ότι, 2 ημέρες προ των Χριστουγέννων, εορτάζουν την έλευσιν του Υπερβορείου Απόλλωνος.


Περιοδικό «ΑΝΤΕΠΙΘΕΣΗ» [5 Ιαν. 2000]. Όλο το άρθρο, εδώ.

Στο περιοδικό «Χρυσή Αυγή», του Οκτωβρίου 1988, το άρθρο «Ο Ιουδαιοχριστιανισμός και η θρησκεία της Ευρώπης» μας εξηγεί πως ο Ιουδαιοχριστιανισμός εμφύτευσε τον Εβραϊκό σκοταδισμό στην Ευρώπη και καταλήγει σε μια παντελώς αιρετική εικόνα για τη σημερινή Εκκλησία. Το σπουδαιότερο στο άρθρο αυτό είναι, ότι αποτελεί μέρος της «Διακήρυξης των Ιδεολογικών Αρχών» της Χρυσής Αυγής.


Περιοδικό «ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ» [Οκτ. 1988]. Όλο το άρθρο, εδώ.

Και πάμε και στο τελευταίο, που είναι και το αποκορύφωμα.
Περιοδικό «ΑΝΤΕΠΙΘΕΣΗ» (της νεολαίας της Χρυσής Αυγής), 5 Ιουνίου 2000.
Στο άρθρο «Ο Λευκός Εωσφόρος του 21ου αιώνα», υμνείται, και δη σε επίπεδο λατρείας, ο Εωσφόρος, που οι δούλοι και οι υποταγμένοι τον λένε Διάβολο και Σατανά και αυτός γελά (…)


Περιοδικό «ΑΝΤΕΠΙΘΕΣΗ» [5 Ιαν. 2000]. Όλο το άρθρο, εδώ.

Θα μπορούσαμε να συνεχίσουμε με την παράθεση πάμπολλων τέτοιων άρθρων από τα έντυπα της Χρυσής Αυγής, αλλά για λόγους οικονομίας χώρου σταματάμε εδώ, γιατί πιστεύουμε πως αυτά είναι αρκετά για να σχηματίσει κανείς μια γενική εικόνα.

Δεν έχουμε βέβαια τίποτα εναντίον των θρησκευτικών πιστεύω των άλλων, γιατί αυτά, βάσει των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και των θεμελιωδών ελευθεριών, πρέπει να εξασκούνται ελεύθερα. Πράγμα που ασφαλώς οφείλουν να σεβαστούν και οι αλλόθρησκοι, δηλαδή οι χριστιανοί πατριώτες, οι ιερείς που ευλογούν τα εγκαίνια των γραφείων και οι πολλοί χρυσαυγίτες καλόγεροι του Αγίου Όρους που σκοπεύουν να ψηφίσουν την Χρυσή Αυγή στις εκλογές.
Στο κάτω-κάτω της Ιεράς Γραφής, παιδί του Θεού είναι και ο Εωσφόρος.

___________________________


Περιοδικά «ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ» [Μάι.-Ιούν. 2007 & Ιουλ. 2006].

ΤΗ ΣΒΑΣΤΙΚΑ ΜΟΥ ΕΔΩΣΑΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ

Μιά μικρή παρένθεση εδώ, μιας και το 2ο Κεφάλαιο ξεκινάει με τη λέξη «σβάστικα».
Από τότε που εμφανίστηκε ο νεοναζισμός στην Ελλάδα, ακούγεται συχνά το επιχείρημα ότι «η σβάστικα είναι ελληνικό σύμβολο»…

Η αλήθεια είναι, ότι η σβάστικα είναι τόσο ελληνικό σύμβολο, όσο ελληνικά σύμβολα είναι και ο κύκλος, το τετράγωνο, ο ρόμβος και ο σταυρός. Δηλαδή έχει εμφανιστεί σε αρχαιολογικά εύρηματα τόσων πολλών πολιτισμών, διάσπαρτων στα μήκη και τα πλάτη του πλανήτη, και ενίοτε αρχαιότερων του ελληνικού (βλ. π.χ. Ινδίες -εξ ου και η σανσκριτική ονομασία «σβάστικα»), που δεν μπορεί να διεκδικήσει καμιά απολύτως εθνικότητα, πόσω δε μάλλον ελληνικότητα.
Αυτοί λοιπόν που ισχυρίζονται ότι η σβάστικα είναι ένα ελληνικό σύμβολο, είναι κυρίως αυτοί που ψάχνουν άλλοθι για να χρησιμοποιήσουν το ναζιστικό σύμβολο του Χίτλερ, όπως ακριβώς θα έκανε δηλαδή και κάθε ορφανό του Αδόλφου που σέβεται τον εαυτό του.

Το 2ο Κεφάλαιο γράφεται με αφορμή την αποποιητική στάση που κρατάει τον τελευταίο καιρό η Χρυσή Αυγή απέναντι στον γερμανικό ναζισμό που πάντα αντιπροσώπευε και αντιπροσωπεύει. Τους λόγους για τους οποίους τονίζεται το «γερμανικό», θα βαρεθείτε να τους βλέπετε σε όλο το υπόλοιπο άρθρο.
Η απάντηση στο ερώτημα, γιατί η Χρυσή Αυγή αποποιείται τη λατρεία της για τον Χίτλερ και τους συν αυτώ, είναι ασφαλώς, επειδή δύσκολα κάποιος, όσο πατριωτάρας και να είναι, θα ψήφιζε συνειδητά ένα χιτλερικό κόμμα στη χώρα που υπέφερε τα πάνδεινα από τον ναζισμό.

Έτσι ακούμε συνέχεια, από διάφορους κλακαδόρους του Μιχαλολιάκου, αλλά και από τον ίδιο, το υπέροχο «η Χρυσή Αυγή είναι απλά ένα εθνικιστικό κόμμα». Ένα άλλο που διαβάζουμε σε διάφορες ναζιστικές φωλιές στο διαδίκτυο, είναι ότι ο φασισμός ήταν ο ιταλικός εθνικισμός, ο ναζισμός ήταν ο γερμανικός εθνικισμός και ότι αυτά τα δύο δεν έχουν καμία σχέση με τον εθνικισμό/εθνικοσοσιαλισμό της Χρυσής Αυγής.


Πρόσφατα μάλιστα είδαμε και το κοκκινόμαυρο σύμβολό τους με τον «μαίανδρο», που παραπέμπει ξεκάθαρα στην κοκκινόμαυρη ναζιστική σημαία με τη σβάστικα, ως εκ ψηφοθηρικού θαύματος να αλλάζει συνεχώς χρώματα. Στην παραπάνω φωτογραφία έχει γαλαζώσει, ενώ στο επόμενο βίντεο έχει κιτρινίσει.


Εκπομπή «Μακελειό», 11.02.2012.

Σε απόσπασμα της ίδιας εκπομπής θα δούμε από τον Μιχαλολιάκο το πιο χαρακτηριστικό παράδειγμα αποποίησης του ναζισμού του (αυτό δηλαδή που αναφέραμε πιο πάνω):

Εκπομπή «Μακελειό», 11.02.2012.

Αυτούς, λοιπόν, που λένε ότι η Χρυσή Αυγή συμμετείχε σε συνέδρια/εκδηλώσεις φασιστικών και ναζιστικών κινημάτων στην Ευρώπη, ο Μιχαλολιάκος λέει πως τους υποτιμά, δεν τους σέβεται και ότι του ρίχνουν λάσπη.
Ας μας υποτιμήσει κι εμάς τότε για τη λάσπη που θα του ρίξουμε τώρα.

Η φωτογραφία που ακολουθεί είναι από ομιλία του Μιχαλολιάκου στο Μιλάνο, σε εκδήλωση του ιταλικού φασιστικού (έτσι αποκαλούνται και οι ίδιοι) κόμματος «Forza Nuova».


Μιλάνο, 26.05.2010, ομιλία σε εκδήλωση της Forza Nuova.
Δείτε την ομιλία, εδώ.

Φυσικά δεν έχει συμμετάσχει, αυτός και η συμμορία του, μόνο σε αυτή την ξένη φασιστική εκδήλωση. Οι συμμετοχές είναι πάρα πολλές τις τελευταίες δεκαετίες και μία από αυτές ήταν και τον Μάιο του 2005, όπου η Χρυσή Αυγή έτρεξε στο Βερολίνο για να κλάψει παρέα με τα γερμανικά ναζιστικά και φυλετικά της πρότυπα, δηλαδή τα στελέχη του γερμανικού ναζιστικού κόμματος NPD, για την επέτειο της ήττας του Χίτλερ τον Μάιο του 1945.
Ξεκινάμε από το τότε πένθιμο εξώφυλλο του περιοδικού «ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ» (Ιούνιος-Ιούλιος 2005) και, μετά από μια σειρά θεάρεστων γερμανοτσολιάδικων άρθρων, θα καταλήξουμε στο περιοδικό της «ΑΝΤΕΠΙΘΕΣΗΣ», με το άρθρο της επίσκεψης της Χρυσής Αυγής στο μοιρολόι του Βερολίνου:


Περιοδικό «ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ» [Ιούν.-Ιούλ. 2005]
(κλικ για μεγέθυνση).

Ο οδυρμός και η συγκίνηση, για τις μαυροκόκκινες σημαίες που ανεμίζουν ξανά στο Βερολίνο, συνεχίζεται ασφαλώς και στα δακρύβρεχτα ενδότερα του περιοδικού, όπου οι wannabe άριοι Γερμανοί επίσης μας γνωστοποιούν ότι δεν έχουν φυσικά κανέναν λόγο να γιορτάζουν την επέτειο της ήττας του Χίτλερ.


Περιοδικό «ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ» [Ιούν.-Ιούλ. 2005]

Δεν γιορτάζουμε, γιατί ο κόσμος χωρίς τον Χίτλερ είναι απάνθρωπος. Ενώ με τον Χίτλερ θα έσφυζε από ανθρωπιά και καλοσύνη..


Περιοδικό «ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ» [Ιούν.-Ιούλ. 2005]

Ακολουθεί ένα άρθρο όπου τελικά αποφασίζεται πως οι νικητές είναι οι «πρόγονοί» τους και συνεχίζεται με βασανιστικό σπαραγμό για τον έντιμο(!) αγώνα των Γερμανών ναζί, τις τραγικές απώλειες των στρατιωτών και αξιωματικών τους, για το πόσο άδικα τους φέρθηκαν και την ανάγκη δικαίωσής τους.

Περιοδικό «ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ» [Ιούν.-Ιούλ. 2005].

Ομολογουμένως, δεν περιμέναμε τόση συμπόνια και ανθρωπιά από όντα που ξεχειλίζουν από ρατσιστικό μίσος και υμνούν γενοκτονίες και εθνοκαθάρσεις. Σίγουρα, ο εβραιομεταναστοφάγος Χρήστος Παππάς, πρέπει να ξόδεψε πολλά χαρτζιλίκια σε χαρτομάντιλα όταν συνέτασσε το άρθρο αυτό.

Μία από τα ίδια και στο περιοδικό της νεολαίας τους «ΑΝΤΕΠΙΘΕΣΗ», όπου επίσης δεν έχουν να γιορτάσουν τίποτα και λοιπά φαιδρά, πένθιμα και συγκινητικά.


Περιοδικό «ΑΝΤΕΠΙΘΕΣΗ» [Ιούν. 2005]. Όλο το άρθρο, εδώ.

Το αποκορύφωμα της δωσιλογικής γερμανοδουλείας.

Περιοδικό «ΑΝΤΕΠΙΘΕΣΗ» [Ιούν. 2005]. Όλο το άρθρο, εδώ.

Και τότε, τον Μάιο του 2005, που ο εκπρόσωπος της Χρυσής Αυγής εξέφραζε με συγκίνηση την τιμή του να βρίσκεται ανάμεσα στους αυθεντικούς απόγονους του Χίτλερ, περίπου ενάμιση μήνα αργότερα, στις 15 Ιουνίου 2005, οι Γερμανοί νεοναζί «συναγωνιστές» του, ξεκινούσαν στο Μόναχο αυτό το «μεγάλο εθνικό επαναστατικό κίνημα» δολοφονώντας με πυροβολισμό στο πρόσωπο έναν Έλληνα μετανάστη, μέσα στο μαγαζί του.

Τον 45χρονο μικροεπιχειρηματία (κλειδαρά) Θοδωρή Βουλγαρίδη.
Ο λόγος; Έκανε το λάθος να είναι αλλοδαπός και να βρίσκεται στη Γερμανία.

Συνεχίζουμε στο ίδιο μήκος κλάματος, δηλαδή με το ετήσιο μνημόσυνο της Χρυσής Αυγής γα την ήττα του αγίου Χίτλερ, τον Μάιο του 1945.
Στο περιοδικό «ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ», του Μαΐου-Ιουνίου 2007, τα πράγματα αγριεύουν. Ο Χίτλερ ταυτίζεται με τον Λεωνίδα και οι τριακόσιοι Σπαρτιάτες με τους ναζί.
Και λέμε ο «άγιος Χίτλερ», γιατί, όπως θα διαβάσετε στα αρρωστημένα που ακολουθούν, ο Χίτλερ είχε αγιάσει και περιφερόταν επί 40 μέρες σαν σκιά στα ερείπια του Βερολίνου λέγοντας αρλούμπες.

Περιοδικό «ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ» [Μάιος-Ιούνιος 2007]

Για όσους δεν ξέρουν γερμανικά, «Φύρερ ιστ γκεφάλεν» (der Führer ist gefallen) σημαίνει «ο φύρερ (ηγέτης) έπεσε».
Στο κείμενο αριστερά από τη φωτογραφία, όπου ο Χίτλερ χαϊδεύει στο μάγουλο τα ανήλικα παιδάκια της Hitlerjugend, λίγο πριν τα στείλει στη σφαγή: «Μα εγώ του χρόνου θα διαβώ την πύλη […] με μια ροζέτα του κόμματος στην τσέπη μου κρυμμένη.. κτλ»
Με τη «ροζέτα του κόμματος» που φαντασιώνεται να έχει ο χρυσαυγίτης στην τσέπη του, όταν θα πάει να κάνει τα τρία δυό στο Βερολίνο, εννοεί τη ροζέτα του κόμματος του Χίτλερ «NSDAP».


Ροζέτες του NSDAP με «ελληνικές» σβάστικες

Διακόπτουμε για διαφημίσεις υπέροχων ελληνικών CD, για Έλληνες πατριώτες φυσικά, που δεν έχουν καμία σχέση με τον γερμανικό ναζισμό:


Περιοδικό «ΑΝΤΕΠΙΘΕΣΗ» [7 Οκτ. 2000]
a) «Die Fahne hoch – Das Dritte Reich»: Ψηλά τη σημαία, Το τρίτο Ράιχ. b) «SS Division – Hitlerjugend»: Μεραρχία Ες Ες, Χιτλερική Νεολαία. c) «Wir fahren gegen England – Gegen Briten und Franzosen»: Θα πλεύσουμε
εναντίον της Αγγλίας – Εναντίον των Βρετανών και των Γάλλων. d) «Europäische Freiwillige der Waffen SS»: Ευρωπαίοι εθελοντές των Ες Ες. e) «Leibstandarte SS – Adolf Hitler»: Σωματοφυλακή Ες Ες – Αδόλφος Χίτλερ.

Ο Αδόλφος άργησε, αλλά στο τέλος βρήκε τη σωστή λύση.
Τα «παιδιά» του, όμως, στρουθοκαμηλίζουν.

Συνεχίζουμε με ένα άρθρο λατρείας στην προικισμένη προσωπικότητα του Μεγάλου Ευρωπαίου Ηγέτη, του συμβόλου που «ζει» και ακτινοβολεί παγκοσμίως.
Γράφτηκε από τον Δρ. Ανδρέα Σταθόπουλο, διδάκτορα του πανεπιστημίου Άθηνων, ο οποίος θίχθηκε από κάποια συκοφαντικά άρθρα για τον Μεγάλο Άνδρα.


Εφημερίδα «ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ» [8 Αυγ. 2007].

Προτού πάμε στα κατεξοχήν προδοτικά/δωσιλογικά στοιχεία του Μιχαλολιάκου και της Χρυσής Αυγής (λες και δεν ήταν όλα τα προηγούμενα), ας δούμε και μερικά άλλα εξίσου ενδιαφέροντα πραγματάκια.

Εξώφυλλα περιοδικών «ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ» [Ιανουαρίου 1987 & Ιουλίου 1991]

Δεξιά βλέπουμε έναν σαλπιγκτή της Νεολαίας του Χίτλερ (Hitlerjugend, το σύμβολό τους ήταν η σβάστικα μέσα σε λευκό ρόμβο).
Αριστερά ένας νεαρός των SS δείχνει προς τα πέρα, ίσως και προς τον διάολο, τον ..Εωσφόρο δηλαδή.

Αυτό που έχει περισσότερο ενδιαφέρον στο αριστερό εξώφυλλο, και που αποδεικνύει για άλλη μια φορά την ναζιστική γερμανική ψυχή της Χρυσής Αυγής, είναι το σύμβολο που χρησιμοποιούσε εκείνο τον καιρό – που θα δούμε και σε άλλο εξώφυλλο παρακάτω.
Πρόκειται για το ονομαζόμενο «Wolfsangel», ελληνιστί: αγκίστρι του λύκου.
Ως εργαλείο, ήταν ένα αγκίστρι με το οποίο οι Γερμανοί του Μεσαίωνα έπιαναν λύκους. Τα παλαιότερα ευρήματα (25 Wolfsangel), βρέθηκαν σε μια ανασκαφή στην πόλη Detmold, σε μια αποθήκη του 13ου αιώνα.

 Ως σύμβολο χρησιμοποιήθηκε και χρησιμοποιείται στους θυρεούς πολλών γερμανικών κρατιδίων. Στη ναζιστική Γερμανία, και εδώ οφείλεται και η χρήση του από τη Χρυσή Αυγή, ήταν το σύμβολο της μυστικής παραστρατιωτικής οργάνωσης «Werwolf», που έφτιαξε το 1944 ο γενικός αρχηγός των Ες Ες Heinrich Himmler. Στην Werwolf συμμετείχαν στρατιώτες των Ες Ες, της Νεολαίας Χίτλερ κ.α.. Σε γενικές γραμμές, σκοπός της Werwolf ήταν η πρόκληση σαμποτάζ στις συμμαχικές δυνάμεις που, λίγο πριν την ήττα των ναζί, είχαν καταλάβει γερμανικές περιοχές.

Το σύμβολο αυτό ξαναχρησιμοποιήθηκε από πολιτική οργάνωση, για πρώτη φορά μετά τον πόλεμο, από το Μέτωπο Νεολαίας (Junge Front) του γερμανικού ναζιστικού κόμματος VSBD/PdA* (ιδρ. 1971). Το 1982 το ναζιστικό αυτό κόμμα απαγορεύτηκε στη Γερμανία, το ίδιο και η νεολαία του, αλλά και η κάθε είδους πολιτική χρήση του συμβόλου που έφερε, δηλαδή του Wolfsangel.
*VSBD/PdA: Volkssozialistische Bewegung Deutschlands / Partei der Arbeit
(μεταφρ: Λαϊκή-σοσιαλιστική Κίνηση Γερμανίας / Κόμμα Εργασίας

Το τι δουλειά, λοιπόν, έχει αυτό το καθαρά γερμανικό σύμβολο να χρησιμοποιείται από ένα (δήθεν) ελληνικό κόμμα σαν την Χρυσή Αυγή, που υποτίθεται πως δεν την αφορά ο γερμανικός ναζισμός, αυτό μόνο ένας υπέρμαχος του παράδοξου της φυλετικής καθαρότητας του Μιχαλολιάκου μπορεί να το εξηγήσει.

Παραμένουμε στο ίδιο εξώφυλλο (επάνω αριστερά) και διαβάζουμε για τους Νέους Αγώνες που θέλει να δώσει η Χρυσή Αυγή για μια Νέα Τάξη Πραγμάτων. Ως γνωστόν, όμως, η Χρυσή Αυγή διαλαλεί πως αντιτίθεται μαχητικά στη Νεαρά Τάξη.
Ή μήπως φαντασιώνεται μια άλλη Νέα Τάξη; Η απάντηση στο εσωτερικό του εξωφύλλου:


Περιοδικό «ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ» [Ιαν. 1987].

Εδώ θα κάνουμε μια αποκωδικοποίηση, γιατί η δειλία του Μιχαλολιάκου να πει ξεκάθαρα και κατανοητά τα όσα αρρωστημένα πιστεύει, τον καταντά να μιλάει με γρίφους, που κατανοούν μόνο μια χούφτα μυημένοι:

«τα λόγια ΕΚΕΙΝΟΥ»: Ο «εκείνος», με κεφαλαία φυσικά, που τα λόγια του προκαλούν παρακρουσιακή μέθεξη στη χρυσαυγίτικη συμμορία, δεν είναι άλλος από τον Αδόλφο Χίτλερ.

«προπομποί του ανθρώπου που θα ‘ρθει»: Τον «άνθρωπο που θα ‘ρθει», ή πιο σωστά «τον άνδρα που θα ‘ρθει» τον προανήγγειλε ο Χίτλερ, λίγο πριν πάει να τινάξει τα μυαλά του, στον προσωπικό του υπηρέτη, αξιωματικό των SS, Χάιντς Λίνγκε (και όχι Λίγκε), όταν ο τελευταίος τον ρώτησε «και για ποιόν να τα βγάλουμε πέρα τώρα;».
Το γράφουν και ίδιοι διαστρεβλωμένα στο περιοδικό τους, στο τεύχος Μαΐου-Ιουνίου 2002:


Περιοδικό «ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ» [Μάι.-Ιούν. 2002].

Το συμπέρασμα που βγαίνει αβίαστα από όλα αυτά, είναι ότι η Νέα Τάξη Πραγμάτων που φαντασιώνεται ο φυρερίσκος Μιχαλολιάκος, δεν είναι άλλο από ένα 4ο Ράιχ με έναν καινούριο Χίτλερ. Αυτό θα το δούμε και στα επόμενα που ακολουθούν.

Στο περιοδικό με τον σαλπιγκτή της Χιτλερικής Νεολαίας, που είδαμε πιο πάνω, στη 2η σελίδα, δημοσιεύεται ένα γεμάτο αποφασιστικότητα κείμενο, που παροτρύνει να πιάσουν το χέρι του Αδόλφου που τους τείνει από το δοξασμένο παρελθόν.


Περιοδικό «ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ» [Ιουλίου 1991]

Ο άρρωστος τύπος που έγραψε αυτές τις ανοησίες, o George Lincoln (και όχι Lioucoln) Rockwell, ήταν ο ιδρυτής του αμερικανικού ναζιστικού κόμματος «American Nazi Party» (ιδρ.1959).
Ο Rockwell είχε δηλώσει πως ο Χίτλερ ήταν ευλογία, και φυσικά διέψευδε το Ολοκαύτωμα θεωρώντας το συνωμοσία των κομμουνιστών. Μερικές από τις θέσεις/προτάσεις του ήταν οι εξής:

Όλοι οι μαύροι της Αμερικής να απελαθούν στην Αφρική.
Όλοι οι κομμουνιστές προδότες να εκτελεστούν.
Τους Εβραίους να τους επιτραπεί η παραμονή (με εξαίρεση τους μαύρους και τους κομμουνιστές Εβραίους), αλλά μόνο εάν πρωτίστως ευνουχιστούν και οι περιουσίες τους δοθούν σε λευκούς Αμερικάνους.
Υπόσχεση άμεσης πυρηνικής επίθεσης στην Κίνα, με το που θα αναλάμβανε την προεδρεία των ΗΠΑ.

Όπως βλέπουμε ο Rockwell είχε όλα εκείνα τα «χαρίσματα» για να καταστεί είδωλο του Μιχαλολιάκου. Για κακή του τύχη όμως τον δολοφόνησε ένας Έλληνας, ο John Patler (Γιάννης Πάτσαλος). Όχι επειδή ο Πάτσαλος ήταν κανένας αντιφασίστας, ανήκε και αυτός στο «American Nazi Party» και είχε βαρύ ιστορικό αγαθοεργιών.
Στη φωτογραφία δεξιά, ο Rockwell και ο Πάτσαλος σε παλαιές τρυφερές αγωνιστικές στιγμές.

Ο Αδόλφος Χίτλερ δεν είναι φυσικά το μοναδικό πρόσωπο θαυμασμού και πρότυπο για τον Μιχαλολιάκο και την Χρυσή Αυγή. Αν ξεφυλλίσει κανείς τις εφημερίδες και τα περιοδικά τους, προτού πάθει εγκεφαλικό, θα δει πως τα πρόσωπα που προσκυνάνε -όλα από τις τάξεις της ναζιστικής Γερμανίας εννοείται- ανάγονται σε αρκετές δεκάδες.
Ένα από αυτά είναι και ο δωσίλογος Βέλγος Léon Degrelle -αυτός που βλέπουμε αριστερά να χαιρετάει «σπαρτιάτικα».
Ο Degrelle, σε γενικές γραμμές, ήταν ένας κομματάρχης -καλή ώρα σαν τον Μιχαλολιάκο- που, μετά την εισβολή των ναζί στο Βέλγιο, κατέληξε να υπηρετεί στα SS, και μάλιστα ως αξιωματικός. Έζησε, εν ολίγοις, το όνειρο του κάθε χρυσαυγίτη, που προθύμως θα πρόδιδε τη χώρα του για μια γερμανική στολή.
Όταν τέλειωσε ο πόλεμος ο Degrelle κρύφτηκε στην Ισπανία με το ψεύτικο όνομα «León José de Ramirez Reina», όπου και πέθανε το 1994, σε ηλικία 88 ετών.
Στο Βέλγιο, τον Δεκέμβριο του 1945, δικάστηκε και καταδικάστηκε ερήμην εις θάνατον για εσχάτη προδοσία.

Πάμε τώρα να δούμε το κλασικό χρυσαυγίτικο μοιρολόι και για τον δωσίλογο Degrelle σε περιοδικό του 1994 -της χρονιάς του θανάτου του.


Περιοδικό «ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ» [Ιούν. 1994].

«Θα πολεμούσε στο πλευρό της Γερμανίας!»
Από αυτό εδώ, και ιδίως από τον θαυμασμό που περικλείει, μπορεί εύκολα ο καθένας να συμπεράνει και τι θα θεωρούσε καθήκον του ο κάθε χρυσαυγίτης σε μια ανάλογη περίπτωση.

Δεν τελειώνει όμως εδώ το μοιρολόι, γιατί ο Μιχαλολιάκος δεν θα έβρισκε ησυχία αν δεν έστελνε και μια συλλυπητήρια επιστολή στην χήρα του Degrelle.
Ακολουθεί η επιστολή και η ευχαριστήρια απάντηση.


Περιοδικό «ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ» [Ιούν. 1994].

Μετά από αυτές τις συγκινητικές στιγμές, προχωράμε στο επόμενο είδωλο της Χρυσής Αυγής, τον Ρούντολφ Ες (Rudolf Walter Richard Heß).
Κουμπάρος του Χίτλερ και δεξί του χέρι, μέχρι να τον συλλάβουν οι Άγγλοι το ’41. Υπήρξε ένας από τους βασικούς διώκτες των Εβραίων και δεν μετάνιωσε για τίποτα μέχρι το θάνατό του στις φυλακές.
Ο Ρούντολφ Ες είχε όμως άλλη μία σημαντική ιδιαιτερότητα που τον κάνει ακόμα πιο συμπαθή στο γερμανόψυχο φαν κλαμπ της Χρυσής Αυγής. Ήταν μισός Έλλην, διότι η μητέρα του ήτο Ελληνίς. Ορίστε, το λέει και η έγκυρη και έγκριτη εφημερίδα της Χρυσής Αυγής:


Εφημερίδα «ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ» [08.08.2007]. .

Ιδιαίτερα αστείος είναι τρόπος με τον οποίο παρουσιάζουν τον θάνατό του: «τον βίαιο στραγγαλισμό του». Δηλαδή έτσι, ώστε το μυαλό του κάθε ξυρισμένου χαϊβανιού, που καταπίνει αμάσητα τα χρυσαυγίτικα σκουπίδια σε μορφή άρθρων, να σκεφτεί δολοφονία του Ες δια στραγγαλισμού. Πράγμα δηλαδή που τεχνηέντως θα τον καταστήσει ακόμα περισσότερο θύμα και άρα περισσότερο συμπαθή.
Στην πραγματικότητα ο Ες αυτοκτόνησε κρεμώντας εαυτόν με ένα καλώδιο. Είχαν προηγηθεί άλλες τέσσερις απόπειρες αυτοκτονίας με διάφορους τρόπους.

Την Ελληνίδα μητέρα του Ες, δεν την επιβεβαιώνει μόνο η εφημερίδα της Χρυσής Αυγής, αλλά και διάφορες, εξίσου έγκυρες και έγκριτες, ελληνικές σελίδες:

 

Μια τη βλέπουμε στο γένος Γρηγοριάδη, μια στο γένος Γεωργιάδη… εδώ που τα λέμε όμως, έχοντας υπόψιν μας τον Άδωνη, θα μπορούσε κάλλιστα να έχει και μια λογική βάση αυτό με το γένος Γεωργιάδη. Μια μακρινή του συγγένεια με τον Ες ακούγεται πολύ ρεαλιστική.

Η πικρή αλήθεια όμως, για όλους τους γερμανόψυχους κατόχους ελληνικής ταυτότητας, είναι ότι η μητέρα του Ρούντολφ Ες είχε τόση σχέση με την Ελλάδα, όση σχέση ακριβώς έχει και ο Μιχαλολιάκος με τη λευκή φυλή.

Ο Rudolf Walter Richard Heß γεννήθηκε στις 26 Απριλίου 1894, στην Αλεξάνδρεια της Αιγύπτου.
Γονείς: ο κύριος Fritz Hess και η κυρία, με το «ελληνικότατο» όνομα, Klara Münch.
Γονείς της «Ελληνίδος» Klara Münch: ο κος Rudolf Münch και η κα Adelheid Ferber, επίσης «Έλληνες», όπως το μαρτυρούν άλλωστε και τα ονόματά τους.

Περισσότερες λεπτομέρειες για τα στοιχεία της Klara Münch μπορείτε να δείτε στη σχετική καρτέλα της αρχειακής σελίδας Thienemann Genealogy Pages:


Πηγή γενεαλογικού δέντρου Klara Münch.

Είναι τελικά τόσο αρρωστημένος ο πόθος των χρυσαυγιτών να ταυτιστούν με τα γερμανικά ναζιστικά τους πρότυπα, που έφτασαν ακόμα και στο σημείο να ελληνοποιούν τους γονείς τους.

___________________________


Περιοδικό «ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ» [Αύγ.-Σεπ. 1982].
Αριστερά: Το θεσπέσιο γερμανόψυχο εξώφυλλο, όπου το σύμβολο της Χρυσής Αυγής ήταν τότε κάτι μεταξύ σβάστικας και συμβόλου του Λά.Ο.Σ. Δεξιά: ένα υπέροχο εικαστικό στο εσωτερικό του περιοδικού

ΓΙΑΤΙ ΚΑΙ Ο ΤΣΟΛΙΑΣ ΘΕΛΕΙ ΤΟΝ ΓΕΡΜΑΝΟ ΤΟΥ

Στα προηγούμενα δύο κεφάλαια μάθαμε για τις θρησκευτικές πεποιθήσεις της Χρυσής Αυγής και για την ατόφια ναζιστική γερμανική ψυχή της. Στο τρίτο και τελευταίο κεφάλαιο θα δούμε, μέσα από τα έντυπά της και πάλι, τη στάση και το τρόπο σκέψης της όσον αφορά τα γεγονότα στην Ελλάδα επί γερμανικής κατοχής.

Με όλα όσα διαβάσαμε ως τώρα, το πλέον αναμενόμενο φυσικά είναι ο θαυμασμός των χρυσαυγιτών σε κάθε τι δωσιλογικό και προδοτικό που συναντάμε στην ιστορία της Κατοχής, όπως και η δικαιολόγηση των γερμανικών θηριωδιών στον άμαχο ελληνικό πληθυσμό.

Ξεκινάμε με ένα ακόμα εξώφυλλο -όπου η Χρυσή Αυγή φέρει και πάλι το γερμανικό σύμβολο «Wolfsangel»- το οποίο κοσμεί ο δωσίλογος, δοτός κατοχικός πρωθυπουργός και συνεργάτης των Γερμανών Γεώργιος Τσολάκογλου, που συνθηκολόγησε με τους Γερμανούς και έγινε πιόνι τους.
Τι πιο αξιέπαινο για έναν χρυσαυγίτη;


Περιοδικό «ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ» [Οκτ. 1988] (κλικ για μεγέθυνση)

Με τη χώρα κατακτημένη και τον λαό της υποδουλωμένο, το «Έντιμη Ειρήνη» μόνο ένας παρανοϊκός, ή ένας γερμανόδουλος προπαγανδιστής θα μπορούσε να το πει. Όποιο από τα δύο και να επιλέξετε, πέφτετε μέσα.

Όλοι σίγουρα έχετε ακούσει για τα περιβόητα Τάγματα Ασφαλείας της Κατοχής, τα Τάγματα Ευζώνων, τους Χίτες (Οργάνωση «Χ») κ.λπ., που όλα αυτά μαζί συνοψίζονται στην άκρως αντιπροσωπευτική ονομασία Γερμανοτσολιάδες.
Περιληπτικά, τα τάγματα αυτά, εκτός από την ευλογία, έφεραν και τον οπλισμό των Γερμανών συνεργατών τους. Κύρια αποστολή τους ήταν να εξολοθρεύσουν την αντίσταση των Ελλήνων αγωνιστών («κομμουνισταί») κατά των Γερμανών, είτε με τα όπλα, είτε με χαφιεδισμό …γιατί απλά «οι Γερμανοί ήταν φίλοι μας».
Το γεγονός ότι ο ίδιος ο Χίτλερ και ο αρχηγός τον Ες Ες, Χίμλερ, απέστειλαν ευχαριστήρια επιστολή στον Διονύση Παπαδόγκωνα, διοικητή των ταγμάτων ασφαλείας Πελοποννήσου, τα λέει όλα.
Για να πάρετε μια καλύτερη γεύση, ετοιμάσαμε ένα μικρό κολάζ από αποκόμματα γερμανόδουλων εφημερίδων της εποχής, μαζί με ένδοξες φωτογραφίες:


(κλικ για μεγέθυνση)
Για περισσότερο υλικό μπορείτε να πάτε στο σχετικό μας άλμπουμ, στο facebook.

Αυτοί βέβαια που έχουν σαν πρότυπο κάποιον που πρόδωσε τη χώρα του και κατετάγη στα SS του εχθρού -βλέπε Degrelle- δεν θα μπορούσαν φυσικά παρά να θαυμάζουν και να ηρωοποιούν και τους ιθαγενείς Γερμανοτσολιάδες.


Περιοδικό «ΑΝΤΕΠΙΘΕΣΗ» [Ιαν. 2000]. Όλο το άρθρο, εδώ.
Στη φωτογραφία βλέπουμε 2 γερμανοτσολιάδες να σαλπίζουν χαρμόσυνα την έλευση του γεερμανόδουλου
αφέντη τους, Γεωργίου Πούλου (όλο το τάγμα φοράει γερμανικές στολές).

Μόνο γέλιο προκαλεί το παραπάνω απόσπασμα, όπου αφ’ ενός παραδέχονται ότι τα πρότυπά τους τα όπλισε ο κατακτητής, αφ’ ετέρου όμως δεν τα όπλισε και ..πολύ, γιατί «δεν τους εμπιστευόταν». Δεν ήταν δηλαδή βαριοί προδότες, αλλά ..ελαφριοί με ολίγη.

Γέλιο προκαλεί γενικά η «λογική» όλου του ανιστόρητου και ψευδέστατου αυτού άρθρου, αν το διαβάσει κανείς. Παρουσιάζει τους αντιστασιακούς σαν ένα στρατό που δεν έχει τίποτα άλλο να κάνει, παρά μόνον, ολημερίς κι ολονυχτίς, να βιάζει και να σφάζει εμμονικά τον άμαχο ελληνικό πληθυσμό, τον οποίο οι ανθρωπιστές Γερμανοτσολιάδες, σε ρόλο κυανόκρανων του ΟΗΕ, έτρεχαν να προστατεύσουν με τα όπλα που τους έδωσαν οι Γερμανοί και φίλοι μας ναζί. Γι αυτό τους τα έδωσαν άλλωστε. Όχι για να ευνοηθούν, εξυπηρετώντας τα συμφέροντά του 3ου Ράιχ, αλλά για να σώσουν τους άμαχους και υπό συνεχή απειλή Έλληνες (…)

Δεν πρόκειται φυσικά να αντιπαραθέσουμε ιστορικά ντοκουμέντα που διαψεύδουν τις ανιστόρητες αυτές ανοησίες, ούτε εδώ, ούτε και στα επόμενα «ιστορικού» περιεχομένου χρυσαυγίτικα κείμενα που θα ακολουθήσουν. Και αυτό, όχι τόσο επειδή, με τον τρόπο που το κάνουμε, ο όγκος του άρθρου θα γίνει άλλος τόσος, αλλά πολύ περισσότερο γιατί δεν αξίζει καν τον κόπο, μιας και ότι γράφεται από χρυσαυγίτικη πένα είναι εκ προοιμίου είτε διαστρεβλωμένο, είτε η μισή αλήθεια, είτε τελείως ψευδές και κατασκευασμένο. Αρκεί μόνο να αναλογιστεί κανείς την περίπτωση της «Ελληνίδας» μάνας του Ρούντολφ Ες και μπαίνει κατευθείαν στο νόημα.

Στο ίδιο και χειρότερο μήκος κύματος γίνεται και η «εξιστόρηση» των γεγονότων του Β’ΠΠ και της Κατοχής, σε ένα 16σέλιδο άρθρο με τίτλο «ΕΘΝΙΚΟΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟΣ, Η ΔΙΚΗ ΜΑΣ ΑΛΗΘΕΙΑ», από τον ίδιο τον Μιχαλολιάκο, στο περιοδικό «ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ» του Ιουλίου 1991. Άρθρο, όπου η οργιάζουσα φαντασία στο οποίο διοχετεύεται δύναται να δημιουργηθεί μόνο μετά χρήσεως απαγορευμένων ουσιών, μόνο το αλκοόλ δεν φτάνει.

Για παράδειγμα, την επίθεση των -επίσης καλών μας φίλων- φασιστών Ιταλών την αποδίδει, όχι στην επεκτατική μεγαλομανία του Μουσολίνι που ονειρευόταν μια νέα Ρωμαϊκή Αυτοκρατορία, αλλά σε μια σκοτεινή συνωμοσία των Άγγλων και του Ιταλού υπουργού εξωτερικών Τσιάνο. Για να γίνει περισσότερο αληθοφανές το φαιδρό αυτό φαντασιακό κατασκεύασμα, προσετέθη ακόμα ένα ανιστόρητο ψεύδος, ότι ο Τσιάνο εκτελέστηκε με την κατηγορία ότι ήταν δήθεν πράκτορας των Άγγλων.


Περιοδικό «ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ» [Ιουλ. 1991]. Όλη η σελίδα, εδώ.

Όλα αυτά βέβαια, απλά και μόνο για να μην σχηματιστεί καμιά κακή εντύπωση για την φασιστική Ιταλία και τον Μεγάλο Ηγέτη Μουσολίνι.

Όσο για την Αντίσταση των Ελλήνων κατά των Γερμανών κατακτητών, ο Μιχαλολιάκος αναπαράγει ακριβώς το ίδιο αρρωστημένο σενάριο που διαβάσαμε και στο προηγούμενο άρθρο στο περιοδικό «ΑΝΤΕΠΙΘΕΣΗ», με τις επιπλέον προσθήκες ότι δεν υπήρξε καμιά αντίσταση -ενώ στην πραγματικότητα οι αντάρτες μας τους είχαν αλλάξει τα φώτα- και ότι σκότωναν πού και πού κανέναν Γερμανό Στρατιώτη μόνο και μόνο για να ωθήσουν τους Γερμανούς σε πράξεις αντιποίνων κατά του αμάχου ελληνικού πληθυσμού (…)


Περιοδικό «ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ» [Ιουλ. 1991]. Όλη η σελίδα, εδώ.

Αυτό που ακολουθεί τώρα είναι μάλλον το αποκορύφωμα της δράσης των απαγορευμένων ουσιών που αναφέραμε πρωτύτερα:


Περιοδικό «ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ» [Ιουλ. 1991]. Όλη η σελίδα, εδώ.

Στο ερώτημα «Ποιός γνωρίζει ότι..κ.λπ…», η απάντηση είναι «κανείς». Γιατί, πολύ απλά, όλο το παραπάνω είναι εξολοκλήρου κατασκευασμένο. Οι αιχμάλωτοι Ναζί όντως υπήρχαν -και ήταν περίπου 80- όντως εκτελέστηκαν από τον ΕΛΑΣ (οι ακρωτηριασμοί και τα λοιπά είναι του Μιχαλολιάκου), αλλά ουδέποτε υπήρξε συμφωνία παράδοσής τους με αντάλλαγμα να μην υπάρξουν αντίποινα. Αυτό δεν προκύπτει από πουθενά – δεν υπάρχει το παραμικρό στοιχείο γι αυτό το φαντασιούργημα.
Ο μόνος λόγος που κατασκεύασε ο γερμανόψυχος αυτή την ιστοριούλα ήταν για να δικαιολογήσει την κτηνωδία των Ναζί στα Καλάβρυτα.
(εξίσου ψευδέστατη είναι και ιστοριούλα με τον γερμανό γιατρό)

Επί τη ευκαιρία, δείτε επίσης και μια παλιά συζήτηση που είχαν τα μέλη της Χρυσής Αυγής, πριν από 5 χρόνια, για τη σφαγή αμάχων που διέπραξαν οι Γερμανοί στο Δίστομο. Όχι τόσο για τα ανιστόρητα όργια που γινόταν εκεί μέσα, αλλά κυρίως για τον φιλογερμανικό τρόπο με τον οποίο σκέπτονται.
Είναι αποθηκευμένη από το παλιό τους φόρουμ «ΑΝΤΕΠΙΘΕΣΗ», το οποίο εδώ και καιρό έχουν κλείσει: κλικ

Η σφαγή που διέπραξαν οι Ναζί στα Καλάβρυτα ήταν ένα από τα πιο φρικιαστικά εγκλήματα που γνώρισε αυτός ο τόπος. Μαζικές εκτελέσεις εκατοντάδων άμαχων ανδρών και γυναικόπαιδων, κάψιμο σπιτιών, λεηλασίες. Με μια απλή αναζήτηση θα βρείτε πολλές αναφορές με λεπτομέρειες ακόμα και ντοκιμαντέρ όπως π.χ. αυτό.
Εξίσου φρικιαστικός είναι και ο ψυχρός τρόπος με τον οποίο ο Μιχαλολιάκος δικαιολογεί και προσπερνάει αυτό το τραγικό ιστορικό γεγονός.


Περιοδικό «ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ» [Ιουλ. 1991].

Πού να είχε δηλαδή και την πρόθεση να τις δικαιολογήσει..
Κρατήστε το αυτό και πάμε να δούμε τώρα πόσο ευαίσθητοι και συμπονετικοί γίνονται οι χρυσαυγίτες, όταν πρόκειται για τους Γερμανούς Ναζί.
Δικαιολογημένα άλλωστε, αφού πρόκειται για τους δικούς τους ανθρώπους:


Περιοδικό «ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ» [Οκτ. 1988 & Ιουν-Ιούλ. 2005]

Παραμένουμε στο τεύχος του Ιουλίου 1991, δηλαδή στο άρθρο με την «ιστορική» αφήγηση του Μιχαλολιάκου και, κλείνοντας σιγά σιγά, θα πάμε σε ένα από τα καλύτερα αποσπάσματα, όπου ο φυρερίσκος της Χρυσής Αυγής μάς μαρτυράει (σιγά το μυστικό) ότι θα πήγαινε με το μέρος των Ναζί:


Περιοδικό «ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ» [Ιουλ. 1991]. Όλη η σελίδα, εδώ.

Στη συνέχεια βέβαια κάνει μια προσπάθεια να το στρογγυλέψει, λέγοντας ότι παρολαυτά θα αμύνονταν στους εισβολείς -δηλαδή τους Γερμανούς και τους Ιταλούς. Γιατί αν άφηνε να εννοηθεί ότι δεν θα το έκανε, θα έτρωγε κλωτσιές ακόμα και από τα άμυαλα τσιράκια του.
Το ερώτημα όμως που τίθεται, και που δεν μπορεί να απαντηθεί από καμία απολύτως λογική -πλην αυτής ενός γερμανόψυχου προδότη- είναι:
Πώς γίνεται να έχεις με κάποιον στην αρχή πόλεμο, αφού είναι εισβολέας στη χώρα σου, και στη συνέχεια να τάσσεσαι στο πλευρό του για να πολεμήσεις άλλους;

Η απάντηση είναι πολύ απλή φυσικά, πρέπει να είσαι δωσίλογος με πτυχίο. Να πουλήσεις τον τόπο σου και να συνεργαστείς με τον εισβολέα. Ότι ακριβώς έκανε δηλαδή και το μεγάλο τους δωσιλογικό πρότυπο, ο Βέλγος Degrelle, ο οποίος ούτε καν σκέφτηκε να αμυνθεί στην εισβολή των Γερμανών στο Βέλγιο, αλλά με το που του δόθηκε η ευκαιρία φόρεσε αμέσως τη γερμανική στολή.

Όσο για τον Εθνικοσοσιαλισμό, δηλαδή τον Ναζισμό, δεν μας προκαλεί καμία έκπληξη που τον βάφτισε ελληνικό. Εδώ βάφτισε Ελληνίδα τη μάνα του Ρούντολφ Ες, στον Εθνικοσοσιαλισμό θα κολλούσε;

Κλείνουμε με το όραμα του Μιχαλολιάκου, που θα αφήσουμε ασχολίαστο -έχετε μόνο υπόψιν ότι με το «μοιραίο 1945» εννοεί φυσικά την ήττα του Χίτλερ:


Περιοδικό «ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ» [Ιουλ. 1991]. Όλη η σελίδα, εδώ.


Περιοδικό «ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ» [Ιουλ. 1982]. Όλη η σελίδα, εδώ.

___________________________

Αντί επιλόγου, θα ευχηθούμε στον ανίκανο κοινοβουλευτικό μας θίασο ένα τεράστιο «ΜΕ ΓΕΙΑ» για τα νέα «μαυροκόκκινα» χρώματα που όπως φαίνεται θα αρχίσουν να κοσμούν την επόμενη Βουλή.
Πιστεύανε, οι θλιβεροί, ότι η ξεφτίλα και η ανικανότητά τους δεν είχε πάτο και θα μπορούσαν επ’ άπειρον να βυθίζονται άφοβα. Να λοιπόν που ο πάτος έφτασε με την επικείμενη είσοδο των νεοναζί στη Βουλή.
Άντε, και από το χρόνου να βουλεύεστε στο Reichstag.

Το άρθρο μπορείτε να το διαβάσετε όπως ανέβηκε στο Jungle Report

_____________________________________________________________________

_____________________________________________________________________

 Διαβάστε κάποια παλιότερα κείμενά μας που γράφτηκαν με αφορμή τους νεοναζί:

-Οι νεοναζί προσβάλλουν την προσφυγιά. No pasaran!

-Όχι στη φασιστική σύναξη και στην ακροδεξιά καπηλεία

-Φόλα στους σκύλους της Χρυσής Αυγής

-Επίθεση της “χρυσής αυγής”

-Η μυρωδιά του κτήνους..

-Όταν ο Ομέρ συνάντησε τον Γατουλέα!!!!!

-Όταν οι Ναζί γίνονται Ποπ…

-Στο κέντρο της Αθήνας

——————————————————————————————————————–

ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ: «Δεν είμαστε νεοναζί, Έλληνες πατριώτες είμαστε»

Πώς μιλάει για τον εαυτό της η οργάνωση που το πρωί προστατεύει γιαγιάδες στα ΑΤΜ και το βράδυ μαγαζιά στον Άγιο Παντελεήμονα..

Σύμφωνα με το παράπονο του αρχηγού της, η Χρυσή Αυγή είναι αποκλεισμένη από τα ΜΜΕ. Στην πραγατικότητα τα αδικεί. Τα πιο σοβαρά από αυτά έχουν υιοθετήσει στο έπακρο την ατζέντα της, ενώ τα πλέον κίτρινα, όσο και πολλά περιφερειακά τη φιλοξενούν συστηματικά υπό το πρόσχημα της ενημέρωσης του τηλεοπτικού τους κοινού. Τόσο στη μία, όσο και στην άλλη περίπτωση σοβαρά και κίτρινα ΜΜΕ αποφεύγουν να μιλήσουν για τη Χρυσή Αυγή ως αυτό που είναι, την ίδια στιγμή που δικαιώνουν τη μισαλλόδοξη επιχειρηματολογία της φέρνοντάς την καθημερινά και σε όλες τις τηλεοπτικές ζώνες στο «σαλόνι».

Πώς όμως μιλάει η ίδια η νεοναζιστική οργάνωση για τον εαυτό της; Η τηλεοπτική εμφάνιση του φύρερ της Νίκου Μιχαλολιάκου στην εκπομπή του Γιώργου Τράγκα (EXTRA 3, 20.3.2012) και η ομιλία του ίδιου στα Μέγαρα (4.4.2012) παρέχουν ένα υλικό που οι οικοδεσπότες της φροντίζουν επμελώς να αποκρύβουν, τηρώντας μάλλον το σαβουάρ βιβρ.

H ιδεολογία της Χρυσής Αυγής

α. ναζισμός

Ο Μιχαλολιάκος δεν παραδέχεται ότι είναι νεοναζιστής. Προτιμά να λέει ότι είναι «έλληνας εθνικιστής», ενώ απορρίπτει κατηγορηματικά ότι είναι ρατσιστής (καταγγέλλει, αντίθετα, ότι «υπάρχει ρατσισμός κατά των Ελλήνων»). Ο ίδιος δεν παραδέχεται ούτε ότι είναι αντισημίτης – δηλώνει απλά «αντισιωνιστής».

Στο πλαίσιο αυτό, ο ίδιος αρνείται ότι η οργάνωση έχει σχέση με τη σβάστικα («το έμβλημά μας είναι ο αρχαιοελληνικός μαίανδρος») ή ότι τα μέλη της χαιρετούν ναζιστικά, καθώς και ότι η Χρυσή Αυγή έχει σχέσεις με νεοναζιστικές οργανώσεις της Ευρώπης.

β. αντισημιτισμός

Ένας ναζί δεν μπορεί παρά να είναι και αντισημίτης, όμως ο αρχηγός της νεοναζιστικής Χρυσής Αυγής είναι απλά εθνικιστής. Ως εκ τούτου, δεν αμφισβητεί το Ολοκαύτωμα. Απλά υποστηρίζει ότι τα περί εκταομμυρίων νεκρών εβραίων είναι «υπερβολές». Δεν παραλείπει δε, ακολουθώντας τη φιλελεύθερη συλλογιστική περί άκρων, να επισημαίνει ότι ο σταλινισμός έκανε τα ίδια και χειρότερα και ότι αντιρρήσεις για τις «υπερβολές» περί Ολοκαυτώματος έχουν διατυπωθεί ακόμα και από αριστερούς (εννοεί τον αρνητή του Ολοκαυτώματος Γκαροντί).

γ. Κατοχή

Προκειμένου να ενισχύσει το επιχείρημα «άλλο ναζισμός, άλλο ελληνικός εθνικισμός», η Χρυσή Αυγή δηλώνει ότι τιμά τον αντικατοχικό αγώνα, μολονότι «οι Γερμανοί θα πέρναγαν έτσι κι αλλιώς». Στον αντικατοχικό αγώνα, βέβαια, συμπεριλαμβάνει και τον δωσίλογο Τσολάκογλου, που «πολέμησε πριν συνεργαστεί», και έτσι μάλλον εύλογα και τα κατοπινά Τάγματα Ασφαλείας, που εξοπλίζονταν από τους ναζί.

δ. δημοκρατία

Σε ερώτηση αν οι χρυσαυγίτες είναι δημοκράτες και αν συμμερίζονται τις αρχές της πλειοψηφίας και της αντιπροσώπευσης (που βεβαίως δεν είναι ταυτόσημες με τη δημοκρατία…), η απάντηση του αρχηγού της οργάνωσης είναι θετική. Υπό μία αίρεση, ωστόσο: το καθεστώς μετά το 1974 δεν είναι ούτε δημοκρατικό ούτε αντιπροσωπευτικό.

στ. χριστιανισμός / παγανισμός

Ναζισμός και χριστιανισμός δεν πάνε μαζί – αλλά είπαμε, η Χρυσή Αυγή είναι απλά εθνικιστική οργάνωση, άρα κάθε άλλο παρά αντιχριστιανική ή και παγανιστική. Σύμφωνα με τον αρχηγό της, η οργάνωση πραγματοποίησε σχετική συνδιάσκεψη, όπου «αποφασίστηκε» ότι η Ορθοδοξία αποτελεί σημαντική συνιστώσα του ελληνικού έθνους. Το θέμα γι’ αυτούς, αντίθετα, είναι να υπάρξει κάθαρση στους κόλπους του κλήρου, όπως επί Χούντας, ώστε να εκκαθαριστούν («να κουρευτούν») «οι αδερφές».

Από τον Γκέμπελς στην πραγματικότητα

Η ιδεολογία της οργάνωσης είναι ο εθνικοσοσιαλισμός (ναζισμός) και ο φυλετισμός (ρατσισμός). Τα έντυπά της υμνούν τον Χίτλερ και τον Ρούντολφ Ες και μιλούν στο όνομα της Φυλής (βλ. εδώ), εξ ου και το σύνθημα «Αίμα, Τιμή, Χρυσή Αυγή», που για προφανείς λόγους, τελευταία τροποποιείται ως «Έθνος, Τιμή», χωρίς ωστόσο να προδίδεται και το αυθεντικό. Γι’ αυτό το λόγο, εξάλλου, η οργάνωση συμπεριλήφθηκε στη λίστα ομοϊδεατών του ακροδεξιού μακελάρη της Νορβηγίας Άντρες Μπρέιβικ.

Ο φυλετισμός εξηγεί τη θέση του Μιχαλολιάκου (βλ. παλιότερη συνέντευξη στη ΝΕΤ) ότι «ο λευκός εγκληματίας είναι αδελφός». Ο ίδιος εξάλλου θεωρεί τον Χίτλερ «οραματιστή της Νέας Ευρώπης», ενώ τόσο ο αρχηγός, όσο και μέλη της οργάνωσης, χαιρετούν ναζιστικά (βλ. φωτό από το βράδυ των εκλογών του 2010, αντίστοιχα επεισόδια στα Δημοτικά Συμβούλια Αθήνας και Λαμίας, αλλά και συγκεντρώσεις του χώρου, όπως εδώ). Ο αντισημιτισμός της τεκμηριώνεται τόσο από το χιτλερισμό, όσο βέβαια και από τη σχετική αρθρογραφία σε έντυπα και μπλογκ του χώρου. Μπροστά στο εθνικό ακροατήριο, ασφαλώς, ο Μιχαλολιάκος απλά δηλώνει ότι αποδέχεται όσα γράφουν τα «Πρωτόκολλα των Σοφών της Σιών», το διαχρονικό δηλαδή μανιφέστο του αντισημιτισμού, που συνέταξε η τσαρική μυστική αστυνομία «Οχράνα», και το οποίο αποτέλεσε βάση για τα αντισημιτικά πογκρόμ στη Ρωσία των αρχών του 20ου.

Οι ιδεολογικές αυτές αρχές προσδιορίζουν, βέβαια, και τις διεθνείς σχέσεις της οργάνωσης. Η ίδια μόλις πρόσφατα κατήγγειλε το νεοναζιστικό γερμανικό NPD, όχι όμως για το ναζισμό του, αλλά για τη θέση του σε σχέση με την Ελλάδα και την οικονομική κρίση. Μέχρι πρόσφατα, ωστόσο, συνδεόταν μαζί του, ενώ εξακολουθεί να διατηρεί σχέσεις με οργανώσεις όπως η ιταλική νεοφασιστική Forza Nuova. (Όλες οι νεοφασιστικές και νεοναζιστικές οργανώσεις με τις οποίες σχετίζεται η Χρυσή Αυγή, στο πλαίσιο και του» Ευρωπαϊκού Εθνικού Μετώπου» που ιδρύθηκε το 2004, σε παλιότερο δημοσίευμα του Ιού, εδώ).

* Τα παραπάνω στοιχειοθετούν επαρκώς την εχθρότητα της Χρυσής Αυγής απέναντι στη δημοκρατία. Ο Μιχαλολιάκος, όμως, υπήρξε (όπως δήλωσε άλλωστε πρόσφατα στην προεκλογική φιέστα στα Μέγαρα) φυλακισμένος δίπλα στους απριλιανούς πραξικοπηματίες – για την ακρίβεια φυλακίστηκε το 1978 για κατοχή εκρηκτικών, και για τη φυλάκιση αυτή δηλώνει περήφανος. Ο ίδιος, ως γνωστόν, διετέλεσε και γραμματέας της νεολαίας ΕΠΕΝ, του κόμματος που ίδρυσε από τη φυλακή ο Γ. Παπαδόπουλος, ενώ όπως δήλωσε στην εκπομπή του Τράγκα, η πολιτική του καταγωγή είναι από την μεταξική οργάνωση «4η Αυγούστου», του επίσης ναζιστή Κ. Πλεύρη.

Με αυτή την έννοια, ο φύρερ της Χρυσής Αυγής είναι συνεπής με τον εαυτό του όταν μπροστά στα μέλη της οργάνωσης δηλώνει πως «αν χρειαστεί, δεν είμαστε δημοκράτες, αν χρειαστεί λερώνουμε και τα χέρια μας». Και είναι καθαρός ως προς τις προθέσεις του όταν καθησυχάζει τους κινηματίες ότι δεν θα καταντήσει θεσμικός: «Εμείς δεν θα κάνουμε επερωτήσεις στη Βουλή. Αν κάνουμε όσα κάνουμε χωρίς κοινοβουλευτική ασυλία, σκεφτείτε πόσα θα κάνουμε τότε».

Ναζί που δεν έχουν το θεό τους

Υπάρχουν βεβαίως πολλοί που συμμερίζονται αρκετά από τα παραπάνω, ωστόσο βρίσκονται σε πολιτική αντιπαλότητα με τη Χρυσή Αυγή, και ο μόνος τρόπος που έχουν για να τη στριμώξουν ιδεολογικά, είναι να επισημάνουν την απόστασή της από το χριστιανισμό. Από την πλευρά της, και για λόγους πολιτικής τακτικής, η οργάνωση υποχρεώθηκε να ανακαλύψει τη σημασία της Ορθοδοξίας για το έθνος. Ως νεοναζιστική οργάνωση, ωστόσο, είναι παγανιστική.

Στα 1988, το περιοδικό «Χρυσή Αυγή» έγραφε ότι «ο ιουδαιοχριστιανισμός κατάφερε να εμφυτεύσει τον εβραϊκό σκοταδισμό στην Ευρώπη σε μια εποχή κρίσης των αξιών» (βλ. εδώ), ενώ και το νεανικό χρυσαυγίτικο περιοδικό «Αντεπίθεση» σημείωνε στις 5.1.2000, στο άρθρο «Ο Λευκός Εωσφόρος του 21ου αιώνα», ότι «ο Εωσφόρος είναι Αυτός που φέρνει το Λευκό φως». Σε σχετική ερώτηση, ο Μιχαλολιάκος απαντά με ειρωνείες («γελοιότητες περί δήθεν σατανισμού»).

Για τον «αντισυστημισμό» της Χρυσής Αυγής

Ενόψει εκλογών, η Χρυσή Αυγή πολιτικοποιεί λυρίως δύο ζητήματα: τη «λαθρομετανάστευση» και τη «διαφθορά των πολιτικών» ή, εναλλακτικά, την «κλεπτοκρατία της Μεταπολίτευσης».

* Σε σχέση με τη «λαθρομετανάστευση», παρακολουθεί εν μέρει τον «εκσυγχρονισμό» του ρατσιστικού λόγου. Δεν θεωρεί δηλαδή ότι οι ξένοι είναι εγκληματίες επειδή είναι ξένοι, ενώ παραδέχεται ότι στο οργανωμένο έγκλημα συμμετέχουν και έλληνες. Επιμένει, ωστόσο, ότι οι ξένοι είναι καλύτερα να βρίσκονται στις χώρες τους, διότι «ακόμα και αν είναι ήσυχοι, προέχει η εθνική και φυλετική καθαρότητα του ελληνικού λαού», χώρια που, όντας άνεργοι, οι ξένοι είναι φυσικό να στραφούν προς το έγκλημα.

Η Χρυσή Αυγή προβάλλει την εγκληματικότητα των ξένων ως τον κύριο λόγο που πρέπει να απελαθούν όλοι οι «λαθρομετανάστες», εξισώνοντας τους «λαθρομετανάστες» με όλους τους μετανάστες: «Δεν υπάρχει νόμιμος μετανάστης: όλοι έχουν έρθει λαθραία», σύμφωνα με τον αρχηγό της.

* Σε σχέση με τη «διαφθορά» και την «κλεπτοκρατία της Μεταπολίτευσης», η Χρυσή Αυγή είναι μια οργάνωση «εναντίον όλων» και κατά «του σάπιου συστήματος».

Ο Μιχαλολιάκος αρνείται ότι η οργάνωση έχει σχέση με το κράτος και το «βαθύ» κράτος και καταγγέλλει τον αποκλεισμό της από τα ΜΜΕ – τεκμήριο, σύμφωνα με τον ίδιο, του αντισυστημισμού της. Αρνείται επίσης τη συνεργασία αστυνομίας-Χρυσής Αυγής. Σε σχετική ερώτηση (αλλά και όποτε κατηγορείται για τη βία που ασκεί η οργάνωση), ο αρχηγός της λέει ότι απορρίπτει τη χρήση βίας για πολιτικούς σκοπούς, και δίνει ως παράδειγμα πρόσφατη επίθεση κατά των γραφείων της στην Πάτρα, μετά την οποία η αστυνομία «προστάτεψε», όπως ισχυρίζεται, τους αναρχικούς: «Δεν ασκούμε, αλλά υφιστάμεθα τη βία», επισημαίνει.

Πιο γενικά, η οργάνωση αντιστρέφει την κατηγορία περί «παρακρατικών», αποδίδοντάς την στην Αριστερά και την εξωκοινοβουλευτική Αριστερά, τους αναρχικούς και τις ΜΚΟ υπέρ των ανθρωπίνων δικαιωμάτων – όλων, δηλαδή, των «ευνοημένων από την κλεπτοκρατία της ψευτοδημοκρατικής Μεταπολίτευσης».

Τεκμήριο του «αντισυστημισμού» της οργάνωσης, τέλος, είναι η ρητορική κατά των τραπεζών και του Μνημονίου, κατά του ξένου κεφαλαίου («Σόρος») και υπέρ του «έλληνα εργάτη» (βλ. πρόσφατη επίσκεψη στη Χαλυβουργία).

Η αντισυστημική πτέρυγα του συστήματος

Πολιτικοποιώντας, ωστόσο, την «εχθρότητα» για τη μεταπολιτευτική δημοκρατία εν γένει, και κάνοντας «σημαία» τον αντικομματισμό και την πάταξη της «λαθρομετανάστευσης», η αντισυστημική Χρυσή Αυγή ταυτίζεται απόλυτα με την προεκλογική ατζέντα του συστημικού «κέντρου» (ΠΑΣΟΚ, ΝΔ, ΔΗΣΥ, μεγάλα συγκροτήματα ΜΜΕ).

Είναι επίσης αξιοσημείωτο ότι η ταύτιση («λαθρο»)μετανάστευσης και εγκληματικότητας, που αποτελεί σήμα κατατεθέν της Χρυσής Αυγής, γίνεται από μια οργάνωση που δεν έχει πρόβλημα με το έγκλημα γενικά – ιδίως δε με «το λευκό εγκληματία, που είναι αδελφός». Η ίδια η οργάνωση, εξάλλου, συμμετέχει στο οργανωμένο έγκλημα. Το στέλεχός της, και υποψήφιος αντιπεριφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας με την «Εθνική Συσπείρωση» Χρήστος Ρήγας, συνελήφθη πέρσι τον Απρίλιο για διπλή δολοφονία. Ο ίδιος είναι ιδιοκτήτης του μπαρ-ορμητηρίου της οργάνωσης στον Άγιο Παντελεήμονα.

Στην ευρύτερη περιοχή, εξάλλου, η οργάνωση πουλά προστασία σε μαγαζιά, στα πρότυπα της δράσης νεοναζιστικών οργανώσεων ανά την Ευρώπη, ενώ ως υποψήφιος δήμαρχος Αθηναίων, ο Μιχαλολιάκος είχε ζητήσει κάθε πολίτης της Αθήνας να εμπιστευτεί 3 ευρώ στα μέλη της Χρυσής Αυγής ώστε να φροντίζουν –ένοπλοι– για τη δημόσια τάξη. «Προστατεύουμε τον Έλληναπου νιώθει απροστάτευτος στο κέντρο. Τίποτα περισσότερο και τίποτα λιγότερο», λέει ο Ηλίας Παναγιώταρος, μέλος του Πολιτικού Συμβουλίου («Πρώτο Θέμα», 1.4.2012)

* Η εγκληματική δραστηριότητα της οργάνωσης στοιχειοθετείται, μεταξύ άλλων, από τις δικαστικές διώξεις μελών της, που για τον Μιχαλολιάκο οφείλονται στην πολιτική τους ένταξη. Εκτός από τον προαναφερθέντα Χρήστο Ρήγα, στη μακρά λίστα περιλαμβάνονται οι: Αντώνης-«Περίανδρος» Ανδρουτσόπουλος (επίθεση στον αριστερό φοιτητή Δ. Κουσουρή το 1998), Δημήτρης Ζαφειρόπουλος και Χάρης Κουσουμβρής (επίθεση σε μέλη του ΣΕΚ το 1996 – ο δεύτερος διώχθηκε επίσης για την επίθεση στον αριστερό φοιτητή Π. Χρυσό το 2002, αλλά και για ληστεία στην Καλαμάτα), Θόδωρος Μαγκώτσος και Δημήτρης Παπαγεωργίου (επίθεση στον Π. Χρυσό), Θέμις Σκορδέλλη (επίθεση εναντίον μεταναστών με μαχαίρι στον Αγ. Παντελεήμονα), Δ. Θεοδωρόπουλος (επίθεση στις 9.4.2012 στο Στέκι Μεταναστών Χανίων) κ.ά.

* Το προφίλ της «αντισυστημικής» και «διωκόμενης» που πλασάρει η Χρυσή Αυγή δεν έχει βεβαίως σχέση με την πραγματικότητα. Το πιστοποιεί μεταξύ άλλων πλούσιο οπτικοακουστικό υλικό, που καταδεικνύει το συμπληρωματικό ρόλο των νεοναζί ως προς την Αστυνομία. Στις 2.2.2008, για παράδειγμα, ΜΑΤ και μέλη της οργάνωσης επιτέθηκαν από κοινού εναντίον αντιφασιστικής συγκέντρωσης, ενώ σκανδαλώδης υπήρξε η προστασία του υπαρχηγού της οργάνωσης, Περίανδρου Ανδρουτσόπουλου (υπόθεση Κουσουρή), που για χρόνια φυγοδικούσε. (Χρονικό της συνεργασίας ΧΑ-ΕΛΑΣ εδώ). Η συνεργασία αυτή έχει καταγγελθεί, εξάλλου, και στο βιβλίο του πρώην μέλους της Χάρη Κουσουμβρή («Γκρεμίζοντας το μύθο της Χρυσής Αυγής», εκδ. Έρεβος).

Ενδεικτικό των διασυνδέσεων της οργάνωσης, τέλος, είναι και το γεγονός ότι τα φυλλάδιά της τυπώνονταν στο παρελθόν από τη ΝΔ (βλ. εδώ).

* Όσο για τον «αντικαπιταλισμό» της, ο ίδιος ο Μιχαλολιάκος έχει δηλώσει στον Τράγκα ότι η οργάνωση δεν είναι κατά της ιδιοκτησίας γενικά. Η οργάνωση της Χα στο Βόλο είχε καταγγείλει την απεργία της Χαλυβουργίας ως «νέα Πιρέλλι», ενώ ενδεικτική είναι γενικά η στάση της κατά των συνδικαλιστών, τυπική για ναζιστική οργάνωση.

Δυστυχώς, καθώς φαίνεται από τη μέχρι πρότινος στάση τυς, τα επίσημα ΜΜΕ φαίνεται να μην έχουν χώρο για όλα αυτά. Η στήριξη των κομμάτων του μνημονίου δε, μάλλον δεν επιτρέπει την ανάδειξη αυτών των πτυχών της δήθεν άγνωστης Χρυσής Αυγής. Γιατί αν τα κανάλια έλεγαν αυτό που όλοι ξέρουμε, μάλλον θα ήταν πολλοί αυτοί που θα έβλεπαν κοινά σημεία ανάμεσα στις ακρότητες των νεοναζί και την πολιτική για την ασφάλεια που ακολουθεί η μνημονιακή δημοκρατία.

rednotebook.gr

paganeli.wordpress.com

 –hidejekyl.blogspot.com

Δρόμος

Διαβάστε:

Οι επωμίδες και τα εκρηκτικά του Νίκου Μιχαλολιάκου της
Χρυσής Αυγής – Ψεύτης, βλαξ, καταδότης και Γιώτα-4

ΔΕΙΤΕ ΜΕ ΠΡΟΣΟΧΗ:

Ποιος όπλισε το χέρι του Μπρέιβικ;

Χρυσή Αυγή: Όλο το πακέτο

—————————————————————————————————————————————————————

ΜΙΑ  ΑΠΙΣΤΕΥΤΗ  ΠΛΑΣΤΟΓΡΑΦΙΑ και μια ΑΠΟΛΥΤΗ ΣΧΙΖΟΦΡΕΝΕΙΑ

Μια από τις πλέον χαρακτηριστικές ενδείξεις ότι η «Χρυσή Αυγή» απευθύνεται σε αμαθή ζώα είναι το παρακάτω κολάζ του «πυρήνα της της Νυρεμβέργης» (ω ναι! στην πόλη που δικάστηκαν οι αυθεντικοί Ναζί για τα εγκλήματα ενάντια στην ανθρωπότητα  υπάρχει σήμερα πυρήνας Ελλήνων νεοναζί, μεταναστών -δακτυλοδεικτούμενων και απειλούμενων από τους Γερμανούς νεοναζί…..    Αυτός λοιπόν ο «πυρήνας» δημιούργησε και κυκλοφόρησε το παρακάτω:

xa nurnberg 06

Μα δεν ξέρουν τα ζώα ότι η μικρασιατική πολιτική της Ελλα΄δας ήταν ένα δημιούργημα του Ελ.Βενιζέλου, ο οποίος μπόρεσε να κατανοήσει την ιστορική στιγμή και την ανάγκη των ελληνικών μικρασιατικών πληθυσμών για σωτηρία από την βία και τη Γενοκτονία των πρωτοναζί Νεότουρκων;

Ότι ο Μεταξάς ήταν εντελώς αντίθετος στην πολιτική αυτή, ότι ως πράκτορας του Κάιζερ, λειτούργησε ως πράκτορας των συμφερόντων και των Νεότουρκων (εμποδίζοντας την ελληνική συμμετοχή στην εκστρατεία της Καλλίπολης, η οποία ήταν η κρίσιμη μάζα για να κριθεί το αποτέλεσμα θετικά);

Follow 2Ότι ζητούσε από τη Γερμανία το 1916 να επιτεθεί κατά της Ελλάδας και να καταλάβει την Θεσσαλονίκη;

Ότι δεν επέτρεψε τον ελληνικό στρατό να αμυνθεί το 1916 όταν οι Βούλγαροι κατέλαβαν στρατιωτικά των Ανατολική Μακεδονία;

Ότι δεν είχε το παραμικρό ενδιαφέρον για τους Πόντιους;

Ότι δεν δέχτηκε να αναλάβει την αρχιστρατηγεία του Μικρασιατικού Μετώπου για να βοηθήσει στη καλύτερη διαχείριση των πολεμικών επιχειρήσεων και στη σωτηρία των μικρασιατικών πληθυσμών;

τι μετονόμασε την Οδό Αποστόλου Παύλου της Θεσσαλονίκης σε Οδό Κεμάλ Ατατούρκ;

Ότι χάρισε στο τουρκικό κράτος -με τα λεφτά του ελληνικού κράτους- το σπίτι που λέγεται ότι γεννήθηκε ο Μουσταφά Κεμάλ;

Ότι δεν αντέδρασε όταν οι σταλινικοί στην ΕΣΣΔ το 1937-38 έκαναν τις διώξεις κατά της ελληνικής μειονότητας;

Δες:

1) Τα ΟΧΙ του Μεταξά
https://pontosandaristera.wordpress.com/2008/10/27/28-10-2008/

2) Αλήτη, ΨΕΥΤΗ Μιχαλολιάκο: “Κάτω τα χέρια από Πόντο και Μικρά Ασία”
 https://pontosandaristera.wordpress.com/2012/06/12/mihaloliakos-huligan/

Μα επιτέλους: Πόσο βλάκας μπορεί να είναι ένας Χρυσαβγίτης;

——————————————————————————————————————————————————————

α αδέλφια Μιχαλολιάκου

Πηγή: Στέφανος Γεωργίου – «Hot Doc»

Ο Νίκος Μιχαλολιάκος είναι ο άνθρωπος που ξέρει να ακονίζει τις ξιφολόγχες στα πεζοδρόμια, που υπόσχεται εν είδει φύρερ σε ορδές οπαδών, που θεωρούν τους εαυτούς τους πιστούς απογόνους του κινηματογραφικού Λεωνίδα, ότι «μία ημέρα θα επιστρέψουμε και η γη θα τρέμει», που πετάει καρύδες σε τηλεοπτικά πάνελ για να περάσει το προφίλ του αντισυστημικού που θα χτυπήσει το κατεστημένο.
Σε αντίθεση με τον Νίκο, ο αδερφός του, Τάκης Μιχαλόλιας, γνωστός ποινικολόγος, κατάφερε, με διασυνδέσεις σε όλη την ελίτ της χώρας, να περάσει στα ψιλά γράμματα το ακροδεξιό παρελθόν του.
Χαμηλότερο προφίλ και από τους τρεις διατηρεί πάντα ο τρίτος αδερφός, Γιάννης Μιχαλολιάκος, ο οποίος προήχθη σε αντιστράτηγο και α’ υπαρχηγό ΓΕΣ την περίοδο που υφυπουργός Εθνικής Άμυνας ήταν ο εξάδελφος του, Βασίλης Μιχαλολιάκος.

ΝΙΚΟΣ ΜΙΧΑΛΟΛΙΑΚΟΣ

Ο Νίκος Μιχαλολιάκος είναι ο Βενιαμίν μιας τρίτεκνης οικογένειας από τη Μάνη. Έζησε τα παιδικά του χρόνια φτωχικά στο Παγκράτι, στη συνοικία του Αγίου Αρτεμίου.
Με πατέρα υπαξιωματικό στις φυλακές, τα τρία αδέρφια μεγάλωσαν με στρατιωτική πειθαρχία και έντονα μιλιταριστικά βιώματα.

Η ίδρυση της 4ης Αυγούστου από τον μεταξικό Κώστα Πλεύρη βρίσκει τον Νίκο Μιχαλολιάκο στα 16 του χρόνια και σηματοδοτεί την έναρξη του πολιτικού-φασιστικού του βίου.
Η πρώτη φορά που καμαρώνει το όνομα του στις εφημερίδες είναι στις 17 Δεκεμβρίου 1976, στην κηδεία του βασανιστή της χούντας Ευάγγελου Μαλλιού, στην οποία παραβρέθηκε σύσσωμη η αφρόκρεμα των νοσταλγών της χούντας.
Κατά τη διάρκεια της κηδείας και κατόπιν συνθήματος του Γεωργαλά ξεκινούν επίθεση κατά των δημοσιογράφων που κάλυπταν το γεγονός, τραυματίζοντας 6 άτομα. Ανάμεσα στους 29 κατηγορούμενους είναι και ο Νίκος Μιχαλολιάκος, ο οποίος τελικά δεν δικάζεται ποτέ.

Τον Ιούλιο 1978 ο στρατιώτης Μιχαλολιάκος συλλαμβάνεται μαζί με άλλα 8 άτομα για βομβιστικές επιθέσεις σε πολλά σημεία της Αθήνας, οι οποίες οδήγησαν στον τραυματισμό 43 ανθρώπων.
Οι κατηγορίες που αντιμετωπίζουν είναι αυτές της συμμετοχής σε τρομοκρατική οργάνωση. Στη δεύτερη, συμπληρωματική κατάθεση, ο «ιδεολόγος» Μιχαλολιάκος κατονομάζει όλους τους συνεργούς του.
Όταν φτάνει η ώρα να δικαστεί, για μία ακόμη φορά στέκεται τυχερός, αφού οι κατηγορίες που βαραίνουν μόνο αυτόν μετατρέπονται και αφορούν την κατοχή όπλων και εκρηκτικών. Πρωτόδικα ο Μιχαλολιάκος δικάζεται σε 13 μήνες φυλάκιση και στο Εφετείο η ποινή πέφτει στους 11 μήνες.

Τον Σεπτέμβριο του 1984 ο Μιχαλολιάκος διορίστηκε από τον έγκλειστο στον Κορυδαλλό τέως δικτάτορα Γεώργιο Παπαδόπουλο στη θέση του αρχηγού της νεολαίας της ΕΠΕΝ (Εθνική Πολιτική’Ενωσις).

Η προσωπική γνωριμία του Μιχαλολιάκου με τον Παπαδόπουλο συνέβη την περίοδο που ο νέος εθνικοσοσιαλιστής ήταν κρατούμενος στις φυλακές Κορυδαλλού. Το καλοκαίρι του 1998 δέκα ακροδεξιοί ξυλοκοπούν σχεδόν μέχρι θανάτου τρεις φοιτητές. 
Τηλεφώνημα αγνώστου στις αρχές καρφώνει τον Αντώνη Ανδρουτσόπουλο, γνωστό ως «Περίανδρο». Ο τελευταίος εξαφανίζεται για επτά χρόνια, ώστε να αποφύγει τη σύλληψη για τον ξυλοδαρμό του Δημήτρη Κουσουρή.

Το 2005 κι ενώ στο όνομα του υποστηρικτές της Χρυσής Αυγής βλέπουν έναν ήρωα, ο Ανδρουτσόπουλος παραδίδεται κι έκτοτε το κόμμα τον εγκαταλείπει. Μάλιστα, ενώ στο δικαστήριο δεν εμφανίστηκε κανένας μάρτυρας από τη Χρυσή Αυγή, στο Εφετείο ξαφνικά κάνουν την εμφάνιση τους ορδές μελανοχίτωνων που τον αποθεώνουν και βρίζουν τους δικαστές. Αποτέλεσμα είναι οι πρώην υποστηρικτές του να προσφέρουν στην έδρα του δικαστηρίου από μόνοι τους την κατηγορία ότι ο «Περίανδρος» είναι μέλος μιας φασιστικής, δολοφονικής οργάνωσης.

Μοναδικός ωφελημένος από την καταδίκη για 21 χρόνια του Ανδρουτσόπουλου είναι ο Μιχαλολιάκος, που δέχθηκε με ανοιχτές αγκάλες την εξόντωση του ειδωλοποιημένου υπαρχηγού του, από τον οποίο ένιωθε ότι απειλείται η κυριαρχία του.

Ο Νίκος Μιχαλολιάκος δεν είναι μόνο ηγέτης των ναζιστών, αλλά και επιχειρηματίας. Όπως προκύπτει από το σχετικό ΦΕΚ, τόσο ο ίδιος όσο και η σύζυγος του και βουλευτής Ελένη Ζαρούλια είναι από το 1993 μέλη του ΔΣ του ξεχοδοχείου ημιδιαμονής «New Dream» στην πλατεία Αττικής.
Η αρνητική στάση της οργάνωσης απέναντι σε επιχειρήσεις-σκούπες στην περιοχή που βρίσκεται το ξενοδοχείο, σε αντίθεση με τον Άγιο Παντελεήμονα, αφήνει πολλά ερωτήματα μετέωρα…

ΤΑΚΗΣ ΜΙΧΑΛΟΛΙΑΣ

Μέχρι πριν από λίγο καιρό λίγοι γνώριζαν ότι ο γνωστός ποινικολόγος Τάκης Μιχαλόλιας είναι αδερφός του γ.γ. της Χρυσής Αυγής. Ο λόγος που τα δύο αδέλφια δεν έχουν το ίδιο επώνυμο παρέμεινε άγνωστος για πολλά χρόνια.
Στη Μάνη είθισται, όταν ένας γιος πάρει το όνομα Παναγιώτης (Τάκης) και έχει το επώνυμο Μιχαλολιάκος, να το αλλάζει σε Μιχαλόλιας προς τιμήν του παλαιού οπλαρχηγού Τάκη Μιχαλόλια.
Η άγνοια της κοινής γνώμης για τον δεσμό αίματος με τον Νίκο Μιχαλολιάκο δεν φαίνεται να τον ενοχλούσε κιόλας, καθώς είχε καταφέρει να κρατήσει θαμμένες στη δεκαετία του ’70 τις σχέσεις του με την ακροδεξιά και την ένταξη του από νεαρή ηλικία στο χουντικό κόμμα 4η Αυγούστου του Κωνσταντίνου Πλεύρη.

Ο γνωστός δικηγόρος υπερσκίαζε πάντοτε τον Νίκο Μιχαλολιάκο, γεγονός που έκανε τον τελευταίο να βλέπει στο πρόσωπο του αδερφού του ένα είδωλο. Κατά τη διάρκεια της επταετίας ο Τάκης Μιχαλόλιας, ιδρυτικό μέλος του κόμματος που ίδρυσε ο Παπαδόπουλος από τις φυλακές Κορυδαλλού, μαζί με τον Πλεύρη αποκτούν διαύλους επικοινωνίας με ιταλούς φασίστες από την οργάνωση Ordine Nuovo.
Οι τελευταίοι μάλιστα, σύμφωνα με τις αποκαλύψεις του βιβλίου «Φαινόμενα τρομοκρατίας, ο ελληνικός νεοφασισμός μέσα από τα απόρρητα έγγραφα των Μυστικών Υπηρεσιών», εκπαιδεύτηκαν σε στρατόπεδο της Κρατικής Υπηρεσίας Πληροφοριών στην Κέρκυρα για την ανατροπή του ιταλικού καθεστώτος κατά τα ελληνικά πρότυπα της εποχής.

Αργότερα ο δικηγόρος πλέον Μιχαλόλιας εμφανίζεται να είναι εκείνος που έβγαλε από τη φυλακή και το ηχογραφημένο μήνυμα του δικτάτορα, το οποίο ακούστηκε στη συγκέντρωση στο Κάραβελ στις 29 Ιανουαρίου 1984.

Νωρίτερα, το 1976, 0 Τάκης Μιχαλόλιας ήταν από τους πρωτεργάτες (μαζί με τους Καραμπέτσο και Σταθόπουλο) της έκδοσης και υπεύθυνος δημοσίων σχέσεων του ακροδεξιού περιοδικού «Νέα Ενιαία Δεξιά».
Ενδεικτικό των θέσεων που εκπροσωπούσε το συγκεκριμένο περιοδικό είναι το γεγονός ότιφιλοξενούσε συχνά συνεντεύξεις χουντικών υπουργών, όπως του Παύλου Μανωλόπουλου, έβαζε λεζάντες σε φωτογραφίες του Μεταξά που σημείωναν «κάτι τέτοιοι φασίστες είναι πρώτα απ’ όλα πατριώτες», ενώ αναφερόταν στον βασανιστή Μάλλιο με φράσεις όπως «ένας νεκρός δικός μας. Ακόμη ένα πένθος για μια απόφασι κι έναν όρκο».

Με την ενασχόληση του με τη δικηγορία και το ποινικό δίκαιο ο Τάκης Μιχαλόλιας σκαρφαλώνει γρήγορα στο κοινωνικό status quo, κάνοντας γνωριμίες και ισχυρές συμμαχίες με μερικούς από τους πλέον ισχυρούς παράγοντες και επιχειρηματίες της χώρας. Ενδεικτικό είναι ότι ο ποινικολόγος έχει διατελέσει συνήγορος του Γιώργου Κοσκωτά, επί χρόνια νομικός σύμβουλος του Σωκράτη Κόκκαλη και της ΠΑΕ Ολυμπιακός, του ηγούμενου Εφραίμ, του προφυλακισμένου Άκη Τσοχατζόπουλου, του εκδότη της ακροδεξιάς εφημερίδας Ελεύθερη Ώρα Γρηγόρη Μιχαλόπουλου, αλλά και του εφοπλιστή και σημερινού προέδρου του πειραϊκού συλλόγου Βαγγέλη Μαρινάκη. 

Πρόσφατο δημοσίευμα του αμερικανικού περιοδικού Vice βλέπει στο πρόσωπο του ποινικολόγου τον άνθρωπο που «φέρεται να έχει αναλάβει το βαρύ έργο να στρατολογεί στελέχη από δικηγορικούς κύκλους, επιχειρηματίες και ακαδημαϊκούς, συνήθως επαγγελματίες οι οποίοι είναι λίγο παραπάνω από λάτρεις της χούντας και των στρατηγών που έριξαν την ελληνική κυβέρνηση το 1967». (Δείτε εδώ)

ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΙΧΑΛΟΛΙΑΚΟΣ

Η ύπαρξη του τρίτου γιου στην οικογένεια Μιχαλολιάκου παραμένει μέχρι και σήμερα σχεδόν άγνωστη στο μεγαλύτερο μέρος του ευρύ κοινού. Ο Ιωάννης Μιχαλολιάκος είχε μια σπουδαία σταδιοδρομία στις τάξεις των Ενόπλων Δυνάμεων.
Κατά μία δεκαετία μεγαλύτερος από τον νυν ηγέτη της Χρυσής Αυγής, μπήκε στη σχολή Ευελπίδων μέσα στην επταετία και αποφοίτησε το 1972. Ο απόστρατος σήμερα Ιωάννης Μιχαλολιάκος έφτασε μέχρι τον ανώτατο βαθμό του αντιστράτηγου.

Εντύπωση και ποικίλα σχόλια είχε προκαλέσει το γεγονός ότι πήρε τον βαθμό αυτό το 2006, όταν υφυπουργός Άμυνας της πρώτης κυβέρνησης Καραμανλή ήταν ο εξάδελφος του και νυν δήμαρχος Πειραιά, Βασίλης Μιχαλολιάκος.
Όταν είχε συλληφθεί ο Νίκος Μιχαλολιάκος για τις βομβιστικές επιθέσεις το 1978. ο τότε νεαρός αξιωματικός αποκάλυψε ότι ο αδελφός του «έγινε έφεδρος ανθυπολοχαγός, ενώ ήταν υπόδικος για την υπόθεση των επεισοδίων που έλαβαν χώρα κατά την κηδεία του απότακτου αστυνομικού Μαλλιού». Ωστόσο, παρείχε πλήρη στήριξη τόσο στον αδερφό του όσο και στους υπόλοιπους οκτώ συλληφθέντες, σημειώνοντας ότι «ο αδελφός μου υπηρετεί ως ανθυπολοχαγός σε μονάδα Πεζικού στη Μυτιλήνη. Νομίζω ότι δεν υπάρχει θέμα παραπομπής ή όχι του αδελφού μου, αλλά και των άλλων κρατουμένων σε δίκη, διότι δεν έχουν καμία σχέση με τις βόμβες».

29/03/2012 - Posted by | -παράνοια, -Αντίσταση, -Ανόητοι, -Ιστορικά, -Ιδεολογικά, -Μεταξάς, -Μνήμες, -Νεοελληνικά, -Nεοελληνικός ανορθολογισμός, φασισμός, Αντιρατσιστικά, Αναθεωρητισμός

13 Σχόλια »

 1. ευχαριστώ γιά την αναφορά, αλλά στην πραγματικότητα το post είναι του Jungle-REPORT, εδώ : http://jungle-report.blogspot.com/2012/03/blog-post.html
  (και εδώ : http://jungle-report.blogspot.com/2012/05/2.html)

  Σχόλιο από εξαδάκτυλος | 06/05/2012

 2. […] μικρεμπόριο, εφόρμησαν να “την πέσουν” στους Χρυσαυγίτες. Μόνο που οι Χρυσαυγίτες είχαν γίνει καπνός απ’ την […]

  Πίνγκμπακ από -H Πάντειος και οι 200 (;) μαλάκες “αντεξουσιαστές”…. « Πόντος και Αριστερά | 23/06/2012

 3. http://www.athenspress.gr

  Ο Αληθινός Εμφύλιος

  Του Ηλία Καραβόλια,25/9

  Η δολοφονία του 34χρονου στο Κερατσίνι, μετά απο οργανωμένο σχέδιο της ΧΑ, ήταν κάτι που ανέμενε αργά ή γρήγορα σχεδόν σύσσωμη η ελληνική κοινωνία. Ακόμη και πολλοί απο αυτούς που την ψήφισαν. Δεν είναι η ώρα και η στιγμή για την χώρα και την Δημοκρατία να εξετάσουμε ποιούς βόλευε ο νεκρός.Και ποιούς βόλευε-και μέχρι πότε- η ΧΑ. Αυτά είναι για τους ειδικούς στην συνωμοσιολογία και μόνο. Είναι η ώρα να κατανοήσουμε ότι όσοι επιμένουν να διχοτομούν ιδεολογικά κοινωνίες όπως η σημερινή Ελλάδα ,μια χώρα βουτηγμένη κυριολεκτικά στην ανασφάλεια και στην απόγνωση,πράττουν θανάσιμο έγκλημα.
  Η Δεξιά και η Αριστερά είναι έννοιες που εκατομμύρια έλληνες,όσοι γεννήθηκαν μετά την μεταπολίτευση, τις »αγνοούν». Προσοχή: μπορεί να τις αγνοούν μεν στον πυρήνα τους, αλλά δεν σημαίνει ότι αυτοί οι άνθρωποι δεν είναι πολιτικοποιημένοι ή δεν έχουν πίστη σε μια ιδεολογία,πέραν της Δεξιάς και της Αριστεράς. Και όταν λέω πέραν αυτών, δεν εννοώ στα άκρα τους. Και εδώ ακριβώς βρίσκεται η σημερινή σύγχυση και ο αποπροσανατολισμός στο ελληνικό πολιτικό σύστημα,ένας αποπροσανατολι σμός που σκόπιμα διαχέεται στην κοινωνία.

  Θολές και αόριστες γενικολογίες περί Κεντροαριστεράς, περί Κεντροδεξιάς,έχουν κατακλύσει εδώ και χρόνια στήλες εφημερίδων και παράθυρα τηλεοράσεων. Με την ίδια ευκολία που έρχονται στα σπίτια και στα γραφεία οι εξωφρενικοί λογαριασμοί , οι χαμηλοί μισθοί, τα χαράτσια και οι φόροι, έτσι και το μιντιακό κρατικοδίατο κατεστημένο βγάζει στο προσκήνιο τις δήθεν ήρεμες και ορθολογικές φωνές του πολιτικού μας προσωπικού. Τους πρόθυμους να πάρουν το…. πολιτικό κόστος και να κάνουν τις κενού περιεχομένου ‘μεταρρυθμίσεις’ που απαιτεί η τρόικα για να ξεπληρώσουμε το χρέος μας( ηταν 300δις το 2010 και έγινε 340δις σήμερα) , ώστε να ζούμε με δικά μας λεφτά, όχι με δανεικά και ελλείμματα(ήταν 14% το 2009 και σήμερα έχουμε ,λένε, πρωτογενές πλεόνασμα…)Όλοι όσοι έχουν μεταλλαχθεί εδώ και μήνες σε αντιφασίστες, είτε κυβερνούν είτε αντιπολιτεύονται, οφείλουν να γνωρίζουν ότι όταν παίρνουν μέτρα για τις ζωές άλλων(οι κυβερνώντες) και όταν μοιράζουν υποσχέσεις ανέξοδες( η αντιπολίτευση), ουσιαστικά θρέφουν τα βίαια αντανακλαστικά ακραίων ατόμων, όπως αυτά που ανήκουν στην ΧΑ ή στον ακροαριστερό χώρο.

  Και εδώ θέλω να είμαι σαφής: μπορεί κάποιοι να θεωρούν( και δικαίως οι περισσότεροι) ότι είναι το ίδιο πράγμα ο νεοναζισμός με τον αναρχισμό, ο φασίστας με τον αντιεξουσιαστή, αλλά τελικά όλοι κρίνονται απο τις πράξεις τους. Άσχετα αν παρατηρούμε, δήθεν έκθαμβοι, τις γνωστές εκλεκτικές συγγένειες της ακροδεξιάς με θύλακες παράνομης δράσης σε αστυνομία, στρατό ,ίσως και στην δικαιοσύνη. Ούτε 40 χρόνια δεν πέρασαν απο τότε που τα τάνκς μπήκαν στην θέση τους με διάταγμα της Βουλής των Ελλήνων. Οπότε ,κάποιοι νοσταλγοί της στρατιωτικο-αστυνομικής δημοκρατίας, καλό είναι να καταλάβουν ότι δεν είναι λιγότερο φονταμενταλιστές απο τους οπαδούς της ανατροπής του αστικού κοινοβουλευτισμού,που σίγουρα υπάρχουν σε μια μικρή μειοψηφία αναρχο-κομμουνιστών , εντός ή εκτός αριστερών κομμάτων.
  Για να το πω πιο απλά: το να είσαι δεξιός ή αριστερός, ακροδεξιός ή ακροαριστερός, στην σημερινή Ελλάδα, είναι σίγουρο ότι έχεις περισσότερες πιθανότητες να αναγνώσεις αυτά που συμβαίνουν γύρω σου με παρωπίδες, με δογματικό τρόπο, και να αντιδράσεις φανατικά ή και επικίνδυνα( είτε με την ψήφο σου, είτε με την δράση σου, είτε με τον λόγο σου). Το ίδιο ισχύει και για τους φανατικούς νεοφιλελεύθερους και για τους φανατικούς μαρξιστές, όταν αναλύουν τα της οικονομικής κρίσης.

  Εκτός της Δεξιάς και της Αριστεράς, εκτός των άκρων τους, εκτός ιδεολογιών και ιδεοληψιών γενικότερα, υπάρχει σήμερα και η Πραγματικότητα. Οι οικονομικές ανισότητες, οι τάξεις, η κοινωνική μηχανική της βιοπολιτικής που εξοντώνει τον ατομικό και συλλογικό ψυχισμό, η ανασφάλεια και η απόγνωση. Αυτά είναι φαινόμενα αποιδεολογικοποιημένα. Αυτές είναι καθημερινές και αναμφισβήτητες συναντήσεις του καθενός μας με την κοινωνία. Και εκεί δεν χρειάζεται να διαμεσολαβήσει κανένα κόμμα, καμια ιδεολογία, καμία πολιτική ή οικονομική θεωρία για να μας κινητοποιήσει.

  Ο αληθινός εμφύλιος είναι πρώτα μέσα μας, και μετά μέσα στην κοινωνία. Εντός μας συγκρούεται η ημιμάθεια,ο δογματισμός και η τυφλή πίστη σε αρχές , με την ορθολογική προσέγγιση της κοινωνικής πραγματικότητας. Και εντός της κοινωνίας, συγκρούονται αυτοί που αποκωδικοποιούν χωρίς παρωπίδες ότι συμβαίνει στις ζωές μας, με εκείνους που προτιμούν να μένουν πιστοί στις ιδεολογικές τους καταβολές και να αγνοούν το προφανές: ότι η χώρα αυτή δεν ανήκει σε καμιά Δεξιά και σε καμιά Αριστερά .Τουλάχιστον για όσους δεν ζήσαμε εμφύλιο και χούντα, αλλά ζήσαμε τις πιο σύγχρονες δικτατορίες, αυτές των πολιτικών ‘εταιρειών’ που ψήφιζαν οι γονείς μας και έγιναν πελάτες τους. Και μην θεωρούν οι κύριοι της εξουσίας ,και αυτής και της επόμενης που έρχεται, ότι δεν έχουν ιδεολογία χιλιάδες άνθρωποι που δεν ανήκουν στην Δεξιά και στην Αριστερά. Ροβεσπιέρους και Λουδοβίκους, Χιτλερ και Στάλιν, δικτάτορες και βασιλιάδες, ξέρουν να αναγνωρίζουν πολλοί νέοι άνθρωποι. Μην υποτιμάτε τόσο πολύ την σχέση του σύγχρονου Έλληνα με την Ιστορία. Διότι Ιστορία, δεν είναι μόνο η ελληνική. Και πατριώτης δεν είναι μόνο αυτός που ξέρει τα καλά της φυλής και τών προγόνων του. Δεν χρειάζεται να ψάχνουμε ανθέλληνες και προδότες. Ας ψάξουμε για βλάκες και αμόρφωτους στην ελληνική κοινωνία. Αυτοί ίσως είναι μια ισχυρή μειοψηφία…

  Σχόλιο από G.D. | 25/09/2013

 4. Κλαίνε τώρα οι αβανταδόροι της ακροδεξιάς…
  25/09/2013 08:47
  MΑΡΚΟΠΕΔΙΟ

  Κλαίνε τώρα οι αβανταδόροι της ακροδεξιάς…

  Πολιτικοί και δημοσιογράφοι που σήμερα οδύρονται για τη Χρυσή είναι οι ίδιοι που κάποτε αβαντάριζαν την ακροδεξιά οι συστημικοί δημοσιογράφοι όχι μόνο πρόβαλλαν τους εκπροσώπους αυτού του κόμματος, αλλά τους αβαντάριζαν κιόλας, σχεδόν απροκάλυπτα!

  Του Μάρκου Μουζάκη

  Παρακολουθώ τούτες τις μέρες πολλούς καθεστωτικούς δημοσιογράφους αλλά και «κλασικούς» εκπροσώπους του μεταπολιτευτικού συστήματος να οδύρονται για το πού φτάσαμε λόγω της φασιστικής δράσης της Χρυσής Αυγής, να αποκαλύπτουν, να ομνύουν στο όνομα της Δημοκρατίας, να ολοφύρονται για την άνοδο αυτού του νεοναζιστικού μορφώματος, να σκίζουν τα ιμάτιά τους για την ανάγκη απάντησης της Πολιτείας, να…, να…

  Θα ήσαν όλοι αυτοί, πολιτικοί (φυσικά δεν αναφέρομαι ισοπεδωτικά σε όλους, άλλωστε μικρή χώρα είμαστε και γνωριζόμαστε μεταξύ μας…) και δημοσιογράφοι πειστικοί στα σημερινά τους δάκρυα, αν όλα τα προηγούμενα χρόνια κρατούσαν μια εξίσου αποφασιστική στάση έναντι της κάθε μορφής ακροδεξιάς.
  Πολύ φοβάμαι όμως, πως τα σημερινά τους δάκρυα είναι μάλλον κροκοδείλια…

  Διότι όλοι αυτοί, οι βαστάζοι του καταρρέοντος συστήματος, επί χρόνια τις διάφορες εκφάνσεις της ακροδεξιάς τις αντιμετώπιζαν με συγκατάβαση, όταν δεν τις αβαντάριζαν επειδή αυτό επέβαλλε η πολιτική σκοπιμότητα της συγκυρίας.

  Εξηγούμαι. Όταν το σύστημα Σημίτη κατέρρεε υπό το βάρος των ανομημάτων του και ο Κώστας Καραμανλής όδευε πανίσχυρος στην εξουσία, τότε οι υπηρέτες του συστήματος της διαπλοκής βοήθησαν με κάθε τρόπο την δημιουργία ακροδεξιού κόμματος υπό τον Γ. Καρατζαφέρη, ως ανάχωμα στην προέλαση Καραμανλή.

  Σχεδόν το υιοθέτησαν αυτό το κόμμα!

  Αναφέρομαι στην περίοδο όπου ο ΛΑΟΣ αποτελούσε ένα ακροδεξιό μόρφωμα και στέγαζε ακόμα και στελέχη προερχόμενα από οργανώσεις όπως η «4η Αυγούστου».

  Τότε λοιπόν συγκεκριμένοι πολιτικοί του συστήματος, συγκεκριμένα εκδοτικά συγκροτήματα, συγκεκριμένοι δημοσιογράφοι είχαν με κάθε τρόπο βοηθήσει το ΛΑΟΣ και τον Καρατζαφέρη να γίνουν αποδεκτοί απ’ την κοινή γνώμη, χωρίς καθόλου να ενοχλούνται από ακροδεξιές θέσεις!

  Βλέπετε, ο σκοπός τότε ήταν να κρατηθεί το σύστημα όσο γίνονταν περισσότερο, να μην καταρρεύσει με τρόπο ανεξέλεγκτο, να διατηρηθούν συγκεκριμένα ερείσματά του.

  Έτσι ο αρχηγός του ΛΑΟΣ και στελέχη του (Άδωνης, Βορίδης και άλλοι) είχαν πιάσει… στασίδι στα κανάλια του καθεστώτος, καθώς και στα άλλα ΜΜΕ!

  Κάθε μέρα παρέλαση είχαν. Κατέθεταν τις απόψεις τους, ανεμπόδιστα.

  Έβλεπες περισσότερες φορές εκπροσώπους του ΛΑΟΣ – μάλλον πολύ περισσότερες- σε σύγκριση με εκπροσώπους των κομμάτων της Αριστεράς. Το ΚΚΕ κι ο τότε ΣΥΝ ήσαν περίπου εξαφανισμένα κόμματα…
  Και μάλιστα οι συστημικοί δημοσιογράφοι όχι μόνο πρόβαλλαν τους εκπροσώπους αυτού του κόμματος, αλλά τους αβαντάριζαν κιόλας, σχεδόν απροκάλυπτα!

  Ουδένα ενδοιασμό είχαν, ότι με αυτό τον τρόπο πρόβαλλαν ακροδεξιές θέσεις…
  Αναφερόμαστε, επαναλαμβάνω, στην περίοδο κατά την οποία το κόμμα του Καρατζαφέρη δεν είχε ενσωματωθεί στο σύστημα, αλλά εμφανίζονταν με ακροδεξιά ρητορεία.
  Και όταν βέβαια ενσωματώθηκε, πάλι η προβολή του ήταν «αποθεωτική». Αλλά τότε για άλλους λόγους…
  Και αναφερθήκαμε σε παράδειγμα σχετικά πρόσφατο, έτσι;

  Θέλετε όμως να πάμε και στα περσινά;
  Τότε, όταν πριν τις εκλογές του Μάη η Χρυσή Αυγή είχε αρχίσει να ανεβαίνει, τι έκαναν τότε τα περισσότερα (όχι όλα) συστημικά ΜΜΕ;
  Δεν την παρουσίαζαν με μεθόδους λάιφ-στάιλ;
  Δεν την αβαντάριζαν έτσι, αντικειμενικά;
  Δεν πρόβαλλαν το… κοινωνικό έργο της;
  Και είχαν φυσικά πάλι τους λόγους τους.

  Βλέπετε η διοχέτευση της οργής του λαού εξαιτίας των μνημονίων θα ήταν προτιμότερο να γίνεται προς αυτό το καθαρά συστημικό μόρφωμα (παρά την αντισυστημική εικόνα που μεθοδικά καλλιεργεί, συνεπικουρούμενο από ορισμένα ΜΜΕ…) παρά να στραφεί είτε προς τα κόμματα της Αριστεράς και κυρίως προς τον ΣΥΡΙΖΑ, είτε σε κόμματα του ευρύτερου κεντροδεξιού χώρου που όμως με την αντιμνημονιακή τους γραμμή απειλούσαν τους δύο πόλους του τότε δικομματισμού, όπως οι Ανεξάρτητοι Έλληνες…
  Πόσο λοιπόν όλοι αυτοί οι βαστάζοι του συστήματος, με την πολύ συγκεκριμένη μεθοδολογία, είναι σήμερα πειστικοί ολοφυρόμενοι για την Χρυσή Αυγή;

  Read more: http://www.newsbomb.gr/bloggers/markopedio/story/350139/klaine-tora-oi-avantadoroi-tis-akrodexias#ixzz2ft5oHPqA

  Σχόλιο από Κ.Σ. | 25/09/2013

 5. Η ΣΥΓΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΝΔ-ΠΑΣΟΚ ΚΕΡΔΙΖΕΙ ΑΠΟ ΤΗ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ

  Γιώργος Δελαστίκ: «EE, ΝΔ, ΠΑΣΟΚ απειλούν τη δημοκρατία»
  24/09/13 –

  O γνωστός δημοσιογράφος και ακτιβιστής της Αριστεράς Γιώργος Δελαστίκ με άρθρο του στο Έθνος επιχειρεί μια ορθολογική ανάλυση για το συμβάν της δολοφονίας του Π. Φύσσα.

  Συγκεκριμένα αναφέρει: »Η μόνη που ωφελείται πολιτικά από τη δολοφονία είναι η κυβέρνηση Σαμαρά – Βενιζέλου», ακριβώς όπως και στην υπόθεση της Marfin, και συνεχίζει λέγοντας τα εξής: »Αυτός ο τρόπος δράσης και τα σίγουρα ισόβια μειώνουν επίσης δραστικά την περίπτωση να είχε πάρει ο δολοφόνος εντολή από επιχειρηματικούς και όχι πολιτικούς κύκλους».

  «Επιπροσθέτως, μετά τη δολοφονία, η σύγχρονη εκδοχή της κυβέρνησης «Τσολάκογλου» των γερμανόδουλων της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ αυτοπροβάλλεται ως … «εγγύηση για την αποτροπή του εμφυλίου πολέμου μεταξύ των δύο άκρων»! «Θείο δώρο» για τον Σαμαρά και τον Βενιζέλο η δολοφονία από πολιτική σκοπιά! Σαν όρνια όρμησαν να εκμεταλλευθούν πολιτικά τη δολοφονία».

  «Πρέπει να σημειώσουμε ότι εμάς μας έκανε πολύ μεγάλη εντύπωση ο τρόπος που κινήθηκε ο δολοφόνος. Διέπραξε εν ψυχρώ το φόνο στο κέντρο της Αμφιάλης, με δεκάδες αυτόπτες μάρτυρες, χωρίς να προσπαθήσει έστω και με ένα κράνος μοτοσικλετιστή να καλύψει κάπως το πρόσωπό του. Δεν προσπάθησε καν να διαφύγει. Άφησε επί τόπου το μαχαίρι της δολοφονίας με τα δακτυλικά του αποτυπώματα. Όλα αυτά ενώ ήταν πασίγνωστος στην Αμφιάλη και επίσης πασίγνωστη η πολιτική του ταυτότητα.»

  «Αυτή η συμπεριφορά υποδηλώνει άνθρωπο που δολοφονεί για να συλληφθεί, να καταδικαστεί με ισόβια και να μπει φυλακή για πολλά χρόνια. Έχει πλήρη επίγνωση ότι η δολοφονία θα αποδοθεί και στον πολιτικό του χώρο, τη Χρυσή Αυγή. Δεν παριστάνουμε τον επιθεωρητή Κλουζό, αλλά αυτή η στάση ταιριάζει πολύ περισσότερο σε δολοφόνο που εκτελεί εντολές, παρά σε ένα κτήνος που δρα εξ ιδίας πρωτοβουλίας».

  «Τι μας είπε ο πρωθυπουργός διά στόματος του στενότατου συνεργάτη του, Χρύσανθου Λαζαρίδη, ο οποίος φυσικά δεν θα τολμούσε ποτέ να διακηρύξει τέτοιες πολιτικές θέσεις χωρίς την έγκριση του Αντώνη Σαμαρά; Ότι η δολοφονία αποδεικνύει πως …ο ΣΥΡΙΖΑ «παραμένει εκτός συνταγματικού τόξου»! Αυτή είναι η θέση του Σαμαρά! Τι μας είπε ο Βενιζέλος; Ότι «το πρόβλημα δεν είναι η θεωρία των άκρων, το πρόβλημα είναι ότι μέσα στο αμάγαλμα του λεγόμενου «αντιμνημονιακού τόξου» συνυπάρχουν δυνάμεις οι οποίες είναι ακροδεξιές, ναζιστικές, παραδοσιακά κομμουνιστικές και βεβαίως δήθεν νεοριζοσπαστικές», όπως δήλωσε στο Βήμα FM! Με άλλα λόγια, αφού και ο δολοφόνος και το θύμα ήταν αντιμνημονιακοί, το κατά Βενιζέλο πρόβλημα είναι ότι …οι «αντιμνημονιακοί σφάζουν ο ένας τον άλλον»».

  Ο Δελαστίκ καταλήγει ως εξής: »Δεν είναι απλώς εξοργιστικές οι θέσεις Σαμαρά – Βενιζέλου. Το σοβαρότερο είναι ότι πυκνώνουν τις αναπόδεικτες – μέχρι στιγμής, τουλάχιστον – αμφιβολίες για το κατά πόσο ο δολοφόνος έδρασε όντως πρωτοβουλιακά ή αν σκότωσε εκτελώντας εντολές κάποιων άγνωστων σε εμάς κέντρων, διαφορετικών πάντως από την ηγεσία της Χρυσής Αυγής. Ίδωμεν.»

  Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr
  http://www.defencenet.gr/defence/item/%CE%B4%CE%B5%CE%BB%CE%B1%CF%83%CF%84%CE%AF%CE%BA-ee-%CE%BD%CE%B4-%CF%80%CE%B1%CF%83%CE%BF%CE%BA-%CE%B1%CF%80%CE%B5%CE%B9%CE%BB%CE%BF%CF%8D%CE%BD-%CF%84%CE%B7-%CE%B4%CE%B7%CE%BC%CE%BF%CE%BA%CF%81%CE%B1%CF%84%CE%AF%CE%B1
  —————————————————————————————–

  Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία (22 Σεπτεμβρίου 2013)
  Ο Περισπασμός της Χρυσής Αυγής

  Έκδοση PDF εκτυπώσιμη

  ΤΑΚΗΣ ΦΩΤΟΠΟΥΛΟΣ

  Οι βίαιες συγκρούσεις μεταξύ πολιτικών ομάδων της ακροδεξιάς και της (αναρχικής συνήθως) Aριστεράς είναι κοινό φαινόμενo από πολλά χρόνια σε χώρες όπως η Γαλλία και η Γερμανία. Με την μαζική είσοδο της Χρυσής Αυγής (ΧΑ) στο Ελληνικό πολιτικό τοπίο, η οποία αποδεδειγμένα επιδιδόταν σε βίαιες επιθέσεις κατά ανίσχυρων μεταναστών που τους έφερε στη χώρα μας η παγκοσμιοποίηση, εισάχθηκε και το φαινόμενο παρόμοιων πολιτικών συγκρούσεων, όταν αριστερές ομάδες έκαναν τη δουλειά που δεν έκανε το Κράτος, προσπαθώντας να προστατεύσουν τα μεγαλύτερα θύματα της παγκοσμιοποίησης. Στον απόηχο παρόμοιων συγκρούσεων ήλθε και ο θανάσιμος τραυματισμός του Παύλου Φύσσα, ο οποίος κατά πάσα πιθανότητα δεν ήταν προσχεδιασμένη δολοφονία, εφόσον άλλωστε δεν είχε κανένα κίνητρο η ΧΑ να αναγκάσει ακόμη και κάποιους προστάτες της μέσα στη Κοινοβουλευτική Χούντα να συναινέσουν σε άγριες διώξεις εναντίον μελών της που πιθανότατα θα έχουν και αρνητικές επιπτώσεις στα εκλογικά ποσοστά της.

  Μιλώ για κάποιους προστάτες της, γιατί βέβαια δεν υπάρχει καμιά δικαιολογία πώς τόσο καιρό που η ΧΑ προέβαινε σε εγκληματικές πράξεις κατά μεταναστών δεν είχε κινηθεί καμιά δίωξη εναντίον της όχι σαν οργάνωσης, αλλά εναντίον συγκεκριμένων μελών της που αποδεδειγμένα διέπρατταν εγκληματικές πράξεις. Προφανώς, η ανοχή των Σωμάτων Ασφαλείας απέναντι σε παρόμοιες εγκληματικές πράξεις δεν οφειλόταν μόνο στο δυσανάλογα μεγάλο ποσοστό ψηφοφόρων της οργάνωσης σε αυτά, αλλά κυρίως σε εντολές «άνωθεν». Ουσιαστικά, δηλαδή, η Κοινοβουλευτική Χούντα περίμενε να υπάρξει νεκρός για να κηρύξει ολόκληρη την οργάνωση εγκληματική, γεγονός που ιδιαίτερα βολεύει τα κόμματα που μετέχουν σε αυτή, τα οποια θα καρπωθούν και τους ψηφοφόρους που θα μετακομίσουν απο την ΧΑ, ενισχύοντας τα καταρρέοντα εκλογικά ποσοστά τους.

  Το γεγονός όμως ότι η ΧΑ είχε κάποιους προστάτες στο «σύστημα» κάθε άλλο παρά την κάνει, από μόνο του, «συστημική» οργάνωση, όπως κάποιοι αφελώς, και πολλοί άλλοι εκ του πονηρού, υποστηρίζουν. Είναι άλλωστε γνωστό ότι εδώ και καιρό έχει ξεσηκωθεί κατά της ΧΑ όχι μόνο το ντόπιο κατεστημένο, συμπεριλαμβανομένης της εκφυλισμένης «Αριστεράς» που υποστηρίζει τους μετανάστες, μαζί με τους Σύριους και Λιβύους «επαναστάτες» που έπαιξαν κρίσιμο ρόλο στη σφαγή του Συριακού και του Λιβυκού λαού! Το ίδιο συμβαίνει με τα όργανα της Υπερεθνικής και της Σιωνιστικής Ελίτ, (πολιτικά, οικονομικά, ΜΜΕ, ΜΚΟ κ.λπ.) που ομόφωνα απαιτούν την απαγόρευση της Οργάνωσης ―ανεξάρτητα βέβαια από το τι λέει το 15%-20% του Ελληνικού λαού, και ανεξάρτητα από το γεγονός ότι το Σύνταγμά μας (που προφανώς το γράφουν στα παλιότερα των παπουτσιών τους) δεν επιτρέπει παρόμοιο μέτρο.

  Και δεν είναι συστημική οργάνωση όχι μόνο εξαιτίας της άγριας δίωξης που υφίσταται από τις ντόπιες και διεθνείς ελίτ, αλλά και με βάση τους προγραμματικούς στόχους της που είναι παρόμοιοι με τους στόχους κάθε ιστορικού εθνικοσοσιαλιστικού ή «φασιστικού» κόμματος: αντίθεση τόσο στο κεφάλαιο όσο και στην αυτόνομα οργανωμένη εργασία, οικονομική αυτάρκεια, εθνικοποίηση ενεργειακών πηγών, «Ευρώπη των εθνών» αντί για την σημερινή «Ευρώπη του κεφαλαίου» κ.λπ.. Όμως όλα αυτά είναι ανάθεμα για την Υ/Ε που διαχειρίζεται την παγκοσμιοποίηση και, σε συνεργασία με τη ντόπια ελίτ, έχει επιβάλλει την οικονομική κατοχή στο Λαό μας που οδηγεί στη πλήρη οικονομική καταστροφή των λαϊκών στρωμάτων. Με άλλα λόγια, η φυσική βία δεν είναι το κύριο χαρακτηριστικό ενός «φασιστικού» κόμματος, όπως συνήθως υποστηρίζεται. Άλλωστε, παρόμοια βία χρησιμοποιεί και η Κοινοβουλευτική Χούντα για να επιβάλλει με τα ΜΑΤ τις επιστρατεύσεις κ.λπ. μέτρα που ποτέ δεν ενέκρινε ο Λαός. Η Χούντα μάλιστα αυτή συνοδεύει την πολιτική βία με οικονομική βία, που έχει ήδη οδηγήσει σε χιλιάδες αυτοκτονίες στη χώρα μας, ραγδαία αύξηση της υπογεννητικότητας που μόλις αποκαλύφθηκε, δεκάδες χιλιάδες θανάτους από έλλειψη επαρκούς υγειονομικής και φαρμακευτικής περίθαλψης και σε εκατομμύρια κατεστραμμένες ζωές. Με αυτή την έννοια, η Κοινοβουλευτική Χούντα είναι το ίδιο, αν όχι περισσότερο, «φασιστική» με την ΧΑ. Όμως, όπως ανέφερα, ο φασιστικός χαρακτήρας μιας πολιτικής οντότητας δεν καθορίζεται μόνο από την στάση της σε σχέση με τη βία αλλά, κυρίως, από τους προγραμματικούς στόχους της. Άλλο, βέβαια, ότι η ΧΑ (όπως και άλλες παρόμοιες οργανώσεις) ζει σήμερα στη δεκαετία του 1930 των κρατών-εθνών, εφόσον βέβαια κανένας από τους προγραμματικούς στόχους της δεν μπορεί να επιτευχθεί μέσα στην παγκοσμιοποιημένη οικονομία της αγοράς, και, ακόμη χειρότερα, χωρίς άμεση έξοδο από την ΕΕ, που η ΧΑ δεν τολμά να ζητήσει!

  Αλλά, αν η ΧΑ με βάση το πρόγραμμά της δεν είναι συστημική οργάνωση (πράγμα που δεν σημαίνει βέβαια ότι είναι αντισυστημική) τότε γιατί άραγε να έχει κάποιους προστάτες μέσα στο σύστημα; Εδώ ερχόμαστε στο πιο επικίνδυνο κατά τη γνώμη μου χαρακτηριστικό της ΧΑ. Είναι γνωστό ότι η Υ/Ε σήμερα χρησιμοποιεί τις παντός τύπου διαιρέσεις (πολιτικές, θρησκευτικές πολιτιστικές κ.λπ.) σε κάθε χώρα για να αλώσει και ενσωματώσει τους λαούς στη Νέα Διεθνή Τάξη της νεοφιλελεύθερης παγκοσμιοποίησης και της Κοινοβουλευτικής Χούντας (π.χ. Μέση Ανατολή). Με δεδομένο ότι σύντομα θα καταλάβει και ο τελευταίος αφελής τι πραγματικά σημαίνουν τα πρωτογενή πλεονάσματα κ.λπ., (είτε σήμερα τα επιβάλλει η Κοινοβουλευτική Χούντα είτε αύριο μια Κυβέρνηση της «Αριστεράς») η κοινωνική έκρηξη είναι θέμα χρόνου να εκδηλωθεί . Σε αυτό το πλαίσιο είναι κάλλιστα πιθανό ότι η ΧΑ θα μπορούσε να αποτελέσει ένα τέλειο περισπασμό από τον πραγματικό φασιστικό κίνδυνο που αντιμετωπίζουμε: την ολοκλήρωση της οικονομικής καταστροφής των λαϊκών στρωμάτων στα χέρια της Υ/Ε και της ντόπιας ελίτ. Ένα περισπασμό που, στην ανάγκη, θα μπορούσαν να τον εξωθήσουν ακόμη και στα όρια του εμφυλίου πολέμου, όπου τα εξαθλιωμένα από την παγκοσμιοποίηση λαϊκά στρώματα (ανένταχτα ή της Αριστεράς) θα πολεμούσαν τα αντίστοιχα εξαθλιωμένα στρώματα κάτω από την σημαία της ΧΑ και παρόμοιων οργανώσεων…

  – See more at: http://inclusivedemocracy.org/fotopoulos/greek/grE/gre2013/2013_09_22.html#sthash.EkzrsMOf.dpuf

  Σχόλιο από Για τη Χρ.Αυγ. | 25/09/2013

 6. Ωμες αληθειες απο το τραπεζικο σιτε
  Τουλαχιστον ειναι ειλικρινεις.

  Ποιο είναι το σχέδιο για την Χρυσή Αυγή;

  – Να παραμείνει με κάθε τρόπο στην φυλακή η ηγεσία της ώστε να αποτραπεί η συμμετοχή της στις επικείμενες διπλές εκλογές στις 25/5/2014

  – Δεν θα πρέπει να καταγραφεί η αντίδραση της χαλαρής ψήφου
  Το κουβάρι του μυστηρίου αρχίζει σταδιακά να ξεδιπλώνεται.
  Τα μέλη της Χρυσής Αυγής που έχουν συλληφθεί χαρακτηριζόμενοι ως εγκληματίες άπαξ και το κόμμα χαρακτηρίζεται ως εγκληματική οργάνωση θα παραμείνουν στην φυλακή.

  Η έκνομη δράση της Χρυσής Αυγής, ήταν ενίοτε προκλητική αλλά η κυβέρνηση δεν έλαβε αυτή την ιστορική πρωτοβουλία να προφυλακίσει την ηγεσίας της λόγω ουμανιστικής ευαισθησίας.
  Ο βασικός λόγος, η βασική αιτία είναι η πολιτική διάσταση της εξέλιξης της Χρυσής Αυγής στην κοινωνία.
  Έφθασε δημοσκοπικά στο 15% καταλαμβάνοντας την 3η θέση.
  Αυτή η εξέλιξη έπρεπε με κάθε τρόπο να αποσοβηστεί, να αποτραπεί.
  Ειδικά στις δημοτικές εκλογές και στις ευρωεκλογές η Χρυσή Αυγή έπρεπε με κάθε τρόπο να αποτραπεί να συμμετάσχει.
  Λόγω της χαλαρής ψήφου και της ψήφου αποδοκιμασίας που έχουν οι δημοτικές και ευρωεκλογές υπήρχε ο σοβαρότατος κίνδυνος η Χρυσή Αυγή να ισχυροποιηθεί τόσο πολύ που θα κλόνιζε τα θεμέλια του συστήματος.
  Ο κίνδυνος δεν ήταν θεωρητικός.
  Ήταν πραγματικός και καταγεγραμμένος σε όλες τις δημοσκοπήσεις.
  Τα πραγματικά κίνητρα της κυβέρνησης ήταν ξεκάθαρα πολιτικά.
  Τα περί ναζιστών, αγκυλωτών σταυρών και άλλα δεν πείθουν
  Όμως για να περάσει στην κοινωνία η νομιμοφάνεια της πρωτοβουλίας εξάρθρωσης της Χρυσής Αυγής έπρεπε να παρουσιαστεί ως μια κοινή εγκληματική οργάνωση με σχέδιο και στρατηγική.
  Μια κοινή εγκληματική οργάνωση για να ξευτιλιστεί, αποδομηθεί και χρεοκοπήσει στα μάτια της κοινωνίας.
  Ήδη από το κατηγορητήριο που έχει σχηματιστεί – και δεν λέμε κατασκευαστεί – αυτό φαίνεται ξεκάθαρα.
  Επίσης η καλλιέργεια ενός κλίματος προπαρασκευής καταδίκης, που εξυφαίνεται προλειαίνει το έδαφος για τα επακόλουθα.
  Η ηγεσία της Χρυσής Αυγής δεν μπορεί να αποφυλακιστεί.
  Αν αποφυλακιστεί είναι ξεκάθαρο ότι θα ηρωοποιηθεί και επίσης ξεκάθαρο ότι θα είναι η αρχή του τέλους για την δικομματική κυβέρνηση ΝΔ και ΠΑΣΟΚ.
  Η ηγεσία της Χρυσής Αυγής θα παραμείνει και πέραν των δημοτικών εκλογών και ευρωεκλογών στην φυλακή.
  Το ζητούμενο είναι και αυτό δεν μπορεί να λεχθεί με βεβαιότητα είναι αν μπορεί η Χρυσή Αυγή να κατέλθει στις εκλογές.
  Από τους 18 βουλευτές κατηγορούνται οι 6 το ζητούμενο είναι μπορεί να κατέλθει στις εκλογές;
  Θα πρέπει να αλλάξει όνομα π.χ. με βάση την ονοματολογία «Εναντίον όλων»…
  Επίσης ποια θα είναι η στάση των ψηφοφόρων της Χρυσής Αυγής.
  Εκτιμούμε ότι η πλειοψηφία δεν θα επιστρέψει στις κοιτίδες από όπου προέρχονται αλλά μόνο ένα μικρό μέρος, τέτοιο που θα είναι ικανό να δώσει μια ανάσα στην ΝΔ από τον ΣΥΡΙΖΑ δημοσκοπικά τουλάχιστον.
  Τα πράγματα έτσι θα εξελιχθούν.
  Η προπαρασκευή, η προμελέτη και το αποτέλεσμα της διαδικασίας έχουν ήδη προαποφασιστεί.
  Η δικαιοσύνη λειτουργεί όχι στην λογική της απόδοσης δικαιοσύνης αλλά ως εκτελεστικό όργανο.
  Γιατί δεν μπήκε κανείς φυλακή από το πολιτικό σύστημα που χρεοκόπησε την οικονομία της Ελλάδος;
  Γιατί πολλά στελέχη ειδικά του ΠΑΣΟΚ αλλά και της ΝΔ έχουν κατηγορηθεί πλειστάκις φορές κανείς από αυτούς δεν έχει καταλήξει στην φυλακή και γιατί η δικαιοσύνη δεν έδειξε την ίδια εγρήγορση;
  Γιατί η Αριστερά που εμφανίζεται δημοκρατική, υπέθαλπε όσους κατέστρεφαν την Αθήνα αλλά ουδείς συνελήφθηκε;
  Τα ερωτήματα είναι πολλά.
  Οι απαντήσεις είναι προφανείς.

  bankingnews.gr

  Σχόλιο από Β. | 01/10/2013

 7. Η 6μηνη εμπειρία ενός αμερικανού δημοσιογράφου με τη Χρυσή Αυγή

  Το σχετικό ρεπορτάζ δημοσιεύεται στο London Review of Books

  xrysh-avgh-teleti.jpg

  Όπως γράφει το huffpost.gr:

  «Τον Ιούλιο πήγα στο γραφείο της Χρυσής Αυγής στον Πειραιά για να δηλώσω συμμετοχή για τις εκδηλώσεις στις Θερμοπύλες. Ζήτησαν το όνομά μου – τους έδωσα ψεύτικο – και το διαβατήριό μου. Ισχυρίστηκα ότι δεν το είχα μαζί μου. Το βρήκαν ψάχνοντας την τσάντα μου. Κατά τη διάρκεια της διάλεξης για τον Λεωνίδα, είδα τον επικεφαλής του γραφείου να γκουγκλάρει μανιωδώς σε ένα κλειστό γραφείο. Ορισμένα μέλη της οργάνωσης πήγαν κοντά του και συζητούσαν έντονα. Ο ομιλητής ολοκλήρωσε βιαστικά τον υπόλοιπο λόγο του. Τότε είδα τον επικεφαλής να σηκώνει το τηλέφωνο. Άρπαξα την τσάντα μου, προσπέρασα βιαστικά τους “στρατιώτες”, κατέβηκα γρήγορα τη σκάλα και έτρεξα στο δρόμο. Πήρα τρία διαφορετικά ταξί για να γυρίσω στο σπίτι. Από τότε δεν έχω επιστρέψει».

  Η τελευταία παράγραφος με την οποία ολοκληρώνεται το ρεπορτάζ των 3745 λέξεων του Αμερικανού δημοσιογράφου Αλεξάντερ Κλαπ στο βρετανικό περιοδικό London Review of Books, όπου περιγράφεται η δραματική έξοδος από τη φωλιά του φιδιού. Τη στιγμή που οι Χρυσαυγίτες κατάλαβαν ότι τελικά ο Κλαπ δεν είναι αυτός που τους συστήθηκε πριν από έξι εβδομάδες, ότι δεν είναι ο «Αμερικανός νεο-φασίστας» που νόμιζαν όταν προσπάθησε να παρεισφρήσει στην οργάνωση.

  Στο ρεπορτάζ του ο Κλαπ περιέγραψε τα όσα βίωσε στις τοπικές οργανώσεις της Καλαμάτας, της Σαλαμίνας και του Πειραιά, τους ύμνους στον Χίτλερ, τα ρατσιστικά παραληρήματα, τις απειλές και τη ναζιστική προπαγάνδα.

  «Τα γραφεία της οργάνωσης βρίσκονται σε ήσυχες γειτονιές μεγάλων πόλεων της Ελλάδας. Μεγάλες ελληνικές σημαίες δίπλα στα μαυροκόκκινα λάβαρα της οργάνωσης. Στην Καλαμάτα, σε κεντρικό δωμάτιο των γραφείων, βρίσκεται ένας χάρτης της Μεγάλης Ελλάδας, που συμπεριλαμβάνει την Κύπρο και τη Νότια Αλβανία» γράφει.

  Ο ναζιστικές σβάστικες, βρίσκονται παντού. Αλλά τα στελέχη της οργάνωσης τις χαρακτηρίζουν στα εμβρόντητα νέα μέλη «αρχαιοελληνικούς μαιάνδρους», γράφει.

  Κατά τη διάρκεια της κατήχησης στα φασιστικά ιδεώδη τα στελέχη είναι όλα ντυμένα στα μαύρα, απαγορεύονται τα σανδάλια και τα σορτς. Περίπου μια στους τέσσερις είναι γυναίκες. Έχει δει και παιδιά σε δύο περιπτώσεις: τρεις έφηβες στην Αθήνα και μια οικογένεια πέντε ατόμων στο Γήθειο. Οι άνδρες είναι γεροδεμένοι, εύσωμοι και όλοι φροντίζουν να γυμνάζονται στις επικαλούμενες “αθλοπαιδιές” της οργάνωσης».

  Στο Γύθειο, πίνακες του Αδόλφου Χίτλερ βρίσκονται σε όλους τους χώρους των γραφείων.

  Ο Κλαπ παρακολούθησε αρκετές νεοναζιστικές κατηχήσεις σε διάφορες πόλεις της χώρας. «Οι συνεδριάσεις» αναφέρει ο Αμερικανός δημοσιογράφος «διαρκούν περίπου δύο ώρες, με ηχητική υπόκρουση το συγκρότημα χέβι μετάλ του Γερμενή και ηχογραφημένες ομιλίες του αρχηγού της Χ.Α. Νίκου Μιχαλολιάκου.

  Πήγε και στην «αδούλωτη Μάνη», τον τόπο καταγωγής του προφυλακισμένου Μιχαλολιάκου και προπύργιο της Χρυσής Αυγής. Εκεί έφτασε μέχρι το σπίτι του «αρχηγού», στο χωριό Κορογονιάνικα, συνοδευόμενος από έναν ανηψιό του που εκτός όλων των άλλων του είπε ότι «οι Μανιάτες είναι μία οικογένεια, σαν τη μαφία. Αν φύγεις από τη Μάνη, σημαίνει ότι είσαι ηλίθιος».

  Ο Κλαπ περιγράφει και τον τρόπο λειτουργίας της Χρυσής Αυγής, η οποία είναι αρχηγική. Ο Μιχαλολιάκος δίνει όλες τις σημαντικές εντολές.

  «Καλύπτοντας τη Χρυσή Αυγή μπορεί να γίνει πολύ επικίνδυνο για τους Έλληνες. Τον Απρίλιο του 2012, μια συνάδελφός μου στην Καθημερινή έγραψε ένα άρθρο με το οποίο επιχειρηματολογούσε ότι το κόμμα πρέπει βγει εκτός νόμου. Μετά από πέντε μέρες, κάποιοι χρυσαυγίτες ανάρτησαν μια απάντηση 2500 λέξεων στην ιστοσελίδα τους. “Ήξεραν κάθε λεπτομέρεια για τη ζωή μου”, μου είπε. “Την ηλικία μου, την ηλικία της κόρης μου, που γεννήθηκα, που ‘έχω δουλέψει, τα προηγούμενα άρθρα μου. Κατέληγε με μια άμεση απειλή, γραμμένη στα γερμανικά, γιατί γεννήθηκα στο Αμβούργο: “Πρόσεχε. Σε παρακολουθούμε»», αναφέρει επίσης ο Κλαπ.

  http://left.gr/news/i-6mini-empeiria-enos-amerikanoy-dimosiografoy-me-ti-hrysi-aygi#sthash.pdBGYNtf.dpuf

  http://www.lrb.co.uk/v36/n23/alexander-clapp/diary

  Σχόλιο από Πόντος και Αριστερά | 23/12/2014

 8. Γιώργος Αλεξάτος

  «Έστειλες τον μπάσταρδο τον γιο σου, τον γαμημένο Ιησού Χριστό»,
  «Η χριστιανική εκκλησία βρομάει τη σαπίλα του Ιεχωβά», «Η φτήνια του υπανθρώπου του σταυρού», «Φλόγες που καίνε τον υιό του Θεού και τους Αγίους του». Πρόκειται για κάποιους από τους στίχους τραγουδιών (ουρλιαχτών, για την ακρίβεια) του συγκροτήματος «Naer Mataron», με ερμηνευτή τον «Καιάδα», τον υπόδικο για εγκληματικές πράξεις βουλευτή της ναζιστικής συμμορίας, Γιώργο Γερμενή,
  Ας τους θυμόμαστε κι ας τους μαθαίνουν και οι γύρω μας, κάθε που η συμμορία εμφανίζεται «ανήσυχη» για την τύχη του χριστιανισμού εξαιτίας των μουσουλμάνων προσφύγων…

  Σχόλιο από Ηufer | 18/04/2016

 9. Ν. Μπογιόπουλος για τους θεομπαίχτες Χρυσαυγίτες που συμπαραστάθηκαν στους νταβατζήδες, εμπόρους ναρκωτικών, κλέφτες, πλαστογράφους, «χριστιανούς πατριώτες» του Βοτανικού. (Ηχητικό)
  Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Παρασκευή, 4 Νοεμβρίου 2016 | 10:02 μ.μ.

  Όταν κάναμε την ανάρτηση που τιτλοφορούσαμε «Και θεομπαίχτες οι χρυσαυγίτες ναζί» η οποία αναφερόταν στην ενεργή συμπαράσταση πρωτοκλασάτων στελεχών της ναζιστικής συμμορίας στο «Φασιστικό – παραστρατιωτικό «τσίρκο» στον Βοτανικό…», δεν γνωρίζαμε το ποιόν αυτών που παρουσιαζόταν σαν μέλη ενός «Συλλόγου Εφέδρων Πολιτών Οπλιτών». Είχαμε διαβάσει το δημοσίευμα του «Ριζοσπάστη» που έλεγε ότι αυτή η κατάληψη δεν είναι τίποτε άλλα παρά «μια φωλιά φασιστών και ακροδεξιών» με την στήριξή της «Λαϊκής Ελληνικής Πατριωτικής Ενωσης» (ΛΕΠΕΝ) (σ.σ. προήλθε από διάσπαση της Χρυσής Αυγής), αλλά δεν γνωρίζαμε κάτι παραπάνω.

  Αρκεστήκαμε λοιπόν να σχολιάσουμε τους θεομπαίχτες τις ναζιστικής συμμορίας του Μιχαλολιάκου που παρουσιάστηκαν στον Βοτανικό ωρυόμενοι για τους «πατριώτες» που πρωτοστατούσαν στην κατάληψη «οι οποίοι διώκονται για την ανέγερση χριστιανικού ναού …» και τα σχετικά.

  Πριν λίγο, λοιπόν, μάθαμε ποιοι είναι αυτοί οι «Χριστιανοί πατριώτες» που δέχτηκαν την ολόθερμη συμπαράσταση της Χρυσής Αυγής. Από τους 15 που έχουν συλληφθεί στους δέκα έχει αποδοθεί ο μισός ποινικός κώδικας. Πρόκειται δηλαδή για νταβατζήδες, εμπόρους ναρκωτικών, κλέφτες, πλαστογράφους.

  Αλλά καλύτερα να αφήσουμε – στο παρακάτω ηχητικό τον Νίκο Μπογιόπουλο να μας μιλήσει για τους θεομπαίχτες ναζιστές.

  http://tsak-giorgis.blogspot.gr/2016/11/blog-post_24.html

  Σχόλιο από Γ.Λ. | 06/11/2016

 10. η χρυση αυγη θελει να ειναι και να γινει καποτε μια ομαδα φασιστων και χιτλερικων.Η αληθεια ειναι ομως οτι εδω και 99 χρονια εχουμε το πραγματικο ολοκληρωτικο φασιστικο κομμα που εχει στο ενεργητικο του 100.000 δολοφοβιες μονο σε 2 χρονια 43-44.Το τιμημενο κκε.Οι χρυσαυγιτες μιμουνται το τιμημενο κκε και αποτυγχανουν

  Σχόλιο από kostas karpenisi | 05/02/2017

 11. […] -ΦΑΚΕΛΟΣ «ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ» : Οι δικοί μας «Γκρίζοι Λύκοι» … […]

  Πίνγκμπακ από -Ένα λάθος του ΣΥΡΙΖΑ Πιερίας « Πόντος και Αριστερά | 23/02/2017

 12. […] -ΦΑΚΕΛΟΣ «ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ» : Οι δικοί μας «Γκρίζοι Λύκοι» ! […]

  Πίνγκμπακ από Η επέτειος της ναζιστικής εισβολής και μια έξυπνη ανάρτηση « Πόντος και Αριστερά | 06/04/2017

 13. […] για να μας θυμίζει την πραγματική προέλευση  των φυσικών και πολιτικών απογόνων εκείνων των υπανθρώπων… […]

  Πίνγκμπακ από -Η τραγωδία του Εμφυλίου και η ηθική της Ακροδεξιάς… « Πόντος και Αριστερά | 19/02/2019


Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: