Πόντος και Αριστερά

……. 'μώ τον νόμο σ' !

-Η ψευτο»ΔΙ»ΣΥΠΕ του κυρίου Παρχαρίδη, η «Χρυσή Αυγή» και άλλα δύσοσμα

Οι τέλειοι «Λακεδαιμόνιοι» της εποχής μας!!!

avnan1Καιρό είχαμε να ασχοληθούμε με την ποντιακή τραγωδία –μάλλον φαρσοκωμωδία– που επιγράφεται «ΠΟΕ«.

Ίσως η πραγματική τραγωδία της ελληνικής κοινωνίας που  λέγεται «νεοναζισμός-Χρυσή Αυγή-καπηλεία της ιστορικής μνήμης» να ταρακουνήσει περισσότερο κάποιους ευαίσθητους πατριώτες που ξέρουν να σέβονται την ποντιακή κληρονομιά, ώστε να πιέσουν τους δεξιούληδες που -με την αβάντα κάποιων περίεργων πασόκων- έχουν επικρατήσει στο δευτεροβάθμιο αυτό όργανο, μπας και οριοθετήσουν το χώρο τους οριστικά και αμετάκλητα από τους νεοναζί. Μήπως και τολμήσουν να βγάλουν κάποια ανακοίνωση, όπως έκαναν οι Πόντιοι της Γερμανίας. Εκτός εάν κρύβουν παρόμοιες απόψεις στην ψυχή τους ή καλύπτουν χρυσαυγίτες του στενού τους περιβάλλοντος, κάτι που δεν θέλουμε να πιστέψουμε.

Αυθόρμητα έρχεται το ερώτημα:
-Γιατί δεν
αντέδρασε η Ομοσπανδία του κ.Παρχαρίδη, η ΠΟΕ, όταν οι νενοναζί της «Χρυσής Αυγής» πραγματοποίησαν  αυτόνομες εκδηλώσεις τη 19η Μαϊου προσβάλοντας τόσο τα θύματα όσο και τον ποντιακό λαό; –

Γιατί δεν καταδίκασε τους Καλλιθεάτες πρώην συντρόφους του κ.Παρχαρίδη στην Αθήνα,  όταν αυτοί μόνοι πήγαν και είπαν τα κάλαντα στον Φύρερ Μιχαλολιάκο;

Μήπως θα έπρεπε να θυμηθούμε ότι οι φανατικοί υποστηρικτές του στην Αθήνα -πριν η ΟΠΣΝΕ πάρει την αυτοκτονική απόφαση να συμπορευτεί μαζί του-  ήταν νεοπαγανιστές Πόντιοι από το Μενίδι και ακροδεξιοί από την Καλλιθέα; Και δεν εννοούμε βέβαια τους δημοκρατικούς «Αργοναύτες-Κομνηνούς», οι οποίοι αφού εκβίασαν τον ποντιακό χώρο της Νότιας Ελλάδας  να συνεργαστεί μαζί του, στη συνέχεια -και μόλις κατάλαβαν που είχαν μπλέξει- την έκαναν με μικρά πηδηματάκια και αυτιστικώς κλείστηκαν και πάλι στο περιφρουρημένο λαμπερό κελί τους.

xrisavgitiki prosvoli sti dramaΔιατηρώντας πάντως την αισιοδοξία μας, νομίζουμε ότι σαν καλοί και υπάκουοι Νεοδημοκράτες και τα συναφή, τώρα που όλο το πολιτικό σύστημα συμπεριλαμβανομένης και της Ν.Δ. αποφάσισε να ξεβρωμίσει ο τόπος από τη νεοναζιστική συμμορία, θα συντονιστούν και θα δράσουν αντίστοιχα. Γιατί αν δεν το κάνουν και αυτή τη φορά, σημαίνει ότι και οι ίδιοι είναι συνένοχοι.

100_0421__1

Υπάρχει και μια άλλη αφορμή για τούτο δω το σχόλιο: η επαναδιατύπωση μέσω μιας συνέντευξης στην «Ελευθεροτυπία» της δημόσιας διεκδίκησης του υπέρτατου στόχου της παρχαριδικής ΠΟΕ που δεν είναι άλλος από το να γίνει χαλίφης στη θέση του χαλίφη,ή αλλιώς «παρχαρίδης στη θέση του τανιμανίδη«. Δηλαδή «πάρε το αυγό και κούρευτο, ή αλλιώς «χέστηκε η φοράδα στο αλώνι». Τα παιχνιδάκια εξουσίας στη μίζερη Μπουγατσαδούπολη, έγιναν το επίκεντρο του ποντιακού χώρου…. και όπως λένε και οι παλαιοί εμουν: «Την κάταν είπαν ατεν το σκατό σ’ μούσκος εν’ κ’ακείνε πα εχτάλεψεν κ’ εφόσιξεν ατα».

  • Αλλά τι να περιμένεις από ανθρώπους που στη μεγαλύτερη ιδεολογική σύγκρουση μετά το ΄22 για την περιβόητη αναψηλάφιση της Δίκης των Εξ  με τους απογόνους των εγκληματιών που οδήγησαν στην Ήττα του ελληνισμού της Ανατολής, εποίκαν τον Πόντιον Πιλάτον; Μόνον αυτοί από όλες τις προσφυγικές ομοσπονδίες!…

  • Οι τέλειοι Λακεδαιμόνιοι της εποχής μας!!!

Αφού δεν κατάλαβαν τότε -και εν γένει- ότι με τη στάση τους έχεζαν επί των τάφων των θυμάτων της Γενοκτονίας, είναι δυνατόν να καταλάβουν ότι τα μεγάλα ζητήματα του παγκόσμιου  ποντιακού ελληνισμού είναι άλλα;

1abc10e

Γι αυτούς ένα ετήσιο πανηγύρι και μια καρέκλα δίχως κανένα πραγματικό αντίκρυσμα, όπως αυτό της ψευτο»ΔΙ»ΣΥΠΕ , είναι το άπαν. Το γιατί είναι «ψευτο» (που ικανοποιεί αποκλειστικά και μόνο μωροφιλοδοξίες)  και όχι πραγματική ΔΙΣΥΠΕ διαβάστε το: https://pontosandaristera.wordpress.com/2011/02/09/finsh-disype/. Η συνέχεια υπήρξε τραγική. Η τελευταία ευκαιρία για αληθινη παγκόσμια οργάνωση υπονομεύτηκε από την παρέα της Θεσσαλονίκης. Οι βαλκάνιοι Πόντιοι αρνήθηκαν τον ιστορικό συμβιβασμό με τους μετασοβιετικούς Πόντιους.  Με τη στάση τους και με δικαστικές προσφυγές -που θυμίζουν τον παλιό τανιμανιδισμό-   υποχρέωσαν τις ελληνικές ομοσπονδίες της Ρωσίας, Ουκρανίας, Αρμενίας, Γεωργίας, Καζαχστάν-Κιργιζίας να αποχωρήσουν. Και αντί οι βαλκάνιοι Πόντιοι να ιδρύσουν εντίμως μια νέα συνομοσπονδία που να εκφράζει μόνον όσους προέρχονται από χώρες του ΝΑΤΟ (συμπεριλαμβανομένης και της μισής Αυστραλίας), προτίμησαν να χρησιμοποιήσουν ένα ώριμο μπραντ νέιμ, αυτό του ΔΙΣΥΠΕ. Και έτσι τα κατάφεραν να δημιουργήσουν την  «ψευτο»ΔΙ»ΣΥΠΕ του κυρίου Παρχαρίδη». Πιστεύοντας ότι το δώρο που κόμισαν οι της ΟΠΣΝΕ στην ΠΟΕ πριν τους εξωπετάξουν με τον βάρβαρο και ανήθικο τρόπο, δηλαδή του δικαιώματος σύγκλησης παγκόσμιου συνεδρίου, θα το οικειοποιηθούν χωρίς αντίσταση. Όμως «πίσω έχει η αχλάδα την ουρά!!!»

Βέβαια, για να πούμε και του στραβού το δίκιο, δεν φταίνε μόνο  αυτοί.

ΦΤΑΙΕΙ ΚΑΙ ΟΙ ΙΔΙΟΣ Ο ΛΑΟΣ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΜΑΡΑΖΙΑΡΗΣ.  Και αντί να τους φτύνει από το πρωί μέχρι το βράδι που ξεφτύλισαν το όνειρα της πανελλαδικής οργανωτικής συγκρότησης, κάθεται και τους γλύφει και ανέχεται τις παλαβομάρες διαφόρων ψυχασθενών που κουρνιάζουν κάτω από τις φτερούγες του «παγκόσμιου ψευτο_προέδρου» και ονειρεύονται «μειονοτικά κόμματα» και συναφείς αυτοεπιβεβαιωτικές χαζομάρες.

Τα κείμενα μας, για την μέγιστη αυτή αλλοτρίωση, όπου οδήγησε τον οργανωμένο ποντιακό χώρο μια μικρή ομάδα ποντιοπατέρων, μπορείτε να τα δείτε πατώντας    ΕΔΩ 

X.A

28/09/2013 - Posted by | -παράνοια, -Δωσιλογισμός, -Λαμόγια, -Νεοελληνικά, -Νεοναζισμός, -εθνικισμός, -Nεοελληνικός ανορθολογισμός, φασισμός, Αντιδραστικά, ΠΟΕ

23 Σχόλια »

  1. Επιστολή για το καθεστώς στο Ιερό Ίδρυμα Παναγία Σουμελά απέστειλε ο πρόεδρος της ΠΟΕ και ΔΙΣΥΠΕ

    Όπως είναι γνωστό ένας από τους κύριους στόχους της Παμποντιακής Ομοσπονδίας Ελλάδος είναι η αλλαγή του νομικού και διοικητικού καθεστώτος στο Ιερό Ίδρυμα Παναγία Σουμελά.

    Στις 2 Σεπτεμβρίου συναντήθηκα με τον Πρωθυπουργό της χώρας με την διπλή μου ιδιότητα του Προέδρου της Παμποντιακής Ομοσπονδίας Ελλάδος και της Διεθνούς Συνομοσπονδίας Ποντίων Ελλήνων, συνοδευόμενος από τον Β΄ Αντιπρόεδρο της Π.Ο.Ε και Γενικό Γραμματέα της ΔΙ.ΣΥ.Π.Ε Γιάννη Αντωνιάδη.

    Στην συνάντηση αυτή έγινε συζήτηση για τα θέματα που αφορούν τον Οικουμενικό Ποντιακό Ελληνισμό αλλά η συζήτηση εστιάστηκε κυρίως στην διακοπή των συντάξεων των νεοπροσφύγων και στην Παναγία Σουμελά. Ο Πρωθυπουργός δεσμεύτηκε και συμφώνησε να υπάρξει αλλαγή του νομικού και διοικητικού καθεστώτος του Ιερού Ιδρύματος Παναγία Σουμελά γιατί όπως είπε αυτό είναι καθαρά θέμα δημοκρατίας.

    Επειδή η δύναμη της ομοσπονδίας μας είναι η δύναμη του λαού της, παρακαλώ σε κάθε εκδήλωση του σωματείου σας να αναφέρεστε κατά την διάρκεια του χαιρετισμού σας, ότι πρέπει να γίνει η αλλαγή αυτή, καθότι όπως ξέρετε επί πενήντα συνεχή χρόνια δηλαδή μισό αιώνα περίπου, διοικείται από μια οικογένεια και αποτελεί έτσι παγκόσμια πρωτιά οικογενειοκρατίας. Πιστεύω ότι με την συμμετοχή σας αυτή θα συμβάλλετε στην λύση του προβλήματος.

    Σας χαιρετώ με πατριωτικούς και αδελφικούς χαιρετισμούς

    Γεώργιος Παρχαρίδης
    Καθηγητής Ιατρικής Α.Π.Θ

    Πρόεδρος Παμποντιακής Ομοσπονδίας Ελλάδος
    Πρόεδρος Διεθνούς Συνομοσπονδίας Ποντίων Ελλήνων

    Σχόλιο από Πόντος και Αριστερά | 29/09/2013

  2. Ρε συμπατριώτες της ΠΟΕ, μήπως ήρθε η ώρα να στείλετε κάποια επιστολή στους συλλόγους και να τους ενημερώνεται για τον κίνδυνο του φασισμού;

    Σχόλιο από Giorikas | 29/09/2013

  3. Μου αρέσει η έκφραση που περιγράφει με τον καλύτερο τρόπο τις επιδιώξεις του Αγιατολλάχ Παρχαριντί:
    «χαλίφης στη θέση του χαλίφη»,ή αλλιώς “παρχαρίδης στη θέση του τανιμανίδη“.

    Πάντως μέχρι τώρα, το πρώτο βήμα της στην αυτοκρατορική του πορεία είναι ότι κατάφερε στο Δισυπέ να γίνει «Σαββίδης στη θέση του Σαββίδη» ή μάλλον «Παρχαρίδης στη θέση του Σαββίδη».

    Το επόμενο βήμα είναι να εκδιώξει τον Σαββίδη από τον ΠΑΟΚ και να γίνει αυτός πρόεδρος της Μπαοκάρας.

    Σχόλιο από Κωστίκας | 30/09/2013

  4. «Αγιατολάχ Παρχαριντί» Καλοοοοό.

    Θυμάστε που πριν από πολλά χρόνια, όταν ξεκίνησε η αμφισβήτηση και το ξήλωμα της τανιμανοδοκρατίας, ένα από τα σκωπτικά που ακούγονταν ήταν ο τίτλος «Αγιατολάχ Τανιμανί«.

    Ποιός να σας τόλεγε ότι σήμερα η κάθαρση στον οργανωμένο ποντιακό χώρο περνά μέσα από το ξήλωμα της παρχαριδοκρατίας;

    Έρμε Πόντε, τι σούμελε να ζήσεις;

    Σχόλιο από Στεφανίτσον | 30/09/2013

  5. .Το καλό είναι ότι στους 32 χρυσαυγίτες που συλληφθήκανε δεν υπάρχει ούτε ένας Πόντιος. Ας ελπίσουμε ότι αυτό θα συνεχιστεί και στις επόμενες καταστάσεις συλληφθέντων ναζιστών .

    Om_

    Σχόλιο από Πόντος και Αριστερά | 30/09/2013

  6. Λυπάμαι αυτούς που μόνο μίσος βγάζουν.Τι σχέση έχουν αυτά με τη ΧΑ.

    Σχόλιο από Κυριάκος Ιωαννίδης | 30/09/2013

  7. «Πρώτος α πάω και σκοτούμαι» λένε οι χρυσαυγίτες σε εκδήλωση τιμής για τη 19η Μαϊου.

    Και η Ομοσπονδία των Ποντίων μούγκα.Ούτε μια διαμαρτυρία για την προσβολή. Ή μήπως δεν καταλαβαίνετε ότι το να τιμούν τη Γενοκτονία τωνΠοντίων οι Ναζιστές αποτελεί προσβολή;

    Εκτός εάν οι Πόντιοι τα όργανα τα έχουν μόνο για το χορό και το ταγούδι. Αν ναι, τότε αυτό λέγεται «αυνανισμός» και τα όργανά τους είναι χειρότερα από το κάκαλα του τελευταίου Πόντιου.

    Σχόλιο από Στεφανίτσον | 30/09/2013

  8. Μην προσβάλετε τα κάκαλα.

    Δεν σας φταίνε σε τίποτα. Και πάνω απ’όλα: κάνουν τη δουλειά τους μια χαρά. 😉

    Ομέρ

    Σχόλιο από Πόντος και Αριστερά | 30/09/2013

  9. Αριθ.πρωτ.: 611 Θεσσαλονίκη, 6 Σεπτεμβρίου 2013

    Προς: τον Πρόεδρο της Κυβερνήσης κύριο Αντώνη Σαμαρά.

    Κοιν.: 1. Αντιπρόεδρο Κυβέρνησης κύριο Ευάγγελο Βενιζέλο.
    2. Αρχηγούς Κομμάτων.

    Θέμα: Εκλογές ΔΙ.ΣΥ.Π.Ε.

    Κύριε Πρωθυπουργέ,

    τα τελευταία χρόνια ο οργανωμένος Ποντιακός χώρος ταλανίζεται από σειρά διασπαστικών ενεργειών, όχι μόνον σε δευτεροβάθμιο επίπεδο, αλλά και σε τριτοβάθμιο.
    Το 2001 οι 500 σύνεδροι του Ε΄ Παγκόσμιου Ποντιακού Συνεδρίου αποφάσισαν την έναρξη διαβουλεύσεων για την αναζήτηση τρόπων συνεργασίας μεταξύ της Π.Ο.Π.Σ. και της Ο.Π.Σ.Ν.Ε., που λειτουργούσε τότε στην Αθήνα, με στόχο την ενοποίηση των δύο αυτών Ομοσπονδιών.
    Το ΠΑ.Σ.Π.Ε., που είχε την ευθύνη υλοποίησης του ΣΤ΄ Παγκόσμιου Ποντιακού Συνεδρίου, θέλοντας να συμβάλλει στη δημιουργία ενωτικού κλίματος, πρότεινε να πραγματοποιηθεί το ΣΤ΄ συνέδριο στην Αθήνα, θέτοντας όμως ως προαπαιτούμενα δύο βασικές προϋποθέσεις.
    Α) Την ενοποίηση των δύο Ομοσπονδιών και
    Β) Την τροποποίηση του καταστατικού του Π.Α.Σ.Π.Ε.
    Δυστυχώς ορισμένοι συμπατριώτες αθέτησαν τις όποιες συμφωνίες και προκήρυξαν τον Ιούνιο του 2006 την πραγματοποίηση του ΣΤ΄ συνεδρίου, χαρακτηρίζοντάς το μάλιστα όλως αυθαιρέτως «οργανωτικό». Στόχος τους ήταν η προώθηση των διασπαστικών ενεργειών τους για τη δημιουργία και ενός δεύτερου Παγκόσμιου Οργάνου (του ΠΑ.ΣΥ.ΠΟ.Ε), σε αντιπαράθεση προς το ΠΑ.Σ.Π.Ε, παγκόσμιο όργανο που ήδη είχε συγκροτηθεί από το σύνολο των Ποντιακών Ομοσπονδιών και λειτουργεί δημιουργικά και αποτελεσματικά από το 1999 μέχρι σήμερα.
    Έτσι μετά την ολοκλήρωση του ΣΤ΄ συνεδρίου κατέθεσαν προς έγκριση στο Πρωτοδικείο Θεσσαλονίκης καταστατικό για τη δημιουργία του ΠΑ.ΣΥ.ΠΟ.Ε.
    Το ΠΑ.Σ.Π.Ε., ως όφειλε, προσέφυγε στο Δικαστήριο και ακύρωσε την σχετική δικαστική απόφαση δημιουργίας του ΠΑ.ΣΥ.ΠΟ.Ε., δηλαδή ενός δεύτερου Παγκόσμιου Ποντιακού οργάνου.
    Δυστυχώς όμως οι πρωτεργάτες της διάσπασης, αντί να συμμορφωθούν με την απόφαση, κατέθεσαν σχετικό αίτημα αφενός αλλάζοντας από ΠΑ.ΣΥ.ΠΟ.Ε (Παγκόσμιο Συμβούλιο) σε ΔΙ.ΣΥ.Π.Ε. (Διεθνές Συμβούλιο) τον τίτλο του διασπαστικού οργάνου, που ήθελαν να δημιουργήσουν, και αφετέρου προσφεύγοντας στα δικαστήρια των Αθηνών, ώστε να μην υποπέσει στην αντίληψή μας και αρμοδίως να το ακυρώσουμε.
    Πρώτος Πρόεδρος εμφανίστηκε ο κ. Δημήτριος Τομπουλίδης, ο οποίος υπέβαλε την παραίτησή του και απεχώρησε, οπότε μέχρι το 2008 το ΔΙ.ΣΥ.Π.Ε παρέμεινε ακέφαλο και ανενεργό.
    Στις εκλογές που διενεργήθηκαν το 2010, «ατυχώς» για τον κ. Παρχαρίδη, έθεσε υποψηφιότητα για τη θέση του Προέδρου και ο κ. Ιβάν Σαββίδης, ο οποίος και εκλέχθηκε πρόεδρος. Ο κ Παρχαρίδης στη συνέχεια, κατά την προσφιλή σε αυτόν μέθοδο, θεώρησε πρέπον να προσφύγει στα δικαστήρια.
    Αποτέλεσμα όλων αυτών ήταν ο κ. Σαββίδης να υποβάλλει την παραίτησή του από την Προεδρεία του ΔΙ.ΣΥ.Π.Ε, για να ακολουθήσει η μαζική αποχώρηση δέκα Ομοσπονδιών, κυρίως από τις χώρες της πρ. Ε.Σ.Σ.Δ, με βαρείες κατηγορίες κατά του κ. Παρχαρίδη, οι οποίες μέχρι σήμερα έμειναν αναπάντητες.
    Έτσι το όργανο αυτό που δημιουργήθηκε δήθεν για να ενώσει σε παγκόσμιο επίπεδο τις ποντιακές οργανώσεις, έμεινε και πάλι με τρεις μόνο Ομοσπονδίες στη δύναμή του, επί συνόλου πλέον των 20 σε όλο τον κόσμο.
    Με την ολοκλήρωση, όμως, και της τρίτης θητείας του κ. Παρχαρίδη στη θέση του Προέδρου της Π.Ο.Ε, την οποία εξασφάλισε μετά από τροποποίηση του αρχικού καταστατικού (προέβλεπε δύο θητείες, δήθεν για να χτυπηθεί ο παραγοντισμός και η καρεκλολαγνεία των μέχρι τότε Προεδρείων της Π.Ο.Π.Σ.,) και μη υπάρχοντος άλλου θεσμικού οργάνου πέραν του ανενεργού ΔΙ.ΣΥ.Π.Ε, ζητήθηκε αιφνιδίως από τα δικαστήρια ο διορισμός προσωρινής Διοίκησης.
    Μετά τον διορισμό Δ.Σ. τον Μάρτιο του 2013 με προβλεπόμενη θητεία ενός χρόνου, η προσωρινή διοίκηση αποφάσισε την εσπευσμένη πραγματοποίηση εκλογών τον Αύγουστο στη Θεσσαλονίκη, παρά το γεγονός ότι οργανώσεις από όλο τον κόσμο, κατήγγειλαν εγγράφως τις διαδικασίες ως παράτυπες για μια σειρά λόγων.

    Στις εργασίες αυτές της εκλογικής διαδικασίας, από όσο μας ενημέρωσαν, δεν παρέστησαν περισσότεροι από 80-100 αντιπρόσωποι της Π.Ο.Ε, 6-7 εκπρόσωποι σωματείων από τη Γερμανία (επί συνόλου 45 που έχει στη δύναμή της η Ομοσπονδία Ευρώπης) και 3-4 εκπρόσωποι σωματείων από τις Η.Π.Α (επί συνόλου 14 που έχει στη δύναμη της η Ομοσπονδία ΗΠΑ-Καναδά).
    Ο επίσημος εκπρόσωπος, μάλιστα, μιας εκ των δύο Ομοσπονδιών της Αυστραλίας, που παρέστη, διάβασε σχετική επιστολή του Προέδρου της, που με σαφήνεια έλεγε, ότι η Διοίκηση της Ομοσπονδίας αρνείται να συμμετάσχει στις διαδικασίες, δεν αναγνωρίζει οποιονδήποτε ήθελε τυχόν εμφανισθεί δηλώνοντας «δήθεν» εκπρόσωπός της και ζητά την αναβολή της εκλογικής συνέλευσης.

    Παρακολουθήσαμε με έκπληξη το παραλήρημα προσώπων, που συμμετείχαν στις διασπαστικές αυτές πρωτοβουλίες και που δεν μπορούν να συνειδητοποιήσουν ότι ο ποντιακός χώρος μπορεί να υπάρξει και να επιζήσει και χωρίς αυτούς.
    Ακούστηκαν για μία ακόμη φορά ενορχηστρωμένες υστερικές κραυγές στρεφόμενες κατά προσώπων με αναγνωρισμένη μεγάλη προσφορά στην προώθηση των Ποντιακών θεμάτων και κατά φορέων, όπως το Σωματείο και το Ίδρυμα της Παναγίας Σουμελά, που αποτελούν αναμφισβήτητα την Αμφικτιονία του όπου γης Ποντιακού Ελληνισμού, σαν αποτέλεσμα του υπεύθυνου έργου που δεκαετίες τώρα επιτελούν τα Δ.Σ. τους σε στενή συνεργασία με τα Ποντιακά σωματεία όλου του κόσμου αλλά και με χιλιάδες συμπατριώτες στα υψώματα του Βερμίου.
    Σε τέτοιο βαθμό μάλιστα έφθασε το μίσος και η εμπάθειά τους, λόγω της αδυναμίας τους να ελέγξουν το Ιερό Ίδρυμα, ώστε να δηλώσουν δημόσια, ότι μεθοδεύουν τη μεταφορά της Ιερής Εικόνας της Σουμελιώτισας στη Τουρκία, αδιαφορώντας για τις όποιες συνέπειες.

    Παρ όλα αυτά οι εκλογές έγιναν και εξελέγη Δ.Σ. στο ΔΙ.ΣΥ.Π.Ε. με προφανή στόχο να χρησιμοποιηθεί ο φορέας αυτός κατά του Ιδρύματος της Παναγίας Σουμελά.
    Ήδη απ’ όσο έχουμε πληροφορηθεί, σειρά φορέων που έχουν έννομο συμφέρον έχουν κινηθεί αρμοδίως για την ακύρωση αυτών των εκλογών.
    Λίγες μέρες μετά την εκλογή του δήθεν παγκοσμίου οργάνου και «πριν αλέκτωρ φωνήσαι», ο κ. Παρχαρίδης διοχέτευσε στα Μ. Μ. Ε. φωτογραφία του μαζί σας, ισχυριζόμενος ότι στη συνάντηση, που είχατε μαζί του, σας μετέφερε τη βούληση των 420 Σωματείων μελών της Ομοσπονδίας, της οποίας είναι Πρόεδρος, και του 95% του Οικουμενικού Ποντιακού Ελληνισμού, για αλλαγή του τρόπου διοίκησης και λειτουργίας του Ιερού Ιδρύματος Παναγία Σουμελά. Κατήγγειλε δε και πάλι απροκάλυπτα ιεράρχες, που με την στάση ζωής τους καταξιώθηκαν στη συνείδηση του Ελληνικού λαού, αλλά και φορείς και βουλευτές που δεν συμφωνούν με τις όποιες επιδιώξεις του.

    Κύριε Πρωθυπουργέ,

    Α) Είναι γνωστό ότι το Ίδρυμα Παναγία Σουμελά αποτελεί δημιούργημα των εμπνευστών και ιδρυτών του προ 63 χρόνων συσταθέντος Σωματείου Παναγία Σουμελά και δεν ανήκει σε καμία Ποντιακή ή άλλη Ομοσπονδία.

    Β) Στο Δελτίο Τύπου το ΔΙΣΥΠΕ ισχυρίζεται ότι ο κ. Παρχαρίδης σας μετέφερε την άποψη των 420 Σωματείων μελών της ομοσπονδίας που προεδρεύει, ενώ είναι γνωστό ότι στις εκλογές του ΔΙ.ΣΥ.ΠΕ στις 3 Αυγούστου του 2013 δεν συμμετείχαν περισσότεροι από 80-100 σύλλογοι από όλη την Ελλάδα, και η πραγματική δύναμη της ομοσπονδίας τους μόλις φθάνει τα 200 μέλη.

    Γ) Επίσης, ισχυρίζεται ότι μετέφερε τη βούληση του 95% του Οικουμενικού Ελληνισμού, ενώ στις εκλογές του ΔΙ.ΣΥ.ΠΕ δεν συμμετείχαν, επί συνόλου 20 και πλέον δευτεροβάθμιων Οργάνων από όλο τον κόσμο, εκπρόσωποι δύο μόνον Ομοσπονδιών, ενώ την ίδια ώρα, μέλη των Διοικητικών Συμβουλίων αυτών των δύο Ομοσπονδιών Γερμανίας και Αμερικής καταγγέλλουν με επιστολές τους τις διαδικασίες ως παράτυπες.

    Όπως καταλαβαίνετε, το όργανο που εμφάνισε ο πρόεδρος του διασπαστικού ΔΙ.ΣΥ.ΠΕ ενώπιον σας, δεν εκπροσωπεί παρά μόνο τον ίδιο και μια μικρή μειοψηφία του Ποντιακού χώρου, παρά τα όσα ανακριβή σας δήλωσε, χωρίς αιδώ, επιχειρώντας να σας παραπληροφορήσει, σύμφωνα με δημοσιεύματα.
    Ζητάμε άμεσα συνάντηση μαζί σας, ως Συμβούλιο Παγκόσμιου Ελληνισμού που εκφράζει το σύνολο των Ποντιακών οργάνων ανά τον κόσμο, είτε με αφορμή την παρουσία σας στη ΔΕΘ ή τις επόμενες ημέρες στην Αθήνα, για να θέσουμε υπόψη σας τη θέση μας για τα ποντιακά θέματα και το θέμα του Ιδρύματος Παναγία Σουμελά.

    Με βαθύ σεβασμό.

    ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΣΠΕ
    Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ

    ΙΩΑΝΝΗΣ ΜΩΥΣΙΑΔΗΣ
    ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ ΣΕΡΡΩΝ

    Σχόλιο από Stefanos | 30/09/2013

  10. ΔΙΕΘΝΗΣ ΣΥΝΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΠΟΝΤΙΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ (ΔΙ.ΣΥ.Π.Ε)
    Λ.ΝΙΚΗΣ 1, ΤΚ:54624, ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
    ΤΗΛ:2310 227-822 FAX:2310 227-213
    e-mail:info@poe.org.gr, http://www.poe.org.gr

    Θεσσαλονίκη, 29-8-2013
    Αρ.Πρ.:4

    Προς: Πρόεδρο Ομοσπονδίας Ποντιακών Σωματείων Αυστραλίας

    Κύριε πρόεδρε,

    Με την επιστολή την οποία μας στείλατε μας κάνατε κοινωνούς των ανησυχιών σας για την ενότητα και την πορεία του οργανωμένου ποντιακού χώρου. Είναι και δικές μας ανησυχίες και αυτός είναι ο κύριος λόγος που πήραμε πρωτοβουλία και αναλάβαμε το τιμόνι της ΔΙ.ΣΥ.Π.Ε.
    Μην ξεχνάτε ότι την τετραετία που πέρασε πρόεδροι διετέλεσαν ο κ. Τομπουλίδης, ο οποίος παραιτήθηκε για να αναλάβει ο κ. Σαββίδης. Το μόνο που επιδίωξε ο κ. Σαββίδης ήταν να προσπαθήσει να αλλάξει την σύνθεση του συνεδρίου για να μπορεί να το ελέγχει και μάλιστα με παράνομο τρόπο. Αναγκαστήκαμε να προσφύγουμε στην Δικαιοσύνη και δικαιωθήκαμε δυο φορές. Διοργανώσαμε ένα δημοκρατικό παραγωγικό και πολιτισμένο συνέδριο στη Θεσ/νίκη. Ο λόγος δόθηκε σ΄όλους, όσους το ζήτησαν με απεριόριστο χρόνο. Αυτό μπορεί να σας το βεβαιώσει ο κ.Τσόγκας ο εκπ/πό σας, ο οποίος πήρε το λόγο είπε ότι ήθελε να πει και παρακολούθησε όλες τις διαδικασίες .
    Πριν το συνέδριο υπήρχαν διεξοδικές ενημερώσεις-συζητήσεις από τον κ. Αντωνιάδη πρόεδρο του προσωρινού συμβουλίου, με όλους τους προέδρους των Ομοσπονδιών και με εσάς. Σας προτάθηκε η θέση του Αντιπροέδρου και για τον εκπ/πό σας τον κ.Τσόγκα η θέση του αναπληρωτή Γεν.Γραμματέα, σεβόμενοι πάντα τους θεσμούς των Ομοσπονδιών. Από την στιγμή που επιλέξατε την αποχή, δεν μπορούσαμε να εμποδίσουμε βάση του καταστατικού την συμμετοχή άλλων εκπροσώπων σωματείων από την Αυστραλία. Όλα διεξήχθησαν νόμιμα και σαφώς δεν έχει κανείς το δικαίωμα της μη αναγνώρισης των αποτελεσμάτων εκλογών .

    Κύριε πρόεδρε,

    Οι πόρτες της Συνομοσπονδίας μας είναι πάντα ανοιχτές για όλους και για εσάς. Μην ξεχνάτε ότι για την ενότητα που εσείς επικαλείστε εμείς αγωνιστήκαμε πάνω από δέκα χρόνια. Την επιτύχαμε στην Ελλάδα με την Π.Ο.Ε και σε παγκόσμιο επίπεδο με την ΔΙ.ΣΥ.Π.Ε σε ποσοστό 90%. Δυστυχώς κάποιες Ομοσπονδίες αποχώρησαν για δικούς τους λόγους. Δεν συμφωνούμε μα σεβόμαστε την απόφαση τους. Αλλοίμονο αν με την πρώτη διαφωνία, κάποιοι αποχωρούν. Σας υπενθυμίζουμε επίσης ότι ολόκληρα κράτη διοικούνται με 30% και 40% πλειοψηφία .
    Σκοπός μας είναι η επίλυση των προβλημάτων και προώθηση των μεγάλων θεμάτων που απασχολούν τον Ποντιακό Ελληνισμό. Από τα αποτελέσματα αυτά θα κριθούμε και όχι από τον αν είμαστε 5 ή 7 Ομοσπονδίες στον πόλεμο ενάντια στα προβλήματα. Είμαστε πάντα ανοιχτοί στο διάλογο σεβόμενοι θεσμούς και νόμους και το ίδιο ελπίζουμε και για σας .
    Αυτά που μας ενώνουν είναι περισσότερα από αυτά που μας χωρίζουν. Εχθροί μας είναι τα προβλήματα και σας καλούμε από μέσα από τη ΔΙ.ΣΥ.Π.Ε να τα πολεμήσουμε. Σε καμιά περίπτωση όμως δεν πρόκειται να δαπανήσουμε χρόνο και ενέργεια και πόρους σε καθυστερήσεις και εσωστρέφεια. Τα προβλήματα είναι μπροστά μας και δεν υπάρχει πολυτέλεια για πισωγυρίσματα και μεμψιμοιρίες.
    Η ιστορία θα είναι αμείλικτη απέναντι μας. Σεβόμενοι την ετυμηγορία και τις αποφάσεις των συνέδρων τραβάμε ολοταχώς προς τα μπρος και σας καλούμε όλους στο όμορφο κοινό αγώνα για την καταξίωση του Ποντιακού Ελληνισμού.

    Με αγωνιστικούς χαιρετισμούς

    Για το Δ.Σ της ΔΙ.ΣΥ.Π.Ε

    Ο Πρόεδρος Ο Γενικός Γραμματέας

    Παρχαρίδης Γεώργιος Αντωνιάδης Ιωάννης

    Σχόλιο από Stefanos | 30/09/2013

  11. Προς αξιότιμους
    Κ. Δημήτρη Μολοχίδη
    Πρόεδρο της Πανποντιακής Ομοσπονδίας Η.Π.Α-Καναδά και μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου
    Αγαπητή συμπατριώτες.
    Πιστεύουμε στην υπευθυνότητα που απαιτούν οι θέσεις μας, ως εκλεγμένο σώμα του Ποντιακού μας χώρου και όχι στις προσωπικές φιλοδοξίες διαφόρων.
    Το μήνυμα αυτό συντάχτηκε ύστερα από μελέτη, για να έχουμε την συνείδηση μας καθαρή και να είμαστε σωστή στης πράξεις μας.
    Ως καινούργιος πρόεδρος της Αδελφότητας Ποντίων Τορόντο Παναγία Σουμελά επιθυμώ να συμβάλλω στην ενοποίηση του Ποντιακού χώρου.
    Για αυτό όμως θέτω μερικά ερωτήματα στον πρόεδρο και τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου, σχετικά με την προκήρυξη εκλογών από κάποια διορισμένη προσωρινή επιτροπή για το ΔΙ.ΣΥ.ΠΕ.
    Το ΔΙ.ΣΥ.ΠΕ. που θεωρητικά συγκροτήθηκε το 2006 σε ένα Παγκόσμιο συνέδριο στην Αθήνα, που πληροφορηθήκαμε ότι το συνολικό κόστος για να υλοποιηθεί ξεπέρασε τις 750.000.00 ευρώ, καμία ενημέρωση για τα σχετικά, κανένας οικονομικός απολογισμός. Ως έχουμε πληροφορηθεί μετά την παραίτηση του κ. Δ. Τομπουλίδη (ούτε χρόνο δεν κράτησε από την συγκρότηση της). Δυστυχώς αγαπητοί μου συμπατριώτες η ΔΙ.ΣΥ.ΠΕ. έμεινε ακέφαλη για πέντε χρόνια χωρίς ποτέ να διεξαχθούν εκλογές. Μετά από αυτό το κενό και την αυτοδιάλυση της ΔΙ.ΣΥ.ΠΕ. έγιναν εκλογές και πρόεδρος της εξελέγη ο κ. Ιβάν Σαββίδης αντί του κ. Γ. Παρχαρίδη που ήταν συνυποψήφιος του. Πληροφορηθήκαμε ότι μέσω της Π.Ο.Ε. έγινε προσπάθεια απαξίωσης του οργάνου, μέχρι τα Δικαστήρια έτρεξε ο κ. Παρχαρίδης, αφού έχασε τις εκλογές, να ακυρώσει μια σειρά αποφάσεων του. Μετά από μερικούς μήνες δηλώνει την παραίτηση του ο κ. Σαββίδης.
    Μετά από όσα πληροφορηθήκαμε με υπαιτιότητα της Π.Ο.Ε. χαρακτηριστική είναι η καταγγελία της Ομοσπονδίας της Ουκρανίας .Πάνω από δέκα Ομοσπονδίες κατήγγειλαν, η κάθε μια ξεχωριστά, όλες τις μεθοδεύσεις του κ. Παρχαρίδη. Αυτές οι απολυταρχικές συμπεριφορές έχουν καταδικαστεί στην συνείδηση των και διαγραφήκανε από το ΔΙ.ΣΥ.ΠΕ και προχώρησαν σε διαδικασίες επανεγγραφής τους στο ΠΑΣΠΕ.
    Όταν η παλαιότερη Ομοσπονδία Ποντίων Ελλάδος η ΠΟΠΣ σε μια προσπάθεια ενοποίησης του χώρου σε τριτοβάθμιο επίπεδο, έκανε αίτηση εγγραφής στη ΔΙ.ΣΥ.ΠΕ. για το καλό όλων των Ποντιακών Οργανώσεων. Η Π.Ο.Ε. δια του κ. Παρχαρίδη έκανε αγώνα μη εγγραφής της, ενώ η πλειοψηφία του συνόλου των Ομοσπονδιών ζήτησαν την εγγραφή της, λόγω του στρεβλού συστήματος αντιπροσώπευσης που δίνει το δικαίωμα στην ΠΟΕ να έχει την πλειοψηφία σε ένα τριτοβάθμιο όργανο, δεν έγινε δεκτό το σχετικό αίτημα.
    Κύριε πρόεδρε εκτός των παραπάνω θα πρέπει να λάβετε υπόψη σας ότι στην πρόσκληση για τις εκλογές που λάβαμε δεν υπάρχει ημερομηνία αποστολής και σφραγίδα του οργάνου όπως δεν υπάρχει συνοδευτικό του πρωτοδικείου Αθηνών. Αυτά με την σειρά τους κηρύσσουν οποιαδήποτε εκλογική διαδικασία παράνομη , αφού η πρόσκληση είναι άκυρη και παράτυπη.
    Κύριε πρόεδρε η Αδελφότητα μας δια μέσω του προέδρου της κυρίου Ν. Χριστοφορίδη (μη γνωρίζοντας περί εκλογές ΔΙ.ΣΥ.ΠΕ ) εγγράφως και προσωπικά είχε ζητήσει από την Ομοσπονδία ΗΠΑ-Καναδά για το 21ο Εθνικό Συνέδριο της Ομοσπονδίας μας, το οποίο θα γίνει στην πόλη του Τορόντο στις 11-12&13 Οκτωβρίου 2013, να καλεστούν όλες οι Ποντιακές ομοσπονδίες σε μια ανοικτή συνάντηση χωρίς προαπαιτούμενα. Αίτημα το οποίο δεν έγινε αποδεκτό από την Ομοσπονδία Η.Π.Α. – Καναδά. Αφού, κατηγορηματικά απορρίφτηκε η αίτηση αυτή, με την δικαιολογία ότι μόνο ζημιές προκαλούν στο χώρο μας αυτές οι ΄΄Ομοσπονδίες΄΄. Αφού κατηγορηματικά αρνηθήκατε το αίτημα μας στο κάλεσμα των ομοσπονδιών γιατί ζητάτε να συμβάλουμε στα προαναφερόμενα,.
    Κύριε Πρόεδρε, κύριοι Σύμβουλοι της Πανποντιακής Ομοσπονδίας Η.Π.Α. – Καναδά, σας παρακαλούμε να μας στείλετε τις αποφάσεις, των γενικών συνελεύσεων και των Διοικητικών Συμβουλίων, βάση των οποίων καλούμαστε να συμμετέχουμε σε αυτές τις παράνομες και παράτυπες διαδικασίες.
    Καλούμε όλα τα αδελφά σωματεία, μέλη της Πανποντιακής Ομοσπονδίας Η.Π.Α. – Καναδά να καταγγείλουν όλες αυτές τις ενέργειες και να μην λάβουν μέρος σε αυτές τις διαδικασίες, νομιμοποιώντας έτσι με την παρουσία μας ένα ανύπαρκτο όσο και διαλυμένο όργανο.
    Εμείς η Αδελφότης Ποντίων Τορόντο Παναγία Σουμελά αρνούμεθα να συμμετάσχουμε σε αυτές τις εκδηλώσεις( εκλογές) ενώ βλέπουμε ότι επιχειρούν να μας χρησιμοποιήσουν και να μας περιπλέξουν σε περιπέτειες που μόνο αρνητικό χαρακτήρα και όχι ενωτικό θα έχουν στον ευρύτερο ποντιακό χώρο.

    Με Πατριωτικούς Χαιρετισμούς,
    Ο Πρόεδρος, Ο Γραμματέας

    Νικόλαος Α. Χριστοφορίδης Παύλος Α. Ιωαννίδης

    Σχόλιο από Stefanos | 30/09/2013

  12. Tassos Sidiropoulos

    Αγαπητοί συνάδελφοι,

    Πρώτον επιτρέψτε μου να ζητήσω συγγνώμη για το εμάιλ που έστειλα την Παρασκευή. Συγγνώμη όχι για τις τοποθετήσεις μου, αλλά για την απροσεξία μου ότι στους παραλήπτες υπήρχαν και ηλεκτρονικές διευθύνσεις ατόμων που δεν ανήκουν στο Διοικητικό.

    Στο θέμα των εκλογών της ΔιΣΥΠΕ για τις οποίες λάβαμε πρόσκληση έχω να παρατηρήσω και να ρωτήσω.

    Στην πρόσκληση δεν υπάρχει ημερομηνία αποστολής και σφραγίδα του οργάνου.
    Δεν υπάρχει συνοδευτικό της απόφασης του πρωτοδικείου Αθηνών.

    Αυτά με τη σειρά τους κηρύσουν οποιαδήποτε εκλογική διαδικασία παράνομη σε μια ενδεχόμενη ένσταση, αφού η πρόσκληση είναι άκαιρη και παράτυπη.

    Η ΟΣΕΠΕ τι ρόλο έπαιξε και αν συμμετείχε 1ον στην προσφυγή στο πρωτοδικείο και 2ον στην διοικούσα επιτροπή.

    Επίσης, εύλογα παρατηρεί κάποιος πως σε αυτήν την εκλογική διαδικασία οι εκλογές θα ελέγχονται καθαρά από την ΠΟΕ βάσει των αναλογιών των συνέδρων. Θα μπορούσε να υπάρξει ισομερισμός και δίκαιη κατανομή συνέδρων δίχως να υπάρξει παράβαση του καταστατικού, αφού επίκληση καταστατικού δεν μπορεί να γίνει για ένα όργανο το οποίο δεν υπάρχει. Και το όργανο αυτό δεν υπάρχει γιατί καταγγέλθηκε από τον ίδιο τον κ. Παρχαρίδη ως παράνομο. Τον κ. Παρχαρίδη που αποσκοπεί στην προεδρεία του οργάνου που ο ίδιος κατήγγειλε.
    Θυμίζω επίσης πως το ένα μέλος της ΔιΣΥΠΕ και συγκεκριμένα η Ομοσπονδία ΗΠΑ Καναδά ουδέποτε έχει διαγραφεί από το ΠΑΣΠΕ.

    Θυμίζω επίσης ότι το μέλος της ΔιΣΥΠΕ και συγκεκριμένα η Ομοσπονδία της Αυστραλίας έχει διασπαστεί, από όσο με πληροφορούν εξαιτίας του στενού συνεργάτη του Παρχαρίδη Π. Ιασωνίδη και αυτή την στιγμή η Ομοσπονδία αυτή απαρτίζεται από 3 συλλόγους , όλους κι όλους ενεργούς.

    Θυμίζω επίσης πως στο τελευταίο Διοικητικό Συμβούλιο στην Φραγκφούρτη αποφασίσαμε επανεξέταση της συνεργασίας μας με τις 2 Ομοσπονδίες της Ελλάδας σε επίπεδο συνεδρίου και αυτό γιατί δεν υπάρχουν πρακτικά συνεδρίου που να μας οδηγούν να συνεργαζόμαστε μόνον με την ΠΟΕ.

    Το ΔΙΣΥΠΕ που θεωρητικά συγκροτήθηκε το 2006 σε ένα παγκόσμιο συνέδριο που το συνολικό κόστος πραγματοποίησης του ξεπέρασε τις 700.000 ευρώ χωρίς να γίνει ποτέ απολογισμός, από όσο έχω πληροφορηθεί, μετά την παραίτηση του Προέδρου Τομπουλίδη, που έγινε τον πρώτο κιόλας χρόνο της συγκρότησής του, έμεινε ακέφαλο για μια πενταετία χωρίς ποτέ να κάνεις εκλογές.

    Όταν τελικά έκανε κάποιες εκλογές και πρόεδρος του εξελέγη ο Ιβάν Σαββίδης, αντί του Παρχαρίδη που ήταν υποψήφιος, με ευθύνη της ΠΟΕ, έγινε προσπάθεια απαξίωσης του οργάνου, μέχρι και δικαστική προσφυγή του Παρχαρίδη για την ακύρωση μιας σειράς αποφάσεων του. Έτσι Δέκα ομοσπονδίες αφού κατήγγειλαν η κάθε μια χωριστά, όλες αυτές τις μεθοδεύσεις ,παρομοιάζοντας μάλιστα τον τρόπο συμπεριφοράς του Παρχαρίδη, με αυτή του Στάλιν,(Βλέπε σχετικές αναρτήσεις στο Διαδίκτυο), αποχώρισαν από το ΔΙΣΥΠΕ και προχώρησαν τις διαδικασίες επανεγγραφής τους στο ΠΑΣΠΕ.

    Όταν η ΠΟΠΣ σε μια προσπάθεια ενοποίησης του χώρου τουλάχιστον σε τριτοβάθμιο επίπεδο, έκανε αίτηση εγγραφής στο ΔΙΣΥΠΕ ,η ΠΟΕ δια του Παρχαρίδη ,έκανε αγώνα μη εγγραφής της. Και ενώ το σύνολο των ομοσπονδιών ζήτησαν την εγγραφή της, λόγω του στρεβλού συστήματος αντιπροσώπευσης που δίνει το δικαίωμα στην ΠΟΕ να έχει την απόλυτη πλειοψηφία σε ένα τριτοβάθμιο όργανο, δεν έγινε δεκτό το σχετικό αίτημα.
    Έκτοτε το όργανο αυτό έμεινε ανενεργό για χρόνια και τώρα που η τρίτη θητεία του Παρχαρίδη τελειώνει και δεν μπορεί να ξαναγίνει Πρόεδρος ,επιχειρεί να αναστήσει το Νεκρό ΔΙΣΥΠΕ ,για να πάρει τη θέση του Πρόεδρου με την δική μας συναίνεση ,μια που δεν υπάρχουν αλλά μέλη στη δύναμή του.

    Και ενώ εδώ και ένα χρόνο περίπου δεχόμαστε αλλεπάλληλες ανοιχτές προσκλήσεις ,πότε από το ΠΑΣΠΕ, πότε από το Σαββίδη και πότε από τον Περιφερειάρχη της Κεντρικής Μακεδονίας τον Μωυσιάδη για μια ανοιχτή συνάντηση όλων μας, στη προσπάθεια εξεύρεσης κοινών σημείων, στις οποίες προσέρχονται και συμμετέχουν οι περισσότερες από τις υπάρχουσες ομοσπονδίες, χωρίς προαπαιτούμενα και πρωτοκαθεδρίες, και ενώ εμείς αδικαιολόγητα αρνούμαστε να συμμετέχουμε σε αυτές, ενώ βλέπουμε ότι επιχειρούν να μας χρησιμοποιήσουν, χωρίς προηγούμενη δική μας απόφαση από κανένα όργανο της Ομοσπονδίας μας, δεν έχουμε ακόμη καταγγείλει αυτές τις ενέργειες.

    Λαμβάνοντας όλα αυτά υπόψη και έχοντας πλήρη επίγνωση των όσων σας λέω η τοποθέτηση μου για τις εκλογές αυτές είναι ότι θα πυροδοτήσουν, όχι πλέον την διάσπαση του χώρου, αλλά την διάσπαση της διάσπασης στον χώρο. Η συμμετοχή μας ως Ομοσπονδία σε αυτήν την εκλογική διαδικασία θα είναι ένα έγκλημα στον Ποντιακό
    χώρο με ανυπολόγιστες συνέπειες. Σκεφτείτε και πράξτε ανάλογα.

    Με εκτίμηση το μέλος του Δ.Σ. της Ο.Σ.Ε.Π.Ε. Αναστάσιος Σιδηρόπουλος

    Σχόλιο από Stefanos | 30/09/2013

  13. Βρε, βρε, βρε καλώς τον Στέφανον, τον αιώνιον ιδιοκτήτη της Παναγίας Σουμελά.

    Τι γίνεται ωρέ αριστεροποντιακά παιδία; Σας είδαν που πηδιόσαστε, πλακώσανε κι οι γύφτοι;

    Σχόλιο από Στεφανίτσον | 30/09/2013

  14. Στεφανίτσε φίλε μας, αφού ξέρεις ότι απεχθανόμαστε εξ ίσου ΚΑΙ τη σκύλα ΚΑΙ την χάρυβδη.

    Αλλά τα ντοκουμέντα που κόμισε ο συνονόματός σου είναι πολύ ενδιαφέροντα. Εμείς τουλάχιστον δεν τα ξέραμε.

    Ομέρ

    Σχόλιο από Πόντος και Αριστερά | 30/09/2013

  15. Δε μας λες βρε Στέφανε, εσείς ως ΠΟΠΣ ή ως ΠΑΣΠΕ κάνατε κάτι για τους Νεοναζί της Χρυσής Αυγής;

    Προειδοποιήσατε τους συλλόγους για τον φασιστικό κίνδυνο;

    Διαμαρτυρηθήκατε για την καπήλευση της Γενοκτονίας που έκαναν τη 19 του Μάη;

    Αν τα κάνατε φέρε μας τα έγγραφα.

    Αν όχι, ελπίζω οι σύντροφοι του Π&Α να ασχοληθούν στη συνέχεια και μαζί σας.

    Σχόλιο από Στεφανίτσον | 30/09/2013

  16. ______________________________________________________
    Περί ΜΠΟΥΓΑΤΣΑΔΟΥΠΟΛΗΣ.
    —————————————————————————

    Ο όρος «Μπουγατσαδούπολη» εισήχθη στο νεοελληνικό μας λεξιλόγιο από ένα πολύ καλό και έξυπνο ιστολόγιο της Θεσσαλονίκης, όπου μπορείτε να δείτε τα εξής κείμενα

    Αθάνατη Μπουγατσαδούπολη

    Αθάνατη Μπουγατσαδούπολη…

    Μπουγατσαδούπολη

    Μπουγατσαδούπολη

    Επίσης:

    Κατουρώντας στην Μπουγατσαδούπολη
    http://mantalena-parianos.blogspot.gr/2008/07/blog-post_25.html

    Το Open Coffee ανεβαίνει Μπουγατσαδούπολη…

    Το Open Coffee ανεβαίνει Μπουγατσαδούπολη…

    Και ένας ενδιαφέρον προβληματισμός για τον όρο αυτό:

    θεσσαλονίκη ή Μπουγατσαδούπολη ;
    http://nosferatos.blogspot.gr/2008/11/ii.html

    Ομέρ, ο Ποντιο-μπουγατσαδουπολίτης

    ——————————————————————-

    Σχόλιο από Πόντος και Αριστερά | 15/10/2013

  17. […] Και αν για την πρώτη ερώτηση-υπόθεση ερωτούνται οι παλιοί νταβατζήδες του “οργανωμένου” ποντιακού χώρου, για τη δεύτερη υπονοούνται οι νέοι, οι της ΠΟΕ, αυτούς που γέννησε η αθλιότητα του κ. Παρχαρίδη, με το δεσποτικό τρόπο λειτουργίας, με την κήρρυξη ενός ενδοποντιακού εμφύλιου πολέμου, με την ανάδειξη της αθλιότητας της ψευτιάς και  της λωποδυσιάς, με την περιφρόνηση των νεοπροσφύγων, τους οποίους εκμεταλλεύτηκε οικονομικά και το χειρότερο: έκοψε κάθε σχέση με τους Πόντιους της πρώην ΕΣΣΔ καταστρέφοντας για εγωιστικούς λόγους, με την απίστευτη μικρομυαλιά και μωροφιλοδοξία που τον χαρακτηρίζει, το φιλόδοξο πείραμα της ΔΙΣΥΠΕ. […]

    Πίνγκμπακ από -Οι ελλαδίτες Πόντιοι και οι Έλληνες της Κριμαίας « Πόντος και Αριστερά | 02/03/2014

  18. […] Για την αφασία που επιδεικνύει ο οργανωμένος ποντιακός χώρος έχουμε γράψει αυτό: https://pontosandaristera.wordpress.com/2013/09/28/pseudo_disype/ […]

    Πίνγκμπακ από -Οι χρυσαυγίτες εκμεταλλεύονται την ποντιακή αφασία « Πόντος και Αριστερά | 07/06/2015

  19. […] -Η ψευτο»ΔΙ»ΣΥΠΕ του κυρίου Παρχαρίδη, η «Χρυσή Αυγή» κ… […]

    Πίνγκμπακ από -Τα κερατιάτικα του Γιωρίκα Παρχαρίδη « Πόντος και Αριστερά | 15/11/2016

  20. […] -Η ψευτο»ΔΙ»ΣΥΠΕ του κυρίου Παρχαρίδη, η «Χρυσή Αυγή» κ… […]

    Πίνγκμπακ από -Ποντιακές εντροπίες της ΠΟΕ (Παρχαριδική Ομοσπονδία Ελλάδας) « Πόντος και Αριστερά | 28/11/2016

  21. […] -Η ψευτο»ΔΙ»ΣΥΠΕ του κυρίου Παρχαρίδη, η «Χρυσή Αυγή» κ… […]

    Πίνγκμπακ από -«Κι είσαι σο χαρτόπον πούλιμ’ που πας;»… σο Παρχαριδιστάν! « Πόντος και Αριστερά | 10/05/2017

  22. […] 6 Αυγούστου 2017, κάπου στο Πανόραμα της Θεσσαλονίκης. Η ψευτο-ΔΙΣΥΠΕ που υποδύεται  (όπως και το ΠΑΣΠΕ) τον εκπρόσωπο τον […]

    Πίνγκμπακ από -Ένα ψευτο-παγκόσμιο ψευτο-συνέδριο από ψευτο-συνδικαλιστές « Πόντος και Αριστερά | 27/06/2017

  23. […] -Η ψευτο»ΔΙ»ΣΥΠΕ του κυρίου Παρχαρίδη, η «Χρυσή Αυγή» κ… […]

    Πίνγκμπακ από Bye bye «Χρυσή Αυγή»! « Πόντος και Αριστερά | 06/10/2020


Σχολιάστε