Πόντος και Αριστερά

……. 'μώ τον νόμο σ' !

-«Mάκης Μαϊλης: ο Απατεώνας» ή «συκοφαντώντας το Λαό»…

Ένα από τα θέματα που είχαμε σε εκκρεμότητα ήταν το εγκληματικό αντιλαϊκό ατόπημα -στο «Σκάι», στην εκπομπή του Ευαγγελάτου- του υπ’ αρίθμ. 1 Κομισάριου Εσωτερικής Ασφάλειας του ΚΚΕ, του τρολ που φέρει το όνομα «Μάκης Μαϊλης«….. που, αφού με την παρέα του εκπαραθύρωσαν κάθε υγιές στοιχείο και κάθε  αξιόλογη παρουσία, μετέτρεψαν το ιστορικό αυτό Κόμμα σε γριούλα που ονειρεύεται  τον καλό της Ιωσήφ Βησσαριόνοβιτς, για να  ζήσουν ευτυχισμένοι στη ντάτσια τους κάπου στο κατώτατο άκρο των Βλακανίων…

Πέρα όμως από τις ονειρώξεις της κυρίαρχης ομάδας και την αταβιστική επιστροφή στην ανάμνηση της σταλινικής εποχής, υπάρχει άμεσο ζήτημα με την προσβολή του ίδιου του Λαού, τη συκοφάντηση των θυμάτων και την αιτιολόγηση της βάρβαρης σταλινικής καταστολής. Σε συνομιλία του με τη Χρυσή Αυγή, κατάφερε να μετατρέψει τους Νεοναζί σε τιμητές των λαϊκών συμφερόντων και να επωμιστεί ο ίδιος το ρόλο του νεοναζί κουκουλοφόρου.

Διαβάστε τι είπε ο αντιδραστικός καραγκιόζης: Ότι οι διώξεις κατά των Σοβιετικών Ποντίων του 1937-1938 έγιναν γιατί συνεργάστηκαν με τους Γερμανούς κατά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο το 1941:  «… Οσο για τους Πόντιους που ανέφεραν, αυτοί ήταν συνεργάτες των Γερμανών. «Συνεργάτες των Γερμανών κατά την εισβολή στη Σοβιετική Ενωση το 1941, μαζί με Ρώσους δοσίλογους, βεβαίως ο σοβιετικός λαός τους αντάμειψε όπως αντάμειψε και εδώ με τον ίδιο τρόπο. Αυτούς στους οποίους αναφέρθηκαν οι κύριοι, ήταν αντεπαναστάτες τους οποίους χτύπησαν και Ελληνες που ήταν στον Κόκκινο Στρατό. Ηταν οι αστοί που ήθελαν να ξαναφέρουν τη γη στην ιδιοκτησία εκείνων που εκμεταλλευόντουσαν άθλια εκατομμύρια ανθρώπους, μουζίκους. Αυτοί είχαν συνασπιστεί για να ανατρέψουν τη σοβιετική εξουσία και μαζί τους και Ελληνες αστοί. Αυτούς τους χτύπησαν μαζί με τον Κόκκινο Στρατό και Ελληνες εργάτες και αγρότες….»

http://www2.rizospastis.gr/page.do?publDate=11/5/2012&id=14033&pageNo=12&direction=-1

Ξαναβάζουμε ως απάντηση το άρθρο του Ανδρέα Ζαχαριάδη που είχαμε αναρτήσει λίγες ημέρες πριν, αλλάζοντας τον τίτλο. Εάν βάζατε στη θέση του «Κώστας Χάρης» το «Μάκης Μαϊλης» και στη θέση της «εφημερίδα Εύξεινος Πόντος» το «τηλεόραση του Σκάι», θα ήταν σα να είχε γραφτεί ειδικά για τη συγκεκριμένη περίπτωση:

Ο σύγχρονος δωσιλογισμός. Εκθέτωντας το ΚΚΕ

Διαβάζοντας το κείμενο του Κώστα Χάρη «ανιστόρητου» κατά δήλωσίν του στον «Εύξεινο Πόντο» αρ.φ. 181 εντυπωσιάστηκα πολύ. Και είναι αλήθεια ότι λίγες φορές εντυπωσιάζομαι από κείμενα. Ειδικά, όταν τα κείμενα τα έχουν γράψει κυριολεκτικά «ανιστόρητοι». Πόσο μάλλον όταν ο συγκεκριμένος αρθρογράφος είναι και ανεκδιήγητος. Και για να σας πω εξαρχής την άποψή, όπως τη διατύπωση σε μια σχετική συζήτηση σε ένα ιστολόγιο ενός σοβαρού και καλά ενημερωμένου οπαδού του ΚΚΕ: «Ο Κώστας Χάρης είναι ένας εμπαθής “θεοσεβούμενος” ανορθολογικός οπαδός του ΚΚΕ – που σίγουρα ζημιά κάνει στο Κόμμα του».

Ας διαβάσουμε και πάλι εκείνο τα συκοφαντικό, ανιστόρητο, ανεκδιήγητο, προβοκατόρικο, αντιλαϊκό και δωσιλογικό που έγραψε για τους συμπατριώτες μας Πόντιους της Σοβιετικής Ένωσης: «Δεν είναι δυνατόν ορισμένοι απόγονοι των συνεργατών των γερμανικών δυνάμεων κατοχικών δυνάμεων από την πρώην Σοβιετική Ένωση, που δεν έχουν καμιά ευθύνη για τις πράξεις των προγόνων τους, αλλά έχουν ευθύνη για την μεροληπτική κριτική και τη στρέβλωση της ιστορίας του ποντιακού ελληνισμού, να προσποιούνται τα θύματα εκείνης της εποχής, ενώ είναι γνωστά τα εγκλήματα που διέπραξε η Ρωσική εθνικιστική φασιστική οργάνωση (ΡΟΑ), στην οποία πάνω από 20.000 οργανωμένοι ελληνοπόντιοι στην Σοβιετική Ένωση (που με τις επιρροές τους ο αριθμός τους αυξάνει γεωμετρικά) που πολεμούσαν στην κατοχή τον κόκκινο στρατό και το σοβιετικό λαό….»

Τι πίνεις και δε μας δίνεις βρε ανιστόρητε;  Ποιους εννοείς, βρε προβοκάτορα και συκοφάντη;

Δεν διαβάζεις ούτε τα κείμενα των συντρόφων σου ιστορικών, όπως αυτά του Αναστάση Γκίκα της Επιτροπής Ιστορίας του ΚΚΕ; Που αναφέρει ο Γκίκας τέτοιες ανοησίες βρε αμόρφωτε; Ξέρεις τι γράφει για τη στάση των Ποντίων της Σοβιετικής Ένωσης στον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο;

Που να ξέρεις βέβαια εκτός από την τύφλα σου. Διάβασε έστω και τώρα την άποψη του Γκίκα:

«Σημαντική ήταν η συμβολή των Ελλήνων κομμουνιστών –ιδιαίτερα των Ελλήνων νέων κομσομόλων- που πολέμησαν με απαράμιλλο ενθουσιασμό και θάρρος στα διάφορα πεδία των μαχών. Επίσης, δεν ήταν λίγοι εκείνοι, που το 1945 μπήκαν με τα τμήματα του Κόκκινου Στρατού στο Βερολίνο γράφοντας μαζί με τα εκατομμύρια των συντρόφων τους τις τελευταίες σελίδες της Αντιφασιστικής Νίκης των Λαών.

Ορισμένες αναφορές κάνουν λόγο ακόμα και για 13.000 Έλληνες που πολέμησαν στα μέτωπα του Μεγάλου Πατριωτικού Πολέμου μόνο από την Γεωργία. Ένας εξ αυτών, ο Λάζαρος Μέλικοφ (από την Τσάλκα της Γεωργίας), στις παραμονές του σοβιετοφιλανδικού πολέμου το 1939 έγραψε από το μέτωπο μια επιστολή στον φίλο του Χαράλαμπο Καρίμποφ, η οποία και έκλεινε ως εξής: «Εγώ υπερασπίζω τα σύνορα από τους φασίστες εχθρούς. Για τα σοβιετικά σύνορα δίνω και την ζωή μου.» Ήταν μέλος της Κοσμομόλ της διμοιρίας και όπως εκατοντάδες χιλιάδες άλλα μέλη της νεολαίας και του Κόμματος ρίχτηκε με αυτοθυσία στην πρώτη γραμμή κατά του φασισμού. Έπεσε μαχόμενος κατά την απελευθέρωση της Λευκορωσίας. Για τον ηρωισμό του τιμήθηκε με το μετάλλιο του Μεγάλου Πατριωτικού Πολέμου 1ης κατηγορίας.

Ανάμεσα στους Έλληνες της ΕΣΣΔ που διέπρεψαν στα πεδία των μαχών υπήρξαν και εννέα, στους οποίους απενεμήθη η ανώτατη τιμή του «Ήρωα της Σοβιετικής Ένωσης». Πρόκειται για τους Σπυρίδωνα Γεγκόροφ, Θεοφύλακτο Ζουμπάλοφ, Θεόδωρο Κοτάνοφ, Ηλία Μουρζά, Γρηγόριο Μπαχτσιβαντζή, Κωνσταντίνο Ταλάχ, Ηλία Ταχτάροφ, Γεώργιο Τσέλιο και Κωνσταντίνο Χάτζεφ…”.

Ψέματα και απατεωνιές

Γνωρίζουμε  ότι υπάρχουν ιστορικοί, όπως ο Βλάσης Αγτζίδης,  που έψαξαν το θέμα  των φιλοναζιστών εθελοντών και δεν βρήκαν ούτε ένα όνομα Ποντίου από την ΕΣΣΔ στα αντίστοιχα βιβλία. Το συγκεκριμένο θέμα δημοσιεύτηκε παλιότερα στον«Εύξεινο Πόντο» με τα πραγματικά στοιχεία, με πηγές και ονόματα ακόμα και μελών του ΚΚΕ που έχασαν τη ζωή τους κατά τις διώξεις του Στάλιν. Φαίνεται ότι ο Κώστας Χάρης δεν διαβάζει ούτε καν την εφημερίδα, από την οποία απαιτεί να δημοσιεύει τις αθλιότητές του.

Το θέμα αυτό έχει τεράστια ιδεολογική και πολιτική σημασία. Οι 20.000 αποτελούν ένα σημαντικό ποσοστό του συνολικού ελληνοποντιακού πληθυσμού της Σοβιετικής Ένωσης ειδικά αν πάρουμε υπόψη και την αβανταδόρικη διάθεση του Κώστα Χάρη που μιλά για «γεωμετρικές αυξήσεις»  πλησιάζει το σύνολο του πληθυσμού.

Το στοιχείο αυτό το έφερε κάποιος, μάλλον ακροδεξιών απόψεων, ονόματι Ιάκωβος Χοδροματίδης.  Μόνο που δεν δίνειι ΚΑΜΙΑ παραπομπή για τα στοιχεία αυτά. Ο συγκεκριμένος ιστοριοδίφης φαίνεται ότι έχει παραβιάσει πλήρως και ολοκληρωτικά στην περίπτωση των Ποντίων της ΕΣΣΔ κάθε ιστορική μέθοδο που αποτελεί προαπαιτούμενο. Αυτό που κάνει και αναπαράγεται ασυστόλως από διάφορους ανιστόρητους και ανεκδιήγητους τύπους, είναι ότι δίνει και νούμερα και ονόματα, τα οποία δεν έχουν καμιά σχέση με την πραγματικότητα. Πιθανόν να τα άκουσε από κουτσομπολιά και να τα χρησιμοποίησε για να εντυπωσιάσει με τις γνώσεις του. Το ζήτημα είναι ότι ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΠΗΓΕΣ.

Νομίζω ότι τα κείμενα αυτά του Χονδροματίδη είναι γραμμένα στο πόδι, έχοντας απλώς μια ατεκμηρίωτη εντύπωση. Και μόνο ο αριθμός 20.000 που παραθέτει είναι αποκαλυπτικός της απάτης.  Και αν περιοριστούμε στις σοβιετικές περιοχές που κατέλαβαν οι Ναζί, η απάτη γίνεται αμέσως αντιληπτή. Όποιοι γνωρίζουν την ΕΣΣΔ το κατανοούν αμέσως.

Όσον αφορά αυτά που βρήκαν οι δικοί μας ιστορικοί για το επίμαχο θέμα, δηλαδή ότι ΔΕΝ υπήρχε ΟΥΤΕ ΕΝΑ ένα όνομα σοβιετικού Ποντίου στις δημοσιευμένες λίστες των φιλοναζιστών εθελοντών, είναι γεγονός. Αυτό δε σημαίνει ότι δεν θα υπήρχαν περιπτωσιακά συνεργάτες. Θα ήταν παράδοξο να μην υπήρχαν. Και να υπήρχαν τέτοιοι εθελοντές (το να μην υπήρχε ούτε ένας θα ήταν αφύσικο γεγονός), θα ήταν ελάχιστοι και πάντως δεν έχουν εντοπιστεί στα αρχεία που χρησιμοποιεί ο Χονδροματίδης

Έχουν γράψει σοβιετικοί ιστορικοί για τηνπατριωτικήστάση των Ποντίων της ΕΣΣΔ και το ίδιο υποστηρίζει και ο Γκίκας.  Εξάλλου και εξαρχής, με τις γνώσεις που έχουμε, η Κριμαία ήταν ένας χώρος που εξαιρείται.. Ο Καύκασος επίσης εξαιρείται, αφού ποτέ δεν έφτασαν εκεί οι Ναζί  και είναι γνωστό ότι εκατοντάδες σοβιετικοί Πόντιοι του Καυκάσου έχασαν τη ζωή τους πολεμώντας ενάντια στο φασισμό μέσα από τις γραμμές του Κόκκινου Στρατού ή ως αιχμάλωτοι στα ναζιστικά στρατόπεδα συγκέντρωσης.

Άρα οι “μόνοι’ ύποπτοι βρίσκονται σε δύο περιοχές:

– στη Νοτιοανατολική Ουκρανία και

-στη Νοτιοδυτική Ρωσία. Όμως εκεί, στην περιοχή του Κρασνοντάρ ιστορικά ήταν η έδρα των Ποντίων κομμουνιστών…..

Η απάτη του Χονδροματίδη είναι απολύτως προφανής

Τελικά φαίνεται ότι το φαινόμενο του δωσιλογισμού ήταν πολύ μικρότερο σ’ αυτούς, σε σχέση με αυτό που συνέβη στην κυρίως Ελλάδα…

Το ταξικό στοιχείο

Επίσης ένα άλλο δεδομένο που επικαλούνται όσοι θέλουν να δικαιολογήσουν τις σταλινικές διώξεις και να επιβραβεύσουν τον Πατερούλη Στάλιν για τα αντιλαϊκά εγκλήματα που διέπραξε αναφέρουν ότι οι Πόντιοι της ΕΣΣΔ ταξικά ήταν κουλάκοι δηλαδή μεγαλογαιοκτήμονες ή έμποροί και εν γένει «αντισοβιετικά στοιχεία». Ουδέν ψευδέστερον τούτου!

Την εποχή των διώξεων (μετά το 1937) δεν υπήρχε ίχνος αστικού, δεξιού, μενσεβικικικού, αναρχικού ή τροτσκιστικού ρουθουνιού. Στην ηγεσία των Ελλήνων της ΕΣΣΔ βρίσκονταν (μέχρι το 1937) φανατικοί σταλινιστές κομμουνιστές. Οι παλιές πολιτικές ομάδες, αριστερές και δεξιές, είχαν εγκαταλείψει τη σοβιετική επικράτεια απ’ τις αρχές της δεκαετίας του ’20. Χαρακτηριστικό παράδειγμα ο τ’έμέτερον μενσεβίκος, ο Γιάννης Πασαλίδης. Η ηγεσία των ελληνικών κοινοτήτων ήταν πλέον οι πιστοί κομματικοί Έλληνες (Πόντιοι, Μαριουπολίτες, μέλη του ΚΚΕ που είχαν καταφύγει στην ΕΣΣΔ).

Η ΝΕΠ (Νέα Οικονομική Πολιτική) τελείωσε το 1928 και οι νέπμαν (αληθινοί ή ψεύτικοι) μαζί με ένα μεγάλο μέρος των μπολσεβίκων (τροτσκιστές, μπουχαρινικοί, ζηνοβιεφικοί, καμενεφικοί) είχαν εξοντωθεί ολοκληρωτικά έως το 1939.

Το πολιτικό τοπίο του 1937 δεν είχε καμιά σχέση με το 1928 και πολύ περισσότερο με το 1921.

Άλλοι σταλινιστές απολογητές των αντιλαϊκών εγκλημάτων γράφουν: «..οι διώξεις ήταν προληπτικές επιχειρήσεις με στόχο κοινωνικές και εθνικές ομάδες που την κρίσιμη στιγμή δεν θα συστρατεύονταν με τον Κοκκινο Στρατό”.

Η θέση αυτή ξεπερνά σε κυνικότητα και “πρωτοτυπία” την λογική περί συλλογικής ευθύνης που είχαν οι Ναζί και μετέτρεψαν σε κόλαση την Ελλάδα. Η θέση αυτή είναι πολύ πιο “προχωρημένη”, εφόσον η μαζική, τυφλή καταστολή προηγείται της πράξης. Αντιθέτως, με τη λογική των Ναζί, η μαζική, τυφλή καταστολή έπεται!

Οπότε πως επιτρέπουμε να διαδίδονται τέτοιες αντιλαϊκές, ρατσιστικές συκοφαντίες από τον οποιονδήποτε φιλοσταλινιστή  τύπου Κώστα Χάρη;

Η δική μου άποψη είναι ότι σε θέματα τέτοια, δωσιλογισμού και αντίστασης, όσοι θεωρούμε ότι ανήκουμε στην Αριστερά, πρέπει να είμαστε ακριβείς και να προστατεύουμε το λαό από τους συκοφάντες.

 

Για το ποιοί ήταν οι Πόντιοι της ΕΣΣΔ και το τι στάση κράτησαν δείτε:

Βασίλης Φυσατίδης: Ένας σοβιετικός Πόντιος ήρωας πολέμου

http://pontiakiistoria.blogspot.com/2010/11/blog-post.html

Advertisement

30/05/2012 - Posted by | -παράνοια, -Ανόητοι, -Ανέκδοτα, -Ιστορικά, -Ιδεολογικά, -Λαμόγια, -Νεοελληνικά, -Σταλινικές Διώξεις, -Σοβιετικός Μεσοπόλεμος, -Nεοελληνικός ανορθολογισμός, ΚΚΕ

13 Σχόλια »

 1. Reblogged this on ΤΟ ΠΙΤΣΙΡΙΚΙ.

  Σχόλιο από ΤΟ ΠΙΤΣΙΡΙΚΙ | 30/05/2012

 2. Αν σας πω ότι με ενόχλησαν ιδιαίτερα όσα είπε ο Μαίλης για τους Πόντιους της ΕΣΣΔ και είχα ετοιμάσει σχετικό άρθρο που… δίστασα να δημοσιεύσω για να μη ρίξω λάδι στη φωτιά του σταλινισμου? Ε, για του λόγου το αληθές θα το δημοσιεύσω σε λίγο…

  ΛΑΔΙ έβγαλε και τη Χρυσή Αυγή, αυτή η απίστευτη πατάτα του Μαίλη…

  Σχόλιο από Omadeon | 31/05/2012

 3. Μπράβο βρε Omadeon. Μπορεί να σε βλέπουμε αργά πλέον, αλλά κάθε φορά που συμβαίνει μας φτιάχνεις τη διάθεση. Ο παλιός είναι αλλιώς, που λένε 🙂

  Για φαντάσου πώς ξεκινήσαμε, ε;

  Ομέρ

  Σχόλιο από Πόντος και Αριστερά | 31/05/2012

 4. Να αγιάσουν τα δάκτυλα που πάτησαν τα πλήκτρα του υπολογιστή για να γραφτεί αυτό το άρθρο. Τα παιδιά της ΚΝΕ έδωσαν τιτάνιο αγώνα προεκλογικά. Τα έβλεπα να μοιράζουν Ριζοσπάστη, Οδηγητή, να πουλάνε κουπόνια και να συζητούν με τον κόσμο. Πλην όμως, τον κόσμο που μάζευαν τα απλά μέλη φτύνοντας αίμα, τον έδιωχναν η Αλεκάρα με τον κυρ-Μάκη πότε με μία ανιστόρητη δήλωση, πότε με μία βλακώδη στοχοποίηση (κίνημα…πατάτας) και πότε με ανοησίες που έλεγαν σε διάφορες εκπομπές, όπως σε εκείνη του Ευαγγελάτου. Ο Μαΐλης έγινε ρεντίκολο στην σύντομη συνομιλία με τους Χρυσαυγίτες, στην οποία δεν ήξερε ούτε ο ίδιος τι έλεγε… Το τραγικό ήταν ότι ο ίδιος έκανε την τηλεφωνική παρέμβαση και βρέθηκε τελικά απολύτως απροετοίμαστος να αντιμετωπίσει ένα ερώτημα του Κασιδιάρη το οποίο έθιγε τον Στάλιν. Τελικά ο Μαΐλης προτίμησε αντί να καταδικάσει τον Πατερούλη, να πετάξει στα σκουπίδια το πιο προοδευτικό και δυναμικό στοιχείο του Ελληνισμού, τους Ποντίους. Και κατόπιν έψαχναν να βρουν γιατί τους εγκατέλειψαν οι μισοί ψηφοφόροι τους και έλεγαν »ο πόλεμος από τις δυναμεις της αντίδρασης και τα ΜΜΕ».
  Υ.Γ. Η Μαρία Ιορδανίδου περιγράφει την αγωνία της για την τύχη του Ιορδάνη στο βιβλίο της »Στου κύκλου τα γυρίσματα».Περιγράφει επίσης τα όσα πέρασε στα μπουντρούμια της Ασφάλειας, φυλακισμένη ως κομμουνίστρια, την ίδια ώρα που ο Ιορδάνης έπεφτε νεκρός από τις σφαίρες του Σταλινισμού… ως τι άραγε;

  Σχόλιο από Νίκος Κ. | 12/08/2012

 5. ΠΑΡΑΣΚΕΥΉ, ΝΟΕΜΒΡΊΟΥ 30, 2012

  Νέο σταλινικό ολίσθημα του ΚΚΕ! Ζητάει την ‘‘απάλειψη’’ της επιγραφής τού ΣΥΡΙΖΑ από τα γραφεία του στον Πειραιά, σε αγαστή και ανίερη συμμαχία με τη δεξιά πλειοψηφία τού Βασίλη Μιχαλολιάκου!

  ΑΝΤΙΓΡΑΦΟΥΜΕ από τη χθεσινή Αυγή, χωρίς καλά-καλά να πιστεύουμε στα μάτια μας:

  Με μια απαράδεκτη απόφαση, η δημοτική αρχή Πειραιά, με τη στήριξη της παράταξης του KKE, απαιτούν από τον ΣΥΡΙΖΑ να ξηλώσει την ονομασία και το σύμβολό του από το κτίριο όπου στεγάζεται η νομαρχιακή επιτροπή του, στην πλατεία Κοραή! Το θέμα συζητήθηκε στην προχτεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, όπου μάλιστα, ο εκλεγμένος δημοτικός σύμβουλος του ΚΚΕ, Κ. Γαρδαράς, υποστήριξε ότι η πινακίδα τού ΣΥΡΙΖΑ χαλάει την αισθητική του κτιρίου!

  Συγκεκριμένα, πριν από κάποιο χρονικό διάστημα, οι υπηρεσίες του δήμου είχαν κρίνει ως ‘‘αυθαίρετη’’ την πινακίδα στα γραφεία τού ΣΥΡΙΖΑ και είχαν διαμηνύσει ότι πρέπει να κατέβει. Είναι αυτονόητο ότι κάτι τέτοιο δεν έγινε και δεν θα γίνει.

  Προχτές, στο Δημοτικό Συμβούλιο συζητήθηκε το θέμα «Λήψη απόφασης που αφορά τον τρόπο συνέχισης της εφαρμογής της υπ’ αριθ. 543/11 απόφασης ΔΣ για την αποξήλωση των παράνομων διαφημιστικών πινακίδων στα κεντρικά σημεία της πόλης». Εκεί, οι εκπρόσωποι της ΝΔ και του ΚΚΕ αποφάσισαν ότι αν δεν κατέβει η πινακίδα, θα επιβληθεί πρόστιμο για αυθαίρετη κατασκευή και επιπλέον πρόστιμο για τη διατήρησή της!

  Από την πλευρά των εκλεγμένων δημοτικών συμβούλων του ΣΥΡΙΖΑ, η Π. Ελπιδάκη έκανε καθαρό ότι δεν πρόκειται να κατέβει η πινακίδα του ΣΥΡΙΖΑ που κοσμεί την πόλη και πως όσα πρόστιμα και να επιβάλουν, θα καταργηθούν στην πράξη. Σε ανακοίνωση που εξέδωσε για το θέμα, το Γραφείο Τύπου τού ΣΥΡΙΖΑ σημειώνει:

  «Καταγγέλλουμε το δήμαρχο Πειραιά και την πλειοψηφία του Δημοτικού Συμβουλίου, που με δικαιολογία την υπ’ αριθμόν 543/2011 απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Πειραιά για την αποξήλωση των παράνομων διαφημιστικών πινακίδων, αποφάσισε να θεωρήσει παράνομη την πινακίδα που υπάρχει πάνω από 8 χρόνια στα γραφεία τού ΣΥΡΙΖΑ στην πλατεία Κοραή, και να επιβάλλει πρόστιμο για αυθαίρετη κατασκευή και διατήρησή της!

  Η προκλητική αυτή απόφαση της πλειοψηφίας του δήμου, στηρίχθηκε και από την παράταξη του ΚΚΕ, ο εκπρόσωπος του οποίου ισχυρίστηκε πως η πινακίδα χαλάει την αισθητική του κτιρίου!

  Τους προειδοποιούμε ότι η πινακίδα του ΣΥΡΙΖΑ δεν πρόκειται να κατεβεί. Τα έξι γράμματα του ΣΥΡΙΖΑ, οι τρεις σημαίες του και το αστέρι, που αποτελούν το τιμημένο σύμβολό του, αντικατοπτρίζουν τους ταξικούς αγώνες του λαού μας χτες, σήμερα και αύριο. Είναι φανερό ότι ο ΣΥΡΙΖΑ και το αστέρι δε χωρούν στο δικό τους σύστημα διαχείρισης και αισθητικής. Καλούμε το λαό του Πειραιά να καταδικάσει την απαράδεκτη αυτή απόφαση».

  ΝΟΜΙΖΟΥΜΕ ότι κάθε σχόλιο περιττεύει. Και πραγματικά, επειδή εμείς εδώ τα λέμε όλα, άσχετα με το πόσο δύσκολο είναι να παραδεχθούμε κάποια πράγματα, αρχίζουμε να ερχόμαστε στα λόγια τού Νικόλα Σεβαστάκη, ο οποίος, όπως δείξαμε στην προηγούμενη ανάρτηση, αναφερόμενος στο ΚΚΕ, απορούσε προ ημερών για το πώς είναι δυνατόν «να υπάρχουν αριστεροί άνθρωποι που εξακολουθούν να θεωρούν αυτό το ολοκληρωτικό μόρφωμα, […] δυνητικό συνομιλητή ή, ακόμα χειρότερα, ‘‘σύμμαχο’’»!

  http://leftg700.blogspot.gr/2012/11/blog-post_8533.html

  Σχόλιο από Mailis | 30/11/2012

 6. […] καλοποαίρετους αγνοούν θα έπρεπε να σημειώσουμε ότι ο Μάκης Μαϊλης αποτελεί τον νέο Μέγα Τιμονιέρη της ιστορίας του […]

  Πίνγκμπακ από -Ο Μάκης Μαϊλης και το κακό συναπάντημα… « Πόντος και Αριστερά | 28/04/2014

 7. Δυστυχώς πολλοί πόντιοι(σπέρναν βρασμένο στάρι για να μην έχει ο κόκκινος στρατός) και πήγαν με τους κατακτητές σε οργανωμένα σώματα και πολλές γυναίκες επλεκαν καλσες για τους Γερμανους εισβολείς τι εχει να πει για όλα αυτα ο συντάκτης ….

  Σχόλιο από Στέφανος | 10/09/2015

 8. ΣΤΑΛΙΝ ΕΝΑΣ ΑΞΕΠΕΡΑΣΤΟΣ ΗΓΕΤΗΣ ΠΟΥ ΥΠΗΡΕΤΗΣΕ ΤΟΝ ΛΑΟ ΤΟΥ
  • Η Σοβιετική Ένωση 1923-1953 έλυσε πολύ μεγάλα προβλήματα και μιλάμε πριν 80 χρόνια που σημερινές δυτικές κοινωνίες δεν τα έχουν λύσει ούτε πρόκειται να τα λύσουν π.χ στις ΗΠΑ σήμερα το 2015 εκατομμύρια άνθρωποι κοιμούνται κάτω από γέφυρες και 40.000.000 είναι κάτω από το όριο φτώχειας
  Αντίθετα στην Σοβιετική Ένωση από την εποχή του Στάλιν είχαν λυθεί :
  1. -. Στέγη για όλους τους πολίτες
  2. Εργασία για όλους
  3. Παιδεία για όλους
  4. Πολιτισμός και ψυχαγωγία για όλους
  5. Ιατροφαρμακευτική περίθαλψη για όλο τον λαό
  6. Μια κοινωνία με ρυθμούς ανάπτυξης 16% ετησίως που καμία καπιταλιστική χώρα δεν έχει φτάσει αυτό το επίπεδο
  7. Είχε όλο τον λαό μαζί του γιατί τα όνειρά του τα έκανε πράξη
  • Επίσης καλλιέργησε στον Σοβιετικό λαό τις μεγάλες αρετές
  της αλληλεγγύης, αυτοθυσίας, αγωνιστικότητας, άμιλλας
  και δικαιοσύνης για το γενικό καλό, στοιχείο που οι
  αρχαίοι Έλληνες το ονομάζουν αρετή.
  Έτσι ο λαός της Σοβιετικής Ένωσης τον αγάπησε σαν πατέρα του, γιατί τους έκανε αφέντες στον τόπο τους οικοδομώντας ένα κοινωνικό σύστημα χωρίς παράσιτα και εκμεταλλευτές δίνοντας περηφάνια και αξιοπρέπεια στους Σοβιετικούς πολίτες

  Σχόλιο από Στέφανος | 10/09/2015

 9. Ο Τσώρτσιλ, μεγάλος πολέμιος του κομμουνισμού, μιλώντας στη Βουλή των Λόρδων, με την ευκαιρία των 80 χρόνων από τη γέννηση του Στάλιν, είπε:
  «Μεγάλη ευτυχία για τη Ρωσία (σ.σ. ΕΣΣΔ) ήταν, ότι στα χρόνια των σκληρών δοκιμασιών, την καθοδήγησε, ο μεγαλοφυής και ακλόνητος στρατηλάτης Ιωσήφ Βησσαριόνοβιτς Στάλιν. Ο Στάλιν ήταν άνθρωπος ασυνήθιστης ενέργειας, παραμορφωμένος, στα έργα του αντηχούσε πάντα η εκτελεστική δύναμη. Η δύναμη αυτή ήταν τόσο μεγάλη, ώστε αναδείχτηκε σε ανεπανάληπτο ηγέτη μεταξύ των καθοδηγητών εκείνων των καιρών. Κατείχε βαθιά συνετή σοφία, ήταν ανυπέρβλητα μάστορας και κατάφερνε να βρίσκει στις δύσκολες στιγμές διέξοδο, από την πιο αδιέξοδη κατάσταση. Στις πιο τραγικές στιγμές και σε στιγμές θριάμβου ήταν όμοια συγκρατημένος και ποτέ δεν παρασυρόταν από τις συγκινήσεις. Ήταν άνθρωπος που συνέτριβε τον εχθρό του, με τα χέρια των εχθρών του. Μάλιστα, ανάγκασε και εμάς που μας ονόμαζε ιμπεριαλιστές να πολεμήσουμε ενάντια των ιμπεριαλιστών. Παρέλαβε μια Ρωσία με ξύλινο αλέτρι και την άφησε εξοπλισμένη με ατομικά όπλα. Ο,τι και να λέμε γι αυτόν τέτοιους άνδρες η ιστορία και οι λαοί δεν πρέπει να τους λησμονούν»

  Απορώ απο τους ¨»Αριστερούς»¨των μνημονίων γιατί βγαίνει τόσο ξύδι και χολή για τον Στάλιν, μήπως γιατι καταπίνουν αμασητι την συστημική προπαγάνδα η μήπως γιατί δεν εχουν σχέση με αριστερά

  Σχόλιο από Στέφανος | 10/09/2015

 10. @ Στέφανος | Λες απίστευτες χαζομάρες… Αλλά τι να περιμένεις από έναν ιδεοληπτικό θρησκόληπτο;

  Μόνο από την περιοχή του Κρασνοντάρ της Νότιας Ρωσίας υπάρχουν 6.000 Έλληνες, δολοφονημένοι κατά τις διώξεις του 1937038. Να και το μνημείο που έστησαν τα εγγόνια τους:

  https://pontosandaristera.wordpress.com/2015/08/09/pontos-krasnodar/

  Σχόλιο από Πόντος και Αριστερά | 11/09/2015

 11. […] -«Mάκης Μαϊλης: ο Απατεώνας» ή «συκοφαντώντας το Λαό»… […]

  Πίνγκμπακ από -Το ΚΚΕ, οι αγρότες και η γενοκτονία της αγροτικής τάξης στην ΕΣΣΔ « Πόντος και Αριστερά | 12/02/2016

 12. […] -«Mάκης Μαϊλης: ο Απατεώνας» ή «συκοφαντώντας το Λαό»… […]

  Πίνγκμπακ από -Έκκληση προς τον άγνωστο Κνίτη :) « Πόντος και Αριστερά | 28/04/2017

 13. Μαϊλης το φασιστόμουτρο, ο εχθρός και συκοφάντης του λαού:

  Σχόλιο από Κ | 21/05/2017


Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: