Πόντος και Αριστερά

……. 'μώ τον νόμο σ' !

-Η παλιά Τραπεζούντα

trabzon_sahil.jpg

(από το αρχείο του Στέλιου Θεοδωρίδη)

Σπάνια επιζωγραφισμένη φωτογραφία της Τραπεζούντας, των αρχών του 20ου αιώνα, πριν η διαδικασία διαμόρφωσης των εθνών-κρατών στην Εγγύς Ανατολή καταστρέψει τις πολυθρησκευτικές και πολυπολιτισμικές κοινωνίες.

Και μιας και το αρχίσαμε ας συνεχίσουμε προσθέτοντας μερικές ακόμα παλιές καρτ ποστάλ από τον καιρό που οι φωνές των χοτζάδων μπερδεύονταν με τους ήχους των καμπαναριών, την παλιά Τραπεζούντα – Eski Trabzon…

– Θεοφάνεια χριστιανών και μπαϊράμι μουσουλμάνων

– Προξενεία γαλλικό , αμερικάνικο και ελληνικό (στο βάθος με την ελληνική σημαία, σήμερα music hall «Karadeniz» !!!)

– Ξενοδοχεία…

– Θέατρα και φυλακές..

-Το τζαμί αφιερωμένο στην Τραπεζούντια Γκιουλ Μπαχάρ, η Αγία Σοφία και το Αρμένικο μοναστήρι στο Καϊμακλί

– Γλέντια και χοροί…

…Και μια φιλαρμονική στην βάρκα » ΑΡΓΩ ΝΑΥΤΙΚΗ ΕΚΣΤΡΑΤΙΑ » παρακαλώ..

03/08/2009 - Posted by | -Φωτογραφίες

30 Σχόλια »

 1. http://underinformation.wordpress.com/ : Ο Νεκρατζάς ξανακτυπά!!

  Σχόλιο από Ange-Ta | 17/07/2007

 2. Για παράδειγμα, πριν δύο χρόνια τη συνέντευξη σε τουρκικά κανάλια ενάντια στη Γενοκτονία των Ποντίων, την έδωσε στο προαύλιο του τουρκικού προξενείου Θεσσαλονίκης…

  Ο καθένας και οι δουλείες του!!!!!!!

  Σχόλιο από Πόντος και Αριστερά | 17/07/2007

 3. Θα ειχε ενδιαφερον να υπηρχε μια σημερινη φωτο απο το ιδιο
  σημειο της πολης.
  Δεν διακρινω καλα την περιγραφη κατω απο την φωτο, Ελληνικη εκκλησια και Ελληνικο σχολειο γραφει ?
  Υπαρχουν αυτα τα κτηρια σημερα ?

  Σχόλιο από Βερναρδος | 18/07/2007

 4. Κάτω από την φωτό διακρίνεται η περιγραφή:
  «Guzel Hissar -Ωραιόκαστρο, Eglise Cath.le grecque, College grec»
  Εκδότης : Αφοί Κακούλη ( Editeurs Cacouli Freres στο πλάι)

  Όντως θα είχε ενδιαφέρον μια φωτογραφία από το ίδιο σημείο.

  Αν αφαιρέσεις την εκκλησία και προσθέσεις τις επιχωματώσεις και την παραλιακή λεωφόρο έρχεσαι στο σήμερα.

  Σχόλιο από mumul | 18/07/2007

 5. Να την αφαιρεσω ως αποτελεσμα εκδικητικης καταστροφης της ?

  Σχόλιο από Βερναρδος | 18/07/2007

 6. Καλή ερώτηση Βερνάρδε.

  Η συγκεκριμένη εκκλησία υπήρχε (μπαρουτοκαπνισμένη και χορταριασμένη) μέχρι το 1936 τουλάχιστον. Δεν γνωρίζω το πότε ακριβώς (μάλλον μεταξύ 1936 και 1950)και πως γκρεμίστηκε.

  Ένας αριθμός εκκλησιών αλλά και άλλων δημόσιων κτιρίων γκρεμίστηκαν εκείνη την εποχή.

  Ότι απόμεινε παρέμενε παρατημένο μέχρι πριν περίπου 10-15 χρόνια οπότε το κράτος αποφάσισε να τα εκμεταλευτεί.

  Τουριστικώς και άλλως. Δεν μπαίνεις σήμερα σε εκκλησία αν δεν «ακουμπήσεις» 10-15 λίρες.

  Άρχισε να κατασκευάζει οροφές, πόρτες αλλά με έναν τρόπο τουλάχιστον βάναυσο.

  Επάνω σε χριστιανικά μνημεία εφάρμοσε και εφαρμόζει μουσουλμανικές τεχνοτροπίες, ένα κιτσαριό που σε προκαλεί θλίψη και οργή. Πιστεύω ότι πρόκειται για καταστροφή με συγχρονες μεθόδους.

  Το θέμα της διατήρησης-διάσωσης της πολιτιστικής κληρονομιάς και των ελληνικών μνημείων της Ανατολής είναι ένα μεγάλο τρέχον ζήτημα.

  Όπως και των οθωμανικών μνημείων στην Ελλάδα.

  mumul

  Σχόλιο από Πόντος και Αριστερά | 19/07/2007

 7. μουμούλ,

  το πιο χαρακτηριστικό απ’ αυτά είναι το εκπληκτικής ομορφιάς μοναστήρι της Παναγίας Σουμελά, στο όρος Μελά νότια της Τραπεζούντας. Αφού το ρήμαξαν για δεκαετίες, το πυρπόλησαν και κατέστρεψαν τις αγιογραφίες, κατάλαβαν πριν από καμιά 20αριά χρόνια ότι θα μπορούσαν να βγάλουν απ’ αυτό λεφτά.

  Στο μοναστήρι λοιπόν, με χρήματα της Ουνέσκο, άρχισε η αναστύλωση. Φτιάχτηκε και πάλι η σκεπή και έγινε προσπάθεια να αποκατασταθούν οι αγιογραφίες. Με έναν βάρβαρο τρόπο, που δεν είχε καμιά σχέση με την αγιογραφική τεχνική.

  Το ενδιαφέρον είναι ότι πουθενά στις πινακίδες για τους τουρίστες δεν αναγράφεται ότι το μνημείο το δημιούργησαν Έλληνες (έστω Ρωμιοί) και ότι μέχρι το ’22 ήταν σε λειτουργία.

  Γράφουν κάπου ότι εντός του υπήρχε «ελληνοορθόδοξη βιβλιοθήκη«. Όμως αναφερόμενοι σε κάποια τοξωτά παράθυρα (μεταξύ γοτθικής και αραβικής αισθητικής), τα περιγράφουν ως δείγματα της «λαϊκής τουρκικής αρχιτεκτονικής«.

  Και ότι κατάλαβε ο καθένας, μέσα από τη φασιστική πονηριά των γκρίζων λύκων που αφθονούν στην περιοχή!!!

  Μ-π

  Σχόλιο από Πόντος και Αριστερά | 19/07/2007

 8. «..Το ενδιαφέρον είναι ότι πουθενά στις πινακίδες για τους τουρίστες δεν αναγράφεται ότι το μνημείο το δημιούργησαν Έλληνες (έστω Ρωμιοί) και ότι μέχρι το ‘22 ήταν σε λειτουργία…»

  Α,κάτι μας είπες τώρα βρε μ-π.

  Στην πόλη της Τραπεζούντας υπάρχουν τρία μουσεία:

  1. Το Ataturk Kiosku (βίλα Καπαγιαννίδη στο Σόουκ Σού)
  2. Το Aya Sofya muzesi (η μονή της Αγίας Σοφίας)
  3. To Trabzon Muzesi (η κατοικία του τραπεζίτη Κωστάκη Θεοφύλακτου)

  Σε ενημερωτική προς τους τουρίστες πινακίδα πριν μπει κανείς στο τρίτο (Trabzon Muzesi) αναφέρεται ότι το κτίριο ανήκε σε κάποιον Ρώσο (αγνώστου ονόματος !!!) ο οποίος δεν τα κατάφερε με τις δουλειές του και φαλίρησε. Πούλησε έτσι το κτίριο το 1922 σε έναν Τούρκο (αγνώστου ονόματος!!!) ο οποίος με την σειρά του το δώρησε στο Τουρκικό κράτος.

  Και το μεγάλο πρόβλημα που ταλανίζει τώρα το Υπουργείο Πολιτισμού της Τουρκίας είναι ότι δεν γνωρίζουν τον «δωρητή» !!!

  Σχόλιο από mumul | 19/07/2007

 9. Ευχαριστω για τις, παρα πανω απ ο τι περιμενα,πληροφοριες.

  Σχόλιο από Βερναρδος | 19/07/2007

 10. Πριν την παράσταση»

  Λεωνίδας Λοϊζίδης

  ΤΗΣ ΜΑΡΙΚΑΣ ΘΩΜΑΔΑΚΗ*

  19/07/2007

  «Πριν την παράσταση»

  http://www.roys.gr

  ΤΗΣ ΜΑΡΙΚΑΣ ΘΩΜΑΔΑΚΗ*

  Ο ΣΚΗΝΟΘΕΤΗΣ Λεωνίδας Λοϊζίδης παρουσίασε το έργο της νεαρής πρωτοεμφανιζόμενης συγγραφέως Βίβιαν Ιωάννου «Πριν την Παράσταση» στο Θέατρο Αμόρε για λίγες παραστάσεις.
  Μετά από μακρόχρονη απουσία του στο εξωτερικό, όπου ασχολήθηκε κυρίως με το ντοκιμαντέρ, γνωστός για τις μεγάλες ποιοτικές επιτυχίες του στο Θέατρο, ο Λεωνίδας Λοϊζίδης επιστρέφει στην αθηναϊκή σκηνή με καινούργια πρόταση, όπως η ανατρεπτική και ευφάνταστη πρόταση στο Θέατρο Αμόρε. Με το ευρηματικό, ορθόδοξα λιτό, λειτουργικό σκηνικό και τα μαξιλάρια να κυριαρχούν μαζί με τα κόκκινα πανιά, φωτίζοντας, όπως τους ρόλους, και την κοινωνία μας να κοιμάται, αφήνοντας την εξουσία να αποφασίζει πριν από μας, για μας.

  Η εν λόγω παράσταση καταχειροκροτήθηκε, λαμβάνοντας θερμότατη υποδοχή από ένα πολυπληθέστατο κοινό και απέσπασε εξαιρετικές κριτικές.

  Η παράσταση θα συνεχίσει την επιτυχημένη πορεία της και τον Οκτώβριο με τις ταλαντούχες ηθοποιούς που συμμετείχαν: Ευδοξία Παπαχρίστου, Κορίνα Χρηστίδου, Ευφροσύνη Κόκορη, Βίβιαν Ιωάννου, Χρυσάνθη Γεωργαντίδου κατόρθωσαν να συγκινήσουν το κοινό, παίζοντας φυσικά και με την ψυχή τους.

  * Κοσμήτορας Πανεπιστημίου Αθηνών

  Atraktos.NetΜετά το επιτυχημένο ανέβασμα του έργου «Μετά την Παράσταση» της Βίβιαν Ιωάννου, ο σκηνοθέτης Λεωνίδας Λοϊζίδης και η Ομάδα Ρους αναζητούν βοηθό σκηνοθέτη και υπεύθυνο δημοσίων σχέσεων για το έργο που θα ανεβάσουν τον ερχόμενο χειμώνα. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνήσουν με τη Χρυσάνθη Γεωργαντίδου 6946 354 076

  http://www.roys.gr

  Σχόλιο από leo | 31/07/2007

 11. ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

  «Όταν οι σεκιουριτάδες θα φυλάνε τους ποιητές κι όχι τις τράπεζες,τότε ο άνθρωπος θα βρεί την αξιοπρέπειά του.» Φράση «κλειδί» από το έργο του Σάκη Τσιλίκη «Το Ουρλιαχτό Του Έρωτα» (κυκλοφορεί και σε βιβλίο απ΄τις εκδόσεις «ΔΡΟΜΩΝ») ,που μετά από 35 χρόνια στο θέατρο και γράφοντας μουσική για πάνω από 300 παραστάσεις αποφάσισε να γράψει το δικό του έργο με τις δικές του εμπειρίες.
  Ο ίδιος λέει: «Τόσα χρόνια βλέπω 3 ταινίες, παρακολουθώ 2 παραστάσεις την εβδομάδα και διαβάζω 5 εφημερίδες τη μέρα-μιας και ανήκω στους ψάχνοντες-όπως λέει κι ο Μπέκετ, και βλάκας να ήμουν, κάτι αποκόμισα από τους «καλλιτέχνες του κόσμου».

  Η πρεμιέρα του έργου θα δωθεί το Σάββατο 29 Σεπτεμβρίου στις 9 μ.μ, στο Θέατρο Τέχνης-Κάρολος Κουν-Υπόγειο με τη μορφή αναλογίου.
  Η παράσταση είναι μια φιλοσοφικομουσική ιδέα,αν και αδόκιμος ο όρος,που φιλοδοξεί να ταρακουνήσει λίγο τα νερά στο σημερινό «γίγνεσθαι».Ο σκηνοθέτης Λεωνίδας Λοιζίδης, καινοτόμος και αφαιρετικός, συνεχίζει την εξαίρετη του πορεία στο θέατρο και καλεί θεατές που αρνούνται το τετριμμένο και αναζητούν κάτι άλλο, κάτι ξεχωριστό…Σίγουρα η παράσταση αυτή αναζητά τους θεατές της και όχι οι θεατές την παράσταση.
  Το έργο θ’αναγνώσει η 11μελής θεατρική ομάδα «Ποδηλάτες του ονείρου» την οποία αποτελούν οι ηθοποιοί:Τάσος Ράπτης,Δανάη Παπουτσή,Ευδοξία Παπαχρήστου,Κορίνα Χρυσάιδου,Γιώργος Χαρατζάς,Χρυσάνθη Γεωργαντίδου,Νίκος Αξιώτης κ.α.

  Συντελεστές

  Βοηθοί σκηνοθέτη: Έυη Ρούτη
  Χρυσάνθη Γεωργαντίδου

  Μουσική: Σάκης Τσιλίκης

  Σκηνικά-κοστούμια: Έυη Ανδρέου

  Οργάνωση Παραγωγής: Χρυσάνθη Γεωργαντίδου

  Δημόσιες Σχέσεις: Κατερίνα Αργυρίου

  Σχόλιο από αλεχ | 14/09/2007

 12. Προς: DIOR COSMETICS
  Από: Λεωνίδας Λοϊζίδη ( Θεατρικό Σκηνοθέτη )

  O σκηνοθέτης Λεωνίδας Λοϊζίδης καινοτόμησε ιδρύοντας τον Απρίλιο του 2007 την Ομάδα «ΡΟΥΣ», με σκοπό το ανέβασμα σύγχρονων και πρωτότυπων θεατρικών έργων. Η αρχή έγινε με το έργο «ΠΡΙΝ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ» της ηθοποιού και θεατρολόγου Βίβιαν Ιωάννου, το οποίο και παρουσιάστηκε στο θέατρο «ΑΜΟΡΕ» στις 5,6,7 & 8 Ιουλίου 2007 σε σκηνοθεσία Λεωνίδα Λοϊζίδη. Το έργο απέσπασε διθυραμβικές κριτικές στην Αθήνα . Πρόσφατα ταξίδεψε και στην Αγγλία όπου η ομάδα «ΡΟΥΣ» με σκηνοθέτη τον κύριο Λοϊζίδη έδωσε δύο παραστάσεις στις 5, 6 Οκτώβρη 2007 στο Θέατρο Τέχνης του Λονδίνου όπου καταχειροκροτήθηκε και αποκόμισε επαίνους από ομογενείς και ξένους . Οι νέες του παραστάσεις «ΠΡΙΝ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΙΙ» θα γίνουν στο Θέατρο ‘ΤΟΠΟΣ ΑΛΛΟΥ’ Κεφαλληνίας 17, Αθήνα από 15 Νοέμβρη έως 24 Δεκέμβρη.

  Η ομάδα αποτελείται από τον σκηνοθέτη Λεωνίδα Λοϊζίδη και τις ηθοποιούς: Βίβιαν Ιωάννου, Χρυσάνθη Γεωργαντίδου, Ευδοξία Παπαχρήστου Ολγα Μωραίτη, Μαρίνα Αμανίτου

  « ΠΡΙΝ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ »

  Ένα έργο που διερευνά την ανθρώπινη ψυχή στην κοινωνία του σήμερα ! (Λόγος άμεσος, γρήγορος, καταλυτικός!) Ένα καρδιογράφημα ανάμεσα στο γέλιο και τον πόνο, την αποξένωση και την απόλυτη έκθεση . Πέντε θεατρίνες ακροβατούν πάνω σε ερωτήσεις και απαντήσεις . Μια κλειδωμένη πόρτα ! Η στέρηση της επιλογής, ακόμα και σαν απορία των δικών μας πράξεων παραμένει πάντα μια βίαιη υπόθεση. Εκκίνηση: Μια σύμπτωση ; Ένα γεγονός που αργά ή γρήγορα θα συνέβαινε ;
  Το πιο απλό πράγμα συμβαίνει πάντα ξαφνικά και μας ξαφνιάζει φέρνοντας μας αντιμέτωπους με τον εαυτό μας. Η Αλήθεια ; Πόση σημασία έχει άραγε ; Ποιος είναι αυτός ο τρελός που αποφασίζει για μας; Για όλα ; Η πορεία πέντε ανθρώπων πάνω σ’ ένα τεντωμένο σχοινί πολλαπλών επιλογών και ισορροπιών . Ένας σκηνοθέτης αποφασίζει να θέσει ακραίους όρους στους ηθοποιούς του εξασφαλίζοντας έτσι την πολυπόθητη ηρεμία – τάξη – και ασφάλεια Καμιά φόρα πρέπει να πέσεις για να σηκωθείς και να αγγίξεις το άπειρο! Τι γίνεται όμως όταν ο ίδιος ξεπερνά τα όρια της εξουσίας του ; Για ποιο λόγο το κάνει ;

  «ΠΡΙΝ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ»

  Το έργο διαδραματίζεται στο χώρο των γυναικείων καμαρινιών ενός θεάτρου και η έναρξη του τοποθετείται χρονικά δύο ώρες πριν την παράσταση. Παρακολουθούμε την άφιξη των πέντε ηρωίδων του έργου στον χώρο εργασίας τους. Πολύ γρήγορα αντιλαμβανόμαστε ότι οι συνθήκες κάτω από τις οποίες εργάζονται είναι ιδιότυπες… Ο σκηνοθέτης και παραγωγός της παράστασης, τους έχει επιβάλλει τους εξής κανόνες: μέσα στον χώρο των καμαρινιών απαγορεύεται η κατανάλωση τροφής και αλκοολούχων ποτών, το κάπνισμα, η χρήση φαρμάκων ή άλλων ουσιών, η κατοχή κινητού τηλεφώνου και η ανάπτυξη διαπροσωπικών μεταξύ τους σχέσεων. Όλα τα προσωπικά τους αντικείμενα (ταυτότητες, πιστωτικές κάρτες, χρήματα, ημερολόγια κ.τ.λ) κρατούνται στην είσοδο του θεάτρου κατά την είσοδο των ηθοποιών σε αυτό. Ακόμα οι ηρωίδες είναι υποχρεωμένες να βρίσκονται στα καμαρίνια τους, αυστηρά δύο ώρες πριν την έναρξη της παράστασης στην οποία πρωταγωνιστούν, και να μην εξέρχονται από αυτά για κανέναν λόγο. Όμως, όπως αντιλαμβανόμαστε στην πορεία του έργου, καμιά τους δεν είναι απολύτως τυπική με το συμβόλαιο που έχει υπογράψει. Η κάθε μία παραβαίνει κι από έναν από τους προαναφερθέντες κανόνες. Η αρχή γίνεται όταν κάποια από τις πέντε ηρωίδες, που έχει παραβεί την απαγόρευση κατοχής κινητού τηλεφώνου, δέχεται μία κλήση που την ενημερώνει ότι ο αδελφός της έχει πέσει θύμα τροχαίου. Το αδελφικό ένστικτο υπερισχύει και αποφασίζει να εγκαταλείψει των χώρο των καμαρινιών. Τότε έρχεται αντιμέτωπη με μια αναπάντεχη και σκληρή πραγματικότητα. Η πόρτα, η μοναδική έξοδος διαφυγής, είναι κλειδωμένη! Αυτή η κλειδωμένη πόρτα γίνεται το εφαλτήριο για να βγούνε στην επιφάνεια ανομολόγητα πάθη, ιστορίες, ίντριγκες. Ένα μυστήριο πλανιέται γύρω από το πρόσωπο του σκηνοθέτη…Τελικά θα καταφέρουν να σπάσουν τα δεσμά τους ?

  «ΠΡΙΝ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ» , ένα έργο σύγχρονο που αφορά τον κάθε έναν από εμάς. Ένα κοινωνικό δράμα, μια μαύρη κωμωδία, ένα θρίλερ, δηλαδή……η ζωή μας!

  Κριτική του θεατρικού έργου
  «Πριν την παράσταση»
  ΤΗΣ ΜΑΡΙΚΑΣ ΘΩΜΑΔΑΚΗ*
  Ο ΣΚΗΝΟΘΕΤΗΣ Λεωνίδας Λοϊζίδης παρουσίασε το έργο της νεαρής πρωτοεμφανιζόμενης συγγραφέως Βίβιαν Ιωάννου «Πριν την Παράσταση» στο Θέατρο Αμόρε για λίγες παραστάσεις.
  Μετά από μακρόχρονη απουσία του στο εξωτερικό, όπου ασχολήθηκε κυρίως με το ντοκιμαντέρ, γνωστός για τις μεγάλες ποιοτικές επιτυχίες του στο Θέατρο, ο Λεωνίδας Λοϊζίδης επιστρέφει στην αθηναϊκή σκηνή με καινούργια πρόταση, όπως η ανατρεπτική και ευφάνταστη πρόταση στο Θέατρο Αμόρε. Με το ευρηματικό, ορθόδοξα λιτό, λειτουργικό σκηνικό και τα μαξιλάρια να κυριαρχούν μαζί με τα κόκκινα πανιά, φωτίζοντας, όπως τους ρόλους, και την κοινωνία μας να κοιμάται, αφήνοντας την εξουσία να αποφασίζει πριν από μας, για μας.
  Η εν λόγω παράσταση καταχειροκροτήθηκε, λαμβάνοντας θερμότατη υποδοχή από ένα πολυπληθέστατο κοινό και απέσπασε εξαιρετικές κριτικές.
  Η παράσταση θα συνεχίσει την επιτυχημένη πορεία της και τον Οκτώβριο με τις ταλαντούχες ηθοποιούς που συμμετείχαν: Ευδοξία Παπαχρήστου, Κορίνα Χρηστίδου, Ευφροσύνη Κόκορη, Βίβιαν Ιωάννου, Χρυσάνθη Γεωργαντίδου κατόρθωσαν να συγκινήσουν το κοινό, παίζοντας φυσικά και με την ψυχή τους.
  * Κοσμήτορας Πανεπιστημίου Αθηνών

  Προς: DIOR COSMETICS

  Η Πρόταση μας

  Με αφορμή την καταπληκτική σειρά καλλυντικών BACKSTAGE (Makeup Eyes, Makeup Face, Makeup Lips, Makeup Brush) σας προσκαλούμε να καταχωρηθείτε διαφημιστικά στην πρόσκληση ενός θεατρικού έργου το οποίο ταιριάζει ‘γάντι’ στο όλο concept της σειράς και των προϊόντων BACKSTAGE.

  Η υπόθεση του έργου διαδραματίζεται στο backstage του θεάτρου όπου το cast ,οι πρωταγωνίστριες ετοιμάζονται και περιμένουν να τις καλέσουν στην σκηνή. Τα καλλυντικά και δη αυτά του προσώπου παίζουν πρωταρχικό ρόλο στα καμαρίνια των ηθοποιών, όπως άλλωστε και στους προσωπικούς χώρους όλων των γυναικών.

  Η εξίσωση καμαρίνια +καθρέπτες +γυναίκες ηθοποιοί = BACKSTAGE Makeup από την DIOR COSMETICS!

  Με την παρούσα επιστολή απευθυνόμαστε στην εταιρεία DIOR COSMETICS για την οικονομική της συμβολή στο συνολικό κόστος εκτύπωσης 100.000 προσκλήσεων για την παράσταση στο Θέατρο «ΤΟΠΟΣ ΑΛΛΟΥ» του θεατρικού έργου «ΠΡΙΝ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ»με αντάλλαγμα την προβολή της διαφημιστική καταχώρησης των προϊόντων BACKSTAGE Makeup.
  Οι προσκλήσεις θα σταλούν ταχυδρομικώς και με courier σε όλες τις εταιρείες εισηγμένες στο χρηματιστήριο και τις πολυεθνικές, σε τράπεζες και πρεσβείες, σε κοινωφελή και φιλανθρωπικά ιδρύματα.

  Οι παραστάσεις θα διαρκέσουν από τις 15 Νοέμβρη έως τις 24 Δεκέμβρη, με την σειρά καλλυντικών BACKSTAGE Makeup από την DIOR COSMETICS να τις συνοδεύει!

  Σας ευχαριστούμε και σας περιμένουμε να εμφανιστούμε μαζί «ΠΡΙΝ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ»!

  Για περισσότερες πληροφορίες παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μου,
  Κατερίνα Αργυρίου, στο τηλ. 210-761-0131, κινητό τηλ. 6944-833-747, e-mail catarg@otenet.gr ή με το Λεονίδα Λοϊζίδη στο
  τηλ. 210-770-2240, κινητό τηλ. 6945-608-103, e-mail despoinath@ath.forthnet.gr

  Φιλικά,

  Κατερίνα Αργυρίου
  PR Manager

  Σχόλιο από leo | 14/10/2007

 13. Η θεατρική ομάδα “ΡΟΥΣ” που συστάθηκε με πρωτοβουλία του σκηνοθέτη Λεωνίδα Λοιζίδη συνεχίζει την δυναμική της πορεία στην ελληνική θεατρική σκηνή. Μετά τις επιτυχημένες παραστάσεις της στο θέατρο Αμόρε και στο Θέατρο Τέχνης Κάρολος Κουν – Υπόγειο, ταξίδεψε στην Αγγλία, προσκεκλημένη από το Θέατρο Τέχνης του Λονδίνου, για τον εορτασμό των 50 χρόνων λειτουργίας του, όπου και έδωσε δύο παραστάσεις, 5 & 6 Οκτωβρίου, εκπροσωπώντας την Ελλάδα ανάμεσα σε διακεκριμένα θεατρικά σχήματα από όλο τον κόσμο.

  Η ομάδα “ΡΟΥΣ” με το έργο “Πριν Την Παράσταση” σε σκηνοθεσία Λεωνίδα Λοϊζίδη ενθουσίασε τους ομογενείς, αλλά και το αγγλοσαξονικό κοινό που παρακολούθησε τις δύο παραστάσεις. Η παράσταση και οι συντελεστές της καταχειροκροτήθηκαν, ο Λεωνίδας Λοϊζίδης για την καινοτομική του προσέγγιση στην μεταφορά του έργου στην σκηνή και την σκηνοθετική μαεστρία του, η Βίβιαν Ιωάννου για την πρωτοτυπία του έργου της και οι ηθοποιοί, Ευδοξία Παπαχρήστου, Κορίνα Χρυσάιδου, Χρυσάνθη Γεωργαντίδου Όλγα Μωραΐτη, Βίβιαν Ιωάννου για το υποκριτικό τους ταλέντο.

  Η ομάδα “ΡΟΥΣ” επανέρχεται δριμύτερη και παρουσιάζει το έργο “Πριν Την Παράσταση II” στο θέατρο ‘Τόπος Αλλού’ με επίσημη πρεμιέρα την 15η Νοεμβρίου.

  ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΓΙΑ ΔΥΟ ΑΤΟΜΑ ΔΩΡΕΑΝ

  Το έργο : «Πριν την Παράσταση ΙΙ» της Βίβιαν Ιωάννου

  Σκηνοθεσία :Λεωνίδας Λοϊζίδης

  Παίζουν: Ομάδα ‘ΡΟΥΣ’ ( Ευδοξία Παπαχρήστου,

  Χρυσάνθη Γεωργαντίδου, Βίβιαν Ιωάννου,

  Όλγα Μωραϊτη, , Μαρίνα Αμανίτη)

  Βοηθός Σκηνοθέτη : Χρήστος Νίκου

  Σκηνικά- Κοστούμια: Εύη Ανδρέου

  Δημόσιες Σχέσεις: Κατερίνα Αργυρίου

  Παραγωγός: Δημοσθένης Δόγκας

  Πρεμιέρα :15.11.07

  Θέατρο: ‘ΤΟΠΟΣ ΑΛΛΟΥ’ ,Κεφαλληνίας 17

  Παραστάσεις: Πέμπτη, Παρασκευή, Σάββατο, 8 μμ

  Κυριακή, 9.30 μμ

  Κρατήσεις: 6947995577

  6946354076

  6945804282

  Σχόλιο από leo | 15/10/2007

 14. ΚΡΙΤΙΚΗ

  «Πριν την Παράσταση II»

  της Βίβιαν Ιωάννου

  Ο σκηνοθέτης Λεωνίδας Λοιζίδης μετά από εικοσαετή πείρα στο θεατρικό στερέωμα και

  πέντε χρόνια απουσίας στο εξωτερικό,όπου ασχολήθηκε με

  τα ντοκιμαντέρ,και γνωστός για τις ευφάνταστες και καινοτόμες σκηνοθετικές θέσεις του,επανήλθε δυναμικά φέτος

  στα καλλιτεχνικά δρώμενα,κάνοντας και πάλι μια πρωτοποριακή πρόταση για τα ελληνικά δεδομένα: Ιδρύοντας την θεατρική ομάδα «ΡΟΥΣ»

  με σκοπό το ανέβασμα παραστάσεων με πρωταγωνιστές μόνο γυναίκες ηθοποιούς,δημιουργώντας έτσι την απαρχή ενός νέου

  είδους θεάτρου που θα έχει «άρωμα γυναίκας».

  Η συγκεκριμένη ομάδα,( η οποία αποτελείται από τον ίδιο και τις ηθοποιούς:Ευδοξία Παπαχρήστου,Ολγα Μωραίτη,Βίβιαν Ιωάννου,

  Χρυσάνθη Γεωργαντίδου και Μαρίνα Αμανίτη),παρόλο που δεν εχει κλείσει καν χρόνο από την ίδρυση της εισήλθε πολύ δημιουργικά

  στο θεατρικό χώρο ανεβάζοντας,μετά το Θέατρο Αμόρε,το Θέατρο Τέχνης Κάρολος Κουν-Υπόγειο και το Θέατρο Τέχνης του Λονδίνου,

  ήδη την τέταρτη της παραγωγή,που είναι το έργο «Πριν την Παράσταση II» της ηθοποιού και θεατρολόγου Βίβιαν Ιωάννου στο Θέατρο «Τόπος Αλλού».

  Το έργο διαπραγματεύεται κοινωνικά σύγχρονα θέματα με έντονες πινελιές μαύρης κωμωδίας και στοιχεία θρίλερ. Η έναρξη του

  τοποθετείται χρονικά δύο ώρες πρίν την έναρξη της παράστασης στην οποία πρωταγωνιστούν οι πέντε ηρωίδες και διαδραματίζεται

  στον χώρο των γυναικείων καμαρινιών ενος θεάτρου.Οι ηθοποιοί εισέρχονται στο καμαρίνι τους για να προετοιμαστούν για την παράσταση,

  ενώ γίνεται γρήγορα αντιληπτό ότι τους έχουν τεθει ορισμένοι ιδιόρρυθμοι περιοριστικοί κανόνες απ’τον σκηνοθέτη και

  παραγωγό της παράστασης.

  Ωστόσο οι όροι αυτή σε συνάρτηση με την απρόσμενη συνειδητοποίηση στην πορεία του έργου ότι η πόρτα,η μοναδική τους έξοδος διαφυγής από τον χώρο,είναι κλειδωμένη, φορτίζουν το κλίμα δίνοντας την αφορμή για να βγούν στην επιφάνεια ανομολόγητες προσωπικές ιστορίες και βιώματα

  και ν΄αρχισει να ξετυλίγεται το κουβάρι του μυστυρίου γύρω απ΄το πρόσωπο του σκηνοθέτη.

  Το έργο «Πριν τη Παράσταση II»,μια εξελιγμένη μορφή του «Πριν την Παράσταση» που παρουσιάστηκε στο Θέατρο Αμόρε

  και στο Θέατρο Τέχνης του Λονδίνου,αποτελεί ένα σύγχρονο και ανατρεπτικό έργο με καλές ισορροπίες ανάμεσα στο γέλιο και το δράμα.

  Ο λόγος λιτός και κατανοήτος και αδιαμφισβήτητα μια καλή κι ενδιαφέρουσα πρώτη συγγραφική απόπειρα.

  Η σκηνοθεσία του Λεωνίδα Λοιζίδη,εξίσου λιτή,αλλά ουσιαστική.Δεδομένων των αναλογιών και των συνθηκών(χώρου,έργου,ηθοποιών)

  ανταποκρίθηκε πλήρως στις απαιτήσεις του εγχειρήματος του,δίνοντας χώρο και άνεση στις ηθοποιούς του,αναδεικνύοντας

  τις δυνατότητές τους.Αντιλήφθηκε το έργο από μια καινοτόμα οπτική γωνία δίνοντας ένα ξεχωριστό αποτέλεσμα.

  Όσο αφορά το ερμηνευτικό κομμάτι,και οι πέντε πρωταγωνίστριες έδωσαν ψυχή στην ερμηνεία του ρόλου τους χαρίζοντας η κάθε μία

  ξεχωριστά το προσωπικό της στίγμα,ανταποκρινόμενες επάξια με φρεσκάδα και ενέργεια σένα κείμενο με γρήγορο ρυθμό,

  πολλές εναλλαγές και απαιτητικούς μονολόγους.Όλες τους με οδήγησαν στην πεποίθηση πως θα αποσχολήσουν σίγουρα στο άμεσο

  μέλλον το καλλιτεχνικό τοπίο με το ταλέντο τους και σε μεμονωμένες δούλειες πέραν της ομάδας στην οποία ανήκουν.

  Το σκηνικό της Εύης Ανδρέου πρώτοτυπο και ζωηρό σε καλή αναλογία με τον χωρο.Οι φωτισμοί εξίσου καλοί δημιούργουσαν

  την κατάλληλη ατμόσφαιρα που απαιτούνταν στις διάφορες σκηνές του έργου.

  Μια ευχάριστη και ανατρέπτική παράσταση που απευθύνεται σε κοινό όλων των ηλικίων από μια πολλά υποσχόμενη ομάδα.

  Ζωή Χατζηλεοντή

  Καθηγήτρια-Θεατρολόγος

  Σχόλιο από leo | 29/11/2007

 15. ΠΡΟΩΘΗΣΤΕ ΤΟ ΟΣΟ ΠΙΟ ΓΡΗΓΟΡΑ ΓΙΝΕΤΑΙ!!!

  Υπουργείου Εξωτερικών-Υπουργός: Κα Ντόρα Μπακογιάννη και Τουριστικής Ανάπτυξης -Υπουργός: Κύριος Άρης Σπηλιωτόπουλος.

  ΤέλοςφόρμαςΑρχήφόρμαςΑγαπητέ-ή κύριε ή κυρία, Official site: myspace.com/leonidasloizides

  23 Ιανουαρίου 2008

  Είναι πολύ ενθαρρυντικό που εισπράξατε κι εσείς με τη σειρά σας την ιδιαιτερότητα και σημαντικότητα αυτής μας της προσπάθειας για μια διεθνή περιοδεία του έργου «ΒΑΚΧEΣ» του Ευριπίδη, τόσο για το ελληνικό θέατρο, όσο και για την εξάπλωση του πολιτισμού μας πέρα των εθνικών μας συνόρων.

  Αναγνωρίζουμε την δυναμική του φορέα σας και την σπουδαιότητα της συμβολής σας για την προώθηση του πολιτισμικού στοιχείου στον τόπο στον οποίο εδρεύετε κι όχι μόνο, κι αυτό ενδυναμώνει, ακόμη περισσότερο την θέληση μάς να συνεργαστούμε μαζί σας με κοινό στόχο την ανάδειξη του ελληνικού θεάτρου και πολιτισμού στην χώρα σας. Σ’αυτό το σημείο, θα ήθελα να σας πληροφορήσω εκτενέστερα σχετικά με την προκείμενη παραγωγή μας και στον τρόπο που θα μπορούσατε να συμβάλλετε κι εσείς στην πραγματοποίηση της.

  Πρόκειται για την περιοδεία θεατρικής ελληνικής παραγωγής με ανέβασμα της κλασσικής τραγωδίας «ΒΑΚΧΕΣ» του Ευριπίδη σε απόδοση της, κοσμήτορος και καθηγήτριας του πανεπιστημίου Αθηνών, Μαρίκας Θωμαδάκη και σε σκηνοθεσία του πρωτοποριακού και καινοτόμου σκηνοθέτη Λεωνίδα Λοϊζίδη με 20ετή ενεργή πορεία στο θεατρικό στερέωμα, υπηρετώνtας πάντα το ποιοτικό θέατρο, και με καλλιτεχνικές επιτυχίες που είχαν την τύχη να ταξιδέψουν, όπως φιλοδοξεί και η νέα μας επερχόμενη παραγωγή ,στο εξωτερικό και να περιοδεύσουν σε Ευρώπη και Αμερική.

  Θα ήθελα να επισημάνω επίσης πως στην προσπάθειά μας αυτή έχουμε την στήριξη της Ελληνικής πολιτείας και την τιμή να τελεί η θεατρική μας παραγωγή υπό την αιγίδα των ελληνικών υπουργείων Εξωτερικών και Τουριστικής Ανάπυξης.

  Ολοι οι ανωτέρω παράγοντες καθιστούν την εν λόγω παράσταση άρτια καλλιτεχνικά σε επίπεδο που μπορεί να ικανοποιήσει ακόμα και τον πιο απαιτητικό θεατή.

  Ο θίασος είναι 8μελής και μαζί με τον σκηνοθέτη, τον τεχνικό(χειριστής φώτων και ήχου) και την οργανώτρια παραγωγής ,απαρτίζουν την εντεκαμελή ομάδα που θα ταξιδέψει για να την υλοποίηση αυτού του μεγαλόπνοου σχεδίου.

  Απώτερος σκοπός μας δεν είναι το οικονομικό όφελος, αλλά η διάδοση του ελληνικού πολιτισμού και θεάτρου καθώς και η διδαχή της κλασσικής και πάντα επίκαιρης, για κάθε κοινωνία, τραγωδίας ενός εκ των μεγαλυτέρων τραγικών μας ποιητών, σε Έλληνες ομογενείς του εξωτερικού και αλλοεθνείς. Ακόμα στόχος της συγκεκριμένης μας προσπάθειας είναι να βρεθούν άνθρωποι και κράτη φιλικά προσκείμενα στην Ελλάδα και τον πολιτισμό μας επιδιώκοντας την ανάδειξη αυτών και την απαρχή ενός επαγγελματικού και καλλιτεχνικού ανοίγματος του ελληνικού θεάτρου.

  Για τον λόγο αυτό, ζητάμε από τις χώρες που διατίθενται να μας φιλοξενήσουν να μας καλύψουν μόνο τα απαραίτητα εφόδια για την μετάβαση μας (αεροπορικά εισιτήρια, διαμονή και διατροφή ).

  Η συγκεκριμένη παραγωγή θα είναι έτοιμη ν’ανοίξει τα φτερά της πέρα από τους ελληνικούς ορίζοντες τον Ιούνιο του 2008 κι ευελπιστούμε το ταξίδι της να είναι όσο το δυνατόν μακρύτερο και διαρκέστερο. Ηδη στο πρόγραμμά μας έχουν ενταχθεί σταθμοί σε χώρες της Ευρώπης και της Αμερικής και θα ήταν ευχής έργο, αν συμπεριλαμβάνονταν και πολιτισμικοί σταθμοί και σε άλλες χώρες των ηπείρων αυτών αλλά και της Αφρικής και Ασίας!

  Η πραγματοποίηση αυτού μας του ονείρου, έγκειται στη δικιά σας συμβολή.

  Θα μας ενδιέφερε να έρθουμε σ’ επικοινωνία με αναγνωρισμένα ή έγκυρα θεατρικά Φεστιβάλ, τοπικά ή μη, θεατρικούς οργανισμούς, Πολιτιστικές Οργανώσεις, Δημοτικές αρχές αναγνωρισμένα Θέατρα ή Θεατρικές Εταιρείες της χώρας που εδρεύετε, με σκοπό την ένταξη της παραγωγής μας στα καλλιτεχνικά τους δρώμενα για την περίοδο 2008-2009. Σκεφτόμαστε ακόμα πως θα ωφελούσε να έρθουμε σ’επαφή με πανεπιστήμια της χώρας όπου διδάσκονται θεωρητικές τέχνες ,σε περίπτωση ,που θα ενδιαφέρονταν να φιλοξενήσουν την θεατρική μας παράσταση προς διδασκαλία κι επιμόρφωση των σπουδαστών τους.

  Tέλος, θα μπορούσαν να δοθούν κάποιες παραστάσεις υπό την αιγίδα τοπικών ή εθνικών φιλανθρωπικών οργανώσεων και των οποίων τα έσοδα να διατεθούν για φιλανθρωπικούς σκοπούς, προβάλλοντας έτσι και τον κοινωνικό χαρακτήρα της χώρας μας.

  Αν γνωρίζετε οτιδήποτε παραπάνω για αντίστοιχους φορείς της χώρας όπου εδρεύετε, θα ήταν εξαιρετικά πολύτιμη η βοήθειά σας, αν μας κατατοπίζετε σχετικά. Είμαστε ανοιχτοί σε οποιαδήποτε άλλη πρόταση ή σκέψη, που πιθανόν να έχετε και θα βοηθούσε στην υλοποίηση της συγκεκριμένης θεατρικής παραγωγής στον τόπο σας και φυσικά θα μας γέμιζε με ανείπωτη χαρά ,αν κι ο ίδιος ο φορέας σας ενδιαφέρονταν να φιλοξενήσει την παραγωγή μας και να μας στηρίξει οικονομικά όπως και να δημοσιοποιήσει και να προωθήσει την πρόταση μας .

  Σας ευχαριστούμε εκ των προτέρων για τον χρόνο σας και την πολύτιμη συνεργασία και στήριξή σας στην προσπάθειά μας. Θα περιμένω σύντομα νέα σας.

  Official site: myspace.com/leonidasloizides

  Με εκτίμηση,

  Χρυσάνθη Γεωργαντίδου

  Οργάνωση Παραγωγής

  Τηλ. 0030 6946354076

  e-mail(s):info@roys.gr

  sassy17@windowslive.com

  Σχόλιο από leo | 27/01/2008

 16. γειά χαρά!
  θα μαζέψουμε παροιμίες στο διάλογο του Συριζα.
  θέλουμε και Ποντιακές.
  να λελέβω την πίστη σ’ και το θάμα σ’
  φιλιά και την αγάπη μας!
  ζήτω τα αγαπημένα Ποντιακια τα πλακαντζίδικα με την χρυσή καρδιά!συνχαρητήρια γιά ον υπέροχο ιστοχώρο….

  Σχόλιο από ஜ♥Αθανάcιοc♪κηπουρόc Ѽ | 31/08/2008

 17. Βάλτε εσείς μια φωνή…
  Εμείς εδώ είμαστε

  Τα δέοντα για τα καλά σας λόγια
  mumul

  Σχόλιο από Πόντος και Αριστερά | 01/09/2008

 18. M’ αρέσει ο Σύριζα!

  Αντίς να οργανώσουν καμιά σχετική συζήτηση μαζεύουν παροιμίες.

  Σχόλιο από Ζωνιανίτης | 01/09/2008

 19. Τωρα πως ειναι; Η Τραπεζούντα εννοω
  -και αλλες πολεις της περιοχής ..Θα ειχε ενδιαφερον μια αντιστιξη ..

  (φανταζομαι καπως οπως η σημερινη Θεσσαλονικη σε σχεση με την παλιά ..αν και ΑΠΟΚΛΕΙΕΤΑΙ να ειναι ΤΟΣΟ ΧΑΛΙΑ
  ενας ειναι ο Ατσαλακωτος ..

  Σχόλιο από Νοσφεράτος | 02/09/2008

 20. «..Τωρα πως ειναι;..»

  Όλα όσα βλέπεις εδώ υπάρχουν και σήμερα (εκτός από την εκκλησία στην πρώτη φωτο διπλα στο ελληνικό σχολείο) με άλλες λειτουργίες τα περισσότερα..
  Σχετικά με την αντίστιξη… έχει γίνει και όντως έχει ενδιαφέρον.

  Όπως και να το κάνεις παλιά ήταν πιο όμορφα εκεί, ίσως και παντού ήταν πιο όμορφα..
  Νοιώθεις και εκεί κάπως όταν πας, περισσότερο από ότι στην Πόλη .. τα κτίρια, οι φάτσες, τα χούγια, ο αέρας ίσως… τι να πω..ειδικά αν πας καμιά βόλτα στα χωριά….
  http://en.wikipedia.org/wiki/Trabzon

  Τόσο χάλια (σαν την Θεσσαλονίκη) όχι… σε κάποια χρόνια ίσως, αν βρουν και εκεί κανέναν ατσαλάκωτο.
  Έχει άλλα ντέρτια όμως εκεί, που για αυτά βάλανε το «χεράκι» τους μερικοί ατσαλάκωτοι από εδώ..

  mumul

  Σχόλιο από Πόντος και Αριστερά | 02/09/2008

 21. Αναγνωρίζουμε την δυναμική του φορέα σας, σας ευχαριστούμε εκ των προτέρων που εισπράξατε κι εσείς με τη σειρά σας κάτι άλλο, κάτι ξεχωριστό…

  με ανείπωτη χαρά

  Makeup Eyes, Makeup Face, Makeup Lips, Makeup Brushμε

  Σχόλιο από alalos | 02/09/2008

 22. ΔΕΝ ΞΕΧΝΩ !

  Ομέρ

  Σχόλιο από Πόντος και Αριστερά | 05/09/2008

 23. ——————————————

  ——————————————

  Σχόλιο από Πόντος και Αριστερά | 16/09/2008

 24. […] -Η παλιά Τραπεζούντα […]

  Πίνγκμπακ από -Δύο χρόνια Π&Α: Ένας “εγωκεντρικός” απολογισμός! « Πόντος και Αριστερά | 31/12/2008

 25. Εκες σην πατριδαν Θοδωρε τολαϊστον κατ επεμνεν αδακες δεν εφεκαν τη σκυλ τα παιδια (βλεπε εργα και ημερες του αγιου της Φλωρινης)διαβλεπω επισης αρκετην Τουρκοφαγιαν απο μερικους μερικους,αν συνεχιζ αετς αλλαξτεα και βαλτεα ποντος και τουρκοφαγοι(επισης εχω εναν φιλον εχς εναν τικιαν και πουλει Κρωμετκα ζιπκας, κουτνια χατσαβεριτκα, λετσεκια
  Λιβερας, ζουπουνας με λογαδεα, ταραπουλουζεα μεταξενεα και εναν σουριν αλλα εσχιαδες) αχ!!!! ντο μα λεγω σας , τους (παλαιοχριστιανους) κ΄ελεπεται που διαλυνε τον παρθενωναν

  Σχόλιο από kiamul | 03/08/2009

 26. Μα … πώς ξεχαστήκατε έτσι και δεν καταπιαστήκατε με το αγαπημένο σας θέμα; Σήμερα μου το θύμισε ο γ(ιός) μου όταν με κοίταξε πονηρά και με ρώτησε: «Γιατί σήμερα ο κόσμος χαίρεται και χαμογελά, πατέρα;» 🙂

  Άντε, χρόνια πολλά και του χρόνου με υγεία και χαρά.

  Σχόλιο από Πατέρας | 04/08/2009

 27. @ κάποιος εγραψεν σο blog νατ ο Γαβράς εκόμπωσέν εμας. Κι έτον ποππάδες αείνα τα χρόνϊα ντο επείκαν τα ανομίας. Ο Μοροζίνι ετσάκωσέν ατα.

  http://www.antinews.gr/?p=10421

  Σχόλιο από aris53m | 06/08/2009

 28. @ 22

  χάσον τη τουρκάντς τεμόν κι’άλλον καλλίον εν 🙂

  Σχόλιο από aris53m | 06/08/2009

 29. […] -Η παλιά Τραπεζούντα […]

  Πίνγκμπακ από -Ο απολογισμός του έτους « Πόντος και Αριστερά | 08/01/2010

 30. […] έγινε από τον Ανδρέα Τενεέα Η εικόνα είναι από το “Πόντος και Αριστερά” Share this:TwitterFacebookLike this:LikeBe the first to like this […]

  Πίνγκμπακ από ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΣΤΗΝ ΗΜΕΡΑ ΜΝΗΜΗΣ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑΣ ΤΩΝ ΠΟΝΤΙΩΝ « ΑΒΕΡΩΦ | 19/05/2012


Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: