Πόντος και Αριστερά

……. 'μώ τον νόμο σ' !

-Το ΚΚΕ, τα Μικρασιατικά και ο νόμος 815

Η ΑΠΟΨΗ ΤΟΥ ΙΩΑΝΝΗ ΜΕΤΑΞΑ ΚΑΙ ΤΗΣ ΔΕΞΙΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΜΙΚΡΑΣΙΑΤΙΚΟ ΕΠΑΝΕΡΧΕΤΑΙ ΜΕΣΑ ΑΠ’  ΤΟ ΚΚΕ

Η Ανακοίνωση του ΚΚΕ για την επέτειο των 90 χρόνων του Κομμουνιστικού Κόμματος Τουρκίας με το «μήνυμα της ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Αλέκας Παπαρήγα» αποτελεί άλλο ένα μνημείο ανοησίας, διαστρέβλωσης της ιστορίας και υπεράσπισης του δωσιλογισμού.

Δηλώνει η συν. Αλέκα:  «…Θα ήθελα να σταθώ σε ένα σοβαρό ιστορικό γεγονός που κάνει ακόμα πιο στενούς τους δεσμούς ανάμεσα στον ελληνικό και τουρκικό λαό, ανάμεσα στους Ελληνες κομμουνιστές και τους Τούρκους κομμουνιστές. Πρόκειται για την Μικρασιατική Εκστρατεία που οργάνωσε η αστική τάξη της Ελλάδας με σκοπό να κατακτήσει τουρκικά εδάφη…»

Ώστε η Σμύρνη και η Ανατολική Θράκη, για την συντρόφισα Αλέκα, ήταν από τότε «τουρκικά» εδάφη; (να διάβαζε και κανά Ριζοσπάστη της εποχής που και που, καλά θα ήταν)

Φανταζόμαστε με τρόμο τι θα σκέφτεται και για τον Πόντο;

Μπρε, μήπως ήταν απλώς οθωμανικά εδάφη, όπως κάποτε η Αθήνα, η Πάτρα, το Ηράκλειο, η Λάρισα, τα Γιάννενα, η Θεσσαλονίκη, το Κιλκίς, η Αλεξανδρούπολη, το Βελιγράδι, τα Τίρανα, η Σόφια και απέκτησαν εθνικό χαρακτήρα  μόνο όταν εντάχθηκαν σε έθνος-κράτος είτε μετά την αποχώρηση της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας, είτε μετά τη διάλυσή της;

Μπρε συντρόφισα (που θέλεις να μας σώσεις από το Μνημόνιο και τον καπιταλισμό), για βάλε  ακόμα μια φορά το μαρξιστικό-λενινιστικό-σταλινικό μυαλουδάκι σου να σκεφτεί και πάλι: Μήπως η Σμύρνη και η υπόλοιπη Ιωνία, η Ανατολική Θράκη και ο Πόντος έγιναν εθνικά τουρκικά εδάφη μετά την κατάκτησή τους από τους Τούρκους εθνικιστές; Και πριν ήταν απλώς οθωμανικά! Ή μήπως δεν καταλαβαίνεις ούτε κι αυτή τη διαφορά;

Εξάλλου η Συνθήκη των Σεβρών παραχωρούσε στους Έλληνες, που ήταν το 20% του οθωμανικού πληθυσμού, μόνο το 6% των εδαφών τη στιγμή που το κοινό οθωμανικό σπίτι διαλυόταν. Με ποιά λογική οι Έλληνες της Ανατολής  θα έπρεπε να είναι ενταγμένοι στο νέο τουρκικό εθνικιστικό κράτος;

Τι άρρωστη, αντιμαρξιστική λογική είναι αυτή που έχεις συντρόφισα Αλέκα; Έχεις αναρωτηθεί ποτέ ποιές τάξεις συγκρούστηκαν στο εσωτερικό της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας; Τι διάολο επικαλείσαι τον Μαρξ; Μάλλον σου αρέσει απλώς ως εικόνισμα και ως άλλοθι των ανομιών που διαπράττεις. Ούτε και το «Ριζοσπάστη» της εποχής εκείνης έχετε μελετήσει καλά…

ΞΕΧΝΑΣ ΟΤΙ ΤΟΥΣ ΑΡΜΕΝΙΟΥΣ, ΑΣΣΥΡΙΟΥΣ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΡΟΛΕΤΑΡΙΟΥΣ ΤΗΣ ΑΝΑΤΟΛΙΑΣ ΚΑΤΕΣΦΑΞΑΝ ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ ΣΤΡΑΤΟΚΡΑΤΕΣ ΚΑΙ  ΕΘΝΙΚΙΣΤΕΣ (που τόσο αγαπήσατε!!!)

ΤΟ 1914 ΞΕΚΙΝΗΣΕ Η ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΤΟΥΡΚΟΥΣ ΦΑΣΙΣΤΕΣ-ΝΕΟΤΟΥΡΚΟΥΣ (που τους θεωρείς συντρόφους και συναγωνιστές)…

ΔΥΣΤΥΧΩΣ, ΕΙΣΤΕ ΑΠΛΩΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΟΙ ΣΤΟΝ ΤΟΥΡΚΙΚΟ ΜΙΛΙΤΑΡΙΣΜΟ ΚΑΙ ΟΧΙ ΣΤΟΥΣ ΛΑΟΥΣ ΤΗΣ ΑΝΑΤΟΛΗΣ…..

Λέει και άλλες απίστευτες ανοησίες η Ανακοίνωση. Αντίστοιχες της άποψης ότι τις δολοφονίες στο Κατίν δεν τις διέπραξαν  οι σταλινικοί με εντολή του Πατερούλη ή ότι καλώς εξόντωσαν το 1937-38 τους Ελληνες κομμουνιστές στη σταλινική ΕΣΣΔ.  [δες: -ΚΚΕ : Οι μισές αλήθειες του κυρίου Γκίκα ].

Πακέτο πηγαίνει η πλήρης αντιδραστική και αντιλαϊκή αναθεώρηση της Ιστορίας!

Στην Ανακοίνωση λοιπόν αυτή, επιβεβαιώνουν και πάλι ότι είναι υπερήφανοι που συνεργάστηκαν με το τουρκικό εθνικιστικό, μιλιταριστικό και ρατσιστικό κίνημα ενάντια στους λαούς της Ανατολής.

ΦΤΥΣΤΕ ΤΟΥΣ! …γιατί με την ανάλυσή τους θεωρούν τον Τοπάλ Οσμάν και τους άλλους δολοφόνους συμμορίτες, «επαναστάτες» και «εθνικοαπελευθερωτές».

 Και εμείς τι είμασταν συντρόφισα Αλέκα στις πατρίδες μας;

 Απλώς ραγιάδες με τις ευλογίες σας κάτω από την μπότα του Τούρκου εθνικιστή που ξεκίνησε να μας σφάζει από το 1914; Και εξάλλου ο σύντροφός σας, ο «γαζή» Μουσταφά Κεμάλ πασά, ένας κυνικός εθνικιστής μιλιταριστής ήταν, που Τζιχάντ κατά των απίστων έκανε και όχι προλεταριακό αγώνα.

Αυτά δεν σας τα είπαν οι ψευτο-ιστορικοί σας; Να σου θυμίζω ότι ο ίδιος ο σύντροφος Ατατούρκ αυτονακηρύθηκε σε «γαζή», δηλαδή σε «ιερό πολεμιστή του Ισλάμ». Δηλαδή, συντρόφισα Αλέκα, για σας το «Αλαχού ακμπάρ» είναι κάτι σαν το «Εμπρός της γης οι κολασμένοι»; Και ο Τοπάλ Οσμάν κάτι σαν το Άρη Βελουχιώτη; Πείτε το λοιπόν καθαρά στους προλετάριους!

Μήπως οι εγκάθετοί σου του Τμήματος Ιστορίας της Κ.Ε. του ΚΚΕ δεν έχουν διαβάσει τα κείμενα των αληθινών Τούρκων κομμουνιστών αντικεμαλικών ιστορικών που σαφέστατα μιλούν για όλα αυτά; Μήπως οι ψευδοϊστορικοί σας έχουν ήδη αναρτήσει το πορταίτο του επαναστάτη συντρόφου εθνικοαπελευθερωτή Τοπάλ Οσμάν στα γραφεία τους ;

Παραθέτουμε και το υπόλοιπο της «Ανακοίνωσης» που προσβάλλει με βάναυσο τρόπο τους πρόσφυγες κομμουνιστές, Πόντιους Μικρασιάτες και Ανατολικοθρακιώτες, που έδωσαν τη ζωή τους για μια άλλη Ελλάδα. Δυστυχώς οι θυσίες αυτές πήγαν χαμένες, όχι μόνο γιατί το κίνημα ηττήθηκε από τους αστούς, τους καπιταλιστές και την ξενοκρατία, αλλά γιατί το σημερινό ΚΚΕ σκυλεύει πάνω στη φυσική τους υπόσταση. ΝΤΡΟΠΗ  ΣΑΣ!

Στην ίδια πάνω κάτω γραμμή κινούνται και οι σημερινοί ακροδεξιοί, απολογητές της ήττας:

Η Βενιζελική απόφαση για την αποβίβαση του Ελληνικού στρατού στην Σμύρνη
http://www.istorikathemata.com/2010/11/blog-post_24.html

http://dexiextrem.blogspot.com/2010/11/blog-post_3866.html

Διαβάστε ήρεμα το υπόλοιπο της Ανακοίνωσης των ηλιθίων και στο τέλος τις δικές μας αντικρούσεις από παλιότερα κείμενα που γράφτηκαν με αφορμή την περιπέτεια του «συνωστισμού» και της κ. Ρεπούση:

«…..Μικρασιατική καταστροφή για τα συμφέροντα των ιμπεριαλιστών

Από τότε που ιδρύθηκε το Κόμμα μας, το 1918, τοποθετήθηκε ανοικτά ενάντια στη Μεγάλη Ιδέα της αστικής τάξης. Βεβαίως, αυτή η Μεγάλη Ιδέα της αστικής τάξης δεν ήτανε αποκλειστικά και μόνο δική της. Εξέφραζε τα συμφέροντα της αστικής τάξης της Δυτικής Ευρώπης σε συνθήκες όπου είχε ολοκληρωθεί η διαδικασία του Πρώτου Παγκοσμίου Πολέμου και είχαν συμβεί σοβαρές αλλαγές στην Ευρώπη και ευρύτερα, στην Ευρασία. Εχουμε το πρώτο σοσιαλιστικό κράτος, τη Σοβιετική Ενωση, μετά τη μεγάλη Οχτωβριανή Επανάσταση. Ταυτόχρονα, βρισκόμαστε στη φάση της αποσύνθεσης της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας, της ανάπτυξης εθνικοαπελευθερωτικών κινημάτων στο χώρο της Μέσης Ανατολής, για τη δημιουργία νέων κρατών, εθνικών κρατών, καπιταλιστικών κρατών.

Η Ελλάδα βρίσκεται ανάμεσα στην όξυνση των ενδοϊμπεριαλιστικών αντιθέσεων. Οι νικητές Βρετανοί και Γάλλοι ενδιαφέρονται για την αποσύνθεση της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας με δύο στόχους: Πρώτα – πρώτα, όπως είναι γνωστό, η περιοχή της Μέσης Ανατολής είναι η περιοχή του πετρελαίου και ο δρόμος του πετρελαίου ξέρουμε πάρα πολύ καλά ότι ήταν και είναι και σήμερα στρωμένος πάντα με αίμα. Ταυτόχρονα, έβλεπαν ότι έπρεπε να καταπνίξουν το εθνικοαπελευθερωτικό κίνημα στην Τουρκία, ήθελαν να παρέμβουν στη διαμόρφωση του τουρκικού κράτους, του αστικού τουρκικού πολιτικού συστήματος, με στόχο η Τουρκία να μετατραπεί σε ένα προγεφύρωμα του βρετανικού κυρίως ιμπεριαλισμού και του γαλλικού απέναντι στο νεαρό Σοσιαλιστικό Κράτος.

Εδώ συναντήθηκαν με τις αντιθέσεις και τις βλέψεις των ΗΠΑ που τότε βεβαίως δεν ήτανε η πρώτη παγκόσμια δύναμη του ιμπεριαλισμού, η εμπροσθοφυλακή του, όμως ήταν μια ανερχόμενη ιμπεριαλιστική δύναμη, η οποία ήθελε να διευρύνει την επιρροή της, την παρέμβασή της στο χώρο και αυτή της Ευρώπης και κυρίως της Ασίας, υπολογίζοντας επίσης το δρόμο του πετρελαίου. Οι ΗΠΑ τότε βρίσκονταν με το μέρος της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας, με το μέρος των δυνάμεων που σήμερα ανήκουν στο χώρο της Τουρκίας. Η Μεγάλη Βρετανία ζήτησε από την ελληνική αστική τάξη να οργανώσει τη μικρασιατική εκστρατεία, με στόχο την απελευθέρωση του ελληνικού πληθυσμού, την ανάκτηση, όπως έλεγαν, ελληνικών εδαφών.

Το νεαρό Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδας, στα πρώτα του βήματα, κατήγγειλε αυτήν την στρατηγική σαν επιθετική, ιμπεριαλιστική, τυχοδιωκτική και μάλιστα τεκμηριώσαμε τη θέση μας αυτή συγκεκριμένα. Πρώτα, πρώτα ο ελληνικός πληθυσμός της Σμύρνης δεν ήταν πλειοψηφία, δεν έμπαινε ζήτημα αυτοδιάθεσης. Είμαστε αντίθετοι με την αλλαγή των συνόρων (σημ.Π&Α: εννοούν μετά τον Α’ Παγκόσμιο Πόλεμο όπου εντός των οθωμανικών  συνόρων βρισκόταν όλα τα εδάφη που είναι σημειωμένα με κίτρινο χρώμα). Επομένως, είμαστε και αντίθετοι με την εκστρατεία αυτή, την ιμπεριαλιστική, την κατακτητική. Η θέση μας αυτή ανακοινώθηκε δημόσια και κάναμε κάθε προσπάθεια, όσο τότε περνούσε από τα χέρια ενός νέου κόμματος, με περιορισμένη όσο να ‘ναι επιρροή, να αποφευχθεί αυτή η εκστρατεία, η οποία οδήγησε βεβαίως και σε καταστροφή.

Το Κομμουνιστικό Κόμμα διώχτηκε γι’ αυτή του τη θέση. Ακούσαμε, βεβαίως, ότι είμαστε προδότες, ότι δε θέλαμε το μεγάλωμα της Ελλάδας, ότι δε θέλαμε την απελευθέρωση του ελληνικού πληθυσμού, ότι δε θέλαμε να προσαρτήσουμε εδάφη τάχα ελληνικά στην Ελλάδα, ακολούθησαν διώξεις φοβεροί διωγμοί, σε τίποτα όμως δεν υποχωρήσαμε….»

 

ΟΛΟΙ ΟΙ ΑΝΤΙΠΡΟΣΦΥΓΕΣ ΔΩΣΙΛΟΓΟΙ ΠΑΡΕΑ

ΔΕΞΙΑ: Σε πρωτοσέλιδο της τουρκική εφημερίδας Υeni Giun μετά τη νίκη του τουρκικού εθνικισμού, αναγνωρίζεται η συμβολή του Λαϊκού Κόμματος και της Δεξιάς στη νίκη τους ενάντια στους γκιαούρηδες…

ΑΡΙΣΤΕΡΑ: Από κείμενο  του μοιραίου Γ.Γ. του ΚΚΕ Νίκου Ζαχαριάδη που βρίσκεται στην ίδια γραμμή με τους παλιούς του αντιπολεμικούς μοναρχικούς συντρόφους, που τίμησαν οι «εθνικοαπελευθερωτές» του Κεμάλ , όπως στην προηγούμενη φωτογραφία («Μια επιφύλαξη», Ριζοσπάστης, 12-7-1935).

 
ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ!
Και σήμερα, στην εποχή της αντίστασης στην καπιταλιστική βαρβαρότητα, πολλοί στο κίνημα έχουν καταλάβει τον υπονομευτικό ρόλο του ΚΚΕ και την κατασταλτική λειτουργία των ΚΝΑΤ. Στην τελευταία μαζική εκδήλωση ενάντια στο Δ.Ν.Τ. και στον Στρος Καν, η ξεχωριστή απ’ τα πρωτοβάθμια σωματεία συγκέντρωση πραγματοποίησε το ΠΑΜΕ στο Σύνταγμα, αποδοκιμάστηκε απο τον κόσμο. [ Αποδοκιμασία του ΠΑΜΕ απο τον κόσμο]
Χαρακτηριστική είναι η παρακάτω αναφορά για τη στάση τους :
 
«Το σημερινό του ΠΑΜΕ-ΚΚΕ στο συλλαλητήριο ήταν συλλεκτικό κομμάτι σταλινισμού!!!  
Έχω γράψει αρκετά σε προηγούμενες στιγμές για να προσπαθήσουμε να ενώσουμε πορείες και συγκεντρώσεις του ΚΚΕ με αυτές όλων των άλλων, λόγω της κρισιμότητας της κατάστασης. Δυστυχώς έχω χάσει πια κάθε ελπίδα. Είχα την ψευδαίσθηση ότι ίσως να υπήρχαν αρκετοί καλοπροαίρετοι άνθρωποι στις συγκεντρώσεις του ΠΑΜΕ-ΚΚΕ, όπως εδώ και αλλού στο ιντερνετ, ώστε να μπορεί να γίνει μια μικρή αρχή.

Πολλά παρόμοια με το σημερινό έχουμε δει στο παρελθόν… ας μην τα κατονομάσω. Το σημερινό όμως ήταν πρωτοφανές!!!

Λίγο μετά την κάλυψη του κάτω μέρους του Συντάγματος από την πορεία των πρωτοβάθμιων, και λόγω των εκούσιων καθυστερήσεων για να μην συναντηθεί με το ΠΑΜΕ, υπήρχαν ελάχιστοι τελευταίοι Παμίτες μπροστά στη Βουλή. Ωστόσο όταν η πορεία ανέβηκε την Όθωνος σταμάτησε πάλι και ανέβηκα από το πλάι για να δω. Δεν πίστευα στα μάτια μου!!!!

Περίπου εκατό νέοι του “ΜΑΣ” (αν το λέω σωστά με βάση τα σημαιάκια τους), παιδιά 16-25 χρονών, είχαν κλείσει τον δρόμο στην πορεία, παραταγμένοι με τα ροπαλάκια τους κ αι  κοιτώντας την κεφαλή της πορείας. Αριστερά της πορείας υπήρχε ένα κορδόνι ΜΑΤ. Τους προσπέρασα από το δεξί πεζοδρόμιο για να δω πίσω τους. ΔΕΝ ΥΠΗΡΧΕ ΚΑΝΕΙΣ!!! μπροστά από την Βουλή και σε όλο το δρόμο ΤΙΠΟΤΑ!!!

Κι όμως αυτά τα παιδαρέλια απαγόρευαν στην πορεία των πρωτοβάθμιων να προχωρήσει!!! Ο κόσμος από τα πεζοδρόμια τους έκραζε και έλεγε “Ντροπή” κλπ. Η πορεία, λόγω της ανηφόρας δεν καταλάβαινε τι γινόταν (και ίσως καλύτερα γιατί αποφεύχθηκε “μακελειό”, αφού θα τρώγανε πολύ ξύλο…).

Συνήθως αυτά τα κάνει το ΚΚΕ με την δικαιολογία ότι κάτι “περιφρουρεί”. Αυτή τη φορά δεν υπήρχε καμιά δικαιολογία. Ήταν απλή επίδειξη εξουσίας και τσαμπουκά!!!

Φοβάμαι πια ότι το ΚΚΕ έχει γίνει ένα καρκίνωμα και θα το βρούμε απέναντι μας σε στιγμές εξέγερσης (όπως και τον Δεκέμβρη, αλλά μάλλον χειρότερα). Ας ελπίσουμε ότι δεν θα συμβεί και απλώς θα κάτσουν στην άκρη και δεν θα τους βρίσκουμε μπροστά μας όταν ο κόσμος θα ξεσηκωθεί.»

Από τους Σχολιαστές Χωρίς Σύνορα

 

ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΟ: Οπλισμένοι κνίτες με στυλιάρια στην αντι-φοιτητική κατάληψη το Πολυτεχνείου στο όνομα του νόμου και της τάξης.  Η ΚΝΕ “καταλαμβάνει” το ΕΜΠ και απαγορεύει στους φοιτητές την είσοδο σε αυτό. ΠΠΣΠίδες και άλλοι φοιτητές καταγγέλουν την αντιφοιτητική ενέργεια της ΚΝΕ. Στην είσοδο της Στουρνάρα συγκεντρωμένοι πολλοί φοιτητές απαιτούν να ανοίξει η σχολή. Τα ΜΑΤ πετούν δακρυγόνα και τα ΚΝΑΤ με λοστάρια αναλαμβάνουν να διώξουν τους φοιτητές. Η Στουρνάρα αδειάζει από τους φοιτητές. Τα ΚΝΑΤ ελέγχουν στρατιωτικά την Στουρνάρα. Το ΕΜΠ μέσα έξω ελέγχεται από τα ΚΝΑΤ.

πηγή: http://kanali.wordpress.com/2010/11/14/knat/

 

Πάντως, ένα από τα αγαπημένα συνθήματα στις καταλήψεις του Χημείου το 1979 ενάντια στο νόμο 815, όταν οι οργανωμένοι της ΚΝΕ -τα περίφημα ΚΝΑΤ- εφορμούσαν για να τις καταστείλουν  ως βασιλικώτεροι του βασιλέως,  δηλαδή των εξουσιαστικών μηχανισμών ήταν το: «Το πολύ το κάπα-κάπα, κάνει το παιδί μαλακ@»…..
Δες στου Καναλιώτη: Η άγρια φυλή του Χημικού)

Φαίνεται ότι όσο μεγαλώνουν εκείνοι οι κνίτες, τόσο περισσότερο γίνεται το μυαλό τους «συνωστισμένος» χυλός και τα ΚΝΑΤ αποτελούν πλέον μόνιμη κατάσταση πραγμάτων.

Μόνο που τώρα πια, η  κατασταλτική τους δραστηριότητα έχει συμπεριλάβει και την κακόμοιρη την Ιστορία.  Αντί να σταθούν κριτικά απέναντι στις αρνητικές στιγμές του παρελθόντος, προσπαθούν να τις εξιδανικεύσουν.

Και σε κάποιες περιπτώσεις συνεχίζουν να είναι βασιλικώτεροι του βασιλέως


Για τα μικρασιατικά δες:

-H Λούξεμπουργκ, ο Πόντος και το εθνικό ζήτημα

-Σμύρνη 1922: Συνωστισμός στην παραλία!

-Ο Φαίδων Μαλιγκούδης, η «Γκιαούρ Ιζμίρ» και «ο συνωστισμός των γκιαούρηδων»

-Η εκδίκηση των «αυτοχθόνων»

-Το ύστατο “ΟΧΙ” ενός μικρού ανθρώπου…

-Μικρασιατική Καταστροφή: ένα έγκλημα της Δεξιάς

ΣΗΜΑΝΤΙΚΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΤΑ ΚΕΙΜΕΝΑ:

-Γεωργίου Σκληρού: ΤΟ ΖΗΤΗΜΑ ΤΗΣ ΑΝΑΤΟΛΗΣ

-O Δημήτρης Γληνός για το 1908

13/12/2010 - Posted by | -προσφυγιά, -Γενοκτονία στην Ανατολή, -Δωσιλογισμός, -Ιστορικά, -Ιδεολογικά, -Κίνημα, -Λαμόγια, -Περί Πόντου, -Πολιτική, -Nεοελληνικός ανορθολογισμός, ΚΚΕ

31 Σχόλια »

  1. Tα ΚΝΑΤ μας έστειλαν το πρώτο περιστέρι ειρήνης που έχει και το παρακάτω όνομα : » tonpernete@gamieste.gr»

    Με το περιστέρι αυτό λοιπόν, μας στέλνουν μια σοφή μαρξιστο-λενινιστο-σταλινική ανταπάντηση στη γραμμή του 18ου Συνέδριου του Τιμημένου ΚΚΕ με την ακόμα πιο Τιμημένη 90χρονη πορεία: «ένα μάτσο ανιστόρητες μαλακίες από έναν καραμήτρο που το παίζει «αριστερός» «.

    Όντως ο λαός τους χρωστάει πολλά!

    Στείλτε κι άλλα τέτοια λεβέντες μου, μπας και ΠΑΜΕ όλοι μαζί!

    Ομέρ Καραμήτρου

    Σχόλιο από Πόντος και Αριστερά | 13/12/2010

  2. Είναι τόσο ανόητοι και τυφλωμένοι από το (επαναστατικό) αλτσχάιμερ ώστε κρύβουν ότι οι «εθνικοαπελευθερωτές» του Μουσταφά Κεμάλ εξόντωσαν τους ελάχιστους Τούρκους κομμουνιστές και δημιούργησαν τους ψευτοκομμουνιστές που λιβανίζει και γλύφει η Παπαρήγα. Ο αρχηγός των αυθεντικών Τούρκων κομμουνιστών, ο Μουσταφά Σουπχί, θεωρήθηκε τόσο επικίνδυνος ώστε δολοφονήθηκε τον Ιανουάριο του 1921.

    Οι μεταγενέστεροι Τούρκοι «κομμουνιστές» και το ψευτο-Κομμουνιστικό Κόμμα υπήρξαν εθνικιστικά δημιουργήματα του φασίστα Κεμάλ Ατατούρκ. Γιαυτό και είναι μέχρι σήμερα κεμαλιστές.

    Ο Αξελός γράφει για τη στάση τους προς το κουρδικό κίνημα καθώς και την εξυπηρτέτηση της εθνικιστικής πολιτικής της τουρκικής αστικής τάξης:

    «Είναι πασίγνωστο ότι το 1925 το Τουρκικό Κομμουνιστικό Κόμμα όχι μόνο αντιτάχθηκε στην ηρωική εξέγερση των Κούρδων, αλλά ταυτίστηκε με τους κεμαλικούς, στέλνοντας συγχαρητήριο τηλεγράφημα στον Τούρκο πρωθυπουργό Ισμέτ Πασά. Την ίδια περίοδο στο περιοδικό του «Aydilik» δημοσιεύονταν αρκετά κείμενα που υποστήριζαν τους κεμαλικούς και καταδίκαζαν την «αντεπαναστατική κουρδική εξέγερση». Όπως το ίδιο γνωστό είναι ότι το Σοσιαλιστικό Εργατικό Κόμμα και η Εργατική Συνομοσπονδία DISK πρωτοστάτησαν το 1974 στη διεξαγωγή μαζικών εράνων για την ενίσχυση των πολεμικών αναγκών της επιχείρησης Αττίλα που διηύθυνε ο σοσιαλδημοκράτης Μπουλέντ Ετσεβίτ3. Τέλος εύγλωττη είναι η στάση της τουρκοκυπριακής αριστεράς κατά την ανακήρυξη του κατοχικού κράτους στις 15 Νοεμβρίου 1983, όπως χαρακτηριστικά την περιγράφει την επόμενη ημέρα στο περιοδικό «Σοζ» ο Αχμέτ Ονάν: «Οι βουλευτές της αντιπολίτευσης σήκωσαν όσο πιο ψηλά μπορούσαν τα χέρια τους, έστω κι αν τα πρόσωπα τους δεν ήταν χαμογελαστά. Στο παρελθόν μας είχαν χαρακτηρίσει οπαδούς της διχοτόμησης. Τώρα, όμως, τα χέρια τους ήταν ψηλά. Εφόσον ήταν τόσο πιστοί στις αρχές τους σαν σοσιαλιστές, γιατί δεν εγκατέλειψαν τη Βουλή;». (Λουκάς Αξελός, «Πατριωτισμός, Διεθνισμός και Κυπριακό Ζήτημα»).

    Σχόλιο από Μουσταφά ΣΟΥΠΧΙ | 13/12/2010

  3. Σημειώστε ότι το «Κομμουνιστικό Κόμμα Τουρκίας» αναλογικά είναι μικρότερο από την ΑΝΤΑΡΣΥΑ.

    Στις πρόσφατες εκλογές στην Τουρκία το αδελφό κόμμα του ΚΚΕ έλαβε 0.12 %, ενώ στις πρόσφατες δημοτικές εκλογές η ΑΝΤΑΡΣΥΑ πλησίασε κατά μέσο όρο το 1,5%

    Σχόλιο από Μουσταφά ΣΟΥΠΧΙ | 13/12/2010

  4. ———————————————-
    ΠΑΛΙΟ ΑΛΛΑ ΕΠΙΚΑΙΡΟ ΚΑΙ ΧΡΗΣΙΜΟ:
    ———————————————-

    Μα δεν γνωρίζουν οι ιστορικοί του ΚΚΕ ότι η Τουρκία ιδρύθηκε το 1923 και οι Τούρκοι γιορτάζουν και διατρανώνουν παντού και πάντα αυτή την ίδρυση του κράτους τους; Ή δεν μπορούν να ξεχωρίσουν την τεράστια, σε κάθε επίπεδο, διαφορά ενός κράτους προνεωτερικού θρησκευτικού, από ένα έθνος-κράτος. Θα έπρεπε τουλάχιστον να έχουν αντιληφθεί ότι αυτά έχουν εκφραστεί και σε συμβολικό επίπεδο, όταν ο νικητής μιλιταριστής Μουσταφά Κεμάλ, ανακηρύσσεται σε “Ατατούρκ” δηλαδή “γεννήτορα του έθνους των Τούρκων”…

    Η προγενέστερη μορφή κράτους που υπήρχε ήταν η Οθωμανική Αυτοκρατορία -στην οποία την εξουσία πραξικοπηματικά ανήλθαν οι εθνικιστές με το πραξικόπημα των Νεότουρκων του 1908. Κομμάτι της οποίας Αυτοκρατορίας ήταν και ο Μωριάς και η Ρούμελη και η Θεσσαλία και η Μακεδονία και η Κρήτη και η Θρακη (Δυτική και Ανατολική) και η Ιωνία και ο Πόντος και η Μεσοποταμία. Και ήταν μια αυτοκρατορία πολυεθνική, φεουδαρχική, ισλαμική.

    Γιατί όμως οι σύγχρονοι “ιστορικοί” του ΚΚΕ κάνουν αυτή την ταύτιση και διαστρεβλώνουν την ιστορική συγκυρία μιλώντας για αποικιοκρατία και συμφωνώντας ΑΠΟΛΥΤΩΣ με τον Ιωάννη Μεταξά, ενώ είναι γνωστό ότι από τον οθωμανικό πληθυσμό του 1914, περί το 15%-20% ήταν Έλληνες, σημαντικό ποσοστό Αρμένιοι και από τους μουσουλμάνους Κούρδοι, Λαζοί, Κιρκάσιοι, Αλβανοί κ.ά.

    Ποιά πονηριά και σκοπιμότητα κρύβεται πίσω από αυτή τη διατύπωση που προκαταβάλει τους αναγνώστες και διαστρεβλώνει την πραγματικότητα;

    Η απάντηση είναι απλή: Γιατί μέχρι σήμερα βαδίζουν στις αναλύσεις των πρώτων εκείνων παλαιοελλαδιτών σοσιαλιστών που μέσα απ’ το ΣΕΚΕ αντιτάχθηκαν στη χειραφέτηση των Ελλήνων της Ανατολής. Βέβαια τότε, το ΣΕΚΕ εξέφραζε μόνο τους παλαιοελλαδίτες ομοίδεάτες του και ίσως τους προλετάριους Εβραίους της Θεσσαλονίκης και τίποτα άλλο. Για τους Έλληνες της Ανατολής η Αριστερά ήταν διαφορετική: Για τους Πόντιους το αντάρτικο απελευθερωτικό τους κίνημα, για τους Σμυρνιούς και τους Κωνσταντινουπολίτες οι εργατικές οργανώσεις της Σμύρνης και της πόλης που βρισκόταν στη γραμμή Γιαννιού και όχι Μπεναρόγια.

    Παρότι και τον Μπεναρόγια και τους υπόλοιπους εμπνευστές αυτής της γραμμής τους διέγραψαν σύντομα και τους έδιωξαν από το Κόμμα και πολλούς τους εξόντωσαν αργότερα με την ΟΠΛΑ, εν τούτοις λόγω αμάθειας, συντηρητισμού και διαιώνισης ενός αχάριστου πνεύματος εντός του ΚΚΕ, που στρέφεται εναντια στους πρόσφυγες του ’22, συντηρείται αυτή την αντιλαϊκή και αντιδραστική μυθολογία περί “ιμπεριαλισμού στη Μικρά Ασία”.

    Το μόνο που δε μας λένε οι σύντροφοι του Περισσού, είναι τι θα γίνονταν οι πολυάριθμοι ελληνικοί πληθυσμοί της Μικράς Ασίας σε εκείνες τις συνθήκες μετατροπής της πολυεθνικής Αυτοκρατορίας σε τουρκικό έθνος-κράτος όπου κυριαρχούσε ο εθνικισμός και οι δολοφονικές πρακτικές κατά των χριστιανικών πληθυσμών;

    Είναι πρόκληση, τόσο κατά της ιστορίας, όσο και κατά της ύπαρξης των σύγχρονων Ελλήνων που προέρχονται από τους πρόσφυγες της Μικρασιατικής Καταστροφής, να θεωρείται κομμάτι της ιστορίας της πανελλήνιας Αριστεράς οι αντιδραστικές, εκτός πραγματικότητας, θέσεις του ΣΕΚΕ, το οποίο σημειωτέον στα Επίσημα Κείμενά του δεν αναφέρει πουθενά ότι υπήρχαν Έλληνες στη Μικρά Ασία. Η πραγματική ιστορία της ελληνικής Αριστεράς αρχίζει μετά το 1923, όταν συναντήθηκαν οι πρόσφυγες με τους παλαιοελλαδίτες και τους υπόλοιπους (Έλληνες και μη της ελλαδικής επικράτειας), και μετέτρεψαν μια περιθωριακή σέχτα, όπως ήταν το ΣΕΚΕ-ΚΚΕ, στην μεγάλη Αριστερά που οδήγησε στη μεγαλειώδη Εθνική Αντίσταση.

    Η έλλειψη αυτοκριτικής και η εμμονή στα σχήματα συνεργασίας με την Άκρα Δεξιά τότε που οδήγησαν στη Μικρασιατική Καταστροφή, μόνο θλίψη δημιουργεί…

    Σχόλιο από Κιλκισιώτης | 13/12/2010

  5. Νομίζω το κομμάτι για τη Τουρκία (δε συνέχισα παραπέρα) είναι ό,τι πιο κομπλεξικό και ανιστόρητο ως προς τις θέσεις του ΚΚΕ έχω διαβάσει στο μπλογκ σας.

    Κατρακύλα σκέτη.
    Καλή συνέχεια.

    Σχόλιο από a8lios | 13/12/2010

  6. Ευχαριστούμε σύντροφε Άθλιε για τις ευχές.

    Αλλά δεν υπάρχει μεγαλύτερη κατρακύλα απ’ αυτή του ΚΚΕ, που είχε σαν αποτέλεσμα να χάσει ο λαός την ευκαιρία μέσα από ένα σύγχρονο και σοβαρό κόμμα της Αριστεράς να διεκδικήσει την εξουσία σ’ αυτές τις συνθήκες της κρίσης. Το δωσιλογικό γλύψιμο του ΚΚΕ προς τους κεμαλιστές Τούρκους συντρόφους του είναι το κερασάκι στην τούρτα.

    Σας λείπει και η στοιχειώδης γνώση που μας την έγραψε παραπάνω ο σύντροφος «Μουσταφά ΣΟΥΠΧΙ». Ότι δηλαδή το μόνο αληθινό Κομμουνιστικό Κόμμα Τουρκίας διαλύθηκε βίαια από τους κεμαλικούς «εθνικοαπελευθερωτές» το 1921 και ο ηγέτης του Μ. Σουπχί δολοφονήθηκε. Ωραίοι κομμουνιστές είστε! Να επιβραβεύετε τους δολοφόνους των αληθινών κομμουνιστών.

    Εξ άλλου τι περιμένατε από μας; Να σας πούμε μπράβο που περηφανεύεστε γιατί οι δωσίλογοι του Πουλιόπουλου και του Μπεναρόγια συνεργάστηκαν με τους εχθρούς μας και πολέμησαν εναντίον μας; Εμείς από εκεί είμαστε και εκεί οι πρόγονοί μας άφησαν τα κόκκαλά τους ως θύματα των περίεργων εθνικιστών συντρόφων σας.

    Ομέρ Μαϊλης

    Σχόλιο από Πόντος και Αριστερά | 14/12/2010

  7. Τότε, ο Λένιν ήταν σύμμαχος του Κεμάλ. Τι θέλατε δηλαδή να κάνει το ΚΚΕ, να πάει κόντρα στον αλάθητο γίγαντα ηγέτη υπεράνθρωπο θεό Λένιν; Είστε με τα καλά σας;
    Η αριστερά σήμερα τριών ειδών ηγέτες έχει: ανιστόρητους, προβοκάτορες και χαζοχαρούμενους. Οι πρώτοι δεν έχουν τίποτα άλλο μέσα στο κεφάλι τους από την προπαγάνδα του κόμματος. Οι δεύτεροι έχουν πολλά μέσα στο κεφάλι τους (πχ μέχρι και ναζισμό) και κάνουν συχνά διακοπές στο εξωτερικό. Οι τρίτοι είναι άνθρωποι που τρέχουν να γλυτώσουν από το πρασινομπλέ σύστημα, και που δεν έχουν ιδέα ούτε για το πόσο αποτυχημένος είναι ο Μαρξισμός, ούτε για το πόσο επαγγελματίες είναι οι προβοκάτορες.

    Σχόλιο από Σιδηρούντιος | 14/12/2010

  8. Θλίψη!!!!
    Αυτό ένοιωσα, με την ανάρτησή σας.
    Η εμπάθειά σας είναι εμφανέστατη. Τα έχετε κάνει αχταρμά. Τι δουλειά έχει το μήνυμα του ΚΚΕ για τα 90χρονα του ΚΚΤ με το Κατίν, την πορεία του ΠΑΜΕ και το Πολυτεχνέιο του 73;
    Δηλαδή για να καταλάβω, εσείς θεωρείτε ότι ορθώς πραγματοποιήθηκε η Μικρασιατική Εκστρατεία; Διακατέχεστε κι εσείς απ’ την Μεγάλη Ιδέα;
    Ενώ περίμενα σχολιασμούς και απόψεις πάνω σ’ αυτά τα ζητήματα (για να προκύψει και κάτι ουσιαστικό και γόνιμο βρε αδελφέ…)εσείς τα ανακατεύεται τόσο άστοχα που προκαλειτε το αντίθετο απ’ ότι επιδιώκετε.
    Επίσης κάνετε κάτι που δεν είναι καθόλου έντιμο: Ενώ λέτε πως παραθέτετε το υπόλοιπο του μηνύματος της Αλέκας, παρεθέτετε μόνο ένα τμήμα του. Το μήνυμα είναι τριπλάσιο απ’ αυτό που παραθέτετε.
    Μπορείτε να με πληροφορήσετε αν είναι δυνατόν το αποσπασμα που αποδίδεται στο Ζαχαριάδη από ποιο κείμενο είναι;
    Το πρωτοσέλιδο της εφημερίδας δίπλα σ’ αυτό το κείμενο τι σχέση έχει με το ΚΚΕ; Είναι εύκολο να το εξηγήσει κάποιος;
    Το άσχετο με τα υπόλοιπα της ανάρτησης που αναφέρετε στην αποδοκιμασία του ΠΑΜΕ από τους ΣΧΟΛΙΑΣΤΕΣ ΧΩΡΙΣ ΣΥΝΟΡΑ, το παρακολούθησα στο blog αυτο μαζί με όλα τα σχόλια (τα οποία ήταν πάρα πολλά) και κατέληξα στο συμπέρασμα πως ο τίτλος αυτός είναι εξαιρετικά υπερβολικός. Οι αποδοκιμασίες δεν ήταν τίποτα περισσότερο από τις απόψεις κάποιων λίγων που μάλλον ταιριάζουν με τις δικές σας.
    Φίλοι του Π&Α, η ανάρτησή σας αυτή, μου θύμισε μια παροιμία: «Θέλει η π_ _ _ _ να κρυφτεί μα η χαρά δεν την αφήνει».
    Φιλικά, Νίκος Κυφωνίδης

    Και ένα γενικότερο σχόλιο – ερώτημα:
    Είναι βολικό ή «in» να χρησιμοποιείτε ψευδώνυμα και οχι τα ονόματα σας;

    Σχόλιο από Νίκος Κυφωνίδης | 14/12/2010

  9. Xωρίς να θέλω να αντικαταστήσω τον διαχειριστή, θα ήθελα να σας ενημερώσω ότι η ανάγνωση ολόκληρου του κειμένου της κ. Παπαρήγα είναι δυνατή με το πάτημα ενός κλικ στην πρώτη φράση του κειμένου που βγάζει κατευθείαν στον «Ριζοσπάστη».

    Εγώ αντιθέτως με τον κ. Κυφωνίδη, παραγνωρίζοντας του χαρακτηρισμούς και τις συναισθηματικές εξάρσεις, θεωρώ ότι το κείμενο, απηχεί απολύτως τους προβληματισμούς που έχουν αναπτυχθεί τις τελευταίες δεκαετίες στην προσφυγογενή ανένταχτη Αριστερά.

    Οι προβληματισμοί αυτοί βασίζονται στην άρνηση των παλιών στερεοτύπων, στην αποδόμηση των ιερών και των μεταφυσικών παραδοχών του κομμουνιστικού κινήματος, στην προσπάθεια να προσεγγιστούν τα ιστορικά φαινόμενα χωρίς την φόρτιση του παρελθόντος και πάνω απ’ όλα να διαμορφωθεί μια αντίληψη του τι είναι αριστερο για εκείνη την εποχή με βάση τις πραγματικές αντιθεσεις και όχι τις εξαρτήσεις και τις εθελοδουλείες που χαρακτήρισαν το ΚΚΕ τα πρώτα χρόνια της δημιουργίας του. Λαμβάνοντας μάλιστα υπόψη ότι μιλάμε για εποχή μεγάλης αμάθειας και έλλειψης σοβαρών στελεχών.

    Είναι παράξενο που σήμερα αναπαράγονται θέσεις που διαμορφώθηκαν και υποστηρίχθηκαν τότε από μέλη του που σύντομα διαγράφτηκαν ως πράκτορες της αστικής τάξης, όπως ο Μπεναρόγια και ως αντικομμουνιστές και εχθρούς του κινήματος όπως ο Πουλιόπουλος.

    Και σας ερωτώ κ. Κυφωνίδη, ποιά θα ήταν τότε η άποψη ενός Σμυρνιού ή Τραπεζούντιου κομμουνιστή; Ίδια με του Θηβαίου και του Καλαματιανού;

    Σχόλιο από Κιλκισιώτης | 14/12/2010

  10. Κιλκισιώτη, ευχαριστούμε για τη βοήθεια.

    Φίλε Κυφωνίδη Νίκο. Βασικά εσύ είσαι υπεύθυνος για την ανάρτηση αυτή. Εμείς ούτε που είχαμε πάρει χαμπάρι το μήνυμα της συν. Αλέκας.

    Θεωρήσαμε ότι στην πρότασή σου:
    «Νομίζω πως πρέπει να αναρτηθεί το μήνυμα του ΚΚΕ για την επέτειο των 90 χρόνων του Κομμουνιστικού Κόμματος Τουρκίας. Γίνεται και μια ιδιαίτερα σημαντική αναφορά στην Μικρασιατική Εκστρατεία. Το ανέσυρα από τον Ριζοσπάστη της Κυριακής 5/12 και σας το επισυνάπτω.»

    εμπεριεχόταν η έκκληση :

    «γράψτε κάτι γιαυτή την προσβολή που υφιστάμεθα για άλλη μια φορά ως Πόντιοι κομμουνιστές από ένα κόμμα που εμείς και οι υπόλοιποι πρόσφυγες με τη φυσική μας παρουσία από τη δεκαετία του ’20 το ανασύραμε από το περιθώριο και με τους απειράριθμους νεκρούς που δώσαμε στην υπόθεση του σοσιαλισμού το μετατρέψαμε σε σοβαρή πολιτική δύναμη. Και από περιθωριακή παλαιοελλαδίτικη σέχτα το κάναμε κομμουνιστικό κόμμα με πανελλαδική εμβέλεια, που κάποτε έφτασε να διεκδικεί και την ίδια την εξουσία, άσχετα αν απεμπόλησε τις υποχρεώσεις του προς το λαϊκό-επαναστατικό κίνημα…»

    Νομίσαμε ότι προβληματιζόσουν και συ μαζί μας, όπως είχαμε παρουσιάσει τους προβληματισμούς μας από χρόνια. Ενδεικτικα αναφέρω κάποια τέτοια κείμενα:

    -H Λούξεμπουργκ, ο Πόντος και το εθνικό ζήτημα

    -ΠΟΝΤΟΣ ΚΑΙ ΑΡΙΣΤΕΡΑ

    Έτσι λοιπόν το κείμενο προς τους Τούρκους συντρόφους της Αλέκας το εκλάβαμε ως άλλη μια αντιπροσφυγική πρόκληση που συνεχίζει προκλητικά να μας αγνοεί και να μας πετάει εκτός της ιστορίας. Και να τα αποτελέσματα!

    Ομέρ

    Σχόλιο από Πόντος και Αριστερά | 14/12/2010

  11. Ο Ομερ Ασαν και ο πατερας του σε ποιο κομμουνιστικο κομμα ανηκαν ?

    Σχόλιο από Γ.Γ.ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ | 14/12/2010

  12. Στην εκδήλωση που έγινε στο @Ρουφ, ο Ομέρ Ασάν δήλωσε ΑΝΕΝΤΑΧΤΟΣ ΑΡΙΣΤΕΡΟΣ. Στην ίδια απορία με τον Γ.Γ.Γεωργιάδη που είχα και εγώ για τον κομμουνιστή πατέρα του, η απάντηση ήταν ότι ανήκε στο σοβιετόφιλο, κεμαλικό, κομμουνιστικό κόμμα Τουρκίας.

    Ένας σχολιαστής παραπάνω (σχόλιο 2) έγραψε τι έκανε ο Κεμάλ στους πραγματικούς κομμουνιστές και πως στη συνέχεια έφτιαξε ο ίδιος, όπως και ο Μανιαδάκης στην Ελλάδα ένα ψευτο-κομμουνιστικό κόμμα, κεμαλικών προδιαγραφών, από το οποίο προήλθε η σημερινή τουρκική φιλοκεμαλική κομμουνιστική αριστερά, τις απόψεις της οποίας αναπαρήγαγε η Ανακοίνωση του ΚΚΕ.

    Ομέρ

    Σχόλιο από Πόντος και Αριστερά | 14/12/2010

  13. Αν θελετε να μαθετε πως σκέφτεται ένας ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΣ ΑΝΤΙΚΕΜΑΛΙΚΟΣ ΤΟΥΡΚΟΣ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΗΣ, διαβάστε τη συνέντευξη του ΧΑΛΙΛ ΜΠΕΡΚΤΑΪ για να καταλάβετε ότι το ΚΚΕ με την ανακοίνωσή του συμπαρατάσσεται και αιτιολογεί το το ενιαίο σχέδιο εθνοκάθαρσης που εκπόνησε ο τουρκικός εθνικισμός εις βάρος των μη μουσουλμανικών κοινοτήτων και αργότερα ενάντια και στους Κούρδους. Αυτό που ο Μπερκτάι περιγράφει ως » η Γενοκτονία των Αρμενίων, των Ποντίων και των Ασσυρίων αποτέλεσε ενιαίο σχέδιο εθνοκάθαρσης και εκτουρκισμού της Ανατολίας.»

    ———————————

    ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΣΤΟΝ ΑΧ. ΧΕΚΙΜΟΓΛΟΥ | Τρίτη 30 Νοεμβρίου 2010 [ 05:14 ]

    Αποτελεί πρόσωπο ανεπιθύμητο για τον τουρκικό εθνικισμό. Διακηρυγμένος αντικεμαλιστής, ο Χαλίλ Μπερκτάι γεννήθηκε για να λέει ιστορίες. Ο χειμαρρώδης καθηγητής έσπασε το ταμπού της Γενοκτονίας του 1915 και τεκμηρίωσε ιστορικά, αυτό που όλοι αρνούνταν στην Τουρκία. Ότι, δηλαδή, η Γενοκτονία των Αρμενίων, των Ποντίων και των Ασσυρίων αποτέλεσε ενιαίο σχέδιο εθνοκάθαρσης και εκτουρκισμού της Ανατολίας. Το «Βήμα» συνάντησε τον κ. Μπερκτάι στη Θεσσαλονίκη, όπου ήταν προσκεκλημένος του Κέντρου για την Δημοκρατία και τη Συμφιλίωση στη Νοτιοανατολική Ευρώπη. «Αποφάσισα να εμπλακώ στο Αρμενικό ζήτημα, όταν είδα για πρώτη φορά φωτογραφίες από την Γενοκτονία. Έκλαιγα για αρκετή ώρα» διηγείται. Ο κ. Μπερκτάι μεγάλωσε στην εποχή του Μακαρθισμού, με τον κομουνιστή πατέρα του, Ερντογάν Μπερκτάι, να ανήκει στους πλέον σοβαρούς διανοητές της εποχής του. «Μεγάλωσα σε ένα περιβάλλον γεμάτο από Μαρξισμό, δικαιοσύνη, τιμιότητα και ισότητα. Ωστόσο, ήταν έναν καταπιεστικό κλίμα. Πάντα μου έλεγαν να προσέχω τι λέω και να μην μιλώ για τα πολιτικά. Η νιότη μου δημιούργησε συμπάθεια σε όποιον υποφέρει» λέει.

    Κατά την διάρκεια του σπουδών του στις ΗΠΑ, έγινε Μαοϊκός, αντιδρώντας στην Σοβιετική εισβολή της Πράγας. «Τότε, ήμουν 21 ετών και διένυα μία αναζήτηση αγνότητας. Βρέθηκα σε μία αμόλυντη μορφή του Μαρξισμού, αν και αργότερα αναγνώρισα ότι επρόκειτο για ψευδαίσθηση. Η αγνότητα και το αμόλυντο αποτελούν τα υλικά κάθε διδακτορίας!» εξομολογείται. Το 1969 επέστρεψε στην Τουρκία και έγινε λέκτορας στο πανεπιστήμιο της Άγκυρας. «Το 1971 ήρθε η χούντα. Μας συνέλαβαν, βασανίστηκα και πέρασα 2,5 χρόνια στη φυλακή. Βγήκα έξω με την γενική αμνηστία του 1974. Δίδαξα οικονομική ιστορία, η οποία, όμως, γινόταν όλο και λιγότερο οικονομία και όλο περισσότερο ιστορία» τονίζει. Την δεκαετία του 1980 είχε πια αποστρατευθεί από τον ακτιβισμό της Αριστεράς. «Διατηρώ την αριστερή μου προέλευση και είμαι αντιεθνικιστής, αντιμιλιταριστής, και αντικεμαλιστής και γενικά «αντί» σε πολλά πράγματα» σχολιάζει. Ακάματος εργάτης της Ιστορίας, εισήλθε στα ενδότερα της τουρκικής εθνικιστικής ιστοριογραφίας και εξοικειώθηκε με τον «εσωτερικό κόσμο του τουρκικού εθνικισμού», ο οποίος, όπως παρατηρεί, έχει πολλά παρατσούκλια: «Μαύρο Κουτί, Άγιος των Αγίων και άλλα πολλά!»

    Η αποκάλυψη της Γενοκτονίας

    Ο κ. Μπερκτάι διέκρινε το αποτύπωμα της Γενοκτονίας μέσα στις εσωτερικές δομές της εθνικιστικής ιστοριογραφίας και το 2000 παρουσίασε την έρευνά του στις ΗΠΑ. «Ήξερα ότι αυτό που θα έλεγα, θα είχε επίπτωση. Ο αρνητισμός έσπασε και δημιούργησε μία ακαδημαϊκή σχολή ειλικρινείας και διαλόγου. Όταν γύρισα στην Τουρκία, η κοινή γνώμη είχε μετατραπεί σε σιδηρούν παραπέτασμα. Όλοι επαναλάμβαναν τα ίδια κλισέ για την «αρμενική συκοφαντία» και την «δήθεν γενοκτονία» και έλεγαν ότι «δεν μπορούν να προσβάλλουν την καθαρή παιδεία του έθνους μας»» διηγείται. «Το τουρκικό κατεστημένο μέχρι τότε μπορούσε να ανεχτεί πράγματα που λέγονταν στο περιθώριο, όχι όμως στο προσκήνιο. Έγινα ο πιο διαβόητος εγκληματίας. Η διάλυση του μύθου της «Άσπιλης Σύλληψης» του τουρκικού έθνους – κράτους δεν ήταν ΟΚ! Δημιουργήθηκε μία τρέλα, με καμπάνιες για την απόλυσή μου από το πανεπιστήμιο. Έλαβα απειλητικά email και παράλογα μηνύματα για την καταγωγή της μητέρας μου. Δεν μπορείς να φανταστείς τι μπορεί να βγάλει το μυαλό ενός ακραίου» σημειώνει ο καθηγητής.

    Όπως λέει, η ομαλοποίηση της συζήτησης για την Γενοκτονίας, θα επιλύσει οριστικά το αρμενικό ζήτημα. «Η αλήθεια δεν είναι διαπραγματεύσιμη, όμως μπορεί να διδαχθεί. Τα τελευταία 10 χρόνια η συμπεριφορά γύρω από την Γενοκτονία έχει μαλακώσει» εξηγεί. Ωστόσο, σημειώνει ότι η κατάχρηση της λέξης Γενοκτονίας, την αποδυναμώνει και προκαλεί αγανάκτηση. «Ο όρος είναι δύσκολος και επικίνδυνος» σχολιάζει. «Πιστεύω ότι υπήρχε μόνο μία Γενοκτονία και δεν εννοώ ότι αυτό που συνέβη στον Πόντο δεν ήταν Γενοκτονία. Αντίθετα, λέω ότι οι Ενωτικοί, δηλαδή η ηγεσία της επιτροπής Ένωσης και Προόδου, κυρίως δε ο Ταλάτ, είχαν ένα μαζικό σχέδιο για τον εκτουρκισμό της Ανατολίας. Και αυτό εφαρμόστηκε στους Αρμενίους, τους Ποντίους και τους Ασσυρίους. Προτιμώ να το βλέπω ως ένα ενιαίο σχέδιο, που και το κάνει και πιο εύκολα συζητήσιμο και κατανοητό» υπογραμμίζει.

    Με παππού και γιαγιά από την Κρήτη

    «Υπάρχει ένα οικογενειακό ιστορικό,

    για το οποίο, όμως, έχω αμφιβολίες και ερωτήματα. Η οικογένεια ήρθε στη Σμύρνη από την Άνω και την Κάτω Βιάννο. Η παράδοση λέει ότι όταν οι Οθωμανοί ξεκίνησαν την κρητική εκστρατεία το 1645, οι πρόγονοί μας ήταν σπαχήδες τιμαριώτες από το Ικόνιο και την Καππαδοκία και συμμετείχαν στον πόλεμο. Η οικογενειακή μυθολογία λέει ότι ο πρόγονός μας ερωτεύτηκε μία ντόπια Κρητική, παντρεύτηκαν και έκαναν δύο γιούς, τον Μεχμέτι Τσελεμπί και τον Γέρος Τσελεμπί. Σύμφωνα με αυτή την ιστορία, ερχόμαστε από την πλευρά του Γέρος Τσελεμπί» διηγείται. Όπως εξιστορεί, λίγο πριν την Κρητική επανάσταση του 1896, η οικογένεια έφυγε στην Τουρκία. Με τη λήξη του ατυχούς πολέμου του 1897, γύρισαν πίσω στην Κρήτη, όμως το 1900 επέστρεψαν οριστικά στη Σμύρνη. Ο κ. Μπερκτάι αμφισβητεί την «ευγενή» καταγωγή της οικογένειας. «Το σίγουρο είναι ότι οι θείοι μου είχαν εμπλακεί στον πόλεμο και είχαν επιτεθεί σε ένα ελληνικό χωριό, όπου σκότωσαν γυναικόπαιδα. Υπάρχουν και φονιάδες στην οικογένειά μου. Ποιος ξέρει πόσοι τέτοιοι σκελετοί κρύβονται στις ντουλάπες μας;» λέει.

    «Να γράψουμε μαζί την Ιστορία»

    Τι θα γινόταν εάν γράφαμε από κοινού τα βιβλία ιστορίας; «Αν γράφαμε όλη την αλήθεια και μόνο την αλήθεια και αλλάζαμε την διδασκαλία της ιστορίας, η επίπτωση θα ήταν τεράστια! Η αλλαγή στην τουρκική κουλτούρα και παιδεία, στον εθνικό χαρακτήρα, την κοινωνία, θα ήταν ευρεία. Εγώ συμφωνώ με τον Κέυνς, ο οποίος μίλησε για το βάρος των παλιών ιδεών. Υπάρχει αυτό το νεκρό φορτίο του παρελθόντος που κρατά ομήρους πολλές κοινωνίες» παρατηρεί. Όπως σημειώνει, η Τουρκία έχει ένα διαφορετικό είδος ιστορίας, που δεν εστιάζει στην ιστορική γνώση, αλλά στην κατήχηση και ερμηνεία των εθνικών μύθων. «Εάν τα παιδιά δεν μάθαιναν ότι έχουμε εχθρούς, ότι ήμασταν πάντοτε σωστοί, δίκαιοι και ένδοξοι, ότι ποτέ δεν θέλαμε να καταπιέσουμε κανέναν και ότι πολεμούσαμε μόνο για άμυνα, θα ήταν αλλιώς. Μία ιστορία αποεθνικοποιημένη θα απελευθερωνόταν από την αιώνια υποδούλωσή της στους εσωτερικούς» εχθρούς» σημειώνει. Όπως συμπεραίνει ο κ. Μπερκτάι, η αλλαγή του βιβλίου και της διδασκαλίας της Ιστορίας θα οδηγούσε αδιαμφισβήτητα σε μία κοινωνία, ειρηνική, λιγότερο επιθετική, πιο ανεκτική, πολυπολιτισμική και δημοκρατική

    http://www.tovima.gr/default.asp?pid=2&ct=1&artId=370429&dt=29/11/2010#ixzz16lgbXIMq

    Σχόλιο από Πόντος και Αριστερά | 14/12/2010

  14. Νίκο Κυφωνίδη, γράφω με το αληθινό μου επώνυμο. Το 1914 ξεκίνησε συστηματική γενοκτονία Χριστιανών στην Τουρκία, με οργανωτή τον στρατηγό Οττο Λιμαν Βαν Σαντερς, Από πολλές περιοχές μάζευαν όλους τους άντρες 12-65 ετών και τους έβαζαν σε στρατόπεδα συγκέντρωσης, απ’ όπου δεν γυρνούσαν. Η σφαγή των Χριστιανών ήταν γενοκτονία. Ατιμία είναι το ότι δεν έκαναν πολέμο ενάντια στους γενοκτόνους όλοι, και τους άφησαν να συνεχίζουν τη γενοκτονία. Η Μικρά Ασία το 1922 είχε μειονότητα τους Τούρκους. Αν αριθμήσει κανείς όλες τις εθνότητες τότε, οι Τούρκοι ήταν λιγότεροι απ’ ΄ότι όλοι οι άλλοι μαζί. Ο Λένιν τότε συμμάχησε με γενοκτόνους ρατσιστές φασίστες Κεμαλιστές, πως να το κάνουμε, έτσι ήταν. Τι Ιμπεριαλισμούς και άλλα λέμε; Μεθαύριο, όταν οι Τούρκοι θα εισβάλουν στην Ελλάδα, τον διεθνή καπιταλισμό και ιμπεριαλισμό θα κατηγορούμε, και όχι τον Ισλαμικό επεκτατισμό, ο οποίος κατέστρεφε και καταστρέφει ότι δεν είναι Ισλαμικό;

    Σχόλιο από Σιδηρούντιος | 14/12/2010

  15. Ένα σχετικό τραγούδι του Πανούση με διαχρονική σημασία για τα γεγονότα του Χημείου του 1979:

    Δείτε ένα εξαιρετικό κείμενο στου Καναλιώτη με τίτλο:

    «16/12/1979 Η νύχτα του Χημείου»

    16/12/1979 Η νύχτα του Χημείου

    Σχόλιο από Πόντος και Αριστερά | 22/12/2010

  16. 17 Νοέμβρη 1998
    Την ημέρα εκείνη, η Κομμουνιστική Νεολαία Αποκατάστασης Τάξεως (ή αλλιώς ΚΝΑΤ) αποφάσισε να βοηθήσει τα φιλαράκια τους τα ΜΑΤ ενάντια στους συντρόφους τους!

    Σχόλιο από Μαχνοπόντιος | 22/12/2010

  17. «Όπου δε φτάνει το γκλομπ που μπάτσου
    φτάνει το καδρόνι του κνίτη»

    Εξαίρετο!

    Και απ’ ότι αντελήφθην θα μπορούσε να γίνει επίσης και:

    «Όπου δε φτάνει το γιαταγάνι του Τοπάλ Οσμάν,
    φτάνει η μ@λ@κί@ της Αλέκας
    «

    Σχόλιο από Είμαι Έλλην το καυχώμαι.. | 22/12/2010

  18. ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΕΕΚ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ

    Για την εγκληματική επίθεση μελών της ΚΝΕ εναντίον φοιτητών/τριων της ΕΑΑΚ στο ΠΘ
    Το Εργατικό Επαναστατικό Κόμμα καταγγέλλει την απροκάλυπτη πολιτική και εγκληματική επίθεση εναντίον συντρόφων φοιτητών και συντροφισσών φοιτητριών της ΕΑΑΚ.
    Βρισκόμαστε σε μια ιστορική περίοδο που σημαδεύεται ολοένα και περισσότερο από τη χρεωκοπία του καπιταλισμού και που μεταφράζεται σε μια διάχυτη απαξίωση κι απονομιμοποίηση του, κάνοντας προφανές πως ο αστικός συνασπισμός εξουσίας δεν μπορεί να αντιμετωπίσει την καπιταλιστική κρίση χωρίς τεράστιες σε ποιότητα και ποσότητα κοινωνικές καταστροφές. Σε αυτή την κρίσιμη περίοδο που ξεπηδούν ακηδεμόνευτοι αγώνες από τα κάτω και που το φοιτητικό κίνημα εναντιώνεται στις αντι-εκπαιδευτικές μεταρρυθμίσεις της Διαμαντοπούλου ενώ ταυτόχρονα δίνει κοινούς αγώνες με τους εργαζόμενους σε μια ανεξάρτητη από τη συνδικαλιστική γραφειοκρατία της ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ και του ΠΑΜΕ γραμμή, η πολιτική αντίληψη του ΚΚΕ και της ΚΝΕ αδυνατώντας να εμπνεύσουν και να εμπλακούν στους αγώνες, επιλέγουν να τους καταστείλουν, παίζοντας για μια ακόμη φορά το ρόλο του χωροφύλακα του κινήματος.
    Μέσω μιας, σταλινικής εμπνεύσεως, μεθόδευσης και προβοκάτσιας από τη μεριά της ΚΝΕ, για δήθεν βεβήλωση τιμητικής πλακέτας δολοφονημένης αγωνίστριας, η ΚΝΕ εξαπέλυσε πανελλαδικά πογκρόμ ενάντια στην ΕΑΑΚ.
    Στο Βόλο, η επίθεση ξεκίνησε το Σάββατο 18/12 με την καταστροφή των χώρων ελεύθερης διακίνησης του πολιτικού υλικού των σχημάτων της ΕΑΑΚ και τον τραμπουκισμό φοιτητών από μαινόμενα μέλη της ΚΝΕ και συνεχίστηκε τη Δευτέρα 20/12 με σφοδρότατες δολοφονικές επιθέσεις οργανωμένων μελών της ΚΝΕ και του ΠΑΜΕ εναντίον μελών της ΕΑΑΚ στην Αρχιτεκτονική Π.Θ. Από τα χτυπήματα, σύντροφος της ΕΑΑΚ, νεολαίος του ΝΑΡ, μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο όπου του έγιναν ράμματα στο κεφάλι.
    Οι ψευδείς δηλώσεις στελεχών της ΚΝΕ περί ενός «καυγά», καταρρίπτεται από το σοβαρό τραυματισμό κι άλλων μελών της ΕΑΑΚ, τον οργανωμένο τους πανελλαδικό χαρακτήρα, και τη χρήση οργανωμένης ομάδας επεισοδίων(ΚΝΑΤ).
    Το πολιτικό υβρεολόγιο της ΚΝΕ στη κατάπτυστη ανακοίνωσή της για τα γεγονότα της Παντείου σχολής, δεν έχουν χρησιμοποιηθεί για τους γραβατωμένους βουλευτές των αστικών κομμάτων, το αστικό πολιτικό καθεστώς και τις δυνάμεις καταστολής με τις οποίες έτσι κι αλλιώς το ΚΚΕ διατηρεί άριστες σχέσεις για τον …εκδημοκρατισμό τους.
    Αντίθετα, το υβρεολόγιο, η πολιτική συκοφαντία μέχρι και οι εγκληματικές επιθέσεις, έχουν κατά κόρον χρησιμοποιηθεί με συστηματικό τρόπο όχι μόνο προς τα αριστερά αλλά και για πολλά διαφωνούντα μέλη του ίδιου του ΚΚΕ και της ΚΝΕ που κατά περιόδους διαγράφηκαν με ακριβώς τις ίδιες κατηγορίες (ορισμένα για να αποκατασταθούν… μετά θάνατον, όντας πλέον ακίνδυνα για τη κομματική ηγεσία).
    Το τεράστιο πολιτικό κενό των μελών της ΚΝΕ αλλά και της πολιτικής καθοδήγησης του ΚΚΕ που ενέκρινε το πογκρόμ εναντίον της ΕΑΑΚ, δεν μπορεί να καλυφθεί με επιθέσεις εναντίον συντρόφων της ΕΑΑΚ. Είναι πλέον ξεκάθαρο πως τη στιγμή που η ΚΝΕ και το ΚΚΕ κλείνουν το στόμα τους απέναντι στο αστικό κράτος, ανοίγουν τα κεφάλια όσων δεν σιωπούν.
    Το ρήγμα ανάμεσα στην εξεγερμένη νεολαία του Δεκέμβρη και την ΚΝΕ διευρύνεται καθημερινά. Η κρίσιμη πολιτική περίοδος για την εργατική τάξη και τη νεολαία δεν επιτρέπει κανέναν αποπροσανατολισμό από τα καθήκοντα της επαναστατικής μας πάλης αλλά ούτε φυσικά και υποτίμηση των σημερινών κινδύνων.
    Η Σωτηρία Βασιλακοπούλου, δολοφονημένη φοιτήτρια της Παντείου, μέλος της ΚΝΕ, θα κοιτούσε με αποτροπιασμό τους σημερινούς «υπερασπιστές» της.
    Το ΕΕΚ καλεί, τα μέλη της ΚΝΕ αποστασιοποιηθούν και να καταδικάσουν το πολιτικό χουλιγκανισμό, τις σταλινικές πολιτικές πρακτικές πολιτικών εκκαθαρίσεων μελών άλλων αριστερών οργανώσεων και φοιτητικών σχημάτων. Ταυτόχρονα καλεί όλα τα υπόλοιπα αριστερά φοιτητικά σχήματα και τις αντεξουσιαστικές συλλογικότητες να πάρουν θέση στα γεγονότα, που δεν έχουν καμία σχέση ούτε με πλακέτες, τραπεζάκια και χώρους στις σχολές ούτε με έναν ενδοαριστερό «καβγά για το μαντρί» αλλά με την ίδια την υπόθεση της εξέγερσης του Δεκέμβρη και της επανάστασης.

    21/12/2010

    ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ (ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ)

    ***********************************************

    Σχόλιο από ΚΝΑΤ vs ΕΕΚ | 23/12/2010

  19. Ανακοίνωση ΑΡ.ΕΝ. Βόλου

    Τις προηγούμενες μέρες με κορύφωση το πρωί της Δευτέρας όλα τα υλικά των ΕΑΑΚ στο Βόλο καταστρέφονταν και στη θέση τους βρισκόταν μια καταγγελία της ΚΝΕ. Σε όλη την Ελλάδα η ΚΝΕ επιτίθεται σε χώρους και μέλη των ΕΑΑΚ με αφορμή μια διένεξη που είχαν στη Πάντειο για μια πλακέτα-μνημίο, που καλούσε σε μια εκδήλωση της ΚΝΕ αφιερωμένη σε μία νεκρή αγωνίστρια, η οποία αφαιρέθηκε από μέλη των ΕΑΑΚ. Σκοπός της ανακοίνωσης δεν είναι η τοποθέτησή μας για τα γεγονότα στη Πάντειο που άλλωστε δεν θα μπορούσαμε παρά να μεταφέρουμε υποκειμενικές μαρτυρίες, αλλά να καταδικάσουμε την βάρβαρη και χουλιγκάνικη επίθεση που δέχτηκαν οι συνάδελφοι των ΕΑΑΚ όταν το Κόμμα το αποφάσισε για όλη την Ελλάδα.

    Σε μια τόσο κρίσιμη και σημαντική συγκυρία τόσο για την χώρα, λόγο της βάρβαρης επίθεσης κυβέρνησης-ΕΕ-ΔΝΤ σε όλη την κοινωνία, αλλά και για την Παιδεία, με το νέο νόμο πλαίσιο, την κατασυκοφάντηση της πανεπιστημιακής κοινότητας και την περιστολή του ασύλου, η ΚΝΕ/ΜΑΣ πασχίζει να παίξει πυροσβεστικό ρόλο στην προσπάθεια δημιουργίας ενός νέου φοιτητικού κινήματος.

    Δυστυχώς την πρακτική αυτή την έχουμε ξαναζήσει στον Βόλο και μάλιστα από πρώτο χέρι. Ήταν την περίοδο αμέσως μετά το μεγαλειώδες κίνημα του ’06-‘’07’, όταν οι δυνάμεις καταστολής της ΚΝΕ τραμπούκισαν και προπηλάκισαν μελή της Αριστερής Ενότητας, νομίζοντας ότι με αυτόν τον τρόπο θα «επιβληθούν». Κάτι ανάλογο θέλουν να ατυχούν σήμερα σε βάρος των ΕΑΑΚ.

    Επί τις αρχής καταδικάζουμε την καταστροφή πολιτικού υλικού, ιδιαίτερα μέσα στο χώρο του πανεπιστημίου, και αναρωτιόμαστε πώς η απαγόρευση αριστερής πολιτικής παρέμβασης αποτελεί πρακτική ενάντια στον φασισμό και τον αντικομουνισμό; Οι συνάδελφοι της ΚΝΕ φερόμενοι ενάντια σε εκοφίτες και φασίστες που εξυπηρετούν τα συμφέροντα του ελληνικού αστισμού ξυλοκόπησαν μέλη των ΕΑΑΚ αφήνοντας τις παρατάξεις του δικομματισμού να συνεχίσουν να χλευάζουν την αριστερά και το φοιτητικό κίνημα. Οι ενδοαριστερές αντιπαραθέσεις, όπως εκφράζονται με τα θλιβερά προχθεσινά επεισόδια στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας μόνο καλό δεν προσφέρουν στους αγώνες που θέλουμε να πυροδοτηθούν στο άμεσο μέλλον. Παράλληλα, τραμπουκισμοί όπως αυτοί που έγιναν από μεριάς ΚΝΕ/ΜΑΣ προς μελή των ΕΑΑΚ, βυθίζουν σε ακόμη μεγαλύτερη ανυποληψία την Αριστερά και το κίνημα συνολικά και κάνουν την κυβέρνηση να τρίβει τα χεριά της με ικανοποίηση.

    Εμείς ως Αριστερή Ενότητα αντιλαμβανόμαστε ότι ο ρόλος μας σε αυτή τη συγκυρία είναι να καλούμε όλες τις αριστερές δυνάμεις μέσα στο Πανεπιστήμιο για κοινή συμπόρευση και ενωτικό μέτωπο ενάντια στον κοινό εχθρό που είναι το κεφάλαιο και το πολιτικό του προσωπικό μέσα στις σχολές (ΔΑΠ,ΠΑΣΠ). Να απεμπλακούμε από λογικές ιδεολογικής καθαρότητας από όποιον κ΄αν εκφέρονται και να εμπνευστούμε από την εμπειρία του νικηφόρων φοιτητικών κινημάτων. Εμείς ας κάνουμε πολιτική όχι με όρους σεχταρισμού αλλά με γνώμονα τα συμφέροντα των εργαζομένων και της νεολαίας για να μην πληρώσουμε εμείς την κρίση τους!
    *******************************************************************************

    ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΑΡΑΚΡΑΤΙΚΟ ΞΥΛΟΔΑΡΜΟ ΦΟΙΤΗΤΩΝ ΤΗΣ ΕΑΑΚ ΑΠΟ ΤΡΑΜΠΟΥΚΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΤΗΣ ΚΝΕ

    Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ Μαγνησίας εκφράζει τον αποτροπιασμό της για την οργανωμένη επίθεση τραμπούκικης ομάδας της ΚΝΕ εναντίον μελών της Ε.Α.Α.Κ. τη Δευτέρα 20/12/2010 στην Αρχιτεκτονική του Βόλου. Η επίθεση οδήγησε στον τραυματισμό 4 μελών της ΕΑΑΚ -εκ των οποίων τα 3 είναι μέλη της ΑΝΤΑΡΣΥΑ Μαγνησίας-, με κακώσεις και σοβαρά χτυπήματα στο κεφάλι.

    Δυστυχώς, δεν πρόκειται για κάποια “παρεξήγηση” μεταξύ “νέων”. Το επιβεβαιώνει τόσο η παρουσία του γραμματέα της ΚΝΕ στη διάρκεια του ξυλοδαρμού, όσο δυστυχώς και μελών του ΠΑΜΕ. Η συγκεκριμένη επίθεση εντάσσεται σε κεντρικό, πανελλαδικό σχέδιο της ΚΝΕ που έχει οδηγήσει στον τραυματισμό μέχρι σήμερα 10 μελών της ΕΑΑΚ. Αποτελεί δε ντροπή ότι οι συγκεκριμένες παρακρατικές επιθέσεις γίνονται στο όνομα της ηρωϊκής κομμουνίστριας Σωτηρίας Βασιλακοπούλου, η οποία έπεσε νεκρή από μπράβο της εργοδοσίας έξω από το εργοστάσιο κλωστοϋφαντουργίας ΕΤΜΑ τον Ιούλιο του 1980.

    Την ώρα που η εργατική τάξη και τα λαϊκά στρώματα δέχονται την βάρβαρη επίθεση της χούντας Κυβέρνησης-ΕΕ-ΔΝΤ-Κεφαλαίου, η ηγεσία του ΚΚΕ και της ΚΝΕ επιλέγει να ορίσει ως κύριο εχθρό της τον χώρο της αντικαπιταλιστικής αριστεράς.

    Αποκαλεί τα μέλη της ΕΑΑΚ και της ΑΝΤΑΡΣΥΑ “ΕΚΟΦΙΤΕΣ”, “Αντικομμουνιστές”, «απογόνους των Ες- Ες» και «Χρυσαυγίτες». Χτυπάει έναν πολιτικό χώρο που μετράει μόλις τον τελευταίο μήνα 50 τραυματίες από τις δυνάμεις καταστολής στις κινητοποιήσεις της 6 και 15 Δεκέμβρη. Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ σε τοπικό και πανελλαδικό επίπεδο δε θα τους ακολουθήσει στον ηθικό και πολιτικό τους κατήφορο. Θα αντιταχθεί αποφασιστικά στο σχέδιο δημιουργίας ενός καταστροφικού για τα συμφέροντα της νεολαίας και των εργαζομένων ενδο-αριστερού εμφυλίου.

    Καλούμε τους αγωνιστές της Αριστεράς με την πολιτική τους τοποθέτηση να αποτρέψουν εν τη γενέσει το ενδεχόμενο μιας καταστροφικής για το λαϊκό κίνημα τραμπούκικης διαμάχης. Καλούμε τους εργαζόμενους να επιβάλλουν μέσα από τις συλλογικές διαδικασίες του εργατικού κινήματος την αναγκαία αγωνιστική ταξική ενότητα που έχει ανάγκη η εποχή μας. Καλούμε, ειδικά, τους συναγωνιστές του ΠΑΜΕ, που μαζί περιφρουρήσαμε την απεργία της 15 Δεκέμβρη στη Βιομηχανική Ζώνη του Βόλου, να αποστασιοποιηθούν από την λυπηρή ανακοίνωση της Εκτελεστικής Γραμματείας του ΠΑΜΕ που δίνει πολιτικό άλλοθι στις παρακρατικές επιθέσεις εναντίον μελών της ΑΝΤΥΑΡΣΥΑ και της αντικαπιταλιστικής Αριστεράς. Καλούμε, τέλος, τους κομμουνιστές, σε όποιο πολιτικό χώρο και αν ανήκουν, να καταδικάσουν με τον πλέον αποφασιστικό τρόπο πρακτικές που βγαίνουν από τις πιο σκοτεινές σελίδες του ηρωϊκού μας κινήματος.

    ΕΝΑΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΕΧΘΡΟΣ
    Ο ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΜΟΣ
    ΑΝΤΑΡΣΥΑ Μαγνησίας

    *********************************************************

    Σχόλιο από E.A.A.K. vs KNAT | 23/12/2010

  20. Ανακοίνωση – Καταγγελία του ΚΚΕ (μ-λ)

    O τραμπουκισμός δεν έχει θέση στην Αριστερά

    Τις τελευταίες μέρες στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας στο Βόλο διαδραματίστηκαν γεγονότα που απαξιώνουν τον «τίτλο» αλλά προπάντων την ουσία για όποιους θέλουν να λέγονται αριστεροί και πολύ περισσότερο κομμουνιστές.

    Προβοκάρουν στους νέους και τους εργαζόμενους, με βάση τραμπούκικες πρακτικές και απαράδεκτες συμπεριφορές, την υπόθεση της πάλης ενάντια στο καπιταλιστικό σύστημα της εκμετάλλευσης και της καταπίεσης, ενάντια στην ιμπεριαλιστική βαρβαρότητα, για την προοπτική της ανατροπής και της οικοδόμησης της σοσιαλιστικής κοινωνίας. Προβοκάρουν την έννοια της αριστερής και κομμουνιστικής οργάνωσης από τα πολιτικά και ιδεολογικά χαρακτηριστικά της και την μετατρέπουν σε απολίτικη «ομάδα κρούσης».

    Ιδιαίτερα, όταν αυτά τα γεγονότα, ξεκίνησαν μόλις δύο μέρες μετά την μεγαλειώδη Απεργία της 15 Δεκέμβρη όπου χιλιάδες εργαζόμενοι και νέοι στο Βόλο και σε όλη την χώρα έδειξαν την διάθεσή τους να αγωνιστούν εναντίον της άγριας επίθεσης κυβέρνησης, ιμπεριαλιστικής τρόϊκας, ξένου και ντόπιου κεφάλαιου που απειλούν με κατεδάφιση όλων των δικαιωμάτων και καταχτήσεων της εργατικής τάξης και του λαού.
    Καταγγέλλουμε με τον πιο αποφασιστικό τρόπο τις τραμπούκικες επιθέσεις της ΚΝΕ στο Βόλο ενάντια σε μέλη των ΕΑΑΚ τόσο την Παρασκευή 17 Δεκέμβρη όσο και την Δευτέρα 20 Δεκέμβρη που είχαν σαν αποτέλεσμα τον τραυματισμό 4 συναγωνιστών.

    Η επίκληση της μνήμης της Σωτηρίας Βασιλακοπούλου, μέλους της ΚΝΕ που έπεσε νεκρή στην πύλη του εργοστασίου της ΕΤΜΑ τον Ιούλη του 1980 από την δολοφονική μανία μπράβων της εργοδοσίας, δεν δικαιολογεί τις τραμπούκικες επιθέσεις αλλά επιβαρύνει τους εμπνευστές τους.

    Την μνήμη της Σωτηρίας και όλων των αγωνιστών του εργατικού και κομμουνιστικού κινήματος, που έπεσαν στην πάλη, την τιμάμε στους αγώνες που δίνει σήμερα η εργατική τάξη , η νεολαία και όλος ο λαός ενάντια στην επίθεση του κεφάλαιου και του ιμπεριαλισμού.

    Την αμαυρώνουν οι τραμπουκισμοί και οι απολίτικες συμπεριφορές που παραπέμπουν στις πιο χυδαίες γηπεδικές πρακτικές για να βγουν, κάποιες ηγεσίες, από τα πολιτικά αδιέξοδα που έχει οδηγήσει η πολιτική γραμμή της διάσπασης και του κομματικοκεντρισμού μέσα στο κίνημα.

    Το ΚΚΕ (μ-λ) καταγγέλλοντας τους τραμπουκισμούς, επιμένει στην κατεύθυνση της ΚΟΙΝΗΣ ΔΡΑΣΗΣ, όλου του διαθέσιμου δυναμικού, μέσα στα πλαίσια του κινήματος, για τις ανάγκες του σήμερα, για την ανασυγκρότηση του εργατικού κινήματος και την οικοδόμηση ενός ΜΕΤΩΠΟΥ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ , του μόνου ικανού να ανατρέψει την αντεργατική – αντιλαϊκή λαίλαπα. Η θέση μας αυτή δεν σημαίνει ούτε ψευδεπίγραφες ενότητες, ούτε προεκλογικές συγκολλήσεις αλλά ανάληψη ευθύνης για πραγματική σύγκρουση με το σύστημα από την μεριά των εργατικών συμφερόντων, χωρίς να εγκαταλείπεται η αναγκαία πολιτική-ιδεολογική αντιπαράθεση, στα πλαίσια του κινήματος και για τις ανάγκες του.

    Ο τραμπουκισμός και οι γηπεδικές συμπεριφορές θέλουν να αποκλείσουν κάθε περίπτωση συνάντησης των αγωνιστών στους δρόμους, να υψώσουν τείχη «υγειονομικής ζώνης» ανάμεσα σε κόμματα και οργανώσεις της αριστεράς, να σταματήσουν κάθε πολιτική και ιδεολογική αντιπαράθεση και τελικά να μετατρέψουν την αριστερά σε αποστειρωμένο συστατικό του αστικού πολιτικού συστήματος.

    Το ΚΚΕ (μ-λ) με όσες δυνάμεις διαθέτει, θα κάνει τα πάντα για να αποκλείσει μία τέτοια αρνητική εξέλιξη.

    Βόλος 21/12/2010

    Σχόλιο από KKE(m-l) vs KNAT | 23/12/2010

  21. […] -Το ΚΚΕ, τα Μικρασιατικά και ο νόμος 815 […]

    Πίνγκμπακ από -Τι συμβαίνει στην Αριστερά; « Πόντος και Αριστερά | 26/12/2010

  22. […] -Το ΚΚΕ, τα Μικρασιατικά και ο νόμος 815 https://pontosandaristera.wordpress.com/2010/12/13/kke-ma-815/ […]

    Πίνγκμπακ από -Ο άλλος Βενιζέλος « Πόντος και Αριστερά | 27/12/2010

  23. ——————————————————–

    ΔΥΟ ΜΟΛΙΣ ΧΡΟΝΙΑ ΜΑΣ ΧΩΡΙΖΟΥΝ ΑΠ’ ΤΙΣ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΑΝΑΚΟΙΝΏΣΕΙΣ.

    ΣΗΜΑΙΝΟΥΝ, ΑΡΑΓΕ, ΤΙΠΟΤΑ;;;

    ——————————————————–

    ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

    Συλλόγου Διδασκόντων του Παντείου Πανεπιστημίου
    11/12/2008 (τον Δεκέμβρη της εξέγερσης)

    Σήμερα το πρωί (11/12/08) το Πάντειο Πανεπιστήμιο έκλεισε με πρωτοβουλία φοιτητών της Πανσπουδαστικής οι οποίοι επικαλέσθηκαν απόφαση της κεντρικής επιτροπής του ΚΚΕ. Σε όλη την μεταπολιτευτική περίοδο δεν έχει συμβεί να κλείσει πανεπιστήμιο με απόφαση κομματικού οργάνου.

    Το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου Διδασκόντων του Παντείου Πανεπιστημίου καταδικάζει τις μεθοδεύσεις αυτές που έρχονται σε αντίθεση με τις πάγιες και κατοχυρωμένες διαδικασίες δημοκρατικής λήψης αποφάσεων, που εδώ και δεκαετίες έχει κατακτήσει η πανεπιστημιακή κοινότητα.

    Οι διαδικασίες αυτές των συλλογικών οργάνων της πανεπιστημιακής κοινότητας, πρέπει να διαφυλαχθούν και σε αυτή την κατεύθυνση θα συμβάλλουμε με όλες μας τις δυνάμεις.

    Το Δ.Σ. Συλλόγου Διδασκόντων του Παντείου Πανεπιστημίου

    ——————————

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΚΟΕ, ΓΙΑ ΤΟ ΘΕΜΑ

    Μπροστά στο φόβο Γενικών Συνελεύσεων των φοιτητών και αγωνιστικών αποφάσεων μέσα στο μαζικό κίνημα, οι δυνάμεις του Περισσού αναλαμβάνουν διατεταγμένο χρέος αστυφύλακα: Με στρατιωτικού τύπου επιχείρηση «κατέλαβαν» νωρίς το πρωί, -δίχως ίχνος νομιμοποίησης από το μαζικό κίνημα που τόσο πολύ πονάνε- τις σχολές και απαγορεύουν στους φοιτητές να μπουν στα Πανεπιστήμια.

    Σε Πάντειο, Φιλοσοφική, ΤΕΙ Αθήνας, ΤΕΙ Πειραιά, οι φοιτητές απαγορεύεται να μπουν! Το μόνο που έκαναν οι δυνάμεις του ΚΚΕ ήταν να κλίνουν τη λέξη “περιφρούρηση” σε όλους τους τόνους. Μόνο που τώρα πια περιφρουρούν με τη στάση τους την κυβέρνηση Καραμανλή.

    Η υποστήριξη του ΚΚΕ στη ΝΔ δεν έχει πια όρια. Η συκοφαντία ενάντια στη νεανική εξέγερση δεν έχει ίχνος αριστερής ή πολύ περισσότερο κομμουνιστικής στάσης. Οι τσάμπα μαγκιές περί «λεβεντιάς που κρίνεται στους χώρους δουλειάς» της κας Παπαρήγα δεν είναι τυχαίο ότι συνοδεύτηκαν από τα συγχαρητήρια του μισού υπουργικού συμβουλίου προς το ΚΚΕ και την πλήρη ταύτιση με το ΛΑΟΣ και την ακροδεξιά. Αυτές τις μέρες κρίνεται αν η κυβέρνηση θα ξεμπλέξει με την νεανική αναταραχή. Αν θα ξεφύγει από τη δύσκολη θέση που βρίσκεται – στα όρια της κατάρρευσης. Μιας κατάρρευσης που οφείλεται στο κινηματικό κοκτέιλ δυσαρέσκειας, αγανάκτησης, μηδενικής συναίνεσης και ανοχής που εκφράζεται με μια φωνή: ΦΥΓΕΤΕ.
    Οι δυνάμεις του ΚΚΕ προσφέρουν τεράστιες υπηρεσίες. Δίπλα στη φραστική επίθεση που έφτασε στο σημείο να “μην αποκλείει την κάλυψη εκ μέρους του ΣΥΡΙΖΑ ανθρώπων του κοινού ποινικού δικαίου και σωματεμπόρων” (δήλωση Γ.Γκιόκα, βουλευτή του ΚΚΕ), έχουμε πλέον την πολιτική επίθεση στο φοιτητικό κίνημα και στις διαδικασίες του. Η “ησυχία, τάξις και ασφάλειαν” που τόσο επιθυμεί το ΚΚΕ, δεν θα περάσει. Όλοι στον αγώνα.

    ΚΟΕ

    Σχόλιο από AMEN | 29/12/2010

  24. o Χάρρυ Κλυνν δεν δίνει συχνά συνεντεύξεις, αλλά όταν αποφασίσει να μιλήσει προκαλεί… σεισμικές δονήσεις. Μιλώντας αποκλειστικά στο “newsbomb.gr” ο ανατρεπτικός καλλιτέχνης κάνει λόγο για εξευτελιστική σκλαβιά στην οποία έχει οδηγήσει το λαό η συμμορία – όπως την αποκαλεί – του Γιώργου Παπανδρέου και καλεί τους Έλληνες σε κοινωνικές εξεγέρσεις που δεν θα έχουν προηγούμενο. Αίσθηση προκαλούν και οι απόψεις του για τον Αντώνη Σαμαρά, τα κόμματα της αριστεράς, την Ντόρα Μπακογιάννη και τον Γιώργο Καρατζαφέρη.

    Πώς βλέπετε τα φετινά Χριστούγεννα;
    Είναι τα πιο σημαδιακά για μια εποχή πάρα πολύ δύσκολη που θα έρχεται και την οποία δεν υποπτεύεται καν ο ελληνικός λαός. Με τον καινούργιο χρόνο μπαίνουμε σε μια περίοδο εξευτελιστικής σκλαβιάς. Ο Γιώργος Παπανδρέου και η συμμορία του, εθελοντικά, μας μετέτρεψαν σε δούλους.
    Το που θα οδηγήσει αυτή η κατάσταση δεν μπορώ να προβλέψω, μπορώ όμως να πω με βεβαιότητα πως ο ελληνικός λαός, μπορεί να αργεί, αλλά δεν δέχεται τέτοιου είδους σκλαβιές. Προβλέπω ότι πολύ σύντομα θα έχουμε κοινωνικές εκρήξεις που δεν φανταζόμαστε. Ο Έλληνας μηχανεύεται τρόπους για να επιβιώσει και θα επιβιώσει, παρά το ότι ζούμε τη χειρότερη δουλία της ιστορίας μας. Τα 400 χρόνια της Οθωμανικής σκλαβιάς θα είναι ένα ωραίο διάλειμμα διακοπών σε σχέση με αυτά που θα τραβήξει ο ελληνικός λαός, εάν δεν εξεγερθεί. Μόνο με την εξέγερση μπορεί να σωθεί ο λαός.

    Εσείς τι θα προτείνατε να γίνει;
    Εγώ το μόνο που θέλω να δω είναι να φεύγει από την Ελλάδα αυτή η συμμορία των μειοδοτών που λέγεται κυβέρνηση Παπανδρέου. Και όχι μόνο αυτοί. Οι πολιτικοί σε ποσοστό 95% είναι πουλημένα τομάρια. Ο Παπανδρέου είναι υπάλληλος των αμερικανών και του ΔΝΤ και δεν ξέρω πώς θα μπορέσει να διαφύγει. Βέβαια όλα έχουν ρυθμιστεί και η διαφυγή του, εάν γίνει η κοινωνική έκρηξη, είναι δεδομένη, αλλά να δούμε τι θα γίνει με αυτούς που θα αφήσει πίσω του γιατί τα πράγματα δεν είναι τόσο απλά όσο θέλουν να τα παρουσιάζουν κάποιοι νταβατζήδες του Τύπου.

    Για τον κ. Σαμαρά ποια είναι η γνώμη σας;
    Ο Αντώνης Σαμαράς, είτε το θέλουμε, είτε όχι, είναι η μόνη ελπίδα, αλλά τα πράγματα δεν είναι παρήγορα. Έχει δυνατότητες και έχει και ένα στοιχείο που λείπει από τους άλλους πολιτικούς που είναι ο πατριωτισμός , όχι με την έννοια των εθνικουλτουριάρηδων, αλλά όπως τον εννοώ εγώ. Είναι γνωστό ότι δεν έχω καμία σχέση με τη ΝΔ. Είμαι ένας ανένταχτος αριστερός που ποτέ δεν είχα σχέση με τα δεξιά μορφώματα και ιδιαίτερα με αυτή τη φοβική δεξιά. Η ΝΔ προέρχεται από μια συντριβή η οποία δεν ξέρω αν της άξιζε 100%. Γεγονός, πάντως, είναι ότι η κυβέρνηση Καραμανλή ήταν μια από τις πλέον αποτυχημένες. Μπορεί ο Κώστας Καραμανλής να ήταν ένας άνθρωπος καλών προθέσεων, αλλά δυστυχώς οι καλές προθέσεις δεν αρκούν. Δημιούργησε γύρω του ένα περιβάλλον μηδαμινής αξίας με τους Αλογοσκούφηδες και τους λοιπούς και ήταν φυσικό να έχει αυτή τη φθορά.

    Πώς σχολιάζεται τη δήλωση του κ. Πάγκαλου περί κοπριτών;
    Ο κ. Πάγκαλος καλά τα είπε επειδή ο ίδιος, ως κοπρίτης, ξέρει πολύ καλά τους κοπρίτες που διόρισε στο δημόσιο, οι οποίοι η μόνη δουλειά που κάνουν είναι να μην αφήνουν τους άλλους να κάνουν τη δουλειά τους. Και ο ίδιος στην ίδια κατηγορία ανήκει.

    Σας στεναχωρούν οι εξελίξεις στην Αριστερά;
    Η αριστερά αυτοφυλακίστηκε. Δεν είναι αρκετοί οι ευσεβείς πόθοι. Στην πολιτική πρέπει να είμαστε ρεαλιστές και να βλέπουμε τα πράγματα ακριβώς όπως προδιαγράφονται και όχι ακριβώς όπως είναι. Αυτό δεν μπόρεσε να το δει η Αριστερά. Σήμερα βλέπουμε τον εξευτελισμό της στο πρόσωπο του Φώτη Κουβέλη, ενός γηρασμένου και λεξιλάγνου πολιτικού που θέλει να αρθρώσει σύγχρονο πολιτικό λόγο. Αυτό είναι μια αστειότητα που μόνο θλίψη μπορεί να προκαλέσει. Και φυσικά καταδεικνύει με σημαντικό τρόπο την ουσία της νεοαριστεράς που είναι χωρίς αρχές, χωρίς πλαίσιο, χωρίς ήθος και προπαντός χωρίς αξιοπρέπεια. Μέσα σε πέντε μήνες ξεφτιλίστηκαν και ο Κουβέλης και ο Αλαβάνος.

    Την ίδια άποψη έχετε και για το ΚΚΕ;
    Το ΚΚΕ έχει τις αρχές, έχει τη δυναμικότητα, έχει τα ερείσματα στο λαό. Αν μπορέσει να απαλλαγεί από την κηδεμονία των σκληροπυρηνικών σταλινικών που κάνουν το μεγαλύτερο κακό, τότε θα μπορούμε να πούμε ότι υπάρχει μια σχετική ελπίδα. Η κ. Παπαρήγα και οι άνθρωποι αυτοί είναι εχθροί του κόμματος και το αποκλείουν από τις εξελίξεις.

    Την κίνηση της κ. Μπακογιάννη να ιδρύσει το δικό της κόμμα πώς την κρίνετε;
    Τα αστεία θα τα λέω μόνο εγώ! (γελάει). Είναι μια αστειότητα που δεν αξίζει καν να τη συζητάμε. Η Κ. Μπακογιάννη δεν έχει τις δυνατότητες. Δεν μπορεί να σκεφτεί πολιτικά γιατί δεν είναι πολιτικό ον, είναι οικογενειακό ον. Δεν αξίζει τον κόπο να συζητάμε γι΄ αυτό.

    Η πορεία του κ. Καρατζαφέρη πώς σας φαίνεται;
    Μας τελείωσε. Ο λαϊκισμός κάποτε τελειώνει. Η πολιτική του καφενείου δεν έχει μέλλον. Απλά εντυπωσιάζει μέχρις ενός σημείου. Δεν είναι σοβαρή περίπτωση.

    Ράνια Καρατζαφέρη

    Σχόλιο από ΤΡΙΑ ΚΛΙΝ ΑΡΙΣΤΕΡΑ | 03/01/2011

  25. Ανακοίνωση του ΚΚΕ για τον ιμπεριαλισμό του Σάουρον στη Μέση Γη

    Στηρίζουμε όλοι το σύντροφο Φρόντο Μπάγκινς και τις υπόλοιπες προοδευτικές δυνάμεις της Συντροφιάς του Δαχτυλιδιού στο δύσκολο έργο που επωμίσθηκαν. Τώρα που η μπουρζουαζία της Μόρντορ και τα μισθωμένα τσιράκια τους της Άιζενγκαρντ ζητούν να οικοδομήσουν τη νέα μαγική τάξη πραγμάτων στη Μέση Γη, είναι επιτακτικός όσο ποτέ ο μαζικός μαγικός αγώνας και η συσπείρωση των επαναστατικών δυνάμεων σε αντιμονοπωλιακή, αντιιμπεριαλιστική κατεύθυνση.

    Είχαμε προβλέψει ότι η Συνδιάσκεψη στο Σχιστό Λαγκάδι θα συσπειρώσει το κίνημα στις βάσεις ενός ενιαίου φορέα, της Συντροφιάς.

    Ότι ο τυχοδιώκτης ρεφορμιστής Μπορομίρ θα επιδιώξει να αποπροσανατολίσει το κίνημα και να το εκμεταλλευτεί για τους δικούς του αβανταδόρικους σκοπούς.

    Ότι ο σύντροφος Γκάνταλφ θα επιβιώσει από την αγωνιστική του πάλη στην άβυσσο του Καζάντ-Ντουμ και θα αναδειχθεί συνειδητοποιημένος μαχητής.

    Ότι οι υπονομευτικές δυνάμεις της αντίδρασης θα επιδιώξουν την εσωκομματική πολυδιάσπαση της Συντροφιάς.

    Τέλος, ότι ο προβοκάτορας Σαρουμάν ξεπουλήθηκε στα κέντρα λήψης αποφάσεων της Μόρντορ, και έγινε λακές της πλουτοκρατίας και της κατευθυνόμενης μαγείας που υπηρετεί τους σκοπούς της αστικής τάξης.

    Καλούμε τις παραγωγικές τάξεις των Χόμπιτ, των Ελφ, των Ανθρώπων και των Νάνων να συντονίσουν την επαναστατική τους δράση σε διακλαδικό επίπεδο.

    Καλούμε τα περιφερειακά στελέχη της Γκόντορ, του Ρόχαν και του Σάιρ να ενώσουν τις δυνάμεις τους ενάντια στα συμπτώματα σήψης που εκπορεύονται από τον Πύργο του Όρθανκ και του Μπαράντ-Ντουρ.

    Καλούμε το σύντροφο Άραγκορν να αντισταθεί στις ερωτοτροπίες της Έογουϊν. Ο έρωτας είναι ένα εφεύρημα της μπουρζουαζίας προκειμένου να ενθαρρύνει την τεκνοποίηση ώστε να προμηθεύεται στρατιώτες για την πολεμική της μηχανή και γραφειοκράτες για τη στελέχωση των δημοσίων υπηρεσιών της. Η ταξική ένωσή του με τη συντρόφισσα Άργουεν είναι η υγιής σύμπραξη γι’ αυτόν, ώστε να εκπληρώσει τον ιστορικό του ρόλο.

    Όχι στα μαγικά μονοπώλια του Σάουρον!

    Σύντροφοι της Συντροφιάς, ενωθείτε! Δεν έχετε να χάσετε παρά μόνο το Δαχτυλίδι σας!

    Σχόλιο από Xompit | 08/01/2011

  26. Οι μετριοπαθείς οδηγούνται στην κομματική αποστρατεία

    Ενα e-mail το οποίο κυκλοφόρησε τον περασμένο Σεπτέμβριο σε κλειστό κύκλο στελεχών και μελών του ΚΚΕ και της ΚΝΕ, με αποστολέα τον κ. Αλέκο Χαλβατζή (υιό του δημοφιλούς στελέχους του κόμματος και κοινοβουλευτικού εκπροσώπου, του κ. Σπύρου Χαλβατζή ), έχει προκαλέσει πονοκέφαλο στην ηγεσία του Περισσού και έντονες συζητήσεις σε διάφορα blogs αριστερού προβληματισμού.

    Το επίμαχο e-mail, στο οποίο κοινοποιούσε τους λόγους για τους οποίους αποχώρησε έπειτα από 17 χρόνια οργανωμένης δράσης από το ΚΚΕ, αφού έμεινε για κάποιον καιρό μυστικό, τελικώς διέρρευσε στο Διαδίκτυο με αποτέλεσμα να ξεσηκωθεί ένας σχετικός σάλος με σχόλια και αντισχόλια για τα τεκταινόμενα στον Περισσό.

    «Αποχώρησα από το ΚΚΕ γιατί είμαι πλέον βαθιά πεισμένος ότι τα τελευταία χρόνια σημειώνεται μια σοβαρή έκτροπή του από τη θεωρία του Μαρξισμού-Λενινισμού, το Πρόγραμμά του και τις αρχές λειτουργίας του.

    Εκτροπή που εκφράζεται πλέον στην καθημερινή λειτουργία και δράση του κόμματος,στην επικοινωνία του με την εργατική τάξη και τα λαϊκά στρώματα, στον ρόλο του στους αγώνες τους» αναφέρει στο e-mail του, διευκρινίζοντας ότι «ενάντια σε αυτήν την εκτροπή,κατανοώντας βαθμιαία το βάθος της στην πορεία του χρόνου,προσπάθησα να κάνω ό,τι περνούσε από το χέρι μου σύμφωνα πάντα με τις αρχές λειτουργίας του Κόμματος» .

    «Δεν θα αποχωρούσα από το ΚΚΕ αν η εκτροπή του ήταν απλώς και κατ΄ αρχάς ιδεολογικοπολιτική» σημείωνε, διαπιστώνοντας ωστόσο ότι:

    «Πλέον αποδεικνύεται ότι η εκτροπή αυτή υλοποιείται σε μεγάλο βαθμό μέσω και σοβαρών παραβιάσεων των αρχών λειτουργίας του, της εσωκομματικής δημοκρατίας». Ετσι, κατά τον ίδιο, «το ΚΚΕ βρίσκεται στη χειρότερη και κρισιμότερη στιγμή της ιστορίας του».

    Ο κ. Χαλβατζής ο νεότερος δεν είναι ο μόνος μιας σειράς μεσαίων και ανώτερων ή ανώτατων στελεχών τα οποία έχουν κατά καιρούς διατυπώσει τους προβληματισμούς τους ως προς τις επιλογές της ηγεσίας, οδηγούμενοι έτσι είτε οικειοθελώς είτε εξαναγκαζόμενοι προς την «έξοδο».

    Ο ίδιος μάλιστα εμμέσως αποσυνέδεσε τη στάση του από τυχόν προσπάθειες να συσχετιστεί με άλλα γεγονότα, όπως η κομματική πορεία του πατέρα του, ο οποίος σταδιακά εδώ και χρόνια «παραγκωνίστηκε» από την κυρία Παπαρήγα λόγω των μετριοπαθών θέσεων που εξέφραζε στα κομματικά όργανα έναντι των «ακραίων επιλογών περιχαράκωσης του κόμματος», με αποτέλεσμα να μείνει εκτός Πολιτικού Γραφείου στο (τελευταίο) 18ο Συνέδριο (Φεβρουάριος 2009).

    Από το συνέδριο αυτό εξάλλου «αποστρατεύθηκε» (από την Κεντρική Επιτροπή) πληθώρα στελεχών όπως οι κκ. Αντ. Σκυλλάκος, Κ. Αλυσσανδράκης, η κυρία Βέρα Νικολαΐδου, αλλά και οι κκ. Ορ. Κολοζώφ, Ι. Ποσοτίδης, Ι. Νάκης, Ηλ. Λέγγερης, Γερ. Αραβανής , Χρ. Κόφφας κ.ά., γεγονός το οποίο σηματοδότησε την πλήρη κατίσχυση της κυρίας Παπαρήγα στο κεντρικό εσωκομματικό πεδίο και την απόλυτη «στεγανοποίηση» σε επίπεδο μηχανισμών και στελεχιακών δομών.

    «Αποστρατείες» έχουν καταγραφεί και σε συνδικαλιστικό επίπεδο, όπως επί παραδείγματι με τα πρώην μέλη των διοικήσεων της ΟΙΕΛΕ και της ΟΛΜΕ κκ. Β.Λιόση και Κ.Σμπόνια οι οποίοι είχαν διαφοροποιηθεί από την επιλογή της πλήρους αυτονόμησης του ΠΑΜΕ στο συνδικαλιστικό κίνημα των εκπαιδευτικών.

    Σχόλιο από Xompit | 08/01/2011

  27. […] ο ομολογουμένως εντυπωσιακός χαρακτηρισμός «ακροδεξιός απολογητής της ήττας» (ακροδεξιά μάλλον εννοούν την «Ηνωμένη […]

    Πίνγκμπακ από Οι βασικότεροι λόγοι αποτυχίας της Βενιζελικής πολιτικής που ακολουθήθηκε κατά την Μικρασιατική εκστρατεία | 12/04/2011

  28. […] ο ομολογουμένως εντυπωσιακός χαρακτηρισμός “ ακροδεξιός απολογητής της ήττας” (ακροδεξιά μάλλον εννοούν την “ Ηνωμένη […]

    Πίνγκμπακ από Οι βασικότεροι λόγοι αποτυχίας της Βενιζελικής πολιτικής που ακολουθήθηκε κατά την Μικρασιατική εκστρατεία | αἰέν ἀριστεύειν | 12/04/2011

  29. Πηγαίνετε να δείτε μια δημοσίευση και μια συζήτηση απ’ αυτούς που παραπάνω τους χαρακτηρίσαμε «σημερινούς ακροδεξιούς, απολογητές της ήττας» :

    http://www.istorikathemata.com/2011/04/blog-post_12.html

    Ομέρ

    Σχόλιο από Πόντος και Αριστερά | 12/04/2011

  30. […] Πόντος καὶ ἀριστερὰ […]

    Πίνγκμπακ από Τὸ ΚΚΕ, τὰ Μικρασιατικά καὶ ὁ νόμος 815. | Φιλονόη καὶ φίλοι, σὰν σήμερα… | 23/07/2015

  31. […] -Το ΚΚΕ, τα Μικρασιατικά και ο νόμος 815 […]

    Πίνγκμπακ από -Ο πόλεμος, η εξουσία και η Αλέκα! « Πόντος και Αριστερά | 09/09/2016


Σχολιάστε