Πόντος και Αριστερά

……. 'μώ τον νόμο σ' !

-Λευτεριά στη Χριστίνα Τονίδου

imgp.jpgΕίναι αδιανόητο ένα νέο κορίτσι να μένει τόσο καιρό προφυλακισμένο, τη στιγμή που κατηγορούμενοι για βαρύτερα αδικήματα αφήνονται προσωρινά ελεύθεροι μέχρι την εκδίκαση της δίκης τους. Για να μην πούμε για τα παραθυράκια με τις παραγραφές κ.λπ., που έχουν σαν αποτέλεσμα πραγματικοί εγκληματίες, όπως π.χ. οι μεγάλοι αρχαιοκάπηλοι των Κυκλάδων που γέμισαν με κλεμμένα το Μουσείο Γκετί και τις ευρωπαϊκές αγορές, να «την γλυτώνουν» προκλητικά.

Δεν είναι δυνατόν η δημοκρατία μας να είναι τόσο εκδικητική για πολιτικούς και μόνο λόγους. Γι  αυτό και μεις ζητάμε να αφεθεί ελεύθερη η Χριστίνα Τονίδου. 

1997-carteaa-2__.jpg

Η Χριστίνα Τονίδου είναι αναρχική και συνελήφθη στις 8 Σεπτεμβρίου στις συμπλοκές με την αστυνομία που έγιναν στην «Πύλη Εμπορίου» στη Θεσσαλονίκη.

Βρίσκεται από τότε προφυλακισμένη στο Παράρτημα Γυναικείων Φυλακών Κορυδαλλού κατηγορούμενη για συμμετοχή στις συγκρούσεις. Και όπως γράφει και ο Ν.Σ. : «Σε τέτοιες υποθέσεις η προφυλάκιση είναι σαφέστατα προκαταβολική επιβολή ποινής για την (πολύ πιθανή) περίπτωση που η δίκη οδηγήσει σε αθώωση

Ομέρ

1997-carteaa-2__.jpg

Γράμμα της κρατούμενης Χριστίνας Τονίδου

Όπως όλοι γνωρίζετε συνελήφθηκα ξημερώματα στις 09-09-2007 στη διάρκεια συμπλοκής με αστυνομικούς που εισέβαλαν στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης.

Αυτό που με προβληματίζει περισσότερο δεν είναι οι κατηγορίες που μου αποδόθηκαν (σ΄αυτές πιστεύω πως θ΄ανταπεξέλθω) αλλά η αντιμετώπισή μου απ΄την αστυνομία καθώς εκμεταλλευόμενη τη ψυχολογική μου κατάσταση, το γεγονός δηλαδή ότι τρομοκρατήθηκα απ΄την ώρα της σύλληψης μου μέχρι και την ώρα που μ΄έφεραν εδώ, θέλουν ν΄αποσπάσουν πληροφορίες για οτιδήποτε άσχετο ή σχετικό. Για να είμαι ειλικρινής θα προτιμούσα ν΄ακολουθούσαν τη γνωστή τακτική τους και τον παραδοσιακό τρόπο μεταχείρισης των κρατουμένων παρά αυτό το ψυχολογικό παιχνίδι που συνεχίζουν. Τουλάχιστον στην πρώτη περίπτωση θα δείχνουν τον πραγματικό τους εαυτό.

Τώρα όσον αφορά την ιδεολογική μου ταυτότητα έχω να σας πω δύο λόγια. Καταρχήν, πολλές φορές αυτά που δηλώνουμε δε σημαίνει ότι τα αντιπροσωπεύουμε κιόλας, δηλαδή δεν είμαστε πάντα αυτά που δηλώνουμε κι΄αυτό φαίνεται στην πράξη. Πολλοί θεώρησαν τον εαυτό τους επαναστάτη, αλλά οι πράξεις τους έδειξαν το αντίθετο.

Για μένα το να δηλώνει κάποιος/α αναρχικός/ή προϋποθέτει βαθειά αναζήτηση στον εαυτό του/της ωριμότητα και μια ολοκλήρωση απ΄όλες τις απόψεις ( ηθική, πνευματική κ.τ.λ.).

Ας επανέλθω όμως, αν εσείς κρίνετε, τουλάχιστον όσοι με γνωρίζουν, πως η δράση μου μπορεί να με χαρακτηρίσει αναρχική, τότε κάντε το. Το μόνο σίγουρο είναι οτι διαπνέομαι από αναρχικές ιδέες και μακάρι να πιστεύω μέχρι να πεθάνω, γιατί είναι κάτι πολύ δυνατό.

Από  κει και πέρα το πώς θα κινηθείτε, εσείς το γνωρίζετε. Ελπίζω να έγινα κατανοητή.
 
Τέλος θέλω να κλείσω με κάτι που απευθύνεται σε όσους γεύονται την εξουσία, σε όσους μας αμφισβήτησαν, σε όσους γενικά δε μας πήραν στα σοβαρά: ΄΄είμαστε ένα ηφαίστειο που βράζει συνέχεια και η λάβα είναι η οργή μας. Αλίμονο αν εκραγεί το ηφαίστειο…η λάβα που θα ξεχειλίσει θα κάψει τα πάντα΄΄. Ευχαριστώ όσους ενδιαφέρονται.

Κρατητήρια Αστυνομικού Μεγάρου Θεσσαλονίκης12/09/2007 Τονίδου Χριστίνα

1997-carteaa-2__.jpg

21/12/2007 - Posted by | -Ιδεολογικά, -Νεοελληνικά

29 Σχόλια »

 1. Δεν μας λες τι έκανε γιατί κάποιοι από μας δεν γνωρίζουν γιατί κρατείται η κυρία

  Σχόλιο από micromouse | 20/12/2007

 2. Συμφωνώ.!

  Σχόλιο από Λουκάς | 20/12/2007

 3. Η Χριστίνα Τονίδου είναι αναρχική και συνελήφθη στις 8 Σεπτεμβρίου στις συμπλοκές με τη αστυνομία που έγιναν στην «Πύλη Εμπορίου» στη Θεσσαλονίκη.

  Βρίσκεται από τότε προφυλακισμένη στο Παράρτημα Γυναικείων Φυλακών Κορυδαλλού κατηγορούμενη για συμμετοχή στις συγκρούσεις.

  Την περασμένη Πέμπτη έγινε συγκέντρωση αλληλεγγύης στην Καμάρα (Θεσσαλονίκη)

  http://athens.indymedia.org/front.php3?lang=el&article_id=805649

  Ομέρ

  Σχόλιο από Πόντος και Αριστερά | 20/12/2007

 4. Μπράβο που το κάνατε θέμα παιδιά. Σε τέτοιες υποθέσεις η προφυλάκιση είναι σαφέστατα προκαταβολική επιβολή ποινής για την (πολύ πιθανή) περίπτωση που η δίκη οδηγήσει σε αθώωση.

  Μακάρι να κάνει πρωτοχρονιά στο σπίτι της η κοπέλα και να μη χρειαστεί να το ξανακάνετε θέμα.

  ν.σ.

  Σχόλιο από Νίκος Σαραντάκος | 20/12/2007

 5. Αφού λοιπόν κάποιοι αφήνονται ελέυθεροι και το κοριτσάκι με τις μολότωφ να την αφήσουν ελεύθερη, όπως και τον βιαστή, ή τον ληστή, τον δολοφόνο, γιατί αυτοί ψυχή δεν έχουν;
  Δεν λέμε λοιπόν, ο νόμος να επιβάλεται σε όλους αλλά να μωρέ, αφού δεν επιβάλεται στους λίγους να μην επιβάλεται και στους πολλούς.
  Γνωστή μου κοπελίτσα 7 μήνες προφυλακισμένη για χρήση ναρκωτικών ουσιών.
  θα ασχοληθεί κανείς αριστερός με αυτήν την κοπέλα; Μα δεν είναι αριστερή!
  Πες ανοιχτά ότι τα κηνητρά σου είναι ιδεολογικά και ότι βάσει ιδεολογίας θα πρέπει να γίνει απαλλαγή της κοπελίτσας από τις άλλες κοπελίτσες για να τελειώνουμε.

  Σχόλιο από θανάσης | 21/12/2007

 6. Συμφωνώ και ‘γω με το θανάση. Και από το χωριό μου έχω κάτι φιλαράκια μέσα. Ψιλοδουλειές, ξέρετε… Βάλτε τους κι αυτούς στο πρόγραμμα. Αφού θα βάλετε και τη χρήστρια στα αιτήματά σας, βάλτε και τους δικού μας τους παραγωγούς, αυτοί ψυχή δεν έχουν;

  Σχόλιο από Ζωνιανίτης | 21/12/2007

 7. Γνωστή μου κοπελίτσα 7 μήνες προφυλακισμένη για χρήση ναρκωτικών ουσιών….
  Μα και αυτό ειναι απαραδεκτο ! Και δειχνει πόσο οι προφυλακίσεις απο εξαιρεση εχουν γινει κανόνας .

  Σχόλιο από Βασίλης | 21/12/2007

 8. Μήπως η Γονίδου ειναι προφυλακισμένη μόνο και μόνο επειδή είναι αναρχική; Και γιατί κατηγορείται;

  Σχόλιο από Ιώτα | 21/12/2007

 9. Προφυλάκισαν τη 19χρονη φοιτήτρια

  ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

  Προφυλακιστέα κρίθηκε χθες η 19χρονη φοιτήτρια Χριστίνα Τονίδου για τη συμμετοχή της στα μικροεπεισόδια που σημειώθηκαν τις πρώτες πρωινές ώρες της Κυριακής, στο πλαίσιο της έναρξης της 72ης ΔΕΘ. Εισαγγελέας και ανακριτής αποφάσισαν την προφυλάκισή της μετά την απολογία της, όπου αρνήθηκε όλες τις κατηγορίες…..

  «Ελευθεροτυπία» 9-12-2007

  ————————–

  «….Από τις συμπλοκές ασφαλιτών και νεαρών που ακολούθησαν συνελήφθη η 19χρονη φοιτήτρια στο Παιδαγωγικό του ΑΠΘ, Χριστίνα Τονίδου, η οποία εκείνη την ώρα διερχόταν με τον αδερφό της από το πανεπιστήμιο.

  Οι μπάτσοι κατά την σύλληψη επιχείρησαν τον εξευτελισμό της επιδεικνύοντάς την ως λάφυρο στις πεινασμένες τηλεοπτικές κάμερες ενώ το κατηγορητήριο που της φόρτωσαν αφορά ενέργειες εντελώς δυσανάλογες με το νεαρό της φοιτήτριας αλλά και τη ρώμη της.

  Η Χριστίνα Τονίδου βρίσκεται προφυλακισμένη στη γυναικεία πτέρυγα των φυλακών Κορυδαλλού και κατηγορείται για 8 πλημμελήματα: απρόκλητη φθορά ξένης ιδιοκτησίας από κοινού, εγκληματική οργάνωση, διακεκριμένη αντίσταση κατά της αρχής, επικίνδυνη σωματική βλάβη, απλή σωματική βλάβη, παράνομη οπλοφορία και οπλοχρησία, διατάραξη ασφάλειας συγκοινωνιών και διατάραξη κοινής ειρήνης, και 2 κακουργήματα, αυτά της έκρηξης από κοινού και της κατασκευής και κατοχής εκρηκτικών υλών από κοινού….» Από [ΕΔΩ]

  Σχόλιο από Πόντος και Αριστερά | 21/12/2007

 10. Ηταν η κοπελίτσα που είδαμε στη τηλεόραση να φωνάζει
  » Παναγιά μου» που την είχανε πιάσει δύο τύποι με κουκούλες, μεσα στο Πανεπιστήμιο ;

  Σχόλιο από Ιώτα | 21/12/2007

 11. Ναι

  Σχόλιο από Πόντος και Αριστερά | 21/12/2007

 12. Και αυτοί οι τύποι με τις κουκούλες που την συνέλαβαν μέσα στο Πενεπιστήμιο ηταν αστυνομικοί;

  Σχόλιο από Ιώτα | 21/12/2007

 13. Οι πρόβες οι Μεγάλες κι οι «μικρές» για τη φίμωση κάθε μη αρεστής, μη διαχειρίσιμης πολιτικής πρακτικής, γίνονται εντατικά, ενόψει και της (για το εναπομείναν γράμμα) επιχειρούμενης συνταγματικής αναδιευθέτησης…

  Μες τις χρυσούγεννες γιορτές
  μάλλον αυτό το τίμημα πληρώνει
  κι ο κάθε ζω-νιανιάς
  με τη γραβάτα αφ’ υψηλού,
  -σαν μπολερό χλιδάνετο-
  εκ του ασφαλούς «τα χώνει»…
  …λες και ήταν χτές

  Καλά Χριστούγεννα
  και επί Γής -όπου Γής και Πατρίς-
  Ειρήνη
  εν ανθρώποις -συν Χριστίνα-
  Ευδοκία

  Σχόλιο από zor-nianias | 21/12/2007

 14. Σύντομα στο blog αποκαλύπτω την πλήρη έκταση του αντεργατικού « ΝΤΑΧΑΟΥ » της ΓΣΕΕ !
  Δεκέμβριος 21, 2007
  Παράνομες απολύσεις , κομμώτριες που γίνονται λογίστριες , προσφυγές στις επιθεωρήσεις από εργαζόμενους που «διώκονται» από στελέχη της ΓΣΕΕ , βλαπτικές μεταβολές σχέσεων εργασίας ,συνταξιούχοι που μετατρέπονται πάλι σε εργαζόμενοι, αφού πρώτα απολύονται και εισπράττουν δεκάδες χιλιάδες ευρώ εφάπαξ … Ολόκληρη οικογένεια του Πολυζωγόπουλου και της συζύγου του εργάζεται και αμείβεται από την ΓΣΕΕ !

  Ημέτεροι Πολυζωγόπουλου δεν πατάνε ποτέ στην ΓΣΕΕ … έχουν πολυτελή γραφεία και κάνουν και άλλες «δουλίτσες» !!!

  Κατασκευασμένη Ψευτο δημοσιογράφο που … ( και ΙΕΚ δημοσιογραφίας Πολυζωγόπουλου) έβαλαν στην θέση μου απολύοντας με παράνομα και καταχρηστικά και χωρίς αποζημίωση μετά από 17 χρονιά εργασίας !

  «Δανεισμένη» υπάλληλος σε πρώην υπουργό και συνδικαλιστή επιστρέφει μετά από δέκα χρόνια στην ΓΣΕΕ και βρίσκει θέση εργασίας που εγκατέλειψε κάνοντας άλλες δουλειές στα ιδιαίτερα γραφεία του πρωήν υπουργού συνδικαλιστή !

  …και συνδικαλιστές «εργοδότες ΓΕΝΊΤΣΑΡΟΙ» που δηλώνουν ευθαρσώς « δεν αναγνωρίζουμε κανέναν κανονισμό» του προσωπικού της ΓΣΕΕ όταν για τους δικούς τους κανονισμούς καλούν την ελληνική κοινωνία τους συμπαρασταθεί για να μην περάσουν τα αντεργατικά μέτρα !

  ΔΗΛΑΔΗ ΔΥΟ ΜΕΤΡΑ ΚΑΙ ΔΥΟ ΣΤΑΘΜΑ !!!

  Και βέβαια τα pay roll των Κουμπάρων …υπάρχουν και εδώ κουμπάροι!!!

  Και ποιες άλλες business 2 business .γίνονται στην ΓΣΕΕ … με ποια πολιτικά στελέχη κόμματος και πρωην συνδικαλιστών συνδέονται και … γενικά χορός ΕΚΑΤΟΝΤΑΔΩΝ χιλιάδων ευρώ … Η ΤΟ ΠΕΤΥΧΗΜΕΝΟ ΜΑΡΚΕΤΙΝΓΚ …ΠΩΣ ΝΑ ΚΡΑΤΑΣ 17 ΧΡΟΝΙΑ ΤοΝ ΙΔΙΟ ΠΕΛΑΤΗ ΚΑΙ Ο ΒΑΣΙΚΟΣ ΚΥΚΛΟΣ ΕΡΓΑΣΙΩΝ ΣΟΥ ΝΑ ΣΤΗΡΙΖΕΤΑΙ ΣΤΟΝ ΕΝΑ ΚΑΙ ΚΑΛΟΠΛΗΡΩΤΗ ΠΕΛΑΤΗ !!!!

  Άραγε προστάτες του εργαζόμενου λαού΄Η business χιλιάδων δεκάδων ευρώ …Και που και ποτέ ο ΣΔΟΕ εντόπισε 120.000 πλαστά τιμολόγια ΣΕ ΛΟΓΙΣΤΗΡΙΑ ΤΗΣ ΓΣΕΕ ΚΑΙ ΤΙ ΠΡΟΣΤΙΜΑ ΕΠΕΣΑΝ ΚΑΙ ΠΛΗΡΩΘΗΚΑΝ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΠΕΡΑΣΟΥΝ ΤΗΝ ΠΟΡΤΑ ΤΟΥ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑ !!!

  ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΓΙ ΑΥΤΟ ΖΗΤΟΥΣΑΝ ΜΕ ΤΗΝ ΨΕΤΟ ΑΝΑΝΤΑΓΩΓΗ ΤΟΥΣ 100.000 ΕΥΡΩ ΑΠΟ ΕΝΑΝ ΑΠΟΛΥΜΕΝΟ ΠΑΡΑΝΟΜΑ …ΑΝΕΡΓΟ ΧΩΡΙΣ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΗ … ΠΙΣΤΕΥΑΝ ΟΤΙ ΕΧΩ ΛΕΦΤΑ ΝΑ «ΠΛΗΡΩΣΩ» ΕΓΩ ΤΟ ΠΡΟΣΤΙΜΟ!!!

  ΠΑΝΤΩΣ και ΟΙ ΑΛΛΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΤΗΣ ΓΣΕΕ ΞΕΣΗΚΩΝΟΝΤΑΙ … ΑΓΝΟΟΥΝ ΤΗΝ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΤΙΣ ΑΠΕΙΛΕΣ … ΤιΣ ΠΡΟΚΛΗΣΕΙΣ ΤΩΝ ΜΙΣΘΟΔΟΤΟΥΜΕΝΩΝ ΚΟΛΛΗΤΩΝ ΤΩΝ ΔΙΟΙΚΟΥΝΤΩΝ ΚΑΙ ΣΥΓΓΕΝΙΚΩΝ ΤΟΥΣ ΠΡΟΣΩΠΩΝ – ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΣΤΗΣΕΙ ΠΑΡΑ -ΔΙΟΙΚΗΣΗ- ΟΤΙ ΘΑ ΑΠΟΛΥΘΟΥΝ ΟΠΩΣ ΕΓΩ … ΒΛΕΠΕΤΑΙ ΜΕ ΕΧΟΥΝ ΚΑΙ ΩΣ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ …ΜΠΑΜΠΟΥΛΑ ΘΑ ΕΧΕΤΕ ΤΗΝ ΤΥΧΗ ΤΟΥ ΧΑΡΟΝΙΚΟΛΑΟΥ …ΤΟΥΣ ΛΕΝΕ !!!

  Επι τι ευκαιρία της συμπλήρωσης τριών χρόνων από την ΠΑΡΑΝΟΜΗ ΚΑΤΑΧΡΗΣΤΙΚΗ απόλυση μου ΠΑΡΑΜΟΝΗ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΩΝ ΠΑΡΑΝΟΜΑ ΚΑΙ ΚΑΤΑΧΡΗΣΤΙΚΑ ΤΟΥΣ ΕΥΧΟΜΑΙ ΚΑΛΕΣ ΓΙΟΡΤΕΣ … ΚΑΙ ΠΙΣΤΕΥΩ ΝΑ ΕΠΑΝΑΛΑΒΟΥΝ ΤΟ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΟ ΠΑΡΤΥ …ΠΟΥ ΕΚΑΝΑΝ ΜΕ ΤΗΝ ΑΠΟΛΥΣΗ ΜΟΥ …

  ΚΑΙ ΝΑ «ΔΕΗΘΟΥΝ» ΥΠΕΡ ΑΝΕΡΓΩΝ… ΑΝΑΒΟΝΤΑΣ ΠΟΥΡΑ ΑΒΑΝΑΣ …ΜΗΝ ΞΕΧΝΑΜΕ ΚΑΙ ΤΟΝ ΤΣΕ …

  ΚΑΛΕΣ ΓΙΟΡΤΕΣ ΣΕ ΟΛΟΥΣ … ΚΑΙ ΣΤΟΥΣ ΔΙΩΚΤΕΣ ΜΟΥ …ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΒΡΕΘΟΥΝ ΠΟΤΕ ΣΤΗΝ ΘΕΣΗ ΜΟΥ…!

  Σχόλιο από apasxolisi | 21/12/2007

 15. Σε αυτή την κοινωνια της απιστευτης διαφθοράς και κυνικής διαπλοκης οπου η οσμή απο τις κλεμμένες μίζες ομολόγων ακόμα αιωρειται ,
  και οπου το τεράστιο σκάνδαλο των υποκλοπών θάφτηκε στα γρηγορα ,
  στην χωρα των »κουμπάρων» και της Λαμογιάς ,οπου οι εξ απορρήτων του κ πρωθυπουργού πηδούν απο το μπαλκόνι,
  στην πρόσφατα κατακαμμένη χώρα των υπουργών του αναψυκτηριου και των απαγωγών Πακιστανών ,
  των βασανισμένων μεταναστών και της Ζαρντινιέρας ,
  η κραυγή μιας αποδιοπομπαίας νεαρής που φωναζε’Παναγιά μου»εν μεσω κουκουλοφορων ασφαλιτων που της φόρτωσαν ολα τα εγκληματα του κόσμου δεν θυμίζει την απελπισμένη »Κραυγή» στον γνωστο πίνακα του Μουνχ;

  Σχόλιο από Ιώτα | 21/12/2007

 16. «…απρόκλητη φθορά ξένης ιδιοκτησίας από κοινού, εγκληματική οργάνωση, διακεκριμένη αντίσταση κατά της αρχής, επικίνδυνη σωματική βλάβη, απλή σωματική βλάβη, παράνομη οπλοφορία και οπλοχρησία, διατάραξη ασφάλειας συγκοινωνιών και διατάραξη κοινής ειρήνης, …της έκρηξης από κοινού και της κατασκευής και κατοχής εκρηκτικών υλών από κοινού…».

  Ξέχασαν να βάλουν στο κατηγορητήριο τις πυρκαγιές στην Ηλεία, τη βαρυχειμωνιά, την αύξηση του πληθωρισμού, τον αποκλεισμό του Πανιωνίου…

  Και στο μεταξύ, οι μπάτσοι που ξυλοφόρτωσαν ομαδικά -8 «άντρες» εναντίον ενός- τον Κύπριο φοιτητή κυκλοφορούν ελεύθεροι. Όπως κι ο αρχιμπάτσος που πυροβόλησε τον 30χρονο για μια θέση πάρκινγκ!

  Σχόλιο από zalmoxis | 21/12/2007

 17. Apo to septembri epemeina se ean forum kai sygekrimena sto thegreekz oti h profylakisi htan adiki. Maxi edina me kati malakismena dapitakia.
  Diafwno me tis idees tis kopelas, diafwnw me ton anarxismo, diafwnw me tis katastrofes alla den exw peistei oti ekane kakourghmata kai den eprepe na einai mesa.

  Σχόλιο από Polko | 22/12/2007

 18. To link. Elpizw na douleuei giati o server einai down twra.

  http://www.greekzter.com/forum/showthread.php?p=6504392

  Σχόλιο από Polko | 22/12/2007

 19. zalmoxis :»Ξέχασαν να βάλουν στο κατηγορητήριο τις πυρκαγιές στην Ηλεία, »

  Μη τους βαζεις ιδεες φιλε . Δεν τοχουν σε τ[ποτα να το κανουν . Θυμασαι την »Ασύμμετρη απειλή » που λεγαν Λαος και Ν.Δ;

  Σχόλιο από Ιώτα | 22/12/2007

 20. ΑΠΟ ΙΝΤΥΜΙΝΤΙΑ
  ————————–

  807428 Αποφυλακίζεται η αναρχική Χ. Τονίδου

  από Α 3:54μμ, Παρασκευή 21 Δεκεμβρίου 2007(Τροποποιήθηκε 11:00πμ, Κυριακή 23 Δεκεμβρίου 2007)
  .

  Εγκρίθηκε η αίτηση αποφυλάκισης και μετά από 3 μήνες ομηρίας στο παράρτημα γυναικείων φυλακών Κορυδαλλού η αναρχική Χριστίνα Τονίδου αποφυλακίζεται σήμερα με περιοριστικούς όρους.

  ΤΟ ΠΑΘΟΣ ΓΙΑ ΤΗ ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΤΕΡΟ ΑΠ’ΟΛΑ ΤΑ ΚΕΛΙΑ
  ΜΠΟΥΡΛΟΤΟ ΚΑΙ ΦΩΤΙΑ ΣΤΑ ΚΑΤΕΡΓΑ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ
  ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ

  Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

  συζήτηση πάνω σε αυτό το αρθρο

  —————————-

  807589 ΜΕ ΕΓΓΥΗΣΗ

  από 5000 11:49μμ, Παρασκευή 21 Δεκεμβρίου 2007
  Της εβαλαν εγγυηση 5000 ευρω και περιοριστηκους ορους.Τα λεφτα, ωστοσο δωθηκαν απο το ταμειο αλληλεγυης τησ Θεσσαλονικης.

  ——————————-

  807887 Δεν ήταν 5000

  από η εγγύηση 11:00πμ, Κυριακή 23 Δεκεμβρίου 2007
  Η εγγύηση από 5000 ευρώ έπεσε στα 3000 ευρώ.

  Σχόλιο από Πόντος και Αριστερά | 23/12/2007

 21. Ante re ……
  …………….
  …………………

  Σχόλιο από Giorgos | 10/09/2008

 22. Giorgos

  γραμμή του μπλογκ μας είναι να μην επιτρέπουμε τις προσωπικές προσβολές αλλά μόνο την πολιτική κριτική. Γιαυτό αφαίρεσα από το σχόλιο σου ότι παραβιάζει αυτή την αρχή.

  Αδμινίστωρ

  Σχόλιο από Πόντος και Αριστερά | 10/09/2008

 23. […] -Λευτεριά στη Χριστίν […]

  Πίνγκμπακ από -Δύο χρόνια Π&Α: Ένας “εγωκεντρικός” απολογισμός! « Πόντος και Αριστερά | 31/12/2008

 24. *Αναρχικός είναι ένα άτομο υψηλής θεωρητικής κατάρτισης, με συνεπή μακροχρόνια αντισυμβατική στάση ζωής. Δεν είναι ο κάθε «κάγκουρος» αγάμητος τσόγλανος, που κάνει χαβαλέ, ένα Σαββατόβραδο, καίγοντας περίπτερα γιαγιάδων και αυτοκίνητα ασθενών από την επαρχία, που ξενυχτούν καταταλαιπωρημένοι, δίπλα στους αρρώστους τους, στα γειτονικά νοσοσκομεία.
  Ή είμαστε εναντίον της τυφλής βίας και την καταδικάζουμε, δηλαδή ζητούμε τον αποκεφαλισμό του αστυνομικού, αλλά και των αλητών που κόντεψαν να σκοτώσουν το νεαρό σεκιουριτά του ΑΠΘ (δεν πιστευω να το ξεχάσατε κιόλας;) ή τα θεωρούμε όλα ..παράπλευρες απώλειας.

  ΞΕΚΑΘΑΡΙΣΤΕ ΜΕΣΑ ΣΑΣ ΑΝ ΕΙΣΤΕ ΥΠΕΡ ή ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΒΙΑΣ, ΑΠΟ ΟΠΟΥ ΚΙ ΑΝ ΠΡΟΕΡΧΕΤΑΙ.

  Σχόλιο από MPASAS | 17/02/2009

 25. Μάλιστα κυρ εισαγγελέα

  Ομέρ

  Σχόλιο από Πόντος και Αριστερά | 17/02/2009

 26. Μπασά,

  Δεν θα καθορίσεις εσύ που πρέπει να χρησιμοποιηθεί βία και που όχι, αλλά οι κοινωνικές συνθήκες.
  Στο περιστατικό με το σεκιουριτά δεν πρέπει να ξεχνάς ότι οι εργολαβίες των εταιρειών σεκιούριτι στο ΑΠΘ δεν θα περάσουν ατιμώρητες από κάποιους, επειδή κάποιοι άλλοι σιωπούν. Εξάλου οι σεκιουριτάδες του ΑΠΘ είναι οι μπάτσοι του γι’αυτό και έγιναν στόχος.
  Και από τη στιγμή που η δικαιοσύνη στην Ελλάδα λειτουργεί για τους μισούς: όχι για την ΟΙΚΟΜΕΤ, αλλά για τον Επαναστατικό Αγώνα, όχι για τους μπάτσους-δολοφόνους, αλλά για τις αντάρτικες επιθέσεις σε τμήματα και τράπεζες…η Χριστίνα Τονίδου δεν έπρεπε να περάσει ούτε μια μέρα προφυλάκισης.
  Από τη στιγμή που δεν υπάρχει αίσθημα δικαίου γενικά, το δίκιο το έχουν όλοι.

  Σχόλιο από Δημήτρης | 18/02/2009

 27. […] -Λευτεριά στη Χριστίνα Τονίδου […]

  Πίνγκμπακ από -Ο απολογισμός του έτους « Πόντος και Αριστερά | 08/01/2010


Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: