Πόντος και Αριστερά

……. 'μώ τον νόμο σ' !

-Παλιές αμαρτίες και ακροδεξιά υστερία ενάντια στον ΣΥΡΙΖΑ

Θεωρήσαμε αδιανόητο αυτές τις κρίσιμες ημέρες,  που θεοί και δαίμονες έχουν πέσει επάνω στον ΣΥΡΙΖΑ να τον κατασπαράξουν, συνιστώσες του  που εκφράζουν μειοψηφικές απόψεις , να ανακινούν θέμα ονομασίας των Σκοπίων με αυτόν τον τρόπο (διαδήλωση κλπ) Εξ ου και το ανάλογο ύφος του παρόντος άρθρου.

Το θέμα σηκώθηκε αυτές τις μέρες  σε δεκάδες δεξιές , ακροδεξιές και όχι μόνο  ιστοσελίδες  παρουσιάζοντάς το ως σημερινό γεγονός με τον γνωστό υστερικό τρόπο. 

Όμως την «πατήσαμε» κατά το κοινώς  λεγόμενο και για αυτό ζητούμε την κατανόησή σας.. Δεν ελέγξαμε τις πηγές και τις ημερομηνίες.  Το γεγονός συνέβη  πριν 4 χρόνια 17-5-2008 .

Ο ΣΥΡΙΖΑ αυτόν τον καιρό θα δεχθεί και άλλες παρόμοιες επιθέσεις  από κρυφούς υπηρέτες του σάπιου πολιτικού συστήματος και των ξένων τοκογλύφων  που εκμεταλλεύονται παλιές «αμαρτίες» και απολύτως μειοψηφικές απόψεις που υπάρχουν εντός του.

Παραθέτουμε το άρθρο όπως ακριβώς το δημοσιεύσαμε.

————————————————————————————————–

«Καπελώνοντας τον ΣΥΡΙΖΑ»  ή  «Ποιός ρίχνει νερό στο μύλο της ακροδεξιάς;»

Δυσκολευτήκαμε να αποφασίσουμε να κάνουμε αυτή την ανάρτηση! Βλέποντας όμως την άγρια χρήση ενάντια στον ΣύΡιζΑ, από την ακροδεξιά, της ανόητης πολιτικής του αυτοακκιζόμενου ψευτο-αντιεθνικιστικού μόνοφθαλμου χώρου , αποφασίσαμε να θίξουμε το θέμα, πιστεύοντας ότι είναι εγκληματική η ανοχή της νέας εθνικιστικής κατασκευής που βρίσκεται σε εξέλιξη και  λέγεται «μακεδονικό έθνος», μαζί με το αντίστοιχο  κράτος της κατασκευής αυτής που λέγεται «Δημοκρατία της Μακεδονίας» (και  στέλνει το

αναπόφευκτο μήνυμα στους Αλβανούς της χώρας ότι είναι παρίες εφόσον δεν είναι «Μακεδόνες»)….

Έτσι λοιπόν, το  Σάββατο 17 Μαΐου η «περήφανη»  ΔΕΑ («διάσπαση» του «ηρωικού» ΣΕΚ -αστική πρωτοπορία της εργατικής τάξης- που θα έφερνε την ταξική λευτεριά…. αλλά διασπάστηκε!!!) μαζί με τα  εξίσου ηρωικά και περήφανα τμήματα της μικράς πλην εντίμου χώρας μας [Αντιεθνικιστική Αντιμιλιταριστική Πρωτοβουλία, Σύνδεσμος Αντιρρησιών Συνείδησης, Δίκτυο για τα Πολιτικά και Κοινωνικά Δικαιώματα, μέλη της πρώην Αντιπολεμικής Αντιεθνικιστικής Συσπείρωσης, Νεολαία Συνασπισμού, ΟΚΔΕ (Σπάρτακος), πολιτική οργάνωση Κόκκινο, ομάδα Αυτονομία ή Βαρβαρότητα]… μαζί με Σλαβομακεδόνες συντρόφους τους θα διαδηλώσουν στο κέντρο των Σκοπίων  για το δικαίωμα των Σλαβομακεδόνων να λέγονται «Μακεδόνες», για το δικαίωμα του κράτους του να λέγεται «Δημοκρατία της Μακεδονίας» με αντάλλαγμα να απαιτηθεί η    «απόσυρση των μακεδονικών στρατευμάτων από το Ιράκ».

Βέβαια για να πούμε την αλήθεια, από την ιστορία γνωρίζαμε ότι όντως κάποτε είχαν βρεθεί μακεδονικά στρατεύματα στο σημερινό Ιράκ, αλλά αυτό είχε συμβεί το 333 π.χ. όταν με τη μάχη της Ισσού, κάπου στο Βόρειο Ιράκ,  οι (ελληνόφωνοι τότε) Μακεδόνες κατενίκησαν πλήρως και οριστικά τους Πέρσες.

Αρχείο:Battle of Issus.jpg

Φαίνεται ότι οι (σλαβόφωνοι πλέον) απόγονοί τους, ξαναβρέθηκαν στα ίδια χώματα κάποιες χιλιετίες μετά και οι έντιμοι φίλοι από την Αθήνα διεκδικούν την αποχώρησή τους. Μήπως να πάρουν και την Μακεδόνισα Κλεοπάτρα μαζί τους;

Τι Ιράκ, τι Αίγυπτος;
Τι Μακεδόνες, τι Σλαβομακεδόνες;
Τι Λωζάννη, τι Κοζάνη;

 Η ακροδεξιά  χρησιμοποίησε το συγκεκριμένο γεγονός για να χτυπήσει το Σύριζα.  Να ένα παράδειγμα από τα πολλά:  Στα Σκόπια Η Νεολαία Του συριζα Για Διαδήλωση Υπερ Της “Μακεδονίας”

Είναι αλήθεια ότι από παλιά ο χώρος της ΔΕΑ και των διάφορων τροτσκιστογενών δυνάμεων που έχουν (και δείχνουν) την υπεροπτική αίσθηση  ότι αποτελούν την αποθέωση του ανθρώπινου πνεύματος και της επαναστατικής ευαισθησίας, είχε κάποια κολλήματα σε σχέση με τους Σλαβομακεδόνες. Κολλήματα που τους οδηγούσαν να κάνουν τα «στραβά μάτια» σε πρωτοφανείς για το σήμερα κοινωνιολογικές διαδικασίες κατασκευής έθνους και εθνικιστικές μεθοδεύσεις.

Και αυτή η στάση επεκτεινόταν και στο χώρο της ιστορίας. Χαρακτηριστική είναι η ανοχή από αυτούς τους τάχα «ακραίους αντιεθνικιστές», του σλαβομακεδονικού εθνικισμού, είτε όσον αφορά το βουλγαρικό «εθνικοεπαναστατικό κίνημα του Ίλιντεν» που το βάφτισαν «εθνικά μακεδονικό», είτε τη συμμετοχή Σλαβομακεδόνων αγωνιστών στον ΔΣΕ, όχι για πολιτικούς και ταξικούς λόγους αλλά απλώς για εθνικιστικούς.

Γι αυτά τα περί  των μαϊμού-Μακεδόνων του Ίλιντεν τα γράψαμε σε άλλο κείμενό μας.

Δείτε το:  https://pontosandaristera.wordpress.com/2012/03/25/bastardes-solun-psycho/

.

.

Για τη σλαβομακεδονική παράνοια, δείτε:

-O “χώρος” και το Σλαβομακεδονικό Ζήτημα

-Συναντήσεις στου Σαραντάκου: “Τουρκοχριστιανοί”-”Σλαβομακεδόνες ακροδεξιοί” και άλλα…….

-Σλαβομακεδονικές ανοησίες

-Μέγας Αλέξανδρος: Το κιτς, του κιτς, ω κιτς !

-Φίλιππος ο 2ος : Ο πρώτος Σλαβομακεδόνας ολυμπιονίκης !!!

-Οι Σλαβομακεδόνες και η υπέρτατη ευτυχία …

-Οι Εβραίοι για το Μακεδονικό

13/05/2012 - Posted by | -παράνοια, -Ανόητοι, -Δωσιλογισμός, -Ιδεολογικά, -Λαμόγια, -Μακεδονικό, -Νεοελληνικά, -Περί έθνους, -Πολιτική, -ΣύΡιζΑ, -εθνικισμός, -Nεοελληνικός ανορθολογισμός, Βαλκάνια

26 Σχόλια »

  1. Reblogged this on ΤΟ ΠΙΤΣΙΡΙΚΙ.

    Σχόλιο από ΤΟ ΠΙΤΣΙΡΙΚΙ | 13/05/2012

  2. Δεν έχει όλος ο ΣΥΡΙΖΑ την ίδια θέση!

    Διαβάστε:

    Σταθερή μας θέση είναι η εναντίωση σε κάθε είδους εθνικισμό, καθώς πιστεύουμε ότι η επικράτησή του οδηγεί σε συγκρούσεις, υπανάπτυξη, φτώχεια και καταπίεση. Όταν λοιπόν συγκρούονται δυο εθνικισμοί, η πολιτικά ορθή και σοσιαλιστική στάση, δεν μπορεί να είναι η στήριξη του ενός από τους δυο.
    Ειδικότερα λοιπόν στο θέμα της Μακεδονίας, αντιμάχονται δυο εθνικισμοί. Ο ελληνικός λέει πως η Μακεδονία είναι μόνο ελληνική, καμία υποχώρηση δε μπορεί να γίνει για το όνομα και οι «Σκοπιανοί» πρέπει να σταματήσουν να προκαλούν. Ο «Μακεδονικός» λέει πως το κράτος τους αποτελεί την ιστορική συνέχεια του κράτους του Μεγάλου Αλεξάνδρου, η Μακεδονία του Αιγαίου είναι σκλαβωμένη από τους Έλληνες και στόχος τους είναι η επανένωση των τριών τμημάτων (Βαρδάρη, Αιγαίου, Πιρίν) με Πρωτεύουσα την Σολούν.

    Η στάση κάποιων πολιτικών φορέων που από αντίδραση στον ελληνικό εθνικισμό πέφτουν στην παγίδα να υιοθετήσουν τον «Μακεδονικό» εθνικισμό, τους φέρνει αντιμέτωπους ακόμα και με τους αντικειμενικούς και μετριοπαθείς παρατηρητές, πολύ περισσότερο δε με τους ίδιους τους Έλληνες Μακεδόνες πέρα από κόμματα και ομαδοποιήσεις.

    Βασική μας επιδίωξη πρέπει να είναι η σταθερότητα στην περιοχή και η αποφυγή εξάρσεων που αποπροσανατολίζουν τους λαούς της περιοχής από τα πραγματικά τους προβλήματα. Σεβόμαστε το δικαίωμα των γειτόνων να θεωρούν τον εαυτό τους Μακεδόνες, οπότε δε μπορούμε να αποκλείσουμε τη χρήση του όρου. Το «Δημοκρατία της Μακεδονίας» ή το «Νέα Μακεδονία» όμως, τους αναγάγει σε μοναδικό δικαιούχο και ιστορικό συνεχιστή του όρου, ενισχύει τον αλυτρωτισμό τους, δικαιολογεί επεκτατική πολιτική ιδεολογία και οπλίζει τον ελληνικό εθνικισμό. Επιθυμούμε τη διατήρηση του κράτους της ΠΓΔΜ και όχι τη διάλυσή του. Οπότε δε μπορούμε να επιμένουμε σε ονομασία «Σλαβομακεδονία» καθώς αυτή αποκλείει το αλβανικό στοιχείο της χώρας και ενισχύει τις αποσχιστικές τάσεις του. Στηρίζουμε λοιπόν κάθε άλλο όρο που θα επιλέξουν οι γείτονες (π.χ. Άνω Μακεδονία, Μακεδονία του Βαρδάρη ή άλλο) και καλούμε τα κόμματα και των δύο χωρών να τον δεχτούν λύνοντας μια διαμάχη που εμποδίζει κυρίως την ομαλή ανάπτυξη των γειτόνων μας.

    Που; στο http://www.ecosocialists.gr/2008/07/blog-post_5597.html

    Σχόλιο από Τάσος Πανταζίδης | 14/05/2012

  3. τι να γίνει, έτσι είναι ο σύριζα, αγαπητοί π&α:
    ψηφίζεις κοε και σου βγαίνει βουλευτίς δεα, ενώ η αυγή με τον λαοφοβικό ολοκληρωτισμό του αντιεθνολαϊκισμού ρετουσάρει «τα εθνίκια» ώς και το σφυροδρέπανο

    ό,τι δώσεις, παίρνεις

    Σχόλιο από Γιάννης | 14/05/2012

  4. @ Γιάννης

    Πάντως με τον Σύριζα δεν πλήττεις ποτέ αγαπητέ μου. Αντίθετα με ότιδήποτε άλλο υπάρχει στον πολιτικό ορίζοντα.

    Ομέρ

    Σχόλιο από Πόντος και Αριστερά | 14/05/2012

  5. Δεν μπορεί να λέγεσαι ή να ισχυρίζεσαι ότι είσαι αντιρατσιστής , ενάντιος σε πολιτικές ΛΑΟΣ και Χρυσής Αυγής και να θες , και να μπορείς και να στέκεσαι στο ίδιο πεζοδρόμιο με την κραταιά-επίσημη κρατική πολιτική της γείτονος FYROM, που εκφράζεται από το τοπικό κατεστημένο, που έχει ξεπουλήσει την βίωση της χώρας του (φτώχεια -ανέχεια κλπ), στην τακτική της αναπαραγωγής της ως διακυβερνητική Ελίτ, η οποία κατασπαλατά τους πόρους του κράτους, δανείζεται κλπ για να στήσει το εθνικιστικό της όραμα του «ευγενούς έθνους» , κατασκευάζοντας, στο μέσο μιας παγκόσμιας κρίσης, το μέγιστο παγκόσμια εθνικιστικό πρότζεκτ, το σχέδιο «Σκόπια 2014», την εθνικιστική Ντίσλεϋλαντ της νέας τάξης πραγμάτων.

    Δεν μπορεί να ισχυρίζεσαι ότι ως αριστερός μπορείς να κινηθείς στο ίδιο πεζοδρόμιο με την εξουσία της FYROM , που πολιτικά τοποθετείται -αντίστοιχα με τις ελληνικές πολιτικές παρατάξεις – δεξιότερα και του ΛΑΟΣ και της Χρυσής Αυγής .

    Η -όποια- αριστερά στην Ελλάδα, γιατί δεν αναζητεί , την όποια αριστερή ή τουλάχιστον σοσιαλιστική ή και σοσιαλρεφορμιστική φωνή -που υπάρχει- στη γείτονα χώρα, αν θέλει να προσεγγίσει πραγματικά παραβιαζόμενα δικαιώματα, όπως αυτό της απόδοσης των δικαιωμάτων των «παιδιών πολιτικών προσφύγων του εμφυλίου», χωρίς να ταυτιστεί στη λογική των ακραίων εθνικιστικών-αναθεωρητικών-νεοφιλελεύθερων -επίσημων κρατικών και παρακρατικών πολιτικών της γείτονος;

    Ρωτήστε, όσοι αριστεροί συνοδοιπορήσετε, με τους …. συνοδοιπόρους σας στους δρόμους των Σκοπίων, ρωτείστε τους δίπλα σας , τους συνδιαδηλωτές σας , ποια είναι η άποψη τους για την ΑΡΙΣΤΕΡΑ ;;

    Έτσι απλά…

    Σχόλιο από emfilios | 14/05/2012

  6. Υπάρχει κάποιο πρόβλημα: φέτος η 17η Μαΐου είναι Πέμπτη και όχι Σάββατο. Επίσης, δεν μπορώ να βρω την είδηση στην οποία αναφέρεστε σε σελίδες των οργανώσεων που συμμετέχουν, παρά μόνο σε ακροδεξιά-«πατριωτικά» μπλογκ, ενώ αποκαλυπτικό είναι και το κείμενο στο οποίο λινκάρετε με τίτλο: «Στα Σκόπια Η Νεολαία Του συριζα Για Διαδήλωση Υπερ Της “Μακεδονίας” και ημερομηνία 09/05/2012:

    «Η εφημερίδα ΕΠΟΧΗ (επίσημο όργανο της ΑΚΟΑ, ο οποίος αποτελεί έναν από τους πολιτικούς βραχίονες ΣΥΝ),μας ενημερώνει με δημοσίευμά της πως αύριο στα Σκόπια “θα πραγματοποιηθεί συγκέντρωση και διαδήλωση “αντιεθνικιστικών και αντιμιλιταρικών κινημάτων από Ελλάδα και Μακεδονία”! Μεταξύ των συμμετεχόντων από Ελλάδα θα είναι και η νεολαία του Συνασπισμού..

    Συγκεκριμένα το δημοσίευμα-μεταξύ άλλων- αναφέρει:
    “Οργανώσεις από την Ελλάδα και τη Δημοκρατία της Μακεδονίας πραγματοποιούν πολιτική εκδήλωση και στη συνέχεια διαδήλωση στο κέντρο των Σκοπίων, το Σάββατο 17 Μαΐου.»

    Προφανώς, το «αύριο» της 9/5 είναι στις 10/5 και όχι στις 17. Κάτι βρομάει στο συγκεκριμένο θέμα.

    Σχόλιο από gazakas | 14/05/2012

  7. Μια επίκαιρη [Μάιος 2012]… για τη συζήτηση του Π&A, άποψη των σοσιαλ… φασιστών της FYROM
    http://www.inews.gr/185/skopia-tha–diagrapsoun-ton-mega-alexandro-oi-sosialistes-ean-ethroun-stin-exousia.htm

    Σκόπια: Θα «διαγράψουν» τον Μέγα Αλέξανδρο οι σοσιαλιστές εάν έθρουν στην εξουσία
    Οι δηλώσεις του αντιπολιτευόμενου κόμματος που προκάλεσαν «σεισμό»
    «Άναψαν» φωτιές στα Σκόπια, οι δηλώσεις του Γενικού Γραμματέα του αντιπολιτευόμενου κόμματος SDSM Αντρέι Πετρόφ, πως εφόσον οι σοσιαλιστές κερδίσουν τις επόμενες εκλογές, θα «αποκαθηλώσουν» τα αγάλματα και τα μνημεία για τον Μέγα Αλέξανδρο, ενώ θα προχωρήσουν και σε νέου μετονομασίες του αεροδρομίου και του κεντρικού οδικού άξονα της χώρας, που φέρουν το όνομα του Μακεδόνα στρατηλάτη. Οι δηλώσεις Πετρόφ, κατά τη συνενωτική του στην εφημερίδα Vest, προκάλεσε αντιδράσεις τόσο από το κυβερνητικό κόμμα VMRO, όσο και από ακραίες εθνικιστικές οργανώσεις της χώρας, που τον κατηγόρησαν ευθέως για … «προδοσία».
    Για «φλερτ με γειτονικές χώρες», υπονοώντας την Ελλάδα, κατηγόρησε το VMRO το αντιπολιτευόμενο SDSM, επισημαίνοντας πως πρόκειται για μνημεία που συνάδουν με την… ιστορία της χώρας.
    Ο Γ.Γ του SDSM, Αντρέι Πετρόφ, επεσήμανε πως θα γίνουν όλες εκείνες οι αναγκαίες κινήσεις, «προς το συμφέρον της χώρας και των πολιτών, προκειμένου να διασφαλιστεί μια αξιοπρεπής ζωή για όλους».
    Η φτώχεια και η ανεργία, αγγίζει πλέον το 32%, «καλπάζουν» με υψηλούς ρυθμούς, στα Σκόπια την ώρα που η κυβέρνηση Γκρούεφσκι «δανείζεται» από το εξωτερικό για να ολοκληρώσει το φαραωνικό σχέδιο «Σκόπια 2014», που μετατρέπει την πρωτεύουσα σε απέραντη Disneyland, στο πλαίσιο «αρχαιμακεδονοποίησης» της χώρας.
    =======================================
    Δες και σε αυτή την εξαιρετικά τεκμηριωμένη μελέτη [Το «Αρχείο του ΚΚΕ εσωτερικού» και η αντιδικία του ΚΚΕ με τους επαγγελματίες ιστορικούς] την αλλαγή της στάσης των διανοούμενων (κυρίως δε –ιστορικών) -πρώην- αριστερών της Σοσιαλιστικής Δημοκρατίας της Μακεδονίας, και την στρατευμένη ένταξή τους (από 1991) στην εθνικιστική-αναθεωρητική πολιτική της κραταιάς πολιτικής του VMRO-DPMNE (καθώς και τις –αποκρυμμένες από τους έλληνες εθνικιστές ιστορικούς- ισχυρή θέση τους για την «αντιμακεδονική –εθνικιστική πολιτική» του ΚΚΕ κατά την κατοχή και τον εμφύλιο) εδώ:
    Α μέρος: http://users.auth.gr/adagkas/texts/Archives%20KKE,%20table%20des%20matieres.pdf
    Β μέρος: http://users.auth.gr/adagkas/texts/3.%20017-652_001.pdf

    Σχόλιο από emfilios | 14/05/2012

  8. gazakas το βρήκα όταν είδα την είδηση στα φασιστομπλογκ. Χθες που ψαναέψαξα τη σελίδα της ΔΕΑ ήταν άφαντο. Μάλλον τους τη πέσανε οι άλλες συνσιτώσες και την εξαφάνισαν για τακτικιστικούς λόγους. Δεν βρίσκω άλλ εξήγηση.

    Σχόλιο από Ματσουκάτες | 14/05/2012

  9. Oi ακροδεξιοί ξεσάλωσαν κατά του ΣΥΡΙΖΑ. Πήραν παλιά τροφή και την προβάλουν για το σήμερα.

    Οι ανθελληνικές θέσεις του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. [ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ]


    Δυστυχώς η ο πανικός τους μπροστά στην άνοδο της προοδευτικής αριστεράς τους οδηγεί σε γκεμπελικές πρακτικές

    Σχόλιο από Ματσουκάτες | 14/05/2012

  10. Ακόμη κι έτσι οι ημερομηνίες είναι λάθος. Αυτό που πιθανολογώ είναι να πρόκειται για κάτι παλιότερο.

    Σχόλιο από gazakas | 14/05/2012

  11. Αγαπητέ gazakas…έχουμε γράψει έναν «πρόλογο» στην αρχη του άρθρου όπου εξηγούνται όλα…

    Σχόλιο από Πόντος και Αριστερά | 14/05/2012

  12. Αυτός που έγραψε την παρούσα ανάρτηση διέπραξε σωρεία λαθών με αποτέλεσμα (άθελά του θέλω να πιστεύω) να πέφτει στη παγίδα που έστησε η ακροδεξιά αυτές τις μέρες :

    Το πρώτο λάθος, όπως σημειωσε παραπάνω ο gazakas, είναι ημερολογιακό.
    Σάββατο ήταν η 17 Μαίου του 2008 (2,4 μήνες μετά το βέτο). Τότε πραγματοποιήθηκε η διαδήλωση -πρίν 4 χρόνια, δηλαδή.

    Η ημερομηνία 17 Μαίου 2012 φέτος είναι ημέρα Πέμπτη.

    Η ακροδεξιά χρησιμοποίησε το συγκεκριμένο γεγονός -που έγινε το 2008- για να χτυπήσει το Σύριζα σήμερα το 2012.

    Κακώς – κάκιστα ο συγγραφέας της παρούσας ανάρτησης δεν έλεγξε τις ημερομηνίες.

    Δεύτερο σοβαρότατο λάθος, του συγγραφέα της παρούσας ανάρτησης, είναι «τα περί των μαϊμού-Μακεδόνων του Ίλιντεν». Τον πληροφορώ ότι η επανάσταση του Ιλιντεν έγινε από το VMRO των Μακεδόνων κι όχι από το VMRO Βουλγάρων και γι αυτό παραθέτω την παρακάτω διευκρίνιση προς αποφυγήν μελλοντικών συγχύσεων και παρεξηγήσεων :

    Το 1893 ιδρύθηκε επαναστατική αυτονομιστική οργάνωση, το Κομιτάτο των Σεντραλιστών (=κεντριστών, από από τη λέξη center) ή «Εσωτερική Μακεδονική Επαναστατική Οργάνωση» Ε.Μ.Ε.Ο. ή VMRO (παρακάτω για συντομία θα τη λέμε ΕΜΕΟ-σεν ή VMRO-σεν). Μέλος της μπορούσε να γίνει κάθε κάτοικος της Ευρωπαϊκής Τουρκίας χωρίς καμία διάκριση γλώσσας, εθνικότητας ή θρησκείας. Σκοπός του Κομιτάτου ήταν η απελευθέρωση από τους Τούρκους με βελτίωση της πολιτικής και κοινωνικής θέσης των κατοίκων της Μακεδονίας, απαλλοτρίωση των μεγάλων τσιφλικιών προς όφελος των κολλιγάδων και των αχτημόνων αγροτών και η αυτονομία της Μακεδονίας. Ήθελαν να δημιουργήσουν ένα ανεξάρτητο Μακεδονικό κράτος, στο οποίο θα επικρατούσαν οι αρχές της ισότητας. Το σύνθημά τους ήταν: «Η Μακεδονία στους Μακεδόνες». Αμέσως οι Τουρκικές αρχές άρχισαν συστηματικές έρευνες στα χωριά και συλλήψεις μελών του VMRO-σεν.

    Οι σοβινιστές της Σόφιας δεν είδαν με καλό μάτι το VMRO-σεν των Μακεδόνων, γιατί προπαγάνδιζε και καλλιεργούσε την αυτονομία και ανεξαρτησία της Μακεδονίας και όχι την προσάρτησή της στη Βουλγαρία. Γι’ αυτό οι Βούλγαροι ίδρυσαν το 1895 άλλο Κομιτάτο, την «Ανώτερη(VERHOVEN) Μακεδονική Επαναστατική Οργάνωση» (Ε.Μ.Ε.Ο. ή VMRO λεγόταν κι αυτή από τα αρχικά γράμματα των λέξεων με τη διαφορά ότι στη μια η πρώτη λέξη σημαίνει Εσωτερική και στην άλλη Ανώτερη) ή Κομιτάτο των Βερχοβιστών, που σκοπός του ήταν η απόσπαση της Μακεδονίας από την Τουρκία και η προσάρτησή της στην Βουλγαρία (για συντομία θα τη λέμε ΕΜΕΟ-βερ ή VMRO-βερ).

    Αρκετά χρόνια αργότερα το 1903 οι σωβινιστές της Αθήνας ιδρύσαν κι αυτοί το Κομιτάτο υπο την επωνυμία «Ελληνο Μακεδονικό Κομιτάτο» με Αρχηγό του Κομιτάτου (Αρχικομιτατζη) τον δημοσιογράφο Δημήτριο Καλαποθάκη. Ο αγώνας του ελληνομακεδονικού κομιτάτου με εκτελεστικό όργανο τους Έλληνες κομιτατζήδες δεν είχε μοναδικό αντίπαλο τους Βούλγαρους, όπως το παρουσιάζει μονότονα η ελληνική προπαγάνδα, αλλά τους εθνικά Μακεδόνες.

    Παρακαλώ πολύ την επόμενη φορά που τυχον θα ασχοληθείται με τους Μακεδόνες να μας ρωτήσετε με ένα email για να μη την ξαναπατήσετε.

    Να ειστε καλά.
    Ευχαριστώ.

    Abecedar

    Σχόλιο από Abecedar | 14/05/2012

  13. Μπράβο!

    Σχόλιο από gazakas | 14/05/2012

  14. «….Το ΒΜΡΟ εξαρχής υπήρξε εθνικά βουλγαρικό και εξέφραζε τον εθνοφυλετισμό, ο οποίος διεκδικούσε να εγκαθιδρύσει μια βουλγαρική εθνική επικράτεια στη θέση της πολυεθνικής Μακεδονίας . Χαρακτηριστικές είναι οι διατυπώσεις του Γκότσε Ντέλτσεφ του ιδρυτή και ιδεολογικού πατέρα του ΒΜΡΟ, ο οποίος μιλά για την “… άνοδο του βουλγαρικού ήλιου της ελευθερίας πέρα από τη Μακεδονία…” και αλλού διατρανώνει περήφανα το γεγονός ότι: “..δεδομένου ότι είμαστε Βούλγαροι”, ” ……κοινή Βουλγαρική πατρική γη”.
    .
    Είναι αλήθεια ότι το βουλγαρικό κομιτάτο επεδίωξε να κρύψει την εθνικιστική του πρόθεση και γι αυτό προέβαλε το σύνθημα “Η Μακεδονία στους Μακεδόνες“, εννοώντας βέβαια όλους τους κατοίκους της Μακεδονίας, ελληνόφωνους, βλαχόφωνους, σλαβόφωνους, αλβανόφωνους κ.λπ. και όχι τους Σλαβομακεδόνες, όπως προσπαθούν να οικειοποιηθούν το σύνθημα αυτό οι σύγχρονοι Σλαβομακεδόνες εθνικιστές και αλυτρωτιστές.
    .
    Αλλά η πραγματικότητα των προθέσεων του VMRO ήταν άλλη και την περιγράφει με σαφήνεια ο Χρίστο Τατάρτσεβ, ιδρυτικό στέλεχος της οργάνωσης: “Μιλήσαμε για πολύ ώρα [Σημ.: το 1893 στην Θεσσαλονίκη] για τους στόχους αυτής της οργάνωσης και τελικά καταλήξαμε σε αυτονομία της Μακεδονίας με προτεραιότητα στο Βουλγαρικό στοιχείο. Δεν μπορούσαμε να δεχτούμε την θέση της απευθείας ένωσης με την Βουλγαρία [Σημ.: Ανεξάρτητη χώρα με την Συνθήκη του Αγίου Στεφάνου από το 1878] γιατί είδαμε ότι θα αντιμετωπίζαμε μεγάλες δυσκολίες με τις Μεγάλες Δυνάμεις και τις φιλοδοξίες των γειτονικών μικρών χωρών [Σημ.: Σερβία και Ελλάδα] και της Τουρκίας. Πέρασε από τις σκέψεις μας ότι μια αυτόνομη Μακεδονία θα μπορούσε ευκολότερα να ενωθεί με την Βουλγαρία αργότερα ή στην χειρότερη περίπτωση να παίξει έναν ρόλο ενωτικό για μια ομοσπονδία Βαλκανικών λαών…..

    -Οι «Μπάσταρδες της ΥΦΑΝΕΤ» στην παγίδα του εθνικισμού

    Ομέρ

    Σχόλιο από Πόντος και Αριστερά | 15/05/2012

  15. Διαβάζω στην ανακοίνωση της ΔΕΑ -δεν έχει σημασία ότι είναι παλιά, δείχνει ένα πνεύμα:

    «Η Δημοκρατία της Μακεδονίας δεν είναι Κόσοβο». Δε θα σχολιάσω το πόσο αντιεθνικιστικό είναι να αποδέχεσαι την κατασκευή που λέγεται «Μακεδονία» και εξαρχής εμπεριέχει ιμπεριαλιστικές προθέσεις. Αυτό το σχολιάζετε καλά!

    Το Κόσοβο όμως τι τους φταίει; Τι πρόβλημα έχουν με το Κόσοβο και το παραλληλίζουν με τα Σκόπια; Μήπως υπονοούν ότι αντιτίθενται στα αλβανικά αιτήματα; Μήπως θα στηρίξουν τους Σκοπιανούς παρακρατικούς «τύπου Αρκά», όταν θ αέρθει η ώρα να υλοποιήσουν τα εθνικιστικά γενοκτονικά όνειρα για μια καθαρή Δημοκρατία της Μακεδονίας που θα υμνεί τον ιδρυτή της Μέγα Αλέξανδρο;

    Σχόλιο από @@ | 15/05/2012

  16. Ναι μεν συνεχίζετε να παραθέτετε το άρθρο όπως ακριβώς το δημοσιεύσατε αλλά τον τίτλο τον αλλάξατε.

    Ο αρχικός τίτλος έγραφε «Η Χρυσή Αυγή, η ΔΕΑ, και τα “μακεδονικά στρατεύματα” των Σλαβομακεδόνων…».

    Απ’ τον τίτλο και μόνο ήταν προφανής η αρχική πρόθεση του συγγραφέα της ανάρτησης στο ιστολόγιο «Πόντος & Αριστερά» να ταυτίσει ΔΕΑ και Μακεδόνες με την Χρυσή Αυγή, συνηθισμένη πρακτική διαστρέβλωσης την οποία συστηματικά εφαρμόζουν ακροδεξιά ιστολογία σαν το “taxalia.blogspot.com”

    Σήμερα άλλαξε ο τίτλος και έγινε «Παλιές αμαρτίες και ακροδεξιά υστερία ενάντια στον ΣΥΡΙΖΑ» σε μια απέλπιδα προσπάθεια σουλουπωθεί η γκάφα. Και ούτε μια συγνώμη.

    Για του λόγου του αληθές, ορίστε και το screen shoot με την αρχικό τίτλο: «Η Χρυσή Αυγή, η ΔΕΑ, και τα “μακεδονικά στρατεύματα” των Σλαβομακεδόνων…»

    Ως εκ τούτου το ερώτημα στο οποίο πρέπει να απαντήσουν οι ΑριστεροΠόντιοι είναι: «ποιος ρίχνει νερό στο μύλο της ακροδεξιάς»;;;

    Σχόλιο από Abecedar | 15/05/2012

  17. Έχω την εντύπωση ότι νερό στο μύλο της ακροδεξιάς ρίχνουν όσοι ξεχνούν ότι με τον όρο Μακεδόνες δεν είναι μόνο οι σλαβόφωνοι ή βουλγαρόφωνοι της νότιας, κεντρικής, δυτικής και ανατολικής Μακεδονίας -ως γεωγραφική ενότητα βέβαια βέβαια- αλλά και οι ελληνόφωνοι, οι βλαχόφωνοι, οι σλαβόφωνοι ελληνικής συνείδησης, οι αρβανιτόφωνοι. Φυσικά νερό ρίχνουν και οι συμπαραστές τους, ανεξάρτητα εάν ζητούν να φύγουν τα «μακεδονικά στρατεύματα από το Ιράκ» 😉

    Σχόλιο από Σύγχρονος ελληνόφωνος Μακεδόνας | 15/05/2012

  18. Δείτε τα “μακεδονικά στρατεύματα στο Ιράκ”

    Σχόλιο από Ματσουκάτες | 15/05/2012

  19. Ευχαριστούμε για τα σχόλια.

    Abecedar το λάθος ήταν ότι πέσαμε στην ακροδεξιά παγίδα όσον αφορά την χρονολόγηση και μόνο. Όχι για το ιδεολογικό και πολιτικό μέρος. Όσον αφορά τον αρχικό τίτλο, δεν τον αλλάξαμε επειδή διαφωνούμε αλλά γιατί θελήσαμε να μιλήσουμε για την αναδρομική χρήση από τους ακροδεξιούς και για προφανείς αντιΣΥΡΙΖΑ λόγους, μιας αντιδραστικής -για μας- στάσης.. Συνεχίζουμε να πιστεύουμε ότι η άκριτη μακεδονολαγνεία ενισχύει την ακροδεξιά επιχειρηματολογία, κάτι που αφορά όλους μας και όχι μόνο όσους «ρίχνουν το κρασί»¨.

    Από την άλλη κακώς το πήρες τόσο προσωπικά. Δεν αφορούσε η ανάρτηση εσένα ούτε τους δημοκράτες φίλους τα πολιτιστικά δικαιώματα των οποίων είναι αναφαίρετα. Αλλά υπάρχει ένα ζήτημα που θα μας ταλαιπωρεί διαρκώς και αφορά τον μεγαλοϊδεατισμό, τον εγωισμό και την περιφρόνηση όλων των άλλων με την συνέχιση της προσπάθειας αποκλειστικής χρήσης του όρου «Μακεδόνας» από μια μόνο από τις εθνοτικές ομάδες που μοιράζονται τον όρο αυτό.

    Επίσης μας ενοχλεί η απαξίωση του παραθέματος «σλαβο..» που κάνουν διάφοροι που θέλουν να αυτοονομάζονται «Μακεδόνες», λες και είναι κακό να είναι κάποιος σλαβικής καταγωγής και να μοιράζεται -όσο μοιράζεται- έναν κοινό πολιτισμό με τον Τολστόι, τον Τσέχοφ και τον Μαγιακόφσκι.

    Ομέρ

    Σχόλιο από Πόντος και Αριστερά | 15/05/2012

  20. Ομέρ
    Αν θεωρείς σαν μόνο λάθος την απροσεξία να σερβιριστεί κάτι που έγινε το 2008 σαν κάτι που θα γίνει τις επόμενες μέρες μάλλον δεν αντιλήφθηκες την ζημιά που προκαλέσατε και χωρίς μάλιστα να ζητήσετε και συγνώμη.
    Ως προς τις απόψεις σου για το Μακεδονικό συνεχίζεις να χρησιμοποιείς δύο σχήματα που είναι ευρέως αποδεκτά και αναπαράγονται από Ελληνικούς εθνικιστικούς κύκλους αλλά δεν είναι και η απόλυτη αλήθεια…..
    Πρώτο σχήμα: «προσπάθεια αποκλειστικής χρήσης του όρου “Μακεδόνας”» αυτή είναι μια κατηγορία που αποδίδεται και στους πολιτικούς της Ακατανόμαστης Γείτονος αλλά και στους Έλληνες πολίτες που αυτοπροσδιορίζονται Εθνικά Μακεδόνες.
    Τα πράματα είναι απλά. Κάποιοι στα Βαλκάνια μπορούν να φαντάζονται ότι ανήκουν σε ένα έθνος. Το Μακεδονικό.
    Κάποιοι άλλοι πιστεύουν ότι αυτό το έθνος δεν υπάρχει. Η Βουλγαρία πχ θεωρεί τους Μακεδόνες Βούλγαρους. Σήμερα αρνείται σε πολίτες της να αυτοπροσδιορίζονται ως Μακεδόνες. Κάτι αντίστοιχο ισχυρίζεται και η πατρίδα μας η Ελλάδα. Ένα έθνος όμως υπάρχει όταν υπάρχουν άνθρωποι που να δηλώνουν ότι αισθάνονται κομμάτι αυτού του έθνους. (Το έθνος των Κούρδων θα υπάρχει όσο θα δηλώνουν Κούρδοι κάποιοι άνθρωποι άσχετα αν το επιθυμεί ή όχι η Τουρκία). Όσοι λοιπόν δηλώνουν Εθνικά Μακεδόνες όπου γης πράγματι δηλώνουν την εθνική τους ταυτότητα που είναι ξεχωριστή όσο είναι ξεχωριστή και αυτή του Βούλγαρου, του Τούρκου , του Έλληνα κλπ. Όποιος άλλος θέλει δίπλα στην εθνική του ταυτότητα να βάλει και ένα γεωγραφικό προσδιορισμό είναι ελεύθερος να το κάνει. Δηλαδή οι κάτοικοι πχ της Θεσσαλονίκης είναι Μακεδόνες γεωγραφικά αφού Εθνικά είναι Έλληνες. Ο Έλληνας όπου και αν βρίσκετε –εντός ή εκτός Ελλάδας- πρώτα θα λέει Έλληνας και μετά θα λέει Μακεδόνας , Ηπειρώτης, Κρητικός κλπ. Άρα κανένας δεν μπερδεύετε. Οι Έλληνες είναι Έλληνες εθνικά, οι Βούλγαροι είναι Βούλγαροι, οι Κούρδοι είναι Κούρδοι και οι Μακεδόνες είναι Μακεδόνες.
    Το δεύτερο σχήμα είναι αυτή η εμμονή στο Σλαβό το οποίο και θεωρείς ένδοξο (Τολστόι, Μαγιακόφσκι,) . Μήπως πρέπει να αρχίσετε να λέτε και τους Βούλγαρους Σλαβοβούλγαρους και τους Ρώσους Σλαβορώσους;;; Μήπως να ξαναρχίσουν και οι «σύντροφοι» της Δεξιάς τους όρους Σλαβοκομουνιστές; Ή το ΕΑΜοβούλγαροι;;;;
    Αν επιμένετε στον όρο ΣλαβοΜακεδόνες για τους 3 – 4 χιλιάδες που θέλουν να αποκαλούνται εθνικά Μακεδόνες μήπως να χρησιμοποιήσετε και τον όρο ΕλληνοΠρώηνΣλαβοΜακεδόνας για τις 200 χιλιάδες περίπου της ίδιας ομάδας που δηλώνουν και αισθάνονται Έλληνες;;;
    Για να αντιληφθείς πόσο τραγικοί και γελοίοι είναι οι κάθε λογής νονοί που εμφανίζονται με περισσή ευκολία να μοιράζουν ταμπέλλες , ονόματα και επίθετα σε ανθρώπους , χώρες, οργανισμούς και ότι άλλο τραβάει η όρεξη τους, επέτρεψε μου να σου μεταφέρω το παρακάτω πραγματικό περιστατικό.
    Ένας άνθρωπος ήρθε από πρώην Σοβιετική Δημοκρατία τα τελευταία χρόνια και εγκαταστάθηκε σε χωριό της περιοχής Γιαννιτσών στο οποίο οι κάτοικοι είναι Πόντιοι. Μετά από λίγους μήνες αναγκάζετε να αποχωρήσει από το χωριό και να εγκατασταθεί στα Γιαννιτσά. Όταν τον συνάντησαν οι Πόντιοι πρώην γείτονες του τον ρώτησαν γιατί έφυγε από το χωριό και αυτός τους απαντά:
    «Βαρέθηκα 10 μήνες να σας ακούω Ρωσοπόντιο να με ανεβάζετε και Ρωσοπόντιο να με κατεβάζετε…»
    «και γιατί σε πείραξε τόσο βρε Γιάννη αφού από τη Ρωσία ήρθες» του αντέτειναν οι Πόντιοι πρώην γείτονες.
    Τότε μην αντέχοντας άλλο αυτή τη ταμπέλλα τους λέει ο Γιάννης « και σεις που ήρθατε από Τουρκία θέλετε να σας φωνάζουν οι άλλοι ΤουρκοΠόντιους;;;….»
    Δεν υιοθετώ κανένα χαρακτηρισμό και αποφεύγω να αποκαλώ κάποιον με οποιοδήποτε όνομα ή επίθετο που δεν επιθυμεί ο ίδιος. Έτσι νομίζω σέβομαι και τους συνανθρώπους μου και το αναφαίρετο δικαίωμα τους στον αυτοπροσδιορισμό.
    Αφήστε λοιπόν αυτά τα «Μακεδονικά» για άλλη ώρα να τα συζητήσουμε ήρεμα.
    Μη πατάτε μπανανόφλουδες προεκλογικά. Τώρα προέχουν οι εκλογές.
    Λύσσιαξε το σύμπαν (και το σύστημα) με τον ΣΥΡΙΖΑ και τους βοηθάτε και ΕΣΕΙΣ;;;;

    МОРЕ СОКОЛ, СОЛУН 16/05/2012

    Σχόλιο από МОРЕ СОКОЛ, СОЛУН | 16/05/2012

  21. МОРЕ СОКОЛ, СОЛУН ισχύει και για σένα αυτό που έγραψα στον Abecedar : «Από την άλλη κακώς το πήρες τόσο προσωπικά. Δεν αφορούσε η ανάρτηση εσένα ούτε τους δημοκράτες φίλους τα πολιτιστικά δικαιώματα των οποίων είναι αναφαίρετα. ..» Η ανάρτησή μας με οποιοδήποτε τίτλο αναφερόταν στον ανορθολογισμό και το αντιδραστικό πνεύμα που διακατέχει διάφορα γκρουπούσκουλα που από την αρχή υποστήριξαν τη φαντασιακή κατασκευή των Σκοπίων. Και βέβαια, κριτικάραμε το κράτος των Σκοπίων και όχι τους συμπολίτες μας σλαβόφωνους μειονοτικούς.

    Δεν θα έπρεπε να γίνετε απολόγητές και συμπαραστάτες ούτε της ΔΕΑ ούτε της, ας την ονομάσουμε, σκοπιανής εξουσίας.

    Τα παραδείγματα που φέρνεις με τις διάφορες ονομασίες είναι ατυχή. Είσαι και εσύ στη λογική ότι το σλαβικό στοιχείο είναι υποτιμητικό. Νομίζω ότι και οι πατέρες του μακεδονισμού ήταν βαθύτατα συνειδητά Σλάβοι. Απλώς προσπάθησαν να διαφοροποιηθούν από τον βουλγαρισμό, παρότι δεν είχαν προς αυτόν την απέχθεια που έχετε εσείς τώρα. Η χρήση του εθνικού όρου «Σλαβομακεδόνας», που εισήγαγαν οι πατέρες του μακεδονισμού και χρησιμοποιήθηκε εκτεταμένα από τον ίδιο τον πληθυσμό παλιότερα χωρίς κανένα τέτοιο πρόβλημα, ουδεμία αρνητική σήμανση και περιεχόμενο έχει, όσο και άν προσπαθείτε να του δώσετε εσείς απαξιωτικά και μειωτικά χαρακτηριστικά. Συνεχίζω λοιπόν να υποστηρίζω ότι: «…μας ενοχλεί η απαξίωση του παραθέματος “σλαβο..” που κάνουν διάφοροι που θέλουν να αυτοονομάζονται “Μακεδόνες”, λες και είναι κακό να είναι κάποιος σλαβικής καταγωγής και να μοιράζεται -όσο μοιράζεται- έναν κοινό πολιτισμό με τον Τολστόι, τον Τσέχοφ και τον Μαγιακόφσκι.»

    Ομέρ

    Σχόλιο από Πόντος και Αριστερά | 17/05/2012

  22. «..την ζημιά που προκαλέσατε και χωρίς μάλιστα να ζητήσετε και συγνώμη..»

    τι εννοείς ζημιά και για ποιά συγνώμη μιλάς ?

    Σχόλιο από Πόντος και Αριστερά | 19/05/2012

  23. Πονηροί και ανόητοι εισοδιστές με το μανδύα του «αριστερού», απαιτούν αναίσχυντα συγνώμες… Γαργάρα έκανε ο Αλφάβητος το ξεγύμνωμα που του έριξε ο Ομέρ για το VMRO και ούτε μια συγνώμη για την βρώμικη προσπάθειά του να παραποιήσει τα ιστορικά δεδομένα και να παρασύρει όσους δε γνωρίζουν αρκετά καλά τα περί VMRO, βερχοβιστών και εσωτερικών.

    Το Γεράκι δε, ξαναγυρισε με πτήσεις χαμηλές μέχρι το βούρκο. Οι Έλληνες της Μακεδονίας έχουν δικαίωμα να αναφέρονται ως Μακεδόνες μόνο με γεωγραφικό νόημα, και να αφήσουν το εθνικό επίθετο Μακεδόνας για τον αχταρμά των Σκοπίων.

    Ρίχνει και τη βρωμιά για τα Γιαννιτσά: Αν οι Πόντιοι από την πρώην Σοβ. ‘Ενωση λέγονται Ρωσοπόντιοι, τότε και αυτοί που ήρθαν από την Τουρκία να λέγονται Τουρκοπόντιοι! Ξεχνάει οτι οι πρώτοι ήρθαν από τον Πόντο της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας και όχι απο την Τουρκία. Η ονομασία Πόντιοι αυτό ακριβώς αποτυπώνει. Από την άλλη μεριά το Ρωσοπόντιος αποδίδεται σε Πόντιους που ήρθαν αργότερα (μέχρι πολύ πρόσφατα) ενώ πρώτα είχαν καταφύγει στην πρώην Σ.Ε. Το οτι ένας «γεωγραφικός» προσδιορισμός χρησιμοποιήθηκε από ντόπιους αντιδραστικούς (όπως και παλαιότερα) ως μειωτικός, δε δίνει κανένα δικαίωμα σε σένα να μας την πέφτεις τόσο άγαρμπα.

    Η ουσία είναι πολύ απλή. Η αντίσταση των Ποντίων προσφύγων και η απόφασή τους να μη χάσουν και δεύτερη πατρίδα μέσα σε είκοσι χρόνια, έσβησε τα όνειρά σας. Άντε γειά και να δούμε ποιά εθνική «πατρίδα» θα είναι σε λίγα χρόνια η αναφορά σας, όταν θα βγάλουν τα μαχαίρια οι Αλβανοί. Ανεμομαζώματα…

    Σχόλιο από asarcikli | 20/05/2012

  24. Σχόλιο από Μέγκοφ Αλεξανδρόφσκι | 25/05/2012

  25. Προκλητικές δηλώσεις ΣΥΡΙΖΑ για Σκοπιανό

    Για μία ακόμα φορά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ προκαλούν, αποκαλώντας δημόσια τα Σκόπια «Μακεδονία».

    Στις 20 Νοεμβρίου 2012, λίγο πριν ασχοληθεί το Συμβούλιο Κορυφής της Ε.Ε με το αίτημα των Σκοπίων να αρχίσουν ενταξιακές διαπραγματεύσεις χωρίς λύση στην εκκρεμότητα της ονομασίας τους, η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ κα Ιωάννα Γαϊτάνη, σε συνέντευξή της στην εφημερίδα Nova Makedonija των Σκοπίων, που δημοσιεύτηκε κάτω από τον πρωτοσέλιδο τίτλο: «Το ζήτημα της ονομασίας είναι προκάλυμμα για τα συμφέροντα του ελληνικού κεφαλαίου στη Μακεδονία», ανάμεσα στα άλλα, δήλωνε:

    “Επιτρέψτε μου να πω ότι άτομα από τη νεολαία του ΣΥΡΙΖΑ συμμετείχαν σε διαδηλώσεις στη χώρα σας το 2010 και υπήρξε προσκεκλημένος από το κόμμα στην κρατική τηλεόραση ο οποίος χρησιμοποίησε το όνομα που χρησιμοποιείτε εσείς: Μακεδονία. Εγώ νομίζω ότι το πρόβλημα δεν έγκειται μόνον στο όνομα. Εάν τα πράγματα είχαν έτσι και εάν όλα ήταν τόσο απλά, τότε δεν θα υπήρχε πρόβλημα. Πίσω από το ζήτημα της ονομασίας υπάρχει η επέκταση της οικονομίας της Ελλάδας. Η Ελλάδα επιχειρεί να καταστεί υπερδύναμη στα Βαλκάνια και επιχειρεί να επεκταθεί σε όλη την περιοχή της βαλκανικής χερσονήσου. Αιτία για αυτό που συμβαίνει με το όνομα είναι τα συμφέροντα των Ελλήνων καπιταλιστών στη Μακεδονία. Το όνομα συνιστά απλώς άλλοθι και χρησιμοποιείται ως προκάλυμμα, προκειμένου να καλυφθούν τα άλλα πράγματα που συμβαίνουν”.

    Επίσης, την Κυριακή 2.12.2012, η εφημερίδα «Αυγή», δημοσίευσε άρθρο στο οποίο ο αρθρογράφος της, Θόδωρος Παρασκευόπουλος, χαρακτηρίζει το πρόβλημα της Ελλάδος με τα Σκόπια «εθνικιστικό και παράλογο καβγά για την ονομασία της Δημοκρατίας της Μακεδονίας»

    Η προσπάθεια τους έπεσε στο κενό , καθώς το πρόσφατο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο αποφάσισε ομόφωνα και ρητά ότι η επίλυση της διαφοράς μας με τα Σκόπια για την ονομασία τους με αμοιβαίο αποδεκτό τρόπο, είναι προϋπόθεση για την έναρξη ενταξιακών διαπραγματεύσεων.

    http://www.antinews.gr/2012/12/17/196035/#comment-1101513

    Σχόλιο από αντί | 19/12/2012


Σχολιάστε