Πόντος και Αριστερά

……. 'μώ τον νόμο σ' !

-Φόλα στους σκύλους της Χρυσής Αυγής

Οι Γκρίζοι Λύκοι είναι κι ΕΔΩ!

135dtypΗ αποθράσυνση των Νεο-ναζί είναι πλέον γεγονός.  Οργανώνονται με παραστρατιωτικό τρόπο και πιστεύουν ότι αυτοί είναι αποκλειστικά οι διάδοχοι και οι εγγυητές της Αρίας φυλής των ΕΛ. Οι ηγέτες των νεο-ναζί, αξιοποιώντας τις ανοχές και τις ελλείψεις της δημοκρατικής κοινωνίας, τα κοινωνικά αδιέξοδα, την αδιαφορία της Αριστεράς για υπαρκτά ζητήματα, παρεμβαίνουν. Εκμεταλλεύονται ολιγόμυαλους και τους μετατρέπουν σε  Μονάδες Εφόδου. Τελευταίο χτύπημα, που προσβάλλει όλους τους πολίτες αυτής της χώρας: η προβοκατόρικη παρουσία τους σε εκδήλωση Σλαβομακεδόνων και φίλων τους στο κέντρο της Αθήνας.

Προβοκατόρικο χτύπημα σε όλα τα επίπεδα: αφενός και κυρίως προσβάλλοντας τη δημοκρατική υποχρέωση να διασφαλίζεται η ελεύθερη διατύπωση λόγου και άποψης, αφετέρου δίνοντας επιχειρήματα στους Σλαβομακεδόνες εθνικιστές και αλυτρωτιστές να παρουσιάσουν την ομάδα τους διωκόμενη σε μια υστερική, εθνικιστική Ελλάδα.  Κάτι που ήδη κάνουν! 

Δείτε το βίντεο της ντροπής:

Ο τεμέτερον ο Βριπολίδης έγραψε:

«Τα ανθρωποειδή φοβούνται τήν ΕΛΛΟΓΗ αντιπαράθεση.
078ugothhf9s1a3c9s8nΞέρουν μόνο να γρυλίζουν και να τραμπουκίζουν.
Εκείνος πού έχει επιχείρηματα, δεν φοβάται τά επιχειρήματα τού διαφωνούντος με αυτόν.
Τά αντιμετωπίζει με τόν ΛΟΓΟ.

Διαφωνώ με τούς φιλοσκοπιανούς Εθνικιστές και με τούς συμμάχους τους Έλληνες πολίτες «αντιεθνικιστές».
Αλλά θα υπερασπιστώ μέχρι τέλους τό δικαίωμα τους να διαδίδουν τα επιχειρήματά τους, εφ όσον κινούνται μεσα στα πλαίσια της δημοκρατικής νομιμότητας.

 Οποιος σήμερα συμβάλλει ή ανέχεται την δαιμονοποίηση της διαφορετικης άποψης, να μην εφυσηχάζει, ΓΙΑΤΙ ΑΥΡΙΟ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΛΘΕΙ Η ΣΕΙΡΑ ΤΟΥ»

230-thumbd77fve230-thumbd77fve230-thumbd77fve

 

05/06/2009 - Posted by | -Ιδεολογικά, -Κίνημα, -Nεοελληνικός ανορθολογισμός

123 Σχόλια »

  1. Οι θερμοκέφαλοι και των δυο πλευρών (Ελληνικά και Φυροματζήδικα εθνίκια) είναι για πολλά γιαούρτια ή και χρυσά αυγά, γιατί όχι;

    Αυτοί οι αυγουλοκέφαλοι με τις βλακείες τους έκαναν ήρωα τον Βοσκόπουλα με τις εσκεμμένες προκλητικές δηλώσεις του περί Γρεκίας, Ποντίων που δεν έχουν θέση στην Μακεδονία κλπ. Στόχος του να εκτροχιαστούν σε ακρότητες οι Έλληνες και ειδικότερα οι Μακεδόνες.

    Τέτοια επιδιώκουν και όσοι φυτιλιάζουν τους Φυροματζήδες στα Σκόπια με εθνοφυλετικές παπαρδέλες σαν αυτήν εδώ την «Μаκедοнсκа Μοлиτва»

    Ο Βοσκόπουλας με τα 6.000 κουκιά στις Ευρωεκλογές του 2004 (εκ των οποίων 3.000 στον νομό Φλωρίνης) άλλο που δεν θέλει από το να γίνονται τέτοιες φάσεις με χρυσαυγουλίτες για να γίνεται ντόρος.

    Παρατήρηση: Σύμφωνα με το ΥΠΕΣ το «Ουράνιo Τόξο» πήρε στην Αθήνα το 2004 κοντά 1000 ψηφαλάκια. Μάλλον οι περισσότεροι νόμιζαν ότι ψηφίζουν Οικολόγους ή το κόμμα των γκέη 😛

    Στην τελική, υπάρχουν στην χώρα μας κάποιοι Σλαβόφωνοι Έλληνες πολίτες και αυτό είναι αναμφισβήτητο.
    Μερικοί μάλιστα, είναι όλως παραδόξως, απίστευτοι Ελληνοστρατόκαυλοι σε αντίθεση με τον Βοσκόπουλα π.χ.

    Αν θέλουν ένα αναγνωστικό και ένα λεξικό για το Βουλγαροειδές ιδίωμα τους που είναι το πρόβλημα;

    Να τους το τυπώσει το υπουργείο παιδείας και παράλληλα να απαιτηθεί όμοια αντιμετώπιση για τους Ελληνόφωνους της ΦΥΡΟΜ, όσοι και αν είναι αυτοί.

    Σχόλιο από pølsemannen | 05/06/2009

  2. ..Αποθρασυνονται οι Ακροδεξιοι Κι εμεις δειλοι ,μοιραιοι κι αβουλοι παρακολουθουμε
    (και καποιοι -που μας το παιζουν και …»αριστεροι »με κρυφή χαρά)..σΟΥ ΛΕΕΙ δΕΝ ΜΑς ΑΦΟΡΆ …ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ‘ΚΑΛΆ ΝΑ ΠΑΘΟΥΝ ΟΙ ..φΙΛΟ ΣΚΟΠΙΑΝΟΙ
    Πως τολεγε ο Μπρεχτ; για αυτους που χαιρονταν οταν Οι Νζηδες τα βαζανμε τους εβραιους κλπ ;ΚΑΙ ΠΟΥ ΗΡΘΕ ΚΑΙ Η ΔΙΚΉ ΤΟΥς ΣΕΙΡΆ ;

    Σχόλιο από Νοσφεράτος | 05/06/2009

  3. Οργανώνονται με παραστρατιωτικό τρόπο και πιστεύουν ότι αυτοί είναι αποκλειστικά οι διάδοχοι και οι εγγυητές των ΒΠ. Οι ηγέτες των νεο-ναζί, αξιοποιώντας τις ανοχές και τις ελλείψεις της δημοκρατικής κοινωνίας, τα κοινωνικά αδιέξοδα, την αδιαφορία της Αριστεράς-Δεξιάς για υπαρκτά ζητήματα, παρεμβαίνουν. Εκμεταλλεύονται ολιγόμυαλους και τους μετατρέπουν σε Μονάδες Εφόδου. Τελευταίο χτύπημα, που προσβάλλει όλους τους πολίτες αυτής της χώρας: Ο προηγούμενος Δεκέμβρης

    Δε θα μπορούσες να τα έχεις πει καλύτερα.

    Σχόλιο από Εξέγερση | 05/06/2009

  4. Τι φόλα ψυχιατρείο θέλουν

    Σχόλιο από planitas | 05/06/2009

  5. Βλέπω ότι είστε κρυφο…σκοπιανοί ε;

    Σχόλιο από Κώστας | 05/06/2009

  6. Που το κατάλαβες;

    Όλοι είμαστε κρυφοσκοπιανοί… εκτός από κάτι υποσαχάριους αρχηγούς της Χρυσής Αυγής, κατάλοιπα φαίνεται αράβων πειρατών….
    Φτου γαμώτο, και ‘γω άρχισα να γίνομαι ρατσιστής 8)

    Ομέρ

    Σχόλιο από Πόντος και Αριστερά | 05/06/2009

  7. Διαβάστε αυτό και(άν θέλετε) σχολιάστε το:

    Αιρετικές σκέψεις για την «εθνική ιδεολογία» του σχολείου 27/03/2009

    Του Νάσου ΘΕΟΔΩΡΙΔΗ

    Δυστυχώς, το ελληνικό σχολείο είναι ακόμα παγιδευμένο στην εθνικιστική προπαγάνδα του 19ου αιώνα, δηλαδή σε εθνικούς μύθους που κατ’ ουσία νομιμοποιούν τη θυσία πολύτιμων ζωών χάριν άψυχων εδαφών και που δικαιολογούν ηθικά πολέμους σαν αυτούς που διεξήγε συστηματικά ο ελληνικός στρατός στις αρχές του εικοστού αιώνα αιματοκυλίζοντας τα Βαλκάνια σε περιοχές όπου το ελληνικό στοιχείο αποτελούσε ισχνή μειοψηφία. Η παραχαραγμένη ιστορία που μας διδάσκουν ονομάζει απελευθερωτικούς όλους τους πολέμους του ελληνικού κράτους και άρα εμφανίζει στρεβλά ως αμυντική την επεκτατική των κρατικών συνόρων εθνική πολιτική. Διαιρεί τον κόσμο σε «εμάς» τους Έλληνες και τους «άλλους» λαούς, αποδίδοντας σε «εμάς» τους Έλληνες μόνο δίκαια, ενώ στους «άλλους» δολοπλοκίες και «συμφέροντα».

    Αν όλα αυτά δεν είχαν πολιτικές επιπτώσεις στη διαμόρφωση αντιλήψεων περί εξωτερικής πολιτικής, θα μπορούσαμε να παραπέμψουμε το θέμα αποκλειστικά στους αρμόδιους επιστήμονες. Από τη στιγμή όμως που μια τέτοια πλύση εγκεφάλου έχει ορατές παρενέργειες που συνίστανται π.χ. στη δημιουργία «εδραίας πεποίθησης» των πολιτών ότι είναι τάχα αυτονόητο κυριαρχικό «δικαίωμα» η επέκταση στα 12 μίλια (λες και το Αιγαίο δεν είναι κλειστή θάλασσα) ή ότι υφιστάμεθα «ταπεινωτικές» παραβιάσεις του εναέριου χώρου (όταν η Ελλάδα είναι εκείνη που έχει παρανόμως επεκτείνει στον αέρα τα 6 μίλια σε 10) ή ότι είναι προσβλητική για τους Έλληνες η απολύτως θεμιτή αξίωση της Δημοκρατίας της Μακεδονίας να ονοματίζει τον εαυτό της όπως εκείνη επιθυμεί (και όχι όπως επιτάσσουν οι κήνσορες της ελληνικής εθνικοφροσύνης), τότε η ριζοσπαστική Αριστερά δεν μπορεί να παραμένει απαθής χωρίς να λαμβάνει πολιτικές πρωτοβουλίες που θα ταράξουν τα νερά.

    Και ακριβώς επειδή το σχολείο διδάσκει εθνική ιδεολογία (δηλαδή μυθολογία αντί για ιστορία) έχει σφιχταγκαλιάσει και τον μιλιταριστικό θεσμό των παρελάσεων. Ο Ιωάννης Μεταξάς ασφαλώς θα είχε πεθάνει ήσυχος, αν μπορούσε να φανταστεί ότι μετά τον θάνατό του οι πολυαγαπημένες του μαθητικές παρελάσεις, το «έργο της καρδιάς του», θα συνέχιζαν να θεωρούνται αναπόσπαστο στοιχείο της εθνοκεντρικής εκπαιδευτικής διαδικασίας. Ο σωβινισμός έχει ριζώσει τόσο βαθιά στα εκπαιδευτικά μας πράγματα ώστε ουδείς μοιάζει να αναρωτιέται για το νόημα της επετειακής μεταμφίεσης των μαθητών σε κουρδιστά στρατιωτάκια, κατά την οποία τα παιδιά καλούνται να… συμπορευτούν με τον στρατό και τα σώματα ασφαλείας. Μέσα από τις παρελάσεις, είτε τις στρατιωτικές είτε τις μαθητικές, το έθνος που έγινε κράτος προβάλλει την ύπαρξη εξωτερικής «απειλής από τους εχθρούς μας», για να κρύψει τα συμφέροντα της κοινωνικής, οικονομικής και πολιτικής ηγεμονίας της κυρίαρχης τάξης.

    Αναμφίβολα μπορεί να διαγνώσει κανείς μέσα στην ιστορία του ανθρώπινου βίου πολλά πραγματικά είδη συμφερόντων (π.χ. ατομικό, ταξικό, κλαδικό,), αλλά θα ήταν ανορθολογικό να υποστηριχτεί ότι υφίσταται αυτοτελής «έννοια εθνικού συμφέροντος». Ουδέποτε είναι δυνατόν να ταυτίζονται εκ των προτέρων τα συμφέροντα ποικίλων και κοινωνικά ετερόκλητων ομάδων που αυθαίρετα έχουν «ενταχτεί» από την κρατική εξουσία σε ένα «έθνος-κράτος» (και μάλιστα χωρίς να ερωτηθούν επ’ αυτού, αφού η υπηκοότητα τους προκύπτει συνήθως αυτοδικαίως από το ΤΥΧΑΙΟ γεγονός της γέννησης τους σε ένα συγκεκριμένο τόπο). Σε αντίθεση με τα όσα λέει η χονδροκομμένη σχολική προπαγάνδα, τα «έθνη» (και άρα και το ελληνικό) δεν είναι προαιώνια και αναλλοίωτα, αλλά δημιουργήθηκαν από τα κράτη για λόγους πρακτικούς, διοικητικούς και οικονομικούς, όπως π.χ. η διευκόλυνση στην εξάπλωση του εμπορίου και η δυνατότητα άσκησης στρατολογικής πολιτικής εκ μέρους του κράτους. Άρα, η αποδόμηση της εθνικής ιδεολογίας αποτελεί πρώτιστο καθήκον μιας αντι-συστημικής αριστεράς.

    Ο Νάσος Θεοδωρίδης είναι δικηγόρος και μέλος του Τμήματος Δικαιωμάτων του ΣΥΝ

    http://www.avgi.gr/NavigateActiongo.action?articleID=444989

    Σχόλιο από vripol | 05/06/2009

  8. Ο συγκεκριμένος Ν. Θεοδωρίδης είναι αγαπημένο παιδί του Νακρατζά. Ανήκει στην ίδια σχολή σκέψης και κατασκευάζει με τη σειρά του μια αντιλαϊκή ιδεολογία μετατρέποντας την πραγματική κριτική που θα μπορύσε να ασκήσει κάποιος στηνπολιτική του εθνικισμού, σε υστερικές κραυγές και σε ενθάρυνση των γειτονικών εθνικισμών να ενισχύσουν τις θέσεις τους και γιατί όχι, να ενσωματώσουν αυτοί τα αδιάφορα «άψυχα εδάφη».

    Για τον Ν. Θεοδωρίδη και το ιδεολογικό του συνάφι, το ότι ο τουρκικός ιμπεριαλισμός εμποδίζει τους Έλληνες να να ασκήσουν το νόμιμο δικαίωμα που το έχει κάθε γαμημένο κράτος σ’ αυτή τη γη, να επεκτείνει τα χωρικά του ύδατα σε 12 μίλια θεωρείται λογικό.

    Και τι σημαίνει αυτό σε πόρους για το λαό:
    υπολογίστε [6 μίλια Χ 13.000 χλμ ακτογραμμές] για να δείτε τι τεράστιος χώρος και τι υποθαλάσσιος πλούτος στερείται από τον ελληνικό λαό.

    Και για να έχουμε πλήρη εικόνα τι σημαίνουν όλα αυτά: ο Νάσος Θεοδωρίδης ανήκει σ’ εκείνη τη γραμμή σκέψης που ήθελαν να αποδομήσουν την «εθνική ιδεολογία» την εποχή της Εθνικής Αντίστασης.

    Σχόλιο από Ματσουκάτες | 06/06/2009

  9. Αδελφέ Ματσουκάτε, σε ευχαριστώ για τίς πληροφορίες.

    Σχόλιο από vripol | 06/06/2009

  10. Παραθέτω τό σχόλιο ανώνυμου, σέ σχετικό Ποστ στόν ινφγνώμονα-πολιτικά.
    Δηλώνω ότι συμφωνώ σε όλα, εκτός από τα περί εργοδότη, διότι θεωρώ τήν διαστροφή της ορθής κρίσης στην οποία οδηγεί η εγωιστική και υπερφίαλη εμμονή, ισχυρότερη απο την εξαγορασιμότητα ενός εκάστου…

    «Αυτό όμως που μου έκανε κατάπληξη και πιστεύω ότι χρήζει ιδιαίτερης προσοχής είναι το γεγονός ότι αυτό το άρθρο γράφτηκε στην Αυγή που υποτίθεται ότι εκφράζει επίσημα τον Συνασπισμό, κόμμα του Ελληνικού Κοινοβουλίου, και διατυπώνει την άποψη ότι

    1. Δεν είναι δικαίωμα της κάθε χώρας (άρα και της Ελλάδας) να ασκεί τα διεθνώς αναγνωρισμένα δικαιώματά της όπως αυτά κατοχυρώνονται από τις Διεθνείς Συνθήκες, και εν προκειμένω το Δίκαιο της Θάλασσας.

    Αντίθετα μάλιστα, η άσκηση αυτών των διεθνώς αναγνωρισμένων δικαιωμάτων των χωρών θα πρέπει να γίνεται αλα καρτ ανάλογα με τις γνωματεύσεις του… τμήματος δικαιωμάτων του ΣΥΝ κατόπιν εισηγήσεως των εργοδοτών του στο Υπουργείο Εξωτερικών της Τουρκίας.

    2. Για να δικαιολογηθεί αυτή η πολύ προοδευτική άποψη ότι η εφαρμογή του Διεθνούς Δικαίου ΔΕΝ πρέπει να είναι αυτονόητη, επιχειρείται η χρήση του παντελώς ασαφούς όρου κλειστή θάλασσα.

    α) Από όσο ξέρω το διεθνές δίκαιο δεν κάνει εξαιρέσεις για «κλειστές», «ανοικτές» και «μισόκλειστες» θάλασσες. Μιλάει για το σαφές δικαίωμα κάθε χώρας να επεκτείνει την θαλάσσια ζώνη όπου ασκεί κυριαρχία μέχρι και 12 μίλια από τις ακτές της, και δηλώνει κατηγορηματικά ότι αυτό το δικαίωμα υφίσταται και για τις νησιωτικές ακτές μιας χώρας.
    Στη περίπτωση που η απόσταση μεταξύ των ακτών δύο χωρών είναι μικρότερη των 24 (12+12) μιλίων τότε η κυριαρχία της κάθε χώρας φτάνει μέχρι το μέσον της απόστασης. Δηλαδή τα πράγματα είναι καθαρά.

    Άλλωστε αν το Διεθνές Δίκαιο έκανε εξαιρέσεις για κλειστές θάλασσες θα έπρεπε να κάνει απόλυτα σαφές τι σημαίνει κλειστή θάλασσα. Γιατί δηλαδή για το «τμήμα δικαιωμάτων του ΣΥΝ» το Αιγαίο είναι κλειστή θάλασσα ενώ η Αδριατική, η Βαλτική, η Βόρεια, η Καραϊβική δεν είναι; Επειδή έτσι τους είπε ο … εργοδότης;

    Όσον αφορά την διαφορά των 4 μιλίων μεταξύ της θαλάσσιας ζώνης (6 μίλια) και του εναέριου χώρου (10 μίλια) πράγματι πρέπει να γίνουν το ίδιο. Και η σωστή, διεθνώς κατοχυρωμένη λύση είναι το να εξασκήσουμε το δικαίωμά μας στα 12 ναυτικά μίλια και εκεί να πάει και ο εναέριος χώρος.»

    Σχόλιο από vripol | 06/06/2009

  11. Οποιος σήμερα συμβάλλει ή ανέχεται την δαιμονοποίηση της διαφορετικης άποψης, να μην εφυσηχάζει, ΓΙΑΤΙ ΑΥΡΙΟ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΛΘΕΙ Η ΣΕΙΡΑ ΤΟΥ.
    Να ξερες vripol πόσο τους μιάζεις , το κειμενο του ινφογνωμονα (δηλαδη του Καλεντεριδη του (υπαλληλου) της ΕΥΠ που σε συνεργασια με τον Παγκαλο παρεδοσαν τον Οτσαλαν στους στρατοκρατες της Αγκυρας) που παραθετης, βριθει απο εθνικιστικες κορονες,με περισση ευκολια ταυτιζει τα συμφεροντα των κυριαρχων κυκλων στις χωρες της βαλκανικης με τα συμφεροντα των λαων της ,στα πεχνιδια των Αμερικανων στην περιοχη μας που υποθαλπτουν τους εθνικισμους εμεις πως απανταμε ! προβαλοντας (τα δικα μας) εθνικα δικαια (δηλαδη τα συμφεροντα των ελληνων καπιταλιστων που ληστευουν στην πραγματικοτητα τους λαους του πρωην υπαρκτου καπιταλισμου) μεροκαματο απο 120 ευρω εως 200 ευρω στην καλυτερη περιπτωση, για ολα αυτα πως απανταμε !

    Σχόλιο από kiamul | 06/06/2009

  12. «Οποιος σήμερα συμβάλλει ή ανέχεται την δαιμονοποίηση της διαφορετικης άποψης, να μην εφυσηχάζει, ΓΙΑΤΙ ΑΥΡΙΟ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΛΘΕΙ Η ΣΕΙΡΑ ΤΟΥ.»

    Κιαμούλ, αντιπαρατίθεμαι στην άποψη με λογικά επιχειρήματα, και όχι με κραυγες.Πού είδες την δαιμονοποίηση;
    Αντίθετα, εσύ δαιμονοποιείς τόν Καλεντερίδη, διότι αναφέρεις ανακριβώς, ότι παρέδωσε μαζι με τόν Πάγκαλο τόν Οτζαλάν, ενώ ο άνθρωπος έχει βγάλει βιβλίο, οπου με επίσημα, κρατικά έγγραφα, αποδεικνύει τον αγώνα πού έκανε μαζί με τον πρέσβη να φυγαδεύσουν τόν ΑΠΟ, ενάντια στην πίεση τού Σταυρακάκη της ΕΥΠ και τού Πάγκαλου.
    Ο Καλεντερίδης δέν δηλώνει αριστερός, άρα δεν κρίνεται ως τέτοιος. Είναι δημοκράτης πατριώτης.
    Εγώ είμαι αριστερός πατριώτης. Πράγματι, ο αριστερός πατριωτισμός πρέπει διαρκώς να αγωνίζεται για την βέλτιστη σύνθεση τού κοινωνικού αγώνα με τον Εθνικό.
    Από την μία μεριά πρέπει διαρκώς να οριοθετείται απο τούς ρατσιστές Εθνικιστές, απο τούς Φασίστες, απο τόν ανέξοδο δεξιό Εθνικιστικό λογο πού στίς κρίσιμες στιγμές λακίζει, και από την άλλη από τόν «αριστερο» ψευτοδιεθνιστικό ψευτοαντιεθνικισμό.
    Δύσκολο πράγμα, αλλά ενδιαφέρον και συναρπαστικό..
    Από την μία οι φασίστες και οι Εθνολαϊκιστες και απο την άλλη οι Νακρατζάδες, οι Τρεμόπουλοι, και εσχάτως καί εσύ Κιαμούλ…

    Σχόλιο από vripol | 06/06/2009

  13. Κιαμούλ, το ότι οι ελληνοκύπριοι εκδιώχτηκαν από τα «άψυχα εδάφη» τους με βάση ένα οργανωμένο σχέδιο του τουρκικού ιμπεριαλισμού -τον οποίο φυσικά διευκόλυνε ο ελληνικός φασισμός- για να μετατρέψουν την Κύπρο σε νατοϊκό προτεκτοράτο, δεν σημαίνει ότι αμφισβήτησαν τα συμφέροντα των καπιταλιστών της κατεχόμενης περιοχής, αλλα πρωτίστως του ίδιου του λαού που τον μετέτρεψαν υποχρεωτικά σε πρόσφυγα. Και το ίδιο έγινε λίγο μετά με την υποχρεωτική μετακίνηση των Τουρκοκύπριων από τα δικά τους «άψυχα εδάφη» του κυπριακού Νότου.

    Δικαίωμα του Λαού μας είναι να επεκτείνει το εθνικό έδαφος σε 12 μίλια, όπως δικαίωμα του Λαού ήταν να αγωνιστεί να διώξει τον κατακτητή το 1941-1945 από τα εθνικά εδάφη.

    Αντίθετα, ο ιμπεριαλισμός αγνοεί το Διεθνές Δίκαιο και το εφαρμόζει μόνο όπου τον συμφέρει, ενώ στην περίπτωσή μας δέχεται την καταπάτηση του τόσο στην Κύπρο όσο και στο Αιγαίο.

    Δηλαδή εμείς τι θάπρεπε να κάνουμε με τη λογική του Νάσου Θέοδωρίδη; Να πούμε σφάξε με αγά μου ν’ αγιάσω μέχρι να φτάσουμε στην κομμουνιστική αταξική κοινωνία; Εγώ δε σηκώνω το χέρι να πολεμήσω για «άψυχα εδάφη»;

    Σχόλιο από Ματσουκάτες | 06/06/2009

  14. Ο αριστερός Πατριωτισμός, Κιαμούλ, πού τον μπερδεύεις με τόν Εθνικισμό τών κυρίαρχων τάξεων, δεν είναι μια ακόμη επιλογή γιά τα Λαϊκα στρώματα, Είναι η μοναδική.
    Η προάσπιση των λαϊκών συμφερόντων δεν μπορεί να αγνοεί τούς κινδύνους απο τούς Εθνικιστικούς Επεκτατισμούς τών γειτόνων.
    Κακώς ή καλώς στό παιχνίδι της ζωής μας συμμετέχουν και αυτοί.
    Η αριστερά έχει χρέος να απαντήσει πολιτικά σε αυτό τό ζητημα με τόν δικό της τρόπο.
    Δηλαδή, με εναν τρόπο που δεν θα δαιμονοποιεί τόν αλλοεθνή, αλλά που θα πρωτοπορεί στόν αγώνα κατά του σωβινισμού.
    Στην Ελλάδα, η αστικη τάξη είναι εξαρτώμενη, κομπραδόρική, όπως έλεγε παλιά ο Ανδρέας, και υποχωρητική απέναντι στον Τουρκικό Εθνικισμό.
    Ετσι ήταν και τό 1920-22, τό 1941-1944, το 1955, το 1974 στην Κύπρο, και σήμερα, με τα αγαθονήσια.
    Ειναι καθηκον της Αριστερας να πρωτοπορήσει στο Εθνικό ζήτημα. Μιάς ζητούμενης όμως πολιτικής Αριστεράς, και όχι σαν αητήν τού ΚΚΕ, τού Σύριζα και τού ΑΝΤΑΡΣΥΑ, πού ως ΠΟΛΙΤΙΚΗ νοουν ΤΗΝ ΕΚΦΟΡΑ ΑΦΟΡΙΣΤΙΚΟΥ ΙΔΕΟΛΟΓΙΚΟΥ ΛΟΓΟΥ.
    Η πολιτική, για όσους τό αντιλαμβάνονται, είναι κατι πιό σύνθετο….

    Σχόλιο από vripol | 06/06/2009

  15. Ναι αλλά Βριπόλ εύκολα και συ δαιμονοποιείς και ταμπελοποιείς. Ο Κιαμούλ εκφράζει μια αγωνία για την πιθανή επικράτηση του εθνικού πάνω στο ταξικό και συ βιάζεσαι να τον φακελώσεις ως συνοδοιπόρο του Νακρατζά, δηλαδή του τουρκικού υπουργείου εξωτερικών. Αυτό στην καλύτερη των περιπτώσεων είναι λάθος και άδικο.

    Προσπαθώντας να συζητήσουμε για ζητήματα που απασχολούν το κομμουνιστικό κίνημα από τότε που εμφανίστηκε, λογικό είναι ότι όλοι μας θα παλαντζάρουμε μεταξύ των δύο κινδύνων, της αποεθνικοποίησης με την έννοια της παράδοσης δικαιωμάτων του λαού σε ξένο εθνικισμό και της αποταξικοποίησης, να ξεχάσουμε δηλαδή ότι ζούμε σε μια ταξική κοινωνία.

    Νομίζω ότι και εσύ και ο Κιαμούλ εκφράζεται αυτό τον κίνδυνο μονομέρειας και υποτίμησης και της άλλης παραμέτρου.

    Με εκτίμηση

    Ομέρ ο πανμέτρονάριστον

    Σχόλιο από Πόντος και Αριστερά | 06/06/2009

  16. ΠΟΜΦΟΛΥΓΕΣ. Η λογικη σας τι προσπαθηται να υπερασπισεται που οδηγησε στο παρελθον ο σταλινισμος ! αριστερος εθνικισμος με τασης σχιζοφρενιας,θου κυριε φυλακη το στοματι μου

    Σχόλιο από kiamul | 06/06/2009

  17. Κιαμούλ με το συμπάθειο. Μονάχα βρίζεις και αφορίζεις χωρίς επιχειρήματα. Εμείς προσπαθήσαμε να κατεβάσουμε κάποια λογικά σχήματα και συ απαντάς με αφορισμούς αναπόδεικτους.

    Σχόλιο από Ματσουκάτες | 06/06/2009

  18. Έπίσης πές μου κάτι. Το Ολοκαύτωμα του Μεσόβουνου και εκείνη τη μεγαλειώδη Εθνική Αντίσταση του λαού μας τη διαγράφουμε τόσο εύκολα; Την αποκαλούμε: πομφόλυγες, αριστερό εθνικισμό με τάσεις σχιζοφρένειας;

    Απάντησε μόνο σ’ αυτό και υπόσχομαι οτι δεν θα ξανασχολιάσω καμιά σου θέση.

    Σχόλιο από Ματσουκάτες | 06/06/2009

  19. Mατσουκατες κανενας δεν διαγραφει την μεγαλειωδη Εθνκή αντισταση του Λααου μας
    (εκτος απο εκεινους που εν ονοματι καποιας νεφελώδους πατριωτικής αριστεροσύνης πανε και συμμαχουν με τους Ιδεολογικους απογονους του δωσιλογισμου )
    Αλλά και κανεις δεν συγχωρει το οτι αυτή η μεγαλιεωδης εθνική αντισταση ξοδευτηκε απο τους τοτε μικρονοικους ,ματωθηκε και εν τελει ηττηθηκε στον Εμφυλιο που ακολουθησε εξαιτιας και της τοτε μικρονοικής σταλινικης ηγεσιας ..

    Σχόλιο από Νοσφεράτος | 06/06/2009

  20. Και συγνωμη για την παρεμβολή ..Ειπα δεν θα ξαναμπώ αλλά να που ..ξαναμπηκα ..

    Σχόλιο από Νοσφεράτος | 06/06/2009

  21. Ομέρ, δεν έχω μεγάλη ιδέα για τον εαυτό μου.
    Αλλά, επι τού προκειμένου,σε παρακαλώ πές μου πού εξέφρασα την αποταξικοποίηση;
    Ή πού υπήρξα Εθνικιστής ;(γιατί αυτό έγινε μόδα να μου προσάπτετε (εσείς, με ε), αφότου τό είπε ο Κιαμούλ
    Ή εννοεις σάν ανάδειξη τού ταξικού, τό νά απαγγέλω ψυχαναγκαστικά, ότι η κοινωνία είναι ταξική συγκεκριμένες φορές την ημέρα, απο ανασφάλεια, και έτσι να θεωρώ ότι καθίσταμαι αριστερός;
    Λύνει αυτό κάποιο πρακτικό πρόβλημα;
    Οταν κάποιος δεν έχει πολιτική για τίς τάξεις στίς οποίες αναφερεται, (ούτε εγώ έχω, αλλά τουλάχιστον τό ξέρω ότι δεν την έχω και ότι χρειάζεται να δημιουργηθει και δεν υποδύομαι την αριστερή λύση όπως ο Κιαμούλ και η ΑΝΤΑΡΣΥΑ),τότε αναγορεύει την καταγγελία και τούς αφορισμούς σέ πολιτική.
    Κι αυτό ενίοτε χρειάζεται, αλλά άλλο να αποτελεί μέρος μιας συνολικής πολιτικής, και αλλο είναι να αποτελεί ΤΗΝ πολιτική σου πρόταση σήμερα.
    Πού πάει να πεί ότι η σημερινή (κομματική) αριστερά όλων των αποχρώσεων έχει ΑΦΑΣΙΑ πάνω στό Εθνικό (τουλάχιστον)πρόβλημα..
    Τού αλλουνού τού εξηγείς ότι εισαι μόνος και ψάχνεσαι, κι αυτός προσπαθεί να σε καταταξει σε ενα απο τα μοντελα του πανθέου των δαιμώνων πού εχει στην φαρέτρα του, προκειμένου να σε απαξιώσει..
    «πομφόλυγγες»
    «σταλινισμός»
    «αριστερός εθνικισμός με τάσεις σχιζοφρένειας»
    Εμ βέβαια, αυτός τα χει λυμένα όλα τα ζητήματα στό τσεπάκι του απο τόν μεσοπολεμο κιόλας….

    Σχόλιο από vripol | 06/06/2009

  22. »Τού αλλουνού τού εξηγείς ότι εισαι μόνος και ψάχνεσαι, κι αυτός προσπαθεί να σε καταταξει σε ενα απο τα μοντελα του πανθέου των δαιμώνων πού εχει στην φαρέτρα ..»
    VRIPOLA αν και-φαινομενικά- απο διαφορετική ή αντιπαλη οπτική και αφετηρια σε καταλαβαινω απολυτα …εν τελει -παρα τις ταμπέλες-λέμε το ιδιο
    και οι εκαστοτε Προκρουστες συνεχιζουν αδιαφοροι το εργο τους
    ενώ ο ποιητικός προκρουστης μαραινεται στην ερημια…
    ( δε παμε να κανουμε κανα μπανιο λεω γω΄οπως ολος ο κόσμος παρα καθομαστε να λέμε τα ιδια και τα ιδια ξερντας οτι ο καθεις εμενει στο ταμπουρωμα του ..Αιντε..)

    Σχόλιο από Νοσφεράτος | 06/06/2009

  23. Λές πάν μέτρον άριστον, και σωστά.
    Αλλά άλλο ειναι ο κεντρισμός, και άλλο τό μετρο…

    Σχόλιο από vripol | 06/06/2009

  24. ΟΥΡΛΙΑΖΕΤΕ βγάζοντας άναρθρες κραυγές όταν αποκαλύπτεται ο εθνικιστικός μανδύας των επιχειρημάτων σας , και συνεχίζεται vripol εσύ και ο Ματσουκάτες πιο εθνικιστικά .

    Σας το΄πα και σ΄αλλες αναρτήσεις η Αριστερά του μέλλοντος μας η θα είναι ουμανιστική, διεθνιστική, ανατρεπτική η δεν θα υπαρξει,για τον Καλεντεριδη που προσπαθείς να δικαιολογήσεις , ξέρεις ποιος ορίζει τον αρχηγό της ΕΥΠ δεν θα πω περισσότερα ο νοών νοητό, όσο για το Αριστερός Πατριώτης, αυτό άστο να το κρίνουν οι άλλοι και όχι εσύ αριστερός πατριωτισμός με την πραγματική ένοια του όρου δεν υπάρχει, όποιος πολύ εύκολα πουλάει πατρίδα και θρησκεία να ξέρεις ότι κάτι θέλει να πάρει από σένα, γι΄αυτο όταν ακούς μεγάλα λόγια κράτα μικρό καλάθι (κάτι τέτοια πατριωτικά τους έλεγε και Στάλιν και στο όνομα τους έκανε τα μεγαλύτερα εγκλήματα ¨στο όνομα της μεγάλης σοσιαλιστικής πατρίδας¨ )

    Πραγματι vripol η πολιτικη για οσους την αντιλαμβανονται είναι κατι πολύ πιο συνθετο όταν δεν εχουν ανοιχτό το μυαλό τους και σ΄άλλες προσεγγίσεις ,το ειπε ο ταδε άρα είναι νόμος ,κατι σαν θέσφατο ,ακόμα και Ο ΜΑΡΞ αμφισβητουσε τον εαυτο του και ελεγε αυτά που σας λέω τώρα αύριο μπορεί να ανατραπούν .

    Ματσουκάτε δεν διαγράφω τίποτα από τους αγώνες των λαών ενάντια στον Φασισμό . όταν ξέρεις για να χτυπηθεί αυτό το τέρας χρειάστηκε συντονισμένες ενέργειες όλης της ανθρωπότητας (Αυστραλοί στην Κρήτη ,Σοβιετικοί στο Μεσοβουνο Ιταλοί αυτομολήσατε στον Περδικα ) αυτοί πως το βλέπεις δεν ήταν πατριώτες! .Και δη οι Ιταλοί όταν αντίπαλοι τους ήταν συμπατριώτες τους.

    Vripol κανένας δεν μπορεί να απαξιώσει κανέναν , όλοι μας με τα λόγια μας άλλα κυρίως με τις πράξεις μας καταξιώνουμε η απαξιώνουμε τον εαυτό μας

    Σχόλιο από kiamul | 07/06/2009

  25. Καλά Κιαμούλ. Ότι πεις. Ας λέμε τουλάχιστον αυτό που είπε ο Μαρξ, εκτός εάν τον ξεπερνούμε σε σιγουριά, που αυτό μάλλον γίνεται.

    Πάντως Συγγνώμη για την ενόχληση και τις ενοχλητικές σκέψεις και τις ακόμα ενοχλητικότερες ερωτήσεις.

    Σχόλιο από Ματσουκάτες | 07/06/2009

  26. Βρε παιδιά ήρεμα. Συζητάμε προσπαθώντας να βρούμε ερμηνείες για ότι συνέβη στην ιστορία μας. Αφορισμοί δεν χωρούν σε μια τέτοια αναζήτηση.

    Ελπίζω να μου επιτρέπετε να παρεμβαίνω στα σχόλιά σας κανοντάς τα ευανάγνωστα (γιατί τα πνίγετε χωρίς παραγράφους) και τονίζοντας τα σημαντικά σημεία τους.

    Βριπόλ δε σε κατηγόρησα ποτέ. Με παρεξήγησες. Ο Μπουχάριν ποτέ δεν υπήρξε εθνικιστής αστός, κι ας τον εκτέλεσε για αυτό ο συντροφος Στάλιν 8) [άσε που μερικές φορές νοιώθω σαν τον Μπουχάριν! Αλλα αυτό είναι αλλού παπά, μάλλον αλλού γραμματέα, Ευαγγέλιο]. Προσπάθησα απλώς να μετατρέψω σε σχήμα αυτά που διαβάζω.

    Ομέρ προβληματισμένος

    Σχόλιο από Πόντος και Αριστερά | 07/06/2009

  27. «ΟΥΡΛΙΑΖΕΤΕ βγάζοντας άναρθρες κραυγές όταν αποκαλύπτεται ο εθνικιστικός μανδύας των επιχειρημάτων σας , και συνεχίζεται vripol εσύ και ο Ματσουκάτες πιο εθνικιστικά .»

    Αγαπητοί πόντιοι και Αριστεροί.
    Εδώ δεν γίνεται διάλογος, αλλα καταγγελία.
    Εγώ δεν είμαι διατεθημένος απο εδώ και μπρός να αναλώνομαι σε τέτοιου είδους αδιέξοδες συζητήσεις.
    Δέν λέω ότι εγώ πράττω ορθα και εσείς λάθος.
    Απλώς λέω ότι κρίνω ως αδιέξοδη και αντιπαραγωγική την πολύωρη ενασχόλησή μου με την μπλογκόσφαιρα και τις αντιπαραθέσεις της και θεώρησα σωστό να σας πώ ένα γειά.
    Σας ευχαριστώ για τίς στιγμές πού ζήσαμε μαζί.
    Εγώ αποχωρώ. Σας ευχομαι καλή τύχη…

    Πολυχρονίδης Γιώργος (vripol)

    Σχόλιο από vripol | 07/06/2009

  28. Ομέρ, Πόντιος είσαι και το ξέρω. Όμως ο ρόλος του Πόντιου Πιλάτου δε σου πάει. Εδώ συμφωνώ με τον Βριπόλ. Δεν υπάρχει κανένας διάλογος αλλά καταγγελίες και γαμωσταυρίδια ενάντια στους «εθνικιστές’. Έλα μνι σον τόπο σ’!!

    Ζούμε το παράδοξο κάποιοι παλιοί σταλινικοί, είναι προφανές, να ανακάλυψαν ξαφνικά ότι μόνο οι τροτσκιστές είχαν το δίκιο και ξαφνικά να καταγγέλουν κάθε άλλη φωνή ως εθνικιστική και σταλινική με τη μαγκιά των παλιών ΚΝΑΤ. Χωρίς κανένα αντεπειχήρημα, μόνο με την θεολογική πίστη ότι κατέχεται η εκ αποκαλύψεως αλήθεια.

    Και ζούμε ακόμα μεγαλύτερη παραφροσύνη, γιατί αυτή η προσέγγιση είναι εξαρχής υποθηκευμένη από την εμπειρία της εθνιοκοπατριωτικής Αριστεράς του ’41-45 και την τραγωδία του Μεσόβουνου. Οπότε π΄ρέπει να πάμε και με τον τροτσκιστή τότε που καλούσε σε ταξικό αγώνα μαζί με το Γερμανό προλετάριο που βρισκόταν κάτω από τη στολή του κατακτητή και τον ελασίτη που σκότωνε το Γερμανό προελετάριο στρατιώτη σε ενέδρα, μόνο και μόνο γιατί του κατάκτησε τη ΔΙΚΙΑ ΤΟΥ πατρίδα.

    Να πεις ότι αυτές τις απόλυτες εξ αποκαλύψεως αλήθειες δεν τις έχουμε ζήσει;

    Σχόλιο από Ματσουκάτες | 07/06/2009

  29. Ομέρ, Πόντιος είσαι και το ξέρω. Όμως ο ρόλος του Πόντιου Πιλάτου δε σου πάει. Εδώ συμφωνώ με τον Βριπόλ. Δεν υπάρχει κανένας διάλογος αλλά καταγγελίες και γαμωσταυρίδια ενάντια στους «εθνικιστές’. Έλα μνι σον τόπο σ’!!

    Ζούμε το παράδοξο κάποιοι παλιοί σταλινικοί, είναι προφανές, να ανακάλυψαν ξαφνικά ότι μόνο οι τροτσκιστές είχαν το δίκιο και ξαφνικά να καταγγέλουν κάθε άλλη φωνή ως εθνικιστική και σταλινική με τη μαγκιά των παλιών ΚΝΑΤ. Χωρίς κανένα αντεπειχήρημα, μόνο με την θεολογική πίστη ότι κατέχεται η εκ αποκαλύψεως αλήθεια.

    Και ζούμε ακόμα μεγαλύτερη παραφροσύνη, γιατί αυτή η προσέγγιση είναι εξαρχής υποθηκευμένη από την εμπειρία της εθνιοκοπατριωτικής Αριστεράς του ’41-45 και την τραγωδία του Μεσόβουνου. Οπότε π΄ρέπει να πάμε και με τον τροτσκιστή τότε που καλούσε σε ταξικό αγώνα μαζί με το Γερμανό προλετάριο που βρισκόταν κάτω από τη στολή του κατακτητή και τον ελασίτη που σκότωνε το Γερμανό προλετάριο στρατιώτη σε ενέδρα, μόνο και μόνο γιατί του κατάκτησε τη ΔΙΚΙΑ ΤΟΥ πατρίδα. Και όχι μόνο αυτό, αλλά μετά τον Εμφύλιο η Αριστερά ξανακατέβηκε στους δρόμους με το σύνθημα της «Ένωσης» κόντρα στον αγγλικό ιμπεριαλισμό και την ξενοδουλεία της Αθήνας.

    Και έρχεται τώρα οι Κιαμούλ να αποκαλέσει τον Ελασίτη, τον αριστερό αγωνιστή της «Ένωσης», «αριστερό εθνικιστή με τάσεις σχιζοφρένειας»

    Να πεις ότι αυτές τις απόλυτες εξ αποκαλύψεως αλήθειες δεν τις έχουμε ζήσει; Τις έχουμε ζήσει και παραζήσει και τις έχουμε πληρώσει πανάκριβα με αίμα.

    Σχόλιο από Ματσουκάτες | 07/06/2009

  30. Ματσουκάτε, Βριπολίδη

    τι να κάνω και γω; Άχαρος είναι ο ρόλος του διαχειριστή.

    Αλλά όσο ζω ελπίζω ότι θα μποροέσουμε να συζητήσουμε ως πολίτες και όχι ως κουφοί.

    Ομέρ

    Σχόλιο από Πόντος και Αριστερά | 07/06/2009

  31. Βρε Βριπολακο μια χαρά ειχαμε περασει .. Μη κολλατε βρε ουλοι στην στιγμή .Ενταση ειναι θα περασει ..
    Αντε πατε κια απο τον Προκρουστη απο αυριο τουλαχιστον για να γινει η Μονη ουσιαστικη δουλεια που μπορει να γινει στις Μερες μας ..Σιγά μή βγαλουμε ακρη Με τα μεγαλα λόγια..
    »Παλι μεγάλα λόγια κι Υπερβολές »

    Σχόλιο από Νοσφεράτος | 07/06/2009

  32. Αντε να βάλω κι εδώ ενα ποιημα του Ν. β ΜΠΆς ΚΑΙ ΥΠΟΧΩΡΉΣΕΙ Η ΕΝΤΑΣΗ
    ( και να πώ στον Βριπολάκο : Φιλε οι Ανθρωποι Δεν ειναι οι Αποψεις τους … Κι αν καποια στιγμή εμφανιζεται οτι Ειναι και δημιουργουνται προσκαιρες ομαδοποιησεις , δεν κανουμε τιποτε αλλο από το να βαζουμε τους εαυτους μας στους Προκρουστες αντις να γραψουμε κανένα Ποιηματακι στον Προκρουστη »)

    Κοντολογής : Παιδί μου μή φευγεις !

    ———————————————–
    Nάνος Βαλαωρίτης :Κατάσταση πολιορκίας

    Πολιορκούμεθα λοιπόν
    Πολιορκούμεθα από ποιον
    Από σένα κι από μένα απ’ τον τάδε και τον δείνα
    Πολιορκούμεθα στενά
    Από σύνορα, τελωνεία, ελέγχους διαβατηρίων,
    την Ιντερπόλ, τη στρατιωτική Αστυνομία, τα τανκς, τη ρητορεία, τη βλακεία,
    Απ’ τα παράσημα, τις στολές, τους εκφωνηθέντας λόγους
    Τις υποσχέσεις, τις ψευτιές, την κουτοπονηριά
    Τη δήθεν αγανάκτηση των ιθυνόντων, την υποκρισία
    Την τηλεόραση, τη ραδιοφωνία, τα σαπούνια, τ’ απορρυπαντικά

    Τις διαφημίσεις, τον τουρισμό, τα οργανωμένα ταξίδια, τις κρουαζιέρες
    Τις γκαζιέρες, τα ψυγεία, τις κατασκηνώσεις, τους προσκόπους,
    Τ’ άρθρα για την εκπαίδευση, την πολυκοσμία, τη σκόνη, τις ποιητικές συλλογές
    Την έλλειψη ύδατος, τα λιπάσματα, τα νεύρα, την κακή χώνεψη, τη φαλάκρα,
    Τους εφοπλιστές, το ποδόσφαιρο, τα λεωφορεία, την ακρίβεια, τις παθήσεις της σπονδυλικής στήλης, τη γραφειοκρατία, την καθυστέρηση, τις διαβεβαιώσεις,
    Τις κριτικές, την εκκλησία, τα βασανιστήρια, τους καιροσκόπους,
    Την υποψία, τους κατατρεγμούς, το φόβο, τη θρασύτητα, τους διαγωνισμούς Καλλονής, την έλλειψη χρημάτων, την έλλειψη δικαιωμάτων, πολιορκούμεθα από τους βάναυσους

    Τους άναρθρους, από τις μαύρες σκέψεις μας.
    Από τον εαυτό μας
    Κι απ’ ό,τι άλλο βάλει ο νους σας πολιορκούμεθα στενά

    Σχόλιο από Νοσφεράτος | 07/06/2009

  33. Γιατί το ΟΤ αποφάσισε εν μέσω ΕΚΛΟΓΩΝ να διαφημίσει ένα λεξικό που εκδόθηκε το 2008 ?
    Ελπίζω μερικοί να καταλαβαίνουν ότι οι Σκοπιανοί κάνουν επιλεγμένες κινήσεις και ενέργειες τύπου Χρυσής Αυγής είναι βούτυρο στο ψωμί στους Σλαβομακεδονιστές.΄
    ΤΟ ΕΚΑΝΑΝ ΓΙΑ ΝΑ ΠΡΟΚΑΛΕΣΟΥΝ.
    Τόσα τα λεγόμενα του Δημοσίου υπαλλήλου Φιλίποφ (διάλεξε ΣΚΟΠΙΜΑ την ΕΚΛΟΓΙΚΗ ΠΕΡΙΟΔΟ για λόγους δικούς του) και μέλος του ακραίου εθνικιστικού κόμματος «Ουράνιο Τόξο» αλλά και ο κόσμος που μαζεύτηκε (ούτε 10 νοματάιοι και κυρίως οι γνωστοί Ελληνόφωνοι υποστηρικτές των Σκοπιανών) αποδεικνύουν ότι οι Σκοπιανοί ήθελαν να προκαλέσουν θόρυβο, να φτιάξουν βιντεάκια και να διασπείρουν την αντιμακεδονική τους προπαγάνδα.
    Θα σας πω ότι είδα 10 νεοναζί να επιτίθονται σε 10 μισέλληνες και στην μέση η ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ. Και τώρα οι τελευταίοι άρχισαν να γράφουν «άρθρα» και να συκοφαντούν την Ελλάδα μιας και αυτό ήθελαν εν μέσω ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΗΣ ΠΕΡΙΟΔΟΥ.

    Σχόλιο από akritas | 08/06/2009

  34. Ακρίτας, το να μιλάς για τα δικαιώματα των Σλαβομακεδόνων της Ελλάδας δε σε κάνει απαραιτήτως «ανθέλληνα’, όπως αποκάλεσες αυτούς που πήραν μέρος στην εκδήλωση ως θεατές. Ας μάθουμε να ανεχόμαστε τους διαφορετικούς. Και αυτό δεν έχει σχέση από την τακτική που ακολουθούν οι ακτιβιστές τους.

    Εγώ το μόνο που θα είχα να παρατηρήσω είναι ότι ήταν κότες μπροστά σε δυό τσαμπουκαλήδες νεοναζί.

    Σχόλιο από Ματσουκάτες | 08/06/2009

  35. Ματσουκάτες ανθέλληνας ή και μισέλληνας γίνεσαι όταν προωθείς τις απόψεις του γειτονικού εθνικισμού. Δεν μπορείς να κατηγορείς τον Ελλάδα ενώ παράλληλα υιοθετείς εθνολογικούς ή πολιτστικούς όρους, παράγοντες, στοιχεία και απόψεις των Σκοπίων που εκφράζονται από ακροδεξιούς όπως το κόμμα VMRO του Γκρούεφσκι και ρατσιστές όπως ο Ουζουνόφσκι(ιδιοκτήτης του σαιτ του ΟΤ.
    Είμαι σαφώς και υπέρ της υπεράσπισης της διαφορετικότητας αλλά όχι εις βάρος της συνοχής της Ελληνικής κοινωνίας και του κράτους μας. Αρκετά πλέον όχι με αυτούς αλλά και με εκείνους που πρέπει να προστατέψουν την κοινωνία μας και το κράτος μας οι οποίοι είναι ανύπαρκτοι.

    Σχόλιο από akritas | 08/06/2009

  36. Ακρίτα, επειδή έχω την ίδια άποψη με τον Ματσουκέτη, θα ακούσεις ένα λόγο συνηγορίας.

    Γράφεις: «Είμαι σαφώς και υπέρ της υπεράσπισης της διαφορετικότητας αλλά όχι εις βάρος της συνοχής της Ελληνικής κοινωνίας και του κράτους μας. Αρκετά πλέον όχι με αυτούς αλλά και με εκείνους που πρέπει να προστατέψουν την κοινωνία μας και το κράτος μας οι οποίοι είναι ανύπαρκτοι.»

    Στην Ιταλία, οι νεο-φασίστες έγραφαν για το κίνημα των Γκρεκάνων της Νότιας Ιταλίας:

    « Είμαι σαφώς και υπέρ της υπεράσπισης της διαφορετικότητας αλλά όχι εις βάρος της συνοχής της Ιταλικής κοινωνίας και του κράτους μας. Αρκετά πλέον όχι με αυτούς αλλά και με εκείνους που πρέπει να προστατέψουν την κοινωνία μας και το κράτος μας οι οποίοι είναι ανύπαρκτοι.»

    Και στην Τουρκία, από τη δεκαετία του ’90 που άρχισαν να μιλούν οι ελληνόφωνοι της περιοχής Τραπεζούντας οι ακροδεξιοί γέμισαν τις πόλεις του Πόντου με φασιστικές οργανώσεις των Γκρίζων Λύκων με το εξής επιχείρημα:

    « Είμαι σαφώς και υπέρ της υπεράσπισης της διαφορετικότητας αλλά όχι εις βάρος της συνοχής της Τουρκικής κοινωνίας και του κράτους μας. Αρκετά πλέον όχι με αυτούς αλλά και με εκείνους που πρέπει να προστατέψουν την κοινωνία μας και το κράτος μας οι οποίοι είναι ανύπαρκτοι.»

    Αυτά!

    Ομέρ

    Σχόλιο από Πόντος και Αριστερά | 08/06/2009

  37. Ε αυτό ακριβώς ειπα κιεγώ με το απόσπασμα που παρεθεσα στο αλλο ποστ περι »Διαφορικού ραστσιμου » και ακροδεξιας που τωρα πιά υπερασπιζεται ταχα μου το δικαιωμα περι Διαφορετικότητας .. Ομερ (και ταβαλες μαζί μου ενώ οπως αποδεικνυεται ξερεις παρα πολύ καλά τα καινουρια κόλπα της ακροδεξιας
    Οσο για το τελευταιό σχόλο του Ματσουκατες περι »..κοτες’ απεναντι στους Νεοναζί ..τι να πώ βρε παιδιά ..Εκτος αν ηταν ενα απο τα συνηθη αστειακια ..
    Αλλά ας σοβαρευτουμε λίγο ..οταν ο Πλευρης (υιος ) γινεται ευρωβουλευτής .Δεν ειναι πιά αστειο

    Σχόλιο από Νοσφεράτος | 08/06/2009

  38. και Ομερ μήπως μπορεις να μου δωσεις και τηνν πηγή ή καποιο Λίν απο αυτά τα ακρως ενδιαφεροντα αποσπασματα του σχο 36; Σκεφτομαι να γραψω κατι για τα νεα κόλπα της φασιστικής ακροδεξιας που οικειοποιειται τα συνθηματα περι διαφορετικόςτητας και ανοχής προς τον Ξενο αρκει να ειναι μακριά » και να μήν απειλει την »συνοχή » κλπ κλπ

    Σχόλιο από Νοσφεράτος | 08/06/2009

  39. Επειδή ΔΕΝ ήμουν από την αρχή στη συζήτηση ΔΥΣΚΟΛΕΥΟΜΑΙ ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ να βγάλω άκρη….

    ΠΟΛΥ επιφανειακά και κάπως επιπόλαια (σε πρώτη ανάγνωση)

    1) VRIPOL μη φεύγεις με ΤΙΠΟΤΑ. ΑΝ κατάλαβα καλά,όσα σε ενοχλούν, αποτελούν ΠΤΑΙΣΜΑΤΑ. Θα τα βρεις ΚΑΙ αλλού…Εξά
    Εξάλλου… εκείνος που σε ενόχλησε δεν είναι ΚΑΝ διαχειριστής του μπλογκ. Ασε που… έχει κι αυτός ΠΟΛΥ δίκιο ορισμένες φορές, κι ατύχησε μόνο εκεί που απευθύνθηκε σε σένα.

    2) Ομέρ, ΕΚΑΝΕΣ ΜΕΓΑΛΕΣ ΠΡΟΟΔΟΥΣ, σύμφωνα με τις δικές μου -τουλάχιστον- πεποιθήσεις περί δίκαιου διαλόγου. Δυστυχώς… θα διαπιστώσεις ότι ΟΣΗ προσπάθεια κι αν κάνεις ΠΑΛΙ δεν θα φτάνει. Πρέπει οι ΙΔΙΟΙ οι συνομιλητές να έχουν αυτεπίγνωση για τα λάθη τους. Ε, τώρα… π.χ. ΔΕΝ θεωρώ σοβαρές απόψεις τα περί ταύτισης… Θεοδωρίδη και Νακρατζά. Αμα αρχίσουμε τέτοια… ζήσε ΙΟΥΝΗ ΜΟΥ ΝΑ ΦΑΣ ΤΡΙΦΥΛΛΙ.

    3) Νοσφεράτε, εγώ δεν θα σε εγκαλέσω για τα περί Κεμάλ διότι πιστεύω ότι είναι δευτερεύον θέμα, ότι ο Τρεμόπουλος ΔΕΝ πολυ-συμπαθεί τον Κεμάλ, απλά… ΤΣΙΜΠΗΣΕ το δόλωμα της ΣΚΟΠΙΜΟΤΗΤΑΣ που ΝΟΜΙΖΕΙ πως «προωθεί την ειρήνη των λαών» (και τα… βιολογικά καρότα στη ΛαΪκή Αγορά επίσης, κλπ). Παρόλ’ αυτά, έχω ΠΑΡΑΠΟΝΟ μαζί σου διότι… ενίοτε φαίνεται πως μας δουλεύεις κι εσύ λιγάκι (χεχε)… Αφού π.χ. είχες αναρτήσει ποστ «Ο ΝΑΝΟΣ ΒΑΛΑΩΡΙΤΗΣ ΣΤΗΡΙΖΕΙ ΤΟΥΣ ΟΙΚΟΛΟΓΟΥΣ-ΠΡΑΣΙΝΟΥΣ». Δηλαδή… τον ΡΩΤΗΣΕΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ? Τον πήρες τηλέφωνο να στο ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΣΕΙ κιόλας? ή μήπως… ΡΙΣΚΑΡΙΣΕΣ, και το ΑΝ ο ίδιος ήθελε ή όχι ή έκανε τη δήλωση ή όχι το ΕΙΧΕΣ «ΓΡΑΜΜΕΝΟ» ΚΑΝΟΝΙΚΟΤΑΤΑ? ε? ε? ε? 🙂

    Σχόλιο από omadeon | 08/06/2009

  40. Αααχ Χριστέ μου, Θεάνθρωπέ μου, σου έκανα εικόνισμα εκεί ψηλά
    το ότι μαρτύρησες όμως, Χριστέ μου το ΕΧΩ ΓΡΑΜΜΕΝΟ,
    ΚΑ-ΝΟ-ΝΙ-ΚΑ….

    ΠΑΜΕ ΜΑΖΙ ΟΛΟΙ τώρα (ενα-δύο-τρία-τέσσερα Drums please
    Αααχ Χριστέ μου Ποιητή μου Δικέ μου, εγώ σε προστάτεψα από χίλα δεινά
    το ότι σε ΣΤΑΥΡΩΣΑΝ όμως, Χριστέ μου, το ΕΧΩ ΓΡΑΜΜΕΝΟ,
    ΚΑ-ΝΟ-ΝΙ-ΚΑ
    ΚΑ-ΝΟ-ΝΙ-ΚΑ….. (αλλαγή μπητ, ΠΟΝΤΙΑΚΟΣ ΡΥΘΜΟΣ τώρα με συγχορδίες trance)… 🙂

    Σχόλιο από omadeon | 08/06/2009

  41. Ομαντεόν,

    γράψε ένα τέτοιο για τον Αλλάχ και το Κοράνι (με ή χωρίς ποντιακό ρυθμό, παρόλο που θα προτιμούσα να έχει μπαγκλαντέζικο σιτάρ) και βγάλτο στην αγορά.

    Τότε μόνο θα σε παραδεχτώ 8)

    Ομέρ

    Σχόλιο από Πόντος και Αριστερά | 08/06/2009

  42. Δηλαδή Ομέρ όποιος μιλάει και επιζητεί την συνοχή της Ελληνικής κοινωνίας και του κράτους είναι φασίστας ?
    Διότι το να μου παραφράζεις τα λεγόμενα μου με τους φασίστες της Ιταλίας και τους Γκρίζους Λύκους είναι το λιγότερο που μπορώ να πω ότι αυτό που κάνεις είναι γελοίο.
    Ο Σλαβομακεδονισμός που προσπαθούν να περάσουν από την πίσω πόρτα οι του ΟΤ και οι Ελληνόφωνοι υποστηριχτές του είναι επικίνδυνος, γιατί φαλκιδεύει τις αληθινές εθνικές ταυτότητες των διαφορετικών πληθυσμών της FYROM και για αυτό λειτουργεί καταπιεστικά στο εσωτερικό και επιθετικά προς τα έξω. Έτσι δημιουργεί μια μόνιμη εστία τοπικής αστάθειας και περιφερειακής αποσταθεροποίησης. Ε αυτό δεν γουστάρω να γίνεται ώστε να έχουμε τα ραβασάκια του Μπουσχότεν ή της δηλώσεις του Φρήντμαν και να εξισώνΟΥΝ την Ελλάδα με τους νεοναζί της ΧΑ.
    Είμαι Μακεδόνας και δεν έχω καμμία σχέση με τους Μακεδόνες του Τρεμόπουλου, του Βαλιανάτου, του Τρίμη και όποιου άλλου θέλει να διαφοροποιήσει την ταυτότητα μου εις βάρος των όποιων πολιτικών του πεποιθήσεων.

    Σχόλιο από akritas | 08/06/2009

  43. ΠΟΙΑ συνοχή ΠΟΙΑΣ κοινωνίας να ούμε?

    Εδώ… πασχουμε από ΛΥΚΟΦΙΛΙΕΣ ΑΡΠΑΧΤΙΚΩΝ…
    που (αν δεν είχανε συμφέροντα) θα ΤΡΩΓΑΝΕ Ο ΕΝΑΣ ΤΟΝ ΛΑΛΟΝ

    (όπως κι οι πιο πολλοί Ελληνες τρώγονται, ΑΝΕΚΑΘΕΝ… χεχε)

    Σχόλιο από omadeon | 08/06/2009

  44. Αφού π.χ. είχες αναρτήσει ποστ “Ο ΝΑΝΟΣ ΒΑΛΑΩΡΙΤΗΣ ΣΤΗΡΙΖΕΙ ΤΟΥΣ ΟΙΚΟΛΟΓΟΥΣ-ΠΡΑΣΙΝΟΥΣ”.

    κατ’ αρχήν ειχα κανει συνδεσμο (Λινκ ) με το Zantegreen
    ΟΠΩς εχω κανει μερικές εκατονταδες Συνδεσμους με οτι μου φαινεται ενδιαφερον στην Μπλογκοσφιαρα μεταξύ των Οποιων και παρα πολλά του Πόντου και Αριστεράς
    Δεν σημαινει οτι συφνωώ μαζί τους ..

    Αυτή ειναι η Λόγική του συνδεσμου
    Παραπέμπεις εκει τον αναγνωστη για να διαβασει ο Ιδιος και να κρινει

    ΘΥα με εγκαλέσεις Και γιαυτό Ομαντεον ; Μα αυτή ειναι ακριβώς η Λογική Λιακόπουλου που πήγε τον αλλο τον πως τον λεγανε στο Δικαστηριο επιδή ειχε βαλει Λικνς με κειμενα που τον κατηγορουσαν
    Δεν μπορουμε τωρα να βαλουμε και Λίνκς ;

    Θα μας εγκαλεις τωρα Ομαντεον επειδή εβαλα Λίνκ σε ενα Κειμενο που δεν συμφωνουσες ;

    Και ο Πόντος και Αριστερά και αλλα Μπλογκς βαζουν χιλιαδες Λίνκ Δεν σημαινει οτι τα Υιοθετουν

    Ντροπή ..
    Αυτό μόνο σου λεω
    Ντροπή

    Απο οτι φαινεται ο Κατηφορος Δεν εχει πάτο ε;

    Σχόλιο από Νοσφεράτος | 08/06/2009

  45. ΠΙΟ πολλή «κοινωνική συνοχή» έχουν ΣΚΕΠΤΟΜΕΝΟΙ Αγγλοι με ξένους, παρά με Εγγλέζους (τουλάχιστον όσοι γνώριζα). Είχανε ΣΚΥΛΟΒΑΡΕΘΕΙ τα ίδια και τα ίδια με τους δικούς τους.

    Η κοινωνική συνοχή είναι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ από καταγωγές και εθνοτικά χαρακτηριστικά. Βέβαια ΣΥΜΒΑΛΛΟΥΝ και αυτά, αλλά… ΔΕΝ ΦΤΑΝΟΥΝ ΑΥΤΑ, ούτε είναι τα πιο σημαντικά.

    Σήμερα, όμως, με την Διαδικτυακή Επικοινωνία των Λαών, μετράνε πολύ οι ΙΔΕΕΣ, σαν μέσο και κύριος τρόπος συνοχής (εκεί που τα ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΑ ΣΥΝΟΡΑ πέφτουν, αναίμακτα και ΧΩΡΙΣ κακιές συνέπειες). Ετσι, π.χ. ακόμη κι ο Ακρίτας μπορεί ΕΚΠΛΗΚΤΟΣ να ανακαλύψει π.χ. κάποια Αμερικανάκια που «τον πάνε» ΠΙΟ πολύ από κουφάλες εδώ (όπως εγώ -χεχε).
    ΑΡΚΕΙ να μην είναι -βέβαια- οι γνωστοί «Blood and Faith»! 🙂

    Σχόλιο από omadeon | 08/06/2009

  46. Θα μας εγκαλεις τωρα Ομαντεον επειδή εβαλα Λίνκ σε ενα Κειμενο που δεν συμφωνουσες ;

    ΟΧΙ Νοσφεράτε μου, ΣΕ εγκαλώ, προσοχή εδώ ΣΕ είπα. όχι «ΣΑΣ»…
    ΣΕ ΕΓΚΑΛΩ ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ διότι κάνοντας το ποστ αυτό την ΗΜΕΡΑ που το έκανες και ΜΑΖΙ με όσα συζητούσες ΑΠΕΔΕΙΞΕΣ ότι είχες ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΚΑΙ ΕΝΤΕΛΩΣ «ΓΡΑΜΜΕΝΗ» την περιπέτεια του ποιητή με τους Ο-Π, και ΔΕΝ ΣΚΕΦΤΗΚΕΣ ΚΑΝ ότι μπορεί να στενοχωριόταν ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ αν «του βάζατε απόψεις στο στόμα» ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΙΧΕ.

    Εδώ… ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΑ ΜΑΤΙΑ σου ειπώθηκε ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ της εφημερίδας «Αριστερά» ότι η ΙΔΙΑ δήλωση την οποία πρόβαλλες ήταν «ΠΛΑΣΤΗ»!!!
    ΔΕΝ λέω ότι έπρεπε να συμφωνήσεις κιόλας βέβαια,
    λέω όμως ότι ΘΥΣΙΑΣΕΣ ΕΥΚΟΛΑ το ενδεχόμενο αυτό, σε ΒΑΡΟΣ ΤΟΥ ΠΟΙΗΤΗ (ενδεχομένως) ενώ… ΔΙΕΡΡΗΓΝΥΕΣ ΤΑ ΙΜΑΤΙΑ παντού, ΥΠΕΡ του ποιητή ότι τάχαμου τον «κατεβάζουμε» και τον εμπλέκουμε στα «κόμπλεξ μας» εμείς οι… ΓΑϊΔΑΡΟΙ.

    ΤΙ ΜΑΣ ΛΕΣ ΤΩΡΑ?

    Σχόλιο από omadeon | 08/06/2009

  47. Ομαντεον πανε εκει πατα το και θα σε Βγαλει στου Ζαντεγκρήν
    Λικ ειναι
    http://nosferatos.blogspot.com/2009/06/blog-post_1983.html

    αλλά δεν μου λές
    Ποιος Σε ορισε Ασατυνομία της Μπλογκοσφαιρας
    Απο που κιως που Αυτοδιοριστικες επιτροπος και θα μας πεις τι θα βαλουμε και Δεν θα βαλουμε στο Μπλογκ μας ε;
    Το ξερεις οτι μου θυμιζεις εκεινον ολο και περισσοτερο στο Μπλογκ του Οποιου σε πρωτοσυναντησα;
    Και εκεινος ελεγε κατι τετοια ..Δεν επιτρεπεται αυτό και Κανε εκεινο κι αυτό απαγορευεται και εκεινο επιτρεπεται κλπ κλπ
    Μαλλον τοχεις Παραξυλώσει

    Τα αστεια τερμα

    Σχόλιο από Νοσφεράτος | 08/06/2009

  48. Υ.Γ. Και φυσικά ΟΛΑ αυτά ΜΠΟΡΕΊ ΚΑΛΛΙΣΤΑ να ΜΗΝ ΤΑ ΠΗΡΕΣ ΚΑΝ ΧΑΜΠΑΡΙ… Ε, ΔΕΝ φταίω εγώ που στα ΘΕΤΩ τώρα….

    Σχόλιο από omadeon | 08/06/2009

  49. ΑΣΕ ρε Νοσφεράτε, είσαι ΕΚΤΟΣ ΕΑΥΤΟΥ.

    ΠΑΨΕ επιτέλους να δείχνεις με το ΔΑΧΤΥΛΟ και να κάνεις προβολές. Ενας Ανεξάρτητα σκεπτόμενος, σχετικά απομονωμένος άνθρωπος είμαι, ΟΠΩΣ ΚΙ ΕΣΥ.

    ΕΣΥ το παίζεις «αστυνόμος της σκέψης» αν το πάμε έτσι….
    Ομως ΔΕΝ το πήγα ΚΑΘΟΛΟΥ έτσι.

    Σχόλιο από omadeon | 08/06/2009

  50. «Και ο Πόντος και Αριστερά και αλλα Μπλογκς βαζουν χιλιαδες Λίνκ Δεν σημαινει οτι τα Υιοθετουν»

    ΕΧΕΙ ΜΕΓΑΛΗ ΔΙΑΦΟΡΑ όμως,
    να κάνεις τα ίδια τα λινκ… ΠΟΣΤ. 🙂

    ΟΤΑΝ κάποιος κάνει ένα ποστ που αποτελείται από ΕΝΑ ΜΟΝΟ σύνδεσμο, και τίποτε άλλο, ΑΥΤΟ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ότι ΕΓΚΡΙΝΕΙ, ότι ΥΙΟΘΕΤΕΙ και ότι ΠΡΟΩΘΕΙ ΠΑΝΤΟΥ, ΟΛΟΨΥΧΑ , τις απόψεις αυτού του λινκ.

    Εξάλλου… ΔΕΝ ΕΙΔΑ καμμιά άλλη άποψη, ΠΛΗΝ ΑΥΤΗΣ.

    Σχόλιο από omadeon | 08/06/2009

  51. Δεν ξερω Τι Νομιζεις οτι εισαι και τι Ειδους προβολές κανεις στους ανθρωπους με τους οποιους Ταυτιζεσαι για να βρεις μια προσωπικοτητα ..
    εκεινο που ξερω και επαναλαμβάνω ειναι οτι Ο Κατηφορος δεν εχει πάτο …
    Και στο Θεμα Νανου Βαλαωριτη το Πραξήλωσες Οπως και Πολλοι αλλοι …
    Σας εχω πει : Αφηστε τον Νανο Βαλαωριτη ησυχο ..Μην τον εμπλεκετε Ουτε στα Μικροπολιτικά οουτε και στα Προσωπικά σας Συμπλεγματα
    Κλεινω .
    Βριπολ Ειχες δικιο
    Γεια χαρά ορε Πόντιοι και Αριστεροι ..
    (και κριμα για δυομισυ χρόνια προσπαθειας και επικοινωνιας …)
    Να τον χαιρεστε τον Ομαντεον

    Σχόλιο από Νοσφεράτος | 08/06/2009

  52. Νοσφεράτε, ΔΕΝ ΘΑ ΣΟΥ ΒΓΕΙ ΣΕ ΚΑΛΟ αυτό που κάνεις.

    Εγω στο ΛΕΩ, και ΔΕΝ ΑΚΟΥΣ.

    Ο ΔΙΚΟΣ ΣΟΥ ΚΑΤΗΦΟΡΟΣ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΠΑΤΟ.

    άκου εκεί «για να βρώ μια προσωπικότητα»!!!!!!!!!

    Κοίτα να δεις, ΕΞΩΘΕΙΣ τα όρια του διαλόγου σε ΧΥΔΑΙΕΣ ΛΑΣΠΕΣ που ΔΕΝ ΣΕ ΕΚΦΡΑΖΟΥΝ, αδυνατώ να ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΩ ΚΑΝ τον παλιό νοσφεράτο που ΠΟΛΛΑΚΙΣ στήριξα και ΠΑΝΤΟΥ είπα ότι εκτιμώ.

    Και το… ΔΙΣ ΕΞΑΜΑΡΤΕΙΝ ΟΥΚ ΑΝΔΡΟΣ ΣΟΦΟΥ.

    Σχόλιο από omadeon | 08/06/2009

  53. »τον παλιό νοσφεράτο που ΠΟΛΛΑΚΙΣ στήριξα και ΠΑΝΤΟΥ είπα ότι εκτιμώ.»
    Νομιζεις οτι μας δουλευεις μου φαινεται ..
    Μωρε καλά ελεγε ο Νικος Σαραντακος
    Τελος παντων ..Αντε Γεια

    Σχόλιο από Νοσφεράτος | 08/06/2009

  54. ”τον παλιό νοσφεράτο που ΠΟΛΛΑΚΙΣ στήριξα και ΠΑΝΤΟΥ είπα ότι εκτιμώ.”
    Νομιζεις οτι μας δουλευεις μου φαινεται ..

    ΟΧΙ, και επίσης
    1) ΔΕΝ ΜΑΣΑΩ ΤΑ ΛΟΓΙΑ ΜΟΥ
    2) ΔΕΝ ΣΥΚΟΦΑΝΤΩ ΟΥΤΕ ΣΥΚΟΦΑΝΤΗΣΑ ΚΑΝΕΝΑΝ (τουλάχιστον συνειδητά)
    3) ΔΕΝ ΘΕΩΡΩ (όπως εσύ) τον εαυτό μου Αλάνθαστο Πάπα
    4) ΔΕΝ θεώρησα «αιτία αποχώρησης» ΠΟΛΥ ΧΕΙΡΟΤΕΡΕΣ ΦΑΣΕΙΣ από αυτήν εδώ, ίσα-ίσα ΚΑΤΑΠΙΑ ΤΗΝ ΠΙΚΡΑ προηγούμενων παρεκτροπών και ΔΕΝ ΚΡΑΤΗΣΑ ΚΑΚΙΑ
    5) ΕΙΔΙΚΑ αυτή τη συμπεριφορά, όμως ΔΕΝ ΤΗ ΣΥΓΧΩΡΩ, και ΔΕΝ θα τελειώσει το θέμα εδώ.

    Κι αν θες σου δίνω ΚΑΙ το τηλέφωνό μου (το οποίο το ΕΧΕΙΣ, αλλά… ίσως το πέταξες) ΜΠΑΣ και τα βρούμε (ή να…. αλληλο-χεστούμε).

    Σχόλιο από omadeon | 08/06/2009

  55. Υ.Γ. παρεκτροπών ΔΙΚΩΝ ΣΟΥ φυσικά, που υπέθεσα πως ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΕΣ ΚΑΝ.

    Σχόλιο από omadeon | 08/06/2009

  56. Παιδιά, παιδιά, παιδιά κρατήστε την ψυχραιμία σας μην παρεκτρέπεστε. Δεν είναι σωστό. Ομαντεόν σε παρακαλώ στοπ! Μην γυρίσουμε και πάλι στα παλιά.

    Ακρίτα, φυσικά δε σε ταυτίζω μ’ αυτούς. Εσύ έχεις ένα δημοκρατικό και πολύ χρήσιμο μπλογκ για κάποιον που αναζητά πληροφορίες.

    Αυτό που ήθελα να πω και το είπα με αυτόν τον παραλληλισμό είναι ότι οι εθνικές φοβίες μπορεί πανεύκολα να γίνουν όπλο της ρατσιστικής ακροδεξιάς και αυτό ήδη οι ελληνόφωνες ομάδες στην Ιταλία και κυρίως στην Τουρκία το βιώνουν.

    Όσον αφορά τα δικά μας μακεδονικά, νομίζω ότι εμείς θα έπρεπε να τους αναγνωρίσουμε σα μειονότητα σλαβομακεδονική όσους νοιώθουν Σλαβομακεδόνες και σα βουλγαρική όσους νοιώθουν Βούλγαροι και να τους δώσουμε όσα πολιτιστικά δικαιώματα θέλουν. Φυσικά τα ίδια δικαιώματα θα πρέπει να αποκτήσουν και οι Έλληνες στην άλλη πλευρά των συνόρων.

    Ομέρ

    Σχόλιο από Πόντος και Αριστερά | 08/06/2009

  57. Ομέρ και φυσικά συμφωνώ σε αναγνώριση μειονότητας όμως ΜΟΝΟ όταν λυθεί το πρόβλημα της ονοματοδοσίας της FYROM πάντα σε στάτους «erga omnes». Όπως και είμαι υπέρ της σύνθετης ονομασίας με μία λέξη που να περιέχει σλαβικό προσδιορισμό(π.χ. Γκόρναμακεδονία) και όχι δύο λέξεων (π.χ. Γκόρνα ή Βόρεια Μακεδονία) όπως προωθούν κάποιοι και σε στάτους «διπλής ονομασίας». Βέβαια άλλο τι θέλω και άλλο τι είναι εφικτό.

    Αυτό που λέω δεν είναι εθνική φοβία αλλά καθαρά αντίδραση στις επιθέσεις που γίνονται εναντίον μας. Και σου φέρνω σαν παράδειγμα ότι σε πανεπιστημιακό κανάλι η Μπουσχόντεν(παρούσα στην εκδήλωση) με τον Ντάφορθ άρχισαν να λένε τα δικά τους.

    http://akritas-history-of-makedonia.blogspot.com/2009/06/loring-daforth-riki-van-boeschoten.html

    ΥΓ:ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια σε ότι αφορά την δυαδυκτιακή μου παρουσία.

    Σχόλιο από akritas | 08/06/2009

  58. Πολύ καλή δημοσίευση. Είστε άξιοι συγχαρητηρίων.
    Πολύ καλή και η συζήτηση, αν και επεισοδιακή σε κάποιο σημείο.
    Ακρίτα κι εγώ διαφωνώ με τον Βοσκόπουλο και τους συν αυτώ που επίσημα υπερασπίζονται τα δικαιώματα των σλαβομακεδόνων ελλήνων πολιτών (ναι, υπάρχουν έλληνες πολίτες που δηλώνουν εθνικά Μακεδόνες και αυτό ας το χωνέψουμε επιτέλους) όμως τεχνηέντως εξυπηρετούν (με το αζημίωτο το πιθανότερο) τα συμφέροντα της μητέρας πατρίδας.
    Και οι ρωμιοί της Πόλης έχουν εθνική συνάφεια με την μητέρα πατρίδα, και οι αυτοπροσδιοριζόμενοι ως εθνικά τούρκοι της Θράκης έχουν με την μαμά Τουρκία.
    Νομίζετε ότι αυτό το θέμα λύνεται με το να αρνούμαστε το δικαίωμα στον αυτοπροσδιορισμό σε αυτές τις μειονότητες;
    Αύριο μπορεί να ξυπνήσει κάποιος και να πει ότι είναι εθνικά Θραξ. Εγώ ως θρακιώτης σκοτίστηκα, δεν πα να πει ότι είναι και το χρυσόμαλλο δέρας;
    Αλίμονό του όμως αν πάρει το τουφέκι για να με …απελευθερώσει. Εκεί θα την εφάει στο δόξα πατρί.

    Μήπως πρέπει όλοι μας να βγάλουμε τον χρυσαυγίτη που έχουμε μέσα μας; Να αποβάλουμε αυτόν τον καραφλό χοντρομπαλά του βίντεο και να τον εξισώσουμε με τους κουτοπόνηρους του πάνελ;
    Να θεωρήσουμε ότι και οι μεν και οι δε, δεν εκφράζουν τίποτα περισσότερο από τις εμμονές τους και τα προσωπικά τους ελλείμματα;

    Σχόλιο από doctor | 10/06/2009

  59. […] Μια ματιά στις συζητήσεις μας [ΕΔΩ] και [ΕΔΩ]  και [ΕΔΩ] θα τους έπειθε για τη διαπίστωση […]

    Πίνγκμπακ από -Οι “Ιταλοί” πάνε ακροδεξιά; « Πόντος και Αριστερά | 17/06/2009

  60. ομερ εγραψε σε μηνυμα του:
    «οι εθνικες φοβιες μπορει πανευκολα να γινουν οπλο της ρατσιστικης ακροδεξιας και αυτο ηδη οι ελληνοφωνες ομαδες στην ιταλια …το βιωνουν»

    Θα μπορουσες να παραθεσεις στοιχεια για την παραπανω αποψη?

    Σχόλιο από Bab | 18/06/2009

  61. Οι Γκρεκάνοι στην Ιταλία τα πέρασαν αυτά στις αρχές της δεκαετίας του ’70. Για πρώτη φορά τότε, άρχισαν να ξεπερνιούνται οι φοβίες, να δημιουργούνται όμιλοι και να αφισβητείται η πολιτική ομογενοποίησης που είχε επιβάλλει ο Μουσολίνι. Εκείνη την εποχή εννοώ.
    Από τότε μέχρι σήμερα κύλησε πολύ νερό στο αυλάκι. Η ελληνική γλώσσα των Γκρεκάνων έγινε αποδεκτή, ανακυρήχθηκε επισήμως σε μια από τις μειονοτικές γλώσσες και αποστέλλονται ακόμα και δάσκαλοι από την Ελλάδα στα χωριά τους. Γι αυτό για την περίπτωση των Γκρεκάνων χρησιμοποίησα αόριστο χρόνο: «Οι νεοφασίστες έγραφαν…». Στο επόμενο σχόλιο κυρίως εννοούσα την περίπτωση της Τουρκίας, όπου ισχύει απολύτως ο ενεστώτας. Αλλά για να σου πω την αλήθεια, θεωρώ παράδοξο οι νεοφασίστες στην Ιταλία να βλέπουν με καλό μάτι την ύπαρξη μειονοτικών πολιτισμών.

    Πάντως ο ενεστώτας πηγαίνει στην περίπτωση των ελληνοφώνων της Τουρκίας.

    Ομέρ

    Σχόλιο από Πόντος και Αριστερά | 18/06/2009

  62. εν τω μεταξύ….
    http://www.tvxs.gr/v14520

    Σχόλιο από Νοσφεράτος | 18/06/2009

  63. Η πολιτικη ομογενοποιησης του Μουσολινι δεν ειχε συγκεκριμενο στοχο τους Γκρεκανους ή τους Σαλεντινους,αλλα ολες τις πιθανες διαλεκτους της ιταλικης περιφερειας που βεβαια ηταν και ειναι αμετρητες (μεχρι και σημερα).
    Χαρακτηριστικα (καιενδεικτικα) διαβαζουμε μεταξυ αλλων,στην παρακατω επισημη σελιδα της «Γρετσια Σαλεντινα»:

    http://www.greciasalentina.org/L_Html/storiagrec3a9f.htm?id=6

    ….. «si impose il Fascismo, che proclamava la purezza della razza e non ammetteva che i cittadini di altre stirpi potessero far parte dell’Italia. Comunque, il Fascismo non perseguitò mai coloro che parlavano il griko…….επιβληθηκε ο Φασισμος ,που διακηρρυτε την καθαροτητα της φυλης και δεν δεχοταν οτι πολιτες αλλης καταγωγης θα μπορουσαν να ειναι μερος της Ιταλιας. Ωστοσο, ο Φασισμος δεν εκδιωξε ποτε εκεινους που μιλουσαν γκρικο»…..

    Επιπλεον:

    «L’abbandono progressivo della lingua è dovuto al fatto che essa è stata indicata per molti anni come dialetto, subendo peraltro tutti i pregiudizi legati ad una tale associazione, soprattutto l’esser considerata una forma «bassa» di espressione, appannaggio di popolazioni rurali o pastorali e analfabete.»…..»Η σταδιακη εγκαταλειψη της γλωσσας οφειλεται στο γεγονος οτι αυτη υποδεικνυεται στο παρελθον για πολλα χρονια ως διαλεκτος, εχοντας υποστει εκτος των αλλων ολες εκεινες τις προκαταληψεις που ειναι δεμενες με εναν τετοιο συσχετισμο, προπαντων το να θεωρειται μια μορφη εκφρασης «χαμηλου επιπεδου», ιδιοτητα πληθυσμων αγροτικων ή ποιμενικων και αναλφαβητων»…

    http://it.wikipedia.org/wiki/Dialetto_greco-calabro

    οπως ακριβως ισχυει εδω και καιρο στην Ελλαδα αναφορικα με τις διαφορες διαλεκτους (ειτε αυτες ειναι τα βλαχικα ειτε τα αρβανιτικα ειτε τα ποντιακα ειτε τα σλαβικα) και την αντιμετωπιση τους απο την συντριπτικη πλειοψηφια των νεων ανθρωπων και οχι μονο. Ασχετα αν καποιοι ,οπως τα στελεχη του Ο.Τ. ,δεν δεχονται κατι τετοιο και αναλωνονται σε συνωμοσιολογικες θεωριες την σημερινη εποχη, μιας και στοχος τους βεβαια δεν ειναι αλλος απο το να δωσουν πολιτικη χροια στο ολο θεμα της ξεχωριστης πολιτιστικης τους ταυτοτητας. Γεγονος που προφανως τους διαφοροποιει απο κοινοτητες οπως αυτες των Γκρεκανων. Για αυτο αλλωστε και δεν εχει καταγραφει (εκτος βεβαια αν κανω λαθος) καποιο περιστατικο εναντιον των τελευταιων απο νεοφασιστικες ή αλλου τυπου οργανωσεις.

    Αυτη ειναι σε γενικες γραμμες η εικονα αναφορικα με το θεμα, μετα απο μια ερευνα στο διαδυκτιο. Αν εχεις καποιες πηγες που να αποδεικνυουν οτι ο φασισμος τοτε ή οι ακροδεξιοι σημερα ειχαν και εχουν στο στοχαστρο την συγκεκριμενη *γλωσσικη μειονοτητα* (οπως αλλωστε ειναι αναγνωρισμενη απο το ιταλικο κρατος) θα με ενδιεφερε να τα παραθεσεις, ετσι ωστε και η αρχικη αντιπαραβολη που εκανες να ισχυει.

    Σχόλιο από Bab | 18/06/2009

  64. «δεν δεχοταν οτι πολιτες αλλης καταγωγης….», διοτι αυτη ηταν οπως ειναι γνωστο σε ολους η φασιστικη ιδεολογια.

    «δεν εκδιωξε ποτε….»(μπορεις να boldαρεις και αυτη την φραση στο κειμενο,αν θες βεβαια,μιας και ειναι και αυτο κομβικο σημειο της συζητησης)…..γιατι προφανως θα επρεπε να εκδιωξει την πλειοψηφια των ιταλων πολιτων!Διοτι οπως πρεπει να γνωριζει κανεις πριν φτασει στα συμπερασματα που θελει και κανει τις προβολες/προεκτασεις που θελει,μιλαμε στην ουσια για ενα τεραστιο μωσαικο,λαων,διαλεκτων κλπ πραγμα που φυσικα δεν αγνοουσαν,μεταξυ ολων των αλλων,ουτε οι φασιστες. Εκτος εαν εχεις,ξαναγραφω,στοιχεια να παραθεσεις που υποστηριζουν οτι στοχοποιησαν τους γκρεκανους, ωστε να ισχυει η αντιπαραβολη που κανεις με το κομματι των σλαβοφωνων ελληνων πολιτων (βλ Ο.Τ) που προβαλουν ενα θεμα που αφορα την φυσιολογικη πορεια (προς θετικη ή αρνητικη κατευθυνση) της καθε διαλεκτου, γλωσσας κλπ μεσα στον χρονο, ως συντεταγμενη πολιτικη πολιτιστικης τους εξοντωσης.

    Με το που εκανες bold την επομενη φραση, τι θελεις να πεις? Οτι αν θεωρουνταν γλωσσα τοτε, θα γινοταν τι διαφορετικο? Με βαση τα σημερινα δεδομενα…για εκεινη την εποχη? Υπαρχει μια χρονικη ανακολουθια,εκτος αν την βλεπω μονο εγω.

    Σχόλιο από Bab | 19/06/2009

  65. Κατ’ αρχάς, πουθενά δε μίλησα για τους σλαβόφωνους συνολικά ως ενιαία ομάδα. Μίλησα για Σλαβομακεδόνες και Βούλγαρους. Φαντάζομαι ότι είναι κοινός τόπος ότι οι συγκεκριμένες ομάδες είναι τελείως διαφορετικές από τους Έλληνες σλαβόφωνους ή τους Πομάκους (που είναι επίσης σλαβόφωνοι).

    Δυστυχώς όμως κάποιοι κακοπροαίρετοι στο μπλογκ του Ακρίτα απέκρυψαν αυτή τη μικρή λεπτομέρεια.

    Καλύτερα όμως. Γιατί μου έδωσαν την ευκαιρία να δω πιο καθαρά τα πράγματα.

    Σε σχέση με τους Γκρεκάνους, ποτέ δεν είπα ότι η πολιτική του ιταλικού φασισμού στόχευε ΜΟΝΟ σ’ αυτούς. Απλώς οι ελληνόφωνοι με ενδιέφεραν περισσόοτερο, γι αυτό χρησιμοποίησα τις περιπτώσεις τους. Νομίζω ότι η πολιτική του ιταλικού φασισμού μοιάζει πολύ με την πολιτική του Μεταξά. Και η πολιτική αυτή ήταν που σε μεγάλο βαθμό δημιούργησε τις προακαταλήψεις για τα γκρεκάνικα.Βέβαια έτσι όπως τα παρουσιάζεις, μάλλον η πολιτική του Μεταξά ήταν χειρότερη.

    Ομέρ

    Σχόλιο από Πόντος και Αριστερά | 19/06/2009

  66. Ωστοσο απο οτι βλεπω τουλαχιστον και οπως εγραψα ηδη, η περιπτωση των Γκρεκανων δεν μπορει να χρησιμοποιηθει στο πλαισιο που εθεσες («Στην Ιταλια, οι νεοφασιστες εγραφαν….»)
    Επιπλεον αντιπαραβολες,και σε αυτη την περιπτωση,του στυλ πολιτικη Μουσολινι/πολιτικη Μεταξα δεν ειναι δυνατο να γινονται.Γιατι π.χ αλλο ηταν το background των λαων,ιταλικου/ελληνικου,αλλες οι συνθηκες και οι σχεσεις με τις γειτονικες τους χωρες κοκ.Καθε περιπτωση ειναι ξεχωριστη και ως τετοια πρεπει να αντιμετωπιζεται.Αν λοιπον κατα την διαρκεια του μεσοπολεμου στην Ελλαδα το να μιλαει κανεις βουλγαρικα ηταν προβληματικο λογω των σχεσεων με τη γειτονικη Βουλγαρια και της εκατερωθεν καχυποψιας (ας θυμηθουμε την δημιουργια της γραμμης Μεταξα, την ορθη κατασκευη της οποιας ηρθε να επαληθευσει ο 2 ΠΠ),στην γειτονικη Ιταλια η ιταλοποιηση του πληθυσμου εχει ριζες στην εποχη της Αναγεννησης και του Ουμανισμου ενω η δραση του φασισμου σε αυτον τον τομεο, οπως την εννοεις τουλαχιστον, επικεντρωνεται σε περιοχες που δεν εχουν να κανουν με εκεινους που εφεραν ελληνικη πολιτιστικη κληρονομια, ταυτοτητα κλπ.

    Σχόλιο από Bab | 19/06/2009

  67. Ομέρ τι εννοείς στο σχόλιο 65 με το «κάποιοι κακοπροαίρετοι στο μπλογκ του Ακρίτα απέκρυψαν αυτή την μικρή λεπτομέρεια» ?

    http://akritas-history-of-makedonia.blogspot.com/2009/06/abecedar_18.html

    Το ρωτάω για να μην αιωρείται κάτι στον αέρα διότι όπως κατάλαβες ότι γράφω παρακαλουθείται από τα καλόπαιδα του ΟΤ και μπορεί να παρερμηνευθεί από τρίτους.

    Σχόλιο από akritas | 19/06/2009

  68. Ο πρώτος ανώνυμος σχολιαστής σου και όποιοι παρακάτω έκαναν τις συνδέσεις του μπλογκ μας με Νακρατζά-Κωστόπουλο, χωρίς απάντηση από τον οικοδεσπότη. Ο ίδιος ανώνυμος διαπίστωσε τη φαντασίωσή του, ότι δηλ. στη σλαβομακεδονική μειονότητα εντάξαμε το σύνολο των σλαβοφώνων της Ελλάδας

    Η μη απάντηση από τον οικοδεσπότη, που κανονικά θάπρεπε να ξέρει ότι αυτό δεν ισχύει γιατί από πουθενά δε συνάγεται, σημαίνει αποδοχή της ύβρεως αυτής και απ’ αυτόν. Και αυτό για όλη την κολεχτίβα μας αποτελεί σοβαρότατη πρόκληση.

    Ισως να μην το έχεις καταλάβει ούτε και σύ ότι εμείς δεν είμαστε ουρά κανενός.

    Ομέρ

    Σχόλιο από Πόντος και Αριστερά | 19/06/2009

  69. Ομέρ ο κάθε οικοδεσπότης δεν είναι υποχρεωμένος να απαντάει σε κάποιον που νομίζει ότι θέλει και μπορεί να πει επίσης ότι θέλει. Με τον ίδιο τρόπο θα μπορούσα και εγώ να στην πω όταν ο abecedar με αποκάλεσε φασίστα στο μπλογκ του βάζοντας οριμένα σχόλια δικά σου.

    Εάν αρχίσουμε να κάνουμε τους δικηγόρους και τους ανακριτές για το αν αυτό που λέει ο οποιοδήποτε ανώνυμος τότε θα χάσουμε την ανωνυμία που διεκδικούμε μέσω των blogs και η οποία δεν είναι η ανωνυμία της συκοφάντησης και των εκβιασμών όπως θέλουν κάποιοι να μας αποδώσουν αλλά η ανωνυμία που βάζουμε ως ασπίδα στις πιέσεις τους για σιωπή και έλεγχο της ελευθερίας του λόγου και της σκέψης.

    Έτσι εάν εσύ θίγεσαι από κάτι μπορείς να έλθεις και να απαντήσεις όπως εσύ νομίζεις.

    Όσο για το εάν είστε ουρά σε κάποιον ή σε κάποιους μπορεί εύκολα κάποιος να το διαπιστώσει διαβάζοντας τις αναρτήσεις σας.

    Σχόλιο από akritas | 19/06/2009

  70. Εγώ ΔΕΝ σχολιάζω εδώ πλέον, μετά από την κατάπτυστη συμπεριφορά κάποιου… Σταρ που κυκλοφορεί εδώ.

    Παρόλ’ αυτά, κάνω μια εξαίρεση.

    Θεωρώ τη συμπεριφορά του Ακρίτα ΑΚΡΩΣ επικίνδυνη.

    ΔΕΝ καταλαβαίνω ΓΙΑΤΙ έκανε ένα ποστ που στηρίχτηκε σε ΨΕΜΑΤΑ ή ΑΝΑΚΡΙΒΕΙΕΣ από την αρχή (τα ΔΗΘΕΝ «λογοκριμμένα σχόλια»). ΔΕΝ καταλαβαίνω γιατί ανέχτηκε εκείνη τη λάσπη στο μπλογκ του.

    Και επίσης, να ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ να μας… δουλεύει ψιλό γαζί, διότι ΦΥΣΙΚΑ δεν είναι υπεύθυνος για σχόλια ή ποστ ΑΛΛΩΝ ΜΠΛΟΓΚ. Για το ΔΙΚΟ ΤΟΥ μπλογκ, όμως, ΕΙΝΑΙ.

    Και η σιωπή ΕΙΝΑΙ συνενοχή.

    Σχόλιο από omadeon | 19/06/2009

  71. Πάντως εάν ερχόταν κάποιος στο μπλογκ μας και έλεγε ότι ο Ακρίτας είναι ουρά της Χρυσής Αυγής να είσαι σίγουρος ότι εμείς δε θα είμασταν τόσο ευγενικοί όσο εσύ, ούτε θα σου λέγαμε «έλα και διέψευσέ τον».

    Όταν επιτρέπεις έναν «ανώνυμο» με τα σχόλιά του να βρίσει και να συκοφαντήσει έχεις και συ την ευθύνη γιατί είσαι ο οικοδεσπότης.

    Επειδή στο παρελθόν τη ζήσαμε τραυματικά αυτή την κατάσταση, έχουμε πλέον απόλυτη άποψη επ’ αυτού.

    Ομέρ

    Σχόλιο από Πόντος και Αριστερά | 19/06/2009

  72. Ο Ομέρ έχει ΑΠΟΛΥΤΟ δίκιο. ΑΥΤΟ μόνο….

    Σχόλιο από omadeon | 19/06/2009

  73. Ομέρ ο καθένας μπορεί να λέει ότι θέλει και ότι πιστεύει. Εμείς όμως οι μπλόγκερς κρινόμαστε από τις θέσεις μας και τα άρθρα μας. Ο συγκεκριμένος ανώνυμος είπε αυτό που πιστεύει και όπως το πιστεύει. Δεν θα τον κατακρίνω αλλά ούτε και θα τον λογοκρίνω εκτός εάν προβεί σε υβριστικά σχόλια. Και πιστεύω ότι και το έχεις καταλάβει δεν με ενδιαφέρουν ούτε η επισκεψιμότητα αλλά ούτε και κάτι άλλο σχετικά με αυτό.

    Εν πάση περιπτώσει στο συγκεκριμένο άρθρο, ήμουν ξεκάθαρος και για το μπλογκ Π&Α αλλά και για το τι πιστεύω για εσάς.

    Σχόλιο από akritas | 19/06/2009

  74. Το ΑΠΟΛΥΤΟ είναι η μητέρα όλων των αποτυχιών!!!

    Σχόλιο από akritas | 19/06/2009

  75. ΚΑΘΟΛΟΥ ξεκάθαρος δεν ήσουν, και είσαι …………, Ακρίτα.
    Και επιπλέον… ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ Η ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ που ……… ΑΣΥΣΤΟΛΑ.

    Λοιπόν…
    1) ΔΕΝ εξήγησες ακόμη το ΓΙΑΤΙ έκανες το ποστ που ΑΠΕΔΩΣΕ ΔΟΛΟ στον Ομέρ και στο μπλογκ εδώ, σκέτο ΔΟΛΟ με πολλαπλούς τρόπους, ότι «εκ του πονηρού» σου… «λογόκρινε» τα σχόλια, και διάφορα άαααλλα….

    2) ΔΕΝ εξήγησες ακόμη ΓΙΑΤΙ άφησες ΑΘΙΚΤΗ ΤΗ ΛΑΣΠΗ, την ελεεινή εκείνη λάσπη, που ΜΟΝΟ ΤΑ ΓΟΥΡΟΥΝΙΑ νιώθουν ΑΝΕΤΑ με αυτήν, και τρην αφήνουν ανέπαφη.

    Και ΤΣΑΚΙΣΟΥ ελευθέρωσε το ΔΙΚΟ μου σχόλιο στο μπλογκ σου.

    Ααααντε μη σε περιλάβω ΚΑΙ εσένα σε κάνα… τιμητικό ποστ.

    Εγώ ΔΕΝ είμαι Ομέρ, είμαι ΠΟΛΥ πιο άγριος.

    Σχόλιο από omadeon | 19/06/2009

  76. Ομαντεόν τώρα τί είναι αυτό; Ευχαριστώ για την ορθή κρίση και την υποστήριξη.

    Όμως τώρα με το σχόλιό σου αυτό με φέρνεις σε πολύ δύσκολη θέση. Αναγκάζομαι να αφαιρέσω κάποιες εκφράσεις που ξεπερνούν τα όρια .

    Ομέρ

    Σχόλιο από Πόντος και Αριστερά | 19/06/2009

  77. Λοιπόν, ΟΚ, ΛΑΘΟΣ, ΑΚΥΡΟΝ.

    Νόμιζα ότι κατηγορήθηκε ΑΥΤΟ ΕΔΩ το μπλογκ ότι είχε δόλο για απόκρυψη σχολίων.

    ΟΧΙ, ο Ακρίτας ασχολήθηκε με κάτι άλλους.

    Το θέμα παραμένει ΟΠΩΣ ΤΟ ΕΘΕΣΕ ο Ομέρ, η στιγμιαία οργή μου ήταν υπέρ το δέον για ευνόητους…. ΛΑΘΟΣ ΛΟΓΟΥΣ.

    Πάντως έχω μείνει με μια ΜΕΓΑΛΗ, ΠΟΛΥ ΜΕΓΑΛΗ ΑΠΟΡΙΑ.

    Εγώ… τα παίρνω στο κρανίο ΜΟΛΙΣ δω λάσπη και συκοφαντία, εναντίον ΟΠΟΙΟΥΔΗΠΟΤΕ, ο Ακρίτας «δεν ενοχλείται»?

    Λυπάμαι, για μένα όποιος δεν ενοχλείται με τη λάσπη ΞΕΡΕΤΕ τι μου θυμίζει…. (να μην το επαναλάβω).

    Τέλος καλό, ΟΧΙ ΟΜΩΣ ΚΑΙ ΟΛΑ ΚΑΛΑ.

    Σχόλιο από omadeon | 19/06/2009

  78. Είμαι υποχρεωμένος επιπλέον να ΖΗΤΗΣΩ ΣΥΓΝΩΜΗ από τον Ακρίτα για την παρανόηση, και για το ότι τον αποκάλεσα «Ψεύτη».

    Και επίσης καταδικάζω με τους υπαίτιους της… ΑΠΙΣΤΕΥΤΗΣ παραποίησης συζήτησης, αυτούς τους «Abecedar» (my ass).

    Ασχετα με όλα αυτά, ΔΕΝ πιστεύω ότι ο Ακρίτας είναι ειλικρινής, αλλά σε αυτή την περίπτωση έπεσα σε ΜΕΓΑΛΟ ΒΑΘΜΟ έξω.

    Σχόλιο από omadeon | 19/06/2009

  79. Εσύ κατάλαβες Ομέρ για τι θέμα μιλάει ο omadeon (πριν το σχ 77)?
    Για ξανακοίταξε το (δες τα σχόλια στο άρθρο μου) και το οποίο δεν έχει καμμία σχέση με αυτό που λέμε και αφορά τον τρόπο αντιμετώπισης σχολίων.

    Σχόλιο από akritas | 19/06/2009

  80. Δεκτή omadeon……όπως κατάλαβες επιτέθηκα στους Ουρανοτοξίτες και όχι στο παρών μπλογκ. Ο οποίος διαχειριστής του υπόψη μπλογκ ΣΚΟΠΙΜΑ έκρυψε σχόλια και δικά μου αλλά και του Ομέρ.

    Σχόλιο από akritas | 19/06/2009

  81. Ο ακρίτας ΟΡΘΩΣ αμύνθηκε στους ΚΑΤΑΠΤΥΣΤΟΥΣ ΠΑΡΑΠΟΙΗΤΕΣ της αλήθειας, όσον αφορά αυτή τη συζήτηση. Πάντως, ΔΕΝ είναι εντάξει να ανέχεται τη λάσπη και να αφήνει ΜΟΝΟ άλλους, ανώνυμους, να απαντάνε σε αυτήν. Διότι… με αυτό τον τρόπο, και ΙΔΙΩΣ μετά το τελευταίο σχόλιο ανώνυμου στο μπλογκ του, στοχοποιείται ΑΔΙΚΑ αυτό το μπλογκ σαν ΚΑΤΙ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ.

    Διαβάστε το «περισπούδαστο σχόλιο» του ανώνυμου στο μπλογκ του Ακρίτα, και θα καταλάβετε…

    Σχόλιο από omadeon | 19/06/2009

  82. ΚΑΝΕΝΑΣ δεν είναι τέλειος, τελικά…

    Πριν φύγω, θα ήθελα να υπενθυμίσω κάτι… σχεδόν κωμικό.
    ΠΡΙΝ πολλούς μήνες, ο Ακρίτας συκοφαντήθηκε ΑΔΙΚΑ από ΠΑΡΑΝΟΗΣΗ κάποιου σχολιαστή στο μπλογκ μου, ότι ήταν «ψεύτης». Εγώ… ΜΗ θέλοντας να πληγώσω τον σχολιαστή, ΑΠΕΦΥΓΑ να τον καταδικάσω. Ο Ακρίτας ΟΡΓΙΣΤΗΚΕ (εν μέρει πολύ δικαίως)…

    Ε, ΟΡΙΣΤΕ που η κωμική (πλέον) ιστορία ΕΠΑΝΑΛΑΜΒΑΝΕΤΑΙ. Διότι τώρα… ο Ακρίτας βρίσκεται στην… γλυκειά μου θέση, να ΜΗΝ υπερασπίζεται ΑΛΛΟΥΣ από λάσπη. 🙂

    Αντε, ευθυμήσαααμεεεν…. Καλή δουλειά.

    Σχόλιο από omadeon | 19/06/2009

  83. Δολοφονική φασιστική επίθεση στο Ρέθυμνο.

    Απρόκλητη επίθεση από φασιστοειδή της νεοναζιστικής συμμορίας «Οργάνωση Εθνικιστών Ρεθύμνου» (ΟΕΡ) δέχθηκε προχθές τα ξημερώματα ο φοιτητής του Τμήματος Πολιτικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Κρήτης και μέλος της ΕΑΑΚ, Γιώργος Μωραϊτης , με αποτέλεσμα τον τραυματισμό του στο κεφάλι και το πρόσωπο. Ακολουθεί σχετική ανακοίνωση – καταγγελία της «κ.ο. Ανασύνταξη»:

    Χτες το βράδυ 29/3, στην πόλη του Ρεθύμνου, μέλος της κ.ο. ΑΝΑΣΥΝΤΑΞΗ δέχτηκε δολοφονική επίθεση από μέλη του παρακλαδιού της Χρυσής Αυγής, της ΟΕΡ (Οργάνωση Εθνικιστών Ρεθύμνου). Η επίθεση πραγματοποιήθηκε τις πρώτες πρωινές ώρες, την στιγμή που ο Γιώργος Μωραΐτης, συνδικαλιστής του συλλόγου φοιτητών Πολιτικής Επιστήμης του Πανεπιστημίου Κρήτης και μέλος της ΕΑΑΚ, γυρνούσε από την δουλειά του. Η επίθεση ήταν απρόκλητη, πισώπλατη και με βαθύτατα πολιτικά κίνητρα. Δεν είναι τυχαίο ότι συμβαίνει στα πλαίσια μιας γενικότερης κοινωνικής όξυνσης, λίγο πριν την πανεργατική απεργία στις 2/4 και μετά τα συνθήματα φασιστικού περιεχομένου που είχαν γραφτεί στους τοίχους αίθουσας, ενάντια στον αγωνιστή του ΕΑΜ Μανώλη Γλέζο, πριν την εκδήλωση στην οποία ήταν κεντρικός ομιλητής, από την ίδια ομάδα.

    Τον τελευταίο καιρό οι φασιστικές ομάδες έχουν εντείνει την δράση τους και κάνουν εμφανή την παρουσία τους είτε ξεκάθαρα στο πλάι των κατασταλτικών μηχανισμών του κράτους, είτε σαν «αγανακτισμένοι πολίτες», προπηλακίζοντας διαδηλωτές υπό την ανοχή της αστυνομίας (Πάτρα, Κομοτηνή). Η δράση αυτών των ομάδων, είναι δομικό στοιχείο του αστικού κράτους. Αποτελούν άλλωστε, την χρυσή εφεδρεία της αστικής τάξης απέναντι στους αγώνες της εργατικής τάξης και των άλλων στρωμάτων. Η σχέση αυτών των ομάδων με τους κρατικούς μηχανισμούς είναι διαχρονική και ανεξάρτητη από το ποιο κόμμα βρίσκεται στην κυβέρνηση.

    Στόχος τέτοιων επιθέσεων, είναι η τρομοκράτηση των εργαζομένων και του νεολαιίστικου κινήματος, ώστε να προχωρήσει απρόσκοπτα η αντεργατική επίθεση που εντείνεται την περίοδο της κρίσης. Η κλιμάκωση της προσπάθειας για να πληρώσει η εργατική τάξη τα βάρη της κρίσης, προσπάθεια την οποία στηρίζει η Ε.Ε. και τα κόμματα του κεφαλαίου, απαιτεί την ένταση της δράσης αυτών των μηχανισμών και γι΄αυτό απαιτείται άμεση και αποφασιστική απάντηση του μαζικού κινήματος απέναντι σε τέτοιες ενέργειες.

    Καλούμε τα εργατικά σωματεία και τους φοιτητικούς συλλόγους να δώσουν άμεση απάντηση στην πρόκληση με τη συμμετοχή τους στην πανεργατική απεργία της Πέμπτης 2/4 και στην αντιφασιστική διαδήλωση της Παρασκευής, τους εργαζόμενους και τους φοιτητές να απαντήσουν με τους μαζικούς τους αγώνες στην δράση των φασιστικών ομάδων.

    OΛΟΙ ΣΤΗΝ ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 2/4 συγκέντρωση ώρα: 18.00
    στο εργατικό κέντρο

    OΛΟΙ ΣΤΗΝ ΠΑΓΚΡΗΤΙΑ ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΠΟΡΕΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 3/4 ώρα: 18.00
    στο δημαρχείο Ρεθύμνου

    ΜΕ ΑΓΩΝΕΣ ΣΠΑΜΕ ΤΗΝ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ
    ΚΑΜΙΑ ΑΝΟΧΗ ΣΤΟ ΦΑΣΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΙΣ ΦΑΣΙΣΤΙΚΕΣ ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ

    κ.ο. ΑΝΑΣΥΝΤΑΞΗ

    Σχόλιο από Πόντος και Αριστερά | 25/06/2009

  84. τις καινουριες Φωτο τις ειδατε; με τα κατορθωματα των …;ε;

    Σχόλιο από Νοσφεράτος | 08/07/2009

  85. http://www.enet.gr/?i=news.el.gallery&id=188&m=24208

    Σχόλιο από Νοσφεράτος | 08/07/2009

  86. Νοσφεράτε
    Είναι προφανές ότι πρόκειται περί συνθέσεως ετερόκλητων στοιχείων και υλικών , κοινώς κολάζ.
    -Πως είναι δυνατόν δίπλα στις μονάδες αποκαταστάσεως της τάξης να υφίστανται άνθρωποι κραδένοντες ρόπαλα ?
    -Πως είναι δυνατόν δίπλα στην ελληνική αστυνομία να κυκλοφορούν ελευθέρως άτομα εφοδιασμένα και ρίπτοντα μολότωφ ?
    -Πως είναι δυνατόν αρκετοί από αυτούς να φέρουν κράνη και κουκούλες ?
    Τώρα μάλιστα με τον νόμο περί κουκούλας είναι προφανές ότι πρόκειται περί κακοήθειας, είναι αδιανόητο.
    Αλλέως οι αρμόδιοι εσωτερικών και δικαιοσύνης υπουργοί , γνωστοί άλλωστε για την δημοκρατική τους ευαισθησία σε παρόμοια θέματα, θα είχαν παρέμβει αμέσως.
    Είναι αδύνατον, ευρισκόμεθα μπροστά σε μια καλομελετημένη προσπάθεια κατασυκοφάντησης της δημοκρατικής ημών κυβερνήσεως , καθ’οτι είναι πασιφανές , όπως φαίνεται καθαρά από τις φωτογραφίες, ότι πρόκειται περί τυχαίως διερχομένων φιλήσυχων πολιτών …

    mumul

    Σχόλιο από Πόντος και Αριστερά | 09/07/2009

  87. Για τα ανησυχητικότατα αυτά γεγονότα που δείχνουν αύξηση της απειλητικής παρουσίας των εθνικιστών – νεοναζιστών, κλπ.
    ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΚΠΛΗΣΣΕΤΑΙ.
    Είναι ΛΟΓΙΚΟ επακόλουθο τάσεων που εμφανίστηκαν ΧΡΟΝΙΑ πριν, σε ανύποπτους τόπους και χρόνους…
    Δείτε το εξής σχόλιο (και τα επόμενα) για απόπειρα ανάλυσης

    Το επιεικώς απαράδεκτο πρωτοσέλιδο του Ριζοσπάστη και μία φιλική (αλλά αυστηρή) Σημειολογική Κριτική Ανάλυσή του

    Επίσης παραθέτω αποσπάσματα 2 παλιών «αριστερών» άρθρων, ενδεικτικά σάπιων ιδεολογικών… μιμηδίων, που όχι μόνο ΑΘΩΩΣΑΝ και επο-ενοχοποίησαν την ακροδεξιά, αλλά τώρα την καθαγιάζουν και την ΠΡΟΒΑΛΛΟΥΝ κιόλας, σαν… ΜΟΝΑΔΙΚΗ (ή ΚΥΡΙΑ) ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ των λαών του κόσμου κατά της «Νέας Τάξης»:

    1)
    «Οι «ακροδεξιές» ομάδες κάτω από το μαστίγιο της πραγματικότητας μεταλλάσσονται σε όλα τα επίπεδα. Η σκέψη τους έχει γίνει διαλεκτική, αγωνιούν για τα προβλήματα της κοινωνίας και ο λόγος τους απομακρύνεται από τα ιδεολογικά κλισέ του παρελθόντος και από τον προφητικό και αφοριστικό λόγο των φασιστικών καθεστώτων….»

    2)
    «…Είναι ξεκάθαρο πλέον, ότι στην εποχή της κατάργησης των εθνικών συνόρων, ο Εθνικισμός προβάλλει υπό την φυσιολογική του μορφή ως η μοναδική μορφή Αντίστασης στο κοσμοπολιτισμό της παγκοσμιοποίησης γι’ αυτό και σήμερα βρίσκεται στο στόχαστρο των υποτακτικών της. Εκείνο, ωστόσο, που είναι άδικο, είναι να «χρεώνουμε» στον Εθνικισμό τις συνέπειες των πράξεων του καπιταλιστικού Ιμπεριαλισμού (που στην ουσία και στις διακηρύξεις του είναι αντεθνικός). Όλα τα δεινά της ιστορίας προέρχονται, όχι από τον Εθνικισμό, αλλά από την προσβολή του. Όταν υπάρχει σεβασμός στην εθνική ιδιαιτερότητα και στην γη κάθε λαού, τότε ο Εθνικισμός γίνεται πηγή πνευματικών αξιών. Όσο δεν υπάρχει Ιμπεριαλισμός, ο Εθνικισμός δεν υποχρεώνεται σε αναμέτρηση. Κι όσο δεν υπάρχει εθνική αλλοτρίωση από εισροές ξένων, ο Εθνικισμός δεν αμύνεται»

    Ε, μετά από αυτό, όσοι σιώπησαν ή συνήργησαν (τότε το ΑΥΓA γεννιόντουσανας μην απορούν με τα… φιδάκια που βγήκαν, τώωωρα, καμαρωτά-καμαρωτά, σατανικά και πολύμοφα…

    (κατά τα άλλα, η… Ρεπούση μας μάραανεεε!)

    Σχόλιο από omadeon | 09/07/2009

  88. Υ.Γ. ΔΕΝ σας λέω την πηγή, αφού… ΜΑΛΛΟΝ την ξέρετε ΗΔΗ.
    (κι ας μην έρθει κανείς τους εδώ να ζητήσει «ρέστα»….)

    Σχόλιο από omadeon | 09/07/2009

  89. διόρθωση – «σιώπησαν ή συνήργησαν (τότε που τα ΑΥΓA γεννιόντουσαν) ας μην …»
    (ΔΕΝ εννοώ εσάς φυσικά)

    Σχόλιο από omadeon | 09/07/2009

  90. Υ.Γ.2 (και σόρυ – ΦΕΥΓΩ)…

    ΠΟΙΟΣ μπορεί να γράψει μια ΣΩΣΤΗ κριτική των τελευταίων γραμμάων της παραπομπής νούμερο 2?
    (εγώ θα το κάνω… προσεχώς)

    «Όλα τα δεινά της ιστορίας προέρχονται, όχι από τον Εθνικισμό, αλλά από την προσβολή του. Όταν υπάρχει σεβασμός στην εθνική ιδιαιτερότητα και στην γη κάθε λαού, τότε ο Εθνικισμός γίνεται πηγή πνευματικών αξιών. Όσο δεν υπάρχει Ιμπεριαλισμός, ο Εθνικισμός δεν υποχρεώνεται σε αναμέτρηση. Κι όσο δεν υπάρχει εθνική αλλοτρίωση από εισροές ξένων, ο Εθνικισμός δεν αμύνεται».

    …κι όποιος δεν καταλαβαίνει ΤΙ κρύβεται σε ΟΛΑ αυτά, ας σκεφτεί…
    Τρια Πουλάκια κάθονταν σε ένα δικό τους έθνος, ΟΛΟ δικό τους, αμόλυντο και καθαρό (δηλαδή χωρίς ξένους),ι χωρίς ιμπεριαλισμό, τιτίβιζαν αμέριμνα
    «ΤΙ καλά που είν’ εδώ»…
    «ΤΙ καλά που είν’ εδώ»…
    «ΤΙ καλά που είν’ εδώ»…

    Σχόλιο από omadeon | 09/07/2009

  91. Aυτά μάλλον είναι από νεοναζιστικά κείμενα…

    Ομέρ

    Σχόλιο από Πόντος και Αριστερά | 09/07/2009

  92. 18-1-2008….

    Το αυγό του φιδιού έσπασε….

    Σχόλιο από sarantamilakokkina | 09/07/2009

  93. Γιατί ειναι λάθος να βλεπουμε τον εθνικισμο ‘ως τη μοναδική μορφή Αντίστασης στο κοσμοπολιτισμό της παγκοσμιοποίησης»
    Περαν των αλλων διοτι αυτό θα προυπεθετε οτι τα Εθνη βρισκονται ΕΞΩ απο την παγκοσμιοποιηση…
    Ομως η παγκοσμιοποιηση εχει μπει για τα καλά
    και μέσα στα Εθνη -κρατη
    και μεσα στην προσωπική ταυτοτητα του καθημερινου ατομου -οπου γης
    Η παγκοσμιοποιηση μας διαπερνά : εκκρινεται σταλα σταλα εντς μας (ως εθνη αλλά και ως ατομα )μεσα απο την αλληλεξαρτηση των οικονομικών συναλλαγων , του Ινερνετ , της τηλεορασης , της μόδας , των φαστ Φουντ ακομα και των μορφών αντιδρασης ..Ακομα και ο εθνικισμός σημερα ειναι φρουτο της παγκοσμιοποιησης : Δεν δρα παρά δρα Λόγω της παγκοσμιοποισης ..
    (και αυτό ισχυει και με την ευρεια και με την στενή εννοια ): Δειτε τα ντυσιματα , τα Life styles την μουσική που ακουνε , τον τσοπο που σκετονται οι εδώ και αλλου » εθνικιστές » Δεν ειναι απιστευτα παγκοσμιοποιημενος;

    Σχόλιο από Νοσφεράτος | 09/07/2009

  94. Δεν πιστεύεω ότι πρέπει να γίνεται τέτοιος ντόρος για την παρουσία 20-30 ποινικών με ρόπαλα κι ενός αγύμναστου στη ρίψη βενζινολούλουδων.
    Αυτό το οποίο είναι το πιο σημαντικό και στο οποίο πρέπει να εστιάσουμε είναι το πως μπορεί η αριστερά και η αναρχία να αναδείξει τη σύμπραξη ΕΛΑΣ και παρακράτους και να την κάνει μείζον ζήτημα. Δεν νοείται σε μια κατά τ’άλλα δημοκρατική κοινωνία, να φοβόμαστε αστυνομικές και παρααστυνομικές συμμορίες. Η κάλυψη ακροδεξιών από την αστυνομία δεν είναι καινούρια τακτική, αλλά παλιά, η οποία δυστυχώς αναβιώνει.
    Εμείς μπορούμε να προτείνουμε λύσεις κι όχι θεωρίες;

    Σχόλιο από Δημήτρης | 09/07/2009

  95. Εμείς μπορούμε να προτείνουμε λύσεις …
    σαν τι λύσεις δηλαδή προτεινεις..
    Μια λύση θα ηταν η ανεξαρτητη δικαστική εξουσια(π.χ ο εισαγγελές που θα διεταζε αμεσως ελεγχο και μόνο που θα εφταναν στο Φως τετοιες φωτογραφιες …)
    Αυτό ειναι αυτονοητο σε καθε Δημοκρατική κοινωνια …
    Ομως βλεπεις εσύ να γινεται κατι τετοιο; Σε μια Ελλδα που εδώ και Πέντε χρόνια εχει ΕΘΙΣΤΕΙ ;

    ————–
    Αλλη λύση: σε περιοδους Συνταγματικων ανωμαλιων και δρασης παρακρατους παλιοτερα (πχ, το 65) εφημεριδες δημοκρατικά και αριστερά κομματα το ειχαν κανει πρωτο θεμα
    ; Βλεπεις κατι τετοιο σημερα;

    Σχόλιο από Νοσφεράτος | 09/07/2009

  96. @Δημήτρη (κ.ά.)
    Σίγουρα το θέμα δεν περιορίζεται στα λίγα αυτά επεισόδια, ή τα 20-30 άτομα. Η αναβίωση του νεοναζισμού (και άλλων μορφών ακροδεξιάς) είναι παγκόσμια, στις τελευταίες ευρωεκλογές ήταν πολύ αυξημένη, συγκρινόμενη με τις προηγούμενες, κ.ο.κ.

    @Ομέρ
    ΛΑΘΟΣ (χαχαχα)…
    Τα αποσπάσματα που έδωσα ήταν ΟΛΑ από άρθρα του «πατριωτικού» (χαχαχα) περιοδικού ΡΕΣΑΛΤΟ. Αναζητώ μάλιστα, το τεύχος Ιανουαρίου 2007. Αν κανείς το έχει, θερμο-παρακαλώ να μου στείλει προσωπικό. Το χρειάζομαι για να μελετήσω καλύτερα αυτά τα… φαινόμενα. Στην πραγματικότητα πρόκειται για ΑΜΙΓΩΣ νεοναζιστικές «φαιοκόκκινες» ιδέες, σαν των NazBol Της Ρωσίας.

    Σχόλιο από omadeon | 09/07/2009

  97. omadeon ΠΑΠΑΚΙ hotmail.com

    Σκαναρισμένο χρειάζομαι το άρθρο του Ιάσονος Αναγνώστου σε αυτό το τεύχος, με τίτλο «ο μπαμπούλας του Εθνικισμού».
    Γιατί?
    Διότι πολλοί νεοναζιστές (κ.ά. π.χ. ΛΑΟΣ) αναφέρονται σε ΑΥΤΟ το άρθρο, ξανά και ξανά. Ηταν το ΘΕΜΕΛΙΟ της «προσέγγισης» μεταξύ ακροδεξιάς και Ρεσάλτου (με τον Αδωνι Γεωργιάδη να διαφημίζει το περιοδικό στην τηλεοπτική του εκπομπή, με αρθρογράφους ΑΠΟ τις «Ελληνικές Γραμμές» να γράφου ν ΚΑΙ στο Ρεσάλτο, κ.ο.κ.)
    ΟΛΑ αυτά γινόντουσαν κάτω από τη μύτη μας, μια εποχή που… είχαμε όλοι στρέψει το βλέμμα στην «λαϊκή κινητοποίηση» για το (ηλίθιο) βιβλίο της Ρεπούση, κι έτσι πέρασαν εντελώς ΑΠΑΡΑΤΗΡΗΤΑ στους πολλούς.

    @Ομέρ,
    το δεύτερο απόσπασμα είναι από άρθρο του Θύμιου Παπανικολάου.

    Σχόλιο από omadeon | 09/07/2009

  98. Τέλος, περί παγκοσμιοποίησης, ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟ αρνητική.
    Για τα ΘΕΤΙΚΑ της έχει γράψει ΚΑΙ ο… Chomsky

    «No sane person is opposed to globalization, that is, international integration» (Noam Chomsky, 2002)


    «No sane person is opposed to globalization, that is, international integration» (Noam Chomsky, 2002)

    Η θετική παγκοσμιοποίηση είναι φυσικά εκείνη των λαών του κόσμου ΚΑΙ των απλών ανθρώπων που επικοινωνούν για πρώτη φορά ανεμπόδιστα μεταξύ τους. ΚΥΡΙΟ μέσο είναι το διαδίκτυο φυσικά.

    Το να φοράνε ίδια μπλουζάκια ή νάχουνε κάποια ΕΠΙΦΑΝΕΙΑΚΑ ίδια σύμβολα και γούστα είναι αμελητέο και δευτερεύον θέμα μπροστά στην ΙΛΙΓΓΙΩΔΗ ΟΣΜΩΣΗ και ΣΥΝΘΕΣΗ ανάμεσα σε πολλαπλές κουλτούρες, ομάδες, ιδέες, κ.ο.κ.

    Σχόλιο από omadeon | 09/07/2009

  99. @Μ-π
    ΘΥΜΑΣΑΙ… μια παλιά συζήτηση σε ποστ του Σπύρου Ντόβα, όπου… με ΠΟΛΥ ΚΟΠΟ υπερασπιστήκαμε ΑΥΤΟ το μπλογκ (δηλαδή εσάς) από τη… συκοφαντία ότι είναι τμήματου «φαιοκόκκινου μετώπου».
    Ε, η «Φιλελεύθερη Συμμαχία», ένα κόμμα ΓΙΑΠΗΔΩΝ (που το μόνο τους πρόβλημα είναι το… πως να πλουτίσουν γρηγορότερα χωρίς φόρους ΚΑΙ με πλήρη ελευθερία) είχε ρίξει αυτή την ταμπέλα, ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΞΕΡΕΙ το ΤΙ εστί ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟ φαιοκόκκινο μέτωπο.

    Είμαατε ΠΟΛΥ κοντά στο να το κατανοήσουμε πλήρως ΤΩΡΑ, όμως.

    Σχόλιο από omadeon | 09/07/2009

  100. Του Θύμιου; Έλα βρε, κουφάθηκα! Ο Θύμιος είναι τροτσκιστής, φυλακισμένος από τη χούντα και τα λοιπά. Είναι δυνατόν;

    Ομέρ

    Σχόλιο από Πόντος και Αριστερά | 10/07/2009

  101. χμμμμ!

    Σχόλιο από γάτος | 10/07/2009

  102. @γάτε μου
    Συμβαίνουν αυτά,
    και στις… καλύτερες οικογένειες!

    ————–

    Ομερ
    (σε εσένα ήθελα να απευθυνθώ)
    μα… γι’ αυτό ακριβώς, η κριτική πρέπει να είναι ΙΔΕΩΝ
    και όχι προσώπων. Τα πιο ειλικρινή πρόσωπα ενίοτε την πατάνε

    Είμαστε όλοι έρμαια των ιδεοληψιών μας αν δεν προσέξουμε πολύ. Οι ιδεολογικές ζυμώσεις και μεταλλάξεις πολλαπλασιάστηκαν.

    Στην Ελλάδα συνήθως η κριτική περιορίζεται σε δαιμονοποίηση ΠΡΟΣΩΠΩΝ (οι “κακοί” από κει, οι “καλοί” από δω).
    Ετσι όμως χάνουν την ουσία.

    Σχόλιο από omadeon | 10/07/2009

  103. και -απο ότι βλέπω- κάποιοι άσωτοι υιοί επιστρέφουν στην ..Αγια οικογένεια.Καιρός για τον μόσχο τον σιτευτό .Μεχρι το επόμενο καυγαδάκι.

    Σχόλιο από γάτος | 10/07/2009

  104. Υ.Γ.
    Ενα παράδειγμα γνήσιου αριστερού που κατάντησε… Αρνητής του Ολοκαυτώματος, ήταν ο Ροζέ Γκαρωντύ. ΠΟΙΟΣ θα μπορούσε -κάποτε- να το φανταστεί?
    http://en.wikipedia.org/wiki/Garaudy

    …In 1970, Garaudy was expelled from the Communist Party following his outspoken criticism of the 1968 Soviet invasion of Czechoslovakia. Garaudy has authored more than 50 books, mainly on political philosophy and Marxism…

    ΛΑΜΠΡΟΣ διανοητής, 50 βιβλία, σθεναρή και τίμια στάση ΚΑΤΑ του Σταλινισμού χωρίς να απωλέσει (τότε) το Μαρξισμό του…
    Και… μερικά χρόνια μετά, ΤΙ απέγινε?

    In 1996, Garaudy published his most controversial work Les Mythes fondateurs de la politique israelienne, later translated into English as The Founding Myths of Modern Israel. Because the book contained Holocaust denial, French courts banned any further publication and on February 27, 1998 fined him 240,000 French Francs. He was sentenced to a suspended jail sentence of several years.

    Αν ο Γκαρωντύ έκανε τέτοια στροφή, φαντάσου ΠΟΣΟ εύκολο θα ήταν να την πατήσει κι ένας… Θύμιος!

    (εννοείται πως το αμφιλεγόμενο βιβλίο του Γκαρωντύ, που ΔΕΝ διάβασα, μπορεί κάλλιστα να είχε… 500 αλήθειες. ΟΛΕΣ αυτές, ΜΑΖΙ με ένα τεράστιο ψέμα ΙΣΟΝ ένα τεράστιο ψέμα…)

    Σχόλιο από omadeon | 10/07/2009

  105. Ομέρ (εννοείται πως καλύτερα ίσως είναι να τα ενώσεις σε ένα)

    Μάλιστα, ΠΑΡΑ την καταδίκη του στη Γαλλία το 1998, όλες οι Αραβικές χώρες λάτρεψαν τόσο πολύ τον Γκαρωντύ και τον πίστεψαν ΤΟΣΟ απόλυτα (=τη μπούρδα του ότι «Δεν υπήρξε Εβραϊκό Ολοκαύτωμα») ώστε π.χ. ο ηγέτης της Χεσμπολάχ, ο Νασράλα, χρησιμοποίησε σαν «ΔΕΔΟΜΕΝΟ» το ότι (τάχαμου) «ο Γάλλος φιλόσοφος Γκαρωντύ ΑΠΕΔΕΙΞΕ πως το Ολοκαύτωμα ήταν μύθος» για να δικαιώσει… ΤΙ? -Τη «φάτβα» (εντολή για δολοφονία) κατά του Σαλμάν Ρούσντι (συγγραφέα των Σατανικών στίχων).

    Η περίεργη ψυχοπάθεια (αλλιώς δεν εξηγείται) που ρίζωσε στο μυαλό του μεγάλου φιλόσοφου, χρησιμοποιήθηκε κατά κόρον, αργότερα, σαν άλλοθι για άπειρο μίσος και πράξεις βίας κατά αμάχων, διότι (έχοντας ως ΔΕΔΟΜΕΝΟ ότι «δεν υπήρξε Ολοκαύτωμα») μπόρεσε ο ισλαμικός εξτρεμισμός να αποβάλλει κάθε ενδοιασμό (όπως κι ο αντίστοιχος ισραηλινός ιμπεριαλισμός). Η μέση Ανατολή ΚΑΙΓΕΤΑΙ χάρις στα… ΚΑΜΜΕΝΑ ΜΥΑΛΑ ΕΝΟΣ ΓΑΛΛΟΥ ΦΙΛΟΣΟΦΟΥ.

    Ε, ΣΕΙΡΑ μας τώρα… 🙂
    α ρε Θύμιο, ρε κυρ-Θύμιο…

    ———
    http://memri.org/bin/articles.cgi?Page=archives&Area=sd&ID=SP108806
    (τεκμηρίωση προηγούμενων… κουφών σχολίων)

    Σχόλιο από omadeon | 10/07/2009

  106. @Γάτε μου, είπες κάτι που… κατά 99% αναφέρεται σε μένα.
    Θα σου απαντήσω με ειλικρίνεια (κι ας ΜΗΝ το δεις έτσι)

    και -απο ότι βλέπω- κάποιοι άσωτοι υιοί επιστρέφουν στην ..Αγια οικογένεια.Καιρός για τον μόσχο τον σιτευτό .Μεχρι το επόμενο καυγαδάκι.

    Κοίτα να δεις, αν αναφέρεσαι στο σχόλιο συμπαράστασης που έστειλα στον Πάνο Ζέρβα, για το γεγονός ότι κύκλοι των Ο-Π της κλίκας Τρεμόπουλου προσπαθούν να τον αποβάλλουν από το κόμμα, τότε… η απάντησή μου σε ΣΕΝΑ είναι το εξής.

    1) ΔΕΝ υπάρχει «άσωτος υιός» ΟΥΤΕ υπάρχει «αγία οικογένεια». Απλά υπάρχουν άνθρωποι που τσακώνονται ή αδικούν ο ένας τον άλλον, και ΑΑΑΝ κάποτε βάλουν μυαλό, τότε μπορούν κάποτε ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ να ξεπεράσουν όσο μπορούν τις διαφορές τους, χάριν μεγαλύτερων προτεραιοτήτων όπως αυτό το οποίο σχολίασα.

    2) ΔΕΝ έχω ανάγκη ούτε διάθεση να γίνω μόνιμος σχολιαστής της Καλύβας. ΟΠΩΣ ακριβώς και ο Μ-Π και άλλοι σχολίασαν εκεί μερικές φορές, έτσι έκανα κι εγώ. Και όλοι μας εκτιμούμε τα θετικά των άλλων, ΠΑΡΑ τα αρνητικά τους. Αλλιώς ΔΕΝ πάμε μπροστά.

    3) πρέπει να επικεντρωθούμε στις ΙΔΕΕΣ και να ΞΕΧΑΣΟΥΜΕ τα πρόσωπα, αν είναι δυνατόν εντελώς. Εχω συμφιλιωθεί και με άλλους «εχθρούς» στο παρελθόν, χωρίς ΟΥΤΕ να γίνω κολλητός τους ΟΥΤΕ να ωφεληθώ πουθενά από την κίνηση αυτή. Αλλά ΚΑΘΕ διχόνοια για προσωπικούς λόγους πρέπει να καταπολεμηθεί.

    Αν έχεις καμμία διαφωνία, καλοδεχούμενη. ΠΩΣ σχολιάζεις εν προκειμένω τις… ΠΕΡΙΕΡΓΕΣ ιδέες του Θύμιου? Μη μου πεις ότι θα τον κρίνεις ΜΟΝΟ από την άποψη που έχεις για το πρόσωπό του, υποβαθμίζοντας σοβαρά ζητήματα ιδεών?

    Σχόλιο από omadeon | 10/07/2009

  107. »Κοίτα να δεις, αν αναφέρεσαι στο σχόλιο συμπαράστασης που έστειλα στον Πάνο Ζέρβα, για το γεγονός ότι κύκλοι των Ο-Π της κλίκας Τρεμόπουλου προσπαθούν να τον αποβάλλουν από το κόμμα, τότε… »

    χε χε !

    δεν το ήξερα αυτό..

    Ωστε ετσι!
    »σχόλιο συμπαράστασης έστειλες στον Πάνο Ζέρβα.»

    χε χε!

    Σχόλιο από γάτος | 10/07/2009

  108. »ΠΩΣ σχολιάζεις εν προκειμένω τις… ΠΕΡΙΕΡΓΕΣ ιδέες του Θύμιου?»

    πως να τις σχολιάσω δηλαδή; και που ξέρω εγώ αν μετά απο κανένα μήνα στείλεις και σ’αυτόν κανενα σχόλιο συμπαράστασης σαν αυτό που έστειλες στον Πάνο Ζέρβα.;

    Θα μου πεις..ειναι ποτέ δυνατόν να κάνω κάτι τέτοιο;
    θα σου πω : είναι , είναι.

    Σχόλιο από γάτος | 11/07/2009

  109. Γάτε,
    τόχεις παρακάνει μου φαίνεται.
    ΔΕΜ συζητάμε το Θύμιο αλλά τις ΙΔΕΕΣ του.
    Ιδέες ΣΑΦΕΣΤΑΤΑ νεοναζιστικές (ή παραπλήσιες).
    Το θέμα είναι σοβαρό κι αποτέλεσμα έρευνας.

    Με τις ΙΔΕΕΣ του Πάνου Ζέρβα, όμως, δεν είχα ποτέ μου κάνα ιδιαίτερο πρόβλημα. Σχεδόν όλες ίδιες ήταν και είναι με τις δικές μου (με ελάχιστες μόνο διαφορές). Η διένεξη μαζί του ήταν ΚΑΘΑΡΑ προσωπική και ΔΕΝ αφορούσε ποτέ τις ΙΔΕΕΣ.

    Βλέπω βέβαια ΠΟΥ τις γράφεις τις ιδέες…

    Σχόλιο από omadeon | 11/07/2009

  110. χε χε…μας εγινες και ιδεολογος τωρα ε;

    Σχόλιο από γάτος | 11/07/2009

  111. Γάτε ,πράγματι τοχεις παραξηλώσει αφήνοντας τέτοιου είδους υπονοούμενα και αιχμές για τον κύριο Οmadeon ο οποίος είναι πάρα πολύ σοβαρός κύριος με σταθερές απόψεις και ο οποίος έχει κατοχυρώσει με την πολύχρονη παρουσία του στο διαδίκτυο το δικαίωμα να καταγγγέλει όποιον του αρέσει, αλλά και να προχωρά σε σχόλια συμπαράστασης ,επίσης οποτε αυτός αποφασίσει. Φύγε τώρα πρίν σε δαγκώσω. Ούστ!

    Σχόλιο από Ράν τάν πλάν | 11/07/2009

  112. κ. Οmadeon ετσι πρέπει να φερόμαστε στος γάτους αλλιως πέρνουν θάρρος και μας καβαλάνε…

    Πρέπει δε να προσθέσω οτι σας θαυμάζω από καιρό για ολα αυτά τα πολύ έξυπνα πράγματα που γράφετε όσο και για την μεγαλοψυχία που δείχνετε με τό να στέλνετε σχόλια συμπαράστασης.

    Σχόλιο από Ράν τάν πλάν | 11/07/2009

  113. Σκύλοι και γάτες,
    ΜΗΝ ΠΤΟΕΙΣΘΕ
    ΝΥΝ ΚΑΤΑ ΠΑΝΤΩΝ
    των ΠΟΝΤΙΚΩΝ,
    Ο ΑΓΩΝ….

    Holocaust Denial, Roger Garaudy, μιμητές του ZeitGeist… (παρανοϊκές ιδεοληψίες σερβιρισμένες μαζί με αλήθειες)

    (Ομέρ, βάζω κι εκεί λινκ ΠΡΟΣ τα εδώ).

    Σχόλιο από omadeon | 11/07/2009

  114. […] επίσης το σχόλιό μου ΕΔΩ (και το ποστ στο οποίο […]

    Πίνγκμπακ από Holocaust Denial, ZeitGeist Addendum, Roger Garaudy… (παρανοϊκές ιδεοληψίες σερβιρισμένες μαζί με αλήθειες)© « OMADEON | 11/07/2009

  115. «χε χε…μας εγινες και ιδεολογος τωρα ε;»

    XAXAXA… εγώ, ένας ταπεινός Υπάλληλος της Νέας Τάξης, ένας Ανθέλλην Ψυχοπαθής και Μίασμα που πρέπει να πλυθεί επειγόντως με ΕΒΡΑΪΚΟ ΣΑΠΟΥΝΙ, εγώ… «ιδεολόγος»?

    χαχα

    Σχόλιο από omadeon | 11/07/2009

  116. ξανακύλησε.

    Σχόλιο από γάτος | 11/07/2009

  117. Ομέρ,
    για σένα ειδικά (εκτός της συγνώμης μου για την πολυλογία) συνιστώ ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ να δεις το ακόλουθο σχόλιο…

    Holocaust Denial, Roger Garaudy, μιμητές του ZeitGeist… (παρανοϊκές ιδεοληψίες σερβιρισμένες μαζί με αλήθειες)

    -Βλέπεις κάτι… ΠΑΡΕΜΦΕΡΕΣ με όσα σε απασχολούν?

    Σχόλιο από omadeon | 11/07/2009

  118. Πολύχρωμε Γάτε..

    Ιούλιο έχουμε, όχι Φλεβάρη… 😉

    mumul

    Σχόλιο από Πόντος και Αριστερά | 11/07/2009

  119. πρόκειται περι κοπρόγατου. Δεν καταλαβαίνει τίποτε.Ούτε απο Φλεβάρη ούτε από Γιούλη.Ασε δε που ειναι και επτάχρωμος..
    Ακούς εκεί να πειράζει τον κύριο omadeon .

    Σχόλιο από Ράν τάν πλάν | 11/07/2009

  120. Γιατί ο Χρυσοχοΐδης θέλει να τελειώνει με τη «Χρυσή Αυγή»; » ‎ Antinews

    Να διεμβολίσει και προς τα αριστερά και προς τα δεξιά, είναι ο στόχος του Μιχάλη Χρυσοχοΐδη. Με την επιχείρηση «νόμος και τάξις» κατά των μπαχαλάκηδων, καθώς και με τις μίνι –προς το παρόν- επιχειρήσεις σκούπα μεταναστών, είναι πεντακάθαρο ότι στοχεύει στο δεξιό και κεντροδεξιό κοινό. Κτυπώντας τη «Χρυσή Αυγή» είναι πασιφανές ότι στριμώχνει τμήματα της Αριστεράς και των αριστεριστών, που τα τελευταία χρόνια είχαν κάνει βασική τους σημαία τη μάχη κατά των φασιστικών σταγονιδίων. Κάτι, στο οποίο αναμφισβήτητα συνέβαλε η προκλητική στάση πολλών μονάδων της Αστυνομίας, και ιδιαιτέρως των ΜΑΤ, που όχι μόνον προστάτευαν τους «Χρυσαυγίτες», αλλά συχνά τους χρησιμοποιούσαν και για τη «βρώμικη δουλειά».

    Τώρα λοιπόν, ο κ. Χρυσοχοΐδης, εκτός των σχεδίων για «καθαρά» Εξάρχεια, των μέτρων ώστε να αποτραπούν εκτεταμένα επεισόδια ενόψει της θλιβερής επετείου της δολοφονίας του Αλέξη Γρηγορόπουλου, στις 6/12, και των προσπαθειών για την εξάρθρωση νέων τρομοκρατικών οργανώσεων, προτίθεται, σύμφωνα με καλά πληροφορημένες πηγές, να στριμώξει δραστικά τόσο τους «Χρυσαυγίτες», όσο και αστυνομικούς που είτε συνεργάζονται μαζί τους, είτε τους κάνουν πλάτες. Στο μεταξύ, στο υπουργείο προστασίας του Πολίτη καταρτίζεται ο νέος σχεδιασμός για την αντιμετώπιση της λαθρομετανάστευσης και τη διαμόρφωση νέας μεταναστευτικής πολιτικής, ενώ η νέα πολιτική ηγεσία θέλει να αποτρέψει οποιαδήποτε διαδικασία υπονόμευσης … εκ των έσω.

    Συγκοινωνούντα δοχεία.

    Εδώ και καιρό, βέβαια, το Antinews έχει επισημάνει τις πληροφορίες και τις έντονες υποψίες που υπάρχουν για στενές σχέσεις των «Χρυσαυγιτών» με κύκλους της Αστυνομίας που διακατέχονται από παρακρατικές λογικές. Επίσης, την ύπαρξη «σταγονιδίων» εντός της ΕΛΑΣ. Είχαμε υπογραμμίσει ιδιαίτερα τη συνεργασία «Χρυσαυγιτών» με αστυνομικούς στην περίπτωση των μεταναστών, στον Άγιο Παντελεήμονα, αλλά και τις έντονες υποψίες για τη ρίψη χειροβομβίδας προ μηνών στα Εξάρχεια, σε γραφεία «αντιεξουσιαστικής» οργάνωσης. Ενέργεια που λίγο έλειψε να κοστίσει ανθρώπινες ζωές. Η αντιμετώπιση των φασιστοειδών θεωρείται αναγκαία, διότι δεν αποκλείεται το ενδεχόμενο μιας προβοκάτσιας, ενόψει της επετείου της δολοφονίας Γρηγορόπουλου. Το πρώτο crash test για την κυβέρνηση, λοιπόν, θα είναι στην πορεία του Πολυτεχνείου. Το δεύτερο στις 6 του Δεκέμβρη, οπότε η κυβέρνηση θα πρέπει, εκτός από το ενδεχόμενο των αναταραχών, να αντιμετωπίσει και εκείνους τους ακροδεξιούς παρακρατικούς κύκλους, οι οποίοι μέσω βίαιης δράσης τους, θα επιδιώξουν έκτροπα, όχι μόνο για να δικαιολογήσουν την ύπαρξή και τη δράση τους, αλλά και για να δημιουργήσουν κλίμα κοινωνικής έντασης που στόχο θα έχει είτε την στοχοποίηση πολιτικών χώρων, είτε των μεταναστών.

    Ο κ. Χρυσοχοΐδης, ως γνωστόν, πρόσφατα δήλωσε ότι όποιος αστυνομικός ή λιμενικός διαπιστώνεται ότι έχει σχέσεις με μέλη της «Χρυσής Αυγής» και με φασιστικές οργανώσεις, θα πάει σπίτι του, ενώ επανήλθε σε παλαιότερη θέση του ότι ο Άρειος Πάγος θα έπρεπε να έχει θέσει εκτός νόμου την οργάνωση. Καλά πληροφορημένες πηγές του μεγάρου της Λεωφόρου Κατεχάκη αναφέρουν ότι ο ίδιος εξετάζει πολύ προσεκτικά τον φάκελο της Χρυσής Αυγής. Προωθεί, ειδικότερα, τη συνεργασία του υπουργείου του με τον Συνήγορο του Πολίτη στο πλαίσιο της λειτουργίας ενός γραφείο «ελέγχου της αυθαιρεσίας» προκειμένου να δοθεί τέλος στη βιομηχανία της συγκάλυψης.

    Ξανανοίγουν παλιές ΕΔΕ.

    Ήδη, φάκελοι με αμαρτωλές ΕΔΕ που υπάρχουν στο μέγαρο της Λεωφόρου Κατεχάκη, αλλά έκλεισαν «μυστηριωδώς», ξανανοίγουν. Να σημειωθεί πως κοινή είναι η πεποίθηση στην κυβέρνηση ότι τα προηγούμενα χρόνια συγκαλύφθηκαν υπόγειες ή εμφανείς σχέσεις αξιωματικών της ΕΛ.ΑΣ. ή αστυφυλάκων με μέλη ακροδεξιών οργανώσεων, αλλά και γεγονότα αστυνομικής βίας και αυθαιρεσίας. Μια από τις πλέον χαρακτηριστικές περιπτώσεις ήταν κοινή δράση ανδρών των ΜΑΤ και μελών της Χρυσής Αυγής εναντίον διαδηλωτών στο κέντρο της Αθήνας στις 3 Φεβρουαρίου του 2008, όταν υφυπουργός Εσωτερικών με αρμοδιότητες σε θέματα δημόσιας τάξης ήταν ο Παναγιώτης Χηνοφώτης. Τότε η τηλεοπτική καταγραφή ήταν αδιάψευστος μάρτυρας της από κοινού δράσης και βίας αστυνομικών και Χρυσαυγιτών. Στο υπουργείο προστασίας του Πολίτη, επίσης, είναι βέβαιοι ότι υφίστανται κύκλοι και μηχανισμοί, οι οποίοι μαζί με θύλακες της ακροδεξιάς, παραεκκλησιαστικά συστήματα και γκρουπούσκουλα που δραστηριοποιούνται στους κόλπους της ΕΥΠ συνιστούν ένα είδος συμπλέγματος, το οποίο δημιουργούσε μέχρι σήμερα προβλήματα στις πολιτικές ηγεσίες. Βέβαια κάθε πολιτική ηγεσία αντιλαμβάνεται διαφορετικά την σχέση Χρυσαυγιτών και αστυνομικών.

    Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, όμως, έχει και άλλους λόγους να θεωρεί επικίνδυνη την ύπαρξη των ακροδεξιών σταγονιδίων μέσα στην ΕΛ.ΑΣ και τις σχέσεις με τη «Χρυσή Αυγή». Η σκληρή πολιτική που ακολουθεί η ΕΛ.ΑΣ. στα Εξάρχεια μπορεί να εκληφθεί λανθασμένα από τους φέροντες ακραίες αντιλήψεις περί κατασταλτικής δραστηριότητας εντός της ΕΛ.ΑΣ., ως περαιτέρω νομιμοποιητική διαδικασία άσκησης βίας.

    Σχόλιο από Τα Χρυσά Αυγά | 27/10/2009

  121. […] -Φόλα στους σκύλους της Χρυσής Αυγής […]

    Πίνγκμπακ από -Ο απολογισμός του έτους « Πόντος και Αριστερά | 08/01/2010

  122. Τι παίζεται με τη βόμβα στα γραφεία της «Χρυσής Αυγής»;

    «Κάποιο λάκκο έχει η φάβα» με αυτή με τη βόμβα!

    Ένας από τους βασικούς στόχους της τρομοκρατίας είναι η σπορά της σύγχυσης και οι έντεχνες «πολιτικές επιδοτήσεις»!!!

    Η στρατηγική αυτού του προνομιακού πολιτικού «όπλου» των μυστικών, παρακρατικών υπηρεσιών είναι πολυεδρική, ακριβώς για να συσκοτίζει τα πάντα και να προωθεί δολίως και εντέχνως τα ποικίλα πολιτικά παιχνίδια του κράτους και του παρακράτους.

    Ας δούμε το γεγονός πρώτα.

    Το πρωί στις 8 και 46 εξερράγη βόμβα στα Γραφεία της «Χρυσής Αυγής».

    Τα γραφεία είναι στην οδό Σωκράτους, στον πέμπτο όροφο!!!

    Οι δράστες είχαν τοποθετήσει εκρηκτικό μηχανισμό (στον πέμπτο όροφο) σε σακούλα σκουπιδιών!

    Πριν από 20 λεπτά από την έκρηξη υπήρξε προειδοποιητικό τηλεφώνημα στην «Ελευθεροτυπία»(!) για να εκκενωθεί το κτίριο της οδού Σωκράτους!!!

    Ο μίτος της Αριάδνης:

    α). Το αφετηριακό σημείο της πολιτικής προσέγγισης, όπως κατά κόρον έχει αναλύσει το ΡΕΣΑΛΤΟ, είναι ότι η «τρομοκρατία» σήμερα αποτελεί, καθ’ ολοκληρίαν, έργο των μυστικών υπηρεσιών.

    β). Αυτή η τρομοκρατία που προωθεί πολιτικά παιχνίδια παίρνει θεαματική μορφή. Δεν περιορίζεται δηλαδή σε μια απλή τρομοκράτηση ή καταστροφή του βαλλόμενου, αλλά επεκτείνεται σε πολιτικό θέαμα.

    Συστατικό στοιχείο της πολιτικής προβοκάτσιας και τρομοκρατίας αποτελεί το τελετουργικό του κρότου, του μυστηρίου, της δημοσιότητας και του θεάματος.

    Αυτά τα στοιχεία εκλείπουν στις τρομοκρατικές πράξεις που περιορίζονται στην τρομοκράτηση και την καταστροφή κάποιων «ενοχλητικών». Π.χ κανένα από τα παραπάνω στοιχεία δεν υπήρξε στην πυρπόληση και την καταστροφή των Γραφείων του ΡΕΣΑΛΤΟ: Απόγευμα μέσα στα Εξάρχεια, με χρόνο πυρπόλησης πάνω από μισή ώρα, δίπλα στα Ματ και με πλήθος συγκεντρωμένου κόσμου.

    ΕΔΩ καμία πληροφόρηση, κανένα θέαμα, καμία ανακοίνωση, νεκρική σιωπή από παντού!!!

    γ). Για τη βόμβα στη «Χρυσή Αυγή» στήθηκε ολόκληρο το γνωστό τελετουργικό: Προειδοποίηση στη «σημαδιακή» εφημερίδα, εκκένωση του κτιρίου, δημοσιότητα, ρεπορτάζ, δηλώσεις ποικίλες, και από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο!!!

    Όλα τα στοιχεία του τελετουργικού θεάματος και μυστηρίου υπήρξαν, έστω σε πολύ μικρή αναλογία σε σχέση με τις μεγάλες τελετουργικές τρομοκρατικές προβοκάτσιες…

    δ). Ο πολιτικός στόχος των μυστικών υπηρεσιών και του παρακράτους.

    Με ποια πολιτική λογική συνιστά πολιτικό στόχο για τις μυστικές υπηρεσίες η «Χρυσή Αυγή»; Αποτελεί κάποια πολιτική οντότητα που απειλεί το καθεστώς και το παρακράτος; Η ηγεσία αυτής της οργάνωσης αποτελεί σπλάχνο από τα σπλάχνα του παρακρατικού καθεστώτος: Το μικρό «φασιστικό» σκιάχτρο το οποίο όχι μόνο δεν έχει ούτε ελαχιστότατη πολιτική απήχηση στην ελληνική κοινωνία, αλλά προκαλεί και «αναφορά» απέχθειας στον ελληνικό λαό.

    Το νεοταξικό, όμως καθεστώς και οι μυστικές του υπηρεσίες έχουν ύψιστο πολιτικό «στόχο» να κατασκευάζουν και να επιδοτούν «ακροδεξιούς» και «φασιστικούς» πολιτικούς μπαμπούλες.

    Αυτή είναι μια βασική συνιστώσα της σημερινής νεοταξικής φιλοσοφίας και πρακτικής, συνακόλουθα και της τρομοκρατικής στρατηγικής. Να κατασκευάζουν, να επιδοτούν πολιτικά και να προβάλλουν «ακροδεξιά» σκιάχτρα, ακριβώς για να τα χρησιμοποιούν εναντίον των λαϊκών κινημάτων και της κοινωνικής οργής που διογκώνεται.

    Η αφηνιασμένη κατασκευή και πολιτική επιδότηση του Καρατζαφέρη αποτελεί από τα πιο κραυγαλέα παραδείγματα.

    Ιστορικά πάντα οι καθεστωτικές δυνάμεις διατηρούσαν και συντηρούσαν «ακροδεξιές» και «φασιστικές» σέχτες.

    Σήμερα διατηρούν, συντηρούν και επιδοτούν και «ακροαριστερές» σέχτες για να παίζεται το μπαλάκι του πινγκ-πονγκ πιο θεαματικά και αποτελεσματικά.

    ΣΗΜΕΡΑ επίσης περνάμε και σε μια άλλη πολιτική φάση: Το γραμμάτιο Καρατζαφέτη εξοφλείται.

    Ο Καρατζαφέρης έχει ανοικτά βγει ως Γραφείο Τύπου της κυβέρνησης. Επίσης ως «λαγός» του καθεστώτος που είναι, ζητά ξεδιάντροπα την «ενότητα» των κομμάτων από κοινού με Σημίτη και Μητσοτάκη για τη …σωτηρία της Ελλάδας!!!

    Το «σκιάχτρο» ΛΑ.Ο.Σ που κατασκεύασαν και επιδότησαν τόσα χρόνια καταρρέει.

    Είναι επιτακτική ανάγκη για το καθεστώς να λουστραριστούν οι «εφεδρείες», να διαφημιστούν και να επιδοτηθούν νέα «σκιάχτρα» των «ακροδεξιών» εφεδρειών τα οποία ΚΑΙ θα απορροφήσουν του «κραδασμούς» της κατάρρευσης του ΛΑ.Ο.Σ.

    Σε αυτή τη στρατηγική εντάσσεται και η τρομοκρατική τακτική κτυπήματος της «Χρυσής Αυγής»: Ένα τρομοθέαμα πολιτικής επιδότησης και διαφήμισης του εφεδρικού «σκιάχτρου».

    Βρισκόμαστε σε μια περίοδο, λόγω αποκάλυψης και κατάρρευσης του «σκιάχτρου» Καρατζαφέρη, στην κατασκευή νέων «σκιάχτρων» από τον «ακροδεξιό» χώρο.

    Πρέπει να καναλιζαριστεί και να χειραγωγηθεί η «εθνική» λαϊκή οργή…

    Σχόλιο από Ροβεσπιέρος | 22/03/2010

  123. […] -Φόλα στους σκύλους της Χρυσής Αυγής […]

    Πίνγκμπακ από -Οι νεοναζί προσβάλλουν την προσφυγιά. No pasaran! « Πόντος και Αριστερά | 10/11/2011


Σχολιάστε