Πόντος και Αριστερά

……. 'μώ τον νόμο σ' !

-ΟΛΑ ΤΑ ΓΟΥΡΟΥΝΙΑ ΕΧΟΥΝ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΜΟΥΡΗ !

H εμφάνιση των Νεοναζί

img_40201.jpgΗ μαχητική εμφάνιση των χρυσαυγιτών και η αντιφασιστική διαδήλωση έφερε επί τάπητος το ζήτημα αν θα πρέπει να παραγνωριστεί το γεγονός ή αν θα πρέπει να αντιμετωπιστεί κινηματικά.  

img_4020.jpgΣίγουρα θα βρίσκουμε μπροστά μας εφεξής το θράσος της εθνοπροδοτικής ακροδεξιάς, η οποία θα καπηλεύεται διαρκώς όλο και περισσότερα υπαρκτά ζητήματα. Τόσο της παρούσας πολιτικής συγκυρίας όσο και ιστορικά θέματα…. [Επειδής οι παππούδες τους ήτο “Χ”ίτες, Δοσίλογοι, Μπουραντάδες, Γερμανοτσολιάδες και Ταγματασφαλήτες…

ls11uh7.jpgΜείζον πιά ειναι η ανοιχτή συμπλευση, η αγαστή συνεργασια των κατασταλτικών μηχανισμών του -Υπο την δεξια κυβερνηση Καραμανλή -κρατους με τις ακροδεξιες συμμορίες…

                          

Κατι βεβαια που θα εντεινεται οσο η σηψη ,η απιστευτη διαφθορά και η παρακμή που εκκρινεται συνολικά απο την παρουσα κυβερνηση -καθώς θα συναντωνται με την ολο και εντεινομενη ακριβεια και φτωχεια και το ξεπουλημα των ασημικών του κρατους ως λαφύρων …

Θα συναντά αναποφευκτα την κοινωνική οργή …

                                                                          

Προς το παρόν ας δούμε ένα φωτογραφικό πανόραμα της πλέον αποκρουστικής μορφής της ακροδεξιάς.

                                                          

1938697.jpg135.jpg

a4423a.jpgalbanotsamides.jpg

nazbol-ru.jpgnatzbols.jpg

  grizoi-likoi-samsounta-4.jpgbenito_mussolini_and_adolf_hitler.jpgimgp0574_.jpg

temp2hy6.gifbannerimia1.jpgdtyp.jpg

banneri1.jpgΔες Φασισμός-Αντιφασισμός

03/02/2008 - Posted by | -Πολιτική, -Nεοελληνικός ανορθολογισμός

182 Σχόλια »

 1. Το Μειζον Δεν ειναι η επανεμφανιση και το Θρασος της Ακροδεξιας …

  Το μείζον πιά ειναι η ανοιχτή συμπλευση , η αγαστή συνεργασια των κατασταλτικών μηχανισμών του -Υπο την δεξια κυβερνηση Καραμανλή -κρατους με τις ακροδεξιες συμμορίες…

  Κατι βεβαια που θα εντεινεται οσο η σηψη ,η απιστευτη διαφθορά και η παρακμή που εκκρινεται συνολικά απο την παρουσα κυβερνηση -καθώς θα συναντωνται με την ολο και ενετεινομενη ακριβεια και φτωχεια και το ξεπουλημα των ασημικών του κρατους ως λαφύρων …

  Θα συναντά αναποφευκτα την κοινωνική οργή …

  Και οσο δεν γινεται ορατή καποια στοιχειώδης πολιτική λύση .

  Σχόλιο από Νοσφεράτος | 03/02/2008

 2. Μια παλιά σχετική συζήτηση απο τον Δροσοπλατανο βλ

  http://www.oraelladas.gr/2007/06/27/politics-7/#comment-3622

  Σχόλιο από Νοσφεράτος | 03/02/2008

 3. Νοσφεράτε,

  στο κείμενο που μας παρέπεμψες, ο σχολιογράφος, μεταξύ άλλων μας λέει -παρότι αναγνωρίζει τη σημασία του Βίλχελμ Ράϊχ- ότι ο Στάλιν ήταν μια αναγκαιότητα, αποτέλεσμα της ανωριμότητας του λαού να αντιληφθεί τις ευθύνες του και της καταναλωτικής του -λίγο ή πολύ- μανίας και της κουτοπονηριάς του να θέλει το καλάθι γεμάτο λουφάροντας γενικώς.

  Κάπου τάχω ξανακούσει 🙂

  Μ-π

  Σχόλιο από Πόντος και Αριστερά | 03/02/2008

 4. Μόνον, που,
  Πρώτον, όλες οι φωτογραφίες σας είναι παντελώς άσχετες με την Ελλάδα (σαν να μιλω για τον Συνασπισμό και να βάζω φωτογραφίες του Πολ Ποτ)
  Δεύτερον και σημαντικότερον, Δημοκρατία σημαίνει το δικαίωμα των νεοναζιστών στην ελευθερία του λόγου και στις δημόσιες εκδλώσεις. (Οι πράκτορες των βουλγαροσκοπιανών και των τούρκω, πάντως, αυτό το δικαίωμα τό έχουν και τό ασκούν ελεύθερα.)

  Εχθές η κρατική βία (αστυνομία και εισαγγελία) ανέστειλε βάναυσα το Σύνταγμα, απαγορεύοντας νόμιμη εθνικιστικιστική σγκέντρωση και ικανοποιώντας την θέληση των σταλινικών αναρχοτραμπούκων (ή, χειρότερα, χρησιμοποιώντας τους αναρχοτραμπούκους ακριβώς γι’ αυτό, ως δικαιολογία καταστολής των εθνικιστών).

  Τα πράγματα είναι απλά: Ή υποστηρίζετε την φασιστική και παρακρατική μέθοδο της αντισυγκέντρωσης (πράγα που ακριβώς κάνετε, αλλά επιμένετε να υποκρίνεστε τους δημοκράτες) ή όχι.

  Οι «αριστεριστές και αντιεξουσιαστές» τραμπούκοι και παρακρατικοί της Ασφάλειας ΔΕΝ «είχαν προγραμματίσει συγκέντρωση». Πριν δυο-τρεις μέρες μόλις απεφάσισαν την τραμπούκικη φασιστική ΑΝΤΙσυγκέντρωση, για να ματαιώσουν διά της βίας νόμιμη πατριωτική συγκέντρωση, η οποία είχε αποφασισθεί και δημοσιοποιηθεί, πιστεύοντας ότι η Ελλάδα είναι δημοκρατικό κράτος, εδώ και έναν μήνα. (Όχι από την Χρυσή Αυγή, αλλά από την Επιτροπή Εθνικής Μνήμης.)

  Ο εισαγγελέας προσκύνησε το έκνομο αριστερό παρακράτος και ζήτησε την ματαίωση της πατριωτικής εκδήλωσης. (Πράγμα που επιτείνει τις φήμες ότι οι «αναρχικοί» δεν είναι παρά όργανα του παρακρατικού μηχανισμού της Ασφάλειας.)

  Ελληνική «Δημοκρατία» 2008.

  Οι κρατικές αρχές ευθύνονται άμεσα για υπόθαλψη των αριστεριστών, παράληψη καθήκοντος και ηθική αυτουργία στα επεισόδια. Από την πρώτη στιγμή που οι αριστεριστές ανήγγειλαν ΑΝΤΙΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ, έπρεπε αυτή να απαγορευθεί από την εισαγγελία, οι αστυνομικές δυνάμεις να εμποδίσουν οποιαδήποτε απόπειρα αριστεριστών να πλησιάσουν τον χώρο όπου είχε προγραμματισθεί η εθνικιστική εκδήλωση και να συλλάβουν άμεσα τους δράστες.

  Και μόνον το ότι το κράτος επέτρεψε ΑΝΤΙΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ, αρκεί.

  Οι κρατικές αρχές, λοιπόν, άφησαν τους αριστεριστές να επιτεθούν, απλώς μπήκαν μετά ανάμεσα για να αποτρέψουν τα χειρότερα, και τελικά η εισαγγελία απαγόρευσε την συγκέντρωση των… εθνικιστών. Οι τελευταίοι υπάκουσαν ειρηνικά στην άδικη εντολή της εισαγγελίας, όχι για άλλο λόγο, αλλά επειδή οι κρατικές αρχές με τους εθνικιστές, υπό την πίεση των εξάλλων του ΣΥΝ, εξαντλούν πάντοτε την αυστηρότητά τους (όχι σαν τους αριστεριστές που καίνε όλη την Αθήνα και αφήνονται ασύλληπτοι), οπότε εδόθη εντολή από τους υπευθύνους της συγκεντρώσεως για αποχώρηση, προκειμένου να μην συλληφθούν και φυλακισθούν αδίκως τόσα παιδιά.

  Μήπως σού διέφυγε ότι οι μεν (εθνικιστές) έκαναν νόμιμη και προαναγγελθείσα από έναν μήνα ειρηνική συγκέντρωση, ενώ οι δε (αριστεριστές) τραμπούκικη επίθεση για να διαλύσουν την πρώτη; Ότι οι αστυνομικές δυνάμεις, αντί να αποτρέψουν την επίθεση των παρακρατικών αριστεριστών και να συλλάβουν άμεσα τους δράστες, κάθονται απλώς γύρω από την πλατεία Κολοκοτρώνη για να αποτρέψουν τα χειρότερα, επιτηρώντας τους εθνικιστές; Για τους παρακρατικούς του Indymedia θα έπρεπε βεβαίως τα ΜΑΤ να… χτυπάνε κιόλας τους αμυνόμενους, στο πλευρό των επιτιθέμενων, για να μην υπάρχει «συνεργασία»! Άλλο τίποτε;

  Δυστυχώς ο ΛΑ.Ο.Σ., ακολουθώντας την πάγια γραμμή Καρατζαφέρη για μετριοπαθή πολιτική, λόγω αδικαιολογήτου φοβίας μην ταυτίσουν την παράταξη τα ελεγχόμενα ΜΜΕ με «ακροδεξιούς» και «φασίστες» (κάτι που ούτως ή άλλως κάνουν), εξέδωσε απλώς μια μετριοπαθή ανακοίνωση διαμαρτυρίας (προφανώς με πρωτοβουλία των εθνικιστών του κόμματος) για την χθεσινή καταπάτηση του Συντάγματος από το αριστερό παρακράτος (χωρίς καν ευθύ καταλογισμό ευθυνών, αλλά με «καταδίκη της βίας από όπου και αν προέρχεται»), αφήνοντας για άλλη μια φορά την πρωτοβουλία και την κυριαρχία των εντυπώσεων στον ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος δεν έχει τέτοιους δισταγμούς.

  EINAI συγκοινωνούντα δοχεία, σήμερα, οι «αναρχικοί»-«αντιεξουσιαστές», το αμερικανόδουλο οθωμανικό κράτος και οι ασφαλίτικοι- κυπατζίδικοι μηχανισμοί.

  Δεν τό αποδεικνύει μόνον η ταύτιση των επιδιώξεων, αλλά και η αγαστή συνεργασία τους.

  Και μόνο το ότι οι κρατικές αρχές επιτρέπουν εν έτει 2008, σε μια υποτιθέμενη «δημοκρατική» χώρα, φασιστικές αντισυγκεντρώσεις σταλινοτραμπούκων λέει πολλά.

  Αντισυγκέντρωση = παρακράτος = καταπάτηση του Συντάγματος. Τελεία.

  Το σχέδιο είναι απλό.

  Το αμερικανόδουλο κράτος που τιμά τον Κεμάλ Ατατούρκ θέλει να επιβάλει την χούντα του και να φιμώσει τους Έλληνες πατριώτες. Βάζει λοιπόν τα πληρωμένα τσιράκια του (παρακράτος) δηλαδή τους Αντιφά (με σημαίες των ΗΠΑ και του Ισραήλ, είπαμε), «αναρχικούς», ΣΥΡΙΖΑ (εδώ δεν μιλάμε για παρακράτος, αλλά για σκέτο κράτος), Δημητράδες και Ελσίνκια (Σόρος και CIA), …ΟΛΜΕ (!) -σε αγαστή συνεργασία όλα τα καλά παιδιά-, να επιτεθούν με κουκούλες, μολότοφ και ρόπαλα. Φυσικά οι αριστεριστές σπάνε τα μούτρα τους, ως κότες που είναι, αλλά δεν πειράζει – τους σώζουν, ως συνήθως, τα αγαπημένα τους ΜΑΤ. Έπειτα, οι εισαγγελείς, με πρόσχημα τα επεισόδια που προκάλεσαν οι «αναρχικοί», τους οποίους οι παρακρατικοί μηχανισμοί της Ασφάλειας (όχι ο απλός πατριώτης αστυνομικός βεβαίως) υπέθαλψαν, αναστέλλουν το Σύνταγμα και απαγορεύουν την εκδήλωση. Όλα όπως ακριβώς είχαν σχεδιασθεί. Όπως βολεύει την νεοταξική εξουσία.

  Πόσο προφανέστερο πρέπει να γίνει για να υποψιαστεί κανείς;

  Σχόλιο από ΚΑΛΛΙΜΑΧΟΣ | 03/02/2008

 5. !!!!!!!

  Σχόλιο από Νοσφεράτος | 03/02/2008

 6. Μα Καλλίμαχε, εδώ μιλάμε για ΝΕΟΝΑΖΙ. Είναι κάτι διαφορετικό απ’ ότι έχουμε συναντήσει μέχρι σήμερα… Και η γνώμη μου είναι ότι κακώς και εσεις, οι κάπως περίεργοι νεοδεξιοί τους αποδέχεστε. Αλλά αυτό είναι δικιά σας ιστορία και δικές σας οι επιλογές.

  Πάντως οι πατριώτες δεξιοί επί κατοχής δημιούργησαν τις δικές τους αντιστασιακές ομάδες και συγκρούστηκαν με τους Έλληνες συνεργάτες των Ναζί…

  Τέλος πάντων, αν δε συμφωνήσουμε σ’ αυτό, ότι δηλαδή μιλάμε για ένα νεοναζιστικό φαινόμενο, δεν θα μπορέσουμε ποτέ να επικοινωνήσουμε.

  Και όσον αφορά το ποιοι τιμούν ιστορικά τον Μουσταφά Κεμάλ Πασά, δες τις φωτογραφίες στο σχετικό μας κείμενο

  https://pontosandaristera.wordpress.com/2008/01/25/25-1-2008/

  Μ-π

  Σχόλιο από Πόντος και Αριστερά | 03/02/2008

 7. Τη σκέψη σας που νείρεται
  πάνω στο πλαδαρό μυαλό σας
  σάμπως ξυγκόθρεφτος λακές
  σ’ ένα ντιβάνι λιγδιασμένο,
  εγώ θα την τσιγκλάω
  επάνω στο ματόβρεχτο κομμάτι της καρδιάς μου
  φαρμακερός κι αγροίκος πάντα
  ως να χορτάσω χλευασμό.
  (…)
  Πάλι ερωτευμένος θα ριχτώ στο γλεντοκόπι
  πυρπολώντας το τόξο των φρυδιών μου
  Τι να γίνει;
  Και σ’ ένα σπίτι καμένο
  ζούνε καμιά φορά άστεγοι αλήτες.
  (…)
  Δοξάστε με
  Δεν είμαι ταίρι εγώ των ισχυρών
  Εγώ επάνω σ’ όλα που έχουν γίνει
  βάζω «μηδέν»
  (…)
  Και πίσω από τους ποιητές
  τρέχουν τα πλήθη του δρόμου:
  Φοιτητές,
  πόρνες,
  εργολάβοι.
  (…)

  πηγή:
  http://vakxikon.blogspot.com/2007/07/vladimir-mayakovsky-1972.html

  Σχόλιο από Νοσφεράτος | 03/02/2008

 8. ( http://www.skai.gr/master_avod.php?id=72667&cid=1012&bc=1012&lsc=1

  Δειτε εδώ ποιο ειναι το παρακρατος που επελαυνει μαζί με το κρατος

  Σχόλιο από Νοσφεράτος | 03/02/2008

 9. Μαγιακόφσκι :Ξελασπώστε το μέλλον :

  http://stixoi.info/stixoi.php?info=Lyrics&act=details&song_id=28720

  Σχόλιο από Νοσφεράτος | 03/02/2008

 10. Βρε «ΚΑΛΛΙΜΑΧΕ» τι μας παιδεύεις;

  Και νομίσαμε ότι έχουμε να κάνουμε με ένα αξιοπρεπή πατριώτη (ακρο)νεοδεξιό, με τον οποίο παρόλες τις διαφωνίες μας θα μπορούσαμε να συζητήσουμε.

  Αφού είσαι το ίδιο πρόσωπο με τον «ΕΡΙΧΘΟΝΙΟ», δηλαδή χρυσαυγίτης βαμμένος!!! Που του σβήσαμε χθες ένα σχόλιο, το οποίο έχει ιδιαίτερο σημειολογικό ενδιαφέρον, ειδικά όταν ξέρει κάποιος την πολιτική σου τοποθέτηση. Το σχόλιο που σβήστηκε ήταν το εξής:

  » Δεν ντρέπεστε καθόλου ρε σταλινικά παρακρατικά τσιράκια της Ασφάλειας;
  Δεν ντρέπεστε ρε άπλυτοι αναρχοτραμπούκοι να ασελγείτε στην μνήμη των νεκρών ηρώων μας;
  Δεν ντρέπεστε ρε οθωμανικά σκουλήκια να σαμποτάρετε μια νόμιμη και ειρηνική συγκέντρωση διαμαρτυρίας για τα Ίμια, η οποία διοργανώτεται ανελλιπώς εδώ και δέκα χρόνια;

  Να χαρώ την δημοκρατία σας, βρωμοσταλίνες του κερατά! Ποιοί είναι φασίστες ρε τσόκαρα; Αυτοί που ασκούν το συνταγματικό δικαίωμα να κάνουν μια εκδήλωση; Και μάλιστα προς τιμήν των νεκρών μας; Ή τα τουρκόφιλα μισελληνικά παρακρατικά αναρχικά καθάρματα των τραμπουκισμών, των εμπρησμών, και των αντισυγκεντρώσεων, με τις πλάτες βεβαίως των μπάτσων;

  Εν έτει 2008, υπό δημοκρατικό καθεστώς είναι ΝΤΡΟΠΗ και μόνον το άκουσμα της λέξης «αντισυγκέντρωση»

  Φτου σας, σταλινοφασιστόμουτρα, άθλιοι υποκριτές. Τουλάχιστον

  Να χαρώ κάτι «δημοκράτες», που θέλυν να ματαιώσουν τραμπούκικα μια νόμιμη συγκέντρωση!

  Τουλάχιστον τολμήστε να έρθετε χωρίς την προστασία των μπάτσων, ρε άπλυτοι!

  «Δημοκράτες» του κώλου. Αριστεροί.»

  Τάδε έφη «Εριχθόνιος», κοινώς «Καλλίμαχος» !!!!

  Οπότε μη μας ξαναενοχλήσεις. Δεν έχει έννοια!

  Μ-π

  Σχόλιο από Πόντος και Αριστερά | 03/02/2008

 11. Πολύ ενδιαφεροντα ολα αυτά 🙂

  Σχόλιο από Νοσφεράτος | 03/02/2008

 12. http://athens.indymedia.org/front.php3?lang=el&article_id=822697

  Σχόλιο από Βασίλης | 03/02/2008

 13. ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΙΚΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ

  από ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΚΑΤΙ ΤΡΕΧΕΙ ΣΤΑ ΓΥΦΤΙΚΑ 1:53μμ, Κυριακή 3 Φεβρουαρίου 2008

  ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΗ ΑΠΟΧΩΡΗΣΗ ΤΩΝ ΟΥΤΩΣ Η ΑΛΛΩΣ ΟΛΙΓΑΡΙΘΜΩΝ ΑΡΙΣΤΕΡΟΥΛΗΔΩΝ ΚΑΙ ΓΚΡΟΥΠΟΥΣΚΟΥΛΩΝ (ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΚΑΠΟΙΕΣ ΕΞΑΙΡΕΣΕΙΣ ΑΡΙΣΤΕΡΙΣΤΩΝ (που σταθηκαν στο υψος των περιστασεων), ΤΗΝ ΠΙΟ ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΣΤΙΓΜΗ, ΤΟ ΜΕΣΗΜΕΡΙ ΣΤΑ ΠΡΟΠΥΛΑΙΑ, ΚΑΙ ΕΝΩ ΥΠΗΡΧΑΝ ΗΔΗ ΔΥΟ ΣΥΝΤΡΟΦΟΙ ΜΑΧΑΙΡΩΜΕΝΟΙ ΚΑΙ Η ΟΡΓΗ ΕΙΧΕ ΞΕΧΕΙΛΙΣΕΙ ΚΑΙ ΚΑΘΩΣ ΟΛΟ ΚΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΟΡΓΙΣΜΕΝΟΣ ΚΟΣΜΟΣ ΚΑΤΕΒΑΙΝΕ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΓΙΑ ΝΑ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙ, ΓΙΑ ΝΑ ΑΝΤΙΣΤΑΘΕΙ ΜΕ ΚΑΘΕ ΜΕΣΟ ΣΤΙΣ ΕΝΣΤΟΛΕΣ ΚΑΙ ΜΗ ΔΙΜΟΙΡΙΕΣ ΤΩΝ ΔΟΛΟΦΟΝΩΝ, ΚΑΙ ΝΑ ΠΑΡΕΙ ΠΙΣΩ ΤΟ ΑΙΜΑ ΤΩΝ ΜΑΧΑΙΡΩΜΕΝΩΝ ΣΥΝΤΡΟΦΩΝ, αυτοι οι φιλοι μας αριστεροι που λετε την κοπανησαν- κοψαν λασπη που λενε οταν ειδαν οτι η κατασταση ειχε ξεφυγει απο τον ελεγχο τους και επαιρνε αυθορμητα και θα τολμησω να πω, εξεγερσιακα χαρακτηριστικά.

  Την πουλεψαν τα λαμογια, αυτοι που λεγαν οτι θα τσακισουν τους φασιστες στις αφισες τους-που και το πρωι δεν ηταν πανω απο 50 και πηγαιναν λες και καναν περιπατο(θα μου πεις σε ολες τις πορειες αυτο κανουν), που την ωρα του ΝΤΟΥ στην Σταδιου αυτοι σαν πολυ ωραιοι συντροφοι κα φιλοι ειχαν λουφαξει στο κεντρο της Κλαυθμώνος. Ε ναι λοιπον αυτα τα καμαρια αυτες οι τοσες οργανωσεις αν ειδα καλα στην αφισα θα ταν καμια 20αρια? μαζι με την περιτρανη νεολαια συν καθως και το επαναστατηκοτατο -ξεκινημα- αυτοι που θα λιωναν οπως λεγαν τους φασιστες μονο με λουλουδια δε κατεβηκα εχθες στην πορεια.

  Και κει κατα το μεσημερακι που ο κοσμος τα χε παρει στο κρανιο, που απαντουσε στα δακρυγονα των ΜΑΤ και δεν καθονταν οπως μερικοι μερικοι να βγαζουν ανακοινωσεις απ τα μεγαφωνα περι ειρηνικων πορειων κλπ, αυτοι οι συντροφοι ναι λοιπον αυτοι και οχι αλλοι την στρίψανε σαν καλες κοτουλες σαν καλα δεκανικια του συστηματος,για να φυλαξουν τον κωλαρακο τους αφηνοντας πισω τους τους τραυματιες,τους μαχαιρωμενους, τους διαδηλωτες ακομα και τους ιδιους τους συντροφους τους, πραγματι ανατωτιεμαι ποιοι ειναι χειρότεροι τα ΜΑΤ, ΤΑ ΚΝΑΤ, ΟΙ ΑΥΤΟΙ ΑΡΑΓΕ?

  θελετε κιαλλο κραξιμο κανονικα παλιο πατσαβουρια να δω πως θα κοιταξετε τους τραυματιες συντροφους στα ματια και θα τους πειτε οτι κοιτα ρε φιλε εγω διαφωνούσα με την κατασταση γιαυτο σηκωθηκα και εφυγα και σε παρατησα. Εχω σιχαθει πια θα μπορουσα τωρα να σας εγραφα ενα ολοκληρο κατεβατο για την μαλακια στον εγκεφαλο που χετε και ιδιως για χτες σελιδες ολοκληρες αλλα βαριεμαι, αλλα μην φοβαστε με τις μαλακιες που κανετε συντομα θα πληρωθειτε και σεις παλιο τσιρακια του καθε ηγετισκου σας, συντομα το κοβω θα αντιμετωπιζεστε και σεις αναλογως, οπως αξιζει στους ρουφιανους και στους δειλους(που το παιζουν επαναστατες και οχι ολους) που στην τελικη αυτοι ειναι οι χειροτεροι προβοκατορες.

  Καταλαβαίνω, σκληρη γλωσσα και οπωσδηποτε βαρεις οι χαρακτηρισμοι πανω, αλλα πραγματικα τα χω παρει στο κρανιο, μιλαμε ποιο πολυ με την σταση καποιων κομματιων τις αριστερας που το παιζουν και επαναστατες και βγαινουν σημερα και απο πανω και καταδικαζουν λεει και τις δυο ακραιες ομαδες ακουσον ακουσον, παρα με την αγαστη και εν μερει αναμενωμενη συνεργασια των φασιστοειδων με τους μπατσους.

  ΣΤΟΝ ΔΡΟΜΟ ΓΕΝΝΙΟΥΝΤΑΙ ΟΙ ΣΥΝΕΙΔΗΣΕΙΣ.

  Σχόλιο από ... από το ιντιμίντια | 03/02/2008

 14. ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΗ Η “ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ” ΣΑΣ,ΤΟΤΕ ΤΕΛΙΚΑ ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΦΑΣΙΣΜΟΣ?ΚΟΥΚΟΥΛΟΦΟΡΟΙ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΦΑΣΙΣΤΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΑΣΦΑΛΙΤΕΣ ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΜΕΡΙΚΟΙ

  ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ ΠΟΥ ΑΠΟ ΤΑ ΔΕΛΤΙΑ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΛΕΝΕ ΤΟΥΣ ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΕΣ

  ΔΙΑΔΗΛΩΤΕΣ…”ΚΟΥΚΟΥΛΟΦΟΡΟΥΣ”

  Η δευτερη μερα του Φλεβαρη του 2008 περασε πλεον στις μαυρες σελιδες

  που εχουν καταχωρησει τα “εργα και τις ημερες” των μαχαιροβγαλτων,

  των ροπαλοφορων και των νεοταξικων ταγματων εφοδου που στους

  σουγιαδες και στις επωμιδες τους εχουν τον ορκο και την υποταγη στους

  πατεραδες τους βασανιστες,εκτελεστες και ρουφιανους της Κατοχης και

  της 7χρονης χουντας.

  ΜΑΤ,ΜΕΑ,ασφαλιτες και φασιστες τοτε,

  ΜΑΤ,ΕΚΑΜ,φασιστες και ασφαλιτες σημερα συνεργατες παλιοι και πιστοι

  στο ανοιγμα του δρομου του φιδιου για να μολυνει τις κοινωνιες με το

  τοξικο αυγο της ξενοφοβιας και του ρατσισμου.

  Σημερα 2/2/08 μετα την λεπιδα της “πλυμενης” απο την σταχτη του

  Εβραϊκου Ολοκαυτωματος που εδρασε στα χερια της ψευτοπατριωτικης

  εγκληματικης συμμαχιας της “Γαλαζιας Στρατιας”,του “Στοχου” και του

  νεοφυρερ αληταρα Μιχαλολιακου,ΑΝΕΛΑΒΕ ΔΡΑΣΗ η επομενη βαρδια των

  συναδελφων της τραμπουκων απο τις κλουβες της ΕΛΑΣ.

  Αργα το βραδυ η παρασταση του τρομου πηρε τελος αφου για την επιτυχια

  της επιχειρησης “καθαρη Αθήνα” απο την φωνη του αντιφασισμου ειχε

  χρησιμοποιηθει και αγιασθει καθε κτηνωδες και κατασταλιτικο μεσο!

  Η αλληλεγγυη μας στους συντροφους/σσες που δεχθηκαν ολη την βια απο

  την κρατικη και παρακρατικη τρομοκρατια συνοδευεται απο την εμπειρια

  πως μονο με το “οδοφραγμα” και την φλογα της οργης δεν θα φθασουμε

  την προοπτικη νικης απεναντι στον αγριο καπιταλισμο πυ τρεφει τις

  νεοφασιστικες συμμοριες.

  Απαιτειται η μαζικοτερη συμμετοχη και απευθυνση στους εργαζομενους,

  η αναθεωρηση της πολυδοκιμασμενης και αδιεξοδης φορμας δρασης,

  η οργανωση και ο σχεδιασμος καθε πολιτικου και αντιφασιστικου βηματος

  που θα κοψει την χαρα καθε καθαρματος να κυριαρχει στους δρομους και

  πλατειες χυνοντας το αιμα μας!

  Τα λαθη απεναντι σε μια μηχανη βαρβαροτητας που αποφασιζει

  και κινειται στρατιωτικα φερνουν ηττες,μα τα μαθηματα απο τα λαθη,

  νικες!

  ΕΝΟΤΗΤΑ-ΑΥΤΟΟΡΓΑΝΩΣΗ-ΠΑΛΗ-ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ

  ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΥΣ ΣΥΝΤΡΟΦΟΥΣ/ΣΣΕΣ ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΕΣ/ΣΤΡΙΕΣ ΔΙΑΔΗΛΩΤΕΣ ΠΟΥ

  ΧΤΥΠΗΘΗΚΑΝ ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΥΡΦΕΤΟ ΤΩΝ ΕΝΣΤΟΛΩΝ ΚΑΙ ΠΑΡΑΚΡΑΤΙΚΩΝ ΔΟΛΟΦΟΝΩΝ

  ΣΤΙΣ 2/2/08

  ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΥΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ “ΘΕΡΣΙΤΗΣ”,

  “ΠΡΩΚΑΤ”,”ΛΕΣΧΗ ΥΠΟΓΕΙΩΣ ΤΗΣ ΚΑΛΛΙΔΡΟΜΙΟΥ 94″,”ΚΙΝΗΜΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ” ΠΟΥ

  ΔΕΧΘΗΚΑΝ ΤΟΥΣ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟΥΣ ΜΗΝΕΣ ΣΩΜΑΤΙΚΕΣ ΚΑΙ ΒΟΜΒΙΣΤΙΚΕΣ ΕΠΙΘΕΣΕΙΣ

  ΑΠΟ ΤΟ ΠΑΡΑΚΡΑΤΙΚΟ ΑΛΗΤΑΡΙΟ

  2/2/08

  “Μαυρο και Κοκκινο”,νοτια προαστια Αθηνας

  “Ελευθεριακη Κινηση Κορινθιας”

  Σχόλιο από Μαύρο-Κόκκινο | 04/02/2008

 15. ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΑΝΤΙΕΞΟΥΣΙΑΣΤΙΚΗΣ ΚΙΝΗΣΗΣ

  Είχαμε γράψει ότι η τοποθέτηση ενός στρατιωτικού στην θέση του υφ. Δημόσιας τάξης ήταν μια κίνηση με έντονη σημειολογία, ήταν μέρος της ταύτισης της Ελλάδας με το παγκόσμιο κλίμα στρατικοποίησης των δυτικών κοινωνιών. Η απόφαση του Σανιδά για την ενεργοποίηση των καμερών που παρέκαμψε το Συμβούλιο της Επικρατείας ήρθε να προστεθεί σε αυτό το πολιτικό τοπίο.

  Ο φόβος ως προέκταση της ιδεολογίας της ασφάλειας και μια ευρύτατη στρατικοποίηση του εσωτερικού των κοινωνιών είναι η νέα σταθεροποιητική εικόνα. Η νέα συναίνεση στηρίζεται σε αυτόν ακριβώς τον φόβο, τη νομικά κατοχυρωμένη παθητικότητα, την ποινικοποίηση κάθε αντίστασης και τη χρήση της ζωής με όρους αποτελεσματικότητας. Είναι ένα ζοφερό τοπίο που επικυρώνει μια ευρύτατη καταστολή και μετατρέπει το δικαστικό έλεγχο σε κριτή κάθε αντίδρασης, (παράδειγμα είναι ότι όλες οι απεργίες περνούν από τον έλεγχο της δικαιοσύνης).

  Ζούμε τη διεύρυνση της αστυνομικής δικαιοδοσίας σε όλο και μεγαλύτερο φάσμα δραστηριοτήτων. Ανέτειλε η νέα εποχή της ενοχής, όπου ενοχή είναι οτιδήποτε εναντιώνεται στην κυριαρχία. Στο εσωτερικό των κοινωνιών επιβάλλεται ο στρατός ενώ στο εξωτερικό δρα η αστυνομία Εδώ ακριβώς εντοπίζεται και η απρόκλητη επίθεση πάνω σε διαδηλωτές το βράδυ της 2-2. Μια προσχεδιασμένη επίθεση, μια αδυσώπητη βία με μόνο στόχο την τρομοκράτηση της κοινωνίας. Η κοινωνία που πνίγεται στον εσμό των σκανδάλων πρέπει να πνιγεί στα δακρυγόνα για να μάθει την “αξία” της σιωπής.

  Δεν θα επικεντρωθούμε στην οφθαλμοφανή σύμπραξη των φασιστών με την αστυνομία, το πρωί, γιατί είναι κάτι αυτονόητο (και δε μιλάμε απλώς για την ιστορία αυτού του τόπου αλλά και για πάρα πολλές πρόσφατες συμπράξεις που δηλώνουν μια ιδεολογική συγγένεια αν μη τι άλλο), αλλά στην πολιτική προσπάθεια φίμωσης και ποινικοποίησης κάθε αντίστασης, στην επιβολή μιας κοινωνίας ελέγχου, στη θεσμοθέτηση της παθητικότητας. Όπως ένιωσαν οι διαμαρτυρόμενοι της ΔΕΗ την ίδια μέρα. Για εμάς, δεν υπάρχει παρακράτος αλλά κράτος. Η σήψη και η δυσωδία που αναδύεται από κάθε πτυχή της εξουσίας προσπαθεί να βρει βαλβίδα ασφαλείας στην απρόκλητη βία. Δεν θα τους περάσει, μόνη απάντηση μπορεί να είναι η ανάδυση ακηδεμόνευτων κοινωνικών αγώνων που θα μετατρέπουν την αηδία για το σύστημα σε εκφρασμένη οργή.

  Σχόλιο από Αντεξουσιαστές | 04/02/2008

 16. ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

  Πριν από αρκετές μέρες, αντιρατσιστικές και συνδικαλιστικές οργανώσεις μαζί με κόμματα και οργανώσεις της Αριστεράς αποφάσισαν την πραγματοποίηση αντιφασιστικής συγκέντρωσης το Σάββατο 2 Φεβρουαρίου στην πλατεία Κολοκοτρώνη. Λόγος αυτής της πρωτοβουλίας υπήρξαν οι αλλεπάλληλες φασιστικές επιθέσεις της τελευταίας περιόδου σε μετανάστες, αυτόνομα νεανικά στέκια και αριστερούς φοιτητές-ριες. Επιδίωξη της αντιφασιστικής συγκέντρωσης ήταν η ακύρωση της διαδήλωσης της ναζιστικής οργάνωσης Χρυσή Αυγή, που ήταν προγραμματισμένη για την ίδια μέρα στον ίδιο χώρο.

  Τελικά, η κυβέρνηση και η αστυνομία υποχρεώθηκαν στις 3 μ.μ. του Σαββάτου να απαγορεύσουν τη φασιστική συγκέντρωση, ωστόσο όσα μεσολάβησαν από τις 11 π.μ. ως τις 3 μ.μ., καθώς και όσα συνέβησαν στις 8 μ.μ. αποδεικνύουν τόσο την κυβερνητική ανοχή και την αστυνομική συνενοχή απέναντι στην αιματηρή φασιστική βία όσο και το αστυνομικό πογκρόμ κατά του αναρχικού/αντιεξουσιαστικού χώρου. Συγκεκριμένα:

  • Στις 11 π.μ., σε απόπειρα τμήματος της αντιφασιστικής συγκέντρωσης να προχωρήσει από την πλατεία Κλαυθμώνος προς την πλατεία Κολοκοτρώνη όπου ήταν συγκεντρωμένοι οι φασίστες, τα ΜΑΤ απάντησαν με μαζική ρίψη χημικών και επίθεση κατά των αντιφασιστών διαδηλωτών. Στην επέλαση των ΜΑΤ συμμετείχαν (μέσα στις διμοιρίες) δεκάδες χρυσαυγίτες, φτάνοντας στην πλατεία Κλαυθμώνος. Οι φασίστες δίπλα στα ΜΑΤ, με ρόπαλα, μαχαίρια, αναισθητικά σπρέι και πυροσβεστήρες τραυμάτισαν αρκετούς ανντιφασίστες διαδηλωτές, ένας εκ των οποίων συμπτωματικά δεν σκοτώθηκε αφού το μαχαίρι διαπέρασε το στομάχι και τη σπλήνα του. (Χαρακτηριστικό: Η κρατική τηλεόραση αρχικά μετέδιδε τις εικόνες της κοινής επίθεσης ΜΑΤ – φασιστών, αργότερα όμως τις εξαφάνισε…)

  • Από τη 1 μ.μ. ως τις 3 μ.μ., αφού η αντιφασιστική συγκέντρωση μεταφέρθηκε στα Προπύλαια, τα ΜΑΤ έκαναν συνεχείς επιθέσεις κατά των συγκεντρωμένων στην οδό Πανεπιστημίου, ρίχνοντας εκατοντάδες χημικά μέσα στο χώρο του πανεπιστημιακού ασύλου, με προφανή στόχο –και εντολή– να διαλύσουν την αντιφασιστική συγκέντρωση.

  • Όταν στις 8 το βράδυ αρκετές εκατοντάδες αναρχικοί/αντιεξουσιαστές αποχώρησαν από την Πρυτανεία του Πανεπιστημίου, εντελώς απρόκλητα διμοιρίες των ΜΑΤ τους επιτέθηκαν τραυματίζοντας αρκετούς-ές και κάνοντας πολυάριθμες προσαγωγές.

  Η κυβέρνηση πρέπει να απολογηθεί για τη συνεργασία αστυνομίας – φασιστών. Η «εργατικότατη» Δικαιοσύνη πρέπει να ασκήσει δίωξη τόσο κατά των χρυσαυγιτών που μαχαιρώνουν όσο και κατά των αστυνομικών που τους καμαρώνουν. Το κυριότερο όμως είναι να γίνει κατανοητό από την κοινωνία και τους φορείς της ότι όσα συνέβησαν το Σάββατο στο κέντρο της Αθήνας δεν αποτελούν μια αντιπαράθεση ακροδεξιών – ακροαριστερών, αλλά ακραίο σύμπτωμα της αυταρχικής πορείας της κυβέρνησης, της φασίζουσας λειτουργίας των ΜΑΤ και, βεβαίως, της πολύπλευρης προστασίας της Χρυσής Αυγής.

  Δίκτυο για τα Πολιτικά και Κοινωνικά Δικαιώματα

  Σχόλιο από ΔΙΚΤΥΟ | 04/02/2008

 17. ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΚΟΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΘΕΣΗ ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ ΚΑΙ ΜΑΤ ΣΤΗΝ ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΔΙΑΔΗΛΩΣΗ, 02/02/2008

  Η πλήρης συνεργασία της φασιστικής συμμορίας της Χρυσής Αυγής με την Ελληνική Αστυνομία, μετέτρεψε σε θάλαμο αερίων το κέντρο της Αθήνας και οδήγησε σε άγριο κυνηγητό και τραυματισμούς των αντιφασιστών διαδηλωτών, καθώς και δεκάδες προσαγωγές. Η αντιφασιστική συγκέντρωση έγινε ο στόχος των (από κοινού επιτιθέμενων) αντρών των ΜΑΤ και των λοστοφόρων και μαχαιροβγαλτών της χιτλερικής συμμορίας. Οι είκοσι και πλέον ναζιστικές επιθέσεις το τελευταίο διάστημα, υπό την ανοχή, την ολιγωρία, τη συγκάλυψη της ελληνικής αστυνομίας, σήμερα κορυφώθηκαν και τέθηκαν υπό την αιγίδα της ΕΛΑΣ.

  Αποτελεί πρόκληση η κοινή έφοδος αστυνομικών και νεοναζί φορτωμένων με τσεκούρια, στιλέτα, λοστούς, και πέτρες. Αποδεικνύεται ότι η εντολή της κυβέρνησης ήταν το ξέσπασμα ανεξέλεγκτων επεισοδίων και όχι η «διατήρηση της τάξης». Αν οι φυσικοί αυτουργοί των μαχαιρωμάτων είναι οι νεοναζί, ηθικός αυτουργός είναι η πολιτική ηγεσία της ΕΛΑΣ, η κυβέρνηση, αλλά και όλοι όσοι έχουν δώσει άσυλο και βήμα στα ακροδεξιά μπουμπούκια του ΛΑΟΣ – νυν ή πρώην – κολλητούς της Χρυσής Αυγής.

  Η επίθεση των ΜΑΤ στους διαδηλωτές εργαζόμενους της ΔΕΗ σήμερα, αλλά και το διαρκές κυνηγητό και τα επαναλαμβανόμενα όργια καταστολής σε κάθε εκδήλωση του φοιτητικού και του λαϊκού κινήματος, αποδεικνύουν ότι η ευθύνη είναι πολιτική και διαχρονική. Σήμερα η κυβέρνηση Καραμανλή και η δικαστική εξουσία απαγόρευσε προσχηματικά τη φασιστική σύναξη, στην ουσία όμως την προστάτεψε και την κάλυψε, ως παρακρατική εκδήλωση, ώστε να κυριαρχήσει το τηλεθέαμα των επεισοδίων και να αλλάξει η πολιτική ατζέντα.

  Απαιτούμε να βγει εκτός νόμου η δολοφονική συμμορία της Χρυσής Αυγής. Να σπάσει το μαύρο μέτωπο φασιστών – αστυνομίας. Να λογοδοτήσει η κυβέρνηση Καραμανλή.

  Σχόλιο από ΚΟΕ | 04/02/2008

 18. […] Φεβρουάριος 3, 2008 – Δημοσιεύθηκε από Πόντος και Αριστερά | -Nεοελληνικός ανορθολογισμός, -Πολιτική | | 17 Σχόλια […]

  Πίνγκμπακ από -ΟΛΑ ΤΑ ΓΟΥΡΟΥΝΙΑ ΕΧΟΥΝ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΜΟΥΡΗ ! « σαράντα μήλα Κόκκινα | 04/02/2008

 19. Νοσφεράτε, το «καμιά ελευθερία στους εχθρούς της ελευθερίας», που όπως λέει το ρεπορτάζ που έδωσες το λινκ ήταν το σύνθημα του μοναδικού πανώ της αντισυγκέντρωσης, είναι κάτι που σε εκφράζει γενικά;

  Σχόλιο από Νίκος Σαραντάκος | 04/02/2008

 20. Ν . Σ … κατ’ αρχάς θελω να σε ρωτήσω : Πιστευε οτι αν καποιος δινει ενα λικ μιας Εφημεριδας η οποια περιεχει μια φωτογραφια η οποια περιεχει ενα πανό το οποιο αναγραφει ενα συνθημα …θεωρει ς θεμιτό και πρεπον να ερωτηθει αν συμφωνει με το συγκεκριμμενο σύνθημα ;

  Δευτερον να σου υπενθυμίσω το Μειζον ζητημα που αναδεικνυεται και απο τις σημερινες εφημεριδες : Η ανοιχτή συμπορευση Νεοδημοκρατικου Κρατους (αστυνομιας ) και Παρακρατους(Χρυσαυγιτες) στην επιθεση εναντιον μιας Αντιφασιστικής κυβερνησς και Χρηση μεθοδων που θυμιζει εντονοτατα Χουντα ( Δημοσιος Ξυλοδαρμός συλληφθεντων αντιφασιστών!!!μαχαιρωματα αριστερων -αντιφασιστών – παρουσης -αν μη τι αλλο της Αστυνομίας )
  – Και να πώ οτι κατά την γνωμη μου οσο η παρουσα Κυβερνηση βυθιζεται στη δινη των δικών της σκανδαλων τοσο – για πολλους λόγους – θα διολισθαινει στην χρήση τετοιων μεθοδων …
  Και τριτον θα ηθελα να ζητήσω την δική σου γνωμη επ’ αυτου ; Τι συμβαινει ; Τι λες εσύ ;(και αλλοι) για αυτήν την επικινδυνη συμπορευση κρατικου μηχανισμυ και παρακρατικών -φασιστών που εχει αποδειχυει πια περιτρανα απο τηλεορασεις κ.λ.π

  Σχόλιο από Νοσφεράτος | 04/02/2008

 21. Αντιφασιστικής κυβερνησης = συγκεντωσης(λαθη -λαθη λάθη)

  Σχόλιο από Νοσφεράτος | 04/02/2008

 22. Οχι μάνα μου, δεν σου ζητώ το λόγο για όλα όσα γράφει η εφημερίδα, αλλά το προκείμενο είναι ένα κεντρικό σύνθημα θαρρώ και μια λογική που εμένα δεν με εκφράζει. Θα έλεγα μάλιστα ότι στα δύσκολα κρίνονται οι ελευθερίες.

  Το σύνθημα αυτό δεν με εκφράζει επειδή, αν ερμηνευτεί διασταλτικά, μπορεί να εφαρμοστεί π.χ. σε μεγάλο μέρος της αριστεράς. Επίσης, φρίκη μου προκαλούν οι εμπρησμοί των βιβλιοπωλείων των ακροδεξιών.

  Για το άλλο που με ρωτάς συγκεκριμένα, σαφή εικόνα του τι έγινε δεν έχω και δεν θα κρατήσω ίσες αποστάσεις. Όμως θεωρώ ότι όλα τα νόμιμα πολιτικά κόμματα, κινήσεις, σωματεία κτλ. έχουν δικαίωμα να κάνουν συγκεντρώσεις. Όχι;

  Σχόλιο από Νίκος Σαραντάκος | 04/02/2008

 23. Ν. Σ σε ρωταω για το οτι οι παρακρατικοι μαχαιροβγαλτες Χρυσαυγιτες που μαχαιρωσαν πολύ σοβαρά τουχλαχιτον δυο αντιφασιστες και που οπως Ολοι μπορουν να δουν απο χθες τουλαχιστον και εδώ (στο βιντεο) και στις φωτογραφιες και οπως λενε Ολες οι Δημοκρατικές εφημεριδες και αποδεικνυουν
  επελασαν κατά των αντιφασιστών Μαζι με τα Ματ … Αυτό ειναι ενα τεραστιο Θεμα Ν. Σ και αν δεν εχεις σαφή εικόνα μπορεις πολύ γρηγορα να την αποκτήσεις απλώς κοιταζοντας τα Αδιασειστα στοιχεια (βιντεο φωτογραφιες κ.λπ ) που υπάρχουν και σε αυτό το Πόστ και στο αλλο και σε ολες τις Δημοκρατικές (εξαιρουμενων βεβαια των Ακροδεξιων και -πιθανά – Δεξιών ) εφημεριδες ….
  Περιμένω λοιπόν την αποψη σου επι της Τεραστιας κατ’ εμε εκτροπής απο καθε εννοια Δημοκρατιας και απο το γεγονός οτι απ’ οσο ξερω δεν παρηγγελθηκε ακόμα ουτε μια ΕΔΕ εις βαρος της Αστυνομιας που εδρασε Μαζί με τους φασιστες….

  -Για το αλλο που θετεις (περι ελευθεριας των Φασιστών π.χ ) ειναι ενα τεραστιο ζητημα και δεν εχω αντιρηση να το συζητησουμε χωριστα (π.χ μαζί με τον αν εχει το δικαιωμα ο Πλευρης π.χ να προπαγανδισει την εκτελεση Εβραιων κ.λ.π)

  – Πες μου ομως πρωτα γι αυτό το Απιθανα μεγαλο θεμα που μόνο με την Αληστου μνημης Εκτροπή της »Ασσυμετρης απειλης που ελεγε ο Βυρων και η Ντορα-οταν καιγονταν η μιση Ελλάδα και για να ξεφυγει απο τις ευθυνες της η Νεα Δημοκρατια- Μπορεί -καπως-να συγκριθεί…

  Σχόλιο από Νοσφεράτος | 04/02/2008

 24. Σου είπα νομίζω ότι δεν θα κρατήσω ίσες αποστάσεις! Το ότι η αστυνομία χάιδεψε τους Χρυσαυγίτες δεν μεκπλήσσει, είναι η ίδια αστυνομία που είχε πιάσει το παιδί με τα σταράκια και που είχε κάνει τη σκευωρία με τους Πακιστανούς, γενικά που είχε κάνει όλα τα άλλα πρόσφατα αίσχη, δεν άλλαξε τίποτα επειδή άλλαξε ο υπουργός δημ. τάξης. Είναι σωστό το αίτημα να γίνει ΕΔΕ αν και λιγάκι ουτοπικό μού φαίνεται ότι θα βγει άκρη. Ωστόσο, μέχρι να τεθεί εκτός νόμου η Χρυσή Αυγή δεν βλέπω γιατί να έχει λιγότερα δικαιώματα νόμιμης δραστηριότητας απότι π.χ. το ΑΣΚΕ (ή όποιο άλλο κόμμα ανάλογης εμβέλειας).

  Πολιτική προπαγάνδα για τη Χρυσαυγή να κάνεις. Τους δεσμούς της με την αστυνομία να τους καταδείξεις. Και όχι μόνο με την αστυνομία, αλλά και με τον Λαος και με τη ΝΔ. Ιδεολογικό μέτωπο με τους Πλεύρηδες και τους Γεωργιάδηδες θα έχεις ακατέβατο.Όταν όμως καις βιβλιοπωλεία, τότε κι αυτό εκτροπή της δημοκρατίας είναι.

  Σχόλιο από Νίκος Σαραντάκος | 04/02/2008

 25. Καλά είναι όλα αυτά,
  αλλά εν πάσει περιπτώσει αφορούν την πραγματική ζωή. Εκτός από αυτήν, υπάρχει και το ίντερνετ, που είναι ο «φορέας», το «υπόστρωμα» όλων των θέσεων που όσων θέλατε να πείτε εδώ.
  Η συγκεκριμένη μορφή, που έχετε επιλέξει – το μπλογκ – έχει το by default δομικό χαρακτηριστικό να διαθέτει μια ή περισσότερες ρουμπρίκες όπου παρατίθονται σύνδεσμοι προς άλλα μπλογκς ή σάιτς – τα λεγόμενα μπλογκρολς.
  Δεν υπάρχει βέβαια μια σαφής νοηματοδοσία στα μπλογκρολς, που μπορεί να είναι συλλογές από διευθύνσεις συνιστώμενων τόπων, ή ενδιαφέροντων, ή ακόμη και συλλογές από διεθύνσεις τόπων το περιεχόμενο των οποίων καταγγέλλεται.
  Ωστόσο, εν τη απουσία ειδικού προσδιορισμού, η κοινή χρήση του ίντερνετ θέλει τα μπλογκρολς να αποτελούνται από διεθύνσεις που οι ιδιοκτήτες του μπλογκ που τα φέρουν θεωρούν οτι φιλοξενούν ενδιαφέρον περιεχόμενο. Είναι κατά κάποιον τρόπο συλλογές διυθύνσεων «φίλιων» σάιτς.
  Η λογική αυτή ακολουθείται σε κάθε απόπειρα χαρτογράφησης ενός τμήματος του γουέμπ: μια «καλή» χαρτογράφηση τοποθετεί τα σάιτ-κόμβους έτσι ώστε κάθε ζεύγος από αυτά να βρίσκεται σε απόσταση (πάνω στο «χάρτη») όσο το δυνατόν ανάλογη με το μέγεθος της μικρότερης αλληλουχίας συνδέσμων που χρειάζεται για να φτάσουμε από το ένα μέλος στο άλλο του ζεύγους.
  Έτσι λοιπόν, από μένα στο «πόντος και αριστερά» η απόσταση είναι δύο – πχ κλικάρεις από το «μαύρο πρόβατο» στην «καλύβα» κι από κει στο «π&α» (και από το «πόντος και αριστερά σε μένα, ένα – με έχετε στο μπλογκρολ). Είμαστε λοιπόν, όπως και να το πάρει κανείς, τοπολογικά κοντά, και μια καλή χαρτογραφία πχ των ελληνικών μπλογκς που ασχολούνται με πολιτικά θέματα δε θα μας είχε και σε πολύ διαφορετικές περιοχές του χάρτη.

  Αντίστροφα, αν κάποιο υποκείμενο (πχ ένας πολιτικός φορέας) θα ήθελε να οργανώσει σχεδιασμένα την παρουσία του στο γουέμπ, θα έπρεπε να «στήσει» κατάλληλα τα σάιτ και τους συνδέσμους του, και να προσπαθήσει τα σάιτ του να δείχνονται από ορισμένα άλλα σάιτς, έτσι ώστε να βρίσκεται όσο το δυνατόν κοντύτερα σε στρατηγικά γι αυτόν τμήματα του γουέμπ. (Τέτοιου είδους «πλάνα παρουσίας» έπαιξαν πχ μεγάλο ρόλο στις επικοινωνιακές στρατηγικές των υποψηφίων στις πρόσφατες γαλλικές προεδρικές εκλογές).

  Τώρα λοιπόν έχω ένα προβληματάκι μαζί σας: «δείχνετε» από το μπλογκρολ σας το μπλογκ http://realkke.wordpress.com/
  Αυτό με τη σειρά του δείχνει στο ναζιστικό
  http://homepages.pathfinder.gr/sfoulidis/index.htm

  Να το πω με απλά λόγια: μου χαλάτε την τοπολογία φίλτατοι.
  Και για σας είναι πρόβλημα, αλλά έχετε κάθε δικαίωμα να ζείτε με τις αντιφάσεις σας.
  Εμένα όμως θα με βοηθούσατε πολύ αν με βγάζατε από το μπλογκρολ σας.

  Ευχαριστώ.

  Σχόλιο από Μαύρο πρόβατο | 04/02/2008

 26. ——————————-
  ΟΙ… ΙΣΕΣ ΑΠΟΣΤΑΣΕΙΣ
  ——————————-

  Το ΚΚΕ επιρρίπτει ευθύνες στην κυβέρνηση και στην αστυνομία, επισημαίνοντας ότι:

  «ο ΄΄πόλεμος΄΄ ανάμεσα στα ΜΑΤ, τους τραμπούκους της ΄΄Χρυσής Αυγής΄΄ και τους λεγόμενους αναρχικούς, υπηρετεί σχεδιασμούς κατάλυσης του πανεπιστημιακού ασύλου και ίσως άλλες γενικότερες πολιτικές επιδιώξεις».

  Σε ανακοίνωσή του, λέει ότι η Αστυνομία «επί μία ολόκληρη ημέρα έπαιζε το ρόλο θεατή των εξελίξεων, βομβαρδίζοντας με καπνογόνα το κέντρο της Αθήνας».

  Επίσης, καταγγέλλει την κυβέρνηση και για την ανοχή της απέναντι στη «Χρυσή Αυγή», «πρωταρχικά για το γνωστό έργο που συνεχίζεται, με τη στήριξη των κουκουλοφόρων».

  Σχόλιο από ΚΚΕ | 04/02/2008

 27. Μαυροπρόβατε,

  καλώς ήρθες στο κονάκι μας..
  Παρότι ήρθες για να μας φέρεις μαύρα (υπαρξιακά) μαντάτα 🙂

  (Μη δίνεις σημασία! Μου αρέσουν οι υπερβολές, και μου αρέσουν ακόμα περισσότερο κάποιοι που τις παίρνουν τοις μετρητοίς)

  Έθεσες ένα ενδιαφέρον πρόβλημα με την τοπολογία των μπλογκρολς, που τώρα το συνειδητοποιώ!

  Νομίζω ότι οι «γεροντότεροι» τούτου του μπλογκ (εγώ είμαι ο νεότερος) εξ αρχής θεώρησαν το μπλογκ σου πολύ κοντά στα ευρύτερα ενδιαφέροντά τους και την πολιτικη τους αισθητική. Γι αυτό και το συμπεριέλαβαν στο μπλογκρόλ. Παράλληλα όμως τοποθετήθηκαν εκεί και άλλα είτε για λόγους ανταπόδοσης, είτε για να υπάρχει εύκολη πρόσβαση σε κάποια που περιέχουν ενδιαφέροντα στοιχεία, είτε γιατί υπάρχει μίνιμουμ (τουλάχιστον) πολιτική συμφωνία.

  Τώρα όσον αφορά το συγκεκριμένο που επισήμανες. Αυτό το τοποθέτησα στο μπλογκρολ εγώ το Νοέμβρη, με αφορμή τη δημοσίευση της Πανσπουδαστικής νο 30. Ξέρεις! Να μην τα επαναλαμβάνω. Το συγκεκριμένο τεύχος έχει ένα συμβολικό ρόλο στην κριτική από τα αριστερά που ασκήθηκε στην τότε πολιτική του ΚΚΕ.

  Μη νομίζεις ότι το πολυεπισκεπτόμαστε το συγκεκριμένο σάιτ. Φαίνεται να ανήκει στον παραδοσιακό αντικομμουνιστικό χώρο. Η δεύτερη διεύθυνση που παραπέμπει και την επισήμανες ανήκει σε Έλληνες ναζί. Με τους οποίους, αν παρακολουθείς τα κείμενά μας, σκοτωνόμαστε ικανοποιητικώς από καιρού εις καιρόν.

  Τι να κάνουμε τώρα; Να το αφαιρέσουμε; (το «ρίαλκκε» φυσικά) Ομως ποιός από τους αναγνώστες μας θα επηρρεαζόταν από ένα ναζιστικό σάιτ, στο οποίο μας στέλνει;

  Δεν ξέρω αυτή τη στιγμή. Είναι ένα δίλημμα σοβαρό! Ας το σκεφτούμε!

  Πες και συ Μαυροπρόβατε τη γνώμη σου ελεύθερα και με θάρρος!

  Ομέρ

  Σχόλιο από Πόντος και Αριστερά | 04/02/2008

 28. Ομέρ : Εγώ λεω -αν και δεν το είχα δει – να το βγαλεις ..Ειναι καλή ευκαιρία για να δειξεις τουλαχιστον την διαθεση σου- κατι που πρεπει να το δειξουν ολοι-: Απομονώστε τους φασιστες

  Ν. Σ :»Όταν όμως καις βιβλιοπωλεία, τότε κι αυτό εκτροπή της δημοκρατίας είναι.»

  ΦΥΣΙΚΆ ειμαι εναντιον του να καιγονται Βιβλιοπωλεια -οπως και Βιβλια … Και φριττω μονο με την ιδεα ..Οποιουδήποτε ειδους βιβλια …
  -Και για να ξεκαθαρισω τα πραγματα απο μεριας μους – Απειρες ομαδες και απιστευτη ποικιλία (και μ***κια) υπαρχει και στον λεγομενο αντιεξουσιαστικό χωρο …Οπως και στους Παοκτσηδες , Αριστερά – αριστεριστες – Ολυμπιακους , Πασοκους ,κλ.π κ.λ.π

  Ομως α) θα προσπαθήσω να μην κανω τσουβαλιασμα (Ολοι οι αντεξουσιαστες » καινε βιβλια – Όλοι οι οπαδοι του Παοκ χουλιγκανίζουν , ολοι οι Κνίτες Γκνατιζουν κ.λ.π)

  β) Να διαχωρισω τήν κατανομή ευθυνών : Δεν θεωρώ κατ αρχήν λογικό να πω σε ενα κρατος δικαιου οτι υπάρχουν Ισες ευθυνες στη Βια των »Αντιεξουσιαστών» με την βια των »Ματ » π.χ Διοτι

  η πρωτη προερχεται απο εναν αγνωστο – απροσδιοριστο αριθμό ατομων με και μεταξυ τους απειρες ιδεολογικές διαφορες – που βεβαια αποτελουν κατα καιρους και τα θυματα μιας εξαιρετικά βιαιης συμπεριφοράς…αλλά που παντως δεν
  μπορουν να εντοπισθουν ως ατομα ή ως πολιτικός χωρος με συγκεκριμμενες πολιτικές ευθυνες

  η Δευτερη (Βια των Ματ ) Οφείλει παντα -σε ενα κρατος Δικαιου και οχι σε Ημιφασισμους- να ακολουθεί σαφεις τυπικους Νομικους κανονες οταν και αν εκδηλώνεται – και να Τιμωρειται Αυστηρά καθε τυχον Υπερβαση τους απο μεριας των αστυνομικων …

  Δηλαδή Δεν ειναι δυνατόν να εχουμε Βεντεττα Αστυνομικών -αντιεξουσιαστων .. Δεν νοειται

  ( και αν το θετουν ετσι καποιοι αντιεξουσιαστες Δεν δικαιουται να το αντιλαμβανεται ετσι η Αστυνομία ( εκτος αν παραιτηθουν απο το Αστυνομικο σωμα ..τοτε ναι …)

  – Συνεπώς .. Αυτό που ολοι ειδαμε στηνν τηλεοραση … Πολλοι νεαροι και νεαρες στη σειρά με τα χερια ψηλά και στο κεφαλι και τους Ματ εν χορώ να τους δερνουν δεν θυμιζει απλώς Χούντα ..ειναι Χουντικής εμπνευσης ..Φασισμός με περικεφαλαια …

  γ) Στην συγκεκριμμένη περιπτωση τα χειρια τα αδικα ( μαλιστα μαχαιρια αδικα )τα ξεκινησαν οι φασιστες τραμπουκοι οι οποιοι ορμησαν ενταντιον των αριστερών Αντιφασιτών ομου με τα Μ Α Τ

  δ) Οπως θα δεις στα αρθρα των Εφημεριδων τα φασιστομουτρα ηταν οπλισμένα ….Απο που κι ως που εχουν δικαιωμα οι Φασιστο ναζηδες να κανουν συγκεντρωσεις οπλισμένοι με ροπαλα κλομπς μαχαιρια κ.λ.π ;Επειδή ειναι φιλαρακια με τους Ματαδες…;

  Και γιατί δεν εγινε ουτε Μια συλληψη Δολοφονου φασιστα ενω μαζί επέλαυναν κατα των Αντιφασιστών ενώ γινανε καμμια 4οαρια αντιφασιστών στα καλά καθουμενα; ( Ψιλους στην Αχυρο ζηταω θα μου πεις …Ομως αν δεν εχουμε αυτά δεν εχουμε και Δημοκρατια)

  ε) Εν τελει Ν. Σ σε καμμια περιπτωσει δεν θα εξισωσω (αν και την καταδικάζω βεβαια ) τηνν οποια Βια καποιων νεαρών ( εξαγριωμενων δικαιως ή αδικως ) αντιεξουσιαστών με
  Τα εγκληματα (Μαχαιρωματα κ.α) των Φασιστικών καθαρματων και την απιστευτη και προφανη συγκαλυψη της αστυνομίας …
  (τι συγκαλυψη δηλαδή …..)

  και εκτιμώ οτι πρεπει να ανησυχουμε ,οσο αυτή η κυβερνηση δεν θα μπορει να συγκαλύψει την δυσωδια απο τα σκανδαλα της τοσο θα προχωρουν καποιοι σε απίστευτες Προβοκάτσιες οπως ετουτη

  Σχόλιο από Νοσφεράτος | 04/02/2008

 29. Ομέρ και γω συμφωνώ με το Νοσφεράτο ότι δεν προσφέρει τίποτα.

  Ίσως να κάναμε μια ξεχωριστή κατηγορία με τίτλοι «Οι άλλοι» ή «Οι εχθροί» και να είχαμε όλες τις «απωθητικές» διευθύνσεις, ακόμα και της Χρυσής Αυγής.

  Σίγουρα δεν επηρρεάζει κανένα η περιδιάβαση σ’ ένα ναζιστικό σάιτ. Ίσως μας ταρακουνάει και λίγο!

  Αποφάσισε μόνος σου…

  Μ-π

  Σχόλιο από Πόντος και Αριστερά | 04/02/2008

 30. Σιγα βρε παιδιά μη σας πουν ότι υποθάλπετε τους ακροδεξιούς. Γιατί όλο αυτό με το φασιστικό μπλογκ μου φαίνεται ένα τεράστιο τζόουκ, που μόνο σε ανασφάλεια παραπέμπει.

  Σχόλιο από Ζωνιανίτης | 04/02/2008

 31. Ας το αφαιρέσουμε, παρότι συμφωνώ με το Ζωνιανίτη.

  Λέω να περιμένω όμως και την τελική άποψη του Μαύρου Πρόβατου μετά από τη συζήτηση, που ακολούθησε την επισήμανσή του.

  Ομέρ

  Σχόλιο από Πόντος και Αριστερά | 04/02/2008

 32. Για κοιτάξτε και εδώ, τις δύο κάτω-κάτω φωτογραφίες

  http://athens.indymedia.org/front.php3?lang=el&article_id=823982

  Δεν έχουν εξαιρετικό ενδιαφέρον?

  Η μία με τα τρία πουλάκια που κάθονται σε κλαδί απάνου,
  και η άλλη που δείχνει την σημασία που έχει η πολύπλευρη ενημέρωση της αστυνομίας στο κοινωνικό έργο που επιτελεί.
  Και βέβαια η πολιτική ηγεσία αν δεν φροντίζει διά.. ανέχεται και το κλαδάκι και την «ενημέρωση».

  mumul

  Σχόλιο από Πόντος και Αριστερά | 04/02/2008

 33. Εκείνο βεβαια που ειναι απαγοητευτικό ειναι -περα απο την κατ’ ουσιαν σιωπή των πολιτικών κομματων σε αυτό το κατ’ εξοχην θεμα εκτροπής (συμπλευση αστυνομίας και φασιστικου παρακράτους ) –η σιωπή της Μπλογκοσφαιρας …Που ειναι τα δημοκρατικά ανακλαστικά της; Τι πρεπει να δουμε αλλο – μπλογκερς;

  Σχόλιο από Νοσφεράτος | 04/02/2008

 34. http://polep.blogspot.com/2008/02/blog-post_03.html

  Σχόλιο από Νοσφεράτος | 04/02/2008

 35. «..η σιωπή της Μπλογκοσφαιρας..»

  Μα τι νόμισες πως είναι η μπλογκόσφαιρα Νοσφεράτε ?

  Ρίξε μια ματιά στα πρώτα posts : χρυσή αυγή, καλομοίρα, κακομοίρα και το μου.. της Χάϊδως.
  Αυτοί είμαστε αγαπητέ μου, στρογγυλεμένα τα αντανακλαστικά της

  mumul

  Σχόλιο από Πόντος και Αριστερά | 04/02/2008

 36. http://gmargari.wordpress.com/2008/01/30/dolofonia-temponera/

  Άσχετο αλλά να μην ξεχνιόμαστε,
  καθότι περί γουρουνιών ο λόγος

  Σχόλιο από 40milakokkina | 04/02/2008

 37. Εννοώ απο τα Μπλογκς που κοπτονται για την Δημοκρατια κλπ κλπ ..Αυτό το κομμάτι της Μπλογκοσφαιρας με ενδιαφερει αγαπητε …. Φυσικά δεν αναφερομαι στα μου.. της Χάϊδως.
  Αλλά οταν βλεπουμε στις φωτογραφιες και στα βιντεο Μαχαιροβγαλτες κλπ να επιτιθενται μαζί με τα Ματ
  εγειρεται ενα Τεραστιο θεμα Δημοκρατίας

  – Δεν θα επρεπε π.χ ο φιλος Μαυρο Προβατο (με τον οποιο συμφωνησα μολις πριν λίγο για το ναζιστικό μπλογκ ) για αυτό το απιστευτο της απο κοινου επίθεσης Αστυνομίας και Νεοναζί; (και αλλα μπλογκ επίσης; )

  Ν. Σ ειδες τις φωτο με τους συγκεντρωμενους νεοναζί με τα μαχαιρια ; εχουν δικαιωμα να συγκεντρωνονται μαχαιροβγαλτες; Δεν ειναι απαραδεκτο που δεν τους συνελαβε η αστυνομία ενω τους …ακουμπούσε; (τι καθομαι και λεω …αφου τα Ματ συναγωνιζοταν μαζί τους στο τρεξιμο )

  Σχόλιο από Νοσφεράτος | 04/02/2008

 38. 40milakokkina

  Καθόλου Ασχετο
  Ειδικά τώρα
  !

  …ο Τεμπονέρας Ζει!!!
  ( Θυμαμαι Πολύ καλά εκείνη την περιοδο…ηταν σαν τώρα
  Ο Μητσοτακης με 151 βουλευτες …και το ακροδεξιο-δεξιο παρακρατος να εφορμά και να σφαζει….

  Σχόλιο από Νοσφεράτος | 04/02/2008

 39. Συντονισμένα μαχαιρώΜΑΤα…

  Της ΑΡΓΥΡΩΣ Κ. ΜΩΡΟΥ

  «Κάντε και εσείς κάτι, ρε παιδιά… Δεν μπορούμε να τα κάνουμε όλα μόνοι μας».
  —————————————————

  Η φράση που ακούστηκε, το πρωί του περασμένου Σαββάτου, στην οδό Σταδίου, τη στιγμή που μέλη της «Χρυσής Αυγής» επέστρεφαν ανενόχλητα πίσω από τις διμοίρες των ΜΑΤ, δεν επιβεβαίωνε μόνο όσα είχαν προηγηθεί αλλά κι όσα θα ακολουθούσαν…

  Οι λέξεις «…δεν μπορούμε να τα κάνουμε όλα μόνοι μας» και η προτροπή προς τους άνδρες των ΜΑΤ να «κάνουν κάτι» πιστοποιούσε όλα όσα απαθανάτισαν οι τηλεοπτικές κάμερες.

  Την εικόνα δηλαδή, που μέλη της ακροδεξιάς οργάνωσης

  βρίσκονται αρχικά πίσω από τα ΜΑΤ, περνούν στη συνέχεια

  ανάμεσα από αυτά και στο τέλος μπροστά τους, για να επιτεθούν σε μέλη αντιφασιστικών οργανώσεων, αναρχικούς και αντιεξουσιαστές, να μαχαίρωσουν στην κοιλιά και το πόδι δύο από αυτούς και να τραυματίσουν άλλους δύο στο κεφάλι… Για να επιστρέψουν τελικά πίσω από τις διμοιρίες, σαν να μην είχε προηγηθεί το παραμικρό, και κραδαίνοντας στα χέρια τα κοντάρια της ελληνικής σημαίας να τους πουν: «κάντε και εσείς κάτι».
  —————————————————–
  «Είχαμε διασχίσει την πλατεία Κλαυθμώνος και είχαμε βγει στην οδό Σταδίου. Ξαφνικά, και ενώ κατευθυνόμασταν στην πλατεία Κολοκοτρώνη, είδαμε διμοιρίες των ΜΑΤ να κινούνται προς το μέρος μας. Στο ύψος της Χρήστου Λαδά, αντιληφθήκαμε ότι μαζί με τη διμοιρία ήταν και μέλη της «Χρυσής Αυγής».

  Οι ΜΑΤατζήδες τους άνοιξαν το δρόμο και εκείνοι πέρασαν ανάμεσά τους και από το πλάι. Τουλάχιστον τρεις από αυτούς ήταν εφοδιασμένοι με ηλεκτρικές ράβδους, μαχαίρια, μεταλλικά κλομπ», περιγράφει στην «Ε» ο Λευτέρης, που συμμετείχε στην αντιφασιστική πορεία.
  ———————————–
  Σκοπός των αντιφασιστών ήταν να φτάσουν στην πλατεία Κολοκοτρώνη, προκειμένου να ματαιώσουν τη συγκέντρωση μελών της «Χρυσής Αυγής», που είχε προγραμματιστεί με αφορμή τα 12 χρόνια από την κρίση στα Ιμια. Ουσιαστικά να πραγματοποιήσουν αντιφασιστική αντιδιαδήλωση, με αφορμή και τις τελευταίες δολοφονικές φασιστικές επιθέσεις σε βάρος μεταναστών και μελών αντιφασιστικών οργανώσεων.

  «Τους είδαμε να τρέχουν προς τα πάνω μας κρατώντας μαχαίρια. Αρχίσαμε να κινούμαστε προς τα πίσω, την Κοραή. Κάποιοι έμειναν μπροστά για να προστατεύσουν τους υπόλοιπους. Εγιναν μάχες σώμα με σώμα. Τα μέλη της «Χρυσής Αυγής» μαχαίρωσαν δυο διαδηλωτές και χτύπησαν άλλους δυο στο κεφάλι. Αμέσως μετά έτρεξαν πίσω από τη διμοιρία, που για μια ακόμη φορά τους άνοιξε το δρόμο», συμπληρώνει και επισημαίνει ότι η αντιφασιστική πορεία δεχόταν παράλληλα χρήση χημικών από τις διμοιρίες που βρίσκονταν μπροστά και πίσω από τους διαδηλωτές.

  Η αντιφασιστική πορεία κινήθηκε μέσω της οδού Κλαυθμώνος στα Προπύλαια, όπου μέσα σε λίγα λεπτά οι διαδηλωτές βρέθηκαν περικυκλωμένοι από διμοιρίες των ΜΑΤ. Γύρω στις 2 το μεσημέρι, αναρχικοί-αντιεξουσιαστές που διαδήλωναν για τα μεταλλαγμένα, στο Σύνταγμα, και πληροφορήθηκαν τι είχε συμβεί, ενώθηκαν με την αντιφασιστική πορεία.

  Η στάση που είχε κρατήσει η ΕΛ.ΑΣ. νωρίτερα και ο τραυματισμός τεσσάρων μελών αντιφασιστικών οργανώσεων έριξε λάδι στη φωτιά. Από τη μια έπεφταν βροχή οι πέτρες και από την άλλη καταιγίδα δακρυγόνων και χειροβομβίδες κρότου λάμψης. Για τέσσερις ελαφρά τραυματίες αστυνομικούς, φθορές σε δυο ΚΑΦΑΟ, ένα μηχάνημα αυτόματης ανάληψης χρημάτων, τέσσερις κάμερες και έξι τζαμαρίες τραπέζων, κάνει λόγο ο απολογισμός της Αστυνομίας, που δεν περιλαμβάνει τις φθορές που προκάλεσαν στα τζάμια, τα βιβλία και τους τοίχους της Πρυτανείας κάποιοι από όσους κατέλαβαν αργότερα το Ιδρυμα.

  Η κατάσταση εκτονώθηκε αργά το απόγευμα. Τα μέλη της «Χρυσής Αυγής» δεν πραγματοποίησαν τελικά την πορεία που είχαν προγραμματίσει, ύστερα από παρέμβαση του Εισαγγελέα.

  Το πολεμικό σκηνικό επαναλήφθηκε γύρω στις 7 το βράδυ, όταν αναρχικοί – αντιεξουσιαστές βγήκαν από την Πρυτανεία και μέσω της Πανεπιστημίου κινήθηκαν προς την Ομόνοια, για να δεχθούν απρόκλητη επίθεση από άνδρες των ΜΑΤ με δακρυγόνα και κλομπιές.
  ——————————————

  Μια ομάδα διαδηλωτών απομονώθηκε από τις διμοιρίες, που πραγματοποίησαν 100 προσαγωγές. Τελικά, αργά το βράδυ όλοι αφέθηκαν ελεύθεροι. Δικογραφία σχηματίστηκε σε βάρος φοιτήτριας, που επίσης αφέθηκε ελεύθερη και κατηγορείται βάσει μαρτυριών δύο αστυνομικών.

  ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ – 04/02/2008

  Σχόλιο από Νοσφεράτος | 04/02/2008

 40. Καλησπέρα,

  να πω μόνο οτι όπως μπορεί κανείς να συμπεράνει από το προηγούμενο σχόλιο, θα το έσβηνα το λινκ στο ρίαλ κκε… αλλά βεβαίως το ζήτημα αφορά μόνον εσάς!

  @Νοσφεράτος: διευκρινίζω οτι ζω στο Παρίσι… γράφω για το Λεπέν ο,τι μου φαίνεται οτι θα ενδιέφερε… αλλά για τα επεισόδια της Αθήνας, τι να σας πω εγώ – ο,τι έμαθα από σας;…

  Σχόλιο από Μαύρο πρόβατο | 05/02/2008

 41. Μαύρο πρόβατο : Καταλαβαινω αγαπητε…μόνο που νομιζω πως καταλαβαινεις κιεσύ οτι ακριβώς επειδή η Ελλάδα δεν ειναι Γαλλια οι (δημοκρατικές ) αντιστασεις ειναι πολύ λίγες … οποτε οτι μπορει να κανει ο καθενας ας το κανει …
  κι αυτό που συνεβη αυτες τις μερες (αλλά και ολα οσα συμβαινουν στη χώρα μας τους τελευταιους μήνες δεν ειναι Λίγα)

  Σχόλιο από Νοσφεράτος | 05/02/2008

 42. οτι μπορει να κανει ο καθενας ας το κανει
  ένα μπλογκ; 😉

  Σχόλιο από Μαύρο πρόβατο | 05/02/2008

 43. ————————————————-

  Προς απάσας τας αρχάς που διοικούν το χωρίον Π&Α, Προσφυγικά Αθήνας:

  Δήμαρχο, ιερέα του χωριού, Δάσκαλο και άπαντας τους προύχοντας του χωρίου.

  Ήρθα εις Π&Α κατόπιν διαταγής του διοικητού μου μετά ενός χωροφύλακος προς επιβολήν της τάξεως, από άκρου εις άκρον του χωρίου, άνευ χρονοτριβής και άμεσα.

  Διότι προχθές στο σιργιάνη μετά την Θίαν και Ιεράν Λιτουργίαν εν τω ναό όταν έπεζαν τα κλαρίνα και τα όργανα ο Ν. (ας μην αναφέρο το ονομά του) χόρεβε σινέχεια μπροστά χορίς να αφίνη και τους άλους να χορέψουν μπροστά με κατά συνέπια παραξιγιθήκατε και πλακoθίκατε στο ξίλο με τα παλούκια και τα μαχέρια με αποτέλεσμα και κατά σινέπια να τραβματιστούν πολλοί άνθροποι. Εγινε τρανό κουρούμπελον.

  Πάραφτα να εφαρμόσετε απάσας τα εξίς διαταγάς μου:

  1) Αν ξανασιμβή τιάφτη πράξης εν τω χωρίο να γνορίζετε ότι θα σας συλλάβω και άνεφ χρονοτριβής αμέσος θα σας κλείσο στη φυλακή. Όταν πέζουν τα κλαρίνα και τα μουσικά όργανα στο σιργιάνη στο πανιγίρη και στο γάμο πρέπη να χορέβουν μπροστά άπαντες που επιθιμούν να χορέψουν και όχι μόνο ο ίδιος άνθροπος. Αφτό είνε γαηδουριά.

  2) Μου αναφέρθικε ότι ο γάηδαρος του Ο. τον Σεπτέμβριο μπίκε στο καλαμπόκι του (μ-)Π. (ας μην αναγράψο το επίθετο) και ο (μ-)Π. εκνεβρίστικε και κάρφοσε τον γάηδαρο με την αξάλη στο ένα καπούλι. Καταλαβένετε ο γάηδαρος δέν είναι όνος αλά ο (μ-)Π. Άνεφ πολόν σκέψεον καταλαβένη κανής ότι το κεφάλη δεν έχει μιαλό αλά κολοκιθόσπορο. Απαγορεύετε να ξαναγίνη εκ νέου τέτιο απαράδεκτο ή παρόμιο πράγμα.

  3) Πίγα στο μαγαζή για καφέ και από έξο βρομούσε κατρουλιό. Απαγορεύετε νά κατουράτε έξω στον τίχο του μαγαζιού γιατι χαλιάτε το ριφρές.

  4) Απαγορεύετε το βρισίδιν το φονασκίν και εντός του καφενίου το ανεμίζιν διότι είναι χιμόνας και εσθάνετέ τις αποφορά από τι βρόμα. Όστις επιθιμή να ανεμιστή να εξέρχετε έξοθεν του καφενίου.

  5) Ίδα πολλές γυνέκες να πιάνουν τη σιγκούνα μετά του υποκαμίσου να το τραβούν πρό το έμπροσθεν να ανίγουν τα πόδια και να ουρούν ορθίος. Το τιούτον είναι απαράδεκτο και πρέπη άνεφ χρονοτριβίς να τις βρακόσετε άπαξ και διαπαντός.

  6) Όταν λίαν προίαν πάτε τα γελάδια στο γελαδάρη και γιρίζοντας πρέπη ανιπερθέτος να μαζέβετε τις βονιές των ζώον από το δρόμο, το ίδιο να κάνετε και το βράδη διότι δεν έχη που να πατίση όστις βαδίζη εις τας οδούς του χωρίου. Και εκτός του τιούτου σας χριάζοντε αι βονιές να ζεστένεστε στο μπουχαρί το χιμόνα με τα κρία.

  7) Σε κάθε πανιγίρι αποκριές πάσχα και γάμους που βαδίζη καλοντιμένος ο κόσμος πάι στην Εκλισία και μετά χορέβη στα σιργιάνια και στους γάμους πρέπη άπαντα τα σκυλιά να είναι δεμένα διά χονδρόν αλισίδεον και σχινίον προς αποφιγίν ατιχιμάτων εκ τον σκιλοδακομάτων.

  8 ) Να μιν πίνετε πολί ινοπνεμβατόδη ποτά τσίπουρα και ίνους και μετά ξερνοβολάτε και κάνετε χαζαμάρες.

  9) Να τιρίσετε άνεφ αντιρίσεος και χρονοτριβής την άνοθεν τάφτην διαταγήν μου άνθροπη σκύλη και γινέκες διότι όπιος συληφθή παραβάτις θα τον σιλάβο θα τον κλίσο στο σχολίο και αλίμονό του θα τον ταράξο και θα τον μαβρίσο στο ξίλο. Και δεν θα έχει ματαδει τοιούτον κουρούμπελον.

  Να με σιγχορίτε αν έκανα κάπιο σιντακτικό λάθος καθότι τελίοσα και εγώ την Τρίτη του Δημοτικού σχολίου διότι δεν με έστιλε ο πατέρας μου από το χωρίον εις τιν Μαγκουφάναν για να μάθο περισσότερα γράματα. Σαν ποντιο-γκαραγκούνις που είμε και εγό καταλαβένετε άπαντες τας γραφάς μου τας οπίας θέλετε δεν θέλετε να τας τιρίσετε ανιπερθέτος.

  Εν Π&Α τη 4η Φεβρουαρίου 2008

  Ο διοικητής του χωρίου

  Ομέρ Ρεπουσίδης

  Υπονοματάρχης και άρτι χρησθείς
  Μέγας Αδμινίστωρ

  Σχόλιο από Πόντος και Αριστερά | 05/02/2008

 44. – Οπως ξερετε δεν λεω ποτέ οχι σε ενα Ωραιο εν θερμώ Κουρουμπελο
  -αρκει ναναι και λίγο γονιμο -ή ναχει και λίγο πλάκα μωρε αδελφια…

  – Αλλά μεριά πραγματα- κατι μιζερες διενέξεις κλπ δεν εχουν καν πλάκα …και δεν ειναι καν γονιμες ..Ειναι στειρες .Σκετα -μιζεριες στειρες

  – Ε γα%μ?#$@!το…Εδώ κιενα χρονο περιπου που μπαινω στο Ιντερνετ και την Μπλογκοσφαιρα περασα και παραπολύ ωραιες στιγμές …Και με ανθρωπους και με περσόνες εξαιρετικά ενδιαφερουσες -που εκτιμησα και εκτιμώ – ακομα κιαν μαλωσα κατα καιρούς μαζί τους για Χ λόγους )
  Ε τωρα μουρχεται να @#*@#@ την ωρα που μπήκα στο$#@@! το @!!###….και μου κόλησε κιαυτός ο &%$!!~Σ΅΅!εθισμος

  Ν. Σ …Φυσικά και δεν μπηκα στο εν λόγω μπλογκ ή οτι αλλο ειναι .Ουτε προκειται να μπώ …Και συνεχίζω να εκτιμώ οσους εχουν κατι σοβαρό, εξυπνο ή αστειο να μου πουν …και δεν γουσταρω και τις συνεχιζομενες μιζεριες …
  Και Αιντε -τελος -φτανει .

  Σχόλιο από Νοσφεράτος | 05/02/2008

 45. Συμφωνώ, κι άμα θέλεις λίγο να ξεσκάσεις:

  http://alonakitispoiisis.blogspot.com

  (ένα απο τα πολλά διαμάντια)

  Σχόλιο από Νίκος Σαραντάκος | 05/02/2008

 46. Ν. Σ ευχαριστώ (ηταν οτι επρεπε…)

  Σχόλιο από Νοσφεράτος | 05/02/2008

 47. Πολύ ενδιαφέρουσα σελίδα. Και το ποίημα του Ρώμου Φιλύρα, εκπληκτικό. Νομίζω ότι έχει γράψει και ο Αραγκόν ένα σχετικό ύμνο για τον Στάλιν. Οπως και οι φουτουριστές πρέπει αντίστοιχα να ύμνησαν τον φασισμό.

  Φοβερός ο Μεσοπόλεμος!

  Μ-π

  Σχόλιο από Πόντος και Αριστερά | 05/02/2008

 48. Ο ιστολόγος του, ο Γιώργος ο Κεντρωτής, είναι ποιητής, μεταφραστής, καθηγητής μετάφρασης και φανατικός γάβρος (έχει βγάλει και βιβλίο: σαρανταπέντε χρόνια βάζω γκολ στους βάζελους) και μάστορας της ρίμας, και μάλιστα με κομμένες λέξεις, όπως σε αυτό το «σονέτο των χυδαίων λέξεων» του Μπρεχτ:

  ΣΟΝΕΤΤΟ ΥΠ’ ΑΡΙΘΜ.15
  (Η ΧΡΗΣΗ ΧΥΔΑΙΩΝ ΛΕΞΕΩΝ)

  Εγώ ο άμετρος, που ζω μετρίως, στα τρία μου
  σας γράφω, φίλοι να το ξέρετε! Σο-
  βαρά ποθώ χυδαία να σας ξεχέσω
  – ανάγκη δεν σας έχω… μήτε χρεία μου!

  Στο πήδημα τα λόγια φτιάχνουν καύλα:
  το χαίρεται ο γαμιάς να λέει γα-μή-σι
  – κι αυτός, που λέξεις έχει να σκορπίσει,
  ποτέ του δεν θα κοιμηθεί σε τάβλα.

  Γαμίκουλες καλούς η γλώσσα θά ’χει στέψει,
  μόνο όταν το κοράσι τούς πιπώσει
  στεγνά κι αγρίως -κοντά στο νου κι η γνώση.

  Στεγνός στο πνεύμα μόνο μην και μείνω!
  Η τέχνη του άντρα λέει: γαμώ με σκέψη∙
  κι η πολυτέλεια: να γελάω, όταν χύνω!

  Μετάφραση: Γιώργος Κεντρωτής.
  Από το βιβλίο: Μπέρτολτ Μπρεχτ, «Σάουνα και συνουσία», ύψιλον / βιβλία, Αθήνα 2005, σελ. 43.

  Σχόλιο από Νίκος Σαραντάκος | 05/02/2008

 49. Γιατί όμως εμένα το ποίημα του Φιλύρα για τον Στάλιν με οδήγησε στο Μαρινέτι;

  Άβυσσος η ψυχή του ανθρώπου!

  Μίπιους
  ———————————–

  Αποσπάσματα από το Φουτουριστικό μανιφέστο

  1. Εμείς θέλουμε να τραγουδήσουμε την αγάπη για τον κίνδυνο, την εξοικείωση στην ενέργεια και την παρατολμία.
  2. Το κουράγιο, η θρασύτητα, η εξέγερση θα είναι ουσιώδη στοιχεία της ποίησής μας.
  3. Η λογοτεχνία εγκωμίαζε μέχρι σήμερα τη στοχαστική ακινησία, την έκσταση και τον ύπνο. Εμείς θέλουμε να εξάρουμε την επιθετικότητα, την πυρετώδη αγρυπνία, το ταχύ βήμα, το σάλτο μορτάλε, το χαστούκι και τη γροθιά.

  6. Ο ποιητής πρέπει να επιδωθεί με πάθος, επίδειξη και γενεοδωρία στην προσπάθεια να τονώσουμε την ενθουσιώδη φλόγα των αρχέγονων στοιχείων.
  7. Δεν υπάρχει πια ομορφιά, έξω από τον αγώνα. Κανένα έργο που δεν έχει επιθετικό χαρακτήρα δεν μπορεί να είναι ένα αριστούργημα. Η ποίηση πρέπει να γίνει αντιληπτή σαν μια άγρια έφοδος ενάντια στις άγνωστες δυνάμεις, για να τις αναγκάσει να γονατίσουν μπροστά στον άνθρωπο.

  9. Θέλουμε να δοξάσουμε τον πόλεμο -μοναδική υγεία του κόσμου- τον μιλιταρισμό, τον πατριωτισμό, την καταστροφική στάση των αναρχικών, τις ωραίεες ιδέες που γι αυτές πεθαίνει κανείς, και την περιφρόνηση στη γυναίκα.

  Σηκώστε το κεφάλι!
  Όρθιοι στην κορυφή του κόσμου, εμείς, για μιά φορά ακόμη, εξαπολύουμε την πρόκλησή μας προς τ’ αστέρια!

  Παρίσι 20 Φεβρουαρίου 1909
  Εφημερίδα «Φιγκαρό»

  Σχόλιο από Πόντος και Αριστερά | 05/02/2008

 50. Μιπίε
  υπηρξε κατι κατά τον Μεσοπόλεμο που θα μπορουσε να ονομαστει »Αισθητικοποιηση της πολιτικής » ή της ζωής»’
  Και που οδήγησε κατευθειαςν στον φασισμό…..
  Παρε π.χ αυτό:

  »Θέλουμε να δοξάσουμε τον πόλεμο -μοναδική υγεία του κόσμου- τον μιλιταρισμό, τον πατριωτισμό, την καταστροφική στάση των αναρχικών, τις ωραίεες ιδέες που γι αυτές πεθαίνει κανείς, και την περιφρόνηση στη γυναίκα.»

  -Τι αλλο ειναι πρά ενα Vila la Morte ή »Vivere Pericolosamente»;

  »Αισθητικοποιηση της ζωής»: Δηλαδή ο εσχατος ναρκισισμός , φαντασιακή εξυψωση ενός εγώ που καταρρεει

  .»’Σηκώστε το κεφάλι!
  Όρθιοι στην κορυφή του κόσμου, εμείς, για μιά φορά ακόμη, εξαπολύουμε την πρόκλησή μας προς τ’ αστέρια!
  ..μεγάλα λόγια…

  Και ο αιωνας που περασε εδειξε ποσες -μα πόσες φορες- τα Μεγάλα λόγια εγιναν ο ταφος για τα σωματα …και τη ζωή την ιδια….

  υ.γ » και την περιφρόνηση στη γυναίκα.»
  Πως μπορει ενας Αντρας να περιφρονεί τη Γυναίκα; Και τι σοι »αντρας» ειναι;(οσο »αντρες»μπορουσαν ναναι οι φασιστες!!

  Σχόλιο από Νοσφεράτος | 05/02/2008

 51. Vila la Morte =Viva la Morte

  Σχόλιο από Νοσφεράτος | 05/02/2008

 52. Αντρας κατά το αρχαιοελληνικό ιδανικό, όπως το είχαν μέσα στο κεφάλι τους, ίσως.

  Και θαυμασμό στις μηχανές και την τεχνολογία, είχαν, όχι;

  Σχόλιο από Νίκος Σαραντάκος | 05/02/2008

 53. »Αντρας κατά το αρχαιοελληνικό ιδανικό, όπως το είχαν μέσα στο κεφάλι τους,»

  Πολύ σωστα …ιδιως το μέσα στο κεφάλι τους»..

  Ισως αυτή η εκ των Υστερων εξιδανικευση- διαστρεβλωση της Αρχαιας ελλάδας- και ο θαυμασμός της μηχανής – δηλαδή μια προσπαθεια »ξαναμάγέματος του Κοσμου ,μια ηθελημένη αυταπάτη να βρισκεται στη ρίζα της ερμηνειας (η μιας ερμηνειας ) και του Φασισμου αλλά και αλλων φαινομένων της εποχής των Ακρων …

  Και – η μη παραδοχή του απλου γεγονότος οτι είμαστε απλώς – Ανδρες η γυναικες ,ποιητες και μη , Επαναστατες ή μη – απλά ανθρωπινα οντα ,δηλαδή θνητοι
  Δηλαδή η μη παραδοχή του απλου , αναποφευκτου γεγονότος που -ουτως η αλλως – μας περιμένει ,οχι στο τερμα της διαδρομής αλλά Απο κατω ..αν πάσα στιγμή …εκει που δεν το περιμένουμε
  του θανατου ολων ανεξαιρετως(Μικρων και μεγαλειωδών )
  Απωθηση του θανατου -εντ τελει απώθηση της ιδιας της Ζωής.
  (Γιατί τι αλλο ηταν το Viva la Morte Παρά η απελπισμένη ελπίδα οτι αν το ξεστομίσουμε σαν Ξορκι La Morte θα μας την Χαρισει και θα μας λυπηθει ( αν οχι εμάς τους ιδιους τουλαχιστον τηνν Εικόνα μας )

  Μεγάλα λόγια ….

  Σχόλιο από Νοσφεράτος | 05/02/2008

 54. οτι μπορει να κανει ο καθενας ας το κανει
  ένα μπλογκ;

  Μαυρε Πρόβατε τι εννοεις; με το ενα Μπλόγκ;
  (να κανει ενα μπλόγκ 😉

  Σχόλιο από Νοσφεράτος | 05/02/2008

 55. Μια και το θρεντ εδώ έγινε πολυσυλλεκτικό, ας μου επιτραπεί η ρεκλάμα, να βάλω ένα σημείωμα που μόλις ανέβασα, για το πώς ο υπουργός παιδείας διαδίδει έναν μύθο με τον οποίο τυχαίνει νάχει ασχοληθεί και το Π&Α:
  http://www.sarantakos.com/language/stylianidis.html

  Σχόλιο από Νίκος Σαραντάκος | 05/02/2008

 56. Νομίζω βεβαια οτι το Λινκ που δινεις Ν. Σ θα πρεπε να μπει κατω απο την παρουσιαση του βιβλιου σου…..
  Και βεβαια ο πειρασμός για ετυμολογικές εξυπναδες οπως για το τι »ρεει εντός»του εγκεφαλου του κ Ευριπίδη ειναι μεγαλος…

  ..ομως το φαινόμενο που περιγραφεις ειναι ακρως ανησυχητικό… Και δειχνει οτι περα απο τον ξεκαθαρο κινδυνο του ανοιχτου και απροκαλυπτου Ναζιστοφασισμου …υπάρχει και ενας αλλος διαχυτος και θολός : Ο θριαμβος της Κοινοτοπίας και της αστηριχτης ψευδοεπιστημονικής γνωσης που ευκολοτατα – σε μια Ελλαδα οπου δεν υπάρχει Δημοσια συζητηση με Κανόνες εγκυροτητες ουτε καν σε καθαρά επιστημονικά θεματα …
  …τα παντα μπορει να ειπωθουν και να καθιερωθουν και ως επισημες Ιδεολογιες
  …Αυτό δεν ηταν εξαλλου το Ιδεολογικο βαθρο της »Κεντρωας » Ν. Δ; Κεντρο= οι εκαστοτε προχειρες ευκολοπεπτες (εντερικά παντα ) Κοινοτοπίες …
  Δηλαδή το Κίτς …( το Βαρυγδουπο και επιστημονικοφανές Κιτς)

  Σχόλιο από Νοσφεράτος | 05/02/2008

 57. Αφου δεν παει ο Μωαμεθ ας φερουμε εδώ το βιβλίο :

  https://pontosandaristera.wordpress.com/2007/11/28/28-11-2007/

  Σχόλιο από Νοσφεράτος | 06/02/2008

 58. Πω πω ! Ν. Σ τώρα διαβασα και Αυτό :

  http://www.sarantakos.com/language/omo_lernaio.html

  Αλλος ενας ιδιοτυπος Ελληνικός τροπος για να αναμεταδιδονται κοινοτοπίες ως Πρωτοτυπη ή Επιστημονική σκεψη : Τα εκθεσιολόγια-φροντιστηρια (οπου η νεολαια εθιζεται στον πιο Βαρυγδουπο κομφορμισμό- και εθιζεται στο να συγχεει το Κιτς με την σκεψη )
  Ν. Σ θα σου προτεινα αν δεν το ξερεις το βιβλιο του Νικόλα Σεβαστακη : Κοινοτοπη Χωρα

  http://books.phigita.net/isbn/9789604234769

  Σχόλιο από Νοσφεράτος | 06/02/2008

 59. Τον ίδιον ήξερα μια φορά κι έναν καιρό -είναι ο γιος του Αλέξη, που είχε γράψει ένα ωραίο μυθιστόρημα.

  Σχόλιο από Νίκος Σαραντάκος | 06/02/2008

 60. ε και ο ιδιος γραφει εξαιρετικά βιβλια ..Στον χωρο των πολιτικών επιστημών ..Αλλά και για τον Ρομαντισμό…

  http://www.perizitito.gr/product.php?productid=65643&page=1

  Και ενα δοκιμιο :Την Αλχημεια της ευτυχίας

  http://tovima.dolnet.gr/print_article.php?e=B&f=13021&m=S03&aa=1

  Σχόλιο από Νοσφεράτος | 06/02/2008

 61. Νοσφεράτε, είδες πως χρησιμοποιείται ο όρος «εθνικισμός» στο κείμενο της Κιντή; Μάλλον μ’ ένα «ψυλοχυδαίο» τρόπο για επιστήμονα!

  Με βάση λοιπόν αυτή τη χρήση, έχει αλλάξει πλέον περιεχόμενο και σημαίνει κάτι σας «ολοκληρωτικό», «φασιστικό», «σωβινιστικό» κ.λπ. Δηλαδή είναι πλέον διαφορετικός όρος απ΄ ότι τον χρησιμοποιείς εσύ για να περιγράψεις ένα ιστορικό φαινόμενο.

  Ν. Σαραντάκο, διάβασα το σχόλιό σου επί του συγκεκριμένου άρθρου. Νομίζω όμως ότι -αγνοώντας τις ετυμολογικές υπερβολές- υπάρχει ένα έλλειμμα όσον αφορά την ετυμολόγηση διαφόρων λέξεων με ανατολική προέλευση, τις οποίες -λόγω της αδυναμίας- χαρακτηρίζουν τουρκικές. Όμως πάρα πολλές φορές η αρχική ρίζα είναι ελληνική και στην περιπέτειά της μέσα στο χρόνο άλλαξε τελείως μορφή.

  Μια τέτοια μελέτη κάνουν τώρα ελληνόφωνοι στην Τουρκία, προσπαθώντας να εντιπίσουν τις λέξεις της τουρκικής που προέρχονται από την ελληνική. Και ίσως οι προσπάθειες αυτ΄ς να μας αποκλαύψουν έναν άγνωστο γλωσσολογικό πλούτο. Και αυτό γιατί αυτοί που πραγματοποιούν τις μελέτες αυτές εκτός από άριστοι γνώστες της τουρκικής, έχουν πρόσβαση στις τουρκικές γλώσσες της Κεντρικής Ασίας και των Τατάρων, καθώς και της αραβικής.

  Ίσως να παρουσιάσουμε κάποια στιγμή κάποιες ενδιαφέρουσες ετυμολογήσεις τουρκικών λέξεων.

  Μ-π

  Σχόλιο από Πόντος και Αριστερά | 06/02/2008

 62. Μ-π, με μεγάλο ενδιαφέρον θα το περιμένω αυτό, αλλά να μου επιτρέψεις να έχω αρκετές επιφυλάξεις, έχοντας δει προηγούμενες εργασίες σχετικά με δήθεν ελληνικά δάνεια της τουρκικής. Ωστόσο, είναι αλήθεια ότι για να κάνεις καλή ετυμολογία πρέπει πέρα από τα αραβικά να ξέρεις και τις τουρκικές (turkic) γλώσσες.

  Ο καθηγητής Αντρέας Τίτσε είχε κάνει μια εργασία για τα ελληνικά δάνεια σε διαλέκτους της Ανατολίας, ο ίδιος με τους Καχανέ έκανε τη Λίγκουα Φράνκα (με ναυτικούς όρους) και ο ίδιος τις ετυμολογικές ενδείξεις στο λεξικό Ρεντχάουζ. Εκεί έχει και αμφίβολα, π.χ. το kelepir (από όπου κελεπούρι) το δίνει ελληνικής αρχής, επικοινώνησα μαζί του λίγο πριν πεθάνει και μου είπε ότι έχει τελικά αμφιβολίες για την ελληνική προέλευση (από «καλό εμπόριο») Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν υπάρχουν και λέξεις ελληνικής αρχής που είναι αγνώριστες.

  Σε ό,τι αφορά τα ποντιακά, ένα που ήθελα να το αναφέρω εδώ και καιρό, έτσι γι’ αστείο. Η λέξη «μέγκλα» που θα πει «πολύ ωραίο», σύμφωνα με τη λαϊκή ετυμολογία έρχεται από το made in England. Ο Μπαμπινιώτης όμως στην τελευταία του έκδοση την ετυμολογεί από το ποντιακό «μέγκλα» = πέος ζώου. Για μένα, η λέξη εξακολουθεί να έχει άγνωστη ετυμολογία.

  Σχόλιο από Νίκος Σαραντάκος | 06/02/2008

 63. Η λέξη «μέγκλα» δεν υπάρχει στα ποντιακά!

  Δε ξέρω βεβαια αν τη συναντάμε σε καμιά αργκό των καποπαραγωγών της Σαμψούντας!

  Πάντως το βρίσκουμε ως: Τεφαρίκι πράμα, τούμπανο, τζιτζί, γενικά πολύ καλής ποιότητας και αξίας. Προέρχεται απο το «made in england», παραφρασμένο στα ελληνικά.

  Μ-π

  Σχόλιο από Πόντος και Αριστερά | 06/02/2008

 64. Καλημερίζω το «Salon de Culture de Langue«, αλλά… επιστρέφοντας στο θέμα του ποστ, ανιδιοτελώς προσκομίζω ένα link νέου blog (ΟΧΙ ΔΙΚΟΥ ΜΟΥ!!!) που ενημερώνει για τα… Χρυσά Αυγά, κλπ.

  http://antifasism.wordpress.com

  (το βάζω στο δικό μου βλογ-ρολ γιατί με ενημέρωσε για την περίπτωση μουσικού που περνώντας από το κέντρο κακοποιήθηκε από «Χρυσά Αυγά» λόγω της ίδρυσης γραφείων τους στο κέντρο).

  Σχόλιο από omadeon | 06/02/2008

 65. Αν κι έχει δίκιο ο αποπάνω ότι το αρχικό θέμα του ποστ ήταν αλλο, ας επιστρέψουμε στο σαλονάκι διότι αφήσαμε το τσάι να κρυώνει.

  Λοιπόν, λέξη «μέγκλα» με τη σημασία
  «μέγκλα (…) Λέξις ξένη. Το γεννητικόν μόριον ζώου, συνεκδ. δε και ανδρός» υπάρχει στον 2ο τόμο του Ιστορικού Λεξικού της Ποντικής Διαλέκτου, του αείμνηστου Άνθιμου Παπαδόπουλου, ποντίου.
  Ωστόσο είναι πολύ σημαντικό το feeling της γλώσσας, θέλω να πω η καταχώριση του Π. δεν μας λέει αν είναι σπάνια η λέξη ή κοινότατη.

  Ξαναλέω ότι το made in England είναι μεν πασίγνωστη ετυμολογία για το μέγκλα=πολύ ωραίο, αλλά δεν φαίνεται να είναι σωστή διότι, όπως λέει πιο κάτω ο σημαντικότερος νέος έλληνας ετυμολόγος, προσκρούει σε φωνητικούς νόμούς. Και όχι μόνο. Η συζήτηση εδώ:
  http://www.translatum.gr/forum/index.php/topic,7496.0.html

  Σχόλιο από Νίκος Σαραντάκος | 06/02/2008

 66. Εξαιρετική η συζήτηση που μας παραπέμπεις. Θα το ψάξω περισσότερο!

  Όμως και ο Παπαδόπουλος την θεωρεί ως «ξένη λέξη». Οι «ξένες λέξεις» στην ποντιακή είναι είτε προελληνικές, είτε λατινικές (από τους Γενοβέζους εμπόρους του μεσαίωνα), είτε των γλωσσών της ευρύτερης περιοχής (γεωργιανικά, αρμενικά, περσικά), είτε από τη νεότερη γλώσσα που εμφανίστηκε στην περιοχή, τα τουρκικά.

  Μου έβαλες ιδέες 🙂

  Μ-π

  Σχόλιο από Πόντος και Αριστερά | 06/02/2008

 67. Η μέγκλα η ποντιακή είναι λατινικης αρχής, ξέχασα να το πω, από mencla < mentula, το οποίο mentula σημαίνει (λέει ο Μπαμπι, δεν το έλεγξα) το ίδιο πράγμα στα λατινικά.

  Σχόλιο από Νίκος Σαραντάκος | 06/02/2008

 68. «Ένα φάντασμα πλανιέται στην Ελλάδα: το φάντασμα του κομμουνισμού (ΣΥΡΙΖΑ και ΚΚΕ, αν ποτέ συνεργαστουν σε κάτι). Όλες οι δυνάμεις της γερασμένης Εξουσίας ενώθηκαν σε μια ιερή συμμαχία για να κυνηγήσουν αυτό το φάντασμα: ο Κωστάκης και ο Γιωργάκης, ο Λαμπράκης με τον πρετεντεράκο του και ο Αλαφούζος με τον παπαχελάκο του, Πασόκοι ριζοσπάστες κλέφτες και Δεξιοί αστυνομικοί κλέφτες, ο Θέμος με τον Μάκη αντάμα, καθως και το μεικτό σώμα Ελληνικής Αστυνομίας – Γερμανοτσολιάδων Χρυσών Αυγών.

  Ποιο κόμμα της αντιπολίτευσης δεν έχει κατηγορηθεί σαν κομμουνιστικό από τους αντιπάλους του και τα κανάλια που κυβερνούν ουσιαστικά, ποιο κόμμα της αντιπολίτευσης που το λένε ΠΑΣΟΚ δεν αντέκρουσε με την κατηγορία του κομμουνισμού τους πιο προοδευτικούς αντιπολιτευόμενους, καθώς και τους αντιδραστικούς αντιπάλους του;»

  Σχόλιο από Γιώργος Χ | 06/02/2008

 69. Νοσφεράτε,

  άλλο πράγμα τι έπρεπε να κάνουν τα ματ σε οπλοφόρους χρυσαυγίτες, άλλο οι αριστεροί που κατέβηκαν εναντίον τους και άλλο τι έκαναν τα ματ κατά τη συμπλοκή.
  αν είχαν ρόπαλα στη συγκέντρωση (που δεν ξέρω, αλλά πιθανότατα) θα έπρεπε να διαλυθεί από την αστυνομία αμέσως η χα σύναξη.
  επίσης το σκηνικό το έχουμε δει πολλές φορές και είναι πλέον κωμικό: κάποιοι παν, καλώς ή κακώς, να σπάσουν τα μούτρα των ΧΑ ενώ ξέρουν ότι:
  1) τα ματ κανουν τα στραβά μάτια στα ρόπαλα της ΧΑ
  2) τα ματ θα βρεθούν αναμεταξύ αριστερών-ΧΑ ως ασπίδα προστασίας των ΧΑ
  3) θα έχουν (οι αριστεροί) να αντιμετωπίσουν και ΧΑ και ματ, όταν τα δεύτερα αντεπιτίθενται. έπειτα οι ΧΑ το παίζουν αυτοάμυνα, αποδεικνύουν την, με ξένα δεκανίκια αλλά υπαρκτή, υπεροχή τους και; – και συνεχίζουν απτόητοι, δριμύτεροι.

  άλλο θέμα είναι αν πρέπει να απαγορευτεί η χα επειδή είναι όντως φασιστική. ας μη ξαναπώ ότι είναι θέμα γούστου ποια βία επιδοκιμάζει κανείς, τη φασιστική, την κρατική ή την αναρχική, το θέμα είναι ότι αφού δε γίνεται να φαν τόσο ξύλο, ώστε να σωφρονιστούν οι ΧΑ, η επίθεση εναντίον τους με τον τρόπο που γίνεται (βία, συγκέντρωση σε σημείο όπου θα έρθουν σίγουρα στα χέρια με την ΧΑ) και στις συνθήκες που γίνεται (έχοντας απέναντι τα ματ) είναι αποτυχημένη από χέρι.

  Σχόλιο από Γιάννης | 06/02/2008

 70. Γιανννη

  Στο μόνο που διαφωνώ μαζι σου ειναι στο …Γουστο!
  Δηλαδή ..για ολα αυτά που λές «»περιληπτικά : Αφου το ξερατε ρε παιδια οτι θα συμμαχησουν οι Ματ και οι Φασιστο Νζηδες εναντιον σας γιατι πατε; )

  ΔΕΝ διαφωνώ

  Όμως
  Δεν μπορώ να δεχτώ με τιποτε οτι τα Ματ και η Αστυνομία -ειναι θεμα Γουστου να συμαχει ανοιχτα και να δερνει ανοιχτά μαζί με τους Χρυσαυγιτες σε μια χωρα που λεγεται ακομα Δημοκρατια οπως γινεταια επί Καραμανλίδικης Κυβερνησης της Νεας Δημοκρατίας …

  Με την ευκαιρία διαβαστε και αυτήν την ειδησουλα για την συμπλευση Λαος και Νου Δους σε μεγαλα »εθνικά »Θεματα (ΕΥΠ)

  http://www.enet.gr/online/online_text/c=110,id=2071432

  Σχόλιο από Νοσφεράτος | 06/02/2008

 71. Νοσφεράτε,

  δημοκρατία; ποια δημοκρατία; η έμμεση; η του 42% και σε λίγο του 39% δημοκρατία; α, είναι θέμα γούστου να το λες αυτό δημοκρατία. γιατί αν είναι δημοκρατία, ε τότε δημοκρατικά αποφασίζει να βαρά τον έναν κι όχι τον άλλον.

  τι εννοείς ότι δε μπορείς να το δεχτείς; ότι το βρίσκεις παράξενο ή ότι δεν το ανέχεσαι; αν εννοείς το α’, νομίζω ότι το κάψιμο παλιότερα του πολυτεχνείου και η επίδειξη τώρα μαγκιάς της ΧΑ δε θα μπορούσαν να συμβούν, αν δεν υπήρχαν μέσα στην αστυνομία γνωστοί και φίλοι ή απλώς άνθρωποι με τη λογική «ο εχθρός του εχθρού μου είναι φίλος μου». ό,τι επαναλαμβάνεται δεν μπορεί να είναι τυχαίο.

  Σχόλιο από Γιάννης | 06/02/2008

 72. Γιαννη εισαι εξυπνος ανθρωπος κα μορφωμενος .. Καταλαβαινεις τι λεω: Συνταγμα +Νομοι= κρατος Δικαιου…που περιορίζει το Κρατος και την ββια του στα πλαισια των νόμων

  Αυτό ειναι Δημοκρατια Τα Ματ δεν μπορουν Ανοιχτα να δερνουν μαζί με Χρυσαυγιτες … Και αν το κανουν ακολουθουν ποινικές Διωξεις των υπευθυνων και τουλαχιστον Παραιτηση του Αρμοδιου Υπουργου..
  Τα αλλα τα ειπα στο σχ. 29

  Σταματα πια αυτά τα Θεμα Γουστου και θεμα Γουστου …Οι Νομοι το Συνταγμα και οι κανονες δεν ειναι θεμα Γουστου ειναι Υποχρεωτικοι και για τους πολιτες και Κυριως για τα οργανα του Κρατους …
  τα αλλα οδηγουν στον πολιτικό κυνισμό.

  Σχόλιο από Νοσφεράτος | 06/02/2008

 73. Νοσφεράτε,

  οι νόμοι και τα λοιπά είναι, κι αυτό δεν είναι θέμα γούστου, κουρελόχαρτα, όταν δεν υπάρχει κανείς να μπορεί να τα υπερασπιστεί ή να τα απαιτεί καθημερινά. κι εσύ έξυπνος και μορφωμένος άνθρωπος είσαι, δεν μπορεί να πιστεύεις ότι οι Νόμοι και το Σύνταγμα είναι τίποτα Φαντάσματα-Σκιάχτρα αυθυπόστατα, τα οποία όποιον δουν να τα παραβιάζει τον πιάνουν με τις άυλες δαγκάνες τους – καταντά μεταφυσική πια. είναι κάποιες γενικές αρχές οι οποίες μπορούν ανά πάσα στιγμή, ΑΝ ΔΕΝ υπάρχει πίεση κοινωνική, να καταστρατηγούνται, να μεθερμηνεύονται όπως οι κρατούντες θέλουν και να γεμίζουν τρύπες σαν τυριά.

  όλοι οι νόμοι, το οκτάωρο, τα πολιτικά δικαιώματα θεσμοθετήθηκαν έπειτα από αγώνες και πίεση, αν όμως λείψουν τα τελευταία, τότε καταντάν κενές λέξεις. αυτό δεν είναι κυνισμός ούτε θεώρηση ότι είναι κακά τα δικαιώματα και το κράτος δικαίου, είναι απλώς η πραγματικότητα, όπως και ό,τι σου είπε ο Ν.Σ., ότι τα ίδια ματ και αστυνομία δέρνουν και απαγάγουν. δε λέω να μη διαμαρτύρεσαι, λέω ότι είναι αναμενόμενο να τηρούν τέτοια στάση σε ένα τέτοιο κράτος Δικαίου.

  Σχόλιο από Γιάννης | 06/02/2008

 74. Παραδοξως συμφωνώ στο τελευταιο σου σχολιο ω! Γιαννη

  Σχόλιο από Νοσφεράτος | 07/02/2008

 75. Ετσι λοιπόν εκεινο που ΔΕΝ είδαμε αυτες τις μερες ειναι μια Συσσωμη κινητοποιηση του Πολιτικου κόσμου , των Κομματων της Αριστερας , της Κεντροαριστεράς , Ο- Π (ή και της ΦΙΣ)της Μπλογκόσφαιρας κ.λπ ΓΙΑ ΑΥΤΌ ΤΟ ΠΡΩΤΟΦΑΝΈΣΤΑΤΟ -και προφανέστατο γεγονός –
  Την απο κοινου , θρασυτατη συνεργασια Αστυνομίας και Χρυσαυγιτών ….

  – Ας ελπίσουμε οτι θα δουμε ενεργοτερη υπερασπιση του Κρατους Δικαιου απο την ανοιχτή και προφανέστατη επιθεση της Κυβερνησης της Ν. Δ .στο μέλλον

  Σχόλιο από Νοσφεράτος | 07/02/2008

 76. ΓΕΥΣΗ… από Βερολίνο

  Εδώ… Χρυσή Αυγή δεν ξημερώνει

  Του ΠΑΝΤΕΛΗ ΒΑΛΑΣΟΠΟΥΛΟΥ

  ΣΕ ΠΟΛΛΕΣ ΕΥΡΩΠΑΪΚΕΣ πόλεις -και στο Βερολίνο- πραγματοποιούνται διαδηλώσεις ακροδεξιών οργανώσεων, όμως το ρεζιλίκι που είδαμε πριν από λίγες ημέρες στην Αθήνα δεν θα το συναντήσετε πουθενά. Εάν στη Γερμανία υπήρχαν εικόνες που έδειχναν τους φασίστες δίπλα στα ΜΑΤ να ορμάνε στους διαδηλωτές, ένα πράγμα είναι σίγουρο: οι ηγεσίες του αρμόδιου υπουργείου αλλά και της αστυνομίας θα είχαν πάει στα σπίτια τους. Εδώ, η Πολιτεία λαμβάνει δρακόντεια μέτρα, ώστε τα δύο αντίπαλα στρατόπεδα να μη συναντηθούν και, όποιος τολμήσει να συμπεριφερθεί βίαια, βρίσκεται σε δύο λεπτά στην κλούβα. Τις σκηνές από την Αθήνα πρέπει να τις δείχνουν στις αστυνομικές ακαδημίες ως παράδειγμα αποτυχημένης αστυνομίας.

  ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΟΜΩΣ και πολλά άλλα μέτρα που λαμβάνονται. Τις περισσότερες φορές δεν επιτρέπεται σε ακροδεξιούς να διαδηλώνουν σε μέρη της πόλης με ιστορική σημασία, όπως παράδειγμα, στην Πύλη του Βραδεμβούργου. Επίσης, απαγορεύονται τα κάθε είδους ναζιστικά σύμβολα, οι ναζιστικοί χαιρετισμοί και τα συνθήματα που εξυμνούν το Γ’ Ράιχ και τα εγκλήματά του. Οι παραβάτες τιμωρούνται με φυλάκιση που φτάνει έως και τα τρία χρόνια. Οσοι παίρνουν μέρος σε τέτοιες διαδηλώσεις ελέγχονται από την αστυνομία, ώστε να μην έχουν πάνω τους αιχμηρά αντικείμενα, ρόπαλα ή όπλα. Στους νεοναζί απαγορεύεται να φοράνε μπότες ή μποτάκια και, εάν αυτό συμβεί, η αστυνομία τούς τα βγάζει και αυτοί διαδηλώνουν… ξυπόλητοι, ενώ πάντα είναι πολύ λιγότεροι από τους αντιδιαδηλωτές.

  ΣΤΙΣ ΔΙΑΔΗΛΩΣΕΙΣ αυτές υπάρχουν αντιδιαδηλώσεις που διοργανώνει κυρίως η ANTIFA, η πιο δυναμική αντιφασιστική οργάνωση της Ευρώπης, την οποία τρέμουν οι ακροδεξιοί. Κυρίως όμως στις αντιδιαδηλώσεις συμμετέχουν πάντα κινήσεις πολιτών, τα κόμματα και οι κάτοικοι των περιοχών όπου παρελαύνουν οι νεοναζί, εμποδίζοντας σε πολλές περιπτώσεις τη διεξαγωγή τέτοιων εκδηλώσεων. Στους δρόμους απ’ όπου περνούν οι νεοναζί τα παράθυρα είναι κλειστά ή στα μπαλκόνια κρέμονται πανό με αντιφασιστικά συνθήματα. Εδώ υπάρχει και μια διαφορετική προσέγγιση, καθώς οι Γερμανοί ξέρουν από πρώτο χέρι τι σημαίνει ναζισμός. Πολλές ακροδεξιές οργανώσεις απαγορεύονται. Η Δημοκρατία σέβεται κάθε άποψη, αλλά δεν σέβεται τις εγκληματικές οργανώσεις που κηρύσσουν το μίσος και τη βία. Γιατί, όπως λένε: «Ο ναζισμός δεν είναι πολιτική, αλλά εγκληματική ιδεολογία». Ως οργανώσεις εγκληματιών αντιμετωπίζονται και ως τέτοιες απαγορεύονται.

  ΒΛΕΠΟΝΤΑΣ τις ημέρες αυτές και τον αρχηγό της Χρυσής Αυγής να μιλάει για τα επεισόδια, σκέφτηκα για άλλη μια φορά πόσο παράλογη και ηλίθια είναι η ιδεολογία της καθαρότητας της φυλής και του αίματος και γενικότερα ο εθνικισμός. Χοντρούλης, μελαχρινός, μου θύμισε έντονα έναν πολύ συμπαθητικό Τούρκο μπακάλη που ήξερα στο Νοεκέλν. Γνήσιος Αριος! Οσο Αριοι και ξανθοί ήταν ο Χίτλερ, ο Γκέμπελς με το… αθλητικό παράστημά του και ο Γκέρινγκ, το κορμί του οποίου θύμιζε… αρχαιοελληνικό άγαλμα. Τέτοια φυλετική καθαρότητα, από τους εμπνευστές μιας ιδεολογίας που εξόντωσε εκατομμύρια ανθρώπους.

  ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ – 07/02/2008
  http://www.enet.gr/online/online_text/c=111,id=19292568

  Σχόλιο από Νοσφεράτος | 07/02/2008

 77. Απο οτι φαινεται μετα την ατιμωρησία τα Φασιστοειδή εχουν Αποθρασυνθει …και μαχαιρωνουν…

  Ελλάδα του Καραμανλή:

  http://athens.indymedia.org/front.php3?lang=el&article_id=826113

  Σχόλιο από Νοσφεράτος | 07/02/2008

 78. Και τι γινεται με τη δραση των φασιστοειδών που καθημερινά πια επιτιθενται σε μεταναστες ; Αληθευουν αυτά που γραφονται εδώ;

  http://athens.indymedia.org/front.php3?lang=el&article_id=825154

  Σχόλιο από Νοσφεράτος | 07/02/2008

 79. Εικόνες με τους Ρώσους ναζιστές που έχουν σύμβολο το… μαύρο σφυροδρέπανο είχα δει και παλιά, και αποτελούν ένδειξη μιας νέας φάσης των ιδεολογιών που… μεταλλάσσονται όπως περίπου τα μεταλλαγμένα τρόφιμα.

  Φάε λαέ… ναζισμό μεταλλαγμένο με σφυροδρέπανα και δεν χρειάζεται εντομοκτόνο για να εξοντώσει τα μπολσεβικικά παράσιτα, αφού το DNA τους (σφυροδρέπανο) είναι ΗΔΗ ενσωματωμένο μέσα στο Μεταλλαγμένο Ναζιστικό Στάρι, δηλαδή… άχυρο ή κουτόχορτο.

  ΟΛΑ τα τρώει ο λαός επειδή πεινάει, εεε… δόστου να φάει!
  (γράφω από διάλλειμμα σοβαρής δουλειάς και μην ανησυχείς μ-π δεν θα πολυλογήσω άλλο)

  Σχόλιο από omadeon | 07/02/2008

 80. ΕΝ-ΣΤΑΣΕΙΣ

  Σημεία των καιρών

  Του ΦΑΙΔΩΝΑ ΜΑΛΙΓΚΟΥΔΗ

  Αφήνοντας κατά μέρος το πιο επίκαιρο γεγονός της σημερινής ημέρας, τη σύναξη, δηλαδή, των επισκόπων στο μητροπολιτικό ναό της Αθήνας και την επικοινωνία τους με το Αγιον Πνεύμα, προκειμένου να επιλέξουν το νέο Αρχιεπίσκοπο, θα παραμείνω και σήμερα στο θέμα από το προηγούμενο σημείωμα. Ο λόγος ήταν εκεί για τη δυσθυμία που αισθάνονται οι πολίτες απέναντι στο κράτος και, κυρίως, απέναντι στα δύο κόμματα εξουσίας. Ενα φαινόμενο που αντικατοπτρίζεται στις πρόσφατες δημοσκοπήσεις (με την τροχιά των δυο κομμάτων εξουσίας να βρίσκεται στο ναδίρ της) και το οποίο, όπως έγραφα, αποδίδεται στα γερμανικά με τη σύνθετη λέξη Staatsverdrossenheit. Μια λέξη που αντικατοπτρίζει με απόλυτη ενάργεια την πολιτική ατμόσφαιρα της Δημοκρατίας της Βαϊμάρης και την άνοδο του δεξιού λαϊκισμού.

  Ενας βρικόλακας έχει κάνει την εμφάνισή του κατά τις τελευταίες δύο δεκαετίες στις κοινωνίες με κοινοβουλευτικό πολίτευμα της Δύσης: είναι ο μεταλλαγμένος φασισμός που, όπως αποκαλείται από τους ειδικούς πολιτικούς αναλυτές, ως «αντιδραστικός λαϊκισμός που αντιστρατεύεται την Παγκοσμιοποίηση» έχει βρει ήδη τους διαπρύσιους κήρυκές του στην Εσπερία. Οπως επισημαίνεται σε ειδικές μελέτες [πβ. Hans-Georg Betz, Radical Right-wing Populism in Western Europe, New York: St. Martins Press, 1994, σ. 106-108, 174· Umberto Eco, «Ur-Fascism» (Eternal Fascism), New York Review of Books, 22 Ιουνίου 1995], το νέο αυτό πολιτικό κίνημα έχει τα ακόλουθα τυπολογικά χαρακτηριστικά:

  1 Τον αντι-ελιτισμό (anti-elitism): την καχυποψία δηλαδή εναντίον προβεβλημένων μελών της ντόπιας κοινωνίας (πολιτικοί, πλούσιοι και επώνυμοι) αλλά και μιας παγκόσμιας ελίτ που δεν είναι άλλοι από τους σιωνιστές. 2. Την απόρριψη των διανοουμένων (anti -intellectualism). Την «ολιγαρχία» δηλαδή των «καθηγητάδων» που είναι αλλοτριωμένοι από τις «λαϊκές» τους ρίζες. 3. Τον «πλειοψηφισμό» (majoritarianism). Την ψευδο-δημοκρατική, δηλαδή, αντίληψη ότι η θέληση της πλειοψηφίας του «λαού» είναι υπέρτερη από τα ατομικά δικαιώματα της κάθε λογής «μειοψηφίας». 4. Μια επιστροφή στις ρίζες του θρησκευτικού δόγματος, έναν νεο-ευσεβισμό που οδηγεί στην επιβολή θεοκρατικών αντιλήψεων για τη λειτουργία του κοινωνικού συνόλου. 5. Εναν ιδιότυπο πατριωτισμό, που προβάλλει τον στείρο εθνοκεντρισμό και την ξενοφοβία εναντίον των λαθρομεταναστών.

  Τη σύγχρονή μας αυτή παραλλαγή του φασισμού έχει επικρατήσει να επιγράφουμε ως «λαϊκισμό», αποδίδοντας έτσι στην καθ’ ημάς νεοελληνική το διεθνή τεχνικό όρο populism. Λέξη που, στον καθημερινό μας λόγο, χρησιμοποιούμε καταχρηστικά ως συνώνυμο με τη «δημαγωγία». Ως τεχνικός όρος όμως, ο «λαϊκισμός» σημαίνει τη στρατηγική που εφαρμόζουν τα λεγόμενα «κόμματα διαμαρτυρίας» με δεξιό κυρίως προσανατολισμό. Μια πρακτική που αποδεικνύεται ιδιαίτερα αποτελεσματική και προσελκύει την ψήφο του πολίτη, όταν μια συγκεκριμένη κοινωνία (καλή ώρα!) διέρχεται μια περίοδο κρίσεως. Το υψηλό ποσοστό ανεργίας, η παρουσία «ξένων», η -υποτιθέμενη- απόκλιση της πολιτικής και πνευματικής ελίτ από κάποιες καθαγιασμένες και πατροπαράδοτες ηθικές «αξίες» είναι τα φαινόμενα που συνθέτουν ένα πρόσφορο έδαφος για την ανάπτυξη του λαϊκισμού αλλά και για την, πρόσκαιρη, μεσουράνηση των δεξιών κομμάτων διαμαρτυρίας στο πολιτικό στερέωμα.

  Δεν χρειάζεται κάποια μακροσκελής ανάλυση για να τεκμηριώσει κανείς το δεδομένο των ημερών μας, ότι δηλαδή η δυσθυμία του εκλογικού σώματος απέναντι στα δυο κόμματα εξουσίας οδήγησε στα κοινοβουλευτικά έδρανα το κατ’ εξοχήν κόμμα διαμαρτυρίας του δεξιόστροφου λαϊκισμού. Το χαρακτηριστικό όμως εκείνο, το οποίο ξεχωρίζει την τρέχουσα (μικρο)ελλαδική μας πραγματικότητα είναι ότι από τη δυσθυμία των αρχομένων δεν επωφελείται μόνον ένα συγκεκριμένο πολιτικό κόμμα αλλά και παράγοντες της δημόσιας ζωής, οι οποίοι, κάτω από κανονικές συνθήκες, βρίσκονται έξω από το πολιτικό παιχνίδι.

  Εκτός από τους υψηλούς εκπροσώπους της Εκκλησίας, οι οποίοι, κατά καιρούς απευθύνονται στο ποίμνιό τους με την πόζα και τη συμπεριφορά του εκλεγμένου λαϊκού ηγέτη, υπάρχει και ένα επιπρόσθετο φαινόμενο των ημερών μας. Η, ολοένα και περισσότερο, αυξανόμενη τάση του κοινωνικού μας συνόλου να οπισθοδρομήσει στο πολιτιστικό επίπεδο της προφορικότητας και η επικράτηση της τηλοψίας ως παράγοντα του δημόσιου βίου έχουν αναδείξει τους νέους κήνσορες του Εθνους. Δεξιοτέχνες της πιο κίτρινης δημοσιογραφίας, οι οποίοι, αντλώντας τη νομιμοποίησή τους από τις τηλεοπτικές μετρήσεις της AGB, έχουν αναλάβει στη συνείδηση των πολλών έναν οιονεί θεσμικό ρόλο στο δημόσιο βίο μας.

  Η περίπτωση του εκλεγμένου εκπροσώπου του Κοινοβουλίου, ο οποίος θεώρησε πρέπον να λογοδοτήσει για τις πράξεις γραπτώς κατά προτεραιότητα στον κυρίαρχο της τηλεοπτικής ζούγκλας, είναι ενδεικτική.

  http://malingoudis.blogspot.com/
  ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ – 07/02/2008

  Σχόλιο από Νοσφεράτος | 07/02/2008

 81. ΤΖΙΧΑΝΤ
  Eνότητα στη δράση
  Των ΑΓΓ. ΤΣΕΚΕΡΗ – Γ. ΚΥΡΙΤΣΗ – 07.02.2008

  μοιράσου το περιεχόμενο

  τζιχάντδημοφιλήσχόλια
  ΤΖΙΧΑΝΤ
  Των ΑΓΓ. ΤΣΕΚΕΡΗ – Γ. ΚΥΡΙΤΣΗ 31.01.2008
  ΤΖΙΧΑΝΤ
  Των ΑΓΓ. ΤΣΕΚΕΡΗ – Γ. ΚΥΡΙΤΣΗ 17.01.2008
  ΤΖΙΧΑΝΤ
  Των ΑΓΓ. ΤΣΕΚΕΡΗ – Γ. ΚΥΡΙΤΣΗ 10.01.2008
  ΤΖΙΧΑΝΤ
  Των ΑΓΓ. ΤΣΕΚΕΡΗ – Γ. ΚΥΡΙΤΣΗ 13.12.2007
  ΤΖΙΧΑΝΤ
  Των ΑΓΓ. ΤΣΕΚΕΡΗ – Γ. ΚΥΡΙΤΣΗ 06.12.2007
  LOOK, σημεία διανομής
  19.01.2006
  SOUL PROFILE
  07.02.2007
  ΣΕ ΕΙΔΑ
  02.08.2007
  STARDUST
  Toυ ΓΙΩΡΓΟΥ ΠΑΝΟΠΟΥΛΟΥ (gpano@stardome.gr) 02.08.2007
  ΜΙΛΑ ΜΟΥ ΒΡΩΜΙΚΑ
  Της ΜΥΡΤΩΣ ΚΟΝΤΟΒΑ 02.08.2007
  EDITO
  Του ΦΩΤΗ ΓΕΩΡΓΕΛΕ 04.10.2007
  ΣΕ ΕΙΔΑ
  02.08.2007
  EDITO
  Του ΦΩΤΗ ΓΕΩΡΓΕΛΕ 26.04.2007
  STARDUST
  Toυ ΓΙΩΡΓΟΥ ΠΑΝΟΠΟΥΛΟΥ 15.12.2005
  O MΩΑΜΕΘ ΞΑΝΑΣΤΑΥΡΩΝΕΤΑΙ
  Tου AΓΓEΛOY TΣEKEPH 23.02.2006
  Nέο επιχειρησιακό σχέδιο υλοποίησε η Aστυνομία κατά τη διάρκεια πρόσφατων επεισοδίων στο κέντρο της Aθήνας. H στενή συνεργασία ακροδεξιών ομάδων με τα MAT, που εφαρμόστηκε πιλοτικά, υπήρξε θετική και αναμένεται να επεκταθεί στην Πυροσβεστική και στο Λιμενικό, ενώ για πρώτη φορά χρησιμοποιήθηκαν τα νέα υπηρεσιακά στιλέτα, η αποτελεσματικότητα των οποίων κρίθηκε ιδιαίτερα ικανοποιητική.
  H δράση συγχρηματοδοτήθηκε από το Γ’ KΠΣ στο πλαίσιο του προγράμματος «Kάθε μέρα τραμπούκος», που έχει ως στόχο την εξοικείωση του πολίτη με την αστυνομία και τη βελτίωση της εικόνας του αστυνομικού.

  Oι ομάδες αντιεξουσιαστών αντιμετωπίστηκαν με εκτεταμένη χρήση χημικών, ενώ σκληρή υπήρξε και η στάση απέναντι στους ακροδεξιούς, στους οποίους διενεμήθησαν σάντουιτς και αναψυκτικά, ενώ μετά το τέλος της επιχείρησης οι άνδρες των MAT αντάλλαξαν μαζί τους φανέλες και αναμνηστικά.

  Σοκ έχει προκαλέσει το βίντεο στο οποίο αντεξουσιαστές εμφανίζονται να κατεβάζουν ελληνική σημαία, την οποία η αστυνομία ευτυχώς διέσωσε με αυτοθυσία. H συγκεκριμένη σημαία συμμετείχε αργότερα στις επιχειρήσεις εναντίων των ταραξιών, τυλιγμένη ευλαβικά σε σιδηρολοστό.

  Oι γνωστοί άγνωστοι κουκουλοφόροι δεν δίστασαν να βεβηλώσουν και μία ανύποπτη κάμερα παρακολούθησης και ένα ATM, ενώ για μια φορά ακόμα τα δακρυγόνα έφεραν σε απόγνωση στους μικροκαταστηματάρχες της περιοχής, όπως τουλάχιστον καταγγέλλει ο πρόεδρός τους κ. Mεγαβρετάνιας.

  Συνδικαλιστές της EΛAΣ, σχολιάζοντας τις τηλεοπτικές εικόνες, επισήμαναν πως την ώρα που οι συνάδελφοί τους αγωνίζονταν εναντίον των προαιωνίων εχθρών του γένους αναρχικών, δέχθηκαν πισώπλατα χείρα βοηθείας από άγνωστα άτομα και για το λόγο αυτό θα διενεργηθεί EΔE και τρισάγιο στο Σύνταγμα Xωροφυλακής Mακρυγιάννη.

  Aντιμέτωπη ωστόσο με διαμαρτυρίες, η κυβέρνηση αναζητά τρόπους να αποστασιοποιηθεί από τη δράση των ακροδεξιών. Για το σκοπό αυτό μελετά το διαχωρισμό του ασφαλιστικού ταμείου τους από αυτό των αστυνομικών.

  πηγή:
  http://www.athensvoice.gr/jihad/av,14547,ΤΖΙΧΑΝΤ.html

  Σχόλιο από Νοσφεράτος | 09/02/2008

 82. http://athens.indymedia.org/front.php3?lang=el&article_id=823982

  Σχόλιο από To Κοράκι | 09/02/2008

 83. Ειναι θλιβερό και ενδεικτικό το οτι ορισμενοι δεν βρηκαν ουτε λεξη να πουνε για αυτό το Σφιχταγκαλιασμα Χρυσαυγιτών και Νεοδημοκρατικών Μ Α Τ…
  ( κατι βεβαια που και παλιοτερα συνεβαινε αλλά Ποτε τοσο ανοιχτα , τοσο ξετσιπωτα και τοσο ατιμώρητα – ουτε μια παραιτησηΥπουργου Δ. Τ ουτε μια αποταξη υπευθυνου – οσο επι κυβερνησεων Καραμανλή του νεωτερου)
  Φαινεται οτι το θεωρουν πολύ Φυσικό ..

  Σχόλιο από Νοσφεράτος | 09/02/2008

 84. π&Α ξερω οτι δεν συμφωνειτε με τον »Ιο »και το σεβομαι …Απλά στο τωρα αφιερωμα τους εχουν ενα πληθος στοιχεια για την κοινή δραση Χρυσαυγλης και αστυνομίας και θαταν κριμα να μη διαβασουν και εδώ
  επισης προσεξτε την φρασεολογια του »Στοχου» για τους αντιεξουσιαστες …Ολα κατι θυμιζουν :

  http://www.enet.gr/online/online_fpage_text/id=27130072,41176664,49076184,55000408,71271128,76998744

  Σχόλιο από Νοσφεράτος | 10/02/2008

 85. Νακρατζάς, Πλεύρης, Ιός, Χρυσή Αυγή : Οι δικοί μας δαίμονες ! 🙂

  Ομέρ Νακρτατζίδης

  Σχόλιο από Πόντος και Αριστερά | 10/02/2008

 86. E Μη τους βαζεις κιολους στο Ιδιο τσουβαλι Ω Ομέρ…
  Ολοι οι δαιμονες δεν ειναι Ιδιοι :

  Ο κόσμος σου να είμαι εγώ (Χατζιδακης – Γκατσος )

  Πάλι μεγάλα λόγια κι υπερβολές
  πάλι μεγάλα λόγια μου ξαναλές.

  Όποιος χωρίς δαιμόνους δαιμονίζεται
  πάει μια δεξιά, μια αριστερά,
  ποτέ δεν πάει μπροστά.

  Λόγια γνωστά και ίδια λόγια αδειανά
  ατέλειωτα ταξίδια στο πουθενά.

  Όποιος χωρίς ανέμους ανεμίζεται
  πάει μια ψηλά, μια χαμηλά,
  ποτέ δεν πάει σωστά.

  Αν μ’αγαπάς κι αν θες να σ’αγαπώ
  σταμάτα να σκορπάς το άνθος σου και τον καρπό.

  Μαζί μου θέλω σεμνά να περπατάς
  αλλού να μην κοιτάς
  ο κόσμος σου να είμαι εγώ.

  Πάλι μεγάλα λόγια κι υπερβολές
  πάλι μεγάλα λόγια μην ξαναλές.

  Όποιος χωρίς φεγγάρια φεγγαριάζεται
  πάει μια κρυφά, μια φανερά
  ποτέ δεν πάει στρωτά.

  Αν μ’αγαπάς κι αν θες να σ’αγαπώ
  σταμάτα να σκορπάς το άνθος σου και τον καρπό.

  Μαζί μου θέλω σεμνά να περπατάς
  αλλού να μην κοιτάς
  ο κόσμος σου να είμαι εγώ.

  Σχόλιο από Νοσφεράτος | 10/02/2008

 87. Ρε Ομέρ Πριόνη, καλά σου λέει ο Νοσοφορότατος -τι τσουβάλιασμα είναι αυτό, Ιό και Πλεύρη μαζί, θα πέσει καμιά μεγάλη φωτιά και θα μας πάρουν κι εμάς τα κάρβουνα! Και πώς θα το σηκώσεις τέτοιο μεγάαααλο τσουβάλι, Ομέρ Σηκώνη μου;

  Σχόλιο από Νίκος Σαραντάκος | 10/02/2008

 88. Οκ… Νοσφεράτε!

  «Σεμνά και ταπεινά», που λέει κι ο φίλος σου!

  Νίκο Σαραντάκο
  εξαρτάται σε ποια γωνιά κάθεσαι και τι περιλαμβάνεται στο οπτικό σου πεδίο.

  Ας μείνουμε «ιδανικοί και αιώνιοι αγνωστικιστές»…. με τους φόβους μας, τους δαίμονές μας και… βεβαίως βεβαίως, την εξαιρετικά απίθανη υποκειμένικότητά μας.

  Και όπως λέει και ο λαός » Όσα ξέρει ο νοικοκύρης (του μπλογκ τούτου) δεν τα ξέρει ο κόσμος όλος ! «

  Ομέρ Νακρατζίδης

  ( http://manolisvardis.wordpress.com/2007/11/13/13112007a/ )

  Σχόλιο από Πόντος και Αριστερά | 10/02/2008

 89. Το πρόβλημα και το πρόσχημα…
  Συντάκτης: Του Χρύσανθου Λαζαρίδη, Γ.Γ. του ΔΣ/Δ21

  Όσους δηλώνουν «οπαδοί των Ναζί» τους απεχθανόμαστε. Τόσο απλά…
  Είτε χρησιμοποιούν βία είτε όχι, είτε διαδηλώνουν είτε όχι, βρίσκονται εκτός δημοκρατικού πλαισίου. Δεν κάνουμε διάλογο μαζί τους. Κι έχουμε μηδενική ανοχή απέναντί τους. Τελεία και παύλα.
  Οι Χρυσαυγίτες δεν είναι απλώς «φασιστοειδή». Είναι φασίστες.
  Είναι φασίστες, είναι απεχθείς, αλλά – μη κοροϊδευόμαστε – η εμφάνισή τους δύο φορές το χρόνο δεν είναι το πρόβλημα. Είναι μάλλον το πρόσχημα…
  Φασιστοειδή είναι οι άλλοι, αυτοί που φοράνε κουκούλες, που πυρπολούν κάθε τόσο το κέντρο της πόλης, που λεηλατούν συστηματικά τα Πανεπιστήμια και τους γύρω χώρους, που σπάνε περιουσίες ανυποψίαστων πολιτών. Που καίνε ελληνικές σημαίες, όποτε τους καπνίσει…
  Αυτοί είναι φασιστοειδή. Δεν είναι «δημοκρατικοί πολίτες». Είναι οπαδοί της τυφλής βίας και της κοινωνικής πρόκλησης.
  Κι όμως! Έχουν την ανοχή μεγάλου μέρους της ψευτο-προοδευτικής ελίτ. Αυτούς «συλλαμβάνουν» κάθε τόσο κι ύστερα… τους αφήνουν ελεύθερους. Ή τους παραπέμπουν σε δίκες και τους αθωώνουν «μετά πολλών επαίνων». Ενίοτε τους ξαναπιάνουν και τους ξανα-αθωώνουν…
  Υπάρχει πράγματι, «σκανδαλώδης μεταχείριση» και «απαράδεκτη επιείκεια σε φασιστοειδή». Αλλά δεν αφορά την (απαράδεκτη) ανοχή που έδειξε η αστυνομία μία φορά ή μια στιγμή (υπέρ των φασιστών της «Χρυσαυγής»), αλλά αυτή που δείχνει, χρόνια τώρα, το πολιτικό σύστημα απέναντι στους κουκουλοφόρους του – τάχα μου – «αναρχικού» χώρου, που σπάνε, καίνε, βιαιοπραγούν και καταστρέφουν ατιμώρητα.
  Για να είμαστε δίκαιοι, η πόλη έχει δεινοπαθήσει τόσα χρόνια, από τα «γιουρούσια» των αναρχικών, όχι από τις ακρότητες των άλλων. Όσο απεχθείς κι αν μας είναι οι «Χρυσαυγίτες», μην κάνουμε τώρα πως δεν καταλαβαίνουμε ποιοι είναι το πρόβλημα και ποιοι το «πρόσχημα»
  Πριν εξήντα πέντε χρόνια, οι φιλοναζί στην Ελλάδα φορούσαν κουκούλες, κατέδιδαν πατριώτες, ποδοπατούσαν τα σύμβολα, τις σημαίες, τη ψυχή και τη διάθεση του λαού αυτού για αντίσταση. Και οι Αριστεροί κράδαιναν τη γαλανόλευκη και πήγαιναν στο απόσπασμα «για τη Λευτεριά». Κι όχι μόνο οι Αριστεροί, βέβαια…
  Σήμερα έχει γίνει απόλυτη αντιστροφή ρόλων. Δυστυχώς…
  Επειδή κανένας μας δεν είναι τόσο «αντιφασίστας» όσο ο Μανόλης ο Γλέζος, παρακαλώ όσους έκαιγαν – ξανά – τη γαλανόλευκη, να πάνε να πουν στο Μανόλη Γλέζο ότι έκαναν… «αντιφασιστικό αγώνα»!.
  Κι ας μη χρησιμοποιούν τους άθλιους «Χρυσαυγίτες» ως πρόσχημα. Γιατί τα ίδια κάνουν κάθε τόσο, χωρίς να υπάρχουν «Χρυσαυγίτες» να τους «προκαλούν»
  Όλοι ξέρουμε ποιοι είναι το πρόβλημα και ποιοι είναι το πρόσχημα.
  Μην κάνουμε πως δεν καταλαβαίνουμε…

  Σχόλιο από Χρύσανθου Λαζαρίδη | 11/02/2008

 90. Νεοναζί όλου του κόσμου ενωθείτε!
  ———————————————-

  Και να θέλουν να κρυφτούν τα φασισταριά δεν μπορούν. Υπάρχει ένας διεθνής ραδιοφωνικός σταθμός, Radio Bandiera Nera που απ’ ότι γράφουν οι χρυσαυγίτες «αποτελεί μια πολύ αξιόλογη προσπάθεια Συναγωνιστών απ’ όλο τον κόσμο που συνεργάζονται για εναλλακτική ενημέρωση.»

  Δηλαδή είναι το «Ιντιμίντια» των ακροδεξιών όλου του κόσμου.

  Σχόλιο από Bandiera Nera | 11/02/2008

 91. http://www.enet.gr/online/online_text/c=110,id=28294264

  Σχόλιο από Νοσφεράτος | 11/02/2008

 92. «…Στη θέση του κατηγορούμενου ο Χατζηγιάννης, που είχε καταδικαστεί σε 20ετή κάθειρξη στη δικτατορία, και του κατήγορου, ο πρώην αξιωματικός της Ασφάλειας Αντώνης Λεπενιώτης, τον οποίο ο ίδιος έχει κατηγορήσει ως βασανιστή του και δολοφόνο του συντρόφου του Γιάννη Χαλκίδη…»

  Πως κάνεις έτσι ρε Νοσφεράτε !!!
  Έφαγε 20 χρόνια τότε, θα φάει και τώρα σεμνά και ταπεινά κάτι ακόμα για εξύβριση και τελείωσε το θέμα.

  Ο δολοφόνος θα την βγάλει πάλι καθαρή, επίσης σεμνά και ταπεινά…

  Σχόλιο από 40milakokkina | 11/02/2008

 93. αθωώθηκε ο Χατζηγιάννης για την κατηγορία της συκοφαντικής δυσφήμισης στον δολοφόνο του Χαλκίδη Λεπενιώτη.
  Η δίκη μετατράπηκε σε δίκη της χούντας, των βασανιστών, των δολοφόνων και των παρακρατικών.
  Η προσπάθεια του δολοφόνου να ξεπλυθεί από το παρελθόν απέναντι στα μάτια της κοινωνίας και ειδικά της οικογένειας του απέτυχε παταγωδώς.
  Σημειώνουμε ότι η οικογένεια του τελευταία μαθαίνει τι κουμάσι ήταν ο πατέρας γιαυτό και κανείς τους δεν ήρθε ούτε γυναίκα ούτε παιδιά.
  Γιαυτό και του άξιζε το πικρόχωλο σχόλιο που ειπωθηκε με την ανακοίνωση της απόφασης: «να δούμε τι θα πας να πεις στη γυναίκα και στα παιδιά σου τώρα!«

  mumul

  Σχόλιο από Πόντος και Αριστερά | 11/02/2008

 94. Μπράβο ρε σεις!

  Πήγε για μαλλί και βγήκε κουρεμένος ο τύπος!

  Σχόλιο από Νίκος Σαραντάκος | 11/02/2008

 95. Θα είχε πάντως ένα ενδιαφέρον να βλέπαμε και το σκεπτικό της αθωωτικής απόφασης

  Σχόλιο από 40milakokkina | 11/02/2008

 96. Μαλακίες, μαλακίες, μαλακίες, μαλακίες.

  Αφού και μπάτσοι και οι χρυσαυγίτες είναι λίγο πολύ υπέρ της τάξεως. ΠΟΥ είναι λοιπόν το περίεργο, να κουβεντιάζουν και να επιτίθενται μαζί; Και οι δύο τη στιγμή εκείνη προστατεύανε τον Νόμο, ήτανε με τη μεριά του Νόμου. Και καλά κάνανε και τραβήξανε και μαχαίρια-αν αληθεύει, και αυτόματα να είχανε καλά θα κάνανε να τα τραβούσανε. Διότι όταν κάποιος σου επιτίθεται στο δρόμο, με σκοπό να σε βλάψει θα υπερασπιστείς τον εαυτό σου με όποιον τρόπο μπορείς. Το πως χαρακτηρίζει τον εαυτό του ή εσένα αυτός ο κάποιος καμία απολύτως σημασία δεν έχει, αυτό που προέχει είναι να υπερασπίσει κάποιος τον εαυτό του.

  Σχόλιο από Nemesis | 12/02/2008

 97. Nemesis , απ’ ότι βλέπω έχεις άποψη επί παντός επιστητού. Μια και σε συμπάθησα, ας σου χαρίσω λοιπόν ένα ανέκδοτο!

  Ομέρ

  ——————–

  Λέγομαι Nemesis (δεν έχω καμιά σχέση με τον Τάκη. Το όνομά μου είναι σαν το «Αντρέας» που αλλού είναι γυναικείο και αλλού ανδρικό όνομα) και είμαι μια πολύ ωραία ώριμη και γοητευτική γυναίκα. Περίμενα λοιπόν στον προθάλαμο του οδοντίατρου που πρόσφατα μου είχανε συστήσει.

  Πρόσεξα το πτυχίο του, στην γωνιά του τοίχου, στο οποίο αναγράφονταν το πλήρες όνομά του, κλπ.
  Ξαφνικά θυμήθηκα το ψηλό, καστανό, καλοφτιαγμένο παλικάρι με το ίδιο ονοματεπώνυμο, που είχα συμμαθητή στο γυμνάσιο – κάπου 40 χρόνια πίσω (και που για ένα φεγγάρι μάσαγα τα σίδερα για χάρη του )

  Μπορεί να έχει σχέση μ’ αυτόν εδώ τον τύπο ; «Μπα, αποκλείεται » , σκέφτηκα, άμα τον είδα. Τούτος εδώ ο μισοφαλακρός, ο κοιλαράς, μέσα στην ρυτίδα, παραήτανε γέρος για να ήτανε ο πρώην συμμαθητής μου…

  Αφού μου εξέτασε τα δόντια, τον ρώτησα εάν είχε φοιτήσει, παρ’ ελπίδα, στο γυμνάσιο της Σαφράμπολης.
  «Άκου τώρα ! Ασφαλώς , και ήμουνα και σημαιοφόρος κάθε χρόνο « , μου είπε με περισσό καμάρι.
  Πότε αποφοιτήσατε ; τον ρώτησα
  Το 1962 μου απάντησε – Γιατί με ρωτάτε ;
  – Γιατί ήσασταν στη τάξη μου !!!!

  Με κοίταξε προσεκτικά και όλο και πιο κοντά και κατόπιν, αυτός ο κακομούτσουνος σκατόγερος, ο φαλάκρας, κοιλαράς, σταφιδιασμένος καραμαλάκας, με ρώτησε :

  Τι μάθημα διδάσκατε ;;;;

  Σχόλιο από Πόντος και Αριστερά | 12/02/2008

 98. Εάν ξαναγράψεις υβριστικά ή υποτιμητικά ή ρατσιστικά σχόλια, θα βρεθείς οριστικά εκτός της οικίας τούτης, την οποία από την πρώτη στιγμή δε σεβάστηκες καθόλου.

  Όπως επίσης να ξέρεις ότι είσαι ανεπιθύμητος, εφόσον και αν σου λείπει παντελώς η αίσθηση του χιούμορ.


  Ομέρ Πριό(ώ)νης

  —————————————————————————————————

  Επίσης αν θες να συνεχίσεις την απίστευτη επικοινωνία σου μαζί μας απάντησε στο παρακάτω:

  Nemesis

  τι καπνό φουμάρεις για νάχουμε καλό ‘ρώτημα;

  Είσαι δεξιός;πρόβλημά σου !

  Είσαι Μωραϊτης (από το Μελιγαλά να πούμε); ….αναμενόμενο !

  Είσαι Μικρασιάτης;παράλογο, “περίεργο”, αδιανόητο !

  Σχόλιο από Πόντος και Αριστερά | 12/02/2008

 99. «..δε διαφώνησες βλέπω σε αυτό που έγραψα και σωστά. Είπαμε, ο παραλογισμός έχει και τα όριά του, ΑΚΟΜΑ και για αριστερά θρησκευόμενους. Έτσι και εγώ, μέσα στην κοινοβουλευτική δημοκρατία που ζούμε, όπου υπάρχουνε συγκεκριμένοι νόμοι καλώς ή κακώς, εγώ μπορώ να στέκομαι στη μέση του δρόμου για να φάω ένα σουβλάκι, για να παρατηρήσω μία γάτα να τρέχει κάτω από τα παρκαρισμένα αυτοκίνητα, να υμνήσω το Στάλιν ή τον Χίτλερ, εξίσου ‘κακοί’ ξένοι δικτάτορες και οι δύο, και όποιος μου επιτεθεί με σκοπό να με βλάψει τη στιγμή εκείνη έχω δικαίωμα να τον αποκρούσω/εξαπλώσω. Χαίρομαι που συμφωνούμε.
  Αλλιώς, αν είστε ΚΑΤΑ της δημοκρατίας αυτής, ΠΕΙΤΕ το επιτέλους και προσπαθήστε να καταλάβετε την εξουσία αν είστε τόσο μάγκες, να μπορείτε να επιτίθεστε σε όποιον επιθυμείτε και σε όποιον επιτάσει ολοκληρωτικά η ξεφτισμένη ταγαροιδεολογία σας. Άντε, λίγη ειλικρίνεια επιτέλους, να δούμε και εμείς τι να συμπεράνουμε για τα τεκταινόμενα στη χώρα και για τους συμμετέχοντες σε αυτά. Άντε μπράβο…»

  Στην κοινοβουλευτική δημοκρατία που ζούμε δεν μπορώ να αντιληφθώ την ανάγκη ενός ανθρώπου που κατά δήλωσή του «θέλει να τρώει σουβλάκι στην μέση του δρόμου και να παρατηρεί μια γάτα που τρέχει κάτω από τα παρκαρισμένα αυτοκίνητα» να έχει επάνω του μαχαίρι, κράνος, καδρόνι , αλυσίδα κλπ.

  Και μάλιστα να διακατέχεται από τόση μεγάλη ανασφάλεια ούτως ώστε να χρειάζεται να είναι μαζί του και άλλοι πολλοί που και αυτοί να τρώνε σουβλάκια στην μέση του δρόμου και να παρατηρούνε γάτες να τρέχουν κάτω από τα παρκαρισμένα αυτοκίνητα και βεβαίως να έχουν πάνω τους μαχαίρια, κράνη, καδρόνια αλυσίδες…

  Και μια συμβουλή : Μην πας σε κανένα χωριό έτσι αρματωμένος στην μέση του δρόμου να φας σουβλάκι και όταν σε ρωτήσουν τι τρέχει τους πεις «παρατηρώ τις γάτες που τρέχουν κάτω από τα παρκαρισμένα αυτοκίνητα.»
  Χωριάτες είναι αυτοί, δεν καταλαβαίνουν και πολύ από «κοινοβουλευτικές δημοκρατίες»……

  mumul

  Σχόλιο από Πόντος και Αριστερά | 12/02/2008

 100. [[[Εάν ξαναγράψεις υβριστικά ή υποτιμητικά ή ρατσιστικά σχόλια, θα βρεθείς οριστικά εκτός της οικίας τούτης, την οποία από την πρώτη στιγμή δε σεβάστηκες καθόλου. }]]

  Ε τι είδους σεβασμό θέλεις δηλαδή ρε συ; Να κάνω κανένα τρισάγιο; Απλά λέω ελεύθερα τη γνώμη μου, η ελευθερία είναι η ανώτατη δυνατότητα για τον άνθρωπο. Μπορείς να μου θυμίσεις ποιο ήταν το υβριστικό/υποτιμητικό/ρατσιστικό που έγραψα, το οποίο και έσβησες;

  [[[Όπως επίσης να ξέρεις ότι είσαι ανεπιθύμητος, εφόσον και αν σου λείπει παντελώς η αίσθηση του χιούμορ.]]]

  Εμένα μου λείπει το χιούμορ;;; Αρχίζω να υποψιάζομαι ότι θεώρησες υβριστικό το ‘ρε μαλάκα’ που έγραψα στην αρχή του προηγούμενου μηνύματός μου που σβήστηκε..; Μα χαϊδευτικά το είπα. Εγώ είμαι που δεν έχω χιούμορ ή εσύ που είσαι μυγιάγγιχτος… «Ομέρ»… αλλά μάλλον επηρεάστηκες από τις δημοκρατικότατες προτροπές του Νοσφεράτο, ε; Ομέρ Πριό(ώ)νης

  —————————————————————————————————

  [[[[Επίσης αν θες να συνεχίσεις την απίστευτη επικοινωνία σου μαζί μας απάντησε στο παρακάτω:

  Nemesis

  τι καπνό φουμάρεις για νάχουμε καλό ‘ρώτημα;

  Είσαι δεξιός; … πρόβλημά σου !

  Είσαι Μωραϊτης (από το Μελιγαλά να πούμε); ….αναμενόμενο !

  Είσαι Μικρασιάτης; … παράλογο, “περίεργο”, αδιανόητο !]]]

  Ώπα! Τι έγινε ρε …………….;;; Πήρες ξαφνικά μόνος σου και αυτόβουλα τη θέση του ανακριτή, η έννοια του οποίου αποτέλεσε από την πρώτη στιγμή μαζί μου αντικείμενο ‘χιούμορ’;; Βασανίζεις το μυαλουδάκι σου για το τι είμαι από την αρχή, ε;

  Αν δηλαδή δεν απαντήσω στην ανάκρισή σου, θα σταματήσει έτσι απότομα και άδοξα η επικοινωνία μου μαζί σας;;; Ω, τι κρίμα.

  Εσύ όμως δεν απάντησες σε ΚΑΜΙΑ από τις ερωτήσεις που σου έκανα από την αρχή βρε ……………. Εγώ για ποιο λόγο να σου απαντήσω; Ξέρεις, σας λυπάμαι λίγο για αυτήν την φοβία που σας διακατέχει, που δεν ξέρετε αν ο διπλανός σας είναι ασφαλίτης ή σύντροφος! Πράγματι τραγικό.

  Λοιπόν, παρόλο που δεν μου έχεις απαντήσει σε τίποτα, για να μην βασανίζεις το αριστερόστροφο κεφαλάκι σου κολητέ, θα σου απαντήσω σε όλα, καθώς εγώ δεν έχω κανενός είδους φοβικό σύνδρομο:

  [[Είσαι δεξιός;]] Δε θα το λεγα, εξαρτάται βέβαια πως χαρακτηρίζει κανείς τον δεξιό. Υπάρχει ο υποτίθεται δεξιός φιλελεύθερος godless capitalist της σύγχρονης εποχής, υπάρχει και ο πιστός της γης και του αίματος. Δεν προσδιορίζω τον εαυτό σύμφωνα με αυτούς τους καθεστωτικούς όρους του παρελθόντος.

  [[Είσαι Μωραϊτης (από το Μελιγαλά να πούμε); ….αναμενόμενο !]]

  Τι κρίμα… ακόμα ένας αριστερός με τις γνωστές άθλιες αναφορές. Σου αναπτερώνει το ηθικό να λες αυτή τη λέξη; Τόοοσο πολύ σας αναπτερώνει το ηθικό το γεγονός της άνανδρης θανάτωσης αιχμαλώτων που παραδοθήκανε σε περίοδο πολέμου; Θέλεις και εγώ να αρχίσω να καυχιέμαι για τις μπουνιές που πέφτανε στη Μακρόνησο και τις αναπηρίες; Να μιλάω χαιρέκακα για αυτούς που ταίσανε άθαφτοι τα όρνεα του Γράμμου; Αυτό είναι το ήθος που προτιμάτε; Τι ρωτάω, πράγματι αυτό είναι…

  [[[Είσαι Μικρασιάτης; … παράλογο, “περίεργο”, αδιανόητο !]]]

  Αυτή ήταν η μαντεψιά σου από την αρχή ……., έτσι; Το κατάλαβα.. Πόντιος είμαι ΡΕ… από πατέρα. Και Μικρασιάτης από μητέρα. Γουστάρεις συνδυασμό …………… ;

  Σχόλιο από Nemesis | 12/02/2008

 101. Τυχαίνει αυτή τη στιγμή να είμαι διαχειριστής αυτού του μπλογκ με εν λευκώ εξουσιοδότηση.

  Έχεις αρχίσεις να μ’ εκνευρίζεις και όπως ξέρεις «έχω και τα γένια και τα χτένια»!

  Περιορίσου σ’ άλλα ιστολόγια με αληθινά περίεργους και ενδιαφέροντες τύπους…

  Τον συγγραφέα που θέλεις βρες τον εκτός του μπλογκ να συζητήσεις όσο θέλεις μαζί του. Γιατί εδώ δεν θα τον βρεις!

  Ομέρ

  Μέγας Αδμινίστωρ

  Σχόλιο από Πόντος και Αριστερά | 12/02/2008

 102. Ρε mumul, δεν καταλαβαίνω, υπάρχει κάποιο νόημα σε αυτά που γράφεις;

  Απλά νεοελληνικά γράφω, απλότερα δε γίνεται, αν εσύ έρθεις και μου επιτεθείς μια μέρα στο δρόμο, ενώ τρώω ένα γύρο, ενώ κάνω απεργία, ενώ κάνω πορεία, ενώ κάνω οτιδήποτε, εγώ βάσει του ενστίκτου μου της επιβίωσης θα σε αντικρούσω. Ότι γουστάρω θα έχω πάνω μου, κουτάλια, πηρούνια, πόσω μάλλον μαχαίρια που τα πουλάνε και στα μαγαζιά και έχει ο καθένας και στην κουζίνα του.

  Δηλαδή αν εσένα έρθω εγώ μια μέρα και σου επιτεθώ στο δρόμο, θα κάτσεις να σε σκοτώσω στο ξύλο mumul? Ή θα προστατέψεις τον εαυτό σου; Για ποιο ζήτημα ακριβώς μιλάμε, πέρα από τα αυτονόητα που λέω, μπορείς να μου εξηγήσεις;

  Σχόλιο από Nemesis | 12/02/2008

 103. Ε εντάξει, κι εμένα με εκνευρίζεις αλλά το παραβλέπω για χάρην της συζήτησης και του διαλόγου.

  Σχόλιο από Nemesis | 12/02/2008

 104. »αν ο διπλανός σας είναι ασφαλίτης ή σύντροφος! »

  Ε ρε Νεμεση για σενα καταλάβαμε ολοι οσοι βλεπουμε τι γινεται εδώ περα , εξαρχής οτι Συντροφος Δεν εισαι !
  Οπως και το τ ι Ε Ι ΣΑ Ι !!!

  Σχόλιο από Νοσφεράτος | 12/02/2008

 105. «Οι Βαβύληδες, οι Γιοσάκηδες , οι Αμβρόσιοι και οι συναφείς αποχωρούν από το προσκήνιο.»

  του Γιάννη Πρετεντέρη

  Η χθεσινή εκλογή του Ιερώνυμου αποτελεί μια θεόπεμπτη ευκαιρία για την Εκκλησία της Ελλάδος. Την ευκαιρία να γυρίσει σελίδα και να κλείσει τις πληγές που άνοιξε η εποχή Χριστόδουλου. Η εκλογή του νέου Προκαθημένου δημιουργεί πολλές ελπίδες να συμβεί κάτι τέτοιο.

  OΙερώνυμος είναι ένας ικανός και πνευματικός ιεράρχης, τον οποίο πολλοί θεωρούσαν σχεδόν αυτονόητο διάδοχο του Σεραφείμ. Τότε εξεδηλώθη εναντίον του μια πλεκτάνη για δήθεν οικονομικές ατασθαλίες και την εκλογή κέρδισε ο Χριστόδουλος. Ο Ιερώνυμος απεδέχθη με στωικότητα την αδικία και ποτέ δεν δημιούργησε προβλήματα στον προκάτοχό του.

  Αυτό δεν τον εμπόδισε να αντιμετωπίζει με επιφυλακτικότητα πολλές συμπεριφορές του Χριστόδουλου και κυρίως να πάρει σαφείς αποστάσεις από τις δύο κορυφαίες επιλογές του: το ζήτημα των ταυτοτήτων και τη σύγκρουση με το Πατριαρχείο. Απέφυγε πάντοτε επιμελώς τον ιδιότυπο εκκλησιαστικό πολιτικαντισμό που επικράτησε στην Εκκλησία της Ελλάδος την τελευταία δεκαετία.

  Για να το πω πιο απλά, η αίσθηση είναι ότι από χθες «η Δεξιά του Κυρίου» μετράει μέρες και ότι η Εκκλησία δεν θα εμφανίζεται εφεξής τόσο αβασάνιστα ως μακρύς βραχίονας της Δεξιάς ή της Ακροδεξιάς. Ισως φοβούμενη κάτι τέτοιο η κυβέρνηση είχε ποντάρει εξαρχής και με όλες τις δυνάμεις της στην εκλογή τού Σπάρτης. Δυστυχώς γι΄ αυτήν, το Αγιο Πνεύμα κάθησε αλλού.

  Είναι άλλωστε και ζήτημα ιδιοσυγκρασίας. Οσοι γνωρίζουν τον Ιερώνυμο δύσκολα τον φαντάζονται να εκφωνεί κάθε Κυριακή δεκάρικους κατά των πάσης φύσεως εναντίων που κατάφερνε να εφευρίσκει ο προκάτοχός του. Και ακόμη δυσκολότερα να λειτουργεί περίπου ως τηλε-κήρυκας. Υπ΄ αυτή την έννοια, η Εκκλησία υπό την ηγεσία του έχει την ευκαιρία να αποκαταστήσει, με κοινωνικές ομάδες, ιδεολογικές ευαισθησίες και πολιτικές παρατάξεις, τις σχέσεις που είχαν διαταραχθεί επί Χριστοδούλου.

  Το δεύτερο ρήγμα το οποίο αναμένεται να γεφυρωθεί είναι το ρήγμα με το Οικουμενικό Πατριαρχείο. Περισσότερο εκκλησιαστικός άνδρας και λιγότερο κοσμικός ηγέτης, ο Ιερώνυμος δεν δείχνει ο άνθρωπος που θα αντιδικεί με τον Πατριάρχη μέσω των δελτίων ειδήσεων. Λέγεται, άλλωστε, ότι το Φανάρι τον στήριξε θερμά στη χθεσινή εκλογή.

  Ολα αυτά βεβαίως αποτελούν υποθέσεις που μένουν να επαληθευτούν. Το βέβαιο είναι ότι με την εκλογή του Ιερώνυμου ηττήθηκαν τα παρα-εκκλησιαστικά περιβάλλοντα και τα σκοταδιστικά κυκλώματα που συνασπίστηκαν εναντίον του. Οι Βαβύληδες, οι Γιοσάκηδες , οι Αμβρόσιοι και οι συναφείς αποχωρούν από το προσκήνιο. Για αρχή, δεν είναι καθόλου άσχημα.

  ————————————–

  Ευτυχής ευκαιρία
  του Δημήτρη Ψυχογιού

  Η εκλογή του κ. Ιερώνυμου Λιάπη στη θέση του Αρχιεπισκόπου Αθηνών μπορεί να αποτελέσει ευτυχή ευκαιρία για τον επαναπροσδιορισμό των σχέσεων Εκκλησίαςκοινωνίας και Εκκλησίαςκράτους, τις οποίες τάραξε με τρόπο επικίνδυνο ο προκάτοχός του Χριστόδουλος Παρασκευαΐδης. Ο τελευταίοςδιεκδικούσε κοσμική εξουσία, πολιτική και κοινωνική, που θα ταίριαζε μόνο σε θεοκρατικά καθεστώτα.

  Είχε αναδείξει την Εκκλησία της Ελλάδος σε «αποστολική εκκλησία», μόνο που η ιεραποστολή γινόταν στο εσωτερικό της χώρας και δεν στόχευε στην ενδυνάμωση της πίστης των μελών της, ή έστω στην προσέλκυση νέων πιστών, αλλά στην αύξηση της πολιτικής της δύναμης και στην επέκταση της επιρροής της. Επί των ημερών του η ορθόδοξη χριστιανική Εκκλησία ενίοτε δίχασε βαθιά με το πρόσχημα της αγάπης και φιλανθρωπίας, όπως με την πρωτοβουλία της να επιδοτεί τις τρίτεκνες χριστιανικές οικογένειες της Θράκης, πρωτοβουλία που αγγίζει τα όρια της σταυροφορίας κατά «αλλοπίστων». Τα μέσα που μεταχειρίστηκε, ο τρόπος με τον οποίο εκδήλωνε και προσπαθούσε να επιβάλει τις πολιτικές του πεποιθήσεις είναι πασίγνωστα και προς αποφυγήν.
  Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι ο νέος Αρχιεπίσκοπος είναι ο αντίποδας του προηγουμένου, πως είναι πνευματικός άνθρωπος με δημοκρατικές αρχές που μπορεί να αναγνωρίζει και να αποδέχεται τις διαφορές- μακάρι να είναι έτσι. Η Ορθοδοξία, ως ιστορική αναφορά και σημερινή πραγματικότητα, μπορεί να κερδίσει ξανά τον σεβασμό και την εκτίμησή μας αν και αυτή σέβεται και εκτιμά τους άλλους και αν αποβάλει την ολοκληρωτική αντίληψη ότι είναι η υπερούσια έκφραση του Ελληνισμού και της Eλλάδας.

  Σχόλιο από Ζωνιανίτης | 12/02/2008

 106. Ε δεν είπα ποτέ ρε Νοσφεράτε ότι είμαι σύντροφός σου. Ένας απλός άνθρωπος είμαι, ένας απλός πολίτης της Ελλάδος, ένας απλός Έλληνας. Στην πραγματικότητα είμαι ένας εν δυνάμει σύντροφος ή ίσως και εν δυνάμει εχθρός. Βλέπεις, εγώ δεν πιστεύω σε απόλυτα, πιστεύω στις ανθρώπινες δυναμικές, στο δίκαιο και προπαντώς ΣΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ.

  Σχόλιο από Nemesis | 12/02/2008

 107. E Δεν μπορει !! Ο Μικρασιατης ειναι !! Ο Κωλουμπιάνος !!!

  Κανεις αλλος δεν μπορει να ειναι
  -τοσο Αδεξια Ακροδεξιος
  -τοσο ασχετα επιδεικτικός
  -τοσο Χαριτωμένα Μπουμπουνοκεφαλος
  -τόσο -και ταυτοχρονα φασιστας και μ$%#@ας-

  Βρε …που
  ήσουνα τόσο καιρό;
  το τελειωσες το Κωλούμπια η χρωστας ακόμα; (της Μιχαλους;)

  Σχόλιο από Νοσφεράτος | 12/02/2008

 108. Ομερ παιρνω πίσω οσα εγραψα για τον Νεμεση

  Ο Μικρασιατης ειναι !! Το καλό μας το παιδί! .Δυστυχώς -παρολο που πηρα μεγαλη χαρά , μπορει να λειψω κανα δυο μέρες…(κτυπησε παλι ο Δισκος)

  Μη τον αφησετε να φυγει – και κυριως – μη καταφυγει στο Αλλο Μπλογκ..καθε εκατό χρόνια γεννιεται τετοιο Κελεπουρι …
  Κρατηστε τον εδώ .

  Η συνταγή ειναι : Φερθητε του σκληρά ..αλλά με ΜΕΤΡΟ!!

  Μικρασιατη …μεινε ..ασε τους αλλους.

  Σχόλιο από Νοσφεράτος | 12/02/2008

 109. Νοσφεράτε, πολλά ζητάς !

  Ομέρ

  Σχόλιο από Πόντος και Αριστερά | 12/02/2008

 110. «..Ρε mumul, δεν καταλαβαίνω, υπάρχει κάποιο νόημα σε αυτά που γράφεις;
  Απλά νεοελληνικά γράφω, απλότερα δε γίνεται..»

  Και εγώ σε απλά νεοελληνικά σε γράφω καταλαβαίνοντας πολύ καλά τι θέλεις να πεις (ελπίζω και εσύ το ίδιο):

  «…Μην πας σε κανένα χωριό έτσι αρματωμένος στην μέση του δρόμου να φας σουβλάκι και όταν σε ρωτήσουν τι τρέχει τους πεις «παρατηρώ τις γάτες που τρέχουν κάτω από τα παρκαρισμένα αυτοκίνητα.»
  Χωριάτες είναι αυτοί, δεν καταλαβαίνουν και πολύ από “κοινοβουλευτικές δημοκρατίες”……»

  mumul

  Σχόλιο από Πόντος και Αριστερά | 12/02/2008

 111. Προφανώς το χατζηαβατικό σταλινικό ψευτοβαμπίρ με μπέρδεψε με κάποιον άλλον και κάνει τις χαρούλες που βλέπουμε παραπάνω.

  Μούμουλ πάλι δεν καταλάβα τι ακριβώς υποτίθεται πως υπονοείς. Αν πάω σε οποιοδήποτε χωριό δηλαδή δεν μπορώ να στέκομια όπου γουστάρω κρατόντας ότι θέλω; Το «αρματωμένος» δεν νομίζω ότι κολάει κάπου. Και χωριάτης και πρωτευουσιάνος να είναι ο άλλος και ότιδήποτε, αν έρθει και με ενοχλήσει στα καλά καθούμενα, δικαιούμαι να τον σακατέψω. Τι άλλο να σου πω; Που νομίζεις ότι ζούμε, σε καμιά σοβιετική φασιστοχώρα ρε κακομοίρη; Άντε σύνελθε επιτέλους. Και ασπίδες και ραβδιά και δόγκανα και ότι θέλω μπορώ να έχω μαζί μου όταν περπατάω στο δρόμο, αν δεν ενοχλώ κάποιον.

  Τέλος πάντων, είναι από τα τελευταία μου μηνύματα, όπως είπα δεν πρόκειται να κάτσω κάπου όπου δεν σέβονται το συνομιλητή και σβήνουν/»διορθώνουν» λέξεις που δεν ανταποκρίνονται προφανώς στα σταλινοειδή κριτήρια τους (;). Αλλά δεν έπρεπε να περιμένω και τίποτα καλύτερο μάλλον. Παραείμαι ρομαντικός.

  Σχόλιο από Nemesis | 13/02/2008

 112. Και χωριάτης και πρωτευουσιάνος να είναι ο άλλος και ότιδήποτε, αν έρθει και με ενοχλήσει στα καλά καθούμενα, δικαιούμαι να τον σακατέψω.
  —————————
  μονο ΕΝΑΣ θα μπορουσε να το πει αυτό!

  Σχόλιο από Νοσφεράτος | 13/02/2008

 113. http://panosz.wordpress.com/2007/05/08/thessaloniki/#comment-34578
  😆

  Σχόλιο από Νοσφεράτος | 13/02/2008

 114. AlIEN : Η ΕΠΙΣΤΡΟΦΉ!

  Σχόλιο από Νοσφεράτος | 13/02/2008

 115. »Και ασπίδες και ραβδιά και δόγκανα και ότι θέλω μπορώ να έχω μαζί μου όταν περπατάω στο δρόμο, αν δεν ενοχλώ κάποιον.»

  Alien ασε με σε παρακαλώ να σου εξηγησω ….Στο διαστημα απο οπου προσερχεσαι δικαιουσε να κρατάς »Και ασπίδες και ραβδιά και δόγκανα’ οταν πετας …Εδώ Δεν δικαιουσαι … Εδώ οταν περπατάς στο δρομο τα Δογκανα σου πρεπει να τα αφηνεις κατά μέρος καλό μου…
  … Το καταλαβες ;Αν το καταλαβες κατεβασε Αργα΄- Αργά το κεφαλι σου προς τα κατω ..Σιγά – σιγά ..Ετσι! Μεινε εκεί .

  Σχόλιο από Νοσφεράτος | 13/02/2008

 116. (Στον Καλο τον Alien )

  Ωδή στην Τερατοχώρα
  ———————————-——

  Στην μακρινή πατρίδα μου ,χώρα των Νοσφεράτων
  Υπάρχει μια περιοχή που λέγεται: ‘’Τεράτων ‘’

  Είναι κρυφή και άβατη ,και πας μόνο με τζιπ
  Και πάνε εκεί για τουρισμό τρελοί Ντιπ κατά Ντίπ

  Εκεί ειν’ ο Βατραχόμυγας εκεί κι ο Αρχιδολεων
  Εκεί λένε κατεφυγε κι ο βασιλιάς ο Κρεων

  Εκεί λένε πως κρυφτήκαν οι Μόρλοκ κι οι Ελόι
  Και όλο αλληλοτρωγονται μες την παχιά τη χλόη

  Εκεί είναι ο Ιππόγρυπας κι ο Ιπποψωλιαδης
  Εκεί κιο Ισοπεδωτής και ο Κερβεριαδης

  Σε ένα δεντρί –το πιο ψηλό -κρύβεται ο Κατωβλέπας
  Πουναι της τερατόχωρας . ο τρομερός Γκιουλέκας

  Εκεί κι οι Καφετούληδες πούνε καλικαντζάροι
  Κι οι Γίγαντες οι τρομεροί που λέγονται Τσατσαροι

  Γιατί όλο χτενίζονται με μια μικρή τσατσάρα
  Και λεν πως διαθέτουνε και τρομερή πο..τσάρα

  Αιντε και του Χρονου … Χρονια πολλά Μπρε !!

  Σχόλιο από Νοσφεράτος | 13/02/2008

 117. «..Αν πάω σε οποιοδήποτε χωριό δηλαδή δεν μπορώ να στέκομια όπου γουστάρω κρατόντας ότι θέλω; Το “αρματωμένος” δεν νομίζω ότι κολάει κάπου. ..»

  Άϊντε μια προσπάθεια ακόμη μπας και εννοήσεις.
  Το αρματωμένος «κολάει» στους έμπροσθεν της πλατείας Κολοκοτρώνη φλώρους, οι οποίοι με την προστασία της αστυνομίας τρωγανε σουβλάκια στην μέση του δρόμου και παρατηρούσαν τις γάτες κάτω από τα παρκαρισμένα.

  Νοσφεράτε
  Τα σέβη μου δια την ελεφάντια μνήμη..!!!

  mumul

  Σχόλιο από Πόντος και Αριστερά | 13/02/2008

 118. Ε φυσικά και θα προστατεύει η αστυνομία ανθρώπους που τηρούνε τους νόμους, που είναι το περίεργο ρε κάγκουρα; Και φυσικά θα είναι όσο αρματωμένοι όσο θέλουν, που είναι το αξιοπαράξενο; Ξαναρωτάω, τι ακριβώς είναι το point σου; Θα με αναγκάσεις τώρα να τους υπερασπιστώ και δε μου αρέσει ο ρόλος αυτός. Από ότι δείξανε τα πράγματα άλλοι είναι οι φλώροι και συγκεκριμένα οι ομοϊδεάτες(;) σου που ξαπλωθήκανε αιμόφυρτοι, έτσι δεν είναι βρε; Και πολύ καλά πάθανε, θα έπρεπε να μένανε για τα καλά στο χώμα τα φασιστικά αυτά σκουπίδια που με το ζόρι θέλουνε να απαγορεύσουνε σε χιλιάδες νέους ανθρώπους να εκφράσουνε όπως θέλουνε τον εαυτό τους, νόμιμα και ειρηνικά μέσα στη χώρα τους. Κατάλαβες καραγκιοζάκο; Πραγματικά δε μου αρέσει να τους υπερασπίζομαι γιατί δε συμφωνώ πλήρως μαζί τους, αλλά όταν υπάρχουνε άτομα σαν και εσένα, ε ναι, να αγιάσουν τα χέρια τους θα πω, και το εννοώ. Φτάνει πια με τους τριτοκοσμικούς αναρχοφασίστες σ’ αυτή τη χώρα, κάποτε πρέπει να καθαρίσει το τοπίο, μεταφορικά και κυριολεκτικά..

  Σχόλιο από Nemesist | 13/02/2008

 119. Πω πω, απογοητεύτηκα οικτρά από το μπλογκ αυτού του Πάνου, με απέκλεισε σήμερα! Και πάνω που έγραφα το καλύτερο σχόλιό μου ….

  Σχόλιο από Nemesist | 13/02/2008

 120. Nemesist

  Σου κάνω ένα τελευταίο σχόλιο: Δικαίως σε απέκλεισε! Γιατί φαίνεται ότι τον εξόργισες τον άνθρωπο με το ύφος και τη φρασεολογία σου, όπως ακριβώς εξόργισες και μένα.

  Καλά, δεν καταλαβαίνεις ότι λειτούργησες σαν να σ’ έχει πληρώσει ο συγκεκριμένος «περίεργος« τύπος, για να απενοχοποιηθεί ο ίδιος από τις γελοιότητες που υποστηρίζει;

  Τα παραπάνω δεν είναι ερωτήσεις που περιμένουν απάντηση… Είναι απλώς επισημάνσεις!

  Σου κάνω αυτές τις επισημάνσεις μόνο και μόνο γιατί δήλωσες απόγονος των προσφύγων του ’22 και μεις παραείμαστε ευαίσθητοι σ’ αυτό.

  Ομέρ Γαβριηλίδης

  Σχόλιο από Πόντος και Αριστερά | 13/02/2008

 121. http://panosz.wordpress.com/2007/05/08/thessaloniki/#comment-34583
  Κακοηθειας συνεχεια

  Σχόλιο από Νοσφερατος | 13/02/2008

 122. Ω Ομέρ, γιατί από Ρεπουσίδης κτλ. έγινες Γαβριηλίδης;

  ΥΓ Καλή ιδέα αυτή πάντως, να αλλάζεις κατά περίπτωση το επώνυμό σου. Μόνο Σαραντακίδης μη γίνεις.

  Σχόλιο από Νίκος Σαραντάκος | 13/02/2008

 123. Ν. Σ Μηπως παρατηρεις και τιποτε αλλο ενδιαφερον (οχι μονο εδώ αλλά και εκεί;(λεω: μήπως- αγαπητε)

  Σχόλιο από Νοσφερατος | 13/02/2008

 124. «»Σου κάνω ένα τελευταίο σχόλιο: Δικαίως σε απέκλεισε! Γιατί φαίνεται ότι τον εξόργισες τον άνθρωπο με το ύφος και τη φρασεολογία σου, όπως ακριβώς εξόργισες και μένα.»»

  Γιατί ρε ……….. δηλαδίς, τι είναι αυτό που κάνω και σας εξοργίζω; Εγώ φταίω αν ο ………………. ……….. και μπορεί άνετα να δεχτεί 100 βυζαντινίστικα ψευτομηνύματα για ‘τουρκορθόδοξους’ και για ‘περίεργους’ τύπους, αλλά ΔΕΝ ΑΝΤΕΧΕΙ να δεχτεί ΕΝΑ ειλικρινές μήνυμα από κάποιον σαν και μένα; Εγώ φταίω αν δεν έχεις υπομονή εσύ στη ζωή σου και είσαι ξερωγώ οξύθυμος; Ε όχι! Δεν φταίω εγώ, που γουστάρω να λέω με πάσα ειλικρίνεια τη γνώμη μου. Έτσι είναι το σωστό.

  «»Καλά, δεν καταλαβαίνεις ότι λειτούργησες σαν να σ’ έχει πληρώσει ο συγκεκριμένος “περίεργος“ τύπος, για να απενοχοποιηθεί ο ίδιος από τις γελοιότητες που υποστηρίζει;»»

  Άσε αυτά τα μυστηριώδη σου τα αριστερίστικα, που έχεις μάθει να ψάχνεις το «προβοκατόρικο» στο κάθε τι. Άντε μίλα σαν άνθρωπος λίγο, άντε μπράβο. Ο τυπάκος έγραφε κατεβατά για υποθέσεις υποθέσεων κλπ και εγώ απλά του απάντησα κανονικά, και η γνώμη μου τυχαίνει να συμπίμπτει με την κοινή λογική και την Αλήθεια. Πως γίνεται να απενοχοποιηθεί κάποιος από αυτά που γράφει; Εκεί είναι για να τα διαβάσει ο καθένας. Εγώ έγραφα σε άλλη φάση. Οκ τσάκαλε;;;

  Σχόλιο από Nemesist | 13/02/2008

 125. Νοσφ, δεν ξέρω τι ενδιαφέρον έπρεπε να παρατηρήσω, μια συζήτηση γίνεται για pontious, και επίσης εξήγησε ο Πάνος για ποιο λόγο δεν μπλογκάρει αυτό τον καιρό.

  Σχόλιο από Νίκος Σαραντάκος | 13/02/2008

 126. τυπάκος έγραφε κατεβατά για υποθέσεις υποθέσεων κλπ και εγώ απλά του απάντησα κανονικά, και η γνώμη μου τυχαίνει να συμπίμπτει με την κοινή λογική και την Αλήθεια.
  —————-
  Κατι σαν την Ζαν Ντ΄Αρκ να πουμε!!!

  Σχόλιο από Νοσφερατος | 13/02/2008

 127. Ν. Σ
  Ε να δες ξανά το σχολιο 123 εδώ , και ολο τον παραξενο διαλογο με τον Αμερικάνο φιλο που ηρθε απο τα παλια θυμήσου μερικά γεγονότα και θα καταλάβεις …
  ( εννοω θα καταλάβεις Τι Παιζει!!!( ή τουλαχιστον οτι εγώ εχω καταλάβει απο καιρό Τι Παιζει )

  Σχόλιο από Νοσφερατος | 13/02/2008

 128. απλές , Αθώες, Αδολες καρδιές που Πληγώνονται και σπαρταρουν απο Ευαισθησία !!!

  Σχόλιο από Νοσφερατος | 13/02/2008

 129. Και πολύ καλά πάθανε, θα

  έπρεπε να μένανε για τα καλά στο χώμα τα φασιστικά αυτά
  —————————————-
  σκουπίδια που με το ζόρι θέλουνε να απαγορεύσουνε σε χιλιάδες νέους ανθρώπους να εκφράσουνε όπως θέλουνε τον
  ———————-
  εαυτό τους, νόμιμα και ειρηνικά μέσα στη χώρα τους…

  Μονο Ενας …Μονο Ενας στον κόσμο ολο μπορει να τα εχει γραψει αυτά….

  Σχόλιο από Νοσφερατος | 13/02/2008

 130. Βρε Νοσοφορότατε, δεν καταλαβαίνω τι παίζει, ίσως είμαι αργόστροφος. Αν σενόχλησε ο παρσλληλισμός με Μικρασιάτη, Ομαδεωνα και λοιπούς γραφικούς, σωστά σενόχλησε, ήταν πολύ άδικος.

  Σχόλιο από Νίκος Σαραντάκος | 13/02/2008

 131. Σεμνά και ταπεινά!!

  Μάλλον: ακόμα πιο σεμνά και πιο ταπεινα 🙂

  Οι προσβολές προς οποιονδήποτε ΑΠΑΓΟΡΕΥΟΝΤΑΙ

  Ομέρ

  Ν. Σαραντάκο, δεν έχεις δώσει σημεία «περίεργα»… μέχρι στιγμής τουλάχιστον! 🙂 🙂 🙂

  Σχόλιο από Πόντος και Αριστερά | 13/02/2008

 132. Αν εννοείς το «γραφικούς» σβήστο τώρα, αν κάτι άλλο (περίεργοι είστε και οι δύο σήμερα) δεν σε πιάνω.

  Σχόλιο από Νίκος Σαραντάκος | 13/02/2008

 133. Ν. Σ ετσι κι αλλιως ο καθενας σ’ αυτή τη ζωή -και την Μπλογκόσφαιρα εχει τον Δικό του(»περιεργο» ,Nemesi’ »Μικρασιατη » κ.λ.π)

  αλλά και τον δικο του
  Μ Α Ν Τ Α Λ Α Κ Ι Α!!!

  🙂 Ετσι ειναι η ζωή φιλε Ν. Σ

  ( Ομερ μην ανησυχεις …δεν προκειται κανενα να προσβαλλω .. Καποιοι τα καταφερνουν μονοι τους
  (ειναι η »Αυτοπροσβολή» η λεγόμενη)

  Σχόλιο από Νοσφερατος | 13/02/2008

 134. Τσακνή:

  Τη μέρα αυτή που διάλεξα
  εδώ μπροστά σας να σταθώ
  τραγούδια και μισόλογα
  στο φως να καταθέσω

  Πώς πήρα τέτοια απόφαση
  δεν ξέρω αν θ’ αντέξω
  η μέρα αυτή θυμίζει μακελειό

  Νοέμβρης ήταν η χρονιά
  κι εδώ γινόταν του χαμού
  εγώ ήμουν δεκαεννιά
  κι αυτή εβδομηντατρία

  Και να που ερωτεύτηκα
  κάποια χρονολογία
  κι ο έρωτας κρατάει για καιρό

  Μα έχει ο καιρός γυρίσματα
  μεγάλωσε κι αυτή κι εγώ
  μεγάλωσαν κι οι φίλοι μου
  εκεί γύρω στα σαράντα

  Στα κόμματα γαντζώθηκαν
  κι εγώ δεν ξέρω τι να πω
  και άλλοι στο σπιτάκι τους για πάντα

  Η απόσταση μας έσωσε
  μα οι θύμησες πληγώνουν
  και λέμε σαν βρισκόμαστε
  τα ίδια και τα ίδια

  Μα νιώθω σαν μικρό παιδί
  που πάλι το μαλώσανε
  και φεύγω σε μια άγονη επαρχία

  Κοιτάζω πάλι πίσω μου
  δυο γιους απόκτησα κι εγώ
  δεκαεφτά Νοέμβρηδες
  μου βάρυναν την πλάτη

  Σημαίες και γαρύφαλλα
  εμπόριο κι απάτη
  και λόγοι επισήμων στο κενό

  Κρατάω το στόμα μου κλειστό
  τα χείλη μου ματώσανε
  κι αυτοί που μας προδώσανε
  ανέραστοι να μείνουν Κουφάλες δεν ξοφλήσαμε
  αυτό έχω μόνο να τους πω
  τα όνειρα των εραστών δε σβήνουν

  Σχόλιο από Νοσφερατος | 14/02/2008

 135. Η Παράγκα (Σαββοπουλος)

  Όπου κοιτάζω να κοιτάζεις
  όλ’ η Ελλάδα ατέλειωτη παράγκα
  παράγκα του χειμώνα
  κι εσύ μιλάς σα πτώμα

  Ο λαός στα πεζοδρόμια
  κουλούρια μοιράζει και λαχεία
  κοπάδια στα υπουργεία
  αιτήσεις για τη Γερμανία

  Κυράδες, φιλάνθρωποι παπάδες,
  εργολαβίες,ψαλμωδίες και καντάδες
  Η Ευανθούλα κλαίει πρίν κοιμηθεί
  τη παρθενιά της βγάζει στο σφυρί

  Στα γήπεδα η Ελλάδα αναστενάζει
  στα καφενεία τσιγάρο, καλαμπούρι και χαρτί
  Στέκει στο περίπτερο διαβάζει
  φυλλάδες με μιάμιση δραχμή

  Όχι, αυτό δεν είναι τραγούδι
  Είν’ η τρύπια στέγη μιας παράγκας
  Είν’ η γόπα που μάζεψε ένας μάγκας
  Κι ο χαφιές που μας ακολουθεί.

  Σχόλιο από Νοσφερατος | 14/02/2008

 136. Νοσφεράτε, αυτή που τραγουδάς, είναι η ΔΙΚΙΑ ΣΟΥ τριτοκοσμική Ελλάδα και των διαφόρων Σαββόπουλων…

  Εγώ ονειρεύομαι ΑΛΛΗ Ελλάδα, και δε θα σε αφήσω να μου στερήσεις το όνειρο…

  Επιμένω ότι με έχεις μπερδέψει με κάποιον άλλον.

  Επιμένω ότι είναι πιο ύπουλο να λογοκρίνεις συγκεκριμένες λέξεις, «σταλινικό» θα έλεγα, παρά να κάνεις ότι και ο Πάντος που αποκλείει μεμιάς.

  Και επιμένω ότι είναι απίστευτα τραγικό να βλέπεις μπροστά σου «χαφιέδες», «αμερικάνους», «φασίστες», κλπ… κακόμοιροι αριστεροί….

  Σχόλιο από Nemesist | 14/02/2008

 137. *ο Πάνος

  Σχόλιο από Nemesist | 14/02/2008

 138. Εγώ ονειρεύομαι ΑΛΛΗ Ελλάδα, και δε θα σε αφήσω να μου στερήσεις το όνειρο…

  Αυτό ειναι το Ονειρο σου Βρε Αλιεν ;

  Αυτό ειναι εφιαλτης :

  »Και πολύ καλά πάθανε, θα έπρεπε να μένανε για τα καλά στο χώμα τα φασιστικά αυτά σκουπίδια που με το ζόρι θέλουνε να απαγορεύσουνε σε χιλιάδες* νέους ανθρώπους να εκφράσουνε όπως θέλουνε τον εαυτό τους,»

  Ωραια ονειρα εχεις για τη χωρα :» Και ασπίδες και ραβδιά και δόγκανα και ότι θέλω μπορώ να έχω μαζί μου όταν περπατάω στο δρόμο, »

  *προσεξτε : Χιλιάδες ειπε ..

  Σχόλιο από Νοσφερατος | 14/02/2008

 139. Νάσαι καλά βρε Κόρη της Νύκτας
  Συνέχισε έτσι
  Διασκεδάζεις λίγο την «μονοτονία» μας

  mumul

  Σχόλιο από Πόντος και Αριστερά | 14/02/2008

 140. »Επιμένω ότι είναι πιο ύπουλο να λογοκρίνεις συγκεκριμένες λέξεις, “σταλινικό” θα έλεγα, παρά να κάνεις ότι και ο Πάντος που αποκλείει μεμιάς.»’

  Ε δεν σε απεκλεισε και μεμιας ..
  Αλλους Ναι τους απεκλεισε …κυριως οσους διαμαρτυρηθηκαν για οσα απιστευτα Λες…

  -μαλλον σε απομακρυνε ευγενικά διοτι μονο σου Καηκες ..
  Η παρουσια σου εκεί περα ηταν, ειναι και μαλλον θα ειναι πολυΜορφη συστηματική και επιμονη…
  κυριε Αλιεν ή Νεμεσις ή …ή ….ή ….
  🙂

  Σχόλιο από Νοσφερατος | 14/02/2008

 141. ———————————————————————-
  ΔΕΙΤΕ ΕΝΑ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ ΚΕΙΜΕΝΟ ΑΥΘΕΝΤΙΚΩΝ ΧΟΥΝΤΙΚΩΝ
  ———————————————————————-

  31 ΧΡΟΝΙΑ ΑΡΙΣΤΕΡΗΣ ΧΟΥΝΤΑΣ

  Οι δεκαετίες που ακολούθησαν την Μεταπολίτευση, στιγματίσθηκαν από την λυσσαλέα προσπάθεια των «διανοουμένων» της Αριστεράς να επιβάλουν την πνευματική δικτατορία τους σε κάθε τομέα της πολιτικής, κοινωνικής και πολιτιστικής ζωής. Χωρίς να συναντήσουν κανένα εμπόδιο από εκείνους που θα έπρεπε να ορθώσουν γενναία το ανάστημα απέναντί τους, οι αυτοαποκαλούμενοι «προοδευτικοί» δεν άφησαν ζωτικό χώρο σε κανέναν από τους αντιπάλους τους να αρθρώσουν λόγο.

  Η ένοχη «Δεξιά» του αυταρχικού Καραμανλισμού παρέδωσε την Παιδεία και τον Πολιτισμό, βορά στα μαρξιστικά τσακάλια, τα οποία πλέον επιχείρησαν να ελέγξουν την παραγωγή ιδεών σε εθνικό επίπεδο. Από τα πρώτα χρόνια της ολετήριας Μεταπολιτεύσεως, οι κόκκινες ορδές των μουσάτων με τα αμπέχονα και το κουλτουριάρικο ύφος, επέβαλαν μία στυγνή δικτατορία στον χώρο των γραμμάτων, καταβάλλοντας κάθε προσπάθεια να ποδηγετήσουν τις ιδεολογικοπολιτικές εξελίξεις στη χώρα.

  Από την καταστροφική επέλαση της πασοκικής λαίλαπας της δεκαετίας του ’80, μέχρι τα «πειθήνια» 45άρια της «17 Νοέμβρη», από τους μαρξιστές καθηγητάδες με την κούφια ρητορεία τους, μέχρι τις ακροαριστερές συμμορίες των παρακρατικών απλύτων των Εξαρχείων (οι οποίες μέχρι σήμερα…ζουν και βασιλεύουν), η Αριστερά, σε όλες τις διακλαδώσεις και εκδοχές της, πέταξε το προσωπείο της «ανεκτικής», «ψύχραιμης», «ανθρωπιστικής», «ανοικτόμυαλης», «δημο κρατικής» κ.ο.κ. παράταξης, που «διαλέγεται», «φέρεται έντιμα», «σέβεται τον αντίλογο» κ.λπ. και εμφάνισε το πραγματικό της πρόσωπο, αποδεικνύοντας πόσο μισάνθρωπη, μισαλλόδοξη και μισελληνική ήταν, είναι και θα είναι πάντα.

  Σιωπηλοί μάρτυρες αυτής της ασφυκτικής καταστάσεως, παρίστανται μέχρι σήμερα οι λεγόμενοι «εθνικόφρονες», που έφθασαν στο σημείο, όχι απλώς να απολογούνται στον κάθε θαυμαστή του Στάλιν, του Φλωράκη και του Βελουχιώτη, αλλά να μιλούν εκστασιασμένοι για την «ένδοξη ιστορία» του ΚΚΕ ή να καταθέτουν στεφάνια στα μνημεία της Αριστεράς και να αναφέρονται με θαυμασμό στους «πατριωτικούς αγώνες» του ΕΑΜ- ΕΛΑΣ ή του «Δημοκρατικού Στρατού» (δηλ. των εγκληματικών κομμουνιστικών συμμοριών που αιματοκύλισαν επί 5 χρόνια την Πατρίδα μας για να αποκόψουν τμήματα της εθνικής επικρατείας και να τα παραδώσουν στον σλαβικό επεκτατισμό!).

  Όλοι αυτοί οι «κύριοι» που σε κάθε ευκαιρία γλύφουν την Αριστερά, όντες στεγασμένοι στην «φιλελεύθερη παράταξη» της ΝΔ, δηλώνουν ότι δεν έχουν καμία απολύτως αντίρρηση να συνομιλούν με τα θρασίμια του πεθαμένου μπολσεβικισμού. Απεναντίας, τραβάνε μεγάλο ζόρι με τους Εθνικιστές, τους οποίους πρώτοι εκείνοι συκοφαντούν. Είναι οι ίδιοι που με θράσος παρευρίσκονται στα αντικομμουνιστικά μνημόσυνα του Μελιγαλά ή του Βίτσι-Γράμμου (προς άγραν ψήφων…), ενώ ταυτοχρόνως κατηγορούν τους Εθνικιστές ότι «αμαυρώνουν» τις «θρησκευτικές τελετές» κ.ο.κ. Δηλαδή και γονυκλισίες στο σφυροδρέπανο και «τιμή» στα θύματα των Φλωράκηδων… Ωραία λογική!

  Αποτελεί ιστορικό παράδοξο, πρωτοφανές στα παγκόσμια δεδομένα, η Ιστορία στον τόπο αυτό να μην έχει γραφεί από τους νικητές, αλλά από τους… ηττημένους! Φθάσαμε στο σημείο, στη συνείδηση πολλών νέων ανθρώπων, ιστορικές φυσιογνωμίες όπως ο Μεταξάς, ο Γρίβας και ο Πλαστήρας να αντιμετωπίζονται περιφρονητικά ως «αντικοινοβουλευτικοί», ενώ οι Βελουχιώτης, Σαράφης, Ιωαννίδης, ως… εξόχως δημοκρατικοί! Εκεί έφθασε η ιστορική παραποίηση!

  Όχι αδίκως, διερωτάται κανείς αν είμαστε η τελευταία κομμουνιστική χώρα του κόσμου… Κι αυτό, διότι είμαστε η μόνη χώρα σε ολόκληρη την υφήλιο, που, παρότι εφαρμόζεται μια σκληρή καπιταλιστική διακυβέρνηση, το να είσαι κομμουνιστής, αναρχικός ή γενικά «προοδευτικός», σε καθιστά πολίτη πρώτης κατηγορίας! Πρέπει όμως να αντιληφθούμε ότι, για την κατάσταση αυτή, ο λεγόμενος «εθνικός χώρος» δεν είναι άμοιρος ευθυνών! Αναλώμενος επί δεκαετίες σε μία στείρα παρελθοντολογία και μία κούφια συνθηματολογία περί συμμοριτοπολέμου ή περί αποφυλακίσεως των Απριλιανών, αμέλησε συστηματικά να αντιμετωπίσει την διεθνιστική Αριστερά με σύγχρονο πολιτικό λόγο και ορθώς τεκμηριωμένα επιχειρήματα. Αποτέλεσμα; Τα περιτρίμματα του μαρξισμού, παρότι εκλογικά δεν αντιπροσωπεύουν ούτε το ένα δέκατο του λαού, να κυριαρχούν πλήρως στα ΜΜΕ και στην Παιδεία, μεταφέροντας σε κάθε ευκαιρία την αντεθνική τους εμπάθεια στις δημοκρατικές μάζες…

  Ως Έλληνες Εθνικιστές, σε τρία επίπεδα οφείλουμε να αντιπαρατεθούμε με το μέτωπο των Κοκκίνων. Πρώτον, στο ιστορικό. Καταρρίπτοντας με ατράνταχτα επιχειρήματα τους θεμελιώδεις μύθους που στηρίζουν το τερατούργημα της Αριστεράς: την δήθεν «Εθνική Αντίσταση» του ΕΑΜ- ΕΛΑΣ και το παραμύθι του Πολυτεχνείου. Δεύτερον, στο πολιτικό. Καταδεικνύοντας ότι η κομμουνιστική Αριστερά δεν είναι παρά το δεκανίκι της καπιταλιστικής παγκοσμιοποίησης, η μία από τις δύο όψεις του ιδίου νομίσματος -του διεθνούς Σιωνισμού-, που θέλει να ισοπεδώσει έθνη, φυλές και πολιτισμούς. Τρίτον, στο ιδεολογικό. Αρθρώνοντας έναν λόγο πρωτοποριακό, λόγο σύγχρονο και κοινωνικό. Τριάντα ένα χρόνια Αριστερής Χούντας είναι αρκετά. Η κατάρρευσή της μια ώρα αρχύτερα είναι υποχρέωση απέναντι στην Πατρίδα.

  (Άρθρο του Ιωάννη Μάνεση

  Σχόλιο από Πόντος και Αριστερά | 14/02/2008

 142. Απο που ειναι αυτό;

  Σχόλιο από Νοσφεράτος | 14/02/2008

 143. Από την πατριδοκαπηλ… Πατριωτική λένε, Συμμαχία:
  http://www.phorum.gr/viewtopic.php?p=699664

  Σχόλιο από Νίκος Σαραντάκος | 14/02/2008

 144. …είπα να μη δώσω το λινκ για να μη βάλει τις φωνές ο άγρυπνος Μαυροπρόβατος.

  Φτάνει! Μου βγήκε μια φορά το όνομα..

  Ομέρ ο κουκουές

  Σχόλιο από Πόντος και Αριστερά | 14/02/2008

 145. [[[Νάσαι καλά βρε Κόρη της Νύκτας
  Συνέχισε έτσι
  Διασκεδάζεις λίγο την “μονοτονία” μας.]]]

  Xαίρομαι που σε διασκεδάζω αποτυχημένε ψευτοιδεολόγε-φανφαρολόγε mumul. Ναι, είναι ανεκδιήγητη αυτή η άχρωμη αριστεροσταλινική μονοτονία στις ζωές σας και στο λόγο σας, το ξέρω. Αλλά εντάξει, μην κάνεις έτσι, μπορείτε να το καταπολεμήσετε, όταν κάθεσαι με την παρέα σου, πέρα από την καθιερωμένη σας ασχολία, να κάθεστε σιωπηλοί και να αναρωτιέστε ποιος από όλους σας μπορεί να είναι στην πραγματικότητα ασφαλίτης, χαφιές, «φασίστας», «οπορτουνιστής», πράκτορας του ταξικού εχθρού(!), κλπ, γιατί δεν οργανώνεστε σε έναν θίασο-τσίρκο, να περιοδεύσετε την ελληνική επαρχία να γελάσει το χείλος του κάθε πικραμένου καπνέμπορα/βαμβακοκαλλιεργητή(του ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΥ λαού δλδ);;; Έτσι πράγματι θα δεχόμουν ότι επιτελείτε μια κάποια κοινωνική προσφορά.

  Σχόλιο από Nemesist | 14/02/2008

 146. Δεν μου λες, ρε φίλε, αυτά που γράφεις τα έχεις έτοιμα και τα παίρνεις από κανένα στερεότυπο κείμενο; Διότι (και δεν είναι η πρώτη φορά) όσα γράφεις ελάχιστη σχέση έχουν με την πραγματικότητα. Λογουχάρη, οπορτουνιστής δεν έχει γραφτεί ποτέ από τον μουμούλη. Έτοιμα σας τα δίνουνε, ρε γμτ;

  Σχόλιο από Νίκος Σαραντάκος | 14/02/2008

 147. Ν. Σαραντάκο.. βοήθησέ με!

  Τον σβήνω ή τον αφήνω, έτσι για να γελάμε μ’ έναν τύπο, που αντί να προσφέρει θετικά με τις διαφωνίες του, προτιμά να καταλήγει σαλτιμπάγκος;

  Ομέρ

  Σχόλιο από Πόντος και Αριστερά | 14/02/2008

 148. Επί τέλους

  «..Έτσι πράγματι θα δεχόμουν ότι επιτελείτε μια κάποια κοινωνική προσφορά.«..

  Μετά από τόσα χρόνια βρήκα κάποιον να δεχθεί την κοινωνική μου προσφορά

  Και ας είναι Κόρη της Νύκτας.

  Ομέρ
  Μην τυχόν και τον/την σβύσεις

  mumul

  Σχόλιο από Πόντος και Αριστερά | 14/02/2008

 149. ας κανουμε μια αποπειρα αναλυσης κειμενου αυτου του ενδιαφεροντος ‘κειμένου»
  ( Ο Θεός να το κανει βεβαια)

  1.Η ένοχη «Δεξιά» του αυταρχικού Καραμανλισμού παρέδωσε την Παιδεία και τον Πολιτισμό, βορά στα μαρξιστικά τσακάλια, τα οποία πλέον επιχείρησαν να ελέγξουν την παραγωγή ιδεών σε εθνικό επίπεδο. Από τα πρώτα χρόνια της ολετήριας Μεταπολιτεύσεως, οι κόκκινες ορδές των μουσάτων με τα αμπέχονα και το κουλτουριάρικο ύφος, επέβαλαν μία στυγνή δικτατορία στον χώρο των γραμμάτων»

  τι εννοει … Μαλλον το οτι κατα τα πρωτα χρονια της μεταπολιτευσης η πραγματι »ενοχη » δεξια- ενοχη αναμεσα στα αλλα και για την απροσχηματιστη προδοσια της Κυπρου ,και για τα μεχρι τοτε εγκληματα της (αναμεσα στα οποια και η ιδια η Χουντα–

  και απογυμνωμένη απο οσους΄΄διαννοουμενους »-της πλακας βεβαια – διεθετε ( Περιοδος ημιτελους φυσικά »αποχουντοποιησης » – και καθώς στο πεδιο των Ιδεων δεν ειχε τιποτε Απολύτως να πει(σαμπως και τωρα εχει; περα απο το »Σεμνα και ταπεινά » που αποδειχτηκε πολύ…Ασεμνο …;)

  Φυσικά δεν μπορουσε να αντιπαρατεθεί μεχρι του 79 -80 περιπου στο πεδίο των ιδεων με την Αριστερά στο συνολο της (διοτι φυσικά η δεξια ποτε δεν τα πηγαινε καλά με οτιδηποτε απαιτουσε σκεψη) – και φροντιζε να αντιπαρατεθεί με τον γνωστό της παλιο δοκιμασμένο τροπο : Τραμπουκισμους , Ματ , και φονους (π.χ. των Κουμή -Κανελοπουλου στη γνωστη πορεια του Πολυτεχνειου )

  (Συνεχιζεται…)

  Σχόλιο από Νοσφεράτος | 14/02/2008

 150. το παρακάτω εν καιρώ …και βεβαια ας συνεχισουν την αναλυση κι αλλοι …
  το ενδιαφερον βρισκετε στο πως βλεπουν οι φασιστο χουντικοι την μεταπολιτευτική ιστορια μεσα απο τα στενα τους στερεοτυπα…

  – Για τον Νεμεσις..Μ ή …) Ειπαμε : Καθε εκατό χρόνια κατασκευαζεται τετοιο Κελεπουρι …

  Ο Δοκτωρ Φραγκεσταιν πρεπει να ειναι περηφανος για το Γκολεμ του…

  http://www.b-movies.gr/index.php?co=movies&movie_id=8

  Σχόλιο από Νοσφεράτος | 14/02/2008

 151. Ε .. ισως πιο συμπαθητικό (απο Alien )

  http://www.e-shop.gr/show_dvd.phtml?id=DVD.00757

  Σχόλιο από Νοσφεράτος | 14/02/2008

 152. Τι θετικά να προσφέρω με τις διαφωνίες μου ρε συ «Ομέρ»; Εδώ διαπιστώνω απλά την κλασσική αριστερή μνησικακία. Καλά, εκτός από ‘Μελιγαλά’, δεν έχετε κανέναν άλλο στόχο για το λαό που υποτίθεται ότι εκπροσωπείτε; Εγώ είμαι ο σαλτιμπάγκος ε; Με αποκαλεί έτσι ένα μαρξιστικό ιδεολογικό απολίθωμα.. που φοβάται να απαντήσει στο οτιδήποτε, από τον φόβο των ασφαλιτών προφανώς..

  Mumul, είμαι αγόρι, η Κόρη της Εκδίκησης είναι αυτή που υπηρετώ. Ντύσου καρναβάλι και ετοιμάσου για το θίασο, τουλάχιστον να κάνεις το λαό να γελάσει, μιας και 100 χρόνια δεν έχεις καταφέρει να του προσφέρεις ΤΙΠΟΤΑ άλλο, εσύ και οι ομοϊδεάτες σου (αν εξαιρέσουμε τις καταστροφές και τα αρνητικά και τις προδοσίες βέβαια).

  Νίκε Σαραντάκε, εσύ τι είσαι, Μανιάτης; Τι δουλειά έχεις εδώ με τους Πόντιους παραπλανημένους (+τον Νοσφεράτο, αυτός είναι από άλλο ανέκδοτο); Ήρθες για το θίασο ε; Τι εννοείς δεν κατάλαβα, εγώ γράφω από το μυαλό μου ότι νομίζω, δεν είμαι σαν και σας να κάνω ξύλινη τη γλώσσα μου. Αν δεν καταλαβαίνεις, ξαναδιάβασε πιο προσεχτικά τα μηνύματά μου, θα τα καταφέρεις.

  Και Νοσφεράτε εσένα τι να σου πω, εσύ είσαι ο υπαίτιος που με απέκλεισε ο χλιαρός Πάνος από το μπλογκ του και τώρα μας δείχνεις το τελείως άνοστο «χιούμορ» σου. Για ελαιοχρωματιστής καλός θα ήσουνα, ίσως, για κάτι άλλο αμφιβάλω. Και ΔΕΝ είμαι αυτός που νομίζεις. Είμαι από άλλο ανέκδοτο και εγώ.

  Έχεις και δικό σου μπλογκ Νοσφεράτε; Να έρθω να γελάσω λίγο.

  Σχόλιο από Nemesist | 14/02/2008

 153. »’Και ΔΕΝ είμαι αυτός που νομίζεις. Είμαι από άλλο ανέκδοτο και εγώ. »

  Απο αλλο ανέκδοτο εισαι βεβαια.. Αλλά και ΕΙΣΑΙ αυτος που νομίζω.
  – Οχι δεν εχω . Μεινε εδώ για να γελασουμε εμεις λιγάκι που εχουμε καιρό
  ( ειπαμε καθε 100 χρονια…)

  Σχόλιο από Νοσφεράτος | 15/02/2008

 154. Αργησα ναπαντήσω και δεν ξέρω τι, λευκό.

  Νεμεσίτη, ο παπούς ήταν Μανιάτης. Κι ένας αδερφός του ήταν εθνοσύμβουλος Οιτύλου στην ελεύθερη Ελλάδα.

  Ξέρεις δε, στα αρχαία νεμεσίτης ήταν ένας σπάνιος μαγικός λίθος.

  Σχόλιο από Νίκος Σαραντάκος | 15/02/2008

 155. Τι σπανια μαγικά εκανε ;(ο ν -εμεσιτης;)

  Σχόλιο από Νοσφεράτος | 15/02/2008

 156. νιαμ νιαμ …

  Σχόλιο από Αθρωπνό κριγιάς μυρίζ... | 15/02/2008

 157. καννιβαλάκο φυγε …εφαγες το βραδυνό σου.

  Σχόλιο από Νοσφεράτος | 15/02/2008

 158. Ήταν δεν έκανε.

  Όνομα πέτρας ήταν, που τη χρησιμοποιούσαν στην μαγεία.

  Σχόλιο από Νίκος Σαραντάκος | 15/02/2008

 159. [[[Νεμεσίτη, ο παπούς ήταν Μανιάτης. Κι ένας αδερφός του ήταν εθνοσύμβουλος Οιτύλου στην ελεύθερη Ελλάδα.]]]

  ‘Ελεύθερη Ελλάδα’, τρόπος του λέγειν Μανιάτη ε;

  Δηλαδη δεν είσαι βασιλοχουντικός;

  Ξέρεις, καλή και χρυσή η ράτσα σου, αλλά γεγονότα όπως η δολοφονία Καποδίστρια είναι ίσως ΑΣΥΓΧΩΡΗΤΑ εγκλήματα κατά της Ιστορίας (του Ελληνισμού)…

  YΓ Ενδιαφέρον αυτό που λες για την πέτρα την αρχαία, τι χρώμα είχε; Μήπως κόκκινο;

  Σχόλιο από Nemesist | 17/02/2008

 160. Που το ξέρεις ρε Μικρέ Ασιάτη;

  Όντως, η Νεμεσις είχε κόκκινο χρώμα, σαν την πολεμική σημαία του Βυζαντίου, την οποία οι Αλβανοί την επέλεξαν -κατά την εθνογένεση τους- και την μετέτρεψαν σε εθνικό τους σύμβολο.

  Οχι σαν κάποιους κομπλεξικούς Ρωμιούς, που θυμήθηκαν το χρώμα του ουρανού και της θάλασσας του Αιγαίου, λες και έπρεπε να το βάλουν και στη σημαία τους για να το θυμούνται στη μακρυνή ξενητειά.

  Θου φυλακί τω στόματί μου!

  Ομέρ

  Σχόλιο από Πόντος και Αριστερά | 17/02/2008

 161. —————————————–
  ΓΙΑ ΝΑ ΜΑΘΑΙΝΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΕΧΘΡΟΥΣ ΜΑΣ
  —————————————–

  ΜΑΘΗΜΑ 2ο: ΠΩΣ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΟΥΝ ΟΙ ΝΕΟΝΑΖΙ ΤΟΝ «ΑΣΤΙΚΟ ΠΑΤΡΙΩΤΙΣΜΟ»
  —————————————-

  ΓΡΆΦΟΥΝ:

  «Ενάντια στον αστικό πατριωτισμό

  Ο πατριωτισμός είναι ένα υγιές συναίσθημα και ένα έμφυτο ένστικτο κάθε συνειδητοποιημένου λαού. Ωστόσο, από μόνος του ο πατριωτισμός δεν είναι αυτοσκοπός. Η αντίληψη ενός πατριωτισμού συμβιβασμένου, «χωρίς να φτάνει στα άκρα» (όπου «άκρα»: ο αυτονόητος αγώνας για την Πατρίδα) είναι ένας ψευδεπίγραφος «πατριωτισμός» που επινόησαν οι αστοί και που είναι άμεσα συνυφασμένος με την, ούτως ή άλλως, μαλθακή ψυχοσύνθεσή τους.
  Δε θα διστάζαμε να υποστηρίξουμε ότι αυτού του είδους ο αστικός «πατριωτισμός» (που εν τέλει μόνον πατριωτισμός δεν είναι) αποτελεί βασικό εχθρό της Κοσμοθεωρίας μας, ίσως ακόμη πιο ύπουλο κι απ’ αυτόν τον μαρξιστικό και καπιταλιστικό διεθνισμό. Γιατί ενώ ο δεύτερος είναι απροκάλυπτος και άρα, αναγνωρίσιμος, ο πρώτος «φλερτάρει» επικίνδυνα με τις ιδέες μας, διαβρώνοντας την πίστη μας και τσακίζοντας την θέλησή μας.

  Ο «πατριωτισμός» των αστών, που ενίοτε αντλεί τις ρίζες του από το Σύνταγμα και άλλες φορές από μια απροσδιόριστη «πολιτισμική παράδοση», δεν είναι παρά το άλλοθι που εφηύρε η αστική τάξη, για να «δικαιολογήσει» την απραξία της, τον ενδοτισμό της και φυσικά την δειλία της. Αυτόν τον «πατριωτισμό» πλασάρουν μάλιστα οι στυλοβάτες του Συστήματος στον απλό λαό, σε αντιπαραβολή με τον «επικίνδυνο εθνικισμό» στον οποίο, σε ορισμένες κρίσιμες στιγμές, καταφεύγει ο όχλος αυθορμήτως.
  Ο «πατριωτισμός» που επικαλείται το Σύστημα, είναι βαθύτατα ανειλικρινής και υποκριτικός. Δεν έχει καν σχέση με την ιερή έννοια της Πατρίδας, αφού δεν είναι παρά ένας συγκεκαλυμμένος συντηρητισμός, απόλυτα εχθρικός σε κάθε ιδέα Επανάστασης. Ο αστός «πατριώτης» ταυτίζει τον πατριωτισμό με ο,τιδήποτε σχετίζεται με τα άμεσα, προσωπικά του συμφέροντα. Ο «ρατσισμός» του, τον οποίο συχνά επικαλούνται οι «προοδευτικοί», δεν έχει καμία σχέση με την αυτονόητη αποδοχή της έννοιας της Φυλής, αλλά είναι ένας φτηνός και χυδαίος «ρατσισμός», αποκομμένος από κάθε πολιτική αντίδραση ενάντια στην πληθυσμιακή αλλοίωση.
  Ο αστός «πατριώτης» θεωρεί ότι εκπληρώνει το «χρέος» του στην Πατρίδα, με το να λουφάρει τη θητεία του σε κάποιο στρατιωτικό γραφείο, όμως η ιδέα τού να αγωνιστεί με οποιονδήποτε τρόπο ενάντια στο εθνικό ξεπούλημα και την κοινωνική αδικία, του προκαλεί αλλεργία. «Αυτά είναι για τους πολιτικούς, εγώ είμαι φιλήσυχος άνθρωπος. Σιγά μη βγαίνω και στους δρόμους, εγώ θα σώσω την Ελλάδα;», ισχυρίζεται φιλάρεσκα ο ελλαδίτης αστός. Είναι σαφές ότι οι Αρχές της Ιδεολογίας μας βρίσκονται στον αντίποδα του ιδεολογήματος τού αστού, που όχι απλώς δεν μας εκφράζει, αλλά αποτελεί τον πιο επικίνδυνο εχθρό αυτών που πιστεύουμε.

  Εμείς δεν επιθυμούμε κάποια «βελτίωση» τών -ούτως ή άλλως- σαθρών δομών του υπάρχοντος Συστήματος. Αντιθέτως αγωνιζόμαστε για την ανατροπή του, ως μίας βασικής προϋπόθεσης για την Αναγέννηση του λαού μας. Ο καρκίνος δεν θεραπεύεται με ασπιρίνες. Έτσι και ένα εκ φύσεως αρρωστημένο, σαπισμένο και προδοτικό καθεστώς δεν «διορθώνεται» με ψευδοπατριωτικές πομφολύγες, ούτε «καλλωπίζεται» με τις όποιες -δήθεν εθνικοπατριωτικές- δηλώσεις των διεφθαρμένων εκπροσώπων του.
  Ο «πατριωτισμός» τών αστών είναι απλά το άλλοθι της αδράνειας, μια πρόσκαιρη μόδα που περιστασιακά εξυπηρετεί το ατομικό τους συμφέρον. Ο αστός «πατριώτης» είναι ο «καλός νοικοκύρης», που δε διστάζει να ψηφίσει τα εθνοπροδοτικά κόμματα της Ν.Δ. και του ΠΑΣΟΚ, αρκεί να του αποφέρουν κάποιο όφελος- κάποιον διορισμό, σ’ αυτόν ή στο παιδάκι του. Ο αστός δεν θα ψηφίσει καν κάποιο κόμμα της Αριστεράς, όχι για κανέναν άλλο λόγο, παρά για το ότι δεν θέλει με τίποτα να χάσει την πολυπόθητη ησυχία του και την ασφάλεια (;!) που του προσφέρουν τα δύο μεγάλα αστικά κόμματα.
  Ως Εθνικιστές Επαναστάτες, είμαστε αμείλικτοι πολέμιοι αυτής της αστικής ερμηνείας του πατριωτισμού, και οφείλουμε να αντιπαρατεθούμε σθεναρά σε αυτή τη διαστρεβλωμένη οπτική του. Ο δικός μας Πατριωτισμός είναι πάνω απ’ όλα Στάση Ζωής, Αίσθημα Ευθύνης, είναι Μαχητικός, Κοινωνικός, αντικαθεστωτικός και ασυμβίβαστα Επαναστατικός.»

  Σχόλιο από Πόντος και Αριστερά | 17/02/2008

 162. Μικρός Ασιάτης είσαι μάλλον εσύ και οι ασιατοτουρκαλάδες φίλοι σου… «Ομέρ». Οι μογγολοασιάτες φίλοι σου, για την ακρίβεια.

  Τι εννοείς «που το ξέρω»; Έτσι, το ξέρω, μου το είπε ένα πουλάκι. Έχω μυαλό βλέπεις και σκέφτομαι. Τι, περίμενες μήπως να συμβουλευτώ κανέναν Λένιν ή Μαρξ για να διαμορφώσω τη γνώμη μου; ΧΑΧΑΧΑΧΑ… ..ή να ρωτήσω εσένα μήπως;;;

  Οι Αλβανοί φυσιολογικό είναι να έχουνε τη σημαία που έχουνε, καθώς η σημαντικότερη περίοδος της ιστορίας τους ήτανε όταν προσελαμβάνονταν ως μισθοφόροι-δηλαδή πολεμιστές- από την Ανατολική Ρωμαϊκή Αυτοκρατορία. Δυστυχώς το ίδιο γινόταν και από την μετέπειτα Οθωμανική αυτοκρατορία… Στη σύγχρονη εποχή βέβαια επανήλθαν στον ίδιο χώρο ως φρουτοσυλλέκτες την ημέρα και επίδοξοι μαφιόζοι τη νύχτα.. «κουλτούρα» που όπως φαίνεται ΑΠΟΚΤΗΣΑΝ ΖΩΝΤΑΣ ΣΕ ΜΙΑ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΗ ΚΟΙΝΩΝΙΑ…

  Η σημαία των Ρωμιών που σε ενοχλεί από την άλλη, συμβολίζει ειρηνικά πράγματα και όχι πολεμικά. Είσαι από αυτούς που την καίνε ε; Και φυσικά έχει πολλές παραλλαγές, αναλόγως και με την περιοχή. Τέτοιες παραλλαγές υπάρχουν βεβαίως και σχετικές με τον Πόντο. Σου αρέσουν;

  Βασικά όμως, δεν μιλούσα σε σένα, σε άλλον απευθυνόμουν. Και μην παραβλέπεις το ότι είμαι και μισός Πόντιος, σε ενοχλεί μάλλον, αλλά τι νομίζεις δηλαδή, ότι κάθε άτομο με καταγωγή εκ Πόντου είναι πιστός του ..Μαρξ; (λολ)

  Σχόλιο από Nemesist | 17/02/2008

 163. »’Έχω μυαλό βλέπεις και σκέφτομαι. …»

  ΚΑΙ …

  ΧΑΧΑΧΑΧΑ…

  Σχόλιο από Νοσφεράτος | 20/02/2008

 164. […] της Μακεδονίας στη Θεσσαλονίκη. Μακάρι να μπορούσαμε όλους τους ανεγκέφαλους ακροδεξιούς, χρυσαυγίτες, σλαβομακεδόνες, […]

  Πίνγκμπακ από -Το Σλαβομακεδονικό Ζήτημα και η πρόκληση του Κοσόβου « Πόντος και Αριστερά | 23/02/2008

 165. http://kersanidis.wordpress.com/2008/02/07/wo/

  Σχόλιο από Ιωτα | 24/02/2008

 166. —————————————————————————–——–-
  ΓΙΑ ΝΑ ΜΑΘΑΙΝΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΕΧΘΡΟΥΣ ΜΑΣ
  ——————————————————————–————–—-

  ΜΑΘΗΜΑ 3ο: ΠΩΣ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΟΥΝ ΟΙ ΝΕΟΝΑΖΙ ΧΡΥΣΑΥΓΙΤΕΣ ΤΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ ΤΗς 2ας ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ
  ———————————————————————————————————————————-

  Εμπρός Σύντροφοι!

  Κάτι παραπάνω από χρήσιμα είναι τα συμπεράσματα από τα γεγονότα της 2ας Φεβρουαρίου. Είναι πρωτίστως απαραίτητα, όχι μόνο για την πολλοστή επιβεβαίωση της πλήρους απαξίωσης του συστήματος, αλλά και για τη συνειδητοποίηση για μια ακόμη φορά πως οι πραγματικοί Εθνικοί και Κοινωνικοί Επαναστάτες θα αποτελούν το σημείο της «καταραμένης αναφοράς» για τους εκπροσώπους των ΜΑΤ, καθώς και τους κρατικούς και παρακρατικούς υπαλλήλους του παρόντος καθεστώτος. Δεν μπορούμε φυσικά μέσα απ’ τον πολύ περιορισμένο χώρο της στήλης να διατυπωθεί πλήρως το σκεπτικό γύρω απ’ το εύρος των συμπερασμάτων, ας προσπαθήσουμε όμως για ό,τι πιο ουσιαστικό.
  Η «κασσέτα», που σε επίμονο βαθμό παίζουν τα παπαγαλάκια του συστήματος, είναι φυσικά η περιβόητη «συνεργασία» μεταξύ ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ και ΜΑΤ. Μέχρι και ο γνωστός τηλεοπτικός γελωτοποιός και υπάκουο σκυλί του Κοντομηνά, Λάκης Λαζόπουλος, εστίασε στην συγκεκριμένη «διαπίστωση» και ανάμεσα στα άλλα είπε πως οι «αναρχικοί» και οι κουκουλοφόροι είναι που αποτελούν κίνδυνο για το σύστημα και όχι η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ… Πραγματικά πολύ ωραίο ανέκδοτο, που θα γινόταν ακόμη ωραιότερο, αν προσέθετε πως ακόμη μεγαλύτερη απειλή για το σύστημα είναι ο ίδιος και οι πολιτικώς ορθές κρυάδες του. Αλλά από έναν Λάκη, μόνο μα-Λακίες μπορείς ν’ ακούσεις…

  Ας σοβαρευτούμε όμως κι ας ξεκαθαρίσουμε πως τόσο από θέση Αρχής, όσο κι από θέση Γεγονότων, η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ όχι μόνο ποτέ δεν έχει «συνεργαστεί» με τους ένστολους φρουρούς του συστήματος, αλλά αντιθέτως έχει συγκρουστεί δυναμικά μαζί τους ουκ ολίγες φορές. Να θυμίσουμε ενδεικτικά την Πρωτομαγιά του 1998, την διαδήλωση εναντίον των φιλοσκοπιανών του «Ουρανίου Τόξου» στην Θεσσαλονίκη το 2004, την παρουσίαση του βιβλίου Σημίτη τον Νοέμβριο του 2005, την επέτειο της Ποντιακής Γενοκτονίας το 2006, όπου οι Χρυσαυγίτες έπαιξαν στα ίσια ξύλο με την αστυνομία, σε αντίθεση με τους «αντιεξουσιαστές», οι οποίοι μετά από μερικές μολότωφ το βάζουν στα πόδια και κρύβονται μέσα στα πανεπιστημιακά άσυλα. Το αποκορύφωμα δε της «συνεργασίας» μας, είναι αναμφίβολα η σύλληψη 48 Χρυσαυγιτών τον Ιούνιο του 2006 στη Θεσσαλονίκη και η μετέπειτα καταδίκη τους. Αντιθέτως, στα πρόσφατα γεγονότα, πέρα του ότι απολαύσαμε τους «άγριους νεολαίους» περικυκλωμένους κάπου στην Πανεπιστημίου να τις «τρώνε» αδιαμαρτύρητα από τα ΜΑΤ, είχαμε και την προσαγωγή 100 ατόμων στην ασφάλεια, από τους οποίους οι 99 αφέθησαν ελεύθεροι! Φυσικά κανένα σχόλιο από τα «αντικειμενικά» ΜΜΕ δεν έγινε για το κραυγαλέο αυτό περιστατικό, ενώ αν ήσαν Χρυσαυγίτες στη θέση τους θα οργίαζε η παραπληροφόρηση. Κατά τα άλλα είναι οι Χρυσαυγίτες παρακρατικοί, που συνεργάζονται με τους μπάτσους…

  Η μόνη αλήθεια είναι πως οι γνωστοί παρακρατικοί κύκλοι, με την απαραίτητη συνοδεία των πολυπληθέστερων «χρήσιμων ηλιθίων», διοργάνωσαν μια παράνομη αντισυγκέντρωση, για να ματαιώσουν τη συγκέντρωση της ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ. Οπλισμένοι σαν αστακοί, με πολλαπλά δολοφονικά εργαλεία, και φωνάζοντας γελοιότητες όπως «Φασίστες κουφάλες έρχονται κρεμάλες» προχώρησαν λίγα μέτρα νομίζοντας ότι έχουν να κάνουν με τίποτα θλιβερούς και απόλεμους αστούς. Το τελικό αποτέλεσμα όμως ήταν να τρέχουν ατελείωτα, αφήνοντας μάλιστα ως λάφυρα και ορισμένα από τα δολοφονικά τους εργαλεία. Και ας σταματήσει το παραμύθι των «ειρηνικά διαμαρτυρομένων αντιφασιστών», γιατί είναι φανερό πως ήσαν πωρωμένοι για αίμα ανθέλληνες, που όμως βρήκαν σθεναρή αντίσταση από Έλληνες που Υπερασπίζονται και δεν καίνε τις Ελληνικές Σημαίες.

  Ένα ακόμη θλιβερό της όλης υπόθεσης είναι η απίστευτη θρασυδειλία κάποιων γραφικών εκπροσώπων ορισμένων ακροαριστερών και «αναρχικών» ομαδούλων, που με τσαμπουκαλεμένο ύφος υποστήριζαν από παλιά πως δεν είναι υπέρ του συνθήματος «Εκτός νόμου η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ», γιατί δεν δέχονται το κράτος να είναι ο «διαιτητής» στην διαμάχη τους με τους φασίστες (…) και πως όλα είναι θέμα «στρατιωτικής αντιπαράθεσης» ανάμεσα στις δυο πλευρές. Αυτοί λοιπόν οι «σούπερμαν» του αντιφασισμού είναι οι ίδιοι που τους βλέπουμε τώρα να κλαίγονται στις αστικές φυλλάδες και να ζητούν να τεθεί η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ εκτός νόμου! Είναι αξιοθρήνητοι τόσο αυτοί, όσο και τα «μοσχάρια» που τσιμπάνε στις προκλητικές δηλώσεις τους και μετά ψάχνονται.

  Αυτό που τώρα χρειάζεται είναι προσοχή, γιατί είναι σίγουρο πως οι παρακρατικοί κύκλοι δεν θα μείνουν άπραγοι, ενώ το ίδιο το σύστημα ίσως προσπαθήσει να στήσει ακόμα μια φορά προβοκάτσια, που θα την φορτώσει και αυτή στην ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ. Ας γνωρίζει το καθεστώς, τα διαπλεκόμενα ΜΜΕ, οι παρακρατικοί «αντιφασίστες», οι ένστολοι υπηρέτες του συστήματος, αλλά και οι φθηνοί «πατριώτες» πολιτικάντηδες, που – για να μην χάσουν την καλή μεταχείριση και την βουλευτική έδρα από το καθεστώς – ταυτίζουν την παρακρατική βία με την άμυνα των Χρυσαυγιτών, πως η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ, Νόμιμα, Έντιμα και με Πίστη θα Υπερασπίσει την Ύπαρξή της, τις Ιδέες της, τα Σύμβολά της, τους Ανθρώπους της, Ενάντια στη λυσσαλέα επίθεση εχθρών και «φίλων».
  Πίσω Ρουφιάνοι, Εμπρός Σύντροφοι, για την Ελληνική Αναγέννηση και την Κοινωνική Αλληλεγγύη, την Εθνική Ανεξαρτησία και την Εργασιακή Δικαιοσύνη, την Πατρίδα και τον Σοσιαλισμό! ΖΗΤΩ Η ΝΙΚΗ!

  Σχόλιο από Πόντος και Αριστερά | 26/02/2008

 167. Καλημέρα Πόντιοι και Αριστεροί!
  Μερικούς μήνες μετά τις πρώτες καταγγελίες του DemasameRe για λογοκρισία(αμφιλεγόμενη) σε μπλογκ βουλευτή, και μερικές βδομάδες μετά αυτό το δικό σου ποστ, ο «Κλωνισμός Ιστολογίων» (σαν εκείνο της Χρυσής Αυγής) που πρότεινα κατά της Λογοκρισίας ΥΛΟΠΟΙΗΘΗΚΕ, από έναν Εγγλέζο που… κλωνοποίησε το blog Ευρωβουλευτή ο οποίος δεν επέτρεπε σχόλια, και μπόρεσε έτσι επιτέλους να σχολιάσει κάθε αγανακτισμένος! 🙂

  Την είδηση τη βρήκα στο Daily Telegraph και τη σχολιάζω ΕΔΩ (στα αγγλικά – με έναν ξένο σχολιαστή σήμερα):
  1st anti-censorship “blog-mirror” of a British MEP (Ο Κλωνισμός Λογοκριτικών Ιστολογίων ξεκίνησε)
  http://omadeon.wordpress.com/2008/03/27/blog-mirroring-uk/

  Με το θέμα θα γελάσουμε πολλοί! 🙂

  Σχόλιο από omadeon | 27/03/2008

 168. to be or not to be ;

  Σχόλιο από Νοσφεράτος | 14/04/2008

 169. Mel Brooks as Hitler (da Essere o non essere)

  Σχόλιο από Νοσφεράτος | 14/04/2008

 170. Mel Brooks as Hitler (da Essere o non essere)

  Σχόλιο από Νοσφεράτος | 14/04/2008

 171. […] και φέτος θα υποστούμε την Ύβρι των ακροδεξιών της Χρυσής Αυγής, οι οποίοι θα έρθουν κι αυτοί στην Εκδήλωσή μας να […]

  Πίνγκμπακ από -Όλοι στην πορεία στην τούρκικη πρεσβεία « Πόντος και Αριστερά | 24/05/2008

 172. […] -ΟΛΑ ΤΑ ΓΟΥΡΟΥΝΙΑ ΕΧΟΥΝ ΤΗΝ ΙΔΙΑ […]

  Πίνγκμπακ από -Δύο χρόνια Π&Α: Ένας “εγωκεντρικός” απολογισμός! « Πόντος και Αριστερά | 31/12/2008

 173. Προχθές 24 Φεβρουαρίου 2009 οι νεοναζιστές γιόρτασαν την επέτειο της ίδρυσης του χιτλερικού Εθνικοσοσιαλιστικού κόμματος.Tην ίδια μέρα έγινε η επίθεση με χειροβομβίδα στο Στέκι των Μεταναστών στα Εξάρχεια. Στο νεοναζιστικό blog “Ανθη του Κακού” υπάρχει σχετικό αφιέρωμα που καταλήγει με μια απειλή.

  ΕΠΕΤΕΙΟΣ NSDAP – 24/02/1920 – 24/02/2009

  ΜΙΑ ΞΕΧΩΡΙΣΤΗ ΗΜΕΡΑ ΣΗΜΕΡΑ ΠΟΥ ΣΙΓΟΥΡΑ ΔΕΝ ΜΝΗΜΟΝΕΥΤΗΚΕ ΟΣΟ ΕΠΡΕΠΕ(ΑΝ ΜΝΗΜΟΝΕΥΤΗΚΕ ΣΕ ΚΑΠΟΙΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΦΟΡΟΥΜ Η ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ). ΑΥΤΗ ΤΗΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ ΕΘΝΙΚΟΣΟΣΙΑΛΙΣΤΙΚΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΣΤΗΝ ΜΕΤΑΠΟΛΕΜΙΚΗ ΚΑΙ ΤΑΠΕΙΝΩΜΕΝΗ ΑΠΟ ΤΙΣ ΜΕΓΑΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΠΟΥ ΑΠΟΤΕΛΕΣΕ ΤΟΝ ΦΑΡΟ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΠΑΝΤΑΧΟΥ ΕΘΝΙΚΟΣΟΣΙΑΛΙΣΤΕΣ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΣ ΧΡΟΝΟΥ ΚΑΙ ΤΟΠΟΥ.

  Αφού συνεχίζει με σκέψεις για τον εθνικοσοσιαλισμό, το κείμενο καταλήγει:

  …ΑΡΑ ΛΟΙΠΟΝ AΠΑΙΤΕΙΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΗ ΜΕΤΡΙΟΦΡΟΣΥΝΗ(ΟΧΙ ΜΕ ΤΗΝ ΙΟΥΔΑΙΟΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΗ ΕΝΝΟΙΑ) ΚΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΣ ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΙΑΣΩΣΗ ΚΑΙ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΤΩΝ ΕΘΝΟΦΥΛΕΤΙΚΩΝ ΙΔΕΩΔΩΝ ΑΠΟ ΕΜΑΣ ΚΑΙ ΛΙΓΟΤΕΡΗ ΕΛΛΑΔΕΜΠΟΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΚΡΟΔΕΞΙΟΥΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΟΥΛΗΔΕΣ ΑΣΤΙΚΟΝΟΜΙΜΟΦΡΟΝΕΣ ΓΛΕΙΦΤΕΣ ΤΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ !!! ΦΥΣΙΚΑ ΑΥΤΟΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΣΕ ΘΕΣΗ ΝΑ ΔΙΕΞΑΓΟΥΝ ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΑΓΝΟ ΚΑΙ ΕΥΘΥ ΑΓΩΝΑ ΜΑΣ ΑΛΛΑ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΚΑΤΙ ΩΣΤΕ ΝΑ ΦΑΝΟΥΝ ΧΡΗΣΙΜΟΙ ΣΕ ΕΜΑΣ ΚΑΙ ΠΡΩΤΙΣΤΩΣ ΣΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΤΟΥΣ: ΝΑ ΜΗΝ ΣΤΕΚΟΝΤΑΙ ΕΜΠΟΔΙΟ ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΟΥΣ ΕΘΝΙΚΟΣΟΣΙΑΛΙΣΤΕΣ ΚΑΙ ΣΤΟΥΣ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΥΣ ΕΘΝΙΚΙΣΤΕΣ ΔΙΟΤΙ ΘΑ ΤΟΥΣ ΠΟΔΟΠΑΤΗΣΟΥΜΕ ΣΑΝ ΣΚΟΥΛΗΚΙΑ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΑ ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΚΑΙ ΑΝΑΡΧΙΚΑ ΠΑΡΑΚΡΑΤΙΚΑ ΔΕΚΑΝΙΚΙΑ ΤΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ.

  ΑΠΟ ΜΕΡΟΥΣ ΜΕΡΙΚΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΕΘΝΙΚΟΣΟΣΙΑΛΙΣΤΩΝ ΛΟΙΠΟΝ ΑΠΟΤΙΕΤΑΙ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΙΕΡΗ ΗΜΕΡΑ ΦΟΡΟΣ ΤΙΜΗΣ ΣΤΟΥΣ ΠΡΩΤΕΡΓΑΤΕΣ ΤΟΥ ΕΘΝΙΚΟΣΟΣΙΑΛΙΣΤΙΚΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΠΟΥ ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ ΕΜΠΝΕΟΥΝ ΣΤΟΥΣ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΥΣ ΕΘΝΟΦΥΛΕΤΙΣΤΕΣ ΤΟ ΔΟΓΜΑ ΤΩΝ ΑΡΙΩΝ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΝΙΚΗ. ΜΕΧΡΙ ΤΗΝ ΝΙΚΗ ΛΟΙΠΟΝ!!!

  ΖΗΤΩ Η ΝΙΚΗ!!!
  ΦΥΡΕΡ ΖΕΙΣ, ΤΟΥΣ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΕΙΣ!!!

  Σχόλιο από Πόντος και Αριστερά | 05/03/2009

 174. ————————————————————————————

  ΟΣΟ ΨΑΧΝΩ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΤΟΣΟ ΠΙΟ ΠΟΛΛΑ «ΓΟΥΡΟΥΝΙΑ» ΑΝΑΚΑΛΥΠΤΩ. ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΟ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΣΧΙΖΟΦΡΕΝΕΣ (ΝΑΤΑΝ ΤΟ ΜΟΝΟ;;;;;) ΚΕΙΜΕΝΟ

  Ομέρ

  ————————————————————————————

  Φωτιά και τσεκούρι στους νεοβυζαντινούς γραικύλους

  Οι Έλληνες απανταχού στην οικουμένη την 29η Μαΐου εορτάζουν με αγαλλίαση την πτώση της καταραμένης και θεομίσητης βυζαντινής αυτοκρατορίας. Η μεγαλύτερη εστία μολύνσεως της ανθρωπότητος, που κατέσφαξε τους Έλληνες και κατέστρεψε τον Ελληνικό Πολιτισμό, δεν υπάρχει πιά.

  Οι Έλληνες Πρόγονοί μας έκαναν ότι μπορούσαν για να καταστρέψουν την Νέα Ρώμη: Αρνήθηκαν να πολεμήσουν στο πλευρό των βυζαντινών κτηνανθρώπων και επιπλέον ωρισμένοι Έλληνες πολέμησαν στον πλευρό των οθωμανών. Η στάση τους έγινε αιώνιο παράδειγμα πατριωτισμού. Ας το θυμούνται αυτό οι νεοβυζαντινοί γραικύλοι που θέλουν να αναβιώσουν την βυζαντινή λαίλαπα.

  Οι οθωμανοί δεν βοήθησαν τους Έλληνες να καταστρέψουν την Νέα Ρώμη. Κανένα βυζαντινό κτήνος δεν έσφαξαν οι οθωμανοί το «1453». Όλα ήταν έργα Ελλήνων με την βοήθεια των Θεών. Ο Μωάμεθ δεν πείραξε τους βυζαντινούς κατακτητές. Οι Έλληνες κατέσφαξαν τα βυζαντινά κτήνη. Οι Έλληνες γκρέμισαν όλα τα βυζαντινά πορνεία που είχαν κτισθεί πάνω στους Ιερούς Ελληνικούς Ναούς.

  Θάνατος σε όλους τους ψεύτες που προσπαθούν να κλέψουν την δόξα των Ελλήνων για την πτώση της Νέας Ρώμης και να την δώσουν στους οθωμανούς.

  Οι Έλληνες θα πολεμήσουν μέχρις τελευταίας ρανίδος του αίματός τους για την σωτηρία του Ελληνισμού από την βυζαντινή πανούκλα που ονειρεύεται να επαναφέρει η μισελληνική αίρεση των ναζωραίων.

  Οι Θεοί κοιτάζουν από ψηλά και βλέπουν τους Έλληνες να τεμαχίζουν τα κορμιά των βυζαντινών κτηνανθρώπων. Βλέπουν τους Έλληνες να καίνε την Νέα Ρώμη και βρυχώνται. Έφθασε επιτέλους μετά από χίλια έτη η γλυκειά ώρα της Εκδικήσεως.

  Ω γλυκό Μίσος, πόσο μεθυστικό είσαι. Μας στηρίζεις στο θεάρεστο έργο μας.

  Ω Θεϊκή Οργή πόσο θελκτική, πόσο όμορφη είσαι. Μας εμπνέεις στον Ιερό Αγώνα μας.

  Ζήτω η πτώση της Νέας Ρώμης
  http://www.hellenicreligion.gr/doc/ptosineasromis.htm

  Σχόλιο από Πόντος και Αριστερά | 01/04/2009

 175. Το κείμενο που ακολουθεί δημοσιεύθηκε στη ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ, φύλλο 70, Μάρτιος 2007

  «Στο δεύτερο μισό του 20ου αιώνα, αποτελεί μια κοινή πρακτική των σοβαρών μελετητών, να κατατάσσουν τις κυριότερες δυνάμεις του αυταρχικού εθνικισμού στην Ευρώπη υπό την κατηγορία της «ριζοσπαστικής Δεξιάς».

  […] Η ανάγκη προσαρμογής σε μια θεμελιακή διαφορετική κατάσταση σήμαινε ότι αυτές οι ομάδες, οι οποίες ελπίζουν ότι μπορούν να κερδίσουν κάποια θέση μέσω του ανταγωνιστικού εκλογικού παιχνιδιού στις σταθερές δημοκρατίες, έπρεπε να διαφοροποιήσουν σε μεγάλο βαθμό τις θέσεις τους, έτσι ώστε σε αντίθεση με τον ιστορικό φασισμό ή με τον πιο αυθεντικό νεοφασισμό, να δηλώνουν ανοικτά ότι βρίσκονται στην άκρα Δεξιά του πολιτικού φάσματος. […] Στο βαθμό που τέτοιες ομάδες στρέφονται κυρίως εναντίον των μεταναστών, μπορούν να λειτουργήσουν μέσα στα πλαίσια του φιλελεύθερου κοινοβουλευτισμού».

  Στάνλεϊ Πέιν, Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ ΦΑΣΙΣΜΟΥ, Νεοφασισμός: Ο Φασισμός του Μέλλοντος μας

  —————————

  «Όποτε εμφανίζονται σοβαρές κρίσιμες περίοδοι, οι ριζοσπαστικές δεξιές και αριστερές δυνάμεις χρησιμοποιούν τα δημοκρατικά δικαιώματά τους για να εγκαθιδρύσουν μια ιδιαίτερη ή μάλλον ολοκληρωτική κυριαρχία».

  Max Horkhaimer

  ——————————-

  Mια άκαμπτη και δογματική ερμηνεία γεγονότων, στάσεων και συμπεριφορών, είτε συλλογικών, είτε ατομικών, σίγουρα δεν απέχει διόλου από μια προσέγγιση της πραγματικότητας μέσα από παραμορφωτικούς καθρέπτες.

  Άλλο τόσο παραμορφωτική όμως είναι και η αναγόρευση, ηθελημένα ή αθέλητα, επουσιωδών παραγόντων ή στοιχείων σε πρωτεύοντα συστατικά μιας κατάστασης συνήθως προβληματικής. Στόχος σʼ αυτές τις περιπτώσεις μπορεί να είναι είτε απλά η κατανόηση των όποιων αδυναμιών ή λαθών, είτε η δικαιολόγησή τους, είτε η απόκρυψη του πραγματικού διακυβεύματος.

  Πολλοί θεωρούν ότι η πρόβλεψη κάποιων γεγονότων είναι και η εξήγησή τους. Τις περισσότερες φορές όμως το αντίθετο είναι αληθινό. Ταυτόχρονα ένα απρόβλεπτο γεγονός μπορεί και αφήνει πάντα ανοικτές πολλές επιλογές και κατʼ επέκταση αναδεικνύει μια νέα σειρά από αιτίες και αποτελέσματα.

  Γιʼ αυτό ακριβώς οι χαρακτήρες του τυχαίου, του απρόσμενου και του ανεξέλεγκτου αποτελούν τους βασικούς δημιουργούς της ποικιλίας.

  Οι θιασώτες της πολιτικής, οι τεχνικοί της εξουσίας δεν υποτιμούν ποτέ το παραπάνω γεγονός. Ιδιαίτερα στο βαθμό που η εξάλειψη του τυχαίου, του απρόβλεπτου και του ανεξέλεγκτου μπορεί να μετατρέψει μια κοινωνική δραστηριοποίηση σε μια πολιτική επένδυση με τα όποια αναμενόμενα κέρδη. Σε μια κινητοποίηση μπορεί να συμμετάσχει ή και να απέχει, ένα πλήθος από συλλογικότητες με διάφορες και διαφορετικές απόψεις και πρακτικές, οργανώσεις, σχήματα, κόμματα και κομματίδια, συνδικαλιστικοί φορείς κλπ.

  Είναι λοιπόν αναμενόμενο ο καθένας συλλογικά ή ακόμα και ατομικά να προσπαθεί να οργανώνει και να εκφράζει τελικά τις απόψεις και τις πρακτικές του με διάφορους τρόπους. Πολλοί θεωρούν ότι η διακριτότητα στην παρουσία επιτυγχάνεται απλά με το να φέρουν κάποια διακριτικά, λόγου χάρη αυτοκόλλητα στο πέτο, ή με το να κρατούν κόκκινες ή μαύρες σημαίες, ή με το να συγκροτούν απλά ένα ξεχωριστό μπλοκ. Ή, τέλος, ότι αρκεί μια «συγκρουσιακότητα» με ευκαιριακούς όρους για να ορθωθεί το όποιο πολιτικό παράστημα και να πάρει ο καθείς την θέση που του παραχωρείται στις όποιες κινηματικές νόρμες.

  Ειδικά η τελευταία «θεωρία» προϋποθέτει, αλλά και καλλιεργεί μια ολοένα και μεγαλύτερη αποστροφή στην ανάληψη ευθύνης μέσω του λόγου, της καταγραφής και της οργανωμένης παρουσίας μέσω αναρχικών συλλογικοτήτων, αφού συνήθως η αριστερή κάλυψη και πρόθυμη είναι και ικανή να απορροφά και να εκπροσωπεί τα όποια «ορφανά» του κινήματος.

  Προτού αναφερθούμε στα γεγονότα που έλαβαν χώρα στις 2 Φλεβάρη με αφορμή την συγκέντρωση των νεοναζί θα κάνουμε μερικές σύντομες, αλλά απαραίτητες κατά την γνώμη μας, επισημάνσεις που αφορούν:

  – Τις εξελίξεις στα λεγόμενα εθνικά θέματα που ούτως ή άλλως δρομολογούνται εδώ και μεγάλο χρονικό διάστημα και (είτε έχουν να κάνουν με τις ανακατατάξεις στα Βαλκάνια που ήδη έχουν ξεκινήσει από το 1989, είτε στην Κύπρο, είτε στο καθεστώς εκμετάλλευσης και συνδιαχείρισης του Αιγαίου), εντάσσονται στους νέους κυριαρχικούς συσχετισμούς που μορφοποιούνται με ορόσημο τις επιθέσεις της 11ης Σεπτέμβρη στο έδαφος των ΗΠΑ και την εκστρατεία εκατοντάδων χιλιάδων σταυροφόρων στα πλαίσια του «πολέμου κατά της τρομοκρατίας».

  – Στην συνεχιζόμενη «υποδοχή» εκατοντάδων χιλιάδων μεταναστών από το ελληνικό κράτος και στην εξελισσόμενη κάλυψη τόσο των οικονομικών αναγκών και σχεδιασμών που ξεκίνησαν με την υλοποίηση των «μεγάλων έργων», όσο και την άμβλυνση των κοινωνικών αντιθέσεων στην καταστολή και στον ασφυκτικό κοινωνικό έλεγχο από την στιγμή που μπορεί κάτι τέτοιο να φαντάζει «αναγκαίο κακό» σε διευρυνόμενες κοινωνικές διαστρωματώσεις.

  – Τις σημαντικές ανακατατάξεις που εξελίσσονται όσον αφορά την πολιτική εκπροσώπηση διαφόρων κοινωνικών στρωμάτων, τα συμφέροντα των οποίων επαναπροσδιορίζονται τόσο πολιτικά όσο και οικονομικά.

  – Τις «οξυμένες» αντιθέσεις ανάμεσα σε πολιτικο-επιχειρηματικο-εκδοτικά συμφέροντα, που αποτελούν το όχημα για «καθαρτήριες» διαδικασίες, «πολέμους ενάντια στην διαφθορά» και τελικά την κατασκευή ενός ιδεολογικού περιβλήματος συναίνεσης για την επιβολή ολοένα και διευρυνόμενων κοινωνικών περιορισμών.

  – Την ρευστότητα όσον αφορά την διαμόρφωση νέων συσχετισμών ανάμεσα στους πολιτικούς σχηματισμούς και την αναζωογόνηση του πολιτικού σκηνικού από την είσοδο στον κοινοβουλευτικό στίβο εκπροσώπων της άκρας δεξιάς, αλλά και της άκρας αριστεράς.

  Αλλά ας εστιάσουμε σε ορισμένα σημεία.

  Η είσοδος και η σταθεροποίηση του ΛΑΟΣ στην βουλή, αλλά και η συνεχιζόμενη προικοδότηση του ΣΥΝ είναι ρυθμιστικές για την πολυπόθητη για τους εξουσιαστές πολιτική σταθερότητα από την στιγμή που το ζητούμενο, όπως έχουμε ξαναγράψει, παραμένει κατʼ αρχάς η σταθεροποίηση και αφʼ ετέρου η αύξηση της εκλογικής πελατείας και όχι η συρρίκνωση της.

  Ως εκ τούτου με δεδομένη την εξασφάλιση των παραπάνω ασφαλιστικών δικλείδων, η περαιτέρω ρύθμιση έγκειται στον νέο εκλογικό νόμο που έρχεται να καλύψει ένα μέρος του «προβλήματος», αλλά και στις διαπραγματεύσεις που ήδη πραγματοποιούνται με δεδομένες πλέον και στα λόγια τις κυβερνητικές βλέψεις περισσότερων εταίρων.

  Ακριβώς επειδή είναι «ρυθμιστική» η παρουσία τόσο του ΛΑΟΣ όσο και του ΣΥΡΙΖΑ, τα ΜΜΕ δεν φείδονται του χρόνου που προσφέρουν, αλλά και της πολιτικής κάλυψης της ενδυνάμωσής τους απέναντι σε ένα «προβληματικό δικομματισμό».

  Έτσι είναι σαφές ότι η πριμοδότηση, η ανάδειξη του ΛΑΟΣ για την ώρα πάντα, σε υπολογίσιμη κοινοβουλευτική συνιστώσα ανοίγει τα φτερά στους παλιόφιλους της Χρυσής Αυγής. Τόσο για να κινητοποιηθούν όπως φαίνεται στην απασχόληση των αντιφρονούντων, ειδικότερα με επιθέσεις σε κοινωνικούς χώρους και στέκια και αφετέρου να λειτουργήσουν ως ομάδες κρούσης και «κοινωνικής υποστήριξης» ενάντια στην «εγκληματικότητα» των μεταναστών προσβλέποντας μάλιστα σʼ ορισμένες περιπτώσεις στην έγκριση των τοπικών κοινωνιών.

  Αυτές οι εκτιμήσεις δεν είναι καινούργιες και ούτε βέβαια αποκλειστικά δικές μας.

  Αδικεί λοιπόν πολλές συλλογικότητες και συντρόφους η εξήγηση όσον αφορά τα γεγονότα της 2ας Φλεβάρη περί εσπευσμένων κινήσεων, ανακλαστικών αντιδράσεων υπό το βάρος μόνο των επιθέσεων που πραγματοποιήθηκαν την τελευταία περίοδο.

  Ο λόγος είναι απλός και νομίζουμε αναμφισβήτητος.

  Οι συζητήσεις για τις επιθέσεις αυτές ήταν επανειλημμένες και γόνιμες, οι εκτιμήσεις τις περισσότερες φορές κοινές.

  Ας σταθούμε όμως σε μια ακόμη όχι μόνο ενδεικτική γενικότερα, αλλά και ειδικότερα σε σχέση και με την συγκέντρωση των νεοναζί της 2ας Φλεβάρη.

  Όλοι ή σχεδόν όσοι εκφράστηκαν την τελευταία περίοδο σε παρόμοιες συζητήσεις στις οποίες εμείς τουλάχιστον συμμετείχαμε, συμφώνησαν ότι δεν αποτελεί κανενός είδους λύση οποιαδήποτε κίνηση «πυροτέχνημα», αλλά αντίθετα πρέπει να προκριθούν μια σειρά δραστηριοποιήσεων που να εντάσσονται σε ένα ευρύτερο σχεδιασμό, σε μια συνολικότερη ανάλυση και σε βάθος χρόνου.

  Άρα και μέσα από τις τοποθετήσεις συντρόφων και συλλογικοτήτων υπήρχε η εκφρασμένη συμφωνία περί αποφυγής σπασμωδικών κινήσεων. Κανείς δεν τοποθετήθηκε στην βάση ότι με την πρώτη ευκαιρία ήρθε η ώρα του μεγάλου «ξεκαθαρίσματος λογαριασμών» με τους νεοναζί, ενώ επίσης κανείς στις ίδιες συζητήσεις δεν αποδέχθηκε συμφωνίες με τμήματα ή το σύνολο των αριστερών διοργανωτών. Αντίθετα ρητά δηλώθηκε από συντρόφους ότι δεν επιθυμούν σε καμία περίπτωση να αποτελέσουν ουρά του ΣΥΡΙΖΑ.

  Τέλος σʼ όλους ήταν γνωστό ότι σε λίγες ημέρες ο ΣΥΝ θα προχωρούσε στην εκλογή του Τσίπρα ως νέου προέδρου και ως εκ τούτου δεν θα ρίσκαρε να αναλάβει κανένα πολιτικό κόστος το οποίο θα θεωρούσε ότι δεν θα του αναλογούσε. Και καλά έκανε από την πλευρά του.

  Η επετειακή συγκέντρωση των νεοναζί για τα Ίμια είχε οριστεί για τις 7.00μ.μ., ημέρα Σάββατο, στην παλαιά βουλή που βρίσκεται στην οδό Σταδίου σε κοντινή απόσταση από την πλατεία Κλαυθμώνος.

  Σε αντισυγκέντρωση στις 2.00μμ στον ίδιο τόπο καλούσε ένα πλήθος αριστερών κομμάτων, αντιρατσιστικών και συνδικαλιστικών οργανώσεων: ΑΔΕΔΥ * ΟΛΜΕ * ΠΟΕΔΗΝ* Φοιτητικοί σύλλογοι (ΑΣΟΕΕ, πολ. Μηχανικοί ΕΜΠ κ.λ.π.) * Δίκτυο για τα πολιτικά και κοινωνικά δικαιώματα * Δίκτυο κοινωνικής υποστήριξης προσφύγων & μεταναστών * Νεολαία ενάντια στο Ρατσισμό στην Ευρώπη-YRE * Kίνηση Απελάστε το Ρατσισμό * Κυριακάτικο Σχολείο Μεταναστών * Ελληνικό Κοινωνικό Φόρουμ * ΑΝΤΙΓΟΝΗ-Κέντρο Πληροφόρησης και Τεκμηρίωσης για το Ρατσισμό, την Οικολογία, την Ειρήνη και τη Μη Βία * Ελληνικό Φόρουμ Μεταναστών * Ομάδα δικηγόρων για τα δικαιώματα προσφύγων και μεταναστών * Νεολαία ΣΥΝ * Τμήμα Δικαιωμάτων του ΣΥΝ * ΟΚΔΕ/Σπάρτακος * ΔΕΑ * ΞΕΚΙΝΗΜΑ * ΚΟΚΚΙΝΟ * Εργατική Εξουσία * ΑΚΟΑ * ΚΟΕ.

  Ο στόχος, που είχε τεθεί, ήταν η ματαίωση της συγκέντρωσης των νεοναζί και η πραγματοποίηση εκδηλώσεων καλλιτεχνικού χαρακτήρα.

  Θα πρέπει να σημειώσουμε ότι κανένα ανοικτό κάλεσμα δεν υπήρξε ποτέ εκ μέρους αναρχικών, αντιεξουσιαστών ή αυτόνομων για δραστηριοποίηση με οποιοδήποτε τρόπο την συγκεκριμένη ημέρα. Επίσης καμία αφίσα, έστω δίχως κάλεσμα, δεν γνωστοποιούσε κάποιο ενδιαφέρον από αναρχικής σκοπιάς για την συγκεκριμένη συγκέντρωση των φασιστών αναφέροντας ταυτόχρονα και το όποιο σκεπτικό.

  Λίγες ημέρες πριν τις 2 Φλεβάρη γνωστοποιείται στόμα με στόμα ότι συμφωνήθηκε από κάποιους αντιεξουσιαστές και αριστερούς να βρεθούν από κοινού νωρίτερα από τις 2.00μμ για να καταλάβουν πρώτοι τον χώρο της συγκέντρωσης.

  Τα γεγονότα από εδώ και πέρα είναι λίγο ή πολύ γνωστά.

  Οι νεοναζί καταλαμβάνουν πρώτοι τον χώρο μπροστά από την παλαιά βουλή και οι μετέχοντες στην προσυγκέντρωση της αντισυγκέντρωσης αποφασίζουν να τους επιτεθούν χωρίς να περιμένουν την προαποφασισμένη ώρα δηλαδή τις 2.00μμ. Το αποτέλεσμα ήταν οι νεοναζί, με την αναμενόμενη στήριξη των ΜΑΤ, να μαχαιρώσουν συμμετέχοντες στην αντισυγκέντρωση και να τους απωθήσουν σε ελάχιστο χρονικό διάστημα στην πλ. Κλαυθμώνος και από εκεί στα Προπύλαια.

  Το κρίσιμο ερώτημα, βέβαια, που δεν έχει απαντηθεί είναι το εξής: υπήρξε ένα σχέδιο που προέβλεπε επίθεση από μια πολυπληθή έστω ομάδα κρούσης στις 11.00 π.μ. ενάντια στην συγκέντρωση των νεοναζί σε περίπτωση που εκείνοι καταλάμβαναν πρώτοι την συγκεκριμένη πλατεία; Ήταν απόφαση της «στιγμής»; Ποιο το σκεπτικό στην πρώτη περίπτωση και ποιο στην δεύτερη;

  Μέχρις στιγμής ουδείς έχει νιώσει την ευθύνη ή την υποχρέωση να καταθέσει ένα σκεπτικό. Ή μήπως έχει γίνει με «τρόπο»;

  Οι 22 αριστεροί διοργανωτές της αντισυγκέντρωσης που είχε οριστεί για τις 2.00 μ.μ. σε ανακοίνωση τους αναφέρουν: «Οι δυνάμεις της αστυνομίας, αφού καταρχήν λειτούργησαν σαν προστατευτικό τείχος (!) στους 50 συγκεντρωμένους και πάνοπλους με λοστούς, μαχαίρια και πέτρες φασίστες μέλη της Χρυσής Αυγής, στην συνέχεια επιτέθηκαν με ρίψη χημικών στα περίπου 200 συγκεντρωμένα μέλη οργανώσεων που καλούσαν σήμερα αντιφασιστική συγκέντρωση στην πλατεία Κολοκοτρώνη!»

  Μʼ άλλα λόγια οι περίπου διακόσιοι συγκεντρωμένοι κατά αυτή την ανακοίνωση ήταν όλοι μέλη αριστερών οργανώσεων που καλούσαν για τις 2.00μμ, αφού στο κάλεσμα αυτό δεν συμμετέχει ανοικτά τουλάχιστον καμία αντιεξουσιαστική συνιστώσα.

  Σε Δελτίο Τύπου του Δικτύου για τα Πολιτικά και Κοινωνικά δικαιώματα πάλι διαβάζουμε: «Στις 11 π.μ. σε απόπειρα τμήματος της αντιφασιστικής συγκέντρωσης να προχωρήσει από την πλατεία Κλαυθμώνος προς την πλατεία Κολοκοτρώνη, όπου ήταν συγκεντρωμένοι οι φασίστες, τα ΜΑΤ απάντησαν με μαζική ρίψη χημικών και επίθεση κατά των αντιφασιστών διαδηλωτών».

  Τέλος, στην ανακοίνωση του Κομμουνιστικού Συνδέσμου Εργατική Εξουσία αναφέρεται μεταξύ άλλων ότι: «Ο Κομμουνιστικός Σύνδεσμος χαιρετίζει τους εκατοντάδες αντιφασίστες αγωνιστές, διεθνιστές, αριστερούς και αντιεξουσιαστές αγωνιστές που συμμετείχαν στην μαχητική αντιφασιστική διαδήλωση αποκλείοντας το σημείο που επιχείρησε να συγκεντρωθεί η νεοναζιστική συμμορία της χρυσαυγής κάτω από την προστασία της κυβέρνησης και της αστυνομίας».

  Εδώ ξαφνικά εμφανίζονται από το πουθενά οι αντιεξουσιαστές αγωνιστές, που βέβαια λείπουν από την κινηματική ανακοίνωση που συνυπογράφει και ο ΣΥΝ.

  Και τα σκυλιά δεμένα

  Στην συνέχεια, περίπου διακόσιοι σύντροφοι που βρίσκονταν συγκεντρωμένοι στο Σύνταγμα ενάντια σε συνέδριο της Bionova, θέλοντας και μη, έχοντας πληροφορηθεί την κατάσταση κατευθύνθηκαν μέσω Πανεπιστημίου στα Προπύλαια, όπου ενίσχυσαν τους εκεί συγκεντρωμένους.

  Στήνονται οδοφράγματα, πραγματοποιούνται επιθέσεις αποκλειστικά με πέτρες ενάντια στις δυνάμεις καταστολής, που πνίγουν την ευρύτερη περιοχή στα δακρυγόνα.

  Περίπου στις 3.00 μ.μ. ο εισαγγελέας απαγορεύει την πορεία των νεοναζί οι οποίοι αποχωρούν από την Παλαιά βουλή, ενώ το σύνολο, σχεδόν, των αριστερών διοργανωτών ανακαλεί προηγούμενη απόφαση, για παραμονή μέχρι τις 7.00 στα Προπύλαια και αποχωρεί και αυτό σχεδόν ταυτόχρονα.

  Αργότερα πραγματοποιείται συνέλευση της κατάληψης της πρυτανείας και αποφασίζεται πορεία για τις 6.00 το απόγευμα. Η πορεία, που αποτελείται από περίπου 500 αναρχικούς, αντιεξουσιαστές και μερικές δεκάδες αριστερούς, χτυπιέται άγρια από τις δυνάμεις καταστολής μόλις αρχίζει να απομακρύνεται από τον χώρο των Προπυλαίων. Πολλοί σύντροφοι τραυματίζονται άσχημα, άλλοι ποδοπατούνται μέσα στον πανικό που επικρατεί, ενώ οι πιο ψύχραιμοι προσπαθούν να ανταπεξέλθουν στις επιθέσεις των γουρουνιών, είτε ανοίγοντας τα ρολά από παρακείμενη στοά στην Πανεπιστημίου που οδηγούσε στην Χ. Τρικούπη είτε στήνοντας πρόχειρα οδοφράγματα στην Χ. Τρικούπη. Πύρινα οδοφράγματα στήνονται στην Σόλωνος και στην ευρύτερη περιοχή των Εξαρχείων. Οι προσαγωγές φθάνουν τις 112, ενώ μια συντρόφισσα παραπέμπεται με πλημμελήματα.

  Εν κατακλείδι.

  Η απαγορευτική πολιτική που υιοθέτησε το κράτος ενάντια στους νεοναζί κατʼ απαίτηση της «αριστεράς των κινημάτων» δεν πέρασε ΣΥΡΙΖΑ, αλλά πάνω κυριολεκτικά και από την πορεία, που προσπάθησε να πραγματοποιηθεί αργότερα από αναρχικούς-αντιεξουσιαστές. Αυτό δεν σημαίνει σε καμιά περίπτωση ότι δικαιούται κανείς να ζητήσει ευθύνες από τους δημοκρατικά ευαισθητοποιημένους αριστερούς κινηματίες. Εκτός και αν είχε συνάψει μαζί τους συμφωνίες, που δεν τηρήθηκαν.

  Έχει αποδειχθεί και στο παρελθόν ότι όποτε και σε όποιες συνθήκες επικρατούν λογικές πολιτικής ήττας ή νίκης, τα αποτελέσματα για τους αγωνιζόμενους είναι τουλάχιστον δυσμενή.

  Άλλωστε, με τη συγκεκριμένη στάση του κράτους το απόγευμα της 2ας Φλεβάρη, επιβεβαιώνεται περίτρανα η άποψη που θεωρεί πως το όποιο κλείσιμο γραφείων ή απαγόρευση πορειών ναζιστικών οργανώσεων θα συνοδεύεται με τα ίδια μέτρα εναντίον αναρχικών, αντιεξουσιαστών και κοινωνικών χώρων, ενισχύοντας τη θεωρία του «κτυπήματος των άκρων για την προάσπιση κι ενίσχυση της λειτουργίας των δημοκρατικών θεσμών».

  Οι νεοναζί και ο ευρύτερος πολιτικός φορέας που τους καλύπτει, βγήκαν ενδυναμωμένοι ύστερα από τα γεγονότα στις 2 Φλεβάρη.

  Γιατί βέβαια πρωτεύον δεν είναι αν είδε με τα μάτια του ή όχι ο Λαφαζάνης μπάτσους να φορτώνουν, ή να ξεφορτώνουν σε αυτοκίνητα λοστούς και ξύλα για να τα μοιραστούν οι φασίστες, ή για να τα απομακρύνουν από το χώρο της συγκέντρωσης τους.

  Πρωτεύον φυσικά, δεν είναι ούτε το ζήτημα αν θα έπρεπε ή όχι να έχουν καλυμμένα τα πρόσωπα τους οι αντιεξουσιαστές που επιτίθονταν μαζί με τους αριστερούς στην συγκέντρωση της Χ.Α.

  Ουσιώδες παραμένει το γεγονός αν μπόρεσε το κράτος και τα όργανα του να αναπαράγουν την βολική εικόνα ακροκινούμενων ομάδων που συγκρούονται σαν συμμορίες.

  Ουσιώδες παραμένει αν στην όποια δραστηριοποίηση που συμμετείχαν αναρχικοί-αντιεξουσιαστές δημιουργήθηκαν οι προϋποθέσεις κοινωνικών συνθέσεων ή όχι, και γιατί.

  Θα το επαναλάβουμε.

  Ο ναζισμός, ο ρατσισμός και ο φασισμός είναι συστατικά της κυριαρχίας. Μέσα στο δημοκρατικό τρόπο διαχείρισης των εξουσιαστικών υποθέσεων υπάρχουν στοιχεία του φασισμού και του ναζισμού.

  Εμείς ως αναρχικοί συνεχίζουμε να βρισκόμαστε ανάμεσα σε εκείνους που δεν πρόκειται να ζητήσουν από το κράτος να περιορίσει τους νεοναζί, ούτε και να κλείσει τα όποια γραφεία τους και να τους κηρύξει εκτός νόμου. Συνεχίζουμε να βρισκόμαστε ανάμεσα σε εκείνους που αντιμάχονται τους νεοναζί όχι ως συμμορίες αλλά ως ένα μηχανισμό του κράτους, του οποίου την καταστροφή επιδιώκουμε και όχι την αποθέωση κάποιων μορφών διαχείρισής του, μέσα από την αντίθεση στις υπόλοιπες.

  Δεν ήμασταν ποτέ, ούτε σκοπεύουμε να μεταβληθούμε σε κανενός είδους δύναμη κρούσης καμίας κινηματικής αριστεράς και κανενός ΣΥΡΙΖΑ.

  Ουδέποτε συμπτύξαμε μʼ όλους αυτούς κάποιο αντιφασιστικό μέτωπο, για να αποθεώσουμε την δημοκρατία, στην οποία ούτε χρωστάμε, ούτε μας χρωστάει.

  Θα συνεχίσουμε να συμβάλλουμε μʼ οποιοδήποτε τρόπο στον απεγκλωβισμό απόψεων και πρακτικών από προβλεπόμενα αδιέξοδα, παραμένοντας συνεπείς σʼ όσα ανοικτά και δημόσια δηλώνουμε σε σχέση με τις εκτιμήσεις και τις προθέσεις μας. Θεωρούμε πως μια τέτοια στάση αποτελεί ταυτόχρονα μια ουσιαστική κατάθεση εμπειριών, οι οποίες είναι ικανές να λειτουργήσουν ως παρακαταθήκη για το άμεσο και απώτερο μέλλον.

  Σχόλιο από Ζωνιανίτης | 11/05/2009

 176. […] φέτος δεν θα υποστούμε την Ύβρι των ακροδεξιών της Χρυσής Αυγής, ούτε και το θράσος του Λά.Ο.Σ., οι οποίοι συνηθίζουν […]

  Πίνγκμπακ από -24 Μαίου Αθήνα: Όλοι στην πορεία στην τούρκικη πρεσβεία « Πόντος και Αριστερά | 23/05/2009

 177. […] στους σκύλους της Χρυσής Αυγής Η αποθράσυνση των Νεο-ναζί είναι πλέον γεγονός.  Οργανώνονται με παραστρατιωτικό […]

  Πίνγκμπακ από -Φόλα στους σκύλους της Χρυσής Αυγής « Πόντος και Αριστερά | 05/06/2009

 178. RUSSLAND ERWACHE!

  Σχόλιο από Πόντος και Αριστερά | 28/06/2009

 179. […] -ΟΛΑ ΤΑ ΓΟΥΡΟΥΝΙΑ ΕΧΟΥΝ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΜΟΥΡΗ ! […]

  Πίνγκμπακ από -Ο απολογισμός του έτους « Πόντος και Αριστερά | 08/01/2010

 180. ΓΚΡΙΖΟΙ ΛΥΚΟΙ=ΤΟΥΡΚΟΙ ΝΕΟΝΑΖΙ ΑΛΒΑΝΟΤΣΑΜΗΔΕΣ=ΑΛΒΑΝΟΙ ΝΕΟΝΑΖΙ «ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΙ» ΛΥΚΟΙ=ΣΚΟΠΙΑΝΟΙ ΝΕΟΝΑΖΙ.

  Σχόλιο από JOHNY | 22/03/2014


Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: