Πόντος και Αριστερά

……. 'μώ τον νόμο σ' !

-Για τον Abravanel

O Abravanel είναι ένας Έλληνας εβραίος που τον συναντήσαμε στον ψηφιακό χώρο του διαδικτύου να αγωνίζεται για τα δίκαια της κοινότητάς του. Γιατί η γενοκτονία των Εβραίων, μεταξύ αυτών και των συμπατριωτών μας Εβραίων της Ελλάδας, είναι ένα από τα μεγάλα εγκλήματα του 20ου αιώνα, που μας αφορά άμεσα. Και το έγκλημα αυτό μας αφορά ιδιαιτέρως! Όχι μόνο γιατί είναι συμπατριώτες μας, ούτε και με τον τρόπο που μας αφορούν οι άλλες μεγάλες γενοκτονίες, από των ιθαγενών της αμερικανικής ηπείρου μέχρι το σημερινό Νταρφούρ, αλλά με έναν κάπως ιδιαίτερο τρόπο.

Και ο λόγος είναι ότι το τρομακτικό Ολοκαύτωμα που προκάλεσαν οι Ναζί κατά την περίοδο του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου και η φρίκη που αυτό προκάλεσε στην ανθρωπότητα, επέτρεψε να καλλιεργηθεί η ευαισθησία για την καταπίεση πληθυσμών εξαιτίας της πολιτισμικής τους διαφορετικότητας. Έτσι φτάσαμε στο νομικό ορισμό του εγκλήματος της Γενοκτονίας από τον ΟΗΕ το 1948. Και έτσι κι εμείς, οι Έλληνες της Ανατολής δηλαδή, οι Αρμένιοι, οι Ασσύριοι, μπορέσαμε να μιλήσουμε ανοιχτά για το δικό μας Ολοκαύτωμα που έγινε απο τους Νεότουρκους δασκάλους των Ναζί, μόλις 20 χρόνια πριν από το εβραϊκό…

Όπως τους Εβραίους οι Ναζί τους θεωρούσαν υπανθρώπους («σαν τις κατσαρίδες«) που έπρεπε να τους εξοντώσουν ….και τους εξόντωσαν, έτσι και ‘μας οι Νεότουρκοι μας θεωρούσαν ως «τα βλαβερά χόρτα που έπρεπε να ξεριζωθούν«…. και μας ξερίζωσαν!!!

Οι Εβραίοι λοιπόν άνοιξαν το δρόμο. Και ίσως το πιο συμβολικό σημείο συνάντησης να είναι το Βερολίνο, όπου εδώ και πολλά χρόνια ο τοπικός Ποντιακός Σύλλογος οργανώνει τιμητική πορεία προς το Μνημείο του Ολοκαυτώματος για να τιμήσει τους δικούς μας νεκρούς της Γενοκτονίας. Αναγνωρίζοντας με τον πιο αποκαλυπτικό τρόπο, ότι η συλλογική μνήμη της ανθρωπότητας πρέπει να είναι ενιαία, όσον αφορά το έγκλημα της γενοκτονίας.

Ένα μήνυμα που δυστυχώς οι δικοί μας «αντισημίτες», οι αναθεωρητές τύπου Νακρατζά, Κωστόπουλου ή Ταχματζίδη, δεν έχουν κατανοήσει. Με μια απίστευτη εμπάθεια και μνησικακία, προσπαθούν να αμφισβητήσουν, να συκοφαντήσουν και να εξευτελίσουν αυτό που με τόση προσπάθεια  και αγώνα διεκδίκησε ο δικός μας προσφυγικός λαός από μια άξενη «μητέρα-πατρίδα» :  το δικαίωμα στη Μνήμη.

Γι αυτό λοιπόν ας χαρίσουμε στον Abravanel κάποιες φωτογραφίες από τις φετινές εκδηλώσεις στο Βερολίνο για την ποντιακή γενοκτονία :

 Επίσης δείτε :

Για τα πρωτόκολλα των Σοφών της Σιών

-Για τη Γενοκτονία στον Πόντο

-Για τη σχέση Πόντου και Αριστεράς που αποκρύπτεται προκλητικά και ασύστολα από τους αναθεωρητές «μας», γιατί δε βολεύει τις ιδεοληπτικές δουλείες τους

ΠΕΝΤΕ ΣΕΦΑΡΑΔΙΤΙΚΑ ΤΡΑΓΟΥΔΙΑ ΑΠΟ ΤΗ ΣΑΛΟΝΙΚΗ

01/07/2008 - Posted by | -Άρνηση Γενοκτονίας, -Γενοκτονία στην Ανατολή, -Ιδεολογικά, -Νακρατζάς-"Ιός", -Nεοελληνικός ανορθολογισμός, Αντισημιτισμός

79 Σχόλια »

  1. Ε, όχι και «αντισημίτης» ο Κωστόπουλος. Προφανώς το βιβλίο που έγραψε κατά των ταγματασφαλιτών δεν σας συγκίνησε καθόλου.

    Νομίζω ότι πρέπει να εγκαταλείψουμε τα όποια κολλήματα και τσουβαλιάσματα, κάνοντας πολύ προσεκτική κριτική στα λάθη διανοουμένων της περιθωριακής αριστεράς, στις δικές τους αξιολογήσεις της Ιστορίας.

    Αλλιώς, δεν θα καταφέρετε τίποτε παραπάνω από το να προστεθεί ΚΑΙ η δική σας φωνή στις κραυγές των νεοναζιστών που απαιτούν τα κεφάλια του Νακρατζά ή του Κωστόπουλου να κοπούν πάσει θυσία.

    Παρεμπιπτόντως το μπλογκ του Ντόκτορ κατέρρευσε. Προ ολίγου πήγα να μπω μέσα και διάβασα ότι «του στέρησαν το μπλογκ γιατί είχε παραβεί τους κανόνες παροχής της υπηρεσίας (google).»

    Σχόλιο από omadeon | 01/07/2008

  2. omadeon

    γιατί πρέπει να λέμε το προφανές;

    Η έκφραση :

    «οι δικοί μας “αντισημίτες”, οι αναθεωρητές τύπου Νακρατζά, Κωστόπουλου ή Ταχματζίδη…»

    σημαίνει ότι, ό,τι είναι οι κανονικοί αντισημίτες για τους Εβραίους είναι οι εν λόγω για μας!

    Βρε και σε θεωρούσα έξυπνο παιδί!

    Ομέρ ο αντι-Σημίτης (του Πασόκ)

    ————————-

    για το καλό μπλοκ του ντοκτορα το είδα. Του έχω στείλει και από νωρίς μέιλ για να μάθω τι γίνεται.

    Και μη μου ξαναπείς τι λένε οι νεοναζί για τον Νακρατζά. Εσωτερικές αντιθέσεις 8)

    Για μας και οι δυό είναι νεοναζί και δωσίλογοι! Οκ;

    Σχόλιο από Πόντος και Αριστερά | 01/07/2008

  3. Ευχαριστώ για την αφίερωση. 🙂
    Προσυπογράφω το Αναγνωρίζοντας με τον πιο αποκαλυπτικό τρόπο, ότι η συλλογική μνήμη της ανθρωπότητας πρέπει να είναι ενιαία, όσον αφορά το έγκλημα της γενοκτονίας.

    Μετά από ένα τόσο όμορφο άρθρο αισθάνομαι εξαιρετικά άβολα να θίξω ορισμένα θέματα που προσωπικά θεωρώ οτι μπορεί να σφάλλετε στην προσέγγιση σας. Διατηρώ τις επιφυλάξεις μου για την σύγκριση με το Ολοκαύτωμα (όχι για λόγους αποκλειστικότητας στο μαρτύριο αλλά λόγους που έχει αναφέρει και ο νοσφεράτος σε άλλα θέματα) και θεωρώ οτι όντως υπάρχει έλλειμμα μνήμης διεθνώς για την τραγωδία του ποντιακού ελληνισμού, (την ποντιακή Γενοκτονία). Ως ένα σημείο κάποιος θα μπορούσε να παρατηρήσει οτι υπάρχει μια αντεστραμμένη κατάσταση: διεθνώς η Σοά είναι γνωστή παρά τις προσπάθειες σχετικοποίησης της χρησιμοποιώντας την κατάσταση στην Μ.Ανατολή. Στην Ελλάδα όμως υπάρχει ένα σχεδόν απόλυτο έλλειμμα μνήμης.
    Αντίστροφη η κατάσταση για τους ποντίους: στην Ελλάδα είναι γνωστή η ποντιακή Γενοκτονία παρά την προσπάθεια σχετικοποίησης του με όπλο τον ακροδεξιό ποντιακό εθνικισμό, ενώ διεθνώς οχι.

    Τόσο το ιστολόγιο μου, όσο και το δικό σας είναι αντιμέτωπα με μια ανηφόρα. Προσωπικά πιστεύω οτι είστε κοντά στην κορυφή, ενώ εγώ είμαι κοντά στην βάση. Ελπίζω μια μέρα να μπορέσουμε να βρεθούμε όλοι μαζί – γερμανοί, χριστιανοί έλληνες, εβραίοι έλληνες, τούρκοι – με μια κοινή ιστορία χωρίς συμβιβασμούς και χωρίς ρεβανσισμούς, συμμέτοχοι σε μια κοινή πορεία σε ένα μέλλον χωρίς να επαναλαμβάνουμε τις τραγωδίες του παρελθόντος.

    υγ.για τον ντοκτορ

    Σχόλιο από Abravanel | 01/07/2008

  4. Abravanel κάνεις και συ το ίδιο λάθος γράφοντας:

    «με όπλο τον ακροδεξιό ποντιακό εθνικισμό»

    Η ποντιακή γενοκτονία δεν έγινε γνωστή από κανένα «ακροδεξιό εθνικισμό» παρά μόνο από παρέες που σχετίζονταν τότε που ξεκίνησε αυτό το κίνημα είτε με τους «Ιταλούς» του ΠΑΣΟΚ είτε με την εξωκοινοβουλευτική Αριστερά.

    Η Δεξιά και κυρίως η Ακροδεξιά στην Ελλάδα υπήρξε αντιπροσφυγική και τουρκοφιλική

    Γιατί πρέπει μια ζωή να λέμε το αυτονόητο;

    Στα αρχικά άρθρα που προτείνονται υπαρχει το «Πόντος και Αριστερά«. Δες το σε παρακαλώ!

    Ομέρ

    Σχόλιο από Πόντος και Αριστερά | 01/07/2008

  5. Abravanel

    Για τη σχέση ακροδεξιάς και προσφυγικού κινήματος έγραψε κάτι ο δικός μας Μ-π στη συζήτηση «Γενοκτονία και νεοελληνικός αναθεωρητισμός«. Το παραθέτω γιατί μου φαίνεται χρήσιμο και για την παρούσα συζήτηση :

    «…. ο νεοελληνικός αντιπροσφυγικός αναθεωρητισμός δεν είναι κάτι πρόσφατο. Θα πρωτοεμφανιστεί στα μέσα της δεκαετίας του ‘10, όταν ο πρώϊμος ελληνικός φασισμός -όπως είχε συγκροτηθεί από τους υπό τον Ιωάννη Μεταξά , Επίστρατους- είχε θέσει ως κύριο αντίπαλό του τους βενιζελικούς και τους Μικρασιάτες. Οι Νεότουρκοι ή οι Κεμαλικοί, μάλλον ως σύμμαχοι της ελληνικής ακροδεξιάς μπορούν να θεωρηθούν.

    Δεν είναι εξάλλου τυχαία τα συνθήματα που κυριαρχούσαν σε τουρκικές εθνικιστικές εκδηλώσεις στην Πόλη πριν τις ελληνικές εκλογές του Νοεμβρίου του ‘20: “Μπιν Γιασασίν Κωνσταντίνος-Κάχρολσούν Βενιζέλος” δηλαδή “Ζήτω ο Κωνσταντίνος, κατάρα στο Βενιζέλο” (σημείωσε παράλληλα, ότι ο Π&Α ελάχιστα φιλικά προς τον Ελευθέριο Βενιζέλο διάκειται). Έτσι ερμηνεύεται και η έκφραση του ακραίου φιλο-ατατουρκισμού από τον Ιωάννη Μεταξά εν μέσω δικτατορίας του.

    Απ’ τη γραμμή αυτή η ελληνική ακροδεξιά δεν θα παρεκλίνει καθόλου. Μόνο μετά την πτώση της χούντας θα ακολουθήσει μια πορεία μετάλλαξης, που θα φτάσει στο σημερινό ανέκδοτο να μετατρέπονται σε βασιλικότερους του βασιλέως και να σκίζουν τα ιμάτιά τους για τη Μικρασιατική Καταστροφή, τη Γενοκτονία στον Πόντο, τη Σφαγή της Σμύρνης κ.λπ.

    Συμπληρωματική στη γραμμή της ακροδεξιάς υπήρξε και η αντιμικρασιατική στάση του ΣΕΚΕ (που τη συζητήσαμε στο ποστ “Η Λούξεμπουργκ, ο Πόντος….” )

    Το παράδοξο των ημερών μας είναι ότι ένώ η φανατική ρατσιστική αντιπροσφυγική ακροδεξιά χαρακτηρίζεται από ένα ιδιότυπο αλτσχάϊμερ, την αντιπροσφυγική σκυτάλη έχουν πάρει χώροι όπως ο “Ιός”, οι νέοι ιστορικοί (Λιάκος, Ρεπούση κ. ά. ) κάποιοι οικολογούντες της Θεσσαλονίκης και πάει λέγοντας…..»

    Ομέρ

    Σχόλιο από Πόντος και Αριστερά | 01/07/2008

  6. Καλά, έχω μια απορία! Γίνεται τόσος χαμός με τα κείμενα αυτά που αμφισβητούν τη γενοκτονία και συκοφαντούν το ποντιακό κίνημα!

    Οι λαλίστατοι σε κάποιες περιπτώσεις οπαδοί του Χαραλαμπίδη που είναι;

    Σχόλιο από Ματσουκάτες | 02/07/2008

  7. Άσε Ματσουκάτη. Τι να λέμε τώρα;
    Τζάμπα μάγκες μέσα στον ποντιακό χώρο. Δεν μπορείς να ξεχωρίσεις αν τα κείμενά τους είναι δικά τους ή της «χρυσής αυγής»

    Λες αυτούς να εννοεί ο Ταχματζίδης και μας πήρε η μπάλα όλους; 8)

    Ομέρ Φωτιάδης

    —————————————–

    Άιντε καληνύχτα τώρα. Τα λέμε αύριο με το καλό!

    Σχόλιο από Πόντος και Αριστερά | 02/07/2008

  8. »Λες αυτούς να εννοεί ο Ταχματζίδης και μας πήρε η μπάλα όλους;»

    Μαλλον

    Καληνυχτα κι απο μένα

    Σχόλιο από Νοσφεράτος | 02/07/2008

  9. Αγαπητέ Ομέρ. Δέν είμαι Χαραλαμπιδικός. Αδικείς όμως τον Χαραλαμπίδη όταν λές «τζάμπα μάγκες»Θεωρώ ότι η εμπαθής προκατάληψη διαστρέφει την ορθολογική κρίση.Είναι βέβαια η απολιτότητα τού Χαραλαμπίδη πού ξυπνά αμυντικά αντανακλαστικά, αλλά από τήν άλλη δέν μπορεί νά κατηγορούμε τον άνθρωπο πού φανατικότερα από όλους έθεσε καί προώθησε τό θέμα τής γενοκτονιας, πώς ολιγωρεί.Νομίζω θά συμφωνήσεις ότι τουλάχιστον τό κείμενο «Ομοιότητες κεμαλισμού και ναζισμού» στό
    http://www.euxintv.net/euxintv/index.php , ποτέ δέν θά τό εγραφε χρυσαυγίτης. Η υπερβολή -από κάθε πλευρά- διχάζει καί εμποδίζει τήν σύνθεση…

    Σχόλιο από Πολυχρονίδης Γιώργος | 02/07/2008

  10. Καλέ μου συμπατριώτη Πολυχρονιδη….

    χρόνια τώρα παρακολουθώ συστηματικά και σιωπηλά (μέχρι τη στιγμή που με μπλέξανε εδώ για να τους λύσω τη διαφορά μεταξύ της Κικής και της Κοκώς) τα όσα διαδραματίζονται στον πολύπαθο ποντιακό χώρο. Και μπορώ να σου πω ότι υπεύθυνοι για την κακοδαιμονία του είναι δύο πρόσωπα (με ότι κουβαλούν από πίσω τους και παραπλάϊ τους) :

    Ο Τανιμανίδης (με το μαγαζάκι που λέγεται Παναϊα Σουμελά κ.λπ.) και ο Χαραλαμπίδης για λόγους που έχουν αναπτυχθεί από κάποιους άλλους και αποδέχομαι πλήρως.

    Τόοοοσα χρόνια και τι κατάφεραν οι συγκεκριμένοι; Να ελέγξουν εν μέρει δύο περιφερειακά τμήματα. Ένα στην Κομοτηνή και ένα στη Φλώρινα. Σιγά τα αυγά! Πες μας έναν μη Πόντιο ιστορικό που να μας έχει πάρει σοβαρά; Όχι γιατί δεν είναι σοβαρή η ιστορία. Αυτή παραείναι σοβαρή! Αλλά γιατί οι κατά καιρούς πολιτικοί διαχειριστές ήταν μικρόνοοι, εμπαθείς και ανίκανοι. Ανεξάρτητα αν στην γκλάβα τους κατα καιρούς φώλιαζαν μεγάλες ιδέες. Τις περισσότερες φορές οι ιδέες αυτές ήταν κλούβια αυγά, όπως η Ρωμανία.

    Τώρα για τα με τους χρυσαυγίτες έγραψα :
    «Δεν μπορείς να ξεχωρίσεις αν τα κείμενά τους είναι δικά τους ή της “χρυσής αυγής” «

    Και αν διαβάσεις στα σχόλια τη συζήτηση που είχαμε μ’ αυτούς παρακάτω θα το καταλάβεις.
    Εκεί ξαναμπήκε το ίδιο ερώτημα:

    -Η εκδίκηση της Στ’ Δημοτικού

    Ομέρ

    Σχόλιο από Πόντος και Αριστερά | 02/07/2008

  11. Να παρέμβω και εγω στη συζήτησή σας. Νομίζω ότι σημαντικότερο είναι τι κάνεις στον έξω κόσμο και όχι μέσα στο δικό σου κοινό, στους δικούς σου ανθρώπους. Αυτοί είναι σίγουροι και δεδομένοι. Φαντάζομαι ότι το τζάμπα μάγκες του Ομέρ πηγαίνει στη μη εξωτερίκευση κάποιων πραγμάτων. Αυτό όμως υπάρχει σε πολλούς οι οποίοι φοβούνται να ανοιχτούν στον κόσμο. Φοβούνται τηνΑγορά, με την αρχάια έννοι του όρου. Δεν είναι έύκολο να βγεις έξω και να συγκρουστείς μ’ όλους αυτούς. Πάντα ο άνθρωπος έχει την τάση να επιλλέγει την ασφάλεια της μικρής του συντροφιάς και της οικογένειάς του.

    Σχόλιο από Ζωνιανίτης | 02/07/2008

  12. Αθώος, αθώος – είναι όλα μια μια πλάνη!

    Παρεξηγήσατε τα γραπτά μου. Αυτό που εννοώ είναι οτι η ποντιακή γενοκτονία σχετικοποιέιται από διάφορους «προοδευτικούς» χώρους σήμερα λόγω του γεγονότος της ύπαρξης ενός ακροδεξιού ποντιακού εθνικισμού. Αυτά τα δυο γεγονότα είναι ασύνδετα και αν δείτε το σχόλιο μου στο Θ.Ισίδωρο στην άλλη συζήτηση θα δείτε οτι η γνώμη μου είναι οτι το μέγεθος ενός εγκλήματος και το μέγεθος της ευθύνης του θύτη είναι ανεξάρτητα από την «ποιότητα» του θύματος. Δηλαδή ακόμα και αν το σύνολο των ποντίων ήταν ακροδεξιοί χρυσαυγίτες, δεν θα επηρέαζε καθόλου την προσπάθεια για την ιστορική τεκμηρίωση του εγκλήματος και τις ιστορικές ευθύνες του δράστη.

    υγ. οσο για το δεύτερο κομμάτι προσωπικά έχω κάποιες αντιρρήσεις, όχι στην συγκεκριμένη παράθεση αλλά στο υπόλοιπο σχόλιο. Εχω απαντήσει εκεί. 🙂

    Σχόλιο από Abravanel | 02/07/2008

  13. Χαιρομαι για αυτό το Ποστ το αφιερωμενο σε εναν Ελληνα Εβραιο και ελπίζω απο αυτή τη συναντηση να Βγει κατι παραπάνω απο εναν παραλληλισμό μεταξύ Γενοκτονίας των Ποντιων και Ολοκαυτώματος .

    Τι παραπάνω;

    Ε κατι που να μας κανει να συνειδητοποιησουμε οτι ΑΡΙΣΤΕΡΑ που δεν βαζει ως (ενα )κυριο καθηκον της Την καταπολεμηση του Αντισημιτισμου (ειδικά σημερα που ενας παρανοικός αντισημιτισμός( Χωρις εβραιους..με στοχο τον Υποτιθεμενο…. Εβραιο ..δηλαδή την δημιουργική και απελευθερωμενη σκεψη – Θεριευει)

    Πολύ απλά : Δεν ειναι Αριστερά

    Και το Ολοκαυτωμα των εβραιων ειναι Το μετρο του απλολυτου Κακού…

    Που μπορει να χρησιμευσει και στο να αποτρεψουμε τα αλλα κακά που ερχονται…

    Δεν μπορουμε να ειμαστε Αντιφασιστες αν δεν καταπολεμουμε Τον Αντισημιτισμο….

    Ανεξαρτητα απο το αν υπερασπιζομαστε και το Δικαιωμα των Παλαιστινιων για Πατριδα …

    Σχόλιο από Νοσφεράτος | 02/07/2008

  14. Απο το Ποστ: Οι Μεταμορφωσεις της Ταυτοτητας
    σχολια 307-310

    Μιας και μιλαμε για σφαγές ..ας θυμηθουμε λίγο και το Ολοκαυτωμα (μιας και ειναι επικαιρη η Δίκη Πλευρη…

    Η ιστορία είναι γεμάτη σφαγές. Ακόμα και γενοκτονίες. Για πολλούς λόγους Θρησκευτικούς, εθνικιστικούς, ταξικούς, αντικομμουνιστικους, Διεθνιστικους. Πόσα εκατομμύρια εξόντωσαν οι Αμερικάνοι στην Ιαπωνια, στη Βόρεια Κορέα (δυο, τρία;περισσότερα; Πόσα οι Ιάπωνες όταν εισέβαλαν στην Κίνα (μιλάμε για δεκάδες εκατομμυρίων). Πόσοι εξοντωθήκαν στην Ρωσική επανάσταση; Παλιότερα; Πόσους εξόντωσε ο Τζεγκις Χαν και άλλοι.

    Όμως το Ολοκαύτωμα ήταν κάτι άλλο: Το να εξοντώσεις σκληρά , ανελέητα, με σφαγές και πολλές φορές γενοκτονίες ένα εθνικό, θρησκευτικό, ταξικό αντίπαλο (μαζί με τις γυναίκες και τα παιδιά τους) ήταν κάτι το σχετικά σύνηθες στην ιστορία.
    Το έκαναν πολλοί, ακόμα και οι κατά τεκμήριο Δημοκράτες, οι Γάλλοι επαναστάτες .: όχι μόνο έκοψαν καμια 30 αρια χιλιάδες κεφαλιά, αλλά και έπαιξαν στο αίμα την εξέγερση των χωρικών στην Βανδεα.

    Όμως το ολοκαύτωμα ήταν η συστηματική και ανερυθριαστη εξόντωση εχθρών που δεν ήσαν καν εχθροί .

    Δεν ήταν π.χ εθνικά εχθροί οι Εβραίοι ούτε θρησκευτικά (δεν τους έσωζε η αλλαγή πίστης λογού χάρη). Ήταν ένας κατασκευασμένος, ένας επινοημένος εχθρός συμφωνά με την παράνοια της ναζιστικής ιδεολογίας. Και πως εξοντώνονταν; Ήταν τρομακτικό; σε μικρούς χώρους ( π.χ 300 τμ ) εξοντωντοναν 10.000, 20.000 την ημέρα. Και δεν είχε καν, να κάνει η εξόντωση με τις τύχες του πολέμου. Η εξόντωση έπρεπε να γίνει είτε κέρδιζαν τον πόλεμο είτε όχι.
    Οι Ναζί στερούσαν δικές τους δυνάμεις από το μέτωπο για να εξοντώσουν Εβραίους. Το Ολοκαύτωμα, ήταν ασύγκριτο στην αχρειότητα του . Ήταν το υπέρτατο κακό.

    Και βεβαία το ολοκαύτωμα δεν αφορούσε μόνο τους Εβραίους.
    Πολλοί θα πουν : φυσικά αφορούσε και κομμουνιστές, Ρώσους, Πολωνούς, Έλληνες. Όμως εγώ δεν εννοώ αυτό. Όχι γιατι δεν εξόντωσαν και αυτούς οι Ναζί. Όμως αυτοί ήσαν αντίπαλοι, στρατιωτικοί ή ιδεολογικοί αντίπαλοι.
    Όχι, όταν λέω ότι δεν αφορούσε μονό τους Εβραίους, εννοώ τους άλλους αδυνάμους, Αυτούς που δεν έφταιξαν σε τίποτε , αυτούς που ούτε καν (δεν μπορούσαν ) αντισταθήκαν. Μήπως οι πρώτες δοκιμές δεν αφορούσαν τα παιδιά με διανοητικές αναπηρίες; Τους ψυχικά ασθενείς; Ολοκαυτώματα με τά ροζ τρίγωνα, με θύματα τους τσιγγάνους.

    Το Ολοκαύτωμα ήταν ένα σχέδιο των Ναζί για να καθαρίσουν την κοινωνία από ότι θεωρούσαν βρώμικο και άρρωστο, να την κάνουν τελεία, καθαρή και υγιή. Το ολοκαύτωμα ήταν ένα πείραμα καθαριότητας.

    Ήθελαν την αγνή άσπιλη, αμόλυντη τελεία κοινωνία, ένα όνειρο καθαρότητας και φτιάξανε έναν εφιάλτη

    Σχόλιο από Νοσφεράτος | Δεκέμβριος 8, 2007

    Η ιδιαιτερότητα του σύγχρονου ρατσισμού δεν αφορά τις νοοτροπίες, τις ιδεολογίες τα ψέματα της εξουσιας.Αφορά την τεχνική της εξουσίας , την τεχνολογία της εξουσίας …τη λειτουργία του κράτους, το οποίο είναι υποχρεωμένο να χρησιμοποιεί τη φυλή, την εξόντωση των φυλών και την κάθαρση της φυλής για να ασκεί την κυριαρχική της εξουσία
    …………………….
    Σε τελική ανάλυση ο ναζισμός αποτελεί όντως την ανάπτυξη των νέων μηχανισμών εξουσίας . Το ναζιστικό κρατος το μόνο κράτος στο οποιο οι βιολογικές ρυθμίσειw λαμβάνονται τόσο επίμονα υπόψη .

    Πειθαρχική εξουσία, βιοεξουσία :χαρακτηριστικά και ερείσματα της ναζιστικής κοινωνίας σε ολες τις διαστάσεις της (αναδοχή του βιολογικού στοιχείου της τεκνοποίησης , της κληρονομικότητας , της ασθένειας των ατυχημάτων )ο έλεγχος των απρόοπτων που χαρακτηρίζουν τις βιολογικές διαδικασίες ήταν ένας από τους άμεσους στόχους των καθεστώτων …

    Παράλληλα όμως με την καθολικά προστατευτική , ρυθμιστική και πειθαρχική κοινωνία έχουμε τη αποχαλίνωση της δολοφονικής εξουσίας, της εξουσίας της θανάτωσης που διατρέχει ολο το κοινωνικό σώμα της ναζιστικής κοινωνίας …δεν παρέχεται στο κράτος μόνο , αλλά σε μια σειρά ατόμων (τάγματα Εφόδου, ες –ες )

    Στο ναζιστικό κράτος όλος ο κόσμος έχει δικαίωμα ζωής και θανατου πάνω στο γείτονα του , έστω και διάμεσου της κατάδοσης

    Michel Foucault Για την υπεράσπιση της κοινωνίας

    Σχόλιο από Νοσφεράτος | Δεκέμβριος 8, 2007

    Ο πόλεμος στο ναζισμό παρουσιάζεται ως η έσχατη και αποφασιστική φάση ολων των πολιτικών διαδικασιων :η πολιτική οφείλει να καταληγειστον πόλεμο

    Στόχος του ναζιστικού καθεστώτος δεν είναι απλώς η καταστροφή των άλλων φυλών αλλά και η έκθεση της ίδιας της φυλής στον απόλυτο και καθολικό κίνδυνο του θανάτου. Ο κίνδυνος του θανάτου εγγράφεται μεταξύ των θεμελιακών καθηκόντων της ναζιστικής υπακοής και μεταξύ των κυριοτέρων στόχων της πολιτικής του. Ο πληθυσμός μόνο αν εκτεθεί στο σύνολο του καθολικά στο θάνατο , θα μπορέσει να γίνει μια ανώτερη φυλή να αναγεννηθεί έναντι των άλλων φυλών οι οποίες θα έχουν εξολοθρευτεί ολοκληρωτικά ή θα έχουν τελεσίδικα υποδουλωθεί.

    Στους ναζί έχουμε ένα απολύτως ρατσιστικό κράτος, ένα κράτος απολύτως δολοφονικό και αυτοκτονικό . Χαρακτηριστικά που άλληλα επικαλύπτονται τόσο στη τελική λύση (η όπια είχε στο διάμεσου των Εβραίων να εξοντώσει όλες τις άλλες φυλές, σύμβολο και έκφραση των οποίων ήταν οι Εβραίοι )του 1942-1943. και στη συνέχεια στο τηλεγράφημα 71 με το οποίο Ο Χίτλερ τον Απρίλιο του 1945 διάτασσε την καταστροφή των συνθηκών ζωής του ίδιου του γερμανικού Λaου

    Michel Foucault Για την υπεράσπιση της κοινωνίας

    Σχόλιο από Νοσφεράτος | Δεκέμβριος 8, 2007

    Σχόλιο από Νοσφεράτος | 02/07/2008

  15. »Το αίνιγμα του αντισημιτισμού και της ‘τελικής λύσης’ »

    http://www.media.uoa.gr/sas/pages/current.html

    Σχόλιο από Νοσφεράτος | 02/07/2008

  16. Abravanel έχει δίκιο ο Ομέρ που εξεγείρεται.

    Επίσης γράφοντας : «Αυτό που εννοώ είναι οτι η ποντιακή γενοκτονία σχετικοποιείται από διάφορους “προοδευτικούς” χώρους σήμερα λόγω του γεγονότος της ύπαρξης ενός ακροδεξιού ποντιακού εθνικισμού» αναπαράγεις και συ ένα βολικό μύθο που εντέχνως καλλιεργούν οι «δικοί μας αντισημίτες» (μην παρεξηγήσεις και συ αυτή την έκφραση).

    Δεν υπάρχει κανένα ακροδεξιό ρεύμα εντός του ποντιακού κινήματος. Δηλαδή ρεύμα, που να θέτει ζητήματα απελευθέρωσης του Πόντου, εκδίκησης και αποκλεισμού άλλων πληθυσμιακών ομάδων. Αντίθετα, είναι ένα κίνημα πολιτών, δημοκρατικά οργανωμένο, που προσπαθεί να εκφράσει τους Έλληνες που ζουν ή προέρχονται από τον Εύξεινο Πόντο, τόσο σε εθνικό όσο και σε διεθνές επίπεδο.

    Δηλαδή, εντός του ποντιακού κινήματος δεν υπάρχουν ιδέες που δομικά θα μπορούσαν να παραπέμψουν σε ένα ποντιακό «σιωνισμό». Η Σιών των Ποντίων σαφώς είναι ο Πόντος, αλλά χωρίς καμιά διάθεση επανάκτησης ή επιστροφής ή εκδίκησης.

    Μ-π

    —————

    Υ.Γ.

    -Και αν εσύ που είσαι αρκετά ενημερωμένος φτάνεις στο σημείο να υποθέτεις ότι υπάρχει «ακροδεξιός ποντιακός εθνικισμός»» και να μετατρέπεις το ψεύδος και τη συκοφαντία που διαχέουν οι συγκεκριμένοι κύκλοι σε «γεγονός«, φαντάσου τι θα κατασκευάζεται στο μυαλό των αμαθών και των προκατειλημμένων !

    -Επίσης μια ερώτηση: Οι Αρμένιοι που όντως επιζητούν την επιστροφή με την Απελευθέρωση και διεκδικούν και την τιμωρία του δράστη με τις αποζημιώσεις που τους χρωστά, συνιστούν «ακροδεξιό αρμενικό εθνικισμό«; Και οι Κούρδοι που πολεμούν ενάντια στο Βαθύ Κράτος συγκροτούν κι αυτοί «ακροδεξιό κουρδικό εθνικισμό«; Νομίζω ότι αν δεν ξεκαθαρίσουμε μεταξύ μας γιατί μιλάμε και ποιό περιεχόμενο λαμβάνουν οι όροι που χρησιμοποιούμε, διαρκώς θα βρισκόμαστε στην ίδια δυσάρεστη θέση να αποδεικνύουμε ότι δεν είμαστε ελέφαντες.

    Σχόλιο από Πόντος και Αριστερά | 02/07/2008

  17. -αυτό ομως που λες πολύ σωστα Π &Α ισχυει για παραπολύ κόσμο που τον απωθει ακριβώς η διαρκής παρουσια – Τσιμπούρια εχουν γινει – Πολλών παρα πολλών ακροδεξιων, Χρυσαυγιτών κλπ στον Ποντιακό χωρο …

    Οσο πιο ξεκαθαρα Αντιφασιστική Αντι- Ακροδεξια ,(και Αντι-δεξια) θεση θα περνει το Ποντιακό κινημα ..Τοσο οι Ακροδεξιοι θα απομακρυνονται και τοσο απο την αλλη θα γινεται συμπαθης στους Προοδευτικους – Αριστερους – Δημοκρατικους …
    Αυτό μπορεις να το δεις ξεκαθαρα να γινεται και στο Παρόν Ιστολογια ..Ριξε μια ματια στα σχολια των τελευταιων μηνων και συνεκρινε τα με τα παλαιοτερα …

    Δεν ειναι τυχαιο οτι ερχεται ολο και συχνοτερα ο Δοκτωρας o Abravanel και αλλοι …

    Και οσο πιο ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΙΚΟ γινεται το ιστολογιο αυτό τοσο καλύτερα θα πηγαινουν τα πραγματα …

    Και μακαρι αυτό να γινει για ολο τον Ποντιακό Χωρο

    Εδώ που τα λέμε οι Πατεραδες και οι Μαναδες μας οπως και οι παππουδες μας Υπέφεραν πολλά απο Ακροδεξια και Δεξια για να τους επιτρεπουν να καπηλευονται την Πληγη τους …

    Σχόλιο από Νοσφεράτος | 02/07/2008

  18. Νοσφεράτε γράφεις :

    «…η διαρκής παρουσια – Τσιμπούρια εχουν γινει – Πολλών παρα πολλών ακροδεξιων, Χρυσαυγιτών κλπ στον Ποντιακό χωρο …»

    Να σημειώσουμε όμως κάτι που έχει μεγάλη σημασία: Η «διαρκής παρουσια» δεν είναι ΕΝΤΟΣ του ποντιακού χώρου, αλλά παράπλευρα, κατά τις εκδηλώσεις του, προσπαθώντας να σκυλεύσουν και να καπηλευτούν!

    Γράψαμε τι έγινε στην εκδήλωση της Αθήνας για τη Γενοκτονία, όπου οι μεν χρυσαυγίτες δεν τόλμησαν να εμφανιστούν, οι δε του Λάος ήρθαν στο περιθώριο και απλά πόζαραν με το πανό τους για να βγουν τις σχετικές φωτογραφίες, ευελπιστώντας ότι θα τις μετατρέψουν σε ψήφους. Να σημειώσουμε επίσης ότι η πολιτική τους παρέμβαση γίνεται στους χώρους των πλέον ευαίσθητων κοινωνικά Ποντίων, των πρόσφατων προσφύγων από τη διαλυμένη ΕΣΣΔ. Χωρίς και εκεί αξιοσημείωτα αποτελέσματα. Έναν εξαιρετικά ευαίσθητο και συμπαθή κοινωνικό χώρο, που επίσης η Αριστερά, με ή χωρίς εισαγωγικά, έχει περιφρονήσει!

    Το πρόβλημα βρίσκεται αλλού. Και κυρίως στον τρόπο με τον οποίο η Αριστερά αντιμετωπίζει τα φαινόμενα. Λες και διαδραματίζονται σε οθόνη κινηματογράφου. Και όταν δεν ωθείται σε μνησίκακες, απολογητικές του τουρκικού εθνικισμού, αντιπροσφυγικές ανοησίες τύπου Ταχματζίδη και λοιπών, μένει ουδέτερη…. περιμένοντας τους άλλους να σώσουν την τιμή της !

    Τέλος πάντων. Νομίζω ότι είναι λάθος ένα τέτοιο κίνημα, όπως το ποντιακό, το οποίο ανδρώθηκε ενάντια στην πολιτική λήθης της εξουσίας, παρουσιάζει μεγάλη δυναμική, δρα παγκόσμια –από τη Μόσχα και τη Μελβούρνη μέχρι τη Βοστόνη και το Βερολίνο χιλιάδες πολίτες συμμέτείχαν στις πορείες για τη Γενοκτονία– προσφέρει νέους προβληματισμούς, να το αντιμετωπίζει η Αριστερά της «ψωροκώσταινας» με τέτοιο υπεροπτικά επαρχιώτικο τρόπο.

    Μ-π

    Σχόλιο από Πόντος και Αριστερά | 02/07/2008

  19. παντως δεν ειναι οι αποψεις του Ταχματζιδη ταυτοσημες με τις του Νακρατζα .Ασετο αν τις οικειοποιηθηκε για να τις προβαλει αυτός . Αυτο ειναι το πρωτο

    το δευτερο : αυτα του Ταχματζιδη περι »Νεοποντισμου »ειναι πολύ κοντα στις δικές σας αποψεις-περι μη διαφοροποιησης ποντιων και υπολοιπων ελληνων …
    -και οτι δεν υπάρχει ενα ξεχωριστο ποντιακό εθνς κλπ

    τωρα ο» ναρκισσισισμός των μικρων διαφορών» τελικά ειναι μεγαλύτερος απο οτι πιστευα … κι αυτό αφορα και σε σας και στον Ταχματζιδη …

    τελος παντων …δεν μου πέφτει και πολύς λόγος

    Παρεμπιπτοντως η παρουσιαση του νεου ΕΝΕΚΕΝ πήγε θαυμασια….

    Σχόλιο από Νοσφεράτος | 02/07/2008

  20. Συγχαρητήρια για το «Ένεκεν» και να το παρουσιάσουμε εδώ.

    Κανόνισε!

    Όσον αφορά τον Ταχαμτζίδη:

    α) ο ίδιος έδωσε το κείμενό του στο Νακρατζά για να το προβάλλει και να το προωθήσει. Όπως λέει και σοφός λαός μας : Πές μου τον φίλο σου να σου πω ποιός είσαι

    2) Όλοι εμείς -και το μπλογκ μας Π&Α- είμαστε νεοποντιστές σύμφωνα με την «ανάλυση» Ταχματζίδη. Εμ, δεν αφήνει και καμιά χαραμάδα ο ντιπ για ντιπ χοντροκέφαλος Πόντιος 8)

    3) Ξεφτυλίζει και συκοφαντεί το ποντιακό κίνημα που προώθησε και πέτυχε την αναγνώριση της Γενοκτονίας

    4) Την απαράδεκτη ιδεολογική εκμετάλλευση των Ποντίων, που καταγγείλαμε και μεις, τη χρησιμοποιεί ως όχημα για να ισοπεδώσει τα πάντα, ιδεολογικοποιώντας και την εξωτερική πολιτική των μπολσεβίκων («έλα αιδοίο στον τόπο σου», θα έλεγαν οι Πόντιοι αντάρτες).

    5) Και για να αποδείξουν όλοι μαζί το πόσο απολογητές της Γενοκτονίας και θαυμαστές των χασάπηδων Τούρκων εθνικιστών είναι, βάζουν φάτσα-κάρτα τη φωτογραφία του σοβιετικού Φρούντζε μαζί με τον Κεμάλ.

    Ο Γκίκας του ΚΚΕ είναι 100 φορές πιο σοβαρός και λογικός από τον φανατικό και αμετροεπή Ταχματζίδη, ο οποίος απέδειξε ότι δεν μπορεί να μοιράσει δύο γαϊδάρων άχυρο και ότι φέρεται και άγεται από το όποιο κατά καιρούς κόλλημα έχει στο κρανίο του.

    Έτοιμους για διεθνιστές εθελοντές τους βλέπω στις ειδικές αντιγκερίλα μονάδες του τουρκικού στρατού. Εξέλιξη των κεμαλικών στρατιωτικών μονάδων που οργάνωσε ο Φρούνζε είναι !

    Ομέρ

    Σχόλιο από Πόντος και Αριστερά | 02/07/2008

  21. To a) απο οτι εμαθα δεν ειναι ετσι – ΑΛΛΆ ΑΛΛΙΩς
    για το β) μαλλον συμφωνω αλλά και επεκτεινω ε; (εμπλεξα με Ποντιους και ΑΡΙΣΤΕΡΟΥΣ γαμοτι μου )

    τωρα και ο μεν και οι δε δεν με …… με τα Ποντο Αριστερα(ασε που μου φαινεται εμενα οτι λέτε τα ΑΚΡΙΒΏΣ ΤΑ ΙΔΙΑ πραγματα και δεν καταλαβαινω …:)

    Αιντε καληνυχτω και ονειρα γλυκά ,,,,,Και φρονιμα ε; (και συ Ομαντεον ) αιντε

    Σχόλιο από Νοσφεράτος | 02/07/2008

  22. Έτσι είναι όπως σου τα λέω είναι το (α) Νοσφεράτο μου γιατί ο Νακρατζάς το κείμενο του Ταχαμτζίδη το στέλνει στους χιλιάδες παραλήπτες σε μορφή γουόρντ (άσκι κείμενο που σημαίνει ότι του το έστειλε ο συγγραφέας) και όχι σε πιντιεφ (σκαναρισμένο το δημοσιευμένο κείμενο).

    Άντε… μας δουλεύουν κιόλας!

    Όχι και λέμε τα ίδια πράγματα με τον Ταχαμτζίδη!

    Εκτός αν άλλα λέει και άλλα γράφει.

    Ομέρ

    Σχόλιο από Πόντος και Αριστερά | 02/07/2008

  23. Καλώς ! καληνυχτα ντε …

    Σχόλιο από Νοσφεράτος | 02/07/2008

  24. Εχεις δίκιο στο οτι δεν εκφράζομαι σωστά. Ας ξαναπροσπαθήσω: Αν καταλαβαίνω σωστά εσείς πολεμάτε (μεταξύ των άλλων) για μια αναγνώριση της ποντιακής γενοκτονίας. Αυτή η αναγνώριση έχει τρια σκέλη. Ενα είναι η αναγνώριση της από το Ελλ.Κράτος και την κοινωνία. Δυο η αναγνώριση της διεθνώς. Τρίτον αυτή η αναγνώριση να γίνει ευκαιρία για μια ειλικρινή συνεργασία ελλάδας τουρκίας που θα αναδεικνύει τα λάθη του παρελθόντος, χωρίς ρεβανσισμούς και χωρίς συμβιβασμούς.

    -Επίσης μια ερώτηση: Οι Αρμένιοι που όντως επιζητούν την επιστροφή με την Απελευθέρωση και διεκδικούν και την τιμωρία του δράστη με τις αποζημιώσεις που τους χρωστά, συνιστούν “ακροδεξιό αρμενικό εθνικισμό“; Και οι Κούρδοι που πολεμούν ενάντια στο Βαθύ Κράτος συγκροτούν κι αυτοί “ακροδεξιό κουρδικό εθνικισμό“;

    Τα όρια πατριωτισμού και εθνικισμού στην θεωρία είναι διακριτά, στην πράξη όμως όχι. Στο λεξικό του τεγόπουλου γράφει οτι είναι συνείδηση εθνικής υπεροχής εις βάρος άλλων εθνοτήτων αλλά και κίνημα για την πολιτική ανεξαρτησία υπόδουλης εθνότητας. Δεν ξέρω αν είναι σωστή ιστορικά αλλά κατ’εμέ εκφράζει αρκετά έξυπνα αυτή την δυσδιάκριτη διαφορά.

    Με τον όρο ποντιακό εθνικισμό αναφερόμουν όχι στην ανάκτηση του πόντου, αλλά στην ανάδειξη της γενοκτονίας ως επιχείρημα για την ηθική κατωτερότητα των τούρκων, την αδήλωτη αίσθηση οτι υπάρχουν λογιαριασμοί ανοικτοί τους οποίους θα τους κλείσουμε μέσω ανταπόδωσης και ως ένα ακόμη «όπλο» στην διαμάχη Ελλάδας Τουρκίας.

    Να παρατηρήσω οτι υπάρχουν αρκετοί πόντιοι οι οποίοι συνδέουν την ποντιακή γενοκτονία ακριβώς με ρεβανσισμό και ευκαιρία να αποδείξουμε το πόσο αθεράπευτα βάρβαροι είναι οι τούρκοι. Αν δεν με πιστεύεις βάλε στο google greek holocaust genocide και θα βγουν μύριοι ιστότοποι. Επίσης μπορεί να θεωρείς οτι λανθασμένα συνδέω τις διάφορες ακροδεξιές ομάδες με τον ποντιακό χώρο αλλά όπως ανέφερα πριν απλώς ξορκίζεις το κακό. Οντως οι εθνικιστές όψιμα ενδιαφέρθηκαν για την ποντιακή γενοκτονία και όντως καπηλεύονται τον χώρο. Αλλά προσωπική μου άποψη είναι οτι σημαντικά κομμάτια του χώρου ανέχονται αυτή την παρουσία. Δεν λέω οτι τους εκφράζει ιδεολογικά, απλώς οτι μπροστά στο απώτερο στόχο μπορεί να δέχονται την υποστήριξη από όπου και αν προέρχεται. Εδώ μπορείς να διαφωνείς αλλά σκέψου μήπως εσύ κρίνεις τις προθέσεις πολλών και όχι το αποτέλεσμα που βγαίνει έξω.

    Και κυρίως στον τρόπο με τον οποίο η Αριστερά αντιμετωπίζει τα φαινόμενα.

    Βλέπεις εσύ οτι η Αριστερά δεν είναι πάντα «αριστερή»! 😛

    Σχόλιο από Abravanel | 03/07/2008

  25. Abravanel

    Μου θύμισες ένα υπαρκτό πρόσωπο. Άστο!

    Για να μην περιστρεφόμαστε γύρω από τα ίδια θέματα επισημαίνω ότι τα τρία σκέλη που εντόπισες είναι αυτά ακριβώς που θέτει το οργανωμένο ποντιακό κίνημα.

    Πιθανόν να λαθεύεις στον τρόπο που χρησιμοποιείς τον όρο «εθνικισμός». Έτσι, κάποιος καλοθελητής θα μπορούσε να βρει σημεία των τοποθετήσεών σου που σχετίζονται με το Ολοκαύτωμα και τους Γερμανούς για να σου προσάψει την κατηγορία του «εβραϊκού εθνικισμού».

    Είναι μεγάλος μύθος ότι ο χώρος μας ανέχεται τους ακροδεξιούς. Πρόσφατα ο Καρατζαφέρης του «Λάος» καταφέρθηκε έντονα κατά της μεγάλης μας ομοσπονδίας (ΠΟΕ) γιατί δεν εκτίμησε όπως θα ήθελε την παρέμβασή του στο Ευρωκοινοβούλιο.

    Είναι πραγματικά παράδοξο και ενδεικτικό μιας περίεργης διάχυτης αντιποντιακής αίσθησης, το ότι υπερεκτιμάται τόσο πολυ η Ακροδεξιά!

    Τι να υποθέσει κάποιος;
    Οτι δεν υπάρχει καμιά ανοχή στην κριτική για τους αλάθητους πολιτικούς μας προστάτες (δεξιούς κι αριστερούς) ή
    ότι θεωρείται αδιανόητο οι «πρόσφυγγες», που μέχρι τώρα σύμπασα η Ελλάς διασκεδάζει με την αφέλεια και τη βλακεία τους να τολμούν να αρθρώσουν δικό τους λόγο;
    ότι τελικά θα ανακουφιζόταν πολύς κόσμος αν συνέβαινε, γιατί θα τους απάλασσε από την υποχρέωση να αντιμετωπίσουν σε μια νέα κριτική και σ’ ένα νέο κίνημα.

    Ποιος θα μπορούσε να απαντήσει άραγε;

    Ισχύουν πλήρως οι επισημάνσεις που έκανα στα προηγούμενα σχόλιά μου.

    Μ-π

    Σχόλιο από Πόντος και Αριστερά | 03/07/2008

  26. Αντισημιτισμός,ΡατσισμόςκαιΕξουσία/a>

    Σχόλιο από Νοσφεράτος | 19/07/2008

  27. νΑ ΑΝΤΙΔΡΤΑΣΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΑΙΣΧΟΣ
    της παραταξης που Κυβερνα εδώ και μα 20ετια την Θεσσαλονικη
    και την ΝΤΡΟΠΙΑΖΕΙ με εναν Απροκαλυπτο
    Αντισημιτισμό:
    Βλ εδώ :
    http://panosz.wordpress.com/2008/07/19/city_of_ghosts/#more-2971

    Σχόλιο από Νοσφεράτος | 19/07/2008

  28. http://nosferatos.blogspot.com/

    Σχόλιο από δρ Σαλάτας | 20/07/2008

  29. Στην Καλύβα μας θύμησαν κάτι ενδιαφέρον :

    Αντισημιτισμός, αντισιωνισμός και «τρομοκρατία»

    ΤΑΚΗΣ ΦΩΤΟΠΟΥΛΟΣ

    (Ελευθεροτυπία, 2002/04/06)

    Οι τελευταίες επιθέσεις κατά Εβραϊκών συναγωγών και άλλων εβραϊκών στόχων στην Ευρώπη και αλλού, σε συνέχεια των «τρομοκρατικών» επιθέσεων κατά Εβραίων πολιτών στο Ισραήλ (πέρα από τις καθ’ όλα νομιμοποιημένες επιθέσεις κατά Ισραηλινών στρατιωτικών στόχων) που τον τελευταίο καιρό παρουσιάζουν μια μεγάλη έξαρση με τις επιθέσεις αυτοκτονίας να πολλαπλασιάζονται, οδηγούν πολλούς στο συμπέρασμα ότι βρισκόμαστε μπροστά σε μια νέα έξαρση του αντισημιτισμού. Και δεν μιλώ βέβαια για την Σιωνιστική προπαγάνδα και τα φερέφωνα της στις Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις που έφθασαν να χαρακτηρίσουν αντισημιτικές και τις απόψεις του υπογραφόμενου επειδή τόλμησε να επικρίνει τις κτηνωδίες του Σιωνισμού στην προσπάθεια του να ολοκληρώσει την εθνοκάθαρση της Παλαιστίνης[1]. Σήμερα είναι τεκμηριωμένο ότι έχει καλοστηθει από τα Σιωνιστικά συμφέροντα, τα οποία αποτελούν καθοριστικό συστατικό στοιχείο της υπερεθνικής ελίτ που διαχειρίζεται την πολιτική και οικονομική παγκοσμιοποίηση, μια «βιομηχανία παραγωγής αντισημιτών»[2] για να δυσφημείται ως αντισημιτική οποιαδήποτε καταγγελία της μεγαλύτερης αδικίας σε βάρος λαού που συνέβη μετά τον τελευταίο παγκόσμιο πόλεμο: της απόπειρας εξανδραποδισμού του Παλαιστινιακού λαού η οποία σήμερα βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη .

    Η βιομηχανία αυτή έχει τεραστία επιτυχία στο να επιβάλλει αυτολογοκρισία σε πολλούς καλοπροαίρετους που θα ήθελαν να εναντιωθούν κατά της Σιωνιστικής εθνοκάθαρσης στην Παλαιστίνη. Το κύριο μέσο που χρησιμοποιείται για τον σκοπό αυτό είναι η άκρατη σύγχυση που εσκεμμένα δημιουργεί η Σιωνιστική προπαγάνδα όταν ταυτίζει τον αντισιωνισμό με τον αντισημιτισμό. Ο αντισημιτισμός, ο οποίος κατέληξε στην Ναζιστική κτηνωδία, δεν ήταν παρά η λογική κατάληξη πολλών εξοντωτικών διωγμών κατά των Εβραίων, από την μεσαιωνική Ισπανία μέχρι την Τσαρική Ρωσία κ.λπ., και είχε εντελώς διαφορετικά αίτια και διαφορετικό χαρακτήρα από τον αντισιωνισμό. Ο ιστορικός αυτός αντισημιτισμός ξεκινούσε είτε από ηλίθιους θρησκευτικούς λόγους και δεισιδαιμονίες είτε από το γεγονός ότι οι Εβραϊκές κοινότητες, σε αντίθεση με άλλες κοινότητες μεταναστών, δεν αφομοιωνόντουσαν ποτέ στις ευρύτερες εθνικές κοινότητες που τις φιλοξενούσαν αλλά διαφύλασσαν ως κόρη οφθαλμού την εθνικο-θρησκευτική τους ταυτότητα, με την αποθάρρυνση των μικτών γάμων, την καλλιέργεια του μύθου του περιουσίου λαού κ.λπ. Εάν σε αυτό προστεθεί ότι ένα τμήμα των Εβραϊκών αυτών κοινοτήτων συνήθως αποτελούσε και σημαντικό στοιχείο των ντόπιων ελίτ, τότε, μπορεί κανείς να εξηγήσει τον ιδιότυπο ρατσισμό που είχε δημιουργηθεί, κυρίως ανάμεσα στα κατώτερα κοινωνικά στρώματα των χωρών που φιλοξενούσαν τις Εβραϊκές κοινότητες, δηλαδή τον αντισημιτισμό, που οδήγησε στα ιστορικά εγκλήματα κατά της Εβραϊκής φυλής.

    Όμως οι δέκτες αυτού του αντισημιτισμού ήταν μόνο θύματα και ποτέ δεν επιδίωκαν την υπονόμευση (αν όχι τον εξανδραποδισμό) άλλων πολιτιστικών ταυτοτήτων. Ακόμη μάλιστα και όταν ήταν θύτες, λόγω της κοινωνικο-οικονομικής θέσης τους στη κοινωνία, ούτε τα κίνητρα τους ήταν ρατσιστικά ούτε οι μέθοδοι που χρησιμοποιούσαν εναντίον των θυμάτων τους ήταν η ωμή βία. Αντίθετα, ο αντισιωνισμός δεν στρέφεται ποτέ αδιακρίτως κατά των Εβραίων πολιτών αλλά συγκεκριμένα εναντίον των Σιωνιστών που εκμεταλλεύθηκαν το ναζιστικό έγκλημα (και ακόμη το εκμεταλλεύονται, όπως έδειξαν πρόσφατα στελέχη της Εβραϊκής αντισιωνιστικής Αριστεράς[3]) και την παγκόσμια συμπάθεια που δημιουργήθηκε για τον Εβραϊκό λαό, ώστε να στήσουν, μέσω μιας ρατσιστικής εθνοκάθαρσης, ένα «καθαρό» Εβραϊκό κράτος σε βάρος των λαών που ζούσαν στα χώματα της Παλαιστίνης από αιώνες. Ο αντισιωνισμός δηλαδή στρέφεται όχι εναντίον θυμάτων αλλά εναντίον φρικτών θυτών που όλα αυτά τα χρόνια επιδιώκουν, με την αποφασιστική βοήθεια αυτών που ελέγχουν την οικονομία της αγοράς (που για τους δικούς τους λόγους ήθελαν τον χωροφύλακα τους στη Μέση Ανατολή) να κτίσουν, χρησιμοποιώντας αδίστακτα την φυσική ή οικονομική βία το εθνικά καθαρό κράτος τους. Έτσι, μη αρκούμενοι στην καταφανή αδικία που συνιστούσε η απόφαση του ΟΗΕ του 1948 που τους παραχωρούσε 55% της γης παρά το γεγονός ότι αποτελούσαν λιγότερο από το 40% του πληθυσμού, προχώρησαν όλα αυτά τα χρόνια στη μαζική εκδίωξη των Αράβων από τα εδάφη τους, έτσι ώστε σήμερα να ελέγχουν de jure σχεδόν το 90% της παλαιστινιακής γης και de facto to 100%, ενώ οι πιο «προοδευτικοί» από αυτούς απλώς δηλώνουν διατεθειμένοι να αρκεστούν «γενναιόδωρα» στο 78% αυτής της γης για να δημιουργηθεί κάποια παρωδία Παλαιστινιακού κράτους![4].

    Όμως είναι αυτή η κατάφωρη αδικία που δίδαξε τους Παλαιστίνιους ότι οποιαδήποτε ειρηνική διαδικασία με βάση τη σημερινή πελώρια ανισοκατανομή δύναμης (πολιτικής, οικονομικής και στρατιωτικής) δεν θα κατέληγε παρά σε κάποιο «ξεπούλημα» όπως αυτό του Όσλο, ή αυτό που προτείνει το σχέδιο της Σαουδαραβίας σήμερα που, στην πράξη, θα κατέληγε στην οριστική απομάκρυνση από την Παλαιστίνη των εκατομμυρίων προσφύγων-θυμάτων του Σιωνισμού που αποτελούν τα δυο τρίτα του Παλαιστινιακού λαού. Είναι η ίδια πελώρια ανισοκατανομή δύναμης, όπου τα τελειότερα οπλικά συστήματα της εγκληματικής πολεμικής τεχνολογίας των ΗΠΑ χρησιμοποιούνται ενάντια στις σφεντόνες των παιδιών και τα πιστόλια των αστυφυλάκων του Αραφάτ, που οδήγησε στην απελπισία τους Παλαιστίνιους και στη χρήση του έσχατου μέσου που διαθέτουν: την ίδια τη ζωή τους για να συμπαρασύρουν μαζί τους στο θάνατο και μερικούς από τους κατακτητές. Έστω και αν αυτές οι πράξεις, που στρέφονται αδιακρίτως εναντίον Εβραϊκών στόχων, επισύρουν την κατηγορία της «τρομοκρατίας» την οποία υιοθετούν ακόμη και πολλοί από τους «προοδευτικούς» (ακόμη και τους ελευθεριακούς), τόσο μεταξύ της Εβραϊκής Αριστεράς στο Ισραήλ και στο εξωτερικό που (εκτός από λίγες φωτεινές εξαιρέσεις όπως ο Τσόμσκι) σιωπά μπροστά στη ρατσιστική εθνοκάθαρση, όσο και της Αριστεράς γενικότερα.

    Αλλά, μολονότι η χρήση βίας αδιακρίτως δεν είναι ούτε πολιτικά αλλά ούτε και ηθικά επιδοκιμαστέα, ήταν αναμενόμενο ότι η βία της υπερεθνικής ελίτ και των παραρτημάτων της αναπόφευκτα θα οδηγούσε σε αυτού του είδους τη δραστηριότητα. Αναπόφευκτα, διότι είναι το μόνο μέσο που διαθέτουν λαοί όπως ο Ιρακινός ή ο Αφγανικός κατά ενός αόρατου εχθρού που τους βομβαρδίζει ανηλεώς με μια αξεπέραστη τεχνολογία, η αντίστοιχα ένας λαός όπως ο παλαιστινιακός προκειμένου να επιτύχει την εθνική του απελευθέρωση κατά ενός ορατού μεν εχθρού που διαθέτει όμως συντριπτική υπεροπλία και δεν διστάζει (όπως οι ναζιστές) να βομβαρδίζει στόχους μεταξύ αμάχων χρησιμοποιώντας F16 και να δολοφονεί παιδιά με σφεντόνες, ή νοσοκομειακούς που συλλέγουν τραυματίες. Όσο μεγαλύτερη επομένως είναι η ανισότητα στη κατανομή στρατιωτικής δύναμης μεταξύ καταπιεστών και καταπιεζόμενων και όσο η κρατική βία των καταπιεστών παίρνει κτηνώδεις μορφές τόσο και η αμυντική βία των καταπιεσμένων θα παίρνει περισσότερο αποκρουστικές μορφές.

    Δεν θα πρέπει όμως ποτέ να ξεχνούμε το ιστορικό υπόβαθρο της βίας που ανέφερα. Διότι βέβαια είναι το ρατσιστικό έγκλημα της εθνοκαθάρσης από μέρους των Σιωνιστών που οδήγησε στο σημερινό κύκλο της αποτρόπαιας βίας. Και αυτό, διότι από την αρχή ήταν δυνατό, όπως είχαν προτείνει φωτισμένα τμήματα της Εβραϊκής Αριστεράς, να συμβιώσουν ειρηνικά Παλαιστίνιοι και Εβραίοι σε μια ομοσπονδία των λαών της περιοχής. Όμως οι Σιωνιστές προτίμησαν να ματοκυλίσουν ένα ολόκληρο λαό για να κτίσουν το μείζον Ισραήλ που τους χάρισε ο Θεός! Σήμερα, περισσότερο παρά ποτέ, η μόνη μη ρατσιστική λύση είναι η πολυπολιτισμική συνομοσπονδιακή περιεκτική δημοκρατία των λαών της περιοχής, μέσα σε κοινά σύνορα και με απεριόριστο δικαίωμα των Παλαιστινίων προσφύγων να επιστρέψουν στη πατρική γη τους.

    Σχόλιο από Άρης | 29/08/2008

  30. Το άρθρο αν και κακόβουλο θα είχε μια λογική αν είχε γραφεί στις ΗΠΑ για το αμερικανικό κοινό, στην Ελλάδα όμως είναι απλώς γελοίο.

    Επίσης είναι κουραστικό το στερεότυπο του σιωνιστή δολοφόνου. Ορίστε μια σιωνίστρια κατά της κατοχής της Δυτ.Οχθης. Επίσης αν κανείς ενδιαφέρεται ένα εξαιρετικό κείμενο που δίνει συμβουλές για να μην πέφτει στην παγίδα του αντισημιτισμού ο αριστερός που δραστηριοποιείται στην προάσπιση των ανθρώπινων και πολιτικών διακαιωμάτων στην Δυτ.Οχθη και Γάζα.

    Σχόλιο από Abravanel | 03/09/2008

  31. Δεν νομίζω οτι ειναι κακοβουλο..Θα το χαρακτηριζα ομως μαλλον ..ευκολο..Και , μαλλον, απλουστευτικό

    οπως μου φαινονται ολα τα αρθρα του Φωτοπουλου ..τουλαχιστον αυτά που γραφει στην ελευθεροτυπία ..
    Θελω να πώ …βρε παιδια ,φτανουν πια οι απλουστευσεις .
    Τιποτε (πια ) δεν ειναι τοσο απλό.

    Σχόλιο από Νοσφεράτος | 04/09/2008

  32. KAΛΑ..ΤΑ ΘΕΛΕΤΕ ΚΑΙ ΤΑ ΛΕΤΕ ΤΩΡΑ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΒΡΕ ΠΑΙΔΙΑ; ΤΙ ΠΑΕΙ ΝΑ ΠΕΙ «ΕΛΛΗΝΑΣ ΕΒΡΑΙΟΣ»; ΕΔΩ ΠΑΣΧΙΖΕΙ Ο ΕΛΛΗΝΑΣ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΕΛΛΗΝΑΣ! ΟΠΩΣ ΟΙ ΑΛΗΘΙΝΟΙ ΑΡΧΑΙΟΙ ΗΜΩΝ ΠΡΟΓΟΝΟΙ! ΚΑΙ ΠΑΤΕ ΚΙ ΟΝΟΜΑΖΕΤΕ ΤΟΥΣ ΕΒΡΑΙΟΥΣ..ΕΛΛΗΝΕΣ; ΤΙ ΣΧΕΣΗ ΕΧΟΥΜΕ ΕΜΕΙΣ ΜΕ ΑΥΤΟΥΣ; ΕΔΩ ΠΛΕΟΝ ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΟΥΣ ΠΡΟΓΟΝΟΥΣ ΜΑΣ ΕΦΟΣΟΝ ΑΠΟΜΑΚΡΥΝΟΜΑΣΤΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΑΙΔΕΙΑ. ΚΑΙ ΧΑΡΙΖΟΥΜΕ ΕΤΣΙ ΑΠΛΟΧΕΡΑ ΤΟ ΙΕΡΟ ΟΝΟΜΑ «ΕΛΛΗΝ» ΣΕ ΞΕΝΟΥΣ; ΕΙΜΑΣΤΕ ΜΕ ΤΑ ΚΑΛΑ ΜΑΣ; ΓΙΑ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΛΙΓΟ ΗΣΙΟΔΟ ΚΑΙ ΑΠΟΛΛΟΔΩΡΟ!
    ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ Η..ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΤΟΥΣ ΡΙΖΑ; Ή ΜΑΛΛΟΝ..ΟΙ ΕΒΡΑΙΟΙ ΕΧΟΥΝ ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΡΙΖΕΣ; ΓΙΑ ΑΝΑΡΩΤΗΘΕΙΤΕ..
    ΤΙ ΣΧΕΣΗ ΕΧΟΥΝ ΟΙ ΠΟΝΤΙΟΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΕΒΡΑΙΟΥΣ; ΤΙ ΜΑΣ ΝΟΙΑΖΕΙ ΕΜΑΣ ΤΙ ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΕΧΟΥΝ ΜΕ ΤΟΥΣ ΓΕΡΜΑΝΟΥΣ; ΛΥΠΟΜΑΣΤΕ ΠΟΛΥ ΓΙΑ ΟΤΙ ΠΕΡΑΣΑΝ, ΑΛΛΑ ΛΥΠΟΜΑΣΤΕ ΠΟΛΥ ΕΠΙΣΗΣ ΓΙΑ ΟΤΙ ΚΑΝΟΥΝ ΣΤΗ ΓΑΖΑ ΑΥΤΗ ΤΗ ΣΤΙΓΜΗ ΣΤΟΥΣ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΙΟΥΣ! ΟΥΔΕΙΣ ΤΕΛΕΙΟΣ ΛΟΙΠΟΝ.
    KAI..»ΔΕΝ ΚΑΝΟΥΜΕ ΣΤΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ ΟΤΙ ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΜΑΣ ΚΑΝΟΥΝ». ΣΩΣΤΑ;
    TO ΤΗΡΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΑΥΤΟ; ΑΝ ΝΑΙ..ΤΟΤΕ ΑΣ ΜΙΛΗΣΕΙ ΕΛΕΥΘΕΡΑ.
    ΕΜΑΣ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ, ΑΛΛΑ ΚΑΙ «ΕΛΛΗΝΕΣ», ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΜΑΣ ΝΟΙΑΖΕΙ ΤΟ ΓΕΝΟΣ ΜΑΣ! ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΟΙ ΕΒΡΑΙΟΙ ΚΟΙΤΟΥΝ ΤΟ ΔΙΚΟ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΤΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΤΟΥΣ! ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΑΥΤΟΙ ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΚΟΙΤΑΞΑΝ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΑ ΜΕ ΣΥΜΠΑΘΕΙΑ! MAΣ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΘΗΚΑΝ ΠΟΥΘΕΝΑ; ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΑΝ ΠΟΤΕ ΤΟΥΣ ΔΙΚΟΥΣ ΜΑΣ ΕΧΘΡΟΥΣ; ΓΙΑ ΝΑ ΜΗ ΜΙΛΗΣΩ ΓΙΑ ΑΛΛΑ ΠΙΟ ΣΗΜΑΝΤΙΚΑ ΖΗΤΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΦΤΑΣΟΥΜΕ ΚΑΙ ΣΤΟ ΤΑΛΜΟΥΔ ΚΑΙ ΠΡΩΤΟΚΟΛΛΑ ΤΗΣ ΣΙΩΝ.. ΕΝ ΠΑΣΕΙ ΠΕΡΙΠΤΩΣΕΙ ΑΛΛΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΕΧΟΥΝ ΣΗΜΑΣΙΑ. Ο ΣΕΒΑΣΜΟΣ! ΑΝ ΚΑΠΟΙΟΙ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΤΟΥΣ ΣΕΒΟΜΑΣΤΕ, ΑΣ ΣΕΒΟΝΤΑΙ ΚΙ ΕΚΕΙΝΟΙ.
    ΜΗΝ ΤΡΕΛΑΙΝΟΜΑΣΤΕ ΤΩΡΑ. ΑΣ ΒΡΟΥΜΕ ΠΡΩΤΑ ΕΜΕΙΣ ΠΟΙΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ. ΑΣ ΓΙΝΟΥΜΕ ΕΛΛΗΝΕΣ ΑΛΗΘΙΝΟΙ ΚΑΙ ΓΝΗΣΙΟΙ, ΚΑΙ ΑΣ ΜΗ ΒΑΖΟΥΜΕ ΣΤΟ «ΣΟΪ» ΜΑΣ ΑΤΟΜΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΑΝΗΚΟΥΝ ΕΤΣΙ ΚΙ ΑΛΛΙΩΣ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ «ΣΟΪ»!
    ΠΑΙΔΙΑ..ΕΚ ΦΥΣΕΩΣ ΔΕ ΓΙΝΕΤΑΙ ΚΑΠΟΙΟΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΗΝΕΣ! ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΚΑΠΟΙΟΙ ΠΟΥ..ΝΟΜΙΖΟΥΝ ΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΗΝΕΣ! ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΡΧΑΙΟΥΣ ΦΙΛΟΣΟΦΟΥΣ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΓΙΑΤΙ! ΜΗΝ ΤΑ ΙΣΟΠΕΔΩΝΕΤΕ ΟΛΑ. ΑΣ ΣΕΒΑΣΤΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ! ΜΗ ΒΛΑΣΦΗΜΕΙΤΕ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΟΥΣ! ΚΙ ΟΠΟΙΟΣ ΝΟΜΙΖΕΙ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΑΡΚΕΤΑ ΕΛΛΗΝΑΣ..ΓΙΑ ΝΑ ΛΑΒΕΙ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΝΑ ΜΟΙΡΑΖΕΙ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥΣ ΤΙΤΛΟΥΣ ΔΕΞΙΑ ΚΙ ΑΡΙΣΤΕΡΑ..ΑΣ ΜΑΣ ΤΟ ΑΠΟΔΕΙΞΕΙ ΠΡΩΤΑ! ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΗΝΑΣ; ΠΟΣΟ «ΕΛΛΗΝΑΣ» ΕΙΝΑΙ; ΕΧΕΙ ΑΓΝΟΙΑ ‘Η ΚΑΝΕΙ ΚΑΤΙ ΕΣΚΕΜΜΕΝΑ;
    ΓΝΩΘΙ Σ’ΑΥΤΟΝ. ΕΥΔΑΙΜΟΝΕΙΤΕ.

    Σχόλιο από ΧΑΡΑ | 17/01/2009

  33. Η εβραϊκή θρησκεία αποτελεί θρησκευτική ομολογία περί του Θείου.

    Όπως λοιπόν υπάρχει ο «Έλληνας χριστιανός», ο «Έλληνας μουσουλμάνος», ο «Έλληνας βουδιστής», ο «Έλληνας άθεος», ο «Έλληνας χάρε κρίσνα» έτσι υπάρχει κι ο «Έλληνας εβραίος». Δατς’ ολ!

    Ομέρ, Έλληνας πόντιος ή κάπως έτσι

    Σχόλιο από Πόντος και Αριστερά | 17/01/2009

  34. ΠΛΑΝΑΣΑΙ ΠΛΑΝΗΝ ΟΙΚΤΡΑΝ ΓΙΑΤΙ ΕΓΩ ΜΙΛΑΩ ΓΙΑ ΑΛΛΟ ΚΙ ΕΣΥ ΓΙΑ ΑΛΛΟ. ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΛΟΙΠΟΝ «ΔΑΤΣ ΩΛ». THAT’S ALL ΓΙΑ ΣΕΝΑ ΠΟΥ ΤΑ ΒΛΕΠΕΙΣ ΟΛΑ ΑΠΛΑ ‘Η ΘΕΣ ΝΑ ΤΑ ΑΠΛΟΠΟΙΕΙΣ.
    ΕΜΕΝΑ ΚΑΙ ΚΑΠΟΙΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΜΑΣ ΕΛΑΒΕΣ ΥΠΟΨΗΝ ΟΜΩΣ;
    ΑΥΤΑ ΕΙΝΑΙ ΑΠΛΑ ΤΙΤΛΟΙ ΠΟΥ ΒΟΛΕΥΟΥΝ..
    ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΗΝΑΣ ΑΠΟ’ΔΩ ΜΕΣΑ; ΘΑ ΜΟΥ ΠΕΙ; ΑΛΛΑ ΠΡΩΤΑ ΝΑ ΕΧΕΙ ΔΙΑΒΑΣΕΙ ΗΣΙΟΔΟ! ΚΙ ΑΠΟΛΛΟΔΩΡΟ.
    ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΔΕΧΤΩ ΑΠΟΨΗ ΚΑΠΟΙΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΤΙ ΕΣΤΙ «ΕΛΛΗΝ» ΑΝ ΔΕΝ ΞΕΡΕΙ ΚΑΙ Ο ΙΔΙΟΣ ΤΙ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΑΥΤΟ.. ΑΝ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΔΙΑΒΑΣΕΙ ΑΡΧΑΙΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΣΥΓΓΡΑΜΑ. ΛΥΠΑΜΑΙ ΠΟΛΥ, ΑΛΛΑ ΕΤΣΙ ΕΧΕΙ..
    Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΟΥ ΚΑΛΕ ΜΟΥ ΦΙΛΕ «ΠΟΝΤΟΣ ΚΙ ΑΡΙΣΤΕΡΑ» ΑΠΛΑ ΜΟΥ ΑΠΑΝΤΑΕΙ ΣΤΟ ΠΟΣΟ «ΕΛΛΗΝΑΣ» ΕΙΣΑΙ. ΟΠΩΣ ΕΠΙΣΗΣ ΚΑΙ ΤΟ ΨΕΥΔΩΝΥΜΟ ΠΟΥ ΕΠΕΛΕΞΕΣ. ΕΞΥΠΗΡΕΤΕΙΣ ΚΑΠΟΙΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΚΑΙ ΤΟ ΒΡΟΝΤΟΦΩΝΑΖΕΙΣ ΚΙΟΛΑΣ.
    ΣΚΕΨΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΑ. ΣΚΕΨΟΥ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΑ.
    ΟΠΩΣ ΕΓΩ ΣΚΕΦΤΟΜΑΙ ΚΑΙ ΓΡΑΦΩ. ΔΕΝ ΑΝΑΚΑΤΕΨΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ. ΛΕΩ ΤΟ ΑΠΛΟ ΚΑΙ ΤΟ ΑΥΤΟΝΟΗΤΟ. ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΗΝΑΣ; ΕΝΑΣ ΓΝΗΣΙΟΣ ΕΛΛΗΝΑΣ, ΘΑ ΕΓΡΑΦΕ ΟΣΑ ΓΡΑΦΕΙΣ ΕΣΥ ΚΑΛΕ ΜΟΥ ΦΙΛΕ, Ή ΟΠΟΙΟΣΔΗΠΟΤΕ ΑΛΛΟΣ ΠΟΥ ΑΛΛΑΖΕΙ ΤΗΝ ΕΝΝΟΙΑ ΤΗΣ ΛΕΞΗΣ «ΕΛΛΗΝ»;
    ΑΝ ΘΕΣ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ, ΑΝΑΛΥΕΙΣ, ΑΣΧΟΛΕΙΣΑΙ, ΨΑΧΝΕΙΣ ΚΑΙ ΣΚΕΦΤΕΣΑΙ. ΑΝ ΟΧΙ, ΔΕΝ ΠΕΙΡΑΖΕΙ. ΑΠΛΑ ΜΗΝ ΠΑΙΖΕΤΕ ΜΕ ΤΙΣ ΛΕΞΕΙΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΕΝΝΟΙΕΣ. ΣΑΣ ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΟΛΥ ΝΑ ΣΕΒΕΣΤΕ ΤΟΥΣ ΠΡΟΓΟΝΟΥΣ ΜΟΥ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ.
    ΟΠΩΣ ΚΙ ΕΓΩ ΘΑ ΣΑΣ ΣΕΒΑΣΤΩ, ΓΙΑΤΙ ΑΠΟΖΗΤΩ ΚΙ ΕΓΩ ΤΟ ΙΔΙΟ.
    ΔΕΝ ΘΑ ΣΑΣ ΤΟ ΖΗΤΑΓΑ ΑΝ ΔΕ ΣΕΒΟΜΟΥΝ. ΜΕ ΤΙ ΜΟΥΤΡΑ ΑΛΛΩΣΤΕ;

    ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ.
    ΜΙΑ ΕΛΛΗΝΙΔΑ.

    Σχόλιο από ΧΑΡΑ | 17/01/2009

  35. «ΕΜΕΝΑ ΚΑΙ ΚΑΠΟΙΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΜΑΣ ΕΛΑΒΕΣ ΥΠΟΨΗΝ ΟΜΩΣ;»

    Όχι δε σας λάβαμε υπ’ όψη σας… μιας και είναι συλλογικό το μπλογκ μας!

    Υπάρχουν πολλά άλλα σάιτ, που έχουν τις δικές σου απόψεις στα οποία μπορείς να νοιώθεις άνετα.

    Όσο λοιπόν ακόμα έχουμε δημοκρατία και επιτρέπεται η ελεύθερη διακίνηση ιδεών ας κινείται ο καθένας στους χώρους που νοιώθει οικεία και φιλικά!

    Αφού νοιώθεις λοιπόν τόσο «έλληνας» τι θες κι επισκέπτεσαι το μιαρό μπλογκ μας;

    Ομέρ και ξερό ψωμί

    Σχόλιο από Πόντος και Αριστερά | 17/01/2009

  36. Χαρά, ευτυχώς που δε ζουν οι «πρόγονοί σου οι Έλληνες» γιατί σίγουρα δεν θα το γλύτωνες το ξύλο απ’ αυτούς:

    Τέτοια μυαλά σαν το δικό σου, τα συναντούσαν μόνο στους Αιγύπτιους, στους Ασσύριους και στους βάρβαρους Λατίνους…

    Σχόλιο από Επικουράβα | 17/01/2009

  37. Άφοβον ο θεός, ανύποπτον ο θάνατος• και ταγαθόν μεν εύκτητον, το δε δεινόν ευκαρτέρητον.

    Σχόλιο από Επικουράβα | 17/01/2009

  38. Ευχαριστούμε «Επικουράβα» δια τα σοφά σου λόγια. Κοριτσάκι είσαι κι εσύ ε; 8)

    Χαρά, περισσότερο αρμόδιος από μας για ζητήματα συνέχειας και εθνικών ταυτοτήτων είναι ένας άλλος μπλογκερ ο ντόκτορ Δημήτρης, καθώς κι ένας ακόμα φρικτότερος που ακούει στο όνομα Νοσφεράτος….

    Αυτοί θα μπορούσε να απαντήσει με σοβαρότητα στα επιχειρήματά σου. Όχι σαν κι εμάς που είμαστε εγόνια του Μώμου!

    Ομέρ ο Μωμόγερος

    Σχόλιο από Πόντος και Αριστερά | 17/01/2009

  39. ΛΕΞΕΙΣ ΣΤΟ ΣΤΟΜΑ ΜΟΥ ΣΕ ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΝΑ ΜΗ ΒΑΖΕΙΣ ΚΑΙ ΝΑ ΜΙΛΑΣ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΟΠΩΣ ΣΟΥ ΜΙΛΑΩ ΕΓΩ.
    ΕΑΝ ΘΕΩΡΕΙΣ ΕΣΥ «ΜΙΑΡΟ» ΤΟ SITE ΣΟΥ.. ΑΠΛΑ ΣΒΗΣΤΟ. ΚΑΝΤΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΚΑΙ ΜΗΝ ΤΟ ΕΧΕΙΣ ΔΗΜΟΣΙΑ.
    ΑΠΟ ΤΗ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΕΚΤΕΘΕΙΜΕΝΟ ΔΗΜΟΣΙΑ, ΕΙΝΑΙ ΦΥΣΙΚΟ ΝΑ ΔΕΧΕΣΑΙ ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ. ΕΓΩ ΣΕ ΕΝΟΧΛΗΣΑ; ΣΕ ΕΒΡΙΣΑ;
    ΑΝ ΣΕ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙΣ ΤΟ ΜΟΝΟΛΟΓΟ ΤΗΣ ΑΝΤΙΓΟΝΗΣ, ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΑΠΛΟ.
    ΤΟ ΚΑΝΕΙΣ ΙΔΙΩΤΙΚΟ ΚΑΙ ΒΑΖΕΙΣ ΣΤΗ ΣΥΖΗΤΗΣΗ , ΔΙΚΑ ΣΟΥ ΑΤΟΜΑ. ΕΙΤΕ ΟΜΑΔΑ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΗ..Ή ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ ΑΛΛΟ. ΕΣΥ ΞΕΡΕΙΣ ΚΑΛΥΤΕΡΑ..

    ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΤΙ ΕΙΣΑΙ ΚΑΙ ΠΟΙΟΣ Ο ΡΟΛΟΣ ΣΟΥ. ΣΥΝΕΧΩΣ ΜΟΥ ΓΕΝΝΑΣ ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ ΜΕ ΤΗ ΣΤΑΣΗ ΣΟΥ ΚΑΙ ΑΡΧΙΖΩ ΝΑ ΣΚΕΦΤΟΜΑΙ ΔΙΑΦΟΡΑ..

    ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΛΟΓΟΣ ΠΟΥ ΕΙΣΑΙ ΕΠΙΘΕΤΙΚΟΣ;
    ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΛΟΓΟΣ ΠΟΥ ΜΙΛΑΣ ΓΙΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΤΗΝ ΤΗΡΕΙΣ;
    ΠΑΡΑ ΜΕ ΣΤΕΛΝΕΙΣ «ΝΑ ΠΑΩ ΣΕ ΑΛΛΑ SITES ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ..ΔΙΚΕΣ ΜΟΥ ΑΠΟΨΕΙΣ»; ΤΙ ΑΠΟΨΕΙΣ ΕΧΟΥΝ ΑΛΛΟΥ ΔΗΛΑΔΗ; ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΘΑ ΠΑΩ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΗΝΕΣ, ΕΝΩ ΕΔΩ ΕΙΣΤΕ…ΚΑΤΙ «ΑΛΛΟ»; ΑΥΤΟ ΜΟΥ ΛΕΣ ΚΑΛΕ ΜΟΥ;
    ΓΙΑΤΙ ΑΥΤΟ; ΓΙΑΤΙ ΝΑ ΦΥΓΩ; ΑΔΥΝΑΤΕΙΣ ΝΑ ΚΑΝΕΙΣ ΔΙΑΛΟΓΟ, ΕΙΣΑΙ ΡΑΤΣΙΣΤΗΣ, Ή ΦΟΒΑΣΑΙ ΚΑΤΙ;
    Η «ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΔΙΑΚΙΝΗΣΗ ΙΔΕΩΝ» ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΒΛΕΠΕΙΣ ΑΥΤΗ ΤΗ ΣΤΙΓΜΗ ΚΙ ΟΧΙ ΑΥΤΗ ΠΟΥ ΠΑΣ ΝΑ ΕΠΙΒΑΛΕΙΣ ΜΕ ΤΟ ΝΑ ΜΕ ΔΙΩΧΝΕΙΣ.
    ΕΙΠΑ ΕΓΩ ΠΩΣ ΑΙΣΘΑΝΘΗΚΑ ΜΗ ΟΙΚΕΙΑ ‘Η ΕΧΘΡΙΚΑ ΕΔΩ ΜΕΣΑ;
    Ο ΜΟΝΟΣ ΕΧΘΡΙΚΟΣ ΕΙΣΑΙ ΕΣΥ. ΚΑΙ ΟΙ ΑΠΟΨΕΙΣ ΣΟΥ ΠΟΥ ΠΟΛΥ ΜΕ ΦΟΒΙΖΟΥΝ.
    ΜΑΛΙΣΤΑ ΑΥΤΟΑΠΟΚΑΛΕΙΣΑΙ ΠΟΝΤΙΟΣ ΚΑΙ ΑΡΙΣΤΕΡΟΣ.
    ΑΣΦΑΛΩΣ ΔΕΝ ΠΕΡΙΜΕΝΩ ΝΑ ΛΑΒΕΙΣ ΥΠΟΨΗΝ ΣΟΥ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ. ΔΕΝ ΕΙΣΑΙ, ΔΕΝ ΤΟ ΑΙΣΘΑΝΕΣΑΙ ΚΑΙ ΤΟ ΑΠΟΔΕΙΚΝΥΕΙΣ ΕΜΠΡΑΚΤΑ ΜΕ ΟΤΙ ΜΟΥ ΓΡΑΦΕΙΣ.

    ΓΙΑΤΙ ΛΟΙΠΟΝ ΥΙΟΘΕΤΕΙΣ ΔΙΚΕΣ ΜΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΛΕΞΕΙΣ, ΑΞΙΕΣ ΚΙ ΕΝΝΟΙΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΤΙΣ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΕΙΣ ΟΠΩΣ ΣΕ ΒΟΛΕΥΟΥΝ;

    ΕΦΟΣΟΝ ΔΕΝ ΘΕΣ ΝΑ ΓΙΝΕΙΣ ΕΛΛΗΝΑΣ, ΓΙΑΤΙ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΕΙΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑΧΡΑΖΕΣΑΙ ΤΟ ΙΕΡΟ ΚΑΙ ΜΕΓΑ ΟΝΟΜΑ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ;

    ΜΟΥ ΓΕΝΝΑΣ ΠΟΛΛΑ ΕΡΩΤΗΜΑΤΙΚΑ ΜΕ ΑΥΤΗ ΣΟΥ ΤΗΝ ΕΠΙΘΕΤΙΚΟΤΗΤΑ..

    ΕΠΙΣΗΣ ΘΑ ΣΟΥ ΣΥΝΙΣΤΟΥΣΑ ΝΑ ΜΙΛΑΣ ΣΤΟΝ Α’ ΕΝΙΚΟ ΟΤΑΝ ΜΙΛΑΣ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΚΗ ΣΟΥ ΑΠΟΨΗ.
    ΤΟ «ΕΜΕΙΣ» ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΕΙΣ ΚΑΙ ΝΑ ΤΟ ΚΡΙΝΕΙΣ. ΑΣΕ ΤΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ ΝΑ ΕΚΦΡΑΣΤΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΜΙΛΟΥΝ ΓΙΑ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟ ΤΟΥΣ.
    ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ!
    ΕΙΔΕΣ ΟΤΑΝ ΔΕΝ ΕΧΕΙΣ ΑΣΧΟΛΗΘΕΙ ΜΕ ΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ, ΟΤΙ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΤΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΕΙΣ, ΝΑ ΤΑ ΚΑΤΑΧΡΑΖΕΣΑΙ ΚΑΙ ΝΑ ΤΑ ΠΑΡΑΠΟΙΕΙΣ;

    ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ ΕΓΩ Ο ΕΧΘΡΟΣ ΣΟΥ ΚΑΛΕ ΜΟΥ. ΨΑΞΕ ΑΛΛΟΥ ΓΙΑ ΕΧΘΡΟΥΣ ΑΝ ΑΥΤΟ ΑΠΟΖΗΤΑΣ. ΕΓΩ ΔΕΝ ΦΑΝΤΑΣΙΩΝΟΜΑΙ. ΣΥΜΜΕΤΕΧΩ ΣΤΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΣΥΝΟΛΟ ΔΙΧΩΣ ΦΟΒΟΥΣ. ΣΥΜΜΕΤΕΧΩ ΕΛΛΗΝΙΚΑ. ΔΙΚΑΩΜΑ ΜΟΥ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ; ΚΑΤΙ ΓΙΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΕΛΕΓΕΣ ΠΡΙΝ… ΘΥΜΗΣΟΥ.

    ΑΝ ΣΕ ΕΝΟΧΛΟΥΝ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΙ ΕΧΕΙΣ ΡΑΤΣΙΣΤΙΚΕΣ ΔΙΑΘΕΣΕΙΣ ΝΑ ΜΟΥ ΤΟ ΠΕΙΣ ΝΑ ΤΟ ΓΝΩΡΙΖΩ..
    ΓΙΑΤΙ ΚΑΤΙ ΤΕΤΟΙΑ ΡΑΤΣΙΣΤΙΚΑ SITES, ΝΑΙ ΤΑ ΑΠΟΦΕΥΓΩ..

    Σχόλιο από ΧΑΡΑ | 17/01/2009

  40. Το εργαστήριό μου διαθέτει τα τελειότερα και πιο σύγχρονα μηχανήματα δι’ εξετάσεις ΔΝΑ , αίματος, χοληστερίνης,κλπ.
    Τιμαί ικανοποιητικαί.
    Στα τρία ΔΝΑ το ένα δώρο.
    Ανοιχτά κάθε μέρα., τηλ. 210-666.666.666
    Όποιος τηλεφωνήσει στα επόμενα 15 λεπτά πέρνει δώρο έν βιβλίον : «ΠΑΤΡΩΟΝ ΚΑΛΛΟΣ » εκδ. ΛΙΑΚΟ
    καθώς και έναν ουροσυλλέκτη δια παν ενδεχόμενον.

    Σχόλιο από ΜΙΚΡΟΒΙΟΛΟΓΟΣ | 17/01/2009

  41. ΑΜ ΕΤΣΙ ΕΞΗΓΕΙΤΑΙ.. ΒΛΕΠΕΙΣ ΠΟΛΥ ΛΙΑΚΟΠΟΥΛΟ..
    ΟΚ ΚΑΤΑΛΑΒΑ. ΚΑΚΩΣ! ΑΥΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΕΡΕΤΕ ΧΑΛΑΝΕ ΤΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ.
    ΑΝΤΙ ΝΑ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ ΚΑΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΖΕΤΕ ΝΕΟΥΣ «ΕΛΛΗΝΕΣ» ΣΥΓΓΡΑΦΕΙΣ..ΔΕ ΣΤΡΕΦΕΣΤΕ ΛΕΩ ΕΓΩ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΣΕ ΑΡΧΑΙΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ, ΠΟΥ ΤΑ ΛΕΝΕ ΣΩΣΤΑ (ΕΙΔΙΚΑ ΟΤΑΝ ΜΕΛΕΤΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΑΝΑΛΥΣΕΙΣ, ΟΧΙ ΑΠΛΑ ΠΑΠΑΓΑΛΙΣΕΙΣ) ΚΑΙ ΝΑ ΒΓΑΛΕΤΕ ΕΝΑ ΣΩΣΤΟ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ; ΜΕ ΤΣΑΡΛΑΤΑΝΟΥΣ ΠΟΥ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ ΤΙ ΝΟΗΜΑ ΝΑ ΒΓΑΛΕΤΕ;
    ΤΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ DNA ΒΡΕ ΚΑΛΕ ΜΟΥ ΠΟΥ ΘΑ ΩΦΕΛΗΣΕΙ; ΓΙΑ ΠΕΣ ΜΟΥ.
    ΜΙΛΑΜΕ ΓΙΑ ΠΝΕΥΜΑ. ΕΣΥ ΕΤΣΙ ΘΑ ΑΠΟΔΕΙΞΕΙΣ ΤΗΝ ΔΙΚΗ ΣΟΥ ΑΥΘΕΝΤΙΚΟΤΗΤΑ; ΜΕ ΤΟ ΑΙΜΑ;
    ΜΗΠΩΣ ΓΙ’ΑΥΤΟ ΧΥΝΕΤΑΙ ΤΟΣΟ ΑΙΜΑ ΑΥΤΗ ΤΗ ΣΤΙΓΜΗ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ; ΣΕ ΑΛΛΕΣ ΧΩΤΕΣ, ΣΕ ΑΛΛΕΣ ΗΠΕΙΡΟΥΣ ΚΑΙ ΣΕ ΠΟΛΕΜΟΥΣ;
    ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΓΕΜΙΣΟΥΜΕ ΤΙΠΟΤΑ ΦΙΑΛΙΔΙΑ ΠΡΟΣ ΕΞΕΤΑΣΗ DNA ΣΤΑ ΥΠΕΡΣΥΓΧΡΟΝΑ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑ ΣΟΥ;
    ΠΑΝΤΩΣ ΧΑΙΡΟΜΑΙ ΠΟΥ ΕΙΣΑΙ ΛΑΜΠΡΟΣ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΑΣ. ΕΥΓΕ. ΜΠΡΑΒΟ ΣΟΥ. ΕΤΣΙ ΕΡΕΥΝΟΥΣΑΝ ΚΑΙ ΟΙ ΑΡΧΑΙΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ.
    ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΕΧΑΝΑΝ ΤΗΝ ΟΥΣΙΑ… ΔΕΝ ΠΑΡΑΜΕΛΟΥΣΑΝ ΤΟ ΠΝΕΥΜΑ ΤΟΥΣ..

    ΠΩΠΩ ΡΕ ΠΑΙΔΙΑ ΤΙ ΜΕΝΟΣ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟ; ΤΙ ΕΧΕΤΕ ΠΙΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ;
    ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΛΕΤΕ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΡΑΤΣΙΣΤΕΣ;
    ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΕΤΕ ΑΛΛΟΥΣ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΤΗ ΦΩΛΙΑ ΤΟΥΣ ΛΕΡΩΜΕΝΗ ΚΑΙ ΣΤΡΕΦΕΣΤΕ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΚΑΤΗΓΟΡΕΙΤΕ ΑΛΛΟΥΣ ΓΙΑ ΡΑΤΣΙΣΜΟ;
    ΜΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟΣΟ ΑΔΥΝΑΤΟ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕΤΕ ΠΩΣ ΑΝ ΔΕΝ ΘΕΛΕΤΕ ΦΥΛΕΤΙΚΕΣ ΔΙΑΚΡΙΣΕΙΣ ΚΑΙ ΡΑΤΣΙΣΜΟ, ΟΦΕΙΛΕΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΝΑ ΜΗΝ ΕΙΣΤΕ ΡΑΤΣΙΣΤΕΣ;
    ΑΛΛΙΩΣ..»ΔΑΣΚΑΛΕ ΠΟΥ ΔΙΔΑΣΚΕΣ ΚΑΙ ΛΟΓΟ ΔΕΝ ΕΚΡΑΤΕΙΣ»..

    ΚΟΙΤΑ..ΕΣΥ ΕΙΔΙΚΑ «ΑΡΙΣΤΕΡΕ ΠΟΝΤΙΕ» ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΧΕΙΣ ΚΑΜΙΑ ΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΡΟΓΟΝΟΥΣ ΜΟΥ, ΚΑΛΑ ΘΑ ΚΑΝΕΙΣ ΝΑ ΣΚΕΦΤΕΣΑΙ ΤΙ ΘΑ ΕΚΑΝΑΝ ΣΕ ΕΣΕΝΑ ΟΙ ΠΡΟΓΟΝΟΙ ΜΟΥ. ΟΧΙ Σ’ΕΜΕΝΑ..
    ΕΜΕΝΑ ΤΟ ΠΟΛΥ ΠΟΛΥ ΝΑ ΜΟΥ ΕΚΑΝΑΝ ΚΑΝΑ ΜΑΘΗΜΑ ΑΚΟΜΑ ΓΙΑ ΝΑ ΓΙΝΩ ΑΚΟΜΗ ΠΙΟ ΕΛΛΗΝΙΔΑ. ΓΙΑ ΝΑ ΤΟΥΣ ΜΟΙΑΣΩ ΑΠΟΛΥΤΑ!
    ΚΙ ΕΓΩ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩΣ ΘΑ ΤΟΥΣ ΑΚΟΛΟΥΘΟΥΣΑ ΚΑΙ ΘΑ ΕΚΑΝΑ ΟΣΑ ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΧΡΕΙΑΖΟΝΤΑΝ ΓΙΑ ΝΑ ΓΙΝΩ ΑΚΟΜΑ ΠΙΟ ΑΝΘΡΩΠΙΝΗ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΠΙΟ ΕΛΛΗΝΙΔΑ. ΓΙΑΤΙ ΝΑΙ, ΕΛΛΗΝΙΔΑ ΕΙΜΑΙ. ΓΥΝΑΙΚΑ. ΤΟ ΛΕΩ ΓΙΑ ΣΕΝΑ ΠΟΥ ΜΟΥ ΑΠΕΥΘΥΝΕΣΑΙ ΜΕ ΑΝΔΡΙΚΕΣ ΠΡΟΣΦΩΝΗΣΕΙΣ..
    ΑΠΟΡΩ ΠΩΣ ΕΒΓΑΛΕΣ ΤΕΤΟΙΟ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ.. ΤΕΛΟΣ ΠΑΝΤΩΝ.
    ΣΥΝΕΧΙΖΩ..
    ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΤΟΣΟ ΜΙΚΡΟΠΡΕΠΕΙΣ ΟΙ ΠΡΟΓΟΝΟΙ ΜΟΥ. ΟΥΤΕ ΒΙΑΙΟΙ. ΔΕΝ ΕΙΧΑΝ ΣΑΝ ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ ΤΟ ΞΥΛΟ ΟΠΩΣ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΠΟΥ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΛΥΣΟΥΝ ΤΙΣ ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΤΟΥΣ ΜΕ ΔΙΑΛΟΓΟ ΚΑΙ ΤΙΣ ΛΥΝΟΥΝ ΜΕ ΡΟΠΑΛΑ ΚΑΙ ΣΟΥΓΙΑΔΕΣ..
    Η ΒΙΑ ΔΕΝ ΗΤΑΝ Η ΠΡΩΤΗ ΣΚΕΨΗ ΤΟΥΣ.. ΓΙ’ΑΥΤΟ ΚΑΙ ΞΕΧΩΡΙΣΑΝ ΓΙΑ ΤΟ ΗΘΟΣ ΚΑΙ ΤΟ ΠΝΕΥΜΑ ΤΟΥΣ! ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ ΤΟΥΣ.

    ΕΑΝ ΣΑΣ ΤΕΛΕΙΩΣΑΝ ΤΩΡΑ ΤΑ ΑΤΟΠΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΟΛΗ ΑΥΤΗ Η ΣΥΓΧΥΣΗ ΚΙ ΑΝΑΣΤΑΤΩΣΗ ΠΟΥ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΟΤΙ ΣΑΣ ΠΡΟΚΑΛΕΣΑ, ΕΣΤΩ ΚΙ ΑΘΕΛΑ ΜΟΥ, ΚΑΙ ΓΙΑ ΑΓΝΩΣΤΟΥΣ ΑΚΟΜΑ ΛΟΓΟΥΣ, ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΟΥ ΠΕΙΤΕ ΣΑΣ ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΕΝΑ ΑΠΛΟ ΠΡΑΓΜΑ;
    ΓΙΑΤΙ ΜΙΣΕΙΤΕ ΤΟΣΟ ΠΟΛΥ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ; ΤΙ ΣΑΣ ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΝΕΙ ΒΡΕ ΠΑΙΔΙΑ;

    Σχόλιο από ΧΑΡΑ | 17/01/2009

  42. Καλή/έ μου χαρά μην συγχίζεσαι
    Είπα κι εγώ βρήκα έναν άνθρωπο να με καταλαβαίνει
    Μια απλή εξέταση είναι..λίγο αιματάκι… και όλα θα τα μυστήρια θα λυθούν
    Εκτός αν δεν είσαι έτοιμη μην τυχόν και βρεθείς μποστά σε εκπλήξεις.
    Άσε αυτούς τους περίεργους με τα περίεργα ανθελληνικά νικ.
    Μια απλή εξέταση είναι

    Σχόλιο από ΜΙΚΡΟΒΙΟΛΟΓΟΣ | 17/01/2009

  43. Μικροβιολόγε
    Λίγη προσοχή στις εκφράσεις παρακαλώ

    mumul

    Σχόλιο από Πόντος και Αριστερά | 17/01/2009

  44. Καλή μου Χαρά,

    δεν σου είπα να πας αλλού για να σε διώξω ή γιατί δεν θέλω το διάλογο. Αλλά για σένα…. για τη δική σου τη χαρά! Αφού εδώ εμείς σε εξοργίζουμε και κάνουμε να περνούν απ’ το μυαλό σου μύρια όσα τρομερά.

    Επίσης να σου επισημάνω και πάλι ότι το μπλογκ αυτό δεν είναι προσωπικό αλλά συλλογικό.

    Μάλλον αμηχανία μας προκάλεσες με τα όσα είπες και μας έσουρες. Γι αυτό μας οδήγησες στη σάτιρα. Γιατί θεωρούμε τις επισημάνσεις σου εκ των ων ουκ άνευ! Είναι αυτονόητο το τι είμαστε και ξεκάθαρο το τι θέλουμε. Επι πλέον δεν έχουμε καμιά είδους εθνικής ανασφάλεια ούτε βιώνουμε καμιά αυτοαμφισβήτηση.

    Εσύ πολύ απλά ήρθες ως ταύρος εν υαλοπωλίω για να μας μιλήσεις για τα κρύσταλα Βοημίας, τα οποία έστι κι αλλιώς είναι η φύση μας! Οπότε όπως καταλαβαίνεις, εάν παίρναμε τοις μετρητοίς τις βρισιές σου και τις συκοφαντίες σου θα γινόταν εδώ μέσα του τρωϊκού πολέμου. Και ‘συ σίγουρα δεν θα είχες την τύχη των Αχαιών! 8)

    Γι αυτό σου πρότεινα ότι σου πρότεινα.

    Για το κοινό καλό!

    Νομίζω πάντως, ότι το καλύτερο σχόλιο ήταν το δεύτερο της Επικουράβας!

    Ομέρ ο τραντέλληνας (και βάλε…)

    Σχόλιο από Πόντος και Αριστερά | 17/01/2009

  45. ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΕΥΤΕΛΙΖΕΙΣ ΤΗ ΣΥΖΗΤΗΣΗ «ΜΙΚΡΟΒΙΟΛΟΓΕ».
    ΑΚΟΜΑ ΚΙ ΑΝ ΤΟ ΑΙΜΑ ΜΟΥ ΕΙΝΑΙ ΜΟΓΓΟΛΙΚΟ, ΤΟ ΠΝΕΥΜΑ ΜΟΥ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΗΝΙΚΟ!! ΑΡΑ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΕΙΜΑΙ ΕΛΛΗΝΙΔΑ!
    ΑΛΛΑ ΓΙΑ ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙΣ ΝΑ ΚΟΛΑΣ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΑ, ΣΟΥ ΛΕΩ ΤΟ ΕΞΗΣ.
    ΟΤΙ ΟΣΕΣ ΠΙΘΑΝΟΤΗΤΕΣ ΕΧΩ ΕΓΩ ΝΑ ΒΡΕΘΩ ΣΕ «ΕΚΠΛΗΞΕΙΣ», ΑΛΛΕΣ ΤΟΣΕΣ ΕΧΕΙΣ ΚΙ ΕΣΥ ΝΑ ΒΡΕΘΕΙΣ ΜΠΡΟΣ ΣΕ ΜΙΑ ΠΟΛΥ ΑΠΟΣΤΟΜΩΤΙΚΗ ΕΚΠΛΗΞΗ!
    ΤΙ ΣΕ ΚΑΝΕΙ ΝΑ ΠΙΣΤΕΥΕΙΣ ΕΣΥ ΟΤΙ ΔΕΝ ΕΧΩ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΑΙΜΑ;
    ΕΧΕΙΣ ΑΠΟΔΕΙΞΕΙΣ; ΠΟΙΑ Η ΠΗΓΗ ΣΟΥ; ΕΝΗΜΕΡΩΣΕ ΜΕ ΣΕ ΠΑΡΑΚΑΛΩ. ΠΑΡΑΘΕΣΕ ΜΟΥ ΣΤΟΙΧΕΙΑ. ΤΙ ΣΕ ΚΑΝΕΙ ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΤΟΣΟ ΣΙΓΟΥΡΟΣ ΠΩΣ ΘΑ ΜΕΙΝΩ ΕΚΠΛΗΚΤΗ; ΚΑΙ ΓΙΑΤΙ ΕΧΕΙ ΤΟΣΗ ΣΗΜΑΣΙΑ ΓΙΑ ΣΕΝΑ ΕΝΑ ΤΕΣΤ DNA; ΓΙΑΤΙ ΔΕ ΒΛΕΠΕΙΣ ΤΗΝ ΟΥΣΙΑ;

    ΜΗΝ ΠΕΤΑΣ ΕΤΣΙ ΑΠΛΑ ΚΑΠΟΙΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΙΣ.
    ΑΝ ΑΡΧΙΣΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΝΑ ΑΕΡΟΛΟΓΟΥΜΕ, ΤΟΤΕ ΣΙΓΟΥΡΑ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΕΝΑ ΜΠΑΧΑΛΟ ΕΔΩ ΜΕΣΑ.

    ΣΕ ΞΑΝΑΠΑΡΑΚΑΛΩ ΛΟΙΠΟΝ ΝΑ ΜΟΥ ΔΩΣΕΙΣ ΤΙΣ ΠΗΓΕΣ ΣΟΥ ΚΑΙ ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ ΓΝΩΡΙΖΕΙΣ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟ ΘΕΜΑ ΑΥΤΟ. ΕΣΤΩ ΝΑ ΤΟ ΣΥΖΗΤΗΣΟΥΜΕ ΒΡΕ ΠΑΙΔΙ ΜΟΥ. ΓΙΑΤΙ ΣΑΣ ΦΟΒΙΖΕΙ ΤΟΣΟ ΠΟΛΥ Ο ΔΙΑΛΟΓΟΣ ΚΑΙ ΤΟ ΡΙΧΝΕΤΕ ΣΤΟ ΚΑΛΑΜΠΟΥΡΙ;
    ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΕΣ ΑΝΑΛΥΣΕΙΣ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΣΑΣ ΚΑΛΑΜΠΟΥΡΙ; ΑΥΤΟ ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΜΟΥ ΠΕΙΤΕ;

    ΑΝ ΕΙΣΤΕ ΕΣΕΙΣ ΠΙΟ ΩΡΙΜΟΙ ΑΠΟ ΜΕΝΑ ΚΑΙ ΤΟΝ/ΤΗΝ ΕΠΙΚΟΥΡΑΒΕΙΑ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΤΟ ΑΠΟΔΕΙΚΝΥΕΤΕ; ΕΙΝΑΙ ΤΡΟΠΟΣ ΑΥΤΟΣ ΝΑ ΑΠΟΔΕΙΞΕΤΕ ΤΑ ΛΕΓΟΜΕΝΑ ΣΑΣ;

    ΕΓΩ ΔΕ ΜΙΛΗΣΑ ΠΟΤΕ ΓΙΑ ΑΙΜΑ. ΑΝ ΔΕΝ ΚΑΝΩ ΛΑΘΟΣ ΜΙΛΗΣΑ ΓΙΑ ΠΝΕΥΜΑ. ΣΑΣ ΡΩΤΗΣΑ ΠΟΙΟΣ ΝΟΜΙΖΕΙ ΕΔΩ ΜΕΣΑ ΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΣ ΕΛΛΗΝΑΣ ΚΑΙ ΓΙΑΤΙ. ΕΧΕΙ ΜΕΛΕΤΗΣΕΙ; ‘Η ΑΠΛΑ ΛΕΕΙ ΟΤΙ ΤΟΥ ΚΑΠΝΙΣΕΙ;

    ΓΙΑ ΝΑ ΤΟ ΑΠΛΟΠΟΙΗΣΩ, ΟΠΩΣ ΕΣΕΙΣ ΑΠΛΟΠΟΙΕΙΤΕ ΤΑ ΠΑΝΤΑ..
    ΤΟ ΘΕΜΑ ΕΙΝΑΙ..ΤΑ ΜΥΑΛΑ ΠΟΥ ΚΟΥΒΑΛΑΣ ΑΓΟΡΑΚΙ ΜΟΥ. ΤΙ ΕΙΝΑΙ;
    ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΗΝΙΚΑ; ΑΠΛΗ ΕΡΩΤΗΣΗ ΕΚΑΝΑ. ΣΑΣ ΡΩΤΑΩ ΣΥΝΕΧΩΣ ΟΛΟΥΣ ΕΔΩ ΜΕΣΑ ΚΑΙ ΑΠΟΦΕΥΓΕΤΕ ΝΑ ΑΠΑΝΤΗΣΕΤΕ ΕΥΘΕΩΣ. ΝΑ ΜΟΥ ΔΩΣΕΤΕ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΩ ΠΟΙΟΙ ΕΙΣΤΕ ΚΑΙ ΤΙ ΡΟΛΟ ΒΑΡΑΤΕ. ΤΙ ΘΕΛΕΤΕ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΤΕΛΟΣ ΠΑΝΤΩΝ;

    ΣΑΣ ΑΦΗΝΕΙ ΕΝΑ ΣΟΦΟΤΑΤΟ ΜΗΝΥΜΑ Η «ΕΠΙΚΟΥΡΑΒΑ» ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΠΟΚΑΛΕΙΤΕ «ΚΟΡΙΤΣΑΚΙ»..
    ΕΑΝ Η ΡΗΣΗ ΤΟΥ ΕΠΙΚΟΥΡΟΥ ΠΟΥ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΕ Ο ΦΙΛΟΣ Ή Η ΦΙΛΗ ΕΠΙΚΟΥΡΑΒΑ ΣΑΣ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΚΟΡΙΤΣΙΣΤΙΚΟ..ΤΟΤΕ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΩ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΠΩΣ ΔΕΝ ΕΧΕΤΕ ΑΣΧΟΛΗΘΕΙ ΚΑΘΟΛΟΥ ΜΕ ΤΟΝ ΑΡΧΑΙΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ, ΕΘΕΛΟΤΥΦΛΕΙΤΕ ΚΑΙ ΑΠΛΑ ΕΙΣΤΕ ΘΥΜΑΤΑ ΕΠΙΤΗΔΕΙΩΝ.
    ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΠΟΛΛΟΙ ΑΛΛΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ..

    ΑΝ ΣΥΝΕΧΙΣΕΤΕ ΝΑ ΑΓΝΟΕΙΤΕ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΙΔΕΟΛΟΓΙΑ, ΑΞΙΕΣ ΚΑΙ ΙΔΑΝΙΚΑ, ΤΟΤΕ ΔΕ ΣΑΣ ΠΑΙΡΝΕΙ ΝΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΚΡΙΝΕΤΕ. ΔΕΝ ΕΧΕΤΕ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΑΥΤΟ.
    ΠΡΩΤΑ ΔΙΑΒΑΖΟΥΜΕ, ΜΕΛΕΤΑΜΕ, ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΑΠΟΚΛΕΙΟΥΜΕ.
    ΜΕ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΑ ΟΜΩΣ!
    ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΚΑΙ ΕΣΕΙΣ ΟΙ ΙΔΙΟΙ ΤΟ ΓΙΑΤΙ.
    ΤΟ ΝΑ ΜΟΥ ΛΕΣ «ΜΗ ΦΑΣ ΑΥΤΟ ΤΟ ΦΑΓΗΤΟ!», ΕΝΩ ΔΕΝ ΤΟ ΕΧΕΙΣ ΔΟΚΙΜΑΣΕΙ ΕΣΥ Ο ΙΔΙΟΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΞΕΡΕΙΣ ΚΑΙ ΓΙΑΤΙ ΜΟΥ ΛΕΣ ΝΑ ΜΗΝ ΤΟ ΦΑΩ, ΝΟΜΙΖΩ ΠΩΣ ΔΕ ΣΕ ΤΙΜΑ ΠΟΛΥ..ΟΥΤΕ ΕΣΕΝΑ ΟΥΤΕ ΤΗ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗ ΣΟΥ.

    ΓΙΑΤΙ ΑΠΟΦΕΥΓΕΤΕ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ ΕΝΑΝ ΑΡΧΑΙΟ ΕΛΛΗΝΑ ΦΙΛΟΣΟΦΟ; ΓΙΑΤΙ ΦΟΒΑΣΤΕ; ΜΗΠΩΣ ΕΠΕΙΔΗ ΞΕΡΕΤΕ ΠΩΣ ΟΛΗ Η ΚΟΣΜΟΘΕΩΡΙΑ ΣΑΣ ΘΑ ΑΛΛΑΞΕΙ; ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ;

    ΕΝΤΑΞΕΙ..ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΑΣ ΝΑ ΕΧΕΤΕ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΑΣ. ΑΠΛΑ ΜΑΘΕΤΕ ΠΡΩΤΑ ΠΟΙΟΥΣ ΚΑΙ ΓΙΑΤΙ ΚΑΚΟΛΟΓΕΙΤΕ, ΓΙΑΤΙ ΑΝΤΛΕΙΤΕ ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΣΗ ΜΕ ΤΗ ΣΠΙΛΩΣΗ ΕΝΟΣ ΛΑΜΠΡΟΥ ΚΙ ΕΝΔΟΞΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ, ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΑΝ ΑΚΟΜΑ ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΤΟ ΚΑΝΕΤΕ ΑΥΤΟ..ΣΥΝΕΧΙΣΤΕ.

    ΔΕ ΝΟΕΙΤΑΙ ΝΑ ΕΧΕΤΕ ΑΠΟΨΗ ΕΠΙ ΤΟΥ ΘΕΜΑΤΟΣ, ΟΤΑΝ ΔΕΝ ΕΧΕΤΕ ΑΣΧΟΛΗΘΕΙ.

    ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΑΡΧΙΣΩ ΝΑ ΜΙΛΑΩ ΚΙ ΕΓΩ ΓΙΑ ΤΟΝ ΜΠΑΚΟΥΝΙΝ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΩ;
    ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΛΕΩ ΟΤΙ ΜΟΥ ΚΑΤΕΒΕΙ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΠΑΡΑΘΕΤΩ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΚΑΙ ΠΗΓΕΣ;
    ΣΑΣ ΑΡΕΣΕΙ Η ΒΑΒΥΛΩΝΙΑ; Η ΧΑΒΡΑ ΤΩΝ ΙΟΥΔΑΙΙΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ Ο ΔΙΑΛΟΓΟΣ ΚΑΙ ΟΙ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΕΣ ΑΠΟΛΑΒΕΣ;

    ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΟΜΩΣ..ΑΠΟΦΕΥΓΕΤΕ ΣΥΣΤΗΜΑΤΙΚΑ ΝΑ ΜΟΥ ΑΠΑΝΤΗΣΕΤΕ ΣΤΑ ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ ΜΟΥ. ΑΦΗΣΤΕ ΤΑ DNA ΤΕΣΤ ΚΙ ΑΠΑΝΤΗΣΤΕ ΜΟΥ ΣΑΣ ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΕΥΘΕΩΣ. ΠΡΟΣ ΤΙ ΤΟΣΟ ΜΕΝΟΣ ΚΑΙ ΜΙΣΟΣ ΕΝΑΝΤΙΩΝ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ;
    ΠΟΙΟ ΤΟ ΟΦΕΛΟΣ ΣΑΣ;

    Σχόλιο από ΧΑΡΑ | 17/01/2009

  46. Χαρά για τελευταία φορά σου το λέω. Σταμάτα να μας βρίζεις: «…ΑΠΑΝΤΗΣΤΕ ΜΟΥ ΣΑΣ ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΕΥΘΕΩΣ. ΠΡΟΣ ΤΙ ΤΟΣΟ ΜΕΝΟΣ ΚΑΙ ΜΙΣΟΣ ΕΝΑΝΤΙΩΝ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ;»

    Δεν έχουμε κανένα μίσος απέναντι στον εαυτό μας. Σταμάτα να το παίζεις εκφραστής των «Ελλήνων»… Ο τρόπος σου είναι εμφυλιοπολεμικός, προσβλητικός για τον ελληνισμό και διχαστικός και κατά συνέπεια απαράδεκτος.

    Την επόμενη φορά που θα τολμήσεις να μας ξαναπροσβάλεις θα λειτουργήσω ως αυστηρός ανδμινίστωρ που προστατεύει το χώρο του από θρασύτατους υβριστές.

    Ομέρ ο Μέγας Αδμινίστωρ

    Σχόλιο από Πόντος και Αριστερά | 17/01/2009

  47. ΑΓΑΠΗΤΕ ΑΡΙΣΤΕΡΕ ΠΟΝΤΙΕ.. ΕΠΕΙΔΗ ΜΑΛΛΟΝ ΔΕ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ ΟΣΑ ΓΡΑΦΩ, ΔΕ ΜΕ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΕΙΣ ‘Η ΔΕΝ ΘΕΣ ΝΑ ΜΕ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕΙΣ, ΑΠΛΑ ΜΑΛΛΟΝ ΠΑΣ ΝΑ ΣΠΙΛΩΣΕΙΣ ΚΙ ΕΜΕΝΑ, ΣΕ ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΟΛΥ ΝΑ ΜΟΥ ΥΠΟΔΕΙΞΕΙΣ ΣΕ ΠΟΙΟ ΣΗΜΕΙΟ «ΣΕ ΒΡΙΖΩ», «ΣΑΣ ΣΟΥΡΝΩ», «ΣΑΣ ΣΥΚΟΦΑΝΤΩ» ΚΑΙ ΠΟΥ ΘΕΩΡΗΣΕΣ ΕΣΥ ΟΤΙ ΜΠΗΚΑ ΩΣ «ΤΑΥΡΟΣ ΕΝ ΥΑΛΟΠΩΛΕΙΟ»..
    ΔΩΣΕ ΜΟΥ ΤΑ ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΥΤΑ ΣΗΜΕΙΑ ΣΕ ΠΑΡΑΚΑΛΩ..
    ΠΟΥ ΤΑ ΕΙΔΕΣ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΒΡΕ ΚΑΛΟ ΜΟΥ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΧΩ ΠΑΡΕΙ ΧΑΜΠΑΡΙ ΟΤΙ ΤΟ ΕΚΑΝΑ;
    ΑΣΕ ΠΟΥ ΤΑ ΞΑΝΑΔΙΑΒΑΖΩ ΚΑΙ ΔΕΝ ΒΡΙΣΚΩ ΤΙΠΟΤΑ ΥΒΡΙΣΤΙΚΟ.
    ΑΝΤΙΘΕΤΩΣ ΜΙΛΑΩ ΟΜΟΡΦΑ ΚΑΙ ΠΡΟΣΠΑΘΩ ΝΑ ΑΠΟΚΟΜΙΣΩ ΕΝΑΝ ΔΙΑΛΟΓΟ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΩ ΤΙ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ.
    ΜΗΝ ΑΝΗΣΥΧΕΙΣ ΔΕΝ ΜΕ ΕΞΟΡΓΙΖΕΙΣ ΕΜΕΝΑ. ΞΕΡΩ ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ ΠΩΣ ΘΑ ΑΝΤΙΔΡΟΥΣΕΣ ΑΝ ΕΙΧΕΣ ΑΣΧΟΛΗΘΕΙ ΜΕ ΤΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ ΤΩΝ ΠΡΟΓΟΝΩΝ ΜΟΥ..
    ΓΙΑΤΙ ΝΑ ΕΞΟΡΓΙΣΤΩ ΛΟΙΠΟΝ; ΠΡΟΣΠΑΘΩ ΝΑ ΣΕ ΒΟΗΘΗΣΩ ΝΑ ΔΕΙΣ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΑΤΟΠΟ ΝΑ ΜΙΛΑΣ ΓΙΑ ΚΑΤΙ ΠΟΥ ΔΕ ΓΝΩΡΙΖΕΙΣ.
    ΔΕΝ ΕΧΕΙΣ ΑΝΟΙΞΕΙ ΟΥΤΕ ΕΝΑ ΑΡΧΑΙΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΣΥΓΓΡΑΜΑ ΚΙ ΟΜΩΣ..ΕΧΕΙΣ ΑΠΟΨΗ!
    ΤΟ ΒΡΙΣΚΕΙΣ ΣΩΣΤΟ ΑΥΤΟ; ΕΑΝ ΕΓΩ ΔΕΝ ΕΙΧΑ ΑΝΟΙΞΕΙ ΒΙΒΛΙΟ , ΘΑ ΘΕΛΑΤΕ ΝΑ ΜΙΛΑΩ ΓΙΑ ΟΛΑ ΑΥΤΑ; ΔΕΝ ΘΑ ΣΑΣ ΕΝΟΧΛΟΥΣΕ;
    ΣΑΣ ΑΡΕΣΟΥΝ ΟΙ ΞΕΡΟΛΕΣ; ΔΕ ΣΑΣ ΕΝΟΧΛΟΥΝ ΚΑΘΟΛΟΥ;
    ΕΜΕΝΑ ΠΑΝΤΩΣ ΜΕ ΕΝΟΧΛΟΥΝ. ΕΙΔΙΚΑ ΟΤΑΝ ΕΝΑ ΘΕΜΑ ΔΕΝ ΤΟ ΚΑΤΕΧΟΥΝ ΚΑΛΑ ΚΑΙ ΤΟ ΑΝΑΛΥΟΥΝ ΧΩΡΙΣ ΑΠΟΔΕΙΞΕΙΣ ΚΑΙ ΠΗΓΕΣ.

    ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΥΠΟΔΕΙΞΗ ΚΑΝΩ ΤΟΣΗ ΩΡΑ. ΜΙΑ ΑΠΛΗ ΥΠΟΔΕΙΞΗ.
    ΚΙ ΑΝ ΤΕΛΟΣ ΠΑΝΤΩΝ ΔΕ ΓΝΩΡΙΖΩ ΕΓΩ ΚΑΤΙ..ΠΕΙΤΕ ΜΟΥ ΚΙ ΕΜΕΝΑ ΝΑ ΞΕΡΩ ΝΑ ΤΟ ΨΑΞΩ..

    ΝΟΜΙΖΩ ΟΤΙ Ο ΕΓΚΕΦΑΛΟΣ ΜΟΥ ΠΟΛΥ ΣΩΣΤΑ ΠΡΑΤΤΕΙ. ΠΡΩΤΑ ΣΚΕΦΤΟΜΑΙ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΠΛΗΚΡΤΟΛΟΓΩ ΚΑΙ ΟΧΙ ΤΟ ΑΝΤΙΘΕΤΟ.
    ΓΙΑ ΠΕΣ ΜΟΥ ΛΟΙΠΟΝ ΠΟΤΕ ΣΕ ΕΒΡΙΣΑ ΑΓΟΡΑΚΙ ΜΟΥ ΚΑΛΟ; ΠΟΥ; ΣΕ ΠΟΙΟ ΣΗΜΕΙΟ;

    Σχόλιο από ΧΑΡΑ | 17/01/2009

  48. «..ΑΚΟΜΑ ΚΙ ΑΝ ΤΟ ΑΙΜΑ ΜΟΥ ΕΙΝΑΙ ΜΟΓΓΟΛΙΚΟ, ΤΟ ΠΝΕΥΜΑ ΜΟΥ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΗΝΙΚΟ!! ΑΡΑ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΕΙΜΑΙ ΕΛΛΗΝΙΔΑ..»

    Δηλαδή θα είσαι Μογγολα Ελληνίδα. Μπράβο σου λοιπόν

    Τότε τι σε πειράζει το «Έλληνας Εβραίος»

    Είπα κι εγώ ..βρήκα πελατεία…κρίμα

    Σχόλιο από ΜΙΚΡΟΒΙΟΛΟΓΟΣ | 17/01/2009

  49. «ΔΕΝ ΕΧΕΙΣ ΑΝΟΙΞΕΙ ΟΥΤΕ ΕΝΑ ΑΡΧΑΙΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΣΥΓΓΡΑΜΑ…»

    Πήγαινε λοιπόν εσύ να συνεχίσεις το διάβασμα και άσε μας εμάς στο πεζοδρόμιο!

    Ομέρ

    Σχόλιο από Πόντος και Αριστερά | 17/01/2009

  50. ΩΡΑΙΑ. ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ ΕΚΦΡΑΣΤΗΣ ΚΑΙ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ. ΕΣΑΣ ΠΟΙΟΣ ΣΑΣ ΕΔΩΣΕ ΤΟ ΡΟΛΟ ΤΩΝ ΕΚΦΡΑΣΤΩΝ ΛΟΙΠΟΝ;
    ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ Η ΒΡΙΣΙΑ ΒΡΕ ΚΑΛΕ ΜΟΥ; ΘΑ ΜΟΥ ΠΕΙΣ; ΓΙΑΤΙ ΒΙΑΖΕΣΑΙ ΤΟΣΟ ΠΟΛΥ ΝΑ ΜΕ «ΞΕΦΟΡΤΩΘΕΙΣ»;
    ΓΙΑΤΙ ΔΕ ΜΟΥ ΑΠΑΝΤΑΣ ΕΥΘΕΩΣ ΠΟΙΟΙ ΕΙΣΤΕ ΓΙΑΤΙ ΤΟΣΟ ΜΕΝΟΣ;
    ΓΙΑΤΙ ΑΥΤΟ ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΕΤΕ ΕΔΩ ΜΕΣΑ. ΦΤΑΙΩ ΕΓΩ ΜΕΤΑ ΠΟΥ ΡΩΤΑΩ;
    ΔΗΛΑΔΗ ΝΑ ΜΕΙΝΩ ΜΕ ΤΗΝ ΑΠΟΡΙΑ;
    ΠΟΙΟΣ Ο ΛΟΓΟΣ ΝΑ ΕΙΣΑΙ «ΑΥΣΤΗΡΟΣ ADMINISTRATOR» ΑΝΤΙ ΕΝΑΣ ΚΑΛΟΒΟΛΟΣ ΚΑΙ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟΣ ΣΥΖΗΤΗΤΗΣ;
    ΓΙΑΤΙ ΑΡΝΕΙΣΑΙ ΝΑ ΜΕ ΕΝΗΜΕΡΩΣΕΙΣ ΣΤΟ ΘΕΜΑ ΑΥΤΟ;
    ΞΕΚΑΘΑΡΙΣΕ ΜΟΥ ΤΙ ΘΕΣΗ ΣΟΥ. ΔΕ ΦΤΑΙΩ ΕΓΩ ΑΝ ΤΑ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ ΠΟΥ ΒΓΑΖΩ ΔΕΝ ΣΑΣ ΟΦΕΛΟΥΝ.
    ΑΦΟΥ ΜΟΥ ΑΡΝΕΙΣΤΕ ΤΟ ΔΙΑΛΟΓΟ!

    Σχόλιο από ΧΑΡΑ | 17/01/2009

  51. ΜΑ ΕΔΩ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΘΕΜΑ. ΕΓΩ ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ ΡΑΤΣΙΣΤΡΙΑ. ΓΙΑΤΙ ΝΑ ΣΕ ΑΦΗΣΩ ΣΤΟ ΠΕΖΟΔΡΟΜΙΟ; ΓΙΑΤΙ ΝΑ ΜΗ ΒΟΗΘΗΣΩ ΕΝΑΝ ΣΥΝΑΝΘΡΩΠΟ ΑΝ ΜΠΟΡΩ, ΚΙ ΕΣΕΙΣ ΕΜΕΝΑ;
    ΓΙΑΤΙ ΝΑ ΜΗΝ ΑΝΤΑΛΛΑΞΟΥΜΕ ΑΠΟΨΕΙΣ;
    ΕΚΤΟΣ ΑΝ ΘΕΣ ΝΑ ΜΕΙΝΕΙΣ ΕΚΕΙ. ΣΤΟ «ΠΕΖΟΔΡΟΜΙΟ».ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΟΥ. ΠΕΣΤΟ ΜΟΥ ΚΑΙ ΘΑ ΣΕ ΑΦΗΣΩ ΗΣΥΧΟ.
    ΑΛΛΑ ΚΙ ΕΓΩ ΔΕΝ ΠΟΛΥΚΑΤΑΛΑΒΑ ΤΙ ΓΙΝΕΤΑΙ ΕΔΩ. ΓΙ’ΑΥΤΟ ΡΩΤΑΓΑ. ΚΑΚΟ ΕΚΑΝΑ;

    Σχόλιο από ΧΑΡΑ | 17/01/2009

  52. Ξέρεις τι μ’ ενόχλησε στον τρόπο σου Χαρά; Μ’ ενόχλησε γιατί είσαι ο τύπος του ξερόλα, του προκατειλημμένου τιμητή που γαμεί και δέρνει και φακελώνει κι έχει επωμιστεί το ρόλο του ανακριτή. Εμένα προσωπικα μ’ ενοχλεί αφόρητα αυτός ο τύπος Νεοέλληνα… Μ΄ ενοχλεί αφόρητα ο τύπος του Νεοέλληνα που επικαλείται τους αρχαίους του προγόνους και στο μόνο που μοιάζει είναι στον αγροίκο Ρωμαίο στρατιώτη που δολοφόνησε τον Αρχιμήδη…

    Ούτε διάβασες το μπλογκ μας, ούτε καν κατάλαβες τη θεματολογία του και τους προβληματισμούς του. Κόλησες στο κείμενο για τους Εβραίους για λόγους που μόνο ένας ψυχίατρος μπορεί να ερμηνεύσει και δεν διάβασες ούτε καν το εισαγωγικό μας σημείωμα, το οποίο έγραφε:

    «Γιατί η γενοκτονία των Εβραίων, μεταξύ αυτών και των συμπατριωτών μας Εβραίων της Ελλάδας, είναι ένα από τα μεγάλα εγκλήματα του 20ου αιώνα, που μας αφορά άμεσα. Και το έγκλημα αυτό μας αφορά ιδιαιτέρως! Όχι μόνο γιατί είναι συμπατριώτες μας, ούτε και με τον τρόπο που μας αφορούν οι άλλες μεγάλες γενοκτονίες, από των ιθαγενών της αμερικανικής ηπείρου μέχρι το σημερινό Νταρφούρ, αλλά με έναν κάπως ιδιαίτερο τρόπο.

    Και ο λόγος είναι ότι το τρομακτικό Ολοκαύτωμα που προκάλεσαν οι Ναζί κατά την περίοδο του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου και η φρίκη που αυτό προκάλεσε στην ανθρωπότητα, επέτρεψε να καλλιεργηθεί η ευαισθησία για την καταπίεση πληθυσμών εξαιτίας της πολιτισμικής τους διαφορετικότητας. Έτσι φτάσαμε στο νομικό ορισμό του εγκλήματος της Γενοκτονίας από τον ΟΗΕ το 1948. Και έτσι κι εμείς, οι Έλληνες της Ανατολής δηλαδή, οι Αρμένιοι, οι Ασσύριοι, μπορέσαμε να μιλήσουμε ανοιχτά για το δικό μας Ολοκαύτωμα που έγινε απο τους Νεότουρκους δασκάλους των Ναζί, μόλις 20 χρόνια πριν από το εβραϊκό…

    Όπως τους Εβραίους οι Ναζί τους θεωρούσαν υπανθρώπους (”σαν τις κατσαρίδες“) που έπρεπε να τους εξοντώσουν ….και τους εξόντωσαν, έτσι και ‘μας οι Νεότουρκοι μας θεωρούσαν ως “τα βλαβερά χόρτα που έπρεπε να ξεριζωθούν“…. και μας ξερίζωσαν!!!

    Οι Εβραίοι λοιπόν άνοιξαν το δρόμο. Και ίσως το πιο συμβολικό σημείο συνάντησης να είναι το Βερολίνο, όπου εδώ και πολλά χρόνια ο τοπικός Ποντιακός Σύλλογος οργανώνει τιμητική πορεία προς το Μνημείο του Ολοκαυτώματος για να τιμήσει τους δικούς μας νεκρούς της Γενοκτονίας. Αναγνωρίζοντας με τον πιο αποκαλυπτικό τρόπο, ότι η συλλογική μνήμη της ανθρωπότητας πρέπει να είναι ενιαία, όσον αφορά το έγκλημα της γενοκτονίας.»

    Ομέρ

    Σχόλιο από Πόντος και Αριστερά | 17/01/2009

  53. «..ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΗΝΑΣ ΑΠΟ’ΔΩ ΜΕΣΑ; ΘΑ ΜΟΥ ΠΕΙ;..»

    Αυτή και μόνον η ερώτηση (από τις δεκάδες επιθετικού στύλ-μέτρησέ τες αν θές) που μας την έχουν ξανακάνει πριν από καιρό ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΥΨΙΣΤΗ ΥΒΡΙ ΠΡΟΣ ΕΜΑΣ.
    ΚΑΙ ΜΟΝΟΝ Η ΕΡΏΤΗΣΗ.

    Και εδώ μέσα δεν την επιτρέπουμε σε κανέναν….

    ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΤΟ ΑΝΤΙΛΗΦΘΕΙΣ ΑΥΤΟ ?

    mumul

    Σχόλιο από Πόντος και Αριστερά | 17/01/2009

  54. ΝΑ ΣΟΥ ΔΩΣΩ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙΣ ΤΙ ΕΝΝΟΩ.
    ΑΚΟΜΑ ΚΙ ΑΝ ΤΟ ΑΙΜΑ ΜΟΥ ΗΤΑΝ ΜΟΓΓΟΛΙΚΟ, ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ, ΣΤΟ ΥΠΟΓΡΑΦΩ (ΕΧΩ ΨΑΞΕΙ ΚΑΛΑ ΤΙΣ ΡΙΖΕΣ ΜΟΥ), ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΣΗΜΑΣΙΑ ΓΙΑ ΜΕΝΑ.
    ΚΑΙ Ο ΕΒΡΑΙΟΣ ΕΛΛΗΝΑΣ ΚΑΛΟΔΕΧΟΥΜΕΝΟΣ ΛΟΙΠΟΝ, ΑΡΚΕΙ ΝΑ ΕΧΕΙ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΠΝΕΥΜΑ.
    ΤΟ ΕΧΕΙ ΟΜΩΣ; ΙΔΟΥ Η ΑΠΟΡΙΑ..
    ΕΔΩ ΔΕΝ ΤΟ ΕΧΕΙ Ο ΕΛΛΗΝΑΣ..ΠΟΥ ΝΟΜΙΖΕΙ ΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΗΝΑΣ.
    ΤΙ ΣΑΣ ΠΕΙΡΑΞΕ ΕΔΩ ΛΟΙΠΟΝ;
    ΛΑΘΟΣ ΤΑ ΛΕΩ; ΤΙ ΣΗΜΑΣΙΑ ΕΧΕΙ ΒΡΕ ΠΑΙΔΙΑ ΤΟ ΠΝΕΥΜΑ ΟΤΑΝ Ο ΑΛΛΟΣ ΝΙΩΘΕΙ, ΣΚΕΦΤΕΤΑΙ ΚΑΙ ΠΡΑΤΤΕΙ ΕΛΛΗΝΙΚΑ;

    Σχόλιο από ΧΑΡΑ | 17/01/2009

  55. ΝΑ ΓΙΑΤΙ ΕΛΕΓΑ ΓΙΑ ΗΣΙΟΔΟ ΚΑΙ ΑΠΟΛΛΟΔΩΡΟ..
    ΑΜΑ ΔΕ ΜΑΘΟΥΜΕ ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΗΝΑΣ..ΤΙ ΛΕΜΕ;
    ΠΟΥ ΠΑΜΕ ΚΑΙ ΣΚΟΡΠΑΜΕ ΤΙΤΛΟΥΣ «ΕΥΓΕΝΕΙΑΣ»;
    ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΜΑΣ ΤΟ ΛΕΩ ΑΥΤΟ, ΕΤΣΙ;
    ΔΕ ΣΑΣ ΚΑΤΗΓΟΡΗΣΑ ΓΙΑ ΤΙΠΟΤΑ. ΟΛΟΙ ΚΑΝΟΥΜΕ ΛΑΘΗ. ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΣ ΟΜΩΣ ΚΑΙ ΜΕΛΕΤΩΝΤΑΣ ΑΠΟΚΤΑΜΕ ΓΝΩΣΗ ΚΑΙ ΜΙΑ ΑΛΛΗ ΔΙΑΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΘΕΜΑΤΟΣ.
    ΑΠΛΑ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ..ΗΤΑΝ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ!!
    ΟΠΟΙΟΣ ΨΑΞΕΙ ΘΑ ΜΑΘΕΙ ΚΑΙ ΤΙ ΕΙΝΑΙ, ΤΙ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΕΛΛΗΝΑΣ. ΜΕ ΜΙΑ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΗ ΕΝΝΟΙΑ ΑΠ’ΟΤΙ ΑΝΤΙΛΑΜΒΑΝΟΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ ΤΩΡΑ.
    ΕΜΕΙΣ ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΛΛΗΝΕΣ; ΘΑ ΓΙΝΟΥΜΕ ΠΟΤΕ ΕΛΛΗΝΕΣ; ΣΑΝ ΕΚΕΙΝΟΥΣ ΤΟΥΣ ΤΡΑΝΟΥΣ; ΕΚΕΙΝΕΣ ΤΙΣ ΞΕΧΩΡΙΣΤΕΣ ΟΝΤΟΤΗΤΕΣ;

    ΝΑ ΤΙ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΠΩ. ΕΛΠΙΖΩ ΝΑ ΕΓΙΝΑ ΠΙΟ ΚΑΤΑΝΟΗΤΗ ΤΩΡΑ..

    Σχόλιο από ΧΑΡΑ | 17/01/2009

  56. Ομέρ ΕΧΕΙΣ ΔΙΚΙΟ ΟΤΙ ΔΕΝ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑ ΟΛΟ ΚΙ ΑΥΤΟ ΠΡΟΤΙΘΕΑΙ ΝΑ ΚΑΝΩ ΑΜΕΣΩΣ.
    ΔΕΝ ΕΙΠΑ ΠΟΤΕ ΟΤΙ ΞΕΡΩ ΤΑ ΠΑΝΤΑ. «ΓΗΡΑΣΚΩ ΑΕΙ ΔΙΔΑΣΚΟΜΕΝΟΣ » ΑΛΛΩΣΤΕ…
    ΑΠΛΑ ΧΑΡΙΖΟΥΜΕ ΑΠΛΟΧΕΡΑ ΕΝΝΟΙΕΣ ΠΟΥ ΣΗΜΕΡΑ ΤΙΣ ΑΝΤΙΛΑΜΒΑΝΟΜΑΣΤΕ ΑΛΛΙΩΣ.
    ΑΛΛΑ ΚΟΛΗΣΑ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΣΗΜΕΙΟ ΓΙΑΤΙ ΜΕΧΡΙ ΤΩΡΑ ΔΕ ΜΟΥ ΕΤΥΧΕ ΕΝΑΣ ΕΒΡΑΙΟΣ ΝΑ ΘΑΥΜΑΖΕΙ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ ΣΕ ΚΑΜΙΑ ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΜΑΣ.
    ΚΑΙ ΜΕ ΕΝΟΧΛΕΙ ΦΟΒΕΡΑ ΝΑ ΒΛΕΠΩ ΣΥΝΕΧΩΣ ΝΑ ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΝ ΕΒΡΑΙΟΙ ΝΑ ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΝ ΝΑ ΚΕΡΔΙΣΟΥΝ ΤΗ ΣΥΜΠΟΝΟΙΑ ΜΑΣ, ΠΟΥ ΤΗΝ ΕΧΟΥΝ ΕΤΣΙ ΚΙ ΑΛΛΙΩΣ, ΣΑΝ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΜΟΝΑΔΙΚΟΙ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΖΗΣΕΙ ΟΛΟΚΑΥΤΩΜΑΤΑ.
    ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΙ ΑΛΛΟΙ ΛΑΟΙ ΒΡΕ ΠΑΙΔΙΑ. ΚΙ ΑΥΤΟΙ ΤΟ ΙΔΙΟ ΚΑΝΟΥΝ ΤΩΡΑ ΣΤΗ ΓΑΖΑ.
    ΚΑΙ ΚΑΘΕ ΛΑΟΣ ΝΟΜΙΖΩ ΕΙΝΑΙ ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ ΓΙΑ ΠΟΛΛΑ ΟΛΟΚΑΥΤΩΜΑΤΑ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ.
    ΑΛΛΑ ΕΚΑΝΑ ΜΙΑ ΕΝΣΤΑΣΗ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΕΛΛΗΝΑΣ-ΕΒΡΑΙΟΣ. Ή ΕΙΣΑΙ ΕΛΛΗΝΑΣ (ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΣ ΝΑ ΓΙΝΕΙΣ ΕΣΤΩ) Ή ΔΕΝ ΕΙΣΑΙ.
    ΛΥΠΑΜΑΙ ΠΟΛΥ ΚΑΙ ΖΗΤΩ ΣΥΓΝΩΜΗ ΑΝ ΕΘΙΞΑ ΚΑΠΟΙΟΥΣ. ΔΕΝ ΤΟ ΑΝΤΕΛΗΦΘΗΚΑ ΕΓΚΑΙΡΑ.
    ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΑΥΤΟ ΤΟ ΝΟΗΜΑ ΜΟΥ, Η ΑΜΦΙΣΒΗΤΗΣΗ ΕΘΝΙΚΟΤΗΤΟΣ. ΑΛΛΟ ΕΝΝΟΟΥΣΑ..
    ΕΛΠΙΖΩ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΑΤΕ. ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΑΠΛΑ ΕΝΑ ΟΝΟΜΑ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ.
    ΥΠΗΡΞΕ ΟΛΟΚΛΗΡΗ ΙΣΤΟΡΙΑ ΠΡΙΝ ΓΙΑ ΝΑ ΔΩΘΕΙ ΑΥΤΟ ΤΟ ΑΞΙΩΜΑ ΤΙΤΛΟΣ. ΤΩΡΑ ΑΣΦΑΛΩΣ ΑΛΛΙΩΣ ΤΟ ΑΝΤΙΛΑΜΒΑΝΟΜΑΣΤΕ.

    ΑΦΗΣΤΕ ΤΟ ΡΕ ΠΑΙΔΙΑ. ΕΝΤΑΞΕΙ. ΕΙΝΑΙ ΠΩΣ ΤΟ ΒΛΕΠΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΚΑΙ ΤΙ ΔΙΑΒΑΖΕΙ. ΠΩΣ ΑΛΛΑΖΕΙ Ο ΤΡΟΠΟΣ ΣΚΕΨΗΣ..
    ΕΓΩ ΤΑ ΒΛΕΠΩ ΑΠΟ ΑΛΛΗ ΟΠΤΙΚΗ ΓΩΝΙΑ ΠΛΕΟΝ. ΚΑΙ ΕΚΕΙ ΚΟΛΗΣΑ.
    ΣΤΟ ΠΑΡΑΠΟΝΟ ΜΟΥ ΝΑ ΜΗΔΕΝΙΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΞΙΑ ΕΝΟΣ ΤΕΤΟΙΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ. ΑΛΛΑ ΑΛΛΟ ΕΝΝΟΟΥΣΑ..
    ΑΡΧΙΖΩ ΟΜΩΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΩ ΤΙ ΣΑΣ ΕΝΟΧΛΗΣΕ ΚΙ ΕΣΑΣ.

    Σχόλιο από ΧΑΡΑ | 17/01/2009

  57. Δεν ήθελα να συνεχίσω τη συζήτηση αλλά αναγκάζομαι μόνο και μόνο γιατί διάβασα αυτό το απίστευτο:

    «ΜΕΧΡΙ ΤΩΡΑ ΔΕ ΜΟΥ ΕΤΥΧΕ ΕΝΑΣ ΕΒΡΑΙΟΣ ΝΑ ΘΑΥΜΑΖΕΙ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ «

    Οι έχοντες κλασική παιδεία Εβραίοι είναι πολύ πιο ελληνόφιλοι από πάρα πολλούς Έλληνες, οι οποίοι μιλούν για το αρχαίο κλέος χωρίς να μπορούν να υποψιαστούν καν τη μεγαλοσύνη και το ανεκτικό πνεύμα των αρχαίων φιλοσόφων.

    Όπως ίσως γνωρίζεις, η μεγαλύτερη ιδεολογική σύγκρουση για την αξία του αρχαίου ελληνικού πνεύματος έγινε στις ΗΠΑ με αφορμή το ιδεολόγημα της Μαύρης Αθηνάς που υιοθετήθηκε από αρκετούς ιστορικούς.

    Ε λοιπόν, η ιστορικός που αντέδρασε, πήρε «επ’ ώμου» συστηματικά τη σύγκρουση με τους οπαδούς της θεωρίας «Μαύρης Αθηνάς», και εν τέλει απέρριψε με ιδιαίτερη επιστημονική οξύνεια το ιδεολόγημα αυτό, ήταν η Εβραία Μαίρη Λέφκοβιτς!

    Ομέρ

    Σχόλιο από Πόντος και Αριστερά | 17/01/2009

  58. ΕΣΥ ΤΟ ΓΝΩΡΙΖΕΣ. ΕΓΩ ΟΧΙ.
    ΤΙ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΤΩΡΑ; ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΜΠΩ ΚΙ ΕΓΩ ΣΤΟ ΦΟΥΡΝΟ ΕΠΕΙΔΗ ΔΕ ΓΝΩΡΙΖΑ;

    Σχόλιο από ΧΑΡΑ | 17/01/2009

  59. Εντάξει! Ας μην μπεις στο φούρνο, αλλά σίγουρα πρέπει να συνωστιστείς και συ λιγάκι!

    Καλό θα σου κάνει!

    Ομέρ, που μια χαρά τούψησε το ψάρι στα χείλη!

    Σχόλιο από Πόντος και Αριστερά | 17/01/2009

  60. ΚΑΜΙΑ ΑΝΤΙΡΡΗΣΗ.
    ΚΙ ΕΣΥ ΟΜΩΣ ΜΗ ΒΙΑΖΕΣΑΙ ΝΑ ΜΕ ΚΡΙΝΕΙΣ ΚΑΙ ΝΑ ΒΡΙΖΕΙΣ..
    ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΞΕΡΕΙΣ ΕΣΥ ΜΠΟΡΕΙ ΕΓΩ ΝΑ ΜΗΝ ΤΟ ΞΕΡΩ, ΟΥΤΕ ΚΙ ΕΣΥ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΞΕΡΩ ΕΓΩ.
    ΝΑ ΓΙΑΤΙ Μ’ΑΡΕΣΕΙ Ο ΔΙΑΛΟΓΟΣ.
    ΜΑΘΑΙΝΩ..

    Σχόλιο από ΧΑΡΑ | 17/01/2009

  61. Πουλόπα μ’ ντε’ ευτάτε; ‘Κι πολεματε άλλο;
    Για το ποιον ετελέθεν ο πόλεμον; Φτου, και ερέχτατο το πολλά!

    Σχόλιο από Επικουράβα | 17/01/2009

  62. Οοοοοοοοοπα!!!! Εδώ είμαστε…

    Η κυρία Χαρά μπαίνει φουριόζα, ορίζει την έννοια «Ελληνας» ως «ο έχων βαθέως μελετήσει τήν Αρχαίαν Ελληνικήν Γραμματείαν» καί βάσει αυτού τού ορισμού δέν τίς φαίνονται καί πολύ Ελληνες οι αδμηνίστορες..

    Διαμαρτύρεται επίσης για τήν ονομασία Ελληνας Εβραίος.
    Υποπίπτει στά εξής λάθη:
    1. Αρχικά έχει την βεβαιότητα τού φανατικού καί θεωρεί ότι κατέχοντας την μοναδική αλήθεια δικαιούται μικρομεγάλως να κατακεραυνώνει τούς αλλόδοξους. Τά πιστεύω της κατ αυτήν είναι τέλεια, δέν έχουν καμία ρωγμή….Κατά συνέπεια ο Κολοκοτρώνης δέν ήταν Ελληνας γιατί σίγουρα δέν είχε διαβάσει Απολλόδωρο…Μετά κάπως καταλαβαίνει τήν υπερφιαλοσύνη της καί αρχίζει λίγο να έχει ενοχές. Κάτι είναι κι αυτό..

    2) Τής διαφεύγει ότι η ταυτότητα τού Ελληνισμού δέν σταμάτησε στην αρχαία Ελλάδα. Τίς διαφεύγουν όλες οι μεταμορφώσεις αυτής τής ταυτότητας κατά τό Βυζάντιο καί κατά τήν δημιουργία τού Ελληνικού κράτους.
    Τίς διαφεύγει η εξέλιξη αυτής τής ταυτότητας στόν Ποντιακό Ελληνισμό.

    3) ΚΑΝΕΙ ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΛΑΘΟΣ ΝΑ ΑΜΦΙΣΒΗΤΕΙ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΣΕ ΠΟΝΤΙΟΥΣ.
    ΚΑΝΕΙ ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΛΑΘΟΣ ΝΑ ΑΜΦΙΣΒΗΤΗΣΕΙ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΣΕ ΕΒΡΑΙΟΥΣ ΠΟΥ ΕΔΩΣΑΝ ΤΟ ΑΙΜΑ ΤΟΥΣ ΣΤΗΝ ΑΛΒΑΝΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ ΓΙΑ ΝΑ ΜΠΟΡΕΙ ΑΥΤΗ ΣΗΜΕΡΑ ΝΑ ΑΝΦΙΣΒΗΤΕΙ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟΤΗΤΑ ΤΟΥΣ.

    4) Ταυτίζει την Πολιτισμική-Εθνική ταυτότητα τού Εβραίου μέ αυτήν τού ρατσιστή-μιλιταριστή Εβραίου, καί έτσι δαιμονοποιεί κάθε Ελληνα πολίτη Εβραϊκής καταγωγής ως ανθέλληνα. Τής είναι αδιανόητο να είναι ένας Ελληνας πολίτης Εβραϊκής καταγωγής αντισιωνιστής καί Ελληνόφιλος. Συναισθάνεστε άραγε καθόλου τί συνέπειες μπορεί να έχει αυτή η δαιμονοποίηση κυρία Χαρά;

    Ενώ διακηρύσσει ότι τήν Ελληνικότητα δέν τήν εννοεί αιματολογικώς, στό τέλος διαβεβαιώνει ότι είναι αιματολογικώς καθαρή. Τής διαφεύγει τό γεγονός ότι όλοι οι σημερινοί άνθρωποι είναι απόγονοι ενός ανθρώπου πού έζησε πρίν από 60ΟΟΟ χρόνια στήν Αφρική.

    Τήν προκαλώ να στείλει δείγμα γενετικού υλικού στό genographic project καί μετά τα ξαναλέμε.

    vripolίδης ΠΟΝΤΙΟΣ ΤΟΥΡΚΟΓΥΦΤΟΣ ΕΛΛΗΝΑΣ καί ΕΒΡΑΙΟΠΑΛΑΙΣΤΙΝΙΟΣ

    Σχόλιο από vripol | 18/01/2009

  63. Καλώς τον vripolίδη!

    Φουριόζος μας ήρθες απ’ τη Θεσσαλονίκη. Δεν περάσατε καλά στο Παρακάθ’;

    Εμένα η ΧΑΡΑ μου θυμίζει τον άλλο φανατικό ρατσιστή, τον Τάσο τον Κωστόπουλο (ε, έχω κι εγώ το θέμα μου)

    Τί λες; Πώς σου φαίνεται αυτή η προσέγγιση. Να βάλουμε όλους τους φανατικούς μαζί. Όμως για να σου πω την αλήθεια ο Κωστόπουλος ο Ταλιμπάν, είναι χειρότερος από τη ΧΑΡΑ. Γιατί η Χαρά τουλάχιστον ακούει και στο τέλος λέει κι ένα συγγνώμη. Ο άλλος και το κεφάλι να σου πάρει από μόνος του, θα πάει να το κάνει πρόσφορο στο Μαυσωλείο του Κεμάλ Ατατούρκ φωνάζοντας «Ατατούρκ Ακμπάρ»!!!

    Ομέρ ο κωστοπουλό-φιλος

    Σχόλιο από Πόντος και Αριστερά | 18/01/2009

  64. Ομέρ, καλώς σάς βρήκα. Πέράσαμε Υπέροχα. Τό άλλο Σάββατο θά είναι στό Παρακάθ ο Αντέμ καί ο Κερίμ. Εγώ πρότεινα στό γκρούπ να μήν γυρίσουμε πίσω, αλλα να κατευθυνθούμε πρός Καβάλα, νά τούς τακτοποίήσω καί τούς 50 σέ διάφορα συγγενικά σπίτια, νά περάσουμε μιά ανέμελη εκδρομική εβδομάδα πού θα κορυφωθεί μέ τόν Αντέμ καί τόν Κερίμ τό Σάββατο.
    Τό σκέφτηκαν, αλλά δέν τό δέχτηκαν.. Φαίνεται πώς ήθελαν να βρίσκονται την Τρίτη 20 τού μηνός στην Αθήνα γιά να παρακολουθήσουν τό σεμινάριο Ιστορίας στήν Κηφισιά..

    Όσο γιά τό άν θά βάλουμε όλους τούς φανατικούς μαζί…
    Αυτό πού σκέπτομαι είναι ότι πρέπει να συναντούνε τόν τεκμηριωμένο μας αντίλογο όπου σταθούν κι όπου βρεθούν..
    Πώς θα βλέπατε μιά ημερίδα με Λιάκο, Κωστόπουλο, Φωτιάδη, Αγτζίδη, Ενεπεκίδη, Τσιρκινίδη, Τανέρ Ακσάμ, καί κάποιον Αρμένιο καί Εβραίο;

    Σχόλιο από vripol | 18/01/2009

  65. Λοιπόν, Ομέρ, ανεβαίνοντας, στρίψαμε γιά τόν Παντελεήμονα στόν Ολυμπο, όπου φάγαμε φασολάδα με τσιπουράκι,,

    Τό βράδυ στό Παρακάθ: βαρένικα, σιρόν, χαβίτς. Τό πρωί, μετά τόν καφέ, βουβαλίσιο γιαούρτι από τήν Κερκίνη. Μετά, τρίγωνα στό Πανόραμα. Κατεβαίνοντας, Μοσχαροκεφαλή στήν Πιερία. Χώρια τά πισία πού μοίραζε κάθε τόσο στό πούλμαν μία κυρία…

    Α, ξέχασα τό σαλέπι πού πήρα από την Αριστοτέλους…

    Σχόλιο από vripol | 18/01/2009

  66. Χμμμμ! Μας κάνεις και ζηλεύουμε θανάσιμα.

    Όσο για το άλλο, την ημερίδα με κουφούς, στραβούς, μύωπες, ψηλούς, χοντρούς, καραφλούς, φρικιά (;), μουστακαλήδες, πουτάνες και παρθένες θα έχει εξαιρετικό ενδιαφέρον 8) Ψηφίζω και με τα 2 χέρια.

    Λάβε όμως υπόψη ότι ο Λιάκος δεν έχει καμιά σχέση με τον Κωστόπουλο. Ο δεύτερος είναι ένας φανατικός, εξωνυμένος πολιτικάντης γιεχωβάς, που μισεί τους Πόντιους. Αλλιώς δεν δικαιολογείται ότι πήγε κι έδωσε συντευξη σε μια τουρκική εθνικιστική εφημερίδα καρφώνοντάς τους. Ο χαφιές!!!

    Έφερες κανα τρίγωνο;

    Ομέρ ο κωστοπουλό-φιλος

    Σχόλιο από Πόντος και Αριστερά | 18/01/2009

  67. Οχι, δέν έφερα, αυτά πού πήρα γιά να φέρω τά έφαγα όλα στον δρόμο

    Σχόλιο από vripol | 19/01/2009

  68. ————————————————————-
    Ο αντιρατσιστικός νόμος και η άρνηση του Ολοκαυτώματος
    ————————————————————-

    Της Χριστιάννας Λούπα*

    christiannaloupa.wordpress.com

    «Όστις δημοσίως, είτε προφορικώς είτε διά του τύπου ή διά γραπτών κειμένων ή εικονογραφήσεων ή παντός ετέρου μέσου εκ προθέσεως προτρέπει εις πράξεις ή ενεργείας δυναμένας να προκαλέσουν διακρίσεις, μίσος ή βίαν κατά προσώπων ή ομάδος προσώπων εκ μόνου του λόγου της φυλετικής ή εθνικής καταγωγής των, τιμωρείται με φυλάκισιν μέχρι δύο ετών ή με χρηματικήν ποινήν ή και διά αμφοτέρων των ποινών τούτων», ορίζει το άρθρο 1 του «αντιρατσιστικού» νόμου 927/1979.

    Κι ενώ στην Ευρώπη καταβάλλεται ολοένα και μεγαλύτερη προσπάθεια καταπολέμησης του ρατσισμού και σε πολλές χώρες της οι αρνητές του Ολοκαυτώματος βρίσκονται πλέον αντιμέτωποι με το νόμο, στη χώρα μας η ίδια η Δικαιοσύνη φαίνεται να χλευάζει το νόμο και να αφήνει τους ρατσιστές ασύδοτους να τρίβουν τα χέρια τους και να πανηγυρίζουν συνεχίζοντας την ολέθρια προπαγάνδα τους, υποστηρίζοντας ότι «Εβραίος και άνθρωπος είναι έννοιες αντιφατικές, δηλαδή η μία αποκλείει την άλλη» και «Η όλη των εγκληματική συμπεριφορά, [των Εβραίων], δικαιολογεί τας πράξεις των Ναζί εναντίον των και κάτι περισσότερον. Τας δικαιώνει»!!!

    Θέλετε κι άλλα «ωραία» από το βιβλίο του γνωστού ναζιστή, «Εβραίοι – Όλη η αλήθεια», που αθωώθηκε από το Α΄ Πενταμελές Εφετείο Αθηνών στις 27 Μαρτίου και μετά από μια διαδικασία αναβολών και αλλεπάλληλων διακοπών που κράτησε περίπου ένα χρόνο, ενώ η πρωτόδικη απόφαση είχε υπάρξει καταδικαστική, επιβάλλοντας 14μηνη φυλάκιση με τριετή αναστολή; Διαβάστε λοιπόν:

    – «Έτσι θέλουν οι Εβραίοι. Διότι μόνον έτσι καταλαβαίνουν: εντός 24 ωρών και εκτελεστικό απόσπασμα»

    «Ξυπνήστε. Οι επίβουλοι Εβραίοι σκάπτουν τον τάφον των Εθνών. Ξυπνήστε και ρίξατέ τους μέσα, διότι τους αξίζει.»

    – «Φταίει ο πολιτισμένος κόσμος που ανέχεται τα διεθνή παράσιτα που λέγονται Ιουδαίοι. Φθάνει η ώρα των αντιποίνων»

    – «Η ιστορία της ανθρωπότητος θα καταλογίση στον Αδόλφο Χίτλερ τα εξής: Δεν απήλλαξε, ενώ ηδύνατο την Ευρώπη από τους Εβραίους» κ.λπ ,

    «Τους καταφρονούμε δια την ηθικήν των, δια την θρησκείαν των, δια τας πράξεις των, που όλα μαζί αποδεικνύουν ότι είναι υπάνθρωποι»

    -(Κάτω από φωτογραφία του Άουσβιτς): «Καλώς κάνουν και διατηρούν το στρατόπεδον εις καλήν κατάστασιν, διότι ουδείς γνωρίζει τι μπορεί να συμβεί στο μέλλον»

    – «Δεν μπορώ να ανέχομαι τους δολοφόνους, ληστάς, βιαστάς, παράσιτα, διαφθορείς της ελεεινής Εβραίλας να συκοφαντούν τους υπερόχους Εθνικοσοσιαλιστάς»

    – «Το ΖΥKLON B δεν ήτο παρά ένα δηλητηριώδες αέριον χρήσιμον δια τας απεντομώσεις των στρατοπέδων συγκεντρώσεως. Όλα τα άλλα είναι παραμύθια της προπαγάνδας»

    – «Η Εβραική πτωματολογία στην περίπτωση του Άουσβιτς απεδείχθη εξ αρχής ψευδεστάτη»

    – «Απελευθερωθείτε από την Εβραικήν προπαγάνδα, που σας εξαπατά με τα ψεύδη περί στρατοπέδων συγκεντρώσεως, θαλάμων αερίων, «φούρνων» και τα άλλα παραμύθια του ψευτο-ολοκαυτώματος..»

    Κι αναρωτιέται κάθε εχέφρων άνθρωπος: Αν αυτό δεν είναι ρατσιστική προπαγάνδα, τότε τι είναι; Κι αν οι φράσεις αυτές δεν «προτρέπουν σε πράξεις ή ενέργειες δυνάμενες να προκαλέσουν διακρίσεις, μίσος ή βία εναντίον προσώπων ή ομάδος προσώπων εκ μόνου του λόγου της φυλετικής ή εθνικής καταγωγής τους», τότε τι προτρέπει;

    Με αφορμή τη σχετική απόφαση του δικαστηρίου κι ενώ στην Ελλάδα η αντίδραση είναι μάλλον χλιαρή, το Διεθνές Κέντρο Βίζενταλ καλεί την Οργάνωση για την Ασφάλεια και την Συνεργασία στην Ευρώπη (ΟΑΣΕ) να ζητήσει από την Ελλάδα να λογοδοτήσει για την παραβίαση της Διακήρυξης του Βερολίνου για τον Αντισημιτισμό του 2004, ενώ κι άλλες Οργανώσεις, Εβραϊκές και μη, έχουν προβεί σε διαμαρτυρία.

    Γιατί όμως η Ελλάδα, μια χώρα τόσο πολύ ταλαιπωρημένη από τους ναζί, μια χώρα που έζησε από κοντά τους διωγμούς των Εβραίων της διπλανής πόρτας, όπως στη Θεσσαλονίκη και το Βόλο, αφήνει και περνά μάλλον στα ψιλά των εφημερίδων μια τέτοια ανησυχητική είδηση; Είμαστε άραγε τόσο απασχολημένοι με τα τεκταινόμενα στο πολιτικό και οικονομικό προσκήνιο, ώστε δεν προλαβαίνουμε να σκεφτούμε τίποτε άλλο ή απλά είμαστε επιλήσμονες της Ιστορίας και του ολέθρου που μπορεί να προκαλέσει ο ρατσισμός;

    Κι ενώ όλα αυτά συμβαίνουν στην «κοιτίδα της Δημοκρατίας», χαρακτηριστική είναι η στάση του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, απέναντι στον Ευρωβουλευτή Λε Πεν, ο οποίος είναι γνωστός για τις ακραίες θέσεις του, χαρακτηρίζοντας μάλιστα «τους θαλάμους αερίων ως μια ασήμαντη λεπτομέρεια του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου». Συγκεκριμένα, θύελλα αντιδράσεων ξέσπασε με την προοπτική ανάληψης της προεδρίας της καινούριας Ευρωβουλής τον Ιούνιο, έως ότου συγκροτηθεί το μόνιμο προεδρείο της, από τον γηραιότερο ευρωβουλευτή (doyen), όπως απαιτούν οι κανονισμοί. Προκειμένου να μην αναλάβει ο ογδοηκοντούτης ηγέτης του γαλλικού Εθνικού Μετώπου, οι Ευρωβουλευτές αποφάσισαν να αλλάξουν άρον άρον τον Κανονισμό.

    Στρασβούργο καλεί Αθήνα. Ακούει κανείς;

    *Η Χριστιάννα Λούπα είναι δικηγόρος και συγγραφέας των βιβλίων «Μετά την Καταστροφή, Σμύρνη – Κατοχή» και «Στους Δρόμους του Πεπρωμένου»

    Σχόλιο από Πόντος και Αριστερά | 31/10/2009

  69. […] -Για τον Abravanel […]

    Πίνγκμπακ από -Ο απολογισμός του έτους « Πόντος και Αριστερά | 08/01/2010

  70. […] νεοτουρκισμού και ναζισμού περιγράφεται άριστα σε κείμενο που αναρτήθηκε στο διαδίκτυο: «Όπως τους Εβραίους οι Ναζί τους […]

    Πίνγκμπακ από Η «Χρυσή Αυγή» και οι πρόσφυγες του ‘22 | exeisminima.gr | Νέα της Θήβας και όχι μόνο | 03/12/2012

  71. […] νεοτουρκισμού και ναζισμού περιγράφεται άριστα σε κείμενο που αναρτήθηκε στο διαδίκτυο: «Όπως τους Εβραίους οι Ναζί τους […]

    Πίνγκμπακ από αντιφασίστες/αντιφασίστριες κοζάνης » Η «Χρυσή Αυγή» και οι πρόσφυγες του ‘22 | 12/12/2012

  72. […] Για τον Abravanel […]

    Πίνγκμπακ από -Να τιμήσουμε τη Γενοκτονία των Εβραίων « Πόντος και Αριστερά | 13/03/2013

  73. […] νεοτουρκισμού και ναζισμού περιγράφεται άριστα σε κείμενο που αναρτήθηκε στο διαδίκτυο: «Όπως τους Εβραίους οι Ναζί τους […]

    Πίνγκμπακ από Η «Χρυσή Αυγή» και οι πρόσφυγες του ‘22 | Und ich dachte immer | 01/04/2013

  74. οι τουρκοι,ηταν παντα τα υποχειρια των γερμανων.στην γενοκτονια των ελληνων- του ποντου,μικρας ασιας και γενικα ολης της τουρκιας,εμπνευστες ηταν οι γερμανοι.κατοπιν το εφαρμοσαν και οι ιδιοι.

    Σχόλιο από aslanidis.sabbas | 08/12/2013

  75. […] ανθρωπιστικές τραγωδίες, την  έχουμε παρουσιάσει εδώ: https://pontosandaristera.wordpress.com/2008/07/01/abravanel/ […]

    Πίνγκμπακ από … Ανοιχτή επιστολή στην πρέσβειρα του Ισραήλ « Πόντος και Αριστερά | 30/01/2015

  76. […] νεοτουρκισμού και ναζισμού περιγράφεται άριστα σε κείμενο που αναρτήθηκε στο διαδίκτυο: «Όπως τους Εβραίους οι Ναζί τους […]

    Πίνγκμπακ από Η «Χρυσή Αυγή» και οι πρόσφυγες του ‘22 | ΜΕΤΩΠΟ ΟΧΙ | 11/11/2015

  77. […] νεοτουρκισμού και ναζισμού περιγράφεται άριστα σε κείμενο που αναρτήθηκε στο διαδίκτυο: «Όπως τους Εβραίους οι Ναζί τους […]

    Πίνγκμπακ από Η «Χρυσή Αυγή» και οι πρόσφυγες του ‘22 | Εχεις Μήνυμα Θήβα| exeisminima.gr | 03/11/2016


Σχολιάστε