Πόντος και Αριστερά

……. 'μώ τον νόμο σ' !

-Αγτζίδης VS Τσάγγας

Ο Νίκος Τσάγγας είναι ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου που εισηγήθηκε την «αθώωση» των Έξι  εγκληματιών που την περίοδο 1920-1922 με τα λάθη, τις παραλήψεις και τις εν γνώσει τους μεθοδεύσεις,  οδήγησαν τον ελληνισμό της  Ανατολής στην πλήρη εξόντωση από τις τουρκικές εθνικιστικές δυνάμεις του χασάπη Μουσταφά Κεμάλ πασά.

Το  Σάββατο 19 Μαϊου 2012, 12 το μεσημέρι θα συζητηθεί το θέμα αυτό στην εκπομπή στην ΕΡΤ-3, του Βασίλη Βασιλικού: δηλαδή η “Δίκη των Εξι” και τα όσα έγιναν στον Άρειο Πάγο. Η αντιπαράθεση του ιστορικού Βλάση Αγτζίδη, που φανταζόμαστε ότι σίγουρα θα γίνει στην Ερτ-3, με τον αντεισαγγελέα Νικόλαο Τσάγγα, που εισηγήθηκε την «αθώωση» των Εξι, ίσως να λύσει όλες μας τις απορίες.

Αυτή την εκπομπή δεν θα τη χάσουμε με τίποτα!!!

Λάβαμε το παρακάτω μέιλ και το αναρτούμε αυτούσιο γιατί κρίνουμε ότι έχειιδιαίτερο ενδιαφέρον και αναφέρεται ανοιχτά στους δικούς μας  Νενέκους:

——————————————————————————————————–
.
 Η Δίκη των Εξ¨ και η επιτυχημένη προσπάθεια κάποιων κύκλων εντός του Άρειου Πάγου να ακυρώσουν την καταδικαστική απόφαση του Νοεμβρίου του ’22 με την οποία κρίθηκαν ένοχοι εθνικής προδοσίας και εκτελέστηκαν οι έξη πρωταίτιοι από τους πολλούς ενόχους της Μικρασιατικής Καταστροφής, απασχόλησε σε μεγάλο βαθμό τη δημόσια συζήτηση τα τελευταία χρόνια. Έτσι, εν μέσω δημοκρατίας έγινε κάτι που δεν είχαν τολμήσει να κάνουν ούτε οι δύο στρατιωτικές χούντες (Μεταξά και Απριλιανών)….

Την εισήγησή του στον Άρειο Πάγο ο Νίκος Τσάγγας την εξέδωσε σε βιβλίο, το οποίο παρουσιάζεται το Σάββατο (19 Μαϊου) στην εκπομπή του Βασίλη Βασιλικού στην Ερτ-3, στις 12 το μεσημέρι και θα επαναληφθεί η προβολή στις 1.00 το βράδυ.

Η παρουσίαση θα δώσει την ευκαιρία για μια αποκαλυπτική συζήτηση μεταξύ εμού, του  Ν. Τσάγγα και του Β. Βασιλικού.

http://kars1918.wordpress.com/2012/05/17/agtzidis-vs-tsaggas/


Σε εκείνη την μεθόδευση αντέδρασε όλος ο προσφυγικός κόσμος…. «πλην  Λακεδαιμονίων«.
.
Οι ομοσπονδίες των Ποντίων και των Μικρασιατών απ’ όλο τον κόσμο εξέδωσαν Ψηφίσματα διαμαρτυρίας για την επιχειρούμενη μεθόδευση «αθώωσης»:
.
-των υπευθύνων της Μικρασιατικής Καταστροφής,
-αυτών που «έβγαλαν» το ποντιακό ζήτημα από την ατζέντα της ελληνικής εξωτερικής πολιτικής μετά τις εκλογές του Νοεμβρίου του 1920 και
-δεν εφωδίασαν με πολεμοφόδια τους Πόντιους αντάρτες παρόλες τις αγωνιώδεις εκκλήσεις τους,
-Και τέλος απαγόρευσαν με το Νόμο 2870/1922  την έξοδο των ελληνικών πληθυσμών (Ποντίων, Ιώνων, Καππαδοκών κ.αά) και τους παρέδωσαν συνειδητά στον Κεμάλ, τη στιγμή που είχαν αποφασίσει να εγκαταλείψουν πλήρως και ολοκληρωτικά τη Μικρά Ασία (Ιωνία+Πόντο)…. απλώς δεν πρόλαβαν και ήρθε η στρατιωτική καταστροφή του Αυγούστου του 1922.
.
Η μόνη από τις προσφυγικές Ομοσπονδίες που αρνήθηκε να καταδικάσει τη μεθόδευση στον Άρειο Πάγο, ήταν η ΠΟΕ με ευθύνη της ηγετικής ομάδας.
.
Έτσι μετετράπη σε ενδοτικό μηχανισμό ελέγχου της βάσης για άδηλους σκοπούς, που υπονόμευσε εν γνώσει του τα ποντιακά-προσφυγικά συμφέροντα…
.
Το ίδιο έκανε η ίδια ομοσπονδία (ΠΟΕ) με την περιφρόνηση, υπονόμευση και εν τέλει ακύρωση της ομόφωνης απόφασης του Δ.Σ. που ζητούσε την αλλαγή της ονομασιών:
α) της Οδού Δημητρίου Γούναρη καθώς και
β) της Πλατείας Ελευθερίας (των νεότουρκων)…
.
Το κείμενο καταγγελίας που αναρτήθηκε στο διαδίκτυο (στον Π&Α) απηχεί απολύτως την πραγματική κατάσταση και περιγράφει παραστατικά την ηθική κατάπτωση της ηγετικής ομάδας της ΠΟΕ που οδήγησε στον εξευτελισμό του χώρου και στην «προβατοποίηση» των μελών της Ομοσπονδίας: Περί Ποντίων…Πιλάτων. Ασελγώντας στην  προσφυγική Μνήμη
 .
.
—————————————————————————————————————————————————————————-
Τα δικά μας δημοσιεύματα μπορείτε να τα δείτε
πατώντας στην κατηγορία που επιγράφεται:
—————————————————————————————————————————————————————————–
.
.—————————–

18/05/2012 - Posted by | -παράνοια, -Γενοκτονία στην Ανατολή, -Δωσιλογισμός, -Δίκη των 6, -Ιδεολογικά, -Λαμόγια, ΠΟΕ

6 Σχόλια »

 1. Reblogged this on ΤΟ ΠΙΤΣΙΡΙΚΙ.

  Σχόλιο από ΤΟ ΠΙΤΣΙΡΙΚΙ | 18/05/2012

 2. Ζήτω η , όπως πάντα «Δημοκρατική», Αριστερά!
  Να τους χαίρεστε…

  Σχόλιο από Ο Λούμπεν | 19/05/2012

 3. Ο Νάσος Θεοδωρίδης ξαναχτυπά στην Αυγή: «Όμως στα ελληνικά ΜΜΕ γίνεται συνεχής αναφορά στα εγκλήματα που διέπραξαν οι Τούρκοι εναντίον των Ελλήνων στον Πόντο παρασιωπώντας συστηματικά τις εγκληματικές πράξεις των Ελλήνων ανταρτών »
  http://www.avgi.gr/ArticleActionshow.action?articleID=617492

  Σχόλιο από Allu Fun Marx | 20/05/2012

 4. Μου αρέσει η ψύχραιμη προσέγγιση ..

  Σχόλιο από ashton | 20/05/2012

 5. Είναι γνωστός ο σάλος που είχε δημιουργηθεί στην Ελλάδα, όταν το Υπουργείο Παιδείας, είχε εγκρίνει το σχολικό βιβλίο Ιστορίας της κ. Μ. Ρεπούση, η οποία για την καταστροφή της Σμύρνης το 1921 και τη σφαγή των Ελλήνων το μόνο τραγικό που βρήκε να γράψει ήταν ο περίφημος πλέον «συνωστισμός των Ελλήνων» στο λιμάνι για να μπουν στα ελληνικά καράβια.
  Την κ. Ρεπούση οι πειραιώτες την εξέλεξαν βουλευτή Πειραιώς με το κόμμα της Δημοκρατικής Αριστεράς. Όταν χθες στη βουλή ο Πρόεδρος ζήτησε να τηρηθεί ενός λεπτού σιγή εις μνήμην των σφαγιασμένων Ποντίων, η κ. Ρεπούση επιδεικτικά βγήκε από την αίθουσα…..
  http://kapagriniou.wordpress.com/2012/05/19/%CE%B7-%CF%81%CE%B5%CF%80%CE%BF%CF%85%CF%83%CE%B7-%CE%B1%CE%BC%CF%86%CE%B9%CF%83%CE%B2%CE%B7%CF%84%CE%B5%CE%B9-%CE%BA%CE%B1%CE%B9-%CF%84%CE%B7%CE%BD-%CE%B3%CE%B5%CE%BD%CE%BF%CE%BA%CF%84%CE%BF%CE%BD/
  http://www.tv100.gr/2012/05/%CE%B3%CE%BD%CF%89%CF%83%CF%84%CF%8C%CF%82-%CE%B4%CE%B7%CE%BC%CE%BF%CF%83%CE%B9%CE%BF%CE%B3%CF%81%CE%AC%CF%86%CE%BF%CF%82-%CE%B5%CF%80%CE%B9%CE%B2%CE%B5%CE%B2%CE%B1%CE%B9%CF%89%CE%BD%CE%B5%CE%B9/

  Ως Έλληνας αισθάνομαι θλίψη για την κατάντια της χώρας μου και τους πολιτικούς εκείνους που ενέκριναν το βιβλίο της κ. Ρεπούση για να διδαχτούν ιστορία τα Ελληνόπουλα…. Μετά δε το επεισόδιο αυτό, εξανεμίσθηκε και η οποιαδήποτε εκτίμηση είχα για τον κ. Φ. Κουβέλη, έναν πραγματικά μετριοπαθή πολιτικό, που περιέλαβε την κ. Ρεπούση στο ψηφοδέλτιο της ΔΗΜΑΡ. Λυπάμαι δε εξ ίσου και για τους συμπατριώτες μας εκείνους που την έστειλαν να τους εκπροσωπήσει στη βουλή.

  Σχόλιο από Παπαγεωργίου Β. | 20/05/2012

 6. Allu Fun Marx

  Το άρθρο του Νάσου Θεοδωρίδη είναι περσινό: Ημερομηνία δημοσίευσης: 20/05/2011

  Τότε, δώσαμε κάποιες απαντήσεις:

  https://pontosandaristera.wordpress.com/2011/03/14/nastheo/

  https://pontosandaristera.wordpress.com/2011/07/24/sy-queering/

  Σχόλιο από Πόντος και Αριστερά | 20/05/2012


Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: