Πόντος και Αριστερά

……. 'μώ τον νόμο σ' !

-Ο Μπουτάρης συνεχίζει την ηλίθια συμπεριφορά….

Το να δημιουργούνται προβλήματα εκ του μηδενός, είναι όπως φαίνεται από τις βασικές ιδιότητες του Νεοέλληνα ανθρώπου.  Και ο Μπουτάρης, ο νεοφιλελεύθερος κεντροδεξιός δήμαρχος της Θεσσαλονίκης φαίνεται ότι έχει ειδικότητα σ’ αυτό.

Κατάφερε να αποδείξει αμέσως μετά την εκλογή του, ότι η σημασιoδότηση της ανατροπής του σκοταδιστικοιύ εθνολαϊκισμού  είχε εντελώς ρηχή βάση.  Kαι τη διάψευση των ελπίδων του δημοκρατικού λαού την κατάφερε αμέσως μετά την εκλογή του αποδεικνύοντας, με την πρόταση για ανέγερση μνημείου για τους  προγόνους των Ναζί Νεότουρκους,  ότι είναι ένας αμαθής εμπαθής ρεβανσιστής.

Τώρα ξαναχτύπησε, αρνούμενος να παραχωρήσει την Πλατεία της Αγίας Σοφίας σε μια από τις δύο ποντιακές ομοσπονδίες της Θεσσαλονίκης, την ΠΟΕ, γνωστή βεβαίως για την ιδεολογική και ηθική κατάπτωση του οργανωμένου χώρου… Αλλά η ποιότητα της ηγετικής ομάδας της  ΠΟΕ αφορά τον οργανωμένο ποντιακό χώρο και όχι τον λάτρη των Νεότουρκων και του χασάπη Μουσταφά Κεμάλ.

Το τελευταίο λοιπόν χτύπημα του Μπουτάρη σχετίζεται με την άρνησή του να επιτρέψει να γίνει ανοιχτή κεντρική εκδήλωση  στην Πλατεία της Αγίας Σοφίας -όπως γίνεται πολλά χρόνια τώρα-  λες και η πλατεία είναι κληρονομιά των προγόνων του  ή ότι ο λαός της Θεσσαλονίκης του ανέθεσε το ρόλο του νέου κοτζαμπάση και πασά της πόλης….

Για το θεσσαλονοκιώτικο τσίρκο, αναδημοσιεύουμε το σχετικό κείμενο από την εφημ. ‘Μακεδονία» όπου ο ένας ημιμαθής (Μπουτάρης) αψιμαχεί με τον άλλον ημιμαθή (Παρχαρίδη)  :

Πόντιοι εναντίον Μπουτάρη για την πλατεία

«Ο Γιάννης Μπουτάρης φαίνεται ότι δεν μας συμπαθεί, επειδή ζητούμε από την Τουρκία να αναγνωρίσει τη γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου και να ζητήσει συγγνώμη. Ας μας πει ο ίδιος τι πιστεύει για τη γενοκτονία των Ποντίων. Εμείς δεν είμαστε διατεθειμένοι να υποχωρήσουμε ούτε χιλιοστό από τις θέσεις μας».
.
του Φώτη Κουτσαμπάρη
.
Με αυτά τα λόγια, ο πρόεδρος της Παμποντιακής Ομοσπονδίας Ελλάδας (Π.Ο.Ε.) Γιώργος Παρχαρίδης ερμηνεύει τη στάση του δημάρχου Θεσσαλονίκης να αρνηθεί την παραχώρηση της πλατείας Αγίας Σοφίας για τη διοργάνωση της καθιερωμένης εκδήλωσης μνήμης στις 19 Μαΐου. «Η Παμποντιακή Ομοσπονδία διοργανώνει εδώ και οκτώ χρόνια την εκδήλωση στην πλατεία Αγίας Σοφίας, είναι πλέον θεσμός. Όλα αυτά τα χρόνια, τόσο η συγκέντρωση όσο και η πορεία είναι ειρηνική, χωρίς κανένα επεισόδιο. Δεν έχει κανένα λόγο ο Μπουτάρης να μας απαγορεύσει τη συγκέντρωση. Προφανώς το κάνει επειδή δεν μας συμπαθεί»,
αναφέρει στη «Μ» ο κ. Παρχαρίδης, προσθέτοντας ότι «ο ποντιακός ελληνισμός απ’ όλη την Ελλάδα θα είναι παρών στις 19 Μαΐου στην πλατεία. Η πλατεία ανήκει στον λαό, δεν ανήκει στον δήμαρχο». Ο ίδιος υπογραμμίζει ότι ο δήμος Αθηναίων παραχώρησε την πλατεία Συντάγματος, την ίδια ημέρα, για την εκδήλωση της Ομοσπονδίας στην πρωτεύουσα. «Οι φρουροί θα φορούν ποντιακές στολές», λέει.
.
Πρόστιμα
.
Ο Γιάννης Μπουτάρης, αιτιολογώντας προχθές στο δημοτικό συμβούλιο το λόγο της άρνησής του, εξήγησε ότι «είχαμε στο παρελθόν πολλές διαμάχες μεταξύ ποντιακών σωματείων και ο δήμος δεν μπορεί να μπει στη λογική της διαμάχης ούτε να κάνει τον διαιτητή. Είμαστε εδώ για να ενώσουμε την πόλη. Ο δήμος θα αναλάβει πρωτοβουλία για οργάνωση εκδήλωσης». Ο δήμαρχος, μάλιστα, απείλησε με πρόστιμα εάν κάποιος παραβεί την απόφαση.«Δεν υπάρχει διχασμός. Είμαστε ομοσπονδία με 400 σωματεία και έχουμε δίπλα μας το 95% του ποντιακού ελληνισμού και όχι το 5% που επιμένουν να κρατάνε κάποια σωματεία. Διχασμός θα ήταν να είμαστε χωρισμένοι στα δύο. Τους συμφέρει να λένε ότι είμαστε διχασμένοι», απαντά ο κ. Παρχαρίδης.

Η εκδήλωση της ΠΟΕ στην πλατεία Αγίας Σοφίας έχει προγραμματιστεί στις 7 το απόγευμα με κεντρικό ομιλητή τον βουλευτή New Hampshire των ΗΠΑ Τομ Κατσαντώνη.

Εκδηλώσεις μνήμης της γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου διοργανώνει και η περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, την ερχόμενη Κυριακή 20 Μαΐου.

Πηγή: Μακεδονία

 Για τον Μπουτάρη δείτε:

-Θεσσαλονίκη: Από τη Σκύλα στη Χάρυβδη (fuck the rain)

-Όταν το θράσος περισσεύει..

Για τον Παρχαρίδη δείτε: 

-Πόντιοι: “σκυλί που γαυγίζει ΔΕΝ δαγκώνει”…

-Είναι η ΠΟΕ Αρνητής της Γενοκτονίας

-Το περιβάλλον Παρχαρίδη διαλύει την ΠΟΕ…

17/05/2012 - Posted by | -παράνοια, -Ιδεολογικά, -Nεοελληνικός ανορθολογισμός, ΠΟΕ

4 Σχόλια »

 1. «Δεν υπάρχει διχασμός. Είμαστε ομοσπονδία με 400 σωματεία και έχουμε δίπλα μας το 95% του ποντιακού ελληνισμού και όχι το 5% που επιμένουν να κρατάνε κάποια σωματεία. Διχασμός θα ήταν να είμαστε χωρισμένοι στα δύο. Τους συμφέρει να λένε ότι είμαστε διχασμένοι»

  Πολύ σωστά! Δεν είναι διχασμένοι. Είναι απλώς τελείως ξεφτιλισμένοι

  Σχόλιο από Ματσουκάτες | 17/05/2012

 2. Reblogged this on ΤΟ ΠΙΤΣΙΡΙΚΙ.

  Σχόλιο από ΤΟ ΠΙΤΣΙΡΙΚΙ | 17/05/2012

 3. Προς Θεσσαλονίκη 4 Σεπτεμβρίου 2012
  κο Γιάννη Μπουτάρη
  Κοιν: κο. Παναγιώτη Αβραμόπουλο , κα. Καλυψώ Γούλα , κο. Κώστα Γκιουλέκα Στέλιο Παπαθεμελή, κο. Μάκη Στεργίου, κο. Χρήστο Μάττη

  Αξιότιμε κε. Δήμαρχε

  Είναι γνωστό ότι η Π.Ο.Π.Σ από το 1988, μετά τις αποφάσεις του Β Παγκόσμιου Ποντιακού συνεδρίου, πρώτη σε όλη την Ελλάδα, μέχρι και το 2012 διοργάνωσε με τη συνεργασία των 200 Σωματείων μελών της, στις 19 Μάιου κάθε χρόνου, την κεντρική εκδήλωση μνήμης της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου στην Θεσσαλονίκη ,παρουσία χιλιάδων ποντίων και φιλοποντίων, αποδίδοντας φόρο τιμής στους 353.000 νεκρούς συμπατριώτες μας, ενδυναμώνοντας την μνήμη Ελλήνων και ξένων, διεκδικώντας την καθιέρωση της 19ης Μαΐου ως ημέρα μνήμης της Γενοκτονίας και την αναγνώριση της από την Τουρκία και την Διεθνή κοινότητα.

  Αποτέλεσμα αυτών των πρωτοβουλιών, ήταν η ενημέρωση για τα τραγικά γεγονότα που υπέστη ο Ελληνισμός του Πόντου και της Μικράς Ασίας την περίοδο 1915-1922(προφανώς πλην κας Ρεπούση), αλλά και η ευαισθητοποίηση του συνόλου του Ελληνισμού και η πραγματοποίηση κάθε χρόνο, σειράς εκδηλώσεων μνήμης από τους εκατοντάδες ποντιακούς φορείς σε όλο τον κόσμο.

  Η καθιέρωση στις 24/2/1994 ,ύστερα από πρόταση που η Π.Ο.Π.Σ. κατέθεσε από το 1990,υπόψη της εθνικής αντιπροσωπείας,της19ης Μαΐου ως ημέρα μνήμης της Ποντιακής Γενοκτονίας. Η έκδοση ανάλογων αποφάσεων και ψηφισμάτων, από Πολιτειακούς, Δημόσιους, Δημοτικούς , Πανεπιστημιακούς και άλλους φορείς στην Ελλάδα και το εξωτερικό.

  Η ανέγερση μνημείων σε κεντρικές πλατείες πόλεων και χωριών. Όπως το μνημείο της Γενοκτονίας που ο Δήμος Θεσσαλονίκης τοποθέτησε ,ύστερα από πρόταση και πάλι της Π.Ο.Π.Σ .στην πλατεία Αγίας Σοφίας(βλ. σχετικά πρακτικά Δημοτικού Συμβουλίου 2000) παρά τις αδικαιολόγητες τότε αντιρρήσεις ποντιακών φορέων για την μη ανέγερσή του, που στη συνέχεια ατυχώς επιχείρησαν να οικειοποιηθούν την τότε πρωτοβουλία.

  Μετά τη διάσπαση των Ποντιακών Δευτεροβάθμιων φορέων στην Ελλάδα και τη δημιουργία μετά το 2003 και μιας δεύτερης Ομοσπονδίας, παρατηρήθηκε το φαινόμενο της πραγματοποίησης δυο παράλληλων εκδηλώσεων μνήμης την ίδια μέρα στην πόλη μας. Μια στην αίθουσα τελετών του ΑΠΘ από την Π.Ο.Π.Σ ,με ομιλητές όπως οι Αντ. Σαμαράς. Ευαγ. Βενιζέλος, Κων. Καραμανλής, Χαρ. Καστανίδης, Λιάνα Κανέλη, Νεοκλής Σαρρής ,Χάρης Τσιρκινίδης και άλλες επιστημονικές και πολιτικές προσωπικότητες .Ενώ η νεοσυσταθείσα Ομοσπονδία συνέχισε να πραγματοποιεί σχετική εκδήλωση, στην πλατεία Αγίας Σοφίας.

  Είναι γνωστό επίσης ότι στην προσπάθεια για ενιαία παρουσία ,τουλάχιστον την ημέρα μνήμης της Ποντιακής Γενοκτονίας, η Π.Ο.Π.Σ .πρότεινε στον τότε Δήμαρχο να θέσει υπό την αιγίδα του την εκδήλωση και να κληθούν να συμμετέχουν σ αυτήν όλες οι πρωτοβάθμιες και δευτεροβάθμιες οργανώσεις.

  Δυστυχώς αυτό δεν έγινε δεκτό από όλους τους εμπλεκόμενούς φορείς και ο Δήμαρχος μεροληπτώντας τότε , ενώ υπήρχε σχετικό αίτημα από την Π.Ο.Π.Σ. για παραχώρηση της πλατείας Αγ. Σοφίας, το απέρριπτε ,ενώ παραχωρούσε σχετική άδεια στην μόνο στη νέα Ομοσπονδία, για λόγους που ποτέ δεν εξήγησε, ούτε στο Δ.Σ. της Π.Ο.Π.Σ. αλλά ούτε και στο Δημοτικό Συμβούλιο.

  Έτσι η πρόταση για την πραγματοποίηση κοινής εκδήλωσης κατετέθει το 2010 και το 2011 από την Π.Ο.Π.Σ. και στη νέα Διοίκηση του Δήμου σας και έτυχε σχετικής αποδοχής, όπως πληροφορηθήκαμε από τον κ. Δήμαρχο .

  Από όσο γνωρίζω ο κ. Δήμαρχος και πάλι απευθύνθηκε στους εμπλεκόμενους φορείς και πρότεινε την πραγματοποίηση μιας κοινής εκδήλωσης με τη δική του αρωγή και υποστήριξη. Πρόταση που δυστυχώς και πάλι απερρίφθη από τους εκπροσώπους της Π.Ο.Ε.

  Ο ίδιος μάλιστα ο Δήμαρχος, θέλοντας προφανώς να τονίσει την πρόθεση του Δ.Σ. της πραγματοποίησης, τουλάχιστον την ημέρα μνήμης της Ποντιακής Γενοκτονίας μιας εκδήλωσης στη Θεσσαλονίκη, πραγματοποίησε, παρά τις όποιες καλές προθέσεις του, εντελώς πρόχειρα και ανοργάνωτα θα πρέπει να επισημάνει κανείς, το 2010-2011, τρισάγιο στο μνημείο της Ποντιακής Γενοκτονίας.

  Είναι γνωστό μάλιστα ότι το 2011 δεν παραχωρήθηκε σχετική άδεια, για χρησιμοποίηση της πλατείας, από το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου ( προφανώς η άρνηση αυτή επιχειρήθηκε να χρησιμοποιηθεί ως μοχλός πίεσης) στο αίτημα της Π.Ο.Ε., η οποία παρόλο αυτά οργάνωσε και πραγματοποίησε της σχετική εκδήλωση μνήμης και κατά την άποψή μου καλώς έπραξε.

  Μετά τα παραπάνω γεγονότα έκπληκτος διάβασα αυτές τις μέρες στο διαδίκτυο, ότι η αρμόδια αντιδημαρχία ενεργοποίησε σχετικό άρθρο, απευθυνόμενη προς το δημόσιο κατήγορο ο οποίος και έστειλε σχετική δικαστική εντολή για το ανάλογο αδίκημα στο οποίο περιέπεσε ο Γεν. Γραμματέας της Π.Ο.Ε.

  Αξιότιμε κ. Δήμαρχε όπως και προφορικά σας είπα, θεωρώ ότι η ενέργεια αυτή εκτός από ατυχής, θα μπορούσε να θεωρηθεί. ότι βάλει κατά των Ποντίων και των φορέων τους. Θα μπορούσε ,όπως ήδη επιχειρείται στο διαδίκτυο ,να σας εμφανίσουν αρχικά ως διώκτη των ποντίων και της ιστορίας τους, και στη συνέχεια ως «μετανοούσα Μαγδαληνή».

  Σε όποιον μάλιστα δεν γνωρίζει την ιστορία και τους αγώνες φορέων και προσώπων ιδιαίτερα της πόλης μας, για την καθιέρωση της 19ης Μάιου ως μέρας μνήμης , του εορτασμού της και της ανέγερσης του μνημείου της ποντιακής Γενοκτονίας, να αναγορεύσει ,ως αγωνιστές, ήρωες, διωκομένους, φορείς και πρόσωπα, που ενώ τις δεκαετίες που η Π.Ο.Π.Σ, με την συμπαράσταση των ποντιακών σωματείων μελών της έδωσε αγώνες στην Ελλάδα το εξωτερικό και τους διεθνείς οργανισμούς για την καθιέρωση της 19ης Μάιου ως ημέρα μνήμης, αυτοί όχι μόνον απείχαν ηχηρά ,αλλά ήσαν αντίθετοι σε μια σειρά θετικών πρωτοβουλιών για την προώθηση συναφών θεμάτων.(βλ. μνημείο Γενοκτονίας)

  Αξιότιμε κε Δήμαρχε
  θεωρώ ότι θα πρέπει άμεσα να βρείτε το νόμιμο εκείνο τρόπο για την άρση της απόφασης δίωξης όσων εμπλέκονται στην υπόθεση. Εφόσον μάλιστα επιθυμείτε τον ενιαίο εορτασμό της ημέρας μνήμης για τον επόμενο χρόνο, θα σας πρότεινα να απευθυνθείτε από λήψεως της παρούσης σε Δημόσιους, Δημοτικούς, εθνικοτοπικούς κ.αλ. φορείς και να οργανώσετε από τώρα τη σχετική εκδήλωση.
  Να πάρετε πρωτοβουλία να καταθέσετε σχετικό αίτημα αναγνώρισης της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου ,από το Δ.Σ. της αδελφοποιημένης πόλης της Κωνσταντινούπολης.

  Σχόλιο από Stefanos | 23/10/2012

 4. […] -Ο Μπουτάρης συνεχίζει την ηλίθια συμπεριφορά….  […]

  Πίνγκμπακ από Από τον Άνθιμο στον Μπουτάρη ή πώς εκσπερματώνουν οι Θεσσαλονικείς… « Πόντος και Αριστερά | 07/02/2018


Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: