Πόντος και Αριστερά

……. 'μώ τον νόμο σ' !

-Η ΣΥΝ_αριστερότης ως queering

Μ’ αφορμή τη δράση του ρατσιστή-εθνικιστή
ΝΑΣΟΥ ΘΕΟΔΩΡΙΔΗ

Ένα από τα θέματα που κρατήσαμε, αλλά έπρεπε να σχολιάσουμε, ήταν το «μαγιάτικο» ρατσιστικό χτύπημα κατά των Ποντίων του εν λόγω Νάσου, στον οποίο είχαμε αφιερώσει προ (λίγου) καιρού άλλο ένα κείμενο με τον τίτλο » Της κοντής ψωλής οι τρίχες της φταίνε..«.

Ο Νάσος αποτελεί μια από τις πλέον χαρακτηριστικές φιγούρες που φορά τη μάσκα του νεοέλληνα «ανανεωτή αριστερού» όταν θέλει να απευθυνθεί στα νεοελληνικά ζωντανά (γιατί έτσι φαίνεται να αντιμετωπίζει τους αναγνώστες της «Αυγής»). Φορά όμως και άλλες μάσκες: Αυτές του Βούλγαρου ή του Τούρκου εθνικιστή, όταν προσπαθεί να μιλήσει για τις αυθεντικές του απόψεις και να τις προβάλλει στους χώρους εκείνους (Bulgramak, Trakya ΄nin Sesi). Και μάλλον,  δεν προβάλλει απλώς τις απόψεις του αλλά αυτός τις διαμορφώνει και επιβάλλει  τη συγκεκριμένη ματιά στους Σλαβομακεδόνες αλυτρωτιστές και στους Τούρκους και Βούλγαρους εθνικιστές.

Στο ερώτημα, «πώς είναι δυνατόν να κάνεις τον «αντιεθνικιστή» στην Ελλάδα και να αναπαράγεις σκληρές εθνικιστικές θέσεις, τουρκικές, βουλγαρικές ή σλαβομακεδονικές απ’ την άλλη μόνο ένας ψυχίατρος ή ένας ταμίας  θα μπορούσε να απαντήσει….

Στην Αυγή, η οποία φαίνεται αποτελεί φιλόξενο χώρο για όλη τη χρυσαυγίτικη αντιπροσφυγική αριστερά -σαν αυτή που ανήκει ο Νάσος- δημοσιεύτηκε ένα κείμενό του στις 20 Μαίου με τίτλο «Μια ψύχραιμη προσέγγιση του ιστορικού ζητήματος περί Ποντίων«.

Το εν λόγω κείμενο είναι το λιγότερο αστεία αναπαραγωγή των τουρκικών εθνικιστικών μύθων για ένα θέμα που το έχει αναπτύξει στις σωστές του διαστάσεις ο Τούρκος ιστορικός, πραγματικός αντιεθνικιστής Ali Sait Çetinoğlu στο κείμενό του «Η ιδέα του ανεξάρτητου Πόντου και η γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου«.

Το γεμάτο ψεύδη και πλαστογραφίες, ρατσιστικό κείμενο του Νάσου Θεοδωρίδη, είναι άλλο ένα αναμάσημα του γνωστού κειμένου του Μεγα Διδασκάλου Γ. Νακρατζά. Ένα κείμενο που θα το δεις αναδημοσιευμένο από τους Τούρκους εθνικιστές, τους Βούλγαρους Νεοναζί, τους χαζοχαρούμενους  κάφρους  της αριστεράς κ.ά.

Στην Ελλάδα ανθεί η μιζέρια και το διπλοπρόσωπο. Και δυστυχώς η «Αυγή» αποτελεί ένα φιλόξενο χώρο για όλα αυτά… Το πρόβλημα είναι πολύ σοβαρό σύντροφοι της «Αυγής» και απορούμε πως και δεν το καταλαβαίνετε.

Για να μην επαναλαμβάνουμε πράγματα που γράφτηκαν και ειπώθηκαν σας παραπέμπουμε στο προηγούμενο αφιέρωμά μας στο εν λόγω «ανανεωτή αριστερό’ (φτου στο κόρφο μας!!!) : » Της κοντής ψωλής οι τρίχες της φταίνε..«

Παρακάτω αναδημοσιεύουμε άλλο ένα παλιότερο κείμενό του με τίτλο «Ο μύθος της ‘γνήσιας ελληνικότητας’ των Ποντίων» -κακέκτυπη αναπαραγωγή των θέσεων του γκουρού Νακρατζά-  όπου το ρατσιστικό μίσος κατά των Ποντίων ξεχυλίζει από παντού:

24/07/2011 - Posted by | -παράνοια, -Αρνητές Γενοκτονίας, -Γενοκτονία στην Ανατολή, -Δωσιλογισμός, -Ιδεολογικά, -Nεοελληνικός ανορθολογισμός, Αντιρατσιστικά |

11 Σχόλια »

 1. Ναι το έχουμε συζητήσει πολλές φορές το συγκεκριμένο φαινόμενο…. Μέσα στους κόλπους της Αριστεράς στην Ελλάδα υπάρχει ένα ρεύμα το οποίο αντιλαμβάνεται τον αντιεθνικισμό μονομερώς, δηλαδή στην προσπάθειά του να αντιταχθεί στον ελληνικό εθνικισμό, αγκαλιάζει τις πιο συντηρητικές και νασιοναλιστικές θέσεις των γειτονικών χωρών.

  Το ίδιο συμβαίνει με πολλούς αναλυτές/αρθρογράφους της αριστεράς και στο μακεδονικό ζήτημα. Και νομίζω ότι είναι ευθύνη πολλών ανθρώπων που καταλαβαίνουν την διαφορά, γιατί δεν εκφράζουν έντονα τις διαφωνίες τους μήπως τους κολλήσουν τη ρετσινιά του «εθνικιστή»

  Σχόλιο από Πλάνητας | 24/07/2011

 2. Νάσου ο Νάσος !

  Σχόλιο από Ζωνιανίτης | 26/07/2011

 3. Καλώς τον Ζωνιανίτη. Που χάθηκες τόσο καιρό;

  Ομέρ

  Σχόλιο από Πόντος και Αριστερά | 26/07/2011

 4. Το κείμενο του Τούρκου αντι-εθνικιστή είναι «όλα τα λεφτά».

  Οσα αναμασάει (τηλεγραφικά) ο Θεοδωρίδης στην «Αυγή… είναι γνωστά.
  Και τα λάθη που αποδίδει σε εσάς, τα κάνει ο ΙΔΙΟΣ ! 🙂 Δηλαδή έχει ΚΑΙ αλήθειες σε όσα λέει, ΚΑΙ διαστρεβλώσεις.

  Για να είμαι ειλικρινής πρώτη φορά κατανόησα την κρίσιμη λεπτομέρεια, του ΓΙΑΤΙ δεν στέκει ο το επιχείρημα Νακρατζά / Θεοδωρίδη,
  που αφορά την υποτιθέμενη «αρχικά δικαιολογημένη τουρκική αντίδραση» κατά της σύστασης ενός μειοψηφικού ποντιακού κράτους»
  αποτελούμενου από 25% (ή πολύ κάτω του μισού) συνολικού πληθυσμού της περιοχής του. Αυτό πράγματι _είναι_ σοβαρό θέμα, που…
  ΙΣΩΣ και να οδηγούσε σε εθνοκάθαρση σε βάρος των μουσουλμάνων, ΑΝ νικούσαν οι Πόντιοι, αλλά… με το «αν» ή το «ίσως» δεν βγαίνει η αλήθεια.

  Από ό,τι φαίνεται, όμως, τώρα… η γνωστή ιστορία ορισμένων ωμοτήτων υπό τον (πράγματι αιμοσταγή) Καραβαγγέλη είναι κυρίως _στάχτη στα μάτια_.
  Ο λόγος που δεν το κατανόησα πιο πριν είναι εν μέρει οι… υπερασπιστές της μνήμης του Καραβαγγέλη και πραγματικοί αρνητές εγκλημάτων της ποντιακής πλευράς (εθνικιστές Πόντιοι), οι οποίοι απωθούν και τείνουν να δικαιώνουν (άθελά τους) τον Νακρατζά.

  ΟΚ. Αν και συχαίνομαι το ποδόσφαιρο, ο απολογισμός είναι
  Πόντιοι-Θεοδωρίδης 3-1 (σε αυτό το ματς).

  Το τρίτο γκολ ήταν… ξένου παίκτη που έπαιξε εθελοντικά μαζί σας ! χαχαχα

  Το δεύτερο γκολ είναι η δουλειά που κάνατε εσείς.

  Και το πρώτο γκολ (ισοπαλίας αμφότερων) είναι τα περί Καραβαγγέλη και ποντιακού αντάρτικου, κλπ.

  Σχόλιο από Omadeon | 09/09/2011

 5. Γειά σου Ομαντεόν. Κάθε φορά που σε βλέπουμε πάει καλά η μέρα μας 😉

  Να μας έρχεσαι που και που!

  Ομέρ ο παλιόφιλος

  Σχόλιο από Πόντος και Αριστερά | 09/09/2011

 6. Δεν προλαβαίνω φίλε Ομέρ.

  Εχω μπει και στο τουίτερ… όπου τρία πουλάκια κάθονταν και κελαηδούσαν μαζί με τρεις χιλιάδες. 🙂 χαχαχα

  Σχόλιο από Omadeon | 09/09/2011

 7. Πάντως… τα ελατωμματάκια σας τα έχετε. Οχι και «χρυσαυγίτικη» αριστερά ο καραφλός φανατίλας Θεοδωρίδης.

  Γκεστ-Σταρ για διαφήμιση φαρμάκου κατά της φαλάκρας… ΙΣΩΣ να είναι, ΟΤΑΝ με το καλό… βγάλει μαλλιά !
  (και πάψει να μας καραφλιάζει)

  Ο άνθρωπος λέει τρίχες.

  Σχόλιο από Omadeon | 09/09/2011

 8. […] -Η ΣΥΝ_αριστερότης ως queering […]

  Πίνγκμπακ από -ΠΟΕ οι μάσκες έπεσαν « Πόντος και Αριστερά | 01/06/2012

 9. Εκτός της Επιτροπής Δικαιωμάτων του ΣΥΡΙΖΑ ο Νάσος Θεοδωρίδης

  Την αποπομπή του Νάσου Θεοδωρίδη από την Επιτροπή Δικαιωμάτων του ΣΥΡΙΖΑ αποφάσισε την Τετάρτη ο κ. Αλέξης Τσίπρας, στον απόηχο απόψεών του στα κοινωνκά δίκτυα που χαρακτήριζε τις νησίδες των Ιμίων ως Καρντάκ και τις απέδιδε στην Τουρκία. Νωρίτερα, η Νέα Δημοκρατία είχε ζητήσει την αποπομπή του Θεοδωρίδη. «Οι επανειλημμένες δημόσιες απόψεις του Νάσου Θεοδωρίδη δεν απηχούν τις συλλογικές θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ για τα ζητήματα εξωτερικής πολιτικής» τόνιζαν αργά το βράδυ πηγές της Κουμουνδούρου.

  http://www.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_kathremote_1_07/02/2013_482340

  Σκουρλέτης: Οι απόψεις Θεοδωρίδη απέχουν από τις θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ

  Οι απόψεις του στελέχους του ΣΥΡΙΖΑ Νάσου Θεοδωρίδη για τα Ίμια, τα οποία αποκαλεί με την τουρκική ονομασία Καρντάκ, επειδή υποστηρίζει ότι ανήκουν στην Τουρκία, προκάλεσαν την αντίδραση της Κουμουνδούρου που διαχώρισε σαφώς τη θέση της.

  «Οι προσωπικές απόψεις του Ν.Θεοδωρίδη απέχουν παρασάγγας από τις θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ. Δεν μας εκπροσωπούν κατ’ ουδένα τρόπο», ξεκαθάρισε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Πάνος Σκουρλέτης, σε σχόλιό του στον προσωπικό του λογαριασμό στο Τwitter.

  Με αφορμή την επέτειο των Ιμίων ο κ. Θεοδωρίδης είχε γράψει στο Facebook το εξής σχόλιο:

  «Με αφορμή την επέτειο των «Ιμίων» (κατ εμε «Καρντάκ», διότι η παραχωρηση Δωδεκανήσων απο Ιταλια προς Ελλαδα περιελάμβανε ΜΟΝΟ τις ΠΑΡΑΚΕΙΜΕΝΕΣ προς αυτά βραχονησιδες, ενώ οι συγκεκριμενες ειναι ΣΑΦΩΣ πιο κοντα σην Τουρκία παρα στην Καλυμνο), αξίζει να τονιστεί ότι η πιο ευφυής επινόηση του ελληνικού καπιταλισμού για την απόσπαση της συναίνεσης των καταπιεζόμενων μαζών είναι η επίσημη κρατική προπαγάνδα περί δήθεν ύπαρξης »εθνικών κυριαρχικών δικαιωμάτων», σύμφωνα με την οποία αθροίζονται ως τάχα ευρισκόμενοι στην ίδια όχθη οι εργοδότες και οι εργαζόμενοι της Ελλάδας, κατά σχηματική και αφελή αντιπαράθεση προς τους αντίστοιχους της Τουρκίας….Ομως κατι τετοιο καταντάει γελοίο…».

  To σχόλιο προκάλεσε την άμεση αντίδραση της Νέας Δημοκρατίας που ζήτησε την αποπομπή Θεοδωρίδη από το κόμμα. «Ο κ. Θεοδωρίδης, ως άλλος Πήλιος Γούσης, διατείνεται ότι οι νησίδες ανήκουν στην Τουρκία, αποκαλώντας τες μάλιστα “Καρντάκ”!!!» αναφέρει σε ανακοίνωσή της την Τετάρτη η ΝΔ.

  http://www.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_kathremote_1_07/02/2013_482355

  Σχόλιο από Xr. | 08/02/2013

 10. […] αυτές τις ακροδεξιές σλαβομακεδονικές ομάδες κάποιοι ανόητοι στον ΣΥΝ και στην “Αυγή”…. Να σημειώσουμε ακόμα ότι  σε συναφείς […]

  Πίνγκμπακ από -Συναντήσεις στου Σαραντάκου: “Τουρκοχριστιανοί”-”Σλαβομακεδόνες ακροδεξιοί” και άλλα……. « Πόντος και Αριστερά | 18/07/2013


Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: