Πόντος και Αριστερά

……. 'μώ τον νόμο σ' !

-Ποντιακά ανέκδοτα και ρατσισμός

Τι ακριβώς είναι τα «ποντιακά ανέκδοτα»; Πώς αξιολογούνται;  

278.jpgscalp2.jpgΜια συζήτηση που έγινε στο καλό μπλογκ «Η Καλύβα ψηλά στο βουνό» ανέδειξε διάφορες πλευρές αυτού του φαινομένου.  Οι διάλογοι έχουν πολύ ενδιαφέρον και τους παραθέτουμε…

 Πιστεύουμε όμως ότι υπάρχει ευθύνη του οργανωμένου ποντιακού χώρου που –εξαιρώντας μόνο κάποιες περιφερειακές προσπάθειες– δεν προσπάθησε να αντιστρέψει το κλίμα με μια σοβαρή αντιρατσιστική καμπάνια, χρησιμοποιώντας επίσης και όλα τα σύγχρονα νομικά όπλα απέναντι σε κυνικούς εκδότες-επιχειρηματίες.

dspphoto-2.gif

dspphoto-2.gif

dspphoto-2.gifdspphoto-2.gifdspphoto-2.gif

….ΑΝΤΙ-ΠΟΝΤΙΑΚΟ ΑΝΕΚΔΟΤΟ…….

dspphoto-2.gif

dspphoto-2.gifdspphoto-2.gifdspphoto-2.gif

Πόντος και Αριστερά 

Μπράβο Πάνο…

Επιτρέπουμε (ως ψευδο-αστειάκια) το ρατσισμό των περσόνων των περσόνων…. που ζητούν και αποδείξεις, γιατί φωτογραφίζει την περίπτωσή τους (τον χαζοχαρούμενο ρατσισμό των αντι-ποντιακών ανεκδότων) ο Πετρόπουλος!!!! (χωρίς ) )

Μ-π

dspphoto-2.gifdspphoto-2.gifdspphoto-2.gif

Πάνος 

Μ-π,

η ίδια η …περσόνα αυτοσαρκάζεται στην τελευταία φράση της – και κρατά με θαυμαστή ισορροπία το μέτρο των πραγμάτων. Είναι το ίδιο ΠΡΟΣΩΠΟ που λίγο νωρίτερα, σε άλο ποστ, είχε αντιγράψει ένα ποντιακό τραγούδι (έβαλα τη Δ. να μου μεταφράσει δυο-τρεις άγνωστες λέξεις). Αδερφέ, μην ανακαλύπτεις «ρατσισμό» εκεί που ΔΕΝ υπάρχει – ούτε για δείγμα!

ΥΓ. Κι εγώ λέω ποντιακά ανέκδοτα, αλλά αυτό δε σημαίνει τίποτα: ξέρεις ότι η γυναίκα της ζωής μου είναι Ποντία! Ποιό άλλο περισσότερο πειστικό επειχείρημα θα μπορούσα να επικαλεστώ για να σου αποδείξω ότι όποιος λέει/ ακούει ποντιακά ανένδοτα ΔΕΝ είν αι ρατσιστής; -)

dspphoto-2.gif

dspphoto-2.gifdspphoto-2.gifdspphoto-2.gif

Πόντος και Αριστερά 

«….όποιος λέει/ ακούει ποντιακά ανέκδοτα ΔΕΝ είναι ρατσιστής»

Έτσι νομίζει γιατί έτσι τον βολεύει!

—-

Όλα τα ανέκδοτα που δημιουργούν στερεότυπο και αναφέρονται σε ομάδα του πληθυσμού είναι ρατσιστικά. Είτε αφορούν Πόντιους, είτε Βλάχους, είτε Μαύρους, είτε οτιδήποτε…

Νομίζω ότι ο καθένας κατανοεί τη διαφορά ανάμεσα σε ανέκδοτα που σατυρίζουν πρόσωπα (Γιωρίκας, Κωστίκας, Μπόμπος κ.λπ.) και σ’ αυτά που σατυρίζουν πληθυσμιακές ομάδες….

Κρίμα που λείπει ο Νοσφεράτος από την παρέα μας, για να δώσει μια καλή φροϋδική ερμηνεία για το τι σημαίνει η χρήση τέτοιων ρατσιστικών ανεκδότων.

Πρόταση: Βάλε ως πόστ το κείμενο του Πετρόπουλου για το ρατσισμό που εμπεριέχουν τα αντι-ποντιακά ανέκδοτα. Ο θείος μπορεί να σου βρει το κείμενο από το «Σχολιαστή»….

Μ-π

dspphoto-2.gif

dspphoto-2.gifdspphoto-2.gifdspphoto-2.gif

π2

Μ-π,    Με το συμπάθιο, αλλά μου είναι ακατανόητη αυτή η φροϋδική πολιτικά ορθή ενόχληση από τα ποντιακά ανέκδοτα. Τα περισσότερα ποντιακά ανέκδοτα που έχω ακούσει μου τα είπαν -εξ αγχιστείας- Πόντιοι.

dspphoto-2.gif

dspphoto-2.gifdspphoto-2.gifdspphoto-2.gif

Πόντος και Αριστερά 

π2,

εννοείς ότι οι «εξ αγχιστείας»… ξέρουν;

Μπορεί!

Δεν μπορώ να κρίνω τα ενδοοικογενειακά προβλήματα των «μικτών» οικογενειών.

Μ-π

dspphoto-2.gif

dspphoto-2.gifdspphoto-2.gifdspphoto-2.gif

Πόντος και Αριστερά 

π2 ,

… ανεξάρτητα από την πλάκα… Ας ξεχάσουμε τους Πόντιους! Δικοί μας είναι τελικά, μπορούμε να τους κάνουμε ότι θέλουμε!

Τα ανέκδοτα για τους μαύρους και τους Εβραίους είναι ρατσιστικά;

Μ-π

dspphoto-2.gif

dspphoto-2.gifdspphoto-2.gifdspphoto-2.gif

π2

Όλα τα ανέκδοτα για πληθυσμιακές ομάδες είναι δυνάμει ρατσιστικά. Αυτό δεν σημαίνει ότι ένα στοιχειωδώς συγκροτημένο άτομο που λέει ένα τέτοιο ανέκδοτο εκφράζει τον λανθάνοντα ρατσισμό του. Εσύ δηλαδή ποτέ δεν έχεις πει (ή γελάσει με) ανέκδοτα για ξανθιές, ασθενείς, «ήταν μια φορά ένας Έλληνας, ένας Γάλλος, ένας Γερμανός» και πάει λέγοντας;

Αυτό που θέλω να πω είναι ότι χρειάζεται λίγη χαλαρότητα. Όπως ένα παιδί που παίζει ένα βίαιο παιχνίδι δεν οδηγείται σώνει και καλά στη βία, με τον ίδιο τρόπο δεν υποκρύπτει ένα ανέκδοτο για Ποντίους καμιά αντιποντιακή εμμονή. Αλλιώς θα καταλήξουμε στις αμερικανιές του πολιτικά ορθού λόγου, όπου τα (πραγματικά) προβλήματα λογής λογής μειονοτήτων καμουφλάρονται με την επίφαση του λεκτικού καθωσπρεπισμού απέναντί τους.

dspphoto-2.gif

dspphoto-2.gifdspphoto-2.gifdspphoto-2.gif

Πόντος και Αριστερά 

π2,

όλα αυτά λογικά!

Έχεις δει πώς αντιδρά ένα ποντιάκι σε σχολείο στην Αθήνα όταν οι συμμαθητές του σκάνουν στα γέλια με τη βλακεία και την αφέλεια των Ποντίων;

Εγώ έχω δει ! ! !

Για αυτό υποστηρίζω απολύτως την κριτική που κάνω και θεωρώ ότι έλλογα όντα θα πρέπει να κατανοούν όλες τις συνέπειες, ακόμα και του φαινομενικά ανώδυνου και καλοπροαίρετου ρατσισμού.

Μ-π

dspphoto-2.gif

dspphoto-2.gifdspphoto-2.gifdspphoto-2.gif

————–

π2

Τι εννοείς ποντιάκι;

Εάν εννοείς απόγονο παλαιών προσφύγων, αμφιβάλλω ειλικρινά εάν αναγνωρίζει τον εαυτό του στον στόχο των ανεκδότων. Ακόμη και να τον αναγνωρίζει όμως, αμφιβάλλω κατά πόσο ενοχλείται περισσότερο απ’ ότι εάν του βρίσουν π.χ. την ομάδα. Εάν εννοείς γόνο πρόσφατων (οικονομικών) προσφύγων (ασχέτως καταγωγής, γλώσσας κλπ.), νομίζω πως το βασικό του πρόβλημα είναι ο ρατσισμός προς τον ξένο γενικώς και όχι πως το ανέκδοτο μιλάει για Ποντίους. Σε κάθε περίπτωση, τα παιδιά ξένων, μεταναστών, προσφύγων (με ή χωρίς ελληνική ρίζα) που έχω γνωρίσει εγώ έχουν αναπτύξει επαρκή αντισώματα για πολύ χειρότερες συμπεριφορές απέναντί τους, χωρίς να απεμπολούν το δικαίωμά τους να διεκδικούν ίση αντιμετώπιση σε όλους τους τομείς. Οπότε ο μόνος λόγος να παρεξηγηθεί ένα ποντιάκι από ένα ποντιακό ανέκδοτο είναι να του έχουν ενσταλάξει την πεποίθηση ότι η «ποντιακότητα» είναι η κυρίαρχη ταυτότητά του την οποία πρέπει να διαφυλάξει ως κόρη οφθαλμού.

Τέλος, εδώ μιλάμε για κάτι τελείως διαφορετικό από την ενδεχόμενη σκληρότητα σ’ ένα σχολικό προαύλιο. Ενήλικες είμαστε, που, εδώ τουλάχιστον, έχουμε ανταλλάξει πειράγματα και μπηχτές με το τσουβάλι. Μου φαίνεται λοιπόν κάπως περίεργο να εγκαλείται κάποιος για ρατσισμό επειδή είπε ένα ποντιακό ανέκδοτο, μη απευθυνόμενος σε Πόντιο και αναγνωρίζοντας ότι λέει σαχλαμαρίτσες.

Να σου θυμίσω ορισμένες αντίστοιχες κατηγορίες που έχουν εκτοξευθεί εδώ με εξίσου ασήμαντη αφορμή; -)

dspphoto-2.gifdspphoto-2.gifdspphoto-2.gifdspphoto-2.gif

Πόντος και Αριστερά 

«να του έχουν ενσταλάξει την πεποίθηση ..»

Δεν υπάρχουν εδώ κακοί μετανεωτερικοί εθνικιστές. Ο κάθε ένας μας -και τα παιδιά μας φυσικά- έχουν πολλές ταυτότητες. Μια απ’ αυτές είναι και η ποντιακή….

Το πρόβλημα δεν είναι τόσο θεωρηρικό όσο το παρουσιάζεις…

Το πρόβλημα με το συγκεκριμένο ρατσισμό που γενούν τα αντι-ποντιακά ανέκδοτα υπάρχει και στους ελλαδίτες Πόντιους… Αν πάμε στους νεώτερους ομογενείς πρόσφυγες από την παλιά ΕΣΣΔ (αυτούς που ονομάσαμε υποτιμητικά «ρωσοπόντιους»), το πρόβλημα είναι διαφορετικό από αυτό των παιδιών των Αλβανών ή των Πακιστανών…. Και αυτό αφείλεται σε ένα πολύ παλιό ιδεολόγημα, που αναπαράγεται επί γενεές (και οι πρόγονοί τους υτο πλήρωσαν ακριβά με εθνοτική καταπίεση και εξορίες απότη Σιβηρία έως την Κεντρική Ασία) ότι εδώ είναι το τέλος μιας ιστορικής περιπέτειας που διαρκή σχεδόν έναν αιώνα, ότι η Χελλάς είναι η «μητέρα-πατρίδα» και οι κάτοικοί της οι ομοεθνείς….

dspphoto-2.gifdspphoto-2.gifdspphoto-2.gifdspphoto-2.gif

Πόντος και Αριστερά 

… το πολιτισμικό σοκ που υπέστησαν οι πληθυσμοί αυτοί από το ρατσισμό των ελλαδιτών (συμπεριλαμβανομένων πλέον και των απογόνων των προσφύγων του ‘22) έχει αποτελέσει αντικείμενο μελετών και έχει περιγραφεί επαρκώς…

Τέλος πάντων… το τι σημαίνουν τα αντι-ποντιακά ανέκδοτα το περιγράφει επαρκώς ο Πετρόπουλος.

Μ-π

dspphoto-2.gif

dspphoto-2.gifdspphoto-2.gifdspphoto-2.gif

π2

Ομολογώ πως δεν κατάλαβα ακριβώς τι εννοείς. Εάν εννοείς πως οι (πρόσφατοι) Πόντιοι περίμεναν μια αντιμετώπιση καλύτερη από την αντιμετώπιση προς έναν παρακατιανό συγγενή από τη μαμά Ελλάδα, δεν διαφωνώ. Αλλά νόμιζα πως μιλάμε για ποντιακά ανέκδοτα κι όχι για τη στάση του μεταπολιτευτικού κράτους προς τους Πόντιους πρόσφυγες.

Προς αποφυγήν παρεξηγήσεων, δεν υπαινίχθηκα κανέναν εθνικισμό. Απλώς, ομολογώ πως, συχνά, δεν καταλαβαίνω καθόλου την εμμονή στην ποντιακότητα. Το δικαίωμα στις μνήμες, ναι. Την αναπόληση του χαμένου τόπου, ναι. Το ιστοριοδιφικό μεράκι, ναι. Ακόμη και την διεκδίκηση της αναγνώρισης του κακού που βρήκε τους προγόνους την καταλαβαίνω (υπό κάποιους όρους). Αλλά το δεν σηκώνω ελλαδίτικη μύγα στο ποντιακό σπαθί μου, μου φαίνεται, πώς να το πω, μη παραγωγικό.

dspphoto-2.gif

dspphoto-2.gifdspphoto-2.gifdspphoto-2.gif

π2

Ο Πετρόπουλος εξηγεί τι σήμαιναν τα ποντιακά ανέκδοτα, δηλαδή πώς γεννήθηκαν από την αδυναμία αφομοίωσης των προσφύγων του μεσοπολέμου από ένα ήδη προβληματικό κράτος. Αυτό, ξαναλέω, δεν σημαίνει ότι σήμερα εξακολουθούν ν’ αποτελούν ένδειξη ρατσισμού.

dspphoto-2.gifdspphoto-2.gifdspphoto-2.gifdspphoto-2.gif

Πόντος και Αριστερά 

Δεν υπάρχει «εμμονή στην ποντιακότητα».

Το να λες ότι «είμαι Πόντιος» είναι το ίδιο με το να λες «είμαι Κρητικός«, «είμαι Μωραϊτης«, «είμαι Μακεδόνας», «είμαι από τα Ζωνιανά» ή το «Σουφλί». Οι κοινωνιολογικές διαφορές, που απορρέουν από την απουσία του γεωγραφικού χώρου δε σχετίζονται άμεσα με τη συζήτηση. Απλά μπορεί να επισημανθεί ότι κάνουν εντονότερη τη συναισθηματική σχέση…

Ο ρατσισμός -έστω λαιτ, φαινομενικά ανώδυνος και καλοπροαίρετος- σαφώς αμφισβητεί τη συγκεκριμένη ταυτότητα και οδηγεί στη συνειδητή της απεμπόληση. Είναι κλασική η διαδικασία ενσωμάτωσης περιφρονημένων πληθυσμών στην κυρίαρχη κουλτούρα μέσω της εγκατάλειψης των ιδιαίτερων πολιτισμικών χαρακτηριστικών.

Στην περίπτωση των Ποντίων προσφύγων και μεταναστών από την ΕΣΣΔ, όλα αυτά λειτουργούν πολλαπλασιαστικά…

Το πως αντιμετώπισαν το φαινόμενο των αντι-ποντιακών ανεκδότων φαίνεται έντονα στην ανακοίνωση διαμαρτυρίας που εξέδωσαν όταν ο Χριστόδουλος «διαπαιδαγωγούσε» και κατηχούσε στο νέο πνεύμα του τη νεολαία με αντι-ποντιακά ανέκδοτα.

Αν βρω το κείμενο θα σας το καταθέσω… έτσι, για να μιλήσουν δι αυτού και αυτοί!

Μ-π

——

Υ.Γ.

«…δεν σηκώνω ελλαδίτικη μύγα στο ποντιακό σπαθί μου«.

Ως ελλαδίτης ομιλώ, που τυχαίνει μια από τις παρα πολλές μου ταυτότητες να είναι και η ποντιακή.

Εξάλλου, η συζήτηση για τις μορφές του ρατσισμού είναι, νομίζω, απαίτηση των καιρών…

dspphoto-2.gif

dspphoto-2.gifdspphoto-2.gifdspphoto-2.gif

Πόντος και Αριστερά 

Επίσης ο Πετρόπουλος δεν αναφέρεται στο κράτος αλλά στην κοινωνία:

«…Οι ελλαδικοί νεοέλληνες δεν συμπαθούν τους πρόσφυγες. Και ακριβώς: τα αντιποντιακά ανέκδοτα που σήμερα κυκλοφορούν, εκφράζουν (σε τελικήν ανάλυση) την αντιπάθεια των γηγενών κατά της πολυπληθέστερης προσφυγικής ομάδας που εγκαταστάθηκε στη χώρα μας…

Τα τελευταία χρόνια άκουσα πολλά αντιποντιακά καλαμπούρια. Οι σύγχρονοι έλληνες (με την κοντή μνήμη, που τόσο τους χαρακτηρίζει) φαντάζονται ότι τα αντιποντιακά ανέκδοτα είναι ένα καινούργιο φρούτο και, επιπλέον, κρυφοκαμαρώνουν για την εξυπνάδα τους. Θα ήθελα να διαβεβαιώσω τον αναγνώστη πως, αφ’ ενός, τα αντιποντιακά ανέκδοτα πρωτοφάνηκαν πριν αρκετές δεκαετίες και, αφ’ετέρου, σχεδόν όλα αυτά τα πρόσφατα καλαμπούρια είναι ξένης προέλευσης – τα λένε οι «γνήσιοι» αμερικάνοι κατά των πολωνών, οι γάλλοι κατά των βέλγων κ.ο.κ. Πρoσέτι, οι νεοέλληνες ποτέ δεν θέλησαν να μάθουν το τι σκέφτονται οι άλλοι λαοί γι’ αυτoύς. ( … ) Τα αντιποντιακά ανέκδοτα αποτελούν ένα τυπικό δείγμα προφορικού ενδορατσισμού. Οι πόντιοι κατέληξαν να είναι ο ύστατος στόχος των ελλαδικών ρωμιών. «

dspphoto-2.gif

dspphoto-2.gifdspphoto-2.gifdspphoto-2.gif

σχολιαστής

Έλληνας ή Ελλαδίτης;

http://panosz.wordpress.com/2006/12/19/elladitis/

dspphoto-2.gif

dspphoto-2.gifdspphoto-2.gifdspphoto-2.gif

Πόντος και Αριστερά 

ΝΑ ΛΟΙΠΟΝ ΠΟΥ ΒΡΗΚΑ ΤΗΝ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ…

Είχε εκδοθεί στην Αθήνα, στις 21-2-2000, από δύο συλλόγους ποντίων από τη Σοβιετική Ένωση: [Σύλλογος ποντιακού ελληνισμού «Μιθριδάτης» (Καλλιθέα) και Σύλλογος Ποντίων «Ευκλείδης» (Μενίδι)]

—————————–

«Σχετικά με το ανέκδοτο για τους Ποντίους του κ. Χριστοδούλου»

Μεγάλη έκπληξη μας περίμενε στις 20 του μηνός, όταν από τα περισσότερα μεγάλα κανάλια της χώρας μας ακούσαμε -εν μέσω παραινέσεων για το ρόλο της εκκλησίας- το «αντιποντιακό ανέκδοτο» που είπε ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ. Χριστόδουλος, σε χιλιάδες μαθητές.

Το ολίσθημα του Αρχιεπισκόπου είναι εξαιρετικά βαρύ, γιατί με όχημα τα «αντιποντιακά ανέκδοτα», εδώ και πολλά χρόνια έχει εμφανιστεί ένας ιδιότυπος ρατσισμός κατά του ποντιακού ελληνισμού, και ειδικά κατά των παιδιών μας που φοιτούν στα ελληνικά σχολεία. Τα «αντιποντιακά ανέκδοτα» υπήρξαν ο κατεξοχήν συμβολισμός της αλλοτρίωσης που μαστίζει τους σύγχρονους Έλληνες. Η αμάθεια, η ελλειπής ιστορική μνήμη, η αδυναμία αντιμετώπισης των νέων ζητημάτων που προκύπτουν για τον ελληνισμό, βρίσκουν την έκφρασή τους στη φυγή από την πραγματικότητα με ανέκδοτα, ναρκωτικά κ.ά. Γιατί να ασχοληθεί ο νεοέλληνας με τους Πόντιους, τη γενοκτονία τους, τη συνεχιζόμενη προσφυγιά τους; Γιατί να μεριμνήσει για την κοινωνική ένταξη των νέων προσφύγων από την πρώην Σοβιετική Ένωση; Γιατί να νοιώσει ότι η σύγχρονη τραγωδία τους αποτελεί μια επιβίωση του μεγάλου μικρασιατικού δράματος;

Αφού μπορεί να τους πουλήσει 60 σακιά καναβούρι!!!

…Ελπίζουμε ότι ο Αρχιεπίσκοπος δεν είχε γνώση των άγνωστων παραμέτρων που αναφέραμε και ελπίζουμε ότι δεν θα επαναλάβει το ολίσθημά του

dspphoto-2.gif

dspphoto-2.gifdspphoto-2.gifdspphoto-2.gif

π2

Ιδού και η απόδειξη ότι οι Πόντιοι λένε ποντιακά ανέκδοτα. -)

dspphoto-2.gif

dspphoto-2.gifdspphoto-2.gifdspphoto-2.gif

Πόντος και Αριστερά 

π2, ένας περίεργος φίλος ονόματι Τζιτζιμιτζιχοντζιρίκας, άφησε δύο σχετικά σχόλια. Το ένα απευθύνεται σε σένα:

dspphoto-2.gif

Τζιτζιμιτζιχόντζιρας

Π2
Κι οι Εβραιοι λενε εβραικά ανεκδοτα κ.λ.π

Νομίζω οτι σε καθε σχετικά νοημονα ειναι προφανής η διαφορά μεταξυ των παλαιοτερων ποντιακών ανεκδοτων …Και των ανεκδοτων τελευταις εσοδειας -μετα το 80- κυριως που αποτελουν απλή μεταγραφή ανεκδοτων που λεγοντας στην Αερική και Δ. Ευρωπη για τις εκεί μειονοτητες…

Ενας σημερινος τηλεοπτικός αστερας εγινε γνωστός στην περασμενη δεκαετια γραφοντας τετοιου ειχους δηθεν εξυπνα αναεκδοτακια κυριως για μαυρους, ξανθιες , ποντιους , εβραιους κ.λπ ..Τοτε βεβαια τα ανακλαστικά της κοινωνιας δεν ειχαν αμβλυνθει τοσο -δεν ειχαν εθιστει στην απολυτη μαλακία και ισως καποιοι θυμουνται το γιαουρτωμα που υπέστη …

-Αλλοι καιροι αλλα ηθη . Σημεραο καθε αλαζών βλαξ αισθανεται πολύ υπερηφανος εκστομίζοντας ενα ανεκδοτακι για οσους νομίζει οτι ειναι διανοητικά κατώτεροι του…

Σχόλιο από Τζιτζιμιτζιχόντζιρας | Ιανουάριος 8, 2008 |

dspphoto-2.gif

Τζιτζιμιτζιχόντζιρας

Είδη χιούμορ

Το χιούμορ πολλές φορές υπόκειται σε διαβαθμίσεις και κατηγοριοποιήσεις, ανάλογα με το είδος του, την αισθητική ή την οξύτητά του. Περιφραστικά θα μπορούσαν να αναφερθούν οι εξής κατηγορίες:

Το ξερό χιούμορ. Όταν ο αστεϊζόμενος έχει ύφος ανέκφραστο και ο λόγος του δεν έχει κωμική χροιά.

Το καυστικό ή βιτριολικό χιούμορ. Εδώ οι παρατηρήσεις γίνονται με σκοπό τον εξερεθισμό και τη μείωση των υποκειμένων στο χιούμορ και χρησιμοποιούνται διατυπώσεις και φόρμες, που θα τους προσβάλουν.

Το μαύρο χιούμορ (black humor). Σε αυτό το είδος ο επιχειρούμενος αστεϊσμός ή σάτιρα ανάγεται σε θλιβερά γεγονότα ή καταστάσεις. Το είδος αυτό χρήζει ιδιαίτερης προσοχής ως περισσότερο ευάλωτο σε απόρριψη.

Η παρωδία. Στην παρωδία, μία μορφή ή ένα έργο τέχνης προβάλλεται μιμητικά με διαθλασμένο τρόπο με σκοπό τη γελοιοποίησή του. Στο είδος αυτό ανάγεται και η μίξη (montaz) αληθινών γεγονότων όχι όμως ομοίων κατά τόπο και χρόνο.

Η σάτιρα. Η σάτιρα είναι μια λογοτεχνική ή καλλιτεχνική μορφή που εκθέτει τις αδυναμίες του θέματός της με στόχο τον εμπαιγμό, συχνά με την προσδοκία της βελτίωσής του.

Ο αυτοσαρκασμός. Με τον αυτοσαρκασμό, το άτομο σαρκάζοντας τον εαυτό του προσπαθεί να περάσει ένα μήνυμα στους συνομιλητές του. Θεωρείται δείγμα προηγμένου χιούμορ.

Πηγαίο χιούμορ. Είναι ο τρόπος να κάνει κάποιος τους άλλους να γελούν χωρίς προσπάθεια.

Σουρεαλιστικό χιούμορ. Χιούμορ στο οποίο χρησιμοποιούνται οι φόρμες του υπερρεαλισμού.

Το χιούμορ μέσω της μορφής του λόγου. Χρησιμοποιείται ως μορφή του λόγου ώστε η πρόταση να καταστεί αστεία. Άριστοι ομιλητές που αναγνωρίζουν την αξία του χιούμορ χρησιμοποιούν αυτό ως διάλειμα ιδιαίτερα σε μακρές ομιλίες τους για να μη καταστούν βαρετοί ή αντίθετα προκειμένου απ΄ αρχής να τύχουν της ιδιαίτερης προσοχής των ακροατών τους.

Κατηγορία: Χιούμορ

– Νομίζω οτι το αγγλικο χιουμορ -που στηριζεται σε εναν εξυπνο αυτοσαρκασμό -διαφερει απο το Γαλλικό χιουμέρ που
αναπτυχθηκε στην αυλή του βασιλιά του Παλαιου καθεστώτος μεταξύ αριστοκρατών που πετουσαν σποντες και ειρωνείες για να μειωσουν ο ενας τον αλλον …

Φυσικά και τα δυο είδη διαφερουν απολυτως απο το χοντροκομένο και χυδαιο ηθος των Ποντιακών , εβραικών , και αλλων ρατσιστικών ανεκδότων (τελευταια ακουσα κατι ανεκδοτα για αλβανους που διαδιδουν οι φασιστες ,-αηδία) με προσφανεις στοχους καποιες κοινωνικές ομαδες που απο τους αποβλακωμένους που τα ξεστομίζουν θεωρουνται κατώτερες,….

Σχόλιο από Τζιτζιμιτζιχόντζιρας | Ιανουάριος 8, 2008 |

dspphoto-2.gif

dspphoto-2.gifdspphoto-2.gifdspphoto-2.gif

Μάρκος

Αριστεροπόντιε ψυχραιμία. Εγώ στα βιβλιοπωλεία βλέπω ότι τα βιβλία με συλλογή ποντιακών ανεκδότων είναι κατά 90% γραμμένα από Πόντιους! Και εγώ αυτό στους φίλους μου το λέω σαν καλό! Σα δείγμα αυτοσαρκασμού.

dspphoto-2.gif

dspphoto-2.gifdspphoto-2.gifdspphoto-2.gif

Πόντος και Αριστερά 

Μάρκο, δηλαδή οι συγγραφείς αυτοί κάνουν την αυτοκριτική τους;

Δηλαδή αντικαθιστώντας τον «Γιωρίκα» με τον «Πόντιο» συνεχίζουν την παράδοση; Φυσικά και αμφισβητώ την εκτίμησή σου! Τα αντι-ποντιακά ανέκδοτα ΔΕΝ ξεκίνησαν από τους Πόντιους (διάβασε και πάλι τον Πετρόπουλο).

Το τι σημαίνουν και το πώς λειτουργούν τα ανέκδοτα αυτά, εκτός από τον Πετρόπουλο το περιέγραψε με σαφήνεια και ο «Τζιτζιμιτζιχόντζιρας»:

«Φυσικά και τα δυο είδη διαφερουν απολυτως απο το χοντροκομένο και χυδαιο ηθος των Ποντιακών , εβραικών , και αλλων ρατσιστικών ανεκδότων (τελευταια ακουσα κατι ανεκδοτα για αλβανους που διαδιδουν οι φασιστες ,-αηδία) με προφανεις στοχους καποιες κοινωνικές ομαδες, που απο τους αποβλακωμένους που τα ξεστομίζουν θεωρουνται κατώτερες….»

Μ-π

dspphoto-2.gif

dspphoto-2.gifdspphoto-2.gifdspphoto-2.gif

π2

Καλημέρα. Για να μη λέμε ξανά τα ίδια, να πω μόνο πως εγώ δεν ξέρω τη διαφορά ανάμεσα σε αυθεντικά ποντιακά, αντιποντιακά και νεοαντιποντιακά ανέκδοτα. Ξέρω μόνο τη διαφορά ανάμεσα σε καλά και κρύα ανέκδοτα. Κατά τα άλλα, δεν έχω τον παραμικρό ενδοιασμό να γελάσω με ένα ανέκδοτο που στοχεύει οποιαδήποτε κοινωνική ομάδα, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι, στον κανονικό μου λόγο θα μπορούσα να αναπαράγω παρόμοια μοτίβα. Η σύμβαση του χιουμοριστικού λόγου νομίζω πως είναι ακριβώς το γεγονός ότι δεν ισχύουν οι συμβάσεις και οι παραδοχές της «κανονικής» σκέψης και ομιλίας.

dspphoto-2.gif

dspphoto-2.gifdspphoto-2.gifdspphoto-2.gif

π2

Παρεμπιπτόντως, Μ-π, έπεσα σε μια βιβλιογραφία για την ποντιακή γλώσσα (κατεβαίνεις μέχρι το κεφάλαιο Pontic), οπότε είπα να στην αναφέρω.

dspphoto-2.gif

dspphoto-2.gifdspphoto-2.gifdspphoto-2.gif

Πάνος 

Χθες έπεσα σε μπλακ- άουτ, αλλά ας είναι καλά ο π2! -)

dspphoto-2.gif

σχολιαστής

Ανέκδοτο, που το λέει ένας φίλος απο τον Πύργο.

Γιατί οι Πυργιώτες, οδηγούν αυτοκίνητα με μικρά τιμόνια;
Για να μπορούν να οδηγούν με χειροπέδες.

dspphoto-2.gif

Πόντος και Αριστερά 

«…δεν έχω τον παραμικρό ενδοιασμό να γελάσω με ένα ανέκδοτο που στοχεύει οποιαδήποτε κοινωνική ομάδα, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι, στον κανονικό μου λόγο θα μπορούσα να αναπαράγω παρόμοια μοτίβα

π2,
θεωρώντας ότι η γελοιοποίηση μιας κοινωνικής ομάδας, ακόμα και σε συνθήκες ευωχίας και ανάλαφρης συναναστροφής, καλλιεργεί στερεότυπα και δημιουργεί εικόνες -που δεν μπορείς να τις περιορίσεις στη χρονική στιγμή που επικρατεί η «σύμβαση του χιουμοριστικού λόγου»- προσωπικά εδώ και πολλά χρόνια συνειδητά αποφεύγω να γελάω με ανέκδοτα για μαύρους, εβραίους κ.λπ. Θα πεις βέβαια ότι ως Πόντιος έχω τη μύγα και μυγιάζομαι. Ίσως!!!

Σ’ ευχαριστώ για την παραπομπή. Είναι χρήσιμη και (άμεσα) αξιοποιήσιμη…

Μια τιμωρία που θα μπορούσα να σου επιβάλλω για κάθε φορά που γελάς με ένα ρατσιστικό αντι-ποντιακό ανέκδοτο, είναι να αποστέλλεις πάραυτα μια χρήσιμη e-διεύθυνση.

‘Ετσι θα παίζουμε, εν είδει χάπενιγκ, το πανάρχαιο παιχίδι: Ύβρις-Κάθαρσις )

Μ-π

dspphoto-2.gif

dspphoto-2.gifdspphoto-2.gifdspphoto-2.gif

π2

OK, δεκτό. Μ’ ένα σμπάρο δυο τρυγόνια (και απροβλημάτιστα γέλια και παραπομπές). -)

dspphoto-2.gif
Επίσης ένα αληθινό hate-ανέκδοτο εκτυλίσσεται στου «Πάνου»
                         
            
….όλα τα παρακάτω σχόλια, από το 31 και εφεξής, του παρόντος κειμένου αναφέρονται στο συγκεκριμένο  hate-ανέκδοτο.  Διαβάζοντάς τα θα καταλάβετε γιατί ο υπότιτλος του μπλογκ από «Ο σουρβάς ετσουκνίε«, έγινε «…’μώ το νομο σ’ !»   
—————————————————————————————————————————
 

Πόντιοι και ανέκδοτα

Ερώτηση από: 55

Έχω ακούσει ότι οι Πόντιοι είναι έξυπνος λαός. Πώς δέχτηκαν να καθιερωθούν τα ποντιακά ανέκδοτα και γιατί τους μειώνουν νοητικά αφού δεν είναι ανόητοι;

12/01/2008 - Posted by | -Ανέκδοτα, -Νεοελληνικά

269 Σχόλια »

  1. στις
    Μεταμορφώσεις» επίσης εγραψα
    Ποντιοι
    Καθησα και το σκεφτηκα. Πραγματι τα ποντιακά ανεκδοτα εχουν κατι το ενοχλητικό… Οχι διοτι ενοχλουνται πιά οσοι εχουν Ποντιακή καταγωγή…Εξαλλου μαλλον ειναι καινουριο φρουτο και οι Ποντιοι -Μικρασιατες και αλλοι προσφυγες γονείς μας εχουν υποστεί Πολύ χειροτερες προσβολές(για να θυμειθουμε ποιές λεγανε π.χ Παστρικές ” και γιατί οι εδώ ντοπιες …μόνο και μόνο επειδή είχαν την συνηθεια να πλενονται…
    .. – οχι γιατί μας ενοχλουν
    – Αλλα γιατί ακφραζουν μια χοντροκομε΄νη αντιληψη του αστειου μια ηλιθια αντιληψη που υπαινισσεται οτι αυτοι ποιυ τα λένε ειναι οι Εξυπνοι (Λολ Λολ λολ) ενώ η εξυπναδα τους ειναι εμφανώς περιορισμένη οπως ο μετωπιαιος χωρος τους και οι απογονοι προσφυγων οι χαζοι..
    Ακριβώς το αντιθετοτης εννοιας του Χιουμορ δηλαδή…
    Πως αντιδραμε σε ανεκδοτα για Ποντιους , Φτωχους, Εβραιους , μαυρους , Γυφτους κ.λ.π
    ε…Μαλλον οπως λεει και το τραγουδι : ΔΕ ΓΕΛΑΜΕ (ΡΕ )…
    ” κΑΙ ΜΗ ΓΕΛΑΣ ΜΕ ΗΛΙΘΙΑ ΑΣΤΕΙΑ”
    δε γελαμε ρε…με τα ηλιθια αστεια σας ..!!!!

    εδω δε με την ευκαιρία θα προσθετα : Το ιδιο ηλιθια με τα Εβραιικά, Ποντιακά , ανεκδοτα για μαυρους , Αλβανους , κ.λ. μου φαινονται και τα διαφορα υποννοουμενα για τις γυναικες που θελουν να μπουν στο Αβατον και να κανουν τουρισμό ενώ οι Αγιοι πατερες διαφυλαττουν το Ορος αμολυντο και την Φυσιν του Παρθεναν κ.λ.
    Και για αυτά εχω να πώ » Μη γελάς με ηλιθια αστεία»…

    Σχόλιο από Τζιτζιμιτζιχόντζιρας | 13/01/2008

  2. Επίσης εκεί εγραψα

    Κι οι Εβραιοι λενε εβραικά ανεκδοτα κ.λ.π
    Νομίζω οτι σε καθε σχετικά νοημονα ειναι προφανής η διαφορά μεταξυ των παλαιοτερων ποντιακών ανεκδοτων …Και των ανεκδοτων τελευταις εσοδειας -μετα το 80- κυριως που αποτελουν απλή μεταγραφή ανεκδοτων που λεγοντας στην Αερική και Δ. Ευρωπη για τις εκεί μειονοτητες…
    Ενας σημερινος τηλεοπτικός αστερας εγινε γνωστός στην περασμενη δεκαετια γραφοντας τετοιου ειχους δηθεν εξυπνα αναεκδοτακια κυριως για μαυρους, ξανθιες ,ποντιους , εβραιους κ.λπ ..Τοτε βεβαια τα ανακλαστικά της κοινωνιας δεν ειχαν αμβλυνθει τοσο -δεν ειχαν εθιστει στην απολυτη μαλακία και ισως καποιοι θυμουνται το γιαουρτωμα που υπέστη …
    -Αλλοι καιροι αλλα ηθη . Σημερα ο καθε αλαζών βλαξ αισθανεται πολύ υπερηφανος εκστομίζοντας ενα ανεκδοτακι για οσους νομίζει οτι ειναι διανοητικά κατώτεροι του…

    Σχόλιο από Τζιτζιμιτζιχόντζιρας | Ιανουάριος 8, 2008

    Σχόλιο από Τζιτζιμιτζιχόντζιρας | 13/01/2008

  3. Και επίσης :

    Βεβαια υπηρχε κι εκείνο το ειδος ‘‘χιουμορ” που εβρισκε εξυπνο στην περασμένη δεκαετια και στις αρχες της τωρινής , το να ασχολειται με τις ελιες του Σημιτη…ή με το γεγονός οτι τον λεγαν Σημιτη αρα ητο εβραιος οπως διεδιδαν μετα μανίας οι γνωτοι αντησιμιτες και αντισημιτικοι…

    Παρομοιο με εκείνο το είδος χιουμορ που πριν κανα δυο χρόνια κραυγαζε η παραταξη (και α και ου και Δαπ νδφοκ ) παροντοις γνωστου υποργου που ταμπουρλαιζε με τα ταμπουραλα του : ” Βουλγαρακη Βουλγαράκη …αμα τον….. τον …..”
    Και γελουσαν οι χιουμοριστες !!!!

    – Και βεβαια , επειδή σχεδόν παντα εχει ο καιρός γυρισματα οι ιδιοι ακριβώς που ανηπαραγαν αυτή την χυδαιοτητα , τόσα χρόνια , ως ”Χιουμορ”

    Τσιριζουν οταν ακουν τα ολο και περισσοτερα και διογκουμενα ανεκδοτακια που αφορουν τωρα πια τον ινδαλμα τους και τον περιγυρο τους και καταγγελουν την ”χυδαιοτητα” …..

    Σχόλιο από Τζιτζιμιτζιχόντζιρας | 13/01/2008

  4. Επίσης αφιερωσα στην Χελιδωνα μ-λ το τραγουδι :

    Στέρεο Νόβα : Ηλίθια αστεία

    (Αφιερωμενο σε οσους βρισκουν εξυπνο να λενε Ποντιακά ανεκδοτα …και νιωθουν εξυπνοι λεγοντας τα)

    (και θα προσθετα ..σε οσους αισθανονται πολύ μαγκες
    προσβαλλοντας κα κοροιδευοντας τις γυναικες που τολμουν μια ακτιβιστικη πραξη παραβιαζοντας ενα Αβατο που μας προσβαλλει ολους .ως…»τζάμπα μάγκες »

    Ισα ρε μαγκες!

    Στέρεο Νόβα : Ηλίθια αστεία
    ———————————

    Κάποτε, μπορεί κάπου μια μέρα
    να δεις το δίκιο μέσα από ένα στόχο στον αέρα
    θα είναι ήδη όμως αργά γιατί θα ‘χουν χαθεί τόσοι
    από τη μόλυνση, απ’ τη μόδα, από μια ισχυρή δόση
    Από τον πάτο ως την κορφή αυτή η ζωή βρωμάει
    και ξέρω πώς να επιβιώνω γιατί έχω γίνει τομάρι
    Κατάλαβέ το, μάνα, δε γυρίζω πίσω
    δε θα τα τινάξω, μα ούτε κι έτσι θα τ’ αφήσω
    Η οργή είναι ένα διάστημα κλεισμένο στ’ αυτιά
    αυτές τις μέρες πρέπει να φωνάζεις δυνατά
    Με ταϊζουν βλακείες και περιμένουν να χωνέψω
    Κοιτάζω τον κόσμο, δεν ξέρω τι να πιστέψω
    μα ο θεός είναι δυνατός, μου ανοίγει τα μάτια
    Να σ’ αγαπώ πιο πολύ, να σε φυλάω από την κακία

    Μην αφήσεις τη ζωή να σε πάρει από κάτω
    τους φόβους που σε τρέφουν να τους κάνεις κάτι άλλο
    κάνε τους ποίηση ή μηχανήματα σπουδαία
    Μη γυρνάς την πλάτη, μη ζεις στο ψέμα
    πολέμησε το άδικο και κάθε είδους βία
    σκέψου θετικά και μη γελάς με ηλίθια αστεία

    Κάποτε, μπορεί κάπου μια μέρα
    από τη θέση που είσαι να πας λίγο πιο πέρα
    θα είναι ήδη όμως αργά γιατί θα ‘χεις διώξει άλλους
    από μια θέση στη ζωή, απ’ τον πλανήτη Γη
    Μια αγελάδα σε μια αφίσα στέκει μολυσμένη
    αντανακλάται στα γυαλιά σου και μετά από λίγο φεύγεις
    Ο χρόνος σου τελειώνει, λες “η μέρα αυτή πάει”
    μα ο χρόνος επιστρέφει κι εσύ λες τα ίδια πάλι
    Λες “τώρα μπορώ ν’ αλλάξω, μα είναι ήδη αργά”
    και αφήνεις τη ζωή σου να πνιγεί στα ρηχά
    Οι πιο πολλοί αποφεύγουν να σε κοιτάξουν στα μάτια
    στο πίσω κάθισμα γλυστρούν και πνίγουν τα δάκρυα

    Μην αφήσεις τη ζωή να σε πάρει από κάτω
    τους φόβους που σε τρέφουν να τους κάνεις κάτι άλλο
    κάνε τους ποίηση ή μηχανήματα σπουδαία
    Μη γυρνάς την πλάτη, μη ζεις στο ψέμα
    πολέμησε το άδικο και κάθε είδους βία
    σκέψου θετικά και μη γελάς με ηλίθια αστεία

    Δε θ’ αφήσω αυτές τις μέρες να με πάρουν από κάτω
    τους φόβους που με τρέφουν θα τους κάνω κάτι άλλο
    θα αλλάξω τη ζωή μου σε κάτι θετικό
    και κάθε άσχημη ενέργεια θα τη στείλω στο καλό
    θα δώσω σημασία σ’ αυτά που εσύ πετάς
    μιας και στο τίποτα μπορείς να βρεις αυτό που ζητάς
    Στα σκουπίδια βρίσκουν τα σκυλιά φαγητό
    Τις περιοχές αυτές τις προστατεύει ο θεός
    όπως τους άνεργους, τους άστεγους, κι όσους ζουν στο μέλλον
    Σε αυτούς που αγαπούν και πιστεύουν, φιλιά στέλνω
    Τώρα που τα σύννεφα προς το βορρά φεύγουν
    και χιλιάδες παιδιά σ’ αυτόν τον κόσμο μεγαλώνουν
    ρίχνοντας το βλέμμα τους σε πλαστικά καλώδια
    σε κτίρια, σε φώτα ή σε γυμνασμένα πόδια

    Μην αφήσεις τη ζωή να σε πάρει από κάτω
    τους φόβους που σε τρέφουν να τους κάνεις κάτι άλλο
    κάνε τους ποίηση ή μηχανήματα σπουδαία
    Μη γυρνάς την πλάτη, μη ζεις στο ψέμα
    πολέμησε το άδικο και κάθε είδους βία
    σκέψου θετικά και μη γελάς με ηλίθια αστεία

    Σχόλιο από Τζιτζιμιτζιχόντζιρας | Ιανουάριος 8, 2008

    Σχόλιο από Τζιτζιμιτζιχόντζιρας | 13/01/2008

  5. Επίσης στην Χελιδώνα (μ-λ) εγραψα :

    -Και προς αποφυγην παρεξηγησεως
    Ενω σιχαινομαι τα στεροτυπικά ανεκδοτα-αυτά που λεν Αλλοι (οχι οι ιδιοι) για Εβραιους, σκωτσεζους,Μαυρους , Εβραιους , ξανθές κλ.π κλπ …

    – αντιθετα λατρευω το χιουμορ τυπου Μοντυ Παυθον -αγριος και ανηλεητος σαρκασμός(και αυτο σαρκασμός) – καθώς και τα ανεκδοτα με Καμήλες …

    Ξερω αρκετα ανεκδοτα με καμήλες…
    – Ομως το πιο πετυχημενο ειναι εκεινο με τις Τουβλαρισμένες και ατουβλάριστες καμήλες (δεν το λεω ομως …οοοο Οχι!!)

    το φυλάω για την καταλληλη εποχή…

    Σχόλιο από Τζιτζιμιτζιχόντζιρας | Ιανουάριος 8, 2008

    Σχόλιο από Τζιτζιμιτζιχόντζιρας | 13/01/2008

  6. -Ομως υποσχομαι να γραψω σε λίγα τερμινα ορισμένα ανεκδοτα αντι-
    που γνωριζω και που δεν υποτιμουν καποιες θεωρούμενες ως κατωτερες κοινωνικές κατηγοριες (Ποντιους, Μαυρους εβραιους, Τσιγγάνους , Γυναικες, ξανθιες κλπ ) αλλά αλλες που απο καποιους ντεμέκ προοδευτικούς που επιδιωκουν πασει θυσια την κοινωνική τους αναρρίχηση, θεωρουνται ..ανώτερες!

    Σχόλιο από Τζιτζιμιτζιχόντζιρας | 13/01/2008

  7. Και με την ευκαιρία … Τα χαιρετισματα μου στην Μαρικα
    (Αντμίν δεν ξερω αν κανει να στελνω χαιρετισματα στο »Δυναμικό άλλου Μπλογκ ») Αν δεν κανει ε…βγαλτο !!

    Σχόλιο από Τζιτζιμιτζιχόντζιρας | 13/01/2008

  8. Με την ευκαιρία ας βαλω κι εδώ ενα ανέκδοτο που είχα βαλει και στις μεταμορφώσεις το οποιο αφιερώνω σε οσους εχουν Αναλογες αντιλήψεις
    Μαρικάκι : Φιλιά κι απο μένα ..

    http://www.apostoliki-diakonia.gr/bible/bible.asp?contents=old_testament/contents_Levitikon.asp&main=levitikon&file=3.20.htm

    Σχόλιο από Ανυπότακτη καρδια | 13/01/2008

  9. Και ιδού και μερικά θρησκευτικά αστειάκια που εχουν ως θύμα βεβαια τίς Γυναίκες .

    « Από γυναικός αρχή αμαρτίας και δι’ αυτήν αποθνήσκομε πάντες » .
    Σοφία Σειράχ ΚΕ ΄ 24
    · « Η γυναίκα δεν εξουσιάζει το ίδιο της το σώμα , αλλά ο άντρας » .
    Α΄ προς Κορινθίους Ζ ΄ 4
    · « Οι γυναίκες να υποτάσσεσθε στους άνδρες σας στα πάντα » .
    Προς Εφεσίους Ε ΄ 22-24
    · « Οι γυναίκες να υποτάσσεσθε στους άνδρες » .
    Προς Κολασσαείς Γ ΄ 18
    · « Ομοίως αι γυναίκες υποτασσόμεναι τοις ιδίοις ανδράσιν … » .
    Α΄ Πέτρου Γ ΄ 1
    · « Όπως σε όλες τις εκκλησίες των αγίων και οι δικές σας οι γυναίκες της εκκλησίας να σιωπούν , γιατί δεν επιτρέπεται σε αυτές να μιλούν αλλά να υποτάσσονται όπως ορίζει ο νόμος » .
    Α΄ προς Κορινθίους ΙΔ ΄ 34

    · « Η δε γυνή ίνα φοβείται τον άνδρα » .
    Προς Εφεσίους Ε ΄ 33
    · « Είναι καλό ο άνθρωπος να μην αγγίζει την γυναίκα » .
    Α΄ προς Κορινθίους Ζ ΄ 1

    · « Μία γυναίκα , αν λάβουμε υπ ’ όψιν ποια είναι η φύση της , πρέπει να αισχύνεται γι’ αυτήν » .
    Κλήμης Αλεξανδρεύς : « Παιδαγωγός » 2 . 33

    · « Η γυναίκα είναι η πύλη μέσα απ’ την οποία έρχεται ο διάβολος » .
    Τερτυλιανός : De Cultu Feminarum 1. 1

    · « Υπάρχει φυσικά και η ενάρετη γυναίκα : είναι αυτή που ποτέ δεν δείχνει το πρόσωπό της σε ξένο » .
    Μόσχος Λείμων : κεφάλαιο 78

    Σχόλιο από Ανυπότακτη καρδια | 13/01/2008

  10. Τωρα , μιας και το Ποστ ειναι αφιερωμενο στα Ποντιακά και αλλα ρατσιστικά αστεια και να μην μεινει παραπονεμένη η Καθολική εκκλησια ( οτι παραμελησαμε τα αστεια της ως πρός τις γυναικες ) ιδου και αλλο ενα αστείο:
    Ενα απο τα πιο δημοφιλη βιβλια που επηρεασαν το Μεσαιωνικο Κοσμο και εστειλαν στο θανατο χιλιαδες γυναικες ηταν το Malleus Maleficarum: The Hammer of Witches (Το Σφυρί των Μαγισσών). Γράφτηκε το 1484 απο τους Δομινικανούς ιεροεξεταστές James Sprenger και Henry Kramer κατω απο την εγκριση του Πάπα Ιννοκέντιου Η’.

    «Τώρα για τη κακια των γυναικων στο κείμενο ‘Ecclesiasticus xxv’ αναφέρει ότι:Δεν υπάρχει κεφάλι πάνω από το κεφάλι του ερπετού και δεν υπάρχει οργή πάνω από την οργή της γυναίκας. Θα προτιμουσα να αναμετρηθω με ενα λιονταρι και ενα δρακο παρα να ανοιξω σπιτικο με μια κακια γυναικα.[…]Ολη η κακια του κοσμου δεν ειναι τιποτα μπροστα στη κακια μιας γυναικας.»

    Και το κειμενο συνεχιζει κανοντας αναφορα στον Ιωαννη το Χρυσοστομο, ο οποιος αναφερει οτι: «Δεν ειναι φρονιμο να παντρευεστε.Τι άλλο είναι η γυναίκα από εχθρός, τιμωρία από την οποία δεν μπορείς να δραπετεύσεις, ένα αναγκαίο κακό, ένας φυσικός εχθρός, μια επιθυμητή καταστροφή, ένας τοπικός κίνδυνος, ένα κακό της φύσης βαμμένο με χαριτωμένα χρώματα;»

    Πηγή :http://www.metafysiko.gr/forum/archive/index.php?t-2054.html

    Σχόλιο από Ανυπότακτη καρδια | 13/01/2008

  11. Και βεβαια μόνο ως Ποντιακό ανεκδοτο μπορεί να αντιμετωπισθεί ο παραλληλισμός του »Αβατου» του Αγιου Ορους εις βαρος των γυναικών με την απαγόρευση οποιασδήποτε ανθρώπινης παρουσίας, στους πυρήνες εθνικών δρυμών

    Με το οποιον »ανεκδοτο» επίσης δεν γελαμε ,διοτι ειναι για κλαματα.

    και για το οποιο , οσο και για μυρια αλλα τόσα δεν μπορώ ναπαρά επαναλάβω:
    »Η οργή είναι ένα διάστημα κλεισμένο στ’ αυτιά
    αυτές τις μέρες πρέπει να φωνάζεις δυνατά
    Με ταϊζουν βλακείες και περιμένουν να χωνέψω
    Κοιτάζω τον κόσμο, δεν ξέρω τι να πιστέψω »

    οπως και
    »Μη γυρνάς την πλάτη, μη ζεις στο ψέμα
    πολέμησε το άδικο και κάθε είδους βία
    σκέψου θετικά και μη γελάς με ηλίθια αστεία»

    Σχόλιο από Ανυπότακτη καρδια | 13/01/2008

  12. Ανακοίνωσις.
    —————-

    Κυρίες και Κύριοι
    Ο Νοσφεράτος άξαφνου, ξύπνησε από την Χειμερία Νάρκη του και είπε :
    ‘’ Ο άνθρωπος χωρίς χιούμορ ζει τη ζωή του μεταξοσκώληκα κάτω από το περίβλημα του, βέβαιος για ένα μέλλον που δεν θα διαρκέσει, μισοαναίσθητος, ανίκανος για αλλαγή. Το χιούμορ σπάζει το κουκούλι, για να οδηγήσει προς την ζωή και τους κινδύνους της ύπαρξης . Συνήθως βγαίνει απ’ αυτό ένα φτερωτό έντομο κοινό και ασήμαντο, καμιά φορά όμως ξεπετιέται η πολύχρωμη πεταλούδα που νομίζεις πως γελάει σαν τους θεούς ή μαντεύουμε μέσα στη σκιά το μυστηριώδες ξάνοιγμα των φτερών κάποιας γιγάντιας νυχτερίδας, μαύρης σαν την Νύχτα »

    Και αφου είπε αυτά Εξανακοιμήθη ‘

    Σχόλιο από Επτά Νάνοι | 13/01/2008

  13. Α.Κ.

    σχ. 11 ΑΣΧΕΤΟ..

    άσε που θυμίζει σχολιασμό σε σχόλιο σε άλλο μπλογκ.

    Προτροπή: Παράτησε το «Μαρικάκι» και ασχολήσου με το «Περιγιάλι»

    ΑΔΜΙΝΙΣΤΟΡΑΣ

    Σχόλιο από Πόντος και Αριστερά | 13/01/2008

  14. Αστός κι Aστείος ως b-είρων κρύος…

    [ ΣΚΩΠΤΟΠΑΡΑΠΛΕΥΡΟΝ ΤΟΥ ΝΟΣΦΥΟΚΑΜΠΤΗ b-ΕΙΡΩΝΑ* ΜΕ ΣΥΡΙΖΑ ΑΠΑΡ-ΑΒΑΤΟΝ ΤΟ “Χ” ΠΑ’ ΣΤΟ ΚΕΦΑΛΙ… ]

    Άλλα τα μάτια του Λα(γ)ού
    κι άλλα της Χeλιδόν@ς
    μια κουκουβάγια @στό-χυσε
    την παίζει κατά μόν@ς

    Kρυφά την β@σ@νίζει plus
    την μουλουχτή μπουρού της
    άλλα τυρβάρζει με το νού
    κι άλλα με την … ψυχή της

    *Δεν γράφει για το Σκώμμα
    γιατί είναι πάλι πτώμα
    Με τα άθλια νανάκια του
    θα στείλει e-μπουγιουρντί
    πάλι τα αστειάκια του
    τα κρύα να μας πεί…

    …Αστός κι Aστείος ως b-είρων κρύος…

    «….αλίμονον! επίμονος είναι ο Trio Fyron
    κι ολιγον τι μου θύμισε, τον υπουργόν τον Βύρων!
    (Ξερετε! κείνον πού θελε να γινει Σαμουράιχ
    Και την Ελλάδαν εκαμεν να μοιάζει Τρίτο Ράιχ)
    Που ότανε αρχίνιζε να λεγει ματακίες
    και περισπούδαστους καημούς , και μαλακοσοφίες
    κι απ’ το στομφώδες στομα του ξεπήδαγαν βατράχια
    και ζωντανά αμφίβια και ψάρια και σαλάχια
    κι ολημερίς ρητόρευε κι έγραφε και βιβλία
    και έστελνε και τους πραιτωρες για να του φέρουν λεία
    Κι όταν δηθεν σεμνύνονταν και χαμηλά κοιτούσε
    ενώ ροδανι η γλώσσα του ,Βυζαντινολογούσε-
    (Διοτι απ’ το βυζαντιον μου φαινεται βαστούσε
    Χρυσοβουλον κληρονομιάν , κι αυτήν διατηρουσε
    και οπως λεγουν μερικοι , ετσι και τ’ Αγιον Ορος
    πρεπει να μεινει Αβατον , αυτός ητο ο όρος
    που ‘θεσε λενε η Ελλάς εις Όλην την Ευρώπη
    και εις το Ορος δεν θα μπει καμμία Παρθενόπη
    Καμμιά μουλάρα θηλυκιά , καμμία συρριζούλα
    -περαν αυτών που μπαίνουνε , κρυφίως και στην ζούλα-
    Σαν κάποτε που χώσανε οι μοναχοί ‘να ‘Θηλυ
    που σαν το πόδι πότησε ,γκρεμίστηκε κανδήλι,
    Διοτι ειναι αμάρτημα και ιεροσυλία
    -Οι Μοναχοι στον ερωτα εχουνε ασυλία-
    Ετσι λοιπόν ,καλέ Φυρόν , αν θες να συνεχίσεις
    Της φούχτας την συνήθειαν και φτασεις ως να….
    πια δεν ανακατευομαι και δε θα σε εμποδίσω
    Ετσι κι αλλιώς δεν γίνεται πλέον να κάμω πίσω
    Μες τη μου λού που βρέθηκα , στη Χελιδών τη νέα
    Και σένα θα σε ανεχτώ και κάθε Μακακέα,
    Γράφε λοιπόν ποιήματα και γραφε και στιχάκια
    Και ολα ανακάτεψτα, με γύρους και σουβλάκια,
    Ετσι κι αλλιώς, δεν είδαμε κι Αλλού, τα ίδια έργα;
    Την μακακίαν δεν μπορεί του δάσκαλου η Βέργα
    Ουτε , σταλιά , ουτε στιγμή , ποτές να σταματήσει…
    Γιατί’ναι αναεμπόδιστος η των ανθρώπων φύσις
    Εξάλλου-και στον Αθωνα ,το ίδιον δεν συμβαίνει;
    Η -δεν θαρρεις; πως Μάταιον τ’ Αβατον αποβαίνει;
    Καθώς ριγούν τα σωθικά ως και στούς καλογήρους
    Ακόμη και στους πιο πιστούς ή και τους υπεργήρους….
    Κι αυτοι ψυχήν δεν έχουσιν; Δε θέλουνε γυναίκα;
    Και Πόντια , και Αριστερή κι ακόμη κι άλλες Δέκα ,
    Κι οταν κλείνουν τα μάτια τους ,δεν εχουν φαντασιώσεις;
    ” Γυμνη Γυνή ,βοήθεια!!! φωνάζει… να τη σωσεις”
    εκεί στα ΄Αγια νερά που τριγυρνουν το Ορος
    κι οταν την σώζουν εξηγούν εντέλει πως ο Φόρος
    που απαιτεί το τάμα της κι η αγια σωτηρια
    ειναι να…….. ……..η Βακτηρία…
    (συνεχίζεται )

    Σχόλιο από Τζιτζιμιτζιχόντζιρας | Ιανουάριος 13, 2008

    …..

    -X ε λ ι δ Ω ν α (μ-λ)

    Σχόλιο από Του χιούμουρ του Αριστουφάν' | 13/01/2008

  15. σχ. 11 ΑΣΧΕΤΟ..

    άσε που θυμίζει σχολιασμό σε σχόλιο σε άλλο μπλογκ.

    Προτροπή: Παράτησε το “Μαρικάκι” και ασχολήσου με το “Περιγιάλι”

    ΑΔΜΙΝΙΣΤΟΡΑΣ

    Κυριε ΑΔΜΙΝΙΣΤΟΡΑ σας θυμιζω οτι δεν ήμουν εγώ αλλά μαλλον εσεις που πρωτο-μεταφερατε σχολια μου(οπως και του Τζιτσζιμιτζι) σε αυτό το ‘»αλλο μπλογκ»

    Οποτε η εκ νεου και για πολλαστή φορά πινακίδα-σημανση που μου δειχνετε ειναι μάλλον Οξύμωρη,,,

    Παρολα αυτά , και καταλαβαινοντας τη Δυσκολη θεση στην οποιαν ευρισκεστε , και επειδή θελω να διατηρήσω την αισθηση του χιουμορ που ακόμα διαθετω και να μην πώς αυτό που πραγματικά σκεπτομαι για ολους αυτους που περιφερονται , κοπτομενοι για δημοκρατία , οικολογια, δικαιωματα και λοιπά πρασινα αλογα ενώ η πρακτική τους και το ηθος τους καθημερινώς δεν μπορεί παρα να αντιμετωπισθεί παραμε Σκωπτικά ανεκδοτα

    – προτιμώ να σας βγαλω ΚΑΙ απο αυτήν την δυσκολη θεση…
    η οποια ειναι και δική μου καθώς Συν τοις αλλοις -κατεστην υποχρεωμενος να υφισταμαι και Του χιούμουρ του Αριστουφάν’ …

    Αρα χαιρετε!

    Σχόλιο από Α. Κ | 13/01/2008

  16. Προς Α.Κ.

    Η μεταφορά έγινε αυθαιρέτως από το σύντροφο «Μ-π», ο οποίος φαίνεται ότι αφήνει το συναισθηματισμό του και τις προσωπικές του συμπάθειες να επικυριαρχούν επί της ανάγκης επιβίωσης του αριστεροποντιακού μπλογκ.

    Οι παρατηρήσεις έγιναν προς όλες τις κατευθύνσεις και ο σύντροφος «Μ-π» συνεμορθώθη προς τας υποδείξεις

    ΑΔΜΙΝΙΣΤΟΡΑΣ

    Σχόλιο από Πόντος και Αριστερά | 13/01/2008

  17. Ο (Α)ΒΑΤΕΜΕΝΟΣ Ο ΑΝ-ΗΘΟΣ

    Mπας κι είσι ου Μανάβης της Καρδιάς Μας
    τον Άν-Ηθο ματσάκια που χαρίζεις
    ροζέ, λιλά, χλιδέ πρασινουά,
    καφρεύοντας ’πα σε Ζωές των Άλλων
    κάθεσαι κι ατεχνηέντως και τις βρίζεις
    ενώ εξυπ(α)νάδες μες της Πάνπολλας
    τα Φύκια για Αποδόμηση του (;)ΌΛΟΥ μας πουλάς…
    ποιανού Αβάτου τη μαγκιά νομίζεις πως ορίζεις;

    Κι αν έχουν οι Μουλούδες βάλει όρους
    αλλιώτικους εδώ περί εξαγωγών
    κι εμένα δε μ’ αρέσει και το είδα
    καλά τους τα ‘γραψες…
    κερνάω μια αραχίδα

    Μα από το Ήθος του Κοσμάκη
    κάτω τα χέρια … σάπιο μαναβάκι

    Χαίρου τον Άνηθο σου Όλον
    βάλτον στη ρίμας τη θεσούλα
    ξοπίσω απ’ της βρυσούλα σου
    τον πανωραίον θόλον
    ανυποτάκτως συνιστώ
    και στους μ-λ μας
    ζητώ ευθύς «παρδόν«

    Σχόλιο από Του χιούμουρ του Αριστουφάν' | 13/01/2008

  18. @ΑΔΜΙΝΙΣΤΟΡΑ: Μπραβο παιδί μου…. Επιτελους . Η λογική της επιβιωσης επικρατησε του τυφλού συναισθηματισμου και τυχοδιωκτισμου. Ευτυχώς που και αυτός ο Μ-π συνεμμορφώθη προς τας (αοράτους μου ) υποδείξεις.*

    – Ευχομαι καλήν επιτυχία στην Νεα Πορεία του Αριστεροποντιακού Μπλογκ.

    – Επιτέλους ο θαυμαστός καινούριος κοσμος της πειθαρχίας και της Λογικής επιβάλλεται και στον Αναρχον κοσμον της Μπλογκόσφαιρας

    @Του χιούμουρ του Αριστουφάν’: Μπραβο και σε σενα παιδί μου ..Επαιξες καλά τον ρόλο σου. Θα σε προαγω σε ταξίαρχο.

    *Εκείνος ο Μουμούλ τί κάνει ; Συνεμμορφώθη; Η θα χρειασθουν νεες Υποδείξεις ;

    Σχόλιο από Μπέρια | 13/01/2008

  19. δεν το θεωρώ ρατσισμό. όλοι έχουμε κάτι που μπορεί να έχει ειπωθεί σε ανέκδοτο αμέσως θα πούμε ότι είμαστε θύματα κοινωνικού ή φυλετικού ρατσισμού; ως γνωστόν οι πόντιοι είναι πανέξυπνοι. και οι περισσότεροι μη πόντιοι το γνωρίζουν πολύ καλά…θεωρώ ότι αν έχεις χιούμορ όλα τα αντιμετωπίζεις έτσι…με καλή διάθεση…

    Σχόλιο από Daisy | 13/01/2008

  20. Daisy

    αυτή ακριβώς είναι η άποψη που και την απόλαυση των συγκεκριμένων ανεκδότων θέλει (τώρα τι απόλαυση με τον εξευτελισμό μιας ολόκληρης κοινωνικής ομάδας;) αλλά και τα αντιρατσιστικά εύσημα….

    Νομίζω ότι πάνω σ’ αυτή τη βάση έγινε η συζήτηση που δημοσιεύουμε παραπάνω…

    Νομίζω ότι είναι χρήσιμη η επισήμανση ενός σχολιαστή, που συγκρίνει τα ανέκδοτα που αφορούν πρόσωπα με τα ανέκδοτα που αφορούν (με στερεοτυπικό τρόπο) ομάδες:

    “Φυσικά και τα δυο είδη διαφερουν απολυτως απο το χοντροκομένο και χυδαιο ηθος των Ποντιακών , εβραικών , και αλλων ρατσιστικών ανεκδότων (τελευταια ακουσα κατι ανεκδοτα για αλβανους που διαδιδουν οι φασιστες ,-αηδία) με προφανεις στοχους καποιες κοινωνικές ομαδες, που απο τους αποβλακωμένους που τα ξεστομίζουν θεωρουνται κατώτερες….”

    Μ-π

    Σχόλιο από Πόντος και Αριστερά | 13/01/2008

  21. σ. Μπέρια

    Φαντάζομαι ότι δεν διέφυγε της προσοχής σου ότι ο Μουμούλ ουδέποτε και μηδέποτε εδέχθη παρατήρησιν τινά, σύστασιν, υπόδειξιν ή εταιρον σχετικόν εδώ ή αλλού.
    Άρα δεν τίθεται θέμα συμμορφώσεως προς τας εκάστοτε υποδείξεις αι οποίαι ειλικρινώς και συναισθηματικόν τε και ψυχικόν τε δι’ημάς κόστος έχουν.
    Μη δυνάμενος να αντιληφθώ την παραπάνω ανάμειξιν συναισθηματισμού και τυχοδιωκτισμού λέγω ότι επί της ουσίας υπάρχει ένα θέμα και ορθώς τίθεται.
    Το επείγον της καταστάσεως αντιπαρατίθεται με την σκληρήν πραγματικότηταν (καθότι τέκνα και κύνες και δουλείας έχομεν)ίνα συγκληθεί η Κεντρική Επιτροπή και το Εθνικόν Συμβούλιον των Π & Α και επιληφθεί του θέματος.
    Το οποίον θέμα δεν φαίνεται να έχει χαρακτήραν παρωδικόν εν είδη καιρικού φαινομένου και κατά διαστήματα μάλλον θα μας απασχολεί.
    Ως συμπέρασμα και χωρίς να αφιστάμεθα αξιών , ολίγον χαλαρά

    —–
    mumul

    Σχόλιο από Πόντος και Αριστερά | 13/01/2008

  22. […] Ιανουάριος 12, 2008 – Δημοσιεύθηκε από Πόντος και Αριστερά | -Διάφορα, -Νεοελληνικά | | 21 Σχόλια […]

    Πίνγκμπακ από Ποντιακά ανέκδοτα και ρατσισμός « σαράντα μήλα Κόκκινα | 13/01/2008

  23. Ευχαριστώ είμαι «αυταξούσιος» αρκετά με τους παραφιλολογικούς στρατούς και τα πάνπολλα παράσημα τους…
    Ένα χαμομηλάκι όμως απ’ το παρασημοφορημένο σαμοβάρι σας θα το πιώ κι εντάξει είμαι…

    -Σουργκούτ…
    Ζήτα απ’ της Πάνπολλας ένα τελλάρο μπάμιες
    Έχουμε κόσμο και διάκοσμο να ταΐσουμε. Δες και τον μπλογκομετρητή, γυρίζει;

    Σχόλιο από του χιούμουρ του Αρίστου Χάν(ει) | 14/01/2008

  24. Ιδού, για άλλη ακόμα μια φορά πως γίνονται οι παραποιήσεις και παρανοήσεις…
    Με επιλεκτική (και πάλι) επιλογή σχολίων, νάσου η διαστρέβλωση και παραπληροφόρηση.

    Πόντος και Αριστερά,
    απαιτώ να μην χρησιμοποιείτε ανεξάρτητο -και μόνο- το πρώτο μου σχόλιο, στην αναπαραγωγή τού εδώ ποστ στη δικιά σας σελίδα, αλλά και τα κατοπινά μου.
    Πάλι επιλεκτική μνήμη ;

    Καλά… Πόντιοι είσαστε ;!

    Σχόλιο από Μαρίκα | 14/01/2008

  25. Δεν αναφέρω την πηγή… ας είναι ευλογημένη ας έχει πάνπολλα καλά, πια να μη μπαίνει σε μπελά…
    *********************************************

    Αγαπητέ μου εξάδελφε μην απορείς. Επέγινεν εψές ψόφος και εις τας Αθήνας. Για σε εννιά έχει ο μήνας…Ο Άγιος Νικόλαος δεν είχε μηδέ σόμπα μηδέ και μαγκαλάκι ζηλευτόν. Όπερ κι αφού εξυλιάσαμεν ως ότου απολυθούμε, η σκέψις μου ορέχτηκε σκιαθίτικο κρασάκι… εμείς πώς να κρυφτούμε μες το κοινόν κονάκι… Κι ως είδον λάμπον φώς, σεμνά και ταπεινά, ως και οι εν χρώ επίπλαστοι το λέγουσιν με χάριν, να υποφώσκει, ούτω και πώς εν σύριζα βαδίζων τον δρομίσκον, εν τέλει εστριμώχθην ντε κι εγώ πλησίον του, υποτρέμων κι οχλώντας νεανίσκον… Μα ώ του κάκου…κάκιστοι ανθρώποι, φαγίζοντες τας οχληράς των οχετών κοιλίας, εφωνασκούσαν παίζοντες … το «τόπι», τοιαύτας γάρ και κοινοτόπους είχον εν της σεπτής τους σχόλης, ασχολίας…Τοιουτοτρόπως ενθυμούμαι να τας «επιβαπτίζει» ο Πάππος ο Στρατής, ο εκ Μητρός μου, ο χρηματίσας αμισθί και Μέντωρ της Ζωής μου…Κι’ ήλθον πεσκέσια πάνπολλα, ως βλέπεις μ’ είχον είδει εις «σίκ» εφημερίδαν ή παίζει κομψευόμενη συχνά τοιαύτα είδη… Και να σου ήλθε ο Κράσος μας… από την Ανδραβίδαν, συνοδευθείς δε παρευθύς νωπού τε χοιροσφάγιου λακταριστήν μερίδαν… Μα δεν ήτον της μοίρας μου ως φαίνεται γραπτόν… Εν τάχει ερούφηξα το κύπελλον κι ευθύς μετανοών, αφήνων πλήν, κατανοείς, ανέγγιχτον το δίκοπον πινάκι ορφανόν… «Με το παρδόν» στη γλώσσα τους εσύριξα κοφτά κι αποχωρών … Δίχως κανένα πάθος …το έκαμα το λάθος… Πάθος νηστείας αμαρτωλώς και προπετώς υπονοών, μα τήν τού πνεύματος φαφλάζουσαν ληστείαν…προνοών…

    «Την καληνύχτα μου» κι ας έχουσι να λέν φαιδρώς …
    «Μοιάζει για αγράμματος ο Άτυχος Πιστός…»

    Σχόλιο από του χιούμουρ τ' Αθηναίου Χάν(ει); | 14/01/2008

  26. «Μαρίκα»

    Πόντιοι είμαστε φυσικά, όπως έχεις καταλάβει από καιρό!

    Η χρήση του ανεκδότου σου γίνεται μόνο ως αφορμή για τη συζήτηση και όχι ως αμφισβήτηση της μάσκας που φοράς.

    Ούτε εσύ είσαι η κατγούμαν, ούτε εμείς βαμμένοι αντιμαρικικοί…

    Αν επιμένεις το ποστ τούτο να επικεντρωθεί στην περσόνα σου και στην υστεροφημία της, πες μας και θα το αλλάξουμε!

    Μ-π
    —————

    Υ.Γ.

    1) Το κείμενό μας γράφτηκε πριν σχολιάσεις εν κατακλείδι. Απλώς ανέβηκε αργότερα, εφόσον έπρεπε να πάρουμε την άδεια του Πάνου.

    2) Το συγκεκριμένο σου σχόλιο το είδα αφού ξαναπήγα στην αρχική συζήτηση μετά το σχολιασμό που έκανες στο δικό μας μπλογκ.

    3) Δεν έγινε «επιλεκτική (και πάλι) επιλογή σχολίων», όπως εξήγησα στο σημείο 2.

    3) Μάλλον, τελικά, θα το αφαιρέσω τελείως!!!
    Όποιος θέλει να δει τον πλήρη διάλογο μπορεί να ανατρέξει στην αρχική συζήτηση, μ’ ένα απλό κλικ…

    Σχόλιο από Πόντος και Αριστερά | 14/01/2008

  27. Και για να έχουν οι αναγνώστες μας μια πλήρη εικόνα για ποιο πράγμα συζητάμε με την «Μαρίκα», παραθέτω το πρώτο «της» σχόλιο, την αφορμή για τούτο το ποστ που στη θέση του υπάρχει η ένδειξη «Αντι-ποντιακό ανέκδοτο» και το τελικό σχόλιό «της».

    ————————-

    α) Ιανουάριος 8, Σχετικά με το τεκμήριο : VRYSI Α΄
    (κάντε κλικ στην εικόνα 1)

    ΕΡΩΤΗΣΗ :
    -Πώς πίνει νεράκι ένας Πόντιος , από την εικονιζόμενη βρύση;

    ΑΠΑΝΤΗΣΗ :
    -Φοράει το τσίγκινο κουπάκι για καπέλο (μην του πέσουν οι άλλες βρυσιές) και ενώνει τα χεράκια του (το πόντιο & το αριστερό) στο στάγδην της ροής.

    ΥΓ:
    Καλά, φεύγω ! Άνοιξα -απ’ την κρασοκατάνυξη- το κουτάκι με τις χαζομαρούλες και θα με περιλάβει ο θείος στις βρυσιές !!!

    —————–

    β) Ιανουάριος 9, 2008 στο 5:54 μ.μ

    Μαρίκα Εξομολογητίδη (όχι, Ομολογητού)

    Eνώ δεν ήθελα να συμμετέχω στην “άσχετη” τροπή της συζήτησης, αφού τη θέση μου -ελπίζω- την έδωσα σαφέστατα με το προηγούμενο σχόλιό μου (”το κλαρίνο τού γύφτου”), τα σεντόνια που ακολούθησαν με βάζουν στον πειρασμό να πω :

    1) Δεν έγραψα κανα ανέκδοτο. Κουίζ ήταν…
    —Έφτιαξα ανέκδοτο δηλαδή ;!!! (ποιος τη χάρη μου! )

    2) H “εν θερμώ” αντίδρασή μου (με το χαζοχαρούμενο που σημείωσα) ήταν κυρίως για τον Μάξιμο τον Ομολογητή ! Που τον πέρασα για ορθόδοξο…πόντιο! (έκανα το συνειρμό με τις “βρυσιές” και για τον κανονικό παπαδοπατέρα, τον εξορισμό του και τον θάνατό του στη Λαζική* του Πόντου, με τον εδώ υπογράφοντα και επειδή δεν τον “γνωρίζω” την έπεσα τελικά στον…… αγαπημένο μου Μ-πόντιο !!!)
    Η ερώτησή μου αφορούσε όχι σε όλους τους ποντίους, αλλά τον ΕΝΑ πόντιο (τον Πόντιο&Αριστερό)
    Και η απάντηση του κουίζ τον φωτογράφιζε!

    3) Δεν απολογούμαι… Ίσα-ίσα το καταχάρηκα, γιατί διάβασα τα ωραία κείμενα του Π2 και κυρίως τις παραπομπές του (το πολύ καλό ποστ “Έλληνες ή Ελλαδίτες”, που το είχα “χάσει”).
    Ευχαριστίες Π2…

    4) Το κουίζ μου (σύμφωνα με τον Τζιτζιμιτζιχορτζιρίκα) εμπίπτει στην κατηγορία παρωδία;
    Γιατί βλέπω πως εδώ έχουμε: και έργο τέχνης (βρύση), και διαθλαστική προβολή (Μάξιμος-Πόντιος), και γελοιοποίηση (το κουπάκι, σαν καπέλο…παπικό, μέσα σε αγιορείτικο κήπο), και κυρίως μίξη (montage) αληθινών γεγονότων ανομοίων σε τόπο και χρόνο.

    5) Και δεν συμμετείχα στη συζήτηση, γιατί η ευαισθησία μου δεν επικεντρώνεται και σταματάει μόνο σε μεμονωμένες πληθυσμιακές κοινωνικές ομάδες (βλ. Μ-πόντιο) αλλά, στο σύνολο των “μειονοτικών”… (και ουκ ολίγες φορές με προσωπική εργασία).
    Συνεπώς, αγαπητέ Μ-πόντιε, παρόλη την ιντερνετική μου αποβλάκωση της τελευταίας περιόδου, δεν με πιάνει η κατάταξή μου στη συνομοταξία που αναφέρεις: στους αποβλακωμένους (περί κατωτερότητας, ρατσισμού κλπ ομιλώ…)
    Αν ο ρατσισμός είναι αυτός… έχουμε χάσει τα αυγά και τα πασχάλια !
    Πρέπει να ξαναπροσδιορίσουμε τα αυτονόητα, ίσως …

    ΥΓ:
    Κι όπως λες στη σελίδα σου : …για να συνειδητοποιήσεις πρέπει πρώτα να χτυπηθείς, μετά να υποψιαστείς και στο τέλος να καταλάβεις…
    Γιαυτό σου κάνω “γυμνάσια” !!!

    ______
    * Μην αρχίσουμε τώρα για τους Λαζούς ! Ξέρω…ξέρωωωω !!!

    Σχόλιο από Πόντος και Αριστερά | 14/01/2008

  28. Άντε να συνεισφέρω και εγώ με ένα κουίζ :

    -Πως αρμέγουν οι Πόντιοι μια αγελάδα ?

    -Δυό της κρατάν τα μαστάρια και τέσσερις την ανεβοκατεβάζουν.

    Πωωως σας φαίνεται ΑριστεροΠόντιοι ?
    Μην μου πείτε ότι δεν γελάσατε ?

    Σχόλιο από 40milakokkina | 14/01/2008

  29. 40milakokkina Δεν ξερω για τους Αριστεροπόντιους , εγώ παντως γελαω . Οχι βεβαια με το ιδιο το ανεκδοτο αλλά με αυτους που το σκεφτηκαν και το διαδοσανε πιστευοντας οτι θα γελασουμε με κατι τετοια .

    Μαρικά Χαιρομαι που ενεφανισθης και εδώ ουτως ωστε να σου δώσω τα χαιρετίσματα μου διοτι στο αλλο »καλό »μπλογκ …ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ….
    με την ευκαιρία θυμισε μου , μια απο αυτές τις μέρες να σου πώ το Ανεκδοτο με τις Τουβλαρισμένες και Ατουβλαριστες καμήλες...Εκεί να δεις παρωδία ..

    -τώρα θυμήθηκα κι ενα αλλο για εναν Ελληναρα-κοιλαρά οδηγό με μουστακι απο Χαμω και …. ε ρε γελια …Λολ .

    Σχόλιο από Τζιτζιμιτζιχόντζιρας | 14/01/2008

  30. p@p@di@m@ndes φούλ ιν χαρμολάφ…

    έχουμε πλέον θέσει μια απαράβατη αρχή : να μην σχολιάζουμε άλλα μπλογκ..

    Γι αυτό το σχόλιό σου μπήκε στο γνωστό μοντερέϊσον, μέχρις ότου το σχόλιο αυτό γίνει δεκτό από το μπλόγκ, που αναφέρεσαι.
    Για να μην ξαναγίνει το Π&Α και πάλι Βιετνάμ

    ΑΔΜΙΝΙΣΤΩΡ

    Σχόλιο από Πόντος και Αριστερά | 14/01/2008

  31. @ Τζιτζιμιτζιχόντζιρα

    «Μια μέρα η αυτού μεγαλειότης ο εαυτός μας,
    πρέπει να βγει από την αίθουσα του θρόνου και μαζί με τους αυλικούς του το νου και την καρδιά,
    να αποφασίσει για τον καταστατικό χάρτη της ζωής του»….

    Παύλος Σιδηρόπουλος

    Σχόλιο από 40milakokkina | 14/01/2008

  32. Το 1729 κυκλοφόρησε το περίφημο βιβλίο του Τζόναθαν Σουίφτ με τίτλο «Μια σεμνή πρόταση», που και πρότεινε ως λύση για τον υπερπληθυσμό και την πείνα στην Ιρλανδία να πουλάνε οι φτωχοί τα μικρότερα παιδιά τους στους γαιοκτήμονες για να τα τρώνε…

    Αυτό ειναι Χιουμορ…..

    Αν είχα την πένα του Σουιφτ θα εκανα μερικές αναλογες προτασεις και τωρα , στην Ελλάδα του κ. Καραμανλή , της συζυγου του και των Υπουργών του για να λυθεί το προβλημα της φτώχειας και της γενιας των 600 ή 300 ευρώ στην εποχή της Νεοδημοκρατικής χλιδής και λαμογιάς …

    Βεβαια ειμαι σιγουρος πώς και τον ιδιο τον Τζόναθαν Σουίφτ

    οι ιδιοι »χιουμοριστες» που λενε και διαδιδουν τα Ηλίθια ρατσιστικά »αστεια» και στηριζουν -εμμέσως ή αμεσως-την σημερινή Λαμογιά και χυδαιοτητα , θα πέφτανε να τον φάνε

    (τον ιδιο, οχι τα παιδιά που προτεινε….)

    -Γιατί βεβαια το αληθινό χιουμορ απαιτει κότσια …και εχει στοχο , πολιτικό στοχο ,,,και φυσικά δεν εχει καμια σχεση με την αναπαραγωγή της κοινωνικής αδικίας και βαναυσοτητας..

    υ,Γ

    Για διεστε λίγο πάλι το σχολιο 2 για τον τηλεοπτικό αστερα που πρωτοκαθιερωσε κατα την περασμένη δεκαετια τα ανεκδοτα για μαυρους , εβραιους , ξανθιες κ.λ.π και εφαγε το περηφανο γιαουρτακι του …Και διαβαστε λίγο τις χθεσινές και σημερινές εφημεριδες για τις εξελίξεις στην υποθεση Ζαχόπουλου.

    Σχόλιο από Τζιτζιμιτζιχόντζιρας | 14/01/2008

  33. ΣΟΥΙΦΤ ΙΩΝΑΘΑΝ

    ΣΕΜΝΗ ΠΡΟΤΑΣΗ ΩΣΤΕ ΝΑ ΠΑΥΣΟΥΝ ΤΑ ΤΕΚΝΑ ΤΩΝ ΦΤΩΧΩΝ ΝΑ ΑΠΟΤΕΛΟΥΝ ΒΑΡΟΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΓΟΝΕΙΣ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟΝ ΤΟΠΟ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΤΑΣΤΟΥΝ ΩΦΕΛΙΜΑ ΣΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΑ

    Απόσπασμα

    ….Θέαμα όντως θλιβερό αντικρίζουν όσοι περπατούν ανά την πόλη μας την κραταιά ή ανά την ύπαιθρο ταξιδεύουν, όταν βλέπουν στους δρόμους, στις οδούς και στα κατώφλια των χαμόσπιτων να συνωστίζονται ζητιάνες που σέρνουν πίσω τους τρία, τέσσερα ή έξι κουτσούβελα, όλα ντυμένα με κουρέλια, και ενοχλούν τους περαστικούς ψωμοζητώντας με απλωμένο το χέρι. Οι μανάδες αυτές, αντί να μπορούν να εργασθούν τίμια για τον επιούσιο, είναι υποχρεωμένες να περνούν όλη τους την ώρα ζητιανεύοντας πόρτα-πόρτα μια βοήθεια για τ’ άμπορα τα βρέφη τους, τα οποία όταν μεγαλώσουν είτε εξελίσσονται σε κλέφτες, μια και δουλειά δεν βρίσκουν, είτε εγκαταλείπουν την προσφιλή Πατρίδα και πάνε να πολεμήσουν στον στρατό του Διαδόχου του Θρόνου της Ισπανίας, είτε μπαρκάρουν και πουλιούνται στα νησιά Μπαρμπάδος. […]

    […] Καλώ τους πολιτικούς εκείνους που δυσανασχετούν με την πρότασή μου και θα είχαν ίσως το θράσος να αποπειραθούν να δ΄ψσουν άλλη λύση, να ρωτήσουν πρώτα τους γονείς των θνητών αυτών αν δεν θα θεωρούσαν σήμερα μεγαλύτερη ευτυχία να είχαν πουληθεί για κρέας όταν ήταν χρονιάρικα βρέφη, με τον τρόπο που εισηγούμαι, γλιτώνοντας κατά συνέπεια από τη διαρκή σειρά συμφορών που γνώρισαν έκτοτε, λόγω της καταπίεσης των γαιοκτημόνων, της αδυναμίας τους να πληρώσουν τη μίσθωση της γης, καθώς δεν είχαν χρήματα ή εργασία, της έλλειψης των προς το ζην, καθώς δεν είχαν ούτε στέγη ούτε ρούχα για να τους προστατέψουν από τις ανελέτητες καιρικές συνθήκες, και τέλος λόγω της αναπόφευκτης προοπτικής να κληροδοτήσουν ανάλογη ή μεγαλύτερη εισέτι εξαθλίωση στη γενιά τους εσαεί.,,,, …

    Σχόλιο από Τζιτζιμιτζιχόντζιρας | 14/01/2008

  34. «Ιδιωτικοποιήστε τις εκτελέσεις»!

    ———————————————–
    Ο Μίλερ γεννήθηκε με μια πένα στο χέρι και πέθανε με μια πένα στο χέρι. Στα 87 του χρόνια, το 2003, ανέβηκε το προτελευταίο του έργο, το Μπλουζ της Ανάστασης (Resurrection Blues).

    Εδώ ο θεατρικός συγγραφέας χρησιμοποιεί για πρώτη φορά τη μορφή της σάτιρας και τοποθετεί τη δράση σε μια φανταστική χώρα της Λατινικής Αμερικής, όπου κυβερνά μια δικτατορία με τη στήριξη των Ηνωμένων Πολιτειών. Κεντρικό πρόσωπο είναι ένας αντάρτης, ηγέτης μιας λαϊκής εξέγερσης, ο οποίος συλλαμβάνεται και καταδικάζεται σε θάνατο. Ο δικτάτορας παραχωρεί τα αποκλειστικά δικαιώματα της +λάιβ τηλεοπτικής μετάδοσης της εκτέλεσης του «Μεσσία» σε μια αμερικανική διαφημιστική εταιρεία. Σε μια από τις τελευταίες συνεντεύξεις του, ο Μίλερ είχε επισημάνει ότι η κυβέρνηση Μπους στηρίζεται όλο και περισσότερο σε έναν μισθοφορικό στρατό, που στο μέλλον θα ρημάζει τη μια ξένη χώρα μετά την άλλη, ανοίγοντας το δρόμο στους εργολάβους και τους επιχειρηματίες.

    Με το έργο αυτό (που δέχτηκε και φρικτές και εγκωμιαστικές κριτικές, αλλά δεν έφτασε στο Μπροντγουέι), ο Μίλερ μιλά για τη θανατική ποινή, αλλά και για τη συνολική κουλτούρα της εποχής μας και ειδικότερα για το ρόλο των ΜΜΕ στη διαμόρφωση της λαϊκής συνείδησης.

    Έντεκα χρόνια πριν από το Μπλουζ της Ανάστασης, ο Μίλερ είχε γράψει για τους Τάιμς της Νέας Υόρκης ένα σπινθηροβόλο σατιρικό κείμενο με τίτλο, Ιδιωτικοποιείστε τις Εκτελέσεις, που θυμίζει το κλασικό κείμενο του Τζόναθαν Σουίφτ , στο οποίο υποστηρίζεται ότι η παιδοφαγία είναι η λύση στο πρόβλημα της φτώχειας. Εδώ ο Μίλερ προτείνει τη διεξαγωγή των εκτελέσεων σε ένα μεγάλο κλειστό στάδιο και την απευθείας μετάδοσή τους από την τηλεόραση. Το κοινό θα πληρώνει ένα εισιτήριο περίπου 250 δολαρίων για την παρακολούθηση του θεάματος και οι εισπράξεις θα διατίθενται για την αναμόρφωση των φυλακισμένων. Η ηλεκτρική καρέκλα θα τοποθετείται σε μια ψηλή πλατφόρμα, όπως στο ρινγκ, μια μπάντα της αστυνομίας ή του στρατού θα παιανίζει, ο κυβερνήτης θα περιγράφει με μελανά χρώματα τα εγκλήματα του θανατοποινίτη και τέλος στη σκηνή θα ανεβαίνει ο ιερέας για τη δημόσια εξομολόγηση του κτήνους.

    «Καθώς θα διοχετεύεται το ηλεκτρικό ρεύμα και η σάρκα του καταδικασμένου θα καπνίζει, οι θεατές θα αντιλαμβάνονται πόσο τυχεροί είναι που ζουν μια έντιμη, καθωσπρέπει ζωή», γράφει ειρωνικά ο Μίλερ. «Ίσως», συνεχίζει ο Μίλερ, «κάποιοι βρουν αυτή την εκδήλωση τόσο συναρπαστική που να διαπράξουν φόνο μόνο και μόνο για να πρωταγωνιστήσουν στο πρόγραμμα. Όμως καμία λύση για ένα κοινωνικό πρόβλημα δεν είναι τέλεια».

    Επίσης είναι πολύ πιθανό, ύστερα από μερικές δεκάδες εκτελέσεις, το κοινό να βαρεθεί αυτό το θέαμα, που θα έχει γίνει μονότονο και προβλέψιμο. «Ίσως τότε να αναλογιστούμε ότι με την εφαρμογή της θανατικής ποινής απλώς αυξάνουμε τον αριθμό των οριστικά νεκρών χωρίς να μειώνουμε τον αριθμό των δολοφονιών… Η πλήξη, λοιπόν, ίσως μας αναγκάσει να σκεφτούμε γιατί οι Αμερικανοί διαπράττουν δολοφονίες πιο συχνά από ότι άλλοι λαοί. Προς το παρόν, δεν έχουμε μπουχτίσει αρκετά με τις εκτελέσεις ώστε να θέσουμε αυτό το ερώτημα…».

    «Η πρότασή μου», καταλήγει ο Μίλερ «θα μας οδηγήσει ταχύτερα στην πλήξη (…) και ίσως σε μια πιο σοφή χρήση του εναλλασσόμενου ρεύματος».

    http://politikokafeneio-com.anatolikos.net/logotexnia/miler030305.htm

    Σχόλιο από Τζιτζιμιτζιχόντζιρας | 14/01/2008

  35. Τωρα ..δεν θέλω να αναφερθώ σε τεκταινόμενα άλλου μπλόγκ
    οχι μονο διοτι δια Ροπάλου ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ αλλά διοτι -γνωριζοντας πολυ καλά προσωπα και πραγματα – μαλλον θα κάνω Μαυρο χιουμορ

    (η ειρωνία της Ιστορίας)

    Σχόλιο από Τζιτζιμιτζιχόντζιρας | 14/01/2008

  36. ΣΥΝΕΧΊΖΟΥΜΕ με τις προτασεις

    http://www.tanea.gr/printarticle.aspx?d=20070430&nid=4618660

    Σχόλιο από Τζιτζιμιτζιχόντζιρας | 14/01/2008

  37. θυμήθηκα τώρα ενα ανέκδοτο για τον Σταλιν οικολόγο.

    Αλλά δεν θα το πώ για να μην παρεξηγηθουν καποιοι και με αρχίσουν στις Βρυσιές *

    *Αντμιν : Επιτρεπεται (η μάλλον σου επιτρεπει ο ξερεις ποιος ; 😉 ) να χρησιμοποιουνται εδώ αστεία και καλαμπουρια που πρωτοχρησιμοποιήθηκαν σε »αλλο »μπλόγκ ;

    Σχόλιο από Τζιτζιμιτζιχόντζιρας | 14/01/2008

  38. Αν τα καλαμπούρια είναι τόσο άνοστα όπως το παραπάνω… όχι.

    Αν όμως δεν θίγουν κανένα, ούτε αναφέρονται σε πρόσωπα που συνδέονται με άλλα μπλογκς, ναι.

    ΑΔΜΙΝΙΣΤΩΡ

    Σχόλιο από Πόντος και Αριστερά | 14/01/2008

  39. Διοτι το να χρησιμοποεις το πολιτικό οπλο του χιουμορ εις βαρος αυτών που ειναι ανημποροι ή λιγωτερο δυνατοι απο σενα να αντιδρασουν (οπως κανουν αυτοι που χρησιμοποιούν Ηλιθια ρατσιστικά αστεια )
    θυμίζει τις γνωστες εκπομπές μαγκιορας τηλεπαρουσιαστριας που μαζευει δυστυχισμενους απο το δρομο με λίγα ευρώπουλα
    και τους χρησιμοποιει για να αυξήσει την τηλεθεαση και να γελάν εις βαρος τους οι Πραγματικά ηλίθιοι που γελάνε …..

    (ή σαν να γελοιοποιείς ολα τα αλλα κόμματα και πολιτικές ομαδες ΕΚΤΟΣ απο το κόμμα που κυβερνά ΤΩΡΑ την χώρα
    δηλαδή την Νεα Δημοκρατια – και να νομίζεις οτι δεν καταλαβαινουμε τι εισαι…)

    ΔΕ ΓΕΛΑΜΕ ΡΕ (με ηλίθια αστεία)

    Σχόλιο από Τζιτζιμιτζιχόντζιρας | 14/01/2008

  40. Διαμαρτυρομαι …δεν ειναι Ανοστο το ανεκδοτο για τον Σταλιν Οικολογο…Κάτσε να το ακουσεις πρωτα
    (τεσπα δεν το λέω …καταλαβαινω …καταλαβαινω ; )

    – Να πώ το ανεκδοτο με τον Μουτσο 30 εκατοστά;

    Σχόλιο από Τζιτζιμιτζιχόντζιρας | 14/01/2008

  41. Μπρε p@p@di@m@ndes_ecofannymedia

    Την

    Πρός “Καλύβην” Επιστολή,

    στείλτην στην Καλύβα

    Τι μας τη φέρνεις εδώ;

    Να σου ξαναθυμίσω το υπ αριθμ. 30 σχόλιο;

    «p@p@di@m@ndes φούλ ιν χαρμολάφ…

    …έχουμε πλέον θέσει μια απαράβατη αρχή : να μην σχολιάζουμε άλλα μπλογκ..

    Γι αυτό το σχόλιό σου μπήκε στο γνωστό μοντερέϊσον, μέχρις ότου το σχόλιο αυτό γίνει δεκτό από το μπλόγκ, που αναφέρεσαι.
    Για να μην ξαναγίνει το Π&Α και πάλι Βιετνάμ «

    ΑΔΜΙΝΙΣΤΩΡ

    ———————————————————

    Το δις εξαμαρτείν… ξέρεις το παρακάτω!

    Σχόλιο από Πόντος και Αριστερά | 14/01/2008

  42. Τζιτζιμιτζιχόντζιρα,

    Ο χαρακτηρισμός «άνοστο» αναφέρεται στο σχολιο που έκανες προς τον *Αντμιν : «Επιτρεπεται….»

    ΑΔΜΙΝΙΣΤΩΡ

    Σχόλιο από Πόντος και Αριστερά | 14/01/2008

  43. k.ΑΔΜΙΝΙΣΤΩΡ

    Σας υπενθυμίζω οτι πριν απο αρκετο καιρό ο Πόντος και Αριστερά εκανε επανειλημμενες εκκλησεις σε διαφορα Μπλογκς αναμεσα στο οποιο ηταν και το »Καλό Μπλογκ»
    για επικοινωνια με τον Π. Θ . Μαλιστα ατηγγειλεσε ολους τους τονους οτι η επικοινωνία αυτή παρεμποδιζόταν απο κάποιους (κατι τό οποιο δεν συνεβαινε ». ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΗΤΑΝ ΕΝΑς ΠΛΟΥΣΙΟς ΕΙΛΙΚΡΙΝΕΣΤΑΤΟς ΔΙΑΛΟΓΟΣ

    – Εν τελει η επικοινωνια εγινε και παραεγινε μαλιστα και νομίζω οτι το ξερετε και μαλιστα σε αλλο Πόστ ζητατε και το υλικό …
    Λοιπόν . Δεν σας φαινεται ειρωνία της Ιστοριας (για να το πώ ευγενικά ) οταν ΕΣΕΙΣ τώρα ως Π&Α (ΑΔΜΙΝΙΣΤΩΡ)και εμποδίζετε την επικοινωνια με προσωπα και περσόνες του »καλου Μπλογκ;» και επικαλουμενοι την αναγκαιοτητα επιβιωσης του Αριστεροποντιακού Μπλογκ;»

    Προσπαθώ να είμαι Ευγενής σε κατι που μου φαινεται ΕΝΤΕΛΩΣ ΕΞΟΡΓΙΣΤΙΚΟ και θα ηθελα ειλικρινείς απαντήσεις και οχι Μισόλογα … Ειλικρινεια βρε αδελφε ….Αυτο εννοώ ως ηθος … Οχι ΣΤΑ μουλωχτα !

    Σχόλιο από Τζιτζιμιτζιχόντζιρας | 15/01/2008

  44. Και μιας και το ξεκινησα και για να βαλω επιτέλους κιαλλα πραγματα στη θεση τους θα ηθελα να ρωτησω ευθέως Ενα τουλαχιστον προσωπο του Αλλου καλου Μπλογκ το οποιο μου αφησε κατα καιρους την εντυπωση οτι με εκτιμά οσο τουλαχιστον και εγώ . Συγκεκριμμένα τον Παπουλη.

    ΄Και να τον ρωτήσω : Πως κρινεις Παπουλη , την Μουλωχτη -κατ εμέ-διακοπη της επικοινωνιας μου μαζί σου(ως Νοσφεράτου) και με αλλους , οταν επανειλημμενα εχεις γραψει και στην Χελιδωνα μ-λ οτι πραγματικά την επιζητεις;
    Και πώς νομίζεις οτι αισθανομαι εγώ ,οταν βλεπω πολλές περσονες αλλά και προσωπα που καλά γνωρίζω (οπως τον Βιοαννη) να σιωπουν εντελώς μπροστα σε μια απαραδεκτη συμπεριφορά ολοκληρωτικού αποκλεισμου (το λεω ευγενικά ) που πηγαζει απο καποιον που ισχυριζεται οτι εχει διαβασει καλά τον Αρη Αλεξάνδρου
    ;

    Υ,γ εΛΠΊΖΩ ΑΔΜΙΝΙΣΤΩΡ να μή το Κόψεις . Εν πασει περιπτωσει αν τοκόψεις να εξηγησεις τους Πραγματικους λόγους που το κόβεις ….Για να συνεχισω !!!

    Σχόλιο από Τζιτζιμιτζιχόντζιρας | 15/01/2008

  45. 1ον Δεν πολυκατάλαβα τι εννοείς γράφοντας «…εκανε επανειλημμενες εκκλησεις σε διαφορα Μπλογκς αναμεσα στο οποιο ηταν και το ”Καλό Μπλογκ” για επικοινωνια με τον Π. Θ . Μαλιστα ατηγγειλεσε ολους τους τονους οτι η επικοινωνία αυτή παρεμποδιζόταν απο κάποιους (κατι τό οποιο δεν συνεβαινε ”.» Πιθανόν να μην είχα παρακολουθήσει τότε τα όσα γίνονταν.

    2ον Ο νυν Αδμινίστωρ, ειλικρινέστατα και παραγωγικότατα φέρεται, ώστε να προφυλάξει το Π&Α και να μην ξαναγίνει για πολλοστή φορά «κουρούμπελο»

    3ον Συνεχίζω να μην καταλαβαίνω γιατί ο p@p@di@m@ndes_ecofannymedia, είτε πριν ως “p@p@di@m@ndes φούλ ιν χαρμολάφ…, έπρεπε να στείλει την «Πρός “Καλύβην” Επιστολή» σε μας, αντί στον πραγματικό αποδέκτη

    4ον Η όλη προσπάθεια αποβλέπει στο να περιφρουρήσει και τους εξαιρετικούς συνεργάτες μας, όπως ο Π.Θ. που αναφέρεις. Δες τι έγινε στο ποστ για τις «Μεταμορφώσεις της ταυτότητας…» Δεν είναι σωστό απέναντι στον συγκεκριμένο συγγραφέα που με το βιβλίο του έθεσε κάποιους άξονες συζήτησεις, αντί να αναπτύσσεται μια σοβαρή συζήτηση να καταλήγουμε σε αγώνα κατς

    Ο (νυν) ΑΔΜΙΝΙΣΤΟΡΑΣ

    Σχόλιο από Πόντος και Αριστερά | 15/01/2008

  46. Επίσης σε σχέση με το σχόλιο 44.

    Όλα αυτά τα πραγματικά πρόσωπα που κρύβονται πίσω από τα ψευδώνυμα, μπορείς να τα συναντήσεις και να συζητησεις μαζί τους. Και εάν ως περσόνες ήθελαν, θα σε είχαν ήδη συναντήσει στο διαδίκτυο. Με το ζόρι δεν γίνονται σχέσεις!

    Γιατί η «επικοινωνία» θα πρέπει να γίνεται με τον δι αντανακλάσεως τρόπο μέσω Π&Α;

    Γιατί θα πρέπει να εξαντλούμαστε ψυχολογικά και να σπαταλούμε πολύ περισσότερο (πολύτιμο)χρόνο ανοήτως, παρακολουθώντας τις αψιμαχίες και παρεμβαίνοντας για να μην εκτραχυνθεί η κατάσταση;

    Για όλους αυτούς τους λόγους αποφασίσαμε συλλογικά να αναλάβω εγώ (ο «Ομέρ») ως ΑΝΤΜΙΝ και να επικεντρωθούμε σε δημιουργικές και μόνο διαδικασίες

    Ο (νυν) ΑΔΜΙΝΙΣΤΟΡΑΣ

    Σχόλιο από Πόντος και Αριστερά | 15/01/2008

  47. Επειδή ο Τζίτζι ανέφερε το όνομά μου στο σχόλιο 44 και ο Ομέρ το υπαινίσσεται στο 46 να ξεκαθαρίσω δύο πράγματα:

    Με συνεχείς παρεμβάσεις στη Καλύβα και εδώ έδειξα ξεκάθαρα τη στάση μου: Ευθύνες για το τότε μπάχαλο στη Καλύβα φέρουν και ο Νόσφυ και ο Καλυβάρχης. Η εκτίμηση μου και για τους δύο δεν κλονίζεται από τα τότε γεγονότα.

    Στη συνέχεια οι διάφορες αερομαχίες και παρεκουμβήσεις , μερικές από τις οποίες σωστά σβήστηκαν από τους εδώ αδμινίστορες , επέτειναν το χάσμα. Παρ’ όλα αυτά με συνεχείς οχλήσεις μου προσπάθησα να επαναφέρω τις σχέσεις των δύο αμφικουτουλούμενων κατσικιών σε ανεκτό επίπεδο.
    Μέχρι και χθές ακόμα έκανα πλάγια νύξη στη Καλύβα .. οι προσεκτικοί θα το εντόπισαν σίγουρα .

    Σκοπός μου δεν είναι ο προσεταιρισμός του Νόσφυ αλλά η δυνατότητα επικοινωνίας μας στα πλαίσια του ΙΘΙ , όπως αυτή εκφράστηκε με το κοινό σχέδιο ΑΝΑΝΑΣ του Θείου και εμού. Μέχρι τώρα ο Πάνος δεν ανταποκρίνεται και ο Νόσφυ τον βοηθάει σε αυτό με εκείνες τις καλλιτεχνικές του ατάκες.

    Τα διαδραματισθέντα στις Μεταμορφώσεις είναι άσχετα εντελώς με τη σχέση Νόσφυ – ΙΘΙ , όπου ο αγαπητός δεν χρειάζεται καμμία περιφρούρηση παρά μόνον αυτή που θα επέβαλλε ο ίδιος στον εαυτό του.

    Για οποιαδήποτε κατ’ ιδίαν επικοινωνία θα στείλω μαιλ με μια λειτουργική διεύθυνση ( όχι αυτή που βλέπεις αδμινίστορα ) ώστε να προωθηθεί στο Νόσφυ για τα περαιτέρω

    Σχόλιο από Παπούλης | 15/01/2008

  48. ΠΡΟΣ νυν ΑΔΜΙΝΙΣΤΟΡΑ
    (με την παρακληση να δημοσιευτει και το παρόν σχολιο)
    Αγαπητε
    το ερεθισμα για τα παραπάνω δυο σχολια μου ως
    ( Τζιτζιμιτζιχόντζιρας ) το ελαβα απο το εξαιρετικο σχολιο;

    »Μια μέρα η αυτού μεγαλειότης ο εαυτός μας,
    πρέπει να βγει από την αίθουσα του θρόνου και μαζί με τους αυλικούς του το νου και την καρδιά,
    να αποφασίσει για τον καταστατικό χάρτη της ζωής του”….

    Παύλος Σιδηρόπουλος
    Σχόλιο από 40milakokkina

    Ετσι λοιπόν μου συνεβη το εξής : Αναλογισθηκα την περιπετεια μου ως εαυτός στην Μπλογκοσφαιρα εδώ και ενα χρόνο περιπου….

    – και αφετηρια αυτής της περιπετειας ηταν μια εκκληση του
    Π&Α (για την οποια δεν μπορώ να ξερω εγώ ποιος απο Ολους σας την εκανε ,αλλά εσεις.)

    – Στη οποία δε εκκληση με δραματικό τόνο μαλστα ,ανταποκρίθηκα αμεσα και μαλιστα με το πραγματικό μου ονομα για να αναπτύξω εναν ειλικρινεστατο και εκτεταμένο διαλογο μαζί σας ο οποιος συν τις αλλοις μου ηταν και εξαιρετικά χρονοβορος)

    – Αυτός ο διαλογος ξεκινησε σε αλλες ιστοσελιδες και συνεχιστηκε στο Μπλογσας οπου δεχτηκα και την πρώτη απροσδοκητη και αισχρή επιθεση απο περσονα που συχναζε -τότε -εδώ .

    – Στην συνεχεια , συνεχιστηκε και με ανακάτεμα αλλων περσονων στο καλό αλλο μπλοκγ απο το οποιο απεκλειστηκα τρεις φορές ,και τις τρεις μετα απο διαμαχη με περσονες που (Τον Ανεκδιηγητο Μ την πρωτη και τον Δ τις δυο επόμενες ) που -κατα συμπτωση υπερσπιζοταν ακροδεξιες ή δεξιες θεσεις ….

    -φυσικά και συμφωνα με τα Μπλογκο-ηθη που δεν γνωριζα και στις τρεις ο λόγος που επικαλέσθηκε ο Αποκλειων ηταν αλλος

    απο τον πραγματικό . Και δεν είχα κανενα τροπο για να αποδειξω η να υπερασπίσω την δική μου θεση …

    -Η τελευταια μου δε, παραμονή στο μπλογκ σας ,συναντησε την απροσδοκητη Απαγορευτική σας ταμπέλα -καθε φορά που αναφερομουν ,Οχι στην διαμαχη με το προσωπο που με απέκλεισε αλλά ουτε καν σε αλλα συμπαθεστατα προσωπα ή περσονες που συναντησα εκεί…

    – αυτή δε η ανεξηγητη απαγορευση μου εξηγηθηκε Τηλεφωνικώς απο καποιον από Εσας πριν κανα δυο μέρες , Οτι οφειλοταν σε καθημερινά ε-μαίηλ που σας εστελνε αυτός που με απεκλεισε ωστε να μην αναφερομαι σε κανέναν απολυτως απο το Δυναμικό του Μπλογκ του… Σε ερωτηση μου δε τι λεγαν για μένα αυτά τα Μαιηλ δεν μου απαντησε για να μη με στεναχωρήσει

    – Συνεπώς μπορώ να υποθεσω τι λενε για μένα αυτά τα Μαιηλ

    – Πρεπει δε να σας πώ οτι μετα το τηλεφωνημα , παρολο που δεν εδωσα στην αρχή μεγάλη σημασια , ξανασκεφτηκα το πως με κοιτουν τελευταια και αντιμετωπίζουν προσωπα που γνωριζω και στην πραγματική ζωή και τα οποια ειχαν ή εχουν σχεση με το »Αλλο μπλογκ » Υποθετω λοιπόν βασίμως
    οτι και τα εν λόγω προσωπα που γνωριζω εχουν λαβει παρομοια ε – μαιηλ.

    – Και επίσης υποθετω οτι εχουν λαβει επίσης και περσονες που γνωρισα και συμπαθησα η οχι μεσω του αλλου μπλογκ

    -Σας καλώ λοιπόν να αναλογισθειτε ποσο ανισο ειναι- απο την μια μερια να μου ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ οχι απλά η προσβαση στο »αλλο μπλογκ » αλλά και καθε επικοινωνια με ατομα που συχναζουν εκεί και ειναι πραγματικοι φιλοι ή περσόνες»φίλοι »ειτε»ιντερνετικοί» φιλοι…ενώ σε αυτόν που διαθετει τα Εμαιλ Ολων να επιτρεπεται …

    Και να αναλογισθειται πώς η τοτε -προ πολλου – αρχική σας διαμαρτυρια(του Π &Α οτι καποιοι δηθεν μου απαγορευαν να μιλήσω
    ( το σχολιο εκείνο υπάρχει και στο Μπλογκ σας τώρα -μπορειτε να το βρειτε )πραγματοποιειται τώρα απο σας , βαζοντας μου απαγορευτική ταμπέλα καθε φορά που απευθυνμαι σε περσονα του αλλου Μπλογκ .

    Και Τελος μου δινεται μια καλή ευκαιρια να ανλογισθώ κι εγώ στην σχεση μου με το συγκεκριμμενο τμημα της Μπλογκοσφαιρας … και να πώ οτι δεν μετανιωνω που δεν »Αυτοπροστατευτηκα» αλλά ξεδιπλωσα και εδειξα τον εαυτό μου σε πολλές πλευρες του και φυσικά πληρωνοντας και το κόστος απο διαφορους πο εχουν και την βεβαιοτητα οτι Αλλοι ειναι οι τζαμπα μάγκες και οχι αυτοι.

    . Θα ακολουθήσει και ενα δευτερο σχολιο στον συμπαθέστατο Παπουλη και φυσικά θα κλεισω την διαμονή μου εδώ για να μήν προκαλέσω κανενα Κουρουμπελο οπως λετε και σας αναστατώσω υπενθυμιζοντας απλώς ηοτι ή δική σας εντονη εκκληση και προσκληση με εφερε στην μπλογκόσφαιρα και οτι επίσης και η δική μου ζωή , ονομα ή περσονα αναστατώθηκε απο ατομα που εκνα το λάθος να εμπιστευτώ (χωρίς βεβαια να μετανιώνω για οτιδηποτε)
    -Και πάλι ευχαριστώ στα Σαραντα Μήλα για το εξαιρετο σχόλιο.

    (Ακολουθεί δευτερο προς Παπουλη σε λίγο)

    Σχόλιο από Νοσφεράτος | 15/01/2008

  49. Ας συνοψίσω:

    1ον Δεν πολυκατάλαβα τι εννοείς γράφοντας “…εκανε επανειλημμενες εκκλησεις σε διαφορα Μπλογκς αναμεσα στο οποιο ηταν και το ”Καλό Μπλογκ” για επικοινωνια με τον Π. Θ . Μαλιστα ατηγγειλεσε ολους τους τονους οτι η επικοινωνία αυτή παρεμποδιζόταν απο κάποιους (κατι τό οποιο δεν συνεβαινε ”.” Πιθανόν να μην είχα παρακολουθήσει τότε τα όσα γίνονταν.

    Ας απαντήσει ο «Μ-π», μιας και διαθέτει μνήμη ελέφαντα

    2ον Ο νυν Αδμινίστωρ, ειλικρινέστατα και παραγωγικότατα φέρεται, ώστε να προφυλάξει το Π&Α και να μην ξαναγίνει για πολλοστή φορά “κουρούμπελο”.

    Η ανταλλαγή μέιλ είνα μια συνήθης διεργασία για να εκτονώνονται οι εντάσεις πριν φτάσουν στο απροχώρητο. Οπότε ΟΥΔΕΝ ΜΕΜΠΤΟΝ! Και ‘γω προσωπικά το έχω κάνει πολλάκις…

    3ον Για παράδειγμα: Συνεχίζω να μην καταλαβαίνω γιατί ο «p@p@di@m@ndes_ecofannymedia», είτε πριν ως “p@p@di@m@ndes φούλ ιν χαρμολάφ…», έπρεπε να στείλει την “Πρός “Καλύβην” Επιστολή” σε μας, αντί στον πραγματικό αποδέκτη

    4ον Η όλη προσπάθεια αποβλέπει στο να περιφρουρήσει και τους εξαιρετικούς συνεργάτες μας, όπως ο Π.Θ. που αναφέρεις. Δες τι έγινε στο ποστ για τις “Μεταμορφώσεις της ταυτότητας…” Δεν είναι σωστό απέναντι στον συγκεκριμένο συγγραφέα που με το βιβλίο του έθεσε κάποιους άξονες συζήτησης, αντί να αναπτύσσεται μια σοβαρή συζήτηση να καταλήγουμε σε αγώνα κατς.

    5ον Επίσης, θεωρώ ότι δε σου στερούμε καμιά επικοινωνία με κανένα. Δεν έχουμε εξάλλου και τη δυνατότητα! Όλα αυτά τα πραγματικά πρόσωπα που κρύβονται πίσω από τα ψευδώνυμα, μπορείς να τα συναντήσεις και να συζητησεις μαζί τους στην αληθινή ζωή. Και εάν ως περσόνες ήθελαν, θα σε είχαν ήδη συναντήσει στο διαδίκτυο. Με το ζόρι δεν γίνονται σχέσεις!

    Γιατί η “επικοινωνία” θα πρέπει να γίνεται με τον δι αντανακλάσεως τρόπο, μέσω Π&Α;

    6ον Γιατί θα πρέπει να εξαντλούμαστε ψυχολογικά και να σπαταλούμε πολύ περισσότερο (πολύτιμο)χρόνο ανοήτως, παρακολουθώντας τις αψιμαχίες και παρεμβαίνοντας για να μην εκτραχυνθεί η κατάσταση;

    7ον Για όλους αυτούς τους λόγους αποφασίσαμε συλλογικά να επικεντρωθούμε σε δημιουργικές και μόνο διαδικασίες και να γράφουμε κανένα ποστ περισσότερο !!!

    8ον 40μήλακόκκινα………. ΜΗΝ ΤΟ ΞΑΝΑΚΑΝΕΙΣ !

    Ο (νυν) ΑΔΜΙΝΙΣΤΟΡΑΣ

    Σχόλιο από Πόντος και Αριστερά | 15/01/2008

  50. Το τετράκις εξαμαρτείν ουκ ανδρών σοφών

    Και βεβαίως βεβαίως… διαβάζοντας τόσο τα του Νοσφεράτου, όσο και τα της «Καλύβας» δεν μπορώ παρά να οδηγηθώ στο συμπέρασμα ότι…..

    …τα ενδιαφερόμενα μέρη που προκάλεσαν τα «κουρούμπελα», στερούνται, όπως φαίνεται, απολύτως χιούμορ!!!!

    Και όχι μόνο χιουμορ !!!!

    Όλοι όσοι προσπάθησαν να συνεχίσουν τη φιλική σχέση και με τους δυο και προσπάθησαν να συμβιβάσουν τα πράγματα, έγιναν στόχος και των δυό.

    Αυτό από μόνο του περιγράφει με τον καλύτερο τρόπο τις αρχικές συνθήκες της σύγκρουσης.

    Δυστυχώς εμείς πληρώνουμε (και από τους δυό) τη δικιά μας στάση, η οποία κινήθηκε με απόλυτη ακρίβεια με τον τρόπο που περιγράφει πολύ εύστοχα ο Παπούλης:

    «Ευθύνες για το τότε μπάχαλο στη Καλύβα φέρουν και ο Νόσφυ και ο Καλυβάρχης…..

    … Στη συνέχεια οι διάφορες αερομαχίες και παρεκουμβήσεις , μερικές από τις οποίες σωστά σβήστηκαν από τους εδώ αδμινίστορες , επέτειναν το χάσμα. Παρ’ όλα αυτά με συνεχείς οχλήσεις μου προσπάθησα να επαναφέρω τις σχέσεις των δύο αμφικουτουλούμενων κατσικιών σε ανεκτό επίπεδο.«

    Τι να πω περισσότερο.

    Άβυσσος η ψυχή του ανθρώπου!

    Εν τούτοις, εμείς παραμένουμε στη γραμμή που έχουμε αποφασίσει…

    Ο (νυν) ΑΔΜΙΝΙΣΤΟΡΑΣ

    ———————————————————————–

    Και για να κατανοήσουν οι αμύητοι το τι σημαίνουν όλα αυτά, παραθέτω και το (……..) κείμενο με τον έντονα ρατσιστικό τίτλο, από την «Καλύβα του Πάνου» :

    ———————————————————————–

    Τι σημαίνει ποντιακό ανέκδοτο στη μπλογκόσφαιρα;

    Ιανουάριος 15, 2008 in Μπλογκόσφαιρα |

    Από hate blog έχω συνηθίσει – ήδη έχουν υπάρξει τρία (τουλάχιστον) για τα «μτΚ» και την καλύβα!

    Αυτές τις μέρες, ωστόσο, μαθαίνω κάτι καινούριο, πρωτοφανές: κάποιος επιχειρεί ανενδοίαστα, επίμονα, σα να είναι αυτονόητο δικαίωμά του, να μετατρέψει ένα ιστολόγιο φίλου (που κατά σύμπτωση το έστησα εγώ) σε hate blog για τον Πάνο! Και ζητάει και τα ρέστα, επειδή θεωρεί οι οικοδεσπότες δεν τον αφήνουν να κάνει τη δουλειά του με την ησυχία του! Εννοείται, χωρίς εγώ να ασχολούμαι μαζί του, εδώ και καιρό.

    (Φυσικά, δεν είναι η πρώτη φορά: το επιχείρησε αρχικά στη σελίδα της Οικολογικής Κίνησης Θεσσαλονίκης, το επιχειρεί και σε όποιο άλλο μπλογκ του δίνεται η ευκαιρία!).

    Εξήγησα στον αρχι-πόντιο και αρχι-αριστερό από τους Π &Α (τους υπόλοιπους δεν τους γνωρίζω προσωπικά) ότι αυτή η ιστορία με ενοχλεί: Αν ο Πέτρος Θεοδωρίδης (ο Νοσφεράτος – αυτή την περίοδο χρησιμοποιεί άλλα, χαριτωμένα, ψευδώνυμα) θέλει να συνεχίσει να ασχολείται μαζί μου με τρόπο που εγώ θεωρώ υβριστικό και συκοφαντικό, ας το κάνει σε δικό του μπλογκ και με δική του ευθύνη. Του εξήγησα επίσης ότι για κάθε νέο υβριστικό για μένα ή τους καλυβίστες σχόλιο που εμφανίζεται στο μπλοκ του τον θεωρώ προσωπικά υπεύθυνο. Όχι τους άλλους δυο, τον ίδιο.

    Τέλος, του υπέδειξα που και με ποιόν τρόπο ο Θεοδωρίδης περιλαβαίνει και πολλούς άλλους σχολιαστές της καλύβας, με τρόπο ανάλογο αυτού που ασχολείται μαζί μου.

    (Αυτά ειπώθηκαν σε αυστηρά προσωπικό επίπεδο, δυστυχώς όμως δεν παρέμειναν εκεί, κυκλοφόρησαν!)

    Έκανα μεγάλη υπομονή, αλλά, αρκετές μέρες μετά από αυτές τις εξηγήσεις, η κατάσταση δεν άλλαξε στους Π & Α. Ακόμα χειρότερα, επειδή χρησιμοποιούνται «τραγικές» εκφράσεις (από τους Π & Α), δημιουργούνται και νέες παρεξηγήσεις. Δημόσια, λοιπόν, τους διευκρινίζω ότι το να γράφουν για «ανάγκη επιβίωσης του μπλογκ» τους είναι μεγάλη ανοησία! (για να μην πω παπαριά…) Ποιος, μωρέ ζευζέκηδες, απειλεί το οχυρό των ποντίων (και αριστερών, βεβαίως) στη μπλογκόσφαιρα; Και με ποιόν τρόπο;

    Η δική μου «ενόχληση» σημαίνει ότι σταματάω να αφήνω σχόλια στους Π & Α και ότι δε θέλω να αφήνουν και αυτοί σχόλια στην καλύβα, σε ένδειξη διαμαρτυρίας (και αηδίας) – επ’ αόριστον. Τίποτα λιγότερο και τίποτα περισσότερο! Αν το προτιμούν, ας αφήσουν τον Θεοδωρίδη ανεξέλεγκτο – ίσως είναι προτιμότερο. Αλλά κάτω από το «ο σουρβάς ετσουκνίε» ας συμπληρώσουν: «το τελευταίο hate blog για την καλύβα»! Και θα είμαστε όλοι εντάξει. Γιατί δε μπορεί να συνεχιστεί αυτή η κατάσταση της διπροσωπίας, την ώρα που ο Θεοδωρίδης παραμένει σε διαρκές ξεσάλωμα!

    Σοβαρευτείτε, αδέρφια! Και μην κάνετε οι ίδιοι το μπλόγκ σας ποντιακό ανέκδοτο, μιλώντας για «επιβιώσεις» και άλλες τερατολογίες. Όπως πάτε, σε λίγο θα μας πείτε και για «μπλογκο-γενοκτονίες Ποντίων και Αριστερών» και για «συνωστισμούς κατατρεγμένων Ποντίων σχολιαστών»!

    Σχόλιο από Πόντος και Αριστερά | 15/01/2008

  51. Αγαπητή περσόνα Παππούλη
    – Κατ ‘ αρχήν να σε ευχαριστήσω που απάντησες .
    -Δεύτερον να σου εξηγήσω ότι διάλεξα εσένα από άλλες περσονες φίλους του ‘’καλού άλλου μπλογκ Για τους εξής λόγους:
    Α) την πολλάκις διακυρησσόμενη αμοιβαία συμπάθεια
    Β) την παρουσία σου κατά την περίοδο του αποκλεισμού μου
    Γ) ακριβώς λόγω του σχεδίου Ανανά και τω νυξεων που κανεις για μένα κ.λπ

    Για το Α δεν έχω να πω πολλά πέρα από το ότι είμαι σίγουρος πώς καταλαβαίνεις ότι κι εγώ όπως κι εσύ πέρα από περσόνες είμαστε και πραγματικοί ανθρωποι. Συνεπώς έχουμε και πολλές πλευρές του εαυτού μας , πολλές απόψεις και όψεις . Και πιθανόν στην πραγματική ζωή να μην υπήρχε αυτή η συμπάθεια ή το αντίθετο κ.λ.π
    Πάντως καλώς ή κακός ο έντονος συναισθηματισμός που φαινόταν από την περσόνα σου μάλλον ταίριαζε με τον δικο μου(ως περσόνα πάντα )
    Γιαυτό και η ερώτηση μου δεν ήταν : Ποιος είχε δίκιο και ποιος άδικο κ.λ π είτε κάποια περιφρούρηση κ.λπ
    Αλλά ΠΩΣ νομίζεις ότι αισθάνομαι Εγώ ‘’όταν βλέπω πολλές περσινές ……να σιωπούν εντελώς μπροστά σε μια απαράδεκτη συμπεριφορά ολοκληρωτικού αποκλεισμού’’
    Δηλαδή αγαπητέ για παράδειγμα :Πως νομίζεις( εσύ που κατά καιρούς έγραφες διαφορά στιχάκια ‘’μείνε στην Χελιδώνα μ-λ για να σε βρίσκω ….
    Όταν σε κάθε προσπάθεια επικοινωνίας όπως πρόσφατα που μπήκα για λίγο στη Καλύβα Και Μου είπες εκείνο το χρόνια πολλά και δοκίμασα να απαντήσω με ένα Επίσης και χαιρετίσματα είδα την απάντηση μου να κόβεται στα Μουλωχτά ;
    Πως νομίζεις ότι αισθάνομαι ; Όχι ως περσόνα αλλά ως πρόσωπο; Απλή απορία είχα.

    Για το Β)Παππούλη λες ’’όπου ο αγαπητός δεν χρειάζεται καμμία περιφρούρηση παρά μόνον αυτή που θα επέβαλλε ο ίδιος στον εαυτό του. ‘’
    Αγαπητέ μου στην ηλικία που είμαι πια δεν γουστάρω καμμια ανάγκη περιφρούρησης της Εικόνας του εαυτού μου. Όσοι με αγαπάνε μ’ αγαπάνε , σ’ οποίους αρέσουμε καλώς για τους άλλους δεν θα μπορέσουμε. Όμως φίλε μου κάνει εντύπωση γιατί ήσουν εκεί και είδες . Και αναρωτιέμαι : Αναγνωρίζεις στον εαυτο σου στον Άλλον στον Θειο κ.λπ το δικαίωμα να λέει ΚΑΙ σαχλαμάρες .. Σε μένα δεν το αναγνωρίζεις;… Το λέω αυτό γιατί ο λόγος που επικαλέστηκε ο άλλος για να με αποκλείσει (και μάλιστα κάνοντας εκείνα τα κόλπα ‘’Κλείνω την Καλύβα κ.λ.π ) ήταν ότι έλεγα σαχλαμάρες ,μπουρδες ,παπαριες κλπ .. Και ήσουν εκεί και το είδες …
    Ε αγαπητέ δεν σε επικαλούμαι ως μάρτυρα. Ξέρω ότι καταλαβαίνεις . Απλώς έλα πάλι στη θέση μου και φαντάξου κάποια στιγμή τον εαυτό σου να πει καμμια σαχλαμάρα ή μπουρδα ο Άλλος να σε βρίσει χυδαία λέγοντας ότι κλίνεις φτύνεις κ.λ.π να σε αποκλείσει να συνεχίσει να σε υβριζει , να βγάλει το πραγματικό σου Όνομα στην Μπλογκόσφαιρα, να στείλει ι μαιηλ σε όλους τους γνωστούς σου και μη, να στέλνει σε άλλους που σε φιλοξενούν εκβιαστικά Εμαιηλ … και να έρχεται και ένας τρίτος κοινός φίλος και να λέει και οι δυο φταίνε και εγώ τους εκτιμώ και τους δυο κ.λ.π
    Γ) Για το σχέδιο ΑΝΑΝΑ έχω να παρατηρήσω ότι ο Νοσφυ μπορεί μεν να κάνει πλάκες και να λέει σαχλαμάρες κ.λ.π αλλά ορισμένα πράγματα όπως αυτά τα περί της παρούσης Κυβέρνησης πιστεύει και δεν τα λέει για πλάκα (παρόλο που από κάποιους παρουσιάστηκε ως Εμμονικά αντιδεξιος , Πασοκτσής, ανώνυμος κουκουλοφόρος και δεν ξερώ τι άλλο στα περίφημα Εμαιηλ . Τα πιστεύει όπως σχεδόν όλοι τώρα πια . Και όχι μόνο αυτά . Αλλά πιστεύει μετά βεβαιότητας ότι η πραγματική αιτία της απίστευτης Εμπάθειας που δείχνει κατά καιρούς ο Αποκλειων για το πρόσωπο του Νοσφυ είναι αυτή του η επιμονή που ο Αποκλειων θέλει να παρουσιάσει για Εμμονή.
    Αυτά πάνω κάτω είχα να πω …Και ευχαριστώ Παππούλη που μου έδωσες μια τουλάχιστον ευκαιρία για να τα πούμε . στα ίσα και χωρίς μισολογα.

    Φιλε Αντιμιστωρα Δεν προκειται να σε απασχολήσω άλλο . Ότι είχα να πώ , το είπα εν περιλείψει .Και δεν νομίζω ότι θα χρειαστει συνέχεια

    Σχόλιο από Νοσφεράτος | 15/01/2008

  52. Επιτρέψτε τέκνα εν Βίω (θηλ. Βία) και κυρίω (θηλ. προφανές και ξενόφερτον όνομα Λοκαντοταβέρνας) από Πάνω, αγαπητά, επί τη ευκαιρία της επερχόμενης αποδόσεως της εορτής του Όσιου Μαξίμου του Καυσοκαλύβη. (+1320) και λαμβάνοντες υπ’ όψιν την αποσιώπησιν μου της πανηγυρικής ημέρας της εορτής του Οσίου (13.1.2008 με το νέον σας ημερολόγιον) πρός αποφυγήν ανεπιθυμύτων συνειρμών οίτινες ενδεχομένως θα ηδύ-ναντο να προκαλέσουν επώδυνον αναστοχασμόν ενδεχομένως και μια ακόμη εθελούσια αυτοκατάργηση φιλικής σας Ιεράς Μονής ή και άλλας νέας της φίλης μονής, μπορεί και διπλής, Ωδίνας, παρελθούσης της Κρίσεως και επελθόντος του λυτρωτικού εν αγιότητι βαίνοντος ειρηνικού εξω-νον-σφαιρ-ιερατικού πνεύματος, όπως σας ευχηθώ εν πλήρει κατανοήσει της ημετέρας ανησυχίας πλήν όμως και ηπίως «««ενιστάμενος»»», ούτως εν αμαρτία ειπέιν, περί σνέμων και μολυσμένων του θερμαϊκού υδάτων και της μεθ΄ υπερβολής πρωϊούσης αποστερήσεως της εν δανειακή τε και αντιδανεική πληρότητι ελληνικής Γλώσσης από τας τετριμμένας λέξεις: (;)αλύβη, Κελλίον, Λοκαντοταβέρνα, Άβατον, Βατόν, Νόσφειον, Φλαούτον, Καρπάθια, οπτική ίνα, Σκώμμα, και τας αμιγώς επεισάκτους, Χάνει Μέντια, (;)άνπολλα, Φλασ(κ)ίον κλπ.

    Απαράβατη Παρέκβασις

    ****************************************************
    Στο πρώτον μέρος του εν γενική παντέρμη μοντεριματική ως εν του παραΛόγου Αβάτω επιφυλάξει, μηνύματος μου σας εξηγώ παρακαλώντας για τον διακομετακομιστικό σας κόπον της άδολης μου ανθρωπιστικής (για τον ρέμπελλον εθνικαριστερόν μου, ούτως επείν, νόθον δισέγγονον μου) να μπορέσει, εξηγούμαι, να πιάσει μια τίμιαν δουλείαν κι όχι να ρεμπελεύει ακάλεστος ως μαινόμενος γαύρος εις τα πρωτοκοσμικά ή τα ποντιακώς αριστερά σαλόνια.

    Αν δε μπορείτε να μεταβιβάσετε την απόρρητη κι ως φαίνεται οριστικά ανεπίδοτη
    παρακλητική επιστολή μου -(Για το Όνομα πια της Οσίας σας, της Ελευθεροτυπίας, θα μας καταραστεί κι ο μαρτυρικά μοντεραρισθείς, πάλαι ποτέ, άγιος Ζου προστάτης των καχεκτικών και των άλλων ως και του δισεγγόνου μου του Βου Βου, κακοφορμισμένων εθνικαριστερών εκπεσόντων αδελφών μας. Ενα φιλελεύθερο κερί ανάψτε στην Οσία Μ. προστάτιδα του αγιογραφήσαντος τον Άρη Βου μα και του Άρη Α έκανε μια καλή-κακή δεν ξέρω πάντως έκανε αρχή. Ως κι ο βοϊδάγγελος πια κι αυτός, πατήρ του εξοφλημένου δισεγγόνου μου του Βουβού μου λέει τώρα κι από κοντά, στην Κόλαση σαν πάω καμμιάν φιλανθρωπικήν Εκδρομή, πόσο πολύ την αγαπούσε και με τη χήρα, τώρα πια συμβία του γελούσε, όταν με ναυτικό καπέλλο επιχειρούσε παραβολήν μετά δαμάρεως προσέτι και δαμάλεως να κάνει εις τους πράσινους τους δίσεκτους καιρούς μια δόλιαν εκπομπή. Και να περάσαν χρόνοι και νάσαστε τώρα σαν κι εσείς του Δ. σας «δούλοι ξιφουλκιμένοι και πιστοί». Και μια και τον έφερε η κουβέντα, ο φίλος σας, αν δεν απατώμαι ο Γιάννης ο Σού ακόμα παίζει το ίδιο βιολί, πήρε από το Παραντάις Κλάμπ και πάλι ως εξωμήτριος κι Άπατρις καινούργια Αποβολή…)-

    Στο Θέμα Μας και πάλι, αν δεν δύνασθε για τους όποιους δικούς σας (μ-λ) λόγους να διαβιβάσετε την ανεπίδοτην σεμνήν επιστολή (Παράκλησιν σε ήχο Βαρύ Διατονικό, μετ’ επιμόνου εννεασήμου μυτιληναικού ρυθμού, λεγομένου και απτάλικου καρσιλαμά, (Ιδού παραδείσιον τι λίνκ) δεν πειράζει. Ήτον θέλημα Θεού και μάλλον Θεία Πρόνοια, να μην ποτέ δουλέψει ο αχαϊρευτος μου ο νόθος ο δισέγγονος στην ακατονόμαστην Νεοπαραδοσικήν Κοσμοπολίτικην Λοκαντοταβέρνα εν συντομία την από τούδε αποκαλουμένην και ΝΕΟΚΟΣΜΟΛΑ

    Βάλτε τον τουλάχιστον (ας είναι ευλογημένο) εσείς δίπλα στον Σου να κόβει ξύλα να βοηθά σαν τσιράκι του Σερδάρη σας, μεγάλη του η Χάρη, του Αδμινίστορος σας να παέν παραγγελιές στην Χιονάτη στους Επτά σεπτούς Νάνους κανά δυό βάζα με μυτιληνιές τσακιστές εληές. (Κανέ ουζάκι πίνετε ή μόνο στα διαδίχτυα σαν ψάρια με τους άλλους κακοψήνεστε. Άμα τυχόν και κάτι σας προκύψει, σφυρίξτε στον Αθήναιο τον δειπνοσοφιστή, κι αυτός με τρόπο e-σωστό θα μου το πεί στ’ @υτί. Έτσι όπως και έγινε στο φίλiον σας Κελλί (ως και Καλύβα απαντάται εν άπαντι τω σεπτώ κι αβάτω όρει). Είχον παγώσει αληθινά στου Αγίου Νικολάου στον γερό του τον Ναό και για έναν κράσον εκλεκτόν με βρήκε λάου λάου.

    Όλο το σκηνικό στης ΦΥΡΟPΠ (ΝΕΟΚΟΣΜΟΛΑ) ήτον κομψά στημένο…
    είπαμε με τον Nikolas να μη με δούν πιωμένο…

    Εν τέλει στο αρχικό μας, πως λέτε «Πρώτο Θέμα»
    **********************************************

    Είπεν ό «Οσιος:
    «Όταν αρπαγή ό νους τοϋ άνθρωπου άπό εκείνο τό Θείον Φως καί φωτισθή φωτισμόν Θείας γνώσεως, γίνεται ή καρδία γαληνή καί πραότατη καί άναβρύει τους καρπούς τοϋ ‘Αγίου Πνεύματος καί απολαμβάνει ή ψυχή του μίαν αγαλλίασιν άνεκδιήγητον».

    Υ.Γ.

    Προς αληθείας δόξαν σας επαναποστέλλω λίαν συντόμως, το πρώτο μέρος της δίς εξαμαρτησάσης αιμασούσι(ς) μεταμοντερισθείσης ταπεινής μου επιστολής, απαληφθείσης όμως πλήρως της προς Κελλίον (ως και Καλύβην λέγουσιν απανταχού εν τω Αγίω Όρει, αλλά και σ’ όλου Ντουνιά τας επί των ορέων προχείρους οικολογικάς, εις τους χρόνους μου τουλάχιστον προχείρους κατά-λύσεις και προς ξαπόσταγμα και με φίνον οίνον ή καθαρόν απόσταγμα ωραίας και φθηνάς εν το κομπόδι λύσεις, εισέτι έχων επέμβει επί τα βελτίω, κι ας κάνει απόψε κρύο…

    Εν κατακλείδι εύχομαι εσείς και οι αγαπητοί (μας) σας
    ακροαταί να αυξάνονται άϊντε και τε να πληθύνονται …

    Άιντε και τε … Λέγετος…

    Καράβι καραβάκι που πάς γιαλό γιαλό
    Με κόκκινη σημαία και με χρυσό σταυρό…

    … Ανανές, Νεχέανες, Νενανώ

    … Άγιαααα

    Σχόλιο από Alex Plus του ΜΧΒ / FYROP (NEOKOSMOLLA) | 15/01/2008

  53. Πάνο,

    συμφωνώ με τις προτάσεις σου !!!

    Αυτό είναι και το τελευταίο μου σχόλιο στην “καλύβα”

    ( Μ-π )

    ————————————

    Οι προσωπικές επιστολές σου παρέμειναν προσωπικές και δεν κοινοποιήθηκαν εις ουδένα… ούτε στους φίλους του Π&Α.

    Ο Ομέρ, ως χειριστής αυτή τη στιγμή -με την ελπίδα ότι η έντονα σταλινική του καταγωγή θα παίξει κάποιο ρόλο για να κατασταλούν μη επιθυμητές συμπεριφορές, όπως και έγινε- απάντησε ως εξής για το θέμα αυτό:

    “Η ανταλλαγή μέιλ είνα μια συνήθης διεργασία για να εκτονώνονται οι εντάσεις πριν φτάσουν στο απροχώρητο. Οπότε ΟΥΔΕΝ ΜΕΜΠΤΟΝ! Και ‘γω προσωπικά το έχω κάνει πολλάκις… ”

    Όσον αφορά την “επίμαχη έκφραση” ο Ομέρ
    έγραψε γι αυτήν:

    “Το τετράκις εξαμαρτείν ουκ ανδρών σοφών

    Και βεβαίως βεβαίως… διαβάζοντας τόσο τα του Νοσφεράτου, όσο και τα της “Καλύβας” δεν μπορώ παρά να οδηγηθώ στο συμπέρασμα ότι…..

    …τα ενδιαφερόμενα μέρη που προκάλεσαν τα “κουρούμπελα”, στερούνται, όπως φαίνεται, απολύτως χιούμορ!!!!

    Και όχι μόνο χιουμορ !!!!

    Όλοι όσοι προσπάθησαν να συνεχίσουν τη φιλική σχέση και με τους δυο και προσπάθησαν να συμβιβάσουν τα πράγματα, έγιναν στόχος και των δυό.

    Αυτό από μόνο του περιγράφει με τον καλύτερο τρόπο τις αρχικές συνθήκες της σύγκρουσης.

    Δυστυχώς εμείς πληρώνουμε (και από τους δυό) τη δικιά μας στάση, η οποία κινήθηκε με απόλυτη ακρίβεια με τον τρόπο που περιγράφει πολύ εύστοχα ο Παπούλης:

    Ευθύνες για το τότε μπάχαλο στη Καλύβα φέρουν και ο Νόσφυ και ο Καλυβάρχης…..

    … Στη συνέχεια οι διάφορες αερομαχίες και παρεκουμβήσεις , μερικές από τις οποίες σωστά σβήστηκαν από τους εδώ αδμινίστορες , επέτειναν το χάσμα. Παρ’ όλα αυτά με συνεχείς οχλήσεις μου προσπάθησα να επαναφέρω τις σχέσεις των δύο αμφικουτουλούμενων κατσικιών σε ανεκτό επίπεδο.“

    Τι να πω περισσότερο.

    Άβυσσος η ψυχή του ανθρώπου!

    Εν τούτοις, εμείς παραμένουμε στη γραμμή που έχουμε αποφασίσει…»</em>

    Σχόλιο από Πόντος και Αριστερά | 15/01/2008

  54. Κάπου στην χελιδώνα μ-λ διάβασα:

    «..Ο καλλιτέχνης άμα τη δημοσιεύσει του δημιουργήματός του
    αποξενούται πάραυτα από το έργον του.
    Και τούτο ακολουθεί την δική του πορεία.
    Υποκείμενο εις ελευθέραν ερμηνείαν υπό του οποιουδήποτε..»

    (νομίζω ότι είναι(ή κάτι σχετικό) του ιδίου πρίγκιπα)

    Έτσι και για το

    ”Μια μέρα η αυτού μεγαλειότης ο εαυτός μας,
    πρέπει να βγει από την αίθουσα του θρόνου και μαζί με τους αυλικούς του το νου και την καρδιά,
    να αποφασίσει για τον καταστατικό χάρτη της ζωής του”….

    Παύλος Σιδηρόπουλος

    δεν σας κρύβω δε εξ αυτού του λόγου ότι είχα μια ανησυχία
    για το πως θα εκληφθει.

    Αδμινίστορα (και νυν και αεί)
    Μην μας ζαλίζεις με τα μη αυτό και μη εκείνο
    (τι τραβάς και σύ καημένε) και μην μας μπλέκεις…. 🙂

    Σχόλιο από sarantamilakokkina | 15/01/2008

  55. Ο εννεάσημος, εις εξ αυτών, έπονται και άλλοι δυνατοί κι υπερπόντιοι

    http://www.aegean.gr/culturelab/Sounds/sound9.htm

    Όοοπ

    Σχόλιο από Alex Plus του ΜΧΒ / FYROP (NEOKOSMOLLA) | 15/01/2008

  56. Νόσφυ

    δεν θέλω να απαντήσω δημοσία σε αυτά που μου γράφεις
    Το κουρούμπελον τέλος.

    Οι Πόντιοι σε λίγο θα έχουν ένα ισχύον μαίλ όπου μπορείς να θέλεις να μου γράψεις το δικό σου

    Να ευχαριστήσω τους Ποντίους για τη φιλοξενία και για την γραμματοκόμισιν .

    Σχόλιο από Παπούλης | 15/01/2008

  57. Παπούλη,

    ευχαριστούμε για την παρέμβαση.

    Πραγματικά, θεωρούμε τύχη ότι προσπάθησες για το ίδιο πράγμα με το δικό σου τρόπο. Δυστυχώς εμείς δεν τα καταφέραμε: Ακόμα και το μαύρο χιούμορ του Ομέρ παρεξηγήθηκε (ή αξιοποιήθηκε ως άλλοθι).

    Δυστυχώς δεν θα μπορέσουμε να τα ξαναπούμε στην Καλύβα!

    Στο μπλογκ μας είσαι καλόδεχτος. Και όταν κάνεις το δικό σου ενημέρωσέ μας και θα είμαστε εκεί, ως σχολιογράφοι -στα σοβαρά και στα αστεία.

    Μ-π

    Σχόλιο από Πόντος και Αριστερά | 15/01/2008

  58. «τζιτζιμιτζιχότζιρα»

    εντάξει;

    Ευχαριστημένος τώρα;

    Τι να πω ο άκλερος;
    Πληρώνουμε εμείς τη μ@λ@κί@ της Θεσσαλονίκης!
    Και μετά σας φταίει ο Άνθιμος…
    Άνθιμους που θέλετε!

    ΑΝΤΜΙΝ

    Σχόλιο από Πόντος και Αριστερά | 15/01/2008

  59. Καθόλου ευχαριστημένος φίλε. προσπαθώ να καταλάβω την δική σου πλευρά.(και λυπαμαι)
    Αλλά φαντασου κι εσύ την δική μου που βλεπει για Πολλαστή φορά το ονομα του να ΔΙΝΕΤΑΙ με τοσο ξεδιαντροπο τροπο…
    (Οχι οτι με νοιάζει τωρα πιά βέβαια. Αλλά θελω να θυμίσω σε φιλους πως ενοιωσαν οταν και αυτοι Δόθηκαν παρομοίως )
    -Οσο για την εκκληση προς τον Π- Θ στην οποία και ανταποκριθηκα ρώτα και θα σου πούνε.
    Παντως λυπαμαι . Σορρυ για το μεριδιο που με αναλογεί. Ομως μερικές συμπεριφορές οταν αφορουν σε αλλους σου φαινονται αστειες και τις αντιμετωπίζεις με Χιουμορ . Οταν σε Αφορουν προσωπικά και επανειλημμενως, γινονται ανυποφορες .
    – Οσο για τον Ανθιμο συμφωνώ.

    Σχόλιο από Νοσφεράτος | 15/01/2008

  60. Αγαπητοί εν Βίω και Κυρίω αγαπητοί Παμπόντιοι και Παναριστεροί,

    Με πανηγυρικώς δεδομένον (βλέπε πρόσφατην τηλεπικαιρότηταν) ότι η απόκρυψις και μισόλογος διαχείρισις «σκανδάλου» τινός, μείζονα αυτού (του υποτιθεμένου) δημιουργεί προβλήματα, σεμνύνομαι όπως εν πορφυρά διασυνδεδεμένη ιστοσελίδα κοινοποιήσω τοις ελαχίστοις ενδιαφερομένοις την πάσαν καθαρήν σκωπτοπαραπλευρικήν ανακεφαλαιωτικήν (δίκην ευλογημένης αριστερής ανακαταγραφής) αλήθειαν και εν τω Ιανώ είτα και εν τω ευλογημένω Ιανουριώ του 2008 από την Γέννησιν του Κυρίου μας, 13 μόλις ημέρας από την νεωτερικώς εορταζομένην κατά το νέον ημερολόγιον, ακριβώς δε εν τη περιτομή Του, αλλά και εν αυτή ταύτη τη εορτή του Μεγάλου Βασιλείου, ού το Αρχαίον εν Χριστώ Φώς είη μετά πάντων ημών και ιδία του ρεμπέλλου δισεγγόνου μου Βουβού στην “χάριν” του οποίου οφείλεται η τοιαύτη, εκτός της πεπατημένης μου, επιμονή. Πλήν όμως όσοι είστε γονείς (κι άς είναι ο έρμος ο Βουβούς μου, νόθος του σχοινιού και του παλουκιού) πείτε μιάν καλήν κουβέντα, μέρα πούναι σήμερα να τον πάρουν να κόβει ξύλα κεί στην παραχούτ’ του ευσεβούς ημών Π. και Α.

    http://users.sch.gr/veccio/neokosmolla.htm

    Κρίμα στο νιό κρίμα στον γυιό κρίμα στο παλληκάρι
    είν’ του σχοινιού του παλουκιού μα κάντε μου την χάρι

    Μετά αγαπητικής ελευθερίας
    και (εν τη Θεοσωσταία Σημαιοκυνηγουπόλει) Πολιτικής Τιμής

    Καλή Παμποντιακή και Παναριστερή Χρονιά

    Α.Π. (Alex Plus)

    13.1. 2008
    ******************************
    Κατά το μετανεωτερικόν οικολογικόν
    εναλλακτικόν παλαιοημερολογίτικον ημερολόγιον

    (1.1. 2008)

    Σχόλιο από Alex Plus MXB / FYROP (NEOCOSMOLLA) | 15/01/2008

  61. Alex Plus MXB / FYROP (NEOCOSMOLLA)

    ασχολήσου και με το αντικείμενο του ποστ τούτου.

    Ποιά είναι η γνώμη σου για τα ποντιακά ανέκδοτα;

    Πώς θάπρεπε να τα αντιμετωπίσει ένας πολίτης που σέβεται τον εαυτό του, αλλά και μια κοινωνία που σέβεται τον δικό της;

    Μ-π

    Σχόλιο από Πόντος και Αριστερά | 15/01/2008

  62. Σεπτέ Αδμινίστωρ (yeni sultan mi;),

    Κάθε πράμα στον καιρό του κι ο καιρός γυάρ γυάρ εγγύς

    Το Χέρσο είναι καλό στη μέση έχει βρύση

    ωφ ωφ αμάν …

    συνεχίζεται καθ’ έχω αργήσει στο «ραντεβού» γέρων παλαιοπώλην πόντιον και αληθινά αριστερόν εν τω νού τη καρδιά καθώς και εν τη αδειανή του τσέπη. Αν ενδιαφέρεσαι Αδμίνιστερ΄άσε τον sur good σκοπιά στο e Παρακάθ’σα-ς στις έλα (και με το περιγυάλι σαν πρώτα όλα να γενούν και πάλι τι θέλω πάλι) στις 11 μμ της ευλογημένης Σήμερον στους Παλαίμαχους δίπλα στον…. Απόλλων ΑΠόλλων, περιέχει δηλητήριο φοβερό…

    εθνίκιον πέτ φίδι ανεμπόδιστον αλλά ακίνδυνον…
    Θα πούμε πράγματα ποντικά παιδευτικά παλαιά ανέκδοτα και σίγουρα αληά κι ίσως καλά ανέκδοτα. Τα λέμε βλέποντας…

    Άλεξ

    Σχόλιο από Alex Plus MXB / FYROP (NEOCOSMOLLA) | 15/01/2008

  63. Δεν ξέρω ….

    Ισως τελικά ήταν λάθος η διαμεσολάβηση διαφόρων περσόνων (μεταξύ των οποίων και η δικιά μου) για να ματαιωθεί το «ραντεβού», εκείνο το απόγευμα του Ιουλίου.(για όσους θυμούνται….)

    Ισως έτσι μετά την σύγκρουση επέρχονταν η ίασις και η λύτρωσις….

    mumul

    Σχόλιο από Πόντος και Αριστερά | 15/01/2008

  64. …και δεν θα την πληρώναμε εμείς σήμερα
    [και κυρίως ο ημέτερος Μ-π (ας πρόσεχε τις παρέες του)],
    ως το μαύρο πρόβατο των αποδώ και αποκεί ανοησιών.

    Απ’ την άλλη ο Νοσφεράτος πήρε το αίμα του πίσω εξοντώνοντας και τους ομοφύλους,
    ενώ ο Πάνος την είχε για τα καλά στημένη στους αλλοφύλους.

    Όχι παίζουμε;

    Ομέρ

    Σχόλιο από Πόντος και Αριστερά | 15/01/2008

  65. […] Μια προσπάθεια να βγάλω από την δύσκολη θέση κάτι φίλους …. (Π & Α) […]

    Όσοι πιστοί….

    Πίνγκμπακ από Μια μέρα η αυτού μεγαλειότης ο εαυτός μας…. « σαράντα μήλα Κόκκινα | 15/01/2008

  66. »Απ’ την άλλη ο Νοσφεράτος πήρε το αίμα του πίσω εξοντώνοντας και τους ομοφύλους» ;

    Ομέρ ,μήν υπέρβαλλεις

    αν »ο Πάνος την είχε για τα καλά στημένη στους αλλοφύλους»

    τί σχεση εχει ο Νοσφεράτος; Η δεν ηταν παρά η αφορμή για κατι που υπόβοσκε;

    και εν πάσει περιπτωσει δεν σου φαινεται και σένα λίγο ταπεινωτικό(οχι για μένα(τωρα πια εχω συνηθίσει)
    αλλά για τον Π&Α) να επιβαλλει ενα αλλο »Καλό Μπλόγκ» τους ορους του στο Δικό σας;
    Πάντως σε ενα πραγμα Ομερ εχεις δικιο , οπως κι Μουμουλ . –

    Δεν γινεται να καταπιει καποιος Προσβολές και αλλα πραγματα αυτου του τυπου

    οταν γινονται επανειλημμένα .. Γιατί στο τελος παλι την πληρώνει.
    Και φυσικά θα επαιρνα το αίμα μου πίσω …
    Και για οτι αναλογο μου ξανατύχει.
    Και νομίζω οτι καταβάθος σκεφτεστε το ιδιο.

    Χαιρετισματα στον Μ-π που δεν τον θεωρώ καθόλου Μαυρο πρόβατο…

    Σχόλιο από Νοσφεράτος | 15/01/2008

  67. […] Μια χρήσιμη βιβλιογραφία Στο πλαίσιο της συζήτησης για τα αντι-ποντιακά ανέκδοτα εντοπίστηκε […]

    Πίνγκμπακ από -Ποντιακά και Μαριουπολίτικα… Μια χρήσιμη βιβλιογραφία « Πόντος και Αριστερά | 15/01/2008

  68. Νοσφεράτε,

    τόσο καιρό κωλοτριβόσουν να συμβεί αυτό.

    ΄Οση ευθύνη έχει ο Πάνος για τη σημερινή αθλιότητα, άλλη τόση έχεις και συ.

    Τόσο καιρό σε παρακαλάμε κυριολεκτικά να σταματήσεις να ασχολείσαι με την Καλύβα, με τον Πάνο, με τους περίεργους φίλους-περσόνες που απέκτησες εκεί (πλην «παπούλη», Αλκιβιάδη, θείο, δεν ξέρω αν υπάρχει άλλος)…

    Τα μπλογκικά υπαρξιακά σου και το ιντερνετικό μίσος σου (για υπαρκτά πρόσωπα και ανύπαρκτες περσόνες) προσπάθησες διαρκώς να το εκφράζεις με σχόλια που έθιγαν, πρόσβαλαν τους «άλλους». Και μεις, λες και δεν είχαμε άλλη δουλειά, έπρεπε να τρέχουμε από πίσω να καταλάβουμε τι έγραφες, να υποψιαζόμαστε, να σβήνουμε όσα παίρναμε είδηση και ήταν προσβλητικά ή θα μπορούσαν να εκληφθούν έτσι από το μεγάλο σου αντίπαλο.

    Και καλά, ο Μ-π ας πούμε ήταν υποχρεωμένος να το κάνει μιας και είχε επιλέξει να κρατά ίσες αποστάσεις και να μη θέλει να ¨σπάσει αυγά»- ο αφελής! Εμείς όμως, κυρίως εγώ και δευτερευόντως ο «μουμούλ», δε φταίγαμε σε τίποτα και μας βάλατε, εσύ και ο Π., σ’ ένα απίθανο τριπάκι.

    Όσον αφορά τα μέιλ που έστελνε ο Πάνος στο Μ-π, γούστο του και μαγκιά του.
    Εσύ τι είσαι; Ο μπάτσος του χώρου ή η Επιτροπή Λογοκρισίας;

    Και για μας δεν ήταν καθόλου προσβλητικό να μας λέει κάποιος ότι ενοχλείται.
    Δεν κατάλαβα; Δεν θα έπρεπε να το εκφράσει;

    Η προσπάθειά σου να χρησιμοποιήσεις το Π&Α να λύσεις τους λογαριασμούς σου με τον Πάνο δεν ήταν ότι καλύτερο μπορούσε να μας συμβεί.

    Η μαλακία του Π. (μαλακία είναι μια ήπια έκφραση που χρησιμοποιώ για την περίπτωσή του) είναι -εκτός ότι ανοίγει το στόμα του και δεν ξέρει τι λέει- ότι όχι μόνο δεν είδε την αληθινή προσπάθεια και το άγχος μας να σταματήσουμε τά κολλήματά σου, αλλά φαίνεται ότι ήθελε να μετατραπούμε σε διώκτες σου. Ε όχι κι έτσι!

    Και χρέωσε και στο Μ-π πράγματα που δεν έγιναν και προστατεύτηκαν καλά.

    Καλύτερα που ήρθαν έτσι τα πράγματα για να ξεκαθαρίσει τελείως αυτή η άρρωστη κατάσταση σε σχέση με μας. Έχει δίκιο ο «μουμούλ», που τώρα κατάλαβε ότι κακώς σας εμποδίσανε ΤΟΤΕ να σφαχτείτε και να γελοιοποιηθείτε δημοσίως. Και αυτή η σημερινή συμπεριφορά των δυό σας είναι το ευχαριστώ γιατί αφελώς τότε, ο μουμούλ και ο Μ-π μαζί με κάποιους σωστούς σχολιαστές της Καλύβας, ήθελαν να σας προστατέψουν από το δημόσιο διασυρμό.

    Μουμούλ τι να σου πώ; «Στερνή μου γνώση να σ’ είχα πρώτα!»

    Εγώ σε ένδειξη συμβολικής αντίδρασης σ’ αυτή τη συμπεριφορά, προτείνω στους υπόλοιπους και δημοσίως να αλλάξουμε τον υπότιτλο του μπλογκ και να αντικαταστήσουμε το «Ο σουρβάς ετσουκνίε» με κάτι που να μην έχει ιδιοκτήτη.

    Ομέρ

    Σχόλιο από Πόντος και Αριστερά | 15/01/2008

  69. «Και για μας δεν ήταν καθόλου προσβλητικό να μας λέει κάποιος ότι ενοχλείται. Δεν κατάλαβα; Δεν θα έπρεπε να το εκφράσει;»

    Το ιδιο ισχύει και για μένα φίλε . Ακριβώς το ιδιο.
    Και για σένα θα ισχυε το ιδιο αν ήσουν στη θεση μου.
    οπως και το να ακουει διαρκώς ‘μη το ενα » μή το αλλο μη μή μη

    Και -αντεδρασα σε χοντρες προσβολές που είδα αλλού.
    και για αλλες περσονες δεν ειπα τιποτε προσβλητικό…

    Και τελος παντων αυτός ειμαι …και το ξερατε εδώ και καιρό.

    Τεσπα ….

    Σχόλιο από Νοσφεράτος | 15/01/2008

  70. «..να αλλάξουμε τον υπότιτλο του μπλογκ και να αντικαταστήσουμε το “Ο σουρβάς ετσουκνίε..» …»

    Σιγά ρε Ομέρ μην το αποφασίσουμε και δημοσίως (αν και δεν θα ήταν κακή ιδέα……με συμμετοχή καθενός ενδιαφερομένου…).

    Άλλωστε εκείνη η απουσία του «ν» μετά το ετσουκνίε έβγαζε μάτι.

    ή αλλιώς όπως λέει και η παροιμία :

    Ασό θα δίγω κώλον και παίρω κώλον , γιάτι κι κρατώ τεμόν το κώλον

    mumul

    Σχόλιο από Πόντος και Αριστερά | 15/01/2008

  71. …και εν πασει περιπτώσει ΟΜΕΡ σου ζητώ ειλικρινά συγνώμη .

    Και – ας το παραδεχτώ κι αυτό – πραγματι κωλοτριβόμουνα …Και παραδεχομαι και επαυξάνω οτι εχω πολλές μ&^%$34μένες πλευρες…

    Και πραγματι λεω πραγματα ή γραφω οπως αυτα (τα στιχακια) που απηυθηνα στον Τριον Φύρον ( ο οποιος μπορει στην πραγματική ζωή να ειναι μια χαρα παιδί) για τα οποία ειλικρινά μετανιώνω…

    ( σε αντιθεση για οσα κατα καιρους εγραψα για τον Π.)

    -Απο την Αλλη, πίστεψε με Δεν μου ηταν δυνατον να κανω διαφορετικά . Και πάλι νομίζω οτι ετσι ειναι καλύτερα . Νιωθω καλύτερα , παρολο που αισθανομαι καποιες τυψεις για την δυσκολη θεση όπου σε εθεσα …

    Παπούλη . Διαβασα τι εγραψες.

    Δεχομαι εκ των προτερων καθε Εξάψαλμο απο ΣΕΝΑ. Εχεις δικιο .
    Εκανα πολλές μαλακίες και οπως καλά ξερεις εχω και μια ροπή σ’ αυτες .

    Πιστεψε με ενα απο τα πραγματα που με πειραξε περισοοτερο
    ηταν οταν τα χαιρετισματα μου σ’ σε σενα και προς ολη την ‘‘παλιοπαρέα» αν θυμαμαι καλά – σβυστηκε …. Με πειραξε . Με πειραξε πραγματικά.

    -Κατα τ’αλλα μακαρι να εχω καλύτερη επικοινωνια μαζι σου . Οχι για να κρινεις ποιος ειχε δικιο ή να απολογηθώ . Και πρεπει εδώ να σου πώ πως δεν κρατάω σχεδόν Τιποτε απο οσα γραφω. Ετσι ειμαι. Οποτε αν προκειται να γινει καμμια δίκη σιγουρα νικαει ο Π. διοτι αυτος κρατησε …

    Σιγουρα εχεις δικιο οταν λες οτι φταιω και εγώ . Διοτι οπως παραδεχτηκα και στον Ομέρ εχω πολλές ανοικονομητες πλευρες .Και κυριως , οταν εχω να πώ ή να αντιδρασω σε πραγματα που θεωρώ αδικα -οσο και να προσπαθω να το καταπιω -θα το βγαλω,,,, Και αυτό το εχω κατα καιρους πληρώσει ακριβά ..και οχι μόνο στο συγκεκριμμένο …

    Παντως και πάλι με συγκίνησες.

    Σχόλιο από Νοσφεράτος | 15/01/2008

  72. Μια ιστορία θα σας πω για το Μπάμπη το Μπάμπη τον φλου
    που του ‘λεγες βρε Μπάμπη τι τρέχει εδώ
    σου ‘λεγε φλου, φίλε μου όλα είναι φλου

    Πάντα πιωμένος κι άνεργος
    ήταν ωραίος ο Μπάμπης ο φλου
    Μουρμούραγε μόνος και διαρκώς
    σου ‘λεγε φλου φίλε μου όλα είναι φλου

    Πείραζε όποιον του ‘ρχότανε
    χωρίς να το σκεφτεί
    κι άμα ψιλοβαριότανε
    άραζε όπου ‘βρισκε να λιαστεί

    Πείραζε τις μελαχρινές
    ήταν ωραίος ο Μπάμπης ο φλου
    Τσιμπολογούσε τις ξανθιές
    ήταν ωραίος ο Μπάμπης ο φλου

    Κι όταν τον μπουζουριάζανε
    ψόφιος κοριός ο Μπάμπης ο φλου
    κι αν τον πολυρωτάγανε
    σου ‘λεγε φλου, φίλε μου όλα είναι φλου

    Σχόλιο από skoum | 15/01/2008

  73. Μετά το σχόλιο Νο. 71

    ……………………….

    mumul

    Σχόλιο από Πόντος και Αριστερά | 15/01/2008

  74. «Συγγνώμη, λάθος;»

    Κάτι μου θυμίζει αυτή η έκφραση.

    Ομέρ

    Σχόλιο από Πόντος και Αριστερά | 15/01/2008

  75. Κράτα γερά Ν.

    Φύλαξε και ελαφρώς προφύλαξε τον βοϊδάγγελο πουχεις μέσα σου. Το σωστό μείγμα δεν περιλαμβάνεται στις οδηγίες χρήσεως τους, με απότέλεσμα και οι μαγαζάτορες που προσλαμβάνουν … από ψυχικό όπως σε πάνπολλους άμουσους τόνους διατυμπαν(ιστηρ)ίζουν. Μην υποκύπτεις σε εξόντωση της νοσφερής πλευράς σου. Κιας είναι κάποιες φορές σκληρό το τίμαημα. Τα λάθη είναι για τους Ανθρώπους που πέφτουν και σηκώνονται. Ο θεός να προφυλάει τους Στηλωμένους από τη συνείδηση τους, για να μην πέσουν ανεπιστρεπτί. Ο θείος μου ο Λευτέρης έλεγε αυτοσαρκαζόμενος και ελαφρώς κομπάζων: Εγώ είμαι τέλειος… αλλά χωρίς να είναι απολύτως βέβαιο μπορεί να κάνω και κάποιο λάθη. Αυτή η δόλια συνταγή είναι που τρέφει την ανοιχτή καρδιά και μαγκιά της και τα σφάλματα της και η αναστατική της δυναμική, η όποια σιγομουρμούρικη μ’ απ’ το ίχνος της καρφωμένη αλλαγή της ρότας. Να πάμε μπροστά, κι αν είμαστε ήδη εκεί και πάμε ύστερα πίσω… Τράβα λοξά στα σίγουρα της έναστρης φωτιάς τα λόγια τα καμμένα που κάψανε κι εμένα… Ασε τις βαρύγδουπες υποκριτικές ασυγχωρικές «συν-γνώμες» για τους «σοβαρούς» κενοφανείς διαχειριστές της άτρωτης μεγαλοπρέπειας τους. Εσύ η ενσάρκωση του (βαμπιρένιου) αναστημένου Άδωνι αν ο οργίλος Ιησούς στο Ναό του Σολομώντα που στρέφει το μάγουλο του όταν χρειαστεί σου βαρύς ή εκτός καθαρόαιημης μ-λ ούτως ειπείν πολιτισμικής διαδηλωτικής γραμμής. Μακάριοι οι νοσφεροί τελώνες που δεν διυλίζουν τον νοσφερόν κώνωπα για να καταπιούν την κομψευόμενη κάμηλον που βλέπουν (και) στον ηλεκτρονικό τους καθρέφτη. Όμως μεις ως πρίν κορίδα γκρούπ χοντρομούτσουνων παιδιών ….βοϊδάγγελοι είμαστε κι όχι δούλοι ξιψουλκιμένοι απ’ της άνοστης σκοπιμότητας την χρυσωμένη στοχευμένη βίδα….έχω κρασί από την Ανδραβίδα.
    Άν επισημοποιηθούν οριστικά τα δικαστήρια της σκέψης του θυμικού και των προθέσεων, γράψε για μάρτυρα υπεράσπισης στην Κολασμένη α-Δίκη.

    Ευολογείτε τον Πόντον και την πολύπαθη Αριστερά του Αυτεξουσίου Ανάρχου ημών και διφυούς Κυρίου, κάποιοι που λέν χωρίς κραυγές Αγνώστου μας (με το παρδόν) Θεού, που απά στο Μετώπο της δεν κολάν σημάδια ενδεικτικά μια επιδέξιας «αριστερόφρων» Σσέπης…

    ΜΧΒ ο νόθος δισέγγονος

    Y.Γ.
    Σήμερα το πρωϊ δεν είμουν σίγουρος πως στοιχήθηκα και μου παρουσιαστήκαν πάλι κάποια vioethnika προβλήματα στην αντιμετώπιση των αβατοειδών κυνηματικών πρηζοσπαστικών μάστπολιτικών πρακτικών

    … nosfikia ε nosfikia

    Απ’ ντκατάψυξ’:
    *************

    Και ξανά πρός τη λόξα τραβώ

    Μουσική και μουσικοί, όλοι είν’ καλοί…
    Στα καλάθια δε χωρούν στα κοφίνια περισσεύουν
    Μούσα και Μνημοσύνη του Κόσμου η Γεροσύνη
    Σ’ Ουρανό και Θάλασσα όσες στιγμές κι’ αν χάλασα
    στη Γή πατώ και στέκομαι, στο τίποτα αντιστέκομαι
    – δεν λέω «πέγκια αφέγκια» – λιγάκι κοντοστέκομαι
    κι ως χύμα, εμπρός, τα έπεα στη γλώσσα να φτερώσουν
    να μαι και πάλι που ξανά πρός τη λόξα τραβώ
    Ο γιαλός κι αν στράβωσε εμένα δε με γκάβωσε
    κι όταν φυσάει πρίμα, σκαρώνω καμμιά ρίμα

    Επιμύθιον
    ********

    Στης Άττης πάνω τ’ άλογο
    πάντα θα πέφτεις κάτω
    μα άμα έχεις κανονίσει από μικρός
    μια λύτρα ευλογημένη στα σίγουρα
    θα ρθεί να σε χτυπήσει δυνατά
    στη λύτρωση θα έχεις επενδύσει
    με σιγουριά μεγάλα ποσοστά
    κι άσε αυτουνούς που κάθονται
    στης ύβρης το μουλάρι γαντζωμένοι
    από ψηλά να σε θωρούν
    μες στην αιώνια τύφλα τους
    βαθειά είναι νυχτωμένοι

    Από σεμνή και ταπεινή οπτική ίνα για επτά υπεριψωμένους νάνους

    Στο βάθος τρίζει καροτσάκι παιδικό… και να που ακούγεται πιο εκεί το φλογερόν φλαούτον…

    Σχόλιο από MXB / FYROP@P@De@M@NDeS | 16/01/2008

  76. “αριστερόφρων” τσέπης…

    … από ψυχικό, όπως σε πάνπολλους άμουσους τόνους διατυμπαν(ιστηρ)ίζουν να τα παίζουν κορώνα γράμματα τα ωραία τους χαλιά

    hal= κατάστασις, ελληνοχυδαϊστί χαλί και χάλι, όπου πατάμε ή τσαλαπατάμε μερικοί κι επί νοσφερών κρυφα(η)δωνι-όμορφων που αυτοί θωρούν πτωμάτων.

    ΑΝΑΣΤΑ Ο ΑΒΑΤΟΣ ΚΥΡΙΟΣ ΚΟΣΜΟΣ ΟΛΟΣ

    Είσαι για μια εορτοτσάρκα (βύζα) στης FYROP-NEOCOSMOLLA
    Φέραν λέει νέα παραλαβή… ελαφρώς μπαγιάτικη

    nosf…

    Σχόλιο από MXB / FYROP@P@De@M@NDeS | 16/01/2008

  77. Υποψηφιότητες για υπότιτλο

    Ασό θα δίγω κώλον και παίρω κώλον, κι κρατώ τεμόν τον κώλον ?

    -Παρακαλετόν γαμετόν θα τρώγωμε ?

    -Ανάθεμά σε φτειροκάκαλε

    δυστυχώς όλα είναι επηρεασμένα από τις καταστάσεις!

    Με πιο ψυχραιμία ισως….

    mumul

    Σχόλιο από Πόντος και Αριστερά | 16/01/2008

  78. ΜΑΚΡΥ ΑΝΕΚΔΟΤΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΝΟΣΦΥ

    Σεπτέ Αδμινίστωρ
    (Yeni Sultan Insallah sana en cok polla kala yillar baksis icin verer)

    Mε ταπεινότης ποντιακή η Aυτού Σου Εκλαμπρότης
    με ερωτάς τιμώντας του μύτινγκ σας καινούργιο ερευνητή***… Μα όλοι πια με μάθανε με νοσφερή ταυτότητα χοίρονος πυητή…

    Μα εδώ και μέρες βδομάδες να μην πώ
    φτό που μου λές εδώ μαζί σας κάνω…
    Κοντεύω να πεθάνω και του sure good
    της κρύας του σκοπιά τα μουλουδένια νούμερα
    καθημερνώς τ’ αυξάνω, μα τι άλλο να κάνω;

    Τέτοιο μακρύ και τραγανό
    e-εκδιδόμενο με τζάμπα eψώνια σαν και μας
    τρανούς πρωτοκομπάρσους να eγράφουν ως αυγή
    ποντιακό (κι αριστερό) άλλο eκδοθέν ανέκδοτο
    στον Υπερπόντιο Αριστερό και Άβατο Ντουνιά
    τόxεις ποτές Σου Άρχον μου, ξανά Σου, ματαδεί;

    *** Πέρας συν-αγερμού

    (Ν. μην ανησυχείς είναι σύμπτωσις, ολόκληρο το Άβατον Σύμπαν συνωμωτεί για τον eρ@τ@ μας)

    Σχόλιο από MXB / FYROP@P@De@M@NDeS | 16/01/2008

  79. Με Πιο Ψυχραιμία Ίσως….
    (Ο τίτλος κατάσχεται)

    Τιμώντας με του μύτινγκ σας καινούργιο ερευνητή ***…
    υπόσχομαι «επ’ ανταλλαγή» άλλον κακότερον κακόν
    ποτέ των πανηδύποτων ξανά να μη μας βρεί

    *** Συναγερμός…Τα βλέπω!

    «επ’ ανταλλαγή» + trampa

    Σχόλιο από MXB / FYROP@P@De | 16/01/2008

  80. Eγώ είδα το κουρούμπελο στην Καλύβα και έχω να δηλώσω κάτι σημαντικό (που φυσικά λογοκρίθηκε εκεί). Επειδή αυτό που έχω να πω είναι ΠΟΛΥ σημαντικό, ζητώ να το δημοσιεύσετε, και μάλιστα χωρίς αλλοιώσεις και χωρίς περικοπές. Αν δεν το κάνετε, θα στενοχωρηθώ πολύ αλλά ΕΣΕΙΣ θα χάσετε. Ιδού το:

    Προς Πάνο Ζέρβα (και κάθε ενδιαφερόμενο):

    Οι οικολόγοι Πράσινοι έχουν βαρύτατες ευθύνες που επέτρεψαν τη λογοκρισία ΑΠΟΨΕΩΝ και όχι απλώς προσώπων. Για την τρέχουσα διένεξη δεν ενδιαφέρομαι, αλλά έχω μία απορία. Αν υποθέσουμε ότι έχω κάτι να πω, να ανακοινώσω και να συμβάλλω με αυτό στον Οικολογικό Αγώνα, θα πρέπει να το… θεωρήσω εκ προοιμίου καταδικασμένο στη σιωπή και στην αποτυχία μέσα στην «Καλύβα», διότι υπήρξε «προσωπική διένεξη» μεταξύ εμού και του Πάνου;.

    Εγώ δηλαδή, τι είμαι, γάϊδαρος? Που επιτρέπω στον καθένα να με βρίζει στο μπλογκ μου, ή που προστατεύτω το δικαίωμα των ΑΠΟΨΕΩΝ να εκφραστούν ανεξάρτητα από το ΠΟΙΟΣ τις υποστηρίζει;

    Στο συνέδριο του Μαρτίου στην Αθήνα, θα θέσω το θέμα επί τάπητος, γιατί αν ο καθένας επειδή κάποτε τσακώθηκε με κάποιον άλλον ή δεν τον «πάει», αποκτάει και το δικαίωμα να τον φιμώνει και να σαμποτάρει την πολιτική του δράση, τότε ΠΟΙΟΣ Ο ΛΟΓΟΣ ΝΑ ΑΓΩΝΙΖΟΜΑΣΤΕ;

    Θα μπορούσε -τελικά- κανείς να λογοκρίνει ΟΣΕΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΕΣ ΕΠΙΘΕΣΕΙΣ θέλει, χωρίς όμως να λογοκρίνει ΑΠΟΨΕΙΣ. Και τότε, ούτε ο Νόσφυ ούτε εγώ θα είμασταν εκτός Καλύβας, ούτε η Καλύβα κουρούμπελο…

    Σχόλιο από omadeon | 16/01/2008

  81. Υ.Γ.
    Εννοείται πως το προηγούμενο σχόλιο θα μπορούσε να ειπωθεί ακριβώς ίδιο σε πολύ γενικό πολιτικό επίπεδο, χωρίς καν να αναφέρεται σε άλλα μπλογκ ή πρόσωπα. Δεν θεωρώ ότι θίγει κανέναν, αλλά ότι αναφέρει συνοπτικά ένα πολύ γενικότερο πρόβλημα και προτείνει εξίσου συνοπτικά και προφανή λύση.

    Σχόλιο από omadeon | 16/01/2008

  82. Υ.Γ.2
    Θεωρώ επίσης ότι η παρουσία των ΑΠΟΨΕΩΝ της ομάδας «Π&Α» μέσα σε άλλα μπλογκ είναι απολύτως αναγκαία για τη σφαιρικότητα του διαλόγου και για προφανείς πολιτικούς αγώνες, και ότι θίγεται κατάφορα με την προφανέστατη πρόσφατη… αλληλο-απαγόρευση όπως διατυπώθηκε από τον γνωστό «Καλυβάρχη», ως εξής:

    «Η δική μου «ενόχληση» σημαίνει ότι σταματάω να αφήνω σχόλια στους Π & Α και ότι δε θέλω να αφήνουν και αυτοί σχόλια στην καλύβα, σε ένδειξη διαμαρτυρίας (και αηδίας) – επ’ αόριστον.»

    Ο μόνος τρόπος απάντησης σε αυτή τη στάση είναι εκείνη που πρότεινα, να υιοθετηθεί ως ΠΑΓΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΡΧΗ, η άνευ όρων ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΕΚΦΡΑΣΗΣ ΑΠΟΨΕΩΝ, όταν και εφόσον οι απόψεις αυτές δεν θίγουν (ή δεν αφορούν ΚΑΝ) πρόσωπα.

    Σχόλιο από omadeon | 16/01/2008

  83. …ή δεν αφορούν ΚΑΝ) πρόσωπα…

    Καί τι να αφορούν, αν μου επιτρέπεις (κατ’ αναλογίαν) σεβαστέ ομοιοπαθέστατε; Ανύπαρκτες ως άσημες (μη παραπέμποντας αμέσως ή και εμμέσως σε πρόσωπα) «περσόνες» της FYROP – ΝΕΟΠΑΝΠΟΛΛΑ μπαγιάτικες (ως εξ κακής εν Σημαιοκυνηγουπόλει διαμονής) μπαγιάτικες γκαρσόνες… Έργα ανθρώπων θα αφορούν ή απόψεις άργου απαιτητικές για τα μη ανθρώπινα.

    Ο Λόγος υπάρχει για να μπορούν όλα να ειπωθούν με τον κατάλληλο κατά την περίσταση τρόπο και με την προϋπόθεση μιας κατακτημένης δημοκρατίας. Βεβαία εδώ είναι και τα δύσκολα…

    Εν τιμή, ΜΧΒ

    Σχόλιο από MXB / FYROP@P@De | 16/01/2008

  84. …έργου απαιτητικές…

    Σχόλιο από MXB / FYROP@P@De | 16/01/2008

  85. Για μένα πλήγμα κατά της δημοκρατίας είναι ο οποιοσδήποτε περιορισμός έκφρασης ΑΠΟΨΕΩΝ, όχι ο περιορισμός διενέξεων ή προσωπικών σχολίων.

    Αν ένας διαχειριστής ψηφιακού βήματος, είτε ιστολογίου είτε φόρουμ, θέλει να έχει 100% το κεφάλι του ήσυχο, τη δημοκρατία να εξυπηρετείται και κανέναν να μην αδικείται, τότε πολύ απλά έχει το δικαίωμα να λογοκρίνει προσωπικές επιθέσεις, ΟΧΙ ΟΜΩΣ ΝΑ ΑΠΟΚΛΕΙΕΙ ΠΡΟΣΩΠΑ από γενική έκφραση απόψεων.

    Μιλάω με πάνω από 12 χρόνια πείρα ψηφιακών διαλόγων, τόσο σε ξένα όσο και σε ελληνικά φόρουμ και μπλογκ. Ξανά και ξανά, το ίδιο πρόβλημα εμφανίζεται, η ΙΔΙΑ μοναδική λύση υπάρχει.

    Αν εσύ, ΜΧΒ, αρχίσεις να σχολιάζεις στο δικό μου μπλογκ και να με βρίζεις μάλιστα, ναι μεν έχω δικαίωμα (που δεν θα το ασκήσω μάλλον) να σβήσω τις βρισιές ή τις επιθέσεις σου, αλλά θα πρέπει να σεβαστώ το ΔΙΚΟ ΣΟΥ ΔΙΚΑΙΩΜΑ να εκφράζεις ΑΠΟΨΕΙΣ όταν η έκφραση αυτών των απόψεων δεν περιέχει καμία προσωπική αιχμή. Αλλιώς, αποκλείοντάς σε γενικότερα, αυτόματα αποκλείω και τις απόψεις σου, πράγμα ανεπίτρεπτο.

    Φυσικά, ο καθένας έχει δικαίωμα να μην ακολουθήσει αυτή την απλούστατη αρχή. Αν όμως δεν τη σεβαστεί, τότε δεν σέβεται την ίδια τη δημοκρατία. Και πάλι, ΑΠΛΕΣ οι κακές συνέπειες.

    Λογικά, βγαίνει το αμείλικτο συμπέρασμα ότι κάθε ιστολόγιο που σέβεται τον εαυτό του και τις αρχές του, και έχει αρχές προοδευτικές και δημοκρατικές, έχει ΑΠΟΛΥΤΗ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ να σεβαστεί την βασική αρχή της ελευθερίας έκφρασης απόψεων (χωρίς προσωπικές αιχμές) σε ΚΑΘΕ περίπτωση και ΜΗΔΕΝΟΣ εξαιρουμένου.

    Σχόλιο από omadeon | 16/01/2008

  86. Ask olsun, ωραία… όμως με χώμα και μ΄ αγκάθια συνήθως όπως και όλα τα ακριβά πράγματα που έχουν, άν έχουν κατακτηθεί, δυστυχώς όχι άνευ επιστροφής απ’ ότι φαίνεται τριγύρω μας…

    ΜΧΒ

    Σχόλιο από MXB / FYROP@P@De | 16/01/2008

  87. Τον τελευταίο καιρό, φίλε ΜΧΒ, έχοντας απογοητευτεί πάρα πολύ από διάφορα «φαινόμενα» της Ελληνικής μπλογκόσφαιρας, για ένα διάστημα άρχισα να γράφω όλα μου τα ποστ στα… αγγλικά.

    Κάποια στιγμή έγραψα και ελληνικά ποστ βέβαια, αλλά με την νέα πικρή επίγνωση ότι βαθιά μέσα τους, οι περισσότεροι Ελληνες ΔΕΝ είναι δημοκράτες, με την έννοια ότι δεν ανέχονται ΑΠΟΨΕΙΣ άλλων με τους οποίους έχουν «προσωπική διένεξη». Αυτό το απλό φαινόμενο είχε διαφύγει της προσοχής μου μέχρι πολύ πρόσφατα.

    Παρατήρησα σε επικοινωνίες μου μέσα σε ξένα φόρουμ (σε ένα εκ των οποίων γράφω από το 2003 χωρίς ούτε μία προσωπική διένεξη αλλά πολλές κόσμιες διαφωνίες απόψεων), ότι η ρίζα του «προβλήματος» είναι εκείνη που εξήγησα. Αν ο άλλος δεν καταλαβαίνει αυτό το απλούστατο, το ότι ΑΠΟΨΕΙΣ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ να περιορίζονται, και ότι ΑΛΛΟ πράμα οι απόψεις, και ΑΛΛΟ τα πρόσωπα ή οι διενέξεις, τότε… κάθε άλλο σχόλιο περιττεύει.

    Ορίστε, τώρα ο Πόντος και Αριστερά, αξιολογότατο ιστολόγιο με πλήθος ιστορικών στοιχείων από τα οποία εγώ ο ίδιος έχω διδαχτεί πολλά, να σύρεται (λόγω αξιοπρέπειας δικής του) στην επιλογή της… αλληλο-φίμωσης και αλληλο-διαγραφής σε σχέση με ένα άλλο μπλογκ, του οποίου ο ιδιοκτήτης (αν και με πίκρανε πολύ) έχει ΑΛΛΕΣ ενδιαφέρουσες και σεβαστές απόψεις.

    Εν κατακλείδι, το να αποκλείουμε οποιονδήποτε από το διάλογο, είναι φύσει απαράδεκτο, αντιδημοκρατικό, και έχει σαν αποτέλεσμα τη χειροτέρευση των διενέξεων αντί για τη μείωσή τους. Διότι ο αποκλεισμένος από έναν ψηφιακό χώρο διαλόγου μοιραίο είναι να δυσανασχετεί και να θέλει κάπου αλλού να εκφραστεί, παρατείνοντας τη διένεξη.

    Η λύση των διενέξεων δεν είναι ο αποκλεισμός προσώπων, αλλά ο αποκλεισμός των ίδιων των… διενέξων, επιτρέποντας (ταυτόχρονα) στα πρόσωπα να εκφράσουν ΑΠΟΨΕΙΣ.

    Σχόλιο από omadeon | 16/01/2008

  88. Ζωή γλυκειά σαν ζάχαρη

    Xωρίς
    καθόλου αλάτι,
    θα το ‘θελες αληθινά
    δε θα σου λείπει κάτι;

    Σχόλιο από MXB / FYROP@P@De | 16/01/2008

  89. mumul,

    ένας καλός υπότιτλος θα ήταν:

    «hate blog για την Καλύβα του Πάνου»

    Για να μη χαλάσουμε το χατήρι του παιδιού!

    Και ως σήμα του μπλογκ, να βάλουμε το κεφάλι του Νοσφεράτου στη θέση του Αγίου Καρόλου.

    Έτσι θα έχουν δικαιωθεί και οι δυό.

    omadeon

    χρήσιμα όσα λες. Αλλά για να σου πω τα συμπεράσματα ως διαχειριστής του μπλογκ στην τελευταία κρίση:

    α) κακώς αφήσαμε το Νοσφεράτο να χρησιμοποιήσει το μπλογκ μας για να επιτίθεται σ’ αυτούς που δε γουστάρει και να μας μετατρέπει χωρίς πολύ δισταγμό σε μηχανισμό Ελέγχου και

    β) κακώς συνέχισαν κάποιοι από μας να μπαίνουν και να γράφουν στην Καλύβα, από τη στιγμή που είχε φανεί ο τρόπος λειτουργίας του ιδιοκτήτη της, που προκάλεσε τα «κουρούμπελα» (σε αγαστή συνεργασία με το Νοσφεράτο).

    Οι δυό τους είναι αχτυπητο δίδυμο.

    Δεν τα γράφω αυτά για να τα κουβεντιάσουμε, αλλά απλά καταθέτω την τελική άποψή μου.

    Εμείς δεν θα μπούμε στο τριπάκι της σύγκρουσης.

    Με τα σχόλια αυτά τελειώνει η ενασχόλησή μας με τη σαϊκοσύνη της αντι-ψωμιαδικής θεσσαλονίκης 🙂
    Κάποια στιγμή θα συνέλθει και απ’ το σοκ και ο Μ-π και όλα θα επανέλθουν στον κανονικό τους ρυθμό.

    Απλώς έμείς θα έχουμε γίνει σοφότεροι περί ανθρώπων, διαδικτύου και εξουσίας. Μην ξεχνάς ότι η κατοχή μπλογκ, η ύπαρξη δοσμένων σχέσεων μεταξύ του διαχειριστή, των παρουσιαζόμενων και των σχολιαστών, δημιουργεί νέες σχέσεις εξουσίας., πολύ περίεργες και πολύ κλασικές μαζί,

    Στην τελική, μάλλον για τους κοινωνιολόγους που μελετούν το διαδίκτυο δουλεύουμε!

    Ομέρ

    Σχόλιο από Πόντος και Αριστερά | 16/01/2008

  90. Ομέρ
    Μη με τουρτεύεις γιατί θα κολαστώ….

    Όλα «καλά και άγια», (τρόπος του λέγειν δηλαδή) αλλά εκείνος ο τίτλος στο σχετικό ποστ μου ‘χει κάτσει στον λαιμό :

    ………………………..»

    …………………………………………………………………………………………………………….

    ———————————————————————————————-

    Μετά την αντικατάσταση του παλαιού τίτλου του σχετικού ποστ με τον τίτλο :

    «Το μπλοκ Πόντος και Αριστερά και η καλύβα»

    σβήνω το σχόλιό μου περί του παλαιού τίτλου…

    mumul

    Σχόλιο από Πόντος και Αριστερά | 16/01/2008

  91. Τι να πω ρε mumul;

    Κατάφεραν και οι δυό τη μαλακία τους να την μετατρέψουν σε δικό μας πρόβλημα.

    Αλλά κι αυτή η μέθοδος θέλει τον τεχνίτη της 🙂

    Ο τίτλος που χρησιμοποιήθηκε και δείχνει τελικά την επιφανειακότητα και το εύκαιρον του νεοέλληνα. Δεν το βλέπουμε αυτό παντού γύρω μας;

    Ίσως σοκάρει το γεγονός ότι περιμένεις από (ντεμέκ) διανοούμενους και (ντεμέκ) ευαίσθητους τύπους, μια καλύτερη αντίληψη των πραγμάτων και πιο στέρεα κριτήρια.

    Αλλά μάλλον και σ’ αυτό ψάχνουμε ψύλλους στ’ άχυρα.

    Ομέρ

    Σχόλιο από Πόντος και Αριστερά | 16/01/2008

  92. Μια που το «ανοίξατε» το θέμα σημειώστε και την δική μου συνεισφορά στην αναζήτηση

    Μω τον νόμο σ’

    Η ψωλή ντο κι γαμεί, α σήν μεσ’ απέσ σκούτε 🙂

    Ο πάρδον ερέχτεν τα κάκαλα τ’

    Σχόλιο από 40milakokkina | 16/01/2008

  93. Καλημέρα παιδιά. Η έμμεση σαρκαστική επίθεση, που διατυπώθηκε σε βάρος αυτού του μπλογκ, μέσω π.χ. της υπόδειξης να βάλετε κάτω από τον τίτλο «hate blog για την Καλύβα του Πάνου», με άφησε άφωνο, και πραγματικά δεν την περίμενα.

    Αντίθετα, θεωρούσα πάντα ότι στη διαμάχη μεταξύ των δύο αυτών φίλων, περισσότερο κοντά στον Καλυβάρχη είσασταν μέχρι τώρα, αλλά… δυστυχώς πληρώσατε τα σπασμένα λες και είχατε ποτέ μεροληπτήσει εναντίον του.

    Εγώ όμως, ρε παιδιά, που ΔΕΝ θεωρώ τον εαυτό μου αλάνθαστο, αλλά στη δική μου διένεξη με τον ίδιο άνθρωπο έμαθα από τα λάθη μου και τα αναγνώρισα (δεν έπρεπε βασικά ποτέ να τον αποκαλέσω διάφορα… κοσμητικά επίθετα) και αναγνωρίζω ότι έχουμε φταίξει ΚΑΙ οι δύο, στη δική σας περίπτωση ΤΙ έπρεπε να πω δηλαδή; Που… για να μην χαλάσετε το χατήρι του φίλου σας και νομίσει ότι παίρνετε το δικό μου μέρος ή του Νόσφυ, όχι μόνο σβήσατε πολλά δηκτικά δικά μου σχόλια αλλά και… με αφαιρέσατε από το blog-roll? Αν ήμουν ισχυρογνώμων, αν δεν έβλεπα ΚΑΙ τα δικά μου λάθη ίσως θα έπρεπε να ξεκινήσω επίθεση εναντίον σας. Αντίθετα, η στάση μου απέναντί σας, ΧΩΡΙΣ ΚΑΝΕΝΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝ, έγινε ολοένα και πιο θετική, διότι βασίστηκε σε αντικειμενική αξιολόγηση του ιστολογίου σας με βάση τη ΔΙΚΗ ΣΑΣ ΑΞΙΑ, ανεξάρτητα από τα δικά μου παράπονα.

    Το ίδιο ακριβώς, όσο κι αν φαίνεται απίστευτο, τηρώ και για τον Πάνο. Είπα και λέω ξανά ότι τον θεωρώ αξιόλογο, ότι οι απόψεις του είναι μάλιστα αρκετά κοντά στις δικές μου, ότι είναι ταλαντούχος λογοτέχνης, και άλλα πολλά θετικά. Σε όλα αυτά, όμως, η μόνη απάντηση που πήρα (την τελευταία φορά που επιχείρησα προσέγγιση) ήταν η μονομερής ισχυρογνωμοσύνη και η «κάτω από τη ζώνη επίθεση», εισπράττοντας αυτή τη φορά ΚΑΙ βρισιές χωρίς να έχω ξεκινήσει (να βρίζω). Αυτά δεν είναι αοβαρά πράματα. Ακόμη λιγότερο σοβαρά πράματα είναι το να αφήνουμε τις προσωπικές μας βεντέτες ή διενέξεις, να γίνουν ΣΟΒΑΡΟ ΕΜΠΟΔΙΟ στην έκφραση πολιτικών ή φιλοσοφικών ΑΠΟΨΕΩΝ.

    Το φαινόμενο δύο ατόμων που τσακώνονται και λοιδωρούν κατά όλων όσων επιχειρούν να τους συμβιβάσουν, το οποίο πάθατε, είναι δυστυχώς γνωστό φαινόμενο στην Ελληνική μπλογκόσφαιρα. Δεν χρειάζεται να αναφέρω άλλο παράδειγμα δημοφιλούς και Top ιστολόγου που… τόσο αυτός όσο και ο «αιώνιος εχθρός του» μου επιτέθηκαν εξίσου βάναυσα όταν επιχείρησα να διαλευκάνω τη δική τους διένεξη (όπως ακριβώς έπαθαν και άλλοι αθώοι). Πάλι, αυτά δεν είναι σοβαρά καμώματα.

    Το ΜΟΝΟ σοβαρό συμπέρασμα, στο οποίο κατέληξα πολύ πρόσφατα, είναι ότι πρέπει να τεθεί το θέμα επίσημα σε συλλογικότητες όπως οι Οικολόγοι-Πράσινοι, και το θέμα είναι μάλλον απλό:

    – Μετά από ψήφισμα, κατά προτίμηση ομοφώνως ή με πλειοψηφία πάνω από 2/3, να τεθεί σαν γενικός Ιστολογικός Κανόνας, η απόλυτη αποφυγή του Αποκλεισμού Προσώπων από προοδευτικά ιστολόγια, λόγω της «παράπλευρης απώλειας» της φίμωσης των ΑΠΟΨΕΩΝ που έχουν οι αποκλεισμένοι. Δηλαδή να επιτρέπεται η χρήση του moderation για αποφυγή ή διαγραφή κάθε προσωπικής επίθεσης, αλλά ποτέ και κανείς να μη λογοκρίνεται εντελώς, με την έννοια, ότι ΟΣΟ ΔΥΣΑΡΕΣΤΟΣ ΚΙ ΑΝ ΕΙΝΑΙ, το ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΕΚΦΡΑΣΗΣ ΑΠΟΨΕΩΝ να γίνεται σεβαστό σε θεσμικό επίπεδο.

    Εδώ… ρε παιδιά, ακόμη και σε φασίστες επιτρέψανε κάποτε να εκφραστούν, θα απαγορέψουμε τώρα, σαν ιστολόγοι, ο ένας τον άλλον? Δεν ξυπνάμε λίγο από τον ιστολογικό μας λήθαργο, όπως εγώ που ξύπνησα ΠΟΛΥ πρόσφατα? Εδώ ο κόσμος καίγεται, και τα προοδευτικά ιστολόγια… αλληλο-αποκλείονται!!!!!!

    Με ΤΙ ΕΝΕΡΓΕΙΑ και με ΤΙ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ να γίνουν στο άμεσο μέλλον, οι σοβαροί πολιτικοί αγώνες στο διαδίκτυο, όταν π.χ. ο Α έχει αποκλείσει τον Β και τον Γ, ο Β τον Α, και ο Γ τον Α και τον Β, και ούτω καθ’ εξής; ΜΙΣΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ θα καταντήσουμε…

    Σχόλιο από omadeon | 16/01/2008

  94. OMADEON γράφεις :

    «…Η έμμεση σαρκαστική επίθεση, που διατυπώθηκε σε βάρος αυτού του μπλογκ, μέσω π.χ. της υπόδειξης να βάλετε κάτω από τον τίτλο “hate blog για την Καλύβα του Πάνου”, με άφησε άφωνο, και πραγματικά δεν την περίμενα…»

    Δεν υπήρξε καμμία σαρκαστική επίθεση, ούτε υπόδειξη.
    Η υπόδειξη υπάρχει στο σχετικό ποστ, προς το τέλος…διάβασέ την σε παρακαλώ :
    http://panosz.wordpress.com/2008/01/15/pondos-aristera/

    Αλλά νισάφι πια.
    Ας το κλείσουμε εδώ και ο καθένας με τα συμπεράσματά του.

    Ομέρ

    Σχόλιο από Πόντος και Αριστερά | 16/01/2008

  95. Ομέρ,

    ας χαλαρώσουμε πραγματικά! Ο κάθε ένας καλοπροαίρετος έχει βγάλει τα συμπεράσματά του. Είναι αλήθεια ότι σε σένα είχε πέσει το μεγαλύτερο βάρος τις τελευταίες μέρες για να αντιμετωπίσεις αυτούς τους ανορθολογικούς ανθρώπους.

    Ο Πάνος φαίνεται ότι ακούει μόνο τον εαυτό του. Σε συνεργασία με το Νοσφεράτο, όπως πολύ καλά το διατύπωσες, μας ανάγκασε να μετατραπούμε σε κυνηγούς λέξεων και διατυπώσεων. Να σβήνουμε, να παρακαλούμε. Κι όμως! Δεν είδε τίποτα από την προσπάθεια μας να σταματησουμε το Νοσφεράτο! Χωρίς όμως να του πάρουμε και το σκαλπ…

    Πώς να δει όμως; Για να δει κάποιος πρέπει και να θέλει!

    Έφτασε στο σημείο να μπει στο «παιχνίδι» του Νοσφεράτου με τα ιμέιλ και να με προσβάλλει με ιδιαίτερα ενοχλητικό τρόπο.

    Γιαυτό σου λέω.. ας επικεντρωθούμε στα δικά μας θέματα!

    Συμφωνώ με την πρότασή σου να αλλάξει ο υπότιτλος του σάιτ.

    Μ-π

    —————————-

    Υ.Γ.

    Τα περίφημα μέιλ του Πάνου δεν κοινοποιήθηκαν σε κανένα πλην ενός που εσταλη στον «μουμούλ», και το ήξερε ο Πάνος.

    Η λέξη «Κοινοποίηση» σημαίνει συγκεκριμένα πράγματα. Είναι σαφέστατος όρος…

    Δεν είχα φανταστεί όμως ότι οι ΑΡΧΕΣ είχαν απαγορεύσει ακόμα και τη μνεία ότι στάλθηκαν προς εμέ επιστολές! Σαφώς και συζητήθηκε το γεγονός με τους φίλους του Π&Α και σαφώς η θέση του Ομέρ προς το Νοσφεράτο ήταν ΑΠΟΛΥΤΩΣ κοινής αποδοχής.

    Επίσης, οι σχετικές αναφορές του Νοσφεράτου σβήστηκαν, πλην της συγκεκριμένης που αναφέρθηκε στο «χέιτ σχόλιο» του Πάνου.

    Και έμεινε συνειδητά ώστε να ξεκαθαρίζεται δια χειρός Νοσφεράτου ότι ΔΕΝ κοινοποιήθηκαν. Τώρα το τι ήθελε να καταλάβει ο Νοσφεράτος, ας το λύσουν οι δύο συνένοχοι!

    Απέναντι σε μένα και οι δύο είναι υπόλογοι μιας απαράδεκτης και προσβλητικής συμπεριφοράς.

    Σχόλιο από Πόντος και Αριστερά | 16/01/2008

  96. Πάλι χαμός στο ίσωμα.
    Μετά την «ΠόντοςΒΙΖΑ» ο «ΠάνοςΘΥΜΑ». Λες μωρέ;

    Μήπως να στείλουμε στους εμπλεκόμενους κάποια από τα παραδοσιακά προϊόντα της πατρίδας μας.

    Αριστεροπόντιοι μην κολώνετε. ‘Αμα λάχει καθαρίζουμε εμείς.

    Σχόλιο από Ζωνιανίτης | 16/01/2008

  97. Σαράντα μήλα κόκκινα

    Σε ευχαριστούμε για τις ιδέες σου μία των οποίων βάλαμε σαν υπότιτλο στο ιστολόγιό μας

    Νάσαι καλά

    mumul

    Σχόλιο από Πόντος και Αριστερά | 16/01/2008

  98. Κοίτα ρε νοοτροπία;

    Αντί να ειπωθεί ένα συγγνώμη για τα όσα συνέβησαν, ζητάει και τα ρέστα.

    Ούτε τους φίλους του «καλυβίστες» μπορεί να ακούσει. Τέτοια τύφλωση;

    Λες και αυτά που έγραψα εγώ για το «παιχνιδάκι» που έκανε με τα μέιλ ο Νοσφεράτος, δεν έκφραζαν όλο το μπλογκ.

    Ομέρ

    Σχόλιο από Πόντος και Αριστερά | 16/01/2008

  99. Ζωνιανίτη…

    τέτοια ώρα τέτοια λόγια! Μη ρίχνεις στη φωτιά λάδι. Σε παρακαλώ!

    Μ-π

    ——————–

    Υ.Γ.

    Ομέρ, από μένα ελεύθερος!!

    Γράψε ότι νομίζεις…

    Σχόλιο από Πόντος και Αριστερά | 16/01/2008

  100. Ψυχραιμίαααααααα

    Ψυχραιμία σύντροφοι

    mumul

    Σχόλιο από Πόντος και Αριστερά | 16/01/2008

  101. χα χα χα χα

    Ρε πλάκα έχετε εσείς οι αριστεροπόντιοι
    Σε μια κουταλιά νερό πνίγεστε

    Την ρήση

    «Μάγκες πιάστε τα γιοφύρια, μπάτσοι κλάστε μας τ’αρχ….»

    την ξέρετε ?

    Ε , ακολουθήστε την και θα βρείτε την άκρη

    Μουμούλ, είναι τιμή μου η επιλογή σας για υπότιτλο

    Σχόλιο από 40milakokkina | 16/01/2008

  102. Ζητησα ηδη συγνώμη κυριως απο τον Μ-π και ξαναζητώ . Μπαινω τωρα Μονο για να αποκαταστησω καποια πργματα σε σχεσημε τον Μ-π

    Λεει ο Πανος:
    »Συνεπώς ο Μ-π ΔΕΝ ΑΚΡΙΒΟΛΟΓΕΙ όταν ισχυρίζεται ότι οι επιστολές μου «παρέμειναν προσωπικές», γιατί:
    Α. ο Θ. γνώριζε την ύπαρξή τους
    Β. ο Μ-π τον είχε προ-ιδεάσει για το περιεχόμενό τους, χωρίς να του το δείξει – με αποτέλεσμα ο Θ. να υποθέσει ό,τι χειρότερο.»

    Λοιπόν . Πραγματι ηξερα για τα Ε-μαηλ πολύ ΠΡΙΝ πριν το τηλεφωνημα του Μ-π

    Για τον απλουστατο λόγο οτι ΠΟΛΥ ΠΡΙΝ το τηλεφώνημα
    ο κ. Πανος ειχε στειλει ενα σχολιο
    (2 ή δυο βδομαδες Πριν )
    το οποιο οι Π&Α αμεσως σχεδόν εσβυσαν αλλά εγώ προλαβα και το είδα και το αποτυπωσα στη μνημη μου(οχι του P C)

    Το δε σχολιο εγραφε ακριβώς (σβήνω μια ΑΙΣΧΡΗ ΛΕΞΗ)
    »Πόντε και Αριστερα σε καθιστώ προσωπικά υπευθυνο για τις……*του Ν (εγραφε το πραγματικό ονομα μου) Και αποκάτω εγραφε: ακολουθεί Προσωπικό μαίηλ

    αυτο το σχολιο τα παιδια του Π &Α το σβυσανε

    Αλλά εγώ πρόλαβα και το είδα .

    Και καταλαβαινα μετα , απο καθε φιλοτιμη προσπαθεια του Αντμίν τι περιπου γινοταν.

    Γιατί κατι καταλαβαινουμε κι εμεις (οσο κιαν δεν το πιστευει ο Π…

    – Οσο για το τηλεφωνημα : Ο φιλοτιμος φιλος Μ-π δεν μου είπε:
    » Σταματα να γραφεις γιατί μας στελνει ι -μαιηλ και δεν θελω να στεναχωρήσω»’

    Αλλά καπως ετσι :

    Μ-π: σε παρακαλώ σταματα να απευθυνεσαι στο αλλο Μπλογκ

    Ν: γιατί ..στελνει ι μαιλ καθε τόσο ο Πάνος ε;

    Μ-πΣιωπή, και μαλλον συγκαταβαση σ’ αυτό που είπα

    Ν. Μη λες τιποτε καταλαβα …Και τι λενε αυτά τα Μαιηλ ,παρακαλώ για μενα ;

    Μ-Π ε..χμ (αμηχανία)

    ΝΚαταλαβα και πάλι . Δεν το λες για να μη με στεναχωρήσεις ε;

    Μ-Π Νννναι(μμμ)Αμηχανία …

    Δηλαδή: Εγώ εκμαιευσα τις απαντησεις γιατί ειχα καταλάβει
    τι απαιτουσε με απίστευτο τροπο και αγενεια ο Πανος απο καιρό ..

    – Ο δε Μ-π δεν με πηρε τηλεφωνο για να μου πει για τα ι-μαιηλ αλλά αντιθετα για να με κανει να πειθαρχήσω σε αυτό που ήθελε ο κ. Πανος. Απλά δεν τα καταφερε καλά γιατι Ηδη ηξερα . Και Ηξερα γιατί Ειδα αυτό που απο καιρό ειχε γραψει αμετροεπώς ο κ Πάνος .

    —————————-
    Τωρα Μ-π . Ξερω οτι σε στεναχώρησα ..και ξερεις οτι λυπάμαι …

    Και ισως δυσανασχετεις που ενώ οταν δετηκα το τηλεφωνο σου δεν εδειξα να νιαζομαι και πολύ για τις απαιτησεις του κ. Πανου και ειπα ενταξει»

    -Θελω να ξερεις οτι Πραγματικά …συγχιστηκα αργοτερα γιατί
    πραγματι ειχα μαζεψει πολλά… Και μου την εδινε αυτό το Στυλακι του Κυριου γενικά προς ολους

    Και ελπίζω να απεκατέστησα καποια πραγματα …

    Ομερ. Ενταξει φιλε εσφαλα απεναντι σας …Το ξερω

    Και φυσικά δε σας ξαναενοχλώ .

    Μπηκα μόνο για τον φιλο Μ-π που πραγματικά την πληρωσε σε αυτήν την απίθανη ιστορια

    Σχόλιο από Νοσφεράτος | 16/01/2008

  103. Σύντροφοι και συντρόφισες καλυβίστας

    Μαζεύτε τον

    mumul

    Σχόλιο από Πόντος και Αριστερά | 16/01/2008

  104. Μ-π, απ’ ότι βλέπω ο φίλος σου θέλει μόνο αυτός να έχει το δικαίωμα να μπινελικώνει. Αλλοίμονο σ’ όποιον του ασκήσει κριτική.

    Άκου φίλε του φίλου… το μόνο που δεν είμαι είναι «ανώνυμος». Κάποιες φορές έχω υπογράψει τα σχόλιά μου με το κατά κόσμο ονοματεπώνυμό μου. Ψάξε και θα βρεις. Μην τα θέλεις όλα έτοιμα. Εδώ δεν είναι επικράτειά σου.

    Μ-π έχεις δίκιο. Δεν αξίζει καμιά περαιτέρω συζήτηση. Και τι συζήτηση;

    Α.. επίσης: και καλά να πάθεις!

    Ίσως, ανάλογα με τα κέφια, μαζέψω όλα τα σχόλια μου σ’ ένα τελικό. Αργότερα. Τώρα τον βαρέθηκα απεριόριστα. Να τον χαίρεσαι!

    Ζωνιανίτη, στείλε κάτι. Και στο φίλο του φίλου κάτι δυνατό!

    Ομέρ

    Σχόλιο από Πόντος και Αριστερά | 16/01/2008

  105. Νοσφεράτε

    μην το κάνεις ακόμα χειρότερο.

    Ευχαριστώ βέβαια για το «συγγνώμη» σου. Δείχνει ένα ήθος, το οποίο όμως δεν μπορεί να επηρρεάσει τη στιγμή αυτή την κατάσταση που βιώνουμε.

    Η τηλεφωνική παράκληση προς εσένα για να σταματήσεις επιτέλους να ασχολείσαι με το «άλλο μπλογκ» δεν είχε ως επιχείρημα τα ιμέιλ, αλλά να σου εκφράσει με ευγενικό τρόπο την απαίτησή μας να σταματήσεις αυτή την τακτική. Τα ιμέιλ αναφέρθηκαν στη συνέχεια και παρεπιμπτόντως, χωρίς καμιά αξιολογική κρίση επ’ αυτών.

    Το απαράδεκτο από την πλευρά σου είναι ότι άρχισες να πετάς εξ αρχής σποντίτσες για τα ιμέιλ χωρίς βάση, τρελαίνοντας ακόμα πιο πολύ τον Π. Και μας ανάγκαζες εμένα και τον Ομέρ να είμαστε συνεχώς σταντ μπάι και να τρέχουμε να σβήνουμε όσα προλαβαίναμε πριν τα πάρει είδηση ο Π. και στείλει νέο μέιλ και φτου κι απ’ την αρχή!!!

    Όσον αφορά τον Π. είμαι πλέον πεπεισμένος ότι το ποστ με το συγκεκριμένο ύφος δεν το ανέβασε «για πλάκα ή από πείσμα.»

    Και αυτό είναι ακόμα χειρότερο όσον αφορά τα δικά μου συμπεράσματα.

    Ομέρ, ….ας απεμπλακούμε. Την αυτοκριτική μου την έκανα σε παραπάνω σχόλιο

    Μ-π

    Σχόλιο από Πόντος και Αριστερά | 16/01/2008

  106. ΕΜΠΥΡΟΤΕΧΝΙΚΟΝ ΣΚΩΠΤΟΠΑΡΑΠΛΕΥΡΑΒΑΤΟΝ

    Ομοιοπαθέστατε και εν είδει ομότεχνε Omadeon, σεβαστοί εσεις εν πόντω και αριστερά γωνία, αγαπητοί e-φίλοι.

    Το υφολογικό-διαχειριστικό της επικοινωνίας πρόβλημα, δεν εντοπίζεται τόσο στις “βρισιές” που σε σοβαρές περιπτώσεις «υβριστών» ενδέχεται και να κατακαθίζουν ή και να αυτοαναιρούνται μέσα σε μια πρόδηλη ή και σε μια εν εξασκημένω γυμνώ οφθαλμώ άδηλη συντριβή, του κατά περίπτωση «υβριστή». Αυτός, κατά μεταφορικό τρόπο, αντλεί εύστοχα ή άστοχα συνήθως από το σεξιστικό ή άλλο συγγενές παρά τω μιαρώ/ιερώ ανθρωπο-λογικώ(;) πεδίω, εν γένει από μια ανθρώπινη μεν, πληθωριστική δε και χαμηλής [ως προς την θέσιν εν τω σώματι των αναπαραγωγικών(;) της κοινωνίας μελών] ποιότητας διαπεραστική/ελκυστική(;) (και) προς τα κάθε είδους μασ(α)μύδια. Τα φορτηγά-ψυγεία, αυτά πλοία, ψαρεύοντας στους ωκεανούς της (κατ’ αρχήν) πληροφορίας (συνήθως) και (εν τέλει) της επιτακτικής Διαφήμισης, πλοηγούν και την φοράν του Ταξιδεύοντος Χρήματος στα προς τα Άνω της Κοινωνίας των Κομψευόμενων [και προς ψυχολυτρωτικήν αφορολόγητον Δήλωσιν Μετανοίας, ούτως ειπείν και τσεπ-in] των Κολιτών τα καλά τα Κλιμάκια καθώς και στα μετανεωτερικώς και παντερμοντεριματικώς αιμοδοτούντα θηλαστικά (και όχι μόνο) την κινητήρια τους δύναμη, κι εξηγούμαι. Της πλοήγησης την Αυξημένην Ευθύνην έχουσιν, την επιτήρησιν της πλειο(α)ψηφικώς προς τα κάτω (σκάσε, κολύμπα και ψήφιζε μας) κινούμενης χeιρονακτοκακοκοσμικής μαζικής (ftou&kaka λαϊκής) κοινωνίας και του «φυσικού» της περβάλλοντος για αυτούς (έτσι θαρρούν) Υποχώρου. Ίνα (ουχί οπτική) αυτής το απανθρωπίνως διάγων έμψυχον και αναλώσιμον υλικόν, κατόπιν της Εργ-Ασίας του, να τιτιβιπαρακολουθεί το ευτυχώς(;) εν π.χ. -του Λαζοπόντιου(;) το μισοφευγοφέγγον έμπαθές(;) τιβιφώς, πλήν όμως δια τηλεροπάλου χειραγωγημένο κι υπόλογο σ’ Αυτούς συνήθως κατά το Άρωμα της Σούπας το Αρεστόν στον δικό τους τον Άριστο Λόγο. Ποιος αλήθεια άλλος πιο Τρανός πιο Μεγάλος θα μυήσει ορθώς των φθαρτών των πτωχών των αχάριστων εις το Άριστον Μείζον Τους Πνεύμα; Σ’ όλους το ίδιο μια Δόση Θανάσιμη από Σάπια Κονσέρβα Κομψά Ανοιγμένη με «δίκηο» κομένη σε Αισθητικές της Απόλαυσης Φέτες με γλυκειά Καλοσύνη θα δώσουν. Και βιβλία για αυτά θα Εκδώσουν… Να γεμίσουν τα στόματα και να μην ομιλούν μοναχά τα αυτιά τους Φασαρία ν’ ακούν. Τη Νέα Κονσέρβα τους φτηνή τους Λακέρδα Γρήγορα και «Φθηνά» πως να θα βρούν. Των «αριστερών» ή «δεξιών» ποντίων ή μυτιληνιών ή κι απ’ την Γενί Afganion ταλαίπωρων «κακών» ανθρώπων να γεμίσουν ποθούν διακαώς τ’ αχάριστα, τα μουγγωμένα, τα στόματα… Και γύρω μας πτώματα.

    Ούτε και βεβαίως μέσα σε μια τετραγωνισμένη μετανεωτερική-μεταμοντεριματική παλαιοδιαφωτισ(μμμ…)ική παλινοσφορθωμένη, πολύ μορφωμένη… Ακυρωτική Παραποίηση της Τροφοδότρας Αναγέννησης του λάμψαντος ιστορικά και συγχρονικά Έσω και Έξω Διαφωτισμού/Διατροφισμού, μπορούμε να αναιρέσουμε τις λοξές πολιτικές-πολιτισμικές ανά τον Έξω [ΚΑΙ στον καθ’ ημάς έξω, ουχί μόνο των «μακριά από μας» Ιθαγενών, βλ. και σχετικές αφελείς(;) προσχηματικές «κοσμικές» eco-διακυρήξεις] Κόσμον λιγοστές μα σωστές απαντούμενες πλέον θεωρήσεις της καθημερινότητας, μέσα (και) από το (ftou&kaka) υποσκάπτων Σκώμμα και τις συμπαρομαρτούντες του, τις εκ μεταφοράς, μασκαρεμένες ανθρωποφαγικές, αναπόδραστες πολιτισμικές εν χορώ πρακτικές. Τις εσαεί φρεσκοπαραληφθείσες, όχι τις εν περιφραγμένω Αβάτω Νεοπαραδοσιακώ Πλουτοπαραγωγικώ Κηπαρίω, ιεροπρεπώς εφευρημένες/μεταλλαγμένες πολιτιστικές/εκπολιτιστικές καλλιέργειες, αλλά τις ελεύθερες (που ν’ ακούν στις δικές τους δεσμεύσεις) μακριά από τις ιερεξεταστικές του αίματος δοκιμές, των φυλών DNA ορέξεις. Τις μεταγγίσεις, ως εν Σημαιοκυνηγουπόλει μόνον (;) να λέγεται επικρατεί(;) Κι ας αναλάβουν επιτέλους -όσο μπορούν πια να -πράττοντας- να σκεφθούν- οι εθναφελείς(;) αποσυμπληρωταί του εθνοπάζλ, οι ημίθεοι Γκαουμπόηδες κι οι Συναμφότεροι Αβαταποδομητές, οι Ισοϋψείς κάθε λογής, οι εκ του Αποδομορημαγμένου ’21, ’22,’40, ’67, ’73 (δεν κόβεται στα τρία) ορμώμενοι κοτσιδοφόροι, οι κυκλικώς ελαύνοντες σε τέμπο ράπ Ινδιάνοι… όλοι μαζί σε μια εκ-δρομή για τις ευθύνες στο κατάντημα της Έρημης πολιτικά, εν τω Πλανήτη Γή-7, της Άδειας «μας» της Πόλης…

    Υποσκάπτοντας τις πολιτικές αλλά και τις επιδεικτικά παρακοιμώμενες τους καταστάσεις, φεύ, των εν δημοκρατία (όχι μόνον τηλέ) ελλόγων συνανθρώπων μας έργα υπολόγων(;) «περσόνων» υπάρχει σοβαρός, παρά το ευτράπελον του σκωπτοπαράπλευρου ύφους να πέσουν μέσα στο χάσμα κι οι αληθινοί (πάντοτε σεβαστοί) άνθρωποι αλλά και ο ίδιος, ακόμα και ο δια αυτοσαρκασμού, σκωπτικός υποσκαφέας. Τότε είναι που λέμε: «Αθρωπνό κριγιάς μυρίζ’… Ας το αποφύγουμε. Είναι κι ο Μείζων Εκσκαφέας που δεν κρατιέται να ένα βρεί παράθυρο κι από ν’ ανοίξει για τα Καλά την Καλή πια την Πόρτα. Ας κρατήσουμε την αστραπιαία -για τους μυημένους σ’ αυτό το θαύμα- αμεσότητα του Σκώμματος κι ας περιορίσουμε τους κίνδυνους, μεταμφιέζοντας με άπειρες αγαπημένες μάσκες, εκ νέου και «κατά συρροήν» τις παραδειγματικές του αρνητικού φορτίου (κατά τη γνώμη μας) «περσόνες» που φέρουν μ’ Ανθρώπινο Μόχθο το παραδειγματικά αρνητικό τους φορτίο.

    Προσοχή πέφτει…

    Σχόλιο από sourοmenos | 16/01/2008

  107. Αγαπητέ Μ-π, βλέπω ότι γίνεσαι… ΣΟΥΠΕΡ-Σουηδός!

    Σας υπενθυμίζω ότι στη Σουηδία διώχθηκε ποινικά ένας Σουηδός υπουργός επειδή επέτρεψε σε κάποιους σχολιαστές στο μπλογκ του να αφήσουν ρατσιστικά σχόλια χωρίς να τα σβήσει.

    Δεν μπορώ να αποφύγω να υπενθυμίσω αυτό το τραγικό φαινόμενο, που εξωθεί τους ιστολόγους να γίνουν με το ζόρι λογοκριτές και τσοπάνηδες. Δεν είναι τέλεια ούτε η Σουηδία, προφανέστατα.

    Διότι η «Λογική» που λέει «είστε υπεύθυνοι για όλα όσα γράφει σχολιαστής στο μπλογκ σας» είναι τουλάχιστον μυωπική και ανεπαρκής. Εξάλλου, είχατε ανέκαθεν τη συνήθεια να σβήνετε πάραυτα τις προσωπικές επιθέσεις, μέχρι του σημείου της άκρας σχολαστικότητας, με αποτέλεσμα στο παρελθόν να με κάνετε να δυσανασχετήσω κάπως. Το ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΠΟΥ ΚΑΝΑΤΕ είναι να «υποθάλπτετε έναν υβριστή του Καλού Μπλογκ» κ.ο.κ.

    Θα σας πω ένα πράμα μόνο. Αν κάποιος δεν έχει αυτεπίγνωση, δεν κατανοεί ΟΥΤΕ τους άλλους, κι αν δεν ακούει κανέναν, στο τέλος δεν ακούει ούτε τον «καλό» και βαθύτερο εαυτό του. Ο νοών νοείτο..

    Σχόλιο από omadeon | 16/01/2008

  108. …τις παραδειγματικές του αρνητικού φορτίου…

    να διαβαστεί:

    …τις παραδειγματικές (κατά τη γνώμη μας) «περσόνες» που φέρουν μ’ Ανθρώπινο Μόχθο το παραδειγματικά αρνητικό τους φορτίο.

    Γ.Σ. FYROMXB

    Σχόλιο από sourοmenos | 16/01/2008

  109. Αγαπητέ «souromenos»

    Εκτιμώ βαθύτατα την λογοτεχνική και λογοπαικτική σου έμπνευση, αλλά εν προκειμένω χρειάζεται ΑΠΛΗ ΛΟΓΙΚΗ και άπειρη ψυχραιμία πολύ περισσότερο, μέχρι του σημείου να γίνεται ως και βαρετή…

    Αγαπητέ omer,
    πές μου, αν σήμερα και χθες είπα κάτι, ΕΣΤΩ ΕΛΑΧΙΣΤΟ, που να θεωρηθεί προσβλητικό για κάποιον (ή τον συγκεκριμμένο κάποιο).
    Και πάνω απ΄ όλα, πες μου ΤΩΡΑ, μετά τα όσα ειπώθηκαν σήμερα, εδώ και αλλού, αν κατανοείς ΤΩΡΑ ότι η «υπόδειξη» να βάλετε κάτω από τον τίτλο του μπλογκ σας «hate blog κατά της Καλύβας» ήταν ή δεν ήταν βαθύτατα προσβλητική αλλά ΚΑΙ συκοφαντική.

    @Νοσφεράτο, γενικά σε εκτιμώ όπως ξέρεις αρκετά. Γνωρίζω ότι αποφεύγεις να μου απαντάς μην τυχόν και εκληφεί αυτό σαν… συνωμοσία Εναντίον του Καλού Ανθρώπου που διατηρεί το άπειρο δικαίωμα να διεξάγει Σταυροφορίες κατά Δαιμονοποιημένων (από τον ίδιο) Κακών, κ.ο.κ.

    Θα ήθελα να πω κάτι λοιπόν στο Νοσφεράτο, ήπιο, πολιτισμένο, αλλά και νομίζω δίκαιο, και να το ακούσει και ο Μ-π. Θα το πω πρώτα με τα λόγια του Οδυσσέα Ελύτη, μεταφορικά:
    1) «Στην άδικη μοιρασιά ο Θεός ζημιώνεται»
    και
    2) «Είναι αγένεια να κάνεις του Χάρου χειροφιλήματα».

    Τουτέστιν, ΟΧΙ, ΔΕΝ είναι το ίδιο ο Νόσφυ με τον αντίπαλό του, δεν είναι δίκαιη η μοιρασιά που λέει «φταίνε εξίσου». Για πάρα πολλούς λόγους, τους εξής (ΠΟΛΥ γενικούς)
    1) Το να επιτρέψεις σε κάποιον να επιτίθεται σε κάποιον άλλον μέσα στο μπλογκ σου, επιτρέποντας ταυτόχρονα ΚΑΙ στον άλλον να απαντά, κατ’ εμέ είναι δημοκρατική μας υποχρέωση, στην οποία ο έχων δικό του μπλογκ και τεράστιο ακροατήριο (εκ των δύο αντιπάλων) έχει αυτομάτως ΠΛΕΟΝΕΚΤΗΜΑ ΤΕΡΑΣΤΙΟ.
    2) Ειδικά ο Νόσφυ, ΟΣΑ ΕΛΑΤΤΩΜΑΤΑ ΚΙ ΑΝ ΕΧΕΙ, ταυτόχρονα έχει ΚΑΙ το πλεονέκτημα ή την αρετή της ΑΥΤΕΠΙΓΝΩΣΗΣ, με αποτέλεσμα να είναι ΑΠΟΛΥΤΑ ικανός για αυτοκριτική, ενώ ο… άλλος, ΠΟΛΥ χλωμό το βλέπω να έχει ικανότητα αυτοκριτικής.
    3) Ειδικά οι συκοφαντίες και οι αυταρχισμοί (γιατί περί αυτού πρόκειται) που εκτοξεύτηκαν σήμερα από τον «φίλο» του «Καλού μπλογκ» κατά του ίδιου του Μ-π, καταρρίφθηκαν 100% αν κάποιος διαβάσει προσεκτικά ΟΛΑ όσα είπε σήμερα ο ίδιος ο Μ-π αλλά και (ΙΔΙΩΣ) όσα εξιστόρησε ο Νοσφεράτος. Θεωρώ το θέμα λήξαν, και απορώ ΚΑΙ εγώ όπως ο Ομέρ, γιατί δεν ζητήθηκε συγνώμη από τον «Αγανακτισμένο έντιμο πολίτη» που θεωρεί τον εαυτό του «Πάνω από όλους τους άλλους»!!!

    Νομίζω ότι για τους τρεις παραπάνω λόγους, δικαιούμαι (πέραν των προσωπικών μου διενέξεων με τον ίδιο άνθρωπο) να εκφράσω τη διαφωνία μου με την ισοπεδωτική εξίσωση των 2 «αντιδίκων».

    Σχόλιο από omadeon | 16/01/2008

  110. Omadeon

    «..Και πάνω απ΄ όλα, πες μου ΤΩΡΑ..»

    Δεν μπορώ να ασχολούμαι άλλο με τα αυτονόητα, με καταλαβαίνεις φαντάζομαι….

    «.. Το να επιτρέψεις σε κάποιον να επιτίθεται σε κάποιον άλλον μέσα στο μπλογκ σου, επιτρέποντας ταυτόχρονα ΚΑΙ στον άλλον να απαντά, κατ’ εμέ είναι δημοκρατική μας υποχρέωση,…»

    Ίσως να είναι έτσι όπως τα λες. Εμείς όμως (καλώς ή κακώς) λάβαμε υπ’οψη και κάποιες ανθρώπινες σχέσεις και τώρα πληρώνουμε το τίμημα. Δε βαριέσαι , τα ‘χει αυτά η ζωή.

    Όσον αφορά τα υπόλοιπα,
    Οι παροικούντες την καλή και την κακή Ιερουσαλήμ (αλλά και άλλοι) βλέπουν, διαβάζουν και σταθμίζουν συμπεριφορές.

    Ο ένας με ύφος χιλίων καρδιναλιοεισαγγελέων και ο άλλος με το κεφάλι κάτω.

    Να είσαι βέβαιος ότι βγάζουν και συμπεράσματα.

    Τέλος πάντων,αν δεν προκύψει κάτι νεώτερο ας σταματήσουμε εδώ, Τετάρτη 16 Ιανουαρίου 2008 ώρα 10:19 μ.μ.

    Ομέρ

    Σχόλιο από Πόντος και Αριστερά | 16/01/2008

  111. Πάνο,

    για να κλείσω από την πλευρά μου αυτή τη θλιβερή υποθεση.

    Κανείς μας δεν παριστάνει το θύμα και τον τιμητή. Εάν κάποια στιγμή, αργότερα που θα έχεις ηρεμήσει και θα έχουν καταλαγιάζει τα πράγματα, δεις πρώτα απ’ όλα την (άθλια) ποιότητα του κειμένου σου και δευτερευόντως τα σχόλια εδώ -αγνοώντας τις αιχμές- θα κατανοήσεις πιστεύω γιατί υπήρχε η δικιά μου ενόχληση και γιατί υπέστην ένα αληθινό σοκ. Αν φυσικά δεις το πως εκτιμούν τη σύγκρουση και οι -άγνωστοι σε μένα- σχολιαστές της «καλύβας» Παπούλης, Π2, Σκουπίτσα θα κατανοήσεις ακόμα καλύτερα. Εκτός εάν τα αρβανίτικα χούγια δεν σου το επιτρέψουν…

    Πραγματικά δεν πίστευα ότι ένας άνθρωπος, που τον εκτιμούσα, που στις δύσκολες διαδικτυακές στιγμές μου είχα την αμέριστη και ουσιαστική συμπαράστασή του, θα μπορούσε να φτάσει στο ακριβώς αντίθετο σημείο. Ότι δεν θα κατανοούσε τη δύσκολη θέση μας και τις προσπάθειες που γίνονταν να εκτονώσουμε την κατάσταση; ότι δεν κατάλαβε ότι εδώ και πολύ καιρό είχαμε μετατραπεί σε κυνηγούς ύβρεων, υπονοούμενων κ.λπ. γιατί ακριβώς τον στόχευαν

    Δεν μπορώ ακόμα να καταλάβω γιατί ήρθε αυτή η έκρηξή σου, η οποία τα όσα σημεία πιθανόν μας διέφευγαν από τη λογοκρισία των σχολίων του Θεοδωρίδη, τα μετέτρεψες σε μια γιγάντια χιονοστιβάδα. Γιατί άραγε τα δημοσιοποίησες όσο σκληρότερα μπορούσες και με την πλέον στεντόρεια φωνή; Γιατί επεξεργάστηκες σενάρια συνομωσίας εις βάρος σου και μεροληπτικής συμπεριφοράς;

    Να είχες την απαίτηση να απαγορεύσουμε στον Θεοδωρίδη να σχολιάζει; Αυτός ο αποκλεισμός δεν μπορούσε να γίνει! Δεν ταιριάζει στον τρόπο που βλέπουμε τα πράγματα. Και αυτό κάποια στιγμή σε εξόργισε τόσο πολύ;
    Μα προσπαθήσαμε εξ αρχής να τον περιορίσουμε. Από το εισαγωγικό της ΧελιδΩνας (μ-λ) μέχρι τα σχόλια στις «Μεταμορφώσεις…» διαρκείς και καταγεγραμμένες είναι οι προσπάθειές μας. Που συνοδεύονταν σχεδόν πάντα και από σβησίματα σχολίων ή λέξεων. Το ότι δεν παρακολουθούσαμε συνεχώς την κίνηση στο ιστολόγιο είναι σαφές. Και το ένα και μοναδικό μέιλ σου που κοινοποίησα παλιότερα στον «Μουμούλ», το έκανα για να δει ο άνθρωπος για ποιό λόγο θάπρεπε να φυλάει σκοπιά, μην τυχόν και συμβεί κάτι. Ο «Ομέρ», που του έπεσε το κύριο βάρος στην τελευταία φάση, δεν ξέρει τίποτα απ’ αυτά, πλην τα όσα σχολιάζεις εσύ και αναφέρει ο Θεοδωρίδης.

    Να φοβήθηκες μήπως το περιεχόμενο των ιμέιλ σου δημοσιοποιήθηκε; Αν αυτό συνέβη, θεωρώ ότι τελικά με θεωρούσες μάλλον αναξιοπρεπή. Γιατί το μόνο σίγουρο είναι ότι δεν υπήρχε καμιά περίπτωση να συμβεί κάτι τέτοιο, ακόμα κι εάν δεν ήταν προσωπικά. Ένα μόνο στάλθηκε στον «Μουμούλ» και αυτό μετά από απαίτησή μου δεν δημοσιοποιήθηκε.

    Για να δεις τη δύσκολη θέση που βρέθηκα και τη στάση που κράτησα όλο αυτό τον καιρό διάβασε καλύτερα τον Ομαδεώνα:

    «Αγαπητέ Μ-π, βλέπω ότι γίνεσαι… ΣΟΥΠΕΡ-Σουηδός! …..Εξάλλου, είχατε ανέκαθεν τη συνήθεια να σβήνετε πάραυτα τις προσωπικές επιθέσεις, μέχρι του σημείου της άκρας σχολαστικότητας, με αποτέλεσμα στο παρελθόν να με κάνετε να δυσανασχετήσω κάπως…..»

    και αλλού:

    «….Αντίθετα, θεωρούσα πάντα ότι στη διαμάχη μεταξύ των δύο αυτών φίλων, περισσότερο κοντά στον Καλυβάρχη είσασταν μέχρι τώρα, αλλά… δυστυχώς πληρώσατε τα σπασμένα λες και είχατε ποτέ μεροληπτήσει εναντίον του.

    Εγώ όμως, ρε παιδιά, που ΔΕΝ θεωρώ τον εαυτό μου αλάνθαστο, αλλά στη δική μου διένεξη με τον ίδιο άνθρωπο έμαθα από τα λάθη μου και τα αναγνώρισα (δεν έπρεπε βασικά ποτέ να τον αποκαλέσω διάφορα… κοσμητικά επίθετα) και αναγνωρίζω ότι έχουμε φταίξει ΚΑΙ οι δύο, στη δική σας περίπτωση ΤΙ έπρεπε να πω δηλαδή; Που… για να μην χαλάσετε το χατήρι του φίλου σας και νομίσει ότι παίρνετε το δικό μου μέρος ή του Νόσφυ, όχι μόνο σβήσατε πολλά δηκτικά δικά μου σχόλια αλλά και… με αφαιρέσατε από το blog-roll?»

    Νάσαι καλά!

    Μ-π

    ———————

    Υ.Γ.

    ….για τους υπόλοιπους

    Αυτό που επίσης δεν μπορώ να καταλάβω είναι το πως άνθρωποι (όπως οι δύο πρωταγωνιστές μας) με μεγάλες δυνατότητες και ευαισθησίες, με μια αντίληψη των πραγμάτων ευρύτατη, να εκτίθενται αρνητικά δημοσίως και να υιοθετούν συμπεριφορές παιδιών δημοτικού;

    Σχόλιο από Πόντος και Αριστερά | 17/01/2008

  112. Αγαπητέ Μ-π,

    καμμιά άλλη απαίτηση δεν είχα ποτέ, παρά να πάψει να χρησιμοποιείται ο χώρος του Π & Α ως μόνιμο (καθημερινό) πεδίο ύβρεων, προσβολών και συκοφαντιών απέναντί μου από τον Θέοδωρίδη.

    Το ΠΩΣ θα γινόταν αυτό, δεν ήταν δική μου δουλειά να το υποδείξω – και δεν υπέδειξα ΠΟΤΕ κανέναν τρόπο, όπως πολύ καλά γνωρίζεις.

    Αναγνωρίζω την καλή σου διάθεση να συμμαζέψεις τον αχαλίνωτο Θεοδωρίδη, αλλά πρέπει να αναγνωρίσεις και συ ότι στις όποιες προσπάθειές σου σ’ αυτή την κατεύθυνση ΑΠΕΤΥΧΕΣ ΠΑΤΑΓΩΔΩΣ.

    Δεν έχω (και δεν είχα) καμμιά αντίρρηση να γράφει κανείς ό,τι θέλει, όπου θέλει, όποτε θέλει. Εκείνο που δεν αποδέχομαι είναι να συμβαίνει αυτό που συνέβαινε στο Π & Α και ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΑ να έρχεσαι στην καλύβα μες την καλή χαρά, λες και δεν τρέχει τίποτα ή να επικοινωνείς μαζί μου με την άνεση που είχες όλα τα χρόνια που γνωριζόμαστε!

    Λοιπόν, έτρεχε κάτι πολύ σημαντικό: αυτή η συμπεριφορά (η δική σου) ήταν εντελώς απαράδεκτη – για τα δικά μου στάνταρ, για το πως εννοώ εγώ τη φιλία και τη ντομπροσύνη και τις σχέσεις των ανθρώπων, είτε στην μπλογκόσφαιρα, είτε στην πραγματική ζωή – για μένα δεν υπάρχει η παραμικρή διαφορά.

    Γιατί για περισσότερο από ένα μήνα σου εξηγούσα και σου ξαναεξηγούσα και η κατάσταση αντί να ομαλοποιηθεί πήγαινε από το κακό στο χειρότερο. Γιατί η ευθύνη γι’ αυτό (για μένα) ήταν (και παραμένει) αποκλειστικά δική σου.

    Σε επόμενες φάσεις της ζωής, αν τύχει και ξανασυναντηθούμε κάποτε στη μπλογκόσφαιρα ή αλλού, να θυμάσαι ότι όταν λέω κάτι το εννοώ. Θυμήσου, λοιπόν, ότι τουλάχιστον τρεις φορές σου είχα δηλώσει ρητά και κατηγορηματικά ότι αν συνεχιστεί αυτή η θλιβερή ιστορία θα οδηγήσει σε ΔΗΜΟΣΙΑ ΡΗΞΗ μεταξύ μας.

    Για τις εξελίξεις αυτές λυπάμαι ειλικρινά, αλλά έχω τη συνείδησή μου καθαρή. Αν κάπου υπερέβαλα ή ξεπέρασα τα όρια ζητώ συγγνώμη και από σένα και από τους άλλους Πόντιους και Αριστερούς.

    Τέλος, η ευθύνη για την πραγματοποίηση της ρήξης, όπως και το πρόβλημα που είχα (και έχω) μαζί σου, είναι αποκλειστικά δική μου υπόθεση – δεν αφορά τους σχολιαστές της καλύβας. Οι καλυβίστες είναι συντροφιά απολύτως ανεξάρτητων ανθρώπων, δεν είναι ιντερνετική κολλεκτίβα! Στην έκφραση της γνώμης, στις επιλογές και τις σχέσεις κάθε φίλου που με τιμάει αποδεχόμενος για τον εαυτό του τον (χιουμοριστικό, εξάλλου) όρο «καλυβίστας» δεν διανοήθηκα ποτέ να παρέμβω. Τους ακούω, σέβομαι όσα υποστηρίζουν – αλλά δεν υπάρχει περίπτωση κανένας από αυτούς να με επηρεάσει ως προς τη σχέση που έχουμε εμείς οι δύο ή τη γνώμη που έχω σχηματίσει για τον Θεοδωρίδη!

    Δεν ξέρω αν το λέω σωστά, αλλά σου ταιριάζει απολύτως η ποντιακή έκφραση «έκοψε την ψωλίνατ’ κι επήκε(;) γερά!». Γνώμη μου είναι ότι τα έκανες σκατά, ΚΑΙ ως φίλος ΚΑΙ ως μπλόγκερ, όχι από κακή πρόθεση αλλά από υπερβολική διστακτικότητα και ανεξήγητη μπουνταλοσύνη στο χειρισμό του προβλήματος. Με άλλα λόγια τα ήθελες και τα έπαθες (αν έπαθες κάτι – τρόπος του λέγειν!)- γιατί έδειξες μια ανεξήγητα μοιρολατρική συμπεριφορά απέναντι στις καθημερινές χυδαιότητες που εμφανιζόντουσαν στους Π & Α. Αλλά, σκέψου έστω και τώρα (που είναι πολύ αργά) πώς ένοιωθα εγώ όταν ερχόμουν στο ιστολόγιο του φίλου και αδερφού, και έβρισκα μπροστά μου το καθημερινό «δελτίο Θεοδωρίδη»!

    Εις το επανιδείν!

    ΥΓ. Εννοείται ότι αποδώ και μπρος αδιαφορώ απολύτως για τον τρόπο με τον οποίο ο Θεοδωρίδης θα επιδιώξει να χρησιμοποιήσει το μπλογκ σας εναντίον μου (κάτι 100% αναπόφευκτο!) – και αν εσείς το επιτρέψετε ή όχι. Καθένας ΕΠΙΛΕΓΕΙ τις παρέες, τις φιλίες και τις συμπεριφορές που του ταιριάζουν. Επιλέγει τους ανθρώπους που κρατάει – και τους ανθρώπους που χάνει. Από τη στιγμή που ξεκαθαρίστηκαν τα πράγματα ανάμεσα στην καλύβα και το Π & Α, νο πρόμπλεμ, ό,τιδήποτε και αν συμβεί σ’ αυτό εδώ το ιστολόγιο – για το οποίο εύχομαι να πάνε όλα καλά και όχι κατά διαβόλου, όπως διαφαίνεται!

    Σχόλιο από Πάνος | 17/01/2008

  113. ‘Μώ την πίστη σ’ και το νόμο σ’!

    Συγγνώμη κ. Πάνο αλλά το δεύτερο σχόλιο σου, που μιλάς υποτιμητικά για τον Ομαδεόν θα σβηστεί, όπως ακριβώς σβήνονταν -και θα σβήνονται- τα σχόλια του Ομαδεόν και του Νοσφεράτου, που ήταν -ή θα είναι- εις βάρος σου .

    Ίδια μέτρα και ίδια σταθμά έχουμε για όλους, παρότι για χάρη σου κάναμε ακόμα και τους μπάτσους. Ίσως θάπρεπε να είχαμε πιο σκληρή συμπεριφορά και να παίρναμε το ιντερνετικό κεφάλι του Θεοδωρίδη. Αυτό θα συζητηθεί στο επόμενο συνέδριο της κολεκτίβας μας και θα ενημερώσουμε τους φίλους μας για τα συμπεράσματα που θα εξαχθούν.

    Ομέρ

    Σχόλιο από Πόντος και Αριστερά | 17/01/2008

  114. Κανένα πρόβλημα κύριε Ομέρ – δικά σας είναι τα γένια, δικά σας και τα χτένια! Δε μου κάνει ούτε κρύο ούτε ζέστη – αλλά το συγκεκριμένο σχόλιο που θα σβήσεις θέλω να το δει ο Μ-π!

    Σχόλιο από Πάνος | 17/01/2008

  115. Α, ξέχασα να απαντήσω και στο χαριτωμένο «μω την πίστη σ’ και το νόμο σ'»

    Λοιπόν, για να είμαστε πάτσι, ΤΗΣ ΘΕΙΑΣ ΣΟΥ ΤΟ ΙΤΕΝΟ!

    Σχόλιο από Πάνος | 17/01/2008

  116. Δεν είναι πλέον εύκολο.

    Οτιδήποτε το αντιλαμβανόμαστε το σβήνουμε αμέσως. Αυτή τη γραμμή ακολουθούμε εδώ και καιρό, την οποία όμως δεν πρόσεξες. Όσα μας ξέφευγαν τα αντιμετωπίζαμε αργότερα.
    Και δε νομίζω ότι ο Μ-π επέλεξε τον Ομαντεόν από σένα. Άμα τόχε κάνει δεν θα ερχόταν στην Καλύβα να σου σπάει τα κάκαλα και να επεξεργάζεται και κει την καταστροφή σου μαζί με διάφορους «περίεργους» σχολιαστές.

    Ομέρ

    Σχόλιο από Πόντος και Αριστερά | 17/01/2008

  117. Ε όχι και πάτσι!

    αν όμως θεωρείς ότι «της θείας μου το ίτενο» είναι το ακριβώς αντίστοιχο της «πίστης» και του «νόμου» σου έχεις απολύτως δίκιο.

    ΕΙΜΑΣΤΕ ΠΑΤΣΙ

    Τώρα κατάλαβα πως αξιολογείς τα πράγματα!

    Αλλά μην τελειώσουμε αυτή τη σύγκρουση με χαζομαρούλες. Έτσι!

    Ομέρ

    Σχόλιο από Πόντος και Αριστερά | 17/01/2008

  118. Τόσο σου φτάνει εσένα, που πιάνεις έτσι εύκολα στο στόμα σου την πίστη και το νόμο του αλλουνού – δεν είσαι άξιος για περισσότερα!

    Σχόλιο από Πάνος | 17/01/2008

  119. Βρυώνιε

    Ελπίζω το «περιέργους» σχολιαστές να μην απευθύνεται παρά μόνον στον ομώνυμο.

    Σχόλιο από Παπούλης | 17/01/2008

  120. Οκ! Ελήφθη.

    Από τα «κωλοτριψίματα» του Νοσφεράτου σε λίγο θα βρεθούμε στο κελί της Τσέκου παρέα με τον Μάκη.

    Ομέρ

    Σχόλιο από Πόντος και Αριστερά | 17/01/2008

  121. Παπούλιε,

    νομίζω ότι το ψευδώνυμο «περίεργος» χρησιμοποιούσε ο συγκεκριμένος σχολιαστής, τον οποίο εννοώ.

    Απλώς χρησιμοποιώ πληθυντικό μεγαλειότητας γιατί έχω εντυπωσιαστεί από τα διδακτορικά του και την ευρυμάθειά του. 🙂

    Ομέρ

    Σχόλιο από Πόντος και Αριστερά | 17/01/2008

  122. «…και να επεξεργάζεται και κει την καταστροφή σου…»

    Ομέρ, άστο αγόρι μου – αφού σε ζαλίζει, γιατί επιμένεις;

    Σχόλιο από Πάνος | 17/01/2008

  123. Αφού ξέρεις ότι μου αρέσουν αυτές οι εκφράσεις:

    «επιβίωση του αριστεροποντιακού μπλογκ», «καταστροφή του Πάνου»

    και άλλες σχετικές… μην ψάχνω τώρα!

    Ομέρ

    Σχόλιο από Πόντος και Αριστερά | 17/01/2008

  124. Πηγαίνει στην Κρήτη ένας τύπος με πολλά λεφτά και μαγεύεται από τις ομορφιές της.

    Κάποια στιγμή συναντάει έναν ντόπιο ο οποίος κρατά ένα Κρητικό μαχαίρι.

    ‘Φίλε’ του λέει ‘πόσα θέλεις για να μου δώσεις το μαχαίρι σου;’

    ‘Δεν το δίνω’, απαντά ο κρητικός

    ‘θα σου δώσω όσα θες’ λέει πάλι ο πλούσιος.

    ‘Οι’ ξαναλέει ο κρητικός.

    ‘Να, θα σου δώσω το χρυσό μου ρόλεξ’ λέει με λαχτάρα ο πλούσιος.

    ‘Σου πα, δεν σου τη δίνω τη μαχαίρα’.

    ‘Μα γιατί’ ρωτά ο πλούσιος.

    ‘Γροίκα, θα να δεις’ του λέει ο κρητικός ‘Αν μου δώκεις το ρόλεξ τσε σου δώκω τη μάχαιρα, τσε πάω στο χωριό, τσε κάτσω στον καφενέ, τσε πιω δυο ρατσιά, τσε με πιάκει ο πεντοζάλης, τσε έρθει κάποιος τσε μου πει ‘τσι μάνας σου το…..’ εγώ ήντα θα πω; Εννιά παρά τέταρτο;;;’

    Σχόλιο από Ζωνιανίτης | 17/01/2008

  125. v Q v v Q v v Q v

    v***v v***v v***v

    …τίποτα, να περαστικός ήμουνα και πάω…

    mumul

    Σχόλιο από Πόντος και Αριστερά | 17/01/2008

  126. Γειά σας παιδιά, είχα πολλή δουλειά και τώρα μόλις διάβασα τα επόμενα σχόλια.

    Λυπάμαι αλλά την «ωραιοποιημένη» ιστορία που διάβασα από τον Πάνο για την επιεικώς απαράδεκτη συμπεριφορά του, δεν την πιστεύω καθόλου, και ίσως αναφερθώ στο θέμα αλλού, χωρίς να ενοχλώ το δικό σας χώρο.

    Θα το εκτιμούσα ιδιαιτέρως αν κάποιος μου έστελνε το (δημόσιο αλλά εκ των υστέρων σβησμένο/λογοκριμμένο) «υποτιμητικό σχόλιο» του Πάνου προς το άτομό μου, το οποίο άλλωστε ήταν δημόσιο, δεν ήταν ιδιωτικό γράμμα.

    Ελπίζω να έγινε σαφές ότι ΚΑΝΕΝΑ σχόλιό μου δεν σβήστηκε, τις τελευταίες 2 μέες, διότι απλούστατα δεν υπήρξε κανένα δικό μου προσβλητικό ή υβριστικό σχόλιο κατά του Πάνου ή κατά οποιουδήποτε.

    Μπορεί να διαφωνώ με ορισμένα πράγματα, όπως π.χ. τις διαγραφές σχολίων, αλλά σέβομαι τον τρόπο που λειτουργείτε.

    Ελπίζω να σεβαστείτε κι εσείς το δικαίωμά μου να μην είμαι ΑΣΧΗΜΑ παραπληροφορημένος για δημόσια σχόλια που σβήστηκαν ΑΦΟΥ τα είδαν άλλοι, γιατί αυτό είναι μεγάλο φάουλ νομίζω.

    Τέλος, από την πλευρά μου ΔΕΝ σκοπεύω να απαντήσω σε σχόλιο (που άλλωστε σβήστηκε πια) στο δικό σας μπλογκ.

    Καλό βράδυ σε όλους

    Σχόλιο από omadeon | 17/01/2008

  127. Υ.Γ.
    το μέηλ μου είναι
    omadeoh@hotmail.com

    Σχόλιο από omadeon | 17/01/2008

  128. omadeon

    δεν κρατάμε τα υβριστικά σχόλια.
    Τα σβήνουμε αμέσως!

    Αν το είχαμε βάλει σε κατάσταση μοντερέϊσον θα είχε διασωθεί.
    Δυστυχώς (ή ευτυχώς) δεν το κάνουμε.
    Μόλις τα εντοπίζουμε τα αντιμετωπίζουμε ως σπαμ.

    Ομέρ

    Σχόλιο από Πόντος και Αριστερά | 17/01/2008

  129. @Ομέρ

    Το είχα φανταστεί ότι κάπως έτσι θα συνέβη. Επειδή το θέμα αυτό είναι γενικής φύσης ας μου επιτραπεί σύντομο ΓΕΝΙΚΟ σχόλιο περί διαγραφής σχολίων.

    1) Η ανθρώπινη συμπεριφορά και έκφραση ΔΕΝ είναι «spam». Αυτή είναι μία νέα μορφή αλλοτρίωσης που γεννήθηκε από το διαδίκτυο και υπάρχουν πλέον τρόποι ξεπεράσματός της, ελάχιστα γνωστοί.

    2) Εμείς οι προγραμματιστές ΗΔΗ έχουμε «ξυπνήσει» και έχουμε πλέον το σκοπό να δημιουργήσουμε υποδομές διαφύλαξης του Ψηφιακού Λόγου που θα καταργούν απολύτως ΚΑΘΕ απώλεια ή παραποίησή του.

    3) Ο σκοπός της διαγραφής υβριστικών σχολίων, ΔΕΝ είναι αυτός που πολλοί νομίζουν, διότι εκείνο που λέγεται ΔΕΝ ξελέγεται. Ο σκοπός της διαγραφής τέτοιων σχολίων είναι ο καθαρισμός της «επικοινωνιακής ακεραιότητας» μέσα σε ένα διάλογο, δηλαδή η διευκόλυνση της ίδιας της συζήτησης.

    Τέλος, το γεγονός ότι τα μπλογκ κατασκευάστηκαν με δυνατότητα μη-αντιστρέψιμης διαγραφής σχολίων αποτελεί τραγική εξέλιξηξ οπισθοδρόμησης του Ψηφιακού Διαλόγου, με ασύλληπτους κινδύνους βλάβης στην επικοινωνία και την αξιοπρέπεια. Π.χ. το ΤΕΡΑΣΤΙΟ νομικό κενό που προκύπτει, από το γεγονός ότι κάτι που γράφεται δημόσια μπορεί να σβηστεί, με αποτέλεσμα η συκοφαντική δυσφήμηση να συντελείται χωρίς καν να αφήνει ίχνη.

    Φανταστείτε τον εαυτό σας απλό σχολιαστή στο μπλογκ κάποιου μεγάλου πολιτικού, και θα δείτε τις ταξικές επιπτώσεις του θέματος. Δηλαδή, ΤΙ? Επειδή εσείς ή ο Πάνος είσαστε «μικροί πολιτικοί» είναι το θέμα λιγότερο σοβαρό;

    Ο «καλυβισμός»¨ως ιδεολογία πρέπει να εκλείψει ολοσχερώς. Αλλά αυτό θα αναλυθεί νηφάλια και εκτενώς αλλού, χωρίς να διαταράξει την ειρήνη που με ΠΟΛΥΝ ΚΟΠΟ χτίσατε εδώ. 🙂

    Σχόλιο από omadeon | 17/01/2008

  130. Ποιό «σβησμένο προσβλητικό σχόλιο;» και σαχλαμάρες; Είναι το σχόλιο 113, το οποίο εγώ το βλέπω μια χαρά στην οθόνη μου!

    Μπορείτε να το κάνετε ό,τι θέλετε, αφού το δει ο Ομαδεώνας, που φιλοδοξεί να εξαλείψει τον «καλυβισμό» από προσώπου γης!

    Σχόλιο από Πάνος | 17/01/2008

  131. Μας δουλεύετε κ.Πάνο, μετατρέποντας το άσπρο σε μαύρο;

    Εκτός αν άλλο βλέπουμε εμείς και άλλα βλέπει η μεγαλειότητά σας! Μάλλον αυτή είναι η εξήγηση! Για αυτό δεν μπορούμε τόσο καιρό να συνεννοηθούμε.

    Από το πρωί στη θέση 113 βρίσκεται το δικό μου σχόλιο που αντικατέστησε το υβριστικό, εφόσον υποτιμητικό, σχόλιό σας.

    Και για να μη μας μείνει καμιά απορία. Στα δικά μου μάτια ως σχόλιο 113 εμφανίζεται το παρακάτω δικό μου:

    «Μώ την πίστη σ’ και το νόμο σ’!

    Συγγνώμη κ. Πάνο αλλά το δεύτερο σχόλιο σου, που μιλάς υποτιμητικά για τον Ομαδεόν θα σβηστεί, όπως ακριβώς σβήνονταν -και θα σβήνονται- τα σχόλια του Ομαδεόν και του Νοσφεράτου, που ήταν -ή θα είναι- εις βάρος σου .

    Ίδια μέτρα και ίδια σταθμά έχουμε για όλους, παρότι για χάρη σου κάναμε ακόμα και τους μπάτσους. Ίσως θάπρεπε να είχαμε πιο σκληρή συμπεριφορά και να παίρναμε το ιντερνετικό κεφάλι του Θεοδωρίδη. Αυτό θα συζητηθεί στο επόμενο συνέδριο της κολεκτίβας μας και θα ενημερώσουμε τους φίλους μας για τα συμπεράσματα που θα εξαχθούν.»

    Ομέρ

    Σχόλιο από Πόντος και Αριστερά | 17/01/2008

  132. Νομίζω ότι είναι αναγκαία μία τεχνική διευκρίνηση, για όσους διαβάζουν τη συζήτηση αποσπασματικά. Το σχόλιο 113 ΔΕΝ είναι αυτό που βλέπει στην οθόνη του ο Πάνος.

    Το ότι ο «καλυβισμός» αποτελεί πλέον είδος νέας αυταρχικής ιδεολογίας όπως είπα θα αναλυθεί εκτενέστατα αλλού.
    Πάντως τα κύρια χαρακτηριστικά του ΔΕΝ αφορούν τον άνθρωπο που έδωσε την… έμπνευση για τον τίτλο του (μέσω του μπλογκ του).
    🙂
    Αλλά… αντί να αναφερθώ άλλο σε αυτό το περίπλοκο και μάλλον επικίνδυνο θέμα, ας μου επιτραπεί να… φτιάξω λίγο το λυπημένο κλίμα με μία χαρούμενη μικρή επισήμανση:

    Μ-π είπες (σε υστερόγραφο):

    Αυτό που επίσης δεν μπορώ να καταλάβω είναι το πως άνθρωποι (όπως οι δύο πρωταγωνιστές μας) με μεγάλες δυνατότητες και ευαισθησίες, με μια αντίληψη των πραγμάτων ευρύτατη, να εκτίθενται αρνητικά δημοσίως και να υιοθετούν συμπεριφορές παιδιών δημοτικού;

    Αγαπητέ μ-π, η λύση της απορίας σου είναι απλή. Πρέπει να αποδεχτούμε το ΔΙΚΑΙΩΜΑ να είμαστε ΚΑΙ παιδιά δημοτικού, διότι η ΠΑΙΔΙΚΟΤΗΤΑ είναι ΥΨΙΣΤΗ ΑΡΕΤΗ, αλλά και ΔΥΣΚΟΛΗ, και… όπως λέει η παροιμία, «τα μεταξωτά βρακιά θέλουν και επιδέξιους κώλους».

    Η μη-αποδοχή του ΠΑΙΔΙΟΥ μέσα μας, η απώθησή του, οδηγεί μοιραία στη σοβαροφάνεια, στην έλλειψη χιούμορ, στο ρίζωμα του μίσους (γιατί το παιδί μέσα μας δεν μισεί, αλλά θυμώνει). Ο Ελύτης έγραψε κάτι περί αυτού στα Γαλλικά, που μεταφράζεται έτσι: «(ας δοθεί) ΟΛΟΣ ο ουρανός και ΟΛΗ η θάλασσα, για ΜΙΑ και ΜΟΝΑΔΙΚΗ ΝΙΚΗ της ΠΑΙΔΙΚΟΤΗΤΑΣ.»

    Ελπίζω ότι… κάποιος ωριμότερος από μένα, θα προσθέσει κάτι… ακόμη σοφότερο (μετά από το παρόν σχόλιο) έτσι ώστε να ΜΗΝ ενθαρρύνει μέσα μου το… σκανδαλιάρικο παιδί (που θέλει όπως όλοι να «υπερισχύει» με την «τελευταία λέξη») αλλά να καλλιεργήσει μέσα μου το ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΠΑΙΔΙ που απολαμβάνει το διάλογο, και… μαθαίνει από τα άλλα παιδιά!
    🙂

    Σχόλιο από omadeon | 17/01/2008

  133. 1) Πώς γίνεται αυτό omadeon, άλλο να υπάρχει στην πραγματικότητα και άλλο να βλέπει κάποιος άλλος αλλού;

    2) κ. Πάνο, μπορείτε τότε να το στείλετε εσείς με ιμαίηλ στον omadeon

    Ομέρ

    Σχόλιο από Πόντος και Αριστερά | 17/01/2008

  134. Λες να μην έπαιρνε είδηση ο κ.Πάνος ότι σβήναμε συνεχώς ή αλλάζαμε τις επικίνδυνες φράσεις και λέξεις του Νοσφεράτου;

    Λες να πέσαμε σε τέτοια περίπτωση;

    Ω θεέ μου!

    Ομέρ

    Σχόλιο από Πόντος και Αριστερά | 17/01/2008

  135. @ομέρ
    Η απάντηση στο σοβαρό τεχνικό ερώτημά σου είναι μάλλον ότι ο browser που χρησιμοποιεί ο Πάνος δείχνει τη σελίδα που είχε αποθηκεύσει προηγουμένως και όχι την τρέχουσα. Αυτό είναι γνωστό πρόβλημα π.χ. στο Firefox και πολύ συχνά αναγκάζομαι να πατάω το πλήκτρο «refresh» για να βλέπω την πραγματική σελίδα και όχι τις προηγούμενες εκδόσεις της, κάθε φορά.

    Οσον αφορά την επιθυμία μου να διαβάσω αυτό που σβήστηκε, έκανα ήδη όσα έπρεπε σεβόμενος τους πάντες, και αν ο Πάνος σέβεται πραγματικά τις αρχές του, ίσως δεν θα του είναι κόπος να μου το στείλει. Ιδιαίτερα εφόσον, όπως βλέπετε, είμαι σε πολύ νηφάλια και λογική κατάσταση νου! 🙂

    Σχόλιο από omadeon | 17/01/2008

  136. @Ομέρ, απαντώ στην επείγουσα νέα απορία σου

    Λες να μην έπαιρνε είδηση ο κ.Πάνος ότι σβήναμε συνεχώς ή αλλάζαμε τις επικίνδυνες φράσεις και λέξεις του Νοσφεράτου;
    Λες να πέσαμε σε τέτοια περίπτωση;

    ΝΑΙ, δυστυχώς είναι ΠΟΛΥ πιθανό. Αλλά… πιστεύω να βλέπετε κι εσείς το πλεονέκτημα του να κρατιώνται ΠΑΝΤΑ αντίγραφα των σχολίων, τόσο των δημόσιων όσο και των ιδιωτικών ή των σβησμένων. Δυστυχώς οι ξένοι συνάδελφοί μου που έφτιαξαν το λογισμικό της Wordpres ΔΕΝ υλοποίησαν τέτοια λειτουργία, αλλά από ιδιωτικές επικοινωνίες με άλλους προγραμματιστές κάτι τέτοιο είναι «στα υπ’ όψιν» (σε άλλες πλατφόρμες).

    Σχόλιο από omadeon | 17/01/2008

  137. Άλλα τα μάτια του λαγού
    άλλα της κουκουβάγιας

    Διαλέξτε ρόλους 🙂

    Σχόλιο από 40milakokkina | 17/01/2008

  138. Αυτό είναι το «τέως» 113 – άκρως …προσβλητικό! 🙂

    (Δεν ξέρω τι κάνει ο φάιρφοξ με τα ρεφρές, αλλά δεν υπάρχει λόγος πανικού: δεν αλλάζει το παραμικρό, επί της ουσίας)

    *

    Α, ξέχασα κάτι: το να χρησιμοποιείς ως επιχειρήματα αποσπάσματα του Ομαδεώνα, είναι πραγματικά αυτή τη φορά, ΠΟΝΤΙΑΚΟ ΑΝΕΚΔΟΤΟ! 🙂

    Γιατί δεν βάζεις κι εκείνο που θέλει να αναθέσει στους Οικολόγους – Πράσινους ρόλο ΕΣΡ της μπλογκόσφαιρας; 😉

    Αλλά, είπαμε: καθένας, επιλέγει ποιούς κρατάει και ποιούς χάνει!

    Σχόλιο από Πάνος | 17/01/2008

  139. Πάντως και ο φάιρφοξ και ο εξπλόρερ (μετά τα ρηφρές) εξακολουθούν να μου δείχνουν το ορίτζιναλ 113 – αυτό που έστειλα εγώ.

    Σχόλιο από Πάνος | 17/01/2008

  140. Σιγά το προσβλητικό σχόλιο βρε Πάνο. Ηρέμησε και πιες κάνα κρασί ή τζώνυ στην υγιειά μου. ΣΕ ΠΑΩ, ΣΕ ΠΑΩ…

    ΕΙΜΑΙ ανέκδοτο, διατί να το κρύψω άλλωστε.

    Αλλά θεωρώ (χεχε) άκρως ταπεινωτικό, ρατσιστικό, και συκοφαντικό, να με θεωρείτε… Ποντιακό!!! 🙂

    a ha ha ha (crazy Greeks)

    Σχόλιο από omadeon | 17/01/2008

  141. «καθένας, επιλέγει ποιούς κρατάει και ποιούς χάνει!

    Χμ… αυτό το είπατε ΟΛΟΙ μαζί στη συνεδρίαση..΄. χονδρών κυρίων της Μπλογκόσφαιρας, ή το είπε ο… πρόεδρος Μπους, όταν δήλωσε «όποιος δεν είναι μαζί μας είναι εναντίον μας»?

    Σας πιάνει συχνά αυτό το σύνδρομο, ή μόνο όταν πίνετε (και δεν μας δίνετε);

    Ο μη ανήκων σε ουδένα, ούτε κρατιέται ούτε χάνεται.

    Οδός άνω και κάτω, μία και η αυτή.

    Σχόλιο από omadeon | 17/01/2008

  142. άααχ… ευθυμήσαμεν! Πάντως, για να σοβαρευτούμε και λίγο, ΠΟΛΥ πιο κερδισμένος ρε παιδιά είναι όποιος ΔΕΝ υποτιμάει τους άλλους.

    Το να με υποτιμήσει κάποιος έχει _ελάχιστο_ νόημα.
    Είμαι σκληρός σαν το ΕΥΡΩ, τα δικά του νομίσματα κίβδηλα θα είναι… 🙂
    Αλλά ΜΗ υποτιμώντας το νόμισμά ΜΟΥ, μη υποτιμώντας (όσα νομίζω) για τους άλλους, πάντα κερδίζω, εκπλησσόμενος θετικά.

    Καλό είναι να μην περιμένουμε από τον άλλον ΤΙΠΟΤΑ, αλλά να ξέρουμε ότι μέσα του έχει ΗΔΗ τα ΠΑΝΤΑ!

    Σχόλιο από omadeon | 17/01/2008

  143. Μοίρα του υποτιμητή των πάντων είναι η τύφλωση από το δικό του… πληθωρισμό.
    Θα φτάσει μοιραία η στιγμή που όλοι οι άλλοι θα βλέπουν όσα αρνείται να δεί.
    Και θα αρνείται να τα δεί διότι θα επιμένει να αρνείται όσους υποτιμά.

    Αλλά στην πραγματικότητα, η πραγματικότητα ΔΕΝ υπακούει στα δικά μας «νομίσματα» και τις δικές μας… υποτιμήσεις τους!

    Σχόλιο από omadeon | 17/01/2008

  144. Είναι εντυπωσιακό ότι μόνο ο κ. Πάνος σ’ όλη την μπλογκόσφαιρα βλέπει τη συγκεκριμένη εκδοχή;

    Εντυπωσιακό και όχι μόνο συμβολικό!!!

    Ας το αφήσουμε λοιπόν το τέως 113 ως νυν 138. Που εκτός από προσβλητικό είναι και ρατσιστικό!

    Για να δουν και οι αναγνώστες μας το πόσο αυστηρά κριτήρια είχαμε θεσπίσει!

    Ομέρ

    Σχόλιο από Πόντος και Αριστερά | 17/01/2008

  145. Καλά κρασιά, Ομέρ!

    I rest my case – αρκετά ως εδώ.

    Σχόλιο από Πάνος | 17/01/2008

  146. @Ομέρ,

    Δεν αντιλέγω, ότι (κατ΄ αρχήν) το σχόλιο ΗΤΑΝ προσβλητικό και (κάπως) ρατσιστικό. Εκείνο όμως που επιδίωξα να κάνω, ήταν απλούστατα να… διαλύσω το σχόλιο στα συστατικά του, στα εξ ων συνετέθη, με επιδίωξη να ξεπεραστεί. Ασφαλώς επειδή θιγμένο είναι (υποτίθεται) το δικό μου «εγώ», μόνον… εγώ μπορώ να κάνω αυτή τη δουλειά (και κάπως πολυλόγησα).

    Πράγμα που με φέρνει στο συμπέρασμα, ότι ΠΡΟΣΩΡΙΝΑ, το σβήσιμο του σχολίου ήταν «ασπιρίνη» για το κλίμα της συζήτησης, αλλά… μακροπρόθεσμα, είναι σκληρή και αναγκαία η δουλειά του ξεπεράσματος τέτοιων σχολίων. Για όσους λοιπόν δεν… τεμπελιάζουν ούτε οργίζονται ούτε φοβούνται, τα «αντίγραφα ασφαλείας» είναι αναγκαία. Μάλιστα θα ήταν εντελώς και φύσει αδύνατον να ξεπεραστεί το σχόλιο, αν δεν έκανε τον κόπο ο Πάνος να το ξαναγράψει και εσύ να το επιτρέψεις.

    Γενικό συμπέρασμα: Ευκταία και ιδανική, είναι η ΜΗΔΕΝΙΚΗ ΑΠΩΛΕΙΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑΣ. Το ότι διευκολύνουμε ένα διάλογο δεν πρέπει να μας τυφλώνει και να μας κάνει… μαύρες τρύπες.

    Αν το σχόλιο δεν υπέπεπτε στην αντίληψή μου, πάντα θα είχα μία σκιά προς την κατεύθυνση του Πάνου. Τώρα η σκιά έφυγε, δηλ. διαλύθηκε από την επίγνωση ότι αποτελεί ΛΑΘΟΣ του, το να υποτιμάει τους άλλους, όχι μόνο εμένα ή τον Νόσφη ή τον μ-π ή εσένα.

    Αν κάποιος έχει αξιόλογο ταλέντο στη λογοτεχνία και επιμένει να υποτιμάει τους άλλους, βλάπτει απλώς τον εαυτό του!

    Σχόλιο από omadeon | 17/01/2008

  147. Υ.Γ.
    Πάλι ένα γενικό και νομίζω χρήσιμο σχόλιο, Ομέρ.

    Η λογική του «σ’ αυτή τη ζωή πρέπει να διαλέξεις με ποιούς θα πας και ποιους θα αφήσεις» είναι σήμερα, στον 21ο αιώνα, στο διαδίκτυο αλλά ΚΑΙ αλλού, μία ΠΑΛΙΑ και ΞΕΠΕΡΑΣΜΕΝΗ ελληνική ακρότητα σκέψης και διάκρισης μεταξύ «εχθρών» και «φίλων», η οποία δεν εξυπηρετεί παρά ελάχιστο καλό και κυρίως προξενεί τεράστια κακά. Διότι, στη συγκεκριμμένη περίπτωση, ούτε κατά διάνοιαν δεν «διαλέξατε» το Νόσφυ ή… εμένα, ούτε διαλέξατε να «αφήσετε» τον Πάνο. Αυτά είναι ακρότητες φαντασίωσης και τίποτα παραπάνω. ΠΑΙΔΙΚΑ πράματα.

    Ο Πάνος πρέπει να αποβάλλει ορισμένες κακές συνήθειες που ΟΛΟΙ έχουμε ή είχαμε, και σιγά-σιγά διαπιστώνουμε ότι δεν ισχύουν πια, ότι είναι εκτός τόπου και χρόνου.

    Αν π.χ. έχουμε μία ΣΟΒΑΡΗ πολιτική ατζέντα, με 5-6 πράματα που θεωρούμε σωστά ή ιερά και μαχόμαστε γι΄ αυτά μέσα στη μπλογκόσφαιρα, ΤΙ ΠΙΟ ΦΥΣΙΚΟ από το να συζητήσουμε την άμεση αναγκαιότητα να έχουν αυτά τα πράματα ΠΡΟΤΑΙΡΕΟΤΗΤΑ αν τα συγκρίνουμε με τις προσωπικές μας διενέξεις και βεντέτες.

    Δηλαδή, ρε παιδιά, αν π.χ. είχαμε γενική επιστράτευση και ένας δικόας μας στρατιώτης, μόνος σε ένα λόφο, αμυνόταν απέναντι σε πολλούς (πραγματικούς) εχθρούς, θα λέγαμε «όχι δεν τον βοηθάω γιατί έχουμε… τσακωθεί στο παρελθόν»???
    ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΣΟΒΑΡΑ πράματα αυτά. Πάνο, you are a BIG BOY NOW!

    Σχόλιο από omadeon | 17/01/2008

  148. Ομαδεονα
    μην μιλάς για:

    «..τα “αντίγραφα ασφαλείας” είναι αναγκαία…» γιατί έχουν γίνει τα νεύρα μας τσατάλια.

    Αλοίμονο αν την ζωή μας την κλείσουμε σε αντίγραφα ασφαλείας.

    Έχω εκείνο το αντίγραφο, έχω το άλλο το αντίγραφο, εχω DVD , έχω CD έχω, λάχανα Βρυξελλών έχω πάρε , πάρεεεεεεε

    Θα δείξω εκείνο, θα σου βγάλω το άλλο…..
    βγάλτο ευλογημένε να δούμε τι γίνεται… βγάλτο.
    Ούτε του Ζαχόπουλου να ήτανε.

    …μώ τα αντίγραφα και όλα τα ασφαλείας

    mumul

    Σχόλιο από Πόντος και Αριστερά | 17/01/2008

  149. @μουμουλ

    συμφωνώ ότι τα νεύρα σας ΠΡΑΓΜΑΤΙ έγιναν τσατάλια. Ελπίζω να μη συνέβαλλα σε αυτό, και δεν απαιτώ από κανέναν να είναι τόσο σχολαστικός όσο εγώ στην ανάλυση λεχθέντων. Στην Καλύβα, πριν το δεύτερο αποκλεισμό μου, είχα καταφέρει πάντως να λύσω αρκετές παρεξηγήσεις με αυτό τον τρόπο. Προσπαθώντας να λύσω το γόρδιο δεσμό της (δεύτερης) αποβολής του Νόσφυ αποβλήθηκα.
    Οσον αφορά τώρα τον όρο «αντίγραφα ασφαλείας»:
    Η λέξη «ασφάλεια» δεν πρέπει να δημιουργεί… πονηρούς συνειρμούς για… ασφαλίτες. Ασφαλώς και τα βουνά Πληροφορίας καθίστανται δύσβατα και θεώρατα, σιγά-σιγά. Αλλά η ίδια η δουλειά μου, σαν προγραμματιστής (και «Knowledge Engineer») είναι να τα ξεδιαλύνω και να τα «τρώω για breakfast», απαλλάσσοντας άλλους από παρόμοιο Γολγοθά.

    Η ανθρωπότητα, για ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ, απέκτησε πρόσφατα την τεχνική δυνατότητα να ΣΒΗΝΕΙ ΟΛΟΣΧΕΡΩΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑ. Η ακεραιότητα του ίδιου του Λόγου και του Διαλόγου, υπέστη σοβαρό πλήγμα μετά από αυτό το συμβάν, που πέρασε εντελώς απαρατήρητο.

    Αν θες να με νοιώσεις, προσπάθησε έστω προσωρινά να ξεχάσεις (για λίγα λεπτά) το «πρόβλημα» Πάνου-Νοσφεράτου, και να… θυμηθείς τις προφητείες του «1984» (βιβλίου του Οργουελ) για το Ολοκληρωτικό εκείνο καθεστώς που… ξανάγραφε την ίδια του την Ιστορία ΚΑΘΕ ΣΤΙΓΜΗ.

    Και -εν κατακλείδι- θυμήσου το ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ αγώνα του δικού σας ιστολογίου για ΜΗ-ΠΑΡΑΧΑΡΑΞΗ της Ιστορίας!
    Ε, εμείς οι συνειδητοποιημένοι κομπιουτεράδες, το ΙΔΙΟ κάνουμε. Μεριμνούμε για το ζοφερό μέλλον, ανησυχούμε για το ξαναγράψιμο της ΤΩΡΙΝΗΣ Ιστορίας. Προσέχουμε για να ΕΧΟΥΜΕ.

    Σχόλιο από omadeon | 17/01/2008

  150. Ο κ. Πάνος έγραψε γύρω στις 21.30:

    «Πάντως και ο φάιρφοξ και ο εξπλόρερ (μετά τα ρηφρές) εξακολουθούν να μου δείχνουν το ορίτζιναλ 113 – αυτό που έστειλα εγώ.»

    Λοιπόν 10 και πλέον ώρες μετά την αφαίρεση του σχολίου 113, ο κ. Πάνος συνεχίζει να μην το έχει αντιληφθεί γιατί τα εργαλεία που χρησιμοποιεί έχουν παγώσει την προηγούμενη εικόνα και απλά προσθέτουν -ίσως- τα νέα σχόλια.

    Έτσι δεν μπορεί να παρακολουθήσει τις πραγματικές παρεμβάσεις και μένει μόνο με την εντύπωση της πρώτης στιγμής.

    Είναι πολύ πιο σοβαρή αυτή η διαπίστωση απ’ ότι θέλει να παραδεχτεί ο κ. Πάνος.

    Γιατί, είτε η τεχνολογική του υστέρηση ώστε να έχει εικόνα σε ρίαλ τάιμ, είτε η ανάγκη να φακελώνει συνεχώς, τον οδήγησαν στο θλιβερό σημείο να μην αντιλαμβάνεται τις συνεχείς παρεμβάσεις μας με την εξάλειψη σχολίων ή την απάλειψη πιθανά ενοχλητικών σημείων τους.

    Και έφτασε στο σημείο της έκρηξης με το γνωστό ρατσιστικό και εμπαθές κείμενό του και τις γνωστές συνέπειες -ταλαιπωρώντας εμάς και αρκετούς έντιμους «καλυβίστες»- ΧΩΡΙΣ να έχει αντίληψη της πραγματικότητας.

    Εφόσον φαίνεται να είναι έτσι, ολοκληρώνεται μια παράσταση ΘΕΑΤΡΟΥ ΠΑΡΑΛΟΓΟΥ, που διαδραματίζεται στον ψηφιακό χώρο.

    Από μια πλευρά, όλοι οι πρωταγωνιστές (ο Πάνος, ο Θεοδωρίδης, εμείς, ο παπούλης κ.ά) είμαστε θύματα της τεχνολογίας.

    Τέλειο φαίνεται!

    Ομέρ

    Σχόλιο από Πόντος και Αριστερά | 17/01/2008

  151. Απίστευτο κι όμως αληθινό!

    Εάν είναι έτσι όλοι είχαμε δίκιο.

    Και ο κ. Πάνος, ο οποίος διαμόρφωνε στο μυαλό του άλλες εικόνες από τις πραγματικές και εμείς, που καταβάλαμε σκληρή προσπαθεια και παρεμβαίναμε πραγματικά, δεν μπορούσαμε να δημιουργήσουμε -λόγω των τεχνολογικών προβλημάτων- την εικόνα που θα έπρεπε!

    Ομέρ

    Σχόλιο από Πόντος και Αριστερά | 17/01/2008

  152. @Omer
    αρχίζεις να… πιάνεις το νόημα (από τα τεχνολογικά του κέρατα).

    ΠΡΑΓΜΑΤΙ αυτό ακριβώς που λες είχα υποψιαστεί, και δυστυχώς μάλλον οφείλεται σε κακές ρυθμίσεις του browser του Πάνου (που συνεχώς παίρνει υλικό από cache-memory ή / και «proxy»)…

    Θύματα όμως της τεχνολογίας είμαστε και από άλλες απόψεις, ΠΙΟ σοβαρές (από πολιτική άποψη), μερικές εκ των οποίων ανάλυσε εκτενώς ο… παππούς του Διαδικτύου ο Τεντ Νέλσον:

    Ted Nelson (the creator of HyperText) criticizes today’s Web, proposing humanistic innovations

    Το διαδίκτυο δυστυχώς ΔΕΝ υλοποιήθηκε με βάση τις αρχικές προδιαγραφές του Νελσον για 100% διατήρηση της Ακεραιότητας του Ψηφιακού Λόγου.

    Προς το παρόν τα μπλογκ εντείνουν αυτό το πρόβλημα, δίνοντας τη δυνατότητα να… καταπίνει η Μαύρη Τρύπα του moderation όλα όσα επιθυμούμε. Στο μέλλον, ειδικά sites θα κρατούν όμως ακριβέστατο ιστορικό ΚΑΘΕ είδους γραπτού σε παράλληλη μορφή, που δεν θα ενοχλεί το διάλογο αλλά θα αποτελεί αντικειμενικό Ιστορικό Αρχείο. Αλλιώς, ετοιμάσου για ΠΟΛΥ χειρότερα!

    Σχόλιο από omadeon | 17/01/2008

  153. @Ομέρ

    Στην πραγματικότητα, εκείνο που συνέβη είναι ότι η Τεχνολογία μας… ΕΚΔΙΚΕΙΤΑΙ για την… κακοποίηση του Διαλόγου, που συντελείται μέσω της μη-αντιστρέψιμης διαγραφής.

    Δεν το πιστεύεις? Δες το κι αλλιώς: ΑΝΤΕ τώρα να αποδείξεις σε κάποιον που αμφισβητεί ορισμένα γεγονότα ότι ΣΥΝΕΒΗΣΑΝ!!!
    (χωρίς διατήρηση της ΑΚΕΡΑΙΟΤΗΤΑΣ του διαλόγου, κανένα είδος μοδεραίησον δεν οδηγεί παρά σε χειρότερα ακόμη προβλήματα).

    Π.χ. πονηροί πολιτικοί θα λοιδωρούν το κοινό τους ότι δήθεν τους βρίζει και ότι ΔΗΘΕΝ αναγκάστηκαν να σβήσουν τα ΔΗΘΕΝ υβριστικά σχόλια των (επιλεγμένων) «αντιπάλων τους»!!!
    THINK about it!

    Σχόλιο από omadeon | 17/01/2008

  154. Βρυώνιε υπερβάλλεις…

    Εγώ πρωταγωνιστής ;;;; …. με το μισθό κομπάρσου που μου δίνετε περιμένατε καλύτερη ερμηνεία;;;;

    Σχόλιο από Παπούλης | 17/01/2008

  155. omadeon |

    ας σταματήσουμε εδώ αυτή τη θεωρητική συζήτηση, την οποία μπορούμε να την κάνουμε οποιαδήποτε στιγμή και ας επικεντρωθούμε σ’ ένα ΣΟΒΑΡΟΤΑΤΟ πρόβλημα που εντοπίσαμε μόλις τώρα.

    Κανονικά όσοι μπλέχτηκαν χοντρά σ’ αυτή την ιστορία, και ο Μ-π και ο Πάνος, θα πρέπει κάπως να το συνυπολογίσουν.

    Γι αυτό ας κάνουμε εμείς τάιμ άουτ

    Ομέρ

    Σχόλιο από Πόντος και Αριστερά | 17/01/2008

  156. time out, Omer! Καλό βράδυ

    Το υλικό που γράφτηκε θέλει ΧΡΟΝΟ για να απορροφηθεί.

    Τα χειρότερα ΔΕΝ τα ακούσατε ακόμη. Θα τα πούμε άλλη φορά…

    Σχόλιο από omadeon | 17/01/2008

  157. Παπούλιε,

    είχες άποψη υγιή και σοβαρή. Και πάνω απ’ όλα δεν κόλωσες καθόλου να τη διατυπώσεις!

    Αυτό είναι σπάνιο στις μέρες μας. Αλλά ας μη σου κάνω κι άλλα κοπλιμέντα! Γι αυτό σε ανάφερα.

    Εμείς, εγώ και συ, που δεν είχαμε άμεση εμπλοκή με τα πράγματα -εγώ τώρα τελευταία ανέλαβα «αδμινίστωρ»- αλλά τα παρακολουθούσαμε και προσπαθήσαμε να κρατήσουμε καθαρό το μυαλό μας, είμαστε και μεις πρωταγωνιστές. Δοξάστε μας!

    Πάντως, πλάκα δεν έχει το τελευταίο με την πιθανότητα μπερδέματος του χρόνου λόγω τεχνολογικών εργαλείων και ύπαρξης την ίδια χρονική στιγμή διαφορετικών εικόνων για το ίδιο πράγμα;

    Ομέρ

    Σχόλιο από Πόντος και Αριστερά | 17/01/2008

  158. κύριε Ομέρ,

    αναγκάζομαι να επανέλθω, γιατί φαίνεται πως έχεις παρεξηγήσει εντελώς τα πράγματα: η τεχνολογική μου …υστέρηση δεν επηρεάζει στο παραμικρό την υπόθεση. Ούτως ή άλλως γνώριζα ότι σβήνετε τα υβριστικά, συκοφαντικά κλπ σχόλια του Θεοδωρίδη – αυτό είναι δεδομένο. Και ποτέ δεν σας προσήψα ότι καθυστερείτε στο …σβύσιμο – αυτό είχε ελάχιστη (μηδενική, για την ακρίβεια) σημασία για μένα.

    Συμφωνώ απολύτως ότι είναι καλό να σταματήσουμε εδώ. Αλλά στον αναστοχασμό επί της υποθέσεως που θα ακολουθήσει, στην αριστεροποντιακή σας κολεκτίβα, θα είναι κρίμα να παρεμβληθεί στα δεδομένα μια τόσο μεγάλη παρεξήγηση (= φταίει η καθυστέρηση στο ρηφρές). Εκτός αν επιζητούμε άλλοθι – κάτι που δεν ταιριάζει ούτε σε μένα, ούτε σ’ εσάς.

    Σχόλιο από Πάνος | 17/01/2008

  159. Μάλλον για ποντιακό ανέκδοτο μου φαίνεται Ομερ μου αυτή η εκδοχή . Αν πράγματι αληθεύει , είναι να μας κλαίν μια διμοιρία κότες.

    Σχόλιο από Παπούλης | 17/01/2008

  160. Το σχόλιο 158 αξίζει εκτενή ανάλυση πολλών σελίδων που… δεν μπορεί να γίνει απόψε.

    Εκείνο που μου… κάθησε στο στομάχι, όμως, είναι 2-3 πράματα που πρέπει να θέσω υπ’ όψη σας πριν φύγω, να τα σκεφτείτε πολύ προσεκτικά.

    1) Για έναν απληροφόρητο αναγνώστη (πλειοψηφία ίσως) ΟΛΑ εκείνα για τα οποία κατηγορείται και λοιδωρείται ο Θεοδωρίδης είναι ΦΥΣΕΙ ΑΔΥΝΑΤΟΝ να τεκμηριωθούν, ελλείψει Αξιόπιστου Ιστορικού Αρχείου σχολίων (ΑΚΟΜΗ και ΙΔΙΩΣ των διαγραφέντων)

    2) Αν κάποιος χρειάζεται «άλλοθι» ΣΙΓΟΥΡΑ δεν είναι το παρόν ιστολόγιο, εναντίον του οποίου η «κατηγορία» στερείται κάθε σοβαρότητας (πέραν της δυσκολίας να τεκμηριωθεί – βλέπε 1).

    3) Η απαίτηση να φιμωθεί σχολιαστής σε άλλο μπλογκ είναι παράλογη και εκβιαστική. Η δε «λογική» του «είτε είστε μαζί μου είτε εναντίον μου» εντελώς απαράδεκτη (και θυμίζει πρόεδρο Μπους).

    Αν ήθελα να επεκταθώ σε περισσότερα θα κατέστρεφα τη σκληρή δουλειά άλλων (π.χ. Παππούλης, Ομέρ, μ-π) για συνεννόηση. Επομένως… καλό βράδι! (όχι ότι δεν υπάρχουν ΠΑΡΑ ΠΑΡΑ ΠΟΛΛΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ…)

    Σχόλιο από omadeon | 17/01/2008

  161. Δύο διμοιρίες Παπούλιε, δύο!

    Μα κ. Πάνο, αυτό που γράφετε με τόση καθαρότητα:

    «Ούτως ή άλλως γνώριζα ότι σβήνετε τα υβριστικά, συκοφαντικά κλπ σχόλια του Θεοδωρίδη – αυτό είναι δεδομένο. Και ποτέ δεν σας προσήψα ότι καθυστερείτε στο …σβύσιμο – ….»

    είναι συμβατό με το αρχικό σας κείμενο και με τα σχόλια που κάνατε στη συνέχεια;

    Γιατί αν πείτε ότι είναι, τότε το τεχνολογικό πρόβλημα υπάρχει και στο γραπτό λόγο και βεβαίως βεβαίως το επιχείρημα που προσπάθησα να βρω (σχ. 151) ώστε να «ενοχοποιηθεί» η τεχνολογία για το πρόβλημα που προέκυψε, ήταν άτοπο.

    Όμως δεν είναι συμβατό!

    ——–

    Μ-π που είσαι; Και συ μουμούλ, γιατί χάθηκες;

    Να ξέρετε ότι σε λίγο θα παρατήσω τη σκοπιά και θα πάω για μπύρες με τον παπούλιο !

    Ομαδεόν, να σου θυμίσω τα τελευταία λόγια σου: «time out, Omer! Καλό βράδυ»

    Ομέρ

    Σχόλιο από Πόντος και Αριστερά | 17/01/2008

  162. Βρυώνιε

    Να σε παρακαλέσω στο προηγούμενο σχόλιο μου να το κάνεις μπόλντ ολόκληρο ή καθόλου … έχει τη σημασία του και επειδή είσαι ξύπνιο παλληκάρι το καταλαβαίνεις.

    Ομαδεώνα ( μη μου απαντήσεις σε παρακαλώ ) , οι προσπάθειες του Παπούλη έχουν τριήμερο μνημόσυνο

    Σχόλιο από Παπούλης | 18/01/2008

  163. Παπούλιε,

    εννοείς «αντι-ποντιακό ανέκδοτο» ε;

    Για να είμαστε κάπως συμβατοί και μεις, με το πνεύμα αυτού του αρχικού κειμένου.

    —–

    Δεν πάμε για μπύρες; Βαρέθηκα!

    Και αύριο μέρα είναι….

    Τι να περιμένεις τώρα; Τα χοντρά αγγούρια τα φάγαμε!

    Το καινούργιο αυτή τη στιγμή, είναι ότι τα στατιστικά μας λένε ότι σε λίγο η ακροαματικότητα του «Ζαχόπουλου» θα ξεπεράσει την ακροαματικότητα του «Πάνου» . Και εν τω μεταξύ ο «Νοσφεράτος» έχει εξαφανιστεί!

    Ομέρ

    Σχόλιο από Πόντος και Αριστερά | 18/01/2008

  164. «Και εν τω μεταξύ ο “Νοσφεράτος” έχει εξαφανιστεί!»

    -Αυτό ειναι αλήθεια. Εχει κυριολεκτικά εξ-αφανιστεί!
    -Αφιερώνοντας ομως ξανά και στον Ομαντεόν αλλά και σε ολους τους καινουριους και παλιους φιλους και εχθρους του Διαδικτύου,(και οχι μόνο)
    -το σχόλιο 105 της Χελιδώνας (μ-λ).

    Σχόλιο από To Κοράκι | 18/01/2008

  165. Κοράκι, ίδε ποίημα 96 για απάντηση. έφυγα ήδη – διάβασα κι ένα ΕΞΑΙΡΕΤΟ ποστ του μπλογκ για τον Καστοριάδη.

    Σχόλιο από omadeon | 18/01/2008

  166. το « ΑΠΑΡ-ΑΒΑΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ » στην των » Πάν(τ)ων-Αδυναμία »
    ***********************************************************

    Επειδή κάποια δημόσια πράγματα έχουν κάποιες φορές τη δύναμη [πολύ συχνά (και) ποντιακής προελεύσεως ] Ανεκδότου, παρά την απόλυτη εκπαιδευτική καθαρότητα που απαντάται επί απάσης της (ποντι@κής) Φυλής… παίρνω το θάρρος να σας λαθροκοινοποιήσω μια (καθόλου πρωτότυπη στο περιεχόμενο) Έκδοση που έχω εν Υπνο/Παιδεία ( κι ο sure good είχε γλαρώσει) αποτολμήσει…

    http://users.thess.sch.gr/veccio/AXIOLOGHSH.htm

    Να αλλάξουμε λίγο … και ρότα, αν και η Ανοσία (;) anpolla στο σκληρό x-filion monastery πάνπολλα προβλήματα @παιδείας μες στο σίκ αρχοντολόι του, μαρτυρεί…

    ….Είη με τα πάνων ημών, ο πρώτος το παράσημον της λόξας βγαλέτω…

    *****

    -Οουυοουυυυ… ποιός μου τον τάφρον τάραττε;;;;
    …Ά τον Χ-filion κάφρον…

    -Νosty δεν είσαι πια μαθητής, καθηγητής είσαι…
    -Εντάξει ρε μ@μ@… άσε με λίγο ακόμα

    -Σήμερα έχουμε φιλανθρωπικ@ τυχερ@ παιχνίδια με Tzogos Show Fyrominterbip
    Τους τρώει ο πόθος τους για προσφορά …

    … το Χρήμα κι άλλο Χρήμα κρίμα να μη γενεί …. δεν είναι τρέντι…

    -Σήκω βρέ … ο Φυροπάκης πήγε κι όλας να τζογάρει… όλα θα σου τα πάρει…

    -Άσε θα δω το καρουζέλ…

    -Αλό μαμζέλ, βουζέτ γκιουζέλ;

    ******

    Ντρρρρρρρριν…

    FYROP: – Αφιερωμένο στο προπάππου μου…σκαστε πια ρί… μπα σε καλό σας…
    μαζί τα εθνίκια μαζί κι οι φρικιές; δεν είναι μέρες αυτές…

    Nosty: -Ας γράψω καλύτερα τις μεταμορφώσες … τώρα που φούλ πουλάνε…
    Πρώτο Θέμα γίνανε εδώ στα Παρακάθια, αλλά και Καρπάθια…
    φαντάσου τι θα κάναμε αν είχαμε και πρόσβαση στης FYROP τα καρντάσια…

    ******
    -Μο το στόμας nostopoulim,
    πουλίμ’ πουλίμ…μπεκάλτσινο…παναθεματισμένο…
    Σήκου πιά …πήγε η ώρα μιά. Ας το πια το … παιδικό με τα δαμάλια!!!
    Μμμμ….. σιγά τσ’ ωραίες φάρμες…των ζώων, που μ’ έφαγες με τον Αριστοτέλη σ’.
    Να καμάρωσε ντε τώρα τα πολιτικά τ’…

    Απόσπασμα από την σουίτα
    «Νοσταλγία για Triofyron και Μαρίμπα»

    Σχόλιο από συνδισκαλιστής | 18/01/2008

  167. …αρχοντολόι Tης…

    Σχόλιο από συνδισκαλιστής | 18/01/2008

  168. Απ’ ότι βλέπω και σήμερα ο «Πάνος» συνεχίζει να προηγείται του «Ζαχόπουλου».

    Αυτό δείχνει μάλλον την υγεία των φίλων μας…

    Ομέρ

    Σχόλιο από Πόντος και Αριστερά | 18/01/2008

  169. Ομέρ

    έκανες εξαιρετική δουλειά. Μπράβο!

    Δεν ξέρω πραγματικά τι να πώ; Αν είναι έτσι, το μόνο πρόβλημα είναι το απαράδεκτο ύφος του Πάνου, τόσο σε επίπεδο δημόσιας παρουσίασης, όσο και σε επίπεδο προσωπικής επικοινωνίας.

    Για να βρούμε τι ακριβώς συμβαίνει κατέφυγα σ’ ένα καλό γνώστη των συστημάτων στο Χρήστο Μόρφο , ελπίζοντας ότι θα διερευνήσει το πρόβλημα και θα μπορέσουμε να αποκτήσουμε μια πραγματική εικόνα.

    Μ-π

    Σχόλιο από Πόντος και Αριστερά | 18/01/2008

  170. ————————————————————————————–
    ΠΑΡΑΘΕΤΩ ΚΑΙ ΔΩ ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΠΟΥ ΑΦΗΣΑ ΣΤΟΝ «ΛΕΞΙΤΥΠΟ«

    ————————————————————————————–

    Χρήστο… ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ

    Αντιμετωπίζουμε τις μέρες αυτές ένα μεγάλο πρόβλημα με τον Πάνο της «Καλύβας« και τον τρόπο που βλέπει την πραγματικότητα.

    Το πρόβλημα φαίνεται ότι έχει ένα τεχνικό μέρος, με πιθανότατα αποφασιστικό ρόλο στη διαμόρφωση εντυπώσεων.

    Σημειωτέον, ότι το πρόβλημα μας κληροδοτήθηκε χωρίς να έχουμε καμιά σχετική επιθυμία από μια σφοδρή, σκληρή και ανόητη για μας, σύγκρουση στο μπλογκ “Καλύβα” μεταξύ δύο σοβαρών κατά τα άλλα προσώπων: του Ζέρβα και του Θεοδωρίδη

    Συγκεκριμένα, επι του προκειμένου…

    Υπήρχε ένας αξιόλογος φίλος, ο οποίος έχοντας τα προσωπικά του απωθημένα με τον Πάνο, προσπάθησε να χρησιμοποιήσει το βήμα του μπλογκ μας εναντίον του. Και το σημαντικότερο αρνιόταν με παιδικό πείσμα να συμμορφωθεί προς τας υποδείξεις μας.

    Εμείς βρεθήκαμε σε μια πολύ δύσκολη θέση… Δεν θέλαμε από τη μια να καταφύγουμε σε ακραίες κατασταλτικές μεθόδους και να του απαγορεύσουμε να μπαίνει στο μπλογκ μας και να σχολιάζει. Απ’ την άλλη δε θέλαμε να χρησιμοποιηθούμε ερήμην μας από κανένα…

    Αρχίσαμε λοιπόν, με ψυχικό και χρονικό κόστος, να μετατρεπόμαστε σε κυνηγούς σχολίωΝ, φράσεων, λέξεων ακόμα και αυτών που υπήρχε πιθανότητα να παρεξηγηθούν από τον Πάνο, ο οποίος σημειωτέον είχε ξεπεράσει τα όρια στις προσωπικές ανταλλαγές μηνυμάτων…

    Και κάποια στιγμή ήρθε η έκρηξή του με τη δημοσίευση από τον Πάνο ενός εμπαθούς και ρατσιστικού κειμένου εναντίον μας, λες και δεν είχε αντιληφθεί καθόλου την αγωνιώδη -και αποτελεσματική- προσπάθειά μας να λογοκρίνουμε τις εναντίον του αιχμές. ( http://panosz.wordpress.com/2008/01/15/pondos-aristera/ )

    Τελικά καταλάβαμε ότι ο Πάνος δεν έβλεπε στην οθόνη του την παρούσα μορφή της σελίδας αλλά την πρώτη της μορφή και δεν αντιλαμβανόταν τις αλλαγές και τις παρεμβάσεις που κάναμε.

    Αυτό το αντιληφθήκαμε με βάση ένα συγκεκριμένο υβριστικό σχόλιο (του Πάνου αυτή τη φορά) που αφαιρέθηκε πάραυτα κι όμως ο ίδιος ο Πάνος συνέχιζε 10 ώρες μετά να το βλέπει στην οθόνη όπως την πρώτη στιγμή. Δηλαδή το ρίαλ τάιμ για τον Πάνο ήταν τουλάχιστον 10 ώρες πριν.

    Ένας σχολιαστής εκτίμησε ότι:

    “ΠΡΑΓΜΑΤΙ αυτό ακριβώς που λες είχα υποψιαστεί, και δυστυχώς μάλλον οφείλεται σε κακές ρυθμίσεις του browser του Πάνου (που συνεχώς παίρνει υλικό από cache-memory ή / και “proxy”)…”

    Τα σχόλια, μετά από το 31, αναφέρονται στη συγκεκριμένη σύγκρουση:

    -Ποντιακά ανέκδοτα και ρατσισμός

    Έτσι ζήσαμε -και συνεχίζουμε να ζούμε- ένα ψηφιακό θέατρο του παραλόγου.

    Χρήστο, νομίζω ότι μόνο η “παρέμβαση των μεγάλων δυνάμεων” θα μπορούσε να εντοπίσει το τι ακριβώς έγινε;

    Σχόλιο από Πόντος και Αριστερά | 18/01/2008

  171. Καλημέρα παίδες.

    Δυστυχώς δεν είμαι ελεύθερος υποχρεώσεων και σύντομα πρέπει να φύγω. Θα σας παρακαλέσω λοιπόν θερμά, αν δείτε κάποιο σχόλιο που με αφορά ή που είναι σημαντικό, κρατήστε μια κόπια και για μένα.

    Είμαι ελαφρώς πικραμένος και οργισμένος με τις σημερινές εξελίξεις, παρόλ’ αυτά ευδιάθετος και νηφάλιος – ελπίζω.

    Είμαι ελαφρώς πικραμένος και οργισμένος διότι είδα ότι οι κόποι μου, όπως και οι δικοί σας κόποι, ΔΕΝ ΠΙΑΝΟΥΝ ΤΟΠΟ.
    Δηλαδή:
    Σήμερα ο Πάνος Ζέρβας αναφέρθηκε απολύτως υποτιμητικά και απαξιωτικά στο άτομό μου δημόσια, μέσα στο μπλογκ του, από όπου ως γνωστόν είμαι μονίμως αποκλεισμένος εδώ και καιρό (από τότε που υποστήριξα το Νοσφεράτο ΕΔΩ, στο δικό σας μπλογκ, προ μηνών, φίλοι Π&Α).

    Είπα και ξαναλέω ότι ο Πάνος είναι ταλαντούχος άνθρωπος, ότι έχει καταφέρει κάποια πολύ θετικά πράγματα, έχει μαζέψει στο παρελθόν αρκετό εκλεκτό κόσμο στις συζητήσεις του. Με ΠΟΛΥ μεγάλη απογοήτευση βλέπω την χειροτέρευσή του. Παλιά ήταν πολύ πιο «κύριος», δεν καταδεχόταν να αναφέρεται σε άτομα που που έχει αποκλείσει μετά τον αποκλεισμό τους, σεβόμενος το γεγονός ότι (μέσα στο δικό του χώρο) δεν μπορούν ΚΑΝ να αμυνθούν, ενώ εκείνος έχει τη δυνατότητα να τους λοιδωρεί ελεύθερος.

    Τα ίδια περίπου έκανε και για τον Μ-π, με μία αχαριστία που μου έκανε τεράστια εντύπωση. ΛΑΘΟΣ κάνει, αν νομίζει ότι εσείς του «χρωστάτε». ΕΚΕΙΝΟΣ σας χρωστάει πολύ περισσότερα. Σε ΟΛΟΥΣ ΜΑΣ χρωστάει περισσότερα ο Πάνος.

    Ο Πάνος Ζέρβας χρωστάει ΚΑΙ σε μένα ΕΥΓΝΟΜΩΣΥΝΗ διότι τον ΚΑΛΥΨΑ ΕΝΤΕΛΩΣ για ένα σοβαρότατο ατόπημά του, που ο ΙΔΙΟΣ το ομολόγησε, τον περασμένο Μάρτιο του 2007, και παρών στο ίδιο συμβάν ήταν ΚΑΙ ο ………………………….. :
    Οταν τον εγκαλέσαμε φιλικά, πρόσωπο-με-πρόσωπο, ΓΙΑΤΙ είχε πετάξει έξω από την Καλύβα εκείνη την εποχή ΧΩΡΙΣ ΛΟΓΟ, τον Θεοδωρίδη ΚΑΙ εμένα, απάντησε ευθαρσώς ότι ΤΟΥ ΧΑΛΟΥΣΑΜΕ ΤΗΝ ΕΠΙΣΚΕΨΙΜΟΤΗΤΑ στο μπλογκ, με τις απαντήσεις (άμυνας) που συντάσσαμε κατά ενός εθνο-εξτρεμιστή ονόματι «Μικρασιάτης».

    Εκείνη την εποχή…. ΕΜΕΙΝΑ ΑΦΩΝΟΣ. Πραγματικά ΔΕΝ μπορούσα να το εμπεδώσω, το να φιμώνονται ΔΥΟ προοδευτικές φωνές που τόσα πολλά είχαν συνεισφέρει στο χώρο της Καλύβας, μόνο και μόνο (και ΔΕΔΗΛΩΜΕΝΑ) επειδή το αναγνωστικό κοινό βαριόταν με τις κόσμιες απαντήσεις μας στα βρισίδια ενός ημι-φασίστα!

    Επειδή ο Πάνος διαθέτει πειθώ, φιλικότητα και ήθος και έχει την ικανότητα να «κερδίζει» το συνομιλητή, τόσο ο Βιοάννης όσο κι εγώ ΔΕΝ ΜΙΛΗΣΑΜΕ ποτέ για το συμβάν. Τώρα όμως, τη στιγμή που βλέπω ότι «δίνει» τους ίδιους τους φίλους του, χάριν της αρρωστημένης μανίας του με την επισκεψιμότητα, αποφάσισα να σας το αποκαλύψω. Θα ακολουθήσουν άρθρα στο δικό μου μπλογκ, τα περισσότερα (αυτή τη φορά) στα ΑΓΓΛΙΚΑ.
    Διότι αυτή η κατάπτυστη πρακτική, είναι ΔΙΕΘΝΗΣ ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΑ:

    Σε ΚΑΝΕΝΑ μπλογκ ή φόρουμ του πλανήτη δεν αποβάλλονται ΤΟΣΟ εύκολα ΚΟΣΜΙΟΙ συζητητές επειδή βλάπτουν τα hits μετρήσεων επισκεψιμότητας, ενώ ταυτόχρονα παραμένουν στον ίδιο χώρο ανάγωγα και υβριστικά άτομα που… προκαλούν «μπούγιο»!!!

    Αν σβήσετε αυτό εδώ το σχόλιο, ΚΑΚΩΣ θα το σβήσετε. Αποτελεί κριτική επί της ΟΥΣΙΑΣ, και απαιτώ να απαντηθεί από τον ίδιο τον Πάνο. Επίσης το έσωσα ΗΔΗ και αν σβηστεί θα δημοσιευτεί αλλού (μετά το απόγευμα όμως).

    Σχόλιο από omadeon | 18/01/2008

  172. Ομαδεώνα,

    χωρίς να θέλω να ξύσω πληγές… τότε δεν είσασταν και πολύ «ΚΟΣΜΙΟΙ συζητητές« 🙂

    Είναι μια εποχή, με συγκεκριμένες ολοκληρωτικές και ισοπεδωτικές συμπεριφορές, που καλό θα ήταν να τις ξεχάσεις και συ, όπως τις έχω απωθήσει και ‘γω.

    Αλλιώς δεν θα έχουμε τελειωμό σε παράπονα, γκρίνιες, αντιπαραθέσεις και «μπινελίκια» -που λέει και ο καλός Ομέρ!!!

    Μ-π

    Σχόλιο από Πόντος και Αριστερά | 18/01/2008

  173. Α ρε Μ-π

    Ώρες ώρες θαυμάζω την υπομονή σου
    Τι κάθεσαι και ψάχνεις σ’αυτό το θέατρο του παραλόγου ?

    Δεν ακούς λίγο τον μουμούλ, που έχουν γίνει τα νεύρα μας τσατάλια.
    Πάει κάποιος να ρίξει γέφυρες κι ο άλλος τις γκρεμίζει αμέσως. Από κει και μετά τι ψάχνεις ?

    Τι να πω ???

    Ομέρ

    Σχόλιο από Πόντος και Αριστερά | 18/01/2008

  174. Μ-π ή όποιος άλλος εκ των διαχειριστών του ιστολογίου είναι εύκαιρος, μια επισήμανση: απ’όσο ξέρω ο βιογιάανης (κιεπίτηδες το γράφω έτσι τ’όνομα να μην το πιάσει ο γκούγκλης) δεν έχει φανερώσει διαδικτυακά το πραγματικό του ονοματεπώνυμο (είπα: απόσο ξέρω, δηλαδή από τα τρία-τέσσερα ιστολόγια που παρακολουθώ) και επειδή μπορεί να μην θέλει να γίνει το φανέρωμα, μήπως, λέω, θα ήτανε σκόπιμο να σβήσετε το όνομα από το σχόλιο 171 και ναφήσετε μόνο το ψευδώνυμο;

    Αυτά, χωρίς να μπαίνω στην ουσία της υπόθεσης.

    Και επίσης χωρίς να μπαίνω στην ουσία, κι εγώ την έχω πάθει, σε ένα συγκεκριμένο μηχάνημα, με το ριφρές. Μου παρουσίαζε την παλιότερη μορφή μιας ιστοσελίδας, τους έστειλα γράμμα «Πότε θα παρουσιάσετε ρε σεις τα αποτελέσματα» και μου απάντησαν «στραβός είσαι, τα έχουμε ανεβάσει από χτες» -αλλά εγώ δεν είχα πατήσει ριφρές. Νομίζω ότι μόνο ο ΙΕ το έχει αυτό και μόνο σε ορισμένες ρυθμίσεις.

    Όχι, στην ουσία δεν μπαίνω.

    Σχόλιο από sarant | 18/01/2008

  175. @Π&Α

    Δυστυχώς η λύση της ΑΠΩΘΗΣΗΣ ποτέ δεν απέδωσε τίποτα. Τα ΙΔΙΑ ΑΚΡΙΒΩΣ επαναλαμβάνονται και χειροτερεύουν μετά από μήνες.

    Το ότι ΕΙΜΑΣΤΑΝ κόσμιοι συζητητές εντός κάποιων ορίων (τα οποία σαφέστατα ΔΕΝ σεβόταν ο Μικρασιάτης) είναι κάτι το οποίο παραδέχτηκε ο ΙΔΙΟΣ Ο ΠΑΝΟΣ στην πρόσωπο-με-πρόσωπο συζήτηση.

    Εκείνο που του διαφεύγει ΤΩΡΑ εντελώς, και απωθείς και εσύ, είναι το γεγονός ότι μετά την επάνοδο του Νόσφυ και εμού στην Καλύβα ΕΚΕΙΝΟΣ μας «χρώσταγε» και ΟΧΙ εμείς σε αυτόν. Εγώ -για παράδειγμα- έπιασα και έσβησα εθελουσίως ΟΛΑ τα «κακά λόγια» που είχα γράψει γι’ αυτόν σε δικό μου χώρο και αλλού, ή πρόσθεσα παντού διορθωτικά σχόλια. Τον επαίνεσα πολλάκις, του συμπαραστάθηκα, τον υποστήριξα, του έκανα διαφήμιση μέχρι και στο… εξωτερικό (για το βιβλίο του).

    ΑΧΑΡΙΣΤΙΑ ΠΛΗΡΗΣ, με ένα ΣΟΒΑΡΟ ΕΛΑΦΡΥΝΤΙΚΟ. το ότι ποτέ δεν κατάλαβε τη θυσία, τη συγχώρεση που του δόσαμε απλόχερα αλλά ΕΜΜΕΣΑ, διότι -απλούστατα- ποτέ δεν κατάλαβε το δικό του μεγάλο ατόπημα.

    Και όσα είπα ισχύουν απολύτως και εντελώς, άσχετα με το αν οι περισσότεροι από ΟΛΟΥΣ μας εκείνη την εποχή είμασταν περισσότερο απρόσεκτοι στις εκφράσεις μας.

    Σχόλιο από omadeon | 18/01/2008

  176. @Σαραντάκο
    Λυπάμαι αλλά ο ………., είναι ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΤΩΝ ΟΙΚΟΛΟΓΩΝ ΠΡΑΣΙΝΩΝ και δεν φέρθηκε καθόλου καλά αργότερα, τόσο σε μένα όσο και (τώρα) στον Θεοδωρίδη. Επομένως, τον ΕΓΚΑΛΩ για τη συμπεριφορά του, και διατηρώ το δικαίωμα να ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΩ το όνομά του, ΩΣ ΨΗΦΟΦΟΡΟΣ ΤΟΥ.

    Σχόλιο από omadeon | 18/01/2008

  177. sarant,

    τώρα είμαι εγώ εδώ και δεν ξέρω πώς να χειριστώ την πρότασή σου. Γιατί δεν ενημερώνεις τον ίδιο να μας πει τι θέλει να κάνουμε;

    Και γιατί δεν γράφεις την άποψή σου για το θέμα αυτό που προέκυψε; Ανεξάρτητα από τα ονοματα που μπλεχτήκανε, έχει ενδιαφέρον σαν ανθρώπινες σχέσεις, ψηφιακές συγκρούσεις, τεχνολογικές παρεμβάσεις κ.λπ. Ένας λογοτέχνης έχει τον δικό του τρόπο να βλέπει τον κόσμο. Στις μέρες τις σύγκρουσης μπορεί να συμβάλλει καλά και να δείξει λύσεις.

    omadeon, μην ανοίγεις συζήτηση για τα παλιά. Ούτε να επιδιώξεις να αποκαλύψεις εδώ τον οποιοδήποτε. Δεν το θέλουμε. Η αναφορά του Μ-π για τα όσα έγιναν πριν εγώ εμπλακώ, έγινε μάλλον για να ξεκαθαρίσει ότι εκτός από την ειδυλλιακή εικόνα που παρουσίασες υπάρχει και μια σκοτεινή πλευρά. Και δεν έχω κανένα λόγο να μην τον πιστέψω. Αλλά εδώ ας τελειώσει αυτή η αναδρομή.

    Ομέρ

    Σχόλιο από Πόντος και Αριστερά | 18/01/2008

  178. Δεκτή η πρότασή σου Ομέρ.

    Τη «σκοτεινή πλευρά» μας όμως, ΟΛΟΙ πρέπει νομίζω να την βγάζουμε στο φως και να την ξεπερνάμε αναγνωρίζοντάς την ΟΠΩΣ ΕΙΝΑΙ. Εγώ ο ίδιος διαβάζω ορισμένα που έγραψα στο παρελθόν (για άλλα θέματα) και… απορώ ΠΩΣ τα έγραψα. Το διαδίκτυο είναι μία πρόκληση για αντιμετώπιση και για ξεπέρασμα όλων των σκοτεινών μας πλευρών. Σε αντίθετη περίπτωση, εκείνο που μένει στο τέλος είναι μόνο το μίσος και ταυτόχρονα η ΑΠΩΘΗΣΗ, που είναι και η αιτία όλων των ψυχολογικών προβλημάτων όλων μας. Επίσης, άμεσο αρνητικό επακόλουθο της απώθησης της σκοτεινής πλευράς μας, είναι το να την προβάλλουμε μετά στους άλλους, δαιμονοποιώντας τους. ΑΥΤΟ ακριβώς κάνει ο Πάνος, και αδικεί έτσι τον ίδιο του τον εαυτό (αδικώντας και εσάς και εμένα μέσω δαιμονοποίησης).

    ΔΕΝ είμαστε τέλειοι, ούτε άγγελοι. Ασφαλώς όμως δεν είμαστε ούτε και διάβολοι. Ο λόγος που συμφωνώ μαζί σου όμως, δεν είναι η συναίνεση με την καταστροφική απώθηση, αλλά η ανάγκη σεβασμού του χώρου ΣΑΣ, και η οικονομία στη συζήτηση.

    Σχόλιο από omadeon | 18/01/2008

  179. Καλά ρε omadeon, δεν κατάλαβες την άποψή μας και τη στάση που κρατάμε εδώ και τόσο καιρό; Έχεις ακριβώς την ίδια αντίληψη πραγμάτων με τον Πάνο.

    Ενώ έχεις και μπλογκ, έχεις και κόμμα, έρχεσαι εδώ να «αποκαλύψεις» και να καταγγείλεις ένα σύντροφό σου;
    Και μεις τι είμαστε δηλαδή; Χώρος καταγγελιών εν μέσω μιας μεγάλης σύγκρουσης;
    Αυτά κάντα στους Ο-Π. Όχι εδώ.

    Μέχρι τώρα δεν ήξερα πώς να χειριστώ την υπόδειξη του Νίκου Σαραντάκου. Με βοήθησες να αποφασίσω! Ελπίζω να έχεις κρατήσει αντίγραφα από αυτά που έγραψες.

    Ομέρ

    Σχόλιο από Πόντος και Αριστερά | 18/01/2008

  180. Εντάξει Ομέρ, σβήστο το όνομα του ανθρώπου.

    Σχόλιο από omadeon | 18/01/2008

  181. Δεν έχει σημασία το όνομα σε ΑΥΤΟ το μπλογκ. Εχει όμως σημασία αλλού, όπως και ΕΧΕΙ σημασία μία στοιχειώδης επίγνωση όλων των βασικών παραμέτρων που έπαιξαν ρόλο στην τωρινή (σας) κατάσταση.

    Η διαφορά μου με τον Πάνο είναι η εξής. ………. …………….. …………………… …………………. …………………… ……………. …………………….. ……………….. ……………………. .

    Σχόλιο από omadeon | 18/01/2008

  182. omadeon , κάνε λίγο κράτει στα σχολιά σου, στις εκτιμήσεις και τις συγκρίσεις.

    Δεν είναι του παρόντος!

    Ομέρ

    Σημείωση: Δεν τόσβησα… Τόβαλα στο μοντερέισον για να ηρεμήσουμε λιγάκι

    Σχόλιο από Πόντος και Αριστερά | 18/01/2008

  183. Ομέρ, σ’ευχαριστώ για την ανταπόκριση, αλλά δεν ξέρω προσωπικά τον «βιογιάανη» ούτε έχω το ημέιλ του ή άλλον τροπο να τον ειδοποιήσω. Εντάξει, μπορεί να με πιάνει υπερευαισθησία, αλλά εγώ στη θέση σου θα έσβηνα απλώς δυο λεξούλες (αν αυτό είναι τεχνικά εφικτό), το ονοματεπώνυμο δηλαδή, γιατί το θεωρώ χονδροειδή παραβίαση προσωπικών δεδομένων να γίνεται η αποκάλυψη χωρίς την άδειά του. Πολύ περισσότερο που, απόσο είδα παραπάνω, έχετε κιάλλες φορές σβήσει μηνύματα. Αν πάλι δεν μπορείς τεχνικά να σβήσεις τις δύο λεξούλες, εγώ θα διέγραφα ολόκληρο το μήνυμα, αφού πρώτα το αποθήκευα, και θα το ξαναεμφάνιζα μετά διορθωμένο.

    Τώρα, μου ζητάς να μπω στην ουσία. Θα το κάνω κιας το μετανιώσω. Ο καβγάς του Π. με τον Ν. είναι κάτι που μέχει λυπήσει πολύ. Σε αντίθεση με άλλους που ήταν πιο αισιόδοξοι, εγώ φοβάμαι πως το γιαλί έχει ανεπανόρθωτα ραγίσει γιατί ειπώθηκαν πράγματα που δύσκολα ξεχνιούνται. Από εκεί και πέρα, εγώ στη θέση σας δεν θα άνοιγα τη Χελιδώνα Μ-Λ και δεν θα άφηνα να μεταφερθούν οι καβγάδες της Καλύβας στο Π&Α. Πάντοτε να ξέρεις, αυτό είναι συνταγή για καταστροφή. Φαντάζομαι αν σ’ ένα θρεντ ερχόμουν εγώ και σου έβαζα, αντί σχολίων, προσυνεδριακά κείμενα του Πασόκ ή διαφημίσεις για κάμπινγκ ή αν έβριζα τον Χ. συχνό σχολιαστή επειδή πριν από τρία χρόνια σε ένα άλλο ιστολόγιο με είχε βρίσει ή επειδή στην πραγματική ζωή μού έφαγε την προαγωγή ή τη γκόμενα, κι αν αυτό τόκανα σε κάθε θρεντ ασχέτως περιεχομένου του, φαντάζομαι ότι δεν θαργούσες ναρχίσεις να με σβήνεις, κι αν μάλιστα το συνέχιζα θα με απέκλειες εντελώς (αυτό που λένε μπαν, θαρρώ). Το ίδιο έπρεπε πιστεύω να κάνετε κι εδώ όταν άρχισε η μεταφορά καβγάδων. Κι αυτό, ποτέ δεν είναι αργά να το κάνεις.

    Υπάρχουν κι άλλα, αλλά προς το παρόν δεν θέλω να πω περισσότερα.

    νσ.

    Σχόλιο από sarant | 18/01/2008

  184. Υ.Γ.
    Φεύγω, διότι ΑΡΓΗΣΑ σε δουλειές. Πάντως ΚΑΚΩΣ έσβησες το ΜΗ-υβριστικό σχόλιό μου όπου αποδίδω κόσμια στον Πάνο το γεγονός της ΜΗ-συνειδητότητας του για τα δικά του απωθημένα. Ιδίως διότι ΑΥΤΑ ακριβώς σας προκάλεσαν το μεγάλο πρόβλημα.

    Σχόλιο από omadeon | 18/01/2008

  185. Οοπς! Όσο έγραφα το πανωσέντονό μου, ο Ομέρ έλυσε το πρόβλημα, δηλαδή το άμεσο πρόβλημα. Νάσαι καλά!

    Σχόλιο από sarant | 18/01/2008

  186. Θενκς Ν. Σαραντάκο,

    πολύ χρήσιμες οι εκτιμήσεις σου.

    Ίσως και μεις δεν εκτιμήσαμε το πρόβλημα που θα μπορούσε να δημιουργήσει η ΧελιδΩνα(μ-λ). Το είχαμε δει, όλοι ανεξαιρέτως, ως ένα εκπληκτικό χιουμοριστικό παιχνίδι που φυσικά δεν στρεφόταν ενάντια στην «Καλύβα». Αυτό φαίνεται από το εισαγωγικό που τότε είχε γράψει ο Μ-π. Ο οποίος μέχρι πρόσφατα ήταν στην κοσμάρα του. Γι αυτό και έμπαινε στην «Καλύβα» χωρίς να τρέχει τιποτα. Και φυσικά δεν έτρεχε. Μάλλον τα μηχανήματα του κ. Πάνου δεν «έτρεχαν» όπως θάπρεπε.

    Αλλά νομίζω ότι την άποψή μας την έχουμε γράψει πεντακάθαρα σε παραπάνω σχόλια.

    Και το όνομα και το παρ-όνομα του βιογιά(α)ννη σβήστηκαν.

    Ομέρ

    Σχόλιο από Πόντος και Αριστερά | 18/01/2008

  187. Ομαντεον σε παρακάλεσα και την αλλη φορά .(το καλοκαιρι) Φτανει.

    Πόντιοι και Αριστεροι.
    Ζητησα τις συγνώμες μου πολλάκις.
    Θα παρακαλουσα τωρα απο εδώ και στο εξής Εσεις τουλαχιστον -και οσοι θελουν να ειναι φιλοι , να μήν αναφερονται στο πραγματικό μου ονομα -τουλαχιστον απο εδώ (κι εσύ Ομαντεον)….
    – Οχι κατ’ επαναλειψιν και εξαντλητικά

    – Και επίσης εσεις ξερετε. Μπορεί να ειρωνευτηκα εμμεσα και τις αποψεις και τις γνωσεις του Π. αντιμετωπίζοντας την συμπεριφορα που είχε ήδη δειξει.
    – Μπορει να εκανα κατι που να υπερβαινει τα αγραφα ηθη της Μπλογκοσφαιρας δηλαδή να χρησιμοποιησω αλλο Μπλογκ για να απαντήσω σε χυδαιες επιθεσεις που ειδα ήδη δει στο Μπλογκ του
    Ποτε ομως δεν τον εβρισα Χυδαια και προσωπικά .

    – Παιδιά τελος.

    -Δικό μου λαθος που εμπλεξα σ’αυτά τα παιχνιδια .

    Το πληρωσα πολύ ακριβά, ακριβότερα απ’ οσο θα μπορουσε να πιστεψει κανεις

    Σχόλιο από Νοσφεράτος | 18/01/2008

  188. @Νοσφεράτε είσαι ΠΙΟ αθώος από όσο νομίζεις. Τα λέμε. Νά’ σαι καλά, αλλά να ξέρεις ότι η δική μου στάση είναι ΚΑΤΑ της απώθησης. ΦΕΥΓΩ μη βαράτε, γενικά Ομέρ πας πολύ καλά νομίζω…

    Σχόλιο από omadeon | 18/01/2008

  189. Ουφφφφφφφφφφφφ!

    Ομέρ

    Σχόλιο από Πόντος και Αριστερά | 18/01/2008

  190. Ομαντεόν ευχαριστώ για την κατανόηση.

    Ποντιοι και αριστεροι.Ελπίζω να τελειώσει εδώ ολη η ιστορία.Τις ευθυνες μου που σας εμπλεξα σε μια ιστορία μες την οποία βρεθηκα μπλεγμένος ,το οτι δηλαδή χρησιμοποιησα το Μπλογκς σας για να αμυνθώ σε επιθεσεις που δεχτηκα μετά την αποπομπή μου απο την Καλύβα , τις ανέλαβα εξαρχής και τις αναλαμβανω ακόμα.

    Πρεπει να σας πώ οτι Ποτε μου δεν θα περιμενα τετοιου είδους αντιδρασεις .

    Ελπίζω να τελειωσει εδώ η περιπέτεια μου και περιπετεια σας .

    Και παρακαλώ τουλαχιστον απ’ οσους ειναι φιλοι να μή ρίξουν αλλο λάδι στη φωτιά.

    Σχόλιο από Νοσφεράτος | 18/01/2008

  191. Νοσφεράτε, δεν θα αναφέρουμε ξανά το πραγματικό σου όνομα.

    Η σύγκρουση θα τελειώσει, όταν η ζωή αποφασίσει ότι τέλειωσε. Εξάλλου έχουμε μπει πολλοί πια σtο τριπάκι τούτο. Σε λίγο θα αρχίσει να μας αρέσει κι όταν τελειώσει θα μας λείψει.

    Όπως λέει και ο Μ-π: μετά την ύβρη πρέπει να έλθει η κάθαρση, αλλιώς θα αιωρούνται πάντα τα κατάλοιπα της ύβρης. Καλό???

    Ομέρ

    Σχόλιο από Πόντος και Αριστερά | 18/01/2008

  192. Για μένα φιλε, με οσα εχω δει, η καθαρση εχει ερθει.. (μαλλον κυριολεκτικά).

    Ειλικρινά το λέω . Ουτε καν θυμός μου εχει μεινει.

    Σχόλιο από Νοσφεράτος | 18/01/2008

  193. Αγαπητέ Ν. Σ. … να σε ευχαριστήσω για την κίνηση «αριστοκρατικής ευγένειας» (και όχι μόνο) στο δικτυακό μου πρόσωπο. Θα το θυμάμαι !!

    Το λάδι στη φωτιά είναι ελαιόλαδο, είναι ακριβό, γι’ αυτό μην το σπαταλάμε !! Υπάρχουν και οι προσωπικές επαφές. Γενικά, όταν συγκρούονται οι ελέφαντες, οι μόνες απώλειες είναι τα βατράχια. Έχω μεγάλη εκτίμηση στα βατράχια.

    Αν γράφω αυτό το σχόλιο, το κάνω και για έναν δεύτερο λόγο: Να αποκαταστήσω την αλήθεια (πολλάκις βιαζόμενη, επαναλαμβανόμενη έτσι, για να παραμείνει):

    …………………………….
    …………………………….
    …………………………….
    …………………………….
    …………………………….
    …………………………….
    …………………………….
    …………………………….

    Ζητάω συγνώμη από το Μπλόγκ σας, δεν θα επανέλθω για το συγκεκριμένο ποτέ ξανά. Χρωστάω και μερικές άλλες συγνώμες αλλά θα τις κοινοποιήσω εκεί που πρέπει. Παρακάτω σας θέτω απόσπασμα από το καταστατικό των Ο-Π, σχετικό με τα μέλη.

    http://www.ecogreens.gr/gr/modules.php?name=Content&pa=showpage&pid=2

    «4.1 Εγγραφή μελών α) Η αίτηση εγγραφής νέου μέλους πρέπει να γίνει δεκτή από μία Πολιτική Κίνηση και να εγκριθεί από το Πανελλαδικό Συμβούλιο.
    β) Το Πανελλαδικό Συμβούλιο, εντός τριών (3) μηνών από την υποβολή της, μπορεί να απορρίψει μια αίτηση, με αιτιολογημένη γραπτή απόφαση και πλειοψηφία 2/3. Στην περίπτωση αυτή, την τελική απόφαση θα πάρει το αμέσως επόμενο Συνέδριο.
    γ) Όλα τα μέλη εντάσσονται οργανωτικά σε μία μόνο Πολιτική Κίνηση.
    δ) Ένα μέλος χάνει την ιδιότητά του όταν:

    • υποβάλλει γραπτή παραίτηση

    • δεν πληρώνει τις συνδρομές του για περισσότερο από ένα χρόνο

    • είναι μέλος, εγγραφεί ή συμμετέχει ενεργά σε άλλον πολιτικό φορέα

    • δρα αντίθετα προς τις αρχές του φορέα και παραβιάζει το καταστατικό του.

    Στις δύο τελευταίες περιπτώσεις, η απόφαση λαμβάνεται από την Πολιτική Κίνηση στην οποία ανήκει το μέλος, με πλειοψηφία ¾ και αφού κληθεί γραπτώς να εξηγήσει τη στάση του/της. Μια τέτοια απόφαση της Πολιτικής Κίνησης, πρέπει να εγκριθεί από το Πανελλαδικό Συμβούλιο για να ισχύσει.»

    Ευχαριστώ για την ανοχή σας.

    Σχόλιο από bioannis | 18/01/2008

  194. bioannis καμιά ανοχή. Αντίθετα χαρά μας που ήρθες.

    Η γραμμή του ιστολογίου μας είναι η με κάθε τρόπο αποφυγή της προσβολής της προσωπικότητας. Και ο Νίκος Σαραντάκος, πολύ σωστά μας επισήμανε ένα παρολίγον νέο πρόβλημα.

    Τι διάβασα ΚΑΠΟΥ; Από έναν σχολιαστή Οτι, λενε, δεν θάπρεπε «να καταδικάσουν τη γενικότερη παρουσία» μας «στο διαδίκτυο.»

    ………………………………………………….
    ………………………………………………….
    ………………………………………………….
    ………………………………………………….

    Ούτε τους ενδιαφέρει ποιά είναι η πραγματικότητα! Ούτε έχουν καταλάβει ότι το δικό μας ιστολόγιο δεν είναι ανταγωνιστικό της «Καλύβας». Κινείται σε άλλο χώρό, έχει άλλες επιδιώξεις και άλλους στόχους.

    Ομέρ

    Σχόλιο από Πόντος και Αριστερά | 18/01/2008

  195. Παιδιά τέρμα!

    Σχόλια που δεν έχουν σχέση με το δικό μας ζήτημα ή το αντικείμενο αυτού το ποστ θα κόβονται!

    Πηγαίνετε σε άλλα σχετικά μπλογκ γι αυτά.

    Μπορώ να σας προτείνω κάποια : Καλύβα, ιστολόγιο των Ο-Π, Ομαντεόν

    Ομέρ

    Σχόλιο από Πόντος και Αριστερά | 18/01/2008

  196. Τι γίνεται εδώ ρε παιδιά;

    Ούτε για φαγητό δεν μπορώ να πάω;

    Πιάνω δουλειά αμέσως!

    Το «χιζ μαστερς βόις» δε φωτογραφίζει τον «βιοάννη»

    Ομέρ

    Σχόλιο από Πόντος και Αριστερά | 18/01/2008

  197. ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ…. ΘΡΙΑΜΒΟΣ

    (τα στατιστικά μας λένε ότι…..)

    …. Ο «Ζαχόπουλος» ξεπέρασε κατά πολύ τον «Πάνο» 🙂

    Αρχίζει η αντίστροφη μέτρηση….

    Πού είστε κ. «Λεξίτυπε»;

    Ομέρ

    Σχόλιο από Πόντος και Αριστερά | 18/01/2008

  198. Ο Πόντος και Αριστερά δεν είναι μόνο πολιτικό αλλά ΚΑΙ πολιτιστικό ιστολόγιο.

    ……………………………………………………………………………..
    ……………………………………………………………………………..
    ……………………………………………………………………………..
    ……………………………………………………………………………..
    ……………………………………………………………………………..

    Σχόλιο από omadeon | 18/01/2008

  199. Τι γίνεται εδώ μέσα ρε παιδιά; Πριν από λίγο τα σχόλια ήταν 200, και τώρα είναι 198; Χαθήκαμε ες ανταλλαήν;

    Πάντως, ως Λεξίτυπος, καταθέτω την ταπεινή μου άποψη, περί… τεχνολογικής υστέρησης, εδώ [και βέβαια δεν έχω διαβάσει όλη τη σεντονιάδα, οπότε αν δεν έχω καταλάβει κάτι καλά, με διορθώνετε]:

    Το παράκανε ο WordPress με το χιόνι…

    Σχόλιο από Χ. Μόρφος | 18/01/2008

  200. Έι μάγκες
    Τι γίνεται εδώ ?
    Τα σχόλια μια στα 200 και μετά 195 ?
    Ρε αφήστε τους να πάνε για φαϊ τους ανθρώπους.
    Πλακοραφούδες και κοπτοράπτριες τους καταντήσατε.
    Κι ούτε ένα ψαλίδι δώρο τους έχετε δώσει.
    Π@Α μήπως υπάρχει η κατάλληλη τεχνολόγία έτσι ώστε για να γράψεις σε ένα μπλοκ να περνάς από ένα ας πούμε ψυχολογικό τεστ ?
    Ας πούμε
    -όταν βλέπεις έναν καταράκτη τι σούρχετε στο νού?
    ή ποια η επίδραση της ουράς ενός χαψίου στα κύματα του Ατλαντικού?
    κάτι τέτοια
    και ανάλογα όταν να ακούει ένα ηχητικό μηνυμα από το σύστημα για παράδειγμα«μω τον νόμο σ'» να μην του επιτρέπεται η είσοδος
    Αν ακούει «ο σουρβάς ετσουκίεν» να του επιτρέπεται
    Και πρώτος εγώ βεβαίως

    Κουλάρετε μάγκες

    Σχόλιο από 40milakokkina | 18/01/2008

  201. Αχ κύριε Μόρφο μου.

    Μου ανέθεσαν η σύντροφοι την αδμινιστρία και ξεκολώθηκα στο σβήσιμο.

    Φαντάσου ότι ακόμα και τον εαυτό μου λογόκρινα (σχ. 194).

    Ομέρ

    Σχόλιο από Πόντος και Αριστερά | 18/01/2008

  202. @ Ομέρ

    Τελικά, μόνον ΕΣΥ κι ο ΜΑΚΗΣ απομείνατε σ’ αυτόν τον τόπο: ο ένας κατάφερε να απολυθεί από εκδότης της δικιάς του εφημερίδας, κι ο άλλος να λογοκρίνει τα σχόλιά του στο μπλογκ του… Τι να πω; Ότι τα έχω δει όλα πια σε τούτη τη ζωή; 😀

    Σχόλιο από Χ. Μόρφος | 18/01/2008

  203. Κι εγώ ξεκολώθηκα να ΣΩΖΩ σελίδες…

    αααχ… ξαλάφρωσα τώρα! Με εκνευρίσανε Χρήστο, ορισμένοι (όχι οι του μπλογκ). Και νάταν κι εχθροί, να πάει στο διάολο,

    αλλά… ΦΙΛΟΙ ΠΛΑΝΕΜΕΝΟΙ είναι. ΟΚ, τα είπα και ησύχασα.

    Σχόλιο από omadeon | 18/01/2008

  204. Βρε Ομέρ… γιατί δεν το έκοβες ολόκληρο ;;

    Το τελικό (μετά το κόψιμο) «περί εγγραφής μέλους» μοιάζει εντελώς γκάου…

    Φάνηκε ότι πιστέψατε (ή ότι σας βολεύει ;;) ότι ο Ομαδεόν είναι μέλος των Ο-Π. Όχι δεν είναι !! Αυτός ήταν και ο δεύτερος (αξιολογικά) λόγος που κάθισα και έγραψα το σχόλιο! Έκρινες να κόψεις μόνο του λόγους που εξηγούσα γιατί δεν είναι μέλος.

    Καλώς. Για να δούμε θα κόψεις και το παρόν σχόλιο ;; Δεν μπήκα πρώτη φορά στο μπλόγκ σας. Όταν έχω να πω κάτι σας το γράφω : Δες π.χ το σχόλιο 14 στο ποστ για τον Μπαρμπα-γιάνη. Υγεία νάχεις.

    Σχόλιο από bioannis | 18/01/2008

  205. ——————————————————————————–
    Κύριε Μόρφο… Τουλάχιστον ο Μάκης χρυσοπληρώθηκε για ότι έκανα. Εγώ ο κακομοίρης;
    ——–
    Μεταφέρω εδώ την εκτίμησή σας για το τεχνικό μέρος του χάους και οι αρμόδιοι όταν δεήσουν ας εκτιμήσουν!

    ——————————————————————————–

    Ως προς το τεχνικό μέρος της υπόθεσης.

    Δεν μου προκαλεί καμία έκπληξη το γεγονός ότι σε ολόκληρο το… μικροσύμπαν του… μεγαλοκαυγά σας, μόνον ο Πάνος έβλεπε κάποια σχόλια και κανένας άλλος.

    Συμβαίνουν αυτά – πιο συχνά απ’ ό,τι θα νόμιζε κανένας.

    Το refresh [F5], πολλές φορές, δεν αποτελεί λύση. Μερικές φορές, στα Windows εν γένει, λύση είναι το force refresh or reload, δηλαδή το CTRL+F5 [σχετικό λινκάκι στον WordPress: Force Refresh or Reload], που σύμφωνα και με τα στοιχεία του Firefox ξαναφορτώνει τη σελίδα παρακάμπτοντας την cache [σχετικό λινκάκι: Keyboard Shortcuts].

    Αλλά πιθανώς ούτε και το force refresh να ανανεώσει τη σελίδα. Γράφει κάποιος σχετικά στα forum WordPress:

    “If a forced browser reload does not work then my guess would be that you need to clean out your browser objects. Try (on IE 7 – IE 6 is only slightly different) Tools -> General -> (in the browsing history part) Delete -> Temporary Internet Files.”

    Και πάει λέγοντας…

    Ηθικό δίδαγμα: ο Πάνος έβλεπε τελείως διαφορετικά πράγματα από ό,τι βλέπατε όλοι σας.

    Το παράκανε ο WordPress με το χιόνι…

    Σχόλιο από Πόντος και Αριστερά | 18/01/2008

  206. 🙂
    Πάρε βρε γιάννη τηλέφωνο μπας και τα βρούμε γιατί ΣΟΥ ΔΙΑΦΕΥΓΟΥΝ ΠΡΟΦΑΝΗ ΠΡΑΜΑΤΑ.

    Σχόλιο από omadeon | 18/01/2008

  207. Βέβαια, δυο σχόλια παρακάτω λέω -σχεδόν- τα τελείως αντίθετα:

    «Πάντως, τώρα που το ξανασκέφτομαι, υπάρχει ένα μικρό προβληματάκι. Μου φαίνεται απίθανο να έβλεπε ο Πάνος όλη τη σελίδα [δηλαδή ΚΑΙ τα σχόλια μετά το 113] και να έβλεπε ταυτόχρονα και το… αναλλοίωτο 113. Δεν μπορώ να φανταστώ πώς μπορεί να συνέβη αυτό…»

    Είπαμε, βαριέμαι να διαβάσω τη σεντονιάδα. Πιθανώς ο Πάνος να ήταν απλώς απρόσεκτος. Να ξαναφορτώθηκε η σελίδα κι ο ίδιος να είχε την εντύπωση ότι το σχόλιο παρέμενε. Δεν ξέρω τι συνέβη

    ΥΓ. Ο… άκρατος σχολιασμός βοηθά στην πέψη; 😀

    Σχόλιο από Χ. Μόρφος | 18/01/2008

  208. Φάνηκε ότι πιστέψατε (ή ότι σας βολεύει ;;) ότι ο Ομαδεόν είναι μέλος των Ο-Π. Όχι δεν είναι !! Αυτός ήταν και ο δεύτερος (αξιολογικά) λόγος που κάθισα και έγραψα το σχόλιο! Έκρινες να κόψεις μόνο του λόγους που εξηγούσα γιατί δεν είναι μέλος.

    ΟΧΙ, είμαι εγγεγραμμένο επίσημα μέλος των Ο-Π, και συμμετείχα εκτός του συνεδρίου και σε άλλες συναντήσεις, π.χ. στην έκθεση που έλαβε χώρα στο Ελληνικό πριν μήνες. Γεγονός παραμένει ότι ΔΕΝ έδειξα κανένα ιδιαίτερο ζήλο και μετατράπηκα σε ανενεργό μέλος από τότε που… πετάχτηκα έξω από την Καλύβα (μόνο και μόνο επειδή υποστήριξα τον Νόσφυ).

    Παρακαλώ να ΜΗ σβηστεί αυτή η διευκρίνιση διότι είναι ακριβής απάντηση. ΠΟΣΩΣ με ενδιαφέρει βέβαια η ανάγκη του Βιοάννη να… απολογηθεί σε άλλους «για μένα», ή η άλλη του ανάγκη, να προβάλλει τον εαυτό του σαν «κηδεμόνα» άλλων.

    Σχόλιο από omadeon | 18/01/2008

  209. Παιδιά… τάιμ άουτ για σιέστα, τι λέτε;

    Μουμούλ, Μ-π το νου σας!

    Και μη διανοηθεί να με ξυπνήσει κανείς.

    Ομέρ

    Σχόλιο από Πόντος και Αριστερά | 18/01/2008

  210. Επειδή είμαι… διπλομπλόγκιος, η συζήτηση για την «τεχνολογική υστέρηση» έγινε εδώ [κάτω από τη χιονισμένη παρουσία του Γιωργάκη]:

    Το παράκανε ο WordPress με το χιόνι…

    Σχόλιο από Χ. Μόρφος | 18/01/2008

  211. Ρε μη με βάζετε να κάνω τέτοια.

    Εγώ μονο κάτι κότες ήξερα να κόβω από μικρός στο χωριό.
    Με τσεκούρι

    Από τέτοια χαϊλίκια δεν ξέρω

    mumul

    Σχόλιο από Πόντος και Αριστερά | 18/01/2008

  212. ΤΟ BLOGG ΩΣ ΜΟΝΟΛΟΓΙΚΗ ΕΠΙΤΕΛΕΣΗ/ ΤΟ ΛΑΜΠΡΟ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΤΗΣ ΚΑΛΥΒΑΡΧΙΑΣ

    Αναζητώντας επί ματαίω, κάποια παρήγορα σχόλια -κατά την ταπεινή μου γνώμη- που αντλούσαν την ήπια δυναμική τους από επιλεγμένα και αρκούντως συμβατά με το διακύβευμα του x filion Blogg ερανίσματα, συγκεκριμένα από τον ιστοχώρο: http://www.avaton/cometoogether.prits ομολογώ ότι ΜΟΝΟΝ για τη συλλογικότητα, την ανάπτυξη του περιβόητου “κριτικού διαλόγου” αλλά και την κινητικότητα αυτού του μάλλον αντιδιαδραστικού- ιστοχώρου (blogg), εκεί εναπέθεσα, κι εδώ (ξαν)αποθέτω κι εξηγούμαι…

    δια εμμέσου πολιτικής και συνδισκαλιστικής ένστασης, παραθέτων (και) εδώ ένα πολύ ενδιαφέρον παράδειγμα της κυρίαρχης πλέον πρακτικής που μπορεί άνετα να σημαίνεται στον επιστημονικίζοντα τίτλο:

    ΤΟ BLOGG ΩΣ ΜΟΝΟΛΟΓΙΚΗ ΕΠΙΤΕΛΕΣΗ/ ΤΟ ΛΑΜΠΡΟ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΤΗΣ ΚΑΛΥΒΑΡΧΙΑΣ

    Χωρίς να ισοπεδώνεται η ιστορική ποικιλότητα της δυναμικής της ΛΟΓΟΚΡΙΣΙΑΣ στις [προφανώς άλλης τάξης μεγέθους πλήν όμως εξελιγμένης υφολογικά -ως αισθαντικής κι ανεπαίσθητης, με δίχως πια ρετσινόλαδο και κάθισμα σε πάγο- λογοκρισίας] πάσης φύσεως γόνιμες του είδους εποχές, δεν χάνουν προφανώς την αξία τους κάποια πάντοτε επίκαιρα πολιτικά και κοινωνικά συμφραζόμενα:

    Στο θέατρο του Λευκού Πύργου ήταν που βγήκε ένας ηθοποιός και είπε:

    – Μετάξι, μετάξι, το λάδι πήγε στα δεκάξι και το ψωμί έχει πετάξει…

    Δεν κατέβηκε από το πάλκο, τον πήρανε κι έφυγε, επί Μεταξά. Δεν ήμουν παρών, τότε ήμουν δεκαπέντε δεκάξι χρονών, είχε γίνει σούσουρο:

    – Πιάσανε τον Τάδε τον ηθοποιό…
    τον πήρανε κουβαλητό…

    – Θα το πώ και ας το πιώ …

    Έτσι λέγανε τότε, και κείνος το ‘πε και το πιε. Γιατί τότε η τιμωρία ήταν ρετσινόλαδο και κάθισμα πάνω σε μια κολόνα πάγο, ξεβράκωτος…

    Η πηγή δεν δίνεται σε λίνκ (και) για να μην ταπεινωθεί από την πολιτική λαθροχειρία μιας ενδεχόμενης λογοκρισίας. Όσοι φλέγονται για τα περαιτέρω ας δώσουν στο κ Γούγλη (mr Google) να τους ψάξει αυτό π.χ. –
    Μετάξι, μετάξι, το λάδι πήγε στα δεκάξι και το ψωμί έχει πετάξει…

    Κι «εμείς» τσαλαπατούμε,

    μην του Γαϊδάρου η τρέντυ ευθεριοπανπολιτισ(μμμ….)ική ουρά, μη βρέξει και μη στάξει…

    aparavaton@via.com

    Σχόλιο από Ερευνητής ... | 18/01/2008

  213. Πάρτε Λαμπρόν Πανράδειγμα
    και στη Βουλή μας δώστε
    όποιος anόstως φάλτσα ηχεί
    τα … φρύδια του να κόψτε

    Ούτως ειπείν μεταφορά
    ανέβα Πάνο κι έλα
    από την Καλύβα έχομαι
    και στην κορφή Πανέλλα

    Σχόλιο από Μεταφορεύς | 18/01/2008

  214. Πάρτε κι ένα… εγκώμιο που έλαβα σήμερα (μαζί με κάποιους ελάχιστους άλλους) από τον… πρώην φίλο σας Πανούλη:

    οι Πόντιοι (Αριστεροί και Δεξιοί) έχουν αντέξει πολύ χειρότερες μπόρες, στην ιστορική διαδρομή τους, θα το ξεπεράσουν κι αυτό και θα συνεχίσουν. Βέβαια, το γεγονός ότι έχουν προσελκύσει μερικά από τα πλέον κακοήθη παράσιτα της μπλογκόσφαιρας, τα οποία βρίσκουν εκεί τρόπο να …υπάρξουν και να παρλάρουν ακατάπαυστα…<

    Η πρόταση με bold είναι εντελώς απαράδεκτη, μας υποτιμά τόσο βαθιά, ώστε δεν είμαστε πια τίποτε άλλο από την απωθημένη «χειρότερη πλευρά» του ιδίου, που την προβάλλει προς τα έξω δαιμονοποιώντας άλλους.

    ΠΑΜΕ στοίχημα ότι δεν θα σταματήσει πλέον πουθενά και σε κανέναν η σύγκρουση? Επόμενα θύματα προβλέπω να είναι ο Παπούλης (ΗΔΗ έγινε σχετικός υπαινιγμός), και σε κάνα χρόνο περίπου ο Βιοάννης, στον οποίο απάντησα για όσα διαδίδει:

    Είμαι ή δεν είμαι -τελικά- Οικολόγος-Πράσινος; (Χέστηκε η πράσινη φοράδα στο blog-αλώνι!)

    ——————————–

    Πάντως, αν απορείτε ΠΩΣ κατάφεραν κάποιες παρέες να αναρριχηθούν στα υψηλά κλιμάκια διαφόρων κοινωνιών, από Ζαχόπουλους μέχρι και… Χίτλερ, μελετήστε ΚΑΛΑ την Καλύβα:

    – Παρεοκρατική αυταρχική ψευτο-δημοκρατία, με κεντρικό πρόσωπο τον ΗΓΕΤΗ, που… σαγηνεύει οπαδούς και στηλιτεύει τα “κακοήθη παράσιτα” (της κοινωνίας ή της μπλογκόσφαιρας) δηλαδή την εκάστοτε δαιμονοποιημένη μειοψηφία (από Εβραίους μέχρι και ατίθασους Πόντιους ή ποιητές ή κι εγώ δεν ξέρω τι).

    —————–

    Μιλάμε για ΠΟΛΥ θράσος, να νομίζει κανείς ότι έχουμε ανάγκη να… παρλάρουμε για να υπάρχουμε!

    ΕΙΛΙΚΡΙΝΑ είναι πολύ κρίμα. Προ ημερών μουσικό μου κομμάτι ξαναμπήκε στη θέση 44 διεθνώς, ΤΟΣΟ κακοήθες παράσιτο είμαι…
    Κι αυτό έγινε ΠΟΛΥ ΠΡΙΝ την τρέχουσα συζήτηση. Μετά από αυτή, μάλλον θα ξαναπέσει στα charts:

    Mikis Trance is STILL No. 1 in the Greek top 100 Trance Music Charts of «Soundclick Music»!

    Σχόλιο από omadeon | 18/01/2008

  215. σύν-οικολόγε omadeon, χαλάρωσε!

    Αλλιώς από δω και πέρα θα σε φωνάζω «Πάνο» 🙂

    Φτάαααανει…

    Επίσης, έτσι όπως πας σε λίγο όλος ο πίνακας σχολίων θα γίνει μπλε, κάτι που είναι ενοχλητικό

    Ομέρ

    Σχόλιο από Πόντος και Αριστερά | 18/01/2008

  216. Ρε συ Πάνο

    Σκέφτεσαι να την πας μακριά την βαλίτσα ?
    Πότε θα σταματήσεις επιτέλους ?

    mumul

    Σχόλιο από Πόντος και Αριστερά | 18/01/2008

  217. Ειλικρινά Ομέρ, έχεις ΔΙΚΙΟ. Σήμερα ειδικά μου ΕΣΠΑΣΕ ΤΑ ΝΕΥΡΑ η κατάσταση… Θα ακολουθήσω ΟΣΟ μπορώ τις συνετές παραινέσεις σου.

    Εκείνο που προκύπτει όμως, σαν σοβαρό θέμα, είναι κάτι άλλο, το ότι ΕΠΡΕΠΕ να δώσετε βήμα έκφρασης κάποια στιγμή στο Νοσφεράτο, όχι για να «επιτίθεται» αλλά απλούστατα για να αμύνεται. Διότι ορισμένοι άλλοι ΔΕΝ ΠΑΙΖΟΝΤΑΙ, τόσο απλά.
    Αναρρωτιέμαι αν την ανάγκη αυτή την καταλαβαίνει ο ΙΔΙΟΣ…
    Εγώ σήμερα την κατάλαβα, που την ένοιωσα «στο πετσί μου».

    Αυτάααα…

    Σχόλιο από omadeon | 18/01/2008

  218. omadeon,

    Εμείς δεν είμαστε αντι-ΚΚΕ συσπείρωση, ούτε φυσικά αντι-Πάνος μπλογκ.

    Ισχύουν απολύτως οι αρχές που έχουμε θέσει να μη θίγουμε κανένα.

    Η ιστορία με τον Πάνο ξεκίνησε από τον ίδιο,
    τη δημιούργησε ο ίδιος,
    την όξυνε ο ίδιος,
    την τρίχα την έκανε τριχιά ο ίδιος.

    Εγροίκ’σες

    Ομέρ

    Σχόλιο από Πόντος και Αριστερά | 18/01/2008

  219. *Στον εν είδει ομότεχνον efilion Omdy με αφιέρωση για άγρα σχετικών κονέ

    *στον Σαρανταμηλο΄κόκκινο που με ρωτάει:

    Τί πίνεις και δε μας δίνεις…

    …Της Καλύβας η πηγή έχει Πάνπολλα νερά…ολίγον μολυσμένα
    κι ως τα πανιά της ξεπουλά δεξιά ζερβά και νοσφερά … πιάνει κι εμένα …

    @NEOCOSMOLLA

    *Χ/Σ Μου «γράφεις» …

    [ Α, είναι η μοναδική (προς το παρόν) περίπτωση που ο λεγάμενος υπερέβη τον εαυτό του και με ξεγέλασε – ότι τάχα ήταν άλλος!

    (Γι’ αυτό και το άφησα το σχόλιο)

    Είναι μια από τις (πάμπολλες) μεταμορφώσεις ενός Θεσσαλονικιού τύπου, ο οποίος παρ’ ότι είναι εντελώς ανεπιθύμητος στην καλύβα επιμένει, εδώ και κάμποσες βδομάδες, να …σβύνεται!

    (Μπορείς, ωστόσο, να απολαύσεις μέγα πλήθος από τα πονήματά του, πεζά, πεζοτράγουδα και ακατάταχτα, στους πολύ πιο φιλόξενους και ανεκτικούς στο …λοξό, Π & Α!)

    Όθεν, άστηνα καλύτερα τη φαφλάζουσα – είμαι ένας απλός οδοντίατρος, εδώ χρειάζεται άλλη ειδικότητα! ]

    ******

    Τι μου κολλάς μισόλογα
    της γαϊδουριάς σαμάρια
    έλα να πάμε στο νησί,
    το μπλόκ, ο κόφτης σου κι εσύ
    δεν είμαι εγώ Μπαγιάτικος
    τ’ Απρίλη μάγκλας Γιάπικος
    στη γλώσσα την ελεύθερη
    που γλείφουν «σχολιάζοντας»
    δυό δούλοι απελεύθεροι
    να βάζω μπλογκομετρητή
    και με υφάκι αράζοντας
    να ψήνω σάπια ψάρια

    Μο τον *κούριο κουράς γαλάζιο κόφτη σ’ …

    « Του νέκταρ είμαι Πότης »

    Σίγουρα
    θα ‘μουν ποιητής
    στην Αρχαιότης
    την αμβροσία να ‘τρωγα…
    του νέκταρ θα ‘μουν πότης.

    Πίπανδρο,
    θα με φώναζαν
    και ποιητή Φανφάρα,
    με κάθε τόσο να πετώ
    μια φρέσκια σαχλαμάρα!

    Κρίμα,
    δεν είμαι ποιητής- είμαι πανάκι,
    – σ΄ ένα ταξείδι αναψυχής
    με πλοίο άγονης γραμμής-
    σε καραβάκι
    σ’ ένα σκαρί που σου ᾿λαχε
    στον κλείδωνα βραδάκι:

    – Ένα καράβι έρχεται με τ’ άσπρο το πανάκι
    Από καρσί γνωρίζεσαι πως είσαι … φυντανάκι –

    Τι κι αν δεν είμαι ποιητής,
    στην Αρχαιότης;
    Την αμβροσία την τιμώ
    του νέκταρ είμαι πότης!

    *****

    THANKS GOLD

    &

    *apapa@lexolagnil

    **ΜΕΓΑΣ (ΕΙΣΑΙ ΚΥΡΙΕ ΧΑΝΟ ΜΟΥ) ΣΠΟΝΣΟΡΜΑΓΚΑΣ
    ΧΑΛΑΡΩΤΙΚΑ ΥΠΑΡΞΙΑΚΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ – FYROP NEOCOSMOLLA

    Σχόλιο από Παναρίων ο Καυσοκαλύβης | 18/01/2008

  220. mumul

    μπορεί κάποιος να είναι τόσο απίθανος, όσο ο τύπος αυτός;

    Μάλλον το ρηφρές του είναι σαν το μυαλό του.

    Ώριμο συμπέρασμα σε πληροφορώ αφού μου έλαχε να συγκρίνω τους δύο τύπους.
    Αυτόν και τον κωλοτριβάμενο.

    Ομέρ

    Σχόλιο από Πόντος και Αριστερά | 18/01/2008

  221. απίστευτος ο κόσμος
    κι ο χαρακτήρας μας
    ……………….

    mumul

    Σχόλιο από Πόντος και Αριστερά | 18/01/2008

  222. The NEOCOSMOLLA FAST KI OUST AVATON FIS SNOBING AVATON CLUB presents

    Βρέ Λάγνο Perigyali μου
    μπάς και σε λέν Θανάση
    με τις πολλές νοσφαλλαγές
    νομίζω σ’ έχω χάσει…

    Θανάαααασηηη…. Χρόνια πολλά

    που σαι ρε…
    πονάει ορέ, η Αθανασία;

    Έχε με παραιτημένον…
    Για πές κανα μανέρωτα στο λάγνο Περιγυάλι…

    -Στο Περιγυάλι το Κρυφό;
    -Όχι άστο για αργότερα, τα ελαφρά στο τέλος, βάλε ένα της Μαρίκας Νίκου

    -Καλά πιάσε ένα Λεξολαγνίλ κι αρχίζω…

    -Τίνος να πείς το πόνο σου
    συντρόφισσα Μαρίκα
    στο περιγυάλι κάθησε
    και κέντησε την προίκα

    -Εμένα δε μ’ αφήσανε
    να πάρω μια θεσούλα
    στης Panpollas την εκκλησιά
    μο τα καλά της ούλα

    -Άν ήμουν μπαγιατογεννής
    δεν θα μουν τόσον αγενής
    είμ’ απ’ τη Μυτιλήνη
    που κατοικούν οι ποιητές
    και άμα βγείς στις εξοχές
    είναι γεμάτες κτήνη

    -Στα σοβαρά το σκέφτομαι
    μια φίλη να λινκάρω
    όμως ο Χάνος αν με δεί
    τ’ @r*/μου θα πάρω

    -Και σύ πια δε με αγαπάς
    λατρεύεις τον Alexis
    τον Alex Pap σου έγραψα
    μήπως και με διαλέξεις

    -Αυτά είναι Μαρίκα μου
    του Κόσμου μας τα Πάθη
    τίνος να πώ τον πόνο
    για τα φρικτά Του λάθη

    -Ο ήλιος πάλι εχάραξε
    μ’ ο Χαν ακόμα βράζει
    εγώ με πλάκα το τσιγκλώ
    κι αυτός σκληρά προστάζει:

    Ράους καταραμένο vioethniki…

    vio-Παλαιστής

    vios@via.companapollahtaxis@via.companpoleiro@nosfsex.com

    τηλ. 22530 666-3

    Σχόλιο από Νόσφης Περγιάλης | 18/01/2008

  223. Προς οσους ειναι φιλοι και οχι μόνο: Ευχαριστώ για την προσπαθεια εκτονωσης της καταστασης

    προς Τρίο Φυρομα Βιοεθνίκι κλ.π, Κλπ κλπ

    Φιλε
    Κοψτο
    σταματα να χωνεσαι
    (και μη ξαναχρησιμοποιεις ξενα Νικ. )

    Σχόλιο από Νοσφεράτος | 18/01/2008

  224. Να μιλήσουμε λίγο για το ΙΔΙΟ το θέμα του ποστ;

    ρε παιδιά ξέρω αρκετούς Πόντιους, ΟΥΔΕΙΣ εξ αυτών είναι βλάκας όπως λένε τα ρατσιστικά ανέκδοτα. Παρόλ’ αυτά βλέπω ένα άλλο χαρακτηριστικό σας, που είναι ΚΑΙ καλό ΚΑΙ κακό. Τη λεγόμενη «ξεροκεφαλιά», που είναι δίκοπο μαχαίρι, αφ’ ενός επιμονή, θάρρος και πείσμα, αφ’ ετέρου ενίοτε μπορεί ΙΣΩΣ να γίνει και ισχυρογνωμοσύνη. Θέλετε να αλλάξουμε τη συζήτηση μιλώντας περί αυτού;

    Σχόλιο από omadeon | 18/01/2008

  225. Omadeon προχώρα

    mumul

    Σχόλιο από Πόντος και Αριστερά | 18/01/2008

  226. Χεχε
    Λοιπόν (ευχαριστώντας για την κατανόηση) αντιλήφθηκα κάτι πολύ ενδιαφέρον, μελετώντας εμένα τον ίδιο (παρόλο που δεν είμαι Πόντιος -αν και ποτέ δεν ξέρεις ΤΙ αταξίες κάνανε οι πρόγονοί σου χεχε)…

    Το ενδιαφέρον είναι ότι πάντα, τα ανθρώπινα χαρακτηριστικά έχουν πολλές όψεις, όχι μόνο μία. Τουλάχιστον δύο όψεις ανάλογα με το ΠΟΙΟΣ είναι ο παρατηρητής τους. Κάτι που μπορεί να φαίνεται ξεροκέφαλο ή πεισματικό (σε άλλους) μπορεί (σε κάποιους άλλους) να φανεί σαν θάρρος, επιμονή, εργατικότητα, κ.ο.κ.

    Και μελετώντας λίγο την ιστορία σας, καταλήγω ότι… ΔΙΚΑΙΩΣ έχετε κάποια «ξεροκεφαλιά» με την έννοια ότι μάθατε πρωτίστως να ΑΝΤΙΣΤΕΚΕΣΤΕ, να μην υποτάσσεστε, και (ιδίως) να μην πείθεστε εύκολα από επιτήδειους. Ετσι μου φάνηκε…

    Σχόλιο από omadeon | 18/01/2008

  227. Πάντως ρε mumul,

    ρίχνω και καμιά κλεφτή ματιά παραδίπλα…

    Έχεις ξαναδεί παρόμοιο τρολάρισμα;

    Ομέρ

    Σχόλιο από Πόντος και Αριστερά | 18/01/2008

  228. Ομέρ, ξεροκέφαλος είμαι, ΚΑΙ πολυλογάς, αλλά όχι και τρόλ! 🙂
    Απλώς έριξα ένα θέμα για συζήτηση που αν το πιάσετε εσείς τώρα θα με απαλλάξετε ΚΑΙ εμένα από το να… μυρηκάζω τα ανούσια.

    Σχόλιο από omadeon | 18/01/2008

  229. Εσύ δεν «παραδίπλα», είσαι «αποπάνω» 🙂

    Ομέρ

    Σχόλιο από Πόντος και Αριστερά | 18/01/2008

  230. Μπα… εγώ Ομέρ είμαι «κάτω από τη γή», άνθρωποι ζητούν δημοσίως συγνώμη που με σύστησαν σε άλλους ανθρώπους, χωρίς να τους… προειδοποιήσουν ΠΟΣΟ μεγάλο παράσιτο είμαι, ΠΟΣΟ μεγάλος «καταστροφέας» (τέλος πάντων)…

    Στη ρίζα της Ποντιακής «ξεροκεφιαλιάς» σίγουρα υπάρχει ανάγκη για αντίσταση στην υποταγή και στη διάλυση από άλλες ομάδες ανθρώπων ή φυλές.

    Και στη ρίζα του ΚΑΘΕ ρατσισμού, υπάρχει ΠΑΝΤΑ νομίζω ένας και μόνο ένας βασικός μηχανισμός:
    – H Δαιμονοποίηση του Αλλου.
    Η οποία στηρίζεται νομίζω σε μία μόνο διαδικασία:
    Την ΑΠΩΘΗΣΗ των «σκοτεινών μας πλευρών» και την προβολή τους προς τα έξω, στους συγκεκριμμένους άλλους που δαιμονοποιούμε.

    Επομένως, όσοι θεωρούν τους Πόντιους βλάκες, ΕΙΝΑΙ βλάκες, αδυνατώντας να κατανοήσουν την Ποντιακή «ξεροκεφαλιά».
    (νομίζω…)

    Σχόλιο από omadeon | 18/01/2008

  231. Ομέρ,

    νομίζω ότι πρέπει να τελειώνουμε κάπως με την ιστορία αυτή. Μην εκνευρίζεσαι και πολύ γιατί, είναι αλήθεια, σου έπεσε πολύ «δουλειά». Αυτά έχει η πολιτική στράτευση!!!

    Προσωπικά στα σχόλια 95 και 105 είπα πεντακαθαρά την άποψή μου και δεν χρειάζεται να την επαναλάβω.

    Όσοι ενδιαφέρονταν, διάβασαν τα απειράριθμα σχόλια εδώ και στην «Καλύβα» και έβγαλε ο καθένας τα συμπεράσματά του.

    Αν θά ‘πρεπε να γράψω δύο καταληκτικές προσωπικές σκέψεις για μια ιστορία που με πλήγωσε πολύ, θα ξεπερνούσα τις ανοίκειες φράσεις, τους αναπόδεικτους ισχυρισμούς, τους κακοήθεις χαρακτηρισμούς και θα κρατούσα κάποιες αποκαλυπτικές δημόσιες στιγμές των δύο πρωταγωνιστών.

    Ο Νοσφεράτος με αληθινή συντριβή θα γράψει και θα ξαναγράψει, το πώς αισθάνεται: » Ζητησα ηδη συγνώμη κυριως απο τον Μ-π και ξαναζητώ ….. Ξερω οτι σε στεναχώρησα ..και ξερεις οτι λυπάμαι …… Ενταξει φιλε εσφαλα απεναντι σας … «

    Ο δε Πάνος θα γράψει μεταξύ άλλων: «Ούτως ή άλλως γνώριζα ότι σβήνετε τα υβριστικά, συκοφαντικά κλπ σχόλια του Θεοδωρίδη – αυτό είναι δεδομένο. Και ποτέ δεν σας προσήψα ότι καθυστερείτε στο …σβύσιμο – …»

    Προτιμώ να κρατήσω μέχρι εδώ το παράθεμα του Π. για να εξάγω το συμπέρασμα ότι στο τέλος μείωσε κατα πολύ την ένταση αλλά και την εικόνα που ήθελε να διαμορφώσει για τις προθέσεις μου. Η αλλαγή, για όποιον ξέρει να διαβάζει ήταν ριζική… και ας μην το ομολογεί για δικούς του λόγους.

    Τελικά πιστεύω ότι και η τεχνολογική υστέρηση, όπως αποδείχτηκε, συνέβαλε στο να μεγαλώσει η ένταση. Η δικιά μας προσπάθεια, που υπάρχει συνεχώς από τον περσινό Ιούλη -όταν προσπαθήσαμε και αποτρέψαμε τους δύο πρωταγωνιστές να αλληλοσπαραχθούν δημόσια τότε- με διάφορες εξάρσεις κατά περιόδους, δεν γινόταν τελείως αντιληπτή.

    Απ’ τη στιγμή που ήταν αδιαπραγμάτευτη η μη αποβολή του Νοσφεράτου, όλο το βάρος της προφύλαξης του Π. από τις επιθέσεις έπεφτε πάνω μας. Και κάναμε ότι μπορούσαμε με πολύ ψυχικό κόστος. Αυτό το ανέπτυξαν καλύτερα οι φίλοι που «κρατούσαν σκοπιές» κυριολεκτικά, μπας και ξεφύγει τίποτα. Και πολλές φορές ξέφευγαν πράγματα!

    Αλλά πρόθεση δεν υπήρξε ούτε μια στιγμή!

    Τελικά τελειώσαμε μ’ αυτον τον τρόπο. Πράγματα που θα μπορούσαν να λυθούν -δηλαδή αυτά που ξέφευγαν από τον έλεγχό μας- μ’ ένα απλό φιλικό τηλεφώνημα, έγιναν αντικείμενο τηλεσιγράφων και χρησιμοποίησης μιας ανεπίτρεπτης γλώσσας στον ιδιωτικό και δημόσιο χώρο. Φυσικά η αισθητική του λόγου και οι τεχνικές επικοινωνίας, υπόκεινται στην απολύτως προσωπική διαχείριση.

    Προσωπικά λυπάμαι! Και λυπάμαι και για τον σαρκαστικό υπότιτλο του μπλογκ » Ο σουρβάς ετσουκνίε», που υπήρξε μια έμπνευση του Πάνου, που αντικαταστάθηκε από το αντιεξουσιαστικότερο «..(γα)’μώ το νόμο σ(ου)!»

    Αλλά όπως είπε και Π: Έστω μ’ αυτό τον τρόπο το απόστημα έσπασε. Γιατί και για μας απόστημα ήταν! Τόσο η επιμονή του Νοσφεράτου, όσο και οι απαιτήσεις του Πάνου.

    Πιθανόν να μην υπήρχε άλλος τρόπος.

    Και κάτι για το Νίκο Σαραντάκο. ΄Εχω τη γνώμη ότι η Χελιδώνα (μ-λ) δεν ήταν υπεύθυνη του προβλήματος. Και να μην υπήρχε αυτή, θα υπήρχαν οι «Μεταμορφώσεις..«, τα κείμενα για τη γλώσσα κ.λπ. Από τη στιγμή που υπάρχουν αντιθέσεις και εμπλεκόμενοι, το πρόβλημα θα βγαίνει διαρκώς. Και μη νομίζεις ότι τέλειωσε! Τέλειωσε με μας οριστικά. Έφυγε από πάνω μας το πολύ μεγάλο βάρος και άγχος, που είχαμε από το καλοκαίρι.

    Εκτιμώ όμως ότι απ΄ τη στιγμή που οι ίδιες αντιθέσεις (πολύ πιο έντονες πλέον) υπάρχουν, θα ξαναβγούν. Σε άλλο χώρο φυσικά και με μεγαλύτερη βιαιότητα.

    Μακάρι να διαψευστώ, γιατί πραγματικά δεν αξίζει τον κόπο. Το διακύβευμα είναι απελπιστικά μικρό. (Έχει απολύτως δίκιο ο κατα καιρούς συνονόματος τζέι95)

    Φιλικά

    Μ-π

    Σχόλιο από Πόντος και Αριστερά | 18/01/2008

  232. Λοιπόν παιδια επειδή δεν αντεχω αλλο τα μπουμπουνητα
    και επειδή αυριο είναι και Αργ(ε)ία ενώ σήμερα είναι γιορτη του Αγιου θανάση και της Θανασαινας (και ισως και της Μαρικας της Πενταγιωτισσας και δεν παει αλλλο και πρεπει να κανουμε κι ενα παρτυ)…
    προτεινω

    τον » ύμνο των μαύρων σκυλιών»

    του Λουκιανου Κηλαιδόνη

    Στα ξενύχτια λέμε ναι,
    και στις τρέλες λέμε ναι
    Στα μεθύσια λέμε ναι,
    στα κορίτσια λέμε ναι
    Στους απέξω λέμε ναι,
    στους εντάξει λέμε ναι

    Όχι λέμε στις κότες,
    όχι και στους ξενέρωτους
    Όχι λέμε στις κότες,
    όχι στους κυριλέ

    Στους δικούς μας λέμε ναι,
    και στους ξύπνιους λέμε ναι
    Στους μουσάτους λέμε ναι,
    στους φευγάτους λέμε ναι
    Στα μπαράκια λέμε ναι,
    στα παπάκια λέμε ναι

    Όχι στους τεχνοκράτες,
    όχι και στις κυρίες τους
    Όχι στους τεχνοκράτες,
    όχι στους λογικούς

    Στη τρέλα, ναι, στα πάρτι, ναι
    Στη δράση, ναι, στη βράση, ναι
    Στη σάμπα, ναι, στο τσάμπα, ναι
    Στη ρέγγε, ναι, στη ντίσκο, ναι
    Στους μαύρους, ναι, στους γαύρους, ναι
    Στους αναλφάβητους, ναι

    Στους φαντάρους λέμε ναι,
    και στους γύφτους λέμε ναι *

    Και στους Πόντιους λέμε ΝΑΙ

    Στους μαλλιάδες λέμε ναι,
    στους ροκάδες λέμε ναι
    Στα μαγκάκια λέμε ναι,
    στα πρεζάκια λέμε ναι

    Όχι λέμε στην πρέζα,
    όχι και στην εξάρτηση
    Όχι λέμε στην πρέζα,
    όχι στα σκληρά

    Στα ωραία λέμε ναι,
    και στα κόλπα λέμε ναι
    Στα μυστήρια λέμε ναι,
    και στις φάσεις λέμε ναι
    Στα ουίσκια λέμε ναι,
    στα τσιγάρα λέμε ναι

    Όχι στην ηρωίνη,
    όχι σ’ αυτό το διάολο
    Όχι στην κοκαίνη,
    όχι στα σκληρά

    Στην άπλα, ναι, στην ξάπλα, ναι
    Στις βάρκες, ναι, στις τσάρκες, ναι
    Στους φίλους, ναι, στις πλάκες, ναι

    Στον Παπούλη ΝΑΙ

    Στον Μου Που ΝΑΙ

    Στον Μουμουλ ΝΑΙ

    στον Ομερ ΝΑΙ

    Στους σκύλους, ναι, στις γάτες, ναι

    Στους Mήτσους, ναι, στους Kιτσους,
    ναι

    Στην αντισύλληψη, ναι

    Στα κοκτέιλς λέμε ναι,

    και στα κόμικς λέμε ναι

    Στις μπανάνες λέμε ναι,

    στις κουκλάρες** λέμε ναι

    Στις πισίνες λέμε ναι,

    στις αιώρες λέμε ναι

    **(Σκουπίτσα , Μαριτσα.Ρίτσα, ΑΛΛΆ κυριως -πιά Περιγυάλι- Καρουζέλ )

    Όχι λέμε στους βλάκες,
    όχι γαμώ τους άσχετους
    Όχι λέμε στους βλάκες,
    όχι στους χαζούς

    Στα τσακάλια λέμε ναι,
    και στους έτσι λέμε ναι
    Στους τζαζίστες λέμε ναι,
    στους μπλουζίστες λέμε ναι
    Στις ζηλιάρες λέμε ναι,
    στις τρελιάρες λέμε ναι

    Όχι παιδιά στις ψόφιες,
    όχι και στους κρυόκωλους
    Όχι παιδιά στις ψόφιες,
    όχι στους σοβαρούς

    Πα ρα παμ, παραραμ…

    Όχι παιδιά στις ψόφιες,
    όχι και στους κρυόκωλους
    Όχι παιδιά στις ψόφιες,
    όχι στους σοβαρούς

    (και χρονια πολλά στους θανασηδες και στις θανασαινες …)

    Σχόλιο από Νοσφεράτος | 18/01/2008

  233. Μακάρι να διαψευστώ μ-π αλλά όσο υπάρχουν ΑΠΩΘΗΜΕΝΕΣ αντιθέσεις χειροτερεύουν. Δεν μπορεί ο άλλος συνεχώς να ενσαρκώνει τις φαντασιωσικές προβολές του απωθημένου εαυτού μας. Εγώ δούλεψα πάνω στο θέμα αυτό, κατανόησα τον Πάνο.

    Εκτιμώ ότι καμία αντίστοιχη δουλειά δεν έγινε από τη δική του πλευρά, και από την πλευρά των συνοδοιπόρων και οπαδών του. Η διαδικασία είναι πλέον εκτός ελέγχου, μη-αντιστρέψιμη.

    Εκείνο το οποίο προέχει νομίζω είναι η υπεράσπιση του ΔΙΚΟΥ ΣΑΣ δικαιώματος να σχολιάζετε με βάση ΑΠΟΨΕΙΣ, όχι πρόσωπα.

    Αλλά η ελληνική μπλογκόσφαιρα, παραείναι «παρεοκρατική». Με ελαφριά την καρδία σου λέει ο άλλος «δεν ξαναμπαίνεις εδώ», λες και ο χώρος της συζήτησης είναι αγρόκτημά του.

    ΟΧΙ, ο χώρος έχει κανόνες, οι ιδιοκτήτες τους τροποποιούν, εγώ π.χ. σεβάστηκα ΟΣΟ μπορούσα τους κανόνες σας. Αλλά από τη στιγμή που νομιμοποιείται στη ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ των ανθρώπων ο ολοκληρωτικός αποκλεισμός ανθρώπων, ΕΧΟΥΜΕ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΜΕΓΑΛΟ.

    ΟΛΟΙ. Οχι μόνο εσεις.

    ————————–

    Πριν αποβάλλει κανείς έναν άνθρωπο από μία συζήτηση υπάρχει ολόκληρη γκάμα ενεργειών που ΜΠΟΡΕΙ να γίνουν, χάριν της διάσωσης της συζήτησης. ΚΑΝΕΝΑΣ δεν μπορεί να αποβάλλεται από πουθενά, παρά μόνο σε ακραίες περιπτώσεις που συστηματικά παρενοχλεί πολλαπλούς χώρους με τις ίδιες διαπιστωμένες τεχνικές παρενόχλησης.

    Αν η μπλογκόσφαιρα δεν κατανοήσει αυτό το απλό πράγμα, θα γίνει αργά ή γρήγορα τσιφλίκι τσοπάνηδων και αγάδων. Και η ελευθερία του Λόγου θα κατακρημνισθεί ΑΛΛΗ μία φορά. Αυτή τη φορά από ΕΜΑΣ τους ίδιους. Το θέμα είναι πολιτικό και θεσμικό.

    Τώρα, αν κάποιος δεν πείθεται, δεν εφαρμόζει αυτή την πολύ απλή αρχή (του μη-αποκλεισμού κανενός) με γειά του με χαρά του, αλλά θα πρέπει να φορέσει και το αντίστοιχο… σήμα και περιβραχιόνιο. Ζηγκ Χάϊλ!

    Σχόλιο από omadeon | 18/01/2008

  234. (Σιγά -σιγα΄ξαναβρισκω το κεφι μου)

    Αφιερωμένο στον Μ-π(που μάλλον τον στεναχωρησα )

    Πού βαδίζουμε κύριοι;

    Στίχοι, Μουσική: Λουκιανός Κηλαηδόνης

    Τα ‘φτιαξε ο Μηνάς με την Ανέτα
    Που τα ‘χε με το Δήμο τον τρελό
    Χώρισε ο Χρηστάκης με την Τέτα
    Και τα ‘φτιαξε ξανά με την Ζωζώ
    Και τα’ φτιαξε η Μάρι με τον ¶ρη και τον Χάρη
    Που τα είχε με την Ρένα και μετά με την Νανά
    Κι ο Μιχάλης με την ¶ννυ που τα είχε με το Γιάννη
    Μπερδεύτηκαν και τα φτιάξανε ξανά
    Τα ‘φτιαξε η Μαίρη ξαφνικά με το Λευτέρη
    Που γουστάριζε την Νένα πριν γνωρίσει τη Γωγώ
    Που τα είχε με τον ¶ρη πριν τα φτιάξει με την Μάρη
    Και που κάποτε τη γούσταρα κι εγώ

    Χώρισε ο Θωμάς με την Βαρβάρα
    Και ο Νίκος ο ψηλός με τη Φανή
    Τα ‘φτιαξε ο Κωστάκης με τη Μάρα
    Και γνώρισε ο Δημήτρης τη Βιβή
    Και τα ‘φτιαξε η Αίμη με το φίλο του Αρτέμη
    Και τον πήρε από τη Μάνια που κολλούσε στον Τοτό

    Που φλερτάριζε τη Βάσω που τα είχε με τον Τάσο

    Πριν τον κάνει με την Ράνια τσακωτό

    Χώθηκε η Τασία στον Νικήτα και τη Σία

    Που γουστάριζε τον Στάθη που αγαπούσε τη Γωγώ

    Που τα είχε με τον ¶ρη πριν τα φτιάξει με τη Μάρη

    Και που κάποτε τη γούσταρα κι εγώ

    Χώρισε ο Λουκάς με τη Μαρίνα

    και γύρισε ξανά στην Αθηνά
    ψωνίστηκε ο Αντώνης με τη Ντίνα
    που τα ‘χε με ένα φίλο του Μηνά
    και τα ‘φτιαξε η Γκέλη ξαφνικά με το Βαγγέλη
    που τα είχε με τη Τζίνα και παλιά με την Ηρώ
    που αγαπούσε τον Ηλία που τα είχε με την Λία
    λίγο πριν να του την πέσει η Αργυρό
    Τα ‘φτιαξε κι η Ρέα τελικά με τον Ανδρέα
    που τον ήθελε και η Νίνα πριν γνωρίσει το Θαλή
    που τα είχε με τη Λόλα και φλερτάριζε τη Στέλλα
    λίγο πριν να γνωριστούν με τη Λιλή
    Έφαγε η Μαρούλα τον Μανώλη από τη Ρούλα
    που του άρεσε και η Μίνα που του γνώρισε η Γωγώ
    που τα είχε με τον ¶ρη πριν τα φτιάξει με την Μάρη
    και που ίσως να την πήδηξα κι εγώ

    Σχόλιο από Νοσφεράτος | 18/01/2008

  235. Ομαδεώνα, ίσως κάποια άλλη φορά να κάνουμε όλοι συζητήσεις για τα θεωρητικά ζητήματα που θέτεις, χωρίς να φωτογραφίζουμε οποιονδήποτε.

    Βλέπεις ότι με είχε επηρρεάσει τόσο πολύ το ζήτημα αυτό, που δεν ήθελα να ανοίξω τον υπολογιστή μου όλη τη μέρα. Νάναι καλά ο Ομέρ και ο Μουμούλ που άντεξαν μια μεγάλη σύγκρουση στο μικρόχωρό μας.

    Γι αυτό ας τα πούμε άλλη φορά.

    Μ-π

    Σχόλιο από Πόντος και Αριστερά | 18/01/2008

  236. Ευχαριστούμε Μ-π.

    Καλή και ισορροπημένη η τοποθέτησή σου.

    Νοσφεράτε, μόνο Περιγυάλι και Καρουζέλ πια. Έτσι;

    Ομέρ

    Σχόλιο από Πόντος και Αριστερά | 18/01/2008

  237. Καλά .

    στις κουκλάρες** λέμε ναι

    **μόνο Περιγυάλι και Καρουζέλ πια

    και » Ποτέ Πια »!! 😉

    Σχόλιο από Το Κοράκι | 18/01/2008

  238. Μω την πίστη σ’ από πότε χαμογελάν τα κοράκια 🙂

    (σχεδόν ποτέ δεν χρησιμοποιείται το «μω την πίστη σ’ ως βρισιά». Τις περισσότερες φορές ως δείγμα έκπληξης ευχάριστης ή δυσάρεστης, θαυμασμού …)

    mumul

    Σχόλιο από Πόντος και Αριστερά | 18/01/2008

  239. Οχι μόνο χαμογελάνε Μ-π αλλά και γελάνε…..
    (θα το δεις συντομα ελπίζω -οταν μου φυγει τελειως η σταναχώρια στην ΧελιδΩνα μ-λ*(αφιερωμενο Μόνο στο Περιγυαλι -Καρουζελ 😉 )

    * Που θαμου φυγει τελείως
    μόνο οταν χαμογελασει ο Μ-π

    Σχόλιο από To Κοράκι | 19/01/2008

  240. «Απ’ τη στιγμή που ήταν αδιαπραγμάτευτη η μη αποβολή του Νοσφεράτου,»

    από τη στιγμή αυτή κερδίσατε ένα φίλο που θεωρεί την ΑΡΧΗ αυτή αδιαπραγμάτευτη. Για ΟΛΟΥΣ.

    ———————-

    Υ.Γ.
    ΟΛΑ εδώ πληρώνονται. Κάποτε νόμιζα ότι ήταν εύκολο, να τηρηθεί αυτή η απλή Αρχή. Κάποια στιγμή αναγκάστηκα ο ίδιος να αποκλείσω κάποιον από δικό μου μπλογκ, επειδή ο ίδιος άνθρωπος είχε αποκλείσει τόσο εμένα όσο και άλλους από το δικό του.

    Τελικά, όσο κι αν φαίνεται απίστευτο, ΤΑ ΒΡΗΚΑΜΕ. Σήμερα είναι ελεύθερος να σχολιάζει στο μπλογκ μου και κλείσαμε προ πολλών μηνών “ειρήνη και εργασία”. ΔΥΣΚΟΛΟΣ άνθρωπος, με κούρασε. Ομως τα βρήκαμε. Βρείτε τον…

    Καλό βράδυ παίδες.

    Σχόλιο από omadeon | 19/01/2008

  241. Σωστα . Αλλά Ομαντεον , για να βοηθήσεις κι εσύ την εκτονωση , γιατί δεν γυρνάς στο μπλογκ σου να φτιαξεις
    επιτελους εκείνο τήν Trance μουσική ΕΠΕΝΔΥΣΗ στη ΧελιδΩνα (μ-λ) 🙂
    .
    Εγώ σου δινω την αδεια για τα δικά μου στιχακια μαζί και τα δικαιωματα ..Αν συμφωνει και ο Π&Α….

    Σχόλιο από Νοσφεράτος | 19/01/2008

  242. ωΧ ..Ασε καλύτερα Ομαντεον …ασε μη ξαναμπλεξουμε …Θα το δουμε αργοτερα …
    Είπαμε μόνο (Περιγυάλι και Καρουζέλ)
    Ουφφφφφφ!(αρχισα κι εγώ τα Ουφφ Μ-π)

    Σχόλιο από Νοσφεράτος | 19/01/2008

  243. Τώρα …Ομέρ , ΄γιά πάνε να δεις και πές μου
    Ποιός Κωλοτριβεται; 🙂
    (αν θελεις βγαλτο το σχολιο…μονο δες και πες μου)

    Σχόλιο από Νοσφεράτος | 19/01/2008

  244. Νοσφεράτε,

    εσύ κωλοτρίβεσαι και πάλι.

    Στην κατάσταση αυτή έχουμε βρεθεί εξαιτίας του πείσματός σου και της αδυναμίας σου να έρθεις στη θέση του άλλου.

    Σε κάθε σύγκρουση φταίνε και οι δύο. Εμείς απλά βρεθήκαμε στη μέση και αναγκαζόμαστε να υφιστάμεθα τα τρολαρίσματα του «άλλου».

    Μην αρχίσουμε και πάλι τα ίδια.

    Ομέρ

    Σχόλιο από Πόντος και Αριστερά | 19/01/2008

  245. ο.κ

    Σχόλιο από Νοσφεράτος | 19/01/2008

  246. ————————————————————————————————————–
    ΕΓΙΝΕ ΜΙΑ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΑΠΟ ΜΑΣ ΝΑ ΚΛΕΙΣΕΙ Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΜΕ ΤΗΝ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ
    ΤΟΥ Μ-π (σχ.231). ΟΜΩΣ ΤΑ ΠΟΙΗΜΑΤΑΚΙΑ ΚΑΙ ΟΙ ΘΕΩΡΗΤΙΚΟΥΡΕΣ ΠΑΝΕ ΝΑ ΣΚΕΠΑΣΟΥΝ ΤΟν «ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟ»… ΓΙ ΑΥΤΟ, ΠΡΙΝ ΠΑΩ ΓΙΑ ΥΠΝΟ, ΜΕΤΑΦΕΡΩ ΣΤΟ ΣΗΜΕΙΟ ΑΥΤΟ ΤΗΝ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΤΟΥ Μ-π, που απευθύνεται σε μένα.
    (και ελπίζω κάποιοι να κλεισουν επιτέλους τα σχόλια. Ενεγκάστα! )

    Ομέρ
    ————————————————————————————————————–

    …. νομίζω ότι πρέπει να τελειώνουμε κάπως με την ιστορία αυτή. Μην εκνευρίζεσαι και πολύ γιατί, είναι αλήθεια, σου έπεσε πολύ “δουλειά”. Αυτά έχει η πολιτική στράτευση!!!

    Προσωπικά στα σχόλια 95 και 105 είπα πεντακαθαρά την άποψή μου και δεν χρειάζεται να την επαναλάβω.

    Όσοι ενδιαφέρονταν, διάβασαν τα απειράριθμα σχόλια εδώ και στην “Καλύβα” και έβγαλε ο καθένας τα συμπεράσματά του.

    Αν θά ‘πρεπε να γράψω δύο καταληκτικές προσωπικές σκέψεις για μια ιστορία που με πλήγωσε πολύ, θα ξεπερνούσα τις ανοίκειες φράσεις, τους αναπόδεικτους ισχυρισμούς, τους κακοήθεις χαρακτηρισμούς και θα κρατούσα κάποιες αποκαλυπτικές δημόσιες στιγμές των δύο πρωταγωνιστών.

    Ο Νοσφεράτος με αληθινή συντριβή θα γράψει και θα ξαναγράψει, το πώς αισθάνεται: ”Ζητησα ηδη συγνώμη κυριως απο τον Μ-π και ξαναζητώ ….. Ξερω οτι σε στεναχώρησα ..και ξερεις οτι λυπάμαι …… Ενταξει φιλε εσφαλα απεναντι σας … “

    Ο δε Πάνος θα γράψει μεταξύ άλλων: “Ούτως ή άλλως γνώριζα ότι σβήνετε τα υβριστικά, συκοφαντικά κλπ σχόλια του …………. – αυτό είναι δεδομένο. Και ποτέ δεν σας προσήψα ότι καθυστερείτε στο …σβύσιμο – …”

    Προτιμώ να κρατήσω μέχρι εδώ το παράθεμα του Π. για να εξάγω το συμπέρασμα ότι στο τέλος μείωσε κατα πολύ την ένταση αλλά και την εικόνα που ήθελε να διαμορφώσει για τις προθέσεις μου. Η αλλαγή, για όποιον ξέρει να διαβάζει ήταν ριζική… και ας μην το ομολογεί για δικούς του λόγους.

    Τελικά πιστεύω ότι και η τεχνολογική υστέρηση, όπως αποδείχτηκε, συνέβαλε στο να μεγαλώσει η ένταση. Η δικιά μας προσπάθεια, που υπάρχει συνεχώς από τον περσινό Ιούλη -όταν προσπαθήσαμε και αποτρέψαμε τους δύο πρωταγωνιστές να αλληλοσπαραχθούν δημόσια τότε- με διάφορες εξάρσεις κατά περιόδους, δεν γινόταν τελείως αντιληπτή.

    Απ’ τη στιγμή που ήταν αδιαπραγμάτευτη η μη αποβολή του Νοσφεράτου, όλο το βάρος της προφύλαξης του Π. από τις επιθέσεις έπεφτε πάνω μας. Και κάναμε ότι μπορούσαμε με πολύ ψυχικό κόστος. Αυτό το ανέπτυξαν καλύτερα οι φίλοι που “κρατούσαν σκοπιές” κυριολεκτικά, μπας και ξεφύγει τίποτα. Και πολλές φορές ξέφευγαν πράγματα!

    Αλλά πρόθεση δεν υπήρξε ούτε μια στιγμή!

    Τελικά τελειώσαμε μ’ αυτον τον τρόπο. Πράγματα που θα μπορούσαν να λυθούν -δηλαδή αυτά που ξέφευγαν από τον έλεγχό μας- μ’ ένα απλό φιλικό τηλεφώνημα, έγιναν αντικείμενο τηλεσιγράφων και χρησιμοποίησης μιας ανεπίτρεπτης γλώσσας στον ιδιωτικό και δημόσιο χώρο. Φυσικά η αισθητική του λόγου και οι τεχνικές επικοινωνίας, υπόκεινται στην απολύτως προσωπική διαχείριση.

    Προσωπικά λυπάμαι! Και λυπάμαι και για τον σαρκαστικό υπότιτλο του μπλογκ ” Ο σουρβάς ετσουκνίε”, που υπήρξε μια έμπνευση του Πάνου, που αντικαταστάθηκε από το αντιεξουσιαστικότερο “..(γα)’μώ το νόμο σ(ου)!”

    Αλλά όπως είπε και Π: Έστω μ’ αυτό τον τρόπο το απόστημα έσπασε. Γιατί και για μας απόστημα ήταν! Τόσο η επιμονή του Νοσφεράτου, όσο και οι απαιτήσεις του Πάνου.

    Πιθανόν να μην υπήρχε άλλος τρόπος.

    Και κάτι για το Νίκο Σαραντάκο. ΄Εχω τη γνώμη ότι η Χελιδώνα (μ-λ) δεν ήταν υπεύθυνη του προβλήματος. Και να μην υπήρχε αυτή, θα υπήρχαν οι “Μεταμορφώσεις..“, τα κείμενα για τη γλώσσα κ.λπ. Από τη στιγμή που υπάρχουν αντιθέσεις και εμπλεκόμενοι, το πρόβλημα θα βγαίνει διαρκώς. Και μη νομίζεις ότι τέλειωσε! Τέλειωσε με μας οριστικά. Έφυγε από πάνω μας το πολύ μεγάλο βάρος και άγχος, που είχαμε από το καλοκαίρι.

    Εκτιμώ όμως ότι απ΄ τη στιγμή που οι ίδιες αντιθέσεις (πολύ πιο έντονες πλέον) υπάρχουν, θα ξαναβγούν. Σε άλλο χώρο φυσικά και με μεγαλύτερη βιαιότητα.

    Μακάρι να διαψευστώ, γιατί πραγματικά δεν αξίζει τον κόπο. Το διακύβευμα είναι απελπιστικά μικρό. (Έχει απολύτως δίκιο ο κατα καιρούς συνονόματος τζέι95)

    Φιλικά

    Μ-π

    Σχόλιο από Πόντος και Αριστερά | 19/01/2008

  247. ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΙ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΜΟΙ ΑΠΑΓΟΡΕΥΟΝΤΑΙ ΔΙΑ ΡΟΠΑΛΟΥ

    ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΣΑΣ

    mumul

    Σχόλιο από Πόντος και Αριστερά | 19/01/2008

  248. «..Μετά από αυτά – και αφού έχω αποδείξει περίτρανα το σκληρό, ρατσιστικό, αντιποντιακό μου μένος, δικαιούμαι, νομίζω, να σας πω το τελευταίο ποντιακό ανέκδοτο, που κυκλοφορεί στη μπλογκόσφαιρα:
    – Πόντος και Αριστερά!
    🙂
    ΥΓ. Φυσικά, δεν περιμένω από τους συγκεκριμένους φανατικούς, κοντόθωρους, δυσκοίλιους, κομπλεξικούς παλαιοσταλινικούς να καταλάβουν τι θα πει αγάπη και σεβασμός για κάθε ελληνική (και κάθε άλλη) φύτρα, ούτε να αποχτήσουν στοιχειώδη αίσθηση του χιούμορ – είναι αργά πια για να τους συμβεί τέτοια …τραγωδία. Αλλά, τι διάβολο, δεν είναι όλοι οι Πόντιοι σαν κι αυτούς.»

    Ότι καταλαβαίνει ο καθένας………
    Άντε πάω τώρα, να εξυπηρετήσω την δυσκοιλιότητά μου..
    το βράδυ ίσως τα ξαναπούμε

    Ξανά καλημέρα σας

    mumul

    Σχόλιο από Πόντος και Αριστερά | 19/01/2008

  249. Χρειάζεται κόπος για να κατανοήσουμε τους άλλους, να σεβαστούμε τον τρόπο που λειτουργούν, κ.ο.κ.

    Ετσι δεν παρεξηγώ καθόλου τις ΤΙΜΙΕΣ προσπάθειες του ιστολογίου σας να υπερασπιστεί ΑΥΤΟΝΟΗΤΕΣ αρχές αλλά και… ΔΙΚΕΣ ΣΑΣ αρχές, όπως την αρχή του σεβασμού των πάντων και της ΔΙΑΓΡΑΦΗΣ κάθε προσωπικής επίθεσης στο δικό σας χώρο.

    Εφόσον το κίνητρό σας είναι αποδεδειγμένα καλό και ωφέλιμο, κανένας λόγος δεν μου πέφτει.

    Αλλά η προσπάθεια ΟΠΟΙΟΥΔΗΠΟΤΕ να γελοιοποιήσει άδικα σε άλλους χώρους το δικό σας ιστολόγιο, ΕΙΔΑΤΕ πόσο αντίθετο με βρίσκει, και επιλέγω δικούς μου τρόπους πάλης σε άλλους χώρους, όπως είδατε.

    Ναι μεν κατανοούμε, αλλά ο καθείς και τα όπλα του. Για μένα όποιος δεν κατανοεί οικουμενικές αρχές όπως η ελευθερία έκφρασης απόψεων ΧΩΡΙΣ προσωπική επίθεση, ΔΕΝ εμπίπτει στην κατηγορία των ανθρώπων που σέβομαι πλέον, και για εκείνον θα ισχύσει (στο δικό μου χώρο) το «Εσύ κόψει λόγκο, εγώ κόψει κ@λο» (όπως είπεν ο μαύρος υπηρέτης στο αφεντικό του)…

    Σχόλιο από omadeon | 19/01/2008

  250. «ΤΟ ΑΠΟΧΩΡΗΤΗΡΙΟΝ»

    Πολύ μπλά μπλά αστυνομικό…
    ντεμέκ, και ερευνητικό …μμμ
    ανέκδοτο ποντιακό που τράβηξε
    και μια και δυό …μμμ

    Στης ΧελιδΩνoς μας(;) τραβώ
    το e-Αποχωρητήριον …
    ως «είπαν» κάποιοι Λόγιοι
    εν «Θύμα» εξιλαστήριο
    φαωνάξτε εσείς τον Μπέκα
    στο e_k-0l0 Mος μια Τφέκα…

    ΜΕΓΑΣ (ΕΙΣΑΙ ΧΑΝΟ ΜΟΥ) ΣΠΟΝΣΩΡ ΚΑΙ ΑΠΟ ΠΑΝΩ ΜΟΥ
    ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ ΠΑΝΑΣΦΑΛΕΙΑΣ «Ο ΠΑΝ(Τ)ΩΝ ΜΕΤΑΞΑΣ»

    Νίκος Καζαμιάκης – FYRONosty

    Σχόλιο από Νίκος Καζαμιάκης | 19/01/2008

  251. Ε-ΠΑΝ-ΟΡΘΩΣΙΣ
    (λέμε τώρα)

    Ε ρέ πρεσβυωπεία…
    κατ΄ άλλους λίαν προσφιλείς
    διάβαζε Μ@λ@κe@

    …φωνάξτε εσείς τον Μπέκα
    στο e_k-0l0 MAΣ μια Τφέκα…

    Σχόλιο από Νίκος Καζαμιάκης - FYRONosty | 19/01/2008

  252. …ως “είπαν” κάποιοι Λόγιοι
    εν “Θύμα” εξιλαστήριον…

    Ένα ΝΙ δεν είναι λίγο πράμα…
    Ειδικά αν είναι δικό ΜΟΥ

    Πως λέμε

    (:)osf…

    Σχόλιο από Νίκος Καζαμιάκης - FYRONosty | 19/01/2008

  253. Δυστυχώς σήμερα ο Ομέρ απουσιάζει .. οπότε δεν θα υπάρχει το γνωστό του στιλ «τα του καίσαρος του καίσαρι…», ούτε η συνεχής παρακολούθηση.

    Ο μουμούλ θα μπαίνει λιγότερο και εγώ που και που. Οπότε όλα τα μη παραγωγικά σχόλια, ειδικά αυτών που έχουν ήδη τοποθετηθεί και απλά αναπαράγουν την άποψή τους, είναι ανεπιθύμητα.

    ————————-

    Νίκο Σαραντάκο,

    φαίνεσαι ΣΧΕΤΙΚΑ πιο ψύχραιμος από τους υπόλοιπους που συνεχίζουν να σχολιάζουν για το συγκεκριμένο θέμα.

    Αγνοώντας όλες τις αθλιότητες που γράφτηκαν πρόσφατα, σε ρωτώ να μου απαντήσει ώς πρόσωπο με συγκεκριμένες ευαισθησίες και απόψεις:

    Εάν βρισκόσουν στη θέση μας, θα απαγόρευες στο Νοσφεράτο να σχολιάζει βάζοντας φραγή για τον υπολογιστή του ή σβήνοντας αυτόματα όλα στα σχόλια που υπογράφονταν από τον ίδιο ανεξαρτήτως περιεχομένου;

    Γιατί νομίζω ότι το μοναδικό δίλημμα ήταν :

    πλήρης αποκλεισμός ή λογοκρισία;

    Επίσης στο 246 σχόλιο υπάρχει και εκεί κάτι για σένα…

    Μ-π

    Σχόλιο από Πόντος και Αριστερά | 19/01/2008

  254. Από μια ιδέα του σαρανταμηλοκκόκινου:

    «Δεν είναι η Μπλοκόσφαιρα ταυτισμένη με τη νοσηρή κατάσταση, που δημιουργήθηκε τον τελευταίο μήνα.
    Οι γενικεύσεις που ξεκινούν από ένα γεγονός στο υπουργείο Πολιτισμού, οι αφορισμοί, οι αναπόδεικτες καταγγελίες, οι ακρότητες δεν υπηρετούν, βλάπτουν τη δημόσια ζωή, βλάπτουν το δημόσιο συμφέρον.

    Τίποτα δεν θα μείνει στο σκοτάδι.
    Δεν κάνουμε εκπτώσεις ούτε στη νομιμότητα, ούτε σε ζητήματα αρχών και αξιών.
    Δεν κρύβουμε τίποτε.
    Δεν καλύπτουμε τίποτε.
    Δεν φοβούμαστε τίποτε.
    Δεν χαριστήκαμε και δεν πρόκειται να χαριστούμε σε κανένα.
    Ας τον αφήσουν ήσυχο να επιτελέσει το έργο της.
    Τίποτε δεν πρόκειται να μείνει ανεξιχνίαστο.
    Τίποτε δεν πρόκειται να μείνει στο σκοτάδι.

    Εμείς σεβόμαστε τoν Ομέρ, εμπιστευόμαστε τον Ομέρ και επικουρούμε, όπως οφείλουμε, το έργο της.
    Παρεμβάσεις, πιέσεις και συκοφαντικές επιθέσεις -όπως αυτές που εκδηλώθηκαν στο τελευταίο διάστημα- πλήττουν τον Ομέρ, πλήττουν τους δημοκρατικούς θεσμούς.
    Η Μπλογκοκυβέρνηση αυτή ούτε εκβιάζεται ούτε εκβιάζει.
    Σε ζητήματα αρχών δεν κάνω εκπτώσεις»,

    «..Δεν θα κρίνετε εσείς ποια κυβέρνηση θα έχει αυτός ο τόπος…»

    —–

    Ρε Μ-π βάλαμε και εμείς τον Ομέρ να κρατάει τα μπόσικα !!!

    Δεν φωνάζαμε το Καραμανλή να τακτοποιήσει τα πάντα ?
    Μια χαρά τα λέει.
    Σε μισή ώρα θα είχε καθαρίσει.


    mumul

    Σχόλιο από Πόντος και Αριστερά | 19/01/2008

  255. Ρε παιδιά όχι και… Ζαχόπουλος ο Ομέρ! Αυτοσεβασμός!

    Τελικά μου είπε ο Γιώργος ότι έχετε χιούμορ κι είχε πολύ δίκιο.

    Σχόλιο από friend_of_Omadeon | 19/01/2008

  256. ΥΠ’ ΑΝΕΜΩΝ ΓΑΡ ΘΑΛΑΤΤΑ ΤΑΡΑΤΕΤΑΙ
    ΗΝ ΔΕ ΤΙΣ ΑΥΤΗΝ ΜΗ ΕΚΙΝΕΙ ΠΑΝΤΩΝ ΕΣΤΙ ΔΙΚΑΙΩΤΑΤΗΝ

    ΤΕΛΟΣ ΕΠΟΧΗΣ
    Υποδεχτείτε τον ΝΕΩΤΑΤΟΝ Θαυμαστό (τέως) Καινούργιο Κόσμο(;)

    ΘΕΡΜΑ ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΡΙΑ
    ΕΙΛΙΚΡΙΝΑ ΠΡΟΣ ΟΛΟΥΣ
    ΑΝΕΥ ΣΚΛΗΡΟΥ ΡΟΚ
    ΚΙ ΕΠΙ ΤΟΥ ΜΟΝΟΧΟΡΔΟΥ
    ΩΣ ΚΑΙ ΚΑΛΟΥ ΕΞΩΜΟΙΩΤΗ
    ΤΟΥ ΣΥΜΠΑΝΤΟΣ ΜΑΣ ΚΟΣΜΟΥ

    *Με ιδιαίτερη Αφιέρωση στον ομότεχνο εμπαθή, ελλαθή, συμπαθή, ορθοδόξως αναστηνόμενον και δια τούτο αγαπητόν κ. Γεώργιο Ομαδεώνα
    (του δίνω δε ως προίκα δια τον εις Γάμον εν καρπερόν μου επί της Λέσβου Ελαιώνα)

    *Τολμώ δε με νοσ()αλγία να το απευθύνω και εις filion Καρπάθιον και μύστην του φλογερού Φλαούτου (τώρα διδάσκει λύρα με τα γερακοκούδουνα είδηση ναι τον πήρα) παναριστερής – παμποντιακής καταγωγής Μέγα Περσονάλιον, ονόματι ΘΩΜΑΝ ΕΡΕΥΝΟΦΟΒΙΚΙΔΗΝ και ΒΑΙΝΩ ΑΒΑΤΩΣ κι ΗΣΥΧΑ εν ΛΟΓΩ και ΤΙΜΗΣ επί τούτου:

    Ο ΤΡΑΧΑΝΟΣ απλώθηκε με προσοχή μεγάλη
    μονάχα για το ΝΟΗΜΑ κι ας το πατούν οι «Άλλοι»
    Είναι αρκούντως ΑΡΙΣΤΟΣ ο ΚΟΣΜΟΣ(;) που μας φτιάχνουν
    Ας έχουν όμως κατά νου πως ΧΕΙΡΟΝΕΣ υπάρχουν

    Το ζήτημα το ΚΥΡΙΟΝ που προφανώς προέχει
    είναι εν ΔΟΞΗ και ΤΙΜΗ καθένας μας να έχει:

    Αυτό που λένε οι ΦΤΩΧΟΙ
    Τον ΒΙΟ μετά ΜΟΥΣΙΚΗΣ
    να ξέρει ΝΑ ΤΟΝ ΠΑΙΖΕΙ
    ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΡΙΜΑΣ ΑΠΙΑΣΤΟ
    του «ΠΛΟΥΤΟΥ» το βαλάντωμα
    ΚΑΦΤΑ και όχι παρακαλετά
    με Λόγια της ΝΤΡΟΠΗΣ κλαυτά
    ΣΤΑΡΑΤΑ και ΑΝΕΠΙΣΤΡΟΦΑ
    ΣΚΩΜΜΑΤΟΣ χρήση κάνοντας
    ΕΥΘΥΣ να ΠΕΡΙΠΑΙΖΕΙ

    ΠΡΩΤΗ ΒΑΣΙΣ

    (Αραβοπερσοτουρκιστί: Γεγκιάχ, Αρχαιοελληνιστί: προσλαμβανόμενος, ‘Βυζαντι’νεωτεριστί Κάτω Δι, Ευρωλιγουριστί ΣΟΛ)

    ΤΟ ΣΥΝΕΧΕΣ ΠΩΣ ΚΟΠΤΕΤΑΙ
    ΩΣ ΤΟ ΚΟΠΤΟΝ ΣΥΝΕΧΕΙ

    ΠΩΣ ΔΙΦΥΩΣ ΕΝ ΠΝΕΥΜΑΤΙ ΚΑΙΝΩ
    ΔΕΥΤΕΡΑΣ ΒΑΣΕΩΣ
    ΩΣ ΕΙΝΑΙ ΑΝΑΣΤΗΜΕΝΟ
    ΤΟ ΤΡΙΦΥΕΣ ΕΞΕΡΧΕΤΑΙ
    ΜΕ ΦΩΣ ΕΥΛΟΓΗΜΕΝΟ

    ΔΕΥΤΕΡΑ ΒΑΣΙΣ

    (Αραβοπερσοτουρκιστί Ντουγκιάχ, Αρχαιοελληνιστί: Υπάτη Μέσων, ‘Βυζαντι’νεωτεριστί, πΑ, Ευρωλιγουριστί ΣΟΛ)

    ΚΑΙ ΔΙΟΝΥΣΟΥ ΘΑΝΑΤΟΣ
    ΕΝ ΤΩ ΣΤΑΥΡΩ ΕΠΗΛΘΕΝ
    ΚΙ ΩΣ ΗΤΟ ΝΟΘΟΝ ΤΟΥ ΔΙΟΣ
    ΣΤΟΝ ΑΔΗ ΕΚΑΤΗΛΘΕΝ

    ΜΕ ΤΟΥΣ ΛΥΓΜΟΥΣ ΟΜΟΡΦΗΣ
    ΤΗΣ ΠΑΝΣΕΠΤΗΣ ΤΗΣ ΣΕΜΕΛΗΣ
    ΚΙ Η ΠΑΝΑΓΙΑ ΛΥΠΗΘΗΚΕ
    ΜΑΝΑ ΤΗ ΜΑΝΑ ΤΗΝ ΠΟΝΕΙ
    ΚΙ ΑΥΤΗ ΠΑΡΗΓΟΡΗΘΗΚΕ

    ΑΔΩΝΙΔΟΣ ΤΗΝ ΑΝΑΣΤΑΣΙΝ
    ΤΗΝ ΚΑΘΕ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΙΝ
    -όχι τις φέικ μπάνικες 21’ τ’ Απρίλη
    ή του δικτάτωρ Μεταξά με μοντερέισον φρικτά
    να ανάβουμε χλιδάνετα ροζέ πουά φυ(σ)τίλι-

    ΝΑ ΚΟΙΝΩΝΟΥΜΕ ΤΑΠΕΙΝΑ
    Προφήτες Άλλους κι Εφικτούς
    βαρέθηκεν ως κι ο Θεός
    ξανά για να μας στείλει

    ΤΡΙΤΗ ΒΑΣΙΣ (άνευ αξιοπίστου ευσταθείας υφιστάμενη έλξεις αναλόγως τω Γένει και τω Ήχω. Αραβοπερσοτουρκιστί Σεγκιάχ, Αρχαιοελληνιστί: παρυπάτη Μέσων, ‘Βυζαντι’νεωτεριστί, Βου (σκληρόν-μαλακόν διάτονον ~9/8ή 10/9 ή 11/10), Ευρωλιγουριστί ΜΙ )

    Για τα υπόλοιπα πάθη και λάθη των βάσεων – [των καθημερινών εν απαιτητικών αναλόγως του ήθους τους ύφος (κι όχι υφάκι περσικό σε σικ αναστηλώματα δεμένο)
    για το πονηρό [την αρχή του μετά μουσικής και εκπίπτοντος κεκλιμμένου πολιτισμού] τρίχορδο επιδεχόμενο πάσης ομαλοποιήσεως «ψευδοσύστημα» τα ελάσσονα (λεγόμενα) «τέλεια» συστήματα με πρώτο λυγισμένο στα πάθη και τα λάθη των ανθρώπων Εντεκάχορδο Τρίς εν συνάψει διαπλεκομένων άνευ διαζευτικού ζωοδότου φθόγγου προς δόξαν του συμπαντικού αρχαιοελληνικού διπόλου ΜΕΣΗ –ΠΑΡΑΜΕΣΗ εκ μεταφοράς και ολίγον πλαγίας μερικώς ανεξερευνήτου πτώσεως βλέπε και ΝΗ-ΠΑ, το γνωστό νέου τύου ΑΠΗΧΗΜΑ εν όλοις τοις αρχαίοις σημαίνον την συναλληλίαν φωτός και Σκότους… και πολλά άλλα διάφορα πράγματα … που το καυτηρίαζε με μπόλικο υποσκάπτων ΣΚΩΜΜΑ ο Σεβαστός μας ΔΑΣΚΑΛΟΣ ο κ.κ. Π.Π. όταν το πιπιλάγαμε καμμιά φορά στις Εκθέσεις μας…] με την βοήθειαν του παντός ημών έσω και έξω κόσμου κ.κ. Γούγλη (και θείου μου εξ Αμερικής) αναζητήσατε (χααααα….λέμε τώρα, να περνάει η ώρα, το εθνικιονπρεπές λήμμα (ή μήπως βλήμα ή λείμμα, χάμα λείμμα ως εν τω ελαιοκτήματι ( Το εννοώ Γιώργο, θα το δώσω για προμόσιον κάνε εσύ τα Ιερά Κονέ με τω Ιερώ Τεράτω, εν ονόματι ΑΒΑΤΩ) ή τέλος και λίμα για τα νύχια σας γλυκιά μου Μανταμαδζέλ Αγριοπεριστέρα μου στα Λεύκα του Παππού μου να πετάς (που λένε και Τοκμάκι μερικοί) Άχ και να σ’ έβλεπα… τα φλάς δίχως να τα βγάλεις τον Άνεμο να οργώνεις…

    Αιγαιόγλαροι

    Στου Αιγαίου το φώς
    που λούζεσαι κρυφή βραχονησίδα
    όταν χορταίνει ο ουρανός
    της θάλασσας το κλάμα
    τότε δαμάζει η μουσική
    – σαν ονειροπαγίδα
    στου γλάρου απάνω το φτερό –
    του έρωτα το θάμα.

    Δεν αντέχω μ’ έπιασε το LEXOLAGNIL…

    σνιφ….

    Αναζητήσατε λοιπόν, το βλήμμα το αμφίσημον το δις ερωτοπούλιον/ ερωπολεμικόν ανδρός του υποφαινόμενου πάσα η Γή και Θάλασσα Ζωή διπλή κι ας χάλασα λίγες φορές εκόλωσα, κι ας έχασα κι ας θόλωσα … μπροστά στους: taboorades

    http://users.sch.gr/veccio/taboorades.htm

    Μα νοιώθω μια φαγούρα…

    κάποιοι θα πουν … ΦΙΓΟΥΡΑ

    **********************************************************

    THENKS GO(L)D

    &

    ΕΚΛΑΜΠΡΩΤΑΤΟN ΜΕΓΑN ΤΗΣ ΜΟΥΣΙΚΗΣ ΑΡΧΙΣΠΟΝΣΩΡAN

    (Ο ΘΕΟΣ TOY KΑΘΕΝΟΣ -ΑΠ ΤΗ ΧΟΡΗΓΙΑ ΤΟΥ- ΝΑ ΜΑΣ ΦΥΛΑΕΙ)

    Tον συν-πτωματικά και εν ταύτη τη περιόδω, ηρξάμενον, χοιρών ΑΔΙΚΩΝ, εκπεσόντα πάνω μου, ( Ψάξε εν Γούγλη Αισθητικές της Απόλαυσης Φέτες) εν τω Π&Α συμπαθή και αγαπητώωω (ας μου επιτραπεί) μικροΚΟΣΜΩ, φέροντα το βαρύ κωδικόν όνομα

    NEOCOSMOLLA FYROPAΝOLLA L.T.D

    ΑΛΛΑΙ ΜΕΤΑΦΟΡΑΙ, ΠΡΟΦΑΝΕΙΣ ….
    ΚΑΙ ΠΟΛΥ ΥΨΗΛΑ ΚΟΣΤΟΛΟΓΗΜΕΝΕΣ

    ******************************************

    ΥΠ’ ΑΝΕΜΩΝ ΓΑΡ ΘΑΛΑΤΤΑ ΤΑΡΑΤΕΤΑΙ
    ΗΝ ΔΕ ΤΙΣ ΑΥΤΗΝ ΜΗ ΕΚΙΝΕΙ ΠΑΝΤΩΝ ΕΣΤΙ ΔΙΚΑΙΩΤΑΤΗΝ

    Σχόλιο από Νίκος Καζαμιάκης - FYRONosty | 19/01/2008

  257. ΠΑΡΕΝΕΡΓΕΙΕΣ -ΠΑΡΟΡΑΜΑΤΑ LEXOLAGNIL

    …δια τον Γάμον…

    …ΜΕ ΤΟΥΣ ΛΥΓΜΟΥΣ ΤΗΣ ΟΜΟΡΦΗΣ…

    …ΑΔΩΝΙΔΟΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΝ…
    …τω εν Γένει και τω Ήχω κοσμοπολιτικών πιέσεων…

    …τρίχορδο ως και του ΛΟΤΤΟ…

    …τα φλάς δίχως να βγάλεις …

    ΤΟΚΜΑΚΙΑ – ΛΕΥΚΑ – ΛΕΥΚΕΣΝΗΣΟΙ ΕΝΑΝΤΙ ΕΚΑΤΟΝΝΗΗΣΩΝ (ΜΟΣΧΟΝΗΣΙΑ του άλλου μου προπάππου του κυρ Φώτη…λέμε τώρα βρε Νίκ και καμιά Καλαμιά να περάσει η μπόρα…

    http://www.ornithologiki.gr/gr/sppe/gr136.php

    και άλλα κοντινά με κιβωτόν του …θείου μου του Νώε
    εδώ κατόπιν εγγραφής, τι τζάμπα όλα θα τα δεις;

    http://clubs.pathfinder.gr/anempodistos/506397?album=160946&zoom=134

    http://clubs.pathfinder.gr/anempodistos/506397?album=160946&zoom=114

    Σχόλιο από Νίκος Καζαμιάκης - FYRONosty | 19/01/2008

  258. Φίλε Νίκο Καζαμίδη,
    κάθε γραμμή που γράφεις
    έχει νόημα με πολλαπλά τα είδη

    Την αφεντομουτσουνάρα μου προτείνω
    και κύπτω με σεβασμό, στον αγώνα και στον Οίνο

    Και επειδή ΔΕΝ είμαι καλός ποιητής
    ΔΕΝ θα σου πω ΤΙ να της πεις
    της ψευτομούσας που ξεσκέπασες καταμεσίς
    στου πελάγου της ανοησίας συκοφαντών ολκής

    Υ.Γ. ψευτομούσα δεν υπάρχει, υπάρχουν μόνο μούσια.

    Υ.Γ.2 Τα είπα όλα, τα είδατε όλα,
    εεε… από μένα ΦΤΑΝΕΙ, όλα κι όλα.

    Υ.Γ.3 Η δροσιά στην καρδιά απ’ τη γλυκειά λευτεριά
    είθε να μείνει για πάντα σε όλα τα καλά παιδιά, μπλα-μπλα…

    Εγω πολλή δουλειά ρε φιλάρες, και κάποιος είπε ότι «Το Παράσιτο τρέφεται μεν από τους καβγάδες των άλλων, διότι το ίδιο δεν μπορεί να δημιουργήσει κάτι ουσιαστικό, αλλά και μολύνει το χώρο όπου “ζει”.»

    Κάθε στιγμή αντίο, κάθε στιγμή ΝΕΑ ΖΩΗ.
    Κι αν κάποιος σας κολλήσει χιτλερικό μουστάκι στο πρόσωπο, θα τον κολλήσω στον τοίχο ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΣΑΣ ενοχλήσω άλλο.

    Ομέρ, αν ψάξεις το μπλογκ μου, πρόσφατα ποστ και σχόλια ίσως σου λυθούν ΠΟΛΛΕΣ απορίες.

    Bye

    Σχόλιο από omadeon | 19/01/2008

  259. Ας κλείσουμε καλύτερα τα σχόλια!

    Μήπως υποκύψουμε και μεις στον πειρασμό να γράψουμε τον «Δεκάλογο της Καλύβας»…

    Μπήκαμε στις αλκυονίδες, και το μόνο που θα μας έλειπε θα ήταν ένας νέος κύκλος τέτοιου τύπου «επικοινωνίας».

    Είναι τραγικό, το λιγότερο, ανθρώπινες σχέσεις στην αληθινή ζωή να καταστρέφονται μ’ αυτόν τον τρόπο στον ιντερνετικό βίο. Εξαιτίας της αδυναμίας αλληλοκατανόησης, του άμετρου εγωϊσμού, των πεισμάτων και των άλλων ιδιαιτεροτήτων του χαρακτήρα, της παραγνώρισης των αναγκών και των ευαισθησιών του άλλου (που τον βάζουμε και σαν ασπίδα άμα λάχει) κ.λπ. κ.λπ. Και φυσικά τα παραπάνω αφορούν όλους όσους ενεπλάκησαν στην περίεργη τούτη σύγκρουση: εμάς, τον «Νόσφεράτο» και τον Πάνο

    Ίσως το μόνο που θα άξιζε να υποσημειώσουμε, είναι ότι ποτέ μα ποτέ δεν υποτιμήσαμε άλλη πληθυσμιακή ομάδα, είτε ενδοελληνική, είτε «αλλότρια». Η κριτική μας πάντα στόχευε τις ομάδες εξουσίας και τα κυρίαρχα ιδεολογήματα. Και ποτέ φυσικά δεν είχαμε την άποψη ότι οι Πόντιοι αποτελούν κάτι το ιδιαίτερο και εξαιρούνται κριτικής. Και αυτά όλα έχουν αποδειχθεί πολλάκις… σε όσους μπορούν να διαβάζουν χωρίς προκαταλήψεις. Και είναι τουλάχιστον ανόητο να προσάπτουμε σε κάποιους κάτι το οποίο δεν είναι, μόνο και μόνο να καλύψουμε τη δικιά μας αδυναμία και την ευκολία μας να λειτουργούμε κατά περίπτωση.

    Από τα 257 σχόλια, τα 220 περίπου φωτίζουν το ζήτημα, για όποιον -μελετητή της ιστορίας των μπλογκς ή κάποιον με ιδιαίτερες προτιμήσεις- θέλει να κατανοήσει το τι συνέβη.

    Η κολεκτίβα του Π&Α

    Σχόλιο από Πόντος και Αριστερά | 20/01/2008

  260. ————————————————————————————-
    ΔΙΣΔΙΑΣΤΑΤΟΣ ΚΟΣΜΟΣ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΡΙΣΔΙΑΣΤΑΤΟΥ
    ————————————————————————————-

    Τελειώνοντας σε διαδικτυακό επίπεδο η σύγκρουση,
    προσωπικά μου αφήνει μια ξινίλα στο στομάχι και ένα εξαιρετικά δυσάρεστο συναίσθημα. Καμιά ανθρώπινη σχέση δεν θα έπρεπε να τελειώνει με τον τρόπο αυτό στον ψηφιακό κόσμο…

    Λες και η ζωή μας έχει γίνει ένα ακόμα ηλεκτρονικό παιχνίδι!

    Ακόμα δεν έχω πειστεί ότι θα έπρεπε να φτάσουμε εδώ για «να σπάσει το απόστημα», ότι θάπρεπε να αντικαταστήσει η ψηφιακή επικοινωνία την πρόσωπο προς πρόσωπο, ότι ο τηλεσιγραφικός εκβιασμός μπορεί να υποκαταστήσει την προσπάθεια για από κοινού εξεύρεση λύσης σε ένα πρόβλημα που αντικειμενικά υπήρχε (και του οποίου η διαχείριση ήταν κοπιώδης από την πλευρά μας και σίγουρα πολύ ενοχλητική γι αυτούς που αποτελούσαν στόχο.)

    Αλλά πάλι, αντιδρώντας να πετάξεις και το παιδί μαζί με τ’ άπλυτα, δεν μου κάθεται καλά!

    Σημαντική είναι επισήμανση της «κολεκτίβας» (!!!): «Είναι τραγικό, το λιγότερο, ανθρώπινες σχέσεις στην αληθινή ζωή να καταστρέφονται μ’ αυτόν τον τρόπο στον ιντερνετικό βίο. Εξαιτίας της αδυναμίας αλληλοκατανόησης, του άμετρου εγωϊσμού, των πεισμάτων και των άλλων ιδιαιτεροτήτων του χαρακτήρα, της παραγνώρισης των αναγκών και των ευαισθησιών του άλλου (που τον βάζουμε και σαν ασπίδα άμα λάχει) κ.λπ. κ.λπ.»

    Παρότι τέλειωσε οριστικά η σχέση με την «Καλύβα», το φάντασμα της σύγκρουσης -και τα όσα παίχτηκαν- θα συνεχίζει να πλανάται για καιρό.

    Μ-π

    Σχόλιο από Πόντος και Αριστερά | 20/01/2008

  261. Είχα την τύχη, το κύριο βάρος της διαχείρισης τις μέρες αυτές να πέσει στον καλό μας τον Ομέρ και στον μουμούλ. Σ’ αυτούς εξάλλου πέφτει και το μεγαλύτερο βάρος να διαχειρίζονται το μπλογκ. Νομίζω ότι με την ολοκληρωτική απεξάρτησή μου από την «Καλύβα» θα επενδυθεί αλλού ο χρόνος, εξ ίσου δημιουργικά… Το Π&Α έχει πάρει πια το δρόμο του και οι παρεμβάσεις του στον ποντιακό χώρο θα αποκτούν ολοένα και μεγαλύτερη σημασία.

    Παρακάτω μαζεύω όλες μου τις παρεμβάσεις που έγιναν στη σύγκρουση αυτή. Και είναι κείμενα που απευθύνονται στους Παπούλη, Πάνο, Νοσφεράτο, Ομέρ, Νίκο Σαραντάκο, Χρήστο Μόρφο…

    ——————

    Α)

    Παπούλη,

    ευχαριστούμε για την παρέμβαση.

    Πραγματικά, θεωρούμε τύχη ότι προσπάθησες για το ίδιο πράγμα με το δικό σου τρόπο. Δυστυχώς εμείς δεν τα καταφέραμε: Ακόμα και το μαύρο χιούμορ του Ομέρ παρεξηγήθηκε (ή αξιοποιήθηκε ως άλλοθι).

    Δυστυχώς δεν θα μπορέσουμε να τα ξαναπούμε στην Καλύβα!

    Στο μπλογκ μας είσαι καλόδεχτος. Και όταν κάνεις το δικό σου ενημέρωσέ μας και θα είμαστε εκεί, ως σχολιογράφοι -στα σοβαρά και στα αστεία.

    ——————–

    Β)

    Ομέρ,

    ας χαλαρώσουμε πραγματικά! Ο κάθε ένας καλοπροαίρετος έχει βγάλει τα συμπεράσματά του. Είναι αλήθεια ότι σε σένα είχε πέσει το μεγαλύτερο βάρος τις τελευταίες μέρες για να αντιμετωπίσεις αυτούς τους ανορθολογικούς ανθρώπους.

    Ο Πάνος φαίνεται ότι ακούει μόνο τον εαυτό του. Σε συνεργασία με το Νοσφεράτο, όπως πολύ καλά το διατύπωσες, μας ανάγκασε να μετατραπούμε σε κυνηγούς λέξεων και διατυπώσεων. Να σβήνουμε, να παρακαλούμε. Κι όμως! Δεν είδε τίποτα από την προσπάθεια μας να σταματησουμε το Νοσφεράτο! Χωρίς όμως να του πάρουμε και το σκαλπ…

    Πώς να δει όμως; Για να δει κάποιος πρέπει και να θέλει!

    Έφτασε στο σημείο να μπει στο “παιχνίδι” του Νοσφεράτου με τα ιμέιλ και να με προσβάλλει με ιδιαίτερα ενοχλητικό τρόπο.

    Γιαυτό σου λέω.. ας επικεντρωθούμε στα δικά μας θέματα!

    Συμφωνώ με την πρότασή σου να αλλάξει ο υπότιτλος του σάιτ.

    Μ-π

    —————————-

    Υ.Γ.

    Τα περίφημα μέιλ του Πάνου δεν κοινοποιήθηκαν σε κανένα πλην ενός που εσταλη στον “μουμούλ”, και το ήξερε ο Πάνος.

    Η λέξη “Κοινοποίηση” σημαίνει συγκεκριμένα πράγματα. Είναι σαφέστατος όρος…

    Δεν είχα φανταστεί όμως ότι οι ΑΡΧΕΣ είχαν απαγορεύσει ακόμα και τη μνεία ότι στάλθηκαν προς εμέ επιστολές! Σαφώς και συζητήθηκε το γεγονός με τους φίλους του Π&Α και σαφώς η θέση του Ομέρ προς το Νοσφεράτο ήταν ΑΠΟΛΥΤΩΣ κοινής αποδοχής.

    Επίσης, οι σχετικές αναφορές του Νοσφεράτου σβήστηκαν, πλην της συγκεκριμένης που αναφέρθηκε στο “χέιτ σχόλιο” του Πάνου.

    Και έμεινε συνειδητά ώστε να ξεκαθαρίζεται δια χειρός Νοσφεράτου ότι ΔΕΝ κοινοποιήθηκαν. Τώρα το τι ήθελε να καταλάβει ο Νοσφεράτος, ας το λύσουν οι δύο συνένοχοι!

    Απέναντι σε μένα και οι δύο είναι υπόλογοι μιας απαράδεκτης και προσβλητικής συμπεριφοράς.

    ——————————-

    Γ)

    Νοσφεράτε

    μην το κάνεις ακόμα χειρότερο.

    Ευχαριστώ βέβαια για το “συγγνώμη” σου. Δείχνει ένα ήθος, το οποίο όμως δεν μπορεί να επηρρεάσει τη στιγμή αυτή την κατάσταση που βιώνουμε.

    Η τηλεφωνική παράκληση προς εσένα για να σταματήσεις επιτέλους να ασχολείσαι με το “άλλο μπλογκ” δεν είχε ως επιχείρημα τα ιμέιλ, αλλά να σου εκφράσει με ευγενικό τρόπο την απαίτησή μας να σταματήσεις αυτή την τακτική. Τα ιμέιλ αναφέρθηκαν στη συνέχεια και παρεπιμπτόντως, χωρίς καμιά αξιολογική κρίση επ’ αυτών.

    Το απαράδεκτο από την πλευρά σου είναι ότι άρχισες να πετάς εξ αρχής σποντίτσες για τα ιμέιλ χωρίς βάση, τρελαίνοντας ακόμα πιο πολύ τον Π. Και μας ανάγκαζες εμένα και τον Ομέρ να είμαστε συνεχώς σταντ μπάι και να τρέχουμε να σβήνουμε όσα προλαβαίναμε πριν τα πάρει είδηση ο Π. και στείλει νέο μέιλ και φτου κι απ’ την αρχή!!!

    Όσον αφορά τον Π. είμαι πλέον πεπεισμένος ότι το ποστ με το συγκεκριμένο ύφος δεν το ανέβασε “για πλάκα ή από πείσμα.”

    Και αυτό είναι ακόμα χειρότερο όσον αφορά τα δικά μου συμπεράσματα.

    Ομέρ, ….ας απεμπλακούμε. Την αυτοκριτική μου την έκανα σε παραπάνω σχόλιο

    Μ-π

    ————————-

    Δ)

    Πάνο,

    για να κλείσω από την πλευρά μου αυτή τη θλιβερή υποθεση.

    Κανείς μας δεν παριστάνει το θύμα και τον τιμητή. Εάν κάποια στιγμή, αργότερα που θα έχεις ηρεμήσει και θα έχουν καταλαγιάζει τα πράγματα, δεις πρώτα απ’ όλα την (άθλια) ποιότητα του κειμένου σου και δευτερευόντως τα σχόλια εδώ -αγνοώντας τις αιχμές- θα κατανοήσεις πιστεύω γιατί υπήρχε η δικιά μου ενόχληση και γιατί υπέστην ένα αληθινό σοκ. Αν φυσικά δεις το πως εκτιμούν τη σύγκρουση και οι -άγνωστοι σε μένα- σχολιαστές της “Καλύβας” Παπούλης, Π2, Σκουπίτσα θα κατανοήσεις ακόμα καλύτερα. Εκτός εάν τα αρβανίτικα χούγια δεν σου το επιτρέψουν…

    Πραγματικά δεν πίστευα ότι ένας άνθρωπος, που τον εκτιμούσα, που στις δύσκολες διαδικτυακές στιγμές μου είχα την αμέριστη και ουσιαστική συμπαράστασή του, θα μπορούσε να φτάσει στο ακριβώς αντίθετο σημείο. Ότι δεν θα κατανοούσε τη δύσκολη θέση μας και τις προσπάθειες που γίνονταν να εκτονώσουμε την κατάσταση; ότι δεν κατάλαβε ότι εδώ και πολύ καιρό είχαμε μετατραπεί σε κυνηγούς ύβρεων, υπονοούμενων κ.λπ. γιατί ακριβώς τον στόχευαν

    Δεν μπορώ ακόμα να καταλάβω γιατί ήρθε αυτή η έκρηξή σου, η οποία τα όσα σημεία πιθανόν μας διέφευγαν από τη λογοκρισία των σχολίων του Θ., τα μετέτρεψες σε μια γιγάντια χιονοστιβάδα. Γιατί άραγε τα δημοσιοποίησες όσο σκληρότερα μπορούσες και με την πλέον στεντόρεια φωνή; Γιατί επεξεργάστηκες σενάρια συνομωσίας εις βάρος σου και μεροληπτικής συμπεριφοράς;

    -Να είχες την απαίτηση να απαγορεύσουμε στον Θ. να σχολιάζει; Αυτός ο αποκλεισμός δεν μπορούσε να γίνει! Δεν ταιριάζει στον τρόπο που βλέπουμε τα πράγματα. Και αυτό κάποια στιγμή σε εξόργισε τόσο πολύ;
    Μα προσπαθήσαμε εξ αρχής να τον περιορίσουμε. Από το εισαγωγικό της ΧελιδΩνας (μ-λ) μέχρι τα σχόλια στις “Μεταμορφώσεις…” διαρκείς και καταγεγραμμένες είναι οι προσπάθειές μας. Που συνοδεύονταν σχεδόν πάντα και από σβησίματα σχολίων ή λέξεων. Το ότι δεν παρακολουθούσαμε συνεχώς την κίνηση στο ιστολόγιο είναι σαφές. Και το ένα και μοναδικό μέιλ σου που κοινοποίησα παλιότερα στον “Μουμούλ”, το έκανα για να δει ο άνθρωπος για ποιό λόγο θάπρεπε να φυλάει σκοπιά, μην τυχόν και συμβεί κάτι. Ο “Ομέρ”, που του έπεσε το κύριο βάρος στην τελευταία φάση, δεν ξέρει τίποτα απ’ αυτά, πλην τα όσα σχολιάζεις εσύ και αναφέρει ο Θ.

    -Να φοβήθηκες μήπως το περιεχόμενο των ιμέιλ σου δημοσιοποιήθηκε; Αν αυτό συνέβη, θεωρώ ότι τελικά με θεωρούσες μάλλον αναξιοπρεπή. Γιατί το μόνο σίγουρο είναι ότι δεν υπήρχε καμιά περίπτωση να συμβεί κάτι τέτοιο, ακόμα κι εάν δεν ήταν προσωπικά. Ένα μόνο στάλθηκε στον “Μουμούλ” και αυτό μετά από απαίτησή μου δεν δημοσιοποιήθηκε.

    Για να δεις τη δύσκολη θέση που βρέθηκα και τη στάση που κράτησα όλο αυτό τον καιρό διάβασε καλύτερα τον Ομαδεώνα:

    “Αγαπητέ Μ-π, βλέπω ότι γίνεσαι… ΣΟΥΠΕΡ-Σουηδός! …..Εξάλλου, είχατε ανέκαθεν τη συνήθεια να σβήνετε πάραυτα τις προσωπικές επιθέσεις, μέχρι του σημείου της άκρας σχολαστικότητας, με αποτέλεσμα στο παρελθόν να με κάνετε να δυσανασχετήσω κάπως…..”

    και αλλού:

    “….Αντίθετα, θεωρούσα πάντα ότι στη διαμάχη μεταξύ των δύο αυτών φίλων, περισσότερο κοντά στον Καλυβάρχη είσασταν μέχρι τώρα, αλλά… δυστυχώς πληρώσατε τα σπασμένα λες και είχατε ποτέ μεροληπτήσει εναντίον του.

    Εγώ όμως, ρε παιδιά, που ΔΕΝ θεωρώ τον εαυτό μου αλάνθαστο, αλλά στη δική μου διένεξη με τον ίδιο άνθρωπο έμαθα από τα λάθη μου και τα αναγνώρισα (δεν έπρεπε βασικά ποτέ να τον αποκαλέσω διάφορα… κοσμητικά επίθετα) και αναγνωρίζω ότι έχουμε φταίξει ΚΑΙ οι δύο, στη δική σας περίπτωση ΤΙ έπρεπε να πω δηλαδή; Που… για να μην χαλάσετε το χατήρι του φίλου σας και νομίσει ότι παίρνετε το δικό μου μέρος ή του Νόσφυ, όχι μόνο σβήσατε πολλά δηκτικά δικά μου σχόλια αλλά και… με αφαιρέσατε από το blog-roll?”

    Νάσαι καλά!

    Μ-π

    Υ.Γ.

    ….για τους υπόλοιπους

    Αυτό που επίσης δεν μπορώ να καταλάβω είναι το πως άνθρωποι (όπως οι δύο πρωταγωνιστές μας) με μεγάλες δυνατότητες και ευαισθησίες, με μια αντίληψη των πραγμάτων ευρύτατη, να εκτίθενται αρνητικά δημοσίως και να υιοθετούν συμπεριφορές παιδιών δημοτικού;

    —————————-

    Ε)

    Χρήστο… ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ

    Αντιμετωπίζουμε τις μέρες αυτές ένα μεγάλο πρόβλημα με τον Πάνο της “Καλύβας“ και τον τρόπο που βλέπει την πραγματικότητα.

    Το πρόβλημα φαίνεται ότι έχει ένα τεχνικό μέρος, με πιθανότατα αποφασιστικό ρόλο στη διαμόρφωση εντυπώσεων.

    Σημειωτέον, ότι το πρόβλημα μας κληροδοτήθηκε χωρίς να έχουμε καμιά σχετική επιθυμία από μια σφοδρή, σκληρή και ανόητη για μας, σύγκρουση στο μπλογκ “Καλύβα” μεταξύ δύο σοβαρών κατά τα άλλα προσώπων: του Ζ. και του Θ.

    Συγκεκριμένα, επι του προκειμένου…

    Υπήρχε ένας αξιόλογος φίλος, ο οποίος έχοντας τα προσωπικά του απωθημένα με τον Πάνο, προσπάθησε να χρησιμοποιήσει το βήμα του μπλογκ μας εναντίον του. Και το σημαντικότερο αρνιόταν με παιδικό πείσμα να συμμορφωθεί προς τας υποδείξεις μας.

    Εμείς βρεθήκαμε σε μια πολύ δύσκολη θέση… Δεν θέλαμε από τη μια να καταφύγουμε σε ακραίες κατασταλτικές μεθόδους και να του απαγορεύσουμε να μπαίνει στο μπλογκ μας και να σχολιάζει. Απ’ την άλλη δε θέλαμε να χρησιμοποιηθούμε ερήμην μας από κανένα…

    Αρχίσαμε λοιπόν, με ψυχικό και χρονικό κόστος, να μετατρεπόμαστε σε κυνηγούς σχολίων, φράσεων, λέξεων ακόμα και αυτών που υπήρχε πιθανότητα να παρεξηγηθούν από τον Πάνο, ο οποίος σημειωτέον είχε ξεπεράσει τα όρια στις προσωπικές ανταλλαγές μηνυμάτων…

    Και κάποια στιγμή ήρθε η έκρηξή του με τη δημοσίευση από τον Πάνο ενός εμπαθούς και ρατσιστικού κειμένου εναντίον μας, λες και δεν είχε αντιληφθεί καθόλου την αγωνιώδη -και αποτελεσματική- προσπάθειά μας να λογοκρίνουμε τις εναντίον του αιχμές.

    Τελικά καταλάβαμε ότι ο Πάνος δεν έβλεπε στην οθόνη του την παρούσα μορφή της σελίδας αλλά την πρώτη της μορφή και δεν αντιλαμβανόταν τις αλλαγές και τις παρεμβάσεις που κάναμε.

    Αυτό το αντιληφθήκαμε με βάση ένα συγκεκριμένο υβριστικό σχόλιο (του Πάνου αυτή τη φορά) που αφαιρέθηκε πάραυτα κι όμως ο ίδιος ο Πάνος συνέχιζε 10 ώρες μετά να το βλέπει στην οθόνη όπως την πρώτη στιγμή. Δηλαδή το ρίαλ τάιμ για τον Πάνο ήταν τουλάχιστον 10 ώρες πριν.

    Ένας σχολιαστής εκτίμησε ότι:

    “ΠΡΑΓΜΑΤΙ αυτό ακριβώς που λες είχα υποψιαστεί, και δυστυχώς μάλλον οφείλεται σε κακές ρυθμίσεις του browser του Πάνου (που συνεχώς παίρνει υλικό από cache-memory ή / και “proxy”)…”

    Τα σχόλια, μετά από το 31, αναφέρονται στη συγκεκριμένη σύγκρουση:

    Έτσι ζήσαμε -και συνεχίζουμε να ζούμε- ένα ψηφιακό θέατρο του παραλόγου.

    Χρήστο, νομίζω ότι μόνο η “παρέμβαση των μεγάλων δυνάμεων” θα μπορούσε να εντοπίσει το τι ακριβώς έγινε;

    ————————–

    ΣΤ)

    Ομέρ,

    νομίζω ότι πρέπει να τελειώνουμε κάπως με την ιστορία αυτή. Μην εκνευρίζεσαι και πολύ γιατί, είναι αλήθεια, σου έπεσε πολύ “δουλειά”. Αυτά έχει η πολιτική στράτευση!!!

    Προσωπικά στα σχόλια 95 και 105 είπα πεντακαθαρά την άποψή μου και δεν χρειάζεται να την επαναλάβω.

    Όσοι ενδιαφέρονταν, διάβασαν τα απειράριθμα σχόλια εδώ και στην “Καλύβα” και έβγαλε ο καθένας τα συμπεράσματά του.

    Αν θά ‘πρεπε να γράψω δύο καταληκτικές προσωπικές σκέψεις για μια ιστορία που με πλήγωσε πολύ, θα ξεπερνούσα τις ανοίκειες φράσεις, τους αναπόδεικτους ισχυρισμούς, τους κακοήθεις χαρακτηρισμούς και θα κρατούσα κάποιες αποκαλυπτικές δημόσιες στιγμές των δύο πρωταγωνιστών.

    Ο Νοσφεράτος με αληθινή συντριβή θα γράψει και θα ξαναγράψει, το πώς αισθάνεται: ” Ζητησα ηδη συγνώμη κυριως απο τον Μ-π και ξαναζητώ ….. Ξερω οτι σε στεναχώρησα ..και ξερεις οτι λυπάμαι …… Ενταξει φιλε εσφαλα απεναντι σας …

    Ο δε Πάνος θα γράψει μεταξύ άλλων: “Ούτως ή άλλως γνώριζα ότι σβήνετε τα υβριστικά, συκοφαντικά κλπ σχόλια του Θ. – αυτό είναι δεδομένο. Και ποτέ δεν σας προσήψα ότι καθυστερείτε στο …σβύσιμο – …”

    Προτιμώ να κρατήσω μέχρι εδώ το παράθεμα του Π. για να εξάγω το συμπέρασμα ότι στο τέλος μείωσε κατα πολύ την ένταση αλλά και την εικόνα που ήθελε να διαμορφώσει για τις προθέσεις μου. Η αλλαγή, για όποιον ξέρει να διαβάζει ήταν ριζική… και ας μην το ομολογεί για δικούς του λόγους.

    Τελικά πιστεύω ότι και η τεχνολογική υστέρηση, όπως αποδείχτηκε, συνέβαλε στο να μεγαλώσει η ένταση. Η δικιά μας προσπάθεια, που υπάρχει συνεχώς από τον περσινό Ιούλη -όταν προσπαθήσαμε και αποτρέψαμε τους δύο πρωταγωνιστές να αλληλοσπαραχθούν δημόσια τότε- με διάφορες εξάρσεις κατά περιόδους, δεν γινόταν τελείως αντιληπτή.

    Απ’ τη στιγμή που ήταν αδιαπραγμάτευτη η μη αποβολή του Νοσφεράτου, όλο το βάρος της προφύλαξης του Π. από τις επιθέσεις έπεφτε πάνω μας. Και κάναμε ότι μπορούσαμε με πολύ ψυχικό κόστος. Αυτό το ανέπτυξαν καλύτερα οι φίλοι που “κρατούσαν σκοπιές” κυριολεκτικά, μπας και ξεφύγει τίποτα. Και πολλές φορές ξέφευγαν πράγματα!

    Αλλά πρόθεση δεν υπήρξε ούτε μια στιγμή!

    Τελικά τελειώσαμε μ’ αυτον τον τρόπο. Πράγματα που θα μπορούσαν να λυθούν -δηλαδή αυτά που ξέφευγαν από τον έλεγχό μας- μ’ ένα απλό φιλικό τηλεφώνημα, έγιναν αντικείμενο τηλεσιγράφων και χρησιμοποίησης μιας ανεπίτρεπτης γλώσσας στον ιδιωτικό και δημόσιο χώρο. Φυσικά η αισθητική του λόγου και οι τεχνικές επικοινωνίας, υπόκεινται στην απολύτως προσωπική διαχείριση.

    Προσωπικά λυπάμαι! Και λυπάμαι και για τον σαρκαστικό υπότιτλο του μπλογκ ” Ο σουρβάς ετσουκνίε”, που υπήρξε μια έμπνευση του Πάνου, που αντικαταστάθηκε από το αντιεξουσιαστικότερο “..(γα)’μώ το νόμο σ(ου)!”

    Αλλά όπως είπε και Π: Έστω μ’ αυτό τον τρόπο το απόστημα έσπασε. Γιατί και για μας απόστημα ήταν! Τόσο η επιμονή του Νοσφεράτου, όσο και οι απαιτήσεις του Πάνου.

    Πιθανόν να μην υπήρχε άλλος τρόπος.

    Και κάτι για το Νίκο Σαραντάκο. ΄Εχω τη γνώμη ότι η Χελιδώνα (μ-λ) δεν ήταν υπεύθυνη του προβλήματος. Και να μην υπήρχε αυτή, θα υπήρχαν οι “Μεταμορφώσεις..“, τα κείμενα για τη γλώσσα κ.λπ. Από τη στιγμή που υπάρχουν αντιθέσεις και εμπλεκόμενοι, το πρόβλημα θα βγαίνει διαρκώς. Και μη νομίζεις ότι τέλειωσε! Τέλειωσε με μας οριστικά. Έφυγε από πάνω μας το πολύ μεγάλο βάρος και άγχος, που είχαμε από το καλοκαίρι.

    Εκτιμώ όμως ότι απ΄ τη στιγμή που οι ίδιες αντιθέσεις (πολύ πιο έντονες πλέον) υπάρχουν, θα ξαναβγούν. Σε άλλο χώρο φυσικά και με μεγαλύτερη βιαιότητα.

    Μακάρι να διαψευστώ, γιατί πραγματικά δεν αξίζει τον κόπο. Το διακύβευμα είναι απελπιστικά μικρό. (Έχει απολύτως δίκιο ο κατα καιρούς συνονόματος τζέι95)

    ————–
    Επίσης:
    ————–

    Νίκο Σαραντάκο,

    φαίνεσαι ΣΧΕΤΙΚΑ πιο ψύχραιμος από τους υπόλοιπους που συνεχίζουν να σχολιάζουν για το συγκεκριμένο θέμα.

    Αγνοώντας όλες τις αθλιότητες που γράφτηκαν πρόσφατα, σε ρωτώ να μου απαντήσεις ώς πρόσωπο με συγκεκριμένες ευαισθησίες και απόψεις:

    Εάν βρισκόσουν στη θέση μας, θα απαγόρευες στο Νοσφεράτο να σχολιάζει βάζοντας φραγή για τον υπολογιστή του ή σβήνοντας αυτόματα όλα στα σχόλια που υπογράφονταν από τον ίδιο ανεξαρτήτως περιεχομένου;

    Γιατί νομίζω ότι το μοναδικό δίλημμα ήταν :

    πλήρης αποκλεισμός ή λογοκρισία;

    Φιλικά

    Μ-π

    Σχόλιο από Πόντος και Αριστερά | 20/01/2008

  262. […] -Ποντιακά ανέκδοτα κα� […]

    Πίνγκμπακ από -Ο απολογισμός του Γενάρη « Πόντος και Αριστερά | 01/02/2008

  263. Μ’ ΑΦΟΡΜΗ ΠΕΡΙΠΤΩΣΕΙΣ ΟΠΩΣ Ο ΝΙΚΟΛΙΤΣΟΠΟΥΛΟΣ ΚΑΙ Ο ΚΟΥΓΙΑΣ ΚΥΚΛΟΦΟΡΗΣΑΝ ΔΙΑΦΟΡΑ «ΑΝΕΚΔΟΤΑ ΓΙΑ ΔΙΚΗΓΟΡΟΥΣ»

    ——————————————————————————–

    -Ποια η διαφορά ανάμεσα σε ένα δικηγόρο και μία βδέλλα;
    Η βδέλλα σταματάει να ρουφά το αίμα σου όταν πεθάνεις.

    -Πώς καταλαβαίνεις ότι ένας δικηγόρος λέει ψέματα;
    Κουνιούνται τα χείλη του.

    -Τι συμβαίνει όταν ένας δικηγόρος είναι θαμμένος μέχρι το λαιμό σε υγρό τσιμέντο;
    Δεν υπήρχε αρκετό τσιμέντο.

    -Πρότειναν σε έναν δικηγόρο να γίνει μάρτυρας του Ιεχωβά.
    Εκείνος αρνήθηκε γιατί δεν ήταν μπροστά όταν έγινε το ατύχημα αλλά θα ενδιαφερόταν να αναλάβει την υπόθεση.

    -Πόσοι δικηγόροι χρειάζονται για να βιδώσουν μία λάμπα;
    Εσύ πόσους μπορείς να πληρώσεις;

    -Το αυτοκίνητο ενός δικηγόρου και ενός γιατρού συγκρούστηκαν σε έναν επαρχιακό δρόμο. Ο δικηγόρος, βλέποντας ότι ο γιατρός σοκαρίστηκε λίγο, τον βοήθησε να βγει από το αμάξι του και του έδωσε να πιει από το φλασκί του. Ο γιατρός το δέχτηκε και έδωσε πάλι το φλασκί στο δικηγόρο, ο οποίος το έκλεισε και το έβαλε στην τσέπη. «Εσύ δεν θα πιεις;» ρώτησε ο γιατρός. «Βέβαια, αφού φύγει η αστυνομία» απάντησε ο δικηγόρος.

    -Δύο συνεταίροι σε δικηγορικό γραφείο φεύγουν και πάνε για μεσημεριανό. Στη μέση του γεύματος, ο μικρότερος συνεταίρος χτυπάει το μέτωπό του. «Γαμώτο», είπε. «Ξέχασα ανοιχτό το χρηματοκιβώτιο του γραφείου πριν φύγουμε». Ο συνεταίρος του απάντησε «Τι ανησυχείς; Και οι δύο εδώ είμαστε».

    -Γιατί ο δικηγορικός σύλλογος απαγορεύει το σεξ ανάμεσα στους δικηγόρους και στους πελάτες τους;
    Για να μη χρεώνουν τους πελάτες δύο φορές την ίδια υπηρεσία.

    -Τι διαφορά έχει ένας δικηγόρος από ένα λογιστή;
    Οι λογιστές ξέρουν ότι είναι βαρετοί.

    -Ποια η διαφορά ανάμεσα σε μια γυναίκα δικηγόρο και ένα πιτ-μπουλ;
    Το κραγιόν.

    -Ποιο είναι το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνεις αν χτυπήσεις ένα δικηγόρο;
    Όπισθεν

    -Τι πετά σε έναν δικηγόρο που πνίγεται;
    Τους συνεταίρους του.

    -Ένας άχρηστος άνθρωπος λέγεται παράσιτο. Πώς λέγονται δύο άχρηστοι άνθρωποι;
    Δικηγορική εταιρία.

    -Κανένας δεν γελάει με τα ανέκδοτα για δικηγόρους. Οι δικηγόροι δεν τα βρίσκουν αστεία και οι υπόλοιποι δεν τα θεωρούν ανέκδοτα.

    ———————————————————–
    ( Νοσφερατε, σε ποια κατηγορία εντάσσονται; Απάντησέ μου σε παρακαλώ γιατί με βασανίζει μια υπαρξιακή απορία!)
    ———————————————————–

    Σχόλιο από Πόντος και Αριστερά | 15/02/2008

  264. θΑ ΥΠΈΘΕΤΑ ΌΤΙ ΕΝΤΆΣΣΟΝΤΑΙ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: «Ταξική πάλη»

    Ομέρ Βατίδης

    Σχόλιο από Πόντος και Αριστερά | 15/02/2008

  265. ( Νοσφερατε, σε ποια κατηγορία εντάσσονται; Απάντησέ μου σε παρακαλώ γιατί με βασανίζει μια υπαρξιακή απορία!)

    Ρε παιδια δεν μπορώ να παω για κατουρημα; Καθε υπαρξιακή σας απορία εγώ πρεπει να τη λύσω;
    😦

    (ασε που μολις συνελαβα μια μαγικη σκεψη -απαντηση στο μεγαλο ερωτημα Γιατί γινονται κουρουμπελοκαυγάδες στη μπλογκοσφαιρα….αλλά μούφυγε)
    ε..! που θα μου παει ; θα τη ξαναπιάσω.

    Σχόλιο από Νοσφεράτος | 15/02/2008

  266. ανέκδοτο (φεύγοντας από γραφείο)

    Πότε ένας δικηγόρος ασχολείται με την Ταξική Πάλη;
    -όποτε χαλάει το αμάξι του, ψάχνει για ΤΑΞΙ, πάλι….

    🙂
    Νοσφεράτο, μην επανεφεύρεις κάνα τροχό για ταξί.

    Σχόλιο από omadeon | 15/02/2008

  267. Κάποια επιλεγμένα ανέκδοτα με αναρχικούς και αριστερούς από ένα ποστ του indymedia:

    • Δύο αναρχικοί παίζουν σκάκι ώσπου ξαφνικά ο ένας κάνει τη μαγική κίνηση…
    -ΜΑΤ
    -ΝΤΟΥ ρε!!
    ———————————————–

    • Ένας νεαρός αναρχικός περνάει το δρόμο έξω από τα γραφεία του ΚΚΕ. Ξαφνικά τον χτυπάει ένα αμάξι. Έντρομοι οι ΚΚΕδες που τον βλέπουν καλούν ασθενοφόρο και τρέχουν προς το δρόμο για να βοηθήσουν. Ο αναρχικός όμως αργοπεθαίνει και οι ΚΚΕδες που το βλέπουν του λένε αν θέλει να του εκπληρώσουν την τελευταία του επιθυμία…
    Θέλω να γραφτώ στην ΚΝΕ, τους λέει…
    Μα εσύ τόσο χρόνια ρε παιδάκι μου μας βρίζεις και τώρα θες να σε γράψουμε. Άσε που είναι και πολύ δύσκολο γιατί έχει γραφειοκρατία…
    – Σας παρακαλώ ρε παιδία είναι η τελευταία μου επιθυμία…
    Τι να κάνουν τύποι. Ανεβαίνουν πάνω στα γραφεία. Πείθουν τα στελέχη. Βάζουν κάτι γρήγορες υπογραφές και σφραγίδες και του πάνε το επίσημο έγγραφο για να γίνει μέλος της ΚΝΕ. Ο αναρχικός το υπογράφει ανακουφισμένος…
    Να σε ρωτήσω κάτι, του λέει ο ένας από τους ΚΚΕδες, γιατί ήταν αυτό η τελευταία σου επιθυμία. Μήπως είχες κανένα παππού κομουνιστή και στο είχε ζητήσει σα χάρη, μήπως θέλεις να ειδοποιήσουμε κανένα συγγενή σου για να χαρεί που ήλθες επιτέλους στο σωστό δρόμο. Αλλά πάλι τι σημασία έχει για εσένα αφού σε λίγο… θα πεθάνεις
    – Δεν πειράζει… Ένας ΚΝΙΤΗΣ λιγότερος!

    ———————————————–

    • Γιατί οι μπάτσοι πάνε πάντα δυο δυο?
    Ο ένας ξέρει να διαβάζει και ο άλλος να γράφει
    ———————————————–

    • -Πώς λέγεται ο Μπομπ ο Μαστορας οταν φυγει απο το ΚΚΕ και γινει αναρχικος?
    -Μπομπ ο Πράκτορας
    ———————————————–

    • Γιατί οι μπάτσοι πάνε πάντα τρεις τρεις?
    Ο ένας ξέρει να διαβάζει και ο άλλος να γράφει
    και ο τριτος γιατι του αρεσει να κανει παρεα με διανοουμενους…
    ———————————————–

    • Είναι ένας αναρχικός και ένας μπάχαλος και πίνουν μπύρες στα εξάρχεια. Ξαφνικά γυρνάει ο μπάχαλος και λέει στον αναρχικό:
    – Ρε συ πάμε να πετάξουμε κανένα μπουκάλι;
    -Πάμε αλλά που θα το πετάξουμε;
    -Ωχ , μωρέ αναρχικέ , σιγά να μην κάνουμε και συνέλευση τώρα

    ———————————————–

    • αν ο Ιησους ηταν ο πρώτος αναρχικός, τότε ο Ιούδας ήταν ο πρώτος κνίτης.
    ———————————————–

    • “Ένας αναρχικός πεθαίνει και από λάθος πηγαίνει στην κόλαση. Για λόγους πολιτικής, όλοι οι αναρχικοί πηγαίνουν στον Παράδεισο, αλλά αυτός τους ξέφυγε. Κατεβαίνει, λοιπόν, στην Κόλαση ο αναρχικός, άθλια η κατάσταση, πολλή ζέστη, φωτιές, λάβα, μαστίγια , χαμός. Βρίσκει τον Διάβολο, του λέει πως δεν είναι αυτός ο μόνος τρόπος να υπηρέτης το «κακό» και έτσι μέσα σε ένα μήνα έχουν έλθει τα πάνω κάτω. Πάτρι, ναρκωτικά, παρτούζες και δε συμαζεύεται. Πορείες με καμένα αμάξια αυτών που μένουν παράδεισο, επιθέσεις σε αστυνομικά τμήματα αγγέλων κ.τ.λ. Παίρνει, λοιπόν, ο Θεός τηλέφωνο κάποια στιγμή τον Διάβολο:
    – Πώς περνάτε εσείς εκεί κάτω;
    – Χάρμα, έχουμε έναν αναρχικό εδώ, γαμώ τα παιδιά, έχει αλλάξει τη ζωή στην κόλαση…
    – Τι; Έγινε λάθος, δεν πρέπει να έχετε εσείς αναρχικούς, να τον στείλεις πίσω!
    – Τι λες, ρε, σιγά να μην στον στείλω!
    – Στείλε τον αμέσως, διαφορετικά θα σου κάνω μήνυση!
    – Σοβαρά; Και που θα βρεις δικηγόρο;;;”

    ———————————————–

    • Είναι ένα ζευγάρι του χώρου, ο τύπος αναρχικός, η τύπισσα
    αριστερίστρια και μένουν σ’ ένα δυαράκι στη Ζωοδόχου Πηγής. Μια μέρα
    που κάθονταν στο σπίτι και παντοφλιάζανε τρώγωντας πίτσα και βλέποντας
    ταινία τους τελείωσαν τα τσιγάρα.
    Λέει το λοιπόν ο τύπος “θα πάω εγώ”, παίρνει τη μηχανή και κατεβαίνει
    προς την πλατεία. Όπως κατεβαίνει την Αραχώβης βλέπει μια κοπέλα να
    του κάνει νόημα. Σταματάει και αυτή τον ρωτάει που είναι το
    “Πωλείται”. Προσπαθεί να της εξηγήσει (τρίτο δεξιά και πρώτο αριστερά
    και δε συμμαζεύεται) αλλά η κοπελιά δε δείχνει να καταλαβαίνει.
    Της λέει δίπλα είναι, ανέβα να σε πάω. Ανεβαίνει όντως αυτή, την
    πηγαίνει, “α, του λέει αυτό είναι; Ξενέρωσα, δεν πολυγουστάρω τη φάση,
    και είναι και δίπλα στο σπίτι μου, εδώ δίπλα στη Φειδίου μένω, δε με
    πας μέχρι εκεί;”

    Την πάει ο τύπος, του λέει σε παίδεψα ανέβα να σε κεράσω ένα ποτό, της
    λέει βιάζομαι, βγήκα να πάρω τσιγάρα και με περιμένει η κοπέλα μου,
    έλα ρε του λέει ανέβα για μισό, τι να κάνει αυτός ανεβαίνει, το μισό
    γίνεται ένα, πιάνουν κουβέντα, πίνουν δυο τρία, αρχίζουν να
    χαμουρεύονται, παίζει και το σχετικό σεξάκι και ξαφνικά ο τύπος
    συνειδητοποιεί ότι έχει βγει για τσιγάρα και έχει αργήσει τρεις ώρες.
    Σηκώνεται και φεύγει γαμιόντας, περνάει από την πλατεία, παίρνει
    εκείνα τα τσιγάρα που λέγαμε και επιστρέφει στο σπίτι σκεπτόμενος “τι
    θα κάνω τώρα, θα με σκίσει η άλλη”.
    Κάποια στιγμή τρώει ένα φλας,
    σταματάει τη μηχανή, βγάζει το σωληνάκι και αρχίζει να πασσαλείβεται
    με βενζίνη, δεξί χέρι, αριστερό χέρι. Ξανανεβαίνει στη μηχανή και
    φτάνει στι σπίτι.
    Άντε ρε, τι έγινες” τον ρωτάει η καλή του. Άσε της λέει έμπλεξα. Όπως
    κατέβαινα πλατεία μου κάνει νόημα μια κοπέλα που ήθελε να πάει στο
    Πωλείται και δεν το έβρισκε, της λέω ανέβα να σε πάω, δεν της άρεσε
    οπότε την πήγα μέχρι το σπίτι της, μου είπε να με κερά
    σει ένα ποτό,
    ανέβηκα, ε, χαμουρευτήκαμε λίγο, το κάναμε κιόλας…
    Και του απαντάει η άλλη:
    Ασε ρε σε ποιον τα πουλάς αυτά; Πάλι μπουκάλια ρίχνατε….
    ———————————————–

    • Πεθαίνει ο Μπακούνιν και πάει στην κόλαση. Μετά από λίγο καιρό πολιτικών παρεμβάσεων, ξεκινούν εξεγέρσεις και μπάχαλα σε όλα τα μήκη και τα πλάτη της κόλασης. Ο Σατανάς ψιλοφρικάρει και παίρνει τηλέφωνο το Θεό και του λέει:
    Ρε Θεέ έχω εδώ έναν αναρχικό που μου τα’χει κάνει όλα μπάχαλο, να σου τον στείλω μετάθεση πάνω στον παράδεισο που είναι όλα ήρεμα μπας και βρούμε ησυχία να κάνουμε τη δουλειά μας;
    Λέει ο Θεός:
    Άντε στειλτον εδώ αλλά μου χρωστάς χάρη
    Μετά από ένα μήνα διαμονής του Μπακούνιν στον Παράδεισο, ο Σατανάς δεν έχει κανένα νέο του Θεού οπότε λέει να τον πάρει τηλέφωνο
    Έλα Θεέ, τι έγινε με εκείνον που σου είχα στείλει, όλα καλά και ήρεμα;
    Λέει ο Θεός:
    Πρώτον δεν υπάρχει Θεός και δεύτερον να με λες σύντροφο
    (Το ίδιο αλλά αντί για Μπακούνιν Λένιν κτλ)
    ———————————————–

    • Τι κάνει ένας αναρχικός μεσα σε μια λάμπα??? ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ!!

    ———————————————–
    • ποσοι μπαχαλοι χρειαζονται για να αλλαξουν μια λαμπα;
    -κανενας, η λαμπα δε θελει αλλαγμα, θελει σπασιμο!
    ———————————————–

    ποσοι α/α χρειαζονται για να αλλαξουν μια λαμπα;
    -εκατο, ενας να την αλλαζει και 99 για αλληλεγγυη.
    ———————————————–

    ποσοι σταλινες χρειαζονται για να αλλαξουν μια λαμπα;
    -επτα. ενας για να την αλλαξει, ενας για να τον κατηγορησει ως ρεβιζιονιστη και 5 για το εκτελεστικο αποσπασμα που θα τον στειλει.
    ———————————————–

    ποσοι Α/Καπιτες χρειαζονται για να αλλαξουν μια λαμπα;
    ενας, απλως κραταει τη λαμπα και περιμενει τον χωρο να περιστραφει γυρω του.
    ———————————————–

    ποσοι ντετερμινιστες χρειαζονται για ν αλλαξουν μια λαμπα;
    -κανεις, η λαμπα αναποφευκτα εξ αιτιας των εσωτερικων της αντιθεσεων θα οδηγηθει στην αλλαγη του εαυτου της.
    ———————————————–

    • κυρ αλεκο, πιασε δυο γκαζακια, παω στην αλφα μπανκ!!!!!!!!!
    ———————————————–

    • ειναι ενας κνιτης που δε του σηκωνεται και αποφασιζει να παει σε γιατρο. ενημερωνεται απο τα γραφεια του κομματος για το που θα παει και καποια στιγμη μετα απο μερικους μηνες του κλεινουν ραντεβου με εναν ρωσο παθολογο.
    στο γιατρο εξηγει το προβλημα και εκεινος του λεει “μαλιστα για περασε στο παραβαν με τη συντροφισσα και ελα πες μου τα αποτελεσματα”.
    παει ο κνιτης στο παραβαν αλλά τίποτα. επιστρεφει με σκυμενο το κεφαλι.”χμ μαλιστα παρε αυτο το μπλε καπιταλιστικο χαπακι” του λεει ο γιατρος δινοντας του ενα βιαγκρα “αλλα να μη μαθει κανεις οτι στο εδωσα” παιρνει το βιαγκρα ο κνιτης επιστρεφει πισω απο το παραβαν με την συντροφισσα απο οπου ξαναβγαινει με εμφανη τα σημαδια της αποτυχιας ζωγραφισμενα στην εκφραση του προσωπου του.
    “ας δοκιμασουμε τοτε κατι πιο δραστικο” λεει ο γιατρος. βγαζει ενα ασπρο σακουλακι με μια ψιλη λευκη σκονη και προσταζει τον κνιτη να ρουφηξει μια γραμμη απο τη μυτη.
    ο κνιτης συμορφωνεται με την εντολη του γιατρου και αποσυρεται και παλι στο παραβαν απο οπου γυριζει λιγο αργοτερα με ενα θριαμβευτικο χαμογελο.
    ποιο ειναι το ηθικο διδαγμα αυτου του ανεκδοτου??
    χωρις γραμμη ο κνιτης δε γαμει
    ———————————————–

    • Πάει ένας αναρχικός στην εκκλησία για πρώτη φορά στη ζωή του. Μετά το πάτερ ημών σταυροκοπιούνται όλοι αλλά αυτός τίποτα, οπότε του λέει μια κύρια που ήταν δίπλα του:
    Το σταυρό σου
    και απαντάει ο αναρχικός:
    Την παναγία σου
    ———————————————–


    • ενας μπατσος, ενας λητης και ενας αναρχικος πεθαινουν ακριβως την ιδια στιγμη.
    βρισκονται ξαφνικα στην πυλη του παραδεισου οπου ο αγιος παυλος τους βαζει εναν γρυφο για την εισοδο τους στον παραδεισο. ” κοιταξτε εκεινο το δεντρο εκει κατω και πειτε μου αν ειναι αρσενικο η θηλυκο ειδος…”
    παει ο μπατσος κατω απο το δεντρο για να το εξετασει. σε λιγακι ακολουθει κι ο λητης μπας και καταλαβουν τι ειναι τελικα αυτο το δεντρο. ρωταει ο παυλος τον αναρχικο γιατι δε παει κι αυτος απο κοντα και απανταει : ” δε χρειαζεται. βγαζει ματι απο μακρυα τι ειναι, αφου απο κατω του κρεμονται δυο αρχιδια…
    (λήτης=ασφαλίτης)

    Σχόλιο από Πόντος και Αριστερά | 17/04/2008

  268. […] -Ποντιακά ανέκδοτα […]

    Πίνγκμπακ από -Δύο χρόνια Π&Α: Ένας “εγωκεντρικός” απολογισμός! « Πόντος και Αριστερά | 31/12/2008


Σχολιάστε