Πόντος και Αριστερά

……. 'μώ τον νόμο σ' !

-Λουκασένκο: Εμπρός στο δρόμο που χάραξε ο… Παρχαρίδης!

Επειδή το κλίμα στο μπλογκ μας βάρυνε λιγάκι με τα ποντιακά θέματα -όπως θα δείτε στη συζήτηση «Ένα ποντιακόν κουίζ’ !»  – ένεκα του ότι διάφοροι καλοί μας φίλοι είχαν διάφορες εμμονές και πίστευαν ότι θα μπορούσαν να δημιουργηθούν δημοκρατικές δομές σ’ ένα χώρο όπου κυριαρχούν οι συνδικαλιστές και οι ντερεμπέηδες (και τελευταίως οι πρώην πράκτορες με τους κουμπάρους τους), αποφασίσαμε να το ελαφρύνουμε   και να γελάσουμε λιγάκι επηρεασμένοι απ’ το δικό μας Χάρυ Κλύν, αξιοποιώντας τις πρόσφατες διεθνείς εξελίξεις.

Και τι χρησιμότερον από τις εκλογές στην Λευκορωσία, όπου ο σύντροφος Λουκασένκο κρίθηκε απ’ το λαό του και με μια εντυπωσιακή διαδικασία που θύμισε τις εκλογές στην ΠΟΕ, έλαβε το ποσοστό του 80% των ψήφων. Βέβαια, ο Λουκασένκο, παρότι έμπειρος κομματάρχης από την εποχήν της πάλαι ποτέ ενδόξου Σοβιετικής Ενώσεως, δεν κατάφερε να «πιάσει» τα ποσοστά του τ’εμέτερον Παρχαρίδη.

Φαίνεται ότι οι σύμβουλοι του τελευταίου ήταν καλύτεροι και αποδοτικότεροι ως επαγγελματίες  εκλογομάγειροι  απ΄ τους συμβούλους του Λουκασένκο. Γι αυτό και τα ποσοστά τους εγγίζουν αυτά του Τσαουσέσκου!!!

Οι δικοί μας  είναι άπιαστοι όπως φαίνεται και σ’ ένα άλλο ζήτημα: Στο χειρισμό των αντιπάλων τους! Για παράδειγμα, μετά τις εκλογές στη Λευκορωσία, ο Λουκασένκο αντιμετώπισε τις διαμερτυρίες των αντιπάλων του με σκληρή αστυνομική βία. Κατά τη διάρκεια των συγκρούσεων, μάλιστα, τραυματίστηκε ο επικεφαλής της αντιπολίτευσης, ποιητής Βλαντιμίρ Νεκλιάγιεφ.  Εκπρόσωπος της αντιπολίτευσης δήλωσε ότι ο 64χρονος ποιητής μεταφέρθηκε αναίσθητος στο νοσοκομείο μετά από χτύπημα στο κεφάλι.

Όπως ο Λουκασένκο είχε ως αντίπαλό του έναν ποιητή, έτσι και ο τεμέτερον ο Παρχαρίδης είχε (ή μάλλον έχρισε, για να υποδυθεί τον αληθινό ηγέτη που συντρίβει τους εχθρούς)  ως αντιπάλους έναν ιστορικό και έναν λαογράφο. Όμως ο Παρχαρίδης ήταν πολύ εξυπνότερος. Και αντί να καταχεριάσει τους διαμαρτυρόμενους ηττημένους αντιπάλους του, προσπαθησε να τους προσεταιριστεί.

Κάποιος τον είδε,  με πολυπληθή συνοδεία αυλικών, στο χορό ενός από τους συλλόγους που ο ίδιος θεωρούσε «εχθρικό», στο κέντρο ενός άλλου «εχθρού» -του λαογράφου- που είχε ήδη   συντρίψει αλά Λουκασένκο λίγες ημέρες πριν…

Ας επιστρέψουμε όμως στις διεθνείς εξελίξεις…. Ας φύγουμε για λίγο από την φανταστική χώρα της ποντιακής Μοναρχίας και ας δούμε αναλυτικότερα την ένδοξη πορεία του σύντροφου Λουκασένκο:

Με ποσοστό 79,96%, σύμφωνα με επίσημα αποτελέσματα, επανεξελέγη από τον πρώτο γύρο ο πρόεδρος της Λευκορωσίας Αλεξάντερ Λουκασένκο.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσίευσε σήμερα το πρωΐ η κεντρική εφορευτική επιτροπή,περισσότεροι από 5 εκατ. ψηφοφόροι (5.122.866) ψήφισαν υπέρ του Λουκασένκο, ενώ η προσέλευση στις κάλπες ανήλθε στο 90,66%. Ωστόσο αρκετοί ήταν οι υποψήφιοι για την προεδρία που συνελήφθησαν κατά τη διάρκεια της νύκτας. Κατά τη διάρκεια της χθεσινής ημέρας πολλά άτομα συνελήφθησαν βιαίως στο Μινσκ από τις δυνάμεις της τάξης, δίνοντας τέλος μέσα σε λίγα λεπτά στην προσπάθεια 10 χιλιάδων διαδηλωτών που προσπάθησαν να εισβάλουν στα κεντρικά κτίρια της κυβέρνησης. Οι διαδηλωτές έσπασαν με πέτρες τζάμια και φώναζαν αντικυβερνητικά συνθήματα. Σύμφωνα με τα διεθνή μέσα ενημέρωσης αρκετοί τραυματίσθηκαν κατά την επέμβαση των αρχών ασφαλείας.

Όπως έγινε γνωστό τουλάχιστον τέσσερις υποψήφιοι για την προεδρία συνελήφθησαν κατά τη διάρκεια της διαδήλωσης. Πρόκειται για τους Αντρέι Σανίκοφ, Νικολάι Στατκιέβιτς, Ριγκόρ Καστούσεφ και Βιτάλι Ριμασέφσκι. Επίσης ο διαφωνών Βλαντίμιρ Νεκλιάεφ, ο οποίος είχε τραυματισθεί κατά τη διάρκεια της διαδήλωσης, συνελήφθη ενώ βρισκόταν στο νοσοκομείο, μετέδωσαν τα μέσα ενημέρωσης, όμως η πληροφορία δεν επιβεβαιώθηκε. Ο Λουκασένκο εκλέχθηκε το 1994, στις πρώτες ελεύθερες εκλογές στη Λευκορωσία και επανεξελέγη επανεκλέγη το 2001 και το 2006 (με 86% των ψήφων) έπειτα από μία εκλογική αναμέτρηση, που σύμφωνα με τους ξένους παρατηρητές και την αντιπολίτευση έβριθε από παρατυπίες.

20/12/2010 - Posted by | -Λαμόγια, -Νεοελληνικά, -Nεοελληνικός ανορθολογισμός, ΠΟΕ

43 Σχόλια »

  1. Για χρόνια γελούσαμε με τον ……… …………. της ΠΟΠΣ. Πώς καθόταν, πώς έτρωγε, πως μίλαγε. Θυμάμαι μια φοβερή φωτογραφία του με το πηρούνι γεμάτο με κάτι στο ανοιχτό του στόμα, που δημοσίευσε ο Φωκίων. Ήταν από τις πιο χαρακτηριστικές που έδειχναν κατάπτωση, πείνα και βουλημία. Δεν ήταν καθόλου κολακευτική για το Στεφανίτσο. Λέτε να ήρθε η ώρα να αρχίσουμε να γελάμε και με τον τρανό τον Γιωρίκα της ΠΟΕ;

    Σχόλιο από είνας Πόντιος ασα παλαιά | 20/12/2010

  2. Ο χαρακτήρας των σύγχρονων Ελλήνων

    «… Το πατριωτικό τους αίσθημα, δυστυχώς, υπόκειται στην εκμετάλλευση ιδιοτελών δημαγωγών και δημοσιογράφων, που ανταγωνίζονται στην υπερβολή των εθνικών αξιώσεων και στην κολακεία της εθνικής ματαιοδοξίας….

    Η παρατεταμένη πνευματική προσπάθεια και η ακρίβεια δεν τους αρέσουν….

    »Τα ελαττώματα των Ελλήνων, σε μεγάλο βαθμό, πρέπει να αποδοθούν στη μακροχρόνια υποταγή τους σε ξένες φυλές. Η εξυπνάδα τους συχνά εκφυλίζεται σε πονηριά, η ευρηματικότητα τους σε ανειλικρίνεια, η φειδώ τους σε απληστία και η επινοητικότητά τους σε απάτη. …..η εξαπάτηση συχνά ασκείται ανώφελα για την απλή πνευματική ικανοποίηση που παρέχει….

    Η ματαιοδοξία και ο εγωισμός τους, που σημειώνονται και από τους πιο ευνοϊκούς παρατηρητές, τους κάνει ζηλόφθονους, απαιτητικούς και ευάλωτους στην κολακεία. […] ».

    Τα παραπάνω, σχετικά με τον χαρακτήρα του Ελληνα, προέρχονται από την ενδέκατη έκδοση της εγκυκλοπαίδειας Brittanica του 1910.

    Σχόλιο από Είμαι Έλλην το καυχώμαι.. | 21/12/2010

  3. Ευχαριστούμε για το κείμενο από την Brittanica. Και μιας η ανάρτηση αυτή για τον Λουκασένκο και τον Παρχαρίδη φαίνεται ότι θα μας οδηγήσει να φιλοσοφούμε μετ’ ευτελείας, ας καταθέσω και εγώ ένα εξαιρετικό απόσπασμα του Παπαδιαμάντη, που γράφτηκε πριν από 104 χρόνια και έχει το χρήσιμο διαχρονικο συμπέρασμα: «Και τι πταίει η γλαυξ, η θρηνούσα επί ερειπίων; Πταίουν οι πλάσαντες τα ερείπια. Και τα ερείπια τα έπλασαν οι ανίκανοι κυβερνήται…»

    Γράφει λοιπόν ο Αλέξανδρος Παπαδιαμάντης στην εφημερίδα Ακρόπολι των Αθηνών την 1η Ιανουαρίου 1896:

    «Το εκήρυξεν ο θείος Όμηρος προ ετών τρισχιλίων: Εις οιωνός άριστος!…Αλλά τις έβαλεν εις πράξιν την συμβουλήν του θειοτάτου αρχαίου ποιητού; Εκ της παρούσης ημών γενεάς τις ημύνθη περί πάτρης;
    Ημύνθησαν περί πάτρης οι άστοργοι πολιτικοί, οι εκ περιτροπής μητρυιοί του ταλαιπώρου ωρφανισμένου Γένους;

    Άμυνα περί πάτρης δεν είναι αι σπασμωδικαί, κακομελέτητοι και κακοσύντακτοι επιστρατείαι, ουδέ τα σκωριασμένης επιδεικτικότητος θωρηκτά. Άμυνα πετρί πάτρης θα ήτο η ευσυνείδητος λειτουργία των θεσμών, η εθνική αγωγή, η χρηστή διοίκησις, η καταπολέμησις του ξένου υλισμού και του πιθηκισμού, του διαφθείραντος το φρόνημα και εκφυλίσαντος σήμερον το έθνος, και η πρόληψις της χρεωκοπίας.
    Τις ημύνθη περί πάτρης;

    Και τι πταίει η γλαυξ, η θρηνούσα επί ερειπίων; Πταίουν οι πλάσαντες τα ερείπια. Και τα ερείπια τα έπλασαν οι ανίκανοι κυβερνήται της Ελλάδος.

    Και σήμερον, νέον έτος έρχεται. Και πάλιν τι χρειάζονται οι οιωνοί; Οιωνοί είναι τα πράγματα.
    Μόνον ο λαός λέγει. Κάθε πέρσυ και καλλίτερα.
    Ας ευχηθώμεν το ερχόμενον έτος να μη είναι χειρότερον από το έτος το φεύγον»
    .

    Ομέρ φιλοσοφών

    Σχόλιο από Πόντος και Αριστερά | 21/12/2010

  4. Η Brittanica του 1910 γνώριζε ποιός θα είναι ο Έλληνας του 2010. Εντυπωσιακό και παράλληλα ανησυχιτικό αυτό.

    Σχόλιο από Καρσλής | 23/12/2010

  5. Είναι αλήθεια ότι ύστερα από τις παραινέσεις σας, θεώρησα σκόπιμο να ακολουθήσω τις υποδείξεις σας και ως ανεπιθύμητος να μην επικοινωνώ μαζί σας.
    Ασφαλώς όμως αυτό δεν νομιμοποιεί κανέναν, κρυπτόμενος μάλιστα πίσω από ένα ψευδώνυμο,με ευκολία να υβρίζει και να συκοφαντεί από την σελίδα σας .
    Βεβαίως δικαίωμα σας είναι η όποια κριτική θέλετε να κάνετε στην σελίδα σας, αφού συνηθίζετε να αναφέρεστε τόσα συχνά στο όνομά μου, η αυτό της οικογενείας μου , άσχετα εάν δεν σας αρέσει και δεν θέλετε τον αντίλογο από μέρους μου που δημόσια θα μπορούσα να κάνω..αρκεί μόνον να μην συκοφαντείτε και βρίζετε.
    (Παρόλο που θεωρώ εντελώς , άνανδρο, αναξιοπρεπές ,και ανέντιμο να αναφέρονται χρήστες με τους χαρακτηρισμούς που χρησιμοποιούν στο πρόσωπο του αείμνηστου πατέρα μου , 15 χρονιά μετά τον θάνατό του που ασφαλώς ελάχιστα η καθόλου δεν γνώριζαν,με υπαινιγμούς και υπονοούμενα.Όχι γιατί θα περίμενα αυτοί να δικαιώσουν το έργο του, που έχει αναγνωρισθεί παγκόσμια όχι μόνον από εκατοντάδες φορείς και πρόσωπα που τον τίμησαν.Αφού είναι γνωστή σε όλους η συμβολή του, με αυτήν των συνεργατών του ,αλλά και χιλιάδων Ποντίων στη δημιουργία του Ι.Ι.της Παναγίας Σουμελά και της φήμης που του προσέδωσαν με την υπεύθυνη ,όσο και οραματική δουλειά τους όλα αυτά τα χρόνια,παρά τις όποιες δικές σας πιθανόν διαφορετικές απόψεις.
    Σε αντίθεση μάλιστα με τα άλλα εκκλησιαστικά ποντιακά προσκυνήματα ,για τα οποία δεν βλέπω να υπάρχει σχετική πρεμούρα να τα αποκαθαρίσουν οι σωτήρες του χώρου και στην συνέχεια να διοικήσουν.Ενώ για το Ίδρυμα της Παναγίας Σουμελά,παρακολουθώ με ενδιαφέρον σήμερα να διαγκωνίζονται Άξιοι Πόντιοι πατριώτες ,που φοβάμαι ότι οι περισσότεροι από αυτούς ελάχιστα γνωρίζουν ακόμη και προς τα που πέφτει η Μονή, να το διασώσουν από τα χέρια των εκμεταλλευτών του,του επισκόπου της Βέροιας και των μελών του Δ.Σ. του και ως νέα κολυμβήθρα του Σιλωάμ να το καθ άρουν από αυτά τα μιάσματα και να το αποδώσουν επιτέλους στους Ποντίους προς τέρψιν.
    Καλό θα ήταν πάντως όσοι θα επιθυμούσαν να ενημερωθούν για την διαδρομή και την προσφορά του αείμνηστου Παναγιώτη Τανιμανίδη και στην συνέχεια να του προσάψουν το οτιδήποτε ,ασφαλώς επωνύμως εφόσον βέβαια το αντέχουν,να μελετήσουν τα 18 έργα που εξέδωσε, καθώς και τα πρακτικά του δεύτερου παγκόσμιου ποντιακού συνεδρίου και στην συνέχεια τα ξανά λέμε. Εκεί θα διαπιστώσουν π.χ. ότι το 1982 στις 15 Αυγούστου υποδεχόμενος τον τότε πρωθυπουργό Ανδρέα Παπανδρέου μπροστά σε 50.000 χιλιάδες προσκυνητές,σε μια στροφή του λόγου του, κάνει, για πρώτη φορά μετά το 1922 ,αναφορά για τον ξεριζωμένο Ελληνισμό του Πόντου που υπέστη Γενοκτονία από πλευράς της τότε Τουρκικής ηγεσίας).
    Όμως επειδή παρακολουθώ ότι γενικά δεν επιτρέπετε να δημοσιεύονται ανάρμοστοι χαρακτηρισμοί σε βάρος άλλων χρηστών,και εδώ μάλλον ξέφυγε της προσοχή σας ,θεώρησα υποχρέωσή μου να δώσω μιαν απάντηση στον παλιό πόντιο συμπατριώτη και στα όσα με ευκολία γράφει στο 1 για μένα.
    Πόντιε ασά παλαιά, που και εσύ όπως λες,για χρόνια γελούσες,με τον Τανιμανίδη,το Στεφανίτσο όπως χαρακτηριστικά τον αποκαλείς,αντιγράφοντας πρωτοσέλιδο ποντιακής εφημερίδας της εποχής, θα έπρεπε να θυμάσαι επίσης, ότι αυτό το χαρακτηρισμό που ξανά δημοσιεύεις μετά τόσα χρόνια,στην συνέχεια ο τότε συντάκτης της, δημόσια στο δικαστήριο ανακάλεσε,ζητώντας μάλιστα συγνώμη .
    Προφανώς όμως γελούσες μαζί μου γιατί ενώ εγώ για δεκαετίες βρισκόμουν πάντα όρθιος στην πρώτη γραμμή μαζί με άλλους πατριώτες,για την προώθηση του θέματος της αναγνώρισης της ποντιακής γενοκτονίας,την λύση προβλημάτων των συμπατριωτών μας που ερχότανε τότε κατά χιλιάδες νεοπρόσφυγες στην Ελλάδα,αναζητούσα τρόπους επικοινωνίας και στήριξης των ποντιώφωνων που ζουν στις περιοχές της Τουρκίας ,της ανάδειξης της ταυτότητας των ελληνικών μνημείων στον ιστορικό πόντο και της αναστείλωσης και λειτουργίας χριστιανικών μνημείων μας.Γελούσες ίσως επειδή μέσα από το πάθος που με διέκρινε βρέθηκα και εγώ μαζί με κάποιους φίλους κρατούμενος από την στρατοφυλακή της Τραπεζούντας και στην συνέχεια απελάθηκα ως ανεπιθύμητος.
    Έτσι βρισκόμουν συνεχώς στο προσκήνιο, στο φως και ήταν λογικό να προκαλώ το γέλιο σε μωρούς και γελοίους ,που κριμένοι, η ξαπλωμένοι στους καναπέδες στους ,όταν σταματούσαν να παίζουν με το όποιο μουσικό όργανό τους,πατούσαν το κουμπί του τηλεκοντρόλ τους και έβλεπαν από απόσταση ασφαλείας μάλιστα στο βίντεο και ιστορίες με ποντιακά θέματα.
    Όσον αφορά τώρα την αναφορά της δημοσίευσης φωτογραφίας μιας εντελώς προσωπικής στιγμής μου από τον κ.Φωκίωνα προ 15 χρόνων περίπου, συνοδευομένη και από τα αντίστοιχα υβριστικά όσο και συκοφαντικά σχόλια στην Ποντιακή εφημερίδα που εξέδιδε προς βιοπορισμό του,καλό θα ήταν να ενημερωθείς και για την σχετική καταδίκη του και τα 3.000.000 που υποχρεώθηκε να καταβάλει στο ταμείο της ‘διεφθαρμένης’ τότε Π.Ο.Π.Σ.,και την δημόσια,όσο και έγγραφη συγνώμη που ζήτησε.
    Να είσαι πάντως βέβαιος ότι στην ζωή μου υπήρξα πάντοτε χορτάτος και έβλεπα μακρυά και ψηλά.Ελπίζω μια επώνυμη ποντιακή απάντηση σου,όποια κι αν είναι αυτή ,να μας δώσει την ευκαιρία να διαπιστώσουμε στην συνέχεια πόσο ευσταθούν οι εύκολοι όσο και συκοφαντικοί σου χαρακτηρισμοί στο πρόσωπό μου.
    Καλά Χριστούγεννα.

    Σχόλιο από stefanos | 23/12/2010

  6. Πολυ ωραιο ΟΜΕΡ οταν εχεις κεφια μεγαλουργεις
    benim tebrikler ,ve mutlu tatiller

    Σχόλιο από kiamul | 23/12/2010

  7. stefanos έχεις δίκιο όσον αφορά το ότι δεν εξάλειψα εγκαίρως το δημόσιο ψόγο ενός σχολιαστή προς έναν συμπολίτη μας. Ευχαριστούμε και για τις υπόλοιπες πληροφορίες. Χρήσιμο είναι να έχουμε όλες τις απόψεις για συγκεκριμένα ζητήματα.

    Πόντιος ασα παλαιά να είσαι πιο προσεκτικός!

    Ομέρ αμελών

    Σχόλιο από Πόντος και Αριστερά | 23/12/2010

  8. ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΟ http://bsgreeks.blogspot.com ΤΗΝ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΑΡΑΙΤΗΣΗΣ ΤΟΥ ΙΒΑΝ ΣΑΒΒΙΔΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΟΕΔΡΙΑ ΤΗΣ ΔΙ.ΣΥ.Π.Ε. O ΙΒΑΝ ΣΑΒΒΙΔΗΣ ΚΑΛΕΙ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΕΣ ΠΟΥ ΠΙΣΤΕΥΟΥΝ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ ΕΝΟΤΗΤΑΣ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΧΑΡΑΞΕΙ, ΝΑ ΑΠΟΧΩΡΗΣΟΥΝ ΑΠΟ ΤΗ ΔΙ.ΣΥ.Π.Ε.

    Σχόλιο από Θράσος Ευτυχίδης | 04/01/2011

  9. Διόρθωση: επιστολή πιθανής παραίτησης Σαββίδη από τη ΔΙΣΥΠΕ … ολόκληρο το κείμενο στο http://bsgreeks.blogspot.com

    Σχόλιο από Θράσος Ευτυχίδης | 04/01/2011

  10. Είναι γεγονός ότι, ενώ ο Στέφανος ήταν πάντα στο «μάτι του κυκλώνα» της κριτικής, τα όρια της οποίας έφταναν και σε σημείο βαρβαρότητας, οι ίδιοι άνθρωποι είναι ανεκτικοί στα σημερινά παρόμοια φαινόμενα του «νέου Στέφανου». Ο Στέφανος έχει απόλυτο δίκαιο στο σημείο που αναφέρεται στους «καναπεδάτους» όταν από το 1990 έως το 1995 ορισμένοι ζούσαν σε συνθήκες πολέμου για να στηρίξουν τους ομογενείς μας. Οι κυριλέ «καναπεδάτοι» δεν ασχολήθηκαν ούτε μιά στιγμή με τους νεοπρόσφυγες. Απλά περίμεναν τις δικές τους καλύτερες μέρες.

    Σχόλιο από Καρσλής | 04/01/2011

  11. Αγαπητοί Φίλοι!
    Απευθύνομαι σε όλα τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της ΔΙΣΥΠΕ, σε όλους όσους δεν αφήνει αδιάφορους, η μοίρα του πολύπαθου λαού μας.
    Όλο αυτό το διάστημα, μετά την επιστροφή μου από την Αθήνα, σκέφτομαι και αναμοχλεύω στη μνήμη μου όλα όσα συνέβησαν και συμβαίνουν σε εμάς, στο ελληνικό (ποντιακό) κίνημα. Δεν θέλω να ανασκάψω το παρελθόν, πολύ δε περισσότερο να ζήσω με το παρελθόν, δεν θέλω να πω τετριμμένα και να προσπαθήσω με τη δημαγωγία μου να κερδίσω τα μυαλά σας, αλλά παρ΄ όλα αυτά επιτρέπω κάποια ελευθερία στις σκέψεις μου. Ήρθε ο καινούριος χρόνος και όπως συνήθως, την έλευση του καινούριου χρόνου την συνδέουμε με κάποιες καινούριες αναμονές και όπως στην παιδική μας ηλικία, πιστεύουμε στο θαύμα, στην πραγμάτωσή του. Το θαύμα δεν θα έρθει. Είμαστε πολύ περήφανος λαός, δεν θέλουμε και δεν μπορούμε να ακούσουμε ο ένας τον άλλον. Ακόμη και ο Τζων Στιούαρτ Μπλεκ, στο έργο του, για την Χριστιανική Ιθικότητα έγραψε, ότι «η Φιλανθρωπία είναι αδύνατη, έως ότου οι Έλληνες, γεμάτοι από σοφία και αλλαζονεία, δεν θα καταλάβουν ότι θα πρέπει να γίνουν συγκαταβατικοί και να αναγνωρίσουν τους αγενείς βάρβαρους ως αδελφούς τους».
    Προφανώς αυτό είναι το αποτέλεσμα των κύριων προβλημάτων μας. Σε εμάς, στο εσωτερικό του καθένα μας, δεν υπάρχει φιλία και αλληλοκατανόηση. Το φωτεινότερο κομμάτι του λαού μας βρίσκεται εκτός των προβλημάτων μας και δεν μπορούν και δεν θέλουν να συμμετάσχουν σε ανόητες (χωρίς νόημα) συναντήσεις ή απλά σε συζητήσεις, χωρίς πέρα απ΄ αυτό να κάνουν οτιδήποτε άλλο.
    Στο Διοικητικό Συμβούλιο εκλέχθηκα Πρόεδρος αυτού του οργάνου και νόμισα, ότι με την εκλογή μου έγινε αποδεκτό και το πρόγραμμά μου, που είναι πολύ απλό, «θα πρέπει να σταματήσουμε μόνο να μιλάμε και να περάσουμε σε συγκεκριμένες πράξεις, στο όνομα και για το καλό του λαού μας, ενωμένου και όχι προς χάριν του φιλότιμου κάποιου ξεχωριστού κομματιού του λαού μας».
    Ο δρόμος στον οποίο θέλεται να με οδηγήσετε, είναι δρόμος εξευτελισμού και υποτίμησης των βασικών αξιών μας και θέλω να σας δηλώσω ανοιχτά και τίμια, ότι δεν είναι ο δικός μου δρόμος, αλλά ένας δρόμος στο πουθενά.
    Με απασχολούν προσωπικά παγκόσμια ζητήματα και ούτως ή άλλως θα βαδίσω στην κατεύθυνση που μου έχει καθορίσει ο Κύριος και Θεός μου..
    Μήπως δεν κατανοείτε, ότι κανένας και ποτέ δεν μπορεί να περιγράψει τα βάσανα και τις κακουχίες του λαού μας;
    Ποιός από εσάς, αγαπητοί μου «Πατριάρχες του ελληνικού κινήματος», θα μπορούσε να μας διαβεβαιώσει για το τέλος της ορφάνιας και της θλίψης μας;
    Ποιός από εσάς μπορεί να μας διαβεβαιώσει ότι η Ελλάδα, είναι η χώρα όλων των Ελλήνων, ακόμη και αυτών που ζούν έξω από τα γεωγραφικά της σύνορα;
    Ποιός μπορεί να μας διαβεβαιώσει, ότι τα ελληνικά κοινωνικά κινήματα, επιτέλεσαν πλήρως το χρέος τους;
    Γιατί, μετά την συνεδρίαση του Συμβουλίου στην Αθήνα, κάποιοι θεωρούν την απόφαση νίκη, ενώ κάποιοι άλλοι ήττα; Μήπως ο δρόμος μας δεν είναι κοινός; Μήπως δεν έχουμε τους ίδιους σκοπούς στο ελληνικό κοινωνικό κίνημα;
    Σας καλώ να δείξουμε σύνεση. Θα πρέπει να συνεννώσουμε όλο το ανθρώπινο δυναμικό μας για την επίλυση κρίσιμων για την επιβίωση ζητημάτων, θα πρέπει να είμαστε μαζί και κανένας δεν έδωσε σε κανένα το δικαίωμα, να κλείνει την πόρτα εισόδου του κινήματός μας. Προσεύχομαι στο Θεό να μην μας αφήσει αντιμέτωπους με τα προβλήματά μας, τον παρακαλώ να μας δώσει ψυχραιμία. Ο λαός μας εκπροσωπείται από κάποια κομμάτια. Μας αρκούν οι δυνάμεις μας για να ενώσουμε τα κομμάτια αυτά; μας αρκούν οι δυνάμεις μας για να αποτρέψουμε το τέλος της υπερχιλιετούς ύπαρξης του ποντιακού λαού και μαζί μ΄αυτόν και της Ελλάδας και του Ελληνικού λαού συνολικά;
    Άν δεν είμαστε ενωμένοι, σημαίνει, ότι ο δρόμος μου είναι διαφορετικός.
    Ας με συγχωρέσει ο Θεός, αλλά προφανώς θα αναγκαστώ να αποποιηθώ τις υποχρεώσεις του Προέδρου της ΔΙ.ΣΥ.Π.Ε., καλώντας τους υποστηριχτές των θέσεών μου να αποχωρήσουν από την Οργάνωση αυτή και να κινηθούν προς το σκοπό μας χωρίς να σταματήσουν ούτε μία στιγμή.

    Δεχθείτε τις ειλικρινείς μου ευχές για τα Χριστούγεννα και τον Καινούριο Χρόνο και θα ήθελα να σας ζητήσω να με συγχωρήσετε για την ελευθερία της σκέψης μου
    Χρόνια σας Πολλά και Ευτυχισμένα με την αγάπη και την ευλογία του Θεού.
    Παραμένω πάντα πιστός και αφοσιωμένος στα δίκαια του λαού μας.

    Σχόλιο από stefanos | 06/01/2011

  12. Υ.Γ. Φίλε θρασύβουλε ,η παραπάνω ανακοίνωση που εξέδωσε το γραφείο του κ. Ι. Σαββίδη νομίζω δεν χρειάζεται κανενός άλλου σχολιασμού,παρά μόνον ενός απλού ερωτήματος.
    Πως κατάφερε, παρόλο που ζει και εργάζεται στο εξωτερικό,σε αντίθεση με όλους αυτούς που βρίσκονται στον Ελλαδικό χώρο, μέσα σε τόσο μικρό χρονικό διάστημα που συναναστράφηκε και γνώρισε, όλους αυτούς τους αξιότιμους συμπατριώτες μας.
    Όλους αυτούς που στο όνομα της καθαρότητας, του πολέμου κατά του κατεστημένου,αλλά και της δήθεν ενότητας που απαγγέλθηκαν ,κατάφεραν να εγκλωβίσουν τόσους πατριώτες,στις διασπαστικές τους πρωτοβουλίες,για τόσο χρόνο.
    Χωρίς όμως να καταφέρουν ,παρά τις όποιες επισημάνσεις από ανθρώπους που γνώριζαν την ιστορία και τους σκοπούς της εμπλοκής τους στον οργανωμένο Ποντιακό χώρο,να καταλάβουν γρήγορα ,από ενέργειες ,δηλώσεις ,αλλά και πράξεις τους τις πραγματικές τους προθέσεις?

    Σχόλιο από stefanos | 06/01/2011

  13. Αγαπητέ Καρσλή,με την ευκαιρία της παραπάνω δημοσίευσης σου ,(10),θα σε προ έτρεπα να είσαι προσεκτικότερος όταν αναφέρεσαι στον Στέφανο,γιατί φοβάμαι πως άσπονδοι φίλοι του, παρά τις όποιες καλές σου προσθέσεις ,είναι πιθανόν να σε παρεξηγήσουν μετά όσα γράφεις για αυτόν.
    Σχετικά τώρα με το κατά πόσο ήταν και συνεχίζουν να είναι μέχρι σήμερα βάρβαρες ,αλλά και πολλές φορές υβριστικές , απαξιωτικές και συκοφαντικές οι επιθέσεις που έχει δεχθεί όλα αυτά τα χρόνια (35 και πλέον από την εμπλοκή του στα Ποντιακά δρώμενα ,αλλά και άλλα (60) της οικογενείας του,που αυτό δεν προσμετράται ως πιθανή προσφορά ,αλλά ως μέγα αμάρτημα),θέλω να σου επισημάνω τα εξής.
    Πράγματι έτσι ήταν όλα αυτά τα χρόνια και γι’ αυτό σε ειδικές περιπτώσεις ,όταν θηγότανε υπολήψεις ,οικογένειες κ.λ.π. ,υποχρεώθηκε δυστυχώς να προσφύγει στα δικαστήρια, όπου πάντοτε δικαιώθηκε.
    Όμως πιστεύω ότι όσοι ασχολούνται με τα κοινά και μάλιστα να πρωταγωνιστούν σε αυτά,θα πρέπει πρωτίστως, εκτός από το ήθος που πρέπει να τους διακρίνει,καθώς και η διάθεση για προσφορά ,θα πρέπει να οπλιστούν με υπομονή ,επιμονή ,ανεκτικότητα,και να αποκτήσουν μεγάλο στομάχι.
    Επομένως παρά τις συνεχείς , δίκαιες και εν πολύ άδικες επιθέσεις ,πρώτο κριτήριο μου είναι από ποιόν προέρχονται και από ποιόν εκτοξεύονται.Γι αυτό και τις περισσότερες φορές παρά την όποια πικρία που έμενε, τις ξεπέρασα,χωρίς να αγνοήσω ποτέ την όποια κριτική που μου έγινε ,καλόπιστη η μη.
    Ελπίζω με την ευκαιρία και του ερχομού του νέου χρόνου, όλοι όσοι ασχολούνται ,η σκοπεύουν να ασχοληθούν με τα συλλογικά δρώμενα ,πολιτική ,συνδικαλισμό,εθνικοτοπικά κ.α.,να έχουν όλους τους άλλους συμπατριώτες τους ,συμπολίτες τους ,εκτός από την καλόπιστη και αυστηρή κριτική, που θα τους ασκούν, αρωγούς και συμπαραστάτες στο έργο τους.
    Ας είναι το 2011 ένας χρόνος ευθύνης για όλους μας,με διάθεση προσφοράς ,αφού οι ευθύνες όλων μας και ιδιαίτερα οι δικές μου και όσων πρωταγωνίστησαν και πρωταγωνιστούν στο χώρο μας όλα αυτά τα χρόνια,είναι πολλές και μεγάλες.
    Ας δούμε λοιπόν εκτός από την εύκολη και φτηνή κριτική και τα μεγάλα λόγια,σε τη μπορούμε να συμβάλλουμε με τις πράξεις και τις ενέργειές μας,όλοι μας, ου τος ώστε να έχει στο τέλος του ,ο χρόνος αυτός ,θετικά αποτελέσματά.
    Καλή χρονιά σε όλους.

    Σχόλιο από stefanos | 06/01/2011

  14. Αγαπητέ Ιβάν,

    η προσέγγισή σου αποτελεί μνημείο υπεροψίας που επιπλέον αναδεικνύει ότι ελάχιστα κατανόησες τον τρόπο λειτουργίας της δημοκρατίας και των θεσμών στην Ελλάδα. Καλώς ή κακώς η θλιβερή παρέα του Παρχαρίδη κατάφερε να αξιοποιήσει μια διάταξη του καταστατικού για να εμποδίσει την είσοδο στο ΔΙΣυΠΕ των ενδοελλαδικών ανταγωνιστών της. Αυτό σημαίνει ότι πρέπει να τα διαλύσετε όλα;

    Δεν υπάρχουν άλλες διατάξεις του διάτρητου καταστατικού που θα σας επέτρεπαν να κινηθείτε υπεύθυνα και σοβαρά;

    Υπάρχει κάποιος λόγος που μέχρι σήμερα δεν έχει ξεκινήσει καμιά διαδιακασία ενεργοποίησης της ΔΙΣΥΠΕ;

    Δηλαδή ικανή και αναγκαία συνθήκη για να γίνει κάτι, είναι να μπει η ΠΟΠΣ στη ΔΙΣΥΠΕ;

    Φαίνεται ότι κάτι στραβό υπάρχει στη Δανιμαρκία! Και αυτό δεν αφορά μόνο την τραγωδία της εξευτελισμένης από τον Παρχαρίδη και τους ημιμαθείς συμβούλους του ΠΟΕ, αλλά και εσάς τον ίδιο και τον τρόπο λειτουργίας σας.

    Δυστυχώς ή ευτυχώς δεν έχουμε μοναρχία, ούτε κάποια φεουδαλικού τύπου αριστοκρατία μπορεί να καθορίσει τη μοίρα του ποντιακού λαού. Έχουμε δημοκρατία, και μάλλον η δημοκρατική λειτουργία είναι η δυσκολότερη διαδικασία.

    Σχόλιο από Λουκασενκο-ίδης | 07/01/2011

  15. Λουκασενκο-ίδη εύστοχη η κριτική σου.

    Γράφεις «φεουδαλικού τύπου αριστοκρατία». Μάλλον εννοείς «μετασοβιετικού τύπου αριστοκρατία».

    Θα ήθελα να συμπληρώσω με βάση αυτά που ακούγονται και ο καθένας ακούει από τη δικιά του θέση, ότι τέτοιες τοποθετήσεις όπως η παραπάνω του προέδρου της ΔΙΣΥΠΕ μάλλον επιβεβαιώνουν την επιχειρηματολογία αυτών που λυσσαλέα αντιτάχθηκαν στην εκλογή του Σαββίδη στην προεδρία του παγκόσμιου οργάνου.

    Έχω μια απορία: Ο κ. Σαββίδης στερείται παντελώς συμβούλους; Ή η σύμβουλοί του είναι κάτι σαν το stefanos που το μόνο που τον απασχολεί είναι η υστεροφημία της οικογένειάς του.

    Α! Να μην ξεχάσω και τι είδα στην πρόσφατη επίσκεψή μου στην Παναγία Σουμελά του Βερμίου. Η εικόνα της Παναγίας, για την οποία πολλοί χύνουν ακόμα περισσότερα (χρυσά) δάκρυα βρίσκεται ακριβώς κάτω από μια εικόνα της οποίας χορηγός υπογράφει ο απατεώνας «Άκης Τσοχατζόπουλος».

    Τυχαίο; Δε νομίζω!

    Ομέρ Τσουκάτος

    Σχόλιο από Πόντος και Αριστερά | 07/01/2011

  16. Διαβάστε σήμερα στο http://bsgreeks.blogspot.com/ τις τελευταίες εξελίξεις … σχετικά

    Σχόλιο από Θράσος Ευτυχίδης | 13/01/2011

  17. …….το Ποντιακό Ζήτημα δεν περιορίζεται στο θέμα αν η ΠΟΠΣ ενταχθεί στο ΔΙΣΥΠΕ. Καλώς και να ενταχθεί! Αλλά δεν είναι το πρωτεύον. Ίσως ούτε καν το δευτερεύον!

    Πρωτεύουσα θέση έχουν οι δραστηριότητες που δυστυχώς ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ανατυχθεί μέχρι τώρα και η ολογωρία που δείχνει το προεδρείο προς την κατεύθυνση αυτή είναι εντυπωσιακή.

    Είναι τόσο δύσκολο να διοργανωθεί μια συνάντηση ειδικών και εμπειρογνωμόνων υπό τον πρόεδρο του ΔΙΣΥΠΕ ώστε να οριστούν κάποια ζητήματα προτεραιότητας;

    Ο κ. Σαββίδης δίνει την εντυπωση ότι βρίσκεται στην ίδια παγίδα μαζί με τον κ. Παρχαρίδη. Στην ΠΟΠΣολογία. Λες και εκεί εξαντλείται το (ποντιακό) σύμπαν.

    Μακάρι να μεταφέρετε στον πρόεδρο τις σκέψεις αυτές, μήπως και ξεκολήσει λιγάκι απ’ τις εμμονές του. Εκτός και εάν περιμένει να γίνει γαλαντόμος και τρυφερός ο κ. Παρχαρίδης για να δράσει!

    Σχόλιο από Ανώνυμος | 13/01/2011

  18. Νομίζω ότι ο Ιβάν Σαββίδης θα πρέπει να αφιερώσει λίγο περισσότερο χρόνο στη ΔΙΣΥΠΕ. Να κατανοήσει πως σκέφτεται η δυτική ποντιακή διασπορά αλλά και οι ελλαδικοί Πόντιοι. Να επισκεφτεί τις Ομοσπονδίες του εξωτερικού ως πρόεδρος, ο οποίος απλώς είναι πρώτος μεταξύ ίσων και να προσπαθήσει να κατανοήσει αυτή την απλή αρχή! Όπως και ότι οι υπόλοιποι Πόντιοι δεν πέρασαν τη σοβιετικοί εμπειρία και έχουν αναπτύξει διαφορετική χαρακτηροδομή… Οι μόνοι ιδιόμορφης σοβιετικής κοπής ελλαδίτες Πόντιοι είναι οι αυλικοί του κ. Παραχαρίδη. Ελπίζω ότι ο κ. Σαββίδης δεν θα ήθελε να δει τον ποντιακό χώρο πλήρως εξευτελισμένο!

    Εάν δεν κατανοήσει τα παραπάνω θα καταντήσει σαν τον Παρχαρίδη, ο οποίος νομίζει ότι είναι κάτι σαν σύγχρονος μεσίας και οι υπόλοιποι απλώς βαστάζοι του ως υποχρεωμένοι σ’ αυτόν ασθενείς.

    Το μπαλάκι βρίσκεται στο γήπεδο του Σαββίδη και οφείλει να λειτουργήσει σωστά, χωρίς γκρίνιες και αφορισμούς.

    Το καταστατικό είναι αυτό που είναι και η αντιφατικότητά του δίνει διέξοδο σε αρκετά ζητήματα που «πανικοβάλλουν» τον κ. Σαββίδη.

    Αλλά πάνω απ’ όλα πρέπει να αρχίσει να δρα θετικά και ξεπεράσει τα περίεργα κολλήματά του.

    Σχόλιο από Ανώνυμος | 14/01/2011

  19. Ανώνυμε, το σχόλιό σου δείχνει βαθειά γνώση της κατάστασης και η κεντρική πρότασή σου για «έφοδο» ενημέρωσης απο τον κ. Σαββίδη προς τις Ομοσπονδίες πολύ σωστή. Αν το κάνει αυτό, με το πάθος και την ειλικρίνεια που τον διακρίνει αλλά και τις πολύπλευρες δυνατότητες τις οποίες έχει, θα πείσει πολλούς και θα συμβάλει στην ουσιαστική αναβάθμιση του οργανωμένου χώρου των Ποντίων. Μακάρι να το κάνει και να ακυρώσει έτσι τα πλάνα υπονόμευσης και απαξίωσης της παγκόσμιας οργάνωσης. Η ευθύνη του μεγάλη αλλά και οι δυνατότητες τεράστιες.

    Σχόλιο από Καρσλής | 15/01/2011

  20. Η επιστολή του Ιβάν Σαββίδη, την οποία κακώς βιάστηκε να ερμηνεύσει ο Θράσος Ευτυχίδης, έχει διπλή ανάνγωση. Οι πολέμιοι μπορούνε εύκολα να την εκμεταλευτούνε και να τον παρουσιάσουν ως έναν «μεσσιανιστή» και εγωπαθή πόντιο ο οποίος μόλις «έχασε» μια μάχη εγκαταλείπει την προσπάθεια. Οι καλοπροαίρετοι όμως θα διακρίνουν την μεγάλη αγωνία του για την προοπτική ενότητας του ποντιακού κινήματος και την μετεξέλιξή του, από χώρο παραπόνων και επαιτείας, σε δύναμη διακδίκησης και επίτευξης στόχων.

    Η περίπτωση του Ιβάν Σαββίδη αναδεικνύει την μεγάλη παθογένεια της οργάνωσης των Ποντίων η οποία δυστυχώς έχει εθιστεί σε μέτριας αξίας δράσεις και φοβάται την πολιτική δράση. Όταν σου δίνεται η ευκαιρία να αξιοποιήσεις τις δυνατότητες ενός ανθρώπου (πολιτικές, οικονομικές και άλλες) όπως του Ιβάν Σαββίδη και εσύ «εκμεταλλεύεσαι» την αδυναμία του για επικοινωνία και τα όποια λάθη του, δείχνει κακή προάιρεση και δόλο.

    Σχόλιο από Καρσλής | 15/01/2011

  21. Αγαπητέ Καρσλή, ή εγώ δεν ξέρω να γράφω ή εσύ δεν διαβάζεις σωστά ότι γράφω. Ξαναδιάβασε σε παρακαλώ την ερμηνεία που δίνω. Ουσιαστικά λέμε τα ίδια πράγματα και δεν μπορώ να καταλάβω … τι διάβασες. bsgreeks.blogspot.com

    Σχόλιο από Θράσος Ευτυχίδης | 16/01/2011

  22. Ανώνυμε μάλλον δεν κατάλαβες τίποτε από όσα έγραψα.
    Έχεις κάποια στοιχεία ότι το ΠΑ.Σ.ΠΕ. ,που από όσο γνωρίζω δημιουργήθηκε το 1995 στην Αμερική ,με την έγκριση και την σύμφωνη γνώμη 11 Ποντιακών φορέων από όλο τον κόσμο,που πιστοποιούν ότι είναι παράνομο και έτσι με ευκολία το χαρακτηρίζεις παράνομο.
    Είμαι βέβαιος ότι δεν έχεις κάτι σχετικό να μας δείξεις η να μας πεις ,γιατί τέτοια στοιχεία από όσο τουλάχιστον γνωρίζω εγώ, δεν υπάρχουν.
    Σε αντίθεση βέβαια ,όπως το χαρακτηρίζω, με το διασπαστικό ΔΙΣΥΠΕ και την απόφαση του πρωτοδικείου Θεσσαλονίκης που το έκρινε ομοφώνως παράνομο.
    ‘Ενος οργάνου που αντιπρόεδρός του εμφανίζεται κάποιος Ακριτίδης Θ. από την Θεσσαλονίκη ,που δήθεν εκπροσωπεί την Ομοσπονδία Ποντίων Νομού Θεσσαλονίκης.Ένώ είναι γνωστό σε όλους που εμπλέκονται στο ΔΙΣΥΠΕ, ότι δεν εκπροσωπεί κανένα ,αφού τέτοια ομοσπονδία δεν υπάρχει.
    Μπορείς μάλιστα, αφού μάλλον δεν γνωρίζεις τουλάχιστον από όσο μπορώ να καταλάβω πρόσωπα και πράγματα,εκτός από το να είσαι’κολυμένος’ με κάποια πρόσωπα ,γιατί έτσι σε πληροφόρησαν,για επιβεβαίωση να ρωτήσεις τον δικηγόρο και γνωστό πρωτοπαλίκαρο του Παρχαρίδη κ Γαβρίδη, που κατέθεσε την σχετική αίτηση.Όπως επίσης αυτούς που έφυγαν πρώτοι η αναζητούν τρόπους να απεγκλωβιστούν από το ΔΙΣΥΠΕ ,για να σώσουν την αξιοπρέπειά τους. Τομπουλίδη, Αποστολίδη,κ.α. Δεν βλέπω όμως να παίρνεις θέση σ΄αυτήν την απλή επισήμανση ,την προσπερνάς ‘διυλίζοντας τον κώνωπα και καταπίνοντας την κάμηλον’.
    Σε καταλαβαίνω ,τι να σχολιάσεις για ένα παράνομο όσο και διασπαστικό όργανο που επιχείρησαν οι απίθανοι καθαρτές των Ποντίων, να πλασάρουν στην ποντιακή αγορά,αναμένοντας τα όποια οφέλη και κέρδη για λογαριασμό τους. Δυστυχώς από όσο φαίνεται δεν τους βγήκε ,αφού τους πήραν γρήγορα χαμπάρι.Καλό είναι να το καταλάβουμε αυτό όλοι μας,όσο πιο γρήγορα γίνεται.
    Τώρα σχετικά με την εμπλοκή- εισβολή του Τανιμανίδη ,που ακριβώς δεν κατάλαβα.
    Πιστεύεις δηλαδή Ανώνυμε Α,ότι έχει κάποιο πρόβλημα εισβολής κάποιος σε ένα χώρο,που ενεπλάκη σε αυτόν για περισσότερες από τέσσερις δεκαετίες ,έχοντας μάλιστα για 20 χρόνια πρωταγωνιστικό ρόλο, με τα όποια θετικά η αρνητικά μπορούμε να του αποδώσουμε,να επανέλθει για να πάρει την ρεβάνς ,από κάποιους που πιθανόν τον πολέμησαν η τον πολεμούν. Εγώ νομίζω ότι όσο ασχολούνται μαζί του ,συνεχίζουν να του κάνουν ανέξοδη διαφήμιση.
    Πιστεύω ότι η δαιμονοποίησης του Τανιμανίδη, ήταν ένα άλλοθι για τους γνωστούς εξολοθρευτές του Ποντιακού χώρου,αδιέξοδη και μπαμπούλας, για να καλύψουν την ανικανότητα που τους διακρίνει και τους πονηρούς στόχους ,της προσπάθειας εκμετάλλευσης από μέρους τους του Ποντιακού χώρου.Πιστεύω ότι πρέπει να ξεκολλήσουμε από τέτοια διλήμματα, να δούμε το μέλλον και να προχωρήσουμε μπροστά.
    Πάντως για την αποκατάσταση της αληθείας, σε διαβεβαιώ, ότι εντελώς τυχαία έγινε η αναφορά ως Ανώνυμος που ασφαλώς και σου ανήκει,αφού πίσω από την όποια ανωνυμία πολλοί μπορούν να λένε ότι θέλουν,χωρίς κανένα κόστος.
    Είμαι στην διάθεσή σου να σου στείλω τα στοιχεία της ταυτότητάς μου και να ακούσω από κοντά τα δικά σου και τις όποιες ενδιαφέρουσες απόψεις σου για τα ποντιακά.
    Θα περιμένω με ενδιαφέρον την συνέχεια.
    16 Ιανουαρίου 2011 7:29 π.μ.
    Ανώνυμος είπε…
    Ανώνυμος Β
    16 Ιανουαρίου 2011 7:35 π.μ.
    Δημοσίευση σχολίου

    Σχόλιο από Ανώνυμος Β | 16/01/2011

  23. Δεν ξέρω εσείς τι λέτε, όμως ο κ. Ιασωνίδης από την Αυστραλία έστειλε την παρακάτω επιστολή:

    ———————————————-


    Μελβούρνη, 14η Ιανουαρίου 2011

    Προς κ. Ιωάννη Αντωνιάδη

    Αναπληρωτή Πρόεδρο της Διεθνούς Συνομοσπονδίας Ποντίων Ελλήνων

    Κύριε Πρόεδρε,

    ΘΕΜΑ: «Σύγκλιση της Ολομέλειας του διοικητικού συμβουλίου»

    Όπως προκύπτει από την από 1η Ιανουαρίου επιστολή στην Ρωσσική γλώσσα, του τέως προέδρου της Δι.Συ.Π.Ε. κ. Ιβάν Σαββίδη, και κατόπιν την μετάφραση της επιστολής από τον ίδιο που έστειλε λίγες ημέρες αργότερα (πιστεύω να την παρέλαβαν και όλα τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου), ο κ. Σαββίδης παραιτήθηκε από το αξίωμα του προέδρου της Συνομοσπονδίας μας. Στο σύντομο διάστημα της προεδρίας του, έλαβαν χώρα διάφορα γεγονότα και «αποφασίστηκαν» κάποια πράγματα, όπως, μεταξύ άλλων:

    1. Η συγκρότηση κάποιας «Επιτροπής» καταστατικών αλλαγών.

    2. Η προκλητικά παράνομη και αντικαταστατική «εμφάνιση» της Π.Ο.Π.Σ., στον κατάλογο των μελών Ομοσπονδιών της ΔΙ.ΣΥ.Π.Ε.

    3. Οι ταπεινωτικοί χαρακτηρισμοί, που προσβάλλουν τόσο το θεσμικό του αξίωμα, όσο και το πρόσωπο του πρωθυπουργού της χώρας κ. Γεωργίου Παπανδρέου, όπως «Γιωργάκης», «αυτός δεν είναι Έλληνας».

    4. Κάποιες περίεργες «αποφάσεις» που είχε πάρει ο κ. Σαββίδης, για την δημιουργία ενός «μεγάλου και αντιπροσωπευτικού οργάνου», βάζοντας μεταξύ αυτών που θα το στήριζαν, την Π.Ο.Π.Σ. και το ΠΑ.Σ.Π.Ε.(!!!), πάντοτε με την «Ελέω Θεού» που είχε πάρει μόνος του, «τσαρικά», αγνοώντας παντελώς τις δημοκρατικές διαδικασίες.

    Επειδή, πιστεύω, πως είναι πάρα πολύ σοβαρά αυτά τα γεγονότα που αναφέρω, ζητώ την κατά το συντομότερο δυνατό χρόνο, σύγκλιση της Ολομέλειας του διοικητικού συμβουλίου, προκειμένου να αποφασίσουμε και να διαχωρίσουμε την θέση της Δι.Συ.Π.Ε. από τις παραπάνω «αποφάσεις», καθώς και να αποφασίσουμε την ανάθεση όλων των δικαιοδοσιών του Προέδρου, σε εσάς κ. Αντωνιάδη, ως Αναπληρωτής Πρόεδρός μας, αφού το υπόλοιπο της θητείας αυτού του διοικητικού συμβουλίου, είναι μόνο λίγοι μήνες.

    Θεωρώ θέμα ύψιστης προτεραιότητας και σοβαρότητας την άμεση σύγκλιση της ολομέλειας του διοικητικού συμβουλίου, γιατί θα πρέπει να αποφασίσουμε και να δραστηριοποιηθούμε άμεσα, προκειμένου να διοργανώσουμε ένα όσο το δυνατό αρτιότερο 7ο Παγκόσμιο Συνέδριο του Ποντιακού Ελληνισμού, μέσα στο 2011. Ήδη, ο χρόνος που έχουμε στη διάθεσή μας, είναι καταπιεστικός και λίγος. Θεωρώ δεδομένο το γεγονός ότι, η συνεδρίαση θα συγκλιθεί,όπως ορίζει το άρθρο 11, παράγραφος βʼ, του καταστατικού μας.

    Υ΄είαν, ευλο΄ίαν και καλοχρονίαν

    Παναγιώτης Ιασωνίδης

    Αναπληρωτής Γραμματέας

    Κοινοποίηση στα μέλη του Δ.Σ. και τις Ομοσπονδίες-μέλη της Δι.Συ.Π.Ε.

    Σχόλιο από Ανώνυμος | 16/01/2011

  24. ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΠΟΝΤΙΑΚΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΑΥΣΤΡΑΛΙΑΣ
    THE FEDERATION OF PONTIAN ASSOCIATIONS OF AUSTRALIA INC FOUNDED 1989

    Κύριο Ιβάν Σαββίδη, πρόεδρο Δ.Ι.Σ.Υ.ΠΕ Μελβούρνη 18/10/2010

    Αξιότιμε κύριε

    • Με αφορμή επιστολή του αυτοπροσδιοριζόμενου ως προέδρου της ΟΠΣΑ, κ. Ευκαρπίδη, στα Μ.Μ.Ε. που ασφαλώς έχετε λάβει γνώση του περιεχομένου της θεωρήσαμε υποχρέωσή αφού δεν εκφράζει τις απόψεις του συνόλου των μελών της Ομοσπονδίας μας ,να απαντήσουμε, για να αποδώσουμε την αλήθεια ,για ένα θέμα που μας ταλαιπωρεί εδώ και αρκετό καιρό.
    • Το όλο θέμα προέκυψε εξαιτίας της αυθαίρετης συμπεριφοράς , δύο προγενέστερων πρόεδρων της Ομοσπονδίας μας της περιόδου 2005-2009, κκ. Ιασωνίδη και Ταβλαρίδη, που εξαιτίας των προσωπικών τους φιλοδοξιών και της εμπάθειας που τους διακατέχει ,αποδείχθηκαν οι αρχιτέκτονες των προβλημάτων που επιφόρτισαν ,όχι μόνον την Ομοσπονδία μας ,αλλά και τα Σωματεία μας.
    • Είναι γνωστό σε όλους μας ότι η είσοδος του κ. Ιασωνίδη στα ποντιακά δρώμενα και ιδιαίτερα στη θέση του προέδρου της ΟΠΣΑ προ πενταετίας, έγινε με τρόπο αντικαταστατικό, αφού άλλος ήταν ο νόμιμος διάδοχος της προεδρίας .
    • Για να αποφύγουμε μάλιστα τότε τον επικατάρατο διχασμό μέσα στην ΟΠΣΑ, οι νόμιμοι δικαιούχοι της προεδρίας, «Εύξεινος Πόντος Μελβούρνης», απέσυραν την πρόταση τους για ανάληψη του προεδρείου και ευχήθηκαν στο νέο Διοικητικό Συμβούλιο της ΟΠΣΑ «καλή επιτυχία στο έργο του.»
    • Δυστυχώς όμως ο νέος πρόεδρος με την αυταρχική συμπεριφορά του, έδειξε τις διασπαστικές προθέσεις του, παίρνοντας αυτοβούλως αποφάσεις..
    • Παρέλαβε ένα φορέα αξιοζήλευτο για την πολυετή ιστορία και το κύρος του, με άμεμπτη και ειλικρινή συνεργασία μεταξύ όλων των αδελφών Ποντιακών σωματείων της Ομοσπονδίας ,αλλά και με τους φορείς της Αυστραλίας, με σκοπό την προβολή και την προώθηση των θεμάτων που απασχολούν τους όπου γης Ποντίους και το οδήγησε σε άγονες αντιπαραθέσεις και διχασμό, φορτώνοτάς τον, με οργανωτικά και άλλα εσωτερικά προβλήματα.
    • Κύριε Σαββίδη, σήμερα εμφανίζεται ότι η ΟΠΣΑ είναι μέλος του ΔΙΣΥΠΕ. Ο κ. Ιασωνίδης κίνησε γη και ουρανό για να επιτύχει το ακατόρθωτο. Όπως προανέφερα ήταν αυταρχικός, αλαζονικός και ιδιοτελής στις αποφάσεις του. Γι΄αυτόν τα μέλη της ΟΠΣΑ ,ουσιαστικά ήταν ανύπαρκτοι φορείς.
    • Μ΄αυτό το υπεροπτικό σκεπτικό ,όταν τον Ιούλιο του 2006 βρέθηκε στην Ελλάδα στο 6ο παγκόσμιο συνέδριο των Ποντίων, εν αγνοία των μελών της ΟΠΣΑ ,προσεπάθησε με μηχανορραφίες να την εντάξει στον τότε διασπαστικό, δήθεν παγκόσμιο φορέα που προετοίμαζε η γνωστή στην Ελλάδα υπό τον κ. Παρχαρίδη διασπαστική ομάδα, το ΠΑΣΥΠΟΕ. Φυσικά όταν τα μέλη της ΟΠΣΑ πληροφορήθηκαν τις ραδιουργίες του κ. Ιασωνίδη, ενεργήσαν αναλόγως..
    • Στείλαμε το κάθε μέλος χωριστά επιστολές διαμαρτυρίας και ενημέρωσης, καθώς και μία υπογεγραμμένη από τα σωματεία μέλη της Ομοσπονδίας μας ,καθώς και από τον τότε γραμματέα της ΟΠΣΑ, στο προεδρείο της ΠΑΣΥΠΟΕ, δηλώνοντας κατηγορηματικά ότι όλες αυτές οι ενέργειες του κ. Ιασωνίδη είναι αντικαταστατικές, παράνομες, αντιδημοκρατικές και επομένως άκυρες.
    • Επίσης επισημάναμε στο προεδρείο του ΠΑΣΥΠΟΕ ότι η ΟΠΣΑ ήταν ένα από τα ιδρυτικά μέλη της ΠΑΣΠΕ, ότι ήμασταν, είμαστε και θα παραμείνουμε μέλη της. Το σημαντικότερο από όλα βέβαια που δεν γνωρίζεται είναι ότι ο ίδιος ομολόγησε ενώπιον της ολομέλειας της ΟΠΣΑ καθώς και με σχετικό έγγραφό του, ότι όλες αυτές οι ενέργειες του έγιναν εν αγνοία των μελών της.
    • Αξίζει να επισημανθεί ότι όλες οι ενέργειες των κ Ιασωνίδη και Ταβλαρίδη, μετά την Γεν, Συνέλευση που έγινε τον Ιανουάριο του 2007 στο Περθ , ήσαν άκυρες. Γι αυτό επειδή η χτένα είχε φτάσει στον κόμβο,από την πληθώρα των παρεκτροπών του, έγινε μομφή αποπομπής του από την θέση του προέδρου.
    • Μετά από διαβουλεύσεις τα μέλη αποφασίσαμε, προς αποφυγή διενέξεων και αντιπαραθέσεων, να παραμείνει στην θέση του προέδρου, διότι η θητεία του έληγε τον Ιούνιο του 2007,αλλά και με ομόφωνη απόφαση μας να παγώσουν όλες οι δραστηριότητες του στην Ελλάδα. Δυστυχώς τις αποφάσεις αυτές οι κ. Ιασωνίδης και Ταβλαρίδης, τις έριξαν στον κάλαθο των αχρήστων.
    • Τα πολλά και δυσεπίλυτα προβλήματα που προέκυψαν από την δυανδρία Ιασωνίδη , Ταβλαρίδη, ανάγκασαν τα υπόλοιπα μέλη της ΟΠΣΑ να ζητήσουν να συγκληθεί Έκτακτη Γεν.Συνέλευση, για να σταματήσει ο διασυρμός της ΟΠΣΑ.
    • Έτσι τα έξι από τα δέκα νόμιμα μέλη της ΟΠΣΑ, κάλεσαν Έκτακτη Γεν. Συν. στης 23. 8 .2009, αφού οι κύριοι αυτοί ,απέφευγαν να συγκαλέσουν την νόμιμη Γεν.Συνέλευση του Ιουνίου, όπου θα εκλεγόταν το καινούργιο προεδρείο.
    • Στην Συνέλευση αυτή δεν παρευρέθηκαν τέσσερα μέλη της ΟΠΣΑ, που τότε ήσαν προσκείμενα στον κ. Ιασωνίδη. Ενώ καταδικάστηκαν όλες οι αντικαταστατικές και παράτυπες ενέργειες των δύο προέδρων ,που κρίθηκαν υπεύθυνοι για το διασυρμό μας. Τέλος ομόφωνα εκλέχθηκε το νέο Δ.Σ. της ΟΠΣΑ.
    • Προς αντιπερισπασμό οι Ταβλαρίδης, Ιασωνίδης, αντί να παραδώσουν στο νέο Δ.Σ. προσέτρεξαν σε γειτονιές ,για να χαρίσουν το προεδρείο της ΟΠΣΑ. Τελικά βρήκαν εύκαιρο τον κ. Ευκαρπίδη από την Καμπέρα και τον βάφτισαν πρόεδρο.
    • Σας πληροφορούμε ότι εμείς έχουμε πάψει πλέον να ασχολούμαστε με τους εν λόγω συμπατριώτες ,αφού η υπόθεση βρίσκεται ήδη στα χέρια της δικαιοσύνης.
    • Εν κατακλείδι, κύριε Σαββίδη, σας ενημερώνουμε ότι:
    • Η ΟΠΣΑ παραμένει μέλος του ΠΑΣΠΕ και επομένως δεν θα πρέπει να μας συμπεριλαμβάνεται, στον κατάλογο των μελών της ΔΙΣΥΠΕ.
    • Καταδικάζουμε την οποιαδήποτε προσπάθεια διάσπασης του ΠΑΣΠΕ.
    • Σαν παγκόσμιος φορέας, του οποίου είμαστε ιδρυτικά μέλη και χαίρει της εμπιστοσύνης μας ,μας εκφράζει η επιστολή που πρόσφατα σας απέστειλε.
    • Ευχόμαστε κ. Πρόεδρε και το προσδοκούμε να έρθετε σε ειλικρινή διάλογο με το Προεδρείο του ΠΑΣΠΕ, ώστε να βρεθεί τρόπος κοινής έκφρασης σε παγκόσμιο επίπεδο, προς όφελος όλων των Ποντίων.

    • Με πατριωτικούς χαιρετισμούς,
    Για το Διοικητικό Συμβούλιο της Ο.Π.Σ.Α.

    • Ο πρόεδρος της ΟΠΣΑ
    • Στέφανος Κωνσταντινίδης

    Σχόλιο από Ανώνυμος Β | 16/01/2011

  25. Μρρρ….. Εμφανίστηκε πάλι ο προστάτης των αναπληρωτών προέδρων, αφού ολοκλήρωσε το έργο του στην ομοσπονδία Αυστραλίας την οποία σύρουν στα δικαστήρια της αλλοδαπής . Με συνοπτικές διαδικασίες «παρέτησε» και τον πρόεδρο της ΔΙΣΥΠΕ κ. Ιβάν Σαββίδη και καλεί τον αναπληρωτή πρόεδρο κ. Γιάννη Αντωνιάδη να αναλάβει και να συγκαλέσει Δ.Σ. Άβυσσος η ψυχή του ανθρώπου. Φοράει ένα πρόχειρο καπέλο δημοκρατίας και νομίζει ότι έτσι ματατρεπεται σε εξυγειαντή και αγωνιστή.

    Στα σοβαρά τώρα. Το ΠΑΣΠΕ δημιουργήθηκε νόμιμα, με την συμμετοχή πολλών ομοσπονδιών, των περισσότερων. Το πρόβλημα ήταν ότι οι πρωταγωνιστές(στελέχη της ΠΟΠΣ)το θεώρησαν απο την πρώτη στιγμή ως «μαγαζί» και ιδιοκτησία τους. Σε λίγα χρόνια κατέπεσε σε πλήρη αδράνεια και τελικά έχασε και την νομιμότητά του.

    Σήμερα ουσιαστικά δεν υφίσταται παρά μια σφραγίδα και είναι ντροπή ακόμα και η αναφορά του, σε αντιπαράθεση με την ΔΙΣΥΠΕ. Βέβαια υπάρχει πάντα ο κίνδυνος απαξίωσης και της ΔΙΣΥΠΕ και φτού πάλι απο την αρχή.

    Ο ποντιακός ελληνισμός ας βάλει ως σύμβολό του, στα επιστολόχαρτα και τις σφραγίδες του, αντί για τον μονοκέφαλο, την αρχαία θεά Έριδα. Μας πάει γάντι.

    Σχόλιο από Καρσλής | 16/01/2011

  26. Ανώνυμε Β,
    Ποιά νομιμότητα μπορεί να έχει ένα όργανο το οποίο ενώ το συγκροτούνε 11 Ομοσπονδίες, συνεχίζει να «λειτουργεί» όταν έχουν αποχωρήσει όλες, πλήν μιάς;

    Σχόλιο από Καρσλής | 16/01/2011

  27. Φίλε Ανώνυμε ,παρά τα όποια τρίκ επιχειρείς πετώντας και πάλι την μπάλα στην εξέδρα ,εγώ έχω την υπομονή και θα περιμένω να απαντήσεις σε ουσιαστικά ,αλλά απλά ερωτήματα που σου έθεσα στην ανάρτηση 22.
    Είμαι βέβαιος διαβλέποντας τις καλές σου προθέσεις ,ότι δεν έχεις κανένα λόγο, να συνεχίσεις να τα αγνοείς.
    Επέτρεψε μου όμως να σου επισημάνω ότι η προσπάθειά σου για να τεκμηριώσεις τα όσα ισχυρίζεσαι,αναρτώντας επιστολή ενός πατριώτη από τη Αυστραλία,που η σχέση του με τα Ποντιακά είναι όση ο Φάντης με το ρετσινόδαλο,μάλλον δεν ήταν ότι και το πιο πιστικό για όλους εμάς που γνωρίζουμε τα έργα και τις ημέρες του ανθρώπου.
    Ενώ οι ευθύνες του ,όπως χαρακτηριστικά αποτυπώνονται στην παραπάνω επιστολή ,ανάρτηση(24), που υπογράφουν επτά από τους ένδεκα Ποντιακούς συλλόγους της Αυστραλίας,με τα όσα δημιούργησε τα τελευταία χρόνια της εμπλοκής του στα Ποντιακά και με τη γνωστή ακροδεξιά συμπεριφορά του,μετά την αποπομπή του ύστερα από σχετικές καταγγελίες που του έγιναν ,από την Μακεδονική Κοινότητα , είναι γνωστές σε όλο τον οργανωμένο χώρο της Αυστραλίας.
    Ο εν λόγω όπως τουλάχιστον διαπιστώνω,ασφαλώς και έχει ήδη κριθεί από τους συμπατριώτες της Ελληνικής κοινότητας Μελβούρνης,οπότε μάλλον περιττεύει το όποιο σχόλιο από μέρους μου.

    Σχόλιο από Ανώνυμος Β | 16/01/2011

  28. Καρσλή, φαίνεται ότι βρισκόμαστε σε εξελίξεις περίεργες που δεν έχουν σχέση μόνο με τις προσδοκίες και τα συνδικαλιστικά τερτίπια της παρέας του κ. Παρχαρίδη, αλλά και με την απόπειρα να αμφισβητηθεί η ΔιΣυΠε και από τους παραμένοντες στην ΠΑΣΠΕ, ήτοι την 1 Ομοσπονδία, που όπως ανάφερες ότι της έχει απομείνει.

    Πολύ καλώς ξεκαθάρισες το το συμβαίνει στο σχ. 25.

    Λαμβάνοντας σοβαρότατα υπόψη τις επισημάνσεις του 1ου Ανώνυμου, νομίζω ότι επείγει να αφήσει ο κ. Σαββίδης τις υπαρξιακές του αναζητήσεις και να δραστηριοποιηθεί ουσιαστικά.

    Είναι πολύ κρίμα αυτά που συμβαίνουν στην Αυστραλία και καλό θα ήταν κάποιος να μας ενημερώσει υπεύθυνα.

    Μ-π

    Σχόλιο από Πόντος και Αριστερά | 16/01/2011

  29. ———————————————————————–
    Aπολείπειν ο θεός Aντώνιον ;;;
    ———————————————————————–

    Με θλίψη διαβάζω την αναφορά του κ. Κωσταντινίδη, προέδρου της ΟΠΣΑ κατά του κ. Ιασωνίδη:

    «…Μ΄αυτό το υπεροπτικό σκεπτικό ,όταν τον Ιούλιο του 2006 βρέθηκε στην Ελλάδα στο 6ο παγκόσμιο συνέδριο των Ποντίων, εν αγνοία των μελών της ΟΠΣΑ ,προσεπάθησε με μηχανορραφίες να την εντάξει στον τότε διασπαστικό, δήθεν παγκόσμιο φορέα που προετοίμαζε η γνωστή στην Ελλάδα υπό τον κ. Παρχαρίδη διασπαστική ομάδα, το ΠΑΣΥΠΟΕ. «

    Η εκτός πραγματικότητας ερμηνεία των δρωμένων στο 6ο Παγκόσμιο Συνέδριο σημαίνει ότι για να διαμορφωθεί μια τόσο πλαστή εικόνα, υπήρχε «δάκτυλος» όσων ένοιωθαν ότι χάνουν τον έλεγχο με την δρομολόγηση νέων δημοκρατικών διαδικασιών.

    Φαίνεται ότι το παλιό σύστημα εξουσίας κατάφερε:
    να παραπλανήσει όσους επηρέαζε στην Αυστραλία,
    να εκμεταλλευτεί τα λάθη της ηγεσίας και
    να οδηγήσει σε διάσπαση.

    Είναι πολύ κρίμα γιατί αυτή τη στιγμή και η ΠΟΕ έχει μετατραπεί σ’ ένα συστημα εξουσίας, αντίστοιχου ήθους με το παλιό. Για πρώτη φορά μετά από μια δεκαετία περίπου φαίνεται να σβήνουν οι προοπτικές για την εξυγίανση και τον εκδημοκρατισμό του ποντιακού χώρου, με την παράλληλη ενδυνάμωση παλιών και νέων, αυτών που ο φίλος «Ομέρ» αποκαλεί «Ντερεμπέηδες» δηλαδή «Φεουδάρχες».

    Πιθανότατα να μπορούσε να ανατρέψει αυτή τη διαδικασία ο ίδιος ο νυν πρόεδρος του ΔιΣυΠε με μια ρεαλιστική πολιτική, που θα είχε όμως ως προϋπόθεση την καλή γνώση του χώρου, της ιστορίας του και των προοπτικών του. Φαίνεται όμως ότι και ο ίδιος:
    στερείται άξιων συμβούλων, όπως έχουν εντοπίσει προηγουμένως κάποιοι σχολιαστές,
    αδυνατεί να διαθέσει τον απαιτούμενο χρόνο για τη συγκρότηση του τριτοβάθμιου οργάνου και
    έχει εγκλωβιστεί και ό ίδιος στα δικά του αδιέξοδα σχήματα.

    Βλέποντας την χαιρεκακία των παλιών δυναστών του ποντιακού χώρου, την άνοδο της δύναμης των νέων επικίνδυνων «τζακιών» που αναπτύσσονται με τις ευλογίες του για τρίτη φορά προέδρου της ΠΟΕ για να πουλήσουν σε λίγο «πόντος-βίζα» και άλλα αντίστοιχα προϊόντα στα άβουλα πρόβατα-όπως έχουν καταντήσει μεγάλο μέρος της βάσης της ΠΟΕ- πολύ φοβάμαι ότι σύντομα θα απαγγείλουμε τους στίχους του Καβάφη:

    …. Σαν έτοιμος από καιρό, σα θαρραλέος,
    σαν που ταιριάζει σε που αξιώθηκες μια τέτοια πόλι,
    πλησίασε σταθερά προς το παράθυρο,
    κι άκουσε με συγκίνησιν, αλλ’ όχι
    με των δειλών τα παρακάλια και παράπονα,
    ως τελευταία απόλαυσι τους ήχους,
    τα εξαίσια όργανα του μυστικού θιάσου,
    κι αποχαιρέτα την, την Aλεξάνδρεια που χάνεις

    Μ-π

    Σχόλιο από Πόντος και Αριστερά | 16/01/2011

  30. Η σημερινή απαράδεκτη κατάσταση η οποία επικρατεί στον ποντιακό ελληνισμό της Αυστραλίας είναι χαρακτηριστικό παράδειγμα για να γίνει κατανοητό το μέγεθος του ελλαδικού προβλήματος και της ζημιάς που έγινς στους απόδημους συμπατριώτες μας.

    Οι συνεχείς αντιπαραθέσεις των 11 συλλόγων αυτής της ομοσπονδίας, οι οποίες τώρα οδηγούνται και στα δικαστήρια, είναι προϊόν της άθλιας κατάστασης-διάσπασης την οποία εδώ και 25 χρόνια ζούμε στην Ελλάδα. Έτσι και σήμερα η μία ομάδα «λογοδοτεί» και «απολογείται» στην ΠΟΕ και η άλλη στην ΠΟΠΣ.Χαρακτηριστικό παράδειγμα εξαγωγής «ελλαδικής τεχνογνωσίας». Αν τους αφήναμε ήσυχους για λίγο καιρό είναι βέβαιο ότι θα έλυναν όλα τα προβλήματα.

    Ο πρόεδρος της ΔΙΣΥΠΕ κ. Ιβάν Σαββίδης οφείλει να παρέμβει άμεσα και να διαχειριστεί αυτή την κρίση. Αρκετές φορές γίναμε ρεζίλι στα δικαστήρια της Θεσσαλονίκης. Μη μας ξεφτελίζουν και στα δικαστήρια της Μελβούρνης.

    Σχόλιο από Καρσλής | 16/01/2011

  31. Συμπατριώτη Καρσλή,στα όσα γράφεις ,παρά τις όποιες διαφορετικές απόψεις που μπορεί να έχει ο καθένας μας ,μ’αυτόν τον διαλεκτικό, συν ενετικό σου λόγο ,είναι βέβαιο ότι δημιουργείς τις προϋποθέσεις για ένα γόνιμο δημοκρατικό διάλογο.
    Τα όσα αποδίδεις του κ.Ιασωνίδη, αποτυπώνουν την πραγματικότητα ,για τα όσα στρεβλά συμβαίνουν τα τελευταία χρόνια στον Ποντιακό χώρο της Αυστραλίας,για τα οποία είναι υπεύθυνος και πρωταγωνιστής.
    Αλλά δυστυχώς όπως φαίνεται σε τέτοιους ανθρώπους στηρίχθηκαν κάποιοι για την δημιουργία του ΔΙΣΥΠΕ.
    Ασφαλώς και εκφράζεις την πραγματικότητα σχετικά με την πορεία του ΠΑ.Σ.ΠΕ.,με μόνο μια μικρή διαφορά.Το όργανο αυτό πολεμήθηκε άγρια από την ημέρα της δημιουργίας του,από όλους αυτούς που στη συνέχεια επιχείρησαν να στήσουν το Δ.Ι.ΣΥ.ΠΕ.
    Αντιθέτως, στην προσπάθεια ενοποίησης του χώρου σε τριτοβάθμιο επίπεδο ,όσοι είχαν τότε την ευθύνη της λειτουργίας του ,από όσο τουλάχιστον γνωρίζω, προχώρησαν σε μια σειρά συνεννοήσεις με εκπροσώπους φορέων που δεν ήσαν μέλη του,με στόχο να βρεθεί τρόπος για την συνέχιση μιας δημιουργικής ,όσο και αποτελεσματικής λειτουργίας του.
    Δυστυχώς αυτό δεν κατέστη δυνατόν για μια σειρά λόγων από όσο έχω πληροφορηθεί,που όμως είμαι βέβαιος ότι δεν θα βοηθήσει σε τίποτε εάν να τους παραθέσω εδώ.
    Σχετικά τώρα με την ενημέρωσή σου για το πόσοι φορείς είναι στη δύναμη του ΠΑΣΠΕ,ο κ.Μωυσιάδης , Πρόεδρος του οργάνου, μας ενημέρωσε ότι έχει τρεις ομοσπονδίες και τρεις πρωτοβάθμιους φορείς του εξωτερικού ,που λειτουργούν σε χώρες όπου δεν έχουν συσταθεί ομοσπονδίες.
    Όμως αυτό δεν σημαίνει τίποτε .Γιατί κόμματα φορείς και σύλλογοι δεν κρίνονται μόνον από την μαζικότητα τους ,αφού αυτή μπορεί να αυξομειώνεται για μια σειρά λόγους,αλλά από την δράση και την παρουσία τους.
    Μάλιστα σχετικά με τις δραστηριότητές των τελευταίων χρόνων , μας ενημέρωσε ενδεικτικά ,σχετικά με την μόνιμη παρουσία πολυμελούς αντιπροσωπείας από το 2006 ,κάθε χρόνου στις Βρυξέλλες,για την προώθηση του Θέματος της διεθνοποίησης της Γενοκτονίας,της συμμετοχής στα προσκυνηματικά υπό τον Ιβάν ταξίδια στην Παναγία Σουμελά και της λειτουργίας γραφείου υποστήριξης των παλιννοστούντων.Καθώς και μια σειρά άλλων παρεμβάσεων σε αρμόδιους οργανισμούς και φορείς της Ελλάδας και του εξωτερικού,σχετικών με τους σκοπούς της ίδρυσης και της λειτουργίας του.
    Είναι βέβαιο όμως, όπως και ο ίδιος ο πρόεδρος του ΠΑΣΠΕ μας είπε, άλλα και εμείς διαπιστώσαμε ,ότι πολύ απέχει η σημερινή λειτουργία και δράση του από αυτήν που οραματίσθηκαν οι ιδρυτές της.
    Ελπίζω με τα όσα συνέβησαν το τελευταίο διάστημα στον Ποντιακό χώρο,να αλλάξει επιτέλους το κλίμα, να βρεθούν όσοι πραγματικά ενδιαφέρονται για ένα μαζικό,ριζοσπαστικό ,ακηδεμόνευτο και δημοκρατικό Ποντιακό κίνημα στο ίδιο τραπέζι,ξεπερνώντας τις αγκυλώσεις του παρελθόντος, και να βάλουν τις προϋποθέσεις,για μια δημιουργική και βιώσιμη συνέχεια.

    Σχόλιο από Ανώνυμος Β | 16/01/2011

  32. «Το όργανο αυτό πολεμήθηκε άγρια από την ημέρα της δημιουργίας του,από όλους αυτούς που στη συνέχεια επιχείρησαν να στήσουν το Δ.Ι.ΣΥ.ΠΕ.»

    Το όργανο αυτό καπελώθηκε αγρίως και αδρανοποιήθηκε. Για πολλά χρόνια υπήρξε πριν το ΔΙΣΥΠΕ και δεν έκανε τίποτα. Αυτό ήταν και το παράπονο των ομοσπονδιών της πρώην ΕΣΣΔ.

    Το ΔΙΣΥΠΕ υπήρξε ανάγκη των καιρών και πιστεύω θα πρέπει να ξεπεραστούν απαισιόδοξες και μοιρολατρικές προσεγγίσεις όπως αυτή του Μ-π και όλοι να προσπαθήσουν να πείσουν τον κ. Σαββίδη να λογικευτεί.

    Ελπίζω ότι ο κ Ευτυχίδης κατανοεί κάλλιστα τα πράγματα και μπορe;i να παίξει πολύ γόνιμο ρόλο.

    Σχόλιο από Ανώνυμος Α' | 17/01/2011

  33. Αγαπητέ Ανώνυμε Β,
    Μην πέφτεις στην παγίδα ενημερώσεων σκοπημότητας. Ο κ. Μωυσιάδης είναι υποχρεωμένος, εκ του άχαρου ρόλου του, να ενημερώνει όπως νομίζει. Η πραγματικότητα είναι ότι μόνον η ΠΟΠΣ είναι Ομοσπονδία. Ένα τριτοβάθμιο όργανο μέλη μπορεί να έχει μόνο δευτεροβάθμια όργανα και όχι απλούς συλλόγους. Η ομολογία ότι στο ΠΑΣΠΕ συμμετέχουν και τρείς σύλλογοι είναι η καλύτερη απόδειξη ότι το όργανο αυτό συνεχίζει να υπάρχει ακόμα μόνο με χρήση τεχνολογίας μονάδας εντατικής θεραπείας. Ξέρεις, καρδιογγράφος, απινιδωτής, οξυγόνο, οροί, φυάλες αίματος κ.α. Μην ξοδεύεσε υπερασπιζόμενος θέματα τα οποία έχουν κλείσει οριστικά τον κύκλο τους και πρέπει να είναι μπλέον μόνο αντικείμενα της «μικρής πικρής ιστορίας» του ποντιακού κινήματος.

    Σήμερα ένα μόνο αξίζει να μας απασχολεί. Μπορούμε να διασώσουμε την συνέχιση και ανάπτυξη της ΔΙΣΥΠΕ; Είναι δυνατόν να ξεπεραστούνε οι μεσιανικές και αυταρχικές νοοτροπίες και να επιβληθεί σεβασμός στις δημοκρατικές διαδικασίες; Τελικά μπορούμε να αποδεχτούμε το αυτονόητο, ότι δηλαδή η συλλογική λειτουργία εμπεριέχει απαραίτητα διαφορετικές απόψεις;

    Ο μεγάλος κίνδυνος είναι να επικρατήσει ο παραλογισμός ορισμένων ότι «πας μη υποτακτικός είναι εχθρός». Αυτή η νοοτροπία πρέπει να ηττηθεί.

    Σχόλιο από Καρσλής | 17/01/2011

  34. Ανώνυμε Α, πως μπορεί ένα όργανο να καπελωθεί όταν σ αυτό,δεν προβλέπονται εκλογικές διαδικασίες.
    Δηλαδή μεθοδεύσεις,ίντριγκες,εκλογικές αντιπαραθέσεις κ.αλ.,αλλά εναλλαγή του προεδρείου ,από Ομοσπονδία σε Ομοσπονδία,κατ΄έτος, όπως ακριβώς λειτουργεί και το προεδρείο της Ευρωπαϊκής Ένωσης?
    Για να αναφέρεσαι όμως και στο παράπονό των συλλόγων της πρ.ΕΣΣΔ. μάλλον κάτι έχεις υπόψη σου.
    Μήπως τους δεκάδες τόννους ανθρωπιστικής και άλλης βοήθειας, που το ΠΑ.Σ.ΠΕ και η Π.Ο.Π.Σ. συνέλεξαν επανειλημμένως και απέστειλαν σε αυτές τις χώρες.
    Η μήπως τις χιλιάδες προσκλήσεις που συνέταξαν κατά επιθυμία των Δ.Σ. αυτών των χωρών και απέστειλαν υπόψη τους ,με αποτέλεσμα να δουν το φως της δημοσιότητας από τα Μ.Μ.Ε. καταγγελίες για τον τρόπο που αυτοί τις διαχειρίστηκαν?
    Καρσλή φοβάμαι πως δεν διαβάζεις με προσοχή και έτσι σου διέφυγε της προσοχής ,ότι με επιστολή του η Ομοσπονδία Αυστραλίας με σαφήνεια δηλώνει ότι ήταν και παραμένει μέλος του ΠΑ.Σ.ΠΕ. και επομένως στη δύναμη του εγγράφονται δύο και όχι μια Ομοσπονδία.
    Επίσης δεν έλαβες υπόψη σου την επισήμανσή, ότι η νομιμότητα κομμάτων και φορέων δεν κρίνεται από την μαζικότητα τους ,αφού αυτή είναι γνωστό ότι μεταβάλλεται από μια σειρά αστάθμητους και άλλους παράγοντες.
    Γιατί εάν δεχθώ την θεωρεία σου ,μάλλον θα πρέπει να κάνω ανάλογο σχόλιο π.χ.για τη Αριστερά στην Ελλάδα.
    Το κατά πόσο σε ένα τριτοβάθμιο όργανο μπορούν να συμμετέχουν και πρωτοβάθμιοι σύλλογοι, νομίζω θα το απαντήσεις εσύ,αν μου λύσεις την εξής απορία.
    Τι γίνεται όταν σε μια ξένη χώρα ,όπου υπάρχει πολυπληθές Ελληνικό στοιχείο ,για μια σειρά λόγους ,ακόμη και ενιαίας έκφρασής του ,λειτουργεί ένας μαζικός πρωτοβάθμιος φορέας? Δεν πρέπει αυτός να εκπροσωπηθεί στο τριτοβάθμιο όργανο?
    Ενώ κατά την άποψη σου ,αντιθέτως ,μπορεί να συμμετέχει κάποιος πονηρός ,όπως π.χ. στη Λιθουανία, που δεν υπάρχει Ελληνικό στοιχείο ,δημιούργησε ένα φορέα σφραγίδα ,που τον βάπτισε Ομοσπονδία και έτσι συμμετέχει στο ΔΙΣΥΠΕ.
    Η δημιούργησε δύο φορείς και με αυτούς μια Ομοσπονδία, σε μια χώρα όπου το Ελληνικό στοιχείο είναι ανύπαρκτο ,όπως π.χ. την Αρμενία και έτσι δικαιούται να συμμετέχει στο ΔΙΣΥΠΕ?
    Προσπαθώ να καταλάβω ,γατί τόσος καημός και πόνος για ένα αποδεδειγμένα παράτυπο,όσο και ανενεργό όργανο ,που δημιούργησε η ομάδα των εξολοθρευτών του Ποντιακού χώρου ‘προς ιδίαν χρήσιν’ που ο ένας μετά τον άλλον που αρχικά ενεπλάκησαν εγκαταλείπουν,στην προσπάθειά τους να σώσουν την αξιοπρέπειά και την σοβαρότητά τους.
    Νομίζω πως αυτό που πρέπει να μας απασχολεί δεν είναι η διάσωση του ΔΙΣΥΠΕ ,η, η δικαίωση του ΠΑ.Σ.ΠΕ.,αλλά να βρεθεί μια κοινά αποδεκτή ατζέντα συζήτησης από όλους του εμπλεκόμενους ‘παράγοντες και φορείς του οργανωμένου Ποντιακού χώρου,και σε ένα στρογγυλό τραπέζι να παρθούν με δημοκρατικές διαδικασίες ,αποφάσεις για την επίλυση των οργανωτικών θεμάτων ,που ταλανίζουν χρόνια τώρα το χώρο μας.
    Μπας και γίνει και καμιά στάλα δουλεία για τα ποντιακά θέματα που χρονίζουν, αφού φοβάμαι ότι ‘περί άλλων τυρβάζουν’ οι σημερινές ηγετικές τους ομάδες.
    Καλό είναι να αφυπνισθούν το συντομότερο δυνατόν.
    Αλλιώς ας το κάνουν ,όλοι οι άλλοι.

    Σχόλιο από Ανώνυμος Β | 18/01/2011

  35. Δεν καταλαβαίνω γιατί επιμένετε σε ένα θέμα που καλώς ή κακώς έχει λήξει. Εννοώ το ΠΑΣΠΕ.

    Αν θέλατε το καλό του χώρου θα λέγατε ότι αυτά ανήκουν στο παρελθόν. Ότι αυτή τη στιγμή το όργανο που βρίσκεται στη ζωή και εκφράζει το συντριπτικό σύνολο των ομοσπονδιών είναι το ΔΙΣΥΠΕ και να σκεφτείτε πώς αυτό θα βελτιωθεί.
    Αν σας ενδιαφέρει ο χώρος! Λέω δηλαδής!!!

    Τα άλλα είναι δουλειά των ιστορικών να καταγράψουν τις εμπειρίες αυτών που πήραν μέρος, να διαπιστωσουν ότι έγιναν αυτά που λέει ο β’ ανώνυμος, να μελετήσουν τα αρχεία της ΠΑΣΠΕ.

    Ομέρ

    Σχόλιο από Πόντος και Αριστερά | 18/01/2011

  36. Παρόλο που δεν σε γνωρίζω ,Ομέρ, πρέπει να παραδεχθώ ότι έχεις απόλυτο δίκαιο.
    Το ΠΑ.Σ.ΠΕ. με ιστορία, έντονη δραστηριότητα και συμβολή στην προώθηση μιας σειράς σοβαρών Ποντιακών θεμάτων,κοντά είκοσι χρόνων ,από την στιγμή που δεν έχει στην δύναμή του όλες τις Ομοσπονδίες, αλλά μόνον τρεις ,όπως μας ενημερώνουν και άλλους τρεις συλλόγους και ειδικότερα μάλιστα δεν συμμετέχουν σε αυτήν, η Πανομοσπονδία Παρχαρίδη και οι συν αυτό παρατρεχάμενοι,πρέπει να θεωρηθεί τουλάχιστον ότι έχει αυτοδιαλυθεί.Παράνομη,έως και ανύπαρκτη θα έλεγα εγώ,προς τέρψιν άσπονδων φίλων και εχθρών ,καθώς και κανιβαλιζόντων πατριωτών .
    Ασφαλώς και πρέπει χωρίς δεύτερη σκέψη,όλοι να στηρίξουν ένα όργανο που για την δημιουργία του χρειάστηκαν, πολιτικές παρεμβάσεις ,σειρά μεθοδεύσεων ,παροχών και ένα αμφιβόλου νομιμότητας παγκόσμιο συνέδριο.
    Αν μάλιστα θυμάμαι καλά, όπως τουλάχιστον οι ίδιοι αλληλοκατηγορούνται,οι πρωταγωνιστές της δημιουργίας του χρειάστηκε να διαχειριστούν και να σπαταλήσουν ,στο εν λόγω συνέδριο, 700.000 χιλιάδες ‘Ευρώπουλα’ του Ελληνικού λαού,για να πείσουν και τους ποιο διαφοροποιημένους από τις θέσεις τους συνέδρους, να συμφωνήσουν με τις αποφάσεις και τα ψηφίσματα του.
    Όλοι μαζί λοιπόν ,για να στηρίξουμε την διασπαστική,παράτυπη ,απενεργοποιημένη εδώ και τέσσερα χρόνια ΔΙΣΥΠΕ,για να μην χάσουν ορισμένοι τους ρόλους που τους παραχωρήθηκαν να παίξουν, με την ένταξή σε αυτό το τόσο μαζικό,όσο και δημιουργικό Παγκόσμιο όργανο.
    Και εγώ Ομέρ ,παρά την οξυδέρκειά και την παιδεία που διακρίνω μέσα από τα γραφόμενά σου,δεν κατανοώ την εμμονή σου σε πράγματα που και για μας τους απλούς και μέτριους είναι ολοφάνερα.
    Δεν υπάρχει κανένας λόγος να φθείρεσαι και να κουράζεσαι αναιτίως,υπερασπιζόμενος, λόγω της γνωστής σου εμμονής και αντιπάθειας σε πρόσωπα του χώρου, για το αυτονόητο.
    Όλοι μαζί, καταγγέλλοντας τη Μη Μονή,τους Τανιμανιδαίους ,προσφάτως και τους πράκτορες, τους κουμπάρους, αλλά και όσους έχουν διαφορετική από την δική μας άποψη, για ένα υγιές ,μαζικό ,και δημοκρατικό Ποντιακό όργανο, το ΔΙΣΥΠΕ,είναι δεδομένο ότι μόνον έτσι θα λυθούν όλα τα χρονίζοντα προβλήματα των Ποντίων.
    ——————
    ΟΙ ΔΟΝ ΚΙΧΩΤΕΣ
    —————–
    Οι ΔονΚιχώτες πάνε ομπρός βλέπουν ως την άκρη

    του κονταριού που εκρέμασαν σημαία την Ιδέα.

    Κοντόφλαλμοι οραματιστές,ένα δεν έχουν δάκρυ

    για να δεχτούν ανθρώπινα κάθε βρισιά χυδαία.

    Κώστας Καρυωτάκης.

    Σχόλιο από Ανώνυμος Β | 18/01/2011

  37. […] και ας ξεχάσουμε την κρίση, το δικομματισμό, τον Παρχαρίδη και τα λοιπά ενοχλητικά γεγονότα που υπάρχουν στο […]

    Πίνγκμπακ από -Ο Fuat Saka, ο Yusuf Cemal Keskin και τα ρωμαίικα της Τραπεζούντας « Πόντος και Αριστερά | 21/01/2011

  38. Προς τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της ΔΙ.ΣΥ.ΠΕ

    Αξιότιμε κύριε Πρόεδρε,

    Αξιότιμα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της ΔΙ.ΣΥ.ΠΕ

    Θεωρώ ότι είμαστε όλοι εντυπωσιασμένοι απο αυτό που είδαμε και υποφέραμε στη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της ΔΙ.ΣΥ.ΠΕ τον Δεκέμβριο 2010. Μερικοί μάλλον δεν είδαν τίποτα ειδικό, εξετάζοντας αυτό ως τυπικό φαινόμενο που διακρίνει μερικά χρόνια τις χωριστές ομοσπονδίες και τα μέλη του Συμβουλίου της ΔΙΣΥΠΕ. Ήμουν έκπληκτος και εξοργισμένος απο εκείνη την οργή και πίεση που προσπαθούσε να πραγματοποιήσει η καθοδήγηση και τα μέλη της ΠΟΕ.

    Εγώ, ως μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της ΔΙΣΥΠΕ ενημέρωσα τα μέλη του Συμβουλίου μας και τα δραστήρια μέλη της ελληνικής διασποράς της Γεωργίας για την κατάσταση των υποθέσεων που δημιουργήθηκε στην ΔΙΣΥΠΕ.

    Τα δραστήρια μέλη μας επεσήμαναν ότι κατα τη διάρκεια της ύπαρξης της ΔΙΣΥΠΕ τίποτα θετικό δεν αποφασίστηκε για τους πόντιους ενώ τα προβλήματα είναι περισσότερα απο αρκετά. Μερικοί που ήταν στο παρελθόν συμμετέχοντες των συνεδρίων και των διασκέψεων της ΔΙΣΥΠΕ επεσήμαναν ότι οι συνεδριάσεις αυτές πάντα συνοδευόταν απο την ίντριγκα και καυγάδες, ότι η μια ομοσπονδία ( ΠΟΕ) που έχει πολλες κοινότητες πάντα προσπαθούσε να υπαγορεύει τους δικούς της όρους σε άλλες 11 ομοσπονδίες που δεν μπορεί να συνεχίσει στο περαιτέρω.

    Επεσήμαναν ότι ο κ. Ιβαν Σαββίδης εκλέχτηκε ως καινούργιος Πρόεδρος της ΔΙΣΥΠΕ, ο οποίος πρότεινε το δικό του πρόγραμμα δραστηριοτήτων που είναι αποδεκτό απο όλους εμας όπου ως ένα απο τα σοβαρά προβλήματυα ήταν ζήτημα ένωσης όλων των ποντίων για να επιλύονται απο κοινού όλα τα προβλήματα που απασχολούν τις διασπορές μας. Αναρωτιέμαι ποιός δεν είναι ικανοποιημένος; Προτάθηκε μία συναίνεση ότι εαν δεν θα διεξαχθεί έκτακτη συνεδρίαση της ΔΙΣΥΠΕ για την διεξαγώγη της οποίας αποφασίστηκε ακόμα το 2009, εμείς στην γενική συνέλευση θα εξετάσουμε το ζήτημα για την αποχώρηση απο την ΔΙΣΥΠΕ.

    Σε περίπτωση που δεν θα ληφθούν υπόψην οι δικές μας και των άλλων επιθυμίες, η Ομοσπονδία μας δε θα συμμετέχει στην τακτική συνεδρίαση και δεν επιθυμεί να δέχεται την επιβολή της μίας Ομοσπονδίας.
    Αγαπητοί φίλοι! Καλώ όλους προς ενότητα και κατανόηση, ο λαός περιμένει απο μας την λήψη των συγκεκριμένων αποφάσεων και όχι την αντιπαράθεση. Ας είμαστε λογικοί.

    Μετά τιμής
    Φώτιος Τσιτλίδης,
    Πρόεδρος Ομοσπονδίας Ελληνικών Κοινοτήτων Γεωργίας

    Σχόλιο από Ανώνυμος Β | 11/02/2011

  39. Ανώνυμε Β, Οι Ομοσπονδίες Ουκρανίας και Γεωργίας με τις επιστολές τους αυτές εκφράζουν την αγωνία τους για το μέλλον της ενότητας ενώ για το, κατα την γνώμη σου καλό ΠΑΣΠΕ, έχουν εκφραστεί με τους πλέον απαξιωτικούς χαρακτηρισμούς. Όλα αυτά όμως είναι δευτερεύοντα. Αυτό για το οποίο σήμερα αξίζει να διαθέσουμε όλες τις δυνάμεις μας είναι ο σεβασμός των συλλογικών λειτουργιών και η ενότητα όλων των οργανώσεων. Αρκετά πληρώσαμε τον ανόητο τριακονταετή «εμφύλιο».

    Σχόλιο από Καρσλής | 11/02/2011

  40. Ανώνυμε Β, Οι Ομοσπονδίες Ουκρανίας και Γεωργίας με τις επιστολές τους αυτές εκφράζουν την αγωνία τους για το μέλλον της ενότητας ενώ για το, κατα την γνώμη σου καλό ΠΑΣΠΕ, έχουν εκφραστεί με τους πλέον απαξιωτικούς χαρακτηρισμούς. Όλα αυτά όμως είναι δευτερεύοντα. Αυτό για το οποίο σήμερα αξίζει να διαθέσουμε όλες τις δυνάμεις μας είναι ο σεβασμός των συλλογικών λειτουργιών και η ενότητα όλων των οργανώσεων. Αρκετά πληρώσαμε τον ανόητο τριακονταετή «εμφύλιο». Οφείλουμε να σταματήσουμε την παρελθοντολογία και να σταθούμε απέναντι σε κάθε προσπάθεια καπελώματος των οργανώσεων.

    Σχόλιο από Καρσλής | 11/02/2011


Σχολιάστε