Πόντος και Αριστερά

……. 'μώ τον νόμο σ' !

-Κάτω τα βρωμόχερα απ’ τους Έλληνες Εβραίους

Κάθε επίθεση σε χώρο λατρείας αποτελεί ένδειξη του εκβαρβαρισμού της κοινωνίας. Λίγες μέρες πριν φανατικοί μουσουλμάνοι στη Μαλαισία πυρπόλησαν χριστιανικές εκκλησίες. Στην ίδια κατάσταση έχουν βρεθεί τα τελευταία χρόνια και οι εκκλησίες στο  Νταρφούρ του Νότιου Σουδάν από τους φανατικούς μουσουλμάνους, καθώς και στη Νιγηρία.

Δυστυχώς δήγματα θρησκευτικής προκατάληψης και ακροδεξιάς βίας παρουσιάζονται και στην Ελλάδα. Στο στόχαστρο κατα καιρούς βρίσκονται κυρίως εβραϊκές συναγωγές. Ακροδεξιοί, νεοναζί, νεοπαγανιστές έχουν στοχοποιήσει με την αντισημιτική τους υστερία τον ελληνικό εβραϊσμό, μ’ έναν τρόπο που προσβάλλει βάναυσα την υπόλοιπη κοινωνία.

 (Εσωτερικό κατεστραμμένης ελληνικής εκκλησίας από Τούρκους παρακρατικούς κατά το πογκρόμ του 1955 στην Κωσταντινούπολη)

Έτσι το βράδυ της 15ης Ιανουαρίου πυρπολήθηκε η εβραϊκή συναγωγή των Χανίων. «Άγνωστοι δράστες» έβαλαν φωτιά στο κύριο κτίσμα της Συναγωγής καταστρέφοντας τη στέγη, τη συλλογή των 2500 σπάνιων βιβλίων, πολλά θρησκευτικά αντικείμενα της συλλογής τέχνης, το μουσικό αρχείο με σπάνιες ηχογραφήσεις από θρησκευτική και παραδοσιακή κρητική μουσικής κ.λπ.

Στο στόχαστρο των νεοναζί των Χανίων είχαν βρεθεί πριν από 15 περίπου χρόνια και οι δικοί μας Πόντιοι «παλιννοστούντες» από την καταρρεύσασα ΕΣΣΔ. Οι καταραμένοι «Ρωσοπόντιοι» των νεοελληνικών μας ενοχών.

Για την πυρπόληση της συναγωγής στα Χανιά, ο Abravanel γράφει: «Ο Ελληνικός Εβραϊσμός αντιμετώπισε μια νέα εμπρηστική επίθεση ενάντια στην Συναγωγή Ετς Χαΐμ στα Χανιά το βράδυ της 15ης Ιανουαρίου…..  Δεν ξέρουμε ακόμα την τύχη των παπύρων της Τορά που είχαν επιβιώσει της προηγούμενης επίθεσης. Μέλη της χαβουρά/αδελφότητας της Συναγωγής μεταφέρουν αυτή την στιγμή τα υπόλοιπα αντικείμενα σε διαφορετικές τοποθεσίες για να αποφύγουν επιπλέον καταστροφές. Αυτός είναι ο δεύτερος εμπρησμός της Συναγωγής που είχε αντιμετωπίσει μια ακόμη αντισημιτική επίθεση μόλις πριν 19 ημέρες και που είχε προκαλέσει ζημιές στο κτίριο αλλά είχε αφήσει άθικτη την ανεκτίμητη θρησκευτική, μουσική και ιστορική της αρχειοθήκη………..»

Φωτογραφίες από την πυρπολημένη Συναγωγή:

&&&&&&

——————————————————————————————————–

Μαλαισία. Από εκδήλωση μίσους φανατικών μουσουλμάνων κατά χριστιανών πριν την πυρπόληση 4  Ναών. ΙΔΙΑ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΓΟΥΡΟΥΝΙΑ ΠΑΝΤΟΥ!

 ————————————————————————————————————————————————-

 

 

Les assassins de la mémoire à Salonique / Οι δολοφόνοι της μνήμης στη Θεσσαλονίκη

 

 

Θεσσαλονίκη:Συμπλοκή Εβραίων με αντισημίτη κατά τη διάρκεια βανδαλισμού/Salonica:Jews clash with antisemite over vandalism

————————————————————————————————————————————————–

17/01/2010 - Posted by | -Νεοπαγανισμός, -αντιφασιστικά, -Nεοελληνικός ανορθολογισμός, φασισμός, Αντισημιτισμός

208 Σχόλια »

  1. Σαν Πόντιοι, πού υποστήκαμε γενοκτονία, δεν πρέπει να ανεχόμαστε ούτε ψύγμα μισαλλόδοξης βίας..
    Ο αντισημητισμός, είναι παρενέργεια και σύμπτωμα της συγκρότησης των «καθαρών» εθνών κρατών..
    Δυστυχώς, και ο Ιουδαϊκός Εθνικισμός (Σιωνισμός), φαίρεται εξ ίσου απαίσια, εκθέτοντας τούς απανταχού Εβραίους στην ακραία ρατσιστική αντίδραση.
    Ο ελληνισμός, που μεγαλούργησε ως πολύσημη και ανοιχτή Οικουμένη, στούς Ελληνηστικούς και Βυζαντινούς χρόνους, και που κατέρρευσε το 1453, ελλείψει «εποικοδομητικού μίσους», υπήρξε υπόδειγμα ανοιχτής κοινωνίας.
    Ακριβώς επειδή είχε να δώσει πολιτισμό, δεν φοβόταν τις ξένες παραδόσεις.
    Αυτός που δεν έχει να δώσει τίποτα πιά, φοβάται τον ξένο…

    Τό αναδημοσίευσα εδώ:
    http://vripolidis.blogspot.com/2010/01/blog-post_17.html

    Επίσης δείτε την ελπιδοφορα στάση ενος ιερωμένου.
    http://tsouknida.blogspot.com/2010/01/blog-post_17.html

    Σχόλιο από vripol | 17/01/2010

  2. Δυστυχώς, και ο Ιουδαϊκός Εθνικισμός (Σιωνισμός), φαίρεται εξ ίσου απαίσια, εκθέτοντας τούς απανταχού Εβραίους στην ακραία ρατσιστική αντίδραση.

    Εχεις απόλυτο δίκιο – ο σιωνισμός φταίει.

    Σχόλιο από Abravanel | 17/01/2010

  3. Π&A ελπίζω μια μέρα να συνειδητοποιήσουμε όλοι οτι στα τάγματα εργασίας κατά την διάρκεια του Β’ΠΠ στην Τουρκία πήγαν ρωμιοί τούρκοι και εβραίοι τούρκοι μαζί.

    Σχόλιο από Abravanel | 17/01/2010

  4. ‘Π&A ελπίζω μια μέρα να συνειδητοποιήσουμε όλοι οτι στα τάγματα εργασίας κατά την διάρκεια του Β’ΠΠ στην Τουρκία πήγαν ρωμιοί τούρκοι και εβραίοι τούρκοι μαζί.»

    Ναί abravanel, αλλά δεν είδα πουθενα την Εβραϊκή κοινότητα και τα λόμπι, να υποστηρίζουν το θεμα της αναγνώρησης της γενοκτονίας των Χριστιανών της Μ. Ασίας, τουλάχιστον της Ποντιακής..
    Λίγο το δακτυλάκι σας να κουνούσατε, θα ηταν άλλα τα αποτελέσματα….
    Φυσικά, ο αντιεβραϊσμός έχει πανάρχαιες ρίζες..Δεν είπα ότι γεννιέται μόνο απο την συμπεριφορά του Σιωνισμού..

    Σχόλιο από vripol | 17/01/2010

  5. θά έπρεπε να υπάρχει, μια διεθνης οργάνωση αναγνώρισης των απανταχού γενοκτονιών, και θα έπρεπε, σ’ αυτήν αυτονόητα να πρωτοστατούν οι Εβραίοι..
    Αλλά, ποτέ δεν είναι αργά…
    Αντε, Θέσε το ΄θεμα στην Εβραϊκή κοινότητα, μπάς και δούμε και μείς χαϊρι… 🙂

    Σχόλιο από vripol | 17/01/2010

  6. Vripol, ας πείσουμε πρώτα τους Πόντιους να ασχοληθούν στα σοβαρά με το ζήτημα. Στη συνέχεια ας πείσουμε τους υπόλοιπους Νεοέλληνες και στο τέλος ας προσπαθήσουμε να πείσουμε και τους Εβραίους…

    Αυτό το θέμα κατά καιρούς το έχουμε συζητήσει δημιουργικά με τον Abravanel.

    Όμως το ζήτημα τώρα είναι να αποκαλυφθεί ο βάρβαρος αντισημιτισμός που στρέφεται εναντίον των Ελλήνων Εβραίων και να εντοπιστούν να συλληφθούν και να δικαστούν οι φυσικοί και ηθικοί αυτουργοί αυτής της άθλιας πράξης.

    Ομέρ

    Σχόλιο από Πόντος και Αριστερά | 17/01/2010

  7. Μά τό θέμα, είναι ακριβώς εδώ:
    Ο Abravanel και η Ελληνική Εβραϊκή κοινότητα, λόγω βιώματος και ευαισθησίας, ΑΥΤΟΙ μπορούν να πείσουν, αν το θελήσουν, πιό έυκολα απο εμάς, και τους υπόλοιπους Πόντιους, και τους Νεόέλληνες.
    Τό είχες σκεφτεί αυτό Ομέρ; 🙂
    Καταλαβαίνεις, τι ευθύνες έχεις Abravanel;

    Σχόλιο από vripol | 17/01/2010

  8. Vripolidi
    Γράφεις:
    «Δυστυχώς ο Ιουδαϊκός Εθνικισμός (Σιωνισμός) φέρεται εξ ίσου απαίσια, εκθέτοντας τούς απανταχού Εβραίους στην ακραία ρατσιστική αντίδραση»
    Κατάλαβες τι έγραψες? Μήπως έτσι ,άθελα σου, δίνεις άλλοθι στους εθνικιστές-φασιστές- ρατσιστές?
    Πες μου αν έχω κάνει λάθος, γιατί εγώ κατάλαβα πως τα εγκλήματα του Ισραήλ κατά των Παλαιστινίων, δεν τα υποστηρίζουνε οι Χανιώτες Έλληνες Εβραίοι!! Επόμενος πως μπορεί να γραφεί, ότι φταίει ο Ιουδαϊκός Εθνικισμός (Σιωνισμός) που αυτοί (οι έλληνες Εβραίο0ι εκτίθενται «στην ακραία ρατσιστική αντίδραση»?
    Και ως προς αυτό δεν σου κάνει εντύπωση, η δήλωση του «abravanel»?ότι:«Έχεις απόλυτο δίκιο – ο σιωνισμός φταίει»!!! αναγκάστηκε θαρρώ να απολογηθεί για κάτι που δεν υποστήριξε……

    Έπειτα γράφεις:
    «Σαν Πόντοι» υπάρχει κάποια αμφισβήτηση για το αν είμαστε Πόντιοι και γραφείς «σαν Πόντοι» και όχι ως Πόντιοι? Γιατί το «σαν» εκεί πάει!!

    Και κάτι ακόμη
    Η αναφορά στην γενοκτονία των προγόνων δικαιολογεί την θέση κατά της βίας ή η ανθρωπιά? Η σημειολογία της γραφής σου με μπέρδεψε λίγο …. Όχι φίλε, νέτα σκέτα καταδικάζουμε την βία τον ακραιφνών φασιστών αλλά και την βία από όπου κι αν προέρχεται έτσι είναι το σωστό!!
    Εντάξει, δεν σχολιάζω τις αρλούμπες ότι: Ο ελληνισμός, ….μεγαλούργησε ως πολύσημη και ανοιχτή Οικουμένη, στους Ελληνιστικούς και Βυζαντινούς χρόνους…..»

    Σχόλιο από Dionisis | 17/01/2010

  9. Αυτό μάλιστα!!!
    Θα έπρεπε να υπάρχει, μια διεθνής οργάνωση αναγνώρισης των απανταχού γενοκτονιών, και θα έπρεπε, σ’ αυτήν αυτονόητα να πρωτοστατούν (θα πω και) οι Εβραίοι..

    Σχόλιο από Dionisis | 17/01/2010

  10. Διονύση, εισάγεις την έριδα και την παρεξήγηση αγόρι μου, αλλά δεν τσιμπάω..
    ΑΝ εγώ λέω αρλούμπες,(ναι έχω πεί πάρα πολλες, και συνεχίζω να λέω), εσύ πάσχεις απο έλλειψη κοινωνικής νοημοσύνης, γιατι δεν μπόρεσες να ερμηνεύσεις το τι εννοεί ο Αμπραβανέλ.
    Ο Αμπραβανέλ, και ορθά, με παρατηρεί με αυτον τον τρόπο, γιατί πιθανώς αφήνω να εννοηθει ότι ο μόνος υπαίτιος για τον αντισημητισμό ειναι ο Σιωνισμός.
    Δεν απολογείται για τίποτα.
    Εχει δίκιο, και γι αυτο παρα κατω, συμπληρώνω διορθώνοντας..

    Η καταδίκη των φασιστών ειναι αυτονόητη και άνευ όρων και προϋποθέσεων..

    Σχόλιο από vripol | 17/01/2010

  11. «Αρλούμπες»;;

    Λέει ο Βριπόλ αρλούμπες και δε λές εσύ εδώ και τόσο καιρό;

    Παρέα με τον «άλλο» μας πρήξατε στα δαιμονολογικά σας και τα ρατσιστικά σας για τους «εβραίους» τους «χριστιανο-εβραίους».

    Ακόμα και ο Ομέρ τα πήρε στο κρανίο.

    Θα πρότεινα στον Π&Α να κάνει μια ανάρτηση με τίτλο «νεοειδωλολατρεία και αντισημιτισμός» χρησιμοποιώντας και εκείνο του Νοσφεράτου για το πόσο νεο-ναζιστικού περιεχομένου είναι και ο «αριστερόστροφος» νεοπαγανισμός.

    Σχόλιο από Ματσουκάτες | 17/01/2010

  12. Ας μην κάνουμε τώρα θέμα και το «ως» ή το «σαν«.

    Διαβάστε το παρακάτω του Γιάννη Χάρη:

    «Ως – Σαν =1-0;

    Τα Νέα, 29 Σεπτεμβρίου 2001

    Στο προηγούμενο αναφέρθηκα στη διαφορά μεταξύ ως και σαν, που σήμερα μοιάζει να είναι ανύπαρκτη, τουλάχιστον στον γραπτό λόγο, όπου τείνει να επικρατήσει πλήρως το ως… Ανέτρεξα στην ιστορία τού σαν, που είναι άμεσος κληρονόμος τού ως, και έλεγα ότι συνάντησε ζωηρή αντίσταση στην πορεία του, ιδιαίτερα τις τελευταίες δεκαετίες, με αποτέλεσμα να ενοχοποιηθεί βαρύτατα και σχεδόν να αποκλειστεί.

    Η συστηματική πολεμική εναντίον του συρρίκνωσε τον κεκτημένο χώρο του στην απλή παρομοίωση, αποσιωπώντας λ.χ. τον αιτιολογικό του χαρακτήρα (σου μιλάω σαν μάνα=επειδή είμαι μάνα), που πιστώθηκε στην ιδιότητα, με την οποία συγχέεται έκτοτε σταθερά («δεν του μιλάει σαν να είναι μάνα· είναι όντως μάνα, άρα ως μάνα», σκέφτεται τώρα ο χρήστης).»

    Ματσουκάτε ας μην το οξύνουμε το πράγμα. Η πρότασή σου είναι ελκυστική. Αν μπορείς γράψε ένα κείμνο και στείλτο μας..

    Ομέρ

    Σχόλιο από Πόντος και Αριστερά | 17/01/2010

  13. Τό «σαν«, σαν το αμόλυσα,
    εβρήκα τον μπελά μου..
    Σαν παλαλός κι ως Πόντιος,
    βρήκα τον μάστορά μου..

    Τόν λένε Διονύσιο, κι ειναι παρεξηγιάρης,
    τόν κατατρώγουν δίπολα,
    κι ειναι προτεσταντιάρης.

    Ουδόλως δεν εμπέδωσε του Ελληνισμού την φύσην,
    που βλέπει «συναμφότερην», φασματικήν την κτίσην
    .

    Σχόλιο από vripol | 17/01/2010

  14. Φίλε μου Διονύσιε, μικρούλη Μανιχαίε,
    δεν ειναι μόνο αυται που λές, αι δόξαι αι αρχαίαι…

    Ελλάδα ειναι ο Ολυμπος, Ελλάδα κι ο Χριστούλης,
    Ελλάδα ειν ο Διάκος μας, κι Νώντας ο Σκυφτούλης
    ..

    Σχόλιο από vripol | 17/01/2010

  15. Ελλάδα ειναι ο Κοραής, Ελλάδα κι ο Κοσμάς μας (Ο Αιτωλός)
    ελλάς ειναι ο Πλήθωνας, Ελλάς κι ο Παλαμάς μας (Ο Γρηγόριος),
    Ελλάδα ειναι ο Ρωμανός στού Ματζικέρτ τ Αλώνια,
    Ελλάς και ο Μηλτιάδης μας, κάτω, στον Μαραθώνα.

    Σχόλιο από vripol | 17/01/2010

  16. Ελλάς ο Παναγούλης μας, πού χτύπησε την Χούντα,
    Ελλάς ηταν κι ο Χρύσανθος, εκεί, στην Τραπεζούντα.
    Ελλάς ο Παπαφλεσσας μας, Ελλάς κι ο Μακρυγιάννης,
    Ελλάς ο Μάρκο-Μπότσαρης, εννόησες; Μέ πιάνεις;

    Ελλάς ο Μαρδοχαίος μας, πάνω στην Αλβανία,
    Ελλάς κι ο Νοσφεράτος μας, πάνω απ τα βιβλία.
    Ελλάς ειναι ο Αμπραβανέλ, Ελλάς ειναι κι ο Παύλος (ο Απόστολος),
    Ελλάδα είναι ο Ομηρος, Ελλάς ειναι κι ο Λάμπρος (και ο Κατσώνης και ο Κωνσταντάρας)

    Σχόλιο από vripol | 17/01/2010

  17. παιδί μου με συγκινεις
    επιτελους επεστρεψες στην ποιηση (νομισα οτι την εγκατελειψες σαν τον αΡΘΡΟΥΡΟ ΡΕΜΠΏ)

    Σχόλιο από Νοσφερατος | 17/01/2010

  18. Εύγε Βριπόλ.

    Με εντυπωσίασες:

    Ας δούμε τώρα τι θα αποφανθεί τελεσιδίκως η Κριτική Επιτροπή [πρόεδρος Νοσφεράτος, αντιπρόεδρος εκ της «Καλύβας» (προσοχή όχι ο εξ ΗΠΑ Καλύβας)].

    Αλλά κάτι μου λέει ότι στον διαγωνισμό δεν παίζεις τίμια. «Ελλάς κι ο Νοσφεράτος μας…»;

    Μου φαίνεται ότι πας να δωροδοκήσεις τον πρόεδρο της Κριτ. Επιτροπής; 8)

    Ομέρ ο άμουσος

    Σχόλιο από Πόντος και Αριστερά | 17/01/2010

  19. Ελλάδα ο Θουκιδίδης μας, Ελλάδα κι ο Ζουράρης,
    Ηταν Ελλάδα όλοι αυτοι, όπως και να το πάρεις.

    Η Ελλάδα μεταλλάσσεται, δεν ειναι παγωμένη,
    Υπήρξε και κρατό-πολις, υπήρξε και Οικουμένη.

    Σχόλιο από vripol | 17/01/2010

  20. τωρα vripol επεστρεψε μου να σου πω το εξής :
    Ο Σιωνισμός πραγματι ειναι η μορφη που πηρε ο νεωτερικος Εβραικός (της διασπορας) εθνικισμός -μετα τα μεσα του 19ου αιωνα…
    Οπως γνωριζεις βεβαια ο εθνικισμός μπορει να παρει πολλές μορφές και αποχρωσεις . Και παιρνει
    Ετσι ο Γαλλικός εθνικισμός πηρε αρχικά την Μορφή και το δημοκρατικο περιεχομενο της Γαλλικής Επαναστασης
    αργοτερα με τον Μωρρας και τον Μπαρρες και εναντιον του Γαλλο -Εβραιου Ντρευφους που υπερσπιζοταν ο Δημοκρατης Ζολά και αλλοι

    αναπτυχθηκε ενας ξεονοφοβικός Ρατσιστικός Γαλλικός εθνικισμός προ -φασιστικου τυπου(του οποιου νομιμοι κληρονομοι του σημερα ειναι οι Πονηροι νεοΔεξιοι του Αλαιν Ντε Μπιενουά και των νεοπαγανιστών του που ψαρευουν σε θολά νερά παριστανοντας τους μη ρατσιστες και υιοθετωντας συνθηματα της Νεας αριστεράς )

    Αναλογα και με τον Ελληνικό εθνικισμό

    Ιστορικά πηρε Δημοκρατική μορφή (ελληννική επανασταση που την χαιρετισε και ο πιο μεγαλος ιστορικός της εποχης μας ο Χομσμπαουμ σαν (η μαλλον -ως)την δευτερη δημοκρατική εποανασταση του 19ου αιωνα στην ευρωπη
    ( ασχετως αν καποιοι(μαλλον ..ασχετοι) κατεταξαν ακομα και τον Χομπσμπαουμ στους (αλλη μα ή μαλλον νεολογισμός κι αυτος)/…»εθνο-αποδομιστές»
    απο την αλλη ως εθνικιστες παρουσιαζονταν και οι προδοτες επι κατοχής ταγματασφαλήτες .. αλλά και οι θαυμαστές τους και οι οπαδοι του Πλευρη ..
    Το ιδιο μπορει να δει κανεις και στον Σιωνισμό…
    Σοσιαλισμό των Κιμπουτζ, Δημοκρατικό ενθουσιασμό, αφομοιωση θρησκευτικου φονταμενταλισμου , Αριστερά αλλά και Δεξια εκφανση

    εξαλλου τις ιδιες περιπετειες και ποικιλες εκφανσεις μπορουμε να δουμε και στον Αραβαικό εθνικισμό , τον εθνικισμό των Παλαιστινιων κλπ
    Δυστυχώς η ευτυχώς τα πραγματα δεν ειναι μονοσημαντα σε καμμιά ιδεολογια

    – Ομως το να αποδιδουμε Ναζιστικου τυπου εμπρησμους σε υποτιθεμενη …»αντιδραση ‘΄» στον Σιωνισμό» ε μου φαινεται και μένα καπως ..φαουλ …
    Ειναι πως να το πώ ..Σαν να αποδιδουμε την διαχυτη ξενοφοβια και τις τυχόν μελλοντικές ρατσιστικές εκρηξεις
    ή το εγκλημα κατά της Κουνεβα

    ..σε αντιδραση εναντιον των μεταμοντερνων »’ »εθνοαποδομιστων » οπως ονομαζουν καποιοι οτι αδυνατουν να κατανοησουν

    ΑΝΤΙΘΕΤΑ
    εγώ νομιζω οτι
    ο συγκεκριμμένος διπλος εμπρησμός ειναι αποτεεσμα μιας διαχυσης του Ναζιστικου ή ημιναζιστικου τυπου Αντισημιτισμου που βρισκει ως προφαση -ψαρευοντας στα θολά νερά την υποθεση των Παλαιστινιωνγια να δωσει ευκαιρια σε ολα τα Φασιστοειδή αποβρασματα να βγαλουν τα κομπλεξικά εγκληματικά τους απωθημένα εναντιον των Εβραιων- ελληνων η μη ελληνων –
    Και μη γελιεστε ..Αυτοι που ειναι τετοιου τυπου αντισημιτες δεν κανουν διακρισεις ..Στρεφονται ταυτοχρονα εναντιον σ ε καθε τι που παραμένει ορθιο και ζωντανό σε αυτο τον τοπο
    εναντια στους ξενους , στους τσιγγάνους , στους διαννοουμενους – οταν δεν ειναι Γλοιωδεις -στις γυναικες, τις μειονοτητες , τους χριστιανους -οταν δεν πανε με τα νερά τους -στους αριστερους , στους Δημοκρατες ..
    ακριβώς οπως οι Ναζί .. κι εκεινοι δεν καναν διακρισεις ..

    Σχόλιο από Νοσφερατος | 18/01/2010

  21. Συμφωνώ σέ όλα

    Σχόλιο από vripol | 18/01/2010

  22. ωραια …
    (οταν αποφασισεις οτι αρκετα τριγυρισες εδώ κι εκει και να ερθεις σπιτι να ξερεις θα σου ετοιμασω το φαγάκι που παντα σου αρεζε:Μοσχον σιτευτον με πατατες στο φουρνο 😉

    Σχόλιο από Νοσφερατος | 18/01/2010

  23. Γούτς. γούτς..:)

    Σχόλιο από vripol | 18/01/2010

  24. Επίσης θα ηθελα να προσεξουμε ξανά το σχολιο 3

    »3.Π&A ελπίζω μια μέρα να συνειδητοποιήσουμε όλοι οτι στα τάγματα εργασίας κατά την διάρκεια του Β’ΠΠ στην Τουρκία πήγαν ρωμιοί τούρκοι και εβραίοι τούρκοι μαζί.

    Comment από Abravanel | Ιανουαρίου 17, 2010 »

    Σχόλιο από Νοσφερατος | 18/01/2010

  25. κ.Vripol
    Ούτε λόγος ότι συνεχίζεις να λες ότι να ‘ναι , αλλά μη θαρρείς πως επειδή το παραδέχεσαι δεν θα το προσέξουμε!!! Όταν μάλιστα αφορούνε ένα τόσο λεπτό ζήτημα όπως ο ρατσισμός…
    Εξάλλου αν ήθελα έριδα, θα μπορούσα να σχολιάσω με πολύ μεγαλύτερη οξύτητα! Και μιλάς για «έριδα» από μέρους μου? ενώ στην έχουν πει όλοι!
    Άκου λοιπόν και μην αντιδράς έτσι:
    Και φυσικά ο «abravanel»δεν απολογείται για τίποτα, αλλά εσύ είσαι τόσο εγωιστής, που ακόμη και τώρα, δεν αντιλαμβάνεσαι την τεράστια πατάτα που έγραψες στο πρώτο σου σχόλιο, το οποίο το κράτησα ως μαργαριτάρι άπειρου κάλους.
    Δεν ήθελα να πω (και ούτε θα το γράψω….)σε τι σημειολογία παραπέμπει το πρώτο, αλλά και τα υπόλοιπα γραπτά σου. Τι πάει να πει: «Δυστυχώς, και ο Ιουδαϊκός Εθνικισμός (Σιωνισμός), φέρεται εξ ίσου απαίσια, εκθέτοντας τούς απανταχού Εβραίους στην ακραία ρατσιστική αντίδραση». Θαυμάσια!!! ΤΟΥΣ ΑΠΑΝΤΑΧΟΥ ΕΒΡΑΙΟΥΣ !!!! Αυτά τα κακά λογάκια δεν μπορεί να τα λέει ένας δημοκράτης ….
    Και παρά το ότι σου την είπε, με τρόπο ο «abravanel», εσύ συνέχισες απτόητος και στο σχόλιο 4 λέγοντας : «Ναι αλλά δεν είδα πουθενά την Εβραϊκή κοινότητα και τα λόμπι, να υποστηρίζουν το θέμα της αναγνώρισης της γενοκτονίας των Χριστιανών της Μ. Ασίας, τουλάχιστον της Ποντιακής» Εεεε βλέπεις πρέπει να το παζαρέψουμε το πράγμα ….
    Και αμέσως ποιο κάτω, αφού σου την είπε πάλι με τρόπο και ο «Ομέρ, στο σχόλιο 8, εσύ δεν παίρνεις χαμπάρι και συνεχίζεις στο σχόλιο7¨να λες αστειάκια : «Ο Abravanel και η Ελληνική Εβραϊκή κοινότητα, λόγω βιώματος και ευαισθησίας, ΑΥΤΟΙ μπορούν να πείσουν, αν το θελήσουν, πιο εύκολα από εμάς, και τους υπόλοιπους Πόντιους», και τους Νεό-έλληνες.
    Τό είχες σκεφτεί αυτό Ομέρ;
    Καταλαβαίνεις, τι ευθύνες έχεις Abravanel;»
    Συγνωμη που δεν γελασαμε
    Και ως (όχι σαν) «Δημοκράτης» που δεν είσαι, μου λες από πάνω πως πάσχω «από έλλειψη κοινωνικής νοημοσύνης, γιατί δεν μπόρεσα (!) να ερμηνεύσω το τι εννοεί ο Αμπραβανέλ»
    Κρατιέμαι για να μην μιλήσω στο ίδιο «στιλάκι…» με σένα και να σε χαρακτηρίσω αναλόγως….
    Πάλι καλά που εννόησες και προσπάθησες (όχι που είχες διάθεση βέβαια….) να το ψευτό -διόρθωσεις γράφοντας «η καταδίκη των φασιστών είναι αυτονόητη και άνευ όρων και προϋποθέσεων» σαφώς και θα εννοείς και τους με αριστερό προσωπείο φασίστες!!!!

    Και καλέ μου χριστιανέ, Ματσουκάτε,
    Μην επαναφέρεις και εδώ το θέμα για τους νέο- ειδωλολάτρες και τους αντι-σιωνιστές. Αν μετά από τόση συζήτηση λες αυτά τα πράγματα θα σου επαναλάβω πως: «αυτά που λέει ο Ματσουκάτος που μιλά για ΑΓΓΕΛΟΥΔΙΑ ΤΗΣ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ!!!! και ΣΑΤΑΝΑΔΕΣ ΝΕΟΕΘΝΙΚΟΥΣ!!! ό ίδιος είναι και τα δύο μαζί, απλώς δεν το γνωρίζει, (έτσι φαίνεται….) γι αυτό του επιστρέφω όλα αυτά που μου χρεώνει. Και επί πλέον συμπληρώνω, πως από το ίδιο φλιτζανάδικο ψωνίζουνε και οι ΝΕΟΕΘΝΙΚΟΙ ΣΑΤΑΝΑΔΕΣ ΤΟΥ και τα ΟΡΘΟΔΟΞΑ ΑΓΓΕΛΟΥΔΙΑ ΤΟΥ!!!» Και επίσης θα σου πω μια ακόμη φορά ναι!! είμαι αντί-σιωνιστής, αντί-ναζιστής αντί-φασίστας και γενικά αντί-εξουσιαστής…. Δεν πρέπει?
    Και πρότεινες στο μπλοκ Π&Α να ανοίξουνε τέτοια περί αντί-σιωνισμού και νέο- ειδωλολατρίας θέματα ας το κάνουνε… τι θαρρείς ότι αυτό είναι φοβέρα? Όχι ρε φίλε κοντολόγισε γιατί ξέρεις με τρόμαξες με αυτήν την αλαζονική σου στάση!!!
    Δεν σε πόνεσε σε πόνεσε για τον Vripol αλλά το γεγονός ότι μάθαμε καλά από κάνα δύο σαν εσένα πως διυλίζετε ο κώνωψ!!
    Νέτα σκέτα καταδικάζουμε τηντην βία από όπου κι αν προέρχεται έτσι είναι το σωστό!!

    Σχόλιο από Dionisis | 18/01/2010

  26. καλά μη κανεις ετσι ..Δεν σε ειπανε και καμπούρη

    Σχόλιο από Νοσφερατος | 18/01/2010

  27. Kαλά. Αλλά η πλάκα θα είναι ότι εάν γίνει και αποφασίσω να το γράψω, θα το γράψω μέσα από τις αντιεβραϊκές αναφορέςς που υπάρχουν στα κείμενα τα δικά σου και του Βασδεκη, τα οποία προσφέρουν υπεραρκετά στοιχεία για το θέμα αυτό. Και με φωτογραφίες, εκείνες από τα κιτς των ελληνογκρουέφσκηδων με τους καραβλαχικούς αρχαιοελληνικούς (τρομάρα τους) ναούς στη θεσσαλονίκη και διάφορα άλλα εξίσσου εύοσμα και χαριτωμένα.

    Σχόλιο από Ματσουκάτες | 18/01/2010

  28. Και αν τελικά συμφωνείς με το σχόλιο 20 του Νσοφεράτου τότε γιατί η τσατίλα ?
    Πάντως ομόλογο πως γέλασα με το ποίημα σου!!!
    Αλλά θα σου πως ποτέ δεν είπα πως δεν είναι όλα δικά μας. Άλλωστε με ευρύτερο πνεύμα δικά μας είναι και όσα γίνανε από εξ απαρχής της Ιστορίας και σε όλο τον κόσμο. Αλλά αυτό δεν σημαίνει πως δεν ξεσκαρτάρουμε δεν κρίνουμε καλός ή κακός αυτά που έχουνε συμβεί!!!
    Δικά μας λοιπόν όλα (ακόμη και η μισαλλοδοξία…) αλλά κάποια βαρίδια πρέπει να τα εγκαταλείψουμε για να πάμε μπροστά

    Σχόλιο από Dionisis | 18/01/2010

  29. δειτε κιαυτο μιας και το ριξατε στην ..θρησκειολογια

    http://nosferatos.blogspot.com/2008/07/blog-post_418.html

    Σχόλιο από Νοσφερατος | 18/01/2010

  30. το παρακατω εβαλά και στου Ροιδη :

    καλά ολα αυτά αλλά νομιζω πως οι σημερινοι νεοναζί αντησιμιτες ειτε στην ελλαδα ειτε οξαποδω

    περισσοτερη σχεση εχουν με τον Χιτλερ , ή εστω με την Νεα Ακροδεξια τυπου Αλαιν Ντε Μπιενουα παρά με τον χριστιανικο παραδοσιακό αντισημιτισμό

    οπως εξαλλου και οι ιδεολογικοι τους προγονοι(των ενοναζί) δηλαδή οι σκετα Ναζί…

    Το πιο ευκολο και επικινδυνο συνάμα (και ισως αυτό που θαθελεαν οι εμπρηστες ) ειναι να πυροδοτηθει μια μαχη θρησκευτικών ταυτοτητων (εβραιοι εναντιον χριστιανών και τουμπαλιν) τυπου εμπρησμου του Ραιχ σταγκ

    Σχόλιο από Νοσφερατος | 18/01/2010

  31. Καλά τώρα με αυτά τα παιδιαρίσματα και τις φοβέρες πως θα με προβοκάρεις… παρουσιάζοντας με έτσι ή αλλιώς… τι νομίζεις ότι θα συμβεί, είδη αυτή η δήλωση ισοδυναμεί με διαδικτυακό στριπτίζ!!!!Ρώτα και μερικούς φίλους σου να σου πούνε την γνώμη τους γι αυτό!!! Και τι φαντάζεσαι ότι μονό εσύ έχεις την δυνατότητα?
    Ευτυχώς που μου το είπες, που κόντεψα τα πιστέψω αυτά που διάβασα κάπου εδώ μέσα τα περί «να αφήσουμε τα λουλούδια να ανθίσουνε…» Βρε Μάο μαζί –και Στάλιν και Πανούσης, σου χρειάζεται….
    Βλέπω πάντως πως αρχίσανε και οι εκπτώσεις του τύπου «…έχουν σχέση με τον Χίτλερ ή έστω και με την νέα ακροδεξιά τύπου Αλάν Ντουφάν συγγνώμη Ντε Μπενουά!!! Και με αυτό το «παρά» εμμέσως «με τον παραδοσιακό Χριστιανικό αντισημιτισμό. Συντρόφια θαυμάζω την ιδεολογική σας α-συνέπεια, μόνο που όταν κάτι παρόμοιο,αν το πει κάποιος άλλος, είναι φασίστας νέο-ειδωλολάτρης κλπ
    Όπως και να έχει το πράγμα, η μισαλλοδοξία είτε εκπορεύεται από τον Χίτλερ είτε από τον χριστιανισμό το Ισλάμ και την νέα ακροδεξιά….. και την Αριστερά!!!! το συμπέρασμα είναι ένα, η μια μορφή μισαλλοδοξίας τρέφει την άλλη και όλες μαζί, αποτελούνε συγκοινωνούντα δοχεία, προς τι ο διαχωρισμός? Για να δικαιολογήσουμε τι?
    Πάλη καλά όμως αφού εμμέσως πλην σαφώς παραδεχτήκαμε ότι υπάρχει και ο ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΟΣ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΟΣ ΑΝΤΙΣΗΜΙΤΙΣΜΟΣ, (αυτό μου άρεσε, θα το υιοθετήσω, έχει μεγαλύτερη σαφήνεια, αντί του εβραίο-χριστιανισμός). Αλλά αυτήν την χριστιανική μισαλλοδοξία από πού την διδάσκονται οι χριστιανοί? Μήπως από την παλαιά διαθήκη?
    Άντε σίγα σιγά θα την βρούμε την άκρη! Και έστω χωρίς να το ομολογήσουμε, γιατί δεν το επιτρέπει ο εγωισμός μας, μπορεί να συμφωνήσουμε σε μερικά πράγματα….
    Άντε πάω για ύπνο….

    Σχόλιο από Dionisis | 18/01/2010

  32. […] Κάτω τα βρωμόχερα απ’ τους Έλληνες Εβραίους. Posted on Ιανουαρίου 18, 2010 by provato Κάθε επίθεση σε χώρο λατρείας αποτελεί ένδειξη του εκβ… […]

    Πίνγκμπακ από Κάτω τα βρωμόχερα απ’ τους Έλληνες Εβραίους. « Μιξοδία | 18/01/2010

  33. Κάτω τα βρωμόερα από τους απανταχού μειοψηφικούς λαούς ανά τον κοσμο. Όλοι έχουν δικαίωμα στην ζωή. Αν μπορούσε το μήνυμα του -Πόντος και Αριστερά -να φτάσει στα αυτιά της ισραηλινής ηγεσίας ώστε να κανουν και εκείνοι το ίδιο να κατεβάσουν κάτω τα χέρια από τον παλαιστινιακό λαο. Να σταματήσει να κτίζει το τοίχος στα κατεχόμενα, να σταματήσει της στρατιωτικές εισβολές και της εκκαθαρίσεις στους καταυλισμούς ξεριζωμένων παλαιστινίων, με την πρόφαση τάχα την εξόντωση των τρομοκρατών.Κάτω, κάτω, τα ξερά σας.Σεβαστείτε την ανθρώπινη ύπαρξη. Μια φορά όλοι μας ερχόμαστε στη ζωή και πρεπει να ζήσουμε ειρηνικά αυτά τα λίγα χρόνια.

    Σχόλιο από κατσε καλααα | 18/01/2010

  34. vripol, είπε:
    «Ο ελληνισμός, που μεγαλούργησε ως πολύσημη και ανοιχτή Οικουμένη, στούς Ελληνηστικούς και Βυζαντινούς χρόνους…»
    Όμως, όποιος μελέτησε ιστορία φνωρίζει ότι:

    ΒΥΖΑΝΤΙΟ. Ο ΔΟΛΟΦΟΝΟΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΑΙ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ

    Τα βυζαντινά αυτά απάνθρωπα κτήνη, που θέσπισαν δολοφονικούς νόμους κατά των Ελλήνων και της ελληνικής παιδείας και παράδοσης, θεωρούν οι ρασοφόροι και οι βυζαντινολάτρες ως συνεχιστές του ελληνικού πολιτισμού, και δίχως ίχνος ντροπής τολμούν να μιλούν για ελληνικό Βυζάντιο!

    Και μόνον τα ντοκουμέντα που θα παρουσιαστούν στο παρόν άρθρο αρκούν και περισσεύουν για να φανερωθεί ότι όλη αυτή η συμμορία των βυζαντινοαπολογητών εργάζεται συνειδητά υπέρ του αμαρτωλού και ανθελληνικού χριστιανικού ιερατείου, το οποίο κινδυνεύει – έτσι κι αλλιώς – θανάσιμα από την αποκάλυψη της ανθελληνικότητας του βασικού τους ιστορικού στηρίγματος.
    Ο ιστορικός αναλφαβητισμός που μαστίζει την χώρα της Ελλάδος, επιτρέπει να ζούμε καταστάσεις παραλογισμού, αυτού του είδους, όπου μπορούν να ακούγονται εκφράσεις όπως ελληνικό Βυζάντιο. Ο δολοφόνος να συνεχίζει το έργο του θύματός του! Μα τότε για ποιον λόγο να τον δολοφονήσει! Πότε ακούστηκε να δολοφονεί κανείς τον ομοϊδεάτη συμπατριώτη του!
    Ας προσέξουμε δε και την τακτική αλλά και το ήθος της κλίκας των βυζαντινοαπολογητών. Των Γεωργιάδηδων, φερ’ ειπείν. Ο Άδωνις Γεωργιάδης – παρακολούθησα ολόκληρη την πορεία του και μάλιστα συνέγραψα στην εφημερίδα του «ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΓΩΓΗ», ομολογώ ότι δεν είχα μυριστεί τότε τίποτε από το βρομερό του σχέδιο – ξεκίνησε παριστάνοντας τον ένθερμο λάτρη του ελληνικού πολιτισμού, δίχως να ανακατεύει καθόλου την χριστιανική και βυζαντινή του βλέψη. Μόλις λοιπόν έκρινε ότι ήρθε το πλήρωμα του χρόνου, άρχισε, στην αρχή δειλά-δειλά, να ξεφουρνίζει τη χριστιανική του πίτα και στην συνέχεια και την βυζαντινή του παπάρα. Προσωπικά, μόλις αντιλήφθηκα το σχέδιο και την τακτική του, του έστειλα μια επιστολή με την οποία τον ξέχεζα πατόκορφα.
    Όσο για το ήθος του και το ανάλογο των ομοϊδεατών του, μπορεί κανείς να το συνοψίσει μέσα σε δυο λέξεις: επαγγελματίες απόγονοι. Μια σιχαμερή νοοτροπία απέναντι στο ελληνικό ήθος. Επί πλέον οι κύριοι αυτοί γράφουν – μερικοί και εμπορεύονται – ψευδεπίγραφα βιβλία για να υποστηρίξουν φυσικά το ανιστόριτο ελληνικό βυζάντιο και την ανύπαρκτη μεγαλοσύνη του χριστιανισμού και του κηφηναριού των ρασοφόρων. Μέχρι και ο Γ. Καρατζαφέρης έγραψε βιβλίο που αναφέρεται, αν δεν κάνω λάθος, σε αγίους! Αυτός ο χριστιανός που είναι κολλητός με το άγιο πνεύμα!
    Κι όμως την ζημιά, την υπέρ του ιστορικού αναλφαβητισμού, η οποία συντηρεί την εξουσία του ιερατείου πάνω στο πεπρωμένο του ελληνικού λαού, την κάνουν σε πολύ μεγαλύτερο βαθμό κάποιοι άλλοι. Δεν είναι παρά οι δάσκαλοι και οι καθηγητές. Παρακολουθώ αυτήν την αμαρτωλή ιστορία εδώ και τέσσερις δεκαετίες άμεσα, εκπαιδευτικός ων. Όπου και να συναντήσω συναδέλφους, γυρίζω την κουβέντα στο θέμα αυτό. Έχω «ψαρέψει» δεκάδες επί δεκάδων μαθητές σχετικά με το θέμα που μας απασχολεί εδώ. Και δεν γίνεται η ζημιά τόσο στο γυμνάσιο και στο λύκειο, όσο στο δημοτικό. Για κάποιους λόγους που τους γνωρίζουν καλύτερα οι μορφωμένοι παιδαγωγοί, ότι κολλήσει στο μυαλό του μαθητή του δημοτικού δεν ξεκολλά αργότερα με τίποτα.
    Εάν λοιπόν αληθεύουν αυτά που αναφέρω περί δημοτικού, τότε ο κάθε γονιός πρέπει να βρει τρόπο προστασίας του παιδιού του, μεταξύ των άλλων, από τον ιστορικό αναλφαβητισμό και από την διδασκαλία της αναποδογυρισμένη κυριολεκτικά ιστορία της χριστιανικής θρησκείας, όσο δύσκολος κι αν είναι αυτός ο αγώνας.
    Και μια κι ο λόγος περί δημοτικού σχολείου, και παρ’ όλο που δεν κομίζω γλαύκαν εις Αθήνας, ξανατονίζω προς τους μετέχοντες του διαφωτιστικού κινήματος ότι πρέπει να ρίξουν μεγαλύτερο βάρος των προσπαθειών τους προς την κατεύθυνση της διάλυσης του σκότους που επικρατεί στα δημοτικά σχολεία της χώρας. Το παιχνίδι παίζεται και χάνεται, μέχρι στιγμής μέσα στον χώρο αυτόν.
    Ας διαβάσουμε όμως το άρθρο:

    Η ΑΛΗΘΙΝΗ «ΙΣΤΟΡΙΑ» ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΤΟ ΒΥΖΑΝΤΙΟ

    Κείμενα νόμων αποδεικνύουν μία μαρτυρική και αιματοβαμμένη ζωή

    Στα τέλη του θ΄ αιώνα ο αυτοκράτορας Λέων ΣΤ΄ ο Σοφός έδωσε εντολή σε νομομαθείς να συγκεντρώσουν την έως τότε ισχύουσα νομοθεσία, να αφαιρέσουν όσους νόμους δεν ίσχυαν πλέον και να θεσπίσουν όσους νέους χρειάζονταν. Από την εργασία αυτή προέκυψε μία συλλογή εξήντα βιβλίων, η οποία έμεινε γνωστή ως «Βασιλικά» και ίσχυσε μέχρι τέλους του Βυζαντίου (1.453 μ.Χ.).

    Δεν υπάρχει χώρος, για να παρουσιάσουμε το σύνολο των νόμων, που περιέχει η φρικτή αυτή νομοθεσία, άλλωστε σκοπός της παρούσας έρευνας είναι να αναδειχθούν οι συνθήκες κάτω από τις οποίες έζησε το Ελληνικό Έθνος στα 1.100 χρόνια της Βυζαντινής σκλαβιάς. Θα περιοριστούμε λοιπόν ενδεικτικά σε κείμενα των νόμων, που περιέχονται στο πρώτο από τα συνολικώς 60 βιβλία των «Βασιλικών».

    Μελετώντας τα κείμενα παρατηρούμε, ότι δεν αρκούνται μόνο στην παράθεση των άρθρων και διατάξεων, αλλά και περιέχουν εντελώς ξένα προς νομικά κείμενα αποσπάσματα με ύβρεις εναντίον των Ελλήνων, που χαρακτηρίζονται «μυσαροί», «αλιτήριοι» κ.λπ. Αλλά το πιο εντυπωσιακό στοιχείο τους είναι οι τρομερές ποινές, που προβλέπουν τα άρθρα αυτά κατά των Ελλήνων: «αδικήματα» όπως το έθιμο της παρατήρησης της «σπάλας» του αρνιού επέσυραν την ποινή της σταύρωσης (!), η «εμμονή εις την πλάνην των Ελλήνων» την ποινή του θανάτου και ταυτόχρονα της δήμευσης της περιουσίας από τα μοναστήρια, η τέλεση από τρίτους σε κάποιο κτήμα κάποιας Ελληνικής τελετής την ποινή (στον… ιδιοκτήτη του κτήματος!) των σωματικών βασανιστηρίων (;) και στη συνέχεια των ισόβιων καταναγκαστικών έργων σε ορυχεία κ.λπ. κ.λπ.

    Προφανώς βρισκόμαστε μπροστά στις πιο τραγικές σελίδες μιας άγνωστης περιόδου της Ιστορίας του Ελληνικού Έθνους, περιόδου μαρτυρικής, αιματοβαμμένης, ακραίας βαρβαρότητας, την οποία έζησαν οι πρόγονοί μας κάτω από την σπάθη του δημίου του Ελληνισμού, δηλαδή του Βυζαντίου, το οποίο οι σημερινοί Έλληνες εξακολουθούμε και σήμερα να το θεωρούμε «Ελληνικό».

    Παραθέτουμε δειγματoληπτικά παραγράφους άρθρων και διατάξεις από την ανθελληνική νομοθεσία του πρώτου βιβλίου. Πρόκειται για ιστορικά ντοκουμέντα απόλυτης αποδεικτικής ισχύος, και γι’ αυτό τα δημοσιεύουμε στην πρωτότυπη γλωσσική μορφή τους.

    1. Συγγράμματα Ελλήνων: Καύση επί της πυράς.

    «Δει τα Πορφυρίου και των ομοίων αυτού συγγράμματα πυρί καίεσθαι» (παρ. 3).

    [«Τα κατά χριστιανών συγγράμματα Πορφυρίου και άλλων αιρετικών καιέσθωσαν, …οι δε τα λεχθέντα βιβλία έχοντες και αναγιγνώσκοντες, εσχάτως τιμωρείσθωσαν.» («Νομοκάνων» Φωτίου, τίτλ. ιβ΄, κεφ. 2 και 3.)]

    2. Έθιμο παρατήρησης «σπάλας» του αρνιού: Ποινή σταύρωσης!

    «Μηδείς τολμάτω θυσίαν ούτε ποιείν, ως εφοράν το ήπαρ και τα σπλάχνα του θυομένου θρέμματος δια το επαγγέλεσθαι τα μέλλοντα, ει δε τις τολμήσει τι τοιούτο ποιήσαι, επήρτηται αυτώ τιμωρία της σταυρώσεως, είτε περί ενεστώτων, είτε περί μελλόντων δια της σπλαγχνοσκοπίας περιεργάζεται» (παρ. 12). Για να θεσπίζουν τέτοιους νόμους με προβλεπόμενη ποινή την σταύρωση τον ι΄ αιώνα, σημαίνει, ότι δεν είχαν καταφέρει ακόμη να εξαλείψουν τη θρησκεία και τα αρχαία έθιμα.

    3. Ελληνικά ιερά: Δήμευση υπέρ της Εκκλησίας

    «Πάντας τους τόπους, ούστινας τοις ιεροίς η πλάνη των παλαιών (= Ελλήνων) αφωσίωσε, τη ιδική ημών ουσία βουλόμεθα συνάπτεσθαι… Ταύτα δε, άτινα πολλαίς διατάξεσιν εις την προσκυνητήν εκκλησίαν εβουλήθημεν ανήκειν, η χριστιανική εκκλησία εαυτή διεκδικείτω» (παρ. 15). Έτσι άρχισε να γιγαντώνεται η εκκλησιαστική περιουσία.

    4. Προσευχή στα Ελληνικά ιερά: Ποινή δήμευσης όλης της περιουσίας και εξορία.

    «Μηδείς εν διαθέσει και ψυχή προσκυνούντος η ευχομένου τα πάλαι (=ελληνικά) κεκλεισμένα ιερά νυν θρησκευέτω· απέστω της ημετέρας γενεάς το τοις αθεμίτοις και καταράτοις ειδώλοις την προτέραν τιμήν αποδίδοσθαι, η στεφανούσθαι ασεβείς των ιερών παραστάδας, η τοις βεβήλοις βωμοίς ανάπτεσθαι πυρσούς… ως δημοσίω δικαστηρίω υπεύθυνος γεγονώς του τηλικούτου δράματος την νόμιμον υπομενέτω κατηγορίαν και ελεγχόμενος δημευέσθω πάσαν αυτού ουσίαν και εξοριζέσθω» (παρ. 17). Δήμευση περιουσίας κι εξορία σε όποιον έκανε οτιδήποτε στα «πάλαι κεκλεισμένα ιερά», όσα δηλαδή δεν είχαν ακόμη κατεδαφίσει (βλ. «Η Θαμμένη Ελλάδα»).

    5. Ελληνική τελετή σε ξένο κτήμα τελούμενη από τρίτους: Ποινή δήμευσης περιουσίας (του ιδιοκτήτη!) σωματικά βασανιστήρια (του ιδιοκτήτη του κτήματος) και ισόβια καταναγκαστικά έργα σε μεταλλείο (του ιδιοκτήτη)!

    «Όσα πολλάκις τοις της ελληνικής θρησκείας απηγορεύσαμεν, μηδείς επιχειρείτω του λοιπού ποιείν, ειδώς ως δημοσίω εγκλήματι περιπίπτει ο τούτοις τολμών επιχειρείν, επί τούτου δε βουλόμεθα τα τοιαύτα δράματα εκκόπτεσθαι, ότι, καν εν αλλοτρίω αγρώ η οίκω τι τοιούτό ποτε αμαρτηθείη, ειδότων των δεσποτών του οίκου η του κτήματος, αυτός μεν ο οίκος η το χωρίον τω ταμείω προσκυρωθήσεται (= θα δημευθή)· οι δε τούτων δεσπόται υπέρ ων όλως ειδότες συνεχώρησάν τι τοιούτο γενέσθαι, ει μεν αξία τινί η στρατεία κοσμούνται, της αξίας και της στρατείας εκπίπτουσιν, αλλά δημευθέντες τιμωρούνται· ιδιωτικής δε τύχης υπάρχοντες μετά τας του σώματος βασάνους τοις έργοις των μετάλλων διηνεκώς παραδοθήσονται» (παρ. 18). Δηλαδή κι αυτός, στην κατοχή του οποίου ήταν το μέρος, όπου είχε πραγματοποιηθεί τελετή, να καταδικάζεται σε ισόβια αναγκαστικά έργα σε ορυχεία.

    «Ζητούντες καθ’ εαυτούς η παρά των επισκόπων μανθάνοντες κωλυέτωσαν οι άρχοντες τα παρά των Ελλήνων, και γενόμενα δε τιμωρείτωσαν η μη δυνάμενοι μηνυέτωσαν και προσκυρούτωσαν όσα προσώποις ελληνικοίς δεδώρηται η καταλέλειπται τοις πολιτικοίς δικαίοις· πάντων όσα κατ’ αυτών η υπέρ των εκκλησιών προεισενήνεκται κυρίων όντων και εντεύθεν βεβαιουμένων» (παρ. 19).

    Ο Λέων ΣΤ΄ ο Σοφός, που εξέδωσε την ανθελληνική νομοθεσία των «Βασιλικών» ήταν γυιός του Αρμενοσλαύου αυτοκράτορα Βασιλείου Α΄ ή νόθος γυιός του Εβραϊκής καταγωγής αυτοκράτορα Μιχαήλ Γ΄ (βλ. «Ούτε ένας Έλληνας Βυζαντινός αυτοκράτορας!».) Έγραψε χρησμούς περί του μέλλοντος, προσευχές, θρησκευτικά άσματα και διάφορα άλλα παρόμοια. Αν και συγγραφέας τέτοιων «έργων» όμως, δεδομένου ότι η φιλομάθεια δεν θεωρείται προσόν για το Χριστιανισμό («μακάριοι οι πτωχοί τω πνεύματι») του προσήψαν το προσωνύμιο «Σοφός», όχι ως επαινετικό αλλά ως κοροϊδευτικό, γεγονός που αποσιωπάται –για ευνόητους λόγους- από τους σύγχρονους βυζαντινολόγους.

    6. Γιά πρώην εκχριστιανισθέντες και τώρα ελληνίζοντες: Ποινή θάνατος

    «Πάντων των επιτιμίων, όσα παρά των προβεβασιλευκότων κατά της ελληνικής ηπείληται πλάνης ή υπέρ της ορθοδόξου πίστεως εισενήνεκται, κυρίων και βεβαίων διηνεκώς όντων τε και δια της παρούσης ευσεβούς νομοθεσίας φυλαττομένων, επειδή τινες εύρηνται τη των ανοσίων και μυσαρών Ελλήνων κατεχόμενοι πλάνη κακείνα πράττοντες, άπερ εις δικαίαν οργήν κινεί τον φιλάνθρωπον θεόν, ουδέ τα περί τούτων αδιόρθωτα καταλιπείν υπέστημεν, αλλά γνόντες, ως την του αληθινού και μόνου θεού καταλιμπάνοντες προσκύνησιν ειδώλοις αλογίστω πλάνη θυσίας προσέφερον και πάσης ανοσιότητος μεστάς εορτάς επετέλουν, τους μεν ήδη ταύτα ημαρτηκότας μετά το αξιωθήναι του αγίου βαπτίσματος προς τα ελεγχθέντα αυτών αμαρτήματα εκδικήσει τη προσηκούση και ταύτα φιλανθρωπότερον υπεβάλομεν· του δε λοιπού δια του παρόντος νόμου προαγορεύομεν άπασιν, ως οι μεν γινόμενοι χριστιανοί και του αγίου και σωτηριώδους αξιούμενοι καθ’ οιονδήποτε χρόνον βαπτίσματος, ει φανείεν έτι τη των Ελλήνων εμμένοντες πλάνη, τιμωρίαις εσχάταις (=ποινή θανάτου) υποβληθήσονται.

    Όσοι δε μήπω του προσκυνητού βαπτίσματος ηξιώθησαν, τούτους προσήκει καταδήλους εαυτούς ποιείν η κατά την βασιλεύουσαν ταύτην πόλιν η εν επαρχίαις διάγοντας, και προσιέναι ταις αγιωτάταις εκκλησίαις άμα γαμεταίς και παισί και παντί τω κατ’ αυτούς οίκω και διδάσκεσθαι την αληθινήν των χριστιανών πίστιν, ούτω δε εκδιδαχθέντας και καθαρώς αποβαλόντας την προτέραν πλάνην αξιούσθαι του σωτηριώδους βαπτίσματος, η τούτων ολιγωρούντας ειδέναι, ως ούτε μεθέξουσί τινος των της ημετέρας πολιτείας, ούτε ουσίας κινητής η ακινήτου κύριοι είναι συγχωρηθήσονται, αλλά παντός αφαιρεθέντες πράγματος εν ενδεία καταληφθήσονται (ολοκληρωτική αφαίρεση περιουσίας) προς τω και ταις αρμοδίαις υποβληθήσονται ποιναίς.»

    7. Διδασκαλία Ελληνικών: Ποινή εξορία ή θάνατος

    «Παν δε μάθημα παρά των νοσούντων την των ανοσίων Ελλήνων μανίαν διδάσκεσθαι κωλύομεν, ώστε μη κατά τούτο προσποιείσθαι αυτούς παιδεύειν τους εις αυτούς αθλίως φοιτώντας, ταις δε αληθείαις τας των δήθεν παιδευομένων διαφθείρειν ψυχάς, αλλά μηδέν εκ του δημοσίου σιτήσεως απολαύειν αυτούς, ουκ έχοντας παρρησίαν, ουδέ εκ θείων γραμμάτων η πραγματικών, τοιούτου τινός άδειαν αυτοίς εκδικείν.

    Είτε γαρ ενταύθά τις, είτε κατά χώραν φανείη (= νοσών την των Ελλήνων μανίαν) τοιούτος ων και μη προσδραμών ταις αγιωτάταις ημών εκκλησίαις μετά των οικείων, ως είρηται, παίδων και γαμετών, ταις προδηλουμέναις υποπεσείται ποιναίς και τας μεν αυτών ουσίας εκδικήσει το δημόσιον, αυτοί δε εξορία παραδοθήσονται· ει δε τις εμφωλεύων τη ημετέρα πολιτεία θυσίας και ειδωλολατρίας αμαρτάνων αλώ, ούτος ταις εσχάταις υπαχθήσεται τιμωρίαις (=ποινή θανάτου)» (παρ. 20.)

    Στο Βυζάντιο ακόμα κι αυτούς που ήταν χριστιανοί, αλλά αρνούνταν την Παλαιά Διαθήκη, τους κατηγορούσαν «επί ελληνισμώ», αδίκημα για το οποίο ο βυζαντινός νόμος προέβλεπε την ποινή του θανάτου με βασανιστικό τρόπο. Οι Παυλικιανοί, που εμφανίστηκαν κι έδρασαν στη Μ. Ασία, αρνούνταν την Παλαιά Διαθήκη, την τριαδικότητα του θεού, την ιερωσύνη, το βάπτισμα και τη θεία ευχαριστία, ονόμαζαν δε «Ρωμαίους» τους ορθόδοξους Έλληνες. Επί τρεις αιώνες (ζ΄, η΄, θ΄) υπέστησαν επανειλημμένους διωγμούς από τους Βυζαντινούς αυτοκράτορες. Απόηχο της δράσης τους βρίσκουμε στον Ακριτικό κύκλο, χωρίς όμως οι αναφορές, που περιέχονται στα έπη του Διγενή να επιτρέπουν ταυτίσεις και ιστορικά συμπεράσματα. Υποστηρίχτηκε ακόμη, ότι ρωσσικά ακριτικά τραγούδια, μεταφρασμένα από τα Ελληνικά, διασώζουν τον πυρήνα μιας «Παυλικιανής εποποιίας». Στην παραπάνω μικρογραφία από τη χρονογραφία του Ιωάννη Σκυλίτζη εικονίζονται σκηνές από τις εκτελέσεις και τα βασανιστήρια των Παυλικιανών.

    8. Άρνηση νηπιοβαπτισμού: Ποινή: δήμευση περιουσίας και στέρηση πολιτικών δικαιωμάτων.

    «Θέλει τους Έλληνας βαπτίζεσθαι και τα τέκνα αυτών χωρίς αναβολής μικρά όντα, τα δε τέλεια προδιδάσκεσθαι κατά τους κανόνας και τας γραφάς» (Νομ. Φωτ. τίτλ. α κεφ. ε ).

    «Κακείνο δε νομοθετούμεν, ώστε και τα τούτων τέκνα μικράς ηλικίας όντα και δίχα τινός αναβολής τυγχάνειν του σωτηριώδους βαπτίσματος, ως των ήδη την ηλικίαν προβεβηκότων δεομένων του προεδρεύειν ταις αγιωτάταις εκκλησίαις κατά τους θείους κανόνας και τας θείας εκδιδάσκεσθαι γραφάς, ούτω τε γνησίας αντιλαμβάνεσθαι μετανοίας και την παλαιάν (των Ελλήνων) αποσεισαμένους πλάνην του προσκυνητού τυγχάνειν βαπτίσματος. Τούτον γαρ τον τρόπον βεβαίως αν δέξαιντο και διαφυλάξειεν την αληθινήν των ορθοδόξων πίστιν και ου πάλιν επί την παλαιάν μεταβάλοιεν πλάνην.

    Όσοι δε αν προφάσει του στρατείαν η αξίωμα η ουσίαν έχειν αυτοί μεν εσχηματισμένως προσήλθον η προσέλθουν τω σωτηριώδει βαπτίσματι, τας δε αυτών γαμετάς η παίδας η τους άλλους τους κατά τον αυτών όντας οίκον επί της Ελληνικής καταλείψαιεν πλάνης, τούτους προστάττομεν δημεύεσθαί τε και καθάπαξ μη μετέχειν της ημετέρας πολιτείας, αλλά και τιμωρίαις υποβάλλεσθαι ταις αυτών αξίαις, ως αυτόθεν όντας φανερούς, μη καθαρά πίστει του αγίου τυχείν βαπτίσματος· ταύτα τοίνυν επί τοις αλιτηρίοις Έλλησι …δεδήλωται, νομοθετούμεν» (παρ. 20).

    9. Συγγραφή μαθηματικών έργων: Καύση των βιβλίων και εξορία του συγγραφέως

    «Οι μαθηματικοί τας οικείας βίβλους εν όψεσι των επισκόπων καιέτωσαν, ούτω τε τη ορθοδόξω θρησκεία παραδιδόσθωσαν, μηδεμίαν επανόδου προς την οικείαν πλάνην ελπίδα φυλάττοντες· μη ανεχόμενοι δε και της Ρώμης (= Κωνσταντινούπολης) αυτής και της εκάστη πόλη διαγωγής εκβληθήσονται· ει γαρ μετά ταύτα η εν πόλει φανώσι η ταις αυτών χρώμενοι διδασκαλίαις εξοριζέσθωσαν» (παρ. 21).
    Τα εξοντωτικά άρθρα κατά των Ελλήνων από την Βυζαντινή νομοθεσία –όχι των πρώτων χριστιανικών, αλλά– των μεταγενέστερων αιώνων, που παραθέσαμε, δεν καταργήθηκαν ποτέ και αποτελούν την πιο σύγχρονη και αναμφισβήτητη απόδειξη, ότι το Βυζάντιο ουδέποτε εξελληνίστηκε, αντιθέτως παρέμεινε μέχρι τέλους σταθερό στον ανθελληνικό ιδεολογικό του προσανατολισμό.

    «Θεσπίζουμε αυτούς τους νόμους,

    για τους αλιτήριους Έλληνες»

    (Ιουστινιάνειος Κώδικας 1.11.10).

    Δειγματοληψία ανθελληνικών νόμων της Βυζαντινής νομοθεσίας των πρώτων αιώνων μπορείτε να βρείτε στην Ενότητα ΜΗΝΥΜΑΤΑ – AΠΟΨΕΙΣ ΑΝΑ- ΓΝΩΣΤΩΝ και στην απάντηση της επιστολής με τίτλο: «Τα εξοντωτικά διατάγματα των Βυζαντινών κατά των Ελλήνων».

    Γιάννης Λάζαρης

    Πηγή http://freeinquiry.gr/webfiles/pro.php?id=638

    Για την εισαγωγή και την αντιγραφή Σταύρος Βασδέκης

    Σχόλιο από Σταύρος Βασδέκης | 18/01/2010

  35. »Πάλη καλά όμως αφού εμμέσως πλην σαφώς παραδεχτήκαμε ότι υπάρχει και ο ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΟΣ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΟΣ ΑΝΤΙΣΗΜΙΤΙΣΜΟΣ, (αυτό μου άρεσε, θα το υιοθετήσω, έχει μεγαλύτερη σαφήνεια, αντί του εβραίο-χριστιανισμός).’

    διονύση (και ο αλλος) αντι ναρχεστε εδώ και να πετατε διαφορα προσπαθειστε λίγο να καταλαβετε μερικά πραγματα ..

    κανεις δεν τα ξερει ολα με μιας ..Ανοιξτε λιγακι το μυαλο σας βρε αδελφε δεν χαθηκε ο κοσμος ..Δεν τα ξερετε ολα ..

    Σχόλιο από Νοσφερατος | 18/01/2010

  36. Καλά ολα αυτά κ Βασδεκη και πολύ ενδιαφεροντα

    αλλά πολύ πιο προσφατες ηταν οι οι τελετουργικές(σε ειδωλολατρικό στυλακι ) Πυρες βιβλιων στην Ναζιστική Γερμανια

    ..Μαλλον ειναι πολύ πιο πιθανον οι Νεοχιτλερικοι να εμπνεονται απο τους Χιτλερικους πρά απο το..Βυζαντιο.

    Σχόλιο από Νοσφερατος | 18/01/2010

  37. Ιδού από πού εμπνέονται οι Νεοχιτλερικοί:

    To βυζαντινό DNA

    Μέρος 1ο

    μέρος 2ο

    Σχόλιο από Σταύρος Βασδέκης | 18/01/2010

  38. Οι άλλοι δεν καταλαβαίνουνε αλλά και εσείς εεεε!!!
    Ψοφάτε για την αλήθεια !!!

    “Δυστυχώς, και ο Ιουδαϊκός Εθνικισμός (Σιωνισμός), φέρεται εξ ίσου απαίσια, εκθέτοντας τούς απανταχού Εβραίους στην ακραία ρατσιστική αντίδραση”.
    Τάδε είπε vripolidhs

    Σχόλιο από Dionisis | 18/01/2010

  39. Aυτός ο Βασδέκης στέκει καλά στα μυαλά του; Γιατί επιτρέπετε τέτοιες νεοναζιστικές ανοησίες να γράφονται σ’ αυτό το σοβαρό ιστολόγιο. Έτοιμοι είναι να καλέσουν τους ταλιμπάν τους να κάψουν εκκλησίες. Η διαστρέβλωση που επιχειρεί είναι επικίνδυνη και οδηγεί σ’ ένα αντιχριστιανικό και αντιεβραϊκό φουνταμενταλισμό.
    Όσον αφορά δε το Βυζάντιο, η Αρβελέρ και πολλοί άλλοι λένε ξεκάθαρα ότι γίνεται μια ελληνική αυτοκρατορία με τη μακεδονική δυναστεία.

    Έλεος τέλος πάντων! Σώστε μας απ’ τα ψώνια

    Σχόλιο από Ζωνιανίτης | 18/01/2010

  40. Ζωνιανίτη, τι να σου κάνει η Αρβελέρ μπρος σ’ αυτόν τον ογκόλιθο της ιστοριας, της φιλοσοφίας και των λοιπων τεχνών, που μας περιποιεί την τιμήν να επισκέπτεται το ταπεινό τούτο κονάκιον;

    Όποιος θέλει να παρακολουθήσει τη συζήτηση μ ετους νεοπαγανιστές και τις χοντρές εκτός λογικής φανατικούρες που εκστόμισαν και μας έβγαλαν εκτός ελέγχου, πηγαίνετε στη συζήστηση:
    https://pontosandaristera.wordpress.com/2009/12/25/1-1-2008/

    Ομέρ

    Σχόλιο από Πόντος και Αριστερά | 18/01/2010

  41. Ειλικρινά, διονίση, δεν καταλαβαίνω, γιατί τοση εμπάθεια εναντιον μου;
    Πρωτη φορά με βλέπεις,και μου επιτίθεσαι, παραποιώντας τίς απόψεις μου.

    Εχεις υπεροψία παντογνώστη και αλάθητου,πού κρινει τους πάντες με βασανιστική αυστηρότητα.
    Ακόμα κι όταν ρίχνω τον εγωισμό μου, παραδεχόμενος οτι λέω αρλούμπες, για να αποφορτίσω την ατμόσφαιρα, εσυ αντί να το εκτιμήσεις, τό παιρνεις σαν αδυναμία, και σαδιστικά πατάς επάνω στην υποχώρηση μου για να μου ξαναεπιτεθείς..

    Και έπειτα έχεις την αναίδια να με κατηγορείς για εγωισμό

    Αγαπητέ μου, Διονύση, τέτοια τσογλανίστικη συμπεριφορά, αλλοτε θα την έβαζα στην θέση της με ενα χέρι ξύλο. αλλα τρώρα έχω αλλάξει..

    Σ΄αγαπώ και σε λυπάμαι….
    (Μην βλέπεις, πού θέλω να σε δείρω..
    Στό τέλος θα γίνουμε καλοι φίλοι)
    Α! και να γαμάς κάπου-κάπου, κάνει καλό στην επιδερμίδα..

    Σχόλιο από vripol | 18/01/2010

  42. παντως εμενα ολα αυτά μου φερνουνε στο μυαλο την ταινια του Λάνγκ τον Δ, Μαμπουζε…..

    κ Βασδεκη αντι να μας παριστανετε εδώ τον αστυνομο Σαινη δεν κανετε κατι πολύ πιο απλό; Να καταδικασετε , καθαρά και ξαστερα τον διπλο αυτόν εμπρησμό και το καψιμο 2,500 σπανιων βιβλιων;

    εξάλλου η προκληση θρησκευτικου μισους -περαν των αλλων – μου φαινεται το τελευταιο που χρειαζομαστε αυτην εδώ την στιγμή..

    Σχόλιο από Νοσφερατος | 18/01/2010

  43. Τόσο επιλεκτική η μνήμη σου βρέ Νοσφεράτε?
    Θυμήθηκες την καύση των Βιβλίων στην Γερμανία και ούτε λέξη για τα βιβλία που στην χωρά μας καίνε κατά καιρούς «οι Παραδοσιακοί Χριστιανοί αντι-Σήμιτες»!!!!
    Και μάλιστα εδώ και τώρα, σε ένα θέμα που κάνει κρααααα από μακριά, για το ποιας ιδεολογίας είναι οι εμπρηστές και οι φυσικοί αυτουργοί τους, μήπως το μυαλό μας πάει κατά Άνθιμο μεριά καθώς και κατά Καρατζαφέρη και «χρυσή αυγή»?

    Σχόλιο από Dionisis | 18/01/2010

  44. Διαβάζοντας τα όσα έχτε γράψει εδώ μέσα Διονύση και Βασδέκη, το δικό μου μυαλό πηγαίνει κατευθείαν σε σας. Γιατί ίσως δεν το ξέρετε, αλλά στα Χανιά αφθονούν τα φρούτα σαν του ελόγου σας.

    Σχόλιο από Ζωνιανίτης | 18/01/2010

  45. Ελένη Γλύκατζη Αρβελέρ, Πρύτανις στο Πανεπιστήμιο της Σορβόνης, βιβλίο «Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΙΔΕΟΛΟΓΙΑ ΤΗΣ ΒΥΖΑΝΤΙΝΗΣ ΑΥΤΟΚΡΑΤΟΡΙΑΣ», έκδοση «Ψυχογιός» σελ. 17, «Πράγματι κατά τη βασιλεία του Θεοδοσίου ο χριστιανισμός γίνεται η θρησκεία του κράτους. Εναντίων των ειδωλολατρών (διάβαζε Ελλήνων) εφαρμόσθηκαν μέτρα, που πήραν συχνά το χαρακτήρα πραγματικών διώξεων. Το μαντείο των Δελφών υποχρεώθηκε να σιγήσει, οι Ολυμπιακοί αγώνες και τα Ελευσίνια μυστήρια απαγορεύτηκαν, τα ιερά λεηλατήθηκαν από τους χριστιανούς, οι ιερείς, όπως γράφει ο Λιβάνιος υποχρεώθηκαν «να σιγήσουν ή να πεθάνουν».

    Σχόλιο από Σταύρος Βασδέκης | 18/01/2010

  46. »43.Τόσο επιλεκτική η μνήμη σου βρέ Νοσφεράτε?
    Θυμήθηκες την καύση των Βιβλίων στην Γερμανία και ούτε λέξη για τα βιβλία που στην χωρά μας καίνε κατά καιρούς «οι Παραδοσιακοί Χριστιανοί αντι-Σήμιτες»!!!!
    Και μάλιστα εδώ και τώρα, σε ένα θέμα που κάνει κρααααα από μακριά, για το ποιας ιδεολογίας είναι οι εμπρηστές και οι φυσικοί αυτουργοί τους, μήπως το μυαλό μας πάει κατά Άνθιμο μεριά καθώς και κατά Καρατζαφέρη και «χρυσή αυγή»?»

    Κοιτα Διονυση
    Δεν παριστανω τον επιθεωρητη Κλουζό

    Μπορει ναναι ή να νομιζουυν οτι ειναι και »χριστιανοι» μπορει και παγανιστες μπορει και Κομφουκιανοι μπορει και βουδιστες μπορει και του κ. τα ενιαμερα και το της Χαιδως..
    Για ενα ειμαι σιγουρος .. Οτι ειναι Φασιστες…

    Και σιγουρα η Πραξη τους δεν μπορει αμαυρώσει το συνολο ειτεχριστιανών ειτε παγανιστων η οτι αλλο πιστευουν οι ιδιοι οτι ειναι
    Δειχνει ομως ξεκαθαρα το Ποσο προβοκατορες το πόσο εγκληματιες το πόσο ετοιμοι για εμπρησμους του Ραιχσταγκ
    το πόσο προσπαθουν να υποδευλισουν το μίσος (ειτε θρησκευτικό ειτε μη) ειναι οι Φασιστες .

    Σχόλιο από Νοσφερατος | 18/01/2010

  47. Νοσφερατε, το ψεύδος δεν οφέλησε κανέναν. Εσύ γνωρίζεις καλύτερα από τον οποιονδήποτε, ότι το καταδίκασα, τουλάχιστον σε πέντε ιστοσελίδες, στις οποίες όχι μόνον έλαβες μέρος με τα σχόλιά σου αλλά απευθύνθηκες, εκεί μέσα, ευθέως στο άτομό μου.

    Σχόλιο από Σταύρος Βασδέκης | 18/01/2010

  48. Οι Φασιστες ψαρευουν σε καθε θρησκεια ..Αλλοτε παριστανουν τους καλους χριστιανους -(καθολικοι δηθεν στην Φρανκικη ισπανια – αλλοτε ψαρευουν στους παγανιστικους μυθους -Ναζισμος)

    φυσικά δεν ειναι »πιστοι» σε καμμια..Απλά φοράνε την προβιά…

    Σχόλιο από Νοσφερατος | 18/01/2010

  49. Δεν ειδα να το καταδικασες ..Ειδα οτι αμεσα βρηκες τον …»ηθικό» αυτουργο.. π.χ(στου Αμπραβανέλ) Χρυσοστομο..
    και εκει σε ρωτησα .. Γιατι να ψαξουμε τοσο μακρυά και να μηπάμε σε κατι πιο συγχρονο την τελευταια λέξη της μοδας του Νεο ακροδεξιου ρατσισμου και αντισημιτισμου οπως π. χ τον Αλαιν ντε Μπενουά;
    και σε ξαναρωτάω

    Σχόλιο από Νοσφερατος | 18/01/2010

  50. Ομερ, τι έγινε με την Αρβελέρ;
    Την κάναμε γαργάρα;

    Σχόλιο από Σταύρος Βασδέκης | 18/01/2010

  51. μιας καιο κ Βασδεκης με κατηγορησε και για ψεμματα

    μεταφέρω εδώ απο το ιστολογιο του
    Abravanel

    18/01/2010 στο 00:22
    σχ. 23”
    Σας αποκαλύπτουμε τον ηθικό αυτουργό Ιωάννη τον Χρυσόστομο.”

    k. Bασδεκη

    ειναι πολύ ενδιαφεροντα ολα αυτά που γραφετε αλλά να μου επιτρεψετε να θεωρησω λιγο απιθανο να διαβασαν τα Πατερικά κειμενα και Χρυσοστομο
    οι εγκληματιες που κανανε τον διπλο εμπρησμό
    και να θεωρησω πολυ πιο πιθανό να διαβασανε το ” Αγων μου ” του Χιτλερ , η …Πλευρη ή αν ειναι καπως πιο τον Θεωρητικό της Νεας ρατστικής αντισημιτης Ακροδεξιας στη Ευρωπη Αλαιν Ντε Μπιενουα

    Λοιπόν ; σας ξαναρωτάω κ Βασδεκη .
    Πιστευετε ειλικρι΄νά οτι οι Εμπρηστες καθησαν και διαβαζαν ..Χρυσοστομο;

    Σχόλιο από Νοσφερατος | 18/01/2010

  52. Νοσφεράτε,άθρθρο αναρτημένο στην ιστοσελίδα μου:

    ΕΒΡΑΪΚΗ ΣΥΝΑΓΩΓΗ ΧΑΝΙΩΝ. ΠΥΡΠΟΛΕΙΤΑΙ 15/1/2010 ΚΑΙ 19 ΗΜΕΡΕΣ ΠΡΙΝ.

    ΕΒΡΑΪΚΗ ΣΥΝΑΓΩΓΗ ΧΑΝΙΩΝ. ΠΥΡΠΟΛΕΙΤΑΙ 15/1/2010 ΚΑΙ 19 ΗΜΕΡΕΣ ΠΡΙΝ.

    «…καταστρέφοντας τη στέγη, τη συλλογή των 2500 σπάνιων βιβλίων, πολλά θρησκευτικά αντικείμενα της συλλογής τέχνης, το μουσικό αρχείο με σπάνιες ηχογραφήσεις από θρησκευτική και παραδοσιακή κρητική μουσική, τους 4 υπολογιστές και σημαντικό μέρος όλης της συναγωγής..».

    Σας αποκαλύπτουμε τον ηθικό αυτουργό Ιωάννη τον Χρυσόστομο.

    Ιωάννου Χρισοστόμου. «ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΑΤΕΡΕΣ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ». εκδ. «ΓΡΗΓΟΡΙΟΣ ΠΑΛΑΜΑΣ» 1980.
    «Λόγος κατά Ιουδαίων» τόμος 34 σελ. 107 «… πράγμα που έπαθαν και οι Ιουδαίοι, οι οποίοι, αφού κατέστησαν τους εαυτούς τους άχρηστους για εργασία έγιναν κατάλληλοι για σφαγή».

    Και συνεχίζει ο άγιος «Γι’ αυτό και ο Χριστός έλεγε: τους εχθρούς μου που δεν θέλησαν να βασιλεύσω σ’ αυτούς οδηγήστε τους εδώ και κατασφάξετέ τους». (Οι Εβραίοι ουδέποτε δέχτηκαν τον Χριστό ως Μεσσία.

    Ο άγιος λοιπόν πατέρας αυτός μας επιβεβαιώνει κατηγορηματικώς ότι ο Χριστούλης όλ’ αυτά τα έλεγε και τα εννοούσε τοις μετρητοίς. Για όσους δεν ευκολύνονται να διαβάσουν τον «Α΄ Λόγον κατά Ιουδαίων» του Χρυσοστόμου, θα σταχυολογήσουμε εδώ μερικούς από τους απάνθρωπους χαρακτηρισμούς του κατά των Ιουδαίων, χάριν του εξανεμισμού κάθε αμφιβολίας για το άσβεστο μίσος του και την γενοκτονική διάθεσή του προς αυτούς.

    Τους χαρακτηρίζει λοιπόν: άθλιους και ταλαίπωρους, παράνομους, ασεβείς, ευρισκομένους στο σκοτάδι, συγγενείς των σκύλων, ελεεινότερους πάντων, μέθυσους, πόρνους, χειρότερους των χοίρων και των τράγων, βέβηλους μιαρούς, δαιμονιζόμενους, απάνθρωπους, άρπαγες και ένα σωρό άλλους παρόμοιους χαρακτηρισμούς.

    ΚΑΙ ΠΡΟΣΕΞΤΕ ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΤΑ ΠΑΡΑΚΑΤΩ.

    Για δε την συναγωγή τους «Ή καλύτερα δεν είναι μόνον πορνείον και θέατρο, αλλά και σπήλαιο ληστών και καταφύγιο θηρίων», επίσης «.. δι’ αυτό λοιπόν προπάντων πρέπει να μισήτε και αυτούς και την συναγωγή τους..».
    «Αλλά τώρα έχουν αποστερηθεί κάθε συγγνώμης».

    «Αλλά γι’ αυτό κυρίως μισώ την συναγωγή», σελ. 323, «Γι’ αυτό και εγώ μισώ τους Ιουδαίους».
    «Κατά Ιουδαίων Λόγος Η΄» σελ. 399, «Υπάρχουν επομένως αμαρτήματα που υπερβαίνουν κάθε συγγνώμη και δεν μπορεί να υπάρξει απολογία γι’ αυτά.

    Περισσότερα από:

    Νέος εμπρησμός Συναγωγής Χανίων (κάηκαν 2500 σπάνια βιβλία)

    Όπου έστειλα και το παρακάτω σχόλειο:

    Το αδιαμφισβήτητο δεδομένο, ότι ο χριστιανισμός έχει κληρονομήσει την απαράδεκτη και απάνθρωπη συμπεριφορά του, κατά όλων των μη ομοθρήσκων του, μέσα από την νοοτροπία της Παλαιάς Διαθήκης – την έχω μελετήσει μέχρι σκασμού – σε καμμία περίπτωση δεν αποτελεί ελαφρυντικό υπέρ του, και πολύ περισσότερο άλλοθι ,υπέρ της αθώωσής του, απέναντι στα πάσης φύσεως εγκλήματά που έχει διαπράξει, κατά της ανθρωπότητας, και φυσικά κατά των Εβραίων.

    Θεωρώ γενναία την πρόταση Εβραϊκών κύκλων, οι οποίοι προτείνουν αυστηρή κριτική της Π.Δ., κι ακόμα γενναιότερη την πρόταση κάποιων απ’ αυτούς, οι οποίοι αποτόλμησαν να προτείνουν μέχρι και την ρίψη της εις το πυρ το εξώτερον.
    Αδιαφορώντας για το ρίσκο να εκτεθώ ανεπανόρθωτα, αφού δεν καταχώρησα πουθενά τις πληροφορίες περί των προαναφερομένων κύκλων, όταν έπεσαν στην αντίληψή μου, ελπίζω ότι θα βρεθεί κάποιος, ο οποίος να τις έχει καταχωρισμένες στα κιτάπια του, ή στο καλής κατάστασης σκληρό δίσκο του μυαλού του, και να κάνει τον κόπο, αν χρειαστεί, να μας τις αναφέρει.

    Επί τέλους, αυτή η χυδαία επιμονή ότι για όλα φταίνε οι Οβριοί, πρέπει να ξεκαθαριστεί μέσα στα κεφάλια των ανεύθυνων και στείρων εγκεφάλων που διαμόρφωσε η χριστιανική παιδεία της άκρατης κακομοιριάς, κατά την οποία για όλα τα δεινά φταίνε πάντοτε κάποιοι άλλοι πλην εμών των ιδίων.

    Ρε μαλάκα Ναιαλλαέλληνα (από το ναι μεν αλλά), οι Εβραίοι τώρα σε εκβιάζουν, γαμώ το φελέκι μου, να ψάλλεις μέσα στις εκκλησίες σου το «των αγίων πατέρων ημών Αβραάμ, Ισαάκ και Ιακώβ», και μετά να λες, δίχως ίχνος ντροπής, ότι σου φταίνε οι απόγονοι των Εβραίων αυτών πατέρων σου!!!

    Σταύρος Βασδέκης

    Σχόλιο από Σταύρος Βασδέκης | 18/01/2010

  53. «7. Διδασκαλία Ελληνικών: Ποινή εξορία ή θάνατος
    «Παν δε μάθημα παρά των νοσούντων την των ανοσίων Ελλήνων μανίαν διδάσκεσθαι κωλύομεν, ώστε μη κατά τούτο προσποιείσθαι αυτούς παιδεύειν τους εις αυτούς αθλίως φοιτώντας, ταις δε αληθείαις τας των δήθεν παιδευομένων διαφθείρειν ψυχάς, αλλά μηδέν εκ του δημοσίου σιτήσεως απολαύειν αυτούς, ουκ έχοντας παρρησίαν, ουδέ εκ θείων γραμμάτων η πραγματικών, τοιούτου τινός άδειαν αυτοίς εκδικείν.»

    το παραπάνω απαγορεύουν τη διδασκαλία από εθνικούς, όχι τη διδασκαλία ελληνικής γραμματείας, όπως λέει ο λάζαρης. ό,τι έκανε ο ιουλιανός για τους χριστιανούς, έκανε κι ο ιουστινιανός για τους εθνικούς. αν κάποιος πιστεύει ότι το παραπάνω σημαίνει ότι απαγορεύεται με ποινή το θάνατο η διδασκαλία ελληνικών μαθημάτων, πρέπει να είναι πολύ_αμόρφωτος.

    «9. Συγγραφή μαθηματικών έργων: Καύση των βιβλίων και εξορία του συγγραφέως
    επίσης:
    «Οι μαθηματικοί τας οικείας βίβλους εν όψεσι των επισκόπων καιέτωσαν, ούτω τε τη ορθοδόξω θρησκεία παραδιδόσθωσαν, μηδεμίαν επανόδου προς την οικείαν πλάνην ελπίδα φυλάττοντες· μη ανεχόμενοι δε και της Ρώμης (= Κωνσταντινούπολης) αυτής και της εκάστη πόλη διαγωγής εκβληθήσονται· ει γαρ μετά ταύτα η εν πόλει φανώσι η ταις αυτών χρώμενοι διδασκαλίαις εξοριζέσθωσαν» (παρ. 21).»

    στην παραπάνω άποψη φαίνεται η σοβαρότητα του δαυλού από στον οποίον αντλούνται τα στοιχεία.
    ενδεικτικά, για τη σύγχυση «μαθηματικών» και μαθηματικών από τους εθνικοπαγανιστές:

    «Οι Βυζαντινοί εγνώριζον δύο είδη μαθηματικών, τα επιστημονικά, των οποίων η διδασκαλία επετρέπετο, αφ’ ού, ως λέγει Γρηγόριος ο Νύσσης (PG, 46, 181), δι’ αυτής «θήγηται πρὸς ἀρετὴν ἡ διάνοια καὶ διὰ τοῦ ἀριθμοῦ κατανοεῖται ἡ ἀλήθεια», και τα απόκρυφα, άτινα αυστηρώς απηγορεύοντο• η αστρονομία π.χ. εφ’ όσον εξήταζε τας κινήσεις, τα μεγέθη και τας απ’ αλλήλων αποστάσεις των ουρανίων σωμάτων, εδιδάσκετο, όταν όμως κατήντα αστρολογία, υποστηρίζουσα ότι η τύχη του ανθρώπου εξαρτάται εκ των άστρων, τότε εθεωρείτο απόβλητος και κατεδιώκετο. Όταν λοιπόν αναγινώσκομεν εις διάφορα κείμενα ότι απαγορεύονται τα μαθηματικά και καταδιώκονται οι μαθηματικοί, ών ζητείται η καταστροφή των βιβλίων, δέον να έχωμεν υπ’ όψιν ότι περί των αποκρύφων μόνον μαθημάτων και των αστρολόγων πρόκειται» (Κουκουλέ Φαίδωνος, Βυζαντινών βίος και πολιτισμός, τ. Α’, σ. 125).

    «Επικρατεί η άποψη ότι κατά τη Βυζαντινή Εποχή τόσο τα μαθηματικά όσο και η αστρονομία ήταν υπό διωγμό και ότι οι μαθηματικοί, όπως και οι ασχολούμενοι με την αστρονομία, καταδιώκονταν. Η άποψη αυτή είναι εσφαλμένη και απορρέει από μια, ίσως εσκεμμένη, σύγχυση ορισμών. Απαγορεύσεις τέτοιου είδους αφορούσαν μόνο την απόκρυφη αριθμητική και την αστρολογία που ήταν το αντικείμενο μελέτης και εφαρμογής των διάφορων μάγων, αποκρυφιστών, αστρολόγων κ.τ.λ. Παραθέτουμε δυο χαρακτηριστικά αποσπάσματα από βυζαντινά κείμενα που συνηγορούν στον ισχυρισμό μας αυτό: α) Από τον Ιουστινιάνειο Κώδικα (IX 18.2) «Την γεωμετρικήν τέχνην εκμανθάνειν και ασκείν δημοσία, ωφελεί. Η μαθηματική (=απόκρυφη αριθμητική) όμως τέχνη αξιόποινος ούσα απαγορεύεται». β) Από τις επιστολές του Πατριάρχη Φώτιου: «Ερευνάτε ου μόνον τας γραφάς αλλά και την γεωμετρικήν τέχνην» (Β. Σπανδάγου-Ρ. Σπανδάγου-Δ. Τραυλού, Οι θετικοί επιστήμονες της βυζαντινής εποχής, σ. 14).

    Ορισμένα από τα μαθηματικά και αστρονομικά συγγράμματα των Ορθόδοξων Βυζαντινών Ελλήνων:
    η εξάτομη Λογιστική του Βαρλαάμ,
    τα Αρμονικά του Βρυενού,
    η Στοιχείωσι Αστρονομική του Θεόδωρου Μετοχίτη,
    τα Περί κατασκευής κοίλων κατόπτρων και Περί παραδόξων μηχανημάτων του Ανθέμιου,
    το Περί αριθμών του Μ. Ψελλού,
    το Σχόλιον στα ψηφία κατ’ Ινδούς, του Νεόφυτου Μοναχού,
    η περίφημη Τετράβιβλος, 500 σελίδων, του Παχυμέρη,
    τα Σχόλια εις τον Πτολεμαίων και τον Ευκλείδην, το Περί ευρέσεως των τετραγωνικών πλευρών των μη ρητών τετραγώνων αριθμών, η Μέθοδος κατασκευής αστρολαβικού οργάνου, του μοναχού Ισαάκ Αργυρού,
    η Παράδοσις σύντομος και σαφεστάτη της ψηφοφορικής επιστήμης του Νικόλαου Αρτάβασδου, η οποία ασχολείται με τα κλάσματα και τους δεκαδικούς αριθμούς,
    η Παράδοσις εις την εύρεσιν των τετραγώνων αριθμών του Μιχαήλ Μοσχόπουλου,
    τα Υπόμνημα εις την μεγάλην του Πτολεμαίου σύνταξιν και Περί κατασκευής σφαίρας του Αράτου του Αυτοκράτορα Ηράκλειου,
    το Υπόμνημα εις την αριθμητικήν εισαγωγήν και το Περί μετρήσεως του Ήρωνα Βυζαντινού,
    το Μαθημάτων αστρονομίας του Θ. Προδρόμου,
    το Σφαιρικά τινα και εποπτικά του Μανουήλ Βρυένιου,
    το μαθηματικό-γεωδαιτικό Σύνοψις περί μετρήσεως και μερισμού γης του Πεδιάσιμου,
    η Αστρονομική βίβλος του Θεόδωρου Μελιτηνιώτη .

    Βυζαντινοί μαθηματικοί:
    ο Καβάσιλας Νικόλαος, λόγιος και αστρονόμος, σε επιστολή του αποδίδει τις παλίρροιες στην έλξη που προκαλεί η δύναμη της σελήνης, η οποία διαδίδεται ευθύγραμμα μαζί με το φώς της.
    Ο Μοσχόπουλος Μανουήλ, λόγιος και μαθηματικός, ήταν συγγραφέας του «Παράδοσις εις την εύρεσιν των τετραγώνων αριθμών» που συνίσταται στην διάταξη ν^2 ακεραίων μέσα σε ένα τετράγωνο με ν γραμμές και ν στήλες έτσι ώστε οι αριθμοί που διατάσσονται σε κάθε γραμμή, σε κάθε στήλη, και σε κάθε διαγώνιο να έχουν το άθροισμα ν*(ν^2 +1)/2.
    Ο Νικηφόρος Γρηγοράς, μαθηματικός και αστρονόμος, στα 1325 κατάλαβε με δικές του μετρήσεις το σφάλμα του Ιουλιανού ημερολογίου το οποίο και διόρθωσε (Ρωμαϊκή Ιστορία viii, 13), «μερίμνησε να αποκατασταθούν χειρόγραφα του Απολλωνίου» (Hunger H., Βυζαντινή λογοτεχνία, τ. Γ’, σ. 54), υπολόγισε όλες τις εκλείψεις του ηλίου της τελευταίας χιλιετίας και βελτίωσε τον αστρολάβο, έτσι ώστε ο αστρονόμος να βρίσκει με ορισμένη μέθοδο με κάθε δυνατή ακρίβεια σε δεδομένο χρόνο τις θέσεις των αστέρων.
    Ο Παχυμέρκης Γεώργιος, μαθηματικός και αστρονόμος, έλυνε προβλήματα β’ βαθμού, γραμμικά συστήματα και προχωρούσε στην λύση της εξίσωσης χ^3 – 4*χ^2 + χ -4 = 0.
    «Συνεχίζοντας εδώ τον Αρχιμήδη και τον Απολλώνιο, αλλά υπερβαίνοντάς τους, ο Ανθέμιος κατασκεύασε το ελλειψοειδές με βάση τις εφαπτόμενες και όρισε το παραβολοειδές με βάση την κύρια εστία και τον κύριο άξονα» (Hunger H., Βυζαντινή λογοτεχνία, τ. Γ’, σ. 26).
    Ο Ιωάννης Φιλόπονος «καταπιάστηκε και με μαθηματικά προβλήματα όπως ο τετραγωνισμός του κύκλου. Ακόμη υπομνημάτισε την Αριθμητική του Νικομάχου και έγραψε ένα μελέτημα για την κατασκευή και τη χρήση του αστρολάβου.
    Ενώ ο Συνέσιος παρουσίαζε μόνο την περιγραφή ενός αρμιλσφαιρίου, της οποίας το πρότυπο υπήρξε ήδη στον Πτολεμαίο, στο έργο του Φιλόπονου έχουμε το αρχαιότερο κείμενο για τον αστρολάβο, το όργανο που «συλλαμβάνει» τα αστέρια και με το οποίο ήταν δυνατόν να προσδιοριστεί η ώρα τη νύχτα» (Hunger Herbert, Βυζαντινή λογοτεχνία, τ. Γ’, σ. 24).
    Η Αριθμητική εισαγωγή του Νικόμαχου του Γερασηνού (1ος/2ος αιώνας) ήταν ένα έργο το οποίο «Ο Ασκληπιός ο Τραλλιανός και ο Ιωάννης ο Φιλόπονος το υπομνημάτισαν· ο Απουλήιος και ο Βοήθιος έκαναν μεταφράσεις στα λατινικά» (Hunger Herbert, Βυζαντινή λογοτεχνία, τ. Γ’, σ. 24)· μάλιστα «ο Φιλόπονος προχώρησε σε δικές του συμπληρώσεις και σε περαιτέρω εύστοχες ανασκευές» (ό.π., σ. 24).
    Ο Μάξιμος Πλανούδης στα 1252 χρησιμοποιεί τα αραβικά ψηφία. «Αυτό το σύστημα ψηφίων απαντάται στο Βυζάντιο ήδη στον περίφημο κώδικα του Ευκλείδη του έτους 888 και κατόπιν π.χ. στον μοναχό Νεόφυτο, του οποίου η εποχή δυστυχώς δεν μπορεί να προσδιοριστεί με ακρίβεια (ήταν πάντως προγενέστερος του Πλανούδη). Ο Νεόφυτος γνώριζε το σύμβολο του μηδενός» (Hunger H., Βυζαντινή λογοτεχνία, τ. Γ’, σ. 49).

    τώρα για την χριστιανική ή προχριστιανική φύση του αντιεβραϊσμού, ο αντιεβραϊσμός συναντάται σε εθνικούς π.Χ. και μ.Χ.

    Ο εθνικός Ρουτίλιος Ναματιανός (4ος αι.) γράφει αυτά: Namque loci querulus curam Judaeus agebat / Humanis animal dissociale cibis. / Vexatos frutices, pulsatas imputat algas / Damnaque libatas grandia clamat aquae, / Reddimus obscenae convicia debita genti / Quae genitale caput propudiosa metit. / Radix stultitiae, cui frigida sabbata cordiq / Sed cor frigidius religione sua / Septima quaequae dies turpi damnata veterno / Tanquam lassati molis imago dei / Cetera mendacis deliramenta catastae / Nec pueros omnes credere posse reor. / Atque utinam numquam Judaea subacta fuisset / Pompei bellis imperiisque Titi! / Latius excisae pestis contagia serpunt / Victoresque suos natio victa premit. Σε μετάφραση: «Ο Ιουδαίος είναι κατ’ αρχήν κλαψιάρης (γρουσούζης, κακομοιριασμένος), είναι ζώο ακοινώνητο. Ανήκει σε μια φυλή που το χαρακτηριστικό της είναι η αδιαντροπιά. Επειδή έχουν όλα τα ελαττώματα του κόσμου τους αξίζει κάθε βρισιά και εξευτελισμός. Από ροπή στην ασέλγεια ακρωτηριάζουν το αντρικό τους μόριο. Ο ιουδαϊκός λαός είναι η ρίζα κάθε ανοησίας και μωρίας. Απόδειξη η τήρηση του Σαββάτου. Είναι πεισματάρηδες και στενοκέφαλοι. Όσο όμως κρύες και παγερές κι αν είναι οι θρησκευτικές τους δοξασίες στις οποίες είναι προσκολλημένοι με αγωνία και τρόμο, η καρδιά τους κι η ψυχή τους, το αίσθημά τους είναι πολύ πιο κρύο, πολύ πιο παγερό. Με αποκρουστική ηλιθιότητα είναι καταδικασμένοι, σα να τους πιάνει νυσταμάρα, να περνούν άπραγοι και χαζοί κάθε έβδομη μέρα τους. Κι έτσι στη νυσταμάρα τους αυτή παρουσιάζουν την εικόνα-είδωλο του σωματικά κουρασμένου θεού τους. Μόνο αυτό το ένα παράδειγμα της μωρίας τους δείχνει πως όλες οι διάφορες διδαχές τους είναι κενές κι ανόητες φλυαρίες που τους επιβλήθηκαν από μια ψευδολόγο συμμορία και στις οποίες ούτε παιδιά δε θα πίστευαν ποτέ. Μακάρι ο Πομπήιος και ο Τίτος να τους άφηναν ήσυχους στην Παλαιστίνη να κόβουν το σβέρκο τους μεταξύ τους και να ‘χαμε και μεις την ησυχία μας, ενώ τώρα σκορπίστηκαν πάνω σ’ όλη την οικουμένη και κολλάνε όπου τύχουν την πανούκλα, κι έτσι αυτοί οι ηττημένοι επιβάλλουν τους νόμους τους στους νικητές και ισχυρούς, αυτοί οι αδύνατοι και άνανδροι δούλοι» (οι στίχοι κι η μετάφραση παρμένα το Γ. Κορδάτου, Ιησούς Χριστός και Χριστιανισμός, τ. β’, σ. 24-25). Σε αυτά πρέπει να συνυπολογιστούν το διώξιμο των Ιουδαίων από τη Ρώμη (Σουητώνιου, Κλαύδιος, 25), η απαγόρευση της ιουδαϊκής θρησκείας (Σουητώνιου, Τιβέριος, 36), οι λίβελλοι του Απίωνα (Ο πολυθεϊστής Απίων ισχυριζόταν ότι οι Ιουδαίοι είχαν νόμο να συλλαμβάνουν Έλληνες ταξιδιώτες, να τους φονεύουν, να προσφέρουν τα σπλάγχνα τους θυσία κατά την τελετή, και τέλος να τα τρων (Ιώσηπου, Κατ’ Απίωνος, Β’, 8, 94)), οι ύβρεις του Τάκιτου και του Κέλσου (τους αποκαλεί (Λόγος Αληθής) «θίασο», «νυχτερίδες», «μυρμήγκια», «σκουλήκια μαζεμένα πάνω σε κοπριά»), οι απηνείς διωγμοί των Ελλήνων Σελευκιδών κατά των Ιουδαίων.

    Ο Χριστιανισμός μπορεί να συνδυαστεί τόσο με φιλοεβραϊκές όσο και με φιλοϊσραηλινές απόψεις , αλλά και με αντιιουδαϊκές ή και αντιεβραϊκές τάσεις: με φιλοεβραϊκές θέσεις, στο βαθμό που γίνεται αποδεκτή η Π.Διαθήκη, η επιλογή των Εβραίων ως περιούσιου λαού. Με φιλοϊσραηλινές απόψεις, στο χώρο των αμερικανών χριστιανών. Έτσι, μπορούμε να δούμε Ακροδεξιούς να κατηγορούν για φιλοεβραϊσμό (και ανθελληνισμό) το χριστιανισμό. Από την άλλη υπαρκτή είναι και η αντιεβραϊκή-αντισημιτική χριστιανική στάση, λόγω της συνενοχής των Ιουδαίων στη σταύρωση του Χριστού κ.λπ. και των σχετικών ανοησιών περί συλλογικής ευθύνης. Έτσι, μπορούμε να δούμε Αριστερούς-αντιεθνικιστές να κατηγορούν για αντιεβραϊκή στάση τους χριστιανούς και να λυσσομανούν με την ύπαρξη του κράτους του Ισραήλ. Το ένα, λοιπόν, δεν αποκλείει το άλλο, και ακριβώς αυτό αποδεικνύεται, ότι ο Χριστιανισμός ως Χριστιανισμός δεν συνεπάγεται απαραίτητα τον αντισημιτισμό ή τον φιλοεβραϊσμό. Η γενίκευση συμπερασμάτων τόσο προς τη μια όσο και προς την άλλη κατεύθυνση είναι εσφαλμένη.

    Σχόλιο από Γιάννης | 18/01/2010

  54. Ο Κοσμάς ο Αιτωλός δεν έχει γράψει μόνο αντιιουδαϊκές διδαχές, αλλά διδαχές οι οποίες απαγορεύουν την κακομεταχείριση Εβραίων:
    (Διδαχή Γ’): «Δια τούτο, αδελφοί μου, όσοι αδικήσατε ή χριστιανούς ή Τούρκους ή Εβραίους ή Φράγκους, να δώσετε το άδικον οπίσω, διατί είναι κατηραμένο και δεν βλέπετε καμμίαν προκοπήν» και
    (Διδαχή Δ’): «Τώρα διατί τα είπα Χριστιανοί μου; Όχι δια να φονεύετε τους Εβραίους και να τους κατατρέχετε, αλλά να τους κλαίετε, πως άφησαν το Θεό και επήγαν με τον Διάβολον».

    Η Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδας με αλλεπάλληλες εγκυκλίους της τα έτη 1891, 1910 και 1918, προέτρεπε τον λαό να εγκαταλείψει το έθιμο της καύσης του Ιούδα. Ανέφερε χαρακτηριστικά η εγκύκλιος της 13/4/1918: «η Ιερά Σύνοδος θεωρεί καθήκον Αυτής, όπως φέρει εις γνώσιν πάντων των Χριστιανών, ότι η τήρησις τοιούτων εθίμων αντιβαίνει προς την βάσιν και το θεμέλιον της πίστεως ημών, ήτις είναι η αρετή της αγάπης προς εν γένει πάντα άνθρωπον…».

    Επιπλέον υπάρχουν πολλοί νόμοι οι οποίοι δίνουν ίσα προνόμια στον ιουδαϊκό κλήρο και προστατεύουν την περιουσία των ιουδαίων θρησκευτών (λ.χ. Θ.Κ. 16.8.9 (393), 16.8.11 (396), 2.8.26 (409, 412), 16.8.20.1 (421), 7.8.2 (368, 370, 373), 16.8.25.1, Ι.Κ., Ι.9.12, Ι.9.4)

    Χρυσόστομος
    Ερμηνεία εις την Προς Ρωμαίους, ομιλία κγ’, 2 (PG 60, 611 Β): «Διότι, δεν είπε «μην ανταποδίδεις το κακό στους πιστούς», αλλά «σε κανένα», ούτε σε «Έλληνα», ούτε σε μιαρό, ούτε σε όποιονδήποτε» (…) «Σε κανένα μη δίνεις αφορμή αντιδικίας και φιλονικείας, ούτε στον Ιουδαίο ούτε στον Εθνικό».

    Σχόλιο από Γιάννης | 18/01/2010

  55. ε μιας και πηρε τετοια τροπή η συζητηση παραθετω κιεγώ εινα σχολιο του Τζιζτικλπ απο το ποστ για την Δικη των εξη

    73.ΑΠΟ ΤΟΝ ΝΑΖΙΣΜΟ ΣΤΟΝ ΝΕΟΠΑΓΑΝΙΣΜΟ;

    ΤΟΥ ΔΙΟΔΟΤΟΥ

    Θα μπορούσε άραγε να συμβαίνει κάτι τέτοιο; Είναι η νεοελληνική «νεοπαγανιστική» περίπτωση ανάλογη τής αντίστοιχης ναζιστικής; Και ποιοί είναι αυτοί, που προωθούν στην Ελλάδα συγκαλυμμένες ναζιστικές θεωρίες υπό τον μανδύα ενός «αριστερόστροφου» παγανισμού; Μήπως δηλ. σε ό,τι αφορά στον νεοελληνικό «ελληνόθρησκο» χώρο, φασίστες δεν είναι μόνο αυτοί που το δηλώνουν;

    Για την στενή ιδεολογική σχέση μεταξύ του ναζιστικού και τού εν Ελλάδι νεοπαγανισμού, μια πολύ καλή πηγή είναι το δημοφιλέστατο καθοδηγητικό βιβλιαράκι του φυλετικού προπαγανδιστή Hans F. K. Günther, Religious Attitudes of the the Indo-Europeans – Θρησκευτικές Νοοτροπίες των Ινδο-Ευρωπαίων (πρωτοεκδοθέν το 1937. Έχει γνωρίσει από τότε συνεχείς επανεκδόσεις, βλ.

    http://www.esoterica.gr απ’ όπου και η μετάφραση των παρατιθέμενων αποσπασμάτων).

    Όποιος το θέλει μπορεί να το προμηθευτεί από το http://www.third-reich-books.com/ και από όλα τα σύγχρονα ναζιστικά βιβλιοπωλεία που σέβονται τον εαυτό τους.

    Για να αντιληφθείτε την ιδεολογική συγγένεια των αυτοχειροτόνητων αρχιερέων τών συγχρόνων νεοελλήνων εθνικών με τον ναζισμό, αρκεί να αντικαθιστάται κάθε φορά που τή συναντάτε στο πρωτότυπο, την λέξη «ινδοευρωπαίοι», με τις λέξεις «αρχαίοι Έλληνες».

    Πάμε:

    «Ο Παύλος ξεχωρίζει την θρησκευτικότητα των Ινδο-Ευρωπαίων Αρχαίων Ελλήνων από αυτή των Σημιτών, όταν δηλώνει (1 Κορινθίους α 22-23) ότι ενώ οι Έλληνες πάσχιζαν για γνώση (σοφία), οι Εβραίοι επιθυμούσαν αποκαλύψεις (σημεία), και ο Αυρήλιος Αυγουστίνος, Επίσκοπος της Ιππώνος (Patrologiae cursus completus Vol. XXXVII, μπλα, μπλα, μπλα) προσπαθεί με αναφορές σε Βιβλικά εδάφια, να διασύρει την σοφία (sapientia) των Ελλήνων – που σαν Χριστιανός του είναι ξένη – σαν ανοησία ενώπιον του Θεού, και να βρεί την υψηλότατη σοφία μόνο στην υπάκουη ταπεινότητα (humilitas obedientiae) των πιστών.» (σελ.28)

    (Σχόλιο: πληροφορούμαστε λοιπόν ότι οι Έλληνες επιδίωκαν τη γνώση μέσω της… θρησκείας –και όχι μέσω της Επιστήμης- αφού κατά τον Παύλο και τους ναζί παγανιστές, η επιδίωξη της γνώσης από τους Έλληνες συνιστά διαφορά θρησκευτικού –και όχι επιστημονικού- επιπέδου από τους Εβραίους…)

    «Όσον αφορά την ώριμη θρησκευτικότητα των Ινδο-Ευρωπαίων Αρχαίων Ελλήνων, η ηθική τους δεν πηγάζει, όπως η ηθική της Βίβλου, από κάποια εντολή του Θεού, από κάποιο “ού!” (3 Μωυσής ικ’ 18; Ματθαίος ε’ 43; Λουκάς στ’ 27). Η Ινδο-Ευρωπαϊκή Αρχαία Ελληνική ηθική πηγάζει από την θετική αξιοπρέπεια του υψηλόφρονος ανθρώπου, για τον οποίο η ανθρωπιά ή ανθρώπινη αγάπη προσδιορίζεται με ακρίβεια σαν καλή θέληση… “ευμένεια”, “φιλανθρωπία” ή “συμπάθεια” στα Ελληνικά… Η Βιβλική ηθική είναι ξένος νόμος (ετερόνομη). Η Ινδο-Ευρωπαϊκή Αρχαία Ελληνική ηθική είναι εξ εαυτού νόμος (αυτόνομη). Σε σύγκριση με την Βιβλική προτροπή να αγαπάς τον πλησίον σου (αγάπη), που αρχικά ίσχυε μόνο για τα άλλα μέλη της ίδιας σου της φυλής, η έννοια της καλής-θέλησης είναι πιθανώς πιο έγκυρη, γιατί η αγάπη δεν υπόκειται στην προσταγή.» (σελ.86)

    (Σχόλιο: να λοιπόν που ο Ελληνικός Ανθρωπισμός πηγάζει από την «ώριμη θρησκευτικότητα των Ινδο-Ευρωπαίων Αρχαίων Ελλήνων» και όχι από την φιλοσοφική τους διαπαιδαγώγηση, ή τον επιστημονικό ορθολογισμό τους. Όταν δηλ. ο ινδοευρωπ… συγγνώμη, αρχαίος Έλληνας ήθελα να πώ, Αγαμέμνων θυσίαζε την κόρη του Ιφιγένεια για να φυσήξει άνεμος και να ξεκινήσουν έτσι τα πλοία για την Τροία, ή όταν ο Αχιλλέας θυσίαζε αιχμάλωτους Τρώες πρίγκηπες στην κηδεία του Πατρόκλου, έχουμε να κάνουμε με «την θετική αξιοπρέπεια του υψηλόφρονος ανθρώπου, που πηγάζει από την ώριμη θρησκευτικότητα των Ινδο-Ευρωπαίων Αρχαίων Ελλήνων». Ανθρωπιστής ο Αγαμέμνων, ανθρωπιστής κι ο Επίκουρος: κουτσοί στραβοί στον Άγιο Παντελέημονα…)

    «Όλες οι Ινδο-Ευρωπαϊκές Αρχαίες Ελληνικές μορφές πίστης, εφόσον διατήρησαν το αγνό, παραδοσιακό, Νορδικό Ελληνικό πνεύμα, παρέμειναν ελεύθερες από οποιαδήποτε παγιωμένη δοξασία πίστης ή δόγματος, και από την λατρεία του “εξ αποκαλύψεως λόγου” . Συνεπώς εννοείται ότι για τους αρχικούς Ινδο-Ευρωπαίους Αρχαίους Έλληνες δεν αναδύθηκε ποτέ τάξη δασκάλων να διδάξει τον λαό τα πιστεύω του, ούτε Θεολόγοι, ούτε ιερατική τάξη πιο άγια και πιο εξυψωμένη από τον υπόλοιπο κόσμο. Από αυτήν την άποψη είναι επίσης γεγονός ότι οι Ινδο-Ευρωπαϊκές Αρχαίο-Ελληνικές θρησκευτικές κοινότητες ποτέ δεν εξελίχθηκαν σε εκκλησίες. Η “εκκλησιοποίηση” τής πίστης είναι ξαναεπιβολή του πνεύματος των Ανατολικών φυλών (της ερήμου), ή η μικτό αποτέλεσμα του Ανατολικού και Εγγύς Ασιατικού φυλετικού πνεύματος» (σελ.65)

    (Σχόλιο: τα μαντεία και τα μυστήρια εξ’ αποκαλύψεως αλήθειες δεν μετέδιδαν; Δεν ήσαν λοιπόν ιερατεία δηλ. «διαμεσολαβητές» του θεϊκού λόγου; Και μάλιστα με κληρονομική διαδοχή των ιερέων; Και –ας μην ξεχνιόμαστε- μέ πολλά χρήματα; Αυτό ήταν το «το αγνό, παραδοσιακό, Νορδικό Ελληνικό πνεύμα»; Ας δούμε επιτέλους κάποτε τα πράγματα κατά πρόσωπο και όχι ωραιοποιημένα. Τα ιερατεία ενδιαφέρονταν ανέκαθεν μόνο για τις «ιερές» περιουσίες τους. Η αρχική στάση του δελφικού μαντείου –Ηρόδοτος Ζ 131 κ.ε.- κατά τη διάρκεια της περσικής εισβολής το 480 π.Χ. προέτρεπε τους Αθηναίους όχι μόνο να μην αντισταθούν στους Πέρσες αλλά να …εξαφανιστούν από προσώπου γής –ο δεύτερος, ειρωνικός, χρησμός περί «ξυλίνων τειχών» δόθηκε μόνο μετά από επιμονή τού Θεμιστοκλή, ο οποίος, ως μή θρησκόληπτος, τόν χειρίστηκε με χαρισματική πανουργία αντάξια των ομηρικών ηρώων. Ας κάνουμε τις συγκρίσεις με την τουρκόφιλη στάση του χριστιανικού πατριαρχείου το 1453 αλλά και το 1821, όπου και πάλι οι επαναστατημένοι Έλληνες απαίτησαν από τον κλήρο να τηρήσει ευνοϊκή στάση, κάτι που ο τελευταίος έκανε με την ίδια ιερατική διπροσωπία. Αλλά και με την γερμανόφιλη στάση των «αγιορειτών» το 1941.)

    «Ανέφερα πιο πάνω και την ιδέα του πεπρωμένου που πάντα αντικατοπτριζόταν στην Ελληνική φιλοσοφία μέσα από τον Ηράκλειτο, τον Πλάτωνα και άλλους. Οι Στωικοί, και ιδιαίτερα ο Ποσειδώνιος, μετέφεραν την Ελληνική έννοια του πεπρωμένου (“ειμαρμένη”) στους Ρωμαίους, όπου έγινε πλέον κατανοητό από τον Επίκουρο και τους μαθητές του, Titus Lucretius Carus, Vergilius, Horatius.

    Η εκκλησία ανέκαθεν προσπάθησε να εκτοπίσει την Ινδο-Ευρωπαϊκή Αρχαία Ελληνική ιδέα του πεπρωμένου με την ιδέα της πρόνοιας (providentia). Αυτή η απόπειρα απέτυχε με τους σκεπτόμενους Ινδο-Ευρωπαίους Αρχαίους Έλληνες οι οποίοι δεν θέλησαν να δεχθούν μια πρόνοια που τυφλά διαμοιράζει ένα πλεόνασμα σκληρών χτυπημάτων της τύχης, ενώ ταυτόχρονα τα θεωρεί σαν αγάπη και ευεργετικότητα. Ο Καντ στο Opus Postumum του λέει “Αν θέλαμε να δημιουργήσουμε μια εμπειρική έννοια του Θεού, τότε όλη η ηθική θα μηδενιζόταν, και δεν θα έμενε παρά ο δεσποτισμός”. Συνεπώς κατέληξε ο Καντ, πρέπει να συμπεράνουμε ότι ο δημιουργός αυτού του κόσμου δεν θα είχε καμμία φροντίδα για την ευτυχία των δημιουργημάτων του.» (σελ. 37)

    (Σχόλιο: φυσικά πρόκειται για απροκάλυπτη διαστρέβλωση των ελληνικών φιλοσοφικών θέσεων με στόχο την προσέλκυση αδαών. Οι Στωικοί μίλησαν ευθέως για Θεία Πρόνοια, την οποία ταύτιζαν με την Ειμαρμένη, θέσεις που ο χριστιανισμός τις εκμεταλλεύτηκε δεόντως. Αντίθετα οι Επικούρειοι πάντοτε χλεύαζαν αυτές τις αντιλήψεις των Στωικών. Ας μην τα ρίχνουμε λοιπόν όλα στον χριστιανισμό, ο οποίος εξάλλου –αν δεν θέλουμε να κρυβόμαστε πίσω από το δαχτυλάκι μας- εκκολάφθηκε εξ’ ολοκλήρου από τις φιλοσοφικές παρεκτροπές του αρχαίου κόσμου: πλατωνικές, πυθαγόρειες, και στωικές).

    «Στην Αθήνα, κάθε τέσσερα χρόνια, προς τιμήν της θεάς της πόλης Αθηνάς, η πανηγυρική προέλαση των Παναθηναίων έπαιρνε τον δρόμο για την Ακρόπολη, όπως απεικονίζεται στα γλυπτά του διαζώματος του Παρθενώνα, ένα από τα πιό όμορφα δημιουργήματα της ευγενούς ισορροπίας της Ελληνικής και Ινδο-Ευρωπαϊκής θρησκείας. Ο Ernst Langlotz… περιγράφει τα γλυπτά με τέτοιο τρόπο ώστε μέσα από τον ευγενή αυτοέλεγχό τους να αναγνωρίζεται επίσης το τραγικό Ινδο-Ευρωπαϊκό Ελληνικό πεπρωμένο των Αρχαίων Ελλήνων:- οι μορφές είναι “γεμάτες από τις επικίνδυνες πνευματικές εντάσεις της ζωής τους, οι οποίες, ακριβώς σαν τραγωδία, εξυψώνει τους ανθρώπους, ενώ παράλληλα τους συντρίβει.” »
    (σελ.42)

    (Σχόλιο: «επικίνδυνες πνευματικές εντάσεις της ζωής τους, οι οποίες, ακριβώς σαν τραγωδία εξυψώνει τους ανθρώπους, ενώ παράλληλα τους συντρίβει» σαν το Τρίτο Ράιχ, τρομάρα σας.)

    «Όταν στα γεράματά του ο Πλάτων άρχισε να ασπάζεται, στον Τίμαιο, ορισμένες απόψεις της ανατολικής θεωρίας της δημιουργίας, κάποιους θρύλους σχετικά με την προέλευση του κόσμου, ο μαθητής του Αριστοτέλης, επανεγκαθίδρυσε την Ινδο-Ευρωπαϊκή Αρχαία Ελληνική άποψη.»
    (σελ.22)

    (Σχόλιο: o Αριστοτέλης που, όπως ο δάσκαλός του ο Πλάτων, πίστευε ότι τα άστρα είναι θεοί «επανεγκαθίδρυσε την Ινδο-Ευρωπαϊκή Αρχαία Ελληνική άποψη.»… Φίλτατος ο Αριστοτέλης, φιλτάτη όμως η αλήθεια αγαπητοί νεοπαγανοί ναζιστές)

    «Δυσφήμιση και περιφρόνηση των αντιπάλων βρίσκεται εκείνον τον καιρό [εποχή Ιουλιανού] αποκλειστικά ανάμεσα στους Χριστιανούς συγγραφείς. Μόνο μετά την μετατροπή τους στον Χριστιανισμό, όπου η ιδέα του Θεού αντιστοιχεί στους θρησκο-φιλοπόλεμους, μή-ανεκτικούς Θεούς της Σημιτικής φυλής, επέβαλλαν ποτέ οι Ινδο-Ευρωπαίοι Έλληνες την πίστη τους σε ξένες φυλές.» (σελ.63)

    (Σχόλιο: η επιβολή της θρησκευτικής πίστης σε άλλους, με άλλα λόγια ο θρησκευτικός πόλεμος, είναι «πατέντα» του θρησκευτικού κράτους. Όπως κι ο «εθνικός» πόλεμος είναι δημιούργημα του εθνοκράτους της νεώτερης εποχής. Το πρώτο θρησκευτικό κράτος της Ιστορίας υπήρξε η ύστερη ρωμαϊκή αυτοκρατορία. Οι Εβραίοι ποτέ δεν θέλησαν να επιβάλλουν την πίστη τους σε κανέναν, δηλ. ποτέ δεν έκαναν θρησκευτικούς πολέμους. Το ζήτημα των θρησκευτικών πολέμων δεν είναι θρησκευτικό, ηλίθιοι ναζί νεοπαγανιστές, είναι καθαρά και προπάντων προπαγάνδας. )

    Σας θυμίζουν τα παραπάνω αποσπάσματα τής ναζιστικής αυτής επιστημονικοφανούς διατριβής, την φρασεολογία και τις απόψεις τών διαφόρων αρχιερέων του σημερινού νεοελληνικού «αριστερίζοντος» παγανισμού; Αυτούς, που επικαλούνται, ας πούμε, τον Γάλλο επίγονο τών ναζί, δηλωμένο παγανιστή, «ελληνολάτρη» και (κατά φαντασίαν…) νιτσεϊστή Αλαίν ντε Μπενουά; (εδώ: http://www.rassias.gr και εδώ:http://www.ysee.gr) Όπου μεταξύ άλλων πληροφορούμαστε ότι:

    «Όποιος Θεός δεν συμπεριφέρεται όπως έχει κανείς το δικαίωμα να περιμένει από αυτόν, αξίζει να υποστεί την απάρνηση, υπό τον όρο όμως ότι εκείνος που την τολμά έχει προηγουμένως δώσει το καλύτερο του εαυτού του.» (Αλαίν ντε Μπενουά – για την επιδοκιμαστική αναδημοσίευση: ιστοσελίδα Βλάση Ρασσιά)

    (Σχόλιο: Χαχαχαχα! Ώστε «έχουμε δικαίωμα να περιμένουμε από τους θεούς να συμπεριφέρονται, με κάποιον συγκεκριμένο τρόπο». Ε ρε βίτσια που κυκλοφορούν. Ακόμα κι εγώ σαν αποστασιοποιημένος άθρησκος, μένω κατάπληκτος από αυτόν τον σκοταδισμό. Μέχρι και οι χριστιανοί είναι πιο προχωρημένοι από κάποιους «παγανιστές».)

    «Ένα έθνος θεμελιώνει έναν Πολιτισμό όταν γίνεται η αιτία του εαυτού του, η αιτία της υπάρξεώς του, όταν την πηγή μίας αιώνιας ανανεώσεως την βρίσκει μόνο μέσα στην δική του Παράδοση.» (Αλαίν ντε Μπενουά – για την επιδοκιμαστική αναδημοσίευση: ιστοσελίδα Βλάση Ρασσιά )
    (Σχόλιο: Απολίτιστοι δυτικοί που δεν έχετε παράδοση. Κοιτάξτε τους Κινέζους, τους Ιάπωνες και τους άλλους παραδοσιαρχούμενους σφαγείς, πόσο πολιτισμένοι είναι. Κοιτάξτε την «Πολιτιστική» τους Επανάσταση των 38.000.000 θυμάτων και τη συμπεριφορά τους στούς αιχμαλώτους πολέμου. Και μετά κοιτάξτε τους απολίτιστους Σουηδούς, Νορβηγούς, Ελβετούς, Φινλανδούς κλπ. που δεν έχουν καμία «παράδοση» ως «πηγή ανανέωσης»…)

    «Η ΑΡΕΤΗ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΠΛΩΣ ΕΝΑ ΜΕΣΟΝ που αναφέρεται σε κάποια νομοτέλεια. Αντιθέτως, είναι η νομοτέλεια του εαυτού της, η ίδια η αμοιβή της, η εσωτερική ανάκτηση ή η ανάκτηση του εαυτού, η αφετηρία της κάθε αναζητήσεως και της κάθε κατακτήσεως, και πρώτα από όλα η αμοιβαία αναγνώριση και ανακάλυψη του ψυχισμού και της ψυχής. Είναι η θεσμοποίηση του εαυτού μίας απόλυτης ισορροπίας, το να είναι κανείς ο ηγέτης του εαυτού του, να υπακούει στον εσωτερικό αφέντη του και την ίδια στιγμή να διατάσσει τον εσωτερικό του δούλο. Κυρίως είναι η αναζήτηση του Μέτρου.» (Αλαίν ντε Μπενουά – για την επιδοκιμαστική αναδημοσίευση: ιστοσελίδα Βλάση Ρασσιά )

    (Σχόλιο: Η «κυρίως αναζήτηση του μέτρου», ανάμεσα στον «εσωτερικό μας αφέντη» και στον «εσωτερικό μας δούλο»… Κάτι μυρίζει γνωστό απλοϊκό χριστιανικό δυϊσμό, ή είναι ιδέα μου;)

    «ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΘΟΡΙΖΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΔΙΚΟΥΣ ΜΑΣ ΚΑΝΟΝΕΣ ΚΑΙ ΝΑ ΕΠΙΜΕΝΟΥΜΕ ΣΕ ΑΥΤΟΥΣ. Να ορίζουμε νόμους για τον εαυτό μας υπό τον όρο όμως να μην τους αλλάζουμε (πράγμα που ωστόσο δεν μας εμποδίζει από το να δίνουμε νέες διαστάσεις στις προοπτικές που επιλέξαμε). Να μην υποχωρούμε, να μην τσακίζουμε. Να συνεχίζουμε ακόμα και αν δεν υπάρχουν πια οι λόγοι για να συνεχίσουμε. Να μένουμε πιστοί στις προδομένες ιδέες, πιστοί ακόμα και για λογαριασμό εκείνων που δεν έμειναν πιστοί. Να μένουμε πιστοί επίσης και σε όλους εκείνους που δεν υπάρχουν πια. Να υπερασπιζόμαστε εναντίον όλων, ακόμα και εναντίον του ίδιου μας του εαυτού, την ιδέα που έχουμε για τα πράγματα και την ιδέα που θέλουμε να έχουμε για τον εαυτό μας.» (Αλαίν ντε Μπενουά – για την επιδοκιμαστική αναδημοσίευση: ιστοσελίδα Βλάση Ρασσιά )
    (Σχόλιο: Έτσι ακριβώς έκαναν και οι τελευταίοι ναζί στο μπούνκερ του Χίτλερ, τους οποίους τόσο θαύμαζε ο Μπενουά. Και ψόφησαν με τις εμμονές τους. Ως προς τις οποίες είχαν επιβάλλει στους εαυτούς τους «τον όρο να μήν τις αλλάξουν». Α ρε, τύφλα να’ χουν οι Ταλιμπάν…)

    «ΝΑ ΜΗΝ ΓΙΝΟΜΑΣΤΕ ΚΥΡΙΑΡΧΟΙ ΚΑΙ ΚΑΤΟΧΟΙ ΤΩΝ ΑΛΛΩΝ ΠΡΙΝ ΓΙΝΟΥΜΕ ΚΥΡΙΑΡΧΟΙ ΚΑΙ ΚΑΤΟΧΟΙ ΤΟΥ ΕΑΥΤΟΥ ΜΑΣ. Ο αυτοεξαναγκασμός είναι πρωταρχική προϋπόθεση του δικαιώματος εξαναγκασμού των άλλων. Οφείλουμε επίσης να ανεχόμαστε τους συγχρόνους μας, αφού πρώτα μάθουμε να ανεχόμαστε τον εαυτό μας» (Αλαίν ντε Μπενουά – για την επιδοκιμαστική αναδημοσίευση: ιστοσελίδα Βλάση Ρασσιά )

    (Σχόλιο: Αφού λοιπόν κατορθώσουμε να αυτοεξαναγκαζόμαστε εμείς οι ίδιοι, τότε έχουμε όλο το «δικαίωμα να εξαναγκάζουμε τους άλλους». Άλλωστε μόνο «αφού μάθουμε να ανεχόμαστε τον εαυτό μας οφείλουμε να ανεχόμαστε τους συγχρόνους μας». Άρα αν δεν μάθουμε να ανεχόμαστε τον εαυτό μας δεν έχουμε καμία υποχρέωση να ανεχόμαστε τους συγχρόνους μας -φοβερός συλλογισμός, μή μού πείτε! Και έτσι, αν δεν έχουμε μάθει να ανεχόμαστε τους συγχρόνους μας, έχουμε όλο το ελεύθερο να τους εξαναγκάσουμε! Όξω φασιστόμουτρα της υψηλής φιλοψοφικής θολοκουλτούρας!)

    «Εκείνοι που ηγούνται έχουν το δικαίωμα να κατέχουν» (Αλαίν ντε Μπενουά – για την επιδοκιμαστική αναδημοσίευση: ιστοσελίδα Βλάση Ρασσιά )

    (Σχόλιο:…)

    «Η ύπαρξη του Κακού δεν μπορεί να ορισθεί θετικά, παρά μόνον ως περιορισμός αυτού που πρέπει να επέλθει, περιορισμός της μορφής που τα όντα δίνουν στον Κόσμο. Ίσως δεν είναι τίποτε περισσότερο από καθαρή και αιώνια αρνητικότητα.» (Αλαίν ντε Μπενουά – για την επιδοκιμαστική αναδημοσίευση: ιστοσελίδα Βλάση Ρασσιά )

    (Σχόλιο: Το Απόλυτο Προαιώνιο Κακό κάνει ξανά την εμφάνισή του. Ελληνοχριστιανικό παραλήρημα)

    «Οι αντίπαλοί μας δεν έχουν σε τελευταία ανάλυση καμμία άλλη δύναμη πέραν εκείνης που τους παρέχουν οι δικές μας αδυναμίες.» (Αλαίν ντε Μπενουά – για την επιδοκιμαστική αναδημοσίευση: ιστοσελίδα Βλάση Ρασσιά )
    (Σχόλιο: Όχι, οι «αντίπαλοί» μας δεν μπορούν με τίποτα να είναι καλύτεροι, ωραιότεροι, εξυπνότεροι, δυνατότεροι από εμάς. Γι’ αυτό πρέπει να τους κατεβάσουμε εκεί που τους αξίζει…)

    «Σπουδαιότητα έχει η δράση και όχι εκείνος που την αναλαμβάνει. Το ίδιο και η αποστολή και όχι εκείνος που την φέρει εις πέρας. Να σταθούμε ενάντιοι στον ατομισμό, διεκδικώντας μία ενεργητική από-προσώπηση» (Αλαίν ντε Μπενουά – για την επιδοκιμαστική αναδημοσίευση: ιστοσελίδα Βλάση Ρασσιά

    (Σχόλιο: Ουγκ! Δράση να ’ναι κι από όποιον να ’ναι. Αρκεί να υπάρχει από πίσω κάποια … «αποστολή». Και τα μυαλά στα κάγκελα! Και προσέξτε: μην είστε άτομα αλλά, αποπροσωποποιημένα στρατιωτάκια, waffen SS κ.α.)

    «Το να υπακούμε είναι δικαίωμα, το να κυριαρχούμαστε ή να κυριαρχούμε είναι καθήκον, όχι το αντίθετο» (Αλαίν ντε Μπενουά – για την επιδοκιμαστική αναδημοσίευση: ιστοσελίδα Βλάση Ρασσιά)

    (Σχόλιο:…)

    «Πρέπει να πράττουμε εκείνο που είναι ανάγκη να πραχθεί, όχι εκείνο που μας αρέσει. Το τελευταίο απαιτεί ωστόσο μία εκγύμναση, ο άνθρωπος έχει ανάγκη από κανονισμούς για να «κτισθεί», καθώς από την φύση του είναι άμετρα εύπλαστος.» (Αλαίν ντε Μπενουά – για την επιδοκιμαστική αναδημοσίευση: ιστοσελίδα Βλάση Ρασσιά )

    (Σχόλιο: Όταν τά λέει αυτά τά περί «εκγύμνασης» τών «άμετρα εύπλαστων» ένας φασίστας σαν τον Μπενουά, αλλού πάει ο νους μου. Έχω άδικο;)

    «Η εικόνα που δημιουργούμε για τον εαυτό μας, γίνεται αληθινή από την στιγμή που συμμορφωνόμαστε με αυτήν. Από εκεί και ύστερα, το αν πρόκειται για μία «εικόνα» ή για μία «πραγματικότητα» έχει πολύ μικρή σημασία.» (Αλαίν ντε Μπενουά – για την επιδοκιμαστική αναδημοσίευση: ιστοσελίδα Βλάση Ρασσιά )

    (Σχόλιο: Φυσικά! Αν νομίζω ότι κατέχω την απόλυτη αλήθεια και έχω …συμμορφωθεί με αυτή την «εικόνα» μου, τότε αυτή η εικόνα είναι αληθινή! Αληθινή σαν την Αλήθεια! Πώς δεν το είχα σκεφτεί…!)

    «Στον άνθρωπο ισχύει ό,τι και με τους στρατούς που είναι ήδη αποτυχημένοι άπαξ και για να πολεμήσουν έχουν ανάγκη να γνωρίζουν γιατί ακριβώς πολεμούν»
    (Αλαίν ντε Μπενουά – για την επιδοκιμαστική αναδημοσίευση: ιστοσελίδα Βλάση Ρασσιά )

    (Σχόλιο: Όχι, δεν χρειάζεται ούτε οι άνθρωποι να ρωτούν γιατί αγωνίζονται, ούτε οι στρατοί γιατί πολεμούν. Πρέπει να πηγαίνουν πρόθυμα στους «αγώνες» και στις σφαγές. Τους λόγους είναι υπεραρκετό να τους γνωρίζουν μόνο οι…. «πεφωτισμένοι».)

    «Η ΑΡΕΤΗ, ΟΠΩΣ ΚΑΙ Η ΔΙΑΣΤΡΟΦΗ, ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΊ ΠΑΡΑ ΝΑ ΕΊΝΑΙ Η ΠΡΟΙΚΑ ΜΙΑΣ ΜΙΚΡΗΣ ΕΠΙΛΕΚΤΗΣ ΟΜΑΔΟΣ» (Αλαίν ντε Μπενουά – για την επιδοκιμαστική αναδημοσίευση: ιστοσελίδα Βλάση Ρασσιά )

    (Σχόλιο: Ώπα! Εδώ είσαι! μια μικρή ομάδα επίλεκτων που κατέχει είτε την αρετή είτε την διαστροφή. ακραίες καταστάσεις που είτε οδηγούν στο μοναστήρι λόγω υπερβολικής αρετής είτε στα στρατόπεδα συγκέντρωσης λόγω διαστροφής ) Ωραία προίκα οι γεροντοκόρες!

    «Πρέπει να δίνουμε προβάδισμα στην ψυχή απέναντι στο πνεύμα, στην ζωή απέναντι στην σκέψη, στην εικόνα απέναντι στην αντίληψη.» (Αλαίν ντε Μπενουά – για την επιδοκιμαστική αναδημοσίευση: ιστοσελίδα Βλάση Ρασσιά )

    (Σχόλιο: Δηλ. «Κλασικά Εικονογραφημένα». Άλλωστε η εικόνα που κατασκευάζουμε ως σύμβολο για τους μαζανθρώπους μπορεί μια χαρά να υποκαταστήσει την αντίληψη. Επίσης, το τυφλό ακατέργαστο συναίσθημα-«ψυχή» δικαιούται να σφετεριστεί τή θέση του πνεύματος και του λόγου. Αλλά και η σκέψη είναι εναντίον της ζωής… Γι αυτό καταστρέφουμε οτιδήποτε ζωντανό χωρίς δευτερη σκέψη)

    «ΝΑ ΚΑΛΛΙΕΡΓΟΥΜΕ ΤΟΝ ΛΥΡΙΣΜΟ»

    «Οι μεγάλοι ηγέτες είναι εκείνοι που χάρη σε αυτούς οι άνθρωποι μπορούν να σκέπτονται λυρικά για τους εαυτούς τους» (Αλαίν ντε Μπενουά – για την επιδοκιμαστική αναδημοσίευση: ιστοσελίδα Βλάση Ρασσιά )

    (Σχόλιο:Ε;;; Μάς «έστειλαν» οι μεγάλοι λυρικοί ηγέτες!)

    «ΟΛΟΙ ΟΙ ΠΟΙΟΤΙΚΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΕΙΝΑΙ ΑΔΕΛΦΙΑ. Αδέλφια ανεξαρτήτως φυλής, χώρου και χρόνου.» (Αλαίν ντε Μπενουά – για την επιδοκιμαστική αναδημοσίευση: ιστοσελίδα Βλάση Ρασσιά )

    (Σχόλιο: Οι άλλοι ,οι βρωμιάρηδες, οι υπάνθρωποι, οι ελλατωματικοί, οι σκάρτοι, οι μη-ποιοτικοί έχουν μόνο ξαδέλφια ή δεν έχουν καμμιά απολύτως συγγένεια μεταξύ τους;

    « Οι τωρινοί καιροί ζητούν πραγματικούς επίλεκτους, που να είναι περισσότερο χαρακτήρες παρά ευφυϊες, που να χαρακτηρίζονται περισσότερο από γερές σπονδυλικές στήλες παρά από γερά μυαλά» (Αλαίν ντε Μπενουά – για την επιδοκιμαστική αναδημοσίευση: ιστοσελίδα «Υ»ΣΕΕ)

    (Σχόλιο: Από εδώ το ξεπατίκωσαν το επίμαχο τσιτάτο-μικρή αγγελία, που βρίσκεται στην ιστοσελίδα -των μικρών αγγελιών- του «Υ» ΣΕΕ !)

    «Το συμπέρασμα είναι λοιπόν ότι η εποχή μας δεν χρειάζεται καινούργιους αυτοχειροτόνητους επίλεκτους»

    «Οι επιφανείς δίνουν στον εαυτό τους τα περισσότερα δικαιώματα γιατί αναθέτουν στον εαυτό τους τα περισσότερα καθήκοντα. Θα μπορούσε κανείς να πει ότι η μεγαλύτερη αρετή του επιφανούς είναι το ότι τα παίρνει «όλα επάνω του». Πιστεύει ότι όλα τον αφορούν και συγχρόνως γνωρίζει ότι δεν υπάρχει κανείς πάνω από αυτόν, στον οποίο να μπορεί να μεταβιβάσει τις ευθύνες του». (Αλαίν ντε Μπενουά – για την επιδοκιμαστική αναδημοσίευση: ιστοσελίδα «Υ»ΣΕΕ )

    πηγη:
    http://kleitor.blogspot.com/2008/11/blog-post_06.html

    Comment από τζιτζιμιτζιτζιτζιμιτζιτζιμιτζιτζιτζιμιτζιΧοντζιρας | Ιανουαρίου 6, 2010

    και ξαναρωταω κ. Βασδεκη

    Γιατί θεωρειτε πιο πιθανο ως αυτουργο τον Χρυσοστομο
    απο τον μεντορα του συγχρονου ακρδεξιου νεορατσισμου και αντισητισμου Αλαιν Ντε Μπιενουά ;

    Σχόλιο από Νοσφερατος | 18/01/2010

  56. Βασδέκη είσαι περιπτωσάρα.

    Σου λέω για τη θέση της Αρβελέρ για τη μετατροπή του Βυζαντίου σε ελληνικη αυτοκρατορία με τη Μακεδονική Δυναστεία, Βασίλειος Βουλγαροκτόνος κ.λπ. που έλεγε κι η Πηνελόπη Δέλτα, κι εσύ μου μιλάς για το Θεοδόσιο, δηλαδή κάποιους αιώνες πριν.

    Αλλά ξέρω. Για σας ο χρόνος είναι ανύπαρκτος. Τα πάντα διαδραματίζονται τώρα. Εξάλλου κάποιος σχολιαστής εντόπισε αυτή την αχρονικότητα στη σκέψη σας.

    Ξυπνήστεεεεε ρε! Ζείτε στον 21ο αιώνα και όχι στον 5ο μ.χ. παρέα με τον Θεοδόσιο.

    Σχόλιο από Ζωνιανίτης | 18/01/2010

  57. Γιάννη
    Τέτοια μονομέρεια δεν την περίμενα από σένα! γιατί στο δικό σου μπλοκ εκεί στο “porta aurea δείχνεις ποιο χαλαρός…. περί άλλων τυρβάζεις…

    Και καλά θες να μας πεις ότι αυτός ο Αιτωλός δεν ήτανε μισαλλόδοξος? Και άντε να το δεχθούμε, που δεν είναι έτσι (αλλά δεν είναι αυτό το θέμα …) φτάνει αυτός, για να ξεπλύνει τις εκατόμβες των θυμάτων της εβραιοχριστιανικής μισαλλοδοξίας ?

    συγγνώμη του παραδοσιακού εβραϊκού αντί-Σιωνισμού έπρεπε να πω!!!

    Σχόλιο από Dionisis | 18/01/2010

  58. Νοσφεράτε, ο Χίτλερ θαύμαζε τον Όμηρο.
    Εσύ θαυμάζειις τον Όμηρο;

    Σχόλιο από Σταύρος Βασδέκης | 18/01/2010

  59. Και ο Γιάννης αλλά και ο Νοσφεράτος παραθέτουν μιας σειρά από αποσπασματα που ανατρέπουν τα νεοπαγανιστικά επιχειρήματα όπως διατυπώθηκαν.

    Μπορείτε να τα αντικρούσετε χωρίς εξυπναδες του τύπου «ο μπάτσος είναι όργανο»;

    Ζωνιανίτη , ένας σχολιαστής υποσχέθηκε να κάνει ένα ποστ με τίτλο «νεο-ειδωλολατρεία και αντισημιτισμός». Τότε θα μπορέσουν όλα αυτά να μαζευρούν σε μια συζήτηση, η οποία γίνεται εδώ κι αλλού.

    Πάντως ο φανατισμός τους είναι πρωτοφανής. Όπως και η επιλεκτική χρήση στοιχείων.

    Γιάννη, αν δεν κάνω λάθος ο Κοσμάς ο Αιτωλός έδρασε σ’ ένα περιβάλλον σκληρής τουρκοκρατίας και άγριου εξισλαμισμού και δολοφονήθηκε για την αντιστασιακή του δράση. Ή δεν είναι έτσι; Ή κι αυτός πρέπει να βγαίνει από το ιστορικό του πλαίσιο, όπως κάνουν οι εν λόγω;

    Ομέρ

    Σχόλιο από Πόντος και Αριστερά | 18/01/2010

  60. Νοσφετάτε, ζητώ συγνώμη για τις αναφορές μου στον Αλαίν ντε Μπενουά. Πρέπει να ομολογήσω ότι παρασύρθηκα από το γεγονός ότι η Ακαδημαϊκοί άνδρες της Γαλλίας τον τίμησαν με με το ΜΕΓΑ ΒΡΑΒΕΙΟ τους, το 1979.
    Που να φανταστώ ο μαλάκας ότι η Γαλλική Ακαδημεία φασιστικρατούνταν το 1979.

    Σχόλιο από Σταύρος Βασδέκης | 18/01/2010

  61. Ομέρ, Τον ανθελληνισμό του Κοσμά του Αιτωλού τον βγάλανε κάποιοι στη φόρα εδώ και τριάντα χρόνια, μ’ όλα τα απαραίτητα ντοκουμέντα.
    Και πρώτος και καλύτερος ο αείμηστος καθηγητής Ι.Κακριδής.

    Σχόλιο από Σταύρος Βασδέκης | 18/01/2010

  62. Dionisis,

    δεν είπα ότι κατέχω την αλήθεια. αλλά όσα γράφω δεν είναι ψέματα: ειδικά το συμπέρασμα ότι ο αντιεβραϊσμός έχει αναπτυχθεί σε χριστιανικές και μη χριστιανικές (προχριστιανικές ή και αντιχριστιανικές) κοινωνίες ή ότι ο αντιεβραϊσμός μπορεί να είναι φιλοχριστιανικός ή αντιχριστιανικός, όπως και η ακροδεξιά (αλλά και η ακροδεξιά). το οποίο είναι και η ουσία της συζήτησης.

    «Ο Χίτλερ είναι βαθιά θρησκευόμενος, αν και πλήρως αντι-χριστιανός· βλέπει τον Χριστιανισμό ως ένα σύμπτωμα παρακμής. Ακριβώς έτσι. Είναι ένας κλάδος της Εβραϊκής φυλής» Ημερολόγιο Γιόζεφ Γκέμπελς, 28/12/1939.

    Ο ίδιος ο Χίτλερ (6/7/1933): «κάποιος πρέπει να είναι ή Χριστιανός ή Γερμανός. Και τα δύο μαζί δεν μπορεί να είναι» (απ’ το A. Laepple, Kirchengeschichte in Laengsschitten, Muenchen 1968, s. 89).

    Σχόλιο από Γιάννης | 18/01/2010

  63. Δηλαδή τι ήταν εθνικά ο Κοσμάς ο Αιτωλός;

    Ομέρ

    Σχόλιο από Πόντος και Αριστερά | 18/01/2010

  64. Ιδού πώς την περιγράφει ο ίδιος ο Κοσμάς ο Αιτωλός. Από το βιβλίο του Ι.Θ.Κακριδή «ΟΙ ΑΡΧΑΙΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΣΤΗ ΝΕΟΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΑΪΚΗ ΠΑΡΆΔΟΣΗ» έκδ. Εθνικής Τραπέζης, σελ. 13 διαβάζουμε: «Είναι χαρακτηριστικό ότι ως τον 18ο ακόμη αιώνα το χριστιανικό κήρυγμα αμφισβητεί την ελληνικότητα από το εκκλησίασμά του, που το αποτελούσαν ωστόσο Έλληνες. Αδελφοί μου, λέει ο Κοσμάς, έμαθα πως με την χάριν του Κυρίου μας Ιησού Χριστού δεν είσθε Έλληνες, δεν είσθε ασεβείς, αιρετικοί, άθεοι, αλλ’είσθε ορθόδοξοι χριστιανοί…». Κοσμά Αιτωλού 1779, Διδαχαί, εκδ. Αρχιμανδρίτου Α.Ν.Καντιώτου 1959, σελ. 59.

    Σχόλιο από Σταύρος Βασδέκης | 18/01/2010

  65. Άσε τους τρίτους.

    Εσένα ρωτάω Βασδέκη: «Τι ήταν εθνικά ο Κοσμάς ο Αιτωλός»;

    Ομέρ

    Σχόλιο από Πόντος και Αριστερά | 18/01/2010

  66. Ο Κοσμάς ο Αιτωλός έχει πει και αυτό
    «η εκκλησία μας είναι ελληνική και το γένος μας είναι ελληνικόν»

    Σχόλιο από Γιάννης | 18/01/2010

  67. Γιάννη:
    Τέτοια μονομέρεια δεν την περίμενα από σένα! γιατί στο δικό σου μπλοκ εκεί στο “porta aurea, δείχνεις ποιο χαλαρός…. περί άλλων τυρβάζεις…
    Και καλά θες να μας πεις ότι αυτός ο Αιτωλός δεν ήτανε μισαλλόδοξος? Και άντε να το δεχθούμε, (που δεν είναι έτσι και δεν είναι αυτό το θέμα …) φτάνει αυτός, για να ξεπλύνει τις εκατόμβες των θυμάτων της εβραιοχριστιανικής μισαλλοδοξίας ? συγγνώμη του παραδοσιακού εβραϊκού αντί-Σιωνισμού έπρεπε να πω!!!

    Τι να σου πω ρε Ζωνιανίτη
    Που πήγες να βρεις στήριγμα στην Αβελέρ? Να σου πω υπάρχει και ο Ζουράρης ο Παπαθεμελής και τα συναφή ρημάδια, της βυζαντινό-λατρείας….
    Και μιλάς και για την α-χρονικότητα της σκέψης, θα σου πω ρε φιλέ πως μάλλον εσύ δεν κατάλαβες πως ΣΤΟ ΠΑΡΟΝ ΚΑΗΚΕ Η ΣΥΝΑΓΩΓΗ ΣΤΑ ΧΑΝΙΑ. Απλός ο Βασδέκης σας επισήμανε με πολύ καλλιτεχνικό τρόπο, και τον Θεοδόσιο αλλά και τον Καρατζαφέρη και τα αλλά φασιστοειδή σαπρόφυτα… καθώς και εγώ σου τόνισα την σχέση Άνθιμου Καρατζαφερη «χρυσή αυγή»…. Είναι συγκοινωνούντα δοχεία….. όλα αυτά δεν προέκυψαν από παρθενογένεση, συνεπώς πάψε να ερίζεις και να μονό-μερίζεις και δες ποιο σφαιρικά την κατάσταση α-χρονικοτητα υπάρχει στα μυαλά κάποιων τάχα άθεων κρυφό_χριστιανούλιδων (αλλά και φανερών) που τρέμει το φυλλοκάρδι τους μην αποκαλυφθεί πως «αλλά λένε, αλλά κάνουν κι αλλά βάζει ο νους τους».
    Δεν ξέρω πως αλλά φαίνετε περίεργη η σχέση Χανια- Ζωνιανιτης- μπαφος , «η θρησκεία το όποιο των λαών»…το βαπόρι απ την Περσία….

    «Δυστυχώς, και ο Ιουδαϊκός Εθνικισμός (Σιωνισμός), φέρεται εξ ίσου απαίσια, εκθέτοντας τούς απανταχού Εβραίους στην ακραία ρατσιστική αντίδραση».
    Τάδε είπε vripolidhs

    Σχόλιο από Dionisis | 18/01/2010

  68. Ήταν Χριστιανός ανθέλληνας Γενίτσαρος

    Σχόλιο από Σταύρος Βασδέκης | 18/01/2010

  69. το εντυπωσιακό είναι ότι ο κος βασδέκης, που θεωρεί γενίτσαρο τον αιτωλό, αρθρογραφούσε στον δαυλό, ο οποίος -επισήμως (ο εκδότης του)- θεωρούσε ότι κατά την τουρκοκρατία οι έλληνες περνούσαν καλά και αναπτύσσονταν από κάθε άποψη.

    Σχόλιο από Γιάννης | 18/01/2010

  70. Ρε σεις μάγκες, γιατί δεν με προειδοποιήσατε ότι εκεί μέσα κυκλοφορούν και αρσενικές κατίνες; Διότι αν το γνώριζα, μάλλον δεν θα σας επισκεπτόμουν, λόγω της απέχθειάς μου προς το είδος αυτό.

    Σχόλιο από Σταύρος Βασδέκης | 18/01/2010

  71. επί της ουσίας καμμία απάντηση.

    κε βασδέκη, που προφανώς σε εμένα αναφέρεσαι, αν έχεις μια φορά πρόβλημα με τον κοσμά τον αιτωλό, επειδή ήταν (κατ’ εσέ) γενίτσαρος στα τέλη του 1700, είτε θα είσαι συνεπής και θα ενοχλείσαι -χρησιμοποιώντας τον ίδιο χαρακτηρισμό- για όσους επαινούν την οθωμανική κυριαρχία στα 2000 είτε δε θα απαντάς επί της ουσίας.

    Σχόλιο από Γιάννης | 18/01/2010

  72. Χαίρομαι κ. Βασδέκη που αποφάσισες να μας εγκαταλείψεις.

    Θα έπρεπε από την πρώτη στιγμή να καταλάβεις ότι τα χνώτα μας δεν ταιριάζουν με τα χνώτα του Δαυλού και κάθε νεοναζιστικού σαπρόφυτου.

    Γεια χαρά και να μη σε ξαναδούμε

    Ομέρ

    Σχόλιο από Πόντος και Αριστερά | 18/01/2010

  73. Γιάννη, στην ιστοσελίδα μου έχω αναρτημένα δεκάδες άρθρα για και υπέρ της Επανάστασης και των επαναστατών του 1921, εδώ και δυό χρόνια. Όμως εσένα τα ντοκουμέντα του καθενός φαίνεται ότι δεν σε αφορούν καθόλου.
    Το μόνο που σ’ενδιαφέρει είναι να μη σου θίξουν το «των αγίων πατέρων ημών Αβραάμ, Ισαάκ…»

    Σχόλιο από Σταύρος Βασδέκης | 18/01/2010

  74. Τελικά μόνο λόγια είσαι κ. Βασδέκη….. Και σε κάθε επίπεδο!

    Απ’ τη μια μας υπόσχεσαι ότι θα πάψεις να μας επισκέφτεσαι κι απ’ την άλλη όλο εδώ τριγυρνάς.

    Όταν και αν καταφέρουμε να ανεβάσουμε το «νεοειδωλολατρείο και αντισημισμός» μπορείς να μας ξανάρθεις, εφόσον η βασική έμπνευση αυτού του κειμένου -Ματσουκάτε μη μας λησμόνει- είσαι εσύ!

    Ομέρ

    Σχόλιο από Πόντος και Αριστερά | 18/01/2010

  75. κε Βασδέκη, καλά κάνεις και έχεις αναρτημένα τα άρθρα υπέρ του 1821. ειλικρινά μπράβο σου.

    δεν είπα ότι είσαι υπέρ της οθωμανικής αυτοκρατορίας, αλλά ότι την ίδια στάση την εκτιμάς ανάλογα με την χριστιανικότητα ή όχι όσων την έχουν.

    εμένα με ενοχλεί η ασυνέπειά σου: να αποκαλείς γενίτσαρους κάποιους στα 1700 αλλά να μην κάνεις το ίδιο με τον δαυλό -που ήταν και φιλαράκια σου στο κάτω κάτω- ο οποίος δίχως κανέναν λόγο και βία (δεν παραμόνευε στην πόρτα των γραφείων του περιοδικού ο τούρκος ο οποίος διαβάζοντας αντιτουρκικές απόψεις θα έσφαζε τους αρθρογράφους του για καθύβριση της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας) επαινεί την οσμανική αυτοκρατορία υποστηρίζει ότι οι έλληνες περνούσαν μια χαρά!

    Σχόλιο από Γιάννης | 18/01/2010

  76. «..Εσένα ρωτάω Βασδέκη: “Τι ήταν εθνικά ο Κοσμάς ο Αιτωλός”;..»

    «Ήταν Χριστιανός ανθέλληνας Γενίτσαρος
    Comment από Σταύρος Βασδέκης «

    Υπάρχει έθνος «χριστιανοανθελληνογενίτσαρος» !!!

    κουκουρούκου δηλαδή…

    Σχόλιο από koukou | 18/01/2010

  77. Είμαστε μια ωραία ατμόσφαιρα εδώ πέρα!!!!
    Βρε Γιάννη με μπερδέψατε εσύ και ο Βασδέκης. Τελικά τι ισχύει από το Αιτωλό?
    Αυτό που λες εσύ για τον Αιτωλό? πως: ….το γένος μας είναι Ελληνικόν? Ή το άλλο που λέει ο Βασδεκης? Πως: «ωστόσο Έλληνες αδερφοί μου, έμαθα πως με την χάριν του κυρίου Ιησού Χριστού δεν είσθε Έλληνες δεν είσθε ασεβείς αιρετικοί άθεοι, αλλά είσθε χριστιανοί..» Τόσο Έλληνες μη Έλληνες αλλά χριστιανοι ?
    Κατάλαβες γιατί λέω πως κάποιοι εδώ μέσα πάσχουνε από μονομέρεια!!
    Όσο για τον Δαυλό μπορεί να έχεις δίκιο, αλλά εκεί μέσα αν δεν κάνω λάθος υπάρξανε και δημοσιεύματα περί του αντιθέτου από τις φιλοτουρκικές απόψεις έχει κανένα νόημα αυτό? Και εγώ έγραψα κάποια πράγματα εδώ μέσα αυτό σημαίνει ότι πρέπει να καθίσω να ασχοληθώ με όλα όσα αχούνε γράφει κατά καιρούς και με ότι διαφωνώ να το καταγγείλω? Έλεος ποια τέτοια ακαδημαϊκή κατινιά….
    Αλλά τέλος πάντων ας αναφωνήσουμε: ζητώ η Αβδελέρ!!! Ζήτω ο Βουλγαροκτόνος!!! ζήτω το Βυζάντιο!! Ελλάς Ελλήνων Χριστιανών!!

    Και για να μην ξεχνιόμαστε
    “Δυστυχώς, και ο Ιουδαϊκός Εθνικισμός (Σιωνισμός), φέρεται εξ ίσου απαίσια, εκθέτοντας τούς απανταχού Εβραίους στην ακραία ρατσιστική αντίδραση”.

    Τάδε είπε vripolidhs

    Σχόλιο από Dionisis | 18/01/2010

  78. «..Είσαι εβραίος ή τέλος πάντων φίλο-εβραίο-χριστιανός και σε έθιξα? Και σε ρωτάω γιατί, παρά τις διαβεβαιώσεις του «Μουμούλι» και πολλών άλλων εδώ μέσα… περί αθεΐας, το αντίθετο μυρίζομαι στην περίπτωση σου.
    …….
    Αν λοιπόν είσαι από αυτούς ή με αυτούς, τους εβραίους που πιστεύουνε όπως με διαβεβαιώνεις σε αυτές τις ανοησίες, καλός σε έθιξα!!! Και νοιώθω ικανοποίηση για αυτό!!!! Και αν μου το επέτρεπε η περίσταση, θα σου έριχνα και μερικά μπενιλίκια….. για να σε θίξω ακόμη περισσότερο!!!..»

    Τάδε είπε dionisis !!!!!

    Σχόλιο από koukou | 18/01/2010

  79. Ομέρ, η έκθεση στο διαδίκτυο, έχει και κάποιες ανεπιθύμητες συνέπειες και παρενέργειες. Όταν λοιπόν ισχύει για όλο τον κόσμο αυτό, θα ισχύσει και για την πάρτη σου.
    Πρόσεξε τώρα πώς είσαι δέσμιος της δημοκρατικής σου συμπεριφοράς,και τρως αναγκαστικά όλη την παπάρα μου. Ότι αν μου βάλλεις φραγμό θα κατηγορηθείς ως φασίστας.
    Για να σε βγάλω λοιπόν από την δύσκολη αυτή θέση, ο διάλογος επιφέρει αλλεργία σε μαστουρωμένους, δηλώνω ότι αυτό είναι το τελευταίο σχόλιό μου σ΄αυτόν εδώ τον οντά, ώστε να συνεχίσεις ανενόχλητος την αυταπασχόλησή σου.
    Παίδες για χαρά, κι ευχαριστώ για την ανοχή σας.

    Σχόλιο από Σταύρος Βασδέκης | 18/01/2010

  80. Και θα στερηθώμεν ημείς οι εκβαρβαρισμένοι προσύλητοι τον διαλόγον του επιπέδου του σχ.76 !!!

    Οϊμέ, οϊμέ, πως έγινε
    Οϊμέ, τίποτα δεν έμεινε …

    Σχόλιο από koukou | 18/01/2010

  81. 60.Νοσφετάτε, ζητώ συγνώμη για τις αναφορές μου στον Αλαίν ντε Μπενουά. Πρέπει να ομολογήσω ότι παρασύρθηκα από το γεγονός ότι η Ακαδημαϊκοί άνδρες της Γαλλίας τον τίμησαν με με το ΜΕΓΑ ΒΡΑΒΕΙΟ τους, το 1979.
    Που να φανταστώ ο μαλάκας ότι η Γαλλική Ακαδημεία φασιστικρατούνταν το 1979.

    Comment από Σταύρος Βασδέκης | Ιανουαρίου 18, 2010

    —————–

    κ Βασδεκη και ο Χαιντεγκερ ηταν αδιαμφισβητητα φιλο-Ναζιστής
    ομως παραμένει ενας πολύ μεγάλος Φιλοσοφος
    Και ο Καρλ Σμιτ ηταν ενας θεωρητικός του Ναζισμου ..
    Ομως και ενας κορυφαιος συνταγματολογος
    και ο Εζρα παουντ ..κλπ κλπ

    Παντως ο Αλαιν Ντε Μπιενουά ειναι ο Κυριος εκπροσωπος του Νεου Ακροδεξιου Αντισημιτικου -νεοπαγανιστικόυ ρευματος στηΓαλλια.. και θεωρητικός του διαφοριστικου ρατσισμου ..
    Φυσικά ειναι και ενας πολύ εξυπνος διαννοουμενος της Νεας Γαλλικής ακροδεξιάς

    ( εδώ στην Ελλάδα μας φαινεται λίγο παραδοξος ο ορος »διαννοουμενος της ακρο-Δεξιας ..στην Γαλλια και Γερμανια εχουν μια παραδοσης ριζοσπαστική ακροδεξιας απο τον καιρό του Μπαρρες του ντε Μαιστρ κ.α

    Τωρα

    θελω να σας ρωτησω το εξής :

    Πριν ακομα καλά καλά βγει η ειδηση για τον εμπρησμό
    εσεις βγαλατε τον …Ηθικο αυτουργό
    τον ..Ιωαννη τον Χρυσοστομο
    ε ας υποθεσουμε προς στιγμήν οτι ναι πραγματι καποιοι πολυ πολύ φανατικοι Χριστιανοι καθησαν και διαβασαν πατερικά κειμενα και πηγαν μετά να καψουν την συναγωγή μαζί με 2500 σπανια εβραικά βιβλια

    Δεν ειναι απιθανο ..

    Ναι αλλά υπάρχει ενα προβλημα
    θελω να σκεφτειτε το εξής:

    Ενας φανατικος αντισημιτης χριστιανός φονταμενταλιστης

    δεν θα ειχε βεβαια κανενα θρησκευτικου τυπου προβλημα να καψει οσα εβραικά βιβλια ΔΕΝ ανηκουν στην »ιουδαικοχριστιανική »παραδοση
    (που λέτε κι εσεις και ο αλλος εδώ περα μέσα )

    Θα ειχε ομως και με το παραπάνω να καψει εκεινα τα βιβλια που Ανηκουν και ΠΑΡΑανηκουν και στην χριστιανική παραδοση – τα βιβλια δηλαδή της εβραϊκής παραδοσης που θεωρουνται ΙΕΡΑ και στην Χριστιανική

    Δηλαδη αυτά τα βιβλια που συμβατικά αποκαλουμε ΠΑΛΑΙΑ ΔΙΑΘΗΚΗ

    ΛΟΙΠΟΝ
    ΑΝ αυτοι που καναν οτι καναν στην εβραϊκή συναγωγή ηταν τιποτις φανατικοι χριστιανοι αντισημιτες
    ε

    υποθετω οτι θα καθησαν πρωτα -πριν να καψουν- να
    διαχωρισουν πολύ συστηματικά τα βιβλια που Δεν αφορουν την χριστιανική παραδοση

    απο εκεινα που την αφορουν και ειναι στενά δεμένα μαζί της ετσι δεν ειναι;

    αλλιως θα διεπρατταν πολύ μεγαλη αμαρτια

    για φανταστειτε εναν φανατικό Χριστιανό να ..καιει π.χ την Καινη Διαθήκη

    Θα ηταν αμαρτια και θα τον εστελνε στη Κολαση ετσι δεν ειναι;

    ε το ιδιο δεν θα τον εστελνε και αν εκαιγε την Παλαια Διαθηκη;

    (εκτος αν μου πειτε οτι μεταξύ των βιβλιων που καηκαν Δεν βρισκοταν βιβλια οπως η Γενεσις κλπ κλπ δηλαδή αυτό που λέμε συμβατικά »Βιβλος»..

    ομως το θεωρώ λιγουλακι απιθανο ,,,

    Τεσπα

    εγω ειπα πιο πριν : Δεν μπορω να γνωριζω αν αυτοι που καψανε ηταν χριστιανοι, μουσουλμανοι , παγανιστές ή οτιδηποτε αλλο

    αλλα μου φαινεται το πιο πιθανόν να ητανε Φασιστες ή εστω Νεου τυπου Φασιστες απο αυτους που ισχυριζονται οτι δεν ειναι ..

    Σχόλιο από Νοσφερατος | 18/01/2010

  82. Tωρα για να ξεκαθαρισω καπως αυτό που θελω να πώ :

    Δεν νομιζω οτι υπάρχει εγγενης ταυτιση νεοπαγανισμου και Ακροδεξιου αντισημιτισμου νεοναζιστικου τυπου
    οπως αναλογα
    δεν υπαρχει εγγενης ταυτιση Χριστιανισμου και Ακροδεξιου αντισημιτισμου νεοναζιστικου τυπου

    εν σπερματι και κατα περιοδους σε εξαρση και τα δυο θρησκευτικά ρευματα συνδεθηκαν και μπορουν να συνδεθουν με τον Αντισημιτσμό

    Οπως εξαλλου συμβαινει και με τον Μουσουλμανισμο ..

    Κατα συνεπεια
    εκεινο που νομιζω οτι θα επρεπε κυριως να γινει
    ειναι να μελετηθει η πονηρη τακτική της Νεας ακροδεξιας (με πρωτοπόρο τον Αλαιν ντεΜπιενουα και την ομαδα του)

    που ψαρευουν στα θολά νερά τοσο του νεοπαγανισμου αλλά και αλλων neW AGE πραθρησκευτικών ρευματων
    αλλά και με τον παραδοσιακό Χριστιανισμό-καθολικο ,προτεσταντικο η και ορθοδοξο

    Δυστυχως στην Ελλάδα εχουμε μαυρα μεσανυχτα..
    τουλαχιστον για τις εξελιξεις και τα σχεδια του νεου φασισμου

    το τελευταιο βιβλιο που διαβασα σχετικά-ακρως ενδιαφερον – ειναι το »η ακροδεξια στην Ευρωπη»

    Σχόλιο από Νοσφερατος | 18/01/2010

  83. Τάδε είπε dionisis !!!!! σχ 78
    »Αν λοιπόν είσαι από αυτούς ή με αυτούς, τους εβραίους που πιστεύουνε όπως με διαβεβαιώνεις σε αυτές τις ανοησίες, καλός σε έθιξα!!! Και νοιώθω ικανοποίηση για αυτό!!!! Και αν μου το επέτρεπε η περίσταση, θα σου έριχνα και μερικά μπενιλίκια….. για να σε θίξω ακόμη περισσότερο!!!..”

    Πραγματι τα ειπε ..Εναντιον μου
    και τωρα μας παριστανει οτι κλαιει γιαυτό που εγινε στη συναγωγή ..
    Βρε ! Λιγη ντροπή ρε .. Λιγη τσιπα ..Στοιχειωδώς …

    Σχόλιο από Νοσφερατος | 18/01/2010

  84. Τωρα

    επειδή ο κυριος Βασδεκης φαινεται να θαυμαζει τον
    Αλέν ντε Μπενουά ας θυμισουμε μερικά πραγματα απο την διαδρομη του προτυπου του:

    Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΤΟΥ ΑΛΕΝ ΝΤΕ ΜΠΕΝΟΥΑ

    · Ο Αλέν ντε Μπενουά γεννήθηκε στις 11 Δεκεμβρίου 1943 στο Σεν Σιμφοριέν (στον Αγιο Συμφόριο!). Η συνάντηση που θα σφραγίσει την πορεία του είναι με τον πατέρα ενός φίλου του, τον Ανρί Κοστόν. Μαζί μ’ αυτόν θα κάνει τα πρώτα του βήματα στον πολιτικό χώρο της ακροδεξιάς και του αντισημιτισμού.

    · Μέχρι το 1960 διατηρεί σχέσεις με τη φιλομοναρχική οργάνωση Action Francaise.

    · Από το 1961 έως το 1967 έρχεται σε επαφή με όλες τις εθνικιστικές οργανώσεις και αρθρογραφεί με ψευδώνυμα στα έντυπά τους.

    · Το 1961 εντάσσεται στη FEN (Ομοσπονδία Εθνικιστών Φοιτητών, 1960-67) και συμμετέχει στη συντακτική επιτροπή του μηνιαίου οργάνου της Manifeste, με το ψευδώνυμο Φαμπρίς Λαρός. Το πρώτο του άρθρο με φιλοσοφικό προβληματισμό έχει τίτλο «Για ένα εθνικιστικό ήθος».

    · Από το 1963 έως το 1967 συνεργάζεται με τη μηνιαία επιθεώρηση Europe-Action και αναπτύσσει τη θεωρία του «ευρωπαϊκού εθνικισμού». Μαζί με την ομώνυμη πολιτική ομάδα υποστηρίζει ακόμα τις απόψεις του βιολογικού ρατσισμού και υπερασπίζεται τους «λευκούς λαούς» απέναντι στους «βαρβάρους» του Τρίτου Κόσμου.

    · Στο ίδιο διάστημα (1963-66) συνεργάζεται με το νεοφασιστικό περιοδικό «Defence de l’Orient” του Μορίς Μπαρντές και δίνει άρθρα σε ακροδεξιά έντυπα σε όλο τον κόσμο (στο ιταλικό Ordine Nuovo και στο αμερικάνικο Western Destiny).

    · Τον Ιανουάριο του 1968 ιδρύεται στη Νίκαια η ένωση GRECE (Ένωση Έρευνας και Μελέτης του Ευρωπαϊκού Πολιτισμού) και αρχίζει να εκδίδεται το περιοδικό της Nouvelle Ecole. Ο Μπενουά εμφανίζεται πλέον ως ηγέτης της ομάδας και χωρίς ψευδώνυμο. Η GRECE αναδεικνύεται σε εργαστήριο ιδεολογικής ανασύνθεσης της γαλλικής και ευρωπαϊκής δεξιάς. Η πολιτική κίνηση παίρνει το όνομα Νέα Δεξιά.

    · Τον Σεπτέμβριο του 1968 εκδίδεται και το εσωτερικό δελτίο της ομάδας GRECE, με το όνομα Elements. Από το 1973 το περιοδικό αυτό θα πάρει τη θέση του κεντρικού οργάνου της ομάδας.

    · Κατά τη διάρκεια της δεκαετίας του ’70 η GRECE θέτει ως καθήκον της την «πάλη εναντίον της ιδεολογικής τρομοκρατίας», δηλαδή την επιχείρηση ανασύστασης κάποιας δεξιάς ιδεολογίας απέναντι στην ηγεμονία της αριστεράς. Ο Μπενουά αναπτύσσει τις θέσεις του κατά του «ιουδαιοχριστιανισμού», θεωρώντας τον μονοθεϊσμό ως ξένο προς τις «ευρωπαϊκές παραδόσεις».

    · Το 1974 ο Μπενουά τοποθετείται «εναντίον όλων των ρατσισμών». Αναδεικνύει τις «διαφορές», τις «επιδεξιότητες» και τις «ικανότητες» των ατόμων και των «λαών». Κρατά ίσες αποστάσεις από τον βιολογικό ρατσισμό και τον αντιρατσισμό, για να διατυπώσει μια νέα θεωρία της απόλυτης πολιτισμικής διαφοράς. Σιγά-σιγά η GRECE αναπτύσσει έναν ριζοσπαστικό αντιαμερικανισμό, εφόσον θεωρεί τις ΗΠΑ ως πηγή της καταστροφικής παγκοσμιοποίησης.

    · Το 1975 ο Μπενουά είναι μία από τις 92 προσωπικότητες της δεξιάς και της άκρας δεξιάς που υπογράφουν κοινή δήλωση και εκφράζουν τη θλίψη τους για την πτώση της Πνομ Πένχ και της Σαϊγκόν «στα χέρια των κομμουνιστών» και την «ήττα της Δύσης». Συνυπογράφει και ο Λεπέν.

    · Το 1978 η Γαλλική Ακαδημία βραβεύει το βιβλίο του Μπενουά «Από τη σκοπιά της Δεξιάς», επισημοποιώντας την αναγνώρισή του ως εθνικού διανοουμένου.

    · Το καλοκαίρι του 1979 σημειώνεται μια εκστρατεία του αντιδεξιού Τύπου (ιδίως της Monde και του Nouvel Observateur) με στόχο να αποδοθεί στον Μπενουά η ιδιότητα του καμουφλαρισμένου ναζί. Κάτω από την πίεση, η GRECE αρχίζει να παρακμάζει.

    · Το 1988 ο Μπενουά ιδρύει το περιοδικό Krisis, για να διαχωριστεί πλήρως από τους παλιούς του συντρόφους.

    · Το 1990 συνυπογράφει με αντιαμερικάνους της αριστεράς μια δήλωση εναντίον της επέμβασης των ΗΠΑ στον Κόλπο.

    · Η επίσκεψή του στη Ρωσία το 1992 και οι επαφές του με το ρεύμα των «εθνικό-κομμουνιστών» προκαλεί ποικίλες επικρίσεις.

    · Το 1993 σημειώνεται δεύτερη εκστρατεία του Τύπου εναντίον του Μπενουά, παρά το γεγονός ότι έχει δημόσια διαχωριστεί από το Εθνικό Μέτωπο του Λεπέν.

    · Το 1999 διαμαρτύρεται για την επέμβαση του ΝΑΤΟ στη Γιουγκοσλαβία

    Συνεχιζεται

    (Ομερ μη ρωτάς που τα βρηκα .. Ε ..μη ρωτας ..Δεν θελω να σε πιάσει παλι ..αστο…

    Σχόλιο από Νοσφερατος | 18/01/2010

  85. αντιρατσιστικός ρατσισμός

    Το κείμενο που ακολουθεί περιλαμβάνεται στο άρθρο του Αλέν ντε Μπενουά «Εναντίον όλων των ρατσισμών» από τη συλλογική έκδοση της GRECE «Δέκα χρόνια πολιτισμικού αγώνα για μια αναγέννηση» (Παρίσι 1977):

    «Είμαι εναντίον των διακρίσεων, υποστηρίζω την αποαποικιοποίηση, και το δικαίωμα αυτοδιάθεσης των λαών. Όμως υπό έναν όρο: ότι σ’ αυτό τον κανόνα δεν υπάρχουν εξαιρέσεις. Αν είναι κανείς εναντίον της αποικιοκρατίας, τότε πρέπει να υποστηρίζει την αμοιβαία αποαποικιοποίηση, δηλαδή να είναι εναντίον όλων των μορφών αποικιοκρατίας: τη στρατηγική, την οικονομική, την πολιτισμική, την καλλιτεχνική, κλπ. Αναγνωρίζω το δικαίωμα κάποιου να υποστηρίζει την Black Power, υπό τον όρο όμως να αναγνωρίζει και την White Power, τη Yellow Power και τη Red Power. Πάνω απ’ όλα είμαι δύσπιστος απέναντι σε κάθε μονόπλευρη στάση: πρόκειται για το υπ. αριθμόν 1 σημάδι του στρατευμένου πνεύματος, με τη χειρότερη έννοια του όρου. Διότι σήμερα αντιμετωπίζουμε ορισμένες παράδοξες καταστάσεις. Βλέπουμε ιδεολόγους να υποστηρίζουν το σεβασμό όλων των φυλών. Εκτός από μιας: της δικής μας (η οποία, επί τη ευκαιρία, είναι και δική τους). Αναφέρθηκα πιο πάνω στην αλλοφυλοφοβία. Εδώ πρέπει να μιλήσουμε για την αλλοφυλομανία: πρόκειται για μια ακόμα παθολογική παρέκκλιση, με χαρακτήρα λίγο ως πολύ μαζοχιστικό. Όπως γράφει ο κ. Ρεϊμόν Ριγιέ, εφόσον καταγγέλλουμε -και δικαίως- τις εθνοκτονίες των πρωτογόνων από τους Ευρωπαίους, δεν πρέπει να απαγορεύουμε στους Ευρωπαίους να διατηρήσουν τις δικές τους εθνότητες. Από την πλευρά τους, οι ηγέτες των εβραϊκών κοινοτήτων δεν παύουν να επαναλαμβάνουν ότι δύο κίνδυνοι τους απειλούσαν σε όλη την ιστορία τους: τα πογκρόμ και η αφομοίωση. Η προειδοποίησή τους αξίζει να εισακουστεί. Την τρέφει μια σοφία που έρχεται από μακριά. Ας διακηρύξουμε λοιπόν το δικαίωμα των λαών να είναι ο εαυτός τους, να αγγίζουν την πληρότητά τους, εναντίον κάθε παγκοσμιότητας και κάθε ρατσισμού.»

    Το απόσπασμα είναι σημαδιακό για τη στροφή του Μπενουά από τον παραδοσιακό ρατσισμό στον «διαφοριστικό» νεορατσισμό. Ορισμένες διατυπώσεις θα μπορούσαν να περιληφθούν σε οποιοδήποτε αντιρατσιστικό μανιφέστο. Όμως τον προδίδει η «ανακάλυψη» του όρου «αλλοφυλομανία» που θυμίζει έντονα τη βρισιά nigger-lover που απέδιδαν στους αντιρατσιστές συμπατριώτες τους οι αμερικάνοι θαυμαστές της Κου Κλουξ Κλαν πριν από λίγες δεκαετίες. Όσο για την «αμοιβαία αποαποικιοποίηση», εδώ ο αναγνώστης σηκώνει τα χέρια ψηλά. Στην πραγματικότητα, αυτό που επιδιώκει ο συγγραφέας είναι μια νέα –«πολιτισμική» αυτή τη φορά- καθαρότητα.

    Με χλαμύδες και φουστανέλες

    Το κοπιράιτ του ντε Μπενουά και όλων των εντύπων του GRECE στην Ελλάδα κατέχει, ήδη από το 1980, ο εκδοτική ομάδα «Ελεύθερη Σκέψις» (από τις πρωτοπόρες του «εθνικιστικού χώρου» που έχει γίνει γνωστή για τα βιβλία του Χίτλερ, του Γκέμπελς, του θεωρητικού της χούντας Γ. Γεωργαλά, του αρνητή του Ολοκαυτώματος Ρ. Φορισόν, πολλών συνωμοσιολόγων αντιοικουμενιστών, ελληνολατρών, «δωδεκαθεϊστών» κ.λπ.).

    Το πρώτο βιβλίο του μεταμοντέρνου γάλλου φασίστα που εκδίδεται στη χώρα μας είναι «Η γενεαλογία της ηθικής του Νίτσε» (1981), σε μετάφραση του Ανδρέα Δενδρινού, στρατευμένου συγγραφέα του «χώρου» – γνωστού τότε από πονήματά του, όπως «Η 21η Απριλίου και πώς απέτυχεν» και «Τι είναι και τι πιστεύει η Εθνοκρατία». Έτσι, το εθνικόφρον κοινό μαθαίνει το πολιτικό μήνυμα του ντε Μπενουά (όπως το εξάγει από τη «Δύναμη της Θελήσεως» του Νίτσε): «Οι καλύτεροι Ευρωπαίοι πρέπει να καταπιαστούν με τη μεγαλειώδη αποστολή τους:’την διεύθυνση και την επιτήρηση του παγκόσμιου πολιτισμού επί της γης'».

    Ακολουθούν: «Η ιδεολογία των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και το δικαίωμα του ανθρώπου» (1981), «Οι ιδέες στα ορθά» (1981), «Η θρησκεία της Ευρώπης» (1982) – με έμφαση στον αρχαιοελληνισμό του Χέντερλιν, ο οποίος πιστεύει ότι ένας λαός μπορεί να δώσει τον καλύτερο εαυτό του όταν αυτοεξαναγκαστεί να φτάσει στα άκρα (!). Μετά θα έρθει το βιβλίο «Ατενίζοντας την Γερμανία», το περί «Τρομοκρατίας» (1987), στο οποίο μαθαίνουμε ότι το αίμα δεν έχει νόημα, το μόνο που έχει σημασία είναι η εξέλιξη του συσχετισμού των δυνάμεων. Την ίδια χρονιά φτάνουν στην Ελλάδα και τα πρώτα σαφή αντιιμπεριαλιστικά ρεφλέξ της νέας ακροδεξιάς με την έκδοση των πρακτικών του 20ού Εθνικού Διαλόγου του περιοδικού της παρέας του ντε Μπενουά, με τίτλο «Ευρώπη: 51η πολιτεία της Αμερικής;». Στο βιβλίο αυτό διεγείρεται ο εθνικιστικός αντιαμερικανισμός μέσω των ευρύτατα πλέον διαδεδομένων κινδυνολογικών αναφορών του είδους «πεθαίνει η γλώσσα μας, τα τηλεοπτικά προγράμματα είναι όλα αμερικάνικα, χάνεται η παράδοσή μας» κ.λπ. Κατηγορούνται οι υποτελείς στις ΗΠΑ και υψώνεται το λάβαρο της αντίστασης στον αμερικάνικο ιμπεριαλισμό και στο μπαστάρδεμα του «γαλλισμού». Η μεταγραφή στα ελληνικά αυτής της γραμμής θα γίνει αισθητή μια πενταετία αργότερα, όταν Χρυσαυγίτες, ΕΠΕΝίτες, ΕΝΕΚίτες και άλλες «υπερπατριωτικές» δυνάμεις θα περάσουν στην πρώτη γραμμή «υπεράσπισης των εθνικών μας θεμάτων», καταγγέλλοντας με τον πιο σκληρό τρόπο τον δυτικό ιμπεριαλισμό και (κατά περίσταση) όλους τους βαλκάνιους γείτονες που «παίζουν το παιχνίδι των δυτικών».

    Το βιβλίο του ντε Μπενουά «Ο προσδιορισμός του κυριότερου εχθρού» θα έρθει να οργανώσει τη στρατηγική της μισαλλοδοξίας σε νέες βάσεις. Κακός ο σοσιαλκομμουνισμός, κακή η δικτατορία, χειρότερη όμως η φιλελεύθερη αστική δημοκρατία που οδηγεί στον εκφυλισμό και τη διάλυση. Φέρνει τους ξένους και τρέφει τους αριστερούς διεθνιστές. Το 1990 θα κυκλοφορήσει το συλλογικό «Φιλελευθερισμός: ο εχθρός των λαών», με την πλατφόρμα μιας εκσυχρονισμένης εθνικοσοσιαλιστικής και προφανώς ξενόφοβης πολιτικής πρότασης που ήδη είχε αρχίσει να αποδίδει στις χώρες της Ευρώπης. Την απόδοση στην ελληνική γλώσσα των δύο παραπάνω κειμένων του ντε Μπενουά και της παρέας τού Elements, θα αναλάβουν, το πρώτο ο αντιδήμαρχος σήμερα του κ. Αβραμόπουλου, Φώτης Ν. Παπαθανασίου, το δεύτερο ο αρχηγός του λεπενικού «Ελληνικού Μετώπου» Μάκης Βορίδης. Για την πολιτική εξέλιξη του Μ. Βορίδη δεν χρειάζονται και πολλά λόγια. Για τα φρονήματα όμως του κ. Παπαθανασίου έπρεπε να ψάξουμε στις στήλες της «Ακροπόλεως» (20/2/2000) -όπου χαιρετίζεται η απόφαση του δήμου Ιστιαίας για άμεση απέλαση όλων των μεταναστών που απειλούν τη φυλή μας- ώστε να διαπιστώσουμε πόσο βαθιά τον έχουν επηρεάσει οι ιδέες ντε Μπενουά.

    (Ελευθεροτυπία, 5/3/2000)

    Σχόλιο από Νοσφερατος | 18/01/2010

  86. Entaksei! Katalava pou to brikes. Einai sti foteini plevra ton typon kai ohi stin skoteini, tin opoia fotizoume kai apokalyptoyme opos kaneis tora me ton Benoît ekfrazontas olus mas.

    Makari na s’ ekfrazame kai meis otan kanoume ta antistoiha sto ……Mitso!

    Omer

    Σχόλιο από Πόντος και Αριστερά | 18/01/2010

  87. Aυτος λοιπόν ειναι ο κυρ ντε Μπενουά τον οποιο φαινεται οτι θαυμαζει ο κυριος Σταύρος οπως φαινεται και απο το σχ60.»Νοσφετάτε, ζητώ συγνώμη για τις αναφορές μου στον Αλαίν ντε Μπενουά. Πρέπει να ομολογήσω ότι παρασύρθηκα από το γεγονός ότι η Ακαδημαϊκοί άνδρες της Γαλλίας τον τίμησαν με με το ΜΕΓΑ ΒΡΑΒΕΙΟ τους, το 1979.
    Που να φανταστώ ο μαλάκας ότι η Γαλλική Ακαδημεία φασιστικρατούνταν το 1979.»

    ….αλλά και αλλα στο ποστ για το κειμενο του κ Πάνου…

    Οπως βλεπετε αγαπητοι για τον Μπενουά και τους ομοιδεατες του της νεας ακροδεξιας δεν υπάρχει προβλημα : Ολοι και ολα χωράνε ..Και ο κομμουνισμός και η ειδωλολατρεια και ο χριστιανισμός και η Νεα αριστερά
    αρκει βεβαια να οργανωθουν και να ανασυνταχτουν γυρω απο τα νεο ακροδεξια σημαινοντα

    Σε αυτή την χαμαιλεοντική ικανοτητα μεταμορφωσης και μεταμφιεσης στηριζεται η νεα ακρα δεξια

    Σχόλιο από Νοσφερατος | 18/01/2010

  88. Τελικά είχε δίκιο ο κ. Σταύρος, λέγοντας στην αυτοκριτική του : «που να φανταστώ ο μαλάκας…» 8)

    Ομέρ, ο μετ’ ευτελείας Μέγας Αδμινίστωρ

    Σχόλιο από Πόντος και Αριστερά | 18/01/2010

  89. Το Ντεμπενουα-νίζειν ΔΕΝ εστί φιλοσοφείν.

    Κύριε Ρασιά,
    καλά κρασιά,
    πάαααει η κερασιά….

    Πάντως… αφού ο Βασδέκης παραδέχτηκε δικό του ΛΑΘΟΣ,
    μπορεί και να γκρεμίστηκε κάνας φούρνος (του Αουσβιτς).

    Σχόλιο από omadeon | 18/01/2010

  90. Και στη Μολδαβία, αντισημτικό επεισόδιο
    http://www.eutimes.net/2009/12/moldovan-christians-tear-down-public-menorah-and-placed-a-cross-instead/
    («Moldovan Christians tear down public Menorah and placed a Cross instead»)
    …ενώ το «ειδησεογραφικό ευρωπαϊκό site» που το αναφέρει αυτό, ουσιαστικά… εγκωμιάζει το έγκλημα, βάζοντας την είδηση αυτή ΚΑΙ μέσα στην ειδική σελίδα για «ακτιβισμό» (πηγαίνετε στο οριζόντιο μενού του site, κάντε κλικ σε «European Pride» και μετά σε «Activism»)…!!!!

    Σχόλιο από omadeon | 18/01/2010

  91. […] μέχρι και σε… καψίματα συναγωγών, στο ποστ “Κάτω τα βρωμόχερα απ’ τους Έλληνες Εβραίους” και στο ποστ του Abravanel  “Νέος εμπρησμός στην […]

    Πίνγκμπακ από Η χατζάρα του κυρίου Χατζάρα (μαζί με τους νεοναζί) και η κυβερνητική χατζάρα της… Λογοκρισίας Διαβουλεύσεων « OMADEON | 18/01/2010

  92. ..Κατά τη διάρκεια της δεκαετίας του ’70 η GRECE θέτει ως καθήκον της την «πάλη εναντίον της ιδεολογικής τρομοκρατίας», δηλαδή την επιχείρηση ανασύστασης κάποιας δεξιάς ιδεολογίας απέναντι στην ηγεμονία της αριστεράς. Ο Μπενουά αναπτύσσει τις θέσεις του κατά του «ιουδαιοχριστιανισμού», θεωρώντας τον μονοθεϊσμό ως ξένο προς τις «ευρωπαϊκές παραδόσεις».

    Σχόλιο από Νοσφερατος | 18/01/2010

  93. Αρκετά ενδιαφέροντα αυτά για το κ. Μπενουά, τον οποίο δεν αξιώθηκα να αναγνώσω, ώστε να έχω προσωπική άποψη, επ’ αυτού οψόμεθα εις το μέλλον….
    Αλλά ως καχύποπτος, παρατήρησα πως ο ενημέρωσας μας, δεν μας εξηγεί αν ο ίδιος ανέγνωσε όλα αυτά τα γραπτά του κ. Μπενουά, καθώς και τα αλλά που είναι στην συνεχεία…. και έχοντας πλεον δική του άποψη, μασ παράθεσε την κριτική την οποία αναγνώσαμε.
    Αλλά ανεξάρτητα από αυτό και επειδή εσείς δεν έχετε τον θεό σας (η μάλλον μερικοί έχουνε τον Χριστούλι τους) και προς αποφυγή κάθε παρεξήγησης, διατηρώντας τις οποίες επιφυλάξεις μου, οφείλω να διαφωνήσω με τον κ. Α. Ν. Μπενουά….

    ομως Νοσφερατε
    Ακόμη μια φορά αφού κάνεις πως δεν καταλαβαίνεις!! θα σου ξαναπώ πως δεν ειναι ετσι όπως τα μετεφερες στο σχολιο σου εγωσε ρώτησα αν είσαι φίλο εβραίο-χριστιανός και υποστηρίζεις εκείνους που δέχονται την μισαλλοδοξία της βίβλου Και σε ότι με αφορά σου ξεκαθάρισα ειμαι με αυτόυσ που την αποριπτουνε. Ότι τους πρώτους δεν τους πάω και με τους δευτέρους είμαι και φίλος κι αδερφός!!!
    Σου αρέσει ο ρολος του θληβερού προβοκατορα? γιατι βλεπω κάνεις τον «κούκο» και παρέλειψες από την κριτική μου «τις ανοησίες» που με βεβαίωσες (εσύ ή ο άλλος σου εαυτός….) δηλαδή, πως οι εβραίοι υιοθετούνε την μισαλλοδοξία της βίβλου και δέχονται ότι αυτοί είναι ο ανώτερος ο «Περιούσιος λαός του Ισραήλ»….
    Και θα σου ξαναπώ μπας και ξεκολλήσεις, πως ναι, είμαι κατά της εβραϊκής -εβραίο-χριστιανικής, της ναζιστικής, φασιστικής – αριστερό-φασιστικής νεοφασιστικής και κάθε άλλης μορφής, μισαλλοδοξία…. που οδηγεί στην βία!!! (παθητική ή ενεργητική κάπως έτσι όπως την περιγράφει κάπου στην ιστοσελίδα του ο «Γιάννης»)
    Έτσι θα έλεγα πως από μια άποψη ο Μπενουά, εκφράζεται στην επιμονή σου για την υπεράσπιση της ρωμιό χριστιανικής ταυτότητας, την οποία υπερασπιστήκατε δέοντος όλο αυτό το διάστημα (αλλά Μπένουά) και ακόμη, σου ταιριάζει ο Μπενουά γιατί κάνεις την πάπια σε τέτοιες και άλλες παρόμοιες δηλώσεις: Ο ΙΟΥΔΑΪΚΟΣ ΕΘΝΙΚΙΣΜΟΣ (ΣΙΩΝΙΣΜΟΣ), ΦΕΡΕΤΑΙ ΕΞ ΙΣΟΥ ΑΠΑΙΣΙΑ, ΕΚΘΕΤΟΝΤΑΣ ΤΟΥΣ ΑΠΑΝΤΑΧΟΥ ΕΒΡΑΙΟΥΣ ΣΤΗΝ ΑΚΡΑΙΑ ΡΑΤΣΙΣΤΙΚΗ ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ»!
    Όμως Νοσφεράτε:
    Πώς να αντικρούσω ένα τόσο παιδαριώδες επιχείρημα, χωρίς να κινδυνέψω να χαρακτηριστώ,πως ομοίως με σένα….πάσχω από παιδική αφέλεια!!
    Γιατί για αυτό πρόκειται όταν μιλάς για μισαλλοδοξία που δεν αφορά τους χριστιανούς !! Αυτοί που βάλανε την φωτιά στην συναγωγή τέτοιοι είναι!!! (και όπως και σε τόσες άλλες περιπτώσεις, ισως το διαπιστώσεις και εδώ, όταν και άμα βρούνε τουσ εμπριστές, πραγμα δισκολο μιας και αυτοί που κάμνουνε τις έρευνες χριστιανοί είναι….)
    Και φυσικά δεν νιώθουνε καν, ότι κάμνουνε κακό οι πρώτοι και οι δεύτεροι ότι το συγκαλύπτουνε που επίσης και αυτό είναι ακομη χειρότερο!! Και αυτό γιατί ως χριστιανοί νιώθουνε πως είναι καλοί άνθρωποι και υπερασπίζονται το σωστό!! Για το καλό λοιπόν, της πατρίδας του έθνους της θρησκείας….κλπ
    Κανείς από αυτούς λοιπόν, δεν έχει καμία ηθική αναστολή, είτε να κάψει συναγωγές είτε να μπει στο βομβαρδιστικό και να ρίξει βόμβες, να πατήσει την σκανδάλη…. όλα στο όνομα της καλής της σωστής του θρησκείας….. Ε!! και αν έχει κάποιες μικρές αναστολές, της ξεχνά αμέσως, αφού κάνει τον σταυρό του.. και περά από αυτό, μπορεί να ζητήσει συγχώρεση μέσο προσευχής, να κάνει και νηστεία, να εξομολογηθεί να κοινωνήσει….. και όλα ωραία και καλά….. ο παράδεισος εξασφαλισμένος… εμεις ειμαστε οι καλοι και οι αλλοι οι κακοι…
    Και σιγά μην κωλώσει ενασ τετιο΅χριστιανόσ να κάνει το «κάλο» μη τυχών και κάψει ένα βιβλίο, έστω και αν αυτό είναι η Βίβλος. Άλλωστε αυτός είναι καλός άνθρωπος!!! δεν κάνει κάτι κακό! δεν ειναι όλοι οι χριστιανοι τετιοι δεν αρχιζουνε απο αυτό το συμειο την μυσαλοδοξία τους αλλά σε αυτό θα φτασουνε οταν το επιβαλουνε οι περιστασεις…
    Μόνο ένας σκέτος Νοσφεράτος, θα αγνοούσε την πραγματικότητα και θα σκεπτότανε τέτοια ευφυέστατα επιχειρήματα!!! Γιατί ? μα για να δικαιολογήσει τα κολλήματα του και κυρίως να κολακέψει τα φιλαράκια του, από τα οποία προσδοκά μια χείρα χριστιανικής αλληλεγγύης…

    Φωνάζει ο Νοσφεράτος και οι άλλοι: ποιος έβαλε την φωτιά λοιπόν? Η μισαλλοδοξία των φανατικών του απαντά η λογική!!! Και ποιοι είναι οι φανατικοί ρωτά ο Διονύσης: όλοι οι άλλοι εκτός από τοα αγγελούδια της ορθοδοξίας απαντά ο Ματσουκάτος!!!! Όχι! όχι!! δεν φταίνε αυτοί, παρεμβαίνει ο Vripol αλλά φταίει που: ο Ιουδαϊκός Εθνικισμός (Σιωνισμός), φέρεται εξ ίσου απαίσια, εκθέτοντας τούς απανταχού Εβραίους στην ακραία ρατσιστική αντίδραση»!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
    Και με την σειρά του ο Βασδέκης συμπεραίνει: Αυτό θα πει αριστερός ανορθολογισμός!!! Για να συμπληρώσει αμέσως : Από πολύ νωρίς βέβαια είχα υποψιαστεί, πως υπάρχει στενή σχέση μεταξύ αριστεράς και χριστιανισμού, αλλά ποτέ δεν μπορούσα να φανταστώ πόσο….. Εδώ λοιπόν, σε αυτό το μπλοκ του Π&Α μου το αποδείξανε, μου δείξανε δεόντως το ποσο….. τα συντρόφια και οι συνοδοιπόροι!!! Μπροστά τους η ανεκδιήγητη Λιανά, του ΚΚΕ, δεν πιάνει μπάζα…. και για αυτό πρέπει να τους ευχαριστήσουμε ιδιαιτέρως, και να αποχωρίσουμε…..

    Τον κουράσατε τον Βασδέκαρο, μισός Μικρασιάτης τι περιμένεις, ούτε καν μισός Πόντιος, (άλλη ποιότητα) έτσι λοιπόν εγώ σαν μόθακας Πόντιος λέω να μείνω και να ρίχνω που και που, καμία ματιά, που ξέρεις, συλλέγοντας μαργαριταρια, μπορεί να γράψω και κανένα βιβλιαράκι που νομίζω πως θα του ταίριαζε ο τον τίτλος: «Εβραιο-χριστιανισμός (ή αλλιώς παραδοσιακός Χριστιανικός Αντί Σιωνισμός), Ποντιακή Αριστερά και το κακό συναπάντημα».

    Είναι πολύ σωστό, να πληρώνει κάποιος με το ίδιο νόμισμα, τους ανυποψίαστα μισαλλόδοξους, που μάχονται ταχα κατά της μισαλλοδοξίας!!! Και θα μας πει ο φίλος Γιάννης, αυτό είναι επίσης μια μισαλλόδοξη ιδεολογία!!!
    Ναι είναι πολύ σωστή αυτή η συνταγή, να τους δείχνεις πως όταν μιλάνε για την μισαλλοδοξία των άλλων, δεν μπορούνε να κάνουνε εκπτώσεις! Γιατί? Μα γιατί, θα χρεοκοπήσει το μαγαζί, με τόσο μεγάλη διαφορά στο κόστος…. ακριβώς όπως όταν βγάζουνε έξω από το οπτικό τους πεδίο, την κρυφό- εβραιο-χριστιανό-χαζοχαρούμενη και γι αυτό απολύτως ναζιστο – φασιστική ταυτότητα τους!!!!
    Αχ πόσο μοιάζουνε οι αντίπαλοι!!! τόσο μα τόσο,!!! που αν αφαιρέσεις τα σημαινόμενα, (τα χρώματα βρε…) δεν μπορεί κανένας παρατηρητής να ξεχωρίσει την διαφορά!
    Δεξιοί Ψάλτες της αριστερό-φροσύνης! Αριστεροί ψάλτες του «Ελλάς Ελλήνων χριστιανών»!!!!!

    Σχόλιο από Dionisis | 18/01/2010

  94. Πολύ ενδιαφέρουσα και αποκαλυπτική η συζήτηση.

    Κάθε συνάντηση με «νέα» ρεύματα και προβληματισμούς είναι προλητική γιατί σου αποκαλύπτει έναν άγνωστο κόσμο, ψυχικό, μεθόδου αλλά και επιχειρημάτων.

    Όταν εισέβαλαν στη συζήτηση για τα «αντιδραστικά κάλαντα» ως ταύροι σε υαλοπωλείο κατέθεσα μεταξύ άλλων τα εξής:

    «Όταν προσπαθείς να συζητήσεις εκτός του ιστορικού χρόνου, τότε κάθε υπόθεση που εξυπηρετει το ιδεολόγημα και το μύθο μετατρέπεται υποκειμενικώς σε αντικειμενικό γεγονός. Οι αιώνες και οι ιστορικοί περίοδοι μηδενίζονται. Ο χρόνος μετατρέπεται επίσης σε μια διάσταση που υπόκειται στην υποκειμενική βούληση. Τα γεγονότα του 3ου και 4ου μ.χ. αιώνα αντιμετωπίζονται σα να ήταν γεγονότα χθεσινά. Η ιδεοληψία τα ζωντανεύει και η ιδεολογική απελπισία τα μετατρέπει σε εργαλεία κατασκευής ταυτότητας.

    Σήμερα αγνοείται η απλή ιστορική αλήθεια ότι μέσα στους αιώνες τα πάντα ρει, καθώς και οι ταυτότητες και οι αυτοαναγνωρίσεις. ….»

    Αυτές οι διαπιστώσεις ξανάρθαν στο νου μου, καθώς διάβαζα το διάλογο για τον Κοσμά τον Αιτωλό, ο οποίος ήταν εθνικά Έλληνας με τη σύγχρονη έννοια του όρου, αυτοαναγννωρίζονταν εκείνη την εποχή ως «Γραικός», γιατί αυτή ήταν η κυρίαρχη εθνική ονομασία και επικέντρωνε τις προσπάθειές του στο ιδεολογικό εκείνο σημείο που καθοριζόταν αντικειμενικά από την εποχή του, δηλαδή στο μοναδικά κυρίαρχο ιδεολογικό μέτωπο. Δηλαδή το θρησκευτικό και στην προσπάθεια αντιμετώπισης της κυρίαρχης ιδεολογίας της εξουσίας, του Ισλάμ.

    Ο Αιτωλός φαίνεται ότι χρησιμοποιεί τον όρο «Έλληνας» και με τις δύο σημασίες. Και με την εθνική, οπότε αυτοναγνωρίζετε ως «Έλληνας», αλλά και με τη θρησκευτική, οπότε το «Έλληνας» σημαίνει τον εθνικό, τον ειδωλολάτρη τον μη χριστιανό.

    Τέτοιες διπλές σημασίες συναντούμε και στη περίπτωση του όρου «Τούρκος». Για τους Ρωμιούς, η λέξη «Τούρκος» κατά τα χρόνια της ισλαμικής κυριαρχίας σήμαινε αποκλειστικά και μόνο τον «μουσουλμάνο». Οποιοσδήποτε Ρωμιός εξισλαμίζονταν για τους παλιούς ομόθρησκούς του «τούρκευε». Μόνο από τα τέλη του 19ου αιώνα και μετά την εμφάνιση του τουρκικού εθνικιστικού κινήματος η λέξη «Τούρκος» θα αρχίσει να σημαίνεται εθνικά.

    Νοσφεράτε, μας έδωσες πολύτιμα στοιχεία για να μπορούμε να κατατάξουμε το ρεύμα αυτό.

    Μ-π

    Σχόλιο από Πόντος και Αριστερά | 18/01/2010

  95. Στο μεταξύ… οι «Ελληνόψυχοι Πάτρας» είναι η πρώτη νεο-ναζιστική οργάνωση που (ενώ έχει και youtube channel) ανέλαβε την ΕΠΙΣΗΜΗ ΕΥΘΥΝΗ για ΒΕΒΗΛΩΣΗ ΤΑΦΟΥ του άτυχου καθηγητή Τεμπονέρα, στην Πάτρα, προ ημερών.

    Δεν είναι ξεκομμένα αυτά τα συμβάντα, το ένα από το άλλο. Το νεοναζιστικό όργιο βίας ειναι κατά ΟΛΩΝ των «μη πατριωτών» – (και σχετική ανακοίνωση έγινε και στο ναζιστικό φόρουμ WebWar2.org από τον «FinalBoss»):

    Σχόλιο από omadeon | 18/01/2010

  96. ας βαλουμε λιγο πινκ φλουντ για να στανιαρουμε

    Σχόλιο από Νοσφερατος | 18/01/2010

  97. »Όταν προσπαθείς να συζητήσεις εκτός του ιστορικού χρόνου, τότε κάθε υπόθεση που εξυπηρετει το ιδεολόγημα και το μύθο μετατρέπεται υποκειμενικώς σε αντικειμενικό γεγονός. Οι αιώνες και οι ιστορικοί περίοδοι μηδενίζονται. Ο χρόνος μετατρέπεται επίσης σε μια διάσταση που υπόκειται στην υποκειμενική βούληση. Τα γεγονότα του 3ου και 4ου μ.χ. αιώνα αντιμετωπίζονται σα να ήταν γεγονότα χθεσινά. Η ιδεοληψία τα ζωντανεύει και η ιδεολογική απελπισία τα μετατρέπει σε εργαλεία κατασκευής ταυτότητας.»

    M-π αρχιζω να σκεφτομαι το εξής:

    Οσο ο, ας το πουμε ετσι, αντικειμενικός χρόνος επιταχυνεται ασυλληπτα λογω της παγκοσμιοποιησης και των καθημερινων τεχνολογικών αλλαγών
    και κατακερματιζεται και γινεται ολο και πιο ασυναρτητος και Α-νοητος για εκατομμυρια ανθρώπου

    αλλο τοσο ο Υποκειμενοποιημένος χρόνος θα πηζει εσωτερικά και θα φαντασιωνεται ως ενας επανασυγκολλημενος χρόνος .. σαν ενα ονειρο οπου παρελθον παρον και μελλον δεν υπάρχουν και οπου μερες ή και χρόνια συμπυκνωνονται σε ολιγα δευτερολεπτα

    —————
    Διονυση βαριεμαι να σ’ απαντησω..προτιμώ τον αλλονα..
    παντως δεν ημουν εγώ ο »κουκος»..

    Σχόλιο από Νοσφερατος | 18/01/2010

  98. Denis τρομερέ,

    φαίνεται ότι ανήκεις σ’ εκείνη την κατηγορία των ανθρώπων που απαιτούν πιστοποιητικό κοινωνικών φρονημάτων με έναν βάρβαρο τρόπο του στυλ «Λέγε, είσαι εβραιο-χριστιανός ρεεεεεεε!»

    Έ όχι φίλε μου δε γουστάρω τους θεούσους, ούτε και τους φανατικούς σαν ελλόγου σου. Όλα σου τα κείμενα είναι γεμάτα από φανατισμό, εμφυλιοπολεμική διάθεση, προσπάθεια υποτίμησης του άλλου. Είναι κείμενα που τα συναντούσαμε παλιά στοςυ σταλινικούς και σήμερα ακόμα τα βλέπουμε σ’α υτούς. Όπως φυσικά και στους ακροδεξιούς. Σ’ αυτή τη συτνομοταξία ύφους ανήκεις. Το ότι εδώ μέσα όλοι μας αγανακτίσαμε μετο υφάκι σας και το ρατσισμό σας κάτι λέει. Και εμείς είμαστε άνθρωποι με διαφορετικές καταβολές και στάσεις απέναντι στη ζωή και στην πολιτική έκφραση που μας ενώνει μόνο η κοινή πολιτική προέλευση και η αγάπη για τον Πόντο.

    Απορώ μόνο με τον φιλελυεθερισμό τον διαχειριστών που δε σας έκοψαν με την πρώτη, μόλις εκφράσατε αυτό το πνεύμα του φανατισμού και της ύβρεως.

    Θα περίμενα να έκαναν εξαρχής και με σας αυτό που παλιότερα έκαναν με ακροδεξιούς και ιεχωβάδες.

    Σχόλιο από Ματσουκάτες | 18/01/2010

  99. «ERPAXAN ATON OI CHIL EVRAIOI,CHIL EVRAIOI KAI MYRIOI EVRAIOI..»

    Σχόλιο από resvanis | 18/01/2010

  100. το ανω βιντεακιο ισχυει και δια παγανιστάς,μουσουλμανους εβραιους, αθεους και καθε ακροδεξια-φασιστοειδη-φονταμενταλιστική δηλαδη ΚΥΡΙΟΛΕΚΤΙΚΗ ερμηνεια θρησκειων ή και αθεϊσμου κλπ κλπ

    Σχόλιο από Νοσφερατος | 18/01/2010

  101. kι ενα δωρακι ια τον Δινυση και για τους λοιπους ειδωλολατροειδειςπαγανοΑλεντεμπιενιουκους.Αντε για να χαμογελασουμε λιγακι

    Σχόλιο από Νοσφερατος | 18/01/2010

  102. Λέων ο Σοφός, Χρυσόστομος, Ιουστινιανός κλπ κλπ.
    Να επανέλθουμε λίγο στο σήμερα για να δούμε ότι δεν είμαστε όλοι ίδιοι;
    Παραθέτω δημόσια ανακοίνωση – εγκύκλιο του Μητροπολίτη Αλεξανδρούπολης Ανθίμου (του νέου, όχι του παλιού που τώρα είναι Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης) πέρσι πριν το Πάσχα, που νομίζω οτι ταιριάζει στην ουσία του ποστ και των σχολίων που κατατέθηκαν:

    Εγκύκλιος για το έθιμο του καψίματος του Ιούδα (ή του Οβριού)
    (12/4/2009)

    Αγαπητοί μου αδελφοί,

    Απευθύνομαι συγκεκριμένα σε σας σήμερα, τους ενορίτες του Ιερού Ναού του Αγίου Γεωργίου Ν. Χηλής για να σας παρακαλέσω για τρίτη χρονιά να συλλογισθείτε το γεγονός που θα γιορτάσουμε σε λίγες ημέρες οι ορθόδοξοι χριστιανοί. Το Πάθος του Κυρίου μας και την Ανάστασή Του. Ένα Πάθος εκούσιο, θεληματικό, για το οποίο ευθύνεται κάθε αμαρτωλός άνθρωπος σε κάθε εποχή. Ένα Πάθος που φέρνει τελικά την λύτρωση στον άνθρωπο από τα πάθη μας και τις σκληρότητές μας. Αυτό μας ζητά ο Χριστός καθώς μας κοιτά με κλεισμένα μάτια επάνω από τον Τίμιο Σταυρό Του. Να καθαρίσουμε την ψυχή μας και την καρδιά μας από κάθε κακία, να αντέξουμε την ευτυχία των διπλανών μας, να συγχωρήσουμε τα λάθη τους, να αγαπήσουμε τους εχθρούς μας και να ομοιάσουμε έτσι τον Κύριό μας ο οποίος συγχώρεσε επάνω από τον Σταυρό Του, τον κάθε άνθρωπο που με τα κακά λόγια του ή με τις πονηρές πράξεις του σταυρώνει τον ίδιο τον Θεό της αγάπης.

    Στ’ όνομα, λοιπόν, αυτού του Θεού μας, σας ζητώ να μην επαναλάβετε πια το έθιμο του καψίματος του Ιούδα στην Ενορία σας. Κανείς δεν φυλάσσει και δεν παροτρύνει στην αναζωπύρωση των εθίμων, περισσότερο από την Εκκλησία σας. Ποιών εθίμων όμως; Των χριστιανικών, των πολιτισμένων, των αντάξιων της ελληνικής παιδείας μας και της ορθοδόξου αγωγής μας. Το κάψιμο του Ιούδα μας ντροπιάζει σαν Έλληνες και σαν χριστιανούς. Δεν το θέλει η συνείδηση της πλειονότητος του λαού μας. Είναι επαίσχυντο θέαμα να βλέπει κάθε περαστικός από τον δρόμο της Χηλής, μια αγχόνη στημένη στην καρδιά της Μεγάλης Εβδομάδος. Είναι αντιπαιδαγωγικό για τα παιδιά σας να βλέπουν το ομοίωμα ενός ανθρώπου να κρέμεται και να φλέγεται το βράδυ της Μ. Παρασκευής πίσω από τον Ναό σας. Ως Επίσκοπός σας, ενδιαφέρομαι για την πνευματική σας διαγωγή και σας ζητώ να το σταματήσετε πια.
    Όσοι το επαναλαμβάνουν σίγουρα δεν είναι πιστά μέλη της Εκκλησίας, οπότε μην τους το επιτρέψετε να προσβάλλουν την χριστιανική πίστη μας με τέτοιες βλάσφημες πράξεις που μας θυμίζουν φανατισμένους Τούρκους να καίνε κάποτε το ομοίωμα του Οικουμενικού Πατριάρχου μας στους δρόμους της Κωνσταντινούπολης. Δεν μπορώ να αισθάνομαι αυτό το όνειδος στην ενορία σας. Δεν μπορώ να έλθω πλέον στον Ναό σας για την πανήγυρη του Αγίου Γεωργίου όταν πίσω από το ιερό βήμα καπνίζουν ακόμα τα αποκαΐδια μιας αποτρόπαιης αναπαράστασης, αντιχριστιανικής και αντιπαιδαγωγικής.

    Εύχομαι και προσεύχομαι να σας φωτίσει ο Θεός να περιφρουρήσετε την εικόνα της Ενορίας σας και την ιερότητα του Ναού σας, να μην επιτρέψετε την επανάληψη αυτού του φοβερού λάθους ώστε να χαρείτε την Ανάσταση του Κυρίου μας μέσα στην καρδιά σας, σύμφωνα με το θέλημά Του, σύμφωνα με το Ευαγγέλιό Του και με υπακοή προς τον Επίσκοπό σας ο οποίος με αγωνία σας απευθύνει για Τρίτη φορά και φέτος αυτήν την παράκληση.

    Μετ’ ευχών και ελπίδων
    Ο Μητροπολίτης Αλεξανδρουπόλεως Άνθιμος

    Σχόλιο από Asarcikli | 18/01/2010

  103. E ναι. Οσο αληθεια κιαν ειναι το οτι πραγματι υπάρχει ενας αντισημιτισμός στις χριτιανικές εκκλησιες
    κατι που μπορουμε να δουμε και στην ταινια AMEN του Γαβρά
    ————————————————
    αλλο τοσο αλήθεια ειναι το οτι υπάρχει και ενα ρευμα αντιστασης εναντιον του αντισημιτισμου πάλι στις Χριστιανικές εκκλησιες (και ιστορικά και τωρα)

    (το ιδιο ισχυει και για τον ρατσισμό..Ηδη εμφανιστηκε μητροπολιτης που αντιτιθεται στην προσπαθεια να εμφανισουν συσσωμη τηνιεραρχια της Ελλάδας να αντιδρα στο νομοσχεδιο για τους μεταναστες)
    Το ιδιο ισχυει και για τις κοσμικές ιδεολογιες..
    Και στην Αριστερά εμφανιστηκε ιστορικά και εμφανιζεται αντισημιτισμός
    αλλά και παλι απο την αριστερά ξεκινά η καταπολεμηση του αντισημιτισμου

    Σε ολες μα ολες τις ιδεολογιες .Και την σοσιαλιστική και την Φιλελευθερη Ακομη και την Αναρχική ..Παντου μπορεις να δεις και το ενα και το Αλλο

    Εκτος απο την ιδεολογια της Ακρας Δεξιας

    Παρα τις οποιες μεταμορφωσεις της παραμένει ενας σκληρος πυρηνας – Θεμελιος λίθος Ρατσισμου – Αντισημισμου που μπορει να αλλαζει ρουχα αλλά παραμένει ολοιδιος και απαραλλακτος .

    Σχόλιο από Νοσφερατος | 18/01/2010

  104. Κι όμως, στην πραγματική αριστερά, στο σοσιαλισμό, στους φιλελεύθερους και στον χριστιανισμό, δε μπορεί να υπάρχει ρατσισμός. Όπου εμφανίζεται, αποτελεί στρέβλωση των παραπάνω ιδεολογιών. Τουλάχιστον όσον αφορά τον 20ο και τον 21ο αιώνα.

    Σχόλιο από Asarcikli | 19/01/2010

  105. Ματσουκατε λες:

    Όχι φίλε μου δεν γουστάρω τους θεούσους ούτε τους φανατικούς σαν ελλόγου σου»

    Συμφωνώ και στα δύο και πολύ καλά κάνεις και δεν γουστάρεις και τους μεν και τους δε, αλλά αφού δεν γουστάρεις, απορώ πως έκατσες και είπες και έγραψες τόσα και τόσα, θα μπορούσες να μην σχολιάσεις καν…. Εκτός αν τραβάς κάποιο ζόρι και έπρεπε σώνει και καλά να μου απαντήσεις!!!

    Και δεν σου φτάνει αυτό όπως έκανες σε όλες τις παρεμβάσεις σου, (ρίξε μια ματιά και θα το διαπιστώσεις) ρίχνεις λαδί στην φωτιά και συμπληρώνεις πως: «Απορώ με τον φιλελευθερισμό των διαχειριστών που δεν σας έκοψαν με την πρώτη, μόλις εκφράσατε αυτό το πνεύμα φανατισμού και ύβρεως» και συνεχίζεις «Θα περίμενα να έκαναν και με σας, αυτό που παλιότερα έκαναν με ακροδεξιούς και ιεχωβάδες…»
    Θα διακιντυνέψω μια απάντηση: αν είναι έτσι όπως τα λες, μάλλον θα έχουνε επιφυλάξεις για το αν είμαστε, ακροδεξιοί ιεχωβάδες…κλπ.

    Εσύ όμως γιατί θέλεις να συνεχίσεις στο ίδιο μοτίβο? σε τρέφει η κόντρα? Και πάνω που νόμισα πως κάπως πάνε να ηρεμίσουνε τα πράγματα!!

    Σχόλιο από Dionisis | 19/01/2010

  106. Στην, κατ’ εμέ, τουλάχιστον πρωτόγνωρη εγκύκλιο του Μητροπολίτη Αλεξανδρούπολης, να προσθέσω και το εξής:

    Είναι γνωστό οτι η Σαμοθράκη αποτελεί πόλο έλξης και συγκέντρωσης σατανιστών αλλά και νεοπαγανιστών τα τελευταία 20-30 χρόνια. (Λόγω αρχαίας «κληρονομιάς», των Καβειρίων Μυστηρίων, του Ιερού των Μεγάλων Θεών, του όρους Σάος (το ψηλότερο στο Αιγαίο) κλπ.

    Οι συγκεντρώσεις γίνονται κυρίως Αύγουστο (με τις δύο πανσελήνους) και προσέρχονται Έλληνες, αλλά και πολλοί ξένοι.
    Ο Μητροπολίτης μίλησε ανοιχτά πάλι κατά αυτών των δραστηριοτήτων, ζητώντας από τους ντόπιους να απομονώσουν αυτούς τους «παράξενους ταξιδιώτες», με τις μυστικές και μυστήριες «τελετές» τους.

    Αποτέλεσμα; Τα τρία τελευταία καλοκαίρια καταγράφονται επαναλαμβανόμενοι εμπρησμοί ναών και ξωκκλησιών στο νησί. Οι ντόπιοι μάλιστα δημιούργησαν ομάδες περιφρούρησης των ξωκκλησιών για τους καλοκαιρινούς μήνες.
    Οι «άγνωστοι» έφτασαν στο σημείο να πυρπολήσουν δύο φορές το παρεκκλήσι της Μητρόπολης Αλεξανδρούπολης που βρίσκεται στο κέντρο της πόλης.

    Άρα, ανώμαλοι υπάρχουν παντού και κινούνται κατά πάντων. Αυτό δε σημαίνει οτι όλοι πρέπει να απολογούμαστε συνεχώς για τους ανώμαλους αυτούς. Τους έχουμε καταδικασμένους άπαξ δια παντός. Κάθε φορά που γίνεται ένα γεγονός όπως αυτό των Χανίων ή της Σαμοθράκης ή ή ή, δεν είμαστε υποχρεωμένοι να ανεχόμαστε συνολικά κατηγορίες περί ρατσισμού στην Ελλάδα.

    Ναι, ρατσιστές υπάρχουν και είναι τόσοι όσοι και σε πολλές άλλες χώρες. Ποσοστιαία μάλιστα ίσως να είναι πολύ λιγότεροι. Είναι ζήτημα παιδείας, αλλά και ικανότητας του κράτους να τους βρει και να τους μπουζουριάσει για τα καλά. Δε θα τους λυπηθεί κανένας. (εκτός από τους ομοίους τους).

    Σχόλιο από Asarcikli | 19/01/2010

  107. Φυσικά και τραβάω κάποιο ζόρι «Denis mprrr». Όταν βλέπω το φανατισμό και την ανοησία να εκφράζονται με τέτοια υπεροψία και άνεση κάτι μου τη σβουράει. Δηλαδή ανθρώπους σαν εσένα τον Βασδέκη, τους Γιεχωβάδες, τους σταλινικούς, τους παλιοημερολογίτες, τους αντισημίτες, τους φανατικούς μουσουλμάνους κ.λπ. δεν τους πάω. Τι να κάνουμε τώρα;

    Σχόλιο από Ματσουκάτες | 19/01/2010

  108. Τώρα μάλιστα έδεσε το πράγμα, ο καλός μητροπολίτης που αγαπά όλον τον κόσμο και διαμαρτύρεται για τον αντί-εβραϊσμό του ποιμνίου του ο άλλος που εμφανίστηκε και εκφράζει αντίρρησης στην υπόλοιπη ιεραρχία….. και αρά ξεπλυθήκαμε για όσα καθημερινά σε βάρος του ελληνικού λαού διαπράττει το μισαλλόδοξο Παπαδαριό.
    Ο υποκειμενικός χρόνος έπηξε εσωτερικά (στο μυαλό ποιανού?) και φαντασιώνεται ως ένας επανασυγκολλημένος χρόνος….σαν ένα όνειρο όπου παρελθόν παρόν και μέλλον δεν υπάρχουν και όπου μέρες η και χρόνια συμπυκνώνονται σε λίγα δευτερόλεπτα.
    • Καθε Θρησκεια ουτως η αλλως ειναι ενας αχταρμάς ,μια εν πολλλοις αυθαιρετη συγκολληση ,ενας παραμορφωτικός καθρεφτης
    • Αλλά και καθε Κοσμική Ιδεολογια (εθνικισμός, Μαρξισμός Φασισμός κ.λ.π κ.λ.π )

    Και αυτή η αυθαιρετη συγκοληση , η παραμορφωση κλπ
    • -Δεν ειναι η αδυναμια αλλά η Δυναμη τους .
    Διοτι προτρεπουν σε ερμηνειες : Ειναι σαν Κομβοι ,ή σαν μπερδεμένα κουβαρια που σε προτρεπουν να προσπαθησεις να τα λύσεις
    • Η σαν μυστηριωδεις Γυναικες (Femme Fatale ) που σε ελκυουν με την αλυτη μυστηριακή Γοητεια τους….

    Σχόλιο από Dionisis | 19/01/2010

  109. Συγγνώμη ξέχασα να υπενθυμίσω πως τάδε Έφη Νεόφερτος

    Σχόλιο από Dionisis | 19/01/2010

  110. Aπό τη δικιά μας πλευρά θα θέλαμε να συστήσουμε σ’ όλους τους συνομιλητές να είναι κόσμιοι και να αποφεύγουν τις εντάσεις και τους χαρακτηρισμούς.

    Οι συζητήσεις έγιναν και ήταν σημαντικές για όποιον ενδιαφέρεται. Από δω και πέρα μπορούμε να συζητάμε σαν άνθρωποι…..

    Ομέρ

    Σχόλιο από Πόντος και Αριστερά | 19/01/2010

  111. Dionisi ενα εχω να σου πώ παιδί μου

    εχεις πολύ πλακα
    και την συνηθη Αυτοπεποιθηση που εχουν οι εντελώς μα εντελως ανοητοι που οτι δεν μπορουν να καταλαβουν το κοροιδευουν

    Φυσικά ολοι εδώ μεσα, αλλά και εξω, καταλαβαμε περι τινος προκειται

    Και δεν εννοώ οτι εισαι ουτε νεοπαγανιστής ουτε αλαιν-ντεμπιενουικος (αυτο μαλλον ειναι ο πολύ πιο ενδιαφερων απο σενα κυριος Βασδεκης που τουλαχιστον ειναι κυριος και κατι αντιλαμβανεται απο οσα συμβαινουν γυρω του και τουλαχιστον αποχωρει οταν καταλαβαινει οτι τον…καταλαβαινουν )
    ουτε κατι αναλογο

    εννοώ οτι εισαι αυτο που ολοι εδώ μέσα Βλεπουμε να δειχνεις με καθε τροπο

    ενα …κακομαθημενο…
    εντελώς

    Σχόλιο από Νοσφερατος | 19/01/2010

  112. Αντιγράφω από τη «Γη του Πόντου», του Δημήτρη Ψαθά:

    Απέναντι απ’ την πόρτα μας ήταν το σπίτι των Εβραίων, με την καλοσυνάτη εκείνη οικογένεια – τον Αβραάμ, τον Ισαάκ, τον Ιακώβ, τη Φουρτουνί και τη Ρεβέκκα, που κρατούσε πάντα ένα μωρό στην αγκαλιά της και το ρωτούσε:

    -Κομάν τυ τ’ απέλ;
    Κι εκείνο απαντούσε:
    -Τιοκομόόόόόζο!

    Πώς καταλάβαινε την άγνωστη γλώσσα εκείνο το μωρό, ήταν, βέβαια, ένα θαύμα, αλλά όχι και το μόνο μέσα στο σπίτι των Εβραίων. Σωστή «αυλή των θαυμάτων» ήταν η αυλή του εβραίικου σπιτιού, προ πάντων όταν έφτανε απ’ την Κωνσταντινούπολη η πραμάτεια μέσα σε μεγάλες ξύλινες κασόνες. Γιατί ο καλός μας Αβραάμ ήταν γυρολόγος έμπορος γυαλικών και κάθε πρωί έβγαινε απ’ το σπίτι του φορτωμένος μ’ ένα πελώριο μακρύ καλάθι, γεμάτο όλων των ειδών τα γυαλικά, πιάτα, ποτήρια, και γύριζε όλη την Τραπεζούντα διαλαλώντας το εμπόρευμά του.

    Τρέχαμε όλα τα παιδιά μέσα στην αυλή, όταν ξεκάρφωναν κι άνοιγαν τις κασόνες και τότε τι να δουν τα μάτια σου! Μα ήταν ένα όνειρο τα πράγματα που βγάζαν πολύ προσεκτικά ο Αβραάμ κι ο Ιακώβ – βοηθούσαν κι η Φουρτουνί με τη Ρεβέκκα – ποτήρια όμορφα, καράφες ολοστρόγγυλες μ’ ένα στενό λαιμό, κανάτες με τα χερούλια τους κι ένα κεφάλι κόκκορα απ’ όπου θάτρεχε το νερό – άκουσον, άκουσον! – φρουτιέρες χρωματιστές, κίτρινες, πράσινες, με ζωγραφισμένα μέσα αχλάδια, μήλα, σταφύλια, αλατιέρες που αντί για χερούλι είχαν ένα κεφάλι αραπάκου που γελούσε – άκουσον, άκουσον! – και τι πιάτα πελώρια, άλλα μακρουλά, άλλα στρογγυλά, του κόσμου τα γυαλικά, ατελείωτα κι αστραφτερά. Από κάθε κασόνι, βγάζαν όλο και κάτι καινούργιο.

    -Αυτό τι είναι, Αβραάμ;

    Κι όλο μας εξηγούσε ο Αβραάμ που τον θεωρούσαμε το μεγαλύτερο έμπορο του κόσμου και τον αγαπούσαμε, όπως και τους άλλους, και η αυλή τους μας ήταν πάντα ανοιχτή, να βλέπουμε ή να παίζουμε τα παιδιά – του Ταργοντζίδη, του Καράλη, γείτονες, τ’ «αρμενοπούλια» με τον Αράμ, που καθόντουσαν λίγο παρακάτω, και τα «τουρκοπούλια», το Χασανάκι και τον Ιλιάς, που μέναν λίγο παραπέρα.

    Πειράζαμε, βέβαια, τ’ αρμενοπούλια εμείς, φωνάζοντας:

    Αρμενί κουκούτς κουκούτς,
    Πασκαλίνα τρουτς προυτς!..

    Πειράζαμε και τα τουρκοπούλια, χτυπώντας τις γροθιές μας τη μια απάνω στην άλλη:

    Ιλιά, κουλιά,
    χέσον και κουμουλιά!..

    Χωρίς καυγάδες γινόντουσαν όλα αυτά, εκτός, φυσικά, απ’ τον πετροπόλεμο που άρχιζε αμέσως. Συχνά έτρεχα στη μητέρα μου, που βλέποντας το αίμα στο κεφάλι μου έφερνε γρήγορα καπνό να μου βάλει στην πληγή, φωνάζοντας:

    -Ποίον αφορισμένον έτον; Σην γην να εμπαίν’!

    Αυτά, όμως, ήταν τίποτα μπροστά στη χαρά του παιχνιδιού και των ωραίων θεαμάτων στην αυλή των Εβραίων, που μας τραβούσε σα μαγνήτης όλο το χρόνο, εκτός, απ’ τη Μεγαλοβδομάδα. Τότε απότομα κοβόντουσαν οι σχέσεις μας, ούτε ο πατέρας μου, ούτε κανείς από το σπίτι λέγαν μήτε την «καλημέρα» στους Εβραίους. Κι εμείς τα παιδιά, ξεχνώντας μονομιάς το καλοσυνάτο φέρσιμο των γειτόνων μας, κοιτούσαμε με φρίκη την πόρτα τους, πίσω από την οποία – ξέραμε καλά – ο Αβραάμ έστηνε ένα βαρέλι με καρφιά κι όποιο χριστιανικό παιδί κατάφερνε να πιάσει, τόβαζε μέσα, κυλούσε το βαρέλι, κι έπινε ύστερα το αίμα του.

    -Πρόσεχε, μου έλεγε η μητέρα μου. Αφορισμένοι είν’ αυτοί!

    Αμέ, δεν πρόσεχα; Τις νύχτες έβλεπα ολοκάθαρα αυτό το βαρέλι και ζαρωμένος στο κρεβάτι μου δε μπορούσα να κλείσω μάτι από φόβο. Αυτοί που σταυρώσαν το Χριστό θα τόχαν τίποτα να με αρπάξουν κι εμένα και να με βάλουν στο βαρέλι;
    Θα ξέραν, φυσικά, οι καημένοι οι Εβραίοι το τι πιστεύαμε για δαύτους και βλέποντας, εξ άλλου, την απότομη έχθρα μας – τι να κάνουν; – κλείναν παράθυρα και πόρτες όλη τη Μεγάλη Εβδομάδα κι αυτό ήταν η ολοφάνερη απόδειξη για μας το τι θα κάναν μέσα οι αφορισμένοι και το τι παιδιά θα είχε κουβαλήσει ο Αβραάμ – κρυμμένα μέσα στο καλάθι του – και θα τάχει στριφογυρίσει σίγουρα μέσα στο βαρέλι.

    Μετά το Πάσχα, όμως, όλα ξεχνιόντουσαν. Ανοίγαν οι Εβραίοι τα παραθύρια τους κι οι σχέσεις μας ξανάρχιζαν το ίδιο στενές κι εγκάρδιες όπως και πρώτα.

    Σχόλιο από Asarcikli | 19/01/2010

  113. Κι επειδή εδώ λεγόμαστε Πόντος και Αριστερά, να προσθέσω οτι η πρώτη (και αρτιότερη μέχρι σήμερα) ολοκληρωμένη μελέτη για το ναζιστικό έγκλημα κατά των Ελλήνων Εβραίων, έγινε από τον ημέτερο Πολυχρόνη Ενεπεκίδη.
    Δημοσιεύτηκε σε συνέχειες στο Βήμα και μέσα στη χούντα εκδόθηκε από τον Παπαζήση το 1969, με τίτλο «Οι Διωγμοί των Εβραίων εν Ελλάδι, 1941 – 1944, επί τη βάση των μυστικών αρχείων των Ες-Ες».
    Η δεύτερη έκδοση έγινε το 1996 από την Εστία και σ’ αυτήν περιλαμβάνεται ένα ολόκληρο παράρτημα για την τύχη των Εβραίων της Κρήτης.
    Θεωρώ τον εαυτό μου τυχερό που κατέχω γνήσιο αντίτυπο της πρώτης έκδοσης, με την υπογραφή του συγγραφέα, όπου στον πρόλογο ο Ενεπεκίδης κλείνει ως εξής:

    Η παρούσα εργασία, δημοσιευθείσα δια πρώτην φοράν εις την εφημερίδαν Το Βήμα Αθηνών (21 Αυγούστου – 23 Σεπτεμβρίου 1966), εύρε διεθνή απήχησιν, χρησιμεύσασα και ως μαρτυρικόν υλικόν εις μεταγενεστέρας δίκας εν Γερμανία.
    Είχεν όμως και το λυπηρόν αποτέλεσμα να δημιουργήση δια τον συγγραφέα εχθρούς εκτός της Ελλάδος, οι οποίοι δεν ήσαν ιδικοί του αλλά των Εβραίων. Η συναίσθησις, εν τούτοις, ενισχυθείσα από τους περισσοτέρους, ότι εβοήθησεν ο συγγραφεύς και την ιστοριογραφίαν και τον τρωθέντα ανθρωπισμόν κατά την εποχήν μας, αποτελεί δι’ αυτόν την μόνην ικανοποίησιν δια να συνεχίση το άχαρι έργον του ιστορικού του προσφάτου παρελθόντος. Δι’ αυτό και εκδίδεται τώρα η εργασία εις βιβλίον, συμπληρωμένη με νέα ευρήματα.

    Βιέννη, Σεπτέμβριος 1968
    Π. Κ. ΕΝΕΠΕΚΙΔΗΣ

    Σχόλιο από Asarcikli | 19/01/2010

  114. Βρε Νοσφεράτε
    πάλι με παρεξήγησες? Το συγκεκριμένο το βρήκα πολύ ενδιαφέρον και περίμενα να καταλάβεις πως ουσιαστικά συμφώνησα με το πνεύμα του!!!
    Και μιλάς για κακομαθημένους? όμως μήπως συμβαίνει το αντίθετο? και είσαι εσύ το καλομαθημένο? που πρέπει να του κάνουμε τεμενάδες? και αν δεν τις κάνουμε σύμφωνα με το δικό σου πρωτόκολλο τότε ούτε και αυτές είναι δέκτες?
    Αν μιλάς, στο ίδιο ύφος όπως γραφείς, τότε θα σου πω πως αυτό, θυμίζει δάσκαλο που έμαθε να μιλά από καθ έδρας σε μαθητούδια που όποτε δεν καταλαβαίνουνε τους κουνά και το δάκτυλο του για να τους επισύρει προειδοποίηση να συνετιστούνε !! Έπεσα μέσα?

    Ομερ μας σύστησες να μην βρίζουμε αλλά…. φαίνετε πως ο καθένας αυτό το αντιλαμβάνεται διαφορετικά.
    Επομένως να αυτολογοκριθούμε, σε ότι με αφορά το έχω κάνει όσο μπόρεσα, απέναντι σε μια ομήγυρη που κατά την ταπεινή μου γνώμη μου άδικα και αναιτιολόγητα και αγνοώντας τις δικές μου εξηγήσεις – δηλώσεις, συνέχισε να με χαρακτηρίζει νέο παγανιστή ειδωλολάτρη ρατσιστή και αλλά παρόμοια. Τα οποία αν είχα τέτοιες πεποιθήσεις μπορεί και να τα απολάμβανα, έστω και αν οι συνομιλητές τα απευθύνανε ως ύβρεις….. νομίζω πως έτσι ακριβώς οξύνεται η κατάσταση….

    Επί τέλος λοιπόν, μετά από τόσο καιρό, όπου εδώ μέσα εισπράττω τους σχετικούς χαρακτηρισμούς, επί τέλους μετά από τόσες παρερμηνείες, σκόπιμες τις περισσότερες φορές έτσι για να πλήχθει ο «αντίπαλος…. όχι για να γίνει ουσιαστική συζήτηση» για πρώτη φορά, έστω και έτσι άκομψα (αλλά Νοσφεράτου)εισέπραξα αυτό το «δεν είσαι νέο παγανιστής».

    Για τα υπόλοιπα συμπεράσματα παραπέμπω πάλι σε ένα απόσπασμα του Νοσφεράτου το οποίο επίσης εκτίμησα δεόντως, για αυτό άλλωστε και το χρησιμοποιώ αυτούσιο:
    Και φυσικά μας την πεφτουνε γιατί και αλλοι διεκδικουν το δικό τους μεριδιο στην απολυτη μ$#@@κία …
    Για αυτό και οι Μπλογκο καυγάδες και τα σχετικά
    Στο Ιντερνετ (Μπλογκοσφαιρα) βγαζουμε κομματια του εαυτου μας – κομματια-
    που αλλου δεν θα βγαζαμε ποτε …και πιθανόν να μη γνωριζαμε ουτε οι ιδιοι…
    κομματια θαμένα που μαλλον εκφραζουν και διαφορετικές μας χρονικότητες (μεσα σε καθε μεσηλικα κρυβεται κι ενα απωθημενο παιδί κ.λπ)
    Αυτά τα κομματια (επειδή ειναι Γραπτά ..) μένουν και προκαλουν επισυνέπειες και παρασυνεπειες σε αλλους που δεν γνωριζουμε ….. αυτες οι συνεπειες μπορουν να ειναι Καλές οι κακές …Να λειτουργουν σαν καταλύτες …να συν-προκαλουν ευχαριστη διαθεση (π.χ Κατι τετοιο ενιωσα κι εγώ και αλλοι στις Πρωτες Χελιδόνες …)
    -Ομως
    Επειδή το Κακό εχει περισσοτερες πιθανότητες να εκδηλωθεί
    (διοτι ειναι πιο ευκολο ) οι χειροτερες πλευρες (δικές μας και των αλλων ) μαλλον επικρατουν …

    Αυτό πάλι δεν το κατάλαβα γιατί ο Ενεπεκίδης συνάντησε την έχθρα των Εβραίων? Και μάλιστα όταν ανέδειξε το γεγονός της εξόντωσης τους από τους ναζί?

    Σχόλιο από dionisis | 19/01/2010

  115. Mαλιστα..Καλή προσπαθεια βρε dionisi…αλλα δεν πειθεις..
    εξ΄αλλου δεν επιδιωκεις αυτο ετσι δεν ειναι; 😉

    ελα ..Μεταξύ μας ειμαστε ..Κανεις δεν θα το μάθει..

    Σχόλιο από Νοσφερατος | 19/01/2010

  116. λεει ο Ενεπεκιδης

    »Είχεν όμως και το λυπηρόν αποτέλεσμα να δημιουργήση δια τον συγγραφέα εχθρούς εκτός της Ελλάδος, οι οποίοι δεν ήσαν ιδικοί του αλλά των Εβραίων.»

    και λεει το dionisi

    »Αυτό πάλι δεν το κατάλαβα γιατί ο Ενεπεκίδης συνάντησε την έχθρα των Εβραίων? Και μάλιστα όταν ανέδειξε το γεγονός της εξόντωσης τους από τους ναζί?»

    τωρα ..σας ρωτάω .. Τι του λές του… dionisi; ε; τι του λές;
    θα μου πεις..Οτι και να του πεις

    Σχόλιο από Νοσφερατος | 19/01/2010

  117. Εντάξει βρε Νοσφεράτε…
    Λίγη ανοχή και προσπάθεια κατανόησης από όλους

    mumul

    Σχόλιο από Πόντος και Αριστερά | 19/01/2010

  118. δηλαδή λές να το αφησω να λεει τις…; αν μου πεις εσυ ξαδελφε Ενταξει. Θα το αφήσω να λεει οτι …κια θελει. Στο κατω κάτω εσυ κανεις κουμαντο..

    Σχόλιο από Νοσφερατος | 19/01/2010

  119. ρε Νοσφερατε αρχισες να με καταλαβαίνεις!!Και ανυσηχώ παρα πολύ γι αυτό!!!
    όμως επειδή είμαστε μεταξύ μας και μου υπόσχεσαι ότι δεν θα το πεις σε κανέναν θα σου εξομολογηθώ πως έχεις δίκιο κατά το μισό, γιατί το ένα δεν αποκλείει το άλλο…

    Τι, τι να μου πεις? Να μου πεις το γιατί, Νε βρε θέλω να μάθω, γιατί ο Ενεπεκίδης συνάντησε την έχθρα των Εβραίων? Και μάλιστα όταν ανέδειξε το γεγονός της εξόντωσης τους από τους ναζί?

    Κατάλαβες όλους τους άλλους λόγους που εξακολουθώ να παρακολουθώ την σελίδα εκτός από έναν? Που είναι ότι, ανάμεσα στις $#@@ες (δίκες μου και των άλλων) μαθαίνω και τόσα ενδιαφέροντα πράγματα, όπως για τον Μπενουά….. για το χοροχρονικό και ετεροχρονικό συνεχές…. αλλά εσύ έχεις την μύγα και μυγιάζεσαι….

    Καλά αν σου είναι τόσο δύσκολο μην λες…….. ίσως μάθω από αλλού….

    Σχόλιο από dionisis | 19/01/2010

  120. βρε dionisi και συ διάβαζε λίγο πιο προσεκτικά.
    Ο Ενεπεκίδης λέει ότι δημιουργησε-συνάντησε έχθρα εκτός Ελλάδος όχι από δικούς του εχθρούς αλλά από τους εχθρούς των εβραίων.

    Νοσφεράτε δεν λέω αυτό…και το ξέρεις

    mumul

    Σχόλιο από Πόντος και Αριστερά | 19/01/2010

  121. Οχ !!! πράγματι δεν διάβασα σωστά!!!! Παρέξ και τι τιμής!!!

    Σχόλιο από dionisis | 19/01/2010

  122. 😆 😆 😆

    Nασαι καλά βρε διονισι..Ουτε στις κωμωδιες του παλιου Καλου ελληνικου κινηματογραφου με τον Γκιωνακη τον Βεγγο κλπ δεν βγαινει τοσο γελιο..
    εισαι ασυναγωνιστος ..Μπραβο

    Σχόλιο από Νοσφερατος | 19/01/2010

  123. Γιατί λίγο το έχεις μετά από τόσα ….να κάνεις κάποιον να γελά??

    Σχόλιο από dionisis | 19/01/2010

  124. οχι μωρε μια χαρά ειναι..ορεοτατα 🙂
    ειπαμε ..Νασαι καλά

    Σχόλιο από Νοσφερατος | 19/01/2010

  125. άϊντε βάλτε τώρα και τον ύμνο του ΕΛΑΣ που ένωσε στις μπριγάδες του χριστιανούς μουσουλμάνους άθεους κι εβραίους.

    Σχόλιο από Πόντος και Αριστερά | 19/01/2010

  126. Είναι ευχάριστο να διαβάζω όμορφα κείμενα όπως αυτό του μητροπολίτη Αλεξανδρουπόλεως που παρατίθεται στο σχόλιο 102 και όπως τις πρόσφαες δηλώσεις του μητροπολίτης Μεσσηνίας για τους μετανάστες που άδειαζε κανονικά τον συμπατριώτη του Αντωνάκη…
    Επί του θέματος τώρα, νομίζω ότι τέτοια φαινόμενα ντροπιάζουν και εκθέτουν τη χώρα μας.

    Σχόλιο από doctor | 19/01/2010

  127. Άντε ρε παιδιά, πείτε τα κι εσείς! Έχω φίλο και συνεργάτη ελληνοεβραίο (στο blog μου) και τα ξέρω από πρώτο χέρι.

    Κάποια στιγμή θα πρέπει επιτέλους να καταλάβουμε ότι αυτή η αιματοχυσία μεταξύ λαών, κρατών και θρησκειών θα πρέπει να σταματήσει! ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΠΑΡΕΛΘΟΝ (Άλλωστε, σε μία διαμάχη που κρατάει χρόνια ποτέ δεν ευθύνεται μόνο η μία πλευρά).

    Κάτω λοιπόν τα χέρια από την (υπόλοιπη) Ελλάδα, φασίστες Ελληνάρες! Μας γυρνάτε χρόνια πίσω!

    Ορίστε και το δικό μας (χιουμοριστικό) μήνυμα:

    22+2 λόγοι για τους οποίους Ελλάδα και Τουρκία θα έπρεπε να είναι ενιαίο κράτος

    Σχόλιο από Duncan | 20/01/2010

  128. —————————————————-
    ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΜΠΡΗΣΜΟ
    —————————————————-

    Tῷ Ἐντιμοτάτῳ κυρίῳ Μωυσεῖ Κωνσταντίνῃ, Προέδρῳ τοῦ Κεντρικοῦ Ἰσραηλιτικοῦ Συμβουλίου Ἑλλάδος, χάριν καί εἰρήνην παρά Θεοῦ.

    Μετά πολλῆς λύπης ἐπληροφορήθημεν ἐν τῷ Οἰκουμενικῷ Πατριαρχείῳ περί τῆς νέας ἀποπείρας ἐμπρησμοῦ τοῦ κτηρίου τῆς Ἑβραϊκῆς Συναγωγῆς ἐν τῇ Παλαιᾷ Πόλει τῶν Χανίων.

    Ἐφ᾿ ᾧ καί διά τῶνδε τῶν Πατριαρχικῶν ἡμῶν Γραμμάτων γνωρίζομεν ὑμῖν ὅτι καταδικάζομεν τήν πρᾶξιν αὐτήν, ὡς καί πᾶσαν ἐνέργειαν βίας καί τρομοκρατίας καί δή ἐναντίον τόπων λατρείας τοῦ Θεοῦ, καί ἐκφράζομεν ὑμῖν τήν βαθεῖαν συμπάθειαν τῆς καθ᾿ ἡμᾶς Ἁγιωτάτης Ἐκκλησίας τῆς Κωνσταντινουπόλεως καί ἡμῶν προσωπικῶς ἐπί τῷ θλιβερῷ γεγονότι τούτῳ, εὐχόμεθα δέ ὅπως ὁ Θεός διαφυλάττῃ ὑμᾶς καί τήν ἐν Ἑλλάδι Ἑβραϊκήν κοινότητα ἀπό πάσης προσβολῆς.
    Ἐπί δέ τούτοις, ἐπικαλούμεθα ἐφ᾿ ὑμᾶς τήν χάριν καί τό ἄπειρον ἔλεος τοῦ Θεοῦ.

    ‚βι’ Ἰανουαρίου κ’

    ———————————————————

    ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΙΣΡΑΗΛΙΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ
    «Ακροδεξιοί πίσω από τον εμπρησμό στα Χανιά»
    Του ΜΩΥΣΗ ΛΙΤΣΗ
    http://www.enet.gr/?i=news.el.ellada&id=123048

    Σε ακροδεξιές οργανώσεις αποδίδει με δηλώσεις του στην «Ε» ο πρόεδρος του Κεντρικού Ισραηλιτικού Συμβουλίου (ΚΙΣ), Μωυσής Κωνσταντίνης, τους αλλεπάλληλους εμπρησμούς της συναγωγής των Χανίων «Ετς Χαΐμ» (Δέντρο Ζωής).

    Μ. Κωνσταντίνης Μ. Κωνσταντίνης Η συναγωγή «Ετς Χαΐμ» είναι μία από τις ιστορικότερες συναγωγές που υπάρχουν στην Ελλάδα (ανακαινίστηκε τη δεκαετία του ‘90) και μάλιστα σε μία περιοχή (Κρήτη) όπου η παρουσία του εβραϊκού στοιχείου δεν ήταν ιδιαιτέρως γνωστή. Οι 370 Εβραίοι της Κρήτης χάθηκαν κατά τη μεταφορά τους από τους ναζί με το πλοίο «Ταναΐς», το οποίο μετέφερε εφόδια του γερμανικού στρατού και βυθίστηκε από βρετανικό υποβρύχιο στα ανοιχτά του Αιγαίου.

    Αίσθηση μάλιστα είχε προκαλέσει η αντίδραση του προερχόμενου πολιτικά από τον Συνασπισμό νομάρχη Γιώργου Κατσανεβάκη (δεν επανεξελέγη στις τελευταίες νομαρχιακές εκλογές), ο οποίος είχε αντιταχθεί μετά μανίας στις προσπάθειες επαναλειτουργίας της ιστορικής συναγωγής. «Μην τολμήσετε να κατέβετε στο νησί», είχε δηλώσει χαρακτηριστικά την εποχή εκείνη, όπως μας είπε ο κ. Κωνσταντίνης, ερωτηθείς για το πώς ερμηνεύει το γεγονός ότι στη φιλελεύθερη πολιτικά Κρήτη αλλά και με έντονο τουριστικό ενδιαφέρον (στα τουριστικά αξιοθέατά της περιλαμβάνεται βέβαια και η Συναγωγή των Χανίων), έχουμε αυξημένα κρούσματα αντισημιτικών ενεργειών.

    Τον τελευταίο καιρό παρατηρείται μία έξαρση αντισημιτικών επιθέσεων στη χώρα μας. Εκτός από την πυρπόληση της συναγωγής των Χανίων, το εβραϊκό νεκροταφείο των Ιωαννίνων έγινε αρκετές φορές πέρυσι στόχος βανδάλων. Στην περίπτωση των Ιωαννίνων υπήρξε μάλιστα αξιοσημείωτη παρέμβαση της τοπικής κοινωνίας. Πριν από ένα μήνα φορείς της πόλης πραγματοποίησαν εκδήλωση καταδίκης των επιθέσεων αυτών, σχηματίζοντας συμβολικά αλυσίδα προστασίας του νεκροταφείου. Απόπειρα εμπρησμού έγινε πέρυσι και στη συναγωγή της Βέροιας, η οποία δεν λειτουργεί.

    Στη χώρα μας υπάρχουν σήμερα δύο Συναγωγές στην Αθήνα, η μία λειτουργεί κανονικά ενώ η παλαιότερη Συναγωγή από τα προπολεμικά χρόνια, γνωστή ως «γιαννιώτικη», ανακαινίστηκε πρόσφατα και λειτουργεί σε μεγάλες εβραϊκές θρησκευτικές εορτές.

    Δύο συναγωγές υπάρχουν και στη Θεσσαλονίκη, με την παλαιότερη, τη Συναγωγή Μοναστηριωτών, να λειτουργεί επίσης σε μεγάλες εορτές, ενώ υπό πλήρη ή μερική λειτουργία υπάρχουν συναγωγές στη Λάρισα, τον Βόλο, την Κέρκυρα, τα Τρίκαλα και τη Χαλκίδα. Στη Ρόδο υπάρχει επίσης μεγάλη, πρόσφατα ανακαινισμένη, συναγωγή (λειτουργεί περιστασιακά) και μουσείο. Παλαιά νεκροταφεία μαρτυρούν επίσης την πολύχρονη εβραϊκή παρουσία στη χώρα μας, η οποία διακόπηκε βίαια με τη σχεδόν ολοκληρωτική εξόντωση των ισραηλιτικών κοινοτήτων από τους ναζί στη διάρκεια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου.

    Εβραϊκά νεκροταφεία σε λειτουργία υπάρχουν στην Αθήνα, τη Θεσσαλονίκη, τη Λάρισα, τα Τρίκαλα, την Κέρκυρα και τη Ρόδο, ενώ υπάρχουν και παλαιά νεκροταφεία στην Αθήνα, τη Ζάκυνθο, την Καβάλα, την Κω και την Ξάνθη. Αξίζει ακόμη να επισημανθεί ότι στα ερείπια του παλαιού εβραϊκού νεκροταφείου της Θεσσαλονίκης έχει κτιστεί σήμερα το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο.

    Η παρουσία Εβραίων στον ελλαδικό χώρο χρονολογείται από τον 1ο π.Χ. αιώνα, όπως μαρτυρούν τα αρχαιολογικά ευρήματα αρχαίας Συναγωγής και εβραϊκών επιγραφών στη Δήλο.

    ——————————————————–

    Σχόλιο από Ματσουκάτες | 20/01/2010

  129. —————————————————-
    ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΜΠΡΗΣΜΟ
    —————————————————-

    Tῷ Ἐντιμοτάτῳ κυρίῳ Μωυσεῖ Κωνσταντίνῃ, Προέδρῳ τοῦ Κεντρικοῦ Ἰσραηλιτικοῦ Συμβουλίου Ἑλλάδος, χάριν καί εἰρήνην παρά Θεοῦ.

    Μετά πολλῆς λύπης ἐπληροφορήθημεν ἐν τῷ Οἰκουμενικῷ Πατριαρχείῳ περί τῆς νέας ἀποπείρας ἐμπρησμοῦ τοῦ κτηρίου τῆς Ἑβραϊκῆς Συναγωγῆς ἐν τῇ Παλαιᾷ Πόλει τῶν Χανίων.

    Ἐφ᾿ ᾧ καί διά τῶνδε τῶν Πατριαρχικῶν ἡμῶν Γραμμάτων γνωρίζομεν ὑμῖν ὅτι καταδικάζομεν τήν πρᾶξιν αὐτήν, ὡς καί πᾶσαν ἐνέργειαν βίας καί τρομοκρατίας καί δή ἐναντίον τόπων λατρείας τοῦ Θεοῦ, καί ἐκφράζομεν ὑμῖν τήν βαθεῖαν συμπάθειαν τῆς καθ᾿ ἡμᾶς Ἁγιωτάτης Ἐκκλησίας τῆς Κωνσταντινουπόλεως καί ἡμῶν προσωπικῶς ἐπί τῷ θλιβερῷ γεγονότι τούτῳ, εὐχόμεθα δέ ὅπως ὁ Θεός διαφυλάττῃ ὑμᾶς καί τήν ἐν Ἑλλάδι Ἑβραϊκήν κοινότητα ἀπό πάσης προσβολῆς.
    Ἐπί δέ τούτοις, ἐπικαλούμεθα ἐφ᾿ ὑμᾶς τήν χάριν καί τό ἄπειρον ἔλεος τοῦ Θεοῦ.

    ‚βι’ Ἰανουαρίου κ’

    ———————————————————

    ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΙΣΡΑΗΛΙΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ
    «Ακροδεξιοί πίσω από τον εμπρησμό στα Χανιά»
    Του ΜΩΥΣΗ ΛΙΤΣΗ
    http://www.enet.gr/?i=news.el.ellada&id=123048

    Σε ακροδεξιές οργανώσεις αποδίδει με δηλώσεις του στην «Ε» ο πρόεδρος του Κεντρικού Ισραηλιτικού Συμβουλίου (ΚΙΣ), Μωυσής Κωνσταντίνης, τους αλλεπάλληλους εμπρησμούς της συναγωγής των Χανίων «Ετς Χαΐμ» (Δέντρο Ζωής).

    Μ. Κωνσταντίνης Μ. Κωνσταντίνης Η συναγωγή «Ετς Χαΐμ» είναι μία από τις ιστορικότερες συναγωγές που υπάρχουν στην Ελλάδα (ανακαινίστηκε τη δεκαετία του ‘90) και μάλιστα σε μία περιοχή (Κρήτη) όπου η παρουσία του εβραϊκού στοιχείου δεν ήταν ιδιαιτέρως γνωστή. Οι 370 Εβραίοι της Κρήτης χάθηκαν κατά τη μεταφορά τους από τους ναζί με το πλοίο «Ταναΐς», το οποίο μετέφερε εφόδια του γερμανικού στρατού και βυθίστηκε από βρετανικό υποβρύχιο στα ανοιχτά του Αιγαίου.

    Αίσθηση μάλιστα είχε προκαλέσει η αντίδραση του προερχόμενου πολιτικά από τον Συνασπισμό νομάρχη Γιώργου Κατσανεβάκη (δεν επανεξελέγη στις τελευταίες νομαρχιακές εκλογές), ο οποίος είχε αντιταχθεί μετά μανίας στις προσπάθειες επαναλειτουργίας της ιστορικής συναγωγής. «Μην τολμήσετε να κατέβετε στο νησί», είχε δηλώσει χαρακτηριστικά την εποχή εκείνη, όπως μας είπε ο κ. Κωνσταντίνης, ερωτηθείς για το πώς ερμηνεύει το γεγονός ότι στη φιλελεύθερη πολιτικά Κρήτη αλλά και με έντονο τουριστικό ενδιαφέρον (στα τουριστικά αξιοθέατά της περιλαμβάνεται βέβαια και η Συναγωγή των Χανίων), έχουμε αυξημένα κρούσματα αντισημιτικών ενεργειών.

    Τον τελευταίο καιρό παρατηρείται μία έξαρση αντισημιτικών επιθέσεων στη χώρα μας. Εκτός από την πυρπόληση της συναγωγής των Χανίων, το εβραϊκό νεκροταφείο των Ιωαννίνων έγινε αρκετές φορές πέρυσι στόχος βανδάλων. Στην περίπτωση των Ιωαννίνων υπήρξε μάλιστα αξιοσημείωτη παρέμβαση της τοπικής κοινωνίας. Πριν από ένα μήνα φορείς της πόλης πραγματοποίησαν εκδήλωση καταδίκης των επιθέσεων αυτών, σχηματίζοντας συμβολικά αλυσίδα προστασίας του νεκροταφείου. Απόπειρα εμπρησμού έγινε πέρυσι και στη συναγωγή της Βέροιας, η οποία δεν λειτουργεί.

    Στη χώρα μας υπάρχουν σήμερα δύο Συναγωγές στην Αθήνα, η μία λειτουργεί κανονικά ενώ η παλαιότερη Συναγωγή από τα προπολεμικά χρόνια, γνωστή ως «γιαννιώτικη», ανακαινίστηκε πρόσφατα και λειτουργεί σε μεγάλες εβραϊκές θρησκευτικές εορτές.

    Δύο συναγωγές υπάρχουν και στη Θεσσαλονίκη, με την παλαιότερη, τη Συναγωγή Μοναστηριωτών, να λειτουργεί επίσης σε μεγάλες εορτές, ενώ υπό πλήρη ή μερική λειτουργία υπάρχουν συναγωγές στη Λάρισα, τον Βόλο, την Κέρκυρα, τα Τρίκαλα και τη Χαλκίδα. Στη Ρόδο υπάρχει επίσης μεγάλη, πρόσφατα ανακαινισμένη, συναγωγή (λειτουργεί περιστασιακά) και μουσείο. Παλαιά νεκροταφεία μαρτυρούν επίσης την πολύχρονη εβραϊκή παρουσία στη χώρα μας, η οποία διακόπηκε βίαια με τη σχεδόν ολοκληρωτική εξόντωση των ισραηλιτικών κοινοτήτων από τους ναζί στη διάρκεια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου.

    Εβραϊκά νεκροταφεία σε λειτουργία υπάρχουν στην Αθήνα, τη Θεσσαλονίκη, τη Λάρισα, τα Τρίκαλα, την Κέρκυρα και τη Ρόδο, ενώ υπάρχουν και παλαιά νεκροταφεία στην Αθήνα, τη Ζάκυνθο, την Καβάλα, την Κω και την Ξάνθη. Αξίζει ακόμη να επισημανθεί ότι στα ερείπια του παλαιού εβραϊκού νεκροταφείου της Θεσσαλονίκης έχει κτιστεί σήμερα το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο.

    Η παρουσία Εβραίων στον ελλαδικό χώρο χρονολογείται από τον 1ο π.Χ. αιώνα, όπως μαρτυρούν τα αρχαιολογικά ευρήματα αρχαίας Συναγωγής και εβραϊκών επιγραφών στη Δήλο.

    ——————————————————–

    ΠΟΙΟΣ ΜΑΣ ΣΩΖΕΙ ΤΩΡΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΜΗΝΙ ΤΩΝ ΑΚΡΟΔΕΞΙΩΝ ΝΕΟΠΑΓΑΝΙΣΤΩΝ; 😉

    Σχόλιο από Ματσουκάτες | 20/01/2010

  130. σΥΓΓΝΏΜΗ ΠΟΥ ΤΟ ΈΣΤΕΙΛΑ ΕΙς ΔΙΠΛΟΎΝ.σΒΉΣΤΕ ΑΥΤΟ ΚΑΙ ΤΟ ΠΡΩΤΟ!

    Σχόλιο από Ματσουκάτες | 20/01/2010

  131. Τρεις συλλήψεις για τους εμπρησμούς στη συναγωγή των Χανίων
    Αναζητούνται δύο Αμερικανοί

    Δύο Βρετανοί και ένας Έλληνας συνελήφθησαν στην Κρήτη για τους πρόσφατους εμπρησμούς στη συναγωγή της Παλιάς Πόλης των Χανίων. Σύμφωνα με πληροφορίες, αναζητούνται ακόμη δύο Αμερικανοί.

    Μέσα σε λίγες ημέρες που η συναγωγή τυλίχθηκε στις φλόγες δύο φορές.

    Από τον εμπρησμό της 16ης Ιανουαρίου, σύμφωνα με τον διευθυντή της συναγωγής, κάηκε σημαντικό μέρος του αρχείου, τέσσερις ηλεκτρονικοί υπολογιστές, 300 CD και κασέτες με εβραϊκή μουσική.

    Είχε προηγηθεί άλλη πυρκαγιά στα τέλη Δεκεμβρίου, όταν άγνωστοι δράστες είχαν μπει από διαφορετικό σημείο προκαλώντας φωτιά που είχε ως αποτέλεσμα να καεί μια εσωτερική σκάλα και βιβλία.

    Συνολικά από τις δυο επιθέσεις κάηκαν 2.500 τίτλοι σπάνιων βιβλίων.

    Για τις συλλήψεις θα υπάρξουν επίσημες ανακοινώσεις της αστυνομίας εντός της ημέρας.

    http://www.tanea.gr/default.asp?pid=41&nid=1097540

    Σχόλιο από X | 22/01/2010

  132. Στην εξιχνίαση της υπόθεσης των δύο εμπρησμών στο κτίριο της Εβραϊκής Συναγωγής στα Χανιά στις 5 και 16 Ιανουαρίου 2010, προχώρησαν οι αστυνομικές αρχές της πόλης.

    Όπως έκανε γνωστό, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, ο αναπληρωτής αστυνομικός διευθυντής περιφέρειας Κρήτης, ταξίαρχος Φώτης Λιοτσάκης, η αστυνομία αξιοποίησε όλα τα διαθέσιμα στοιχεία και πληροφορίες και προχώρησε στη σύλληψη τριών ατόμων που εμπλέκονται στην υπόθεση, ενώ αναζητούνται δύο ακόμα άτομα, υπήκοοι ΗΠΑ.

    Ο ένας από τους συλληφθέντες, υπήκοος Μεγάλης Βρετανίας, 33 ετών, είναι σύμφωνα με τα στοιχεία της προανάκρισης, ο δράστης του δευτέρου εμπρησμού.

    Για τον πρώτο εμπρησμό στην Εβραϊκή Συναγωγή, στη 1:15 μετά τα μεσάνυκτα της 5ης Ιανουαρίου του 2010, αναζητούνται οι δύο υπήκοοι ΗΠΑ, ενώ στην υπόθεση εμπλέκονται οι τρεις συλληφθεντες, ένας Έλληνας υπήκοος 24 χρόνων, καταγόμενος από το Ηράκλειο, ο 33χρονος από τη Μεγάλη Βρετανία και ένας 23χρονος, επίσης από τη Μεγάλη Βρετανία.

    Όπως είπε ο αναπληρωτής γενικός διευθυντής Κρήτης, για τον εμπρησμό τα ξημερώματα της 16ης Ιανουαρίου, υποδείχθηκε ως δράστης, από τον Έλληνα που συνελήφθη, ο 33χρονος από τη Μεγάλη Βρετανία.

    Ωστόσο, όπως ανέφερε ο κ. Λιοτσάκης, ο Βρετανός δεν αποδέχεται την κατηγορία, αν και, όπως είπε στους αστυνομικούς, τρέφει αρνητικά αισθήματα για τη Συναγωγή.

    Για συμμετοχή στον δεύτερο εμπρησμό κατηγορούνται ο 24χρονος Έλληνας και ο άλλος υπήκοος Βρετανίας, 23 χρόνων, οι οποίοι είχαν την ευθύνη επιτήρησης των γύρω από την Συναγωγή χώρων.

    Όπως έγινε γνωστό, οι τρεις συλληφθεντες, παρουσία και εισαγγελέα, οδηγήθηκαν χθες το βράδυ στο κτίριο της Συναγωγής όπου και έγινε αναπαράσταση.

    http://www.in.gr/news/article.asp?lngEntityID=1097540&lngDtrID=244

    Σχόλιο από Asarcikli | 22/01/2010

  133. Πριν δύο ημέρες:

    «Οι ΗΠΑ καταδίκασαν δυο απόπειρες εμπρησμού συναγωγής στα Χανιά της Κρήτης και τις χαρακτήρισαν τρομοκρατική ενέργεια κατά της Ελληνικής εβραϊκής κοινότητας.

    Ο εκπρόσωπος του Στέητ Ντηπάρτμεντ Μαρκ Τόνερ δήλωσε ότι οι δύο αυτές απόπειρες εμπρησμού καταφέρονται επίσης κατά της Ελληνικής ιστορίας και κληρονομιάς. Και πρόσθεσε ότι το αμερικανικό Υπουργείο Εξωτερικών επαινεί την Ελληνική κυβέρνηση για την ισχυρή της στάση ενάντια στο αντισημιτισμό και το ρατσισμό».

    Σήμερα:

    «Για τον πρώτο εμπρησμό στην Εβραϊκή Συναγωγή, στη 1:15 μετά τα μεσάνυκτα της 5ης Ιανουαρίου του 2010, αναζητούνται οι δύο υπήκοοι ΗΠΑ, ενώ στην υπόθεση εμπλέκονται οι τρεις συλληφθεντες, ένας Έλληνας υπήκοος 24 χρόνων, καταγόμενος από το Ηράκλειο, ο 33χρονος από τη Μεγάλη Βρετανία και ένας 23χρονος, επίσης από τη Μεγάλη Βρετανία».

    Μήπως θα πρέπει το ΥΠΕΞ να κάνει ένα διάβημα στο State Department και στο Foreign Office για εξαγωγή ρατσιστών, φασιστών τρομοκρατών στην Ελλάδα; Υπήκοοί τους δεν είναι οι τέσσερις από τους πέντε ανωτέρω ναζήδες;

    Σχόλιο από Asarcikli | 22/01/2010

  134. Χανιά-Εξιχνιάστηκαν οι δύο υποθέσεις εμπρησμού στο κτίριο της Εβραϊκής Συναγωγής
    (ANA) – 1 ώρα πριν

    Στην εξιχνίαση της υπόθεσης των δύο εμπρησμών στο κτίριο της Εβραϊκής Συναγωγής στα Χανιά στις 5 και 16 Ιανουαρίου 2010, προχώρησαν οι αστυνομικές αρχές της πόλης. Όπως έκανε γνωστό, κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου, ο αναπληρωτής αστυνομικός διευθυντής περιφέρειας Κρήτης, ταξίαρχος Φώτης Λιοτσάκης, η εξιχνίαση της υπόθεσης έγινε μετά από μεθοδευμένη και συντονισμένη προσπάθεια του προσωπικού της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Χανίων, που από την πρώτη στιγμή είχε αναλάβει, σε συνεργασία και με την Πυροσβεστική, την προανάκριση. Το προσωπικό της Ασφάλειας αξιοποίησε όλα τα διαθέσιμα στοιχεία και πληροφορίες και σήμερα, ανακοινώθηκε η εξιχνίαση της υπόθεσης. Η Αστυνομία, προχώρησε στη σύλληψη τριών ατόμων που εμπλέκονται στην υπόθεση, ενώ αναζητούνται δύο ακόμα άτομα, υπήκοοι ΗΠΑ. Ο ένας από τους συλληφθέντες, υπήκοος Μεγάλης Βρετανίας, 33 ετών, είναι σύμφωνα με τα στοιχεία της προανάκρισης, ο δράστης του δευτέρου εμπρησμού. Για τον πρώτο εμπρησμό στην Εβραϊκή Συναγωγή, στη 1:15 μετά τα μεσάνυκτα της 5ης Ιανουαρίου του 2010, αναζητούνται οι δύο υπήκοοι ΗΠΑ, ενώ στην υπόθεση εμπλέκονται οι τρεις συλληφθεντες, ένας Έλληνας υπήκοος 24 χρόνων, καταγόμενος από το Ηράκλειο, ο 33χρονος από τη Μεγάλη Βρετανία και ένας 23χρονος, επίσης από τη Μεγάλη Βρετανία. Όπως είπε ο αναπληρωτής γενικός διευθυντής Κρήτης, για τον εμπρησμό τα ξημερώματα της 16ης Ιανουαρίου, υποδείχθηκε ως δράστης, από τον Έλληνα που συνελήφθη, ο 33χρονος από τη Μεγάλη Βρετανία. Ωστόσο, όπως ανέφερε ο κ. Λιοτσάκης, ο Βρετανός δεν αποδέχεται την κατηγορία, αν και, όπως είπε στους αστυνομικούς, τρέφει αρνητικά αισθήματα για τη Συναγωγή. Για συμμετοχή στον δεύτερο εμπρησμό κατηγορούνται ο 24χρονος Έλληνας και ο άλλος υπήκοος Βρετανίας, 23 χρόνων, οι οποίοι είχαν την ευθύνη επιτήρησης των γύρω από την Συναγωγή χώρων. Όπως έγινε γνωστό, οι τρεις συλληφθεντες, παρουσία και εισαγγελέα, οδηγήθηκαν χθες το βράδυ στο κτίριο της Συναγωγής όπου και έγινε αναπαράσταση. Σύμφωνα με τον διοικητή της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Χανίων Αρτέμη Κουτσαφτάκη, η υπόθεση, λόγω της μεγάλης σοβαρότητας, απαιτούσε, μεγάλη μεθοδικότητα και υψηλή επαγγελματικότητα. Το κτίριο της Εβραϊκής Συναγωγής στα Χανιά βρίσκεται στην παλιά πόλη. Δέχθηκε την πρώτη επίθεση στη 1:15 μετά τα μεσάνυκτα της 5ης Ιανουαρίου. Οι δράστες μπήκαν στον αύλειο χώρο της Συναγωγής και έβαλαν φωτιά σε εξωτερική ξύλινη σκάλα, με αποτέλεσμα να καει η σκάλα και μέρος από τα βιβλία της βιβλιοθήκης της Συναγωγής. Η άμεση επέμβαση της Πυροσβεστικής αποσόβησε τα χειρότερα, καθώς και το ενδεχόμενο η φωτιά, να απειλήσει και άλλα οικήματα. Η Πυροσβεστική βρήκε στο σημείο, εύφλεκτο υλικό και αυτοσχέδιο φυτίλι. Η δεύτερη πυρκαγιά, εκδηλώθηκε, στις 4 τα ξημερώματα της 16ης Ιανουαρίου. Από τις φλόγες κάηκε σημαντικό μέρος του αρχείου της Συναγωγής, ψηφιακοί δίσκοι, τέσσερις ηλεκτρονικοί υπολογιστές, κασέτες με εβραϊκή μουσική και βιβλία. Εκτιμάται ότι και από τις δύο «επιθέσεις» καταστράφηκαν συνολικά 2.500 τίτλοι βιβλίων.

    © 2010 ΑΘΗΝΑΪΚΟ ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

    Σχόλιο από theo | 22/01/2010

  135. παραμενουν βεβαια σκοτεινά τα κινητρα ..

    Σχόλιο από Νοσφερατος | 22/01/2010

  136. Δείτε παρακαλώ τα παρακάτω δύο σχόλια σχετικά με τους εμπρησμούς της ισραηλιτικής συναγωγής στα Χανιά.

    ——————————

    » ΑΝΤΙΣΗΜΙΤΙΣΜΟΣ – «H ΝΤΡΟΠΗ ΤΗΣ ΣΥΓΧΡΟΝΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ» το οποίο ανάμεσα στα άλλα γράφει ότι «οι επανειλημμένοι εμπρησμοί στις συναγωγές στην Ελλάδα αποδεικνύουν ότι η Τουρκία δεν είναι η μοναδική χώρα στη Μεσόγειο με την κατάρα του αντισημιτισμού «και αναφέρεται επίσης στους πρόσφατους βανδαλισμούς στο Εβραϊκό Νεκροταφείο Ιωαννίνων.

    «Η σιωπή όσον αφορά αυτές τις βίαιες επιθέσεις, αντανακλά την επαίσχυντη αδιαφορία της ελληνικής κοινωνίας απέναντι στον αντισημιτισμό», είναι το μοτίβο του άρθρου
    Από το tvxs.gr

    ————————————-

    και
    «..Είναι γνωστό ότι σχεδόν όλοι οι Έλληνες μισούσαν και μισούν τους Εβραίους, λόγω της διαφορετικής θρησκείας και του αξιοθαύμαστου πολιτισμού τους και γι’ αυτό έκαναν πάντα ό, τι μπορούσαν, για να τους εξοντώσουν. Στο παρελθόν επικαλούνταν την διαχρονική ευθύνη ενός πολιτισμού σαν τον εβραϊκό για την μυθική συμβολή των Εβραίων στην εκτέλεση του μυθικού θρησκευτικού τους ήρωα, του γνωστού Χριστού, η εικόνα του οποίου φιγουράρει σε κάθε κρατικό ίδρυμα, ούτως ώστε να θυμίζει σε όσους τολμήσουν να αμφισβητήσουν την απόλυτη εξουσία της ορθόδοξης εκκλησίας στην Ελλάδα, ότι η ορθοδοξία στηρίζεται από ένα ολόκληρο κράτος (και όπως γίνεται κάθε μέρα γνωστό, και από ένα αδίστακτο φασιστικό παρακράτος). Σήμερα οι Έλληνες επικαλούνται τον αμυντικό πόλεμο του κράτους του Ισραήλ προς τις ένοπλες παλαιστινιακές οργανώσεις, οι οποίες από την ίδρυσή του επιχειρούν να το σβήσουν από το χάρτη και να πετάξουν τους Ισραηλινούς στην θάλασσα, μια «τελική λύση» πιο φτηνή και λιγότερο κακόφημη από τους θαλάμους αερίων, όπου οι Ευρωπαίοι οδήγησαν τους Εβραίους κατά τον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο.

    Από [ ΕΔΩ ] παρακαλώ.
    ———————

    Τα συμπεράσματα δικά σας

    Σχόλιο δικό μου
    «Τρεχνε τα γαρκα, τρεχνε και τα βουδε»…..

    mumul

    Σχόλιο από Πόντος και Αριστερά | 22/01/2010

  137. Πάντως θα πω πως αυτή η πρεμούρα των ΗΠΑ με κάνει να σκέπτομαι, μήπως όλη αυτή η ιστορία, είναι ένα ακόμη από τα προβοκατόρικα κόλπα τους, προκειμένου να πετύχουνε τον αποπροσανατολισμό της κοινής γνώμης, που στην χώρα μας είναι στην συντριπτική της πλειοψηφία κατά της γενοκτονικής πολιτικής του Ισραήλ?
    Έτσι με ένα σμπάρο δυο τρυγόνια και αποπροσανατολίζετε η κοινή γνώμη και πιέζουνε την Ελληνική κυβέρνηση Ελλάδα για ποιο φίλο- ισραηλίτικη προσφέροντας της έτσι και άλλοθι.
    Αφού με τις συλλήψεις φαίνετε πως μεταξύ των εμπρηστών ήτανε και αμερικανοί, δεν θα έπρεπε να μετράνε τα λόγια τους?

    Σχόλιο από dionisis | 22/01/2010

  138. Γι αυτό
    ένα είναι το σύνθημα που όλους μας ενώνει
    ..φονιάδες των λαών αμερικάνοι.. 🙂

    dionisi μας τα εξήγησε τις προαλλες ο φίλος Abravanel.
    «πιο φιλο-ισραηλινή πολιτική…» είναι ο σωστός όρος

    mumul

    Σχόλιο από Πόντος και Αριστερά | 22/01/2010

  139. Αμά τι βούδε, σ. Mumul!!!
    Εϊναι δυνατό να υπάρχουν τόσο μα τόσο βούδε;
    Ή όλοι εμείς καθόμαστε σα βούδες και διαβάζουμε όσα διάφοροι περίεργοι γράφουν για τον αντισημιτισμό στην Ελλάδα, λες και είμαστε ίδιοι με τους Ναζί;
    Πάλι θα με βάλουν να χωθώ στα αρχεία και τα βιβλία μου για πρωτογενείς πηγές…

    Σχόλιο από Asarcikli | 22/01/2010

  140. Α, Mumul, σχετικά με το Lazlar, τελικά δεν είμαστε τόσο χαϊβάνια όσο οι σύντροφοι πιστεύουνε.
    Να χαϊδέψουν αυτιά ήθελαν, αλλά δεν είμαι σίγουρος οτι δεν το πετυχαίνουν αν πέσει το κείμενο στα χέρια κανενός …μισιονάριου! 🙂

    Όσο για το Rumlar, λες να έκαναν τέτοια αναφορά μόνο για λίγες χιλιάδες Πολίτες; Ή μήπως….;

    Σχόλιο από Asarcikli | 22/01/2010

  141. Τι να ξέρω εγώ τι σκεφτονται οι σύντροφοι…

    Η εξήγησή μου είναι ότι μεταφράσανε το «lazlar» σε «πόντιους» και φάγανε στην μετάφραση το «rumlar»-έλληνες

    Για το » ή μήπως» εύκολα βρίσκεται και αυτό. Θα το βρούμε…

    Σχετικά με το «μισιονάριος» το πιασες το νόημα… 🙂

    mumul

    Σχόλιο από Πόντος και Αριστερά | 22/01/2010

  142. Ασαρτσικλή μιας και μίληςες για «πρωτογενείς πηγές», μήπως θα μπορούσες να μου δώσεις την πηγή με τα ονόματα των συλληφθέντων Φιλικών από τις ρωσικές αρχές και την εθνοδήλωσή τους, που δημοσίευσες πριν μερικές μέρες.

    Μ-π

    Σχόλιο από Πόντος και Αριστερά | 22/01/2010

  143. Ολόκληρος ο διασωθείς κατάλογος περιλαμβάνεται ως παράρτημα στο μεταφρασμένο στα ελληνικά έργο του Βούλγαρου Ακαδημαϊκού (είχε κάνει και πρεσβευτής στην Ελλάδα) Νικολάϊ Τοντόροφ, «Η βαλκανική διάσταση της ελληνικής επανάστασης του 1821 – Η περίπτωση των Βουλγάρων».

    Εκτός κι αν είναι στο «Η βαλκανική πόλη, 1400-1900» του ιδίου. Έκδοση κλπ δε θυμάμαι. Αν θέλεις θα το ψάξω και θα σου πω.

    Σχόλιο από Asarcikli | 22/01/2010

  144. » ένας από τους συλληφθέντες, υπήκοος Μεγάλης Βρετανίας, 33 ετών, είναι σύμφωνα με τα στοιχεία της προανάκρισης, ο δράστης του δευτέρου εμπρησμού. Για τον πρώτο εμπρησμό στην Εβραϊκή Συναγωγή, στη 1:15 μετά τα μεσάνυκτα της 5ης Ιανουαρίου του 2010, αναζητούνται οι δύο υπήκοοι ΗΠΑ, ενώ στην υπόθεση εμπλέκονται οι τρεις συλληφθεντες, ένας Έλληνας υπήκοος 24 χρόνων, καταγόμενος από το Ηράκλειο, ο 33χρονος από τη Μεγάλη Βρετανία και ένας 23χρονος, επίσης από τη Μεγάλη Βρετανία.»

    Παραείμαστε αφελείς, αδέλφια..
    Εδώ, οι περισσότερες πιθανότητες ειναι να πρόκειται για έργο μυστικών υπηρεσιών, παρά για αγγλοαμερικανοελληνικη συνεργασία εβραιοφάγων.
    Εάν ισχύει αυτή (η πρόφανής) εξήγηση, τότε ποιός έχει συμφέρον να εμφανίζει τους Ελληνες ως αντιεβραίους;
    Φυσικά, πρωτιστως η Τουρκία (παρακρατική ή κυβερνητική), και οι Αγγλοαμερικάνοι, ίσως και το Ισραήλ.
    Είπαμε να μην είμαστε παρανοϊκοί, αλλά πάν μετρον άριστον..
    Μήπως, πρός τούς ίδιους κύκλους θα πρέπει να στραφούν και οι έρευνες για την κατ επανάλειψη βεβήλωση του Εβραϊκού νεκροταφείου στα Γιάννενα;

    Σχόλιο από vripol | 24/01/2010

  145. Νομίζω ότι μετά την σύλληψη των 3 από των 5 δραστών, οι 2 μάλλον είναι εργαζόμενοι της βάσης και δεν μπορούν να συλληφθούν, ας ξυπνήσουμε και ας καταλάβουμε ότι τα πράματα δεν ποτέ όπως φαίνονται. Ειδικά με προβοκάτσιες σαν της Κρήτης.

    Σχόλιο από akritas | 24/01/2010

  146. bripol υπαρχουν και αλλου τυπου παρακρατικοι …. 😉

    Σχόλιο από Νοσφερατος | 24/01/2010

  147. Βέβαια υπάρχουν και σήμερα «άλλου τύπου παρακρατικοί». Αλλά όχι σαν τον παλιό ΙΔΕΑ ή τον δολοφόνο Γκοτζαμάνη. Αλλά σαν τϊς NGO που συμβουλεύουν τις κυβερνήσεις, που αποφασίζουν και νομοθετούν κιόλας, ερήμην της κοινωνίας και του δημοκρατικού ελέγχου.

    Αυτοί είναι οι σύγχρονοι παρακρατικοί μηχανισμοί και μπρστά στις μεθοδεύσεις τους και το διχασμό που προκαλούν για να εδραιώσουν τη θέση τους και να περάσουν τις απόψεις τους ο λαός είναι ανίσχυρος.

    Και πώς να μην είναι ανίσχυρος αφού τον γελοιοποιούν μετατρέπωντάς τον οι έξυπνοι σε «ελληνάκους» και «ελληνόμαγκες» και «ελληνάρες».

    Δείτε το σημερινό πρωτοσέλιδο του «Ε» της «Ελευθεροτυπίας με τίτλο «Ποιός είναι ο Έλληνας» και θα καταλάβετα. Δημιουργούν ένα ρατσιστικό αρνητικό στερεότυπο με τη συναίνεσε όλων των «αντιρατσιστών» που δεν αρνούνται αυτό το αντιδραστικό σχήμα άσπρου-μαύρου.

    Δηλαδή φίλοι: Ο ΡΑΤΣΙΣΜΟΣ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΣΤΗΝ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΤΟΥ «ΑΝΤΙΡΑΤΣΙΣΜΟΎ»

    Ομέρ

    Σχόλιο από Πόντος και Αριστερά | 24/01/2010

  148. @ Omer
    http://www.hlhr.gr/index-el.htm
    .

    Σχόλιο από theo | 24/01/2010

  149. Omer
    Ανεκαθεν οι Φασιστες ηταν και παρακρατικοι..Ο Χιτλερ ηταν ΚΑΙ παρακρατικός ..Και ο Πρωην Αριστερος ο Μουσσολινι επίσης. Ο φασισμός γεννηθηκε μαζί με τα fasci di combattimento…Και επίσης κλασσικου τυπου προβοκατσιες των παρακρατικών ειναι οι Εμπρησμοι τυπου Ραιχσταγκ ..
    Και φυσικά το πρωτο που γινεται ειναι να το αποδιδουνε σε ξενους
    Φυσικά επισης οι διαφοροι Μαυροι φασιστες παρακρατικοι εμφανιζονται ως »εθνικιστές » αλλά φυσικά και ειναι Μαυροι διεθνιστες .. Εξου και η Μαυρη Διεθνής των απανταχου Ναζιφασιστοεθνικιστωνκαιπαρακρατικών ομου.

    Σχόλιο από Νοσφερατος | 24/01/2010

  150. 147.Βέβαια υπάρχουν και σήμερα “άλλου τύπου παρακρατικοί”. Αλλά όχι σαν τον παλιό ΙΔΕΑ ή τον δολοφόνο Γκοτζαμάνη.

    ΑΛΛΆ υπαρχουν και παραυπαρχουν και οι τετοιου τυπουσαν τον παλιό ΙΔΕΑ ή τον δολοφόνο Γκοτζαμάνη οπως καταλαβαμερ μετά απο μια εξαετια Δεξιας και ακροδεξηξιας και εθνολαικισμου και αντισημιτισμου και Φασιστικου τυπου ρατσισμου ετσι δεν ειναι;

    Σχόλιο από Νοσφερατος | 24/01/2010

  151. Εντάξει, η Δεξιά πάει έφυγε στον αγύριστο! Ο τόπος ξεβρώμισε απ’ τοπυς κουμπάρους.

    Σήμερα άλλα είναι τα προβλήματα και η μόνη εγγύηση είναι ο λαϊκός έλεγχος των κάθε λογής «αυθεντιών».

    Ομέρ

    Σχόλιο από Πόντος και Αριστερά | 24/01/2010

  152. Ο ΡΑΤΣΙΣΜΟΣ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΣΤΗΝ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΤΟΥ “ΑΝΤΙΡΑΤΣΙΣΜΟΎ”

    Φυσικά ..Κανενας απο τους συγχρονους ακροδεξιους ρατσιστες δεν παραδεχεται οτι ειναι Ρατσισής …Εξαλλου πολλοι απο αυτους εμφανιζονται και ως αριστεροι και ζητανε και Δημοψηφισμα για τους μεταναστες και επικαλουνται και τονΜαρξ εναντιον των μεταναστων κλπ κλπ ..
    Φυσικά χρησιμοποιουν πανομοιοτυπα επιχειρηματα με αυτά που χρησιμοποιουσε η Δεξια εναντιον των προσφυγων μετα το 22 οπως αποδεικνυει πάλι η σημερινή ελευθεροτυπια ..

    Σχόλιο από Νοσφερατος | 24/01/2010

  153. 151.Εντάξει, η Δεξιά πάει έφυγε στον αγύριστο! Ο τόπος ξεβρώμισε απ’ τοπυς κουμπάρους.

    ΕΤΣΙ ΛΕΓΑΜΕ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΡΕ του Καραμανλή του θειου
    εφαγε ρημαξε εφυγε
    . ΤΟ ΘΕΜΑ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΡΗΜΑΞΑΝ ΤΗΝ ΧΩΡΑ και φυγανμε αξιοπρεπως και αντις να κρυφτουνε απο ντροπή βγαινουνε τωρα και τσισριζουνε για Δημοψηφισμα για τους μεταναστες χρησιμοποιωντας ΟΛΑ ΜΑ ΟΛΑ τα παλια γνωστα Δεξια επιχειρηματα που χρησιμοποιυσαν για τους προσφυγες προγονους μας και φυσικά ορακρατικός μηχανισμος που σηκωσε κεφαλι στις μερες τους κανει οτι μπορει για να τους σιγονταρει χρησιμοποιωντας και …»αριστερά » επιχειρηματα οπως ο Μανιαδακης τοτε

    Σχόλιο από Νοσφερατος | 24/01/2010

  154. Μόνο που η σημερινή «ελευθεροτυπία» (Ιός δηλαδή) εκμεταλλεύεται το ιστορικό γεγονός για να περάσει τη δικιά του άποψη, μπερδεύοντας ανόμοια απράγματα.

    Εκείνη η ιστορική διαδικασία ήτνα η τελευταία πράξη συγκρότησης του εθνικού κράτος, όπου τελικά αντί να συμπεριλάννει το κράτος τις περιοχές των εξωελλαδικών, ήρθαν οι εξωελλαδικοί ως πρόσφυγες στην Ελλάδα.

    Η σημερινή διαδικασία είναι τελείως διαφορετική. Αν εξαιρέσεις το ανθρωπιστικό στοιχείο και το καθήκον για αλληληγγύει σε κατατρεγμένους ή ακόμα και πλάνητες τυχοδιώκτες, το σημερινό9 φαινόμενο είναι τελίως διαφορετικό.

    Και όταν την προσφυγική εμπειρία των παπούδων μας τη χρησιμοποιούν αυτοί που μέχρι σήμερα λοιδωρούν και περιφρονούν τους δικούς μας πρόσφυγες τότε η χρήση είναι τελείως ανήθικη.

    Χρησιμοποιεί εκείνη την ιστορία, όπως θα χρησιμοποιούσαν κάποιοι νεοναζί σήμερα την εβραϊκή εμπειρία για να μας πείσουν για κάτι.

    Αυτό που κάνει ο «Ιός» είναι ντροπή και ξεφτίλα.

    Ομέρ

    Σχόλιο από Πόντος και Αριστερά | 24/01/2010

  155. Νοσφεράτε,

    όταν λέω » ο ρατσισμός στην υπηρεσία του ‘αντιρατσισμού΄», εννοώ κάτι σαν το εξώφυλλο του περιοδικού ‘Εψιλον». Δεν το είδες; Ποιά είναι η γνώμη σου;

    Ομέρ

    Σχόλιο από Πόντος και Αριστερά | 24/01/2010

  156. […] Ζ., Αθανάσιος Αν. Φόρουμ Μεταναστών, Eliya, Ανταποκριτής, Πόντος και Αριστερά, Omadeon, Land and Autonomy, Ροίδη Εμμονές, Work in progress, Plagal, argos, λ:ηρ, […]

    Πίνγκμπακ από Ενημέρωση για τον εμπρησμό στα Χανιά και η υποκρισία/ Update on the Hania arson and on hypocricy « Abravanel | 24/01/2010

  157. Όμερ τστα περι υποκρισιας νομιζω οτι απαντα΄πολύ καλά ο Αμπραβανελ -και μολις ετοιμαζομουν να βαλωσυνδεσμο

    ..Τωρα – εμενα τα περι του Ιου..Εχουμε εντελώς διαφορετικη οπτική Γωνια

    εγώ νομιζω οτι ο Ιος αποδεικνυει με καθε τροπο οτι ο ΤΥΠΟς ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΩΝ που χρησιμοποιουν οι εδώ (λογης λογής)ακροδεξιοι εναντιον των Τοτε προγονων μας Πρσοφυγων και εναντιον των μεταναστων τωρα ειναι ΑΚΡΙΒΏς ο ιδιος..
    εξαλλου ο ιοσς δεν πρωτοτυπησε ..Προηγουμενως το ειχε αποδειξει και η ΑΥΓΉ
    εξαλλου σε μια σειρά σχολιων που εγινε παλι εδώ μεσα -θα ψαξω να το βρω -=το ειχαμε ξαναδει ..Αν θυμαμαι καλά και ο Μουμουλ συμφωνησε μαζί μου στο οτι
    ΑΚΡΙΒΩΣ ΤΑ ΙΔΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΕΙΧΕ ΚΑΙ ΤΟΤΕ Η ΔΕΞΙΑ .. ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΩΝ ΜΙΚΡΑΣΙΑΤΩΝ( και ποντιων ) προσφυγων
    ΑΚΡΙΒΏΣ ΤΑ ΙΔΙΑ ΕΧΕΙ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΑΥΤΏΝ ΠΟΥ ΜΕ ΤΗΝ ΕΝΔΕΙΚΤΙΚΉ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΕΡΙΦΡΟΝΗΣΗ ΤΗς ΠΡΟς ΤΟΝ ΙΔΙΟ ΤΟΝ ΑΝΘΡΩΠΟ ΑΠΟΚΑΛΕΙ ΠΕΡΙΦΡΟΝΗΤΙΚΆ »ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ»

    τελος παντων ..Θα ψαξω να τα βρω και να τα μεταφερω κι εδώ αφυ δεν με πιστευεις

    Σχόλιο από Νοσφερατος | 24/01/2010

  158. το εξωφυλλο του Ε δεν το ειδα και καπου το εχασα (το Ε )…τι δειχνει; δεν μπορεις να το βαλεις

    Σχόλιο από Νοσφερατος | 24/01/2010

  159. νΑ ΚΑΙ Η ΣΥΖΗΤΗΣΗ. αΠΟ ΕΔΏ https://pontosandaristera.wordpress.com/2010/01/04/4-1-2010/
    ξεκινά απο ενα σχ΄΄ολιο του Ακριτα που παραθετει μια επιστολή »αγανακτισμένου »πολιτη για την συγκριση μεταναστων και προσφυγων

    ακολουθει δικο μου σχολιο
    και καταλήγει με μια καταλυτική παρεμβαση του Μουμουλ

    294.Η ΒΕΝΤΟΥΡΑ, Η ΆΥΓΗ΄, ΟΙ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ ΤΟΥ 22 ΚΑΙ ΟΙ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ

    το αίσχος της Νέας Τάξης συνεχίζεται….με ΥΒΡΕΙΣ!

    Διάβασα με προσοχή τον δημοσιευμένο διάλογο στο τεύχος της ‘ΑΥΓΗΣ’ της 17ης Ιανουαρίου του 2010 – http://www.avgi.gr/ArticleActionshow.action?articleID=518082 -ο οποίος πραγματοποιήθηκε στο αναγνωστήριο των «Αρχείων Σύγχρονης Κοινωνικής Ιστορίας» στις 9 Ιανουαρίου, μεταξύ της Αναπληρώτριας Καθηγήτριας του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου (μετά την κ. Κουλούρη μας προέκυψε νέος εκπρόσωπος της ελίτ στο Πανεπιστήμιο αυτό) κυρίας Λίνα Βεντούρα, του Αλβανού δημοσιογράφου και συγγραφέα Γκαζμέτ Καπλάνι και του Επίκουρου Καθηγητή της Παντείου κ. Χριστόπουλου, με θέμα τη νομοθετική παρέμβαση του ΠΑΣΟΚ για την πολιτογράφηση των μεταναστών αλλά και τις ιστορικές, κοινωνικές και πολιτικές διαστάσεις του μεταναστευτικού φαινομένου στη χώρα μας.
    Στην προσπάθεια και την αγωνία των ομιλητών να υπερασπίσουν τις θέσεις τους, υπήρξε ένας γελοίος ισχυρισμός, που ουδεμία σχέση έχει με την αλήθεια και την

    επιστημονικότητα (την οποία υποτίθεται ότι πρωτίστως οφείλουν να υπηρετούν οι ακαδημαϊκοί μας ταγοί): να ταυτιστεί ο ξένος μετανάστης αλλά και λαθρομετανάστης με τον ελληνισμό και να δοθεί πολιτική και κοινωνική συνέχεια μέσα από την πρόσφατη ιστορία του ελληνικού έθνους. Συγκεκριμένα χρησιμοποιήθηκε το εξωφρενικό παράδειγμα της ταύτισης των σημερινών μεταναστών με την πολιτογράφηση του 1.500.000 των Ελλήνων προσφύγων της Ανατολής το 1922 που εκδιώχθηκαν από τον Κεμαλικό φασισμό και την προδοσία της μοναρχοφασιστικής δεξιάς της χώρας!
    Όσο συγκλονιστικό μπορεί να είναι αυτό το φρικτό παράδειγμα για το λαό μας και τη συντριπτική πλειοψηφία της ελληνικής κοινωνίας που διατηρεί τη συλλογική του μνήμη, τόσο αυτονόητο είναι για τους μεταμοντέρνους φανατικούς, που κατά τα άλλα κατηγορούν όλους όσους διαφωνούν με τις θέσεις τους για «φοβική συμπεριφορά».
    Είναι δυνατόν να ισοπεδώνεται τόσο η ιστορία της πατρίδας μας, μόνο και μόνο να στηριχθεί ένα νομοσχέδιο που επιβάλει την αποδιάρθρωση της ομογενοποιημένης ελληνικής κοινωνίας;
    Δεν μπορούν αν δουν ότι έτσι υπηρετούνται –και μάλιστα αυθεντικά- τα συμφέροντα όσων επιθυμούν την πλήρη ισοπέδωση των συνόρων, των λαών και των πολιτισμών;
    Ή μήπως δεν βλέπουν ότι σε κάθε τέτοια περίεργη περίπτωση συνεχώς αποκαλύπτονται τα ίχνη περίεργων παραγόντων όπως ο Σόρος, η USAID και άλλα ευώδη φρούτα της παγκοσμιοποίησης;
    Αλλά η ποιότητα και το ήθος αυτών των Πανεπιστημιακών «Δασκάλων» αποδεικνύεται και μόνο από το γεγονός ότι επικαλούνται δημοσίευμα του κατάπτυστου και γκαιμπελικού ΙΟΥ της γνωστής εφημερίδας. Είναι φανερό στους παροικούντες την Ιερουσαλήμ ότι το Σύστημα παράγει συνεχώς αστέρες, ως Λερναία Ύδρα. Μετά τους Λιάκο-Ρεπούση-Κουλούρηδες, νάτη και η Βεντούρα
    Η άθλια προσπάθεια δε, να συνδεθεί η απαράδεκτη στάση της τότε μοναρχοφασιστικής δεξιάς έναντι των προσφύγων, με τη σημερινή έντιμη στάση του Αντώνη Σαμαρά και όλων όσων εκφράζουν τις διαφωνίες ή τις επιφυλάξεις τους στο θέμα της πολιτογράφησης των μεταναστών, είναι προφανέστατη…
    Αλλά αν επιθυμούν να μας πείσουν ότι έχουν δημοκρατικές ευαισθησίες, ας ζητήσουν δημοψήφισμα.
    Όχι να χρησιμοποιούν τη δημοκρατία ως λάστιχο κατά το δοκούν.
    Προφανώς φοβούνται τον εχθρό λαό, γιατί επιμένει να διατηρεί ζωντανή τη συλλογική του μνήμη.
    Οι Βλάχοι, οι Μεταξάδες και οι Βασιλιάδες, χάρισμά τους. Το τραγικό επί του προκειμένου, είναι ότι δεν καταλαβαίνουν ότι στην ουσία ταυτίζονται μ’ όλους αυτούς !!!.
    Αλλά τι να περιμένει κανείς από τους μεταμοντέρνους που μισούν την ιστορία μας; Που μισούν ό, τι είμαστε; Ήταν αυτονόητο ότι θα πέσουν σε κραυγαλέες αντιφάσεις, αφού κρίνουν τα δεδομένα του παρόντος με βάση τις συνθήκες του παρελθόντος. Γι’ αυτό και η κορυφαία αντίφαση ταύτισης των Ελλήνων προσφύγων της Ανατολής, των επιβιωσάντων της γενοκτονίας, με τους σημερινούς μετανάστες. Ίσως εδώ να βρίσκεται και η ερμηνεία της ταύτισής τους με την επίσημη τουρκική ιστορική άποψη, που χαρακτηρίζει τους πρόσφυγες του 22 «μετανάστες». Δηλαδή η πλήρης ισοπέδωση των πάντων.
    Όμως το να παραδεχθεί κάποιος το λάθος του δεν είναι υποτιμητικό, αλλά αντιθέτως δείγμα γενναιότητας.

    Αναστάσιος Καζαντζίδης
    Απόγονος Επιζησάντων Γενοκτονίας

    Comment από χάλια, πολύ χάλια | Ιανουαρίου 19, 2010

    295.Τωρα περαν της πολιτογραφησης ε;
    Η σταση των φασιστοειδών απεναντι σε οποιοδηποτε τους μυριζει ξενος – ειτε ειναι Αλβανός ,ειτε ελληνας εξ αλβανιας ειτε Ποντιος εκ Ρωσσιας , Γεωργιας ειτε Γεωργιανός ειτε-ειτε

    ειναι ακριβώς η ιδια

    Ακριβώς η ιδια

    με την σταση πουεδιχνε πριν απο 6ο-70 χρονια η εξαπανέκαθεν ρατσισστική δεξια απενατι στους ελληνες Προσφυγες προγονους μας απο την Μικρασια και τον Πόντο – οταν τους ονομαζε ”Τουρκοσπορους” τις Σμυρνιες ‘παστρικιές ”

    οταν στα σχολεια δερνανε τους πατεραδες μας επειδή μιλουσαν ποντιακά , οταν τους εκμεταλευονταν αισχρα ως εργατες στα τοτε Εργοστασια, οταν τους σκοτωνανε στις απεργιες
    Η σταση ειναι η ιδια ..Τωρα κανουνε οτι το ξεχνάνε οι οπαδοι του Σαμαρά και του Καρατζαφερη

    ( Αληθεια ο Σαμαράς δεν ηταν τοτε που ηταν υπουργός στην Κυβερνηση Μητσοτάκη καιο Καρατζαφερης πηγαινε μαζι του Χερι Χερι ως κοληταρι του και βουλευτης;

    που -παιζοντας τοτε το παιχνιδι των Αμερικάνων και προσπαθώντας να βαλουν κι αυτοι ενα χερακι στην αποσταθεροποιηση του Υπαρκτου Σοσιαλισμου ;

    – Ο Σαμαράς δεν ηταν ο Πρωτος Ελληνας Υπουργος (εξωτερικών αν θυμαμαι καλώς)
    που πηγε στην Αλβανια και ειπε στους Αλβανους

    ”εκει ειναι τα συνορα ..περαστε τα;”

    Πειτε μου ρε παιδια !!!!

    Ο Σαμαρας -δεξι χερι του Μητσοτακη τοτε στις αρχες του 90
    δεν ηταν που πρωτοανοιξε τα συνορα για να ερθουν οσοι Αλβανοι θελουνε;

    Αυτος δεν ηταν που προκαλεσε ανοιχτα και σκοπιμα το πρωτο κυμα Αλβανών μεταναστων;

    Αυτος δεν ηταν; Που ειπε” Ελάτε”; ”Εκει ειναι τα βουνά”; ”περαστε τα;”

    Πειτε μου ρε αδελφια γιατι θα μας τρελάνουνε με τις ψευτιές τους αυτοι οι Δεξιοι Πολιτικάντηδες …δηλαδή τοσο ευκολα νομιζουν πως ξεχνάμε;

    Comment από Νοσφερατος | Ιανουαρίου 19, 2010
    296.Μερικές φορές δεν μπορώ να εξηγήσω κάποια πράγματα

    Διαβάζω στο λινκ της Αυγής να δω την συγκεκριμένη αναφορά της κας Βεντούρα όπου προσπαθεί να:

    “..ταυτιστεί ο ξένος μετανάστης αλλά και λαθρομετανάστης με τον ελληνισμό και να δοθεί πολιτική και κοινωνική συνέχεια μέσα από την πρόσφατη ιστορία του ελληνικού έθνους. Συγκεκριμένα χρησιμοποιήθηκε το εξωφρενικό παράδειγμα της ταύτισης των σημερινών μεταναστών με την πολιτογράφηση του 1.500.000 των Ελλήνων προσφύγων της Ανατολής το 1922…”

    Και να τι διαβάζουμε στην Αυγή :
    http://www.avgi.gr/ArticleActionshow.action?articleID=518082

    “..Και παράλληλα να θυμηθούμε και τις αντιδράσεις που προκάλεσαν όλες αυτές οι διευρύνσεις της πολιτικής κοινότητας. Στην Ελλάδα θα μπορούσαμε να θυμηθούμε το παράδειγμα των αντιδράσεων που προκλήθηκαν όταν πολιτογραφήθηκαν και απέκτησαν δικαίωμα ψήφου οι πρόσφυγες του 1922. Διάβαζα το Σάββατο (9.1.2009) στον «Ιό» της Ελευθεροτυπίας ένα απόσπασμα άρθρου του Γεωργίου Βλάχου, του ιδρυτή της Καθημερινής, του περίφημου ΓΑΒ, τον Ιούλιο του 1928, το οποίο αναφερόταν στους πρόσφυγες του 1922. Σε αυτό έλεγε: “Δεν τους θέλομεν ούτε ως ψηφοφόρους, ούτε ως εκλογείς, ούτε ως εκλέξιμους, ούτε ως πολίτας δικαιουμένους να κυβερνούν την Ελλάδα” κλπ…”

    Εσείς τι καταλαβαίνετε ?

    Αντι να εξοργισθεί ο γράφων απόγονος επιζήσαντος της γενοκτονίας κος Καζαντζίδης για τον άθλιο τρόπο με τον οποίο συμπεριφέρθηκαν στους πρόσφυγες και τις ρατσιστικές και εμετικές απόψεις που είχαν για αυτούς οι τότε εκπρόσωποι της μοναρχοφασιστικής δεξιάς όπως του κου Βλάχου :
    «Η “Καθημερινή” πολιτικάς σχέσεις με τους πρόσφυγας δεν θέλει να έχει. Δεν έχει διάθεσιν να ακούη πρόσφυγας πολιτικολογούντας, δεν συζητεί με επιτροπάς προσφύγων διά ζητήματα αφορώντα τον τόπον, δεν ζητεί ούτε ψήφους ούτε αναγνώστας εις τους συνοικισμούς (…) δεν τους θέλομεν ούτε ως ψηφοφόρους, ούτε ως εκλογείς, ούτε ως εκλέξιμους, ούτε ως πολίτας δικαιουμένους να κυβερνούν την Ελλάδα» (ουτε ζωγραφιστούς θα έλεγα εγώ..)
    φαίνεται η μόνη του εγνοια είναι η “έντιμη στάση του Σαμαρα” !!!

    Ότι θέλει διαβαζει ο καθένας, ότι θέλει καταλαβαίνει….!!! τι να πω..

    Αλήθεια , δεν ρωτάει να μάθει ο κος Καζαντζίδης ποια είναι έντιμη στάση του κου Σαμαρά για την επανάληψη της δίκης των υπαιτίων της μικρασιατικής καταστροφής ? Μια και είναι απόγονος επιζήσαντος της γενοκτονίας …ίσως τον ενδιαφέρει..
    Θα είχε ενδιαφέρον να μας πληροφορήσει ….

    mumul

    Comment από Πόντος και Αριστερά | Ιανουαρίου 19, 2010

    —————————
    Τωρα

    Ομερ ..
    Αν δεν ηξερα την ΕΜΜΟΝΉ σου με τον Ιο θα σουλεγα
    Αυτά που λεει ο Ιος σημερα

    δεν ειναι τιοπτε παραπάνω απο αυτά που ελλεγε η Αυγή
    για τον πανομοιοτυπο τροπο που αντιμετωπιζε τοτε η Δεξια τους Προσφυγες
    και τωρα τα Λογης λογής φασισταρια τους μεταναστες
    αλλά την ξερω
    και φυσικά την σεβομαι 🙂

    και δεν το λέω

    Σχόλιο από Νοσφερατος | 24/01/2010

  160. Ομέρ αυτό που έγραψες για τον «Ιό» : «Χρησιμοποιεί εκείνη την ιστορία, όπως θα χρησιμοποιούσαν κάποιοι νεοναζί σήμερα την εβραϊκή εμπειρία για να μας πείσουν για κάτι. «
    …απεικονίζει με τον καλύτερο τρόπο την προσπάθειά του.

    Αδιάφορα και κυνικά για τον προσφυγικό πληθυσμό, χωρίς αληθινή έννοια, χωρίς αυτοκριτική για τη στάση απαξίωσης των προγόνων μας όταν ζούσαν στις πατρίδες τους, ευλογώντας ουσιαστικά την εθνική εκκαθάριση που υπέστησαν, έρχεται τώρα να τους εκμεταλλευτεί ως πρόσφυγες.

    Σχόλιο από Βιετναμέζος | 24/01/2010

  161. Αδιάφορα και κυνικά για τον προσφυγικό πληθυσμό, χωρίς αληθινή έννοια, χωρίς αυτοκριτική για τη στάση απαξίωσης των προγόνων μας όταν ζούσαν στις πατρίδες τους, ευλογώντας ουσιαστικά την εθνική εκκαθάριση που υπέστησαν, έρχεται τώρα να τους εκμεταλλευτεί ως πρόσφυγες.

    Comment από Βιετναμέζος | Ιανουαρίου 24, 2010

    Αυτο ισως ειναι αλήθεια ..
    Αλλά θα μπορουσε εξισου καλά να χαρακτηρζιε και την σταση και αυτών που ριχνουν κροκοδειλα δαχτυλα για τους τοτε Μικρασιατες και Πόντιους προσφυγες
    και χρσηισμοποιοιουν τα ιδια ακριβώς επιχειρηματα που χρησιμοποιουσε τοτε η Δεξια εναντιον των προσφυγων
    εναντιον των σημερινων μεταναστων και προσφυγων
    στη χωρα μας
    – Η που προσπαθησαν να τους εκμεταλευτουν τους προσφυγες παππουδες μας στην περασμένη δεκαετια με διαφορες …Ρωμανιες (βλ σχετικά καπου εδώ)

    pontovizα κλπ

    και στους θολους καιρους που ζουμε λογής λογής πατριδοκαπηλοι και »επαναστατες » και »φιλοπροσφυγες » θολωνουν τα νερά ολο και περισσοτερο

    Σχόλιο από Νοσφερατος | 25/01/2010

  162. Το φιάσκο του «αντισημιτισμού»

    Γράφει ο Γιώργος Δελαστίκ

    Σοβαρότατες πολιτικές διαστάσεις με εξαιρετικά ύποπτες και σκοτεινές πτυχές έχει πάρει πλέον η υπόθεση του διπλού εμπρησμού της εβραϊκής συναγωγής στα Χανιά, στις 5 και στις 17 Ιανουαρίου, με την αποκάλυψη των δραστών της επαίσχυντης πράξης. Εχει προκληθεί πολιτικός και διπλωματικός σάλος καθώς έγινε γνωστό ότι οι δράστες είναι… δύο Αμερικανοί από τη «διευκόλυνση» (δηλαδή τη βάση) των ΗΠΑ στη Σούδα, δύο Βρετανοί από τη βάση του ΝΑΤΟ εκεί και ένας Ελληνας, ο οποίος έχει σχέση με την τροφοδοσία της νατοϊκής βάσης! Οπως αποδεικνύεται από τις λήψεις καμερών επιτήρησης καταστημάτων που βρίσκονται στον ίδιο δρόμο με τη συναγωγή, δράστης του πρώτου εμπρησμού ήταν ο ένας από τους δύο Αμερικανούς με συνεργούς τούς υπόλοιπους τέσσερις, ενώ δράστης του δεύτερου εμπρησμού ήταν ο μεγαλύτερος σε ηλικία από τους δύο Βρετανούς (33 ετών, ενώ ο δεύτερος είναι 23) με τους υπόλοιπους να φυλάνε τσίλιες!

    Οι δύο Αμερικανοί φυγαδεύτηκαν αμέσως στο εσωτερικό της βάσης τους και ενδεχομένως να έχουν ήδη μεταφερθεί εκτός Ελλάδας, ενώ κλιμάκιο της αμερικανικής πρεσβείας έσπευσε αμέσως στα Χανιά για να κουκουλώσει την υπόθεση και να υποβαθμίσει όσο το δυνατόν περισσότερο την αναφορά στους Αμερικανούς δράστες από τα ελληνικά μέσα ενημέρωσης.

    Οι Αμερικανοί απαιτούν για τον σκοπό αυτόν τη συνεργασία της ελληνικής αστυνομίας, στην οποία άλλωστε οι υπεύθυνοι της αμερικανικής βάσης αρνήθηκαν να δώσουν τα ονόματα των δραστών. Εννοείται ότι η τοπική ΕΛ.ΑΣ. έχει σηκώσει τα χέρια ψηλά και το θέμα χειρίζεται απευθείας το υπουργείο Δημόσιας Τάξης λόγω του εκρηκτικού πολιτικού χαρακτήρα του θέματος.

    Κάτι ανάλογο συμβαίνει και με τους δύο Βρετανούς. Οι αρχικές πληροφορίες τούς φέρουν ως εκπαιδευτές της ειδικής μονάδας Ναυτικής Αποτροπής του ΝΑΤΟ, αλλά τα τελευταία 24ωρα καταβάλλεται προσπάθεια να παρουσιαστούν ως… εργαζόμενοι σε μπαρ (!) ώστε να υποβαθμιστούν όσο το δυνατόν περισσότερο οι επικίνδυνες για το Λονδίνο πολιτικές διατάσεις του θέματος και φυσικά οι δικαιολογημένες αντίστοιχες υποψίες.

    Το πιο διασκεδαστικό είναι ότι στην αναγνώριση των δραστών έπαιξε καθοριστικό ρόλο, όπως μεταδίδεται από τα Χανιά, το κλιμάκιο της… ισραηλινής μυστικής υπηρεσίας Μοσάντ που βρίσκεται μόνιμα στην Κρήτη, το οποίο «εισέβαλε» στα γραφεία της ΕΛΑΣ στα Χανιά και απαίτησε από τους Ελληνες αστυνομικούς να μαζέψουν το οπτικό υλικό από όλες τις κάμερες των καταστημάτων, βάσει του οποίου όντως αποκαλύφθηκαν οι Αμερικανοί και οι Βρετανοί δράστες, μαζί με τον Ελληνα «τσιλιαδόρο» συνεργάτη τους. Προφανώς τώρα οι Ισραηλινοί πράκτορες θα τραβούν τα μαλλιά τους!

    Η αποκάλυψη της ταυτότητας των δραστών κατεξευτέλισε παράλληλα το Στέιτ Ντιπάρτμεντ, το οποίο έσπευσε να βγάλει ανακοίνωση προς τους Αμερικανούς πολίτες προειδοποιώντας τους για τον αντισημιτισμό των… Ελλήνων! Τι έχει άραγε η Ουάσιγκτον να πει τώρα που όλοι γνωρίζουν ότι δύο Αμερικανοί και όχι Ελληνες πολίτες συμμετείχαν στους εμπρησμούς, με τον έναν μάλιστα εξ αυτών να είναι και ο εμπρηστής την πρώτη φορά;

    Παρόμοιο διασυρμό υπέστη και η αμερικανική εφημερίδα «Γουόλ Στριτ Τζέρναλ», η οποία την Πέμπτη δημοσίευσε ημισέλιδο κατάπτυστο άρθρο με τίτλο «Η ντροπή της σύγχρονης Ελλάδας», για να καταγγείλει τον υποτιθέμενο αντισημιτισμό των Ελλήνων. «Η Ελλάδα υποφέρει από έλλειψη ηθικής, θρησκευτικής και κοινωνικής ηγεσίας, που να καταγγέλλει την αισχύνη του αντισημιτισμού» έγραφε λάβρη η αμερικανική εφημερίδα, επαινώντας παράλληλα την «αξιοθαύμαστη εξαίρεση του πρώην συντηρητικού πρωθυπουργού Κωνσταντίνου Μητσοτάκη»!

    Ακρως ενδιαφέρον είναι ότι η αμερικανική εφημερίδα ορίζει ως δήθεν αντισημιτισμό… «τη συνηθισμένη τώρα σύγκριση του Ισραήλ με τους ναζί στα ελληνικά μέσα ενημέρωσης»! Αποδεικνύεται έτσι ότι όλος αυτός ο θόρυβος αποσκοπεί συν τοις άλλοις στο να πιέσει τα ελληνικά ΜΜΕ να σιωπούν μπροστά στα εγκλήματα που διαπράττουν τα αιμοσταγή στρατεύματα του Ισραήλ σε βάρος αμάχων Παλαιστινίων. Μάταιος ο κόπος των Αμερικανών. Δεν θα το καταφέρουν.

    ΥΠΟΨΙΕΣ
    Προβοκάτσια ξένων υπηρεσιών;

    Η ΕΘΝΙΚΟΤΗΤΑ των δραστών εγείρει ένα κρίσιμο πολιτικό ερώτημα: οι Βρετανοί και οι Αμερικανοί από τις βάσεις πυρπόλησαν δύο φορές τη συναγωγή λόγω προσωπικής πολιτικής εμπάθειας εναντίον των Εβραίων ή έδρασαν κατόπιν εντολών μυστικών υπηρεσιών των χωρών τους; Εχουμε να κάνουμε δηλαδή με τυχαίες πράξεις αντισημιτικού κρετινισμού τεσσάρων ανεγκέφαλων Αμερικανών και Βρετανών ή με πολιτική προβοκάτσια ξένων πρακτόρων με στόχο τη δυσφήμηση της Ελλάδας στον εβραϊκό κόσμο που κατέχει κορυφαίες θέσεις στο παγκόσμιο τραπεζικό σύστημα, σε μια φάση που η χώρα μας βρίσκεται σε πολύ δύσκολη οικονομική κατάσταση και επομένως έχει ανάγκη τις ξένες τράπεζες;

    http://www.ethnos.gr/article.asp?catid=11826

    Σχόλιο από X | 25/01/2010

  163. »’δυσφήμηση της Ελλάδας στον εβραϊκό κόσμο που κατέχει κορυφαίες θέσεις στο παγκόσμιο τραπεζικό σύστημα»’

    ΘΕΛΕΙ Η ….ΝΑ ΚΡΥΦΤΕΙ ΧΑΡΑ ΔΕΝ …..

    ,

    Σχόλιο από Νοσφερατος | 25/01/2010

  164. ti egine re paidia,tha peite kana sorry gia ta osa grafete toses meres? sas einai toso dyskolo na paradexteite oti ayto htan prokovacia?kai seis kai oi politikoi poy prin milhsoyn ta stoixeia ebgalan toys synyueis logous mnhmeio?

    Σχόλιο από resvanis | 26/01/2010

  165. resvanis

    εάν νοιώθεις «Ακροδεξιός, νεοναζί, νεοπαγανιστής«, γιατί αυτούς δείξαμε, τότε είσαι σε λάθος ιστολόγιο!!

    Αν όχι, τότε μάλλον δεν διάβασες καλά το κείμενό μας. Ξαναπροσπάθησε!

    Βέβαια είναι αλήθεια ότι σ’ αυτές τις τρεις κατηγορίες θα έπρεπε να προσθέσουμε και μια τέταρτη τους «πράκτορες».

    Ομέρ

    Σχόλιο από Πόντος και Αριστερά | 26/01/2010

  166. Απαντηση στον Δελαστικ

    Συνωμοσιολαγνεία και στερεότυπα

    Σχόλιο από Νοσφερατος | 26/01/2010

  167. Πυρήνες ακροδεξιών φυτρώνουν στα σχολεία

    Νέοι παίκτες στον «χώρο»- Αρκετοί ανήλικοι μεταξύ αυτών που επιτέθηκαν σε αντιρατσιστική εκδήλωση στην Πανόρμου

    ΓΙΑΝΝΗΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ | Τρίτη 26 Ιανουαρίου 2010

    Το αβγό του φιδιού επωάζεται, γεννά βία και βρίσκει πρόσφορο έδαφος ακόμη και σε σχολεία. Η επίθεση ομάδας ακροδεξιών με καδρόνια και ξύλα σε ειρηνική εκδήλωση αντιρατσιστικής διαμαρτυρίας κατοίκων και φορέων στην πλατεία Κανελλοπούλου στην Πανόρμου το περασμένο Σάββατο επανέφερε με μεγαλύτερη ένταση το ζήτημα δράσης πολιτικά και ιδεολογικά ακραίων ομάδων στα βίαια πρότυπα που έχουν παρατηρηθεί σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες. Πολύ περισσότερο μάλιστα από τη στιγμή που ανάμεσα στους επιτιθέμενους έδρασαν 13χρονα και 14χρονα παιδιά φορώντας κουκούλες και μπουφάν με αποτυπωμένους κελτικούς σταυρούς, ένα από τα πιο γνωστά σύμβολα του ναζισμού. Εξάλλου, ανάμεσα στην ομάδα των 44 συλληφθέντων γι΄ αυτό το ξέσπασμα βίας είναι και 13 ανήλικοι.

    Το δίκτυο των «Αυτόνομων Εθνικιστών», όπως αυτοαποκαλείται η μερίδα ακροδεξιών που επιτέθηκε στην αντιρατσιστική συγκέντρωση, αποτελεί έναν σχετικά νέο «παίκτη» στη χορεία των ομάδων ή των κομμάτων που τοποθετούνται στο δεξιό άκρο του πολιτικού φάσματος. Μεγάλο τμήμα τους προέρχεται, σύμφωνα με πληροφορίες, από αποσκιρτήσαντα μέλη ή οπαδούς της «Χρυσής Αυγής» που, όπως λέγεται, διαφώνησαν με την «αδράνεια» του εθνικιστικού χώρου και ασπάστηκαν μια λογική δυναμικότερων και «με διακριτή υπογραφή» εμφανίσεων ή «παρεμβάσεων», όπως αποκαλείται στη γλώσσα τους.

    Ενδεικτικό αυτής της υιοθέτησης «δυναμικότερης» παρουσίας είναι το κείμενο που φιλοξενείται σε μία από τις πολλές ιστοσελίδες, οι οποίες αποτελούν τόσο χώρο «συνάντησης» και «κινητοποίησης» όσο και προνομιακό τόπο «στρατολόγησης» νεαρών σε ηλικία μελών. Σε αυτό το κείμενο, το οποίο τιτλοφορείται «Από την Εθνική Αντίσταση στην Εθνική Επίθεση», γίνεται λόγος για «διαρκή, αμυντική τακτική του εθνικιστικού χώρου που δημιουργεί κλίμα εσωστρέφειας». Και ο συγγραφέας του προσθέτει: «Η κατάσταση αυτή πρέπει να αλλάξει. Με ριζοσπαστικό τρόπο.Ας επιτεθούμε επιτέλους» .

    Με άξονα την αποστροφή προς τους μετανάστες, η παρουσία των οποίων «αλλοιώνει την ταυτότητα της ελληνικής κοινωνίας και έχει οδηγήσει στην ανεργία τους κατοίκους της υπαίθρου», οι ακροδεξιοί αυτοί κύκλοι έχουν κατορθώσει να διεισδύσουν και σε σχολεία, με αυξημένα ποσοστά μαθητών από άλλες χώρες. Ετσι, για παράδειγμα, πυρήνας του αυτόνομου αυτού δικτύου υφίσταται, σύμφωνα με πληροφορίες, χαλαρά οργανωμένος στο 16ο Λύκειο Αθηνών, το οποίο συμπτωματικά απέχει ελάχιστα μέτρα από την πλατεία όπου βιαίως διεκόπη η συγκέντρωση του Σαββάτου. Αξίζει να σημειωθεί ότι ανάμεσα στους συγκεντρωμένους ήταν και καθηγητές της Β΄ ΕΛΜΕ Αθηνών, όπου υπάγονται και οι καθηγητές του εν λόγω σχολείου.

    Σ το πνεύμα επίσης της «διαφήμισης» και προβολής των ενεργειών τους στις ιστοσελίδες στο Διαδίκτυο «ανεβάζουν» κείμενα και φωτογραφίες τους από παλαιότερες αιφνιδιαστικές και βίαιες «παρεμβάσεις» τους. Στους «Αυτόνομους Εθνικιστές» χρεώνεται η διακοπή της παρουσίασης του βιβλίου «Κόκκινο στην Πράσινη Γραμμή» του συγγραφέα Βασίλη Γκουρογιάννη πριν από περίπου δύο μήνες στη Στοά του Βιβλίου, ενώ πριν από 15 ημέρες η ίδια ομάδα είχε εισβάλει στο Πολιτιστικό Κέντρο Αμπελοκήπων την ώρα όπου διεξαγόταν συζήτηση ανάμεσα σε μέλη αντιρατσιστικών οργανώσεων για τις προτεινόμενες ρυθμίσεις προκειμένου να χορηγείται η ελληνική ιθαγένεια και σε μετανάστες. Οι εισβολείς γέμισαν τον χώρο με ακροδεξιά σύμβολα και ζωγραφικές απεικονίσεις στένσιλ όπου απεικονίζονταν έγχρωμοι και δίπλα στον κελτικό σταυρό η φράση με τη μορφή ερωτήματος «Αν είναι αυτός Ελληνας, εσύ τι είσαι;». Εντύπωση μάλιστα προκάλεσε το γεγονός ότι οι ακροδεξιοί, νεαρής ηλικίας οι περισσότεροι, φορούσαν μαύρα ρούχα και την ίδια λευκή μάσκα που παρέπεμπε στον γνωστό κεντρικό χαρακτήρα του κόμικ και της κατοπινής ταινίας «V for Vendetta».

    Περίοπτη θέση επίσης στις ιστοσελίδες των «Αυτόνομων Εθνικιστών» κατέχουν οι διεθνείς «συνεργασίες» και παραπομπές. Σε αυτές συγκαταλέγονται οι αντίστοιχες ιστοσελίδες γερμανών, ιταλών, ισπανών και σλοβένων ακροδεξιών, καθώς και η ιστοσελίδα «κοινωνικής δικτύωσης» και ενημέρωσης εθνικιστικών κύκλων ανά την Ευρώπη Volksfront Μedien (Τα ΜΜΕ του Λαϊκού Μετώπου). Ξεχωριστή παράλληλα θέση έχουν οι αναρτήσεις για εκδηλώσεις «μνήμης», όπως εκείνη στη Γερμανία για τα θύματα των συμμαχικών βομβαρδισμών στο Μαγδεμβούργο και στη Δρέσδη, παραδοσιακό ραντεβού ακροδεξιών και νοσταλγών του ναζισμού.

    Σχόλιο από Ζ | 26/01/2010

  168. eitan i den eitan mi ellines oi drastes? eitan amerikanoi k bretanoi? osoi espeusan na spekoularoyn epi antimitismo ton ellinon mhpos xrostoun mia exhghsh?? eleos pia..akrodexio einai pano apo ola to israil..pou dolofonei brefh ypo ta ommata ohe klp??? to post sas einai pleon akairo kai astoxo..

    Σχόλιο από resvanis | 26/01/2010

  169. Να σε ρωτήσω κάτι βρε resvanis

    Ακροδεξιοί και φασίστες υπάρχουν στην Ελλάδα ?

    Σχόλιο από sarantamilakokkina | 27/01/2010

  170. ε κοιτα ..Να απαντησω εγω αν δεν σε πειραζει;
    Και βεβαια ΥΠΆΡΧΟΥΝ ..
    αλλά ως γνωστον οι Ελληνες αΚΡΟΔΕΞΙΟΙ ,ΦΑΣΙΣΤΕς ΚΑΙ νΑΖΗΔΕς δΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΟΤΕ αντισημιτες
    Διοτι Ως γνωστον ο Ελλην και Ναζιστης να ειναι
    και να διαβαζει Χιτλερ ή Πλευρη απο το πρωι ως το βραδυ

    ΔΕΝ γινεται να ειναι αντισημιτης ..Απλά Δεν του παει…δεν κολάει πως να το κανουμε …

    Σχόλιο από luciferidis | 27/01/2010

  171. kyrioi,epi tis ousias..amerikanoi + bretanoi evalan ti fotia?? nai i oxi? an den simferei h pragmatikotita toso xeirotero gia aytin???akrodexioi iparxoyn kai stin ellada..dragvna,repoysi,plevris,ratsistes sionistes,xrisavgites,nasoi theodoridides,oloi aytoi einai akreoi..me ton tropo toys..sta xania xanaroto! poioi ebalan ti fotia???? o plevris,xrisavgites..??? an oxi tote ti mas tsampoynate tosi ora ta osa leei kai to state department??

    Σχόλιο από resvanis | 27/01/2010

  172. Ρεσβάνης,

    γράφε σε παρακαλώ με το ελληνικό 24γράμματο αλφάβητο. Τι ξενομανία είναι αυτή που έχει πιάσει ορισμένους;

    Η πυρπόληση της εβαραϊκής συναγωγής είναι έργο βρετανο-αμερικανικο-ελληνικό. Θα δούμε εάν πρόκειται για έργο μυστικών υπηρεσιών, που δεν αποκλείεται ούτε είναι και σίγουρο ακόμα.

    Τώρα, ο χυδαίος αντισημιτισμός υπάρχει δυστυχώς. Κάνε μια βόλτα στα σάιτ των ομάδων που αναφέουμε στην αρχή και θα το διαπιστώσεις. Οπότε ο τίτλος μας είναι σωστότατος.

    Ομέρ

    Σχόλιο από Πόντος και Αριστερά | 27/01/2010

  173. !!!
    Διακρίνω μια έφεση να αθωώσουμε τον Πλεύρη, χρυσαυγίτες κλπ από «πάσαν νόσον και πάσαν μαλακίαν» ή κάνω λάθος ?

    Μήπως η παρακάτω φωτογραφία λέει κάτι ?…

    -Ο Άρειος Πάγος, ο «Ιός» και ο νεοελληνικός αμοραλισμός

    luciferidis
    Πρόθυμος και καταδεκτικός , όπως πάντα… 🙂

    Σχόλιο από sarantamilakokkina | 27/01/2010

  174. ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΜΠΡΗΣΜΟ ΤΗΣ ΣΥΝΑΓΩΓΗΣ

    Προφυλακίστηκε ο 32χρονος Βρετανός – Αρνείται την κατηγορία
    Δημήτρης Μαριδάκης | 27.01.2010

    Ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους ο 22χρονος συμπατριώτης του και ο Ελληνας
    Προφυλακιστέος κρίθηκε χθες ο 32χρονος Βρετανός ο οποίος μαζί με τέσσερα ακόμα άτομα – ένα Έλληνα, ένα Βρετανό και δύο Αμερικανούς – κατηγορούνται για τους εμπρησμούς της εβραϊκής συναγωγής.
    Ο 24χρονος Έλληνας και ο δεύτερος Βρετανός (22 ετών), μετά την απολογία τους, αφέθηκαν ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα και της εμφάνισης δύο φορές τον μήνα στο Αστυνομικό Τμήμα καθώς και υπό τον όρο της καταβολής εγγύησης ποσού 2.000 και 3.000 ευρώ αντίστοιχα.
    Και οι τρεις αντιμετωπίζουν κατηγορίες σε βαθμό κακουργήματος για εμπρησμό εκ προθέσεως (με την επιβαρυντική περίσταση ότι τέθηκαν σε κίνδυνο ανθρώπινες ζωές) και για την από κοινού ένωση για τη τέλεση αδικήματος.
    Την ερχόμενη Πέμπτη θα οδηγηθεί στον ανακριτή ο 24χρονος Αμερικανός που συνελήφθη στις αρχές της εβδομάδας, ενώ αναζητείται ακόμα ο δεύτερος Αμερικανός ο οποίος σύμφωνα με πληροφορίες βρίσκεται στην Ιταλία.
    ΣΥΝΗΓΟΡΟΙ:
    «ΣΚΟΤΕΙΝΗ»
    ΥΠΟΘΕΣΗ
    Οι δύο Βρετανοί που απολογήθηκαν χθες αρνήθηκαν οποιαδήποτε συμμετοχή τους στους εμπρησμούς, ενώ οι συνήγοροι τους έκαναν λόγο για «σκοτεινή» υπόθεση χαρακτηρίζοντας εξαιρετικά «αμφιλεγόμενη» την κατάθεση του Έλληνα – λόγω των ψυχολογικών προβλημάτων που αντιμετωπίζει – στην οποία βασίζονται σε μεγάλο μέρος οι κατηγορίες που τους αποδίδονται.
    Συγκεκριμένα ο συνήγορος του 23χρονου Βρετανού Δημήτρης Κακατσάκης δήλωσε σχετικά: «Ως δικηγόρος του εντολέα μου του νεαρού Βρετανού αυτό που έχω να δηλώσω είναι ότι καταδικάζουμε τις πράξεις βίας που γίνονται όχι μόνο στην εβραϊκή συναγωγή αλλά και σε οποιονδήποτε τρόπο λατρείας από τον οποιονδήποτε. Σήμερα (σ.σ. χθες) προσήχθη ο εντολέας μου ενώπιον του ανακριτού για να απολογηθεί κατηγορούμενος για τον εμπρησμό της εβραϊκής συναγωγής. Απολογήθηκε και δέχθηκε και ο ανακριτής και ο εισαγγελέας ότι τα αποδεικτικά στοιχεία δεν ήταν ικανά για να κρατηθεί στη φυλακή».
    Συνεχίζοντας ο κ. Κακατσάκης ανέφερε: «Σας δηλώνω ότι η υπόθεση εμπρησμού της εβραϊκής συναγωγής στα Χανιά όχι μόνο είναι νεφελώδης αλλά μπορώ να πω ότι είναι σκοτεινή. Δεν αποδεικνύεται από τα αποδεικτικά στοιχεία που έχουν προσαχθεί ότι όχι μόνο ο εντολέας μου αλλά και ότι οι άλλοι έχουν διαπράξει τον εμπρησμό και πιστεύω ότι έως ότου οριστεί το δικαστήριο για να διευκρινιστεί και διασαφηνιστεί ποιος είναι υπεύθυνος ενδεχομένως να εμφανιστούν καινούρια στοιχεία και οι νυν κατηγορούμενοι να μην έχουν καμία σχέση με τον εμπρησμό της εβραϊκής συναγωγής».
    Ο συνήγορος του 33χρονου Βρετανού Τάσος Κακατσάκης αναφερόμενος στον εντολέα του σημείωσε: «Κρίθηκε προφυλακιστέος από τον ανακριτή και τον εισαγγελέα δεδομένου ότι κατά τη γνώμη τους προέκυψαν κάποιες σοβαρές ενδείξεις ότι συμμετείχε στην τέλεση του αδικήματος για το οποίο κατηγορείται. Σε κάθε περίπτωση, πιστεύω ότι στη συνέχεια θα ασκήσει κάποιο από τα δικαιώματα που έχει στη διάθεσή του και δεδομένου ότι συνεχίζει να αρνείται τις αποδιδόμενες κατηγορίες σε αυτόν εν τέλει θα δικαιωθεί. Ειδικά αν σκεφτεί κανείς ότι προφυλακίστηκε βάση μιας εξαιρετικά αμφιλεγόμενης κατάθεσης του πρώτου κατηγορουμένου, του Έλληνα, ο οποίος όπως – είναι πλέον γνωστό – πάσχει από πολύ σοβαρά προβλήματα».
    Ερωτηθείς ο κ. Κακατσάκης για τον αν ο Βρετανός έχει σχέση με την ΝΑΤΟϊκή βάση στα Χανιά, όπως αναφέρεται σε δημοσιεύματα του αθηναϊκού Τύπου, τόνισε: «Ο πελάτης μου από όσο μπορώ να ξέρω και από όσα μου είπε δεν έχει καμία απολύτως σχέση με την αμερικανοΝΑΤΟϊκή βάση. Είναι Βρετανός, βρίσκεται για μεγάλο διάστημα στα Χανιά και εργάζεται σε μαγαζί στο λιμάνι. Τώρα κανείς δεν μπορεί να ξέρει τι μπορεί να συμβαίνει και τι άλλο μπορεί να υπάρχει. Πάντως από όσα μου είπε σε εμένα και χθες που τον επισκέφθηκα στα κρατητήρια και σήμερα που ήμασταν όλο το πρωί στην ανάκριση δεν νομίζω ότι ισχύει κάτι τέτοιο».

    Σχόλιο από Ζωνιανίτης | 27/01/2010

  175. kirioi,praktores i oxi oi amerikanobretanoi kai o ellinas tsiliadoros,kati xeroun..einai meli tis xrisis avgis?? einai stelexoi tou kara-tzafer? einai xaderfia tou plevri? i einai kati allo pou den tha mathoume..pote???!!! kali i plaka tou »antisimitismou»na peithei toulaxiston kai ligo..!!!

    Σχόλιο από resvanis | 27/01/2010

  176. Καλά κύριος.
    Δεν θα τα χαλάσουμε τώρα για την «πλάκα του αντισημιτισμού».
    Απλά ὁ ἔχων ὦτα ἀκούειν…..αρκεί να θέλει βεβαίως..

    http://news.pathfinder.gr/photoscope/greece/news/8926.html

    http://argiros.net/?p=976

    http://www.skai.gr/articles/news/greece/Βεβήλωσαν-το-εβραϊκό-νεκτροταφείο-Ιωαννίνων/

    http://www.koutipandoras.gr/ArticleDetail.aspx?nodeSerial=001001004002&nodeId=37&articleId=390

    Σχόλιο από sarantamilakokkina | 27/01/2010

  177. aytoi tora oloi pernoun oskar antikeimenikotitas kai o delastik einai anathematismenos ebraiopliktos?? h fotia sta xania einai entelos allo thema apo ton opoin antisimtismo ton ellinon..einai xekatthari proklisi..provokatsia..!!

    Σχόλιο από resvanis | 28/01/2010

  178. «.. o delastik einai anathematismenos ebraiopliktos??..»

    Συ είπας..

    «.. h fotia sta xania einai entelos allo thema apo ton opoin antisimtismo ton ellinon..einai xekatthari proklisi..provokatsia..!!..»

    Από την «πλάκα του αντισημιτισμού» περάσαμε στον «όποιον αντισημιτισμό». Κάτι είναι κι αυτό. Ισως βοήθησαν και οι φωτογραφίες
    Στα Χανιά μπορεί να είναι και προβοκάτσια μπορεί και όχι..θα δείξει..
    Πάντως αυτό δεν μας εμποδίζει να καταδικάζουμε τον έστω «όποιον αντησιμιτισμό» στην Ελλάδα από όπου και εάν προέρχεται.Είτε ακροδεξιοί είναι αυτοί,έίτε νεοναζί, είτε νεοπαγανιστές, είτε πράκτορες, είτε..ειτε ειτε….
    Έτσι δεν είναι ?

    Σχόλιο από sarantamilakokkina | 28/01/2010

  179. Αρκετοί εδώ προσπαθούνε να απορρίψουνε κάθε ισχυρισμό περι συνομωσίων, γιατί άραγε?
    Μας λένε πως για αυτά, απλώς φταίνε οι δύστυχοι, οι παγανιστές οι νεοναζί οι ακροδεξιοί…. εγώ θα προσέθετα και μερικούς ακόμη, όπως εβραίο-χριστιανοί ροκάδες χούλιγκανς ΚΚΕδες ΚΚΕ (μλ)»αναρχικούς» …..και με έναν λόγο κάθε οδούς φανατικούς, τους οποίους, λόγο του φανατισμού τους εύκολα μπορούνε να τους στρέψουν σε αλλότριες δραστηριότητες οι έχοντες δόλιους σκοπούς.
    Συνεπώς οι πράκτορες (που ανάφερε ο Όμηρος) δεν συγκαταλέγονται στην ίδια συνομοταξία, γιατί αυτοί δεν είναι απαραίτητο να είναι φανατικοί (σε κάποια ιδεολογία) απλός κάνουνε την δουλειά που τους αναθέτουνε, χρησιμοποιώντας ενίοτε τους φανατικούς κάθε είδους …
    Το να εθελοτυφλεί κάποιος λέγοντας αυτά τα πράγματα, (όπως το κάψιμο της συναγωγής) δεν έχουνε να κάνουνε με συνομωσίες, στη καλύτερη περίπτωση είναι αφελές !!! και στην χειρότερη είναι σκόπιμο. (γιατί υπάρχει και αυτή η πλευρά και δεν αναφέρομαι σε κανέναν εδώ μέσα).
    Ζούμε σε έναν «αγγελικό» κόσμο που αναπνέει μέσα στα σκατά των παντώς είδους συνωμοσιών!!!!
    Φαίνετε πως το άρθρο του Δελαστίκ πόνεσε πολύ γιατί τόλμησε να πει κάποια πράγματα με το όνομα τους.

    Σχόλιο από Dionisis | 28/01/2010

  180. Dionisi
    Τι ακριβώς εννοείς «εβραιοχριστιανοί»
    Γιατί εβραιοχριστιανοί με μια έννοια μπορεί να είναι όλοι τους (εκτός παγανιστών) δηλ. νεοναζί εβραιοχριστιανός, κκε εβραιοχριστιανός κλπ
    Είναι ξεχωριστή ομάδα αυτοί , πολιτική , κοινωνική ή άλλη ?

    Σχόλιο από sarantamilakokkina | 28/01/2010

  181. Δεν αναφέρομαι στους Εβραίους- Ισραηλίτες ή Ιουδαίους στην καταγωγή, αλλά στην μισαλλοδοξία της εβραίο-χριστιανικής θρησκείας ιδεολογίας, (θα έπρεπε να προσθέσω και το Ισλάμ….) μιας και οι τρεις θρησκείες έχουνε κοινό θεμέλιο την βίβλο, την οποία θεωρώ μήτρα της μισαλλοδοξίας και κάθε είδους φασισμού…
    Αυτό δεν σημαίνει πως για μένα κάθε μουσουλμάνος ή χριστιανός ή εβραίος αποδέχεται….όσα περί μισαλλοδοξίας κηρύσσει η βίβλος…..
    Άλλωστε νομίζω πως είναι σαφές τι εννοώ στο σχόλιο 179, όταν αναφέρθηκα σε κάθε είδους άνοους, φανατικούς, ιδεολήπτες, τους οποίους, βρίσκεις και σε άλλες ιδεολογίες, όπως: «παγανιστές οι νεοναζί οι ακροδεξιοί αλλά και ροκάδες χούλιγκανς ΚΚΕδες……
    Συνεπώς όχι δεν μπορεί ο ΚΚΕς να είναι συνεπείς στην ιδεολογία του ΚΚΕ, η οποία θεώρει θεμέλιο τον διαλεκτικό υλισμό, έχει υλιστική βάση και απορρίπτει μετά βδελυγμίας της μεταφυσικές προλήψεις του εβραίο-χριστιανισμού- ισλαμ παγανισμού κλπ.
    Βέβαια υπάρχουνε ψηφοφόροι και μέλη του ΚΚΕ που είναι θρησκευόμενοι αλλά όπως είπα δεν είναι συνεπείς με την κοσμοθεωρία αυτού του κόμματος απλός εκφράζονται σε πολιτικά και κοινωνικά θέματα από το ΚΚΕ.

    Σχόλιο από Dionisis | 28/01/2010

  182. Το κοινό μεταξύ όλων αυτών είναι ο φανατισμός και ξανά τονίζω όχι όλων όσων ομαδοποιούνται ή προσηλυτίζονται αλλά εν δυνάμει ο κάθε ένας από αυτούς μπορούνε να φτάσει στον φανατισμό…..

    Σχόλιο από Dionisis | 28/01/2010

  183. διονυση θερμή παρακληση

    το »ΚΚΕ (μ-λ)» μη το πιανεις στο στομα σου τουλαχιστον σ’αυτο το μπλογκ… σx179
    Aιντε……

    Σχόλιο από Νοσφερατος | 28/01/2010

  184. Aιντε…… 🙂

    mumul

    Σχόλιο από Πόντος και Αριστερά | 28/01/2010

  185. Ωχ πάλι σε ναρκοπέδιο έπεσα?

    Σχόλιο από Dionisis | 28/01/2010

  186. Σαν κάτι ξεχασμένα από την εποχή του εμφυλίου..

    mumul

    Σχόλιο από Πόντος και Αριστερά | 28/01/2010

  187. φιρι φιρί το παει ομως..Εχει ταλεντο..
    για ναρκαλιευτής

    Σχόλιο από Νοσφερατος | 29/01/2010

  188. Ας θυμηθουμε μερικές αλλες ναρκες :

    116.λεει ο Ενεπεκιδης

    ” Είχεν όμως και το λυπηρόν αποτέλεσμα να δημιουργήση δια τον συγγραφέα εχθρούς εκτός της Ελλάδος, οι οποίοι δεν ήσαν ιδικοί του αλλά των Εβραίων.”

    και λεει το dionisi

    Αυτό πάλι δεν το κατάλαβα γιατί ο Ενεπεκίδης συνάντησε την έχθρα των Εβραίων? Και μάλιστα όταν ανέδειξε το γεγονός της εξόντωσης τους από τους ναζί?”

    τωρα ..σας ρωτάω .. Τι του λές του… dionisi; ε; τι του λές;
    θα μου πεις..Οτι και να του πεις …

    —–
    τελικά ειναι ΤΑΛΕΝΤΟ το παιδι…

    Σχόλιο από Νοσφερατος | 29/01/2010

  189. Και συ τσιμπας σαν γουλιανός Κερκινης … 🙂

    mumul

    Σχόλιο από Πόντος και Αριστερά | 29/01/2010

  190. ωραιο οψαριον…

    Σχόλιο από Νοσφερατος | 29/01/2010

  191. Έτσι όπως πάει στην ψαροφαγία θα το ρίξουμε!

    Ομέρ

    Σχόλιο από Πόντος και Αριστερά | 29/01/2010

  192. Και τι ωραία που το λες ρε ξάδερφε το οψαρ-ιον

    http://www.karalahana.com/karadeniz/linguistik/opsar.wma

    Σχόλιο από Πόντος και Αριστερά | 29/01/2010

  193. Οψάριον. Από το αρχαιοελληνικό «όψος», που σημαίνει μικρή ποσότητα τροφής, μπουκιά. Κι επειδή το κρέας του ψαριού το ζουλούσαν για να το κάνουν βώλο – μπουκιά, το όψος > οψάριον > ψάρι, τελικά ΄»κατάπιε» το ιχθύς!

    Τώρα, τα δικά μας τα χαψία, πάλι μπουκιά γίνονται. Αφήστε δε που η μπουκιά στη νεοελληνική λέγεται και χαψιά!

    Οπότε όψος-χαψιά-μπουκιά, οψάρια-ψάρια-χαψία, ρε τι ωραίος που είναι ο λαβύρινθος της ελληνικής γλώσσας.

    ΣΗΜ: Ο γουλιανός πάντα καλός είναι, ακόμη και μη κερκινίσιος. Θέλει όμως τέχνη και στο πιάσιμο και στο φτιάξιμο και στο φάγωμα. 🙂

    Σχόλιο από Asarcikli | 29/01/2010

  194. Το αρχαιοελληνικό είναι «όψον». Διαγράψτε το «όψος». Όψον, η μπουκιά, η χαψιά. Οψάρια, το ψάρια, τα χαψία.

    Σχόλιο από Asarcikli | 29/01/2010

  195. Και για να έχω σχέση με το ποστ, στα εβραϊκά το ψάρι είναι: דג

    Σχόλιο από Asarcikli | 29/01/2010

  196. Από νάρκες δεν γνωρίζω στο υγειονομικό υπηρέτησα ….. και αυτό, ομολογώ πως αυτό είναι ένα μειονέκτημα μου, γιατί ακόμη δεν έμαθα να αποφεύγω νάρκες ΚΚΕ μλ – φουλ ΚΚΕ – ΜΛ ΚΚΕ …… 😦
    Καλά τα ψάρια, ας είναι και εβραϊκα, αλλά και παλαιστινιακά και…. αρκεί να υπάρχει και καλό κρασι.
    Αλλά το πρόβλημα είναι, ότι δεν βρίσκουνε πια καλά δολώματα για να τσιμπάνε γερά τα ψάρια, γιατί από όσο γνωρίζω περί ψαρέματος, αυτά τα άτιμα, (εκτός από τουσ γουλιανούς). δεν τσιμπάνε όταν τα δολώματα βρωμάνε (όπως αυτά, τύπου εμπρηστές άγγλοι, αμερικανοί και έλληνες τσιλιαδόροι…). 😉

    Σχόλιο από dionisis | 30/01/2010

  197. τωρα …
    Αλλο τα οψαρια και αλλο τα σκετα ψαρια ..
    Παντως τα δελφινια ειναι θηλαστικά ..
    Και περαν της στρατηγικής του ΟΨΑΡΙΟΥ και του Καρχαρια
    ε υπάρχει και η στρατηγική του Δελφινιου

    Το κακο βεβαια με τα Εντελώς οψαρια ειναι οτι θεωρουν ολους τους αλλους ως ψάρια

    Σχόλιο από Νοσφερατος | 30/01/2010

  198. Ξέχασες τις φάλαινες τους θαλάσσιους ελέφαντες τις φώκιες…. Άλλωστε από ότι διαπίστωσα και τα δελφίνια μια χαρά τσομπάνε.
    Αρκεί να υπάρχει το κατάλληλο δόλωμα, που για άλλους είναι οι εβραϊκές συναγωγές και τα νεκροταφεία, για άλλους οι οικονομικοί πρόσφυγες για άλλους είναι ή Δραγώνα…. Έτσι δεν είναι?
    Άμα είσαι Μίκης, για παράδειγμα σου ρίχνω μια Δραγώνα και να δεις άμα τσομπάς ή δεν τσομπάς!!!
    Τώρα, μερικά οψάρια θέλουνε ποιο σύνθετα δολώματα ας πούμε συνδυασμό Μίκη- Δραγώνα……

    Σχόλιο από dionisis | 30/01/2010

  199. […] -Κάτω τα βρωμόχερα απ’ τους Έλληνες Εβραίους […]

    Πίνγκμπακ από -Δυο τουρκικά άρθρα για τη Γάζα! « Πόντος και Αριστερά | 06/06/2010

  200. Με όλο το συμπάθιο Πόντιε & Αριστερέ, τόσο για την παρέμβαση όσο και για την καθυστέρηση του σχολίου μου, αλλά προς τι η ακόλουθη ομαδοποίηση;
    Έγραψες: […εάν νοιώθεις “Ακροδεξιός, νεοναζί, νεοπαγανιστής“, γιατί αυτούς δείξαμε, τότε είσαι σε λάθος ιστολόγιο!! …]

    Και άντε να κάνω μια προσπάθεια να κατανοήσω την συγγένεια της ακροδεξιάς με τον νεοναζισμό, αλλά και ο νεοπαγανισμός;

    Δεν είμαι τέτοιος αλλά δεν βρίσκω και τον λόγω να τους κατηγορήσω. Θρησκεία είναι, ανεπίσημη μεν θρησκεία δε. Εκτός εάν κάνω λάθος, διόρθωσε με.

    Σχόλιο από Στράβων Αμασεύς | 03/04/2011

  201. «Ξενόφερτη ακροδεξιά καθοδήγηση «Ελλήνων» Νεοπαγανιστών»

    http://www.oodegr.com/neopaganismos/syxrono_xali/benoist1.htm

    Σχόλιο από Σταύρος ο Ψωνισμένος | 03/04/2011

  202. #201 Φίλτατε Σταύρε, δεν θα έπαιρνα και όρκο για την αντικειμενικότητα του ιστοτόπου που προτείνεις. Συμφωνώ εν μέρει με το «ξενόφερτη» αλλά την διασύνδεση με τον ναζισμό δεν την βλέπω.
    Πολλά όμως είναι ξενόφερτα, μήπως δεν είναι ο Χριστιανισμός; Εξαρτάται από το πως το βλέπει κανείς. Οι ακροδεξιοί μια φόρα μπορούν να θεωρηθούν και ζηλωτές του Χριστιανισμού και δεν βλέπω πως μπορούν να χωρέσουν στην ίδια κατηγορία με τους παγανιστές. Ψιλογενίκευση μου κάνει.

    Σχόλιο από Στράβων Αμασεύς | 03/04/2011

  203. Ο χριστιανισμός, εν χριστώ αδελφέ Στάβωνα, είναι πλέον ιστορία 17 αιώνων. Από τότε κύλησε πολύ νερό στο αυλάκι. Εξάλλου για να αλληλοαναγνωριζόμαστε σήμερα ως ομοεθείς μάλλον θα έπρεπε οι πρόγονοί μας να ήταν Ρωμαίοι/Ρωμιοί για εκατοντάδες χρόνια. Οι νεοπαγανιστές μεταφέρουν στο σήμερα με το μεταφυσικό νεοναζιστικό τρόπο μια συζήτηση που τέλειωσε μάλλον γύρω στον 5 ή 6ο μ.Χ. αιώνα.

    Όχι ότι υπάρχει πρόβλημα για να συζητηθεί οτιδήποτε, αλλά ο πνευματικος τους πατέρας, μάλλον στο χώρο της ακροδεξιάς τοποθετείται.

    Σχόλιο από Σταύρος ο Ψωνισμένος | 03/04/2011

  204. Εάν είχαμε Ρωμαίους προγόνους τότε δεν θα διατηρούσαμε τόσα και τόσα Ελληνικότατα ονόματα. Δεν ξέρω από που προκύπτει η συνήθεια να διατηρούνται τα ονόματα μέσα στο σόι, ωστόσο υπάρχουν σόγια (όπως το δικό μου, πόντιος είμαι) που δεν έχουν ΟΥΤΕ ένα Τουρκικό ή Ρωμαϊκό όνομα. Ειδικά εγώ επομένως δεν νοιώθω καθόλου μα καθόλου Ρωμαίος.

    Αυτά περί Ρωμαίων. Ως προς τον παγανισμό τώρα, ειλικρινά, και μιλάω με απόλυτη ειλικρίνεια, από τότε που θυμάμαι τον εαυτό μου, ουδέποτε υπήρξα πιστός Χριστιανός. Ακόμη και ως μικρό παιδί έβλεπα το όλο θέμα με καχυποψία, δεν έχω μεταπηδήσει βέβαια στου Νεοπαγανιστές γιατί μεταξύ άλλων, βρίσκω λίγο κιτσάτο τον τρόπο που λειτουργούν.

    Λες όμως να είμαι ο μόνος που τα τελευταία 1.400 χρόνια κάνει τέτοιες σκέψεις; Κατ΄εμέ αυτή η συζήτηση (έστω και ως εσωτερικός διάλογος) δεν τελείωσε ποτέ. Πάντα θα βρίσκουμε λίγο φτιαχτά τα πράγματα, άσχετα εάν πειθαναγκαζόμαστε με διάφορους τρόπους να μην τα αμφισβητούμε.
    Μην ξεχνάμε βέβαια ότι από την τελευταία φορά 5-6ο αιώνα, είναι η πρώτη φορά που μπορεί και βγαίνει επισήμως η αμφισβήτηση. Επομένως τα χρόνια δεν πρέπει να τα εξετάζουμε μόνο ποσοτικώς αλλά ποιοτικώς.

    Αυτή η αμφισβήτηση έχει διάφορες εκφάνσεις, από τον κομμουνισμό μέχρι τον νεοπαγανισμό. Εγώ δεν ανήκω σε κανένα από τα δύο, αλλά σίγουρα δεν πιστεύω ότι ενεμφανίσθη ενωπίω του Παύλου ο Ιησούς. Κάποιο λάκκο έχει η φάβα. Νομίζω ότι τον βρήκα τον λάκκο αλλά δεν είμαι έτοιμος ακόμη να τον τεκμηριώσω.

    Εν πάση περιπτώσει, δεν είμαι υπέρ των ομαδοποιήσεων και της πολιτικοποίησης των θρησκειών και τελικά δεν ξέρω ποιος είναι πολιτικά στρατευμένος. Οι νεοπαγανιστές ή οι πολέμιοι τους που θέλουν να τους εντάξουν σε ένα πολιτικό στρατόπεδο για να τους πλήξουν;

    Σχόλιο από Στράβων Αμασεύς | 03/04/2011

  205. Σχόλιο από Πόντος και Αριστερά | 03/04/2011

  206. “Αφιερωματικό Τεύχος για το Ολοκαύτωμα των Εβραίων της Ελλάδας” (1984, 1992, 2006). Ανθολόγιο με ποιήματα ποιητών από Ελλάδα.

    Έκδοση: ΚΙΣ (=Κεντρικό Ισραηλιτικό Συμβούλιο)

    http://blo.gr/5wl

    Σχόλιο από Πόντος και Αριστερά | 27/08/2011

  207. […] Κάτω τα βρωμόχερα απ’ τους Έλληνες Εβραίους […]

    Πίνγκμπακ από -Να τιμήσουμε τη Γενοκτονία των Εβραίων « Πόντος και Αριστερά | 13/03/2013

  208. […] αντιλαϊκή τοποθέτηση του Γιάννη Μπουτάρη για το Ολοκαύτωμα των Εβραίων -που μας θύμισε ότι ο επικινδυνότερoς των πάντων […]

    Πίνγκμπακ από Από τον Άνθιμο στον Μπουτάρη ή πώς εκσπερματώνουν οι Θεσσαλονικείς… « Πόντος και Αριστερά | 07/02/2018


Σχολιάστε