Πόντος και Αριστερά

……. 'μώ τον νόμο σ' !

Οι Ελ, ο Σώρρας, o Soros και τα παιδάκια με τις ποντιακες στολές…

 ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΣΤΕ  ΤΑ  ΠΑΙΔΙΑ  ΑΠΟ  ΤΟΥΣ  ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΤΕΣ ——————————————————————————————-

«Σώρρας: ένας ψεύτης που εκμεταλλεύεται τον πόνο του λαού για να θησαυρίσει.» (Μ.Ιγνατίου) ————————————————————————————————-

Με τον Σώρρα και τους Ελ

Χριστίνα Ταχιάου 

photo: Σπύρος Αμοιρόπουλος

Το πλήθος που συγκεντρωνόταν από το πρωί χθες στον Λευκό Πύργο προκαλούσε την προσοχή.  Και πώς αλλιώς θα γινόταν, αφού το κύριο χαρακτηριστικό ήταν το dress code με την ελληνική σημαία φορεμένη σαν μπέρτα; Νέοι κυρίως άντρες, νέες και όχι μόνο γυναίκες, πανό, πάθος, διανομή φέιγ βολάν για το μεγάλο «Κάλεσμα Συνένωσης Ελλήνων στη Θεσσαλονίκη» το απόγευμα, στο «Παλατάκι». Όχι στο γνωστό ανάκτορο της Καλαμαριάς, αλλά στο Κλειστό Γήπεδο μπάσκετ του ΠΑΟΚ. «Ο Αρτέμης Σώρρας, ο δρ Εμμανουήλ Λαμπράκης και μέλη του Οργανισμού ΙΕ-E.N.D θα είναι εκεί μαζί μας στη γιορτή της Συνέλευσης Ελλήνων». Τα πούλμαν με τους οπαδούς εκείνων που έχουν τη «λύση των 600 δισ.» είχαν καταφτάσει και ενημέρωναν και τους Θεσσαλονικείς για την εκδήλωση.

Πήγαμε γύρω στις 6. Μπήκαμε στο γήπεδο που, παραδόξως, δεν ήταν γεμάτο. «Περίπου 1.500 άτομα» έλεγε ένας από τους μπόλικους καλωδιωμένους που επέβλεπαν τον χώρο. Τόσα τα υπολόγιζα κι εγώ. Κάναμε θριαμβευτική είσοδο, την ώρα που μια μικρή μπάντα έπαιζε (όχι με ιδιαίτερη επιτυχία) το Chariots of Fire του Βαγγέλη Παπαθανασίου κι αμέσως μετά τον Εθνικό Ύμνο. Μια ομάδα από παιδάκια με στολές άρχισε να χορεύει ποντιακά, πολύ χαριτωμένα, είναι η αλήθεια.

photo: Σπύρος ΑμοιρόπουλοςΣτη συνέχεια, κάποιος εκ των στελεχών -που, δυστυχώς, δε συγκράτησα το όνομά του- πήρε το μικρόφωνο κι άρχισε να τραγουδά το «Πότε θα κάνει ξαστεριά» παρακινώντας και το πλήθος. Κοίταξα γύρω μου. Το πλήθος, νέοι, μεγαλύτεροι, γυναίκες, μόνοι, ζευγάρια, αντροπαρέες, οικογένειες, παιδιά, καθημερινά ντυμένοι, καλοντυμένες, καλοχτενισμένες, με σημαίες ή χωρίς, μπροστά σε πανό ή απλώς καθισμένοι στις καρέκλες τους, άνθρωποι καθημερινοί, της διπλανής πόρτας, άνθρωποι που έχουν εναποθέσει τις ελπίδες τους στα 600 δισ. του Σώρρα, δεν ήξερε αν έπρεπε ν’ ακολουθήσει τον ανιματέρ στο τραγούδι ή να περιμένει. Κάποιοι τον ακολούθησαν, αν και οι περισσότεροι δεν έδειξαν να χαίρονται με το «θα κάνω μάνες δίχως γιους». Εντυπωσιακό, όμως, ότι πολλές γυναίκες φρόντισαν να ξεσηκώνουν τις κερκίδες τους με το «να κάνω και μωρά παιδιά να κλαιν δίχως μανάδες». Τελικά, ναι, είμαστε πολύ σκληρό φύλο.

Κατόπιν, τον λόγο πήρε ο πρόεδρος του Οργανισμού E.N.D., Δρ Λαμπράκης. Αμάν, μόλις άρχισε να μιλά, τρόμαξε το «Παλατάκι»! Η φωνή του δεν έβγαινε καν! Προφανώς η υγρασία της Θεσσαλονίκης είχε κάνει τη ζημιά, δεν είναι ο μόνος στον οποίον συμβαίνει κάτι τέτοιο. Μετά από λίγες φράσεις, όμως, ο δόκτωρ βρήκε τη φόρμα του κι άρχισε να αναπτύσσει την ιδέα των Ελ.

photo: Σπύρος ΑμοιρόπουλοςΟμολογώ ότι, ως εκείνη τη στιγμή, δεν είχα καταλάβει πόσο στενά συνδέονται οι Ελ με τον Οργανισμό των 600 δισ. Ο δόκτωρ, όμως, δε μας άφησε να πάρουμε ανάσα μέχρι να το βάλουμε καλά στο μυαλό μας: είμαστε απόγονοι των Ελ και στο DNA μας είναι γραμμένη η ελευθερία. Μας σφυροκόπησε με Μαραθώνα και Θερμοπύλες, τον όρκο του Αθηναίου πολίτη που είναι αναγραμματισμός της λέξης «οπλίτης» άμα δεν το πιάσατε το υπονοούμενο, τις ελληνικές λέξεις που άμα τις αποσύρουμε μαζί θα χαθούν και τα αγαθά απ’ την ανθρωπότητα, για παράδειγμα να πούμε στους ξένους δε θα έχετε ηλεκτρισμό επειδή αυτό είναι ελληνική λέξη ή δε θα έχετε αποχετεύσεις επειδή εμείς τις ανακαλύψαμε. Θυμάμαι τον Γιώργο Σουρή να γράφει πριν εκατοντόσα χρόνια σχετικά με το ότι οι Έλληνες δώσαμε τα φώτα στην ανθρωπότητα, «να τους τα πάρουμε πίσω και να μείνουν στραβοί». Τι παραπάνω είπε ο Σουρής, νομίζετε;

Για τον δόκτορα Λαμπράκη, υπάρχουν οι Έλληνες κι οι υπόλοιποι άνθρωποι, αλλά αυτό δεν είναι ρατσιστικό, επειδή εμείς είμαστε ένα ιδιαίτερο γένος, είμαστε φως, εξάλλου στο χρωμόσωμα Υ υπάρχει μια ειδική πληροφορία, το γονίδιο Ε. Αυτή είναι διαφορά μας, εκεί έχει εντοπιστεί η ταυτότητα του Έλληνα κι αυτό συνεπάγεται μεγάλες υποχρεώσεις. «Πας μη Έλλην βάρβαρος!» βροντοφωνάζει -όσο το επιτρέπει η βραχνή φωνή του- ο δόκτωρ και το πλήθος παραληρεί.

Ε, λοιπόν, είτε το γνωρίζετε είτε όχι, ο Αρτέμης Σώρρας είναι ο πρώτος που διάβασε το DNA του και πληροφορήθηκε για την ιερή αποστολή του! Το είπε ο δόκτωρ και, μάλιστα, φρόντισε να μας ενημερώσει ότι δεν πρόκειται περί ημίθεου αλλά περί εκείνου που θα μας πάει στην Αργώ για να πάμε μια Αργοναυτική εκστρατεία να πάρουμε το χρυσόμαλλο δέρας.

Κατόπιν, ανακοινώθηκε «μια καλλιτεχνική δημιουργία που ακούστηκε σε όλα τα μήκη και τα πλάτη της Οικουμένης». Κι εκεί που έλεγες «ε, όχι, αυτό αποκλείεται», να σου η Μυθωδία του Βαγγέλη Παπαθανασίου και ο δόκτωρ να παραληρεί: «η ΝΑΣΑ πλήρωσε 4 εκατομμύρια δολάρια για να πάει αυτή η μουσική στο Διάστημα, πρόκειται για μια επίκληση του Βαγγέλη στον Δία και τους Ολύμπιους Θεούς να επανέλθουν και να φέρουν ειρήνη στον πλανήτη Γαία». Περίεργο, διότι θυμάμαι πολύ καλά τον σάλο που είχε προκληθεί τότε, επειδή η τότε παντοδύναμη Ανώνυμη Εταιρεία Προβολής της Ελληνικής Πολιτιστικής Κληρονομιάς του υπουργείου Πολιτισμού είχε ανακοινώσει το μυθώδες για την εποχή ποσό του 1.241.070.000 δραχμών που είχε κοστίσει η «Μυθωδία».

photo: Σπύρος ΑμοιρόπουλοςΜετά τον Βαγγέλη, ήταν η σειρά του Αρτέμη Σώρρα να κάνει εμφάνιση σαν super star. Ανάμεσα στους δυο συνοδούς του, αναρωτιόσουν εάν εκείνοι ήταν ψηλοί ή ο Σώρρας μικρός το δέμας. Κι όμως, μόλις πήρε το μικρόφωνο, μεταμορφώθηκε: όσο μπόι του έλειπε, τόση πυγμή είχε. «Εγώ δεν έχω οπαδούς, έχω αδερφούς!» ήταν από τις πρώτες του κουβέντες. Συνέχισε μιλώντας για αυτούς που πολεμούν την ένωση των Ελλήνων, τους Μακεδόνες, το καταπίστευμα, ένα συμβόλαιο 2 τρισ. 775 (δεν κατάλαβα αν πρόκειται περί δισ. ή εκατομμυρίων), «με ρωτούν πού τα βρήκα. Ε, πάντα τα είχα!».

Ένα δέος από τα χρήματα του Αρτέμη Σώρρα, το ένιωσα, είναι η αλήθεια. Μετά άκουσα την είδηση περί των Μαορί οι οποίοι, προκειμένου να δείξουν την ευγνωμοσύνη τους σε κάποιους συνεργάτες του που τους έδωσαν 50 δισ. προκειμένου να κάνουν κράτος, τους έδειξαν τα πρώτα συμβόλαια του Μεγάλου Αλεξάνδρου με τους προγόνους τους. Ζαλίστηκα, δισ. από δω, τρισ. από κει. Έφυγα. Έτσι κι αλλιώς, ο καλωδιωμένος της κερκίδας μου με είχε καλέσει στις καθιερωμένες συναντήσεις της Τρίτης σε ένα μπαρ, προκειμένου να απαντηθούν εκεί όλες οι απορίες μου, όπως «Μου λέτε, σας παρακαλώ, τι επιχειρήσεις έχει ο Αρτέμης Σώρρας στον Καναδά;».

Από το Πρόταγκον: http://www.protagon.gr/?i=protagon.el.ellada&id=31617

Το πρωτοβρήκαμε στου Πάνου: http://panosz.wordpress.com/2014/02/10/tahiau-8/

————————————————————————————————- ————————————————————————————————-

Ο Σώρρας, η Χρυσή Αυγή και τα ανύπαρκτα τρις

SORRAS02-08february2014

Του Μιχάλη Ιγνατίου

O εκ Πάτρας απένταρος… «τρισεκατομμυριούχος» Αρτέμιος Σώρρας είναι σίγουρα μια πολύ φαιδρή περίπτωση. Σε άλλες εποχές, όταν δεν υπήρχε το Διαδίκτυο, θα γελούσαν μαζί του μόνο όσοι είχαν την ατυχία να τον γνωρίσουν στο μικρόκοσμο του χωριού του. Και χρησιμοποιώ τη λέξη «ατυχία», διότι, ενώ δηλώνει «τρισεκατομμυριούχος» σε… πετσετάκια, κάνει διάφορες αρπαχτές μέχρι να πάει… παρακάτω.

Εσχάτως καταφεύγει σε ηλίθιους -διότι πώς αλλιώς να τους χαρακτηρίσω-, οι οποίοι του δίνουν 20άρικα για να ενισχύσουν τον… αγώνα του για «σωτηρία» της Ελλάδας. Θα αναρωτηθείτε γιατί ασχολούμαι με τον εν λόγω τύπο. Για πολλούς λόγους.

Πρώτον: Διότι είναι ένας ψεύτης που εκμεταλλεύεται τον πόνο του λαού για να θησαυρίσει. Ισχυρίζεται ότι διαθέτει ποταμούς δολαρίων, ενώ, αν τον γυρίσεις ανάποδα, θα πέσουν από τις τσέπες του μόνο κέρματα.

Δεύτερον: Διότι προσφέρθηκε να γίνει όχημα ώστε να βγει από το μεγάλο αδιέξοδο της η ναζιστική οργάνωση Χρυσή Αυγή.

Τρίτον: Επειδή σε μια συγκέντρωση ομογενών στη Νέα Υόρκη, όπου βρέθηκε απρόσκλητος, είπε αυτός ο θρασύδειλος ότι «θα με σπάσει στο ξύλο»… Ο τρίτος λόγος είναι ήσσονος σημασίας και τον αναφέρω απλά δια να αντιληφθείτε το μέγεθος αυτού του «γίγαντα», ο οποίος, ενώ δηλώνει πανέτοιμος να «σώσει» τον ελληνικό λαό, δεν αντέχει την παραμικρή κριτική.

Τα πράγματα είναι… απλά! Ο κ. Αρτέμιος Σώρρας έγινε σε μια νύχτα «τρισεκατομμυριούχος» επειδή πήρε στο τηλέφωνο τον Μπαράκ Ομπάμα και του είπε πως έχει την αποκλειστικότητα μιας τεχνολογίας των αρχαίων Ελλήνων που θα επιτρέπει στα διαστημόπλοια να πετούν χωρίς καύσιμα. Ο Αμερικανός Πρόεδρος τρελάθηκε από τη χαρά του, τον κάλεσε στο Λευκό Οίκο και του έδωσε ένα, κατ’ άλλους ΤΡΙΑ, τρισεκατομμύριο. Επειδή δεν είχε δολάρια σε μετρητά και επειδή δεν μπορούσε να τυπώσει χρήμα εκείνη την περίοδο, του έδωσε τα… τρισεκατομμύρια σε αμερικανικά ομόλογα.

Τα παραπάνω δεν τα λέω εγώ, αλλά οι οπαδοί του. Και υπάρχει βίντεο με τον υπαρχηγό του, Μανώλη Λαμπράκη, ο οποίος ισχυρίζεται αυτές τις μπούρδες. Βεβαίως δεν υπάρχει ίχνος αλήθειας στους ισχυρισμούς του φαιδρού Σώρρα και του πρωτοπαλίκαρου του, αντίθετα, όπως έχουν αποκαλύψει αρκετοί συνάδελφοι πριν από μένα, πρόκειται για απατεώνα περιωπής, ο οποίος, δυστυχώς, βρίσκει θύματα ανάμεσα στις χιλιάδες των απογοητευμένων και τους παίρνει «δωρεές» για να αναγκάσει δήθεν την ελληνική κυβέρνηση να αποδεχθεί τα 600 δις δολάρια που προσφέρει ο… άδολος αυτός άνδρας για να ξεπληρωθεί το αβάσταχτο χρέος. Και υπόσχεται στους φτωχούς και άμοιρους μερίδιο από τα τρισεκατομμύρια πετσετάκια!

Εν τω μεταξύ περιφέρει και μια έωλη απόφαση ελληνικού δικαστηρίου, η οποία δήθεν πιστοποιεί ότι υπάρχουν τα δισεκατομμύρια και η οποία εκδόθηκε επειδή ο υπουργός Υγείας, Αδωνις Γεωργιάδης, που τον μήνυσε για διασπορά ψευδών ειδήσεων, βαρέθηκε να εμφανιστεί τη μέρα της δίκης. Έτσι ο δικαστής άκουσε ένα σωρό βλακείες από τους ψευδομάρτυρες του κ. Αρτέμιου Σώρρα και ο άνθρωπος επείσθη ότι το χρήμα είναι ζεστό και βρίσκεται σε μια ταχυδρομική θυρίδα κάπου στον Καναδά. Τώρα πώς μπορεί ένας Έλληνας δικαστής, που δεν έχει δει ποτέ στη ζωή του αμερικανικά ομόλογα -και δεν αναφέρομαι στα πλαστά του Σώρρα- να αποφασίσει ότι «τα τρισεκατομμύρια υπάρχουν» είναι μια άλλη ιστορία…

Στις σοβαρές χώρες θα είχαν μαζέψει τον Σώρρα μαζί με το επιτελείο του και θα τον είχαν χώσει στη φυλακή, εάν επέμενε δε στην ιστορία με τα διαστημόπλοια και την τεχνολογία των αρχαίων Ελλήνων, θα τον είχαν πάει σε τρελοκομείο. Στην Αμερική, π.χ., θα ήταν ομοσπονδιακό το έγκλημα, άρα μην τον είδατε τον Αρτέμιο…

Στην Ελλάδα τα αντιμετωπίζουμε όλα με ωχαδερφισμό και πλάκα. Αλλά δεν είναι καθόλου αστείο το , θέμα του εκ Πάτρας «τρισε-κατομμυριούχου». Ο εν λόγω κύριος έλαβε με έγκριση του υπουργού Πολιτισμού το Μέλαθρον Θεσσαλονίκης για να παρουσιάσει δήθεν χορευτικά συγκροτήματα της Μακεδονίας, του Πόντου και της Ηπείρου, ενώ στην πραγματικότητα θα μαζέψει κόσμο για να ανακοινώσει το κόμμα που πριν από τις ευρωεκλογές θα αποτελέσει το όχημα για τη ναζιστική οργάνωση, όταν απαγορευθεί και το νέο της όνομα. Είναι τόσο απλά, αλλά και τόσο σοβαρά, τα πράγματα. Ο εν λόγω κύριος, που βρίσκεται πίσω από την τεράστια απάτη των 600 δις δολαρίων, έπρεπε να βρίσκεται στον Κορυδαλλό μαζί με τον Μιχαλολιάκο, και όχι η ίδια η κυβέρνηση να του παραχωρεί ένα χώρο που ανήκει στο λαό για να δημοσιοποιήσει τις παρανομίες του…

Τα χρεόγραφα (ΙΒΟΕ) που έχει στα χέρια του ο Σώρρας ΔΕΝ είναι γνήσια. Είναι κατασκευάσματα ενός Αμερικανού απατεώνα ονόματι Stephen Louis Wonzy. Ο κύριος αυτός αναζητείται από τις αμερικανικές Αρχές και το αμερικανικό υπουργείο Οικονομικών έχει εκδώσει ανακοίνωση σχετικά με τα πλαστά ΙΒΟΕ, αναφέροντας ότι όλα τα ΙΒΟΕ που άρχισαν να κυκλοφορούν το 2001 είναι πλαστά. Αρα και του Σώρρα. Πολλοί με ρωτούν γιατί δεν έχει συλληφθεί ο Σώρρας αφού τα ΙΒΟΕ που έχει είναι πλαστά χρεόγραφα.

Το υπουργείο Οικονομικών των ΗΠΑ έχει μια αποστομωτική απάντηση. Για να συλληφθεί ένα άτομο, πρέπει να έχει διαπράξει μια εγκληματική πράξη, δηλαδή να έχει βρει ένα θύμα και να έχει ανταλλάξει τα ψεύτικα ΙΒΟΕ με ομόλογα ή μετρητά. Έτσι ο Σώρρας έχει αρχίσει μια εκστρατεία για την ανταλλαγή των ψεύτικων ΙΒΟΕ με γνήσια κρατικά ομόλογα ή με υποθήκες ακινήτων από δήμους. Όταν ο Σώρρας καταφέρει να πραγματοποιήσει μια τέτοια απάτη, τότε θα δοθεί εντολή σύλληψης του, μια και θα έχει διαπραχθεί εγκληματική πράξη.

Είναι απορίας άξιον γιατί το ελληνικό υπουργείο Οικονομικών δεν έχει ασχοληθεί με το θέμα. Ας δημοσιοποιήσει το ποινικό μητρώο και τις φορολογικές δηλώσεις του Σώρρα, ώστε και οι λίγοι φανατικοί οπαδοί του να πάψουν πλέον να ενοχλούν και να ταλαιπωρούν τους υπόλοιπους Έλληνες.

Read more: http://mignatiou.com/?p=20732#ixzz2t0Ch26P6

untitled

Διαβάστε:

Ο σχιζοφρενής απατεώνας Αρτέμιος Σώρρας έχει 6 μήνες ζωή. http://strovoliotis.wordpress.com/2014/02/09/%CE%BF-%CF%83%CF%87%CE%B9%CE%B6%CE%BF%CF%86%CF%81%CE%B5%CE%BD%CE%AE%CF%82-%CE%B1%CF%80%CE%B1%CF%84%CE%B5%CF%8E%CE%BD%CE%B1%CF%82-%CE%B1%CF%81%CF%84%CE%AD%CE%BC%CE%B9%CE%BF%CF%82-%CF%83%CF%8E%CF%81/   Το ρολόι κτυπά για τη συμμορία του Σώρρα http://strovoliotis.wordpress.com/2014/06/28/%CF%84%CE%BF-%CF%81%CE%BF%CE%BB%CF%8C%CE%B9-%CE%BA%CF%84%CF%85%CF%80%CE%AC-%CE%B3%CE%B9%CE%B1-%CF%84%CE%B7-%CF%83%CF%85%CE%BC%CE%BC%CE%BF%CF%81%CE%AF%CE%B1-%CF%84%CE%BF%CF%85-%CF%83%CF%8E%CF%81%CF%81/

11/02/2014 - Posted by | -Ανόητοι, -Λαμόγια, -εθνικισμός, -Nεοελληνικός ανορθολογισμός

5 Σχόλια »

 1. Ο φρενοβλαβής απατεώνας Αρτέμιος Σώρρας 5 μήνες πριν από την αποκαθήλωση, παραληρεί.

  ΜΑΡΤΊΟΥ 11, 2014
  tags: πελλοί

  Όπως είχα υποσχεθεί πριν από ένα μήνα, κάθε 9η μηνός μέχρι την 9η Αυγούστου θα ανεβάζω ένα άρθρο για τον φρενοβλαβή, ανισόρροπο απατεώνα Αρτέμιο Σώρρα.(*)

  Είπα να προχωρήσω σε αυτή την ενέργεια ως μέρος της μάχης (γιατί ο πόλεμος δε θα κερδηθεί ποτέ), εναντίον των παλαβών. Παλαβών παντός είδους, στην κατηγορία των οποίων ο Αρτέμιος Σώρρας είναι αναμφισβήτητος πρωταθλητής.

  Ένας άλλος παλαβός της παρέας λοιπόν, ο Εμμανουήλ Λαμπράκης είχε δηλώσει στο πιο κάτω βίντεο πως τα ομόλογα που υποτίθεται κατέχει ο Σώρρας λήγουν την 9η Αυγούστου του 2014. Και επειδή όταν ένα ομόλογο λήξει τότε πληρώνεται (και αν δεν πληρωθεί, τότε κηρύσσει πτώχευση ο εκδότης, δηλαδή η κυβέρνηση των ΗΠΑ), θεωρώ πως μετά από εκείνη την ημερομηνία ο Σώρρας και η παρέα του δε θα μπορούν να επικαλούνται χαζές δικαιολογίες: θα έχουν τα ριάλια στη διάθεση τους, και θα μπορούν να τα κάνουν ό,τι θέλουν… Θα μπορούν να σώσουν την Ελλάδα την Κύπρο και όποια άλλη χώρα επιθυμούν.

  http://strovoliotis.wordpress.com/2014/03/11/%CE%BF-%CF%86%CF%81%CE%B5%CE%BD%CE%BF%CE%B2%CE%BB%CE%B1%CE%B2%CE%AE%CF%82-%CE%B1%CF%80%CE%B1%CF%84%CE%B5%CF%8E%CE%BD%CE%B1%CF%82-%CE%B1%CF%81%CF%84%CE%AD%CE%BC%CE%B9%CE%BF%CF%82-%CF%83%CF%8E%CF%81/

  Σχόλιο από Σωρηδόν | 13/03/2014

 2. […] και της εκμετάλλευσης κάποιων Ποντίων από τον ανεκδιήγητο ή απατεώνα (όπως τον αποκαλέι ο Μιχ. Ιγνατί…, όπως και η πρόσφατη “αξιοποίηση” του ανθρώπου […]

  Πίνγκμπακ από -Από το IQ του Λυγερού στο IQ των “προστατών” του οργανωμένου ποντιακού χώρου « Πόντος και Αριστερά | 22/05/2014

 3. Καλά, οι άνθρωποι είναι χοντρά ψώνια: http://alfeiospotamos.gr/?p=7697

  Σχόλιο από Β..... | 03/07/2014

 4. Ο δήμαρχος που ορκίζεται στον Αρτέμη Σώρρα

  ΛΙΝΑ ΓΙΑΝΝΑΡΟΥ
  Ο Αρτέμης Σώρρας, ο οποίος τους τελευταίους μήνες ανοίγει σε όλη τη χώρα παραρτήματα του φορέα «Ελλήνων Συνέλευσις».

  «Ελάτε Συνέλληνες, ελάτε, ρε Ελληνες, να ορκιστούμε ο ένας για τον άλλο. Και οι ορκισμένοι μπορούν να πουν τον όρκο. Και μετά ελάτε να πιούμε το νερό. Τα χέρια να είναι σταυρωμένα. Οι Ελληνες πάντα προσοχή ορκίζονται».

  Τα παραπάνω φαίνεται πως έβγαζαν νόημα στους δεκάδες πολίτες που είχαν κατακλύσει την αίθουσα δημοτικού συμβουλίου του Δήμου Σερβίων-Βελβεντού Κοζάνης, εκείνο το απόγευμα της 23ης Ιανουαρίου 2016, οι οποίοι σηκώθηκαν όρθιοι. Μαζί τους και ο δήμαρχος κ. Σάκης Κοσματόπουλος. «Τάσσομαι και αφοσιώνομαι εις τον λόγον της ενότητας του πανάγαθου άρχοντος φωτός. Με καρδιά και ψυχή συντονισμένη στις φωτεινές δυνάμεις του Ζευς ορκίζομαι στη συμπαντική συνειδητότητα και νομοτέλεια ως μονάδα στην ένωση όλων των ιερών ψυχών όπου η δύναμή τους είναι το κοσμικό πυρ», ξεκίνησαν να απαγγέλλουν εν χορώ (ο δήμαρχος ήταν «ήδη ορκισμένος» σε προηγούμενη τελετή, οπότε απείχε). Ο «όρκος του πολεμιστή», όπως λέγεται, συνεχίζει για πολλές στροφές ακόμα, καταλήγοντας: «Αν παραβώ τον όρκο μου όλος ο κυτταρικός ιστός του σώματός μου να διαλυθεί σε χώμα και λάσπη».

  Επρόκειτο για εκδήλωση του φορέα «Ελλήνων Συνέλευσις Αρτέμης Σώρρας», ο οποίος τους τελευταίους μήνες ανοίγει παραρτήματα σε όλη τη χώρα, προσελκύοντας νέους πιστούς με τον μαγικό αυλό των 600 δισ. δολαρίων που διατείνεται ότι διαθέτει ο Ελληνας ομογενής για την αποπληρωμή του ελληνικού χρέους. Αν και τα 20.000, τα οποία ο ίδιος ο κ. Σώρρας υποσχέθηκε σε κάθε ψηφοφόρο του στις επόμενες εκλογές (ναι, έχει δημιουργήσει πολιτικό φορέα), μάλλον αποτελούν ικανό κίνητρο για να αποστηθίσει κάποιος τον όρκο.

  Πριν από λίγο καιρό η οργάνωση άνοιξε γραφεία και στα Σέρβια, γεγονός που χαιρέτισε ο δήμαρχος, «καθώς θέλουμε ο δήμος μας να είναι πρωτοπόρος». Στην ομιλία του κατά την πρόσφατη εκδήλωση, ο κ. Κοσματόπουλος τόνισε ότι η κατάσταση της χώρας θυμίζει την περίοδο μετά την Αλωση της Πόλης. «Με τα τελευταία τραγικά συμβάντα, αυτό το ρεζίλεμα του έθνους, πρέπει να ξυπνήσουμε όλοι να δώσουμε τον αγώνα μέχρις εσχάτων. Η μόνη ελπίδα είναι αυτή η συνάθροιση. Γιατί ο Ελληνας έχει ψυχή και θα το αποδείξει» είπε.

  Η «Κ» επικοινώνησε με τον δήμαρχο –γενικό χειρουργό στο επάγγελμα– αναρωτώμενη εάν πράγματι συμμερίζεται τους ισχυρισμούς του Αρτέμη Σώρρα. Μήπως πρόκειται για κάποιο αστείο; Η απάντησή του ήταν αφοπλιστική: «Αν βγει κάτι, έχει καλώς, αν δεν βγει, δεν θα έχουμε χάσει τίποτα». Οπως αναφέρει, διοικεί έναν υπερχρεωμένο δήμο λόγω οικονομικών ατασθαλιών των περασμένων δημοτικών αρχών. «Ψάχνω τρόπο να ανασάνει οικονομικά. Εχω έρθει σε επαφή με πάνω από 50 επενδυτές. Ανάμεσα σε αυτούς είναι και η υπόθεση Σώρρα». Σχετικά με τη μυστικιστική υπερπατριωτική εκδήλωση στην οποία συμμετείχε, λέει ότι «από τη στιγμή που έκανε γραφεία στην περιοχή και με κάλεσε σε εκδήλωση στον δήμο δεν μπορούσα να αρνηθώ». Οσο για τον όρκο, αρνείται ότι πρόκειται για αρχαιοελληνικό, όπως τον κατηγορεί ο Μητροπολίτης Σερβίων και Κοζάνης Παύλος, αλλά για «ακραιφνή πατριωτικό όρκο για τον αγώνα που γίνεται για την πατρίδα».

  Οι πληροφορίες για τον αγώνα είναι συγκεχυμένες. Αυτό που γνωρίζουμε είναι ότι η «Ελλήνων Συνέλευσις» καλεί όλους τους Ελληνες να δημιουργήσουν δικές τους συνελεύσεις στους δήμους με σκοπό κάποτε να συνενωθούν στη μεγάλη 5η εθνοσυνέλευση που «ανίκητοι πια θα πάρουμε όλα τα δίκαια και τα δικά μας και θα αποφασίσουμε εμείς για τον εαυτό μας, το μέλλον μας, το μέλλον των παιδιών μας και την ανάπτυξη του έθνους μας». Κι αν ακούγονται κάπως αστεία τα παραπάνω, πείτε το στους υπαλλήλους της ΔΟΥ και του ΟΑΕΕ Σύρου, οι οποίοι τις προάλλες υποδέχθηκαν τα μέλη της «Ελλήνων Συνέλευσις» που ζητούσαν να αποπληρώσουν τις οφειλές τους μέσω του παγκόσμιου καταπιστεύματος του Σώρρα.

  http://www.kathimerini.gr/849904/article/epikairothta/ellada/o-dhmarxos-poy-orkizetai-ston-artemh-swrra

  Σχόλιο από Richter | 18/02/2016

 5. […] […]

  Πίνγκμπακ από Bye bye «Χρυσή Αυγή»! « Πόντος και Αριστερά | 06/10/2020


Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: