Πόντος και Αριστερά

……. 'μώ τον νόμο σ' !

Περί ειδικών μισθολογίων, δικαστών και της αφωνίας των κομμάτων της αντιπολίτευσης….

Στο όνομα του να χτυπηθεί ο «κοινωνικός αυτοματισμός» οι πάντες σιώπησαν και αποδέχτηκαν την προκλητική απόφαση των δικαστών του ΣτΕ για διαχωρισμό των εργαζομένων σε προνομιούχους και μη. Σε προνομιούχους που νοιάζονται μόνο για την τσέπη αγνοώντας τον υπόλοιπο λαό και αδιαφορώντας εάν θα στερήσουν ακόμα και τα χρειώδη για επιβίωση σε φτωχά στρώματα. Η λογική τους θυμίζει τη σοβιετική νομενκλατούρα που αφού κατέκλεψε το λαό στο τέλος τον έριξε σε μια μόνιμη κατάρρευση και δυστυχία.

Δυστυχώς, πρωτεργάτες αυτού του ανομήματος υπήρξαν οι δικαστές, που με το σπαθί τους αναδεικνύονται στο πλέον παμφάγο και εγωϊστικό τμήμα της κοινωνίας μας -μαζί με το κυρίαρχο πολιτικό κατεστημένο βεβαίως, των κομμάτων που διαχειρίστηκαν την εξουσία.

dikaiosiniΣτο θέμα αυτό είχαμε αφιερώσει παλιότερα ένα άρθρο.
Σας το θυμίζουμε:
«
Αλληλεγγύη στους Δικαστές ?;?;?»
του 
Ανδρέα Ζαχαριάδη
https://pontosandaristera.wordpress.com/2012/09/17/judges/

Η αποστολή ενός επώνυμου σχολίου από τον κ. Αποστολίδη -που εμπεριέχει και το νεολογισμό «(το)βουβόσκυλον» (;)- και μιας είδησης ότι διεξάγεται ήδη έρευνα «για τα ληστρικά αναδρομικά των δικαστών» μας απαλλάσσει από την υποχρέωση να μετατρέψουμε σε δικό μας άρθρο την απέχθειά μας προς τα «ειδικά  μισθολόγια» των προνομιούχων, . 

 Ο δικαστικός συνδικαλισμός ως… βουβόσκυλο

του Γιαννη Αποστολίδη

Ενημερώνω τους φίλους του ΠΟΝΤΟΣ ΚΑΙ ΑΡΙΣΤΕΡΑ ότι μετά από αναφορά μου διεξάγεται δικαστική έρευνα όχι μόνο για τα ληστρικά αναδρομικά των δικαστών (μέσο όρο 140.000 ευρώ σε κάθε δικαστή και κάθε μέλος του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους, συν αύξηση των υπέρογκων ήδη αποδοχών τους κατά 80% – αυτά έγιναν το 2008) και από ότι φαίνεται η υπόθεση θα πάρει απρόβλεπτες και από εμένα τον ίδιο διαστάσεις! Πρόσφατα ο δικαστικός συνδικαλισμός, αυτό το βουβόσκυλο που επί δεκαετίες δάγκωνε ύπουλα τον κρατικό προϋπολογισμό, ξαναχτύπησε με την κήρυξη ως αντισυνταγματικών των περικοπών των. ( Ευτυχώς κοντά στον βασιλικό ποτίστηκε και η γλάστρα, διότι το σκεπτικό της σχετικής απόφασης του Μισθοδικείου, που δίκασε για τους δικαστές, δεν μπορούσε να μην ισχύσει και για τους μισθολογικά καταφρονημένους ένστολους).

Πρόσεξε, συνειδητέ, πολίτη ¨Για να δικαιολογήσουν οι δικαστές τη λεία που απεκόμισαν κατά τη ληστρική επιδρομή τους στο δύστυχο Κράτος μας, με όπλο την απόφαση αριθμ. 13/2006 του Μισθοδικείου, την πιο βρώμικη που εξέδωσε ποτέ ελληνικό δικαστήριο, με την οποία εκβίασαν το Κράτος και πήραν τα αναδρομικά τους, είπαν σε αποφάσεις τους, του Διοικητικού Εφετείου Αθηνών και της Ολομέλειας του Ελεγκτικού Συνεδρίου, ότι τα 140.000 ευρώ μέσο όρο που πήρε κάθε δικαστής ως ΑΝΑΔΡΟΜΙΚΑ (έτσι τα λένε και οι ίδιοι οι συνδικαλιστικοί εκπρόσωποί τους) δεν ήταν … αναδρομικά και δεν οφείλονται στον εκβιασμό κατά της πολιτείας με την παραπάνω απόφαση (13/2006 του Μισθοδικείου) αλλά τους τα έδωσε, λένε, το Κράτος για τον μεγάλο φόρτο εργασίας τους τά έτη 2003 μέχρι 2007 λόγω των οικονομικών μεταναστών και των Ολυμπιακών Αγώνων!!!

Το ξέρεις αυτό, πολίτη;

Γι’ αυτό το χρήμα, το πιο βρώμικο που κυκλοφόρησε στη Χώρα, και ήταν σε χέρια δικαστών. Έκαναν οι δικαστές, για να αποκρούσουν τις πρόσφατες μισθολογικές περικοπές τους, απεργία 5 μήνες, ενώ το Σύνταγμα τους το απαγορεύει, όπως και στους στρατιωτικούς! Για φαντασθείτε τι θα γινόταν αν και οι στρατιωτικοί, που είναι πραγματικά κατάφωρα αδικημένοι, κάναν τέτοια απεργία!

Και κάτι ακόμη: Ο εισηγητής της πρόστυχης απόφασης του Μισθοδικείου έγινε υπουργός Επικρατείας στην κυβέρνηση του δικαστού (και παχυλότατα ωφελημένου από την απόφαση) κ. Πικραμένου!!! το δέ πρωτοπαλλήκαρο του ληστρικού δικαστικού συνδικαλισμού, ο κ. Αθανασίου, είναι υπουργός “Δικαιοσύνης”.

Και περιμένεις, αφελή έλληνα, να γίνει στη Χώρα κάποτε ήθική κάθαρση… Το συστημα είναι αμετανόητο…, άμον τον λύκον τιναν ετραυαγγέλιζαν κ’ εκείνος ερώτανεν τον ποπάν, Πόπα, τα πρόατας μερ είν! ΕΛΛΗΝΑ, ΑΓΩΝΙΣΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΚΑΙ ΤΗ ΝΟΜΙΜΟΤΗΤΑ! ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ!

07/02/2014 - Posted by | -παράνοια, -Λαμόγια, -Πολιτική, -Nεοελληνικός ανορθολογισμός

11 Σχόλια »

 1. Καλά μας τα λες κ. Αποστολίδη. Όμως κάπου τα μπουρδουκλώνεις σε σχέση με τους στρατιωτικούς. Αν εξαιρέσουμε αυτούς που είναι στην πρώτη γραμμή και ταλαιπωρούνται πραγματικά καθώς και τους πιλότους των μαχητικών, οι υπόλοιποι αποτελούν ένα είδος καλοβολεμένων γραφειοκρατών, των οποίων αναγνωρίζονται σκανδαλωδώς ως συντάξιμα τα χρόνια των σπουδών και μπορούν να βγουν στη σύνταξη από τα 48 τους χρόνια.

  Γιατί θα έπρεπε να διατηρηθούν οι παχυλοί μισθοί των συνταξιούχων στρατιωτικών; Ας μην ξεχνάμε ότι οι στρατιωτικοί αποχώρησαν από την πολιτική και πήγαν στη γωνία μόνο αφού ξεπούλησαν την Κύπρο στους Τούρκους μετά από μια αυθαίρετη στρατιωτική δικτατορία. Ας μην ξεχνάμε ότι υπήρξαν κυρίαρχοι του κράτους και του έθνους για δεκαετίες ολόκληρες. Γι αυτό και φόρτωσαν τις ανύπαντρες κόρες τους στον λαό για να πληρώνει τα κερατιάτικα. Όταν είχαν την εξουσία επί του τόπου λειτούργησαν σαν τους δικαστές, δηλαδή σαν σοβιετική νομενκλατούρα. Μόνο τις εκτάσεις φιλέτο που καταπάτησαν για τις διακοπές τους να φανταστείς, φτάνει.

  Σχόλιο από Ιωαννιδοπαπαδόπουλος | 07/02/2014

 2. Ευχαριστούμε για το σχόλιο για τους στρατιωτικούς.

  Να συμπληρώσουμε ότι η Δημοκρατία για να μειώσει τους κινδύνους από ενδεχόμενο πραξικόπημα επέλεξε τη μέθοδο να τους ταϊζει με πολλούς τρόπους: Δίδοντας αφειδώς βαθμούς με αποτέλεσμα να είμαστε η χώρα με το μεγαλύτερο ποσοστό στρατηγών στην Ευρώπη, και αποστρατεύοντας όσους προηγούνται των κομματικών φίλων που επιλέγει η εξουσία να προωθήσει. Με δύο λόγια, η προσπάθεια πολιτικής αδρανοποίησης του στρατού κόστισε πολλά στο φορολογούμενο πολίτη.

  Όμως υπάρχει και μια τρίτη κατηγορία «ειδικών μισθολογίων»: οι πανεπιστημιακοί, οι οποίοι έως σήμερα είναι στο απυρόβλητο παρότι συγκροτούν μια πραγματική μαφία, όπως αναφέρει το επόμενο άρθρο που σας προτείνουμε και απομυθοποιεί πλήρως το πανεπιστημιακό κατεστημένο.

  «Πώς η ακαδημαϊκή ζωή προσομοιάζει με συμμορίες ναρκωτικών» του Alexandre Afonso

  http://ilesxi.wordpress.com/2014/02/05/%CF%80%CF%8E%CF%82-%CE%B7-%CE%B1%CE%BA%CE%B1%CE%B4%CE%B7%CE%BC%CE%B1%CF%8A%CE%BA%CE%AE-%CE%B6%CF%89%CE%AE-%CF%80%CF%81%CE%BF%CF%83%CE%BF%CE%BC%CE%BF%CE%B9%CE%AC%CE%B6%CE%B5%CE%B9-%CE%BC%CE%B5-%CF%83/

  Ομέρ

  Σχόλιο από Πόντος και Αριστερά | 07/02/2014

 3. Είστε Παρακράτος

  Ρατσιστική επίθεση από το τελευταίο αποκούμπι του δέχθηκε ο Ελληνικός λαός. Από την ίδια την Δικαιοσύνη. Δεν είναι όλοι ο “σκληρός πυρήνας” του Κράτους σύμφωνα με την απόφαση που πήραν για την επιστροφή μισθών για τους ένστολους. Δεν είμαστε όλοι ίσα κι όμοια, λοιπόν. Ο σκληρός πυρήνας αυτού του μέλους-Κράτους είναι οι πολιτικοί, οι ένστολοι και οι δικαστές. Οι τρεις ανώτερες εξουσίες σε βάζουν στην θέση σου, λαέ. Είσαι η φλούδα του μέλους-Κράτους της ΕΕ. Είσαι η φλούδα που θα πεταχτεί στα σκουπίδια της ιστορίας.

  Δεν είναι η δικαίωση για τους μισθούς που περικόπηκαν από τον “σκληρό πυρήνα του Κράτους” που σε πονάει αλλά ότι εξαιτίας του μισθού και της θέσης σε βάζουν στον πάγκο της ζωής ως αναπληρωματικό και ως αναλώσιμο. Χωρίς εσένα το μέλος-Κράτος θα επιβιώσει, χωρίς αυτούς όχι.
  Δεν είμαστε όλοι ίσα κι όμοια σου λέει η Δικαιοσύνη που καλείται καθημερινά να αποδώσει τα του Καίσαρος τω Καίσαρι, μόνο που εσύ μετά από αυτή την δήλωσή της, είσαι απλά ο μονομάχος που ο Καίσαρας θα απολαύσει την παράσταση επιβίωσης έχοντας ήδη σκαμμένο τον λάκκο για το κουφάρι του ηττημένου.
  Με μεγάλη ευκολία η ελληνική Δικαιοσύνη υπερασπίζεται τα καταπατημένα μισθολογικά δικαιώματα του “σκληρού πυρήνα του Κράτους” αλλά εδώ και 3 χρόνια τις υποχρεώσεις του ο σκληρός πυρήνας του Κράτους απέναντι στο ίδιο το Κράτος δεν τις τήρησε. Αντιθέτως έκανε τα πάντα για να υπερασπιστεί την εξουσία που πλέον δεν είναι ελληνική.

  Οι ένστολοι έχουν τα δικαιώματά τους, έχουν όμως και την μεγάλη υποχρέωση να υπερασπίζονται το Σύνταγμα που είναι λέξη-λέξη το αποτέλεσμα των αγώνων του λαού. Αντιθέτως από την πρώτη στιγμή που το Σύνταγμα καταλύθηκε έβαλαν την πλάτη τους να υπερασπιστούν τους καταπατητές σηκώνοντας χέρι εναντίον του λαού. 2,000,000 λαού ξεχύθηκε όταν κατάλαβε ότι καταλύεται το Δημοκρατικό του Σύνταγμα προσπαθώντας να το προστατεύσει αυθόρμητα και χωρίς κομματική ώθηση. Υπερασπιζόταν ακόμα και τα δικαιώματα των ένστολων εκείνη την στιγμή αλλά αντί για τουλάχιστον σιωπηλή σύμπραξη με τον λαό, οι ένστολοι αποφάσισαν να υπερασπιστούν τους κατακτητές.

  Οι εκπρόσωποι της ελληνικής Δικαιοσύνης, από την πλευρά τους, αποδείχτηκε τελικά από την πρώτη στιγμή της καταπάτησης της Αλήθειας ότι δεν έχουν ίχνος κυττάρου μέσα τους από τον μεγάλο Δάσκαλό τους και προγονό τους, Αναστάσιο Πολυζωΐδη. Δεν ακούσαμε ούτε από έναν τρανό δικαστή της Ελλάδας το “εις το όνομα της Δικαιοσύνης, δεν υπογράφω”, αντίθετα δικάζουν Έλληνες όχι σύμφωνα με το Σύνταγμα στο οποίο ορκίστηκαν αλλά σύμφωνα με κατοχικούς νόμους. Και έχουν την απαίτηση να μην σχολιάζονται οι αποφάσεις που βγαίνουν από τους κατά τόπους Ναούς της Δικαιοσύνης. Παρέα πηγαίνουν οι Ναοί της Δήθεν Δημοκρατίας με τους Ναούς της Δήθεν Δικαιοσύνης, ενώ απέξω έχουν τα στρατά των ένστολων να φυλάνε και τους δύο Δήθεν Ναούς από την απειλή του Συντάγματος των Ελλήνων.

  Ο “σκληρός πυρήνας” του Κράτους με φερετζέ την Δικαιοσύνη και την Σημαία ενδιαφέρθηκε μόνο για τις χρηματικές απολαβές του. Δεν χρησιμοποίησαν ασπίδα την Σημαία και δεν αντέδρασαν όταν η κατοχική κυβέρνηση ξεκίνησε την αποδόμηση των Ενόπλων Δυνάμεων εκμηδενίζοντας την άμυνα της χώρας. Η θλιβερή εικόνα των στρατιωτικών να απαιτούν χρήματα κουνώντας την σημαία και η θλιβερότερη εικόνα των δικαστών να κάνουν λευκές απεργίες για τα λεφτά τους, αποδεικνύει ότι ο σκληρός πυρήνας αυτού του Κράτους είναι τόσο σκληρός όσο ένα αυγό όταν πρόκειται για τα προσωπικά τους συμφέροντα.

  Σκληρός πυρήνας ενός κράτους, έθνους, πατρίδας είναι το κομμάτι που δεν σπάει όταν δέχεται κάθε είδους επίθεση και ειδικά στα ιερά και τα όσια. Σκληρός πυρήνας είναι η ψυχή του εργάτη, του οικοδόμου, του αγρότη, του απλού Έλληνα που θα βάλει τα στήθια του μπροστά όταν απειλείται ο τόπος του. Και όταν κλήθηκε από τις συγκυρίες το απέδειξε. Και όταν έφθασε τούτος ο λαός μέχρι την βρύση να πιει νερό, ο λεγόμενος “σκληρός πυρήνας του μέλους-Κράτους” ήταν εκεί για να του κόψει τον δρόμο.

  Θέλουν να μας πείσουν ότι οι θεσμοί δεν πρέπει να προσβάλλονται όμως ο σεβασμός κερδίζεται και ποτέ δεν επιβάλλεται. Ο θεσμός για να γίνει αδιάβλητος και σεβαστός δεν έχει προσδιορισμένη τιμή. Δεν σταματάει τις εργασίες του όταν πρέπει να υπερασπιστεί τα δίκαια αντίθετα μπαίνει μπροστά με κάθε αντίτιμο για να προστατέψει τα δίκαια του συνόλου.

  Το υβριδικό φρούτο που κατασκεύασαν και ονόμασαν Ελληνικό Κράτος κοντά 200 χρόνια σκοπό είχε να εξυπηρετεί τα συμφέροντα των κατασκευαστών του δίνοντας ισχύ και ουσία στο κουκούτσι του (ή αλλιώς σκληρό πυρήνα) και γι’ αυτό λειτουργεί πάντα ως Παρακράτος εφόσον έχει ως αναλώσιμο το ουσιαστικό μέρος του που δεν είναι άλλο από τον λαό. Μείναμε με ένα στείρο κουκούτσι που γιγαντώνεται από τον θάνατο του λαού και των δικαιωμάτων του κουνώντας μας το δάχτυλο ότι αν δεν το σεβαστούμε ως θεσμό θα μάς αφανίσει.

  Όταν οι θεσμοί αποδεικνύουν με τα λόγια και τις πράξεις τους ότι λειτουργούν ως το αρχαιότερο επάγγελμα και όχι ως το αρχαιότερο λειτούργημα, είναι αυθόρμητη η αντιμετώπιση που θα έχουν τόσο από τους διαχρονικούς προστάτες και πελάτες τους, όσο και από τα προδομένα θύματά τους.-

  Εκπομπή 23-1-2014

  http://lazarouyiannis.blogspot.gr/2014/01/blog-post_23.html

  Σχόλιο από Cavalakinino | 08/02/2014

 4. καλημέρα

  νομίζω ότι η αριστερά η όποια αριστερά θα έπρεπε να τυπώσει εκκατομύρια αφίσες με το σκίτσο και την ατάκα στο τέλος…

  ε θα τελείωνε η φιλολογία περί μαζί τα φάγαμε..

  Σχόλιο από akrat | 09/02/2014

 5. 3/03/2014 12:45 από semelalk
  Δεν μαλώνουμε, δεν ισοπεδώνουμε, συζητάμε με επιχειρήματα και ο καθένας μας βλέπει τα πράγματα από διαφορετική οπτική γωνία.

  Αν μπορούσα να φτιάξω ένα βίντεο με 3 πρόσωπα θα ήταν κάπως έτσι.
  – ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ: Για πες μου κ. Ψιλικατζή, πόσα σου έμειναν καθαρά αυτό το μήνα;
  -ΨΙΛΙΚΑΤΖΗΣ: Μετά από τα έξοδα του μαγαζιού μου έμειναν 400€ για την οικογένεια.
  -ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ: Δηλαδή 400 χ 12 = 4. 800 το χρόνο για να ζήσεις.
  -ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ: Στρατηγέ μου πόσα σου έμειναν καθαρά αυτό το μήνα;
  -ΣΤΡΑΤΗΓΟΣ: Νοίκι εργασίας δεν έχω. ΔΕΗ-ΟΤΕ-ΝΕΡΟ εργασίας δεν έχω. Λογιστή, αναλώσιμα, έκτακτα έξοδα εργασίας δεν έχω. Μου έμειναν λοιπόν 1. 800€ να πάω στην οικογένεια.
  -ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ: Δηλαδή 1800 χ 12 =21. 600 το χρόνο για να ζήσεις.
  ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ: κ. Ψιλικατζή σύμφωνα με το νόμο φορολογήστε με 26% από το πρώτο ευρώ και μου οφείλετε 1. 248 € και θα σας μείνει το τεράστιο ποσό των 3. 552€ για να ζήσετε.
  Α. . . μην ξεχάσω!θέλω και 650€ επιπλέον γιατί έχετε το μαγαζάκι σας.
  Παρακαλώ περάστε απ΄το ταμείο και μην νομίζετε πως τελειώσαμε. Έχετε και την προκαταβολή φόρου 55% για το επόμενο έτος.

  Στρατηγέ μου, εσείς σύμφωνα με το νόμο δεν θα πληρώσετε φόρο , κρατήστε τα 21. 600 γιατί ήδη φροντίσαμε και σας κρατήσαμε το φόρο. Περίπου τόσα όσα και αυτά που παίρνετε καθαρά.
  -ΣΤΡΑΤΗΓΟΣ: E βέβαια, μόνο εγώ πληρώνω φόρους με τις τεράστιες κρατήσεις που μου κάνετε κάθε μήνα!
  -ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ: Έχετε δίκιο και γι’αυτό σας προσφέρουμε μια αύξηση στο μισθό λόγω πλεονάσματος που προήλθε από κάτι χιλιάδες ψιλικατζήδες και άλλα μαγαζάκια.
  Α. . μην ξεχάσω!Ευχαριστούμε προκαταβολικά για την ψήφο σας.

  Πηγή:www.capital.gr

  Σχόλιο από καλό | 20/03/2014

 6. […]  Περί ειδικών μισθολογίων, δικαστών και της αφωνίας των…  […]

  Πίνγκμπακ από -Ποιός θα δικάσει τους δικαστές; « Πόντος και Αριστερά | 09/09/2014

 7. […]  Περί ειδικών μισθολογίων, δικαστών και της αφωνίας των…  […]

  Πίνγκμπακ από -Ποιός θα σώσει το λαό από τις συντεχνίες; « Πόντος και Αριστερά | 01/10/2014

 8. […]  Περί ειδικών μισθολογίων, δικαστών και της αφωνίας των… […]

  Πίνγκμπακ από Περί δικαστών και ενστόλων | Αποικία Ορεινών Μανιταριών | 01/10/2014

 9. […] –Περί ειδικών μισθολογίων, δικαστών και της αφωνίας των… […]

  Πίνγκμπακ από -Μια πρόκληση για τον ΣΥΡΙΖΑ: Ο περιορισμός των μαφιόζικων ελίτ « Πόντος και Αριστερά | 10/01/2016

 10. […] Περί ειδικών μισθολογίων, δικαστών και της αφωνίας των… […]

  Πίνγκμπακ από -Είναι η Δικαιοσύνη διαπλεκόμενη και δεξιά; « Πόντος και Αριστερά | 27/10/2016


Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: