Πόντος και Αριστερά

……. 'μώ τον νόμο σ' !

-Mε αφορμή του θέμα Καρυπίδη….

Η Σχεδία της Μέδουσας

Του Πολιτίδη Τάσου
(Μέλους της Γραμματείας της ΝΕ ΣΥΡΙΖΑ ΠΕ Κοζάνης)

Μία οφειλόμενη απάντηση στους κατασκευαστές των ναυαγίων και υπέρμαχους της πολιτικής ¨ανθρωποφαγίας¨

Ο πίνακας του Jean Louis Théodore Géricault  «Le Radeau de la Méduse», ήταν πάντα το αντίπαλο δέος της πολιτικής μου συνείδησης.

Αυτή η σχεδία με δίδαξε ότι η ανθρώπινη φύση κρατά τα κλειδιά της κόλασης, ότι η αδεξιότητα των χειρισμών δημιουργεί ναυάγια και ότι η υπερεκτίμηση των δυνατοτήτων οδηγεί σε τρικυμισμένα πελάγη.

Με δίδαξε επίσης πως τα ναυάγια είναι η υπέρτατη μορφή ανθρωποθυσίας.

Με πλήρη επίγνωση πως αυτή η αφήγηση αύριο θα ¨τεμαχίζεται¨ από αριστερές και δεξιές μονταζιέρες, παρακαλώ να θεωρηθεί δεδομένο από πως σε αυτό το ¨ταξίδι¨…Θα μείνω κι εγώ μαζί σας μες στη βάρκα, Ύστερα απ’ το φριχτό ναυάγιο και το χαμό (Μ. Αναγνωστάκης).

 

Ακούμε φριχτά πράγματα αυτές τις ημέρες.

Βλέπουμε τέρατα να παρελαύνουν στις χρονογραμμές, όπου μια τρίχα χωρίζει το ανάθεμα από το ζήτω.

Κοιτάμε απαθείς το πολιτικό σύστημα μαζί με τους ¨θερμόαιμους¨ στις τάξεις μας, να κατακρεουργούν έναν άνθρωπο που όλοι γνωρίζουμε και τον ξέρουμε πολλά χρόνια.

Ξέραμε και τις αδυναμίες και τις δυνατότητες του.

Συζητήσαμε επάνω σε αυτό το όνομα, όπως και σε πολλά άλλα, όμως ξέραμε όλοι ποιος είναι.

Και είναι απίστευτο που κανείς μας δεν μίλησε ούτε όρθωσε το ανάστημά του για να σταματήσει αυτήν την ανθρωποφαγία και τον κανιβαλισμό απέναντι του.

Το πολιτικό έλλειμμα και η απροθυμία στράτευσης, μετασχηματίστηκε σε λοιδορία απέναντι του.

Αλήθεια που είναι οι πολιτικές στρατεύσεις που υπήρξαν και έπεσαν έξω από την αντίληψη μας;

Είδαμε επίσης να εξελίσσονται πολιτικές συμπεριφορές που είναι μακράν της δικής μας κουλτούρας και σαφώς δεν εγγράφονται στο δικό μας αξιακό σύστημα.

Αγκαλιάσαμε αυτά που καθημερινά πολεμάμε στους δρόμους και τα φέραμε σπίτι μας, πιστεύοντας πως θα γινόταν ήμερα κατοικίδια.

Η αριστερά που γνωρίζαμε ή που νομίζαμε πως γνωρίζουμε μετατράπηκε σε θυσιαστήριο για να κατευνάσει την ανησυχία και τον τρόμο της ¨ελληνογερμανικής¨ συνέλευσης και των τοπικών ελίτ.

Δεν με συνδέει καμία προσωπική, πόσο μάλλον πολιτική σχέση με τον κ. Καρυπίδη.

Άλλωστε όλοι εδώ γνωρίζουν πως δεν ήταν μέσα στις προσωπικές μου προτάσεις και πως στις διαδικασίες συντάχθηκα με μία πιο ¨καθαρόαιμη¨ επιλογή.

Είναι όμως πολιτική μου υποχρέωση να ενημερώσω τους εν αγνοία συντρόφους μου, που ακούν δύο μέρες τώρα μόνο τα τύμπανα του πολέμου από τα χαρακώματα της εσωκομματικής αντιπολίτευσης.

Μόνο σαν ηλιθιότητα μπορεί να εκληφθεί η ταύτιση του κ. Καρυπίδη με τους νεοναζί, και μόνο σαν αστειότητα ο χαρακτηρισμός του σαν μεγαλοκαναλάρχη.

Δεν θα αναφερθώ στον αντιμνημονιακό χαρακτήρα του καναλιού.

Εκείνο όμως που θα αναφέρω είναι πως δεν υπήρξε κίνημα ή συλλογικότητα που να μην είχε τιμητική θέση στις εκπομπές του, σε σημείο υπερβολής μάλιστα.

Ο κ. Καρυπίδης μπορεί να μην είναι η καλύτερη επιλογή, είναι όμως μία δυνατότητα.

Η ανακοίνωση της υποψηφιότητας του, ανέτρεψε πράγματα που θεωρούνταν δεδομένα για την περιοχή της Δ. Μακεδονίας.

Έδωσε μία ορατή προοπτική για ανατροπή δημιουργώντας τις προϋποθέσεις για ευρείες κοινωνικές συναινέσεις και συγκλίσεις.

Γι΄ αυτό έπεσαν λυτοί και δεμένοι επάνω σε αυτή την υποψηφιότητα. Όλο το πολιτικό σύστημα και όλοι οι εθνικοί εργολάβοι.

Να προλάβουν το κακό.

Να συγκρατήσουν την αυξανόμενη δυσαρέσκεια που εκφράζεται στο πρόσωπο του κ. Δακή και να σταματήσουν την συντριβή του.

Όπως επίσης να αποκλείσουν το ενδεχόμενο να τελειώσουν οι εκλογές την πρώτη Κυριακή, πράγμα που θα απειλούσε τα σχέδια τους για την εκχώρηση των πλουτοπαραγωγικών πηγών, της ενέργειας και του φυσικού πλούτου της ΔΜ.

Για να τελειώνουμε με αυτή την φάρσα δύο είναι οι δρόμοι:

-Ο πρώτος να εκχωρήσουμε στον κ. Δακή την περιφέρεια και στους εντολοδόχους του Γη, Ύδωρ και Αέρα, για να προχωρήσουν την ¨ανάπτυξη¨ που ονειρεύονται διαμορφώνοντας το κατάλληλο εργασιακό περιβάλλον.

-Ο δεύτερος, να συνταχθούμε σε μια νικηφόρα προοπτική για την ανατροπή, βάζοντας τις πολιτικές διασφαλίσεις και παίζοντας ενεργό ρόλο στην διαμόρφωση ενός περιφερειακού σχεδίου για την ανασυγκρότηση της Δ.Μ.

Είναι τέτοιο το μέγεθος της κοινωνικής καταστροφής και της απαξίωσης της Δ.Μ που οποιαδήποτε εκχώρηση από μεριά μας θα σημάνει το ιστορικό της τέλος.

14/02/2014 - Posted by | -Διάφορα, -Ιδεολογικά, -Κρίση, -ΣύΡιζΑ

9 Σχόλια »

 1. Συγχαρητήρια για την ξεκάθαρη σου προσωπική στάση

  Σχόλιο από doukas | 15/02/2014

 2. […] ΥΣΤΕΡΟΓΡΑΦΟ (για Καρυπίδη από Σύριζα Κοζάνης): https://pontosandaristera.wordpress.com/2014/02/14/karypidis/#more-16428 […]

  Πίνγκμπακ από Το καρναβάλι | Herr K. | 16/02/2014

 3. Τον αντισημιτισμό του γαργάρα τον κάνουμε,ε; Μετά τα κροκοδείλια δάκρυα για το Ολοκαύτωμα σας μάραναν.

  Σχόλιο από Abravanel | 17/02/2014

 4. Πολύ εύκολα βγάζεις συμπεράσματα και ακόμα ευκολότερα χρησιμοποιείς τον όρο «κροκοδείλια». Ίσως να σε έχει επηρεάσει το κήρυγμα του Μαρδοχαίου… ή ακόμα χειρότερα, να μην έχεις καταλάβει τόσα χρόνια μετά, το πώς σκεφτόμαστε.

  Κάναμε την εξής παρέμβαση

  » Το θέμα του Καρυπίδη το αντιμετωπίζετε με τον κλασικό απομειωτικό τρόπο!!!!

  Όλα όσα λες είναι αλήθεια. Ότι κάποιοι βρήκαν την ευκαιρία να εκφράσουν αυτό που πραγματικά νοιώθουν κ.λπ. κ.λπ.

  Όμως, κάποιος τους έδωσε την ευκαιρία. Και εντελώς μεταξύ μας: Πώς είναι δυνατόν να απουσιάζει τόσο πολύ το κριτήριο σ’ έναν αριστερό και να μην μπορεί να ξεχωρίσει τα όρια, που δηλαδή η κριτική μετατρέπεται σε ρατσισμό. Πώς είναι δυνατόν να αναπαράγει ένας αριστερός εκείνη την ακροδεξιά μπαρούφα για τους Εβραίους που διακινούν μόνο κάποιοι ακροδεξιοβαρεμένοι στο διαδίκτυο.

  Ισχύει γενικά για τον καθένα που εκτίθεται δημόσια ότι «η γυναίκα του Καίσαρα δεν αρκεί μόνο να είναι τίμια αλλά να φαίνεται και τίμια»!!! »

  admin’s

  Σχόλιο από Πόντος και Αριστερά | 17/02/2014

 5. Ο Καρυπίδης ήταν επιεικώς απαράδεκτος. Εάν δεχτούμε τη δική του εξήγηση, παραήταν αφελής και εύκαιρος. Η κάθε μορφής αντισημιτική έκφραση πρέπει να καταγγέλλεται, ακόμα και αν είναι αποτέλεσμα καραμπινάτης χαζομάρας. Δεν έχουμε περιθώρια για ανοχές και κρυψίματα. Η ανάσα του θηρίου βρίσκεται πίσω από όλων μας το σβέρκο.

  Όμως με τους Εβραίους της Ελλάδας και με τη στάση τους υπάρχει ένα ζήτημα.
  -Δεν τους είδα να αντιδρούν στην κυνική επέμβαση στα εσωτερικά της χώρας τους ενός ξένου οργάνου όπως έγινε με την αμερικανοεβραϊκη παρέμβαση.
  -Επίσης φαίνεται ότι δεν τους ενδιαφέρει να αποκτήσουν κοινωνικές συμμαχίες. Προτιμούν να συνεργάζονται και να χρηματοδοτούν συγκεκριμένα άτομα και αγνοούν ολόκληρους πληθυσμούς που ιστορικά δέχτηκαν παρόμοια μεταχείριση. Φυσικά το ένα δεν αναιρεί το άλλο. Εάν είχαν περισσότερο μυαλό και λιγότερη έπαρση στη Θεσσαλονίκη, μια πόλη όπου οι περισσότεροι έχουν στην οικογενειακή τους ιστορία μια εμπειρία γενοκτονίας, θα είχαν δημιουργήσει πραγματικό λαϊκό φιλοεβραϊκό κίνημα
  -Κρύβονται πίσω από το ιδεολόγημα της «μοναδικότητας» για να πείσουν για το (αναμφισβήτητο) δίκιο τους αγνοώντας ότι έτσι απομονώνονται. Ίσως να μην τους νοιάζει, μιας και νοιώθουν σίγουροι με την ισχύ των αμερικανοεβραίων και του Ισραήλ. Όμως αυτό είναι αδιέξοδο. Απορώ πως δεν το καταλαβαίνουν.

  Σχόλιο από Omer | 18/02/2014

 6. @5 Το θέμα μας αυτή τη στιγμή δεν είναι η ελληνοεβραϊκή στάση αλλά ο δηλητηριώδης αντισημιτισμός, που γίνεται ακόμα πιο απεχθής όταν εμφανίζεται χωρίς την επίγνωση της βαρύτητας που έχει και δικαιολογείται με αστεία επιχειρήματα….

  Σχόλιο από Πόντος και Αριστερά | 18/02/2014

 7. Παραείστε εύθικτοι και ενοχικοί. Είδατε ποτέ κανένα εβραίο να λέει έστω και ένα καλό λόγο για μας, να παίρνει το μέρος μας όταν λοιδωρούμαστε και συκοφαντούμαστε από πολλούς που στα λόγια ανεμίζουν τη σημαία του πούρου αντισημιτισμού; Θυμάστε τι έγινε με εκείνο τον ανεκδιήγητο τον Ταχματζίδη και τον ημιμαθή Γιαννόπουλο του «ένεκεν» όταν πήγε να φορτώσει στους Πόντιους την ιστορία με το Κάμπελ. Βγήκε κανείς από τους εβραίους να πει «σιγά ρε παιδιά, μη βαράτε έτσι τους Πόντιους. Αυτοί βρίσκονταν κυρίως πίσω από το ΕΑΜ και την προσπάθεια να σωθούμε από τους Γερμανούς;» Δυστυχώς κανείς δεν βγήκε.Γι αυτό σταματήστε να νοιώθετε άσχημα. Πολύ καλά τα λέει ο Ομέρ.

  Εγώ αν ήμουν στη θέση σας θα απαντούσα στον Αμπραβανέλ: «Τον αντιπροσφυγισμό και το ρατσισμό γαργάρα τον κάνουμε,ε; Ούτε καν κροκοδείλια δάκρυα για τη γενοκτονία και την προσφυγιά μας κύριε Αμπραβανέλ»

  Σχόλιο από Γιωρίκας | 18/02/2014

 8. Έτερον εκάτερον Γιωρίκα.

  Η αντίθεσή μας με κάθε μορφή ρατσισμo δεν έχει καμιά σχέση με το τι κάνει αυτός ή ο άλλος. Είναι θέση αρχής και κακώς το συζητάμε.

  Σχόλιο από Πόντος και Αριστερά | 18/02/2014

 9. ΟΙ ΦΑΝΑΤΙΚΟΙ ΕΙΝΑΙ ΙΔΙΟΙ ΠΑΝΤΟΥ
  —————————————————-

  Ισραήλ: Βεβήλωσαν χριστιανικούς τάφους

  Ισραήλ: Βεβήλωσαν χριστιανικούς τάφους
  Συνελήφθησαν νωρίτερα σήμερα, από την ισραηλινή αστυνομία, και κρατούνται τέσσερις νεαροί Ισραηλινοί από τους οποίους οι δύο είναι έποικοι από τη Δυτική Οχθη, όταν διαπιστώθηκε ότι είχαν βεβηλώσει, σπάζοντας πολλά μνήματα, χριστιανικό νεκροταφείο στο όρος Σιόν, στον τομέα της Παλαιάς Ιερουσαλήμ.

  Οι συλληφθέντες, οι οποίοι είναι όλοι ηλικίας μεταξύ 17 και 26 ετών, προκάλεσαν πριν να συλληφθούν σοβαρές ζημιές σε περίπου 15, συνολικώς, τάφους, όπως δήλωσε ο αστυνομικός επιθεωρητής Μίκι Ρόζενφελντ.

  «Διερευνώνται από εμάς, τώρα, δύο υποθέσεις» εξήγησε στους εκπροσώπους του Τύπου ο ίδιος: «πρώτον εάν το μίσος είναι το κίνητρο των τεσσάρων δραστών και, δεύτερον, εάν οι (εγκληματικές) πράξεις τους έχουν ένα εθνικιστικό περιεχόμενο».

  Κατηγορία: Κόσμος | Συντάκτης: | Ημερομηνία: 2013-09-29 17:20:25 | Πηγή: Έθνος

  http://www.newslog.gr/art/1060211/israil–bebilwsan-xristianikous-tafous

  Σχόλιο από Αποστόλης | 24/02/2014


Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: