Πόντος και Αριστερά

……. 'μώ τον νόμο σ' !

-Από το IQ του Λυγερού στο IQ των «προστατών» του οργανωμένου ποντιακού χώρου

Περί της Λυγεροπληξίας και της απέραντης ανοησίας του οργανωμένου χώρου

του Θεόφραστου Μαγκαντανίδη

ΛυγερόςΜε μεγάλη προσοχή παρακολούθησα την ημερίδα που οργανώθηκε στην ΕΣΗΕΑ με τον παράδοξο τίτλο «Απαγορεύεται η βαρβαρότητα» αφιερωμένη στη Γενοκτονία των Ποντίων. Ομιλητές ήταν οι:   ο δρ. Βασίλειος Μεϊχανετσίδης, μέλος της Διεθνούς Ένωσης Ακαδημαϊκών για τη Μελέτη Γενοκτονιών (IAGS), ο δρ. Χαΐκ Ντεμογιάν, διευθυντής Μουσείου Γενοκτονίας των Αρμενίων στο Ερεβάν και ο δρ. Νίκος Λυγερός, στρατηγικός αναλυτής.

Ο Β. Μεϊχανετσίδης στην εισήγησή του μίλησε για τους τρόπους αντίληψης, αλλά και τις παρανοήσεις που έχουν δημιουργηθεί σχετικά με τη γενοκτονία των Ελλήνων της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας.

Ο Χ. Ντεμογιάν αναφέρθηκε στη γενοκτονία των Αρμενίων και πώς αυτή συνδέεται με τη γενοκτονία των Ποντίων, μέσω κοινών στοιχείων, αλλά ακόμη και κοινών μνημείων των δύο γενοκτονιών και ζήτησε να ποινικοποιηθεί η άρνηση από την Τουρκία της αναγνώρισης των γενοκτονιών.

Και φτάνουμε στην σοκαριστική για μένα τον αθώο παρατηρητή παρέμβαση του Ν. Λυγερού με τίτλο «Από τα δικαιώματα στη στρατηγική της ανθρωπότητας». Ένα σύνολο από φλυαρίες, μεγαλοστομίες, λεκτικά εφέ ως χαντρούλες για τους Ινδιάνους, αναμεμειγμένα με γεγονότα και κοινότυπες διαπιστώσεις. Μια εισήγηση που ήταν στον αντίποδα των εισηγήσεων των δύο προηγούμενων εξαιρετικών ομιλητών.

Η εμπειρία αυτή με έκανε να ψάξω κάπως περισσότερο το ζήτημα… και βρέθηκα μπροστά σε λαβράκι! Κατ’ αρχάς ο κ. Λυγερός υπήρξε ο κεντρικός προσκαλεσμένος σε όλες τις κεντρικές εκδηλώσεις της ΠΟΕ, όπου όπως φαίνεται το ανύπαρκτο ήθος και η «ευρυμάθεια» των Παρχαρίδη-Γεωργιάδη εξακολουθεί να σφραγίζει τις επιλογές της νέας ηγεσίας. Παράλληλα, το υψηλό IQ φαίνεται ότι συγκίνησε και τους Πόντιους φοιτητές της Αθήνας. Όμως κανείς από τους (κάποιους) μυαλωμένους που περιτριγυρίζουν τη θλιβερή παρέα που ελέγχει το όργανα δεν έκανε τον κόπο να κάνει μια απλή αναζήτηση στο ίντερνετ. Γιατί εάν έκανε θα διάβαζε την εξής διαπίστωση για τον κ. Λυγερό:

lygeros2«Ισχυρίζεται ότι είναι καθηγητής στο πανεπιστήμιο στη Λυών, αλλά όσο και να ψάξετε δε θα τον βρείτε στο διδακτικό προσωπικό. Του αναγνωρίζω το γεγονός πως κατάφερε να δημιουργήσει αυτή τη συζήτηση γύρω από το όνομά του χρησιμοποιώντας την ανάγκη των συνανθρώπων μας να πιστέψουν σε κάποιον σωτήρα. Αν διαβάσετε τα κείμενά του θα διαπιστώσετε ότι τα ελληνικά του είναι πολύ κακά. Τα δε έργα που έχει γράψει είναι βλακώδη. Μόνος του καλλιεργεί τη φήμη του. Μέχρι και λήμμα στην βικιπέντια έγραψε για τον εαυτό του. Το αστείο είναι ότι τον έχουν καλέσει και σε τηλεοπτικές εκπομπές να πει τις βλακείες του με την ιδιότητα του εξυπνότερου Έλληνα......»

Η παλιότερη εμπειρία της εμπλοκής και της εκμετάλλευσης κάποιων Ποντίων από τον ανεκδιήγητο ή απατεώνα (όπως τον αποκαλέι ο Μιχ. Ιγνατίου) Σώρρα, όπως και η πρόσφατη «αξιοποίηση» του ανθρώπου με το μεγαλύτερο IQ στην Ελλάδα (ωι, ωι μανα μ’)  και καθηγητή-φάντασμα στο πανεπιστήμιο της Λυών, έφερε για άλλη μια φορά στο φως το νταβατζιλίκι που ασκούν οι «ηγέτες» του ποντιακού χώρου πάνω στον καλής πίστεως ποντιακό λαό.  Βέβαια ο ίδιος ο κ. Λυγερός μια χαρά εκμεταλλεύεται την βλακεία και την ανεπάρκεια των Ποντίων. Αμέσως μετά τις εκδηλώσεις, προσπάθησε να εμπεδώσειτο ρόλο του ως παντογνώστη ακόμα και της ποντιακής γενοκτονίας. Πλήθος αναρτήσεων στο youtube από τον ίδιο, τόσο των ομιλιών του όσο και των φωτογραφιών του,  έκαναν το διαδικτυακό γύρο. Ακόμα και για τηνεκδήλωση της ΕΣΗΕΑ, το μόνο που μπορεί να δει αυτός που δεν είχε την τύχη να την παρακολουθήσει ήταν η ομιλία μόνο του Λυγερού, ανεβασμένη βέβαια από τον ίδιο. Η περιφρόνηση των υπόλοιπων δύο ομιλητών (Β. Μεϊχανετσίδη και     Χαΐκ Ντεμογιάν) είναι απαράδεκτη, τόσο από τον ίδιο τον κ.Λυγερό όσο και από τους οργανωτές της εκδήλωσης…

Ένα ενδιαφέρον και αποκαλυπτικό άρθρο για το IQ  και τα λοιπά, έγραψε ο δημοσιογράφος Μακ. Δρουσιώτης, γιατί ο κ Λυγερός πριν επιχειρήσει (μαζί με τον κ. Βαρυθυμιάδη) να σώσει τους Πόντιους, προσπάθησε να σώσει και τους Κύπριους. Ας το διαβάσουν οι νοήμονες του οργανωμένου ποντιακού χώρου, γιατί ευτυχώς υπάρχουν και τέτοιοι:

Ένας γάιδαρος με υψηλό IQ

Ο Νίκος Λυγερός από το Βόλο, σήμερα καθηγητής μαθηματικών στη Γαλλία, αυτοπροσδιορίζεται σαν ο εξυπνότερος των Ελλήνων. Ο Λυγερός ίδρυσε την οργάνωση “The Pi Society” στην οποία για να εγγραφεί κάποιος πρέπει να έχει IQ 176 και πάνω. Το ποσοστό αυτό, λέγει, το πιάνουν ένας άνθρωπος στο εκατομμύριο. Ο ίδιος μέτρησε το δικό του και το ανεβάζει στο 189, που είναι σχεδόν διπλάσιο από το IQ ενός μέσου ανθρώπου.

Στην Κύπρο έγινε γνωστός το 2002 όταν τον έφερε η ΑΤΗΚ (ΟΤΕ Κύπρου) και έδωσε σειρά διαλέξεων στους ιθαγενείς, υπό την ιδιότητα του εξυπνότερου Έλληνα στην υφήλιο. Φαίνεται ότι του άρεσε το νησί, ο κόσμος του, ο ήλιος και η θάλασσά του, ανακάλυψε το πρόβλημά του και αποφάσισε να συνεισφέρει λίγα από τα απέραντα πλεονάσματα της εξυπνάδας του υπέρ της προώθησης του εθνικού ζητήματος.

Συνεπαρμένος από την εθνική έπαρση που διακατείχε τις μέρες εκείνες την κοινωνία (Δημοψήφισμα για το Σχέδιο Ανάν, ένταξη στην Ε.Ε.), ο εξυπνότερος των Ελλήνων είχε συλλάβει μια ιδέα που μόνο ένας άνθρωπος στο εκατομμύριο θα μπορούσε να σκεφτεί: να γονατίσει οικονομικά την Τουρκία με τις μαζικές προσφυγές στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (ΕΔΑΔ)

Σύμφωνα με τους υπολογισμούς του Νίκου Λυγερού αν ο κάθε πρόσφυγας έκανε προσφυγή και την κέρδιζε, η Τουρκία θα είχε κόστος 16 δισεκατομμύρια δολάρια. Εάν δεν συμμορφωνόταν με τις αποφάσεις, τότε το κόστος, με τον υπολογισμό των τόκων, θα αυξανόταν κατά ένα δισεκατομμύριο δολάρια το χρόνο. Η Τουρκία δεν θα μπορούσε να αντεπεξέλθει, οι διεθνείς οργανισμοί δεν θα τη δάνειζαν και θα κατέρρεε οικονομικά! Τόσο απλά.

Ο Νίκος Λυγερός δημιούργησε το ίδρυμα «Αλτρουϊσμός στην Κύπρο», το οποίο ανέλαβε να συντονίσει το μεγάλο δικαστικό αγώνα. Το Ίδρυμα έκανε κι ένα διαφημιστικό φιλμάκιπαροτρύνοντας τους πρόσφυγες, τους εγκλωβισμένους και τους συγγενείς των αγνοουμένων να του δώσουν 250 λίρες έκαστος, ενώ το ίδρυμα θα έβαζε τις άλλες 250 από εισφορές δωρητών για την καταχώρηση ατομικών προσφυγών. Συνοδευόμενος και από δικηγόρους που έκαναν πελατολόγιο με τις προσφυγές, έδινε διαλέξεις και εξηγούσε το σχέδιο του στους πρόσφυγες.

Το τέλος αυτής της ιστορίας το είδαμε πριν μερικές μέρες. Η μαζικοποίηση των ατομικών προσφυγών και η εμφανής προσπάθεια επίλυσης ενός πολιτικού προβλήματος στα δικαστήρια, οδήγησε στη μαζική απόρριψή τους. Στην απόφαση του το Δικαστήριο αναφέρει (παρ. 69) πως δεν διαθέτει την ικανότητα και δεν είναι σκόπιμο για τη λειτουργία του ως διεθνές δικαστήριο, να αποφανθεί για μεγάλο αριθμό υποθέσεων και να κάνει υπολογισμούς της χρηματικής αποζημίωσης. Τουτέστιν, έπληξε το σχέδιο του Λυγερού στον πυρήνα του.

Το Δικαστήριο αναφέρει ακόμη (παρ. 85) ότι «βρέθηκε αντιμέτωπο με υποθέσεις που βαρύνονται με πολιτικές, ιστορικές και αντικειμενικές πολυπλοκότητες που απορρέουν από ένα πρόβλημα, το οποίο θα έπρεπε να είχε επιλυθεί από όλα τα ενδιαφερόμενα μέρη, αναλαμβάνοντας την πλήρη ευθύνη για την εξεύρεση λύσης σε πολιτικό επίπεδο». Δηλαδή, το πρόβλημα είναι πολιτικό και πολιτικά θα πρέπει να λυθεί.

Οι επισημάνσεις αυτές δεν έπρεπε να προκαλέσουν έκπληξη σε κανένα. Το Δικαστήριο, από την πρώτη υπόθεση της Τιτίνας Λοϊζίδου, έδειχνε προς αυτή την κατεύθυνση και σταδιακά γινόταν όλο και πιο σαφή ως προς τον τρόπου που πρέπει να λυθεί το πρόβλημα. Όμως, όσοι θεωρούν τον εαυτό τους υπερβολικά έξυπνο έχουν τόση μεγάλη αυτοπεποίθηση που δεν διαβάζουν τα κείμενα. Τα ξέρουν όλα από μόνοι τους. Αν και ο εξυπνότερος Έλληνας, ο Ν. Λυγερός δεν πρόβλεψε το πιο απλό: το σχέδιο του στηριζόταν σε πάρα πολλά «αν» για να έχει πιθανότητες επιτυχίας.

Πάντως, ούτε και τώρα φαίνεται να κατάλαβε τι έγινε. Σε αντίθεση με όλους τους υπόλοιπους, ειδήμονες και μη, ο Νίκος Λυγερός υποστηρίζει σε πρόσφατο άρθρο του ότι η τελευταία απόφαση του ΕΔΑΔ αποτελεί σταθμό για το Κυπριακό, επειδή με αυτήν η Τουρκία αναγνώρισε επιτέλους την Κύπρο!

Επειδή διάβασα την απόφαση και τα κατάλαβα αλλιώς τα πράγματα, άρχισα να υποψιάζομαι πως φταίει το IQ μου το χαμηλό. Οπόταν ανέτρεξα στην ιστοσελίδα του πιο έξυπνου Έλληνα στον κόσμο να πάρω λίγα από τα φώτα του. Το μάτι μου έπεσε σ’ ένα άρθρο του με τον τίτλο «Οι γάιδαροι της αντίστασης» που αναφέρεται στους αδέσποτους γαϊδάρους στη χερσόνησο της Καρπασίας. Το βρήκα σαν ένα από τα συναρπαστικότερα κείμενα που διάβασα μέχρι τώρα.

Για την ιστορία να πούμε πως επί Ντενκτάς, το καθεστώς στην κατεχόμενη Κύπρο περίφραξε τη μύτη της χερσονήσου της Καρπασίας (το ανατολικό άκρο του νησιού), μάζεψε όλα τα αδέσποτα γαϊδούρια και τα έκλεισε μέσα. Οι γάιδαροι πολλαπλασιάστηκαν και η Καρπασία έγινε ένα απέραντο πάρκο γαϊδάρων. Ο Νίκος Λυγερός, ταξιδεύοντας προς την Καρπασία, έπεσε πάνω σ’ ένα κοπάδι γαϊδάρων, εντυπωσιάστηκε και έγραψε ένα συγκινητικό κείμενο για την αντίστασή των γαϊδάρων στην κατοχή.

Θα ήθελα να το δημοσιεύσω όλο, αλλά δεν με παίρνει ο χώρος και περιορίζομαι σ’ ένα μικρό απόσπασμα (τα σχόλια στην παρένθεση είναι δικά μου και παρακαλώ λάβετε υπόψη ότι υπάρχει και μια διαφορά στο IQ μας): «Οι ελεύθεροι γάιδαροι της Καρπασίας απέδειξαν με την ύπαρξή τους ότι η ζωή δεν το βάζει κάτω. Τότε γιατί εμείς να το βάλουμε κάτω. Τριάντα χρόνια είναι πολλά βέβαια μα είναι πολλά και για το μέλλον. Το υπόβαθρο της αντίστασης (των γάρων*) υπάρχει. (…) Εμείς πρέπει να το εκμεταλλευτούμε και να το αξιοποιήσουμε. Οι γάιδαροι της Καρπασίας δεν ξέχασαν ούτε παράτησαν την πατρίδα τους (Οι γάροι δεν ξεχνούν). Μπορεί να είναι εξαιτίας του πείσματός τους μπορεί όμως και να φταίει το θάρρος τους (γάροι με αντιστάσεις). Μπορεί να είναι επειδή δεν είχαν που να πάνε μπορεί όμως και να το επέλεξαν (γάροι με άποψη)».

Λοιπόν, μόνο ένας γάρος με προσόντα και με IQ 189 θα μπορούσε να εκλάβει το ένστικτο της επιβίωσης ενός τετράποδου σαν οργανωμένη και συνειδητή αντίσταση στην ξένη κατοχή και να το προτείνει σαν παράδειγμα προς μίμηση στο ανθρώπινο είδος.

* Γάρος: Ο γάιδαρος στο κυπριακό ιδίωμα. Όταν θες να πεις σε κάποιον ότι είναι χαμηλής νοημοσύνης, ηλίθιος ή άξεστος: «Μα είσαι τέλεια γάρος;» ή «Ίντα γάρος εν τούτος;»

Σκίτσο: Θανάσης Παπασπυρόπουλος, εφημερίδα Πολίτης (Λευκωσία)

lygeros2

lygeros3

22/05/2014 - Posted by | -παράνοια, -Ανόητοι, -Ανέκδοτα, -Γενοκτονία, -Κρίση, -Λαμόγια, -Νεοελληνικά, -Nεοελληνικός ανορθολογισμός, ΠΟΕ

24 Σχόλια »

 1. Μπράβο κ. Μαγκαντανίδη. Χτυπήσατε διάνα και εντοπίσατε το πραγματικό πρόβλημα. Οι λούμπεν σφουγκοκωλάριοι του Παρχαρίδη που πήραν με ανηθικους τρόπους τις εκλογές στην Αθήνα μπορούσαν να κάνουν κάτι καλύτερο;

  Είναι αλήθεια ότι ακόμα και οι ξεφτυλισμένοι πασόκοι, έως και ο Σγουρός, στήριξαν τον ανεκδιήγητο κουκουέ Βαρυθιμιάδη και τους ακροδεξιούς συντρόφους του;

  Σχόλιο από Πόντιος | 22/05/2014

 2. Ίντα γάρος εν τούτος;

  Μάλλον:

  Ίντα γάροι εν ετούτοι;

  Σχόλιο από Πόντιος με 2 μάτια | 22/05/2014

 3. Ξέρετε ποιός έκανε τον συντονισμό; Η Αντιγόνη Ιωαννίδου, μονωδός, γαστρονόμος, υποψήφια κάποτε με το κόμμα του Μιχάλη Χαραλαμπίδη. Δηλαδή…. Oper edei deixai, που λέμε και στα παρχάρια.

  Σχόλιο από Ομερ | 22/05/2014

 4. ————————————————————————————————————–
  Περί της σημασίας της Μαύρης Οπής ή κοινώς, για τη Μαύρη Τρύπα
  ————————————————————————————————————–

  Il concetto del buco nero

  N. Lygeros

  Molti epistemologi cominciano la loro introduzione storica presentando come importante idea iniziale, la nascita di questa concezione astratta di LAPLACE , il buco nero , (astratta nel senso che non è stata ancora accertata sperimentalmente). Certo è che con questa idea colui che la intuì si distinse nella sua epoca intellettuale, però non dobbiamo dimenticare che tale idea nacque nel periodo in cui la teoria ondulatoria della luce aveva una supremazia quasi dittatoriale. Così, questa scintilla rivoluzionaria sarebbe stata completamente divorata dalla tenebrosa esistenza di questa teoria, se un genio con l’aiuto delle sperimentazioni del suo pensiero non l’ avesse ritirata dall’oblio e non fosse riuscito a darle lo splendore capace di irradiare il mondo pensante. Quel genio si chamava: EINSTEIN! Tuttavia, questa relazione sarebbe superflua, se non fosse impostata con rigore scientifico e precisione . Nel ventesimo secolo molti e diversi problemi cominciarono a contrapporsi alla meccanica classica e così la posero in situazione critica. In seguito si verificò come tutto ciò le sarebbe stato letale. Per di più nella scienza, la catastrofe è solo la prima fase della creazione e così dalle rovine della meccanica classica sono nate le due grandiose teorie del 20 esimo secolo: La teoria della relatività e la teoria quantistica. In entrambe il contributo di EINSTEIN sarà importante non solo sul piano scientifico, ma anche su quello filosofico senza pertanto incidere in maniera simile. La scoperta della duale opinione riguardo gli elementi che compongono la materia e la luce, cioè la concezione della onda-particella, condusse alla ricerca di molti concetti nel campo della conoscenza. Fra queste il nuovo approccio di questo mitico quanto: il fotone. La teoria della relatività generale elaborata da EINSTEIN ci offre una intera visione dell’universo dandoci quattro dimensioni. Così nacque il concetto dello spazio-tempo e poi una delle più importanti proprietà, la sua deformazione per la presenza della massa. Questa proprietà della deformazione è primitiva, in realtà, perché la gravità non si presenta più come un’azione a distanza, ma come una proprietà geometrica. Così diventa più facile interpretarla. Le geodetiche di questo spazio-tempo non sono rettilinee, come se fossero in un sistema euclideo, ma curvilinee. E la luce come la materia segue queste curve. Comprendiamo ora come la gravità può agire sui fotoni. La curvatura locale è importante nell’evoluzione delle particelle che si trovano nel vicino spazio-tempo. L’ attrazione di una stella può allora interpretarsi come una cavità nello spazio-tempo, di conseguenza questa cavità dipenderà da due parametri, dalla massa e dal raggio della stella. In questo modo quanto più i parametri saranno grandi, tanto più la curvatura locale sarà grande e di conseguenza tanto più grande sarà la sua azione sul vicino spazio-tempo. Continuando su questo concetto, immaginiamo per esempio una cavità sempre più profonda, finchè la sua profondità diventi infinita, avremmo captato col pensiero il concetto del buco nero.

  Σχόλιο από Ομερ | 22/05/2014

 5. Βρε το σαϊνι, Έχει γράψει κατά δήλωσή του έως τώρα 15.332 κείμενα, ποιήματα, συνεντεύξεις.

  Απίστευτος. Δεν έχει μόνο το υψηλότερο IQ, αλλά και την υψηλότερη παραγωγή έργων φαιάς ουσίας.

  Αυτά βλέπουν οι Πόντιοι, εκστασιάζονται, φτιάχνονται, και στο τέλος ….. (μπιιιπ)

  Σχόλιο από Greek Zeoliths | 22/05/2014

 6. Πολύ καλές οι παρατηρήσεις σας. Συγχαρητήρια.

  Είναι φανερό ότι ούτε οι Τούρκοι, ούτε κανείς άλλος μπορεί να φοβάται τους Πόντιους. Απ’ ότι φαίνεται όλα εξυπηρετούν την εσωτερική κατανάλωση.

  Σχόλιο από Ένας Αρμένιος | 24/05/2014

 7. Φίλε Αρμένιε έχεις δίκιο. Είναι πολύ κρίμα και άδικο ότι μια τέτοια μεγάλη ιστορία τη διαχειρίζονται τόσο ανόητοι τύποι.

  Ομέρ

  Σχόλιο από Πόντος και Αριστερά | 24/05/2014

 8. Μπράβο στη Δούρου. Ας ελπίσουμε ότι θα αρχίσει να ξηλώνεται η μαφία της Λαυρεωτικής, όπου τα συμφέροντα του Μελισανίδη μετέτρεψαν σε υποτακτικό τον τάχα μου κομμουνιστή Βαρυθιμιάδη, πρόεδρο του τοπικού συλλόγου και τον οδήγησαν σε συνεργασία ακόμα και με τους χρυσαυγίτες προκειμένου να πάρει στον ΣΠΟΣ Νότιας Ελλάδας. Και βέβαια στο παιχνίδι έπαιζε και ο απελθείς Σγουρός.

  Δεν είναι τυχαίο ότι Πόντιοι κατάληξαν να κρέμονται από τα IQ του Λυγερού. Πίσω από το ακατανόητο του γεγονότος και τον ανορθολογισμό βρίσκονται τεράστια οικονομικά συμφέροντα.

  Για αυτό σας λέω ΞΥΠΝΗΣΤΕ ΠΟΝΤΙΟΙ ΠΡΟΒΑΤΑ

  Σχόλιο από Λαυριωτίδης | 27/05/2014

 9. ΑΝ ΕΙΧΑΝ ΕΝΑ ΞΑ ΤΣΙΠΑΝ, ΘΑ ΔΗΛΩΝΑΝ ΠΑΡΑΙΤΗΣΙΝ ΟΛ’ ΟΣΟΙ ΕΧΝΕ ΣΧΕΣΙΝ ΜΕ ΤΗΝ ΣΥΝΚΕΝΤΡΟΣΙΝ ΣΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑΝ 19-5-2014 ΓΙΑΤΙ ΑΠ ΕΚΕΙ ΦΑΝΘΕΤΕ Η ΔΟΥΛΕΙΑ ΠΟΥ ΕΥΤΑΝΕ ΣΑΝ ΣΥΛΛΟΓΟΙ ….ΣΠΟΣ ΝΟΤΙΑΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΝΑ ΜΑΣ ΠΟΥΝ ΠΟΣΟΥΣ ΠΟΝΤΙΟΥΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥΝ, ΚΑΙ ΠΟΣΟΙ ΗΤΑΝ ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ.

  ΑΠΛΑ ΟΠΩΣ ΕΛΕΕΝ Ο ΠΑΠΟ Μ’ ΕΝΑΝ ΚΑΙ ΕΝΑΝ ΕΥΤΑΝΕ ΔΥΟ

  Σχόλιο από KVNSTANTINOS KALTSIDHS | 28/05/2014

 10. «Δεν είναι τυχαίο ότι Πόντιοι κατάληξαν να κρέμονται από τα IQ του Λυγερού

  excellent

  Σχόλιο από Πόντιος | 28/05/2014

 11. Ο/Η Pap έγραψε:

  Ο κ. Λυγερος θα πρεπει να αντιληφθει πως ενω εχει IQ 189, ειναι μαλλον θλιβερο πως ειναι διασημος επειδη εχει IQ 189 κι οχι για κατι που εχει καταφερει εχοντας IQ 189.

  Και ειναι βεβαια αλλη μια τρανη αποδειξη πως η ακαδημαικη ευφυια δεν ειναι η μοναδικη ευφυια.

  Σχόλιο από Πάπ...! | 29/05/2014

 12. […] με αφορμή την δημοσίευσή μας με τίτλο “Από το IQ του Λυγερού στο IQ των “προστατών” του οργανωμ…” απέδειξε ότι εκτός από την “…απέραντη […]

  Πίνγκμπακ από -Το χιούμορ των αναγνωστών… « Πόντος και Αριστερά | 29/05/2014

 13. Απολαυστικές οι επισημάνσεις, φοβάμαι όμως ότι θα συνεχίσουν να λυμαίνονται τον οργανωμένο ποντιακό χώρο παντοειδείς σωτήρες «τύπου» Λυγερού…

  Υπάρχει δυνατότητα, αλήθεια, αντίστασης απέναντι στο σωρό ανεκδιήγητων ή επικίνδυνων ηγητόρων;

  Ας οργανωθούμε όλοι κι όλες οι καλόπιστα σκετπόμενοι και ευαισθητοποιημένοι σε θέματα που αγγίζουν την ποντιακή μας καταγωγή και περηφάνια, καταδεικνύοντας με κάθε τρόπο (και με τον πρέποντα στιγματισμό) ανθρώπους ακατάλληλους να φέρουν το δημόσιο λόγο περί τα ποντιακά.

  Σχόλιο από 'Ολγα Δεραινίτη | 05/10/2014

 14. […] Νίκος Λυγερός – Στρατηγικός σύμβουλος […]

  Πίνγκμπακ από -Γιατί αναβλήθηκε η εκδήλωση για τον Ν. Σαρρή; « Πόντος και Αριστερά | 21/11/2014

 15. Το κοκτέιλ φαρμάκων του δεύτερου εξυπνότερου ανθρώπου του κόσμου

  Ο Rick Rosner καταπίνει καθημερινά 50 χάπια που διεγείρουν, όπως λέει, το μυαλό του

  Ο Rick Rosner, θεωρείται ο δεύτερος εξυπνότερος άνθρωπος στον κόσμο, ξεκινάει την ημέρα του καταπίνοντας 50 χάπια: Ωμέγα 3, κάψουλες με λάδι ψαριού (για τον έλεγχο των κακών λιπαρών), μια παιδική ασπιρίνη (για μακροζωία), μετφορμίνη (για το μεταβολισμό), βιταμίνες Ε, C, Κ και D3, αγριοκάστανο, ασβέστειο…. Στη συνέχεια παίρνει το πρωινό του.

  Η συγκεκριμένη φαρμακευτική αγωγή, λέει, ότι κάνει το μυαλό του «να λειτουργεί καλύτερα». Ο Rosner έχει δείκτη νοημοσύνης 192, ο μέσος όρος είναι 100, όπως καταγράφηκε από το World Genius Directory.

  Η ανεξέλεγκτη χρήση ωστόσο συμπληρωμάτων μπορεί να είναι επιβλαβής καθώς σε πολλές περιπτώσεις οι ουσίες που αναγράφονται στις συσκευασίες δεν είναι πάντα πραγματικές.

  Ο Rosner, ο οποίος παράλληλα επισκέπτεται και πέντε διαφορετικά γυμναστήρια, έδωσε στη δημοσιότητα τη λίστα των χαπιών που λαμβάνει

  Ορίστε μερικά από τα φάρμακα και οι περιγραφές που δίνει ο ίδιος:

  Κάψουλες με λάδι ψαριού (Ωμέγα 3)

  Μισή ασπιρίνη καθημερινά

  Μετφορμίνη: Ένα φάρμακο για διαβητικούς τύπου 2 που μειώνει την παραγωγή γλυκόζης στο ήπαρ και βοηθά τη χρήση του σώματος της ινσουλίνης σας πιο αποτελεσματικά.

  Μετοπρολόλη: φάρμακο για την αρτηριακή πίεση και κατευνάζει την αδρεναλίνη.

  Γλυκοζαμίνη και χονδροϊτίνη: Για τις κλειδώσεις

  Κουρκουμίνη: Μειώνει τις φλεγμονές και είναι σε πολύ όμορφο χρώμα πορτοκαλί.

  Σχόλιο από Rick Rosner | 04/12/2014

 16. Κύριε Μαγκαντανίδη,
  Θεωρώ μέγα ατόπημα το γεγονός ότι ένα άρθρο του Μακάριου Δρουσιώτη, πρώην δημοσιογράφου της εφημερίδας «Πολίτης» και αρθρογράφου της ιστοσελίδας protagon.gr το αποδίδετε στον Μιχάλη Ιγνατίου. Δεν χρειάζεται να γράψω κάτι άλλο προς το παρόν. Όταν αποκαστασήσετε αυτό το σφάλμα ολκής, που προσβάλλει και τον Ιγνατίου που είναι γνωστές οι απόψεις του σε σχέση με αυτές του Δρουσιώτη, τότε θα σας γράψω και για άλλα ατοπήματά σας.

  Σχόλιο από Στάθης | 05/12/2014

 17. @ Στάθης… Έχετε δίκιο. Κάναμε ένα τραγικό λάθος που το διορθώσαμε μετά την παρέμβασή σας. Μεταφέρετε τη συγγνώμη της κολεχτίβας μας στον Ιγνατίου

  Ομέρ

  Σχόλιο από Πόντος και Αριστερά | 06/12/2014

 18. «….Την ερχόμενη εβδομάδα θα βρίσκεται στην περιοχή ο μαθηματικός και στρατηγικός αναλυτής κ. Νίκος Λυγερός γνωστός για το υψηλό ΙQ των 189 μονάδων της κλίμακας Stanford–Binet για μία σειρά διαλέξεων….»

  http://www.larissanet.gr/2015/06/17/sti-larisa-o-stratigikos-analytis-nikos-lygeros/

  Σχόλιο από Radiki | 04/11/2015

 19. θοδωρης Μακριδης
  29 Ιουλίου στις 1:36 μ.μ. ·

  Έχουμε ακούσει πολλά, έχουμε διαβάσει λιγότερα, αλλά ποτέ κανείς δεν συνδέει άμεσα το πραξικόπημα με την τρομοκρατία. Προσπαθούν πολλοί να μιλήσουν για δημοκρατία σ’ ένα κράτος όπου δεν υπάρχει. Ξαφνιάζονται όταν μιλάμε για πραξικόπημα και νομίζουν ότι είναι το ανάλογο απ’ αυτό που γνωρίζουν, δίχως ν’ αντιληφθούν ότι πρόκειται για το πέμπτο.
  Επιπλέον, δεν αντιλαμβάνονται ότι σχετίζονται με την απαράδεκτη και βάρβαρη θέση του κράτους που συνεργάζεται επί του πρακτέου κι όχι μόνο θεωρητικά με την τρομοκρατική οργάνωση Daesh.
  Με άλλα λόγια, ποιος βλέπει ότι το πραξικόπημα είναι κίνηση απελευθέρωσης από τα δεσμά της τρομοκρατίας που δηλώνει ότι είναι δημοκρατία, ενώ καταπατά τους Αρμένιους, τους Ασσύριους, τους Έλληνες, τους Κούρδους, τους Σουφί αλλά βέβαια και τους Αλεβίτες;
  Ποιος αντιλαμβάνεται ότι ένα τέτοιο κράτος όχι μόνο δεν έχει τη θέση του στην Ευρωπαϊκή Ένωση λόγω αντιμετώπισης με βάρβαρο τρόπο των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, αλλά ούτε και στο ΝΑΤΟ, αφού είναι ανίκανο να συμβαδίσει με αξίες και με αρχές που παλεύουν την τρομοκρατία που προσπαθεί να κατασπαράξει τη Συρία και το Ιράκ.
  Στην πραγματικότητα το πραξικόπημα, που δεν τελείωσε κι αυτό που ετοιμάζεται για την ανατροπή, συνδέεται άμεσα με τη θέση που παίρνει αυτό το κράτος σε σχέση με την τρομοκρατική οργάνωση Daesh. Διότι το φιλικό κλίμα που έχει δημιουργηθεί μεταξύ τους λόγω εμπειρίας στον τομέα της γενοκτονίας και του στόχου δημιουργεί μια αντεπίθεση σε όσους πιστεύουν ότι μια ακραία αίρεση που δεν έχει πια καμιά σχέση με το υπόβαθρό της, αφού επί της ουσίας πρόκειται για ένα έγκλημα κατά της Ανθρωπότητας.
  Ν. Λυγερός

  ————————————–
  Μου αρέσει!
  Τέλειο!
  Χαχα
  Ουάου!
  Λυπάμαι…
  Έλεος!
  ΣχολιάστεΚοινοποιήστε
  16Giorgos Amperidis και 15 ακόμη
  Σχόλια

  Βλάσης Αγτζίδης
  Βλάσης Αγτζίδης «…το πραξικόπημα είναι κίνηση απελευθέρωσης από τα δεσμά της τρομοκρατίας που δηλώνει ότι είναι δημοκρατία…» .

  O tempora, o mores!
  Μου αρέσει! · Απάντηση · 30 Ιουλίου στις 6:12 μ.μ.

  Konstantinos Kalymnios
  Konstantinos Kalymnios όπως είπε ο Σεφέρης, Είτε βραδιάζει είτε φέγγει μένει λευκό το γιασεμί.

  Σχόλιο από Μ.Κ. | 04/08/2016

 20. http://www.lygeros.org/

  Σχόλιο από Constantine Tucker | 30/11/2016

 21. […] Τον «στρατηγικό σύμβουλο» Νίκο Λυγερό ή mr. mega_ΙQ, τον γνωρίζουν οι αναγνώστες μας μέσω παλιότερων αναρτήσεων όπως αυτό που επιγράφονταν: «Από το IQ του Λυγερού στο IQ των «προστατών» του οργανωμέ…«. […]

  Πίνγκμπακ από -Oυφ…. ευτυχώς υπάρχουν και χειρότερα! « Πόντος και Αριστερά | 23/12/2016


Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: