Πόντος και Αριστερά

……. 'μώ τον νόμο σ' !

-Ο Taner Aksam στην Ελλάδα στις 10 Μαϊου

040409_la_taneakcam110003Σε εκδήλωση για τη Γενοκτονία των Ποντίων

Μια μοναδική εκδήλωση θα γίνει στις 10 Μαϊου στην Παλαιά Βουλή, όπου κορυφαίοι ιστορικοί θα λάβουν μέρος σε μια Εκδήλωση Μνήμης με τίτλο «Πόντιοι-Αρμένιοι-Ασσύριοι. Τρεις γενοκτονίες, ένας θύτης«.

Μεταξύ των ιστορικών που θα μιλήσουν θα είναι και ο εξαιρετικός Τούρκος ιστορικός  Taner Aksam, καθηγητής ιστορίας στο Πανεπιστήμιο  Clark  της Μασαχουσέτης, με θέμα “The Germans Foreign Office Archives on the Armenian and Greek Genocides».

Επίσης θα μιλήσει ο Roger Smith ομότιμος καθηγητής πολιτικών επιστημών και πρώτος πρόεδρος της Διεθνούς Ένωσης Ακαδημαϊκών για τη μελέτη των Γενοκτονιών  (IAGS) με θέμα  “The Concept of Genocide : origin, meaning, related concepts, denial” και ο George Shirinian, διευθυντής του    Zoryan Intitute στο Τορόντο του Καναδά με θέμα: “Ottoman Documents and Expulsion of Greeks from Asia Minor in 1913-1914” . 0001

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 10 Μαϊου 2009 και ώρα 16.00 στην Αίθουσα της Παλαιάς Βουλής.

Θα υπάρχει και δεύτερο μέρος αφιερωμένο στα κόμματα και τις «ιδέες τους» με τίτλο: «Τουρκία: Ιστορικό παρελθόν-Ευρωπαϊκό μέλλον» με τη συμμετοχή των Μ. Βαρβιτσιώτη (ΝΔ), Μ. Χρυσοχοϊδη (Πασόκ). Αν. Γκίκα (ΚΚΕ), Φ. Κουβέλης (ΣΥΡΙΖΑ), Δ. Αράπογλου (Λαός).

Δεν  μπορούμε να φανταστούμε τι θα μπορούσε να πεί ο Βαρβιτσιώτης ή η εκπρόσωπος του Λάος ή οι υποδέλοιποι και ειδικά  ο Γκίκας -που στην περίπτωση των σταλινικών διωγμών δικαιολόγησε και υπερθεμάτισε την τρομοκρατική πολιτική του σταλινικού καθεστώτος κατά των εθνικών μειονοτήτων.;

Αλλά ας δεχτούμε ότι αυτές είναι οι δικές μας γκρινιάρικες παρατηρήσεις

Όμως δεν μπορούμε να κρύψουμε και την άλλη απορία μας:

Πού είναι οι Έλληνες  ιστορικοί; Οι ελληνικές ιστορικές σχολές;

Ο Βαρβιτσιώτης και ο Γκίκας είναι οι ελλαδικοί συνομιλητές  των εκλεκτών ιστορικών που έρχονται συνειδητά για την εκδήλωση  της Γενοκτονίας των Ποντίων;

Μάλλον κάτι δεν πάει καλά στη Δανιμαρκία!

Πάντως, όπως και να έχουν τα πράγματα: ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΠΑΛΑΙΑ ΒΟΥΛΗ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 10 ΜΑΪΟΥ ΣΤΙΣ 4.00 το απόγευμα. Θα είναι μια αξέχαστη εμπειρία.

0002

——————————————————————————

Στιγμιότυπα από την Παλιά Βουλή…

PB3

PB6

PB4

PB1

07/05/2009 - Posted by | -Γενοκτονία στην Ανατολή, -Κίνημα, -Περί Πόντου, -Mειονότητες στην Τουρκία

78 Σχόλια »

  1. Κωστόπουλεεεεεεεεε,

    που θα είσαι άραγε εκείνη την ημέρα;

    Στην αγκαλιά της γλυκειάς Sabah;

    Ομέρ ο κωστο-πουλο-πλεύρης

    Σχόλιο από Πόντος και Αριστερά | 05/05/2009

  2. Ερώτηση:

    Όταν λέμε ο γνωστός Κωστόπουλος του Ιού εννοούμε του ιού των χοίρων ή κάτι τις άλλο?

    Σχόλιο από aris53m | 06/05/2009

  3. Εν τω μεταξύ, την ίδια μέρα, από τίς 5 τό απόγευμα μέχρι τις 10 τό βράδυ, στην αυλή τού γυμνάσιου των εκπαιδευτηρίων «Ελληνική Παιδεία» στό Μαρούσι, γίνεται αναπαράσταση Ποντιακού χωριού με όλα τα περελκόμενα (φαγητά κλπ), καί από τις 8 μεχρι τις 10 θα μιλήσουν για την γενοκτονία, ο Χάρης Τσιρκινίδης, Ο Βλάσσης Αγτζίδης καί η Χαρά Γαλανού(νομικός-εγκληματολόγος).

    Εγώ θα στείλω τόν Τζέκυλ μου στήν παλια βουλή καί τον Χάυντ μου στό Μαρούσι 🙂

    Σχόλιο από vripol | 06/05/2009

  4. Παράκληση, μουμούλ, Ομέρ, μ-π, βιντεοσκοπήστε τίς ομιλίες (πρός θεού, όχι των πολιτευτάδων), καί βγάλτε τις σέ ενα πόστ, για οσους δεν μπορέσουμε να πάμε στήν παλαιά βουλή.

    Καί τώρα , Ομέρ, άκου τό σατανικό μου σχέδιο.

    Θά κανονίσουμε να φέρουμε τέτ α τέτ, τον Ακσάμ με τόν Κωστόπουλο.Καμιά φορά δέν ξέρεις τί γινεται. Μπορεί να μεταστραφεί όπως ο Σαούλ σέ Παύλο, στον δρόμο για την Δαμασκό.

    Προκειμένου να τό πετύχουμε, θα παρουσιάσουμε τόν Ακσάμ σάν δημοσιογραφο Τουρκικής εφημερίδας, όποτε ο Κωστόπουλος θα σπεύσει να εκπληρώσει τό αντιεθνικιστικό του καθήκον, όπως την άλλη φορα..

    Θά κλειδώσουμε τίς πόρτες. Μόνο φαί και νερό θα τούς βάζουμε απο το πορτάκι, μεχρι να διακρίνουμε απο τό ματακι της πορτας, εκείνη την γνωστη λάμψη της μεταστροφής στό πρόσωπο του ιου. 🙂

    Σχόλιο από vripol | 06/05/2009

  5. Καλή επιτυχία. Η έλευση του Taner Aksam στην Ελλάδα αποτελεί πολύ μεγάλη επιτυχία. Συμφωνώ με τις παρατηρήσεις και θεωρώ ότι υπάρχει μια δυσαρμονία μεταξύ του θεματικού εύρους των εισηγήσεων και της θεώρησης των εισηγητών και της αντιληπτικής ικανότητας των οργανωτών. Και αυτό είναι κρίμα.

    Σχόλιο από Ζωνιανίτης | 07/05/2009

  6. Bεβαια πρεπει να παρδεχτειτε Ποντιοι κια Αριστεροι (και ιδιως εσύ Ομερ)* οτι μεταξύ Taner Aksam, και Κωστοπουλου υφισταται πολύ μεγαλύτερη αναλογια ( Ενς Τουρκος Αντιεθνικιστής και ενας Ελληνας Αντιεθνικιστής που και οι Δυο αποκαλύπτουν τα Εγκληματα των αντιστοιχων εθνικισμών
    Απο οτι μεταξύ του Τουρκου Taner Aksam που αποκαλύπτει το Εγκλημα του Εθνικισμου της Χωρας του και των( τυχόν) εγχωριων εθνοφυλετιστών που μαλλον θα χυνουν κροκοδειλια δακρυα ακουγοντας τον αλλά θα χειροκροτουσαν αν εβλεπαν αντιστοιχα εγκληματα απο τον δικο τους Εθνοφυλετισμό
    😉

    Σχόλιο από Νοσφεράτος | 07/05/2009

  7. επειδη τα κοκκαλα των προγονων μας ειναι ακομα σπαρμενα παντου απο τις πολυπολιτισμικες δρασεις των υποστηρικτων του καθε κωστοπουλου ειναι ντροπη να εξισωνονται εδω μεσα ανομοια πραματα..αν καποιοι θελουν τοσο πολυ να εξισορροπησουν τα χιλιαδες αθωα θυματα του ποντου με τις μαλακιες του ελληνικου στρατου του ψευδοεθναρχη για τις οποιες καταδικαστηκαν και εκτελεστηκαν ελληνες αξιωματικοι και οπλιτες,προβλημα τους. αγιες μερες πενθους ερχονται,μερες διεκδικησης και αγωνα και..σας βλεπουν

    Σχόλιο από γεωργιαδης γιωργος | 07/05/2009

  8. Καλή επιτυχία στην εκδήλωση, δυστυχώς ΔΕΝ ξέρω ακόμη αν θα μπορέσω να έρθω…
    Πάντως οι προοπτικές για μια προσέγγιση των δύο που λέτε ΔΕΝ είναι τόσο αστείες όσο φαίνονται.
    Αντίθετα είναι μια ΣΟΒΑΡΗ ευκαιρία και για τον Κωστόπουλο να… διορθώσει τα λάθη του. ΑΝ δεν το κάνει, θα ΖΗΜΙΩΘΕΙ.
    (δεν έχει σημασία αν θα πάει στη συγκεκριμμένη εκδήλωση, το θέμα είναι γενικότερο, και… ΔΕΝ ΓΛΥΤΩΝΕΙ).

    «ΟΛΑ εδώ πληρώνονται» -ως γνωστόν.

    Σχόλιο από omadeon | 07/05/2009

  9. Γεωργιάδη ίσως διέφυγε της προσοχής σου, αλλά ρίξε μια ματιά εδώ :

    -Τάσος Κωστόπουλος: χαφιεδίζοντας τους Πόντιους στη «Sabah»

    καθώς επίσης και εδώ :

    -Tout est possible! (Από το 1905 στο 1968)


    το σχόλιο Νο 40 του Νοσφεράτου..και σκέψου λιγάκι…
    γιατί όπως ορθά λες μας βλέπουν…όλους μας…

    Ομέρ

    Σχόλιο από Πόντος και Αριστερά | 07/05/2009

  10. ο κωστοπουλος γιατι κατηγορειται τοσο? απαγορευεται στη χωρα η διατυπωση αποψης και γιατι παραλληλιζεται με πλευρη-μπαμπα? τα ιδια επαθε και ο φιλος ταχματζιδης απο διαφορες ομαδες παρανοικων.

    Σχόλιο από νικος ζαχαριαδης | 07/05/2009

  11. διαβασα παραπανω κατι περί «εθνοφυλετισμου». θα ηταν ενδιαφέρον το μπλόγκ να φερει σε συζήτηση την θρησκειολογικη αναλυση περι μεσσιανισμού που εκφράζεται διεθνώς από διάφορες σέχτες(ιράν,ταλμούδ,βατικανό,χριστόδουλος,σαειντολόγοι,χιλιαστές κλπ)και συνδυάζεται με αντίστοιχα εθνικιστικά μότα.

    Σχόλιο από νικος ζαχαριαδης | 07/05/2009

  12. νίκο ζαχαριάδη
    Αν αναφαίρεσαι σε μας αναλυτική και διεξοδική κουβέντα για τον Κωστόπουλο έγινε εδώ

    -Τάσος Κωστόπουλος: χαφιεδίζοντας τους Πόντιους στη «Sabah»

    Τα χαιρετίσματα στον συνονοματο (Όμηρο) που παρ’όλες τις ισχυρότατες διαφωνίες μας να ξέρει ότι τον αγαπάμε..

    Ομέρ

    Σχόλιο από Πόντος και Αριστερά | 07/05/2009

  13. »επειδη τα κοκκαλα των προγονων μας ειναι ακομα σπαρμενα παντου απο τις πολυπολιτισμικες δρασεις των υποστηρικτων του καθε κωστοπουλου ειναι ντροπη να εξισωνονται εδω μεσα ανομοια πραματα..αν καποιοι θελουν τοσο πολυ να εξισορροπησουν τα χιλιαδες αθωα θυματα του ποντου με τις μαλακιες του ελληνικου στρατου του ψευδοεθναρχη»

    λοιπόν επειδή τα πραγματα σοβαρευουν ..
    Να σταματησουν καποιοι να θυμουνται τους προγονους οποτε τους βολευει…
    1. Εχουμε και μεις προγονους Ποντιους του μαλιστα υπήρξαν θυματα του Δεξιου ταγματασφαλητισμου στον καιρό της Εθνικης αντιστασης .
    2 Οι πολυ μεγαλες »μαλακιες του ελληνικου στρατου» δεν γιναν μόνο η κυριως απο τον » ψευδοεθναρχη»

    αλλά και- και Κυριως απο τους αντιπάλους του Προγόνους της σημερινής δεξιας οι οποιοι στην συνεχεια φερθηκαν στους Ποντιους (και μη )
    προσφυγες προγονους μας με τον τροπο που παντα συμπεριφερεται η Δεξια στους Προσφυγες δηλαδή »Εθνοφυλετικά»,δηλαδή ταπεινωτικά και ΡΑΤΣΙΣΤΙΚΑ
    3. Ποτε δεν εχω συμψηφισει(η μου περασε απο το μυαλο ΝΑ ΣΥΜΨΗΦΙΣΩ) την τραγωδια-γενοκτονια των Ελληνων της Μικρασιας (η των Αρμενιων )με τις εκκαθαρισεις ,εθνοκαθαρσεις που επιχειρησε του ελληνικου στρατου)

    Απλώς επισημαινω το Παραδοξο: Προφανώς ο αξιολογος αυτός Τουρκος αντιθενικιστής εχει μια πολύ πολύ κοντινοτερη ιδεολογική συγγενεια με τους εδώ αντιεθνικιστές , τολμωντας να καταγγειλει τα εγκλήματα της χωρας του
    παρά με αυτους που θα χυνουν κροκοδειλια δακρυα ενώ δεν διαφερουν σε τιποτε περα απο την γλώσσα με τους Εκει φασιστες ..

    Ειμαι δε απολυτως βεβαιαος οτι στην δική του Πατριδα ο Τουρκος αντιεθνικιστής θα αντιμετωπίζει τις Υβρεις και τις απειλές και τους στιγματισμους και τους Τραμπουκισμους που αντιμετωπιζουν οι εδώ αντιεθνικιστες …
    Διαφωνει κανεις επ’ αυτου;
    ( μην αρχισουν καποιοι να λένε πάλι για κοκκαλα που τριζουνε ..Κι εμεις εχουμε προγονους που υπεφεραν απο τους Φασιστες και Ναζήδες επειδή αγωνιστηκαν στην Εθνική αντισταση οταν οι Δηθεν εθνικοφρονες συνεργαζονταν με τον κατακτητη ..

    Και τα δικα τους κοκκαλα τριζουνε οταν ακουνε τα πατριδοκάπηλα ..

    Αυτή η επικληση των κοκκαλων αρχιζει να γινεται θλιβερή ..Ασε που καταλήγει ναναι και Τυμβωρυχια …
    Επιχειρηματα εχουν οι »εθνοφυλετιστες» ;
    Αν εχουν να τα πουνε και να αφησουν τα κοκκαλα στην ησυχια τους

    Σχόλιο από Νοσφεράτος | 07/05/2009

  14. και κατι για την πολυπολιτισμικότητα»
    Κατ αρχάς ως »Πολυπολιτισμικότητα» συνηθως εννοουμε ενα συγκεκριμμένο πολιτικό και πολτισμικό ρευμα που κυριαρχησε στα Πανεπιστημια των ΗΠΑ κατα την περασμένη δεκαετια ..

    Αυτό το ρευμα συνδυαστηκε με την πολιτιή ορθοτητα και οδηγηθηκε σε απιστευτες υπερβολές που ανεδειξε ο Φίλιπ Ροθ π.χ στο »Ανθρωπινο στιγμα »

    Αυτό το συγκεκριμμένο ρευμα Φυσικά με βρισκει αντιθετο

    Ομως δυστυχώς σε μια μεριδα (ακροδεξια ) του πολτικου κομσου η εννοια »πολυπολιτιμικότητα ‘ και κυριως η Αντιπαλότητα σ’ αυτήν μεταφραστηκε συμφωνα με τις αιωνοβιες »αξιες» της εγχωριας Ακροδεξιας

    Ετσι θεωρησαν ως πολυπολιτισμικότητα την υπαρξη και αλλων εθνοτητων σε μια χωρα ..
    Και ως Αντιθεση στην ΄»πολυπολιτισμικότητα » οι εγχωριοι φυσικά οραματιζονται την εθνοκαθαρση και την ομοιογενεια

    Αν ηλπιζα οτι εχουν μια σταλα μυαλό για να σκεφτουνε θα τους εθετα (στους Εγχωριους ακροδεξιας νοοτροπίας αντιπαλους αυτής την (παραμορφωμένης εννοιας ) πολυπολιτισμικότητας )

    τα εξης δυο ερωτηματα

    α) Σκεφτηκαν ποτε οτι ως αντιπαλοι της ανοχής προς αλλους πολιτισμους και εθνοτητες στο εσωτερικό μιας χωρας εχουν ως Ιδεολογικους τους προγόνους ακριβώς τους ..Νεοτουρκους ως πρωτους διδαξαντες την εχθροτητα προς την πολυπολιτισμικοτητα στην περιοχή;

    β) Σκεφτηκαν ποτε -αν ειναι Ποντιοι ή Μικρασιατες – οτι αυτό που επιδιωκουν , δηλαδή την εθνοκαθαρση ή την πολιτισμική καταστολή ειναι ακριβώς αυτό που Υπεστησαν οι προγονοι τους (μας ) Πόντιοι και

    αλλοι Προσφυγες απο τον Μεταξά και τους ομοιους του στα χρόνια του 30 (αλλα και χρονια αργοτερα )
    οταν τρωγανε Ξυλο αλυπητο επειδή μιλαγανε Ποντιακά ;

    Αυτό θα τους ρωτουσα αν ειχα καποιο δειγμα οτι μπορουσαν να σκεφτουν

    Σχόλιο από Νοσφεράτος | 08/05/2009

  15. Πατέρα μου,Νοσφεράτε, είμαι περίφανος πού είμαι γιός σου…

    Σχόλιο από vripol | 08/05/2009

  16. Το ότι δεν μπαίνω εδώ ΣΥΧΝΑ να… αναφωνήσω «ναι, ναι, ναι» στον ένα ή «χα χα χα ΤΕΛΕΙΟ» στον άλλο…
    ΔΕΝ σημαίνει καν
    ότι δεν μου πέρασε απ’ το μυαλό να το κάνω…

    Βριπολίδη
    Α ΧΑ ΧΑ ΧΑΑ

    Νοσφεράτε
    ναι ναι ναι

    Ομερ
    Εμ, Εμ, εμ,,, 🙂 🙂

    Σχόλιο από omadeon | 08/05/2009

  17. Nosfy
    sου προτείνω ΕΙΔΙΚΟ θέμα για το πολύμορφο μπλογκ σου.
    Θέμα καυτό, ανοιξιάτικο, συναρπαστικό… ερωτικό…
    ΠΟΛΙΤΙΚΑ κρίσιμο, σε αέναη ΚΡΙΣΗ, κλπ. κλπ.

    «Μήπως, τελικά, φταίει για όλα ο… Μουνομηδενισμός»?

    Μουνομηδενισμός (πρόταση για wiki-Φρικιπαίδεια):
    είναι: Η υποβάθμιση της Ουσίας του Αιδοίου και της (συν-)Ουσιαστικής Ιστορικής Σημασίας Του ανά τους αιώνας, απο τους «μουνομηδενιστές, οι οποίοι υποτιμούν το αιδοίον
    κοιτώντας π.χ. το ταμείον (που είναι μείον)

    Σχόλιο από omadeon | 08/05/2009

  18. Υ.Γ. συνώνυμον (καθαρεύουσα) «Αιδοιομηδενισμός» ™ Omadeon.

    Για τον Τανέρ Ακσάμ το θέμα είναι ΑΝΑΞΙΟΝ του παραμικρού σχολιασμού, βεβαίως… και ΕΤΣΙ πρέπει,
    ΑΚΡΙΒΩΣ ΟΠΩΣ και ο… «εθνομηδενισμός»!

    Σχόλιο από omadeon | 08/05/2009

  19. 1) χιλιαδες αθωα θυματα το καιρο του 1942-1949 εχουν και ανενταχτες ομαδες πολιτων απο πλιατσικολογους του κκε με βαρβαρες δολοφονιες,οπως και χιλιαδες συντροφοι εκκαθαριστηκαν στο τεως σοβιετικο μπλογκ απο ινστρουχτορες.
    2)ποιος επεβαλε τον προδοτη στεργιαδη στη σμυρνη και πως αντεδρασαν ολοι οι παραγοντες της ελληνικης κοινοτητας εκει? τι ειπε ο εθνομαρτυρας μητροπολιτης σμυρνης στον ψευδοεθναρχη για τις ευθυνες του μηπως προτεινε τον κεμαλ για νομπελ ειρηνης ο βασιλιας? μηπως υπεγραψε το αισχρο συμφωνο ελληνοτουρκικης προδοσιας ο βασιλιας και η επαρατος?
    3) αρνειστε το ιστορικα δεδομενο οτι εκτελεστηκαν ελληνες επιορκοι αξιωματικοι και οπλιτες ενω αιμοβορα ανδρεικελα οπως π.χ τοπαλ οσμαν τιμωνται μεχρι και σημερα ως ηρωες.
    4) περι πολυπολιτισμου¨¨ οι ελληνες του ποντου ηταν αυτοχθονες κατοικοι υπο ζυγο και ειχαν το δικαιωμα της αυτοδιαθεσης. προ του γεγονοτος εξολοθρεφτηκαν για να ειναι ολοι σιγουροι.δεν επεζητησαν την εξοντωση των αλλων ακομα και αν αυτοι εξεπροσωπουν βαρβαρο δυναστη,μονο αντεστησαν στην προσπαθεια ολικης εξοντωσης τους.
    5) ο τανερ ακσαμ ειναι επικηρυγμενος και δεν μπορει να επισκεφτει την τουρκια, ο κωστοπουλος,η ρεπουση,η γιαννακου,ο τρεμοπουλος κυκλοφορουν ελευθερως πολιτευονται,συμμετεχουν σε ακριβα ευρωπαικα προγραμματα,διακονουν την ελληνικη νεολαια,εχουν τεραστιο δικτυο υποστηρικτων στα μμε και περνουν ζαχαρη. υφισταται συγκρισις? υπαρχουν και ανθρωποι εκτος της αριστερας που σκεπτονται και το ,ΔΡΟΥΝ

    Σχόλιο από γεωργιαδης γιωργος | 08/05/2009

  20. Omαdeon το μυαλό σου Εκεί εσενα 🙂

    Σχόλιο από Νοσφεράτος | 08/05/2009

  21. Νοσφεράτε μου, τα… ίδια τους έλεγα κι εγώ,
    αλλά το… μυαλό τους Εκεί.
    Απαντούσαν πάντα ότι «κινδυνεύει το έθνος»

    Σχόλιο από omadeon | 08/05/2009

  22. Μήπως θάπρεπε ρε Γιώργο Γεωργιάδη να συγκρίνουμε και τα ΑΠΙΣΤΕΥΤΑ χάλια της Τουρκίας, πρώτα, με τα δικά μας (που ως προς την ελευθερία έκφρασης είμαστε σαφώς πολύ καλύτερα) ΠΡΙΝ συγκρίνουμε όλα αυτά που απαριθμείς (καλώς ή κακώς)?

    Γιατί αααν το πάμε έτσι, είμαστε και «βασιλιάδες», σε σχέση με τους μουλάδες του Ιράν! Παρόλ’ αυτά οι ομοιότητες μεταξύ των δικών μας Ανθιμων και των δικών τους Αγιατολλάχ ΥΠΑΡΧΟΥΝ.

    Επόμενη ερώτηση: ΠΟΥ την βλέπεις τέλος πάντων αυτή την τεράστια υποστήριξη στα ΜΜΕ? Εγώ αυτό που βλέπω είναι η πανηγυρική αθώωση του Πλεύρη και μέρα παρά μέρα νάσου κι ο Μπουμπούκος (μαζί με άλλα μπουμπούκια) στα κανάλια…

    Αντίθετα, βλέπω ΕΚΣΤΡΑΤΕΙΑ κατά των ατόμων που απαριθμείς, ειδικά στο ιντερνέτ (αλλά και γενικότερα). Επιπλέον δεν έχει και πολύ μεγάλη σχέση το ένα άτομο με το άλλο. ΑΛΛΟ Κωστόπουλος, ΑΛΛΟ Ρεπούση, ΑΛΛΟ Γιανάκου, ΑΛΛΟ Τρεμόπουλος.
    Η ομαδοποίησή σου στηρίζεται σε μερικά λάθος κριτήρια. Γιατί, ΑΝ το πάμε έτσι, εγώ θα επιχειρούσα κάποιες άαααλλες ομαδοποιήσεις, που ΔΕΝ θα ακουστούν ευχάριστα για άααλλους.

    Σχόλιο από omadeon | 08/05/2009

  23. Κι όμως! Ο Κωστόπουλος, η Ρεπούση, ο Τρεμόπουλος εκφράζουν το αντίθετο απ’ αυτό που εκφράζει ο Τανέρ Ακσάμ.

    Ο Ακσάμ μιλά για τη γενοκτονία που υπέστησαν οι Αρμένιοι και οι΄Έλληνες της Μικράw Ασίας και οι προαναφερθέντες μιλούν για το δίκαιο του τουρκικού εθνικισμού και τοu κεμαλισμού.

    Ποιά ομοιότητα λοιπόν;

    Μόνο με τις απόψεις των αριστεροποντίων βλέπω συνάφεια και τίποτα άλλο.

    Σχόλιο από Ανδρέας Ζαχαριάδης | 08/05/2009

  24. »ιλιαδες αθωα θυματα το καιρο του 1942-1949 εχουν και ανενταχτες ομαδες πολιτων απο πλιατσικολογους του κκε »
    Tι να πώ επ’ αυτου;
    Να πω μόνο οτι αυτό το παραμυθι οτι το Εαμ και το Ελασ ηταν αυτοι που αιματοκύλισαν ΚΑΙ ΟΧΙ ΟΙ γΕΡΜΑΝΟΙ νΑΖΗΔΕς ΕΘΝΟΦΥΕΤΙΣΤΕς ΚΑΙ ΟΙ ΤΑΓΜΑΤΑΣΦΑΛΗΤΕς ΣΥΝΕΡΓΑΤΕς ΤΟΥς
    ΤΟ ΕΧΟΥΜΕ ΞΑΝΑΚΟΥΣΕΙ ΠΟΛΛΕΣ ΦΟΡΕς

    »πως υπεγραψε το αισχρο συμφωνο ελληνοτουρκικης προδοσιας ο βασιλιας και η επαρατος?»
    Ο βασιλιας και η επαρατος ηταν οι κυριοι υπευθυνοι της Ηττας αλλά και εκεινοι που προσπαθησαν να εμποδισουν με καθε τροπο την ελευση των προσφυγων που θα οδηγουσε στην ανατροπή τους
    για το δε πρωτοπαλλικαρο του βασιλιά Μεταξά που ηθελε και να κυβερνησει κοολας τις μαυρες εκεινες μέρες του Αυγουστου του 22 ταχει πει ο Γ. Βλαχος της ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΉς »ΤΟΤΕ…

    Τι να πω ρε παιδιά ..; Καταλαβαινουμε πολύ καλά πια ..

    Σχόλιο από Νοσφεράτος | 09/05/2009

  25. κ . Ζαχαριαδη(Ανδρεα) εγραψα παραπάνω :
    οτι μεταξύ Taner Aksam, και Κωστοπουλου υφισταται πολύ μεγαλύτερη αναλογια ( Ενς Τουρκος Αντιεθνικιστής και ενας Ελληνας Αντιεθνικιστής που και οι Δυο αποκαλύπτουν τα Εγκληματα των αντιστοιχων εθνικισμών
    επίσης εγραψα3. Ποτε δεν εχω συμψηφισει(η μου περασε απο το μυαλο ΝΑ ΣΥΜΨΗΦΙΣΩ) την τραγωδια-γενοκτονια των Ελληνων της Μικρασιας (η των Αρμενιων )με τις εκκαθαρισεις ,εθνοκαθαρσεις που επιχειρησε του ελληνικου στρατου)

    Απλώς επισημαινω το Παραδοξο: Προφανώς ο αξιολογος αυτός Τουρκος αντιθενικιστής

    εχει μια πολύ πολύ κοντινοτερη ιδεολογική συγγενεια με τους εδώ αντιεθνικιστές , τολμωντας να καταγγειλει τα εγκλήματα της χωρας του
    παρά με αυτους που θα χυνουν κροκοδειλια δακρυα ενώ δεν διαφερουν σε τιποτε περα απο την γλώσσα με τους Εκει φασιστες ..»’

    εσεις γραψατε:»Ο Ακσάμ μιλά για τη γενοκτονία που υπέστησαν οι Αρμένιοι και οι΄Έλληνες της Μικράw Ασίας και οι προαναφερθέντες μιλούν για το δίκαιο του τουρκικού εθνικισμού και τοu κεμαλισμού. »

    Λοιπόν : Αν ο Τασος Κωστοπουλος (στον οποιον αναφερθήκατε σε καποιο του κειμενο(που θα ηθελα πολύ να μου το δειξετε)μιλα

    »΄για το δίκαιο του τουρκικού εθνικισμού και τοu κεμαλισμού. » δικαιωνοντας τις γενοκτονιες και σφαγές του Τουρκικου Εθνικισμου
    Τοτε προφανώς θα εξισωνοταν κι αυτός
    (και θα ηταν φυσικά απαράδεκτος )

    τόσο με τους Τουρκους εθνικιστές και τυς ελληνες εθνολαικιστές
    Το αν υπάρχει τετοιο γρατο του δεν το ξερω και θα σας παρακαλουσα να μου υποδειξετε αν υπαρχει που μπορώ να το δω .

    Αν ομως
    Μοναδικό εγκλημα του Τ ,κωστοπουλου ειναι το οτι απεδειξε
    στο γνωστό του βιβλιο τις εθνοκαθαρσεις που επειχειρησε ο ελληνικός στρατος κατα την Μικρασιατική εκστρατεια
    (

    και που αφησε στα χερια των εθνικιστων τουρκων σφαγεων τους ελληνες της Μικαρασιας κατά την ατακτη υποχωρηση του
    με ευθυνη της τοτε Βασιλικής στρατιωτικής ηγεσιας ..για να μη μιλησουμε και για τα εμποδια που εφερε η τοτε Βασιλική ηγεσια στους προσφυγες )

    Τοτε Δεν καταλαβαινω

    γιατί δεν αποδεχεστε την αναλογια

    (οχι εξισωση )

    με τον Τουρκο αντιεθνικιστή ιστορικό

    περαν βεβαιως του οτι ο αριθμός των σφαγιασθενων απο τον Τουρκικο εθνικισμό ηταν κατα πολύ
    πολλαπλάσιος

    και του γεγονοτος οτι ο Τουρκος »ειναι επικηρυγμενος και δεν μπορει να επισκεφτει την τουρκια» κατα πως μας πληροφορει ο κ Γεωργιαδης

    Αλλά γιαυτό το τελευταιο εχω να πώ : Ευτυχώς η ςλάδα Δεν ειναι ακόμα Τουρκια ..

    Απο αποψη ελλειματος Δημοκρατιας και δικαιωματων .

    Ευτυχώς

    ( αν και μερικοι θα ηθελαν πολύ να γινει ωστε να απωθηθει επιτελους η επαρατος »πολυπολιτιμικότητα» και να πραγματοποιηθει το ακροδεξιον οραμα της ‘Ελλαδος , Ελληνων Χριστιανών ….)

    Σχόλιο από Νοσφεράτος | 09/05/2009

  26. Τά πράγματα είναι πολύ απλά..
    Ο Ακσάμ, ερευνά καί αποκαλύπτει τό έγκλημα τού Τουρκικου Εθνικισμού.
    Ο Κωστόπουλος θάλοντας να εκθέσει τα εγκλήματα τού Ελληνικού Εθνικισμού, δέν αντέχει τήν αλήθεια της Γενοκτονίας,
    φοβάται πώς η ενασχόληση με αυτήν είναι ακροδεξιά υπόθεση πού πριμοδοτεί τόν Ελληνικό Εθνικισμό,
    πώς αν παραδεχτεί την γενοκτονία θα επισκιαστούν τα εγκλήματα πού επιχειρεί να καταδείξει,
    Ετσι αρνείται την γενοκτονία.Τήν θυσιάζει, έναντι αυτού πού θελει να αναδείξει.
    Ετσι, γίνεται Γενοκτονο-κτόνος.
    Είναι και λίγο εγωιστοεμπαθούλης.. 🙂

    Η Ρεπούση επιλέγει να αναπλάσει την ιστορία προκειμένου να μην πριμοδοτήσει κανέναν εθνικισμό
    και προκειμένου να εξυπηρετήσει εναν πολιτικό σκοπό: Αυτόν της πάσει θυσία λίανσης των παθών πού γεννούν οι εκατέρωθεν εθνικισμοί.
    Λίανση των αιχμών τού παρελθόντος-σκοπιμότητα στην συγγραφή. Καθόλου καλά χαρακτηριστικά για έναν ιστορικό..

    Κοινό στοιχείο Ρεπούση και Κωστόπουλου, είναι:
    Η αδυναμία τους να αντιληφθούν, στην υπόθεση της παραδοχής καί ανάδειξης της γεννοκτονίας τών Χριστιανών τής Μικρας Ασίας, τα προοδευτικά-αριστερά χαρακτηριστικά αυτής της προσπάθειας.
    Σ αυτό δεν φταίνε ,όμως μόνο αυτοί..
    Φταίμε και μείς,οι Πόντιοι αριστεροι, πού μέχρι τώρα δεν μπορέσαμε να καταδείξουμε, τόν προοδευτικό, αριστερό χαρακτηρα αυτης της υπόθεσης.
    Πώς η γενοκτονία ήταν αποτελεσμα της δαιμονοποίησης και της μη ανοχής τού διαφορετικού,
    Πώς ήταν συνέπεια της άμυνας της στρατογραφειοκρατικής κάστας της παραπαίουσς Οθωμανικής Αυτοκρατορίας, ενάντια σ αυτό πού τότε ήταν προοδευτικό: Στήν ανάπτυξη της Οθωμανικής Αστικής Τάξης, πού τύχαινε να ήταν αλλόδοξη: Χριστιανοί, Ελληνες και Αρμένιοι και Εβραίοι.
    Πώς η δημιουργία των Εθνικών κρατών, τότε, ήταν ιστορικά προοδευτική υπόθεση (Εθνικές αστικες τάξεις ενάντια σε μια αυτοκρατορία-τροχοπέδη, βλέπε Ρόζα Λούξεμπουργκ).

    Γι αυτό είναι άκρως θετική καί σημαντική η λειτουργία αυτού εδώ τού Ιστολογιου ….

    Σχόλιο από vripol | 09/05/2009

  27. Ανθρωποι που ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ζήσει ΜΑΖΙ με άλλους λαούς, δεν έχουν νιώσει τη ΧΑΡΑ του να ΜΟΙΡΑΖΟΝΤΑΙ τη δική τους κουλτούρα με άλλους, ή το ΔΩΡΟ του να ΣΚΕΦΤΟΝΤΑΙ σε ΔΥΟ ΓΛΩΣΣΕΣ… ας σκεφτούν ΠΙΟ προσεκτικά, μήπως… μας ΠΡΟΣΒΑΛΛΟΥΝ, όταν θεωρούν αυτομάτως τη λεγόμενη «πολυπολιτισμικότητα» σαν κάτι εγγενώς κακό.

    Η αρχαία Αθήνα μεγαλούργησε εν μέρει χάρις στους ΞΕΝΟΥΣ που φιλοξενούσε. Η βυζαντινή αυτοκρατορία ισχυροποιήθηκε χάρις σε αυτούς (που μερικοί γίναν και αυτοκράτορες). Η σημερινή Αμερική (που την κατηγορούμε) ανέβηκε τόσο ψηλά στην Επίστήμη χάρις στα μυαλά των ΞΕΝΩΝ επιστημόνων της.

    Αυτό εδώ το μπλογκ… ΜΕΓΑΛΟΥΡΓΕΙ (Ομέρ -οκ, σε παινεύω για να μην μας… πλακώσεις) χάρις σε εμάς τους μη-Πόντιους που γίναμε… ΠΟΝΤΙΩΤΕΡΟΙ ΤΩΝ ΠΟΝΤΙΩΝ ΧΑΡΙΣ ΣΤΗ ΦΙΛΟΞΕΝΙΑ ΣΑΣ!!!
    α χα χα χα

    Σχόλιο από omadeon | 09/05/2009

  28. (μαζί και με τους δεκάδες χιλιάδες ή εκατοντάδες χιλιάδες αναγνώστες που ΣΙΓΟΥΡΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΟΛΟΙ Πόντιοι).

    Νοσφεράτε ΣΥΓΝΩΜΗ που σε διέκοψα, τα τελευταία σου σχόλια ήταν ΠΑΡΑ ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΣΗΜΑΝΤΙΚΑ. Συμφωνώ 100%

    Σχόλιο από omadeon | 09/05/2009

  29. ΚΑΙ εσύ Vripol, τα ΕΙΠΕΣ ΟΛΑ σχεδόν…
    (γράφαμε ΜΑΖΙ)

    Σχόλιο από omadeon | 09/05/2009

  30. Το σχόλιο 26, είναι από τα ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΤΕΡΑ αυτού του μπλογκ.
    Και είναι επίσης αποτέλεσμα ΣΥΛΛΟΓΙΚΗΣ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ που πήγε απίστευτα καλά. κι εμένα ακόμη με… ΑΛΛΑΞΕ. ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ ο ίδιος.
    Χαιρετώ

    Σχόλιο από omadeon | 09/05/2009

  31. Αδελφέ Omadeon, συμφωνώ καί προσθέτω:
    Η ελπίδα αυτής εδώ της χώρας, μπορούν να γίνουν οι μετανάστες της.
    Αν τούς αγκαλιάσει σαν ισοτιμους ανθρώπους.
    Αν ευοδώσει την επινοητικότητα και επιχειρηματικότητα τους.
    Αν καταφέρει να ξεπεράσει τον δηλητηριώδη ρατσισμό τών ΜΜΕ.

    Νέο, δραστήριο αίμα…
    Εκτός, αν παραμείνουμε ξενόφοβοι γιαχοβάδες, πού αρνούνται πεισματικα τις μεταγγίσεις..

    Σχόλιο από vripol | 09/05/2009

  32. Omadeon, πάλι γράφαμε μαζί 🙂

    Σχόλιο από vripol | 09/05/2009

  33. » συμφωνώ καί προσθέτω:
    Η ελπίδα αυτής εδώ της χώρας, μπορούν να γίνουν οι μετανάστες της.
    Αν τούς αγκαλιάσει σαν ισοτιμους ανθρώπους.»

    Kαλά ρε Βριπολα δεν καταλαβες που βρισκεσαι;
    Δεν βλεπεις οτι σε οτι αφορά στον Ρατσισμό παμε απο το κακό στο χειροτερο;

    Δεν υπαχρει Ελπίς
    στην Ελλάδα ζεις »

    Σχόλιο από Νοσφεράτος | 09/05/2009

  34. Δυστυχώς ο Νοσφεράτος έχει δίκιο, ΠΡΑΓΜΑΤΙ πάμε από το κακό στο χειρότερο. Να θυμήσω τη χειροβομβίδα στο στέκι μεταναστών που ΕΝΤΕΛΩΣ ΣΥΜΠΤΩΜΑΤΙΚΑ δεν εξερράγη? Την υπόθεση Κούνεβα? Την καμπάνια να συγκεντρωθούν υπογραφές ώστε να ακυρωθούν οι Ελληνοποιήσεις ενηλίκων μεταναστών δεύτερης γενιάς, ΠΑΙΔΙΩΝ ΠΟΥ ΓΕΝΝΗΘΗΚΑΝ ΚΑΙ ΣΠΟΥΔΑΣΑΝ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ? Μια καμπάνια οπου συμμετέχουν ακόμη και μπλόγκερ της «πατριωτικής αριστεράς»?
    Να θυμήσω την αθώωση του Πλεύρη? ή τις… απειλές του Νεμεσιστ να μου… σπάσει το κεφάλι (σε άλλο μπλογκ, σε ποστ που αφορά την αθώωση Πλεύρη)?

    Φτιάχτηκε μέχρι και μπάννερ που λέει «είμαι κατά του… αντιρατσισμού», το οποίο πρόβαλλε ακόμη κι ένας μπλόγκερ που πρόσκειται στο… ΠΑΣΟΚ (δεν ξέρω ΑΝ το πήρε χαμπάρι το ίδιο το ΠΑΣΟΚ). Τα ΔΗΘΕΝ πατριωτικά μπλογκ δεν αρκούνται στο να κυνηγάνε τους «κακούς» Ιούς και Κωστόπουλους. Είδαμε ότι αυτή η καμπάνια έφτασε μέχρι το παράλογο σημείο να πούνε κάποιοι (σχολιαστές αλλού) ακόμη και τον κ. Αγτζίδη… «παρόμοιας ιδεολογίας με τον Ιό»!!!

    O vripol είναι ένας πολιτισμένος άνθρωπος βέβαια, και όσα λέει απολύτως σωστά σαν ιδανικά. Ομως… άντε πέστο αυτό σε μία Ελλάδα όπου υπάρχει πρόβλημα να σηκώσουν μετανάστες αριστούχοι μαθητές τη σημαία!

    Η θεμελιώδης σύγχιση που τρέφει το ρατσισμό στηρίζεται νομίζω σε τρία σκέλη:
    1) Το ιδεολόγημα ότι οι μετανάστες είναι «ξένος στρατός κατοχής» (που γεννήθηκε στους κόλπους της ακροδεξιάς αλλά εξαπλώθηκε και σε μαχητικά τμήματα της πατριωτικής αριστεράς, και αλλού).
    2) Το ιδεολόγημα της διχοτομίας ανάμεσα σε «κακή πολυπολιτισμικότητα» versus «καλή πατριωτική (μονο-)κουλτούρα».
    3) Το ιδεολόγημα του (δήθεν) «εθνομηδενισμού», το οποίο στερείται επιστημονικής και φιλοσοφικής βάσης, αλλά πιστεύτηκε από πολλούς.

    Αν μελετήσει κανείς ακροδεξιά και «πατριωτικά» μπλογκ που προάγουν αυτά τα τρία ιδεολογήματα, θα νομίζει πως διαβάζει τις ΙΔΙΕΣ ιδέες. Και πράγματι, σε ελάχιστα διαφέρουν. Υπάρχει βέβαια και η περιβόητη «Νέα Τάξη», ένας αρκετά νεφελώδης όρος που έχει ΕΝ ΜΕΡΕΙ αληθινή βάση, αλλά σε μεγάλο βαθμό περιέχει παρανοήσεις και τσουβαλιάσματα.

    Αλλά… εκεί βρίσκεται το κομμάτι της δικής μας προσφοράς στη θετική δουλειά του μπλογκ σας. Διότι μέσω δημιουργικού διαλόγου βγαίνουν ΤΟΣΑ πολλά στο φως, ώστε κάποτε… ακόμη κι ο Κωστόπουλος θα αναγκαστεί να αναθεωρήσει τα λάθη του, ή αλλιώς να σιωπήσει. ΔΕΝ έχει άλλη επιλογή. Το πρόβλημα έχει όμως πάψει να είναι αυτός. Είναι πολύ χειρότερα τα άλλα…

    Σχόλιο από omadeon | 09/05/2009

  35. υπαρχει στενή σχέση των κομμάτων της Άκρας Δεξιάς με το ιδεολογικό ρεύμα της ‘’νέας Δεξιάς’’ και που αποτελείται από διανοουμένους που εμφανιστήκαν στην Ευρώπη στα τέλη της δεκαετίας του 60 και του 70 στη Γαλλία και στη δεκαετία του 8ο στη Γερμανία ως αντίδραση στο Γαλλικό Μάη και τα φοιτητικό κίνημα .

    Το ρεύμα αυτό εμφανίζεται ως ‘’πολιτική πρωτοπορία»της άκρας δεξιάς.

    Η νέα Δεξιά υπερασπίζεται μια αντίληψη«διαφορικής ισότητας »που αποθεώνει τη διαφορά , αναγνωρίζοντας την ισότητα μόνο στο πλαίσιο ενός ‘’εθνοτικού και πολιτισμικού απαρτχάιντ’’ :η »διαφορική ισότητα» μπορεί να πραγματοποιηθεί όχι εντός ενός ετερογενούς κόσμου, αλλά μόνο και αποκλειστικά στο εσωτερικό των ομοιογενών «πατρίδων ».
    Κάθε μια από αυτές είναι και πρέπει να παραμείνει εθνικο πολιτισμικά διαφορετική από τις υπόλοιπες Αυτό σημαίνει να παραμείνει «καθαρή από προσμείξεις, οι οποίες εμφανίζονται στο πλαίσιο «πολυφυλετικών , πολυπολιτισμικών η μικτών πολιτισμικά κοινωνιών».
    http://nosferatos.blogspot.com/2009/05/blog-post_8893.html

    Η άκρα δεξιά υποστηρίζει μια εκδοχή περί ισότητας που βασίζεται στη ‘’διαφορά’’ η στις ιεραρχημένες διαφορές λαών εθνών και πολιτισμών

    Σχόλιο από Νοσφεράτος | 09/05/2009

  36. Υ.Γ. Επίσης ανακαλύψαμε πρόσφατα, ένας φίλος σχολιαστής στο μπλογκ μου κι εγώ, ΜΕΓΑΛΗ ΔΙΕΘΝΗ ΕΞΑΡΣΗ του ναζισμού, αλλά στις «μεταλλαγμένες νέες μορφές» που πήρε π.χ. στους Ρώσους Ναζμπόλ (αντί για ναζί – «εθνικομπολσεβίκους»), στους Αμερικάνους Χριστιανο-οικο-Ναζιστές του «Folk and Faith» (τα μανιφέστα των οποίων είδαμε ότι μοιάζουν ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ με πολλές ιδέες που στη δική μας χώρα θεωρούνται «αριστεροπατριωτικές») και… ΔΕΚΑΔΕΣ άλλα κινήματα διεθνώς. Ισως η μόνη χώρα όπου τέτοια κινήματα ΜΕΧΡΙ ΤΩΡΑ δεν ξεφύτρωσαν να είναι η Ελλάδα. Ομως… όχι τώρα πια. Τώρα, είναι θέμα χρόνου, μέχρι π.χ. το περιοδικό «Ρεσάλτο» να αντιληφθεί τις τεράστιες δικές του ομοιότητες με αυτές τις διεθνείς τάσεις και να αναλάβει τις ευθύνες του. ΕΙΤΕ να διασπαστεί σε καθαρόαιμους Ελληνες Ναζμπόλ και σε άλλους(?), ΕΙΤΕ να… διαλυθεί. ΑΛΛΗ επιλογή ΔΕΝ νομίζω ότι έχει στο μέλλον, και το ίδιο ισχύει για πάρα πολλούς άλλους δυστυχώς.

    Η στήριξη της Εκκλησίας που έγινε από άλλους πατριωτικούς «οικο-αριστερούς κύκλους» στη χώρα μας, ήταν επίσης μεγάλο λάθος. Με την Εκκλησία πρέπει να κρατάει κανείς απόσταση. ΟΤΑΝ βλέπει κάτι προοδευτικό σε ΑΤΟΜΑ που ανήκουν σε αυτή, να το ενθαρρύνει ίσως, αλλά… ΜΕΧΡΙ ΕΚΕΙ. ΟΧΙ στήριξη πια της Εκκλησίας ΣΑΝ ΣΥΝΟΛΟ, όπως λανθασμένα είχε γίνει κάποτε (που ήταν και αρχιεπίσκοπος ο γνωστός «μελετηρός μαθητής»).

    Σχόλιο από omadeon | 09/05/2009

  37. Νοσφεράτε μου, μαζί τα γράφαμε. Θεώρησε όσα είπα, σαν μια ΑΚΟΜΗ ΟΨΗ, του ιδίου διεθνούς φαινομένου….

    Σχόλιο από omadeon | 09/05/2009

  38. οι ποντιοι ειναι ναζί λοιπον..τωρα ξερουμε

    Σχόλιο από γεωργιαδης γιωργος | 09/05/2009

  39. Καταλήγει ο αγαπητός Νοσφεράτος:
    «Η άκρα δεξιά υποστηρίζει μια εκδοχή περί ισότητας που βασίζεται στη ‘’διαφορά’’ η στις ιεραρχημένες διαφορές λαών εθνών και πολιτισμών»

    Εννοείται πως ΕΤΣΙ είναι, κι ο Νοσφεράτος ξέρει πολύ καλύτερα αυτές τις τάσεις…
    Ομως, ΙΣΩΣ πρέπει να ενημερωθεί και για την άλλη εκδοχή του ΝεοΝαζισμού, που…. ΚΟΥΦΑΙΝΕΙ ΚΟΣΜΟ, μόλις γίνει γνωστή.
    Πρόκειται για τους «ΕθνικοΑναρχικούς» (national anarchists / nationalist anarchists) οι οποίοι υιοθετούν ΑΚΡΙΒΩΣ όσα μας περιέγραψε ο Νοσφεράτος, με την εξής ΜΟΝΑΔΙΚΗ ΔΙΑΦΟΡΑ:
    -Δεν πιστεύουν ότι αυτές οι «διαφορές λαών, εθνών και πολιτισμών» πρέπει να είναι «ιεραρχημένες». Προωθούν λοιπόν τη… ΝεοΝαζιστική Αποκέντρωση και την Ισότητα μέσω ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΩΝ μικρών κοινοτήτων.
    Αυτό το εκπληκτικά μεταλλαγμένο είδος ΝεοΝαζισμού καταφέρνει έτσι μια ΤΟΣΟ καλή… προσομείωση της Αναρχίας ώστε ξεγελάει πολύ κόσμο.

    Αν ψάξετε τον όρο «national anarchism» στο google, θα τα βρείτε όλα.

    Σχόλιο από omadeon | 09/05/2009

  40. (επιστροφή λοιπόν στο… Αυταρχικό και θρησκόληπτο ΜΙΚΡΟ ΧΩΡΙΟ που αντιστέκεται στην Παγκοσμιοποίηση μέσω της… Φυλετικής του Καθαρότητας και της Χριστιανικής Ηθικής του. Κάτι αναμφίβολα… ελκυστικό και για την… Ελληνική Επαρχία με τους ρουφιάνους σε κάθε πλατεία, κ.ο.κ. – ΑΥΤΟΣ είναι ο ΑναρχοΝεοΝαζισμός που προωθείται από μερικούς για το μέλλον).

    Σχόλιο από omadeon | 09/05/2009

  41. οι ποντιοι λοιπον ειναι αναρχοναζί, εγκιβωτισμενοι σε φυλετικα καθαρη κοινοτητα(συλλογοι,εθνικο φαντασιακο),χριστιανικα ταλιμπανιζε ορθοδοξοι.

    Σχόλιο από γεωργιαδης γιωργος | 09/05/2009

  42. »’οι ποντιοι ειναι ναζί λοιπον..τωρα ξερουμε
    »

    Φυσικά και οι Πόντιοι ΔΕΝ ειναι Ναζί
    Το μεγαλυτερο μερος των Ποντιων(και συγγενων μας ) Πηρε μερος στην Εθνική αντισταση στο πλευρο του ΕΑΜ

    κατα ΤΩΝ νΑΖΗΔΩΝ -φασιστων κατακτητων και των Προδοτων Ταγματασφαλητων Δοσιλογων ακροδεξιων συνεργατων Μας.
    Φυσικά και οι ΠΟΝΤΙΟΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΝΑΖΙ .
    Ναζι και Προδοτεσ Δοσιλογοι Ξερουμε ποιοι Ηταν και ποιοι ειναι .

    Σχόλιο από Νοσφεράτος | 09/05/2009

  43. Ρε Ομερ … ειχες δικιο ρε…Δεν ειχα καταλάβει το απιστευτο μεγαθος του θρασους
    Που θα μας βγαλει και τους Πόντιους …»Ναζί»
    Λες και ηταν ποτε δυνατόν να ειναι οι Πόντιοι που σταθηκαν στο πλευρό του Εργατικου κινματος του Εαμ , του Ελας και υπεστησαν τα Πανδεινα απο τα φασιστοειδή ακροδεξια τσιρακια των Ναζήδων…

    Σχόλιο από Νοσφεράτος | 09/05/2009

  44. Καμμία σχέση, φίλε Γιώργο Γεωργιάδη. ΜΙΑ ΧΑΡΑ άνθρωπος είσαι, το να έχεις μπερδέψει κάποια πράματα ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ κακό! ΠΟΥ να δεις πόσα είχα (και έχω ακόμη) μπερδέψει κι εγώ! 🙂

    Είναι σημαντικό να διακρίνουμε, ακόμη και το ολοφάνερο.

    Αναρχοναζί είναι εκείνος ο χωρικός που λυντσάρει τους ξένους στην κεντρική πλατεία, αλλά το παίζει αλανιάρης, δημοκράτης. ή που μαζί με άλλους, οπλισμένους, κάνει πόλεμο όποτε π.χ. γλυκοκοιτάξει ο νεαρός του διπλανού χωριού τη δική του αδελφή, αλλά παρόλ’ αυτά παραμένει… «αναρχοαυτόνομος»… ΚΟΤΖΑΜΠΑΣΗΣ του χωριού να’ ούμε! 🙂

    ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ αναρχοναζί έχει αρκετός κόσμος ΧΩΡΙΣ να το γνωρίζει, αρκετοί μικροαστοί επαρχιώτες, ξενόφοβοι και… «ατίθασοι». Ομως οι φίλοι Πόντιοι εδώ έχουν ΤΟΣΟ μεγάλες, κραυγαλέες διαφορές με τους αναρχοναζήδες ώστε ρε Γιώργο, ΦΑΟΥΛ! 🙂 Δεν ξέρω, εγώ το βρίσκω κωμικό. ΧΑΛΑΡΩΣΕ!

    Σχόλιο από omadeon | 09/05/2009

  45. ενταξει,ομως δω μεσα γραφηκε οτι υπαρχει ποντιακη ακροδεξια,αρα…τι κι αν παλαια οι ποντιοι με το εαμ κλπ..τωρα φαινεται οτι οι ποντιοι φανταζουν σε καποιους «ακρα,περιθωριο,γκετο». αποκαλυπτω τι μου ειπε ο πανος μπεγλιτης παρουσια του θοδωρου στολτιδη στο ξενοδοχειο «Μακεδονια παλλας» οταν «τολμησα» να του πω για το κεμαλοστεφανο του Γιωργου.»αυτα ειναι ακροδεξιες θεωρησεις.» Στη συνεχεια ειπε κατι και για ναζισμο θελοντας να αντιπαραβαλλει το πολιτικο κλιμα της ευρωπης του μεσοπολεμου με καποια συγχρονα φαινομενα κλπ. εξαλλου και ο ιδιος ο Γ.Α.Π σε απαντηση επωνυμης ερωτησης μου στα¨’ΝΕΑ» ΕΙΠΕ ΟΤΙ «ΚΑΤΗΓΟΡΗΜΑΤΙΚΑ ΔΕΝ ΜΕΤΑΝΙΩΣΕ ΠΟΥ ΚΑΤΑΘΕΣΕ ΤΟ ΣΤΕΦΑΝΙ,ΑΛΛΑ ΤΟ ΕΠΕΔΙΩΞΕ»(βλ,διαδικτυακη σελιδα ΝΕΩΝ) αρα αγαπητοι εδω κατι γινεται,αλλα δεν το λεμε,ή δεν το καταλαβαμε καλα. οι ποντιοι κατηγορουνται συλληβδην για τις διεκδικησεις τους ως»πολιτικα αποβλητα μιας πεπλανημενης ασυνειδης ακροδεξιας». προσωπικα προτιμω αυτο απο το να ειμαι σοσιαλιστης τυπου «διαμαντοπουλου» της λεσχης της Βουλιαγμενης. και εχω μιλησει με αρκετα στελεχη της πολιτικης ζωης και γνωριζω εκ των ενδων τις αποψεις τους επ αυτου. μην ξεχνατε οτι ειμαι κομματι του κατεστημενου. στο περιθωριο του βεβαια,αλλα τελοσπαντων.

    Σχόλιο από γεωργιαδης γιωργος | 09/05/2009

  46. Σόρυ, εγώ αντιμετωπίζω το Γιώργο Γεωργιάδη με ιδιαίτερη συμπάθεια, γιατί κάποτε είδα πως ΚΛΩΤΣΗΣΕ το φασισμό, έστω και το φασισμό ΕΛΑΧΙΣΤΩΝ που τον ενοχλούσανε, οπότε… μάλλον είναι καλός άνθρωπος και απλώς λιγάκι μπερδεμένος!
    (τώρα αν ο Ομέρ τον είδε πιο αυστηρά θα έχει τους λόγους του, εγώ δεν τους ξέρω).

    Σχόλιο από omadeon | 09/05/2009

  47. »μην ξεχνατε οτι ειμαι κομματι του κατεστημενου. στο περιθωριο του βεβαια,αλλα τελοσπαντων.»

    Τι να πει κανεις ;

    Σχόλιο από Νοσφεράτος | 09/05/2009

  48. οτι εγω τουλαχιστον ειμαι ΕΙΛΙΚΡΙΝΗΣ..

    Σχόλιο από γεωργιαδης γιωργος | 09/05/2009

  49. Παντως παιδια δεν πάει καλά το Μπλογκ (για τον Π &Α ) λεω

    Δεν βγαινει ακρη με τις συζητησεις ..και ειναι κριμα
    Γεωργιαδη σε παρακαλώ..
    Πριν αρχισεις παλι να γραφεις ριξε μια ματια στις απειρες συζητησεις που εχουν γινει εδώ μεσα ..

    ισως μαθεις κατι και ξεφυγεις και λίγο απο τα ..κατεστημένα

    ( και ..ρε παιδί μου πως αντεχεις να εισαι με το κατεστημενο εστω και περιθωριακά ..εσυ ενα παληκάρι;) 🙂

    Σχόλιο από Νοσφεράτος | 09/05/2009

  50. για το σχολιο 45 δεν εχεις τιποτε να πεις? σε ενοχλει που ειπα οτι ειμαι κομματι του κατεστημενου? εσυ εισαι ο νεος τσε δηλ? δημοσιογραφος σε δημοσιο,κρατικο καναλι,μονιμάς,τι ειναι δηλ? ανεργος του λαναρα? αυτο τι σημαινει? οτι δεν μπορει να εχει αιρετικη αποψη,κακη,φασιστικη ακροδεξια,συριζιωτικη,οτι γουσταρει? αυτο σημαινει οτι ΔΕΝ μπορει να μαχεται με το τροπο του για τα θεματα του και να κερδιζει και να χανει μικρες ή μεγαλες «μαχες»? μονο σε καλουπια προκατ δηλ αντιλαμβανομαστε τα προσωπα? δηλ,ο παπαντωνιου ηταν ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΗΣ? δεν ειμαι καθολου μπερδεμενος,μου κανει εντυπωση πώς τοσο εξυπνοι τυποι δεν καταλαβαν την ουσια του σχολιου μου 41.ποτε δεν ειπα οτι ειμαι παληκαρι,εσυ συνηγαγες το συμπερασμα.

    Σχόλιο από γεωργιαδης γιωργος | 09/05/2009

  51. οι ποντιοι κατηγορουνται συλληβδην για τις διεκδικησεις τους ως”πολιτικα αποβλητα μιας πεπλανημενης ασυνειδης ακροδεξιας”. προσωπικα προτιμω αυτο απο το να ειμαι σοσιαλιστης τυπου “διαμαντοπουλου” της λεσχης της Βουλιαγμενης

    Δεν περιμένει κανείς από το κατεστημένο αλήθειες. Τα στεφάνια κατατίθενται λόγω σκοπιμότητας, όχι επειδή ο κάθε καταθέτων έχει «άποψη».

    Επίσης, αααν το πάμε έτσι, τότε εγώ θα έπρεπε να είχα γίνει… «τσιράκι του Ιού», ή διάφορα άλλα πράματα που με έχουν τσουβαλιάσει άλλοι, κατά καιρούς.

    Γιώργο, συναναστρέφεσαι με ΤΕΛΕΙΩΜΕΝΟΥΣ. Το μέλλον ανήκει ΕΔΩ, στο διαδίκτυο. Εδώ ισχύουν ΑΛΛΑ πράματα, ΠΙΟ πραγματικά π.χ. από το… θέατρο που παίζουν στη Βουλή.

    Η Βουλή τους είναι μόνο ΓΙΑ ΤΑ ΜΠΑΖΑ.
    Η διαφορά μεταξύ των «κατεστημένων πολιτικάντηδων» στη Βουλή και του debate στο διαδίκτυο είναι όπως εκείνη μεταξύ… Πιθήκων και Ανθρώπων. Ούτε στο όνειρό τους, δεν μπορούν να φτάσουν τα… μπλογκ! 🙂

    Στο διαδίκτυο, έχει διεθνώς παρατηρηθεί ότι εμφανίζονται ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ και εξαπλώνονται, όσα μέλλουν να εξαπλωθούν παντού, στην υπόλοιπη κοινωνία, σε κάποια επόμενη φάση.

    Το μέλλον ανήκει σε άλλους, όχι στους δεινοσαύρους. (Δυστυχώς όμως -ναι- περιλαμβάνει ΚΑΙ την ιδιότυπη Νέα Ακροδεξιά).

    Σχόλιο από omadeon | 09/05/2009

  52. Πατέρα Νοσφεράτε, τό αντίθετο..
    Νομίζω, οτι αυτό τό μπλόγκ, πάει μιά χαρά .. 🙂
    Γιατί, όσο τό λαμπρύνεις εσύ ή ο Omadeon, πάει μιά χαρά.
    Λίγο πρίν, ο Omadeon μας πληροφόρησε για πράγματα, πού με έχουν αφήσει άναυδο..
    Αναρχονεοναζισμός… Τί άλλο θα δούμε…
    Οσο για τον Γιώργο Γεωργιάδη: Είναι άκρως ευαίσθητος άνθρωπος, αλλά λίγο ανερμάτιστος.
    Αρκεί μια μομφή απο την μιά άκρη, για να τον ρήξει στην αγκαλιά της άλλης άκρης..
    Υστερα, πάλι, σηκώνεται σάν τόν Σίσυφο καί ανεβάζει τόν λίθο στην ανηφόρα, γιά να τού δώσει ό ίδιος μιά κλωτσιά, και φτού απ την αρχή..
    Στά θετικά του: ειλικρινής, συναισθηματικός, διάφανος,αγωνιστής,καίγεται σαν τό κεράκι για τις ιδέες του. Μοιάζει να μπορεί να συγχωρεί ακόμα και τις πιο σκληρες επιθέσεις εναντίον του..Ενώ ώρες ώρες σε βγάζει από τα ρούχα σου, στο τελος τον συμπαθείς.
    Στα αρνητικά του: Είναι βίαιος και σαρωτικός όταν διαφωνεί, με έναν τρόπο πού λες ότι εχθρεύεται τον συνομιλητή του.
    Ωρες-ώρες λές και ψάχνει να παρεξηγηθεί.
    Γιώργο, δεν είναι ανάγκη να τα ξέρουμε όλα όλοι.
    Ο Νοσφεράτος και ο Omadeon είναι μεγάλο σχολείο για όλους μας.
    Είναι βαθειά ψαγμένοι στο αντικέιμενό τους, και πέραν αυτού.
    Τον Δάσκαλο τον ακούς, τον σέβεσαι και όταν διαφωνείς λές σεμνα την διφωνία σου, αναγνωρίζοντας εκ των πρωτερων την υστέρησή σου, για πραγματα με ΄τά οποία ο άλλος ασχολείται μεθοδικά δεκαετίες.
    Γιώργο, στίς 23 Απριλιου στά Σούρμενα, ήσουν υπέροχος.
    Θυμάσαι,όμως, πού έπεσες και σύ θύμα φανατισμού, όταν αναφέροντας, ότι πατρίδα τού Παπαβραμίδη ήταν η Αργυρούπολη, κάποιοι , με αγένεια πού με στεναχώρησε, σού είπαν, επιθετικά ότι ο Παπαβραμίδης ήταν Κρομνέτες;
    Αυτοί, προφανως αγνοούσαν ότι η κρώμνη ανήκει στον νομό Αργυρούπολης, και νόμιζαν ότι η ημιμαθής πεποίθηση τους τους δίνει το δικαίωμα να προσβάλλουν τον ομιλητή
    Πώς ένιωσες εκείνη την στιγμή; Ε, να, έτσι νιώθει κανείς καμιά φορα όταν του επιτίθεσαι βίαια για πράγματα πού δεν πιστεύει….

    Σχόλιο από vripol | 09/05/2009

  53. Με τη διαφορά φίλτατε vripol,
    ότι ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ ΔΑΣΚΑΛΟΣ, με τίποτα. Είμαι ΑΠΛΟΣ ΜΑΘΗΤΗΣ και… ίσως ένας ΚΑΛΟΣ ΑΓΓΕΛΙΑΦΟΡΟΣ, τίποτε παραπάνω.

    Και τελικά, ένας φιλικός και πλακατζής ΑΠΛΟΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ με κάποιες ειδικές γνώσεις που μοιράζομαι, δεν το παίζω υπεράνω.

    Σχόλιο από omadeon | 09/05/2009

  54. Η αξία ακτινοβολέι, Omadeon, και η σεμνότητα την λαμπρύνει ακόμα περισσότερο.

    Σχόλιο από vripol | 09/05/2009

  55. Θενκς vripol, τα ΙΔΙΑ πιστεύω κι εγώ για σένα ΚΑΙ για τον Νοσφεράτο. Νιώθω όμως ότι μερικές φορές… εκνευρίζεται ο Νοσφεράτος μας, γιατί λέμε και καμμιά… πατάτα που και που (ειδικά εγώ τον κάνω να τραβάει τα μαλλιά του ώρες-ώρες με την άγνοια που έχω των ΔΙΚΩΝ ΤΟΥ θεμάτων…)

    Ομως ο Νοσφεράτος, ναι, ΕΙΝΑΙ δάσκαλος. Εϊναι τουλάχιστον δικός μου δάσκαλος, σε ΠΑΡΑ πολλά πράματα. Πήγα και τα έψαξα μετά, βέβαια. Τα «δωρεάν σεμινάρια» που έκανε ΦΤΟΥΡΙΣΑΝ! 🙂

    Σχόλιο από omadeon | 09/05/2009

  56. καλά καλά θα σας βαλω καλό βαθμό ,φτανει 🙂

    αλλα μ’ αυτά που ειπε ο Βριπολακος :Οσο για τον Γιώργο Γεωργιάδη: Στά θετικά του: ειλικρινής, συναισθηματικός, διάφανος,αγωνιστής,καίγεται σαν τό κεράκι για τις ιδέες του. Μοιάζει να μπορεί να συγχωρεί ακόμα και τις πιο σκληρες επιθέσεις εναντίον του..Ενώ ώρες ώρες σε βγάζει από τα ρούχα σου, στο τελος τον συμπαθείς.»

    ειναι ακριβώς Μεσα
    ετσι νιωθω κιεγώ … Μέχρι να με βγαλει πάλι απο τα ρυχα μου

    Βρε Γεωργιαδη
    Βρε Γεωργιαδη..

    Θα γραψεις εκατο φορές »
    ‘Δεν θα λεω οτι μου κατεβει . Θα προσεχω να μην προσβαλλω τους συνομιλητες μου. Θα προσπαθησω να προσαρμοστω στις συζητησεις »

    Ενταξει παλικάρι μου;

    Σχόλιο από Νοσφεράτος | 09/05/2009

  57. δεν δυναμαι να καταμετρησω τις υβρεις εναντιον μου εδω μεσα. δεν εχει σημασια. δεν ηθελα να προσβαλλω κανεναν. δεν ειμαι σε καλουπι,σκεφτομαι και εκφραζομαι ελευθερα σε στυλ αντρε μπρετον. δεν παζαρευω τις ιδεες μου,σας κατεθεσα παρα πολλα στοιχεια οπως στο π.χ σχολιο 45 και το περασατε ντουκου,δεν το εκτιμησατε.δεν αρνηθηκα ποτε την ατελη φυση,δεν αναζητω δικαιωση,απλως μαχομαι.δεν εχω προσωπικα με κανεναν.στο γηπεδο που παιζω μπαλα ομως «νυν υπερ παντων ο αγων».μ’ ολα τα κοστη. ε, αυτο εσεις θα το λεγατε»μη προσαρμογη στις συζητησεις» και εγω «προσωπικη αποψη για τη ζυμωση των ιδεων». με συγχωρειτε. ευχαριστω για τα καλα σας λογια,δεν ειμαι αχαριστος.

    Σχόλιο από γεωργιαδης γιωργος | 10/05/2009

  58. ‘εκφραζομαι ελευθερα σε στυλ αντρε μπρετον»

    »δεν αρνηθηκα ποτε την ατελη φυση,δεν αναζητω δικαιωση,απλως μαχομαι.’
    »στο γηπεδο που παιζω μπαλα ομως “νυν υπερ παντων ο αγων”.

    ———————————————————–
    Λοιπον Γεωργιαδη
    Εισαι Μεγάλο ταλεντο
    Αληθεια σου λέω ..Μεγάλο
    Εισαι οτι λειπει απο τον Προκρουστη ο οποιος πνέει τα Λοίσθια
    να του δωσεις νέα πνοή

    Πανε εκει και εκφρασου ελευθερα : Σαν τον Αντρε Μπρετόν
    Γραψε τα κατά Γεωργιαδη »Μανιφεστα του Σουρεαλισμου»
    μας ελειπε ενας Ορίτζιναλ Σουραλιστης σαν και ΄σενα …

    Σχόλιο από Νοσφεράτος | 10/05/2009

  59. Γιώργο προσωπικά μου έκανε ΜΕΓΑΛΗ εντύπωση το σχόλιο 45 και με προβλημάτισε. Το ότι δεν το σχολίασα δεν σημαίνει ότι πέρασε «στο ντούκου». Αλλά… βέβαια, ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ο «δικός μου κόσμος» για να εκφέρω γνώμη τα… παρασκήνια κομματικών πολιτικών.

    Διακρίνω μια περίεργη… Μαύρη Ειρωνεία στα λόγια σου. Λες κι άλλα πράματα, που δεν τα κάνεις απολύτως σαφή, νομίζω.

    Πάντως ο σουρεαλισμός, ΟΣΟ κι αν είναι πολύ καλό πράμα, δεν ενδείκνυεται σε περιπτώσεις σύγχισης ή λάθος επιρροών. Χρειάζεται πρώτα να τηρήσει κανείς μια λογική συνέπεια, ΠΡΙΝ την παραβιάσει σουρεαλιστικά.
    Γιατί αν το πάμε έτσι, κι ο… Καραμανλής έγινε τώρα πια σουρεαλιστής! α χα χα χα…

    Σχόλιο από omadeon | 10/05/2009

  60. Στην τελευταία φωτο που αναρτήσατε, δεν διακρίνω τον Μ.Βαρβιτσιώτη
    Έκλεισε η κυβέρνηση την Βουλή και βάρεσε διάλυση ..
    ή τίποτα πιο….ιδιαίτερο ας πούμε….???
    Μήπως μπορείτε να μας διαφωτίσετε ?

    Σχόλιο από sarantamilakokkina | 10/05/2009

  61. για την ταινια τσοντα με πρωταγωνιστριες τους πολιτικους των 2 κομματων στην παλαια βουλη την κυριακη θα μιλησω σε λιγο

    Σχόλιο από γεωργιαδης γιωργος | 11/05/2009

  62. Όχι φίλε μου. Για καμία «τσόντα» δε θα μιλήσεις εδώ.
    Αυτά που θέλεις πήγαινε να τα πεις στους οργανωτές.

    Εμείς ως μπλογκ την κριτική μας την ασκήσαμε στο εισαγωγικό σημείωμα.

    Και κακώς έγραψες για τήν κεντρική εκδήλωση, στην ανάρτηση -την οποία σου συνιστούμε να διαβάσεις- για το έργο «Το Κύμα».

    Κάθε πράγμα στην ώρα του και στη θέση του!

    Ομέρ ο αντι-εθνοφυλετιστής

    Σχόλιο από Πόντος και Αριστερά | 11/05/2009

  63. απηντησα σε ενα σχολιο,ελπιζω δεν απαγορευεται. δεν ειχα σκοπο σ συτο το ποστ,απλα προεκυψε.

    Σχόλιο από γεωργιαδης γιωργος | 11/05/2009

  64. Εγώ ο ΨΕΥΤΗΣ

    Από πρώην Υπουργό Δημόσιας Τάξις της Ελλάδος τιμήθηκα ως ψεύτης

    Χθες βρέθηκα στην εκδήλωση «Τρεις γενοκτονίες, ένας θύτης» που οργάνωσε η Νεολαία ΠΟΕ, που συμμετείχε και ο Τούρκος ιστορικός Τανέρ Ακτσάμ.

    Βρέθηκα εκεί, διότι κάποιοι από την Νεολαία ΠΟΕ με ενημέρωσαν μέσω του Facebook και κάποιοι με κάλεσαν με τηλεφωνικό μήνυμα που μου έστειλαν. Παρόλο που τα τελευταία 5-6 χρόνια αρνούμαι να πάω στις εκδηλώσεις των ποντίων εδώ στην Ελλάδα, που συνήθως , όπως έχω καταλάβει, οργανώνονται μόνο και μόνο για να διαφημίζονται κάποιοι πολιτικοί. Αρνούμαι να πάω, διότι πιστεύω ότι σε αυτές τις εκδηλώσεις πουλάνε τα κόκκαλα των παππούδων μας που είναι σκορπισμένα σε κάθε τετραγωνικό γης του Πόντου. Κάνουν τις γνωριμίες και τις επαφές τους που θα τους χρησιμεύουν για μελλοντική καριέρα. Κάνουν το μπλά μπλά και το κουτσομπολιό τους για να έχουν και ψυχολογική ευχαρίστηση. Πήγα σε αυτήν την εκδήλωση, διότι ήθελα να ακούσω τον Τούρκο ιστορικό. Ήταν σημαντικό για μένα να ακούσω από τρίτον για την γενοκτονία.

    Δεν με καλωσόρισε κανείς
    Όταν έφτασα στο χολ, δίπλα στην είσοδο της αίθουσας της παλαιάς βουλής, όπου γινόταν και η υποδοχή των εκλεκτών (?) ατόμων, παρέμεινα εκεί όρθιος για λίγο. Παρατήρησα χαιρετισμούς, χαμόγελα προς τους εκλεκτούς προσκεκλημένους, αγκαλιές, κλπ. Εγώ έμεινα εκεί όρθιος, σαν να ήμουν ένας τυχαίος περαστικός. «Ε , δεν με γνωρίζει κανένας από την νεολαία» σκέφθηκα. Αφού δεν είχα να μοιραστώ κάτι με ανθρώπους που δεν με γνώριζαν, αναγκάστηκα να πάω να κάτσω κάπου ώστε να παρακολουθήσω την εκδήλωση. Στο χολ υπήρξε ένα τραπέζι στο οποίο καθόταν μία κοπέλα η οποία ήταν υπεύθυνη εκεί και μοίραζε ακουστικά. Πήγα και της ζήτησα ακουστικά και εγώ. Παρόλο που ερωτούσε την ταυτότητα του καθενός για να σημειώσει σε ποίον έδωσε ακουστικά, εμένα μου έδωσε τα ακουστικά και χωρίς να με ρωτήσει, στη λίστα έγραψε «Βάιος από Νέα Μάκρη». Ίσως εγώ πρώτη φορά να την έχω συναντήσει. Δεν την γνώριζα. Αλλά εκείνη φάνηκε πως με γνώριζε καλά, μέχρι και που μένω ήξερε. Εγώ δεν έχω ανάγκη από ψευδοχαμόγελα, ούτε από υποδοχές. Άλλωστε δεν μου αρέσουν και τα χάδια, ακόμη και η πολλή επαφή με τον κόσμο, αλλά μου έκανε εντύπωση το ποιούς υποδέχονται και ποιούς όχι. «Δεν πειράζει» είπα από μέσα μου και πήγα κάθισα σε μία θέση που βρήκα άδεια στην πίσω πλευρά της αίθουσας. Παρακολούθησα με προσοχή όλη την εκδήλωση, άκουσα όλους τους ομιλητές. Ανακοινώθηκε διάλειμμα για πέντε λεπτά. Βγήκα έξω κάπνισα ένα τσιγάρο και ξαναμπήκα μέσα. Άρχισαν να μιλούν οι πολιτικοί. Μέσα σε αυτούς ήταν και ο πρώην Υπουργός Δημόσιας Τάξης, ο Χρυσοχοΐδης.

    Τιμήθηκα ως Ψεύτης
    Παρόλο που δεν ήθελα, τον άκουσα αρκετά. Μία στιγμή, άρχισε να μιλάει για τους Ελληνόφωνους Πόντιους της Τουρκίας. Εκεί αναζωπυρώθηκαν οι πικρίες πού είχα και πήρα φωτιά. Σηκώθηκα κα ζήτησα λόγο για ερώτηση, αφού δίνανε και σε κάποιους άλλους. Τον ρώτησα: «Κύριε Χρυσοχοΐδη, είμαι ένας Πόντιος από την Τραπεζούντα και σας ακούω τελευταία να μιλάτε δεξιά αριστερά για μας, για Ελληνόφωνους του Πόντου, γιατί τότε όταν ήσασταν Υπουργός Δημόσιας Τάξης, πήγατε να μας διώξετε?». Μία στιγμή είχε πάθει σοκ ο άνθρωπος. Δεν περίμενε τέτοια ερώτηση. Φάνηκε πώς μέχρι τότε δεν του το ρώτησε κανένας δημοσίως. Το πρόσωπό του είχε αλλάξει χρώμα. Απαντάει ο Χρυσοχοΐδης: «αυτά που λέτε είναι ψευδή και μην ξανά λέτε τέτοια ψέματα». Δεν πίστευα στην απάντηση που πείρα. Αφού μέσα σε αυτούς που κατάφερε να διώξει, ήταν και ο αδελφός μου. Εγώ έγινα ψεύτης και αυτός σωστός. Μα το γεγονός, το είχαν γράψει σχεδόν όλες οι εφημερίδες. Διακόσιοι εξήντα περίπου πρυτάνεις, καθηγητές, κλπ. πανεπιστημίου είχαν υπογράψει για να μην απελαθούν οι φοιτητές. Δήλωσαν ότι θα τους δώσουν πανεπιστημιακό άσυλο, κλπ. Δηλαδή ολόκληρη φασαρία είχε βγει τότε. Τον αδελφό μου τον έδιωξαν με έναν χυδαίο τρόπο. Έχοντας άδεια παραμονής ο άνθρωπος, όπως και ο κάθε αλλοδαπός, είχε πάει για να επισκεφτεί την πατρίδα του. Στον γυρισμό, εδώ στο αεροδρόμιο στην Αθήνα, τον σταματήσανε. «Τουρσούν ε… περίμενε εκεί στην άκρη» του είπε ο αστυνομικός. Φαίνεται πώς είχε ειδοποιηθεί για το επίθετο μου ο τύπος. Ήξερε το «Τουρσούν». Τελικά με ειδοποίησε με τηλέφωνο ο αδελφός μου και εγώ με τη σειρά μου, ειδοποίησα κάποια άτομα που γνώριζα στην τότε Ομοσπονδία ΟΠΣΝΕ. Μόλις κατάλαβα ότι δεν θα τον αφήσουν, ζήτησα από Πόντιους γνωστούς να μαζευτούμε και να διαμαρτυρηθούμε στο αεροδρόμιο, ώστε να αφήσουν τον αδελφό μου ελεύθερο για να μπει μέσα. Εμείς από την Νέα Μάκρη, όλοι όσοι είχαμε έρθει από την Τραπεζούντα μαζευτήκαμε και πήγαμε στο αεροδρόμιο. Από τους Ελλάδιτες αυτοί που ήρθαν, ‘όλοι κι όλοι ήταν τρία άτομα. Ό ένας από αυτούς, φάνηκε πώς είχε φιλική σχέση με τον κ. Ευσταθιάδη, ο οποίος ήταν διευθυντής του γραφείου υπουργού δημόσιας τάξης. Του λέει στο τηλέφωνο: «Τάκη, αυτοί εδώ φαίνεται πώς είναι αποφασισμένοι να δημιουργήσουν φασαρίες, αφήστε το παιδί να μπει μέσα.». Του απαντάει αρνητικά ο κ. Τάκης Ευσταθιάδης.

    Μόλις κατάλαβα ότι τα πράγματα είναι σοβαρά, καλώ στο τηλέφωνο διάφορα τηλεοπτικά κανάλια και τους ενημερώνω για το γεγονός. Σε κάμποσα λεπτά, είχαν φτάσει τέσσερα κανάλια στο αεροδρόμιο για να βιντεοσκοπήσουν τις φασαρίες. Μόλις παρατήρησε τους δημοσιογράφους ο διευθυντής του αεροδρομίου, έδωσε εντολή στους αστυνομικούς , που μέχρι τότε μας συμπεριφερόντουσαν σκληρά, να χαλαρώσουν , ώστε να μας απομακρύνουν από την είσοδο του αεροδρομίου. Μάς κάλεσε για να συμβιβαστεί μαζί μας. Πήγαμε λοιπόν στο γραφείο του. Μας είπε: «παιδιά ακούστε, εδώ είναι ένας κράτος με νόμους, κλπ. Να μην το εξευτελίζουμε. Αφού βγήκε απόφαση για την απέλαση του, ας πάει και αύριο ας πάρει την βίζα του από το Ελληνικό προξενείο και ας γυρίσει πίσω. Μία μέρα, μόνο, θα χάσετε. Δεν χάθηκε και ο κόσμος.». Η αλήθεια είναι ότι εμείς πιεστήκαμε. Αφήσαμε τον αδελφό μου εκεί και αποχωρίσαμε. Ο αδελφός μου απελάθηκε. Την άλλη μέρα ο αδελφός μου πάει στο Ελληνικό προξενείο της Κωνσταντινούπολης για να πάρει την βίζα του όπως μας είχαν πει. Του είπαν από το προξενείο: «φιλέ, το διαβατήριο σου είναι σφραγισμένο και έχεις απαγόρευση εισόδου για πέντε χρόνια στην Ελλάδα.». έπαθε σοκ το παιδί. Με παίρνει τηλέφωνο και αρχίζει να μου τα μετράει. Έπαθα και εγώ το σοκ μου αλλά πλέον δεν είχα να κάνω κάτι. Όσο προσπάθησα με γνωριμίες που είχα, δεν κατάφερα τίποτα, ώστε να πάρει βίζα για να ξαναέρθει πίσω ο αδελφός μου.

    Αυτός λοιπόν ο κύριος που μας έκανε όλα αυτά, με κατηγόρησε ως ψεύτη και έτσι άρχισα να φωνάζω στην αίθουσα. Τελικά βγαίνω έξω. Μόλις είδε ο Χρυσοχοΐδης ότι βγήκα έξω, αφού είχε χάσει και ο εγκέφαλος του τον έλεγχο πια, γυρίζει και διαψεύδει ο ίδιος τον εαυτό του μέσα σε ξένους προσκεκλημένους. Είπε λοιπόν: «κάποια ζητήματα είναι λεπτά και για λόγους κρατικών συμφερόντων δεν λέγονται εδώ». Άρα ήθελε να πει, αν δεν κάνω λάθος, για κρατικά συμφέροντα πήγε να μας διώξει. Δηλαδή τα μπέρδεψε ο καημένος. Να σας πω, «τον λυπήθηκα» αν θέλετε την αλήθεια. Γιατί ξέρω πάρα πολύ καλά ότι αυτός ήταν απλά ένα όργανο που εκτελούσε την εντολή της κυβέρνησης του. Ο Γιώργος Παπανδρέου, ο οποίος τότε ήταν υπουργός εξωτερικών τα είχε κανονίσει, συνεννοούμενος με τον τότε Τούρκο ομόλογο του τον Ισμαίλ Τζέμ. Αλλά εδώ θέλω να ρωτήσω τώρα, «κύριε Χρυσοχοήδη, ποια ήταν αυτά τα κρατικά συμφέροντα? Στο φτωχό μου μυαλό τρία πράγματα έρχονται. Το πρώτο είναι ότι φοβηθήκατε τους Τούρκους και μας πουλήσατε. Το δεύτερο είναι ότι τα πήρατε και μας πουλήσατε. Το τρίτο και τελευταίο είναι ότι όλους εμάς, μας θεωρήσατε κατάσκοπους. Ποιο από αυτά τα ενδεχόμενα ήταν η αιτία που δεν μπόρεσες να πεις?».

    Με κατηγόρησαν για στημένο παιχνίδι και με απείλησαν
    Το σκηνικό δεν είχε τελειώσει με την έξοδό μου από την αίθουσα. Όλοι οι Πασοκτζήδες πήραν φωτιά. Εκεί έξω με πρόλαβε ένας φίλος μου (?) και μου έβαλε τις φωνές. «Βαχίτ τι ήταν αυτό το στημένο παιχνίδι που έπαιξες?» μου είπε. Δεύτερο σοκ και εκεί λοιπόν, από έναν που για πολλά χρόνια γνωριζόμασταν. Εγώ έβγαλα τον πόνο μου και το παράπονό μου, κι αυτός με κατηγορούσε ότι το έκανα καθ’ υπαγόρευση και από σκοπιμότητα. Ίσως, εξ ιδίων να έκρινε τα αλλότρια…. Συνεχίζοντας την κουβέντα του φωνάζοντας, λες κι ήμουν ένα μικρό παιδί, μου λέει: «το ΠΑΣΟΚ αύριο θα είναι εξουσία. Τί θα κάνεις τότε». Δηλαδή άφησε να εννοηθεί ότι μόλις έρθουν στην εξουσία, μπορεί να με διώξουν. Σίγουρα φαντάστηκε ότι χέστηκα από τον φόβο μου. Φαίνεται πώς ακόμη κανείς δεν με γνωρίζει καλά. Εγώ αν ήμουν ένας φοβητσιάρης, δεν θα αγωνιζόμουν τόσα χρόνια απέναντι σε έναν κρατικό τέρας που λέγεται Τουρκία, ζώντας κιόλας σε απαράδεκτες συνθήκες εδώ στην Ελλάδα. Εγώ που τόσα χρόνια, δίνοντας έναν αγώνα δέχτηκα βρισιές, λασπολογίες, απειλές από άγνωστους τύπους που ξέρανε μέχρι και την διεύθυνση του σπιτιού μου και δεν φοβήθηκα, θα φοβηθώ την εξουσία του ΠΑΣΟΚ…

    Μόλις είχα γλιτώσει από τις μομφές του σεβαστού φίλου μου λοιπόν, απευθύνεται προς εμένα κάποιος άλλος που μάλλον παλαιά ήταν και αυτός στην ΟΠΣΝΕ. «Τόσες μέρες χάσαμε και τόσες νύχτες δεν κοιμηθήκαμε για σένα και εσύ μας τα κάνεις αυτά. Σε βοηθήσαμε τόσο ώστε να μην σε διώξει κανείς, άλλο τί θες?» μου λέει με έναν άγριο ύφος. Τον είχα συναντήσει πολλές φορές αλλά δεν έτυχε να γνωριστούμε τόσο καλά από κοντά. Με τον κύριο αυτόν, δεν θυμάμαι και αν καθίσαμε σε ένα τραπέζι και φάγαμε μαζί. Γιατί δεν κοιμήθηκε για μένα δεν το ξέρω. Πάντως με αυτά που μου μέτρησε, ήθελε να εννοηθεί από αυτούς που μας ακούγανε, ότι με βοήθησαν αρκετά και εγώ ήμουν αχάριστος. Μάλιστα αναφέρθηκε και στην βραδιά που έχει γίνει στο Κορτσόπον για την ιστοσελίδα
    Sorry. You have to be registered to access this content.

    Μία στιγμή σκέφθηκα, «αν αυτοί οι άνθρωποι μου έβρισκαν δουλειές, αν μου έδιναν λεφτά, αν είχαν μοιραστεί κάτι μαζί μου, και τί δεν θα μού μετρούσανε άραγε?». Επί είκοσι χρόνια να μένω παράνομος στην χώρα αυτή, να μην μπορώ να βγω καλά καλά έξω από το μικρό δωματιάκι μου ώστε να πάρω αέρα, να μην μπορώ να κυνηγήσω δουλειά, να μην μπορώ να ταξιδέψω άνετα, μέχρι και πέρσι να οδηγώ χωρίς δίπλωμα, τόσα χρόνια να τρέμω όταν έβλεπα αστυνόμο και αυτοί να ισχυρίζονται ότι με βοήθησαν….. ναι βοήθησαν για να σκοτωθούν τα όνειρα μου. Μπορεί να φανταστεί κανείς το τι θα πει το να μην μπορέσει κανείς να κάνει σχέδια για το μέλλον του και το μέλλον των παιδιών του? Μου κάνανε να ξεχάσω να ονειρευτώ. Εξαιτίας τους θα ψοφήσουμε οικογενειακά στους δρόμους.

    Δεν χρωστάω σε κανέναν και δεν διαπραγματεύομαι την αξιοπρέπειά μου. Εδώ θέλω να ξεκαθαρίσω κάποια πράγματα, απευθυνόμενος σε όλους που με γνωρίζουν από κοντά ή εξ αποστάσεως: στη ζωή μου δεν έγινα γλύφτης κανενός, δεν με τάισε κανείς, δεν μοιράστηκα κονδύλια με κανέναν και γι’ αυτό δεν φοβάμαι κανέναν. Είμαι ένας άνθρωπος που μέχρι σήμερα, εργαζόμενος σκληρά, δουλεύοντας κάτω από 45 – 55 βαθμούς ζέστη επάνω στις σκεπές, έβγαλα το ψωμάκι μου και με τον ιδρώτα μου πλήρωσα τον αγώνα μου. Πολλοί άγνωστοι, στέλνοντας μήνυμα στην ηλεκτρονική μου διεύθυνση, μου ζήτησαν να με βοηθήσουν. Δεν δέχτηκα κανενός προσφορά. Μερικά από αυτά τα μηνύματα που έλαβα, μπορεί και να στάλθηκαν για να με δοκιμάσουν κάποιοι, ώστε να δουν αν δέχομαι λεφτά από πουθενά ή όχι. Το υποψιάζομαι αυτό, διότι μερικοί από αυτούς μου λέγανε ότι είναι επαγγελματίες σε θέματα διαδικτύων ιστοσελίδων, κλπ. Τους ζητούσα βοήθεια για να σταματήσω την επίθεση που δέχομαι εδώ και χρόνια από Τούρκους Χάκερς και αυτοί εξαφανιζόντουσαν. Εδώ και χρόνια ζω στην Νέα Μάκρη. Ούτε σεράγια έχω ούτε βίλλες. Και την άδεια παραμονής που μου έδωσε αυτή η χώρα τα τελευταία δύο χρόνια, την πλήρωσα ακριβά. Εδώ και δύο χρόνια, βιώνω την οικονομική κρίση βαθιά. Παρ’ όλες αυτές τις δυσκολίες, αγωνίστηκα και θα συνεχίζω να αγωνίζομαι για την μητρική μου γλώσσα.

    Όσο για τους φίλους και τους εκλεκτούς που μου συμπεριφέρθηκαν με αυτό τον απαξιωτικό τρόπο, τσαλαπατώντας την υπερηφάνεια μου, και απειλώντας με, με την κυνική γλώσσα της μελλοντικής κυβερνητικής ισχύος, από εδώ και στο εξής θα αναφέρω αυτό το συμβάν, όπου κι αν βρεθώ, όπου θα συναντώ ανθρώπους, μέχρι να έρθει ο κύριος που με κατηγόρησε ως «Ψεύτη» να μου ζητήσει συγγνώμη.

    Για να συνειδητοποιήσουν, ότι και ο μετανάστης έχει αξιοπρέπεια. Και νιώθει να ξευτελίζεται, όταν τον απειλούν με απέλαση επειδή έχει τα θάρρος να αποκαλύπτει την πρόστυχη και υποκριτική συμπεριφορά κάποιων ποντιοκάπηλων πολιτευτών, απέναντι στους τελευταίους Πόντιους μετανάστες πρώτης γενιάς.

    Η αλληλεγγύη απέναντι στους Ελληνόφωνους της Τουρκίας οφείλει να είναι στάση ζωής και βίωμα. Δεν μπορεί ο θύτης τέως υπουργός δημόσιας τάξης να εμφανίζεται στα λόγια αλληλέγγυος με τα θύματά του και οι φίλοι του να με απειλούν επειδή τολμάω να πω την αλήθεια..
    Αυτή είναι η αυτοκριτική πού κάνανε για την αλαζονεία της εξουσίας τους; Μ αυτή την νοοτροπία, με ψέματα και με απειλές ζητούν να ξανακυβερνήσουν;

    Αν δεν σας αρέσει, εδώ είμαι… είτε Νεοδημοκράτες είστε στην εξουσία, είτε Πασοκτζήδες , σε περίπτωση πού καταφέρετε να με διώξετε από την χώρα, ίσως κάνετε και κάτι καλό , άθελά σας: Ίσως έτσι να σας γνωρίσουν καλύτερα οι πατριώτες μου, που θα το μάθουν στον Πόντο, και στο μέλλον να μην σας εμπιστεύονται, όπως κάποτε, αφελώς, σας εμπιστεύθηκα εγώ.

    Vahit Tursun

    Σχόλιο από Pontian the Left | 12/05/2009

  65. krima

    kiomos 19 maioy pali tha exoyme pasareles apo politikoys
    xoris antikrisma gia ta thimata

    Σχόλιο από einos | 12/05/2009

  66. Από την Καταστροφή της ΣΑΝΤΑΣ του Πόντου

    Είναι Φθινόπωρο 9 του Σεπτέμβρη του 1923

    Τα Τουρκικά στρατεύματα των Τσέτεδων έχουν περιζώσει τη Σαντά απο παντού. Είναι πάνω απο πέντε χιλιάδες και αρχίζουν άγρια επίθεσι κατά των Σανταίων που μάχονται σαν λιοντάρια, τριακόσιοι μόνο και με αρχηγό τον ήρωα καπετάν -Ευκλείδη Κουρτίδη.- Οι Σανταίοι κρυμμένοι πίσω απο τα βράχια και οχυρά φυσικά, αόρατοι και ασύληπτοι, γεμίζουν με τις σφαίρες των τουφεκιών τους τους αγρούς, τα χωράφια, τις πλαγειές των λόφων απο αμέτριτα κορμιά Τούρκων. Οί Τούρκοι κάποια στιγμή βλέποντας τη δυσκολία τής πτώσης της Σαντάς χρησιμοποιούν δόλο. Πείθουν τους Σανταίους πολεμιστες να παραδώσουν τα όπλα τους, κλείνοντας συμφωνία και συνθήκη. Κατα τη συνθήκη οι μεν Σανταίοι θα παραδώσουν τα όπλα, οι δε Τούρκοι θα αποχωρήσουν, αφήνοντας τη Σαντά ελεύθερη. Οι Σανταίοι γελιούνται και παραδίνουν τα όπλα. Έν τω μεταξύ οι Τούρκοι Τσέτες πρίν ακόμα οι Σανταίοι επιστρέψουν στη Σαντά, περικυκλώνουν την Σαντά και μπένουν μέσα. Ο Τούρκος διοικητής καλεί τα γυναικόπαιδα στην πλατεία και τους λέγει. Μη θορυβήσθε, δεν θα πάθετε κανένα κακό. Οι άνδρες σας όπως ξέρετε μας πολέμησαν σκληρά κι’ώς τώρα ξάπλωσαν χιλιάδες νεκρούς δικούς μας. Είναι γενναίοι,ειναι πολεμιστές,μα αντιδραστικοι εχθροι της Οθωμανικής Κυβέρνισης. Θα έπρεπε αυτή τη στιγμή να σας περάσουμε απο το μαχαίρι, μα ο Μέγας Σουλτάνος Μουσταφά Κεμάλ είναι πολύ καλός γι’αύτό και σας χαρίζει τη ζωή. Τρέξτε λοιπόν στα σπίτια σας, παρετε ότι θέλει ο καθένας και ετοιμαστθείτε να φύγετε. Η Σάντα άπ’αυτή τη στιγμή ειναι τουρκική.
    Αυτά είπε ο Τούρκος Διοικητής, και τα γυναικόπαιδα σκορπίζονται τρέχοντας για ν’αρπάξουν απ’τα σπίτια τους ότι μπορεί ο καθένας.
    Αλλά εδώ τους περιμένει η χαριστική βολή.Βλέπουν θέαμα φρίκης που τους αναγκάζει να οπισθοχωρήσουν. Οι Τούρκοι έχουν αδειάσει τα σπίτια και τα μαγαζιά τους αρπάζοντας ότι βρίσκουν μπροστά τους. Και αφού τα φόρτωσαν στα κάρρα, βάζουν φωτιά μεταβάλλοντας αυτά σε σε πυροτεχνήματα. Έπειτα αρχίζουν με βρισιές, με ρόπαλα, με όπλα να φονεύουν όποιον έπευτε μροστά τους ώστε να τους αναγκάσουν να πάρουν τον δρόμο για το μαύρο άγνωστο.

    Σχόλιο από κάτσε καλάααααα | 12/05/2009

  67. ελπιζω οι φιλοι που δεν κατονομαζει ο βαχιτ να βγουν και να τον διαψευσουν και μαλιστα πειστικα,γιατι αλλιως αν ειναι αληθεια οσα λεει μετα την 19η μαιου θα αρχισουν πολυ δυνατα οργανα..μα παρααα πολυ δυναταααα οργανααα.. οσο δεν φανταζεται κομματικος νους..

    Σχόλιο από γεωργιαδης γεωργιος | 13/05/2009

  68. Εμείς ευχόμαστε οι Πόντιοι που είναι κομματικά ενταγμένοι στα κόμματα εξουσίας να αναλογιστούν τις ευθύνες τους και να δράσουν δημιουργικά, ώστε να μη δημιουργούνται από ‘δώ και πέρα τέτοια προβλήματα.

    Είναι ευκαιρία να αποδείξετε όλοι σας, Πασόκοι και Νεοδημοκράτες, ότι μπορείτε να δράσετε σωστά.

    Εμείς, ως κολεχτίβα του Π&Α, δηλώνουμε ότι όταν θα συμμετάσχουμε στην διακυβέρνηση της χώρας ως χώρος, θα εκφράσουμε επαξίως ΚΑΙ τους Πόντιους ΚΑΙ τους Αριστερούς.

    Ομέρ ο αντί

    Σχόλιο από Πόντος και Αριστερά | 13/05/2009

  69. χαχαχα!! πολυ μουγκα βρε παιδι μου!! και μενα μου συνεστησαν να «προσεχω»..ο χρυσοχοιδης κεντροαριστερος δεν δηλωνει?για κυβερνωσα αριστερα δεν μας ελεγε ο σκανδαλιδης,ο πασχαλιδης,ο..ο..η..η..σας εκπροσωπουν ΗΔΗ εδω και πολλα χρονια διαφοροι,δεν το προσεξατε?? και μην αρχισουν οι αντιστασιες γιατι θα..μιλησω

    Σχόλιο από γεωργιαδης γιωργος | 15/05/2009

  70. […] more praising of Kemal Ataturk (which also worsens the oppression of Turkish anti-Kemalists, like Taner Aksam); NO more boasting about Alexander “the great” (either in Greece or in FYROM); NO more […]

    Πίνγκμπακ από Dr. Hoare’s Balkan excesses need… anti-nationalist critics « OMADEON | 21/08/2009

  71. Αγαπητοί φίλοι Πόντιοι,
    ΧΡΕΙΑΖΟΜΑΙ ΕΠΕΙΓΟΝΤΩΣ τη ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΑΣ…
    Ο,ΤΙ στοιχεία ξέρετε ότι υπάρχουν (στα αγγλικά)…
    …για την ΕΝΟΧΗ του Κεμάλ Ατατούρκ
    ΔΩΣΤΕ τα…
    (βρήκα μερικά, βεβαίως… αλλά τα πιο πολλά στα Ελληνικά).

    Ο λόγος είναι ο εξής…
    Τον καταλαβαίνει, όποιος κατανοήσει το εξής σχόλιό μου (σε μπλογκ Βοσνιακό που ασχολείται με τη Γενοκτονία στη Βοσνία)

    http://srebrenica-genocide.blogspot.com/2005/12/chomskys-genocidal-denial.html
    (Σχόλιο σε αναμονή για έγκριση ακόμη – όπως όλα):

    @owen,
    Thanks a lot for the detailed explanations.
    The deeper one digs for the truth and the more honestly one digs, the more… troubles one gets! 🙂

    As a rule, I don’t trust terminology. I trust FACTS.
    And I accept everything you say about Srebrenica because the evidence shows it is a FACT.

    However, intellectual fights are going on, because e.g. Turkey doesn’t really want to call the Armenian genocide a «genocide», while the Armenians insist (and I tend to agree with them), etc.

    So…….
    I hear that BECAUSE Noam Chomsky supports someone ELSE who is a genocide denier, then… Chomsky must ALSO be a genocide denier!

    Well, since Dr. Hoare explicitly regards… Kemal Ataturk as one of the «TWO greatest men in the world who contributed most to human emancipation» (instead of a perpretator of genocides – which he WAS).
    …then, according to this logic, Dr. Hoare himself must be a… much bigger genocide denier than Chomsky! (hehe)

    I think we should stop «demonizing by implication».

    (Ah well, poor old Chomsky is COMPLETELY clueless, apparently, about the worst mistakes of Johnstone… tsk, tsk, tsk)

    Σχόλιο από omadeon | 22/08/2009

  72. Μπράβο Ομαντεόν!!!

    Ομέρ

    Σχόλιο από Πόντος και Αριστερά | 25/08/2009

  73. […] -Ο Taner Aksam στην Ελλάδα στις 10 Μαϊου […]

    Πίνγκμπακ από -Ο απολογισμός του έτους « Πόντος και Αριστερά | 08/01/2010

  74. […] άποψη αυτή υιοθετείται σήμερα ακόμη και στην Τουρκία: Η αντικεμαλική τουρκική Αριστερά αναφέρεται με τόλμη στις ευθύνες του τουρκικού […]

    Πίνγκμπακ από -88 χρόνια από τη Μικρασιατική καταστροφή « Πόντος και Αριστερά | 17/09/2010

  75. […] άποψη αυτή υιοθετείται σήμερα ακόμη και στην Τουρκία: Η αντικεμαλική τουρκική Αριστερά αναφέρεται με τόλμη στις ευθύνες του τουρκικού […]

    Πίνγκμπακ από Τα συγκλονιστικά ντοκουμέντα της γενοκτονίας. Το Ελληνικό κράτος, άξιος παραστάτης της σφαγής. « www.olympia.gr | 21/09/2010

  76. […] 4. Οι Πόντιοι είναι εκείνη η ελληνική ομάδα που διατηρεί τις μεγαλύτερες σχέσεις με την τουρκική κοινωνία για παράδειγμα δες: https://pontosandaristera.wordpress.com/2009/05/07/5-5-2009/ […]

    Πίνγκμπακ από -Όταν ο Ομέρ συνάντησε τον Γατουλέα!!!!! « Πόντος και Αριστερά | 06/12/2011

  77. […] -Ο Taner Aksam στην Ελλάδα στις 10 Μαϊου […]

    Πίνγκμπακ από -Για την αληθινή ελληνοτουρκική φιλία « Πόντος και Αριστερά | 19/04/2014


Σχολιάστε