Πόντος και Αριστερά

……. 'μώ τον νόμο σ' !

-ΓΑΖΑ : Το Άουσβιτς του Ισραήλ.

-Το μεγαλύτερο στρατόπεδο συγκέντρωσης που υπήρξε ποτέ στον κόσμο

cef-Και μέσα ένας λαός αποκλεισμένος από τον έξω κόσμο από στεριά και θάλασσα, με ένα τείχος μεγαλύτερο από αυτό του Βερολίνου

-Ελέγχοντας απόλυτα το νερό που πίνει   τον αέρα που αναπνέει, την ζωή του…

-Εφαρμόζοντας επάνω του, ανά πάσα ώρα και στιγμή, λογικές συλλογικής ευθύνης. Το δικό μας Δίστομο και η Καισαριανή φαντάζουν «παιχνιδάκια για μικρά παιδιά » μπροστά σε αυτό που συμβαίνει εκεί και το Γκουαντάναμο επιτραπέζιο παιχνίδι..

-Μια γενοκτονία ενός λαού  μπροστά στα μάτια της πεπολιτισμένης (μη χέσω..) Δύσης..

Η Γάζα της Παλαιστίνης.

Το Άουσβιτς του Ισραήλ…

metroad2


TL004286

palestine1

Δείτε επίσης : Πεθαίνοντας στην Παλαιστίνη

capt_palestinian_protest_2an

(δάνειο απ’ τις δικές μας τις «Άθλιες Κόρες)

palestine

 

Δείτε [ΕΔΩ] μια καλή ανάλυση…

(πρωτοδημοσιεύτηκε στις 29 Δεκεμβρίου 2008)

14/01/2009 - Posted by | -Διάφορα, -Πολιτική

93 Σχόλια »

  1. «..Αναρχικοί κουκουλοφόροι από την Παλαιστίνη επιτίθενται με πέτρες σε Ισραηλινούς στρατιώτες,..»

    http://pitsirikos.blogspot.com/2008/12/blog-post_2479.html

    Σχόλιο από sarantamilakokkina | 29/12/2008

  2. Καλησπέρα!
    Το Αουσβιτς μπροστά στη γενοκτονία των Παλαιστίνιων από τα «σαπούνια» δεν είναι τίποτα!
    http://manosbee.blogspot.com/2008/12/blog-post_2053.html

    Σχόλιο από Busy Bee | 29/12/2008

  3. Ποιοι αναρχικοι μωρε… τα ισοπεδωνεται ολα αμεσως.. πατε να ταυτισετε τον αγωνα τον παλαιστηνιων για εθνικη ανεξαρτησια ως ενα αναρχικο κινημα… που ειναι οι δικοι μας τωρα που σκοτωνονται παιδακια?… γιατι δεν γινονται πορειες διαμαρτυριας προς την πρεσβεια του ισραηλ?…
    καληνυχτα επανασταση

    Σχόλιο από Mithridatis | 29/12/2008

  4. «Το Αουσβιτς μπροστά στη γενοκτονία των Παλαιστίνιων από τα “σαπούνια” δεν είναι τίποτα!»

    Δείτε εδώ την άλλη ρατσιστική αθλιότητα… Ντροπή σου άθλιε!

    Επειδή το κράτος του Ισραήλ καταπιέζει τους Παλαιστίνιους, κάποια διετσραμμένα ρατσιστικά μυαλά εγκρίνουν τις πράξεις των Ναζί.

    Και πάλι ντροπή μίστερ Busy Bee

    Σχόλιο από Ματσουκάτες | 29/12/2008

  5. «..που ειναι οι δικοι μας τωρα που σκοτωνονται παιδακια?… γιατι δεν γινονται πορειες διαμαρτυριας προς την πρεσβεια του ισραηλ?..»

    Mithridati
    «Οι δικοί μας» θα είναι 6 η ώρα σήμερα το απόγευμα μπροστά στην πρεσβεία του Ισραήλ….
    Ιδού η Ρόδος….

    Και προσπάθησε να καταλάβεις λίγο το «πνεύμα» του πιτσιρίκου..

    Σχόλιο από sarantamilakokkina | 29/12/2008

  6. Οπωσδήποτε και δεν εγκρίνουμε τις πράξεις των Ναζί, σχόλιο 4,»Ματσουκάτες», απεναντίας, αυτό ακριβώς λέω ότι οι Εβραίοι λειτουργούν Ναζιστικά, προς, όχι μόνο τους Παλαιστίνιους, αλλά όλο τον κόσμο!

    Ρατσιστής δεν είμαι, ίσα-ίσα, αυτοί είναι Εβραίοι!!!

    Σχόλιο από Busy Bee | 29/12/2008

  7. Πρέπει να το ξεκαθαρίσουμε ότι ο τίτλος είναι ΣΥΜΒΟΛΙΚΟΣ.

    Μπορεί όμως ο τίτλος να είναι συμβολικός, όμως απ’ ότι φαίνεται οι δικοί μας ρατσιστές δεν έχασαν καθόλου την ευκαιρία να χύσουν το δηλητήριό τους.

    Το πραγματικό Άουσβιτς ήταν το αποκορύφωμα μιας εφιαλτικής σε μέγεθος σύλληψη για εξόντωση των ανεπιθύμητων πληθυσμών. Ήταν η ολοκλήρωση των τεχνικών και των μεθόδων που ανέπτυξαν οι Νεότουρκοι -με τη βοήθεια της γερμανικής Δεξιάς του Κάϊζερ- στην καθ’ ημάς Ανατολή όταν δημιουργούσαν τα δικά μας Άουσβιτς.

    Τότε, εμείς -οι Έλληνες της Ανατολής- οι Αρμένιοι και οι Ασυροχαλδαίοι γίναμε «σαπούνι» στους δρόμους εξορίας και στα Αμελέ Ταμπουρού. Είκοσι χρόνια μετά την ίδια τύχη θα έχουν και οι Εβραίοι από την γερμανική ναζιστική Δεξιά.

    Γι αυτό είναι ύβρις όταν κάποιοι νεοέλληνες αιτιολογούν το Ολοκαύτωμα χρησιμοποιώντας το επιχείρημα ότι σήμερα το Ισραήλ καταπιέζει τους Παλαιστίνιους. Είναι σα να συντάσσονται με τους φασίστες Γκρίζους Λύκους στη δικιά μας Γενοκτονία.

    Υπάρχει όμως και μια άλλη διαφορά. Σήμερα στη Μέση Ανατολή υπάρχει πόλεμος. Από τη μια το πάνοπλο, εθνικιστικό, καταπιεστικό και πυρηνικό κράτος του Ισραήλ και από την άλλη οι Άραβες της Παλαιστίνης κυρίως, εγκαταλειμμένοι από τους αδελφούς τους, με μόνο συμπαραστάτη το σχεδόν ναζιστικό θεοκρατικό Ιράν των μουλάδων. Αυτή τη στιγμή συγκρούεται η φονταμενταλιστική ισλαμική μεσαιωνική εκδοχή των Παλαιστίνιων της Χαμάς με τον πάνοπλο εβραϊκό φονταμενταλισμό. Και στη μέση οι λαοί ισραηλινοί και άραβες, χριστιανοί, εβραίοι, μουσουλμάνοι αντιμέτωποι μ’ έναν αδιάφορο κόσμο που υποθάλπει την κρατική τρομοκρατία.

    Μ-π

    Σχόλιο από Πόντος και Αριστερά | 29/12/2008

  8. Προσοχή μην πέσουμε στο λάθος να μην καταδικάσουμε και την Χαμάς, μία θρησκόληπτη φασίζουσα φονταμενταλιστική οργάνωση, η οποία φέρει μεγάλο μέρος της ευθύνης για όσα γίνονται και ο ρόλος της στρέφεται ευθέως κατά του παλαιστινιακού λαού, αποτελώντας το τέλειο άλλοθι για το εθνικιστικό Ισραήλ.

    Ο αραβικός κόσμος πολύ σωστά καταδικάζει τις επιθέσεις του Ισραήλ, αλλά και τις επιθέσεις της Χαμάς.

    Ούτε έχουμε επίσης το δικαίωμα να θεωρούμε το Άουσβιτς του Β’Παγκοσμίου Πολέμου ως μια αναδρομική «Θεία Δίκη», ως μια Νέμεση για τα όσα κάνουν τώρα οι Ισραηλινοί.
    Είναι οξύμωρο να κόπτεται κάποιος για τα ανθρώπινα δικαιώματα και στην προσπάθεια να υπερασπιστεί τον παλαιστινιακό λαό να συμψηφίζει με θετικά σχόλια για τα αίσχη του Χίτλερ ή να παραβλέπει την εξτρεμιστική δράση της Χαμάς.

    Όσο επικρατεί ο θρησκευτικός φανατισμός και η μισαλλοδοξία, δεν πρόκειτα να λυθεί τίποτα.
    Μόνο οι μετριπαθείς πολιτικοί (όπως π.χ. ο εκλιπών Αραφάτ) ένθεν κακείθεν μπορούν να φέρουν την ειρήνη.

    Δυστυχώς όμως επικρατούν πάντα οι αλαλαγμοί, οι βρυχηθμοί, τα ουρλιαχτά και τα τύμπανα του πολέμου. Η πώλωση είναι πιο εύκολη από την κριτική σκέψη.

    Το κακό με το Ισραήλ είναι ότι δεν τείνει χείρα φιλίας στα γειτονικά αραβικά κράτη, αγνοώντας ότι με τον γείτονά σου είσαι καταδικασμένος να έχεις καλές σχέσεις. Άλλως, θα βρίσκεσαι πάντα σε καθεστώς πολέμου με το όπλο παρά πόδα και θα κοιμάσαι με το ένα μάτι ανοιχτό…

    doctor

    Υ.Γ. Πολλές ευχές στους οικοδεσπότες και σε όλους τους σχολιαστές/αναγνώστες του παρόντος ιστολογίου.

    Σχόλιο από doctor | 29/12/2008

  9. Αγαπητέ Busy Bee

    «..Ρατσιστής δεν είμαι, ίσα-ίσα, αυτοί είναι Εβραίοι !!!..»

    Το επόμενο τυχόν ρατσιστικό σχόλιό σου θα είναι και το τελευταίο σε αυτό το ιστολόγιο

    Σχόλιο από Πόντος και Αριστερά | 29/12/2008

  10. busy bee, ή αγράμματος είσαι καί δέν μπορείς να ξεχωρίσεις τήν έννοια «Εβραίος», από τήν έννοια «Ρατσιστής καί Εθνικιστής Ισραηλίτης», ή είσαι φασίστας. Καί μάθε ότι η έννοια «Έλληνας» δέν ταυτίζεται καθόλου μέ τήν έννοια «Ρατσιστής καί φασίστας Έλληνας». Αντίθετα οι έννοιες «μικρονοϊκός, αγράμματος φανατικός, μισαλλόδοξος, ρατσιστής, φυλήκαυλος, εθνόκαυλος, στερεοτυπάκιας, εθνοανασφαλής καί εθνοκομπλεξικός ανασφαλής» συγγενεύουν πολύ μέ την έννοια «φασίστας κάθε εθνικιότητας».

    Σχόλιο από vripol | 29/12/2008

  11. Μία πολύ εύστοχη αναφορά κάνει ο αείμνηστος Βασίλης Ραφαηλίδης:

    «Διά των εβραίων θα προκύψουν οι χριστιανοί, που κάνουν πως ξεχνούν ότι ο Χριστός και οι Απόστολοι ήταν Εβραίοι, όπως άλλωστε και ο δημιουργός του χριστιανισμού, ο Απόστολος Παύλος.
    Θέλω να πω πως είναι τρελό να αγαπάς τον Χριστό και να μισείς τους Εβραίους και να μην έχεις συνείδηση κι από πάνω ότι τους μισείς γιατί, συν τοις άλλοις, είναι οι βασικοί δημιουργοί του καπιταλισμού, όπως και του κομμουνισμού, άλλωστε.
    Πιο δημιουργικός λαός δεν εμφανίστηκε ποτέ στην ιστορία. Πολύ μικρός λαός οι εβραίοι και σήμερα όπως και τότε, συνεχίζουν να κυριαρχούν στον κόσμο ολόκληρο, και στην οικονομία και στην επιστήμη και στην τέχνη.
    Προσωπικά, λατρεύω τους Εβραίους.
    Αλλά μισώ τους Σιωνιστές, δηλαδή τους εθνικιστές Εβραίους, εκείνους τους φανατικούς με το κοτσιδάκι και τη σκούφια.
    Άλλωστε, θεωρώ ηλίθιους όχι μόνο τους εβραίους εθνικιστές, δηλαδή τους σιωνιστές, αλλά απαξάπαντες τους εθνικιστές κάθε εθνικότητας, των ελλήνων, των τούρκων και των σκοπιανών εθνικιστών συμπεριλαμβανομένων».

    (Βασίλης Ραφαηλίδης, Η μυθική ιστορία των Εβραίων, σελ.18-19).

    doctor

    Σχόλιο από doctor | 29/12/2008

  12. Το σχόλιό μου με την μορφή απόβασης, έπειτα από την …ομοβροντία του vripol!

    doc

    Σχόλιο από doctor | 29/12/2008

  13. (απο ενα παλιοτερομου σχολιο που Εκανα στου Abravanel

    Δεν μπορώ να καταλάβω την διαφορά ενός εβραιου ή φιλο Εβραιου που διαρρηγνυει τα ιματια του για το Δικαιωμα του Ισραήλ να» αμυνθει»(με βομβαρδισμους και φονους αμαχων)
    Απο εναν
    ελληναρα εθνικιστή που επίσης διαρρηγνυει τα ιματια του για το ”η μακεδονια ειναι ελληνική και μόνο ελληνική και τα τοιαυτα)

    Απο την αλλη επισης δεν μπορώ να κατανοησω το πώς ορισμενοι κατηγορουν συχνακις το Ισραήλ γιατί Θεωρει οτι το δικαιωμα του Αμυνθει δικαιολογει καθε ειδους ”προληπτική ” δολοφονική ενεργεια εναντι αμάχων , ενώ ειναι ετοιμοι να δικαιολογήσουν τετοιου ειδους ενεργειες για το Δικο τους κρατος…

    – Εντελει ο εθνικισμός ειναι σαν ενα δοχειο -περιεχον οπου το περιεχομενο μπορει να αλλάξει( εβραικός , ελληνικός , ααραβικός κλπ ) αλλά το Περιεχον – το Δοχειο – το σχημα σκεψης – παραμενει το ιδιο .

    Σχόλιο από Νοσφεράτος | 29/12/2008

  14. Να ευχαριστήσω τον χώρο εδώ για την φιλοξενία και να ζητήσω συγνώμη από τον διαχειριστή, γιατί από τα όσα λίγα αντιλαμβάνομαι(αγράμματος)δεν έγινα κατανοητός,δεν θα μπω στην διαδικασία να διευκρινίσω τι εννοούσα,μάλλον λόγω δικής μου κακής διατύπωσης(?).
    Δεν έχει σημασία όμως.
    Και πάλι συγνώμη.
    Καλή Χρονιά!

    Σχόλιο από Busy Bee | 29/12/2008

  15. Σέβομαι και εκτιμώ κάθε θρησκεία όπως την Εβραική και τον κόσμο που την πιστεύει. Συνεργάζομαι με ραββίνους και επιχειρηματίες από το Ισραήλ εδω δεν υπάρχει μπουκοτάζ στις ειρηνικές δραστηριότητες των ανθρώπων. Ειναι άλλο πράγμα όμως η πολιτική ανεγκέφαλων κλεφτών και φονιάδων ΦΑΣΙΣΤΩΝ που κυβερναν σήμερα την υποτιθέμενη δημοκρατία του Ισραήλ που διαγκωνίζονται εν όψει της προεκλογικής τους περιόδου να εισπράξουν ψηφαλάκια μωροδουλων οικοπεδοφάγων ψηφοφόρων με όπλα μια άρτια πολεμική μηχανή και ένα θρασύτατο οικονομικό αποκλεισμό που αρχίζει μόλις φεύγουν οι τουρίστες των χριστουγέννων από την Βηθλεέμ. Ακόμα και τους διχασμένους Αραβες ενώνουν στο οφθαλμόν αντι οφθαλμού.
    Σταματήστε τον πόλεμο τώρα. Ικανός πολιτικός είναι αυτός που συζητά με τον εχθρό του. …»Τα χειρουργικά χτυπήματα» των αεροπόρων ας τα αφήσουν ,απλά θέλουν κάποιοι να ακριβήνει το πετρέλαιο.

    Σχόλιο από dionysos | 29/12/2008

  16. Το θεωρώ απαράδεκτο κάθε φορά που καταδικάζεται το Ισραήλ για τις φρικαλέες καταστάσεις που συχνά πυκνά προκαλεί σε βάρος αθώων ανθρώπων εδώ και 50 χρόνια να εμφανίζονται κάποιοι που με κουνώντας το μαντήλι του αντισημιτισμού φρενάρουν την δίκαιη αγανάκτηση του κόσμου ώστε να μην ξεσπάσει σαν τεράστια οργή αλλά να πέσει στα μαλακά.

    Όχι δεν πρέπει να κάνουμε πίσω. Όχι μισόλογα. Όχι ψίθυροι.

    Πολύ σωστός ο τίτλος.

    ΓΑΖΑ : Το Άουσβιτς του Ισραήλ.

    Δίχως δικαιολογίες. Δίχως εξηγήσεις.

    Οι όποιες αναλύσεις (ότι προσπαθούν να φέρουν προ τετελεσμένων τον Ομπάμα ή όποια άλλη) ίσως έρχονται να εξηγήσουν την οργή μας που έτσι και αλλιώς υπάρχει.

    Σχόλιο από Καναλιώτης | 29/12/2008

  17. Καναλιώτη
    …την καλησπέρα μου

    mumul

    Σχόλιο από Πόντος και Αριστερά | 29/12/2008

  18. πόντε και αριστερά,
    αν δε θέλετε να προσελκύετε φασίστες αντισημίτες να μη βάζετε τίτλους όπως Γάζα=Άουσβίτς.
    Η Γάζα μπορεί κάλλιστα να παρομοιαστεί με γκέτο, αλλά όχι με στρατόπεδο συγκέντρωσης.
    Για όποιον δεν καταλαβαίνει τη διαφορά: τα στρατόπεδα συγκέντρωσης κατασκευάστηκαν επί τούτου για να εξολοθρεύσουν ένα λαό. Περιείχαν θαλάμους αερίων.

    Η Γάζα είναι ένα κομμάτι γης το οποίο κακώς εποφθαλμοιούν οι ισραηλινοί εθνικιστές. Αν αύριο σηκωνόντουσαν οι Παλαιστίνιοι και έφευγαν από τη Γάζα (με την προυπόθεση οτι κάποιος θα ήταν διατεθειμένος να τους δεχτεί) οι ισραηλινοί δε θα τους εμπόδιζαν να φύγουν όπως έκαναν οι Ναζί με τους Εβραίους στο Δευτερο Παγκόσμιο.
    Ο Ισραηλινός εθνικιστής θέλει να φύγει ο Παλαιστίνιος από αυτό που θεωρεί χώρα του, όχι να εξαφανιστεί το παλαιστινιακό γένος απο προσώπου γης.
    Αυτή είναι τόσο εξώφθαλμη ιδεολογική διαφορά Ναζί και Ισραηλινού εθνικισμού, που όποιος την αγνοεί έχει άλλους σκοπούς να πετύχει μέσω της εξίσωσης των δύο.

    Οι ισραηλινοί γίνονται γουρούνια γιατί εποφθαλμοιούν κομμάτια γης, το οποίο είτε σας αρέσει είτε όχι όλα τα εθνικά κράτη κάποια στιγμή το έκαναν για να αποκτήσουν «εθνικά συμπαγείς» πατρίδες, και μόνο τον 20ο αιώνα συνειδητοποιήσαμε οτι αποτελεί έγκλημα κατά της ανθρωπότητας.

    Και παρότι σαν Ελληνίδα είμαι υπερήφανη που οι συμπατριώτες μου είναι τόσο ευαίσθητοι με τα ανθρώπινα δικαιώματα στη μέση ανατολή, αναρωτιέμαι γιατί δεν ευαισθητοποιούνται όταν πχ ο κινέζικος ιμπεριαλισμός υποστηρίζει γενοκτονίες υπερπολλαπλάσιου μεγέθους στην Αφρική (βλ. Νταρφουρ). Αλλά τι να λέμε τώρα, «κινέζικος ιμπεριαλισμός» στα αυτιά του έλληνα ακούγεται σαν το γνωστό ρατσιστικό «αλβανός τουρίστας». Οτι δεν είναι αμερικανο-ισραηλινό δεν μπορεί να είναι ιμπεριαλιστικό.
    ‘Ασε που τα μιλλιούνια που πεθαίνουνε σαν τις μύγες στο Νταρφούρ είναι μαύροι και ποιός χέστηκε για αυτούς?

    Συγνώμη για την πρωινή λογοδιάρροια, αλλά έπρεπε να τα βγάλω κάπου…

    Υ.Γ. για όποιον αναρωτιέται: όχι, δεν είμαι σιωνίστρια, δεν υποστηρίζω τα εγκλήματα του κράτους του Ισραήλ, ούτε υπονοώ οτι πρέπει να φύγουν οι Παλαιστίνιοι από την πατρίδα τους. απλά εκπλήσσομαι από την επιλεκτική ευαισθησία των ελλήνων.

    Σχόλιο από dani | 30/12/2008

  19. «…Τη ενόχω συνεργία δύο μεγάλων Χριστιανικών Δυνάμεων της Δύσεως, της Γερμανίας και της Αυστρίας κατά ταέτη 1914-1918 εσφάγη υπό των Νεοτούρκων ολόκληρον έθνος, το Αρμενικόν και εκατοντάδες χιλιάδων Ελλήνων βιαίως απεσπάσθησαν από
    των εστιών αυτών και απέθανον εν τη εξορία.

    Τη ενόχω συνεργία των συμμάχων Χριστιανικών Δυνάμεων της Δύσεως κατά τα έτη 1919-1922 το εθνικόν κίνημα των Τούρκων του Μουσταφά Κεμάλ πασά συνεπλήρωσε το έργον των Νεοτούρκων και κατά εκατοντάδας απηγχονίζοντο Ελληνες κληρικοί και πρόκριτοι του Πόντου, (…) ενώ χιλιάδες άλλαι στρατευσίμων νέων κατεδικάζοντο εις τον διά της πείνης και των ταλαιπωριών θάνατον εν τη εξορία…»
    Ο ΤΡΑΠΕΖΟΥΝΤΟΣ ΧΡΥΣΑΝΘΟΣ

    Ακριβώς το ίδιο και στο προκείμενο…
    «…τη ενόχω συνεργία των δυνάμεων της Δύσεως…»
    Ας μην είναι και δικιά μας συνεργία

    mumul

    Σχόλιο από Πόντος και Αριστερά | 30/12/2008

  20. mumul έχεις απόλυτο δίκιο.
    όμως τι σε κάνει να πιστεύεις οτι για το Νταρφούρ τη Ζιμπάμπουε ή το Κονγκό είμαστε λιγότερο συνένοχοι όχι μόνο σαν έλληνες αλλά σαν ευρωπαίοι και σαν πολίτες της δύσης γενικότερα?
    δυστυχώς τα δυτικά καταναλωτικά αγαθά μας είναι βαμμένα με το αίμα του τρίτου κόσμου, και δυστυχώς το παλαιστινιακό λειτουργεί είδικά για την ελληνική αριστερά σαν μια διαβεβαίωση οτι είμαστε με το μέρος των θυμάτων, και μας κάνει να ξεχνάμε οτι όσον αφορά το μεγαλύτερο μέρος της ανθρωπότητας είμαστε σαφέστατα κατεταγμένοι ανάμεσα στους θύτες.

    Σχόλιο από dani | 30/12/2008

  21. Αγαπητέ/η dani
    Κατ’ αρχή να σε καλοσωρίσω στο κονάκι μας
    Δεν βλέπω τον λόγο να διαφωνήσω μαζί σου στο παραπάνω σχόλιο. Στην εφαρμογή των ανθρώπινων αξιών δεν χωρά κανενός είδους επιλογή.
    Μην φτάσουμε όμως στο σημείο να ενοχοποιούμε την τυχόν μόνη δραστηριοποίηση κάποιων ανθρώπων πχ για Νταρφούρ ή Παλαιστίνη κλπ. ψάχνοντας «σκιές». Είναι κατανοητό νομίζω.
    Και ας μην γενικεύουμε…υπάρχουν έλληνες και έλληνες , ευρωπαίοι και ευρωπαίοι,όπως εβραίοι και εβραίοι.

    Σχετικά με την χρήση των όρων «ολοκαύτωμα» και «γενοκτονία» δες/δείτε και εδώ, την άποψη του Αμερικανοεβραίου Ρίτσαρντ Φαλκ, καθηγητή του πανεπιστημίου Πρίνστον των ΗΠΑ και ειδικό εισηγητή του Συμβουλίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του ΟΗΕ
    http://www.transnational.org/Area_MiddleEast/2007/Falk_PalestineGenocide.html

    και μια άποψη του Γ. Δελαστίκ στο «Έθνος.
    http://www.ethnos.gr/article.asp?catid=11826&subid=2&tag=8777&pubid=2110773

    mumul

    Σχόλιο από Πόντος και Αριστερά | 30/12/2008

  22. νομιζω οτι καπου συμφωνώ με την /τον Dani..
    και επιπλεον να κανω την εξής διακριση
    Υπάρχουν α) Στρατοπεδα Συγκεντρωσης β) Στρατοπεδα εξοντωσης γ)Γκεττο..
    α)Στρατοπεδα συγκεντρωσης υπήρχαν και υπάχρουν πολλά
    β) Στρατοπεδα εξοντωσης : Τα ξεκινησαν -συμφωνα με την Χαννα Αρρεντ : Οι Εγγλέζοι με τους Μποερς ….Ως ενα βαθμό τα προχωρησαν οι Νεοτουρκοι με τα ταγματα εργασιας και αλλα για τους ελληνες και Αρμενιους (και αλλοι την ιδια περιοδο)
    Και τα Ολοκλήρωσαν οι Ναζί οπου η Εξοντωση εφτασε σε βαθμό παρανοιας ..
    Πολλά στρατοπεδα Συγκεντρωσης ηταν ταυτοχρονα και στρατοπεδα εξοντωσης: Δηλαδή Στρατοπεδα συγκεντρωσης για τους εχθρους των Ναζί- Στρατοπεδα εξοντωσης για τα μιασματα : Εβραιους ,τσιγγανους κλπ) .Το Μαουτχαουζεν π.χ ηταν και τα δυο..
    Οχι βεβαια οτι και στα στρατοπεδα συγκεντωσης δεν υπήρχε και η εξοντωση .Απο τους Εληνες (μη εβραιους ελληνες )αντιστασιακου που ηταν στο Μαουτχαουζεν π.χ επιβιωσε περιπου 1 στους 8
    Αλλά το στρατοπεδο εξοντωσης _συνηθως Μεσα στο χωρο ενός γενικώτερου στρατοπέδου συγκεντρωσης Ειχε Αποκλειστικό σκοπο την Εξόντωση . Και μαλιστα με ρυθμους Βιομηχανικής παραγωγής..
    Ολα τα στρατοπεδα λοιπόν ηταν Διπλά (εξοντωσης και συγκεντρωσης) Αλλά το Αουσβιτς ηταν ΚΥΡΙΩς εξοντωσης ..
    Και ο αριθνός των συστηματικά εξοντωμένων θυματων ηταν μόνο στο Αουσβιτς πανω απο ενα εκατομμυριο(βλ Κ Rees :Αουσβιτς )

    Τα λέω ολα αυτά γιατι και στις πιο δικαιολογημένες καταστασεις Οργής δεν πρεπει να χανουμε την ικανοτητα της Διακρισης .
    Αντιλαμβανομαι οτι με τον τιτλο προσπαθειτε να δειξετε αυτό που Νιωθουμε ολοι: Τον αποτροπιασμό μας για το ΕΓΚΛΗΜΑ κατα των Παλαιστινιων αλλά και κατα της Ανθρωπότητας που διαπραττει Τωρα το κρατος του Ισραήλ.
    Αλλά και την απορια ολων μας :Πως ειναι δυνατόν ενα εθνος που εχει υποστει τοσο προσφατα Μαρτυρια να διαπραττει τετοιο Εγκλημα

    Γιατί ολοι περιπου ελπίζουμε το οτι Καποιος που εχει Υποστει Ωμοτητες Δεν θα διαπραξει Ωμότητες…
    Ενώ μαλλον το αντιστροφο συμβαινει ..Τα πιο Βιαια παιδια ειναι τα κακοποιημένα παιδια ….
    Αλλά αυτό ειναι μια Ψυχολογιζουσα συζητηση ..
    Εκεινο που μαλλον ενδιαφερει εμάς – εννοώ την Δημοκρατική -Αριστερη παραδοση
    Που Πρωτοι υπερασπιζαμε το δικαιωμα των Παλαιστινιων για μια δική τους πατριδα οταν οι φασιστες εκδηλωναν παραλληλα το μισος για τους εβραιους αλλά και τον Θαυμασμό τους για την εξοντωτική ικανοτητα του ΙΣΡΑΉΛ -(Ως προτυπο κρατους -πολεμικής μηχανής στο οποιο θαθελαν να μοιάσει η χωρα μας )
    – εκεινο που προεχει παραλληλα με την πιο δυναμική συμπαρασταση στον Παλαιστινικό αγώνα
    ειναι να μην αφησουμε τους λογής λογής ακροδεξιους να ψαρεψουν στα θολά νερα της διακαιολογημένης αγανακτησης …

    Γιαυτό και εγώ νομίζω οτι ο τιτλος ειναι ατυχής ..

    Σχόλιο από Nosferatos | 30/12/2008

  23. @dani Αυτό ακριβώς έγραφα πριν. Ενώ υπάρχει ένα ΣΥΝΕΧΕΣ έγκλημα του Ισραήλ ενάντια στους Παλαιστινίους, εμφανίζονται κάποιοι και προσπαθούν να μειώσουν την αξία του προβάλλοντας άλλα θέματα για αυτούς ποιο σοβαρά ή ισάξια με αυτό.

    Όταν γίνεται μια διαδήλωση π.χ. ενάντια στον πόλεμο στο Ιράκ υπάρχουν πολλοί απ’ έξω που διαμαρτύρονται που κλείνουμε τον δρόμο για θέμα που “δεν μας αφορά” (τάχα μου) ενώ θα έπρεπε να φωνάζουμε για την ακρίβεια την λιτότητα κλπ. Όταν γίνεται μια διαδήλωση για την Ανεργία ακούς απ’ έξω τους νοικοκυρέους να διαμαρτύρονται γιατί δεν διαδηλώνουμε ενάντια στην καταπίεση ή την παιδική εργασία στην Κίνα και πάει λέγοντας…

    Dani, δεν θα βρεις εδώ ανθρώπους που δεν καταδικάζουν εγκλήματα κατά λαών. Αλλά αυτή τη στιγμή, εδώ σε αυτό το post καταδικάζουμε το Ισραήλ για συγκεκριμένα πράγματα. Αν όλοι κάνανε αυτό που κάνεις εσύ τότε να περιμένουμε …θα έρθει και ο Νίκος Χρυσόγελος να καταδικάσει την εξαφάνιση της κόκκινης γαρίδας. Αν έχεις (που έχεις) κάτι να πεις είναι πολύ εύκολο να φτιάξεις ένα δικό σου χώρο που θα μπορείς να προβάλεις θέματα που άλλοι ξεχνάνε ή θεωρούν δεύτερα, να ερχόμαστε να συνυπογράφουμε και να συμφωνούμε. Μια χαρά γράφεις.

    Η Γάζα είναι ένα κομμάτι γης το οποίο κακώς εποφθαλμοιούν οι ισραηλινοί εθνικιστές. Αν αύριο σηκωνόντουσαν οι Παλαιστίνιοι και έφευγαν από τη Γάζα (με την προυπόθεση οτι κάποιος θα ήταν διατεθειμένος να τους δεχτεί) οι ισραηλινοί δε θα τους εμπόδιζαν να φύγουν όπως έκαναν οι Ναζί με τους Εβραίους στο Δευτερο Παγκόσμιο.
    Ο Ισραηλινός εθνικιστής θέλει να φύγει ο Παλαιστίνιος από αυτό που θεωρεί χώρα του, όχι να εξαφανιστεί το παλαιστινιακό γένος απο προσώπου γης.

    Dani αν δεν σου αρέσει το «Άουσβιτς» μήπως αυτό που περιγράφεις (να φύγουν αλλά αν δεν φύγουν, σκοτώνω… καθαρίζω… σκουπίζω…) είναι γενοκτονία;

    Σχόλιο από Καναλιώτης | 30/12/2008

  24. καναλιωτη εν μερει συμφωνώ με αυτά που λές ..Αλλα νομίζω οτι κατι σε αυτά που γραφεις ειναι Απρεπο. (και συνεχιζει -αθελα σου βεβαια – μια πολύ συγκεκριμμενη Βρωμια που διεπραξε Τριτος ) Ειμαι σιγουρος οτι θα καταλαβεις και οτι ο Ανμιν θα επανορθωσει …

    Σχόλιο από Nosferatos | 30/12/2008

  25. καναλιώτη
    την κατανόησή σου

    mumul

    Σχόλιο από Πόντος και Αριστερά | 30/12/2008

  26. @mumul
    Καλώς σας βρήκα!
    Είμαι μια από τις λίγες Πόντιες του Λονδίνου 🙂
    Συγνώμη που απομακρύνομαι από το άρχικό θέμα, αλλά θα ήθελα να δικαιολογήσω κάπως την καχυποψία μου απέναντι στην επιλεκτική διαμαρτυρία. Εδώ βλέπω κόσμο να διαδηλώνει για το Ιράκ, το Αφγανιστάν, την Παλαιστίνη, το Νταρφούρ, το Θιβέτ κτλ. Θα μου πείτε οτι το Λονδίνο είναι πολυπολιτισμική πόλη και διαδηλώνει κάθε καρυδιάς καρύδι και θα έχετε απόλυτο δίκιο. Παρόλ’αυτά τα μεγέθη τέτοιων διαδηλώσεων δεν μπορούν να δικαιολογηθούν μόνο από την κοινότητα που σχετίζεται με το συγκεκριμένο θέμα.
    Αντίθετα, στην Ελλάδα δεν έχω δει άλλες διαδηλώσεις πέρα από αυτές μπροστά στην Αμερικάνικη ή την Ισραηλινή πρεσβεία – άντε και στη Βρετανική. Παρατηρώ δηλαδή οτι οι ευαισθησίες της μεγάλης πλειοψηφίας της ελληνικής αριστεράς (γιατί αυτή κατεβάζει τον περισσότερο κόσμο στο δρόμο) εκδηλόνονται μόνο όταν αφορούν αυτούς που καλώς ή κακώς θεωρούμε δικούς μας «φίλους» και «εχθρούς».Αν έβλεπε κανείς τις διαδηλώσεις για τη Σερβία θα υπέθετε οτι είμαστε ο πιο ευαίσθητος λαός στον κόσμο, αλλά κάτι μου λέει οτι αν αντί για τους Σέρβους βομβαρδίζονταν πχ οι Αλβανοί, δε θα κλαίγαμε ακριβώς με μαύρο δάκρυ.

    Φυσικά και εγώ ελληνίδα είμαι, και ξέρω οτι δεν είμαστε όλοι ίδιοι, αλλά μπορώ να δω (και να απογοητευτώ) από τη στάση των πολλών.

    @καναλιώτης
    Σε καμία περίπτωση δεν λέω να μην καταδικάσουμε το Ισραήλ ή να μη διαδηλώσουμε, ούτε προσπαθώ να τραβήξω την προσοχή από αυτό το συνεχές έγκλημα. Απλά θεωρώ οτι η ελληνική αριστερή αντιμετώπιση έχει και αυτή το ενδιαφέρον της– και αφορά την ευρύτερη θεματολογία του μπλογκ. Έχεις δίκιο πάντως, το συγκεκριμένο ποστ δεν είναι ο πιο κατάλληλος χώρος για αυτή τη συζήτηση.

    Με τις λίγες γνώσεις διεθνούς ποινικού που έχω δεν μπορώ να πώ οτι ξεχωρίζω με άνεση την γενοκτονία από τα εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας. Πολλοί άλλοι επιστήμονες και διπλωμάτες όπως ο Φαλκ έχουν μιλήσει πάνω στο θέμα, και δεν έχω κανένα λόγο να αμφισβητήσω τα συμπεράσματά τους. Δυστυχώς πάντως, οι νομικοί ορισμοί δεν έχουν και τόση σημασία στη συγκεκριμένη περίπτωση, αφού το Ισραήλ δεν έχει επικυρώσει τη Συνθήκη του Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου και δεν πρόκειται να βρεθεί κανείς αντιμέτωπος με αυτές τις κατηγορίες.

    Σε ευχαριστώ για την παρότρυνση να ανοίξω δικό μου μπλογκ, είναι κάτι που μονίμως αναβάλλω 🙂

    @ νοσφεράτος
    Χαίρομαι που συμφωνούμε! Τα τελευταία για τις βρωμιές δεν τα πολυέπιασα βέβαια, αλλά μάλλον δε χάνω κ τίποτα:-)

    Σχόλιο από dani | 30/12/2008

  27. »αλλά μάλλον δε χάνω κ τίποτα»
    Σωστα αγαπητε/η 🙂

    Καλή χρονια

    Καναλιωτη ,Μουμουλ ευχαριστώ για την κατανοηση

    Σχόλιο από Nosferatos | 30/12/2008

  28. «..Είμαι μια από τις λίγες Πόντιες του Λονδίνου..»
    Να ομολογήσω ότι αυτό το «London calling» δεν το περιμέναμε
    Μας χαροποιεί ιδιαιτέρως.

    Όχι μάλλον, αλλά σίγουρα δεν χάνεις τίποτα.
    Για τις βρωμιές που είναι διάσπαρτες στην μπλοκόσφαιρα ο λόγος και δεν έχουν καμμία σχέση με το παρόν άρθρο.
    Κατανόηση να υπάρχει και το θέμα τακτοποείται..

    Σωστές οι επισημάνσεις σου στο παραπάνω σου σχόλιο.
    Τον τελευταίο καιρό υπάρχει μια μεγάλη οργή στην Ελλάδα. Σε συλλογικό αλλά και προσωπικό επίπεδο. Για διάφορα άθλια και απίστευτα που συμβαίνουν.
    Εξ ου και ο κάπως απότομος τρόπος ορισμένων, θα το διέκρινες φαντάζομαι (εμού μη εξαιρουμένου). Αλλά είναι καλά παιδιά..

    Όσον αφορά δε την πρώτη πρόταση του πρώτου σου σχόλιου σχετικά με «..αν δε θέλετε να προσελκύετε..» μην στεχοχωριέσαι. Έχουν γνώση οι φύλακες.
    Και εμείς του Π&Α να απουσιάζουμε υπάρχουν άλλοι έτοιμοι να ..ορμήξουν.

    mumul

    Σχόλιο από Πόντος και Αριστερά | 30/12/2008

  29. Μεταξύ μας, mumulάκο, καλή ιδέα, όταν μέ τό καλό τελειώσει αυτή η άθλια επίθεση στην Γάζα, νά κάνεις ένα πόστ γιά τό Νταρφούρ.
    Αυτό, για εναν επιπρόσθετο λόγο, ότι σάν Πόντιοι καί αριστεροί, γόνοι γενοκτονηθέντων προγόνων, πρέπει να σταθούμε πρωτοπόροι στην αποκάλυψη τών απανταχού γενοκτονιών.
    Συμφωνώ μέ τόν Καναλιώτη, όταν πάμε κάτι να κανουμε, άς μην μας πιάνουν ενοχές γι αυτά πού δέν έχουμε κάνει, γιάτί θα μας μείνει παυλόφιο αντανακλαστικό (μόλις διαμαρτηρόμαστε θά μας έρχονται ακαθόριστες ενοχές) :).
    Από την άλλη, κάπου έχει δίκιο τεμέτερον η dani…

    vripolίδης πού μόλις απέκτησε δευτερο παυλόφιο (Τό πρώτο είναι πού χάνω το βήμα μου όταν μασάω τσίχλα)

    Σχόλιο από vripol | 30/12/2008

  30. (Τό πρώτο είναι πού χάνω το βήμα μου όταν μασάω τσίχλα)

    Aυτο θαθελα πολύ να το δω ! 🙂

    Σχόλιο από Nosferatos | 30/12/2008

  31. Άιντε βρε μουμούλ. Μπράβο!

    Κατάφερες και πήρες τις ευχές από τον Νοσφεράτο.

    Οι υπόλοιποι της κολεχτίβας πήραμε τα μπινελίκια από τον βρωμόστομο τον αρχι…..βίστας

    οπότε όλοι κάτι πήραμε.

    Ομέρ παραπονούμενος με το δίκιο του

    ——————————

    (Νομίζω ότι ο Μ-π πήρε το μεγαλύτερο δώρο… πλήρης και απόλυτη απόρριψη από τους δύο πρωταγωνιστές της κωμωδίας. Εγώ του τάλεγα, αλλά δε μ’ άκουγε ο αφελής).

    Σχόλιο από Πόντος και Αριστερά | 30/12/2008

  32. vripolίδη

    Για κόψε σιγά σιγά εκείνη την κατάληξη -άκος.
    Η μόνη αποδεκτή κατάληξη είναι -ίδης 🙂
    Μη μας περάσουν για μανιατοπόντιους(αν και μας λείπει αυτό το είδος εδώ μέσα..)

    Αλλά ας πάμε πίσω στην Γάζα.
    Εκεί όπου δεν υπάρχουν πια λέξεις για να περιγράψει κανείς το τι γίνεται..
    «Οι σιωνιστές δολοφόνοι βομβαρδίζουν τα τελευταία αποθέματα φαρμάκων στη Γάζα και επιτίθενται σε ανθρωπιστικές αποστολές »
    από το ιστολόγιο του «εξαποδώ»

    mumul

    Σχόλιο από Πόντος και Αριστερά | 30/12/2008

  33. o M-π Εχει την απολυτη εκτιμηση μου .και ειμαι σιγουρος το ξερει.

    Σχόλιο από Nosferatos | 30/12/2008

  34. Ο εβραικός λαός είναι ένας από τους ποιό κυνηγημένους στην ιστορία της ανθρωπότητας, με αποκορύφωμα το αισχρό έγκλημα του ολοκαυτώματος. Και είναι αξιοσημείωτο το γεγονός ότι αυτοί οι άνθρωποι που τόσο δεινά υπέστησαν όταν ήταν σε αδυναμία, τώρα επιφυλάσουν μια τόσο σκληρή μεταχείριση σε απροστάτευτους ουσιαστικά συνανθρώπους τους.

    Σχόλιο από elias | 30/12/2008

  35. Αν ήταν εκείνο άπρεπο τότε είναι και το άλλο με τον Χρυσόγελο. Τον Χρυσόγελο όμως τον συμπαθώ ιδιαίτερα οπότε μάλλον εσείς κάνετε λάθος. Μάλλον δεν καταλάβατε την διάθεση του γραφτού μου.

    Προφανώς και δεν με πειράζει που «διορθώθηκε» απο την στιγμή που ενοχλούσε κάποιον.

    Σχόλιο από Καναλιώτης | 31/12/2008

  36. Οι φανατικοί της Χαμάς και οι φανατικοί του στρατιωτικού κατεστημένου του Ισραήλ, χορεύουν σφιχταγκαλιασμένοι τον ίδιο χορό. Το χορό της βίας, το χορό του αίματος. Και από αυτή την αθλιότητα και οι δύο έχουν να κερδίσουν και οι δύο κρατούν όμηρους τους λαούς τους. Επαγγελματίες του πολέμου τυλιγμένοι στην αιματοβαμμένη τους τήβεννο διεκδικούν πολιτικά αξιώματα. Αλίμονο στους λαούς που έχουν ανάγκη από ήρωες είπε κάποιος

    Σχόλιο από elias | 31/12/2008

  37. Καναλιωτη με συγχωρεις και παλι. Εγώ το ζητησα.Σε καμμια περιπτωση δεν εχει να κανει με οσα ειπες..

    Σχόλιο από Νοσφεράτος | 31/12/2008

  38. Αγαπητέ elias
    Όποιον χορό βίας και αν χορεύει η Χαμάς
    Όποια πολιτισμική διαφορά και αν έχει η Χαμάς που μας «ξενίζει» τουλάχιστον..
    Δεν είναι ο ίδιος χορός
    Δεν είναι o ίδιος χορός, 60 χρόνια τώρα…
    Δες τις φωτο αυτού του άρθρου.

    mumul

    Σχόλιο από Πόντος και Αριστερά | 31/12/2008

  39. ισως η πιο ακριβής αναλογια με αυτό που συμβαινει στη Γαζα σε σχεση με τα παθήματα των ιδιων των Εβραιων
    εχει να κανει με το Γκετο της Βαρσοβιας(αλλά και την εξεγερση της Βαρσοβιας) ..

    Σχόλιο από Νοσφεράτος | 31/12/2008

  40. @elias

    Έχω πολλά προβλήματα με τη Χαμάς:
    με το θρησκευτικό φονταμενταλισμό που θεωρεί τα δικαιώματα των γυναικών ανέκδοτο
    με την κουλτούρα του μάρτυρα (η σκηνή στο βιντεοκλαμπ με τις κασετες μαρτυρων απο την ταινια Paradise now τα λέει όλα νομίζω)
    με τον γονιό που θα στείλει το ένα παιδί του να ανατιναχτεί για να πάρει λεφτά από τους Σαουδάραβες και να μεγαλώσει τα υπόλοιπα
    με τη ρήψη ρουκετών που δεν πετυχαίνουν αντικειμενικά κανένα στόχο (ούτε καν αυτόν της εκδίκησης «να πάρουμε το αίμα μας πίσω») πέρα από το να δώσουν στο Ισραήλ την αφορμή να επιτεθεί και να τους εξυψώσει σε «πραγματικούς αντιστασιακούς» εν αντιθέσει με τον Αμπάς.

    Παρόλ’αυτά, το Ισραήλ εν καιρώ ειρήνης (η τέλος πάντων σχετικής ηρεμίας) κάνει τη ζωή στα κατεχόμενα με τους συνεχείς ελέγχους και περιορισμούς αβίωτη
    συνεχίζει να υποστηρίζει τον εποικισμό για να δημιουργήσει τετελεσμένα όταν έρθει η τελική διαπραγμάτευση
    και εν καιρώ πολέμου αδιαφορεί για τους αμαχους, αποτρέπει την παράδοση ανθρωπιστικής βοήθειας και τους καταδικάζει όλους σε φριχτό θάνατο.

    Ο καθένας μπορεί να φανταστεί οτι οι κύπριοι ευρωβουλευτές του καραβιού δεν είναι ακριβώς φίλοι του Ισραήλ, αλλά ποιες είναι οι πιθανότητες να μετέφεραν πυρομαχικά και όχι ανθρωπιστική βοήθεια στη Γάζα?
    Φυσικά σαν αριστέρη είμαι αλληλέγγυα με την ισραηλινή αριστερά που θέλει να σταματήσει τον πόλεμο και όχι με τη Χαμάς που είμαι σίγουρη οτι αυτή τη στιγμή κάνει πάρτυ, αλλά από την πλειοψηφία των ισραηλινών που είναι μορφωμένοι δυτικοί θα περίμενα καλύτερες επιλογές.

    Νομίζω οτι η πλειοψηφία των ισραηλινών, όπως και των ελλήνων και των περισσότερων λαών που μπορούν και ψηφίζουν, έχει τους ηγέτες που της αξίζουν και η κριτική των επιλογών αυτών είναι απολύτως θεμιτή.

    Σχόλιο από dani | 31/12/2008

  41. […] ΓΑΖΑ : Το Άουσβιτς του […]

    Πίνγκμπακ από -Δύο χρόνια Π&Α: Ένας “εγωκεντρικός” απολογισμός! « Πόντος και Αριστερά | 31/12/2008

  42. συγνώμη που επιμένω, αλλά αληθινά με καίει. και όσοι θεωρούν το συγκεκριμένο θέμα άσχετο, το μόνο που έχω να πω είναι οτι μπορεί οι θύτες και τα θύματα να μην είναι τα ίδια, αλλά εμείς, οι παρατηρητές είμαστε ίδιοι – και όμως η αντιμετώπισή μας σοκαριστικά διαφορετική.

    http://www.independent.co.uk/news/world/africa/scores-killed-in-machete-attack-on-congolese-churchgoers-1216247.html

    «Η σκηνή στην εκκλησία ήταν απίστευτα φρικιαστική. Στο πάτωμα τα τεμαχισμένα πτώματα κυρίως γυναικών και παιδιών»

    «κόβουν τα χείλη των αμάχων και εξαναγκάζουν χιλιάδες παιδιά στο να υπηρετήσουν σαν στρατιώτες ή σεξουαλικοί σκλάβοι»

    για όσους δεν ξέρουν, machete είναι η χαντζάρα που χρησιμοποιείς για να ανοίξεις χώρο να περάσεις στη ζούγκλα ή για να θερίσεις.

    γιατί βριπολίδη, αν περιμένουμε να τελειώσει η σύγκρουση στη Γάζα για να ασχοληθούμε με τα υπόλοιπα δεν θα ασχοληθούμε ποτέ.

    και γιατί εκεί δεν θα πάει ποτέ έλληνας ανταποκριτής, δε θα μπεί ούτε καν στον κόπο να κάνει μια δήλωση η Μπακογιάννη, δεν θα αφιερώσει ούτε λίγα δευτερόλεπτα τηλεοπτικού χρόνου κανένα ελληνικό κανάλι.

    γιατί πολύ απλά κανέναν δεν τον ενδιαφέρει όταν τα θύματα δεν είναι «αδέρφια μας» ή όταν οι θύτες δεν είναι αμερικάνοι ή ισραηλινοί.

    υεια και ευλοία σα σπίτεα σουν
    χρόνεα πολλά

    Σχόλιο από dani | 31/12/2008

  43. dani συμφωνώ απολύτως με όσα λες. Νομίζω όμως ότι τα παιδιά εδώ δεν έχουν κανένα κόλλημα, με τέτοιες τραγωδίες. Διαβάζοντάς τους προσεκτικά εδώ και καιρό είδα ότι δεν κόλωσαν να μιλήσουν για τη σφαγή στη Σερμπρένιτσα, ούτε για τη σφαγή που προκάλεσαν οι Ρώσοι στην Τσετσενία. Πόσο μάλλον για το Νταρφούρ, όπου στοιχεία της δικής μας τραγικής ιστορίας επανεμφανίζονται με τους φανατικούς μουσουλμάνους που υποδύονται τους εθνικιστές Σουδανούς να εξοντώνουν τους χριστιανούς «στ’ όνομα του Ισλάμ».

    Σχόλιο από Ματσουκάτες | 31/12/2008

  44. @mumul
    @dani

    Στο σχόλιο μου δεν κάνω κριτική των πεπραγμένων των δύο πλευρών. Απλά προσπαθώ να τονίσω το γεγονός ότι όπως έχουν εξελιχθεί τα γεγονότα η βία τελικά ενισχύει τα ακραία στοιχεία που υπάρχουν και στις δύο κοινότητες. Δημιουργεί επαγγελματίες τις βίας που μέσα σε αυτό το αλλόφρων κλίμα καταφέρνουν να ηγούνται των κοινωνιών τους και τελικά τις παρασέρνουν σε μια κλιμάκωση. Η για να το πω ποιο απλά μες την αναμπουμπούλα χαίρεται ο λύκος.

    Σε καμία περίπτωση δεν παριστάνω τον υπεράνω, και εμένα αν μου είχαν δολοφονήσει την οικογένεια μου δεν θα μπορούσα να κάνω τέτοιες αναλύσεις, και εμένα θα με είχε κατακλύσει το μίσος, και εγώ θα πολεμούσα με κάθε τρόπο αυτόν που θα θεωρούσα υπεύθυνο. Αυτό είναι ανθρώπινο.

    Ευτυχώς όμως δεν είμαι μέσα στο μάτι του κυκλώνα και έχω την πολυτέλεια να βλέπω ψύχραιμα τα γεγονότα. Πιστεύω ότι μέσα και στις δύο κοινότητες υπάρχουν άνθρωποι που θέλουν βρεθεί μια λύση, και ότι η καλύτερη υπηρεσία που μπορούμε να κάνουμε για το δυστυχισμένο αυτό λαό είναι να μην αφήσουμε τη φωνή τους να σκεπάζεται από τον θόρυβο του πολέμου.

    Σχόλιο από elias | 01/01/2009

  45. Παλιό… αλλά επίκαιρο
    —————————-

    Τα Άουσβιτς της Δυτικής Όχθης
    του Θανάση Τριαρίδη

    Μακεδονία της Κυριακής,
    01/08/2004

    Ήμουν και θα είμαι πάντοτε εβραιόφιλος. Όχι γιατί με πείθει, έστω και στο ελάχιστο, η εβραϊκή θρησκεία που ξεχωρίζει τους ανθρώπους σε «εκλεκτό λαό» και «μιάσματα» – τη λογαριάζω για ένα εξουσιαστικό φασιστικό μόρφωμα που γέννησε τα εξίσου φασιστικά μορφώματα του χριστιανισμού και του μωαμεθανισμού. Είμαι εβραιοφιλος γιατί είμαι μέρος του κόσμου που στιγματίστηκε από τους διωγμούς των Εβραίων, του κόσμου που σημαδεύτηκε από έναν πρωτοφανή ρατσισμό μέσα στους αιώνες εναντίων τους. Είμαι εβραιόφιλος γιατί ζω σε μια πόλη που διαμορφώθηκε και από εκείνους τους Σεφαραδίτες που έδιωξαν οι καθολικοί Ισπανοί στα 1492. Είμαι εβραιόφιλος γιατί έχω κλάψει για όσα έχασα εξαιτίας της ναζιστικής θηριωδίας, διαβάζοντας την υπέροχη «Τζιοκόντα» του Νίκου Κοκάντζη, τα ποιήματα και τα διηγήματα του Ιωάννου, τα αριστουργήματα του Πρίμο Λέβι, τα βιβλία μαρτυριών του Βίζελ, του Κέρτες, του Σεμπρούν και τόσων άλλων, τα δοκίμια της Ασεό, του Τοντόροφ, της Αμπατζοπούλου. Είμαι εβραιόφιλος γιατί ετούτοι οι διαρκώς διωγμένοι και αποδιοπομπαίοι, ήσαν, μαζί με τους τσιγγάνους, οι πρώτοι πραγματικοί πολίτες του κόσμου.

    Δεν είναι λίγες οι φορές που έχω μαλώσει για να υπερασπιστώ τους Εβραίους, άλλοτε με συνειδητούς νεοφασίστες κι άλλοτε με ασυνείδητους ρατσιστές. Το Άουσβιτς δεν τέλειωσε τον Γενάρη του 1945 – σε τουλάχιστον έξι από τα εκδομένα βιβλία μου και σε δεκαπέντε δημοσιευμένα κείμενά μου (μα και από τούτη την στήλη) συζητάω αυτόν τον προβληματισμό. Από το 1999 έχω προτείνει να διδάσκεται η ιστορία των Εβραίων σε ξεχωριστό κεφάλαιο στο βιβλίο ιστορίας της Β’ Λυκέιου – καθώς η ιστορία των διωγμένων είναι η ιστορία των διωκτών τους. Στην πρόσφατη ιστοσελίδα μου (όπου κανείς μπορεί να βρεί όλα τα παραπάνω κείμενα) προτείνω τέσσερις ηλεκτρονικές συνδέσεις με τα μεγαλύτερα διεθνή Μουσεία Μνήμης του Ολοκαυτώματος.

    Γιατί τα γράφω όλα αυτά; Γιατί όποιος τα τελευταία χρόνια διαμαρτυρηθεί για την αιματοβαμμένη πολιτική εξόντωσης που ακολουθεί το κράτος του Ισραήλ απέναντι στους Παλαιστινίους, χαρακτηρίζεται από τις Πρεσβείες του Ισραήλ και από κάμποσες Ισραηλιτικές Οργανώσεις μονομιάς αντισημίτης – αρνητής του Ολοκαυτώματος ή ακόμη και νοσταλγός του Χίτλερ. Αυτό είναι μια φασιστική πρακτική, εξίσου διεστραμμένη με την παμπάλαια «συκοφαντία του αίματος». Και χρησιμοποιείται ως ένας πρώτης τάξεως αντιπερισπασμός για την θηριωδία που συντελείται σήμερα στην Παλαιστίνη: ένα προπέτασμα καπνού για να σκεπάστεί το οργανωμένο πρόγραμμα αφανισμού των Παλαιστινίων. Θυμίζω: για να γίνει το Άουσβιτς προηγήθηκε η Νύχτα των Κρυστάλλων.

    Κάπως έτσι: σήμερα το ανεξέλεγκτο Ισραήλ στη Δυτική Όχθη και στη Λωρίδα της Γάζας δολοφονεί αόπλους, εντοιχίζει ανθρώπους, κατεδαφίζει πόλεις, βομβαρδίζει γυναικόπαιδα. Και οι συντριπτική πλειοψηφία των Εβραίων της Δύσης σιωπεί. Οι επιθέσεις αυτοκτονίας της Χαμάς και των άλλων φονταμενταλιστών (ένα ακόμη δείγμα του απαίσιου τρόπου με τον οποίο οι θρησκείες εκμεταλέυονται την απελπισία σπέρνοντας το μίσος) έναντι αμάχων ισραηλιτών πολιτών, ουσιαστικά στρώνουν τον δρόμο στους σχεδιαστές ετούτου του νέου ολοκαυτώματος: στον Αριέλ Σαρόν και τους άλλους χασάπηδες.

    Ο Πρίμο Λέβι, ο διασημοτερος εβραίος επιζών του Ολοκαυτώματος, ο συγγραφέας του «Εάν αυτό είναι ο άνθρωπος», όταν το 1982 τα τάγματα εφόδου του Αριέλ Σαρόν έσφαξαν δύο χιλιάδες αμάχους στη Σάμπρα και τη Σατίλα, είπε τα πράγματα με το όνομα τους: «Τίποτε δεν δικαιολογεί την αιματηρή θρασύτητα που διέπραξαν ο Μπέγκιν και οι δικοί του. Πρέπει να καταπνίξουμε κάθε παρόρμηση συναισθηματικής αλληλεγγύης προς το Ισραήλ και να σκεφτούμε ψύχραιμα τα λάθη της ιθύνουσας τάξης του».
    Προτείνω να ξανασκεφτούμε τα λόγια του Λέβι’ κι όλοι εμείς, οι εβραιόφιλοι του κόσμου, ας καταπνίξουμε κάθε παρόρμηση συναισθηματικής αλληλεγγύης προς το κρατος του Ισραήλ και ας φωνάξουμε με όλη τη δύναμη της (ενδεχομενώς ασήμαντης) φωνής μας: όχι στις σφαγές των αμάχων, όχι στην προγραμματισμένη εξόντωση των Παλαιστινίων, όχι στα Άουσβιτς που στήνονται στη Δυτική Όχθη.

    http://www.cohen.gr/mdlpg23.htm

    Σχόλιο από Πόντος και Αριστερά | 03/01/2009

  46. http://www.ramallahonline.com/articles/30-kawther-salam/2620-the-donkey-who-scared-the-israeli-army

    Ο γάιδαρος που τρόμαξε τον ισραηλινό στρατό.

    Ο πιο αδύνατος και πιο δειλός στρατός στον κόσμο, ο οποίος θεωρεί τον εαυτό του ως τον ισχυρότερο, στόχευσε και βομβάρδισε έναν γάιδαρο στους δρόμους της Beit Lahiya στα βόρεια της Λωρίδας της Γάζας. Οι δειλοί της ισραηλινής Πολεμικής Αεροπορίας πυροδότησαν έναν πύραυλο ενάντια στο γάιδαρο που τραβούσε ένα κάρο ενώ η Lama και Haya Hamdan, δύο αδελφές ηλικίας 4 και 11 χρόνων, έψαχναν να βρουν κάποια τρόφιμα για την στερημένη οικογένειά τους.

    Ο καημένος «τρομοκράτης» γάιδαρος τρόμαξε πολύ τον ισραηλινό στρατιώτη που τον κατασκόπευε έξω από την όρια της Γάζας, χρησιμοποιώντας τον πολεμικό εξοπλισμό που παραλήφθηκε από τις «φιλικές» ΗΠΑ. Ο μεγάλος φόβος που ένοιωσε ο «ανυποψίαστος» ισραηλινός στρατός, τους υποχρέωσε να προστατεύσουν και να υπερασπιστούν τους εαυτoύς τους και το εγκληματικό κράτος τους από τη τρομακτική απειλή ενός «τρομοκράτη» γάιδαρου, που ήταν πολύ πιθανό να ανήκει στη «Hamas». Έτσι οι της Πολεμικής Αεροπορίας αποφάσισαν να ρίξουν μια έξυπνη βόμβα GBU-39 στο κάρο που έσερνε ο γάιδαρος, σκοτώνοντας αμέσως όχι μόνο το γάιδαρο, αλλά και τη Lama και τη Haya, τις δύο νεαρές αδελφές.

    Έτσι μια νέα μικρή καταστροφή προστέθηκε στην αλυσίδα των φρικτών γεγονότων, αφήνοντας ακόμη μια φτωχή οικογένεια δύο νέων κοριτσιών χωρίς ψωμί. Οι αυτόπτες μάρτυρες αυτού του τραγικού εγκλήματος είπαν ότι το σώμα και το αίμα του γαϊδάρου είχε σκορπιστεί παντού τριγύρω, ανάμικτο με μικρά κομμάτια από τα κορμάκια των δύο κοριτσιών. Δεν στάθηκε δυνατό να προσδιοριστεί ποια κομμάτια ανήκαν στο γάιδαρο, και ποια κομμάτια ανήκαν στα αθώα κορίτσια.

    Η δολοφονία της Lama, της Haya και του γαϊδάρου τους μια ημέρα μετά από τη δολοφονία των πέντε θυγατέρων του Anwar Khalil Ba’losha από το στρατόπεδο προσφύγων Jabalia, της Jawaher, ηλικίας 4, της Donia, ηλικίας 8, της Samar, ηλικίας 12, της Ikram, ηλικίας 14, και της Tahrir, ηλικίας 17, δείχνει πόσο επιδεινώθηκε το επίπεδο των καλοπληρωμένων και χειραγωγούμενων δυτικών και διεθνών μέσων ενημέρωσης.
    Αυτά τα δύο γεγονότα και άλλα παρόμοια με αυτά δεν αναφέρθηκαν, αλλά το CNN, το BBC, το Al-Αραβία TV, το Euronews και τα αιγυπτιακά και σαουδικά μέσα, που πλαστογραφούν τα γεγονότα και στις ειδήσεις τους αναφέρουν μόνο ότι » η Hamas…, η Hamas…, η Hamas…» και ορκίζονται στο Θεό ότι ο ισραηλινός στρατός στοχεύει μόνο τους μαχητές του «μεγάλο στρατού» της Hamas στη Γάζα.
    ……………………

    Και η κτηνωδία συνεχίζεται..τη ενόχω συνεργία..
    Σφαγή χωρίς τέλος…

    mumul

    Σχόλιο από Πόντος και Αριστερά | 04/01/2009

  47. Υποκριτές και Φαρισαίοι…

    Η έννοια του κέρδους, της δύναμης, είναι συνδεδεμένη άρρηκτα με την εξουσία, και αυτή με την σειρά της με την καταπίεση και την αυθαιρεσία.

    Η απόλυτη δύναμη διαφθείρει το άτομο απόλυτα, το ίδιο και ο πλούτος, γιατί χρησιμοποιώντας την εξουσία που τα μέσα αυτά δίνουν, οι άνθρωποι είναι ικανοί για τις μεγαλύτερες φρικαλεότητες.

    Από την άλλη η ατομική επιλογή, η επιλογή της καθημερινότητας μας, είναι εκείνη που καθορίζει και τις αξίες με τις οποίες ζούμε. Δεν μπορούμε να ζούμε από την εκμετάλλευση του αλλού του συνανθρώπου μας, και την ιδία στιγμή να καταδικάζουμε την εισβολή και την σφαγή των Παλαιστινίων από το Ισραήλ.

    Δεν μπορούμε να παίρνουμε τα φακελάκια στη δουλειά μας, να προωθούμε την ανασφάλιστη εργασία, να τα παίρνουμε επειδή έχουμε την καρέκλα, να επιβάλουμε το συμφέρον μας εκεί που μας «περνάει» και έχουμε την μικρο-εξουσία, και από την άλλη να χύνουμε δάκρυα για τα παιδιά που σκοτώνονται στην Γάζα .
    Δεν μπορεί να αναζητούμε το δίκαιο στους άλλους, όταν εμείς εκεί που έχουμε την εξουσία την ασκούμε με τρόπο απόλυτο και καταλυτικό.
    Δεν μπορεί να αναζητούμε την ηθική από τους άλλους όταν εμείς την σκοτώνουμε και την δολοφονούμε με τις μικρές ή μεγάλες καθημερινές μας επιλογές.

    Δεν μπορούμε να ζούμε στην αστική ή την μικροαστική ζωή μας, που βασίζετε στην καταπίεση του άλλου, και στο κυνήγι του κέρδους, στον καταναλωτικό ευδαιμονισμό μας που μας παρέχει η δύναμη του χρήματος, και την ίδια στιγμή να λέμε «γι΄αυτούς», που στην αναζήτηση της μέγιστης δυνατής δύναμης και εξουσίας, σφάζουν χωρίς έλεος.
    Δεν μπορούμε να κατηγορούμε τους άλλους, όταν οι αξίες της δικής μας ζωής οδηγούνε στην απόλυτη απαξίωση της ανθρώπινης ζωης, όπως την βλέπουμε σήμερα να συμβαίνει στην Παλαιστίνη.

    Απλός αυτοί που σφάζουν είναι η δική μας εικόνα με την δύναμη που μανιωδώς αναζητάμε να αποκτήσουμε.

    Λυπηθείτε , χύστε δάκρυα για την δυστυχία και τους σκοτωμένους και αναφωνήστε ότι ευτυχώς που δεν είστε εσείς αυτοί…
    Εσείς δεν σκοτώνεται με ρουκέτες ,ακόμα, σπίτια χτυπάτε στις δημοπρασίες των κατασχέσεων.

    Σχόλιο από mediaspotgr | 05/01/2009

  48. http://protovouliakalamarias.blogspot.com/

    Σχόλιο από tsanovar | 05/01/2009

  49. Το όνομά μου είναι ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗ..

    Σχόλιο από sarantamilakokkina | 05/01/2009

  50. Τρομερά τα όσα ναζιστικά πράττουν οι ισραηλινοί στη λωρίδα της Γάζας. Τρομερές και οι επιθέσεις τους στα σχολεία με τις νέες εκατόμβες νεκρών.

    Αλλά για να σας πω μια αμαρτία μου, προχθές, όταν δολοφόνησαν με βομβαρδισμό ένα από τα ηγετικά στελέχη της Χαμάς, τον Ραγιάν (συνωνυμία μάλλον με τον δικό μας) διάβασα ότι μαζί του σκότωσαν «τις τεσσερεις γυναίκες του και τα δώδεκα παιδιά του».

    Καλά τι γίνεται με τους μουσουλμάνους; Ποιάς κατηγορίας συνεχίζουν να είναι οι γυναίκες τους τον 21ο αιώνα.

    Κι αυτός ο αφιλότιμος τις είχε όλες μαζί συγκεντρωμένες σ’ ένα σπίτι; Δεν μπορούσε να βάλει δύο εδώ και δύο παρακεί;

    Ισλαμικά μυστήρια για μας τους άπιστους!

    Σχόλιο από Ματσουκάτες | 07/01/2009

  51. Εξήντα χρόνια τώρα οι Παλαιστίνιοι αντιστέκονται.

    Εξ όσων γνωρίζω δεν νομίζω να υπάρχει ανάλογο ιστορικό προηγούμενο στον 2οό αιώνα πλην ίσως των Κούρδων (με τις διαφορές αλλά και τις ομοιότητες που παρουσιάζουν τα δύο αυτά προβλήματα).

    Το Ισραήλ όλα αυτά τα 60 χρόνια επίσης όλο και μεγαλώνει εξοστρακίζοντας, εξορίζοντας και δολοφονώντας συστηματικώς τους Παλαιστινίους.
    Μια ματιά στον χάρτη της ιστορικής Παλαιστίνης αρκεί για να επιβεβαιώσει της τραγωδίας το αληθές –η δημογραφική ανατροπή που έχουν επιτύχει οι Ισραηλινοί συνιστά γενοκτονία για τους Παλαιστινίους.
    Ούτε για αυτό υπάρχει ιστορικό προηγούμενο εκτός απ’ τον εκτουρκισμό της Μικρασίας που πέτυχε ο Κεμαλισμός εις βάρος των Αρμενίων, των Ελλήνων, των Κούρδων κι άλλων λαών της Ανατολίας, καθώς κι εκτός από το Ολοκαύτωμα που έστησαν οι ναζί εναντίον Εβραίων, Σλαύων, Αθιγγάνων, ομοφυλόφιλων και πάσης φύσεως και φυλής δημοκρατικών Ευρωπαίων.

    Οσο για τη Δύση, η ενοχή της είναι τέλεια…

    Διαβάστε το υπόλοιπο κείμενο από τον Ναυτίλο στην Ελευθεροτυπία [ ΕΔΩ ]

    Σχόλιο από Πόντος και Αριστερά | 07/01/2009

  52. «Ενώ αντηχεί ακόμη εις τον εφιαλτικόν κόσμον μας ο ουρανομήκης ύμνος δια την επί γης ενσάρκωσιν και ενανθρώπησιν του Θεού εις το ταπεινόν σπήλαιον της Βηθλεέμ, ο πρόσφατος εγκληματικός βομβαρδισμός εις πυκνοκατοικημένη περιοχήν της Γάζας υπό της σιωνιστικής ηγεσίας του Ισραήλ και ο προκληθείς βίαιος και τραγικός θάνατος αμάχων και ιδιαίτερα 100 τουλάχιστον παιδιών προκαλεί τον έντονον αποτροπιασμόν και την δικαίαν αγανάκτησιν και διαμαρτυρίαν κάθε εχέφρονος κατοίκου αυτού του πλανήτου.

    Ο εξάμηνος αποκλεισμός που επέβαλε η σιωνιστική ηγεσία του κράτους του Ισραήλ εις 1.500.000 Παλαιστινίους, οι οποίοι συνωθούνται εις λωρίδαν γης 45 χλμ μήκους και 10 χλμ πλάτους και αι εξ αυτού προκύπτουσαι τραγικαί ελλείψεις εις οιανδήποτε ανθρωπιστικήν βοήθεια όπλισε την χείραν ακριτών Παλαιστινίων μαχητών και έδωσε το πρόσχημα εις την σιωνιστικήν μηχανήν του κράτους του Ισραήλ να αρχίση την μεθοδευμένη γενοκτονίαν του Παλαιστινιακού λαού.
    Επί 60 ολόκληρα χρόνια η διεθνής κοινότης, οι διεθνείς οργανισμοί, όπου φιδοσέρνεται η διεθνής διπλωματία, παρακολουθούν απαθείς το δράμα του Παλαιστινιακού λαού, ενώ η λύσις είναι απλή και προφανής και δεν είναι άλλη από την δημιουργίαν ανεξαρτήτου και κυριάρχου κράτους των Παλαιστινίων που θα συμβιώνη ειρηνικώς με το όμορος κράτος του Ισραήλ που ασφαλώς έχει δικαίωμα υπάρξεως και προστασίας.

    Η φωνή της λογικής και του διεθνούς δικαίου αυτό ακριβώς επιτάσσει, αλλά η ιδεοληψία των σιωνιστών για την επανίδρυσιν του Ναού του Σολομώντος εις την ακριβήν θέσιν της παλαιάς πόλεως των Ιεροσολύμων, όπου σήμερον ευρίσκεται το τέμενος του Ομάρ προκειμένου εκεί να υποδεχθούν τον αναμενόμενον Μεσσίαν, παρ’ ότι Αυτός ήλθεν 2000 χρόνια πριν και ανέτρεψεν ριζικώς την αγάπην της δυνάμεως και της ισχύος δια της δυνάμεως της αγάπης, της επιείκιας και της αλληλοκατανοήσεως αποτελεί την βασικήν αιτίαν ανατροπής όλων των προσπαθειών ειρηνεύσεως και δικαίας επιλύσεως του Παλαιστινιακού προβλήματος, η οποία μάλιστα έφθασε το 1995, εις την δολοφονίαν του ειρηνιστού Πρωθυπουργού του Ισραήλ Γιτζάκ Ράμπιν.

    Αποκαλυπτική δια τα δρώμενα τυγχάνει η στάσις των ΗΠΑ, της Ευρωπαϊκής Ενώσεως και των Αραβικών ηγεσιών, που αποτελούν ετεροκίνητα νευρόσπαστα εις τα γαμψά νύχια του σιωνιστικού τέρατος.

    Ενθυμούμεθα την άμεσον καταδίκην της Ρωσικής Ομοσπονδίας, όταν καθ’ υπέρβασιν αντιδράσεως επετέθη εις την όμορον Γεωργίαν που « ήρξατο» κατ’ αυτής «χειρών αδίκων». Η τήρησις ίσων αποστάσεων εις την προκειμένην περίπτωσιν και η μη σαφής, κατηγορηματική καταδίκη της σιωνιστικής γενοκτονίας εις βάρος του Παλαιστινιακού λαού, αποδεικνύνει πληρέστατα την διάβρωσιν των ηγεσιών που παρίστανται ως εθελόδουλαι εις την παγκόσμιον σιωνιστικήν επίθεσιν, την οποίαν μετ’ αφοσιώσεως και πιστότητος «διακονούν» αι ανά τον κόσμον μασονικαί στοαί. Τι δύναται να ψελίση Πολιτικός της χώρας μας όταν έχει δημοσιευθεί άνευ διαψεύσεως η είδησις στηρίξεως αυτής της υπό της αυτοτιτλοφορούμενης «Μεγάλης Στοάς της Ελλάδος» δια τον συγκεκριμένον θέμα;

    Δυστυχώς και εις την φιλτάτην μας πατρίδα «νερό στο μύλο» του σιωνιστικού εφιάλτη ηθελημένως ή αθελήτως ρίπτουν και τα κόμματα της λεγομένης Αριστεράς με την συντονισμένην επίθεσίν των εναντίων της μόνης δυνάμεως αντιστάσεως εις τα τεκταινόμενα κατά της ανθρώπινης ελευθερίας και αξιοπρεπείας Αδιαιρέτου Ορθοδόξου Καθολικής Εκκλησίας, την οποίαν συνειδητοποιούντες, ότι τοιουτορόπως απεργάζονται την υλοποίησιν του σχεδιασμού της νέας εποχής, που έχει ενστερνισθεί τον θεολήλλατον δυϊσμόν και κλίνει γόνυ εις τον Βάαλ του Εωσφορισμού.

    Η στυγνή πραγματικότης αποδεικνύει ευλόγως ότι δεν τυγχάνουν φαντασιοπληξίαι και γραφικαί κινδυνολογίαι οι ανωτέρω έμποναι επισημάνσεις ως πολλοί θιγόμενοι άμεσα θα θελήσουν να υποστηρίξουν.

    Τολμούν οι εκπρόσωποι της λεγόμενης Αριστεράς να εισηγηθούν ό,τι εισηγούνται για την κιβωτόν του Γένους Ορθόδοξον Καθολικήν Εκκλησίαν δια τας λοιπάς θρησκευτικάς παραδοχάς ως Ρωμαιοκαθολική αιρετική Κοινότης με την τεραστίαν ακίνητον περιουσίαν και τας ιδιωτικάς επιχειρήσεις, δια την οποίαν με επερωτήσεις ζητούν όπως παρά το δικαιικό μας σύστημα προσλάβει την άγνωστον νομικήν προσωπικότητα ιδίου δικαίου (sui genesis) δια να μην ελέγχεται υπ’ αυτού, αι Μουφτείαι με τα τεράστια βακούφικα, η Ισραηλιτική κοινότης ΝΠΔΔ, οι Μασωνικαί Στοαί που δεν αποτελούν ως ισχυρίζοντα ιδρύματα, αλλά θρησκευτικάς κοινότητας εχούσας ίδιον Θεόν τον λεγόμενον ΜΑΤΣ (Μέγα Αρχιτέκτονα του Σύμπαντος), τον τραγικόν Εωσφόρον, βωμούς ιερατείον, σύμβολα μυήσεις κ.λ.π., καθώς και αι λοιπαί πάσης φύσεως θρησκευτικαί κοινότηται εν Ελλάδι;

    Δεν τολμούν διότι αι ανωτέρω θρησκευτικαί κινήσεις συντείνουν εις τον σχεδιασμόν της νέας εποχής, ενώ η Αδιαίρετος Ορθόδοξος Καθολική Εκκλησία ευλογεί την αντίστασιν προβάλλουσα την αξία του τιμιωτάτου ανθρωπίνου προσώπου, που απωθέωσεν ο ενσαρκωθείς λόγος.

    Ο ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ
    Ο ΠΕΙΡΑΙΩΣ ΣΕΡΑΦΕΙΜ

    Πηγή:Ελεύθερος

    αρ.φυλ.6285

    σελ.19

    Σχόλιο από Ορθόδοξος-Καθολικός | 07/01/2009

  53. “… και βάλε τα σε ένα κουτί. Σφράγισέ το και μετά πήδα με όλο σου το βάρος πάνω του μέχρι να νιώσεις τα κοκαλάκια τους να σπάνε και ν’ ακούσεις το τελευταίο τους πνιχτό νιαούρισμα. Προσπάθησε να φανταστείς τι θα συνέβαινε μόλις οι εικόνες από αυτήν την πράξη δημοσιοποιούνταν. Την δικαιολογημένη οργή της κοινής γνώμης, τις διαμαρτυρίες των οργανώσεων για την προστασία των ζώων, κλπ. Το Ισραήλ, λοιπόν, παγίδευσε εκατοντάδες πολίτες μέσα σε ένα σχολείο σαν σε κουτί, συμπεριλαμβανομένων πολλών παιδιών, και στη συνέχεια το συνέθλιψε με όλη τη δύναμη των βομβών του! Ποιές ήταν οι αντιδράσεις του κόσμου; Σχεδόν τίποτα! Θα είμασταν πολύ καλύτερα αν είμασταν ζώα παρά που είμαστε Παλαιστίνιοι. Θα είμασταν πιο προστατευμένοι…”

    Οι συγκλονιστικές αυτές κουβέντες ανήκουν στον Τζαμάλ έναν χειρούργο στο κύριο νοσοκομείο της Γάζας, το Αλ-Σίφα, σε συζήτησή του με τον Ιταλό ακτιβιστή Β. Α. που βρίσκεται στη Γάζα και μας ενημερώνει με ανταποκρίσεις του. Ο Τζαμάλ καταγγέλει τη χρήση απαγορευμένων όπλων από τους σιωνιστές δολοφόνους του Ισραήλ, όπως βόμβες λευκού φωσφόρου και βόμβες διασποράς, κρίνοντας από τα φρικτά τραύματα που αναγκάζεται να αντιμετωπίσει στο χειρουργείο.

    «Πάρε μερικά γατάκια…»

    Σχόλιο από Πόντος και Αριστερά | 11/01/2009

  54. Σε τι αποβλέπει το Ισραήλ

    Άμεσος λόγος η ανάκτηση της χαμένης αξιοπιστίας, αποτρεπτικού λόγου και δύναμής του

    Του Μάριου Ευρυβιάδη

    Εύλογα διερωτάται ο κόσμος σε τι αποβλέπει η πολιτική ηγεσία του Ισραήλ εξαπολύοντας την πανίσχυρη πολεμική της μηχανή σε μια περιοχή 40Χ10 χλμ. που είναι γεωγραφικά καταπονημένη, οικονομικά παραμελημένη και η οποία τα τελευταία δυόμισι χρόνια λειτουργεί και ως ανοικτή φυλακή για 1.500.000 Παλαιστινίους, παιδιά των προσφύγων που πρωτοεκδιώχτηκαν από τα σπίτια τους στον πόλεμο του 1948; Με βάση ορισμένα ιστορικά και πρόσφατα δεδομένα μπορούν να κατατεθούν κάποιες εκτιμήσεις ως προς την στρατηγική στόχευση του Ισραήλ, άμεσα, μεσοπρόθεσμα και μακροπρόθεσμα. Θα αρχίσω με τον μακροπρόθεσμο στρατηγικό στόχο του ισραηλινού κράτους που εκτιμώ και ως τον πιο σημαντικό και ο οποίος διαμορφώνει και τους άλλους δύο. Εάν υπήρχε κάποια περίοδος έστω και μυθική, (επί πρωθυπουργίας του Ιζάκ Ράμπιν για παράδειγμα, ο οποίος δολοφονήθηκε από φανατικό Εβραίο σιωνιστή το 1995) που το Ισραήλ αποδέχετο τη δημιουργία παλαιστινιακού κράτους στον ιστορικό χώρο της Παλαιστίνης (κάτι που προνοούσε σχετικό ψήφισμα του ΟΗΕ το 1947 στη βάση του οποίου νομιμοποιείται η παρουσία του κράτους του Ισραήλ στη Μέση Ανατολή) αυτό δεν υφίσταται πλέον.

    Η ύπαρξη παλαιστινιακής πολιτικής οντότητας που να έχει τα στοιχειώδη χαρακτηριστικά κράτους, δηλαδή κυριαρχία και ανεξαρτησία πάνω σε μια γεωγραφικά προσδιορισμένη επικράτεια, θεωρείται από το πολιτικό και στρατιωτικό κατεστημένο ως ασυμβίβαστο για την επιβίωση του εβραϊκού κράτους. Τελεία και παύλα. Εάν βασιστούμε στη ρεαλιστική αυτή παραδοχή, θα μπορέσουμε να πάμε και πάρα πέρα. Θα κατανοήσουμε γιατί το Ισραήλ απονομιμοποίησε και εξευτέλισε τον ιστορικό και κοσμικό ηγέτη των Παλαιστινίων Γιασέρ Αραφάτ, γιατί ενθάρρυνε και ενίσχυσε χρηματικά την άγνωστη θρησκευτική οργάνωση της Χαμάς τη δεκαετία του 1980 ως αντίπαλο δέος του Αραφάτ, που τότε κυριαρχούσε, και γιατί σήμερα ανέτρεψε τους όρους, πολεμά την αυτονομημένη και εξτρεμιστική πλέον Χαμάς και στηρίζει τον διάδοχο του Αραφάτ, τον κοσμικό μεν, αλλά πολιτικά και στρατιωτικά ευνουχισμένο Αμπάς. Ο τελευταίος αποδέχεται τους όρους και τους κανόνες όπως τους επιβάλλει το Ισραήλ για ένα παλαιστινιακό «κράτος» τριχοτομημένο, χωρίς κυριαρχία και ανεξαρτησία, κάτι μεταξύ των «μπαντουστάν» του πάλαι ποτέ ρατσιστικού καθεστώτος της Νοτίου Αφρικής και του κρατοκτονικού σχεδίου Ανάν. Η Χαμάς όχι. Αλλά ως θρησκευτικά φανατισμένη πλέον οργάνωση, ως σύμμαχος της Χεζμπολλάχ και ως σύμμαχος των μουλάδων του Ιράν δεν νομιμοποιείται, κατά το Ισραήλ, την Ουάσινγκτον και το παρακολούθημά τους την Ευρωπαϊκή Ένωση, να διεκδικεί οτιδήποτε. Και γι’ αυτό σήμερα στη Γάζα η λεγόμενη Διεθνής Κοινότητα παρακολουθεί και θα συνεχίσει, μέχρι το Ισραήλ να ικανοποιηθεί απόλυτα, στρατιωτικά και πολιτικά.

    Επειδή σε ό,τι αφορά στην ασφάλειά του το Ισραήλ δεν αφήνει τίποτα στην τύχη ή στην όποια καλή θέληση, η Ιερουσαλήμ κινείται για πολλοστή φορά, ώστε να δημιουργήσει τέτοια δεδομένα στο έδαφος που να προκαταλαμβάνουν εξελίξεις και να μην επιτρέπουν αλλαγές, παρεκκλίσεις ή έστω διαφοροποιήσεις από τη στρατηγική του για απόλυτη ασφάλεια που της δίδει τον πρώτο και τελευταίο λόγο στον ιστορικό χώρο της Παλαιστίνης. Ο άμεσος λόγος και η ανομολόγητη αιτία, όπως θα έλεγε ο Θουκυδίδης, της επιδρομής, αφορά στην ανάκτηση της χαμένης αξιοπιστίας, αποτρεπτικού λόγου και δύναμης του Ισραήλ. Αποδέκτες δεν είναι μόνο η Χαμάς, αλλά και η Χεζμπολλάχ και βέβαια το Ιράν.

    Είναι διάχυτη η θέση ανάμεσα στην ισραηλινή ηγεσία ότι κανείς πλέον δεν παίρνει στα σοβαρά το λόγο του Ισραήλ, ειδικά μετά την αδυναμία της πανίσχυρης μηχανής του να καθυποτάξει τους ελαφρά οπλισμένους μαχητές της Χεζμπολλάχ το καλοκαίρι του 2006. Αλλά το κακό κατά τους Ισραηλινούς άρχισε στον πρώτο πόλεμο κατά του Σαντάμ, το 1991, όταν ο τελευταίος εκτόξευσε καμιά δεκαπενταριά σοβιετικούς πυραύλους Scud κατά του Ισραήλ. Τότε ο πατέρας Μπους απαγόρευσε στο Ισραήλ να αντεπιτεθεί για να μην του χαλάσει τον αμερικανο-αραβικό πολεμικό συνασπισμό κατά του Ιρακινού δικτάτορα. Η απαγόρευση αυτή θεωρήθηκε ισχυρό πλήγμα για το πάγιο δόγμα του Ισραήλ ότι κανείς δεν μπορεί να επιτίθεται εναντίον του χωρίς να πληρώνει υπέρμετρο τίμημα. Μετά και το πλήγμα από τη Χεζμπολλάχ το 2006, έπρεπε η αξιοπιστία αυτή να αποκατασταθεί πάση θυσία έναντι όλων (συμπεριλαμβανομένων και των Αμερικανών) με εντυπωσιακό τρόπο. Γι’ αυτό, ο κόσμος σήμερα γίνεται μάρτυρας της εκατόμβης των νεκρών και της καταστροφής στη Γάζα, όπως και του πολιτικού χάους που δημιουργείται. Κανείς δεν μιλά για τερματισμό της κατοχής, κανείς για παλαιστινιακό κράτος.

    Η απόλυτη ασφάλεια που επιδιώκει το Ισραήλ σημαίνει ότι ο φαύλος κύκλος του αίματος θα είναι συνεχής και ατέρμονος. Στο βάθος του τούνελ της Μέσης Ανατολής υπάρχει και ένα άλλο τούνελ. *Ο Μάριος Ευρυβιάδης διδάσκει διεθνείς σχέσεις στο Πάντειο Πανεπιστήμιο Ο μεσοπρόθεσμος στόχος και τα δύο ακροατήρια Ο μεσοπρόθεσμος στόχος του Ισραήλ έχει δύο ακροατήρια. Το δικό του εκλογικό σώμα και την αμερικανική κοινή γνώμη, κυρίως τη γνώμη του νεοεκλεγέντα προέδρου Ομπάμα. Το εκλογικό σώμα του Ισραήλ έχει μετακινηθεί στα άκρα. Οι θαρραλέες φωνές που καταπολεμούν την κατοχή, το γενεσιουργό αίτιο, είναι λιγοστές και ανίσχυρες. Η πλειοδοσία γίνεται προς την άκρα δεξιά και προς τους θρησκευτικά φανατισμένους που δεν διαφέρουν ως προς την αισχατολογία τους από τους αντίστοιχούς Μουσουλμάνους. Ως προς την Αμερική και τον Ομπάμα οι Ισραηλινοί κτυπούν ανοιχτές πόρτες. Δεν είναι ακριβές αυτό που λέγεται και ακούγεται κατά κόρον ότι το πανίσχυρο αμερικανο-εβραϊκό λόμπυ ελέγχει τη μεσανατολική πολιτική των ΗΠΑ.

    Από το 1978 και μετά οικοδομείται μία πολυεπίπεδη και πολυδιάστατη στρατηγική σχέση ανάμεσα σε Ιερουσαλήμ και Ουάσινγκτον. Η σχέση αυτή κορυφώθηκε μετά την τρομοκρατική επίθεση της 11ης Σεπτεμβρίου 2001 για να καταστεί σήμερα μη αναστρέψιμη, παρά τις όποιες εσωτερικές αντιδράσεις. Οι ΗΠΑ θεωρούν σήμερα ότι στο θέμα της διεθνούς τρομοκρατίας, τουλάχιστον, η συμβολή του Ισραήλ στην ασφάλειά τους είναι ζωτικής σημασίας. Υπάρχουν και άλλοι παράγοντες που ενισχύουν την ιδιαιτερότητα των σχέσεών τους. Είναι όμως το ζήτημα της ασφάλειας που πρωτεύει και καθορίζει τα υπόλοιπα. Ο νεοεκλεγείς Ομπάμα αποδέχεται όλα τα παραπάνω.

    Σχόλιο από Πόντος και Αριστερά | 12/01/2009

  55. ΜΙΑ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΥΣΑ ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΣΤΟΥ ΦΑΡΟΥ
    ———————————————–

    …………………………………..
    …………………………………..

    ΑΝΕΝΤΑΧΤΟΣ λέει:

    Ιανουαρίου 9, 2009 σε 2:28 πμ
    ΤΟ ΕΓΛΗΜΑ ΣΤΗ ΓΑΖΑ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ Η ΑΔΙΑΦΟΡΙΑ ΜΑΣ ΚΑΝΕΙ ΣΥΝΕΝΟΧΟΥΣ
    ΜΠΟΥΚΟΤΑΖ ΣΤΑ ΕΒΡΑΙΚΑ ΠΡΟΙΟΝΤΑ
    ΤΩΡΑ!!the appartheid state
    http://youtube.com/watch?v=5H8mscMUzDI & http://inminds.co.uk/boycott-israel.html#list
    Ξέρατε ότι, οι παρακάτω εταιρίες είναι ιουδαϊκών συμφερόντων;
    Έλληνες μποϋκοτάρετε ΤΩΡΑ τα προϊόντα των κατωτέρω εταιριών!
    Ιδού λοιπόν: Aero, After Eight, Ambi Pur, AOL, Apax Partners & Co Ltd, Aqua Velva, Aramis, Arsenal Football Club (FC), Auchan, Aveda, Baci Perugina, Bali, Banana Republic, Barbie, Biotherm, Bobbi Brown, Body Mist, Bryan, Brylcreem, Buitoni, Bumble & Bumble, Cable News Network (CNN), Cacharel, Calvin Klein (cK), Carnation, Carrefour, Carson, Champion, ChinaByte.com, Clinique, Coca-Cola, Consumer News and Business Channel (CNBC), Crosse & Blackwell, Danone, Delta Galil, DIM, Donna Karan New York (DKNY), Douwe Egberts, Estée Lauder, Evening Standard, Fanta, Felix cat food, Festival Mushroom Records, Fox, GAP, Garnier, Giorgio Armani, Gossard, Granada, Hanes, HarperCollins, Helena Rubinstein, Herald Sun, Hollandse Eenheidsprijzen Maatschappij Amsterdam (HEMA), HP Foods Limited, Hugo Boss, ICQ, Independent Newspapers Limited (INL), Intel, International Business Machines (IBM), James Cash (J.C.) Penney, Jane, J.Crew, Johnny Rockets, Johnson & Johnson, Jo Malone, Just My Size, Kate Spade, Kimberly-Clark, KitKat, Kiwi, La Mer, Lancôme Paris, La Roche-Posay Laboratoire Pharmaceutique, L’eggs, Lewis Trust Group, Libby’s, Lilt, Limited Brands, Lindex, Lion, L’Oréal, Lovable, MAC, Maggi, Maison du Café, Marks & Spencer/M&S/St Michael, Maybelline New York, McDonald’s, Milkmaid, Milkybar, Motorola, National Geographic, Nescafé, Nesquik, Nestlé, News Corporation, News Digital Systems (NDS), News of the World, New York Post, Nokia, Nur die, Nursery Work, Origins, Outer Banks, Perrier, Phoenix, Pickwick, Pilão, Playtex, Polo, Precio Y Calidad (Pryca), Prescriptives, Pure Life, Quality Street, Radox, Ragan, Ralph Lauren, Rawkus, Redken 5th Avenue NYC, Revlon, Sanex, Sara Lee, Satellite Television for the Asian Region (STAR), Selfridges & Co, Shreddies, Sky, Smarties, Sprite, Starbucks, Stila, Structure, Sunday Mail, Sunglass Hut, Sunkist, Superior Coffee, Tchibo, The Daily Telegraph, The Gold Coast Bulletin, The Home Depot, The Sun, The Times, Timberland, Time Life, Tommy Hilfiger, Vichy Laboratoires, Victoria’s Secret, Vittel, Volvic, Walt Disney Pictures, Wonderbra & Zonder

    ————————————-

    faros λέει:

    Ιανουαρίου 9, 2009 σε 11:09 πμ
    ΑΝΕΝΤΑΧΤΟΣ: Την καλημέρα μου.

    Μου επιτρέπεις ;;; Με τα μποϋκοτάζ δεν λύνονται τα προβλήματα ! Ούτε με το να δηλώνουμε … ανένταχτοι !

    Θέλει ίσα ίσα ενταγμένο αγώνα διαρκείας να ανατραπεί ο ιμπεριαλισμός για να σταματήσουν οι πόλεμοι και η δυστυχία των λαών όπου γης.

    υ.γ. σκέψου, φίλε μου, ότι το Ισραήλ κάνει ό,τι κάνει με την συμπαράσταση των ΕΠΑ και της ΕΕ (και όχι μόνο). Τι θα κάνουμε μποϋκοτάζ σε όλα τα προϊόντα του κόσμου ;;; Και από που θα αγοράζουμε ;;;

    ————————————-

    faros λέει:

    Ιανουαρίου 9, 2009 σε 11:12 πμ
    Καναλιώτης: Την Καλημέρα μου.

    Ένα μικρό δείγμα της προσφοράς ανθρώπων (σαν την Μαρία μας … ), που πραγματικά καναλιώτη εγώ τουλάχιστον σκέφτομαι ότι πρέπει να είμαι υπερήφανος που είμαι Έλληνας γιατί κι αυτοί είναι Έλληνες !
    Ελπίζω ότι με καταλαβαίνεις τι λέω …

    ————————————-

    Καναλιώτης λέει:

    Ιανουαρίου 9, 2009 σε 12:37 μμ
    …και πολύ καλά μάλιστα.

    Την Καλημέρα μου.

    ————————————-

    faros λέει:

    Ιανουαρίου 9, 2009 σε 2:30 μμ
    Καναλιώτης: Καλό αυτό, πολύ καλό, να είσαι καλά !

    ————————————-

    Πόντος και Αριστερά λέει:

    Ιανουαρίου 10, 2009 σε 2:46 πμ
    Ανένταχτε… καταλαβαίνεις τι λες;

    “Μποϋκοτάζ στα εβραϊκά προιόντα….. οι παρακάτω εταιρείες είναι ιουδαϊκών συμφερόντων” κ.λπ.

    Μάλλον δεν έχεις συναίσθηση ότι αυτή η προσέγγιση είναι η κλασική ναζιστική προσέγγιση της συλλογικής ευθύνης. Όπου για τις ενέργεις του σκληρού Ισρήλ θα πρέπει να πληρώσει ο κάθε Εβραίος. Εξ’ άλλου, άλλο πράγμα είναι ο Εβραίος ή Ιουδαίος όπου γης και άλλο ο ισραηλινός.

    Τα συμφέροντα το Κράτους του Ισραήλ δεν μπορεί να τα προβάλλεις στον καθένα, που η μοίρα του του όρισε να γεννηθεί εβραϊκού θρησκεύματος.

    Με την ίδια λογική οι Τούρκοι φασίστες (νεότουρκοι και κεμαλικοί) εξόντωσαν τον ελληνισμό της Ανατολής. Στις αρχές του 20ου αιώνα, όταν ξέσπασαν οι ελληνικές αντιοθωμανικές εξεγέρσεις στην Κρήτη, οι Τούρκοι εθνικιστές έκαναν σαμποτάζ των ελληνικών προϊόντων στην Τραπεζούντα. Για το τι γινόταν στο Θέρισο υπεύθυνος θεωριόταν κάθε Έλληνας στη Σμύρνη ή στον Πόντο ή στην Πόλη. Ετσι σιγά σιγά οργάνωσαν τις φοβερές Γενοκτονίες της περιόδου 1914-1922.

    Και στις μέρες μας, όταν άρχισε ο κυπριακός αγώνας τη δεκαετία του 50, οι Τούρκοι εθνικιστές οργάνωναν πογκρόμ ενάντια στους Έλληνες της Πόλης, ωσάν ο καθένας να έπρεπε να πληρώσει για το Γρίβα.

    Το ίδιο έκανε και στην Ελλάδα το μετεμφυλιακό κράτος της άγριας Δεξιάς ενάντια σ’ όποιον ήταν Αριστερός…..

    ΠΡΟΣΟΧΗ λοιπόν μήπως η επιβεβλημένη οργή ενάντια στο δολοφονικό κράτος του Ισραήλ, μετατραπεί σε αντιδραστικό ρατσιστικό συναίσθημα.

    Μ-π

    ————————————-

    faros λέει:

    Ιανουαρίου 10, 2009 σε 10:11 πμ
    Πόντος και Αριστερά: Την Καλημέρα μου.

    Πολλές φορές κάποιοι ίσως καλοπροαίρετα, ταυτίζουν τις κυβερνήσεις με τους λαούς, εντάξει φταίνε οι λαοί για τις επιλογές τους όχι όμως και να τα βάζουμε με αυτούς όταν οι κυβερνήσεις του αποφασίζουν μέχρι και πολέμους !

    Σωστά το βάζεις το θέμα. Υπάρχει κίνδυνος εκδήλωσης ρατσιστικών αισθημάτων, που σε καμιά περίπτωση δεν πρέπει να γίνει !
    Άλλωστε, είναι ενδεικτικό ότι το ΚΚ Ισραήλ πρωτοστατεί στην δημιουργία ανεξάρτητου παλαιστινιακού κράτους και αυτό αποκρύβεται ακόμα και από τα δικά μας τα δήθεν δημοκρατικά κανάλια !

    ————————————-

    Πόντος και Αριστερά λέει:

    Ιανουαρίου 11, 2009 σε 9:37 μμ
    Σύντροφε Φάρε,

    αν δεις το πρώτο βίντεο που προτείνει ο “ανένταχτος”,

    θα δεις ότι πρόκειται για προπαγανδιστικό ισλαμικό βίντεο που ξεκινά με το προσκύνημα των πιστών του Μωάμεθ στη Μέκκα.

    Αυτός είναι ο κίνδυνος: Η καταγγελία προς το δολοφονικό, τρομοκρατικό κράτος του Ισραήλ, να οδηγήσει κάποιους στην αντίπερα όχθη, σε μια συμμαχία με το μεσαιωνικό, εξίσου βάρβαρο, ισλαμικό φονταμενταλισμό.

    Χαίρομαι πραγματικά, γιατί εξ αρχής “έπιασες” το πρόβλημα και απάντησες ανάλογα.

    Μ-π

    ————————————-

    faros λέει:

    Ιανουαρίου 11, 2009 σε 9:59 μμ
    Πόντος και Αριστερά: Την Καλησπέρα μου.

    Συμφωνώ, δεν πέφτω εγώ τουλάχιστον, σε τέτοιες παγίδες !

    #########################################################

    ΕΠΙΣΗΣ ΕΛΑΒΑ ΑΥΤΟ ΤΟ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟ ΜΗΝΥΜΑ

    #########################################################

    —– Original Message —–
    From: ΛΗΝΑΙΟΣ

    Sent: Monday, January 12, 2009 5:18 PM

    ΜΙΚΗΣ ΘΕΟΔΩΡΑΚΗΣ = 12.1.09

    ===========================

    Από: «mikis theodorakis»

    ——————————————————-

    Ημερομηνία: Δευτέρα, 12 Ιανουαρίου 2009 2:11 μμ

    ———————————————-

    Boycott Israel Campaign

    Ο Ισραηλινός στρατός χρηματοδοτείται από πρόγραμμα των

    Αμερικανών, αλλά και από την εβραϊκή ομογένεια του

    εξωτερικού, από έσοδα εταιρειών εβραϊκών συμφερόντων

    σε όλο τον κόσμο. Τέτοιες εταιρίες υπάρχουν και στην

    Ελλάδα

    ‘’’’’’’’’’’’’’’’’’’’

    Εμπρακτη διαμαρτυρία:ούτε δραχμή στους

    σιωνιστές!μποϋκοτάζ σε όλα τα προϊόντα από το Ισραήλ

    ‘’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’

    BOYCOTT ISRAEL CAMPAIGN ελληνικα (μεταφρασμενο)

    ‘’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’

    BOYCOTT ISRAEL CAMPAIGN english

    ‘’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’

    International Boycott

    ‘’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’

    Τα προϊόντα που προέρχονται από το σιωνιστικό κράτος

    έχουν κωδικοποίηση (ψηφιακή διαγράμμιση), που αρχίζει

    από 729 μεταφέρετε αυτό το μήνυμα σε όσους

    περισσότερους μπορείτε.

    Είναι μαζί με τις λεκτικές διαμαρτυρίες μας το

    ελάχιστο που μπορούμε να κάνουμε ,αυτή τη στιγμή ,για

    να εκφράσουμε την οργή μας για την σφαγή στη Γάζα.

    Ο Ισραηλινός στρατός χρηματοδοτείται από πρόγραμμα των

    Αμερικανών, αλλά και από την εβραϊκή ομογένεια του

    εξωτερικού, από έσοδα εταιρειών εβραϊκών συμφερόντων

    σε όλο τον κόσμο. Τέτοιες εταιρίες υπάρχουν και στην

    Ελλάδα, όπως η Coca Cola Hellas, τα Starbucks cafe, η

    Αλλατίνη, τα Mc Donald?s, το συνεδριακό κέντρο και το

    καζίνο Λουτρακίου, η NIKE, τα αθλητικά είδη FILA, η

    NESTLE κ.α..

    Κλικάροντας στην παρακάτω εικόνα, από μια

    αντίστοιχη εκστρατεία στη Βρετανία, θ’ αναγνωρίσετε

    αρκετές από αυτές τις πολυεθνικές που

    δραστηριοποιούνται και στη χώρα μας και ενισχύουν

    οικονομικά την ισραηλινή κατοχή της Παλαιστίνης:

    Boycott Israel ! ΜΑΥΡΟΣ ΚΡΙΝΟΣ

    ‘’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’

    Οι παρακάτω εταιρίες είναι ιουδαϊκών συμφερόντων;

    μποϋκοτάρετε ΤΩΡΑ τα προϊόντα των κατωτέρω εταιριών!

    Ιδού λοιπόν:

    Aero, After Eight, Ambi Pur, AOL, Apax Partners & Co

    Ltd, Aqua Velva, Aramis, Arsenal Football Club (FC),

    Auchan, Aveda, Baci Perugina, Bali, Banana Republic,

    Barbie, Biotherm, Bobbi Brown, Body Mist, Bryan,

    Brylcreem, Buitoni, Bumble & Bumble, Cable News

    Network (CNN), Cacharel, Calvin Klein (cK), Carnation,

    Carrefour, Carson, Champion, ChinaByte.com, Clinique,

    Coca-Cola, Consumer News and Business Channel (CNBC),

    Crosse & Blackwell, Danone, Delta Galil, DIM, Donna

    Karan New York (DKNY), Douwe Egberts, Estée

    Lauder, Evening Standard, Fanta, Felix cat food,

    Festival Mushroom Records, Fox, GAP, Garnier, Giorgio

    Armani, Gossard, Granada, Hanes, HarperCollins, Helena

    Rubinstein, Herald Sun, Hollandse Eenheidsprijzen

    Maatschappij Amsterdam (HEMA), HP Foods Limited, Hugo

    Boss, ICQ, Independent Newspapers Limited (INL),

    Intel, International Business Machines (IBM), James

    Cash (J.C.) Penney, Jane, J.Crew, Johnny Rockets,

    Johnson & Johnson, Jo Malone, Just My Size, Kate

    Spade, Kimberly-Clark, KitKat, Kiwi, La Mer,

    Lancôme Paris, La Roche-Posay Laboratoire

    Pharmaceutique, L’eggs, Lewis Trust Group, Libby’s,

    Lilt, Limited Brands, Lindex, Lion, L?Oréal,

    Lovable, MAC, Maggi, Maison du Café, Marks &

    Spencer/M&S/St Michael, Maybelline New York,

    McDonald?s, Milkmaid, Milkybar, Motorola, National

    Geographic, NDS, Nescafé, Nesquik, Nestlé,

    News Corporation, News of the World, New York Post,

    Nokia, Nur die, Nursery Work, Origins, Outer Banks,

    Perrier, Phoenix, Pickwick, Pilão, Playtex, Polo,

    Precio Y Calidad (Pryca), Prescriptives, Pure Life,

    Quality Street, Radox, Ragan, Ralph Lauren, Rawkus,

    Redken 5th Avenue NYC, Revlon, Sanex, Sara Lee,

    Satellite Television for the Asian Region (STAR),

    Selfridges & Co, Shreddies, Sky, Smarties, Sprite,

    Starbucks, Stila, Structure, Sunday Mail, Sunglass

    Hut, Sunkist, Superior Coffee, Tchibo, The Daily

    Telegraph, The Gold Coast Bulletin, The Home Depot,

    The Sun, The Times, Timberland, Time Life, Tommy

    Hilfiger, Vichy Laboratoires, Victoria’s Secret,

    Vittel, Volvic, Walt Disney Pictures, Wonderbra &

    Zondervan

    ‘’’’’’’’’’’’

    barkan,carmel-agrexco

    Εκστρατεία ενάντια στην υποστήριξη της Arsenal στο

    Ισραήλ των φυλετικών διακρίσεων

    Campaign against Arsenal’s support for apartheid

    Israel Campaign against Arsenal’s support for

    apartheid Israel

    ‘’’’’’’’’’

    Ενεργείστε εμπορικό αποκλεισμό στα McDonald?s

    Boycott McDonald?s boycott mcdonalds

    ‘’’’’’’’’’’’’’’’

    Ενεργείστε εμπορικό αποκλεισμό στα Starbucks

    Boycott Starbucks Boycott Starbucks

    ‘’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’

    Ενεργείστε εμπορικό αποκλεισμό στη Nestlé –

    προστατέψτε τα βρέφη

    Boycott Nestlé – protect infants boycott

    Nestlé

    Μποϊκοτάζ στα ισραηλινά συμφέροντα – BOYCOTT

    ISRAEL CAMPAIGN

    Καλούμε σε Μποϊκοτάζ στα ισραηλινά συμφέροντα –

    BOYCOTT ISRAEL CAMPAIGN

    ingaza

    Πηγη: pelekanos chalkia [apostolilia@gmail.com]

    Rubrik: Terrorismus/Τρομοκρατια 6.01.09

    von pelekanos chalkia

    ==============================

    Σχόλιο από Πόντος και Αριστερά | 13/01/2009

  56. @ Μ-π

    Στο σχόλιό σου στον faro στις 10 Ιαν 2:46 πμ συγχέεται ο κυπριακός αγώνας με τις παλιοδουλειές του Γρίβα.
    Άθελά σου πιστεύω.
    Κατά τα άλλα συμφωνώ απολύτως με την προσέγγισή σου σχετικά με μποϋκοτάζ «εβραϊκών προϊόντων» γενικώς…

    Είναι δε άλλο θέμα το όποιο μποϋκοτάζ ισραηλινών προϊόντων ή προϊόντων συγκεκριμένων εταιρειών που αυτήν την στιγμή βοηθούν με τον ένα ή τον άλλο τρόπο. Και αυτό άσχετα με την αποτελεσματικότητα του μποϋκοτάζ.

    Σχόλιο από sarantamilakokkina | 13/01/2009

  57. sarantamilakokkinε

    δεν προσέγγισα τον κυπριακό αγώνα ή τις κρητικές επαναστάσεις αξιολογικά, αλλά χρησιμοποίησα τις γνωστές επιπτώσεις που επέφερε η ταύτισή τους από εθνικιστικούς τουρκικούς κύκλους, επί των ελληνικών πληθυσμών της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας ή της Τουρκίας.

    Δηλαδή η λογική ότι το έθνος αποτελεί μια συμπαγή ενότητα, με ενιαία συμφέροντα και κοινή καθοδήγηση και ότι κάθε κίνησή του οπουδήποτε μέρους του σχετίζεται με το όλον.

    Ιστορικά, η σκλήρυνση κατά των ελληνικών κοινοτήτων της Ανατολής και η ισχυροποίηση των Νεοτούρκων, υπήρξαν απότοκος του Κρητικού Ζητήματος. Αντίστοιχα, η εξόντωση της ελληνικής μειονότητας στην Κωνσταντινούπολη, Ιμβρο, Τένεδο, ήταν αποτέλεσμα των τουρκικών αντιδράσεων στον Κυπριακό Αγώνα.

    Μ-π

    Σχόλιο από Πόντος και Αριστερά | 13/01/2009

  58. […] GREEK READERS: Please spread information about Israel’s BARCODE to other blogs (e.g. here). […]

    Πίνγκμπακ από More Jewish and Israeli sites against Israel’s Apartheid; Boycott Israeli goods using their Barcode Prefix: 729 « OMADEON | 13/01/2009

  59. Ερωτήσεις
    1) ΠΟΥ είναι ο σύνδεσμος στον «faros»? Με βάζετε να… σκάβω στο γκούγκλη ΧΩΡΙΣ ΛΟΓΟ, ε? καλάα….. 🙂
    2) Καλά, είστε σοβαροί που… πήρατε στα σοβαρά το κατάπτυστο νεοναζιστικό (εθνικοσοσιαλιστικό) blog «Μαύρος Κρίνος»?
    3) Γιατί εξακολουθείς βρε Ομέρ το προληπτικό moderation? Σου ξέφυγαν στο μεταξύ και κάποια σχόλια προ ημερών. Ντάξει, δεν παρεξηγώ, αλλά εδώ έχουμε ΚΟΙΝΟ ΑΓΩΝΑ ρε παιδί μου…

    Σας έρχεται σύνδεσμος με σημαντικές πληροφορίες.
    Γεια χαραντάν.

    Σχόλιο από omadeon | 13/01/2009

  60. ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΠΕΡΙΠΛΑΝΩΜΕΝΟΣ;;

    ————————————————–

    ( Από: «Theodorakis» mikisthe@otenet.gr-13.1.09 )

    Του Ρούσσου Βρανά , rvranas@otenet.gr

    ==================================

    Ξεχνάμε…

    … πως ο Εβραίος που ήταν κάποτε ο περιπλανώμενος έχει γίνει πια ο αφέντης.

    Αν θέλουμε να αναζητήσουμε σήμερα τον περιπλανώμενο, θα τον βρούμε στα μάτια ενός Παλαιστινίου που κοιτάζει το τείχος με τα ηλεκτροφόρα σύρματα ή στα μάτια μιας Παλαιστίνιας που κοιτάζει το γκρεμισμένο της σπίτι και το ξεριζωμένο της λιόφυτο.

    Ξεχνάμε…

    … εκείνο που είχε πει στις 17 Νοεμβρίου 1948 ο Ααρών Τσίζλινγκ, υπουργός Γεωργίας του νεοσύστατου κράτους του Ισραήλ, ύστερα από τις μαζικές σφαγές αθώων Παλαιστινίων: «Τώρα που οι Εβραίοι συμπεριφέρθηκαν κι αυτοί σαν ναζί,νιώθω την ψυχή μου σπαραγμένη».

    Να θυμόμαστε…

    … τον Εφραίμ Κατζίρ, κατοπινό πρόεδρο του Ισραήλ, που το 1948 βρήκε ένα χημικό δηλητήριο για να τυφλώσει ! τους Παλαιστινίους και τον Ιούνιο της ίδιας χρονιάς πρότεινε τη χρήση του.

    Να θυμόμαστε τον Αριέλ Σαρόν,που το 1953 καταδικάστηκε ως τρομοκράτης με το ψήφισμα 101 του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ, επειδή έκλεινε στα σπίτια τους

    ολόκληρες οικογένειες Παλαιστινίων, σφράγιζε τις πόρτες κι ύστερα τους ανατίναζε.

    Να θυμόμαστε τον πρεσβευτή του Ισραήλ στον ΟΗΕ Άμπα Ίμπαν, που το 1981 είπε στον Μεναχέμ Μπέγκιν: «Έχει σχηματιστεί στον κόσμο η εικόνα ενός Ισραήλ που

    υποβάλλει με αγριότητα άμαχους πληθυσμούς στη φρίκη του θανάτου και του τρόμου, σε μια ατμόσφαιρα που θυμίζει καθεστώτα των οποίων ούτε εγώ ούτε

    εσείς θα τολμούσαμε να προφέρουμε το όνομά τους».

    Να θυμόμαστε το ψήφισμα Α/RΕS/37/123 του ΟΗΕ, που τον Δεκέμβριο του 1982 χαρακτήρισε «πράξη γενοκτονίας» τη σφαγή 3.000 Παλαιστινίων (μέσα σε 48 ώρες) στη Σάμπρα και Σατίλα με «προσωπική ευθύνη» του Αριέλ Σαρόν.

    Να θυμόμαστε τους 17.500 νεκρούς, κυρίως αμάχους, που άφησε πίσω της η ισραηλινή εισβολή στον Λίβανο το 1982. Να θυμόμαστε τη σφαγή της Κανά, κοντά

    στην έδρα του ΟΗΕ, όπου βρήκαν τραγικό θάνατο τουλάχιστον 50 παιδιά.

    Να θυμόμαστε τα λόγια του ειδικού απεσταλμένου του ΟΗΕ για τα ανθρώπινα δικαιώματα, του Νοτιοαφρικανού Τζον Ντάγκαρντ, που τον Φεβρουάριο του 2007 έγραφε πως η ισραηλινή κατοχή είναι ένα ρατσιστικό απαρτχάιντ εις βάρος των Παλαιστινίων και πως το Ισραήλ θα έπρεπε να παραπεμφθεί στο Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο της Χάγης. Να θυμόμαστε τα λόγια του Εβραίου διανοούμενου Νόρμαν

    Φινκελστάιν, που οι γονείς του έπεσαν θύματα του Ολοκαυτώματος: «Αν οι Ισραηλινοί δεν θέλουν να κατηγορούνται πως είναι ναζί, δεν έχουν παρά να

    πάψουν να φέρονται σαν ναζί».

    Να θυμόμαστε…

    … τέλος τον Μπεν Γκουριόν, τον πατέρα του κράτους του Ισραήλ, που άφησε παρακαταθήκη για τις επόμενες γενεές αυτή τη γραφή: «Πρέπει να χρησιμοποιήσουμε την τρομοκρατία, τις δολοφονίες, τους εκφοβισμούς, την

    κατάσχεση περιουσιών, για να εκκαθαρίσουμε τη Γαλιλαία από τον αραβικό πληθυσμό της». Είναι λόγια που γράφτηκαν 50 χρόνια πριν ο πρώτος πύραυλος Κάσαμ της Χαμάς εκτοξευτεί εναντίον της ισραηλινής πολίχνης Σντερότ.

    Σχόλιο από Μίκης | 14/01/2009

  61. Αγωγή 90 γαλλικών οργανώσεων κατά του Ισραήλ για εγκλήματα πολέμου στη Γάζα.

    Περίπου 90 οργανώσεις, στην πλειονότητά τους γαλλικές, πρόκειται να καταθέσουν την Τετάρτη στο Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο (CPI) αγωγή κατά του Ισραήλ για «εγκλήματα πολέμου», αναφορικά με τη συνεχιζόμενη στρατιωτική επιχείρησή του στη Γάζα, ανακοίνωσαν χθες στο Παρίσι οι εμπνευστές αυτής της πρωτοβουλίας.
    Έπειτα από τις ογκώδεις διαδηλώσεις στη Γαλλία από την έναρξη της ισραηλινής επιχείρησης, οι οργανώσεις αυτές θέλησαν να φέρουν τις κινητοποιήσεις «στο πεδίο του νόμου και της δικαιοσύνης για ν� αποφευχθεί κάθε εκμετάλλευση και διολίσθησή τους», τόνισε ο Μουλούντ Αουνίτ, πρόεδρος της MRAP (Κίνημα κατά του Ρατσισμού και για την Φιλία μεταξύ των Λαών) στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου.
    Μία πρώτη παραλλαγή της αγωγής αυτής «εξ ονόματος περίπου εκατό παραγγελλόντων» θα κατατεθεί την Τετάρτη στο CPI «με τη δυνατότητα να συμπληρωθεί και με άλλες οργανώσεις, κυρίως τους ΜΚΟ και τις ανθρωπιστικές ομάδες που δρουν στη Γάζα», τόνισε ο δικηγόρος Ζιλ Ντεβόρ, που συνέταξε το κείμενο της αγωγής.
    Για τον ίδιο, το «έγκλημα πολέμου» χαρακτηρίζεται από την «δυσανάλογη» χρήση βίας στην ισραηλινή επίθεση, από τον αριθμό των νεκρών αμάχων και των αγαθών των πολιτών που επλήγησαν.
    Μία αντιπροσωπεία, κυρίως από τη MRAP, τη Ένωση Γάλλων Εβραίων για την Ειρήνη (UJFP), την Παλαιστινιακή Αντίσταση, θα μεταβεί την ίδια ημέρα στο Μέγαρο την Ηλυσίων για να καταθέσει σχετικό αίτημα και στον πρόεδρο Νικολά Σαρκοζί για να προσφύγει αφ� ενός στο ΣΑ του ΟΗΕ, κι αφ� ετέρου στο CPI «για τα εγκλήματα πολέμου που διαπράχθηκαν στην Παλαιστίνη από τις 27 Δεκεμβρίου 2008».

    [ΠΗΓΉ,www.flash.gr, 13/01/2009 ωρα 1052]

    Σχόλιο από Αντιδράστε | 14/01/2009

  62. Να προσθέσω ότι το Ισραήλ με τη ρατσιστική πολιτική του. με τα εγκλήματά του, ουσιαστικά ευθύνεται ως ΗΘΙΚΟΣ ΑΥΤΟΥΡΓΟΣ και για την ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΑΝΑΒΙΩΣΗ του Αντισημιτισμού.

    Παίρνει στο λαιμό του, το Ισραήλ, ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ αθώων Εβραίων στον κόσμο, και αρκετούς αθώους πολίτες του που είτε αντιτίθενται στα εγκλήματα είτε ΔΕΝ ΤΑ ΞΕΡΟΥΝ. Ας μην το ξεχνάμε αυτό. Στη Γαλλία δεν έγινε μόνο αυτό που γράφτηκε, δεν έγινε ΜΟΝΟ η δίκαιη διαμαρτυρία για το ρατσισμό του Ισραήλ. Εγιναν επίσης ΕΚΑΤΟΝΤΑΔΕΣ αμιγώς ΑΝΤΙΣΗΜΙΤΙΚΑ βίαια επεισόδια, επιθέσεις σε συναγωγές, κλπ. π.χ. σε μία μόνο βδομάδα Ισραηλινών Φρικαλεοτήτων έγιναν 55 τέτοια επεισόδια. Οι νεοναζιστές καραδοκούν. Το Ισραήλ τους ΕΝΙΣΧΥΕΙ ουσιαστικά, διότι ΤΣΟΥΒΑΛΙΑΖΕΙ την κριτική εναντίον του με τον αντισημιτισμό.

    Ευτυχώς πάρα πολλοί προοδευτικοί Εβραίοι στον κόσμο (και στο Ισραήλ) έχουν εδώ και καιρό αρχίσει να το συνειδητοποιούν.

    Την καλημέρα μου και τις θερμές ευχές μου στον μεγάλο Μίκη, που σχολίασε προηγουμένως (δεν ξέρω αν το έκανε άμεσα ή απλώς ήταν μεταφορά σχολίου του από άλλο χώρο). Παρά τις διαφωνίες μου σε άλλα επιμέρους θέματα άσχετα εδώ, χαίρομαι ιδιαίτερα που είναι δυνατός και μας θύμισε αληθινά πράματα.

    Σχόλιο από omadeon | 14/01/2009

  63. Εν τω μεταξύ η γενοκτονία συνεχίζεται…
    «..Τη ενόχω συνεργία των συμμάχων Χριστιανικών Δυνάμεων της Δύσεως …» βεβαίως βεβαίως.

    Το καλό είναι ότι και ο κος Τσίπρας άρχισε να ψελίζει αυτήν την λέξη.Κάτι είναι κι αυτό.
    Άϊντε να τον δούμε και στα δικά μας
    http://www.enet.gr/online/online_text/c=111,id=44966716

    mumul

    Σχόλιο από Πόντος και Αριστερά | 15/01/2009

  64. Έλληνες και αριστεροί
    Σύμφωνα και με το ανάθεμα του Ιωάννη Χρυσόστομου μήπως πρέπει να ερευνάτε την Ιστορία ?
    Η πρώτη , μεγαλύτερη και μακροχρόνιας διάρκειας εθνογενοκτονία στην Ιστορία, έγινε από την συμμαχία Ρωμαίων αυτοκρατόρων και αριστοκρατών ,οργανωμένων εβραιοχριστιανών και προσύλητων λαών όπως Γότθοι και άλλοι που κυρίως λειτούργησαν σαν εκτελεστικά όργανα (Αλάριχος κ.α).
    Εξόντωσαν στη διάρκεια 7 αιώνων (4ος – 11ος)ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΕΛΛΗΝΩΝ αλλά και άλλων εθνικών , ισοπέδωσαν αριστουργήματα αρχιτεκτονικής(ες γην) κατακρεούργησαν ακόμη και έργα τέχνης , απαγόρευσαν τη λειτουργία επιστημονικών ιδρυμάτων , φιλοσοφικών σχολών, έκαψαν βιβλιοθήκες ,απαγόρευσαν τελετές μνήμης , ιερουργίες Ελλήνων και ………..τεράστιος ο κατάλογος των απίστευτων εγκλημάτων .
    Έχετε ακούσει για το στρατόπεδο εξόντωσης της Σκυθούπολης στην Μ. Ασία ?
    Έχετε ακούσει για τη σφαγή στον Ιππόδρομο της Θεσσαλονίκης?
    Έχετε ακούσει για τον «Ιουστινιάνειο » νόμο που απογόρευε στους Έλληνες,εφ’ όσον δεν αποδέχονταν τον χρισιανισμό, να κληρονομούν στα παιδιά τους την περιουσία τους ?
    Αν παραθέσουμε τα απάνθρωπα εγκλήματα της «ιερής «συμμαχίας σε βάρος του ελληνικού έθνους , του ελληνικού πολιτισμού και κατ’ επέκταση σε βάρος της ανθρωπότητας τότε τα ναζιστικά εγκλήματα είναι σε αναλογία εγκλήματα νηπιαγωγίου προς διδακτορικό .
    Μήπως πρέπει να πονηρευτούμε γιατί κάποιοι παντοκράτορες κατασκεύσαν την εβραική θρησκεία όπως την γνωρίζουμε σήμερα(αυτός έχει όνομα και δυστυχώς ήταν ελληνικής καταγωγής Πτολεμαίος ο Φιλάδελφος)και στη συνέχεια το ιουδοχριστιανικό κατασκεύασμα ?
    Μήπως πρέπει να πονηρευτούμε γιατί οι ιδρυτές της κομμουνιστικής θεωρίας πέρα από ασαφείς και ακαθόριστους αφορισμούς (όπιο λαών κ.λ.π)δεν ανέλυσαν ενδελεχώς την ίδρυση και τον ιστορικό ρόλο των 3 θρησκειών της ερήμου (στην ουσία 1 σε 3)και ειδικά ο Κ.Μάρξ που διέθετε και την ικανότητα αλλά και τη γνώση για να το κάνει?
    Μήπως πρέπει να ψάξουμε γιατί ο Χίτλερ και το ναζιστικό κόμμα που ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΘΗΚΑΝ και από τους σιωνιστές για να πάρουν την εξουσία άρχισε τους διωγμούς των εβραίων και διευκόλυνε ή/και διαπραγματεύονταν με τους σιωνιστές μέχρι και το 1943 την αποστολή εβραίων στην Παλαιστίνη?
    Πόσους εβραίους έστειλαν οι ναζιστές στην Παλαιστίνη στο διάστημα 1933-1943 απευθείας ή μέσω άλλων αρχικών προορισμών?
    Πόσοι εβραίοι στάλθηκαν από τη Θεσσαλονίκη μετά από «αίτημα» των Άγγλων,στις αρχές της δεκαετίας ’30 στην Παλαιστίνη ?
    Πόσοι εβραίοι υπήρχαν στην Παλαιστίνη πριν το 1930?
    Γιατί ο Τρούμαν παρά τις ισχυρές αντιδράσεις των Άγγλων επέβαλε το κράτος του Ισραήλ πέρα από κάθε έννοια διεθνούς ή ιστορικού δικαίου?
    Αν θέλουμε να μη παρακολουθούμε την ιστορία με τα γυαλιά της αφέλειας και να βλέπουμε ότι κάποιοι θέλουν να μας δείχνουν ας ανοίξουμε τα μάτια μας .
    Κερασουνταίος
    Υ.Γ Περήφανος για τη Μανιάτικη , Ποντιακή και Ηπειρώτικη καταγωγή μου .

    Σχόλιο από ΚΕΡΑΣΟΥΝΤΑΙΟΣ | 16/01/2009

  65. Καλαααααά! Ότι πεις. Εμείς αντιρρήσεις δε θα σου φέρουμε.

    Πάντως εσύ τη γλύτωσες!

    Εξάλλου όπως λες και σύ, πίσω από κάθε «κακό» βρισκόμαστε εμείς οι πρώην Ρωμιοί και νυν Έλληνες (μιας κι ο Φιλάδελφος τα ξεκίνησε όλα) 🙂

    Σχόλιο από Ματσουκάτες | 16/01/2009

  66. «οργανωμένων εβραιοχριστιανών»…

    Καλάααα…

    Ο Κύριος ας ευλογεί η χήνα που έβαζε εις το αιδοίον της η άσωτη Θεοδώρα και ξετρέλλανε τον ΧριστιανοΝαζί αυτοκράτορα, σε Bυζαντινό sex-show.
    Αν δεν ήταν αυτή η χήνα θα γλυτώναν τη σφαγή μερικές χιλιάδες αιρετικοί και κάμποσοι αντίχριστοι Οβριοί, οπότε μόνη λύση θα ήτο… το ΒΑΔΗΝ ΤΗΣ ΧΗΝΑΣ.

    Σχόλιο από omadeon | 16/01/2009

  67. Έκκληση δικτύου βρετανών Εβραίων για μποϋκοτάζ, ακύρωση επενδύσεων και επιβολή κυρώσεων κατά του Ισραήλ.

    αναδημοσίευση από http://www.indy.gr

    ——————————————————-
    Το κείμενο που ακολουθεί δημοσιεύτηκε ως επιστολή στον Γκάρντιαν τις 10 Ιανουαρίου 2009 και στο σάιτ του Monthly Review

    http://mrzine.monthlyreview.org

    http://mrzine.monthlyreview.org/letter140109.html

    Ολοι οσοι υπογράφουμε είμαστε εβραϊκής καταγωγής. Όταν αντικρίσαμε τα νεκρά και ματωμένα κορμιά των μικρών παιδιών, την έλλειψη νερού, ηλεκτρισμού και τροφίμων, μας ήλθε στο νου η πολιορκία του γκέτο της Βαρσοβίας. Όταν ο Dov Weisglass,σύμβουλος του ισραηλινού πρωθυπουργού Ehud Olmert δήλωνε ότι θα υποβάλλει τους κατοίκους της Γάζας «σε δίαιτα» και ο υφυπουργός Αμυνας,Matan Vilnai,ότι οι Παλαιστίνιοι θα έπρεπε να υποστούν «ένα μεγαλύτερο ολοκαύτωμα», μας θύμισαν τον γενικό κυβερνήτη της κατεχόμενης Πολωνίας,Hans Frank, όταν μιλούσε για «θάνατο από πείνα». Ο πραγματικός λόγος της επίθεσης στη Γάζα είναι ότι το Ισραήλ θέλει να τα βρίσκει μόνο με τους Κουίσλιγκ παλαιστίνιους. Το μεγαλύτερο έγκλημα της Χαμάς δεν είναι η τρομοκρατία αλλά η άρνηση της να γίνει πιόνι στα χέρια του καθεστώτος της ισραηλινής κατοχής στην Παλαιστίνη. Η απόφαση του Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης, τον προηγούμενο μήνα, να αναβαθμίσει τις σχέσεις της με το Ισραήλ, χωρίς να θέσει καμία συγκεκριμένη προϋπόθεση για σεβασμό των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, ενίσχυσε ακόμα περισσότερο την επιθετικότητα του Ισραήλ. Ο χρόνος κατευνασμού του Ισραήλ έχει παρέλθει προ πολλού. Σαν πρώτο βήμα η Μεγάλη Βρετανία θα πρέπει να αποσύρει τον πρέσβη της από το Ισραήλ και, όπως έγινε και με το απαρτχάιντ στη Νότιο Αφρική, να ξεκινήσει μία εκστρατεία μποϊκοτάζ, να ακυρωθούν οι όποιες επενδύσεις έχουν γίνει ή πρόκειται να γίνουν σ’ αυτή τη χώρα, και να της επιβληθούν κυρώσεις.

    Ben Birnberg, Prof Haim Bresheeth, Deborah Fink, Bella Freud, Tony Greenstein, Abe Hayeem, Prof Adah Kay, Yehudit Keshet, Dr Les Levidow, Prof Yosefa Loshitzky, Prof Moshe Machover, Miriam Margolyes, Prof Jonathan Rosenhead, Seymour Alexander, Martin Birnstingl, Ruth Clark, Judith Cravitz, Mike Cushman, Angela Dale, Merav Devere, Greg Dropkin, Angela Eden, Sarah Ferner, Alf Filer, Mark Findlay, Sylvia Finzi, Tessa van Gelderen, Claire Glasman, Ruth Hall, Adrian Hart, Alain Hertzmann, Rosamene Hayeem, Anna Hellmann, Selma James, Riva Joffe, Yael Kahn, Michael Kalmanovitz, Ros Kane, Mark Krantz, Bernice Laschinger, Pam Laurance, Beryl Maizels, Helen Marks, Martine Miel, Diana Neslen, O Neumann, Susan Pashkoff, Hon. Juliet Peston, Renate Prince, Roland Rance, Sheila Robin, Ossi Ron, Manfred Ropschitz, John Rose, Leon Rosselson, Michael Sackin, Ian Saville, Amanda Sebestyen, Sam Semoff, Prof. Ludi Simpson, Viv Stein, Inbar Tamari, Ruth Tenne, Norman Traub, Eve Turner, Tirza Waisel, Karl Walinets, Renee Walinets, Stanley Walinets, Philip Ward, Naomi Wimborne-Idrissi, Ruth Williams, Jay Woolrich, Ben Young, Myk Zeitlin, Androulla Zucker, John Zucker

    Σχόλιο από Πόντος και Αριστερά | 16/01/2009

  68. Ενα υπέροχο καί κατατοπιστικότατο κέιμενο γιά την ιδεολογία τών ισραηλινών, από έναν τέως ισραηλινό, Εβραϊκής καταγωγής, πού δηλώνει πλέον «Εβραιόφωνος Παλαιστίνιος»
    http://infognomonpolitics.blogspot.com/2009/01/blog-post_7622.html

    Σχόλιο από vripol | 16/01/2009

  69. 22η μέρα

    Η γενοκτονία συνεχίζεται

    ..Τη ενόχω συνεργία ..

    mumul

    Σχόλιο από Πόντος και Αριστερά | 17/01/2009

  70. Ευχαριστώ για τα σχόλια από Ματσουκάτες και Omadeon.
    Ο δογματισμός διευκολύνει τη ζωή, δεν χρειάζεται να ψάχνεις. Έχουν ψάξει πριν από σένα οι θεμελιωτές του δόγματος .
    Αριστερός που αποδέχεται άκριτα τις παραδοθείσες αλήθειες δεν είναι αριστερός .Μπορείόμως εύκολα να είναι κομμουνιστής του κόμματος «νέου τύπου».
    Γιατί αντιμετωπίζετε με καχυποψία την τοποθέτηση ότι η μεγαλύτερη στην ανθρώπινη ιστορία σε μέγεθος και διάρκεια εθνογενοκτονία ήταν η εθνογενοκτονία των Ελλήνων?
    Αν διαβάζατε προσεκτικότερα τη τοποθέτηση για την ελληνική γενοκτονία και τις ερωτήσεις θα αντιλαμβανόσαστε ότι αν προσπαθήσουμε να δούμε πίσω από τα γεγονότα θα πάρουμε απαντήσεις για την πραγματική αιτία τους αλλά θα προσεγγίσουμε και τις λύσεις των πολιτικών προβλημάτων .
    Η ιστορία δεν επαναλαμβάνεται γιατί οι κάθε φορά συνθήκες που δημιουργούν τα ιστορικά γεγονότα έχουν διαφορετικά δεδομένα αλλά η ιστορία δεν είναι αποσπασματικά γεγονότα είναι μία διαρκής ανέλιξη που οι προηγούμενες συνθήκες και τα προηγούμενα γεγονότα προετοιμάζουν τα επόμενα.
    Σε ότι αφορά τις εθνοκαθάρσεις , τις γενοκτονίες και τα μαζικά πολιτικά εγκλήματα αξίζει να δούμε ποοί είναι οι θήτες,ποιά τα θύματα ,ποιές οι κινητήριες ιδεολογίες , οι πολιτικές , οι συσχετισμοί πολιτικών δυνάμεων και πλήθος άλλα στοιχεία για να διαπιστώσουμε αν έχουν ιστορική συνέχεια ή είναι αυτόνομες δράσεις και αυτοτελή γεγονότα.
    Μήπως πρέπει να ψάξετε αν πριν την ελληνική εθνογενοκτονία προηγήθηκε κάποια άλλη ?
    Ποιά είναι η σχέση της με τις επόμενες γενοκτονίες ?
    Λειτούργησαν κοινές ιδεολογίες?
    Υπήρξαν κοινά δεδομένα ?
    Υπήρξαν κοινές συνθήκες ?
    Η σημερινή μαζική πολιτική δολοφονία των Παλαιστινίων δίνεται από ένα κράτος φορέα και εκφραστή της κυρίαρχης πολιτικής στον πλανήτη που μπορεί να εμφανίζεται σαν παραρτημα του μητροπολιτικού κράτους αλλά αποτελεί αναπόσπαστο μέρος του,ενώ συμβάλλει αποφασιστικά στη διαμόρφωση της πολιτικής και της ιδεολογίας του μητροπολιτικού κράτους .
    Μήπως υπάρχει σχέση με τα προηγούμενα ?
    Μήπως οι πρωτεύουσες ιδεολογικές αντιθέσεις εξελισσόμενες στο χρόνο,τους τελευταίους αιώνες είναι της ίδιας ποιότητας και οι αντιτιθέμενοι πόλοι χαρακτηρίζονται από τον ίδιο ιδεολογικό πυρήνα ?
    Κερασουνταίος
    Υ.Γ Στα αστειάκια δεν απαντώ.Όμως σας πληροφορώ ότι το μυαλό σας πατινάρει σε λάθος κατεύθυνση .
    Είχα την τιμή να είμαι εκλεγμένο μέλος στη συντονιστική επιτροπή αγώνα του ΑΕΙ που σπούδαζα στην εξέγερση της
    17 Νοέμβρη,να καταδικαστώ από το τελευταίο στρατοδικείο της χούντας και να αποφυλακιστώ απότους τελευταίους με τη χάρη που μας έδωσε το τσίρκο των αποκαταστατών της »δημοκρατίας’καιτου ξεπουλήματος σε συνεργασία με τα χουντικά ανθροποειδή ,της Κύπρου.
    Αυτά και ας ψάχνουμε .

    Σχόλιο από ΚΕΡΑΣΟΥΝΤΑΙΟΣ | 17/01/2009

  71. Στο κονάκι μου

    Η λωρίδα της ΓΑΖΑΣ σε σκίτσα.

    Η λωρίδα της ΓΑΖΑΣ σε σκίτσα.

    Η λωρίδα της Γάζας σε φωτογραφίες.

    Η λωρίδα της Γάζας σε φωτογραφίες.

    Έμπρακτη αλληλεγγύη στον Παλαιστινιακό λαό με την αποστολή “Free Gaza”

    Έμπρακτη αλληλεγγύη στον Παλαιστινιακό λαό με την αποστολή «Free Gaza»

    Σχόλιο από Έφηβος | 18/01/2009

  72. Ζώντας σε δανεισμένο χρόνο σε κλεμμένη γη
    Gillad Atzmon

    Αν κάποιος έρθει σε επαφή με Ισραηλινούς μπορεί να μπερδευτεί. Ακόμη και τώρα που η ισραηλινή αεροπορία δολοφονεί εκατοντάδες πολίτες, ηλικιωμένους, γυναίκες και παιδιά, οι Ισραηλινοί καταφέρνουν να πείθουν τον εαυτό τους ότι είναι αυτοί τα πραγματικά θύματα σ’ αυτή τη βίαιη ιστορία.

    Οσοι γνωρίζουν από τα μέσα τους Ισραηλινούς αντιλαμβάνονται ότι είναι εντελώς απληροφόρητοι για τις ρίζες της σύγκρουσης που κυριαρχεί στη ζωή τους. Πολύ συχνά καταφέρνουν να επινοούν κάποια εξωφρενικά επιχειρήματα, που μπορεί να φαίνονται λογικά μέσα στην ισραηλινή κοινωνία αλλά είναι εντελώς παράλογα έξω απ’ αυτήν. Ενα τέτοιο επιχείρημα είναι το εξής: «Αυτοί οι Παλαιστίνιοι, γιατί επιμένουν να ζουν στη γη μας, γιατί δεν μπορούν να εγκατασταθούν στην Αίγυπτο, στη Συρία, στο Λίβανο ή σε κάποια άλλη αραβική χώρα;». Ενα άλλο εβραϊκό μαργαριτάρι σοφίας είναι το εξής: «Τι πρόβλημα έχουν αυτοί οι Παλαιστίνιοι; Τους δώσαμε νερό, ηλεκτρισμό, μόρφωση και το μόνο που κάνουν είναι να προσπαθούν να μας ρίξουν στη θάλασσα».

    Προκαλεί έκπληξη ότι οι Ισραηλινοί ακόμη και μέσα στην αποκαλούμενη «Αριστερά», ακόμη και η μορφωμένη «Αριστερά» δεν μπορεί να κατανοήσει ποιοι είναι οι Παλαιστίνιοι, από πού κατάγονται και τι υπερασπίζονται. Αδυνατούν να κατανοήσουν ότι για τους Παλαιστίνιους η Παλαιστίνη είναι η πατρίδα τους. Ολως περιέργως, οι Ισραηλινοί καταφέρνουν να μη μπορούν να αντιληφθούν, ότι το Ισραήλ δημιουργήθηκε σε βάρος του παλαιστινιακού λαού, σε παλαιστινιακή γη, σε παλαιστινιακά χωριά, πόλεις, χωράφια και περιβόλια. Οι Ισραηλινοί δεν αντιλαμβάνονται ότι οι Παλαιστίνιοι στη Γάζα και στα προσφυγικά στρατόπεδα στην περιοχή είναι στην πραγματικότητα εκτοπισμένοι άνθρωποι από τις Ber Shive, Yafo, Tel Kabir, Shekh Munis, Lod, Haifa, Jerusalem και πολλές ακόμη πόλεις και χωριά. Αν απορείτε πώς γίνεται να μη γνωρίζουν οι Ισραηλινοί την ιστορία τους, η απάντηση είναι πολύ απλή. Δεν την έχουν ακούσει ποτέ. Οι περιστάσεις που οδήγησαν στην ισραηλινοπαλαιστινιακή σύγκρουση είναι καλά κρυμμένες μέσα στην κουλτούρα τους. Τα ίχνη του προ του 1948 παλαιστινιακού πολιτισμού στη γη έχουν εξαφανιστεί. Η Νάκμπα, η εθνοκάθαρση το 1948 των γηγενών Παλαιστινίων, όχι μόνο δεν αποτελεί μέρος του ισραηλινού σχολικού προγράμματος, αλλά ούτε καν αναφέρεται ή συζητιέται σε κανένα επίσημο ή ακαδημαϊκό φόρουμ.

    Στο κέντρο σχεδόν κάθε ισραηλινής πόλης μπορεί να συναντήσει κανείς ένα αναμνηστικό μνημείο του 1948, που δείχνει ένα πολύ περίεργο, σχεδόν αφηρημένο, σωλήνα. Αυτό το υδραυλικό στοιχείο ονομάζεται Νταβίντκα και είναι στην πραγματικότητα ένας σωλήνας όλμου. Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Νταβίντκα ήταν ένα εξαιρετικά αναποτελεσματικό όπλο. Το βλήμα του δεν μπορούσε να φτάσει μακρύτερα από τα 300 μέτρα και μπορούσε να προκαλέσει πολύ περιορισμένη ζημιά. Προκαλούσε όμως πολύ θόρυβο. Σύμφωνα με την επίσημη ισραηλινή εκδοχή, όταν οι Αραβες, δηλαδή οι Παλαιστίνιοι, άκουσαν τον Νταβίντκα από μακριά, έφυγαν σαν λαγοί για να σώσουν τη ζωή τους. Σύμφωνα με την ισραηλινή αφήγηση, οι Εβραίοι, δηλαδή οι «νέοι Ισραηλινοί», έριξαν λίγα πυροτεχνήματα και οι «δειλοί Αραβες» το έβαλαν στα πόδια σαν βλάκες. Στην επίσημη ισραηλινή ιστορία δεν υπάρχει καμιά αναφορά στις πολλές ενορχηστρωμένες σφαγές από το νέο ισραηλινό στρατό και τις παραστρατιωτικές μονάδες που προηγήθηκαν. Δεν υπάρχει επίσης καμιά αναφορά στους ρατσιστικούς νόμους που εμποδίζουν τους Παλαιστίνιους να επιστρέψουν στα σπίτια και στη γη τους.

    Το νόημα των παραπάνω είναι πολύ απλό. Η παλαιστινιακή υπόθεση είναι εντελώς άγνωστη στους Ισραηλινούς. Συνεπώς, μπορούν να αντιλαμβάνονται τον παλαιστινιακό αγώνα μόνο σαν μια φονική παραφροσύνη. Μέσα στον ισραηλινό εβραιο-κεντρικό σολιψιστικό κόσμο, οι Ισραηλινοί είναι ένα αθώο θύμα και οι Παλαιστίνιοι δεν είναι παρά ένας κτηνώδης δολοφόνος.

    Η κατάσταση αυτή, που κρατά τους Ισραηλινούς στο σκοτάδι σχετικά με το παρελθόν τους, εξαφανίζει κάθε πιθανότητα μελλοντικής συμφιλίωσης. Αφού οι Ισραηλινοί στερούνται την ελάχιστη κατανόηση της σύγκρουσης, δεν μπορούν να σκεφτούν καμιά δυνατή λύση εκτός από την εξόντωση ή την εκκαθάριση του «εχθρού». Το μόνο που δικαιούνται να γνωρίζουν είναι οι διάφορες φανταστικές ιστορίες για τα πάθη των Εβραίων. Ο πόνος των Παλιστινίων είναι εντελώς ξένος στ’ αυτιά τους. Το «δικαίωμα επιστροφής των Παλαιστινίων» ακούγεται σ’ αυτούς σαν αστεία ιδέα. Ακόμη και οι πιο προοδευτικοί «ισραηλινοί ουμανιστές» δεν είναι έτοιμοι να μοιραστούν τη γη με τους αυτόχθονες κατοίκους. Αυτό δεν αφήνει στους Παλαιστίνιους πολλές επιλογές, παρά να αγωνιστούν για να απελευθερωθούν, παρά τις τεράστιες δυσκολίες. Είναι καθαρό, δεν υπάρχει εταίρος για ειρήνη στην ισραηλινή πλευρά.

    Αυτή τη βδομάδα, όλοι εμείς μάθαμε περισσότερα για τη βαλλιστική ικανότητα της Χαμάς. Προφανώς, η Χαμάς ήταν αρκετά συγκρατημένη με το Ισραήλ για μεγάλο χρονικό διάστημα. Απέφευγε να κλιμακώσει τη σύγκρουση στο νότιο Ισραήλ. Μου φαινόταν ότι οι Κασάμ που έπεφταν σποραδικά στην Σντερότ και την Ασκελόν δεν ήταν παρά ένα μήνυμα από τους φυλακισμένους Παλαιστίνιους. Ηταν ένα μήνυμα για την κλεμμένη γη, τα σπίτια, τα χωράφια και τα περιβόλια: «Αγαπημένη μας γη δε σε ξεχνάμε, είμαστε ακόμη εδώ και πολεμάμε για σένα, αργά ή γρήγορα θα επιστρέψουμε, θα αρχίσουμε ξανά από κει που σταματήσαμε». Ηταν όμως και ένα καθαρό μήνυμα προς τους Ισραηλινούς: «Εσείς εκεί πέρα, στη Σντερότ, στη Μπιρ Σέβα, στην Ασκελόν, στην Ασντόντ, στο Τελ Αβίβ και στη Χάιφα, είτε το αντιλαμβάνεστε είτε όχι, στην πραγματικότητα ζείτε σε κλεμμένη γη. Καλύτερα να αρχίσετε να τα μαζεύετε, γιατί ο χρόνος σας εξαντλείται, έχετε εξαντλήσει την υπομονή μας. Εμείς, ο παλαιστινιακός λαός, δεν έχουμε πια να χάσουμε τίποτα».

    Ας το αντιμετωπίσουμε, αντικειμενικά η κατάσταση στο Ισραήλ είναι πολύ σοβαρή. Πριν από δύο χρόνια ήταν οι ρουκέτες της Χεσμπολά που έπεφταν στο βόρειο Ισραήλ. Αυτή τη βδομάδα, η Χαμάς απέδειξε αναμφισβήτητα ότι είναι ικανή να σερβίρει στο Ισραήλ κάποιο κοκτέιλ βαλλιστικής εκδίκησης. Και στην περίπτωση της Χεσμπολά και στην περίπτωση της Χαμάς, το Ισραήλ έμεινε χωρίς καμιά στρατιωτική απάντηση. Αναμφίβολα, μπορεί να σκοτώσει πολίτες, αλλά δεν μπορεί να σταματήσει το μπαράζ ρουκετών. Ο ισραηλινός στρατός δεν έχει τα μέσα να προστατέψει το Ισραήλ, εκτός αν η κάλυψή του με μια συμπαγή τσιμεντένια οροφή θεωρείται βιώσιμη λύση. Στο τέλος, ίσως σχεδιάσουν ακριβώς αυτό.

    Ομως, αυτό είναι μακριά από το τέλος της Ιστορίας. Στην πραγματικότητα είναι μόνο η αρχή. Κάθε ειδικός στο Μεσανατολικό γνωρίζει ότι η Χαμάς μπορεί να πάρει τον έλεγχο της Δυτικής Οχθης μέσα σε ώρες. Στην πραγματικότητα, ο έλεγχος της Παλαιστινιακής Αρχής και της Φατάχ διατηρείται από τον ισραηλινό στρατό. Αν η Χαμάς πάρει τη Δυτική Οχθη, το μεγαλύτερο κέντρο του ισραηλινού πληθυσμού θα βρεθεί στο έλεος της Χαμάς. Για όσους δεν μπορούν να δουν, αυτό θα ήταν το τέλος του εβραϊκού κράτους. Αυτό μπορεί να συμβεί αύριο, σε τρεις μήνες ή σε πέντε χρόνια. Το ζήτημα δεν είναι «αν» θα συμβεί αλλά το «πότε». Μέχρι τότε, ολόκληρο το Ισραήλ θα βρίσκεται στην εμβέλεια πυρός της Χαμάς και της Χεσμπολά, η ισραηλινή κοινωνία θα καταρρεύσει, η οικονομία της θα καταστραφεί. Η τιμή μιας απομονωμένης βίλας στο βόρειο Τελ Αβίβ θα είναι ίδια με την τιμή μιας παράγκας στην Kiryat Shmone ή την Sderot. Οταν η πρώτη ρουκέτα χτυπήσει το Τελ Αβίβ, το σιωνιστικό όνειρο θα τελειώσει.

    Αυτό το γνωρίζουν οι στρατηγοί του ισραηλινού στρατού, το γνωρίζουν οι ισραηλινοί ηγέτες. Γι’ αυτό κλιμακώνουν τον πόλεμο εναντίον των Παλαιστινίων μέχρι εξόντωσης. Οι Ισραηλινοί δεν σχεδιάζουν να εισβάλουν στη Γάζα. Αυτό που θέλουν είναι να ολοκληρώσουν τη Νάκμπα. Ρίχνουν βόμβες στους Παλαιστίνιους για να τους εξαφανίσουν. Θέλουν να διώξουν τους Παλαιστίνιους από την περιοχή. Αυτό προφανώς δεν πρόκειται να γίνει. Οι Παλαιστίνιοι θα παραμείνουν. Οχι μόνο θα παραμείνουν, αλλά η μέρα της επιστροφής στη γη τους έρχεται πιο κοντά, καθώς το Ισραήλ καταφεύγει στην πιο φονική τακτική του.

    Εδώ ακριβώς παρεμβαίνει η ισραηλινή φυγή από την πραγματικότητα. Το Ισραήλ έχει περάσει το «σημείο μη επιστροφής». Η τύχη του είναι βαθιά χαραγμένη σε κάθε βόμβα που πέφτει σε παλαιστίνιους πολίτες. Δεν υπάρχει τίποτα που μπορεί να κάνει το Ισραήλ για να σώσει τον εαυτό του. Δεν υπάρχει καμιά στρατηγική εξόδου. Δεν μπορεί να διαπραγματευτεί δρόμο εξόδου του, γιατί ούτε οι Ισραηλινοί ούτε η ηγεσία τους κατανοούν τις βασικές παραμέτρους σ’ αυτή τη σύγκρουση. Το Ισραήλ δεν έχει τη στρατιωτική δύναμη να τελειώσει τη μάχη. Μπορεί να καταφέρει να δολοφονήσει λαϊκούς ηγέτες των Παλαιστινίων, αυτό κάνει εδώ και χρόνια, όμως η παλαιστινιακή αντίσταση και επιμονή δυναμώνουν αντί να αποδυναμώνονται. Οπως πρόβλεψε ένας ισραηλινός στρατηγός, ήδη κατά την πρώτη Ιντιφάντα, «για να νικήσουν, το μόνο που πρέπει να κάνουν οι Παλαιστίνιοι είναι να επιβιώσουν». Αυτοί επιβιώνουν και πράγματι νικούν.

    Αυτό το αντιλαμβάνονται οι ισραηλινοί ηγέτες. Το Ισραήλ έχει ήδη δοκιμάσει τα πάντα: μονομερή αποχώρηση, πείνα και τώρα εξόντωση. Σκέφτηκε να διαφύγει το δημογραφικό κίνδυνο συρρικνώνοντας τους Παλαιστίνιους σε ένα στενό εβραϊκό γκέτο. Τίποτα δε δούλεψε. Είναι η παλαιστινιακή επιμονή με τη μορφή της πολιτικής της Χαμάς που καθορίζει το μέλλον της περιοχής.

    Το μόνο που έμεινε στους Ισραηλινούς είναι η προσκόλληση στην τύφλωση και στη φυγή από την πραγματικότητα για να ξεφεύγουν από την καταστροφική βαριά μοίρα τους. Στον κατήφορό τους, θα τραγουδούν τους γνωστούς τους ύμνους για τα θύματα. Διαποτισμένοι από μια εγωκεντρική αντίληψη ανωτερότητας, θα πονέσουν και οι ίδιοι, παραμένοντας τυφλοί μπροστά στον πόνο που προκαλούν στους άλλους. Οι Ισραηλινοί λειτουργούν ως συλλογικότητα όταν ρίχνουν βόμβες στους άλλους, αλλά όταν οι ίδιοι χτυπιούνται καταφέρνουν να γίνονται αθώα θύματα. Είναι αυτή η αντίφαση ανάμεσα στην εικόνα που έχουν για τον εαυτό τους και στο πώς τους βλέπουν οι υπόλοιποι από μας που μετατρέπει τους Ισραηλινούς σε ένα θηριώδη εκτελεστή. Είναι αυτή η αντίφαση που εμποδίζει τους Ισραηλινούς να κατανοήσουν τη δική τους ιστορία, είναι αυτή η αντίφαση που τους εμποδίζει να κατανοήσουν τις επανειλημμένες πολυάριθμες προσπάθειες για να καταστραφεί το κράτος τους. Είναι αυτή η αντίφαση που τους εμποδίζει να αντιληφθούν το νόημα του Ολοκαυτώματος, ώστε να μπορέσουν να εμποδίσουν το επόμενο. Είναι αυτή η αντίφαση που εμποδίζει τους Ισραηλι- νούς να γίνουν κομμάτι της ανθρωπότητας.

    Για μια ακόμη φορά, οι Εβραίοι θα πρέπει να βαδίσουν προς ένα άγνωστο μέλλον. Σε κάποιο βαθμό, εγώ ο ίδιος έχω αρχίσει το ταξίδι μου εδώ και αρκετό καιρό.

    03/01/2009

    * Ο Γκίλαντ Ατζμον είναι συνθέτης, μουσικός και πολιτικός ακτιβιστής. Γεννήθηκε και μεγάλωσε στο Ισραήλ, όμως κατάφερε να αποδεσμευτεί από τα πλοκάμια του Σιωνισμού (η συνειδητοποίησή του άρχισε, όπως περιγράφει ο ίδιος, όταν υπηρετούσε στο σιωνιστικό στρατό στο Λίβανο) και να γίνει υποστηρικτής της Παλαιστινιακής Υπόθεσης. Εκπατρίστηκε από το Ισραήλ και πλέον δηλώνει «εβραιόφωνος Παλαιστίνιος».

    Σχόλιο από Πόντος και Αριστερά | 19/01/2009

  73. ————————————————————————-
    Bρήκα ένα πολύ ενδιαφέρον άρθρο για την τουρκική υποκρισία, η οποία όμως επιβραβεύεται από το διεθνή παράγοντα.

    ————————————————————————-

    Όταν ο γάιδαρος χαρακτηρίζει αισχρά τον πετεινό, κεφάλα…

    ΟΤΑΝ Η ΥΠΟΚΡΙΣΙΑ συναντάται με την αθλιότητα, τότε δεν υπάρχει πιο βάναυση συνταγή μαστιγώματος της κοινής λογικής και λιθοβολισμού της νοημοσύνης των ανθρώπων. Ο Τούρκος Πρωθυπουργός, πιστός εκφραστής της τουρκικής αθλιότητας και αχρειότητας, όπως διαζωγραφίζεται και καταγράφεται στα 1000 χρόνια της αιματηρής παρουσίας του Τουρκισμού στην περιοχή μας, ξεπέρασε ξανά τα εσκαμμένα. Στην πράξη καθύβρισε σκαιότατα όλη την πολιτισμένη ανθρωπότητα και, κυρίως, τους λαούς που είναι θύματα εισβολής και κατοχής, όπως ο κυπριακός λαός. Σε ομιλία στο κόμμα του, την περ. Παρασκευή, που μεταδιδόταν από την τουρκική τηλεόραση, είπε τα εξής πρωτοφανή και πρωτάκουστα:
    «Το Ισραήλ δεν συμμορφώνεται με τη δεσμευτική απόφαση του ΟΗΕ όσον αφορά την κατάπαυση του πυρός. Αυτό αποτελεί συνήθεια του Ισραήλ. Το Ισραήλ είναι μια χώρα που δεν έχει συμμορφωθεί με εκατοντάδες αποφάσεις του ΟΗΕ στο παρελθόν. Θέλω να ρωτήσω τον ΟΗΕ – πώς μπορεί να επιτρέπεται σε μια χώρα, η οποία αψηφά συνεχώς αποφάσεις του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών, να περνάει τις πύλες της έδρας του ΟΗΕ»; σημείωσε. Δεν κατέστη σαφές αν ο Ερντογάν πρότεινε τον προσωρινό ή το μόνιμο αποκλεισμό του Ισραήλ από την έδρα του ΟΗΕ. Ποιος είναι ο Ερντογάν; Είναι ο Πρωθυπουργός μιας χώρας, της Τουρκίας, που το 1974 εισέβαλε και έκτοτε κατέχει, διά της παρουσίας 43.000 πάνοπλων Αττίλων, το 37% του εδάφους της διεθνώς αναγνωρισμένης Κυπριακής Δημοκρατίας. Η Τουρκία είναι εισβολική-κατοχική χώρα.
    Από το 1975 άρχισε και συνεχίζει τον εποικισμό των κατεχομένων εδαφών μας. Από το 1974 δεκάδες ψηφίσματα του ΟΗΕ και άλλων διεθνών οργανισμών έχουν καταπατηθεί από την κατοχική Τουρκία. Η χώρα αυτή βάφτισε την εισβολή στην Κύπρο ως δήθεν ειρηνευτική επιχείρηση. Και δεν έμεινε έγκλημα που δεν διέπραξε κατά της Κύπρου και κατά της ανθρωπότητας. Ο εποικισμός των κατεχομένων μας είναι διεθνές έγκλημα πολέμου. Οι παραβιάσεις θεμελιωδών ανθρωπίνων δικαιωμάτων των νόμιμων κατοίκων της Κύπρου είναι συνεχείς και ατιμώρητες. Εκθέσεις του Συμβουλίου της Ευρώπης επιβεβαιώνουν και τεκμηριώνουν τα φοβερά εγκλήματα της Τουρκίας κατά της Κύπρου και των κατοίκων της. Η Τουρκία αρνείται να αποσύρει όλους τους Αττίλες και όλους τους εποίκους, και να συναινέσει σε βιώσιμη και λειτουργική λύση στο Κυπριακό.
    Και έχει την αναίδεια, τη θρασύτητα και την αχρειότητα να κατηγορεί το Ισραήλ ότι δεν σέβεται τα ψηφίσματα του ΟΗΕ, γι΄ αυτό και απαιτεί – άκουσον! άκουσον! – όπως ο ΟΗΕ εκδιώξει τη χώρα αυτή από τους κόλπους του. Πολιτική παράκρουση; Απύθμενο θράσος; Αναίδεια χιλίων πιθήκων (παρά τη συμπάθειά μας στο είδος αυτό); Όχι! Κάτι χειρότερο: Είναι η αλαζονεία της ατιμωρησίας και η θρασύτητα του ακαταδίωκτου και της ανοχής, δικής μας και της υπόλοιπης ανθρωπότητας έναντι των Τούρκων βαρβάρων και γενοκτόνων. Δεν θα κάνουμε το συνήγορο του Ισραήλ και όσων διαπράττει κατά των Παλαιστινίων. Όμως, θεωρούμε ότι ο θρασύς Ερντογάν δεν θα έβγαζε τη γλώσσα του περίπατο αν ο Ελληνισμός, από το 1974, όχι σήμερα, απαιτούσε όσα σήμερα με επτάπηχη αθλιότητα ο Τούρκος Πρωθυπουργός ζητά για το Ισραήλ: Να απαιτήσουμε την εκδίωξη της Τουρκίας από τον ΟΗΕ.
    Αλλά τι λέγομεν… Με την ανοχή των ισχυρών και της Ελλάδας, και του καλοπαιδισμού της ηγεσίας μας, η Τουρκία κατέλαβε θέση μη μόνιμου μέλους στο Συμβούλιο Ασφαλείας. Και επαινείται για τις… ανθρωπιστικές και… ειρηνευτικές της δραστηριότητες. Ποια; Η Τουρκία, που συνεχίζει να κατέχει την πατρίδα μας, χωρίς κανείς να ενοχλείται. Ποιος ξέρει ότι κατέχει την Κύπρο, όταν διά της πολιτικής των ηγετών μας αποενοχοποιήθηκε και τοποθετήθηκε στις κερκίδες, ως δήθεν τρίτος, ουδέτερος παρατηρητής, του οποίου οι ξένοι ζητούν τις… καλές υπηρεσίες για λύση του Κυπριακού, που συντηρεί διά των λογχών και των ερπυστριών των αρμάτων της. Παράνοια; Όχι, κάτι χειρότερο: Οι δηλώσεις Ερντογάν συνιστούν την πιο κραυγαλέα αποτυχία του Ελληνισμού να αντιμετωπίσει τον αδίστακτο και αυθάδη Τουρκισμό, που τώρα διεκδικεί ρόλο όχι μόνο περιφερειακής αλλά… παγκόσμιας δύναμης. Οι αναιδείς δηλώσεις Ερντογάν ενθυμίζουν τη γνωστή παροιμία: «Είπεν ο γάιδαρος του πετεινού, κεφάλα…». Και κανείς πετεινός, Έλληνας ή ξένος, δεν ενοχλείται…

    Εφημερίδα «Σημερινή» 18/01/2009 |

    Σχόλιο από Ζωνιανίτης | 19/01/2009

  74. ΠΟΙΟΣ ΕΥΘΥΝΕΤΑΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ ΣΤΗ ΓΑΖΑ; Ο ΣΙΩΝΙΣΜΟΣ

    του Πιερ Σταμπούλ, Μέλους της Εθνικής Γραμματείας της UJFP (Γαλλική Εβραϊκή Ένωση για την Ειρήνη)

    Εισαγωγή στον διάλογο σχετικά με αυτή την ιδεολογία

    Ο αιματηρός πόλεμος που διεξάγει ο ισραηλινός στρατός στη Γάζα δεν ήρθε από το πουθενά. Η Τζίπι Λίβνι είχε προειδοποιήσει, 48 ώρες πριν την επίθεση, όλα τα σιω-νιστικά πολιτικά κόμματα, και όλα την επιδοκίμασαν, ακόμα και το Μερέτς (η σιω-νιστική αριστερά). Το κίνημα «Ειρήνη τώρα» και οι λεγόμενοι «αριστεροί» συγγρα-φείς (αλλά φανατικοί σιωνιστές), Άμος Οζ, Αβραάμ Γιεχοσούα και Δαβίδ Γκρό-σμαν, συμφώνησαν επίσης με την επίθεση, υποστηρίζοντας, λίγο αργότερα, τη σύνα-ψη ανακωχής. Όλοι συμμερίζονται την επίσημη άποψη στο Ισραήλ: γι’ αυτούς, η Χαμάς είναι ένα τέρας, με το οποίο δεν μπορεί να συναλλάσσεται κανείς, και εναντί-ον του οποίου είναι αυτονόητο το δικαίωμα στη δολοφονία, έστω και αν υπάρξουν «παράπλευρες απώλειες».
    Κάποιοι αντι-ιμπεριαλιστές Ισραηλινοί Εβραίοι αντιτίθενται στον πόλεμο. Κατα-θέτουν μαρτυρίες και διαδηλώνουν καθημερινά με μεγάλο θάρρος. Δεν αντιπροσω-πεύουν παρά μια μικρή μειοψηφία (φαίνεται πως το 95% των Εβραίων Ισραηλινών συμφώνησε με την προοπτική της επίθεσης εναντίον της Χαμάς) αλλά η σημασία και η επιρροή τους υπερβαίνει τον αριθμό τους. Όλοι είναι μη σιωνιστές ή αντι-σιωνιστές. Είναι οι μόνοι που κατανοούν τη φύση του εγκλήματος που διαπράττεται κατά της Γάζας: έγκλημα πολέμου και έγκλημα κατά της ανθρωπότητας. Θα πρέπει πια να τελειώνουμε με την ατιμωρησία αυτού του κράτους-τραμπούκου. Και αυτό θα επιτευχθεί μέσα από το μποϋκοτάζ του Ισραήλ, όσο διαρκεί η κατοχή, καθώς και με την παραπομπή σε δίκη των εγκληματιών πολέμου.

    Μια ολοκληρωτική ιδεολογία
    Στο Ισραήλ, τα πάντα είναι σιωνιστικά. Η ταυτότητα, η νοοτροπία, η ιστορία που διδάσκεται, τα ΜΜΕ, οι νόμοι, ο αέρας που αναπνέουν οι άνθρωποι. Κανένας δεν μπορεί να ξεφύγει από αυτή την ιδεολογία που διαποτίζει τα πάντα. Στο όνομα αυτής της ιδεολογίας, 60 χρόνια μετά την ίδρυση του κράτους του Ισραήλ, ο μισός πληθυ-σμός των Βεδουίνων του Νεγκέβ ζει σε παραγκουπόλεις, χωρίς δρόμους, χωρίς νερό και ηλεκτρικό, χωρίς πραγματικά σπίτια, επειδή το εβραϊκό κράτος δεν αναγνωρίζει τα χωριά τους και τις ιδιοκτησίες τους. Στην περιοχή ανάμεσα στη Μεσόγειο και τον Ιορδάνη, ζουν περίπου 5 εκατομμύρια Παλαιστίνιοι και 5,5 εκατομμύρια Εβραίοι. Εξ αιτίας του σιωνισμού, οι πρώτοι δεν έχουν κανένα δικαίωμα. Είτε βομβαρδίζονται και σφαγιάζονται, είτε τα εδάφη τους καταλαμβάνονται, είτε είναι πολίτες δεύτερης κα-τηγορίας μέσα στην ίδια τη χώρα τους. Το απαρτχάιντ έχει εδραιωθεί.
    Στη διάρκεια της πολυποίκιλης και διαφοροποιημένης ιστορίας του ιουδαϊσμού, ο σιωνισμός εισέβαλε αιφνίδια εδώ και πάνω από έναν αιώνα, και, σήμερα, επιδιώκει να επιβληθεί σε όλους τους Εβραίους. Αν του ασκούμε κριτική χωρίς να είμαστε Εβραίοι, γινόμαστε υποχρεωτικά αντισημίτες. Και αν είμαστε Εβραίοι, τότε θεωρού-μαστε «προδότες που μισούμε τον εαυτό μας». Αν, δε, είμαστε Παλαιστίνιοι, ο σιωνι-σμός δίνει το δικαίωμα να μας σκοτώνουν, για την αγαθή υπόθεση, βέβαια, της ιερής και απαραβίαστης «ασφάλειας του Ισραήλ».
    Δεν ήταν όμως πάντοτε έτσι. Το 1948, όλα τα μεγάλα ονόματα του αμερικανικού ιουδαϊσμού, με επικεφαλής τους Άλμπερτ Αϊνστάιν και Χάννα Άρεντ, απευθύνουν μια επιστολή στον πρόεδρο Τρούμαν παροτρύνοντάς τον να συλλάβει ή να απελάσει τον τρομοκράτη Μεναχέμ Μπεγκίν που, λίγο πριν, είχε σφαγιάσει 200 κατοίκους στο χωριό Ντέιρ Γιασίν. Στα μάτια του κόσμου, τότε, τον ιουδαϊσμό αντιπροσώπευ-αν οι Ρόζα Λούξεμπουργκ, Φρόιντ, Κάφκα, Αϊνστάιν, Άρεντ. Όλοι και όλες ήταν μη θρησκευόμενοι και μη σιωνιστές, όπως και η πλειοψηφία των 6 εκατομμυρίων θυμά-των της ναζιστικής γενοκτονίας. Πως φτάσαμε σ’ αυτή την αντιστροφή, ώστε οι αξίες φασιστών (δεν βρίσκω άλλη λέξη) όπως ο Μπεγκίν, ο Σαμίρ, ο Λίμπερμαν, ο Σαρόν, να έχουν επιβληθεί και υιοθετηθεί από τους εγκληματίες Όλμερτ, Πέρες, Μπαράκ, Λίβνι…, καθώς και από έναν μεγάλο αριθμό των ηγετών των εβραϊκών κοινοτήτων στη Γαλλία;
    Αυτή η μετάλλαξη είναι ακατανόητη αν δεν εξετάσουμε τι ακριβώς είναι ο σιωνι-σμός: ένας εθνικισμός, μια μορφή αποικιοκρατίας και, ταυτόχρονα, ένας μεσσια-νισμός που δημιούργησε έναν «νέο τύπο εβραίου ανθρώπου». Επίσης, μια ιδεολο-γία που εξελίχθηκε σε ακραία μιλιταριστική, οικοδομώντας μια χώρα που μεταβλή-θηκε σε προγεφύρωμα του ιμπεριαλισμού στη Μέση Ανατολή. Μια ιδεολογία που διακηρύσσει ότι προσφέρει στους Εβραίους ένα «απάνεμο λιμάνι». Και με ερμηνευ-τικό κλειδί την εργαλειοποίηση της γενοκτονίας και του αντισημιτισμού.

    Μια φαλκιδευμένη ιστορία
    Οι σιωνιστές κατασκεύασαν μια φανταστική ιστορία του ιουδαϊσμού. Παρόλο που η μεγάλη πλειοψηφία των πρώτων σιωνιστών ήταν άθρησκοι, και συχνά πολύ εχθρικοί απέναντι στους θρησκευόμενους, αυτοί αναζήτησαν στη Βίβλο όλες τις «δικαιολογί-ες» για το αποικιακό σχέδιο που άρχισαν να επινοούν.
    Εδώ και δεκάδες χρόνια, υπάρχει μια συμφωνία ανάμεσα στους αρχαιολόγους και τους ειδικούς στην αρχαία ιστορία (βλ. Η Βίβλος χωρίς πέπλο, των Φινκελστάιν και Σίλμπερμαν, εκδ. Bayard). Τα γεγονότα που αναφέρονται στον Αβραάμ και τον Μω-υσή είναι, στο σύνολό τους, θρύλοι. Αλλά το πιο σημαντικό είναι ότι η κατάληψη της Χαναάν από τον Ιησού του Ναυή είναι απολύτως θρύλος. Αυτό το κείμενο, που απο-τελεί μια πραγματική υπεράσπιση της εθνοκάθαρσης και του σφαγιασμού του «άλ-λου», δεν έχει καμία ιστορική βάση. Και όμως, αυτό είναι που χρησιμεύει ως «ιστο-ρική» βάση για την εγκατάσταση των εποίκων στη Δυτική Όχθη και στους οπαδούς της εκδίωξης των Παλαιστινίων (την οποία υποστηρίζει η μισή ισραηλινή κοινωνία). Δεν υπάρχει ούτε ένα αρχαιολογικό ίχνος ύπαρξης του ενωμένου βασιλείου του Δα-βίδ και του Σολομώντα. Εκείνη την εποχή, η Ιερουσαλήμ ήταν ένα χωριό. Είναι πολύ πιθανό ότι το βασίλειο του Ισραήλ (που καταστράφηκε από τους Ασσύριους) και ε-κείνο του Ιούδα (που καταστράφηκε από τους Βαβυλώνιους) αποτέλεσαν πάντα δύο διαφορετικές οντότητες. Και, κυρίως, έχει αποκαλυφθεί ότι, σε όλη τη διάρκεια της αρχαιότητας, διαφορετικοί λαοί, διαφορετικές γλώσσες και διαφορετικές θρησκείες συνυπήρχαν σε αυτή τη γη, που υπήρξε ένα πραγματικό σταυροδρόμι. Οι σιωνιστές, που βεβαιώνουν ότι αυτή είναι η γη του εβραϊκού λαού και ότι το κράτος του Ισ-ραήλ είναι η αποκατάσταση του «ενωμένου βασιλείου», στηρίζονται σε έναν θρησκευτικό μύθο, στον οποίο δεν πίστευαν ούτε αυτοί οι ίδιοι.
    Σύμφωνα με τη σιωνιστική θεωρία, ο εβραϊκός λαός εκδιώχθηκε από τη γη του τη στιγμή του πολέμου, που διεξήγαγε ο Τίτος, και της καταστροφής του ναού. Υποτί-θεται ότι έζησε για 2000 χρόνια στην εξορία, κάτω από τρομακτικές συνθήκες, μέχρι να του δώσει ο σιωνισμός τη δυνατότητα να επιστρέψει στη χώρα του.
    Ωστόσο, αυτή η θεωρία είναι μια μυθοπλασία. Στο βιβλίο του, Πως επινοήθηκε ο εβραϊκός λαός (εκδ. Fayard), ο Σλόμο Σαντ αποδεικνύει, τεκμηριωμένα, ότι δεν υ-πήρξε ούτε εξορία ούτε επιστροφή. Τη στιγμή της καταστροφής του ναού, υπήρχαν ήδη Εβραίοι στη Βαβυλώνα, στην Αλεξάνδρεια, τη Ρώμη, την Ισπανία… Μετά την ήττα από τους Ρωμαίους, η θρησκεία ήταν αυτή που διασκορπίστηκε και όχι ο λαός. Επομένως, οι απόγονοι των Εβραίων είναι ουσιαστικά οι Παλαιστίνιοι. Άλλωστε, ο Μπεν Γκουριόν ήταν πεισμένος γι’ αυτό και αρχικά σκεφτόταν να τους ενσωματώ-σει στο σιωνιστικό σχέδιο.
    Για πολλούς αιώνες, στη ρωμαϊκή Αυτοκρατορία, και στη συνέχεια και σε άλλες περιοχές, η εβραϊκή θρησκεία εξαπλωνόταν με προσηλυτισμό. Οι Εβραίοι αποτέλε-σαν ένα σημαντικό ποσοστό ανάμεσα στους κατοίκους της ρωμαϊκής αυτοκρατορίας. Πολλοί προσηλυτισμοί έγιναν αργότερα στους Βέρβερους της Βόρειας Αφρικής και στη συνέχεια στους Χαζάρους (μια τουρκική φυλή που είχε δημιουργήσει μια αυτο-κρατορία στην περιοχή ανάμεσα στην Κασπία και τη Μαύρη Θάλασσα). Κοντολογίς, οι σημερινοί Εβραίοι αποτελούνται στην πλειοψηφία τους από απογόνους προσηλυ-τισμένων πληθυσμών. Όσο για την επιστροφή, οι Εβραίοι, παρότι θα έχουν επανει-λημμένα την ευκαιρία να εγκατασταθούν στην Ιερουσαλήμ, θα προτιμήσουν να εγκα-τασταθούν στη Βαγδάτη, στην Αλεξάνδρεια ή τη Θεσσαλονίκη. Δεν υπάρχει εβραϊκή «φυλή» και (κατά τον Σαντ) ούτε καν εβραϊκός «λαός». Η σιωνιστική θεωρία της εξορίας και της επιστροφής είναι μια απολύτως ιδεολογική κατασκευή.
    Οι σιωνιστές εργαλειοποίησαν το επεισόδιο της Μασάντα. Μετά την κατάληψη της Ιερουσαλήμ από τον Τίτο, Εβραίοι, που εξεγέρθηκαν, πολιορκήθηκαν από τους Ρωμαίους, στο φρούριο της Μασάντα, πάνω από τη Νεκρά Θάλασσα, και προτίμησαν να αυτοκτονήσουν παρά να παραδοθούν. Εξ ού και το σύμπλεγμα της Μασάντα: «Κανένας δεν αγαπάει τους Εβραίους, δεν μπορούν να υπολογίζουν παρά μόνο στον εαυτό τους και απειλούνται μονίμως με καταστροφή». Στην πραγματικότητα, οι εξε-γερμένοι της Μασάντα ήταν φανατικοί θρησκευόμενοι (οι Ζηλωτές) οι οποίοι, αρχι-κά, είχαν διαπράξει σφαγές κατά των Εβραίων που αποδέχονταν την ανάμειξη με τους άλλους λαούς της περιοχής και τη ρωμαϊκή κυριαρχία.

    Διασπορά και αντισημιτισμός

    Για τους σιωνιστές, η διασπορά είναι μια παρένθεση που λήγει με την ίδρυση του κράτους του Ισραήλ. Αυτό είναι λάθος: η διασπορά είναι το επίκεντρο της ιστορίας των διαφόρων ιουδαϊσμών. Είναι ο χώρος όπου δομήθηκε η θρησκεία. Στη διασπορά, αναπτύχθηκαν οι διάφορες ιουδαϊκές γλώσσες (ιουδαιο-αραβική, λαντίνο, γίντις). Ο σιωνισμός προσπάθησε μανιωδώς να εξαφανίσει τις γλώσσες, τις παραδόσεις και τον πολιτισμό των διάφορων εβραϊκών κοινοτήτων της διασποράς. Τα ονόματα και τα επίθετα των περισσότερων Ισραηλινών δεν έχουν καμία σχέση με εκείνα των προγό-νων τους. Η εβραϊκή γλώσσα έχει επιβληθεί, η ισραηλινή κουλτούρα έχει λειτουρ-γήσει σαν σβηστήρας του παρελθόντος. Για να κατασκευαστεί ο νέος τύπος Ισραη-λινού, έπρεπε να «σκοτωθεί» ο Εβραίος (ο κοσμοπολίτης, ο μειονοτικός, ο άνθρωπος της διασποράς). Η πλειοψηφία των Ισραηλινών αγνοούν τα πάντα για την ιστορία τους. Αυτή η απουσία μνήμης, που έχει αντικατασταθεί από μια φαλκιδευμένη μνή-μη, αποτελεί έναν από τους λόγους της αδιαφορίας τους για τον «άλλο».
    Ο σιωνισμός περιγράφει τη ζωή στη διασπορά σαν μια αδιάλειπτη συνέχεια διώ-ξεων και δυστυχίας, που πήρε τέλος με τη δημιουργία του Ισραήλ˙ προωθώντας μά-λιστα την ιδέα ότι η ανάμειξη ή η ισότητα δικαιωμάτων ανάμεσα σε Εβραίους και μη Εβραίους είναι αδύνατη και πως οι Εβραίοι δεν μπορούν να ζήσουν παρά μονάχα με-ταξύ τους, σε ένα εβραϊκό κράτος.
    Αυτό είναι ένα περιοριστικό όραμα. Η καταδίωξη των Εβραίων ξεκινάει με τον αυτοκράτορα Κωνσταντίνο (4ος αι. μ.Χ.), όταν ο χριστιανισμός γίνεται επίσημη θρη-σκεία. Ο χριστιανικός αντι-ιουδαϊσμός έχει πολλαπλή προέλευση: ο χριστιανισμός προκύπτει από τον ιουδαϊσμό, και οι δύο θρησκείες βρέθηκαν για μεγάλο διάστημα σε ανταγωνισμό, ενώ η κατηγορία του «θεοκτόνου» είναι κεντρική στους Χριστια-νούς. Οι Εβραίοι θα υποστούν πολυάριθμες απελάσεις (με σημαντικότερη εκείνη της Ισπανίας, το 1492), μεγάλες σφαγές (σταυροφορίες, Ουκρανία), συστηματικό εγκλει-σμό και διακρίσεις. Ωστόσο, υπήρξαν και πιο ευτυχισμένες περίοδοι που σημαδεύτη-καν από μια έντονη πολιτισμική ζωή. Οι σιωνιστές προσπαθούν να καταδείξουν πως οι Μουσουλμάνοι υπήρξαν πάντα εχθροί των Εβραίων. Αυτό είναι ψέμα: το καθε-στώς των «Ντίμι» μπορεί να μην έδινε πλήρη πολιτειακά δικαιώματα αλλά εξασφά-λισε στους Εβραίους μια σχετική ειρήνη που δεν είχε καμία σύγκριση με τις χριστια-νικές διώξεις.
    Παραδόξως, με τη Χειραφέτηση των Εβραίων της Ευρώπης (που αρχίζει τον 17ο αι. στη Γερμανία και τη Γαλλία) ξεκινά η μεταστροφή του χριστιανικού αντι-ιουδαϊσμού σε φυλετικό αντισημιτισμό. Στο πρόσωπο του Εβραίου βλέπουν το εμπό-διο στην οικοδόμηση εθνικά καθαρών κρατών-εθνών. Ο Εβραίος μεταβάλλεται σε αποδιοπομπαίο τράγο όλων των εθνικισμών. Και αυτή ακριβώς η αντισημιτική συ-ναίνεση στην Ευρώπη θα επιτρέψει τη ναζιστική γενοκτονία.

    Ο σιωνισμός ενάντια στη Χειραφέτηση

    Γύρω στα 1900, στην Ευρώπη ζουν περί τα δέκα εκατομμύρια Εβραίοι. Η γλώσσα τους είναι τα γίντις. Οι κοινωνικές ανακατατάξεις τους προλεταριοποιούν μαζικά. Ένα μεγάλο μέρος τους εγκαταλείπει τη θρησκεία και στρέφεται προς τις σοσιαλιστι-κές ιδέες. Πολλοί πιστεύουν πως η επανάσταση, με τη χειραφέτηση των προλεταρί-ων, θα λύσει το πρόβλημα του αντισημιτισμού. Και αν τα κυριότερα επαναστατικά κόμματα βάζουν σε παρένθεση το «εβραϊκό ζήτημα», η Μπουντ, το εβραϊκό επανα-στατικό κόμμα, προτείνει μια «πολιτισμική αυτονομία» των Εβραίων, στους τόπους που ζουν, στα πλαίσια της Επανάστασης.
    Εκείνη την περίοδο εμφανίζεται και ο σιωνισμός. Αρχικά παρουσιάζεται σαν μια εβραϊκή εκδοχή των διάφορων εθνικισμών (που θα οδηγήσουν στη σφαγή του 1914 και στον ναζισμό), με βάση την απλή εξίσωση: ένας λαός = ένα κράτος. Υπάρχει ό-μως ένα πρόβλημα: ο λαός Γίντις, που αναμφισβήτητα υπάρχει μεταξύ Βαλτικής και Μαύρης Θάλασσας, ελάχιστη σχέση έχει με τους Εβραίους του Μαρόκου, του Ιράκ ή της Υεμένης. Έτσι, λοιπόν, οι σιωνιστές επινοούν την έννοια του λαού και της εξορί-ας. Και ενώ η Μπουντ δημιουργεί πολιτοφυλακές αυτο-άμυνας ενάντια στα πογκρόμ, οι σιωνιστές θεωρούν πως ο αντισημιτισμός είναι αναπόφευκτος, ότι είναι μάταιο να τον καταπολεμεί κανείς και πως η μόνη λύση είναι η φυγή προς το μελλοντικό εβραϊ-κό κράτος. Γυρίζουν συνειδητά την πλάτη σε κάθε ιδέα ισότητας, χειραφέτησης, πολιτειακών δικαιωμάτων, ανάμειξης πληθυσμών. Λίγο πριν πεθάνει, ο Χερτζλ είχε συναντήσει έναν από τους πιο φανατικούς αντισημίτες υπουργό του Τσάρου εξη-γώντας του ότι οι σιωνιστές και οι τσαρικοί έχουν κοινά συμφέροντα: να σπρώξουν σε φυγή τους περισσότερους Εβραίους. Το πογκρόμ του Κίσινεφ ή η υπόθεση Ντρέ-υφους χρησιμοποιούνται για να πείσουν ότι οποιαδήποτε μάχη στην Ευρώπη είναι μάταιη. Και όμως, η υπόθεση Ντρέυφους έδειξε πως ο αντισημιτισμός αφορούσε όλη την κοινωνία και πως η νίκη των προοδευτικών δυνάμεων ήταν δυνατή.
    Οι σιωνιστές, συχνά κοσμικοί, και μάλιστα άθεοι, υιοθετούν τις βιβλικές γραφές και αποφασίζουν να εγκατασταθούν στην Παλαιστίνη. Πρόκειται για το περίφημο ιδρυτικό ψεύδος του Ζανγκβίλ («μια γη χωρίς λαό για έναν λαό χωρίς γη»). Έτσι, η εγκατάσταση ξεκινά με την άρνηση ύπαρξης του παλαιστινιακού λαού. Αμέσως κα-τασκευάζουν μια ιστορία της Παλαιστίνης, σύμφωνα με την οποία οι Εβραίοι ζούσαν εκεί, χωρίς διακοπή, για 4000 χρόνια. Πράγμα που είναι, βεβαίως, ψέμα. Μετά την τελευταία εβραϊκή εξέγερση κατά των Ρωμαίων (Μπαρ Κοχμπά), υπάρχουν ελάχι-στοι Εβραίοι στην Παλαιστίνη, μια και ο πληθυσμός εκχριστιανίστηκε στη συνέχεια και, αργότερα, ασπάστηκε το Ισλάμ. Γύρω στα 1900, οι Εβραίοι αποτελούν το 4% του πληθυσμού της Παλαιστίνης, ποσοστό ίδιο με τις γειτονικές χώρες. Έχουν φτάσει εκεί από τον 18ο αιώνα, ζουν άριστα ενσωματωμένοι και είναι αντίθετοι με κάθε ιδέα εβραϊκού κράτους.
    Μέχρι τον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο, οι σιωνιστές είναι ιδιαίτερα μειοψηφικοί ανά-μεσα στους Εβραίους. Όσοι μεταναστεύουν, για να γλιτώσουν από τη φτώχια ή τον αντισημιτισμό, κατευθύνονται κυρίως προς τις Ηνωμένες Πολιτείες ή τη δυτική Ευ-ρώπη. Όλες οι εκλογές που διεξάγονται στα γκέτο, στην Πολωνία ή στη Λιθουανία, δείχνουν ότι τα σιωνιστικά κόμματα είναι μειοψηφία. Το 1939, μόνο το 3% του πα-γκόσμιου εβραϊκού πληθυσμού έχει εγκατασταθεί στην Παλαιστίνη.
    Στο ξεκίνημα, ο σιωνισμός δεν έχει θρησκευτικό χαρακτήρα. Το θρησκευτικό σι-ωνιστικό ρεύμα (εκείνο του ραβίνου Κουκ) θα είναι αρχικά πολύ αδύναμο, μια και οι θρησκευόμενοι είναι στην πλειοψηφία τους σκεπτικοί, ακόμα και εχθρικοί, απέναντι στον σιωνισμό. Θεωρούν ότι το εβραϊκό κράτος υποκαθιστά τον Μεσσία. Θα πρέπει να περιμένουμε το 1967, και την ανάδυση του εθνικο-θρησκευτικού ρεύματος, για να γνωρίσουμε την τρομακτική σύνθεση αποικιοκρατίας και θρησκευτικού φανατισμού.

    Από την αποικιοκρατία στην εθνοκάθαρση

    Οι σιωνιστές έφτασαν στην Παλαιστίνη με το ίδιο σύμπλεγμα ανωτερότητας απένα-ντι στους αυτόχθονες και την ίδια συμπεριφορά που είχαν και οι αποικιοκράτες της εποχής. Επεδίωκαν να ιδιοποιηθούν το μάξιμουμ της γης και να απωθήσουν, να περι-ορίσουν και να υποδουλώσουν τον λαό που ζούσε εκεί. Στο μουσείο της ισραηλινής πόλης Χαντέρα, βρίσκεται μια μεγάλη φωτογραφία με την εξής λεζάντα: «Μοσέ Χ, ιδρυτής της Χαντέρα». Γύρω από το εν λόγω άτομο, υπάρχουν δεκαπέντε περίπου Παλαιστίνιοι, αλλά οι ιδρυτές του μουσείου δεν αντιλήφθηκαν καν την ύπαρξή τους. Όλα δικαιολογούνται προκειμένου να αποκτήσουν γη. Τόσο το χρήμα, που χρησιμεύ-ει στο να «λαδωθούν» κάποιοι φεουδάρχες και να αξιοποιηθεί η γη, όσο και η βία. Η δήλωση Μπάλφουρ σημαδεύει τη συνενοχή ανάμεσα στον σιωνισμό και τον ιμπερι-αλισμό. Για τον Μπάλφουρ, που συμμερίζεται τις αντισημιτικές προκαταλήψεις της εποχής του, το όφελος είναι διπλό: από τη μια να φύγουν οι Εβραίοι της Ευ-ρώπης και από την άλλη να εξασφαλιστεί μια ευρωπαϊκή παρουσία στη Μέση Ανατολή, όπου η οθωμανική αυτοκρατορία έχει καταρρεύσει.
    Όταν οι Παλαιστίνιοι συνειδητοποιούν πως η εβραϊκή μετανάστευση σχεδιάζει να εγκαθιδρύσει ένα εβραϊκό κράτος και να τους στερήσει την ίδια τους τη χώρα, εξε-γείρονται (1929, 1936) και η εξέγερσή τους συντρίβεται από τον βρετανικό στρατό. Καθ’ όλη αυτή την περίοδο, οι σιωνιστές οικοδομούν έναν πραγματικό κρατικό μη-χανισμό, ενώ απουσιάζουν παντελώς από την πάλη ενάντια στην άνοδο του ναζισμού. Ακόμα χειρότερα, η δεξιά πτέρυγα του σιωνισμού, με ηγέτη τον Ζαμποτίνσκι (ο ο-ποίος είχε ζήσει στην Ιταλία και θαύμαζε τον Μουσολίνι), εμπνέεται άμεσα από τις φασιστικές ιδέες και προτείνει, ήδη από το 1930, την εκδίωξη των Παλαιστινίων πέρα από τον Ιορδάνη. Η ομάδα Στερν του Γιτζάκ Σαμίρ (μελλοντικός πρωθυπουργός του Ισραήλ) είχε τέτοια συνείδηση της ναζιστικής γενοκτονίας ώστε, μέχρι το 1942, θα δολοφονεί Βρετανούς στρατιώτες και θα προσπαθεί να διαπραγματευτεί με τους Να-ζί.
    Οι σιωνιστές έπαιξαν δευτερεύοντα ρόλο στην εβραϊκή αντίσταση κατά του ναζισμού, στην οποία συμμετείχαν κυρίως κομμουνιστές ή μέλη της Μπουντ. Και όμως, η γενοκτονία (που εξόντωσε τον μισό πληθυσμό των ευρωπαίων Εβραίων και εξαφάνισε οριστικά την Γίντισλαντ) θα επιτρέψει την ίδρυση του Ισραήλ.
    Οι Ευρωπαίοι, οι Αμερικανοί και οι Σοβιετικοί θα συμφωνήσουν, ήδη από το 1945, με την ιδέα ενός εβραϊκού κράτους. Θα υποχρεώσουν τους Παλαιστίνιους να πληρώσουν για ένα ευρωπαϊκό έγκλημα (τον αντισημιτισμό και τη γενοκτονία) χωρίς να έχουν την παραμικρή ευθύνη γι’ αυτό.
    Γνωρίζουμε πια με σιγουριά, αφού και οι Ισραηλινοί νέοι ιστορικοί (κυρίως ο Ί-λαν Πάππε) επιβεβαίωσαν αυτό που πάντα υποστήριζαν οι Παλαιστίνιοι, ότι η εκδί-ωξη των 800.000 Παλαιστινίων, το 1948, ήταν προμελετημένη ενέργεια. Αυτή η ε-θνοκάθαρση (η Νάκμπα) αποτελεί έγκλημα και καμιά ειρήνη δεν μπορεί να συναφθεί χωρίς να αναγνωριστεί αυτό το έγκλημα, για το οποίο θα πρέπει, με τον ένα ή άλλο τρόπο, να αποζημιωθούν οι Παλαιστίνιοι. Αλλά, για τους σιωνιστές, αυτή η αναγνώ-ριση ισοδυναμεί με άρνηση του ιδρυτικού σχεδίου και της υποτιθέμενης νομιμοποίη-σής του. Στο σιωνιστικό φιλμ Αποκρυπτογράφηση, ο Εχούντ Μπάρακ λέει σε μια συ-νέντευξη: «Επιθυμούσα να δω τον Αραφάτ να αναγνωρίζει τη νομιμότητα του σιωνι-σμού». Με λίγα λόγια, επιθυμούσε να τον δει να συνθηκολογεί. Βρισκόμαστε στην καρδιά του προβλήματος. Ο σιωνισμός είναι ακριβώς ένα εμπόδιο για την ειρήνη.
    Και μια και η Χαμάς κατηγορείται σήμερα για τρομοκρατία, θα πρέπει να προ-σθέσουμε ότι η σιωνιστική τρομοκρατία, στον πόλεμο του 1948, ήταν απολύτως πραγματική, με την Ιργκούν και την ομάδα Στερν (και τη Χαγκάνα, τον επίσημο στρατό, να καταλαμβάνει τις ζώνες που «εκκαθάριζαν» οι τρομοκράτες). Από το Ντέ-ιρ Γιασίν έως την επίθεση κατά του ξενοδοχείου Κινγκ Ντέιβιντ ή τη δολοφονία του κόμη Μπερναντότ, βλέπουμε πως οι πρωταγωνιστές αυτών των εγκλημάτων έγιναν αργότερα Πρωθυπουργοί. Και σήμερα, ανακαλύπτουμε πως η Τζίπι Λίβνι, που ερ-γάστηκε στις μυστικές υπηρεσίες, ήταν η υπεύθυνη μιας αντι-παλαιστινιακής ενέρ-γειας στη Ρώμη.

    Η πολιτική των τετελεσμένων και η εργαλειοποίηση της γενοκτονίας

    Μετά το 1948, οι σιωνιστές επιτάχυναν τη στρατηγική, που αποδείχτηκε τόσο επιτυ-χημένη, προωθώντας την αναγνώρισή τους από τον ΟΗΕ σε σύνορα που δεν είχαν καμία σχέση με εκείνα που προέβλεπε το σχέδιο μοιράσματος: στρατηγική των τετε-λεσμένων. Ήδη από το 1949, κατάσχονται τα εδάφη και οι ιδιοκτησίες των εκδιωχθέ-ντων Παλαιστινίων. Ενώ το Ισραήλ, στην ανακωχή του 1949, όφειλε να αναγνωρίσει το δικαίωμα επιστροφής των Παλαιστινίων, το αρνείται ρητά και μάλιστα το παρου-σιάζει σαν μια απαράδεκτη διεκδίκηση που θέτει σε αμφισβήτηση την ύπαρξη του Ισραήλ.
    Το 1948, υπάρχουν λιγότεροι από ένα εκατομμύριο Εβραίοι στο καινούργιο κρά-τος. Θα χρησιμοποιηθούν όλα τα μέσα για να προκαλέσουν παντού τη μετανάστευση προς το Ισραήλ. Σιωνισμός και αντισημιτισμός θα λειτουργήσουν συμπληρωμα-τικά, με τον δεύτερο να τροφοδοτεί τον πρώτο, και τον πρώτο να προσπαθεί να προ-καλέσει τον δεύτερο, κάθε φορά που περιορίζεται η μετανάστευση. Η έλευση ενός εκατομμυρίου Εβραίων από τον αραβικό κόσμο είναι αποτέλεσμα συνδυασμού αφ’ ενός μιας εντονότατης προπαγάνδας, για να τους ξεριζώσουν από τις χώρες στις ο-ποίες ζούσαν εδώ και αιώνες, και αφ’ ετέρου της στάσης των περισσότερων αραβι-κών κυβερνήσεων, που έβλεπαν με μεγάλη ικανοποίηση αυτές τις αποχωρήσεις. Όσο για τους Εβραίους που έρχονταν από τις ανατολικές χώρες, η επιμονή ενός κρατικού αντισημιτισμού προκάλεσε μια ρήξη με τον κομμουνισμό (τον οποίο έβλεπε με συ-μπάθεια ένας μεγάλος αριθμός Εβραίων) και τη μετανάστευση προς το Ισραήλ.
    Τα τετελεσμένα γεγονότα θα γνωρίσουν μια νέα εξέλιξη το 1967. Σήμερα γνωρί-ζουμε πως οι απειλές του Νάσερ ήταν το πρόσχημα. Ο πόλεμος, η προσάρτηση και ο εποικισμός είχαν προγραμματιστεί. Η προσάρτηση της ανατολικής Ιερουσαλήμ (που ψηφίστηκε από την Κνεσέτ) πραγματοποιείται ήδη από το 1967. Θα ακολουθηθεί από την προσάρτηση των υψωμάτων του Γκολάν. Και, καθώς δεν διέθεταν «προσωπικό» για να δημιουργήσουν εποικισμούς, οι Εργατικοί, που βρίσκονταν στην εξουσία, θα δημιουργήσουν κυριολεκτικά το εθνικο-θρησκευτικό ρεύμα (που αντιπροσωπεύει σήμερα το ¼ του πληθυσμού) προσφέροντάς του αποικίες. Στην αφετηρία αυτού του εποικισμού βρίσκεται ο Υγκάλ Αλλόν (που έχει φήμη «αριστερού»). Σήμερα, 500.000 Ισραηλινοί ζουν στα εδάφη που κατακτήθηκαν το 1967, ενώ έγιναν τα πάντα για να εξαφανιστεί η «πράσινη γραμμή» και να καταστεί οριστική η προσάρτηση.
    Η στάση του σιωνισμού απέναντι στη γενοκτονία υπήρξε διφορούμενη. Οι διασω-θέντες συνάντησαν αρχικά πολύ άσχημη υποδοχή στο Ισραήλ (πολλοί ζουν σήμερα εκεί κάτω από το όριο της φτώχιας). Στην υποτιθέμενη υποχωρητικότητά τους, αντι-παρέθεταν τον Ισραηλινό που, «περήφανος για τον εαυτό του, ξεχέρσωνε, μαχόταν και μετέτρεπε την έρημο σε κήπο». Σύντομα όμως, η κυβέρνηση συνειδητοποίησε το κέρδος που μπορούσε να αποκομίσει από τη γενοκτονία. Εξ ού και η δημιουρ-γία του μουσείου Γιαντ Βασέμ, η σύλληψη και εκτέλεση του Άιχμαν. Αργότερα, το «καθήκον της μνήμης» έγινε υποχρεωτικό.
    Σήμερα, λοιπόν, αυτό το καθήκον έχει μετατραπεί σε κάτι το τρομακτικό. Υπάρ-χει, κατ’ αρχάς, η ιδέα ότι οι Εβραίοι ήσαν, είναι και θα είναι πάντα θύματα. Οι Ισραηλινοί «φοβούνται να πάψουν να φοβούνται», γιατί αυτό θα τους υποχρέωνε να εξετάσουν το φονικό αδιέξοδο μέσα στο οποίο έχουν βρεθεί. Όταν οι Ισραηλινοί ηγέ-τες διαπραγματεύτηκαν με τους Παλαιστίνιους, το μόνο θέμα που τους απασχολούσε ήταν η ασφάλεια του κατακτητή. Γι’ αυτούς, ο «περιούσιος λαός» είναι αυτός που έχει όλα τα δικαιώματα. Οι σιωνιστές δοξάζουν τους τέσσερις Ισραηλινούς που σκο-τώθηκαν από τις ρουκέτες Κασάμ της Χαμάς και αδιαφορούν πλήρως για τους 1000 νεκρούς της Γάζας. Το Ισραήλ είναι, μετά την Τουρκία, η χώρα όπου υπάρχουν οι περισσότεροι αρνητές της γενοκτονίας των Αρμενίων, μια και η μόνη γενοκτονία που αναγνωρίζει είναι εκείνη των Εβραίων. Είναι πολύ συνηθισμένο να παρουσιάζο-νται οι Παλαιστίνιοι σαν κληρονόμοι του Ναζισμού. Ο Αραφάτ χαρακτηρίστηκε ο «νέος Χίτλερ» και ο Μπέγκιν είπε, το 1982, στέλνοντας τον στρατό του στη Βηρυτό, ότι «είχε την αίσθηση πως έκανε επίθεση στο μπούνκερ του Χίτλερ». Κατά την 60ή ε-πέτειο της απελευθέρωσης του Άουσβιτς, ο Σαρόν δήλωσε ότι αυτό αποδείκνυε πως «οι Εβραίοι έπρεπε να υπερασπιστούν οι ίδιοι τους εαυτούς τους», κοντολογίς πως όλα επιτρέπονται. Για τους διασωθέντες από το Ολοκαύτωμα και τους απογόνους τους (στους οποίους ανήκω), αυτή η εργαλειοποίηση είναι ανήθικη.
    Ο σιωνισμός ισχυριζόταν ότι θα εξασφαλίσει ένα «απάνεμο λιμάνι» για τους διω-κόμενους Εβραίους. Κατασκέυασε ένα εγκληματικό σχέδιο για τους Παλαιστίνιους αλλά αυτοκτονικό για τους Ισραηλινούς, ακόμα και για τους Εβραίους. Εάν υπάρχει όντως μια χώρα όπου οι Εβραίοι είναι ανασφαλείς, αυτή είναι το Ισραήλ και αυτό θα συνεχίσει να ισχύει όσο θα συνεχίζεται η καταστροφή της Παλαιστίνης.
    Το Ισραήλ έχει καταλήξει να είναι ένα φρικτά μιλιταριστικό κράτος. Λέγεται, άλλωστε, ότι δεν πρόκειται για μια χώρα που διαθέτει έναν στρατό αλλά για «έναν στρατό που διαθέτει μια χώρα». Εξάλλου, η πλειοψηφία των πολιτικών ηγετών προέρχεται από τον στρατό ή από τις μυστικές υπηρεσίες. Ακόμα, το Ισραήλ έχει γί-νει ένα προγεφύρωμα της Δύσης στη Μέση Ανατολή, στα πλαίσια της «σύγκρουσης των πολιτισμών». Αυτή η χώρα ενσαρκώνει τη Δύση απέναντι στους «βαρβάρους». Εξ ου και η «άδεια θανάτωσης» που της χορηγήθηκε για τη Γάζα.

    Ο σιωνισμός έχει εξαφανίσει τις ιδεολογικές διαφορές
    Οι διάφορες κυβερνήσεις εθνικής ενότητας στο Ισραήλ αλλά και το γεγονός ότι, στη Γαλλία, το CRIF ( Συμβούλιο Αντιπροσώπευσης των Εβραϊκών Θεσμών της Γαλλί-ας) υποστηρίζει άνευ όρων την ισραηλινή πολιτική, όλα αυτά δείχνουν ότι δεν υπάρ-χει καμία διαφορά ανάμεσα σε σιωνιστές της δεξιάς και σιωνιστές της «αριστεράς». Οι πρώτοι υπήρξαν πάντα «ειλικρινείς». Εδώ και 70 χρόνια, υποστηρίζουν την εθνο-κάθαρση και την εκδίωξη των Παλαιστινίων. Οι δεύτεροι έκαναν το ίδιο αλλά χωρίς να τολμούν να το ομολογήσουν. Άλλωστε, η σιωνιστική «αριστερά» βρισκόταν στην εξουσία τη στιγμή που διαπράττονταν όλα τα εγκλήματα κατά των Παλαιστινίων: η Νάκμπα, ο εποικισμός, η οικοδόμηση του τείχους του Απαρτχάιντ. Ποτέ οι Ισραηλι-νοί δεν αποδέχτηκαν τους Παλαιστίνιους σαν ίσους. Οι συμφωνίες του Όσλο απέτυ-χαν γιατί όλα τα σιωνιστικά ρεύματα απαιτούσαν τη συνθηκολόγηση των Παλαιστι-νίων, την άρνηση από μέρους τους όλων των δικαιωμάτων τους, την αποδοχή των διεσπαρμένων μπαντουστάν, που θα βαφτίζονταν παλαιστινιακό κράτος.
    Δεν υπάρχει σιωνισμός με ανθρώπινο πρόσωπο. Μια επιπλέον απόδειξη μας δί-νει το έγκλημα που διεπράχθη στη Γάζα και η αδιαφορία του Ισραήλ απέναντι σε αυ-τό το έγκλημα. Η ειρήνη, θεμελιωμένη στην ισότητα των δικαιωμάτων και τη δικαιο-σύνη, θα περάσει από την «αποσιωνιστικοποίηση» του Ισραήλ, από τη ρήξη με αυτή την εγκληματική φυγή προς τα μπρος. Ο σιωνισμός κατέστησε την ισραηλινή κοινω-νία κάτι περισσότερο από άρρωστη, την έκανε αυτιστική και συνένοχη στα εγκλή-ματα.
    Τότε, θα μας πουν, εσείς οι αντισιωνιστές υποστηρίζετε την καταστροφή του κράτους του Ισραήλ; Ας μην μπερδεύουμε τα πράγματα. Οι Εβραίοι Ισραηλινοί (5,5 εκατομμύρια άνθρωποι) αποτελούν σήμερα έναν λαό και έτσι θα συνεχίσουν να είναι. Όμως, καμία ειρήνη δεν είναι δυνατή χωρίς την απόλυτη ισότητα, πολιτική και οικο-νομική, ανάμεσα στους λαούς της περιοχής. Όποια λύση και αν επιλεχθεί (ένα ή δύο κράτη), αυτή θα πρέπει να προβλέπει κοινωνίες για όλους τους πολίτες τους. Επομέ-νως, λέμε ναι, η ύπαρξη ενός εβραϊκού «κράτους» (η έννοια γαλλικό κράτος, δεν ακούγεται άσχημα, δεν φέρνει άσχημες μνήμες;), όπου οι μη Εβραίοι είναι πολίτες δεύτερης κατηγορίας, αποτελεί έναν εφιάλτη. Ένα κράτος δεν μπορεί να είναι ταυτό-χρονα εβραϊκό και δημοκρατικό, αυτό αποτελεί αντίφαση. Η ειρήνη περνάει από τον σεβασμό των πολιτειακών δικαιωμάτων όλων, καθώς και από τον σεβασμό των θεμε-λιωδών ανθρωπίνων δικαιωμάτων.
    Ο σιωνισμός είναι μια εγκληματική ιδεολογία. Είναι ακόμα και μία καταστροφή για τον ιουδαϊσμό, ό,τι και εννοεί κανείς με αυτόν τον όρο. Κάνοντας το αμάλγαμα ανάμεσα σε Εβραίο και σιωνιστή και ταυτίζοντας κάθε κριτική στο Ισραήλ με αντι-σημιτισμό, οι σιωνιστές μεταβάλλουν τον «αντι-ισραηλισμό» (σύμφωνα με τη διατύ-πωση του Εντγκάρ Μορέν) σε αντι-ιουδαϊσμό. Συμπεριφέρονται σαν πραγματικοί πυρομανείς. Είναι καιρός πια να κλείσει η σιωνιστική παρένθεση.

    Μασσαλία, 15 Ιανουαρίου 2009

    Πιερ Σταμπούλ
    Γαλλική Εβραϊκή Ένωση για την Ειρήνη (UJFP)

    Το άρθρο δημοσιεύτηκε στην ιστοσελίδα http://www.info-palestine.net και μετα-φράστηκε από τη Χριστίνα Σταματοπούλου

    Σχόλιο από Πόντος και Αριστερά | 05/02/2009

  75. Να τοποθετήσουμε εδώ και ένα σχόλιο του «theo», που μάλλον εδώ είναι η θέση του

    -Kαι τώρα ας παίξουμε!


    ——————————-

    Turkey’s Jewish community wants state to prosecute alleged anti-Semitism linked to Gaza warBy CHRISTOPHER TORCHIA | Associated Press Writer
    11:30 AM EST, February 4, 2009
    ISTANBUL (AP) — Turkey’s main Jewish group urged the state Wednesday to prosecute what it called anti-Semitic acts linked to Israel’s offensive in Gaza.

    The group Musevi Cemaati, or Jewish Community in Turkish, said that some Turkish “fringe” newspapers and other media were continuing to disseminate anti-Semitic messages, including terms such as “bloody Jews” and criticism of the Torah.

    Silvyo Ovadya, the head of Musevi Cemaati, said last week in an interview with Haberturk television that there were several hundred examples of recently published writing with anti-Semitic messages linked to the Gaza war.

    “Prosecutors must take legal action against these, but they are not,” he said.

    Musevi Cemaati said Wednesday that it was aware of only one legal case involving an allegedly anti-Semitic act. In the city of Eskisehir, a lawyer seeks a state investigation into a media photograph that showed men in front of an office with a sign saying: “Dogs are allowed, but Jews and Armenians aren’t,” the group said.

    Σχόλιο από theo | Φεβρουαρίου 4, 2009

    Σχόλιο από Πόντος και Αριστερά | 05/02/2009

  76. Turkey’s Prime Minister Leads His Country Down a Destructive Path
    By Joel J. Sprayregen
    It is dismaying to see a country I have admired and worked for propelling itself outside the mainstream of western civilization.
    …………
    The country is now governed by the Islamist AKP whose leader, Prime Minister Recip Erdogan, is acting like the head of a Middle Eastern theocracy rather than a secular republic.

    A charter NATO member Turkey anchored Europe’s southeast defenses throughout the Cold War and sent troops to Korea and Afghanistan. In marked contrast, Erdogan is pursuing an Islamic foreign policy featuring publicized meetings with the most radical leaders in the Muslim world, e.g., the chiefs of Iran, Sudan, Syria, Hezbollah and Hamas. Erdogan welcomed Sudanese President Omar al-Bashir to Istanbul at a time when the International Criminal Court was seeking his arrest for mass murder in Darfur.

    Turkey chairs the Organization of the Islamic Conference (OIC) a religious assembly currently promoting an international statute making it a worldwide crime to criticize Islam. Ataturk would have kept his distance from the OIC. Turkey’s embrace of terrorists undermines its traditional close military-diplomatic-commercial-tourism ties with Israel, which made Turkey’s 22,000 Jews — living among 70 million Muslims — feel more secure.

    The Ottomans welcomed Jews expelled from Spain in 1492, and for most of the succeeding five centuries, Jews have fared better in Turkey than in the heart of Europe. I have heard Erdogan call Jews «part of the fabric of Turkish society.» Populist anti-Semitism was rare in Turkey.
    A mosaic of tolerance being shattered

    This mosaic of tolerance is being shattered in the wake of Israel’s offensive against Hamas. Mass demonstrations and media vilification threaten violence against Turkish Jews. A Turkish store exhibited a sign proclaiming: «Jews and Armenians not allowed. Dogs are welcome.» A placard from AKP members proclaimed «I understand the value of Hitler.» Another said «Every Zionist is a target.» Demonstrators, including children, dress as Hamas gunmen and exhibit mock coffins which they tell Jews to prepare to use. For the first time in 500 years, Turkish Jews — as they tell me in direct communications — live in fear. Jewish-owned businesses are told to close. Jewish physicians have removed nameplates from their offices. The Jewish community issued a statement, revealing palpable anxiety and unease:

    Anti-Israel rhetoric adopted by some local media as well as in mass demonstrations…has unfortunately been slickly transformed into anti-Semitism….We Turkish Jews are an inseparable part of the Turkish Republic and are deeply distressed by the insulting, humiliating accusations being maliciously targeted by some national media.

    The statement noted a recent speech in which Erdogan said he abhorred anti-Semitism.

    Prominent psychologist Leyla Navarro — whom I have seen on Turkish television calming her countrymen after a devastating earthquake — published an article replying to Erdogan’s reference to 1492:

    Is it still a debt of mine that 500 years ago my ancestors were accepted by the Sultan? Am I still regarded as a guest in this land where I was born and raised, in which I fulfill my responsibilities as a citizen and have actually contributed to its development? Shall I walk with my head down? Am I a candidate for being threatened?

    Navarro, whose views about the Mideast are dovish, said she is scared, sad and anxious Commendably, Turkish President Abdullah Gul (whose wisdom I praised in a newspaper column a year ago after meeting with him) telephoned Navarro and reiterated condemnation of anti-Semitism. But neither Gul nor Erdogan have called upon their political followers and the media they control to stop threatening Turkish Jews.

    Erdogan: Hamas rockets are harmless

    It is legitimate that Erdogan criticizes some Israeli actions, as European leaders — and many Israelis — do. But Erdogan’s rhetoric apocalyptically fuses religious fervor with false assertions, e.g., «Allah would punish Israel» and bring it «destruction,» calling for Israel’s suspension from the U.N. and insisting «Hamas rockets are not causing any casualties in Israel.» Citizens take their lead from their government concerning foreign affairs, thus there is a link between Erdogan’s vilifications and the threats directed against Jews.

    The Prime Minister misses no opportunity to escalate tensions. At the Davos Economic Forum last week, when Israeli President Shimon Peres-recipient of a Nobel Peace prize-responded to a blistering attack from Erdogan, the Prime Minister lost it. He yelled «When it comes to killing, you know well how to kill» and stormed off the podium.

    ………..

    There are overlapping explanations for Erdogan’s conduct. When Muslims are killed, pain clouds his judgment. I sat with him in a small meeting in Washington in 2004 and saw overflowing visceral anger leading him to characterize Palestinian suicide bombers as «boys throwing stones.»

    Erdogan is agitating fervor among Islamists forming AKP’s base. He may have concluded that the E.U. will not admit Turkey and that he should vie for leadership of the Islamic world. Erdogan may feel invincible because «reforms» fecklessly demanded by the E.U. limit the power of the army to protect secularism. He may see Turkey’s commercial
    relations with Russia and Iran as more important those with Europe.
    Turkish headline: ‘Erdogan’s applause will not last long’

    While Erdogan received plaudits from Iran’s president and Islamists for his Davos tantrum, moderate Turkish press began to complain (one headline: «The applause will not last long») that Erdogan’s behavior, reminiscent of Khrushchev banging his shoe at the U.N., harmed his country by diminishing its credentials as an E.U. aspirant and Mideast interlocutor. Moderate Arab powers — Egypt, Saudi Arabia, and Jordan — are discomfited to see Endogen act in tandem with Iran. U.S. Special Envoy Mitchell cancelled his first visit to Ankara.

    Bigoted rhetoric from a Turkish Prime Minister invites recollection of the seamy underside of a great country, including Turkish treatment of Armenians, Kurds and Protestants (Google «Turkey and Christians» and you will be horrified). Current Turkish press tersely reports «700 PKK (i.e., Kurdish separatists) Killed in 2008» as if Kurds were not human beings. I acknowledge that the PKK is a terrorist organization, but so is Hamas, and Erdogan is enraged by every casualty among Hamas gunmen.

    Even in Arab countries and Iran, there have been no threats against tiny Jewish communities. The Dreyfuss trial led to Vichy, and Kristallnacht led to Auschwitz. The decay of the Soviet Union became apparent when Soviet anti-Semitism was exposed. We do not know what will follow from Erdogan’s incendiary rhetoric (Cagaptay says it reaches «Islamist fever pitch»), but we can see it encourages dire threats from members of AKP and allied media. Lethal bombings (condemned by Turkey’s government) were directed against Istanbul synagogues as recently as 2004. Erdogan is crying fire in a crowded theater. Tragically, he is simultaneously diminishing the stature of his country in the society of western nations.

    Joel J. Sprayregen is a frequent visitor to Turkey where he has published articles and spoken at symposia, is associated with two Turkish think thanks.

    Σχόλιο από theo | 08/02/2009

  77. Ένα ενδιαφέρον ποστ στου Εξαποδώ

    » Έτσι μαζεύουν τη σοδειά στη Γάζα…»

    Έτσι μαζεύουν τη σοδειά στη Γάζα…

    Για να μην ξεχνιόμαστε…

    mumul

    Σχόλιο από Πόντος και Αριστερά | 04/03/2009

  78. Fight like in Gaza

    By Yossi Sarid

    Tags: Israel News

    In another moment, this column will break through the censor’s barrier and reveal a military secret: Israel is going to war, and zero hour is 9 P.M. tomorrow. And if Al Jazeera and the BBC want to rely on this information and broadcast it to the whole world, I am prepared to accept the consequences of having violated national security.

    On Wednesday, a military affairs correspondent for the daily Yedioth Ahronoth – yes, he, not a sports reporter – published an exclusive item on the news pages: The commander of the Givati Brigade will be giving pep talks to Israel’s national soccer team before the game against Greece. In recent weeks, coaches have been looking for a senior commander who fought in the Gaza Strip. In the wake of recommendations they received from the Israel Defense Forces, national team coach Dror Kashtan and his assistant, Moshe Sinai, contacted Col. Ilan Malka.

    «Malka intends to speak with the players about the significance of the crucial game and about how the eyes of the nation of Israel are upon them,» the reporter said, citing what Malka had told him. «He will demand of the players that they correct the mistakes of the past, just as he demanded of his soldiers that they correct the shortcomings of the Second Lebanon War – because just like in the battles in Gaza, they will not get a second chance. Fight like lions. You are representing something far greater than just a soccer match.»
    Advertisement

    «It should be noted,» the reporter then added on his own behalf, «that Malka sees a similarity between the role of a combat officer and the role of a team coach when it comes to preparations for a game or a battle.»

    This, in a nutshell, was the briefing by the colonel-golem who sees a soccer match as war and war as a soccer match. In both of these tests, «the eyes of the nation of Israel are upon them,» and so forth.

    And why should the coaches – two Olympic Village idiots – content themselves with pep talks from the acclaimed commander? Why not get help from the chief military rabbi, who has a reputation as a serious force multiplier? He will equate the match to the war between the Maccabees and the Greeks, giving it a religious, faith-based dimension and historic depth, and thereby transform it into a divinely ordained war, a jihad. The rabbi will explain to the players, just as he explained to the fighters, that anyone who is compassionate toward the cruel will end up being cruel to the compassionate. And then the team will burst into the stadium, strengthened and reinforced, and make mincemeat of the bitter enemy, as though they were cursed Arabs. At long last, they will have an opportunity to put their physical fitness to use and join an elite unit.

    The IDF and the coaches have taken a calculated risk here: They no doubt thought in advance about the destructive results of a loss (heaven forbid) in this important battle: Israel’s deterrence would once again be crushed, and in order to rehabilitate it, there would be no alternative but to wage another, even bigger war – perhaps against England or Spain.

    And it is already possible to wait with bated breath for the tearful and revealing confessions of our player-warriors immediately after the game: how we wrote derisive slogans on the walls of the gentiles’ dressing rooms and how we broke their bones with an iron foot and cast lead. And even if we lose this battle, we will win the war: Those wicked Greeks will not forget us – neither us nor the God of vengeance who saves us. Maybe they will score more goals, but we will derive more satisfaction from being the most moral soccer team in the world.

    Now it is official: The country has gone crazy.

    http://www.haaretz.com/hasen/spages/1074326.html

    Σχόλιο από Πόντος και Αριστερά | 30/03/2009

  79. Θα περίμενα από την μεριά μου, από μια ομάδα ανθρώπων που γνωρίζουν, από δικά τους παθήματα, την ευτελή ρητορεία που χρησιμοποιείται από τρίτους για τραγωδίες του παρελθόντος της για να προωθήσει δικούς τους σκοπούς, να ήταν πολύ πιο προσεκτική από το να κάνει ανοίκειες συγκρίσεις.

    Ειδικά όταν είναι αποδεδειγμένο οτι η συντριπτική πλειοψηφία των αναγνωστών θα εκλάβει διαφορετικά αυτό το άρθρο – σε μια Ελλάδα που είδε την «διεθνιστική αλληλεγγύη» να ξεσπά στις Εβραϊκές Κοινότητες.Και ειδικά από μια Αριστερά που διακρίθηκε από συμπόρευση με την Χρυσή Αυγή, ενώ απουσίασε επιδεικτικά από τις τελετές μνήμης του Ολοκαυτώματος. Πολλά από τα σχόλια εδώ, άθελα τους, αποτελούν την καλύτερη απόδειξη των «αγαθών» προθέσεων των συνομιλητών.

    Ο doctor – που δεν διακρίνεται για την φιλοισραηλινή του θέση – το έθεσε καλύτερα.

    Σχόλιο από Abravanel | 01/06/2009

  80. Αμπραβανέλ, είναι αλήθεια ότι είναι ένα παλιό κείμενο επηρεασμένο από τη στιγμή. Εξάλλου ο στόχος είναι η κρατική πολιτική του Ισραήλ, την οποία καταγγέλουν και πολλοί προοδευτικοί Εβραίοι.

    Κακώς διαβάζεις το κείμενο αυτό ως αντιεβραϊκό. Γιατί δεν είναι!

    Και τουλάχιστον εμείς εδώ δεν κάνουμε καμιά υποχώρηση, ούτε κλείνουμε τα μάτια στον αντισημιτισμό.

    Τουλάχιστον έτσι νομίζουμε!

    Ομέρ

    Σχόλιο από Πόντος και Αριστερά | 01/06/2009

  81. Το γνωρίζω οτι είναι παλιό αλλά το είχα βάλει στα «υπόψιν» στον reader – από όλους τους ανθρώπους μόνο εσάς δεν περίμενα τόσο ανάλαφρες συγκρίσεις.

    Ο τίτλος θα είχε νόημα και θα δικαιολογούνταν αν γράφονταν στις ΗΠΑ ή στο Ισραήλ – όχι στην Ελλάδα.

    Από εκεί και πέρα επαναλαμβάνω οτι ακριβώς επειδή έχουμε ξαναμιλήσει στο παρελθόν και εκτιμώ το έργο σας δεν το περίμενα από εσάς – προφανέστατα δεν σας βάζω στο ίδιο επίπεδο με την Βραδυνή ή την Αυριανή, ακόμα και αν το αποτέλεσμα ήταν το ίδιο. Η ένσταση μου καταγράφηκε, οπότε αφήνω το θέμα να κυλίσει στην λήθη. 🙂

    Σχόλιο από Abravanel | 01/06/2009

  82. Καλώς επανήλθες πάντως στη διαδικτυακή μας παρέα.

    Η παρουσία σου ήταν σημαντική.
    Κάποιοι εξ ημών σε είχαν συμπαθήσει πέραν του δέοντος 😉

    Ομέρ

    Σχόλιο από Πόντος και Αριστερά | 01/06/2009

  83. Καλημέρα (από μένα και τις… κότες, 7.10 πμ!)

    Είμαι ένας από εκείνους που πραγματικά συμπάθησαν (και συμπαθούν) τον Abravanel. Επίσης συμπαθώ και τη στάση αυτού του μπλογκ απέναντί του, που είναι θετική, αντίθετη στον αντισημιτισμό, και -φυσικά- απαλλαγμένη από όλες τις ακροδεξιές άσπες που έχει υποστεί κατά καιρούς ο Abravanel στο διαδίκτυο.

    Μερικοί Ελληναράδες έχουν βαλθεί να αποδείξουν έμπρακτα, ότι ΟΝΤΩΣ υπάρχει αντισημιτισμός στην Ελλάδα, με το να τον… αρνούνται(!!!) κατηγορώντας τον Abravanel για… πράκτορα και λούζοντάς τον σε αντισημιτικές ύβρεις!!!

    Λοιπόν, μετά από τη φιλική (σε όλους) αυτή εισαγωγή, θα ήθελα να πω ότι ο Αbravanel έκανε μια ΔΙΚΑΙΗ ένσταση, εν προκειμένω. Θα σας το αποδείξω μέσω μιας… άλλης θλιβερής σύγκρισης, εκείνης με τη Νότια Αφρική. Αυτή τη στιγμή υπάρχουν Ισραηλινοί και Εβραίοι προοδευτικοί διανοούμενοι (μερικοί της εφημερίδας Χααρεντζ) που ΔΕΝ ΔΙΣΤΑΖΟΥΝ να κάνουν συγκρίσεις μεταξύ της Ισραηλινής αντιμετώπισης των Παλαιστίνιων και της… Νοτιοαφρικανικής πολιτικής του απαρτχάϊντ, μια λέξη που χρησιμοποιούν οι ίδιοι ανοιχτά!

    Ομως, τους είναι -θαρρώ- ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΑΔΙΑΝΟΗΤΟ να συγκρίνουν την κατάσταση αυτή _και_ με το Αουςβιτς. Το τελευταίο, ΔΕΝ ΧΩΡΑΕΙ στη φαντασία μας σήμερα. Ηταν τόσο φρικώδες ώστε σε σύγκριση με αυτό η Γάζα θα φαινόταν… τόπος διακοπών!

    ΟΛΟΙ ξέρουμε ότι η αναβίωση του νεοναζισμού προσπαθεί να βγάλει κέρδος από τη συμφορά της Παλαιστινιακής τραγωδίας, ταυτίζοντας Εβραίους και Ναζί, για προφανείς και πονηρούς σκοπούς, που δεν χρειάζεται να θυμίσω. Τους ξέρετε ήδη.

    Προσωπικά θα προτιμούσα έναν τίτλο «Το Απαρτχάϊντ κατά των Παλαιστινίων γίνεται σφαγή» (ή κάτι ανάλογο) και δεν θα έκανα ΚΑΜΜΙΑ αναφορά στο Αουσβιτς. Βέβαια, είναι προφανές ότι το μπλογκ Π&Α δεν έχει ΚΑΜΜΙΑ πρόθεση… ενίσχυσης του αντισημιτισμού και ότι η επιλογή της λέξης είχε εντελώς άλλους λόγους, π.χ. ευαισθητοποίησης του κόσμου απέναντι στην (φρέσκια) τραγωδία της Γάζας, κλπ.

    Εγώ ο ίδιος, ΈΜΑΘΑ να ΜΗΝ κάνω συσχετίσεις μεταξύ Αουσβιτς και Παλαιστίνης _κυρίως_ μέσα από τα εύστοχα ποστ του Abravanel, ο οποίος μου πρόσφερε… δωρεάν παιδεία «ΠΩΣ να ΜΗΝ ενισχύετε τον αντισημιτισμό σε 10 απλά μαθήματα». ΑΝ δεν μάθαινα όλα αυτά τα πράματα από τον ίδιο, ίσως νάκανα ΑΚΟΜΗ χειρότερη επιλογή λέξεων. ΟΥΔΕΙΣ αλάνθαστος…

    Σχόλιο από omadeon | 03/06/2009

  84. Συμφωνώ με τις επισημάνσεις αυτές. Η κατάχρηση του όρου «γενοκτονία» οδηγεί τελικά στην απάμβλυνση του νομικού αυτού όρου. Ειδικά στην περίπτωση της ισραηλινής επιθετικότητας, τα δικαιολογημένα αισθήματα αλληλεγγύης προς τον παλαιστινιακό λαό οδήγσηαν σε υπερβολές και σε άτοπες συγκρίσεις.

    Μ-π

    Σχόλιο από Πόντος και Αριστερά | 03/06/2009

  85. Abravanel
    χαιρομαι πολύ που σε ξαναβρισκω Και εδώ …
    Νασαι καλά φιλε ..
    Και πολύ σωστο αυτό που ειπες ..Αν θυμαμαι καλά λεω κατι αναλογο πάνω πάνω

    Σχόλιο από Νοσφεράτος | 03/06/2009

  86. σχ.13
    »Απο την αλλη επισης δεν μπορώ να κατανοησω το πώς ορισμενοι κατηγορουν συχνακις το Ισραήλ γιατί Θεωρει οτι το δικαιωμα του Αμυνθει δικαιολογει καθε ειδους ”προληπτική ” δολοφονική ενεργεια εναντι αμάχων ,

    ενώ

    ειναι ετοιμοι να δικαιολογήσουν τετοιου ειδους ενεργειες για το Δικο τους κρατος…

    – Εντελει ο εθνικισμός ειναι σαν ενα δοχειο -περιεχον οπου το περιεχομενο μπορει να αλλάξει( εβραικός , ελληνικός , ααραβικός κλπ ) αλλά το Περιεχον – το Δοχειο – το σχημα σκεψης – παραμενει το ιδιο .»

    Σχόλιο από Νοσφεράτος | 03/06/2009

  87. η ετικετα ΑΝΤΙΣΗΜΙΤΙΣΜΟΣ
    http://nosferatos.blogspot.com/2009/08/blog-post_3768.html

    Σχόλιο από Νοσφερατος | 02/08/2009

  88. […] Ενα παλαιότερο ποστ για τα γεγονότα της Γάζας του blog “Πόντος και Αριστερά” […]

    Πίνγκμπακ από Ο Ρατσισμός του ΙΣΡΑΗΛ ενισχύει τον ΑΝΤΙΣΗΜΙΤΙΣΜΟ (2) « OMADEON | 18/10/2009

  89. Η άγνωστη Αναίμακτη Εβραιο-Αμερικανική Επανάσταση (JStreet and the Bloodless Jewish Revolution in the U.S.)

    Τελευταία νέα

    Ενα μεγάλο μπράβο στον ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΟ ΕΒΡΑΪΣΜΟ.

    Η εκστρατεία υπογραφών καταδίκης (δηλαδή συκοφάντησης) της Εκθεσης Goldstone κατάφερε να μαζέψει ΜΟΝΟ 10 υπογραφές Εβραίων.

    Η αντίθετη εκστρατεία όμως, ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΗΣ του δικαστή συγκρέντρωσε ΗΔΗ πάνω από 500 υπογραφές Εβραίων.

    Σχόλιο από omadeon | 31/10/2009

  90. Την επόμενη Τρίτη γίνεται ΨΗΦΟΦΟΡΙΑ στο Κογκρέσσο, για να περάσει ψήφισμα… λάσπης και διαστρέβλωσης, καταδικαστικό για το πόρισμα της Επιτροπής Goldstone, για τη σφαγή των αμάχων στη Γάζα.

    Ενας αριθμός ανθρωπιστικών και αντιρατσιστικών οργανώσεων, δηλαδή… ΟΛΕΣ(!!!) -ουδεμίας εξαιρουμένης- ΣΤΗΡΙΖΟΥΝ την έκθεση Gοldstone….
    …και -ταυτόχρονα- συκοφαντούνται ΟΛΕΣ(!!!) ότι “συνομωτούν κατά του Ισραήλ” από την σημερινή Ισραηλινή κυβέρνηση της (ακρο-)Δεξιάς.

    Επίσης… με πρωτοβουλία Εβραϊκών ανθρωπιστικών οργανώσεων, υπάρχει διαδικτυακή εκστρατεία συλλογής Εβραϊκών υπογραφών ΚΑΤΑ του ψηφίσματος, που… ΑΝ περάσει μπορεί κάλλιστα να αλλάξει τη ροή της Ιστορίας προς το ΠΟΛΥ χειρώτερο, διότι το Ισραήλ θα προχωρήσει μετά και σε διαβήματα αλλαγής του Διεθνούς Δικαίου (πρωτοκόλλου 1 της Γενεύης) ώστε να ΝΟΜΙΜΟΠΟΙΗΘΟΥΝ οι επιθέσεις σε αμάχους και ένοπλους ΑΔΙΑΚΡΙΤΩΣ.

    Υπάρχει site υποστήριξης της έκθεσης Goldstone:
    http://www.supportgoldstone.org/
    Που οργάνωσαν οι “Εβραϊκές Φωνές για την Ειρήνη”,
    η Διεθνής Αμνηστεία, η ισραηλινή B’tSelem, κ.ά.

    ΑΣ ΜΗ γίνει η λάσπη… ΝΟΜΟΣ !

    Οσοι είστε κάτοικοι Αμερικής, μπορείτε να γράψετε και στους γερουσιαστές σας, έστω στο παρα-πέντε…

    Σχόλιο από omadeon | 02/11/2009

  91. Υ.Γ. ΑΥΡΙΟ δηλαδή, είναι η ψηφοφορία. Βροχή από e-mail στέλνονται ήδη σε γερουσιαστές / Congressmen.

    Πιο αναλυτικά links (και πολύτιμα) θα βρείτε ξεκινώντας από το προοδευτικό εβραϊκό μπλογκ
    http://mondoweiss.net/2009/11/theres-nothing-you-can-do-about-it-well-actually-you-can-support-the-goldstone-report.html
    (και στο μπλογκ μου φυσικά)

    Σχόλιο από omadeon | 02/11/2009

  92. […] -ΓΑΖΑ : Το Άουσβιτς του Ισραήλ. […]

    Πίνγκμπακ από -Ο απολογισμός του έτους « Πόντος και Αριστερά | 08/01/2010


Σχολιάστε