Πόντος και Αριστερά

……. 'μώ τον νόμο σ' !

-Αλέξης Τσίπρας: Από τον Μαρξ στον Νίτσε;

«…..όπως είχε πει και ο Νίτσε»

To κείμενο αυτό γράφτηκε τις μέρες του τραμπουκισμού του Μπουτάρη από ακροδεξιούς και ανεγκέφαλα φρικιά (τα οποία εντοπίζονται και στη δεξιά και στην αριστερά). Στη συνέχεια το κείμενο παράπεσε κάπως. Αλλά οι σύγχρονες εξελίξεις με την ακραία εξυπηρέτηση από την Ελλάδα των αμερικανικών σχεδιασμών για τα δυτικά Βαλκάνια, το έφερε ξανά στην επικαιρότητα. Και όταν λέμε «αμερικανικούς σχεδιασμούς για τα δυτικά Βαλκάνια» εννοούμε την άρον-άρον ένταξη των Σκοπίων στο ΝΑΤΟ μέσα από μια απαράδεκτη ελληνική υποχώρηση που σχετιζόταν με την αποδοχή της εθνικιστικής σλαβομακεδονικής κατασκευής και την παράδοση του όρου «Μακεδόνας» εξ ολοκλήρου στους Σλαβομακεδόνες. Το θέμα αυτό το έθιξε ο Ανδρέας Ζαχαριάδης. Διαβάστε το.

Γνωρίζει άραγε κανείς τι κέρδισε η Ελλάδα  στο καυτό μέτωπο των ελληνοτουρκικών σχέσεων από την άκριτη αυτή υποστήριξη των αμερικανικών επιλογών;
———————————————————————
——————-

Αποτέλεσμα εικόνας για Μπουτάρη Πόντιοι

Την Παρασκευή 25 Μαϊου -λίγες μέρες μετά τους τραμπουκισμούς που υπέστη ο Γιάννης Μπουτάρης ως δήμαρχος της Θεσσαλονίκης- δέχτηκε στο γραφείο του τον Αλέξη Τσίπρα, που με την ιδιότητα του πρωθυπουργού της Ελλάδας τον επισκέφτηκε για να του εκφράσει την συμπαράστασή του.

Έκανε πάρα πολύ καλά ο Τσίπρας, δηλώνοντας προς τους ανεγκέφαλους τραμπούκους και τους καθοδηγητές τους ότι από εδώ και πέρα θα βρουν μπροστά τους τη δημοκρατική απάντηση. Μια απάντηση που ο δημοκρατικός ποντιακός λαός την έδωσε άμεσα καταγγέλοντας τους όσους επιτέθηκαν στον Μπουτάρη…

Θεσσαλονίκη - Τσίπρας σε Μπουτάρη: Να μπει μπροστά ώστε να παραμείνει η πόλη δημοκρατική

Όπως μας ενημερώνει ο Τύπος: …Ο Πρωθυπουργός έφτασε στις 10:30 στο δημαρχείο και στο προαύλιο τον υποδέχθηκαν ο δήμαρχος Γιάννης Μπουτάρης, η πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου, Καλυψώ Γούλα, καθώς και οι δύο φρουροί του δημάρχου που ήταν μαζί του κατά την επίθεση που δέχθηκε το περασμένο Σάββατο, στην πλατεία του Λευκού Πύργου, στη διάρκεια εκδήλωσης στη μνήμη των θυμάτων της γενοκτονίας του ποντιακού ελληνισμού.
Ο κ. Τσίπρας έκανε χειραψία και με τους τέσσερις, συνομίλησε για λίγο μαζί τους και στη συνέχεια ανέβηκαν στο γραφείο του δημάρχου.

Ο πρωθυπουργός θέλησε να αστειευτεί με το δήμαρχο και δείχνοντας προς το μέρος της συνεργάτιδας του κ. Μπουτάρη, την Καλυψώ Γούλα, του είπε: «Δήμαρχε, νομίζω ότι η Καλυψώ έφαγε τις πιο πολλές».

Κατά τα λοιπά, ο κ. Τσίπρας ρώτησε το δήμαρχο για την υγεία του και στη συνέχεια και οι δύο εισήλθαν στο δημαρχιακό μέγαρο.

Εν συνεχεία ανέβηκαν στο γραφείο όπου συζήτησαν για αρκετή ώρα. Μπροστά στις κάμερες, ο Αλέξης Τσίπρας είπε μεταξύ άλλων: «Ο,τι δε σε σκοτώνει, σε κάνει πιο δυνατό, όπως είχε πει και ο Νίτσε. Συμβολαιοποιείς ένα δημοκρατικό προοδευτικό μέτωπο απέναντι σε αυτή την μαυρίλα».

Από την πλευρά του, ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης τόνισε την ανάγκη να βρεθεί ένας τρόπος να ελεγχθούν τα μηνύματα στο Διαδίκτυο που υποκινούν τη βία.

Ο Πρωθυπουργός και ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης έκαναν κοινές δηλώσεις μετά το τέλος της συνάντησής τους και απάντησαν σε ερωτήσεις των εκπροσώπων του Τύπου. Ο κ. Τσίπρας στην ομιλία του τόνισε ότι ενθάρρυνε τον κ. Μπουτάρη να μπει μπροστά ώστε να παραμείνςι η Θεσσαλονίκη μια δημοκρατική πόλη.

«Δεν πρόκειται για ένα τυχαίο και μεμονωμένο περιστατικό αλλά για μία σχεδιασμένη και οργανωμένη επίθεση», τόνισε ο κ. Τσίπρας.

«Ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης δεν είχε προηγούμενα με αυτούς τους ανθρώπους που του επιτέθηκαν, ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης δεν πήγε για πρώτη φορά σε αυτή την εκδήλωση για να τιμήσει τον ποντιακό ελληνισμό, τη μέρα μνήμης για την γενοκτονία, πηγαίνει κάθε χρόνο», τόνισε ο κ. Τσίπρας, επισημαίνοντας ότι επισκέφθηκε τον δήμαρχο για να εκφράσει τη συμπαράστασή του για «τη δολοφονική επίθεση που δέχθηκε το προηγούμενο Σάββατο από οργανωμένες δυνάμεις της ακροδεξιάς στην παραλία της Θεσσαλονίκης».

Ο Γιάννης Μπουτάρης, δήλωσε εν συνεχεία: «Ευχαριστούμε για την συμπάρασταση. Η κίνηση ήταν ξεκάθαρα οργανωμένη. Εμείς δε θα το αφήσουμε αυτό. Πρέπει να φτάσουμε στη ρίζα, από πού ξεκίνησε η ιστορία. Δεν πρέπει να επιστρέψουμε στον φασισμό. Δεν θα επιτρέψουμε».

 


Για τη σημασία του έργου του Νίτσε διαβάστε το κείμενο του Χρήστου Κεφαλή

Ο ιμπεριαλιστικός ιρασιοναλισμός του Νίτσε

https://pontosandaristera.wordpress.com/2013/08/27/nitse/

kritikos-1

 


19/07/2018 - Posted by | -παράνοια, -Ανόητοι, -Εκλογές, -Ιδεολογικά, -Κρίση, -Νεοελληνικά, -αντιφασιστικά, -εθνικισμός, -Nεοελληνικός ανορθολογισμός

Δεν υπάρχουν σχόλια.

Σχολιάστε