Πόντος και Αριστερά

……. 'μώ τον νόμο σ' !

Με αγώνες συνεχίζουμε η Κρήτη και ο Πόντος.

ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΔΕΝ ΠΩΛΕΙΤΑΙ!
Τετραήμερο εκδηλώσεων 27-30 Σεπτεμβρίου 2012

Η Επιτροπή Αγώνα για το Μητροπολιτικό Πάρκο στο Ελληνικό, σε συνεργασία με φορείς και συλλογικότητες απ’ όλη την Αθήνα και τη στήριξη των Δήμων Ελληνικού-Αργυρούπολης, Αλίμου και Γλυφάδας οργανώνουν τετραήμερο πολιτιστικών και αθλητικών εκδηλώσεων 27 με 30 Σεπτεμβρίου 2012 στο Ελληνικό, στο πλαίσιο του αγώνα ενάντια στο ξεπούλημα του πρώην αεροδρομίου και της παραλίας του Αγίου Κοσμά. Η είσοδος σε όλες τις εκδηλώσεις είναι ελεύθερη. Αναλυτικά το πρόγραμμα των εκδηλώσεων:

Πέμπτη 27 Σεπτεμβρίου

Συναυλία διαμαρτυρίας.

Με αγώνες συνεχίζουμε η Κρήτη & ο Πόντος.

Στις 19.00 στην Πλατεία Σουρμένων, Ελληνικό

Συμμετέχουν: Χορευτικό Ένωσης Ποντίων Σουρμένων

Χορευτικό Συλλόγου Κρητών Ελληνικού “Ο Ψηλορείτης”

Αντώνης Κεχαγιαδάκης (τραγούδι-λύρα)

ΣΥΝΑΜΑ-«tunning» (Στέφανος Φίλος και Μελίνα Αργυρίου)

Χρήστος Ροζάκης-ΔΥΜΑ (μουσικό τρίο)

Φώτης Αθανασίου (γιουκαλίλι)

ΕlektroBalkana

Οργάνωση: Δήμος Ελληνικού-Αργυρούπολης, Ένωση Ποντίων Σουρμένων, Σύλλογος Κρητών Ελληνικού «Ο Ψηλορείτης»

Πηγή :  http://www.elliniko-argyroupoli.gr/article.php?id=1666

———————————————-

Δυναμική παρουσία στα γραφεία της ΕΛΛΗΝΙΚΟ Α.Ε. από Κρήτες, Πόντιους, φορείς και συλλογικότητες του Ελληνικού.

Την Τρίτη 18 Σεπτεμβρίου 2012 παραδόθηκε στα γραφεία της ΕΛΛΗΝΙΚΟ Α.Ε. επιστολή-απάντηση του Συλλόγου Κρητών Ελληνικού «Ο Ψηλορείτης» και της Ένωσης Ποντίων Σουρμένων στα εξώδικα που τους επιδόθηκαν πρόσφατα για να εγκαταλείψουν τις εγκαταστάσεις τους εντός του πρώην αεροδρομίου του Ελληνικού. Με την επιστολή αυτή οι δύο φορείς δηλώνουν στη διοίκηση της ΕΛΛΗΝΙΚΟ Α.Ε. την πρόθεσή τους να μην εγκαταλείψουν τις εγκαταστάσεις που χρησιμοποιούν και να τις υπερασπιστούν με κάθε πρόσφορο στο πλαίσιο της δεδηλωμένης βούλησης των φορέων της αυτοδιοίκησης αλλά και πλήθους φορέων και συλλογικοτήτων από όλη την Αττική να δημιουργηθεί στο χώρο του Ελληνικού ένα δημόσιο μητροπολιτικό πάρκο.

Παρότι ήταν ενήμερη για την επίσκεψη των δύο συλλόγων στα γραφεία της, η διοίκηση της ΕΛΛΗΝΙΚΟ Α.Ε απέφυγε να δεχτεί τους δύο συλλόγους και να συζητήσει μαζί τους από κοντά. Σε τηλεφωνική συνομιλία που πραγματοποιήθηκε επί τόπου η διοίκηση της ΕΛΛΗΝΙΚΟ Α.Ε. διευκρίνισε ότι οι δύο σύλλογοι θα πρέπει είτε να εγκαταλείψουν τις εγκαταστάσεις τους, είτε να υπογράψουν σύμβαση με την ΕΛΛΗΝΙΚΟ Α.Ε. με βάση την οποία θα προσδιοριστεί το μηνιαίο μίσθωμα που θα της καταβάλλεται για τη χρήση των χώρων. Με τη στάση της αυτή η ΕΛΛΗΝΙΚΟ Α.Ε. δείχνει προκλητικά αδιάφορη τόσο την ιστορία και τη δράση των δύο συλλόγων, όσο και για τους πόρους που έχουν καταβάλλει τα μέλη τους για τη διαμόρφωση και τη λειτουργία των εγκαταστάσεών τους.

Στην επίδοση της επιστολής παραβρέθηκαν εκτός από μέλη του ΔΣ της Ένωσης Ποντίων Σουρμένων και του Συλλόγου Κρητών Ελληνικού «Ο Ψηλορείτης», εργαζόμενοι στο ΕΛΚΕΘΕ και στο Σωματείο «Ερμής», μέλη των ΔΣ του ΠΟΛΚΕΟΑ και του Ναυτικού Αθλητικού Ομίλου Ελληνικού «Ιππόκαμπος», καθώς και μέλη της Επιτροπής Αγώνα για το Μητροπολιτικό Πάρκο στο Ελληνικό, του Κοινωνικού Συνεταιρισμού Ελληνικού-Αργυρούπολης Βλαστός, της Πρωτοβουλίας για έναν αυτοδιαχειριζόμενο αγρό στο Ελληνικό, της Εναλλακτικής Δράσης για Ποιότητα Ζωής, κ.α. Από το Δήμο Ελληνικού-Αργυρούπολης, εκτός από το Δήμαρχο παραβρέθηκαν μέλη του δημοτικού συμβουλίου, η πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Ελληνικού και ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Λαϊκή Συσπείρωση», ενώ παρών ήταν και ο δημοτικός σύμβουλος Γλυφάδας της παράταξης «Αριστερή Ριζοσπαστική Πρωτοβουλία Γλυφάδας».

Μετά την επίδοση της επιστολής οι παραβρισκόμενοι συζήτησαν για τα προβλήματα και τις πιέσεις που δέχονται από την ΕΛΛΗΝΙΚΟ Α.Ε. και συνέκλιναν στο ότι είναι απαραίτητός ο συντονισμός της δράσης τους.

24/09/2012 - Posted by | -παράνοια, -Διάφορα, -Κρίση, -Σύλλογοι

2 Σχόλια »

  1. Reblogged this on ΤΟ ΠΙΤΣΙΡΙΚΙ.

    Σχόλιο από ΤΟ ΠΙΤΣΙΡΙΚΙ | 24/09/2012

  2. καλημέρα

    άντε άντε και καλη επιτυχία γιατί το ορέγονται πλείστοι όσοι «»επενδυτές»»

    Σχόλιο από λαμποργκίνι | 25/09/2012


Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: