Πόντος και Αριστερά

……. 'μώ τον νόμο σ' !

Διορισμένε υπουργέ και υποτακτικέ των χρηματοπιστωτών κύριε Στουρνάρα

1016058_575542295818806_569303615_n΄΄Αγαπητέ κύριε, αγαπητή κυρία,
Αποφασίζομεν και διατάζομεν….΄΄

Αυτό υπήρξε με λίγα λόγια το περιεχόμενο της επιστολής του Γιάννη Στουρνάρα προς τους περιφερειακούς σταθμούς που προβάλλουν τις εκπομπές της ΕΡΤ.
Οφείλω μια απάντηση :

Διορισμένε υπουργέ και υποτακτικέ των χρηματοπιστωτών κύριε Στουρνάρα,

Από εσάς περιμένουμε τα πάντα.
Λογοκρισία, φίμωση, απειλές, εκφοβισμούς, φασίζουσες πρακτικές…Οι μόνοι άλλωστε που στηρίζουν τις πρακτικές σας των τελευταίων ημερών είναι οι νεοναζιστές πολιτικοί σας σύμμαχοι.

Και δε γίνεται να μην περιμένω τα πάντα από έναν υπουργό που με την αδίστακτη πολιτική του έχει οδηγήσει το λαό μας στην οικονομική απόγνωση και στην κοινωνική εξόντωση. Το αντίθετο, οι φασίζουσες πρακτικές βρίσκονται σε πλήρη αντιστοιχία με την πολιτική την οποία εφαρμόζετε, αφού η δημοκρατία δεν αντέχει, δε χωρεί και δε συνάδει με αυτά που γίνονται στην πατρίδα μας τα τελευταία χρόνια.

Αλλά, κύριε Στουρνάρα. Επαναλαμβάνω : αλλά…

Εδώ και ένα χρόνο ασκείτε και εφαρμόζετε πολιτική καταστρατηγώντας το Σύνταγμα και ακυρώνοντας τη Βουλή.
Εδώ και ένα χρόνο διοικείτε με φιρμάνια, με Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου, αντιμετωπίζοντας τους βουλευτές σαν περιττούς και τους πολίτες σαν υπηκόους τριτοκοσμικής Μπανανίας.
Εδώ και ένα χρόνο είστε ο βασικός πυλώνας μιας κυβέρνησης που αντιλαμβάνεται το δημόσιο σα λάφυρο και τους εργαζόμενους σαν κολίγους.
Η απόλυτη αποτύπωση της αντίληψής σας και των μεθοδεύσεών σας φάνηκε με το φασιστικό τρόπο που αποφάσισε και διέταξε η κυβέρνησή σας να μπει λουκέτο στην ΕΡΤ.
Η κυβέρνησή σας έβαλε λουκέτο στην ενημέρωση.
Έβαλε γύψο στη δημοκρατία.
Έβαλε σε μια μέρα 3.000 εργαζόμενους στον εφιάλτη της ανεργίας.

Κύριε Στουρνάρα,
Εσείς προσωπικά δε νομιμοποιείστε να επικαλείστε την κείμενη νομοθεσία.
Αυτή τη νομοθεσία την κάνατε κουρελόχαρτο προς όφελος των μεγάλων αφεντικών σας, εγχώριων και ξένων.

Εσείς προσωπικά δε νομιμοποιείστε να επικαλείστε παραβάσεις στο ραδιοτηλεοπτικό τοπίο.
Είστε ο πρώτος παραβάτης προς όφελος των διαπλεκόμενων αφεντικών σας των ιδιωτικών καναλιών.

681-1-35-3-1-to-kleisimo-tis-ert-anakoinose-i-kyvernisi-1-315x236Εσείς προσωπικά δε νομιμοποιείστε να μιλάτε για νομιμότητα στο ραδιοτηλεοπτικό φάσμα.
Εσείς και η κυβέρνησή μας κλείσατε μέσα σε ώρες το μοναδικό νόμιμο σταθμό στην Ελλάδα.

Ευθέως λοιπόν κύριε Στουρνάρα σας λέγω ο πολιτικός σας τσαμπουκάς δεν περνάει.
Και δεν περνάει γιατί είναι κούφιος.
Πολιτικό τσαμπουκά έχει  μόνον αυτός που εν ονόματι των συμφερόντων του λαού, θαρραλέα και γενναία, συγκρούεται με τους δυνάστες του λαού του.

Εντολοδόχοι αχυράνθρωποι του δικού σας είδους, όταν βρίσκουν το θράσος να συμπεριφέρονται με πολιτικό τσαμπουκά στο λαό, όταν βρίσκουν το θράσος να συμπεριφέρονται με πολιτικό τραμπουκισμό σε κάθε πηγή ενημέρωσης και αλήθειας, έχουν την κατάληξη που είχαν όλοι οι αχυράνθρωποι στην ιστορία της πατρίδας μας, όλοι αυτοί που στα αφεντικά τους βροντοφώναζαν ΄΄ yes man ΄΄, ενώ στο λαό ούρλιαζαν ΄΄ αποφασίζομεν και διατάσσομεν΄΄.

Δείτε τα πρωτοσέλιδα των ευρωπαϊκών εφημερίδων, ακούστε τις δηλώσεις των ξένων ομολόγων σας, ανοίξτε τα αυτιά σας στην κατακραυγή των απανταχού Ελλήνων και Ελληνίδων και θα αντιληφτείτε ότι ο μόνος που αυτή τη στιγμή βρίσκεται αντιμέτωπος με κυρώσεις είστε σεις και η κυβέρνησή σας.

Σοφία Σακοράφα
Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ

14/06/2013 - Posted by | -παράνοια, -Πολιτική | ,

10 Σχόλια »

  1. Reblogged this on ΝΕΑ ΧΩΡΙΣ ΦΙΛΤΡΟ ΦΕΛΛΟΥ.

    Σχόλιο από satyrikon | 14/06/2013

  2. Οι δημοσκοπήσεις δείχνουν, ότι το 70% του λαού συμφωνεί με το κλείσιμο της ΕΡΤ, εσύ δεν έβλεπες τι γίνονταν εκεί μέσα;.Με το μέρος του λαού είσαι ή με εκείνους που τον εκμεταλλεύονται; Τα περί ελεύθερης κλπ αφήστε αυτά κατά μέρος, βλέπαμε και βλέπουμε πως λειτουργούν τα ΜΜΕ. Δεν είναι άμοιρα της παρούσας κατάστασης. Με αυτή τη νοοτροπία γρήγορα θα επιστρέψετε στα παλαιά ποσοστά σας, αν παρ΄ ελπίδα πάρετε την εξουσία τότε πολλές φορές θα ακουστεί, δεν μου κοβόταν το χέρι μου.

    Σχόλιο από Κυριάκος Ιωαννίδης | 14/06/2013

  3. Παρασκευή, 14 Ιουνίου 2013

    ΝΑ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΤΟΥΜΕ ΤΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ, ΝΑ ΠΡΟΣΤΑΤΕΨΟΥΜΕ ΤΟΝ ΔΗΜΟΣΙΟ ΛΟΓΟ ΚΑΙ ΤΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ

    ΤΟΥ ΑΝΤΩΝΗ ΚΑΛΦΑ

    Να λοιπόν που μετά από πολύ καιρό υφάρπαξης των δικαιωμάτων (πολιτικών, οικονομικών, συνδικαλιστικών, συνταγματικών) ο δημόσιος άνθρωπος δήλωσε παρών. Και ακόμα καλύτερα, το δημόσιο αίσθημα ξύπνησε και κατάλαβε πως ένα δημόσιο μέσον περιέχει απίστευτα πολλές πλευρές δημοκρατίας, πλουραλισμού, πολυφωνίας, πολιτισμικών πρακτικών από όσες όλες μαζί οι δυνάμεις της κυρίαρχης αποχαυνωτικής ιδιωτικής τηλεόρασης.

    Ο δημόσιος λόγος για τον πολιτισμό λοιπόν—εξαιτίας της φασίζουσας και αψυχολόγητης πράξης του κλεισίματος της ΕΡΤ από τον απελπισμένο πρωθυπουργό της κυβέρνησης—βρίσκει επιτέλους κοινό, συναντιέται με το πλήθος, τους πολλούς, επώνυμους και ανώνυμους. Άνθρωποι από όλους τους χώρους εργασίας, συνδικαλιστικοί εκπρόσωποι σε όλα τα μήκη και πλάτη της γης, διεθνείς οργανώσεις των μέσων, πολιτικοί και φιλόσοφοι, υπερασπιστές των δημοκρατικών δικαιωμάτων, πρόεδροι ιδρυμάτων κλπ. εναντιώνονται στην κουλτούρα του «μαύρου», της κατάργησης δηλαδή με τρόπο αντιδημοκρατικό του σήματος της κρατικής τηλεόρασης της ΕΡΤ.
    Αυτό λέγεται εκδίκηση του καλού. Διότι ουδέποτε φανταζόταν ο πυγμαίος πρώην αρχηγός της ΠΟΛΑΝ ότι θα έβρισκε η δημόσια τηλεόραση τόσους συμπαραστάτες: από την ΕΛΜΕ Πιερίας μέχρι τον Πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Δημόσιας Τηλεόρασης και από τον ταπεινό κάτοικο της ακριτικής Θράκης μέχρι τον σλοβένο ριζοσπάστη φιλόσοφο Σλαβόϊ Ζίζεκ!

    Σχόλιο από Πόντος και Αριστερά | 14/06/2013

  4. Κύριε Ιωαννίδη για ποιές δημοσκοπήσεις μιλάτε?
    Αυτό που δεν μπόρεσε και δεν θέλησε να κάνει ο ΣΥΡΙΖΑ ( δηλαδή να ξεσηκώσει τον λαό ) έγινε με το κλείσιμο της ΕΡΤ
    Άλλο η ανάγκη αναδιάρθρωσης της ΕΡΤ με σκοπό την ενίσχυση του δημόσιου και δημοκρατικού της χαρακτήρα και άλλο το κλείσιμο της.

    Την Σαλαγκούδη ποιός την έβαλε ?

    Άκουσα στον Real από ακροατή του, ότι τέως διευθυντής στην ΕΡΤ και νυν στέλεχος στο ΣΚΑΙ, επί των ημερών του στην ΕΡΤ επέτρεψε στην ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ να πουλά το cd με τις τελετές έναρξης και λήξης της Ολυμπιάδας του 2004. Ο ΣΚΑΙ μετέδωσε την ΟΛΥΜΠΙΑΔΑ ? Με ποιο δικαίωμα έγινε αυτό?

    Αν επιτρέψουν στο Δημόσιο τομέα να δουλέψει απερίσπαστος, και όχι με στόχο την εξυπηρέτηση κρατικοδιαίτων επιχειρηματιών που κόπτονται υπέρ της ιδιωτικής πρωτοβουλίας, αλλά δεν επενδύουν ούτε ένα ευρώ και στηρίζουν αυτό το διεφθαρμένο πολιτικό σύστημα, τότε θα δείτε πως θα λειτουργήσει.

    Αυτά σας τα λέει ένας ιδιωτικός υπάλληλος

    Σχόλιο από doukas | 15/06/2013

  5. καλησπέρα

    ας συμπαρασταθούμε όλοι

    Σχόλιο από akrat | 16/06/2013

  6. Το Jungle Report συμπαρίσταται στον τίμιο αγώνα του Αντώνη Σαμαρά ενάντια στα λαμόγια με τους μεγάλους μισθούς της ΕΡΤ.

    Σχόλιο από Πόντος και Αριστερά | 17/06/2013

  7. Τα επιχειρήματα ενάντια στην λιτότητα με απλά λόγια

    Του Καθηγητή Οικονομικών, Κίμωνα Βαλασκάκη (President, New School of Athens [newschoolofathens.org], Global Governance Group, Former Canadian Ambassador to the OECD, and Professor of Economics (EME) University of Montreal)

    Με το άρθρο αυτό θα προσπαθήσω να εξηγήσω με απλά λόγια γιατί άτομα με καλές προθέσεις που στηρίζουν πολιτικές λιτότητας θα πρέπει να αναθεωρήσουν τις θέσεις τους. Είναι ιδιαίτερα αναγκαίο όλοι οι απλοί άνθρωποι και ιδιαίτερα οι ψηφοφόροι να κατανοήσουν το θέμα ώστε να εξασκίσουν πίεση ενάντια στην καταστροφική αυτή πολιτική. Συχνά ακούμε «αν ξόδευα κι εγώ όπως η κυβέρνηση, περισσότερα από τα έσοδά μου, θα χρεωκοπούσα. Επομένως, όπως εγώ πρέπει να προσέχω να μην υπερξοδεύω, το ίδιο πρέπει να κάνει και η κυβέρνηση». Ακούγεται λογικό. Η αλήθεια όμως είναι πως η μεταφορά από την προσωπική στην συλλογική λογική, η οποία φοράει την μάσκα της «κοινής λογικής», είναι τόσο άστοχη, όσο και το συμπέρασμα ότι η γη είναι επίπεδη γιατί έτσι μοιάζει να είναι.

    Το βασικό λάθος εκείνων που υποστηρίζουν την λιτότητα βασίζεται στο ότι αγνοούν τους κάτωθι βασικούς κανόνες της οικονομίας:

    1. Η «κυκλική» Οικονομία (The Reciprocal Economy)

    Ζούμε σε μια «κυκλική» οικονομία η οποία βασίζεται στην ανταλλαγή. Οι δαπάνες μου είναι το εισόδημά σας. Οι δαπάνες σας είναι το εισόδημά μου. Εάν μειώσουμε όλοι τις δαπάνες μας, αναγκαστικά θα επακολουθήσει ότι τα εισοδήματα όλων μας θα μειωθούν. Τούτο δεν αποτελεί άποψη, αλλά γεγονός, και είναι επίσης γνωστό ως το παράδοξο της λιτότητος. Εάν όλοι συσσωρεύαμε τα χρήματά μας κάτω από το στρώμα, η οικονομία θα επιβραδυνόταν σε βήμα σημειωτόν και όλοι θα κατέληγαν φτωχότεροι από πριν. Aυτή είναι βασική αρχή της Οικονομίας, και όχι κάποια καινούργια ανακάλυψη. Μια προσπάθεια από όλους να αποταμιεύσουν σε περίοδο ύφεσης μειώνει τη συνολική ζήτηση και κατά συνέπεια την οικονομική ανάπτυξη, και οδηγεί σε μειωμένη συλλογική αποταμίευση.

    2. Η σημασία των δημοσίων δαπανών στο ΑΕΠ (The Importance of Government spending in the GDP)

    Αυτό που λέμε ΑΕΠ (Ακαθάριστο Εγχώριο Προϊόν) είναι το σύνολο των δαπανών στην οικονομία και ορίζεται ως C + I + G + X – M. Το C είναι η ιδιωτική κατανάλωση (Consumption), το I είναι οι επενδύσεις των επιχειρήσεων (Investment), το G είναι οι δαπάνες της κυβέρνησης (Government spending), το Χ είναι οι εξαγωγές (eXports) και το Μ είναι οι εισαγωγές (iMports). Το G αντιπροσωπεύει το 30 έως 50% του συνολικού ΑΕΠ στις περισσότερες χώρες. Αν μειωθεί το G θα πρέπει να αυξηθεί το C, το Ι ή το Χ για να αναπληρωθεί. Στις περισσότερες περιπτώσεις, λόγω της κυκλικής οικονομίας, η μείωση του G συνοδεύεται από μια μείωση του C και του Ι, ενώ μια αύξηση του G ακολουθείται από μια αύξηση του C και του Ι. Αυτό είναι αποδεδειγμένο από την εμπειρία. Εκείνοι που στηρίζουν τον ιδιωτικό τομέα δεν πηδούν από τη χαρά τους όταν οι κυβερνήσεις μειώνουν τις δαπάνες. Ακριβώς το αντίθετο συμβαίνει. Οι αυξήσεις των κρατικών δαπανών έχουν θετικά πολλαπλασιαστικά αποτελέσματα στις ιδιωτικές δαπάνες και οι μειώσεις έχουν αρνητικές επιπτώσεις. Εάν ο δημόσιος τομέας μειωθεί, υπάρχει μεγάλη πιθανότητα ο ιδιωτικός τομέας να κάνει ακριβώς το ίδιο. Το ΑΕΠ θα μειωθεί και κατά συνέπεια η αναλογία του χρέους προς το ΑΕΠ θα αυξηθεί. Το X (οι εξαγωγές), θα μπορούσε φυσικά να αυξηθεί μέσω της υποτίμησης του νομίσματος, και να αυξήσει το ΑΕΠ, αλλά στην Ευρωζώνη, με ένα υπερτιμημένο Ευρώ το αντίθετο συμβαίνει. Οι φθηνότερες εισαγωγές αυξάνουν, ενώ οι εξαγωγές εκτός της Ευρωζώνης μειώνονται, επιδεινώνοντας έτσι το πρόβλημα. Για τον λόγο αυτό η Ευρωζώνη βρίσκεται σε ένα μεγάλο χάος, και μια χώρα όπως η Ελλάδα έχει αναγκαστεί να περικόψει τους μισθούς, καθώς δεν μπορεί να υποτιμήσει το νόμισμά της. Η εσωτερική υποτίμηση είναι η πιο σκληρή μορφή λιτότητας. Οταν η οικονομία είναι ανεμική, δεν είναι τότε ο κατάληλος χρόνος να την υποβάλουμε σε δίαιτα.

    3. Το Επιχείρημα της αχρησιμοποίητης ικανότητας (The Unused Capacity Argument)

    Όταν μιά χώρα έχει ποσοστά ανεργίας κοντά στο 20%, η διαφορά μεταξύ του πραγματικού ΑΕΠ και του δυνητικού ΑΕΠ είναι πολύ υψηλή. Υπάρχει μια τεράστια αχρησιμοποίητη παραγωγική ικανότητα. Ένας άνεργος σε περίοδο της ζωής του που είναι ικανός να παράγει, είναι μια μόνιμη απώλεια για την οικονομία. Το αναξιοποίητο δυναμικό είναι χαμένο για πάντα. Πολιτικές λιτότητας αυξάνουν την ανεργία και συνεπώς επιδεινώνουν το χάσμα μεταξύ πραγματικού και δυνητικού ΑΕΠ.

    4. Xρεοκόπησε στ’αλήθεια ο κόσμος ή υφίσταται κατάφωρη κακοδιαχείρηση;

    Ο κόσμος, η Δύση, η Ευρώπη και η Αμερική, συμπεριλαμβανομένου και του Καναδά δεν υπήρξαν ποτέ τόσο πλούσιοι σε οποιαδήποτε περίοδο της ιστορίας, τόσο σε συνολικό όσο και σε κατά κεφαλήν επίπεδο. Παράγουμε παγκόσμιο ΑΕΠ 75 τρισεκατομμυρίων δολλαρίων για έναν πληθυσμό 7 δισεκατομμυρίων, που ισοδυναμεί με ένα δυνητικό κατά κεφαλήν εισόδημα άνω των 10.000 δολλαρίων γιά κάθε άνδρα, γυναίκα και παιδί σε τούτον τον πλανήτη. Ποτέ δεν έχουμε δει τίποτε παρόμοιο στην ιστορία της Ανθρωπότητος. Ο κόσμος είναι επίσης πλημμυρισμένος από οικονομική ρευστότητα με τεράστια προς επένδυση κεφάλαια στα κρατικά ταμεία, τράπεζες και κεντρικές τράπεζες, οι οποίες μπορεί εξάλλου να παράξουν χρήμα κατά βούληση.

    Υπάρχει περισσότερο χρήμα από όσο χρειάζεται, εάν βελτιωθούν οι πολιτικές διανομής του. Ωστόσο, τούτος ο τεράστιος πραγματικός και οικονομικός πλούτος είναι πολύ άνισα κατανεμημένος, και οδηγεί στις μεγαλύτερες εισοδηματικές ανισότητες στην ιστορία. Ο διαχωρισμός (διαφορά συνθηκών διαβίωσης) αυτών που ανήκουν στο 1% και αυτών που ανήκουν στο 99% γίνεται όλο και πιο βαθύς. Υπό το φως αυτής της πραγματικότητας, όχι μόνον υπάρχει αχρησιμοποίητη ικανότητα, αλλά και τεράστιος συσσωρευμένος πλούτος ο οποίος δεν χρησιμοποιείται. Ένεκα της άνισης διανομής, υπάρχει η ψευδαίσθηση της έλλειψης, η οποία στη συνέχεια χρησιμοποιείται ως πρόσχημα ώστε να δικαιολογηθεί η επιβολή δεινών στους πληγμένους από την φτώχεια πληθυσμούς, υπό το όνομα της λιτότητας. Τούτη η πολιτική αποδεικνύεται τώρα ότι είναι καί άδικη (επειδή πλήττει το 99%, ενώ το 1% βγαίνει αλώβητο), αλλά και αναποτελεσματική, καθώς οι συνέπειες είναι αντιπαραγωγικές, όπως προανέφερα.

    Γιατί λοιπόν η λιτότητα δεν αναπαύεται εν ειρήνη, όπως θα όφειλε; Κατά την άποψή μου, κυρίως λόγω της συνεχιζόμενης επιπόλαιης πεποίθησης ότι οι κυβερνήσεις θα πρέπει να διοικούνται όπως ακριβώς και οι επιχειρήσεις. Στην Ευρώπη, μια πραγματική ανατροπή των σημερινών πολιτικών λιτότητος φαίνεται πώς πρέπει να περιμένει την επιδείνωση της τρέχουσας οικονομικής ύφεσης σε τούτην την ήπειρο και τις γερμανική εκλογές. Μετά τις εκλογές στα τέλη του 2013, ακόμη και μια επανεκλεγμένη καγκελάριος Μέρκελ θα μαλακώσει την Γερμανική θέση, υπό το πρίσμα της αποτυχίας των σημερινών πολιτικών. Εν τω μεταξύ, οι μάζες θα συνεχίσουν να υποφέρουν, εκτός εάν μπορέσουμε να βρούμε τους τρόπους και τα μέσα να επιταχυνθεί η αλλαγή παραδείγματος. Γιά να γίνει αυτό, είναι απαραίτητο να γίνει κατανοητό από όλους, ότι η λιτότητα είναι η λανθασμένη απάντηση. Αυτό το μήνυμα πρέπει να περάσει στους φορείς χάραξης πολιτικής, προτου επιδεινωθει ακόμη περισσοτερο η δυστυχία και ο πόνος των λαών στους οποίους έχουν επιβληθεί αυστηρά μέτρα λιτότητας.

    Σχόλιο από Πόντος και Αριστερά | 21/06/2013

  8. Οι ευρωπαϊκοί θεσμοί απαγόρευαν έλλειμα πάνω από 3%. Πιστεύοντας αφελώς ότι αυτό θα τηρηθεί και άρα δεν θα υπάρξει μεγάλος δανεισμός από καμιά χώρα και άρα ούτε κίνδυνος πτώχευσης μιάς ευρωπαίκής χώρας, δεν υπήρξε μέριμνα για την περίπτωση κινδύνου πτώχευσης, δεν δημιουργήθηκαν δηλαδη κατάλληλοι θεσμοί αντιμετώπισης τέτοιου ενδεχόμενου. Και ξαφνικά η Ελλάδα, λόγω υπερβολικού ελλείματος και υπερβολικού δανεισμού, βρίσκεται σε αδυναμία εξυπηρέτησης του χρέους της, του άμεσα ληξιπρόθεσμου την άνοιξη του 2010. Η Ευρώπη ήταν και απροετοίμαστη και απρόθυμη να αντμετωπίσει την κατάσταση. ΑΝ ΔΕΝ ΒΡΙΣΚΟΤΑΝ Ο ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΝΑ ΕΠΙΒΑΛΕΙ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ ΤΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΤΗΣ ΤΡΟΪΚΑΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΣΤΗΡΙΞΕ ΧΡΗΜΜΑΤΟΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ, ΘΑ ΠΤΩΧΕΥΑΜΕ ΑΤΑΚΤΑ, ΘΑ ΕΙΧΑΜΕ ΓΙΝΕΙ ΓΕΣΙΡ ΣΟΝ ΚΟΣΜΟΝ, ΘΑ ΜΑΖΕΥΑΝ ΝΕΟΜΟΡΤΕΣ ΤΑ ΠΤΩΜΑΤΑ ΜΑΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ. ΤΟΣΟ ΔΥΣΚΟΛΟ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΤΟ ΚΑΤΑΛΑΒΕΤΕ; ΗΜΟΥΝ ΝΕΟΔΗΜΟΚΡΑΤΗΣ, ΜΕ ΞΕΡΟΥΝ ΣΤΟΝ ΠΟΝΤΙΑΚΟ ΧΩΡΟ, ΓΙΑΝΝΗΣ ΑΠΟΣΤΟΛΙΔΗΣ, ΗΜΟΥΝ ΣΤΗΛΟΒΑΤΗΣ ΤΗΣ ΙΔΡΥΣΗΣ ΤΗΣ ΠΟΕ. Αλλά βλέποντας την αυτοθυσία του ΠΑΣΟΚ για τη σωτηρία της χώρας, ψήφισα ΠΑΣΟΚ! Η αγανάκτησή μου είναι ασυγκράτητη, όταν βλέπω την τύφλωση και την αδυναμία στοχασμού! Οι θυσίες πού μας ζητήθηκαν είναι όντως απίστευτες, αλλά μπροστά σε αυτό που αποφύγαμε είναι χάδι! Γιατί δεν αναζητάτε τα αίτια και τους αίτιους της κατάντιας μας; Χτυπάτε τον σωτήρα μας – ναι, το πιστεύω, ο Γιωργος Παπανδρέου στη συγκεκριμένη ιστορική συγκυρία μας έσωσε από αφανισμό! Όσοι πάντως θέλουν να ξέρουν τους πραγματικούς αίτιους του κακού που μας βρήκε, ας διαβάσουν μια χαρακτηριστική περίπτωση που υπάρχει στο Διαδίκτυο, μια εργασία μου με λέξεις κλειδια GOOGLE ΑΝΟΙΧΤΗ ΑΝΑΦΟΡΑ ΑΠΟΣΤΟΛΙΔΗΣ

    Σχόλιο από Σφην | 08/08/2013

  9. Πάνω από 1.500.000 άνεργοι,
    σακατέψανε μισθούς και συντάξεις,
    καθημερινές απολύσεις για να ταϊσουν τον Μινώταυρο των μνημονίων.
    έκοψαν την σύνταξη των 300 ευρω του ΟΓΑ σε 30.000 νεοπρόσφυγες (μια που επικαλεστήκατε καιτην προσφορά σας στον ποντιακό χώρο),
    κλείνουν νοσοκομεία, κλείνουν σχολεία,
    καθημερινά αυτοκτονούν άνθρωποι,
    ο κόσμος στα συσσίτια,στις ουρές για λίγες φακές κι ένα κιλό φασόλια,
    το Σύνταγμα κουρελόχαρτο
    καταρράκωση κάθε έννοιας και παράδοση Εθνικής κυριαρχίας και Ανεξαρτησίας….και…και..και
    Αλήθεια κε Αποστολίδη, εάν ήθελε να μας καταστρέψει ο ΓΑΠ και οι όμοιοί του τι περισσότερο θα έκανε ?
    Για στοχασμό θέτω το ερώτημα….

    mumul

    Σχόλιο από Πόντος και Αριστερά | 08/08/2013

  10. Σχόλιο από i love you | 30/01/2014


Σχολιάστε