Πόντος και Αριστερά

……. 'μώ τον νόμο σ' !

-Η οικολογία ως θέαμα… (περί Οικολόγων-Πράσινων)

Η ΟΙΚΟΛΟΓΙΑ ΤΟΥ ΘΕΑΜΑΤΟΣ ΚΑΙ ΤΟ ΘΕΑΜΑ ΤΗΣ ΟΙΚΟΛΟΓΙΑΣ

Gonsalves_MakingWavesΔε βόσκει κανείς ατιμώρητος στα λιβάδια της άρχουσας τάξης, δεν σπουδάζει ατιμώρητος στα πανεπιστήμιά της, δεν χρησιμοποιεί ατιμώρητος τις επιστήμες της. Σχεδόν ανεπαίσθητα, καταπίνει το δηλητήριό της, παραλύει…

Καρίν Στρούκ, Ταξική Αγάπη

Διανύουμε την πιο στείρα από άποψη πολιτικού προβληματισμού εκλογική περίοδο από την μεταπολίτευση και μετά. Τα υπερεθνικά διευθυντήρια σκηνοθετούν μια παράσταση επίφασης δημοκρατικότητας που έχει τόση σχέση με τα πραγματικά πολιτικά, κοινωνικά ή περιβαλλοντικά ζητήματα όσο σχέση είχε η Eurovision με την τέχνη της στιχουργικής. Η απαξίωση των αντιπροσωπευτικών θεσμών μέσα από την αναγωγή του θεάματος της αντιπαράθεσης (σκάνδαλα, προεκλογικά σπότς, απρέπειες και λάσπες) σε ουσία. Οι προβολείς δεν ανάβουν για να φωτίσουν αλλά για να κατασκευάσουν τις σκιές μέσα στις οποίες αποκρύπτονται με επιμέλεια η ένδεια οραμάτων και πολιτικών, η αμηχανία των ελίτ, τα αδιέξοδα του δυτικού πολιτισμικού υποδείγματος, η πληκτική ομοιότητα της συστράτευσης κάτω από φθαρμένες σημαίες επαγγελίας για αέναη ευημερία. Κι αν όλα αυτά ισχύουν σε επίπεδο Ε.Ε. η ελληνική ιδιοπροσωπία δίνει ένα παροξυσμικό τόνο, τα παπαγαλάκια έχουν γεμίσει το στερέωμα.

bar05

Εξέχουσα θέση στο χολυγουντιανής έμπνευσης σκηνικό καταλαμβάνει και η “νέα” εκλογική απόπειρα των “οικολόγων πράσινων”. Πρόκειται για ένα αμοιβαία επωφελές συναπάντημα της “συστημικής” οικολογίας με τους συστηματικούς διαχειριστές της οικολογικής ευαισθησίας.

Το πρόταγμα του παγκοσμιοποιημένου καπιταλισμού προχωράει εδώ και καιρό σε ένα πράσινο λίφτινγκ. Το εμπόρευμα ανακαλύπτει νέες αγορές, ο κύριος Σόρος μεταβάλλεται σε κήρυκα αυτών των επενδυτικών ευκαιριών, ο κύριος Γκόρ αφού κατέβηκε από το Στέλθ που έσπερνε το απεμπλουτισμένο ουράνιο στην Σερβία, άρχισε να μοιράζει flyers για το φαινόμενο του θερμοκηπίου. Η διακυβέρνηση Ομπάμα είναι μια μόνο έκφραση αυτής νέας επικοινωνιακής εποχής, είναι μια διαπίστωση ότι πράσινο είναι και το χρώμα του δολαρίου. Οι ημεδαποί αντιπρόσωποι δεν μπορούσαν να υστερήσουν. Οι πράσινες εκπομπές αυξάνονται με προεξάρχον το συγκρότημα του κυρίου Alexis.

Μια ματιά στο τοπίο των ευρωεκλογών μπορεί να είναι διαφωτιστική: αν αθροίσει κάποιος τα δημοσκοπικά ποσοστά των κομμάτων που φέρουν την οικολογία στον τίτλο με αυτά των κομμάτων που προγραμματικά επικαλούνται το οικολογικό ζήτημα ή την “πράσινη ανάπτυξη”, θα διαπιστώσει ότι ήδη ζούμε σε μια οικολογική χώρα, καθώς η πλειοψηφία του κόσμου της πολιτικής εκπροσώπησης πίνει νερό (όχι βέβαια από τον Ασωπό) στο όνομα της οικολογίας.

Το πώς ταυτόχρονα το περιβάλλον στην χώρα μας βρίσκεται στην κατάσταση που βλέπουμε όλοι, ή το πώς με τέτοια δημοφιλία της οικολογίας οι κινητοποιήσεις των πολιτών για τα αντίστοιχα θέματα είναι τόσο αναιμικές, αποτελεί ένα “μυστήριο” προς ερμηνεία. Αυτή η “οικολογία” χαρακτηρίζεται από τις καθόλου οικολογικές αρχές της καθήλωσης μπροστά σε μια οθόνη που περιγράφει τον τρόμο του αύριο παραλείποντας αυτά που είναι να γίνουν σήμερα, εκτός βέβαια από την εμπορευματική οικολογία, την πράσινη κατανάλωση. Η μεγάλη εικόνα των πάγων που λιώνουν κατακερματίζεται σε ψηφίδες: ένα πάζλ ατομικών συμπεριφορών αγοράς λαμπτήρων οικονομίας ή βιολογικών τροφίμων. Η υπαρκτή ατομική ευθύνη του πολίτη υπερτονίζεται, όχι για θέσει σε αμφισβήτηση το φετίχ του ευδαιμονισμού που τον διακρίνει αλλά για να επισκιάσει την μείζονα ευθύνη αυτών που εγκαθίδρυσαν και προάγουν το φετίχ αυτό. Αυτό είναι το πεδίο της νέας “συμμαχίας των προθύμων”.

Ας δούμε και τους πρόθυμους της συμμαχίας: Στα ευρωπαϊκά σαλόνια που λανσάρουν το trendy κάποιες δεκαετίες πριν την Ψωροκώσταινα υπήρξαν αθρόες συμμετοχές, όχι μόνο από τον χώρο των “νέων φιλοσόφων” αλλά και από το πάλαι ποτέ ανατρεπτικό οικολογικό κίνημα. Οι “ρεάλος” συνειδητοποίησαν ότι το έσχατο στάδιο του ρεαλισμού είναι η μέθεξη στην εξουσία ως παραπλήρωμα, της σοσιαλδημοκρατίας αρχικά και στην -0787συνέχεια των πραγματικών επικυρίαρχων, των αδιαφανών λόμπυ, επιτροπών συμβούλων, think tanks, λεσχών, MKO και άλλα πολλά καινοτόμα. Το τζάκετ του ακτιβιστή αντικαταστάθηκε από την συλλογή γραβατών του κυρίου Φίσερ με αντάλλαγμα την συστράτευση σε μια σειρά θέματα, ατλαντικού κατά κανόνα ενδιαφέροντος όπως η “ανθρωπιστική επιχείρηση” στην πρώην Γιουγκοσλαβία, τα κροκοδείλια δάκρυα πάνω από τα ερείπια των δίδυμων πύργων και την “οργή” της αμερικάνικης αντίδρασης, τον εξοστρακισμό της Ρωσίας, την αποενοχοποίηση του Σιωνισμού για την Τζενίν ή την Γάζα, την αποδήμηση της Ευρωπαϊκής Ένωσης μέσω της διεύρυνσης της. Στην ημεδαπή οι πρόθυμοι βρέθηκαν ανάμεσα σε εκείνους που αφού πέρασαν την παιδική ασθένεια του ριζοσπαστισμού, αφού θήτευσαν με ευδόκιμο τρόπο στα τενάγη των “μη κερδοσκοπικών” ΜΚΟ, αφού βρέθηκαν στους προθαλάμους της εξουσίας μέσα από μια σειρά “σύμφωνα ελεύθερης συμβίωσης” με τον ΣΥΝ (που ακολουθήθηκαν από ισάριθμα συναινετικά ή κατ’ αντιδικία διαζύγια), αποφάσισαν ότι ήρθε η ώρα που μια ζωή περίμεναν. Βοήθησε σ’ αυτό και η έξωθεν βοήθεια, βοήθεια όχι μόνο επικοινωνιακή και οικονομική αλλά πάνω απ’ όλα οργανωτική (ας μην ξεχνάμε ότι η οργάνωση του νεοελληνικού κράτους αποτέλεσε ευγενική χορηγία των Βαυαρών).

Για το timing υπήρξαν οξυδερκείς: Το πολιτικο-δημοσιογραφικό συγκρότημα εξουσίας χρειαζόταν επειγόντως ένα “σχέδιο Β΄” καθώς η επιλογή του Συνασπισμού κατέστη επισφαλής, τόσο από την αλαζονεία του να θεωρεί ότι αποτελεί αυτόφωτο σώμα στο πολιτικό στερέωμα και να δαγκώνει το χέρι που τον τάισε, όσο και από την στάση του τον Δεκέμβρη, που εξόργισε όχι μόνο την κοινωνική του βάση αλλά και τον κύριο Πρετεντέρη. Εξ άλλου οι διάδοχοι της δυναστείας των Βαυαρών θεωρούσαν πάντα ότι μπορούν να κάνουν και τον κηπουρό τους πρωθυπουργό αν ήθελαν.

for_saleΟι “οικολόγοι πράσινοι” αποδείχτηκαν οξυδερκείς και σε μια σειρά άλλα ζητήματα: Κατ’ αρχήν, από πολύ νωρίς ξεκαθάρισαν ότι είναι ανοιχτοί σε οποιαδήποτε πολιτική συνεργασία, βάζοντας την πινακίδα “δίδεται για αντιπαροχή” σε ένα οικόπεδο που δεν κατείχαν καν. Σε ένα σκηνικό όπου οι κυβερνητικές αυτοδυναμίες παίζονται στο νήμα μετέβαλλαν εαυτόν σε ποθητές νύφες αυξάνοντας γεωμετρικά την αναφορά στο σχήμα τους.

Το δεύτερο ήταν η συστηματική και σκόπιμα αποσιώπηση των πολιτικών τους θέσεων με το αδιάσειστο επιχείρημα ότι αυτά που θέτουν στην κρίση των ψηφοφόρων είναι οι γενικολογίες που περιλαμβάνει το “πρόγραμμα” τους, κι αυτό για όσους κάνουν τον κόπο να το αναζητήσουν στο διαδίκτυο. Το επιχείρημα βέβαια θα πάψει να ισχύει αν η απόπειρα ευοδωθεί και κληθούν να πάρουν θέση στην ευρωβουλή για τα πολιτικά ζητήματα τα οποία τώρα κάνουν πως αντιπαρέρχονται, των ζητημάτων εθνικού ενδιαφέροντος συμπεριλαμβανόμενων. Τότε βέβαια το πρόταγμα θα είναι η προσωπική τους άποψη και όχι κάποια δέσμευση απέναντι σε όσους τους ψηφίσουν.

Το τρίτο είναι ότι διάβασαν ορθά και έγκαιρα τις μετακινήσεις στις καταγραφές των δημοσκοπήσεων και διαπίστωσαν ότι έχουν εισροές P1010248_-μέχρι και από έναν μεγάλο αριθμό συντηρητικών ψηφοφόρων, που θεωρούν ότι μια ψήφος στους “οικολόγους πράσινους” δεν είναι παρά μια διαμαρτυρία, μια άρνηση του υπάρχοντος σκηνικού. Επιχειρώντας μια προβλητική ταύτιση στο επικοινωνιακό επίπεδο, προσαρμόζουν την δημόσια εικόνα τους στην εικόνα των πιθανών ψηφοφόρων, περιορίζοντας τον λόγο τους όχι στην προβολή κάποιων μίνιμουμ έστω θέσεων που θα μπορούσαν ενδεχομένως να αλλοιώσουν την εικόνα “αυτών που όλοι πρέπει να αγαπήσουν”, αλλά υποσχόμενοι όπως οι άλλοι συνάδελφοι τους με πείρα ό,τι μπορεί να ακούγεται ωραίο σε όλους, όπως θέσεις εργασίας (πράσινες παρακαλώ). Η κοινωνία μας μπορεί να περάσει ανώδυνα, χωρίς ανατροπές στον τρόπο που καταναλώνουμε τον πλανήτη, τους άλλους ή τον εαυτό μας, διατηρώντας την ευημερία μας μετρούμενη σε κατά κεφαλή ιπποδύναμη ΙΧ, κινητών τηλεφώνων ή ινστιτούτων αδυνατίσματος, σε έναν πράσινο παράδεισο όπου οι πάγοι δεν θα λιώνουν και τα πουλάκια θα κελαηδούν στις ανθισμένες κερασιές.

Το ότι η ευημερία αυτής της παρασιτικής χώρας αποτελεί αποδοχή προϊόντος του διαρκούς εγκλήματος που συντελείται ενάντια στον πλανήτη και σε μεγάλο αριθμό του πληθυσμού του αποτελεί μια ενοχλητική και άρα όχι χρήσιμη αλήθεια. Το ότι η υποτιθέμενη “πράσινη διέξοδος” περιορίζεται γεωγραφικά και πολιτισμικά σε ένα κλάσμα της ανθρωπότητας δεν φαίνεται να αποτελεί πρόβλημα, καθώς το σύνθημα “σκέψου τοπικά δράσε συνολικά” μπορεί να αλλοιώνεται κατά το δοκούν ερμηνεύοντας κατά περίπτωση τους όρους τοπικό και συνολικό. Το ότι αυτή η υλική ευημερία έχει ένα αντάλλαγμα, την υπακοή σε προσωπικό και συλλογικό επίπεδο στις επιταγές των διαχειριστών της πιστοληπτικής μας ικανότητας και το τι σημαίνει αυτή η αφωνία για την ανθρώπινη υπόσταση και ταυτότητα δεν συζητείται, καθώς όλα αυτά αποτελούν μεταφυσικές κατηγορίες στον θαυμαστό καινούργιο κόσμο. Το ότι τα όρια των αλλαγών καθορίζονται από τους ίδιους τους κλειδοκράτορες, τις κοινωνικές ελίτ ξεπερνιέται με την απόπειρα εισόδου στα σαλόνια των ελίτ όπως μας διδάσκει η παγκόσμια αλλά και η εγχώρια ιστορία με κορυφαίο παράδειγμα την μεταπολιτευτική γενιά.

oscarΙδού λοιπόν το προφίλ του οικολόγου που προτείνεται:
Ενημερώνεται από τον ΣΚΑΪ, ψωνίζει οικολογικά προϊόντα, αγοράζει κανένα κουπόνι για τα παιδιά του Νταρφούρ, ψηφίζει “οικολόγους πράσινους”. Κι αν ψάχνετε την σχέση της περιγραφής αυτής με την ενεργοποίηση των ανθρώπων σε οικολογικές διεκδικήσεις, σας πληροφορώ με λύπη ότι είναι μια σχέση ανταγωνιστική. Το θέαμα της οικολογίας προϋποθέτει και κατασκευάζει τον θεατή, την κουλτούρα του καναπέ, της εκπροσώπησης, της ετερονομίας. Δεν αποτελεί παράλειψη των “οικολόγων πράσινων” ένα εκλογικό εγχείρημα που δεν αναφέρεται, δεν επιχειρεί να αναδείξει και πολύ περισσότερο να πολλαπλασιάσει όσες εν πάση περιπτώσει ζωντανές αντιστάσεις υπάρχουν.

Αντίθετα οι άνθρωποι έχουν κατανοήσει το μάθημα που πήραν στους Οικολόγους Εναλλακτικούς, ότι μια προσέγγιση μέσα από λογικές ανάπτυξης κινήματος δεν τους δίνει τον ζωτικό χώρο για να στήσουν τέτοιου είδους μαγαζιά, ότι οι συλλογικές διαδικασίες είναι ενίοτε απαγορευτικές. Γι’ αυτό εξ’ άλλου έκαναν ότι μπορούσαν για να καταλύσουν το εγχείρημα εκείνο.

Τώρα θεωρούν ότι μπορούν να παίξουν μόνοι τους. Μπορεί και να πετύχουν τον στόχο τους ως την επόμενη μέρα, τότε που θα χρειαστεί να πάρουν πολιτικές θέσεις αναδεικνύοντας την γύμνια του βασιλιά. Τότε θα είναι ίσως η κατάλληλη ώρα να μιλήσουμε για πολιτική οικολογία. Μια πρόταση, για να παραφράσουμε τον Μαρξ, που δεν θέλει απλά να στολίσει την αλυσίδα με ψεύτικα λουλούδια, ούτε καν να τινάξει από την αλυσίδα τα ψεύτικα λουλούδια που κουβαλά ο άνθρωπος την αλυσίδα δίχως αυταπάτες, αλλά να σπάσει την αλυσίδα για να μυρίσει ο άνθρωπος το ζωντανό λουλούδι.

Θανάσης Τζιούμπας

456Πρώην μέλος της Πανελλαδικής Γραμματείας των Οικολόγων Εναλλακτικών

Πρώην υποψήφιος βουλευτής των Οικολόγων Εναλλακτικών

Πρώην ιδρυτικό μέλος του δικτύου “Μεσόγειος SOS”

Νυν μέλος της “Επιτροπής για την Προστασία του Σέιχ Σού”

                

 

Δημοσιεύτηκε και στον Εξαποδώ

Μια ενδιαφέρουσα συζήτηση γίνεται στην Καλύβα

2-thumb-large

27/05/2009 - Posted by | -Ιδεολογικά, -Κίνημα, -Νεοελληνικά

256 Σχόλια »

  1. ———————————————————–
    ΜΙΑ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΥΣΑ ΑΝΤΙΠΑΡΑΘΕΣΗ ΜΕ ΤΙς ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΩΝ ΟΙΚΟΛΟΓΩΝ-ΠΡΑΣΙΝΩΝ ΣΤΟΥ «ΕΦΗΒΟΥ«….

    ———————————————————–

    Η χρήση του ονόματος της Μακεδονίας από τους Σκοπιανούς.
    Όταν πρότεινα στην κόρη μου, Πόντια από εμένα, Ελληνίδα Μακεδόνισσα από τη μητέρα της, της πρότεινα για λόγους «κοινωνικοποίησης» ως έφηβης να πάει στην Εύξεινο Λέσχη να μάθει ποντιακούς χορούς, που είπε «Μπαμπά να μη σε στεναχωρήσω, δεν αισθάνομαι τόσο Πόντια όσο νομίζεις» και συνειδητοποίησα ότι η κόρη μου, 4ης γενιάς πρόσφυγας, είναι πλέον Μακεδόνισσα – Θεσσαλονικιά, κι αναρωτήθηκα εάν είμαι δίκαιος να μη το αναγνωρίζω, ως δικαίωμα τοπικής (κι όχι ιστορικής) καταγωγής στους σλαβικής καταγωγής κατοίκους της Μακεδονίας, Έλληνες ή Σκοπιανούς πολίτες, τους οποίους τους χώρισαν τα σύνορα. Προσωπικά αισθάνομαι ότι θα ήμουν άδικος, διότι κι αυτοί, έπαιξαν και μεγάλωσαν μαζί με Έλληνες, μεγάλωσαν με τις παραδόσεις του «ζει ο Βασιλιάς Αλέξανδρος;» όπως ίσως οι Καλάς που ποιος μπορεί με βεβαιότητα να πει εάν είναι απόγονοι των αρχαίων Μακεδόνων… όταν όλη η Ασία τιμά τον Αλέξανδρο! Οπότε με μία έννοια, την γεωγραφική είναι Μακεδόνες. Προσωπικά θα ήμουν ευτυχής εάν οι Σκοπιανοί κατανοούσαν (διότι από την προπαγάνδα τους ούτε αυτό είναι βέβαιο ότι το γνωρίζουν)

    Για τη γλώσσα “Μακεντόνσκι”, εάν είναι η πρόταση του Ευάγγελου Κωφού, θα πρέπει όλοι να κάνουμε πίσω και να το σκεφτούμε. Η σύζυγος μου με καταγωγή από την Έδεσσα, που μεγαλωσε στη Θεσσαλονίκη και πήγαινε στο πατρικό της τα καλοκαίρια, θυμάται ότι όταν ήταν μικρή άκουγε στην τοπική σλαβική διάλεκτο και απαντούσε στα Ελληνικά. Όταν πήγαμε στη Βουλγαρία, άκουγε και καταλάβαινε. Τώρα εάν πούμε τη γλώσσα τους Μακεντόντσκι ή Βουλγάρικη… απλά να αναφέρω πω ότι την άποψη αυτή (Μακεντόντσι) νομίζω ότι υποστηρίζει ο Διπλωμάτης και Καθηγητής Ευάγγελος Κωφός, ο οποίος είναι ο πλέον σχετικός στο θέμα αυτό. Προσωπικά, κάτοικος Θεσσαλονίκης και εκ καταγωγής Πόντιος, παιδιόθεν τα αποκαλώ Σλαβομακεδονικά ή Μακεδονίτικα. Αυτή ήταν η λέξη που χρησιμοποιούσαμε. Στην Έδεσσα γνώρισα γέροντες, που στον Εμφύλιο πολέμησαν με τον Εθνικό στρατό κατά των Κομμουνιστών, που αναφέρονται στη γλώσσα αυτή ως «ντόπια» ή «δικά μας». Πολιτική είναι η τέχνη του εφικτού. Εάν θέλει κανείς να τους ονομάσει “Μήτσους” δικαίωμα του, αλλά δεν μπορούμε να θεωρούμε την άποψη του Ευάγγελου Κωφού, αντεθνική. Αντίθετα όποιος δεν την γνωρίζει είναι άσχετος και στερείται σοβαρότητας. Διαβάστε τις εργασίες του Ε.Κωφού και μετά ξανασκεφτείτε τις διαφωνίες σας.

    Άφησα τελευταίο τον Θεσσαλονικιό ιδρυτή της σύγχρονης Τουρκίας (το αναφέρει ένας συνομιλητής). Για το θέμα έχει γραφτεί βιβλίο που τεκμηριώνει την αναγκαιότητα και τις ωφέλειες από μία τέτοια κίνηση (να δοθεί το όνομα του σε μία οδό της Θεσσαλονίκης). Ο Κεμάλ ήταν μία λαμπρή προσωπικότητα. Μία στρατιωτική ιδιοφυία. Ως Συνταγματάρχης κράτησε στην άμυνα της Καλλίπολης. Από αυτά και μόνο, του αξίζει σεβασμός, Σεβασμός πρέπει να έχουμε σε άξιο αντίπαλο , ακόμη και για να γνωρίζουμε πως θα τον αντιμετωπίσουμε. Ενδεχομένως εάν ιδρύαμε ένα ινστιτούτο Τουρκολογίας «Κεμάλ» στη Θεσσαλονίκη, να αποκτούσαμε μεγαλύτερη πληροφόρηση για την Τουρκία (δες τη συχνότητα που μελετούμε τους Τούρκους στρατιωτικούς στις Σχολές Πολέμου) και θα τους αντιμετωπίζαμε πιο αποτελεσματικά. Ο Κεμάλ, ένας μετέπειτα στενός φίλος του Βενιζέλου, οι δυο τους αποτέλεσαν την βάση της ελληνοτουρκικής φιλίας. Ποιος μπορεί να θεωρήσει το Βενιζέλο προδότη ή στενόμυαλο, ή κοντόφθαλμο; Μήπως όσοι εναντιώνονται θα έπρεπε να το ξανασκεφτούν;

    Όσα γράφω είναι προσωπικές απόψεις, και δεν σημαίνει κατ’ ανάγκη ότι υποστηρίζω τους Οικολόγους ως κόμμα. Η αλήθεια όμως είναι ότι δεν θεωρώ ανθελληνικές τις θέσεις των Οικολόγων, που διάβασα παρακάτω. Όπως δεν θεωρώ ανθελληνικές τις θέσεις που έως σήμερα έχουμε, χωρίς ακόμη κάποιο εμφανές αποτέλεσμα, υιοθετήσει. Ίσως να είναι απλά λανθασμένες. Ανθελληνικές θεωρώ τις θέσεις που προκαλούν διχασμό όταν κατηγορούμε Έλληνες ως Ανθέλληνες! Πρβλ. τον Δημοσθένη που χαρακτήρισε τον Φίλιππο «Βάρβαρο»! Αναρωτιέμαι τι θα έλεγε εάν μάθαινε ότι οι Σκοπιανοί το έκαναν «σημαία» ως ένδειξη ότι ο Φίλιππος δεν μπορεί να ήταν Έλληνας. Να σεβόμαστε τις απόψεις των Ελλήνων πολιτών, ακόμη κι αν είναι μουσουλμάνοι της Θράκης ή σλαβόφωνοι της Μακεδονίας. Η ενότητα του έθνους επιτυγχάνεται με συναίνεση. Την χειρότερη λύση θα την αντιμετωπίσουμε νικηφόρα με επιτυχία εάν είμαστε ενωμένοι (μύρια ιστορικά παραδείγματα), ενώ την καλύτερη μπορούμε να την μετατρέψουμε σε Μικρασιαστική Καταστροφή με τον διχασμό και την φαγωμάρα. Ο Νίκος Χρυσόγελος, ο Μιχάλης Τρεμόπουλος, είναι Έλληνες πολίτες που ούτε έφαγαν τα χρήματα μας, ούτε μας εξαπάτησαν. Δικαιούνται σε μία πολιτική διαδικασία να προτείνουν οτιδήποτε κρίνουν καλύτερο ως πολιτική για την Πατρίδα μας. Ας τους ακούσουμε, κι ας μην τους ψηφίσουμε εάν δεν μας εκφράζουν ή εάν κάποιος άλλος μας εκφράζει περισσότερο. Αλλά ας μην κάνουμε το άσπρο – μαύρο. Ας μην σπέρνουμε το διχασμό για θέματα όπου τελικώς μπορεί και να έχουμε άδικο. Ας είμαστε δίκαιοι. Απόγονοι του Αριστείδη είμαστε, ας μην το ξεχνάμε.

    Ιωάννης Μανομενίδης – 24/05/2009 at 3:16 μμ

    ————————————————

    “Άφησα τελευταίο τον Θεσσαλονικιό ιδρυτή της σύγχρονης Τουρκίας (το αναφέρει ένας συνομιλητής). Για το θέμα έχει γραφτεί βιβλίο που τεκμηριώνει την αναγκαιότητα και τις ωφέλειες από μία τέτοια κίνηση (να δοθεί το όνομα του σε μία οδό της Θεσσαλονίκης). Ο Κεμάλ ήταν μία λαμπρή προσωπικότητα. Μία στρατιωτική ιδιοφυία. Ως Συνταγματάρχης κράτησε στην άμυνα της Καλλίπολης. Από αυτά και μόνο, του αξίζει σεβασμός…”

    Φυσικά, όπως σε κάθε μεγάλο μιλιταριστή σφαγέα της ιστορίας, από το Μέγα Αλέξανδρο μέχρι τον Ιβάν τον Τρομερό, τον Αττίλα, τον Στάλιν και τον Αδόλφο Χίτλερ. Είναι κατανοητό το γεγονός ότι η βία, η εξουσία και η στολή του (όχι πάντα) νικητή ασκούν πάντα μια γοητεία στους λαούς, ακόμα και στους ηττημένους.

    Υπάρχουν πολύ ενδιαφέροντα σημεία στην παραπάνω τοποθέτηση από την κεμαλολαγνεία που επιβιώνει και μας κληρονόμησε τόσο ο Ιωάννης Μεταξάς έως και το ΚΚΕ, τα οποία επιφυλάσσομαι να σχολιάσω.

    Μ-π

    Πόντος και Αριστερά – 25/05/2009 at 6:00 μμ

    ————————————————

    @κ. Ιωάννη Μανομενίδη
    Αγαπητέ κύριε Μανομενίδη
    είναι σημαντικά αυτά που λέτε και είναι πιο σημαντικό που τα λέτε εσείς, που οι πρόγονοί σας κυνηγήθηκαν λυσσαλέα απο τον Κεμάλ και τους Νεότουρκους.
    Είναι πολύ σημαντικό να μπορεί να συγχωρεί ο άνθρωπος.
    Αλλά άλλο να συγχωρεί και άλλο να αλλάζει την Ιστορία και μάλιστα των προγόνων του.
    Το επόμενο βήμα θα ήταν να μας πείτε ότι δεν έγινε γενοκτονία στην Ανατολία με θύματα τους Αρμένιους και τους Πόντιους. Ίσως ήταν και αυτό μια ηρωική πράξη άξια θαυμασμού.

    Όσον αφορά την ονομασία των Σκοπίων παρακαλώ διαβάστε στην συνέντευξη του Μανώλη Γλέζου την απάντηση στο σχετικό ερώτημα.

    Συνέντευξη με τον Μανώλη Γλέζο.


    όπου λέει “…Αλλά στην περίπτωση των γειτόνων μας Σλαβομακεδόνων του Βαρδάρη, αυτή ήταν η ονομασία που οι ίδιοι είχαν επιλέξει παλιά, συμβαίνουν δύο τινά: α) κλέβουν την ιστορία άλλου έθνους και επιχειρούν να την κάνουν δική τους και β) χρησιμοποιούνται ως όργανο των ΗΠΑ στα Βαλκάνια.…”
    ή στη συνέντευξη του Μήτσου Παπαχρήστου

    Συνέντευξη με τον ‘εκφωνητή’ του Πολυτεχνείου Μήτσο Παπαχρήστο.


    που εκτός των άλλων λέει “…Το πρόβλημα με τα Σκόπια καθίσταται επικίνδυνο γιατί δεν έχει να κάνει με το όνομα αλλά με την πλήρη αποσταθεροποίηση των Βαλκανίων. Ο κυβερνητικός εθνικισμός των γειτόνων μας …”

    Αυτός ο κυβερνητικός εθνικισμός θέλει την σλάβικη διάλεκτο, που είναι γνήσιο παρακλάδι τω Βουλγάρικων όπως και εσείς λέτε, να είναι η γλώσσα του Μ. Αλεξάνδρου και την ονομάζουν Μακεντόνσκι ή Μακεδονικά.

    Ε, και εγώ είμαι απόγονος του Ωνάση και θέλω τα μισά χρήματα της οικογένειας ΤΩΡΑ (όχι από αυτά που έμειναν σήμερα, τα μισά απο αυτά που άφησε τότε).

    Καναλιώτης – 25/05/2009 at 7:11 μμ

    ————————————————

    Επίσης, οι υπερβολές και οι αχρείαστες πολιτικές θέσεις των Οικολόγων-Πρόσινων είτε για το σλαβομακεδονικό ζήτημα, είτε για τον τουρκικό εθνικισμό -που δυστυχώς υποθάλπτουν και ενισχύουν και το σλαβομακεδονικό και τον τουρκικό εθνικισμό- δεν πέρασαν απαρατήρητες τσο μπλογκ μας και σχολιάστηκαν σε διάφορες αναρτήσεις. Η συζήτηση που ακολούθησε έχει ενδιαφέρον γιατία αναδεικνύει το προφανές που οι Ο-Π αδυνατούν να δούν:

    https://pontosandaristera.wordpress.com/2007/02/28/tremopoulos1/

    -Οι «Οικολόγοι Πράσινοι» και ο γάϊδαρος που πετάει

    Επίσης θα σας πρότεινα να διαβάσετε προσεκτικά τις χθεσινές δηλώσεις του Τούρκου πρωθυπουργού για την αρνητική μεταχείριση των εθνικών και θρησκευτικών μειονοτήτων από “φασιστοειδή ρεύματα” στην Τουρκία για να δείτε ότι ακόμα και ο κ. Ερντογάν βρίσκεται αριστερότερα και αντιεθνικιστικότερα του κ. Τρεμόπουλου.

    Μ-π

    Πόντος και Αριστερά – 25/05/2009 at 7:58 μμ

    ————————————————

    Εκ παραδρομής έμεινε ατελής μία φράση που ξεκίνησα παραπάνω και τη συνεχίζω: Προσωπικά θα ήμουν ευτυχής εάν οι Σκοπιανοί κατανοούσαν (διότι από την προπαγάνδα τους ούτε αυτό είναι βέβαιο ότι το γνωρίζουν) ότι ΔΕΝ είναι απόγονοι των αρχαίων Μακεδόνων που είναι Έλληνες, κι εκεί εκτιμώ ότι πρέπει να εστιάσουμε. Εάν αυτό το δεχόταν λ.χ. στο Σύνταγμα τους και σε διεθνή συνθήκη, προσωπικά δεν θα είχα ιδιαίτερη δυσκολία να δεχθώ και να αποκαλούνται σκέτο Μακεδονία.

    Δεν είμαι υπαρασπιστής των Ο-Π, προσωπικά πιστεύω ότι κακώς απαντούν και ασχολούνται με τα εθνικά θέματα, και ειδικά σε θέματα όπως το Μακεδονικό που είναι μία πληγή που αιμοραγεί, θα μας διχάζει και δεν θα συμφωνήσουμε εύκολα, αλλά αντιλαμβάνομαι ότι το κάνουν επειδή ερωτούνται κι αν δεν απαντούσαν θα λιδωρούνταν. Αυτό που προσωπικά θα ήθελα από τους Ο-Π είναι να ασχοληθούν μόνο με τα της οικολογίας.
    Παρόλα αυτά τα όσα διάβασα δεν τα θεωρώ λανθασμένα (άλλωστε ποιος είναι βέβαιος ότι τα λίγο αντίθετα που επίσημα κάνουμε κι ακόμη δεν μας οδήγησαν σε λύση, είναι τα σωστά, ή εάν πιο αδιάλακτες απόψεις επικρατήσουν, της μορφής καμία χρήση του όρου Μακεδονία, τότε εάν θα είχαμε καλύτερο αποτέλεσμα. Εάν κανείς αισθάνεται βέβαιος για την έκβαση κάποιας από τις ανωτέρω διαφορετικές τακτικές, προσωπικά δεν το αισθάνομαι έτσι. Προσωπικά πιστεύω ότι είναι σωστή η εξωτερική πολιτική που ακολουθούμε, κι αν κάτι λάθος υπάρχει, είναι οι πιέσεις που ασκούνται στις εκάστοτε κυβερνήσεις που για λόγους πολιτικού κόστους είναι δέσμιες να χειριστούν ελεύθερες το θέμα. Ως εάν ονομαστούν τελικά Μακεδονία, αυτό θα αλλάξει τα μνημεία, την ιστορία, και θα αρχίσουν να βγαίνουν από τα σωθικά της γης σλαβικές πλάκες; Το μόνο που θα συμβεί, θα είναι ότι θα έρθουν χωρίς εμπάθειες και φανατισμό, που τους ωθεί στην αγκαλιά των Τούρκων και δημιουργεί μία απειλή στα νώτα μας, να δουν τα μνημεία, να μάθουν ελληνικά και να διαβάσουν οι ίδιοι τις επιγραφές που έχουν και στις πόλεις τους και να καταλάβουν το λάθος τους. Τότε, όταν θα έχει εκλείψει ο φανατισμός, τότε κάθε άνθρωπος ντρέπεται. Όπως ντρέπονται και οι Τούρκοι για το πογκρόμ. Φναταστείτε, εάν θα μπορούσε να γυριστεί ταινία για τον Ελληνισμό της πόλης, πριν να έχει προηγηθεί η προσέγγιση Ελλάδα -Τουρκίας, με όσα πισωγυρίσματα κι αν υπάρχουν, είναι πρόοδος.

    Σχετικά με την γενοκτονία, όλοι αντιλαμβανόμαστε τα πράγματα με βάση τις πληροφορίες που έχουμε, τις εμπειρίες μας αλλά ενδεχομένως και από παγιωμένες “δογματικές” αντιλήψεις που΄είναι δύσκολο να τις διαχειριστούμε λογικά. Οι Ελληνικές ταινίες 1922, όπως και το Αμέρικα-Αμέρικα (που θεωρείται ότι έχουν ιστορική βάση), δείχνουν σαφώς ότι η αντιμετώπιση των Αρμένιων και των Ποντίων – Ελλήνων της Μ.Ασίας ήταν διαφορετική. Τους Αρμένιους τους εξόντωσαν. Αντιθετα με τους Έλληνες τα πράγματα ήταν διαφορετικά. Στην ταινία 1922, μετά την εξόντωση των Αρμενίων της Σμύρνης οι Έλληνες οδηγήθηκαν σε πορεία στος εσωτερικό της Τουρκίας, με εκτέλεση όσων αντιδρούσαν αλλά οι λοιποί φαίνεται να τέθηκαν σε κάποιο περιορισμό και “πολιτιστική εξουδετέρωση” εάν εκφράζω σωστά αυτό που είδα. Στο Αμέρικα – Αμέρικα, ο Αρμένιος δίνει στον Έλληνα φίλο του το εισητήριο του για την Αμερική, διότι αυτός θα πήγαινε να βρεί τους δικούς του, όπου και τους καίνε σε μία εκκλησία.
    Προσωπικά νομίζω, αλλά αναζητώ την αλήθεια χωρίς φαντατισμούς, ότι εκπατρίστηκαν, όχι όλοι οι Πόντιοι, αλλά μόνο οι Χριστιανοί Πόντιοι. Έλληνες πόντιοι είναι και όσοι έμειναν εκεί πίσω, ίσως είναι όσοι είχαν αλλαξοπιστήσει πριν από τον Κεμάλ ή όσοι επιβίωσαν από τις πορείες. Αλλά το ότι υπάρχουν πόντιοι εκεί, το ότι χορεύουν τους χορούς μας, σήμερα τους αντιλαμβανόμαστε ότι είναι Έλληνες, τότε όμως είχαν “τουρκέψει” διότι οι Τούρκοι δεν είναι έθνος με την έννοια που εμείς είμασταν Έλληνες, είναι θρησκευτικό έθνος, όπως άλλωστε είμαστε πλέον κι εμείς, ανεξάρτητα εάν πλέον αμβλύεται το θρησκευτικό μας αίσθημα.

    Όσο για τον Κεμάλ, γνωρίζει κανείς, ή διαφωνεί, εάν αυτό που αναφέρει ο Τρεμόπουλος, είναι αληθές ή ψευδές; Ότι δηλαδή ο Κεμάλ, έστω για λόγους Τουρκικής εξωτερικής πολιτικής, υποστήριξε την Ελλάδα, έναντι των Βουλγάρων, στη διατήρηση της Θράκης;

    Για τη Μικρασιατική Καταστροφή, γνωρίζει κανείς εάν οι διώξεις ήταν αποτέλεσμα της δράσης ατάκτων ή του τακτικού Τουρκικού Στρατού. Ή εάν η καταστροφή του πληθυσμού ήταν αποτέλεσμα της αποχώρησης του Ελληνικού Στρατού από την Μ.Ασία; Γνωριζει κανείς εάν είχαμε πολεμοφόδια και τρόφιμα επαρκή για να αμυνθούμε και να κρατήσουμε τη Σμύρνη ή έστω αποχωρώντας να το κάνουμε τακτικά εκκενώνοντας και τους πληθυσμούς, εάν αυτό ήταν αναγακίο; Οι ενστάσεις μου βρίσκονται στο ότι αποδίδουμε την μεγάλη καταστροφή στην δράση των Τούρκων, κι όχι στα δικά μας λάθη, τον διχασμό κλπ. Εάν κάτι τέτοιο συμβαίνει, η ανησυχία μου είναι ότι διαβάζουμε λάθος την ιστορία και κινδυνεύουμε να την επαναλάβουμε (διχασμός).

    Την χειρότερη λύση εάν όλοι την υποστηρίξουμε με εθνική ομοψυχία, θα βγούμε κερδισμένοι. Την καλύτερη όμως λύση θα έχουμε μπροστά μας και μπορούμε να αυτοκαταστραφούμε, κατηγορώντας αλλήλους για εθνική μειοδοσία.
    Αυτή είναι η δική μου ανησυχία.

    Ιωάννης Μανομενίδης – 26/05/2009 at 8:55 μμ

    ————————————————

    Κι όσα αναφέρω παραπάνω, δεν τα αναφέρω ισχυριζόμενος ότι δεν ήταν γενοκτονία, αλλά για να μην υιοθετούμε ακραίες θέσεις από αντιπάθεια ή φανατισμό.
    Η πράξη ήταν γενοκτονία, σύμφωνα με τον ορισμό της συνθήκης του νέου Διεθνούς Ποινικού Δικαίου (1999) και Δικαστηρίου (ΔΠΔ) της Χάγης (1999): “πρόθεση συνολικής ή μερικής καταστροφής μίας εθνικής, φυλετικής ή θρησκευτικής ομάδας με… Α, Β, Γ: την ηθελημένη επιβολή συνθηκών που εκτιμάται ότι θα οδηγήσουν στη συνολική ή μερική της φυσική κατααστροφή (λ.χ. περιορισμός τροφής, ιατρικών εξετάσεων, συστηματική δίωξη από τις κατοικίες τους κλπ)”.
    Όμως αυτά συνομολογήθηκαν ως έγκλημα γενοκτονίας το 1999 (ΔΠΔ) ενώ έγιναν για πρώτη φορά αντιληπτά ως διεθνές έγκλημα με αφορμή το ολοκαύτωμα των εβραίων (έγκλημα γενοκτονίας 1948) και πρόσφατα με τη Ρουάντα, τη Γιουγκοσλαβία κλπ οπότε και ιδρύθηκε (1999) το ΔΠΔ.
    Μέχρι τότε ανάλογες πράξεις των κρατών, λ.χ. η εκδίωξη των Αράβων και των Εβραίων από την Ισπανία επί Φερδινάνδου και Ισαβέλας, ή παλαιότερα οι διώξεις των Χριστιανών επί Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας κλπ, ουδείς σκέφτεται (ούτε ιστορικά) να τα αναγορεύσει σε γενοκτονίες, διότι στα κράτη, οι Βασιλείς ήταν “ελέω Θεού” (παλαιότερα υπήρχαν ελεύθεροι και σκλάβοι) στους υπηκόους τους. Οπότε το 1919-23 πως μιλάμε για γενοκτονία;
    Να διασαφηνίσουμε τα πράγματα, εκτός από τη γενοκτονία, υπάρχει και άλλο έγκλημα της ίδιας συνθήκης (1999) του ΔΠΔ, αυτό “των εγκλημάτων κατά της ανθρωπότητας” που περιλαμβάνει την εξολόθρευση, τα βασανιστήρια, τον εκτοπισμό ή βίαιη μετακίνηση πληθυσμών, τα σεξουλικά εγκλήματα κατά ομάδων κλπ (με παρόμοια έννοια ως παραπάνω αλλά με δυσδιάκριτα όρια εάν δεν στοχεύεται όλη η ομάδα που κρίνεται από τη σοβαρότητα της κεντρικής σχεδίασης).
    Οπότε ήταν γενοκτονία των Ποντίων; ή ήταν έγκλημα κατά της ανθρωπότητας;

    Έτσι την αναγνώριση της γενοκτονίας από τους Τούρκους, προσωπικά δεν την αντιλαμβάνομαι ως “εθνική επιδίωξη “, ως εάν με αυτό πρόκειται εμείς κάτι να κερδίσουμε, για να αναπτύξουμε μία αντιπαλότητα.
    Η αναγνώριση της γενοκτονίας είναι εξέλιξη ωρίμανσης μίας κοινωνίας και μόνο τότε θα έχουμε ωφέλη λόγω της μεταμέλειας και των καλύτερων συνθηκών συνεργασίας και αλληλοκατανόησης των λαών. Η αναγνώριση της γενοκτονίας δεν επιβάλεται για το παρελθόν, δεν υπάρχουν νομικές συνέπειες (για πράξεις μετά το 1999 υπάρχουν), αλλά αναγνωρίζεται αυτοβούλως από τους απογόνους, ως ηθική αναγνώριση, και μόνο έτσι έχει νόημα, εάν δηλαδή οι Τούρκοι το αναγνωρίσουν για το 1919 όσον αφορά τους Πόντιους.
    Κι ερωτώ, εάν έτσι είναι τα πράγματα, και μας αρέσει να μιλάμε για γενοκτονία των Ποντίων το 1919, δεν υπήρξαν ποτέ Τούρκοι ή Τουρκαλβανοί στην Ελλάδα; Πόσοι έμειναν; Αφήστε την Πελοπόνησο το 1821, στην Ήπειρο, μετά το 1913 έμειναν μουσουλμάνοι (Τουρκαλβανοί). Διαβάζω μαζί σας ότι έμειναν και δεν ανταλλάχθηκαν, τι έγιναν; Μήπως κάποιος το αναφέρει, ενδεχομένως ψευδώς (να το ψάξουμε ή μόνο οι Τούρκοι να ψάξουν για τους Πόντιους) ότι υπήρχαν και τους εκδίωξε το ΕΔΕΣ (1948 κι όχι 1919); Καλά κατηγορούμε τους Τούρκους ότι “δεν βλέπουν την τύφλα τους”. Εμείς είμαστε Χριστιανοί, εγκλήματα δεν κάνουμε; Τι επειδή οι Τσάμηδες συνεργάστηκαν με τους Γερμανούς; (Γιατί οι Πόντιοι δεν ήταν απειλή για τους Τούρκους με την απόπειρα δημιουργίας Αρμενικού-Ποντικού κράτους που το έσβησε ο Κεμάλ;) Υπάρχει νομιμοποιητική βάση στη γενοκτονία; Για τους Πόντιους όχι! Για τους μουσουλμάνους της Ηπείρου (Τουρκαλβανοί, Τσάμηδες κλπ); Παιδιά δεν υπήρξαν να μείνουν (ας πάνε στη φυλακή οι συνεργάτες των Γερμανών – τόσοι άλλοι δοσίλογοι μπορεί και να μας κυβέρνησαν – λέω τώρα).

    Εντάξει, να μην υπερβάλουμε, πιθανότατα ποτέ δεν υπήρχαν διωγμένοι, όλοι οικειοθελώς έφυγαν, τους άρεσαν τα πιο βόρεια κλίματα, ίσως μετακινούταν με τα κοπάδια και τους έκλεισε η αλλαγή του καθεστώτος Χότζα κλπ… Μήπως, όμως, 1% κοιτάμε την καμπούρα του απέναντι μας και όχι την δική μας;

    Ιωάννης Μανομενίδης – 26/05/2009 at 11:55 μμ

    ————————————————

    Το αν τα όσα έγιναν στον Πόντο είναι γενοκτονία ή όχι είναι ένα ζήτημα που το έλυσε εδώ και καιρό η μόνη καθ’ ύλιν διεθνής Ένωση, η “Διεθνής Ένωση Ακαδημαϊκών για τη Μελέτη των Γενοκτονιών” η οποία ενέταξε τη γενοκτονία των Ελλήνων της Ανατολής (και όχι μόνο των Ποντίων) στις μεγάλες γενοκτονίες του 20ου αιώνα.

    Επίσης έγινε μια μοναδική εκδήλωση Μνήμης με τίτλο “Πόντιοι-Αρμένιοι-Ασσύριοι” στις 10 Μαϊου στην Παλαιά Βουλή, όπου κορυφαίοι ιστορικοί έλαβαν μέρος. Ο τίτλος της εκδήλωσης ήταν “Τρεις γενοκτονίες, ένας θύτης“.

    Μεταξύ των ιστορικών μίλησαν ήταν ο εξαιρετικός Τούρκος ιστορικός Taner Aksam, καθηγητής ιστορίας στο Πανεπιστήμιο Clark με θέμα “The Germans Foreign Office Archives on the Armenian and Greek Genocides”.

    Επίσης μίλησε ο Roger Smith ομότιμος καθηγητής πολιτικών επιστημών και πρώτος πρόεδρος της Διεθνούς Ένωσης Ακαδημαϊκών για τη μελέτη των Γενοκτονιών (IAGS) με θέμα “The Concept of Genocide : origin, meaning, related concepts, denial” και ο George Shirinian, διευθυντής του Zoryan Intitute στο Τορόντο του Καναδά με θέμα: “Ottoman Documents and Expulsion of Greeks from Asia Minor in 1913-1914” .

    Ο κ. Τρεμόπουλος και οι συν αυτώ βιάστηκαν πολύ να τοποθετηθούν αρνητικά και με εμπάθεια απέναντι σ’ αυτό το ιστορικό γεγονός, να συκοφαντήσουν τις προσφυγικές οργανώσεις που διαμαρτύρονταν για τον αποκλεισμό αυτής της σελίδας της νεότερης ελληνικής ιστορίας από τα σχολικά βιβλία.

    Ως “οικολόγοι” οι Ο-Π και ειδικά η οργάνωση της Θεσσαλονίκης ακολούθησαν μια στάση άρνησης της Γενοκτονίας, προσέβαλαν το λαό, έδειξαν ασύγγνωστη υπεροψία για ένα θέμα που δεν το κατείχαν. Αρνήθηκαν να το μελετήσουν, κατέφυγαν στις εύκολες λύσεις της συγκάλυψης, υιοθέτησαν ακόμα και παλαιές πρακτικές του Ιωάννη Μεταξά, τις οποίες ακατανοήτως βρήκαν ελκυστικές [μετωνομασία της Οδού Αποστόλου Παύλου σε Οδό κεμάλ Ατατούρκ]

    Ευνόησαν μ’ αυτή την αντιδραστική τους στάση την προπαγάνδα του εθνολαϊκισμού, στον οποίον παρέδωσαν για ιδεοληπτικούς λόγους μια σημαντική σελίδα της νεότερης ιστορίας και ένα κόσμο που θεωρεί σημαντική την καταξίωσή της.

    Μ-π

    Πόντος και Αριστερά – 27/05/2009 at 10:13 πμ

    ————————————————

    Επίσης κ. Μανομενίδη, σας στέλνω την εκτίμησή μου για το ποιό είναι το πραγματικό ζήτημα, μακρυά από την παθογένεια της Θεσσαλονίκης και τις εσωτερικές της αντιθεσεις. Θα σας παρακαλούσα να το διαβάσετε ώστε η διαδικτυακή μας επικοινωνία να εξελιχθεί σε αληθινό διάλογο και ανταλλαγή απόψεων:

    “Νομίζω ότι η όλη σύγχυση στην Ελλάδα, η δαιμονοποίηση και η εύκολη απόρριψη της άποψης των προσφυγικών οργανώσεων συνδέεται με την ύπαρξη και την κυριαρχία μιας ελλαδοκεντρικής εθνικιστικής ματιάς, η οποία αντιλαμβάνεται τις εξελίξεις στο εσωτερικό της οθωμανικής κοινωνίας τις εποχές της μετάβασής της σε εθνικά κράτη, μέσα από την πολιτική και τη στάση του κράτους της Ελλάδας.

    Το απλό γεγονός, ότι δηλαδή -όσο κι αν ο γεωπολιτικός περίγυρος είχε τη σημασία του- η Γενοκτονία των Ελλήνων της Ανατολής δεν ήταν συναρτημένη με την ελλαδική συμπεριφορά, αλλά με τις ενδοοθωμανικές διεργασίες και την απόφαση του τουρκικού εθνικισμού να εξαλείψει την αστική τάξη των ραγιάδων (Ελλήνων, Αρμενίων, Ασσυρίων) -την οποία θεωρούσε ταξικό εχθρό προς τα γραφειοκρατικά και στρατοκρατικά οθωμανικά στρώματα και εμπόδιο στο εθνικιστικό σχέδιο για ομογενοποίηση των αυτοκρατορικών εδαφών- δεν μπορεί να γίνει εύκολα αντιληπτό στο μέσο Ελλαδικό.

    Πάντως το ζήτημα της Γενοκτονίας ήδη ξεφεύγει από τα ποντιακά πλαίσια και γίνεται ευρύτερα αποδεκτό. Νομίζω ότι το μόνο πραγματικό ζήτημα που υπάρχει πλέον –που δυστυχώς το έχουν καταλάβει ελάχιστοι- είναι η σωστή προσέγγιση και η τοποθέτησή του σ’ ένα αντι-εθνικιστικό πλαίσιο ώστε να αποφευχθεί η ιδεολογική χρήση των πραγματικών ιστορικών γεγονότων από ακροδεξιούς, ρατσιστές, αλυτρωτιστές, εθνολαϊκιστές. Και αυτό είναι απολύτως εφικτό, αρκεί να γίνει κατανοητό και να σταματήσουν οι σκιαμαχίες, οι οποίες προσπαθούν να αμφισβητήσουν ή να μειώσουν τη σημασία μιας πραγματικά τραγικής σελίδας της σύγχρονης ιστορίας.”

    Πόντος και Αριστερά – 27/05/2009 at 10:19 πμ

    ————————————————

    @Μανομενίδη
    Δεν κατάλαβα!!!
    Υπήρξε γενοκτονία με θύματα τους Αρμένιους;;;
    Υπήρξε γενοκτονία με θύματα τους Πόντιους;;;

    Την μια στιγμή λες οτι δεν λες οτι δεν ήταν και μετά το γυρίζεις για να το ξαναφέρεις πάλι.

    Πραγματικά με μπέρδεψες!!!

    Περιμένω μια πιο συγκεκριμένη απάντηση.

    Καναλιώτης – 27/05/2009 at 12:01 μμ

    ————————————————

    manomenidi ayta ella pesta se kanena tileoptiko kanali tis idiateris patrida soy
    THA EXI ENDIAFERON MEGALO KIOLAS

    einos – 27/05/2009 at 1:10 μμ

    ————————————————

    Εάν εμείς πρέπει να συμφωνήσουμε και σου είναι αρκετό τότε ναι ήταν γενοκτονίες.

    Ιωάννης Μανομενίδης – 27/05/2009 at 9:12 μμ

    ————————————————

    @Μανομενίδη
    Τι σημαίνει αν μου είναι αρκετό;
    Όχι, δεν μου είναι. Αν μπορούσα να αλλάξω το παρελθόν θα το έκανα. Δεν μπορώ.
    Μπορώ όμως να κουνήσω το δάκτυλο μου σε αυτούς που σκέφτονται να κάνουν τα ίδια στο μέλλον και αυτό προσπαθώ να κάνω.

    Αν όμως αμφιταλαντευόμαστε με “ήξεις αφήξεις ου θνήξεις εν πολέμω” τότε θα δούμε πολλά ακόμη τέτοια χωρίς να μπορούμε να αντιδράσουμε.

    Με την ίδια λογική θα μας στηθεί δίπλα μια “Μακεδονία” υποχείριο των Αμερικάνων που οποιαδήποτε εθνική πολιτική προσπαθήσεις να κάνεις σαν κράτος και δεν αρέσει στους Αμερικάνους θα τους χρησιμοποιούν. Θυμήσου τι έγινε με τον ρωσικό αγωγό πρόσφατα και σκέψου πόσο θα μπορούσε να πιέσει μια “Μακεδονία”.

    Καναλιώτης – 27/05/2009 at 10:29 μμ

    ————————————————

    Η ανωτέρω απάντηση εκτιμώ είναι σαφής και πρέπει να σε ικανοποιεί κύριε Καναλιώτη.

    Κύριε einos, σε παρακαλώ εάν μπορεις να προγραμματίσεις μία συνάντηση σε τηλεοπτικό κανάλι, θα προσέλθω με χαρά. Δεν ντρέπομαι για τις απόψεις μου, ούτε τις λέω με υστεροβουλία. Εάν με πείσεςι για το άδικο μου θα το αναγνωρίσω και θα σου είμαι ευγνώμων που μου άνοιξες τα μάτια.

    Πόντος και Αριστερά (Π&Α),
    δεν μπορώ να πω ότι διαφωνώ με την προσέγγιση σου, ιδιάιτερα με την τελευταία παράγραφο, αλλά έχω σοβαρές επιφυλάξεις για τις απόψεις που βάζουν σκοπιμότητες πίσω από τις όποιες αντιδράσεις: “… οι οποίες προσπαθούν να αμφισβητήσουν ή να μειώσουν τη σημασία μιας πραγματικά τραγικής σελίδας της σύγχρονης ιστορίας”. Τραγική σελίδα ήταν, αλλά ακόμη πιο τραγική εξελίχθηκε η Βοσνία, επειδή ακριβώς εκεί δεν έγινε η ανταλλαγή. Δεν γνωρίζω εάν θα επιθυμούσαμε η Ελλάδα και η Τουρκία να ήταν όμως η Θράκη 50-50 (στο Ελληνικό μέρος Χριστιανοί – Μουσουλμάνοι και στην Τουρκία οι κληρικοί και τα παιδιά). Οπότε, προσωπικά αισθάνομαι και λίγο ευγνώμων στο δίδυμο Βενιζέλου-Κεμάλ. Από μέρους μου πάντως, δεν αντιλαμβάνομαι να υπάρχει προσπάθεια αμφισβήτησης, αλλά απλά αναζήτησης της αλήθειας. Και είναι ανήθικο, κατά την άποψη μου να χρωματίζουμε κάποιον που διαφωνεί, επειδή πραγματικά έχει διαφορετική άποψη.

    Στα προηγούμενα που ανέφερες, έχω να επισημάνω ότι όλοι οι Έλληνες δεν ήταν αστική τάξη. Λ.χ. η εκκλησία και οι δημογέροντες, λίγο πολύ αντιστοιχούσαν στους φεουδάρχες μίας μεσαιωνικής παραγωγικής οργάνωσης της οθωμανικής κοινωνίας. Σε κάθε περίπτωση δεν ήταν μία τάξη οι κατέχοντες γή (εκκλησία και δημογέροντες), οι αστοί (έμποροι και ναυτικοί) και οι ακτήμονες δουλοπάροικοι, όλοι μαζί μία τάξη ως Έλληνες δεν ήταν. Τις επαναστάσεις τις ξεκίνησαν οι αστοί (ακόμη και οι ταξιδιώτες τύπου Κοσμά του Αιτωλού, ή Ρήγα Φεραίου που περιπλανώμενοι απέκτησαν γνώση του διεθνούς περιβάλοντος αλλά και ελευθερία κίνησης – χειραφέτηση από την στενή οθωμανική οργάνωση), που με τα ταξίδια τους μορφώθηκαν και επηρεάστηκαν από τις εξελίξεις στην υπόλοιπη Ευρώπη. Παντού οι αστικές επαναστάσεις πήραν χαρακτήρα τάσης εθνικής αναγνώρισης, ακόμη και οι Βούλγαροι που αποσχίστηκαν με την Εξαρχεία από την Κωνσταντινούπολη, όπως δεν μποτούμε να αγνοήσουμε ότι κι οι διωγμοί των Τούρκων δεν μπορεί παρά να βασίζονταν στην ίδια λογική, διότι κι οι νεότουρκοι επηρεασμένοι από τη δύση ήταν και ήρθαν σε ρήξη με τον Σουλτάνο. Αισθάνομαι ότι είναι μεροληπτικό να θεωρούμε την δική μας επανάσταση και εθνική συνειδητοποίηση αποτέλεσμα αστικοποίησης, ενώ των Τούρκων εθνικιστική. Η κοινωνική εξέλιξη είχε αστική επανάσταση (λ.χ. Γαλλική) αλλά οδήγησε σε εθνική συνειδητοποίηση – εθνικισμό, και όταν εξελίσσοταν σε ένοπλη δράση, τότε οι στρατιωτικοί απέκτησαν αξία (Ναπολέων, Υψηλάντης, Κεμάλ) ακόμη κι αν ορισμένες φορές ήταν στρατιωτική αντίδραση. Κανείς αφέντης δεν εξοντώνει τους ραγιάδες του, εάν είναι υποτακτικοί, δεν ζητούν ανεξαρτησία και πληρώνουν κανονικά τους φόρους τους.
    Συνεπώς, θεωρώ ότι η προσέγγιση σου, “Π&Α”, είναι μεροληπτική, και ωραιοποιεί την κατάσταση, “εμείς οι καλοί οι Έλληνες αστοί και οι κακοί μιλιταριστές Τούρκοι”. Δύο μέτρα και δύο σταθμά. Η επανάσταση και η δημιουργία εθνικών κρατών ήταν μία αναπόφευκτη κοινωνική (αστική) εξέλιξη, που όπου τότε δεν ολοκληρώθηκε (ΕΣΣΔ, Γιουγκοσλαβία), συνεχίστηκε με την εθνική τους διάσπαση όταν η κοινωνία βγήκε από το κομμουνιστικό (εργατικό) ψυγείο, κι αυτό όχι διότι ο μαρξισμός απέτυχε ως κομμουνιστική θεωρία, αλλά διότι ο ψυχρός πόλεμος συσπείρωσε και κατέστειλε τους αστούς και τον εθνικισμό χωρίς όμως το γραφειοκρατικό και συγκεντρωτικό κράτος να διασφαλίσει την άνοδο (πνευματική και κοινωνική) της εργατικής τάξης στην εξουσία “προσπερνώντας” την αστική εξέλιξη. Αυτό συνέβη στη Ρωσία και στη Γιουκοσλαβία, δεν συνέβη ακόμη στην Τουρκία ή έχει αποσβεστεί διότι ο Κεμάλ (όπως και οι Αμερικανοί), όντως δημιούργησε εθνική ταυτότητα ακόμη κι εκεί που δεν υπήρχε (λόγος για τον οποίο πρόσφατα ένας φίλος μου εξήγησε γιατί οι Αμερικανοί δεν μας καταλαβαίνουν, διότι έχουμε διαφορετική αντίληψη για το κράτος-έθνος). Ίσως η ένταξη στην ΕΕ ή οι προενταξιακή διαδικασία να απελευθερώσει τις αστικές δυνάμεις στην γείτονα (έμποροι, μορφωμένοι) και να συμβεί αυτό που δεν συνέβη επί Κεμάλ.
    Με πολλές επιφυλάξεις για την ορθότητα των σκέψεων μου, διότι προσπάθησα να συνεχίσω την ανάλυση σου με τους όρους κοινωνικής εξέλιξης που έθεσες, στο οποίο προφανώς δεν είμαι ειδικός.

    Όσο για τις 3 ομιλίες που ανέφερες, μόνο η μία του Τούρκου, αναφέρεται σε γενοκτονία. Οι άλλες αναφέρονται σε “related concepts” (συνεφείς έννοιες) και “Expulsion” (εκδίωξη), οπότε ενδεχομένως να έχουν ανάλογη με τη δική μου προσέγγιση: “The Concept of Genocide : origin, meaning, related concepts, denial” Προέλευση (origin) της έννοιας της γενοκτονίας, το ολοκαύτωμα, που συνέβη μετά το 1940 (η γενοκτονία είναι μεταγενέστερη εννοια του 1919), την Έννοια (meaning) την εξήγησα με βάση το ισχύον ΔΠΔ και τις συναφείς έννοιας (related concepts) τα εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας. Βεβαίως εάν έχεις παραπομπή να διαβάσω τα κείμενα των καθηγητών θα με ενδιέφεραν.

    Όμως ο Τούρκος που αναφέρεται σε γενοκτονία, κι εμεις τον επικροτούμε, χλευάζεται από τους εθνικιστές της Τουρκίας (ή μήπως όχι), κι ο Μ.Τρεμόπουλος που δεν λέει κάτι διαφορετικό για τα του οίκου μας, επίσης. Εγώ Χριστό κι εσύ Αλλάχ, όμως κι οι δυό μας αχ και βαχ (λαϊκιστί δεν βλέπουμε την δική μας καμπούρα).

    Αλλά για την Ποντιακή γενοκτονία, προσωπικά συμφωνώ ότι τέτοια ήταν, δηλαδή γενοκτονία. Το ερώτημα είναι εάν έχει νόημα (εάν μας οφελεί) και ποιο είναι αυτό. Εδώ σε θέλω κάβουρα!
    Το μπαλάκι στο γήπεδο σου κ.Καναλιώτη και καμία αντίρρηση να συνεχίσουμε στο κανάλι του einos

    Ιωάννης Μανομενίδης – 27/05/2009 at 10:30 μμ

    ————————————————

    Εάν δεν σου είναι αρκετή η απλή απάντηση, είχα προηγουμένως αναφέρει την αναλυτική που σε μπέρδεψε.

    Όσο για τη Μακεδονία, υπάρχει και η ιστορική αλήθεια, κι αυτή αργά η γρήγορα θα λάμψει και όσοι θα ονομάζονται Μακεδόνες και θα είναι διαφορετικοί από τους Αρχαίους Μακεδόνες, θα είναι απλά ένα ανέκδοτο για τους αιώνες που θα έρθουν.

    Πάντως εμένα δεν με τρομάζει τι κάνουν οι Αμερικάνοι ή οι Τούρκοι. Είναι παράμετροι στο παίγνιο, τους λαμβάνουμε υπόψη στη σχεδίαση μας. Εμεις τι κάνουμε έχει νόημα. Ας μην κλαψουρίζουμε… σε τελική ανάλυση δεν δικαιούμαστε να ανησυχούμε από τους εχθρούς, όσοι κι αν είναι, διότι για εμάς έγραψε ο Αισχύλος: “Σε αυτό διαφέρουμε οι Έλληνες από τους Βαρβάρους, στο ότι δεν μετρούμε τους εχθρούς στη μάχη!”

    Ιωάννης Μανομενίδης – 27/05/2009 at 10:46 μμ

    ————————————————

    Κ. Μανομενίδη,

    κατ’ αρχάς στο εν λόγω συνέδριο για τη Γενοκτονία, όλοι οι ιστορικοί που μίλησαν (Taner Aksam, Roger Smith, George Shirinian) αποδέχονταν ότι στην Ανατολή διεπράχθη ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ κατά των Ελλήνων, των Αρμενίων και των Ασσυρίων. Δεν υπήρχε καμιά διαφωνία επ’ αυτού.

    ——————–

    -Η παρουσίαση των ενδοοθωμανικών αντιθέσεων από μένα δε στόχευε φυσικά να παρουσιάσει τους δημογέροντες και τους αγρότες ως αστούς, αλλά για να ορίσει τη μεγάλη ταξική αντίθεση στο εσωτερικό της φεουδαρχικής προνεωτερικής Αυτοκρατορίας, τη στιγμή που η ιστορία επίτασσε τον αστικοδημοκρατικό μετασχηματσιμό της. Και αυτή η κυρίαρχη αντίθεση ήταν αστοι των ραγιάδων με τους στρατιωτικούς και γραφειοκράτες Οθωμανούς που ενεδύθησαν το μανδύα του Γκρίζου Λύκου. Απλώς, η εθνικιστική ιδεολογία δημιουργεί αρνητικά πολιτισμικά πρότυπα, τα οποία εξαλείφει. Εν τέλει δεν κάνει διακρίσεις μεταξύ αστού, προλετάριου και αγρότη. Αυτό συνέβη και στην περίπτωση των Νεότουρκων και στην περίπτωση των Ναζί. Το βιβλίο του Taner Aksam “Μια επαίσχυντη πράξη” θα σας ήταν χρήσιμο, εφόσον επιθυμείτε να γνωρίσετε τους μηχανισμούς με τους οποίους προγραμματίστηκε και πραγματώθηκε η Γενοκτονία στην Ανατολή από τους Τούρκους εθνικιστές.

    ———————–

    -Η νέα αντιεθνικιστική τουρκική ιστοριογραφία έχει ως ανάλογο στην ελλαδική πλευρά την προσφυγική ιστοριογραφία. Συμπλέουν και από μελετούν την ίδια ιστορική περίοδο με τα ίδια κριτήρια.

    Αντιθέτως, η παλαιοελλαδική ιστοριογραφία όπως και οι απόψεις του κ. Τρεμόπουλου βρίσκονται σε θαυμαστή συνάφεια με τις απόψεις του κεμαλικού κατεστημένου και της εθνικιστικής τουρκικής ιστοριογραφίας.

    Μ-π

    Πόντος και Αριστερά – 27/05/2009 at 10:56 μμ

    Σχόλιο από Πόντος και Αριστερά | 27/05/2009

  2. Βρε βρε βρε … καλώς τον 🙂

    Ένα βήμα πίσω από την οικολογία (και τους οικολόγους)είναι η ύλη. (Who are right, the idealists or the materialists? που αναρωτιέται ο πόντιος φίλος μας, Μιχάλης Μπακουνίδης). Απαραίτητο συστατικό για την ιδεολογία. Προστατεύοντας την ύλη, ήτοι το περιβάλλον, θα υπάρχουν και θα αναπτύσσονται ιδέες όπως η ταξική αγάπη που προανέφερες.

    Αδιαμφισβήτητα οφείλουμε να προστατεύουμε τις ρίζες του λουλουδιού για να ΥΠΑΡΧΕΙ η ιδέα του ΩΡΑΙΟΥ λουλουδιού.

    Τώρα η πραγματική ερώτηση είναι τι σχέση έχουν οι Ο-Π με αυτά.

    Εγώ νομίζω καμία.

    Σχόλιο από aris53m | 27/05/2009

  3. Καλά είμαστε σοβαροί τώρα να συζητάμε περί Τρεμόπουλου όταν ο άνθρωπος αυτός πρότεινε να στηθεί αδριάντας του Κεμάλ στην Θεσσαλονίκη?

    http://www.hellaswebnews.com/?q=node/203

    http://adiavroxoi.blogspot.com/2007/02/blog-post_10.html

    Σχόλιο από aris53m | 27/05/2009

  4. Aντε πάλι ο..αδριαντας… (Μ-π πες και συ κατι βρε αδελφε (Τοσες συζητησεις καναμε επ’ αυτου..Δεν χαθηκε ο κόσμος να πουμε και καμμια καλή κουβεντα για εναν αντιπαλο οταν εχουν χυθει τοσοι τονοι ΒΡΩΜΙΚΗΣ ΛΑΣΠΗΣ…

    Σχόλιο από Νοσφεράτος | 28/05/2009

  5. Ο Μ-π δε σ’ ακούει Νοσφεράτε. Που και που ρίχνει καμιά ματιά, κάνει καμιά κουβέντα και αποχωρεί. Κοίτα όλοι αυτοί που ήταν κάποτε Οικολόγοι-Εναλλακτικοί, μάλλον κάπως περίεργα τους κάθεται το σχήμα των Ο-Π.

    Αλλά τα ζητήματα αυτά είναι βαθύτατα πολιτικά, νομίζω εγώ! Και πλέον μπαίνουν σ’ αυτή τη βάση. Οι συζητήσεις έχουν καλύτερο επίπεδο. Αυτό βγαίνει και από αυτά που ειπώθηκαν στου «Έφηβου».

    Aris53m μπορώ και γω να σε διαβεβαιώσω ότι ποτέ ο Τρεμόπουλος δεν είπε για ανδριάντα. Η κριτική στις θέσεις του γίνεται γιατί όπως είπε ο Μ-π για τις «υπερβολές και αχρείαστες θέσεις των Ο-π» σε ζητήματα όπως το Μακεδονικό, ο Κεμάλ, το βιβλίο ιστορίας. Χωρίς να υπάρχει λόγος προκάλεσαν μια μεγάλη αντίδραση και δημιούργησαν μια μόνιμη αντιπάθεια. Εξάλλου, είναι λίγο υποκριτική η έκρηξη των εθνολαϊκιστών της Θεσσαλονίκης ενάντια στον Τρεμόπουλο, γιατί από τη μια λατρεύουν τον Μεταξά και απ’ την άλλη σκίζουν τα ιμάτιά τους γιατί κάποιος επανέφερε μια από τις ιδέες του ειδώλου τους.

    Ομέρ Ο-β (Οικολόγους-Βίτσιους)

    ———————————————————–

    Σχόλιο από Πόντος και Αριστερά | 28/05/2009

  6. Ομερ για οικολογος δεν ξερω αλλά για Βιτσιους εισαι σιγουρα 😆
    (Νοσφεράτος που εχει βαρεθει τα ιδια και τα ιδια και πεθυμησε τον Προκρουστη και την αδικοσφαγμένη Χελιδώνα
    (μ-λ)

    Σχόλιο από Νοσφεράτος | 28/05/2009

  7. Νοσφεράτε μπορεί να βαρέθηκες αλλά νομίζω ότι δεν διάλεξες την καλύτερη στιγμή.

    Η συζήτηση που άρχισε και θα συνεχιστεί με τους ΝΑΡίτες για το ποντιακό είναι πολύ ενδιαφέρουσα και μάλλον θα έπρεπε να συμμετέχεις.

    Νομίζω ότι όλοι κερδίζουμε από τέτοιες συζητήσεις. Ειδικά εμείς οι μαθητές. Κοίτα πώς ήμουν όταν ανέλαβα αυτό μπλογκ (τότε που σφαζόσουν με την Κοκώ) και κοίτα με τώρα που παίρνω άριστα σε όλα! 8)

    Αυτό το προσωπάκι που γελά, πώς το κάνεις;

    Ομέρ Οικωλογοβίτσιους

    Σχόλιο από Πόντος και Αριστερά | 28/05/2009

  8. Εν τω μεταξύ η ώρα πήγε 2.22 π.μ. και μάλλον είναι ώρα για ύπνο

    Ομέρ

    Σχόλιο από Πόντος και Αριστερά | 28/05/2009

  9. : lol : =:lol:(λιγο πιο κοντα)….ειχες δεν ειχες μου το θυμησες παλι ..Αντε καληνυχτα

    Σχόλιο από Νοσφεράτος | 28/05/2009

  10. Τέτοιες… ποστάρες να κάνετε, να ΜΗ μ’ αφήνετε ήσυχο αυτές τις μέρες, να δουλέψω απερισπαστος (κι είμαι στο παρά πέντε σημαντικής λήξης optimisation project)!!!
    Ξυπνάω σαν τις κότες, ανοίγω το δικό μου μπλογκ, το δικό σας και ΕΛΑΧΙΣΤΑ άλλα, και αντί να κάνω τη δουλίτσα μου αρχίζω και διαβάζω πράματα και θάματα….

    ΒΑΛΤΟΙ είστε. Συνομωσία της Νέας Τάξης να ΜΗ μπορέσουν να δουλέψουν σωστά τα… οικολογικά επιστημονικά νιάτα της ΕΛ-λάδας (ε, καλά… από μετριοφροσύνη σκίζομεν, ε?)

    Σχόλιο από omadeon | 28/05/2009

  11. Κολλάμε σε λεπτομέρειες. Δεν είναι ο ανδριάντας το θέμα μας. Ούτε οι Θεσσαλονικείς και τα πιστεύω τους (αν και συμφωνώ στο ότι οι Θεσσαλονικείς ψηφίζουν για πλάκα, βλέπε εκλογή και επανεκλογή Ψωμιάδη). Και να σκεφτείς ότι είμαι ΚΑΙ Θεσσαλονικιός και πόντιος 🙂

    Κατ’ εμέ, από αυτά που διαβάζω στο site τους, από τις εμφανίσεις του Τρεμόπουλου στα διάφορα δελτία ειδήσεων και από τα λεγόμενα του, καθώς και από τα λεγόμενα των άλλων αντιπροσώπων τους (όπως αυτός που εμφανίστηκε στον Λαζόπουλο την Τρίτη που μας πέρασε) οι Ο-Π αντιπροσωπεύουν ΑΚΟΜΑ ένα αστικό κόμμα.

    Όσο κι αν διαφωνώ με τις θέσεις του ΚΚΕ περί Σταλινισμού και την μη αναγνώριση της σφαγής των Ποντίων από την ποντικομαμή Στάλιν σε συνεργασία με τον πολυσυζητημένο μας Κεμάλ, δεν μπορώ να μην παραδεχτώ ότι η Αλέκα έκανε διάνα με την ατάκα της «Διάττοντες Αστέρες».

    Και αφού είναι έτσι … υπάρχει λόγος να εμπιστευτώ ένα αστικό κόμμα? Δεν μας φτάνουν αυτά που έχουμε βιώσει στο πετσί μας από τα αστικά κόμματα? Δεν μας φτάνουν οι Τσουκάτοι και οι Παυλίδηδες? Θέλουμε κι άλλο?

    Δες τι λέει το άρθρο και ειλικρινά πες μου ότι μπορείς να διαφωνήσεις με αυτή την λογική.

    … «Οι “οικολόγοι πράσινοι” αποδείχτηκαν οξυδερκείς και σε μια σειρά άλλα ζητήματα: Κατ’ αρχήν, από πολύ νωρίς ξεκαθάρισαν ότι είναι ανοιχτοί σε οποιαδήποτε πολιτική συνεργασία, βάζοντας την πινακίδα “δίδεται για αντιπαροχή” σε ένα οικόπεδο που δεν κατείχαν καν. Σε ένα σκηνικό όπου οι κυβερνητικές αυτοδυναμίες παίζονται στο νήμα μετέβαλλαν εαυτόν σε ποθητές νύφες αυξάνοντας γεωμετρικά την αναφορά στο σχήμα τους.» …

    Να υποστηρίξω αυτούς που διατίθενται να υποστηρίξουν κλέφτες? αστούς? Τσουκάτους και Παυλίδηδες?

    Είναι δυνατόν?

    Σχόλιο από aris53m | 28/05/2009

  12. Ομαντεόν, εσένα για λάιτ οπαδό του Τρεμόπουλου σε κάνω. Και μιας και δε μ’ αρέσουν οι φανατικοί σας προτιμώ εσάς τους λάιτ. Παράξενη περίπτωση σκληρού Τρεμοπουλικού , εθνικών αντιεθνικιστικών φρονηματων είναι ο κ. Μανομενίδης στου «Έφηβου» 😆

    Oμέρ : lol :

    Σχόλιο από Πόντος και Αριστερά | 28/05/2009

  13. OΧΙ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩ-ΚΕΝΤΡΙΚΗ και ΠΑΡΑΓΟΝΤΙΣΤΙΚΗ ΜΕΤΑΛΛΑΞΗ ΤΩΝ ΟΙΚΟΛΟΓΩΝ ΠΡΑΣΙΝΩΝ

    Ως ενεργοί πολίτες, έχουμε συμμετάσχει ενεργά στη διαμόρφωση ενός οικολογικού πολιτικού φορέα με εναλλακτικό χαρακτήρα στην Ελλάδα, με πολλές ενέργειες. Μεταξύ των ενεργειών αυτών ήταν και η συμμετοχή μας, στο παρελθόν, με την υποψηφιότητά μας, σε εκλογικές διαδικασίες στις εκλογικές λίστες των Οικολόγων Πρασίνων. Αυτό που μας έλκυσε στη συμμετοχή μας αυτή ήταν η επείγουσα ανάγκη ανάδειξης και αντιμετώπισης των οικολογικών αδιεξόδων της Ελλάδας και της οικουμένης, με τη λογική, τη δράση και τον λόγο του οίκου, μέσω ενός πολιτικού φορέα που να επιδιώκει την κοινωνική χειραφέτηση με αρχές άμεσης δημοκρατίας,. Προϋπόθεση της συμμετοχής μας ο φορέας αυτός να μην ετεροκαθορίζεται, και να αντιτίθεται στα καπιταλιστικά και ιμπεριαλιστικά συμφέροντα, υπερασπιζόμενος τον τοπικό, περιφερειακό και εθνικό αυτοκαθορισμό, υπό τον όρο της κοινωνικής, εθνικής και διεθνούς, αλληλεγγύης, με σεβασμό πάντα στις ανάγκες και τα δικαιώματα των αδυνάτων και των μειοψηφιών, με όρο οι τελευταίες να μη λειτουργούν στρατηγικά κατά της κοινωνικής συνοχής και υπέρ των στρατηγικών, μικρο- η μεγαλο-, ιμπεριαλιστικών και επεκτατικών συμφερόντων.

    Τα πρώτα χρόνια λειτουργίας των Ο.Π., υπήρχε μια διαλεκτική δημοκρατικής αντιπαράθεσης σε πολλά από τα προαναφερθέντα ζητήματα. Προκρινόταν τελικά, μέσα από επίπονες διαδικασίες, θέσεις συναινετικές. Κι αυτό παρά τις προσπάθειες των παραγοντίσκων που τελικά σήμερα κυριάρχησαν, να επιβληθούν θέσεις που να ΤΑΥΤΙΖΟΝΤΑΙ με αυτές των πρωταθλητών της καπιταλιστικής διαχείρισης και της ιμπεριαλιστικής επέμβασης ΓΕΡΜΑΝΩΝ ΠΡΑΣΙΝΩΝ. Η αντιδημοκρατική συμπεριφορά των παραγοντίσκων αυτών, που σήμερα κυριαρχούν στις τρεις πρώτες θέσεις του σημερινού ευρω-ψηφοδελτίου, είχε πρωτοφανεί με το Σχέδιο Ανάν. Τότε, παρά το γεγονός ότι η πλειοψηφία του Πανελλαδικού Συμβουλίου είχε προκρίνει συναινετική θέση καταδίκης παρεμβατικότητας στελεχών τύπου Κον Μπεντιτ υπέρ του Σχεδίου, και ανάθεση της ευθύνης επιλογής στον κυπριακό λαό, οι προαναφερόμενοι παραγοντίσκοι, με την απειλή διάλυσης του πολιτικού φορέα, προώθησαν την παράλληλη δημοσίευση της μειοψηφούσας θέσης άκριτης αποδοχής του Σχεδίου Ανάν, και παράλληλα κατάφεραν, μέσω του παραγοντισμού τους, τα ΜΜΕ να δώσουν την εντύπωση ότι αυτή είναι η μοναδική θέση του κόμματος.

    Σήμερα οι παραγοντίσκοι αυτοί πλέον κυριαρχούν στους κόλπους των Οικολόγων Πρασίνων, δίνοντας την εντύπωση ότι το κόμμα δεν είναι πλέον παρά ένα τοπικό παράρτημα ενός γερμανό-πνευστου ευρω-κεντρικού GRUN-INTERN, και ανακόπτοντας εντελώς τις διεργασίες δημοκρατικής επικοινωνίας με την κοινωνία, προτιμώντας τη διαμεσολάβηση βαρόνων των ΜΜΕ τύπου Αλαφούζου.

    Στις σημερινές συνθήκες, θεωρούμε πως η εκλογή στο ευρωκοινοβούλιο των συγκεκριμένων παραγοντίσκων είναι ιδιαίτερα επικίνδυνη για τον τόπο μας και για την ειρήνη (δεδομένων των θέσεών τους για την άκριτη αποδοχή της Τουρκίας στην Ε.Ε., για το μακεδονικό, τη μειονότητα της Θράκης, το κυπριακό, κ.λ.π.) όπως επικίνδυνη θα ήταν και η ανάδειξη ενός σοσαλ-φιλελεύθερου συνασπισμού διακυβέρνησης της Ελλάδας με τη συμμετοχή των Οικολόγων Πρασίνων.

    Γι αυτό και παύουμε τη στήριξή μας στο φορέα αυτό.

    Γιώργος Σταματόπουλος Υποψήφιος Ο.Π. Ευρωεκλογές 2004

    Νίκος Κόμπλας Υποψήφιος Ο.Π. Αχαϊας Εθνικές Εκλογές 2007

    Σχόλιο από μ-λ | 28/05/2009

  14. -Πήγα στους ΟΠ γιατι δεν θέλω αρχηγούς.
    -Τι λέτε για ..αυτο;;
    -Αααα, γι’ αυτά ρωτήστε τον κ. Χρυσόγελο

    http://klasikoperiptosi.blogspot.com/2009/05/blog-post_881.html

    Σχόλιο από Πόντος και Αριστερά | 28/05/2009

  15. . Εξ άλλου οι διάδοχοι της δυναστείας των Βαυαρών θεωρούσαν πάντα ότι μπορούν να κάνουν και τον κηπουρό τους πρωθυπουργό αν ήθελαν.,ρε εσείς θα μας φέρουν και πράσινα άλογα οι Οικ Πράσινοι.

    Παντως κανουν μια πολύ σοβαρή ανάλυση τα παιδιά απο τους οικολόγους εναλλακτικούς που στα περισσότερα συμφωνώ μαζί τους

    Σχόλιο από kiamul | 28/05/2009

  16. Ο Ρούντι Ρινάλντι στον Έφηβο

    O Έφηβος άνοιξε ένα ποστ και μας προτρέπει να αφήσουμε ερωτήσεις που θα του κάνει στον Ρούντι Ρινάλντι σε προγραμματισμένη συνέντευξη που έχουν σε 2 μέρες.

    Ο Ρούντι Ρινάλντι στον Έφηβο

    Σχόλιο από Καναλιώτης | 28/05/2009

  17. Ευχαριστούμε Κιαμούλ.

    Επιτέλους ακούσαμε και μια καλή κουβέντα!

    Μ-π

    Σχόλιο από Πόντος και Αριστερά | 28/05/2009

  18. Ομαντεον
    Εσύ που φυλαττεις ολα τα σχόλια..

    Καποτε σου ειχα στειλει σε σχόλιο τον Δεκαλογο του Φθόνου του Ελστερ» ξεκινουσε καπως ετσι »Μη τολμησεις να σκεφτεις οτι εισαι πιο ικανός απο μας ..κλπ »

    Επειδή δεν μπορώ να το ξαναβρώ(οπως ξερεις πολύ καλά δεν τα διπλοκραταω) και επειδή νομίζω οτι θα μου χρειαστει ( τωρα που ο Φθόνος η μικροψυχια και η Μνησικακια ειναι στο κρεσεντο τους ) θαθελα πολύ να με βοηθησεις και να μου το στειλεις αν το βρεις

    Σχόλιο από Νοσφεράτος | 28/05/2009

  19. Νοσφεράτε,

    εσύ είσαι με τους Οικολόγους-Εναλλακτικούς ή με τους Οικολόγους -Πράσινους;

    Θεωρείς «φθόνο, μικροψυχία και μνησικακία» τα όσα λέγονται για τον Τρεμόπουλο;

    Σχόλιο από Ματσουκάτες | 28/05/2009

  20. εγω δεν εχω καταλάβει μια θεση των πρασινων της Ευρώπης (των οποίων περήφανα μέλη δηλώνουν και οι εγχώριοι πράσινοι): Οι ρύποι πόσο πρέπει να μειωθουν για να αρχίσει το εμπόριό τους?20% ή 30%?

    Ρε παιδιά αυτός ο Λαζόπουλος όποια φούσκα δει πάει και κολλάει πάνω της?!

    Ημαρτον!

    Σχόλιο από Παρτιζανα | 28/05/2009

  21. Ματσουκατες σε νιάζει;
    Τωρα …πλάκα με κανεις; 😆
    -( εν πολλος ναι! υπάρχουν βεβαια και πολύ χειροτεροι λόγοι ..Αλλα αυτοι αφορουν το ΛΑΟΣ την ακροδεξια και τους λοιπους επαγγελματιες εθνικοφρονες και εμπορους του μισους
    Για τους λοιπους ναι… αυτό νομιζω …

    (σημερα κιολας μου πε ενας φιλος ..καλό παιδι κατα τα αλλα ..Να φαω τον Καραμανλή στη Μαπα πενετε χρόνια ενταξει.. Να μου φανε τις συνταξεις με τα σο δομημένα τα ομολογα παει καλά
    να Τρωω στη μαπα τον καθε Ρουσοπουλα Πολυδωρα , Γιακουματο και Σαμαρά και Παπαθεμελή , και Καρατζαφερη
    ε παει κιερχεται »
    ΑΛΛΑ ΟΧΙ ΚΑΙ ΝΑ ΔΩ ΤΟΝ ΜΙΧΑΛΗ ΕΥΡΩΒΟΥΛΕΥΤΗ …
    ( καταλαβες Ματοσυκατες ; Ο Φθόνος ηταν παντα το αθλημα των Μικρων πόλεων » λεει ο Ελστερ

    Ομαντεον αντε ..Ακομα Ψαχνεις;

    Σχόλιο από Νοσφεράτος | 28/05/2009

  22. Αδελφέ Ματσουκάτε, είναι γνωστός ο αγώνας τού Νοσφεράτου για εναν αριστερό προσανατολισμό τών Οικολόγων-Πράσινων.
    Μάτωσε γι αυτό..
    Από την άλλη, πατερα μου Νοσφεράτε, είναι παροιμιώδης η άγνοια τού Τρεμόπουλου για τόν Κεμαλισμό και η γκάφα του στό Δημοτικό Συμβούλιο.
    Νομίζω, πώς καλύτερα θα ηταν να παραδεχτεί εκείνο το λάθος του, παρά να κρύβεται πίσω απο την χοντροκοπιά των Εθνολαϊκιστών.

    Σχόλιο από vripol | 28/05/2009

  23. Ο Μιχάλης Τρεμόπουλος δεν είπε να στηθεί άγαλμα στόν Κεμάλ.
    Είπε:
    «Η Θεσσαλονίκη θα έπρεπε να έχει τιμήσει τον Κεμάλ γιατί είναι παιδί της πόλης».
    Καί τό είπε σε μια συζήτηση,στο δημοτικό συμβούλιο της Θεσαλονίκης, πού αφορούσε τό βιβλίο της Ιστορίας της ΣΤ Δημοτικού.
    Ο Τρεμόπουλος, όπως και ο Μανομενίδης ειναι φανερό ότι έχουν ΑΓΝΟΙΑ τού ζητηματος .
    Δέν είναι κακό.
    Κακό είναι να μην παραδεχεσαι την άγνοιά σου, και ακομα μεγαλύτερο κακό ειναι να την θεωρητικοποιείς..
    Για δε τόν κύριο Μανομενίδη, πού φαίνεται καλόπιστος άνθρωπος, πιστεύω οτι θα πρέπει να αξεληχθεί από «Πόντιος καθ΄αυτός» σέ «Πόντιο για την δικαίωση της μνήμης των προγώνων του» 🙂

    Σχόλιο από vripol | 28/05/2009

  24. Νοσφεράτε μου, το μήνυμά σου ΕΛΗΦΘΗ ! Θα επιληφθώ του θέματος.

    Για τον Ομέρ…
    Σόρυ, όχι μόνο ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ «οπαδός» κανενός,
    αλλά και ΟΛΟΥΣ όσους είναι «οπαδοί» του ΟΠΟΙΟΥΔΗΠΟΤΕ
    «-όπουλου» ή «-ίδη», τους έχω παντελώς χεσμένους, απολύτως και εντελώς… κι όχι μόνο αυτό, τους θεωρώ αρρώστους και ανιάτους, θεωρώ επίσης ότι η πλειοψηφία της ΕΛ-λάδας αποτελείται από βαρβάρους (του ξέφυγε τούτη η καυτή πληροφορία κατά λάθος, του αντίπαλου του Γουρουνουνλή παπαγάλου…. αλλά μετά έκανε πίσω ότι δήθεν δεν τον εννοούσε, διότι είναι ξενέρωτος βλαξ). Αυθά…

    Σχόλιο από omadeon | 28/05/2009

  25. Οσο για την ανάλυση τών «Οικολόγων Εναλλακτικών» έναντι των «οικολόγων Πράσινων», γίνεται απο την ασφαλή θεση τού Αριστεριστή πού μιλώντας γιά «κίνημα» εννοεί ακτιβιστικό μανιερισμό,
    πού παρακάμπτει τό ζήτημα της εξουσίας, καταγγέλοντας όσους προσπαθούν να περέμβουν στην κεντρική πολιτική σκηνή.
    Γι αυτό ενθουσιάζεται ο Κιαμούλ…

    Σχόλιο από vripol | 28/05/2009

  26. Νοσφεράτε γιατί η πραγματική έλλειψη εκτίμησης για έναν άνθρωπο μπορεί να θεωρηθεί φθόνος; Μήπως είσαι λιγάκι υπερβολικός; Απ’ ότι έχω καταλάβει, ο Τρεμόπουλος είναι ένας αντιπαθητικός τύπος, εριστικός και προσβλητικός με όποιον διαφωνεί, αρκετά καπελωματικός κ.λπ. τέτοια ωραία. Αν σ’ αυτά προσθέσεις τις απίστευτες ανοησίες περί Κεμάλ, Μακεδονίας, τον αντιπαθείς από χέρι κι ας μην τον ξέρεις και φυσικά δεν θέλεις να τον δεις ευρωβουλευτή. Είναι που είναι απαξιωμένος ο θεσμός των εκλογών, με την εκλογή Τρεμόπουλου για κάποιους θα είναι και τελείως φτυσμένος. Χωρίς καμιά μνησικακία και φθόνο.

    Νομίζω ότι κάνεις κατάχρηση των εννοιών αυτών. Όχι ότι δεν υπάρχουν, αλλά όχι και να τα γενικεύουμε σε οποιοδήποτε δε γουστάρει τον Τρεμόπουλο και το στάιλ του και το ομολογεί δημοσίως.

    Ομέρ

    Σχόλιο από Πόντος και Αριστερά | 28/05/2009

  27. Πολύ ισοροπημένη και αντικειμενική η άποψή σου Vripol, για τα περί Τρεμόπουλου.

    Ο Τρεμόπουλος πράγματι δεν ξέρει, όσα ξέρετε εσείς για τον Πόντο και τον Κεμάλ διότι απλά δεν ασχολείται. Αλλά και δεν μπορεί ίσως να καταλάβει γιατί ασχολούνται άλλοι, εκτός κι άν έχουνε κάποιο κουσούρι ή αν είναι ακροδεξιοί. Κι εγώ περίπου το ΙΔΙΟ θα συμπέραινα, αν δεν γνώριζα ΕΝΤΕΛΩΣ ΤΥΧΑΙΑ τις ιδέες τις δικές σας, το μπλογκ, κλπ.

    Σχόλιο από omadeon | 28/05/2009

  28. Ομέρ,
    ο Νοσφεράτος αστόχευσε κακώς, αλλά σκόπευσε πολύ καλώς.

    Δεν είναι ότι «ζηλεύουν» τον Τρεμόπουλο κάποιοι. Αλλωστε είναι χαμηλών τόνων άνθρωπος, και τα λάθη του αρκετά, όχι λίγα…

    Τον Τρεμόπουλο, όχι, δεν τον ζηλεύουν, μάλλον. Απλά τον ΜΙΣΟΥΝ. Τον μισούν θανάσιμα μάλλον.

    Κι αυτό με προβληματίζει, διότι (μαζί με το άλλο το κουλό και απίστευτο, ότι βγάλανε νούμερο ένα Ελληνα ανά τους Αιώνες τον μεγαλοσφαγέα Αλέξανδρο)…
    …διότι με βάζει σε σκέψεις ΑΝ ζούμε σε χώρα όπου η πλειοψηφία έχει σώας τας φρένας. Νάχε άραγε δίκιο ο φρυδάς ο θείος του σημερινού γουρουνιού ολκής?

    Σχόλιο από omadeon | 28/05/2009

  29. Ομαντεόν δεν κατάλβα.. ποιός σσε είπε «καμπούρη» δηλαδή οπαδό;

    Ομέρ

    Σχόλιο από Πόντος και Αριστερά | 28/05/2009

  30. Ομέρ,
    ΕΣΥ με είπες.
    «οπαδοί λάϊτ» και «οπαδοί χέβυ» ΔΕΝ υπάρχουν.
    Είναι ΟΛΟΙ ανεξαιρέτως 100% για τα μπάζα

    Εγώ ΔΕΝ λέω ότι με είπες καμπούρη.
    Λέω ότι οι ΑΛΛΟΙ είναι καμπούρηδες!!! 🙂

    Ααααχ και να είχα ένα μαγικό κουμπί,
    να το πατούσα και να ψοφούσανε στο πι-και-φι
    ΟΛΟΙ, μα ΟΛΟΙ, ΟΛΩΝ οι «οπαδοί»…

    Σχόλιο από omadeon | 28/05/2009

  31. Που έγινε αυτό ρε συ;;;;;

    (διεύθυνση, τηλέφωνο του σχολίου και γρήγορα 😆

    Ομέρ

    Σχόλιο από Πόντος και Αριστερά | 28/05/2009

  32. Α! Το είδα τώρα. Οκ! πλάκα έκανα. Το παίρνω τελείως πίσω και ως πλάκα βέβαια!

    Ομέρ

    Σχόλιο από Πόντος και Αριστερά | 28/05/2009

  33. Υ.Γ. θυσικά ΔΕΝ εννοώ τη δική σου αντιπάθεια για τον Τρεμόπουλο, Ομέρ, όταν μίλησα για μίσος…
    …αλλά μιλάμε για ΠΟΛΥ μίσος, ΑΝΕΞΗΓΗΤΟ μίσος, λες και φταίει _μόνο_ ο Τρεμόπουλος για όλα τα δεινά του ντουνιά…

    Είχα αναφερθεί στο θέμα σε άλλο μπλογκ κάποτε. Πάντως τον Τρεμόπουλο ΚΑΙ εγώ θα τον κατέκρινα (κόσμια και με σεβασμό βέβαια) για ορισμένα λάθη του, καθώς και για το γεγονός ότι εξακολουθεί να τα υποτιμά. Λειτουργεί με τα ανακλαστικά μιας ΑΛΛΗΣ εποχής (ΠΡΟ διαδικτύου), μιας εποχής όπου μπορούσες να «υποβαθμίσεις τη σημασία» κάποιου θέματος. Σήμερα ΔΕΝ είναι δυνατόν να το κάνεις αυτό. ΔΕΝ έχεις καν τη δύναμη γι’ αυτό.

    Αν έλεγα, τέλος, τα δικά μου (προσωπικά) παράπονα με κάποιους Ο-Π θα σας επιανε ύπνος μέχρι αύριο…
    …κι ας αληθεύει το γεγονός ότι (στην τελική) ΤΙΠΟΤΕ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ «ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ». ΟΛΑ τα θέματα Ιδεολογία και Πολιτική είναι.

    Και σχεδόν κάθε ΜΕΓΑΛΟ πρόβλημα κανείς δεν το αγγίζει, διότι… ζεματίζει. (τέτοιο είναι π.χ. το Peak Oil).

    Σχόλιο από omadeon | 28/05/2009

  34. «Πολύ ισοροπημένη και αντικειμενική η άποψή σου Vripol»

    Σ ευχαριστώ Omadeon,αλλα θα χάσεις πάσαν ιδέαν για την ισορροπία μου αν με δεις να εξανίσταμαι στό «19 ΜΑΪΟΥ – ΗΜΕΡΑ ΜΝΗΜΗΣ» 🙂

    Σχόλιο από vripol | 28/05/2009

  35. Oμερ υποσχομαι καποια στιγμή να σου εξηγησω το τι υποψιαζομαι οτι συμβαινει με τον απίστευτο Φθόνο και μνησικακια απο τηνμια μερια και με το μίσος και την Βρωμερη Λασπη απ την Μερια των Λαοτινών κλπ εναντι του Τρεμοπουλου..
    Προς το παρόν θελω μια βοηθεια αν οχι απο σενα αλλα απο τον Μ-π ή τον Μουμουλ ως παλαιοτερους διαχειριστες του Μπλογκ
    Παιδια θυμαστε εκεινο το Δημοσιευμα του Σταθη της Ελευθεροτυπίας πριν κανα δυο χρόνια οταν καναμε τις συζητησεις περι Κεμάλ;

    Οπου ο Σταθης της Ελευθεροτυπίας ουσιαστικά εκεθειαζε τον Κεμάλ ως »εθνικου ηγετη του Τουρκων που καλά εκανε και αντιστεαθηκε » κλπ κλπ ;
    Σας ειχα δώσει το λίνκ και το ειχατε κανει και ποστ καπου οπου απαντουσατε ..
    Θα ηθελα να το ξαναβρώ ..γιατί ετοιμαζω ενα πόστ ..
    Και θαθελα να με βοηθησετε …

    Σχόλιο από Νοσφεράτος | 28/05/2009

  36. Η σουρεαλιστική διαχρονική Ομοιότητα
    μεταξύ του Ιησού Χριστού και
    του… Μιχάλη Τρεμόπουλου
    (καθώς και η διαχρονική σημασία των βαρβάρων και των βλακών στον δημόσιο βίο – με ολίγον κλόπυράϊτ… Σερ Λεμπέση!)
    (προσχέδιο μελλοντικού ξεκαρδιστικού ποστ)

    ΠΟΙΑ είναι αυτή η ομοιότητα ρε παιδιά?
    Μα…
    1) οι ΒΑΡΒΑΡΟΙ ΟΠΑΔΟΙ του Ιησού φταίγανε κάποτε…
    …που του λέγανε συνέχεια «αχ, βαχ, ΕΣΥ είσαι ο Υιός του Θεού»…
    …οπότε, κάποια στιγμή οργής, ο απηυδισμένος απ’ τα πολλά λιβάνια Ιησούς (και βαρυεστημένος να τους ΞΑΝΑπει από την αρχή τις θεωρίες του για το ότι ήταν «Υιός του ΑΝΘΡΩΠΟΥ», δηλαδή μεταλλαγμένος θετικά άνθρωπος….)
    …ΑΝΑΓΚΑΣΤΗΚΕ να πει
    «Α ΣΤΟ ΔΙΑΛΟ, τελικά… ΕΙΜΑΙ ο Υιός του Θεού»
    (αφού έτσι σας αρέσει…)

    2) δύο μόλις χιλιάδες χρονια μετά (μια ασήμαντη κουτσουλιά στο χρόνο της Αιωνιότητας)… ο Ασήμαντος Οικολόγος Θνητός, Μιχάλης Τρεμόπουλος, περιστοιχισμένος από καθ’ έξιν ψεύτες και ψευτοπατριώτες ακροδεξιούς για τα μπάζα (κ.ο.κ.) που του λέγανε ξανά και ξανά «είστε προδότες όλοι σας, είστε πρακτόρια της Τουρκίας και του Κεμάλ»…
    …απηυδισμένος κι αυτός (ως άλλος… Ιησούς Χριστός -χαχα) που τον ταύτιζαν ΞΑΝΑ ΚΑΙ ΞΑΝΑ με τον…. Ιό (όχι τον Υιό)…. ζωχαδιασμένος και με όλη τη φανατίλα, είπε (προσπαθώντας να λύσει το πρόβλημα με ΛΑΘΟΣ τρόπο)
    «Μα κι ο Κεμάλ ήταν άξιο τέκνο της Πόλης»
    καθώς και «γιατί να μην υπάρηξει πάλι ένας δρόμος με το όνομά του»…

    Ο νοών νοείτω.

    Σχόλιο από omadeon | 28/05/2009

  37. Εν τω μεταξύ και μεχρι να με βοηθησετε στο να βρω εκεινο το Δημοσιευμα του Σταθη της Ελευθεροτυπίας υπερ του Κεμάλ
    και επειδή σημερα διαβασα το σκανδαλοθηρικό (ή μηπως ειναι σοβαρό εντυπο ) Espresso
    σας στελνω ενα μου ποστ σχετικό :
    ΙΣΩς ΚΑΠΟΙΟΙ ΣΟΚΑΡΙΣΤΟΥΝ ΑΚΟΜΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΟΤΑΝ ΜΑΘΟΥΝ

    Ότι το ‘’Αβ σενταρ ‘’ πρωτο εκδοθηκε από το ιδιο το ελληνικό κρατος κατά την δεκαετια του 20
    Η όταν μαθουν ότι πραγματι υπήρξε και υπάρχει μια γλωσσική μειονοτητα στην Ελλάδα που μιλά μια διαφορετική γλώσσα

    Η όταν μαθει ότι μπορει ενας ελληνας που κανει το μεταπτυχιακό του να επισκεφτει για τις αναγκες της ερευνας ή για οποιοδηποτε άλλο λόγο και τα Σκοπια και οποιαδηποτε πόλη του κοσμου

    Η όταν μάθει ότι το ‘’γενικό περι πατριωτισμου αισθημα των ελληνων ‘’ δεν είναι αυτό που προσπαθει να επιβαλλει το ΛΑΟΣ και η Χρυση Αυγή

    Η όταν μάθει ότι η Χουντα του συνθηματος ‘ΕΛΛΆΣ , ΕΛΛΗΝΩΝ ΧΡΙΣΤΙΑΝΏΝ ‘’ επεσε το 1974 ότι εχουμε Δημοκρατια Συνταγμα και ατομικές ελευθεριες και ότι τα βιβλια τυπώνονται και παρουσιαζονται ελευθερα χωρις επιτροπές λογοκρισιας και ότι αυτοι που καινε Βιβλια όπως οι συγκεντρωμένοι εξω από τον Ιανό κατά την παρουσιαση του βιβλιου του Μ Ανδρουλάκη πριν μερικά χρόνια είναι η ιδια ασημαντη μειοψηφια με οσους φωνασκουν σημερα εναντιον οσων σκεφτονται διαφορετικά

    Σχόλιο από Νοσφεράτος | 28/05/2009

  38. Ομαντεον σταματα να λες … οσΑ λες 😆 και κανε σε παρακαλώ εκεινο που σου ειπα να ψαξεις ..
    Αντε πας και βγαλουμε καμμια ακρη γιατί εχουμε ξεφυγει ολοι ..( ΕΧΟΥΜΕ ΛΕΩ ΔΕΝ ΛΕΩ ΕΧΕΤΕ … μη το παρετε ΚΥΡΙΟΛΕΚΤΙΚΑ )

    Σχόλιο από Νοσφεράτος | 28/05/2009

  39. Νοσφεράτε μου ΤΩΡΑ το ψάχνω, (φτάνει η πολλή δουλειά που τρώει τον αφέντη ΚΑΙ το σκλάβο…)

    Σχόλιο από omadeon | 28/05/2009

  40. Νοσφεράτε,

    αν περιμένεις από τον Μ-π και τον Μουμούλ σώθηκες 😆

    Για σενα έψαξα, χωρίς καμιά δόση μνησικακίας, φθόνου, ζήλιας και εκδίκησης και ΝΑ τι βρήκα:

    -Ο χειρότερος εφιάλτης μου……

    Αλλά τώρα βρε Νοσφεράτε, πας να πεις ότι και τι έγινε που το είπε αυτό ο Τρεμόπουλος, αφού το είπε και ο Στάθης; Οκ! Να πεις όμως ότι πριν απ’ αυτούς το είπε ο Ιωάννης Μεταξάς. Έχουν τελικά και οι δυό ένα κοινό πρόγονο. Είναι δηλαδή σαν ξαδελφάκια που αλληλομισήθηκαν για τα κληρονομικά 😆

    Ομέρ

    Σχόλιο από Πόντος και Αριστερά | 28/05/2009

  41. Νοσφεράτε δε σε ρώτησα επιθετικά για Εναλλακτικούς ή Πράσινους. Σε είδα πολύ αρπαγμένο και έκανα αυτή την ερώτηση.

    Σου δηλώνω επισήμως ότι αντιπαθώ και εγω τον Τρεμόπουλο για τις θέσεις του χωρίς να τον φθονώ, ούτε να μνησικακώ. Ελπίζω να έχω αυτό το δικαίωμα. Μ’ αυτά που διαβάζω σε λίγο θα φοβόμαστε να εκφράσουμε και τα συναισθήματά μας, ενώ αυτοί που τα προκάλεσαν μένουν στο απυρόβλητο απ’ όσους μας κάνουν να νοιώθουμε άσχημα.

    Σχόλιο από Ματσουκάτες | 28/05/2009

  42. Ομέρ, εντυπωσιάστηκα από τις θέσεις του Στάθη. Λες ίδια νάναι τα σκατά/δεξιά κι αριστερά;

    Εξαιρετικκή και ευρηματική η δικιά σας προσέγγιση.

    Σχόλιο από Ματσουκάτες | 28/05/2009

  43. “…Επί παραδείγματι (κι εδώ πρόκειται μάλλον για ασύγγνωστο λάθος και γι’ αυτό πιο επικίνδυνο, διότι δείχνει τη δύναμη των στερεοτύπων να διαμορφώνουν τη σκέψη) η «Καθημερινή» της Κυριακής σε ένα ενδιαφέρον αφιέρωμά της για τη Μικρασιατική περιπέτεια 1919 -έως την Καταστροφή το 1922, στο ανάλογο Χρονολόγιό της, αναφέρει ότι ο Μουσταφά Κεμάλ «Ιδρυτής και πρώτος πρόεδρος της Τουρκικής Δημοκρατίας από το 1923, ηγήθηκε του τουρκικού εθνικιστικού κινήματος εναντίον των Ελλήνων και των άλλων ξένων εισβολέων στην Ανατολία».

    »Ο Κεμάλ ηγήθηκε του τουρκικού εθνικού κινήματος, μάλιστα απελευθερωτικού – ουδενός εθνικιστικού κινήματος ηγήθηκε. Είναι άλλο πράγμα η πιθανή (κι εν τέλει, ιστορικώς, καθόλου συχνή) εξέλιξη ενός εθνικού κινήματος σε ένα εθνικιστικό καθεστώς ή κόμμα ή κίνημα ή κοινωνικό σύστημα κι άλλο η εθνική διεκδίκηση ή το εθνικό αυτεξούσιο, με έναν λόγο η εθνική κυριαρχία…..” (Ελευθεροτυπία – 22/05/2007)…
    κλπ κλπ
    Δεν βρηκα το λινκ αλλα κατι ειναι κι αυτό..Ευχαριστώ Ομερ (καλά λες αν περιμενα απο τον Μ-π …..

    Λοιπόν εχουμε και λέμε
    ενας απο τους πιο διαπρυσιους (ωραια λέξη; ) κήνσορες κατά του Τρεμοπουλου ο κ Σταθης της Ελευθεροτυπίας θεωρει τον ΚΕΜΑΛ ουτε καν εΘΝΙΚΙΣΤΉ ΑΛΛΑ ΗΓΕΤΗ ενος εθνικου απελευθερωτικου κινηματος ..»Ο Κεμάλ ηγήθηκε του τουρκικού εθνικού κινήματος, μάλιστα απελευθερωτικού –»»
    Αλλά Μπα ..Ο Τρεμοπουλος τα φταιει ολα ..Ο Σταθης ειναι δικό μας παιδι .Ο Τρεμό ειναι αποπαιδι..

    Γιατί ο Τρεμό ειναι κακός οταν μιλά για τον Κεμαλ και επαναλαμβαενι στερεοτυπα που γενιες ελληνων ειχανε μαθει απο τον καιρό οχι μόνο του Μεταξά αλλά κυριως του Βενιζελου που τον προτεινε για Βραβειο Ειρηνης ;

    Μα ειναι απλό .Ο Τρεμοπουλος ειναι αντιπαθητικός τυπος που οταν τον χαιρετάς και λές παμε να φαμε κανενα κοψιδια και παιδακια στή Ταβερνα σου λεει οχι ( και παραμενει στυλάκι στα πενηντα του και δεν εχει τον περηφανο σκεμπέ που εχουμε ολοι οι υπολοιποι και τα δοντια του δεν του πέσανε απο το καπνισμα οπως τα δικά μου)
    Ενώ ο Σταθης (χμ δεν ξερω )

    αλλά εκεινος ναι .. μαλλον ειναι ωραιος τυπος γιάτί ειναι δικο¨μας παιδί και με το εθνικό στρατοπεδον κιας λεει τον Κεμάλ απελευθερωτή ..

    Σχόλιο από Νοσφεράτος | 28/05/2009

  44. Ε Ματσουκατες ναι εχεις δικαιωμα να τον αντιπάθεις …

    Και εδώ που τα λέμε δεν ειναι και ο πιο συμπαθής ανθρωπος του κοσμου ..Δεν κανει καλή παρεα …

    Ξερεις ποιος ειναι ο πιο ο απιστευτα πιο συμπαθής ανθρωπος στη Θεσσαλονική; ε;

    Ο Ψωμιαδης.

    Θαρθει αποσκλητος στην παρεα σου ,θα σου τραγουδησει θα μερακλωθεις θα σε κανει να κλαψεις απο χαρά θα σε μιλήσει με το μικρο σου ονομα και θα χαρει ο καθε πικραμένος θα σου σβησει την κλήση θα σε ρωτσει στα Ισα εχεις κανα ρουσφετι να σου κανω ;
    Συμπαθεστατος

    ΄Γιαυτό και παρά το οτι η Θεσσαλονικηη ειναι καπου στη 284η θεση απο 288 πολεις της Ευρώπης απο πλευράς Μολυνσης και ο Νομαρχης ειναι υπευθυνος για τους Ρυπους Βιομηχανιων και δεν επιβαλλει προστιμα και εχει φαει την καταδικη και παρολαυτά ολοι λένε Ελα μωρέ ειναι ΠΟΛΥ ΚΑΛΟ ΠΑΙΔΙ ο Πανικας

    ενώ ο Τρεμοπουλος ειναι αντιπαθητικός και τι ρουχα ειναι αυτα που φοράει ο Τρεμό απο το 1970 και εκεινο το μηχανάκι που εχει απο την δεκαετια του 60 δεν ειναι σαν την ΜΗΧΑΝΑΡΑ του Πανίκα που ειναι λεβεντοπουλο και καραμπουζουκλής και μαγκας και τσαχπίνης κλπ κλπ

    Γιατί τετοια ρεζιλια ειμαστε ..Γιαυτό

    Σχόλιο από Νοσφεράτος | 28/05/2009

  45. Νοσφεράτε, γίνεσαι φθονερός και μνησίκακος. Πρόσεχε! Για σένα βέβαια γιατί δε σου πάει.

    Τι σου φταίει ο καημένος ο Ματσουκέτες που σου άνοιξε την καρδιά; Σου είπε βρε ο άνθρωπος ότι συμπαθεί τον Ψωμιάδη; Πας να τον βγάλεις οπαδό του Πανίκα τώρα;

    Ο Τρεμόπουλος έχει ένα δημόσιο λόγο και για αυτό κρίνεται:

    Τι θέλεις; Να είναι στο απυρόβλητο; Εξάλλου έχει κάνει τις μαλακίες της ζωής του και χωρίς σοβαρό λόγο. Από άγνοια, αμάθεια και μ@λ@κία. Κατά τα άλλα καλός άνθρωπος φαίνεται! Αρκεί να μην κάνω παρέα μαζί του. Βέβαια δεν πολυπείθει για οικολόγος. Πιό πολύ μου πάει σε κάτι τύπους τροτσκιστικοειδείς του ΣΕΚ.

    Και αυτό με το Στάθη μας αδίκησες. Του ξηγήθηκαμε καλά ή όχι; Δε σου άρεσε το αφιέρωμά μας; Γιατί μας λες:

    « Αλλά Μπα ..Ο Τρεμοπουλος τα φταιει ολα ..Ο Σταθης ειναι δικό μας παιδι .Ο Τρεμό ειναι αποπαιδι.. «

    Όταν θα κατέβει και ο Στάθης στις εκλογές και θα ζητάει τη ψήφο μας ως οικολόγος, εκεί να δεις πέσιμο!

    Ομέρ

    Σχόλιο από Πόντος και Αριστερά | 28/05/2009

  46. Και όχι μόνο αυτά…. Αλλά εσύ ΤΟΤΕ, τον κάλυψες τον Στάθη. Μετά εμείς φταίμε. Έγραφες:

    «Κοιταξε Ποντε και Αριστερε! Ο Ανθρωπος (ο Σταθης) δεν ξερει … Ειναι φανερό πως δεν καταλαβαινει

    (και φυσικά δεν εννοώ οτι δεν ξέρει ιστορία, ξέρει (το εχει δηλώσει κατ’ επανάληψιν όταν προκαλούσε τόσα χρονια τους Νεοταξ ,τους Σορος και την Ρεπουση ότι ξέρει )

    Αλλά το τι είναι εθνικισμός, πως ορίζεται στην Διεθνή βιβλιογραφία (όχι στις εδώ αποφάνσεις και στα εύκολα συμπεράσματα της πλάκας ) μάλλον δεν έχει ιδέα

    …Γι αυτό σε παρακαλώ να εισαι μαλακός μαζί του, να του εξηγησεις πρώτα και μετά να τον πατάξεις… «

    Σχόλιο από Πόντος και Αριστερά | 29/05/2009

  47. ορε ομερ .Πλακα εκανα ..Ειρωνικά το ειπα ..
    Και φυσικά δεν μου φταιει ο Ματσουκας .Ισα ισα μου ειναι εξαιρετικά συμπαθής ακριβώς γιατι ειναι πειραχτηρι και φυτιλιαρης ..
    Εκεινο που θελω να πώ ειναι το εξής . Ειναι Εντελώς ασχετον ο χαρακτηρας του Τρεμοπουλου απο την πολιτική αποτελεσματικοτητα του
    Και ισως να υπάρχει και αντιστροφη αναλαογια ..Δηλδή οσο πιο συμπαθής και μαγκακος να φαινεται καποιος (πχ,Ψωμιαδης )
    τοσο πιο ….Ψωμιαδης ειναι
    ενώ οι αποτελεσματικοι και τρεχατοι τυποι σαν τον Τρεμοπουλο Δεν εχουν τον χρόνο να γινονται και συμπαθητικουληδες …

    Τωρα .Το αν υπάρχει σχεση αναμεσα στην αντιπαυθεια προς το προσωπο Τρεμοπουλου λόγω καπελωματων » που επιχειρει επτρεψε μου να εχω ακριβώς αντιθετη αποψη ..

    Δηλάδή το οτι ο Τρεμοπουλος ΞΕΓΛΙΣΤΡΗΣΕ απο το καπελο που πηγε να του περασει η Ηγετική ομαδα του Συν στη Θεσσαλονικη ..( οι Πρωην ..Κνιτες ..ξερεις ) ηταν που εν πολλοις τον κατεστηε αντιπαθή ..
    Για τους Οικολογος εναλλακτικους δεν ξερω και πολλά .Ημουν αλλου ( οχι εκτος κινηματος αλλα αλλου τοτε)
    Αλλά μη μου πεις οτι ο Τρεμοπολουλος ηταν κυριως το Καπελο ενώ ο …Καραμπελιας πχ ηταν ο αγιος που δεν πηγαινε να καπελώσει κανεναν και ο ανθρωπος παει με την αγιαστουρα στο χερι κλπ κλπ ..
    δεν θα σε πολυπιστεψω ..

    ————-
    Τωρα για κατι του Λάος κατι της Χρυσής αυγής κατι χουνταιους κατι τετοιους ειναι αλλουνου παπά το ευαγγελιο .Εει υπάρχει μίσος .. Και φυσικά Η λάσπη και η Χολή που χυνουν κατά του Τρεμοπουλου αι των Ο – ειναι της ιδιας ακριβώς Υφής (και ξεκινά απο τα ιδια κεντρα )που ριχναν κατα του Συριζα πριν δυο μηνες και για ..»κουκουλοφορους» και ολα τα εμετικά των απανταχου εθνολαικιστών και ακομα χειροτερων ..

    Σχόλιο από Νοσφεράτος | 29/05/2009

  48. Με το τελευταίο που λες συμφωνώ απολύτως.Είναι ένας κοινός εχθρός και πολύ πολύ επικίνδυνος. Ο κάθε Τρεμόπουλος, μέσα στην αφέλεια του, είναι αντιπαθητικός και επειδή ρίχνει αχρείαστο νερό στο μύλο του νεο-ναζισμού και της ακροδεξιάς.

    Αλλά η άνοδος της ακροδεξιάς, η δαιμονοποίηση των αντιπάλων που επιχειρούν τους κάνει όντως επικίνδυνους. Πρέπει να δώσουμε τον αγώνα ενάντιά τους και πρέπει τα επιχειρήματά τους να τα κάνουμε μπούμεραγκ εναντίον τους. Και κάποια γίνονται. Όπως αυτό με τον Κεμάλ και τον Μεταξά, που το επικαλείται δυστυχώς και πάλι ο Τρεμόπουλος ως θετική εμπειρία του παρελθόντος. Τι να πει κανείς; Αυτό το παιδί έχει μια τάση!!!!!

    Αλλά αυτά θα τα παρουσιάσω αύριο που θάμαι και ξεκούραστος Ελπίζω να βοηθήσουν και οι άλλοι. Πες τους τίποτα. Εσένα σ’ ακούνε περισσότερο από μένα.

    Ομέρ

    Σχόλιο από Πόντος και Αριστερά | 29/05/2009

  49. Και για να γυρισουμε λίγο στην ΟΥΣΙΑ .
    Προσωπικα θα θεωρουσα πολύ πολύ θετικό

    Χωρις ομως να εχω καμμια αυταπατη πει οικολογικής στροφής της ελληνικής κοινωνιας και τα τρεστα ‘ Καμμια απολύτως

    Το να περασουν οι Οικολογοι -Πρασινοι το ΛΑΟΣ σε ποσοστό
    και αν ειναι δυνατόν να στερησουν απο το Λαος την Δευτερη εδρα και να βγει και η Βασιλάκου ..
    Αν μη τι αλλο θα εχουμε συγκρατησει την στροφή προς τηνΑκρα δεξια που παρατηρειταιστην υπολοιπη Ευρώπη

    και κερδιζεται και καποιος χρόνος μετά την υποχωρηση του κινηματος …

    (τωρα ολα μπορουν να πανε κατα διαολου ..τι να κανουμε ..
    Αλλά τουλαχιστον να μην πουμε για πολλαστη φορα ειμαστε αξιοιτης Μοιρας μας »

    Για την Αριστερά την μέ Ευρεια εννοια αριστερά το λέω.. Για οσους κρατάνε ενα κουκουτσι μυαλό τελος πάντων και δεν αναλώνονται στους »ναρκισσισμους των μικρων διαφορών » Παιδια , φτανει

    Σχόλιο από Νοσφεράτος | 29/05/2009

  50. Η μόνη διαφορά, αγαπητέ Νοσφεράτο, είναι ότι “αριστερά” και Ο-Π δεν έχουν καμία σχέση.
    Υπάρχουν στην αριστερά πολλές τάσεις για το Μακεδονικό. Για παράδειγμα το “Δίκτυο” είναι υπέρ της ονομασίας του αυτοπροσδιορισμού. Αλλά με το “Δίκτυο” σε αυτό μπορώ να διαφωνήσω και σε πολλά άλλα μπορεί να τα βρω αλλά με συζήτηση που γίνεται με όρους πολιτικούς.
    Με τους Ο-Π δεν υπάρχει τέτοιο πράγμα. Δεν υπάρχουν «Αμερικάνοι φονιάδες των λαών». Δεν υπάρχουν οι βάσεις, πχ της Σούδας, όσο αυτές δεν μολύνουν. Τους αφορά μόνο στο επίπεδο της οικολογικής καταστροφής που ίσως συμμετέχουν.
    Τα της Ευρώπης τα βρίσκουν λυμένα απο το αδερφό της Γερμανίας. Θυμηθείτε τις θέσεις των Γερμανών για τον πρόσφατο πόλεμο στην Σερβία. Σχεδόν τίποτα δεν προέρχεται από την μνήμη και τις συνήθειες του κόσμου που έζησε σε αυτόν τον τόπο. Όλα είναι ντιρεκτίβες εισαγωγής.

    Έτσι στην ουσία δεν είναι ένα πολιτικό κόμμα αλλά μερικά άτομα με οικολογικές ανησυχίες που δεν θέλουν να ενταχθούν πολιτικά ή ίσως και να έχουν σιχαθεί την πολιτική όπως αυτή εμφανίζεται. Και αυτό είναι καλό. Αυτό είναι υγιές. Το πρόβλημα όμως ξεκινάει όταν πρέπει να πεις ναι ή όχι για σημαντικά πολιτικά θέματα.

    Η γνώμη μου όμως είναι ότι για πρώτη φορά θα μιλήσουμε σοβαρά για οικολογία και πως εντάσσεται στην πολιτική μετά αυτές τις ευρωεκλογές. Αυτό θα είναι και η προσφορά των Ο-Π στην πολιτική και δεν είναι λίγο.

    Σχόλιο από Καναλιώτης | 29/05/2009

  51. @ Καναλιώτης #51

    «Η μόνη διαφορά, αγαπητέ Νοσφεράτο, είναι ότι “αριστερά” και Ο-Π δεν έχουν καμία σχέση.»

    και όχι μόνο δεν έχουν σχέση αλλά οι Ο-Π είναι ΑΛΛΟ ΕΝΑ ΑΣΤΙΚΟ κόμμα έτοιμο να συνεργαστει ή με ΝΔ ή με ΠΑΣΟΚ.

    Όσο για τον Τρεμόπουλο … ε αρκετά είπαν όλοι οι άλλοι, sorry δεν θα πάρουμε 🙂

    Σχόλιο από aris53m | 29/05/2009

  52. Βίντεο – σοκ για τους οικολόγους πράσινους 28.5.2009

    Θεσσαλονίκη, 13 Νοεμβρίου 2006.

    Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Θεσσαλονίκης.

    Παρουσίαση του «Μακεδονικού Αναγνωστικού», ενός βιβλίου που αξιοποιείται έντονα από τη σκοπιανή προπαγάνδα για την απόδειξη ενός παιδικού παραμυθιού που γίνεται πιστευτό από όλους όσοι αγνοούν την Ιστορία. Δηλαδή, για την ύπαρξη «μακεδονικού» έθνους διάφορου από το ελληνικό. Εννοείται ότι δεν πρόκειται για ελληνικό αναγνωστικό, αλλά για εγχειρίδιο γραμμένο στο ιδίωμα των Σκοπίων. Δίπλα στο πάνελ ένα πανό όπου δέσποζε το πρόσωπο του Γκότσε Ντέλτσεφ, του εθνικού ήρωα της FYROM. Ανάμεσα στους παρουσιαστές του βιβλίου ο εκπρόσωπος του κόμματος Ουράνιο Τόξο κ. Βοσκόπουλος που αυτοπροσδιορίστηκε ως «εθνικά Μακεδόνας για πολιτικούς λόγους», ο κ. Ονσούνογλου που συστήθηκε ως «Οθωμανός», ο κ. Τριαρίδης που είπε ότι είναι «ελληνόγλωσσος Σαλονικιός» και… ο κ. Μιχάλης Τρεμόπουλος! Ο εσχάτως διάσημος επικεφαλής των Οικολόγων Πράσινων.

    Η τηλεοπτική σιωπή

    Σε αυτή την εκδήλωση, που πολύ δύσκολα θα μπορούσε να χαρακτηριστεί ως φιλελληνική, ο κ. Τρεμόπουλος μίλησε πολύ ανοιχτά για τα εθνικά μας θέματα, την έννοια της πατρίδας, τη Μακεδονία, τα Σκόπια, τις μειονότητες και τα ζητήματα του αυτοπροσδιορισμού των ατόμων και των συλλογικοτήτων. Αυτά αποφεύγει να τα επαναλάβει, αν και έχει δεχτεί επανειλημμένως προκλήσεις και προσκλήσεις στα τηλεοπτικά πάνελ από συνομιλητές, κυρίως του ΛΑΟΣ. Οι λόγοι είναι προφανείς. Οι επί του Μακεδονικού απόψεις του είναι μάλλον αντιδημοφιλείς, ενώ ο γενικός και αόριστος όρος «οικολογία» είναι συμπαθέστατος και συνιστά δημοσκοπικό… πασπαρτού. Ομως, στα πλαίσια ενός ειλικρινούς πολιτικού διαλόγου που οφείλουν να κάνουν τα κόμματα κατά τη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου, ο κ. Τρεμόπουλος οφείλει στο κοινό, αλλά και στον εαυτό του, ξεκάθαρες εξηηγήσεις, χωρίς υπεκφυγές και μισόλογα. Οπως ακριβώς στάθηκε εκείνη τη δύσκολη μέρα όπου παρουσιάζοντας το «Μακεδονικό Αναγνωστικό» δέχτηκε τις ερωτήσεις αντιφρονούντων εθνικιστών, απλών Θεσσαλονικιών νέων, ηλικιωμένων και δημόσιων προσώπων, χωρίς να αποφύγει καμία απάντηση. Περιήλθε, λοιπόν, με κάπως «κινηματογραφικό» τρόπο στην κατοχή μας το βίντεο με την παρουσίαση του βιβλίου και παραθέτουμε κάποια σημαντικά σημεία από τις παρεμβάσεις του κ. Τρεμόπουλου προς κρίση του κοινού.

    «Η Θεσσαλονίκη δεν ήταν ελληνική»

    Στην εκκίνηση της δικής του εισήγησης ο κ. Τρεμόπουλος όρισε την πατρίδα με έναν τρόπο που ενδέχεται να ξενίσει την πλειοψηφία του ελληνικού λαού. Πατρίδα μας δεν είναι η Ελλάδα, αλλά η παιδική μας ηλικία: «Ευχαριστώ για την πρόσκληση τους διοργανωτές αυτής της συνέντευξης Τύπου, η οποία έχει στόχο να παρουσιάσει αυτό το βιβλίο. Ηδη έχει παρουσιαστεί και στην Αθήνα και προκάλεσε αντίστοιχο ενδιαφέρον από κάποιους πολιτικά περιθωριακούς κύκλους, οι οποίοι νομίζουν ότι είναι στην αιχμή του δόρατος ενός κλίματος που έχει μάθει να πουλάει και να ζει από τον πατριωτισμό. Η ιστορία του θεσμού του έθνους-κράτους έχει δύο, δυόμισι αιώνες βάθος. Βέβαια, άλλα είναι τα σύνολα εκείνα πάνω στα οποία ένας άνθρωπος αποκτούσε και αποκτά ταυτότητα. Βέβαια, για να χαραχθούν κάποιες γραμμές συνόρων έχουν χυθεί ποτάμια αίματος. Αυτό που μένει είναι η πραγματικά σοφή προσέγγιση, επιστημονική μεν, αλλά πολύ απλή, ότι πατρίδα είναι η παιδική μας ηλικία. Εκεί ξαναρχόμαστε και τελικά αυτό είναι που αγαπάμε και αυτό εμείς τουλάχιστον είμαστε διαθέσιμοι να υπερασπίσουμε».

    Στη συνέχεια, η τοποθέτησή του θα μπορούσε να απογοητεύσει όλους τους Ελληνες που έχουν εδραία πεποίθηση ότι η συμπρωτεύουσα είναι αναπόσπαστο κομμάτι του έθνους μας. Ο αρχηγός του κόμματος Οικολόγοι Πράσινοι… έγραψε ιστορία αναφέροντας ότι η Θεσσαλονίκη το 1912 δεν ήταν ελληνική και ούτε λίγο, ούτε πολύ, οι ελληνικές αρχές, έπειτα από την απελευθέρωση «συμπεριφέρθηκαν μετά το 1912 σαν ξένοι μέσα στη νύχτα που ήρθαν και έσκισαν σελίδες από το βιβλίο της Ιστορίας της πόλης». Παραθέτουμε την ακριβή απομαγνητοφώνηση των λόγων του: «Για μας, το να ασχολείται κανείς με την τοπική Ιστορία δεν είναι μόνο ένα χρέος στο να αποκαθιστά κάποια κομμάτια της Ιστορίας, είτε της πόλης της Θεσσαλονίκης είτε της χώρας. Ακριβώς επειδή κάποιοι συμπεριφέρθηκαν μετά το 1912 σαν ξένοι μέσα στη νύχτα που ήρθαν και έσκισαν σελίδες από το βιβλίο της Ιστορίας της πόλης.

    »Βέβαια, η Θεσσαλονίκη, το 1912, όταν μπήκε ο Ελληνικός Στρατός δεν ήταν ελληνική. Εγινε ελληνική και έπρεπε να γίνει με μια διαδικασία, η οποία ανέδειξε και εξέθρεψε ένα στρώμα που έχει μάθει να κάνει τον πατριωτισμό επάγγελμα και ταυτόχρονα να δημιουργεί εκείνες τις ιδεολογίες αλλά και τις συγκεκριμένες πρακτικές και μάλιστα πολιτικές συμπεριφορές, για τις οποίες αυτή η πόλη, με ειλικρίνεια, θα έπρεπε να ντρέπεται τουλάχιστον για ένα κομμάτι αυτής της Ιστορίας. Γιατί είχαμε και εδώ, στη διάρκεια του μεσοπολέμου, ανάπτυξη εκείνων των κινημάτων που πάτησαν και στην αντίστοιχη ανάπτυξη κινημάτων, του φασισμού, του ναζισμού. Εδώ ήταν το φυτώριο όπου αναπτύχθηκε πανελλαδικά η γνωστή, σε αυτούς που τουλάχιστον ασχολούνται με την πολιτική Ιστορία, “Εθνική Ενωση Ελλάς” που κατάφερε να έχει μέχρι και 27 παραρτήματα σε ολόκληρη τη χώρα».

    «Κρητικοί χωροφύλακες καταπίεζαν Οθωμανούς»

    Κατά τη διάρκεια της παρουσίασης σημειώθηκε ένταση μεταξύ του πάνελ και του κοινού. Αποχωρώντας, ένας από τους διαφωνούντες με τις θέσεις των εισηγητών του «Μακεδονικού Αναγνωστικού» είπε στον κ. Τρεμόπουλο: «Το όνομά σας είναι Τρεμόπουλος. Τρέμετε!» Η απάντηση του κ. Τρεμόπουλου σίγουρα θα φανεί εξαιρετικά προσβλητική σε εκατομμύρια συμπολίτες μας: «Τρέμουν οι εχθροί μου. Και αν θέλετε να ξέρετε, τις καταλήξεις αυτές σε -όπουλος στη δυτική Μακεδονία τις δώσανε Πελοποννήσιοι γραφιάδες. Γιατί αυτός ο τόπος, είτε κατοικούνταν από Ελληνες είτε από Εβραίους, Οθωμανούς, οτιδήποτε, υπέφερε από τους Πελοποννήσιους γραφιάδες και από τους Κρητικούς χωροφύλακες. Αυτή η πραγματικότητα δεν μπορεί να σβηστεί μονοκοντυλιά».

    Σε αυτή τη δευτερολογία του, ο διασημότερος οικολόγος στη χώρα είπε ξεκάθαρα κάτι που μάλλον αποφεύγει να διατυπώσει ανοιχτά στις τηλεοπτικές συνεντεύξεις του. Υποστηρίζει απόλυτα το δικαίωμα του αυτοπροσδιορισμού. Αν τον ερμηνεύουμε σωστά, τότε κάλλιστα μπορούμε να υποθέσουμε ότι οι Σκοπιανοί μπορούν να αυτοαποκαλούνται Μακεδόνες. Τρεμόπουλος έφη: «Αυτοί που υποδέχτηκαν τους πρόσφυγες του 1923, αυτοί οι οποίοι καλοβλέπουν όλους τους ανθρώπους, οι οποίοι μιλούν στο όνομα της συνύπαρξης, στο όνομα της ελεύθερης έκφρασης, της δημοκρατίας, της ανοχής, της ανεκτικότητας, είναι αυτοί που υπερασπίζονται εκδηλώσεις σαν τη σημερινή.

    »Οποιος εδώ βρίσκει φιλόξενο έδαφος για να αναπτύξει τις όποιες απόψεις του, να παραμυθιαστεί για άλλη μία φορά, να αποδείξει στον εαυτό του και τους γύρω του πόσο πολύ πατριώτης και ήρωας είναι, θα έπρεπε να μας λέει και “ευχαριστώ”. Ακριβώς επειδή δόθηκε η δυνατότητα στο φιλόξενο τούτο χώρο να ανθίσει η άλλη άποψη της άλλης Θεσσαλονίκης. Δεν φοβόμαστε να συγκρουστούμε με τις πλειοψηφίες, κύριέ μου, και δεν είμαστε εμείς αυτοί που δεν είναι πολίτες της Ευρωπαϊκής Ενωσης. Ούτε έχετε μπροστά σας εκπροσώπους κάποιας άλλης χώρας. Εχετε ανθρώπους που υπερασπίζονται το δικαίωμα στον αυτοπροσδιορισμό. Το δικαίωμα στην ανοχή, τη διαφορά. Αυτά είναι άγνωστες λέξεις για ένα μεγάλο κομμάτι της Θεσσαλονίκης. Ενα μεγάλο κομμάτι που έχει κάνει τον πατριωτισμό επάγγελμα και ακριβώς η ιδεολογία αυτή είναι που επαναλαμβάνεται και κυριαρχεί πολλές φορές και διαμορφώνει και διαστρεβλώνει νεότερες συνειδήσεις.

    »Η αγάπη για την πατρίδα σου, για μένα, αν θέλετε, είναι αγάπη για την πόλη αυτή. Γνωρίζω την Ιστορία και ταυτίζομαι με αυτήν και την υπερασπίζομαι από κάθε εχθρό, όχι τη στιγμή της σύγκρουσης σε κάποια σύνορα, αλλά εδώ και τώρα, από αυτούς που την υποβαθμίζουν, είτε όσον αφορά την ποιότητα ζωής είτε όσον αφορά την ποιότητα των σχέσεων ή την ποιότητα της δημοκρατίας. Επί τόσα χρόνια, μονοπωλείτε με κυρίαρχο λόγο, διαμορφώνετε συνειδήσεις, παραμυθιάζεστε και παραμυθιάζετε τις νέες γενιές και δεν δέχεστε έστω και αυτή τη στιγμή να ακουστεί με τον πιο σεμνό τρόπο που έχω δει σε αυτή την πόλη να κατατίθεται μια άλλη άποψη. Αυτό ήρθα εδώ να υπερασπίσω».

    Μεταπτυχιακό στα Σκόπια

    Ενδέχεται κάποιος αναγνώστης να απορήσει με τη στάση του κ. Τρεμόπουλου απέναντι στο ζήτημα της ονομασίας των Σκοπίων. Αν βρισκόταν στην παρουσίαση του «Μακεδονικού Αναγνωστικού», δεν θα χρειαζόταν να απορήσει. Ο κ. Τρεμόπουλος αποκάλυψε τι τον συνέδεσε με το γειτονικό κρατίδιο: «Βρέθηκα στα Σκόπια πολύ νωρίς, επειδή αυτό επέβαλε και το μεταπτυχιακό μου, γύρω στο 1991. Ο Θανάσης Παρίσης ήταν πολύτιμος συνεργάτης. Ενα από τα πρώτα ερωτήματα που έθεσα όταν βρέθηκα πρώτη φορά στα Σκόπια ήταν “Και εγώ είμαι Μακεδόνας. Και εσύ δεν πρέπει να βρεις έναν προσδιορισμό ώστε να μην υπάρχει σύγχυση;” Η απάντηση που πήρα ήταν η εξής: “Εσύ έχεις μια ταυτότητα. Είσαι Ελληνας και δευτερευόντως Μακεδόνας. Οταν εγώ δεν θέλω να είμαι ούτε Ελληνας, ούτε Αλβανός, ούτε Σέρβος, ούτε Βούλγαρος, τότε τι είμαι;” Εχει λοιπόν υποχρέωση να σεβαστεί κάποιος αυτό το ερώτημα και να δώσει εκείνες τις απαντήσεις που είναι αντίστοιχες με το πνεύμα της ανοχής στη διαφορά που θα υπερασπιζόμαστε σε κάθε ευκαιρία». Σε αυτό το κλίμα και με τέτοιου είδους εισηγήσεις εξελίχθηκε η εκδήλωση για την παρουσίαση του «Μακεδονικού Αναγνωστικού». Με πολλή ένταση, πολύ λόγο για την καταπίεση των «εθνικά Μακεδόνων» από το επίσημο ελληνικό κράτος, με πολλές αναφορές στο δικαίωμα του αυτοπροσδιορισμού, αλλά ταυτόχρονα και με διάθεση να διαφοροποιηθούν οι ομιλητές από το γενικό περί πατριωτισμού αίσθημα του ελληνικού λαού.

    ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΛΙΑΚΟΣ

    http://www.espressonews.gr/default.asp?pid=79&la=2&catid=1&artid=1003659

    Σχόλιο από Tremopoulopoulos | 29/05/2009

  53. Na kai to videoQ

    Σχόλιο από Tremopoulopoulos | 29/05/2009

  54. Πολύ ενδιαφέροντα τα τελευταία. Εν τω μεταξύ πολλά απ’ αυτά που είπε ο Τρεμόπουλος είναι σωστά. Μόνο που τα είπε σε μια εκδήλωση που προωθούσε τους εθνικιστικούς σχεδιασμούς των εθνικιστών Σλαβομακεδόνων. Και αυτό είναι μια μεγάλη αντίφαση που ακυρώνει τα σωστά.

    Όμως λάθος είναι τα ρατσιστικά για Πελοποννήσιους και Κρητικούς. Ενώ πολύ σωστό ότι η Θεσσαλονίκη πριν το 1912 δεν ήταν ελληνική πόλη. Φαντάζομαι ότι εννοούσε παράλληλα ότι δεν ήταν ούτε τουρκική, ούτε βουλγαρική, ούτε εβραϊκή. Δε λέω «ούτε σλαβομακεδονική» γιατί τότε δεν υπήρχαν Σλαβομακεδόνες. Εκτός εάν θεωρεί ότι ήταν Σλαβομακεδονική.

    Μπέρδεμα. Την πάτησε ο τύπος και μαζί του την πάτησε και ένα ολόκληρο κίνημα.

    Σχόλιο από Zωνιανίτης | 29/05/2009

  55. Κρίμα. Παίζει με την νιτρογλυκερίνη έχοντας άγνοια της Ιστορίας.

    Τά όποια σωστά του, ακυρώνονται μεσα στην άγνοιά του και στά πολιτικά του Φάουλ.
    Αφελώς,θελω να πιστεύω, γίνεται προαγωγός της κρατικής εθνικιστικής ιδεολογίας των σκοπίων.

    Καί μία σπουδαία ιδέα, η υπεράσπιση της ιδιαιτερότητας απέναντι στόν ισοπεδωτικό εθνικισμό, κατασυκοφαντείται ως δούρειος ίππος τού σκοπιανού αλυτρωτισμού.

    Κρίμα και πάλι κρίμα..

    Σχόλιο από vripol | 29/05/2009

  56. Eπίσης ειναι ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟΝ το οτι πηγε στα Σκοπια για τις αναγκες του μεταπτυχιακου του η Για οποιδηποτε αλλον λόγον ..

    »Μεταπτυχιακό στα Σκόπια

    »Αν βρισκόταν στην παρουσίαση του «Μακεδονικού Αναγνωστικού», δεν θα χρειαζόταν να απορήσει. Ο κ. Τρεμόπουλος αποκάλυψε τι τον συνέδεσε με το γειτονικό κρατίδιο: «Βρέθηκα στα Σκόπια πολύ νωρίς, επειδή αυτό επέβαλε και το μεταπτυχιακό μου, γύρω στο 1991.»
    Ντροπή..Ακου εκει να παει στα Σκοπια ..Σιγά σιγά θα αρχισουμε να πηγαινουμε και στην Κωνσταντινουπολη για τις αναγκες δηθεν των μεταπτυχιακών μας
    Ακους εκει!!!

    Σχόλιο από Nάτος | 29/05/2009

  57. »αλλά ταυτόχρονα και με διάθεση να διαφοροποιηθούν οι ομιλητές από το γενικό περί πατριωτισμού αίσθημα του ελληνικού λαού»
    Επίσης
    Πως τολμουν να διαφοροποιηθουν οι κυριοι αυτοι απο το
    » γενικό περί πατριωτισμού αίσθημα του ελληνικού λαού»
    το οποιος ως γνωστον εκφραζει ο κ Καρατζαφερης και οι λογής λογής συμμαχοι του ..
    Πως τολμουν
    »Τρεμετε » κυριοι οπως θα ελεγε και η Χρυση Αυγή και οι λοιποι

    Σχόλιο από Nάτος | 29/05/2009

  58. Σλάβοι που έχουν ζήσει, διαμένουν και ζούν στη Γή των αρχαίων Ελλήνων Μακεδόνων,ναι ειναι Μακεδώνες. Όμως Σλάβοι οι οποίοι επιμένουν να λένε οτι είναι οι απόγονοι των αρχαίων Ελλήνων Μακεδόνων του Φιλίππου Β’ και του Μ Αλεξάνδρου, αυτό χτυπάει το κόκκινο της γελοιότητας. Τους προτείνω να δούνε και να διαβάσουνε τα γράμματα που είναι πανω στα αγάλματα της εποχής των αρχαίων Μακεδόνων. Και αν αυτά μιάζουνε με τα γράμματα των Σλάβων, ε, τότε τους τα χαρίζουμε. Εδώ στην Αιανή έχουμε πάρα πολλά αρχαιολογικά ευρήματα απο την εποχή του Φιλίππου Β’ και του Μ Αλεξάνδρου, και ένα σύγχρονο μουσείο με πάρα πολλά ευρήματα που η επιγραφές ειναι 100% με Ελληνικά γράμματα. Καμιά σχέση με την σλάβικοι γραφή. Και να ξέρουμε το ποιο σοβαρό, κάτι που δεν σου ανήκει και δεν ειναι δικό σου,άσε να φύγει και μην επιμένεις να το κάνεις δικό σου, διότι θα το χάσεις γρήγορα, και θα πληγωθείς διπλα.
    Μεγάλο έγκλημα να θέλει να ζεί κάποιος με ξένη ταυτότητα

    Σχόλιο από κάτσε καλάααααα | 29/05/2009

  59. Ποντιοι και Αριστεροί
    Οταν ημαουν στην πορεια της 19μαιου περα απο τα φασιστικ΄΄α συνθηματα των Εθνοφυλετιστων που προσπαθουν να καπελώσουν τις εκδηλώσεις
    ακουσα ( και ειπα κι εγώ ) ενα πολύ σωστο συνθημα απο το πληθος που σχεδόν σιωπηλο σχεδόν ψιθυζε ενα αιτημα απο την τουρκια » Ζητηστε Συγνωμη»
    Και βεβαια και εχω γραψει κι εδώ οτι αν π.χ η Τουρκια ζητωντας εμπρακτα συγνωμη ιδρυε ενα μουσειο Ποντιακου Ελληνισμου π.χ στην Τραπεζουντα τα οφελη θα ηταν τεραστια και για τον εκδημοκρατισμό τους και για μας ..
    αντιστοιχα
    β)
    Οταν ο αρχιεπισκοπος των Σκοπίων η οτι αλλο ηταν παραπονιοταν που δεν εχει μήνει ουτε Γραπτο ιχνος στην ΕλληνικήΜακεδονια απο την γλωσσα που πρωτοι ο Κυριλλος και Μεθοδιος κατεγραψαν και της εδωσαν το αλφαβητο
    εγραψα εδώ και νομιζω οτι καποιοι συμφωνησαν
    οτι αυτό ειναι μια θαυμασια ευκαιρια για το ελληνικό κρατος να Ιδρυσει ενα ιδρυμα Σλαββικων γλωσσων π.χ στη Θεσσαλονικη , να το ονομασει Κυριλλος και Μεθοδιος » και ετσι αφενός να ζητησει εμπρακτα συγνωμη για την εξαφανιση τς Σλαβομακεδονικης γλωσσας αφετερου να βοηθησει τους εκει (στην Φυρομ) χριστιανους ή οχι που εχουν καθε λόγο να αντιταχθουν στις γελοιοτητες της εκει εθνικιστικής Ηγεσιας περι Μεγαλαέξανδρου κλπ…

    Και θα ηταν και μια εμπρακτη γεφυρα συννενοησης μεταξύ δυο λαών που πραγματικά δεν εχουν τιποτε να μοιρασουν περα απο τις και εδώκαι εκει Βουκέφαλειες γελοιοτητες που καλιιεργουν οι εδωθε και εκει Παπαθεμελο ΜερτζοΖουραρηδες,Καραταζαφερηδες και δεν συμμαζευεται)

    γ) Επίσης σε πολυ παλιοτερες συζητησεις μας (Μ-Π Μουμουλ και εγώ αλλά και οικολογοι Θεσσαλονικης και Συνασπισμός ) ειχαμε καταλήξει στο να ζητησουμε ενας δρόμος της Θεσσαλονικής να τιμηθει με το ονομα ενός μεγαλου Ποιητή και παιδιου της Θεσσαλονικης : Του Ναζίμ Χικμετ
    Δυστυχώς -ενώ ειναι ολοφανερος ο δρόμος προς την καταπολεμηση του εδωθε και εκει εθνικισμου ,,.
    οι Εθνολαικιστες παντου επικρατουν
    Γιατί;
    Γιατί ειναι πολυ πιο ευκολο να εξαπτεις στερεοτυπα , προκαταλήψεις και Μίσος πρά να ακολουθεις τον δρόμο της λογικής της συγνωμης της ιστορικής αληθειας καιτης συννενοησης
    Μόνο που οταν σπερνεις μισος θεριζεις μισος

    Σχόλιο από Νοσφεράτος | 29/05/2009

  60. Κοίτα όμως και το πρόβλημα που δημιούργησε η «μέθοδος Τρεμόπουλου» που απηχεί φυσικά έναν ολόκληρο τρόπο σκέψης: αντί να απαιτήσει να τιμηθεί ο Ναζίμ Χικμέτ ως εκπ΄ροσωπος της παλιάς μουσουλμανικής-τουρκικής κοινότητας της Θεσσαλονίκης, επέλεξε τον στρατιωτικό Κεμάλ Ατατούρκ και χρησιμοποίησε ως παράδειγμα τις πράξεις του Μεταξά.

    Πρέπει να ξεπεράσουμε τον εθνολαϊκισμό και όχι να τον θεριέψουμε με τις ανοησίες. Συμφωνώ με την εκτίμηση των παιδιών εδώ ότι με τη «μέθοδο Τρεμόπουλου» μόνο ο εθνολαϊκισμός ωφελήθηκε.

    Σχόλιο από Ματσουκάτες | 29/05/2009

  61. Για τον Κεμάλ θα μπορουσε να γινει ενα Συνεδριο στη Θεσσαλονικη ..
    Επσιτημονικό – Ιστορικό συνεδριο
    Που θα βοηθουσε να αναδειχτουν και οι πλευρες του που στην Τουρκια αποσιωπονται αλλά και θα βοηθουσε στην συνεννοηση των δυο λαων και στην προαγωγή της Ιστορικής επιστημης ..
    Κοιτα ..Τις κοινοτοπίες περι Κεμάλ τις εχουν διδαχτει γενιες οχι μόνοΤουρκων αλλά και ελληνων(οπως αποδεικνυει το δημοσιευμα του κατα τα αλλα λαυρου κατά του Τρεμοπουλου Σταθη της ελευθεροτυπίας ) ..Εδώ φταιει και η αγνοια ..
    Παντως την προταση περι Ναζιμ Χικμέτ την ειχε κανει και η Οικολογική κινηση Θεσσαλονικης
    Καπου ξεχαστηκε ‘ή και σκεπάστηκε μεσα σ’αυτήν την αναπαραγωγή των περι Κεμαλ.που γινεται για προφανεις λόγους ..
    Αν ξαναβγει στην επιφανεια και προωθηθει ισως Βγει κατι καλό απο ολη αυτή την ιστορια ..Για να μην αναμαοχλευουμε μόνο τα αρνητικά ..Να βγαινει κατι θετικό ..εστω σαν προσπαθεια ..

    Το εθνικιστικό Μίσος και η Καλλιεργεια του ειναι προνομιακό πεδιο της Ακροδεξιας και των Φασιστών
    Οι Προοδευτικοι , Δημοκρατες , Αριστεροι κλπ στηριζονται στην συννενοηση και στον Διαλογο στον ορθο λόγο , στην προσπαθεια για το καλύτερο και οχι στης αξιοποιηση της Κιτρινίλας τυπου »Εσπρεσσο »

    Σχόλιο από Νοσφεράτος | 29/05/2009

  62. Νάτος, για Σκόπια τράβηξε
    κι ας λέει πως πάει Βρυξέλλες
    και λεν πως στο ποδήλατο
    βάζει άλλης μάρκας σέλες

    Κάτσε στ’ αβγά σου άνθρωπε
    και μη ξενοκοιτάζεις
    τρώγε απ’ τον εθνικό κορμό
    δαιμόνια μη μας βάζεις

    Κι αν τόχει η μέρα σήμερα
    μην πας Κωνσταντινούπολη
    καλού κακού την έρευνα
    κάν’τηνε στη Λιμνούπολη

    Σχόλιο από Ερημίτης | 29/05/2009

  63. Πατέρα Νοσφεράτε, έξοχη η πρότασή σου..
    Μήπως θα πρεπε να πάρεις πολιτικά τό πάνω χέρι στούς Οικολόγους-Πράσινους; 🙂

    Να διεισδύσω, μαζί σου ως Ποντιακή φράξια, και να αγωνιστούμε για εναν ισορροπημένο πολιτικό προσανατολισμό τού κόμματος, με σκοπό:

    1. Να εκφρασουμε τον υγιή αριστερό πατριωτισμό,
    μακριά απο βαλκάνιους εθνικισμούς,
    και προσέχοντας να μην ενισχύουμε γειτονικούς αλυτρωτισμούς,
    προασπίζοντας παράλληλα τά δίκαια των μειοψηφιών.

    2. Νά διασφαλίσουμε τόν αριστερό χαρακτήρα των οικολόγων, μακρια από αριστερισμούς, χωρίς φόβο για συμμαχίες, εφόσον αυτές εδράζονται:
    α. Σέ μια προϊούσα διαδικασία εσωτερικής συγκρότησης και πολιτικοποίησης.
    β. Σέ εκπόνηση σοβαρού και αξιόπιστου πολιτικού προγράμματος.
    γ. Σέ μαζικοποίηση των γραμμών μας μέσα απο αγώνες πού θα πατούν στό πρόγραμμα μας και θα τό προάγουν.

    Είσαι; 🙂

    Σχόλιο από vripol | 29/05/2009

  64. Τω καιρώ εκείνω είχε γίνει η παρακάτω πρόταση προς την οικολογική κίνηση Θεσσαλονίκης με τις ονοματοδοσίες δρόμων:

    «..1)Ο Μιχάλης(Τρεμόπουλος), αν δεν κάνω λάθος, μίλησε για τον Ναζίμ Χικμέτ στην Θεσσαλονίκη. Λεωφόρος Ναζίμ Χικμέτ .Ότι καλύτερο για την πόλη.
    2) Hrand Dink caddesi στην Πόλη δύσκολα θα βρείτε ανοιχτόλυαλο με αντιθετη γνώμη.
    3) Ρωτήστε τον Murat ο Hisir Pasa στα Σέρρας τι ήτανε ? Όποιον Τούρκο βλέπω για αυτόν μου μιλάει. Πρέπει να ήταν καλός άνθρωπος. Μέσα και αυτός. ή να βρούμε κάποιον άλλον
    4) Σμύρνη Giorgo Seferi caddesi πως σας φαίνεται ως πρόταση?
    5) Κερασούντα Kapetan Giorgo Pasa caddesi. Ισόβιος δήμαρχος (ο μόνος Ρωμιός σε όλη την Οθωμανική Αυτοκρατορία αν δεν κάνω λάθος) αναμορφωτής της πόλης, τύγχανε καθολικής αποδοχής από τον ντόπιο πληθυσμό για αυτό και ισόβιος, με μια σειρά παράσημα του Σουλτάνου στο πέτο.

    Τι λέτε λοιπόν σύντροφοι και συνπότες, συναγωνιστές και συναγωνίστριες της αντίπερα(με τον εθνολαϊκισμό) όχθης ? …
    Τολμήστε μια τέτοια πρόταση…
    Τολμήστε….

    Να πω την αλήθεια δεν ξέρω τι απέγινε αυτή η πρόταση…

    mumul

    Σχόλιο από Πόντος και Αριστερά | 29/05/2009

  65. γεια σου ρε ξαδελφε …
    Τουλαχιστον να μην εχουμε την εντυπωση οτι τζαμπα και βερεσε γραφουμε και μοχθουμε εδώ και χρόνια
    Αλλά τι να πεις για μια χωρα οπου ενώ απο καιρό εχουμε πιάσει πατο ακομα βουρλιζομαστε μες στη μιζερια και στην Μικροψυχια και στα εσπρεσσο

    Σχόλιο από Νοσφεράτος | 29/05/2009

  66. παιδί μου ας ξεκινησουμε απο το Α ..Να μή ξεπεφτουμε στην κατινιά και στην μιχκροψυχια ..
    Τα υπολοιπα επονται..
    Προς το παρόν ειμαστε ακομα στον πάτο ..

    Σχόλιο από Νοσφεράτος | 29/05/2009

  67. εν τω μεταξύ σημερα ο μεγας πατριωτης Παναγιωτης Ψωμιαδης ) ο προστιματάρχης ντε … ο συμπαθητικουλης που λεγαμε )ξεσπαθωνει κιαυτός θριαμβευτικά …..

    Καλό παιδί ο ψωμιαδης Καλό παιδί ..δικος μας ..Εθνικοφρων

    Σχόλιο από Νοσφεράτος | 29/05/2009

  68. Δικός μας όχι… δικος σας ίσως!

    Για ν ατο λες και να το ξαναλε΄ς Νοσφεράτε μάλλον κάποιο απωθημένο έχεις από τον Πανίκα, κάτι το ανεκπλήρωτο..

    Σχόλιο από Ματσουκάτες | 29/05/2009

  69. εχωπολλά απωθημενα Ματσουκατες

    Ολοι εδώ (οσοι τουλαχοιστον δεν ειμαστε εθνολαικιστες και ειμαστε παρα πολύ οσο και το Κρυβουν τα ΜΜΕ )

    πάνω εχουμε ..

    Γιατί -δεν ξερω αν μπορεις να το καταλαβεις – ΜΑΣ ΠΡΟΣΒΑΛΛΕΙ …

    το οτι ερχονται διαφοροι και λένε Πως τον βγαλατε τον Ψωμαδη και αρα ολοι εισαστε σαν κι αυτόν

    ΜΑΣ ΠΡΟΣΒΑΛΛΕΙ

    Γιατί η Θεσσαλονικη εχει ΥΠΟΦΕΡΕΙ απο τον ιδιοτυπο εθνολαικισμο που της επεβαλλε η Δεξια και οχι μόνο απο τον καιρο των εθνοσυλλαλητηριων δηθεν για το ζητημα της Μακεδονιας στην ουσια ομως για να εδραιωσουν την εξουσια τους διαφοροι επαγγελματιες εθνικοφρονες (σε πολλους τομεις εξουσια -κοινωνική ,τοπικής αυτοδιοικησης …»επιστημονική» )

    Σχόλιο από Νοσφεράτος | 29/05/2009

  70. Παντως εισαι μεγαλο πειραχτηρι και πονηρουλης..
    Αυτά που πετάς ομως πεστα και κατα ….Καραμανλή μερια 😉

    Σχόλιο από Νοσφεράτος | 29/05/2009

  71. Αυτά πάνε περάσανε… Τώρα πια ο Νότος έχει βγάλει κοτζάμ Καρατζαφέρης. Για να μη σου αναφέρω και τον Άριο, τον Μιχαλολιάκο της χρυσής αυγής.

    Σχόλιο από Ματσουκάτες | 29/05/2009

  72. Nαι αλλά το Πρωτοτυπο (και Προτυπο ) παραμένει στον Βορρά ..

    Σχόλιο από Νοσφεράτος | 30/05/2009

  73. Καλημέρααα…
    (όπως είπα λόγω έκτακτης δουλειάς ξυπνάω νωρίς με τις κότες)
    Νοσφεράτε μου, όσα ζήτησες (ΑΝ μιλάμε για σχόλια στο δικό μου μπλογκ) ΔΕΝ βρέθηκαν και μάλλον γράφτηκαν αλλού, όχι εκεί…

    Τώρα…
    1) Νομίζω ότι ο Τρεμόπουλος διέπραξε ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΚΑ λάθη, καθώς και λάθη εκτίμησης (τα τελευταία όχι τόσο σοβαρά). Επίσης δεν χειρίστηκε σωστά τις αντιδράσεις, νομίζοντας ότι το θέμα δεν ήταν σοβαρό ή ότι ζούμε ακόμη στην εποχή ΠΡΟ διαδικτύου (όταν μπορούσαμε να λέμε Ο,ΤΙ θέλουμε χωρίς την Πληροφορία που είναι ακατάστρεπτη και οπλίζει αντιπάλους.
    ΤΙ εννοώ με «επικοινωνιακά λάθη»? Εννοώ π.χ. ότι… ρε φίλε, κάποτε ΕΙΧΕΣ γράψει κάτι, με έναν τίτλο που κάποιοι επικαλούνται ΤΩΡΑ δυσμενώς εναντίον σου (το «όχι Πόντιοι στη θράκη»)… ΑΣΧΕΤΑ από το γεγονός ότι ΠΙΘΑΝΩΣ εννοούσες άλλα πράματα, διαφορετικά από εκείνα που σε κατηγορούν. Ε, λοιπόν, ΜΗΝ αρνείσαι ότι ο τίτλος ΓΡΑΦΤΗΚΕ! Αντί αυτού, εξήγησέ τους, ότι ήταν ΑΤΥΧΗΣ (δική σου) ΕΠΙΛΟΓΗ, κάνοντας και λίγη αυτοκριτική. ΜΗΝ τα θες ρε Μιχάλη, ΟΛΑ δικά σου! το να αρνηθείς ότι είπες καν, αυτό που υποδηλώνει ο τίτλος, ΔΕΝ σε τιμά. Σε κάνει να ΦΑΙΝΕΣΑΙ ψεύτης, πιθανώς χωρίς να είσαι. Επομένως… ΦΑΟΥΛ Μιχάλη μου! ΔΕΝ κάνεις γι’ αρχηγός!

    2) Λόγω του (1) πιστεύω ειλικρινά ότι ΚΑΚΩΣ ο Τρεμόπουλος προβάλλεται, ΕΚ ΤΩΝ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ, σαν ο (άτυπος) αρχηγός των Ο-Π. Και λέω «άτυπος αρχηγός» διότι (πράμα που δεν ξέρω ΑΝ έχει γίνει κατανοητό) οι Οικολόγοι-Πράσινοι ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΑΡΧΗΓΟ, δηλαδή είναι ένα ιδιότυπο ΜΗ-ιεραρχικό, ΜΗ-αρχηγικό κόμμα, όπου ισχύουν εντελώς διαφορετικές αρχές (ή ΘΕΛΟΥΝ ή και ΛΕΝΕ πως ισχύουν)…

    3) Οσον αφορά ΟΛΑ όσα απασχολούν εσάς τους Πόντιους, ΔΕΝ νομίζω ότι ο Τρεμόπουλος είναι «κατά των Ποντίων». Νομίζω ότι ΔΕΝ σκέφτηκε όλα όσα σας καίνε, όσα είναι στο μυαλό σας. Θεωρώντας ανέκαθεν τον Αγτζίδη «εθνικιστή» ενεπλάκη σε μία ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ κόντρα μαζί του, αλλά αυτό είναι ΑΛΛΗ ιστορία. Επειδή με τον Τρεμόπουλο έχω μιλήσει ΕΚΤΕΝΕΣΤΑΤΑ, πρόσωπο με πρόσωπο, σας λέω το πόρισμα: ΕΧΕΙ ΠΑΡΕΞΗΓΗΘΕΙ ΠΟΛΥ. Και ορισμένα λάθη του, τα ΠΑΡΑΔΕΧΕΤΑΙ ιδιωτικά αλλά… ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΤΟ ΣΘΕΝΟΣ να κάνει την ίδια αυτοκριτική δημόσια. Ελπίζω ότι θα μου συγχωρηθεί αυτή η ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ, αλλά την κάνω ΜΟΝΟ λόγω φιλαλήθειας και ΜΟΝΟ με καλό σκοπό, ΧΩΡΙΣ καν να υποστηρίζω τον ίδιο τον Μιχάλη, τον οποίο θεωρώ ΑΚΑΤΑΛΛΗΛΟ για αρχηγό.

    3) Λόγω του (2) και του (1) προσωπικά ΔΕΝ θα ήθελα να μείνει ο Τρεμόπουλος στο επίκεντρο της επικαιρότητας! Θα ήθελα να ακουστούν ΑΛΛΟΙ, των Ο-Π, που μερικοί μάλιστα είναι και ΠΟΛΥ ΚΑΛΥΤΕΡΟΙ από τον Μ.Τ. – Π.χ. ο Χρυσόγελος, που σε ένα βίντεο (που πρόβαλλε το tvxs) εντυπωσίασε πολύ και μία φίλη μου, η οποία ΔΕΝ γουστάρει καθόλου τον Τρεμόπουλο!!

    4) Η περίεργη «αποκαθήλωση» του Τρεμόπουλου, που επιχειρεί (ακούω από άλλους – γιατί ΔΕΝ τη διάβασα) ο Πάνος Ζέρβας στην Καλύβα του, αηδίασε φίλους (ή τους έκανε να γελάσουν) και είναι ΧΕΙΡΟΤΕΡΕΥΣΗ του επικοινωνιακού προβλήματος που εξήγησα και ίσως φέρει μάλιστα αντίθετα αποτελέσματα από τα επιδιωκόμενα από τον ίδιο (που έχει πολιτικές φιλοδοξίες για το μέλλον – ίσως) αλλά και από τον Μ.Τ. και τους Ο-Π.

    5) Ειπώθηκε πριν από κάποιον, ότι οι Οικολόγοι-Πράσινοι είναι «αστικό κόμμα». ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ. Το πρόβλημα είναι ότι είναι ένα κόμμα… ΞΕΛΙΓΩΜΕΝΟ να βγεί στην επιφάνεια και να πάρει μέρος στη δημόσια ζωή με ΚΑΘΕ τρόπο, με ΟΠΟΙΟΔΗΠΟΤΕ μέσο, και σε βάρος ΟΠΟΙΟΥΔΗΠΟΤΕ απλού θνητού (θύματος). Θεωρώ ότι είναι ΗΛΙΘΙΟΤΗΤΑ ΟΛΚΗΣ, αυτή η δήλωση ότι «συμμαχούμε με οποιονδήποτε» (χάριν της Οικολογίας) είναι ΔΕΙΓΜΑ ΑΠΙΣΤΕΥΤΗΣ και ΠΟΛΥ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΗΣ ηλιθιότητας (η οποία κατατρέχει τον οικολογικό χώρο) και είναι επίσης ένας από τους λόγους που (ΑΝ και «τυπικά» παραμένω μέλος τους) ΚΡΑΤΩ ΑΠΟΣΤΑΣΕΙΣ από το ίδιο το κόμμα.

    Αλλά, ρε παιδιά, ΣΙΓΑ το «Αστικό Κόμμα» που… δεν έχει να φάει!!! ΔΕΝ είναι… μεγαλο-αστικό ΣΑΝ ΕΡΓΟΔΟΤΗΣ, όπως είναι π.χ. το… ΚΚΕ (που ΠΙΝΕΙ ΤΟ ΑΙΜΑ των εργαζομένων σε αυτό)!!
    ΜΑΛΑΚΙΣΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ είναι οι Ο.Π., όχι αστικό! Οι αστοί είναι πλέον ΠΟΛΥ λίγοι και… ρίχνουν λεφτά σε σίγουρα χαρτιά, σε… μεγαλο-γουρούνια ολκής ή και Παπαγάλους ομιλητικούς, όπως ο Καρα-γουρουνο-φασουλής και ο Παπαρο-μπλαμπλανδρέου!

    Σχόλιο από omadeon | 30/05/2009

  74. Υ.Γ. αυτό που είπα, το ότι «είναι ένα κόμμα… ΞΕΛΙΓΩΜΕΝΟ να βγεί στην επιφάνεια και να πάρει μέρος στη δημόσια ζωή με ΚΑΘΕ τρόπο, με ΟΠΟΙΟΔΗΠΟΤΕ μέσο, και σε βάρος ΟΠΟΙΟΥΔΗΠΟΤΕ απλού θνητού (θύματος)»…
    … έχει και μία ΣΟΒΑΡΗ αλλά ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ πλευρά, η οποία όμως… ΔΕΝ ΘΕΩΡΩ ότι είναι «προσωπική», όσο ΠΟΛΙΤΙΚΗ και ΙΔΕΟΛΟΓΙΚΗ. Διότι θεωρώ ΜΕΓΙΣΤΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ και ΙΔΕΟΛΟΓΙΚΟ ΑΤΟΠΗΜΑ, το να αφήνεις κάποιον (που έχει «επικοινωνιακή δύναμη» και ΣΥΜΦΕΡΕΙ το κόμμα σου) να… ποδοπατάει κάποιους άλλους, αθώους, και να τους διασύρει ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ επαγγελματικά, ΝΟΜΙΖΟΝΤΑΣ ότι (με αυτό τον τρόπο) βοηθάει ή υπερασπίζεται το καλό το κόμμα (δηλαδή «ΤΟ ΜΟΝΑΣΤΗΡΙ ΝΑ’Ν ΚΑΛΑΑΑΑ»…) Περισσότερα ΔΕΝ θα πω, αλλά οι φίλτατοι Ομέρ ΚΑΙ Μουμούλ ΞΕΡΟΥΝ ΚΑΛΑ σε ΤΙ αναφέρομαι… ο Νοών νοείτω!

    Σχόλιο από omadeon | 30/05/2009

  75. Υ.Γ. Πάρτε τώρα κι ένα… χαστουκάκι για τον ΠΕΡΙΕΡΓΟ νέο αυταρχισμό του ΚΚΕ, που επιδίδεται (ΟΠΩΣ και το ΛΑ.ΟΣ.) σε άγριες απόπειρες ΛΟΓΟΚΡΙΣΙΑΣ:
    http://www.tvxs.gr/v12402
    «Λογοκριτικές πρακτικές από ΛΑΟΣ και ΚΚΕ».
    Από το ΥΠΟΤΙΘΕΜΕΝΟ «μη-αστικό» ΚΚΕ, έχω απογοητευτεί πολύ.
    Δεν είναι ΟΥΤΕ μη-αστικό (αφού είναι… ΕΡΓΟΔΟΤΗΣ που δίνει ΨΙΧΟΥΛΑ σαν αμοιβές στους δικούς του ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ)…
    …ΟΥΤΕ ΚΑΝ (πλέον) «κομμουνιστικό». Προτείνω να αλλάξει όνομα, πλέον, σε «Εθνικομπολσεβικικό Κόμμα Ελλάδος» (με δεύτερη επιλογή «Σταλινικό Κόμμα Ελλάδος»).
    Αυτάαα…. (μαζί με τον δεύτερο καφέ μου -χεχε).

    Σχόλιο από omadeon | 30/05/2009

  76. Υ.Γ.3 Ο Μιχάλης Τρεμόπουλος ΕΠΑΝΕΙΛΛΗΜΕΝΑ κώφευσε απολύτως και εντελώς στις ΙΔΙΩΤΙΚΕΣ μου διαμαρτυρίες για το θέμα του προηγούμενου υστερόγραφου. Πάσχει από μια ΑΘΕΡΑΠΕΥΤΗ τάση κουκουλώματος ή υποβάθμισης ΟΛΩΝ των θεμάτων που ΘΕΩΡΕΙ πως «δεν συμφέρουν το κόμμα». Μου είπε μόνο «να τα πούμε από κοντά». Ε, ΟΧΙ ρε Μιχάλη, από κοντά ΔΕΝ ΘΑ ΤΑ ΠΟΥΜΕ, ενώ -άλλωστε- εγώ ΔΕΝ ΖΗΤΗΣΑ ΚΑΝ να τα πεις δημόσια, ζήτησα να τα ΞΕΚΑΘΑΡΙΣΕΙΣ ΣΕ ΙΔΙΩΤΙΚΕΣ ΑΛΛΗΛΟΓΡΑΦΙΕΣ, το οποίο όμως ΑΡΝΗΘΗΚΕΣ ΝΑ ΚΑΝΕΙΣ (ελπίζοντας ίσως ότι «τετ-α-τετ» και με τη συνοδεία… κρασιού και μεζέ «θα τα βρούμε»). ΟΧΙ, και πάλι ΟΧΙ…
    Επιπλέον, ρε Μιχάλη, ΑΠΟΦΑΣΙΣΕ ΤΙ ΘΑ ΚΑΝΕΙΣ με το θέμα το ΔΙΚΟ ΣΟΥ. Θέλεις να ΣΥΝΕΧΙΣΕΙΣ ΝΑ ΒΛΑΠΤΕΙΣ τους Ο-Π με τα δημόσια λάθη σου (που ΔΕΝ παραδέχεσαι)? Ναι ή όχι?
    Θέλεις να ΚΑΠΕΛΛΩΘΕΙ το κόμμα από έναν «άτυπο αρχηγό» (εσένα) ΠΡΟΔΙΔΟΝΤΑΣ τις ίδιες τις αρχές του (σαν «μη-αρχηγικό κόμμα»)? Ναι ή όχι?
    Θέλεις τη ΛΑΣΠΗ που τρώς (ενίοτε δικαίως λόγω λαθών) να τη… ΜΟΙΡΑΣΤΩ ΚΙ ΕΓΩ μαζί σου? Ε, ΟΧΙ Μιχάλη μου, ΟΧΙ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΟΧΙ.

    ΤΕΛΟΣ.

    Σχόλιο από omadeon | 30/05/2009

  77. ΚΑΡΑΓΚΟΖΙΛΙΚΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ… ενός κόμματος που ΥΠΟΤΙΘΕΤΑΙ πως «δεν έχει αρχηγό» ενώ… ΟΛΟΙ οι δρόμοι οδηγούν στον Τρεμόπουλο, ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΝ, ΑΝ πρόκειται να αναλάβω προσωπικά ΕΝΕΡΓΟ ΡΟΛΟ και δράση. Κι επειδή το θεωρώ ΑΠΙΘΑΝΟ να σταματήσουν αυτά τα καραγκιοζιλίκια, επανειλλημένα αποφεύγω επιμελώς να συμμετάσχω στις ΟΓΚΩΔΕΙΣ κινητοποιήσεις που γίνονται (και μου αποστέλλονται σαν μέηλ).

    ΔΕΝ ΑΡΚΕΙ η γυναίκα του Καίσαρα να είναι δίκαιη, πρέπει και να ΦΑΙΝΕΤΑΙ δίκαιη. ΔΕΝ ΑΡΚΕΙ να ΛΕΜΕ ότι «είμαστε κατά όλων των αρχηγών» και να ΦΑΙΝΕΤΑΙ πως ΕΧΟΥΜΕ αρχηγό (που μάλιστα κάνει και σοβαρά λάθη)….

    Σχόλιο από omadeon | 30/05/2009

  78. Κατά τα άλλα… ΨΗΦΙΣΤΕ ΤΟΥΣ (αν δεν ψηφίσετε ΣΥΡΙΖΑ).

    ΤΙ ΑΛΛΗ επιλογή έχετε? Τον… Μεγαλέξανδρο? Α χα χα χα….

    Σχόλιο από omadeon | 30/05/2009

  79. Κι ένα ακόμη και φεύγω (Ομέρ ΚΟΛΛΑ άλλο ένα… χεχε)

    Είδα την «άμυνα» του Τρεμόπουλου σχετικά με το άρθρο του «όχι Πόντιοι στη Θράκη» και… ΕΦΡΙΞΑ, ΤΡΑΒΟΥΣΑ ΤΑ ΜΑΛΛΙΑ ΜΟΥ…

    Στην πραγματικότητα, το άρθρο του το ΔΙΑΒΑΣΑ και εκτιμώ πως έχει τουλάχιστον 95% δίκιο. Εγώ μάλιστα, στη θέση του, ίσως να έλεγα ΚΑΘΑΡΑ ΚΑΙ ΞΑΣΤΕΡΑ τα εξής (σε άμυνα του άρθρου, αλλά ΟΧΙ και του… ατυχούς τίτλου).

    (ΠΩΣ θάπρεπε να μιλήσει αλλά ΔΕΝ μίλησε ο Τρεμόπουλος)
    – ΝΑΙ, ΕΙΝΑΙ ΑΛΗΘΕΙΑ ότι είχα γράψει ένα άρθρο ΠΡΙΝ ΕΙΚΟΣΙ ΧΡΟΝΙΑ, με έναν τίτλο ΑΤΥΧΕΣΤΑΤΟ σήμερα, για τα ΣΗΜΕΡΙΝΑ δεδομένα. Διότι… αποσιωπείτε, ότι την εποχή που έγραψα το άρθρο, οι Πόντιοι είχαν γίνει ΜΠΑΛΑΚΙ της εξουσίας, που τους χτύπαγε με στέκες μπιλιάρδου για να πέσουν κατ’ ευθείαν στην ΤΡΥΠΑ του Ελληνοπρεπούς ΦΑΣΙΣΤΑΡΙΟΥ της Θράκης, που θα τους ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΣΕ ΣΑΝ ΚΑΥΣΙΜΟ και ΠΟΛΕΜΟΦΟΔΙΟ κατά των (εξίσου ΤΡΕΛΛΑΜΕΝΩΝ) φανατικών «Τούρκων» (σε εισαγωγικά το «Τούρκων» γιατί οι περισσότεροι είναι Πομάκοι απογοητευμένοι από την Ελλάδα). ΕΣΕΙΣ είστε οι ΨΕΥΤΕΣ και οι ΑΤΙΜΟΙ διότι ΑΠΟΚΡΥΨΑΤΕ τα αντι-μουσουλμανικά ΠΟΓΚΡΟΜ που διέπραξαν τότε οι «εθνικώς σκεπτόμενοι» και διότι αποκρύβετε ΤΩΡΑ το γεγονός ότι το άρθρο ήταν ΥΠΕΡ των Πόντιων και ΟΧΙ εναντίον τους. Μόνο που ο τίτλος του (που επικαλείστε) ήταν ΟΝΤΩΣ ατυχής. Ο σωστός θα πρέπει να ήταν «ΟΧΙ οι Πόντιοι στην…. ΚΟΛΑΣΗ»!

    (ε, ΔΕΝ στάθηκε ικανός ο Μ.Τ. να πει κάτι τέτοιο, προφανώς… Και με την ΑΝΟΗΤΗ τάση του να αρνείται μονόπλευρα όσα του προσάπτουν, τα ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΝΕΙ. Εγώ ΔΕν μασάω ότι είναι «αντι-Πόντιος», αλλά κατέληξα ότι ΦΑΝΗΚΕ ΕΤΣΙ και ΔΕΝ ΕΚΑΝΕ ΤΙΠΟΤΕ για να το καταρρίψει). ΦΑΟΥΛ….

    Σχόλιο από omadeon | 30/05/2009

  80. (και η επόμενη ερώτηση… ΥΠΟΘΕΤΙΚΟΥ δημοσιογράφου στον…. ΥΠΟΘΕΤΙΚΑ ΣΩΣΤΟ εικονικό «Τρεμόπουλο»)

    – Μα κ. Τρεμόπουλε, χαρακτηρίσατε τον ΤΙΤΛΟ του άρθρου σας «ατυχέστατο σήμερα»? Για εξηγείστε ΓΙΑΤΙ, σας παρακαλώ…

    ΑΠΑΝΤΗΣΗ (του «εικονικού Τρεμόπουλου»)
    – Διότι ΣΗΜΕΡΑ, η κατάσταση στη Θράκη έχει αλλάξει πολύ. Οι Πόντιοι που κάποτε (σχεδον με το ζόρι) «φύτεψε» εκεί το κατεστημένο, ρίζωσαν και «έδεσαν» με το χώρο (λόγω της γνωστής εργατικότητας και φιλοτιμίας που τους χαρακτηρίζει). Σήμερα το πρόβλημα είναι περισσότερο οι ΦΑΝΑΤΙΚΟΙ ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΟΙ, που αυτο-αποκαλούνται ΟΛΟΙ «Τούρκοι» (ενώ ΣΙΓΟΥΡΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΟΛΟΙ Τουρκικής εθνότητας αλλά μάλλον Πομακικής – γνωστή πονεμένη ιστορία που βλάπτει ΚΑΙ τους ίδιους). Τα πογκρόμ εναντίον τους (την εποχή του άρθρου μου) σταμάτησαν προ πολλού. Η κατάσταση είναι ΠΟΛΥ διαφορετική, και ο τίτλος του άρθρου δικαιολογημένα ξενίζει ή απωθεί σήμερα κάποιους Πόντιους, απέναντι στους οποίους δεν στράφηκα ποτέ, ούτε τότε, ούτε και τώρα (ΤΕΛΟΣ).

    Αλλά… ΒΡΕ ΞΕΝΕΡΩΤΕ, ΑΝΟΗΤΕ, ΑΝΙΚΑΝΕ να πεις ΔΥΟ ΣΩΣΤΑ ΠΡΑΜΑΤΑ, κάθεσαι ρε Μιχάλη και ΠΑΡΑΜΥΘΙΑΖΕΙΣ ΚΟΣΜΟ αρνούμενος ότι «1+1=2», και μάλιστα… ΕΚ ΤΟΥ ΑΣΦΑΛΟΥΣ, διότι εκεί που… διαπρέπεις διαδικτυακά («Καλύβα») ο άνθρωπος που «σου την είπε» έτσι, φιλικά, ΔΕΝ ΔΙΚΑΙΟΥΤΑΙ ΝΑ ΜΙΛΑΕΙ, είναι ΑΠΟΚΛΕΙΣΜΕΝΟΣ ΚΑΙ ΛΟΓΟΚΡΙΜΜΕΝΟΣ.
    (guess WHO!)

    Αυθάα….

    Σχόλιο από omadeon | 30/05/2009

  81. (και η.. επόμενη ΕΙΚΟΝΙΚΗ ερώτηση ΑΛΛΟΥ δημοσιογράφου στον ΕΙΚΟΝΙΚΟ «σωστό Τρεμόπουλο»)
    – κ. Τρεμόπουλε, λέγομαι Αλή-Μπαμπά-Ελληνοφαγκί, κι είμαι ΤΟΥΡΚΟΣ από τη Θράκη. Εκφραστήκατε προσβλητικά για τους ομοεθνείς μου Ελληνες πολίτες Τουρκοεθνείς… Θα σας καταγγείλω στα διεθνή φόρα. ΤΙ εχετε να πείτε γι’ αυτό?

    -ΠΟΣΩΣ με ενδιαφέρει να με καταγγείλετε ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ, πάντως να ξέρετε ότι το κόμμα μας αγωνίζεται ΠΑΝΤΟΥ για ΟΛΑ τα δικαιώματα ΟΛΩΝ των μειονοτήτων, και σεβόμαστε επίσης το δικαίωμά σας γι’ αυτο-προσδιορισμό. Ομως, σαν Οικολόγοι – Πράσινοι ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΑΓΝΟΗΣΟΥΜΕ εκείνους τους Ελληνες πολίτες μουσουλμάνους της Θράκης που επιμένουν (κόντρα στο ρεύμα) να αυτο-προσδιορίζονται ως «Πομάκοι» και για το σεβασμό της δικής τους γλώσσας κάνουμε επίσης Ο,ΤΙ μπορούμε. Επόμενη ερώτηση?

    ……

    Σχόλιο από omadeon | 30/05/2009

  82. Αγαπητέ Omadeon.
    Χάρις στην υπομονή σου και την αντικειμενικότητα σου, ξεκαθαρίζουν τα πράγματα, γι αυτόν που ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ έχει διάθεση να ακούσει.
    Πάντως, θεωρώ ότι η υπερβολικά εστιασμένη στον Τρεμόπουλο κριτική, πρέπει να υποσταλεί, τουλάχιστον απο τούς καλοπιστους, διότι κανει εκλογικη ζημιά στούς Οικολόγους-Πράσινους, τώρα, πού η άνοδός τους
    1. Φοβίζει τον δικομματισμό (και πολύ μ αρέσει αυτό)
    2. Αναγκάζει τα 2 κόμματα της αριστεράς να σκεφτούν για τον εαυτό τους καί να ξεφύγουν απο την μικρομέγαλη τζούφια οίηση τύπου Τσίπρα. (κι αυτό μ αρέσει).
    Γιά την οίηση πού θα αποκτήσουν οι πολιτικά ανέτοιμοι για τό δυσανάλογα μεγάλο εκλογικό ποσοστό πού θά πάρουν Ο-Π, θα την περιστείλουν οι ψηφοφόροι στίς Εθνικές Εκλογές, όπου μάλλον δέν θα τούς δώσουν τό ίδιο μεγάλο ποσοστό..

    Σχόλιο από vripol | 30/05/2009

  83. Oμαντεον το σχόλιο με τον δεκαλογο του Φθόνου το ειχα στελει στο Μπλογκ σου ..
    Ε μαλλον χαθηκε δεν πειραζει ..θα το ξαναγραψω ..

    Οσο για τα αλλα ..ασε φιλε μου ..Ας μη μπερδευουμε τα σωβρακα με τις γραβατες(τουλαχιστον προς το παρόν ..εξαλλου βλεπεις κι εσύ απο που ενορχηρστρωνεται η διαδικτυακή λασπη και ολοι-πια -καταλαβαινουν ..(τουλαχιστον οσοι θελουν να καταλαβουν

    κανε λίγη υπομονή φιλε μου..

    Και να σταματησουμε την ανοδο της Ακροδεξιας και του Ραστσισμου που ααφοξει επικινδυνος ..Αυτό ειναι το κυριο στην Ελλαδα σημερα .

    Σχόλιο από Νοσφεράτος | 30/05/2009

  84. »Και να σταματησουμε την ανοδο της Ακροδεξιας και του Ραστσισμου που ααφοξει επικινδυνος ..»

    = του Ρατσισμου που παραμονευει επικινδυνος ..
    (για οσους βλεπουν πραγματικά γυρω τους το τι συμβαινει ..)

    Σχόλιο από Νοσφεράτος | 30/05/2009

  85. Νοσφεράτε μου ΞΑΝΑ-έψαξα, πάλι δεν βρήκα τίποτε, όμως… εδώ δεν βλέπω να ισχύει ο φθονος που λες… (στο δεκάλογο του Elster).

    Iσχύουν άλλα, πιο επικίνδυνα. Π.χ. η ΣΥΛΛΟΓΙΚΗ ΕΝΟΧΗ όλων των ομάδων ή κομμάτων στην Ελλάδα, να ΜΗ βλέπουν ακόμη τα πιο οφθαλμοφανή απειροελάχιστα ατοπήματα των δικών τους αρχηγών (παρόλο που οι Ο-Π κανονικά δεν θα έπρεπε ΚΑΝ να έχουν «αρχηγό» όπως είπαμε)…. ένα πρωτόγονο ανακλαστικό συλλογικής μεροληψίας που λειτουργεί ΚΑΙ αντιστρόφως, π.χ. άλλοι δαιμονοποιούν αντιπάλους, λόγω απειρολελάχιστων ατοπημάτων τους που μεγαλοποιούνται υπέρμετρα….

    Δυστυχώς όμως, η ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ ΝΟΣΕΙ, τόχω πει πολλές φορές αλλά… πολλοίι κάνουν πως δεν καταλαβαίνουν. Ενας λαός που ΣΤΕΡΕΙΤΑΙ ΣΤΟΙΧΕΙΩΔΟΥΣ ΛΟΓΙΚΗΣ ΚΡΙΣΗΣ, που ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΝ ικανός να βγάλει ΣΩΣΤΟ «καλύτερο Ελληνα όλων των εποχών» σε ΑΝΟΙΧΤΗ δημόσια ψηφοφορία και βγάζει πρώτο στη λίστα το… Σφαγέα των Λαών Αλέξανδρο, και με πρώτη δεκάδα ΕΝΑ σωρό… ΑΣΧΕΤΟΥΣ (ή βλαβερούς) ΑΝΕΥ αξίας…
    μια τέτοια πλειοψηφία ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΑ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΩΝ ΗΛΙΘΙΩΝ, δεν δικαιούται ΚΑΝ να μιλάει ΠΡΙΝ ΜΑΘΕΙ ΚΑΛΑ το θέμα για το οποίο μιλάει. Αλλά φυσικά, αν της το πούμε έτσι κοφτά θα μας περιθωριοποιήσει και θα μας «τιμωρήσει». Ομως ΟΛΕΣ οι πλειοψηφίες ΟΛΩΝ των λαών της γής, άλλη λιγότερο κι άλλη περισσότερο, είναι παρομοίως… ζόμπυ «για τα μπάζα»…

    Το πρόβλημα με τον Τρεμόπουλο είναι ότι… δεν αντέχει, δεν έχει το απαιτούμενο θάρρος (ή θράσος) να ρίξει σε τούτον τον… εθνολαΪκιστή κωλο-λαό τα χαστούκια που του ΑΞΙΖΟΥΝ, αλλά ούτε και στους… διπλανούς κωλολαούς, τα ανάλογα χαστουκάκια, όταν και όποτε τα αξίζουν. Δηλαδή… ΦΟΒΑΤΑΙ ΤΟΥΣ ΔΙΠΟΔΟΥΣ ΠΙΘΗΚΟΥΣ, μην τυχόν και χάσει τις… φόψιες ψήφους τους.

    Π.χ. ΔΕΝ λέει την κρυφή αλήθεια για τη Θράκη, ότι η πλειοψηφία των «Χριστιανών Ελλήνων» εκεί είναι Καρα-ΦΑΣΙΣΤΑΡΙΟ και ημι-ΠΙΘΗΚΟΙ, ενώ οι αντίστοιχοι ΔΗΘΕΝ «Τούρκοι» (μουσουλμάνοι) είναι ΑΚΟΜΗ πιο τρελλαμένα ανθρωποειδή, για τα μπάζα. Και οσοι από αυτούς εκστομίσουν π.χ. την απλή αλήθεια ότι δεν είναι Τούρκοι αλλά Πομάκοι… ΣΤΙΓΜΑΤΙΖΟΝΤΑΙ ΠΑΡΑΥΤΑ από τους δικούς τους τσοπανο-αφεντάδες (τους γνωστούς γλύφτες του Τουρκικού προξενείου).

    Γι’ αυτό φίλε Νοσφεράτε εμείς οι… τρελο-καλλιτέχνες προτιμούμε να λέμε τα πράματα με το όνομά τους, και την εφησυχασμένη πλειοψηφία να ΕΓΚΑΛΟΥΜΕ αντί να παρακαλούμε.

    Ε, πες τα αυτά τώρα σε… πολιτικούς και θα νομίζουν ότι μπερδεύουμε σώβρακα με βούρτσες. Διότι αυτή η άτιμη η __σκοπιμότητα__, εξασφαλίζει το ΑΝΤΙΘΕΤΟ της αλήθειας, (ν όχι το ψέμα, την ΕΝΟΧΗ ΣΙΩΠΗ.

    Στα υπόλοιπα που λες, όπως και σε όσα λέει ο Vripol συμφωνώ απόλυτα
    (και θενκς Vripol για την ενθάρρυνση και τα καλά σου λόγια).

    Σχόλιο από omadeon | 30/05/2009

  86. Είδα σήμερα στο πρωϊνό του Mega, καλεσμένο έναν εκπρόσωπο των Πράσινων και με τρόμο διαπίστωσα ότι όλα αυτά που λέγονται για τον Κεμάλ στην Θεσσαλονίκη και την στάση των Ο-Π, δεν είναι καθόλου συκοφαντίες!

    Μάλιστα, όταν η δημοσιογράφος έδειξε απόκομμα εφημερίδας που έλεγε «Γιατί όχι λεωφόρος Κεμάλ Ατατούρκ στη Θεσσαλονίκη;», ο κύριος ΔΙΑΚΟΣ που εκπροσωπούσε το κόμμα, είπε απίστευτες κουβέντες του στιλ «τεράστια προσωπικότητα» και «εάν είναι να δημιουργήσουμε καλή γειτονία πρέπει να σεβαστούμε τον γείτονα» κλπ!

    Σχόλιο από planitas | 30/05/2009

  87. Πλάνητας,

    δεν ξέρω πόσο οικολόγοι είναι οι «οικολόγοι-πράσινοι» και γιατί είναι περισσότερο οικολόγοι από τους πασόκους, αφού κι αυτοί έχουν ως σύμβολο τον ήλιο, ένα σύμβολο που δείχνει το βαθύτατο σεβασμό προς τη μητέρα-φύση και ως χρώμα επέλεξαν το πράσινο. Λαμβάνοντας υπόψη τη συμμετοχή στη σοσιαλδημοκρατική διαχείριση των Ευρωπαίων πράσινων καταλαβαίνεις ότι οι Ο-Π είναι μια μούφα.

    Εάν επιπλέον συνυπολογίσεις ότι οι μόνες συζητήσεις που κατάφεραν να ανοίξουν μέσα στη κοινωνία είναι:
    -για την τεράστια προσωπικότητα ενός μιλιταριστή που εκτιμούν ότι θα έπρεπε η Θεσσαλονίκη των προσφύγων του ’22 να τον τιμήσει,
    -για το όνομα της ΦΥΡΟΜ ως Μακεδονίας,
    -για το πώς είπε ο Τρεμόπουλος το 1990 όταν ήταν πρόεδρος στην Οικολογική Κίνηση Θεσσαλονίκης το ‘Όχι Πόντιοι στη Θράκη»
    -για το ΑΜΠΕΣΕΝΤΑΡ του εθνικιστικού Ουράνιου Τόξου,
    -για την τουρκικότητα της μουσουλμανικής μειονότητας της Θράκης,

    τότε καταλήγεις στο συμπέρασμα ότι πρόκειται περί ενός «μοναδικού οικολογικού κόμματος» που θα έπρεπε να συμπεριληφθεί στο Βραβείο Γκίνες.

    Αλλά δε θέλω να γράψω άλλα γιατί υπάρχει το άγρυπνο μάτι του Νοσφεράτου που μας ξεωρεί πράκτορες, ξενοκίνητους του εθνολαϊκισμού, όταν τολμάμε να μιλάμε για την ανοησία και την αμετροπέπεια των ψευδο-οικολόγων.

    Εκατό φορές πιο οικολόγοι είναι οι υγιεινιστές «Οικολόγοι Ελλάδας«

    Ομέρ

    Σχόλιο από Πόντος και Αριστερά | 30/05/2009

  88. Τον… Βεργή εννοείς, Ομέρ?
    Ε, καλά…

    Εγώ δεν μπορώ να καταλάβω ΠΩΣ ένα «κόμμα χωρίς αρχηγό» έχει ως… μόνιμο μπάστακα και «άτυπο αρχηγό» τον Μ.Τ.

    Ας μη γελιόμαστε όμως. ΟΛΑ αυτά που λές, ΔΕΝ είναι οι «μόνες συζητήσεις που κατάφεραν να ανοίξουν μέσα στην κοινωνία». Είναι απλά οι μόνες συζητήσεις που κατάφερε να ανοίξει η ΑΡΡΩΣΤΗ Ελληνική κοινωνία μαζί τους. Και σε ΟΛΑ φταίει ο Τρεμόπουλος, για τα λάθη που απαριθμείς.

    1) Την «τεράστια προσωπικότητα» του Κεμάλ ο Τρεμόπουλος στην πραγματικότητα την έχει χεσμένη, απλά ΠΛΑΝΗΘΗΚΕ να νομίζε πως μια τέτοια κίνηση όπως αυτή που πρότεινε θα κατεύναζε τον υπερ-εθνικισμό ορισμένων δικών μας «Τουρκοφάγων».

    2) Το όνομα της FYROM το θεωρεί ίσως χαμένη υπόθεση (όπως και ΜΑΛΛΟΝ είναι, όπως φαίνεται…)

    3) Το «όχι Πόντιοι στη Θράκη», το εξήγησα ήδη. Εγώ αν ήμουν Πόντιος ΔΕΝ θα πήγαινα τότε (το 1990) στη θράκη. Να κάνω ΤΙ? Να… ΣΠΑΣΩ ΤΑ ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΙΚΑ ΜΑΓΑΖΙΑ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΝΤΟΠΙΟΥΣ?

    4) Το Αμπεσεντάρ ΔΕΝ ήταν αρχικά του Ουράνιου Τόξου, αλλά… της Ελληνικής Κυβέρνησης, δεκαετίες πριν. Ο Τρεμόπουλος όμως πήγε στην παρουσίαση του νέου βιβλίου και έδειξε έτσι τη συμπάθειά του προς την κίνηση που το ξανατύπωσε. Δυστυχώς όμως δεν τήρησε τις αναγκαίες ΑΠΟΣΤΑΣΕΙΣ από άλλες πτυχές της ίδιας αυτής κίνησης…

    5) Για την «τουρκικότητα» της Θράκης την πάτησε πιο παλιά, να αποδέχεται το χαρακτηρισμό «τουρκική», διότι ΝΟΜΙΖΕ πως αυτό ήθελαν όλοι αυτοί οι ανθρωποι. Ελα μου όμως, που στην πραγματικότητα οι πιο πολλοί είναι Πομάκοι, και μερικοί καταπιέζονται ΠΙΟ πολύ από το Τουρκικό προξενείο σήμερα παρά από την Ελλάδα? Ας πάει να τους ρωτήσει, όσους Πομάκους τώρα τελευταία ύψωσαν ανάστημα, την άποψή τους. Κι ας μας πει ΑΝ στηρίζει τη ΔΙΚΗ ΤΟΥΣ ανάγκη για σεβασμό, όπως των άλλων…

    ΚΛΑΣΣΙΚΟΣ «αντιεθνικισμός» αρχών δεκαετίας 90. Προφανώς ο άνθρωπος θέλει να παραμείνει νέος, ΜΗ αλλάζοντας όσα έλεγε και πριν είκοσι χρόνια.

    Πάντως είναι ΜΕΓΑΛΗ ΑΔΙΚΙΑ για τα ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΘΕΜΑΤΑ που εγείρουν οι Οικολόγοι-Πράσινοι. Μόνο στο προσωπικό μου μέηλ καταφθάνουν 2-3 ειδοποιήσεις την ημέρα για ΣΟΒΑΡΑ ΘΕΜΑΤΑ ΟΙΚΟΛΟΓΙΑΣ που ΕΠΕΙΓΟΥΝ και ΔΕΝ ΑΚΟΥΓΟΝΤΑΙ ΠΟΥΘΕΝΑ. Ισως όταν τελειώσω κάτι δουλειές να δημοσιεύσω μερικά, γιατί ΔΕΝ είναι ΜΟΥΦΕΣ όπως ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΤΑ ΘΕΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΝΑΦΕΡΕΙΣ, Ομέρ! 🙂

    Σχόλιο από omadeon | 30/05/2009

  89. @Planitas
    Ε, καλά… ΠΕΡΑΣΕ τελικά η «γραμμή Τρεμόπουλου» για τον Κεμάλ και σε…. απλούς διάκους, ΟΧΙ… Οικολόγους ΠΑΠΑΔΕΣ? α χα χα…. Ρε τον μπαγάσα, αντί να παραδεχτεί πως έκανε ΛΑΘΟΣ (πράμα που ελέχθη ΜΠΡΟΣΤΑ ΜΟΥ και ο ίδιος έδειξε ότι -τότε- συμφώνησε με την καλοπροαίρετη εκείνη κριτική… λέγοντας μάλιστα ότι απλώς «τον είχαν εκνευρίσει οι ακροδεξιοί» και το είπε…) αντί λοιπόν να αλλάξει ΓΡΗΓΟΡΑ ΓΡΑΜΜΗ (ΙΔΙΩΣ εν όψει και των αποκαλύψεων του Τανέρ Ακσάμ κ.ά.)… έσπευσε να… ΝΟΥΘΕΤΗΣΕΙ και τους απλούς διάκους και καντηλανάφτες για αυτό το «αλλουνού παπά ευαγγέλιο»!!!! Α ΡΕ, ΓΕΛΙΑ….

    Σχόλιο από omadeon | 30/05/2009

  90. Καμία αντίρρηση omadeon, όμως τι να κάνουμε που εκφράζονται ΚΑΙ για ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ;
    Και μάλιστα τόσο μεροληπτικά.
    Κατανοώ ότι μπορεί ένα μεγάλο μέρος της όλης κουβέντας να είναι δημοσιογραφικής εμπνεύσεως, δηλαδή του στιλ: οι οικολόγοι είναι άφθαρτοι στο πολιτικό παιχνίδι οπότε πως θα τους χτυπήσουμε; Χτύπα τους δημόσια για εθνικά θέματα, ειδικά από τη στιγμή που δημοσκοπικά φαίνονται μεγάλες διαρροές δεξιόθεν (από το σωμα ψηφοφόρων της ΝΔ). Επειδή είναι γνωστό ότι έχουν ευαισθησίες στα εθνικά θέματα τα τμήματα αυτά, χτυπάνε εκεί που πονάει για να συσπειρώσουν την καταρρέουσα κυβέρνηση.

    Μέχρι εδώ όλα καλά. Μπορείς όμως να εξηγήσεις γιατί οι Ο-Π δίνουν τόσο νερό στο μύλο τους;

    Σχόλιο από planitas | 30/05/2009

  91. Αγαπητέ μου Ομέρ,
    Ο Ομαντεόν έχει την υπομονή να αποδώσει την πραγματικότητα με όλη της την λεπτομέρεια.
    Αν δεν θέλουμε να καταλήξουμε σέ απλουστεύσεις πού αδικούν, οφείλουμε να παραδεχτούμε ότι η πραγματικότητα είναι τόσο σύνθετη, όπως ακριβώς την περιγράφει με ακρίβεια παθολογοανατόμου ο Omadeon.
    Ο Omadeon δεν εξωραϊζει, ούτε δικαιολογεί τον ΜΤ
    Ερμηνεύει όμως τίς κινήσεις του και δέν τόν δαιμονοποιεί.

    Σχόλιο από vripol | 30/05/2009

  92. Πλάνητα
    ΜΠΟΡΩ να στο εξηγήσω.
    Απλά οι περισσότεροι Οικολόγοι (τουλάχιστον όσοι γνώρισα και όσοι μελετώ, εδώ και πολύν καιρό) ΕΙΤΕ έχουν ΤΕΡΑΣΤΙΑ άγνοια για την πολυπλοκότητα ορισμένων τέτοιων θεμάτων (π.χ. Θράκη) ΕΙΤΕ ΝΟΜΙΖΟΥΝ (κακώς, μάλλον) ότι «επείγουν άλλα θέματα» και τείνουν να ΑΠΟΔΙΔΟΥΝ την (υπερβολική?) ενασχόληση με τα λεγόμενα «εθνικά θέματα» σε ακροδεξιές ή έστω «αντίθετες με την οικολογία» απόψεις και επιρροές, τις οποίες έχουν απορρίψει.

    ΕΝΤΕΛΩΣ ΣΥΜΠΤΩΜΑΤΙΚΑ, βρέθηκα εδώ, μελέτησα το υλικό του μπλογκ, διάβασα και Ιστορία και άκουσα και την «άλλη άποψη» εδώ και πολύν καιρό. ΕΝΤΕΛΩΣ ΣΥΜΠΤΩΜΑΤΙΚΑ, σε προσωπικό επίπεδο έγινε μια διένεξη στην οποία ΚΑΠΟΙΟΙ άνθρωποι μέσα στο κόμμα με κυνήγησαν (και προβληματίστηκα). ΑΝ ΔΕΝ ΓΙΝΟΝΤΟΥΣΑΝ ΟΛΑ ΑΥΤΑ, τότε…. ΚΑΙ εγώ σήμερα ΜΑΛΛΟΝ δεν θα έπαιρνα χαμπάρι τίποτα και ίσως και να σκλήρυνα ακόμη πιο πολύ τη στάση μου «κατά του εθνικισμού».

    Ο ΓΝΗΣΙΟΣ αντι-εθνικισμός θέλει ΚΟΤΣΙΑ ΓΕΡΑ, όχι… θεολογικές και… υστερικές οικολογικές παρορμήσεις. Θέλει να είσαι ΔΙΚΑΙΟΣ και όχι επιπόλαιος. Ομως… ΠΟΙΟΣ είναι ικανός για κάτι τέτοιο σήμερα στην Ελλάδα? Οταν ο Παπανδρέου είπε την ΠΙΚΡΗ ΑΛΗΘΕΙΑ του «σοσιαλισμός ή βαρβαρότητα» (κλεμμένη από τον Καστοριάδη φυσικά) ο Καρα-γουρουνλής αρπάχτηκε από αυτή για να βροντοφωνάξει «δεν είμαστε βάρβαροι».

    Μα… αφού ΕΙΝΑΙ, ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΠΑΡΑΕΙΝΑΙ. Βάρβαροι ΚΑΙ ανάξιοι.

    Σχόλιο από omadeon | 30/05/2009

  93. Ομαντεόν, τον Παπανικόλα των «Οικολόγων Ελλάδας» εννοώ. Κλασσικοί οικολόγοι υγιεινιστές από παλιά.

    Ομέρ

    Σχόλιο από Πόντος και Αριστερά | 30/05/2009

  94. Ασε να ΄ούμε, Ομέρ. Τυχαίνει να ΕΙΧΕ ΚΑΠΟΤΕ ΔΟΥΛΕΨΕΙ η πρώην γυναίκα μου (Πολωνέζα) στην επιχείρηση του ‘κυρίου’ αυτού. Για ΨΙΧΟΥΛΑ – φυσικά!!!

    ΔΕΣΜΕΥΟΜΑΙ να σας μεταφέρω τη… ΜΠΟΧΑ!!!!

    Σχόλιο από omadeon | 30/05/2009

  95. Ρωτώντας παλιά στελέχη των Οικολόγων έμαθα τα εξής:

    Ο Διάκος δεν είναι απλός Διάκος. Ήταν ένα από τα παλιά στελέχη των Οικολόγων-Εναλλακτικών που μαζί με τον Τρεμόπουλο,τον Χρυσόγελο και λίγους άλλους δημιούργησαν τους Ο-Π με πιο δραστήρια συνιστώσα τη Οικολογική Κίνηση Θεσσαλονίκης. Βέβαια ο κύριος όγκος των Οικολόγων-Εναλλακτικών δεν τους ακολούθησε. Κάποιοι ακολούθησαν τον Καραμπελιά, ο οποίος αφοσιώθηκε στα εθνικά περισσότερο του πρέποντος, ίσως λόγω Κυπριακού. Άλλοι λόγω της προϊστορίας του Τρεμόπουλου. Άλλοι γιατί πίστευαν ότι το νέο σχήμα είναι αναξιόπιστο έτσι κι αλλιώς και η οικολογία είναι άλλοθι για μια συγκρότηση ενός είδους «αριστεριστών» με ένα ελκυστικό περίβλημα.

    Ομαντεόν, το «Σοσιαλισμός ή βαρβαρότητα» το έγραψε ο Ένγκελς, το αναπαρήγαγε η Λούξεμπουργκ κι απ’ αυτήν το δανείστηκε ο Καστοριάδης.

    Σκέφτομαι να κάνω ένα αφιέρωμα με τίτλο: «Σοσιαληστές και βάρβαροι» 8)

    Ομέρ

    Σχόλιο από Πόντος και Αριστερά | 30/05/2009

  96. Ομέρ, ΕΥΓΕ για την πολύτιμη πληροφορία.

    Χαίρομαι που το έψαξες καλά το θέμα. ΘΑ σου πω ΤΙ έμαθα εγώ. Εμαθα ότι ο Καραμπελιάς θεωρείται από ΠΑΡΑ πολύν κόσμο εκείνος που ΔΙΕΛΥΣΕ το κόμμα των Οικολόγων Εναλλακτικών, και εκείνος που δημιούργησε τα «αντιεθνικιστικά ανακλαστικά» αυτής της ομάδας (ή κλίκας) που αναφέρεις. Αλλά… ρε παιδί μου, ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΣΟΒΑΡΑ ΠΡΑΜΑΤΑ ΑΥΤΑ, μια ΤΟΣΟ μικρή κλίκα όπως αυτή, να κυριαρχεί ΑΚΟΜΗ σε ένα κόμμα και έναν χώρο που διακηρύσσει δημοσίως την… ΜΗ-αρχηγική του δομή!

    (κατά τα άλλα, ΔΕΝ ήμουν στην Ελλάδα, γύρισα τέλη του 89 και τίποτε δεν ξέρω για το θέμα από πρώτο χέρι).

    Αυτό που είπες πάντως δείχνει ότι ο Διάκος είναι δασκαλεμένος από τον ίδιο τον Τρεμόπουλο, που να για να «σώσει το πρόσωπό του» επέβαλλε την ΕΠΙΦΑΝΕΙΑΚΗ ΕΞΗΓΗΣΗ για το λάθος του (βαφτίζοντας το κρέας ψάρι, και το λάθος σωστό).

    Σχόλιο από omadeon | 30/05/2009

  97. Ομέρ, ο οικολόγος-υγιεινιστής Παπανικόλας, δεν είναι απο τούς αδελφούς Παπανικόλα πού έχουν γεμίσει με μπετόν την μισή Αττική, ή κάνω λάθος;

    Σχόλιο από vripol | 30/05/2009

  98. Vripol,
    ΔΕΝ το ξέρω αυτό καθόλου, αλλά… ΟΥΤΕ θα ένιωθα έκπληξη αν ίσχυε!

    Σχόλιο από omadeon | 30/05/2009

  99. ΔΙΑΛΙΕΧΤΕ:

    ΟΙΚΟΛΟΓΟΙ-ΕΛΛΑΔΑΣ ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΣ

    ή

    ΟΙΚΟΛΟΓΟΙ-ΠΡΑΣΙΝΟΙ ΤΡΕΜΟΠΟΥΛΟΣ

    (τι καλά που ο καπιταλισμός μας δίνει πολλές εναλλακτικές επιλογές 8) )

    ——————————————————————–

    ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ 2009 – ΤΟ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟ ΤΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ «ΟΙΚΟΛΟΓΟΙ ΕΛΛΑΔΑΣ»

    Παρασκευή, 22 Μαΐου 2009

    Όλοι οι υποψήφιοι Ευρωβουλευτές είναι γέννημα και θρέμμα του Λαού.
    Από το Λαό για το Λαό με πολύτιμες πολιτικές γνώσεις και εμπειρίες για τη διέξοδο του ελληνικού Λαού από την οικονομική και ηθική κρίση που δημιούργησαν στον τόπο μας τα κόμματα που κυβέρνησαν τη χώρα μας τα τελευταία χρόνια.

    Κυρίαρχο σύνθημα « Η πολιτική ανιδιοτέλεια με την οποία θα πετύχουμε την πολιτική κάθαρση της Ελλάδας και όλων των χωρών του κόσμου. Η πολιτική κάθαρση της Ελλάδας και της Ευρώπης».

    Για να αλλάξει η ζωή μας θα πρέπει οι Οικολόγοι Ελλάδας να γίνουν κυβερνήτες ή οι κυβερνήτες να γίνουν Οικολόγοι Ελλάδας. Διαλέχτε…!

    Oι Οικολόγοι Ελλάδας – Κωνσταντίνος Παπανικόλας είναι στο πλευρό του πολίτη και τα άξια στελέχη του είναι αποφασισμένα να εργαστούν για μια νέα οικολογική Ελλάδα, μια ανθρώπινη Ευρώπη, μια ευτυχισμένη ανθρωπότητα.

    http://www.oikologoi.gr/

    Σχόλιο από Πόντος και Αριστερά | 30/05/2009

  100. Και… ελάτε να δουλέψετε στην επιχείρησή μας. Σας δίνουμε… ΚΑΠΟΙΟ χαρτζηλίκι (για να μην πεθάνετε και τελείως…) 🙂

    Σχόλιο από omadeon | 30/05/2009

  101. εγώ απορώ πώς ο τρεμόπουλος συνδυάζει το να έχει καθίσει σε ένα πάνελ που γράφει φαρδιά πλατιά μακεδονικό αναγνωστικό (το οποίο – αν δεν απατώμαι – δημιουργήθηκε έπειτα από συμφωνία βουλγαρίας κι ελλάδας, άρα θα έπρεπε να καλείται βουλγαρικό, όχι «μακεδονικό» ή σλαβομακεδονικό πάντως), και τώρα να λέει «αυτά που έλεγα εγώ πριν χρόνια τώρα για το ζήτημα, τα δέχονται όλοι». πώς συνδυάζονται τα περί συμβιβαστικής λύσης, μη μονοπώλησης διεθνώς του ονόματος, με το να δέχεσαι να ονομάζεται ένα βουλγαρικό αναγνωστικό μακεδονικό;

    προδότη δε θα τον πω τον κύριο, έχω μια πολύ στενή αντίληψη για την σημασία της λέξης αυτής. θεωρώ ότι είναι αφελής και αλαζόνας, γιατί χώνεται και μιλάει για ό,τι αγνοεί. αντί να ζητήσει μια απλή και δίχως τεμενάδες συγγνώμη, έκανα λάθος παιδιά, όλοι μας λέμε και καμμιά μπούρδα (ή πολλές), τώρα λέει από πάνω και ότι δικαιώνεται. και, το χειρότερο βρίσκει και υπερασπιστές, μη τυχόν του λερωθεί η βασιλική ρόμπα και δυσφημιστεί το κόμμα των ο-π.

    αλλά γιατί να τον υπερασπιστεί κανείς γενικά και ειδικά για τις θέσεις του στα ζητήματα αυτά; επειδή οι λαοτικοί τον συκοφαντούν και τον βρίζουν ως προδότη; έτερον εκάτερον. και όντως θα δυσφημιστούν οι ο-π, αν δεν ενοχλούνται από τις απόψεις αυτές. και καλά θα πάθουν, αφού είναι τόσο αφελείς να κρύβονται πίσω από τον μπαμπούλα του λαος για να σώσουν σώνει και καλά τον νο1 τους.

    αν δεν απατώμαι, οι οικολόγοι της κύπρου ήταν στις δυνάμεις που τάχθηκαν κατά του σχεδίου ανάν.

    πού τέτοια στάση αξιοπρέπειας από τους ελλαδίτες ομοϊδεάτες τους.

    Σχόλιο από Γιάννης | 30/05/2009

  102. άγρυπνο μάτι του Νοσφεράτου που μας ξεωρεί πράκτορες, ξενοκίνητους του εθνολαϊκισμού, κλπ κλπ »

    σιγα!
    τι να σου πω βρε Ομερ ..Δεν το περιμενα…
    τελος πάντων ..Οπως νομιζεις

    Σχόλιο από Νοσφεράτος | 31/05/2009

  103. Καλά βρε Νοσφεράτε. Μην αρπάζεσαι!

    Είναι αλήθεια ότι θα έγραφα κι άλλα για τους Ο-Π…. αλλά σε ντρέπομαι, που να πάρει 8)

    Ομέρ

    Σχόλιο από Πόντος και Αριστερά | 31/05/2009

  104. Το κίνημα οικολόγων-περιβαλλοντιστών της Κύπρου έχει πιο «δεξιόστροφα» αντανακλαστικά στα εθνικά θέματα. Αλλά και η Κύπρος δεν είναι το ακριβές αντίστοιχο της ελλαδικής πολιτικής σκηνής. Όποτε έχω προσπαθήσει Νοσφεράτε να σκεφτώ με σχέσεις αντιστοιχίας, έχω χάσει τη μπάλα.
    Που να πάμε και προς ΑΚΕΛ μεριά, αλλά είναι μια διαφορετική κουβέντα αυτή!

    Σχόλιο από planitas | 31/05/2009

  105. Καλό… τέλος μήνα!
    Λοιπόν, με τα περισσότερα όσων είπε ο Γιάννης συμφωνώ, και ΔΕΝ το λέω με ιδιαίτερη χαρά (για τον Μ.Τ.). Με τα υπόλοιπα όσων είπε, πάααλι… συμφωνώ, αλλά ΙΣΩΣ να τα έλεγα αλλιώς.

    Π.χ. μάλλον _και_το ΛΑΟΣ κρύβεται πίσω από τον… μπαμπούλα του Τρεμόπουλου, ενώ ΔΕΝ χρειαζόταν καν «συγνώμη» από τον ίδιο. Μια απλή αυτο-κριτική χρειαζόταν, που ένας άλλος στη θέση του θα τη μετέτρεπε σε αφορμή δημιουργικής εμβάθυνσης!
    Θα μπορούσε επίσης να πει «στηρίζουμε το αναγνωστικό μιας γλώσσας που διασώζεται, αλλάααα….» (ένα μεγάλο «αλλά»)…

    Νοσφεράτε μου, βαρύ ήτο το αστείον του Ομέρ, βαρύτατο όπως ο ΓΔΟΥΠΟΣ… ποντιακής μπότας, που πάτησε με δύναμη το έδαφος, όπως συμβαίνει συχνά σε ποντιακούς χορούς! Διότι (ως γνωστόν) «ξενοκίνητος εθνολαϊκισμός» ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ, αποτελεί οξύμωρον σχήμα, όπως π.χ. «παρθένα πόρνη», «αποστειρωμένος βόθρος», κ.ο.κ. 🙂

    Σχόλιο από omadeon | 31/05/2009

  106. Γιάννη,
    θα έλεγα ότι η ΑΚΑΜΨΙΑ του Τρεμόπουλου δημιούργησε πρόβλημα σχεδόν ΕΚ ΤΟΥ ΜΗ-ΟΝΤΟΣ. Τα ίδια είπαν κι άλλοι, αλλού (π.χ. Πάνος Ζέρβας – όσον αφορά το «όχι Πόντιοι στη Θράκη»). Φταίει ο… οικο-μανιχαϊστικός (χεχε) τρόπος της «λογικής» η οποία διαχωρίζει τον κόσμο σε «καλούς διεθνιστές οικολόγους» και σε «κακούς εθνικιστές» (βρωμιάρηδες?) προφανής εν προκειμένω για όσους ξέρουν καλά το φαινόμενο, Ε, αν του «την πεις» παραπάνω από ένα σημείο, θα σε δει ίσως και σαν εχθρό. ΔΕΝ είναι καν ικανός να «μπει στο νόημα», ότι (ρε φίλε) όταν σε εγκαλούνε για έναν ΤΙΤΛΟ ΑΡΘΡΟΥ ΠΟΥ ΕΓΡΑΨΕΣ, μπορείς να λες Ο,ΤΙ ΘΕΣ για υπεράσπισή σου, αρκεί ΠΡΩΤΑ να ΜΗΝ ΑΡΝΗΘΕΙΣ ΤΟ ΓΕΓΟΝΟΣ ότι ΟΝΤΩΣ το έγραψες! Καλά, ΤΟΣΟ ΜΕΓΑΛΗ μαλακία έκανε που το βρίσκω ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ, ΕΚΠΛΗΚΤΙΚΟ!!!
    Δεν πίστευα στ’ αυτιά μου και στα μάτια μου, όταν τον ΕΙΔΑ να το κάνει, στο βίντεο!!! ΑΑΑΑΑΣΕ, να’ ούμε…

    Σχόλιο από omadeon | 31/05/2009

  107. Και Νοσφεράτε μου αγαπητέ, έκανες ΛΑΘΟΣ αν νόμισες πως εδώ παίζει ο παράγων «φθόνος και μνησικακία». ΤΙ ΕΧΕΙ τέλος πάντων ο Μιχάλης για να ζηλέψει κάνας άλλος? Ταπεινός είναι, με απλό μηχανάκι κυκλοφορεί, ΔΕΝ το παίζει μάγκας ή παντογνώστης κλπ.

    ΟΧΙ, φοβάμαι ότι τον δικαιολογείς επειδή τον συμπαθείς ίσως, ή επειδή βλέπεις την ΑΛΛΗ πλευρά, την πολύ αληθινή, που με πολύ κόπο ΗΔΗ εξηγείς (ξανά και ξανά) και νιώθεις πως πάει χαμένη – ΙΣΩΣ. Ομως… ΔΕΝ πάει χαμένη. Οσοι έχουν αυτιά ΑΚΟΥΝΕ!

    Σχόλιο από omadeon | 31/05/2009

  108. Ομέρ,
    ΔΕΝ χρειάζεται να εντείνεις την κριτική στους Ο-Π! 🙂
    Ανέλαβαν ΑΛΛΟΙ, μερικοί μάλιστα… από μη-εθνικιστική άποψη! Π.χ. ο διαδικτυακός φίλος μου μπλόγκερ Stazybo Horn, που εντόπισε ένα ΚΡΑΥΓΑΛΕΟ (έως και κωμικό) δείγμα _βλακείας_ σε κύκλους των Ο-Π, όταν… έκλεψαν κάποια (δεδηλωμένα) «copyrighted» φωτογραφία, κάποιας υποψήφιάς τους, ΧΩΡΙΣ άδεια από τον καλλιτέχνη φωτογράφο (που την είχε αναρτήσει αλλού μαζί με μηνύματα αυστηρώς _δικού του_ copyright) και την κότσαραν στα έντυπά τους, ενώ θα μπορούσαν κάλλιστα να τον _ρωτήσουν_ πρώτα (να μην πω και ΠΛΗΡΩΣΟΥΝ, κατι-τις για τον κόπο του):

    Οι Οικολόγοι Πράσινοι ενδιαφέρονται για πνευματικά δικαιώματα;

    Δυστυχώς το ποσοστό βλακείας ΜΕΣΑ σε κύκλους των Ο-Π είναι μάλλον αρκετά μεγάλο (αλλιώς θα «την είχαν πει» ΚΑΙ στον ίδιο τον Μ.Τ.)

    Σχόλιο από omadeon | 31/05/2009

  109. Και μερικές «τοποθετήσεις» ανακοινώσεων των Ο-Π είναι ΠΟΛΥ εξοργιστικές σε ποσοστό «ξύλινης γλώσσας», ΤΟΣΟ ώστε ξεπερνάνε άκόμη και το.. ΚΚΕ. (Ποιά είναι η διαφορά? Μήπως το ότι το «ξύλινο» συστατικό δεν είναι… μεταλλαγμένο? -χεχε)
    Εχει καταντήσει ΑΝΕΚΔΟΤΟ, με σοβαρές αρνητικές επιπτώσεις. Π.χ δείτε ΤΙ λέει μια εξοργισμένη ΠΡΩΗΝ υποψήφια των Ο-Π σε δικό της ποστ, εδώ:
    http://adacamino.blogspot.com/2009/05/o.html

    Σε… ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΗ των ανακοινώσεων, θα έλεγα στην αγαπητή αυτή (και πολύ ευαίσθητη) κυρία ΠΡΩΗΝ υποψήφια, πως… (αν και έχει δίκιο) ΥΠΟΤΙΜΑ ΤΟ ΠΟΣΟΣΤΟ ΒΛΑΚΕΙΑΣ που περιέχουν οι ΞΥΛΙΝΕΣ και ΑΠΟΣΤΕΙΡΩΜΕΝΕΣ αυτές επίσημες ανακοινώσεις. Δείτε και στο «Μανιτάρι του Βουνού» τις δηλώσεις ΑΛΛΟΥ πρώην υποψήφιου των Ο.Π. – του κ. Σταματόπουλου.

    Εγώ πάντως «τα πήρα στο κρανίο» και δηλώνω, κατόπιν όλων αυτών, ότι ΕΧΩ ΠΡΟΒΛΗΜΑ με την ΗΓΕΣΙΑ του κόμματος, ενός κόμματος που ΚΑΝΟΝΙΚΑ ΔΕΝ ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ να έχει καν ηγεσία!

    Κι αν γνωστός θαμών της… Καλύβας θριαμβολογεί υπέρ του Μ.Τ. ότι… εξελέγη από ενδοκομματική ψηφοφορία, ΔΕΝ εκπλήσσομαι μεν (από την ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΚΗ ΒΛΑΚΕΙΑ) αλλα δηλώνω πλέον ότι ΔΕΝ στηρίζω τους Ο-Π!! Θεωρώ σίγουρη την είσοδο του Μιχάλη στην Ευρωβουλή και τον προτρέπω να ΜΗΝ τα κάνει ΘΑΛΑΣΣΑ πάλι, όταν βρεθεί εκεί, γιατί θα του «την πούμε» πολύ, πάρα πολλοί!

    Σχόλιο από omadeon | 31/05/2009

  110. Ομαντεόν, επειδή μας εκφράζει η άποψή σου για τους Ο-Π, θα σου προτείναμε να κάνεις ένα κείμενο και να το αναρτήσουμε.

    Το «ξενοκίνητος» βρε καλοί μου άνθρωποι, πήγαινε στους «ξένους». Δηλαδή σε όσους δεν είναι «δικοί μας». Το «ξένος» εδώ δεν έχει την έννοια του αλλοεθνούς, αλλά τους αλλότριου ακροδεξιού, του επικίνδυνου νεο-ναζί κ.λπ. κ.λπ.

    Ομέρ

    Σχόλιο από Πόντος και Αριστερά | 31/05/2009

  111. Ασε Ομέρ, έχεις… ΞΕΝΟΚΙΝΗΤΟ ΧΙΟΥΜΟΡ, τελικά.

    ΔΕΝ μπορεί κανείς πια να σε… εμπιστευτεί, μπορεί π.χ. να μου προτείνεις να γράψω άρθρο και νάχεις… ΔΑΚΡΥΣΕΙ ΑΠΟ ΤΑ ΓΕΛΙΑ, την ΩΡΑ που το προτείνεις! 🙂

    (πάντως μόλις τελειώσω κάτι δουλειές, ελπίζω ΠΡΙΝ τις εκλογές, κάαατι θα γράψω, που… ΑΝ το θες, σας δίνω το κΛόπυράϊτ)! 🙂

    Σχόλιο από omadeon | 31/05/2009

  112. Βρώμισε ο κόσμος από σκάνδαλα… άσεμνα καθόλου ταπεινα.
    Ο Γιώργος ανεπαρκής, δεν μπορεί να συγκινήσει….
    -Ας παίξουμε τον ΣΥΡΙΖΑ. 15% και 18% του δώσανε..έτσι για αρχή…
    Εκεί κάποιοι τσιμπήσανε αλλά οι πολλοί δεν μασάνε..
    Στα προφορικά δεν τα πήγε καλά ο ΣΥΡΙΖΑ και στις γραπτές εξετάσεις του Δεκέμβρη δεν παρουσιάστηκε καν, κοπροσκύλιαζε στους δρόμους….
    σε αντίθεση με κάποιους άλλους που…. γράψανε καλά τον Δεκέμβρη και πήραν τα εύσημα από κόμματα και ΜΜΕ ‘εντυπα και ηλεκτρονικά…(Χρειαζούμενοι αυτοί αλλά για ειδικές ποστολές)
    Τσαμπουκαλεύτηκε και με τον βωβονικήτα…
    – Δεν είναι να τον εμπιστεύεται κανείς τον ΣΥΡΙΖΑ.
    Το 15 γίνεται 5 και στο καλό..

    -Και τώρα τι κάνουμε!!!.
    Ουουουουπς και νάσου σεμνά και ταπεινά οι Ο-Π με 7 και 8%. Από που κι ως που, δεν έχει σημασία.
    -Καλά παιδιά φαίνονται, τον βωβονικητα δεν ενόχλησαν, άστους να ασχολούνται με τον Πανίκα αν τους βάλεις δε και έναν βιολογικό καθαρισμό στην βάση της Σούδας λύθηκαν τα προβλήματα…
    Άσε που τραβάνε και όλο το φτύσιμο για την εξωτερική πολιτική και μένουμε εμείς καθαροί
    Υφυπουργός εξωτερικών ή υπουργείο περιβάλοντος ?
    Διαλέχτε κόσμε….

    Σχόλιο από sarantamilakokkina | 31/05/2009

  113. Δημοσιευμα της εφημερίδας το ΕΘΝΟΣ της Κυριακης 31-Μαϊου 2009
    ΞΕΣΠΑΣΜΑ 250 ΙΣΤΟΡΙΚΟΙ ΤΩΝ ΗΠΑ

    Ξεπέρασε τα όρια η αοησία των σκοπιανών
    Κίνημα ακαδημαϊκών ξέσπασε στις ΗΠΑ που έστειλαν
    επιστολή στόν Ομπάμα λέγοντας του ότι, ο Αλέξανδρος ήταν Έλληνας και ότι οι Σλάβοι ήρθαν 1.000 χρόνια μετά.
    Παρακαλώ να διαβάσετε το δημοσίευμα και θα δικαιώσετε όλους αυτούς που αντιδρούν κατά των Σκοπίων και τους νταβατζειδων τους
    Γραφουν ακομα οτι. Ο Μέγας Αλέξανδρος ήταν Ελληνας και όχι Σλάβος, και οι Σλάβοι και η γλώσα τους δεν βρέθηκαν ποτέ κοντά στη γη του, παρα μόνο 1.000 χρόνια αργότερα, τονίζουν και ζητούν την παρέμβαση του Αμερικανού προέδρου ώστε να ξεκαθαρίσουν κάποια ιστορικά συντρίμμια που άφησε η προηγούμενη κυβέρνηση των ΗΠΑ όταν ο Τζορτζ Μπους αναγνώρισε μονομερός τα Σκόπια, ος Δημοκρατία της Μακεδονίας. κ.λ.π.κ.λ.π. Άρα δικαιώνομε στο σχολιό μου ν.58

    Σχόλιο από κάτσε καλάααααα | 31/05/2009

  114. Προτείνω την ίδρυση μιας νέας…
    ΣΟΥΡΕΑΛΙΣΤΙΚΗΣ ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΗΣ (ΜΕΤΑ-)ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ!!!χαχαχα….

    -σύμφωνα και με ένα σχόλιο για τη «Νοημοσύνη των Σμηνών»:

    Το επιεικώς απαράδεκτο πρωτοσέλιδο του Ριζοσπάστη και μία φιλική (αλλά αυστηρή) Σημειολογική Κριτική Ανάλυσή του

    Σχόλιο από omadeon | 31/05/2009

  115. omadeon,
    αν οι φίλοι του τρεμόπουλου θέλουν να υπερασπιστούνε τον εν λόγω από την κατηγορία περί προδοσίας κλπ που του απευθύνουν οι λαοτικοί και οι μη ακροδεξιοί εθνικιστές, εγω δεν διαφωνώ καθόλου. κι εξάλλου, αν στο βλογ αυτό ερχόταν κανένας λαοτικός κι άρχιζε τα περί εθνοπροδοσίας, νομίζω όλοι θα τον περιποιούνταν καλά.
    συμφωνώ ότι το πρόβλημα το δημιούργησε ο ίδιος εκ του μη όντως. και ακριβώς γι’αυτό θα μπορούσε ο ίδιος δίχως τη βοήθεια κανενός να το μπαλώσει πολύ εύκολα και να τελειώσει αυτό το ζήτημα. επειδή δεν το κάνει, αφενός θεωρώ ότι δεν έχει καμμιά διπλωματία (και δεν πρόκειται να κερδίσει πολλύ κόσμο με τέτοια στάση, ως πολιτικό πρόσωπο) αφετέρου είτε τα πιστεύει (τώρα πώς πιστεύεις και στη μακεδονικότητα του αναγνωστικού και στην μη-αποκλειστικότητα της λ. μακεδονία, αυτό είναι ζήτημα άλλο!) είτε είναι αρκετά εγωιστής ώστε να φοβάται μη χάσει το νο1 αμα πει ότι έσφαλε.

    Σχόλιο από Γιάννης | 31/05/2009

  116. Γιάννη, συμφωνώ με όσα λες!!!

    Στο μεταξύ, προέκυψαν και κάποια άαααλλα πραματάκια στο μέηλ μου, που δείχνουν ότι… δεν είναι και ΤΟΣΟ απλά τα πράματα όσο φαίνονται, δηλαδή… ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟ πρόβλημα ο Μ.Τ.

    ΔΕΝ έχω αξιολογήσει πλήρως και διασταυρώσει ακόμη 100% όλα τα νέα στοιχεία, αλλά 2 σοβαρά δείγματα είναι π.χ. αυτά:

    Οικολογική Ομάδα Βέροιας
    ΚΑΜΙΑ ΣΧΕΣΗ ΔΕΝ ΕΧΕΙ Η ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΒΕΡΟΙΑΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΟΙΚΟΛΟΓΟΥΣ -ΠΡΑΣΙΝΟΥΣ
    http://xronika05.blogspot.com/2009/05/blog-post_828.html

    Περιβαλλοντική Πρωτοβουλία Μαγνησίας
    Οικολογία και Πολιτική Οικολογία Τα πράγματα στη θέση τους
    http://www.oikoen.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=66:2009-05-27-06-17-54&catid=38:2009&Itemid=83

    Σας προτείνω αν έχετε χρόνο να τα διαβάσετε προσεκτικά, αλλά και με… επιφύλαξη, διότι ΔΕΝ ξέρω την αξιοπιστία των πηγών αυτών, παρά μόνο έχω ΕΝΔΕΙΞΕΙΣ γι’ αυτή.
    Το θέμα είναι, δηλαδή, κατά πόσον εμφανίζεται (ταυτόχρονα με τον Μ.Τ.) και ευρύτερο πρόβλημα «Οικολογικής Μονοπώλησης»!!!

    Σχόλιο από omadeon | 31/05/2009

  117. Υ.Γ. Αν κανείς βιάζεται, συνιστώ ΠΡΩΤΑ το δεύτερο λινκ, ένα σοβαρό και νηφάλιο κείμενο που δεν κριτικάρει άδικα, απλώς επισημαίνει… πράγματα που ΔΕΝ ήξερα, π.χ.

    …το κόμμα αυτό (Ο-Π) επιχείρησε, με κομματική παρέμβαση, τη χειραγώγηση του ΠΑΝΔΟΙΚΟ[*], στα τελευταία δύο συνέδριά του, με σκοπό, όπως αποδείχθηκε, να κερδίσει θέσεις και «κομματικούς πόντους» ενόψει επερχόμενων εκλογών, αδιαφορώντας για τα προβλήματα που θα δημιουργήσει…

    [*] ΠΑΝΔΟΙΚΟ = Πανελλήνιο Δίκτυο Οικολογικών Οργανώσεων.

    Σχόλιο από omadeon | 31/05/2009

  118. ΚΑΜΙΑ ΣΧΕΣΗ ΔΕΝ ΕΧΕΙ Η ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΒΕΡΟΙΑΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΟΙΚΟΛΟΓΟΥΣ -ΠΡΑΣΙΝΟΥΣ

    Ακόμη μια φορά και με αφορμή τις επικείμενες Ευρωεκλογές, θα θέλαμε πούμε ότι, με κανένα πολιτικό κόμμα δεν έχει σχέση η Οικολογική Ομάδα Βέροιας. Ιδιαίτερα με τους Οικολόγους Πράσινους. Εάν ανατρέξουμε στο παρελθόν, στους Οικολόγους Εναλλακτικούς, θα δούμε ότι και τότε, ίδια πρόσωπα πρωταγωνιστούσαν, με αποτέλεσμα να αποκαταστήσει ο Οικολογικός χώρος την εικόνα του, μετά από δέκα και πλέον χρόνια. Τα ίδια πρόσωπα και τώρα, με επικεφαλής τον κ. Τρεμόπουλο, προσπαθούν να επανακάμψουν, με την ίδια απαράδεκτη πολιτική κουλτούρα, που καμία σχέση δεν έχει με μια άλλη πολιτική ηθική που επικαλούνται.

    Σε καμία περίπτωση, οι Οικολόγοι Πράσινοι, δεν εκφράζουν τον Οικολογικό χώρο. Για του λόγου το αληθές, σε όλα τα καίρια και σοβαρά περιβαλλοντικά προβλήματα της περιοχής μας, πάντα ήταν απόντες, αν και ο επικεφαλής κ. Τρεμόπουλος, έχει ως έδρα την Θεσσαλονίκη, όπου και καταλήγουν τα δικά μας προβλήματα.
    Είναι λυπηρό πρόσωπα που έκαναν τόσο κακό στον περιβαλλοντικό χώρο, να προσπαθούν και πάλι να πείσουν για μια άλλη πολιτική που καμία σχέση δεν έχουν με αυτήν.

    Η επί είκοσι χρόνια προσπάθειά μας, μας έδωσε την ευκαιρία να γνωρίσουμε πρόσωπα και πράγματα. Τονίζουμε λοιπόν ότι, ειδικά ο επικεφαλής των Πράσινων, είναι μια απογοήτευση. Η ευαισθησία και το ενδιαφέρον των πολιτών, δεν μπορεί να έχει εκφραστή τον κ. Τρεμόπουλο.
    Η Οικολογική Ομάδα Βέροιας, καμία απολύτως σχέση δεν έχει, με τους Οικολόγους πράσινους. Κρατά μάλιστα μια αυστηρή, κριτική στάση
    .

    -Η ανακοίνωση αυτή εκδόθηκε από την Οικολογική Ομάδα Βέροιας

    ——————
    θενκς Ομαντεόν!

    Σχόλιο από Πόντος και Αριστερά | 31/05/2009

  119. Ομέρ,
    τόξερα ότι… θα σου αρέσει πιο πολύ το πρώτο κείμενο (που αναφέρεται στον Τρεμόπουλο), όμως για μένα και άλλους το δεύτερο κείμενο είναι ταυτόχρονα το πιο ανησυχητικό αλλά και… το πιο νηφάλιο. Διότι ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΘΙΓΕΙ (ίσα-ίσα προτρέπει τους Ο-Π να ακολουθήσουν σωστότερους δρόμους και δεν τους απορρίπτει)… θέτει σοβαρότατα θέματα -τελικά- πολιτικής απόπειρας ΚΑΠΕΛΛΩΜΑΤΟΣ (όπως είδες) από μια κίνηση που _μάλλον_ νομίζει πως είναι η ΜΟΝΑΔΙΚΗ στο χώρο της Οικολογίας, ή και η πιο έγκυρη, αυτομάτως δικαιούμενη επομένως να υπερισχύει και αλλού, εκεί όπου άλλοι άνθρωποι, όχι απαραίτητα ίδιοι από πολιτική άποψη, επιτελούν κάποια σοβαρά οικολογικά ωφέλιμα έργα.

    Αντίθετα, χρέος των Ο-Π θα ήταν να ΚΑΛΕΣΟΥΝ αυτούς τους ανθρώπους, προσφέροντάς τους αυτομάτως κάποια δικαιώματα μέσα στο δικό τους κίνημα, αντί να θέλουν να υπερισχύσουν στις δικές τους πρωτοβουλίες! Δυστυχώς… ΚΑΑΑΤΙ μου θυμίζει αυτό, π.χ. την απόπειρα του… Λένιν να μετατρέψει όλους τους άλλους επαναστάτες σε Μπολσεβίκους! Αστα να πάνε…
    ΜΠΛΕΞΑΜΕ άσχημα!

    Σχόλιο από omadeon | 31/05/2009

  120. Το κόμμα των Οικολόγων Πράσινων είναι ένα παρακλάδι του βάρβαρου καπιταλιστικού συστήματος

    Να σας πω ένα απλό παράδειγμα. Εάν φυτρώσει στο αμπέλι μας ένα αγριάμπελο και το κόψουμε, θα δουμε αργότερα να φυτρώνουν δεκάδες παρακλαδια γύρο απο τον κομμένο κορμό. Για να απαλλαχτούμε απο αυτό και τα παρακλάδια του,χρειάζεται ξερίζωμα.

    Αυτό το κόμμα ιδρύθηκε για να μαντρώσει τους δυσαρεστημένους οπαδούς απο τα δύο μεγάλα κόμματα ΠΑΣΟΚ και ΝΔ για να μην πάνε στα αριστερά κόμματα.

    Δέν πρέπει να ξεχνάμε ότι τα οικολογικά κόμματα της ευρωπαϊκης ένωσης ψήφισανε υπερ του βομβαρδισμού της Σερβίας απο το ΝΑΤΟ. Καμιά κουβέντα δεν κάνανε για τα τοξικά του ουρανίου που φάγαμε στην μούρη μας από της βόμβες του ΝΑΤΟ. Και ακομα ψηφίσανε την συνθήκη του Μάαστριχ, και πολλα άλλα αντιλαϊκα νομοσχέδια στην ευρωβουλη

    Αυτοί είναι οι πρασινόμαυροι

    Σχόλιο από κάτσε καλάααααα | 31/05/2009

  121. @ΟΧΙ φίλε «κάτσε καλά», ΟΧΙ και πάλι ΟΧΙ, σχεδόν σε όλα.

    Το κόμμα των Οικολόγων Πράσινων ΔΕΝ είναι τέτοιο… απλοϊκό συνομωσιολογικό «κατασκεύασμα του συστήματος» (και μάλιστα του βάρβαρου και καπιταλιστικού). Είναι κάτι ΕΝΤΕΛΩΣ διαφορετικό.

    Φάγαμε αρκετό χρόνο να τα αναλύουμε ήδη, ώστε δεν περίμενα να καταλήξουμε σε μια ΤΕΤΟΙΑ άποψη…

    Είναι ΠΟΛΥ κουραστικό να ακούγονται ξανά και ξανά οι ίδιες γνωστές λανθασμένες φήμες και παρανοήσεις.
    1) ΟΧΙ, ΔΕΝ ψήφισαν ΟΛΟΙ οι Ευρωπαίοι Πράσινοι «υπέρ του βομβαρδισμού της Σερβίας». Αυτό είναι παραπληροφόρηση.
    2) ΟΧΙ, ΔΕΝ αληθεύει ότι «καμμία κουβέντα δεν κάνανε για τα τοξικά του ουρανίου». Αρκετοί μιλήσανε έντονα γι’ αυτά.

    Για το Μάαστριχτ θα το ελέγξω να δω ΤΙ ψήφισε κάθε Πράσινο κόμμα χωριστά (γιατί δεν ταυτίζονται και όλα απολύτως) αλλά σίγουρα ψήφισαν υπερ και μερικών σημαντικών δικαιωμάτων μας, που με λύπη μου βλέπω ότι αγνοείται ΕΝΤΕΛΩΣ ο θετικός ρόλος κάποιων Ευρωπαίων Πράσινων Ευρωβουλευτών. Π.χ.

    Αυτές τις μέρες ΓΛΥΤΩΣΑΜΕ ΠΑΡΑ ΤΡΙΧΑ μια ΠΡΩΤΟΦΑΝΗ αυταρχική χειροτέρευση των δικαιωμάτων μας στο διαδίκτυο και της ίδιας της ελευθερίας μας, από πολλές απόψεις!! Ε, το χρωστάμε ΚΥΡΙΩΣ σε ορισμένους ανοιχτόμυαλους Ευρωπαίους Πράσινους που… πήρανε χαμπάρι το μαγειρευόμενο πρόσφατο νομοσχέδιο, και ΑΚΥΡΩΣΑΝ τις πιο ανελεύθερες διατάξεις του προ ημερών, στις 6 Μαίου.

    Απλό κλίκ στο όνομά μου αρκεί για να δείς φίλε μου και σχετικό ποστ.

    Σχόλιο από omadeon | 31/05/2009

  122. Αν θέλετε όμως να το ρίξουμε στη… ΜΑΥΡΗ προπαγάνδα, τότε αλλάζει το θέμα.

    Ομέρ, ΚΑΙ τα ΤΡΙΑ λεχθέντα του «κάτσε καλά» που… τόνισες με bold χαρακτήρες είναι ΚΑΤΑΜΑΥΡΗ ΛΑΣΠΗ και ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ εσχάτης υποστάθμης. Ντροπή…

    ΤΡΙΑ ΚΡΑΥΓΑΛΕΑ ΨΕΜΑΤΑ.
    ΚΑΤΑΜΑΥΡΑ.

    Σχόλιο από omadeon | 31/05/2009

  123. (μόνο το πρώτο έχει ΚΑΠΟΙΑ αλήθεια, ΟΚ)… αλλά όχι ότι… ΙΔΡΥΘΗΚΑΝ κιόλας έτσι… Σιγά.

    Σχόλιο από omadeon | 31/05/2009

  124. Παρεμπιπτόντως, δεν είμαι Πασόκ και δεν συμπαθώ ΓΕΝΙΚΑ το ΠΑΣΟΚ, όμως… ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΜΗΝ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΩ το θετικό έργο ενός συγκεκριμμένου Ευρωβουλευτή του, του Λαμπρινίδη, που… ΗΔΗ απ’ το Σεπτέμβριο του 2008 πάλευε ΜΟΝΟΣ για τη σωστή ενημέρωση και την έγκαιρη δράση _κατά_ του αυταρχικού νομοσχεδίου για το διαδίκτυο, που προσπαθούσε να προωθήσει το ΕυρωπαΪκό Λαϊκό (δεξιό) Κόμμα.
    (μια φίλη μου έδωσε ένα λίνκ προ ολίγου και σας το προωθώ)
    http://www.nylon.gr/politics/lambrinidis-followup/

    Για θέματα κοπυραιτ ιδού το ΤΙ ψήφισαν οι ευρωβουλευτες http://www.digitalrights.gr/news/2009/soundcopyrightextension/

    Οι ψήφοι των Ελλήνων Ευρωβουλευτών
    Υπέρ της απόσυρσης της (ανελεύθερης) οδηγίας:
    Αρναουτάκης Σταύρος (ΠΑ.ΣΟ.Κ.)
    Δρούτσας Κωνσταντίνος (Κ.Κ.Ε.)
    Κοππά Μαρία – Ελένη (ΠΑ.ΣΟ.Κ.)
    Λαμπρινίδης Σταύρος (ΠΑ.ΣΟ.Κ.)
    Παπαδημούλης Δημήτριος (ΣΥΝ.)
    Παφίλης Αθανάσιος (Κ.Κ.Ε.)
    Ποδηματά Άννυ (ΠΑ.ΣΟ.Κ.)
    Τούσσας Γεώργιος (Κ.Κ.Ε.)
    Τρακατέλλης Αντώνιος (Ν.Δ.)

    Κατά της απόσυρσης της οδηγίας ψήφισαν οι:
    Αγγελάκας Εμμανουήλ (Ν.Δ.)
    Δημητρακόπουλος Γιώργος (Ν.Δ.)
    Κράτσα-Τσαγκαροπούλου Ρόδη (Ν.Δ.)
    Μαυρομμάτης Μανώλης (Ν.Δ.)
    Παναγιωτοπούλου-Κασσιώτου Μαρία (Ν.Δ.)
    Παπαστάμκος Γεώργιος (Ν.Δ.)

    Λευκό ψήφισαν οι:
    Μποτόπουλος Κώστας (ΠΑ.ΣΟ.Κ.)
    Σχοινάς Μαργαρίτης (Ν.Δ.)

    Τελικά, χάρις σε ορισμένους Πράσινους της Ευρώπης και στον δικό μας Πασοκτζή μεν αλλά… τίμιο και σωστό Λαμπρινίδη και χάρις σε ελάχιστους άλλους που ΞΕΚΙΝΗΣΑΝ την ενημέρωσω προ πολλών μηνών, το αυταρχικό και ανελεύθερο νομοσχέδιο υπέστη σοβαρό πλήγμα προ ημερών όταν ψήφισαν τη θετική τροπολογία εναντίον του ΣΧΕΔΟΝ ΟΛΟΙ, πλην ελαχίστων (Νεοδημοκρατών).

    Σχόλιο από omadeon | 31/05/2009

  125. Πάντως omadeon
    Το κόμμα των Ο-Π αν δεν ιδρύθηκε
    «..για να μαντρώσει τους δυσαρεστημένους οπαδούς απο τα δύο μεγάλα κόμματα ΠΑΣΟΚ και ΝΔ για να μην πάνε στα αριστερά κόμματα..»
    το 7-8% έτσι ξαφνικά όπως προέκυψε σε βάζει σε σκέψεις.
    Όταν δε με το καλημέρα σας ο κος Χρυσόγελος χωρίς ίχνος αναστολής δηλώνει :

    «..Η φερεγγυότητα και οι δεσμεύσεις των άλλων κομμάτων θα είναι αυτές που θα καθορίσουν αν θα πιέζουμε για να γίνουν αυτά πραγματικότητα από τη θέση μιας δημιουργικής αντιπολίτευσης, από τη θέση της ανοχής σε μια κυβέρνηση μειοψηφίας ή και με τη συμμετοχή μας σε μια κυβέρνηση συνεργασίας..» τότε η παραπάνω διαπίστωση γίνεται σχεδόν βέβαιη.
    Τα καλύτερα διαπιστευτήρια
    Μέχρι και το είδος της κυβέρνησης έφτασε να συζητάει ο τύπος.
    Βιάζεται να αποδείξει ότι το 7-8% βρίσκεται σε σίγουρα χέρια που δεν ετοιμάζουν οποιεσδήποτε εκπλήξεις στο πολιτικό σύστημα.

    Σχόλιο από sarantamilakokkina | 01/06/2009

  126. Ο άγριος πόλεμος μεταξύ των «νταβάδων»

    Το κύτταρο του καπιταλιστικού κόσμου είναι ο ανταγωνισμός: Ένας αδυσώπητος ανταγωνισμός μεταξύ μερίδων του κεφαλαίου για κέρδος.

    Σε περιόδους οξύτατων οικονομικών κρίσεων ο ενδο-καπιταλιστικός αυτός πόλεμος προσλαμβάνει άγριες μορφές. Παλιότερα είχαμε τις παγκόσμιες ανθρωποσφαγές. Σήμερα που κυβερνάνε οι υπερεθνικοί κολοσσοί, οι σφαγές αυτές δεν εκδηλώνονται στις μητροπόλεις του ιμπεριαλισμού, αλλά μεταφέρονται στην περιφέρεια, εναντίον δηλαδή εθνών και λαών.

    Μια άλλη μορφή εκδήλωσης είναι ο λυσσώδης πόλεμος στο εσωτερικό του πλανητικού πλέγματος των πολυεθνικών, δηλαδή ένας άγριος, εξοντωτικός πόλεμος μεταξύ των ποικίλων μερίδων του κεφαλαίου.

    Για να απλοποιήσουμε ακόμα περισσότερο αυτό το πολυσύνθετο και περίπλοκο «κουβάρι» θα περιοριστούμε, σχηματικά στην Ελλάδα.

    Εδώ λοιπόν έχουμε τα διάφορα κέντρα της οικονομικής εξουσίας που σχηματικά τα αποκαλούμε «νταβάδες»: Παλιούς και νέους «νταβάδες».

    Αυτοί οι «νταβάδες» ελέγχουν τις μεγάλες εστίες της πολιτικής παραπλάνησης και απάτης (ΜΜΕ) και το πολιτικό οικοδόμημα: Το οποίο πάντα αποτελεί την έκφραση και τον υπηρέτη των κυρίαρχων οικονομικών ελίτ εξουσίας.

    Σημείωση: δεν πρέπει ποτέ να μας διαφεύγει ότι τα κόμματα αποτελούν την πολιτική έκφραση των συμφερόντων (γενικών και ειδικών), των κοινωνικών τάξεων και στρωμάτων.

    Δεν πρέπει, επίσης, να μας διαφεύγει, ότι σήμερα αυτά τα κόμματα έχουν χάσει την παλιά σχετική τους αυτονομία και έχουν μετατραπεί σε μηχανισμούς των ειδικών συμφερόντων μερίδων του κεφαλαίου, γεγονός που οδηγεί σε ποικίλες διαπλοκές αντιτιθέμενων συμφερόντων και στο εσωτερικό τους.

    Όλη αυτή η λυσσώδης σύγκρουση μεταξύ των κομμάτων που ζούμε σήμερα, η νοσηρή και άνευ πολιτικών αρχών, απόψεων και ήθους αντιπαράθεση, καθώς και η λεκτική βαρβαρότητα των ανοησιών που εκτοξεύουν όλοι εναντίον όλων, όλα αυτά δεν αποτελούν απλώς ένα τελετουργικό σκηνικό απάτης, δηλαδή επικάλυψης της σήψης και της δραματικής απουσίας διαφορετικών πολιτικών.

    Αλλά και αντανακλούν όλα αυτά το λυσσώδη πόλεμο μεταξύ των «νταβάδων», αντανακλούν τη μανισμένη και άγρια επιθετική επιδίωξη του κάθε «νταβά» να επιβάλει τα δικά του συμφέροντα και πρωτίστως να επιβάλει το πολιτικό σκηνικό που αυτός θέλει.

    Ο άγριος αυτός εσωτερικός πόλεμος γίνεται ανεξέλεγκτος όταν δεν υπάρχουν οι απειλές από το εργατικό και λαϊκό κίνημα και τα υποτιθέμενα «αριστερά» κόμμα έχουν γίνει και αυτά «εξαρτήματα» του καθεστωτικού σκηνικού.

    Η οξύτατη κρίση, αυτή που ζούμε σήμερα, δίνει θηριώδη διάσταση σε αυτόν τον εσωτερικό πόλεμο των «νταβάδων».

    Η «πίτα» πρέπει να μοιραστεί ξανά μέσα από την καταστροφική οικονομική κρίση, συνακόλουθα πρέπει να μοιραστεί ξανά και η «πίτα» της νταβατζίδικης πολιτικής κυριαρχίας. Ο αγώνας, συνεπώς για το ποιος θα ελέγξει και θα αναδιατάξει το καταρρέων πολιτικό σκηνικό παίρνει τη μορφή του ανοικτού και άγριου πολέμου μεταξύ των «νταβάδων», συνακόλουθα και μεταξύ των πολιτικών εξαρτημάτων τους και φυσικά μεταξύ των δημοσιογραφικών λακέδων τους…

    Γράφαμε πριν από ένα χρόνο (ΡΕΣΑΛΤΟ, τεύχος-30):

    «Ο πόλεμος μεταξύ των αντιτιθέμενων συμφερόντων έχει οξυνθεί σε τέτοιο βαθμό που τείνει να γενικευτεί και να γίνει ανεξέλεγκτος: Κάθε πολιτική «μερίδα» του κεφαλαίου βγάζει από το οπλοστάσιό της τα σκάνδαλα που πλήττουν τις «άλλες» ανταγωνιστικές δυνάμεις. Και η κάθε μια, μέσα στο πνιγηρά νοσηρό πολιτικό κλίμα αυτής της αποσύνθεσης, προωθεί τη δική της «πολιτική λύση» αναδιάταξης και αναπαλαίωσης του πολιτικού σκηνικού.

    Τα σκάνδαλα είναι πάγιο, ενδημικό και σήμερα επιδημικό φαινόμενο του κερδοσκοπικού καπιταλιστικού συστήματος, ιδιαίτερα σε περιόδους γεροντικής κατάπτωσης. ΠΑΝΤΑ κουκουλώνονται, εκτός σε περιόδους που ξεσπάει μεταξύ των αντιτιθέμενων οικονομικών και πολιτικών συμφερόντων λυσσώδης πόλεμος.

    ΣΗΜΕΡΑ, αυτός ο πόλεμος έχει αρχίσει. Κάθε «στρατός» των μονοπωλίων που συγκρούονται βγάζει τα σκάνδαλα του αντιπάλου. Θα ζήσουμε, λοιπόν νεροποντές σκανδάλων εναντίον όλων: όλοι εναντίον όλων θα εκτοξεύουν μύδρους σκανδάλων. Ο αγώνας δεν θα είναι αγώνας ιδεών και πολιτικών προγραμμάτων (εδώ συμπίπτουν οι απόψεις), αλλά «μονομαχίες» σκανδάλων για το ποια πτέρυγα θα κατορθώσει να επιβάλει τη δική της πολιτική λύση.

    ΟΛΟΙ θα μιλούν για «εξυγίανση» και «ανανέωση» της πολιτικής ζωής, για νέο, υγιές πολιτικό τοπίο. Αυτή θα είναι η «καραμέλα» της νέας απάτης…».

    Σήμερα, αυτός ο πόλεμος έχει γίνει ανεξέλεγκτος. Όσο θα βαθαίνει η κρίση, όσο θα «φουσκώνει» η κοινωνική οργή και με δεδομένο την αξιοθρήνητη (πολιτική και οργανωτική) κατάσταση του λαϊκού κινήματος, τόσο και πιο οξύτατος και ανοικτός θα γίνεται ο «νταβατζίδικος» πόλεμος και των «στρατών» του: πολιτικών και δημοσιογράφων.

    Κάθε «νταβάς», με τον πολιτικό και δημοσιογραφικό του οπλοστάσιο θα αγωνίζεται να επιβάλλει τους σχεδιασμούς του στο αναπαλαιωμένο πολιτικό τοπίο ή τουλάχιστον μεγαλύτερη μερίδα μετοχών του σε αυτό.

    Βεβαίως ο στρατηγικός στόχος των «νταβάδων» είναι κοινός: Δηλαδή η αποδόμηση του υπάρχοντος, σάπιου κομματικού τοπίου, η ανακύκλωση των σάπιων αυτών υλικών και η αναπαλαίωση του τοπίου με νέα πολιτικά σχήματα, αναπαλαίωση που θα τη βαπτίσουν ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ «ανανέωση».

    Οι μεγάλες συγκρούσεις προκύπτουν στα τακτικά ζητήματα: Στο ποιος θα έχει το πάνω χέρι σε αυτό το «νέο» αναπαλαιωμένο τοπίο. Εδώ γίνεται η μεγάλη σφαγή. Στο πώς δηλαδή κάθε μερίδα του κεφαλαίου, μέσα από την κρίση και καταστροφή, θα αλλάξει τους συσχετισμούς υπέρ της και θα ελέγξει μεγαλύτερο κομμάτι της οικονομικής, αλλά και πολιτικής «πίτας».

    Τρεις είναι η «καταλύτες» που ανταποκρίνονται στο γενικό, κοινό στόχο των «νταβάδων»: Ο ΣΥΡΙΖΑ, ο ΛΑ.Ο.Σ και το νέο κατασκεύασμα (από το πουθενά) οι «Οικολόγοι Πράσινοι».

    Αυτοί είναι οι βασικοί διεμβολείς των δύο μεγάλων κυβερνητικών κομμάτων και τα «πιόνια»-καταλύτες για την αναπαλαίωση της απάτης και την πλήρη ισοπέδωση και των υπολειμμάτων της «πολιτικής αυτονομίας» και του εθνικού θεσμού της κοινοβουλευτικής δημοκρατίας.

    Είναι και αυτός ο λόγος που αυτά τα κόμματα και αποκόμματα προβάλλονται από όλους με τόση λυσσώδη προκλητικότητα και αυθάδεια.

    Το ΚΚΕ, προς το παρόν, παραμένει μια «χρυσή εφεδρεία»: Ενταγμένο και αυτό είναι μέσα στα παιχνίδια του «νέου» πολιτικού τοπίου. Το ρόλο του τον παίζει καλά και θα φανεί ακόμα πιο καθαρά αύριο με τις ανοικτές, οβιδικές μεταλλάξεις του. Ακολουθεί καθυστερημένα την πορεία των ΚΚ της Ευρώπης: καμία, λοιπόν, αυταπάτη επ’ αυτού…

    Οι μεγάλες τριβές και συγκρούσεις επικεντρώνονται στους δύο μεγάλους κυβερνητικούς άξονες του καθεστώτος: Ν.Δ. και ΠΑΣΟΚ.

    Εδώ η κατάσταση είναι περίπλοκη, ακριβώς γιατί στο εσωτερικό αυτών των κομμάτων δρα και λειτουργεί όλο το φάσμα της διαπλοκής. Εδώ κάθε «νταβάς» έχει οργανωμένες δυνάμεις, με ποικίλες αλληλεξαρτήσεις. Ο πόλεμος, συνεπώς, μεταξύ των «νταβάδων» καταστρέφει τις εσωτερικές ισορροπίες, δημιουργεί συμπαγή εσωτερικά στρατόπεδα και οξύνει θεαματικά και δραματικά τις συγκρούσεις και μεταξύ των δύο κομμάτων και στο εσωτερικό των δύο κομμάτων.

    Εδώ γίνεται η «μεγάλη σφαγή». Στο ποιος «νταβάς» θα επιβάλει τις δυνάμεις του, έτσι ώστε μετά τις εσωτερικές ρήξεις και την αποδόμηση αυτών των κομμάτων, αυτές οι δυνάμεις να αποτελέσουν το κέντρο της ανασύστασης.

    Και εδώ παίζονται τα μεγάλα παιχνίδια των «νταβάδων» και των ΜΜΕ. Στο ποιος, δηλαδή, θα είναι κυρίαρχος στο αυριανό σκηνικό που θα εκφράζεται με διαφορετικά προσωπεία: «κεντροαριστερά» και «κεντροδεξιά».

    Εδώ εντάσσονται οι εσωκομματικές υπονομεύσεις σε κάθε κόμμα.

    Εδώ εντάσσεται και η σύγκρουση του Γιωργάκη με το συγκρότημα Λαμπράκη, καθώς και τα ποικίλα «κτυπήματα» εναντίον του Καραμανλή.

    Τα δύο αυτά κόμματα πρέπει να «διατηρηθούν» σε πορεία «συγχρονισμένης» κατάρρευσης και όχι επιβολής του ενός ενάντια στο άλλο. Κάθε μονομερής ενδυνάμωση υπονομεύει τα «σχέδια» των «νταβάδων» και το χειρότερο: Οδηγεί τον ελληνικό λαό σε καταστάσεις ανεξέλεγκτες, ακριβώς γιατί τα κόμματα αυτά έχουν σαπίσει παντελώς και το μόνο που προκαλούν είναι η αηδία και οργή…

    Εδώ εντάσσονται, επίσης και οι «σφαγές» μεταξύ των δημοσιογράφων…

    Σε αυτή τη βάση πρέπει να θέσουμε και να ερμηνεύσουμε τα σημερινά «παράδοξα» και «παράλογα». Είναι μόνο εξωτερικά «παράδοξα» και «παράλογα». Λογικότατα, όμως, μέσα στη σύγκρουση των ανταγωνιστικών συμφερόντων. Οι όψεις αυτής της σύγκρουσης φαίνονται αντιφατικές και περίπλοκες, αλλά δεν είναι. Υπαγορεύονται από τη σήψη και την κατάρρευση του καθεστώτος και από την εναγώνια, λυσσώδη προσπάθεια των «νταβάδων» να επιβάλλουν τους αχυράνθρωπους και τα «φέουδα» της αρεσκείας τους…

    Σχόλιο από Ροβεσπιέρος | 01/06/2009

  127. Φίλε Ομαντεον. Δεν έμαθα και δεν ειναι στο είδος μου να συκοφαντώ και να ρίχνω λάσπες πουθενά και σε κανέναν. Όμως μερικες αλήθειες αν ξινίζουν κάποιους η αρκετούς, δεν ειμαι εγω αυτός που φταίει, φταίνε τα ίδια τα γεγονότα. Εχω διαβάσει και την δικιά σου ιστοσελίδα τα περί ΚΚΕ,Στάλιν, χιτλερ, κομουνισμού και άλλα. Εκεί και αν δεν υπάρχει λάσπη, τόση λάσπη που φτάνει να χτίσουμε την Αθήνα απο την αρχή Το ΚΚΕ ενα κόμμα με ιστορία 90- χρόνων με αγωνες υπέρ των εργαζομένων, υπερ των φτωχών και των αδυνάτων,με χιλιάδες νεκρους με χιλιάδες κακοποιημένους, φυλακισμένους,εξορισμένους, δεν σεβόμαστε τίποτα πια απο όλα αυτά; Και το συκοφαντούμε άτυμα θα τολμούσα να πώ; Που ειναι οι Οικολόγοιαπο αυτους του αγώνες και της τόσες θυσίες; Ποια ειναι η ιστορία τους για τα δικαιώματα του εργάτη του αγρότη, του μικροεπαγγελματία; Ποια ειναι η ιδιολογία τους; Πριν 3 χρόνια περίπου η δεξια έκαψε την μισή πελοπόννησο με 75 νεκρους, έκαψε ολόκληρη σχεδών την Αττική και τη Χαλκίδα, και οι Οικολογοι περιοριστήκανε σε κάποιες μικροκαταγγελίες. Ενώ θα έπρεπε να ειχανε στείλει ολόκληρη την κυβέρνηση στο διεθνές δικαστήριο για οικολογικό έγκλημα. Τους αφήσανε σχεδόν ανενόχλητους, και ξαναπήρανε την κβέρνηση.
    Να θυμίσω κάτι, όταν τα Εγγλέζικα στρατεύματα ανεβαίνανε απο το λιμάνι της Θεσσαλονίκης για το Κόσσοβο και απο τα Σκόπια, οι κομουνιστες ήταν μπροστά στην προβλήτα του λιμανιού και εμπόδιζαν τα τανκς να πατίσουνε στεριά. Και παρόλα αυτά, τους παραπλανήσανε αφού αλλάξανε της πινακίδες που είχαν βαλει οι Άγγλοι στον δρόμο για να οδηγηθεί η φάλαγγα προς τα Σκόπια, και αντι να πάνε στα Σκόπια, βρεθήκανε στην κεντρική λαχαναγορα της Θεσσαλονίκης. Οι Άγγλοι ειχανε γίνει παγκόσμιο περίγελο με την γκάφα που πάθανε. Που είτανε οι Οικολόγοι Πράσινοι απο αυτους τους αγώνες και πρέπει να τους δώσει ο λαός 7-8%;
    Και αν πάλι θελήσει ο λαός να τους ψηφίσει, να εισαι σίγουρος δεν θα ρωτήσει ουτε εμένα μα ούτε και εσένα. Και ετσι άσε στην άκρη τα περί προβοκατόρικα κτλπ.Θα πρεπει να σεβόμαστε της απόψεις του καθενός όσο κι αν δεν μας αρέσει. Φιλε Ομαντεον αυτό που θα σου πω, σου το είπα ξανά σε αλλο σχολιό μου. Σου έχω βαθύτατη εκτίμησή διότι είσαι ένας πολύ έξυπνος άνθρωπος με πάρα πολες γνώσεις, αλλά εισαι αρκετα αντικομουνιστής και αντιαριστερος, και για σένα δεν ταιριάζουνε αυτά, διότι ανήκουν σε άλες εποχες
    Σου εύχομαι καλό αγώνα

    Σχόλιο από κάτσε καλάααααα | 01/06/2009

  128. »Πριν 3 χρόνια περίπου η δεξια έκαψε την μισή πελοπόννησο με 75 νεκρους, έκαψε ολόκληρη σχεδών την Αττική και τη Χαλκίδα, και οι Οικολογοι περιοριστήκανε σε κάποιες μικροκαταγγελίες.»

    Kατσε καλά δεν ειναι ετσι για τους Λόγους ακριβώς το αντιθετο (και μια απο τις αιτιες της ανοδου του ποσοστου τους ηταν ακριβώς τα περσυνα καλοκαιρινά )

    – Και ισως να μπορουσες να αναρτωτηθεις : αντε οι οικολογοι (τοτε το 1%
    ΤΟ κκε , Συριζα Πασόκ τοτε ΤΙ της εκανε της Δεξιας

    Ομως εγώ δεν στεκομαι σ’αυτό
    Αλλά στο οτι επιτελους βλεπω καποιον Ξεκαθαρα να λεει »Πριν 3 χρόνια περίπου η δεξια έκαψε την μισή πελοπόννησο με 75 νεκρους, έκαψε ολόκληρη σχεδών την Αττική και τη Χαλκίδα»
    Ξερεις πριν απο ενα χρόνο ενιωθα ΠΟΛΎ ΜΟΝΟΣ
    για αυτό κι εχω να σου πώ :

    ΚΑΤΣΕ ΚΑΛΆ

    ΝΑ ΕΙΣΑΙ παντα ΚΑΛΆ
    ( γιατί εισαι ο μόνος που θυμασαι εδώ οτι περα απο τον Ιμπεριαλισμό τις Παγκοσμιες συνομωσιες τον Σόρος τον Μόρος και το κακό Συναπάντημα
    Ε Ναι
    Υπάρχει και η ΔΕΞΙΑ (ΠΑΛΙΑ- ΑΠΑΡΆΛΛΑΚΤΗ -ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΙΚΉ )

    Σχόλιο από Νοσφεράτος | 01/06/2009

  129. Νάσε Παρίσης και Τρεμόπουλος (πάλι;)

    Γιατί δε γράφετε πως ο διαβόητος Νάσε Παρίσης ήταν υποψήφιος των Οικολόγων Πρασίνων στην πατρίδα του την Ημαθία στις εθνικές εκλογές του 2007;
    Αυτό γιατί δε το ρώτησε κανένας στον Τρεμόπουλο; Πως πάει να μας πουλήσει πατριωτισμό και ήξεις-αφίξεις για όσα έχει πει και γράψει στο παρελθόν όταν κατεβάζει υποψήφιο το 2007 που δηλώνει πως οι Ελληνικές κυβερνήσεις είναι φασιστικές και η Μακεδονία τελεί υπό ελληνική κατοχή (και προφανώς περιοχή υπό κατοχή χρήζει απελευθέρωσης)!
    Αυτά από την πολύ καλή εργασία του Βούλγαρου ιστορικού Τσάβνταρ Μαρίνοβ:
    http://www.myvlad.com/history/archive/NEXUS_research_Project_Tchavdar_AEGEANS.pdfσελ. 32 τελευταία παράγραφος και υποσημειώσεις 186 & 187. Ιδίως 186.
    Και δεν είναι μόνο τα πιο πρόσφατα καραγκιοζιλίκια του Παρίση εκτός Ελλάδας (Αυστραλία και σύντομα ΗΠΑ) αλλά και παλιότερες επισκέψεις του στην Αυστραλία με τον Φιλίποβ (Βοσκόπουλο) που έχυνε και πάλι τη χολή του δημόσια.
    ….
    Σημ.taxalia: Δε νομίζουμε ότι ο κ.Τρεμόπουλος «πάει να πουλήσει πατριωτισμό» ! Τις θέσεις του τις δημοσιοποίησε μέσω του taxalia. Yποθέτουμε ότι τις διαβάσατε και σεις, όπως εκατοντάδες χιλιάδες αναγνώστες και βγάλατε τα συμπεράσματά σας. Δημοκρατία έχουμε, όλοι κρίνονται. Τον κ.Παρίση και τις απόψεις του, δεν τις γνωρίζουμε.

    http://taxalia.blogspot.com/2009/05/blog-post_4138.html

    Σχόλιο από Οικολογέφσκι | 01/06/2009

  130. 1 Ιουν 2009
    ΠΡΩΗΝ ΜΕΛΟΣ ΤΩΝ ΟΙΚΟΛΟΓΩΝ, ΔΕΝ ΣΤΗΡΙΖΕΙ ΠΛΕΟΝ

    Αγαπητοί κύριοι,
    Το 2004 ήμουν υποψήφιος (τελευταίος κατά σειρά, τιμής ένεκεν) στο ευρωψηφοδέλτιο των Οικολόγων μετά από παρότρυνση των Γερμανών-Πράσινων, οι οποίοι με έφεραν σε επαφή με το ελληνικό κόμμα των Οικολόγων.
    Σήμερα, το Μάιο του 2009 και λίγο πριν από τις ευρωεκλογές, θέλω να καταστήσω σαφές με αυτήν την επιστολή μου ότι όχι μόνο δεν στηρίζω το κόμμα των Οικολόγων με επικεφαλής τον κύριο Τρεμόπουλο αλλά και είμαι κάθετα αντίθετος στις θέσεις του για τα εθνικά μας θέματα.
    Με τιμή
    Καθ. Γεώργιος Βυθούλκας
    Εναλλακτικό Βραβείο Νόμπελ για την Υγεία, 1996
    Αλόννησος, 30.5.2009

    http://taxalia.blogspot.com/2009/06/blog-post_3801.html

    Σχόλιο από Οικολογέφσκι | 01/06/2009

  131. »Οικολογέφσκι »
    Ωραιο Νικ .. Μόνο σου το σκεφτηκες;

    Σχόλιο από Νοσφεράτος | 01/06/2009

  132. Θυμάστε την Ανατριχιαστική εκείνη θεωρία περί Ασύμμετρης Απειλής , μετά τις φωτιές του περασμένου καλοκαιριού που διατύπωσε η καλή κ. Ντόρα;
    τότε είχα γράψει ένα σχόλιο εδώ

    -Οι Ασύμμετροι εμπρηστές


    σχ 17
    το οποίο επαναλαμβάνω :

    Στοιχειώδεις αρχές φαιάς προπαγάνδας

    1. Η επανάληψη (Συκοφαντείτε …συκοφαντειτε …κάτι θα μείνει… Γκαιμπελς )

    2.Η παραποίηση : Να λες μισές αλήθειες ,ανακατεμένες με ψέματα(π.χ οι Ναζί στην μεσοπολεμική Γερμανία της οικονομικής κρίσης α) για την κρίση φταίνε οι πλούσιοι β) οι Εβραίοι είναι πλούσιοι γ) άρα για την κρίση φταίνε οι Εβραίοι

    3. Η γενίκευση( Κάποιοι Εβραίοι είναι πλούσιοι …άρα όλοι είναι πλούσιοι)

    4. Η προσωποποίηση ( ο πολύς κόσμος δεν μπορ ει να καταλάβει πολύπλοκες και εν τέλει απρόσωπες αιτίες …Ειδικά σε περιπτώσεις κρίσης , πρέπει να κατηγορηθούν συγκεκριμένα Πρόσωπα ή ομάδες ως αιτία

    5. Η επιλογή του Αποδιοπομπαίου Τράγου …Το συγκεκριμένο πρόσωπο ή ομάδα που θα επιλεγεί ως Α. Τ πρέπει να είναι όσο το δυνατόν απομονωμένο από κοινωνικούς συμμάχους (π.χ Εβραίοι, Αθίγγανοι κ.λ.π) Αν δε κάνει και καμιά μαλακία , ακόμα καλύτερα . Αν δε δεν κάνει τότε την κάνουν άλλοι και την φορτώνουν σ’ αυτόν (ους)

    6. Το υπονοούμενο … Δεν γίνονται δηλώσει αλλά υπονοούνται , με φήμες …. Κλείσιμο του ματιού: ‘’καλά ,πιστεύεις πραγματικά ότι όλα αυτά είναι Σύμπτωση ….έλα , με το χέρι στην καρδιά

    7. ή ακόμα χειρότερα: Πολιτικός εκβιασμός : Γιατί τους Υποστηρίζετε(εδώ εκβιαστικό υπονοούμενο (πρόσεξε καλά γιατί θα κατηγορήσουμε και σένα )

    8. Όλα τα παραπάνω ,πρέπει να γίνονται καταιγιστικά και αλλεπάλληλα σε καιρό κρίσεως όταν δεν λειτουργεί καλά η κοινή λογική ,αλλά κυρίως το Θυμικό και η συγκίνηση .
    Σχόλιο από Νοσφερατος Σεπτέμβριος 3, 2007

    Σχόλιο από Νοσφεράτος | 01/06/2009

  133. Νοσφεράτε, μήπως λιγάκι υπερβάλλεις. Απλώς προεκλογική περίοδος είναι και ο Τρεμόπουλος έχει όλα εκείνα τα χαρακτηριστικά ώστε να προκαλούνται εντάσεις. Η δική μου άποψη είναι ότι αποτελεί κατεξοχήν αντιοικολογική προσωπικότητα. Απόδειξη αυτού που σου λέω είναι ότι με την παρουσία των Οικολόγων-Πράσινων στην προεκλογική φιέστα, έγινε κατορθωτό να συζητησθούν σε βάθος το Μακεδονικό, το Νεοπροσφυγικό, το Κεμαλικό, κ.λπ. Γι αυτό συνέβαλαν και τα δύο μέρη. Μην το παίρνεις προσωπικά. Διασκέδασε, απόλαυσε, μελέτησε. Συγγνώμη για τις προτροπές αλλά δεν μου αρέσεις έτσι τσιτωμένος.

    Οικολογέφσκι, όντως ευρηματικό το ψευδώνυμό σου και χρήσιμα τα στοιχεία που παραθέτεις. Αν το επέλεξες συνειδητοποιώντας την ειρωνία, είσαι και πρώτος, εάν γιατί θεωρείς τον εαυτό σου πατριώτρης, είσαι απλώς το αντίγραφο με άλλο πρόσημο αυτού που καταγγέλεις.

    Σχόλιο από Ματσουκάτες | 01/06/2009

  134. »Μην το παίρνεις προσωπικά.»
    Σιγά μην το πάρω Προσωπικά βρε Ματσουκάτες
    Εχω Δει και Πολύ πολύ χειροτερα και Προσωπικά
    ( μπες το Μπλογκ μου και Δες την αναρτηση Περι Προδοσιας »
    Απλώς το διασκεδαζω γιατί ειναι πολύ πολύ ΧΟΝΤΡΟΚΟΜΜΕΝΑ ολα αυτά ..Καθολου ραφινάτα

    ( α είδατε τον Τριαντη σημερα στην ελευθεροτυπίας να καταγγελει -περα απο τα Γνωστα υποννοουενα περι Τρεμοπουλου κλπ )-

    Ως γελοιοτητες τα περι Σορος κλπ ;

    Σκεφτηκα οτι ταιριαζει πολύ με οσα περι Σόρος λενε τα ..στελεχη του Οικολογικου κινηματος παραπάνω ..
    (Σκεφτομαι δε να τα μαζεψω ολα οσα εγραψε ο Σταθης της Ελευθεροτυπίας υπερ του Κεμάλ , Ο Τριαντης κατά των Γελοιοτητων περι Σορος και να ρωτηΞω τους καταγγελοντες : ειναι αλήθεια οτι τα περι Σορος ειανι Γελοιτητες οπως λεει ο Τριαντης;
    Ειναι Αληθεια πως ο Κεμάλ ητνα ηγετης του »Απελευθερωτικου αγώνα » των ..Τουρκων οπως λεει ο Σταθης της Ε; ….
    (Αλλά ειμαι σιγουρος οτι θα το Ρίξουν στα αλλα λόγια να αγαπιομαστε και απο την κορφή κανελλα
    ετσι Φυσικά το Διασκεδαζω

    και Καλή Διασκεδαση σε ολους ..(εστι με ειχε ευχηθει καποτε καποιος στον Προθαλαμο του Οδοντιατρειου )

    Σχόλιο από Νοσφεράτος | 01/06/2009

  135. λοιπόν ..; Αλλος … οικολογιεφσκι δεν θαρθει;Διαλειμα εχουμε; 😉

    Σχόλιο από Νοσφεράτος | 01/06/2009

  136. Σκέφτηκα να αλλάξω και γω το νικ μου.

    Εξάλλου… Μακεδονοπόντιος είμαι;)

    Σχόλιο από Ματσουκάτεφσκι | 01/06/2009

  137. Εμάς πάντως μας έβαλαν σίγουρα απέναντί τους. Όταν μας επιτέθηκαν την εποχή της σύγκρουσης για το βιβλίο Ιστορίας της κ. Ρεπούση. Ακόμα και γι αυτό οι …πολιτικοί οικολόγοι του κώλου είχαν άποψη. Έγραφαν:

    «Πιστεύουμε πως οι διάφοροι υπερπατριώτες έμποροι της ευαισθησίας των πολιτών που κινητοποιήθηκαν για την απόσυρση του βιβλίου, με την επιλεκτική εθνικιστική μνήμη, εκφράζουν ένα έλλειμμα πολιτικής ωριμότητας, αυτοπεποίθησης, βούλησης για αυτοκριτική και διάθεσης για αντικειμενικότητα στην ελληνική κοινωνία. Όμως η ανάγκη ειρηνικής συνύπαρξης με τους γείτονες αλλά και οι νεότερες παιδαγωγικές απόψεις απαιτούν την αναθεώρηση των σκοπών και μέσων της διδασκαλίας της Ιστορίας.»

    Ο απίστευτος Τρεμόπουλος, ποου όλα τα έσφαζε και όλα τα μαχαίρωνε με οικολογική αγάπη και ανεκτικότητα, έγραψε:

    «όλοι αυτοί που οργάνωσαν τη φάμπρικα της εθνικοπολιτικής τους παρέμβασης στον άξονα μιας ανίερης συμμαχίας – οι εθναμύντορες – Αυτοί έχουν αφειδώλευτα την υποστήριξη των πιο σκοτεινών πλευρών της νεοελληνικής πραγματικότητας, γι’ αυτό και οι απόψεις τους προβάλλονται από το σύστημα και μάλιστα από έμμισθες θέσεις».

    Γι αυτό «καλά να πάθουν» με το διασυρμό που υφίστανται.

    Ομέρ

    Σχόλιο από Πόντος και Αριστερά | 01/06/2009

  138. Φίλε Νοσφερατο. εγώ δεν θέλω να απαλλάξω τα άλλα κόμματα από κάθε ευθύνη σε σχέση με της πυρκαγιές και όποιες άλλες φυσικές καταστροφές και τα κακά που προκάλεσε η Ν.Δ.

    Σχόλιο από κάτσε καλάααααα | 01/06/2009

  139. αγαπητέ Νοσφεράτε,
    εκτός από τον τρεμόπουλο υπάρχει και η δεξιά,
    μην ανησυχείς, δεν την ψηφίζομεν πώποτε

    Σχόλιο από Γιάννης | 01/06/2009

  140. Ποιοι Πράσινοι Οικολόγοι;

    Του ΓΙΩΡΓΟΥ ΣΤΑΜΑΤΟΠΟΥΛΟΥ

    Μ’έναν φίλο δικηγόρο από την Πάτρα συνυπογράψαμε κείμενο η κατακλείς του οποίου είναι η παύση της στήριξής μας στο μόρφωμα Οικολόγοι Πράσινοι, αν και, πριν από χρόνια, είχαμε συμμετάσχει ενεργώς στη διαμόρφωσή του.

    Και τούτο, διότι τότε κυριαρχούσε ο λόγος του οίκου (γειτονιά-Ελλάδα-Ευρώπη-Οικουμένη), της πολιτικής εκείνης δηλαδή, που επιδιώκει την κοινωνική χειραφέτηση με αρχές άμεσης δημοκρατίας. Ενός οίκου-λόγου που υπερασπίζεται τον τοπικό-περιφερειακό-εθνικό αυτοκαθορισμό, υπό τον όρο της αλληλεγγύης, με σεβασμό στα δικαιώματα των αδυνάτων και των μειονοτήτων (συνοψίζω το κείμενο).

    Τότε. Γιατί περνώντας τα χρόνια εκείνο που επικράτησε τελικά ήταν ο ξύλινος πολιτικός λόγος, μακριά από τη δροσιά και τρυφερότητα του κοινοτισμού, της ποίησης (!), της αγάπης (!), της αλληλεγγύης. Χωρούν όλα αυτά σ’ έναν πολιτικό φορέα; Βεβαίως και χωρούν όταν τα μέλη του δεν διακρίνονται από οίηση και αλαζονεία, από ιταμές πολιτικές βλέψεις, από ημιμάθεια και φανατισμό. Κυρίως φανατισμό.

    Ο κ. Τρεμόπουλος υποστήριξε το δικαίωμα των κατοίκων της ΠΓΔΜ να αυτοπροσδιοριστούν ως Μακεδόνες. Δικαίωμά του. Αλλά ο τρόπος που υπερασπίστηκε τη θέση του είναι που μετράει, χύνοντας χολή εναντίον εκείνων που έχουν διαφορετική άποψη, κατηγορώντας τους ως εθνικοπαράφρονες, υπερπατριώτες και άλλα ιλαρά. Οταν έχεις πειστεί για τις θέσεις σου, δεν υβρίζεις χυδαία τους αντίθετους· προσπαθείς με τον διάλογο να βρεθεί ένας ελάχιστος κοινός τόπος. Μα είναι δυνατόν το μέρος (Σκόπια) να ιδιοποιηθεί το όλον (Μακεδονία); Με βάση το δικαίωμα αυτοπροσδιορισμού ξυπνάμε αύριο ως χώρα και απαιτούμε να ονομαζόμαστε Ευρώπη!

    Δεν θα μας πάρουν με τις πέτρες οι λαοί της Ευρώπης; Απλά πράγματα, αυτονόητα σχεδόν. Αλλά ο φανατισμός δεν γνωρίζει τι σημαίνουν αυτές οι κοινές έννοιες, υποκρύπτει ημιμάθεια, μίσος και υστεροβουλία.

    Μόνο μέλημα του κ. Τρεμόπουλου (και πολλών άλλων, όχι όλων, ευτυχώς) φαίνεται να είναι η κατάληψη θώκου εξουσίας και ας χρειαστεί να συνεργαστούν οι Οικολόγοι Πράσινοι με καθεστωτικά κόμματα. Δικαίωμά του κι αυτό, ας πάψει όμως να μιλάει για πολιτική οικολογία, άμεση δημοκρατία, αντικαπιταλιστική πολιτική· όλα αυτά δεν συμπλέουν με την παντί τρόπω άσκηση εξουσίας στο καθεστωτικό πλαίσιο.

    Ιδια η θέση τους (υπέρ) και στο σχέδιο Ανάν. Επαναλαμβάνω: δικαίωμά τους, αλλά ο τρόπος που υπερασπίζονται αυτό το δικαίωμα απωθεί τους εχέφρονες, δηλώνει μίσος, φανατισμό, άρα απαξίωση και υποτίμηση-υποβάθμιση του πολιτικού λόγου, πόσο μάλλον αυτού του οίκου-λόγου.

    Δεν ξεχνώ επίσης ότι το μανιφέστο των Γερμανών Πράσινων είναι στηριγμένο σε κείμενα «διανοητών» του Χίτλερ, στους οικοφασίστες. (Αλλά αυτό έπρεπε να το γνωρίζω πριν από πολλά χρόνια…). Μαθαίνω επίσης ότι στη μηνιαία εφημερίδα που εκδίδουν οι Οικολόγοι Πράσινοι («Πράσινη Πολιτική») ο βασικός διαφημιζόμενος (άρα και βασικός χορηγός της;) είναι η MARFIN. Εάν είναι δυνατόν! Πώς είναι δυνατόν να διακηρύσσεις ότι θέλεις να αλλάξεις το κατεστημένο όταν τρέφεσαι από αυτό; Αυτό δεικνύει σκληρή ιδιοτέλεια, κυνισμό πολιτικό, υποδηλοί ότι μπορείς να προδώσεις αξίες ή να πατήσεις επί πτωμάτων προκειμένου να επιτύχεις τους (θλιβερούς) στόχους σου.

    Δεν είναι τίποτε άλλο οι Οικολόγοι Πράσινοι παρά ένα φερέφωνο του γερμανόπνευστου ευρωκεντρισμού, άκρατου ήγουν και άκριτου ευρωπαϊσμού, τύπου Γιόσκα Φίσερ και Κον Μπεντίτ. Καμία αμφισβήτηση, ουδείς αντιεξουσιαστικός λόγος, καμία αύρα κοινοτισμού, έστω ομοσπονδιακής χειραφέτησης.

    Ο κόσμος δεν γνωρίζει τι θα ψηφίσει. Απογοητευμένος από την ολιγότητα και ανία των γνωστών κομμάτων, καταφεύγει -νομίζει- σε κάτι αμόλυντο, τουλάχιστον. Πού να ‘ξερε ποια ήταν η θέση της γραμματείας τους στους βομβαρδισμούς στη Γάζα ή στον Δεκέμβρη των νέων... Γράφοντας το κείμενο μαθαίνω ότι κι άλλη υποψήφια στην Πρέβεζα απέσυρε την υποψηφιότητά της, νιώθοντας -όπως λέει- ντροπή και οργή για τα δελτία Τύπου της γραμματείας περί το μείζον έγκλημα των Ισραηλινών και των ίσων αποστάσεων στην εξέγερση του Δεκέμβρη.

    Αυτή όμως η ξύλινη γλώσσα του κ. ΤρεμόπουλουΑνατριχιάζεις όταν τον ακούς: Τι κρύβει μέσα του αυτός ο άνθρωπος

    Stamg@enet.gr

    http://www.enet.gr/?i=arthra-sthles.el.home&id=49366

    Σχόλιο από Πόντος και Αριστερά | 01/06/2009

  141. Ορέ, Ομέρ, έπαθες εμπάθεια!!!

    Χαιρεκακία έκφρασες, πολλούς καφέδες πίνεις,
    τα νεύρα σου δεν συγκρατείς, μούντζες τριγύρω δίνεις.
    Μά πρόσεξε κακΟμερε, τόν Τρέμο μην προσβάλλεις
    γιά θα στήν πέσει πάραυτα ο σεφτελοΜιχάλης..

    vripolίεφσκι

    Σχόλιο από vripolίεφσκι | 01/06/2009

  142. κάνω κριτηκή στα οικολογικα κόμματα διότι περίμενα περισότερα απο αυτά, και βλέπεις ότι κόβονται για το περιβάλλον,και βέβαια αυτό ειναι το λάβαρο της ιδεολογιας τους Παρακολουθούσα την δράση των οικολόγων πρασινων και περίμενα πολύ περισσότερα από αυτά. Θέλω απο τα μικρά και νέα κόμματα που έρχονται στο πολιτικό πεδίο να είναι παραγωγικά, αγωνιστικά και να υπηρετούν την αλήθεια και το δίκαιο των φτωχών και των αδικημένων, και οχι να λειτουργουνε σαν δίχτυα δεύτερης γραμμής για να πιάσουνε και την τελευταία γαρίδα που μπόρεσε να φύγει από τα δύχτυα του δικοματισμού.
    Στο σχολιό μου ν 120 για αυτά που εχω γράψει, τα συζήτησα πριν μια εβδομάδα με κλιμάκιο οικολόγων απο την Κοζάνη με την καθηγήτρια κυρία Φ. Φ και παραδέχτικε οτι πραγματι ήταν λάθος των οικολόγων πρασινων του ευρωκοινοβουλίου να ψηφίσουν ΝΑΙ για των βομβαρδισμο της Σερβιας απο το ΝΑΤΟ και για την συνθήκη του Μααστριχ και τα άλλα

    Σχόλιο από κάτσε καλάααααα | 01/06/2009

  143. .. vripolίεφσκι

    όπως λένε «κάθε Γιώργος και μάλαμα» εμείς μάλλον πρέπει να λέμε «κάθε Μιχάλης και σέφτελος»

    Ομέρ Χαραλαμπιδοτρεμόπουλος

    Σχόλιο από Πόντος και Αριστερά | 01/06/2009

  144. ΑΠΟΧΩΡΩ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΟΙΚΟΛΟΓΟΥΣ ΠΡΑΣΙΝΟΥΣ

    ΝΟΙΩΘΟΝΤΑΣ ΝΤΡΟΠΗ!!!

    Τον τελευταίο καιρό, καθόλου αβάσιμα είχα αρχίσει να είμαι επιφυλακτική για τους Οικολόγους Πράσινους. Κόμμα με το οποίο ήμουν υποψήφια βουλευτής στον Νομό Πρέβεζας στις εθνικές εκλογές του 2007. Το πρώτο πραγματικό σοκ ήρθε με το δελτίο τύπου της εκτελεστικής γραμματείας στις 7 ή 8 Δεκέμβρη, για τη δολοφονία του Αλέξη Γρηγορόπουλου, όπου εστιάζοντας στους κυβερνητικούς χειρισμούς συγκρίνουν το γεγονός, με τις πυρκαγιές του 2007. Αναφέρουν ότι κατανοούν την οργή των νέων, ζητώντας τους όμως να είναι νηφάλιοι και ήσυχοι, μιλώντας για κουλτούρα βίας και κουλτούρα δημοκρατίας.

    Στις 27 Δεκέμβρη 2008 στους γεμάτους παιδιά και πολίτες δρόμους της Γάζας άρχισε να εκτυλίσσεται η δολοφονική αεροπορική επέμβαση του Ισραήλ. Μια επέμβαση που προετοιμάζονταν καιρό τόσο σε στρατιωτικό όσο και σε επίπεδο προπαγάνδας. Μέσα σε λίγα λεπτά εκείνη την πρώτη μέρα 200 νεκροί και 700 τραυματίες παιδιά και άμαχοι δολοφονούνταν.

    Στις 2 Γενάρη διαβάζοντας το δελτίο τύπου της εκτελεστικής γραμματείας των Οικολόγων Πράσινων για την εισβολή των Ισραηλινών στη Γάζα, αποφάσισα αμετάκλητα να αποστασιοποιηθώ από το κόμμα τους. Ένοιωσα ντροπή και εξοργίστηκα! Κοινοποιώντας τους την απόφασή μου μέσω μηνύματος μου, εξέφρασα την απογοήτευσή μου για το δεύτερο δελτίο τύπου σε σειρά για αυτά τα σοβαρά γεγονότα (τη δολοφονία του Αλέξη και την εισβολή των Ισραηλινών στη Γάζα) και τους δήλωσα ότι διαφωνώ με την λογική των ίσων αποστάσεων. Πως δεν καταφέρνουν να αγγίξουν τις πραγματικές πτυχές των γεγονότων και δυστυχώς νοιώθω να εκθέτουν τους αγώνες μου και να προσβάλουν την πολιτική και ιδεολογική μου ταυτότητα.

    Μεταφέρω αυτούσια εδώ μερικά κομμάτια του δελτίου τύπου.

    «Οι Οικολόγοι Πράσινοι» καλούν τα εμπλεκόμενα μέρη, Ισραήλ, Παλαιστινιακή Αρχή και διοίκηση της Χαμάς να επιδείξουν την αναγκαία αυτοσυγκράτηση και σωφροσύνη με γνώμονα πάντα το σεβασμό στην ανθρώπινη ζωή και να αφήσουν κάτω τα όπλα.»

    «Οι Οικολόγοι Πράσινοι καλούν το Ισραήλ και την Παλαιστινιακή Αρχή να προχωρήσουν σε άμεση επανέναρξη των συνομιλιών για επίτευξη οριστικής και βιώσιμης λύσης με εξασφάλιση της ειρηνικής διαβίωσης και αξιοπρέπειας των πολιτών των δύο λαών. Καλούν τους εμπλεκόμενους διεθνείς φορείς και κράτη να απαιτήσουν την εφαρμογή των διεθνών συμφωνιών και συμβάσεων.»

    «Οι Οικολόγοι Πράσινοι ζητάμε να εγγυηθεί η διεθνής κοινότητα τα σύνορα και την ασφάλεια του Ισραήλ μέσα στο πλαίσιο επίλυσης του Παλαιστινιακού και να προχωρήσει η γενικότερη περιοχή σε αφοπλισμό κινούμενη σ’; ένα πλαίσιο συνεργασίας και αλληλεγγύης με βάση τις πραγματικές ανάγκες των κατοίκων της περιοχής κι όχι των αδίστακτων πολιτικών συμφερόντων που κυριαρχούν στην πολυετή διαμάχη και αυτές των εμπόρων όπλων.»
    Μάλλον οι Οικολόγοι Πράσινοι Ελλάδας αποφάσισαν βλέποντας το ποσοστό τους να ανεβαίνει, πάση θυσία να μπούνε στην Ελληνική Βουλή γι αυτό και επιλέγουν ένα τόσο γλυκανάλατο προφίλ, προκειμένου να συμφωνήσουν με όλους, με όλων των αποχρώσεων τις «ιδεολογίες». Μην έχοντας κριτική στάση απέναντι στο σύστημα, μην έχοντας κριτική στάση απέναντι στη σφαγή που εξαπολύει το Ισραήλ με θύματα μωρά, παιδιά και άμαχο πληθυσμό! Πράγμα με το οποίο διαφωνώ απόλυτα και όπως είναι φυσικό δεν αντέχω να είμαι εκφραστής του. Ποιος ξέρει όμως τι άλλου είδους συμφωνίες έχουν κάνει οι Ο.Π. και με ποιους; Το δελτίο τύπου για την εισβολή στη Γάζα θα μπορούσε άνετα να έχει γραφτεί ακόμη κι από το υπουργείο εξωτερικών.

    Φαίνεται πως αγνοούν οι έλληνες Ο.Π. ότι στο πλοιάριο «DIGNITY» βρισκόταν και η Σίνθια Μακίνι υποψήφια με τους Ο.Π. στις πρόσφατες Αμερικανικές εκλογές, η οποία σε διάβημά της με άλλους, ανάμεσά τους και ο Νόαμ Τσόμσκι εκφράζουν το σοβαρότατο έγκλημα του εμβολισμού του σκάφους στα διεθνή ύδατα, κάνοντας σφοδρή κριτική στη διεθνή κοινότητα για την αποσιώπησή της και την συνενοχή της απέναντι στα επαναλαμβανόμενα εγκλήματα πολέμου που διαπράττει το κράτος τρομοκράτης του Ισραήλ.

    Η κατοχή της Γάζας έγινε αποδεκτή σιωπηρά από την σάπια διεθνή κοινότητα, από όλους ανεξαιρέτως. Σιωπηρά έχει επιβληθεί η στρατιωτική κατοχή του Ισραήλ στη Δυτική Όχθη, σιωπηρά και συνένοχα αποδέχονται οι ισχυροί του κόσμου τον σαδιστικό βασανισμό των εγκλωβισμένων Παλαιστίνιων που πλήττονται για μισό αιώνα από τα πιο εξελιγμένα κατά εποχή όπλα της αμερικανικής στρατιωτικής τεχνολογίας.

    Κανένας ευσυνείδητος πολίτης του κόσμου δεν στέκεται αμέτοχος απέναντι στην γενοκτονία των Παλαιστινίων. Το Ισραήλ είναι ο μόνος στρατός που έχει κράτος.

    Είναι το ΚΡΑΤΟΣ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΗΣ!

    Υποτίθεται πως το προσωνύμιο του κόμματός τους αναφέρεται στην οικολογία. Θέλουν να μιλούν για κλιματική αλλαγή που σαφώς συντελείται αλλά με πιο τρόπο το κάνουν; Θέλουν να αντιτάσσονται υποτίθεται στην πυρηνική ενέργεια αλλά πως επιλεκτικά; Να επισημάνω εγώ δυο τρία πραγματάκια για την καταστροφή που προκαλεί το Ισραήλ και το οπλοστάσιό του που σαφώς δεν είναι ανεξάρτητο από εκείνο της Αμερικανικής στρατιωτικής τεχνολογίας.

    Και στην τελευταία δολοφονική επιδρομή στη Γάζα χρησιμοποιήθηκαν βιοχημικά όπλα, βόμβες διασποράς και φωσφόρου.

    Σύμφωνα με μαρτυρίες γιατρών, νέα είδη τραυμάτων είχαν να αντιμετωπίσουν όπως ακατάσχετη αιμορραγία σε όλο το σώμα των τραυματιών πράγμα που σημαίνει πως το Ισραήλ χρησιμοποίησε κάποιες ουσίες που διαταράσσουν τον μηχανισμό πήξεως του αίματος και μάλλον δεν θα μάθουμε ποτέ ποιες.

    Η καταστροφή που εξαπολύει το Ισραήλ δεν δημιουργεί μόνο ανθρώπινες απώλειες. Η συνέπειες για το περιβάλλον είναι άγνωστες και ως προς τη σοβαρότητα και ως προς το χρόνο. Η χλωρίδα της περιοχής έχει εξαφανιστεί παντελώς.

    Δεν είναι τυχαίο που οι Παλαιστίνιοι χαρακτηριστικά λένε πως το Ισραήλ είναι Ο ΕΧΘΡΟΣ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ, ΤΟΥ ΔΕΝΤΡΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ ΠΕΤΡΑΣ! (Μία από τις χυδαιότερες τακτικές τους είναι η ρήψη παιχνιδιών-βομβών που βρίσκουν τα παιδιά στα συντρίμμια με αποτέλεσμα τον φρικτό θάνατο.)

    50χλμ. ανατολικά από τη Λωρίδα της Γάζας βρίσκεται η πόλη Ντιμόνα. Οι πυρηνικοί της αντιδραστήρες με δυναμική παραγωγής πάνω από 50 κεφαλές ανά μήνα αποτελεί μόνο το 1/5 της παραγωγής του Ισραήλ, με τις γνωστές επιπτώσεις για το περιβάλλον και τον άνθρωπο τόσο στη περιοχή της Μ. Ανατολής όσο της Μεσογείου και της Ευρώπης, του πλανήτη μας γενικότερα. (Είναι ωστόσο η μόνη χώρα στον κόσμο που το οπλοστάσιό της παραμένει κρυφό, αφού ποτέ δεν υπέγραψε την «Συμφωνία για τη μη Διάδοση Πυρηνικών Όπλων» (Νon Proliferation Treaty), θέμα το οποίο απαιτεί ολόκληρη αρθρογραφία)

    Μια τέτοια προσέγγιση θα περίμενα να διαβάσω σε ένα δελτίο τύπου ενός κόμματος που θέλει να ονομάζεται ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΟ και θέλει να προέρχεται από το κίνημα.

    Αυτό είναι το σκηνικό στην πολύπαθη Παλαιστίνη και όποιος δεν το βλέπει, το αρνείται ή το κρύβει, είναι τυφλός, ψεύτης, πολιτικός ή Ισραηλινός αξιωματούχος !

    Ως άνθρωπος και ως πολιτική οντότητα δεν επιτρέπω σε κανέναν να μιλά εξ ονόματος μου για ορθολογικές λύσεις και τραπέζια διαπραγματεύσεων κρατώντας ίσες αποστάσεις, ή πιο σωστά αποστάσεις ασφαλείας. Ντροπή!

    ΠΕΛΑ ΚΑΛΟΓΗΡΟΥ

    Πρέβεζα

    Σχόλιο από Οικολογέφσκι | 01/06/2009

  145. ε μιας και το Ριξατε ολοι στα Σλαβικόληκτα ας Θυμηθώ κι εγώ τα Ρουμανοβλαχικα

    ΝοσφεράτΟΥ

    Σχόλιο από ΝοσφεράτΟΥ | 01/06/2009

  146. »ΝΟΙΩΘΟΝΤΑΣ ΝΤΡΟΠΗ!!!

    Για δες που τους επιασαν ολους και οι ντροπές…

    Ομέρ Χαραλαμπιδοτρεμόπουλε που ειναι εκεινο το ποστ για την ΝΤΡΟΠΉ ΚΑΙ ΕΝΟΧΉ
    (καλά το ειχα προβλεψει οτι ολα αυτά τα συναισθηματα οπως Περηφανεια και προκαταληψη , Λογική και ευαισθησια , Ανεμοδαρμένα Υψη , Φρανκεσταιν Τζουνιορ κλπ κλπ θα γινουν ξανά της Μόδας καποτε ..

    Σχόλιο από ΝοσφεράτΟΥ | 01/06/2009

  147. Εν τωμεταξύ περασε απο το Μυαλό μου η εξής φευγαλέα Σκεψη:
    Οτι
    Αν είχαν εφευρεθει τα Μπλογκς κατά τη διαρκεια του Εμφυλίου
    Ε σιγουρα θα ειχαν γεμισει απο δηλώσεις Μετανοίας
    που θα εγραφαν
    »Απεταξάμην τον Κομμουνισμόν και τας παραφυαδας του επειδής ανακάλυψα αίφνης και στα καλά του καθουμένου και ανευ ουδεμίας πιεσεως ανωθεν
    οτι ηνταυσανε Προδοτες και ΕαμοΒουλγαροι και Μιάσματα και νιώθω ντροπές κλπ κλπ κλπ »

    Σχόλιο από ΝοσφεράτΟΥ | 02/06/2009

  148. Αγαπητέ Οικολογέφσκι,
    σε ευχαριστώ που παράθεσες εκ νέου το κείμενο του οποίου έδωσα ήδη το σύνδεσμο, στο σχόλιο 116. Αλλη φορά θα κάνω τον κόπο ενός απλού κόπυ-πέηστ, γιατί ως φαίνεται οι σύνδεσμοι χάνονται μέσα στην Υπερφόρτωση Πληροφορίαςε.

    Με εκπλήσσει πάντως πολύ, με εξοργίζει κάπως ή με απογοητεύει το σχόλιο 127, του «κάτσε καλά» όπου λέει (για δικό μου ποστ)
    «Εχω διαβάσει και την δικιά σου ιστοσελίδα τα περί ΚΚΕ,Στάλιν, χιτλερ, κομουνισμού και άλλα. Εκεί και αν δεν υπάρχει λάσπη, τόση λάσπη που φτάνει να χτίσουμε την Αθήνα απο την αρχή. Το ΚΚΕ ενα κόμμα με ιστορία 90- χρόνων με αγωνες υπέρ των εργαζομένων, υπερ των φτωχών… μπλα-μπλα-μπλά….»

    Εεεεεεε… ΟΧΙ φίλε, ΔΕΝ πιστεύω ότι ΔΙΑΒΑΣΕΣ ΚΑΛΑ τη δική μου «ιστοσελίδα» (εννοείς ποστ). Εκτός κι αν ΔΕΝ ΠΑΣ ΚΑΘΟΛΟΥ ΚΑΛΑ, αγαπητέ κύριε «κάτσε καλά»…

    Νομίζω ότι το υπ’ αριθμόν ΕΝΑ ΒΡΩΜΕΡΟ ΕΛΑΤΤΩΜΑ της χώρας μας, σαν Εθνικό Σπόρ της ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑΣ, είναι η ΣΥΚΟΦΑΝΤΙΑ.

    Ε, ΣΟΡΥ, ΔΕΝ επιδίδομαι σε αυτό το δημοφιλέστατο σπορ. Το ΚΚΕ το έχω υπερασπιστεί και τιμήσει επανειλλημένως, και το ποστ μου εκείνο, στο οποίο επιπόλαια αναφέρθηκες, το ΜΟΝΟ που δεν κάνει το ποστ είναι να «συκοφαντεί το ΚΚΕ».

    Πες μου ΕΝΑ αναληθές λεχθέν στο δικό μου ποστ, ή πέρνα από κεί και κάνε ΟΣΑ παράπονα θες, ΧΩΡΙΣ ΚΑΜΜΙΑ ΛΟΓΟΚΡΙΣΙΑ:

    Το επιεικώς απαράδεκτο πρωτοσέλιδο του Ριζοσπάστη και μία φιλική (αλλά αυστηρή) Σημειολογική Κριτική Ανάλυσή του


    …αλλά σε παρακαλώ πολύ ΜΗΝ ξαναπείς κουβέντες που ΔΕΝ ΣΤΕΚΟΥΝ και ΔΕΝ ΙΣΧΥΟΥΝ.

    Καλύτερα ασχολήσου φίλε μου με τις συκοφαντίες της ιθύνουσας ομάδας του σημερινού ΚΚΕ, κατά του σοβαρού διανοητή Γιώργου Ρούση, που έχει δώσει περίπου ΟΛΗ τη ζωή του σε αγώνες για το κόμμα, και εισέπραξε προδοσία και λάσπη, ΤΙΠΟΤΕ ΑΛΛΟ.

    Σχόλιο από omadeon | 02/06/2009

  149. Ε τώρα σύντροφε Νοσφεράτου,

    πολύ υποτιμάς αυτούς που κάνουν κριτική στους Ο-Π ή ενοχλούνται απ’ το χαρακτήρα και το στάιλ του Τρεμόπουλου, για να τους παραλληλίζεις με τους δηλωσίες της αλήστου εποχής. Σόρι, αλλά ούτε ο Τρεμόπουλος είναι κάτι σαν το ΚΚΕ τότε, ούτε το περιβάλλον είναι μοναρχοφασιστικό, ούτε οι διαφωνούντες δηλωσίες.

    Ομέρ χαραλαμπιδοτρεμόπουλος

    Σχόλιο από Πόντος και Αριστερά | 02/06/2009

  150. Ντα, καμαράντ Ομέρ

    Vripolίεφσκι Νοσφεράτωφ (ο γιός του Νοσφεράτου)

    Σχόλιο από vripol | 02/06/2009

  151. Το συγκεκριμένο δελτίο τύπου των Ο-Π δεν το γνώριζα.

    «Οι Οικολόγοι Πράσινοι» καλούν τα εμπλεκόμενα μέρη, Ισραήλ, Παλαιστινιακή Αρχή και διοίκηση της Χαμάς να επιδείξουν την αναγκαία αυτοσυγκράτηση και σωφροσύνη με γνώμονα πάντα το σεβασμό στην ανθρώπινη ζωή και να αφήσουν κάτω τα όπλα.»

    Αν η θέση των Ο-Π για την σφαγή της Γάζας ήταν το κάλεσμα για αυτοσυγκράτηση-σωφροσύνη !!! και μάλιστα ΚΑΙ των Παλαιστινίων (τα θύματα να δείξουν αυτοσυγκράτηση σε τι ? να μην ψοφάν όλα μαζί ή να μην κρύβονται κατω απ’τά χαλάσματα και ζορίζονται τα σωστικά συνεργεία? ) τότε ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΡΟΒΛΗΜΑ.

    Και το είδος των ανθρώπων που στο άκουσμα της λέξης «δεξιός» αντί να πάρουν θέση ντόμπρα, κάνουν τον χαζό σφυρίζοντας προς τον ουρανό μου προκαλούσε από μικρό αλλεργία.

    -Έχει και δεξιούς το ψηφοδέλτιο των Οικολόγων;
    -Όχι. Τι θα πει δεξιός;
    http://ecology-salonika.org/lib/?p=3552

    mumul

    Σχόλιο από Πόντος και Αριστερά | 02/06/2009

  152. »Ποιοι είναι οι ήρωες της δικής σας Θεσσαλονίκης;

    Η φωτεινή πλευρά. Ο Ναζίμ Χικμέτ, που εδώ γεννήθηκε. Ο Επαμεινώνδας Χαρίλαος, δεν ξέρω αν τον γνωρίζετε. Απ΄ αυτόν πήρε το όνομα η συνοικία Χαριλάου, ήταν δική του. Έφτιαχνε βιομηχανίες και τις έδινε στα στελέχη του. Και πέθανε στον Πειραιά σε νοικιασμένο σπίτι. Αν πάμε παλαιότερα, η Θεσσαλονίκη των «Ζηλωτών», η «κομούνα της Θεσσαλονίκης». Εγώ αυτή την πόλη αγαπώ»

    Κοιτα συμπτωση..Κι εγώ την αγαπώ …Κι εχω τους ιδιους ηρωες ..
    Α ..Ποντιοι .Αυτή τη στιγμή γινεται αγώνας Για να μετονομαστει μια οδος της Θεσσαλονικης με το ονομα ενός ηρωα του Αντιδιδακτορικου αγώνα που δολοφονηθηκε απο τους Φασιστες στον καιρό της Φασιστικής Χούντας( που κατοπιν προτροπής μου αν δεν κανω λάθος ειχατε κανει Ποστ περυσι )
    Αντι να ασχολειστε μ’αυτους που Ξαφνικά θυμηθηκαν οτι ειχαν καταφερει να μπει καποτε Υποψηφιοι με τους Ο -Π και το θυμηθηκαν ακριβώς Τωρα –
    Δεν ενωνουμε τις φωνές μας για κατι Καλό;
    Βεβαια να ειστε σιγουροι οτι Καθε μα Καθε προσπαθεια θα υποστει Τονους Λασπης απο τους Ιδιους που εριχναν Λασπη πριν κανα δυο Μηνες εναντιον του Συριζα και Τωρα εναντιον των Ο -π (μερικοι δεν μπαινουν καν στον κόλπο να αλλαξουν το νικ τους)
    ομως ετσι ειναι αυτά
    Αυτοι την δουλεια τους και μεις θα συνεχιζουμε να προσπαθουμε ..Ειναι σισυφεια αυτή η προσπαθεια .Οι πατεραδες μας περσαν πολύ χειροτερα
    δεν ενωνουμε τις φωνές μας για κατι καλο?

    Σχόλιο από Νοσφεράτος | 02/06/2009

  153. Noσφεράτου, ο καθένας διαβάζει ότι του αρέσει. Έτσι κι εσύ!

    Η συνέντευξη του τρελοστάρ έχει ως τίτλο:

    «Γιατί όχι οδός Κεμάλ Ατατούρκ;»

    και παρακάτω απαντάει, χρησιμοποιώντας την πράξη του Ιωάννη Μεταξά ως πρότυπο, χωρίς καν να πει ο αφιλότιμος ότι αυτό έγινε εν μέσω δικτατορίας του στην πόλη των προσφύγων από έναν βαμμένο αντιπρόσφυγα και είχε πολλούς αποδέκτες.

    «Έχετε προτείνει όντως ένας δρόμος της Θεσσαλονίκης να μετονομαστεί σε Ατατούρκ;

    Δεν το πρότεινα εγώ. Αυτό το είπε ο Μπουτάρης σε ένα συμπόσιο Ελλήνων και Τούρκων επιχειρηματιών.

    Εσείς τι πραγματικά προτείνετε;

    Αυτό που είπε ο Μπουτάρης. Το στενό του Αποστόλου Παύλου που είναι δίπλα στο σπίτι του Ατατούρκ από το 1938 ώς το 1955 που έγινε το πογκρόμ της Πόλης λεγόταν Κεμάλ Ατατούρκ. Γιατί να μην επανέλθει; Να γίνει και μια οδός Ελευθερίου Βενιζέλου στην Τουρκία. Δεν ξέρω τι και πώς, αλλά γιατί όχι;

    ………………

    Και παρακάτω βρίζει τους θεσσαλονικείς και τη Θεσσαλονίκη με ρατσιστικό τρόπο, βάζοντας στο ίδιο καλάθι τον βασιλιά Γεώργιο, που τον δολοφόνησε ο αναρχικός Σχινάς, με τον Λαμπράκη, που τον δολοφόνησε το δεξιό παρακράτος.

    «Δεν ξέρω αν είναι σκοτεινή πλευρά, αλλά είναι πλειοψηφία.

    Όλα αρχίζουν από το 1900 και τον Μακεδονικό Αγώνα. Η Θεσσαλονίκη δεν είχε ελληνική πλειοψηφία, έπρεπε να διαμορφωθεί και αναδείχθηκε ένα στρώμα που έκανε τον πατριωτισμό επάγγελμα. Οι περισσότερες πολιτικές δολοφονίες έγιναν στη Θεσσαλονίκη. Από τον Βασιλέα Γεώργιο, τον Πολκ, τον Λαμπράκη, τον Τσαρουχά… Η «Καρφίτσα»… Η πόλη ανέχτηκε την εξόντωση των Εβραίων και κάποιοι κάθησαν πάνω σε εβραϊκές περιουσίες. Και μετά τον πόλεμο διαμορφώθηκε μια ελίτ με ονοματεπώνυμο…»

    Ο Τρεμόπουλος και οι σύν αυτώ είναι μέρος της σκοτεινής Θεσσαλονίκης και αυτό πλέον συνειδητοποιείται από πολλούς. Η επίκληση του Ψωμιάδη δεν περνάει πια!!! Ο Τρεμόπουλος είναι το άλτερ έγκο του Ψωμιάδη και μαζί διαμορφώνουν τη σύγχρονη σχιζοφρενική και σκοτεινή εικόνα της πόλης.

    Ομέρ

    Σχόλιο από Πόντος και Αριστερά | 02/06/2009

  154. στα 1920 στη Γερμάνια: Οι σοσιαλδημοκράτες αντιμάχονται τους κόκκινους σπαρτακιστες. Κάποια στιγμή σκοτώνουν την Κόκκινη Ροζα και τον Κ. Λημπνεχτ. Οργανώνουν τα στρατόπεδα συγκέντρωσης των κόκκινων

    Την ιδία εποχή σε κάποια φυλακή της Γερμανίας ο Χίτλερ ετοιμάζεται για τον μελλοντικό του ρόλο.

    Εκεί γύρω στα 1930. Οι κομμουνιστές –απόγονοι των κόκκινων μισούν τους σοσιαλδημοκρατες. Τους αποκαλούν σοσιαλφασιστες. Στα καμπαρέ του Βερολίνου οι καλλιτέχνες διασκεδάζουν . ..

    Εκεί γύρω στα 1933…. Οι ναζί έρχονται στην εξουσία. Βάζουν στα στρατόπεδα συγκέντρωσης και εξόντωσης αδιακρίτως, και σοσιαδημοκρατες και κομμουνιστές, και Εβραίους, και Τσιγγάνους και, και, . Αδιακρίτως .

    Γιατί οι Ναζί δεν κάθισαν να σκεφτούν για παράδειγμα τις λεπτές διαφορές μεταξύ σοσιαλδημοκρατών και κομμουνιστών, σπαρτακιστών, τροτσκιστών και λοιπών.

    Για ποιον η αναλογία; Per te fabula narratur.

    Σχόλιο από Νοσφεράτος | 02/06/2009

  155. »Ο Τρεμόπουλος και οι σύν αυτώ είναι μέρος της σκοτεινής Θεσσαλονίκης »

    Mου αρεσε αυτό το Συν Αυτό

    Σχόλιο από Νοσφεράτος ο κατασκότεινος | 02/06/2009

  156. Το αιωνιο λαθος που κανουμε ολοι …
    Φανταζομαστε οτι αν ο φασισμός επιστρεψει θα ειναι ιδιος και απαραλλακτος με εκεινον του Μεσοπολεμου …
    Οτι θα δουμε ακριβώς τις ιδιες στολές Μελανοχιτωνων, ακριβώς τα ιδια συμβολα, την ιδια ρητορική …
    Μα οπως και τότε ετσι και τωρα αν κατι διακρινει την (τις) φασιζουσες ιδεολογιες ειναι η Χαμαιλεοντική του ικανοτητα παραλλαγής,
    η προσαρμοστικότητα του στα εκαστοτε κυριαρχα ΜΜΕ (τοτε ραδιοφωνο τωρα τηλεοραση) ο ευκαμπτος λαικισμος του, ο σοσιαλισμό -εθνικισμός στα λογια, η υποταγή στους ισχυρους στην πραξη …

    Και κατι ακόμα .. Ο φασισμός θεωρηθηκε ως Ακραια Ιδεολογια μόνο εκ των υστερων ..Μετα την ηττα του , μεταπολεμικά …

    Στο μεσουρανημα του θεωρηθηκε η ιδεολογια του μεσου ανθρωπου (αντιθετα ακραιοι -τρομόκρατες κ.λ.π θεωρηθηκαν οσοι παρεμειναν πιστοι σε δημοκρατικά ιεδωδη )
    Διαβαστε π.χ Ουμπερτο Εκο : Η Μυστηριωδης φλόγα της Βασιλισσας Λοάνα …
    http://www.megamarket.gr/-p-5626.html

    Σχόλιο από Νοσφεράτος | 02/06/2009

  157. »που πηγε το αλλο μισο του εαυτου μου»Σαιξπηρ »Βασιλιας Ληρ’

    (το μικρο μου σχόλιο εννοώ ..Που πηγε;

    Σχόλιο από Νοσφεράτος o Σκοτεινος | 02/06/2009

  158. Noσφεράτου,

    ακριβώς επειδή συμφωνώ με τα παραπάνω, φωνάζω και γω και πολλοί άλλοι, ότι η ευθύνη του Τρεμόπουλου είναι τεράστια. Με τις τερατολογίες του και την εμπάθειά του, δίνει τσάμπα επιχειρήματα στην ακροδεξιά και στην αντίδραση, την επιτρέπει να καθαρθεί από τα τρομερά εγκλήματα που έχει διαπράξει.

    Είναι μια στάση απίστευτης ανευθυνότητας και δυστυχώς τεράστιων συνεπειών.

    Αυτό είναι που αντιπαλεύουμε εμείς. Δεν επιτρέπουμε στην ακροδεξιά να εκμεταλλευτεί τα δικά μας ζητήματα τα οποία επίσης της τα εκχωρεί με μια τρομερή ευκολία ο Τρεμόπουλος και οι άλλοι των Ο-Π.

    Διαφωνείς;

    Ομέρ

    ————————————————————————————–

    Νοσφεράτε σκοτεινέ, για μας θα είσαι πάντα φωτεινός και φωτισμένος

    Σχόλιο από Πόντος και Αριστερά | 02/06/2009

  159. Έ σύντροφοι είστε για κλοτσιες όσοι συντάξατε το κείμενο του ριοσπάστη, και όσοι το υποστηρίζεται–Από το σποτ του Ομαντεον–Φίλε Ομαντεον δεν θα ξαναπεράσω απο το σπότ σου, φοβάμε μην πάρω καμιά κλοτσιά. Γνωριζα μεχρι τώρα οτι κλοτσιες ρίχνουν τα ζώα, και οι ποδοσφεριστες την μπάλα. δεν ήξερα οτι κλοτσάει και ο Ομαντεον. Να ξερει οτι δεν θα ξαναασχοληθώ με τον αυριανισμό της δεκαετιας 80+90
    Σαν φιλο που σου έχω σου συνιστό να κόψεις λιγάκει την φόρα που πειρες, δεν σε τιμα καθόλου. Τιν απαντιση σου την εδωσαν τα σχολια 140+144 Και εγω σου αφιερώνω το παρακατω. –Σεβάσμια ντροπή μακάρι σ’όλων των ανθρώπων την ψυχή να θρονιαζόσουν και να έδιωχνες την αδιαντροπιά–
    Άντε καλη νύχτα και όνειρα γλυκα.

    Σχόλιο από κάτσε καλάααααα | 02/06/2009

  160. Κοίταξε, «Κάτσε καλάαα…»

    ΦΥΣΙΚΑ και ΗΤΑΝ «για κλωτσιές» το συγκεκριμμένο κείμενο του Ριζοσπάστη, όπως ήταν «για κλωτσιές» και οι συγκεκριμμένοι (ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟΙ και για το κόμμα)… ηλίθιοι συντάκτες του.
    Αυτό δεν σημαίνει ότι θα τους κλωτσήσει (κυριολεκτικά) κανείς (χεχε) ότι εγώ…. κλωτσάω κανέναν, να ‘ούμε!

    Αν σ’ ενοχλεί η λαϊκή έκφραση «για κλωτσιές» υπάρχει και η εναλλακτική συνώνυμη (σχεδόν) έκφραση «για τα πανηγύρια».

    Το συγκεκριμμένο ποστ γράφτηκε λίγο ΠΡΙΝ την εκπληκτική (και άκρως απαράδεκτη) «παλινόρθωση του Στάλιν» στο συνέδριο του κόμματος, και είχε βέβαια αυστηρό στυλ (διότι προσπαθούσε, όπως και άλλοι, να επηρεάσει θετικά ώστε να ΜΗ γίνει η «στροφή προς τον Στάλιν») αλλά δυστυχώς αυτή η συμφορά ΔΕΝ αποτράπηκε.

    Αυτά τα αηδιαστικά «δεν σε τιμά καθόλου» ΚΟΦΤΑ να’ ούμε.
    Οι μόνοι που «θάπρεπε να ντρέπονται» είναι οι πάρα πολύ συγκεκριμμένοι ΚΑΦΡΟΙ και/ή ψυχοπαθείς που προκάλεσαν τη νεο-σταλινική στροφή και εξώθησαν το ΚΚΕ στο σημείο να την εγκρίνει και μάλιστα να την υιοθετήσει κιόλας, εν μέρει.

    Σχόλιο από omadeon | 02/06/2009

  161. Υ.Γ. Υπάρχουν τουλάχιστον ΤΡΙΑ ποστ στο μπλογκ μου ΥΠΕΡ του ΚΚΕ, και αναφορές σε άρθρα του Ριζοσπάστη που ΕΚΑΝΑΝ ΚΑΛΟ, ή και πρωτοβουλίες του κόμματος που τις χαρήκαμε όλοι εμείς οι ανένταχτοι. Π.χ. η ΕΓΚΑΙΡΗ και θαρραλέα καταγγελία του ΚΚΕ στη βουλή κατά του νομοσχεδίου για τους ιδιωτικούς μπράβους. Επίσης… έπαινος στην Παπαρήγα για ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΜΕΝΗ θετική της δήλωση που ενθαρρύνει την ανοιχτότητα νου και μετώπου, κλπ.

    Θα έπρεπε πλέον να είναι αυτονόητο ρε παιδιά, ότι ΟΥΤΕ εγώ, ΟΥΤΕ ο Ομέρ, ΟΥΤΕ κανένας άλλος φίλος ή μέλος του μπλογκ, διακατέχεται από μίσος ή τάση συκοφάντησης του κόμματός σας.
    Ισα-ίσα, η κριτική (αν και ώρες-ωρες καυστική) είναι και φιλική, αποσκοπεί στη θετική αλλαγή και ΟΧΙ στην απόρριψη.

    Σχόλιο από omadeon | 02/06/2009

  162. κάτσε καλάααααα,

    παρότι έχουμε ξανακάνει αυτή τη συζήτηση, νομίζω ότι ταυτίζεις τον αντικομμουνισμό με τον αντισταλινισμό, κάτι που είναι τελείως λάθος.

    Υπάρχουν μεγάλα ρεύματα εντός της Αριστερας που δεν αποδεχονται ούτε τις σταλινικές μεθόδους, ούτε το σταλινικό ολοκληρωτισμό. Δεν είναι αντικομμουνιστές. Απλώς έχουν μια άλλη αντίληψη για τη σοσιαλιστική οικοδόμηση.

    Η αντίληψη του Στάλιν φάνηκε όταν μετέτρεψε τη μεγάλη Σοβιετική Ένωση σε μια τεράστια φυλακή δημοσίων υπαλλήλων.

    Αυτή την κατάληξη από νωρίς τους την είχε επισημάνει η Λούξεμπουργκ. Ο Λένιν το κατάλαβε αλλά ήταν πια αργά. Με την Πολιτική του Διαθήκη ζήτησε την απομάκρυνση του Στάλιν από τη θέση του Γενικού Γραμματέα. Ήταν όμως αργά.

    Θα πούμε και τον Λένιν αντικομμουνιστή γιατί θεωρούσε ακατάλληλο και επικίνδυνο τον Στάλιν για το Κόμμα και το σοσιαλισμό και ζητούσε να ξηλωθεί;

    Ας είμαστε όλοι μας πιο ανεκτικοί!

    Ομέρ

    Σχόλιο από Πόντος και Αριστερά | 02/06/2009

  163. εχετε τελειωσει…

    Σχόλιο από γεωργιαδης γιωργος | 02/06/2009

  164. Ομέρ,
    Σου έφερα ένα θετικό παράδειγμα ΚΑΛΗΣ ιστολογικής ανάλυσης, που νομίζω αξίζει πολλούς επαίνους για τη νηφάλια (αλλά και πολύ εύστοχη) κριτική που ασκεί στον Τρεμόπουλο, από 100% ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΣΚΟΠΙΑ, χωρίς καν να επηρεάζεται από τις πολιτικές προτιμήσεις του αρθρογράφου. Το έξοχο ποστ του blogger Nylon (Νίκου Δρανδάκη)
    http://www.nylon.gr/politics/υπόθεση-τρεμόπουλος
    Παραθέτω 2-3 χαρακτηριστικά αποσπάσματα που νομίζω θα βρείς πολύ ενδιαφέροντα (αν δεν συμφωνήσεις κιόλας):

    Ακόμη και άλλα στελέχη του Ευρωψηφοδέλτιου των ΟΠ, όπως ο Αντώνης Καφετζόπουλος, δείχνουν παντελώς αδύναμα να θέσουν τη δική τους πράσινη ατζέντα των ζητημάτων, και γίνονται βορά των Media πρώτα, και μετά των εθνικιστών bloggers για θέματα άσχετα από την πράσινη ανάπτυξη.

    Εκείνο που μου έδωσε όμως τη χαριστική βολή είναι η συνέντευξη που έδωσε ο Μ. Τρεμόπουλος στο TVXS σε video, όπου μίλησε εφ’ όλης της ύλης, ελεύθερα (από ό,τι φάνηκε), χωρίς κάποια προφανή πίεση από τη δημοσιογράφο που του έπαιρνε τη συνέντευξη για την ατζέντα της κουβέντας….

    (για τον Τρεμόπουλο στη συνέντευξή του στο TVXS):
    ….Τον είδα να λέει πως αυτός έχει κάνει “συντριπτικά περισσότερους” αγώνες από άλλους που σφετερίζονται τώρα το χώρο της πράσινης πρότασης. Τον άκουσα να απολογείται για το πόσο τον έχουν αδικήσει στο παρελθόν. Ακόμα και για τους βομβαρδισμούς στη Γιουγκοσλαβία από το ΝΑΤΟ τον άκουσα να μιλά με περίσιο πάθος!!! Το μόνο που δεν άκουσα είναι μια ενθουσιώδης Πράσινη πρόταση προς τους Έλληνες πολίτες. Βεβαίως, υπήρχαν κάποιες αναφορές για τους αγώνες που έχει κάνει ενάντια σε αντιπεριβαλλοντικές παρεμβάσεις του κράτους, αλλά σε καμία περίπτωση επεξεργασμένες προτάσεις για το τι θα έκανε αυτός σαν κυβέρνηση για τη νέα ανάπτυξη που οραματίζεται….

    «…….Ο Μιχ. Τρεμόπουλος χωρίς να το αντιλαμβάνεται θα ενισχύσει κι αυτός το δικομματισμό στην Ελλάδα, απογοητεύοντας για άλλη μια φορά το μέσο Έλληνα πολίτη που πιστεύει ότι βρήκε μια εναλλακτική (και μάλιστα θετικής δράσης) πρόταση. Γιατί δεν είναι δυνατόν σε αυτή τη μίζερη συζήτηση που αναπαράγει ο Μιχ. Τρεμόπουλος, να μην αναγνωρίσουν οι πολίτες τη συνταγή μιας ακόμα αποτυχίας…….»

    Αλλά ο ίδιος μπλόγκερ επισημαίνει και κάτι ΑΛΛΟ, που είναι ΑΚΡΩΣ ΑΝΗΣΥΧΗΤΙΚΟ. Προσπάθησα κι εγώ να το εκφράσω, αρκετές φορές. Το είπε όμως ο Nylon, _πολύ_ καλύτερα:

    «………και δεν θέλω να συμμετέχω σε ένα φαινόμενο που παίρνει επικίνδυνες διαστάσεις, με πολίτες οι οποίοι έχουν αρχίσει να εκτοξεύουν με μεγάλη ευκολία κατηγορίες για “μειοδότες” και “εθνοπροδότες”. Το Ελληνικό Διαδίκτυο έχει αρχίσει να γίνεται το χώμα στο οποίο καλλιεργείται αυτή η επικίνδυνη κατάσταση – και πολλοί από εμάς δεν το έχουμε συνειδητοποιήσει ακόμα ζώντας σε ένα άλλο, παράλληλο σύμπαν…..»

    Τώρα, ΜΗ μου πει κανείς ότι είναι απορριπτέο, αυτό το ωραίο ποστ, επειδή εκείνος που το έγραψε… (λέγεται) πως είναι (ή συμπαθεί το) ΠΑΣΟΚ γιατί κάποτε πρέπει να εγκαταλείψουμε τέτοιες προκαταλήψεις, κρίνοντας τα κείμενα από το ΤΙ ΓΡΑΦΟΥΝ, πρώτα-πρώτα, και ΜΕΤΑ από το ποιός είναι ή το ποιόν συμπαθεί _εκείνος_ που γράφει…

    Σημειώστε ότι ο μπλόγκερ αυτός ΔΕΝ ΗΞΕΡΕ ποιός είναι καν ο Τρεμόπουλος, επομένως εκφράζει μια οπτική γωνία φρέσκια, μιλώντας για όσα «εκπέμπει» ο Τρεμόπουλος ΣΗΜΕΡΑ.

    Σχόλιο από omadeon | 02/06/2009

  165. Ομαντεόν,

    η ανάλυση αυτή είναι όντως νηφάλια και δεν επηρεάζεται από κληρονομημένες εικόνες και προκαταλήψεις.

    Οι ακροδεξιοί γιατί να χάσουν την ευκαιρία και να χαρακτηρίσουν ως «μειοδότη» οποιαδήποτε άλλη άποψη; Κορόιδα είναι αυτοί, οι πραγματικοί μειοδότες, να μην αρπάξουν την ευκαιρία;

    Γι αυτό έγραψα πριν στο Νοσφεράτου τα παρακάτω, τα οποία όμως επειδή είναι συναισθηματικός τύπος, δεν θέλει να τα πάρει υπόψη του:

    «…φωνάζω και γω και πολλοί άλλοι, ότι η ευθύνη του Τρεμόπουλου είναι τεράστια. Με τις τερατολογίες του και την εμπάθειά του, δίνει τσάμπα επιχειρήματα στην ακροδεξιά και στην αντίδραση, την επιτρέπει να καθαρθεί από τα τρομερά εγκλήματα που έχει διαπράξει.

    Είναι μια στάση απίστευτης ανευθυνότητας και δυστυχώς τεράστιων συνεπειών.»

    Αυτό είναι που αντιπαλεύουμε εμείς. Δεν επιτρέπουμε στην ακροδεξιά να εκμεταλλευτεί τα δικά μας ζητήματα τα οποία επίσης της τα εκχωρεί με μια τρομερή ευκολία ο Τρεμόπουλος και οι άλλοι των Ο-Π.»

    Ομέρ

    Σχόλιο από Πόντος και Αριστερά | 02/06/2009

  166. μπα δεν τελειωσαμε ..;)

    Σχόλιο από Νοσφεράτος | 03/06/2009

  167. Κατηγορώ τους Ο -Π

    ΔΙΟΤΙ

    η προγιαγια του παππου του πρωτου ξαδέλφου τους ηταν Υποπτου εθνικής προελεύσεως
    διοτι
    Δεν κανουν ΔΗΛΩΣΗ »εθνικών φρονηματων »

    (Λεγε ρε ! Εισαι Ελληνας ρε; )

    ΔΙΟΤΙ

    δεν μας εξηγουν που ΒΡΗΚΑΝ τα λεφτά και αγορασαν τα Ταγάρια που φοράνε
    και τα Ποδήλατα τους
    ΔΙΟΤΙ
    τους ευνοεί το συστημα
    (αποδειξη : Μεχρι τωρα δεν τους εδειχνε η Τηλεοραση . Τωρα που ερχονται τριτο κομμα τους δειχνει. )
    ΔΙΟΤΙ
    ο Τρεμοπουλος ειναι ..»ανθρωποδιώκτης» , δεν μας κερναει καφεδες και μια φορά που τον χαιρετησα ειπε : μμμ…
    Διοτι
    Που ηταν αυτοι οι Ο- Π σε ολους τους Οικολογικους αγώνες ; Και αν ηταν Πως δεν το ξέρω εγώ; ε; ..Ειναι Δυνατόν να ηταν και να μην το Ξέρω; Αρα.. δεν ηταν .
    ΔΙΟΤΙ

    ΑΥΤΟΙ ΕΙΝΑΙ ΠΟΥ ΒΑΖΟΥΝ ΤΑ ΦΙΔΙΑ ΚΑΙ ΑΜΟΛΆΝΕ ΤΙς ΑΡΚΟΥΔΕΣ στα δάση..
    και τους Ψυλλους.. Εχουμε γεμισει οικολογικους Ψύλλους..

    ΔΙΟΤΙ
    θελει να τους αφομοιωσει το συστημα . Και αυτοι ΔΕΝ τσιριζουνε και Δεν λένε» Μη .

    Μη κακο κακο κακο συστημα. Μη μας αφομοιωνεις’

    ΔΙΟΤΙ
    δεν δηλωνουν σε ολους τους τόνους: Ειμαστε ΠΙΟ Αριστεροι απο σας …
    ΔΙΟΤΙ ….
    ΔΙΟΤΙ ….
    δεν τσιριζανε μαζί με τους Εθνολαικιστές
    κατα την δεκαετια του ’90 »Κατω οι Γυφτο σκοπιανοι » ….
    ΔΙΟΤΙ
    κατα την δεκαετια του 90 που ΔΕΝ ειχαν ιδρυθει Δεν πηραν θεση για τον Βομβαρδισμό της Γιουγκοσλαβιας ( Πειτε ρε !!! Τι θεση πήρατε τοτες; ..Μα δεν ειχαμε ακομα ιδρυθει !!!)
    ..Μα και Ξεμά . Γιατι δεν ειχατε ιδρυθει ; ε ; λεγε ρε. !

    Σχόλιο από Νοσφεράτος | 03/06/2009

  168. Νοσφεράτε, επειδή εσείς τους χαϊδεύετε τόσο πολύ και δεν τους τραβάτε φιλικά το αυτί, γι αυτό έχουν ξεπεράσει τα όρια. Αυτά που σας λέει ο Ομερ στο σχόλιο 165 φαίνεται να μην τα λαμβάνετε καθόλου υπόψη σας και να θεωρείται και σεις ότι για όλα φταίνε οι άλλοι. Δεν τους βοηθάτε έτσι!

    Σχόλιο από Ζωνιανίτης | 03/06/2009

  169. Kατ αρχάς τι εννοεις ‘εσεις »
    Μιλα μου στον Ενικό
    Δευτερον Παραγινε το κακό
    Κοιτα ..
    παραμενω και γραφω συχνά σε αυτό το Μπλογκ διοτι
    Οταν πριν απο πολύ καιό Πρωτομπηκα και καποιο Φασιστοειδές εδώ μεσα αρχισε να με προβοκαρει
    λεγοντας τα Φασιστικά »Λεγε ΡΕΕ εισααι ελληνας » ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΤΕΤΟΙΑ ΠΟΥ ΛΕΓΑΝΕ ΚΑΙ ΟΙ ΤΑΓΜΑΤΑΣΦΑΛΗΤΕς στους αγωνιστες κξαι οι Βασανιστες στην Μακρονησο στους Αριστερους
    οΙ πΟΝΤΙΟΙ ΚΑΙ ΑΡΙΣΤΕΡΟΙ(ο Μουμουλ και ο Μ-π τοτε)
    προς τιμην τους
    Ειπαν : »Αν ειναι να γινει κυνηγι μαγισσων
    εμεις θα ειμαστε με τις μαγισσες …»
    Αυτό δεν θα το ξεχασω και τους Ευχαριστώ ..
    και γιαυτό τους εκτιμώ παρά τις διαφορες μας

    Αυτό ειναι η Αριστερη αλληλεγγυη παρά τις οποιες διαφορες

    Και τωρα

    Που Βλεπω το Οργανωμενο Κυνηγι Μαγισσων
    απο τα διαφορα Φασιστοειδή εναντιον του Μ .Τρ

    Παρα τις οποιες διαφορες και τις ενστασεις για το προσωπο του ή τις θεσεις του
    Καλω τους πραγματιικά αριστερους να καταδικασουν την Βρωμια την Χυδαιοτητα και την Απιστευτη Μικροπρεπεια

    -Οπως εκανε τοτε για μένα ο Μ- π και ο Μουμουλ

    Η οπως εκανα κι εγώ για σενα Ζωνιανιτη οταν ενα Νεοφιλελευθερο Πραγμα σε κατηγορησε καποτε
    (και τον Π &Α)για »αντισημιτισμό..»Θυμασαι;

    Αυτά ειναι περαν των Θεσεων
    Αυτά ειναι ΗΘΟΣ
    και Αλληλεγγυη
    Λεξεις που εχουν ξεχαστει στις μέρες μας ..
    Καιρός να τις Θυμηθουμε λιγο

    Σχόλιο από Νοσφεράτος | 03/06/2009

  170. Αληθεια τι εγινε εκεινο το Πραγμα;

    Σχόλιο από Νοσφεράτος | 03/06/2009

  171. Δε θυμάμαι καλά. Να φταίει ο αέρας και οι μυρωδιές του χωριού μου; Να φταίει η κακή διατροφή; Μήπως φταίει η ηλικία; Θύμησέ μου.

    Σχόλιο από Ζωνιανίτης | 03/06/2009

  172. Δεν Θυμασαι ε; Κριμα
    Ισως φταιει το οτι δεν τρως αρκετους ΓΚΟΥΡΜΈΔΕΣ και δεν εκτιμάς τις Καλές Μαγειρικές ..

    ( Τελος πάντων Παλιες ιστοριες .. Η ουσια ειναι οτι
    Η διαχωριστική Γραμμη Μεταξύ Δεξιας Και Αριστεράς
    (με την Ευρεια εννοια
    Παραμένει ..
    Και στο Κυνηγι μαγισσων που Εξαπολυει η Ακρα Δεξια
    Δειχνουμε την Αλληλεγγυη μας στις Μαγισσες ακομα και αν δεν συμφωνουμε με τα Μαγικά τους
    Αυτή ειναι η Ουσια Ζωνιανιτη .

    Σχόλιο από Νοσφεράτος | 03/06/2009

  173. Ίσως όμως να μην είναι ακριβώς έτσι Νοσφεράτε. Ίσως και ο Τρεμόπουλος να έχει εξαπολύσει το δικό του κυνήγι μαγισών. Τουλάχιστον απ’ αυτά που ξέρουμε και μπορεί να το διαβεβαιώσει και ο Ομαντεόν, ο Τρεμόπουλος είχε εξαπολύσει παλιότερα και το συνεχίζει μέχρι σήμερα, ένα τέτοιο κυνήγι με ανυπόστατες κατηγορίες, με συκοφαντίες και βρωμιές κατά ενός κοινού μας φίλου, ονόματα δε λέμε υπολήψεις δε θίγουμε!

    Ομέρ ο προβληματισμένος

    Σχόλιο από Πόντος και Αριστερά | 03/06/2009

  174. … ε αν αρχισουμε για κατι τετοια δεν Βγαζεις ακρη Διοτι οπως πολύ καλά ξερεις ενας αλλος κοινος γνωστός (απο αυτους που καταδικαζουν σημερα τον Τρεμό εμφανιζομενοι ως Οικολογοι κλπ κλπ)Ολων μας ειχε εξαπολύσει ενα κυνηγι μαγισσων εναντιον καποιου απο μαςμε συκοφαντίες και βρωμιές ονόματα δε λέμε υπολήψεις δε θίγουμε! »
    Το θεμα Βεβαια Ομερ ειναι να μαθουμε να ξεχωριζουμε το Κυριο απο το Δευτερεύον
    και να θυμηθουμε και την Ρηση του Λένιν
    »Οταν σε χειροκροτει ο Εχθρος σου καπου κανεις Λαθος »
    Αυτή την στιγμή η Ακροδεξια χειροκροτει καθε »δηλωση » τεως Οικολογων » αρσιτερών » αντιιμεπριαλιστών κατα του Τρεμόπουλου ..την αναπαραγει στα Μπλογκς στης εφημεριδες της και τις Τηλεορασεις και την επαυξάνει ..
    Αυτό εσενα δεν σε προβληματιζει ..;
    Εμένα και με το παραπάνω ..

    (οπως και το οτι εχω δει τους Ιιδους και τους Ιδιους ου σκορπουσαν πριν κανα δυο μήνες τη Λασπη εναντιον του Συριζα να την στρεφουν τωρα κατά του Μ. Τ και των Οικολογων . Ακριβώς τους Ιδιους

    Ουτε τα νικ τους δεν κανουν τον κόπο να αλλάξουν .
    ..

    Σχόλιο από Νοσφεράτος | 03/06/2009

  175. Αυτή την στιγμή η Ακροδεξια χειροκροτει καθε ”δηλωση ” τεως Οικολογων ” αρσιτερών ” αντιιμεπριαλιστών κατα του Τρεμόπουλου ..την αναπαραγει στα Μπλογκς στης εφημεριδες της και τις Τηλεορασεις και την επαυξάνει ..

    στης εφημεριδες =στις εφημεριδες

    Σχόλιο από Νοσφεράτος | 03/06/2009

  176. http://www.tvxs.gr/v13152
    Τουλαχιστον ας δειξουμε στην Αριστερά την αλληλεγγυη μας

    Σχόλιο από Νοσφεράτος | 03/06/2009

  177. Έχουν αποθρασυνθεί και η αλληλεγγύη μας είναι δεδομένη. Η ελεύθερη έκφραση και η δημοκρατία είναι υπεράνω όλων. Δες την απαρέδεκτη, φρικτή διακοπή της εκδήλωσης των Σλαβομακεδόνων στην Αθήνα:

    Ανεξάρτητα από τις διαφωνίες μας, η υπεράσπισης της ελευθεροτυπίας και του ελεύθερου λόγου είναι πρώτιστο καθήκον.

    Και αυτό ακριβώς προσπαθώ να πώ στις συζητήσεις μας για τον Τρεμόπουλο. Ότι δηλαδή συνένοχοι είναι όσοι με τις υπερβολές του ρίχνουν νερό στο μύλο της αντίδρασης και τους αναδεικνύουν ως υπερασπιστές κάποιων προφανών πραγμάτων.

    Αυτό που έγινε στην Αθήνα με τους Σλαβομακεδόνες μου θύμισε την τρομοκρατία από τους Γκρίζους Λύκους που υφίστανται οι δικοί μας στην Τραπεζούντα σήμερα.

    Γι αυτό η δική μας αλληλεγγύη είναι δεδομένη όπως δεδομένη
    είναΙ και η άποψή μας ότι ολα τα νεοναζιστικά γουρούνια είτε στην Τουρκία, είτε στη Γερμανία, είτε στην Ελλάδα, είναι εξίσου επικίνδυνα.

    Ομέρ ο αντι-νεοναζί

    Σχόλιο από Πόντος και Αριστερά | 03/06/2009

  178. Τα ανθρωποειδή φοβούνται τήν ΕΝΛΟΓΗ αντιπαράθεση.
    Ξέρουν μόνο να γρυλίζουν και να τραμπουκίζουν.
    Εκείνος πού έχει επιχείρηματα, δεν φοβάται τά επιχειρήματα τού διαφωνούντος με αυτόν.
    Τά αντιμετωπίζει με τόν ΛΟΓΟ.
    Διαφωνώ με τούς φιλοσκοπιανούς Εθνικιστές και με τούς συμμάχους τους Έλληνες πολίτες «αντιεθνικιστές».
    Αλλά θα υπερασπιστώ μέχρι τέλους τό δικαίωμα τους να διαδίδουν τα επιχειρήματά τους, εφ όσον κινούνται μεσα στα πλαίσια της δημοκρατικής νομιμότητας.
    Οποιος σήμερα συμβάλλει ή ανέχεται την δαιμονοποίηση της διαφορετικης άποψης, να μην εφυσηχάζει, ΓΙΑΤΙ ΑΥΡΙΟ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΛΘΕΙ Η ΣΕΙΡΑ ΤΟΥ

    Σχόλιο από vripol | 03/06/2009

  179. Εδω βλέπουμε τό εξής:
    Τόν φασισμό της πλειοψηφίας απέναντι στίς μειοψηφίες.
    Δέν συμφωνώ με τόν Τρεμόπουλο, αλλά με ανατριχιάζει αυτή η πλειοψηφική ομόνοια εναντίον του..
    Γι αυτό Ομέρ δέν είπα «καλα να πάθει, τό άξιζε»
    Στενοχωρήθηκα και τό «κρίμα» τό έγραψα με θλίψη..
    Αμέσως μού ρχεται στό μυαλό η ομόνοια τού Σοβιετικού λαού εναντίον των κατηγορουμένων στίς μεγάλες δίκες τής Μόσχας,
    Η Ομόνοια των Χριστιανών της Αλεξάνδρειας κατα την σφαγή της Υπατίας,
    Η ομόνοια της Γερμανικής κοινωνίας κατα των Εβραίων, επι Χίτλερ,
    η ομόνοια τού Οχλου κατά τον διαμελισμό τού Χρυσόστομου Σμύρνης,
    η Ομόνοια τών αγωνιστών κατα την σφαγή των Μουσουλμάνων στην Τριπολιτσά,
    η Ομόνοια τών Μουσουλμάνων κατα την Σφαγή των Αρμενίων τό 1915,
    η Ομόνοια των Τσετών όταν έσφαζαν τούς 4000 Ελληνες τού Αϊδινίου, το 1919, και άλλα, ών ουκ έστιν αριθμός.
    Φοβούμαι τα πρόσωπα πού μεταμορφώνονται σε φανατική μάζα, είτε είναι δεξιά είτε αριστερά, είτε είναι «δικά μας», είτε των άλλων…

    Σχόλιο από vripol | 03/06/2009

  180. Η φασιστική βία τού παραπάνω Βίντεο, παραβιάζει την δημοκρατική νομιμότητα,
    Οπως, την δημοκρατική νομιμότητα παραβιάζει κι αυτός πού χτίζει την πόρτα τού γραφείου τού Πανεπιστημιακού Καθηγητή.
    Αυτός, που σε προσωπικό επίπεδο, όταν είναι τέτ α τέτ με κάποιον, μπορεί να είναι πολύ ευαίσθητος και ευγενικός καί στα πλαίσια της Ομάδας συμπεριφάρεται αγενέστατα…
    Τό πρόβλημα είναι η ΜΑΖΑ πού λειτουργεί ΑΓΕΛΑΙΑ,
    πού μεθά απο την δύναμή της και ξεπερνα τίς αναστολές πού ο Πολιτισμός καταφερε να επιβάλλει στην ζωώδη φύση μας.

    Σχόλιο από vripol | 03/06/2009

  181. Eδω φιλοι μου φαινεται καθαρά οτι η Ιστορια καποιες φορες μας βαζει καποια καθηκοντα ….

    Και πως ο Αληθινός πατριωτισμός σημερα ειναι να υπερασπισουμε το δικαιωμα και Οσων διαφωνουν να εχουν την αποψη τους … Η Ελλάδα ΔΕΝ θα γινει φασιστική χωρα επειδή το θελουν καποιοι τυποι με Ξυρισμένα κεφάλια ..και δυσαναλογο εγκεφαλο με αυτό του σωματος τους ..

    (οσο για την αποψη οτι

    » τους δινουν καποιοι επιχειρηματα ..’

    Ποιά επιχειρηματα μωρε ; Αυτή ειναι λογική συμφωνου του Μοναχου ..Λογικου του κατευνασμου
    Αν δεν στρεφονταν οι συγκεκριμμένοι εκει θα στρεφονταν(οπως το κανουν καθε μέρα) εναντια σε μεταναστες, αριστερους κλπ ..

    Σχόλιο από Νοσφεράτος | 03/06/2009

  182. »Τό πρόβλημα είναι η ΜΑΖΑ πού λειτουργεί ΑΓΕΛΑΙΑ»
    Κοιτα Βριπολ στο Βιντεο Δεν φαινεται καμμια λογική Μαζας
    Φαινεται Ξεκαθαρα η Βια μιας ολιγαριθμης Φασιστικής Παρακρατικής εκπαιδευμένης σε τραμπουκισμους Ομαδας

    Σχόλιο από Νοσφεράτος | 03/06/2009

  183. Εγώ πάντως πιστεύω ότι οι συγκεκριμένοι αναπτύσσονται επειδή υπάρχουν οι συγκεκριμένοι. Τόνα χέρι νίβει τάλλο και τα δυό το πρόσωπο. Είναι οι δύο όψεις του ίδιου εξτρεμιστικού και ανορθολογικού νομίσματος και στη μέση η κοινωνία.

    Σχόλιο από Ματσουκάτες | 03/06/2009

  184. Από πίσω τους κρύβεται η λογική της μειοψηφίας που πιστεύει ότι κατέχει την απόλυτη αλήθεια και έχει υποχρέωση απέναντι στο Έθνος ή στο Κόμμα ή στο Θεό να την επιβάλλει στην αμόρφωτη μάζα. Το σενάριο αυτό και η περιφρόνηση κάθε δημοκρατίας, η έλλειψη του σεβασμού προς όσους έχουν άλλη αντίληψη πραγμάτων τους το έχουμε δει να επαναλαμβάνεται άπειρες φορές. Το μειονέκτημα των ακροδεξιών είναι ότι εμφανισιακά είναι δύσμορφοι και αντιπαθητικοί. Μόνο αυτό.

    Σχόλιο από Ματσουκάτες | 03/06/2009

  185. Παρέμβαση του Γιάννη Σχίζα :

    Οικολόγοι Πράσινοι και οικολόγοι εκδρομείς

    Μιλάνε για ό,τι τους συμφέρει και εμφανίζονται ως παραπονούμενοι για τον δήθεν πόλεμο που εξαπολύθηκε εναντίον τους (Ανακοίνωση των Οικολόγων Πρασίνων στις2.6.2009). Μας ανακοινώνουν ότι η Κύπρος και τα Σκόπια δεν χρήζουν συζήτησης , για να μας απασχολήσουν εν συνεχεία με αβλαβείς γενικότητες και για να παραβιάσουν τις ανοιχτές πόρτες της «Πράσινης Ανάπτυξης» και του .

    Θα μπορούσαν τουλάχιστον να σιωπήσουν, να ζητήσουν κάποια «περίοδο χάριτος» μέχρι να κατασταλάξουν «ως νέο σχήμα» σε κάποιες απόψεις – αν και ο επικεφαλής του ευρωψηφοδελτίου των υποστήριζε σε συνέντευξή του ότι διαθέτουν ολοκληρωμένες θέσεις από τον Μάρτιο του 2007….Θα μπορούσαν να αποφύγουν την επιλεκτική προβολή απόψεων {λόγου χάρη για το πακέτο Πινέϊρο του 1992) και να αποστασιοποιηθούν μέχρι νεωτέρας εκλογικής διαδικασίας από τα ζητήματα που κάνουν τζιζ.

    Θα μπορούσαν να κάνουν την αυτοκριτική τους, να μπουν σε σκέψεις για την διαχρονική συμπεριφορά της νεοταξικής ηγεσίας τους υπό τον Κον Μπεντίτ, για την λιλιπούτεια παρουσία τους στους περιβαλλοντικούς αγώνες, για την απουσία τους από τα εγχώρια μέτωπα της εργασίας, για την επαρχιώτικη πρόσδεσή τους από τους παράγοντες της εσπερίας. Θα μπορούσαν να παρέμβουν στην ατζέντα του πολιτικού λόγου προτάσσοντας τα μεγάλα ζητήματα της ευρωπαϊκής χειραφέτησης από την αμερικανική και Νατοϊκή κηδεμονία. .. Αντί αυτού όμως , περιορίστηκαν να επιπλέουν ως φελλοί στο ρεύμα της λάϊτ οικολογίας και της ανάθεσης, προσπαθώντας να περάσουν ασχολίαστοι ή αντίθετα τιμητές, εκεί όπου τους παίρνει.

    Και τώρα τολμούν να βγαίνουν παραπονούμενοι για τους «Οικολόγους Εκδρομείς» – κοντολογίς την αποχή – που δυναμώνει μέσα στο θολό σκηνικό των ευρωεκλογών της 7ης Ιουνίου…

    http://oikonikipragmatikotita.blogspot.com/2009/06/blog-post_03.html

    Σχόλιο από Παρέμβαση | 03/06/2009

  186. Γειά σας

    Σαν και εσάς και εγώ, χωρίς σταματημό όλα αυτά τα χρόνια, προσπαθώ να προσφέρω στην Ελλάδα
    το όραμά μου για μια Ελλάδα που να αγαπάει το πράσινο, την ανάπτυξη, την Ιστορία της, τον πολιτισμό της
    και πανω από όλα να αγαπάει τα παιδιά της.
    Κάποιες φορές χρησιμοποιώ υπέρμετρο χιούμορ ή και εκκεντρικές εμφανίσεις προκειμένου να με ακούσουν.

    Σε αυτές τις Ευρω-Εκλογές ζητώ τη ψήφο σας γιατί όπως και εσείς οι ίδιοι γνωρίζετε,
    το οικοσύστημά μας είναι σε οριακά επίπεδα. Οι προηγούμενες κυβερνήσεις ( συμπεριλαμβανομένων και των ευρωπαϊκών),
    δεν έδωσαν την πρέπεουσα σημασία στην κατεύθυνση αυτή με αποτέλεσμα τη σημερινή πραγματικότητα.

    Θα είναι χαρά μου να γνωρίζω ότι σας έχω στο πλευρό μου. Να είστε σίγουροι ότι Ο Βεργής δεν θα διαψεύσει
    τις προσδοκίες σας και δεν θα σας γυρίσει ποτέ την πλάτη σε οποιαδήποτε δραστηριότητα με χρειαστείτε.

    Προσέξτε το ψηφοδέλτιο να μην κάνετε λάθος γιατί υπάρχουν και άλλοι οικολόγοι ( ΓΙΑΛΑΝΤΖΙ ) που χρησιμοποιούν την οικολογία σαν όχημα προκειμένου να περάσουν τα άνομα σχέδιά τους. Το Ψηφοδέλτιό μας έχει την φωτογραφία μου και γράφει

    «ΔΗΜΟΣΘΕΝΗΣ ΒΕΡΓΗΣ
    ΕΛΛΗΝΕΣ ΟΙΚΟΛΟΓΟΙ»

    ΄Είναι ψηφοδέλτιο με αντιπροσωπευτικές συμμετοχές από ποικίλα κοινωνικά στρώματα, ανθρώπους επιστήμονες,
    ανθρώπους επιχιερηματίες, ανθρώπους απλούς, ανθρώπους καλλιτέχνες, ανθρώπους με ειδικές δεξιότητες.
    και πάνω από όλα είναι ψηφοδέλτιο με ανθρώπους.

    Σας ευχαριστώ για την φιλοξενία και προσδοκώ την στήριξή σας.

    Σχόλιο από Βεργής | 04/06/2009

  187. Κοιτάξτε τι βρήκα:

    ————————————

    ΚΑΙ ΟΙ ΠΡΑΣΙΝΟΙ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΝ ΣΤΗ ΛΕΣΧΗ ΜΠΙΛΝΤΕΝΜΠΕΡΓΚ!

    Με ενδιαφέρον διάβασα στο φιλικό ιστολόγιο «Θεαμαπάτες και δικτυώματα» τον κατάλογο με τους συνέδρους της συνάντησης της Λέσχης Μπίλντενμπεργκ στον Αστέρα που δημοσίευσε το «Βήμα». Έμεινα όμως με ανοιχτό το στόμα όταν διάβασα ανάμεσα στα ανφάν γκατέ των ισχυρών του κόσμου, δίπλα στον Γούλφοβιτς, το Χόλμπρουκ, τη Διαμαντοπούλου, τη Ντόρα, το Σέφερ, το Μπαμπατζάν, τον Κοτς και τους εστεμμένους και τον αρχηγό του κόμματος των Γερμανών Πρασίνων! Μα καλά, ούτε τα προσχήματα δεν τηρούν; Κι οι καινούργιοι φίλοι τους του ΝΑΤΟ δεν τους προστατεύουν; Ή μήπως είναι τόση η λιγούρα τους να εμφανιστούν σαν ισότιμοι μ’ αυτούς που μέχρι προχτές πολεμούσανε που δεν τους ενδιαφέρει καθόλου το ρεζίλεμα; Είναι γνωστό ότι από καιρό τα πράσινα κόμματα έχουν μεταλλαχθεί σε οικολογικό δεκανίκι της παγκοσμιοποίησης, αλλά ότι η ανταμοιβή τους γίνεται τόσο πανηγυρικά δεν το περιμέναμε. Κι έρχονται κι ευρωεκλογές, και το εδώ αδελφάκι της νεοταξικής οικολογίας, οι Οικολόγοι-Πράσινοι, σκίζει στις δημοσκοπήσεις. Άραγε θα ψελλίσουν κάποια δικαιολογία γιαυτό ή θα το περάσουν στο ντούκου μήπως και καθυστερήσει να τους πάρει χαμπάρι ο κόσμος; Κι αν τους πάρει χαμπάρι ποιους να ψηφίσει, το ΣΥΡΙΖΑ που ούτε μια βόλτα δεν έκανε από ‘ξω να διαμαρτυρηθεί, αφήνοντας πάλι το ΚΚΕ να τον εκθέσει; Τελικά οι προοδευτικοί της Νέας Τάξης θα κρεμαστούν από το σκοινί που θα τους δώσει η ίδια, όταν πια δε θα τους χρειάζεται…

    Από ΕΔΩ

    Σχόλιο από Ζωνιανίτης | 04/06/2009

  188. NA KI ALLO ENA:

    —————————————————

    Η υποκρισία των Οικολόγων-Πράσινων

    Καταρχήν να εξηγηθούμε. Καμιά ενέργεια, καμιά κίνηση αντιπερισπασμού (μηνύσεις), δεν είναι δυνατόν να μας κάμψει και κυρίως να μας αποπροσανατολίσει από τα μεγάλα κοινωνικά, λαϊκά και περιβαλλοντικά προβλήματα του Νομού. Και αφού αναφερθήκαμε στα περιβαλλοντικά που είναι επίκαιρα λόγω των γεγονότων στο ΧΥΤΑ Τεμπλονίου, επαναλαμβάνουμε με ατσάλινη σταθερότητα την μοναδική συγκροτημένη και ρεαλιστική διέξοδο που έχουμε προτείνει: αλλαγή συνολικής πολιτικής με ανατροπή του χρεοκοπημένου περιφερειακού σχεδιασμού, άμεση πολιτική απόφαση για κατασκευή μονάδας ολοκληρωμένης διαχείρισης με ορθολογική χωροθέτηση και χρονοδιάγραμμα υλοποίησης, άμεση απομάκρυνση των ΜΑΤ από την Κέρκυρα. Ό σύνδεσμος καθαριότητας και τα διάφορα ενεργούμενά του, ο περιφερειάρχης της ΝΔ και όσοι συγκροτούν το κοινό μέτωπο της συνενοχής και της ανοχής, είναι υπόλογοι γιατί διαχρονικά και πεισματικά ταλαιπωρούν τον Κερκυραϊκό λαό σε ένα μείζον θέμα, συνδεδεμένο άμεσα με την δημόσια υγεία, δηλ τα απορρίμματα. Ένα ολόκληρο χρόνο επαναλαμβάνουμε την συγκεκριμένη και ρεαλιστική πρόταση μας, ένα χρόνο κάνουν πως δεν άκουσαν και – φυσικά – βλέπουμε τα αποτελέσματα. Είναι υπεύθυνοι των επιλογών τους και υπόλογοι στον λαό. Βέβαια , «κάποιοι» φρόντισαν να είμαστε εμείς «κατηγορούμενοι», εννοώ η ΕΝΑΚ, για την ρύπανση στην Κέρκυρα!! Εμείς κατηγορούμενοι για την ρύπανση στην Κέρκυρα!! Είναι απίστευτο τι μπορεί να μεθοδευτεί.

    Μια «ομάδα SOS» με έπαρση και ύφος χιλίων καρδιναλίων έδωσε στην δημοσιότητα επιστολή με τίτλο «ήρθε η ώρα να συστηθούμε» και έδωσε τις συστάσεις της στον Κερκυραϊκό λαό και την νέα γενιά. Οι συστάσεις της, από ουσιαστικής πλευράς, είναι η μήνυση ενάντια στην ΕΝΑΚ, η στοχοποίηση, η νοσηρή και διχαστική καταδοτική πρακτική που έχει ο τόπος μας αφήσει πίσω του εδώ και δεκαετίες. Οι «ιδέες» που λανσάρουν γνωστές και δοκιμασμένες από παλιά. Δήθεν «ακομμάτιστοι» δήθεν «χωρίς ιδεολογία», μόνο «αγνοί φυσιολάτρες» χωρίς θέσεις στα προβλήματα του περιβάλλοντος, χωρίς συμμετοχή στους αγώνες, μόνο για την «Κέρκυρα μας», « αρχαιολάτρες», δουλεύουν συστηματικά με το Face Book, αλλά και ακραιφνείς Ιαβέρηδες – μηνυτές, σήμερα της ΕΝΑΚ, αύριο ποιος ξέρει… Κυρίως όμως – όπως πληροφορηθήκαμε- είναι ΜΚΟ (μη κυβερνητική οργάνωση) δηλ επιδοτούμενη από κρατικούς και μη οργανισμούς!! Το αυγό του φιδιού επωάζεται μεθοδικά και όσο θα το ψάχνει κανείς, τόσο θα ανακαλύπτει.

    Εκεί όμως που εκτιμώ ότι υπάρχει άμεσο και ουσιαστικό πολιτικό θέμα είναι στην στάση του κόμματος των λεγομένων «οικολόγων πράσινων» γιατί οι εκπρόσωποί του – θα έλεγε κανείς – ότι μιλώντας δημόσια, θα πρέπει να λαμβάνονται σοβαρά υποψιν σαν άνθρωποι που μιλούν σύμφωνα με τις απόψεις τους, αλλά σταθερά και υπεύθυνα. Είναι όμως πράγματι λυπηρό ότι αυτό δεν συμβαίνει. Οι οικολόγοι πράσινοι της Κέρκυρας εκφράζονται με απύθμενη υποκρισία και διάθεση συσκότισης της αλήθειας χάνοντας, κυριολεκτικά, κάθε μέτρο. Και αυτό όχι «λόγω απειρίας» γιατί είναι «παλιές καραβάνες». Ας γίνουμε συγκεκριμένοι: πριν λίγες μέρες, με επίσημη ανακοίνωση του το κόμμα των ΟΠ (με δήλωση του κ. Ν. Βουτυρά) αποδεσμεύτηκε από την συμμετοχή και την εμπλοκή του στην υπόθεση της κατάθεσης μήνυσης εναντίον της ΕΝΑΚ. Εκφράστηκαν μάλιστα με κολακευτικά λόγια για την ΕΝΑΚ, την προσφορά της, το μέλλον της, τα μέλη της. Τους ευχαριστούμε. Ισχυρίστηκαν ότι μόνο ένας μηνυτής (προφανώς ο κ. Πάολο Μελισσάνο) είναι μέλος του κόμματός τους, αλλά η μήνυση προήλθε από άλλο σύλλογο του οποίου ο κ. Μελισσάνο είναι μέλος, όπως και οι άλλοι δύο μηνυτές!! (δηλ της ομάδας SOS). Από την άλλη, η ομάδα SOS δηλώνει ότι δεν ανήκει στους ΟΠ αλλά συνεργάζεται μαζί τους. Η υπόθεση μοιάζει λίγο με πινγκ πονγκ (οικολογικό) – λίγο με κολυμπήθρα (οικολογική και αυτή) που σαν πόντιοι Πιλάτοι ξεπλένονται μεταξύ τους.

    Η ουσία και η αλήθεια, όμως, είναι:

    1. ΟΠ και SOS συμμετείχαν όλοι μαζί στην ραδιοφωνική εκπομπή που αποτέλεσε το εναρκτήριο λάκτισμα στην λαϊκιστική τους επίθεση ενάντια στην ΕΝΑΚ. Ας μην αναφέρουμε ονόματα.

    2. Το κόμμα των ΟΠ αποδεσμεύτηκε «επισήμως» από την μήνυση ενάντια στην ΕΝΑΚ, όμως την ίδια στιγμή ο πρώτος μηνυτής της ΕΝΑΚ κ. Μελισσάνο παραχωρεί συνέντευξη στα τοπικά ΜΜΕ μαζί με τον υπ. Ευρωβουλευτή κ. Αντώνη Καφετζόπουλο που ήρθε στην Κέρκυρα!! Σχετικές φώτο στις τοπικές εφημερίδες (2/06/09)

    3. Σήμερα οι ΟΠ έριξαν εντελώς τις μάσκες. Σε ανακοίνωσή τους αναφέρουν ότι « μέλη μιας ΜΚΟ» (Κέρκυρα SOS) κατήγγειλαν την ΕΝΑΚ, διότι «προκαλούσαν ρύπανση.. καταστρέφοντας μνημεία αλλά και πολλά σπίτια πολιτών. Αν είναι έτσι καλά τους έκαναν, απλά εμείς δεν γνωρίζαμε τίποτα»!!! Μα πώς δεν γνωρίζατε τίποτα κύριοι ΟΠ. Από εδώ είσθε και εσείς, στο ιστορικό κέντρο κατοικείτε. Τα κατεστραμμένα σπίτια και μνημεία τους καλούμε και έχουν υποχρέωση να μας τα δείξουν. Τι να μας δείξουν όμως; Το ψέμα, η υποκρισία, η αθλιότητα σε όλο τους το μεγαλείο. Εμείς, πάντως, επιφυλασσόμεθα από κάθε άποψη. Όμως, αυτό που κυρίως αφορά και κρίνει τους κυρίους ΟΠ με όρους πολιτικούς είναι ο αποπροσανατολισμός που επιχειρούν σχετικά με τα μεγάλα, με τα κεντρικά οικολογικά και περιβαλλοντικά προβλήματα του νομού μας και μάλιστα σε προεκλογική περίοδο. Εκεί οι ευθύνες τους είναι τεράστιες.

    Τέλος, μια παρατήρηση. Η ΕΝΑΚ γενικότερα αλλά και εγώ προσωπικά, στην συμμετοχή μου στους κοινωνικούς αγώνες, λειτουργούμε πολιτικά και μόνο πολιτικά. Προσωπικά δεν σκέφτηκα καμία διαδικασία πέρα από την διαδικασία και την μάχη των ιδεών. Όμως κάποιοι τεντώνουν το σκοινί…

    Η ΕΝΑΚ έχει τώρα στην διάθεσή της περισσότερες από 500 φωτογραφίες των χώρων – αποκλειστικά – του ιστορικού κέντρου που απεικονίζουν αδιάψευστα την πραγματικότητα των συνθημάτων, των γκράφιτις, των αφισών κλπ. Το πολιτικό ερώτημα που υπάρχει σε κάθε στόμα είναι ένα και πάντα το ίδιο: γιατί μήνυση ειδικά στην ΕΝΑΚ; Γιατί μήνυση τώρα στην ΕΝΑΚ; Η απάντηση παραπέμπει ευθέως στα λεγόμενα ΜΑΥΡΑ ΣΥΜΒΟΛΑΙΑ και στις προσπάθειες υποβοήθησης των αυταρχικών πολιτικών. Γι αυτό το όλο ζήτημα αφορά άμεσα τους δημοκρατικούς πολίτες, το λαϊκό και δημοκρατικό κίνημα.
    Κέρκυρα 3/06/09

    http://enakcorfu.blogspot.com/2009/06/blog-post_03.html

    Σχόλιο από Ζωνιανίτης | 04/06/2009

  189. Ο Νάνος Βαλαωρίτης στηρίζει το ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ.
    ————————–
    Τη στήριξή του στο ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ εκφράζει σε μεγάλη συνέντευξή του στην εφημερίδα «Αριστερά!» (κυκλοφορεί αύριο -Παρασκευή 5 Ιουνίου) ο ποιητής Νάνος Βαλαωρίτης.

    Ο κ. Βαλαωρίτης, που σημειωτέον στις εθνικές εκλογές του 2007 ήταν επικεφαλής του ψηφοδελτίου Επικρατείας των Οικολόγων Πράσινων αφήνει σαφείς αιχμές για την πορεία και στόχευση του συγκεκριμένου πολιτικού σχηματισμού, που τις τελευταίες μέρες βρίσκεται στο επίκεντρο της (δημοσκοπικής) επικαιρότητας και περιγράφει αναλυτικά το δικό του όραμα για την οικολογία, η οποία θα απαντά με ουσιαστικούς όρους στις πιεστικές ανάγκες του σήμερα.

    Πιο συγκεκριμένα, μιλώντας για τη δική του εμπλοκή με τους Οικολόγους Πράσινους, εκφράζει την πικρία του για τον τρόπο που τον αντιμετώπισαν, υπογραμμίζοντας ότι χρησιμοποίησαν το όνομά του για να μαζέψουν ψήφους και μετά μεθόδευσαν τον παραγκωνισμό του και τονίζει χαρακτηριστικά ότι «το πρόβλημα δεν είναι μόνο τα προσωπικά -αυτά θα γίνονταν σε οποιοδήποτε κόμμα. Το ζήτημα είναι αν τελικά ένα τέτοιο κόμμα θα ωφελούσε την υπόθεση. Αν οι Οικολόγοι Πράσινοι θα γίνονταν -σε περίπτωση που έπαιρναν περισσότερες ψήφους- ένα παίγνιο των μεγάλων κομμάτων, όπως έγινε παλιότερα και διαλύθηκαν, όταν η τότε βουλευτίνα προσχώρησε αμέσως σε ένα μεγάλο κόμμα».

    Σε άλλο σημείο και αναφερόμενος στο γεγονός ότι η οικολογία έχει αρχίσει να απασχολεί με ουσιαστικούς όρους όλο και περισσότερο κόσμο, σημειώνει ότι «αυτό πρέπει οπωσδήποτε να γίνει, αλλά δεν βλέπω τη σκοπιμότητα δημιουργίας ενός κόμματος υποχείριου άλλων κομμάτων. Αυτό έγινε και στη Γερμανία, όπως ξέρουμε, όπου οι Πράσινοι με τους Σοσιαλδημοκράτες συμψήφισαν τους βομβαρδισμούς στη Γιουγκοσλαβία και έκαναν φοβερά πράγματα».

    Απαντώντας στην ερώτηση πόσο οικολογικό είναι ένα κόμμα εάν δεν βάζει συνολικά το ζήτημα του μοντέλου ανάπτυξης λέει ότι «δεν γίνεται διαφορετικά. Αυτά είναι αξεχώριστα. Γι’ αυτό άλλωστε αρχίζουν και τα μεγάλα κόμματα να το συνειδητοποιούν» και σε άλλο σημείο επισημαίνει ότι «πιστεύω πως όλα τα κόμματα πρέπει να ασχοληθούν σοβαρά με αυτή την υπόθεση, η οποία δεν μπορεί να αφεθεί σε μία ομάδα ανθρώπων, που κατά τη γνώμη μου δεν είναι κατάλληλοι».

    Από http://manosbee.blogspot.com/2009/06/blog-post_5461.html

    Ες αύριον τα υπόλοιπα….

    Σχόλιο από Πόντος και Αριστερά | 05/06/2009

  190. Παντως βρε παιδια ειναι παραπολυ ενδιαφερον
    το οτι :
    Ουτε οι ενεργειες των Φασιστών παραπναω στο Βιντεακι φαινεται να συγκινουν κανέναν εδώ…
    Ουτε τα και σημερα ακομα που μιλάμε διαρκώς επαναλαμΒανόμενα σκανδαλα της κυβερρνησης της Δεξιας
    ουτε η απροκαλυπτη δραση των Χρυσαυγιτών , η απιστευτη και κυνική εκμεταλευση του μεταναστευτικου απο το Λάος
    Οχι .. το προβλημα στην Ελλάδα απο οτι φαινεται Εδώ
    αλλά και αλλου
    συμφωνα με τους σχολιογραφους ειναι οι ..Ο-Π και ο Τρεμοπουλος…
    Πικραμένοι , απογοητευμένοι , Πληγωμένοι , παραγκωνισμένοι , Σποπιανοφαγοι , αρχαιολάγνοι ή θρησκολάγνοι,αντιμπεριαλιστες,Διαψευμένοι Αριστεροι, ανυπαρκτοι Κεντρωοι ,ψυχολογικά ραγιμενοι Κομμουνιστες επαναστατες και πατριωτες, σεραφειμ χερουβειμ και πτερουβειμ
    επιτελους ανακαλυψαν την πηγη των προβληματων τους :
    ΓΙΑ ΟΛΑ
    ΦΤΑΙΝΕ ΟΙ ΟΙΚΟΛΟΓΟΙ ΠΡΑΣΙΝΟΙ….(και ο Μιχαλης Τρεμοπουλος φυσικά …)
    γ

    Σχόλιο από Νοσφεράτος | 05/06/2009

  191. παρολα αυτά , παρά τα αδιακοπα ιμελ που με ρυθμός Βιομηχανικής παραγωγής στελνονται σε ΟΛΟΥΣ για να καταγγειλουν τους »Μειωμένης εθνικοφροσυνης ‘ Οικολογους
    Παρά τις αναιρά επαναλαμβανομενες κατηγοριες ,
    παρα ολα αυτά
    υπάρχει ενας κόσμος που επιμενει και αντεχει
    Οπως αντεξε και στις λασπολογιες εναντιον της(μη σταλινικής ) Αριστερας μετα τον Δεκεμβρη
    Και αυτό ειναι το Πιο ενδιαφερονκαι ελπιδοφορος μεςσα στη γενικότερη σηψη και Νεοφυλετισμό .

    Σχόλιο από Νοσφεράτος | 05/06/2009

  192. Νοσφεράτε έχεις μανιχαϊσμό στη σκέψη σου ή μου φαίνεται;

    Οι αρχαίοι αριστεροπόντιοι έλεγαν «Τα του Καίσαρος τω Καίσαρι και τα του Θεού τω Θεώ»

    Όχι και να αποτελέσουν οι ακροδεξιοί το άλλοθι για να σιωπήσουμε για να καθαρθούν οι Καίσαρες ! Οι δικοί μας Καίσαρες. Εννοείται!

    Άλλο το ένα, άλλο το άλλο. Εμείς εάν είμασταν στην εκδήλωση των Σλαβομακεδόνων θα παίζαμε ξύλο με τους χρυσαυγίτες… Αυτό δε μας εμποδίζει να ασκούμε κριτική στο σλαβομακεδονικό εθνικισμό -γιατί δυστυχώς τα αιτήματα για την υπεράσπιση της σλαβομακεδόνικης κουλτούρας στην Ελλάδα, έχουν μετατραπεί σε εθνικιστικές κραυγές και όχημα του αλυτρωτισμού- ούτε να τους θεωρούμε φίλους μας.

    Ομέρ

    Σχόλιο από Πόντος και Αριστερά | 05/06/2009

  193. —————————————————————————————————
    NA KI ENA KAΛΟ, ΠΟΥ ΔΕΙΧΝΕΙ ΟΤΙ Ο ΝΕΟΣ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ (ολίγον αμαρτωλής) ΠΟΠΣ ΔΙΑΘΕΤΕΙ ΚΑΙ ΓΝΩΣΕΙΣ ΚΑΙ ΧΙΟΥΜΟΡ

    —————————————————————————————————-

    Ανοιχτή επιστολή της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ποντιακών Σωματείων προς το Μ.Τρεμόπουλο

    “Εδώ και αρκετό καιρό περιμέναμε να συναισθανθείς το βάρος των πολιτικών και ιστορικών ανοησιών που κατά καιρούς έχεις εκτοξεύσει, εις βάρος της ιστορίας, των προγόνων μας και της αξιολογήσεως των ιστορικών προσώπων.

    Δυστυχώς όμως με την συνέντευξή σου στα ΝΕΑ του Κυριακάτικου φύλλου της 31/5/09… προτείνεις όχι η οδός Αγίου Δημητρίου αλλά η οδός του Απ. Παύλου, να μετονομαστεί σε οδό Κεμάλ Ατατούρκ.

    Αγαπητέ αγωνιστή ο οποίας καμιά φορά λες και «μαλακίες», δανείζομαι την απάντησή σου όπως ο ίδιος αυτολεξεί την είπες στα ΝΕΑ της Κυριακής χαρακτηρίζοντας τον εαυτό σου, πρέπει να γνωρίζεις ότι δύο ήταν οι ιδεολογίες του θανάτου τον τελευταίο αιώνα στην Ευρώπη. Η ιδεολογία του Κεμάλ Ατατούρκ και του Χίτλερ και οι δύο είναι ιδεολογίες της φυλετικής καθαρότητας και των εθνοκαθάρσεων. Χωρίς την ιδεολογία του Κεμάλ Ατατούρκ, 353.000 Πόντιοι δεν θα ήταν νεκροί και εμείς θα ήμασταν ακόμα στην Τραπεζούντα, Σαμψούντα, Κερασούντα και τις άλλες ιστορικές περιοχές του Πόντου. Εκατομμύρια Αρμένιοι, Ασσύριοι και άλλοι λαοί μη Τουρκικοί και Μουσουλμανικοί, δεν θα είχαν σφαγιασθεί και δεν θα είχαν ξεριζωθεί από τις πατρίδες τους. Εάν η Ευρώπη μπορούσε να αντιληφθεί το μέγεθος και τη βαρβαρότητα αυτής της ιδεολογίας και να την σταματήσει, εκατομμύρια Εβραίοι θα ήταν ζωντανοί, δεν θα υπήρχαν Άουσβιτς, Καλάβρυτα, Χορτιάτης και άλλα μέρη, όπου χιλιάδες αγωνιστές σφαγιάστηκαν από την ίδια ιδεολογία του θανάτου, με εκφραστή όμως αυτή τη φορά τον Χίτλερ.

    Ως απάντηση της ανοήτου πολιτικά και ιστορικά προτάσεώς σου, σου προτείνουμε η οδός του Απ. Παύλου, η μισή να μετονομαστεί σε οδό Κεμάλ Ατατούρκ και η άλλη μισή σε οδό Αδόλφου Χίτλερ.

    Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ποντιακών Σωματείων μπροστά σ΄ αυτά που εσύ γνωρίζεις και αποτελούν τη Θεσσαλονίκη για σένα, σου προτείνει να ανοίξεις κανένα βιβλίο και να μάθεις για τον Βησσαρίωνα εκ Τραπεζούντας, στον Στράβωνα, τον Ενεπεκίδη, τον Ιασονίδη, τον Χρύσανθο εκ Τραπεζούντας και για να μην μακρηγορώ, αν διαβάσεις καλά θα ανακαλύψεις και άλλους.

    Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ποντιακών Σωματείων ποτέ δεν άσκησε κομματική πολιτική καθοδήγηση στα εκατοντάδες σωματεία της, στα οποία μετέχουν εκατοντάδες χιλιάδες Πόντιοι.

    Επειδή όμως μ΄ αυτά που λες και κάνεις σε θεωρεί επικίνδυνο πολιτικά, επικίνδυνο δηλαδή για όσα εμείς αγωνιζόμαστε και έχουμε ιεραρχήσει ως πρώτα στην κλίμακα των αξιών μας, για πρώτη φορά μετά από 40 χρόνια ιστορίας, σε καλούμε ευθέως και χωρίς περιστροφές να μας απαντήσεις:

    1) Πώς δεσμεύεσαι και ποιες δράσεις θα αναλάβεις, για τη διεθνοποίηση του Ποντιακού ζητήματος, δηλαδή της αναγνωρίσεως της Γενοκτονίας μας από τους Τούρκους στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο;

    2) Πώς θα αγωνιστείς και αν σκοπεύεις, για τα ανθρώπινα δικαιώματα στον Πόντο χιλιάδων Ποντιόφωνων Χριστιανών ή και Μουσουλμάνων, των οποίων τα δικαιώματα σήμερα καταπατούνται;

    3) Για την απόδοση προς χρήσιν και θρησκευτική λατρεία των θρησκευτικών και ιστορικών μας μνημείων στον Πόντο, ώστε οι εκκλησιές μας να πάψουν να είναι στάβλοι και αχούρια και η Παναγία Σουμελά μουσείο.

    Καλή η οικολογία αγαπητέ Τρεμόπουλε, αλλά και ολίγη ιστορική μνήμη δεν βλάπτει. Όχι ως έκφραση επαρχιωτικού εθνικισμού ή ακροδεξιών κορόνων ή άναρθρων κραυγών, αλλά ως συνειδητή γνώση και αξιολόγηση της ιστορίας και αποφυγή καινούργιων ολοκαυτωμάτων.

    Εάν λοιπόν επιμείνεις σε όσας μας λες, σου έχω και εγώ μια πρόταση. Στην νέα οδό Κεμάλ Ατατούρκ – Αδόλφου Χίτλερ, να εγκαταστήσεις το πολιτικό σου γραφείο. Σε κάθε δε περίπτωση σου δηλώνουμε απερίφραστα, ότι αν δεν συναισθανθείς τα όσα είπες και δεν επανορθώσεις, μη έχοντας τη δυνατότητα να σου προσφέρουμε την οικολογική τούρτα που σου πρόσφερε η Νατάσσα Γερασιμίδου, χωρίς να είμαστε ενάντια στους οικολόγους και το πράσινο, θα σου προσφέρουμε «μαύρο στον Μαυρογιαλούρο» στις επερχόμενες εκλογές, διότι επιτέλους όπως και ΄συ ο ίδιος καλά γνωρίζεις, ένας πράσινος κόσμος δεν σημαίνει τίποτα όταν είναι αιματοβαμμένος.
    Χαιρετίσματα και περιμένουμε.

    Για το Διοικητικό Συμβούλιο της Π.Ο.Π.Σ
    Ο Πρόεδρος
    Χαράλαμπος Αποστολίδης
    Δικηγόρος Παρ΄ Αρείω Πάγω”

    Σχόλιο από Πόντος και Αριστερά | 05/06/2009

  194. Μμμμ… καλά τώρα..

    – «σεραφειμ χερουβειμ και πτερουβειμ» που λέει ο Νοσφεράτος
    – «δρυός πεσούσης πας ανήρ ξυλεύεται» ή
    – «έρθεν ο Μήτρας , έρθεν και ο Κάκαλον..» που λέγαν στην Κατερίνη κάποτε.

    «Μαγκιές» του παρ’Αρείω…
    Λίγες μέρες πριν τις εκλογές, μάλλον κατευθυνόμενη μου μυρίζει η «ανοιχτή επιστολή».
    Ας απευθύνει τα ίδια ερωτήματα και στα υπόλοιπα κόμματα και ας μας πληροφορήσει για τις απαντήσεις που θα λάβει..ο κος Παρ’Αρείω….

    Απ’την άλλη αυτή η εμμονή και επιμονή του Τρεμόπουλου σε εκείνη την πίπα που πέταξε στο Ν.Σ. είναι αδιανόητη.
    Να στηρίζει δηλ.επιλογές της μεταξικής δικτατορίας.

    Βρε άνθρωπε του θεού και του ελέους, εντάξει δεν ήξερες, δεν ρώτησες..Τώρα όμως ξέρεις..
    Πες ένα «γράψτε λάθος» και τελείωσε
    Αυτός όμως επιμένει και γίνεται δέκτης αυτών των επιθέσεων, δικαίων και αδίκων..

    Σχόλιο από sarantamilakokkina | 05/06/2009

  195. Πες ένα “γράψτε λάθος” και τελείωσε
    Βρε Σαραντα Μήλα
    Δεν βλεπεις τι Γινεται ; Αν πει ενα »Γραψε λαθος και τελειωσε »τα Μαυρα κορακια με Νυχια γαμψα Θα σκυλιασουν Ακομα περισσοτερο…
    Σκο΄πος τους ΔΕΝ ειναι ο Τρεμοπουλος
    Και Ξερουν παραπολύ καλά οτι Δεν τοπε Ετσι οπως το Παρουσιαζουν και Πως Το Ειπε και Σε ποιά αντιπαραθεση με Ποιον το ειπε
    – και καλάκανει και αντιστεκεται (με οποιον τροπο μπορει ) σ’αυτόν τον Οχετο Μηχανικά κατευθυνομενης Λασπης
    Σκοπός τους Ειναι να Λασπωσουν να Βρωμισουν , Να χυδαιολογησουν , Να συκοφαντησουν
    Οτι Καινουριο Παει να γεννηθει
    (το Οποιο Υπερβαινει Φυσικά τον καθε Τρεμοπουλο εμενα η ΕΣΕΝΑ )
    οΠΩς ΚΑΝΑΝΕ και κατά την Μεταπολιτευση
    Αυτό που βλεπουμε ειναι η εκδικηση της Χουντας
    Και μην αυταπατασαι οτι αφορά Μόνο ή Κυριως τους Ο -π
    Πριν Δυο τρεις μηνες αφορουσε την Αριστερά στο Συνολο της
    ( η οποια ειναι βεβαια Απελπιστιιά Κοντόθωρη και Λίγη για τις παρουσες περιστασεις )

    Σχόλιο από Νοσφεράτος | 05/06/2009

  196. Δικηγόρος Παρ΄ Αρείω Πάγω”
    —————————-
    Μα΄λιστα Κυριοι ..Και προσφερει και…. »τουρτες»
    Ωραιος . Να τον χαιρονται οσοι τον κανανε ΠΡΟΕΔΡΟ

    Σχόλιο από Νοσφεράτος | 05/06/2009

  197. α ! κατι αλλο…
    Αυτός ο κυριος
    Ο Προεδρος Ντε ..
    Που πεταει και »τουρτες»
    Ο Λαλιστατος
    ειπε τιποτε , ψελισε Οτιδηποτε για τους ακροδεξιους που Καπελωσαν τηννπορεια της 19 μαιου στην θεσσαλονικη ουρλιαζοντας σε εολους τους τονους
    »αλητες , προδοτες κομμουνιστές;’΄’
    ε; ειπε ;

    Σχόλιο από Νοσφεράτος | 05/06/2009

  198. Το αγαπημενο μου . Το ειχα γραψει μαζί με τον Θειο .
    Το αφιερωνω στον Κυριο Προεδρο και στους απανταχου Προδερους

    http://nosferatos.blogspot.com/2008/08/blog-post_7748.html

    Σχόλιο από Νοσφεράτος | 05/06/2009

  199. H αντιμετώπιση που έχει ο νοσφεράτος ενισχύει τον διπολισμό γιατί από τη μια προτείνει όλους μαζί από δω και τους ακροδεξιούς από κει. Όμως μου φαίνεται ότι δεν είναι έτσι. Από τα δημοσιευμένα εδώ μπορώ να συνάγω ότι οι Π&Α θεωρούν ότι ακροδεξιοί και τρεμόπουλος ανήκουν στο αντίπερα στρατόπεδο και απλώς τώγονται μεταξύ τους. Ίσως να είναι έτσι.

    Πάντως η κοινωνία θα έπρεπε να παρέμβει σ’ όλα αυτα. Εγώ θα πρότεια στους πόντιους, ειδικά στους Π&Α που έχουν μια αντιεθνικιστική και άρα αντικεμαλική στάση, να παρέμβουν ειρηνικά στην κεντρική εκδήλωση των Ο-Π στην Πλατεία Ναυαρίνου της Θεσσαλονίκης μ’ ένα πανό που να λέει:

    «Όχι στην ματωβαμένη «οικολογία» των θαυμαστών του μιλιταριστή Ατατούρκ»

    και να μοιράσουν μια προκήρυξη όπου θα αναφέρουν γιατί θεωρούν ότι η προσεγγιση Τρεμόπουλου είναι αντιοικολογική και χρυσαυγίτικη εν τέλει.

    Σχόλιο από Ζωνιανίτης | 05/06/2009

  200. Καλή ιδέα Ζωνιανίτη συμφωνώ και θα πρότεινα τους φίλους μας στη Θεσσαλονίκη να τ κάνουν. Όπως επίσης να ετοιμάζουμε από τώρα τις αντιναζιστικές μας ομάδες ώστε να μην ξανατολμήσουν να εμφανιστούν νεοναζί της Χρυσής Αυγής σε ποντιακές εκδηλώσεις.
    Γιατί αν περιμένουμε από άλλους.. τη βάψαμε!

    Ομέρ αντι-ναζί και αντι-τρεμό

    Σχόλιο από Πόντος και Αριστερά | 05/06/2009

  201. Ομέρ καλημέρα,
    χαίρομαι που ξεκαθαρίζεις εντελώς τη θέση σου…

    Άλλο το ένα, άλλο το άλλο. Εμείς εάν είμασταν στην εκδήλωση των Σλαβομακεδόνων θα παίζαμε ξύλο με τους χρυσαυγίτες… Αυτό δε μας εμποδίζει να ασκούμε κριτική στο σλαβομακεδονικό εθνικισμό -γιατί δυστυχώς τα αιτήματα για την υπεράσπιση της σλαβομακεδόνικης κουλτούρας στην Ελλάδα, έχουν μετατραπεί σε εθνικιστικές κραυγές και όχημα του αλυτρωτισμού- ούτε να τους θεωρούμε φίλους μας.

    Σε γενικές γραμμές συμφωνώ, με μικρές διαφοροποιήσεις μόνο…
    Π.χ.
    1) ΟΛΟ το πρόβλημα δημιουργείται από την ΕΜΜΟΝΗ των λεγάμενων να αυτο-αποκαλούνται «Μακεδόνες» ΣΚΕΤΟ. ΟΥΤΕ ΜΥΙΓΑ ΣΤΟ ΣΠΑΘΙ ΤΟΥΣ – μιλάμε… ΟΛΑ τα θέλουν δικά τους, τη στιγμή που… υπάρχουν ΛΟΓΙΩΝ-ΛΟΓΙΩΝ Μακεδόνες (μέχρι και Ρομά-Μακεδόνες).

    2) ΟΛΟΣ ο ΛΕΓΟΜΕΝΟΣ «Αλυτρωτισμός» είναι μάλλον… ΣΚΕΤΗ ψυχοπάθεια. Οταν ο Παρίσης αναφώνησε «η Μακεδονία (η Αιγαιακή/Ελληνική) είναι ΑΚΟΜΗ ΥΠΟ ΚΑΤΟΧΗ» απέδειξε πως ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΨΥΧΙΑΤΡΟ, οπότε -σίγουρα- ΜΑΛΛΟΝ ΔΕΝ του φτάνει η… πικραμένη παρηγοριά(!!) που του προσφέρει ο φιλαράκος του ο Τρεμόπουλος)… κι έχω βρει ΛΑΥΡΑΚΙΑ περί αυτού, π.χ. παλιά δήλωση κάποιου Ουρανοτοξίτη (του Παρίση ίσως?) ότι… δεν αντέχει να νιώθει «Τάταρος» αλλά… προτιμάει να νιώθει «Απόγονος του Αλεξάνδρου» – το υλικό θα ΗΧΟΓΡΑΦΗΘΕΙ και θα παραδοθεί στον… Polsemannen για να τους κάνει ένα έξοχο Σατιρικόν Βίδεο…)

    3) Η Ελλάδα μπορεί ΚΑΛΛΙΣΤΑ να ανεχτεί μειονότητες, έχει πολλά θετικά βήματα να κάνει ακόμη, ακόμη και για δυσάρεστες ή και… λαλημένες μειονότητες. Ομως, η ψυχοπάθεια της ΑΥΤΟ-άρνησης (σε στυλ «δεν είμεθα Σλάβοι ή Τάταροι αλλά… απόγονοι του Αλεξάνδρου Μακεδόνες»)… ξεπερνάει πολύ τα νομικά πλαίσια κι αγγίζει τα όρια της Ψυχοπαθολογίας, όπως είπα.

    4) Οι Τρελλαμένοι πατριωτάρες από την εδώ μεριά ΤΙ κάθονται κι ασχολούνται με τις ψυχοπάθειες μιας χούφτας ατόμων?
    Ισα-ίσα να τους παραχωρήσουν ΚΑΘΕ δικαίωμα να ΛΕΝΕ Ο,ΤΙ ΘΕΛΟΥΝ. Να τα λένε όμως ΦΑΝΕΡΑ, τα ονειρωξικά αλυτρωτικά τους οράματα, να ΜΗΝ ντρέπονται τα παιντιά!!! ΔΕΝ είναι κακό, αρκεί να εκτονώνονται (και να μην τους δέρνουν κι οι Χρυσαυγίτες).

    5) Ασε ρε Νοσφεράτε μου, ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ ΟΛΟΚΛΗΡΗ της Ε.Ε. έχει στηθεί για να στηρίζει κάποιους στόχους που τρέφουν… στρατιές αντι-ρατσιστών γραφειοκρατών και ακτιβιστών. Ομως έχει ΑΜΦΙΒΟΛΑ αποτελέσματα όλο αυτό το εγχείρημα και ενίοτε ΑΠΛΩΣ καταλήγει σε μερικές… ανοιχτές τσέπες (αντί ανοιχτά μυαλά).

    Σχόλιο από omadeon | 05/06/2009

  202. 🙂 Νοσφεράτε
    ο συγκεκριμένος πρόεδρος δεν ήταν εκει που λες στις 19 μαϊου, ήταν ο άλλος πρόεδρος..

    Όντως ένας οχετός κατευθυνόμενης λάσπης,βρωμιές και συκοφαντίες υπήρξαν πριν δυο τρεις μήνες προς την αριστερά (αν και νομίζω ότι δεν αφορούσε Όλη την αριστερά)
    Αυτή η αριστερά όμως «πλήρωνε» την στάση της τον Δεκέμβρη.
    Αυτός ήταν το Καινούργιο που μας ξεπέρασε όλους, αυτός ήταν που τους τρόμαξε, ο Δεκέμβρης..
    Δεν νομίζω ότι τρόμαξαν από τους Ο-π , κάθε άλλο..άλλωστε και οι ίδιοι το δήλωσαν ..»μια συμφωνία σε σημεία και όποιος νάναι»..

    Ο Τρεμόπουλος ότι είπε τότε, το ξαναείπε τις προάλλες σε συνέντευξη στα Νεα 30/5 :
    «-Εσείς τι πραγματικά προτείνετε;
    -Αυτό που είπε ο Μπουτάρης. Το στενό του Αποστόλου Παύλου που είναι δίπλα στο σπίτι του Ατατούρκ από το 1938 ώς το 1955 που έγινε το πογκρόμ της Πόλης λεγόταν Κεμάλ Ατατούρκ. Γιατί να μην επανέλθει;»
    προσθετοντας τώρα το :»..Να γίνει και μια οδός Ελευθερίου Βενιζέλου στην Τουρκία..» για να είμαι δίκαιος.

    Άρα το μη «γράψε λάθος» δεν οφείλεται στο ότι θα του την πέσουνε περισσότερο τα μαυρα κοράκια με νύχια γαμψά αλλά στην δικιά του απόλυτη επιλογή και πίστη.

    Απόλυτο δικαίωμά του βεβαίως και απόλυτη και η υποστήριξή μου στο δικαίωμά του στην ελευθερία της έκφρασης ενάντια σε πάντα στα κατά καιρούς μαυρα κοράκια.
    Οπως και απόλυτη η υποστήριξή μου προς τον κο Βοσκόπουλο στην επίθεση που δέχθηκε από τους χρυσαυγούληδες..
    Όμως πέραν τούτου ουδέν.

    Σχόλιο από sarantamilakokkina | 05/06/2009

  203. Εγώ θα πρότεια στους πόντιους, ειδικά στους Π&Α που έχουν μια αντιεθνικιστική και άρα αντικεμαλική στάση, να παρέμβουν ειρηνικά στην κεντρική εκδήλωση των Ο-Π στην Πλατεία Ναυαρίνου της Θεσσαλονίκης μ’ ένα πανό που να λέει:

    “Όχι στην ματωβαμένη “οικολογία” των θαυμαστών του μιλιταριστή Ατατούρκ”

    και να μοιράσουν μια προκήρυξη όπου θα αναφέρουν γιατί θεωρούν ότι η προσεγγιση Τρεμόπουλου είναι αντιοικολογική και χρυσαυγίτικη εν τέλει.
    »
    Ειναι Παρα Πολύ ενδιαφερον ΖΩΝΙΑΝΙΤΗ
    το οτι δεν βρηκλες Ουτε κουβεντα να πεις
    Ουτε για τηνΤραμπουκικη επιθεση φασιστών που Φαινεται στο Βιντεακι
    Ουτε για τη επιθεση Φασιστών παρακρατικών εναντια στην Ανταρσυα
    Παρα πολύ ενδιαφερον
    Καθώς και το οτι προτεινεις μια Ακομα ΠΡΟΒΟΚΑΤΣΙΑ εναντιον των Ο-Π

    Σχόλιο από Νοσφεράτος | 05/06/2009

  204. Άρα το μη “γράψε λάθος” δεν οφείλεται στο ότι θα του την πέσουνε περισσότερο τα μαυρα κοράκια με νύχια γαμψά αλλά στην δικιά του απόλυτη επιλογή και πίστη.»
    Θελεις να πεις οτι Τα φασιστοειδή που την πεφτουνε με χιλιαδες βρωμικους τροπους Λασπολογιες Στοχοποιηση κλπ εχουν δικιο;

    Σχόλιο από Νοσφεράτος | 05/06/2009

  205. »Ομως έχει ΑΜΦΙΒΟΛΑ αποτελέσματα όλο αυτό το εγχείρημα και ενίοτε ΑΠΛΩΣ καταλήγει σε μερικές… ανοιχτές τσέπες (αντί ανοιχτά μυαλά).»

    Αυτά περι Τσεπών να τα πεις σε οιλη την Φαμπρικα του εθνολαικισμου που εχει στηθει εδώ και δυο δεκαετιες …

    Σχόλιο από Νοσφεράτος | 05/06/2009

  206. Ο εθνολαΪκισμός «τα παίρνει» περισσότερο, και εντελώς άδικα. Και επίσης τα παίρνει από το ίδιο το κράτος ή τους πολίτες.
    ΔΕΝ επιδοτείται όμως και με… κοινοτικά κονδύλια!!! Αυτά, τα τρώνε ΑΛΛΟΙ, εκ των οποίων μόνο _μερικοί_ τα αξιοποιούν 100% κάνοντας _πράγματι_ θετικό έργο. Οι υπόλοιποι είναι απλώς ευρω-σιτιζόμενοι κηφήνες που ενίοτε κάνουν και κακό, διότι ΚΑΘΕ τους ατασθαλία μεγεθύνεται αμέσως από τον εθνολαϊκισμό.

    Σχόλιο από omadeon | 05/06/2009

  207. Από την άλλη πλευρά, Ο Ζωνιανίτης ΜΑΛΛΟΝ το… ΠΑΡΑΚΑΝΕ ΕΝΤΕΛΩΣ.
    Εεεε…. ΟΧΙ ρε παιδιά και «Χρυσαυγίτικη» οργάνωση, οι Οικολόγοι Πράσινοι.

    ΟΥΤΕ ΜΕ ΣΦΑΙΡΕΣ δεν στέκει ΑΥΤΟΣ ο παραλληλισμός. Είναι σαν να λέω ένα… μπακάλη που κλέβει λίγο στο ζύγι… μεγαλομαφιόζο!!

    Σχόλιο από omadeon | 05/06/2009

  208. Για μένα τα ΣΟΒΑΡΑ λάθη του Τρεμόπουλου είναι ΚΥΡΙΩΣ δύο ειδών.
    1) Επικοινωνιακά λάθη, που δείχνουν ΑΠΑΙΣΙΑ δεξιότητα στις ίδιες τις Δημόσιες Σχέσεις (και επίσης επηρεάζουν δυσμενώς π.χ. την αξιοπιστία του σαν… υπεύθυνου δημοσίων σχέσων και αντιπροέδρου της ΜΚΟ «Αντιγόνη»).

    2) Λάθη ΕΛΛΕΙΨΗΣ ΑΥΤΟΚΡΙΤΙΚΗΣ, ακόμη και στοιχειωδώς. Θέλει να είναι ΠΑΝΤΑ αλάνθαστος, να δικαιολογεί ΚΑΘΕ λάθος του εκ των υστέρων σαν να ήταν 100% σωστό. Περιστοιχίζεται ΕΠΙΣΗΣ ΑΠΟ ΚΟΛΑΚΕΣ διαφόρων ειδών, τρελλαμένους φανατίλες (που μερικούς τους απόλαυσα με κλεφτές ματιές… στην καλύβα).

    3) Πολιτικά λάθη (τα ΛΙΓΟΤΕΡΟ σημαντικά). Αφού ρε φίλε έχεις παραδεχτεί ότι δεν είναι δυνατόν να έχει 100% δίκιο η άλλη πλευρά, στο θέμα της Μακεδονίας, ΤΙ θες κι ανακατεύεσαι εκεί που δεν σου πέφτει λόγος, διατηρείς φιλαράκια όπως ο… λαλημένος Παρίσης, και δίνεις λαβή σε ΚΑΘΕ είδους υπονοούμενο ή κατηγορία, μεταξύ των οποίων ΚΑΙ θέματα που αφορούν τις υπόλοιπες (επιδοτούμενες) δραστηριότητές του….

    Σχόλιο από omadeon | 05/06/2009

  209. Όχι βρε νοσφεράτε

    δεν λέω αυτό, αναφέρομαι σε αυτό που έγραψες παραπάνω :
    «.. Αν πει ενα ”Γραψε λαθος και τελειωσε ”τα Μαυρα κορακια με Νυχια γαμψα Θα σκυλιασουν Ακομα περισσοτερο…»

    Σχόλιο από sarantamilakokkina | 05/06/2009

  210. Οσο για τους Πόντιους… ΞΕΧΑΣΤΕ το «αντι-Πόντιος». Ο τύπος είναι ΑΠΛΩΣ ΑΔΙΑΦΟΡΟΣ, καρφί δεν του καίγεται (ΚΑΙ γενικώς). Το άρθρο του για τους Πόντιους στη Θράκη ήταν 95% ΣΩΣΤΟ.

    Το 5% που ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΣΩΣΤΟ, δεν αφορούσε ΚΑΝ εσάς. Αφορούσε τη ΒΛΑΚΕΙΑ του να αποδέχεται πως… όλοι ανεξαιρέτως οι Μουσουλμάνοι της Θράκης δικαιούνται να αυτο-αποκαλούνται «Τούρκοι», ΚΑΠΕΛΛΩΝΟΝΤΑΣ ΟΜΩΣ έτσι, τους μη-Τούρκους (1/3 Ρομά και 1/3 Πομάκους). Και αυτό ειναι ΣΟΒΑΡΟ λάθος, πλην όμως ΔΕΝ ΥΠΗΡΧΕ παρά αμυδρή μόνο νύξη γι’ αυτό στο άρθρο (εμμέσως, μέσω π.χ. ενός άλλου άρθρου στο ίδιο παλιό τεύχος, κλπ).

    ΞΕΧΑΣΤΕ τα «αναθεωρητές» και τα «αντι-Πόντιοι» γιατί θα σας… φέρω τις δηλώσεις του ΠΟΝΤΙΟΥ Ισαάκ Λαυρεντίδη (αντιπρόεδρου της Βουλής των Ελληνων κάποτε που… δεν δεχόταν τον όδο «γενοκτονία»)…. χεχε

    Σχόλιο από omadeon | 05/06/2009

  211. omadeon
    για δώσε λινκ

    Σχόλιο από sarantamilakokkina | 05/06/2009

  212. #Σαραντάμηλε
    Εννοείς στον… ΙΣάακ Λαυρεντίδη, ή στα υπόλοιπα?

    Για τον Λαυρεντίδη έχω αναφερθεί εκτενώς στο μπλογκ μου, σε άρθρο που προτρέπει να… κατασιγάσει επιτέλους η παλιά διαμάχη μεταξύ του αξιόλογου Ιστορικού κ. Αγτζίδη και του… τρελλαμένου-από-ισχυρογνωμοσύνη Κωστόπουλου. Στο ίδιο άρθρο σχολίασε και ο Ομέρ κάποτε. Ομως το θέμα είναι ΕΚΤΟΣ ΘΕΜΑΤΟΣ εδώ πέρα και διστάζω να δώσω λινκ, για πολλούς λόγους (ένας είναι ότι θα ανάψουν ΑΣΧΕΤΕΣ φωτιές, ένας άλλος είναι ότι… δουλεύω εντατικά και ΔΕΝ ΕΧΩ ΧΡΟΝΟ για πολλές κουβέντες, κλπ).

    Αλλά ο ΠΙΟ σημαντικός λόγος είναι βέβαια το «off topic», και το ότι το θέμα είναι ΤΕΡΑΣΤΙΟ, κατάλληλο για το μέλλον σε ξεχωριστή συζήτηση…

    Σχόλιο από omadeon | 05/06/2009

  213. ε ας περασουμε και στο θεμα της Απορροφητικότητας των Κοινοτικών κονδυλιων για την Οποια η Κυβερνηση της Δεξιας
    εχει τεραστιο..Εργο
    ( απο το πλαισιο στηριξης ..ο, οοοοοο, ι5 της εκατο σε δυο χρόνια ..

    ετσι
    Η Διεθνης Εκθεση Βιβλιου (και δεν εννοώ το πανηγυρι με τις παραγκες στην Παραλία
    αλλα μια Πολύ πολύ σοβαρή προσπαθεια που θα αναδεικνυε την Θεσσαλονικη στο θεμα του Βιβλιου
    Κινδυνευει να Κλεισει διοτι
    ΔΕΝ επιδοτειται Καθόλου απο το Υπουργειο πολιτισμου

    ενώ επιδοτειται το καθε παρατημα οιουδηποτε ασετου που το παιζει τοπικός παραγοντας του ΕΘΝΟΛΑΙΚΙΣΜΟΥ
    ..
    Και ενώ η Ελλάδα Μαραινεται
    Ο Φθονος καθε ασχετου διοχετευται Εντεχνως σε οσους με χιλιους Μόχθους αξιοποιουν τα Ευρωπακιά κονδυλια ..(ελαχιστα σε ασχεση με οσα θα επρεπε να αξιοποιηθουν )

    Αντις να στραφει εναντιον εκεινών που ΛΥΜΑΙΝΟΝΤΑΙ
    τον Κρατικό προυπολογισμό για να στησουν το ΕΘΝΟΛΑΙΚΙΣΤΙΚΟ παιχνιδι τους
    Σε συνθηκες Οικονομικής καταρευσης και Νεας Φτωχειας στην οποια μας Οδηγησε η Κυβερνηση του» Φιλου του Πουτιν»
    αντιιμπεριαλιστη Καραμανλή ..

    Σχόλιο από Νοσφεράτος | 05/06/2009

  214. Νοσφεράτε, φαντάζομαι ο Ζωνιανίτης με τον όρο «χρυσαυγίτικο» εννοούσε τον εγκωμιασμό του ρατσισμού και του εθνικισμού. Δεν μπορώ να φανταστώ οτιδήποτε άλλο. Καιδεν έχει και τελείως άδικο γιατί η τελική προαποφασισμένη εκκαθάριση της Μικρά Ασίας από τα μιάσματα έγινε επί Κεμάλ και κορυφαία πράξη τη σφαγή της Σμύρνης. Δηλαδή η κεμαλική πρακτική ήταν εθνικιστική, ρατσιστική και γενοκτονική. Δυστυχώς για τον Τρεμόπουλο που προσπαθεί από μαλακία να κατασκευάσει μια πλαστή εικόνα.

    Ομαντεόν, μα ο Λαυρεντίδης ήταν αναθεωρητής. Ο αναθεωρητισμός δεν καθορίζεται από την εθνικοτοπική καταγωγή. Είναι ιδεολογικό ζήτημα. Επίσης, ούτε εμείς τα ποντιακά τα προσεγγίζουμε και τα προβάλλουμε εθνικοτοπικά και ρατσιστικά.

    Ομέρ

    Σχόλιο από Πόντος και Αριστερά | 05/06/2009

  215. Με το τελευταίο σχόλιο του Νόσφυ ΣΥΜΦΩΝΩ 100%…
    …ή μάλλον 1000%

    ΞΕΡΕΤΕ ΚΑΤΙ ΑΑΑΑΑΛΛΟ???? (στα ίδια ακριβώς πλαίσια…)

    – ΑΥΤΗ ΤΗ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΜΙΛΑΜΕ, ΣΟΒΑΡΟΙ ΕΡΕΥΝΗΤΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ (ΠΛΕΟΝ) ΠΡΟΣΒΑΣΗ σε ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΑ pdf/papers (του I.E.E.E. – διεθνώς Ινστιτούτο Ηλεκτρονικών) διότι…. η ΑΠΙΣΤΕΥΤΗ ΕΧΘΡΑ ή ΑΔΙΑΦΟΡΙΑ προς την Ερευνα και τον Πολιτισμό, της παρούσας κυβέρνησης (ληστών) ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΣΕ ΤΙΣ ΣΥΝΔΡΟΜΕΣ στα ξένα αυτά ερευνητικά περιοδικά (με αποτέλεσμα να… παρακαλάω ΜΑΤΑΙΩΣ φίλους σε βιβλιοθήκες να μου βρουν papers που είναι πλέον ΚΛΕΙΣΤΑ σε πρόσβαση).

    Ο εθνολαΪκισμός τρώει ΕΜΜΕΣΑ, πάρα πολλά λεφτά. Τα (όντως ΨΙΧΟΥΛΑ) που τρώνε κάποιοι άααλλοι, δεν τα «τρώνε» καν (με τη συνήθη έννοια της λέξης). Απλώς… τα χαραμίζουν κι αυτοί συνήθως, με ΠΟΛΥ ΜΠΛΑ-ΜΠΛΑ και ΠΟΛΥ ΛΙΓΑ ΑΛΛΑ πράματα.

    Σχόλιο από omadeon | 05/06/2009

  216. Ομέρ,
    ΣΙΓΑ μην… εκθείασε ο Τρεμόπουλος και τις… σφαγές και τις γενοκτονίες που διέπραξε ο Κεμάλ!!!

    ΟΧΙ, δεν ισχύει κάτι τέτοιο. Εντελώς άαααλλα ισχύουν. Απλώς ΑΔΙΑΦΟΡΗΣΕ για όσα σας πονάνε και ΘΥΣΙΑΣΕ ορισμένες ιστορικές αλήθειες (που ΞΕΡΕΙ) για χάρη μιας (αμφιλεγόμενης) «κατασίγασης του εθνικισμού»…

    Για τον Λαυρεντίδη, θα αναφερθώ στο μέλλον. Προς το παρόν σου λέω ΕΝΑ πράμα. ΑΝ _και_ αυτός ήταν «αναθεωρητής» (ενώ ήταν ΚΑΙ επιφανής ΠΟΝΤΙΟΣ) τότε ΟΛΟ αυτό το ΟΙΚΟΔΟΜΗΜΑ που θεωρείς απόλυτα σωστό, μπαζει αρκετά νερά…

    Σχόλιο από omadeon | 05/06/2009

  217. Δεν μπάζει καθόλου νερά Ομαντεόν γιατί η Γενοκτονία στην Ανατολή ανήκει στους ευαίσθητους ανθρώπους και στην ιστορία. Οι συνεργάτες του κράτους, που απορροφήθηκαν ιδεολογικά απ’ αυτό, απέκτησαν τη ματιά του κράτους. Αυτό συνέβη με την περίπτωση των Ποντίων Δεξιών με κορυφαίο τέτοιο τον Λαυρεντίδη.

    Νομίζω ότι ο συλλογισμός σου βασίζεται σε μια λάθος θεώρηση. Αντιμετωπίζεις τους Πόντιους σα μια μειονότητα γκετοποιημένη που θα έπρεπε να πειθαρχεί σε ενιαίους κανόνες. Αυτό ποτέ δεν ίσχυσε. Το ποντιακό ήταν από πάντα κατ’ εξοχήν πολύμορφο και πολυκεντρικό.

    Κατ άρχάς η περιοχή απ’ όπου κατάγεται ο Λαυρεντίδης ήταν το ρωσικό Καρς. καμιά σχέση με τα όσα έγιναν στην Οθωμανική Αυτοκρατορία δεν είχε η συγκεκριμένη ομάδα των Ποντίων αυτών. Είχε μόνο με τις ενδορωσικές εξελίξεις. Για την περίπτωση των Ελλήνων του Καρς και των Καρσλήδων ή Καρσιωτών έχουν γράψει κυρίως οι Σαμουηλίδης, Αγτζίδης. Ψάξε και ρώτα αν σ’ ενδιαφέρει. Ο Πόντος είναι ένας ολόκληρος διαφορετικός κόσμος.

    Ομέρ

    Σχόλιο από Πόντος και Αριστερά | 05/06/2009

  218. ΟΚ Ομέρ, το συζητάμε λοιπόν στο μέλλον…

    ΔΕΝ αποκλείω φυσικα ΚΑΘΟΛΟΥ το ενδεχόμενο να έκανα λάθος. Αυτό είναι λεπτό και σύνθετο θέμα, όπως η ΙΔΙΑ η τελική ΚΡΙΣΗ των γεγονότων, που -ναι μεν- συμφωνώ ότι ΗΤΑΝ γενοκτονία, αλλά (όμως) δεν ήταν ΚΑΘΟΛΟΥ ΕΥΚΟΛΟ να φτάσω στο συμπέρασμα αυτό.

    Το θέμα που τίθεται είναι άλλο. Κατά πόσον είναι εφικτό το τσουβάλιασμα όλων κάτω από την ίδια ταμπέλα του «αναθεωρητή» σε ένα θέμα ΔΥΣΚΟΛΟ που (με καλή πρόθεση) δυσκολεύεται κανείς αν ταιριάζει η λέξη «γενοκτονία» ή ο όρος «σφαγές και εθνοκάθαρση»….

    Σχόλιο από omadeon | 05/06/2009

  219. Υ.Γ. Είναι «μετα-πρόβλημα», κατηγοριοποίησης, αυτό, Ομέρ. ΟΧΙ πρόβλημα «αναθεώρησης γεγονότων» – _νομίζω_.

    Εκείνος που αρνείται ότι γεγονός Α έχει ΓΙΝΕΙ ΚΑΝ, αυτός μπορεί να ονομαστεί «αναθεωρητής».
    Εκείνος όμως που ΔΕΝ αρνείται ότι συνέβη το Α, αλλά το ονομάζει Α1 αντί για Α2, ΔΕΝ διαπράττει «αναθεώρηση». (λογικά μιλώντας).

    Επίσης… ΕΞΙΣΟΥ διαφορετικοί είναι μεταξύ τους (ή και πολύ περισσότερο) οι λεγόμενοι «αναθεωρητές» (στη δική σας περίπτωση) από όσο (σωστά λες) διαφέρουν μεταξύ τους ΚΑΙ οι ίδιοι οι Πόντιοι.

    Κοντολογίς, δεν μου ακούγεται σωστό να
    1) θεωρούμε τους «αναθεωρητές» σαν ΟΜΟΙΟΓΕΝΕΣ ΣΥΝΟΛΟ.
    2) να θεωρούμε τους Πόντιους σαν ΑΝΟΜΟΙΟΓΕΝΕΣ ΣΥΝΟΛΟ.

    Σχόλιο από omadeon | 05/06/2009

  220. Ο τρόπος προσέγγισής σου Ομαντεόν για την περίπτωση Λαυρεντίδη θα μπορούσε να διατυπωθεί και έτσι: «Ο Τανέρ Ακσάμ είναι Τούρκος, άρα είναι αδιανόητο να μιλά για τις γενοκτονίες που οργάνωσαν και πραγματοποίησαν Τούρκοι»

    Επίσης οι «αναθεωρητές» δεν αποτελούν ενιαία ομάδα. Η αποφυγή χρήσης του όρου «γενοκτονία» ή αλλαγή της σημασίας της που κάνουν πολλοί δεν είναι αναθεώρηση των ιστορικών γεγονότων; Από τη στιγμή που η IAGS (για να έχουμε έναν οργανισμό αναφοράς) αποδέχτηκε την αλήθεια των γεγονότων και τα χαρακτήρισε Γενοκτονία.

    Να την κάνουμε τη συζήτηση και να ξεκαθαρίσουμε περισσότερο τους όρους. Θα είναι χρήσιμο, για μένα τουλάχιστον.

    Ομέρ

    Σχόλιο από Πόντος και Αριστερά | 05/06/2009

  221. Σε ΚΑΜΜΙΑ περίπτωση αγαπητέ Ομέρ, δεν είναι ΑΥΤΟΣ ο «τρόπος πρσέγγισής μου». ΔΕΝ είναι ΚΑΝ λογικός συνειρμός αυτός, που λες. Είναι… ΤΥΠΟΛΑΤΡΙΚΗ ΣΟΦΙΣΤΕΙΑ ΟΛΚΗΣ!!! χεχε

    Ο Ζωνιανίτης ουσιαστικά πρότεινε ΨΕΥΔΗ και ΑΔΙΚΟ χαρακτηρισμό για τους Ο-Π και τον Τρεμόπουλο, που όμως… (για σένα) «τα έχει όλα και συμφέρει»!

    Από τη στιγμή που ΧΑΛΑΡΩΝΟΥΜΕ ΤΑ ΑΥΣΤΗΡΑ ΚΡΙΤΗΡΙΑ της λογικής, ΟΛΑ τα ΣΟΒΑΡΑ ΛΑΘΗ έπονται, δυστυχώς.

    Για να τεκμηριώσει κανείς «ομοιότητα» μεταξύ Ο-Π και… Χρυσαυγιτών θα πρέπει να βρει στοιχεία π.χ. ρατσιστικά, στις ιδέες τους (αν όχι ναζιστικά). Τέτοια στοιχεία όμως, απλούστατα, ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ. Δεν υπάρχουν ούτε κατά διάνοιαν. Μια ΑΠΛΗ ΜΕΡΟΛΗΨΙΑ υπάρχει, στην περίπτωση του Τρεμόπουλου π.χ. στο να συμπαθεί τον Παρίση ή το Ουράνιο Τόξο, αλλά αυτό το κάνει από την ΑΝΤΙΘΕΤΗ ΠΛΕΥΡΑ του «ρατσισμού». Διότι -προφανώς- θεωρεί αυτούς τους… καημένους «θύματα ρατσισμού».

    ΔΕΝ γίνεται το κρέας ψάρι, βαφτίζοντάς το έτσι. ΣΟΡΥ.

    Σχόλιο από omadeon | 05/06/2009

  222. “Ο Τανέρ Ακσάμ είναι Τούρκος, άρα είναι αδιανόητο να μιλά για τις γενοκτονίες που οργάνωσαν και πραγματοποίησαν Τούρκοι”

    ΟΧΙ, είναι ΑΔΙΑΝΟΗΤΟ να ΜΗΝ μιλάει γι’ αυτές ένας ΣΥΝΕΙΔΗΤΟΣ ΤΟΥΡΚΟΣ, όπως π.χ. και πολλοί ΣΥΝΕΙΔΗΤΟΙ ΙΣΡΑΗΛΙΝΟΙ μιλούν για τα εγκλήματα του Ισραήλ.

    Το αδιανότητο, όμως, ΑΝ το θες, εν προκειμένω είναι ΑΛΛΟ:
    – Είναι αδιανόητο να υπάρχει Εβραίος (που να μην είναι είτε τρελλός είτε… πουλημένος) που ΝΑ ΑΡΝΕΙΤΑΙ ΟΤΙ ΣΥΝΕΒΗ ΤΟ ΑΟΥΣΒΙΤΣ.

    Το Αουσβιτς ΣΥΝΕΒΗ, και αυτό είναι ΠΕΡΑΝ πάσης αμφιβολίας, ΙΔΙΩΣ για Εβραίους. Ε, Βρες μου ΕΝΑΝ (μη-παλαβό και μη-πουλημένο) Εβραίο που να το αρνείται. Δυστυχώς όμως… η αναλογία μπάζει νερά, διότι… ΜΠΟΡΕΙ κανείς εύκολα να βρεί (επιφανείς) Ποντίους που δεν συμφώνησαν με το ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΜΟ «γενοκτονία». Επομένως, ο όρος «αναθεωρητής» είναι εν προκειμένω τραβηγμένος από τα μσλλιά, αααν το πάμε έτσι…

    Σχόλιο από omadeon | 05/06/2009

  223. Με παρεξήγησες ομαντεόν. Στην προσπάθεια ερμηνείας του Ζωνιανίτη (μα που είναι αυτός ο άνθρωπος τώρα που τον χρειαζόμαστε;) είπα ότι το «χρυσαυγίτικό» πήγαινε μεταφορικά στον εγκωμιασμό της πολιτικής Κεμάλ.

    Τόσο μόνο.

    Όσον αφορά το δικό σου λογικό σχήμα που σχολίασα, νόμισα ότι έπιασα τη λογική δομή. Για να δούμε τα δύο σχήματα:

    1) «Ο Λαυρεντίδης είναι Πόντιος. Είαι αδιανόητο να απορρίπτει τη γενοκτονία των Ποντίων. Αν την απορρίπτει σημαίνει ότι η Γενοκτονία έχει πρόβλημα, γιατί δεν είναι νοητό ένας Πόντιος να απορρίπτει ένα ιστορικό γεγονός που υπέστηασαν οι Πόντιοι»

    2)»Ο Ακσάμ είναι Τούρκος. Είναι αδιανόητο να κατηγορεί την πολιτική της Τουρκίας. Αν την κατηγορεί, σημαίνει ότι η πολιτική της Τουρκίας έχει πρόβλημα, γιατί δεν είναι νοητό ένας Τούρκος να μην εκεθιάζει την πολιτική που άσκησε η Τουρκία.»

    Μπορεί να κάνω και λάθος. Άνθρωποι είμαστε και τι άνθρωποι: Πόντιοι!!!
    Ομέρ

    Σχόλιο από Πόντος και Αριστερά | 05/06/2009

  224. Τσ τσ τσ
    Ησυχάστε βρε σεις και διαβάστε τώρα όλη την συνέντευξη του Νάνου Βαλαωρίτη στην εφημερίδα «Αριστερά» της ΚΟΕ.
    ——————

    «Στηρίζω τον ΣΥΡΙΖΑ»
    Συνέντευξη του ποιητή Νάνου Βαλαωρίτη στον Μιχάλη Σιάχο

    Ένας από τους πιο σημαντικούς ανθρώπους των ελληνικών γραμμάτων, ο ποιητής και συγγραφέας Νάνος Βαλαωρίτης, ο λόγιος με τη διεθνή αναγνώριση, μιλά για όλους και για όλα σε μια συνέντευξη ποταμό στην «Αριστερά!». Αναφέρεται στη σχέση του με την οικολογία, και στην εμπλοκή του με τους Οικολόγους Πράσινους, στων οποίων το ψηφοδέλτιο Επικρατείας ήταν επικεφαλής το 2007 – αφήνοντας σαφείς αιχμές για μεθοδεύσεις που μόνο την ιδέα της οικολογίας δεν υπηρετούν.

    Επίσης, αναφέρεται στις κακοδαιμονίες και τα ελλείμματα του σύγχρονου ελληνικού πολιτισμού, αλλά και στην απουσία της Αριστεράς από τις προσπάθειες αλλαγής των δεδομένων και αναβάθμισης του πολιτισμού, κόντρα στο κυρίαρχο και την παρακμή.

    (Λόγω έλλειψης χώρου, το δεύτερο μέρος της συνέντευξης, που αφορά στον πολιτισμό, θα δημοσιευθεί στο επόμενο φύλλο της «Αριστερά!», την Παρασκευή 19/6)

    —-

    -Πώς βρεθήκατε επικεφαλής του ψηφοδελτίου Επικρατείας των Οικολόγων Πράσινων στις εθνικές εκλογές του 2007;

    Να πω αρχικά ότι η οικολογία είναι ένα πάρα πολύ σημαντικό θέμα και το έχω παρακολουθήσει από την αρχή, πριν ακόμα πάω στην Αμερική. Με τις καταστροφικές πυρκαγιές του 2007 εξοργίστηκα, και φίλοι καλλιτέχνες με έπεισαν να βάλω το όνομά μου στο ψηφοδέλτιο. Τώρα, μετανιώνω γι’ αυτό ή όχι; Δεν νομίζω ότι μετανιώνω απολύτως. Νομίζω ότι εκείνη τη στιγμή χρειαζόταν να γίνει ένα ξύπνημα. Το ελληνικό κοινό είχε εξοργιστεί – δεν ήμουν μόνο εγώ. Η οικολογική κίνηση είχε περάσει πολλά στο παρελθόν και είχε κατά κάποιο τρόπο γελοιοποιηθεί. Μια νέα Κίνηση, όπως οι Οικολόγοι Πράσινοι, δεν θα είχε ψηφιστεί αν δεν υπήρχε το όνομά μου, που έπαιξε κάποιο ρόλο. Δίπλα σε μένα υπήρχαν και άλλοι αρκετά γνωστοί καλλιτέχνες, οι οποίοι είχαν προθυμοποιηθεί, έστω κι αν δεν ήταν ειδικευμένοι στο θέμα, ώστε οι ψηφοφόροι να δουν ότι πρόκειται για μια σοβαρή υπόθεση σε σχέση με τις προηγούμενες. Μέχρι το σημείο αυτό ήταν όλα καλά. Βγήκε ένα ποσοστό 1,05% το οποίο σημαίνει περίπου 75.000 ψήφους, από ’κεί που θα έπαιρναν 3.000. Από τη στιγμή που σημειώθηκε αυτή η πρώτη επιτυχία, άρχισαν να αναφαίνονται οι επαγγελματίες, που προσπάθησαν να πάρουν τα πράγματα στα χέρια τους. Και αυτοί οι επαγγελματίες ήταν άνθρωποι οι οποίοι από χρόνια τώρα κινούνται γύρω από τους Μη Κυβερνητικούς Οργανισμούς. Δηλαδή, είναι μέσα κι έξω στα υπουργεία. Μετεκλογικά, λοιπόν, ήρθε ο Τρεμόπουλος από τη Θεσσαλονίκη, και ζήτησε να αναλάβει όλη την Κίνηση. Στην αρχή είναι αλήθεια ότι δεν με ήθελαν ούτε οι εδώ, ο Χρυσόγελος και κάποιοι άλλοι. Είχαν σκοπό να βάλουν μία ακτιβίστρια από τις Βρυξέλλες, η οποία, όμως, δεν είχε… όνομα και στην οποία δόθηκε η δεύτερη θέση, την οποία και αρνήθηκε. Από εκεί και μετά συνάντησα μόνο αδιαφορία και εχθρότητα. Παρ’ όλα αυτά, έκανα κι άλλες κινήσεις: έδωσα πολλές συνεντεύξεις, ενώ διέθεσα κάποια από τα εικαστικά έργα που κάνω σε δημοπρασία, και έτσι βοήθησα και οικονομικά την Κίνηση. Στην αρχή, λοιπόν, τα πράγματα πήγαιναν καλά, ώσπου έμαθα ότι ο Τρεμόπουλος είπε να το βουλώσω και να μην μιλάω δημόσια εγώ, παρά μόνο αυτός. Και όπως είδα κατόπιν, ήθελε να με ελέγξει τι θα πω για τον πολιτισμό, εάν είμαι κατατοπισμένος για τη θέση των Οικολόγων Πράσινων κ.λπ. Προσπαθούσε να πει ότι αν δεν ήταν η ακτιβίστρια από τις Βρυξέλλες, η επιλογή θα ήταν ανάμεσα σε μένα και σε μια ανόητη παρουσιάστρια των καναλιών. Προσπάθησε, δηλαδή, να με γελοιοποιήσει. Αυτό ήταν καταρχάς το ευχαριστώ. Μετά, βέβαια, ήξερα ότι κινείται για να μπουρδουκλώσει όλο το σύστημα με δικούς του τρόπους και να βγάλουν τελικά αυτόν, πράγμα που έγινε με πολλά τηλεφωνήματα, υποσχέσεις κ.λπ. Αλλά το πρόβλημα εδώ δεν είναι μόνο τα προσωπικά, αυτά θα γίνονταν σε οποιοδήποτε κόμμα. Το ζήτημα είναι αν τελικά ένα τέτοιο κόμμα θα ωφελούσε την υπόθεση. Αν οι Οικολόγοι Πράσινοι θα γίνονταν σε περίπτωση που έπαιρναν περισσότερες ψήφους ένα παίγνιο των μεγάλων κομμάτων, όπως έγινε και παλιότερα και διαλύθηκαν, όταν η βουλευτίνα προσχώρησε αμέσως σε ένα μεγάλο κόμμα…

    -Το είπαν ήδη…

    Το είπε επισήμως ότι θα συνεργαστεί με οποιοδήποτε κόμμα είναι στην εξουσία.

    -Πώς εξηγείτε εσείς τα αποτελέσματα που δίνουν οι δημοσκοπήσεις για τους Οικολόγους Πράσινους;

    Νομίζω ότι ξύπνησε κάποιος κόσμος και αυτό είναι που θέλω να γίνει. Θέλω να επικρατήσει γενικά μια οικολογική συνείδηση στην ελληνική κοινωνία, ώστε να μην πέφτουμε σε μύθους και παρανοήσεις γύρω από την ύπαρξη και τις ενέργειες των Ελλήνων οικολόγων. Υπήρχαν διάφοροι που έκαναν κάποια… δουλειά κάποτε, όπως να θέλουν να ξαναφέρουν λύκους, φίδια και διάφορα άλλα τέτοια ανόητα. Θέλω να υπάρχει μια συνείδηση, που να λέει ότι πραγματικά τώρα προέχει η σωτηρία του πλανήτη. Αυτό πρέπει οπωσδήποτε να γίνει, αλλά δεν βλέπω τη σκοπιμότητα δημιουργίας ενός κόμματος υποχείριου άλλων κομμάτων. Αυτό έγινε και στη Γερμανία, όπως ξέρουμε, όπου οι Πράσινοι με τους Σοσιαλδημοκράτες συμψήφισαν τους βομβαρδισμούς στη Γιουγκοσλαβία και έκαναν φοβερά πράγματα.

    -Ένα κόμμα, ή ακόμα και μια μικρή συλλογικότητα που αναφέρεται στο περιβάλλον, πόσο οικολογικό είναι εάν δεν βάζει συνολικά το ζήτημα του μοντέλου ανάπτυξης; Για παράδειγμα, τα καμένα στην Ηλεία θα γίνουν εμπόρευμα για τουριστική ανάπτυξη…

    Βεβαίως, δεν γίνεται διαφορετικά. Αυτά είναι αξεχώριστα. Γι’ αυτό άλλωστε αρχίζουν και τα μεγάλα κόμματα να το συνειδητοποιούν. Και αυτό έγινε διότι υπήρξε αυτή η συγκυρία, αλλιώς δεν θα το είχαν σκεφτεί καν. Εδώ οι δημοσιογράφοι πριν από λίγο δεν μιλούσαν για τους Οικολόγους Πράσινους. Τώρα είναι σε όλες τις εφημερίδες, σε όλα τα κανάλια. Δηλαδή, έχει γίνει αυτό που έπρεπε, μόνο που δεν έγινε με το σωστό τρόπο και αυτό είναι το δυστύχημα. Υπάρχει πάντα ο ανθρώπινος παράγοντας, τον οποίο δεν μπορούμε να προβλέψουμε, ποιος θα είναι και κατά πού θα πάει. Εγώ πιστεύω ότι όλα τα κόμματα πρέπει να ασχοληθούν σοβαρά με αυτή την υπόθεση, η οποία δεν μπορεί να αφεθεί σε μία ομάδα ανθρώπων, που κατά τη γνώμη μου δεν είναι κατάλληλοι – αν και μέσα στην ομάδα των 500-600 βρίσκονται και κάποιοι κατάλληλοι…

    -Όπως σημειώσαμε και πιο πάνω, ήδη έχουν πει ότι θα συνεργαστούν με όποιο από τα μεγάλα κόμματα χρειαστεί…

    Υπό όρους…

    -Υπό όρους, αλλά κανένα από τα δύο μεγάλα κόμματα δεν αμφισβητεί το μοντέλο ανάπτυξης. Δηλαδή, οι πυρκαγιές στην Ηλεία ήταν αποτέλεσμα συγκεκριμένης πολιτικής…

    Βέβαια, γιατί έπρεπε να ανοίξει κάποιος δρόμος εκεί…

    -Άρα, λες ότι θα συνεργαστείς με αυτόν που ήδη έχει παράξει αποτέλεσμα επειδή θεωρείς ότι τώρα αλλάζει προσανατολισμό; Ή επειδή και εσύ ονειρεύεσαι νομή εξουσίας;

    Είναι πολύ σωστό αυτό. Είναι πολύ δύσκολο να πείσει κανείς τους κομματικούς σχηματισμούς να αλλάξουν πλεύση γενικά. Το ΠΑΣΟΚ φαίνεται πιο έτοιμο να το κάνει. Η ΝΔ είναι στα πράγματα και βλέπουμε την πολιτική της. Στην Ελλάδα το να μην κάνεις τίποτα είναι η αρχή του να εξασφαλίσεις τον εαυτούλη σου. Και γι’ αυτό όλη η ελληνική γραφειοκρατία είναι βασισμένη στο να μην κάνει κάτι.

    -Οικολογία χωρίς συγκρούσεις γίνεται;</em>

    Απολύτως όχι. Αλλά θέλω να πω ότι το θέμα δεν είναι μόνο η επιφάνεια, το σύμπτωμα, όπως για παράδειγμα η ρύπανση ή η κακή διαχείριση των βιομηχανικών απορριμμάτων. Το κακό αρχίζει από τον ίδιο τον άνθρωπο. Δηλαδή, από άγνοια και πείσμα. Η άγνοια είναι ένα από τα χειρότερα πράγματα και έχει επισημανθεί από τον Πλάτωνα, ο οποίος θεωρεί ότι δεν υπάρχει κακό, αλλά ότι το κακό είναι η άγνοια. Αυτή είναι η πλατωνική θεωρία. Είναι σωστό ότι η άγνοια παίζει τεράστιο ρόλο, και δίπλα στην άγνοια φυσικά έρχονται όλα τα υπόλοιπα: Η πλεονεξία, το αλληλοσκότωμα – όχι πλέον με μαχαίρια και πιστόλια αλλά με οικονομικούς τρόπους. Θυμάμαι ότι ένας Άγγλος επιστήμονας, ο James Lovelock, είχε γράψει ένα βιβλίο που είχε ονομάσει Γαία και είχε παρουσιάσει τον πλανήτη ως ένα ζωντανό οργανισμό. Εκείνη την εποχή γελοιοποιήθηκε από τους άλλους επιστήμονες. Τώρα, μετά από 30 χρόνια, έχει επαληθευθεί. Έλεγε ακριβώς ότι η Γη αντιδρά σαν ένας ζωντανός οργανισμός. Εκεί βλέπει κανείς το εμπόδιο, που έχει να κάνει με το ότι οι άνθρωποι δεν θέλουν να δουν αυτό που κάποιος τους δείχνει. Κάποιος σου δείχνει και σου λέει το σωστό κι εσύ κάνεις τον τυφλό και τον κουφό. Αυτό δεν είναι άγνοια, αλλά ηθελημένη αντίδραση. Άρα, μια οικολογική πολιτική δεν έχει ως προϋπόθεση το να μάθουμε τα παιδιά μας να μην είναι έτσι; Δηλαδή να ασχοληθούμε με την παιδεία, να βοηθήσουμε τα παιδιά να αναπτύξουν συνειδήσεις και όχι να παπαγαλίζουν τα μαθήματά τους, αλλά να μαθαίνουν να σκέπτονται; Αυτό είναι το πρώτιστο. Στόχος είναι αύριο να έχουμε πολίτες οι οποίοι θα ξεκινούν από αυτό στο οποίο εμείς φτάσαμε με πολύ κόπο και πολλές αμφιβολίες. Είναι σημαντικό, λοιπόν, να μπορούν να σκεφτούν με τρόπο ανθρώπινο. Πολλοί λένε ότι τα τελευταία χρόνια έχουμε καταργήσει τον άνθρωπο και τον ανθρωπισμό. Πραγματικά, ο ανθρωπισμός της Αναγέννησης ήταν λιγάκι άγριος και κατέστρεψε ένα σωρό λαούς που θεωρούσε κατώτερους. Ο ευρωπαϊκός ανθρωπισμός ήταν η υπεροχή του Ευρωπαίου απέναντι στους αγρίους. Πρέπει να ισχύσει ένας άλλος ανθρωπισμός, ο οποίος θα βλέπει τα πράγματα με έναν τρόπο πολύ πιο ισότιμο. Όλοι οι άνθρωποι έχουν δικαίωμα να ζήσουν και να έχουν ένα επίπεδο και μια ποιότητα ζωής. Αυτός είναι ο καινούριος ανθρωπισμός. Να μην βλέπουμε τους μετανάστες σαν εγκληματίες, να προσπαθήσουμε να τους συνεταιριστούμε και να τους βοηθήσουμε για να μας βοηθήσουν.

    -Στον Ελαιώνα δόθηκε μια μάχη από την οποία οι Οικολόγοι Πράσινοι έλειπαν, όπως έλειπαν και στο Ελληνικό – και υπάρχουν πολλά ακόμα παραδείγματα. Αυτά τα επιμέρους βήματα δεν είναι σημαντικά;

    Βεβαίως και είναι, όπως και όλες οι τέτοιου είδους πρωτοβουλίες. Αλλά αυτά δεν αφορούν δυστυχώς το σύνολο. Αφορούν κάποιο τοπικό θέμα το οποίο πρέπει σίγουρα να αντιμετωπιστεί. Το σύνολο, όμως, πρέπει να αρχίσει να σκέφτεται διαφορετικά. Εκεί έχουμε πολλά εμπόδια, το οποία προέρχονται από τον άνθρωπο και από τον τρόπο που σκεφτόμαστε και ενεργούμε. Εγώ είμαι υπέρ μιας οικολογίας του ανθρώπου, η οποία θα περιέχει το πράσινο, ή το κόκκινο, ή το κίτρινο, ή το μπλε, αλλά η οποία θα είναι πιο ολοκληρωτική, δηλαδή, θα ασχοληθεί με την πηγή του κακού. Και ο μόνος τρόπος για να αλλάξουμε την αιτία είναι να ανέβει το επίπεδο της παιδείας και το πολιτιστικό επίπεδο. Αν το δούμε ιστορικά, πότε άρχισαν να καταρρέουν οι δημοκρατίες; Όταν έγιναν αυτοκρατορίες. Μήπως και τώρα βλέπουμε το ίδιο; Για παράδειγμα, από τη στιγμή που καταργήθηκε η ανεξαρτησία των πόλεων, καταργήθηκε και το πνεύμα και οι πόλεις δεν έβγαλαν άλλον Αισχύλο, άλλον Όμηρο κ.λπ. Χάνεται εκείνη την περίοδο όλη η αξιοπρέπεια που αισθάνονταν οι πολίτες των μικρών πόλεων. Σήμερα η ΕΕ μας έχει οργανώσει σε ένα σύνολο, αλλά, με το να έχει την πρωτοβουλία για τα οικονομικά μας ζητήματα, μας έχει αφαιρέσει την πρωτοβουλία να κάνουμε εμείς ορισμένα πράγματα. Μήπως μας έχει αφαιρέσει και την πρωτοβουλία να σκεφτόμαστε για τον εαυτό μας, όπως έγινε παλιότερα;

    -Μετά από όλη αυτή τη συζήτηση, και με δεδομένο ότι την Κυριακή έχουμε ευρωεκλογές: αν ρωτούσα το Νάνο Βαλαωρίτη αν στηρίζει σε αυτές τις εκλογές τον ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος έχει δώσει μάχες για το περιβάλλον και έχει ένα ξεχωριστό ψηφοδέλτιο, στο οποίο συμμετέχουν από την Ελένη Σωτηρίου, που γνωρίσατε πριν λίγες μέρες, μέχρι επισφαλώς εργαζόμενοι και η Καντίτζα Σάνκο, η μετανάστρια δεύτερης γενιάς που για το ελληνικό κράτος δεν υπάρχει… τι θα απαντούσε;

    Γνώρισα την Ελένη Σωτηρίου, η οποία είναι συμπαθής, άξια και ειλικρινής. Και θα ήθελα να είχα γνωρίσει και όλους τους υπόλοιπους του ψηφοδελτίου, για να τους ζητήσω να μην είναι απόλυτα υποτελείς στα κομματικά τους καθήκοντα, αλλά ο καθένας από αυτούς να αντιπροσωπεύει στην Ευρώπη όχι μόνο τη χώρα μας αλλά και τον εαυτό του, δηλαδή, να είναι –όπως είπα πιο πάνω– ανεξάρτητος και με το επίπεδό του να παίξει ρόλο…

    -Με δεδομένους, λοιπόν, τους αγώνες που έχει δώσει για το περιβάλλον, το οποίο βρίσκεται στις βασικές του προτεραιότητες, ο ΣΥΡΙΖΑ σας πείθει να τον στηρίξετε;

    Βεβαίως με πείθει – όπως θα στήριζα και άλλους, αν με έπειθαν ότι δίνουν πραγματικά μια μάχη…
    ——————–
    mumul

    Σχόλιο από Πόντος και Αριστερά | 05/06/2009

  225. Το λάθος -χεχε- εδώ, κατά τη γνώμη μου, Ομέρ, είναι ότι συγκρίνουμε ΑΝΟΜΟΙΑ ή και ΑΣΥΜΒΑΤΑ πράματα.

    Ε, ΑΑΑΝ το πάμε έτσι, σύμφωνα με ΑΥΤΗ τη «λογική» (Χεχε) τότε… θα είναι αδιανόητο να υπάρχει άνθρωπος οποιασδήποτε εθνότητας, που να κριτικάρει (γενικώς) τη χώρα του!

    Το γεγονός όμως, ότι σώφρων και μη-πουλημένος Εβραίος ΔΕΝ υπάρχει, που να αρνείται ότι συνέβη το Νταχάου και το Αουσβιτς, δείχνει ότι είναι ΑΛΛΗΣ ΤΑΞΕΩΣ «αναθεώρηση» εκείνη, από το απλό ΟΝΟΜΑ που δίνουμε σε μία άλλη θλιβερή Ιστορία, το διωγμό των Ποντίων.

    Μοιάζει σαν να μάχεστε για μια ΛΕΞΗ…

    Σχόλιο από omadeon | 05/06/2009

  226. Μιας και ανακατεψαν καποιοι και τον Μεγαλο μας (και πολύ αγαπητό Νανο Βαλαωριτη ) να και μερικοι παραπολύ επικαιροι Στιχοι του που ειχαν δημοσιευτει στο Περιοδικό ΕΝΕΚΕΝ http://nosferatos.blogspot.com/2009/04/blog-post_2409.html

    Σόδομα και Γόμορα

    Απόσπασμα :
    Τον καιρό εκείνο
    αποφάσισε να κάνει σύναξη όλο το συναφι του ο Μέγας Σατανάς
    και να τους προτείνει νέα απαίσια έργα
    όπου θα υπονόμευανΤις αξιες του περιβάλλοντος με πάθος μίσος και αδιαλλαξία πλευρίζοντας ως σήμα πλεύσεως την Άγνοια

    Αμα ερωτήθηκε από τον Μέγα Συγγελο Αρχιδιαβολο για ποιο περιβάλλον πρόκειται

    Απήντησε ως εξής:
    Με περιβάλλον εννοώ την περιρεουσα κακία λοιδορία
    και τα κακόβουλα σχόλια που κάνουν οι άλλοι να επικρίνουν τα σατανικά μας έργα ως λαμόγια …

    (απο το περιοδικό Ενεκεν …φθινοπωρο 2007)

    Σχόλιο από Νοσφεράτος | 05/06/2009

  227. Ελααα μωρέ, _φίλτατε_ Νοσφεράτε…

    ΑΗΔΙΑΣΤΙΚΟΣ κατάντησε, ώρες-ώρες, ο ξενέρας ο Τρεμό.

    Ο Νάνος Βαλαωρίτης τα ΕΙΠΕ ΣΧΕΔΟΝ ΟΛΑ (που δεν τα είχα δει προηγουμένως λόγω δουλειάς).
    Ιδού ένα κομμάτι που μ’ «έστειλε αδιάβαστο»:

    …Παρ’ όλα αυτά, έκανα κι άλλες κινήσεις: έδωσα πολλές συνεντεύξεις, ενώ διέθεσα κάποια από τα εικαστικά έργα που κάνω σε δημοπρασία, και έτσι βοήθησα και οικονομικά την Κίνηση. Στην αρχή, λοιπόν, τα πράγματα πήγαιναν καλά, ώσπου έμαθα ότι ο Τρεμόπουλος είπε να το βουλώσω και να μην μιλάω δημόσια εγώ, παρά μόνο αυτός. Και όπως είδα κατόπιν, ήθελε να με ελέγξει τι θα πω για τον πολιτισμό, εάν είμαι κατατοπισμένος για τη θέση των Οικολόγων Πράσινων κ.λπ. Προσπαθούσε να πει ότι αν δεν ήταν η ακτιβίστρια από τις Βρυξέλλες, η επιλογή θα ήταν ανάμεσα σε μένα και σε μια ανόητη παρουσιάστρια των καναλιών. Προσπάθησε, δηλαδή, να με γελοιοποιήσει.

    (Ομέρ, έβαλα ΜΟΝΟΣ ΜΟΥ τα bold. Αν θες όμως βάλε και άααλλα -χεχε)

    Εεεεε… ΠΟΙΟΣ είσαι ΕΣΥ, κ. Τρεμόπουλε… ……….., που θα ΤΟΛΜΗΣΕΙΣ ΚΑΝ να … «γελοιοποιήσεις» ΜΕΓΑΛΟ ΠΟΙΗΤΗ?

    ΟΥΣΤ από δω χάμω, ……………….. που 80% της συνέντευξης στο TVXS ευλογούσες ΜΟΝΟ τα γένια σου.
    (αλήθεια… ΠΩΣ πάει το μούσι? Τροτσκίζει? δηλαδή σκίζει?)

    Καταλάβετε, επιτέλους ΕΝΑ πράμα, κ.κ Οικ..λόγοι του Κώλου:
    -Τις «ΘΕΣΕΙΣ ΣΑΣ για τον Πολιτισμό» τις ΧΕΖΟΥΜΕ ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΚΑΙ ΕΝΤΕΛΩΣ! Δηλαδή…. όσοι από μας (άλλος λιγότερο κι άλλος περισσότερο) ΠΑΡΑΓΟΥΜΕ πολιτισμό! ΔΕΝ μας επιδοτεί κανείς όπως αρκετοί εσείς, όμως… ΑΝΤΕΧΟΥΜΕ!

    Ε, ένας από τους πιο ΜΕΓΑΛΟΥΣ σήμερα, ΟΧΙ «Νάνος» αλλά γίγας, μίλησε και για μας, τους μικρούς και περισσότερους!

    ΖΗΤΩ ΟΙ ΠΟΙΗΤΕΣ, κάτω οι Γραφειοκράτες!

    —————————
    omadeon
    σεμνά είπαμε, όχι προσωπικούς χαρακτηρισμούς..
    mumul

    Σχόλιο από omadeon | 05/06/2009

  228. Εμαθαν ταχαμ’ ταχαμ’ Οικολογια
    εμαθαν τωρα και τον Νανο Βαλαωριτη …

    Σχόλιο από Νοσφεράτος | 05/06/2009

  229. Ενώ ο …Ρούντι ξερει απο ..ποιητές !
    Βρε που μπλεξαμε ..Βρε…

    Σχόλιο από Νοσφεράτος | 05/06/2009

  230. Υ.Γ. Οι ποιητές ΔΕΝ συκοφαντούν, άμα λάχει όμως μπινελικώνουν (ΙΔΙΩΣ εμείς οι… ΠΟΛΥ μικροί -χεχε)

    Σχόλιο από omadeon | 05/06/2009

  231. εεε,.ΑΛΛΟ κουμάσι ο Ρούντι…
    ΟΥ ΜΠΛΕΞΕΙΣ,
    φίλτατε… ΠΟΙΗΤΗ μου Νοσφεράτε,
    ΠΟΥ πας και μπλέκεις!!!!

    Σχόλιο από omadeon | 05/06/2009

  232. Εγώ είμαι έξαλλος, διότι ΞΕΡΩ ότι ο
    Νάνος ΔΕΝ μασάει τα λόγια του,
    τα λόγια γι’ αυτόν ΕΧΟΥΝ ΑΞΙΑ, δεν είναι ΣΚΕΤΑ ΕΡΓΑΛΕΙΑ…

    Σχόλιο από omadeon | 05/06/2009

  233. Στου Εφηβου αφησα το εξής σχόλιο:

    Αφηστε Βρε ησυχο τον Νανο
    (εννοώ Ολοι)
    Ειναι ο Μεγαλυτερος Ζων ποιητής μας .Και ενας εξαιρετικός Ανθρωπος .
    Ειναι ενα κεφαλαιο για ολους μας .. Αφηστε τον ησυχο και οι Μεν και οι Δε …


    Το ιδιο λεω και σε σενα Ομαντεον
    ——-

    Προσωπικά και οταν βρεθηκα κοντα του δεν μπορουσα ουτε να τον Κοιταξω απο το Δεος ..Και ειναι ενας εξαιρετικά απλός , Γλυκυτατος Ευγενής ανθρωπος με μια απιθανη Λεπτοτητα ,χιουμορ,καλοσυνη , ηθος και Μορφωση ..

    — Ερχεται ο καθενας , πανε και βαζουν λογια , αλλοι πναε να τον εμφανισουνε δικό τους , αλλοι(Δηθεν »ποιητές» και …σουρρεαλιστες να τον μειωσουν για να φανει το δικο τους εργο ..
    Βρε Αφηστε Ησυχο τονΝανο .Σεβαστειτε τον να πάρει ο Διαλολος
    Ειναι ο Νανος Βαλαωριτης .

    Σχόλιο από Νοσφεράτος | 05/06/2009

  234. Νοσφεράτε
    άκου να δεις
    ΑΝ θες να ΓΙΝΕΙΣ ΜΕΓΑΛΟΣ ποιητής
    αυτές τις ΠΡΟΤΡΟΠΕΣ ΛΟΓΩ ΣΚΟΠΙΜΟΤΗΤΑΣ (και ΜΟΝΟ αυτής)
    να τις ξεχάσεις (φιλική συμβουλή σου δίνω)

    ΚΙ ΑΣΕ τα περί «δήθεν ποιητών» και «δήθεν σουρεαλιστών» διότι ΔΗΘΕΝ είναι ΜΟΝΟ εκείνος που ΥΠΟΚΥΠΤΕΙ στη ΣΚΟΠΙΜΟΤΗΤΑ

    («προπαντός η σκοπιμότητα, κατεβαίνει από ψηλά, σαν άγγελος του Ρούβλιεφ» – ΟΔΥΣΣΕΑΣ ΕΛΥΤΗΣ).

    ΟΥΤΕ οικολογία ξέρουν οι περισσότεροι, ΟΥΤΕ ποίηση, αγαπητέ.

    Αλλά εγώ με ΒΑΛΑΩΡΙΤΗ… εξελληνίστηκα κάποτε (χεχε), όπως και με Οδυσσέα Ελύτη (πολύ περισσότερο αυτόν).

    Σχόλιο από omadeon | 05/06/2009

  235. ομαντεον ποτε δεν θελησα να γινω »μεγαλος ποιητής » και ολα αυτά τα παιδαριωδη που μου προσαπτεις ,,Ουτε καν μου περασε απο το μυαλό
    Και αυτά που εγραψα για σουρρεαλιστες Δεν Αφορουσαν καθολου εσενα
    (αλλά ενα Συγκεκριμμένο κυκλωμα Ποιητών » εκ του Προχοίρου ..

    Και – αν μπορουσες να ακουσεις – οχι εμενα- τον Οποιοδηποτε θα σου εδινα κι εγώ μια συμββουλη ..
    Αλλά ασε ..
    Σε ολους τους αλλους ομως
    παρακαλώ
    Παιδιά
    Αφηστε απ’ εξω απο τις πολιτικές Μικροτητες και τις Μικροκατινιες
    Τον Νανο Βαλαωριτη ..

    Σχόλιο από Νοσφεράτος | 05/06/2009

  236. Νοσφεράτε μίλησες για σχόλια άλλων, με σαφείς ΣΚΟΠΙΜΟΤΗΤΕΣ, νομίζω ότι είναι σαφές σε ΤΙ απάντησα.

    Τώρα ΔΕΝ ξέρω ΠΩΣ ΑΚΡΙΒΩΣ εννοείς με αυτό το «αφήστε ήσυχο το Νάνο». Ναι μεν το κατανοώ γενικά και αόριστα, αλλά γεννώνται ερωτηματικά.

    1) Το «Αφήστε ήσυχο το Νάνο» έχει να κάνει με… ΘΑΨΙΜΟ ΤΩΝ ΑΛΗΘΕΙΩΝ ΠΟΥ ΠΕΡΙΕΓΡΑΨΕ, ναι ή όχι?

    2) Εχει να κάνει με το…. «αφήστε τους φανατικούς Ο-Π να τον συκοφαντούν ΕΛΕΥΘΕΡΑ (όπως είναι βέβαιο με ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΗ ΑΚΡΙΒΕΙΑ, πως θα γίνει – ή ήδη έγινε)?

    3) Εχει να κάνει με το… «Αφήστε τις δηλώσεις του να ΜΗΝ γίνονται κατανοητές».

    Εγώ νομίζω ότι οι δηλώσεις του Νάνου ήταν ΚΑΙ απόλυτα κατανοητές ΚΑΙ απόλυτα θεμιτές ΚΑΙ απόλυτα υπεύθυνες.

    Και αν ήμουν στη θέση του Μ.Τ. μετά από ΑΥΤΕΣ τις δηλώσεις, θα προτιμούσα να _παραιτηθώ_ από υποψήφιος την ΕΠΟΜΕΝΗ ΜΕΡΑ ΚΙΟΛΑΣ!!!

    Κατά τα υπόλοιπα, τους ποιητές ΔΕΝ τους έχουμε για τους βάζουμε σε βάθρο και να τους εξιδανικεύουμε με δέος. Αυτό είναι δευτερεύον (ή και βλαβερό). Τους ποιητές τους έχουμε σαν ΛΑΓΩΝΙΚΑ ΑΛΗΘΕΙΑΣ και ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΤΕΣ για τα μέλλοντα….

    Ε, τον

    Σχόλιο από omadeon | 05/06/2009

  237. ΚΑΙ ΠΟΙΑ είναι τα «παιδαριώδη» τέλος πάντων αγαπητέ?

    Παιδαριώδες ΔΕΝ είναι να σου θυμίζει κανείς κάποιες σημαντικές αιώνιες αλήθειες που ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ οδηγούν στη ΜΕΓΑΛΗ ΠΟΙΗΣΗ.

    Παιδαριώδες είναι να ΝΟΜΙΖΕΙ κανείς ότι οι «μεγάλοι ποιητές» είναι όντα εξώκοσμα και ΜΥΓΙΑΓΓΙΧΤΑ κι ότι οι ίδιοι… νιώθουν άσχημα όταν ΠΑΙΡΝΟΥΜΕ ΤΙΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥΣ ΣΤΑ ΣΟΒΑΡΑ…

    («προσωπικά» δεν πήρα κανένα λεχθέν σου, don’t worry)

    Σχόλιο από omadeon | 05/06/2009

  238. Ομέρ,
    να το δούμε… ΚΑΙ αυτό το ζήτημα 100% _λογικά_?

    1) ΠΩΣ εννοεί ο Μ.Τ. την ανάγκη να… εκφράζει ο ΜΕΓΑΛΟΣ ΠΟΙΗΤΗΣ (και ΕΥΕΡΓΕΤΗΣ του κόμματος) τη «γραμμή του κόμματος για τον πολιτισμό»? ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΝ περίπτωση να… διαφέρει σε κάτι ουσιώδες ο Νάνος Βαλαωρίτης, σε όσα πιστεύει ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ, με όσα πιστεύει ο Μ.Τ. και οι Ο-Π? ΠΟΥ ακριβώς?

    2) ΠΩΣ ΤΟΛΜΑΕΙ και επιχειρεί να τον ΜΕΙΩΣΕΙ, κατεβάζοντάς τον στο επίπεδο «κοινής τελεπαρουσιάστριας» – όπως ελέχθη από το Νάνο? Μήπως επειδή (λέμε τώρα) υπακούει στο… Νεοελληνικό «μοδάτο αξίωμα», που λέει «Ισχύς μου η ΜΕΙΩΣΗ ΤΟΥ ΑΛΛΟΥ»?

    3) ΠΟΙΟΣ τολμάει να παρερμηνεύσει τον Νάνο? Οι θέσεις του είναι κρυστάλλινες και εκφραστικότατες. Το τεράστιο θέμα που προκύπτει απλά δεν τιμάει τον Τρεμόπουλο (ΑΛΛΗ μια φορά…)

    4) ΠΩΣ είναι δυνατόν να… κουκουλώσουμε αυτά τα πράματα χάριν… «σεβασμού προς τον μεγάλο ποιητή»? Τον… ΡΩΤΗΣΑΜΕ ΠΡΩΤΑ, αν… συμφωνεί με ΑΥΤΗ την περίεργη αντίληψη περί σεβασμού

    5) Για το 4 ΔΕΝ εννοώ «μπηχτή» για τον αγαπητό Νόσφυ. Απλά νομίζω ότι ΔΕΝ ΤΑ ΣΚΕΦΤΗΚΕ ΚΑΙ ΤΟΣΟ ΚΑΛΑ….

    Σχόλιο από omadeon | 05/06/2009

  239. Σχολιο μου στου Εφηβου

    H Δική μου Αποψη
    Ερχεται εδώ ενας Ποιητής Συμβολο
    Καθηγητης Συγκριτικής Λογοτεχνιας στην Αμερική ..Με ενα ονομα Συμβολο
    Με μια Ποιηση Υπεροχη.Ενας ποιτης που χαραξε καινουριους Δρομους
    Λεει να βοηθησει ..Να πει μα καλή κουβεντα ..Να βοηθησει νεους ποιητές ..Να παρεμβει με τον δικο του τροπο στην Πολιτική ..Να φερει το καλό Παραδειγμα..
    Και τι γινεται; Οι μεν ποιητές εκ του Προχοιρου τον Λοιδωρουν ..Οι ..Κινηματιες τον διαμοιραζουν στα Δυο .”.Οχι εμενα προτιμαει”
    Κι αρχιζουν τα κουτσομπολιά οι Μικροκατινιές και οι Μικροκακιες

    Και κανεις δεν δινει Δεκαρα για την Ποιηση του για την ευγενεια για το Ηθος , η εστω για την Ηλικια του ρε γαμότο
    Κανεις …
    Απο αυτους τους ανθρωπους (ενννοώ τους κινηματικους θα δεις Χαίρι; )

    Καταλαβαινεις τωρα Η να το κανω εκτενέστερο
    ας Αφησουμε ησυχο τον Νανο…Δεν εχουμε πολλους σαν κια αυτόν
    Για την ακριβεια Δεν εχουμε Κανέναν Αλλο..

    Νοσφεράτος – 5/06/2009 at 5:14 μμ

    Και δεν λεω Τιποτε Αλλο επ’ αυτου
    Οποιος Καταλαβε κατάλαβε.. Υπαρχουν και αυτοι που Δεν καταλαβαινουν Τιποτε ..τι να κανουμε

    Σχόλιο από Νοσφεράτος | 05/06/2009

  240. Υ.Γ. κι ένα τελευταίο… επειδή ο Νοσφεράτος (ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΜΕΝΑ) ορισμένες φορές ίσως νομίζει ότι… λέω μεγάλα λόγια (Χεχε).

    – Οταν λέω «αιώνιες αλήθειες που οδηγούν στη ΜΕΓΑΛΗ ΠΟΙΗΣΗ»…
    …εννοώ την εξής ΜΙΑ αλήθεια:
    Το γεγονός ότι η ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ μεγάλη ποίηση, ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΚΑΜΜΙΑ ΣΧΕΣΗ με καμμία «ΣΚΟΠΙΜΟΤΗΤΑ».
    ΟΟΟΟΛΑ αυτά τα «στηρίζω το Χ διότι υπάρχει η σκοπιμότητα Ψ», ΟΛΑ αυτά τα «κόλπα ντε φάβα» με τα οποία ο μέσος Homo Sapious… ΠΑΡΑΛΟΓΙΖΕΤΑΙ να νομίζει ότι «πιστεύει αλήθειες» ενώ στην πραγματικότητα πιστεύει ΟΣΑ (τον) ΣΥΜΦΕΡΟΥΝ…
    ΠΕΤΙΩΝΤΑΙ ΟΡΙΣΤΙΚΑ ΣΤΑ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ.

    ΤΟΤΕ, και ΜΟΝΟΝ ΤΟΤΕ (και σε ΚΑΜΜΙΑ ΑΛΛΗ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ)
    αγαπητές μου… μικρέ ποιητή (χεχε -αφού απορρίπτεις το «μεγάλος κάποτε»)… (θα μεγαλώσει ΑΝ φας το φαγάκι ΑΥΤΟ!!! -χεχε λέμε τώρα…)
    ΤΟΤΕ, και ΜΟΝΟΝ ΤΟΤΕ…

    η ΒΑΡΒΑΡΟΤΗΤΑ ΣΤΑΜΑΤΑΕΙ
    και ΑΡΧΙΖΕΙ
    Η ΠΟΙΗΣΗ

    Over and Out
    (why? Because I SAID SO, or because you ALREADY KNOW IT!!)
    🙂

    Σχόλιο από omadeon | 05/06/2009

  241. χριστε μου !

    Σχόλιο από Νοσφεράτος | 05/06/2009

  242. 😆 Aha!!!… the Son of Maaan! 🙂

    Στο μεταξύ, ο άλλος ΜΕΓΑΣ ποιητής, τάλεγε….διαχρονικά:

    Η ΟΥΓΓΡΙΚΗ ΕΞΕΓΕΡΣΗ (του Οδυσσέα Ελύτη)

    Ακούσατε τα λόγια της παρθένας:
    τους πολλούς παραποιεί ο Ένας.

    Ανάλογα με τους καιρούς ντύνεται τον χιτώνα
    του Στρατηγού και ανακηρύσσεται «δια βοής» στην Αγορά
    ο Υπέρτατος

    Άρχων που περιβάλλεται τη μεγαλοπρεπή πορφύρα
    με σκήπτρο και με στέμμα ελέω Θεού
    που ευλογεί με τιάρα και με μίτρα – που εν ονόματι
    του Κόμματος και του Λαού προχωράει με κάννες και μ’ ερπύστριες

    (άντε συ χελιδόνι – τσιουτσίουσε αν κοτάς!)
    εωσότου το Σώμα του Στρατού και το Σώμα του Ανθρώπου
    γίνουν όπως το θέλησε και η θεωρία -Ένα.

    Προπαντός η σκοπιμότητα
    φτάνει κι εκείνη από ψηλά σαν άγγελος του Ρούβλιεφ
    είναι τέρας·

    ποιο το φως το αληθινόν κανείς δεν ξέρει….

    (και η Μαρία Νεφέλη λέει):

    μ’ ένα φωσάκι ατομικό κι ένα κλαδί μυρτιάς στο χέρι.
    Το λέω λοιπόν και ας μην έχει αξία
    μιας που μου το ‘φερε η ομοιοκαταληξία.

    Προτού προφτάσει ο Ένας και με αλλάξει
    προτού επιβάλει μια. «καινούρια τάξη»

    το ξαναλέω και γεια σας – πάω φυλακή:
    ένα φεγγάρι ανήκει στην Αμερική

    μα μια ψυχή που δεν πουλιέται – στα Μάταλα ή στο Κατμαντού.

    Κάθε καιρός κι ο Στάλιν του.

    Όταν ακούς «τάξη»
    ανθρωπινό κρέας μυρίζει.

    Σχόλιο από omadeon | 05/06/2009

  243. αυτό ηταν Ωραιο ..Ετσι μαλιστα !

    Σχόλιο από Νοσφεράτος | 05/06/2009

  244. ΔΕΙΤΕ ΚΙ ΑΥΤΟ ΤΩΡΑ…

    http://www.koel.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=3282:-562009&catid=25&Itemid=33

    Οι Οικολόγοι Πράσινοι μας έστειλαν το παρακάτω κείμενο. Φαίνεται πως το στέλνουν όπου μπορούν για να δικαιολογήσουν τα αδικαιολόγητα:

    «ΣΤΑΜΑΤΗΣΤΕ ΤΙΣ ΒΡΟΜΙΚΕΣ ΠΡΑΚΤΙΚΕΣ

    Η Κομμουνιστική Οργάνωση Ελλάδας (ΚΟΕ) συνιστώσα του ΣΥΡΙΖΑ (που έχει αναλάβει εργολαβικά την βρόμικη επίθεση εναντίον των Οικολόγων Πράσινων αφού είναι από τις κύριες ενασχολήσεις της κατά την προεκλογική περίοδο και μάλιστα έχει εκδόσει και σχετικό φυλλάδιο) εξέδωσε δελτίο τύπου που κυκλοφόρησε σε μερικές χιλιάδες αποδέκτες με το οποίο παραποιεί την άποψη του Ν. Βαλαωρίτη ότι «υποστηρίζει όλους όσους αγωνίζονται για το περιβάλλον» βάζοντας ως τίτλο σε ανακοινώσεις και εμαιλ τους «Βόμβα- ο Ν. Βαλαωρίτης υποστηρίζει τον ΣΥΡΙΖΑ» προσπαθεί να δημιουργήσει μια ψευδή εικόνα ότι ο Ν. Βαλαωρίτης δεν υποστηρίζει τους Οικολόγους Πράσινους.

    Τέτοιες πρακτικές νεομαοϊκών να τις χαίρονται κάποιοι.

    Προς απάντηση τους δείτε τη δήλωση του Ν. Βαλαωρίτη που ο ίδιος έχει στείλει πρόσφατα στους Οικολόγους Πράσινους και η οποία επιβεβαιώθηκε και από τον ίδιο στα ΜΜΕ που επικοινώνησαν μαζί του χθες:

    Δήλωση προς τους φίλους και συντρόφους των Οικολόγων Πράσινων

    Δηλώνω ότι παραμένω μέλος της κίνησης των Οικολόγων Πράσινων επειδή πιστεύω ότι σήμερα προέχει η προστασία του περιβάλλοντος για όλους μας στον Πλανήτη.

    Διαπιστώνω ότι δυστυχώς υπάρχουν προβλήματα με τη σημερινή εκλεχθείσα ηγεσία – ίσως λόγω ανωριμότητας κατ΄αρχήν και διαφορετικών μεθόδων επιλογής ανάμεσα μας.

    Ομως επειδή επίσης διαπιστώνω ότι υπάρχει ένας μεγάλος αριθμός μελών που σκέπτονται διαφορετικά συνεχίζω να υποστηρίζω τις θέσεις του καταστατικού της κίνησης για τα ειδικά και γενικά θέματα στο σύνολο τους. Και επίσης ελπίζω ότι με το χρόνο θα λυθούν και θα εξομαλυνθούν οι διαφορές μας.

    Με φιλικούς χαιρετισμούς,

    Νάνος Βαλαωρίτης

    Αθήνα 8/5/2009»

    Η απάντηση της ΚΟΕ

    Γιατί χάνετε την ψυχραιμία σας και το άνετο φλεγματικό στιλ που σας διέκρινε μέχρι τώρα; Επειδή γίνονται γνωστές μερικές μεθοδεύσεις και ορισμένες αλήθειες για κάποιους βασικούς συντελεστές της κίνησής σας; Νομίζετε ότι θα δημιουργήσετε έτσι απλά και εύκολα τον αμόλυντο παρθένο 4ο πόλο;

    Αλλά, σκεφτείτε: όταν βγάζετε γλώσσα ενάντια στην ΚΟΕ χωρίς να απαντάτε σε κανένα από πολιτικά επιχειρήματα που αυτή προβάλλει, να ξέρετε ότι όντως είμαστε από άλλο ανέκδοτο (κατά την άποψή σας νεομαοϊκό) και δεν χρωστάμε σε καμιά ΜΚΟ (π.χ. Μεσόγειος SOS, Αντιγόνη κ.λπ.), ούτε είμαστε παράρτημα καμιάς αντιπροσωπείας.

    Γι’ αυτό, ξανασκεφτείτε το πριν στέλνετε τέτοια μηνύματα. Πιθανά να δημοσιοποιηθούν όλα τα μαγνητοφωνημένα στη συνέντευξη (περιλαμβανομένων κάποιων ακόμη λιγότερο κολακευτικών για εσάς αποσπασμάτων, τα οποία αποφασίσαμε να μην δημοσιεύσουμε), και να φανεί ποιος λέει αλήθεια και ποιος ψέματα.

    Μπορεί να «πιάσετε την καλή» μια φορά. Αλλά η επιχειρηματική αντιαριστερή φούσκα δεν θα διαρκέσει πολύ, γιατί ο κόσμος έχει μάτια και βλέπει, αυτιά και ακούει. Και ο τόπος είναι μικρός, και γνωριζόμαστε. Εξάλλου οι μεθοδεύσεις και οι συμπεριφορές της ηγετικής ομάδας των Οικολόγων Πράσινων, δεν είναι αυτές που θα είχε ένας νέος φλογερός οικολόγος που προσχωρεί στο χώρο. Αντίθετα, φέρουν τη σφραγίδα επαγγελματιών της πολιτικής, τέτοιων που ο απλός κόσμος απεχθάνεται.

    Επί της ουσίας: δεν βάλαμε εμείς λόγια στο στόμα του Ν. Βαλαωρίτη. Εκείνος καταγγέλλει συμπεριφορές απαράδεκτες για προοδευτικό χώρο. Γι’ αυτά δεν λέτε φυσικά τίποτα. Η αλαζονεία, το θράσος και η χρησιμοποίηση ανθρώπων είναι ξένες πρακτικές για την αριστερά που πρεσβεύουμε. Εσείς είστε υπόλογοι για τέτοιες συμπεριφορές.

    ΥΓ: Η συνέντευξη πάρθηκε στις 3/6/2009, η δήλωση που παραθέτουν οι Ο-Π έχει ημερομηνία 8/5/2009… Και βεβαίως πιστοποιεί ακόμη και η δήλωση αυτή την ύπαρξη σοβαρών προβλημάτων στο εσωτερικό των Ο-Π, και τη μη εμπιστοσύνη του Ν. Βαλαωρίτη στην ηγετική ομάδα και τον επικεφαλής του ευρωψηφοδελτίου.
    Επόμενο >

    Σχόλιο από omadeon | 05/06/2009

  245. 1 | omadeon
    06/06/2009 στο 00:26

    Ε, ντάξει.. τώρα.

    Η βεβιασμένη ανάσυρση από τα… σκουπίδια ΠΑΛΙΑΣ δήλωσης του Νάνου Βαλαωρίτη, που ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΕΤΑΙ σαν να ήταν χθεσινή, έγινε βεβιασμένα σαν απάντηση στις απόψεις που εξέφρασε στην άλλη εφημερίδα, την αριστερή η οποία -ούτε λίγο ούτε πολύ- συκοφαντήθηκε ότι ανάρτησε… παραχαραγμένη συνέντευξη!!!

    ΑΝ υπήρχε “εσωκομματική δημοκρατία”, όμως, η δήλωση αυτή ΕΠΡΕΠΕ να είχε δημοσιευτεί ΟΤΑΝ ΕΙΧΕ ΓΙΝΕΙ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ, στο ίδιο το site των Ο-Π. ΟΧΙ να πεταχτεί -προφανώς- στα σκουπίδια, διότι… ο θείος μας ο Γκούγκλης ΔΕΝ λαθεύει ποτέ. Είναι Μέγας Αδελφός, και παραμονεύει… 🙂

    http://syrizaeydap.wordpress.com/2009/06/05/%ce%b5%ce%af%ce%b4%ce%b7%cf%83%ce%b7-%ce%b2%ce%bf%ce%bc%ce%b2%ce%b1-%ce%bf-%ce%b5%cf%80%ce%b9%ce%ba%ce%b5%cf%86%ce%b1%ce%bb%ce%ae%cf%82-%cf%84%ce%bf%cf%85-%cf%88%ce%b7%cf%86%ce%bf%ce%b4%ce%b5%ce%bb/#comment-220

    Σχόλιο από omadeon | 05/06/2009

  246. Ε και μένα μουρθανε στο μυαλό ετεροχρονισμενς ανμνησεις απο τα ’79 και τις τοτε Συμπεριφορες του Μεγαλου Αρχηγου κυριου Ρουντι …
    και επειδή εχω αρχισει να απαεχθανομαι την μετονομασια της Κατινιας σε…επαναστατική πολιτικη λεω να ψηφισω το μόνο υγιες και πραγματικό μ-λ κομμα δηλαδή το ΚΚΕ (μ-λ) το οποιο εχει την ιδια ακριβώς αποψη για τον Κυριο Ριναλντι με την δική μου και οσους τον ειδαν απο την καλή και το οποιο προτεινει ΑΠΟΧΗ..
    Και ας κανει καλά το Συριζα με αυτους που εχει Μπλεξει ..

    Σχόλιο από Νοσφεράτος | 06/06/2009

  247. […] στο ποστ του “Πόντος και Αριστερά”, ιδίως το σχόλιο ΕΔΩ και τα προηγούμενα, μέχρι και τη μέση […]

    Πίνγκμπακ από Απίστευτη Αλητεία της Ηγεσίας των Οικολόγων-Πράσινων σε βάρος του μεγάλου ποιητή Νάνου Βαλαωρίτη και όχι μόνο « OMADEON | 06/06/2009

  248. »οποιος χωρις δαιμονους δαιμονιζεται
    μια παει ζερβά μια παει δεξια ,ποτε δεν παει μπροστά»

    Ομαντεον επιδή κατι ξερω απο αυτά και εχω γνωστους στην πιατσα λεω να σου στειλω εναν Εξορκιστή ..Ειναι καλό παιδι , φτηνός , γρηγορος και γενικά κανει καλή δουλεια ..

    Σχόλιο από Νοσφεράτος | 06/06/2009

  249. Oh THANKS, Νοσφεράτε μου!

    Αλλά… ΔΥΣΚΟΛΑ μου έβαλες πρωί-πρωί, αινίγματα να λύσω!
    Π.χ. ΣΠΑΩ το κεφάλι μου ΠΟΙΟΣ έκανε τη δήλωση αυτή που παραθέτεις σε quote, διότι… σίγουρα ΔΕΝ την έκανα εγώ.

    Αλλωστε… δεν θα μπορούσα να την κάνω ΟΥΤΕ ιδεολογικά: Ανήκω σε φυλή πεπτωκότων αγγέλων που ΑΡΝΗΘΗΚΑΝ να γίνουν δαίμονες.
    – Αυτο-εξορκίζομαι ΜΟΝΟΣ ΜΟΥ! 🙂

    Σχόλιο από omadeon | 06/06/2009

  250. – Αυτο-εξορκίζομαι ΜΟΝΟΣ ΜΟΥ!»
    αυτό το εχουν πετυχει ελαχιστοι μοναχοι στο Θιβέτ (νομίζω ο ενας λεγοταν Δαλάι Τακης ..)
    Οσο για τους στιχους ..Αν θυμαμαι καλά ειναι απο τον Κεμάλ (οχι τον ακατανομαστο ομως ..τον αλλον του Μανου Χατζιδακη)

    Παντως η πρταση μου ισχυει .. αν συμφωνεις θα σου τον στειλω ..μη τσιγκουνευεσαι και μή παιζεις μάυτά..Ο εξορκισμός ειναι δυσκολη δουλεια και θελει ειδικους ..

    Σχόλιο από Νοσφεράτος | 06/06/2009

  251. Μα… αγαπητέ μελέτησα και ΑΣΚΗΘΗΚΑ στο Θιβετανικό δόγμα, εφτά ολόκληρα χρόνια…

    Τώρα βέβαια κι εσύ… μελετάςε τις Εσωτερικές Τέχνης ΠΕΝΤΑΚΟΣΙΑ ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ…

    καθισμένος στην ίδια σατανική πολυθρόνααα….
    τα τέσσερα πόδια της, έχουν αρχίσει να φαίνονται ΑΝΘΡΩΠΙΝΑ….
    😆

    Σχόλιο από omadeon | 06/06/2009

  252. […] Πολλά καταμαρτυρούν στο κόμμα αυτό. Από παλιούς των Οικολόγων-Εναλλακτικών μέχρι το Νάνο Βαλαωρίτη. Όμως το γεγονός είναι ένα: Η […]

    Πίνγκμπακ από -Εκλέχτηκε ο πρώτος Έλληνας πράσινος (φιλομεταξικός) ευρωβουλευτής « Πόντος και Αριστερά | 08/06/2009

  253. Όσο εμείς θα διαφωνούμε για δήθεν ταξικές διαφορές, οι Μακεδόνες «συντροφοι», οι Τούρκοι «σύμμαχοι» κ.λ.π θα μας φορέσουν string και θα μας περιγαλούν στο Λευκό Πύργο.
    Α ρε Πόντιοι!! Αιώνιοι ξεροκάφαλοι!!!

    Σχόλιο από Αθήναιος | 01/01/2010

  254. αθηνααιεεεεεεεεεεεεεε!!!!!

    Σχόλιο από μπα; | 02/01/2010

  255. […] -Η οικολογία ως θέαμα… (περί Οικολόγων […]

    Πίνγκμπακ από -Ο απολογισμός του έτους « Πόντος και Αριστερά | 08/01/2010


Σχολιάστε