Πόντος και Αριστερά

……. 'μώ τον νόμο σ' !

-Μπράβο στους δημοσιογράφους της «Ελευθεροτυπίας»

Μάθανε πως πηδιόμαστε,
πλακώσανε και οι γύφτοι

(
Μοναρχικοί διαμέσου των «Δημοκρατικών»)

…και μαζί τους ο νεοελληνικός αμοραλισμός, όπως εκφράζεται από τους νέους ενοικιαστές της ιστορικής, δημοκρατικής «Ελευθεροτυπίας«, οι οποίοι επιχείρησαν να μοιράσουν την περασμένη Κυριακάτικη ένα άθλιο ένθετο με μια γλοιώδη συνέντευξη του τέως που του πήρε ο «πρόεδρος» των (ψευτο)»Δημοκρατικών» Μελέτης Μελετόπουλος, ο οποίος όπως φαίνεται από το στιλάκι των ερωτήσεων μάλλον εποφθαλμιά τα κονδύλια των μοναρχικών που σκέφτονται να παρέμβουν και αυτοί στην νεοελληνική πολιτική χαβούζα με τον «πρίγκηπα» Νικόλαο Γκλίξμπουργκ. Να σημειωθεί ότι ο «πρίγκηψ» -ο οποίος σίγουρα θα θέλει να μας σώσει από τους κακούς, όπως και ο Μελετόπουλος-  ήδη εγκαταστάθηκε στην Ελλάδα και ήδη χαριεντίζεται με τον άλλο πανάθλιο Γιωργάκη Παπανδρέου.

Ευτυχώς τα δημοκρατικά αντανακλαστικά των εργαζομένων στην ‘Ελευθεροτυπία» απέτρεψαν την ύβριν και έχουν ήδη προειδοποιήσει ότι εάν  ο Οικονομόπουλος που διαχειρίζεται έναν δημοκρατικό και ιστορικό τίτλο, επιχειρήσει να επανέλθει, τότε θα γίνει ΑΠΕΡΓΙΑ ώστε να μην κυκλοφορήσει το κυριακάτικο φύλλο.

Η δικιά μας απορία είναι: αφού ο Οικονομόπουλος είχε στο πίσω μέρος του κεφαλιού του να δραστηριοποιηθεί στη Δεξιά και να αναλάβει (αυτός ξέρει πόσο και για πόσο) την αβάντα προς τους μοναρχικούς, γιατί δεν επέλεγε μια εφημερίδα της Δεξιάς, ας πούμε το Παρασκήνιο, ώστε να μην τον ενοχλεί κανείς; 

Σκληρή απάντηση της ΕΣΗΕΑ στον Χάρη Οικονομόπουλο (Τρίτη Οψη – Ελευθεροτυπία):

“Είμαστε δημοσιογράφοι, όχι ‘πληροφοριοδότες’”!

Σκληρή ήταν η απάντηση της ΕΣΗΕΑ στον εκδότη της Ελευθεροτυπίας Χάρη Οικονομοπουλο που ζητούσε με έγγραφό του (φωτο δεξιά), από την πρόεδρο της Ενωσης,Μαρία Αντωνιάδου, να του κοινοποιήσει ποιοί στο Δ.Σ. είπαν και τί ψήφισαν, με βάση -την πρόταση της συνέλευσης των εργαζομένων στην εταιρεία του (Τρίτη Οψη που νοικιάζει τον τίτλο της έκδοσης από την Μάνια Τεγοπούλου)- για κήρυξη απεργίας στην Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία.

Η ΕΣΗΕΑ αναφέρει ότι αντί ο Οικονομόπουλος να ενημερώσει την Ενωση σχετικά με την εξόφληση των δεδουλευμένων των εργαζομένων στη Μίνωος και την εξόφληση μισθών και αποζημιώσεων των 800 εργαζομένων της πάλαι ποτέ κραταιάς «Ε» και «ΚΕ», ο εκδότης απαίτησε να του γνωστοποιηθούν τα ονόματα των εργαζομένων που αντιτίθενται στην διανομή μέσω της εφημερίδας εντύπου το οποίο φιλοξενεί τις απόψεις του «τέως».

Ακολουθεί ολόκληρη η επιστολή του ΔΣ της ΕΣΗΕΑ:..

Προς

την εταιρεία «ΤΡΙΤΗ ΟΨΗ»

Υπόψιν εκδότη

κ. Χάρη Οικονομόπουλου

Ενταύθα

Αξιότιμε κύριε,

Η σημερινή σας επιστολή προς την ΕΣΗΕΑ μόνο την ελευθεροτυπία δεν υπηρετεί, αντιθέτως εντάσσεται στις πολιτικές που επιλέγετε και στις στοχεύεις σας για την «ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ». Ειλικρινά μας εξέπληξε το περιεχόμενό της και αυτό διότι αφενός αναμέναμε από εσάς ως εκδότη της εφημερίδας ενημέρωση σχετικά με την εξόφληση των δεδουλευμένων μισθών των συναδέλφων μας, αφετέρου ως νομικό σύμβουλο της «Χ.Κ. ΤΕΓΟΠΟΥΛΟΣ Α.Ε.» κάποια ενθαρρυντική είδηση σχετικά με την εξόφληση μισθών και αποζημιώσεων των 800 περίπου εργαζομένων της πάλαι ποτέ κραταιάς «ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑΣ» και «ΚΥΡΙΑΚΑΤΙΚΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑΣ».

Με έκπληξη, όμως, διαπιστώσαμε ότι ζητάτε από εμάς να σας ενημερώσουμε σχετικά με τις προθέσεις μας στο μείζον ζήτημα που έχει ανακύψει και αφορά την συνέντευξη «τέως», κατά τη δική σας διατύπωση, πολιτικού προσώπου. Σας διαβεβαιώνουμε λοιπόν πώς όταν αποφασίσουμε περί του θέματος, πάντα σύμφωνα με την επιθυμία της συνέλευσης των συναδέλφων μας δημοσιογράφων της «ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑΣ», θα ενημερωθούν νομίμως όσοι πρέπει να ενημερωθούν.

Όσον αφορά την απαίτησή σας να σας γνωστοποιήσουμε τα ονόματα των συναδέλφων που αντιτίθενται στην διανομή μέσω της εφημερίδας εντύπου το οποίο φιλοξενεί τις απόψεις του «τέως» πολιτικού προσώπου ευτυχώς την ανασκευάσατε με νέα σας επιστολή και πάντως σας γνωστοποιούμε ότι στο ιστορικό κτήριο της ΕΣΗΕΑ στεγάζονται ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ και όχι «πληροφοριοδότες».

ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ (26/2/2014)

27/02/2014 - Posted by | -Ανόητοι, -Ιδεολογικά, -Κρίση, -Λαμόγια, -Νεοελληνικά, -Nεοελληνικός ανορθολογισμός

1 σχόλιο »

  1. […] Συνένοχοι σ’ αυτή την αθλιότητα και οι υπάλληλοι του συγκροτήματος, οι οποίοι δεν είχαν το σθένος να κάνουν αυτό που έκαναν οι εργαζόμενοι στην «Ελευθεροτυπία» , όταν και εκεί επιχειρήθηκε από τους Γκλύξμπουργκ το αντίστοιχο ξέπλυμα, έναντι ουκ ευκαταφρόνητου ποσού. Θυμηθείτε την ανάρτηση: «Μπράβο στους δημοσιογράφους της «Ελευθεροτυπίας»« […]

    Πίνγκμπακ από -Το «δημοκρατικό» Βήμα και το ξέπλυμα του Γκλύξμπουργκ « Πόντος και Αριστερά | 26/11/2015


Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: