Πόντος και Αριστερά

……. 'μώ τον νόμο σ' !

-εκεiνα τα χρόνια ή (το) χρονικό της μεγαλης κρισης

του Νοσφεράτου

…εκείνα τα χρόνια οι άνθρωποι είχανε  μαζευτεί ξαφνικά ο ένας κοντά στον άλλο όχι από αγάπη  η συμπόνια η έστω από φόβο αλλά τρέμοντας  μες την ανησυχία  για κάτι απροσδιόριστο άγνωστο και απειλητικό, δεν ήταν φόβος ήταν μάλλον αγωνία κάτι σαν κυματισμός, εναλλασσόμενα συναισθήματα δέους, οργής, θλίψης που όμως ποτέ δεν μετουσιωνόταν σε πένθος  αλλά παρέμεναν  σαν κύματα σε μια θάλασσα   που φαινόταν ότι θα αγρίευε  συσσωρεύονταν  σύννεφα αγριεμένα και ο ουρανός  άλλαζε χρώματα μωβ , μπλάβο, βαθύ βυσσινί άλλοτε κατακόκκινος  πάντα όμως με ένα υπόστρωμα μαύρου , απειλητικού, μιας σκοτεινιάς ανεξήγητης  τ ‘αστέρια κρύβονται και αρχίζει να λυσσομανά ο αέρας και εκείνοι -οι άνθρωποι- ένιωθαν την καρδιά τους να σφίγγεται και έναν κόμπο στον λαιμό,  εντωμεταξύ συνέχιζαν να ασχολούνται με τις εργασίες τους  η να ερωτεύονται  να καβγαδίζουν, να κάνουν παιδιά , να πηγαίνουν σχολειό , να παρκάρουν ,να κάνουν μπάνιο , να συνομιλούν ακατάπαυστα ξέροντας….

….. όμως υπόκωφα πως τίποτε πια δεν είναι όπως πριν  και αύριο ,μεθαύριο η και την επομένη ώρα  η ζωή ολονων  θα άλλαζε ριζικά προς το χειρότερο και ότι δεν υπήρχε κάποιος υπεύθυνος ο ένας και μοναδικός φταίχτης ο αποδιοπομπαίος τράγος οπού θα μπορούσαν να ξεσπαθώσουν να τον βάλουν φυλακή να του βγάλουν τα έντερα να τον αποκεφαλίσουν ώστε να βγάλουν το άχτι τους και ότι μάλλον υπήρχαν χιλιάδες η μάλλον εκατομμύρια αίτια  αυτής της παράξενης και ανεξήγητης κρίσης που συσσωρεύτηκαν για χρόνια σαν τα σκουπίδια που  σχημάτιζαν βουνά γύρω από τις πόλεις τους ενόσω αυτοί συνέχιζαν να ψωνίζουν στα σουπερμάρκετ να  διασκεδάζουν στα πολυσινεμα σ’αυτήν την κρίση που σέρνονταν για χρόνια κι έμοιαζε με εκείνο το πανάρχαιο Φίδι που έτρωγε σύμφωνα με τον μύθο την ουρά του  ακατάπαυστα μονό που τώρα δεν ήταν η ουρά αλλά τα ίδια τα παιδιά  του που έτρωγε αυτό το Φίδι που ήταν ο Χρόνος αυτοπροσώπως , ο Κρονος.(το κακό  είναι πως οι άνθρωποι δεν αναγνωρίζουν τον Χρόνο σαν την σκιά που ουτως η άλλως τους συντροφεύει είτε φαίνεται  μεγάλη είτε εξαφανίζεται ανάλογα με την φορά των ηλιαχτίδων που είναι όμως πανταχού παρούσα σαν τους χτύπους της  καρδιάς ,σαν την αναπνοή , την εισπνοή την εκπνοή ,ο χρόνος ,αναπόφευκτη σκιά  όπως κι ο θάνατος,  νόμιζαν ότι μπορούν να τον απωθήσουν να τον ξεχάσουν να τον αναβάλλουν παίζοντας  με την απόλαυση , καταναλώνοντας  και φωνάζοντας  »Ακόμα» ΑΚΟΜΑ ΕΝΑ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ, ΕΝΑ ΠΑΓΩΤΟ, ΜΙΑ ΚΟΥΚΛΑ ΜΠΑΡΜΠΙ, ΤΥΧΕΡΆ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ, ακόμα ένα  ΚΙΝΗΤΟ , ΕΝΑ ΛΑΠΤΟΠ, ΕΝΑ ΤΡΑΓΟΥΔΙ ακόμα  ενώ εκείνος  τους κατέτρωγε τα σωθικά, στριφογυρνώντας μέσα σα σκουλήκι, σαν πεταλούδα εκκολαπτόμενη μες το κουκούλι της όντος μας σαν προνύμφη)…………….


…..κι όμως διψούσαν για να συνεχίσουν την ζωή που μέχρι τώρα έκαναν-να πηγαίνουν με τα αυτοκίνητα τους πάνω κάτω σε ένα ατελείωτο μποτιλιάρισμα να στέκονται ώρες στην ουρά έξω από τα κέντρα διασκέδασης, να αλαλάζουν σιωπηλοί μπρος τη μεγάλη οθόνη να κάνουν έρωτα μηχανικά, να αυνανίζονται  μέσα σε μια ατελείωτη φαντασίωση ενώ ήξεραν ότι πάντα η απόλαυση ήταν αλλού και άλλη και κλεμμένη και ενώ, ενδόμυχα, επιθυμούσαν κάπου όλο αυτό το γαϊτανάκι να τελειώσει να ξαναβρούν την αθωότητα να σταματήσει το κακό και όμως, συνέχιζαν σαν τα τυφλά γαϊδούρια να σέρνουν τον τροχό του μαγγανοπήγαδου : ελπίδα, αθωότητα, διάψευση, εμμονή, συσσώρευση εμπειριών σε ένα κυνήγι μιας ευτυχίας το ίδιο μάταιο όπως η ζωή τους, ενώ βαθειά φυτεμένη μέσα τους ακουγόταν η σιωπηλή επιταγή του Υπερεγώ: Απήλαυσε το ! Μα..τι;

Ώσπου ξαφνικά το έδαφος  άρχισε να γλιστρά από τα πόδια τους και άνοιγαν κάποιες από τις τρύπες της κολασης: ανοίγματα πού φαίνονται στο μάτι σαν ρωγμές στα βράχια , άλλες ορθάνοικτες και άλλες περιορισμένες και στενές ενώ όλες ήταν ακανόνιστες και μαυρες,εβγαιναν από μέσα τους αναθυμιάσεις σαν πυκνή ομίχλη

08/06/2010 - Posted by | -Διάφορα, -Περί οικονομίας, -Πολιτική

21 Σχόλια »

  1. μα, τι; μα τη θέα της κόλασης, και θα απαγγέλλουν και την «προσευχή» του μπωντλαίρ

    Σχόλιο από Γιάννης | 09/06/2010

  2. ΕΔΩ θα βρείτε μουσικές που ταιριάζουν

    Σχόλιο από Πόντος και Αριστερά | 09/06/2010

  3. Bέβαια για πιο απαιτητικούς έχουμε τον Selçuk Balcı να παίζει διάφορους σκοπούς με την ποντιακή του λύρα και μεταξύ αυτών και τη Μισιρλού:

    Ο Μισιρλιώτης αναφέρει:

    Ο Selçuk Balcı είναι ένας Τούρκος μουσικός που παίζει κεμεντζέ(kemençe).
    Στο βίντεο που ακολουθεί ο Selçuk Balcı παίζει αρχικά μια άγνωστη σε μένα μελωδία.
    Γύρω στο 1:30 αρχίζει η Misirlou και το βίντεο τελειώνει με το γνωστό μουσικό θέμα του Nino Rota από την ταινία «The Godfather».
    To post λόγω κεμεντζέ αφιερώνεται ως αντί-δωρο στους φίλους από το blog «Πόντος και Αριστερά».
    Και όπως λένε οι στίχοι του Ηλία Κατσούλη από το τραγούδι του Παντελή Θαλασσινού «Κεμεντζές και μπουλγαρί»:

    Να παίζω εγώ στον κεμεντζέ
    μπρος στο παράθυρό της
    να βάζει η πίκρα φερετζέ
    να μπαίνω στο όνειρό της

    Σχόλιο από Πόντος και Αριστερά | 09/06/2010

  4. Pv pv ..Pontioi εσεις το εχετε κανει να φαινεται ωραιοτερο απο οτι στο δικο μου μπλογκ ..Μπραβο ..Μιλαμε ..μ’αρεσε

    (θα συνεχισω να το γραφω για τά επομενα 10 χρόνια ..Καθε μερα μια γραμμη .. Καλειτε ν συνεισφρετε με σχολια αποψεις προτασεις και οτι αλο κατεβασει η Κουτρα σας)

    Σχόλιο από Νοσφερατος | 09/06/2010

  5. Μπορείτε επίσης να διαβάσετε το κείμενο συνοδεία του εξαιρετικού Ματθαίου Τσαχουρίδη με τη λύρα ως μπουζούκι σε μελαγχολικό τραγούδι του Καζαντζίδη :

    Ο ίδιος οποίος παίζει το τελευταίο κομμάτι σ’ ένα παρακάθ’. Το:Seni Ben Ellerin Olsun Diye mi Sevdim, που σημαίνει: Νάμουν τα χέρια σου, έτσι δεν είναι αγάπη μου ή περίπου κάπως έτσι.

    Το ακούτε πατώντας ΕΔΩ

    Επίσης, Makoulis Tsachourides & Housein Zachaoui :

    Ακόμα, Απ’ τα Σούρμενα Αττικής πέρσι:

    Ως Ομέρ σου λέω ότι κάνουμε ότι μπορούμε Νοσφεράτε για να σου δείξουμε την εκτίμησή μας. (Ακόμα και Ηρόδοτοι θα ντυθούμε 8) )!

    Σχόλιο από Πόντος και Αριστερά | 09/06/2010

  6. οτι υποκρουση θελεις βαλε αλλά οχι Τρανς να χαρεις ..Οχι αλλο καρβουνο ..Οχι τρανς

    Σχόλιο από Νοσφερατος | 09/06/2010

  7. Κοιτα ομερ σοβαρά τωρα ..Κι εγώσε συμπαθώ καταβαθος παράτις συνηθειες που εχεις να χωνεσαι..Εεις μουρλα αλά και χιουμρο και το ξερεις πως το ξερω ..
    Τωρα περι του Ηροδοτου κλπ .. Κοιτα Δεν χωνευω τον σταλινισμό με τιποτε .. Ομως οταν οι φασιστες την πεφτουν στο ΚΚΕ εγω θα ειμαι με το ΚΚΕ ..Απλό ειναι

    και ειδικά τωρα που οι Ακροδεξιαρες οι καραδεξιοι οι πολωνοι ταυτιζουν το Σφυροδρεπανο με τους Ναζηδες και αλλα τετοια χαμερπή ..Νομιζω οτι κατα βαθος κι εσύ ετσι σκεφτεται ..Ο Ηροδοτος χρειαζεται τωρα την συμπαρασταση ολων μας ..οι διαφορες και οι καυγαδες αναβαλλονται

    Οπως και να το κανουμε ειναι και Δική μας υποθεση εννοώ της Αριστερας και της αντιφασιστικής παραταξης στο συνολο της ..παρά τις διαφορές ..τωρα που η καραδεξια και ο φασισμός σηκωνει ξανά κεφάλι σε ολη την Ευρωπη

    Σχόλιο από Νοσφερατος | 09/06/2010

  8. Ναι καλά!

    Τώρα που θα ξεκινήσουν οι εκδηλώσεις για τις Ημέρες Μνήμης για τις σταλινικές διώξεις (Ιούνιος γαρ) και θα ξεκινήσει ο Σταλινόδοτος και το αλάθητο Κόμμα του τις καταγγελίες και τη σπέκουλα για τους «αντικομμουνιστές» και άλλα χειρότερα, τότε θέλω να σε δω τι θα λες;

    Αυτοί βρε Νοσφεράτε, είναι σε κάποια πράγματα χειρότεροι κι απ’ τους χρυσαυγίτες. Κι αν δε με πιστεύεις εμένα που τέλος πάντων από τον ελευθεριακό χώρο προέρχομαι και έχω μια εγγενή απέχθεια στους σταλινικούς, ρώτα άλλους γεροντότερους και σοφότερους φίλους σου αριστεροπόντιους.

    Ομέρ με απέραντο σεβασμό για το σεβάσμιο διδάσκαλο

    Σχόλιο από Πόντος και Αριστερά | 09/06/2010

  9. καλά αντε μην αρχισουμε παλι ..και πουσαι ε ..Ειπαμε ..ΟΧΙ ΤΡΑΝΣ
    ωχ .. λες να το παρει χαμπαρι ο Αρμαγεδων και να αρχισει τις μουσικές επενδυσεις …; οχι δεν θα το αντεξω..οχι αλλο καρβουνο .οχι αλλο τρανς

    Σχόλιο από Νοσφερατος | 09/06/2010

  10. Σχόλιο από Max Kaizer | 11/06/2010

  11. ρε συ Ομερ ..επειδή στου Ροιδη σε μια αναρτηση οπου διαφοροι τυποι ανακαλυπτουν λεει τα ..σκανδαλα των ανανεωτων μου προεκυψε εκεινος ο κ ο Σπυρος ο Βασβέκης ο ,,αλαιν ντε μπιενουκος ντε και με κατηγορει για…. Χριστιανό ..

    βρε μπας και θυμασαι εκεινην την αναρτηση με τους σπαρταριστους διαλόγους με τους ειδωλολατρες ντε ; ε ..Μπορεις να μου τους βρεις; ειχανε πολύ πλακα

    Σχόλιο από Νοαφερατος | 12/06/2010

  12. Σταύρος Βασδέκης

    Τέσσερις ροζ, σε πράσινο φόντο


    Ο «γενναίος» και «καρτερικός» Χριστόδουλος, δίχως ίχνος ντροπής ξεστόμισε δημοσίως το εμετικό και σιχαμερό
    «Γιατί εγώ, Θεέ μου… Γιατί σε μένα και όχι κάπου αλλού…»,
    το οποίο δηλώνει το χαμερπές του χαρακτήρα του.
    Όταν λοιπόν κανείς μπορεί να λέει γι’ αυτόν
    « η γενναιότητα και η καρτερικότητα που έδειξε στην ασθένεια του, ήταν ένα θετικό μήνυμα για όλους μας», τότε είναι άξιος μομφής και ψόγου και ανάξιος για πολιτικό πρόσωπο. Για έναν άνθρωπο που ο βίος και η πολιτεία του ήταν ένα συνονθύλευμα αμαρτημάτων, σκανδάλων, υποκριτικής συμπεριφοράς και επίδοσης στο ψεύδος.
    Και ποτέ δεν θα μπορέσω να χωνέψω κύριε Νοσφεράτε την μανία υπεράσπισης των θρησκευτικών μαφιόζων, που κατέχει σημαντικό μέρος των ανθρώπων της Αριστεράς.

    Θυμάμαι εκείνο το επεισόδιο στο «Πόντος και αριστερά» που κοντέψατε κάποιους να μας βγάλετε τα μάτια και την ψυχή από το στόμα, όταν σας θίξαμε τον χριστιανισμός σας, το Βυζάντιο και τους άγιους πατέρες σας, αυτά τα καθάρματα που ρήμαξαν κάθε τι το ελληνικό.
    «Η θρησκεία είναι το όπιο των λαών». Ε, κύριε Νοσφεράτε; Δεν είναι;

    —-

    και του απαντω .. (δεν το δημοσιευσε ακομα ο Ροιδης ) :

    Λοιπόν ακουστε κ. Βασδέκη μου

    κατ αρχάς βρισκω πολύ πολύ ενδιαφερον το οτι στα γεραματα μετα τις τοσες κατηγοριες και λασπες και Χαφιεδισμους που εχω υποστει απο διαφορα μουτρα και ρουφιανους του διαδικτυου (ξερει ο κ Ροίδης) δεχομαι τωρα και την λασπη οτι ειμαι περιπου και ….φανατικός χριστιανισμός ..

    Φυσικά θυμαμαι τον σπαρταριστο διαλογο που ειχα τοσο μαζί σας οσο και με εναν αλλο νεαρο οπαδό της ..διδασκαλιας σας ..Δυστυχώς δεν μπορω να την ξαναβρω την σχετική αναρτηση στον Π &Α οσο και στου Αμπραβανέλ ..Μπορειτε εσεις;

    θα σας ημουν ..ευγνωμων.

    Την θελω για το αρχειο μου οπου κρατώ τις συζητησεις με παραξενες ιδελογιες και Πρωτεϊκές μεταμορφωσεις του φασισμου στην Μπλογκοσφαιρα ..

    Μεχρι να την ξαναβρειτε και ν’ ανοιξουμε μια απολαυστική συζητση- πολύ γουσταρω τους αλαιν ντε μπιιενουκικους πολιτισμικους φασιστες θελωνα σας πώ και δοκιμαστε να το καταλάβετε το εξής

    Ειμαι οπαδός του Μη Χοιρον βελτιστον ακομα και αν ειναι να επιλεξουμε μεταξύ χοίρων .. Το καταλάβατε;
    Αν ναι κουνηστε το κεφαλι προς τα κάτω ..

    Το Κουνησατε; Ωραια
    Τωρα προσεξτε

    βημα 2.

    Δεν ειμαι Οπαδός της Αντιπροσωπευτικής ΚοΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΉς δΗΜΟΚΡΑΤΙΑς
    ΑΝ ΕΙΝΑ ΟΜΩς ΝΑ ΔΙΑΛΈΞΩ ΑΝΑΜΕΣΑ ΣΕ ΑΥΤΉΝ ΚΑΙ ΤΟΝ νΑΖΙΣΜΌ προτιμώ αυτήνα ..

    Το καταλαβατε;
    Ωραιαααα!

    Τωρα

    βΗΜΑ 3..

    φΥΣΙΚΆ ΚΑΙ δεν ΕΙΑΙ ΟΠΑΔΌς ΤΟΥ χΡΙΣΤΙΑΝΙΣΜΟΥ ΠΟΛΎ ΔΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΝ ΤΟΥ αΝΘΙΜΟχΡΙΣΤΟΔΟΥΛΙΚΟΥ τΟΙΑΥΤΟΥ /..
    αν ειναι ομως να διαλέξω αναμεσα σε χριστιανους και Κρυφοναζί Βρωμερους ανεγκεφαλους Γελοιυς νεοπαγανιστες ειδωλολάτρες ΝΑΖΗΔΕς προφανώς διαλέγω τον Χριστιανισμόν

    Κατανοητον κ. Σπύρο μας ;

    Σχόλιο από Νοαφερατος | 12/06/2010

  13. Νοσφεράτε, ένα είναι αυτό:

    -Κάτω τα βρωμόχερα απ’ τους Έλληνες Εβραίους

    και το άλλο είναι αυτό:

    https://pontosandaristera.wordpress.com/2009/12/25/1-1-2008/#comments

    Στις κατηγορίες, έχουμε και μια κατηγορία «Νεοπαγανισμός». Εκεί μπορείς να τα βρίσκεις όταν τα χρειάζεσαι και ξεχνάς που είναι.

    Εν τω μεταξύ ο Ματσουκάτες τότε είχε υποσχεθεί ένα κείμενο για τον Βασδεκοντεμπουά. Αλλά μάλλον σκυλοβαρέθηκε.

    Ομέρ

    Σχόλιο από Πόντος και Αριστερά | 12/06/2010

  14. Μωρε ηρθε και με βρηκε εκει στου Ροιδηπανω που μαλωνα με του Λασκαρατου που ελεγε οτι κακώς πολύ κακώς παρακολουθησε ο βουλευετης Λεβεντης μια λιτανεια παλαιοημερολογητων ηρθε – ο Σταυρος λεω ο Βασδεκης ντε και με εβγαλε περιπου Χριστοδουλικο – ποιον ; εμενανε τον Νοσφερατο- και μετα του λεω ισα ρε Αλαιν Ντε Μπιενουά και μετα μουπε Τι ανακατευεις τον Μπιενουά με τον Χριστοδουλο κι του λεώτι σχεση εχει ο Χριστοδουλος μακαραιστος ανθρωπος και ετα μπηκε ο Ροιδης στη μεση που μαλον δεν καταλαβαινε τιποτε και με διεταξε ευγενικώς να φυγω και τωρα εμεινε μόνος του ο Κυρ Σταυρος εκει περα μέσα .. Στειλτου καποιον να του κανει παρεα .. Στελτου τον Ματσουκάτες .. ετσι κιαλλιως για παπάδες λένε παλαιοημερολογητες κλπ ..

    Σχόλιο από Νοαφερατος | 13/06/2010

  15. Κι όμως ,κάθε μέρα , συνέχιζε να ξημερώνει μια καινούρια μέρα ,να γε3ννιουνται μωρά , να πεθαίνουν γεροι, να ερωτεύονται να μισούν και να μαλώνουν, να αναπνεουν,να κλαίνε ,να γελούν και να μαθαίνουν σισιγά σιγά , ξανά
    Απ’ την αρχή
    Την αγάπη…
    Στη χωρα τους που τώρα άστραφτε πάλι πανέμορφη κλεισμένη μέσα στα βουνά και στη θάλασσα σα μαργαριτάρι σε στρείδι μισάνοιχτο. Στην άκρη του γκρεμού κοντά στην άβυσσο γεννήθηκε ξανά η α-πορια, παιδι της φτώχειας και γέμιζε πάλι η ψυχή τους με μυρωδιές της φύσης και τα χρώματα της ίριδας και όλα όσα είχαν από καιρό ξεχάσει μες στον Βυθό της κατανάλωσης .. Και εγκατέλειψαν την απατηλή τους ευτυχία μαθαίνοντας και πάλι αγαπούν ..

    http://nosferatos.blogspot.com/2010/06/blog-post_06.html

    Σχόλιο από Νοσφερατος | 17/06/2010

  16. 2 σχόλια:

    τΙ ΕΓΡΑΨΕ Ο μΙΚΡΟς , ΑΘΩΟς Ομερ στο αναδημοσιευμενο απο εδώ ποστ στη Σπηλια του Νοσφερατου

    Ποντος και Αριστερά είπε…

    Που είναι η ποντιακή βέρσιον σύντροφε Νοσφεράτε;

    Εδώ μόνο την καθεστωτική, εξουσιαστική, κυρίαρχη γλώσσα βλέπουμε να υπάρχει! 🙂
    18 Απριλίου 2011 12:21 μ.μ.

    αμα δεν πιστευετε δειτε και μόνοι σας
    http://nosferatos.blogspot.com/2010/06/i.html

    Μνησθητι μου Κύριε.. Δεν παμε καλααααα ..Λέωωωωωω.
    Κατι εχει το νερό που πίνετε .. Ομερ να πινεις εμφιαλωμενο .. Σουρωτη

    Σχόλιο από Noσφερατος | 18/04/2011

  17. ΣυγνώμηΟμέ που Θα γελάσω με την Καρδια μου αλλά .. αυτά μόνο εσύ θα μπορουσεςνα τα κάνεις

    😆 😆 😆
    Nασαι καλά βρε Ομερακο .. Το χρειαζόμουν το γέλιο ¨λολ

    Σχόλιο από Noσφερατος | 18/04/2011

  18. Και καλά βρε Ομερ
    αφου λές πώς »Εδώ μόνο την καθεστωτική, εξουσιαστική, κυρίαρχη γλώσσα βλέπουμε να υπάρχει! »

    Τοτε γιατι το Δημοσιευσατε στο Μπλογκ σας; ε;
    Τοτε που το δημοσιευσατε δεν βλέπατε »την καθεστωτική, εξουσιαστική, κυρίαρχη γλώσσα;»

    Σχόλιο από Nοσφερατος | 18/04/2011

  19. To δις εξαμαρτείν,δάσκαλε, ουκ ανδρός σοφού..

    Εξ άλλου εμείς δεν αναφερθήκαμε σε «ποντιακή γλώσσα».

    Και καλά όλα τα υπόλοιπα, αλλά το προσωπάκι που χαμογελά στο τέλος δεν το είδες; Αααααχ δάσκαλε, ουκ γαρ μόνο έρχεται!

    Ομέρ

    Σχόλιο από Πόντος και Αριστερά | 19/04/2011

  20. εμείς δεν αναφερθήκαμε σε “ποντιακή γλώσσα”.
    ουτε εγω .. Ειπα : τωρα και στα Ποντιακά (Μπλογκια)

    αλλά γιατί δεν παραδεχεσαι την χαριτωμένη γκαφα σου Ομερακο και αρχιζεις αυτά τα ..σιβυλλικά »To δις εξαμαρτείν,δάσκαλε, ουκ ανδρός σοφού..»

    Ποιος ημάρτησε Παιδί μου;

    Σχόλιο από Noσφερατος | 19/04/2011


Σχολιάστε