Πόντος και Αριστερά

……. 'μώ τον νόμο σ' !

-Ο Αγτζίδης, η ευρωβουλή, το Ζήτημά μας, ένα στοίχημά μας…

Ο Αγτζίδης, η ευρωβουλή, το Ζήτημά μας, ένα στοίχημά μας…

(Φωτ.: estia-ns.gr)

Με αισιοδοξία και μύχιες προσδοκίες χαιρετίζουμε την ανακοίνωση υποψηφιότητας του Βλάση Αγτζίδη στη λίστα ευρωβουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ. O Βλάσης θα παραταχθεί συνειδητά μ’ έναν ιδεολογικό σχηματισμό που φιλοξενεί συχνά αρνητικές του Ζητήματός μας ρητορικές. Ή μήπως ο ιδεολογικός σχηματισμός που φιλοξενεί συχνά αρνητικές του Ζητήματός μας ρητορικές θα παραταχθεί με τον επιστημονικό λόγο του ιστορικού Αγτζίδη, του εμβριθούς μελετητή τηςΓενοκτονίας των προγόνων του;

Το Ζήτημά μας –εξόχως ευρωπαϊκό– ποτέ άλλοτε δεν είχε την ευκαιρία να εγκαταστήσει διαρκή «πρεσβευτική αρχή» στις Βρυξέλλες όσο τούτη τη φορά, με τη δυνητική παρουσία του Βλάση στο ευρωκοινοβούλιο.

Στη δύστοκη αγορά των εταίρων της Ευρώπης, με τη συγκεκριμένη γεωπολιτική διοπτρία και τη διαφαινόμενη ανάταξη της Δυτικής γεωστρατηγικής σε ό,τι αφορά τα Βαλκάνια, τη Μεσόγειο, το Αιγαίο και την Ανατολία, η προβολή της ιστορικής μας αξίωσης για την αναγνώριση της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου θα πρέπει να παραμετροποιηθεί μεθοδικά, στοχεύοντας στην υιοθεσία της από προοδευτικές συμμαχίες και δημοκρατικές πλειοψηφίες.

Ψύχραιμος παρατηρητής του ιστορικά σημαίνοντος και σημαινομένου, όμηρος της ιδεολογικής και επιστημονικής του συνέπειας, αναδίφης των διαδρομών του ελληνισμού, ο Αγτζίδης μπορεί να επιχειρήσει, ως τέκτονας, την ανάρρηση της πολιτικής γεωμετρίας και εθνοτικής μας ιδιαιτερότητας στις Πνύκες της Ευρώπης, συνεπώς δε τον «ευρωπαϊσμό» του Ζητήματός μας.

Η εκλογή του θ’ αποτελέσει ιστορική τομή για τα αντιληπτικά ανακλαστικά και τον πολιτικό πολιτισμό του ποντιακού ελληνισμού.

Η υποψηφιότητα του Βλάση Αγτζίδη δεν είναι δικό του στοίχημα, ούτε κάποιου κομματικού μηχανισμού. Είναι δικό μας. Των Ποντίων. Για να μας παίρνει, αν χρειαστεί, να του γυρέψουμε το λόγο.

Εμείς και η συνείδησή του…

 

——————————————————————————————-

http://www.pontos-news.gr/article/193153/o-agtzidis-i-eyrovoyli-zitima-mas-ena-stoihima-mas?fbclid=IwAR3tRTIRgmaQN35FnRLOJT62DcEj_dOtwHZVkEeFpiGItzSdW4Vuk3KewMo

 

16/05/2019 - Posted by | -Αντίσταση, -Γενοκτονία στην Ανατολή, -Εκλογές, -Ιδεολογικά, -Περί Πόντου, -Πολιτική

Δεν υπάρχουν σχόλια.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: