Πόντος και Αριστερά

……. 'μώ τον νόμο σ' !

-Oι 53 της πλάκας

Μια από τις πλέον αποκαλυπτικές -κωμικές και τραγικές συνάμα- πολιτικές παρουσίες στην πολιτική ζωή της σημερινής Ελλάδας είναι η αποκαλούμενη «Ομάδα των 53«, που τάχαμου βρίσκεται στην αριστερή πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ.

Παρότι μεταξύ τους υπάρχουν και κάποιοι σοβαροί, εν τούτοις είναι η παρέα των πιο γραφικών μέσα στη μεγαλομανία τους βουλευτών, όπως ο Καραγιαννίδης, η Χριστοδουλοπούλου κ.ά.

Πρέπει να πούμε ότι γενικά πολλά από τα μέλη της συγκεκριμένης τάσης -μέσα στην απόλυτη ημιμάθεια, τη διαστρέβλωση και την ιδεοληψία- είναι εντελώς εχθρικά με τα ζητήματα που αναδεικνύει η προσφυγική Μνήμη τις τελευταίες δεκαετίες.

Ένα ενδιαφέρον άρθρο για την παρέα αυτή έγραψε ο Aπόστολος Διαμαντής στο TVXS:     http://tvxs.gr/news/egrapsan-eipan/i-epelasi-ton-53 

Η επέλαση των 53

Οι 53 δηλώνουν με επαναστατική ορμή πως «το μνημόνιο δεν είναι ιδιοκτησία μας»! Πρόκειται για πρωτοφανές γεγονός στα παγκόσμια πολιτικά χρονικά, μια πολιτική ομάδα να ψηφίζει απανωτά μνημόνια, ο επικεφαλής της να είναι ο υπουργός που τα εισηγείται και τα δέχεται στο eurogroup και φυσικά τα μεταφέρει στην Ελλάδα, οι βουλευτές της να δέχονται ασυζητητί όλα τα εφαρμοστικά μέτρα των μνημονίων και ταυτόχρονα να λένε πως όλα αυτά που πράττουν δεν είναι ιδιοκτησία τους! Και τότε πιανού ιδιοκτησία είναι; Δική μου; Των ξένων; Μα εάν είναι των ξένων αυτοί τί παριστάνουν ακριβώς; Τους εντολοδόχους τους; Προφανώς μας κάνουν πλάκα. Άλλη εξήγηση σοβαρή δεν υφίσταται. Εάν ζούσε ο καημένος ο Μαρξ, τον οποίο επικαλούνται κιόλας, θα τους είχε περάσει στην κατηγορία του λιβελογραφήματος.

Και μετά ήρθε ο Τραμπ. Αυτός πάλι δεν αρέσει καθόλου στους 53, οι οποίοι δεν θέλουν τον αρχηγό τους ούτε να του μιλάει, του σεξιστή, ξενοφοβικού, φιλοπόλεμου και αντιλαϊκού προέδρου των ΗΠΑ. «Αντιλαμβάνονται όμως την ανάγκη των διπλωματικών επαφών»! Πάλι καλά. Και τι θα γινόμασταν δηλαδή, εάν ο Τσακαλώτος δεν την αντιλαμβάνονταν αυτήν την ανάγκη. Μέσα στην ορμή του θα του κήρυττε και τον πόλεμο, ίσως.

Και η οργισμένη ανακοίνωση των 53 επαναστατών του Συριζα, έκλεισε φυσικά με το προσφυγικό, καθότι ο Μουζάλας τους φαίνεται μάλλον εχθρός των προσφύγων, εφόσον δεν τους αφήνει όλους ανεξαιρέτως να μπούνε στην Ελλάδα και ζητάει να εξετάζονται προϋποθέσεις χορήγησης ασύλου και συμφωνεί- λένε- με την επαίσχυντη συμφωνία ΕΕ- Τουρκίας, που προβλέπει επαναπροωθήσεις. Δεν τις θέλουν.Τους θέλουν όλους εδώ.

Μα δεν χωράνε όλοι, θα πει κανείς, διότι Ασία και Αφρική, όσο νάναι, δεν μπορούν εν σώματι να βολευτούν εδώ μέσα. Οι 53 έχουν όμως τη λύση. Ζητούν από την κυβέρνηση την «υλοποίηση του προγράμματος επανένωσης οικογενειών και μετεγκατάστασης σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες χωρίς επιπλέον καθυστερήσεις». Αμέσως δηλαδή. Ούτε καν αύριο. Σήμερα. Και αν οι ευρωπαϊκές χώρες αρνηθούν, όπως φαίνεται; Αυτό οι 53 δεν το έχουν προβλέψει. Το ζήτημα είναι να το υλοποιήσουμε εμείς. Αυτοί οι εθνικιστές ας κάνουν ό,τι νομίζουν.

Και κάπως έτσι έληξε η συμβολή των 53 στον πολιτικό διάλογο εντός του Συριζα. Περιμένουμε με αγωνία την επόμενη συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας

Επίσης διαβάστε:

-Oι «53+» μνημονιακοί: Και με τον χωροφύλαξ και με τον αστυφύλαξ

-Τα κερατιάτικα της Χριστοδουλοπούλου

-Μια λανθασμένη μεταναστευτική πολιτική

-Φωτόπουλος+Χριστοδουλοπούλου: τα πρώτα «ξύδια» για την κυβέρνηση

 

Πικρόχολο σκίτσο του Χατζόπουλου…

ΣΥΡΙΖΑ-53

 

03/11/2017 - Posted by | -παράνοια, -Γλέντια, -Ιδεολογικά, -Κρίση, -Λαμόγια, -Nεοελληνικός ανορθολογισμός

1 σχόλιο »

 1. «ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ

  του Γ. Παπανδρέου

  ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΝ ΕΘΝ. ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ

  ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΩΣ ΚΑΙ ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΕΘΝ. ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ

  Αριθ. Εμπ. Πρωτ. 1010

  Εν Αθήναις τη 11 Μαρτίου 1965

  Προς τους Γενικούς Επιθεωρητάς Μέσης Εκπαιδεύσεως

  Πανταχόθεν καταγγέλεται ότι η Κομμουνιστική Νεολαία Λαμπράκη καταβάλλει μεγάλας προσπάθειας προσεταιρισμού μαθητών των Γυμνασίων.

  Βεβαίως, εφ’ όσον διεπιστώθη ποσοστόν 12% οπαδών της ΕΔΑ κατά τας τελευταίας εκλογάς, ευνόητον είναι ότι θα υπάρχουν και μαθηταί εμποτισμένοι από τας οικογενείας των με αριστεράν ιδεολογίαν.

  Και αυτούς βέβαια, κατά πρώτον λόγον, θα χρησιμοποεί η Κομμουνιστική προπαγάνδα προς προσυλητισμόν των Νέων.

  Εφιστώ διά τούτο και πάλιν την προσοχήν όλων των Καθηγητών των Γυμνασίων και τους καθιστώ υπεύθυνους διά πάσαν σχετικήν δραστηριότητα της Νεολαίας Λαμπράκη.

  Ο ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΕΧΘΡΟΣ ΤΟΥ ΕΘΝΟΥΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ.

  Τούτο πρέπει να καταστή συνείδησις της Νέας Γενιάς.

  Ο εθνικός φρονηματισμός, καθώς και η ηθική και πολιτική αγωγή των μαθητών είναι η πρώτη αποστολή του Διδασκάλου. Και εις αυτήν οφείλουν να επιδοθούν.

  Τα δικά μας ιδανικά είναι τα ιδανικά του Ελληνοχριστιανικού Πολιτισμού. ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ (Εθνική και Πολιτική) και ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ, ΑΓΑΠΗ και ΘΥΣΙΑ. Αυτά είναι τα ιδεώδη μας και μ’ αυτά πρέπει να εμποτισθή η Νέα Γενεά, ΕΛΛΑΣ και ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ. Αληθής Δημοκρατία.

  Πάσα εκτροπή πρέπει να κολάζεται αυστηρότατα. Κι αν συμβή να υπάρξουν διδάσκαλοι όχι ανήκοντες, αλλά και απλώς συμπαθούντες ή ανεχόμενοι την κομμουνιστικήν προπαγάνδαν δεν έχουν θέσιν εις την Εκπαίδευσιν.

  Οσοι πιστεύουν εις τα Ιδεώδη των τα υπερασπίζουν. Και την υπεράσπισιν των ιδανικών μας και την έμπνευσιν της Νέας Γενεάς, έχει αναθέσει η Ελληνική Δημοκρατία εις τον Εκπαιδευτικόν κόσμον.

  Γνωρίζω ότι έχουν μέχρι τούδε εκδοθή υπό του Υπουργείου Παιδείας, πολλαί σχετικαί εγκύκλιοι. Αλλά επεθύμουν, λόγω της μεγάλης σοβαρότητας του θέματος, να επικοινωνήσω και εγώ προσωπικώς μεθ’ υμών.

  Παρακαλώ όπως εις το τέλος εκάστου μηνός υποβάλλητε (Υπουργείον Παιδείας – Γραφείον Υπουργού) εμπειστευτικώς σχετικήν έκθεσιν.

  Δεχθήτε και διαβιβάσατε προς άπαντας διδάσκοντας και διδασκομένους, τους εγκάρδιους χαιρετισμούς μου.

  ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ

  Πρόέδρος της Κυβερνήσεως και Υπουργός Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων».

  Σχόλιο από καρανιξ | 03/11/2017


Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: