Πόντος και Αριστερά

……. 'μώ τον νόμο σ' !

-Δύο ψευτοπρόεδροι και μια κατεστραμμένη Ομοσπονδία υπό την σκέπη του Μαρινάκη!

 Ο Μαρινάκης ως μέγας παρχαριδο-χορηγός υπό την αγοραία
ευλογία τ
ης Παναγίας Σουμελά

Ως το τελευταίο σκαλοπάτι του αυτοεξευτελισμού του λεγόμενου οργανωμένου ποντιακού χώρου μπορεί να θεωρηθεί η φιέστα που ετοιμάζει στις 21-5-2017 η παρέα του Μαρινάκη στον Πειραιά, έχοντας ως καλεσμένους μαϊντανούς τους δύο ψευτο-προέδρους (Παρχαρίδη και Τανιμανίδη). Καθώς και διάφορους παρατρεχάμενούς τους (ΠΟΕ, Πόντιοι Εκπαιδευτικοί κ.λπ.) Και βεβαίως, όλη αυτή την παράξενη παρέα θα κληθεί να ευλογήσει, ως περιφερόμενη αγοραία αξία, η αυθεντική εικόνα της Παναγίας Σουμελά…. [Είναι πολλά τα λεφτα βλέπεις στον Πειραιά. Ενώ για τους καημένους ποντιακούς συλλόγους που ονειρεύονται αντίστοιχη ευλογία, αρκεί ένα  φτηνό αντιγραφο].

Οι ψευτο-πρόεδροι ηγούνται δύο μαϊμού «παγκόσμιων» τάχα τριτοβάθμιων οργάνων, της ΔΙΣΥΠΕ και της ΠΑΣΠΕ. Η κατεστραμμένη ομοσπονδία από την φιλαρχία την ημιμάθεια και τον τραμπουκισμό είναι η ΠΟΕ και δυστυχώς με όλους αυτούς συναγελάζεται η  Πανελλήνιος Ένωση Ποντίων Εκπαιδευτικών, που έχει κάνει πολύ σημαντική δουλειά πάνω στη διδασκαλία της  ποντιακής διαλέκτου , αλλά παράλληλα κάποια στελέχη της έχουν κατεξευτελιστεί με τις περίεργες ΙQ παρέες τους.

Πολλά θα μπορούσαμε να πούμε ξεκινώντας από το γεγονός ότι αντί να στηθεί ένα παμπροσφυγικό μνημείο στον Πειραιά, απομονώνεται για άλλη μια φορά η ποντιακή υποπερίπτωση και αναδεικνύεται ως το άπαν εκείνης της ιστορικής διαδικασίας.

Έτσι, για άλλη μια φορά τα ταπεινά συνδικαλιστικά συμφέροντα διαφόρων προσώπων που χρησιμοποιούν για ίδιον όφελος το γεγονός της Γενοκτονίας, προσβάλλουν την ίδια την Ιστορία απομειώνοντας και μικραίνοντας την αξία εκείνης της ιστορικής εποχής.

Και όλα αυτά τα σημειώνουμε πριν θυμήσουμε στους αναγνώστες μας τα προβλήματα που γέννησε η δίκη για το ναρκο-φορτίο του NOOR1, oύτε το γεγονός της αλληλοσφαγής στη Θεσσαλονίκη των ομάδων Παρχαρίδη και Τανιμανίδη για το παγκάρι της Παναγίας Σουμελά.

18/05/2017 - Posted by | -προσφυγιά, -παράνοια, -Ανόητοι, -Ανέκδοτα, -Γενοκτονία, -Γλέντια, -Διάφορα, -Ιδεολογικά, -Κρίση, -Λαμόγια, -Νεοελληνικά, -Πειραιάς, -Πολιτική, -εθνικισμός, -Nεοελληνικός ανορθολογισμός

6 Σχόλια »

 1. Π.Ο.Ε. Η αλλαζονεία της άδειας καρέκλας προκαλεί και τορπιλίζει την ενότητα του Ποντιακού χώρου.
  Μαΐου 01, 2017

  Του Θράσου Ευτυχίδη

  Διάβασα πριν λίγες μέρες την απόφαση της Παρχαριδικής … συγγνώμη Παμποντιακής Ομοσπονδίας Ελλάδας (ΠΟΕ), για άλλη μια φορά να πει όχι στη συνδιοργάνωση κοινής εκδήλωσης με τις άλλες δύο Ομοσπονδίες του Ελληνικού χώρου για τη 19η Μαίου Ημέρα Μνήμης για τη Γενοκτονία του Ποντιακού Ελληνισμού.

  Για να είμαι ξεκάθαρος από την αρχή δε θεωρώ ότι το σύνολο των Ποντίων μελών της ΠΟΕ είπε ΟΧΙ σε κοινή εκδήλωση. Είναι μία κατάπτυστη απόφαση 9 μόλις ατόμων.

  Διάβασα και το σκεπτικό της απόφασης των 9, όπως αυτό παρουσιάσθηκε στην ηλεκτρονική έκδοση της εφημερίδας «ΕΥΞΕΙΝΟΣ ΠΟΝΤΟΣ». Μνημείο Αλλαζονείας και αμετροέπειας χωρίς υπερβολή. Θέμα αριθμητικής υπεροχής η μνήμη. Θέμα πρωτείων και καρέκλας. Σύμφωνα με αυτό το σκεπτικό,
  « …η ΠΟΕ δημιουργήθηκε ως αντίδραση στο τότε καθεστώς στον ποντιακό χώρο, οπότε δεν γίνεται τώρα να ταυτιστεί μαζί του, καθώς και το ότι η ΠΟΕ εκφράζει σήμερα το 80%-90% του ποντιακού χώρου, οπότε με βάση αυτό η ενότητα έχει επιτευχθεί.»

  Δεν καταδέχονται οι μόνιμοι επαγγελματίες καθεστωτικοί Ποντιοπατέρες να ταυτιστούν με την Π.Ο.Π.Σ. που από το τότε έχει ανανεώσει κατά 99% το Διοικητικό της Συμβούλιο και τα όργανά της.

  Για ποιό ΤΟΤΕ και ποιο Τανιμαδισμό κάνουν λόγο αυτοί που ανακυκλώνονται οι ίδιοι και οι κλώνοι τους, στις ίδιες καρέκλες από το ΤΟΤΕ; Αυτοί που άλλαξαν το καταστατικό τους για να δώσουν μια επιπλέον θητεία στον του ΤΟΤΕ ηγέτη τους; Αυτοί που συντηρούν την ανύπαρκτη ΔΙ.ΣΥ.Π.Ε. για να έχει ρόλο και καρέκλα ο του ΤΟΤΕ ηγέτης τους;

  Και άντε καλά η Π.Ο.Π.Σ. δεν τους αρέσει, η Ομοσπονδία Παλλινοστούντων τι έχει; Απλά δεν έχει σύμφωνα με την ΠΟΕ το δικαίωμα να υπάρχει, γιατί η λογική της λέει ότι Ενότητα σημαίνει η διάλυσή της και η υποβολή αιτήσεων μέλους στην ΠΟΕ. Άλλωστε οι Παλλινοστούντες είναι καλοί μόνο για να παίρνουμε κανά πρόγραμμα στήριξής τους … υπάρχουν σαφείς καταγγελίες για τις 250.000 € χωρίς να υπάρχουν σαφείς απαντήσεις.

  Εκπροσωπούν λένε οι 9 γιατί 7 διαφοροποιήθηκαν, το 80-90% του Ποντιακού χώρου. Ο Ποντιακός χώρος το γνωρίζει;

  Γνωρίζει και συμφωνεί για παράδειγμα αυτό το 80-90 (υποθετικά και στο μυαλό τους πάντα) %, με το προσκύνημα στο Μαρινάκη; το γνωστό Μαρινάκη του Ολυμπιακού !!! Ετοιμάζονταν να πάνε στο Βρεταννικό Κοινοβούλιο (καλώς) και έψαχναν οικονομική ενίσχυση. Προσφέρθηκε να τους βοηθήσει ο Ιβάν Σαββίδης αλλά αρνήθηκαν λέει γιατί «δεν ήξεραν κατά πόσο ήταν καθαρά τα χρήματά του!!!». Πήραν λοιπόν δέκα «πεντακάθαρα» χιλιάρικα του Μαρινάκη (του γνωστού ξαναλέω .. του «απόγονου του Υψηλάντη»). Επέλεξαν να το κάνουν αυτό ως πράξη αλληλεγγύης την περίοδο που ο επίσημος Ολυμπιακός έκανε λυσσασμένες επιθέσεις με χαρακτηρισμούς όπως «ρώσος και ρωσοπόντιος» στον Ιβάν. Άντε και στον Αλαφούζο τώρα, να σας παίξει και ο ΣΚΑΙ…

  Γνωρίζει και αποδέχεται το υποθετικό 80-90% γιατί αποχώρησαν όλες οι Ομοσπονδίες του εξωτερικού από τη ΔΙ.ΣΥ.Π.Ε.;

  Συμφωνεί αυτό το ανύπαρκτο 80-90% με το παραλύρημα ορισμένων στο λεγόμενο και έκτακτο συνέδριο της ΔΙ.ΣΥ.Π.Ε.; Μέχρι για ξανθό γένος ακούσαμε από σύνεδρο από την Καστοριά!!!

  Γνωρίζει αυτό το 80-90% ότι η ηγετική ομάδα της ΠΟΕ, οι 9 και οι προκάτοχοι τους, είναι οι μόνιμοι αρνητές της όποιας κίνησης ενότητας έχει γίνει μέχρι σήμερα;

  Γνωρίζει και συμφωνεί αυτό το 80-90% για τη μη συμμετοχή της νεολαίας της ΠΟΕ στο μοναδικό εν λειτουργία Παγκόσμιο όργανο του Ποντιακού Ελληνισμού, την Παγκόσμια Συντονιστική Επιτροπή Νεολαίας.

  Συμφωνεί ο Ποντιακός χώρος με την ανυπαρξία του σε όλα τα επίπεδα; Ως πότε;

  Συμφωνεί ο Ποντιακός Χώρος με την «εκούσια» αποχώρηση – παραίτηση του πρώην Προέδρου της ΠΟΕ Φαχαντίδη και γνωρίζει γιατί αποχώρησε; Έχουν όλοι αυτοί διαβάσει τις επιστολές αποχώρησης στελεχών της;

  Για ποια ενότητα που επιτέυχθηκε κάνουν λόγω οι 9;

  Ακόμη και τώρα ας καθήσουν και ας σκεφθούν τι κάνουν; Αν αδυνατούν να σεβαστούν τους εαυτούς τους, ας σεβαστούν τη μνήμη και την ιστορία. Δεν έχουμε την πολυτέλεια να είμαστε χώρια.

  Ας σκεφτούν πραγματικά; Γιατί δημιούργησαν την ΠΟΕ, και που την έφεραν.
  Ας καταλάβουν επιτέλους ότι η ΕΝΟΤΗΤΑ δεν είναι ζήτημα αριθμητικών συσχετισμών. Δεν έχει σχέση με ποσοστώσεις στα όργανα. Δεν είναι ζήτημα προβολής.

  Η ΕΝΟΤΗΤΑ είναι συστατικό απαραίτητο στον αγώνα για δικαίωση. Στον αγώνα για ΔΙΕΘΝΗ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΤΗΣ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑΣ.

  Πότε θα μάθουμε επιτέλους;
  Είναι σκληρό αυτό που έγραψε η ΠΟΠΣ στην ανοιχτή επιστολή της, αλλά είναι η αλήθεια …

  ΟΣΟ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΑΡΝΗΤΕΣ ΤΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ, ΘΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΑΡΝΗΤΕΣ ΤΗΣ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑΣ

  Θα μπορούσα να γράφω με τις ώρες, αλλά αισθάνομαι ΝΤΡΟΠΗ … τίποτε άλλο.

  http://bsgreeks.blogspot.gr/2017/05/blog-post_1.html

  Σχόλιο από Πόντος και Αριστερά | 27/05/2017

 2. Νίκος Ασλανίδης: Η πλειοψηφία του ΔΣ της ΠΟΕ δεν υπηρετεί το ιστορικό μας καθήκον και παίζει παιχνιδάκια με την ιστορία του ποντιακού ελληνισμού

  http://www.pontos-news.gr/article/164787/nikos-aslanidis-i-pleiopsifia-toy-ds-tis-poe-den-ypiretei-istoriko-mas-kathikon-kai

  Σχόλιο από Πόντος και Αριστερά | 27/05/2017

 3. Σας ξαναστέλνω την επιστολή μου για ενημέρωσή και ελπίζω να μην διαγραφεί.
  Αγαπητοί πατριώτες ,δυστυχώς και με το παραπάνω άρθρο σας που μόλις σήμερα είχα την ευκαιρία να διαβάσω ,επιχειρώντας να αναδείξετε τους υπεύθυνους της συνεχιζόμενης πολυδιάσπασης του οργανωμένου ποντιακού χώρου, φοβάμαι πως δεν κάνατε τον κόπο να ενημερωθείτε για τα πραγματικά γεγονότα της ιστορίας ανέγερσης του μνημείου μνήμης της γενοκτονίας στο λιμάνι του Πειραιά. Παρόλο που δεν είμαι βέβαιος τι ακριβώς αναζητείτε να αναδείξετε με τα σχετικά άρθρα σας ,θέτω υπόψη σας την τελευταία από τι επιστολές που απέστειλα στους εμπλεκομένους στην οργάνωση της σχετικής εκδήλωσης .

  Προς. Περιφέρεια Αττικής Θεσσαλονίκη 19 Μαΐου 2017
  Κοιν. Γραφείο κ. Βαγγέλη Μαρινάκη
  Παναγιώτη Τανιμανίδη
  Αγαπητοί συμπατριώτες και συμπατριώτισσες
  Λίγες μέρες πριν την φετινή πραγματοποίηση των εκδηλώσεων μνήμης της Ποντιακής Γενοκτονίας και τα αποκαλυπτήρια του μνημείου μνήμης στον Πειραιά ,διάβασα στο διαδίκτυο την επιστολή παραίτησης των εννέα μελών από τα δεκαεννέα του Δ.Σ. της Π.Ο.Ε. και τις αιτιάσεις που τους οδήγησαν σε αυτή τους την απόφαση ,που μεταξύ άλλων αναφέρονται και στο πρόσωπο μου, για αυτό και θεωρώ υποχρέωσή μου να δώσω ορισμένες εξηγήσεις σε ότι με αφορά.
  Είναι γνωστό ότι η Π.Ο.Π.Σ. από το 1988 μετά το Β΄ Παγκόσμιο συνέδριο Ποντιακού Ελληνισμού σε υλοποίηση των τότε αποφάσεων του, υιοθέτησε την πρόταση του Μιχάλη Χαραλαμπίδη για ορισμό της 19ης Μαΐου ως ημέρας μνήμης, μεταξύ των άλλων πρωτοβουλιών της έστειλε επιστολές σε μεγάλους δήμους της Ελλάδας και του εξωτερικού ,ζητώντας από τα Δ.Σ. να αποφασίσουν την τοποθέτηση μνημείων μνήμης σε κεντρικές πλατείες των Δήμων τους.
  Μεταξύ αυτών και στους Δήμους Θεσσαλονίκης, Αθήνας , Πειραιά , από τους οποίους ο πρώτος προ δεκαπενταετίας υιοθέτησε και υλοποίησε την πρότασή μας ,παρά την περί του αντιθέτου επιστολή ομάδας συμπατριωτών μας που απέστειλαν από την Εύξεινο Λέσχη Θεσσαλονίκης ,ενώ οι τότε Δήμαρχοι της Αθήνας Αβραμόπουλος, Μπακογιάννη και του Πειραιά Λογοθέτης και Αγραπίδης, με επιστολές η με δημόσιες δηλώσεις τους μας ενημέρωσαν για τις αποφάσεις τους να προχωρήσουν στην τοποθέτηση μνημείων μνήμης.
  Ενώ ο σημερινός Δήμαρχος κ. Καμίνης παρόλο που του έχουμε αποστείλει σχετική επιστολή ,μέχρι σήμερα δεν έχει ανταποκριθεί στο σχετικό αίτημά μας ,σε αντίθεση με τον κ. Μόραλη που απάντησε θετικά και σε επιστολή που του απέστειλε ο σύλλογος ποντίων εκπαιδευτικών.
  Στα πλαίσια αυτά ,προ διετίας περίπου, είχα την ευκαιρία να συναντηθώ μαζί του καθώς και με τον κ. Βαγγέλη Μαρινάκη, ο οποίος προς τιμήν του , μου ανακοίνωσε την πρόθεσή του να χρηματοδοτήσει την ανέγερση του μνημείου.
  Στη συνέχεια συγκροτήθηκε σχετική εννεαμελής επιτροπή ,στην οποία κλήθηκα να συμμετέχω και εγώ. Μετά την κατάθεση σχεδίων και προτάσεων από καλλιτέχνες ,σε τρείς συνεδριάσεις της η επιτροπή κατέληξε στην ανάθεση δημιουργίας του έργου, στον εικαστικό Παναγιώτη Τανιμανίδη, που μεταξύ των άλλων έργο του είναι και η γνωστή πεντάμετρη ποντιακή λύρα που κοσμεί την είσοδο των γραφείων της εταιρείας Aegean,του συμπατριώτη μας ,Δημήτρη Μελισσανίδη στον Πειραιά.
  Υστέρα από ενημέρωση που είχα από το Δήμο Πειραιά και το γραφείο του κ. Βαγγέλη Μαρινάκη για την πρόθεσή τους , να πραγματοποιηθούν με την συμμετοχή όλων των Ποντιακών οργανώσεων χωρίς αποκλεισμούς, τον Μάιο του 2016, τα αποκαλυπτήρια του μνημείου, απέστειλα όπως μου ζητήθηκε σχετική πρόταση.
  Επειδή όμως οι οργανωτές της εκδήλωσης επέμεναν στις θέσεις τους πρότεινα, παρόλο που με σαφήνεια εξήγησα την οργανωτική κατάσταση στην οποία βρίσκονται, τα δύο κατ’ ευφημισμόν τριτοβάθμια παγκόσμια όργανα , τα προβλήματά και τις αδυναμίες τους, για ευνόητους λόγους, η πρόσκληση της εκδήλωσης να σταλεί από κοινού από το Δήμο Πειραιά ,το ΠΑ.Σ.Π.Ε. και το ΔΙ.ΣΥ.Π.Ε., οι εκπρόσωποί των οποίων να κάνουν σύντομο χαιρετισμό ,με κεντρικό ομιλητή τον εμπνευστή της ανέγερσης μνημείων σε μεγάλες πόλεις σε όλο τον κόσμο, τον κ. Μιχάλη Χαραλαμπίδη.
  Δυστυχώς για λόγους που δεν γνωρίζω η πραγματοποίηση της εκδήλωσης για τον Μάιο του 2016 ,αναβλήθηκε.
  Προ διμήνου επικοινώνησε μαζί μου το γραφείο του κ. Βαγγέλη Μαρινάκη για να με ενημερώσει ότι ξεπεράστηκαν μια σειρά προβλήματα που είχαν προκύψει και με χαρά πληροφορήθηκα ότι τελικά τα αποκαλυπτήρια του μνημείου θα γίνουν στις 21 Μαΐου, ενταγμένα στις φετινές εκδηλώσεις μνήμης της περιφερείας Αττικής.
  Έτσι και πάλι όταν μου ζητήθηκε, κατέθεσα υπόψη της περιφέρειας την σχετική πρότασή μου ,για τον τρόπο οργάνωσης της εκδήλωσης και τους ομιλητές.
  Στην συνέχεια δέχθηκα τηλεφωνήματα και μίλησα στην Περιφέρεια και με την αρμόδια αντιπερειφερειάρχη ,που μου είπε ότι η προτάσεις που κατέθεσα της στάλθηκαν καθυστερημένα και με ενημέρωσε ότι αυτοί δεν έκαναν τίποτε περισσότερο από αυτό που κάνουν τα τελευταία χρόνια.
  Δηλαδή επειδή δεν γνώριζαν ότι υπάρχουν και άλλες δευτεροβάθμιες και τριτοβάθμιες οργανώσεις στην Ελλάδα ,να συνεννοηθούν μόνον με τους εκπροσώπους τη Π.Ο.Ε. για την οργάνωση της ετήσιας εκδήλωσης μνήμης και έτσι σε συνεννόηση μαζί τους καθορίστηκε το πρόγραμμα και οι ομιλητές.
  Κάτω από αυτές τις συνθήκες ,χωρίς προηγουμένως να έχω ενημερωθεί ποιος φορέας τελικά οργανώνει τις εκδηλώσεις και ποιος προσκαλεί τον κόσμο σε αυτές ,πληροφορήθηκα ότι έχω συμπεριληφθεί και εγώ στους ομιλητές που θα κάνουν χαιρετισμό στην εκδήλωση!!!!
  Δυστυχώς ενενήντα οκτώ χρόνια μετά την έναρξη της δεύτερης φάσης της εξόντωσης του Ελληνισμού του Πόντου και την ολοκλήρωση της Γενοκτονίας από τους κεμαλιστές, αλλά και δεκατρία χρόνια στην «μετά Τανιμανίδη» επάρατο εποχή ,που δυστυχώς για τους αρνητές της αναγνώρισης της Γενοκτονίας ,όπως προκύπτει από τα τότε πρακτικά της Βουλής, με σειρά πολύχρονων αγώνων και πρωτοβουλιών του ,το τότε Δ.Σ. της Π.Ο.Π.Σ., έφερε το 1994 το θέμα για ορισμό της 19ης Μαΐου ως ημέρας μνήμης, για ψήφιση στο Ελληνικό κοινοβούλιο », η φετινή ημέρα μνήμης της Ποντιακής Γενοκτονίας ενώ σε πρωτοβάθμιο επίπεδο βρίσκει τον οργανωμένο ποντιακό χώρο στην Ελλάδα αλλά και στο εξωτερικό, να αναπτύσσει αξιόλογες πολιτιστικές και άλλες δραστηριότητες, σε δευτεροβάθμιο και τριτοβάθμιο επίπεδο τον βρίσκει κατακερματισμένο χωρίς ξεκάθαρη ταυτότητα και στόχους ,βαθειά διχασμένο , με το μίσος να έχει εμφιλοχωρήσει στις καρδιές και το νου του συνόλου των στελεχών του, να επαγγέλλεται όμως και να χρησιμοποιεί οργανώσεις ,φορείς και εκδηλώσεις κατά το δοκούν.
  Επειδή πιστεύω ότι με την αποσιώπηση των πραγματικών γεγονότων , θα γίνω και πάλι η αιτία και η αφορμή ορισμένοι συμπατριώτες μου να με χρησιμοποιήσουν ως άλλοθι ,όπως έκαναν και στο παρελθόν με τον «αντιτανιμανιδισμό» ,που συκοφαντικά ενέσπειραν στον οργανωμένο ποντιακό χώρο ,για να προβάλλουν και πάλι τις όποιες δικαιολογίες για την συνέχιση της διάσπασης του χώρου, θέλοντας να συμβάλλω από την πλευρά μου στον ενιαίο εορτασμό της ημέρας μνήμης και θεωρώντας την δημιουργία του μνημείου της Γενοκτονίας μια από τις κορυφαίες στιγμές του ποντιακού Ελληνισμού ,ευχαριστώντας για την τιμητική πρόσκληση να χαιρετίσω στην εκδήλωση ,με επιστολή που προ ημερών απέστειλα αρμοδίως και ανήρτησα στο διαδίκτυο, ενημέρωσα τους διοργανωτές ότι, αφού μέχρι τώρα δεν κατάφερα να τους πείσω να υιοθετήσουν την πρόταση που τους κατέθεσα, αλλά και για μια σειρά άλλους λόγους που δεν είναι της στιγμής να αναλύσω ,ότι παρόλο που θα παραστώ ως απλός πόντιος, παραιτούμαι από τον χαιρετισμό που χωρίς προηγούμενη συνεννόηση μαζί μου, προσκλήθηκα να απευθύνω.
  Προσκαλώ όλα τα Δ.Σ. των ποντιακών οργανώσεων ξεπερνώντας επιτέλους , αυτή την κορυφαία για τον Ποντιακό Ελληνισμό ημέρα ,τις όποιες διαφορές ,τα μέλη τους ,αλλά και όλους του ποντίους και φιλοποντίους πατριώτες ,τιμώντας τα 353.000 χιλιάδες νεκρούς συμπατριώτες μας ,αλλά και με σεβασμό προς τον καλλιτέχνη του μνημείου Παναγιώτη Τανιμανίδη , αλλά και τον ποντιακής καταγωγής χορηγό του μνημείου κ, Βαγγέλη Μαρινάκη, να συμμετέχουν στις 21 Μαΐου στις 11+30 στην πλατεία Αλεξάνδρας στον Πειραιά, μαζικά στην εκδήλωση μνήμης της περιφέρειας Αττικής που συνδιοργανώνει με το Δήμο Πειραιά και την Π.Ο.Ε.

  ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΤΑΝΙΜΑΝΙΔΗΣ
  Επίτιμος Πρόεδρος της Π.Ο.Π.Σ.

  Σχόλιο από Stefanos Tanimanidis | 29/05/2017

 4. […] επισταμένων. Το μέλλον δεν προβλέπεται λαμπρό –παρόλα τα μνημεία τύπου Μαρινάκη– εάν τα συνδέσουμε με τα υπόλοιπα αρνητικά που […]

  Πίνγκμπακ από -Άρης Αλεξάνδρου … ο κορυφαίος λογοτέχνης! « Πόντος και Αριστερά | 30/05/2017

 5. Πολυ χολη ρε μεγαλε. Τι ζηφθονια και και ειναι αυτο??? Προσεχε μη δαγκωσεις τη γλωσσα σου.

  Σχόλιο από Ποντιος | 05/06/2017

 6. […] όλο έργο τελείωσε και στήθηκε. Η τελετή εγκαινίων έγινε υπό τον ήχο του κεμεντζέ και τις βριαμβευτικές […]

  Πίνγκμπακ από Ένα πολύ σημαντικό κείμενο της Αθηνάς Σχινά για το γλυπτό στον Πειραιά « Πόντος και Αριστερά | 19/06/2017


Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: