Πόντος και Αριστερά

……. 'μώ τον νόμο σ' !

Τι κοινό έχουν οι χώρες που μπλοκάρει ο Τραμπ;

Ιράν, Ιράκ, Λιβύη, Σομαλία, Σουδάν, Συρία και Υεμένη: ?

toυ Άρη Χατζηστεφάνου
http://info-war.gr/afieroma-ti-kino-echoun-i-chores-pou-blokari-o-trab/

Ο Τραμπ καρατόμησε την υπηρεσιακή υπ. Δικαιοσύνης επειδή διαφώνησε με το διάταγμαΙράν, Ιράκ, Λιβύη, Σομαλία, Σουδάν, Συρία και Υεμένη. Επτά χώρες επέλεξε ο νέος πλανητάρχης για να απαγορεύσει την είσοδο των πολιτών τους σε αμερικανικό έδαφος.

 Όπως εξηγούσε η Φίλις Μπένις από το Institute for Policy Studies ένα από τα κοινά χαρακτηριστικά των συγκεκριμένων χωρών είναι ότι δεν δραστηριοποιούνται εκεί επιχειρήσεις του Ντόναλντ Τραμπ.

Αντίθετα χώρες με δικτατορικά καθεστώτα όπως η Αίγυπτος αλλά και η Σαουδική Αραβία, για την οποία υπάρχουν στοιχεία ότι χρηματοδοτεί ισλαμιστές τρομοκράτες σε διάφορες περιοχές του πλανήτη, δεν περιλαμβάνονται στη λίστα. Συμπτωματικά σε αυτές τις χώρες υπάρχουν ξενοδοχεία και άλλες επιχειρήσεις που διαχειρίζεται η οικογένεια Τραμπ.

Οι χώρες όμως που βρέθηκαν στο στόχαστρο του Τραμπ έχουν και άλλα κοινά χαρακτηριστικά. Είναι όλες θύματα των προηγούμενων Αμερικανών προέδρων. Αξίζει να δούμε, εν τάχει, την ιστορία τους παραπέμποντας και σε ορισμένα παλαιότερα κείμενα και εκπομπές του Infowar.

Ιράν: Οι ΗΠΑ σε συνεργασία με τις μυστικές υπηρεσίες της Μεγάλης Βρετανίας ανέτρεψαν το 1953 τον δημοκρατικά εκλεγμένο πρωθυπουργό Μοσάντεκ, φέρνοντας στην εξουσία τον Σάχη του Ιράν με την επιχείρηση TPAJAX. Όταν ο Σάχης ανατράπηκε από την ισλαμική επανάσταση η Ουάσινγκτον συμμετείχε στο πραξικόπημα της Τουρκίας, χάρη στο οποίο δημιούργησε ένα γεωπολιτικό τείχος ενώ βοήθησε τις δυνάμεις του Σαντάμ Χουσείν στον πόλεμο Ιράν- Ιράκ. Οι κυρώσεις που ακολούθησαν λειτουργούν πάντα σε βάρος του ιρανικού λαού αν και δεν έπληξαν ποτέ τα συμφέροντα του θρησκευτικού και πολιτικού κατεστημένου.

Διαβάστε:
TPAJAX: Η μητέρα όλων των πραξικοπημάτων
Ιράν: Το τέλος της ισλαμικής επανάστασης

Ιράκ: Δεν χρειάζεται συστάσεις. Περίπου ένα εκατομμύριο ιρακινοί έχασαν τη ζωή τους από την αμερικανική εισβολή και τον εμφύλιο πόλεμο που αυτή προκάλεσε. Οι βομβαρδισμοί από την οικογένεια Μπους ακολούθησαν ένα από τα πιο ανθρωποβόρα εμπάργκο της σύγχρονης ιστορίας που είχε στοιχίσει τη ζωή χιλιάδων ανθρώπων. Ο Μπους ανέθεσε την ανοικοδόμηση της χώρας σε εταιρείες όπως η Χάλιμπάρτον, την οποία παλιότερα διοικούσε ο αντιπρόεδρος του Ντικ Τσένι, ενώ δοκίμασε την ιδιωτικοποίηση της κατοχής μέσω εταιρειών όπως η Black Water, ο ιδρυτής της οποίας βρίσκεται σήμερα στο πλευρό του Ντόναλντ Τραμπ.
Η αποσταθεροποίηση που προκάλεσε η εισβολή στην ευρύτερη Μέση Ανατολή αποτελεί τον σημαντικότερο παράγοντα αστάθειας του τελευταίου αιώνα και σημαντική αιτία της αύξησης της τρομοκρατίας σε ολόκληρο τον πλανήτη.

Διαβάστε
Από το Μάι Λάι στο Ιράκ
Οι ΗΠΑ πίσω από την τρομοκρατία

Σομαλία Μετά την αποτυχημένη αμερικανική επέμβαση στην Μογκαντίσου στις αρχές της δεκαετίας του ’90, η χώρα πέρασε μια δεκαετία απόλυτου χάους, διοικούμενη ουσιαστικά από οπλαρχηγούς, αρκετοί από τους οποίους συνεργάζονταν με την CIA και άλλες αμερικανικές υπηρεσίες. Η ακυβερνησία επέτρεψε σε ξένες εταιρείες (πολλές από τις οποίες ελέγχονταν από την ιταλική μαφία) να χρησιμοποιούν τις ακτές της χώρας για να ξεφορτώνονται επικίνδυνα χημικά και ραδιενεργά απόβλητα, ενώ αλιευτικοί στόλοι από ευρωπαϊκές χώρες (και την Ελλάδα) πραγματοποιούσαν παράνομη αλιεία αποκλείοντας τον τοπικό πληθυσμό από το μοναδικό μέσο επιβίωσης. Η απάντηση ήρθε με τη μορφή πειρατών οι οποίοι αρχικά λειτουργούσαν σαν δυνάμεις προστασίας του τοπικού πληθυσμού αλλά σύντομα ανέλαβαν εγκληματική δράση. Παράλληλα ομάδες μετριοπαθών ισλαμιστών ανέλαβαν την εξουσία τερματίζοντας τη δράση των οπλαρχηγών. Ήταν η αφορμή που ζητούσε η Ουάσινγκτον για να ξεκινήσει και πάλι τους βομβαρδισμούς που κλιμακώθηκαν στα χρόνια του Μπαράκ Ομπάμα.

Ακούστε την εκπομπή: Μια γενοκτονία από το ΝΑΤΟ και την ΕΕ

Λιβύη: Αγαπημένος στόχος σειράς Αμερικανών προέδρων για βομβαρδισμούς. Ο Ομπάμα ανέλαβε να τελειώσει αυτό που είχε ξεκινήσει ο Ρόναλντ Ρίγκαν το 1986.
Σε συνεργασία με τη Γαλλία ο Ομπάμα ενίσχυσε ομάδες ισλαμιστών τρομοκρατών, οι οποίοι μετά τον πόλεμο (και αφού δολοφόνησαν ακόμη και τον Αμερικανό πρέσβη) βρέθηκαν να επιχειρούν σε χώρες όπως το Μάλι, το Ιράκ και η Συρία. Μεγάλο τμήμα αυτών των δυνάμεων συνενώθηκαν για τη δημιουργία του Ισλαμικού Κράτους χρησιμοποιώντας κεφάλαια και οπλισμό που έστελναν στην περιοχή χώρες όπως η Σαουδική Αραβία, το Κατάρ και η Ιορδανία, υπό την εποπτεία της CIA και τις διευκολύνσεις της Τουρκίας.

Διαβάστε:
Πόλεμος Ουρανίου σε Μάλι και Νίγηρα
Θερίζει Θύελλες η Γαλλία
Η γέννηση και η εδραίωση του σημερινού ISIS

Σουδάν: Οι μυστικές παρεμβάσεις των ΗΠΑ στο Σουδάν κλιμακώθηκαν όταν η χώρα πέρασε στον ενεργειακό κύκλο επιρροής της Κίνας. Η αντιπαράθεση των δυο χωρών για το πετρέλαιο της Αφρικής τροφοδότησε μεταξύ άλλων και τον εμφύλιο πόλεμο στο Νότιο Σουδάν. Σε αυτή τη μάχη η Ουάσινγκτον βρέθηκε το πλευρό του μισθοφόρου οπλαρχηγού Ριέκ Ματσάρ τα τάγματα εφόδου του οποίου έσπερναν τον τρόμο με βιασμούς και μαζικές δολοφονίες. Στόχος ήταν η διακοπή των εργασιών κινεζικών επιχειρήσεων στο Νότιο Σουδάν. Από τα Wikileaks αποκαλύφθηκε ότι οι στρατιώτες του Ματσάρ χρηματοδοτούνταν από την CIA

Δείτε το μίνι ντοκιμαντέρ του Infowar Ψυχρός Πόλεμος στην Αφρική

Υεμένη: Η χώρα πληρώνει εδώ και αιώνες τη στρατηγική της θέση σε ένα από τα σημαντικότερα εμπορικά περάσματα του πλανήτη αλλά βρέθηκε στο στόχαστρο των ΗΠΑ από τα χρόνια του Ψυχρού πολέμου – όταν η ΕΣΣΔ επιχειρούσε να την μετατρέψει και σε κέντρο ηλεκτρονικών παρακολουθήσεων για την ευρύτερη περιοχή. Όταν η ρωσική στρατιωτική επιρροή αντικαταστάθηκε από την οικονομική επιρροή της Κίνας, η Ουάσινγκτον απάντησε βομβαρδίζοντας τη Νότια Υεμένη στα τέλη του 2009 με πρόσχημα μια αποτυχημένη βομβιστική επίθεση σε πτήση της εταιρείας Norhtwest.
Έκτοτε χρηματοδοτεί και εξοπλίζει τις στρατιωτικές επιδρομές της Σαουδικής Αραβίας που έχουν προκαλέσει μια από τις μεγαλύτερες ανθρωπιστικές κρίσεις της σύγχρονης ιστορίας.

Διαβάστε: Η Κατάρα της Υεμένης 

Συρία Σχεδόν πέντε εκατομμύρια πρόσφυγες, έξι εκατομμύρια εσωτερικά εκτοπισμένοι, 13 εκατομμύρια άνθρωποι που χρειάζονται άμεση ανθρωπιστική βοήθεια και σχεδόν 400.000 νεκροί είναι ο μέχρι στιγμής απολογισμός από την παρέμβαση ξένων δυνάμεων στην εξέγερση της Συρίας που μετατράπηκε σε εμφύλιο πόλεμο. Ο Ρόλος των ΗΠΑ για την ενίσχυση οργανώσεων που συνδέονταν με την Αλ Κάιντα και αποτέλεσαν τον κορμό του ISIS έχει τεκμηριωθεί πέραν πάσης αμφιβολίας. Μέχρι το 2013 οι ΗΠΑ είχαν δεχθεί μόλις 36 πρόσφυγες από τη Συρία ενώ ο Ομπάμα έθεσε στόχο να δεχθούν 10.000 άτομα.

Διαβάστε:
Συρία: Ποιος ελέγχει τι
ISIS: Τα κέρδη των ΗΠΑ η φρίκη για την ανθρωπότητα
Ο Οίκος των λιονταριών

 

 

31/01/2017 - Posted by | -παράνοια, -Γεωπολιτικά, -Διάφορα, -Ισλαμ, -Κρίση, -εθνικισμός, -καπιταλισμός, Αντιρατσιστικά

3 Σχόλια »

 1. Τι κοινό έχουν οι χώρες που μπλοκάρει ο Τραμπ;
  ‘’Ιράν, Ιράκ, Λιβύη, Σομαλία, Σουδάν, Συρία και Υεμένη. Επτά χώρες επέλεξε ο νέος πλανητάρχης για να απαγορεύσει την είσοδο των πολιτών τους σε αμερικανικό έδαφος.’’
  Ο Τραμπ έρχεται δεύτερος ως προς την επιλογή

  .Πρώτος ξεκίνησε ο Ομπάμα το 2015 και το 2016.

  U.S. Expands Visa Waiver Restrictions For Recent
  02/18/2016 01:37 pm ET | Updated Feb 19, 2016

  http://www.huffingtonpost.com/entry/visa-waiver-libya-somalia-yemen_us_56c5fc45e4b0c3c550540558

  Under the new restrictions, citizens of the 38 countries that are part of the reciprocal visa-waiver program will lose their visa-free travel status if they have traveled to Libya, Somalia or Yemen within the past five years. Thursday’s announcement is an expansion of a law passed late last year, which revoked the visa-waiver status of people who had recently traveled to Iraq, Syria, Iran or Sudan, and who hold dual citizenship with any of those four countries.

  The law was passed in the wake of the Paris and San Bernardino terror attacks, as an effort to increase screening of individuals who are tied to countries with an active terrorist presence. Critics of the new bill questioned the seemingly arbitrary country selection, noting that Saudi Arabia, home to several of the hijackers in the September 11 attacks, was not included on the list.

  Others questioned why only Muslim-majority countries were included in the bill.
  “We oppose the legislation entirely. It supports the perception that people from certain countries are more prone to terrorism or criminal acts than others,” said Yolanda Rondon, staff attorney at the American-Arab Anti-Discrimination Committee. “It refocuses the assumption that Arabs are terrorists. Meanwhile, terrorism is a global phenomenon.”

  The dual national provision immediately came under fire because it applies to people who inherited citizenship from their parents, even if they have never been to any of the countries the U.S. identifies as a terror threat. The law does not ban anyone from visiting the United States, but they must first apply for a visa — a process that citizens from the many countries excluded from the visa waiver program go through before coming to America.

  Although the initial law passed with overwhelming support from Democrats and Republicans, dozens of lawmakers later expressed concern that restricting visa-free travel based on citizenship is discriminatory. There have since been bipartisan calls to reverse the provision.
  X
  Likely in response to this backlash, the Department of Homeland Security announced that it would not apply visa-waiver restrictions to dual nationals of Libya, Somalia or Yemen. But the preexisting law, which restricts visa-free travel by dual nationals of the first four countries included in the bill, remains in effect. A DHS spokesman declined to comment on why dual nationals of the three new countries on the list would not face restrictions, while those added earlier still would.

  The State Department issued guidance last month suggesting it could provide waivers to some dual nationals of Iraq, Iran, Syria and Sudan, to allow visa-free travel to the U.S. on a case-by-case basis. The administration also announced it would waive the restrictions on a case-by-case basis for people who visited the countries for work or humanitarian purposes.

  Reps. John Conyers (D-Mich.) and Zoe Lofgren (D-Calif.) formally asked the administration this month for a more formal description of how to prevent discrimination against dual nationals who have not recently traveled to the listed countries — and who are, in some cases, fleeing oppression from those countries.
  “We have received assurances that forthcoming guidance will make clear that the United States will not discriminate against any travelers based solely on ancestry — or, in turn, have such limitations imposed on Americans traveling abroad,” they wrote in a letter to DHS Secretary Jeh Johnson and Secretary of State John Kerry.

  Some Republicans say that President Barack Obama’s administration is selectively enforcing the law by overusing its authority to exclude certain individuals from the restrictions. “The Obama administration is blatantly breaking the law,” said Rep. Mike McCaul (R-Texas), chairman of the House Homeland Security Committee, last month.

  “President Obama is again putting his relationship with Iran’s supreme leader over the security of Americans. He cannot rewrite the law to appease foreign governments — he should instead pay attention to his own,” continued McCaul, responding to assurances from the administration that they would implement the new law in a way that would not impede Europeans from doing business with Iran, a potential violation of the Iran nuclear deal.
  McCaul, who recently called for restricting travel to individuals who have traveled to Libya, applauded the administration on Thursday for adding three more countries to the list, but said he still had “grave concerns” that the White House was trying to “appease” Iran.

  Σχόλιο από niko demo | 31/01/2017

 2. τους κακομοιρους τους μοτζαχεντιν,ρε ,τους καημενους τους τζιχαντιστες,κριμα

  Σχόλιο από kostas karpenisi | 05/02/2017

 3. Ο Ερντογάν “τα βάζει” τώρα με τον Τράμπ: Πρωτοφανής επίθεση της Τουρκίας εναντίον της Αμερικής

  Του ΓΙΩΡΓΟΥ ΠΕΤΡΑΚΗ

  Με μια πρωτοφανή επίθεση εναντίον των Ηνωμένων Πολιτειών, η Άγκυρα και ο ισλαμιστής Πρέοδρος Ταγίπ Ερντογάν επιχειρεί να στείλει μηνύματα στην νέα αμερικανική κυβέρνηση και συγχρόνως να εμφανισθεί ως προστάτης των μουσουλμάνων της Μέσης Ανατολής απέναντι στα δεινά που επέφεραν οι «αμερικανικές παρεμβάσεις στην περιοχή».

  Με νέο προπαγανδιστικό φυλλάδιο που εξέδωσε η τουρκική κυβέρνηση που τιτλοφορείται «Οι απώλειες από τις Στρατιωτικές Παρεμβάσεις στην Μέση Ανατολή μετα την 9/11» επιρρίπτεται όλη η ευθύνη για την ανθρωπιστική τραγωδία της τελευταίας δεκαπενταετίας και την τραγωδία που βιώνει η Μέση Ανατολή, στις αμερικανικές παρεμβάσεις. Και αυτό γίνεται με τρόπο που τελικά οι ΗΠΑ ως «υπεύθυνες» για τα όσα έχουν συμβεί, στοχοποιουνται και θα είναι αυτές που πρέπει να πληρώσουν τις συνέπειες του χάους που εχει προκληθεί στην Μέση Ανατολή.

  Με έναν πίνακα που καταγράφει απώλειες σε ανθρώπινες ζωές , πρόσφυγες ,τραυματίες, ορφανά, η Άγκυρα ενοχοποιεί ουσιαστικά την αμερικανική πολιτική στην Μέση Ανατολή , και στέλνει πρακτικά απειλητικό μήνυμα προς τον πρόεδρο Τραμπ, ότι δεν θα πρέπει να συνεχίσει αυτή την πολιτική που εχει σαν αποτέλεσμα τα εκατομμύρια νέκρων και εκτοπισμένων. Χωρίς φυσικά να αναφέρει ποια μπορεί να είναι η εναλλακτική αντιμετώπιση του ισλαμικού φονταμενταλισμού και των Τζιχαντιστών …

  Το αντιαμερικανικό προπαγανδιστικό φυλλάδιο των Τούρκων.

  ΣΥΡΙΑ Στον εμφύλιο πόλεμο της Συρίας τα Ηνωμένα Έθνη δεν έχουν αποδώσει την ευθύνη. 500.000 νεκροί, τουλάχιστον 2.000.000 τραυματίες, τουλάχιστον 7 εκατομμύρια πρόσφυγες και σχεδόν 20.000 περιπτώσεις θανάτων που προήλθαν από βασανιστήρια. Στο δράμα της Συρίας, υπάρχουν και σχεδόν 100.000 αγνοούμενοι

  ΑΙΓΥΠΤΟΣ Στο στρατιωτικό πραξικόπημα που εμμέσως υποστηρίχθηκε από τις ΗΠΑ και την Δύση το 2013: Δολοφονήθηκαν 4.000 άνθρωποι, τραυματίσθηκαν σχεδόν 15.000, υπήρξαν 1794 καταδίκες σε θάνατο, με τις 728 θανατικές καταδίκες να έχουν επικυρωθεί. Τουλάχιστον 3.000 παιδιά έχουν συλληφθεί και υπάρχουν 3000 αγνοούμενοι.

  ΥΕΜΕΝΗ Στις επιθέσεις που γίνονται από τις συμμαχικές δυνάμεις, που υποστηρίχθηκαν ενεργά από την Προεδρία Ομπάμα καθώς και στον εμφύλιο πόλεμο που ξέσπασε το 2015: Δολοφονήθηκαν περισσότεροι από 13.000 άνθρωποι, τραυματίσθηκαν περισσότεροι από 20.000, 3 εκατομμύρια άνθρωποι αναγκάσθηκαν να εγκαταλείψουν τις εστίες τους στο εσωτερικό, ενώ τουλάχιστον 200.000 πολίτες της Υεμένης βρήκαν καταφύγιο στο εξωτερικό και 16.000.000 υποφέρουν από έλλειψη τροφίμων.

  ΑΦΓΑΝΙΣΤΑΝ Μετα την εισβολή των ΗΠΑ στο Αφγανιστάν το 2001 ο αριθμός των νεκρών έφθασε τουλάχιστον τους 100.000 από τους οποίους οι 40.000 ήταν άμαχοι. Ο αριθμός των προσφύγων υπολογίζεται στους 650.000

  ΙΡΑΚ Από την εισβολή, της υπό την ηγεσία των ΗΠΑ Συμμαχίας, στο Ιράκ ο αριθμός των νεκρών έφθασε το 1.000.000 από τους οποίους οι 650.000 είναι άμαχοι. Ο αριθμός των παιδιών που έμειναν ορφανά είναι 5 εκατομμύρια, ενώ σε 5 εκατομμύρια υπολογίζονται και οι γυναίκες που έμειναν χήρες. Ο αριθμός των προσφυγών από το Ιράκ φθάνει τα 6 εκατομμύρια. Με αυτού του είδους την προπαγάνδα η Άγκυρα, απλώς τροφοδοτεί ακόμη περισσότερο το μίσος των μουσουλμάνων εναντίον της Δύσης συνολικά και συγκεκριμένα εναντίον των ΗΠΑ, σε μια περίοδο που όλοι αναζητούν συνεννόηση και συμβιβασμούς προκειμένου να αντιμετωπισθεί η κοινή απειλή των Τζιχαντιστών και του ριζοσπαστικοποιημένου Ισλάμ.

  Πηγή: Ο Ερντογάν “τα βάζει” τώρα με τον Τράμπ: Πρωτοφανής επίθεση της Τουρκίας εναντίον της Αμερικής http://mignatiou.com/2017/02/protofanis-epithesi-tis-tourkias-enantion-tis-amerikis-efthineste-gia-tin-tragodia-pou-vioni-i-m-anatoli/

  Σχόλιο από Β | 07/02/2017


Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: