Πόντος και Αριστερά

……. 'μώ τον νόμο σ' !

Στο Χαλέπι η υποκρισία της Δύσης αποκαλύφθηκε

Χαλέπι… η επικίνδυνη ηθική & πολιτιστική ήττα της Δύσης!

Σχολιάζει ο Νίκος Κλειτσίκας
http://nikosklitsikas.gr/

* Μαζικοί τάφοι με πτώματα από στρατιώτες αιχμαλώτους, αθώους πολίτες, γέροντες και…
γερόντισσες, μικρά παιδιά με ακρωτηριασμένα σώματα… θύματα των μισθοφόρων δολοφόνων της «πολιτισμένης» δύσης, των «μετριοπαθών ανταρτών» για τον «εκδημοκρατισμό» της Συρίας…
* 110 ΝΑΤΟϊκοί αξιωματικοί συνελήφθησαν στο στρατηγείο των τζιχαντιστών, να προσφέρουν τις γνώσεις τους τους…
* «Αυτοκτονεί» ο Yves Chandelon, ανώτατος αξιωματούχος του ΝΑΤΟ, με αρμοδιότητα τους τζιχαντιστές…
* 1.000.000 εκατομμύριο εκτοπισμένοι κάτοικοι από το Χαλέπι, επέστρεψαν στα σπίτια τους… από τους καταυλισμούς που τους φιλοξενούσε η κυβέρνηση (σοσιαλιστές, κομμουνιστές, πατριωτικές δυνάμεις) της Συρίας…
* Μετά από πέντε (5) χρόνια γιορτάζουν πανηγυρικά τα Χριστούγεννα ξανά στην πόλη Χριστιανοί και Μουσουλμάνοι αδελφωμένοι…
* Πατριαρχική Θεία Λειτουργία του Ελληνορθόδοξου Πατριάρχη Αντιοχείας στο Χαλέπι… για την απελευθέρωση από τους τρομοκράτες…

* Ο «χασάπης Άσαντ» σεμνός προσκυνητής των Χριστουγέννων (Ο «αιμοσταγής δικτάτορας» τίμησε τη γέννηση του Θεανθρώπου, στα Ελληνορθόδοξα Μοναστήρια…)…
… κι η δύση θέλει να «δικάσει» τον Άσαντ! Μαζί κι η αποικία Ελλάδα, ζητάει να δικαστεί ο δημοκρατικά εκλεγμένος από τον λαό της Συρίας πρόεδρος Άσαντ!
Σε τι κόσμο ζούμε;
Τι μας ετοιμάζουν τα αρρωστημένα μυαλά της νέας τάξης, του 4ου Ράιχ;
Νεκρική σιωπή στη δύση για τα περισσότερα από 100 πτώματα σε μαζικούς τάφους, που δολοφονήθηκαν με την κλασική, πλέον, μέθοδο των «μετριοπαθών ανταρτών», το σφαγιασμό.
Νεκρική σιωπή στη δύση για τις τεράστιες αποθήκες οπλισμού των «μετριοπαθών ανταρτών», σε νοσοκομεία και σχολεία. Όπλα για να εξοπλίσουν χιλιάδες δολοφόνους, όλα δυτικών «πολιτισμένων» χωρών και των ΗΠΑ.
Νεκρική σιωπή στα δυτικά ΜΜΕ, για όλα αυτά…
Νεκρική σιωπή κι ο Γενς Στόλτενμπεργκ, μαζί με την ανεπάγγελτη Μογκερίνι, που πριν λίγες ημέρες ανανέωσαν το δολοφονικό εμπάργκο εναντίον του λαού της Συρίας, για «ανθρωπιστικούς λόγους», δηλαδή να μην απελευθερωθεί το Χαλέπι.

Καμία προσπάθεια των ΜΜΕ και δημοσιογράφων, καμία νύξη για συσχέτιση της «αυτοκτονίας» του Yves Chandelon -ανώτατος αξιωματούχος του ΝΑΤΟ, με αρμοδιότητα τους τζιχαντιστές-, με την απελευθέρωση του Χαλεπιού. Πυροβολήθηκε στο κεφάλι μέσα στο αυτοκίνητό του. Ενώ είχε δηλωμένα και με άδεια τρία (3) πιστόλια, δολοφονήθηκε με ένα πιστόλι που δεν ήταν δικό του… «αγνώστου πατρότητας«.
Mystery as NATO Auditor General is found shot dead in suspicious circumstances
Η οικογένεια του «αυτοκτονημένου» Yves Chandelon, δεν αναγνωρίζει και δεν αποδέχεται την επίσημη εκδοχή της αυτοκτονίας. Είχε εμπιστευτεί στην οικογένειά του πως ερευνούσε την παράνομη διοχέτευση χρημάτων προς την ισλαμική τρομοκρατία και δεχόταν «περίεργα» απειλητικά τηλεφωνήματα. Όλα δείχνουν πως ο Ομπάμα με την Κλίντον, λίγο πριν αποχωρήσουν, θέλουν να καθαρίσουν κάθε ίχνος της δραστηριότητάς τους, ή πως στο εσωτερικό του ΝΑΤΟ έχουμε μια διάσπαση.
Ότι κι αν συμβαίνει, δεν αλλάζει σε τίποτα τον ρόλο της διοίκησης Ομπάμα-Κλίντον, Ευρωπαϊκής Ένωσης, αραβικών δικτατορικών καθεστώτων και Ισραήλ, στη δημιουργία, στρατολόγηση, εκπαίδευση των δολοφόνων του χαλιφάτου, με ότι ονόματα θέλουν να προσδώσουν οι ίδιοι.
Καμία αναφορά των ΜΜΕ και των δημοσιογράφων για τη σύλληψη των 110 ΝΑΤΟϊκών αξιωματικών από τον Αραβικό στρατό της Συρίας, σε μια υπόγεια κάβα στο Χαλέπι, Ένοχοι ως διοικητές κι ινστρούχτορες των αποκεφαλιστών, των αγαπημένων «μετριοπαθών ανταρτών» της Ε.Ε. και των ΗΠΑ. Ξένοι αξιωματικοί στο έδαφος μιας κυρίαρχης χώρας, συνεργάτες δολοφόνων και σύμφωνα με το διεθνές δίκαιο: εγκληματίες πολέμου!

Η ηλεκτρονική κατασκοπία των Ρώσων, σε συνεργασία με τους γνωστούς «χάκερς» των υπηρεσιών πληροφοριών της Συρίας, εντόπισαν μια πλήρως εξοπλισμένη αίθουσα επιχειρήσεων στην οδό Al-Shorad, της συνοικίας Suq al-Luz, στο Ανατολικό Χαλέπι. Για αυτούς είχε ξεκινήσει με τεράστια ένταση η δυτική καμπάνια της «ανθρωπιστικής ανακωχής» στο Χαλέπι, με πρωταγωνιστές της οργανώσεις της «δικαιωματικής αριστεράς», της «κοινωνίας των πολιτών», αυτής της «αριστεράς» που η ιστοριογραφία κατέγραψε ως «ιμπεριαλιστική αριστερά».
Παραδόθηκαν χωρίς καμία αντίσταση, δηλώνοντας ονοματεπώνυμο, βαθμό, χώρα προέλευσης: ΗΠΑ, Γαλλία, Αγγλία, Γερμανία, Ισραήλ, Σαουδική Αραβία, Τουρκία, Μαρόκο, Ιορδανία και Κατάρ.
Η «αλεπού» Bashar Al Ja’afari, ο μόνιμος πρεσβευτής της Συρίας στον ΟΗΕ, έθεσε επισήμως το ζήτημα ενώπιον του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ΅, το οποίο συνεδρίασε «κεκλεισμένων των θυρών», αλλά έδωσε κατάλογο μόνον 12 ξένων αξιωματικών και συγκεκριμένα 6 Σαουδαράβων, 1 Αμερικανό, 1 Ισραηλινό, 1 Τούρκο, 1 Μαροκινό κι έναν Ιορδανό.
Όλα δείχνουν πως οι «Άσσοι» της τράπουλας είναι στα χέρια του Άσαντ. Ένα δείγμα, χωρίς ιδιαίτερο ενδιαφέρον, δόθηκε στη δημοσιότητα –με σιγή κι απόκρυψη από τα δυτικά ΜΜΕ-, αλλά τα ανεκτίμητα χαρτιά θα είναι σίγουρα αντικείμενο ιδιαίτερων «διαπραγματεύσεων«!
Τώρα, όλοι αυτοί οι κρατούμενοι αξιωματικοί είναι στη φάση διαπραγμάτευσης, ώστε να επιτευχθεί μια «ανώδυνη» και διακριτική απελευθέρωσή τους. Η Τουρκία θα πρέπει να προσφέρει πολλές «υπηρεσίες» μιας και η πλειοψηφία των αξιωματικών της ανήκουν. Ο Ερντογάν δίνει «γη και ύδωρ» για διακριτική απελευθέρωση των αξιωματικών του. Θα μπορούσε ακόμη να καταγγείλει και τον ίδιο τον Ομπάμα, ώστε να διασώσει το δικό του τομάρι.
Αυτοί οι αξιωματικοί είχαν συγκεκριμένα καθήκοντα διοίκησης και συντονισμού των τρομοκρατικών ομάδων στο εσωτερικό μιας ανεξάρτητης, κυρίαρχης χώρας, τη Συρία (Αλ Νούσρα, ελεύθερος συριακός στρατός κι άλλες ονομασίες της παλιάς Αλ Κάιντα), εκείνης της τρομοκρατίας που δήθεν πολεμούσε από χρόνια η δύση και που είχε χρησιμοποιήσει με επιτυχία στο Αφγανιστάν.
«Δικαίως» ήταν χαρούμενοι οι ΥΠΕΞ του ΝΑΤΟ στη Σύνοδο της Αττάλειας, όταν οι τζιχαντιστές καταλάμβαναν τη μία πίσω από την άλλη τις πόλεις τις Συρίας, αλλά ο «ξενοδόχος», ο λαός της Συρίας είχε κάνει υπόθεση ζωής την Πατρίδα!

Το Δυτικό Κέντρο Επιχειρήσεων στο Χαλέπι, έδινε τις κατευθύνσεις της επιχειρησιακής δράσης των τρομοκρατών σε στενή διασύνδεση με τη ΝΑΤΟϊκή βάση της Σμύρνης, όπου με τα ηλεκτρονικά μέσα που διαθέτει, τις υποκλοπές επικοινωνιών κι εντοπισμούς στόχων έδινε μεγάλο προβάδισμα στους τζιχαντιστές.

Σήμερα, για παράδειγμα, ο Αμερικανός αξιωματικός David Scott Weiner, των Ειδικών Δυνάμεων των ΗΠΑ, είναι στα χέρια του Άσαντ, επισήμως… Το ίδιο κι ο Ισραηλινός David Shlomo Aram,των Ειδικών Δυνάμεων του Ισραήλ. Τα στοιχεία τους πρέπει να τα αναζητήσει κάποιος σε ρωσικά, ιρανικά, λιβανέζικα και ΜΜΕ της Λατινικής Αμερικής, αλλά δεν θα τα βρει ΠΟΤΕ στα δυτικά ΜΜΕ.
Τα δυτικά ΜΜΕ και το σύνολο της δημοσιογραφίας έχτισαν ένα πελώριο τείχος σιωπής και στην απελευθέρωση του Χαλεπίου. Εντελώς «τυχαία» και «συμπτωματικά«, έδωσε χέρι βοήθειας κι η δολοφονική επίθεση στο Βερολίνο, όπου για ακόμη μια φορά ο «τρομοκράτης» κρατάει μαζί του όλα τα σχετικά έγγραφα ταυτοπροσωπίας.
‘………………………………………………
—————————————————————-
——————————————————————–

Διαβάστε επίσης ένα εξαιρετικό κείμενο:

Συριακό μέτωπο και χαοτικά αντι-ιρανικά σενάρια..

.
http://aftokathorismos.blogspot.gr/2016/12/blog-post_649.html

 .
Είναι αλήθεια πως υπάρχει εντυπωσιακή σιωπή στην Δύση και τις παρατρεχάμενες ημι-δυτικές χώρες (Ελλάδα) για τις επιπτώσεις της πτώσης του Χαλεπίου στα χέρια ξανά του επίσημου ή «νόμιμου» συριακού κράτους και των συμμάχων του (Ιρανών, Ρώσων και πολιτοφυλακών της Χεζμπολάχ), αλλά αυτό δεν είναι αποτέλεσμα μόνον της θλίψης του ηττημένου συνωμότη αλλά και της νίκης του Τράμπ, ο οποίος έχει σαφώς άλλα σχέδια για τις σχέσεις του με την Ρωσία (όχι ακριβώς φιλικά, αλλά πάντως όχι του κλιντονικού queer μαφιοζοκύκλου).
 .
Η θλίψη των δυτικών έχει να κάνει και με την κατάρρευση ενός μετώπου προπαγάνδας και στρέβλωσης των γεγονότων από την σκοπιά μιας απόλυτα μονομερούς ματιάς κατά την οποία ψευδοεπαναστάτες, ειδικά «μετριοπαθείς» αλλά και αυτοπροσδιοριζόμενοι ως «μαχητές του Ισλάμ», ήταν τα αποκλειστικά θύματα της πολεμικής μηχανής του Άσσαντ και γενικά θύματα, ενώ στην πραγματικότητα αποτελούσαν και αποτελούν έναν μοχθηρό μηχανισμό φρίκης που έκανε και κάνει έναν στυγνό εθνοσεκταριστή και ταυτόχρονα κοσμικό δικτάτορα με καταφανή τα μαζικά εγκλήματά του να φαντάζει και να είναι μερικές φορές προτιμότερος.
 .
Η συμβολική, ιδεολογική και προπαγανδιστική ήττα της Δύσης και των δυτικιστών είναι, προς το παρόν τουλάχιστον, τεράστια, αφού όχι μόνον το έχουν βουλώσει κανονικά μέχρι την επόμενη επικοινωνιακή (αντ-)επίθεσή τους αλλά και παρουσιάζουν πραγματικά την εικόνα ενός χάσκοντος υποκειμένου.
 .
Το πανηγυράκι «συριακή δημοκρατική επανάσταση» τελείωσε ειδικά στο Χαλέπι, όπου υπήρχε και ισχυρή φιλοτζιχαντιστική μαζική λαϊκή βάση, μηχανισμός σύμπραξης όλων των «αντικαθεστωτικών» και διαφόρων μυστικών υπηρεσιών, αλλά κυρίως μια κοινή συμβολική «επένδυση» από όλους μαζί τους ιδεολογικούς παράγοντες της δυτικής βρυκολακοδιανόησης τόσο στην «φιλελεύθερη» δεξιά (και «κέντρο-κεντροαριστερά») όσο και στην άκρα αριστερά (ένα μέρος των αναρχικών, αυτόνομοι από μια καθαρά αντιρωσική αντιάσσαντ σκοπιά, τροτσκιστές όλων των μορφών και ειδών, και διάφορα κεντριστικά αριστερίστικα σχήματα όπως εδώ η Ανταρσύα, η οποία έχει μέσα της βέβαια σχεδόν όλο τον τροτσκισμό).
 .
Είναι σίγουρο πως ο Άσσαντ και η δυναστεία-οικογένεια γενικά Άσσαντ, ως τυπική μορφή παλαιού τύπου αραβικής μπααθικής (και ταυτόχρονα φιλο-ιρανικής) απολυταρχίας. προσφέρονταν και προσφέρεται ακόμα για αρνητική προπαγάνδα, παρά τις φιλότιμες προσπάθειες των φιλοάσσαντ και φιλο-ιρανών στην χώρα μας και αλλού, αλλά για να φτάσουν όλοι οι περίεργοι «επενδυτές» γύρω από την ψευδοεπανάσταση της «αντιπολίτευσης» να το έχουν βουλώσει έστω προς το παρόν σημαίνει πως οι «δικοί» τους είναι τόσο χειρότεροι που τους έχουν αφήσει άλαλους.
 .
Καταρχάς με τη δειλία τους, αφού χρησιμοποίησαν αμάχους και γυναικόπαιδα για να διαφύγουν, έπειτα με αυτά που βρίσκονται ως στοιχεία στην κολασμένη πρώην επικράτειά τους, και τέλος με την αδιαφορία τού κάποτε ενεργού ή θετικά ανεκτικού προς τους «επαναστάτες» λαϊκού πληθυσμού.
 .
Παρά το γεγονός πως σίγουρα κάποιοι συμμετέχοντες ή μισοσυμμετέχοντες ισλαμιστές από την «λαϊκή βάση» εκτελέστηκαν άμεσα και μαζικά από τα τάγματα θανάτου του Άσσαντ,  δεν έγινε τίποτα ούτε υπήρξε αντίδραση από τον εκμηδενισμένο πολιτικά ηθικά και ψυχικά σουνιτικό λαϊκό πληθυσμό στην κύρια μάζα του.
 .
Το να κατορθώνει η Δύση ένα κάθαρμα όπως ο Άσσαντ και ένα από τα πιο αιματηρά καθεστώτα να τα κάνει να φαντάζουν και να είναι όντως προτιμότερα από τα δικά της συμμαχικά ισλαμολουμπεναριά, είναι ένα απίθανο κατόρθωμα.
 .
Σε αυτό το κατόρθωμα βέβαια ειδικά και κυρίαρχο ρόλο έπαιξαν οι δυνάμεις της αραβικής χερσονήσου (ειδικά Κατάρ και Σαουδική Αραβία) και η Τουρκία.
 .
Ειδική αναφορά προς το Ισραήλ: η ουδετερότητά του ή ακόμα και η υποστήριξή του όχι προς τους ισλαμιστές όπως λένε οι συνωμοσιολόγοι αλλά προς τους μεταμφιεσμένους ψευδομετριοπαθείς, το οδηγεί για πρώτη φορά σε πραγματική περικύκλωση και με την συμμετοχή της Ρωσίας η οποία δεν είναι εχθρική προς αυτό, πάντως δεν είναι και σύμμαχός του, με δεδομένη την ισχυροποίηση της συμμαχίας των Ρώσων με το Ιράν και την Χεζμπολάχ.
 .
Τι απομένει πλέον στην ευρύτερη Δύση για να ξαναπατήσει πόδι στην Μέση Ανατολή και την Μεσοποταμία, πέραν των σταθερών Κούρδων και Ισραηλινών συμμάχων της και των άλλων απαράδεκτων συμμάχων ψευδοσυμμάχων μετριοπαθών υποτίθεται σαλαφιστών της Σαουδικής Αραβίας και του Κατάρ;
 .
Της απομένει η επανενεργοποίηση του ρήγματός της με το Ιράν και σε αυτό έχει ως δυνητικά και ενεργά πρόθυμους αν το επιθυμήσει τόσο τους Ισραηλινούς όσο και τους Κούρδους, και εννοείται από δίπλα τους πάντα πρόθυμους ισλαμοβρυκόλακες της Σαουδικής Αραβίας.
 .
Ε-ννο-εί-ται πως στο πιθανό (άμεσα ή πιο αργά) μελλοντικό αντι-Ιρανικό μπλόκ θα τρέξουν (αν υπάρξει εντολή με τα μάτια) όλοι μα όλοι μα όλοι καθ’άπασαν την οικουμενική επικράτεια οι ακροαριστεροί και φιλελεύθεροι ιδεολόγοι και αναλυτές, φροντίζοντας βέβαια πρώτα (οι υποκριτικότεροι) να αμολήσουν και καμμία αντιδυτική, αντικαπιταλιστική ή αντι-ιμπεριαλιστική ψευδοανάλυση.
 .
Θα διενεργήσω μια πρώτη τοποθέτηση επι αυτού του απαράδεκτου σεναρίου, οργανωμένη (ως τοποθέτηση) σε σημεία:
 .
1.
Μια επίθεση στο Ιράν με σκοπό την ανάσχεση της ρωσικής επιρροής, και την αποδυνάμωση ή πτώση της (καπιταλιστικότατης) θεοκρατικής ολιγαρχίας του, θα είναι μια καταστροφική για την περιοχή κατάσταση, εις βάρος και των Ιρανών δημοκρατών και των Κούρδων εντός και εκτός Ιράν και του λαϊκού σιωνιστικού Ισραήλ μακροπρόθεσμα.
Θα επιταθεί ο θρησκευτικός σεκταριστικός πόλεμος Σουνιτών Σιιτών, θα καταστραφεί πλήρως το Ιράκ, θα αποσταθεροποιηθεί ο Λίβανος, θα γονατίσει εντελώς η Συρία (ό,τι έχει απομείνει τέλος πάντων), θα εξαγριωθεί πλήρως η Τουρκία (αν δεν διαλυθεί η ανατολική της επικράτεια) και στο τέλος τέλος θα υπάρξει μια τεράστια κοινωνική και ανθρώπινη λαϊκή καταστροφή μέσα στο Ιράν, μια χώρα με έναν υπέροχο πολιτισμένο μετριοπαθή επί της ουσίας λαό και μιαν προοδευτική πάντα νεολαία (παρά την καταστολή).
 .
2.
Ο αντισημιτισμός «αντισιωνισμός» θα αποκτήσει ακλόνητα μαζικά επιχειρήματα, και αυτό θα έχει και επίδραση σε όλη  την κοινή γνώμη παγκοσμίως (και στην Δύση) αλλά και μέσα στο Ισραήλ.
 .
3.
Οι Κούρδοι από αυτόνομοι αν και εργαλειοποιημένοι σύμμαχοι της Δύσης και του Ισραήλ θα μετατραπούν σε έναν αντιπαθητικό πιστό σύμμαχό τους, που θα παρουσιάζεται και δικαιολογημένα πλέον ως ένα πιστό εργαλείο τους χωρίς οικεία βούληση και αξιοπρέπεια.
Ένας σημαντικός κλάδος τους, και στο ΡΚΚ και στο κόμμα του Ταλαμπανί, έχει συνεννόηση με τους Ιρανούς παρά την καταπίεση που ασκεί το θεοκρατικό καθεστώς.
Η συννενόηση αυτή είναι ανάλογη με την προηγούμενη συνεννόηση με το καθεστώς Άσσαντ και είναι προσωπική απόφαση του Α.Οτσαλάν, ο οποίος έδειξε στην τελευταία του επαφή με τον «έξω κόσμο» (δια του αδερφού του) μεγάλη οργή προς την «δική» του  (πεκακάδικη) νέα ηγεσία για το παρατραβηγμένο απόλυτο ξήλωμα και τής κουρδικής συνεννόησης με το καθεστώς Άσσαντ, αλλά μάλλον και για τέτοια χαοτικά αντι-ιρανικά σενάρια..
 .
Ιωάννης Τζανάκος

 

29/12/2016 - Posted by | -Αντίσταση, -Γεωπολιτικά, -Διάφορα, -Ισλαμ, -Ιδεολογικά, -Nεοελληνικός ανορθολογισμός

1 σχόλιο »

 1. ΓΙΑΤΙ ΕΓΙΝΕ Ο ΠΟΛΕΜΟΣ ΣΤΗ ΣΥΡΙΑ
  —————————————————————-

  Το 2009, ο πετρελαϊκός κολοσσός “Qatar Petroleum” ανακοινώνει το ασύλληπτο σε μέγεθος “επενδυτικό πρόγραμμα Φυσικού Αερίου”, με τον φιλόδοξο στόχο τον τριπλασιασμό της ετήσιας παραγωγής φυσικού αερίου μέχρι τα τέλη του 2013. Στόχος η ενεργειακή απεξάρτηση της Ευρώπης από τη Ρωσία, μιας και φυσικό αέριο, αλλά και πετρέλαιο θα έβρισκαν διέξοδο στη Μεσόγειο, μέσω των λιμανιών της Τουρκίας.
  Στις διαπραγματεύσεις για να περάσει ο αγωγός από την Συρία, για να καταλήξει στην Τουρκία, η κυβέρνηση της Συρίας έθεσε ένα απλό θέμα, αλλά με τεράστια σημασία για την οικονομική ανάπτυξη της χώρας: Γιατί να μην καταλήξει ο αγωγός στη Μεσόγειο, μέσω των λιμανιών της Συρίας και πρέπει να καταλήγει στην Τουρκία; Δηλαδή, επιπρόσθετα έξοδα κατασκευής, συντηρήσεις, αλλά και ζημιών (συνήθεις απώλειες στους αγωγούς).
  Ποιος επιχειρηματίας, πόσο μάλλον ηγέτης μιας χώρας, που εκλέγεται δημοκρατικά και με την παρουσία διεθνών παρατηρητών, δεν θα προσμετρούσε ωφέλη για την πατρίδα του και τον λαό του;
  Η επιμονή της δύσης, που ελέγχει το επενδυτικό πρόγραμμα της “Qatar Petroleum”, επιμένει στην επιλογή της Τουρκίας. Οι σχέσεις Σαουδικής Αραβίας, Κατάρ, που συμμετέχουν μαζί με το κόμμα του Ερντογάν στην αραβική “διεθνή”, τους “Αδελφούς μουσουλμάνους”, θέλουν διακαώς την ενίσχυση του γεωστρατηγικού ρόλου της Τουρκίας, μη έχοντας εμπιστοσύνη στη Συρία: κοσμικό καθεστώς, ανεξιθρησκεία, ισότητα ανδρών γυναικών, πολυκομματικό κοινοβουλευτικό σύστημα (νόμιμο το Κομμουνιστικό Κόμμα), 18 θρησκευτικές μειονότητες σε αρμονική συμβίωση αιώνων, αλλά και σε στενές σχέσεις με Ρωσία, Κίνα (από την περίοδο του πατέρα Άσαντ), όπως και με το Ιράν (Σιίτες).
  Πάνω απ’ όλα… η Συρία δεν εγκατέλειψε ΠΟΤΕ την αραβική υπόθεση της Παλαιστίνης. Είναι σήμερα η μοναδική αραβική χώρα, μαζί με το Ιράκ της εποχής Σαντάμ, που φιλοξενεί εκατομμύρια Παλαιστινίων προσφύγων (από το 1948, με τελευταία μεγάλη μετακίνηση από το Ιράκ, μετά την αμερικάνικη εισβολή) και παρέχει στους Παλαιστίνιους ίσα δικαιώματα με τους Σύρους πολίτες (δικαίωμα εργασίας, δωρεάν Παιδεία, δωρεάν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, ταξιδιωτικά έγγραφα κ.α.π). Δικαιώματα, ή παροχές, που δεν προσφέρει στους Παλαιστίνιους ΚΑΜΙΑ ΑΡΑΒΙΚΗ ΧΩΡΑ!
  Ο Άσαντ αρνείται να προσυπογράψει τη Συμφωνία που προτείνεται από κοινού με το Κατάρ, την Τουρκία και τη Σαουδική Αραβία, για το πέρασμα από τη Συρία προς την Τουρκία, του αγωγού προς τις ευρωπαϊκές αγορές.
  Η Συρία δεν παραμένει στην άρνηση υπογραφής για τον αγωγό της “Qatar Petroleum”. Το 2010, ο Άσαντ διαπραγματεύεται με το Ιράν έναν εναλλακτικό αγωγό φυσικού αερίου, μέσω Ιράκ, που θα φθάνει απευθείας στη Συρία και θα την καθιστά κυρίαρχη στον τομέα μεταφοράς φυσικού αερίου στις ακτές της Μεσογείου.
  Η “δύση” αποφάσισε κι έχει ήδη ανακαλύψει το νέο “κακό” κι “αραβική άνοιξη” θα πρέπει, με πρόσχημα τον “εκδημοκρατισμό”, από τις ακτές της βόρειας Αφρικής να φθάσει στη Συρία, με επόμενο στόχο το επίσης “κακό” Ιράν!
  Σ΄’ αυτή τη διεθνή υποκρισία, όπως ακριβώς με την Αλ Κάιντα στο Αφγανιστάν, έχουμε τους τζιχαντιστές του “ισλαμικού κράτους”, τους “αντιπολιτευόμενους” το “δικτατορικό” καθεστώς της Συρίας…
  Θύματα στο βωμό αυτής της ιμπεριαλιστικής πολιτικής, με όπλο πάντα την “τρομοκρατία” (αδόκιμος όρος, που κακώς κάνουμε όλοι μας χρήση), οι νεκροί στο Παρίσι του “φωτός και του πολιτισμού”. Τώρα, ποιου πολιτισμού και ποιου φωτός, είναι ζήτημα προς αναζήτηση. Ίσως στις σφαγές της αποικιοκρατικής Γαλλίας, στην Αλγερία, στην Αφρική, τη Μέση Ανατολή, παντού όπου οι Γάλλοι, παρέα με το Βέλγιο, εξόντωσαν λαούς;
  (ΑΠΌ ΕΔΏ: http://www.press-gr.com/2015/11/ok-to.html)

  Σχόλιο από Πόντος και Αριστερά | 29/12/2016


Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: