Πόντος και Αριστερά

……. 'μώ τον νόμο σ' !

-Στον Καναδά η προσφυγική μνήμη εξευτελίζεται

Μια επιστολή-καταγγελία της ΟΠΣΕ (Ομοσπονδία ΠροσφυγικώνΣωματείων Ελλάδας) ήρθε να ταράξει τα νερά της ελλαδικής μας αφασίας.

Για άλλη μιά φορά η περιφρόνηση της ιστορίας , το θράσος των τοπικιστών και τα ιδιοτελή συμφέροντα κάποιων ψευτοεπιστημόνων οδήγησαν στην περιφρόνηση των εκατοντάδων χιλιάδων θυμάτων που είχε ο ελληνισμός της Ανατολής. Η προσπάθεια να αναδειχθεί μόνο το τμήμα της Γενοκτονίας που έγινε στον οθωμανικό Πόντο και να υποβαθμιστούν τα γεγονότα στον υπόλοιπο ελληνισμό της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας, συνιστά αποδεδειγμένα Άρνηση της Γενοκτονίας.  Για το θέμα αυτό ,δείτε ένα παλαιότερο κείμενο του Φίλιππου Γεωργουσόπουλου που αναδημοσιεύσαμε:  https://pontosandaristera.wordpress.com/2011/05/23/poe/

Το πρόσφατο κρούσμα σημειώθηκε στον Καναδά με την «επιστημονική» στήριξη του κ. Μαλκίδη που στα ελλαδικά μας πράγματα υποκρίνεται τον υποστηρικτή της ενιαίας προβολής της Γενοκτονίας. Και είναι τόσο υποκριτής, που στα ελλαδικά του δημοσιεύματα αποκρύπτει συνειδητά (για να μην τον κράξουν βεβαίως) ότι η προσπάθεια που γίνεται στον Καναδά αδιαφορεί για το σύνολο της Γενοκτονίας.

Eίναι καθήκον ΟΛΩΝ των προσφυγικών οργανισμών (μικρασιατικών, ποντιακών, θρακικών) να καταγγείλουν αυτή τη μεθόδευση, τη συνεχιζόμενη αθλιότητα και τους Αρνητές της Γενοκτονίας του ελληνισμού της καθ’ημάς Ανατολής.

Το κείμενο της ΟΠΣΕ είναι το εξής:

Εκκληση συμπαράστασης των Συλλογικών Φορέων του Προσφυγικού Ελληνισμού

opselogo1-300x295

Η συνεχιζόμενη προσβολή της ιστορίας των προσφύγων με την πλαστογραφία ιστορικών δεδομένων αναγκάζει την Ο.Π.Σ.Ε. να προβεί στην έκκληση συμπαράστασης  όλων των προσφυγικών σωματείων και Ομοσπονδιών προκειμένου να σταματήσει το θλιβερό φαινόμενο της καταξίωσης του ‘’τοπικισμού’’ μέσω  του τεμαχισμού της ενιαίας Γενοκτονίας του ελληνισμού της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας και της προνομιακής μεταχείρισης μόνο ενός τμήματος αυτής,  προωθώντας συγχρόνως ακόμη και τον παράλογο χαρακτηρισμό του συνόλου του Ελληνισμού της Ανατολής με την ονομασία προέλευσης ενός μόνο  γεωγραφικού τμήματός της.

Οι πρόσφατες ενέργειες για αναγνώριση  της Γενοκτονίας του Ελληνισμού της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας – με την ‘’τεχνηέντως’’ αφαίρεση των γεγονότων που συνέβησαν εντός των γεωγραφικών ορίων της-  και την υποστήριξη ότι αυτά συνέβησαν μόνο στο μικρασιατικό Πόντο, από τη Γερουσία του Καναδά με πρωτοβουλία  των γερουσιαστών Pana Merchan και Leo Housakos, το Ελληνοκαναδικό Κογκρέσο, την Ποντιακή Αδελφότητα Τορόντο «Παναγία Σουμελά καθώς και αυτή του Υπουργού Άμυνας Πάνου Καμμένου στα πλαίσια τις πρόσφατης συνομιλίας του με τον Αρμένιο ομόλογό του  Vigen Sargsyan προσβάλλουν την ιστορία μας και τη μνήμη των θυμάτων.

canada-1

canada2

Η Ο.Π.Σ.Ε. αποστέλλει με κοινοποίηση την παρακάτω επιστολή σε όλους τους προαναφερόμενους, καθιστώντας τους υπεύθυνους για τη συμφωνία, συγκατάθεση και συμμετοχή τους στο νομικό αδίκημα της άρνησης  που πάνω απ’ όλα είναι έγκλημα κατά της ιστορικής Μνήμης:

Κείμενο επιστολής

Η Γενοκτονία αποτελεί μια νέα νομική κατηγορία που θεσπίστηκε από το ΟΗΕ το 1948 για να περιγράψει το μαζικό έγκλημα εξόντωσης ολόκληρων εθνικών ή φυλετικών ομάδων.

Η ελληνική περίπτωση που υπάγεται στην κατηγορία της Γενοκτονίας αφορά τους Έλληνες της Οθωμανικής  Αυτοκρατορίας (σε Πόντο, Ιωνία, Βιθυνία, Ανατολική Θράκη κ.λπ.)  που υπέστησαν την πολιτική της Γενοκτονίας κατά την περίοδο 1914-1923. Είναι πλέον γνωστό ότι η α’ φάση της Γενοκτονίας (1914-1918) άρχισε το 1914 από Ιωνία και Ανατολική Θράκη για να επεκταθεί το 1916 στο μικρασιατικό Πόντο. Η β’ φάση (1920-1923), που πραγματοποιήθηκε εν μέσω του ελληνοτουρκικού πολέμου ξεκίνησε την άνοιξη του 1920 από την Βιθυνία, επεκτάθηκε στον Πόντο και κορυφώθηκε το Σεπτέμβριο του 1922 στην Ιωνία. Θεωρείται ότι ο συνολικός αριθμός θυμάτων κυμαίνεται μεταξύ 700 και 800.000 ατόμων.

Ένα από τα αρνητικά συμπτώματα που χαρακτηρίζει τη διαδικασία υπεράσπισης της ιστορικής Μνήμης μέσω της αναγνώρισης σε εθνικό και διεθνές επίπεδο είναι ο τοπικισμός που οδηγεί στον τεμαχισμό της Γενοκτονίας σε υποσύνολα και στην εν τέλει υποβάθμιση του συνολικού ζητήματος.  Η στάση αυτή μπορεί να ενταχθεί στο γενικότερο φαινόμενο που είναι γνωστό ως Άρνηση της Γενοκτονίας.

H Άρνηση της Γενοκτονίας αποτελεί σε ηθικό επίπεδο μια καταδικαστέα στάση. Υπάρχουν ευρωπαϊκές χώρες όπου  η στάση της Άρνησης για κάποιες περιπτώσεις Γενοκτονιών (Εβραίοι, Αρμένιοι) αποτελεί αδίκημα ποινικά κολάσιμο. Πάντως ανεξαρτήτως του αν έχει θεσμοθετηθεί η Άρνηση ως νομικό αδίκημα, αποτελεί μια αποκρουστική πράξη που επιβραβεύει το ίδιο το έγκλημα της Γενοκτονίας. Ως Άρνηση νοούνται συμπεριφορές  που είτε αμφισβητούν ανοιχτά το γεγονός, είτε το αποκρύπτουν και το σχετικοποιούν.

Ως Άρνηση της Γενοκτονίας εννοείται η υποστήριξη της άποψης ότι ο συστηματικός διωγμός και η γενοκτονία με την υποκίνηση του νεοτουρκικού οθωμανικού κράτους κατά των Ελλήνων της Οθ. Αυτοκρατορίας δεν συνέβη ποτέ ή συνέβη σε μικρότερο βαθμό ή συνέβη σε ένα μόνο τμήμα του έθνους ενώ εξαιρέθηκαν της εξόντωσης τα υπόλοιπα.

Στην τελευταία κατηγορία υπάγονται οι προσπάθειες τεμαχισμού της ενιαίας Γενοκτονίας του ελληνισμού της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας, της καταξίωσης του τοπικισμού, της  «προνομιακής»  μεταχείρισης μόνο ενός τμήματος και στην υποβάθμιση των υπόλοιπων μερών της Γενοκτονίας.

Στο πλαίσιο αυτό εντάσσεται και η πρόσφατη προσπάθεια για αναγνώριση της Γενοκτονίας (μόνο του τμήματος που συνέβη στο μικρασιατικό Πόντο) από τη Γερουσία του Καναδά με πρωτοβουλία  των γερουσιαστών Pana Merchan και Leo Housakos, το Ελληνοκαναδικό Κογκρέσο, την Ποντιακή Αδελφότητα Τορόντο «Παναγία Σουμελά.

Ως Ο.Π.Σ.Ε. εκτιμούμε ότι οι προτείνοντες εξαπατήθηκαν από πονηρούς και μεροληπτικούς ακτιβιστές -χωρίς να ζητήσουν την άποψη των πραγματικών  ιστορικών του προσφυγικού ελληνισμού- και γι αυτό στην πρότασή τους απέκρυψαν το υπόλοιπο τμήμα της Γενοκτονίας των Ελλήνων της Οθ. Αυτοκρατορίας.

Καλούμε τους Pana Merchan, Leo Housakos, το Ελληνοκαναδικό Κογκρέσο, την Ποντιακή Αδελφότητα Τορόντο «Παναγία Σουμελά καθώς και την Ομοσπονδία Ποντιακών Σωματείων ΗΠΑ-Καναδά να σταματήσουν τη μερική αυτή διαδικασία η οποία προσβάλλει τον προσφυγικό ελληνισμό, πλαστογραφεί τα ιστορικά δεδομένα και εντάσσεται στην κατηγορία της  Άρνησης της Γενοκτονίας.

Καλούμε επίσης τις υπόλοιπες Προσφυγικές Ομοσπονδίες της Ελλάδας και του Κόσμου να τοποθετηθούν με σαφήνεια απέναντι στο μείζον αυτό ιστορικό αλλά και ηθικό ζήτημα.

 

 

21/12/2016 - Posted by | -προσφυγιά, -παράνοια, -Άρνηση Γενοκτονίας

4 Σχόλια »

 1. Η ΟΠΣΕ το έστειλε σε όλους τους εμπλεκόμενους καθώς και στις υπόλοιπες προσφυγικές ομοσπονδίες.

  brotherhoodpontion, pana.merchant, Leo.Housakos, Jim.Watson, mayor_tory-toronto, ΠΟΕ, ΠΟΠΣ, ΟΙΟΜΚΩ, ΠΑΟΝΕ, ΠΟΕ ΑΘΗΝΑΣ, ΠΟΘΣ, ΠΑΝΟΣ ΚΑΜΜΕΝΟΣ

  Θα έχουν πολύ ενδιαφέρον οι αντιδράσεις τους

  Σχόλιο από Μικρασιατο-πόντιος | 21/12/2016

 2. H κουτοπονηριά του Μαλκίδη, φαίνεται ξεκάθαρα στο κείμενό του
  ————————————————————————————————————-

  Σάββατο, 17 Δεκεμβρίου 2016

  Το ζήτημα της Γενοκτονίας στη Γερουσία του Καναδά

  Θ. Μαλκίδης

  Στην Καναδική Γερουσία το ζήτημα της Γενοκτονίας

  Χαίρομαι ιδιαιτέρως για την εισαγωγή του ζητήματος της αναγνώρισης της Γενοκτονίας από τη Γερουσία του Καναδά. Είναι μία προσπάθεια δική μας, που έχει ονοματεπώνυμο, διαρκή προσπάθεια, σοβαρότητα, ανιδιοτέλεια, εντιμότητα και πίστη στην τελική νίκη. Είναι ένας αγώνας με πρωταγωνιστές. Από τους συμπατριώτες μας Γερουσιαστές Pana Merchan και Leo Housakos, το Ελληνοκαναδικό Κογκρέσο, μία χούφτα Ελλήνων Ποντίων του Καναδά και όλους εμάς που παρ’ όλες τις δυσκολίες, από το εσωτερικό και το εξωτερικό μέτωπο, πιστεύουμε στην αλήθεια, στο δίκαιο, στην αναγνώριση.

  Πριν λίγες μέρες μιλώντας στις εκδηλώσεις που οργανώθηκαν στο Τορόντο του Καναδά και προετοιμάζοντας την εισαγωγή του ζητήματος στη Γερουσία, ανέφερα ότι δεν υπάρχει αμφιβολία τα μέτρα που έχουν ληφθεί κατά των Ελλήνων που ζούσαν στην Οθωμανική Αυτοκρατορία αποτελεί γενοκτονία, όπως ορίζεται από τη σχετική σύμβαση του ΟΗΕ για την Πρόληψη και την καταστολή του εγκλήματος της Γενοκτονίας.

  Η θεσμική κίνηση των Γερουσιαστών μας, η πράξη αναγνώρισης της Γενοκτονίας από την κυβέρνηση του Καναδά, η οποία καλείται να ορίσει 19η Μαΐου ως Ημέρα Μνήμης, έχει ήδη συγκεντρώσει τη στήριξη πολλών μελών της Γερουσίας, στοχεύοντας στη ψήφιση της σχετικής πρότασης το νέο έτος.

  Η πρόταση, η οποία έρχεται με μέσα τις αναγνωρίσεις της Γενοκτονίας από την πρωτεύουσα Οττάβα και την πόλη του Τορόντο, καλεί την κυβέρνηση του Καναδά,

  (Α) να αναγνωρίσει τη γενοκτονία και να καταδικαστεί κάθε προσπάθεια να αρνηθεί ή να νοθευτεί η ιστορική αλήθεια ως κάτι λιγότερο από γενοκτονία που συνιστά έγκλημα κατά της ανθρωπότητας και
  (Β) να ορίσει την 19η Μαΐου σε όλο τον Καναδά ως ημέρα μνήμης για τους Έλληνες που σκοτώθηκαν ή εκδιώχθηκαν.
  ……………….

  Σχόλιο από Μικρασιατο-πόντιος | 21/12/2016

 3. Η απατεωνιά του Μαλκίδη συνεχίζεται… Αναφέρει σφαγες παντού στη Μικρά Ασία για να ζητήσει υποστήριξη της προσπάθειας του Καναδά.

  Είναι αδιανόητο αυτό που συμβαίνει:http://malkidis.blogspot.gr/2017/02/blog-post_22.html

  Σχόλιο από Protagonistis | 28/02/2017

 4. Δείτε ένα κείμενο του Μαλκίδη: http://malkidis.blogspot.gr/2017/02/blog-post_61.html

  Εδώ βρισκόμαστε σε μια αποκρουστική εκδοχή της απατεωνιάς και της πλαστογραφίας.

  Ο Μαλκίδης, ανεψιός του Μιχάλη Χαραλαμπίδη, χρησιμοποιεί την γενοκτονία στο σύνολο της Μικράς Ασίας για να προωθήσει την μερική αναγνώριση (μόνο στον Πόντο) που επιζητούν οι χρηματοδότες του, εξευτελίζοντας και τον ίδιο τον Πόντο, περιφρονώντας τόσο την αληθινή ιστορία, όσο και την αντίδραση συλλογικών φορέων και επιστημόνων.

  Φτάνει σε τέτοια σημεία παραχάραξης και προβοκάτσιας, ώστε τις αντιρρήσεις όλων μας, όπως και την επίσημη καταγγελία από την ΟΠΣΕ να την εντάσσει στην «τουρκική προπαγάνδα» και γράφει αυτό το απίστευτο: «Το δυστύχημα είναι ότι μαζί με τα αναμενόμενα εμπόδια από τους Φασίστες επιγόνους του δασκάλου του Χίτλερ και των Ναζί, Μουσταφά Κεμάλ, έχουμε και την Ελλαδική υπονόμευση. Εδώ έχουμε τα όργανα της προβοκάτσιας και της υπονόμευσης, τους επί δεκαετίες συμβούλους και συνυποψηφίους του πράσινου, μπλε και ροζ καθεστώτος και συνοδοιπόρους του παρακράτους.
  Οι οποίοι όταν δεν μπορούν να ελέγξουν την πορεία του ζητήματος και να το καταναλώσουν, πουλώντας το σε υπουργούς, βουλευτές και υπηρεσίες, μιλώντας για ηθική (!), ιστορία (!) και μνήμη (!), προσπαθούν να το σταματήσουν.»

  Εδώ βρισκόμαστε μπρος στην αποθέωση του παράλογου και καταλαβαίνουμε γιατί πήγε τόσο στραβά το θέμα της Γενοκτονίας

  Σχόλιο από ISTORISTIS | 01/03/2017


Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: