-Από το μπουρκίνι στο τσνιούτ… Μήπως ο Μεσαίωνας είναι εδώ;
Γενικά πιστεύαμε ότι τις μεσαιωνικές συνήθειες και τις θρησκευτικές προκαταλήψεις ενάντια στο ανθρώπινο Σώμα τις είχαμε αφήσει πίσω…
Όμως η εμφάνιση ενός συντηρητικού και φανατικού ισλαμισμού που επηρεάζει «στο όνομα του Προφήτη» ακόμα και τις ενδυματολογικές συνήθειες των γυναικών, ξαναέφερε στην επιφάνεια το ερώτημα για τα όρια της φιλελεύθερης Ευρώπης, της ανοχής αλλά και της αντιμετώπισης του σκοταδισμού.
Πάντως είναι αποκαλυπτικό και εντελώς θλιβερό το γεγονός ότι σταματήσαμε πλέον να ασχολούμαστε με τα όσα είχαμε συνηθίσει έως τώρα, όπως π.χ. τις ποικίλες ερμηνείες του μαρξισμού και του λενινισμού και έχει καταντήσει να είναι πιο ιν στις μέρες μας να συζητάμε για τον Προφήτη και τις σύγχρονες επιρροές των ανοησιών του 6ου μ.Χ. αιώνα.
Έτσι, το να συζητάμε για τη σοβιετική εμπειρία του 20ου αιώνα, για το τι σημαίνει σήμερα Αριστερά κ.λπ. κ.λπ…. είναι σήμερα μάλλον λιγάκι μπανάλ, ενώ πιο ερεθιστικό και ενδιαφέρον είναι να συζητάμε για το Ισλάμ, το μπουρκίνι, την ισλαμοφοβία και την αντικαπιταλιστική ουσία του Τζιχάντ, όπως πιστεύουν κάποιοι πυροβολημένοι σύντροφοι




Κάτω: στις αρχές του 21ου αιώνα

OI ΦΑΝΑΤΙΚΟΙ ΕΒΡΑΙΟΙ
.
Δεν φοράνε μπουρκίνι μόνο οι μουσουλμάνες –Δείτε το μαγιό που προτείνουν στο Ισραήλ [εικόνες]
.
Η Yardena είναι ιδιοκτήτρια της μάρκας μαγιό Sea-Secret. Φανατική του ιουδαϊσμού αυτή η γυναίκα μητέρα εννέα παιδιών λάνσαρε το μαγιό που καλύπτει όλο το σώμα πριν από δέκα χρόνια για τις γυναίκες της ιουδαϊκής κοινότητας ανά τον κόσμο.
Η φίρμα πουλάει στη Γαλλία και στις ΗΠΑ και οι πελάτισσες προέρχονται από όλες τις θρησκείες.
«Δημιουργήσαμε προϊόντα για όλες τις θρησκείες, οι χριστιανές και οι μουσουλμάνες έχουν τα ίδια στάνταρτς με τις εβραίες γυναίκες, καλύπτονται όπως κι εμείς. Ειδικά οι μουσουλμάνες καλύπτονται όπως κι εμείς, κάποιος περισσότερο», δηλώνει.
Για την Yardena το μαγιό είναι μια απελευθέρωση. Η ίδια το βλέπει σαν έναν σύνδεσμο ανάμεσα στη θρησκευτική της πίστη και στην ελευθερία κινήσεων.
Το κλασικό μαγιό των θρησκευόμενων γυναικών του Ισραήλ λέγεται Tsniout και μπορεί να είναι μαύρο ή πολύχρωμο, αλλά καλύπτει τα επίμαχα σημεία με μεγάλη προσοχή και είναι υποχρεωτικά ως το γόνατο. Ωστόσο, μετά τα γεγονότα στη Νίκαια και τα προβλήματα που δημιουργήθηκαν με το μουσουλμανικό μπουρκίνι, πολλές Εβραίες ανησύχησαν ότι αν φορούσαν το Tsniout για να πάνε στην παραλία ή στην πισίνα θα μπορούσαν να τραβήξουν την προσοχή της αστυνομίας.
Επιχείρησαν λοιπόν να ελαφρύνουν το μαγιό βγάζοντας τη μαντήλα και φορώντας μια περούκα ώστε να κρύβουν τα μαλλιά τους. Οι περισσότερες, όπως δηλώνει η σχεδιάστρια Yardena, θεώρησαν τη συζήτηση για το μαγιό επιθετική για τη θρησκεία τους. «Είναι κάτι καινούριο για εμάς. Και δεν είναι απλό», προσθέτει η Yardena.]
Στόχος της σεμνής Εβραίας, όπως λέει, είναι να παραμένει διακριτική.
Η επιχείρηση Sea-Secret πουλούσε ως τώρα 3.000 μαγιό το χρόνο αλλά οι πωλήσεις ανέβηκαν τα τελευταία 5 χρόνια στο Ισραήλ. Αλλά από τη στιγμή που ξεκίνησε η πολεμική για το μπουρκίνι, η επιχείρηση της Yardena γνώρισε μια ανέλπιστη δωρεάν διαφήμιση
—————————————————-
Και βέβαια, από τη συζήτηση δεν μπορούσαν να λείπουν και οι νεοελληνικές γελοιότητες των δικών μας τρολ, όπως η freakοειδής παρακάτω αφίσα:
MIA ENDIAFEROYSA PROSEGGISH APO TOY SARANTAKOY:
————————————————————————————————–
Θανάσης Αντωνίου said
30 Αυγούστου, 2016 στις 12:12
Καλημέρα
Είμαι κατά της απαγόρευσης του μπουρκίνι διότι πιστεύω πως κάθε άνθρωπος μπορεί να φοράει οτι θέλει όταν κάνει μπάνιο- δεν το συζητάω.
Ταυτόχρονα όμως θεωρώ γελοίο, αηδιαστικό, το φαινόμενο μιας γυναίκας ντυμένης κατά τέτοιο τρόπο να κάνει δημόσια μπάνιο.
Γιατί όμως κάποιες μουσουλμάνες φοράνε μπουρκίνι; Αναρωτηθήκατε; Εννοώ τη φιλοσοφική ερμηνεία.
Για να μην τις βλέπουν τα μάτια των ‘τρίτων’ ανδρών, οι οποίοι είναι εκ προοιμίου όλοι ανώμαλοι, γουρούνια, αισχροί, ερεθισμένοι σεξουαλικά, πόρνοι κ.λπ. Αυτό πιστεύουν οι λιγοστές μουσουλμάνες που φοράνε αυτά τα γελοία φορέματα και τις μπούρκες. Ή έτσι τις έμαθαν… Έχουνε όμως ευθύνη…
Μας μισούν, μας σιχαίνονται συλλήβδην, νιώθουν μιαρές και ‘βιασμένες’ αν εκτεθούν στα μάτια μας, των ανδρών εννοώ. Εκτός του ενός βέβαια που είναι ο σύζυγος.
Αυτές είναι οι ‘πολυπολιτισμικές’, τάχα μου μορφωμένες, ανεκτικές και δυναμικές, και άλλα τέτοια αστεία επίθετα, μουσουλμάνες. Κομπλεξικές είναι απλώς, κυρίες και κύριοι. Φανατισμένες, κομπλεξικές μουσουλμάνες.
Ανήκουν σε έναν άλλο πολιτισμό, βάρβαρο κατ’ εμέ (προσωπική ασφαλώς άποψη), με τον οποίο δυστυχώς είμαι υποχρεωμένος να ζήσω, γιατί εγώ προέρχομαι από την Αναγέννηση και το Διαφωτισμό και είμαι υποχρεωμένος να ανέχομαι τη διαφορετικότητα (Βολταίρος…) και από το αρχαίο ελληνικό πολιτισμό που λάτρευε το γυμνό σώμα.
Πολύ σύντομα όμως, δυστυχώς, θα χρειαστεί για όλα αυτά να παλέψω, γιατί δεν είναι αυτονόητα για τις φανατισμένες αυτές γυναίκες.
Θανάσης Αντωνίου
———————————————————————–