Πόντος και Αριστερά

……. 'μώ τον νόμο σ' !

Επιταχύνεται η παγκόσμια αποσταθεροποίηση

map1696«Καλώς ή κακώς είμαστε ένα σταυροδρόμι. Η εμπλοκή μας με την δήθεν «πολιτισμένη πλευρά» απέναντι σε Ρωσία, αραβικό και μουσουλμανικό κόσμο και με δεδομένη την εμπλοκή που αναμένεται στα Βαλκάνια υπό τον ενεργό ρόλο της Τουρκίας, θα πρέπει να μας κάνει να αναλογιστούμε σοβαρά για την εξωτερική πολιτική, την άμυνα της χώρας, το ρόλο της στο νέο περιβάλλον που ήδη δημιουργείται. Η πολιτική του «ναι σε όλα» μας οδηγεί σε σίγουρους υφάλους, σε κοινωνικά και εθνικά ναυάγια.»
Του Ρούντι Ρινάλντι από τον «Δρόμο της Αριστεράς»

Οι επικίνδυνοι σχεδιασμοί της δύσης με πρόσχημα το τέρας που η ίδια εξέθρεψε βάζουν τέλος στη δημοκρατία και απειλούν τους λαούς

Με την πτώση του Τείχους (1989) οι πανηγυρισμοί συνοδεύτηκαν από την υπόσχεση μιας διαρκούς ειρήνης σ’ έναν κόσμο ελευθερίας, συνεργασίας και δημοκρατίας. Αντ’ αυτού γίναμε μάρτυρες διαδοχικών πολεμικών επεισοδίων, πολέμων νέου τύπου που, πρόσφατα, όπως υποδεικνύουν αρκετά στοιχεία και γεγονότα σε ολόκληρο τον πλανήτη έχουν αποκτήσει -χωρίς αμφιβολία- ιδιαίτερα επικίνδυνες διαστάσεις.

Από τις επεμβάσεις που είχαν χαρακτήρα γενικής πρόβας και επίδειξης δύναμης και αποφασιστικότητας σε Γρενάδα και Παναμά, τον οποίο οι ΗΠΑ κατέλαβαν με εισβολή που προκάλεσε 15-25 χιλιάδες νεκρούς, περάσαμε στον πρώτο πόλεμο του Κόλπου, στον πόλεμο της Γιουγκοσλαβίας που οδήγησε στο διαμελισμό της χώρας, για να ακολουθήσουν ο πόλεμος ενάντια στον Αφγανιστάν, το Ιράκ, η διάλυση της Λιβύης, η κρίση στην Ουκρανία και φυσικά ο διεθνοποιημένος πόλεμος που εξελίσσεται δραματικά στη Συρία. Όλο αυτό το διάστημα, σε άλλες νευραλγικές περιοχές, δεν έλειψαν φυσικά τα συνοριακά επεισόδια, οι εντάσεις, οι επεμβάσεις της διεθνούς κοινότητας (Γεωργία, Μέση Ανατολή, Αφρική, Ν.Α. Ασία).

Σύγχρονοι πόλεμοι

Πολλά θα μπορούσαν να ειπωθούν για τους σύγχρονους πολέμους. Υπάρχουν ακήρυχτοι και κηρυγμένοι πόλεμοι. Υπάρχουν πόλεμοι που διεξάγουν κάποιες χώρες ενάντια σε άλλες, υπάρχουν και πόλεμοι όπου συγκροτούνται διεθνείς συνασπισμοί-συμμαχίες που εκστρατεύουν και μοιράζονται τη «δουλειά». Στήνονται ολόκληρες συμμαχίες ή επανασυγκροτούνται μπλοκ μετά από διαιρέσεις (πόλεμος Ιράκ, παλαιά και νέα Ευρώπη) άλλοι γίνονται στο όνομα της Διεθνούς Κοινότητας και άλλοι χωρίς καμιά έγκριση από τον ΟΗΕ.

Οι ηττημένοι του Β’ Παγκόσμιου Πόλεμου επανεξοπλίζονται, οι στρατιωτικές τους δαπάνες αυξάνονται, αλλάζουν τα Συντάγματά τους που μέχρι πρότινος απαγόρευαν κάθε εμπλοκή έξω από τα σύνορά τους.

Κίνα, Ινδία, Βραζιλία, παρουσιάζουν ιδιαίτερα υψηλό ποσοστό εξοπλιστικών δαπανών, ενώ ένας ακόμα δείκτης που υποδηλώνει την ένταση της πολεμικής τάσης είναι τα προσφυγικά κύματα που αγγίζουν πια τα 65 εκατομμύρια εκτοπισμένων ανθρώπων.

Πίσω απ’ το προφανές

Ο σύγχρονος γύρος πολέμων είναι πιο έντονος, έχει περισσότερα του ενός επίκεντρα, ασαφείς ακόμα συμμαχίες και στόχους. Μόνιμος, ωστόσο, καμβάς πίσω από όλα όσα βλέπουμε και μοιάζουν ασύνδετα, είναι η προσπάθεια των ΗΠΑ να επιβραδύνουν την παγκόσμια παρακμή τους και αυτό επιχειρούν να το πετύχουν με νέες σταυροφορίες ενάντια στην… τρομοκρατία και πρόσφατα ενάντια στην Ρωσία.

Σ” αυτά τα δύο επίκεντρα πολεμικών αναμετρήσεων, Ουκρανίας και Συρίας, διασταυρώνονται τα δύο τόξα (ΗΠΑ-Ρωσία) και των συμμάχων τους. Εξαιρετικό ενδιαφέρον παρουσιάζει ο «περίεργος» πόλεμος ενάντια στον ISIS. Μέσα στη δίνη γεγονότων και διεργασιών παράγονται και αποτελέσματα όπου οι πτέρυγες του φανατικού φονταμενταλισμού (ενώ αρχικά τροφοδοτούνται και παίζουν το ρόλο των χρηματοδοτών τους) κάποια στιγμή ξεφεύγουν από τον έλεγχο και αυτονομούνται.

Όλα αυτά μπορούν να εκληφθούν ως σταθμοί προετοιμασίας γενικότερων αντιπαραθέσεων και σοβαρότερων πολεμικών εμπλοκών και αναμετρήσεων, παγκόσμιας εμβέλειας και εμπλοκής. Για όσους επιμένουν να διδάσκονται από την Ιστορία, ο Β’ Παγκόσμιος Πόλεμος ξεκίνησε με την κατάληψη της Μαντζουρίας από την Ιαπωνία το 1931 και στη συνέχεια γενικεύτηκε. Για όποιον, λοιπόν, επιμένει να σκέπτεται, δύο είναι τα σημαντικά προβλήματα: Τι θα κάνει η Ευρώπη μπροστά σε αυτήν την κλιμάκωση της τάσης προς τον πόλεμο; Θα αντέξει μέσα σε 100 χρόνια να γίνει 3 φορές πεδίο παγκόσμιας αναμέτρησης; Αυτή τη στιγμή είναι μπλεγμένη και δεμένη στα δεσμά του ΝΑΤΟ, συμμετέχει με αποφάσεις του διευθυντηρίου της σε αποικιοκρατικούς ιμπεριαλιστικούς πολέμους. Μια δημοκρατική κοινωνική και ειρηνική Ευρώπη όμως, έχει κάθε λόγο και συμφέρον να αποσυρθεί από όλες τις εμπόλεμες περιοχές, να βοηθήσει τις άλλες χώρες να οικοδομήσουν την οικονομία τους, να παραμείνουν οι πολίτες τους στη γη τους, να μην περιπλανώνται ως πρόσφυγες ή μετανάστες. Κάθε άλλη επιλογή θα γεννά Παρίσια και ανάλογα γεγονότα στο έδαφός της.

Τα του οίκου μας

Ως προς την παράμετρο που αφορά τη χώρα μας: Καλώς ή κακώς είμαστε ένα σταυροδρόμι. Η εμπλοκή μας με την δήθεν «πολιτισμένη πλευρά» απέναντι σε Ρωσία, αραβικό και μουσουλμανικό κόσμο και με δεδομένη την εμπλοκή που αναμένεται στα Βαλκάνια υπό τον ενεργό ρόλο της Τουρκίας, θα πρέπει να μας κάνει να αναλογιστούμε σοβαρά για την εξωτερική πολιτική, την άμυνα της χώρας, το ρόλο της στο νέο περιβάλλον που ήδη δημιουργείται. Η πολιτική του «ναι σε όλα» μας οδηγεί σε σίγουρους υφάλους, σε κοινωνικά και εθνικά ναυάγια.

Απαιτείται συνολικός αναπροσανατολισμός όχι μόνο στην κατεύθυνση εκπλήρωσης «συμμαχικών υποχρεώσεων» αλλά μιας πραγματικής πολυδιάστατης πολιτικής που θα θέσει σε πρώτο πλάνο την διέξοδο της χώρας και την αντοχή της μπροστά σε μεγάλες κοινωνικές και εθνικές καταστροφές. Μέχρι τώρα όλες οι κυβερνήσεις συμπεριλαμβανομένης και της τωρινής κινούνται κοντόθωρα, χωρίς στρατηγική, χωρίς ουσιαστική απάντηση στις προκλήσεις και τις απειλές, χωρίς πρωτοτυπία και προοπτική. Αυτός ο δρόμος οδηγεί, αναμφίβολα, στην προτεκτορατοποίηση της Ελλάδας υπό την κηδεμονία ΗΠΑ και Ε.Ε.

– See more at: http://www.e-dromos.gr/epitaxynetai-h-pagkosmia-aposta8eropoihsh/#sthash.BUqy7Zp4.dpuf

23/11/2015 - Posted by | -Δρόμος εφημερίδα

4 Σχόλια »

 1. Έτσι όπως τα περιγράφετε έχουν τα πράγματα. Δεν μπορούμε να αλλάξουμε τώρα συμμαχίες. Το σπουδαιότερο που μπορούμε να κάνουμε.είναι να μείνουμε ενωμένοι. Αν και αυτήν τη φορά διχαστούμε, ούτε ο θεός δεν πρόκειται να μας λυπηθεί. Το να μείνουμε πονιασμενη δεν είναι εύκολο, γίνει αυτό από τώρα πρέπει να βάλουμε τα θεμέλια. Το πως ας το δουλέψουμε.

  Σχόλιο από kyriakos Ioannidis | 23/11/2015

 2. Russia “Violated” Turkish Airspace Because Turkey “Moved” Its Border

  ……………………..
  …………………….

  http://www.globalresearch.ca/russia-violated-turkish-airspace-because-turkey-moved-its-border/5480430

  Σχόλιο από Β....... | 24/11/2015

 3. Ιωάννης Αθαν. Μπαλτζώης, Τα e-mail της Χίλαρι αποκαλύπτουν γιατί κατέστρεψαν την Λιβύη!
  BY ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΠΟΙΟΤΗΤΑ on 28/06/2017
  Πριν από έξη χρόνια, μετά την βίαια κατάρρευση του καθεστώτος Καντάφι στην Λιβύη, από αντικαθεστωτικούς «επαναστάτες», με την ευγενή προσφορά και την αμέριστη βοήθεια του ΝΑΤΟ, σε άρθρο μας είχαμε αναφερθεί ότι τα αίτια ήταν η βουλιμία των Δυτικών, με πρωτεργάτες την Γαλλία, για αρπαγή των πλουσίων κοιτασμάτων Υ/Δ της Λιβύης και η προσπάθεια του Καντάφι για δημιουργία ενός κοινού νομίσματος και ιδιαίτερα για τις πετρελαϊκές χώρες στις συναλλαγές των στην πετρελαϊκή αγορά, σε αντικατάσταση του δολαρίου.

  Δες το άρθρο :http://www.analystsforchange.org/2011/10/blog-post_15.html (4) . Σήμερα τα αποκαλυπτικά μηνύματα, από τα χιλιάδες e-mail της Χίλαρι Κλίντον, που είδαν το φως της δημοσιότητας, αποτελούν πραγματικά εξαιρετικά δώρα στους αναλυτές και στα ΜΜΕ, που συνεχίζουν να αποκαλύπτουν τον σκοτεινό κόσμο της διεθνούς πολιτικής και των κολοσσιαίων οικονομικών συμφερόντων.

  Ως γνωστόν, το 2011, η πρόταση της Γαλλίας στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ, ήταν αυτή που οδήγησε στην απόφαση της 18/3/2011, του ψηφίσματος του ΣΑ του ΟΗΕ , για την δημιουργία μιας Ζώνης Απαγόρευσης Πτήσεων ( No Fly Zone) στον εναέριο χώρο της Λιβύης , με σκοπό την προστασία των πολιτών της Λιβύης (sic) και κατόπιν αυτού, το τι ακολούθησε μετά στην χώρα!! Αν δε ληφθεί υπόψη η σημερινή χαοτική κατάσταση στην Λιβύη (σήμερα θεωρείται False State), τότε θα μας προκαλέσει θλίψη και θυμηδία η απόφαση αυτή του ΟΗΕ και η αυθεντικότητα της δήθεν ανησυχίας της Γαλλίας και των Δυτικών για τους κατοίκους της κατεστραμμένης πλέον χώρας. Έτσι, διαβάζουμε σήμερα ότι ένα από τα 3.000 μηνύματα της Χίλαρι Κλίντον, που κυκλοφόρησε από το Στέιτ Ντιπάρτμεντ, όταν ήταν Υπουργός Εξωτερικών, αποκάλυψε με στοιχεία ότι η πρόθεση του ΝΑΤΟ για την ανατροπή του Καντάφι τροφοδοτήθηκε πρώτον από την επιθυμία τους να καταργήσουν το σχεδιαζόμενο αφρικανικό νόμισμα που θα υποστηρίζεται από χρυσό και δεύτερον για τα τεράστια αποθέματα πετρελαίου της Λιβύης.

  Το εν λόγω μήνυμα είχε αποσταλεί στην Υπουργό Εξωτερικών Χίλαρι Κλίντον από τον ανεπίσημο σύμβουλό της, τον Σίντευ Μπούμενταλ (Sydney Blumenthal) με τον χαρακτηριστικό τίτλο “Ο πελάτης της Γαλλίας και ο χρυσός του Καντάφι”. (1)

  Το email αποκαλύπτει και καταδεικνύει τον πρόεδρο της Γαλλίας Νικολά Σαρκοζί ως τον οργανωτή και επικεφαλής της επίθεσης κατά της Λιβύης με πέντε ειδικούς στόχους:

  Να αποκτήσει (η Γαλλία) το Λιβυκό πετρέλαιο.
  Να διασφαλίσει τη Γαλλική επιρροή στην περιοχή.
  Να αυξήσει τη φήμη του Σαρκοζί στο εσωτερικό της χώρας.
  Να ασκήσει τη Γαλλική στρατιωτική δύναμη.
  Να εμποδίσει την επιρροή του Καντάφι, σε αυτό που Θεωρείται “Γαλλόφωνη Αφρική” (Francophone Africa).
  Το πιο εκπληκτικό είναι το μεγάλο τμήμα του ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, που περιγράφει την τεράστια απειλή που αποτελούν τα αποθέματα χρυσού και αργύρου του Καντάφι, που υπολογίζονται σε “143 τόνους χρυσού και παρόμοιο ποσό σε ασήμι” (αξίας πολλών δις Ευρώ), και με σκοπό να χρησιμοποιηθεί μελλοντικά, ως το κύριο αφρικανικό νόμισμα.

  Εδώ ήταν το τμήμα του ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που αποδείκνυε ότι σκοπός του ΝΑΤΟ ήταν η καταστροφή της Λιβύης (2) , πλην όμως δεν είναι δυνατόν σήμερα να αναγνωστεί, καθόσον έχει ήδη αποσυρθεί (και καταστραφεί!!), παρ’ όλα αυτά έχει διασωθεί από αναλυτές το αντίστοιχο τμήμα που έλεγε επακριβώς:

  «This gold was accumulated prior to the current rebellion and was intended to be used to establish a pan-African currency based on the Libyan golden Dinar. This plan was designed to provide the Francophone African Countries with an alternative to the French franc (CFA)”.

  Δηλαδή, «αυτός ο χρυσός συσσωρεύτηκε πριν από την τρέχουσα εξέγερση και προοριζόταν να χρησιμοποιηθεί για την καθιέρωση ενός παν αφρικανικού νομίσματος βάσει του χρυσού δηναρίου της Λιβύης. Το σχέδιο αυτό σχεδιάστηκε για να παρέχει στις χώρες της Γαλλόφωνης Αφρικής εναλλακτική λύση στο Γαλλικό φράγκο». Βέβαια εδώ αναφέρονται σε Γαλλικό Φράγκο, αν και στην Ευρώπη το κοινό νόμισμα ήταν το Ευρώ, η Γαλλία συμμετείχε από την αρχή στο κοινό νόμισμα και αυτό εγείρει πολλά ερωτηματικά, γιατί αναφέρονται σε Γαλλικό Φράγκο και όχι σε Ευρώ; Μήπως ξέρουν κάτι οι Αμερικανοί, ή υπήρχε κάποιο άλλο σχέδιο για το κοινό Ευρωπαϊκό νόμισμά;

  Οι Γαλλικές υπηρεσίες πληροφοριών ανακάλυψαν αυτό το σχέδιο λίγο μετά την έναρξη της Λιβυκής εξέγερσης, ως μέρος της λεγόμενης «Αραβικής Άνοιξης» και αυτός ήταν ίσως ο σημαντικότερος, από τους παράγοντες που επηρέασαν την απόφαση του Προέδρου Νικολά Σαρκοζί να αποφασίσει, ώστε η Γαλλία να επιτεθεί στη Λιβύη, παρασύροντας και λοιπά μέλη του ΝΑΤΟ, για την επίτευξη του σκοπού των. Σύμφωνα με αναλυτές τα σχέδια του Σαρκοζί υπαγορεύτηκαν από τους εξής παράγοντες:

  Την επιθυμία να αποκτηθεί μεγαλύτερο μερίδιο της παραγωγής πετρελαίου της Λιβύης.
  Να αυξήσει την Γαλλική επιρροή στη Βόρεια Αφρική.
  Στην βελτίωση της εσωτερικής πολιτικής κατάστασής του στη Γαλλία.
  Στο να παράσχει στις Γαλλικές Ε.Δ. μια ευκαιρία να επαναβεβαιώσουν τη θέση τους στον κόσμο.
  Στην αντιμετώπιση της ανησυχίας των συμβούλων του σχετικά με τα μακροπρόθεσμα σχέδια του Καντάφι για να αντικαταστήσει τη Γαλλία ως την κυρίαρχη δύναμη στη Γαλλόφωνη Αφρική.
  Έτσι μόλις οι γαλλικές υπηρεσίες πληροφοριών ανακάλυψαν τα σχέδια του χρυσού δηναρίου του Καντάφι, αποφάσισαν να προωθήσουν την εκστρατεία εναντίον του – έχοντας συγκεντρώσει αρκετούς καλούς λόγους για να πραγματοποιηθεί, παρασύροντας και τις άλλες χώρες του ΝΑΤΟ και ιδιαίτερα τις ΗΠΑ και το Ηνωμένο Βασίλειο. Με αποτελέσματα που δυστυχώς τα βλέπουμε εμφανώς σήμερα. Μια Λιβύη, όχι απλώς να έχει καταστραφεί, αλλά να έχει τουλάχιστον τριχοτομηθεί στην πράξη, με αλληλοσυγκρουόμενες εξτρεμιστικές ισλαμιστικές οργανώσεις να κυριαρχούν σε μεγάλα εδαφικά τμήματα της άλλοτε ενιαίας χώρας. Οι δε εξτρεμιστικές Ισλαμιστικές οργανώσεις, όπως η Αλ Κάιντα, το ISIS και άλλες να έχουν μεταφέρει τμήματά τους και την τρομοκρατική ισχύ τους στην Λιβύη και να αναμένονται μετά την Συρία και το Ιράκ, συγκρούσεις παρόμοιας μορφής, με αποτελέσματα χειρότερα για την Ευρώπη, όπως διόγκωση του μεταναστευτικού, αύξηση των τρομοκρατικών επιθέσεων σε πολλούς και διαφορετικούς μαλακούς στόχους στην Ευρώπη . Μάλιστα και εδώ είναι το τραγικό, ο Καντάφι είχε προηγουμένως προειδοποιήσει την Ευρώπη, σε «προφητικές» τηλεφωνικές συνομιλίες του με τον Τόνι Μπλερ, ότι η πτώση του θα προκαλούσε την άνοδο του ισλαμικού εξτρεμισμού στη Δύση. Μια προειδοποίηση που θα παρέμενε αδιάφορη, η δε επαλήθευσή των προειδοποιήσεων Καντάφι γίνεται με τραγικό τρόπο σήμερα. Και τούτο διότι στην σκληρή εξωτερική διεθνή πολιτική σκηνή, οι προτεραιότητες είναι διαφορετικές. Οπότε, τι αξία έχουν κάποιες ζωές στην Ευρώπη, όπως (και δεκάδες έως εκατοντάδες χιλιάδες) στην Λιβύη, στην Συρία, στο Ιράκ, έστω και αν διαλυθεί μια χώρα, όπως συνέβη στις προαναφερόμενες χώρες, αν ο μεγαλύτερος σκοπός και στόχος είναι τα περισσότερα κέρδη στις τσέπες των διεθνών οικονομικών ελίτ ή στην καριέρα πολιτικών, όταν εξυπηρετούνται πολύ καλύτερα από τέτοιες πολιτικές(3);

  Αναφορές:

  https://www.foreignpolicyjournal.com/2016/01/06/new-hillary-emails-reveal-true-motive-for-libya-intervention/

  Click to access C05779612.pdf

  http://www.globalresearch.ca/hillary-emails-reveal-nato-killed-gaddafi-to-stop-libyan-creation-of-gold-backed-currency/5594742
  http://www.analystsforchange.org/2011/10/blog-post_15.html
  *Ο Ιωάννης Αθαν. Μπαλτζώης είναι Αντγος (ε.α.), πρώην ΑΚΑΜ ΤΕΛ ΑΒΙΒ, πρώην Αξκος Επιχειρήσεων της ECMM, στον πόλεμο της Βοσνίας, Δίπλωμα Tactical Intelligence (U.S. Army), Μεταπτυχιακό στην Γεωπολιτική Ανάλυση και Γεωστρατηγική Σύνθεση του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, μέλος του ΔΣ του ΕΛΙΣΜΕ (Ελληνικού Ινστιτούτο Στρατηγικών Μελετών).

  Πηγή: http://www.militaire.gr/%CF%84%CE%B1-e-mail-%CF%84%CE%B7%CF%82-%CF%87%CE%AF%CE%BB%CE%B1%CF%81%CE%B9-%CE%B1%CF%80%CE%BF%CE%BA%CE%B1%CE%BB%CF%8D%CF%80%CF%84%CE%BF%CF%85%CE%BD-%CE%B3%CE%B9%CE%B1%CF%84%CE%AF-%CE%BA%CE%B1%CF%84/

  Σχόλιο από Πόντος και Αριστερά | 04/07/2017

 4. Αυτό που αντιλαμβάνομαι είναι, ότι έχουν σχεδιαστεί μεγάλες γεωπολιτικές αλλαγές στην περιοχή μας και ευρύτερα. Εδώ σας θέλω να μπορέσετε να εκτιμήσετε σωστά την κατάσταση και τις δυνατότητες των εμπλεκομένων, ώστε να γίνουν οι ανάλογες επιλογές και προετοιμασίες σιωπηρά και ιδίως να μη διχαστούμε. Δεν το βλέπω, γιατί αυτοί που κινούνται στο χώρο είναι ανίκανοι και δεν είναι ικανοί ακόμην να διαχειριστούν τα τρέχοντα θέματα. Πρώτη εργασία πρέπει να είναι η οργάνωση και λειτουργία του κράτους, νομίζω δεν μπορούν να αντιληφθούν το πως, η πραγματική ανάπτυξη είναι το επόμενο στοιχείο, η ηρεμία του λαού είναι από τα βασικά στοιχεία. Αυτοί ασχολούνται στο τι έκανες εσύ ή εγώ. Τους ενδιαφέρει το βόλεμα. Συνεπώς είμαστε από αυτούς που θα υποστούμε τις συνέπειες των σχεδίων των μεγάλων.

  Σχόλιο από kyriakos Ioannidis | 04/07/2017


Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: