Πόντος και Αριστερά

……. 'μώ τον νόμο σ' !

-Α ρε Φίλη!!! Τι σου φταίει ο ΣΥΡΙΖΑ και τον εκθέτεις έτσι;

Yunan Bakan Filis, Pontuslu Rumlara Soykırım Yapılmadığı SöylediΓια άλλη μια φορά ο Νίκος ο Φίλης χτύπησε με το γνωστό του τρόπο, που κατά καιρούς έχουμε κριτικάρει στο μπλογκ μας.

Με την αφέλεια που τον διακρίνει και την πονηρή συμπαράσταση της Σίας, έκανε το καλύτερο δώρο στη δεξιά και στην ακροδεξιά γι άλλη μια φορά. Με ανάμικτα συναισθήματα ακούσαμε τον Κασιδιάρη να σχίζει τα ιμάτιά του ως άλλος ένας  υπερασπιστής των προσφύγων και να απειλεί το Ν. Φίλη με μηνύσεις. Διαβάσαμε και την καταγγελία των βουλευτών της Ν.Δ. που λίγους μήνες πριν ψήφισαν μνημονιακώς την αποβολή από τα συνταξιοδοτικά δικαιώματα, δηλαδή την εξόντωση, των γερόντων Ποντίων προσφύγων από την ΕΣΣΔ.

Γιατί τους δίνεις τέτοια όπλα;

Για τη σημασία και τον ορισμό της Γενοκτονίας παραπέμπουμε στο άρθρο του Βλάση Αγτζίδη, ο οποίος αναφέρει:

«Είναι άχαρο να βλέπεις να διαδραματίζονται στο δημόσιο βίο συγκρούσεις για ένα θέμα που δεν υπάρχει στην πραγματικότητα και να εξευτελίζονται με πολιτικάντικο τρόπο μεγάλα ιστορικά γεγονότα. Και εννοώ βέβαια τη σύγκρουση του N. Φίλη με τους αντιπάλους του για το ανύπαρκτο ερώτημα εάν τα όσα συνέβησαν στο μικρασιατικό Πόντο ήταν εθνοκάθαρση ή γενοκτονία.

Το ερώτημα «γενοκτονία ή εθνοκάθαρση;» είναι άτοπο και δεν έχει τη παραμικρή σημασία γιατί  ο όρος «γενοκτονία» είναι ένας νομικός όρος που δημιουργήθηκε μόλις το 1944 και εισήχθη στη διεθνή νομολογία το 1948, ενώ ο όρος «εθνοκάθαρση» είναι ένας κοινός όρος που περιγράφει συμπεριφορές και πρακτικές. Αυτό που φαίνεται είναι ότι τόσο ο Φίλης όσο και οι αντίπαλοί του αγνοούν αυτή τη βασική διαφορά των δύο αυτών πολύ συγκεκριμένων όρων…..»
……………..
https://kars1918.wordpress.com/2015/11/03/genocide-or-ethnic-cleansing/

malakas

04/11/2015 - Posted by | -προσφυγιά, -παράνοια, -Άρνηση Γενοκτονίας, -Ανόητοι, -Γενοκτονία, -Γενοκτονία στην Ανατολή, -Ιστορικά, -Ιδεολογικά, -ΣύΡιζΑ

7 Σχόλια »

 1. Δεν θα εφαρμοστή ο νόμος περί γενεοκτονίας . Και αυτή η χώρα ποτέ δεν θα πάει μπροστά. Θα ψηφίζει νόμους όπως τον αντιρατσιστικό, γενεοκτονίας, δημοκρατικού τόξου κλπ και θα εφαρμόζεται σύμφωνα με το δίκαιο του ισχυροτέρου. Την ίδια τύχη θα έχει και η αξιολόγηση των δημοσίων υπαλλήλων. Δεν θέλω να αναφερθώ και στο θέμα των καθαριστριών κλπ. Λοιπόν πρώτα να γίνουμε κράτος, γιατί τώρα είμαστε παραλλαγή γυφτών και στη συνέχεια μπορεί να βελτιωθούμε.Ο κύριος Φίλης μήπως συμβουλεύτηκε τις καθαρίστριες; Τα γαλόνια θέλουν και μυαλό κ. Υπουργέ.

  Σχόλιο από kyriakos901 | 04/11/2015

 2. Οι πόντιοι τη λένε γενοκτονία, οι αριστεροί τη λένε εθνοκάθαρση, εσείς πού είσαστε πόντιοι και αριστεροί πως την ονομάζετε;

  Εδώ σε θέλω κάβουρε!

  Σχόλιο από Trisnastivaliotromotris | 04/11/2015

 3. Οι έννοιες «αριστερός» και «δεξιός» έχουν τη ρίζα τους στα πρώτα κοινοβούλια, τον λόγο φαντάζομαι τον ξέρετε. Το ζήτημα με αυτές τις ταμπέλες είναι ότι έχουν φορεθεί τόσο πολύ και με τόσο κίβδηλο τρόπο από πολλούς, που έχουν χάσει την αξία τους. Ούτως ή άλλως ο τρόπος με τον οποίο σχηματίζετε τις κατηγορίες μου φαίνεται εξαρχής προβληματικός: Επειδή ο Φίλης είπε εθνοκάθαρση κατά την προσωπική του γνώμη, οι «αριστεροί» τη λένε εθνοκάθαρση; Ένα καλύτερο διάβασμα των κειμένων που έχουν κατατεθεί εδώ θα σας πείσει για το αντίθετο.

  Σχόλιο από Πλάνητας | 05/11/2015

 4. θα κατέβει κανείς σας; αν ναι, που;

  Σχόλιο από aris53m | 05/11/2015

 5. Αφού οι Αριστερά πιστεύει στις «τάξεις» και όχι στο ΕΘΝΟΣ, ούτε εθνοκάθαρση υπάρχει σύντροφε πόντιε

  Σχόλιο από φασίστας | 06/11/2015

 6. Αν προσεχθεί η παρέμβαση Φίλη γίνεται κατανοητό πως ομιλεί ως εκπρόσωπος ομάδας κατα συνέπεια δεν πρόκειται για προσωπικής παρέμβαση.Δεύτερον αν διαβαστεί ψύχραιμα το άρθρο του στην Αυγή γίνεται φανερό πως γνωρίζει τις διαστάσεις της Γενοκτονίας των χριστιανικών λαών της Ανατολής και το πως αυτές ερμηνεύτηκαν απο συγκεκριμένη πολιτική ομάδα εντός του ΠΑΣΟΚ κατά συνέπεια αφελής δεν είναι.Επίσης με τρόπο εύσχημο αποφεύγει την χρεοκοπία κάθε αναθεωρητικής ιστορικής έρευνας και αυτό αποδεικνύει οτι είναι στρατευμένος

  .Ο Φίλης εκμεταλλεύτηκε σε απόλυτο βαθμό της σχέση Ακροδεξιάς-Λαικής Δεξιάς-Νεοφασισμού (Νεοναζιστική Χρυσή Αυγή) και την συμπόρευση του Ποντιακού στοιχείου με τον συρφετό των «υπερπατριωτών».Η συμπόρευση αυτή ως εκδηλώνεται εδω και πάνω απο δύο δεκαετίες είναι προβληματική και παράγει εκτροπές σε βάρος του Εθνους.

  Ιστορική κατάκτηση της Αριστεράς είναι ο Δημοκρατικός Πατριωτισμός ο οποίος παράλληλα αποτελεί εκ των συστατικών στοιχείων της Πολιτικής μας παράδοσης.Το ότι για τις δεξιές, ακροδεξιές και φασιστικές λογικές και πολιτικές ο δημοκρατικός πατριωτισμός είναι εφιάλτης έχει καταδειχθεί στον χρόνο.Ο Εθνομηδενισμός πίσω απο «διεθνικιστές» λογικές αλλα και πίσω απο λογικές παγκοσμιοποίησης δεν έχει θέση στο Αριστερό κίνημα.Τέλος Αριστερό σε κάμει η διαχρονική σχέση σου με την αλήθεια και το δίκηο,με την ηθική και τον πολιτικό πολιτισμό.

  Η πολιτική δεξιά σκέψη και πρακτική της υποταγής στον Ξένο παράγοντα, της εκχώρησης μέχρι και εθνικού εδάφους, της αναγωγής της σε παράλληλη δομη πέμπτης φάλαγγας να σιωπήσει στο βαθμό που δεν κάνει αυτοκριτική.Είναι βλάσφημο να μιλούν για γενοκτονία και να ξιφουλκούν ως πατριώτες όσοι με οιοδήποτε τρόπο προβάλλουν τις θέσεις του Νεοναζισμού και τις προστατεύουν.Είναι ντροπιαστικό ενα εθνικό ζήτημα που άπτεται της ταυτότητας μας και της συνείδησης μας ως Ελληνες να περιφέρεται ως μαξιμαλιστικός σχεδιασμός (ο μαξιμαλισμός όλως τυχαίως βασίζεται στον εξτρεμισμό).Είναι ηλιθιο να δίνεις στον τουρκικό εθνικισμό τις ευκαιρίες που επιζητά ώστε να νομιμοποιεί την δράση του τουρκικού παρακράτους.Είναι βλακώδες να αποσπάς την Ποντιακή γενοκτονία απο την Συνολική Γενοκτονία των χριστιανικών λαών της Ανατολής και να την περιφέρεις ως εμβρυουλκό κοντόθωρης στρατηγικής

  Σχόλιο από Γρέγος Ακρίτας | 07/11/2015

 7. […] -Α ρε Φίλη!!! Τι σου φταίει ο ΣΥΡΙΖΑ και τον εκθέτεις έτσ… […]

  Πίνγκμπακ από -Tι σημαίνει ο ανασχηματισμός της κυβέρνησης « Πόντος και Αριστερά | 08/11/2016


Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: