Πόντος και Αριστερά

……. 'μώ τον νόμο σ' !

-«H συμμορία του συνωστισμού», το υπουργείο Παιδείας και ο παρευξείνιος ελληνισμός

Τον όρο «συμμορία της δραχμής» τον γνωρίσαμε καλά καθ’ όλη την περίοδο πριν την υπογραφή του τρίτου (και μακρύτερου) Μνημονίου.

Αυτό όμως που μας διαφεύγει είναι ότι η Ελλάδα είναι γεμάτη από συμμορίες και μαφίες, οι οποίες είτε οικονομικά είτε ιδεολογικά έφεραν την κοινωνία σ’ αυτό το σημείο της απόλυτης υπερχρέωσης, δηλαδή του απόλυτου εξευτελισμού

Μια από τις πλέον επικίνδυνες (ιδεολογικά) Μαφίες είναι αυτή που θα την αποκαλούσαμε «H συμμορία του συνωστισμού«. Η συμμορία αυτή λειτουργεί ως θεματοφύλακας της παλαιοελλαδίτικης αντιπροσφυγικής παράδοσης. Λειτουργεί υπογείως, αλλά διαθέτει και «επιφανείς» εκπροσώπους. Έχει δώσει δήγματα γραφής από τη στιγμή που ο προσφυγικός ελληνισμός διεκδίκησε τη συμπερίληψη της ιστορικής του εμπειρίας στο κοινό εθνικό αφήγημα. Η συμμορία αυτή μπορεί να εντοπιστεί στο πρόσωπο των Αρνητών της Γενοκτονίας. Όμως φαίνεται ότι υπάρχει ένα υπόγειο Δίκτυο ατόμων που μοιράζονται την ίδια απέχθεια προς τη Μνήμη των προσφύγων της Μικρασιατικής Καταστροφής…

Αυτό το αντιδραστικό και αντιπροσφυγικό Δίκτυο είναι υπεύθυνο για την πρόσφατη αφαίρεση από την εξεταστέα ύλη της Γ΄ Λυκείου του κεφαλαίου για τον «Παρευξείνιο Ελληνισμό κατά το 19ο και 20ο αιώνα». Διαφωνώντας πλήρως με την πράξη αυτή, χωρίς να έχουμε καμιά διάθεση υπεράσπισης της ιστορικής εγκυρότητας ή της εκπαιδευτικής επάρκειας του συγκεκριμένου κεφαλαίου, δημοσιεύουμε την ανακοίνωση της «Κοινωνίας Αξιών«, ενός μικρού κόμματος του φιλελεύθερου Κέντρου, που έδειξε πολύ μεγαλύτερη ευαισθησία από κόμματα, είτε της Αριστεράς, είτε της Κεντρο-αριστερο-δεξιάς….

———————————————
———————–
———

  ΔΕΝ ΞΕΧΝΩ

Πισωγύρισμα στην τακτική της διαγραφής από την ιστορική μνήμη  σημαντικών σελίδων της νεότερης ιστορίας του Ελληνισμού, αποτελεί η απόφαση του Υπουργείου Παιδείας να αφαιρέσει από την εξεταστέα ύλη της Γ΄ Λυκείου του κεφαλαίου για τον «Παρευξείνιο Ελληνισμό κατά το 19ο και 20ο αιώνα» ».

Σαν Κοινωνία Αξιών έχουμε επανειλημμένα εκφράσει την αναγκαιότητα να εμπλουτισθεί η διδακτέα ύλη της ιστορίας με την ιστορία του Οικουμενικού Ελληνισμού. Ιδιαίτερη έμφαση θα πρέπει να δοθεί στην ιστορία του Ελληνισμού της καθ’ ημάς Ανατολής (Πόντος, Μικρά Ασία) τόσο στα επιτεύγματα του, όσο και στις δραματικές σελίδες της Γενοκτονίας (1914-1922).

Ειλικρινά αδυνατούμε να κατανοήσουμε την συγκεκριμένη απόφαση, άλλωστε η απάντηση του Υπουργείου (14/8 με υπογραφή Α.Παπαδαντωνάκη  σε σχετική ερώτηση της Παμποντιακής Ομοσπονδίας ,απλά ΔΕΝ είναι απάντηση. Χωρίς να απαντήσει επί της ουσίας παραπέμπει στο ΦΕΚ που καθορίζει τη διδακτέα ύλη!

Είναι λυπηρό, όταν σε διεθνές επίπεδο γίνεται προσπάθεια αναγνώρισης της Γενοκτονίας , όταν ξένα κοινοβούλια τάσσονται στο πλευρό του Ποντιακού Ελληνισμού η Ελληνική πολιτεία να την αφαιρεί από την ιστορική μνήμη διαγράφοντας την από την διδασκαλία.

Είναι λυπηρό , όταν άλλα επιστημονικά πεδία (όπως management, στρατηγική) αναζητούν δύσκολες σελίδες της ιστορίας για να μάθουν από επιτυχίες και λάθη, εμείς απλά τις αγνοούμε,

Είναι τραγικά αντιεπιστημονικό να πιστεύουν ότι η συγκάλυψη λαθών και εγκλημάτων μπορεί να βοηθήσει σε εσωτερική συμφιλίωση ή σε συμφιλίωση με την Τουρκία.

Η Κοινωνία Αξιών θα συνεχίσει την προσπάθεια της και μετά τις εκλογές στην κατεύθυνση της αναγνώρισης του ρόλου του Οικουμενικού Ελληνισμού και μέσω της εκπαίδευσης με σχετικό διάβημα στο Υπουργείο Παιδείας και δράσεις στη κοινωνία.

Ντόρα Βακιρτζή

Τομεάρχης Οικουμενικού Ελληνισμού

ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΑΞΙΩΝ

02/09/2015 - Posted by | -προσφυγιά, -Άρνηση Γενοκτονίας, -Ιδεολογικά, -Κρίση

5 Σχόλια »

 1. Για να μη διαιωνίζεται η σύγχυση ανάμεσα σε δημοκρατικούς Έλληνες και γενίτσαρους:
  Ασσύριοι Μυκηναίοι – φ’ο-ι-νικες (=φονιάδες) Καδμο-μινώταυροι μισέλληνες
  Aυτούς μιμούνται τα γιουσουφάκια: σχετικά με την απαραίτητη άμυνα της ανθρωπότητας:
  Πολυδιαφημισμένοι, εισβολείς ανθρωποθυσιάζοντες Μυκηναίοι (ίδια κράνη με τα ασσυριακά) αλλάζοντας συνέχεια τα ονόματά τους για να ξεχνιούνται οι κανιβαλικές παραδόσεις και οι βεντέτες τους, έφεραν τους πολέμους στην Ελλάδα και τη λοιπή Ευρώπη, και τα στοιχεία δείχνουν ότι τα ξαδέρφια Μινύες-Μυκηναίοι/Αχαιοί-Μινώταυροι (ωραιοποιημένη εισβολή Ευρώπης-Κάδμου) (κατά ΑΥΤΟΧΘΟΝΩΝ Ετεοκρητών, Δωριέων, Αιολέων, Ιώνων)-Μυρμιδόνες-Τρώες (-Ρωμαίοι-Κέλτες-Γερμανοί*) κοκ, δικαίως τα αποδοκίμαζαν οι δημοκρατικοί στις τραγωδίες, για τη ΜΑΝΙΑ=μήνιν τους για δουλεμπόριο-ανθρωποθυσίες κλπ, που έγινε αιτία να χαθούν ΧΙΛΙΑΔΕΣ στην Τροία» (Ιλιάδα Α1)… Αλλά και αιτία να αποκηρύξουν τη μυκηναϊκή μισανθρωπία, πολλοί σαν τον Ηρακλή, τον Θησέα, την Αριάδνη κ.ά!
  O Πέλοπας, γιος του Τάνταλου ή του Πακτωλού ή του Ξάνθου και της Κλυτίας, Φρυγικής ή Λυδικής καταγωγής, ήρθε στην Ελλάδα και κέρδισε το βασίλειο της Πίσας από το βασιλιά Οινόμαο*.
  Για να καλύψουν τις πρακτικές τους έλεγαν ότι ενώ όταν ήταν μικρός και ο πατέρας του τον έκοψε κομματάκια, σερβιρίζοντάς τον στους θεούς για να δοκιμάσει δήθεν την παντογνωσία τους, οι θεοί το αντιλήφθηκαν, δεν δοκίμασαν το φαγητό αυτό, και ξανακόλλησαν τα κομμάτια, όχι όμως των θυμάτων των Μυκηναίων**…
  *Ο Πέλοπας κέρδισε τους αγώνες στην Πίσα με δόλο, αφού είχε βάλει τον Μυρτίλο, τον ηνίοχο του βασιλιά Οινόμαου να βγάλει τη σφήνα από το άρμα του για να χάσει επίτηδες με αντάλλαγμα το μισό βασίλειο. Κατόπιν, όμως δεν έδωσε στον Μυρτίλο το μισό βασίλειο και τον πέταξε από ένα γκρεμό στη θάλασσα. Σύμφωνα με μία εκδοχή, το Μυρτώο Πέλαγος ονομάστηκε έτσι από τον Μυρτίλο. Πριν πεθάνει ο Μυρτίλος πρόλαβε να τον καταραστεί, αυτόν και τους απογόνους του. Εξαιτίας του πολλές κατάρες βρήκαν το λαό του και ιδίως τα δύο παιδιά του Ατρέα και Θυέστη.
  Από τους μοναρχικούς Μίνωες, Μινύες-Μυκηναίους εισβολείς που τυράννησαν ΚΑΙ τους αυτόχθονες Ετεοκρήτες:
  **Σε ένα πλαίσιο (LM IB) στις ανασκαφές ακριβώς σε μια πλευρά του βασιλικού δρόμου, σε μικρή απόσταση βορειοδυτικά του μικρού παλατιού της Κνωσσού βρέθηκαν 327 οστά παιδιών σε μια καμένη κατάθεση, στο υπόγειο ενός κτιρίου που ονομάστηκε «το βόρειο σπίτι». Στα παιδιά αυτά αποδόθηκε ηλικία μεταξύ 10 και 15 ετών, και σε ποσοστό μεταξύ 21% και 35% αυτών των οστών, στα οποία συμπεριλαμβάνονταν τεμάχια κρανίων καθώς επίσης και άλλα οστά, και που βρέθηκαν όλα υπό μορφή ενός ασαφή σωρού, βρέθηκαν λεπτά σημάδια μαχαιριών, ακριβώς συγκρίσιμα με τα σημάδια σφαγής σε ζωικά οστά, που συμβαίνουν ως αποτέλεσμα της αφαίρεσης του κρέατος. Ο κανιβαλισμός φαίνεται σαφώς. Το περιεχόμενο του πιθαριού, δείχνει ότι μερικά μέρη των νέων παιδιών μαγειρεύτηκαν μαζί με ποικίλες άλλες εδώδιμες ουσίες. http://www.archaiologia.gr/wp-content/uploads/2011/07/53-12.pdf

  Σχόλιο από αντικανιβαλικά | 02/09/2015

 2. Όλοι έχουν κιοτέψει. Με 5 χρήματα που απέκτησαν και αυτά δανεικά. Πρέπει κάποιος τρελός να τους ταρακουνήσει.

  Σχόλιο από kyriakos901 | 02/09/2015

 3. Η Κυβέρνηση Γούναρη απαγόρευσε το 1922 στους Ελληνες της Ιωνίας να έλθουν στην Ελλάδα και να σωθούν Εφημερίδα της Κυβερνήσεως ΦΕΚ αριθ.φύλου 119/1922 τεύχος Α , Ν.2870 της 16.7.1922) .
  Έτσι ο Ελληνικός στόλος απεχώρησε στις 25/8/22( παλαιό ημερολόγιο) από την Σμύρνη και τις άλλες Ιωνικές παράλιες πόλεις χωρίς να παραλάβει κανένα πρόσφυγα και παραδίνοντας την στους Τούρκους που μπήκαν στην Σμύρνη στις 27/8/1922. Δέησαν να παραλάβουν τους πρόσφυγές μετά 17 ημέρες, δηλαδή από τις 11/9/1922(παλαιό ημερολόγιο) έως και 17/9/22 κατόπιν συμφωνίας με τον Κεμάλ με την μεσολάβηση των ξένων δυνάμεων.
  Ουσιαστικά δηλαδή για δεκαεπτά (17) ημέρες άφησαν τους Μικρασιάτες αβοήθητους στο έλεος των Τούρκων και των Τσετών.
  Έτσι ξεπούλησαν και πρόδωσαν τους Μικρασιάτες αφήνοντας τους να σφαγούν ανηλεώς και να ολοκληρωθεί με μεγάλη επιτυχία η ΕΘΝΟΚΑΘΑΡΣΗ των Μικρασιατών και των Αρμενίων από τις άτακτες ομάδες των Τούρκων και των τσίτων οι οποίες ξεκίνησαν το έργο τους με την πυρπόληση της Αρμενικής συνοικίας.
  Με αποτέλεσμα να έχουμε εκατοντάδες χιλιάδες νεκρούς, οι οποίοι θα είχαν σωθεί σχεδόν όλοι αν είχαν απομακρυνθεί εγκαίρως από τα εξήντα (60) ελληνικά πλοία που παρέμενα δεμένα με διαταγή της κυβέρνησης στα απέναντι Ελληνικά λιμάνια (Χίος Μυτιλήνη), πλοία που ήταν εκεί από πολλές μέρες πιο μπροστά.
  Οι μόνοι που σώθηκαν εγκαίρως ήταν όσοι πέρασαν απέναντι χάρη στους φτωχούς βαρκάρηδες και καΐκέρηδες που αψήφησαν το επαίσχυντο νόμο της κυβέρνησης Γούναρη-Πρωτοπαπαδάκη που απαγόρευε την μετανάστευση των μικρασιατών στην Ελλάδα: Εφημερίδα της κυβέρνησης (ΦΕΚ) αριθ. φύλου 119/1922 τεύχος Α , Ν.2870 της 16.7.1922 με τον οποίο η κυβέρνηση απαγόρευε στον ελληνικό πληθυσμό της Ιωνίας να αναχωρήσει για την Ελλάδα χωρίς τα νόμιμα έγγραφα διαβατήρια κ.λ.π , διότι τους θεωρεί λαθρομετανάστες, και όσοι θα τους μετέφεραν τιμωρούνται με ποινές φυλάκισης και τεράστια χρηματικά πρόστιμα και αφαίρεση φυλλαδίου κ.λπ..

  Σχόλιο από Στέφανος | 11/09/2015

 4. Αυτοκαθορισμός: Γενοκτονιόμετρα σε δράση

  Σχόλιο από Ιωάννης Τζανάκος | 25/09/2015

 5. […] του εκπαιδευτικού συστήματος από τη μνημονιακή «συμμορία του συνωστισμού» που ελέγχει το μνημονιακό Υπουργείο Παιδείας, ως […]

  Πίνγκμπακ από -Ο Λιάκος παραλιάκισε…. « Πόντος και Αριστερά | 04/12/2015


Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: