Πόντος και Αριστερά

……. 'μώ τον νόμο σ' !

-Μια λανθασμένη μεταναστευτική πολιτική

Μανταμάδος Μυτιλήνης-ΧΘΕΣ

mandamados-2

Το ΑΝΟΙΓΜΑ ΤΩΝ ΣΥΝΟΡΩΝ, η ελεύθερη είσοδος των παράτυπων μεταναστών στην Ελλάδα και η παράλληλη ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗ ΕΞΟΔΟΥ από τη χώρα είναι μια πολιτική εγκληματική (είτε για τους πρόσφυγες πολέμου, είτε για τους πολιτικούς πρόσφυγες, είτε για τους απλώς οικονομικούς μετανάστες)…

Είναι εγκληματική και για την ίδια την ελλαδική κοινωνία, η οποία είναι ανέτοιμη να δεχτεί μόνιμα τόσο μεγάλο πληθυσμό, εφόσον η Ελλάδα της κρίσης και της ανέχειας, μετατρέπεται συνειδητά από τους αρμοδίους σε τόπο μόνιμης διαμονής των δεκάδων χιλιάδων απόκληρων

Επί πλέον λειτουργεί διευκολυντικά προς τον Κύριο ένοχο της ανθρωποσφαγής στη Συρία, που είναι η Τουρκία, η οποία πετάει το μπαλάκι των ευθυνών της και τις συνέπειες των ενεργειών της στους διάφορους (αφελείς) γείτονες, απαλλάσσοντας τον εαυτό της από τα βάρη που ή ίδια προκάλεσε.

Επίσης, εξυπηρετεί απόλυτα τα οικονομικά συμφέροντα των δουλεμπόρων, οι οποίοι έχουν επωμιστεί το ρόλο του μεταφορέα

Δείτε ένα παλιότερο κείμενο:

-Φωτόπουλος+Χριστοδουλοπούλου: τα πρώτα «ξύδια» για την κυβέρνηση

29/06/2015 - Posted by | -προσφυγιά, -παράνοια, -Γεωπολιτικά, -Διάφορα, -Κρίση, -Νεοελληνικά, -Πολιτική, -Τουρκία, -Nεοελληνικός ανορθολογισμός

19 Σχόλια »

 1. Υπάρχει μεταναστευτική πολιτική, για να είναι λάθος;

  Σχόλιο από kyriakos901 | 30/06/2015

 2. Στα μονοπάτια της προσφυγιάς

  Κείμενο: Κώστας Τερζενίδης –

  Δυο υπέροχα μαύρα μάτια, δυο τεράστια μαύρα μάτια, μια ολόκληρη ήπειρος, η Αφρική. Στέκουν εκεί, απέναντί σου, γεμάτα απορία και αγωνία, ξαφνιασμένα από έναν κόσμο άλλο, τόσο διαφορετικό. Ένα πλάσμα χαριτωμένο, γεμάτο φως και ομορφιά, κουρασμένο το δίχρονο κορμάκι του από μια πορεία χιλιάδων χιλιομέτρων. Από τη Σομαλία της Ανατολικής Αφρικής στα σύνορα της Ειδομένης, κάτω από τον καυτό ήλιο και με το ταξίδι να έχει ακόμη δρόμο πολύ.

  Κυριακή μεσημέρι και παραδίπλα η μεγαλύτερη αδελφή του με μια κούκλα στην αγκαλιά κι ένα όνειρο στην ψυχή. Οι γονείς παρακολουθούν τους εθελοντές από Πολύκαστρο και Κιλκίς να αγκαλιάζουν τα παιδιά, να τα γελούν, να τα ταΐζουν, αισθάνονται προς στιγμή μια σιγουριά. Ξέφυγαν τουλάχιστον από τον κίνδυνο για τη ζωή τους, αλλά το ταξίδι μακρύ και σκληρό. Οι δυσκολίες είναι μπροστά.

  Στο νου μου έρχονται οι στίχοι από τη μεταλλική φωνή της Σωτηρίας Μπέλλου:
  Μην κλαις και μη φοβάσαι το σκοτάδι
  εμείς που ζήσαμε φτωχοί
  του κόσμου η απονιά δε μας τρομάζει
  θα έρθει και για μας μια Κυριακή
  Τα σπίτια είναι χαμηλά
  σαν έρημοι στρατώνες
  τα καλοκαίρια μας μικρά
  κι ατέλειωτοι οι χειμώνες

  Βλέπω έντρομος τις ανθρώπινες γραμμές, ρυάκια του πόνου και τις ελπίδας, να σχηματίζονται και να κινούνται μέσα στα σιταροχώραφα της Ειδομένης, δίπλα στις σιδηροτροχιές του τραίνου, σε κάθε γωνιά της συνοριακής γραμμής, σε κάθε χωραφόδρομο, και φοβάμαι. Τρέμω για τον κόσμο που έχουμε φτιάξει. Αγριε καπιταλισμέ μου, σε κράζω!

  Νέοι άνθρωποι, με τα παιδιά στους ώμους, με το φόβο στα πρόσωπα, ξεκίνησαν από χώρες μακρινές, Συρία, Σουδάν, Σομαλία, Αφγανιστάν, Πακιστάν, με τα πόδια, με σαπιοκάραβα και ξανά με τα πόδια, με προορισμό τον …παράδεισο της κεντρικής και βόρειας Ευρώπης.
  Θυμάμαι τα πικραμένα λόγια του παππού Ισαάκ, το κλάμα της ψυχής του για τον ξεριζωμό από την πατριδα, τον Πόντο, τις μακρινές διαδρομές με τα πόδια, με τα κάρα, με τα βαπόρια, τους κινδύνους, τις αγωνίες, τους θανάτους των μικρών παιδιών από τις κακουχίες και τις αρρώστιες, τον πόνο της προσφυγιάς. Πόνος, ατέλειωτος πόνος, αλλά κι ελπίδα για έναν κόσμο καλύτερο. Που δεν ήρθε, διάολε, ποτέ. Πόλεμος, εμφύλιος και μετά πάλι προσφυγιά, στις φάμπρικες της Γερμανίας, της Σουηδίας. Και τώρα; Τα παιδιά της μνημονιακής Ελλάδας παρακολουθούμε -έντρομοι από το μέγεθος της δυστυχίας- χιλιάδες πρόσφυγες από Ασία κι Αφρική να διασχίζουν τη χώρα μας, να περπατούν από Θεσσαλονίκη μέχρι Ειδομένη, αναζητώντας το δρόμο της μεγάλης φυγής για το αύριο. Νέα παιδιά τα περισσότερα, με τη ζωή μπροστά τους, με τις πληγές ανοιχτές ακόμη στην ψυχή τους, με τσακισμένα τα όνειρά τους. Κάποια έχουν το κουράγια να σηκώσουν τα χέρια και μπροστά στο φακό να σχηματίσουν το σήμα της νίκης. Η ελπίδα πεθαίνει πάντα τελευταία!
  Σκέφτομαι τις άθλιες φασιστοειδείς κραυγές, που μιλούν για «ανθρώπινα σκουπίδια» κι ανατριχιάζω. Σε ποιο Θεό πιστεύουν; Πως σ’ έναν τόπο της προσφυγιάς και της διασποράς μπορούν να φυτρώσουν τέτοια φασιστοειδή αγκάθια, με τόσο δηλητήριο στην ψυχή;

  Το κράτος ανήμπορο, ανύπαρκτο, μήτε θέλει, μήτε μπορεί να δώσει λύσεις στα τεράστια μεταναστευτικά κύματα. Το δικό του ρόλο προσπαθούν να καλύψουν, με νύχια και με δόντια, μέσα σε μια κοινωνία που έτσι κι αλλιώς αποσυντίθεται, εθελοντικές ομάδες και οργανώσεις, πολίτες ευαισθητοποιημένοι από το νομό Κιλκίς και τη Θεσσαλονίκη. Κάθε Κυριακή οι εθελοντικές ομάδες του Πολυκάστρου και του Κιλκίς επιχειρούν να απαλύνουν τον πόνο και τις δυσκολίες των προσφύγων, μοιράζοντας νερά, τρόφιμα, ρουχισμό, μα κυρίως μια ανοιχτή αγκαλιά κι ένα χαμόγελο.

  Στο facebook θα βρείτε τους «Εθελοντές Κιλκίς – Σύριοι πρόσφυγες» και το μήνυμά τους:
  «Όποιος επιθυμεί, μπορεί να βοηθήσει προσφέροντας τρόφιμα και είδη πρώτης ανάγκης. Υπάρχει μεγάλη ανάγκη νερού και ξηράς τροφής (μπισκότα, φρυγανιές κ.λπ.). Επίσης, χρειαζόμαστε βρεφικές κρέμες, πάμπερς και σερβιέτες για τα γυναικόπαιδα. Κάθε Κυριακή ομάδα εθελοντών από το Κιλκίς και το Πολύκαστρο ταξιδεύει στην ευρύτερη περιοχή των Ευζώνων, προσφέροντας βοήθεια στους πρόσφυγες. Βοηθήστε μας να κάνουμε τις μέρες τους λιγότερο δύσκολες. Η ανθρωπιά δεν γνωρίζει σύνορα, εθνικότητες και θρησκείες. Αυτοί οι άνθρωποι χρειάζονται τη βοήθεια όλων μας».
  Ας μοιραστούμε τη φτώχεια, τους καημούς και τις ελπίδες μας. Ας αφήσουμε να μιλήσουν στις καρδιές μας τα δυο υπέροχα μαύρα μάτια, το πανάρχαιο βλέμμα της Αφρικής.

  http://www.eidisis.gr/apopseis/sta-monopatia-tis-prosfygias.html

  Σχόλιο από Πόντος και Αριστερά | 09/07/2015

 3. […] του ’22 και της αλληλεγγύης, την ίδια στιγμή που ανερμάστικη μεταναστευτική πολιτική της κυβέρνησης ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΙ στους μετανάστες να μεταβούν στο νομό, […]

  Πίνγκμπακ από -Στα μονοπάτια της σύγχρονης προσφυγιάς « Πόντος και Αριστερά | 09/07/2015

 4. […] του ’22 και της αλληλεγγύης, την ίδια στιγμή που ανερμάτιστη μεταναστευτική πολιτική της κυβέρνησης ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΙ σε μετανάστες και πρόσφυγες να μεταβούν […]

  Πίνγκμπακ από -Στα μονοπάτια της σύγχρονης προσφυγιάς « Πόντος και Αριστερά | 09/07/2015

 5. […] του ’22 και της αλληλεγγύης, την ίδια στιγμή που η ανερμάτιστη μεταναστευτική πολιτική της κυβέρνησης ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΙ σε μετανάστες και πρόσφυγες να μεταβούν […]

  Πίνγκμπακ από -Στα μονοπάτια της σύγχρονης προσφυγιάς « Πόντος και Αριστερά | 09/07/2015

 6. Τούρκοι διακινητές πλημμυρίζουν το Αιγαίο

  http://www.kathimerini.gr/823419/gallery/multimedia/reportaz/toyrkoi-diakinhtes-plhmmyrizoyn-to-aigaio

  Σχόλιο από Πόντος και Αριστερά | 14/07/2015

 7. Πρόχειρος καταυλισμός στην πλ. Βικτωρίας

  ΣΤΡΑΤΟΣ ΚΑΡΑΚΑΣΙΔΗΣ

  Τις αντοχές καταστηματαρχών και κατοίκων της πλατείας Βικτωρίας δοκίμασε για άλλη μια φορά η κατάληψη των ελεύθερων χώρων από δεκάδες παράτυπους μετανάστες και πρόσφυγες που πέρασαν το προχθεσινό βράδυ στην πλατεία, στήνοντας σκηνές και πρόχειρα καταλύματα. Τις μάζεψαν χθες το πρωί, ύστερα από παρέμβαση της αστυνομίας.3
  Τις αντοχές καταστηματαρχών και κατοίκων της πλατείας Βικτωρίας δοκίμασε για άλλη μια φορά η κατάληψη των ελεύθερων χώρων από δεκάδες παράτυπους μετανάστες και πρόσφυγες που πέρασαν το προχθεσινό βράδυ στην πλατεία, στήνοντας σκηνές και πρόχειρα καταλύματα. Τις μάζεψαν χθες το πρωί, ύστερα από παρέμβαση της αστυνομίας.
  ——————————————————————————-
  Για άλλη μια φορά οι αντοχές των καταστηματαρχών και των κατοίκων του κέντρου της Αθήνας δοκιμάζονται. Το βράδυ της Κυριακής, έφτασαν από τη Μυτιλήνη στην Αθήνα περίπου 150 πρόσφυγες, οι οποίοι κατέλυσαν στην πλατεία Βικτωρίας για όλο το βράδυ σε σκηνές, δημιουργώντας έναν πρόχειρο καταυλισμό. Οι περισσότεροι είναι νεαρής ηλικίας, Αφγανοί που αναζητούν προσωρινή στέγη έως ότου βρεθεί λύση.

  Η άλλοτε αστική περιοχή της πλατείας Βικτωρίας έχει μετατραπεί σε ένα πολυπολιτισμικό μωσαϊκό, λόγω της ανθρωπογεωγραφίας της. Μετανάστες, ανά τακτά χρονικά διαστήματα, καταλαμβάνουν το μεγαλύτερο μέρος του δημόσιου χώρου, προκαλώντας ποικίλες αντιδράσεις στους μοιρασμένους περιοίκους. Συμπόνοια οι νεαρές μητέρες που, καθισμένες στο έδαφος, εμφανώς ταλαιπωρημένες, φροντίζουν τα παιδιά τους, και ανησυχία, προβληματισμό οι άνδρες που σχηματίζουν παρέες δίπλα σε κατεβασμένα ρολά μαγαζιών, κάτω από δέντρα, σε ελεύθερα πεζοδρόμια. Πολλοί, καθισμένοι σε πεζούλια, αμίλητοι, στέλνουν μηνύματα από τα κινητά τους. Οι νεαροί σε ηλικία είναι χαμογελαστοί, ευδιάθετοι, ενώ οι μεγαλύτεροι σιωπηλοί, σκεπτικοί.

  Η οδός 3ης Σεπτεμβρίου χωρίζει την πλατεία σε δύο διαφορετικούς κόσμους. Πάνω, υπάρχει η συνήθης εμπορική κίνηση και κυκλοφορία των πολιτών. Στο κάτω μέρος επικρατεί ερημιά. Δεν υπάρχουν περαστικοί, παρά μόνον όσοι κατοικούν εκεί. «Οι περισσότεροι φοβούνται να κυκλοφορήσουν. Ειδικά, οι ηλικιωμένοι», δήλωσε στην «Κ» επαγγελματίας που διατηρεί κατάστημα με τηλεφωνικές υπηρεσίες επί της οδού Χέυδεν, στο κάτω μέρος της πλατείας.

  Οι ιδιοκτήτες καφέ, περιμετρικά της πλατείας, το τελευταίο διάστημα διαμαρτύρονται, αφού «η κατάσταση έχει φτάσει στο απροχώρητο», όπως καταγγέλλουν. Δεκάδες πρόσφυγες κάθε βράδυ «μαζεύονται πάνω στην πλατεία ακριβώς δίπλα στα τραπεζοκαθίσματα. Οπως είναι φυσικό, κανένας πελάτης δεν κάθεται σ’ αυτά. Κανένας δεν τολμάει να έρθει πια στα μαγαζιά μας, μόνο λίγοι θαμώνες φίλοι».

  Υστερα από καταγγελίες στην ΕΛ.ΑΣ., δύο αστυνομικοί χθες το πρωί ανέλαβαν να απομακρύνουν τους πρόσφυγες από την πλατεία και μπροστά από τα καταστήματα της οδού Χέυδεν και να τους απωθήσουν προς το Πεδίον του Αρεως.

  Πολλοί κάτοικοι της περιοχής, αγανακτισμένοι με την κατάσταση, δηλώνουν πως επανειλημμένα έχουν απευθυνθεί σε αρμόδιους φορείς, αλλά η κατάσταση δεν έχει βελτιωθεί στο ελάχιστο. «Φοβόμαστε να κυκλοφορήσουμε στη γειτονιά μετά από κάποια ώρα. Ως πότε θα γίνεται αυτό;» αναρωτιέται μια ηλικιωμένη γυναίκα που ζει με τον σύζυγό της 35 χρόνια στην περιοχή.

  Προς τη Βόρεια Ευρώπη

  Σε μικρή απόσταση ο Αλί, που είναι 21 ετών, κάθεται δίπλα στα υπόλοιπα μέλη της οικογένειάς του και διηγείται ότι από μικρός ήθελε να έρθει στην Ευρώπη. «Τα ξαδέρφια μου πήγαν πριν από πέντε χρόνια στην Ιταλία. Εκεί θέλω να πάω κι εγώ, δεν θέλω να μείνω στην Ελλάδα». Η σκέψη αυτή κυριαρχεί στο μυαλό των περισσοτέρων προσφύγων που φτάνουν στην Ελλάδα – θέλουν να μεταβούν σε κάποια άλλη χώρα, κατά προτίμηση στη Βόρεια Ευρώπη. Και επιχειρούν να το κάνουν με κάθε μέσο, αεροπορικώς, με πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα, με σκάφη από τα ελληνικά δυτικά παράλια, περνώντας λαθραία τα βόρεια σύνορα της χώρας.

  http://www.kathimerini.gr/823467/article/epikairothta/ellada/proxeiros-kataylismos-sthn-pl-viktwrias

  Σχόλιο από Πόντος και Αριστερά | 14/07/2015

 8. http://www.emprosnet.gr/article/74957-islamofasistiki-eleytheria

  Η σημαία του ISIS στο άγαλμα της Ελευθερίας!
  Ισλαμοφασιστική… ελευθερία!
  Πέμπτη 30 Ιούλιος 2015 | Στρατής Μπαλάσκας | Κοινωνία
  Tweet

  Την ανάγκη προστασίας της τοπικής κοινωνίας αλλά και των ίδιων των φυγάδων από τους πολέμους της Μέσης Ανατολής, από μέλη της ισλαμοφασιστικής τρομοκρατικής οργάνωσης ISIS που όπως φαίνεται περνάν στη Δύση μαζί με τους πρόσφυγες και τους μετανάστες που κατακλύζουν τη Λέσβο, αναδεικνύει σήμερα το «Ε».

  Αφορμή οι δυο σημαίες της οργάνωσης, οι οποίες εν είδει τροπαίου αλλά και «μαρτυρίας» της παρουσίας τους, ζωγραφίστηκαν στο άγαλμα της Ελευθερίας.

  Ανάμεσα σε άλλα συνθήματα που τον τελευταίο καιρό σε αραβικά αλλά και άλλες γλώσσες κατακλύζουν το άγαλμα της ελευθερίας και απευθύνονται τα περισσότερα στους επόμενους φυγάδες που θα περάσουν από το σημείο αυτό, ξεχωρίζουν κάποια με στίχους από το Κοράνι.
  Κοινωνία

  Στρατιωτική εμπλοκή της Τουρκίας μεσούσης της πολιτικής αβεβαιότητας
  Φουλαρισμένη και η Σμύρνη από μετανάστες
  Με σταθμούς στη Λέσβο!
  Πέθανε και κηδεύτηκε στην Πόλη ο Παναγιώτης Αμπατζής
  Καλοκαιρινή έξαρση τροχαίων…

  Θα μπορούσε κανείς να υποθέσει ότι πρόκειται για συνθήματα που γράφτηκαν από κάποιους φανατικούς.

  Ψηλά όμως, στο πίσω μέρος του αγάλματος αλλά και ψηλά επίσης μπροστά, πάνω από το σημείο της εναπόθεσης των στεφανιών κατά τις τελετές ξεχωρίζουν δυο. Όμοια μεταξύ τους γραμμένα, όμως από διαφορετικό χέρι όπως μαρτυρούν οι διαφορετικοί γραφικοί χαρακτήρες, σύμφωνα και με τα όσα δήλωσε μιλώντας στο «Ε» αραβόφωνος της Μυτιλήνης.

  Και τα δυο γραφήματα δεν είναι τίποτα άλλο από τη σημαία της γνωστής τρομοκρατικής ισλαμιστικής οργάνωσης ISIS και αναφέρουν μέσα στον κύκλο «Ο Μωάμεθ είναι ο προφήτης του Θεού» και πάνω από τον κύκλο «Ο Θεός είναι ένας» τη ρήση που είναι γνωστή και σαν ιαχή «Αλλάχ ακ μπαρ»!

  Πρόκειται για τη γνωστή σε όλους μαύρη σημαία με τον άσπρο κύκλο, γνωστή από τις εικόνες πολέμου στις περιοχές που ελέγχει το Ισλαμικό Χαλιφάτο στη βόρεια Συρία και το βόρειο Ιράκ. Το «Ισλαμικό Κράτος του Ιράκ και του Λεβάντε».

  Τι είναι;
  Το Ισλαμικό Κράτος είναι μια εξτρεμιστική ομάδα που ακολουθεί τη σκληρή ιδεολογική γραμμή της Αλ Κάιντα και είναι οπαδός των παγκόσμιων αρχών της τζιχάντ. Όπως και η Αλ Κάιντα και πολλές άλλες σύγχρονες ομάδες τζιχαντιστών, το Ισλαμικό Κράτος αναδύθηκε από την ιδεολογία της Μουσουλμανικής Αδελφότητας, την πρώτη ισλαμιστική ομάδα στον κόσμο που χρονολογείται από τα τέλη της δεκαετίας του 1920 στην Αίγυπτο.

  Ακολουθεί μια ακραία αντιδυτική ερμηνεία του Ισλάμ, η οποία προωθεί τη θρησκευτική βία και θεωρεί εκείνους που δε συμφωνούν με τις ερμηνείες της ως άπιστους και αποστάτες. Παράλληλα έχει ως στόχο να δημιουργήσει ένα Σαλαφιστικού είδους ισλαμικό κράτος στο Ιράκ, τη Συρία και άλλα μέρη της Μέσης Ανατολής αλλά και της Τουρκίας.

  «Το περιμέναμε»
  Κι αν η σύλληψη του Ιρανού πριν από μέρες από την Ασφάλεια Μυτιλήνης που αρχικά ομολόγησε πως σχετιζόταν με την ISIS, για να αποδειχθεί στη συνέχεια πράκτορας μυστικών υπηρεσιών της Δύσης, κινητοποίησε τις διωκτικές αρχές, η μαρτυρία της τρομοκρατικής οργάνωσης σε ένα μνημείο που σχετίζεται με τη βασική δυτική αντίληψη, αυτή της ελευθερίας και μάλιστα συγχέεται και με το άγαλμα της ελευθερίας στη «διαβολική» Νέα Υόρκη αποδεικνύει την ανάγκη εγρήγορσης στη Λέσβο και όχι μόνο.
  Παλιό έμπειρο στέλεχος των διωκτικών αρχών έλεγε χθες μιλώντας στο «Ε» ότι είναι φυσιολογικό να επιλέγεται ο δρόμος των προσφύγων ως δρόμος για να διεισδύσουν στη Δύση οι Τζιχαντιστές.

  Πολλές φορές μάλιστα έχει αποδειχθεί ότι επιθέσεις σε δυτικές πόλεις έγιναν από τζιχαντιστές που εκπαιδεύτηκαν στις περιοχές που ελέγχει η ISIS και επέστρεψαν στη Δύση υποδυόμενοι τους φυγάδες.

  Από την άλλη μεριά η ύπαρξη των ελαχίστων αυτών ανάμεσα στους φυγάδες των πολέμων, που φτάνουν στη Λέσβο, δεν πρέπει να αποτελέσει αιτία πλημμελούς αντιμετώπισης των προσφύγων εν ονόματι της αντιμετώπισης της τρομοκρατίας.

  «Οι διωκτικές αρχές πρέπει να κάνουν καλά τη δουλειά τους, όσο καλά πρέπει να περιθάλπεται η μεγάλη μάζα των παιδιών, των γυναικών και των ανδρών που φτάνουν στη Λέσβο κυνηγημένοι» σημείωσε στέλεχος μεγάλης εθελοντικής οργάνωσης που μίλησε χθες στο «Ε».

  Σχόλιο από Syriza-idis | 31/07/2015

 9. Κως: Τι έπαθαν οι αστυνομικοί, πώς έγιναν τα επεισόδια
  Δραματική έκκληση προς την εισαγγελέα
  image
  EMAIL
  FACEBOOK
  MORE
  Εξιστόρηση των επεισοδίων της προηγούμενης βδομάδας στη Κω και των παθημάτων των αστυνομικών που προσπάθησαν να επιβάλλουν την τάξη, διεκτραγώγηση γενικότερα της κατάστασης στο νησί, προειδοποίηση για τους περαιτέρω κινδύνους και έκκληση παρέμβασης προς την αντεισαγγελέα της Κω, περιλαμβάνει η αναφορά που της έστειλε η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Βόρειας Δωδεκανήσου.

  Σημειώνεται πάντως ότι το κείμενο έχει ημερομηνία 12 Αυγούστου, πριν δηλαδή αρχίσει η επιβίβαση των Σύρων μεταναστών στο καράβι «Ελ. Βενιζέλος».

  Η αναφορά:

  «Κυρία Εισαγγελεύ,

  Σε συνέχεια της προφορικής μας ενημερωτικής παράστασης, της 11-8-2015, θεωρούμε υποχρέωσή μας να Σας υποβάλουμε την παρούσα, ζητώντας από την Ελληνική Δικαιοσύνη να παρέμβει άμεσα ώστε αφενός μεν να αποτρέψει την άμεση και ευθεία απειλή για τα νόμιμα δικαιώματα της ζωής, της ανθρώπινης αξιοπρέπειας και της υγείας ημών των αστυνομικών και των λοιπών πολιτών της Κω, που συνεπάγεται η τραγική κατάσταση που επικρατεί στην Κω το χρονικό διάστημα των τελευταίων μηνών λόγω της αθρόας προσέλευσης παράτυπων μεταναστών και της αδυναμίας των κρατικών υπηρεσιών να ανταποκριθούν στην ταχεία διεκπεραίωση των απαραίτητων διαδικασιών, ώστε να απομακρυνθούν από την Κω, που έχουν ως συνέπεια ολόκληρη η πόλη της Κω (και οσονούπω και ολόκληρο το νησί) να έχουν κατακλυσθεί από χιλιάδες παράτυπους μετανάστες.

  Η κατάσταση που επικρατεί σε διάφορα σημεία της Κω και κυρίως στο χώρο προσωρινής διαμονής των μεταναστών στο ξενοδοχείο “Captain Elias” και στην ευρύτερη στην περιοχή της Λάμπης Κω, στο Παλαιό Δημοτικό Στάδιο «ΑΝΤΑΓΟΡΑΣ» επί των οδών Β. Γεωργίου και Αρτεμισίας, όπου, μετά από παρέμβαση του Δήμου Κω, μόλις χθες (10-8-2015) μεταφέρθηκε μεγάλος αριθμός μεταναστών που προηγουμένως είχαν (παράνομα) καταλύσει στην ευρύτερη περιοχή του Διοικητηρίου της Κω (Πλατεία Πλατάνου & Λεωφ. Φοινίκων), επί της παραλιακής οδού Β. Γεωργίου και στους πέριξ χώρους και, κυρίως, στο Κτίριο του Αστυνομικού Τμήματος Κω, όπου στεγάζονται η Β’ Αστυνομική Διεύθυνση Δωδεκανήσου, το Α.Τ. Κω, το Τ.Α. Κω και λοιπές αστυνομικές Υπηρεσίες, οι Υπηρεσίες του Επαρχείου Κω και οι Δικαστικές Υπηρεσίες της Κω (Διοικητήριο) είναι δραματική.

  Καθημερινά προσέρχονται στο χώρο του Α.Τ. Κω εκατοντάδες παράτυποι μετανάστες οι οποίοι πολιορκούν επί ώρες το Τμήμα, αναμένοντας την διεκπεραίωση των διαδικασιών που τους αφορούν. Οι άνθρωποι αυτοί κατά διάφορα χρονικά διαστήματα (τουλάχιστον 3-4 φορές κάθε ημέρα) προκαλούν σοβαρά επεισόδια επιχειρώντας να εισέλθουν με τη βία στους χώρους του Τμήματος, θεωρώντας ότι έτσι θα επιτύχουν ταχύτερη διεκπεραίωση των αιτημάτων τους.

  Την κατάσταση επιδεινώνουν η παρουσία τεράστιου αριθμού μεταναστών που δεν αντιλαμβάνονται καν στοιχειωδώς την αγγλική γλώσσα, ώστε να συμμορφωθούν στις υποδείξεις των συναδέλφων μας (να ανοίξουν χώρο, να επιτρέψουν την είσοδο στους ενδιαφερόμενους Έλληνες και αλλοδαπούς να εισέλθουν ή να εξέλθουν από τα γραφεία κλπ), η παρουσία πάρα πολλών μικρών παιδιών και γυναικών που επί ώρες συνωστίζονται υπό δραματικές καιρικές συνθήκες, με συνέπεια να επικρατεί διαρκής ένταση και εκνευρισμός που οδηγούν σε διαρκή επεισόδια, που εγκυμονούν τεράστιο κίνδυνο ασφάλειας τόσο για το ελάχιστο αστυνομικό προσωπικό που έχει επιφορτιστεί με τον έλεγχο της εισόδου του Τμήματος και είναι υποχρεωμένο να δέχεται διαρκείς «επιδρομές» των αλλοδαπών, όσο και για το σύνολο των υπηρεσιών καθώς δεν είναι δύσκολο κάποιοι είτε οργανωμένα, είτε από αγανάκτηση είτε εκμεταλλευόμενοι την οχλαγωγία να προκαλέσουν σοβαρότατο κίνδυνο για την ζωή και τη σωματική ακεραιότητα όλων μας, αφού είναι πρακτικά και λογικά αδύνατον 3 αστυνομικοί να αστυνομεύσουν εκατοντάδες μετανάστες (στην είσοδο) και μερικές δεκάδες αστυνομικοί να αστυνομεύσουν περί τους 7.000 μετανάστες που σήμερα κυκλοφορούν στο νησί.

  Πρόσφατα δε αποδείχθηκε ότι μετανάστες έξω από το Α.Τ. Κω είχαν πάνω τους τουλάχιστον ένα (1) πολεμικό μαχαίρι αραβικού τύπου, ενώ τις τελευταίες μέρες στις προσπάθειες διαφύλαξης της τάξης οι συνωστιζόμενοι αλλοδαποί «απαντούν» ρίχνοντας εναντίον μας κροτίδες, γεγονότα που αναδεικνύουν τον άμεσο και διαρκή κίνδυνο για τη σωματική μας ακεραιότητα.

  Επίσης συχνά πλέον παρατηρούνται περιστατικά διενέξεων και διαπληκτισμών μεταξύ των μεταναστών, που αρκετές φορές λαμβάνουν την μορφή «σύρραξης». Μάλιστα το φαινόμενο αυτό επιτείνεται ιδιαίτερα τελευταία, λόγω της τεράστιας αύξησης του αριθμού των μεταναστών, των καιρικών συνθηκών, των μεταξύ τους διαφορών (θρησκευτικών, εθνικών κλπ). Στα περιστατικά αυτά είναι προφανώς αδύνατον να επέμβουμε αποτελεσματικά, αφενός μεν λόγω του πολύ μικρού αριθμού της δύναμής μας, αφετέρου δε λόγω του προφανούς κινδύνου για τη σωματική μας ακεραιότητα και για την υπηρεσιακή μας αξιοπρέπεια που εγκυμονεί η ενεργός «εμπλοκή» μας σε περιστατικά εν μέσω οχλαγωγίας.

  Πέραν τούτων, όλο και πιο συχνά εκδηλώνονται φαινόμενα αντικοινωνικών συμπεριφορών που αποδίδονται σε μετανάστες και, δυστυχώς, όλα δείχνουν ότι είναι θέμα χρόνου να προκληθεί κάποιο σοβαρό περιστατικό που θα κλονίσει τις εύθραυστες κοινωνικές ισορροπίες μεταξύ του τοπικού πληθυσμού (που μέχρι τώρα συμπεριφέρεται απολύτως φιλόξενα) και των μεταναστών και, φυσικά, θα έχει καταστροφικές συνέπειες για τον τουρισμό της Κω. Δυστυχώς βρισκόμαστε ένα βήμα πριν να βιώσουμε περιστατικά κινδύνου ανθρώπινης ζωής, σοβαρών σωματικών βλαβών, εγκλημάτων κατά της γενετήσιας ζωής, κατά της περιουσίας και πάσης φύσεως άλλων εγκλημάτων.

  Υπό τις γενικές αυτές συνθήκες, Σας αναφέρουμε ενδεικτικά τα ακόλουθα:

  Χθες (11-08-2015) και από την 07:30’ ώρα προσήλθαν στον εξωτερικό χώρο του Αστυνομικού Τμήματος Κω περίπου 700 παράτυποι μετανάστες οι οποίοι απέκλεισαν την είσοδο και αποπειράθηκαν να εισέλθουν στον προαύλιο χώρο παρά τις συστάσεις για το αντίθετο από Αστυνομικούς του Α.Τ.Κω, του Τ.Α.Κω και της Β’ Δ/νσης Αστυνομίας Δωδ/σου, εγκλωβίζοντας τους Αστυνομικούς που υπηρετούσαν και τους πολίτες (έλληνες και νόμιμους αλλοδαπούς) να εισέλθουν για να διεκπεραιώσουν προσωπικές τους υποθέσεις. Μετά από συνεχείς εκκλήσεις των Αστυνομικών να ανοίξουν διάδρομο για να απεγκλωβιστούν οι Αστυνομικές Υπηρεσίες και οι υπηρετούντες Αστυνομικοί, αρνούνταν επιμόνως να αποχωρήσουν και προπηλάκισαν τους Αστυνομικούς που προσπάθησαν να τους πείσουν να υποχωρήσουν με λεκτικές επιθέσεις και απειλητικές κινήσεις. Τότε οι Αστυνομικοί αναγκάστηκαν να χρησιμοποιήσουν την αναγκαία βία για να τους απωθήσουν.

  Περί την 10:00’ ώρα της σήμερον τέσσερις Αστυνομικοί προσκολλημένοι στην Β’ Δ/νση Αστ/μίας Δωδ/σου από την Δ/νση Αλλοδαπών Αττικής μετέβησαν στο Δημοτικό Στάδιο «Ανταγόρας» (στην ενταύθα Βασ. Γεωργίου) προκειμένου να ξεκινήσουν την διαδικασία ταυτοποίησης των παράτυπων αλλοδαπών που στεγάστηκαν σήμερα (11-08-2015) εκεί για διαμονή και διεκπεραίωση των εγγράφων τους. Στον χώρο βρισκόντουσαν κατ’ εκτίμηση δύο χιλιάδες (2.000) άτομα οι οποίοι όταν οι τέσσερις Αστυνομικοί εισήλθαν στο γραφείο του γηπέδου για να ξεκινήσουν τις διαδικασίες ταυτοποίησης, το μεγαλύτερο μέρος των αλλοδαπών τους απέκλεισε εντός του γραφείου διαμαρτυρόμενοι για γρηγορότερη διαδικασία χορήγησης του προσωρινού Υπηρεσιακού Σημειώματος. Οι εν λόγω Αστυνομικοί επικοινώνησαν τηλεφωνικά με το Αστυνομικό Τμήμα Κω για να ζητήσουν βοήθεια και τρεις Αστυνομικοί του Α.Τ.Κω μετέβησαν εκεί με αποτέλεσμα όμως να εγκλωβιστούν και αυτοί και να μην μπορούν να αποχωρήσουν. Τότε με τη σειρά τους επικοινώνησαν τηλεφωνικά με το Α.Τ.Κω και κάλεσαν εκ νέου σε βοήθεια.

  Άμεσα οχτώ Αστυνομικοί του Τ.Α.Κω και του Α.Τ.Κω μετέβησαν στο Γήπεδο και μετά από πολύωρη προσπάθεια κατάφεραν να απεγκλωβίσουν τους επτά συναδέλφους μας. Κατά τη διάρκεια της προσπάθειας αυτής οι αλλοδαποί ενεργώντας ως ομάδα και οργανωμένα έσπασαν παράθυρα, σωλήνες οικοδομικά υλικά (τούβλα, τσιμέντα), τα οποία έριχναν κατά των συναδέλφων απειλώντας ουσιαστικά τη ζωή τους. Κατά τα επεισόδια άγνωστοι αλλοδαποί αφαίρεσαν από τους αστυνομικούς προσωπικά είδη (ρολόι χειρός και γυαλιά ηλίου). Επίσης οι συνάδελφοι αστυνομικοί κατά την άτακτη αποχώρηση τους δεν κατέστη δυνατό να πάρουν τον υπηρεσιακό υλικοτεχνικό εξοπλισμό (ηλεκτρονικούς υπολογιστές κ.λπ.) καθώς απεχώρησαν άρον – άρον από το σημείο καταδιωκόμενοι από το μεγαλύτερο μέρος των δύο χιλιάδων (2.000) μεταναστών, με σοβαρό κίνδυνο για τη ζωή τους.

  Ενδεικτικά, την 13:00’ ο Αστ/κας -287316- ΤΣΑΚΟΓΙΑΣ Ιωακείμ του Παρασκευά υπηρετών στη Δ/νση Αλλοδαπών Αττικής μετέβη στο Γενικό Νοσοκομείο Κω καθόσον από την επίθεση των μεταναστών υπέστη τραύματα στον δεξί του ώμο.
  Δυστυχώς, αυτή η κατάσταση φαίνεται να είναι «η αρχή και μόνο του κακού», δεδομένου ότι στο νησί βρίσκονται περί τους επτά χιλιάδες (7.000) παράτυποι μετανάστες οι οποίοι θα παραμείνουν για μεγάλο χρονικό διάστημα στο νησί έως ότου διεκπεραιωθούν οι διαδικασίες χορήγησης των εγγράφων καθόσον με μεγάλη προσπάθεια από τους Αστυνομικούς της Β’ Δ/νσης Αστυνομίας Δωδ/σου διεκπεραιώνονται εκατό (100) περίπου μετανάστες ημερησίως, η δε ενίσχυση της υπηρεσία όχι μόνο δεν απέδωσε τα αναμενόμενα, αλλά είχε ως αποτέλεσμα τα βίαια επεισόδια που προαναφέρθηκαν!

  Για όλα τα ανωτέρω περιστατικά υπάρχει επαρκές οπτικοακουστικό υλικό το οποίο επιφυλασσόμαστε να σας παραδώσουμε εφόσον το θεωρήσετε αναγκαίο.

  Πέραν τούτων οφείλουμε να σας επισημάνουμε ότι οι συνθήκες υγιεινής που επικρατούν σήμερα σε πολλά σημεία της Κω και κυρίως στα συγκεκριμένα υπαίθρια σημεία «φιλοξενίας», ενδεικτικά στο παραλιακό μέτωπο της πόλης, στο πρώην ξενοδοχείο “Captain Elias”, στην περιοχή της Λάμπης, στο δημοτικό στάδιο Ανταγόρας και στην ευρύτερη περιοχή του Διοικητηρίου της Κω (Πλ. Πλατάνου, Λεωφ. Φοινίκων, Β. Γεωργίου, άλσος όπισθεν μνημείου Αγνώστου Στρατιώτη κλπ) είναι εντελώς απαράδεκτες και εγκυμονούν σοβαρότατους κινδύνους τόσο για τη δημόσια υγεία, όσο και για τη δική μας υγεία και ασφάλεια. Όλες αυτές οι περιοχές λόγω του συγχρωτισμού του τεράστιου αριθμού των αλλοδαπών, οι οποίοι είναι προφανές ότι δεν μπορούν να ικανοποιήσουν πολιτισμένα ακόμα και τις στοιχειώδεις βιολογικές ανάγκες τους, αφού κάτι τέτοιο είναι πρακτικά αδύνατον λόγω του αριθμού των μεταναστών και των ελάχιστων μέσων υποστήριξης και της παντελούς έλλειψης των αναγκαίων υποδομών, έχει καταστεί μία βραδυφλεγής «υγειονομική βόμβα» που εγκυμονεί τον κίνδυνο εκδήλωσης σοβαρών μεταδοτικών – μολυσματικών ασθενειών και κινδυνεύει ανά πάσα στιγμή να εκραγεί με πρώτα θύματα τους ίδιους τους μετανάστες και φυσικά εμάς τους εκτελούντες υπηρεσία πέραν των ανθρώπινων και φυσιολογικών ορίων επαγγελματικής και ανθρώπινης αξιοπρέπειας, γεγονός για το οποίο επιφυλασσόμαστε να πράξουμε τα δέοντα σε περίπτωση που επαληθευτούν οι φόβοι μας. Και, βέβαια, η υγειονομική αυτή βόμβα, θα πλήξει άμεσα τον τοπικό πληθυσμό και έμμεσα, αλλά καταλυτικά, τον τουρισμό.

  Από όλα τα προαναφερόμενα καθίσταται σαφές ότι οι Αστυνομικοί Υπάλληλοι της Κω αδυνατούμε να εκτελέσουμε ομαλά την υπηρεσία μας για λόγους πρακτικούς και πέραν της θελήσεως μας και αισθανόμαστε έκθετοι έναντι των καταστάσεων που εγκυμονούν σοβαρούς κινδύνους τόσο για τη σωματική μας ακεραιότητα, όσο και για την υγεία όλων μας.

  Για τους λόγους αυτούς σας γνωστοποιούμε τα ανωτέρω και ζητούμε να παρέμβετε άμεσα και να λάβετε τα απαιτούμενα μέτρα για την αποκατάσταση της στοιχειώδους ομαλότητας, ώστε να είμαστε σε θέση να εκτελέσουμε σε συνθήκες αξιοπρέπειας και στοιχειώδους τάξης, τις υπηρεσιακές υποχρεώσεις μας, άλλως αδυνατούμε να εξασφαλίσουμε τις συνθήκες και τις προϋποθέσεις που επιβάλει ο ρόλος μας ως οργάνων μιας δημοκρατικής και πολιτισμένης κοινωνίας εν έτει 2015.

  Τέλος παρακαλούμε να διερευνήσετε αν από τα προαναφερόμενα συντρέχουν προϋποθέσεις αυτεπαγγέλτως διωκόμενων ποινικών αδικημάτων προκειμένου να διαφυλαχθεί η δημόσια τάξη και ασφάλεια.

  Κως 12 Αυγούστου 2015

  Μετά τιμής οι αναφέροντες

  ΕΝΩΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΒΟΡΕΙΑΣ ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΟΥ
  ( ΑΣΤΥΦΥΛΑΚΩΝ- ΑΡΧΙΦΥΛΑΚΩΝ- ΑΝΘΥΠΑΣΤΥΝΟΜΩΝ- ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΩΝ)».

  http://www.athensvoice.gr/article/%CE%B5%CE%B9%CE%B4%CE%AE%CF%83%CE%B5%CE%B9%CF%82/%CE%BA%CF%89%CF%82-%CF%84%CE%B9-%CE%AD%CF%80%CE%B1%CE%B8%CE%B1%CE%BD-%CE%BF%CE%B9-%CE%B1%CF%83%CF%84%CF%85%CE%BD%CE%BF%CE%BC%CE%B9%CE%BA%CE%BF%CE%AF-%CF%80%CF%8E%CF%82-%CE%AD%CE%B3%CE%B9%CE%BD%CE%B1%CE%BD-%CF%84%CE%B1-%CE%B5%CF%80%CE%B5%CE%B9%CF%83%CF%8C%CE%B4%CE%B9%CE%B1

  Σχόλιο από Πόντος και Αριστερά | 19/08/2015

 10. Η άθλια Χριστοδουλοπούλου και η ιδεοληπτική της παρέα φταίνε για την όξυνση του μεταναστευτικού και την αύξηση των προσφυγικών ροών. Αυτοί προκάλεσαν ελπίδες στους πρόσφυγες και σ’ αυτούς οφείλεται η ανθρωπιστική κρίση.

  Οι αριθμοί είναι αποκαλυπτικοί: τον Ιούλιο του 2014 έφθασαν στην Ελλάδα 2.103 μετανάστες και τον ίδιο μήνα το 2015, 52.000

  Σχόλιο από Χριστοδουλόπουλος | 04/09/2015

 11. Μια συνέντευξη της Τασία Χριστοδουλοπούλου στο κόκκινο στις 4/9/2015

  https://www.facebook.com/download/887586707987028/tasia.wma

  Σχόλιο από Καναλιώτης | 07/09/2015

 12. «Αλώνισε» εκλογικά στο Αιγαίο η Χρυσή Αυγή ελέω προσφυγικού
  Στα ίδια στα δυνητικά σημεία εισόδου, Έβρος ή εξόδου Κιλκίς

  Στο Αιγαίο «αλώνισε» εκλογικά η Χρυσή Αυγή, με κρίσιμη παράμετρο για την εκλογική άνοδό της το μεταναστευτικό ζήτημα και την κατάσταση έκτακτης ανάγκης που αντιμετώπισαν οι τοπικές κοινωνίες λόγω της αύξησης των προσφυγικών ροών στη χώρα μας.

  Στα αιγαιοπελαγίτικα νησιά ενίσχυσε και σε ορισμένες περιπτώσεις διπλασίασε τα ποσοστά της – σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής αποτελέσματα. Στα Δωδεκάνησα είχε υψηλές εκλογικές επιδόσεις (περί το 7,9% έναντι 5,53% τον Ιανουάριο 2015) με εντυπωσιακή άνοδο να καταγράφεται συγκριτικά με την προηγούμενη εκλογική αναμέτρηση σε νησιά όπως η Κως (από 5,87% έφτασε κοντά στο 10%), η Λέρος (από 230 ψήφους τον Ιανουάριο έλαβε 328, ήτοι από 5,27% πήγε στο 8,85%), το Αγαθονήσι (πήρε επιπλέον 2 από 4 ψήφους που είχε πάρει τον Ιανουάριο), η Σύμη (από 6,46% έφτασε το 10,66, δηλαδή από 91 ψήφους πήγε στους 136), οι Λειψοί (διπλασίασε τις ψήφους από 10 που είχε τον Ιανουάριο και 2,68% έφτασε στο 6,19%), η Χάλκη (υπερδιπλασίασε τις ψήφους, από 7 πήγε στις 14 ή σε ποσοστό 5,02% από 2,34%).

  Παράλληλα διπλασιάσε τα ποσοστά της στον δήμο Κω φτάνοντας το 10% από 5,87%, το νησί που μαζί με τη Λέσβο δέχτηκαν τις μεγαλύτερες πιέσεις από τις προσφυγικές ροές.

  Στην εκλογική περιφέρεια Λέσβου κατέγραψε ποσοστό κοντά στο 7,90% (4,66% τον Ιανουάριο). Στο νησί της Λέσβου κατέφραψε 8,52% από 4,61% που είχε, ενώ αντιθέτως στο νησί της Λήμνου δεν ενισχύθηκε διατηρώντας ποσοστά όπως και πριν γύρω στο 5,5%.

  Είναι αξιοσημείωτο ότι στα σημεία εισόδου προσφύγων και μεταναστών η Χρυσή Αυγή βρήκε εύφορο έδαφος για να ενισχύσει την επιρροή της, ενώ στα… σημεία εξόδου τους δεν είχε ιδιαίτερη άνοδο, όπως για παράδειγμα στον Έβρο (8,85% από 7,5% τον Ιανουάριο) ή το Κιλκίς (από 8,60% έφτασε 9,48%). Στον Δήμο Παιονίας χαρακτηριστικά, όπου ανήκει η Ειδομένη, το σημείο όπου χρησιμοποιούν ως έξοδο από τη χώρα οι πρόσφυγες και συγκεντρώνονται μαζικά, η Χρυσή Αυγή αύξησε ελαφρώς τη δύναμή της, από 8,9% στο 9,4% περίπου.

  Στη Σάμο επίσης, όπου οι προσφυγικές ροές ήταν ασθενείς, η ΧΑ έχει άνοδο: από 5,54% έφτασε στο 8,14%.
  http://www.tovima.gr/politics/article/?aid=739224

  Σχόλιο από Πόντος και Αριστερά | 21/09/2015

 13. […] -Μια λανθασμένη μεταναστευτική πολιτική […]

  Πίνγκμπακ από -Τα κερατιάτικα της Χριστοδουλοπούλου « Πόντος και Αριστερά | 18/11/2015

 14. […] -Μια λανθασμένη μεταναστευτική πολιτική […]

  Πίνγκμπακ από -Όλα τα τριαντάφυλλα δεν είναι ίδια! « Πόντος και Αριστερά | 14/03/2016

 15. […] -Μια λανθασμένη μεταναστευτική πολιτική […]

  Πίνγκμπακ από -Kάποιες σκέψεις για τη διαχείριση του μεταναστευτικού-προσφυγικού προβλήματος « Πόντος και Αριστερά | 26/03/2016

 16. Ουιγούροι Τούρκοι αποβιβάζονται στη Λέσβο ..ως πρόσφυγες! BY ENALLAXNEWS.GR ON 22/11/2015 21:27 ΚΟΙΝΩΝΙΑ Ουιγούροι Τούρκοι της Κίνας αποβιβάζονται ως πρόσφυγες στη Λέσβο, σύμφωνα με την τοπική δημοσιογράφο Κατερίνα Καραουλάνη. Η Κατερίνα Καραουλάνη έγραψε στο Facebook: «Μπορει καποιος να μου πει γιατι οι Ουιγουροι ερχονται ως προσφυγες στο νησι ; Εχω συναντησει αρκετους για να μην πω οτι τον τελευταιο καιρο οσες βαρκες ειδα στα Συκαμια ηταν γεματες απο αυτους. Απο οσο διαβασα η συμμετοχη αυτων στον πόλεμο της Συρίας στην πλευρά των ισλαμιστών ανταρτών εναντίον του Άσαντ τους κάνει συμμέτοχους στις διευκολύνσεις που δίνει η Άγκυρα στους Ισλαμιστές αντάρτες σε επίπεδο εξοπλισμού -εκπαίδευσης και παροχής καταφυγίου». Πρόκειται για μια άκρως ανησυχητική εξέλιξη στο προσφυγικό, ειδικά εάν αναλογιστεί κανείς ότι τα Σκόπια κλείνουν τα σύνορά τους με την Ελλάδα για όλους εκτός από όσους είναι πολίτες της Συρίας, του Αφγανιστάν και του Ιράκ. Με άλλα λόγια οι Ουιγούροι Τούρκοι, που είναι Κινέζοι πολίτες, θα μας μείνουν στην Ελλάδα και αυτό συνιστά απειλή για την εθνική ασφάλεια της χώρας μας και θα εξηγήσουμε αμέσως γιατί. Οι Ουιγούροι Τούρκοι της δυτικής κινεζικής επαρχίας Σιντζιάνγκ, που φτάνουν μέσω Τουρκίας στη Συρία και τώρα στην Ελλάδα, είναι άπαντες τζιχαντιστές και διεξάγουν ένοπλο αγώνα επιθυμώντας να αποσχιστούν από την Κίνα και να δημιουργήσουν δικό τους τζιχαντιστικό τουρκικό κράτος. Ποιοι είναι οι Ουιγούροι Οι Ουιγούροι της δυτικής Κίνας ζουν στην αρχαία κοιτίδα των Τούρκων, στη δυτική Κίνα. Όταν οι τουρκικές φυλές έφυγαν από την Κίνα – Μογγολία (μεταξύ 6ου και 11ου αιώνα) και εισέβαλαν στην κεντρική Ασία αρχικά και αργότερα στη Μικρά Ασία (Βυζάντιο – Ανατολική Ρωμαϊκή Αυτοκρατορία), κάποιοι ομόφυλοί τους έμειναν πίσω. Αυτοί είναι οι Ουιγούροι – Τούρκοι και κατοικούν στην επαρχία Σιντζιάνγκ. Οι Ουιγούροι έχουν συγκροτήσει το Ισλαμικό Κόμμα Τουρκεστάν (TIP) και αυτό αποτελεί την τζιχαντιστική οργάνωση μέσω της οποίας μάχονται. Η κυβέρνηση της Κίνας κατηγορεί την τουρκική κυβέρνηση ότι βρίσκεται πίσω από το τζιχαντιστικό κίνημα των Ουιγούρων, τους υποκινεί και τους υποστηρίζει. Αυτός είναι και ο λόγος που οι Κινέζοι θέλουν να σβήσουν από το πρόσωπο του χάρτη τον Ερντογάν. Πολλοί Ουιγούροι Τούρκοι έχουν μεταβεί στη Συρία (μέσω Τουρκίας) όπου πολεμούν ως εθελοντές στο Ισλαμικό Κράτος και στη Αλ Κάιντα. Να εξηγήσουμε εδώ ότι οι Κινέζοι τζιχαντιστές που βρίσκονται στη Συρία, όπως σας γράφουν σε άλλα σάιτ, δεν είναι Κινέζοι, αλλά Τούρκοι Ουιγούροι της Κίνας. 3.500 Ουιγούροι Τούρκοι της Κίνας που βρίσκονται στη Συρία δημιούργησαν οικισμό – βάση κοντά στην πόλη Τζισρ Αλ Σαγκούρ στη βορειοδυτική Συρία, την οποία πρόσφατα πήραν οι τζιχαντιστές από τις κυβερνητικές δυνάμεις. Η βάση αυτή είναι το προπύργιο του Ισλαμικού Κόμματος Τουρκεστάν, το οποίο συμμετέχει στον υποστηριζόμενο από την Τουρκία Στρατό της Κατάκτησης (Τζαΐς Αλ Φάτεχ), συμμαχική δύναμη τζιχαντιστικών οργανώσεων με κορμό την Αλ Κάιντα – Αλ Νούσρα και τον Ελεύθερο Συριακό Στρατό (FSA). Ο Ερντογάν αποικίζει τη Συρία με Ουιγούρους Την ώρα που εκατοντάδες χιλιάδες Σύροι πρόσφυγες εγκαταλείπουν τη χώρα τους και σχηματίζουν προσφυγικά καραβάνια προς την Ευρώπη, τι απογίνονται άραγε τα χωριά που αφήνουν εγκαταλελειμμένα πίσω τους; Σύμφωνα με το λιβανέζικο δορυφορικό ειδησεογραφικό δίκτυο Al Mayadeen, πολλά από τα χωριά αυτά εποικίζονται με Ουιγούρους Τούρκους της Κίνας. Οι Ουιγούροι Τούρκοι, σύμφωνα με το ρεπορτάζ, εισέρχονται στη Συρία προερχόμενοι από την Κίνα μαζί με τις γυναίκες και τα παιδιά τους, για να πολεμήσουν είτε με την Αλ Κάιντα (Μέτωπο Αλ Νούσρα, όπως ονομάζεται η οργάνωση στη Συρία), είτε με το Ισλαμικό Κράτος. Μετά την κατάληψη της συριακής πόλης Τζισρ Αλ Σούγκουρ στα τέλη Απριλίου από τον Στρατό της Κατάκτησης (Τζαΐς Αλ Φατέχ), μια υποστηριζόμενη από την Τουρκία συνασπισμένη δύναμη με κορμό την Αλ Κάιντα και τους «μετριοπαθείς» του Ελεύθερου Συριακού Στρατού (FSA), η πόλη που είχε πληθυσμό 50.000 ανθρώπων μοιάζει σήμερα περισσότερο με μια κινέζικη πόλη. «Χιλιάδες Τούρκοι της Κίνας έχουν εγκατασταθεί στην περιοχή. Ειδικότερα στο χωριό Ζανμπάκ (Zanbaq)». Οι Ουιγούροι είναι μια τουρκική φυλή της δυτικής Κίνας. Είναι οι γνήσιοι Τούρκοι, που παρέμειναν στην κοιτίδα τους, την επαρχία Σιντζιάνγκ στη δυτική Κίνα. Ορισμένοι Ουιγούροι μοιάζουν στην όψη με Ευρωπαίους, οι περισσότεροι όμως έχουν μογγολικά χαρακτηριστικά, όπως όλοι οι γνήσιοι Τούρκοι. Οι Ουιγούροι διεξάγουν τζιχαντιστικό – εθνικοαπελευθερωτικό πόλεμο ενάντια στην κυβέρνηση της Κίνας. Συχνά εξαπολύουν πολύνεκρες τρομοκρατικές επιθέσεις μέσα στην Κίνα. Σύμφωνα με το λιβανέζικο Al Mayadeen, η είσοδος των Ουιγούρων τζιχαντιστών και των οικογένειών τους στη Συρία είναι μέρος ενός τουρκικού σχεδίου ώστε να αλλοιωθεί η σύνθεση του πληθυσμού της Συρίας. Όπως γράφει το Al Mayadeen επικαλούμενο έναν καλά ενημερωμένο αναλυτή: «Αυτό επιβεβαιώνει ότι οι τρομοκράτες συνεχίζουν να περνάνε τα σύνορα, και ότι η Τουρκία συνεχίζει να επιτρέπει στους τρομοκράτες με τις οικογένειές τους να περνούν ανενόχλητοι». Και συνεχίζει ο ίδιος: «Αποδεικνύει ότι στόχος είναι αλλοιωθεί η δημογραφία της Συρίας, μέσω αποικιακής κατοχής». Με άλλα λόγια, οι Τούρκοι προκάλεσαν την προσφυγιά των Σύρων ώστε να εγκαταστήσουν στη συνέχεια, στις πόλεις και τα χωριά τους στη βορειοδυτική Συρία, Τούρκους Ουιγούρους της Κίνας και έτσι να εποικίσουν τη χώρα με Τούρκους, πριν την ενσωματώσουν στην Τουρκία. Ωστόσο, δεν είναι μόνο η Τουρκία σε συνεργασία με την Αλ Κάιντα (Μέτωπο Αλ Νούσρα) που εποικίζουν τη βορειοδυτική Συρία με Τούρκους της Κίνας. Πριν δύο χρόνια και το Ισλαμικό Κράτος έφερε χιλιάδες Ουιγούρους και τους εγκατέστησε στο χωριό Αμπιάντ, στην επαρχία της Ράκα και στις περιοχές γύρω από τις πετρελαιοπηγές της Ντέιρ Αλ Ζουρ. Οι Ουιγούροι έχουν αναλάβει να σκοτώνουν τους Ρώσους στρατιωτικούς συμβούλους που συνεργάζονται με την κυβέρνηση της Συρίας. Έρχονται με τις οικογένειές τους Οι Ουιγούροι που κατεβαίνουν στη Λέσβο έρχονται με τις οικογένειές τους. Αυτό τους δίνει την εικόνα προσφύγων. Προσοχή. Δεν είναι πρόσφυγες. Και στη Συρία, που πήγαν να πολεμήσουν, πήραν τις οικογένειές τους μαζί. Λειτουργούν με τον παραδοσιακό νομαδικό τρόπο μετακίνησης των Τούρκων. Ο πατέρας πολεμά, η οικογένεια ακολουθεί και εγκαθίσταται στην κατακτημένη περιοχή. Ποιος ο λόγος όμως οι Ουιγούροι να περνάνε στην Ελλάδα; Εδώ μόνο μια υπόθεση μπορούμε να κάνουμε. Αυτή τη στιγμή, όπως είπαμε και στην εισαγωγή μας, τα σύνορα κλείνουν για όσους δεν είναι πολίτες Συρίας, Ιράκ ή Αφγανιστάν. Που σημαίνει ότι οι Ουιγούροι θα μας μείνουν σε ελληνικό έδαφος. Άνθρωποι που είναι εμπειροπόλεμοι και άπαντες Αλ Κάιντα. Ήδη η Τουρκία ανεβάζει τους τόνους με τη Ρωσία, επειδή σύμφωνα με την Άγκυρα βομβάρδισε Τουρκμένους στη βόρεια Συρία. Στην Τουρκία έγιναν τις τελευταίες ημέρες μεγάλες αντιρωσικές διαδηλώσεις στις οποίες Τούρκοι εθνικιστές κρατούσαν τις μπλε σημαίες των Ουιγούρων ως ένδειξη αλληλεγγύης στους Τουρκμένους. Επίσης, όπως έγινε γνωστό την Κυριακή, Τούρκοι Γρκίζοι Λύκοι, 250 στον αριθμό και οπλισμένοι, ξεκίνησαν να μπουν στη Συρία για να υπερασπιστούν τους Τουρκμένους και κατά προέκταση τους Ουιγούρους, από τη ρωσική «επιθετικότητα». Ο μόνος λόγος που υποθέτουμε για να περνάνε Ουιγούροι στην Ελλάδα, ενώ θα μπορούσαν κάλλιστα να μείνουν στη «μητέρα» Τουρκία, είναι άκρως ανησυχητικός και ίσως να εγκυμονεί κάποιο σχέδιο αποσταθεροποίησης της χώρας μας στο πίσω μέρος του μυαλού του ημιπαράφρονα Ερντογάν. Πράγματι, με κλειστά τα σύνορα στα Σκόπια για τους Ουιγούρους, που άραγε θα πάνε; Πουθενά. Θα μείνουν Ελλάδα. Τι δουλειά έχουν οι Ουιγούροι στην Ελλάδα; Τα μάτια σας και τα αφτιά σας ανοιχτά στη Θράκη, το τελευταίο που επισημαίνουμε. Δείτε φωτογραφίες από Τούρκους Ουιγούρους που αποβιβάστηκαν ως πρόσφυγες στη Λέσβο. Από ό,τι μάθαμε τους πάνε στη Μόρια Λέσβου, στο εκεί προσφυγικό στρατόπεδο. Θέλουμε να πιστεύουμε ότι η ΕΥΠ και η Ασφάλεια έχουν τον νου τους. Ειδικά τώρα που το θέμα δημοσιεύτηκε.

  Πηγή EnallaxNews : https://www.enallaxnews.gr/2015/11/22/ouigouroi-tourkoi-apovivazontai-stin-lesvo-ws-prosfyges/

  Σχόλιο από Βλ2 | 05/05/2016

 17. Ουιγούροι Τούρκοι της Κίνας αποβιβάζονται ως πρόσφυγες στη Λέσβο, σύμφωνα με την τοπική δημοσιογράφο Κατερίνα Καραουλάνη.

  Η Κατερίνα Καραουλάνη έγραψε στο Facebook:

  «Μπορει καποιος να μου πει γιατι οι Ουιγουροι ερχονται ως προσφυγες στο νησι ; Εχω συναντησει αρκετους για να μην πω οτι τον τελευταιο καιρο οσες βαρκες ειδα στα Συκαμια ηταν γεματες απο αυτους. Απο οσο διαβασα η συμμετοχη αυτων στον πόλεμο της Συρίας στην πλευρά των ισλαμιστών ανταρτών εναντίον του Άσαντ τους κάνει συμμέτοχους στις διευκολύνσεις που δίνει η Άγκυρα στους Ισλαμιστές αντάρτες σε επίπεδο εξοπλισμού -εκπαίδευσης και παροχής καταφυγίου».

  Πρόκειται για μια άκρως ανησυχητική εξέλιξη στο προσφυγικό, ειδικά εάν αναλογιστεί κανείς ότι τα Σκόπια κλείνουν τα σύνορά τους με την Ελλάδα για όλους εκτός από όσους είναι πολίτες της Συρίας, του Αφγανιστάν και του Ιράκ.

  Με άλλα λόγια οι Ουιγούροι Τούρκοι, που είναι Κινέζοι πολίτες, θα μας μείνουν στην Ελλάδα και αυτό συνιστά απειλή για την εθνική ασφάλεια της χώρας μας και θα εξηγήσουμε αμέσως γιατί.

  Οι Ουιγούροι Τούρκοι της δυτικής κινεζικής επαρχίας Σιντζιάνγκ, που φτάνουν μέσω Τουρκίας στη Συρία και τώρα στην Ελλάδα, είναι άπαντες τζιχαντιστές και διεξάγουν ένοπλο αγώνα επιθυμώντας να αποσχιστούν από την Κίνα και να δημιουργήσουν δικό τους τζιχαντιστικό τουρκικό κράτος.

  Ποιοι είναι οι Ουιγούροι

  Οι Ουιγούροι της δυτικής Κίνας ζουν στην αρχαία κοιτίδα των Τούρκων, στη δυτική Κίνα.

  Όταν οι τουρκικές φυλές έφυγαν από την Κίνα – Μογγολία (μεταξύ 6ου και 11ου αιώνα) και εισέβαλαν στην κεντρική Ασία αρχικά και αργότερα στη Μικρά Ασία (Βυζάντιο – Ανατολική Ρωμαϊκή Αυτοκρατορία), κάποιοι ομόφυλοί τους έμειναν πίσω.

  Αυτοί είναι οι Ουιγούροι – Τούρκοι και κατοικούν στην επαρχία Σιντζιάνγκ.

  Ουιγούροι Τούρκοι αποβιβάζονται στη Λέσβο – Μουζάλα και ΕΥΠ πάρτε τα μέτρα σας! – Εικόνα1

  Οι Ουιγούροι έχουν συγκροτήσει το Ισλαμικό Κόμμα Τουρκεστάν (TIP) και αυτό αποτελεί την τζιχαντιστική οργάνωση μέσω της οποίας μάχονται.

  Η κυβέρνηση της Κίνας κατηγορεί την τουρκική κυβέρνηση ότι βρίσκεται πίσω από το τζιχαντιστικό κίνημα των Ουιγούρων, τους υποκινεί και τους υποστηρίζει. Αυτός είναι και ο λόγος που οι Κινέζοι θέλουν να σβήσουν από το πρόσωπο του χάρτη τον Ερντογάν.

  Πολλοί Ουιγούροι Τούρκοι έχουν μεταβεί στη Συρία (μέσω Τουρκίας) όπου πολεμούν ως εθελοντές στο Ισλαμικό Κράτος και στη Αλ Κάιντα.

  Να εξηγήσουμε εδώ ότι οι Κινέζοι τζιχαντιστές που βρίσκονται στη Συρία, όπως σας γράφουν σε άλλα σάιτ, δεν είναι Κινέζοι, αλλά Τούρκοι Ουιγούροι της Κίνας.

  3.500 Ουιγούροι Τούρκοι της Κίνας που βρίσκονται στη Συρία δημιούργησαν οικισμό – βάση κοντά στην πόλη Τζισρ Αλ Σαγκούρ στη βορειοδυτική Συρία.

  Η βάση αυτή είναι το προπύργιο του Ισλαμικού Κόμματος Τουρκεστάν, το οποίο συμμετέχει στον υποστηριζόμενο από την Τουρκία Στρατό της Κατάκτησης (Τζαΐς Αλ Φάτεχ), συμμαχική δύναμη τζιχαντιστικών οργανώσεων με κορμό την Αλ Κάιντα – Αλ Νούσρα και τον Ελεύθερο Συριακό Στρατό (FSA).

  Ο Ερντογάν αποικίζει τη Συρία με Ουιγούρους

  Την ώρα που εκατοντάδες χιλιάδες Σύροι πρόσφυγες εγκαταλείπουν τη χώρα τους και σχηματίζουν προσφυγικά καραβάνια προς την Ευρώπη, τι απογίνονται άραγε τα χωριά που αφήνουν εγκαταλελειμμένα πίσω τους;

  Σύμφωνα με το λιβανέζικο δορυφορικό ειδησεογραφικό δίκτυο Al Mayadeen, πολλά από τα χωριά αυτά εποικίζονται με Ουιγούρους Τούρκους της Κίνας.

  Οι Ουιγούροι Τούρκοι, σύμφωνα με το ρεπορτάζ, εισέρχονται στη Συρία προερχόμενοι από την Κίνα μαζί με τις γυναίκες και τα παιδιά τους, για να πολεμήσουν είτε με την Αλ Κάιντα (Μέτωπο Αλ Νούσρα, όπως ονομάζεται η οργάνωση στη Συρία), είτε με το Ισλαμικό Κράτος.

  Μετά την κατάληψη της συριακής πόλης Τζισρ Αλ Σούγκουρ στα τέλη Απριλίου από τον Στρατό της Κατάκτησης (Τζαΐς Αλ Φατέχ), μια υποστηριζόμενη από την Τουρκία συνασπισμένη δύναμη με κορμό την Αλ Κάιντα και τους «μετριοπαθείς» του Ελεύθερου Συριακού Στρατού (FSA), η πόλη που είχε πληθυσμό 50.000 ανθρώπων μοιάζει σήμερα περισσότερο με μια κινέζικη πόλη. «Χιλιάδες Τούρκοι της Κίνας έχουν εγκατασταθεί στην περιοχή. Ειδικότερα στο χωριό Ζανμπάκ (Zanbaq)».

  Οι Ουιγούροι είναι μια τουρκική φυλή της δυτικής Κίνας. Είναι οι γνήσιοι Τούρκοι, που παρέμειναν στην κοιτίδα τους, την επαρχία Σιντζιάνγκ στη δυτική Κίνα.

  Ορισμένοι Ουιγούροι μοιάζουν στην όψη με Ευρωπαίους, οι περισσότεροι όμως έχουν μογγολικά χαρακτηριστικά, όπως όλοι οι γνήσιοι Τούρκοι. Οι Ουιγούροι διεξάγουν τζιχαντιστικό – εθνικοαπελευθερωτικό πόλεμο ενάντια στην κυβέρνηση της Κίνας. Συχνά εξαπολύουν πολύνεκρες τρομοκρατικές επιθέσεις μέσα στην Κίνα.

  Σύμφωνα με το λιβανέζικο Al Mayadeen, η είσοδος των Ουιγούρων τζιχαντιστών και των οικογένειών τους στη Συρία είναι μέρος ενός τουρκικού σχεδίου ώστε να αλλοιωθεί η σύνθεση του πληθυσμού της Συρίας. Όπως γράφει το Al Mayadeen επικαλούμενο έναν καλά ενημερωμένο αναλυτή:

  «Αυτό επιβεβαιώνει ότι οι τρομοκράτες συνεχίζουν να περνάνε τα σύνορα, και ότι η Τουρκία συνεχίζει να επιτρέπει στους τρομοκράτες με τις οικογένειές τους να περνούν ανενόχλητοι». Και συνεχίζει ο ίδιος:

  «Αποδεικνύει ότι στόχος είναι αλλοιωθεί η δημογραφία της Συρίας, μέσω αποικιακής κατοχής». Με άλλα λόγια, οι Τούρκοι προκάλεσαν την προσφυγιά των Σύρων ώστε να εγκαταστήσουν στη συνέχεια, στις πόλεις και τα χωριά τους στη βορειοδυτική Συρία, Τούρκους Ουιγούρους της Κίνας και έτσι να εποικίσουν τη χώρα με Τούρκους, πριν την ενσωματώσουν στην Τουρκία.

  Ωστόσο, δεν είναι μόνο η Τουρκία σε συνεργασία με την Αλ Κάιντα (Μέτωπο Αλ Νούσρα) που εποικίζουν τη βορειοδυτική Συρία με Τούρκους της Κίνας. Πριν δύο χρόνια και το Ισλαμικό Κράτος έφερε χιλιάδες Ουιγούρους και τους εγκατέστησε στο χωριό Αμπιάντ, στην επαρχία της Ράκα και στις περιοχές γύρω από τις πετρελαιοπηγές της Ντέιρ Αλ Ζουρ.

  Οι Ουιγούροι έχουν αναλάβει να σκοτώνουν τους Ρώσους στρατιωτικούς συμβούλους που συνεργάζονται με την κυβέρνηση της Συρίας.

  Έρχονται με τις οικογένειές τους

  Οι Ουιγούροι που κατεβαίνουν στη Λέσβο έρχονται με τις οικογένειές τους. Αυτό τους δίνει την εικόνα προσφύγων. Προσοχή. Δεν είναι πρόσφυγες. Και στη Συρία, που πήγαν να πολεμήσουν, πήραν τις οικογένειές τους μαζί. Λειτουργούν με τον παραδοσιακό νομαδικό τρόπο μετακίνησης των Τούρκων. Ο πατέρας πολεμά, η οικογένεια ακολουθεί και εγκαθίσταται στην κατακτημένη περιοχή.

  Ποιος ο λόγος όμως οι Ουιγούροι να περνάνε στην Ελλάδα; Εδώ μόνο μια υπόθεση μπορούμε να κάνουμε. Αυτή τη στιγμή, όπως είπαμε και στην εισαγωγή μας, τα σύνορα κλείνουν για όσους δεν είναι πολίτες Συρίας, Ιράκ ή Αφγανιστάν. Που σημαίνει ότι οι Ουιγούροι θα μας μείνουν σε ελληνικό έδαφος.

  Άνθρωποι που είναι εμπειροπόλεμοι και άπαντες Αλ Κάιντα.

  Ήδη η Τουρκία ανεβάζει τους τόνους με τη Ρωσία, επειδή σύμφωνα με την Άγκυρα βομβάρδισε Τουρκμένους στη βόρεια Συρία. Στην Τουρκία έγιναν τις τελευταίες ημέρες μεγάλες αντιρωσικές διαδηλώσεις στις οποίες Τούρκοι εθνικιστές κρατούσαν τις μπλε σημαίες των Ουιγούρων ως ένδειξη αλληλεγγύης στους Τουρκμένους.

  Επίσης, όπως έγινε γνωστό την Κυριακή, Τούρκοι Γρκίζοι Λύκοι, 250 στον αριθμό και οπλισμένοι, ξεκίνησαν να μπουν στη Συρία για να υπερασπιστούν τους Τουρκμένους και κατά προέκταση τους Ουιγούρους, από τη ρωσική «επιθετικότητα».

  Ο μόνος λόγος που υποθέτουμε για να περνάνε Ουιγούροι στην Ελλάδα, ενώ θα μπορούσαν κάλλιστα να μείνουν στη «μητέρα» Τουρκία, είναι άκρως ανησυχητικός και ίσως να εγκυμονεί κάποιο σχέδιο αποσταθεροποίησης της χώρας μας στο πίσω μέρος του μυαλού του ημιπαράφρονα Ερντογάν.

  Πράγματι, με κλειστά τα σύνορα στα Σκόπια για τους Ουιγούρους, που άραγε θα πάνε; Πουθενά. Θα μείνουν Ελλάδα. Τι δουλειά έχουν οι Ουιγούροι στην Ελλάδα;

  Τα μάτια σας και τα αφτιά σας ανοιχτά στη Θράκη, το τελευταίο που επισημαίνουμε.

  Δείτε φωτογραφίες από Τούρκους Ουιγούρους που αποβιβάστηκαν ως πρόσφυγες στη Λέσβο. Από ό,τι μάθαμε τους πάνε στη Μόρια Λέσβου, στο εκεί προσφυγικό στρατόπεδο. Θέλουμε να πιστεύουμε ότι η ΕΥΠ και η Ασφάλεια έχουν τον νου τους. Ειδικά τώρα που το θέμα δημοσιεύτηκε.

  http://katohika.gr/ellada/ouigouroi-tourkoi-apovivazontai-lesvo-8211-mouzala-parte-metra-sas/

  Σχόλιο από Κωστίκας | 23/11/2016

 18. ΤΑΚΗΣ ΘΕΟΔΩΡΟΠΟΥΛΟΣ
  Ή μαζί μας, ή χρυσαυγίτες
  ΠΟΛΙΤΙΚΗ 25.11.2016 : 16:18
  ΕΤΙΚΕΤΕΣ:ΔIAΓΩNIΩΣ

  Αν πέρυσι, τέτοια εποχή, τολμούσες να υποψιαστείς δυνατά ότι ανάμεσα στους πρόσφυγες κυκλοφορούν και μετανάστες, έπαιρναν ύφος δόκτορος του ανθρωπισμού και σε αποστόμωναν. Μα και οι μετανάστες σε τελευταία ανάλυση πρόσφυγες είναι. Εσύ, που είχες φάει πολλά από τα νιάτα σου μ’ αυτήν την «τελευταία ανάλυση», ιδιαιτέρως δημοφιλή στα καφενεία της Αριστεράς, αναγκαζόσουν να την αποδεχθείς. Και ζητούσες και συγγνώμη επειδή την ξέχασες. Αν μάλιστα σου ξέφευγε ο όρος «παράνομοι μετανάστες», κοινώς η μαύρη μαυρίλα της ψυχής σου αθετούσε τους κανόνες της ανθρωπιστικής ευπρέπειας, πεταγόταν αυτομάτως ο δείκτης της Δεξιάς και απειλώντας την άκρη της μύτης σου σε διόρθωνε: «Δεν υπάρχουν παράνομοι μετανάστες. Υπάρχουν παράτυποι μετανάστες».

  Αρχές του 2015 η ζωή με αντάμειψε με τη χαρά, την τιμή και την ευτυχία να βρεθώ στο τηλεοπτικό πλατό μαζί με την κ. Χριστοδουλοπούλου. Κάθε φορά που κάποιος από τους συνομιλητές πρόφερε τη λέξη παράνομος, εκείνη πεταγόταν και τον διόρθωνε. «Παράτυπος». Πώς λέμε παράτυπος καταληψίας ή εμπρηστής; Επανάληψη μήτηρ μαθήσεως. Λίγους μήνες μετά οργανώθηκε η απελευθέρωση της Αμυγδαλέζας. Ηταν μια μεγάλη στιγμή της ελληνικής Αριστεράς. Ενα παλλαϊκό αίτημα υλοποιήθηκε και η χώρα ετοιμάστηκε για τη λαίλαπα του περυσινού καλοκαιριού. Από τον Μόλυβο ώς την πλατεία Βικτωρίας, οι πληθυσμοί λιάζονταν πριν εξαερωθούν και ο διάδοχος της κ. Χριστοδουλοπούλου, ο κ. Μουζάλας, ο Επιτυχημένος, μίλησε για τα στρατόπεδα ανοιχτού τύπου.

  Αυτά πέρυσι. Και τα καταγράφω για την Ιστορία η οποία, ως γνωστόν, στην Ελλάδα προχωράει με άλματα. Διότι προχθές άκουσα τον κ. Μουζάλα, τον Επιτυχημένο, να λέει ότι προσπαθεί να οργανώσει στρατόπεδα «κλειστού» τύπου αλλά τον εμποδίζει η Νέα Δημοκρατία. Με ποιον τρόπο, δεν έχει σημασία. Μας αποκάλυψε, δε, ότι ανάμεσα σ’ αυτούς υπάρχουν και «παράνομοι μετανάστες». Τι λες βρε παιδί μου! Είπε επίσης πως αν φύγουν οι μετανάστες από το κέντρο της πόλης της Χίου, αυτό θα σημάνει την αθέτηση της συμφωνίας Ε.Ε. – Τουρκίας και θα ανοίξουν οι κρουνοί και πάλι. Υπάρχει κάποια υποχρέωση της Ελλάδας βάσει της συμφωνίας να κρατάει μετανάστες στο κέντρο της Χίου; Οχι απήντησε ευθαρσώς ο κ. Μουζάλας, διότι εκτός από Επιτυχημένος είναι και Ειλικρινής – πάντα με κεφαλαίο το έψιλον. Τότε; Τότε δεν έχει σημασία. Φταίει ο δήμος που δεν κλείνει τα μεζεδοπωλεία στην περιοχή και λιγουρεύονται την αθερίνα οι μετανάστες, με αποτέλεσμα να περιφρονούν το φαγητό που τους δίνουν οι ΜΚΟ.

  Τι συνέβη από πέρυσι ώς φέτος και ο κ. Μουζάλας, ο Επιτυχημένος και Ειλικρινής, άλλαξε απόψεις; Πρώτον, προήχθη σε υπουργό από υφυπουργός που ήταν. Αρα, για να προαχθεί σε υπουργό σημαίνει ότι προόδευσε στην τέχνη της πολιτικής. Εμαθε δηλαδή ότι ουδείς ενοχλείται αν διαψεύδεις εαυτόν την επομένη της χθες, που είναι η σήμερον. Σημασία έχει να δίνεις στον ακροατή σου τη δυνατότητα να αντιληφθεί ότι πάντα φταίει κάποιος άλλος. «Δηλαδή απατεώνες είμαστε;» που λέει και η αηδόνα των γεμιστών.

  Το μεταναστευτικό ανά πάσα στιγμή κινδυνεύει να ξαναγίνει το μείζον πρόβλημα της Ελλάδας. Και οι νέοι πληθυσμοί που θα έρθουν, θα συναντήσουν τους ήδη εξαγριωμένους ομοιοπαθείς τους, οι οποίοι θα λειτουργήσουν ως εύφλεκτη ύλη. Οπως είναι εύφλεκτη ύλη για τη Χρυσή Αυγή οι εξαγριωμένοι ντόπιοι. Ο Επιτυχημένος και οι λοιποί εκμεταλλεύονται την ανικανότητά τους για να οδηγήσουν και τους ντόπιους πληθυσμούς στην Ακροδεξιά. Αυτό θα είναι το δίλημμα της Αριστεράς στις επόμενες εκλογές. «Ή μαζί μας, ή χρυσαυγίτες».

  Σχόλιο από Γ.Λ. | 26/11/2016

 19. […] -Μια λανθασμένη μεταναστευτική πολιτική […]

  Πίνγκμπακ από -Oι 53 της πλάκας « Πόντος και Αριστερά | 03/11/2017


Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: