Πόντος και Αριστερά

……. 'μώ τον νόμο σ' !

-Επιστροφή στον Μεσαίωνα από το εξτρεμιστικό Ισλάμ…

 • Η ιστορία επαναλαμβάνεται: Η κακομεταχείριση των γυναικών των Γιεζίντι θυμίζει τη συστηματική κια προγραμματισμένη βία που άσκησαν οι Τούρκοι εθνικιστές κάνοντας ισλαμιστικό Τζιχάντ την περίοδο 1914-1923 κατά των μη μουσουλμανικών κοινοτήτων της Ανατολής.
 • Αυτός είναι ένας επιπλέον λόγος που οι απόγονοι των προσφύγων του 1922 (Ελλήνων, Αρμενίων, Ασσυρίων) θα πρέπει να εκφράσουν έμπρακτα την αλληλεγγύη τους

Διεθνής Αμνηστία:
Εθνοκάθαρση οι ωμότητες των τζιχαντιστών κατά των Γεζίντι

Νεαρές γυναίκες της εθνότητας των Γεζίντι που περιήλθαν σε καθεστώς σεξουαλικής δουλείας από το Ισλαμικό Κράτος, επέλεξαν να αυτοκτονήσουν για να μην υφίστανται τη βία, σύμφωνα με ανακοίνωση της Διεθνούς Αμνηστίας.

 Μια γυναίκα πρόσφυγας από τη μειονότητα των Γεζίντι –
φωτ. από τον Σεπτέμβρη του 2014

Οι Γεζίντι έπεσαν θύματα ωμοτήτων των τζιχαντιστών του Ισλαμικού Κράτους, οι οποίοι κατέλαβαν τεράστια τμήματα του βορείου Ιράκ, ανάμεσά τους τον Αύγουστο και την περιοχή του Σιντζάρ, που κατοικείται από τη μειονότητα που θεωρείται αιρετική από την εξτρεμιστική σουνιτική οργάνωση.

Οι δολοφονίες, τα βασανιστήρια και οι απαγωγές που διαπράχθηκαν από το Ισλαμικό Κράτος κατά των Γεζίντι συνιστούν εθνοκάθαρση, σύμφωνα με τη Διεθνή Αμνηστία.

«Εκατοντάδες, ίσως και χιλιάδες» γυναίκες παντρεύτηκαν δια της βίας, πουλήθηκαν ή προσφέρθηκαν από το Ισλαμικό Κράτος σε μαχητές ή υποστηρικτές του.

«Πολλές από αυτές τις σεξουαλικές σκλάβες είναι παιδιά ή κορίτσια 14, 15 ετών ή και μικρότερα«, εξηγεί η Ντονατέλα Ροβέρα, της Διεθνούς Αμνηστίας που πήρε συνεντεύξεις από δεκάδες πρώην αιχμάλωτες Γεζίντι στο Ιράκ.

Μία από αυτές, η 19χρονη Τζιλάν, αυτοκτόνησε για να αποφύγει τον βιασμό, σύμφωνα με την μαρτυρία του αδελφού της.

«Μια ημέρα μάς έδωσαν ρούχα που έμοιαζαν με στολές χορού και μάς είπαν να πλυθούμε πριν τα φορέσουμε. Η Τζιλάν αυτοκτόνησε στο μπάνιο», διηγήθηκε ένα κορίτσι συγκρατούμενο της Τζιλάν.

«Εκοψε τις φλέβες της και κρεμάστηκε. Ήταν πολύ όμορφη. Πιστεύω ότι ήξερε ότι θα την πάρει μαζί του κάποιος άνδρας και γι΄αυτό αυτοκτόνησε», συνέχισε η νεαρή.

Μία άλλη πρώην αιχμάλωτη διηγήθηκε στη Διεθνή Αμνηστία ότι είχαν αποφασίσει μαζί με την αδελφή της να αυτοκτονήσουν τη νύκτα για να γλιτώσουν από αναγκαστικό γάμο, αλλά δύο άλλες γυναίκες που ξύπνησαν από τον θόρυβο τις εμπόδισαν.

«Δέσαμε τις εσάρπες μας γύρω από το λαιμό μας και καθεμία τράβηξε την άκρη της εσάρπας της άλλης όσο πιο δυνατά μπορούσε, μέχρι να λιποθυμήσουμε», είπε η 27χρονη Ουάφα.

«Κατέστρεψαν τη ζωή μας»΄, είπε η Ράντα, 16 ετών, η οποία αιχμαλωτίστηκε μαζί με την οικογένειά της και βιάσθηκε από κάποιον που είχε τα διπλά της χρόνια. «Είναι τόσο οδυνηρό αυτό που έκαναν σε μένα και την οικογένειά μου…».

http://left.gr/news/diethnis-amnistia-ethnokatharsi-oi-omotites-ton-tzihantiston-kata-ton-gezinti#sthash.b9nIWzmu.dpuf

Διαβάστε κάποια δικά μας για το Ισλάμ:

-Γενοκτονίες στο όνομα του Ισλάμ

-Περί του ΙΣΛΑΜ

Φωτογραφίες ΣΟΚ! Το Ισλαμικό Κράτος καταστρέφει μοναστήρι του Αγίου Γεωργίου

Φωτογραφίες ΣΟΚ! Το Ισλαμικό Κράτος καταστρέφει μοναστήρι του Αγίου Γεωργίου

156

 

1

 

1

Το Ισλαμικό Κράτος καταστρέφει οτιδήποτε δεν ανήκει στο σουνιτικό Ισλάμ. Το Ισλαμικό Κράτος καταστρέφει και λεηλατεί αρχαιότητες, ελληνικές, ρωμαϊκές, ασσυριακές.

Το Ισλαμικό Κράτος καταστρέφει χριστιανικές εκκλησίες, όλων των χριστιανικών δογμάτων. Το Ισλαμικό Κράτος καταστρέφει τζαμιά σιιτών μουσουλμάνων, ως αιρετικά.

Το Ισλαμικό Κράτος καίει βιβλιοθήκες, ανατινάζει εργαστήρια στο Πανεπιστήμιο της Μοσούλης. Το Ισλαμικό Κράτος είναι ο απόλυτος μεσαίωνας και συναγωνίζεται σε θηριωδίες τους φανατικούς Σύρους πρωτοχριστιανούς.

Τελευταία εκτεταμένη καταστροφή από το Ισλαμικό Κράτος συνέβη στο Μοναστήρι του Αγίου Γεωργίου στη Μοσούλη.

monastiri

Το μοναστήρι του Μαρ Γιωργής (Mar Gurguis), δηλαδή Άη Γιώργης, όπως το προφέρουν οι Ασσύριοι χριστιανοί μονοφυσίτες στη γλώσσα τους, χτίστηκε τον 17ο αιώνα και βρίσκεται βόρεια της Μοσούλης στο βόρειο Ιράκ. Η εκκλησία του μοναστηριού χτίστηκε το 1931 πάνω στα θεμέλια της παλιάς εκκλησίας.

Το Ισλαμικό Κράτος κατέστρεψε εικόνες, βιτρό, αποκαθήλωσε όλους τους σταυρούς και «επιτέθηκε» και στο άγαλμα του Αγίου Γεωργίου με βαριοπούλες. Δείτε τις φωτογραφίες που αναρτήθηκαν στο Twitter.

MarGurguis2

MarGurguis3

MarGurguis4

MarGurguis5

MarGurguis6

MarGurguis7

MarGurguis8

MarGurguis9

MarGurguis10

MarGurguis11

MarGurguis12

MarGurguis13

MarGurguis14

MarGurguis15

MarGurguis16

MarGurguis17

MarGurguis18

MarGurguis19

MarGurguis20

MarGurguis21

MarGurguis22

MarGurguis23

17/03/2015 - Posted by | -παράνοια, -Γενοκτονία, -Ισλαμ, -Ιδεολογικά, -Περί έθνους

5 Σχόλια »

 1. FOREIGN POLICY : «The Real War on Christianity»

  Η ΠΑΘΗΤΙΚΗ ΣΤΑΣΗ ΤΩΝ ΗΠΑ ΕΝΑΝΤΙ ΤΩΝ ΔΙΩΓΜΩΝ ΤΩΝ ΧΡΙΣΤΙΑΝΩΝ ΣΤΟ ΙΡΑΚ ΚΑΙ ΣΤΗ ΣΥΡΙΑ

  Στην σιωπή της αμερικανικής κυβέρνησης αλλά και του Κογκρέσου έναντι των διωγμών που οι υφίστανται οι Χριστιανοί, όπως και άλλες θρησκευτικές μειονότητες στο Ιράκ και στη Συρία κυρίως από το Ισλαμικό Κράτος, αναφέρεται εκτενές άρθρο των Bethany Allen-Ebrahimian και Yochi Dreazen στο FOREIGN POLICY με τίτλο «The Real War on Christianity». Τις κατηγορίες αυτές απορρίπτει ωστόσο η αμερικανική κυβέρνηση παραπέμποντας στις συχνές ανακοινώσεις του Λευκού Οίκου που καταδικάζουν την δράση του Ισλαμικού Κράτους κατά των θρησκευτικών μειονοτήτων.

  Ο Πρόεδρος Ομπάμα, όπως επισημαίνεται, υπέγραψε τον Αύγουστο νόμο που ορίζει ειδικό απεσταλμένο με αποστολή να συνδράμει τις αρχαίες χριστιανικές κοινότητες και τις διωκόμενες από το Ισλαμικό Κράτος μειονότητες. Ο νόμος παρέχει περιορισμένα μέσα, καθώς η νέα θέση διαθέτει προϋπολογισμό μόλις 1 εκ. δολάρια, ενώ ο Λευκός Οίκος δεν έδωσε την προσήκουσα δημοσιότητα στην υπογραφή του νόμου. Ούτε ο Ομπάμα, ούτε κάποια επιφανή μέλη του Κουγκρέσου προέβησαν σε δημόσιες αναφορές για τον νόμο, ενώ επτά μήνες μετά η θέση παραμένει κενή, ένα μικρό αλλά ενδεικτικό παράδειγμα της παθητικότητας της Ουάσιγκτον έναντι της αυξανόμενης φρικαλεότητας κατά των Ασσυρίων, των Χαλδαίων, και άλλων χριστιανικών κοινοτήτων του Ιράκ και της Συρίας.

  Διάφοροι χριστιανοί ηγέτες κατηγορούν την κυβέρνηση Ομπάμα ότι υποβαθμίζει τις διώξεις των μειονοτήτων στο Ιράκ εξαιτίας της δυσφορίας του στο θέμα της θρησκείας. Όπως επεσήμανε ο John Eibner επικεφαλής της Christian Solidarity International-USA προς το FP η αναφορά στις θρησκευτικές μειονότητες στη Μέση Ανατολή και ειδικά στις χριστιανικές αποτελεί ένα δύσκολο θέμα για την Ουάσιγκτον καθώς αγγίζει ένα ευαίσθητο θέμα εξωτερικής πολιτικής. «Κοινός πολιτικός στόχος των σημαντικότερων εκπροσώπων των Ρεπουμπλικάνων και των Δημοκρατικών είναι να κερδίσουν τις καρδιές και το μυαλό των Μουσουλμάνων, ειδικά μετά την 11η Σεπτεμβρίου (…) πρόκειται για ένα θέμα εθνικής ασφάλειας τόνισε.

  Αξιωματούχοι της κυβέρνησης Ομπάμα απορρίπτουν κάθετα τις επικρίσεις σημειώνοντας ότι ο Πρόεδρος Ομπάμα και οι σύμβουλοί του καταδικάζουν συνεχώς τις επιθέσεις του Ισλαμικού Κράτους κατά των θρησκευτικών μειονοτήτων και ότι ο Λευκός Οίκος έχει ξεκινήσει μια στρατιωτική εκστρατεία που βρίσκεται σε εξέλιξη κατά της οργάνωσης ώστε να αποφευχθεί η εξολόθρευση των Γιαζίντι.

  Αξιωματούχοι της κυβέρνησης δηλώνουν επίσης ότι παρακολουθούν στενά τη δοκιμασία των θρησκευτικών μειονοτήτων στο Ιράκ και κάνουν ότι μπορούν για να τις βοηθήσουν. Σε συνέντευξή του ο Ραβίνος David Saperstein, ο ορισμένος από το Στέητ Ντηπάρτμεντ πρέσβης για τη διεθνή θρησκευτική ελευθερία δήλωσε ότι αφιερώνει το μεγαλύτερο μέρος του χρόνου του, από την ανάληψη των καθηκόντων του, τον περασμένο Δεκέμβριο, στη δοκιμασία των χριστιανών και των άλλων ομάδων που βρίσκονται στο στόχαστρο του Ισλαμικού Κράτους.

  http://foreignpolicy.com/2015/03/12/the-real-war-on-christianity-iraq-syria-islamic-state/

  Σχόλιο από Β | 17/03/2015

 2. Απορώ ποιος είναι ο ρόλος τουΟΗΕ. Από ποιους ενισχύονται και τι μέτρα λαμβάνονται εναντίον αυτών. Μόνο μέτρα κατά της Ρωσίας. Τέτοιες σκοπιμότητες δεν δικαιολογούνται από δημοκρατικές κυβερνήσεις, γιατί αποτελούν μπούλινγκ.

  Σχόλιο από kyriakos901 | 18/03/2015

 3. […] -Επιστροφή στον Μεσαίωνα από το εξτρεμιστικό Ισλάμ… […]

  Πίνγκμπακ από Ισλάμ και Δύση « Πόντος και Αριστερά | 28/03/2016

 4. […] -Επιστροφή στον Μεσαίωνα από το εξτρεμιστικό Ισλάμ… […]

  Πίνγκμπακ από -«Ραΐφ, μαζί σου» (Παλιό αλλά πάντα επίκαιρο!) « Πόντος και Αριστερά | 14/07/2016

 5. Νεολαία ΠΟΕ: Η Γενοκτονία των Γεζίντι είναι δικαίωμα της ανθρωπότητας να προστατευτεί
  Νεολαία ΠΟΕ: Η Γενοκτονία των Γεζίντι είναι δικαίωμα της ανθρωπότητας να προστατευτεί
  Νεολαία ΠΟΕ: Η Γενοκτονία των Γεζίντι είναι δικαίωμα της ανθρωπότητας να προστατευτεί

  Η Συντονιστική Επιτροπή Νεολαίας της Παμποντιακής Ομοσπονδίας Ελλάδος εξέδωσε ψήφισμα αναγνώρισης της Γενοκτονίας των Γεζίντι από την Daesh.

  Στο ψήφισμα της αναφέρει σχετικά:

  Τον Αύγουστο του 2014 η τρομοκρατική οργάνωση Daesh ξεκίνησε μια συστηματική εκστρατεία μαζικών φρικαλεοτήτων εναντίον αμάχων στο βόρειο Ιράκ. Η εκστρατεία αυτή έφτασε σε πολλές πόλεις και χωριά αλλά και μέχρι την πόλη Sinjar. Την πατρίδα δηλαδή χιλιάδων Κούρδων Yazidis. H Daesh κατέλαβε χιλιάδες μέλη της κοινότητας Yazidi, εκτελώντας συνολικά χιλιάδες άνδρες και υποβάλλοντας χιλιάδες γυναίκες και κορίτσια σε παρατεταμένη σωματική κακοποίηση, σεξουαλική βία και υποδούλωση.

  H Daesh κατέστρεψε κάθε θρησκευτικό χώρο και ναό των Yazidis, καθώς επίσης λεηλάτησε τα σπίτια και τις περιουσίες τους. Εκτιμάται ότι μέχρι σήμερα το 85% του πληθυσμού Yazidi του Ιράκ έχει εκτοπιστεί και πάνω από 3.000 γυναίκες και παιδιά παραμένουν σε αιχμαλωσία.

  Ως απόγονοι γενοκτονημένων και συνεχιστές του έργου του Raphael Lemkin αναγνωρίζουμε τα εγκλήματα που διαπράττει η τρομοκρατική οργάνωση Daesh εναντίων των Κούρδων Yazidis ως Γενοκτονία.

  Καλούμε την Ελληνική Κυβέρνηση να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων και να αναγνωρίσει επίσημα την Γενοκτονία των Yazidis από την τρομοκρατική οργάνωση Daesh ακολουθώντας το παράδειγμα των Η.Π.Α., του Καναδά, της Γαλλίας, της Σκωτίας και άλλων χωρών.

  Η δίωξη του λαού των Yazidis θεωρείται επίσης ως Γενοκτονία από το γραφείο του Ύπατου Αρμόστη των Ηνωμένων Εθνών για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα σε έκθεση του Μαρτίου 2015.

  Καλούμε την Ιρακινή Κυβέρνηση και τη διεθνή κοινότητα να συνεργαστούν ώστε να προσφύγουν στη δικαιοσύνη τα μέλη της τρομοκρατικής οργάνωσης Daesh.

  Καλούμε το Συμβούλιο Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών να συστήσει αμέσως μια διεθνή ερευνητική επιτροπή για τη συλλογή των στοιχείων που συνθέτουν το έγκλημα της Γενοκτονίας εναντίων των Yazidis από την Daesh διότι είναι δικαίωμα της ανθρωπότητας να προστατευτεί.

  http://epontos.blogspot.gr/2017/10/blog-post_52.html

  Σχόλιο από Πόντος και Αριστερά | 04/10/2017


Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: