Πόντος και Αριστερά

……. 'μώ τον νόμο σ' !

-Φωτόπουλος+Χριστοδουλοπούλου: τα πρώτα «ξύδια» για την κυβέρνηση

Ένα από τα μεγάλα προβλήματα που έχει να αντιμετωπίσει η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ είναι η ποικιλία των δυνάμεων που τη στηρίζουν και ο έλεγχος όσων από αυτές τις δυνάμεις ασκούν εξουσία στο νέο πλαίσιο…

Κάποιες από τις δυνάμεις αυτές υπηρετούν αλλότρια συμφέροντα, προσβάλλουν το λαό με τη συμπεριφορά τους και κατατρύχονται από ιδεοληψίες.

Η κακή/λή τύχη το έφερε να συμπέσουν (στην εξωτερίκευση των προθέσεων) τα ίδια συμφέροντα των παλιών πονηρών κρατικοδίαιτων συνδικαλιστών και των σχεδόν επαγγελματιών και κατά περίπτωση αντιρατσιστών, που ονειρεύονται την καταστροφή του εθνικού κράτους. 

Το πρώτο θέμα σχετίζεται με τη ΔΕΗ, τα «τροφεία» και την νέα Συλλογική Σύμβαση Εργασίας που υπέγραψε η ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ με τη διοίκηση του Αρθρ. Ζερβού. Κάποιες οργανώσεις εργαζομένων της ΔΕΗ έγραψαν: «Η όλη μεθόδευση επιλέχθηκε προκειμένου να εξυπηρετηθούν τόσο της διοίκησης όσο και της ΓΕΝΟΠ…. Η καταβολή «τροφείου» για κάθε μέρα φυσικής παρουσίας έως 6 ευρώ στο προσωπικό, με τη δέσμευση   ότι 2 ευρώ το μήνα θα πηγαίνουν στο ταμείο της ΓΕΝΟΠ προκειμένου να αποπληρωθούν οι υποχρεώσεις της (Δάνεια, προμηθευτές, κ.λπ.). Εδώ αποκαλύπτεται η εγρηγορση της υπογραφής και η όλη σκοπιμότητα…»

Το δεύτερο θέμα, αφορά τον τρόπο με τον οποίο οι δουλέμποροι τρίβουν τα χέρια τους από χαρά -έχουν πάρει βαθειά ΑΝΑΣΑ- εφόσον στόχος στην πολιτική τους είναι να ανοίξουν τα σύνορα στους παράνομους μετανάστες. Και να επικρατήσει μια πολιτική η οποία δεν έχει καμιά σχέση με την σοβαρή πολιτική που θα έπρεπε να ακολουθήσει ένα ευνομούμενο κράτος απέναντι σ’ ένα τεράστιο και παγκόσμιο φαινόμενο. Όπως αναγράφηκε σε σχέση με τα πρόσφατα: «Σύμβουλος της Τασίας Χριστοδουλοπούλου έδωσε τη διαταγή για να… ανοίξουν τα σύνορα«.
Όλο αυτό, σχετίζεται με έναν πολιτικό χώρο, αυτοακκιζόμενο και ψευτο-αντιεθνικιστικό, που ονειρεύεται την με κάθε τρόπο καταστροφή του εθνικού κράτους και έχει αναλάβει εργολαβικώς και νταβατζιλιδικώς το ρόλο του υπερασπιστή των μετάναστών – ως ένα μέσο πολιτικής επιβεβαίωσης των ηγετικών του στελεχών

Ο χώρος αυτός που έχει 0,01% εκλογική επιρροή και έχει πρωτοσυγκροτηθεί από διάφορους τροτσκιστικοειδείς, έχει καταφέρει εδώ και χρόνια να εγκλωβίσει ένα μικρό τμήμα της παλιάς άκρας αριστεράς και να της επιβάλλει θεωρήσεις για την ιστορία και την κοινωνία που ουδεμία σχέση έχουν με την πραγματικότητα. Οι πιο πολλοί από αυτούς έχουν βρει πολιτικό καταφύγιο στην Ανταρσύα ενώ κάποιοι εντάχθηκαν στο Σύριζα και εκφράζονται μέσα από μια συγκεκριμένη τάση.

Είναι αυτός ο χώρος που στο όνομα της φιλομειονοτικής πολιτικής εξαφάνισε από τη πραγματικότητα τους Πομάκους και τους Ρομά -θεωρώντας τους Τούρκους- αναπαράγοντας έτσι την πιο επικίνδυνη αλυτρωτική αλλά και ρατσιστική πολιτική του τουρκικού βαθέως κράτους. Είναι οι ίδιοι που καλύπτουν τον εθνικισμό των Σλαβομακεδόνων και τον αλυτρωτισμό της FΥROM, τη στιγμή που καθυβρίζουν ως εθνικιστή τον οποιοδήποτε μιλάει για «δικαίωμα σε πατρίδα» (άρα και τον ίδιο τον Ούγκο Τσάβες!!!)

Επιλέγουν (τάχα) την αντιρατσιστική πολιτική τη στιγμή που υιοθετούν τα ρατσιστικά μοντέλα που εμφανίστηκαν στην Ιστορία, όπως την πολιτική των Νεότουρκων και των κεμαλικών. Γι αυτό και γίνονται Αρνητές της Γενοκτονίας, συμβάλλοντας με τον τρόπο αυτό στην πλήρη δικαίωση του θύτη. Μια συγγενική οργάνωση προς το Δίκτυο, το ΚΕΕΡΦΑ, τη μέρα που η Πόντιοι τιμούσαν τη Γενοκτονία από τον τουρκικό εθνικισμό,  επέλεξε χωρίς καμιά ντροπή να ανεβάσει στην ιστοσελίδα του το ρατσιστικό φιλοκεμαλικό άρθρο του Νακρατζά, όπου εκτός του ότι αθωώνονται οι θύτες, υποστηρίζεται επί πλέον ότι μάλλον οι Πόντιοι έκαναν γενοκτονία των αθώων Τούρκων μέσα στην τουρκική επικράτεια – και ενώ οι άνδρες είχαν σταλεί στα θανατηφόρα Τάγματα Εργασίας (Αμελέ Ταμπουρού)!!!

Είχαμε γράψει παλιότερα γι αυτούς:  «Δεν είναι τυχαίο ότι ως «συνιστώσες του αντιρατσιστικού», δεν άρθρωσαν κουβέντα εδώ και 20 χρόνια για τους πάνω από 250.000 νέους Πόντιους πρόσφυγες από τη πρώην Σοβιετική Ένωση που κατέκλυσαν το νοτιοβαλκανικό μας παράδεισο μετά τη σοβιετική κατάρρευση. Ήταν πιο βολικό να μιλούν για τους μπαγκλαντεζιανούς, τους πακιστανούς, τους άλλους βαλκάνιους κ.ά.

Και πως να μιλήσουν για τους Πόντιους πρόσφυγες της σοβιετικής κατάρρευσης; Εφόσον πάνω τους κουβαλούσαν ακόμα οι πρόσφυγες  αυτοί το στίγμα της Γενοκτονίας από τους«φίλους» Τούρκους «εθνικοαπελευθερωτές» εθνικιστές του «παιδιού της πόλης» Μουσταφά Κεμάλ και  της εθνοκάθαρσης που προκάλεσε λίγο αργότερα στο σοβιετικό παράδεισο ο Πατερούλης .

Οι πρόσφυγες αυτοί σήμαιναν αρνητικά και  φύσει κριτικά, ότι αποδεχόταν ή λάτρευε ο  χόμο ερέκτους ελλαδίτης κομμουνιστής  πρόγονος…

Οπότε, oι μπαγλαντεζιανοί ήταν πολύ πιο βολικοί για να προσφέρουν αντιρατσιστικό άλλοθι…

Σήμερα, με όλο το γκλάμουρους στάιλ, που έχει πλέον ο «αντιρατσισμός» και ο «αντιεθνικισμός», τα «αντιρατσιστικά φεστιβάλ» τους έχουν γίνει και πολύ ιν.»

Καλό θα είναι οι σύντροφοι κυβερνήτες να έχουν τα μάτια τους
περισσότερο ανοιχτά.

———————————————————————————
———————————————
———————–
—-

Μαχαίρας Θρασύβουλος...

05/03/2015 - Posted by | -παράνοια, -Εκλογές, -Θράκη, -Ιδεολογικά, -Κρίση

20 Σχόλια »

 1. Αμάν με όλους αυτούς τους -όπουλους. 😉 ….. Νισάφι. Φτάνει πια.

  Σχόλιο από Πρώην Δικτυακός | 05/03/2015

 2. Σωστότατη προσέγγιση 2 θεμάτων που ειδικά στο δεύτερο ο Εθνομηδενισμός και ο Εθνικισμός ταυτίζεται με τις απόψεις πολλών νεοδιανοούμενων συγγραφέων, ψευτοϊστορικών τύπου Ρεπούση και κομματικών σχηματισμών που χτυπούν την Ελληνική ιστορία και παράδοση αιώνων.
  Ευτυχώς υπάρχουν ακόμα υγιείς δημοκρατικές και συγκροτημένες υπερκομματικές φωνές από τα αριστερά που εκφράζονται στην ιστοσελίδα σας, όπως και από τα δεξιά με λαμπρό παράδειγμα τον κύριο Χρήστο Γιανναρά.

  Αυτή η κυβέρνηση μέχρι τώρα έχει δείξει ότι λειτουργεί ενωτικά για τον Ελληνικό λαό και για το συμφέρον της Χώρας. Έχει δείξει ότι μπορεί να αντισταθεί και ότι το «Yes Man» που πρόσφεραν απλόχερα τόσα χρόνια στους ετέρους μας τα μιάσματα του παρελθόντος θα αντικατασταθεί από αξιοπρέπεια και Εθνική ανεξαρτησία-Λαϊκή κυριαρχία. -)

  Σχόλιο από Κώστας-Νέον Φάληρον-Πειραιεύς | 05/03/2015

 3. @Κώστας-Νέον Φάληρον-Πειραιεύς

  Ωωωωχ!!!! Αν μας παραλληλίζεις με τον Γιανναρά , μάλλον την έχουμε βάψει από χέρι 🙂

  Ομέρ

  —————

  Υ.Γ. Πάντως για κομπλιμέντο δεν το παίρνουμε

  Σχόλιο από Πόντος και Αριστερά | 05/03/2015

 4. Εκφράζω καθαρά την προσωπική μου άποψη και δεν κάνω κομπλιμάν, περισσότερο ενθουσιασμό νιώθω διαβάζοντας τις κριτικές σας γι αυτό μπήκα και στη διαδικασία να γράψω το post, πράγμα που κάνω σπάνια στο διαδίκτυο. Επίσης δεν παίρνω σαν δεδομένο ότι συμφωνούν όλοι με τις απόψεις του Χρήστου Γιανναρά στον αριστερό χώρο αλλά η αίσθησή μου είναι ότι υπάρχουν αρκετοί…

  Σχόλιο από Κώστας-Νέον Φάληρον-Πειραιεύς | 05/03/2015

 5. Ένα ενδιαφέρον άρθρο του Χρήστου Γιανναρά σχετικά με την αλλαγή πολιτικής προς το καλύτερο υπό την νέα κυβερνηση…
  http://www.kathimerini.gr/803799/opinion/epikairothta/politikh/h-glwssa-twn-shmeiwn

  Σχόλιο από Κώστας-Νέον Φάληρον-Πειραιεύς | 05/03/2015

 6. «….. σήμερα η Ημερησία έχει δημοσίευμα σύμφωνα με το οποίο συνεργάτης της κ. Χριστοδουλοπούλου έδωσε τη διαταγή για να ανοίξουν τα σύνορα http://www.imerisia.gr/article.asp?catid=26510&subid=2&pubid=113471617

  Αν δεν ισχύει κάτι τέτοιο, ας βγει η Υπουργός να το διαψεύσει. Αν όμως ισχύει, πρέπει να παραιτηθεί πάραυτα…..»

  http://ithesis.gr/koinwnia/aparadekti-ke-apotichimeni-i-diachirisi-tou-metanasteftikou-provlimatos/

  Σχόλιο από ithesis | 05/03/2015

 7. Είναι κρίμα ότι και στα δύο αυτά ζητήματα η κυβέρνηση ανέδρασε σπασμωδικά και λάθος.

  Στην πρώτη κάλυψε τους παλαιοκομματικούς συνδικαλιστές της ΔΕΗ, οι οποίοι πρωτίστως εξέθεσαν τους ίδιους τους απλούς υπαλλήlους της επιχείρησης μόνο και μόνο για να καλύψουν τα παλιά τους σκάνδαλα

  Στη δεύτερη, βγηκε ο υπουργός και με λάβρο ύφος μίλησε για προβοκάτσια και τα έριξε όλα σ’ ένα υπηρεσιακό παραγοντα.

  Δεν πάμε καλά σύντροφοι

  Σχόλιο από Συριζαίος | 05/03/2015

 8. «Το Ισλαμικό Κράτος σχεδιάζει εισβολή στην Ελλάδα και εμείς αναζητούμε μεταναστευτική πολιτική»

  Στις 17 Φεβρουαρίου ο βρετανικός Telegraph γράφει ότι οι τζιχαντιστές σχεδιάζουν να χρησιμοποιήσουν τη Λιβύη ως βάση για να εισβάλουν στην Ευρώπη.

  Η βρετανική εφημερίδα επισημαίνει ότι τζιχαντιστές θα εισέλθουν στην ήπειρό μας ανάμεσα σε καραβιές προσφύγων.

  Την 1η Μαρτίου το Ίδρυμα Quilliam προειδοποιεί ότι Ισπανία, Ιταλία και Ελλάδα θα χρησιμοποιηθούν ως «πύλες εισβολής» από το Ισλαμικό Κράτος.

  Και εμείς συζητάμε ακόμα εάν τα σύνορα θα είναι ανοιχτά η κλειστά;

  Πρόκειται περί ιδεοληψιών, μικροπολιτικών σκοπιμοτήτων ή απέραντης ηλιθιότητας ενός πολιτικού συστήματος που αδυνατεί και προφανώς αδιαφορεί να προστατέψει τον ελληνικό λαό και να εγγυηθεί την ασφάλεια του;

  Η ελαφρότητα με την οποία προσεγγίζεται η εθνική ασφάλεια είναι άκρως ανησυχητική…

  Σχετικά άρθρα:
  1. Το Ισλαμικό Κράτος ετοιμάζει εισβολή σε Ελλάδα, Ιταλία και Ισπανία
  2. Τζιχαντιστές περνάνε από τη Λιβύη ως μετανάστες για να επιτεθούν στην Ευρώπη
  3. Islamic State “planning to use Libya as gateway to Europe”

  http://www.tribune.gr/blog/news/article/119085/islamiko-kratos-schediazi-isvoli-stin-ellada-ke-emis-anazitoume-metanasteftiki-politiki.html

  Σχόλιο από Τribune | 05/03/2015

 9. Η Χριστοδουλοπούλου εξηγεί και απαντά σχετικά με τους λαθρομετανάστες
  6 Μαρτίου 2015,

  0
  Διαβάστε σχετικά για Αστυνομία, Λαθρομετανάστες, Μετανάστες, Τασία Χριστοδουλοπούλου,
  Η αναπληρώτρια υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής, Τασία Χριστοδουλοπούλου, μίλησε στον Real Fm 97,8 και την εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου σχετικά με το επίμαχο έγγραφο, που αφορούσε εντολή για τους μετανάστες.

  «Είμαστε 3-4 υπουργοί που δεν έχουμε ορκιστεί. Υπήρχε ένας νόμος που προέβλεπε μέχρι δύο αναπληρωτές. Τροποποιείται αυτή η διάταξη του νόμου και περιμένουμε να ψηφιστεί για να ορκιστούμε», σχολίασε αρχικά η κ. Χριστοδουλοπούλου, σε ερώτηση σχετική με την ορκωμοσία της και συνέχισε:

  «Είναι δυνατόν, ένας υποστράτηγος να δέχεται εντολή από συνεργάτη ενός υπουργού που ούτε καν έχει ορκιστεί; Και όχι μόνο να την υιοθετεί αλλά να μην την περνάει από τη φυσική του ηγεσία; Αυτό είναι παραλογισμός. Δεν υπάρχει πουθενά. Το ενημερωτικό είναι ανυπόγραφο και ζήτησα από τον κ. Πανούση, να διατάξει έρευνα να δούμε ποιος το συνέταξε», είπε ακόμα αναφορικά με την διαταγή για τους μετανάστες και συμπλήρωσε:

  «Αυτή η σύσκεψη έγινε στις 18/2 μετά τη συνάντηση που είχαμε και η οποία κατέληξε στο γνωστό δελτίο Τύπου που βγήκε. Έγινε μια σύσκεψη στην οποία δεν συμμετείχε ο κ. Νίτσας. Μπορεί να του μεταβιβάστηκαν τα όσα ειπώθηκαν. Σε αυτή τη σύσκεψη συζητήθηκαν οι λεπτομέρειες. Εκεί μπορεί να ειπώθηκαν διάφορες απόψεις, να του μεταβιβάστηκαν. Αλλά από τις 18/2 μέχρι της 3/3 το πώς ο κ. Νίτσας αποφάσισε να στείλε αυτή τη διαταγή…».

  «Όντως, αυτό που λέει η διαταγή είναι η αντιγραφή των άρθρων του Νόμου 3709/2011. Παραλείπει κάποια στάδια όπως είναι το τί γίνεται στην υποδοχή και στην ταυτοποίηση και το 2ο που έχει βάλει επιπλέον είναι ότι έγραφε ότι θα βγουν όλοι αμέσως την επόμενη μέρα. Και το κυριότερο είναι ότι εμείς δεν είχαμε συμφωνήσει ποτέ για το τι θα κάνουμε με τους νεοεισερχόμενους. Αυτό ήταν κατά τη γνώμη μου, αυτό το οποίο υπερέβη ο κ. Νίτσας», πρόσθεσε.

  «Εμείς σαν υπουργείο Μετανάστευσης, ακριβώς επειδή είναι μακριά από την Αθήνα και το κέντρο να τους μεταφέρουμε γιατί δεν έχουν χρήματα ούτε για ένα εισιτήριο. 2ον έχουμε φροντίσει να καλέσουμε τις μεταναστευτικές οργανώσεις να παρέχουν φιλοξενία στους ομοεθνείς τους. 3ον Οι περισσότεροι ήταν νόμιμοι που εξέπεσαν της νομιμότητας γιατί δεν είχαν τα ένσημα να ανανεώσουν την νομιμότητά τους και είχαν σπίτια να πάνε και 4ον, το σημαντικό είναι ότι αυτοί κρατούνται παράνομα. Δεν μπορούμε να συνεχίσουμε την παρανομία. Αυτή η πρωτοβουλία μας έχει χαιρετηθεί από την Ευρώπη», τόνισε, αναφερόμενη στη μεταγωγή μεταναστών από την Αμυγδαλέζα στην Αθήνα.

  «Ο νόμος αυτός έχει ενσωματώσει όλες τις ευρωπαϊκές οδηγίες. Δεν θα κάνουμε καινούριο νόμο. Έχει γίνει αυτή η παραδοχή, είναι στα στατιστικά της αστυνομίας, ότι στην Ελλάδα είναι χωρίς χαρτιά 300.000 άνθρωποι. Οι 3.000 που είναι στα κέντρα κράτησης είναι το πρόβλημα; Λίγος ορθολογισμός. Μην φοβίζουμε την κοινωνία. Οι άνθρωποι αυτοί δεν έφυγαν από τις χώρες τους για να κάνουν παραβατικότητα στην Ελλάδα. Είναι άνθρωποι που έχουν τρομοκρατηθεί από αυτά που ζήσανε. Λίγο ανοιχτούς ορίζοντες. Λίγο να καταλάβουμε ότι οι πόλεμοι εξωθούν αυτούς τους ανθρώπους να αναζητήσουν ένα ασφαλές καταφύγιο. Και το κυριότερο, δεν έρχονται για να μείνουν εδώ», σημείωσε ακόμα η κ. Χριστοδουλοπούλου.

  «Οι περισσότεροι καταφέρνουν και φεύγουν. Το δουλεμπόριο το οποίο γίνεται είναι το μεγάλο πανηγύρι αυτή τη στιγμή και εμπλέκονται χώρες, άνθρωποι και συμφέροντα. Το σύγχρονο τράφικινγκ είναι το δουλεμπόριο που ανθεί για να μεταφέρει αυτούς τους ανθρώπους στην κεντρική Ευρώπη. Πάνω σε αυτό πατάμε για να ζητήσουμε την αναλογική κατανομή προσφύγων και μεταναστών», πρόσθεσε και συνέχισε, απαντώντας σε ερώτηση για το τοίχος στον Έβρο:

  «Εμείς πάντα και σαν ΣΥΡΙΖΑ πριν, είχαμε πει ότι αυτό είναι αναποτελεσματικό. Ήταν ένα συμβολικό, για να δείξει η κυβέρνηση ότι κάνει κάτι για να το αποτρέψει. 2ον είναι ενάντια στις διεθνής συμβάσεις. Εμείς τότε λέγαμε. Θέλεις τοίχος; άφησε μια δίοδο για όποιον θέλει να ζητήσει άσυλο».

  «Μακάρι να υπάρξει ένας Εθνικός διάλογος για τη μεταναστευτική πολιτική. Δεν ζούμε μόνοι μας. Δεν είναι Ελληνικό το πρόβλημα. Είναι οικουμενικό, Ευρωπαϊκό και τρίτον Ελληνικό. Δεν έρχονται οι ορδές γιατί μας ζηλεύουν. Δεν είναι ζήτημα για το οποίο θα παίξουμε τζόγο ιδεολογικό, είναι σοβαρό ζήτημα. Δεσμευόμαστε, έχουμε συνθήκες, έχουμε ευρωπαϊκές οδηγίες και δεν θα λέμε ότι μας κατέβει», είπε ακόμα.

  http://www.tribune.gr/politics/news/article/119691/christodoulopoulou-exigi-ke-apanta-schetika-tous-lathrometanastes.html

  Σχόλιο από Πόντος και Αριστερά | 06/03/2015

 10. Μια χαρά τα λέτε. Συγχαρητήρια

  Σχόλιο από Δημήτρης Πατσογιάννης | 06/03/2015

 11. Αμυγδαλέζα και μουσεία

  7/3/15 ΓΙΩΤΑ ΣΥΚΚΑ

  Παιδιά στη διάρκεια εκδήλωσης στο Μουσείο.

  Το διάβαζα και δεν πίστευα στα μάτια μου. Η αναπληρώτρια υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής, Τασία Χριστοδουλοπούλου, σκέφτεται, όπως είπε στον Δημήτρη Αγγελίδη (Εφημερίδα Συντακτών) πριν από λίγες ημέρες, να έρθει σε συνεννόηση με το υπουργείο Παιδείας, «ώστε να πηγαίνουν οι καθηγητές τούς μαθητές στην Αμυγδαλέζα, όταν κλείσει». «Φτάνουν τα μουσεία»! δήλωσε χαρακτηριστικά. Ο τρόπος της να μάθουν τα παιδιά τι είναι τα στρατόπεδα συγκέντρωσης είναι, όπως υπογραμμίζει, «να δουν οι μαθητές τα σύγχρονα μνημεία του πολιτισμού μας, για να μάθουν πώς ζουν σήμερα κρατούμενοι οι ανήλικοι που έχασαν τους γονείς τους στον πόλεμο, για να δουν πώς ζουν αυτοί τους οποίους φοβούνται και κατηγορούν οι γονείς τους».

  Μόνο που αν είσαι υπουργός, πρέπει να προσέχεις τι λες. Πολύ περισσότερο αν προέρχεσαι από τον χώρο της Αριστεράς, που τόσο πολύ επιμένει για την παιδεία και τον πολιτισμό (παρότι συγχώνευσε τα δύο υπουργεία σε ένα). Γιατί τα μουσεία, που επικαλείται με επιπολαιότητα η κ. Χριστοδουλοπούλου, είναι η ίδια η παιδεία.
  Η προστασία των μεταναστών από την ανθρωπιστική κρίση, η δημιουργία θέσεων φιλοξενίας προσφύγων, η συμπεριφορά μας απέναντι σε όλους αυτούς που ξεβράζουν στα νησιά τα σαπιοκάραβα δεν μαθαίνεται με αυτόν τον τρόπο. Αρχίζει από το σπίτι, τη θέση των γονιών, τις συζητήσεις, τον διάλογο. Πρέπει να τα προετοιμάσεις τα παιδιά από μικρά να μοιράζονται, να κατανοούν, να μη γίνονται ρατσιστές στους ίδιους τους συμμαθητές τους, για να μπορούν να δεχτούν τέτοιες εικόνες και εμπειρίες. Γιατί, βέβαια, πάντα υπάρχει ο κίνδυνος να πετύχεις ακριβώς το αντίθετο αποτέλεσμα. Και τότε, τα πράγματα θα είναι πολύ χειρότερα.

  Επίσης, δεν μπορεί υπουργός να εξομοιώνει όλους τους γονείς. Να γίνονται υπόλογοι για κάθε Αμυγδαλέζα. Οχι, δεν είμαστε όλοι ίδιοι. Οσο για τα μουσεία, είναι ο πρώτος τρόπος για να μην έχουμε Αμυγδαλέζες.

  Η θέση της υπουργού δεν είναι μακριά από την αντίληψη του βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας, χρόνια πριν, του κ. Κούβελα, ο οποίος έλεγε ότι οι ποιητές είναι «λαπάδες»…

  “Καθημερινή” http://www.anixneuseis.gr/?p=113759

  Σχόλιο από Ζ | 07/03/2015

 12. ΥΠΟΜΝΗΜΑ

  Προς:
  Πρόεδρο της Δημοκρατίας κ. Προκόπη Παυλόπουλο
  Πρωθυπουργό της Ελλάδος κ. Αλέξη Τσίπρα
  Υπουργό Εθνικής Άμυνας κ. Πάνο Καμμένο
  Υπουργό Εξωτερικών κ. Νίκο Κοτζιά

  Κοιν:
  Πρόεδρο της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης κ. Αντώνη Σαμαρά
  Αρχηγούς Πολιτικών κομμάτων
  Μέλη της Βουλής των Ελλήνων
  Έλληνες Ευρωβουλευτές
  Πρόεδρο και Δικαστές του Συμβουλίου της Επικρατείας
  Πρόεδρο του Αρείου Πάγου
  Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου
  Αρχηγό Γενικού Επιτελείου Εθνικής Άμυνας
  Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμο
  Μέλη της Ιεράς Συνόδου

  Εκφράζουμε τη βαθύτατη ανησυχία μας εν όψει της αντικατάστασης των κέντρων κράτησης λαθρομεταναστών από λεγόμενες «ανοιχτές δομές φιλοξενίας», σύμφωνα με την εξαγγελία της κυβέρνησης και μετά την πρόσφατη απόφασή της για απελευθέρωση κρατουμένων από τα κέντρα αυτά. Διερωτώμεθα τί ακριβώς σημαίνουν οι «ανοιχτές δομές», αν όχι την κατάργηση κάθε περιορισμού στην είσοδο και παραμονή στην Ελλάδα ανεξέλεγκτου αριθμού λαθρομεταναστών, στη συντριπτική τους πλειονότητα μουσουλμάνων, και τον μέγιστο δημογραφικό κίνδυνο και την υπονόμευση της εθνικής ασφάλειας που αυτές συνεπάγονται. Πρόσφατα παραδείγματα κρουσμάτων τυφλής βίας σε Ευρωπαϊκές πόλεις καταδεικνύουν τραγικά και για πολλοστή φορά την αποτυχία του πολυπολιτισμικού μοντέλου σε αυτές.

  Τονίζουμε ότι είναι πρακτικά ουτοπική η υποχρέωση των λαθρομεταναστών, όπως αυτή διατυπώθηκε από τον αναπληρωτή υπουργό Προστασίας του Πολίτη, να δηλώσουν τόπο διαμονής και να παρουσιάζονται την πρώτη και την δέκατη πέμπτη κάθε μήνα στην Αστυνομία και ότι με αυτήν την τακτική η Ελλάδα καθίσταται πόλος έλξης λαθρομεταναστών και ουσιαστικά προσκαλεί νέα, ακόμη πολυπληθέστερα κύματά τους στο έδαφός της, και μάλιστα σε καιρό δραματικής έντασης του φαινομένου. Ενδεικτικά, αύξηση κατά 142% των μεταναστευτικών ροών είχε σημειωθεί μόνο κατά το πρώτο τετράμηνο του 2014, σύμφωνα με είδηση της Ελληνικής Δημόσιας Τηλεόρασης (9-5-2014), οι αριθμοί τους εκτινάχθηκαν σε μεγαλύτερα ύψη μέχρι τον Οκτώβριο της ίδιας χρονιάς (Η Καθημερινή, 12-10-2014), και το κράτος των Τζιχαντιστών σχεδιάζει τώρα αποστολή τρομοκρατών στην Ευρώπη μέσω Ελλάδας, Ισπανίας και Ιταλίας, σύμφωνα με έγγραφο που έδωσε στην δημοσιότητα το Βρεταννικό Ίδρυμα Quilliam για την καταπολέμηση της τρομοκρατίας (Δελτίο Ειδήσεων ΝΕΡΙΤ, 2-3-2015).

  Επισημαίνουμε ακόμη ότι η εξαγγελία της αναπληρώτριας υπουργού Μεταναστευτικής πολιτικής κας Τασίας Χριστοδουλοπούλου λίγες μέρες μετά την εκλογική νίκη του ΣΥΡΙΖΑ (Τα Νέα, 28-1-2015) ότι θα δοθεί ιθαγένεια σε όλα τα παιδιά που γεννήθηκαν ή μεγάλωσαν στην Ελλάδα προσκρούει στην απόφαση 460/2013 του Συμβουλίου Επικρατείας η οποία απορρίπτει την απόδοση ιθαγένειας σε αλλοδαπούς και τα τέκνα τους, ακόμα και αν αυτά γεννήθηκαν στην χώρα μας. Η οποιαδήποτε κυβερνητική κίνηση που θα αντιτίθεται σε αυτήν την απόφαση, πέραν του ότι θα είναι παράνομη και αντισυνταγματική, συνιστά αυτοκαταστροφική πολιτική εκ μέρους των Ελλήνων καθώς μακροχρόνια συνέπεια της θα είναι η αντικατάσταση του ελληνικού πληθυσμού από άλλους, κατάσταση κατά καμία έννοια νόμιμη ή κοινώς αποδεκτή. Τονίζουμε δε οι υπογράφοντες το παρόν κείμενο ότι ούτε έλλειμμα ευαισθησίας έχουμε ούτε αγνοούμε τα επιχειρήματα για τη χορήγηση ιθαγένειας σε παιδιά λαθρομεταναστών γεννημένων στην Ελλάδα. Υπογραμμίζουμε όμως ότι η ανεξέλεγκτη εισροή μουσουλμάνων και η αντικειμενική αδυναμία ενσωμάτωσής τους στην Ελληνική κοινωνία ενέχει θανάσιμους κινδύνους για τους Έλληνες ένας από τους οποίους είναι και η δημιουργία ενεργών φυτωρίων εξτρεμιστών-τζιχαντιστών.

  Τόσο το θέμα της προσωρινής κράτησης των λαθρομεταναστών όσο και αυτό της απόδοσης ιθαγένειας έχουν άμεση συνάφεια με το ευρύτερο πρόβλημα των μεταναστευτικών ροών προς τη χώρα μας. Καμία πολιτική δεν θα είναι αποτελεσματική μακροπρόθεσμα, αν δεν κατανοήσουμε τον μηχανισμό που προκαλεί τις μεταναστευτικές ροές προς την Ελλάδα και στην Ευρώπη γενικότερα.

  Κατόπιν πολυετούς βιωματικής παρατήρησης έχουμε πλέον σαφέστερη εικόνα της διαδικασίας της λαθρομετανάστευσης. Ο μεγαλύτερος όγκος των εισερχομένων στη χώρα μας γίνεται στα σύνορα με την Τουρκία. Μέρος των μεταναστών καταφθάνει στη χώρα αυτή οδικώς και μέρος αεροπορικώς από χώρες με τις οποίες η Τουρκία έχει συνάψει συμφωνίες κατάργησης αδείας εισόδου.

  Σε πλήρη λοιπόν εξέλιξη βρίσκεται η περιβόητη δήλωση Οζάλ («Δεν χρειάζεται να κάνουμε πόλεμο με τους Έλληνες, αρκεί να τους στείλουμε μερικά εκατομμύρια από ‘δω μεριά και να τελειώνουμε με αυτούς» Παρόν, 8-3-2009) ως μέρος ενός μακροχρόνιου σχεδιασμού της γειτονικής χώρας, πιθανόν με τη συνεργασία ή την ανοχή άλλων χωρών.

  Η άποψη αυτή ενισχύεται από ερωτήματα όπως:

  1. Γιατί οι λαθρομετανάστες θεωρούνται «πολιτικοί πρόσφυγες» όταν τα κράτη καταγωγής τους διαθέτουν εγκαθιδρυμένα πολιτεύματα διεθνώς αναγνωρισμένα με διενεργούμενες ελεύθερες εκλογές, κράτη στων οποίων τις πρεσβείες Ευρωπαϊκών χωρών ή τα Γραφεία του ΟΗΕ θα μπορούσαν να ζητήσουν και να λάβουν απευθείας άσυλο; Με ποιά λογική το ελληνικό κράτος καλείται να αποδεχθεί τον αυτοχαρακτηρισμό τους ως «πολιτικών προσφύγων» όταν είναι αντικειμενικά αδύνατο να εξακριβωθεί αν πρόκειται για άτομα με βεβαρημένο ποινικό μητρώο ή στρατευμένα από οπουδήποτε;
  2. Άπαντες οι αλλοδαποί κατά την είσοδό τους στην Ελλάδα εμφανίζονται ως μη κατέχοντες διαβατήρια. Πως όμως μπορούν να διασχίζουν ελεύθερα τόσα παρεμβαλλόμενα κράτη εφαρμόζοντα συνοριακούς ελέγχους διαβατηρίων; Όσοι διατείνονται ότι είναι πολιτικοί πρόσφυγες γιατί δεν αιτούνται άσυλο, όπως τους το επιτρέπει η Σύμβαση της Γενεύης, στα όμορα ή στα ενδιάμεσα κράτη, και δη στην Τουρκία, που υποχρεούνται να επιληφθούν σχετικά;
  3. Γιατί οι διάφορες «ανθρωπιστικές» ΜΚΟ (στην πλειοψηφία τους αδρά χρηματοδοτούμενες και από την ενδεή Ελλάδα) δεν δραστηριοποιούνται πρώτιστα στις χώρες του Τρίτου Κόσμου, αντί της χώρας μας, ώστε να βοηθήσουν επί τόπου και να απαλειφθεί έτσι η μάστιγα του δουλεμπορίου;
  4. Πώς καθίστανται οικονομικοί μετανάστες άτομα οι οικονομίες των χωρών των οποίων αναπτύσσονται με πολύ μεγαλύτερους ρυθμούς ΑΕΠ (Παγκόσμια Τράπεζα, 2014) από ό,τι η δική μας, και γιατί διαθέτουν χιλιάδες ευρώ για να εισέλθουν παράνομα στην μακρινή Ελλάδα, αντί να τα χρησιμοποιήσουν στην πατρίδα τους προς ριζική αντιμετώπιση των βιοποριστικών τους προβλημάτων;

  Τα ερωτήματα αυτά καταδεικνύουν ότι το φαινόμενο εντάσσεται σε ένα ευρύτερο σχέδιο μαζικού εποικισμού της χώρας μας. Η ελαστικότητα των ελληνικών νόμων επιτείνει το πρόβλημα διότι αποτελεί κίνητρο για τη λαθρομετανάστευση και ουσιαστικά διευκολύνει την υλοποίηση ενός τέτοιου σχεδίου.
  Για τους λόγους αυτούς, και διότι το 86% των Ελλήνων ζητούν έλεγχο της λαθρομετανάστευσης, σύμφωνα με δημοσκόπηση του Ιδρύματος Pew Research Center (12-5-2014), είναι επιτακτική και άμεση ανάγκη να εφαρμόσει η ελληνική πολιτεία τους νόμους όπως επιτάσσει το Σύνταγμα. Πιο συγκεκριμένα προτείνουμε τα εξής:

  1. Άμεση καταγγελία και κατάργηση των εθνοκτόνων κανονισμών Δουβλίνο Ι, ΙΙ & ΙΙΙ.
  2. Επίκληση των πραγματικών λόγων της ανθρωπιστικής κρίσης για αναστολή της Συνθήκης της Γενεύης, άλλως εφαρμογή του «γεωγραφικού περιορισμού» όπως προβλέπει η Σύμβαση αυτή και εφαρμόζει η Τουρκία. Αόριστη αναστολή παροχής ασύλου έως ότου η Ελλάδα ξεπεράσει τη δριμεία ανθρωπιστική κρίση, διότι μια χώρα σε οικονομική και δημογραφική κρίση δεν μπορεί να χορηγεί άσυλο σε εκατομμύρια αλλοδαπών.
  3. Επαναπατρισμός όλων των παράνομα εισελθόντων αλλοδαπών, ανεξαρτήτως εάν κατέχουν εκ των υστέρων «νομιμοποιητικά έγγραφα» που είναι άκυρα (αφού μια παράνομη πράξη, η παράνομη είσοδος, δεν μπορεί να έχει έννομες συνέπειες) είτε με δικά τους έξοδα είτε με έξοδα των Πρεσβειών τους. Έτσι η ελληνική κυβέρνηση θα αποτελέσει το διεθνές παράδειγμα πάταξης της μάστιγας του δουλεμπορίου και της στυγνής ρατσιστικής εκμετάλλευσης ανθρώπων.
  4. Απλοποίηση των περιπτώσεων χορήγησης ελληνικής ιθαγένειας με νόμο που θα προβλέπει αποκλειστικά και μόνον τις κάτωθι τρείς περιπτώσεις: α) Τέκνο που έχει έναν τουλάχιστον γονέα Έλληνα πολίτη με τη γέννησή του, β) Τέκνο που έχει υιοθετηθεί από Έλληνα πολίτη πριν την ενηλικίωσή του, γ) Αλλοδαπός διακεκριμένος λόγω εξαιρετικής υπηρεσίας που προσέφερε στην Ελλάδα
  5. Κατάργηση νόμων όπως ο νόμος Καστανίδη (Ν. 3904/2010) που συνέτειναν στην γιγάντωση της εγκληματικότητας και ουσιαστικά απαγορεύουν στις αρχές την απέλαση των παραβατικών αλλοδαπών ανεξαρτήτως βαθμού εγκλήματος.
  6. Δημιουργία οπτικοακουστικού υλικού στα πρότυπα της Αυστραλίας σε πλήθος γλωσσών και διανομή του στις Πρεσβείες τους μέσω της διπλωματικής οδού και του διαδικτύου, με το οποίο να καθίσταται σαφές ότι ο παρανόμως εισελθών στην Ελλάδα αλλοδαπός θα απελαύνεται άμεσα.
  7. Επαναφορά της αρμοδιότητας φύλαξης των συνόρων της ελληνικής επικράτειας στις Ένοπλες Δυνάμεις, τον μοναδικό φορέα της Άμυνας της χώρας σύμφωνα με το Σύνταγμα.
  8. Λόγω της υψίστης κρισιμότητας της κατάστασης συντρέχουν τόσο οι αντικειμενικές όσο και οι ουσιαστικές προυποθέσεις ενεργοποίησης του σχετικού άρθρου 44, παρ. 2 του Συντάγματος περί άμεσης διεξαγωγής Δημοψηφίσματος.

  ΥΠΟΓΡΑΦΕΣ
  Σταύρος Α. Αναγνωστόπουλος, Ομότιμος Καθηγητής, Πανεπιστήμιο Πατρών, ΕΛΛΑΣ.

  Ιωάννα Αναστασοπούλου, Καθηγήτρια, Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο, ΕΛΛΑΣ.

  Αντώνιος Ανδρεάτος, Καθηγητής, Σχολή Ικάρων, ΕΛΛΑΣ.

  Ιωάννης Αργυρόπουλος, PhD, Διευθυντικό στέλεχος τεχνικού προσωπικού AT&T Labs, ΗΠΑ.

  Δρ. Ευάγγελος Βαλλιανάτος, Λόγιος, Συγγραφεύς, ΗΠΑ.

  Αντώνης Βαρδουλάκης, Καθηγητής, Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, ΕΛΛΑΣ.

  George Yannopoulos, Professor Emeritus, University of Patras, ΕΛΛΑΣ.

  Παναγιώτης Γιαννόπουλος, Καθηγητής Τμήματος Πολιτικών Μηχανικών, Πανεπιστήμιο Πατρών, ΕΛΛΑΣ.

  Nina Gatzoulis, Professor, University of NH, ΗΠΑ.

  Spyros Economides, Professor Emeritus, California State University, ΗΠΑ.

  Αθανάσιος Επίσκοπος, Αναπληρωτής Καθηγητής, Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, ΕΛΛΑΣ.

  Christos C. Evangeliou, Professor of Philosophy, Towson University, Maryland, ΗΠΑ.

  Petros Ioannou, Professor, University of Southern California, ΗΠΑ.

  Λεωνίδας Καζακόπουλος, Καθηγητής Συνταξιούχος, Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, ΕΛΛΑΣ.

  Thomais Kakouli-Duarte, PhD, Lecturer in Biosciences, Institute of Technology Carlow, ΙΡΛΑΝΔΙΑ.

  Nicolas Kaloy-Καλογερόπουλος, Ph.D. (philosophy, Geneva University), President of the EUROPEAN LEAGUE OF GENEVA (Think Tank, Geneva), ΕΛΒΕΤΙΑ.

  Δημήτρης Λ. Καράμπαλης, Καθηγητής, Πανεπιστήμιο Πατρών, ΕΛΛΑΣ.

  Konstantinos Kontzialis, Post doctoral fellow, McGill university, ΚΑΝΑΔΑΣ.

  Λεωνίδας Κουμάκης, Νομικός, συγγραφέας, ΕΛΛΑΣ.

  Ηλίας Κουρούμαλης, Καθηγητής, Ιατρική Σχολή Πανεπιστημίου Κρήτης, ΕΛΛΑΣ.

  Μαίρη Κουτσελίνη, Καθηγήτρια, Πανεπιστήμιο Κύπρου, ΚΥΠΡΟΣ.

  Γεώργιος Κυριακού, Καθηγητής Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης, ΕΛΛΑΣ.

  Demosthenes Konstantatos, PH.D., M.Sc. MBA, Greenwich CT, ΗΠΑ.

  Xanthippi Markenscoff, Distinguished Professor, University of California, San Diego, HΠA.

  Costas Melakopides, University of Cyprus, ΚΥΠΡΟΣ.

  Lefteris Mermigas, Professor, Pathology, SUNYAB, ΗΠΑ.

  Δημήτριος Παντελής, Επίκουρος Καθηγητής, Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, ΕΛΛΑΣ.

  Γ. Παπαγιάννης, Dr. Phil., αναπλ. καθηγ. Βυζαντινής Φιλολογίας, Δ.Π.Θ., ΕΛΛΑΣ.

  Kyriakos Papadopoulos, Professor, Tulane University, ΗΠΑ.

  Νικόλαος Θ. Παπαδόπουλος, MD, PhD, Ομότιμος Καθηγητής, Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, ΕΛΛΑΣ.

  Σταύρος Π. Παπαμαρινόπουλος, τ.Καθηγητής του Πανεπιστημίου Πατρών, ΕΛΛΑΣ.

  Νικόλαος Παπαροδόπουλος, τ.Λέκτορας Πανεπιστημίου Αιγαίου, ΕΛΛΑΣ.

  Ellene Phufas-Jousma, Professor SUNY ERIE, Buffalo NY, ΗΠΑ.

  Evangelos Rigos, Mariner Master, BBA, Pace University NY, ΕΛΛΑΣ.

  Αντώνιος Σανγβινάτσος, PhD, Οικονομικός Αναλυτής, PIMCO, Los Angeles, ΗΠΑ.

  Βιργινία Σιζιόπικου, Αναπληρώτρια καθηγήτρια, University of Alabama at Birmingham, ΗΠΑ.

  Ηλίας Σταμπολιάδης, Καθηγητής, Πολυτεχνείο Κρήτης, ΕΛΛΑΣ.

  Τατιάνα Τσακιροπούλου, Καθηγήτρια, University of Alabama, ΗΠΑ.

  Vasilis Fthenakis, Professor, Columbia University, New York, NY, ΗΠΑ.

  Νικόλαος Φυτρολάκης, ομότ. Καθηγητής Ε.Μ.Π., ΕΛΛΑΣ.

  Παύλος Χατζηκωνσταντίνου, Καθηγητής, Πανεπιστήμιο Πατρών, ΕΛΛΑΣ.

  Μαρία Υψηλάντη, Επίκουρος Καθηγήτρια, Πανεπιστήμιο Κύπρου, ΚΥΠΡΟΣ.

  Ιωάννης Χατζόπουλος, Καθηγητής, Πανεπιστήμιο Αιγαίου, ΕΛΛΑΣ.

  Σχόλιο από EMBARGO-ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ | 07/03/2015

 13. Ανησυχία Καμίνη για παράτυπους μετανάστες
  ΤΑΝΙΑ ΓΕΩΡΓΙΟΠΟΥΛΟΥ

  ΕΤΙΚΕΤΕΣ:Μετανάστευση

  Η διαμόρφωση της κατάστασης στο κέντρο της πόλης, με την απουσία των δημοτικών αστυνομικών από τη μία και τη διαχείριση των παράτυπων μεταναστών που απελευθερώνονται από την Αμυγδαλέζα από την άλλη, ήταν το βασικό θέμα της συνάντησης του δημάρχου Αθηναίων Γιώργου Καμίνη και του αναπληρωτή υπουργού Προστασίας του Πολίτη Γιάννη Πανούση που πραγματοποιήθηκε χθες. Οι δύο άντρες φάνηκαν να συμφωνούν σε βασικά θέματα που αφορούν στην αναβάθμιση της καθημερινότητας των πολιτών και στην εμπέδωση του αισθήματος ασφάλειας. Χαρακτηριστική ήταν μάλιστα η ανακοίνωση του κ. Πανούση: «Το υπουργείο το επόμενο χρονικό διάστημα θα αναλάβει μια σειρά πρωτοβουλιών, ώστε να τονώσουμε το αίσθημα ασφάλειας των Αθηναίων πολιτών και να αναβαθμίσουμε το επίπεδο της καθημερινότητάς τους».

  Η επαναφορά της δημοτικής αστυνομίας με συγκεκριμένες αρμοδιότητες προκειμένου να αντιμετωπιστεί μια σειρά από ζητήματα στο κέντρο της πόλης, όπως η παράνομη στάθμευση και ο έλεγχος των τραπεζοκαθισμάτων και της ηχορρύπανσης, τα οποία με τις υπάρχουσες συνθήκες δεν μπορούν να ελεγχθούν, τέθηκε ως θέμα από την πλευρά του δημάρχου. Ο κ. Πανούσης εμφανίστηκε θετικός, χωρίς ωστόσο να δεσμευθεί, αναφέροντας ότι η αρμοδιότητα για την επανασύσταση του σώματος ανήκει στον αναπληρωτή υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης κ. Κατρούγκαλο. Ο κ. Καμίνης προθυμοποιήθηκε να συντάξει σχετική νομοθετική πρόταση και να ενημερώσει την ΚΕΔΕ. Οσον αφορά στο θέμα των παράτυπων μεταναστών που σταδιακά απελευθερώνονται από την Αμυγδαλέζα, σύμφωνα με πληροφορίες ο κ. Καμίνης εμφανίστηκε ανήσυχος, δεδομένου ότι οι δομές του δήμου δεν επαρκούν και ούτε έχουν προετοιμαστεί κατάλληλα για να στηρίξουν μεγάλο αριθμό ατόμων. «Πράγματι, έχουν καταγραφεί άδεια κτίρια που θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν, αλλά η αλήθεια είναι πως χρειάζονται κονδύλια που δεν υπάρχουν. Αυτή τη στιγμή με δυσκολία μπορεί να εξασφαλιστεί σίτιση για ορισμένους», ανέφερε στέλεχος του Δήμου Αθηναίων.

  Ο δήμαρχος εμφανίστηκε αποφασισμένος να μη γυρίσει η Αθήνα πίσω, δηλώνοντας κατηγορηματικά μετά τη συνάντηση: «Επαναλαμβάνω εμφατικά ότι δεν επιτρέπεται να επανέλθουμε στην προ δυόμισι ετών κατάσταση. Αυτό είναι ένα κεκτημένο, το κατέκτησε με μεγάλο κόπο η αθηναϊκή κοινωνία και δεν επιτρέπεται οπισθοχώρηση τέτοιου είδους». Και ο κ. Πανούσης, όμως, σύμφωνα με πληροφορίες, εμφανίστηκε προβληματισμένος όσον αφορά στον τρόπο που θα εξασφαλιστούν οι δομές που απαιτούνται για να στηριχθεί η νέα πολιτική. Πάντως, μεθαύριο Πέμπτη, η αναπληρώτρια υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής Τασία Χριστοδουλοπούλου και ο κ. Πανούσης αναμένεται να ταξιδέψουν στις Βρυξέλλες, όπου σε συναντήσεις που θα πραγματοποιήσουν θα θέσουν και το θέμα των κονδυλίων για τη μετανάστευση.

  http://www.kathimerini.gr/806681/article/epikairothta/ellada/anhsyxia-kaminh-gia-paratypoys-metanastes

  ————————————–

  Γερμανικό δημοσίευμα: Η Ελλάδα είναι η ντροπή της Ευρώπης – Βαριές κουβέντες για το πώς αντιμετωπίζονται οι μετανάστες

  O εντεταλμένος της γερμανικής κυβέρνησης ζητά να παρέμβει ο ΟΗΕ
  – Ο Λένινγκ αναφέρει πως το κράτος δεν μπορεί να σταματήσει τις επιθέσεις των ακροδεξιών
  – Αφήνει μάλιστα αιχμές λέγοντας πως η κυβέρνηση δεν έχει την πολιτική βούληση να λύσει το θέμα
  – Μόλις μία ημέρα πριν, η Διεθνής Αμνηστία ανέφερε πως Έλληνες συνοριοφύλακες άφηναν πρόσφυγες από τη Συρία να πεθάνουν
  Με ιδιαίτερα καυστικό τρόπο μίλησε ο Μάρκους Λένινγκ για την αντιμετώπιση των μεταναστών από την Ελλάδα, ζητώντας μάλιστα την παρέμβαση του ΟΗΕ.

  Ο εντεταλμένος της γερμανικής κυβέρνησης για τα ανθρώπινα δικαιώματα, μιλώντας στην εφημερίδα “Suddeutsche Zeitung”, χαρακτήρισε την Ελλάδα “Ντροπή της Ευρώπης”, και αναφέρθηκε τόσο στην έλλειψη περίθαλψης, όσο και στην ανεπαρκή προστασία από τις επιθέσεις ακροδεξιών.

  «Αυτό που συμβαίνει στην Ελλάδα είναι ντροπή για όλους τους Ευρωπαίους” είπε αρχικά. Και συνέχισε: “Από την μία πλευρά παρατηρούνται ελλείψεις στην περίθαλψη, από την άλλη δεν επαρκεί η προστασία που παρέχεται από τις επιθέσεις ακροδεξιών. Αυτός ο συνδυασμός είναι εξαιρετικά ανησυχητικός”.

  Επίσης, άφησε αιχμές λέγοντας πως η κυβέρνηση δεν έχει πολιτική βούληση να λύσει το θέμα. «Αν στην Ελλάδα υπήρχε η βούληση να δοθεί βοήθεια στους μετανάστες, αυτό θα έπρεπε να γίνει. Υπάρχουν ακόμα αρκετοί δημόσιοι υπάλληλοι, οι οποίοι θα μπορούσαν να ασχοληθούν με αυτό το θέμα» τόνισε.

  Ο Λένινγκ παραδέχθηκε ότι η Ελλάδα φέρει εντός της ΕΕ το κύριο βάρος στην αντιμετώπιση της παράνομης μετανάστευσης. Γι’ αυτόν τον λόγο όμως δέχεται οικονομική και εν τοις πράγμασι βοήθεια από την Γερμανία και την ΕΕ. «Ωστόσο, η κατάσταση επί χρόνια παραμένει ανυπόφορη» διαπίστωσε. «Αν η Ελλάδα δεν είναι σε θέση μόνη της να αντιμετωπίσει το πρόβλημα, πρέπει να σκεφτεί κανείς, μήπως διεθνείς οργανισμοί όπως οι υπηρεσίες του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες πρέπει να ενεργοποιηθούν».

  Στο μεταξύ, η Διεθνής Αμνηστία, σε έκθεσή της που δημοσιεύθηκε χθες, επέρριψε στην Αθήνα απάνθρωπη μεταχείριση των μεταναστών. Στην έκθεση αναφέρεται, μεταξύ άλλων, ότι Έλληνες συνοριοφύλακες σε πολλές περιπτώσεις άφησαν ανθρώπους να πεθάνουν, οι οποίοι προσπάθησαν να διαφύγουν από τον εμφύλιο πόλεμο στην Συρία.

  http://www.newsit.gr/default.php?pname=Article&art_id=181682&catid=7

  —————————————————–

  Καταπέλτης για την Ελλάδα η έκθεση της Διεθνούς Αμνηστίας για τους πρόσφυγες

  Απάνθρωπες συνθήκες, καμία ασφάλεια, καμία προστασία. Αυτά και άλλα πολλά καταλογίζει στην Ελλάδα η έκθεση της Διεθνούς Αμνηστίας για την κατάσταση των μεταναστών στη χώρα μας. Φυσικά, αναγνωρίζονται και οι ευθύνες της Ε.Ε.
  Στην έκθεσή της, που δημοσιεύτηκε την Πέμπτη στο Βερολίνο, κάνει λόγο για πλήρη απουσία ασφάλειας και προστασίας των προσφύγων και μεταναστών στην Ελλάδα. Παράλληλα ασκεί δριμεία κριτική για τη στάση των ελληνικών Αρχών, οι οποίες αγνοούν τα δικαιώματα των προσφύγων, στερώντας από πολλούς το νόμιμο δικαίωμά τους να υποβάλλουν αίτηση χορήγησης ασύλου.

  Η έκθεση θίγει τις «καταστροφικές» συνθήκες κράτησης των προσφύγων που συλλαμβάνονται και κρατούνται σε ασφυκτικά γεμάτα κελιά, όπου επικρατούν άθλιες συνθήκες υγιεινής. Ιδιαίτερη ανησυχία εκφράζει η Διεθνής Αμνηστία για τα παιδιά που καταφθάνουν στην Ελλάδα χωρίς γονείς και συγγενείς, τα οποία οι Αρχές αρνούνται να προστατέψουν. Αναφορά γίνεται και στις εξαιρετικά αντίξοες συνθήκες που επικρατούν στα λεγόμενα «κέντρα υποδοχής μεταναστών».

  Ο Τζον Νταλχούιζεν, εκπρόσωπος της Διεθνούς Αμνηστίας και υπεύθυνος για τη δράση της στην Ευρώπη και την Κεντρική Ασία, υπογράμμισε ότι «δεν είναι υπερβολικό να πει κανείς ότι η ΕΕ δεν έχει μία ανθρωπιστική κρίση προ, αλλά εντός των συνόρων της» σχολιάζοντας ότι «η παρούσα κατάσταση στην Ελλάδα είναι αναξιοπρεπής για την ΕΕ, η οποία τιμήθηκε μόλις με το Νόμπελ Ειρήνης».

  Η έκθεση στιγματίζει την έξαρση της ρατσιστικής βίας στην Ελλάδα. Σύμφωνα με το Δίκτυο Καταγραφής Ρατσιστικής Βίας, το οποίο κατέγραψε τα περιστατικά βίας με ρατσιστικά κίνητρα για την περίοδο μεταξύ Ιανουαρίου και Σεπτεμβρίου 2012, περισσότερα από τα μισά από τα συνολικά 87 περιστατικά συνδέονταν με εξτρεμιστικές ομάδας που ενεργούσαν με οργανωμένο τρόπο.

  Σε ορισμένες περιπτώσεις θύματα και μάρτυρες αναγνώρισαν άτομα που σχετίζονται με τη Χρυσή Αυγή, η οποία χαρακτηρίζεται από τη Διεθνή Αμνηστία ακροδεξιό πολιτικό κόμμα με επιθετική αντιμεταναστευτική ρητορική. Όπως σημειώνει η έκθεση, πολλά από τα θύματα δεν καταγγέλλουν τις επιθέσεις που δέχονται, φοβούμενα ότι θα συλληφθούν ή θα απελαθούν.

  Η Διεθνής Αμνηστία καλεί την ΕΕ να προσφέρει ισχυρότερη στήριξη στην Ελλάδα, ζητώντας μάλιστα να γίνεται πιο ισορροπημένη κατανομή των προσφύγων εντός των ευρωπαϊκών συνόρων. Αν και αναγνωρίζει την αδυναμία του ελληνικού κράτους να σηκώσει μόνο του το βάρος της προστασίας των προσφύγων, σημειώνει ότι το γεγονός αυτό δεν μπορεί να δικαιολογήσει την καταπάτηση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, τον ξενοφοβικό λόγο ή τις ρατσιστικές επιθέσεις.

  Η έκθεση καταλήγει τονίζοντας ότι «είναι καιρός η Ελλάδα και η ΕΕ να θέσουν τέρμα στις παραβιάσεις των δικαιωμάτων των αιτούντων άσυλο και των μεταναστών».

  «Μένουν στους δρόμους ή σε άθλια καταλύματα, πρέπει να περιμένουν μέρες στην ουρά σε διάφορες υπηρεσίες και πέφτουν θύματα ρατσιστικής βίας. Η έκθεση της Διεθνούς Αμνηστίας στηλιτεύει την άθλια κατάσταση στην οποία βρίσκονται οι πρόσφυγες στην Ελλάδα. Γίνεται λόγος για μια ανθρωπιστική καταστροφή στην Ευρώπη», γράφει στην ιστοσελίδα του το Spiegel.

  Για το ίδιο θέμα η ελβετική Neue Zürcher Zeitung σημειώνει: «Η έκθεση παρουσιάζει περιπτώσεις καθημερινής βίας από αστυνομικούς και μέλη ακροδεξιών οργανώσεων. Τα μεγάλα βάρη στα οποία έχει εκτεθεί η χώρα δεν μπορούν να χρησιμεύσουν σαν δικαιολογία για τα εμπόδια που τίθενται στους αιτούντες, δήλωσε ο υπεύθυνος των προγραμμάτων στην Ευρώπη Νταλχούιζεν».

  http://www.newsit.gr/default.php?pname=Article&art_id=181344&catid=3

  Σχόλιο από newsit.gr | 10/03/2015

 14. Οι νέοι στόχοι Πανούση για την αντιεγκληματική πολιτική

  Διαβάστε σχετικά για Αστυνομία, Γιάννης Πανούσης, Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη,
  Τους νέους στόχους του τόσο για την ΕΛ.ΑΣ. όσο και για την εγκληματική πολιτική παρουσίασε ο Γιάννης Πανούσης.

  Σύμφωνα με τον αναπληρωτή υπουργό Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης, αρμόδιος για θέμα προστασίας του πολίτη.«οι πρόσφατες κρίσεις (στην ΕΛ.ΑΣ.), οι οποίες έγιναν με πλήρη διαφάνεια και χωρίς προειλημμένες αποφάσεις, ανέδειξαν την ανάγκη βελτίωσης της διαδικασίας.

  Για τον λόγο αυτό θα ζητηθούν οι προτάσεις των συνδικαλιστικών ενώσεων και, αφού αξιολογηθούν, σε σύντομο χρόνο θα υπάρξει νομοθετική παρέμβαση. Στο πλαίσιο αυτό θα προτείνω να καθιερωθεί ένα σύστημα ετήσιας αξιολόγησης με αντικειμενικά κριτήρια και να αιτιολογούνται ειδικά τόσο οι προαγωγές όσο και οι αποστρατείες».

  Οπως αναφέρει ο αναπληρωτής υπουργός, η διενέργεια Πειθαρχικής Διοικητικής Ερευνας ή Ενορκης Διοικητικής Εξέτασης, «επειδή συνιστά κρίσιμο παράγοντα αξιοπιστίας του συστήματος ελέγχου των παρατυπιών/παρανομιών των ενστόλων, πρέπει να ακολουθεί κάποιες αρχές:

  -Να μη διεξάγονται από αξιωματικούς του ίδιου Αστυνομικού τμήματος με αυτό στο οποίο ανήκουν οι εμπλεκόμενοι,

  -Να διεξάγονται από αξιωματικούς ανώτερου βαθμού από αυτόν που κατέχουν οι εμπλεκόμενοι,

  -Με βάση το τεκμήριο αθωότητας, οι περιπτώσεις όπου θα επιβάλλεται το διοικητικό μέτρο της διαθεσιμότητας να είναι περιοριστικώς αναφερόμενες».

  Αναφερόμενος στη μεταναστευτική πολιτική, ο κ. Πανούσης κάνει λόγο για «διαφορετικές προσεγγίσεις» στο ζήτημα, αλλά και για «κοινή γνώμη που θέλει να μάθει ποιο ήταν το ‘κρυφό κόστος’ της κράτησης».

  Οπως σημειώνει, «στο πλαίσιο αυτό θα ελεγχθούν οι διαδικασίες τροφοδοσίας, οι ‘δίοδοι’ προώθησης μεταναστών από τα σύνορα στο κέντρο, οι μηχανισμοί και η διαφάνεια στη διαδικασία του επαναπατρισμού, τυχόν παρατυπίες στα πιστοποιητικά κοκ.

  Θεωρώ αδιανόητο παράνομες δραστηριότητες να παρουσιάζονται σαν ιδεολογικός προβληματισμός ή προσανατολισμός.

  Εύχομαι κάθε επιτυχία στη νέα ηγεσία και θα είμαι στο πλευρό της, όπως και στο πλευρό κάθε αστυνομικού και πυροσβέστη που κάνουν το καθήκον τους, σύμφωνα με το Σύνταγμα και τους νόμους» καταλήγει ο κ. Πανούσης.

  http://www.tribune.gr/politics/news/article/120647/i-nei-stochi-panousi-gia-tin-antiegklimatiki-politiki.html

  Σχόλιο από ΧΧΧ | 11/03/2015

 15. […] -Φωτόπουλος+Χριστοδουλοπούλου: τα πρώτα «ξύδια» για τη… […]

  Πίνγκμπακ από Μια λανθασμένη μεταναστευτική πολιτική « Πόντος και Αριστερά | 29/06/2015

 16. […] -Φωτόπουλος+Χριστοδουλοπούλου: τα πρώτα «ξύδια» για τη… […]

  Πίνγκμπακ από -Μια λανθασμένη μεταναστευτική πολιτική « Πόντος και Αριστερά | 14/07/2015

 17. […] -Φωτόπουλος+Χριστοδουλοπούλου: τα πρώτα «ξύδια» για τη… […]

  Πίνγκμπακ από -Τα κερατιάτικα της Χριστοδουλοπούλου « Πόντος και Αριστερά | 18/11/2015

 18. […] -Φωτόπουλος+Χριστοδουλοπούλου: τα πρώτα «ξύδια» για τη… […]

  Πίνγκμπακ από -Όλα τα τριαντάφυλλα δεν είναι ίδια! « Πόντος και Αριστερά | 14/03/2016

 19. […] -Φωτόπουλος+Χριστοδουλοπούλου: τα πρώτα «ξύδια» για τη… […]

  Πίνγκμπακ από -Kάποιες σκέψεις για τη διαχείριση του μεταναστευτικού-προσφυγικού προβλήματος « Πόντος και Αριστερά | 26/03/2016

 20. […] -Φωτόπουλος+Χριστοδουλοπούλου: τα πρώτα «ξύδια» για τη… […]

  Πίνγκμπακ από -Oι 53 της πλάκας « Πόντος και Αριστερά | 03/11/2017


Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: