Πόντος και Αριστερά

……. 'μώ τον νόμο σ' !

-Γνωρίζοντας τους γείτονες…

Αυτοί είναι οι Τούρκοι: Το lifestyle και τα πιστεύω των γειτόνων μας

 .

Σύμφωνα με την έρευνα 20% από τους Τούρκους και το 18% από τις Τουρκάλες που ρωτήθηκαν πιστεύουν ότι γυναίκες μπορεί να χαστουκίζονται αν αυτό είναι είναι απαραίτητο. Αντίστοιχα τα ποσοστά για το εάν η γυναίκα πρέπει να ζητάει την άδεια του συζύγου της για να εργαστεί είναι 69% στους Τούρκους και 57% στις Τουρκάλες.

Σε ότι αφορά το θέμα της μαντίλας, το 70% των γειτόνων μας πιστεύει ότι οι φοιτήτριες μπορούν να φορούν μαντίλα και το 57% ότι δεν υπάρχει πρόβλημα για γυναίκες δημόσιους υπαλλήλους. Οι Τουρκάλες που συμμετείχαν στην έρευνα δήλωσαν σε ποσοστό 60% ότι φορούν μαντίλα όταν βγαίνουν έξω και 37% και εντός του σπιτιού. 46% των Τούρκων θεωρεί σημαντικό ότι η σύζυγος τους φοράει μαντίλα. Παράλληλα 38% από τις Τουρκάλες δήλωσε ότι ποτέ δεν έχει φορέσει μέικ απ.

Στον τoμέα των media, 60% των Τούρκων πιστεύει ότι τα μέσα ενημέρωσης μπορεί να λογοκρίνονται ενώ 61% πιστεύει ότι ορισμένες ιστοσελίδες θα έπρεπε να κλείσουν. Αυτό όταν ένα ποσοστό 68% δεν έχει μπει ποτέ στο ίντερνετ.

46% των Τούρκων που πήραν μέρος στην έρευνα δήλωσαν ότι δεν έχουν ασκηθεί ποτέ στην ζωή τους (ούτε καν απλό περπάτημα), 38% δεν έχουν βγει ποτέ για φαγητό έξω με την οικογένεια, ενώ 39% επισκέπτεται φίλους ή συγγενείς τουλάχιστον δύο φορές την εβδομάδα. Εντυπωσιακό στοιχείο είναι ότι 56% των Τούρκων δηλώνει ότι δεν έχει φωτογραφηθεί με εξαίρεση τις φωτογραφίες για κάποιο έγγραφο (ταυτότητα, διαβατήριο).

Οι γείτονες είναι φανατικοί της τηλεόρασης. Σε ποσοστό 84% δηλώνουν ότι το αγαπημένο τους χόμπι είναι η παρακολούθηση κάποιου τηλεοπτικού προγράμματος. 65% παρακολουθούν ειδήσεις, 62% τουρκικές σαπουνόπερες (77% στις γυναίκες), 41% τηλεπαιχνίδια και 40% οτιδήποτε παίζει η τηλεόραση.

Τέλος 96% δηλώνει ότι δεν έχει παρακολουθήσει όπερα ή μπαλέτο, 80% ότι δεν έχει δει ποτέ θέατρο, 73% ότι δεν έχει πάει ποτέ σε συναυλία και 56% ότι δεν έχει πάει σινεμά.

——————

http://www.hurriyetdailynews.com/turkish-peoples-profile-revealed-in-new-survey.aspx?pageID=238&nID=76485&NewsCatID=341

12/02/2015 - Posted by | -Τουρκία

Δεν υπάρχουν σχόλια.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: