Πόντος και Αριστερά

……. 'μώ τον νόμο σ' !

Αλληλεγγύη στους Σύριους πρόσφυγες

ΨΗΦΙΣΜΑ της Ομοσπονδίας Ποντίων Ευρώπης

Αλληλεγγύη στους Σύριους πρόσφυγες ζητά η Ομοσπονδία Ποντίων Ευρώπης
Έλληνες πρόσφυγες στο Χαλέπι της Συρίας το 1923.
 .
Όλοι παρακολουθούμε τον τελευταίο καιρό το δράμα του πολέμου που διαδραματίζεται στη Συρία και έχει καταστρέψει την ιστορική αυτή χώρα.

.
Οι άμαχοι βρίσκονται στη μέγγενη του πολέμου μεταξύ μιας απολυταρχικής εξουσίας και μιας μεσαιωνικού τύπου ισλαμικής βίας.
 .
Ειδικά οι μη μουσουλμανικοί πληθυσμοί αλλά και όλοι όσοι αντιτίθενται στην εγκληματική δράση των τρομοκρατών του «Ισλαμικού Κράτους» απειλούνται με γενοκτονία.
 .
Οι σφαγές που έχουν υποστεί, οι διωγμοί από τις εστίες τους, η δραματική φυγή και οι τραγικές συνθήκες κάτω από τις οποίες αναγκάζονται να επιβιώνουν οι Σύριοι πρόσφυγες, αποτελούν έγκλημα κατά της ανθρωπότητας.
 .
Παράλληλα, είναι έγκλημα εναντίον ενός λαού που είχε επιδείξει αλληλεγγύη στους χιλιάδες πρόσφυγες από την ελληνισμό της Ανατολής, που τότε είχαν καταφύγει στη Συρία.
 .
Η εξασφάλιση προσωρινής στέγης για τους ταλαιπωρημένους Σύριους πρόσφυγες, ανάμεσα στους οποίους υπάρχουν πολλά παιδιά, είναι ένα κρίσιμο και πιεστικό πρόβλημα που δεν έχει αντιμετωπιστεί από την Ελληνική Πολιτεία.
 .
Εκφράζουμε προς τους Σύριους πρόσφυγες την αλληλεγγύη μας. Καλούμε τους προσφυγικούς συλλόγους (Ποντιακούς, Δυτικομικρασιατικούς, Καππαδοκικούς, Ανατολικοθρακικούς) να δείξουμε έμπρακτα αλληλεγγύη στους Σύριους πρόσφυγες.
 .
Ζητούμε από την Κυβέρνηση και από τον Δήμο Αθηναίων να διαθέσουν τα διαμερίσματα των προσφυγικών πολυκατοικιών της Λεωφόρου Αλεξάνδρας που τους ανήκουν, για προσωρινή στέγαση των οικογενειών των Σύριων προσφύγων.
 .
Ζητούμε παράλληλα από την Κυβέρνηση και από τον Δήμο Αθηναίων να προωθήσουν άμεσα τον σχεδιασμό στις προσφυγικές πολυκατοικίες της Λεωφόρου Αλεξάνδρας του Μουσείου του Ελληνισμού της Ανατολής, που θεωρούμε ανεξόφλητο χρέος της κοινωνίας μας προς την ιστορία της.
 .
Αν θέλουμε τέτοια τραγικά ιστορικά γεγονότα να μη επαναλαμβάνονται, πρέπει να αναγνωρίζουμε έμπρακτα αυτά και να τα αναδεικνύουμε.
.
.

Οι προσφυγικές πολυκατοικίες της Λ. Αλεξάνδρας.

.

Σύριοι πρόσφυγες στην πλατεία Συντάγματος το 2014

.

Πρόσφυγες σε πλατεία του Πειραιά το 1922

.

Πόντιοι πρόσφυγες σε καραντίνα στη Μακρόνησο

.

.

10/12/2014 - Posted by | -προσφυγιά, -Γεωπολιτικά, -Ισλαμ, -Ιδεολογικά, -Κρίση, -Μετανάστευση, Αντιρατσιστικά

Δεν υπάρχουν σχόλια.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: