Πόντος και Αριστερά

……. 'μώ τον νόμο σ' !

-Μία ξεφτίλα που λέγεται ΠΟΕ

black1Καιρός είναι που γράφουμε -ματαίως- για την προσπάθεια των Ποντίων να δημιουργήσουν ένα δευτεροβάθμιο όργανο στην Ελλάδα και για την υπονόμευση της προσπάθειας από μια πολύ συγκεκριμένη ομάδα.  Μια προσπάθεια που απέτυχε και κατέρρευσε παταγωδώς, έστω και αν οι συνδικαλιστές που την διοικούν περηφανεύονται για το αντίθετο.  Τελευταίο σύμπτωμα της αγιάτρευτης κρίσης η παραίτηση του Λάζαρου Κουμπουλίδη. Μέσα από το κείμενό του προβάλουν όλα τα μοιραία και καταστροφικά πρόσωπα, που ευθύνονται για την κατάπτωση: Παρχαρίδης – Γεωργιάδης – Αντωνιάδης και βέβαια και αυτοί που σέρνονται κυριολεκτικά γύρω από αυτούς τους απίστευτους τύπους.

Η τελευταία παραίτηση του Λάζαρου Κουμπουλίδη από το Δ.Σ. είναι το τελευταίο κερασάκι στην τούρτα. Δημοσιεύουμε παρακάτω την επιστολή, η οποία τα λέει όλα:

 poe

.
Του Λάζαρου Κουμπουλίδη, δικηγόρου, μέλος του Δ.Σ. της ΠΟΕ ως αντιπροσώπου της Ευξείνου Λέσχης Βέροιας.
 .
Βέροια 29 Νοεμβρίου 2014

 .
«Η αποκάλυψη μιας σκληρής πραγματικότητας, είναι προτιμότερη από την συγκάλυψη της με μια επίπλαστη και ωραιοποιημένη εικόνα. Διότι την πρώτη μπορείς -εφόσον την αντιληφθείς- να την αλλάξεις, ενώ η «εικονική πραγματικότητα» οδηγεί στον εφησυχασμό, το συμβιβασμό και εν τέλει την αλλοτρίωση».
 .
Έχοντας την παραπάνω αρχή ως αξίωμα στη ζωή μου, προτίμησα να υπηρετώ πάντοτε την αλήθεια, παρά να «χαϊδεύω αυτιά» και να σιωπώ, αποδεχόμενος ότι ο δρόμος της αλήθειας δεν είναι στρωμένος με ροδοπέταλα, αλλά με αγκάθια.
 .
Για το λόγο αυτό σε προηγούμενη επιστολή μου προ διμήνου αναφέρθηκα στα ολέθρια αποτελέσματα του αθεράπευτου παραγοντισμού που οδήγησαν στην εκλογή του τελευταίου Διοικητικού Συμβουλίου της ΠΟΕ, υπό την κηδεμονία και καθοδήγηση από την «κλωνοποιημένη ΠΟΕ», τη ΔΙΣΥΠΕ, υπό την προεδρία του κ. Γιώργου Παρχαρίδη και τη στενή συνεργασία του πρώην Γραμματέα της ΠΟΕ κ. Γιώργου Γεωργιάδη και του νυν Γραμματέα της ΔΙΣΥΠΕ και ταυτόχρονα προέδρου της ΠΟΕ κ. Γιάννη Αντωνιάδη.
 .
Με τον ιδρυτή της Π.Ο.Ε. κ. Γιώργο Παρχαρίδη μας ένωσαν πολλά και κυρίως το Όραμα για Ενότητα του Ποντιακού χώρου σε μια δημοκρατικά δομημένη και λειτουργούσα ΠΟΕ και ο στόχος για εκδημοκρατισμό του παράνομου διοικητικού κατεστημένου του Ιδρύματος Παναγία Σουμελά. Του αναγνωρίζω το μεγάλο έργο του –παρά τα λάθη και τις παραλείψεις- για την εκπλήρωση των δύο αυτών στόχων, στα πρώτα 6 χρόνια της προεδρίας του, αλλά και το γκρέμισμα μεγάλου μέρους όσων έκτισε κατά την τρίτη θητεία του, για την οποία κατέθεσα προφορικώς αλλά και εγγράφως την αντίθεση μου, ως εκπρόσωπος της Ε.Λ. Βέροιας από το βήμα της Γενικής Συνέλευσης κατά την ψήφιση της τροποποίησης του Καταστατικού της ΠΟΕ.
 .
Άποψη μου –την οποία την εξέφρασα και στον ίδιο- ήταν και παραμένει ότι ο Γ. Παρχαρίδης από ιδρυτής της ΠΟΕ, δεν πρέπει να καταλήξει παρασκηνιακός καθοδηγητής μιας πλειοψηφίας που φρόντισε να εκλέξει στο Δ.Σ., αλλά να αποτελέσει τονεγγυητή της Ενότητας της ΠΟΕ και θεματοφύλακα των στόχων της.
 .
Όλα τα ανωτέρω καταγγέλθηκαν από τον γράφοντα με δημόσια τοποθέτηση με τίτλο «Ευλογημένος ο … απερχόμενος» (https://pontosandaristera.wordpress.com/2013/12/04/poe-4/), από τον Στρατηγό κ. Νίκο Ταμουρίδη με δημόσια επιστολή του, από τον καθηγητή Ιστορίας κ. Κώστα Φωτιάδη με το άρθρο του «Ζήτω το Παρχαριδιστάν», από τον επί χρόνια επιστήθιο φίλο του κ. Παρχαρίδη και πρώην Γραμματέα της ΠΟΕ κ. Κώστα Γαβρίδη, και πρώτο πλειοψηφών σύμβουλο, ήδη παραιτηθέντα, από τον εκπρόσωπο των Νεοπροσφύγων και μέλος του ΔΣ της ΠΟΕ κ. Ιωάννη Ζελίλοφ, ήδη παραιτηθέντα και από τον διάδοχο του κ. Παρχαρίδη στην προεδρία της ΠΟΕ κ. Επαμεινώνδα Φαχαντίδη, επίσης ήδη παραιτηθέντα, ο οποίος αποποιήθηκε το ρόλο του προέδρου “υπό επιτήρηση”.
 .
Παρά τις ανωτέρω δημόσιες καταγγελίες και παραιτήσεις που θα έπρεπε να ταράξουν συθέμελα την ανωτέρω «τριανδρία Παρχαρίδη – Γεωργιάδη – Αντωνιάδη», οι ανωτέρω όχι μόνο δεν αντιλήφθηκαν τις λανθασμένες επιλογές τους, αλλά συνέχισαν τη σκληρή γραμμή της «εκπαραθύρωσης» που με το πρώτο δελτίο τύπου υπό το νέο Πρόεδρο της ΠΟΕ κ. Αντωνιάδη συνοψίστηκε στο Νέο Δόγμα: «Όποιος παρεκκλίνει της πορείας, κατέρχεται του Οχήματος»!!!
Αυτό το νέο «Δημοκρατικό δόγμα» θυμίζει περισσότερο «Δημοκρατία της Βαϊμάρης του 1919-1933» όπως αναφέρει στην από 15 Νοεμβρίου 2014 επιστολή του ο Επαμεινώνδας Φαχαντίδης, που ως γνωστόν οδήγησε στην επικράτηση του Ναζισμού στη Γερμανία.
 .
Σε εφαρμογή αυτού του νέου Δόγματος, λοιδορήθηκα και εξυβρίστηκα από τον ΣΠΟΣάρχη Ν. Ελλάδας κ. Γ. Βαρυθιμιάδη (του επονομαζόμενου και ως «οπλαρχηγού» από τον ίδιο τον κ. Παρχαρίδη), που με απαξιωτικές εκφράσεις και αήθη επίθεση στο πρόσωπο μου, ανάλογη με αυτή που οδήγησε τον κ. Γαβρίδη και κ. Φαχαντίδη σε παραίτηση, επιδίωξε με την ανοχή και επικρότηση του νυν προέδρου κ. Αντωνιάδη από την πρώτη συνεδρίαση του Συμβουλίου να με οδηγήσουν σε παραίτηση. Φυσικά η «πλειοψηφία» είχε φροντίσει να μου απαγορεύσει τη μαγνητοφώνηση των εργασιών του Συμβουλίου με την αιτιολογία ότι υπήρχε απόφαση ότι αυτό μπορούσε να το κάνει μόνο ο Γραμματέας, ο οποίος παρά το γραπτό αίτημα μου για λήψη αντιγράφου, φρόντισε να σβήσει τα ηχογραφημένα πρακτικά…
 .

Δεν παραιτήθηκα για έναν λόγο: Γιατί έκρινα ότι προέχει-έστω και με προσωπικό βαρύ τίμημα– η υπηρέτηση του ανωτέρω Παμποντιακού οράματος της Ενότητας υπό την ΠΟΕ και η στόχευση για εκδημοκρατισμό του παράνομου καθεστώτος του Ιδρύματος Π. Σουμελά.

.

Αυτά όμως δυστυχώς έχουν αλλάξει.
 .
Και εξηγούμαι:
 .
1ον Πρόσφατα ο κ. Γ. Γεωργιάδης τοποθετήθηκε δημόσια για την Ενότητα του Ποντιακού χώρου, προτείνοντας τη διάλυση της ΠΟΕ και της ΠΟΠΣ και τη δημιουργία ενός νέου σχήματος υπό τη «σκέπη» των επιχειρηματιών κ.κ. Μελισσανίδη και Ιβάν Σαββίδη για την εξασφάλιση «πακτωλού» εκατομμυρίων ευρώ… Λογικά και αυτονοήτως περιμέναμε όλοι μας σφοδρές αντιδράσεις και δημόσιες τοποθετήσεις από τους έτερους της «τριανδρίας» και αρμόδιους να απαντήσουν στην παραπάνω προκλητική δήλωση, από τον πρόεδρο της ΔΙΣΥΠΕ κ. Γ. Παρχαρίδη και από τον πρόεδρο της ΠΟΕ κ. Γ. Αντωνιάδη. Αντιθέτως όμως, υπήρξε πλήρη σιωπή. Και ως γνωστόν, η σιωπή αποτελεί συνενοχή.
 .

2ον  Στην τελευταία συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της ΠΟΕ (23-11-2014) ο πρόεδρος Γ. Αντωνιάδης ανέλαβε να εισηγηθεί το θέμα της διοίκησης του Ιδρύματος Π. Σουμελά. Δεν πίστευα στα αυτιά μου ακούγοντας τον πρόεδρο της ΠΟΕ να εισηγείται ότι η διοίκηση του Ιδρύματος της Π. Σουμελά είναι νόμιμη σύμφωνα με το Βασιλικό Διάταγμα του 1966!!!, αλλά εμείς ηθικά θέλουμε την αλλαγή του τρόπου διοίκησης!!! Όταν μάλιστα εξερράγη από αγανάκτηση λέγοντας ότι πρόκειται για στροφή 180 μοιρών και ότι ο πρόεδρος έχει πλήρη άγνοια ότι σύμφωνα με την 52/2009 Γνωμοδότηση της Ολομέλειας του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους η διοίκηση του Ιδρύματος έχει κριθεί ότι είναι παράνομη, ο πρόεδρος επέμενε ότι δεν μπορεί να μιλά δημόσια για παράνομη διοίκηση υπό το φόβο της μήνυσης για συκοφαντική δυσφήμιση, λαμβάνοντας την επιβεβαίωση και σύμφωνη γνώμη του Γραμματέα κ. Χρήστου Τοπαλίδη!!! Όταν μάλιστα του υπενθύμισα ότι ο ιδρυτής της ΠΟΕ κ. Παρχαρίδης διήνυσε άπειρα χιλιόμετρα για να δηλώνει σε κάθε συγκέντρωση, σε κάθε πανηγύρι, σε κάθε συμβούλιο, με κάθε αιτία και αφορμή ότι η ΠΟΕ επιδιώκει την αλλαγή του ΠΑΡΑΝΟΜΟΥ διοικητικού κατεστημένου της Π. Σουμελά, ο πρόεδρος και αυτό το αρνήθηκε!!!

.

Στο αίτημα να συγκροτηθεί άμεσα η Επιτροπή για την Π. Σουμελά, διότι οι θέσεις του προέδρου είναι επικίνδυνες, η θέση του Προέδρου να χειριστεί αυτός το ζήτημα υπερψηφίστηκε από τη γνωστή «πλειοψηφία» των 10 συμβούλων… Όταν στη συνέχεια σε σημείωμα του πρώην Ταμία της ΠΟΕ και νυν ταμία της ΔΙΣΥΠΕ κ. Στάθη Παπαδόπουλου διαπίστωσα ότι διαγράφηκε με εντολή προέδρου, η οφειλή της κάλυψης από την ΠΟΕ μέρους των δικαστικών εξόδων που έκανε η Εύξεινος Λέσχη Βέροιας για την προσφυγή της στο Συμβούλιο της Επικρατείας κατά του νέου Κανονισμού για τη διοίκηση του Ιδρύματος Παναγία Σουμελά, συνειδητοποίησα ότι αποτελώ «ξένο σώμα», το οποίο η «πλειοψηφία» του ΔΣ προσπαθεί να αποβάλλει… (αδιάψευστος μάρτυρας των ισχυρισμών μου τα ηχογραφημένα πρακτικά της τελευταίας συνεδρίασης, αντίγραφο των οποίων καλώ τον Γραμματέα κ. Τοπαλίδη να καταθέσει στο ανώτατο όργανο της ΠΟΕ, στη Γενική Συνέλευση στη διάθεση όλων των Σωματείων).

 .
Συμπατριώτισσες και Συμπατριώτες,
 .
Αυτή η «ΠΟΕ» δεν με εκφράζει. Το νέο «δόγμα» της διοίκησης και η αλλαγή πλεύσης στο «σκληρό πυρήνα» των στοχεύσεων με βρίσκει όχι απλά αντίθετο, αλλά «ψυχή και σώμα» απέναντι σε «θέση μάχης» για να μην επικρατήσουν.
 .
Δεν παραιτούμαι απλά, από το ΔΣ της ΠΟΕ. Στρατεύομαι με την παραίτηση μου στον αγώνα για τη διατήρηση και υπηρέτηση των Καταστατικών Αρχών και στόχων που θέσαμε όλοι μαζί. Θεματοφύλακας σε αυτόν τον αγώνα είναι το κάθε ένα πρωτοβάθμιο Σωματείο που έχει την ευθύνη κάθε επιλογής του και στήριξης των αναγκαίων πρωτοβουλιών και αποφάσεων μέσω του ανώτατου οργάνου της ΠΟΕ, της Γενικής Συνέλευσης για την απαγκίστρωση από «εξωθεσμικούς παράγοντες», και τη συσπείρωση των υγιών δυνάμεων στον Οργανωμένο Ποντιακό χώρο.
http://epontos.blogspot.gr/2014/11/Pontos-POE.html
………………
—————————
 ………………
………..
……………………
.
Τα παλιότερα δικά μας (και είναι πολλά!) για το θέμα αυτό μπορείτε να τα βρείτε κάτω από τη θεματική κατηγορία «ΠΟΕ»:
 …………………
…………..
.
ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΑΠΑΤΕΩΝΕΣ 1
ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΑΠΑΤΕΩΝΕΣ 2
………..
……………………
……………………………………..
 …………………
…………..

01/12/2014 - Posted by | -παράνοια, -Ανόητοι, -Ιδεολογικά, -Νεοελληνικά, -Πολιτική, -Nεοελληνικός ανορθολογισμός, ΠΟΕ

9 Σχόλια »

 1. Προσέξατε ότι στην χθεσινή γενική συνέλευση που έγινε στη Δραπετσώνα, ο Αντωνιάδης πρότεινε για πρόεδρο της συνέλευσης τον Χριστοφορίδη; Κάτι που όπως φάνηκε το είχαν προσυμφωνήσει, εφόσον ο «πρόεδρος» παραήταν προετοιμασμένος για το ρόλο που του έδιναν.

  Πώς εξηγείτε τη στροφή; Ο Παρχαρίδης και η παρέα τους κινήθηκαν για χρόνια με τη σημαία «ενάντια στα λαμόγια». Απο την άλλη, ο Χριστοφορίδης και η παρέα του κινήθηκαν ενάντια στον Παρχαρίδη. Τι υπόγειες συνενοήσεις είναι αυτές; Ποιά συμφέροντα έχουν συναντηθεί; Ή μηπως ήταν εξαρχής ένα και το αυτό και οι εύκαιροι Πόντιοι ψηφοφόροι πίστευαν άλλα;

  Διαφωτίστε μας, σας παρακαλούμε ταπεινα μα τον Μέγα Μίθρα

  Σχόλιο από Ματσουκο-πόντιος | 01/12/2014

 2. Σχόλιο από Ρolitis | 01/12/2014

 3. ΚΟΥΙΖ ΓΙΑ ΗΛΙΘΙΟΥΣ
  ————————————-

  Ποιός είναι ο τραμπούκος, σταλινικός με μερσεντές που ανεβάζει και κατεβάζει προέδρους στη ΠΟΕ;

  Σχόλιο από Πάντζον Ψωμιάδης | 03/12/2014

 4. Τον πιο εντυπωσιακό χαρακτηρισμό για τη σημερινή αλλοτρίωση
  έκανε ΚΩΣΤΑΣ ΔΙΑΜΑΝΤΙΔΗΣ:

  Ατοίν που υλάζνε οσήμερον
  για την Γενοκτονίαν,
  ατοίν είναι π” εγάμεσαν
  όλιον τη Ρωμανία

  Σχόλιο από Πόντος και Αριστερά | 03/12/2014

 5. 8 Δεκεμβρίου 2014

  Πρόεδρος ΠΟΕ: «Παραμύθια τα περί ενότητας των Ποντίων»

  Για την ανάγκη δημιουργίας της Παμποντιακής Ομοσπονδίας, την προσπάθεια για την Διεθνή Αναγνώριση της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου, την ατολμία της Ελληνικής Πολιτείας καθώς και το «τείχος» που ορθώνεται από την πλευρά της Εκκλησίας της Ελλάδος στο θέμα της διοίκησης του Ιερού Ιδρύματος «Παναγία Σουμελά», τις προτάσεις του πρώην προέδρου της Παμποντιακής κ. Επαμεινώντα Φαχαντίδη για την ενότητα του Ποντιακού Ελληνισμού, την αδράνεια της κυβέρνησης στα Εθνικά θέματα και διάφορα άλλα θέματα μίλησε ο πρόέδρος της Παμποντιακής Ομοσπονδίας Ελλάδος κ. Γιάννης Αντωνιάδης στην εκπομπή Live του Livemedia και την Ειρήνη Συράκη.

  Παρακολουθήστε όλη τη συνέντευξη εδώ: https://www.youtube.com/watch?v=mmtauoFFxxY

  http://epontos.blogspot.it/2014/12/POE-Antoniadis.html

  ————————————————————————————————–

  Την καθαίρεση του προέδρου της ΠΟΕ, ζητά ο Γιάννης Αποστολίδης

  Επιστολή προς το e-Pontos απέστειλε ο πρόεδρος της Ευξείνου Λέσχης Θεσσαλονίκης, Γιάννης Αποστολίδης σχετικά με τα όσα ειπώθηκαν από τον πρόεδρο της Παμποντιακής Ομοσπονδίας Ελλάδος, Γιάννη Αντωνιάδη σε πρόσφατη συνέντευξη του. Τη συνέντευξη μπορείτε να τη δείτε εδώ.

  Στην επιστολή του αναφέρει σχετικά:

  Θεσσαλονίκη,11.12.2014

  Αξιότιμοι κύριοι Υπεύθυνοι του Livemedia και του e-Pontos,

  Σας απευθύνω την παρούσα όχι ως πρόεδρος της Ευξείνου Λέσχης Θεσσαλονίκης αλλά ως απλός Πόντιος.

  Σε πρόσφατη συνέντευξή του στην δημοσιογράφο του Livemedia κ. Συράκη, που αναρτήθηκε και στο e-Pontos, ο πρόεδρος της Παμποντιακής Ομοσπονδίας Ελλάδος (ΠΟΕ) κ. Γιάννης Αντωνιάδης πρόσβαλε βάναυσα το σύμμαχό μας στην αναγνώριση της Γενοκτονίας μας αρμενικό έθνος, λέγοντας μεταξύ των άλλων, που δεν είναι του παρόντος, και τα εξής κατά λέξη:

  «Επιμένουμε τώρα στη διεθνή αναγνώριση της Γενοκτονίας, γιατί, λέω το παράδειγμα της Αρμενίας και του Ισραήλ: Την Αρμενία δεν τη γνώριζε κανένας, έως ότου έγινε γνωστή λόγω της Γενοκτονίας. Αν δούμε όλα τα κράτη τα οποία ήταν δίπλα της, Ταντζικιστάν, Τουρκμενιστάν, κανείς δεν τα γνωρίζει. Ούτε και η Αρμενία έχει κάποια προσφορά στον παγκόσμιο πολιτισμό. Η Αρμενία έγινε γνωστή εξαιτίας της Γενοκτονίας την οποία υπέστη, και σήμερα όλες οι πόρτες των πολιτισμένων κρατών ανοίγουν γι’ αυτήν».

  Υπάρχει πιο ρατσιστική προσβολή από το να λέει κάποιος, ψευδέστατα μάλιστα και τελείως ανιστόρητα, για ένα ολόκληρο έθνος ότι δεν προσέφερε τίποτε στον παγκόσμιο πολιτισμό; Βέβαια κανείς δεν υποχρεώνει τον κ. Αντωνιάδη να γνωρίζει ότι η Αρμενία έχει ιστορία και πολιτισμό από το 3000 π.Χ. και ότι, για παράδειγμα, η σημερινή πρωτεύουσά της, το Ερεβάν, ιδρύθηκε το 782 π.Χ. και η πρώτη αναγνώριση της χριστιανικής θρησκείας ως επίσημης έγινε από το κράτος της Αρμενίας το 301 μ.Χ. Η Αρμενία έχει λαμπρή ιστορία αλλά δυστυχώς λόγω της γεωγραφικής θέσης της έγινε κατά καιρούς θύμα επιδρομών και υπέστη μεγάλες συμφορές, με αποκορύφωμα την Αρμενική Γενοκτονία. Αλλά ο κ. Αντωνιάδης μη γνωρίζοντας προφανώς αυτήν την ιστορία προσάπτει αναίτια, με ανευθυνότητα και απερισκεψία που εκπλήσσει, την βαρύτερη προσβολή που μπορεί να δεχθεί ένα έθνος, λέγοντας ότι δεν προσέφερε τίποτα στον παγκόσμιο πολιτισμό και ότι είναι γνωστή, η Αρμενία, μόνο για την Γενοκτονία, την εξολόθρευσή της δηλαδή από τους Τούρκους.

  Ρωτώ ανήσυχος: Δεν γνωρίζει ο κ Αντωνιάδης τους στενότατους ιστορικούς δεσμούς του ελληνικού έθνους με το αρμενικό; Αλλά με μεγαλύτερη ανησυχία ρωτώ: Δεν γνωρίζει άραγε ούτε το ότι οι πρόγονοί μας Πόντιοι είχαν όχι απλά στενούς δεσμούς αλλά συμβίωναν επί αιώνες ολόκληρους με τους Αρμένιους; Δεν γνωρίζει ούτε ότι υπήρξαμε, Πόντιοι και Αρμένιοι, θύματα του ίδιου θύτη, τον ίδιο καιρό και για τους ίδιους λόγους; Δεν γνωρίζει ότι για την αναγνώριση της δικής μας Γενοκτονίας υπολογίζουμε στο παράδειγμα δράσης και την υποστήριξη των Αρμενίων; Τίποτε από αυτά δεν γνωρίζει ο κ. πρόεδρος της ΠΟΕ; Και είναι πρόεδρος αυτής της κορυφαίας Ποντιακής οργάνωσης;

  Καθαρές κουβέντες: Δεν περιμένω να συναισθανθεί ο κ. Αντωνιάδης το μέγεθος του ατοπήματός του. Δεν διαθέτει, δυστυχώς, όπως απέδειξε, την αναγκαία συγκρότηση. Περιμένω όμως να κατανοήσει αυτό το ατόπημα το Διοικητικό Συμβούλιο της ΠΟΕ και να καθαιρέσει τον κ. Αντωνιάδη, όπως του αξίζει, για να μάθει ότι έχει και συνέπειες το να λέει για ένα πολύπαθο αλλά πολιτιστικά πολύφερνο έθνος, το αρμενικό, ότι «δεν έχει κάποια προσφορά στον παγκόσμιο πολιτισμό», πράγμα που είναι πολύ κοντά στις αντιλήψεις κάποιων που θεώρησαν κάποτε κάποια έθνη περιττά για την ανθρωπότητα, ανάξια και να υπάρχουν. Αν δεν καθαιρεθεί ο κ. Αντωνιάδης θα στενοχωρηθώ ιδιαίτερα, διότι θα βεβαιωθώ πλέον ότι η ΠΟΕ έχασε την σοβαρότητά της. Και τότε θα πω, ως ένας από τους πρωτεργάτες της ίδρυσης της, ιδρυτικός Γενικός Γραμματέας της ότι: Κρίμαν σο βουδ ντο έσπαξα και σην χαράν ντ εποίκα…

  Εννοείται ότι θα φέρω τάχιστα το θέμα στο Διοικητικό Συμβούλιο της Ευξείνου Λέσχης Θεσσαλονίκης, όπου είμαι πρόεδρος.

  http://epontos.blogspot.gr/2014/12/Pontos-POE_13.html

  Σχόλιο από Πόντος και Αριστερά | 13/12/2014

 6. Σκληρή δήλωση Αρμενικής Εθνικής Επιτροπής Ελλάδος κατά του προέδρου της ΠΟΕ

  Αρμένιοι εναντίον Γιάννη Αντωνιάδη, και στο βάθος το ζήτημα της διεθνούς αναγνώρισης της Γενοκτονίας. Οι δηλώσεις του προέδρου της Παμποντιακής Ομοσπονδίας Ελλάδος στο πλαίσιο τηλεοπτικής συνέντευξής του προκάλεσαν την οργισμένη αντίδραση της Αρμενικής Εθνικής Επιτροπής Ελλάδος που σε ανακοίνωσή της αναφέρει χαρακτηριστικά ότι ο Γ. Αντωνιάδης «…δεν διαθέτει το ανάστημα να κατέχει το αξίωμα του προέδρου της ΠΟΕ και να εκπροσωπεί επάξια τον ηρωικό λαό των Ελλήνων Ποντίων».

  Αφορμή για τη σκληρή επίθεση των Αρμενίων ήταν δήλωση του προέδρου της ΠΟΕ, η οποία, όπως αναφέρουν, προκάλεσε «αισθήματα βαθύτατης αγανάκτησης και οργής» σχετικά με τον τρόπο που η Αρμενία «εκμεταλλεύτηκε» τη Γενοκτονία ώστε να γίνει ευρέως γνωστή.

  «Την Αρμενία δεν την γνώριζε κανένας, έως ότου έγινε γνωστή λόγω της Γενοκτονίας. Αν δούμε όλα τα κράτη τα οποία ήταν δίπλα της, Τατζικιστάν, Τουρκμενιστάν, κανείς δεν τα γνωρίζει. Ούτε και η Αρμενία έχει κάποια προσφορά στον παγκόσμιο πολιτισμό. Η Αρμενία έγινε γνωστή εξαιτίας της Γενοκτονίας την οποία υπέστη, και σήμερα όλες οι πόρτες των πολιτισμένων κρατών ανοίγουν γι’ αυτήν», είπε ο Γιάννης Αντωνιάδης σε συνέντευξή του στο livemedia φέρνοντας ως παράδειγμα την Αρμενία και το Ισραήλ ώστε να εξηγήσει γιατί η ΠΟΕ επιμένει στη διεθνή αναγνώριση.

  Με την επιστολή της η Αρμενική Εθνική Επιτροπή Ελλάδος σηκώνει το γάντι, κι αφού υπενθυμίζει ότι Έλληνες και Αρμένιοι έχουν στενότατους ιστορικούς δεσμούς, τόσο ώστε να αποκαλούν ο ένας τον άλλο «αδελφό», εκφράζει την πεποίθησή της ότι «οι προσπάθειες και οι αγώνες για αναγνώριση και καταδίκη της Γενοκτονίας από την Τουρκία επιβάλλουν τη συνεργασία και τον αμοιβαίο σεβασμό». Θυμίζει δε ότι «είναι γνωστή και αναγνωρισμένη η μακραίωνη ιστορική πορεία του του αρμενικού έθνους και το ανεξίτηλο αποτύπωμά του στον παγκόσμιο πολιτισμό».

  «Ο πρόεδρος της ΠΟΕ με τις δηλώσεις του υπέπεσε σε βαρύτατο ατόπημα και προσέβαλε αναίτια και απερίσκεπτα τον Αρμενικό λαό. Προσέβαλε, όμως, βάναυσα και τους συμπατριώτες του Ποντίους όπως και τους φορείς που εκπροσωπεί ισχυριζόμενος ότι η Γενοκτονία “ανοίγει πόρτες, προσφέρει ευκαιρίες και είναι ένα διεθνές διαβατήριο”, υποβιβάζοντας το δίκαιο αγώνα των λαών μας για δικαίωση, σε μέσο ή διαβατήριο συναλλαγής», αναφέρει η Αρμενική Εθνική Επιτροπή Ελλάδος.

  Αρμενική Εθνική Επιτροπή Ελλάδος: Είμαστε πεπεισμένοι ότι οι χιλιάδες Πόντιοι αδελφοί μας δεν είναι δυνατόν να συμμερίζονται τις απόψεις του κ. Αντωνιάδη.

  Στην ανακοίνωσή τους οι Αρμένιοι θεωρούν ότι «δεν είναι άγνοια των ιστορικών και γεωγραφικών στοιχειών» εκ μέρους του προέδρου της ΠΟΕ αλλά «ανευθυνότητα και παντελής έλλειψη συναίσθησης του αξιώματος που ανέλαβε και του σκοπού που καλείται να υπηρετήσει».

  Κλείνοντας, η Αρμενική Εθνική Επιτροπή Ελλάδος καλεί την ΠΟΕ και τα μέλη της να καταδικάσουν απερίφραστα τις δηλώσεις του προέδρου της Ομοσπονδίας και «να πράξουν τα δέοντα για να υποστεί τις συνέπειες των πράξεών του».

  http://www.pontos-news.gr/article/128144/skliri-dilosi-armenikis-ethnikis-epitropis-ellados-kata-toy-proedroy-tis-poe

  Σχόλιο από Πόντος και Αριστερά | 23/12/2014

 7. […] -Μία ξεφτίλα που λέγεται ΠΟΕ […]

  Πίνγκμπακ από -Τα κερατιάτικα του Γιωρίκα Παρχαρίδη « Πόντος και Αριστερά | 15/11/2016

 8. […] -Μία ξεφτίλα που λέγεται ΠΟΕ […]

  Πίνγκμπακ από -Ποντιακές εντροπίες της ΠΟΕ (Παρχαριδική Ομοσπονδία Ελλάδας) « Πόντος και Αριστερά | 28/11/2016

 9. […] -Μία ξεφτίλα που λέγεται ΠΟΕ […]

  Πίνγκμπακ από -«Κι είσαι σο χαρτόπον πούλιμ’ που πας;»… σο Παρχαριδιστάν! « Πόντος και Αριστερά | 10/05/2017


Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: