Πόντος και Αριστερά

……. 'μώ τον νόμο σ' !

-Η Σία, η γενοκτονία, η υποκρισία…

 Όταν οι λέξεις χάνουν τη σημασία τους

.

Καιρό θέλαμε να κάνουμε αυτή την ανάρτηση που αναδεικνύει την υποκρισία και το βαθύτατο αμοραλισμό μιας τάσης που ενυπάρχει στην αριστερά και αποτελεί έως σήμερα το θεματοφύλακα της παραδοσιακής αντιδραστικής στάσης κατά της προσφυγιάς του 1922 και των αιτημάτων που θέτει σήμερα η κοινωνία των προσφυγικών οργανώσεων….
 .
Στο πλαίσιο του του 3ου Φεστιβάλ της Νεολαίας του ΣΥΡΙΖΑ, στις 5 του Οκτώβρη του 2014, έγινε μια εκδήλωση με αφορμή τα αιματηρά γεγονότα στη Γάζα που υπήρξαν αποτέλεσμα της σκληρής επίθεσης και καταστολής που εξαπέλυσε ο ισραηλινός στρατός:
.
sia -oktovrios 2104
.
Αυτό που μας εντυπωσίασε στη συγκεκριμένη εκδήλωση είναι ότι με ιδιαιτέρως μεγάλη ευκολία χρησιμοποιείται ο όρος «γενοκτονία» τόσο από τη Σία Αναγνωστοπούλου, όσο και από τον εκπρόσωπου του Δικτύου, τη στιγμή και οι δυό (Σία+Δίκτυο) ανήκουν στην ομάδα των Αρνητών της Γενοκτονίας που διέπραξε ο τουρκικός μιλιταριστικός εθνικισμός κατά των χριστιανικών ομάδων της Ανατολής (Αρμενίων, Ελλήνων Ασσυρίων).

 .

Άραγε δεν γνωρίζουν τι σημαίνει ο όρος αυτός στο Διεθνές Δίκαιο; Είναι τόσο ημιμαθείς;

 .

Ή συμβαίνει ακριβώς αυτό που βλέπουμε παντού ολόγυρα στο νεοελληνικό μίζερο κόσμο μας: Είναι απλώς υποκριτές!  Φτηνοί στο αλεύρι  και ακριβοί στο πίτουρο….

Ακριβώς την ίδια στάση έχει και η εκδοτική παρέα της εφημερίδας «Αυγή». Ενώ σκίζουν τα ιμάτιά τους ενάντια στο προσφυγικό κίνημα για την αναγνώριση της Γενοκτονίας, την ίδια στιγμή κάνουν κατάχρηση, χρησιμοποιώντας τον όρο εκεί που σαφώς δεν ταιριάζει… Κάποια παραδείγματα που τυχαία και πρόχειρα αλιεύσαμε, τα παρουσιάζουμε  προς το τέλος της ανάρτησης αυτής.

.
.
Τι σημαίνει «Γενοκτονία» στο Διεθνές Δίκαιο;
 .
Να θυμήσουμε σε όλους αυτούς τους Αρνητές-Υποκριτές τι σημαίνει ο όρος αυτός:
 .

Γενοκτονία αποτελεί οποιαδήποτε από τις ακόλουθες πράξεις η οποία διαπράττεται με σκοπό την καταστροφή, εξ ολοκλήρου ή εν μέρει, μιας εθνικής, εθνοτικής, φυλετικής ή θρησκευτικής ομάδας:
.
(α) Η δολοφονία μελών της ομάδας.

(β) Η πρόκληση σοβαρής σωματικής ή διανοητικής βλάβης σε μέλη της ομάδας.

(γ) Η εθελούσια επιβολή στην ομάδα συνθηκών διαβίωσης που αποσκοπούν στην ολοσχερή ή μερική φυσική εξόντωσή της.

(δ) Η επιβολή μέτρων που αποσκοπούν στην παρεμπόδιση των γεννήσεων στο εσωτερικό της ομάδας.

(ε) Η δια της βίας μεταφορά των παιδιών της ομάδας σε μια άλλη ομάδα.

.

 .
.
Για το ρεύμα της Άρνησης της Γενοκτονίας
 .
Το ρεύμα αυτό είναι γνωστό παλαιόθεν. Από τότε που οι γόνοι των προσφύγων του ’22 τόλμησαν να ζητήσουν την αναγνώριση και της δικής τους πικρής ιστορικής εμπειρίας, όλος ο αντιπροσφυγικός εσμός και οι προκαταλήψεις βγήκαν στην επιφάνεια.
.
Δυστυχώς στην εποχή μας τη βρωμοδουλειά που παλιότερα έκαναν δεξιοί, ταγματασφαλίτες και μοναρχικοί, την ανέλαβαν διάφοροι «σύντροφοι» στους οποίους κατά καιρούς έχουμε αναφερθεί, η πλειονότητα των οποίων ήταν γιουσουφάκια της νεοελληνικής εκσυγχρονιστικής λαμογιάς, του σημιτισμού και του Γιωργάκη Παπανδρέου. Και αμείφθηκαν καλά για τις υπηρεσίες τους με προγράμματα, έδρες, προβολή.
 .
Αυτό που ενοχλούσε όλον αυτό τον εσμό ήταν η χρησιμοποίηση του όρου «Γενοκτονία» για τις εθνικές εκκαθαρίσεις που πραγματοποιήθηκαν στη Μικρά Ασία από τους Νεότουρκους και τους κεμαλικούς. Έχοντας εξαρχής μια θετικά άποψη για Νεότουρκους και κεμαλικούς κατάφεραν να πετύχουν το ακατόρθωτο: να ενοχοποιήσουν τη Μνήμη των θυμάτων.
 .
Στην παρέα των Αρνητών ανήκε -και ανήκει μάλλον- και η Σία Αναγνωστοπούλου με ενδιαφέρουσα πολιτική και ακαδημαϊκή καριέρα και σήμερα μέλος της Κ.Ε. του Σύριζα. .
 .
 .
 .
 Η κατάχρηση και η λάθος χρήση του όρου «Γενοκτονία» στην «Αυγή»
 .
Η αντιπροσφυγική στάση της εφημερίδας αυτής είναι τόσο έντονη -ανεξάρτητα από το γεγονός ότι αναγκάζονται που και που ένεκα των εσωκομματικών αντιδράσεων να βάζουν και κανένα διαφορετικό άρθρο-  που αλλάζουν στον τίτλο ακόμα και τη σημασία που δίνουν οι συγγραφείς στα κείμενά τους. Χαρακτηριστικό δήγμα αυτής της εμπαθούς δημοσιογραφίας είναι η μεταχείριση του άρθρου του  Γιώργου Ανανδρανιστάκη που ξεκινούσε ως: «Δεν μπορώ να πω μετά βεβαιότητος αν ήταν ή αν δεν ήταν γενοκτονίες των Μικρασιατών και των Ποντίων...
 .
Οι άθλιοι της ηγετικής παρέας της «Αυγής« έβαλαν τον εξής τίτλο, που προσβάλλει ακόμα και το επικριτικό και σκεπτικιστικό κείμενο του Ανανδρανιστάκη: «Των Μικρασιατών και των Ποντίων δεν ήταν γενοκτονίες«
 .
Δεν έχουν όμως κανένα απολύτως ηθικό πρόβλημα στο να χρησιμοποιούν τον όρο αυτό εντελώς άσχετα και πρόχειρα.
.
Κάποια σχετικά τυχαία «ευρήματα», από μια σύντομη αναζήτηση παρατίθενται στη συνέχεια:
 .
———————————-
29.07.2014

Χαμενεΐ: «Λυσσασμένος σκύλος που διαπράττει γενοκτονία» το Ισραήλ

“Λυσσασμένο σκύλο” που διαπράττει «γενοκτονία» στη Γάζα χαρακτήρισε σήμερα το Ισραήλ ο ανώτατος πνευματικός ηγέτης του Ιράν, Αγιατολάχ Αλί Χαμενεΐ, ο οποίος κάλεσε τον ισλαμικό κόσμο να «εξοπλίσει»…

—————-

23.07.2014

Δ. Κουτσούμπας: Στη γειτονιά μας γίνεται μια γενοκτονία

—————————–

22.07.2014

Γάζα: Η σφαγή συνεχίζεται, η διεθνής κοινότητα… ψιθυρίζει

Σε ψιθύρους για εκεχειρία βάσει του αμφιλεγόμενου αιγυπτιακού σχεδίου προχωρά η δυτική διπλωματία, μπροστά στη γενοκτονία στη Γάζα.

——————————-

21.07.2014

Με μια πολιτική δήλωση απολογήθηκε ο Νίκος Μαζιώτης

«Τα μέλη του Επαναστατικού Αγώνα δεν απολογούνται. Αυτοί που πρέπει να απολογηθούν είναι εκείνοι που επέλεξαν την κοινωνική και οικονομική γενοκτονία που ζει σήμερα η χώρα και όχι όσοι παλεύουμε…

—————————–

10.07.2014

Αμπάς: Το Ισραήλ διαπράττει γενοκτονία στην Γάζα

«Αυτό είναι μια γενοκτονία — η δολοφονία ολόκληρων οικογενειών είναι μια γενοκτονία που διαπράττει το Ισραήλ κατά του παλαιστινιακού λαού μας», τόνισε ο Παλαιστίνιος πρόεδρος Μαχμούντ Αμπάς κατά…

———————-

03.05.2014

Κ. Ήσυχος: Εικόνες γενοκτονίας από την Οδησσό, από τη δράση των νεοναζιστών

“Η πολυπόθητη κοινωνική δικαιοσύνη, δεν θα κατακτηθεί σε μια χώρα στα πρόθυρα ενός εμφυλίου πόλεμου, έτοιμη να δεχτεί τη συνδρομή του Δ.Ν.Τ. και των ευρωπαϊκών μνημονίων σωτηρίας”,

——————-

11.09.2013

Οδηγούν στη γενοκτονία τον ελληνικό λαό

Κατά μέτωπο επίθεση στον Άδωνι Γεωργιάδη και την κυβέρνηση για την πολιτική τους έναντι των ανασφάλιστων πολιτών, με το “εισιτήριο υγείας”, εξαπολύει, με ανακοίνωσή του, το Τμήμα Υγείας του ΣΥΡΙΖΑ….

———————

11.04.2013

Δημ. Στρατούλης: Κοινωνική γενοκτονία συνιστά η ανεργία των νέων

Για κοινωνική γενοκτονία καταγγέλλει την κυβέρνηση ο Δημήτρης Στρατούλης αναφορικά με την αύξηση των ποσοστών ανεργίας στην Ελλάδα…

…………………………………………

…………………………………………
…………………………………………
 .
Για το φαινόμενο του καλυμμένου αντισημιτισμού, σαν κι αυτόν που εκφράζει η Σία και η παρέα της, μπορείτε να δείτε εδώ:

http://abravanel.wordpress.com/2014/07/01/the-new-friends-of-palestine/

http://benjaminconti.wordpress.com/2014/07/19/antisemitism2/

25/11/2014 - Posted by | -προσφυγιά, -παράνοια, -Άρνηση Γενοκτονίας, -Αρνητές Γενοκτονίας, -Ανόητοι, -Γενοκτονία, -Γενοκτονία στην Ανατολή, -Δωσιλογισμός, -Ιδεολογικά, -Λαμόγια, -Νεοελληνικά, -Πολιτική, -εθνικισμός, -Nεοελληνικός ανορθολογισμός, Αντιρατσιστικά, Αντιδραστικά, Αναθεωρητισμός, Μικρά Ασία

6 Σχόλια »

 1. Το Ισραήλ κάνει αγώνα επιβίωσης. Η Ελλάδα έχει ανάγκη του Ισραήλ κυρίως από το μίσος των Μωαμεθανών, οι οποίοι είναι επικίνδυνοι για την ανθρωπότητα. Συνεπώς μη κατηγορείτε το Ισραήλ.

  Σχόλιο από kyriakos901 | 28/11/2014

 2. […] Στο Πρόγραμμα του Συνεδρίου αναγράφεται: «Les Grecs ottomans.  Sia Anagnostopoulou, professeure d’histoire, université Panteion, […]

  Πίνγκμπακ από -Nτροπή… Οι Αρμένιοι της Γαλλίας αρνούνται τη Γενοκτονία των Ελλήνων της Ανατολής « Πόντος και Αριστερά | 20/01/2015

 3. Αναγνωστοπούλου για Γλέζο: «Εάν διαφωνείς φεύγει – Θα περίμενα πιο συνετή στάση»
  25 Φεβρουαρίου 2015 ΠΟΛΙΤΙΚΗ, ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

  «Ηρωϊσμοί και προσωπική πολιτική δεν χωρούν σ’ αυτές τις κρίσιμες ώρες». Ευθεία επίθεση στον ευρωβουλευτή Μανώλη Γλέζο έκανε η βουλευτής Αχαϊας του ΣΥΡΙΖΑ Σία Αναγνωστοπούλου μιλώντας στον Ant1 Πάτρας 105,3, κατηγορώντας τον μάλιστα για ναρκισσισμό !

  Όπως σημείωσε με αφορμή τις δηλώσεις για «το κρέας που μετονομάστηκε σε ψάρι» η βουλευτής ήταν ιδιαίτερα αιχμηρή. «Εάν διαφωνείς φεύγεις. Θα περίμενα πιο συνετή στάση από τον Μανώλη Γλέζο. Διαφωνώ κάθετα με τις θέσεις του», σημείωσε η Σία Αναγνωστοπούλου. Τονίζοντας πως ποτέ στο παρελθόν ο ευρωβουλευτής του κόμματος δεν είχε εκφράσει αντιρρήσεις, όπως οι ενστάσεις που έχουν κατατεθεί από την εσωκομματική αντιπολίτευση της «Αριστερής Πλατφόρμας».

  «Με βρίσκει κάθετα αντίθετη η προσωπική προβολή που επιδιώκει ο Μανώλης Γλέζος, παρότι πρόκειται για έναν κορυφαίο αγωνιστή, που έχουμε τιμήσει για την προσφορά του», κατέληξε η βουλευτής.

  http://patratora.gr/archives/77199

  Σχόλιο από Πόντος και Αριστερά | 25/02/2015

 4. 19 Ιουλίου 2015, ο/η «aleyrom@gmail.com» έγραψε:

  Αγαπητέ Κύριε Πρωθυπουργέ

  Μέρες της μαύρης επετείου της τουρκικής εισβολής , με βαθύτατο πόνο ψυχής και τιμώντας απόλυτα τον τιτάνιο , θα έλεγα κυρίως προσωπικό σας, αγώνα με το δολοφονικό ιερατείο των Βρυξελλών, ποιώ ειλικρινή έκκληση να αδρανοποιείστε πλήρως , αφού δεν βρέθηκε ούτε ένας συνεργάτης ή σύμβουλός σας τόσον μέσα στον ΣΥΡΙΖΑ όσον και από τους ΑΝΕΛ, να σας ενημερώσει και να σας προστατέψει, να αδρανοποιείστε πλήρως την μηδενικής έως καταστροφικής αξίας άλλά πολύ σημαντικά αρνητικής σημειολογίας νέοτοποθετηθείσας Αναπληρώτριας Υπουργού των Εξωτερικών.

  Θα υπάρξουν πάρα πολλοί από τους προσωπικούς αλλά και τους πολιτικούς αντιπάλους σας που με χαιρεκακία θα σας επικρίνουν για την πολύ αστοχη αυτή κίνησή σας, δεν ανήκουμε σε αυτούς’

  Όμως η ζημιά έγινε και δεν αφορά μόνον στο πρόσωπό σας αλλά είναι μία κινηση που θα ενθαρρύνει πλήρως ολο το τουρκολαγνικό μηδενιστικο εσωτερικό και κυριως εξωτερικό εχθρικο προς την Πατρίδα μας ιερατείο, που επιχαιρει γι αυτή την σημειολογική ενέργεια. Ήδη ο πολύς κύριος Γιούγκερ, άσπονδος φίλος σας, με την χθεσινή παρουσία του και τις “συστάσεις” του στην καταβασανισμένη Κύπρο το επιβεβαιώνει.

  Είχατε την ευφυή έμπνευσή η πρώτης σας επίσκεψη , ως Πρωθυπουργού, να είναι στην Κύπρο και αυτό το πιστωνεστε θετικά, Η τοποθετηση όμως αυτης της κυρίας στο ΥΠΕΞ ακυρώνει ένα μεγάλο μέρος εκείνης της κίνησή σας,

  Αφού λοιπόν κανένας φίλος, σύμβουλος ή συνεργάτης σας και εδώ και στη Κύπρο δεν σας προστάτεψε και δεν σας ενημέρωσε το πράττουμε εμείς πλήρως πολιτικά ανιδιοτελώς και εξακολουθούμε να έχουμε εμπιστοσύνη ότι θα το επιλύσετε,
  Με άπειρη εκτίμηση και με την ευχή μας για πληρη επιτυχία στον πολύ δύσκολο αγώνας σας,

  Δημήτρης Αλευρομάγειρος

  Σχόλιο από Syriza | 19/07/2015

 5. Τάδε έφη η Σία:

  «Στην Ελλάδα εθνική ιστορία θεωρείται ό,τι κάποιοι έχουν επιβάλει. Δηλαδή αυτό που οι ίδιοι θεωρούν πως αποτελεί την εθνική ιστορία των Ελλήνων. Η Μικρασιατική Καταστροφή δεν συνέβη επειδή οι Έλληνες είναι Έλληνες με μια συγκεκριμένη μοίρα, αλλά είναι ένα μεγάλο εθνικό γεγονός, επειδή το προσφυγικό είναι μεγάλο ζήτημα στην ανθρώπινη ιστορία».

  Read more: http://www.newsbomb.gr/ellada/paideia/story/653384/sok-sxolika-vivlia-xoris-ethnikes-anafores-zita-i-sia#ixzz3uwBBWX8z

  Σχόλιο από Φίλης | 21/12/2015

 6. […] τη νέα γελοία, ανιστόρητη και συμπλεγματική άποψη της Σίας Αναγνωστοπούλου : «….Η Μικρασιατική Καταστροφή δεν συνέβη επειδή οι […]

  Πίνγκμπακ από -Η «αριστερά» ως πρόβλημα; « Πόντος και Αριστερά | 21/12/2015


Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: