Πόντος και Αριστερά

……. 'μώ τον νόμο σ' !

-Οι γυναίκες ενός ηρωικού λαού… που περιφρόνησε η επίσημη Ελλάς

Kompani...2

 —————————————————————————————–

…γιατί όμως να γκρινιάζουμε;  

Η επίσημη Ελλάς δεν ήταν αυτή που παρέδιδε ως σφάγια στους Κεμαλικούς τους Ίωνες τον Σεπτέμβρη του ’22;

Η επίσημη Ελλάς δεν ήταν αυτή που δεν απέστειλε ούτε μια σφαίρα στους Πόντιους που αγωνίζονταν ολομόναχοι, σαν τους Κούρδους της Κομπάνι;

Η επίσημη Ελλάς δεν είναι αυτή που σήμερα δεν βγάζει τσιμουδιά για τον πόλεμο στην ανατολική Ουκρανία, που γίνεται στις περιοχές των δεκάδων χιλιάδων Ελλήνων (Μαριούπολη-Ντονιέτσκ);

Η θρασύδειλη επίσημη Ελλάς των Σημίτη, Παπανδρέου και Πάγκαλου, δεν ήταν αυτή που παρέδιδε τον ικέτη Οτσαλάν στους Τούρκους; Ολοκληρώνοντας έτσι τα σχέδια που  υλοποίησαν ανόητοι τύπου Ναξάκη; 

—————————————————————————————–

Kurdish Women Fighters Photos

[Image]

[Image]

[Image]

[Image]

[Image]

[Image]

[Image]

[Image]

[Image]

[Image]

[Image]

[Image]

[Image]

[Image]

[Image]

[Image]

[Image]

[Image]

[Image]

[Image]

[Image]

[Image]

[Image]

[Image]

[Image]

[Image]

A notes: This young woman is likely a Yezidi not Kurd.
[Image]
[Image]
[Image]
[Image]
[Image]

http://cryptome.org/2014-info/kurdish-women/kurdish-women-fighters.htm

—————————————————–

Ποιές ειναι οι κούρδισσες μαχήτριες πεσμεργκά του YPJ; ΦΩΤΟ – ΒΙΝΤΕΟ

06.10.2014 | 18:50

Image
Επιμέλεια- Μετάφραση: OnAlert
Πηγή: marie claire

Συριακό Κουρδιστάν: Μια ομάδα 7.500 στρατιωτίνων πολεμούν επί 2 χρόνια, σε ανυπολόγιστα επικίνδυνες συνθήκες . Κάθε μέρα, συνεχίζουν να μάχονται, παρά τον αυξημένο κίνδυνο να τραυματιστούν, ακόμη και να χάσουν τη ζωή τους. Αντιμετωπίζουν δυνάμεις ανώτερες από τις δικές τους, με εχθρικό οπλισμό που είναι μεγαλύτερος και βαρύτερος από το δικό τους, κατά ενός αδυσώπητου εχθρού: του Ισλαμικού Κράτους. Και όμως συνεχίζουν να μάχονται.

Η ομάδα στην οποία αναφερόμαστε είναι η YPG, και είναι η Γυναικεία Μονάδα Προστασίας του συριακού Κουρδιστάν, μια αμιγώς γυναικεία, εθελοντική κουρδική στρατιωτική φράξια της Συρίας που ιδρύθηκε το 2012, με σκοπό την άμυνα του κουρδικού πληθυσμού από τις θανάσιμες επιθέσεις πολλών εχθρών: του Σύριου προέδρου, Μπάσαρ αλ-Άσσαντ, του Μετώπου Νούσρα (που είναι παρακλάδι της αλ- Κάιντα) και του “Ισλαμικού Κράτους”

Σε ένα πρόσφατο άρθρο του BBC, η μονάδα γυναικών YPJ και η ομόλογη σε αυτήν μονάδα ανδρών YPG, χαρακτηρίστηκαν ως “εξαιρετικά αποτελεσματικοί” στον πόλεμο κατά του ολοένα αναπτυσσόμενου στρατιωτικά “Ισλαμικού Κράτους”, παρά τα περιορισμένα μέσα που διαθέτουν σε σχέση με τις εχθρικές δυνάμεις. Στη γυναικεία μονάδα YPJ αναφέρθηκε πρόσφατα και η Ουάσιγκτον Ποστ, προτείνοντας την ως μια φερέγγυα στρατιωτική σύμμαχο της Δύσης. Τόσο η YPJ όσο και η YPG, πήραν εύσημα όταν βοήθησαν τις ΗΠΑ στη διαδικασία εκκένωσης χιλιάδων αμάχων Γιαζίντι που είχαν αποκλειστεί στο όρος Σίντζαρ όταν οι μαχητές της ISIS εισέβαλαν στις πόλεις τους.

Η Αμερικανίδα φωτογράφος Erin Trieb πέρασε πρόσφατα μια βδομάδα καταγράφοντας μέλη της μονάδας YPJ σε διάφορα στρατιωτικά φυλάκια και βάσεις της Νοτιοανατολικής Συρίας, κατά μήκος των κουρδο-συριακής συνοριογραμμής. Η φωτογράφος περιγράφει ένα περιστατικό που την εντυπωσίασε κατά την παραμονή της στην περιοχή: “Ένα πρωινό άκουσα δυο δυνατές εκρήξεις, την μια μετά την άλλη. Τότε ρώτησα την μεταφράστρια μου, την Ράμα, τι συνέβη, και εκείνη μου απάντησε,’Μην ανησυχείς, απλά η YPJ και η ISIS καλημερίζουν η μια την άλλη’ ”

Ποιες είναι αυτές οι γυναίκες που αντιμετωπίζουν μια από τις πιο διαβόητες και αιμοσταγείς παραστρατιωτικές ομάδες σε παγκόσμιο επίπεδο; Γιατί η Δύση γνωρίζει τόσο λίγα για αυτές;

Έβιν Αχμέντ, 26 ετών, φωτογραφημένη σε φυλάκιο ελέγχου της YPJ στις παρυφές του Ράμπια, στο Κουρδιστάν, στις 7 Αυγούστου 2014

«Πρέπει να είναι απαλλαχτούμε από τη συριακή κυβέρνηση,» λέει το μέλος της YPJ, Evin Ahmed, 26, (που απεικονίζεται παραπάνω). Συμπληρώνοντας «Θα πρέπει να ελέγξουμε οι ίδιοι την περιοχή χωρίς να εξαρτόμαστε από αυτούς. Η συριακή κυβέρνηση δεν μπορεί να μας προστατεύσει από την [ISIS], αμυνόμαστε από τον εχθρό και υπερασπιζόμαστε τους πάντες… ανεξαρτήτως φυλής ή θρησκεύματος.»

Η Αχμέντ, όπως και οι συμπολεμίστριες της στην YPJ, είναι ιδιαίτερα αφοσιωμένη στις συντρόφους της. “Λατρεύω το να είμαι στρατιωτίνα του YPJ, αγαπώ τις συμπολεμίστριες μου, είμαστε σαν αδελφές. Αυτή είναι ο τρόπος ζωής μου. Δεν μπορώ να φανταστώ να ζω κατά άλλο τρόπο.”

Τα αισθήματα αφοσίωσης, είναι παρόμοια σε όλα τα μέλη της YPJ, που ζουν ακολουθώντας έναν κώδικα ειλικρίνειας, ηθικής και δικαιοσύνης. “Το σύνθημα που χρησιμοποιούν είναι το Haval που σημαίνει φιλία”, εξηγεί η φωτογράφος “αυτή η αξία είναι ιδιαίτερα σημαντική για αυτές. Καθορίζει τον τρόπο συμπεριφοράς μεταξύ τους, αλλά και προς εμένα, καθώς μου φέρθηκαν αλληλέγγυα και συντροφικά. Φωνάζουν η μια την άλλη Χαβάλ, και όταν απευθύνονταν σε μένα με φώναζαν αντίστοιχα Χαβάλ Ερίν. Κατά αυτόν τον τρόπο ενισχύεται το αίσθημα του ανήκειν και της αλληλουποστήριξης”.

Η γυναικεία ομάδα διαθέτει μαχήτριες ηλικίας από 18 έως 40 ετών, αν και υπάρχουν ορισμένες έφηβες εθελόντριες όπως η Χεβεντάρ Μοχάμεντ, που είναι ηλικίας μόλις 12 ετών. Οι στρατεύσιμες κάτω των 18 ετών δεν επιτρέπεται να πολεμήσουν, αλλά συμμετέχουν στα γυμνάσια και βοηθούν την ομάδα εκτελώντας επικουρικές εργασίες, μαγειρεύοντας, καθαρίζοντας και εκτελώντας άλλες εργαίες στην μονάδα τους. Η Χεβεντάρ, όπως και αρκετές άλλες μαχήτριες της YPJ, εμπνεύστηκε και εντάχθηκε στη μονάδα, εξαιτίας της φήμης που έχει αυτή, στην καλλιέργεια δυνατών, ανεξάρτητων γυναικών και για την θετική προσφορά της στην κοινότητα.

Στρατιωτίνα της YPJ, Hevedar Mohammed, 12 ετών, φωτογραφημένη κατά τη διάρκεια εκπαίδευσης σε βάση της YPJ, κοντά στην πόλη Derek, της Συρίας, 20 Αυγούστου 2014.

Όπως είπε η έφηβη Χεβεντάρ, “στο σπίτι, έβλεπα όλες τις φίλες μου να κατατάσσονται στην YPJ. Μια μέρα, επέστρεψα σπίτι και είπα στη μητέρα μου ότι θέλω να καταταγώ και εγώ. Αρχικά μου είπε όχι, γιατί ήμουν πολύ μικρή. Όταν όμως επέμεινα, μου είπε πως μπορούσα. Ο πατέρας μου είναι πολύ περήφανος για μένα.”

Πολλές από τις γυναίκες όπως η Στρατηγός Ζελαλ, 33 ετών, μια από τις ηγέτιδες του YPJ, αναλύει πως η ανεξαρτησία της γυναίκας στη μονάδα φέρνει αλλαγές στην θέση των Κουρδισσών σε μια ανδροκρατούμενη κοινωνία. “Δεν θέλω να παντρευτώ, να κάνω παιδιά και να είμαι στο σπίτι όλη μέρα. Θέλω να είμαι ελεύθερη. Αν δεν μπορούσα να είμαι μια YPJ, πολύ φοβάμαι ότι το μαχητικό πνεύμα μου θα πέθαινε. Το να είμαι στρατιωτίνα της YPJ σημαίνει ότι είμαι ελεύθερη”.

Όπως επισημαίνει η φωτογράφος, “Κυριαρχεί η αίσθηση μεταξύ των γυναικών πως η YPJ είναι από μόνη της ένα φεμινιστικό κίνημα, αν και αυτή δεν είναι η πρωταρχική αποστολή της μονάδας. Οι γυναίκες επιθυμούν ‘ισότητα’ μεταξύ ανδρών και γυναικών και ένα μέρος των λόγων που επιλέγουν να ενταχθούν στην μονάδα είναι το ότι μπορούν να αναπτύξουν και να εξελίξουν τις προοπτικές των γυναικών στη δική τους κουλτούρα- μπορούν να είναι δυνατές, μπορούν να είναι ηγέτιδες.”

Στρατηγός Zelal, 33ετών, Φωτογραφημένη σε φυλάκιο ελέγχου YPJ, στις παρυφές της Ράμπια, στο Κουρδιστάν, στις 7 Αυγούστου του 2014.

Σα ελ Μοράντ, 20 ετών,  φωτογραφημένη κατά τη διάρκεια εκπαίδευσης σε βάση της YPJ, κοντά στην πόλη Derek, της Συρίας, 20 Αυγούστου 2014

Μια 20χρονη μαχήτρια, η Σα ελ Μοράντ, υποστηρίζει πως ο λόγος που κατατάχθηκε στην YPJ είναι να αποδείξει πως “μπορούμε να κάνουμε τα ίδια πράγματα που οι άνδρες μπορούν να κάνουν. Ότι οι γυναίκες μπορούμε να κάνουμε τα πάντα. Ότι δεν υπάρχει τίποτα αδύνατο για μας. Όταν ήμουν στο σπίτι, όλοι οι άντρες σκέφτονταν πως οι γυναίκες είμαστε απλά για το καθάρισμα του σπιτιού και δεν δεν μπορούσαμε να βγούμε έξω από το οικιακό περιβάλλον. Όταν όμως μπήκα στην YPJ, όλα άλλαξαν. Απέδειξα σε όλους πως μπορώ να κρατήσω όπλο, ότι μπορώ να αγωνιστώ σε πεδίο συγκρούσεων, ότι μπορώ να κάνω οτιδήποτε ήταν αδιανόητο να κάνει μια γυναίκα. Τώρα, ο τρόπος που με αντιμετωπίζουν οι άνδρες στην πατρίδα μου, αλλά και τις άλλες γυναίκες, έχει αλλάξει. Τώρα βλέπουν πως είμαστε ίσοι, και πως έχουμε τις ίδιες ικανότητες. Καταλαβαίνουν πως είμαστε δυνατές και πως μπορούμε να κάνουμε οτιδήποτε κάνουν και εκείνοι.”

Ζεβίν Μποτάν, 20 ετών, Φωτογραφημένη σε φυλάκιο ελέγχου YPJ, στις παρυφές της Ράμπια, στο Κουρδιστάν, στις 7 Αυγούστου του 2014.

Σύμφωνα με την φωτογράφο, οι γυναίκες όντως αντιμετωπίζονται ως δυνατές, πειθαρχημένες και αφοσιωμένες στο καθήκον, όσο και οι άντρες συνάδελφοι τους. Διανύουν μήνες σκληρής εκπαίδευσης στην χρήση οπλισμού και κινήσεις τακτικής, προτού τους επιτραπεί να πολεμήσουν. Επιπλέον, τιμούνται από τις κοινότητες τους, και αυτό, είναι για την φωτογράφο κάτι μη αναμενόμενο, σε μια περιοχή του κόσμου όπου οι γυναίκες αντιμετωπίζονται ως κατώτερες των ανδρών.

Μιζγκουίν Εμραλί, 14 ετών, Φωτογραφημένη σε φυλάκιο ελέγχου YPJ, στις παρυφές της Ράμπια, στο Κουρδιστάν, στις 7 Αυγούστου του 2014.

Τέλος, οι εχθροί συχνά τις αντιμετωπίζουν με μεγαλύτερο φόβο από ότι τους άντρες καθώς, όπως επισημαίνει η φωτογράφος, “Θεωρείται ότι οι μαχητές της ISIS τις φοβούνται περισσότερο από τους Κούρδους μαχητές της Συρίας, καθώς εάν σκοτωθούν από γυναικείο χέρι πιστεύουν ότι δεν θα μπορέσουν να πάνε στο Παράδεισο”

Χασράλ Χασάντ, 23 ετών, Φωτογραφημένη σε φυλάκιο ελέγχου YPJ, στις παρυφές της Ράμπια, στο Κουρδιστάν, στις 7 Αυγούστου του 2014.

http://www.onalert.gr/stories/poies-einai-oi-kourdises-maxhtries-peshmergka-tou-ypj

—————————————————–

Kαι η τζιχαντιστική βαρβαρότητα:

Kompani...

—————————————————–

Ισλαμικό Χαλιφάτο, Κομπάνι, Τουρκία: Η μεγάλη έκρηξη πλησιάζει επικίνδυνα

 / Από ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΚΟΥΜΑΚΗΣ / 14/10/2014 /
 

Οι ραγδαίας εξελίξεις του 2014 οδηγούν στο συμπέρασμα πως το Κομπάνι αποτελεί το «κόκκινο κουμπί» μιας μεγάλης έκρηξης που θα πατηθεί όταν λυγίσουν και οι τελευταίοι, ηρωικοί Κούρδοι υπερασπιστές της

Το Κομπάνι, η Κουρδική περιοχή της Συρίας δίπλα στα σύνορα με την Τουρκία και τους Κούρδους του Βόρειου Ιράκ, αυτονομήθηκε στις 27 Ιανουαρίου 2014 πριν την αυτονόμηση του Εφρίν στις 29 Ιανουαρίου και μετά την αυτονόμηση του Τζίζρε (22 Ιανουαρίου 2014). Όλα αυτά με βάση την απόφαση της Βουλής του Δυτικού Κουρδιστάν που ελήφθη στις 6 και 7 Ιανουαρίου 2014 για την αυτονομία του Συριακού Κουρδιστάν με τρία διαφορετικά καντόνια.

.

Κομπάνι, η τοποθεσία της κουρδική περιοχής στη Συρία.

.
Η Τουρκία, αντιμέτωπη πλέον με τα μεγάλα σφάλματα στα οποία την οδήγησε η μεγαλομανία των ηγετών της, άρχισε να ενισχύει απροκάλυπτα τους τζιχαντιστές με την ελπίδα να πνίξουν στο αίμα την Κουρδική αυτονομία στην Συρία. Παράλληλα, άρχισε να προετοιμάζεται για «ακίνδυνη» εισβολή, με το πρόσχημα της δημιουργίας «ζώνης ασφαλείας» πάνω στα ερείπια που ελπίζει να αφήσει το Ισλαμικό Χαλιφάτο των τζιχαντιστών στο Συριακό Κουρδιστάν.
.
Ας πάρουμε όμως τα πράγματα με την σειρά:
Οι εξελίξεις στο Συριακό Κουρδιστάν δρομολογήθηκαν μετά την εξασφάλιση από το Ισλαμικό Χαλιφάτο μεγάλων εκτάσεων γης στο Βόρειο και Δυτικό Ιράκ τον Ιούλιο του 2014 και την  παράδοση από τον Ιρακινό στρατό στους τζιχαντιστές της πλούσιας σε πετρέλαια περιοχής της Μοσούλης (7 Αυγούστου 2014) μετά από «σκληρές μάχες» που δεν κράτησαν παραπάνω από 48 ώρες.
Αποτελεί κοινό μυστικό πως οι Τούρκοι «εξαργυρώνουν» τα λάφυρα του πετρελαίου σε πολύ φτηνές τιμές από το Ισλαμικό Χαλιφάτο το οποίο, σύμφωνα με τον γιατρό Μουσλέμ Ιεμπραχέμ, εκπρόσωπο του Κουρδικού Δημοκρατικού Κινήματος στην Ελλάδα «λειτουργεί σαν παρακλάδι του τουρκικού στρατού. Η Τουρκία τους υποστηρίζει, πολλές φορές και απροκάλυπτα, χρηματικά, με όπλα, με νοσηλεία, με εκπαίδευση, ενώ εμποδίζει τη μετακίνηση των δικών μας στο πεδίο της μάχης, αλλά και την ανθρωπιστική βοήθεια στους εκατοντάδες τραυματίες μας. Στις διαδηλώσεις στην Τουρκία, τζιχαντιστές με την πλήρη υποστήριξη της αστυνομίας σκοτώνουν τους Κούρδους που διαμαρτύρονται. Δεν είναι κρυφό. Η Τουρκία παρέχει στο Ισλαμικό Χαλιφάτο αυτό που δεν έχει από αλλού -πολιτική κάλυψη. Προτιμάει να έχει στα σύνορά της το Χαλιφάτο, παρά ένα δημοκρατικό κουρδικό καντόνι» (Συνέντευξη στο zougla.gr, 6 Οκτωβρίου 2014).
Ο Κούρδος γιατρός δεν είναι ο μόνος που έχει αυτή τη γνώμη. Ο αρθρογράφος και αναλυτής της Μιλλιέτ Τζενγκίζ Τσαντάρ, στις αρχές Οκτωβρίου 2014 έγραφε: «Είναι απαράδεκτο, αλλά η  Άγκυρα θέλει να πέσει το Κομπάνι, να το πούμε ξεκάθαρα. Η παραδοσιακή άποψη του τουρκικού κράτους είναι να βλέπει τους Κούρδους ως τη συνέχεια του «ισλαμικού τουρκικού κράτους». Η Άγκυρα δεν μπορεί να δεχτεί μια κουρδική αυτοδιάθεση, διότι αυτή η μορφή θα μπορούσε να είναι ένα «κακό παράδειγμα» για τους Κούρδους της Τουρκίας».
Είχαν προηγηθεί σοβαρές επισημάνσεις από την έγκυρη Αμερικανική εφημερίδα New York Times (17 Σεπτεμβρίου 2014) η οποία κατηγόρησε –μεταξύ άλλων- την Τουρκία ότι αγοράζει πετρέλαιο από τους τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους, προκαλώντας την συνηθισμένη, έξαλλη αντίδραση του Ρ.Τ. Ερντογάν «Αυτό, με τις πιο ελαφριές εκφράσεις, είναι αναίδεια, είναι αθλιότητα, είναι προστυχιά!».
Αθλιότητα, προστυχιά ή αναίδεια, γεγονός είναι πως στις 21 Σεπτεμβρίου 2014 οι 49 Τούρκοι διπλωμάτες που συνελήφθησαν σαν «όμηροι» των τζιχαντιστών κατά την κατάληψη της Μοσούλης αφέθηκαν ελεύθεροι από το Ισλαμικό Χαλιφάτο, ατσαλάκωτοι, με τις γραβάτες τους και χωρίς να ανοίξει μύτη!
Μπορεί με την απελευθέρωση των ομήρων η Τουρκία να έχασε την δικαιολογία «μη ανάμειξης» στο πλευρό της Δύσης εναντίον του Ισλαμικού Χαλιφάτου, αλλά η στάση της δεν άλλαξε καθόλου: Παραμένει «κάθετα αρνητική» σε κάθε στρατιωτική ανάμειξη της Τουρκίας στη συμμαχία εναντίον του Ισλαμικού Κράτους, ενώ δεν δέχεται να χρησιμοποιηθεί ούτε η πολύ σημαντική για τους Αμερικανούς βάση του Ινσιρλίκ.
Στις 2 Οκτωβρίου 2014 ο φυλακισμένος Κούρδος ηγέτης Αμπντουλάχ Οτσαλάν προειδοποίησε ότι οι ειρηνευτικές συνομιλίες μεταξύ του ΡΚΚ και του τουρκικού κράτους θα τερματιστούν, αν επιτραπεί στους τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους να διαπράξουν σφαγή στην κουρδική πόλη Κομπάνι, στα σύνορα με τη Συρία.
Λίγες μέρες αργότερα (9 Οκτωβρίου 2014) ο ιμάμης Φετουλάχ Γκιουλέν, απεύθυνε από τις ΗΠΑ αυστηρή προειδοποίηση προς τους νέο-οθωμανούς ηγέτες της σημερινής Τουρκίας: «Αυτοί που μετέτρεψαν την Τουρκία σε ‘έξυπνο’ κράτος δεν πρέπει να ξεπεράσουν τις φιλοδοξίες τους και να την εμπλέξουν σε πόλεμο γιατί θα οδηγήσουν τον λαό σε μια συμφορά παρόμοια με αυτή του Α’ Παγκοσμίου Πολέμου. Όπως οι Νεότουρκοι τελείωσαν τη μεγάλη Οθωμανική Αυτοκρατορία, ελπίζω αυτοί να μην κάνουν το ίδιο με το διάδοχο της αυτοκρατορίας κράτος, θυσιάζοντας τις επόμενες γενιές. Διαφορετικά το τουρκικό έθνος δεν θα ανακάμψει».
Ήδη από το 2013 οι μισθοφόροι του Ισλαμικού Χαλιφάτου άρχισαν να καταλαμβάνουν δεκάδες Κουρδικά χωριά και να αποκλείουν σταδιακά  το τεράστιας στρατηγικής σημασίας Κομπάνι – η πόλη βρίσκεται στην μέση των δρόμων που οδηγούν στα άλλα δύο Κουρδικά καντόνια της Συρίας και η πτώση του θα συμπαρασύρει και τα άλλα δύο. Από τις 15 Σεπτεμβρίου 2014 η πόλη που έχει εκκενωθεί από το μεγαλύτερο μέρος του πληθυσμού της, πολιορκείται από πάνοπλους τζιχαντιστές με άρματα μάχης, πυραύλους, πολύ βαρύ οπλισμό και απαγορευμένα χημικά όπλα, αλλά οι λιγοστοί Κούρδοι υπερασπιστές της, με ατσάλινη θέληση που υποκαθιστά την έλλειψη σοβαρού εξοπλισμού, πολεμούν (μέχρι στιγμής) με μεγάλη επιτυχία κρατώντας την μισή πόλη εκτός ελέγχου των τζιχαντιστών.
Η κυνική στάση της Τουρκίας, η αποκοπή κάθε τροφοδοσίας ή υποστήριξης προς τους ηρωικούς υπερασπιστές της πόλης μέσω της μοναδικής διόδου από τα Τουρκικά σύνορα, επτά μέρες μετά την προειδοποίηση του ηγέτη των Κούρδων Α. Οτσαλάν προς την Τουρκική ηγεσία, πυροδότησε τεράστιας έκτασης επεισόδια στις μεγαλύτερες πόλεις της Τουρκίας και στην Κουρδοκρατούμενη νοτιοανατολική Τουρκία, από την Πέμπτη 9 Οκτωβρίου 2014. Οι φιλοκουρδικές διαδηλώσεις σε ολόκληρη την Τουρκία απαιτούν άμεση βοήθεια στους πολιορκημένους Κούρδους της Συρίας και επεκτείνονται με αμείωτη ένταση έχοντας στοιχίσει (μέχρι τώρα) την ζωή 40 ανθρώπων.
Στις 13 Οκτωβρίου 2014 Κούρδοι κατέλαβαν Τουρκικά φυλάκια της συνοριακής πόλης Νίσιβη δείχνοντας στην πράξη τι θα επακολουθήσει μέσα στην Τουρκία σε περίπτωση τελικής πτώσης της πόλης Κομπάνι. Την ίδια μέρα, Αμερικανός αξιωματούχος «διέρρευσε» την πληροφορία ότι η Τουρκία συζητά την παραχώρηση των βάσεων του Ινσιρλίκ στις συμμαχικές επιχειρήσεις εναντίον του Ισλαμικού Χαλιφάτου αλλά η Τουρκική κυβέρνηση έσπευσε να διαψεύσει την πληροφορία μέσα σε λίγες ώρες.
.
.

Το Κουρδιστάν που οραματίζονται οι Κούρδοι επεκτείνεται σε εδάφη της Τουρκίας, Συρίας, Ιράκ και Περσίας.

Σ Υ Μ Π Ε Ρ Α Σ Μ Α

Η Τουρκία ισορροπεί σε ένα επικίνδυνο, τεντωμένο σκοινί. Προσπαθεί απεγνωσμένα να κερδίσει χρόνο με την βεβαιότητα ότι η Συριακή πόλη Κομπάνι θα πέσει, αλλά τώρα ίσως ήδη να είναι πολύ αργά.
Οι Κούρδοι, με την απίστευτη αντίστασή τους απέναντι σε αδίστακτους μισθοφόρους τζιχαντιστές, έχουν ήδη καταφέρει να στρέψουν την προσοχή της παγκόσμιας κοινής γνώμης επάνω τους και μάλιστα με μεγάλη συμπάθεια.
Οι Κούρδοι του ΡΚΚ που αγωνίζονται μέσα στην Τουρκία για να τους βοηθήσουν δεν είναι πλέον «τρομοκράτες»  στην συνείδηση της παγκόσμιας κοινής γνώμης ενώ τα τερατώδη πεπραγμένα των Τούρκων νέο-οθωμανών δεν καλύπτονται όπως κατά το παρελθόν – ούτε καν με την τεράστια γεωστρατηγική σημασία της Τουρκίας αφού και αυτή ακόμα, εμφανίζει στις μέρες μας έντονα σημάδια κατάρρευσης!
.

13/10/2014 - Posted by | -Ισλαμ, -Ιδεολογικά, -Κουρδικό, -Τουρκία, Μέση Ανατολή

1 σχόλιο »

  1. Οι Κούρδοι θα νικήσουν το διαβάζω στα μάτια τους, στη στάση τους, στο ντύσιμό τους, στη θέλησή τους. Δεν μπορεί πλέον να τους σταματήσει τίποτε. Το πρόβλημα είναι με εμάς τι γίνεται. Τελικά είμαστε χώρα και ποιος είναι ο προορισμός μας. Έχουμε αρχές και ποιες είναι αυτές και αν υποστηρίζονται. Υπάρχουν νόμοι, δικαιοσύνη και πως λειτουργούν. Υπάρχουν ευθύνες σε αυτούς που ασκούν εξουσία και πως ελέγχεται. Τελικά νομίζω πως ζω στο Καφριστάν. Δεν μπορεί να τα περιμένουμε όλα από τον Θεό στις δύσκολες στιγμές ενώ τον υπόλοιπο χρόνο τον βρίζουμε.

    Σχόλιο από kyriakos901 | 14/10/2014


Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: