Πόντος και Αριστερά

……. 'μώ τον νόμο σ' !

-Η ΠΟΕ των μπαρμπα-Γιώργων ……..

Η προσπάθεια συγκρότησης μιας πανελλαδικής ποντιακής ομοσπονδίας υπήρξε όνειρο της πιο δραστηριοποιημένης προσφυγικής ομάδας στην Ελλάδα. Οι στόχοι ήταν πολλοί και σχετίζονταν με τις εκκρεμότητες που άφησε πίσω της μια τραγική ιστορία. Πολλά πράγματα απαιτούσαν άμεση αντιμετώπιση, όπως:
-η αναγνώριση της ιστορίας των Ελλήνων της Ανατολής,
η ένταξη στη σχολική εκπαίδευση,
η αντιμετώπιση του νέου κύματος Ποντίων προσφύγων από την πρώην ΕΣΣΔ,
η αλληλεγγύη προς τις εκεί κοινότητες που έζησαν την κατάρρευση του κόσμου τους και βρέθηκαν μέσα σε ένοπλες συγκρούσεις,
η προσφυγική περιουσία που καταπατήθηκε βάναυσα από το ελληνικό κράτος,
η διαμόρφωση παγκόσμιων ποντιακών δικτύων,
η ενθάρρυνση σε νέους επιστήμονες να μελετήσουν το ιστορικό γεγονός της Γενοκτονίας,
η πραγματοποίηση επιστημονικών συνεδρίων, ώστε να υποστηριχθεί ουσιαστικά η ανάγκη διεθνοποίησης της Γενοκτονίας,
η ενσωμάτωση σύγχρονων ευρωπαϊκών εργαλείων και η ένταξη του συλλογικού χώρου σε ευρωπαϊκά προγράμματα κ.λπ.

Εμείς ως Πόντος και Αριστερά τα είχαμε περιγράψει από τη στιγμή της δημιουργίας μας: https://pontosandaristera.wordpress.com/2007/08/03/poioi-kai-giati/

Και ξέρουμε ότι όλα υπήρχαν ως προβληματισμός και απασχολούσαν πολλούς αξιόλογους συμπατριώτες μας.

Η προσπάθεια της ΠΟΕ ήρθε για να δώσει νέα ώθηση στην ελλαδική οργάνωση των Ποντίων και για να βοηθήσει τον οργανωμένο χώρο να κάνει το ποιοτικό άλμα. Αντ’ αυτού όμως έγινε το αντίθετο. Επικράτησε η μιζέρια, η κακεντρέχεια, το μίσος, η εμπάθεια, ο κακός συνδικαλισμός, η προσπάθεια υπερελέγχου της βάσης, η περιφρόνηση των συλλογων. Και ήρθε ως φυσικό αποτέλεσμα η υποβάθμιση, η έλλειψη κάθε έννοιας αλληλεγγύης, η αποδιάλυση του εγχειρήματος. Οι υπεύθυνοι έχουν ονοματεπώνυμο: Οι Γιώργηδες!!! Με πρώτον απ’ όλους τον μπάρμπα Γιώργη Παρχαρίδη, που ενώ θα μπορούσε να οδηγήσει το χώρο στην ανάπτυξη και στην υπέρβαση των δυσκολιών, επέλεξε το αντίθετο, συνεργαζόμενος με ότι πιο βρωμερό  δημιούργησε η φυλή των…. Γιώργηδων!!! Βέβαια «Γιώργος» είναι και ο εντολοδόχος της ομάδας στην Αθήνα, αλλά αυτός είναι μάλλον μια γραφική περίπτωση, ανάξια για περαιτέρω σχολιασμό…

Γι αυτή την κατάπτωση ευθύνη έχουν πολλοί που στήριξαν για ίδιον όφελος το σαπισμένο κονκλάβιο των Γιώργηδων, όπως οι διάφοροι Καλεντερίδηδες, αλλά και αυτοί που δεν αντέδρασαν ενώ θα μπορούσαν, όπως οι παλιοί πασόκοι της Αθήνας, καθώς και αυτοί που αποχώρησαν νωρίς και αμαχητί, όπως οι Αργοναύτες-Κομνηνοί της Καλλιθέας.

  Έτσι φτάσαμε στο σημερινό σημείο της παραίτησης των Φαχαντίδη, Γαβρίδη. Ας δούμε και αυτή την ιστορία:

Πολύ κρίμα για τον ποντιακό χώρο…..

Με μια αρκετά ποιητική και ευγενική παρέμβαση ο πρόεδρος της ΠΟΕ σχολίασε τις συνθήκες που τον οδήγησαν στην παραίτηση. Αιτία υπήρξε η «οργανωμένη, εμπαθής και προσβλητική συμπεριφορά μελών της πλειοψηφίας του Δ.Σ.» εναντίον του, η οποία πλειοψηφία ελέγχεται από μια  ομάδα που κινείται γύρω από τον Γιώργο Παρχαρίδη, το μοιραίο διαλυτικό πρόσωπο, καθώς και των ακραίων απόψεων, εμφυλιοπολεμικής ιδεολογίας και πρακτικής Γιώργο Ι. Γεωργιάδη (για να καταλάβετε το ποιόν του ανθρώπου αυτού δείτε το διάλογο στα σχόλια εδώ: https://pontosandaristera.wordpress.com/2009/06/15/eskigiresun/#comments )

Όλη αυτή η κατάσταση ευνοείται από το πρώην πράκτορα της ΕΥΠ Σάββα Καλεντερίδη, ο οποίος στήνει μεθοδικά τον ιστό της αράχνης για τον ποντιακό χώρο για να προωθήσει τα δικά του πολιτικά και επιχειρηματικά συμφέροντα με πρόσφατο Δούρειο Ίππο τον εξαγορασμένο Pontos-News….

Ε. Φαχαντίδης: Τι λέει για τις τελευταίες εξελίξεις στον Ποντιακό χώροΕ. Φαχαντίδης: Τι λέει για τις τελευταίες εξελίξεις στον Ποντιακό χώρο

Με ένα κείμενο-απάντηση τοποθετείται για όλα όσα έγιναν το τελευταίο χρονικό διάστημα στην Παμποντιακή Ομοσπονδία ο τ. Πρόεδρος. Ε. Φαχαντίδης.
Αναλυτικά αναφέρει:
Αισθάνομαι την ηθική υποχρέωση προς τα μέλη των οργανωμένων πρωτοβάθμιων Σωματείων της Παμποντιακής Ομοσπονδίας Ελλάδος, αλλά και ευρύτερα, να ενημερώσω για τους λόγους της πρόσφατης παραίτησής μου από την προεδρεία του Δ.Σ της ΠΟΕ.
Υπέβαλα την παραίτησή μου κατά την πρόσφατη στις 20/9/2014 δραματική συνεδρίαση του Δ.Σ της ΠΟΕ με αφορμή την οργανωμένη, εμπαθή και προσβλητική συμπεριφορά μελών της πλειοψηφίας του Δ.Σ., προς το πρόσωπό μου, για λόγους ευθιξίας και προστασίας της προσωπικής μου αξιοπρέπειας και όχι μόνο.
Ως αιτία της παραπάνω αήθους συμπεριφοράς αποτέλεσε η προσκυνηματική επίσκεψή μου στην Παναγία Σουμελά Βερμίου τον περασμένο Δεκαπενταύγουστο, που θεωρήθηκε μείζον ατόπημα. Θα ήθελα να επισημάνω σχετικά ότι ποτέ δεν είχα φανταστεί ότι θα μπορούσα να είμαι Πρόεδρος υπό επιτροπεία ή επιτήρηση ώστε μια προσκυνηματική επίσκεψη στην Παναγία Σουμελά Βερμίου την ημέρα της εορτής να αποτελούσε τόσο μεγάλη αιτία βάναυσης οργανωμένης επίθεσης, κακόβουλης κριτικής και ασύστατων κατηγοριών, οι οποίες μάλιστα δυστυχώς να κατευθύνονται από εξωθεσμικούς παράγοντες.
Η παραπάνω απαράδεκτη εικόνα ενόχλησε και εξόργισε και άλλα μέλη του Δ.Σ, ώστε να υποβάλει την παραίτησή του συγχρόνως και άλλο ιστορικό μέλος του Δ.Σ ο καλούμενος και «Νέστορας» της ΠΟΕ.
Νομίζω ότι δε χρειάζεται να συνεχίσω ή να σχολιάσω εξάλλου «οι παροικούντες εις Ιερουσαλήμ» γνωρίζουν περισσότερα.
Επ’ ευκαιρία θέλω να στείλω ένα μήνυμα προς όλες τις κατευθύνσεις ότι, η Παναγία Σουμελά Βερμίου, σύμβολο του Ποντιακού Ελληνισμού, τη δημοκρατική αποκατάτασταση της Διοίκησής της, την οποία υποστηρίζουμε, εκπροσωπεί τη Χριστιανική Πίστη κύριο και βασικό γνώρισμα της οποίας είναι η αγάπη και όχι η μισαλλοδοξία και η εμπάθεια. Αλλά και η φιλοσοφία της κλασσικής ελληνικής παιδείας την αγάπη έχει ως επίκεντρο. Αιώνια θα αντηχούν τα λόγια του μαθητού της αγάπης, Ευαγγελιστού Ιωάννη και του τραγικού μας ποιητή Ευρυπίδη διά του στόματος της Αντιγόνης: «Τεκνία αγαπάτε αλλήλους» και «Οὔτοι συνέχθειν ἀλλά συμφιλεῖν ἔφυν».
Τέλος, δηλώνω κατηγορηματικά ότι δέχθηκα την προεδρεία της ΠΟΕ από καθαρά ανιδιοτελή σκοπό (έχουν σαφή δείγματα οι φίλοι μου στο Δ.Σ) από χρέος στους προγόνους και από αγάπη και προβολή της Ποντιακής Ιδέας. Όμως οι παράγοντες που προανέφερα έφτασαν σε τέτοια όρια, που δεν επέτρεπαν την αντιμετώπιση των σοβαρών προβλημάτων της ΠΟΕ.
Εύχομαι η αποχώρησή μου να επιφέρει ομόνοια στο Δ.Σ και αποβολή της εσωστρέφειας.

http://epontos.blogspot.gr/2014/09/Pontos-POE_61.html

—————————————————————————————

Στη συνέχεια, το εναπομείναν Δ.Σ. κάλεσε τους επιλαχόντες να αναπληρώσουν τις κενές θέσεις. ένας απ’ αυτούς, ο Λάζαρος Κουμπουλίδης από την Βέροια –που πρωτοστατεί στην ανατροπή του άλλου βρωμερού κατεστημένου  του Βερμίου– αποδέχτηκε την πρόταση αλλά κατέθεσε ένα πολύ σαφή και ουσιαστικό σκεπτικό:

—————————————————————————————–

Λ. Κουμπουλίδης: Τι δηλώνει στην επιστολή του προς το Δ.Σ. της ΠΟΕ για την πρόσκληση του για αναπλήρωση τακτικού μέλουςΛ. Κουμπουλίδης: Τι δηλώνει στην επιστολή του προς το Δ.Σ. της ΠΟΕ για την πρόσκληση του για αναπλήρωση τακτικού μέλους

Του Λάζαρου Κουμπουλίδη,
δικηγόρου, αντιπροσώπου της Ευξείνου Λέσχης Βέροιας.
Βέροια 29 Σεπτεμβρίου 2014
Σε απάντηση του από 22 Σεπτεμβρίου 2014 ηλεκτρονικού μηνύματος με το οποίο με καλέσατε για αναπλήρωση τακτικού μέλους στο Δ.Σ. της ΠΟΕ (το οποίο εκ παραδρομής δεν έλαβα κατά το χρόνο της 1ης αποστολής του) παραθέτω τα ακόλουθα:
Νωρίτερα από το αναμενόμενο φάνηκαν τα ολέθρια αποτελέσματα του αθεράπευτου παραγοντισμού που οδήγησαν στην εκλογή του τελευταίου Διοικητικού Συμβουλίου της ΠΟΕ, υπό την κηδεμονία και καθοδήγηση από την «κλωνοποιημένη ΠΟΕ», τη ΔΙΣΥΠΕ, υπό την προεδρία του κ. Γιώργου Παρχαρίδη.
«Οι δυνάμεις πιστές στον Γιώργο Παρχαρίδη και τον υποφαινόμενο (σημ. Γιώργο Γεωργιάδη), συνολικά αναλογούν στο 75% του εκλογικού χάρτη της Παμποντιακής Ομοσπονδίας Ελλάδος. Καλή επιτυχία στο νέο Δ.Σ, θα έχει την βοήθειά μου όποτε και αν την χρειαστεί», έγραφε τότε με κομπασμό ο πρώην Γραμματέας της ΠΟΕ κ. Γεωργιάδης και εσχάτως δεξί χέρι του κ. Παρχαρίδη στη ΔΙΣΥΠΕ.
Η τότε λυσσαλέα προεκλογική προσπάθεια από τους «απερχόμενους» Παρχαρίδη – Γεωργιάδη να εκλέξουν πλειοψηφία από «δικούς τους» ανθρώπους, ώστε να συνεχίζουν να ελέγχουν το Δ.Σ. της ΠΟΕ, καταγγέλθηκε με σφοδρότητα εντός της Γενικής Συνέλευσης από τον επί χρόνια επιστήθιο φίλο του κ. Παρχαρίδη και πρώην Γραμματέα της ΠΟΕ κ. Κώστα Γαβρίδη, ο οποίος και έλαβε τους περισσότερους ψήφους κατά την εκλογική διαδικασία. Το εκλογικό αποτέλεσμα, απόρροια της «προεδρικής» παρέμβασης του κ. Παρχαρίδη, επικρίθηκε από τον γράφοντα με δημόσια τοποθέτηση με τίτλο «Ευλογημένος ο … απερχόμενος» (https://pontosandaristera.wordpress.com/2013/12/04/poe-4/), από τον Στρατηγό κ. Νίκο Ταμουρίδη με δημόσια επιστολή του, από τον καθηγητή Ιστορίας κ. Κώστα Φωτιάδη με το άρθρο του «Ζήτω το Παρχαριδιστάν» και άλλους συμπατριώτες που καυτηρίασαν τη «σκιώδη διακυβέρνηση της ΠΟΕ» από το διευθυντήριο της ΔΙΣΥΠΕ και τον κ. Παρχαρίδη.
Μοιραίο πρόσωπο ο άλλος επιστήθιος φίλος του κ. Παρχαρίδη και προταθείς από τον ίδιο ως συνεχιστής του έργου του στην προεδρία της ΠΟΕ, ο -παραιτηθείς πλέον- πρόεδρος κ. Φαχαντίδης, στο πρόσωπο του οποίου ο κ. Παρχαρίδης έβλεπε έναν ακόμη πιστό εντολοδόχο, έναν πρόεδρο “υπό επιτήρηση” όπως χαρακτηριστικά ανέφερε ο κ. Φαχαντίδης, έναν άχαρο ρόλο όμως που πολύ γρήγορα ο χαμηλών τόνων, αλλά με υψηλή αξιοπρέπεια πρόεδρος κ. Φαχαντίδης δεν ανέχτηκε, διαρρηγνύοντας ακόμα και την προσωπική του σχέση με τον κ. Παρχαρίδη. Η διάψευση αυτή των προσδοκιών του κ. Παρχαρίδη και η δυσαρέσκεια του κ. Γεωργιάδη, τους οδήγησαν στην αναζήτηση αφορμών για την «εκπαραθύρωση» του προέδρου, την οποία βρήκαν ακόμη και στην εθιμοτυπική επίσκεψη του στο Δήμαρχο της Θεσνίκης κ. Μπουτάρη, μετά την οποία το «διευθυντήριο» αποφάσισε και προανήγγειλε την απομάκρυνση του, γράφοντας στο διαδίκτυο ο κ. Γεωργιάδης: «Όποιος τιμά τους αρνητές της Γενοκτονίας και τους Κεμαλιστές της χώρας, ΘΑ ΦΕΥΓΕΙ…»
Η «οργανωμένη, προσβλητική και αήθης συμπεριφορά» όπως αναφέρει ο παραιτηθείς πρόεδρος κ. Φαχαντίδης από μέλη της ανωτέρω «πλειοψηφίας εντός του Δ.Σ.», που είχαν ως στόχο τον εξαναγκασμό του σε παραίτηση,  δεν υπολόγισαν όμως ορθά τις συνέπειες από την παραίτηση και του Κώστα Γαβρίδη, που είναι καταξιωμένο στέλεχος στον Ποντιακό χώρο και χαίρει ευρύτατης αποδοχής. Οι δύο αυτές παραιτήσεις αθροιστικά, στέλνουν ένα ηχηρότατο μήνυμα αποδοκιμασίας του παραγοντισμού στον οργανωμένο Ποντιακό χώρο, ένα μήνυμα αφύπνισης για όσους υπνωτισμένοι από το Όραμα για Ενότητα στον Ποντιακό Χώρο, βοήθησαν με την προεδρολαγνεία τους στη δημιουργία μιας «αντανάκλασης» ενός κατεστημένου, που θεωρητικά η ΠΟΕ είχε ως στόχο να γκρεμίσει…
Η παρούσα λοιπόν αποδοχή μου εισδοχής υπό αυτές τις συνθήκες σε ένα Διοικητικό Συμβούλιο που «νοσεί», δεν έχει στόχο τη στήριξη της υπάρχουσας στρεβλής κατάστασης, ούτε την κατάληψη της «καρέκλας» στη Διοίκηση, μια θέση που τιμά μόνον όσους υπηρετούν τα Ποντιακά ιδεώδη και όχι την προσωπική τους πορεία στο χώρο.
Αντίθετα, προσδοκώ με την παρουσία μου στο Δ.Σ. να επιταχύνω τις διαδικασίες απαγκίστρωσης από «εξωθεσμικούς παράγοντες», όπως κατ’ ευφημισμό τους αποκάλεσε ο παραιτηθείς πρόεδρος και να συμμετάσχω στην απελευθέρωση και συσπείρωση των υγιών δυνάμεων στον Οργανωμένο Ποντιακό χώρο, στόχος αταλάντευτος και διαρκής του Συλλόγου που εκπροσωπώ, της Ευξείνου Λέσχης Βέροιας.
————————————————————

Στα… δύο η Παμποντιακή Ομοσπονδία Ελλάδας

Δημοσιεύθηκε στις 29 Σεπτεμβρίου, 2014

pontioi-panagia-soumela

Της Χρύσας Κυριακού

Η… επιμονή του Επαμεινώνδα Φαχαντίδη να «ενωθούν» οι δύο ομοσπονδίες των Ποντίων, αυτή της ΠΟΕ και αυτή της ΠΟΠΣ, είναι, όπως όλα δείχνουν, η αιτία του… κακού, που οδήγησε πριν λίγες ημέρες τον πρώην πρόεδρο της Παμποντιακής Ομοσπονδίας Ελλάδας να υποβάλει την παραίτησή του. Η «Κ» επικοινώνησε τηλεφωνικά με τον κ. Φαχαντίδη, ο οποίος επιβεβαίωσε τις πληροφορίες της «Κ» για το άσχημα κλίμα στους κόλπους της ΠΟΕ το τελευταίο χρονικό διάστημα. «Δεν θα ήθελα με τίποτα να είμαι πρόεδρος υπό επιτήρηση» είπε μεταξύ άλλων ο κ. Φαχαντίδης.

Όπως τόνισε όλα ξεκίνησαν τον περασμένο Δεκαπενταύγουστο μετά την προσκυνηματική του επίσκεψη στην Παναγία Σουμελά του Βερμίου, υποστηρίζοντας ότι το γεγονός αυτό αντιμετωπίστηκε με «αήθη τρόπο» από ορισμένους. «Δεν έγινε καμία άλλη ενέργεια που να στρεφόταν ενάντια στις βασικές αρχές της Παμποντιακής Ομοσπονδίας Ελλάδος, τις οποίες υποστηρίζω και τις οποίες δεν έχω απεμπολήσει», συμπλήρωσε.

Η ομάδα Παρχαρίδη

Βέβαια, όσοι γνωρίζουν πράγματα και καταστάσεις και βρίσκονται πολύ κοντά στο διοικητικό συμβούλιο της Παμποντιακής Ομοσπονδίας υποστηρίζουν ότι οι… γκρίνιες ξεκίνησαν μετά την επίσκεψη της ΠΟΕ στον δήμαρχο Θεσσαλονίκης, Γιάννη Μπουτάρη. Χαρακτηριστικό είναι το σχόλιο του πρώην γραμματέα της ΠΟΕ, επί προεδρίας Γ. Παρχαρίδη, Γιώργου Γεωργιάδη, ο οποίος στον προσωπικό του λογαριασμό στο facebook έγραψε: «Όποιος τιμά τους αρνητές της Γενοκτονίας και τους Κεμαλιστές της χώρας, ΘΑ ΦΕΥΓΕΙ… Κανείς δεν μπορεί να παίζει παιχνίδια με τους 353.000. Η Παμποντιακή Ομοσπονδία Ελλάδος είναι και θα είναι πιστή στο πνεύμα της Ίδρυσής της. Πολιτικοί εραστές του πνεύματος Μπουτάρη, αρνητές της Ποινικοποίησης της Γενοκτονίας, θα λαμβάνουν απαντήσεις. Όποιος είναι με τον Μπουτάρη και την Ρεπούση μπορεί να στενοχωριέται αυτές τις μέρες».

Ούτε γεια…

Σύμφωνα με πληροφορίες της «Κ», ο πρώην πρόεδρος αρχικά διατηρούσε καλές σχέσεις με τον προκάτοχό του, Γιώργο Παρχαρίδη και την ομάδα του, οι οποίοι μάλιστα τον στήριξαν τον περασμένο Νοέμβριο ώστε να εκλεγεί πρόεδρος. «Οι δυνάμεις πιστές στον Γιώργο Παρχαρίδη και τον υποφαινόμενο, συνολικά αναλογούν στο 75% του εκλογικού χάρτη της Παμποντιακής Ομοσπονδίας Ελλάδος. Καλή επιτυχία στο νέο Δ.Σ, θα έχει την βοήθειά μου όποτε και αν την χρειαστεί», γραφόταν τότε από το περιβάλλον Παρχαρίδη. Λίγους μήνες όμως αργότερα οι κ.κ. Φαχαντίδης και Παρχαρίδης και κατ’ επέκταση και οι άνθρωποι τους έχουν ψυχρανθεί. «Οι δυο τους βρέθηκαν τετ α τετ σε κάποιες συγκεντρώσεις και δεν αντάλλαξαν ούτε ένα γεια», ανέφερε στην «Κ» στενός συνεργάτης του κ. Παρχαρίδη. «Η ομάδα, που είναι φίλα προσκείμενη στον προηγούμενο πρόεδρο, φέρεται πως ήθελε και θέλει να ελέγχει το διοικητικό συμβούλιο της ΠΟΕ. Στηρίζοντας τον Φαχαντίδη περίμεναν ότι τα πράγματα θα ήταν υπέρ τους και ο πρόεδρος θα λογοδοτούσε σε αυτούς. Όταν όμως είδαν ότι ο πρόεδρος δεν λειτουργεί έτσι, άλλαξαν ρότα και πίεζαν προς κάθε κατεύθυνση, ώστε ο κ. Φαχαντίδης να αποχωρήσει», τόνισε μιλώντας στην «Κ» υποστηρικτής του πρώην προέδρου. «Η θετική στάση του πρώην προέδρου για την ένωση των δύο ομοσπονδιών δεν άρεσε σε πολλούς. Και όταν μίλησε και για τα οικονομικά της ΠΟΕ, ήρθε η ρήξη», συμπλήρωσε.

Διαδικτυακός πόλεμος

Αμέσως μετά το δημοσίευμα της «Κ» αναφορικά με την παραίτηση του κ. Φαχαντίδη υπήρξαν διάφορα σχόλια, μεταξύ των οποίων και του πρώην προέδρου της ΠΟΠΣ, γνωστού ποινικολόγου, Μπάμπη Αποστολίδη, ο οποίος έγραψε στον προσωπικό του λογαριασμό στο facebook: «Επικράτησαν δυστυχώς πάλι οι σκληροπυρηνικοί και οι διασπαστές του ποντιακού χώρου. Κρίμα πάνω κει που υπήρχε ελπίδα για την ένωση της ΠΟΠΣ και της ΠΟΕ…». Αλλά και ο Στέφανος Τανιμανίδης, επίτιμος πρόεδρος της ΠΟΠΣ ανάρτησε σχετικό δημοσίευμα στον προσωπικό του λογαριασμό για να λάβει σχόλια όπως: «Αν, πράγματι, αυτή η είδηση αληθεύει, σαν πόντιος με πλούσια (αυτό άλλοι θα το κρίνουν) συμμετοχή στα ποντιακά πράγματα, τότε λυπάμαι αφάνταστα. Λυπάμαι γιατί πολλοί δε νοιάζονται φαίνεται για το καλό του συνόλου των Ποντίων, αλλά για τη δική τους προβολή και το δικό τους συμφέρον. Κρίμα που την επιθυμία του κ. Φαχαντίδη δεν την ασπάζονται όλοι για τη συνένωση των δύο ομοσπονδιών» ή «Πίστευα ότι με τον Φαχαντίδη θα γινόταν η συνένωση που όλοι οι νοήμονες Πόντιοι αυτό θέλουν. Απορώ πως περνά η άποψη κάποιων ανεγκέφαλων που εκμεταλλεύονται τον ποντιακό χώρο. Πιστεύω οι τα οφέλη δεν είναι μόνο η προσωπική προβολή, κρύβονται και άλλα. Επιτέλους κάποιοι να μιλήσουν να μάθουμε και εμείς, γιατί άρχισαν να μας κοροϊδεύουν για αυτή την διαμάχη τόσα χρόνια. Οι Πόντιοι δεν χωρίζονται σε δυο στρατόπεδα θα τρίζουν τα κόκκαλα των προγόνων μας…».

Στις 4 Οκτωβρίου ο νέος πρόεδρος

Την παραίτηση του κ. Φαχαντίδη, ακολούθησε μία ακόμα παραίτηση, αυτή του Κώστα Γαβρίδη, ο οποίος είχε λάβει τις περισσότερες ψήφους στις τελευταίες εκλογές της Παμποντιακής Ομοσπονδίας. Οι παραιτήσεις αυτές καθώς και η εκλογή νέου προέδρου αναμένεται να συζητηθούν κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης του διοικητικού συμβουλίου, το οποίο θα πραγματοποιηθεί στις 4 Οκτωβρίου.

 http://www.karfitsa.gr/2014/09/29/sta-dyo-i-pampontiaki-omospondia-ell/
———————————————-

Τα δικά μας κείμενα για την κατάπτωση της ΠΟΕ, την καταστροφική δράση των Γιώργηδων και την υποκρισία πολλών του περίγυρου, μπορείτε να τα βρείτε όλα πατώντας εδώ:

 https://pontosandaristera.wordpress.com/category/%CF%80%CE%BF%CE%B5/

02/10/2014 - Posted by | ΠΟΕ

8 Σχόλια »

 1. Γιωρίκας ο καλύτερος….
  παρότι θα τρίζουν τα κόκκαλα του εξαιρετικού πατέρα του που για δεύτερη φορά στη ζωή του ξευτέλισε
  ——————————————————————————

  -δεν γαμιεστε ρε που αποκαλειτε την θρυλικη Κερασουντα GIRESUN!!

  Σχόλιο από γεωργιαδης γιωργος | 15/06/2009 |

  -αντε και γαμησου ρε

  Σχόλιο από γεωργιαδης γιωργος | 15/06/2009 |

  -βαστας ρε να τα βαλεις μαζι μου? στα κυβικα σου παιξε..ανθελληνακι..

  Σχόλιο από γεωργιαδης γιωργος | 15/06/2009 |

  -ο ποντικος χωρος θα μαθει το ρολο καποιων αθλιων ντεμεκ αντιρατσιστων τουρκολαγνων,ο κυβος ερριφθη.η υπομονη ΕΞΑΝΤΛΗΘΗΚΕ!!! ΤΑ ΚΕΦΑΛΙΑ ΜΕΣΑ!!!

  Σχόλιο από γεωργιαδης γιωργος | 15/06/2009 |

  -κοτουλα αν τολμας βαλε τα υπολοιπα σχολια μου..

  Σχόλιο από γεωργιαδης γιωργος | 15/06/2009 |

  -κοκοκοκοκοκοκο…. στο κοτετσι…θα την πληρουν οι διπλανοι,ποιος σε…εσενα μωρη χαμενη…

  Σχόλιο από γεωργιαδης γιωργος | 15/06/2009 |

  Σχόλιο από απεσλής | 03/10/2014

 2. @απεσλή, έμαθα ότι ο πατέρας του ήταν αριστερός και εαμίτης. Γράψε μας περισσότερα, και κυρίως γράψε μας, αν θες, τη γνώμη σου πως ο απόγονός του εξελίχθηκε έτσι.

  Αν ξέρεις τα ενδότερα, γράψε μας και τι του βρήκε ο Παρχαρίδης και κόλλησε πάνω του με αποτέλεσμα οι περισσότεροι πια να τον θεωρούν αντίστοιχης ποιότητας.

  Ομέρ ο βαριεστημένος

  Σχόλιο από Πόντος και Αριστερά | 03/10/2014

 3. Ομέρ πούλιμ, ο Γιωρίκας είναι μια ιδιάζουσα περίπτωση. Προέρχεται από αριστερή οικογένεια. Ο πατέρας του ήταν ελασίτης, υπέστη διώξεις, κατάληξε μετανάστης στη Γερμανία. Ο Γιωρίκας εκφράζει απόψεις που λίγο απέχουν από τις χρυσαυγίτικες. Παρότι ήταν ΠΑΣΟΚ, κολλημένος σε κάποιους θεσσαλονικιώτικους πρασινοφρουρικούς μηχανισμούς είχε πάντα μια ξεχωριστή παρουσία. Για την πίκρα που έδωσε στον πατέρα του παλιά, δεν θέλω να μιλήσω. Είναι προσωπικά θέματα. Ο ίδιος κόλλησε για πολύ καιρό στους Τανιμανιδαίους γράφοντας δοξαστικά για αυτούς κάθε φορά που του τραβούσαν το αυτί γιατί ήταν άτακτος, μέχρι τη στιγμή που καταδικάστηκε για συκοφαντική δυσφήμηση και αναγκάστηκε να πληρώσει σον Στεφανίτσον ένα ποσό. Γενικά ο Γιωρίκας άνοιγε το στόμα του και δεν καταλάβαινε τι έλεγε, με αποτέλεσμα να βρει ευκαιρία το τανιμανιδαίικο και να του το βουλώσει κανονικά. Μετα κόλλησε στον Παρχαρίδη όταν ετοιμαζόταν η ΠΟΕ. Στη συνέχεια τον έφτυσε τον Παρχαρίδη δημοσίως με ένα σκληρό κείμενο στον «Εύξεινο Πόντο» άγρια . Αν το βρω θα σας το δώσω. Έπειτα, είδε και απόειδε, ξαναγύρισε στον Παρχαρίδη ζητώντας συγγνώμη γράφοντας παρόμοια δοξαστικά μ’ αυτά που έγραφε για τον Τανιμανίδη πριν τα σπάσουν εντελώς. Εδώ δεν έκανε το ίδιο λάθος. Αφού επέστρεψε μετατράπηκε σε πιστό σκυλάκι του Παρχαρίδη, ο οποίος όντας εντελώς ανασφαλής κόλλησε κι αυτός. Ως δημοσιογράφος στην ΕΡΤ 3 ο Γιωρίκας και στο πλαίσιο της επαγγελματικής του δραστηριότητας έριχνε κατά καιρούς ένα κοκκαλάκι δημοσιότητας στο πεινασμένο αφεντικό της ΠΟΕ. Κι έτσι σιγα σιγά κατάληξε να γίνει ο κριτής των πάντων της ΠΟΕ. Κάπου στο κρίσιμο σημείο τα βρήκε με τον Αλεξανδρίδη που τότε εκπροσωπούσε τα συμφέροντα Καλεντερίδη -τά έσπασαν αργότερα- παρότι το τι έγραφε σε μηνύματα απαξιωτικά και υβριστικά ο Γιωρίκας για τον Καλεντερίδη και το ρόλο του δεν λέγεται! Η γνώμη μου, εάν τη θέλετε, είναι ότι δεν φταίει σε τίποτα ο Γεωργιάδης.Αυτός έτσι ήταν, η πορεία του και ο χαρακτήρας του ήταν γνωστός από παλιά. Την πλήρη ευθύνη έχει ο Παρχαρίδης. Διαχειρίστηκε μια μεγάλη ευκαιρία και την ξεφτύλισε δίνοντας εξουσία σε εύκαιρους, μυθομανείς και ακραίους.

  Ελπίζω να σας βοήθησα να καταλάβετε καλύτερα τα πράγματα.

  Σχόλιο από απεσλής | 03/10/2014

 4. […] των νέων προσφύγων ομογενών από την πρώην ΕΣΣΔ.   Για την εξαθλίωση της μεγάλης ομοσπονδίας (ΠΟΕ) ακέραια ευθύνη φέρνει […]

  Πίνγκμπακ από Ούλ’ εντάμαν…. με τον Καλεντερίδη(ν). Έρθεν !…. « Πόντος και Αριστερά | 01/11/2014

 5. […] -Η ΠΟΕ των μπαρμπα-Γιώργων …….. […]

  Πίνγκμπακ από -Τα κερατιάτικα του Γιωρίκα Παρχαρίδη « Πόντος και Αριστερά | 15/11/2016

 6. […] -Η ΠΟΕ των μπαρμπα-Γιώργων …….. […]

  Πίνγκμπακ από -Ποντιακές εντροπίες της ΠΟΕ (Παρχαριδική Ομοσπονδία Ελλάδας) « Πόντος και Αριστερά | 28/11/2016

 7. […] -Η ΠΟΕ των μπαρμπα-Γιώργων …….. […]

  Πίνγκμπακ από -«Κι είσαι σο χαρτόπον πούλιμ’ που πας;»… σο Παρχαριδιστάν! « Πόντος και Αριστερά | 10/05/2017

 8. […] τάχα τριτοβάθμιων οργάνων, της ΔΙΣΥΠΕ και της ΠΑΣΠΕ. Η κατεστραμμένη ομοσπονδία από την φιλαρχία την ημιμάθεια και τον τραμπουκισμό […]

  Πίνγκμπακ από -Δύο ψευτοπρόεδροι και μια κατεστραμμένη Ομοσπονδία υπό την σκέπη του Μαρινάκη « Πόντος και Αριστερά | 18/05/2017


Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: